lauantai 18. toukokuuta 2024

"Mahdollisimman raakaa materiaalia, kiitos!" Keskustelunavaus kommenttiboksista


Avaan tämän nyt uudeksi tekstiksi osittain siksi, koska edellisessä tekstissä on 279 kommenttia, mikä hankaloittaa luettavuutta ja kommentoitavuutta, koska Bloggerin typerät rajoitukset. Uusi teksti allekirjoittaneelta tulossa piakkoin, stay tuned! Kiirettä pitää töissä näin kesäloman kynnyksellä, phuh. Siksi ei ole ollut aikaa kirjoittaa tai viimeistellä keskeneräisiä tekstejä.

Erityisesti blogin mieslukijat, hoi! Mutta tietysti myös naislukijat ottakaa kantaa.

Anonyymi kommentoi hetki sitten (18. toukokuuta 2024 klo 0.13) edelliseen postaukseen seuraavasti:

Hei!

Kysyn nyt ihan puhtaasta uteliaisuudesta – en vittuillakseni – koska pyrin opiskelemaan ns. gender-kenttää oman itseni kannalta, jotta osaan naisena paremmin selvitä tässä alati muuttuvassa viidakossa:

Kuinka miehet (homot, erityisesti, tässä tapauksessa) ottavat sen ns. emotionaalisella tasolla, että heidän tulisi olla täysin ok sen kanssa, että he (/heidän tulisi) harrastavat seksiä/rakastelevat vaginan kanssa, vain koska kyseisen vaginan omistaja kutsuu itseään mieheksi? Entäs heterot? Kuinka moni heteromies (ymmärtäen, luonnollisesti, keskustelualustan) voisi vapain mielin harrastaa seksiä peniksen kanssa, kokematta minkäänlaista dissonansia itsensä/seksuaalisuutensa kanssa?

Mahdollisimman raakaa materiaalia, kiitos!

Entäs nämä ns. gym-bro-tyyppiset miehet – ulkoapäin mahdollisimmat maskuliiniset miehet – jotka ilmoittavat youtubessa panevansa transnaisia, mutteivät silti ole homoja – "imen munaa - en ole homo!" -–mitä mielipiteitä heistä? Ovatko he ns. ulossuljettuja, säälittäviä, vai mikä heidän asemansa on (koska kysyjän omasta mielestä – jos imet munaa, olet joko homo, tai bi)?

T: 22-vuotiaana naisena alkaa olla melkoisen mahdotonta löytää ns. perinteistä miestä heterosuhteeseen.

Antakaa palaa.

197 kommenttia:

  1. Out-lehti ohjeistaa homomiehiä transidentifioituvien naisten deittailuun:

    How to Date a Trans Guy

    "Don't fetishize us. It's creepy, and it objectifies us. Approach your questions with more politeness than you normally would, even if you're on a cruising app. Never open a conversation by asking:

    * How long have you been on T?
    * Have you had / are you going to have / do you want surgery?
    * Do you have a dick? Can I see it?
    * Can you get pregnant?
    * What does your family think about you being trans?
    * Shouldn't you be attracted to women?"

    "Most trans guys have not had any surgery to their lower half, and many of us are satisfied with our original plumbing. Some guys call their parts a "pussy." Some use other terms, like "front hole." But everyone's different and these terms can be triggering. Taking testosterone causes the clitoris to grow, and so guys may call it different things, like "dick," "dicklit," and "boy cock." Ask your partner how they refer to whatever parts they have -- but wait until it's relevant to bring it up."

    Penistä vaginaan -homoseksissä tulee toki huomioida raskaaksi tulemisen mahdollisuus:

    "Trans men may also be capable of getting pregnant, so make sure you protect yourself and your man."

    https://www.out.com/lifestyle/2016/9/26/how-date-trans-guy

    Muistakaa homppelit siis olla fetisoimatta transmiehiä, senkin tuhmeliinit ja chaserit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on yksi niistä sepustuksista, joiden takia aloin aikoinaan epäillä, että nykyisessä aakkossopassa on mukana myrkkyä. Siis emäntä horisee ihan naama vakavana, että nyt homot ehkäisyvälineitä ostamaan, koska homoseksillä voi tulla raskaaksi. Tekstin kasuaali ja mukaopettavainen tyyli vaikuttaa tärähtäneeltä, kun ottaa huomioon, miten järjettömiä ovat ne asiat, joita sanotaan.

      Poista
    2. Tuo vitun paska on niin avointa, peittelemätöntä ja teeskentelemätöntä homojen eheyttämistä, ettei ole tosikaan. Kuinka monta kertaa minun pitää kiljua maailmalle, että transaktivismi on homojen eheytysterapian uusi muoto? Ennennäkemättömän oksettava sellainen. Ja miksei ketään vittu soikoon kiinnosta? Miksi tämän kaiken annetaan tapahtua? Miksi homojen painostamisesta heteroseksiin on tullut vasemman laidan elämäntehtävä, eikä kukaan nouse vastustamaan heitä? Jopa monet hinttarit itse ovat mukana tässä projektissa (vaikka tasan tarkkaan tietävät olevansa TERFs in the sheets). Esim. Setan puheenjohtaja Pekka Rantala. Pekka, jos luet tätä: haista vittu.

      En tiedä, millä keinolla transaktivismin pystyisi tältä planeetalta räjäyttämään lopullisesti helvettiin ihmiskuntaa pilaamasta ja mädättämästä. Tuo saatanan rutto ja lepra on levinnyt AIVAN KAIKKIALLE. Transeja ja heidän alituista eheyttämistään ei pääse minnekään pakoon. Homomiehet pakotetaan nuolemaan transien poikapilluja vaikka sitten kuolemanrangaistuksen uhalla. Olemme kroonisessa helvetissä, koska joudumme elämään henki pihisten transien kuristusotteessa, minne tahansa menemmekin. Tämä painajainen ei näköjään lopu koskaan.

      Poista
  2. Suositun kauhuelokuvasarjan ties kuinka mones jatko-osa on täällä pian, nimittäin Pride-kuukauden paluu - jatkuvine muusu/trans/queer-tuputuksineen ja transaktivismin hulluimpienkin tavoitteiden kritiikittömine toisteluineen. Ylessä ja Hesarissa näppikset sauhuavat jo kuumina.

    Kaikki muistanevat viimekesäisen hässäkän, kun Pridet eri puolella Suomea sulkivat ulos poliittisia puolueita, jotka eivät yksimielisesti kannattaneet yleistä sukupuolenvaihtolakia, eli itsemäärittelyä. Huolimatta siitä, että juosten kusten tehty ja täysin turha laki meni läpi. Transliike kun hyväksyy vain ehdottoman alistumisen dogmalle.

    Turku Pride ilmoittaa, että kumppaneiksi ovat tervetulleita vain tahot, jotka vastustavat eheytyshoitoja:

    "Turku Pride ry:n hallitus on linjannut yhteistyöstä poliittisten puolueiden kanssa tänä vuonna.

    Mukaan ovat tervetulleita kaikki tahot, jotka ovat sitoutuneet kieltämään niin kutsutut eheytyshoidot 🚫 Niillä tarkoitetaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen identiteetin muuttamiseen pyrkiviä hoitoja. Eheytyshoitojen kieltämiseen tähtäävä kansalaisaloite on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä."

    https://www.facebook.com/turkupride

    Kuulostaa hienolta ja kauniilta, mutta niin kovin ympäripyöreältä. Mitä eheyttäminen käytännössä tarkoittaa millekin ryhmälle ja ketkä eheyttävät ja missä. Miten eheyttäminen määritellään eksaktisti, miten se todennetaan ja miten siitä sanktioidaan?

    Tämän bloginkin puitteissa on keskusteltu siitä, että eheytys tarkoittaa homoille ja transeille ihan eri asioita. Homoille eheyttäminen on tarkoittanut jääpiikkilobotomioita, kastraatioita, sähköshokkeja, aversioterapiaa ja hengellistä väkivaltaa. Transeille eheyttäminen tarkoittaa keskusteluterapiaa ennen peruuttamattomien ja kehoon syvästi kajoavien transleikkausten ja hormonimarinadia. Transit siis lokkeilevat jälleen kerran homoseksuaalien historialla ja kärsimyksillä.

    Eheytyskieltolain ainoa tarkoitus on poistaa kaikki esteet ja hidasteet transhoitojen tieltä, vaikka transkokelas olisi kuinka tasapainoton ja epäkypsä tahansa. Vain täysi affirmatiivisuus ja "tietoon perustuva suostumus" kelpaavat transeille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "identiteetin muuttamiseen pyrkiviä hoitoja"

      Eihän homoseksuaalisuus ole mikään identiteetti, vaan sitä mitä ihminen on ja mitä eroottisromanttista tekee/kokee kenenkin kanssa. Jos ei koe eroottisromanttista kiinnostusta saman (biologisen) sukupuolen edustajia kohtaan, niin ei silloin homoseksuaaliksi tulla identifioitumallakaan.

      Sen sijaan transius, muusuilu ja queeriys ovat mitä suurimmassa määrin identifioitumista ja ilmoitusasia. Tästäkin julkilausumasta huomaa, miten hankalaa on loogisesti yhdistää seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuolinen identiteettifiilistely yhteisesti jaetuksi kokemusmaailmaksi.

      Jos transius on pelkkä identiteetti, niin onko se niin kamalaa, jos huomaakin, ettei pysyville ja haitallisille kehonmuokkauksille olekaan tarvetta. Aivan kauheaa eheyttämistä sellainen! Miksi transliikkeellä on hoppu raivata esteet ja hidasteet transiuttamisen tieltä, jopa alaikäisten ja mt-ongelmista kärsivien kohdalla? Transithan rääkyvät pakkosterilaatiota aikuisen harkinnalla tehdyistä transhoidoista Suomessakin.

      Poista
    2. Kannattaa muistaa, että Pride ei ole seksuaalivähemmistöjen karnevaali, vaan vasemmistopolitiikan ja queerteorian tavoitteiden välikappale. Tanskassa yhteistyökumppaneita irtautui Kööpenhamina Pridesta, koska heiltä vaadittiin kannanottoa Israel-Palestiina-konfliktiin.

      "Flera sponsorer hoppar av Copenhagen Pride efter det som kallas ”ökad politisering”

      Fyra stora sponsorer meddelar idag att de inte kommer fortsätta stötta Copenhagen Pride efter konflikt kring ställningstaganden i det israelisk-palestinska kriget."

      https://www.qx.se/samhalle/varlden/265253/flera-sponsorer-hoppar-av-copenhagen-pride-efter-det-som-kallas-okad-politisering/

      Suomessakin on nähty tämä Priden ja vasemmistolaisen politiikan yhteys jo takavuosina kun laitavasemmalle kallellaan olevat transaktivistit, heteroqueerit ja intersektionaalit kaappasivat vallan entisissä homojärjestöissä. Suomessa Prideen on ympätty seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittymättömät ilmastoahdistus, vegaaniruoka, Palefacen uikahdukset ja poliittisia puolueita on suljettu pois kulkueesta tai puistojuhlan ständeiltä jo viime vuosikymmenellä.

      Transankeuttajat ovat politisoineet jopa Euroviisut, jotka ovat aiemmin yhdistäneet sateenkaarikansaa ilon ja riemun merkeissä:

      "Iltalehden tietoon on tullut, että julkisia viisukatsomoita kohtaan on esitetty uhkauksia, mikäli viisukatsomoa ei peruta. Perumista on vaadittu sen takia, että Israel on mukana viisuissa."

      "...erään asiakkaan sanoneen hänelle, että seksuaalivähemmistöjärjestöt aikovat boikotoida paikkoja, jotka näyttävät viisut.

      Tämän lisäksi henkilö kertoi, että he aikovat häiriköidä ja järjestää mielenosoituksen baarin luona."

      https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/286f2d5a-99fb-4e46-9653-9810cf5a7f11

      Poista
  3. Kuulkaa kansa, ilon ja onnen sanaa, tänä päivien päivänä ennen kesän Pride-kautta!

    Homoilla on oikeus lisääntyä! AIDS-, ja HIV-positiivisilla on oikeus lisääntyä! Sen vuoksi, HIV-positiivisille on myönnetty oikeus luovuttaa sukusoluja!

    https://www.bbc.com/news/articles/c51nn66e415o

    Mutta voi ihmistä, sillä edistyksen ja tasa-arvon tiellä seisoo myös joukko luopioita, sekä vähämielisiä! Kyseistä päätöstä on kritisoitu rankasti - on muka "julmaa lapselle", ja "häikäilemättömän itsekyyden uusin ulottuvuus"! Sillä jokainen, joka pitää Totuutta sydämmessään tietää, että tämä vastustus ihmisoikeuksien tiellä on vain yksi lisää "puhdistaa geeniallas homoista"!

    Älkää lannistuko, veljet ja siskot! Tautiin saa kyllä pillerin! (Eikä sijaissynnytyksen kautta ostettua vauvaa tarvitse edes ottaa vastaan. Jos se onkin liian tautinen, heitetään se systeemiin - kyllä ihminen pitää huolen!)

    Olen puhunut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta sisärojunsa säilyttäneen transmiehen kanssa homomies voi saada omia biologisia lapsia luomumenetelmällä. Penistä vaginaan -homoilusta Räsäskäkin tykkää!

      Poista
    2. Mikä voisikaan olla homompaa kuin penistä vaginaan -seksi transmaskuliinin kanssa? Kaikkien näiden vuosikymmenten ja lukemattomien eheytyskyhäelmien jälkeen vassarit vihdoin onnistuivat siinä, missä kristilliskonservatiivit toistuvasti epäonnistuivat: eheyttämään homoseksuaalit irstaasta genitaalipreferenssistä ja mussuttamaan ase ohimolla transmaskuliinien tihkuvia etureikiä tai mätäneviä, tunnottomia nahkarullia. Ja jos tämä tökkii, niin onhan transmaskuliineilla aina takareikä, joka on aivan samanlainen kuin cissumiehilläkin! Ei mitään eroa – transmieshän on mies! Pane sitä kireää transreikää, fucking faggot!

      Mikä nautinto joutua lusimaan tätä aikakautta, jossa ollaan valmiita aivan mihin tahansa, että hinttarit saadaan lopettamaan saastaiset hinttarointinsa. Naiset poistattavat itseltään ruumiinosia päästäkseen eheyttämään hintit hintteydestä uhkeilla transidentiteeteillään. Aah, ooh. Ja uskaltakoonkin joku hinuri pullikoida vastaan, hänet kyllä canceloidaan ja asetetaan loppuiäkseen kirkonkiroukseen. Homo panee transmaskuliinia tai itkee ja panee.

      Poista
  4. Mua taas kiinnostaisi tietää, mitä kommentoija tarkoittaa sillä, että on melkoisen mahdotonta löytää "perinteistä" miestä heterosuhteeseen :O Eiväthän heterot nyt minnekään katoa, eivätkä tule koskaan katoamaankaan, eivät niin kauan kuin ihmisiä on. Se mitä voi tapahtua, on että herkässä iässä olevien, kasvavien ja kehittyvien nuorten (ja miksei vanhempienkin) ihmisten suhde omaan seksuaalisuuteen rikotaan, hämmennetään, vinoutetaan (pun intended) ja lisätään siihen jos millaisia dissosiaation kerrostumia. Se on aivan mahdollista; niin vahva voima kuin seksuaalisuus onkin, näkisin itse että se on myös äärettömän herkkä kaikenlaisille vinoumille. Elämme kuitenkin kulttuurissa, jonka suhtautuminen seksuaalisuuteen on äärimmäisen outoa ja kieroutunutta.

    Itse olen kommentoijaa kymmenisen vuotta vanhempi ja oman tuttavapiirin miehet kyllä lähinnä irvailevat tälle woke-touhulle. Heille on täysin itsestäänselvää, että wokellus ja intersektionaalinen feminismi ovat silkkaa hulluutta. Olenkin mielenkiinnolla ihmetellyt, mistä tämä sukupuolten välinen ero johtuu, sillä iso osa naisista taas nielee woket koukkuineen ja siimoineen. Mutta olen ollut huomaavinani, että tietty konservatiivisuus oliisi jopa valttia deittimarkkinoilla. Ei ehkä kannata etsiä mitään vasemmistolaista wokebrota tai jotain yhteiskuntatieteilijää (nuo laitokset ovat oman kokemukseni mukaan täysin mätiä ja vasemmistolaisia). Mutta onpa surullista, jos tuo on todella tilanne. Olisi kiinnostavaa kuulla kommentin kirjoittaneen kokemuksia.

    Mutta hulluksi on mennyt. Sitäkin olen ihmetellyt, miksi naiset ovat paljon avoimempia bikokeiluille ja sille pohdinnalle, ovatko he bi, myös "vanhemmalla" iällä. Tuntemani miehet, olivatpa homoja, heteroita ja bi, ovat olleet hyvin varmoja seksuaalisuudestaan melko nuorella iällä. Ovatko naiset niin tottuneita katsomaan seksualisoitua kuvastoa naisista, että se vaikuttaa? Onko naisten seksuaalisuus muuten luonteeltaan häilyvämpää ja vähemmän suoraviivaista kuin miesten seksuaalisuus? Kiinnostavaa, kerrassaan kiinnostavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Sitäkin olen ihmetellyt, miksi naiset ovat paljon avoimempia bikokeiluille ja sille pohdinnalle, ovatko he bi, myös "vanhemmalla" iällä."

      Tarkoitatko, että avoimempia omille bi-kokeiluilleen toistensa kanssa, vaiko mahdollisten kumppaneidensa kokeiluille (esim. lesbopariskunnasta toinen ehdottelee kokeilua miehen kanssa)? Omasta kokemuksestani miehet eivät ole lainkaan moksiskaan siitä, että heidän naisensa "esittävät lesboa" tietyissä, valikoiduissa tilanteissa (kunhan seksi on poissa pöydältä), mutta naiset tuppaavat ärtymään herkemmin, jos heidän miehensä lähentelevät edes leikillään toisia miehiä - edes suutelua ei sallita, mikäli kyseessä on vain ns. kokeilu, eikä oikea biseksuaalisuus.

      "Tuntemani miehet, olivatpa homoja, heteroita ja bi, ovat olleet hyvin varmoja seksuaalisuudestaan melko nuorella iällä."

      Ja itse huomaan tuntemistani naisista - heistä, jotka rohkenevat ääneen näistä asioista puhua - että jopa ihan kypsällä iällä (40+), naimisissa ja muutamien lastenkin jälkeen, he tuntuvat vuoroin suopaavan ja huopaavan sinne sun tänne, vähän joko puhaltavan tuulen tai oman fiiliksen mukaan. Syytän kalskeaa seksielämää ja uutuudenviehätystä.

      Naiset ovat hyvin mukautuvaisia, ja jos yhteiskunta alkaa aina vain rohkeammin kannustamaan naisia kohti panseksuaalisuutta, niin "täytyyhän" hyvän ja kiltin naisen tuohon kutsuun vastata, eikö? Ehkä, jos tosiaan uskomme patriarkaatin olemassaoloon, naisen seksuaalisuus on sitä, mitä miehet toivovat sen olevan, aikaan, paikkaan ja tilanteeseen kulloinkin sopien - räätälöity, alati häilyvä, kaikille aina sopiva (jopa homomiehille)? Kunhan miehet ovat ensin saaneet määriteltyä, että mikä se lesbo oikein on.

      "Ovatko naiset niin tottuneita katsomaan seksualisoitua kuvastoa naisista, että se vaikuttaa?"

      Jos mitään, pornon suurkulutus turruttaa myös naiset. Mikään ei tunnu miltään, kaikki on vaan sitä samaa kyntämistä... naiset pornossa ovat tätä nykyä jo paljon muovisempia kuin mannekiinit vaatekaupoissa - sellaisia katsoessa lähinnä vain naurattaa :D Ja se hampaiden takaa kantautuva "SHHHH"- ääni! Ei hitto!
      Onko homopornossa samankaltaisia pet peevejä/inhokkeja? :D

      Poista
  5. "Olisi kiinnostavaa kuulla kommentin kirjoittaneen kokemuksia."

    Tässä tulee :)

    Olen siis n. 22-vuotias nainen, asun isossa (yliopisto)kaupungissa, poliittisesti melkoisen siinä keskellä ja vähän vasemmalle kallellaan, ei mitään ongelmia terveyden saralla eikä lainatkaan paina (vielä) liikaa päälle.
    Mutta yksinäisyys - se on syvä. Tinderiä kulutan ahkeralla on/off- mentaliteetilla (eihän sieltä mitään varteenotettavaa kannatakaan etsiä, mutta löytyy jos on löytyäkseen), ja suurin osa sosiaalisista suhteistani sijoittuvat akselille koulu-työ-harrastukset.
    Olen siis ihan hetero vaan :D Ja omasta kokemuksestani - joka ei siis missään nimessä liiku edes kymmenissä, eikä varsinkaan sadoissa miehissä, harmi vaan :/ - monet ikäiseni miehet tuntuvat lähinnä vain etsivän sellaista "kevyttä" suhdetta naisen kanssa, jonka kanssa kehtaisi/uskaltaisi "kokeilla" sitä "queer/biseksuaalijuttua" - näin on mulle sanottu, ihan päin naamaa. Ehkä syy lienee siinä, että olen enemmän tai vähemmän taiteellisella alalla, tai ikä, tai ehkä otan toisten puheet vähän liiankin tosissani, mutta olen kuullut monien miesten valittavan, että heterosuhteet vain ovat niin "tylsiä ja kankeita", ettei niihin kannata edes ryhtyä, mutta kun "homomiehet odottavat sitä seksiä", johon moni näistä heteroista ei myöskään suostu, joten mikä on vaihtoehto... aseksuaalisuus? Sekin herättää epäilyksiä, kun tarpeeksi moni kokelas kyselee, että kuinka mukavia sellaiset pitsiset alusvaatteet naisilla ovat.
    Monet ikäiseni/piirini miehet (jotka ainakin sanovat olevansa heteroita, mene ja tiedä) ottavat nämä sateenkaariasiat tosina kuin rutto tai vesi, mutta heistä ei paista sitä ns. perinteistä, heteromiehen auraa, jota omassa miehessäni kaipaisin. Ympäriltäni löytyy todella pehmeitä ja herkkiä miehiä, eikä heissä tietenkään mitään vikaa ole, mutta...
    Myönnän ihan suoraan, että olen hiukan solmussa näiden miesten/seksuaalisuuksien kanssa (ja joo, ymmärrän kyllä ettei "ei kaikki miehet", enkä myöskään väitä että heterot olisivat mihinkään katoamassa), mutta kun en pääse kasvotusten puhumaan kerrallaan kuin korkeintaan kourallisen kanssa, niin heitin verkkoja sopivan alustan löydettyäni hiukan pitemmälle.
    Onko se sitten kummalle ns. pahempi, vaiko kummallekin yhtä törkeä; naiselle, jonka mies paljastuu parisuhteessa homoksi, vaiko miehelle, jonka mies paljastuu heteroksi?

    VastaaPoista
  6. Jos mies raiskaa toisen miehen, ja tämä mies päätyy raskaaksi raiskaajalleen, onko tällä miehellä tällöin oikeus (Suomessa) aborttiin?
    Onko oikeus aborttiin myös miesten oikeus, vaiko vain heidän, jotka kutsuvat itseään naisiksi - ja koska me emme vieläkään tiedä tarkalleen, mikä nainen on, joten olisiko oikeus aborttiin... jokamiehenoikeus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googlella selviää: "Mitä tässä laissa säädetään naisesta, sovelletaan raskaana olevaan henkilöön sukupuolen vahvistamisesta riippumatta." Mutta ei siellä puhutakaan naisesta kuin parissa kohtaa, enimmäkseen muotoilut on sukupuolineutraaleja kuten lainsäädännössä yleensä: "Raskaus voidaan raskaana olevan pyynnöstä keskeyttää kahdennentoista raskausviikon loppuun saakka."

      Poista
    2. Eli "sukupuoli vahvistetaan" mutta kuitenkin henkilöllä on sukupuoli joka raskautuu vaikkka koko biologista sukupuolta ei mainita missään laissa Suomessa, on vain 'mies ' ja 'nainen' tasa-arvolaissa. Make it make sense. Laissa tulisi olla (biologisten) sukupuolten suoja syrjintää vastaan. Nyt näyttää siltä että kuviteltu sukupuoli ylikävelee lähes aina kaiken muun yli.

      Poista
    3. "Mitä tässä laissa säädetään naisesta, sovelletaan raskaana olevaan henkilöön sukupuolen vahvistamisesta riippumatta."
      Mitä muuta "raskaana oleva henkilö" voi olla kuin nainen? Voi luoja tätä soopaa.
      En jaksa odottaa, että enemmistö kansasta vihdoin saa tarpeekseen tästä hölynpölystä. Voi olla, että vuosi tai pari vielä menee meillä Suomen perukoilla, mutta Britanniassahan ollaan nyt vauhdilla palaamassa todellisuuteen ja puretaan genderhuttua oikein tosissaan. Kun se lumipallo vihdoin lähtee vyörymään, se vyöryy sitten nopeasti.
      (eri)

      Poista
    4. "Voi olla, että vuosi tai pari vielä menee meillä Suomen perukoilla, mutta Britanniassahan ollaan nyt vauhdilla palaamassa todellisuuteen ja puretaan genderhuttua oikein tosissaan. Kun se lumipallo vihdoin lähtee vyörymään, se vyöryy sitten nopeasti."

      Mediahan meillä ei voi oikein edes uutisoida Britannian todellisuuteenpaluutalkoista joutumatta joko a) uutisoimaan valheellisesti tai b) kyseenalaistamaan oman gendernarratiivinsa, koska media enimmäkseen käyttää genderideologista kieltä. Genderideologien kieltä käyttämällä tuosta sotkusta ei oikein selviä kuivin jaloin. Kun Yle (taas Kirsi Crowley) uutisoi Britannian muuttuneista ohjeista koskien koulujen sukupuolikasvatusta, teksti vilisi epäloogisuuksia ja harhaanjohtamista. Yle ei voi esimerkiksi käyttää sanaa "genderidentiteettiteoria", vaikka juuri sitä sanaa Britannian hallituksen sivun tiedotteessa on käytetty. Sen sijaan Yle kiertää sanan ja kertoo, ettei Britannian koululaisille enää saa kertoa muunsukupuolisuudesta. Jos Yle käyttäisi sanaa "genderidentiteettiteoria", lukijan päässä voisi alkaa ikävällä tavalla raksuttaa, kun hän saisi näkökulman laatikon ulkopuolelta.

      Poista
    5. Miksi helvetissä transmies haluaisi synnyttää?!

      Poista
  7. Reaktiovideo rapakon takaa "naisten" juoksukisasta, missä mies voitti jälleen kerran naisten kisoissa kultaa, ja yleisö buuaa hänelle - lieneekö ollut Kanadassa?
    https://www.youtube.com/watch?v=RJ4B9OYb_h8&ab_channel=YinkaThatGuy

    Nyt haluan kysyä kentältä - en voi uskoa, että blogin isäntä pisti kommenttini julkaisunsa keskustelunavaajaksi - kiitos ja kumarrus! - mitä miehet, homot tai heterot, aidosti tuumaisivat siitä, jos ns. läpimenevä transnainen ilmaantuisi heidän tiloihinsa vaihtamaan vaatteensa/käymään vessassa?
    Naisten osalta olen ymmärtänyt, että kaikki miehet eivät suinkaan ole uhka saati vaara, mutta fyysisten/biologisten ominaisuuksien/sosiaalisten odotuksen perusteella, et myöskään voi naisena mitenkään tietää, kuka näistä sadasta miehestä on uhka, ennen kuin se yksi sadasta todistaa teoillaan olevansa uhka...
    Ovatko transnaiset miehille (homot, heterot) yhtäläinen uhka/kiusa, kuin naisille?
    Transnaiset jankkaavat kovasti sitä, että jos he eivät voi päästä naisten tiloihin, miehet ottavat heidät hengiltä miesten tiloissa, mutta onko se todella näin?
    Onko se naisten vastuu pelastaa miehet toisilta miehiltä/korjata miesten ongelmat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehet pyytäisi tyyppiä menemään naisten puolelle ja jos ei suostuisi, kutsuisi henkilökunnan. Joka myös pyytäisi siirtymään naisten puolelle ja, jos ei vieläkään suostuisi, varmaan sitten poistaisi paikalta.

      Poista
    2. "mitä miehet, homot tai heterot, aidosti tuumaisivat siitä, jos ns. läpimenevä transnainen ilmaantuisi heidän tiloihinsa vaihtamaan vaatteensa/käymään vessassa?"

      Miesten ja poikien yksityisyydellä, mielipiteillä, ahdistuksella, epämukavuudella tai traumojen triggeröitymisellä ei ole sen enempää merkitystä kuin naisten ja tyttöjen. Toki vetskaritissi ei aiheuta samanlaista fyysistä uhkaa miesten tiloissa kuin "It's Maaa'aammm!" naisten puolella.

      Ainoastaan henkilökortissa oleva kirjain ratkaisee, muutenhan itsemäärittelyssä ei ole mitään järkeä. Itse asiassa liikuntapaikkojen, uimahallien ja muiden vastaavien tilojen henkilökunnalla ei ole valtuuksia henkilötietojen tarkistukseen, eli käytännössä kaikki sukupuolitetut tilat ovat unisex-tiloja.

      Lisäksi tasa-arvolaki suojaa sukupuoli-identiteettiä ja sukupuolen ilmaisua. Tosin missään lakitekstissä ei ole määritelty miestä, naista, sukupuoli-identiteettiä tai sukupuolen ilmaisua.

      Ei ole mitään juridisesti pätevää keinoa poistaa pervoilijaa tai häirikköä "väärän" sukupuolen tiloista, jos henkilö on henkilöpapereiden mukaisessa tilassa, eikä tällä ei ole näkyvää erektiota. Muuten rikkoo itsemäärittelyn tavoitteita ja tasa-arvolakia.

      Transnaisethan ovat käyttäneet naisten tiloja henkilötunnuksensa perusteella jo vuosikymmeniä. Ei ole mitään keinoa erotella yhdet juridiset naiset toisista juridisista naisista. Siitähän alkaisi ulina pakkotransitiosta ja kiusallinen keskustelu läpimenevyydestä, jos naiseuden performointi olisi ehtona naisten tiloihin pääsylle.

      Milloinhan saamme ensimmäisen ennakkotapauksen sukupuolen itsemäärittelyn rajoista, vai onko sellaisia? Sukupuolenvaihtolaissahan ei ole mitään säädöstä väärin motiivein tehdyn sukupuolen vaihdon varalle, siitä miten se tunnistetaan ja todennetaan ja miten siitä sanktioidaan. Aikamoisen huolimatonta lainsäädäntöä!

      Poista
  8. Läpimenevä transnainen olisi tosiaan muita miehiä todennäköisempi väkivallan kohde niiden miesten taholta, joilla on antisosiaalisia ja seksuaalirikollisia taipumuksia (pieni vähemmistö miehistä). Se ei tarkoita, että ratkaisuna olisi, että transidentifioituvat miehet käyttäisivät naisten tiloja. Eiköhän isoissa laitoksissa (uimahallit, koulut
    jne.) löydy joku pieni huone tähän tarkoitukseen. Ongelma ratkaistu.

    Se ei tietenkään affirmoisi kenenkään harhakuvia, mutta what can you do.

    VastaaPoista
  9. Mies vai karhu -vitsailu on aika väsynyttä ja naisvihamielistä. Sopii katsella tilastoja, että kuinka moni nainen joutuu miehen tappamaksi tai vahingoittamaksi, ja kuinka moni karhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, kaikki sarjakuvassa käsitellyt asiat ansaitsevat tulla pilkatuksi. Hyvää työtä pilapiirtäjältä!

      Poista
  10. Daily Telegraph uutisoi uudesta tutkimuksesta, joka selvitti transmiesten terveysongelmia:
    Trans men ‘becoming postmenopausal’ in their 20s
    Study found many had bladder and bowel symptoms they would expect to see in a woman after the menopause
    Transgender men are suffering from “postmenopausal” problems like incontinence in their 20s because of taking testosterone, a study has revealed.
    Experts analysed 68 transgender men who were taking the cross-sex hormone to change their identity from female to male and found that 95 per cent had developed pelvic floor dysfunction.
    The participants, who were as young as 18 and had an average age of 28, had bladder and bowel symptoms that medics would expect to see in a woman after the menopause.
    Tässä arkistoitu juttu, ei maksumuuria:
    https://archive.ph/9WbqV#selection-2425.4-2429.107

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Aiheuta itsellesi tarkoituksella hormonaalinen menopaussi vuosikymmeniä etukäteen ja amputoi lantionpohjaa tukeva rakenne ja ylläty, kun vaihdevuosiin liittyvät oireet (kuivumiset, surkastumiset ja inkontinenssi) ilmaantuvat vuosikymmeniä etukäteen. Kun yhtälöön lisätään vielä nekroottinen penisrulla, niin ei ole ihmekään, että itsetuhoisuus pikemminkin lisääntyy kuin häviää transiutuksen jälkeen. Toki testosteronista saatavan buustinkin vaikutus hiipuu vähitellen.

      Poista
    2. 68 on tietysti aika pieni otos, mutta kun ottaa huomioon, että jopa 95% tutkituista kärsi lantionpohjan ongelmista, kyllähän siitä voi jotain päätellä. Toisaalta tutkimuksen tulosten ei tosiaankaan pitäisi tulla yllätyksenä kenellekään.

      Poista
  11. Nyt on reipasta:

    "Hallitus­puolueen kansan­edustaja: Suku­puolen­korjaus­leikkaukset siirrettävä yksityiseen terveyden­huoltoon

    Perussuomalaisten kansanedustajan Kaisa Garedewin mukaan hallituksen leikkausten pitäisi kohdistua ”ei-välttämättömiin operaatioihin”. Kansanedustaja Elisa Gebhard (sd) vaatii pääministeri Orpolta vastausta siihen, hyväksyykö hallitus transvihamielisen politiikan."

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010460394.html

    Jos transien mukaan kyse ei ole sairaudesta ja transiutus ei ole sairaudenhoitoa, niin miksi esteettisin perustein tehtävä plastiikkakirurgia korjailuineen ja hormonit pitäisi saada veronmaksajien pussista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ehkä kaikkein valaisevin ja kouriintuntuvin esimerkki siitä, miten transien on kerta kaikkiaan mahdotonta sisäistää sitä, ettei kakkua voi syödä ja säästää samaan aikaan. Yhteiskuntarahoitteinen terveydenhuolto kohdistetaan (ja sen kuuluu kohdistua) toimintakykyä alentavaan haittaan, eli siis sairauteen, vammaan, poikkeamaan tai häiriötilaan. Transien mukaan transsukupuolisuus ei ole sairaus, vamma, poikkeama eikä häiriötila vaan normaalia, luonnollista ja tervettä sukupuolen moninaisuutta ja ihmisyyden variaatiota jne. Ja niinpä transius on sitten hiljaksiin heidän itsensä vaatimuksesta poistettu sairausluokituksista useissa eri länsimaissa, joissakin jo aikoja sitten.

      Olemme tulleet tilanteeseen, jossa transit itse joutuvat elämään Schrödingerin sukupuolen järjestelmässä (jonka ovat itse luoneet): yhtäältä he eivät ole sairaita eikä transius ole toimintakykyä alentava haitta (jolloin se tulkittaisiin sairaudeksi), mutta transiuden realisoituminen kuitenkin edellyttää medikaalista väliintuloa, eli transit joka tapauksessa ovat riippuvaisia terveydenhuollon tarjoaman kehonmuokkausprotokollan olemassaolosta (eivätkä tässä auta lätinät muunsukupuolisista tai kehodysforiattomista transeista, jotka haluavat vain nimen ja juridisen sukupuolimerkinnän mutteivät kehon muutosta). Transien on pakko kuitenkin suostua jonkinlaiseen kompromissiin, vaikka se asettaakin kroonisesti heidän kaikki narratiivinsa kyseenalaiseen valoon: joko transius on sairaus, jolloin yhteiskunta voi jossain määrin osallistua sen hoitamisen kustannuksiin, tai transius ei ole sairaus, jolloin se tulkitaan transien omien määritelmien mukaiseksi luonnolliseksi ihmisyyden variaatioksi. Ensin mainitussa yhteiskunta tulee vastaan mutta stigma jää, toisessa tapauksessa transiuden stigma on ainakin käsitteellisesti poistettu, mutta joka penni jää lopulta transien itsensä pulitettavaksi.

      Olen jo kauan sitten sanonut, että olemme ennen pitkää tilanteessa, jossa transien täytyy alkaa maksaa hoitonsa kokonaan itse, koska yhteiskuntaa ei voi edellyttää osallistumaan ei-sairaudellisen tilan rahoittamiseen julkisista varoista. Emme me muitakaan esteettisistä syistä terveisiin kehoihin tehtäviä kauneuskirurgisia operaatioita (mm. silikoni-implantit, botox-injektiot) rahoita verovaroista vaan ihminen maksaa ne itse. Transeilla on sellainen huvittava kuvitelma, että mitä tahansa he ikinä keksivätkään pyytää tai vaatia, yhteiskunnan pitää vain totella ja antaa heille mitä he haluavat. Mitään myönnytyksiä tai kompromisseja ei heidän itsensä tarvitse koskaan tehdä. Johonkin se raja kuitenkin tullaan lopulta vetämään.

      "Sdp:n kansanedustaja Elisa Gebhard kutsuu aloitetta avoimen transvihamieliseksi. 'On vakavaa, että tällaista politiikkaa tehdään hallituspuolueen riveistä käsin', Gebhard totesi tiedotteessaan keskiviikkona."

      Siis häh? Eikö se nimenomaan ole transvihamielistä, että transiudella halutaan ylläpitää sairausstigmaa, joka koituu siitä, että transtoimenpiteitä rahoitetaan julkisin varoin? Sehän nimenomaan on transiuden välillistä stigmatisointia, kuten yllä selitin! Jos transit kerran ovat terveitä ja luonnollisia, niin painukoot vaikka moppaamaan, pulloja keräämään ja lehtiä jakamaan kehonmuokkausrahat tienatakseen. Niin me normaalit ihmiset teemme, odottamatta yhteiskunnan osallistuvan fantasioidemme rahoittamiseen.

      Poista
    2. "Aura Askolin

      11:33
      On mahdotonta välittää väärässä kehossa elämisen kokemusta ihmiselle, joka ei sitä ole kokenut. On sydäntäsärkevää, että ainoa vaihtoehto on yrittää lisätä tietoisuutta, avata ihmisten paikoin henkilökohtaisimpia ja kipeimpiä asioita julkisesti, jotta transsukupuolisten ihmisten terveydenhuolto joskus toteutuisi oikeudenmukaisemmin. Varsinkin, kun suurin osa valtaväestöstä ei tahdo pysähtyä sen faktan äärelle, että vaikkei itse henkilökohtaisesti kykenisi ymmärtämään vaikkapa sukupuolenkorjauskirurgian välttämättömyyttä ihmisen terveydentilan takaamiseksi, sitä tulisi silti kunnioittaa ja tukea.

      Kyse ei ole mielipideasiasta. Kenenkään, joka ei itse ole kokenut väärässä kehossa elämistä, ei tulisi kutsua sen korjaamista terveen ja toimivan kehon leikkelyksi. Vertaaminen fetisseihin tai kauneuskirurgiaan vain korostaa sitä, ettei asiaa ole ehkä yrittänyt ymmärtää lainkaan. Varsinkin näinä aikoina, kun hallitusta myöten vihainen ja syrjivä asenne ja toiminta normalisoituu ja lisääntyy, kaipaisi solidaarisuutta, sitä, että pidettäisiin heikompien puolta silloinkin, kun sitä ei itse välttämättä ymmärrä tai se ei ole helppoa."

      Mitä sellaista, erityistä terveydenhuoltoa tila, joka on niin sydäntäsärkevän traaginen ja hengenvaarallinen ettei kukaan muu kuin sitä elävä voi sitä todella ymmärtää - mutta joka ei ole silti kuitenkaan sairaus - tarvitsee?

      Jos ihminen itse kokee kehonsa vääräksi, siihen kajoaminen hormonein sekä leikkauksin ei ole mutilaatiota? Ja samaan hengenvetoon ihminen, joka kokee kehonsa yhtälailla vääränlaiseksi ja päätyy nälkiinnyttämään itseään... hän vain nälkiinnyttää itseään elävältä?

      Mutta siis henkilö, joka ei kärsi sukupuolidysforiasta, mutta haluaa silti transiutua leikkauksin sekä hormonein... kyseessä ei muka ole fetissi, eikä kauneusleikkaus... koska transius ei ole sairaus, ja nämä pitäisi valtion kustantaa, tai muuten ei-sairaalta lähtee henki? Ok.Näppäilempä ensin puhelun Kelaan, ja sitten kosmetologille, ja lopuksi ihmisoikeusvirastoon...

      Ja millä tavoin trans kuuluu niihin yhteiskunnan heikoimpiin, jos hän ei kerta ole sairas?




      Poista
    3. "Ja niinpä transius on sitten hiljaksiin heidän itsensä vaatimuksesta poistettu sairausluokituksista useissa eri länsimaissa, joissakin jo aikoja sitten."

      Ei kai sitä ole missään poistettu, se on vaan siirretty mielenterveysosastosta muualle, mihin nyt olikaan. Eikä tämä siirto ole missään aiheuttanut hoitojen lopettamista.

      Poista
    4. Hehän voivat kääntää sen niin, että siinä hoidetaankin sitä itsemurhariskiä ja muuta, jota seuraisi hormonihoidon ja leikkausten tekemättömyydestä. Toisin sanoen sukupuolidysforia ei olisi sairaus, mutta ihmiset, joilla on se ominaisuus, sairastuvat ilman hoitoja? Miten tällaiseen argumenttiin vastaisi? Ainakin niin, että ei ole olemassa selvää syy-seuraussuhdetta ja tarvitaan diagnoosi joka tapauksessa asiakirjaan, jotta hoitotoimenpide voidaan tehdä. Mikä muu se diagnoosi voisi tässä tapauksessa olla? Ei taida sellaista löytyä, ja ongelma diagnoosin välttämättömyydestä on olemassa edelleen.

      Poista
    5. "ongelma diagnoosin välttämättömyydestä on olemassa edelleen"

      Transeilta on turha odottaa logiikkaa. Transius ei ole sairaus, vamma, oire eikä häiriö eivätkä amputoinnit, mutiloinnit ja hormonimarinointi ole sairauden, vamman, oireen eikä häiriön hoitoa, vaan kehon muokkaamistä sisäisen mielikuvan mukaiseksi tai esteettisten ihanteiden perusteella. Siis sukupuolikokemuksen "vahvistamista" hormoneilla ja kirurgialla.

      Kyseessä ei siis ole sairaus eikä sairauden hoito, mutta transit kiristävät itsemurhalla, jos eivät saa haluamiaan modauksia. Mutta transien kohdalla itsetuholla uhkailu ei ole oire mielenterveysongelmasta, joka pitäisi hoitaa ihan muilla keinoilla kuin kehollisella transitiolla.

      Transilta ei saa vaatia diagnostisten kriteerien täyttämistä tai temppuratojen suorittamista, vaan annettava kumileimasimena transin haluamat lähetteet ja reseptit.

      Transius on synnynnäinen ja muuttumaton olotila, paitsi genderfluideilla, rogd-teinitytöillä, keski-ikäisillä autogynefiiliperheenisillä ja katujilla. Paitsi että katujat eivät olleet oikeita transeja, vaan mokanneita cissuja, vaikka on maailman pahinta väkivaltaa kyseenalaistaa kenenkään sukupuoli-ilmoitusta, tai vaatia diagnostisten kriteerien täyttymistä ja kykyä antaa suostumus ennen peruuttamattomia transhoitoja.

      Keholla ei ole sukupuolta, sukupuolia voi olla satoja, kaikilla ei ole sukupuolta, penis voi olla naisen sukupuolielin ja mies voi synnyttää, mutta silti jotkut transit haluavat jäljitellä vastakkaisen sukupuolen kehollisia piirteitä ja toiset haluavat päästä omistaan eroon, tai muokata itsestään eunukin, kissaihmisen tai liskon. Vain transeilla on oikeus saada muokattua kehosta haluamansa näköisen ilmaiseksi, vaikka se ei ole sairauden hoitoa, mutta se on täysin eri asia kuin nenän suoristaminen, silmäluomien esteettinen muotoilu tai rintojen suurentaminen esteettisin perustein.

      Ja koko lysti pitäisi kustantaa yhteiskunnan varoista.

      Poista
  12. Richard Dreyfuss on laukonut transfobisuuksia!

    https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010459944.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kritisoi ihmisiä, jotka "antavat lastensa korjata sukupuoltaan"? No onpas hirmuista! Oikeasti järkyttävää on se, että jotkut vanhemmat joutuvat suostumaan lapsensa sukupuoliroolileikin medikalisoimiseen, koska pelkäävät menettävänsä hänet transhurmoksessa olevalle sosiaalihuollolle. Järkyttävää on se piinkova ideologinen typeryys, tyhjäpäisyys, joka huokuu melkein kaikesta mitä Hesari ja Yle transaiheesta kirjoittavat.

      Poista
    2. Translandian normalisoimisen projektiin yleiseksi totuudeksi on holvattu niin paljon resursseja, aikaa, vaivaa ja työtunteja, ettei siitä ihan noin vain luovuta alkamalla esittää orastavia epäilyksiä, että onkohan tämä nyt mennyt alun alkaenkin päin vittua. Sunk cost fallacy. Pienenkin epäilyksen häivän esittäminen olisi trumpetinkajautus siitä, että transimperiumissa voisi olla särö, ja sen myöntäminenhän on transien ja allyjen kaikkein suurin mahdollinen painajainen. He eivät tule myöntämään virheitään, ennen kuin skandaali on levittynyt niin laajalle, ettei sitä pysty enää kirkumaan sammuksiin vanhoilla konsteilla. Tämä vaatii kriittisen massan saavuttamista heissä, jotka tietävät lasten transiuttamisen olevan olemukseltaan progressiivisuudeksi naamioitua eugeniikkaa ja uskaltavat julkisesti puhua siitä ja vastustaa sitä. Alamme olla lähellä, mutta vielä on peltoa kynnettävänä.

      Valtamediat ovat täysin transien vallassa, mutta onneksi siellä on piristäviä poikkeuksiakin kriittisinä ääninä, mm. HS:ssä Annikka Mutanen.

      Poista
    3. Mediassa noin yleensä puhuu raha ja valta, ei viisaus ja hyveellisyys. Joitakin poikkeuksia toki on.

      Poista
  13. Ja taas tapahtuu asiaa, jonka ei pitänyt olla mahdollista tapahtua...

    UK nurses launch lawsuit, claim transgender colleague harassed them in changing room

    "[My manager] was basically told that we needed to be more inclusive, broaden our mindset," one of the nurses who works for the hospital system, called a trust, told Fox News Digital. "The Trust are backing this individual. We need to be educated, which is just, I find that absolutely insulting. Totally insulting. And we needed to compromise."

    The nurses said the biological male employee, who uses a female name, often spends time walking around the female changing room in boxer shorts with male genitalia visible. They said he stares at and initiates conversations with his female colleagues while they are changing clothes.

    "It's been really difficult for all of us," the nurse said. "Some girls have had traumatic pasts, they've been abused by men. Some of them that have PTSD don't want to be in a room getting undressed in front of a male. It's had nurses on the ward crying."

    "It's a key press, and you need a code to access the changing room. So once it's closed, it's closed. It's a thick door. If anything happened, nobody would be able to hear me screaming for help or anything. Plus, if I'm in a changing room with this male, we could say either thing about each other. I could say this happened. He could say this happened, and nobody would know what the truth was. So, in order to protect myself, I actually remove myself from the area and I'm now changing in a disabled toilet [stall]," she said.

    Another nurse, who was sexually abused as a child, said her transgender colleague was half-naked and approached her asking repeatedly why she wasn't getting changed.

    "Flight or fight mode kicked in, but I felt glued to my seat, I could not move. My hands started to sweat. I was petrified and felt sick and began hyperventilating. At this stage I did not know who he was, all I knew was there was a man watching me and asking me why I was not getting undressed," this nurse says in a press release.

    The nurses also said the trans worker claimed to have stopped taking female hormones to get a girlfriend pregnant.

    https://www.foxnews.com/media/uk-nurses-launch-lawsuit-claim-transgender-colleague-harassed-changing-room

    VastaaPoista
  14. Jaahas, sehän alkaa olla Pride-kuukauden aika ja meno somessa sen näköistä. Persuja, kokoomusta ja kepua ei haluta Prideen, mutta kieltäytyminenkin on huono juttu. Kun mikään ei kelpaa ja vain täydellinen totteleminen kelpaa:

    "Yle: Perus­­suomalaiset ministeriöt eivät osallistu Helsinki Prideen – Toiminnan­johtaja: ”Systemaattista ulos­sulkemista”

    Vähemmistöt|Pride-yhteisön toiminnanjohtajan Annu Kemppaisen mukaan perus­suomalaisten boikotti on systemaattista sateenkaariväen ulossulkemista."

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010465907.html

    Muistakaamme, että nykymuotoinen Pride edellyttää sitoutumista vasemmistolaisten poliittisiin tavoitteisiin, intersektionalismiin, vegaaniruokaan, ilmastoahdistukseen, Palefaceen ja transien nostamiseen jalustalle. Kyseessä ei ole vuosikausiin ollut homoseksuaalit ja heidän oikeutensa. Pride ei ole neutraali tasa-arvokulkue, vaan puoluepoliittisesti leimaantunut näyttäytymispaikka moraalisäteilijöille.

    Mihin nykyään edes tarvitaan Prideä, joka oli ennen transkaappausta iloinen karnevaali ja nyt sitten sinitukkaisten sukupuoliongelmaisten mausteheteroiden poliittinen protesti. Homojen ja transien tasa-arvo ja yhdenvertaisuus on turvattu laissa. On tasa-arvoinen avioliittolaki ja transit saivat itsemäärittelyn ei-transeille. Mitä he vielä oikein haluavat?

    Queers for Palestine! Chickens for KFC! Blacks for KKK! Gays and women for trans rights!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makupaloja Twitteristä:

      "Ootte te kokoomuksessa kyllä velhoja.

      "Miksi Pride on niin poliittinen ettei meitä haluta sinne?"
      "Äänestitte uusnatsin luottamuksen puolesta btw"
      "Jaahas. Keskustelua on mahdotonta käydä."

      Joka. Ikinen. Kerta."

      https://x.com/PiaKauma/status/1796399246499070438

      "Hyvin te ohjaatte Suomea muistuttaan enemmän Venäjää kuin muuta Eurooppaa."

      https://x.com/joakimvigelius/status/1796443766070689994

      https://x.com/joakimvigelius/status/1796443766070689994

      Poista
    2. Muistan joitain uutiskuvia Prideista viime vuosilta. Keski-ikäinen miespari seisoo käsi kädessä valtavan kirjavahiuksisen naislauman keskellä ja näyttää hiljaiselta protestilta nykyistä Pride-instituutiota vastaan. Toisessa kuvassa nuorella naisella on yllään leather harness, jonka remmien alta pilkottavat kirurgisen teipin peittämät tuoreet mastektomia-arvet. Yaaas kiiing! Rinnat pois ja ei kun Prideen. Kaikki homomiehet käyvät varmaan kuumana, kun heidän omaa seksuaalisuuttaan esitetään heille groteskina minstreliversiona.

      Tämän vastenmielisen riehan nykyinen arvo meille homoseksuaaleille on miinusmerkkinen. Pride ei ole pelkästään yhdentekevää meidän kannalta, vaan jotain, mikä toimii aktiivisesti meitä vastaan.

      Poista
    3. Jätän tämän vain tähän:

      Helsinki Pride 2024 Naistenbileet

      "Illan juontavat Mira Aurelia Eskelinen ja Raisa Omaheimo, jotka omien sanojensa mukaan ovat koomikoita, kirjailijoita ja ihan vitun homoja. Musiikin lisäksi lavalla on siis luvassa häpeilemättömän queeria komiikkaa, lesbodeittailutarinoita sekä silmäkarkkia."

      "Naistenbileisiin ovat tervetulleita kaikki naiset, muunsukupuoliset ja ei-binääriset ihmiset, jokaisen itsemäärittelyä kunnioittaen. Bileet on tarkoitettu kaikille saphoille, lesboille, biseksuaaleille, panseksuaaleille ja kaikille, joita kirjoitetut sanat eivät riitä kuvailemaan."

      https://pride.fi/tapahtumat/helsinki-pride-2024-naistenbileet/

      Miehille ja itsensä mieheksi kokeville ei näyttäisi olevan omia bileitä, sen sijaan päätösbileet tarjoavat: "upea juontajapari Mona Bling ja Yeboyah", esiintyjälistalla mm. transnaisen seksuaalisuutta tutkailevan albumin julkaissut Knife Girl.

      Poista
    4. Vihervasemmistolaisella logiikalla kaikki kulkueessa tai tilaisuudessa olevat ovat natseja, jos yksikin on natsi, eli syyllisyys on kollektiivinen ja ideologinen hygienia vahva. Miksi se tekee ihmisen, jos samassa paraatissa kompataan Palestiinaa, vaaditaan lasten blokkerihoitojen vapauttamista, kolmatta tai useampaa juridista sukupuolta, tappamaan terffit, kiittämään mustia transnaisia homojen oikeuksista, murskaamaan binääri ja cisteemi tai jotain muuta vastaavaa?

      Poista
  15. https://www.longplay.fi/pitkat/muusikon-paradoksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluaisitko taustoittaa tätä nostoa, mussu?

      Poista
    2. Kirjoitus oli tarina Muusikosta joka oli yksiselitteisesti mies eikä tekeytynyt naiseksi tai muutakaan mutta jonka epäillään käyttäneen hyväksi toisia muusikoita.

      Poista
    3. Niin. Miksi halusit jakaa sen meille?

      Poista
    4. Minuakin kiinnostaa.

      (Juttua ei voi lukea kokonaan, koska se on maksumuurin takana.)

      Miten se, ettei joku hyväksikäyttäjä jossain tekeytynyt naiseksi, liittyy nyt yhtään mitenkään mihinkään? Saisiko linkkaukselle jotain saatesanoja?

      Poista
  16. Olen miettinyt hieman demiseksuaalisuutta...

    Seksuaalinen suuntaumus, jossa seksuaalista halua/vetovoimaa koetaan vasta emotionaalisen siteen muodostumisen jälkeen.

    Lähinnä siksi, koska itse taannoin identifioiduin rankasti demiseksuaaliksi... lähinnä siksi, koska naisena, halusin paeta tätä nykyistä deittikulttuuria, jossa seksi tulee lähes aina ensin, ennen mitään "vakavampaa" - esim. sitoutumista - ja jos ei saa mitään, niin sitten ei tule mitään, ja jos seksiä saa tarpeeksi pian, siitä saattaa seurata parisuhde... tai ei. Se sai minut tuntemaan oloni joko seksuaaliseksi objektiksi, tai jos muut olisivat minulle vain potentiaalisia seksileluja, jotka käydään jonossa läpi kunnes joku jää ns. lipastoon (enkä nyt tarkoita mollata ketään, joka harrastaa irtosuhteita - kaikki ilo teille).

    Ja se tuntui ookoolta silloin - välttää seksiä randomien kanssa vakuuttamalla heidät, etten tulisi saamaan orgasmia heiltä jos hyppäisin nyt heti käskystä heidän kanssaan sänkyyn - ja myönnän, siinä oli myös tietty... slut shame- aspekti myös mukana? Että jos harrastat seksiä maksusta, siitä ei tarvitse kuin teeskennellä nauttivansa... ja kuinka kovasti kukaan voi nauttia seksistä ihmisen kanssa, josta ei edes pidä? Mutta nyt... se tuntuu lähinnä... kuin jos seksiin tosiaan kuuluisikin edes jonkinlainen emotionaalinen yhteys? Samantekevää, kuinka ohut, häilyvä tai ohimenevä. Kai siitä ihmisestä täytyy herrajestas pitää edes jollain tasolla, jos haluaa hänet sisäänsä?!

    Joten, kysymys kuuluu, koska etsin vastauksia...

    Esiintyykö demiseksuaalisuutta samalla tavalla miesten (homojen tai heteroiden) keskuudessa, kuin naisten?
    Onko emotionaalinen yhteys seksissä läheskään yhtä tärkeä miehille, kuin naisille, jotta miehet voisivat kutsua sitä omaksi seksuaaliseksi "suuntaumuksekseen"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen sen verran vanha, että purskahdin nauruun, kun luin ensi kerran jutun ns. uusista seksuaalisista suuntauksista ja 18- vuotias kertoi määrittelevänsä itsensä demiseksuaaliksi.
      Silloin kun itse olin 18- vuotias niin useimmat halusivat jonkinlaisen siteen henkilöön ennen seksiä ja sitä pidettiin ihan tavallisena asiana. Jos taas halusi irtosuhteita niin silloin riippui ihmisestä mitä siitä sai, mutta ainakin jännitystä, kokemuksia ja "jotain sutinaa". Ei sitä analysoitu sen enempää tai ajateltu, että pitää valita jompi kumpi tie vaan elämässä oli erilaisia kausia.
      Toki yleisesti miehille irtosuhteita pidettiin hyväksyttävämpinä, mutta itse elin nuoruuteni sen verran vapaamielisessä porukassa, ettei irtosuhteita harrastavia naisia meidän piireissä väheksytty. Usein minusta tuntuu, että 90- luvun loppu/2000- luvun alku oli loppujen lopuksi paljon avoimempi ja suvaitsevampi ajanjakso (olla nuori) kuin nykyään!

      En siis osaa itse kysymykseen vastata muuta kuin, että aina on ollut ihmisiä, jotka haluavat syvemmän suhteen ihmiseen ennen seksiä ja minusta se ei ole seksuaalinen suuntautuminen.

      Poista
  17. Tulvassa on juttu afganistanilaisnaisesta, jota on lapsena puettu pojaksi:

    https://tulva.fi/lue/pojaksi-puettu/

    Jutussa tuodaan esille, kuinka oikean sukupuolen salailu on ollut raskasta ja jättänyt monenlaisia jälkiä kyseiseen naiseen. Samaan aikaan Tulva rummuttaa tietenkin transeja. Miksi länsimaissa se on ok, että ideologiset hörhövanhemmat tekevät lapsesta hyvesignaloinnin välikappaleen, mutta muualla ei? Näkevätkö feministit itse tässä mitään ristiriitaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei. Eivät näe.

      Ihmettelinkin oikeastaan että miksei koko juttua ollut kirjoitettu voimaantumisnäkökulmasta:

      Ihanat, edistykselliset afganistanistanislaiset vanhemmat pukevat ennakkoluulottomasti tyttöjään miesten vaatteisiin! Afganistan on ei-binäärien ja muusujen luvattu valtakunta! Naiset voivat yksinkertaisesti identifioitua ulos sorrostaan!

      Siis nykypäivän queeraktivisteille olisi aivan liian kova pala myöntää, että tarkoituksellinen myötäsyntyisten sukupuoleen perustuvien mieltymysten ja itseilmaisun (pukeutuminen yms.) tahallinen vääristelemimen ja suoranainen perversointi onkin lapsesta hämmentävää, epämiellyttävää ja traumatisoivaa.

      Vielä sivuheitto tuohon Priden "naisten"bileisiin: Miksi minä naisena haluaisin osallistua kaikille avoimiin naistenbileisiin? Entä miten bileiden järjestäjät määrittelevät naisen?

      Poista
    2. En vastusta pienten lasten ristiinpukeutumista sinänsä kunhan lapsi voi tehdä sen ihan vaan normaalina ihmisenä.

      Ristiinpukeutumisen olisi siis tapahduttava:
      -Lain ja hyvän tavan puitteissa.
      -Tolkun rajoissa.
      -Ilman medikalisoimista.
      -Ilman uhripuhetta ja ilman sairausidentiteettejä.
      -Ilman alistamista, häpäisemistä ja nöyryyttämistä.
      -Ilman että lapsi olisi vanhempiensa ja koko suvun harrastus.

      Olisi ihan hyvä jos pieni poika voisi harrastaa jotain tyttömäistä ilman leimautumista (tulevaksi) homoksi. Kyllä tyttökin voi pelata jalkapalloa, samassa joukkueessa poikien kanssa ja vieläpä samoissa kamppeissa leimaantumatta mitenkään.

      Tässä juttu 10-vuotiaasta ihan tavallisesta brittipojasta joka pukeutui tytöksi koulun naamiaispäivänä.

      https://www.dailymail.co.uk/femail/article-5467827/British-schoolboy-10-dresses-female-cheerleader-school.html

      Reipas poika.

      Poista
  18. Kysymys!

    Voisiko olla mahdollista, että lesbous (kaksi biologista naista (xx+xx)) on nykyään ns. "opittavissa", tai edes omaksuttavissa identiteettinä?
    Lähinnä herätti mieleen tuo jutun alussa oleva mies vai karju- sarjakuva... Nykyajan naiset eivät pidä miehiä juuri minään - joko täysin hyödyttöminä, joskus jopa hengenvaarallisina, by default!
    Olisiko lesbous (identiteetti, ei niinkään seksuaalinen suuntaumus) joillekin naisille keino paeta miehiä niin pitkälle, että mieluummin hakeutuu parisuhteeseen naisen kanssa (helpottaa, jos osaa kutsua itseään queeriksi, muusuksi, tai vastaavaksi + nykyään naisella voi olla penis, eikä penis ole enää miehinen elin, mukamas), välttääkseen kanssakäymisen miesten kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1970-luvulla puhuttiin poliittisista lesboista, eli feministinaisista, jotka valitsivat naiskumppanin patriarkaatin edustajan sijaan. Tosiasiassa kyseessä taisivat olla binaiset, jotka valitsivat naissuhteen, eikä kyse ollut suuntautumisen muuttumisesta tai pakottautumisesta suuntautumisen vastaiseen lesboseksiin aatteen vuoksi.

      Nykyään on helpompi ilmoittautua aseksuaaliksi, koska se ei vaadi mitään toimenpiteitä eikä selityksiä. Sattuneesta syystä monella transidentifioituvalla on transkumppani, jonka kanssa aseksuaalisuuteen vedoten voi kieltäytyä seksistä.

      Meille on myös kerrottu, että aseksuaali voi nauttia seksistä ja hänellä voi olla vilkaskin seksielämä. Make it make sense.

      Aseksuaalisuutta esiintyy todella nuorilla, joilla seksin ei pitäisi edes olla ajankohtaista pitkiin aikoihin. Aseksuaaliksi identifioituminen on ymmärrettävää pornoistuneen naiskuvan aikana, kun joka media normalisoi ja propagoi prostituution, onlyfansin, sokerideittailun, kinkyilyn, polyamorian, väkivaltaisen seksin ja muun pervoilun autuutta.

      Poista
    2. A- ja demiseksuaalisuus on ilmeisesti nykyajan seksintäyteisen median ja yleisen ilmapiirin seurausta. Jos nuoresta tuntuu, ettei seksi kiinnosta ollenkaan tai ei ainakaan toisen ihmisen kanssa tai jos haluaa tutustua kunnolla ennen seksiä niin ei tiedetä, että se on aivan tavallista ja ajatellaan, että minun on oltava aseksuaali tai demiseksuaali.
      En sinällään ihmettele tätä trendiä, jos nuorten keskuudessa esim. kuristusseksi on jonkun uutisen mukaan arkipäiväistä ja polyamoriasta ja seksityöstä on mediassa juttuja lähes viikoittain. Lisäksi tietenkin transuutisointi.
      Varmasti minäkin mieltäisin itseni vähintään demiseksuaalisiksi, ajoittain aseksuaaliksi ja ehkä muusuksi, jos olisin nuori nyt...

      Poista
  19. Mitä Avara luonto ei koskaan kertonut villeistä sukupuolista, se löytyy Peacock-palvelun uutuusdokumentista Queer Planet:

    "Synopsis: Take a worldwide journey exploring the rich diversity of animal sexuality — from flamboyant flamingos to pansexual primates, sex-changing clownfish, multi-gendered mushrooms and everything in between. This documentary looks at extraordinary creatures, witnesses amazing behaviors, and introduces the scientists who are questioning the traditional concept of what’s natural when it comes to sex and gender."

    https://www.youtube.com/watch?v=GikfSszcBHE

    Kommentit! Ennen kuin suljetaan:

    "The fact that they left the comments on is brave."

    "How much did Blackrock pay you for this?"

    "I just want to remind you that some animal species eat their family members just for fun"

    "This is actual insanity."

    "And just like that, millions of Peacock accounts were canceled"

    "Just deleted my Peacock account"

    "Deleting Peacock account immediately"

    "This video is precisely why youtube began hiding dislike count. Don’t want everyone to know how many people are tired of this garbage."

    "Deleting my Peacock account right now"

    "Will this show be available in Saudi Arabia?"

    "This might be the most expensive homophobic joke ever made!"

    "This video is currently at 650 likes and 5,000 dislikes"

    "We’re allowing the inmates to run the asylum."

    "Someone please tell me the like to dislike ratio please?"

    "Heres an idea, get the producers of this to go an interview the lions personally, ask them their pro nouns, pretty please. Film that, now that id tune in for"

    "Bye.. deleted all peacock subs"

    "Just when you think woke clown world can’t outdo itself … it does."

    "im deleting my peacock account"

    "Alright, who else is here for the reception?"

    "This is some of the biggest pseudoscientific BS I have ever seen."

    "Guess you didn't learn a thing from Bud Light.. Don't worry, you will.."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyisen sukupuolikeskustelun keskellä on olemassa ihan selvä tarve jokaterffin standartiargumanttikirjastolle, tässä vähän alkua:

      Väite: "Sukupuolta ei ole koska merihevoset sitä ja interseksuaalit tätä"

      Pääosa kasvi- ja eläinlajeista lisääntyy suvullisesti (ts. lisääntyminen perustuu kahteen sukupuoleen), joitakin poikkeuksia on kuten koivu pystyy lisääntymään siementen lisäksi myös kasvullisesti juurivesojen avulla. Ihminen lisääntyy vain suvullisesti.

      Joillakin eläinlajeilla kuten pandakarhuilla uros ja naaras eivät ulkonäöltään poikkea toisistaan, jopa eläintarhojen työntekijöillä on vaikeuksia sukupuolituksen kanssa mutta silti laji lisääntyy vain suvullisesti.

      Vuokkokalat voivat vaihtaa sukupuolta koiraasta naaraaksi luontaisesti ja olla lisääntymiskykyisiä naaraana. Kyseessä on vuokkokalojen lajityypillinen ominaisuus jota ei ilmene ihmisissä.

      Interseksuaalisuus on yleisnimitys kehityspoikkeamille joissa ihmisellä on vastakkaisen sukupuolen ruumiillisia piirteitä. Kyseessä on siis synnynnäinen kehollinen tila. Poikkeavuuden luonne ja voimakkuus vaihtelevat suuresti, vastasyntyneen interseksuaalin sukupuolen määrittely on kuitenkin vain harvoin vaikeaa. Pieni vähemmistö ihmisistä on interseksuaaleja ja suuri enemmistö ei ole, kyseessä ei siis ole mikään ihmisen lajityypillinen ominaisuus. Interseksuaalit eivät ole mikään uuden ajan ensimmäinen askel, heitä on ollut aina.

      Aina löytyy vaikka minkälaisia poikkeavuuksia kun hakemalla hakee mutta ihmiset noin yleensä ovat ihan normaaleja. Mikä asia tahansa saadaan näyttämään miltä tahansa kun sitä tarkastelee poikkeavuuden ääritapausten avaimenreijästä.

      Interseksuaalit ei kuitenkaan ole oma sukupuolensa, interseksuaali lisääntyy vain joko miehenä tai naisena tai voimakkaasti interseksuaalit eivät ollenkaan. Myös kasvi ja eläin voi olla interseksuaali. Interseksuaalisuutta ei pidä sotkea kaksineuvoisuuteen, joka on joidenkin kasvi- ja eläinlajien kuten kastematojen lajityypillinen ominaisuus eli kastemato pystyy lisääntymään sekä uroksena että naaraana. Ihminen ei ole kastemato, ihminen on kaksikotinen laji eli ihminen lisääntyy vain joko miehenä tai naisena. Voiko interseksuaali sitten lisääntyä molempina? Maailmassa ei ole ainakaan kovin montaa interseksuaalia joka pystyy lisääntymään sekä miehenä että naisena.

      Voiko yksittäisen ihmisen luokittaa interseksuaaliksi pelkän sukupuolikromosomipoikkeavuuden perusteella? Periaatteessa ehkä mutta yleensä kyseessä on kuitenkin ihan selvä mies tai ihan selvä nainen, usein jopa lisääntymiskykyinen. Sukupuolikromosomipoikkeavuus ei yleensä ole periytyvää.

      Poista
    2. Intersukupuolisuus on eri asia kuin hermafrodismi, jota ei esiinny ihmisillä. Ihmisellä ei voi olla samanaikaisesti sekä hedelmöittävää että hedelmöittyvää lisääntymisroolia. Transeilla ei esiinny intersukupuolisuutta sen enempää kuin väestössä keskimäärin. Intersukupuoliset, suokukkojen soidinmenot ja avokadon lisääntymisstrategia eivät liity transeihin mitenkään, joten avara luonto ei liity transeihin, vaikka transit rakastavatkin kaikenlaisia savuverhoja. Eläinmaailmassa tapahtuu kaikenlaista, mitä ihmisen ei kannata apinoida: kannibalismia, insestiä, rukoilijasirkka syö uroksen parittelun jälkeen ja leijonauros surmaa toisen uroksen pennut jne.

      Poista
    3. Debunking activist lies about about trans animals:

      https://www.youtube.com/watch?v=f6m5gH3K86k

      Suosikkini: Banana slug

      "Sexes? Two. Sex change? No. Queer? Only in the sense that the penis comes out of it's head."

      Poista
  20. Hellanlettas sentään! Nuorisohomot ovat repäisseet pari sivua transien uhriutumispelikirjasta. Nyt ei uskalleta matkustaa, jos majapaikassa tai muulla palveluntarjoajalla ei ole sateenkaariliput liehumassa ja "we speak gay" -julisteet ovenpielessä. Mikä näitä oikein vaivaa?

    "We speak gay -tarra viestii, että yritys huomioi sateenkaari-ihmiset – pohjalaisalueilla sitä ei käytä juuri kukaan

    Pelko vaikuttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen matkailuun. Pelko on taustalla myös siinä, että kaikki yrittäjät eivät halua markkinoida palvelujaan vähemmistöille."

    https://yle.fi/a/74-20089610

    Homoseksuaalit ovat osanneet matkustaa wanhoina aikoinakin ihan ilman mitään paapomista, jestas sentään. Missä Suomen matkakohteessa homot kokevat systemaattista syrjintää, jos yksittäiset turaukset ohitetaan? Mikään fiksu ja sometaitoinen palveluntarjoava ei halua mainehaittaa ja boikottia, jonka vähemmistöryhmän syrjintä aiheuttaisi.

    Ai kauhea, kehäkolmosen ulkopuolella saattaa persu tai kepulainen käydä päälle:

    "Mietin matkakohdetta myös paikkakunnan mukaan: en välitä matkustaa Suomen konservatiivisemmille alueille, kuten osiin Etelä-Pohjanmaata. Ajatus pohjaa muun muassa puoluekannatusmittauksiin, joista käy ilmi, mitä pienemmillä paikkakunnilla äänestetään."

    Milloin nuorisohomoista tuli tällaisia lumihiutaleita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä tuossa ei ole kyse ensinnäkään mistään oikeasta pelosta*. Siinä on tasan tarkkaan kyse transaktivistien pelikirjan yhdestä kultaisesta taktiikasta: tunnemanipulaatiosta ja tahallisesta vastakkainasettelun luomisesta. Tällä tavalla pyritään pakottamaan muut siihen omaan tahtoon. Esimerkiksi tässä haetaan nyt sitä, että jos EI liputa progressiivisella lipulla tai vastaavilla ideologisilla symboleilla, luo nuorille (tai kaikenikäisille?) homoille turvallista ja tervetullutta oloa. Kuka nyt siihen haluaisi syyllistyä! Samalla saadaankin ideologiset liput liehumaan joka saatanan salkoon ja samalla lisättyä mielikuvaa siitä, että trans/woke/sateenkaari - millä nimellä sitä tahtookaan kutsua -ideologia on normaali, kaikkien vähääkään tolkullisten ja ihmisten yhdenvertaisuudesta välittävien tahojen valinta, konsensus, joka kyseenalaistaakseen täytyy olla joku sydämetön nazzipersuterfänkyrä, joka on valmis heittämään viattomat homot uuniin ihan just nyt.

      Toiseksi kyse on naurettavien, jenkeistä ja populäärikulttuurista apinoitujen fantasioiden siirtämisestä tänne, jonne ne eivät sovi millään. Maakunnista, joissa pahat nazzit ääneestää pahoja persuja, maalaillaan jotain syvää etelää rotuerottelun ajalta tms. En siis sano, etteikö homofobiaa ihan oikeasti olisi, mutta nyt hei jotain suhteellisuudentajua - terveisin avoimesti lesbosuhteessa elänyt binainen junttilasta - eiköhän se todennäköisyys ole että joku vähän ihmettelee tai heittää jotain typerää. Mutta ei. Kun pitää väkisin saada elää jotain fantasiaversiota jännähistoriasta, ei voida hyväksyä sitä todellisuutta että on vain pullamössöinen koneella istuskelija jonka tekemiset ja panemiset ei kiinnostaa ketään paskanvertaa. Pitää rakentaa tämä fantasia, jossa voi tulla vaikka vainotuksi pohjanmaalla! (Se kun onkin muuten jokaisen matkailijan ykköskohde)

      Itsehän YRITÄN boikotoida kaikkea sateenkaarisekoilussa mukana olevaa, mutta se on mahdotonta. Liittymääkään ei olisi. Mutta esimerkiksi eräs kallis hotelli, jossa olen pitänyt monta minilomaa, meni mustalle listalle kun progressiiviset liput liehuivat näkyvästi ulkona. Pientä, lähes olematonta, mutta toivottavasti ihmiset heräisivät laajemminkin äänestämään jaloillaan.

      *tai siis voi pyhä jysäys missä mielikuvitustodellisuudessa nämä elävät, jos on... mutta ymmärtäähän sen, näille kultisteille on uskoteltu että koko muu maailma on suurinpiirtein toteuttamassa massamurhaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan hetkenä minä hyvänsä, pahat natsit, persut, terffit yms. vaanii joka kulmalla.

      Poista
    2. Kun oikeaa sortoa ei ole, niin se täytyy keksiä. Surullista, kuinka houkutteleva uhripositio ja uhriutuminen joillekin on. Yhdet ulisevat sateenkaarilipuista ja we speak gay -tarroista ja toiset oikeasti pelkäävät henkensä puolesta, että suuntautuminen paljastuu.

      Poista
    3. Nuo on taas noita aktivisteja joille homot ovat ihan selvästi harrastus, siinä missä kaikki muukin poikkeavuus. Mitä jos homot tekisivät näistä aktivisteista vastaavia sirkuseläimiä?

      On olemassa ihan oikeastikin poikkeavia ihmisiä joille oma poikkeavuus voi olla hyvinkin kipeä asia.

      Poista
    4. Eikö se nyt ole kanssa aika lumihiutalemaista, että boikotoi hotellia jos saloissa näkyy värikkäitä lippuja?

      Poista
    5. "Eikö se nyt ole kanssa aika lumihiutalemaista, että boikotoi hotellia jos saloissa näkyy värikkäitä lippuja?"

      Kysehän ei ole värikkäästä lipusta, vaan vasemmistopainottuneesta poliittisesta tunnuksesta. Liikehdinnästä, joka uskoo satoihin sukupuoliin, naispeniksiin, lasten transiuttamiseen, synnyttäviin homomiehiin, penistä vaginaan -homoseksiin, pimppipoikiin, lapsidragiin, naisten ja homoseksuaalien oikeuksista luopumiseen, sukupuolitettujen tilojen muuttamiseen unisex-tiloiksi ja naisurheilun reiluudesta luopumiseen. Menisitkö sinä hakaristilippua liehuttavaan majapaikkaan, joka haluaa hävittää historiasi, määritelmäsi, kokoontumispaikkasi ja seksuaalisen itsemääräämisoikeutesi?

      -eri

      Poista
    6. "joka haluaa hävittää historiasi, määritelmäsi, kokoontumispaikkasi ja seksuaalisen itsemääräämisoikeutesi"

      Niinkö se hotelli tekee? Kun oikeaa sortoa ei ole se täytyy keksiä, todellakin...

      Poista
    7. Wanhoina aikoina kyllä uskallettiin mennä sellaisiinkin hotelleihin joissa oli sateenkaarilippu, jestas sentään näitä nykyajan binaisia.

      Poista
    8. Eri vei sanat suustani :)

      Mussut sen sijaan tahallaan väärinymmärtävät, mutta minkäs teet kun oikeita argumentteja ei ole. Jos kerta symboleilla ei ole valtaa, miksi se lippu sinne tarvitaan? Miten joku paikka syrjii ja sortaa jos tunnuksia EI ole? En haluaisi tukea vaikkapa Venäjän lipulla liputtavaa paikkaakaan, sillä se olisi mielestäni vähintään kyseenalaista tuen ilmaisua.

      Jonkunhan näitä pieniä ressukkatrolleja täytyy syöttää kun niillä ei ole elämässä muutakaan <3

      Poista
    9. Ei tietenkään mitenkään. Minusta siis nämä ovat täsmälleen yhtä naurettavia syitä välttää jotain hotellia: 1) siellä ei ole sateenkaarilippua 2) siellä on sateenkaarilippu.

      Poista
    10. "Ei tietenkään mitenkään. Minusta siis nämä ovat täsmälleen yhtä naurettavia syitä välttää jotain hotellia: 1) siellä ei ole sateenkaarilippua 2) siellä on sateenkaarilippu."

      Mikä siis on sen merkitys, jos liikeyritys tai julkinen toimija käyttää tai ei käytä sateenkaarilippua markkinointiviestinnässään?

      "Niinkö se hotelli tekee? Kun oikeaa sortoa ei ole se täytyy keksiä, todellakin..."

      Eikö lgb-ihmisten pidäkään olla ikuisessa kiitollisuudenvelassa oikeuksistaan mustille transnaisille ja Mona Blingille? Ylen jutun mukaan "we speak gay" -tarran ja sateenkaarilipun puuttuminen aiheuttaa turvattoman tilan homomatkailijoille.

      Poista
    11. Kannattaisi vähän kehittää mediakriittisyyttä. We speak gay on yhden keski-ikäisen ja -luokkaisen myöhäisheränneen homomiehen bisnesidea, jota YLE on jutussa lipsahtanut mainostamaan. Tietysti Hannu haluaa perustella oman firmansa tarpeellisuutta.

      Sateenkaarilippu taas yleensä varmaan viestii ympäripyöreästi että olemme hyviä tyyppejä, ei että laitamme blokkereita lasten aamupuuroon. Sateenkaarilippupaikkojen boikotointi on tyypillistä hihhuleiden ja foliohattujen toimintaa.

      Poista
    12. "Wanhoina aikoina kyllä uskallettiin mennä sellaisiinkin hotelleihin joissa oli sateenkaarilippu, jestas sentään näitä nykyajan binaisia."
      Ei kai siinä uskalluksesta ole kyse? Vaan siitä, että omilla aivoillaan ajatteleva kuluttaja tekee tietoisen päätöksen olla käyttämättä rahojaan bisnekseen, joka mielistelee naisille, lapsille ja homoille/lesboille haitallista kultti-ideologiaa.
      - eri eri

      Poista
    13. "Sateenkaarilippu taas yleensä varmaan viestii ympäripyöreästi että olemme hyviä tyyppejä, ei että laitamme blokkereita lasten aamupuuroon. Sateenkaarilippupaikkojen boikotointi on tyypillistä hihhuleiden ja foliohattujen toimintaa."

      Sateenkaarilipun käyttöä on kritisoitu siitä, ettei se oikeastaan kerro mistään eikä velvoita mihinkään. Moni yritys ja toimija laittaa sateenkaarilipun esille Pride-kuukauden ajaksi markkinointimielessä: "me ollaan niiiin suvaitsevaisia ja edistyksellisiä - ostaostaosta meidän tuote tai palvelu!", mutta sateenkaarimyönteisyys ei välttämättä näy toiminnassa muina kuukausina.

      Lisäksi maailmanlaajuisesti toimivat megayhtiöt jättävät sateenkaarisymbolit suosiolla pois maista ja kulttuureista, joissa homoseksuaalisuus tai transius eivät ole hyväksyttyjä, vaikka länsimaissa Pridestä otetaan kaikki mainosarvo irti. Puhutaan pinkkipesusta, eli sateenkaarilippua voidaan käyttää yhtä kyyniseen rahastukseen kuin we speak gay -tarraa.

      Ja kannattaa todellakin miettiä, mitä kaikkea vasemmalle kallellaan olevan Pride-liikkeen lipulla viestitään, saati progressiivisella translipulla.

      Poista
    14. Veikkaan että jokseenkin kaikkien sateenkaariliputtavien hotellien viesti on, että mies- ja naisparit ovat tervetulleita. (Ovat he tietenkin lähes joka hotelliin Suomessa muutenkin, mutta saahan yrittäjä päättää markkinointinsa painotukset.) Todella surkuhupaisaa, että seksuaalivähemmistöön kuuluva boikotoi salaliittopäissään sateenkaarihotellia.

      Poista
    15. "...ei että laitamme blokkereita lasten aamupuuroon. Sateenkaarilippupaikkojen boikotointi on tyypillistä hihhuleiden ja foliohattujen toimintaa."

      Seta: Hold my beer!

      "Oikeus hyvään, asiantuntevaan ja oikea-aikaiseen hoitoon toteutuu muun muassa tarjoamalla sukupuoliristiriidasta kokevalle alaikäiselle puberteettia lykkäävää hoitoa."

      "Kaiken ikäisten sukupuoliristiriitaa tutkitaan ja hoidetaan laadukkaasti kansainvälisen terveysjärjestö WPATHin Standards of Care -suosituksen pohjalta."

      https://seta.fi/2018/04/24/setan-raportti-translasten-hyvinvointia-ja-oikeuksia-laiminlyodaan-suomessa/

      Vasemmistoliittoa edustava Veronika Honkasalo on vaatinut blokkereiden saatavuuden helpottamista ihan Eduskunnassa asti. Vihreät ja Vasemmisto ovat asettaneet väärillä leluilla leikkivien lasten kemiallisen kastraation poliittisiin tavoitteisiinsa, kuten myös itsemäärittelyn laajentamisen alaikäisille. Sosiaalinen transitio tunnetusti lukitsee lapsen ja nuoren ajattelua kohti transidentiteettiä ja lopullista transitiota.

      Onko Seta muuten ottanut koskaan kantaa WPATHista paljastuneeseen kuonaan tai UK:n Cass-raporttiin?

      Poista
    16. "Todella surkuhupaisaa, että seksuaalivähemmistöön kuuluva boikotoi salaliittopäissään sateenkaarihotellia."

      Eikö Pride-liike sateenkaarilippuineen siis kannatakaan lasten transiuttamista, sateenkaarityöpajoja kouluille, tieteenvastaisia horinoita sukupuolen moninaisuudesta, tai peniksiä naisten tiloihin ja lesbojen seksielämään? Pimpilliset pojat, sadat sukupuolet ja raskaana olevat miehet lasten oppimateriaaleissa ovat Setan kynästä. Seta ja muut transyhdistykset eivät ole mitään neutraaleja toimijoita. Ei pidä olla naiivi.

      Poista
    17. "Todella surkuhupaisaa, että seksuaalivähemmistöön kuuluva boikotoi salaliittopäissään sateenkaarihotellia."

      Maailmalla sateenkaariystävällisyys on tarkoittanut esimerkiksi sitä, että naismatkailija on sijoitettu jaettuun huoneeseen tai makuusaliin transidentifioituvan miehen kanssa, vaikka on markkinoitu naisten majoituksena tai ryhmämatkana. Tosi reilua ja turvallista asettaa transidentifiotuvien miesten ja pervojen mielihalut naisten mukavuuden, turvallisuuden, yksityisyyden ja arvokkuuden edelle.

      Poista
    18. Pride-liike varmasti kannattaa kaikenlaista, mutta nythän oli puhe hotelleista. Luuletko oikeasti, että sateenkaarilipun framille pistävällä hotellilla olisi joku vahva agenda sukupuolista jne? Saati että hotelli osallistuisi oppimateriaalien kirjoittamiseen.

      Poista
    19. "naismatkailija on sijoitettu jaettuun huoneeseen tai makuusaliin"

      Mahtaako mielensä pahoittaneen bi-naisen mainitsemassa kalliissa hotellissa olla makuusaleja tai jaettuja huoneita.

      Poista
    20. Mussutin se jaksaa kaapia tynnyrin pohjaa :D Mutta tämä on varmasti parasta ja vilpittömintä, mihin hän kykenee. Voi että.

      Poista
    21. Kun asia-argumentit loppuu, alkaa nimittely ja ad hominem.

      Poista
    22. Pride-lippu ei ole millään tasolla neutraaliksi tulkittava symboli. Pride ei nykymuodossaan edusta mitään poliittisesti sitoutumatonta tasa-arvon ja seksuaalisen yhdenvertaisuuden vapautusrintamaa vaan hyvin tarkoin määriteltyä ja rajattua poliittista ideologiaa, jota ajavat ideologisesti ja uskonnollisesti motivoituneet toimijat (lue: transit, intersektionaaliset feministit ja eugenistit). On henkisesti raskasta joutua näin vanhan koulukunnan homppelina selittämään tätä samaa asiaa ihmisille yhä uudestaan, uudestaan ja uudestaan, eivätkä he koskaan ymmärrä tai jaksa ajatella asiaa sen pidemmälle.

      Kaikki ne hyvää tarkoittavat elinkeinoharjoittajat, jotka länttäävät Pride-lipun liiketilojensa ovenpieliin tai vetävät sen salkoon liehumaan, elävät edelleen mielissään siinä vanhassa maailmassa, jossa Pride oli yhtä kuin tasa-arvo, universaali veljeys, seksuaalinen itsemääräämisoikeus ja kaikkea muuta positiivista, jota se tuolloin vielä edusti. Suuri osa heistä on täysin tietämättömiä siitä, että Pride-lippu (varsinkin nykyisessä vitun rumassa mukaprogressiivisessa muodossaan) on hiljalleen hivuttamalla väännetty edustamaan naisten, lasten ja homoseksuaalien oikeuksien purkamiseen tähtäävän miesasialiikkeen tavoitteita. Koko Pride on ikään kuin sisältä käsin mädätetty ja peruuttamattomasti pilattu, koska homot eivät tarpeeksi ajoissa havahtuneet tajuamaan, että transvouhottajat olivat ihan oikeasti tosissaan maailmanvalloitusaikeissaan ja jo kauan vaanineet tilaisuutta löytää itselleen alusta, jonka kautta päästä uskottavasti ja legitiimisti levittämään poliittista ruttoaan joka paikkaan, jonne vain ikinä kykenevät ja ehtivät.

      Alkuperäinen Pride ei asettanut ehtoja sille, kuka sinne voi ja saa osallistua. Nyky-Pride on sellainen, että jollet edusta tuota tarkoin rajattua liberaalivasemmistolaista maailmankuvaa ja allekirjoita mukisematta kaikkia sen ideologisia pyrkimyksiä, et ole tervetullut Prideen, vaikka olisit kuinka homo (tai trans). Suuri osa homoista kiertää nykyään Priden kaukaa, koska ei halua olla missään tekemisissä sen kanssa, mitä Pride nykymuodossaan edustaa. Nykymuotoinen Pride toimii aktiivisesti naisten ja homoseksuaalien oikeuksia VASTAAN ja tähtää noiden oikeuksien PURKAMISEEN. Massiivinen ongelma tässä on se, että asioista mitään tietämätön valtaväestö suureksi osaksi yhä edelleen luulee ja ajattelee Pridessa olevan kyse nimenomaan homojen oikeuksista. Siksi he eivät osaa ajatella asiaa niin pitkälle, että jos heidän liiketiloissaan liehuu Pride-lippu, se voisi tarkoittaa jotain muuta kuin homojen tasa-arvoliikehdintää ja yleisesti tasa-arvon kannattamista; heille lippu edustaa edelleen sitä kaikkea positiivista ja hyvää. He eivät toisin sanoen tiedä, mitä tekevät, eikä heitä siitä kai voi oikein syyttääkään.

      Poista
    23. "Kaikki ne hyvää tarkoittavat elinkeinoharjoittajat, jotka länttäävät Pride-lipun liiketilojensa ovenpieliin tai vetävät sen salkoon liehumaan, elävät edelleen mielissään siinä vanhassa maailmassa"

      Aivan totta, juuri tätä minä (Surkuhupaisaa-kommentin kirjoittaja) ajoin takaa. Pridelipulla viestitään yhä edelleen ennen kaikkea HOMOmyönteisyyttä. (Todennäköisesti myös progressiivisella lipulla. Se varmaan tulee helposti vastaan kun firma googlailee sateenkaarilippua, eikä valintaa sen enempää mietitä.) Siksi on sääli, jos juuri homot ja bit alkavat vieroksua niitä paikkoja, jotka varta vasten haluavat profiloitua homoystävällisiksi.

      Poista
    24. "Pridelipulla viestitään yhä edelleen ennen kaikkea HOMOmyönteisyyttä."

      Samaan tapaan kuin KFC-tarralla viestitään kanamyönteisyyttä. Kannattaa siis miettiä viestintä uusiksi, jos ei oikeasti halua viestiä lasten transiuttamisen, homojen eheyttämisen, tyttödikkien ja naisten tilojen unisexiksi muuttamisen puolesta. Transit ja vihervassut ovat tärvelleet sateenkaarilipun alkuperäisen sanoman.

      Poista
    25. Transit ovat joka tapauksessa systemaattisesti pilanneet kaikki homojen jutut, joten paskaakos tässä. En välillä ole ihan varma, tajuavatko ihmiset keskimäärin, kuinka paljon, röyhkeästi ja periksiantamattomasti transit meitä vainoavat. Viimeksi eilen luin keskusteluketjuja, joissa transit taas vaihteeksi kiehuivat raivosta, koska jossain ilmeisesti joku transfobinen cissulesbo oli keksinyt ehdottaa, että lesbojen deittiapeissa voitaisiin käyttää kasvojentunnistusta, jotta lesbot saisivat olla siellä rauhassa keskenään, koska kasvojentunnistus seuloisi jo kättelyssä transbianit ulos sieltä. Kaikki lesbojen deittiapit ja keskinäiset sovellukset ja forumit suorastaan KUHISEVAT transbianeja, jotka ovat ottaneet elämäntehtäväkseen varmistaa, ettei lesboilla ole missään mitään omaa ilman transbianien läsnäoloa, valvovaa silmää ja eheyttämisprojektia. Silmiin osui myös kuvakaappauksia Grindristä, kun joku gaytransman oli lähestynyt cissuhomoa ja vetänyt planeetan nenään, kun tämä cissuhomo oli KEHDANNUT tuoda julki irstaan genitaalipreferenssinsä ehtona sille, että hän jonkun ylipäätään suostuu Grindristä tapaamaan. Joku haiseva fägäri julkeaa asettaa yhden illan seksideitille ehdoksi, että hänellä on kyrpä. Kauheaa. Itkupotkuraivarin ja transfobiasyytösten jälkeen tämä gaytransman sitten blokkasi kyseisen cissuhomon. Nyyh, mikä menetys.

      Olen koko ajan ihmetellyt (vaikka tiedänkin syyn sille, miksi näin on), mikseivät transit perusta omia transinklusiivisia somejaan ja deittiappejaan, pysyttele niissä ja mainosta niitä avoimina sovelluksina kaikille. Ne ihmiset, joille trans kelpaa tai jotka jopa etsivät nimenomaan transia, voisivat sitten hakeutua noihin someihin, ja meidät genitaaleja fetisoivat kivikautiset homoseksuellit jätettäisiin rauhaan omiin appeihimme. Transithan joka tapauksessa vihaavat meitä yli kaiken ja tekevät sen kerta toisensa jälkeen äänekkäästi tiettäväksi, joten miksi ihmeessä he kuitenkin roikkuvat meissä? Miten nauttisinkaan, kun saisimme vain pitkästä aikaa olla RAUHASSA kaiken tämän piinan jälkeen. Jos transit ihan todella haluaisivat, he olisivat jo aikapäiviä sitten voineet perustaa itselleen kaiken: omat baarit, omat turvalliset tilat, omat vessat, omat bileet ja tilaisuudet, omat deittiapit. Näin he eivät ole tehneet, tai jos jossain ovatkin, niin hyvin marginaalisesti ja huomaamattomasti (tai sitten he ovat invasoineet ja pöllineet muiden turvalliset tilat itselleen, kuten on käynyt kaikille homojärjestöille). Oletteko koskaan miettineet, miksi näin on?

      Kaikkein eniten yllä mainitussa ihmettelen tätä: miksi transit haluavat väkisin pakottaa sellaiset ihmiset deittailemaan ja sekstailemaan kanssaan, jotka eivät ole heistä kiinnostuneita? Mitä he kuvittelevat voittavansa sillä? Jos teillä on tästä teoria, niin kuulisin mielelläni.

      Poista
    26. "Pridelipulla viestitään yhä edelleen ennen kaikkea HOMOmyönteisyyttä."

      Hakaristikin oli alunperin onnen symboli, nyt jotain aivan muuta.

      Poista
    27. Totalitaristit ja fasistit turmelevat alun perin hyvät, positiiviset ja rakkaudelliset symbolit täysin tarkoituksellisesti. Tismalleen näin on käynyt Pride-lipulle. Se ei ole sattumaa, että progressiivisessa lipussa se transien aura näyttää vyöryvän vasemmalta sateenkaaren päälle ja että lippuun joka vuosi lisätään vähitellen kaikenlaista uutta paskaa.

      Poista
  21. Ei hyvänen aika kun kuumottaa katsella tällaista! Ei olla kuin vasta Queer-kuun kolmannessa päivässä, ja nyt jo on suuntaviivat täysin sekaisin!

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-13486293/Pro-Palestine-protest-Philadelphia-pride-genocide.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista se on kun Priden alkuperäinen sanoma on kuopattu. Lainataan aiemmasta viestistä: Tanskassa yhteistyökumppaneita irtautui Kööpenhamina Pridestä, koska osallistuminen olisi vaatinut kannanottoa Palestiinan tilanteeseen. Saa nähdä, millaista hässäkkää on luvassa Suomen vasemmisto-Prideissä.

      "Flera sponsorer hoppar av Copenhagen Pride efter det som kallas ”ökad politisering”

      Fyra stora sponsorer meddelar idag att de inte kommer fortsätta stötta Copenhagen Pride efter konflikt kring ställningstaganden i det israelisk-palestinska kriget."

      https://www.qx.se/samhalle/varlden/265253/flera-sponsorer-hoppar-av-copenhagen-pride-efter-det-som-kallas-okad-politisering/

      Queers for Palestine! Chickens for KFC! Blacks for KKK! Gays and women for trans rights!

      Poista
    2. "Jos transit ihan todella haluaisivat, he olisivat jo aikapäiviä sitten voineet perustaa itselleen kaiken: omat baarit, omat turvalliset tilat, omat vessat, omat bileet ja tilaisuudet, omat deittiapit."

      Näinhän homomiehetkin ja lesbot olisi voineet tehdä, jos olisi halunneet.

      Poista
    3. Mussulla ote tosiaan lipsuu, jos ei tuon parempiin provoihin kykene. Pitäisikö huolestua? Onhan kaikki hyvin, Mussu?

      Poista
    4. Sitaatti edeltä: "Kun asia-argumentit loppuu, alkaa nimittely ja ad hominem."

      Poista
    5. Voi raasua. Mussu anelee armoa julmien homppelien ja bissejen uhrina :D

      Poista
    6. Mussu toteuttaa transeilta omaksumaansa strategiaa: tunkee väkisin jonnekin, missä häntä ja hänen juttujaan ei erityisemmin kaivata, ja viettää aikaansa siellä (täällä) tuoden kuitenkin koko ajan eri tavoin tiettäväksi, miten epämiellyttävää hänellä on täällä pahojen TERFien keskellä, jotka eivät vaan ole oivaltaneet transideologian neroutta.

      Poista
    7. "tunkee väkisin jonnekin, missä häntä ja hänen juttujaan ei erityisemmin kaivata"

      Ongelmahan ei ole eri mieltä oleminen ja hyvät argumentit, vaan turhanpäiväinen... mussutus. Ei ole ihmekään, että linja on "no debate", jos eivät pysty lapsellista länkytystä parempaan vuorovaikutukseen.

      Poista
  22. Whistle: genderkriittinen bändi!
    https://youtu.be/wp4OQI3Ybfc?si=HxjjYe3udqiheMvf

    VastaaPoista
  23. Lukemista: Punavihreät vetoavat tieteeseen, mutta levittävät harhaisia sukupuoliteorioita, kirj. Jarkko Tontti

    https://www.verkkouutiset.fi/a/punavihreat-vetoavat-tieteeseen-mutta-levittavat-harhaisia-sukupuoliteorioita/#c7a7d010

    Fanitamme Tonttia! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaltiala ansaitsee tosiaan kiitokset! Hän ei taipunut aktivistien edessä vaan kannatti itsemäärittelyyn perustuvaa translakia ja juridisen sukupuolen irrottamista lääketieteellisistä diagnooseista. https://yle.fi/a/3-10707095

      Poista
    2. "Kaltiala ansaitsee tosiaan kiitokset! Hän ei taipunut aktivistien edessä vaan kannatti itsemäärittelyyn perustuvaa translakia ja juridisen sukupuolen irrottamista lääketieteellisistä diagnooseista. https://yle.fi/a/3-10707095"

      Jos transiuden määritelmäksi ja hoidoksi riittää henkilökortin kirjaimen vaihto, niin silloin emme tarvitse esteettisin perustein tehtyä plastiikkakirurgiaa yhteiskunnan piikkiin. Jos transius ei ole sairaus, vamma, oire eikä häiriö, vaan osa moninaisuutta, niin silloin hormonit, vetskaritissit, höyläykset, laseroinnin, arpionkalon, penisrullan ja kastraation voi maksaa omasta pussistaan. Kannatettava ajatus!

      Poista
    3. "vaan kannatti itsemäärittelyyn perustuvaa translakia ja juridisen sukupuolen irrottamista lääketieteellisistä diagnooseista"

      Miten oikeat transit hyötyvät itsemäärittelystä, tai siis kukaan muu kuin pervot, opportunistit ja tasapainottomat teinitytöt? Miksi juridinen sukupuolitieto pitää voida vaihtaa ilman transdiagnoosia tai aiettakaan transhoitoihin, mussu?

      Poista
    4. Kaltialasta puheenolleen, hänestä on juuri uusi haastattelu Aamulehdessä. Juttu on maksumuurin takana, mutta kommentit pääsee lukemaan kuka vain.
      "Tunnettu nuorisopsykiatri lyö pöytään tutkimustuloksia: Alaikäisten sukupuoliominaisuuksia muokkaavien hoitojen haitoista ei tiedetä tarpeeksi
      Professori Riittakerttu Kaltialan mukaan on katteetonta odottaa, että nuoren muut psyykkiset vaikeudet hälvenisivät, kunhan hänen sukupuoliominaisuuksiaan muokataan."
      https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000010406647.html?

      Poista
    5. "Professori Riittakerttu Kaltialan mukaan on katteetonta odottaa, että nuoren muut psyykkiset vaikeudet hälvenisivät, kunhan hänen sukupuoliominaisuuksiaan muokataan."

      Kuka tahansa tervejärkinen tajuaa, että jos tarjoaa anorektikolle rasvaimuja ja kylkiluunpoistoja, hänen psyykkiset vaikeutensa eivät sillä hälvene. Jostain syystä (jota en tänä päivänäkään tajua) sukupuolidysforian kohdalla on päädytty täysin päinvastaiseen ratkaisuun: muokataan kehoa ja tärvellään ihmisen lihaa vastaamaan hänen päänsisäisiä mielikuviaan, ja toivotaan oireilun sillä katoavan (tai ainakin helpottavan, ja joitainhan se ainakin hetkellisesti helpottaakin).

      Dysforisen oireilun ytimessä on
      a) itseviha eli viha itseä kohtaan
      b) halu tulla kokonaan toiseksi ihmiseksi ja
      c) koko elämän pyhittäminen tuon mahdottoman päämäärän saavuttamiseksi.

      Ihminen ei voi tulla toiseksi ihmiseksi. Kukaan ei pysty millään keinolla irtisanoutumaan omista nahkoistaan. Transasiassa koko tilannetta ovat jo vuosikausien ajan pahentaneet raivohullut aktivistit, jotka elämäntehtävänään kylvävät nuorten ihmisten mieliin ajatuksen transiudesta, saavat heidät cultspeakilla ja rakkauspommituksella täysin sekaisin ja sitten juhlivat jok'ikistä, jonka ovat onnistuneesti värvänneet kuvottavaan kastraatiokulttiinsa. Transaktivistien ansiosta suuri osa lapsista ja nuorista on runneltu korjauskelvottomiksi.

      Kiitos linkkauksesta! Postaan kohta artikkelin tähän alle erillisinä kommentteina.

      Poista
    6. "vaan kannatti itsemäärittelyyn perustuvaa translakia ja juridisen sukupuolen irrottamista lääketieteellisistä diagnooseista"

      Arvelen, että Kaltiala antoi tuon lausunnon sen takia, että hän nuorisopsykiatrina piti kaikista tärkeimpänä suojella alaikäisiä sukupuolidysforisia itsemäärittelylain heille itselleen aiheuttamalta haitalta. Hän siis katsoo asiaa oman asiantuntemuksensa suunnasta, ei laajemmin yhteiskunnassa muille ihmisille aiheutuvan haitan (hepit pukareissa jne) näkökulmasta, koska ei ole sosiologi, poliitikko, oikeusoppinut tai sen sellaista. Toiseksi veikkailen sitäkin, että hän on saattanut ajatella taktisesti, että jos hän hän kannattaa täysi-ikäisen itsemäärittelyä, hän vaikuttaa maltilliselta ja liberaalilta ja saattaa saada viestin menemään paremmin perille niille liberaaleille, jotka eivät ole tulleet ajatelleeksi millä tavalla henkkarin vaihtaminen voi lukita nuoren identiteettiä. Kaltialaa on mustamaalattu rankasti, joten hän ei välttämättä halua yhtään ruokkia mielikuvaa itsestään jonain änkyräkonservatiivina uskiksena.

      Poista
    7. Kaikkien suosikkifeministi Tiina Tuppurainen kertoo Tontin Twitterissä, mistä homot tykkäävät:

      ”Homomies ei tunne seksuaalista kiinnostusta biologista naista kohtaan vaikka tämä ”identifioituisi” mieheksi ja muuttaisi kehoaan kirurgialla ja hormonihoidoilla.” Olet väärässä, mikä ei yllätä, koska et tunne homokulttuuria. Moni transmies on homo ja heistä kiinnostutaan.

      Myös tämä kultajyvä:

      "Jarkko Tontti, sivuutan nyt muut argumenttisi mutta kysyn seuraavaa: mikä on toiveesi? Mitä haluat sanoa väittäessäsi, että sukupuoli on binäärinen? Toivotko, että trans- ja muunsukupuoliset ajattelisivat kolumnisi jälkeen: ”enpä olekaan trans koska Jarkko sanoo näin”?"

      https://x.com/TTuppurainen/status/1799058746431410233

      Tiinalle tiedoksi: jos mies kiinnostuu vaginallisesta henkilöstä eroottisesti tai romanttisesti, niin hän ei ole homo, vaan hetero tai bisse. Ilman binäärisukupuolta transiuttakaan ei ole olemassa. Mihin ihmeeseen trans silloin transitioituisi? Eivätkö nämä mieti ollenkaan, mitä turauttavat ihmisten nähtäville.

      Poista
    8. "Moni transmies on homo ja heistä kiinnostutaan."

      = vähemmän ronkelit hetero/bimiehet, lesbot ja chaserit kiinnostuvat.

      Poista
    9. Kätevästi kätkee Tuppurainen epävarmuutensa passiivin taakse. "Transmiehistä kiinnostutaan..." No varmasti kiinnostutaankin, onko joku ollut sitä kiistämässä? Jos sitten taas lähdetään jälleen kerran iänikuiseen ontologiseen väittelyyn siitä, kuka ja mikä transmiehestä kiinnostuva entiteetti on, niin homoseksuaalinen mies hän ei ainakaan ole. Jostain syystä näille uuden ajan homofoobikoille (joiden homofobia ja eheyttäminen on sitä parempaa, salonkikelpoistettua homovihaa ja eheyttämistä) tämä on kaikkein vaikein mahdollinen asia maailmassa hyväksyä. He eivät kuitenkaan aivan suoraan kehtaa ainakaan vielä sanoa: "Homomiehet ovat seksuaalisesti kiinnostuneita transmiehistä." Passiivin takaa voi vähän kokeilla kepillä jäätä. Ehkä heitä koko ajan hieman pelottaa, että homomiehillä menee kuitenkin jossain kohtaa ihan oikeasti hermot heihin ja tuohon kaasuvalottamiseen?

      Poista
    10. "Mitä haluat sanoa väittäessäsi, että sukupuoli on binäärinen?"

      Veikkaan, että Jarkko Tontti haluaa sanoa, että sukupuoli on binäärinen.

      Poista
    11. Tontin kolumnista on yritetty tehdä useampi aloitus Vauviksella, mutta nehän lentävät sieltä kuin leppäkeihäät. Hyvä sentään, että Tuppurainen mainostaa kolumnia X:ssä.

      Poista
    12. Tuppurainen on sitä koulukuntaa, että transnaisen ja oikean naisen välillä ei ole mitään eroa edes seksuaalisesti. Eikö hän ole puolustellut transnaisia myös naisten kilpaurheilusarjoissa? Titityy on uskossaan horjumaton genderfanaatikko, jolle sukupuolisielu voittaa kehollisen todellisuuden. Jos hän myöntäisi, että homomies ei innostu pillullisesta kumppanista, niin koko korttitalo sortuisi ja kognitiivinen dissonanssi murtuisi. Jos Tuppuraiselle itselleen kelpaisi transnainen (uskoo ken haluaa), niin miksi hän tehtailee heterona/bissenä lesboteemaisia kyhäelmiä markkinoille? Miettikää, että näiden koko uskomushimmeli perustuu mantralle: "transnainen on nainen ja transmies on mies!". Ei ole ihmekään, että keskustelu ei koskaan jatku heidän suunnaltaan sen pidemmälle ennen blokkimoukarin heilahdusta.

      Poista
  24. Joku linkkasi ylle Aamulehden maksumuurin takana olevan artikkelin, jossa haastatellaan Riittakerttu Kaltialaa.

    Tässä, olkaa hyvät:

    Tunnettu nuorisopsykiatri lyö pöytään tutkimustuloksia: Alaikäisten sukupuoliominaisuuksia muokkaavien hoitojen haitoista ei tiedetä tarpeeksi

    Aamulehti 6.6.2024 Minna Ala-Heikkilä

    Professori Riittakerttu Kaltialan mukaan on katteetonta odottaa, että nuoren muut psyykkiset vaikeudet hälvenisivät, kunhan hänen sukupuoliominaisuuksiaan muokataan.

    TAMPEREEN yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian ylilääkäri, professori Riittakerttu Kaltiala sanoo sen suoraan: ”Ei ole osoitettu, että alaikäisten sukupuoliominaisuuksia muokkaavat fyysiset hoidot olisivat turvallisia ja tuloksellisia ja että ne johtaisivat parempaan mielenterveyteen, toimintakykyyn ja elämänlaatuun.”

    Sitten hän jatkaa: ”Tutkimusnäyttö hoitojen hyödyistä on osoittautunut heiveröiseksi. Hoitojen haittoja ja turvallisuutta ei ole asianmukaisella tavalla selvitetty eikä niistä tiedetä tarpeeksi.”

    Hoidoilla hän tarkoittaa muun muassa hormonihoitoja ja puberteetin alkamista jarruttavia blokkerihoitoja. Blokkerihoidoista nousi Britanniassa kohu sen jälkeen, kun arvostetun lastenlääkärin Hilary Cassin johtama Cass Review -raportti osoitti, että niitä oli annettu nuorille kevyin perustein. Kohun seurauksena blokkerihoidot lopetettiin Britannian julkisessa terveydenhuoltojärjestelmässä.

    ”Englantilaisten aineistossa ilmeni se, mikä potilastyössä oli havaittu jo meilläkin eli että osa potilaista meni sukupuoliominaisuuksia muokkaavista hoidoista psyykkisesti huonompaan kuntoon.”

    Kävi myös ilmi, että osa lääkäreistä Britanniassa ei ollut rohjennut arvostella hoitoja jyrkän keskusteluilmapiirin vuoksi.

    Ensisijaisesti psykososiaalista tukea Riittakerttu Kaltialakin tietää herättävänsä ulostulollaan kritiikkiä ja suuttumusta. Hän huomauttaa, että näkemyksessä ei ole kyse hänen mielipiteestään, vaan terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvoston Palkon vuonna 2020 teettämän tieteellisen katsauksen tuloksesta ja brittiläisen Cass Review -raportin tuloksista.

    (jatkuu)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palko selvitti, mitä tutkimuskirjallisuuden perusteella tiedetään alaikäisten sukupuoliahdistuksen hoidon tuloksista, hyödyistä ja haitoista. Katsauksen pohjalta tehdyn Palkon suosituksen mukaan sukupuoliahdistusta tunteva nuori tarvitsee ensisijaisesti psykososiaalista tukea ja mahdollisten psykiatristen häiriöiden asianmukaista hoitoa.

      ”Alaikäisten sukupuolidysforian lääketieteellisistä hoidoista ei juuri ole tutkimuksia ja siksi kehoa muokkaaviin hoitoihin tulee suhtautua hyvin kriittisesti”, Palkon suosituksessa lukee. Palko on sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa toimiva elin, jonka suositukset ohjaavat, mitä tutkimuksia, hoitoja ja kuntoutusmenetelmiä voi saada suomalaisessa julkisessa terveydenhuollossa ja yksityisen terveydenhuollon Kela-korvattavissa palveluissa.

      MIKÄ? Palkon suositus

      Alaikäisen sukupuoliahdistuksen hoidosta on annettu suositus vuonna 2020 tehdyn tutkimuksen perusteella. Suosituksen antaja Palko on sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa toimiva elin.

      Psykososiaalista tukea tulee järjestää koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä perusterveydenhuollossa. Jos nuorella on muuta vakavaa psykiatrista oireilua, sukupuoli-identiteetin vakaudesta ei voida tehdä päätelmiä ennen kuin oireilu on väistynyt ja nuoruusiän kehitys normalisoitunut.

      Alaikäinen, jonka puberteetti ei ole käynnistynyt ja jonka sukupuoleen liittyvä ahdistus on pitkäkestoista ja vaikeaa, voidaan lähettää konsultaatiokäynnille Tampereen tai Helsingin yliopistolliseen sairaalaan (Tays ja Hus).

      Jos sukupuoliahdistus entisestään voimistuu puberteetti-iässä, alaikäinen voidaan ohjata puberteetin jarrutushoidon arvioon Taysiin tai Husiin. Hoito voidaan aloittaa tapauskohtaisesti tarkan harkinnan ja tutkimusten jälkeen. Puberteetin jo läpikäynyt nuori voidaan lähettää Taysiin tai Husiin tutkimuksiin, jos kyse ei ole ohimenevästä, nuoruusikään kuuluvasta identiteetin etsimisestä.

      Hormonaalisten hoitojen aloittamista ennen täysi-ikäisyyttä voidaan harkita tapauskohtaisen tarkan harkinnan perusteella vain, jos vastakkaiseen sukupuoleen identifioituminen voidaan varmistaa pysyväluonteiseksi, se aiheuttaa vaikeaa ahdistusta ja nuori kykenee ymmärtämään palautumattomien hoitojen merkityksen sekä hormonihoitoon liittyvät hyödyt ja haitat.

      Lähde: Palveluvalikoimaneuvosto Palko

      (jatkuu)

      Poista
    2. Apua muihinkin vaikeuksiin

      Alaikäiset ovat voineet Suomessa päästä sukupuoli-identiteettiä koskeviin tutkimuksiin 2010-luvun taitteesta lähtien. Kaltiala huomauttaa, että tarve tutkimusten tekemiseen ei noussut lasten- ja nuorisopsykiatrien keskuudesta, vaan terveydenhuollon ulkopuolelta. Innoittajina olivat Alankomaissa tehdyt, sittemmin heikkotasoiseksi osoittautuneet tutkimukset. Sukupuoliahdistukseen liittyvien hoitojen kohteena ollut potilasjoukko oli valikoitunutta niin, että heidän psyykkinen terveytensä oli hyvä, ja seurantatutkimuksessa heistä oli enää mukana pieni osa.

      Suomessa havaittiin nopeasti, että sukupuoliahdistuksen hoitoon liittyviin tutkimuksiin hakeutuvat nuoret eivät vastanneet esiin tuotua kuvaa. Hoitoon hakeutuvia nuoria oli moninkertaisesti odotettua enemmän ja vastoin odotuksia valtaosa heistä oli biologisia tyttöjä eikä poikia. Suurimmalle osalle ahdistus sukupuolesta oli ilmennyt vasta puberteetin aikana tai sen jälkeen, eikä lapsena, eikä puberteettikehitys siis enää ollut jarrutettavissa. Ja toisin kuin alankomaalaisten tutkimusten pohjalta oli syytä odottaa, nuorilla oli vakavia psykiatrisia häiriöitä.

      Kaltiala tiivistää alaikäisten hoidoista kertyneen tiedon yksinkertaisesti niin, että sukupuoliominaisuuksia hoitamalla voidaan muokata sukupuoliominaisuuksia. ”Muihin ongelmiin niillä ei näytä voitavan vaikuttaa. Jos nuorella on vaikeuksia nuoruusiän kehityksessä, kuten koulunkäynnissä, ihmissuhteissa tai mielenterveydessä, niitä on senkin jälkeen, kun hänen fyysisiä sukupuoliominaisuuksiaan on muokattu. Sukupuolta korjaamalla niitä ei voi hoitaa.”

      Valtaosa Tampereen yliopistolliseen sairaalaan Taysiin sukupuoli-identiteetin tutkimuksiin tulevista lähetteistä koskevat nuoria, joilla on niin vakavia psykiatrisia häiriöitä, etteivät sukupuolen korjaamiseen liittyvät asiat ole ajankohtaisia. ”Kun muut ongelmat on voitettu, voi osoittautua viisaaksi, ettei sukupuolta ole lähdetty korjaamaan.”

      Kaltiala kuitenkin huomauttaa, että joillakin korjaushoidot voivat myöhemmin olla ajankohtaisia. Kaltiala sanoo, että alkuvaiheessa vuosina 2011–2013 sukupuoliahdistuksen tutkimuksiin liittyviä alaikäisten lähetteitä tuli Taysiin parikymmentä. Nykyään määrä on vähintään viisinkertainen. ”Fyysisiin hoitoihin etenee ehkä noin 10–20 prosenttia.”

      (jatkuu)

      Poista
    3. ”Epäeettistä väittää näin"

      Kaltiala pitää epäeettisenä sitä, että etenkin ulkomailla vanhemmille on väitetty, että sukupuoliahdistusta kokeva nuori on itsemurhavaarassa ellei saa nopeasti fyysisiä korjaushoitoja. ”Tällaista tutkimusnäyttöä ei ole. On eettisesti arveluttavaa väittää näin.”

      Kaltialan mukaan osalla sukupuoliahdistukseen hoitoon hakeutuvista nuorista on kyllä itsetuhoisia ajatuksia ja transnuoret raportoivat muita enemmän itsetuhoisia ajatuksia. ”Mutta tutkimuksissa ei ole huomioitu, että itsetuhoiset ajatukset usein liittyvät masennukseen ja ahdistukseen ja että itsetuhoiset ajatukset ovat eri asia kuin toteutunut itsemurha. Itsemurhakuolemat selittyvät vakavilla psykiatrisilla häiriöillä eikä sillä, että nuori pohtii sukupuoltaan.”

      Ylilääkäri, professori Riittakerttu Kaltiala sanoo, että Palkon suositus on rohkaissut nuorten parissa työskenteleviä ammattilaisia ryhtymään toimeen vaikeuksissa olevan nuoren kanssa. ”Nyt he käyttävät ammattitaitoaan nuorten auttamiseksi riippumatta siitä, miten nuori kokee sukupuolensa.” Ylilääkäri, professori Riittakerttu Kaltiala sanoo, että Palkon suositus on rohkaissut nuorten parissa työskenteleviä ammattilaisia ryhtymään toimeen vaikeuksissa olevan nuoren kanssa. ”Nyt he käyttävät ammattitaitoaan nuorten auttamiseksi riippumatta siitä, miten nuori kokee sukupuolensa.”

      Selvä parannus aiempaan

      Britannian Cass Review -raportissa arvioitiin yli 20 kansainvälistä ja kansallista suositusta alaikäisten sukupuoliahdistuksen hoidosta. Vain Suomen ja Ruotsin suositusten todettiin perustuvan riittävään näyttöön hoitojen tuloksellisuudesta.

      Kaltialan mukaan Palkon suosituksella on ollut iso merkitys siinä, että se on rohkaissut ammattilaisia esimerkiksi koulussa, lastensuojelussa ja mielenterveyspalveluissa tarttumaan sukupuoliahdistusta kokevan nuoren muihin ongelmiin. ”Sitä ennen jopa lastensuojelun väliintuloja jäi tekemättä, koska ongelmien syynä pidettiin sukupuolta.”

      Cass Review’n suositukset ovat pitkälti samat kuin Suomen Palkon, mutta blokkerihoitoihin suhtaudutaan Britanniassa varovaisemmin. Britannian julkisessa terveydenhuollossa niitä saa käyttää vain tieteellistä tutkimusta tehtäessä. Kaltiala olisi valmis Suomessakin tekemään saman linjauksen. Hän sanoo, että ennen Palkon suositusta Taysissakin tehtiin alaikäisten sukupuoliahdistuksen hoidossa joitakin toimenpiteitä, joissa odotukset olivat jälkikäteen ajatellen ylioptimistisia.

      (jatkuu)

      Poista
    4. Miksi enemmistö on tyttöjä?

      Miksi eritoten biologiset tytöt nykyään tuntevat sukupuoliahdistusta ja hakeutuvat sukupuoliominaisuuksien muokkaukseen liittyviin tutkimuksiin? ”Voit uskoa, että olen sitä miettinyt”, Kaltiala lausahtaa. Hän arvelee, että tytöille sallittu rooli on käynyt entistä ahtaammaksi. ”Tytöillä on myös märehtivää identiteetin pohtimista enemmän kuin pojilla.”

      Kaltiala kertoo, että ryhmän vaikutus näkyy nuorten kokemuksessa. ”Sosiaalinen media vaikuttaa siihen, että selitystä pahaan oloon etsitään sukupuolesta. On tilanteita, jolloin Taysiin on yhtäkkiä hakeutunut tutkimuksiin paljon nuoria samasta koulusta, kaveripiiristä tai paikkakunnalta.”

      Lue lisää: Kohtalokas sivulause psykologin lausunnossa esti Eetu Uschanovin pääsyn transhoitoihin – Tällaista on olla osa pienen paikkakunnan sukupuolivähemmistöä

      Kaltiala painottaa, että sukupuoliominaisuuksia muokkaavissa hoidoissa on kyse terveeseen kehoon kajoavista, palautumattomia muutoksia aiheuttavista hoidoista, joita jokaisen tulisi vakavasti pohtia oman identiteettinsä ja terveytensä kannalta. ”Valitettavasti on kuitenkin tahoja, jotka valmentavat nuoria siinä, mitä sukupuoliahdistukseen liittyvissä tutkimuksissa kannattaa sanoa. Tutkimuksiin hakeutuneet nuoret ovat kertoneet samanlaisia yksityiskohtia elämästään.”

      Keskustelu on kuumentunutta

      Sukupuoli-identiteettiin liittyvä keskustelu on nykyisellään kuumentunutta ja jakautunutta. Osa pitää Kaltialan näkemyksiä virheellisinä ja konservatiivisina, ja hänellä on muun muassa väitetty olevan poliittisia tai uskonnollisia tarkoitusperiä. ”Ikään kuin tieteelliset tutkimustulokset eivät olisi tutkimustuloksia, vaan mielipiteitä. Olisi vaarallista, jos yliopistot, terveydenhuollon päätöksenteko ja media alkaisivat seurata mielipiteitä eivätkä enää nojaisi tutkimustietoon”, Kaltiala kommentoi kritiikkiä.

      Hän on työssään Tampereen yliopistollisen sairaalan nuorisopsykiatrian ylilääkärinä tekemisissä vihan ja väkivallan ilmenemismuotojen sekä tahdosta riippumattoman hoidon kanssa, mutta sanoo, ettei keskustelu näissä teemoissa ole läheskään niin kuumentunut kuin sukupuoli-identiteettiin liittyvä keskustelu.

      Hän kertoo, että esimerkiksi sukupuoli-identiteettiin liittyvissä luentotilaisuuksissa nousee nykyään usein esille vaatimus, että tutkijan esityksen vastapainoksi ääneen pitää päästä kokemusasiantuntijan. ”Jos luennoidaan vaikkapa syövän hoidosta, tuskin vaaditaan, ettei aiheesta saisi puhua ilman, että syövän sairastanut kommentaattori on paikalla.”

      TAUSTAA

      Sukupuoliahdistus

      Mitä? Ihminen kokee olevansa sukupuoleltaan muuta kuin biologinen sukupuolensa ja se aiheuttaa hänelle ahdistusta ja toiveen muokata kehoa.
      Hoitojen ikäraja: Sukupuolta vahvistaville tutkimuksille ja hormonihoitojen aloittamiselle ei ole asetettu Suomessa tarkkaa ikärajaa, mutta fyysisiä hoitoja ei harkita ennen puberteettia. Leikkaushoitoja voi saada aikaisintaan 18-vuotiaana.
      Juridiset toimet: Sukupuolen juridinen korjaaminen eli henkilötiedoissa olevan sukupuolen muuttaminen on Suomessa mahdollista täysi-ikäiselle. Sen voi tehdä hakemuksella.

      Oikaisu 6.6.2024 kello 7.55: Tekstissä kerrottiin, että Tampereen yliopistolliseen sairaalaan sukupuoliahdistuksen hoitoon lähetteen saaneista alaikäisistä noin 10–20 prosenttia etenisi tutkimuksiin. Tosiasiassa Kaltiala arvioi, että lähetteen saaneista alaikäisistä 10–20 prosenttia etenee fyysisiin hoitoihin.

      Poista
    5. "Miksi eritoten biologiset tytöt nykyään tuntevat sukupuoliahdistusta ja hakeutuvat sukupuoliominaisuuksien muokkaukseen liittyviin tutkimuksiin? ”Voit uskoa, että olen sitä miettinyt”, Kaltiala lausahtaa. Hän arvelee, että tytöille sallittu rooli on käynyt entistä ahtaammaksi. ”Tytöillä on myös märehtivää identiteetin pohtimista enemmän kuin pojilla.”"

      Tämä on toki yksi, ihan hemmetin iso syy, mutta en millään usko, etteikö tämä sama syy koskisi myös todella monia miehiä sekä nuoria poikia tänä päivänä ja aikana. Let's face it - naiset kohtelevat miehiä tänä aikana kamalammin kuin koskaan, mutta ns. "miehiset" standardit ovat pysyneet samana - pitää olla, pitää tehdä, pitää menestyä, pitää pärjätä, yms. - mutta myös itse mahdollisuudet ovat kaventuneet. Se oli joku suurnimi joka totesi, ettei mikään ole yhteiskunnalle niin vaarallista kuin toimeton mies, ja kyllähän se siltä näyttää, että myös miehet näyttävät olevan ns. tuuliajolla, mitä tulee itseensä, elämäänsä, maailmaan ja identiteettiinsä.

      Miksi sitten nimenomaan nuoret tytöt/naiset hakeutuvat osaksi genderkulttia (koska kultti se on, kaikin puolin), syy on melkolailla sama, kuin kaikissa muissakin tapauksissa, joissa nuoret naiset muodostavat enemmistön kulttiin kuin kulttiin/liikehdintään. Pirstaleinen identiteetti, joka sai alkunsa traumasta, persoonallisuus/mielenterveyshäiriöistä, heikosta itsetunnosta tai tarpeesta kontrollille omasta itsestään sekä ympäristöstään, joka puolestaan johtaa vahvan "peruskallion" (kulttijohtajan/sanoman) etsintään, johon takerrutaan henkensä edestä, koska häneltä/sieltä löytää sen "totuuden", perustan itselleen sekä maailmalle, tarkoituksen, ja jonkin, jonka puolesta taistella. Syömishäiriöissäkin (jotka muuten myös ovat luokiteltavissa pahimmillaan kulteiksi - "pro-ana") on lopulta siitä kyse, että vihaa itseään tarpeeksi tuhotakseen itsensä, kunnes löytää itselleen sen ryhmän joka vakiinnuttaa kärsimyksen luonnolliseksi tilaksi, jota ei tarvitse parantaa, mutta jota pitää myös tavallaan hävetä, muuten se menettää taikansa - ne, jotka tietävät, tietävät- mentaliteetti.

      Kolmas esimerkki on, miksi niin monet nuoret naiset kääntyvät islamin-uskoon, niin järjetöntä kuin se länsimaalaiselle onkin. Länsimainen identiteetti/moraalipohja on niin rappiolla, ylösalaisin sekä mädättynyt, että sellainen vahva, patriarkaattinen, auktoriteettinen ja äärimmäinen uskonliike on monille ikään kuin raikas hengähdys sekä vapauttava pudotus pehmeälle pohjalle. Vihdoin löytyi vastaus! Vihdoin löytyi perusta! Vihdoin löytyi jotain, johon nojautua!

      Naisten ja miesten kesken on aina ollut yhteiskunnallisia ristiriitaisuuksia siitä, mitä sopii odottaa ja mikä on mahdollista, mutta - tietääkseni - tämä on yksi niistä harvoista/ensimmäisistä ajoista ihmiskunnan historiassa, jona ristiriitaisuudet sukupuolten/sukupuoliroolien välillä, ja niitä luotsaava kaksinaismoralismi ovat ns. törmänneet peak-hetkeensä, jolloin realiteetit eivät enää kykene niitä kannattelemaan, vaan luovat oxymoroneita.

      Meidän pitäisi olla kaiken puheen ja hehkutuksen perusteella kaikista sukupolvista tervein, viisain, järkevin, rikkain, valaistunein, valveutunein, oppinen, suvaitsevaisin ja tasapainoisin, mutta toisin kävi - missä mentiin vikaan?

      Poista
    6. "Meidän pitäisi olla kaiken puheen ja hehkutuksen perusteella kaikista sukupolvista tervein, viisain, järkevin, rikkain, valaistunein, valveutunein, oppinen, suvaitsevaisin ja tasapainoisin, mutta toisin kävi - missä mentiin vikaan?"

      Voi olla, että suuri syy on somessa ja netissä. On varmasti myös esimerkiksi perherakenteiden muutoksessa ja työelämän pirstaloitumisessa syytä, mutta virtuaalitodellisuus mahdollistaa oikean todellisuuden kieltämisen ja jatkuvan pakenemisen siitä. Se mahdollistaa myös sen, että kehon fysiologiset realiteetit unohtuvat. Sukupuolista tulee koodia bittiavaruudessa.

      Ovatko muuten muut nähneet Helsingissä outoja katumaalausia, jossa lukee suurin piirtein: "You are not your body. You are a soul and you have a body."? Tietääkö joku, mikä taho näiden takana on? Ei vaikuta satunnaisen grafittitaiteilija työltä, vaan tarkkaan tehdyltä. Kun esimerkiksi kävelee Hakaniemen torilta Tokoinrantaa kohti, tulee sellainen vastaan. Tuossahan on nykypäivän ideologia tiivistettynä.

      Poista
    7. Jonkinlaiseen sielu-uskoonhan transvouhotus nimenomaan linkittyy: että ihminen ei ole (ainakaan ensisijaisesti) oma kehonsa vaan jonkinlaista epämääräistä ektoplasmaa, jolla on tietynsukupuolinen essenssi, joka sitten manifestoituu ja jota tulkitaan ja määritellään aineellisessa maailmassa tiettyjen uskomusten, sosiaalisten käytänteiden ym. kautta. Syntymässä väärin määritelty sukupuoli... Kätilön arvaama sukupuoli...

      Kaikkein naurettavintahan tässä on se, että sukupuoli on ennen kaikkea nimenomaan FYYSISEN KEHON ominaisuus, konkreettista lihaa, verta, soluja ja elimiä. Silti tämän uskonlahkon mukaan aivan ensisijainen sukupuolta määrittävä osatekijä on tuo muille näkymätön ja immateriaalinen ektoplasmaolemus, joka tulee heille itselleen ja muille olevaiseksi pakottamalla muut käyttämään sosiaalisissa tilanteissa heistä tiettyjä puhuttelumuotoja ja pronomineja jne.

      Ei ihme, että nykyihmiset ovat sukupuoliasioissa niin sekaisin, tämä koko asia on vääristelty niin monelle miljoonalle mutkalle, etteivät edes nämä kultistit itse ole enää lainkaan perillä siitä, mihin uskovat ja mitä muille hurmoksessa levittävät.

      Sukupuoli on kaikkein välittömimmin, huomattavimmin ja elimellisimmin ihmisyyttä määrittävä kehollinen ominaisuus (lausuivat Judith Butlerin tapaiset harpyijat siitä mitä hyvänsä), joten se on sitten valikoitunut tämän nykyajan sielukultin ensisijaiseksi kanavaksi levittää oppejaan sieluista, jotka omistavat kehon. Sehän voisi olla jotain muutakin ja tulee sitä varmaan olemaankin, esimerkiksi ihmisen ja robotin välisen rajan häivyttämistä. Olen joskus foliohattuillut sellaista porttiteoriaa, että sukupuolivouhotus voi olla vasta esinäytös sille, mitä tuleman pitää. Jos ihmiset voidaan pakottaa uskomaan ja myöntämään, että sukupuoli on spektri, niin ihmiset tasan tarkkaan voidaan pakottaa myöntämään myös se, että ihmisen ja robotin välinen raja on spektri, jota ei voida tarkasti määrittää. Jos ihmisen sisällä voi olla ektoplasmasielu, sellainen voi olla myös robotin sisällä.

      Noilta kultisteilta jää muuten jatkuvasti tässä keho vs. sielu -asiassa huomaamatta yksi olennainen asia: jos kehosi katoaa, sinä katoat. Jos kehoasi ei ole, sinua ei ole. Jos kehosi tuhotaan, sinä tuhoudut. Ergo: sinä olet sinun kehosi.

      Poista
    8. " Jos kehoasi ei ole, sinua ei ole. Jos kehosi tuhotaan, sinä tuhoudut. Ergo: sinä olet sinun kehosi."

      Tämä ilmenee myös siinä, että jos aivot vaurioituvat onnettomuudessa, päihteiden käytön tai vaikka muistisairauden vuoksi, niin ihmisen persoonallisuus voi muuttua täysin ja muistot voivat kadota. Ei ole mitään kehosta irrallista tietoisuutta, joka voisi olla eri sukupuolta kuin kehon sukupuoli.

      Poista
    9. "Jos ihmiset voidaan pakottaa uskomaan ja myöntämään, että sukupuoli on spektri, niin ihmiset tasan tarkkaan voidaan pakottaa myöntämään myös se, että ihmisen ja robotin välinen raja on spektri, jota ei voida tarkasti määrittää. Jos ihmisen sisällä voi olla ektoplasmasielu, sellainen voi olla myös robotin sisällä."

      No, ensimmäiset askeleet tällä tiellähän on jo otettu eli Martine Rothblatt ja robottivaimo.

      Poista
    10. Seksinukkebisneshän kehittyy koko ajan kiihtyvää tahtia. Jossain kohtaa trans- ja queersekoiluun tuodaan näkyvämmin mukaan seksinuket, mikä siis lisää seksuaalisuus-, sukupuoli-, polyamoria- ym. teemojen kautta myös robotiikan teemat mukaan LGBTQEGDTYSYDASUDBNANF-ritirampsuun. Onhan nyt jo puhuttu julkisesti mm. objektiseksuaalisuudesta (esim. Erika Eiffel), vaikkei objektiseksuaaleja taida niin paljoa olla, että he olisivat keksineet alkaa transien lailla vaatia itselleen jotain "oikeuksia". Kun yhdistetään yliseksualisoitu queersekoilu fetisseineen ja perversioineen objektiseksuaalisuuteen, saadaan robotit mukaan tähän touhuun. Sanokaa minun sanoneen.

      Mitä muuten tulee objektiseksuaalisuuteen, niin siitä on puhuttu Suomessakin, ks. esim. tämä eli Anne, joka on suhteessa WTC-tornien kanssa. Linkin takaa löytyy myös puolen tunnin mittainen videodokumentti Annesta.

      Poista
    11. "LGBTQEGDTYSYDASUDBNANF-ritirampsuun"

      En ole muuten ikinä tajunnut, että miksi aakkosrimpsu pitenee vuosi vuodelta ja mitä yhteistä homoseksuaaleilla on mm. seuraavien ryhmien kanssa:

      - transien ja muiden sukupuolisekoilijoiden
      - lisääntymiselimistön kehityspoikkeamien omaavien (intersukupuolisten)
      - fetisistien, objektiseksuaalien ja muiden pervojen
      - alkuperäiskansojen jäsenten
      - monisuhteisten
      - alhaisen libidon omaavien
      - tunnesiteen ennen seksiä haluavien,

      elleivät he koe samansukupuolista eroottisromanttista kiinnostusta? Mikä tekijä yhdistää heteromasokistia ja lesbonaista, tai homomiestä ja objektiseksuaalia heteronaista? Tai mitä sateenkaarevaa on siinä, jos haluaa tutustua ennen sänkyyn menemistä?

      Poista
    12. Miljoonan taalan kysymys. Olen itse asiassa kysynyt tuota transeilta ja queersekoilijoita useita kertoja. He eivät ole koskaan vastanneet mitään. He eivät ylipäätään vastaa koskaan mitään niihin lukemattomiin tätä aihetta koskeviin kysymyksiin, joita mm. tässä blogissa olen esittänyt. He joko vaikenevat, vastaavat ulkoa opetellulla kulttimantralla ("syntymässä väärin määritelty sukupuoli blaa blaa...") tai alkavat puhua jostain asiaan mitenkään liittymättömästä ("ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymys blaa blaa...").

      Mitä homoihin tulee, niin meidän tehtävämme on toimia aakkosmafian savuverhona, kun aakkosmafia pyrkii kaikin voimin lanseeraamaan yhteiskuntaan jonkin avoimen ja vapaan pervoilun, rivouden, irstailun, rappion ja turmeluksen aikakauden. Transit ja queerit eivät ole koskaan varsinaisesti kysyneet homoilta, onko OK, että he tunkevat mukaan homojen juttuihin ja käyttävät meitä härskisti hyväkseen kaikilla kuviteltavissa olevilla tavoilla. He ovat yksinkertaisesti vain tunkeneet väkisin mukaan kaikkeen, mitä homot ovat koskaan tehneet. Siinä kohtaa paloi homoilta lopullisesti käämi, kun transit alkoivat kaiken muun ohella tunkea myös pöksyihimme, sänkyihimme ja seksielämäämme. Siinä kohtaa menee raja, jota transit eivät ylitä.

      Poista
  25. Ja taas oppositio rääkyy eheytyskieltolain puolesta:

    "Eheytys­hoitojen kieltämisestä kiista: ”Heikkoa on yhden­vertaisuuden edistäminen”

    Seksuaalivähemmistöt|Eduskunnan lakivaliokunta käsittelee kansalaisaloitetta eheytyshoitojen kieltämiseksi. Oppositioedustajat pelkäävät, että hallituspuolueet päättävät teettää asiasta vain selvityksen eikä lainvalmistelu käynnisty."

    "Eheytyshoidolla tarkoitetaan uskomushoitoa, jolla pyritään muuttamaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä kuten homoseksuaaleja heteroseksuaaleiksi sekä sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä joko mieheksi tai naiseksi."

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010482989.html

    Mitä helvettiä nyt taas, jokainen meistä on mies tai nainen ja transitkin nimenomaan pyrkivät muuttumaan vastakkaisen sukupuolen edustajan näköiseksi. Eheytysläppä ei mitenkään toimi transien kohdalla, koska he nimenomaan tarvitsevat eheyttäviä hoitoja muistuttaakseen haavesukupuoltaan. Transien mielestä eheyttäminen tarkoittaa kaikenlaisia esteitä ja viivästyksiä transition polulla. Lääketieteelliset tutkimukset, diagnostiikka, kysymykset, jäähyt ja hylsyt ovat transien maailmassa eheyttämistä, eli täysin eri settiä kuin homoseksuaalien eheyttäminen. Transin mielestä eheyttäminen on paha asia, jos se tarkoittaa oman kehon hyväksymistä sellaisena kuin se on, vaikkapa terapian tai lääkityksen avulla, tai seuraamalla tilannetta murrosiän kuohujen yli. Transien kielessä omaksi itsekseen tuleminen tarkoittaa muuttamista ja muokkaamista, terveeseen kehoon kajoamista hormoneilla ja leikkauksilla.

    Vieläkin on selvittämättä, että kuka, missä ja miten Suomessa eheytetään ja miten siihen voidaan lainsäädännöllisesti puuttua ja miten siitä sanktioidaan. Jos aikuinen ihminen haluaa pohtia seksuaalisuuttaan tai sukupuoltaan joko terapiassa tai uskonnollisen yhteisön keskuudessa vapaaehtoisesti, niin miten siihen voi puuttua? Jos kyseessä on hengellinen väkivalta, niin miten siihenkään voi lainsäädännöllisesti puuttua?

    VastaaPoista
  26. Rapakon takana lääkärit ja muut terveysammattilaiset ovat heränneet vastustamaan tätä hulluutta:

    https://doctorsprotectingchildren.org/

    "As physicians, together with nurses, psychotherapists and behavioral health clinicians, other health professionals, scientists, researchers, and public health and policy professionals, we have serious concerns about the physical and mental health effects of the current protocols promoted for the care of children and adolescents in the United States who express discomfort with their biological sex.

    We affirm:

    Sex is a dimorphic, innate trait defined in relation to an organism’s biological role in reproduction. In humans, primary sex determination occurs at fertilization and is directed by a complement of sex determining genes on the X and Y chromosomes. This genetic signature is present in every nucleated somatic cell in the body and is not altered by drugs or surgical interventions
    Consideration of these innate differences is critical to the practice of good medicine and to the development of sound public policy for children and adults alike.
    Gender ideology, the view that sex (male and female) is inadequate and that humans need to be further categorized based on an individual’s thoughts and feelings described as “gender identity” or “gender expression”, does not accommodate the reality of these innate sex differences. This leads to the inaccurate view that children can be born in the wrong body. Gender ideology seeks to affirm thoughts, feelings and beliefs, with puberty blockers, hormones, and surgeries that harm healthy bodies, rather than affirm biological reality.
    Medical decision making should not be based upon an individual’s thoughts and feelings, as in “gender identity” or “gender expression”, but rather should be based upon an individual’s biological sex. Medical decision making should respect biological reality and the dignity of the person by compassionately addressing the whole person.
    We recognize:

    Most children and adolescents whose thoughts and feelings do not align with their biological sex will resolve those mental incongruencies after experiencing the normal developmental process of puberty."

    VastaaPoista
  27. Jos minä, syntyjäni biologinen nainen, joka koen olevani enemmän maskuliininen kuin feminiinen, identifioidun mieheksi joka elää naisen kehossa, mutta joka identifioituu naiseksi, olenko minä silloin non-binäärinen, vaiko transnainen jo... valmiissa naisen kehossa?

    Vaiko skitsofreninen?

    Ja jos minä identifioidun naiseksi, joka haluaa elää kuin kissa, eli olla kissa - eli, minä olen kissa - ja sairastun, ja hakeudun eläinlääkäriin, josta minut käännytetään ulos koska olen selkeästi mieleltäni sairas, tuleeko minun silloin syyttää elänisairaalaa koska he eivät suostuneet hoitamaan ihmistä... joka identifioituu kissaksi?

    Skitrofrenia taitaa olla nykyajan uusin jail free- kortti.

    VastaaPoista
  28. Tämä sattuu minuun feministinä ja naisena sanoa, mutta tarkasteltuani tilannetta viitisen vuotta, en voi muuta kuin todeta;

    me homot ja naiset emme tule saamaan oikeuksiamme takaisin, ennen kuin heteromiehet toteavat yhteen ääneen, etteivät he halua bylsiä peniksiä, ja samaan hengenvetoon, homomiehet, etteivät he halua höylätä etureikää. Meitä naisia/lesboja ei tässä asiassa kuunnella, joten näyttää siltä että historia toistaa itseään, ja miesten täytyy taas kerran suoda naisille/homoille heidän oikeutensa, jos haluamme minkään muuttuvan.

    Naisasialiikkeen kannattajat mellakoivat kaduilla, haastoivat parlamentin, hajottivat kauppoja, polttivat kirkkoja, ryhtyivät vankilassa nälkälakkoon, heittäytyivät ravihevosten eteen - mihin miehet totesivat naisten olevan liian typeriä äänestämään jos he tuollaiseen ryhtyvät - ja vasta sotapalveluksen jälkeen meille taattiin äänioikeus - silloinkin, vain tietyin, rajatuin ehdoin. Pitääkö tämä kaikki läpikäydä tosiaan taas kerran?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo nyt useammat miehet vastustavat gender-ideologiaa kuin naiset, ja se näkyi Suomessakin myös taannoisessa translain äänestyksessä. Asia on näin myös kansainvälisesti (ainakin täällä lännessä) minkä Helen Joyce, Kathleen Stock ja muut johtavat gender kriittiset ajattelijat ovat useaan otteeseen todenneet.

      Mitä feministeihin tulee, lähes kaikki pitkän linja naisjärjestöt kannattavat genderismiä. Ja nämä organisaatiot ovat täynnä naisia, jotka ilmiselvästi rakastavat miesten piikittelyä ja nälvimistä mies vai karhu -henkeen, joten minkäänlaisesta miesten pelosta asia ei ainakaan johdu. Miksi kaikenmaailman "vahvat naiset" ,Rosa Meriläiset, Tarja Haloset ja Saara Särmät ovat asiasta hiljaa tai aktiivisesti tukemassa genderismiä?

      Asia ei ratkea muuten kuin että naiset laittavat oman talonsa järjestykseen. Setämiesten älähtelyt eivät merkitse kulttuurista valtaa pitäville (Ylen, Hesarin jne. mielipiteen muokkaajat) muuta kuin, että he ovat edelleen historian oikealla puolella, ja täydellä höyryllä eteenpäin vaan.

      Heti kun julkinen käsitys on, että genderismi on haitallista naisille, koko tilanne muuttuu.

      Poista
    2. "Miksi kaikenmaailman "vahvat naiset" ,Rosa Meriläiset, Tarja Haloset ja Saara Särmät ovat asiasta hiljaa tai aktiivisesti tukemassa genderismiä?"

      Nämä saarasärmät ja rosameriläiset ovat butlerinsa lukeneet ja sisäistäneet. Heitä ei kiinnosta totuus tai oikeudenmukaisuus vaan oma asema valtakunnan kaapin päällä heiluvina julkkisfeministeinä. Heitä ei vaivaa edistämänsä ideologian täydellinen älyllinen epärehellisyys, koska hyvin menee, kun vain jauhaa pinnallisella tasolla naisvihasta. Sillä tavalla paasaustyyliin ja yläviistosta. Särmää voisi kyllä haastaa niistä all male paneleistaan - siis millä tavalla tuo metodi, jossa poimitaan silmämääräisesti miespaneeleita sopii genderideologian perusperiaatteeseen, ettei kenenkään sukupuolta voi ulospäin nähdä eikä saa olettaa? Eihän hän voi tietää mahdollisista naissieluista miespukuisten sisällä. Miehet - anteeksi mieheksi syntymässä määritellyt - ovat perinteisesti transiutuneet vasta keski-iässä ja kärvistelleet neli-viisikymppisiksi miehen roolissa ennen kuin ovat viimein antaneet naissielunsa tulla kaapista ulos. Ja jos sukupuoli on spektri, miten puhdasta all male panelia voi edes löytää? No, ehkäpä juuri siksi enää ei puhutakaan mistään all male paneleista, koska ei taitaisi enää mennä läpi. Bainari on jo mäsäksi lyöty ja pannaan julistettu. Kiinnostaisi tosin tietää, että jos löytyisi johtoryhmä, jossa on viisi transmiestä eikä muita, niin olisiko sekin all male panel? Olisiko siinä sitten itse patriarkaatti vai inklusiivisuuden riemujuhla?

      Poista
    3. En ole koskaan, siis en kertaakaan elämäni aikana, nähnyt näiden saarasärmä-, rosameriläinen-, tarjahalonen-, tiinatuppurainen- ym. transmaidenfeministien edes yrittävän antaa perusteellista, analysoitua ja mahdollisimman kansantajuista (ei siis gendermantroilla höystetyllä pseudotieteellisellä höpinällä) selvitystä siitä, missä se naissielu mieskehon sisällä tarkalleen ottaen sijaitsee ja miten se käytännössä sieltä kanavoituu muutoin kuin umpikulahtaneiden ja ääriseksististen sukupuolistereotypioiden kautta. Olin elänyt pitkään siinä käsityksessä, että feministit vastustavat noita kulahtaneista stereotypioita ja heidän agendanaan olisi ollut taistella niitä vastaan, tai että ainakin jossain määrin tällaiset päämäärät olisivat olleet heidän asialistallaan. Jostain syystä nuo stereotypiat, joita naisten kohdalla vastustetaan, ovat jotain uhkeaa, progressiivista ja juhlimisen aihe, kun kyseessä on transien (lue: miesten) identifioituminen ja takertuminen niihin koko sielunsa ja ruumiinsa voimalla.

      Ja näitä naissieluisia miehiähän meillä liehuu myös Suomessa jokusiakin. Jotkut Tanja von Knorringin ja Amanda Majasaaren kaltaiset myöhäisherännäiset transladyt liehuvat saarasärmien, iirissuomeloiden ja muiden vihervasurifeministien poliittisissa kampanjoissa viherlehtisiä, pronominipinssejä ja inklusiivisuusmateriaaleja jakelemassa maireat kestohymyt naamoillaan ja lässyttäen "translapsista ja transnuorista". Vähän kuin Jehovan todistajat lentolehtisineen, konteksti ja uskonto on vain eri. Knortsa tuntuu muutenkin olevan sekä poliittisesti että transsekoilun kannalta ikäisekseen varsin aktiivinen, Majasaari puolestaan on liihotellut useammassakin dokkarissa ja transpaneelissa transiuden ilosanomaa julistelemassa, esimerkiksi tässä Perjantaidokkari-transpaneelissa (jossa olivat mukana Alexandra, Samuel, Mona Bling, Kasper ja Amanda). Kyseisen videon kommenttiboksi oli muuten alun perin avoin, mutta suljettiin siellä roihunneen twanzfopian vuoksi (muistan mm. jonkun kommentoineen Alexandrasta: "Miten kukaan voi luulla tuota valkopaitaista naiseksi?", mihin oli tullut yli sata tykkäystä, tirsk).

      Miksei kukaan muuten puhu siitä, että esim. Amandan kaltaiset myöhäisherännäiset transit ovat ehtineet olla naimisissa ja perustaa perheen ennen transitioitumista? On absurdia vinkua transien pakkosterilisaatiosta, kun samanaikaisesti meillä on näitä lapsia ajat sitten hankkineita transladyja ja synnyttäviä miehiä, kun nämä pakkosterilisaatiovinkujat kuitenkin täyttä häkää häsäävät steriloivia hormoniblokkerihoitoja väärillä leluilla leikkiville lapsille, joiden uskovat validoivan aikuisten transiutta. Tulee mieleen tästä ne sadan vuoden takaiset lapsisaarnaajat. Mastektomiaan jonottavista kehoahdistuneista ja viiltelevistä transmaskuliineista sen sijaan tulee mieleen taru Pyhästä Agathasta. Nykyajan vetskaritissitytöt ovat tämän aikakauden Pyhät Agathat. Hehkeää.

      Poista
    4. Knortsusta tuli mieleen, että olisi mielenkiintoista tietää mihin hän ja muut Transfeminiinit ovat käyttäneet STEA:lta saadut melkein puoli miljoonaa euroa. Niin suuri avustus on poikkeuksellinen noin pienelle ja uudelle toimijalle.

      Poista
    5. Siis mitä, melkein puoli miljoonaa euroa?

      Poista
    6. "Siis mitä, melkein puoli miljoonaa euroa?"

      Haettu yhteensä:450 000 € Myönnetty yhteensä: 450 000 €

      "Transhenkilöiden, erityisesti transnaisten ja transfeminiineiksi itsensä mieltävien henkilöiden mielen hyvinvoinnin ja toimijuuden vahvistamiseen sekä yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden edistämiseen neuvonnan, yksilöllisen tuen ja ryhmätoiminnan, tiedon välittämisen sekä vapaaehtois- ja kokemusasiantuntijatoiminnan avulla"

      https://avustukset.stea.fi/organisation/2204

      Yleensä harrastekerhot, joilla ei ole juurikaan ollut organisoitua toimintaa, voivat vain haaveilla moisesta summasta. Eiköhän puolella miltsillä toimijuus ja hyvinvointi vahvistu! Kuten sanottua, olisi mielenkiintoista nähdä erittely rahan käytöstä.

      Poista
    7. Knortsusta tuli mieleen, että hän oli jokunen vuosi sitten Miss Gay Finland -kisan finalisti laajentaen lesbojen representaatiota pornahtavampaan suuntaan, tai ehkä hänellä ei vain ollut varaa pidempään hamekankaaseen:

      https://ranneliike.net/uutiset/15368/vuoden-2019-miss-gay-finland-ja-mr-gay-finland-finalistit-on-julkistettu

      https://ranneliike.net/uutiset/15404/lotta-jappinen-on-miss-gay-finland-2019

      Ja nyt kaikki yhteen ääneen: "it's not a fetish!"

      Poista
    8. Korjaus ylempään: tuo linkattu keskustelu ei siis ollut Perjantaidokkari vaan All X Panel. No, Ylen sisältöä joka tapauksessa kaikki tyynni. En tiedä/muista, onko transeista julkaistu Perjantaidokkareissa mitään (ainakaan toistaiseksi). Ja jos jotain julkaistaisiinkin, niin se olisi jokin trans- tai muusunyyhkytarina ja tilitys syrjinnästä, Ylen tuntien.

      Poista
  29. Olen tavallinen heteronainen ja kiinnostunut drag- kulttuurista esteettisenä taidemuotona. RuPaul on kaupallistanut mukavasti dragia, mutta mielenkiintoista, että drag on ylipäätään esillä ennenkaikkea miesten tekemänä.
    Katson juuri RuPaul Drag Race- kausia ja uudemmissa kausissa alkaa tulla enemmänkin transtaustaisiksi itsensä ilmoittavia kilpailijoita. Aiemmin dragia kuitenkin käsittääkseni pidettiin vain väylänä tuoda esille feminiinistä puoltaan. Dragissä naiseus on hyvin stereotyyppistä ja minusta viihdyttävää, mutta kyseessä on kuitenkin vain drag. Drag riisutaan ja eletään taas omana itsenä.
    Kuitenkin transnaiset (tarkoitan siis tätä tiettyä transporukkaa) viljelevät samanlaista naiskuvastoa kuin dragissa, vaikka heillä muutos on kokonaisvaltaista ja täysipäiväistä. Kaikki on ulkoista ja ollaan horoja, bitchejä ja eräskin suomalainen huomiotransnainen väittää olevansa enemmän nainen kuin suomalaiset naiset, koska haluaa koko ajan pukeutua naisellisesti tai oikeastaan överiseksikkäästi ja laittautua pitkän kaavan mukaan pelkästään kauppareissua varten. Kuitenkin laittautuminen on vain yksi naiseuden osa, joka ei kaikkia naisia edes kiinnosta ja he silti ovat enemmän naisia kuin yksikään transnainen!

    Itse olin nuorena ulkoisesti aika androgyyni enkä koskaan ollut niin tyttömäinen kuin vanhempani toivoivat ja siksi varmaan tunnenkin sympatiaa monia homoja kohtaan, joilla toki tilanne ollut paljon vaikeampi.
    Aikuisuuden kynnyksellä (18v) aloin kuitenkin innostua naisellisesta puolestani ja nykyään nautin laittautumisesta, mutta se tapahtuu tilanteen mukaan. Pihahommia, urheilua, metsässä samoilua jne tehdään ihan erilaisessa ulkoasussa. Sama nainen olen kuitenkin koko ajan. Ja vaikka monissa asioissa en ole keskivertonainen niin olen silti nainen.
    Minusta on kuitenkin järkyttävää, että mm. tällaisten melko ulkoisten asioiden perusteella moni nuori alkaa nykyään epäilemään omaa sukupuoltaan ja hän saattaa jopa päästä muokkaamaan kehoaan julkisen rahoituksen turvin peruuttamattomasti.

    Anteeksi vähän sekava kommentti! Olen pohdiskellut paljon tätä aihepiiriä ja lukenut blogisi vihdoin kokonaan läpi niin teki mieli vähän avautua.
    Feministiksi en itseäni ole vuosiin kutsunut, koska feminismi on myös muuttanut muotoaan. Tyttöjen ja naisten oikeudet on kuitenkin lähellä sydäntä ja toki etenkin viime aikoina olen alkanut ymmärtää homopoikien/miesten oikeuksien kulkevan tietyssä mielessä tyttöjen/naisten oikeuksien rinnalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö se ole eräänlaista huijaamista ja dopingia, jos drag-artisti feminisoi kehoaan ja kasvojaan hormoneilla ja leikkauksilla, tai jos on jopa syntynyt naisena? Moni dragesitys vaikuttaa enemmän tai vähemmän naisvihamieliseltä ja enemmän naisille kuin naisten kanssa nauramiselta, kaikki se överiseksualisointi ja vaikkapa abortin tai bimbostereotypian käyttäminen ohjelmanumerona. Vaikea nähdä miehen performoimaa ja parodioimaa naiseutta yhtään hauskempana kuin blackfacea. Toki on myös taidokkaita julkkisnaisten impersonaattoreita, joissa esitystä on selvästi mietitty ja harjoiteltu.

      Poista
    2. Hei, kirjoituksesi oli kaikkea muuta kuin sekava! Olet tehnyt saman havainnon kuin monet muutkin. Haluaisin kysyä sinulta dragista kiinnostuneena naisena, mitä mieltä olet siitä, että drag-kulttuuria yhdistetään Prideen ja queeriin? Entä mistä on mielestäsi kysymys siitä, että drag queenit haluavat esiintyä lapsille? Näetkö dragin seksuaalisena?

      Nyt tuli monta kysymystä, mutta en itse asiassa ole juuri törmännyt dragista kiinnostuneisiin "tavallisiin" naisiin, joten näkemyksesi kiinnostavat.

      Poista
    3. "Haluaisin kysyä sinulta dragista kiinnostuneena naisena, mitä mieltä olet siitä, että drag-kulttuuria yhdistetään Prideen ja queeriin? Entä mistä on mielestäsi kysymys siitä, että drag queenit haluavat esiintyä lapsille? Näetkö dragin seksuaalisena?"

      En ole se, jolta kysyit, mutta olen itsekin miettinyt näitä samoja asioita :D

      Eli, siis; Dragin yhdistäminen Prideen ja queeriin/onko drag seksuaalista?
      Itse en ole koskaan nähnyt/ymmärtänyt dragia queerina, mitä ikinä se queer nyt kenellekin sattuu milloinkin olemaan - ei ole vieläkään täysin selvinnyt, minulle. Itselleni drag on aina ollut juuri nimenomaan huumoria - stereotyyppistä, karikatyyristä, roisia ja kyllä, myös seksuaalista - ihan turhaa väittää, etteivätkö "body queenit" olisi seksuaalisia "esiintyjiä" - mutta lähtökohtana on aina juuri se huumori... joka ei tietenkään ole aina sitä kaikkein tasokkainta. On hyvää dragiä, ja sitten on huonoa, ja ns. ala-arvoista huumoria on hyvin vaikea kunnioittaa, oli sen tekijä kuka tahansa.
      Onko drag sitten nimenomaan seksuaalista... siinä mielessä, että naisten kehot, stereotypiat sekä ruumiintoiminnat nostetaan huumorin avulla tosi avoimesti - toisinaan, jopa mauttomasti pintaan (missä tapauksessa, kyllä, drag on hyvin seksuaalista) - vaiko seksuaalista siinä mielessä, että... haluan runkata tälle - tämä on pornoa? Missä menee se kuuluisa provokatiivisuuden, ja silkan pornon raja?

      (Ja Itsehän ei ole mitenkään tarkoin Pride-historiaan tutustunut, mutta... jos drag on kerta osa Pridea, niin onko cosplay myös, ja jos ei, niin miksei?)

      Mistä pääsemme aasinsiltaa pitkin;
      Jos tunnustamme dragin seksuaaliseksi esiintymismuodoksi, ja jotenkin myös osaksi prideä - ilman, että itse drag olisi seksuaalinen suuntaumus/seksuaalinen tai sukupuolellinen identiteetti, pikemminkin kuin rooliasu tai itseilmaisun muoto - niin miksi niin suuri into esiintyä (nimenomaan) lapsille? Lähteekö se näistä esiintyjistä itsestään - missä tapauksessa, ehdoton jaiks! - vai maksetaanko heille tarpeeksi, etteivät he piittaa kenen edessä keikistelevät (ja kuka heille siitä maksaa)?
      ...
      Drag Queenit ovat esiintyjiä. Heidän täytyy syödä, maksaa laskut... Jos heille maksetaan tarpeeksi siitä, että he heiluttavat kumitissejä/pyllyjä taaperoille musiikin tahdissa, niin TAVALLAAN ymmärrän sen, miksi jotkut pystyisivät myymään sielunsa rahasta - elämme kovia aikoja - mutta jos ns. "riisuu" aiheen turhasta, ja paljastaa ongelman ytimen - eli, aikuiset miehet esiintyvät provokatiivisesti LASTEN edessä... ei se kyllä mitenkään hyvältä näytä, ja jos kannustin ei ole raha, se lienee sitten se... toinen juttu, joka kannustaa näitä miehiä esiintymään lapsille, minkä siis luulisi tekevän hallaa koko sateenkaariliikkeelle.
      Tietääkseni Rupaul ei ole koskaan vaatinut "tyttöjään" esiintymään lasten edessä, joten selkeästi jopa niissä piireissä, kaikkine paheineenkin, tunnustetaan sentään jokin sovinnaisuuden raja, jota ei tulisi ylittää?
      Mutta ei, jos homot+muut nostetaan savuverhoksi siihen eteen?

      Sori nyt itsekin ajatusten sekavuudesta.
      -TäysinEri

      Poista
    4. Entäs tämä mastektomia walk?

      https://www.youtube.com/shorts/ct0wL0hgom0

      Poista
    5. "mitä mieltä olet siitä, että drag-kulttuuria yhdistetään Prideen"

      Itsestä tuntuu omituiselta, että drag queenit representoivat homoseksuaaleja erilaisissa LGB/T-yhteyksissä. Tietty heistä saa eksoottista ja näyttävää kuvamateriaalia, mutta eivät ole mitenkään homoseksuaalien valtavirtaa eikä suurin osa homoseksuaaleista edes harrasta dragia tai katso drag-ohjelmia ja esityksiä. Olisikin mielenkiintoista tietää, että kuinka suuri segmentti (hetero)naiset ovat dragjuttujen yleisöstä nykyään. Muistaakseni jossain brittien jalkapalloliigassa drag queenit hoitivat diversiteettikoulutuksen tmsp. Kumitisseissä ja Pinotexit pinnassa kiekuvat drag queenit eivät ehkä ole paras veto homoseksuaalien hyväksynnän lisäämiseen.

      Poista
    6. Drag queeneja taidetaan pitää eksoottisen, kutkuttavan ja ihanan autenttisen LGBTQQA+-heimon shamaaneina ja yhteisöjohtajina. Ilmankos tuputtavat näitä lapsillekin osana jonkinlaista poikkikulttuurista sillanrakentelua.

      Poista
    7. Eikö olekin muuten eriskummallista, ettei yhdelläkään transmiehistä l. transidentifioituvista naisista muodostuvalla ryhmällä ole samanlaista mainittua yhteisöjohtajan asemaa kuin transidentifioituvista miehistä koostuvilla ryhmillä? Mistä ihmeestä se mahtaisi johtua? Transmiehet paistattelevat julkisuudessa lähinnä silloin kun heillä on kuukautiset tai he ovat raskaana ja synnyttävät. On kyllä äärimmäinen mysteeri sekin.

      Poista
    8. Miksei meillä tosiaan ole yhtään alfatransmiestä? Sellaista röyhtäilevää, piereskelevää ja packeria mukavammin lahkeeseen asettelevaa lihaskimppua, jota miehet kadehtivat ja naiset himoitsevat.

      Poista
    9. Luin erään detransin kirjoitteluja jokin aika sitten. Hän oli elänyt miesten maailmassa vuosia ja tullut lopulta siihen tulokseen, että peniksen puuttuminen nyt vaan on kaikkein suurin mahdollinen este sille, että hän voisi koskaan tulla miesten keskuudessa täydesti hyväksytyksi miehenä – tai itse asiassa hän muotoili sen tarkalleen näin: "...että voisin koskaan tuntea tulevani hyväksytyksi täydesti miehenä miesten keskuudessa." Vaikka kaikki muut aspektit olivat/ovat hänellä transiuden kannalta kohdillaan (miehinen ulkonäkö, lihaksia, karvoitus, möreä ääni, viikset ja parta jne.), niin kullin puuttuminen oli se lopullinen ja vihoviimeinen este, jonka hän vain joutui oivaltamaan ja myöntämään kerta kaikkiaan ylittämättömäksi. Hän oli käynyt ymmärtääkseni läpi metoidioplastian, ja vaikka sen jäljiltä klitoris muistuttaakin "pientä penistä", se ei koskaan tule olemaan sama asia kuin luonnollinen, aito, toimiva penis. Tämä detrans oli lopulta vain joutunut myöntämään, että luonnollisen miehen kehossa on sitten kuitenkin jotain niin keskeistä ja määrittävää, ettei nainen pysty pääsemään siihen millään määrällä kehonmuokkausta. Aina jotain puuttuu. Ja jos lerssi puuttuu, niin on se melkoinen taakka. Oli sitten kyse aidosta miehestä (joka on esim. menettänyt kullinsa jonkin onnettomuuden seurauksena) tai keinotekoisesti miehen näköiseksi muokatusta naisesta.

      Juuri tämä on se transiuden lopullinen paradoksi ja henkinen kuolinisku, jossa kirves ennen pitkää kolahtaa heillä kiveen: sukupuolta on mahdotonta ihan oikeasti kokonaan vaihtaa.

      Voihan toki olla, että joskus aikojen päästä lääketiede on niin kehittynyttä, että sukupuolen voi ainakin jossain määrin vaihtaa, siis siihen pisteeseen, että naiselle voidaan kyhätä jokseenkin toimiva lerssi/pallit ja miehelle jokseenkin toimiva kohtu/vagina. Meidän elinaikanamme sitä ei tosin taatusti tulla näkemään. Minun on muutenkin aika mahdotonta nähdä, miten keinotekoinen penis voitaisiin käytännössä rakentaa ja vielä naisen kehoon kiinnittää, siis niin että se toimisi ja sillä voisi siittää lapsen (naiskeho täytyisi ensin jollain keinolla saada tuottamaan siittiöitä ja mieskeho munasoluja).

      Voin näin miehenä ja homppelina eiku genitaalifetisistinä kertoa, että kyllä sen eron huomaisi senkin jälkeen, kun tekniikka olisi kehittynyt siihen pisteeseen, että transkullia voisi jollain tasolla sanoa toimivaksi miesvehkeeksi. Homppelia kiinnostaa aito mies, jolla on aito miehen vehje. Mikään määrä transien itkemistä, parkumista ja ulinaa ei koskaan tule tätä muuttamaan.

      Poista
    10. "Voin näin miehenä ja homppelina eiku genitaalifetisistinä kertoa, että kyllä sen eron huomaisi senkin jälkeen, kun tekniikka olisi kehittynyt siihen pisteeseen, että transkullia voisi jollain tasolla sanoa toimivaksi miesvehkeeksi."

      Eikä pelkästään huomaisi aistihavainnon tasolla, vaan tietäisi ajatuksellisesti. Tietäisi, että siinä on mieheltä näyttäväksi muokattu naisyksilö. Ihminen ei pelkästään havaitse sukupuolta, vaan tiedoitsee sitä. Eli vaikka jokin ihmeellinen tulevaisuuden tiede pystyisikin tekemään naiselle täysin uskottavan peniksen, hänen kumppaninsa voisi edelleen tietää, että hän on synteettisesti maskuliininen nainen.

      Poista
    11. Se ei ole mitenkään uusi ja ennenkuulumaton ajatus, että yritetään hirvittävällä vimmalla löytää (tai luoda) keino, jolla nainen voisi vihdoin ja viimein eheyttää miehen tai mies naisen ulos homoseksuaalisuudesta. Tässä aikakaudessa vain ollaan päästy "lähemmäs ratkaisua" kuin koskaan aikaisemmin: keinotekoinen muokkautuminen vastakkaisen sukupuolen kehollisuutta vastaavaksi eheyttää homot vihdoin ja viimein luonnollisen seksuaalisuuden toteuttamiseen. Näen tämän itse jonkinlaisena ihmiskokeena: ehkä ne irstaat gf:t nyt vihdoin ja viimein eheytyvät, kun naiset kehollisesti ja juridisesti larppaavat miestä ja miehet naista?

      Kaikki tämä on vain ikiaikaisen vanhaa ja iänikuista homofobiaa uudelleenbrändättynä. Mikään ei ole pohjimmiltaan muuttunut, vain retoriikka ja homovihan ilmenemismuoto ovat tämän aikakauden mukaisia.

      Minulla ei edelleenkään ole vastausta siihen, miksi me jotkut olemme homoja. Me vain olemme. Sitä ei voi muuttaa tahdonvoimalla. Sitä ei voi muuttaa progressiivisella inklusiivisuusajattelulla, transhyväksynnällä ja hyvällä tahdolla. Jos ihminen voisi tahdonvoimalla irtisanoutua esimerkiksi nälän kokemisen mekanismeista, niin kai homoudesta eheytyminenkin omaehtoisesti voisi jotenkin olla mahdollista. Mutta kun ei ole. Kristilliskonservatiivien on vaikeaa ymmärtää tätä, äärivasemmistolaisten on vaikeaa ymmärtää tätä. Anteeksi, että olemme olemassa. *marttyyrin äänellä* :D

      Poista
    12. "Kristilliskonservatiivien on vaikeaa ymmärtää tätä, äärivasemmistolaisten on vaikeaa ymmärtää tätä."

      Uskovaiset ja änkyrämiehet 1950-luvulla: lesbo ei vain ole saanut kunnolla munaa
      Vihervassarit ja transit 2020-luvulla: penis voi olla naisen sukupuolielin, genitaalifetisisti, transfoobikko, tyttödikissä on erilainen suutuntuma
      ---
      Uskovaiset ja muut änkyrät 1950-luvulla: homo ei ole vain löytänyt sitä oikeaa naista
      Vihervassarit ja transit 2020-luvulla: homo ei vai ole löytänyt sitä oikeaa transmaskuliinia/bonusreikää/etureikää. Sitä paitsi homo voi saada omia lapsia transmiehen kanssa, kuten Luoja tarkoitti.

      Poista
    13. Tismalleen. Täysin. Absoluuttisesti.

      Lisäksi yleiset transmaidenit 2020-luvulla: Jos ladydique/bonusreikä ei inspiroi, niin oma käsi on hyvä vaihtoehto, siinä ei ole variaatiota. Eksklusiivinen ja ulossulkeva kiinnostus oman sukupuolen edustajia kohtaan on genitaaleihin kohdistuva irstas fetissi, josta toitottaminen julkisesti on creepyä. Homoseksuaalisuus ja homoseksuaalit ovat patriarkaatin keksintöä transihmisten sortamiseksi. Cissuhomojen ja cissulesbojen tulee luopua vanhanaikaisista ja syrjivistä käsityksistään ja opetella avartamaan mieltään antautumalla mahdollisuudelle kokeilla eheyttävää ja moninaista transseksiä. Erityisesti homomiesten on hyvä ymmärtää, että myös transmiehillä on suu ja takareikä, ja lisäksi transmies voi packeria vaihtamalla vaihdella peniksensä kokoa ja materiaalia aivan mielensä mukaan! Oikealla peniksellä ja packerilla/dildolla ei ole mitään eroa!

      Poista
    14. Yksi mitä en myös ymmärrä: vaikka homot voisivatkin teoreettisesti ajatuksen tasolla nähdä transmiehen miehenä tai transnaisen naisena, niin miten se muuttaisi asiaa? Käsitteellistä ajattelua voi manipuloida miten paljon tahansa mutta jossain kohtaa tulee se piste kun aivoja ei voi huijata, eli toisin sanoen jos viisari ei värähdä niin sitten se ei värähdä. Jos aivot eivät rekisteröi henkilöä sen sukupuolen edustajaksi mistä on kiinnostunut niin siinä ei ole paljon mitään tehtävissä. Kuvittelevatko transit saavansa cissujen genitaalit toimimaan kun tarpeeksi vaativat? Ja onko transeillekaan seksissä mitään mieltä, jos toinen osapuoli on haluton?

      Poista
    15. "Kuvittelevatko transit saavansa cissujen genitaalit toimimaan kun tarpeeksi vaativat? Ja onko transeillekaan seksissä mitään mieltä, jos toinen osapuoli on haluton?"

      Transien suhtautuminen seksuaalisuuteen ei ole normaalia ihan lähtökohtaisestikaan. Koska heillä on vääristynyt kehonkuva ja he näkevät ja kokevat itsensä muuna kuin mitä fyysisesti ja biologisesti edustavat, se vääristää myös heidän seksuaalisuuttaan ja seksuaalikäyttäytymistään. Tätä voi verrata vaikka siihen, että anorektikon suhde ruokaan, syömiseen ja ylipäätään ravitsemukseen on vääristynyt. Transiuden kohdalla on kyse samankaltaisista vääristymistä, mutta eri ilmenemismuodossa. Transit hahmottavat ja myös itse sanoittavat seksuaalisuusteemoja "validaation" eli absoluuttisen affirmaation viitekehyksessä: heille ei ole niinkään merkitystä intiimillä läheisyydellä sinänsä vaan sillä, ovatko he kokemussukupuolensa muokattuina edustajina kyllin läpimeneviä ("cispassing"), jotta hetero-/homoseksuaali kelpuuttaa heidät petikumppanikseen. Kyse on harhan vahvistamisesta ulkoisen validaation avulla. Aito läheisyys tai jopa se varsinainen seksiakti itsessään ovat siinä sivuroolissa. Monet transithan itse asiassa menettävät libidonsa transhoitojen seurauksena ja ovat tietoisia tästä ennen hoitojen aloittamista. Jo tämä itsessään kielii siitä, että seksuaalisuus ei heillä toimi kuten normaalilla ihmisellä. Miten seksuaalisuus voisi toimia normaalisti ja terveesti ihmisellä, joka vihaa omaa kehoaan ja nimenomaan sen sukupuoliominaisuuksia, jotka ovat seksissä kaikkein keskeisintä ydintä?

      Tavallaan transeille ei ole toisten ihmisten (seksuaalisilla ja läheisyyteen liittyvillä) tarpeilla ja toiveillakaan merkitystä, he eivät piittaa niistä tuon taivaallista. Heille seksuaalisuuskin edustaa soliptista oman itsensä tarkkailua ja omien tarpeiden tyydyttämistä ja toiveiden täyttämistä: he ovat itse keskiössä, toinen sivuroolissa. Transit itse ovat omin sanoin kuvanneet tätä, esim. Zoe Foster kirjassaan. Transien lähtökohta kaikkeen on "minä, minun tarpeeni, minun kokemukseni, minun haluni ja toiveeni, minun dysforiani, minun korjautumiseni oikeanlaiseksi, minun tunteeni" jne. Muiden ihmisten tehtävänä tässä kuviossa on heijastaa transille hänen sukupuolikokemuksensa sisäistä todellisuutta samaan tapaan kuin peilin piti yhä uudestaan ja uudestaan kertoa Lumikin äitipuolelle, että hän on kaunein maailmassa.

      Summa summarum: jos kehosuhde on vääristynyt, myös (transien tapauksessa) seksuaalisuus on vääristynyt, koska seksuaalisuus on ennen kaikkea KEHOLLISTA toimintaa. Homojen pariutumisessa ja seksikäyttäytymisessä ei ole kyse siitä, että toinen osapuoli affirmoi toisen sisäisiä fantasioita ja haavekuvitelmia, jotka ovat ristiriidassa todellisuuden kanssa ja joita muiden täytyy siksi jatkuvasti ulkopuolelta pönkittää. Siinä Pandan kuvottavassa trans ja seksi -oppaassakin oli erikseen ohjeita siihen, miten toisen sukupuolikokemusta voi aktin aikana vahvistaa käyttämällä toisen kehonosista tietynlaisia nimityksiä. Miettikää vaikka jotain miesten glory hole -käyttäytymistä. Olen käynyt useissa glory hole -paikoissa. Ei siellä keskustella identiteeteistä, sukupuolen kokemuksesta ja vääristä puhuttelumuodoista. Itse asiassa siellä ei keskustella yhtään mistään. Siellä imetään munaa. Se on sitä itseään, seksiä, kaikkein raaimmassa ja paljaimmassa muodossaan.

      Älkääkä uskoko yhtäkään wokehomppelia, joka lässyttää, että hän kyllä ainakin voisi transmiehen kanssa seurustella ja paneskella, jos vain tulisi sopiva vastaan. Yksikään näistä hinttapuleista ei koskisi transmieheen seksuaalisesti edes lipputangon pituisella seipäällä, jos tositilanne tulisi. Kunhan haluavat hyvesäteillä tajuamatta itse lainkaan, mitä edes ovat tukemassa.

      Poista
    16. "Kyse on harhan vahvistamisesta ulkoisen validaation avulla."

      Oma lukunsa on aiemmin heterona eläneet transleidit, jotka saavat validaatiota miesten huomiosta, jotkut jopa harrastavat seksiä miesten kanssa. Oikeastihan transnaisen kanssa sekstaava ei ole mikään heteromies, vaan bisse/chaser/gamp, joka kiihottuu feminisoidusta mieskehosta. Heteromies ei kiinnostu jortikasta eikä nyljetyllä peniksellä vuoratusta arpionkalosta.

      Poista
    17. "Transit hahmottavat ja myös itse sanoittavat seksuaalisuusteemoja "validaation" eli absoluuttisen affirmaation viitekehyksessä: heille ei ole niinkään merkitystä intiimillä läheisyydellä sinänsä vaan sillä, ovatko he kokemussukupuolensa muokattuina edustajina kyllin läpimeneviä ("cispassing"), jotta hetero-/homoseksuaali kelpuuttaa heidät petikumppanikseen. Kyse on harhan vahvistamisesta ulkoisen validaation avulla."

      Taisin kokea tästä eräänalaisen Ahaa!-elämyksen! Ja tämä pohjautuu itseasiassa myös erääseen keskusteluun, jonka tässä hiljan kävin ystäväni kanssa...

      Kuvitellaanpas, että olet esim. nuori nainen, jolla on (ylläripylläri) todella vaikeita ongelmia itsetuntonsa kanssa, ja siihen auttaa parhaiten ulkoinen validaatio. Otetaan itsestä kuva, muokataan sitä tuntikausia ja ladataan instaan - muokattu illuusio/ideaalinen variaatio todellisuudesta saa kehuja. Mutta filtterit eivät toimi oikeassa elämässä. Joku ottaa tästä itsetunto-ongelmaisesta nuoresta naisesta salakuvan hänen käydessään kaupassa, vertaa sitä kuvaa hänen instailluusioihinsa - nämä kaksi voisivat olla kaksi täysin eri ihmistä! Illuusio on särkynyt! Tästähän seuraa luonnollisesti ihan järjetöntä mielipahaa naiselle. Mitäs jos siis tekisimme niin - ihan vain kaikkien hyvinvointia ajatellen, koska pitää olla kiva - että kaikki pitävät ihan aina sekä kaikkialla tämmöisiä "filtteri-laseja" päässään, joiden läpi kaikki näyttävät juuri sellaisilta, jollaisina he haluavat tulla aina nähdyiksi - täydellisiä, omien fantasioittensa tuotoksia. Ja auta armias jos koskaan otat edes vahingossa ne lasit pois naamaltasi! Haluatko sä ajaa jonkun hauraan sielun itsemurhaan katsomalla totuutta silmästä silmään?!

      Poista
    18. "filtteri-laseja"

      Pelottavinta on, että transien ja liittolaistensa takia koko ympäröivää maailmaa pitäisi katsoa filtterilasien läpi.

      - nainen on henkilö, joka ilmoittaa olevansa nainen
      - henkilö, joka ilmoittaa olevansa nainen on oikeutettu naisen papereihin, tiloihin, ryhmiin, kiintiöihin ja urheilusarjoihin
      - naisen paperit voi hommata ilman transdiagnoosia tai aiettakaan transiutukseen, mutta kukaan ei käyttäisi mahdollisuutta väärin, koska seula on niin tarkka ja rangaistus vilpistä tuntuva ...eikun.
      - keholla ei ole sukupuolta eikä transius ole sairaus tai häiriö, mutta silti trans tekee itsarin, jos ei saa haluamiaan vastakkaisen sukupuolen edustajan suuntaan muokkaavia esteettisiä modauksia ilmaiseksi
      - penis voi olla naisen sukupuolielin, mutta silti jotkut transit haluavat feikkivaginan
      - miehellä voi olla bonusreikä ja menkat, mutta joidenkin transien mieslarppi vaatii penisrullan
      - seksuaalinen suuntautuminen ei kohdistu biologiseen sukupuoleen, vaan identiteettiin, performanssiin ja presentaatioon, paitsi niillä transeilla, joilla kumppanin vääränlaiset genitaalit triggeröivät dysforiaa
      - aikuiset transit rääkyvät pakkosterilaatiota aikuisen harkinnalla tehdyistä itse halutuista transiutuksista, mutta lapsen voi steriloida väärillä leluilla leikkimisen takia, tai jos feminiininen poika inhottaa homofobista puolisoa

      Kyllä täytyy olla aikamoiset filtterit ja lääkkeet, että pystyy sulattamaan kaiken transien tarjoileman.

      Poista
  30. Uusi teksti tulossa lähipäivinä, kirjoittelen tässä ajatuksiani Pride-kuukaudesta perinteiseen "Pride-kuukausi on yhtä helvettiä" -tyyliin.

    VastaaPoista
  31. Transleidi kertoo meille, miksi homojen kannattaisi ryhtyä heteroiksi transnaisiksi:

    https://x.com/TheOnlyGuru/status/1801175170956107780

    Eipä ole homojen eheyttämistä tämä ajattelu, ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Being gay is outdated. Transition and have a normal life!" Joopa joo.

      Poista
    2. Olen seurannut tätä kyseistä idioottia jo pidempään. Osa hänen somesisällöstään on selvästi tarkoituksellista provosointia tai kenties jopa yritystä luoda satiiria – vaikea varmuudella sanoa, mikä ja milloin. Tämä kusipää selvästi nauttii somesta saamastaan huomiosta suuresti, ja erityisesti hän näyttää nauttivan, kun onnistuu provosoimaan ihmisiä juuri tuon linkatun kaltaisilla julistuksilla, joissa hän ei kuitenkaan välttämättä ole aivan tosissaan. Kommentteihin vastailujensa perusteella hän suorastaan hykertelee mielihyvästä, kun jengi postaa hänelle raivokommentteja ym. näiden horinoiden jälkeen.

      Se on varmaa, että tuo runkkari sinänsä on "aito trans", hän on mm. käynyt alapääleikkauksessa asti. Se häneltä on jäänyt huomaamatta, että hänen oma elämänsä transleidinä on niin kaukana normaalista ("...to have a normal life...") kuin itä on lännestä. Tätä nimenomaista ihmistyyppiä edustavat transleidit myös jatkuvasti toitottavat sitä, miten mahtavaa on, kun he voivat deittailla heterokundeja ja vampata itselleen "todellisia miehiä" tarvitsematta tyytyä ummehtuneisiin fägäreihin. Suomessa mm. Mona Bling on samanlainen. Olen nähnyt vaikka kuinka usein näiden strutsien laulavan tuota samaa virttä. Tosiasiassa heidän asemansa tuossa koko kuviossa ei ole mikään heteronaiseen verrattava heteromiehen kiinnostuksen kohde (kuten he itse luulevat asian olevan) vaan alistuva sissy, johon heteromies kylmästi tyydyttää seksuaaliset tarpeensa. Konsepti on sinänsä tismalleen sama kuin Pattayan ladyboyt ja shemalet. Nämä sekopäät vain selittelevät sen itselleen niin, että transition jälkeen heistä kiinnostuvat "normaalit miehet", mikä on siis sisäistetystä homokammosta kärsivälle transleidille ihan uskomattoman massiivinen cope. Sisimmässään jokainen näistä sössöttäjistä tietää tasan tarkkaan totuuden siitä, kuka ja mikä perimmältään on – ja se on kaikkea muuta kuin nainen.

      Poista
    3. Olisipa jännä tietää, mitä videon kommenteissa sanotaan. Alkaako jo TQ-saappaan alla oleville ally-homoillekin valjeta, millaisen liikkeen kanssa he ovat tekemisissä?

      Poista
    4. En tiedä, tuleeko osa noista wokehurahtaneista homoista koskaan tajuamaan, mitä porukkaa TQ+ todellisuudessa on. Transporukka ei ole pitkään aikaan enää edes yrittänyt peitellä homovihaansa (ja naisvihaansa), he suorastaan hierovat sitä homojen naamaa vasten. Siltikään nämä progressiivihinttarit eivät vaan tajua, jatkavat vain noiden inklusiivisuus-, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvomantrojen chanttaamista loputtomiin.

      Eikä siinä mitään, heilukoot ja pankoot transien kanssa niin paljon kuin lystäävät, kunhan jättäisivät meidät oikeat homot rauhaan! En tiedä, mikä siinä on liikaa vaadittu, että homoilla ja lesboilla saisi olla edes jotain omaa. Edes yksi deittiappi ilman transeja, yksi ainoa järjestö, joka keskittyy vain homojen asioihin. Mutta kun ei.

      Poista
    5. Muuten hyvä teoria, mutta heteromiehiä ei kiinnosta peniksen kanssa syntyneet ja suurin osa homomiehistä ei innostu transleideistä, vaikka slaikka olisi tallella.

      Poista
    6. Heteromiehet saattavat käyttää miestä (homoa tai transleidiä) ihan silkkaan paineidensa purkamiseen. Se, onko hän sitten (varsinkaan sen aktin jälkeen) hetero vai bi, onkin jo toinen ja kaiketi kiistanalainen kysymys. Tunnen tällaisia heteromiehiä henkilökohtaisesti, ja olen keskustellut aiheesta heidän kanssaan. Sanovat olevansa heteroita, mutta jos ei naista kerta kaikkiaan heru, niin homppelin yksipuoliset (ja siinä mielessä täysin suostumukselliset) palvelukset saattavat kelvata. Tiedän myös heteromiehiä, jotka runkkailevat keskenään ajankuluksi.

      Luulisinpa, että ÄÄRIMMÄISEN harva homomies innostuu transleidistä. Transleideistä kiinnostuvat lähinnä chaserit, joille transleidi on fetissi. Ja tämäkös transleidejä itseään vituttaa.

      Poista
    7. "Sanovat olevansa heteroita"

      Olisikin mielenkiintoinen keskustelunaihe, että kuinka paljon ja usein pitää/saa/voi harrastaa samansukupuolista seksiä, että voi vielä pitää itseään heterona. Jos purkaa paineita useinkin muiden oman sukupuolen edustajien kanssa, niin ollaan aika harmaalla alueella, jos sitten kilaroi bissemäärittelystä. Sinänsä aikuisten sutinoilla suostumuksellisten kumppaneiden kanssa ei ole muille merkitystä, mutta homoseksuaalien kannalta on huono juttu, jos itsemäärittelyllä ja fetisoinnilla legitimoidaan homojen eheyttämistä ja homoseksuaalisuuden määritelmän vääristelyä. "Miespillu, bonusreikä, etureikä, ei kerta heteroksi tee, seksuaalisten ulottuvuuksien tutkailu"

      Poista
    8. Aloin itse asiassa kirjoittaa tismalleen tästä aiheesta pari vuotta sitten tekstiä, mutta jätin sen kesken (luonnos on tallessa), koska tulin siihen tulokseen, että aihe on hieman liian tulenarka käsiteltäväksi jopa täällä. Toisaalta haluan myös kunnioittaa näiden tuntemieni "heteromiesten" yksityisyyttä, koska olen luvannut heille niin. Krhm, saatan olla muutamille sellaisille tietynlainen... tuota... luottohenkilö with benefits. :D Heille on hyvin tärkeää pysyä diskreettinä asiasta, minkä ymmärrän aivan täysin ja kunnioitan heidän tahtoaan. Ehkä palaan käsittelemään tätä asiaa täällä tarkemmin tuonnempana, mene ja tiedä.

      Olen huomannut, että miesten keskinäiskulttuurin (sisältäen kaikki miehet) kirjoittamattomien sääntöjen ja lainalaisuuksien kuvaaminen sanallisesti on aivan uskomattoman vaikeaa. Olen yrittänyt kuvata homojen keskinäiskulttuuria useissa teksteissä, ja sekin on vaikeaa. Mieleeni palaavat aina Fight Club -elokuvan sanat: "You do not talk about fight club." Siinä on pointti, jossa kiteytyy miesten kaikesta keskinäisestä touhusta (oli se seksuaalista tai ei) jotain hyvin olennaista. En tiedä, olisiko tehokkainta käsitellä asiaa esimerkiksi kaunokirjallisuuden keinoin. Pitäisikö ryhtyä kirjoittamaan kirjaa aiheesta?

      Poista
    9. "Pitäisikö ryhtyä kirjoittamaan kirjaa aiheesta?"

      Ehdottomasti! "Veli Laventelin tutkimuksia" miesten maailmassa ja muuta tutkivaa journalismia, kuten soluttautuminen Veikko Laventelin salanimellä Trans ry:n toimintaan, että saisimme vihdoin kuvatodisteen myyttisestä Chtjulppu-olennosta :D

      Poista
  32. Lia Thomas hävisi oikeusjuttunsa eikä pääse uimaan naisten sarjassa Pariisin olympialaisissa. Useampikin suomalainen media on yllättäen tästä uutisoinut.
    https://yle.fi/a/74-20093820


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhyy. :D

      ”Kansainvälinen uimaliitto tavoittelee avoimen luokan perustamista transurheilijoille.”

      Tämä olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten, alusta lähtien. Naisten sarja ja kaikille avoin sarja. Ei voi olla niin, että meillä on pelkät miesten sarjat, joissa naiset saavat armosta kilpailla sen minkä pystyvät. Ainoa keino säilyttää naisten sarjat on heivata transleidit ulos niistä lopullisesti. Kaikille avoimen sarjan luulisi olevan jopa transien mielestä riittävän inklusiivinen.

      Tässäkin asiassa pätee tuo, mitä kirjoitin ylempänä: kenelläkään ei saa olla mitään omaa. Transit pitää sisällyttää KAIKKEEN tai on fobinen, syrjivä, sortava, ulossulkeva ja identiteetin mitätöivä jne.

      Poista
    2. ”Kansainvälinen uimaliitto tavoittelee avoimen luokan perustamista transurheilijoille.”

      Mutta kun tätä ON YRITETTY JO!

      Berliinissä, oliko pari vuotta sitten, avattiin kolmas sarja transeille+muille! Ei yhden ainutta ilmoittautunutta - ei sitten kertakaikkiaan ainuttakaan - ja koko sarja kuoli syntyessään! Ja selitys oli; "ei ole tarpeeksi transurheilijoita kokonaiseen sarjaan!", tai "liian vaarallista transeille+muille urheilla julkisesti omassa sarjassaan!". Seliseli valivali! Eivät vain kestäneet ajatusta tasavertaisesta ja reilusta kisasta!

      Transit+muut eivät halua omaa sarjaansa! Se veisi koko pointin siitä, miksi suurin osa urheilussa (etupäässä miehet) transitioituvat - koska he eivät pärjää urheilussa miehiä vastaan, joten pitää astua pykälä alemmas naisten sarjaan! Mikä naisten plan b- on?! Lasten urheilu?!

      Kolmas sarja olisi tietenkin paras ratkaisu, tässä tapauksessa, mutta ei tarvitse katsoa kovin tarkkaan tajutakseen, että se kolmas sarja tosiaan olisi vain b- sarja b-luokan miesurheilijoille. Biologisen sukupuolen sarjoissa ei pärjää, naisten sarjoihin ei pääse jos kolmas sarja on se ensimmäinen vaihtoehto - eikä sinne voi myöskään mennä, koska siellä ne heikot miehet kisaavat keskenään ja ollaan taas siinä samassa tilanteessa josta yritettiin transition kautta päästä ulos - ja jos ei biologialtaan sopiva, eikä myöskään kolmas sarja kelpaa, niin sitten saa minun puolestani etsiä itselleen jotain muuta tekemistä! Urheilu kilpatasolla ei ole ihmisoikeus! Hyvänen aika, kun tämä aihe sylettää, jostain syystä!

      Poista
    3. Perussuomalaisten verkkojulkaisu on saanut asiaan kannat mm. Naisasialiitto Unionilta ja Setalta:

      Kysyimme myös, tulisiko transnaisten/transhenkilöiden kilpailla omassa sarjassaan.

      "Näin Naisasialiitto unioni vastasi viestintäosastonsa välityksellä:

      – Juttelimme tästä aiheesta toimistolla ja tulimme siihen tulokseen, että asiaa olisi osuvampi kommentoimaan jokin urheiluun keskittynyt järjestö"

      "– Päätös on selkeää syrjintää ja lisäksi riski ihmisoikeusloukkauksille. Tällainen kategorinen kielto ei ota huomioon yksilöllisiä eroja tai tilanteita. Erillisen luokan luominen transurheilijoille on jälleen osoitus siitä, että transnaisia ei pidetä naisina, Telakivi sanoo Ylen haastattelussa.

      Telakivi korostaa, että Kansainvälisen uimaliiton päätös on ristiriidassa Kansainvälisen olympiakomitean vuonna 2021 luomien syrjimättömyysperiaatteiden kanssa.

      – Sarjojen kriteerien ei tulisi systemaattisesti sulkea transurheilijoita pois näillä perusteilla. Jos rajoituksia tehdään, niitä tulisi tehdä vain tutkittuun tietoon perustuen, kuten tässä tapauksessa ei ole tehty.

      Telakiven mukaan moni muukin tekijä kuin pelkät testosteroniarvot voivat tarjota epäreilua etua kilpakumppaneihin nähden."

      https://www.suomenuutiset.fi/olympiakultamitalisti-caitlyn-jenner-jos-kayt-lapi-poikien-murrosian-sinun-ei-tulisi-vieda-mitaleita-naisilta/

      Poista
    4. "Erillisen luokan luominen transurheilijoille on jälleen osoitus siitä, että transnaisia ei pidetä naisina, Telakivi sanoo Ylen haastattelussa."

      Mutta transnaisethan eivät ole naisia, vaan transidentifioituvia miehiä, eli miesten alalaji. Ja jos mennään itsemäärittelyn puolelle, niin muita velvoittavat naisen paperit voi hommata omalla ilmoituksella ilman mitään transhoitoja. Haluaisikohan Seta kenties avata, että miten kilpaurheilu pitäisi järjestää, jos biologinen sukupuoli ei saa olla merkitsevin tekijä. Eri lajeissa toki on etua erilaisista kehollisista ominaisuuksista ja sarjoja jaetaan esimerkiksi painon mukaan. Mutta silti harvassa ovat ne voimaa ja räjähtävää nopeutta vaativat lajit, joissa naisilla olisi mitään saumaa edes keskinkertaisia miehiä vastaan.

      Voidaanko tästä Setan lausunnosta johtaa myös se, että jos torppaa transit deittipoolistaan, niin ei pidä heitä oikeina miehinä ja naisina ja se on silkkaa natseilua? Onko Setalla sama näkemys transien tapailusta kuin Sexpolla?

      Poista
    5. ""– Päätös on selkeää syrjintää ja lisäksi riski ihmisoikeusloukkauksille. Tällainen kategorinen kielto ei ota huomioon yksilöllisiä eroja tai tilanteita. Erillisen luokan luominen transurheilijoille on jälleen osoitus siitä, että transnaisia ei pidetä naisina, Telakivi sanoo Ylen haastattelussa."

      Minulla ei naisena olisi kerrassaan mitään vaikeuksia pitää jokaikistä transnaista ihan niin naisena kuin se vain on mitenkään mahdollista - olen siis lesbo, joten... ei tyttöpenistä minulle, thanks! - mutta ensin tarvittaisiin jokaikisen miehen otsaan joku merkki tai tatuointi, että "tämä mies ei ole mikään uhka eikä vaara naisille/lapsille", ja "tämä mies ehdottomasti ON riski ja vaara naisille/lapsille - älä päästä missään tapauksessa kummankaan lähelle!" - mutta kun kumpaakaan ei ole, eikä sitä uhkadiagnoosia vieläkään päältäpäin näe (meillä naisilla on toki kyllä sangen perustarkka mututuntuma ns. uhkaavista miehistä - jopa heistä, jotka larppaavat, jopa hyvin uskottavastikin, naisia - mutta kun sekään ei tässä nykyisessä ilmastossa paljoa paina) niin voitaisko jotenkin herätellä takaisin eloon sitä ns. herrasmies-kulttuuria, että kun nainen sanoo ei, se myös tarkoittaa ei, ja jos nainen sanoo ei, niin siitä ei ruveta paasaamaan "uudelleenkoulutus"-käskyjä, jotta saa kuulua osaksi sivistynyttä yhteiskuntaa!

      Poista
  33. Olipa kukin itse mitä tahansa mieltä Sanna Ukkolasta, hänen uudesta kolumnistaan selviää, miksi esimerkiksi Ylen juttutarjonta ja yleensäkin toimittajien käyttämä kieli on nykyisin sellaista kuin on.
    Ylen järjestämässä "monimuotoisuusiltapäivässä" toimittajia on kouluttanut mm. "intersektionaalinen kouluttaja" Dakota Robin, eli se transmies joka on markkinoinut myös miesten tamponeja.
    Journalistiliitto puolestaan on Ukkolan mukaan "järjestänyt toimittajille koulutuksia, joissa on esimerkiksi opetettu, miten queer-näkökulman voi huomioida työssä ja kuinka päästä eroon siitä, että journalismia tehdään aina valkoisen cis-heteromiehen näkökulmasta. Kouluttajana toimi muun muassa entinen päivystävä anarkisti Suvi Auvinen."
    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3d9cecdd-6069-4520-b937-d2aa498709c3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten jo moneen kertaan todettua, transit ja intersektionalistit ovat levittäytyneet aivan joka paikkaan. He toimivat "moninaisuuskouluttajina" ja sukupuolen moninaisuuden evankelistoina kaikissa keskeisissä instituutioissa hyvin vaikutusvaltaisilla paikoilla ja pitävät tarkasti kirjaa siitä, että heidän mahtikäskyjään totellaan mukisematta. Jos joku ei tottele, niin ryhdytään toimenpiteisiin.

      Tuo Dakota Robin on tosiaan häsännyt mainoskasvona mm. siinä Vuokkosten miestamponikampanjassa. Hänen retoriikkansa niissä mainoksissa on ollut suorastaan oppikirjaesimerkki siitä, miten tehokkaasti intersektionaaliset feministit ovat aivopesseet kaikki maailman ihmiset uskomaan harhaiseen bullshittiinsä miljoonista sukupuolista ja "tasa-arvon edistämisestä" synonyymina sille, että moninaisuusshittiä on taas kerran onnistuttu levittämään hieman laajemmalle milloin minkäkin kampanjan tai lanseerausprojektin kautta.

      Poista
    2. Huutista, Suvi Auvinen. Seurasin häntä teininä kun minulla oli joku naiivi anarkistivaihe. Olisi pitänyt arvata että hänkin huseeraa näiden moninaisuusasioiden äärellä.

      Poista
    3. "Huutista, Suvi Auvinen. Seurasin häntä teininä kun minulla oli joku naiivi anarkistivaihe. Olisi pitänyt arvata että hänkin huseeraa näiden moninaisuusasioiden äärellä."

      Radikaaliliberaalivassarit ovat uskomattoman helposti manipuloitavissa aivan mihin tahansa poliittiseen touhotukseen, kunhan se on korvamerkitty oikeilla asioilla (ihmisoikeudet, tasa-arvo, yhdenvertaisuus, inklusiivisuus jne.). Vouhotuksen muoto muuttuu, mutteivät ne perusmekanismit sillä ihmisellä itselläään.

      Poista
  34. Mitä ihmettä? Marja Kihlström mainostaa Naked Attraction Suomi -ohjelmaa ja puhuu "molemmista sukupuolista":

    "Kihlström kertoi, että kuvauksissa on maskeeraus, jossa molemmat sukupuolet saavat halutessaan ehostusta. Maskeerauksessa on kuulemma myös peitetty tatuointeja ja joskus myös arpia."

    Kuka muistuttaisi häntä, että sukupuolia on useita, kuten hän itsekin on opettanut, ja haluamme nähdä ne kaikki?

    https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000010494869.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Räikeää ja törkeää transfobiaa. Canceloitakoon tämä haahka viipymättä.

      Poista
    2. Onko tässä sarjassa nähty peniksellisiä transnaisia heteromiesten ja lesbonaisten jaksoissa tai tarjoiltu transmaskuliinin etureikää homomiehille ja heteronaisille, vai sallitaanko genitaalifetissit ja vulvafanaatikkous? Silloinhan transnaisia ei pidetä oikeina naisina ja transmiehiä oikeina miehinä. Canceloitakoon koko show! Miettikää Eino Nurmiston tai Mona Blingin ilmeitä, kun lasin alta paljastuisi pelkkiä römpsiä ja pitäisi feikata kiinnostusta :D

      Poista
    3. Vähän ehkä ohi aiheen, mutta mistä se oikein kertoo, että ihminen tekee tietoisen valinnan valehdella sille toiselle, päästäkseen sänkyyn hänen kanssaan (vaikk nyt esim. tässä transkontekstissa)? Onko hän narsisti, psykopaatti, vaiko suljetun osaston tarpeessa? Kysyn, koska täällä missä itse asun, tästä alkaa kehkeytyä ongelma.

      Eikö miehiä (tai transnaisia) tosiaankaan, lainkaan, yhtään hätkähdytä se, että he huijaavat seksiä ja parisuhteita heiltä, jotka eivät koskaan olisi vapaaehtoisesti kumpaankaan ryhtyneet, jos olisivat kaiken tienneet?! Naisena, tämä on todella, todella pelottava konsepti, sekä häiritsevä huomio miehen seksuaalisesta "maailmasta".

      Poista
    4. "...mistä se oikein kertoo, että ihminen tekee tietoisen valinnan valehdella sille toiselle, päästäkseen sänkyyn hänen kanssaan (vaikk nyt esim. tässä transkontekstissa)?"
      Joissakin maissahan on sellainen käsite kuin "rape by deception". Kun kirjoitit, että "kysyn, koska täällä missä itse asun, tästä alkaa kehkeytyä ongelma", mietin, että voisiko tällaisissa tapauksissa tehdä rikosilmoituksen. Nykyisen translain mukaanhan juridinen sukupuoli ON henkilön oikea sukupuoli. Eli jos mies väittää olevansa nainen, ja houkuttelee joko miehen tai naisen seksiin tai vaikka romanttiseen suhteeseen (esim. tinderissä tai muuten online eli suhde alkaa ennen kuin on tavattu kasvotusten), mitenköhän tätä tulkittaisiin nykyisen lainsäädännön perusteella Suomessa. Jos ko. mies olisi vaihtanut juridisen sukupuolensa naiseksi, hänhän olisi lain mukaan nainen, joten mitään petosta ei olisi tapahtunut.

      Poista
    5. Tässä lienee kysymys "go woke, go broke" -asiasta eli ihmiset eivät todennäköisesti katsoisi tuota sarjaa, jos se lähtisi inklusiiviselle linjalle ja alkaisi ottaa useampia sukupuolia kuin kaksi mukaan. Kihlström todennäköisesti myös toisin päin puhuu monesta sukukupuolesta silloin, kun konteksti on oikea ja trendi sellainen. Suurin osa ihmisistä ei välittäisi tästä keskustelusta mitään, jos sillä ei saisi sosiaalisia pisteitä tai joissain tapauksissa selvää rahaa.

      Poista
    6. "Nykyisen translain mukaanhan juridinen sukupuoli ON henkilön oikea sukupuoli."
      "rape by deception"

      Tässä tulee esiin myös kovasti Suomessakin tapetilla ollut suostumusperiaate. Jos laissa ei ole määritelty sukupuolta ja seksuaalista suuntautumista ja ihmisen sukupuoli on juridinen sukupuoli, niin syyllistyykö suuntautumisen vastaiseen seksiin huijaava trans mihinkään rikokseen tai paheksuttavaan? Olisi translain hengen vastaista, että juridinen sukupuoli ei olisikaan ihmisen oikea sukupuoli joka tilassa ja tilanteessa. Tämäkin osoittaa jälleen kerran, kuinka juosten kusten itsemäärittely tehtiin.

      Sexpon ja transien mielestä ei ole mitään väliä, että löytyykö kumppanin pöksyistä penis vai emätin ja on transfobista ilmaista toivetta kumppanin fyysisistä ominaisuuksista. Jos haluaa naiskumppanin, niin silloin naiseus tarkoittaa identiteettiä, performanssia ja presentaatiota, jotka eivät liity kehon piirteisiin. Eihän tässä mitään vulvafanaatikkoja olla.

      Transilla ei ole mitään velvollisuutta paljastaa transstatusta ennen seksiin ryhtymistä. On valtava sosiaalinen paine olla näkemättä ja tekemättä mitään eroa transnaisen ja oikean naisen välillä. Transilla on suurempi oikeus saada haluamaansa seksiä haluamiensa kumppaneiden kanssa kuin cissupaskoilla.

      Poista
    7. ""rape by deception"

      Tässä tulee esiin myös kovasti Suomessakin tapetilla ollut suostumusperiaate. Jos laissa ei ole määritelty sukupuolta ja seksuaalista suuntautumista ja ihmisen sukupuoli on juridinen sukupuoli, niin syyllistyykö suuntautumisen vastaiseen seksiin huijaava trans mihinkään rikokseen tai paheksuttavaan?"

      Tämä pistää täysin uusiksi sen, miten me (esim. länsimaissa) ymmärrämme, sekä toteutamme suostumuksen, ja miten sitä pitäisi varjella.
      Samaten syntyy myös kaksi eri skenaariota; yksi, jossa totuus kumppanin transiudesta tulee julki vasta seksin jälkeen (usein hyvin läpimenevä transnainen ja mies, joka ei jotenkin koskaan huomannut mitään), ja toinen, jossa transius on esillä sekä tiedossa heti alusta asti. Ensimmäinen skenaario vastaa ainakin omien tasojeni mukaan täysin "rape by deception"- mallia, mutta toisen tilanteen kohdalla... mikäli suostumusta seksiin transin kanssa ei anneta, jopa kaikista kohteliain "me vain etsimme eri asioita"- vastaus voidaan tulkita transvastaiseksi, joten miten transille sanotaan "ei - en halua seksiä kanssasi, kuten en halua monen muunkaan kanssa", ilman, että tulkinnan mukaan, se ainoa syy on muka se, että kieltäytyjä on transfoobikko?
      Homomiehet eivät ikinä makaisi kanssani juuri siitä syystä, että olen nainen, ja he sanovat minulle niin suoraan ja empimättä - pitäisikö minun siis naisena evätä suostumus seksiin kanssani haluavalta transnaiselta sillä perusteella, että... hän on liian pitkä, tai ei tarpeeksi älykäs, tai pitää vääristä elokuvista tai äänestää vääriä hahmoja Putouksessa? Henkilökemiat ei vaan millään riitä eikä kanssa seksiin, saati parisuhteeseen asti, mutta ei - suurin syy on siinä, että minä olen transfoobikko, eikä mitään muuta, niinkö?

      "Olisi translain hengen vastaista, että juridinen sukupuoli ei olisikaan ihmisen oikea sukupuoli joka tilassa ja tilanteessa."

      Mikä herättää siis ihan helvetin pelottavan dystopia-skenaarion, mitä seksiin tulee - että identiteetti on ainoa suostumuksen takaava tekijä (identiteetti määrittelee niin biologian, kuin seksuaalisen suuntaumuksenkin - esim. nainen voi olla homomies). Niin kauan, kuin identiteetit sopivat yhteen, suostumuksen pitäisi olla täysin taattu. Jos ei, on suostumuksen evänneen osapuolen toimesta tapahtunut rikos, ja siitä tulee rangaista. Hrrr...

      Poista
    8. Suomessa on outoa että toisena esiintymisenä ei ole rikos, jos siis ei saa taloudellista hyötyä tai tee seksuaalirikosta. Esimerkiksi se nainen joka esitti alaikäistä seurakunnan kerhossa, ei poliisien mukaan tehnyt mitään rikosta, ei löytynyt lakipykäliä millä tehdä syyte kun ei käynyt ilmi että olisi hyväksikäyttänyt tai ottanut kuvia lapsista tai auttanut jotain miestä saamaan niitä.

      Meillä on jo oikeudessa ollut transidentifioiva mies joka r*iskasi miehen, se uutisoitiin niin että se mies oli luullut naiseksi, ja meni sitten jatkoille jossa kieltäytyi seksistä kun asia tuli ilmi. Uutisoitiin uhrin vikana, mitäs läksi tyylisesti. Lehdistö oli törkeä uhrille.

      Poista
    9. Translaissahan ei kohdella aina sen uuden sukupuolen mukaan, vankiviranomaisille annettiin oikeus pitää väärä sukupuoliset poissa toisen sukupuolen vankilasta vaarallisuuden mukaan, pelkkä hetun vaihto ei siis anna oikeutta vaihtaa vankilaa omasta vaateesta. Oisikohan Penttilä syynä tähän.
      Mutta Suomessa transidentifioivat miehet ovat lusineet naisvankilassa, eräästä oli dokkarikin Ylellä, oli avovankilassa naisten puolella, miksi, sitä ei kerrottu. En ole tosin katsonut sitä

      Poista
    10. "Translaissahan ei kohdella aina sen uuden sukupuolen mukaan"

      Arvioitu turvallisuusriski vangille itselleen tai muile vangeille on ainoa peruste, jolla juridisen naisen voi pitää pois naisvankilasta. Vankilaviranomaisilla ei ole valtuuksia arvuutella sukupuolenvaihdon motiiveja tai määritellä kriteerejä uskottavalle transitiolle. Saisimme kuulla pakkosterilaatioulvonnan lisäksi pakkotransiutusulvontaa. Transidentifioituvat miehet ovat ennenkin lusineet naisvankilassa, kuten mainittu Ylen dokkari todistaa ja naisvangeista kertovassa kirjassa oli juttua vinkeästä transnaisvangista. Olisikin mielenkiintoista nähdä, miten Ihmisoikeustuomioistumessa kävisi, jos juridisen naisen pääsy naisvankilaan evättäisiin. Ehkä saamme Michael Mariasta ennakkotapauksen. Miksi vankilassa olisi yhtään sen tiukemmat kriteerit kuin sukupuolenvaihtolaissakaan. Ei kai vankila voi olla ainoa paikka yhteiskunnassa, jossa transnainen ei olisikaan täysi nainen.

      Poista
  35. Jukka Rasila näyttelee uudessa sarjassa sarjamurhaajatar Michael Penttilää:

    https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000010458431.html

    Eikös transaktivistien pitäisi reagoida tähän ja vaatia, että homma kuvataan uusiksi näyttelijällä, joka on transnainen, tai paremman puutteessa cisnainen?

    Sama logiikka kuin Kansis-skandaalissa, eikö? Transnaisethan joutuvat vaaraan joka kerta, kun joku cis-karju esittää heitä valkokankaalla tai teatterissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Translogiikalla transius on tärkeää vain silloin, kun sillä saa uhristatuksen tai jotain hyötyä. Silloin kun transius näyttäytyy epäedullisessa valossa, niin presentaatiolla ei olekaan niin väliä. Rikoksiin syyllistynyt tai muuten mainehaittaa aiheuttava trans ei ole oikea trans!

      Poista
  36. Transeja, turreja, nuoria tyttöjä, ekshibbareita, ilmastoiskulauseita ja Palestiina, eli kuvagalleria Manse Pridestä vuosimallia 2024.

    https://ranneliike.net/artikkelit/16406/manse-pride-2024-marssilla-yli-6-000-ihmista

    Millä tavoin Pride enää eroaa Vasemmistoliiton vappumarssista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdotuksia Pride-kylttien teksteiksi.

      "Gay Pride."
      "Gay, Not Queer."
      "I'm just a gay boy who likes to dress in drag. (Marsha P. Johnson)"

      Näillä Prideen ja reaktiot ovat taatusti mielenkiintoisia.

      Poista
    2. "Ehdotuksia Pride-kylttien teksteiksi." Pari lisää:

      "Genitaalifetisisti / vulvafanaatikko / kullipakkomielteinen"
      "Homoseksuaalit ovat oikeutensa velkaa toisille homoseksuaaleille."
      "Lopettakaa homoseksuaalien eheyttäminen transheteroiksi!"
      "Penistä vaginaan -seksi ei ole homoseksiä."
      "Homomies ei voi olla raskaana."
      "Kaksi sukupuolta."
      "Homoseksuaalisuutta ei ole ilman sukupuolibinääriä."

      Poista
  37. Entinen Iso-Britannian pääministeri ja Sanna Marinin nykyinen työnantaja Tony Blair: "Naisilla on vagina, miehillä on penis"
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-13537771/Are-listening-Keir-Tony-Blair-questions-politicians-muddle-common-sense-transgender-issues-ex-PM-states-woman-vagina-man-penis.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä aidosti yllättää. Olin satavarma, että Tony Blair olisi munaskujaan myöten läpikorruptoitunut genderisti. Toivottavasti Sir Keir kuuntelee.

      Poista
  38. Tästä on jo puhuttu eräässä toisessa keskustelukentässä, mutta avataanpa matopurkki uudestaan :D

    Itse en siis usko panseksuaalisuuteen, millään tavoin - se on tismalleen sama asia kuin biseksuaali, mutta näyttää perustuvan pikemminkin "seksuaaliseen suuntaumukseen persoonallisuuden/identiteetin perusteella, sukupuolen sijasta", mikä on siis ihan täyttä huttua, omasta mielestäni. Se on mieltymys kaikkea kohtaan, ei seksuaalinen suuntaumus.

    Mutta joidenkin mielestä, panseksuaalius eroaa kyllä biseksuaaliudesta... mutta kukaan ei tunnu täysin käsittävän, että miten, käytännössä. Ero homon ja heteron välillä on melkoisen selkeä, mutta pan ja bi...? En ole liioin täältä, enkä myöskään mistään muualtakaan löytänyt täysin selkeää, sekä tyydyttävää selitystä sille, miten pan ja bi eroavat toisistaan käytännössä (ellemme lähde väittämään, että genitaaleja tosiaan on useampia kuin penis ja vagina, ja hyväksymme purematta, että seksuaalinen suuntaumus voi tosiaan kohdistua yksinomaan persoonaan ja identiteettiin, eikä mihinkään muuhun).

    Eli, voisiko joku (mahdollisesti) kroonisesti woke selittää tämän asian paremmin; miten pan ja bi ovat ehdottomasti eri asioita, kun taas trans ja nonbinääri ovat ehdottomasti sama asia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä kuulu kyseiseen ryhmään, mutta sanoisin, että olet oikeilla jäljillä. Pan=bi+woke.

      Poista
    2. Genderideologistit ovat pitäneet biseksuaalisuuden käsitettä liian kapeana ja rajoittavana, koska biseksuaalisuus (kuten homouskin) alleviivaa sitä, että seksuaalinen suuntautuminen perustuu kaksinapaisen binäärin olemassaoloon. Yksi transien päämääristä on purkaa ahdas ja rajoittava binääri, joka asettaa esteitä transien radikaalin liberaation ja täyden transhyväksynnän tielle (eli ettei transin transiudella olisi koskaan missään tilanteessa enää kenellekään mitään merkitystä, mikä on jo lähtökohtaisesti aivan täysin utopistinen päämäärä). Genderistit hyökkäävät kaikkea staattista ja vakiintunutta vastaan, koska heidän ideologiansa perustuu siihen, että kaikesta vanhasta ja ummehtuneesta rakennetaan dekonstruoitu ja uudelleenmuotoiltu versio, johon on sisällytetty transit ja jota sitten kaupataan ihmisille uutena normaalina. Bi vs. pan -asiassa on kyse nimenomaan tästä.

      "Eli, voisiko joku (mahdollisesti) kroonisesti woke selittää tämän asian paremmin; miten pan ja bi ovat ehdottomasti eri asioita, kun taas trans ja nonbinääri ovat ehdottomasti sama asia?"

      Pan on käytännössä täysin sama asia kuin bi, mutta sillä erotuksella, että pan tuo kaiken maailman trans- ja nonpainari-identiteetit mukaan koko asiaan, vaikka ne implisiittisesti ovatkin jo olemassa biseksuaalisuuden käsitteessä. On tosin otettava huomioon, että on paljon biseksuaaleja, jotka eivät lähtökohtaisesti ole kiinnostuneita transeista/muusuista vaan alleviivaavat nimenomaan olevansa kiinnostuneita perinteisesti feminiinisistä naisista ja maskuliinisista miehistä, ei siis feminiinistetyistä miehistä tai maskuliinistetuista naisista (lue: transeista). Eli periaatteessa voimme kyllä vetää rajan panin ja bin välille, vaikka ne käsitteellisesti ovatkin aika lähellä toisiaan. Se, että joku sanoo olevansa bi, ei tarkoita että hänelle kelpaa kuka tahansa tai mikä tahansa sukupuolisekoitelma. Panille taas ainakin teoriassa (tai niin hän ainakin väittää) kelpaavat normomiehet ja normonaiset sekä niiden lisäksi transnaiset, transmiehet, nonpainarit, genderfluidit ja kaikki näiden variaatiot ja sekoitelmat. Toisaalta mikä estää biseksuaalia sisällyttämästä myös erittäin maskuliinisia naisia tai feminiinisiä miehiä deitti- ja seksipooliinsa ilman että se tulkittaisiin panseksuaalisuudeksi? Ei mikään. Käytännössä panseksuaalisuus on kuitenkin tietyllä tapaa genderistien ihan omaa harhaista keksintöä biseksuaalisuuden käsitteen hälventämiseksi, koska ollakseen pan täytyisi ehkä otaksua, että ne mahdolliset kumppanuudet tunnustavat transkultin uskontoa eli ovat genderideologisteja, käyttävät genderistien kieltä ja käsitteitä ja "identifioituvat" joksikin fantasiasukupuoleksi ja taistelevat sortavaa ja ulossulkevaa binääriä vastaan.

      Kun kaikki genderpaska siivotaan pois, meillä on edelleen vain kolme seksuaalisuutta: hetero, homo, bi. Sukupuolia on kaksi, joten seksuaalisia suuntautumisia ei voi olla kolmea enempää: kaksi eksklusiivista (vain toinen pooli), yksi avoin (potentiaalisesti molemmat poolit).

      Mitä tulee yleisesti järjellisyyden etsimiseen transien horinoista, niin sama olisi etsiä neulaa heinäsuovasta, aarrearkkua sateenkaaren päästä tai myyjää rautakaupasta. "Trans women are men, trans men are men, nonbinary people are nonbinary!" X on Y, Y on X ja Z on Z. Nonbinary people are... binary? Transnarratiivien ainoa stabiili piirre on se, että ne ovat lähtökohtaisesti epästabiileja ja niistä on täysin turhaa yrittääkään etsiä mitään koherenssia tai järkeä. Transit myös aivan tarkoituksellisesti pitävät narratiivinsa sekavana, koska paradoksaalista kyllä heidän on helpompaa pitää nykyinen valta-asemansa, kun kukaan ei ota heidän jutuistaan mitään tolkkua. Jos heidän juttunsa purettaisiin osiin ja kuorittaisiin totuudet niiden alta esiin ja tämä tehtäisiin julkisen keskustelun kautta, koko ideologinen korttitalo romahtaisi kolmessa minuutissa. Ja sehän ei passaa ainakin niin kauan kuin transit itse voivat siihen jotenkin vaikuttaa.

      Poista
    3. Panseksuaalisuuden on tarkoitus tuoda konkretian tuntua fantasialle sukupuolen moninaisuudesta, joka muuten olisi pelkkää tyhjää, itseensä viittaavaa lärpätystä. Toki se on sitä myös panseksuaalisuudessa, mutta ideana on saada genderteoria näyttämään siltä niin kuin sillä olisi todellisuus kielipelien ja kehämääritelmien ulkopuolella.

      Poista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä