maanantai 24. heinäkuuta 2023

Vieraskynä: Vuoteni queer-yhteisössä eli välienselvittely pimeiden vuosieni kanssa

Tänään päästetään uusi vieraskynäilijä ääneen. Anonyymi kirjoittaja on nuorempana kuulunut intersektionaalisten feministien (= queerfeministien) anarkistipiireihin ja viettänyt niissä paljon aikaa tehden lukemattomia tarkkanäköisiä havaintoja, joita hän avaa, analysoi ja erittelee tässä tekstissä. Millaisia queerfeministiset piirit ovat sisältä käsin tarkasteltuna ja millaista porukkaa niissä liikkuu? Miten ne ovat sosiaalisesti rakentuneet ja miten valta on niissä jakautunut – kuka vetelee naruista ja kuka on hyödyllinen idiootti? Mitä niissä ajatellaan maailmasta, yhteiskunnasta ja toisista ihmisistä?

(Laventelin toim. huom. Jos et tarkkaan tiedä, mitä intersektionaalinen feminismi tarkoittaa, niin kannattaa googletella hieman, minä en nimittäin ole erikseen kirjoittanut aiheesta postausta tänne.

Lyhyesti: Intersektionaalinen feminismi on aate, jossa eri ihmisryhmien edustajat saavat "uhripisteitä" sen mukaan, miten moneen eri vähemmistöryhmään he kerrallaan kuuluvat. Ryhmät liittyvät esimerkiksi ihonväriin, sosioekonomiseen asemaan, sukupuoleen, seksuaalisuuteen ja vammaisuuteen. Mitä useampaan eri vähemmistöryhmään kuulut, sitä sorretumpi ja syrjitympi olet ja sitä enemmän uhripisteitä sinulla on muihin ihmisiin nähden. Jos olet esimerkiksi tummaihoinen transidentifioituva mies [eli transnainen], olet aina automaattisesti korkeammalla uhrihierarkiassa kuin valkoihoinen nainen tai tummaihoinen nainen, koska transidentifioituva mies [eli transnainen] on uhrihierarkiajärjestelmässä aina sorretumpi ja syrjitympi kuin nainen [eli "cisnainen" genderideologian kielellä]. Intersektionaalisessa feminismissä tavallaan ajatellaan, että etuoikeutettujen enemmistöjen edustajat jo lähtökohtaisesti sortavat "alempiaan" eli niitä vähemmistöryhmien edustajia pelkällä olemassaolollaan. Jos olet valkoinen, lihaa syövä heteromies, syrjit ja sorrat olemassaolollasi lähtökohtaisesti kaikkien niiden olemassaoloa, jotka kuuluvat erilaisiin vähemmistöryhmiin.

Huomatkaa: Intersektionalismi ei aatteena pyri poistamaan tai häivyttämään eri ihmisryhmien välisiä eroavaisuuksia tai tekemään niitä merkityksettömiksi. Se päin vastoin valaa nuo erot ja ominaisuudet rautaan ja vaatii kaikkia kohtelemaan muita ihmisiä erojen mukaisesti. Meidän pitää ikään kuin jatkuvasti tiedostaa toisten ihmisten rodulliset, biologiset, sosioekonomiset jne. ominaisuudet voidaksemme olla mukamas tiedostamatta ne. Intersektionalismi ei ole esimerkiksi rasismin vastakohta, koska aidosti tasa-arvoisessa järjestelmässä siitä ei tehdä mitään numeroa, mikä ihonväri, sukupuoli, seksuaalisuus tai vamma jollakulla on. Intersektionalismi on näin ollen eräänlainen rasismin käänteinen muoto. Se on susi lammasten vaatteissa; se esittää olevansa jotain hienoa, uhkeaa ja edistyksellistä, kun se tosiasiassa vain toisintaa uudistetuilla käsitteillä kaikkea rasistista, misogynististä ja ableistista ajattelua, joka on vanhaa kuin aika. 

Älkää antako intersektionalistien ja wokettajien mukatärkeilevien uudiskäsitteiden ja pehmoisten suvaitsevaisuuspuheiden hämätä itseänne. Kyseiset toimijat EIVÄT OLE mitään laupiaita pyhimyksiä, jotka taistelevat paremman maailman ja yhteiskunnan puolesta. Lähes jokainen heistä on valkoiseksi kalkittu hauta, kun kaikki lainahöyhenet ja sirkustamineet on riisuttu heidän yltään pois ja todellinen karva paljastuu.)

Vuoteni queer-yhteisössä: Miksi genderideologiset yhteisöt ovat kulttimaisia ja kuinka ne toimivat, eli välienselvittely pimeiden vuosieni kanssa

Tässä kirjoituksessa käsittelen kokemuksiani queer-anarkistisessa yhteisössä, jollaiset ovat merkittävässä osassa transaktivismia ja genderideologian levittämistä. Yhteisöillä tarkoitan myös löyhempiä ideologisia yhteenliittymiä.

Tästä aiheesta on hyvin raskasta kirjoittaa, sillä sen ajattelu saa minussa aikaan voimakkaita häpeän, epäuskon ja suoranaisen inhon tunteita. Hieman myös pelkään, että minut olisi mahdollista jotenkin tunnistaa. Luulen, että minun on kuitenkin käytävä asia jotenkin läpi, sillä huomaan, että se on edelleen tajunnassani jollain tapaa ratkaisemattomana asiana. Toivon, että kokemusteni ja ajatusteni jakaminen voisi auttaa muita esimerkiksi samalla tavalla kultin lumosta heränneitä tai sitten kokonaan ulkopuolisia, jos kirjoituksestani onnistuisi saamaan hieman käsitystä siitä, kuinka nämä queer-yhteisöt toimivat ja millaista ajattelua niissä esiintyy. Ja eritoten sitä, miksi kyse ei ole harmittomasta ihmisoikeusliikkeestä vaan oikeaa yhteiskunnallista valtaa omavaasta ideologiasta, jota on tärkeää vastustaa.

Omasta henkilöhistoriastani sen verran, että minulla on hyvin traumaattinen ja vaikea menneisyys. En mene aiheeseen tässä tarkemmin, mutta traumani liittyvät voimakkaasti seksuaalisuuteen ja sitä kautta myös sukupuoleen. Nuorena ajattelin, että naiseus on jotain kammottavaa, inhottavaa, kirous. Koin olevani saastainen ja yksinkertaisesti inhosin omaa naiseuttani. Olin jo yläasteikäisenä alkanut pohtia omaa seksuaalista suuntautumistani ja jo tuolloin, 2000-luvun alkupuolella aiheesta tietoa etsiessä törmäsi ennen kaikkea Setaan ja siellä myös transsukupuolisuuteen.

Vaikka tuolloin transsukupuolisuudesta ei puhuttu läheskään samalla tavalla kuin nykyään, ajatus jäi jotenkin kytemään mieleeni. Koin olevani niin erilainen kuin muut tytöt. Kiinnostunut eri asioista. Koin myös olevani luonteeltani erilainen kuin muut tytöt, mutta näin jälkikäteen ajatellen tietty kovuus, terävyys, koppavuus ja liika kylmään ja kyyniseen älyllisyyteen tukeutuminen olivat vain selvitytymiskeinoja myrkyllisessä, misogynistisessä ilmapiirissä, jossa elin. Tunsin valtavaa ulkopuolisuutta ja minun oli vaikeaa päästä osaksi tyttöjen sosiaalisia piirejä.

Lukioikäisenä mielenterveyden ongelmani kärjistyivät. Koin myös erittäin syvää itseinhoa. Olin inhonnut kehoani ja erityisesti sen sukupuolisuutta niin kauan kuin pystyin ymmärtämään ja muistamaan. Jälkikäteen ajatellen kyse on ollut traumojen aiheuttamasta oireilusta. Koin erittäin syvää sukupuolidysforiaa ja inhosin itseäni. Sitten sen keksin: olen transsukupuolinen. Jo tuohon aikaan netistä löytyi transmiesten videoita, joilla hehkutettiin transition aiheuttamaa sukupuolieuforiaa. Katsoin muutosvideoita lumoutuneena. Katsoin, kuinka naiset saivat lihaksia, miehekkäitä muotoja, parransänkeä ja kuinka heidän äänensä madaltuivat. Heidän olemuksensa olivat silminnähden helpottuneita, jotenkin vapautuneita ja voimantuntoisia. He olivat vapautuneet naiseuden kahleista, heistä oli tullut parempia ihmisiä. Heidän kehoistaan oli tullut kovia, vähärasvaisia, lihaksikkaita, he olivat päässeet eroon kaikesta inhottavasta, feminiinisestä ja heikosta itsestään. Minulle nuo muodonmuutokset edustivat vapautumista heikkoudesta ja haavoittuvuudesta. Koin, että miehuus ja maskuliinisuus olivat voimaa, vapautta, vahingoittumattomuutta. Koin löytäneeni itseni ja sanan pahalle ololleni: olen transmies. Siksi minusta tuntuu niin pahalta, olen vain syntynyt väärään kehoon.

Aloin puhua asiasta muutamille harvoille läheisilleni. Yksi oli taitava terapeutti, joka sai minut, luojan kiitos, taivuteltua pois transitiohaluistani. En aivan tarkalleen muista, kuinka. Olin tietenkin aluksi kammottavan vihainen ja loukattu siitä, että “oikeaa” minääni ei otettu tosissaan. Toinen henkilö taas hoki, että olen syntynyt juuri siksi, kuka minun täytyykin olla, ja että olen ihana ja hyvä juuri sellaisena kuin olen, ja osa sitä on että olen nainen. Tämä ei tietenkään tarkoittanut, että olisin jotenkin päässyt eroon syvästä itseinhostani, mutta transitioajatukset jäivät syrjään. Suuri syy siinä oli, että olen myös aina ollut hyvin kiinnostunut ns. luonnonmukaisesta hyvinvoinnista ja suhtautunut epäileväisesti lääketieteellisiin interventioihin.

Aikaa kului, mutta minuuteni ongelmat eivät tulleet ratkaistuiksi. (Voin muuten sanoa, että Kelan tukema kolme vuotta terapiaa on täysin riittämätön vaikeasti traumatisoituneelle, eikä apua saa mistään muualtakaan. En ihmettele, että ahdistuneet teinit hakeutuvat transpolille, eiväthän ne raukat saa kunnollista ja toimivaa hoitoa mistään muualtakaan.) Olin saatanan ahdistunut ja oireilin valtavasti ymmärtämättä miksi. Ihmissuhteet eivät onnistuneet, en saanut töitä. Tuntui, että yhteiskunta oli paha, ahdistava patriarkaatti, jolle en kelvannut. En myöskään saanut mitään asiallista tukea tai hoitoa vakavaan traumatisoitumiseeni, vaikka sitä todella aktiivisesti yritinkin etsiä. Oma kokemukseni on, että nykyiset mielenterveyspalvelut palvelevat lähinnä vähän masentuneita ja pikkuisen neuroottisia mutta sopivan helppoja ja työkykyisiä yksilöitä, ja ehkä jollain tapaa niitä, jotka ovat riittävän psykoottisia ja vaarallisia päästäkseen osastolle. Itse jäin ongelmieni kanssa täysin yksin, kun YTHS:n leipiintyneen oloinen psykologikin lähinnä vittuili (niin, hyvä kysymys, miksi vakavasti traumatisoitunut ja lähes toimintakyvytön ihminen ei vain tartu itseään niskasta kiinni ja hanki ystäviä ja elämää) ja muualle en päässyt.

Olen aina ollut kiinnostunut naisten ja tyttöjen oikeuksista. Aloin perehtyä naisten oikeuksiin ja innostuin todella feminismistä. Vielä tuolloin en tiennyt, että vallitseva feminismin muoto oli akateeminen queer-feminismi. (Sanoisin, että nykyistä feminismiä olisi kuvaavampaa kutsua queer- kuin intersektionaaliseksi feminismiksi, sillä alkuperäinen intersektionaalisuuden ajatushan on hyvä ja järkevä. Butlerista yms. akateemisista hörhöajatusrakennelmista oppinsa hakeneet nykyfeminismit ovat mielestäni kovin kaukana alkuperäisestä intersektionaalisuudesta, josta Kimberlé Crenshaw kirjoittaa. Puhun kuitenkin intersektionaalisesta feminismistä, sillä niin nykyistä vallitsevaa hörhömuotoa tästä kummallisesta normien purkamiseen tähtäävästä miesoikeusliikkeestä käytetään.) En ymmärtänyt käsitteleväni omia traumojani poliittisen ajattelun ja aktivismin kautta ja radikalisoiduin ajattelultani nopeasti ja voimakkaasti. Minusta tuli anarkisti ja feministi, mutta omassa ajattelussani feminismi oli vain naisten todellisiin oikeudenloukkauksiin ja voimaantumiseen, rajoittavien roolien yms. purkamiseen keskittyvää. Tässä kohtaa voisin myös huomauttaa, että en ole erityisen akateemisesti orientoitunut tai lukenut, eivätkä ajatukseni siten perustu tarkoille tutkimuskirjallisuudessa tms. esitellyille määrittelyille vaan ovat vain omien pähkäilyideni tulosta.

Hakeuduin anarkofeministisiin piireihin. Näissä piireissä minut otettiin lämmöllä vastaan. Koko elämäni ulossulkemista ja outouden tunnetta, ja viimein löysin todella tiiviin yhteisön, joka oli kaikkea mistä olin haaveillut. Hengailua, älykkäitä keskusteluita, tunteiden ja vaikeiden kokemusten jakamista ja puimista, yhdessä tekemistä omilla ehdoilla. Se oli mieletön kokemus, yhtäkkiä koin olevani paratiisissa, joka antoi minulle ystävät, perheen, mielekkyyden, vapauden ilmaista itseäni luovuuden ja toiminnan kautta. KAIKESSA tekemisessä oli kuitenkin mukana vahva ideologinen pohjavire. Kaiken kielenkäytön täytyi olla genderideologian mukaista. Voi, miten monimutkaiset ne säännöt olivatkaan! Kaikenlainen sukupuolittaminen oli kiellettyä. Oikeastaan täytyi leikkiä, että binääristä sukupuolijakoa ei ole olemassa, vaan se on pahan patriarkaatin kammottavin hirmutyö, johon reppanat ihmiset on vain aivopesty. Tämän omaksuminen oli hieman hämmentävää, sillä jopa ajatellessani olevani trans en ollut varsinaisesti kyseenalaistanut sukupuolijärjestelmää, vaan ajatellut vain olevani “väärään kehoon syntynyt mies”. Ei voinut puhua miehistä ja naisista, ihmisiin ei saanut viitata puhumalla sukupuolesta. (Tähän oli kyllä poikkeuksia, kuten joidenkin miesten pitäminen sortajina ja potentiaalisina pahantekijöinä, jotenkin moraalisesti ja perimmäisesti mätänä joukkona. Liikkeessä oli muutamia hyvin voimakkaita ja näkyviä hahmoja, jotka käytännössä määrittelivät, miten ja mistä saa puhua. Jopa heidän oma sisäinen logiikkansa oli täysin käsittämätöntä ja ristiriitaista, säännöt oli vain osattava poikkeuksineen ja pysyttävä muutosten perässä.) Jopa ELÄINTEN sukupuolittaminen oli tabu, sillä hyvänen aika, emmehän me voi tietää eläimen identiteettiä! (En vitsaile, en liioittele.) Itse olin usein törmäyskurssilla valta-ajattelun kanssa, sillä olen luonteeltani, noh, anarkistinen. En osannut piitata näiden henkilöiden ääneenlausumattomasta auktoriteetista oikean ja väärän määrittäjinä, vaikka selvästi näin ja ymmärsin, että sitä olisi pitänyt ymmärtää totella ollakseen yhteisössä. Aikani jaksoin leikkiä mukana, sillä yhteisössä oli kuitenkin paljon myös hyviä puolia ja ihmisiä, jotka olivat myös mukavia ja ajattelultaan vähemmän militantteja. Ja suoraan sanoen: tuntui, ettei minulla ollut juurikaan muuta.

Eräs huomioni on, että näissä yhteisöissä on todella paljon sosiaalista vallankäyttöä, joka on hyvin vahvasti tabu ja eräällä tapaa yhtä aikaa ilmeistä ja kätkettyä. Vallankäytön keinot ovat hyvin hienovaraisia ja senkin takia niitä on melko vaikeaa huomata. Tässä vaiheessa on tärkeää huomata, että kun puhutaan aktivistiporukoista, puhutaan oman kokemukseni mukaan poikkeuksetta äärimmäisen mielenterveysongelmaisista, “normaaleihin” sosiaalisiin ympyröihin syystä tai toisesta sopeutumattomista yksilöistä. Monia näistä ihmisistä tuntuu yhdistävän se, että omia traumoja ja muita vaikeita kokemuksia yritetään käsitellä sopivan etäisyyden päässä itsestä tekemällä niistä poliittisia kysymyksiä. Tämä jo perustaltaan vaikea asetelma tarjoaa oivat edellytykset kaikenlaiselle haitalliselle vallankäytölle ja muille vahingollisille psykososiaalisille ilmiöille.

Oma huomioni on, että näissä porukoissa on eräänlaisia “marttyyrinarsisteja”, sellaisia introvertin ja moraalisesti itsestään pyhän tekevän oloisia ihmisiä. (En siis anna mitään diagnooseja, kusipää voi olla olematta narsisti, mutta käytän tässä sanaa lainausmerkeissä sillä uskoisin sen selventävän parhaiten, minkä tyylisistä ihmisistä on kyse.) Heidän tunteensa ja mielivaltaiset loukkaantumisensa määrittelevät koko ryhmän toimintaa. Sitten on hajalla olevia empaattisia yksilöitä ja kokoelma muita eksyksissä olevia, hyvää tarkoittavia idiootteja, eräänlaisia ideologian lakeijoita, joiden oma ymmärrys ei tunnu yltävän kovin syvälle tai pitkälle. He vain seuraavat näitä johtohahmoja, jotka ovat onnistuneet sementoimaan asemansa yhteisössä jotenkin älyllisesti ja moraalisesti ylempinä henkiöinä. Empaattiset puolestaan tulevat näiden "johtajanarsistien" vetämiksi pauloihinsa ja saavat vastineena kenties jotain voiman tai suojelun tunnetta. Tästä syntyy monimutkainen, äärimmäisen lahkonomainen rakennelma. Vain tietty puhe on sallittua, “ulkopuolisten” kanssa kaveeraamista ei sallita, sillä he ajattelevat väärin jne. Kaikenlainen ulossulkeminen on hyvin voimakasta. Eli yhteisö ottaa tähän “valittuun perheeseen” avosylin, ja yhtäkkiä eriävästi ei voi enää ajatella, ellei halua tulla sosiaalisesti tapetuksi. Olen myöhemmin puhunut erään Jehovan todistajista lähteneen henkilön kanssa, ja kokemuksissamme oli suorastaan häkellyttävän paljon samaa. Toki on eri asia syntyä liikkeeseen kuin ajautua siihen muuten, mutta tunnistimme häkellyttävän paljon samanlaista vallankäyttöä, tabuja, moraalilla hallintaa, ulossulkemista jne.

Säilytin kuitenkin oman ajatteluni ainakin jollain tasolla ja kyseenalaistin monia absoluuttisina, moraalisesti oikeina pidettyjä asioita. Lopulta pitkähkön ja sekavan tapahtumaketjun päätteeksi ryhmän johtohahmo sulki minut täysin ulos. Muut ryhmän jäsenet alkoivat suhtautua minuun yks kaks kuin olisin ilmaa. Ihmiset, joiden olin luullut olevan ystäviä ja kavereita, hylkäsivät minut täysin edes ottamatta itse tilanteesta selvää, vain koska olin yhtäkkiä epätoivottu henkilö. Kokemus oli äärettömän tuskallinen ja suorastaan traumatisoiva, sillä menetin kaiken, jolle olin jo pitkän aikaa rakentanut elämääni. Koen, että tuo kokemus heijastuu edelleen jossain määrin elämääni, mutta ei siitä enempää tässä.

Jonkin aikaa vielä uskoin jollain tavalla tähän genderhuuhaaseen, olinhan aivopessyt siihen itseäni jo vuosia. Ajattelin, että binäärisen sukupuolisysteemin kyseenalaistaminen toisi vapautuksen ahdistavia piirteitä omaavista sukupuolirooleista. Aktivistipiireissä sukupuolinormeista nähdään vain ne huonot puolet, kärjistäen sanoen naiset ovat typeriä kanoja ja miehet machoja seksirikollisia. Näissä aktivistipiireissä “cisnaisena” olo oli jollain ääneenlausumattomalla tavalla halveksittua ja jotenkin ala-arvoista, ehkä hieman naurettavaa, noloa ja vanhanaikaista. Vallitseva käsitys oli näin jälkikäteen katsottuna suorastaan misogynistinen. Naiseus nähtiin rajoitteena ja tiukkojen sukupuoliroolien kautta. Näitä ei tietenkään sanottu suoraan ääneen, mutta se tuli kuitenkin selväksi. Vain muutamat naiset, jotka ehkä tekivät omasta naiseudestaan jopa hieman kitchiä ja liioiteltua, sanoivat olevansa “ehkä cisnaisia” (transnaiset sen sijaan olivat pyhiä, go figure). Vaikka binääristä niin kovasti pyristeltiin eroon, se silti oli keskiössä, valtavien pohdintojen aihe. Näin jälkikäteen ajatellen on aivan seinähullua, kuinka paljon aikaa, energiaa ja tilaa sukupuolen ja kaikenlaisten erityisidentiteettien pyörittely vei näissä piireissä. Itse olin ja olen enemmän toimintaan kuin sanatason pyörittelyyn suuntautunut. Joka tapauksessa minäkin aloin määritellä itseni “nonbinäärinä”, enhän minä nyt mikään tunkkainen, rajoittunut ja vanhanaikainen nainen ainakaan ollut! (Tunnen todella syvää myötähäpeää ja suoranaista hämmästystä sitä kohtaan, että olen voinut olla noin kujainen, aivopesty idiootti! Mutta yritän myös muistaa traumojen osuuden ja vaikean suhteeni naiseuteen koko kuviossa.)

Aloin pyöriä netin feministipiireissä, jotka häiritsivät minua alusta alkaen mm. hurjan sensuurin ja vallankäytön takia. Huomasin saman tendenssin, naisia “ei ollut”, oli ties mitä nonbinäärejä ja “korkeintaan deminaisia” (mitä hevonhelvettiä sekin tarkoittaa??). Lopulta aloin päästä irti omasta ideologisesta ajattelustani ja se tapahtuikin rytinällä, kun muutos kerran kunnolla alkoi. Näin maailman ilman ideologisia laseja ja aloin ymmärtää, kuinka trauman värittämää kaikki kokemiseni oli. Ei ollutkaan pahaa patriarkaattia, oli vain pahoja traumoja ja niiden vääristämää ajattelua ja kokemista. Sametti julkaisi joskus blogissaan äärettömän osuvan piirroskuvan, jossa on kaksi samaa kuvaa vierekkäin. Toinen on harmaa, feministilasien läpi katsottu maailma. Kaikkialla on vain sortoa ja pahuutta. Toinen on “normaalin” ihmisen näkemä, normaaleja ihmissuhteita ja käytöstä. Se on todella osuva kuva!

Laventelin toim. huom. Kirjoittaja viittaa tähän kuvaan.

Juuri tästä on tässä genderkammotusideologiassa kyse. Omassa itsessä tuntuu selittämättömällä tavalla pahalta, ahdistus, josta ei saa kiinni, ulkoistetaan olemaan maailmassa, ei itsessä. En voi tarpeeksi painottaa sitä, että nämä ihmiset (aktivistit, intersektionaaliset feministit yms.) ovat enemmän tai vähemmän mielenterveysongelmaisia, jopa häiriintyneitä yksilöitä, jotka tekevät aktivismia omien patologioidensa pohjalta. He yrittävät saada maailman vastaamaan mielikuvitustodellisuuttaan. He kokevat olevansa moraalisesti (ja myös muuten maailmankatsomuksellisesti) oikeassa, ylempänä, ja eri mieltä olevien pahoja, väärässä, harhaantuneita. Olen huomannut myös hieman lievemmin tällä tavalla “liberaalisti” (vihervassariuteen suuntautuneilta) ajattelevilta samansuuntaista. Jos he pitävät jotakuta fiksuna ja mukavana ihmisenä, he automaattisesti olettavat kyseisen ihmisen olevan kanssaan samaa mieltä eli kannattavan ns. woke-ideologiaa. Jos paljastuu, että heidän aiemmin sydämellisenä, myötätuntoisesti ja ymmärtäväisesti maailmaan suhtautuvana ja älykkäänä pitämänsä ihminen ei ajattelekaan tämän ideologian mukaan, heille tulee todellinen syntax error, heidän ajattelullinen systeeminsä ei yksinkertaisesti kykene käsittelemään tällaista heidän maailmankuvaansa sopimatonta tietoa, sillä heidän ajattelussaan ei-woket ovat joko a) pahoja b) sivistymättömiä/tyhmiä c) konservatiivisiin uskontoihin aivopestyjä tai d) jokin yhdistelmä edellisiä. Ihmisen “todellinen” persoona sitten jotenkin koetaan tulleen paljastetuksi, kun tämä kivaa ja fiksua näytellyt lurjus on näyttänyt todelliset pahat karvansa (kärjistän hieman, mutta olen todella törmännyt tähän useita kertoja).

Miten tästä eteen päin?

Olen miettinyt paljon, miten tähän gender- ja woke-ideologiaan ja sen edustajiin pitäisi suhtautua. Ainakin rajoja tarvitaan. Näin jälkikäteen koko ideologia aiheuttaa minussa syvää raivoa, kun näen, kuinka vaarallisesta, laajamittaisesta ja totalitaristisesta järjestelmästä on kyse. Kuitenkin, ehkä myös oman itseni ja hyvinvointini takia, pyrin suhtautumaan näihin ihmisiin yksilöinä myötätuntoisesti. Heistä iso osa on samalla tavalla kujaisia, mielenterveysongelmaisia tapauksia kuten minäkin olin aiemmin. Myötätuntoinen suhtautuminen ei tietenkään tarkoita sitä, että heidän toimintaansa tai levittämäänsä ideologiaa pitäisi jotenkin hyväksyä, sietää tai yrittää ymmärtää tavalla, joka oikeuttaisi terveiden rajojen hälventämisen.

Pohjimmiltaan tässä liikkeessä on kyse vallankäytöstä, manipuloinnista ja rajojen häivyttämisestä. Ei ole sattumaa, että mukana on paljon ihmisiä, joilla ei ole ymmärrystä terveistä rajoista. Tämä on tärkeä opetus: GENDERLIIKE PYRKII SIIHEN, ETTÄ TERVEISTÄ, SUOJELEVISTA JA TARPEELLISISTA RAJOISTA EI SAISI PITÄÄ KIINNI. Rajoista kiinnipitämisestä syyllistetään, sitä pidetään moraalisesti vääränä, regressiivisenä ja ennen kaikkea sortavana. Olen huomannut myös valtavasti sitä, että ihmiset varovat sanomisiaan todella paljon. Tämäkin toimii usein juuri loukkaantumisen ja uhriposition ottamisen kautta. Jonkin päivänselvän faktan sanomisesta tuleekin syrjityn vähemmistön sortoa. Olen törmännyt tähän pelottavan paljon mm. työelämässä. Tästä seuraa kokemus, että on yksin ajatuksineen, ja pelko sen kuin kasvaa. Ja ajatelkaas, kun ei voi ajatella ja puhua vapaasti, asia todella alkaa lipua tietoisuuden ulottumattomiin ja korvautua valhetodellisuudella, vaikka jok’ikinen meistä kyllä tietää ihmisenä olemisen reunaehdot ja faktat syvällä sisimmässään. Mutta ihminen katsoo maailmaa hirveän vahvasti kielen läpi, joten kielellä on todella valtaa muokata todellisuuskäsityksiä. Toivonkin, että jokainen rohkaistuisi puhumaan omaa totuuttaan. Jos tällä on sosiaalisia kustannuksia, niin sitten on. Se on paljon pienempi hinta maksettavaksi kuin se, että olemme lipumassa kohti totalitaristista, manipulaatiolle, vahingolliselle vallankäytölle, terveiden rajojen poistamiselle ja valheille perustuvaa yhteiskuntaa. Jokainen meistä voi vaikuttaa asiaan puhumalla mahdollisimman totuudenmukaisesti ja rohkeasti.

Eräs suuri ongelma on, että woke-ideologia on niin etevästi onnistuttu saamaan “ainoaksi oikeaksi totuudeksi”. Kuka nyt haluaisi olla ihmisoikeuksia vastaan ja sortaa sorrettua vähemmistöä? Vaikka yhteisön väärinkäytökset ja vaarallinen, epäterve vallankäyttö, manipulaatio yms. näkyisivätkin, niistä on vaikeaa puhua. Tiedän kokemuksesta, että moraalin kysymykseksi asetetussa asiassa on todella vaikeaa ja pelottavaa uida julkisesti vastavirtaan, mutta suosittelen sitä silti.

Vielä lopuksi haluan tehdä pari huomiota. Mielestäni kaikki genderaktivismi on eräällä tapaa anarkistista, tai vallankumouksellista, luonteeltaan. Se pyrkii olemassaolevien, tarpeellisten ja hyödyllisten sosiaalisten, kulttuuristen ja yhteiskunnallisten normien hajottamiseen. Tämä on täysin oleellinen asia tiedostaa ja ymmärtää. Ei ole kyse siitä, että yritettäisiin saada läpi jokin yksi tai kaksi “syrjitylle vähemmistölle elintärkeää ja ihmisoikeuden turvaavaa lakimuutosta, joista ei ole haittaa yhtään kenellekään”. Transaktivistien johtohahmot ovat melko älykästä porukkaa, jotka kyllä ymmärtävät myös strategista ajattelua. Olen heidän omasta suustaan kuullut myönnettynä, että nämä lakimuutokset ovat vasta alkusoittoa, pehmittelyä, jolla transideologia pyritään normalisoimaan ja tekemään legitiimiksi valtaväestön silmissä. MIHIN he pyrkivät, sitä en minäkään täysin tarkkaan tiedä tai ymmärrä. Omat (kyyniset, mutta valistuneet) veikkaukseni liittyvät vahvasti mm. lapsen ja aikuisen välisen rajan häivyttämiseen. Anarkistinen ei tarkoita myöskään mitään aitoon tasa-arvoisuuteen ja konsensukseen perustuvaa keskustelevaa utopiaa, jossa kaikilla on hyvä olla, vaan vaarallista, ideologista, manipulaatiolle, klikeille, monimutkaisille valta-asemille ja vahvimman oikeudelle perustuvaa järjestelmää. Näen sen liikkeen, mitä genderideologia edustaa, lopulta aidosti vaaraksi demokratialle. Vertaukset natsilippujen ja sateenkaarilippujen välillä eivät ole mitään salaliittolaisia, vaan päin vastoin hyvin osuvia. Valitettavasti demokratia ei ole mikään itsestäänselvyys, ja uskon, että aikamme on altis muutokselle joko parempaan tai huonompaan.

Huomionarvoista on myös se, että suuri joukko näistä genderideologisissa piireissä liikkuvista henkilöistä on yhteiskunnallisesti hyvin aktiivisia. He opettavat yliopistoissa, toimivat järjestöissä ja lobbaavat julkista valtaa. Heillä on monimuotoisia aktivistiverkostoja. Ideologiaan törmää siellä ja täällä, yliopisto-opetuksessa, järjestötoiminnassa jne. Senkin takia aiheeseen on syytä suhtautua vakavuudella.

Kaikesta huolimatta näen paljon toivoa. Valtaosa aktivisteista on reppanoita, jotka eivät ymmärrä, mitä kannattavat. Voimme vielä vaikuttaa siihen, että transien ajamasta todellisuudesta ei tule vallitseva järjestys. Jokainen sana ja teko ovat polkuja, jotka vievät oikeaan suuntaan ja tulevat yhä selkeämmiksi, kun ihmiset uskaltavat puhua totuuttaan.

Kiitokset kirjoittajalle muisteluksesta ja erinomaisesta, hyvin jäsennellystä pohdinnasta!

Kommentoitavaa olisi paljonkin, mutta huomiotani kiinnittävät erityisesti nämä kohdat:

Eräs huomioni on, että näissä yhteisöissä on todella paljon sosiaalista vallankäyttöä, joka on hyvin vahvasti tabu ja eräällä tapaa yhtä aikaa ilmeistä ja kätkettyä. Vallankäytön keinot ovat hyvin hienovaraisia ja senkin takia niitä on melko vaikeaa huomata.

Näissä porukoissa on eräänlaisia “marttyyrinarsisteja”, sellaisia introvertin ja moraalisesti itsestään pyhän tekevän oloisia ihmisiä. Heidän tunteensa ja mielivaltaiset loukkaantumisensa määrittelevät koko ryhmän toimintaa. Sitten on hajalla olevia empaattisia yksilöitä ja kokoelma muita eksyksissä olevia, hyvää tarkoittavia idiootteja, eräänlaisia ideologian lakeijoita, joiden oma ymmärrys ei tunnu yltävän kovin syvälle tai pitkälle. He vain seuraavat näitä johtohahmoja, jotka ovat onnistuneet sementoimaan asemansa yhteisössä jotenkin älyllisesti ja moraalisesti ylempinä henkiöinä. Empaattiset puolestaan tulevat näiden "johtajanarsistien" vetämiksi pauloihinsa ja saavat vastineena kenties jotain voiman tai suojelun tunnetta. Tästä syntyy monimutkainen, äärimmäisen lahkonomainen rakennelma.

Tämä vahventaa täysin sen, mihin johtopäätöksiin olen ulkopuolisen tarkkailijan ominaisuudessa päätynyt liittyen siihen, miten nämä yhteisöt ovat sosiaalisesti rakentuneet. Marttyyrinarsisti on erinomaisen kuvaava termi. En itse ole koskaan kuulunut minkäänlaisiin queerfeministisiin piireihin (en edes nuorempana, vaikka olin silloin itsekin "sateenkaariaktiivinen" ja otin jossain määrin osaa mm. Setan toimintaan), mutta minulla on ylipäätään kokemusta kuulumisesta piireihin, joissa toimitaan jollain tapaa lahkomaisesti. Kaikkien noihin piireihin kuuluvien täytyy allekirjoittaa tietyt kirjoittamattomat peruspremissit, joista poikkeamisesta seuraa erilaisia ja mitä mielikuvituksellisimpia sanktioita, kurinpalautuksia ja manipulointia. Kaikki yhteistoiminta näissä piireissä rakentuu valtahierarkioiden varaan ja perustuu tunnemanipulointiin, agendan mukaisten käytänteiden loputtomaan ja rituaalimaiseen toisintamiseen ja erilaisiin valtapeleihin (queerfeministien tapauksessa kuka meistä on syrjityin ja sorretuin; sillä, joka saa tässä kisassa kirkkaimman kruunun, on myös eniten valtaa). Keskeistä on juurikin tuo, että vahvempien jäsenten tunnemaailman ailahtelut määrittävät voimakkaasti koko ryhmän toimintaa ja ne empaattiset hännystelevät ja hyysäävät heitä kuin se olisi heidän elämäntehtävänsä. Kaikissa lahkomaisissa ryhmissä näkyy tavalla tai toisella tämä sama tunnehierarkiamalli, jonka varaan kaikki keskinäinen manipulointi rakentuu.

Olen jo aikoja sitten pannut merkille, että queerfeministisissä piirissä heiluvat tyypit ovat lähes poikkeuksetta jossain määrin mieleltään järkkyneitä tapauksia (suuri osa ihan täysiä kilareita). Kun katsoo vaikka tätä Yle Areenan videota, jossa neljä myynsykypyöliseksi identifioituvaa (Utu-Vaival Matzon, Esra Falk, Santi Pachón Garzón ja Suva Siikasaari; voi Tsiisus Kraist näitä muusunimiä...) keskustelee keskenään sukupuolista ja identiteeteistä, niin kaikkien noiden selityksistä ja olemuksesta paistaa kilometrin päähän tietynlainen ajattelun yksitasoisuus, epätoivoisuus ja järjen ja hengen köyhyys. Noilla ihmisillä ja heidän lajitovereillaan ei ole kaikki muumit laaksossa, jos näin nätisti sanotaan. Heidän koko ajattelunsa ei ole mitenkään autenttista tai sisäsyntyistä vaan kokonaan ulkopuolelta valmiina omaksuttua ja konstruktionomaista. Kun queerfeministit ja transaktivistit (jotka ovat käytännössä samaa porukkaa) puhuvat sukupuolista, he toistelevat toistelemasta päästyään täysin identtisiä kommentteja, fraaseja ja sanoja, jotka he ovat suoraan kopioineet toisiltaan ja usein juurikin noilta kirjoittajan mainitsemilta älyllisesti ja moraalisesti ylemmiksi katsotuilta henkilöiltä, joita voitaneen pitää eräänlaisina transaktivismin pikkukulttijohtajina. En tiedä, kuinka selkeästi nämä alemman tason muusut itse kykenevät hahmottamaan, miten heitä viedään kuin pässiä narussa. Pikkukulttijohtajat taas ovat omaksuneet ajatuksensa suoraan mm. Amerikan valtavirtaistuneesta intersektionalismista Foucaulteineen ja Butlereineen. He eivät suinkaan ole tyhmiä, mutta täysin ideologian vietävissä kylläkin; ovathan he sentään luomassa kaikkien aikojen megalomaanisinta kulttuurivallankumousta ja siten saamassa ehkä nimensä historian kirjoihin asti.

Transaktivistien johtohahmot ovat melko älykästä porukkaa, jotka kyllä ymmärtävät myös strategista ajattelua. Olen heidän omasta suustaan kuullut myönnettynä, että nämä lakimuutokset ovat vasta alkusoittoa, pehmittelyä, jolla transideologia pyritään normalisoimaan ja tekemään legitiimiksi valtaväestön silmissä. MIHIN he pyrkivät, sitä en minäkään täysin tarkkaan tiedä tai ymmärrä.

Tämä myös vahvistaa täysin sen, mitä päätelmiä olen jo pitkään näistä johtohahmoista havaintojeni pohjalta tehnyt. Olen aikaisemmin puhunut siitä, että koska transaktivistien ääneen lausumattomat päätavoitteet ovat radikaaliudessaan ja perustavanlaatuisuudessaan niin äärimmäisiä, ei heidän koskaan olisi mahdollista saada niitä lävitse kertarysäyksellä vaatimalla. Juuri tästä syystä he ovat ikään kuin pilkkoneet tavoitteensa pienempiin osiin, joita vievät lainsäädäntöön yksi kerrallaan. Transaktivistit ja queerfeministit käyvät pitkitettyä väsytystaistelua muun yhteiskunnan ja valtaväestön kanssa, ja kun he ovat milloin milläkin yksittäisellä vaatimuksellaan tuudittaneet valtaväestön siihen mielentilaan, että on yksinkertaisesti vain helpompaa antaa aktivisteille periksi, säädetään sitten aina seuraavat lakimuutokset voimaan transaktivistien eduksi. Kun yksi tavoite on saavutettu, siirrytään seuraavaan vaiheeseen panoksia koko ajan koventaen. Tähtäimessä tämän kaiken "alkusoiton ja pehmittelyn" jälkeen on sen kulttuurivallankumouksen toteuttaminen, jonka transaktivistit ja intersektionalistit ajattelevat tuovan mukanaan uuden ja uljaan maailman, jossa mm. transihmisyys on niin normalisoitunut asia, ettei kukaan koskaan missään tilanteessa tee transin ja cissun välille minkäänlaista eroa ja sukupuolen merkitys kaikesta (paitsi genderspeshulien transidentiteeteistä) on kokonaan katoutettu ja häivytetty. Transit aivan täysillä ja lapsellisen vilpittömästi uskovat siihen, että tällainen maailmanjärjestys on mahdollinen ja odottaa heitä aivan kulman takana, kunhan he vain jaksavat urheasti taistella vielä vähän aikaa "ihmisoikeuksiensa" puolesta.

Aina joskus joku aktivisti livauttaa joitakin noista ääneen lausumattomista päämääristä epähuomiossa julki; siis sitä, että mihin tällä aktivismilla ihan perimmältään tähdätään. Minulla on jossain tallennettuna kuvakaappaus, jossa joku trans selittää jotain tällaista Twitterissä: "Me emme tule lopettamaan tätä aktivismia, ennen kuin jokainen maailman homo ja lesbo deittailee transihmisiä." Yritin etsiä tuota kuvakaappausta tähän, mutta en löytänyt, kun läppärilläni on niin valtava määrä kansioita täynnä kuvakaappauksia ja muuta kopsattua sälää. Quiet part out loud, anyway.

Mitä vielä tulee noihin Utu-Vaivalin, Esran, Santin ja Suvan toistelemiin puhkikuluneisiin sukupuolimantroihin, binäärilässytykseen ja transfobiakitinöihin, olen kuullut ne tässä kohtaa eri transien suusta niin monta tuhatta miljardia kertaa, että osaan ne ulkoa jo takaperin unissanikin. Jos joku noista edes kerran toisi tähän junnaavaan sukupuolikeskusteluun jotain uutta, tuoretta ja odottamatonta, niin varmaan typertyisin niin täysin, että joutuisin hoitoon. Miten voi olla, ettei noita lainkaan nolota ja hävetä tuollaiset televisioesiintymiset? O_o

Vain tietty puhe on sallittua, “ulkopuolisten” kanssa kaveeraamista ei sallita, sille he ajattelevat väärin jne.

Juuri näin kultit ja lahkot toimivat. Kaikki ei-pakollinen kanssakäyminen ulkopuoliseksi miellettyjen kanssa pyritään minimoimaan ja viettämään aikaa vain toisten samanmielisten aatetoverien seurassa. Merkittäviä lahkoja Suomessa ovat esimerkiksi herätysliikkeet, joista suurimpia väkimäärällisesti taitavat tällä hetkellä olla helluntailaiset ja lestadiolaiset. Se, miten queerpiireissä ollaan tai ei olla ulkopuolisten kanssa tekemisissä, voisi olla suoraan hellareiden tai lestojen pelikirjasta. Me Jumalan valitsemat, oikeamieliset uskovaiset vs. nuo pahat ja syntiset epäuskoiset, jotka vastustavat meitä Jumalan valittuja...

Pohjimmiltaan tässä liikkeessä on kyse vallankäytöstä, manipuloinnista ja rajojen häivyttämisestä. Ei ole sattumaa, että mukana on paljon ihmisiä, joilla ei ole ymmärrystä terveistä rajoista. Tämä on tärkeä opetus: GENDERLIIKE PYRKII SIIHEN, ETTÄ TERVEISTÄ, SUOJELEVISTA JA TARPEELLISISTA RAJOISTA EI SAISI PITÄÄ KIINNI. Rajoista kiinnipitämisestä syyllistetään, sitä pidetään moraalisesti vääränä, regressiivisenä ja ennen kaikkea sortavana.

Tuo rajojen häivyttäminen on monella tapaa avainasia tässä. Ja nimenomaan se, miten ymmärrys terveistä rajoista pyritään tieten tahtoen häivyttämään. Jos koko ihmiskäsitys voidaan sotkea täydellisesti tekemällä sukupuolet merkityksettömiksi, niin sitten voidaan sotkea paljon kaikenlaista muutakin, eikä sille näy lopulta enää loppua. Siihenhän nämä tahot tuntuvat juuri tähtäävän, minkä yksi ilmenemismuoto on naisten ja tyttöjen turvallisten tilojen poistaminen ja toinen homojen ja lesbojen painostaminen deittailuun ja seksiin transidentifioituvien ihmisten kanssa (mistä minulla on aiemmissa teksteissä lukuisia esimerkkejä). Jos homomies kieltäytyy seksistä transidentifioituvan naisen kanssa, hän syyllistyy "moraaliseen vääryyteen" ja "sortamiseen" ja toimii "regressiivisesti". Mikäs nyt voisi olla sen progressiivisempaa kuin painostaa homot heterosuhteisiin jonkin ideologian varjolla. Kenellekäänhän ei koskaan ennen koko maailmanhistoriassa ole tullut mikään sellainen edes mieleen.

Yksi tämän liikkeen perimmäisistä päämääristä näyttää yhä selvemmin ja selvemmin olevan aikuisen ja lapsen välisen eron häivyttäminen. Miettikää, mitä se tarkoittaa ja mitä siitä seuraa.

Olin saatanan ahdistunut ja oireilin valtavasti ymmärtämättä miksi. Ihmissuhteet eivät onnistuneet, en saanut töitä. Tuntui, että yhteiskunta oli paha, ahdistava patriarkaatti, jolle en kelvannut. En myöskään saanut mitään asiallista tukea tai hoitoa vakavaan traumatisoitumiseeni, vaikka sitä todella aktiivisesti yritinkin etsiä.

Voin muuten sanoa, että Kelan tukema kolme vuotta terapiaa on täysin riittämätön vaikeasti traumatisoituneelle, eikä apua saa mistään muualtakaan. En ihmettele, että ahdistuneet teinit hakeutuvat transpolille, eiväthän ne raukat saa kunnollista ja toimivaa hoitoa mistään muualtakaan. 

On erittäin vakava ongelma, ettei asiallista tukea tai hoitoa saa mielenterveysoirehdintaan, ennen kuin on tyyliin vähintään yksi epäonnistunut itsemurhayritys plakkarissa. Erityisen vakavan tästä tekee se, että kun esimerkiksi sukupuolidysforinen oireilu (joka suurimmalla osalla nuorista on oireilua jostain aivan muusta kuin transsukupuolisuudesta) on länsimaissa räjähdysmäisesti lisääntynyt, niin ollaan suurin piirtein luovuttu kaikista yrityksistäkin rakentaa selkeitä psykiatrisia hoitopolkuja. Sen sijaan teinit vain tuupataan suoraan lähimpään genderjunaan, joka kulkee vain yhteen suuntaan, kun kehonmuokkaukset on aloitettu. Transpolilla ja Setalla on huomattava yhteiskunnallinen valta-asema siinä, mitä tulee ahdistuneiden nuorten hoitamiseen (tai "hoitamiseen") ja hoitopolkujen valintaan. He käyttävät tuota valtaa tällä hetkellä karmaisevalla tavalla väärin ja toimivat kaikessa ideologisen hurmoksen ohjaamina.

Nuoret aivopestään jo varhain omaksumaan omituiset ideologiset ajatukset siitä, että sukupuolitettu sielu saattaa harhailla väärään vartaloon, mikä sitten aiheuttaa nuorelle kaikki psyykkiset ja muutkin ongelmat. Totta helvetissä ahdistuneet nuoret (varsinkin murrosiän kehollisista muutoksista ahdistuneet tytöt) takertuvat hanakasti tällaiseen ajatukseen, kun auktoriteettitason ihmiset sen vielä hänelle esittävät mukamas jonain legitiiminä totuutena. He myös tukevat toisiaan tähän harhaisuuteen immersoitumisessa erilaisilla somealustoilla kaiken aikansa viettäen. Olen välillä esim. käännähtänyt Tiktokissa hieman tutkimassa siellä levitettävän transsekoilun laatua, ja olen aivan monttu auki seurannut, miten mielettömät määrät transpropagandaa Tiktokissa voi olla. Redditistä ja vastaavista nyt puhumattakaan. Ei ihmekään, että mielenterveyspalvelut ovat jatkuvassa kriisissä, kun nykynuoria oikein opettamalla opetetaan vihaamaan itseään ja kehojaan ja kaikenlaisia psykiatrisia interventioita hoitolinjauksina suorastaan ylenkatsotaan. Tiktokissa leviää nuorten keskuudessa myös muunlainen aivan omituinen mielenterveyssekoilu. Siellä on esimerkiksi nuoria, jotka ovat jostain saaneet päähänsä heillä olevan Touretten syndrooma. Videoillaan he (päivänselvästi) esittävät Tourette-oirehdintaa erilaisine ticceineen päivineen. Tällä tavalla nuoret kokevat saavansa kasvottomalta Tiktok-yleisöltä huomiota, sympatiaa ja sääliä. Nuorista on tullut täysiä dopamiininarkkareita. Onko ihme, että oppimistuloksetkin ja lukutaidon taso jatkuvasti laskevat kuin lehmän häntä?

No, tuleeko se lopulta kenellekään yllätyksenä, että Z-sukupolvesta on kasvanut tällainen, ovathan he syntyneet suoraan älypuhelinten ja täppäreiden maailmaan ja imeneet sosiaalisen median jo äidinmaidosta. He elävät jatkuvasti toinen jalka todellisuudessa ja toinen fantasiassa, jossa he voivat olla mitä haluavat ja muokkautua millaiseksi haluavat, koska voihan netin pelimaailmassakin luoda itselleen loputtomasti kaikenlaisia jännittäviä avatareja ja muita hahmoja, joihin "identifioitua". Eipä silti, ei Y-sukupolvikaan tässä synnitön ole, minun nuoruudessani huomattava osa ikätovereistani oli täysin hurahtaneita animeen ja mangaan. En henkilökohtaisesti ole ikinä ymmärtänyt kummankaan viehätystä. Tai vaikka viehätyksen sinänsä ymmärtäisinkin, niin en sitä, miten jotkut ikätoverini imautuivat siihen maailmaan niin täydellisesti ja kokonaisvaltaisesti ja pitkiksi ajoiksi (10-15 vuodeksi ja kauemmaksikin).

Jok’ikinen meistä kyllä tietää ihmisenä olemisen reunaehdot ja faktat syvällä sisimmässään. Mutta ihminen katsoo maailmaa hirveän vahvasti kielen läpi, joten kielellä on todella valtaa muokata todellisuuskäsityksiä.

Transaktivistit, intersektionalistit ja wokettajat ovat erittäin tietoisia kielen vallasta vaikuttamisen välineenä – tai ainakin ne mainitut älykkäät johtohahmot, jotka ovat Foucaultinsa ja Butlerinsa lukeneet. He tietävät, että kieli vaikuttaa siihen, miten ihmiset hahmottavat maailmaa ja todellisuutta, ja juuri se onkin yksi heidän suurimmista valttikorteistaan. Jos haluat jäljittää sen sylttytehtaan, jolla on kulloisessakin aikakaudessa eniten yhteiskunnallista vaikutusvaltaa tai ylipäätään valtaa, niin jäljitä ne instanssit, jotka muuttelevat jo olemassa olevien sanojen ja käsitteiden merkityksiä ja luovat jatkuvasti uusia käsitteitä. Transithan ovat olleet tässä suhteessa suorastaan ennenkuulumattoman tehokkaita kaikkine eri seksuaalisuus-, sukupuoli- ja gendernimikkeineen ja niiden hybrideineen. Olisi kiintoisaa tietää, onko joku jossain yliopistossa tehnyt diskurssintutkimusta aiheesta (objektiivisesta näkökulmasta, ei gendernäkökulmasta, kuten esimerkiksi kaiken maailman naurettavat "Queer Jeesus" -tutkimukset). Jos joku tietää tällaisia kunnollisia tutkimuksia, niin käy linkkaamassa kommentteihin.

282 kommenttia:

  1. Ah, marttyyrinarsisti, mikä loistava termi! Aiemmin samoissa piireissä pyörineenä oli vapauttavaa lukea tämä kirjoitus. Oli itse vuosia empaattinen mahdollistaja, joka sai elämäänsä tärkeyden tunnetta ja hyväksyntää hoivaroolissaan.

    Tsemppiä kirjoittajalle. Irtioton jälkeen helpottaa. Lahko jää taakse ja omaan mieleen tulee muuta pohdittavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, tosi mukavaa kuulla, että tekstini on resonoinut ja ollut jopa vapauttava! Olisi aivan supermielenkiintoista kuulla sun ja muidenkin noissa piireissä pyörineiden kokemuksia joko täällä blogissa/kommenteissa tai miksei yksityisesti s-postilla. Olisi todella mielenkiintoista analysoida aktivisteja pidemmälle, mutta tietysti yhden ihmisen kokemukset ovat hyvin rajalliset ja itse olen alkanut jo unohtaa melko paljon yksityiskohtia...

      Tsemppiä myös sulle! Kyllä, olen onneksi löytänyt paljon merkityksellisempiä ja kehittävämpiä asioita pohdittavaksi irtaannuttuani ideologisista piireistä :)

      - vieraskynän kirjoittaja

      Poista
  2. Kiitos erittäin tarkkanäköisestä kirjoituksesta. En ole itse ollut tällaisissa kaikista kilareimmissa queerfeministisissä piireissä, mutta silti tuo kaikki kuulostaa jotenkin "tutulta". Tunnen ihmisiä, jotka ovat syvemmällä noissa piireissä ja kiinnitin jo vuosia sitten huomiota, miten queer ja tietyt termit vilahtelevat puheessa ja tasaisin väliajoin pitää puhua normien paskomisesta yms. ikään kuin tettyä rituaalia toistaen. Ja miten vähän joka toinen on natsi. Kysyin kerran yhdeltä kaveriltani, että mitä tämä matalan kynnyksen natsittelu oikein on, miksei sitä termiä voi varata *oikeille* natseille, jotta se ei liudennu tarkoittamaan ihan mitä ja ketä tahansa. Sain niin refleksinomaisen natsinatsinatsi-vastauksen, että ei siitä voi päätellä oikein muuta, kuin että sana tuntuu kivalta suussa, vähän niin kuin vittu.

    "Näissä aktivistipiireissä “cisnaisena” olo oli jollain ääneenlausumattomalla tavalla halveksittua ja jotenkin ala-arvoista, ehkä hieman naurettavaa, noloa ja vanhanaikaista."

    Tämä on kyllä jännä. Itse asiassa olen vasta viime aikoina alkanut tiedostaa, miten feminismi on ikään kuin alkanut kääntyä täysin ylösalaisin. Feministit oksentavat omaa sukupuoltaan itsestään ulos. Tytöt pakenevat naiseutta hengen hädässä.

    Laulaja Alman kaksonenkaan ei halua olla naurettava, nolo ja vanhanaikainen. Onneksi T ja uudet pronominit ovat ratkaisu:

    https://www.is.fi/viihde/art-2000009739614.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään on aika kova uutispäivä: https://yle.fi/a/74-20042006

      Toimittajalta tulee hyviä kysymyksiä Vesikauriille tuossa haastattelussa, joka on äänitteenä jutun yhteydessä. Vesikauris puhuu "omista häveliäisyyksistä ylipääsemisestä" ja kulttuurinmuutoksesta. Sukupuolivähemmistöjen tunteet ovat Vesikauriin mielestä myös tärkeämpiä kuin romanien. Vesikauris myös epäsuorasti myöntää, että sukupuolivähemmistöjen pukuhuone- ja vessaongelma on enemmän päänsisäinen vähemmistöstressi kuin ulkoinen uhka. Kannattaa kuunnella tarkkaan. "Itsensä väärinsukupuolittaminen" on aikamoinen klassikko.

      Poista
    2. Aimmitä?? Romanit ja muslimit eivät olekaan riemuissaan unisex-vessoista? Ai että, koko kansan peakkaaminen on päivä päivältä lähempänä...vessakäynti vessakäynniltä. Hyvät sottaiset cismiehet, jatkakaa vaan roiskimista ympäriinsä unisex-vessoissa. Mitä kursailemattomammin kusette pitkin seiniä, sitä nopeammin tästä sekoilusta päästään. Antakaa mennä.

      Poista
    3. "sottaiset cismiehet"

      Somen kognitiivisessa dissonanssissa unisex-vessojen ainoa ongelma on sotkevat cissumiehet. Yksikään vihervassarinainen ei tunnusta kokevansa turvattomuutta tai kiusaantuneisuutta unisex-vessassa.

      Eivätkö transmaskuliinit ole oikeita miehiä, jos heiltä puuttuu tämä sotkutaipumus? Vai onko transmaskuliinilla ja cissumiehellä jotain muutakin eroa?

      Ja miksi täysin biosukupuolensa edustajalta näyttävä naarasmuusu ei muka voi käyttää oman sukupuolensa mukaisia intiimitiloja? Jos sukupuoli ahdistaa noin kovasti, niin ehkä invavessan käyttö on silloin perusteltua.

      Poista
    4. Transien ja muusujen logiikka tässä vessa-asiassa on kyllä täysin lyömätön ja aukoton. Minua ahdistaa oma kehoni ja sukupuoleni. Ratkaistaan tämä henkilökohtainen ongelmani niin, että väännetään kaikista maailman vessoista väkisin unisex, etten minä vain joudu väärinsukupuolittamaan itseäni menemällä epävalidoivaan binäärivessaan. Jos sottaiset cissumiehet sotkevat vessoissa, niin laitetaan heidät käytöskouluun opettelemaan sisäsiisteiksi. Kuinkahan moni cissumies lähtisi riemusta kiljahdellen johonkin Vesinauriin vetämään vessakouluun?

      On omituista, että kaikkien muiden, siis ihan koko muun väestön pitää pakotetusti kärsiä suurta epämukavuutta intiimitiloissa 0,00001 %:n pakkomielteisten neuroosien takia. En tiedä oikeasti ketään, joka ei inhoaisi unisex-vessoja. Viimeksi pari viikkoa sitten olin illanvietossa ravintolassa, jossa oli unisex-vessat. Aina, kun joku meidän porukastamme kävi vessassa, tuli hän takaisin puuskahtaen: "Mä inhoan unisex-vessoja!" (Porukassa oli sekä miehiä että naisia.) Itsekin kävin vessassa ja samaan aikaan siellä oli kanssani kolme naista (yksi nuori ja kaksi vanhempaa). Kaikki heistä näyttivät hyvin vaivautuneilta ja pälyilivät minua altakulmain.

      Jostain täysin käsittämättömästä syystä transit ja muusut ajattelevat, että ratkaisu heidän sukupuolipsykoosiinsa on pakottaa kaikki muut ihmiset käyttämään kanssaan sukupuolittamattomia intiimitiloja, jotta nämä muutamat psykoottiset eivät joudu kestämään itsensä väärinsukupuolittamisen ja epävalidoivan binäärivessan aiheuttamaa suurta tuskaa. Heidän maailmassaan binäärivessojen olemassaolo on suunnilleen holokaustiin verrattava murhenäytelmä, ja vaikka kaikki muut ihmiset yksissä tuumin ilmaisevat että sukupuolittamattomat saniteettitilat ovat ahdistavia (niin miehille kuin naisille), niin sukupuolineurootikot eivät piittaa siitä tuon taivaallista. Heidän maailmassaan on itsestäänselvää, että kaikki muut ihmiset lähtökohtaisesti haluavat osallistua heidän väsähtäneisiin sukupuolilarppailuihinsa. Mistä tällainen kosminen narsismi oikein kumpuaa?

      Eräs Twitterissä aktiivinen transaktivisti (MtF, jolla on mielestään itsestäänselvä oikeus käyttää naisten tiloja) oli yksi päivä twiitannut jotenkin näin: "Dear women. Either be OK with trans women in your bathrooms or find somewhere else to go. I'm done caring." Tubettaja Exulansic oli kommentoinut tuohon: "You'll just follow us and we both know it."

      Poista
    5. Jossain kouluissa on otettu unisex-vessat käyttöön. Olin itse opettajan tällaisessa koulussa. Tytöt jättivät usein vessakäynnin väliin tai siitä valitettiin kovasti. Tytöthän tarvitsevat vessaa joka tapauksessa enemmän kuin pojat ja etenkin murrosiässä sitä oman sukupuolen tilaa tarvittaisiin. Yksi tapaus oli, jossa pojat ottivat vessasta tytön käyttämän kuukautissuojan, pelleilivät sillä ja häpäisivät ennen heitä vessassa käyneen tytön.

      Poista
    6. Hirveästi puhutaan transien, muunsukupuolisten, genderspeshulien ja sukupuolettomien oikeudesta saada käyttää vessoja sukupuolikokemuksensa mukaisesti, koska heille on tuskallista ja epävalidoivaa mennä biosukupuolensa mukaiseen vessaan raastavan sukupuoliristiriidan vuoksi. Tämä on nyt tosiaan johtanut siihen, että kaikki pakotetaan pikkuhiljaa sietämään unisex-tilojen epämukavuutta, jotta genderspeshulien ei tarvitse ahdistua sekuntiakaan (koska heidän neuroosinsahan ovat kaikkien päänsärky). Mutta miksei kukaan puhu yleisesti ihmisten oikeudesta käyttää sellaista vessaa, joka ei ahdista? Missä on minun oikeuteni käyttää saniteettitiloja, joissa on vain toisia miehiä? Puhumattakaan naisista ja tytöistä, joiden tarve omaan miehettömään/pojattomaan tilaan on vielä paljon suurempi. Vessa on luonnon kutsun ja sen mukaisten konkreettisten toimintojen suorittamisen, ei validaation ja gendereuforian narkkaamisen paikka. Miksei meidän oikeudestamme enää välitä kukaan? Kuka tässä hommassa vetelee taustalla naruista? Onko tarkoituskin aiheuttaa tällä sekoilulla niin paljon kaaosta kuin vain ikinä ehditään?

      Joissain paikoissa ”hätäratkaisuna” genderspeshulien neurooseihin on roudattu poikien vessaan tamponiroskiksia, ettei transpoikien tarvitse ahdistua tamponin vaihtamisesta epävalidoivassa tyttöjen vessassa. Tämähän on johtanut juurikin kuvaamasi kaltaiseen rienaavaan käytökseen, pojat kun eivät tunnetusti tyttöjen herkkiin asioihin kovin hienotunteisesti suhtaudu. Itseäni mietityttää, mitä validaatiota ja gendereuforiaa transidentiteetin omaksunut ahdistunut nuori nainen voi saada siitä, että räplää tamponien kanssa poikien vessassa. Tutkimattomat ovat genderspeshulien tiet. On ihan outoa, että kaikki pakotetaan elämään genderspeshulin fantasiassa.

      Kun kolmansista tiloista puhutaan, niin lähes poikkeuksetta transit marisevat niistäkin. Nehän ovat transien segregaatiota ja ulossulkemista jne. Jos sitten taas kaikki naisten ja tyttöjen tilat kokonaan lakkautetaan, niin minne transidentifioituvat AGP-miehet sen jälkeen tunkisivat validoitumaan ja saamaan kiksejä naisten epämukavuudesta? Tässä asiassa ei kuitenkaan tulla pääsemään transeja tyydyttävään lopputulokseen milloinkaan, koska aina he kuitenkin valittavat ja marisevat. Jos käy sotaa todellisuutta vastaan, ei koskaan pääse tyydyttävään lopputulokseen, koska todellisuus kuitenkin aina voittaa.

      Poista
  3. Semmoinenkin kulma tähän, että kun huomaa olevansa kultissa, niin ensimmäinen askel ulos päin on juuri haukkua kultti mielessään maan rakoon. Seuraava askel on katsoa omaan sisimpään, mikä siellä veti itseä niihin piireihin. Mitä siitä sai? Usein sai hyväksyntää, uuden perheen, ymmärrystäkin (kunhan pysyi rajojen sisällä). Miten täyttää sen tyhjyyden nyt, kun on poistunut kultista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Miten täyttää sen tyhjyyden nyt, kun on poistunut kultista?"

      Tämä on mielenkiintoinen ja olennainen kysymys. Kultista tai lahkosta lähteminen ei tapahdu yhdessä yössä, koska pelissä on usein niin paljon: kaikki keskeiset kaverisuhteet, sosiaaliset piirit, yhteinen jaettu ajatusmaailma, tunne siitä että kuuluu joukkoon (mikä on yksi ihmisen perustarpeista) ja niin edespäin. Myös sunk cost fallacy voi vaikeuttaa joillakuilla lähtemistä tai jopa olla este lähtemiselle, jos kuvioon liittyy taloudellisia investointeja (kuten esim. pyramidihuijaustapauksissa, jotka ovat eräänlainen kultin muoto nekin). Kun sitten lopulta onnistuu ravistautumaan vahingoittavasta kultista/lahkosta irti, niin olisi hyvä olla valmiina jokin uusi kiinnekohta, mutta ei niin, että siirtyy kultista seuraavaan kulttiin (mikä voi joskus tuntua houkuttelevalta, koska haluaa takaisin sen saman tunteen yhteenkuuluvuudesta muiden kanssa; tosin useimmat varmaan ovat tässä vaiheessa jo tajunneet, että siinäkin asiassa oli kyse vain vallankäytöstä).

      Siinä irtautumisen jälkeisessä välivaiheessa kannattaa hyvin tarkasti miettiä ja reflektoida itsekseen sitä, mikä on alun perin ajanut noihin vahingollisiin piireihin ja miten kesti niin kauan ymmärtää se vahingollisuus. Mitä muita tarpeita kuin noita perustarpeita se kultti täytti? Monet syyttelevät itseään ja tuntevat häpeää tilanteestaan, mutta se taas ei johda yhtään mihinkään, eli kaikki turhat häpeän tunteet pois! Kultit ja lahkot toimivat nerokkaasti juuri siinä mielessä, että ne pelaavat ihmisen psyykkisillä perustarpeilla, kuten hyväksytyksi tulemisen tarpeella, osaksi suurempaa joukkoa kuulumisen tarpeella, egon hyväilemisellä (rakkauspommitus jne.) ja muulla vastaavalla. Henkisesti vahvempikin ihminen huumaantuu sellaisesta kohtelusta ja tulee herkästi imaistuksi osaksi kulttia tai lahkoa, jos siellä vain osataan painella oikeita nappuloita.

      Olen seurannut vierestä, miten esimerkiksi eräs entinen tuttavani imautui erään Suomessakin toimivan uskonnollisen lahkon toimintaan ja selitteli minulle vaaleanpunainen utu silmissään: "Kun mä kävin siellä kokouksissa, niin kaikki oli mulle siellä aivan ihania ja otti mut niin hyvin vastaan! Mä mietin koko ajan vaan että miten ne voi olla niin viisaita ja ihania. Mulla oli niin hyväksytty olo siellä." Minulla hälytyskellot kilisivät, mutta en viitsinyt sanoa hänelle mitään, koska jos on jo saavuttanut tuon hurmaantuneisuuden tilan, niin siinä ei mikään järkipuhe auta, se päin vastoin saattaa vahventaa sitä toisen kokemusta Perimmäisen Totuuden löytämisestä. Ja toki aikuinen ihminen tekee viime kädessä itse omat valintansa näissäkin asioissa.

      Mutta mitäs sitten, kun kultista/lahkosta on irtauduttu ja jatketaan elämää? Siihen ei ole mitään yksiselitteistä vastausta ihan jo siksikin, että jokaisella on ihan omat mielenkiinnonkohteensa ja sosiaaliset tarpeensa. Jos kultin toiminta on ollut todella vahingoittavaa, niin olisi tärkeää yrittää hakeutua ammattiavun piiriin käsittelemään mahdollisia traumoja. Olisi tärkeää myös löytää uudet sosiaaliset yhteisöt kiinnekohdaksi, mutta ei sellaisista paikoista, joissa sosiaaliseen yhteisöön liittyminen on kiinni tietyistä ehdoista, jotka täytyy allekirjoittaa. Genderpiireihinhän pääsee, kun allekirjoittaa sukupuolen moninaisuus -ideologian ja käy initiaatioriittinä leikkauttamassa vähintään tissit pois. Pääsee niihin toki matalammallakin kynnyksellä, mutta meininki on sitten juurikin tässä vieraskynätekstissä kuvatun kaltaista. Tervehenkiset yhteisöt eivät toimi niin, että niihin pääsemiseen liittyy ehtoja, loputon määrä kirjoittamattomia sääntöjä ja vaade allekirjoittaa jokin vallitseva ajatusmaailma/ideologia.

      Olisi mielenkiintoista kuulla muilta samantyyppistä kokeneilta: miten te jatkoitte elämää kultista/lahkosta irtautumisen jälkeen? Minne te menitte, mistä löysitte uudet sosiaaliset piirit? Minne elämä teitä kuljetti?

      Poista
  4. Uskonnoista puheen ollen, myös evankelis-luterilainen kirkko on ottanut sukupuolisensitiivisyyden ohjelmaansa: https://evl.fi/plus/seurakuntaelama/kasvatus/sukupuoli-ja-seksuaalisuus/sukupuolisensitiivisyys.

    Sitä kuulemma sovelletaan rippileireillä. Itse erosin kirkosta vuonna 2006 siksi, etten hyväksynyt kirkon kannanottoja, joiden mukaan homoseksuaalien ei pitäisi saada hankkia lapsia. Nyt olen tyytyväinen, etten kuulu kirkkoon. Oliko jossain kohtaa vaihe, jossa kirkko hyväksyi homoseksuaalit, muttei kuitenkaan ollut sukupuolisekoilussa mukana? Se vaihe meni ainakin minulta ohi. Tulee muuten mieleen gnostilaisuus, kristinuskon oppi, jonka mukaan ihminen voi syntyä väärään sukupuoleen.

    Eikö tätä pääse enää pakoon mihinkään? Onko yhteiskunnassa enää yhtään instituutiota, joka ei ole tässä mukana? Ortodoksinen kirkko? Puolustusvoimat? Ja kun sitten on niin, että konservatiivikristityt ovat myös perinteisellä tavalla homofobisia. Suo siellä, vetelä täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Eikö tätä pääse enää pakoon mihinkään? Onko yhteiskunnassa enää yhtään instituutiota, joka ei ole tässä mukana? Ortodoksinen kirkko? Puolustusvoimat?"

      Puolustusvoimat on sukupuolisekoilussa täysillä mukana (onko heillä muutakaan vaihtoehtoa?). Viimeksi tänään asiaan tuli vahvistus, kun Iltalehti julkaisi artikkelin (edellisen postauksen kommenteissa jo mainitusta) Noel Longasta, joka juridisen sukupuolen mieheksi vaihdettuaan sai kuukauden sisällä kutsun armeijan kutsuntoihin.

      Ote artikkelista:

      "Puolustusvoimat: Näin menetellään

      MTV kysyi asiasta myös Puolustusvoimilta, jotka vastasivat sukupuolensa korjanneisiin henkilöihin liittyen näin:

      – Ennen 30 ikävuotta mieheksi muuttuneet: kun henkilön sukupuolen vaihdos on vahvistettu 18 ja 29 ikävuoden välillä, tulee henkilölle asevelvollisuuden lisäksi varusmiespalvelusvelvollisuus. Henkilön tiedot tulevat asevelvollisrekisteriin väestörekisteristä. Aluetoimisto kutsuu tai määrää hänet aluetoimiston järjestämään tarkastukseen, jossa hänen palveluskelpoisuutensa arvioidaan ja tehdään sen mukaiset päätökset. Edelleen esimerkiksi siviilipalvelukseen hakeutuminen on henkilölle mahdollista samoin edellytyksin kuin muillekin miehille."


      Eli puolustusvoimien käsitys sukupuolesta on nykyisten poliittisten linjausten mukainen: nainen "muuttuu mieheksi" juridista sukupuolta vaihtamalla ja on siten siitä päivästä lähtien asevelvollinen (mikäli on alle 30-vuotias), ja juridinen mies voi halutessaan hakeutua suorittamaan siviilipalveluksen kuten "muutkin miehet". Että semmoista.

      Tuleekohan se näille nuorille juridista sukupuolta mieheksi vaihtaville naisille kovinkin ikävänä yllätyksenä, että mieheyteen kuuluu muutakin kuin mukavia etuja ja letkeää äijäilyä, kuten esim. armeijan tapaisia velvollisuuksia? Mieheyteen kuuluu muitakin sellaisia puolia, joita naiseuteen ei kuulu, eivätkä ne kaikki ole kivoja. Olen päätellyt useiden transidentifioituvien naisten puheista, että monet mieheyteen liittyvät asiat tulivat heille voimakkuudessaan yllätyksenä ja että kestää kauan totutella siihen uuteen rooliin, koska poikien sosiaalistaminen miehiksi on monin tavoin paljon brutaalimpaa kuin tyttöjen sosiaalistaminen naisiksi. Jos on sosiaalistettu tytöstä naiseksi, kaikki mieheksi sosiaalistamisen kokemus puuttuu ja se täytyy sitten erikseen myöhemmin itse opetella, mikä voi olla varsin jäätävä työmaa kynnettäväksi.

      Poista
    2. Tuosta evankelis-luterilaisen kirkon muotoilusta ainakin minä luen yritystä kumartaa kahteen suuntaan. Siinä puhutaan oman sukupuolen "kokemisesta" ja sen "katsomisesta" jonkinlaiseksi. Ja: "Sukupuolisensitiivisyydessä ei ole kyse sukupuolierojen häivyttämisestä, kieltämisestä tai pyrkimisestä sellaiseen neutraliteettiin, jossa sukupuolella ei olisi mitään merkitystä."

      Tuo on tuollaista vähän ympäripyöreää jaarittelua, jossa kuitenkin vihjataan, että sukupuolta ei kokonaan kielletä tai määritellä täysin uusiksi. Riippuu varmaan sitten kirkon työntekijöiden henkilökohtaisen genderuskovaisuuden tasosta, että mitä sukupuolisensitiivisyys sitten käytännössä merkitsee jossain riparilla.

      Miten genderideologian laita muuten on protu-leireillä, onko haivaintoja? Onko uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton protu-skene jo saanut gendertartunnan?

      Poista
    3. "Tuleekohan se näille nuorille juridista sukupuolta mieheksi vaihtaville naisille kovinkin ikävänä yllätyksenä, että mieheyteen kuuluu muutakin kuin mukavia etuja ja letkeää äijäilyä, kuten esim. armeijan tapaisia velvollisuuksia?"

      Hmm. Voisin kyllä lyödä vaikka mistä vetoa, että 99,9% asevelvollisista transmiehistä hakeutuu sivariin. Sivarissa pääsee töihin kirjastoon ja siellä voi vaivihkaa hävittää genderkriittistä kirjallisuutta sielun kyllyydestä.

      Eiköhän ne vapaaehtoisesti armeijaan hakevat naiset ole kuitenkin parempaa sotilasainesta.

      Eikö muuten ainakin teoriassa voisi käydä niin, että poika vaihtaa heti 18 täytettyään juridisen sukupuolensa naiseksi ja hakee sitten naisena vapaaehtoiseen asepalvelukseen?

      Poista
    4. "Sukupuolisensitiivisyydessä ei ole kyse sukupuolierojen häivyttämisestä, kieltämisestä tai pyrkimisestä sellaiseen neutraliteettiin, jossa sukupuolella ei olisi mitään merkitystä. Sukupuolisensitiivisyydessä ymmärretään ja huomioidaan sukupuolen moninaisuus ja tarjotaan lapsille ja nuorille tila löytää omanlainen tapa olla oma itsensä."

      Sukupuolisensitiivisyydessä sen ideologisessa nykymerkityksessä on nimenomaan kyse yrityksestä häivyttää ja kieltää sukupuolierot ja pyrkiä johonkin hämärään neutraliteettiin ja tasa-arvon utopiaan, jossa sukupuolella (mukamas) ei ole mitään merkitystä. Intersektionalistit pyrkivät tähän tarunhohtoiseen päämäärään yrittämällä kieltää kokonaan sukupuolten erot biologiaa myöten, mikä on vähän sama asia kuin yritettäisiin poistaa rasismi väittämällä, ettei ihonvärejä ole olemassa ja ihonväri on tunne ja ihmisen itsensä määritettävissä.

      On aivan turhanpäiväistä jankuttaa joka paikassa tuota samaa "tässä ei nyt ole tarkoitus sitä ja tätä" -diipadaapaa, kun kaikki jäljet johtavat sylttytehtaalle nimeltä Seta, joka sanelee nykyään yhteiskunnassa sen, mitä sukupuoli on ja miten siitä tulee ajatella ja puhua. Nämä eri instanssien sensitiivisyysselitykset on kaikki suoraan kopioitu hiukan uudelleenmuotoiltuna jostain THL:n tms. sivuilta, jonne ne taas ovat päätyneet Setan aktiivitoimijoiden kautta. Lakatkaa nyt vittu soikoon luulemasta, että Seta on Suomessa jokin sukupuoliasioiden ylin auktoriteetti ja asiantuntija. On aivan turhaa ensin väittää, ettei tässä kukaan ole kieltämässä tyttöjen ja poikien olemassaoloa, kun seuraavassa hengenvedossa todetaan jotain sellaista kuin "osa ihmisistä katsoo olevansa selvästi naisia tai miehiä, osa kokee olevansa molempia, osa kenties hiukan molempia ja osan kokemus ei mahdu näihin kahteen sukupuoleen lainkaan". Joo joo, osa ihmisistä on sitä ja osa tätä ja jokainen on yksilöllinen ja jokaisen kokemus ainutlaatuinen. Kenelle se on mikään uutinen, että ihmiset kokevat asioita eri tavalla? Lopettakaa tuo kaasuvalottaminen ja ihmisten hämmentäminen sisäisesti ristiriitaisilla paskapuheilla, kun se ideologia kuitenkin paistaa kaikesta koko ajan läpi.

      En ymmärrä, miksi tämä ainainen sukupuolijankutus pitää sotkea ihan joka ikiseen asiaan. Kaikkea pitää yhteiskunnassa tarkastella Setan sukupuolioppien läpi ja olla koko ajan korostetun tietoinen asiasta kuitenkin samalla esittäen, ettei asialla ole merkitystä, tässä vain tuetaan jokaisen yksilöllistä kehitystä. Ihmiset, joilla ei ole asioista parempaa tietoa ja jotka luottavat Setan auktoriteettiasemaan, pyritään hiljaa hivuttamalla omaksumaan nuo modernit sukupuoliopit, työnnellään vähän sieltä ja vähän täältä, kunnes kaikki ovat aivopeseytyneet ja toistelevat noita Setan dogmeja. Kun sitten joku älähtää, että en minä mukaudu näihin sukupuolioppeihin ja koe niitä omikseni, niin kaikki pöyristyvät ja järkyttyvät sydänjuuriaan myöten. Olen itse todistanut tällaisia tilanteita vierestä. Vallitsevan totuuden kyseenalaistaja saa aina vihat niskoilleen ja muut vieroksumaan itseään. Menkääpä jossain Setan aivopesukoulutuksessa edes inahtamaan mitään kriittistä tai kyseenalaistamaan mitään piirunkaan vertaa. Watch the shitstorm unfold.

      Tavallaanhan tuo ajatus sukupuolten merkityksen häivyttämisestä sinänsä on ihan kaunis: ei ole tyttöjen ja poikien leikkejä, tyttö voi esittää Joosefia ja poika voi esittää Mariaa jne. Sehän on ihannetilanne, ettei sukupuoli rajoita kenenkään tekemistä ja olemista sinänsä. Mutta Setan maailmassa kyse ei ole roolien väljentämistä vaan nimenomaan aivopesusta siihen ajatteluun, että jos joku toimii biosukupuolelleen epätyypillisesti ja normien vastaisesti, hän saattaakin olla joku väärään kehoon harhaillut trans tai muusu. Sukupuolen moninaisuus on Setan maailmassa sitä, että jos ihminen on jotenkin epätyypillinen ja poikkeava, hänessä on jotain vikaa ja hänet pitää "korjata". Minua nuo eheyttäjät eivät huijaa.

      (Totta kai tuon sivun lopussa on myös linkki Setan sateenkaarisanastoon, kuinkas muutenkaan.)

      Poista
  5. Pakko vähän mainostaa:

    Uudessa Se pyörii sittenkin -blogissa on paljon uusia tekstejä, kannattaa käydä lukemassa! Tekstit ovat tiiviimpiä kuin nämä minun blogini kilometripostaukset. :)

    Lisäsin myös blogin sivumarginaaliin linkkilistan muihin genderkriittisiin blogeihin. Siinä on nyt kymmenen tietämääni blogia. Jos joku teistä tietää muita genderkriittisiä blogeja tai jollain itsellään on oma sellainen, niin käy vinkkaamassa täällä! Lisään sen listaan.

    VastaaPoista
  6. Kaltiala ja ideologiaan hurahtanut psykiatrian erikoislääkäri Kärnä näkemyksineen Iltalehdessä:

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d0df88c5-b1ad-48bc-90d4-a15e29b5f9fc

    VastaaPoista
  7. https://yle.fi/a/74-20042479

    Käsitinkö nyt oikein että Quinn on biologinen nainen, joka pelaa naisten futista, mutta on kuitenkin trans? Ja tämä kaikki on jotenkin niin ihmeellistä (ja tyyppi on toki aivan ihana)?

    En ymmärrä. Auttakaa, pyydän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autan. Quinn on "myrkkyä vastustajien hyökkäyksille", koska hmm. Koska ketään ei kiinnosta pelaako naisten joukkueessa joku nimensä ja pronomininsa vaihtanut biologinen nainen?

      Kyllä meillä transfoobikoilla on taas luu kurkussa.

      Poista
    2. Mitenkähän tämä they/them mahtaisi pärjätä miesten sarjoissa? Vaikuttaisiko sukupuoli sittenkin.

      Poista
    3. Kiitos tämän vieraskynän kirjoittajalle todella syväluotaavasta ja rehellisestä tekstistä, joka tuo hyvin esille queerfeminismin kulttimaisuutta. Kiitos myös Laventeliveikkoselle mainostamisesta! Nyt, kun ilmiöstä uutisoidaan paljon, olisi hyvä mahdollisimman monen löytää kriittisesti siihen suhtautuvaa materiaalia suomeksikin. Suunnitelmissani on julkaista lukupäiväkirjoja muutamista kansainvälisistä teoksista, kuten Joycen ja Shierin kirjoista. Riittakerttu Kaltialahan on itse asiassa jonkinlainen kansainvälinen julkkis näissä piireissä, ja "Suomen mallia" pidetään järkevämpänä (vaikkei sekään aukoton ole) kuin "gender affirming care" -mallia.

      Mitä näihin identiteetteihin ja määrittelyihin tulee, jonkun pitäisi keksiä uskontojen lentävää spaghettihirviötä vastaava parodiailmiö sukupuolille. Miten olisi vaikka totaalisukupuoliset? Totaalisukupuoliset eivät koe olevansa binäärin päissä eikä spektrillä, vaan heidän sukupuolensa on koko ajan yhtä aikaa joka kohdassa spektriä. On myös kvanttitotaalisukupuolisia, joiden sukupuoli on paitsi koko ajan joka kohdassa spektriä myös koko ajan sen ulkopuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että he voivat mennä kaikkien sukupuolten tiloihin ja sarjoihin ja samaan aikaan olla niiden kaikkien ulkopuolella. Näin ollen he kokevat itsensä ulkopuolisiksi silloinkin, kun ovat sisäpuolella. Heitä syrjitään sekä silloin, kun heidät otetaan mukaan että myös silloin, kun heitä ei oteta mukaan. Niinpä he ovat uhrihierarkiassa alimpana ja heidän kokemuksensa on todempi kuin keidenkään muiden.

      Poista
    4. https://torontosun.com/news/local-news/warmington-female-rugby-players-complain-trans-opponent-hits-too-hard

      Poista
    5. Joku kirjoittaa tuon Toronto Sunin jutun kommenteissa:

      "This article is absolutely disgusting. How dare the Toronto Sun post the name and information of this woman without her consent and protect the woman who is complaining about being hit too hard in a full contact sport. What gives you the right to publicly post such information - this is a human rights violation. The trans woman did not consent to be outed so publicly and shamed in this way. Absolutely despicable and a retraction and apology to the woman AND the entire LGBTQ2S+ community is required. Unbelievable."

      Jutussa tuotiin esille, transpelaaja on muiden mielestä mukava ja ettei häntä vastaan ole muilla pelaajilla mitään ihmisenä. Ainoastaan vaara pelitilanteissa ja epäreilu etu kentällä olivat ongelmia. Olisipa tuo kommentti parodiaa, vaan ei taida olla.

      Poista
    6. Tuohon lehtijuttuun liittyen...

      Onko se kuinka julmaa, saati "väärin" tavallaan toivoa, että nämä ihmiset - erityisesti naiset - jotka ovat niin valmiita, sekä innokkaita antamaan oikeutensa ja vapautensa pois - kaikella todennäköisyydellä, näkyviä todisteita vastaan on vaikea taistella - misogyynisiä, narsistisia autogynefiilejä suojellakseen, todella saavat sen haluamansa maailman, jossa naisilla ei olisi kerrassaan mitään - ei oikeuksia, ei vapauksia, ei omaa tilaa, ei omaa sukupuolta, ei kerrassaan mitään - ja ainoa taho, jolle he voisivat asiasta itkeä ja valittaa, olisivat naiset, jotka olisivat joko a) apaattisia/tahdottomia muodostamaan mielipiteitä asiasta, kannattajia tai pelokkaiksi lyötyjä b) miehiä, jotka yrittivät taistella vastaan sekä puhua järkeä, mutta hävittyään totesivat, että "pitäkää tunkkinne ja hävetkää!", tai c) nämä narsistiset, misogyyniset autogynefiilit, jotka eivät takuuvarmasti anna takaisin kerrassaan mitään, minkä naiset heille niin auliisti ojensivat?

      Ehkä olen jo asiaa kolme vuotta seurattuani kyynistynyt, mutta itse toivoisin herääväni kyseiseen maailmaan - sillä erotuksella, että ns. maalaisjärjen kansalaiset perustaisivat oman yhteiskuntansa - ja nauraisin aidan toiselle puolen niille, jotka myivät kaiken ilmaiseksi pois taholle, joka lyö heitä kovempaa ja kovempaa, kiittämisen sijaan.

      Poista
    7. Olen pyöritellyt mielessäni tilanteen yhtäläisyyksiä Atwoodin Handmaid's Taleen. Kommentissasi kuvaamasi asiaintila muistuttaa mielestäni sitä kehikkoa, jossa Atwoodin kuvaama äärimisogyyninen totalitarismi syntyy. Kirjassa ja siitä tehdyssä sarjassa feministien lavastetaan tehneen terrori-iskuja päiväkoteihin, minkä myötä säädetään lopulliset naisilta oikeudet vievät lait. Kun ajattelee terffejä kohtaan suunnattua retoriikkaa ja väkivalta, ei tuo pelottavaa kyllä ole kaukaa haettu skenaario tulevaisuudessa. Ei siis suoraan tuolla tavalla, mutta jollain vastaavalla.

      Samoin naiseuden typistäminen kohdullisuuden tapaisiin käsitteisiin itsessään tuottaa dystooppisen tilanteen, jossa naisten tehtäväksi jää lisääntymiselimillään palveleminen. Mainitsemasi a, b ja c -väestöryhmät aikaansaavat toimiessaan kuvaamillasi tavoilla kehityksen, joka vie jatkuvasti naisten kannalta synkempään tilanteeseen.

      En haluaisi ryhtyä toivomaan sitä, että pahin toteutuisi, vaan kyllä haluaisin useampien heräävän. Miehenä ajattelisin, että naisten kannattaisi pitää rajoistaan kiinni ja sanoa "ei" miehille, jotka yrittävät tunkea naisten oikeuksia puolustaviin instituutioihin. Toisaalta miehiä tarvitaan tukemaan naisia, mutta jotenkin pitäisi säilyttää se feminismin määritteleminen naisilla. Noiden instituutioiden kaappaamisen myötä feminismi on saatu valjastettua itselleen vahingollisten päämäärien palvelemiseen.

      Mitä taas miesten suhtautumiseen tulee, niin isoimmalle osille miehistä feminismi näyttäytyy yhtenä, epämääräisenä kokonaisuutena. Monet miehet ihmettelevät, miksi sukupuolella on joskus väliä ja joskus ei, ja se johtunee siitä, ettei feminismin suuntauksia osata erottaa toisistaan. En itsekään vielä vähän aikaa sitten osannut niitä erottaa ja nykyinen sukupuolidiskurssi sait minut vähäksi aikaa suuttumaan koko feminismiin. Minusta alkoi tuntua, että se on yhtä aikaa sekä misogyyninen että misandristinen ja siten lopulta misantrooppinen liike. Olen pahoillani, mutta en tosiaan vielä silloin ollut tutustunut syvemmin siihen, mistä kaikessa on kysymys.

      Kun hahmotan käsityksen kahdesta sukupuolesta oikean feminismin perustana, niin jo vain kaikki näyttäytyy taas loogiselta ja selvältä. Vaan kun tällaista puhuu joillekin saattavat he jopa sanoa, että "loogisuus on miesten patriarkaalista sortoa tuottava tapa ajatella". Niinpä, nämä feministinaiset ovat itse sitä mieltä, että naiset eivät ole loogisia. Aargh! Siinä vaiheessa useimmat miehet saattavat juuri sanoa, että pitäkää tunkkinne.

      Poista
    8. Mulle hoivaamistarpeen parempi ymmärtäminen oli keskeinen askel ulos naisia polkevasta intersektionaalisesta aktivismista.

      Sukupuolten välillä on isoissa joukoissa psykososiaalisia eroja, jotka eivät ole vain oppimisen tulosta. Naisille on luontevampaa pyrkiä ymmärtämään muita ja väistämään konflikteja, ja naisten välinen kulttuuri perustuu paljolti tähän. Empatia on samalla vahva normi, joka näkyy vahvasti nykyisessä feminismissäkin. Rajojen pitäminen pitää erikseen opetella (tai oppia mallista), tätä rajojen pitämisen opettelua feminismi ennen oli.

      Nyt naisten hoivaamisvietti ja -normi on valjastettu "vähemmistöjen" tarpeisiin. Intersektionaalinen feministiliittolainen on kuin renttumiestään hoivaava heterovaimo, joka uhraa oman elämänsä toisten tarpeiden palvelemiseen.

      Poista
    9. Anonyymi klo 9.02, tuo on erinomaisen hyvin sanottu. Samantyyppisestä syystä minua ärsyttää miehenä se, että intersektionalistisessa feminismissä on ruvettu puhumaan miesten emansipaatiosta esimerkiksi niin, että miehiä käsketään olemaan tunteellisempia. Kun naispuolinen henkilö feminismin viitekehyksessä rummuttaa tällaista, tulee juuri se hoivaamisvaikutelma. Naisten ei mielestäni tarvitse sälyttää itselleen meidän miesten pelastamista itseltämme, sikäli kun meidän nyt täytyy mistään pelastautua. Ei miesten tule sanelle naisille, millaisia naisten pitää olla, eikä naisten miehille, millaisia miesten pitää olla, vaan kyllä kaikki voivat yksilöinä olla sellaisia kuin ovat, kunhan eivät riko toisten rajoja tai tee muuta väärää toisille. Emme tarvitse kieltä ja liikennemerkkejä myöten tapahtuvaa kulttuurivallankumousta vaan sitä, että ihmiset vain noudattavat sääntöjä ja tarpeellisia rajoja.

      PS. Urheiluun liittyen tässäkin tulee esille, miten "ihmisoikeusaktivisti" ei kykene vastaamaan selkeisiin kysymyksiin:
      https://www.youtube.com/watch?v=zuO87sfqaH8

      Poista
  8. En nyt jaksa etsiä, joten kysyn...

    Onkohan täällä blogissa vielä puitu sitä, miksi jotkut transmiehet haluavat päätyä raskaaksi, kun sen luulisi olevan - kuukautisten ohella - yksi niistä isoimmista asioista, joista transition kautta haluaisi päästä eroon?

    Vähän omaa taustaa itsestäni. Minulla on n. 15 vuoden taustaa syömishäiriöistä - anoreksia - ja pitkä tarina pähkinänkuoressa; kaikki, mikä laukaisi sen syvälle juurtuneen itseinhon kehoa tai peilikuvaa kohtaan, olivat ne sitten vaatteita, aktiviteetteja, ruokia tai jopa ruumiintoimintoja, olivat pysyvästi kiellettyjen listalla. Pelkkä ajatuskin täydestä vatsasta tuotti kauhua. Kuukautisten poisjääminen oli voitto, koska menkat kerää rasvaa - mukamas. Lintsasin koko peruskoulun mahdollisimman monta liikkatuntia, etten joutuisi näyttämään vääristynyttä kehoani kenellekään, mikäli kylkiluuni eivät erottuneet tarpeeksi selvästi ihon lävitse.

    Siksipä nyt ihmettelenkin... Jos transmiesten tavoite on näyttää miehiltä, elää miehinä ja ylipäänsä, mieltää ja kutsua itseään miehinä, niin miten ihmeessä raskaus sopii tähän yhtälöön? Luulisi nyt, että 9 kk. raskaus, synnytys, yms. tuottaisi niin sietämätöntä sukupuolidysforiaa ettei sen kanssa hengissä selviäisi, mutta ei - miehetkin voivat päätyä raskaaksi, eikä raskaus ole yksinomaan naisille varattu biologinen ilmiö, vissiin!

    Väkisinkin sitä pelkää näitten ihmisten puolesta, että transitioituivatko he varmasti oikeista syistä? Sen perusteella, mitä olen itse kuunnellut ns. tolkun transmiehiä (Offensive Tranny ja Buck Angel, mm.) niin rohkenisin väittää, että pieleen meni, ja diagnoosi oli väärä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!

      Transmiesten raskautumista ja perheenperustamishaaveita on käsitelty ainakin tekstissä Transaktivismin paradoksit (osa 2): "Minut pakotetaan olemaan trans!". Kyseisessä blogikirjoituksessa aihetta käsitellään suomalaisen transmiehen ja transaktivisti Kasper Kivistön kautta.

      Poista
    2. Imettävät miehethän ovat jo valitettavasti totta:
      https://www.youtube.com/watch?v=PS9ZlQPEYc8

      Siinä ei tosiaan lapsen oikeus paljoa paina transidentifioituvan miehen "oikeuksien" rinnalla.

      Poista
  9. Eikö nämä outolinnut nyt voisi harrastaa niitä omia leikkejään ihan vain omassa keskuudessaan suljettujen ovien takana ilman että pitää hieroa omaa poikkeavuuttaan toisten naamaan?

    Vai onko poikkeavuuden hierominen normaalien naamaan niille tässä touhussa se juttu?

    VastaaPoista
  10. https://www.youtube.com/watch?v=h4w8h4G01Ao

    Tämä essee heijasteli paljon sitä samaa asiaa, mitä olen täältä blogista jo kauan sitten oppinut.

    Senkin olen oppinut, ettei näistä asioista - intersektionaalisesta feminististä, uhrihierarkiasta, transkultista, Setan sekä Pride-liikkeen homofobiasta, lasten sukupuolileikkauksista, uudesta translaista, tai ylipäänsä mistään, mikä tavalla tai toisella liittyy esim. naisten oikeuksiin - sovi ulkopuolisten kesken puhua. Ei siksi, etteikö se olisi turvallista, vaan koska se on täysin turhaa.

    Useimmat ihmiset tuolla eivät tiedä yhtikäs mitään mistään tästä, mitä heidän ympärillään tapahtuu. He eivät joko välitä tietää, tai he eivät halua tietää. He luulevat ihan aidosti, että kaikki se, mitä tapahtuu, on vääjäämätöntä edistystä kohti parempaa, ihmisoikeusasialiike parhaimmillaan, ja jokainen, joka haastaa tai kritisoi kyseistä aatetta, on varmasti joko persu, tai muuten vaan inhottava ihminen (jostain kumman syystä, nimenomaan poliittinen suuntaus nousee hyvin usein lyömäaseen tavoin esille). Näistä asioista on todella vaikea puhua sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät ole kunnolla paneutuneet asioihin, sillä ulkopuolisen korviin, tämä kaikki kuulostaa niin sekopäisen skitso-psykoottiselta, että ensireaktio on joko kieltää jyrkästi, tai torjua vitsinä - eihän tällaista voi missään oikeasti tapahtua, ja jos tapahtuu, niin se on ihan varmasti vaan joku yksittäistapaus! Vähän vaikeaahan tätä on ulkopuolisen silmin tarkastella... miten rakkautta, tasa-arvoa sekä suvaitsevaisuutta ylistävä asialiike muka voi olla sisimmältään (aktivismitasolla) näin sairas?! Eihän minulle näin koskaan asiasta opetettu! Priden piti olla hyvä ja kaunis juttu! Translapset on pidettävä elossa, ja homot saa imeä sitä pillua... eikun siis, hei...!

    "Ole nyt jo hiljaa! Ei ketään kiinnosta kuulla ja tuo transfobia on todella noloa!"

    Olen jo melkein luopunut kokonaan toivosta, että saisin koskaan puhua näistä asioista vapaasti, saati suoraan joko ystäväpiirissäni, tai edes perheelleni. Joko ketään ei kiinnosta kuulla, tai sitten pakkomielle on olla kiltti, ja olla kyseenalaistamatta sitä, mitä on muualta kuullut tai Setan sivuilta itse lukenut - kultin pyhä raamattu ja oppikirja. Enkä todella myöskään usko, että kukaan todella nousee tätä paskamyllyä vastaan. Kuka hullu siihen muka ryhtyisi?! Jos näiden ihmisten kanssa ei pysty keskustelemaan, väittelemään, neuvottelemaan tai järkeilemään, niin mitä heille sitten pitäisi oikein tehdä?! Vangita, lahdata, vai astua sivuun ja ihmetellä vierestä, että mitä nyt seuraavaksi tapahtuu?

    Väsyttää ihan tosissaan jo koko maailma... Melkein toivoisin olevani vain yksi tietämättömistä.

    VastaaPoista
  11. Britannian työväenpuolueen pj Keir Starmer on sanonut, että "a woman is an adult human female". Ja että gender self-ID ei ole oikea suunta. (Siis sama Starmer, joka aiemmin väitti, että on väärin sanoa, että vain naisilla on kohdunkaula.) The tide is turning!
    https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/keir-starmer-labour-woman-anneliese-dodds-b2382675.html

    VastaaPoista
  12. Transpolilla ollaan onneksi tiukkoina:

    Sukupuoltaan korjaavien määrä 20-kertaistunut arvioidusta – korjausprosessi kestää resurssipulan takia vuosia: "Sinut laitetaan todistamaan itsesi uudestaan ja uudestaan"

    "Potilasturvallisuuden, henkilöstön jaksamisen ja laadukkaan työn näkökulmasta ongelmana voidaan pitää myös tutkimusyksikköön kohdistuvia ennakkoluuloja, jotka saattavat joidenkin potilaiden kanssa vaikeuttaa luottamuksellisen yhteistyön rakentamista. ”Portinvartija”-rooli on vanhentunut käsite, joka viittaa vastakkainasetteluun tutkivan yhteistyön sijaan, ja siihen, että ylipäätään olisi vain yksi oikea ”portti”, sen sijaan että kärsimystä aiheuttavia tekijöitä, selviytymiskeinoja ja palveluvalikoimaa tarkasteltaisiin kokonaisuutena.

    Laajemmin näen ongelmana poliittiset ideologiset pyrkimykset vaikuttaa lääketieteelliseen päätöksentekoon, ja käsitteiden sekoittumisen. Esimerkiksi yhdenvertaisuus ei voi tarkoittaa sitä, että kaikki saisivat julkisessa terveydenhuollossa täsmälleen saman hoidon yksilöllistä tarpeistaan riippumatta. Vastaavasti itsemääräämisoikeus ei julkisessa terveydenhuollossa tarkoita sitä, että kaikki saisivat haluamansa hoidon, vaan hoidon pitää olla yksilölliseen kliiniseen arvioon sekä yleiseen tieteelliseen näyttöön perustuvaa ja sisältyä kansalliseen palveluvalikoimaan."

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sukupuoltaan-korjaavien-maara-20-kertaistunut-arvioidusta-korjausprosessi-kestaa-resurssipulan-takia-vuosia-sinut-laitetaan-todistamaan-itsesi-uudestaan-ja-uudestaan/8745148

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transpolin seulaa läpäisemättömiä suomalaisia hankkii hormonihoitonsa brittiläiseltä GenderGP:ltä. GenderGP antaa diagnoosin etäyhteydellä tapahtuvien vastaanottojen perusteella eikä kuulemma piittaa autismidiagnooseista. GenderGP:n reseptit käyvät monissa suomalaisissa apteekeissa, mutteivat kaikissa.

      https://docs.google.com/document/d/1pCKMPsSSNuRpRAsvBuqbD6kk4OH5O1lycGb_-pnPtU8/edit

      Poista
  13. Mr Menno kertoo tässä, että NHS on saanut päähänsä, että myös dementoituneille vanhuksille pitää tarjota gender affirming carea. Seuraavaksi varmaan kehitysvammaiset, psykoosipotilaat, koomapotilaat, saattohoidossa olevat, narkomaanit, kaikki mahdolliset, jotka eivät ole ihan tässä maailmassa eivätkä oikeustoimikelpoisia toki kipeimmin kaipaavat sukupuolenkorjausta:

    https://www.youtube.com/watch?v=0RYHtzMOKLc

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös ole olemassa joitain tutkimuksia, joiden mukaan transdementikot järkyttyvät, koska eivät muista halunneensa kehon mutilointia? Se siitä transiuden synnynnäisyydestä ja pysyvyydestä. Sen sijaan seksuaalinen suuntautuminen säilyy dementikollakin.

      Poista
    2. Näin se poikkeavuushössötyksen kaavio yleensä menee, yleensä se kohdistuu lapsiin, vanhuksiin ja yhteiskunnan laitamilla eläviin. Siis eräällä lailla toiseuden piiriin kuuluviin, siis keskiluokkaisen ja keski-ikäisen miehen näkökulmasta katsoen. Kaikki on olevinaan toimenpiteen kohteen oman tahdon toteuttamista ja auttamista. Mikäli lapsi on vastahankainen, syynä on taas tietysti joku ihme vika/sairaus eli joko suostut tai itket ja suostut.

      Kyllä alaikäiset ja vajaavaltaiset pitäisi rajata kokonaan sukupuolenvaihdosten ulkopuolelle.

      Poista
    3. "Varsinaista sukupuolidysforiaa eli sukupuoliristiriitaisuutta ne eivät korjaa. Siihen tarvitaan lääketieteellistä hoitoa."

      Ja silti itsemäärittely oli aivan pakko saada lakiin. Juridisen sukupuolitiedon vaihtaminen ei vahvista mitään muuta kuin uuden kirjaimen henkilökorttiin. Oli itsestäänselvää, että itsemäärittely on vain välivaihe trans/aktivistien lopullisiin tavoitteisiin.

      Toinen ristiriita on transiuden poistuminen mielenterveyshäiriöistä, vaikka samaan aikaan transhoitoja vaaditaan lisää, löyhemmällä seulalla ja nopeammin.

      Vaatedysforia, nimidysforia, henkilökorttidysforia ja sukupuoliroolidysforia eivät ole transsukupuolisuutta eikä transpoli ole oikea paikka uniikin persoonallisuuden rakentamiseen ja aikuisen huomion hakemiseen.

      "Yhä enemmän tulee lähetteitä henkilöistä, joilla on sukupuoliristiriitaan liittymätöntä psykiatrista problematiikkaa; osa on sangen sairaita nuoria aikuisia."

      Yllättyneitä olivat:

      Poista
    4. Äh, 23.06 kommentti oli tarkoitettu tuohon MTV:n uutisjuttuun. En taida olla ainoa, joka sählää kommentoinnin kanssa. Mikä lie hahmotushäiriö...

      Poista
  14. Nyt on herkkua: Richard Dawkins keskustelee Helen Joycen kanssa.

    https://www.youtube.com/watch?v=hu72Lu5FqE4

    VastaaPoista
  15. Kiitos vieraskynän kirjoittajalle erittäin mielenkiintoisesta tekstistä. Hyvin olet osannut analysoida queerfeministipiirejä, koko ideologiaa ja myös itseäsi ja omaa elämääsi. Kaikkea hyvää!

    VastaaPoista
  16. Kiitos kommentoijille kiitoksista ja mukavista kommenteista! :) Ja tietysti kiitos Laventeliveikkoselle hienosta ja syventävästä kommentaarista :) Mua arvelutti tekstin lähettäminen, sillä tuntuu, että näitä samoja asioita ovat mm. suomalaiset rohkeat detrans-naiset kuten Nita ja Veera Mirjam analysoineet hyvin paljon ansiokkaammin, joten mietin, onko tässä nyt mitään uutta. Mutta tuntuu, että näistä asioista on kuitenkin tärkeää pitää mahdollisimman paljon melua, että mahdollisimman moni ymmärtäisi että genderliike ei ole mikään harmiton oikeita ihmisoikeusasioita ajava ihmisoikeusliike, vaan vaarallinen todella pimeälle ideologialle pohjaava kansainvälinen liike.

    Tekstissäni painotin melko paljon mielenterveysongelmia aktivismissa, mitä onkin tärkeää ymmärtää. Ehkä vähemmälle huomiolle jäi, että myös monet jotka varmasti olisivat psykiatrisesti tarkastellen aivan terveitä ja normaaleita, voivat olla ajattelultaan hyvin vinoutuneita ja ideologisia, ja he ovat oikeastaan kaikkein vaarallisimpia, sillä he ovat tyypillisesti hämmästyttävän aktiivisia ja toimintakykyisiä. Sitä, miksi tällainen "normaali" ihminen tulee ajattelultaan radikaaliksi, mun on vaikeaa ymmärtää. Mistä siinä on kyse? Vallasta? Moraalisädekehän kiillottamisesta? Pitäisi ihan perehtyä totalitarististen liikkeiden syntyyn ja niiden sosiaalipsykologiaan, sieltä varmasti löytyisi vastauksia. Tietysti on myös monia, jotka erinäisistä syistä leikkivät uskovansa näihin asioihin, mutta jotka saavat jotain aivan muuta, kuten sosiaalista statusta, mukana leikkimisestä.

    "Jos joku tietää tällaisia kunnollisia tutkimuksia, niin käy linkkaamassa kommentteihin."

    Tässä taitaa nyt kuulua vain sitä kuuluisaa sirkkojen siritystä :D Mun näkemys on, että monet tieteenalat ovat jo täysin rampaantuneet woke-ideologiasta. Mun nähdäkseni kyse ei ole ainoastaan genderasioista, vaan laajemmin... miten sen sanoisi, että ei edes uskota mihinkään objektiiviseen totuuteen, joten tavoite onkin tiettyjen poliittisten tavoitteiden ajaminen, jotka on juuri asetettu eräänlaisiksi moraalisiksi aksioomiksi. Kehitys on todella huolestuttava, enkä usko, että saamme juurikaan luotettavaa tietoa yhteiskunnasta, kun tutkijat tutkivat aktivistin ottein, vain näennäisesti mitään tieteellisiä kriteereitä kunnioittaen. Senkin takia koen, että jokaisen kynnelle kykenevän ja aiheesta kiinnostuneen on tärkeää osallistua ilmiön dokumentoimiseen ja analysoimiseen. Uskon, että esimerkiksi sosiologia on täysin ideologian rampauttamaa, en kylläkään ole itse tutkija joten mulla ei ole sisäpiiritietoa, mutta tuttavapiiriä katselleena tämä on havaintoni. En tiedä, mikä tämän vinouman aiheuttaa, voiko apurahoista päättävissä elimissä olla jotain hc-wokeja jotka myöntävät apurahoja tiettyjen avainsanojen perusteella..? Puistattavaa joka tapauksessa.

    - vieraskynän kirjoittaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aktivismi luo yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tunnetta siitä, että on tärkeä ihminen, oikealla asialla. Ääri-ilmiöt eivät näy heti, tai ne selitetään pois (esim. detransitio tosi harvinaista, tärkeämpää on ne jotka kärsii kun eivät saa hoitoa). Kun koko kaveripiiri on samaa mieltä ja antaa hyväksyntää kun itsekin on, niin siihen on helppo jäädä kiinni, varsinkin jos on jotain torjuntaan liittyviä tunnelukkoja taustalla. Yhteisö ei torju, jos noudattaa sen sääntöjä ja jos on kova hyväksynnän/yhteisöllisyyden kaipuu, niin ei ole niin väliä mitkä ne säännöt on.

      Poista
    2. Harmi ettei Veera Mirjam ole lähtenyt haastatteluihin valtamediaan. Siinä olis fiksu tyyppi ottamaan kantaa moneen asiaan.

      Poista
    3. Kiitos vielä toistamiseen itsellesi, Vieraskynä! Älä yhtään ujostele kokemustesi esille tuontia sillä, etteikö kokemusasiantuntijuutesi olisi tarpeellista. Minä en ole ollut ollenkaan samalla tavalla sisällä queerfeminismissä, vaan pelkästään enimmäkseen somen kautta joutunut sen epäsuoraan vaikutuspiiriin, mutta jo sekin riitti minulle. Tarvitsemme kaikenlaisia kokemuksia ilmiöstä, isoja, keskisuuria ja pieniä. Se vaikuttaa yhteiskunnassamme jo niin monella tavalla, että kokemuksesi sen ytimestä on mitä parhaiten todellisuuden paljastava.

      Poista
    4. Ai niin, nyt jäi kommentistani pois vieraskynäkirjoittajan toivoma kirjasuositus totalitarismin luonteesta, nimittäin Hannah Arendtin Totalitarismin synty, joka tietysti voi olla jo tuttukin.

      Poista
    5. "Harmi ettei Veera Mirjam ole lähtenyt haastatteluihin valtamediaan. Siinä olis fiksu tyyppi ottamaan kantaa moneen asiaan."

      Älä muuta sano. Ongelma on siinä ettei valtamedia anna tilaa hänen kaltaisilleen, siellä ääneen pääsevät lähinnä virallisen totuuden toitottajat. Toimittajat haastattelevat "asiantuntijoita" joiden ei oikeasti tarvitse tietään mitään, riittää että on oikea habitus ja muodollinen asema jossain.

      Toimittajat noin yleensä eivät ole vastavirtaan suotajia, kun on perhe elätettävänä ja talovelka maksettavana.

      Netti on tavallista ihmistä varten.

      Poista
    6. Veera Mirjam kertoo videolla, joka on nyt vain jäsenille, että Hesari olisi halunnut haastatella häntä, mutta hän ei tahtonut antaa haastattelua.

      Poista
    7. "Sitä, miksi tällainen "normaali" ihminen tulee ajattelultaan radikaaliksi, mun on vaikeaa ymmärtää. Mistä siinä on kyse?"

      On olemassa ihmisiä jotka ovat syntyneet ja kasvaneet ja eläneet koko ikänsä gender-marinadissa. Eivät tiedä muusta mitään eikä haluakaan tietää. Lähteminen on vaikeaa ja siihen ei ole mitään pakkoa. Tämä pätee myös moniin muihin aatteisiin ja uskontoihin.

      Genderismi ei ole tullut tyhjästä muutamana viime vuotena, sen juuret ovat feminismissä ja psykokulttuurissa (ihmiset etsivät itsestään ja läheisistään väkisin ihme vikoja ja sairauksia). Genderismiä oli jo 1980-luvulla.

      Olen syhtynyt ja kasvanut jonkinlaisessa esi-gender-marinadissa. Ihmettelen joidenkin homoaktivistien genderismiä. Kasvuympäristöni (esi-)genderismissä homo oli hullu ja hullu ei ollut eläimenkään arvoinen.

      Poista
    8. Koettu sukupuoli ja sukupuoli-identiteetti on ihan hyviä ja käytössä olevia termejä. Luulen että sukupuolisielu-sanan käyttäjät ei yleensä usko kehosta erilliseen sieluun, joten siinä samalla he pilkkaa sielu-uskoa ylimalkaan.

      Poista
    9. "Koettu sukupuoli ja sukupuoli-identiteetti on ihan hyviä ja käytössä olevia termejä."

      Haluaisitko antaa näille termeille yleispätevät ja loogisesti koherentit määritelmät? Suurimmalle osalle ihmisistä sukupuoli-identiteetti tarkoittaa lähinnä tietoisuutta kehon sukupuolesta, ei mitään sen mystisempää, saati että stereotyyppeihin samaistuminen, tai mieltymykset, normit ja persoonallisuudenpiirteet määrittelisivät sukupuolen. Voisin veikata, että 99,99 prosentilla ihmisistä ei ole sukupuoli-identiteettiä transien/aktivistien tarkoittamassa esoteerisessä merkityksessä. Jos ei ole mitään sen kummempaa sukupuoleen liittyvää identiteettiä, niin onko silloin transsukupuolinen, sukupuoleton tai muusu?

      Uskotko sinä kehosta irralliseen sukupuoli-identiteettiin?

      Poista
  17. Mua häiritsee tässä alakulttuurissa, että subjektiivinen korvaa aina objektiivisen. Ihminen voi (muka) olla mitä vain, muiden täytyy leikkiä mukana. Ihminen voi toki kokea olevansa mitä vain ja samaistua erilaisiin identiteetteihin, mutta ei se tee niistä tosia. Esim. biseksuaali voi samaistua homouteen/lesbouteen, tai kuka vain toiseen sukupuoleen. Silti tietyt faktat pysyvät, pitää vaan teeskennellä, ettei niitä ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tässä kultissa onkin (käytän alakulttuurista sanaa "kultti", koska sitä se on) kaikista huvittavinta, että toisin kuin esim. tieteen kanssa, joka kestää kritiikkiä, analysointia sekä tarkastelua, genderkultti, kuten lähes kaikki maailman uskonnot, eivät kestä ns. aukipurkua - puretaan auki kerros kerrokselta, kunnes jäljelle jää joko ydin, kehäpäätelmä/nippu epäloogisuuksia, tai ei edes sitäkään. Miten voit esim. puhua sukupuolisielusta, kuulostamatta lahkolaiselta?

      Youtubessa Piers Morgan esittää eräälle lahkolaiselle/kannattajalle hyvän kysymyksen; voiko hän, hetero valkoinen mies, itse identifioitua mustaksi lesboksi, mikäli self-ID/sukupuolisielu tosiaan on tosi, ehdoton, sekä avoin kaikille identiteeteille. Tämä naisihminen siitä sitten vähän hermostui - ilmeisesti motto "rules for me, but not for thee" kuuluu tämänkin kultin ohjeistoon. He ikään kuin tietävät, että se, mitä he paasaavat, tukevat sekä rummuttavat on täysin järjetöntä, mutta jos joku nostaa kissan pöydälle, tuulensuunta muuttuu - valkoinen heteromies ei tietenkään voi identifioitua mustaksi lesboksi, jos sen tarkoitus on mollata kulttia!

      Kognitiivinen dissonanssi, kenties?

      Toisaalta, lieneeköhän monilla näistä lahkolaisista enää edes mitään mahdollisuuksia poistua harhamaailmastaan, ja luopua uskostaan? Poislukien vieraskynäilijä - hän tuskin lienee ollut millään tavoin osallinen ns. ammattiaktivismiin, missä hänelle maksettiin aitoa rahaa siitä, että hän paasaa saippualaatikon päällä puutaheinää. Sen me kaikki tiedämme kyllä, mitä lahko haluaa tehdä niille jotka lähtevät, mutta huoliiko ns. maalaisjärkeä edustava enemmistö näitä hourulaisia enää osaksi rivistöään, kuunneltuaan tarpeeksi kauan heidän selittävän silmät huurussa huuhaataan lihava shekki taskussaan? Esimerkiksi Neil deGrasse Tyson - astrofyysikko, joka selittää tiktokissa, miten biologinen sukupuoli on sama asia, kuin subjektiivinen identiteetti, joka voidaan mitata prosentuaalisesti - esim. maanantaina Matti on 30% nainen ja 70% mies. Tai Eli Erlick, joka mainostaa ylpeästi netissä myyvänsä lapsille hormoneja. Entäs Peter Tatchell, homoseksuaali aktivisti, jonka mukaan lapsilla on seksuaalisia haluja siinä missä aikuisillakin - hän siis kannattaa pedofiliaa, en halua puhua tästä miehestä enää yhtään enempää. Ja sitten on tietenkin kokonainen lauma kaksikymppisiä, mieleltään sairaita luusereita, jotka itkevät kameran edessä vääristä pronomineista, tai raivoavat ja uhkailevat "vaadin etuoikeuksia!".

      Nämä ihmiset heräävät järkiinsä vasta, jahka rahavirta tyrehtyy - ei mistään muusta syystä. Heidän aatteensa, sanansa, sekä vakuuttavuutensa on siis kaupan, ja pieninkin virhe heidän osaltaan saa lahkon hyvin helposti kääntymään heitä vastaan niin pahasti, että vihollisleiri on siihen verrattuna kuin shangrila. Vaikka he joku päivä myöntäisivätkin itselleen, toisilleen, sekä koko maailmalle olleensa väärässä, ja ajaneensa täysin sairasta kultti-ideologiaa yhteiskunnan heikoimpia sekä hyväuskoisimpia kohti, mitä maailma tähän sanoisi? Anna anteeksi mutta älä koskaan unohda...?

      Poista
    2. "Miten voit esim. puhua sukupuolisielusta, kuulostamatta lahkolaiselta?"

      Et mitenkään. Pieni uskottavuusongelma gender-kriittisillä. Muuthan siitä eivät puhukaan :)

      Poista
    3. "Muuthan siitä eivät puhukaan :)"

      Paitsi he, jotka väittävät syntyneensä väärään kehoon?

      Mikä "väärä" on syntynyt?

      Poista
    4. "Pieni uskottavuusongelma gender-kriittisillä."

      Transaktivistit itse vannottavat viimeiseen asti, että heidän sielunsa - joka heidän mukaansa ilmeisesti on sukupuolellinen entiteetti - on syntynyt lihapukuun, joka ei vastaa heidän sukupuolitettua sieluaan. Sukupuolisielu, tai "spiritual self" on heidän omaa termistöään. Miten tämä ei muka kuulosta hengelliseltä hapatukselta?

      Ilmeisesti et itse ole gender-kriittinen...?

      Poista
    5. "Pieni uskottavuusongelma gender-kriittisillä"

      Genderkriittisetkö ovat kiistäneet biologian, määritelleet seksuaaliset suuntautumiset uusiksi, tai ujuttaneet pimppipojat, sateenkaarityöpajat ja sukupuolen moninaisuuden opetussuunnitelmaan? Translogiikallahan peniksellinen ja vaginallinen voivat muodostaa homoparin tai lesboparin riippuen osapuolten identifioitumisesta. Kyllä ne harhat ovat tulilla ihan siellä transosastolla :)

      Poista
    6. "Pieni uskottavuusongelma gender-kriittisillä."

      Antaisitko meille transiuden määritelmän omin sanoin kerrottuna? Mielellään yleispätevän ja loogisesti koherentin. Sellainen määritelmä, joka sisältää ROGD-teinitytöt, autogynefiiliset keski-ikäiset perheenisät, transvestiitit, fetisistit, genderfluidit sun muut astral/kivigenderit ja katujat, eli kaikki jotka ovat transtoimijoiden mukaan transihmisiä. Onnistuisiko?

      Poista
    7. "Pieni uskottavuusongelma gender-kriittisillä."

      Kun gender-kriitikot sanoittavat genderideologian kaistapäisyyttä, genderistit saattavat itsekin havaita joitakin hienoisia uskottavuusongelmia oppirakennelmassaan. Mutta hei, ei niistä eroon pääse, vaikka ne yrittäisi ulkoistaa muiden uskottavuusongelmiksi.

      Poista
    8. Ette te järjellisiä vastauksia tule saamaan.

      Poista
    9. Moni asia voi johtaa ihmisen "eroamiseen kultista", mutta harva tekee siitä numeroa. Kiinnostukset vaan muuttuu ja kaveripiiri sen myötä. Ajatusmaailma voi muuttua esim. tällaisten asioiden takia:
      - Uudet ympyrät esim. työn kautta. Tapaa ns. "tolkun ihmisiä", ja tolkkuuntuu vähitellen itsekin. Kun elämäntilanne paranee, niin laitavasemmistouskin vähenee.
      - Tutustuu detransitiokokemuksiin ja sitä kautta genderkritiikkiin. Esim. jos läheinen detransitioituu tai muuten eksyy lukemaan keskusteluja aiheesta.
      - Törmää muuten biologisiin realiteetteihin. Esim. on eläinten kanssa tekemisissä, sisäistyy taas sukupuolen biologia.
      - Oma vanheneminen. Kaikki ei ole mahdollista, oma keho rajoittaa. Ideaalit, toiveet ja todellisuus ovat eri asioita.
      - Saa hoitoa mielenterveysongelmiinsa, niin yhteiskuntaan projisoitu ahdistus vähenee. Saa hoitoa traumoihinsa, niin oma keho-mieli-yhteys paranee ja samalla ymmärtää miten dissosiatiivista ja traumalähtöistä gender-ajattelu on.

      Poista
    10. Laittaisiko joku linkin johonkin transaktivistin kirjoitukseen, jossa puhutaan sukupuolisielusta (muuten kuin gender-kriittisiä siteeratessa)? Saanenko järjellistä vastausta tähän? =)

      Poista
    11. "homoseksuaali aktivisti, jonka mukaan lapsilla on seksuaalisia haluja siinä missä aikuisillakin"

      Tästä pari vastakkaista huomiota:

      Ensiksi jos tämä liittyy tosiaan pedofilian puolustamiseen niin tästähän voi vetää yleistyksen että niin, sellaisia ne homot ovat! Olisiko reilua?

      Toiseksi kaikki joilla on muistoja omasta lapsuudesta, tai omia lapsia, tai jotka osaa käyttää Googlea, tietää mainiosti että lapsilla on seksuaalisia haluja. Tämä fakta ei mitenkään oikeuta lasten ja aikuisten välisiä seksuaalisia tekoja.

      Poista
    12. Sukupuolisielulla viitataan nähdäkseni käsitykseen, jonka mukaan ihminen voi olla identiteetiltään tai henkiseltä kokemukseltaan muuta sukupuolta kuin biologisesti on. En ole itse huomannut kenekään transaktivistin tai queerfeminismin ainakaan Suomessa käyttäneet sanaa sukupuolisielu, joten olet Anonyymi klo 13.55 ehkä oikeassa siinä, ettei se kuulu genderajattelun termistöön.

      Sillä voidaan kuitenkin viitata ilmiöön, jossa uskotaan "oikean sukupuolen" tai "sisäisen sukupuolen" olevan jossain ikään kuin jossain piilossa, kunnes henkilö kokee ristiriitaa biologisen sukupuolen tai kyseisen "sisäisen sukupuolensa" kanssa. Genderkriittisessä viitekehyksessä termiä sukupuolisielu käytetään ymmärtääkseni siksi, että kuvattu kokemus esimerkiksi miehestä naisen biologisen ruumiin sisällä on täydellisen yhtenevä monien uskontojen dualistiseen käsitykseen sielusta ja ruumiista. Gnostilaisuus oli vielä sitten kristinuskon suuntaus, joka opetti, että ihminen voi syntyä väärään sukupuoleen.

      Ajattelen genderkriittisen puhuvan sukupuolisielusta tuodakseen esille, että genderagendassa on myös väärään sukupuoleen syntymisen kokemuksen suhteen uskonnollisen kultin piirteitä, kun viitataan kokemukseen, jota ei voi mitata, kuvantaa tai tutkia konkreettisessa maailmassa ja joka pitää sisältää laajan kirjon kokemuksia miesten autogynefiliasta teinityttöjän äkillisiin transhavahtumisiin. Genderajattelussa siis uskotaan johonkin, jota voidaan kuvata käsitteellä sukupuolisielu, vaikka sen piirissä toimivat eivät itse osaa tiedostaa tai nimetä sitä.

      Olisiko sinulla, Anonyymi klo 13.55, jotain parempaa ehdotusta sille fyysisestä sukupuolesta eroavalle koetulle sukupuolelle, joka genderajattelussa on ollut ihmisessä olemassa aina, mutta joka tulee esiin transkokemuksen alkaessa? Entäpä esimerkiksi genderfluid-kokemukset, joissa on maskuliinisia ja feminiinisiä tunteita, joita ei voi todentaa ulkoisesti, miten ne eroavat uskontojen sieluoppien ajatuksista sielussa tapahtuviin liikkeisiin?

      Poista
    13. "Entäpä esimerkiksi genderfluid-kokemukset, joissa on maskuliinisia ja feminiinisiä tunteita, joita ei voi todentaa ulkoisesti, miten ne eroavat uskontojen sieluoppien ajatuksista sielussa tapahtuviin liikkeisiin?"

      Seuraako siitä, että uskoo (tai siis tietää) ihmisen tajunnassa olevan tunteita, joita ei voi todentaa ulkoisesti, että uskoo kehosta erilliseen sieluun?

      Poista
    14. "Seuraako siitä, että uskoo (tai siis tietää) ihmisen tajunnassa olevan tunteita, joita ei voi todentaa ulkoisesti, että uskoo kehosta erilliseen sieluun?"

      Miten sinä sanoittaisit kyseistä ilmiötä ja miksi muun yhteiskunnan pitäisi heittää volttia niiden tuntemusten takia?

      Poista
    15. "Seuraako siitä, että uskoo (tai siis tietää) ihmisen tajunnassa olevan tunteita, joita ei voi todentaa ulkoisesti, että uskoo kehosta erilliseen sieluun?"

      Hiphei, Anonyymi klo 14.55 (olisi muuten kätevää, jos käytettäisiin nimimerkkiä kommentoidessa niin tiedettäisiin, kuka puhuu). Olin täysin varma, että tulet esittämään tuon vasta-argumentin ja minullapa peijakkaalla on sinulle siihen vastaus.

      Psykologiassa tunnetaan ihmisen tunteet, joilla on biologinen perusta. Tunteiden syntyä voidaan tutkia esimerkiksi magneettikuvausten tai elimistön kemiallisten muutosten avulla. Kaikilla nisäkkäillä on perustunteet, kuten viha, suru tai ilo. Sellaisia tunteita kuin "miestunne" tai "naistunne" ei kuitenkaan ole kuvannettavissa, löydettävissä tai selitettävissä yhdelläkään nisäkäslajilla. Niissä on kyse korkeintaan yksilön väärästä tulkinnasta omille tunteilleen tai kokemuksilleen niin, että ne tulkitaan jonkin subjektiivisen todellisuuskäsityksen tai stereotyyppisten kulttuurikontekstien kautta.

      Niinpä genderfluidin maskuliiniset ja feminiiniset tunteet ovat täysin rinnasteisia uskontojen sieluoppiin, koska myöskään sieluja ei voida objektiivisesti ja yleismaailmallisesti todeta ja löytää. On uskontoja, joissa uskotaan siihen, että samassa yksilössä on monta sielua. Sellainen monisieluoppi rinnastuu genderfluid-kokemukseen.

      Oliko lisää vasta-argumentteja? Kumoan ne kaikki mielelläni. Kiitos siitä, että tällaisiin blogeihin kommentoi myös genderasiaan uskovia. Juuri tätä dialogia tarvitsemme.

      Poista
  18. "Sukupuolisielu" on termi, jolla gender-kriittiset kiteyttävät sarkastisesti transaktivistien sukupuoleen liittyvän uskomusjärjestelmän ytimen (että ihmisen varsinainen sukupuoli voisi olla ristiriidassa hänen kehonsa kanssa). Kukaan ei ole koskaan väittänytkään, että transaktivistit käyttäisivät termiä itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No anonyymi 14.59 kyllä niin vahvasti implikoi.

      Poista
    2. Hänen viestinsä voi tosiaan tulkita noin. Mutta koska hän pian jälkeenpäin rinnastaa sukupuolisielun ja self ID:n, on mahdollista, että hän tosiaan tarkoittaa yleistä puhetta sukupuolisielun kaltaisen uskomuksen puolesta, sen sijaan että hän puhuisi yksioikoisesti kyseisen termin käyttämisestä. Anonyymissä nettikeskustelussa saattaa joskus esiintyä tunteellista epämääräisyyttä ja varomattomuutta yksityiskohtien kanssa. :)

      Poista
    3. "vahvasti implikoi"

      No voi hellanlettas ja lillukanvarsi sentään! Miksi sinä sitten nimittäisit sitä kehosta irrallista sukupuoliessenssiä? Mikä siis voi päätyä/syntyä väärään kehoon?

      Poista
    4. Tuolla ylempänä mainittiin (ehkä väärässä kohdassa?) "Koettu sukupuoli" ja "sukupuoli-identiteetti".

      Poista
    5. "Sukupuolisielu" ei (ainakaan tuossa muodossaan suomennettuna) ole eikä yritäkään olla mikään legit termi. Se on nimenomaan genderkriittisten ironisesti/sarkastisesti käyttämä ilmaus, jonka on tarkoituskin olla hieman pejoratiivinen. Kun transit selittävät kokemustaan muille ihmisille, he puhuvat "väärään kehoon syntymisestä" (born in the wrong body) ja "syntymässä väärin määritellystä sukupuolesta" (gender assigned at birth). Näitä termejä viljellään yleisesti täysin asiallisissakin yhteyksissä ja lähteissä, joiden pitäisi olla akateemisesti uskottavia ja tieteellisesti päteviä.

      Transien mukaan ihmisen todellinen sukupuoli on hänen tuntemuksensa omasta sukupuolestaan. Se, mitä ihmisen keho ja biologia osoittavat hänen sukupuolestaan, on tuon tuntemuksen rinnalla toissijaista ihmisen sukupuolta määriteltäessä tai todettaessa (vaikka nimenomaan kokemus "väärästä kehosta" aiheuttaa sukupuoliristiriidan; sukupuolella on siis pakko olla transeille jotain merkitystä myös biologisessa mielessä, vaikka he kuinka väittäisivät muuta). Koska nykyinen sukupuolikäsitys on koko yhteiskunnassa muokattu väkivalloin transkultin uskomusten mukaiseksi, on pakko pystyä jotenkin kriittisesti tarkastelemaan sitä, mistä noissa uskomuksissa on kyse, ne ovat nimittäin auki kuorittuina ja paljaassa auringonvalossa tarkasteltaessa niin uskomattoman psykoottista settiä ja pimeää legendaa, etten voi kuin monttu auki ihmetellä, miten ikimaailmassa ihmiset ovat voineet niin täysin kritiikittömästi ja kakistelematta nielaista ne.

      Transien mukaan ihminen voi "syntyä väärään kehoon". Transit eivät kuitenkaan ole selkeästi selittäneet, miten ja minkä prosessin kautta väärään kehoon syntyminen tapahtuu. He eivät vastaa mitään siihenkään, kun heiltä kysytään, että jos ihminen on syntynyt väärään kehoon, missä se oikea keho on ja kenelle nykyinen väärä keho kuuluu. Ja mikä se "väärä" on, joka syntyi, kuten joku jo ylempänä kysyi? Transien mukaan kätilö ja lääkäri voivat syntymän jälkeen "määritellä sukupuolen väärin", koska sukupuoli todetaan ihmisen kehosta, ei psyykkisistä ominaisuuksista, eikä vauvalta voida sukupuolifiiliksiä kysellä. Transit ovat puhuneet myös sukupuolen "arvaamisesta" tuossa yhteydessä. Tosin transien mukaan esimerkiksi pojaksi määritelty vauva, joka haparoi vaaleanpunaista helistinsä kohti, on 250 %:n varmuudella transtyttö, joka on määritelty väärin ja täytyy korjata. Kätilön ja lääkärin on joka tapauksessa pakko tyytyä toteamaan tuo legendaarinen sukupuoli syntymän jälkeen sen perusteella, onko jalkovälissä pimbu vai bibels. Lapsi joutuu aloittamaan traagisen elämänsä dysforisena väärin määritellyssä vartalossa ja elää kärsien ainakin 18 vuoden ikään asti, jolloin hän voi juridisesti uudelleenmääritellä itsensä fiilissukupuolensa yksilöksi. Tämähän on transien mukaan suunnilleen pahin ihmisoikeusloukkaus, mitä voimme edes kuvitella (siis täysi-ikäisyysvaatimus näihin hommeleihin).

      Eli mitä nämä kaksi asiaa nyt implikoivat? Sitä, että ihminen ei ole hänen kehonsa vaan ihmisellä on jokin kehosta irrallinen sielullinen tai hengellinen essenssi, joka on syntynyt kehoon. Transien mukaan meillä kaikilla on siis tuollainen sieluessenssi ("sukupuoli-identiteetti") joka on syntynyt aikanaan johonkin kehoon. Jotkut ihmiset syntyvät (jonkin merkillisen prosessin kautta) vääriin kehoihin ja heidät sitten määritellään väärin, mikä aiheuttaa sukupuoliristiriidan ja sen, että ihmisen keho ja henkilöllisyystiedot täytyy myöhemmin "korjata", jotta muut ihmiset näkevät sen ihmisen (keho + sieluessenssi) "oikein". (jatkuu)

      Poista
    6. "Tuolla ylempänä mainittiin (ehkä väärässä kohdassa?) "Koettu sukupuoli" ja "sukupuoli-identiteetti"."

      Siellä pyydettiin niille yleispätevät ja loogisesti koherentit määritelmät. Haluaisitko kenties antaa sellaiset, vai jatkaa arvuuttelua?

      Poista
    7. Sukupuolen määrittelyyn on kaksi vaihtoehtoa:

      a) Ihminen on hänen kehonsa. Jos kehosi tuhoutuu, sinä tuhoudut. Jos kehoasi ei ole, sinuakaan ei ole. Keholla on sukupuoli, jota ei voi muuttaa, vaihtaa tai "korjata" millään keinolla. Ihminen syntyy joko mieheksi tai naiseksi ja pysyy miehenä tai naisena hamaan tappiin asti. Piste. Sukupuoli on ennen kaikkea lisääntymisbiologinen ominaisuus, kaikki muu asiaan mitenkään liittyvä on yhteiskuntaa, kulttuuria, ihmisten persoonia ja ajatuksia. Toki myös tietysti mielenterveysongelmia ja harhoja.

      b) Sukupuoli on epämääräinen fiilis tai "gender", joka leksikkotasolla uudelleenmääritellään ja uudelleenmerkityksellistetään tarkoittamaan sitä, mitä ihminen itse päättää tai tuntee sen tarkoittavan. Sukupuoli ei viittaa enää kehoon vaan ihmisen ajatuksiin, tuntemuksiin ja psyykkisiin prosesseihin. Emme puhu enää jatkossa "miehistä" ja "naisista", koska miehiä ja naisia ei ole olemassa; on vain ihmisten ajatuksia, tuntemuksia ja psyykkisiä prosesseja.

      Jos sukupuolen käsitteen irrottaa biologiasta ja uudelleenkäsitteellistää sen fiilispohjaiseksi konseptiksi, niin se sotkee ihan kaiken muunkin ihmisten määrittelyä koskevan käsitteistön. Mies ei tarkoita enää urospuolista ihmistä vaan jotain epämääräistä genderperformanssia, jota kuka tahansa (oli sitten biologisesti mies tai nainen) voi jäljitellä pukeutumisella ja sekundäärisiä sukupuolipiirteitä muuntelemalla. Homoseksuaalisuutta ei enää ole, koska kuka tahansa heteronainen voi olla mies sanomalla niin, "korjaamalla sukupuolensa" ja tunkemalla homomiesten alakulttuuriin, koska hän on nyt "mies". Pahuksen transfobiset, ulossulkevat ja vaginavastaiset homomiehet, kun kehtaavatkin pullikoida vastaan! Emme voi määritellä homoutta ja lesboutta enää millään tarkoituksenmukaisella tavalla. Jos mies on nainen ja nainen on mies, niin ei voi olla mitään sellaista kuin "samaan sukupuoleen kohdistuva seksuaalinen ja romanttinen kiinnostus", paitsi tuossa uudelleenmerkityksellistetyssä hämyisessä mielessä, jolloin koko sanan ja ilmiön perusmerkitys vain haihtuu savuna ilmaan. Heterouttakaan ei enää ole. Jos juridisen sukupuolensa naiseksi vaihtanut ja kehoaan muokkaamaton mies pariutuu miehen kanssa, he ovat määritelmällisesti uudelleenmerkityksellistetyn maailman heteropari. Good luck having babies, bros.

      Toivoisin transien joskus vastaavan tähän: jos ihmisen kehosta irrallinen ympäriinsä vaelteleva sukupuoli voi harhailla vahingossa väärään kehoon, niin miksi se ylipäätään on niin vitun tyhmä, että tekee noin äärimmäisellä tavalla tulevaa elämäänsä hankaloittavan teon? Jos harhaileva sukupuolisielu osaa inkarnoitua kehoon, sen on pakko olla tietoinen ja ajattelukykyinen entiteetti. Mikä ihmeen järki sukupuolisielulla olisi inkarnoitua "väärän" sukupuolen kehoon tietoisena siitä, että tuleva elämä on pelkkää helvettiä syntymässä väärin määritellyssä vartalossa, joka aikaansaa suunnilleen halun ryömiä ulos omista nahkoistaan? En ymmärrä, en tajua. Mutta kaikesta huolimatta meidän kaikkien nyt yhteiskunnan laajuisesti odotetaan ja edellytetään uskovan kaikki nämä yllä kuvatut väittämät siitä, miten sukupuoli määritellään ja miten sukupuoli "toimii". (jatkuu)

      Poista
    8. Tuo nimitys "sukupuolisielu" on otettu käyttöön lähinnä juuri siitä syystä, että jos kaikki transien väittämät kokemuksistaan ja uskomuksistaan otetaan oikeasti kriittisen tarkastelun alle (eikä vain heilutella banderolleja barrikadeilla ja louskuteta leukoja toteutumattomista ns. ihmisoikeuksista), niin tuo koko prosessi pelkistyy lopulta juuri siihen: ihmisellä on sukupuolitettu sielu, joka on aikanaan syntynyt väärään vartaloon, joka on inkongruentti sukupuolisielun kanssa. Sielua voitaisiin nimittää myös vaikka hengeksi tai muuksi vastaavaksi, mutta uskonnoissa usein puhutaan juuri sieluista, kun käsitellään ihmisen syntymään (esim. reinkarnaatio) ja kuolemaan liittyviä asioita.

      En usko, että transeilla on aikomustakaan alkaa enemmälti puhua sukupuolisieluista (vaikka niihin kivenkovaa uskovatkin), koska ymmärtävät kyllä ilmauksen ivallisen sävyn. Transit kiihtyvät aina nollasta sataan, jos joku ei suostu puhumaan asioista heidän sallimillaan ja tarjoilemillaan käsitteillä. Transit ovat muuten myös kitisseet siitä, että trans-sanaa ei saisi taivuttaa "transit, transien" jne., koska se on kuulemma vain kiertoilmaus halventavalle "transu"-sanalle, tai jotain. Pitäisi puhua aina "transihmisistä", ei "transeista". Kannattaisi olla jollain tasolla tietoinen edes oman äidinkielensä yksinkertaisimmasta kieliopista. Trans taipuu samalla tavoin kuin etunimi Hans: Hansin, Hansit, Hansien. Tai Frans, Fransit, Fransien. I-kirjain tulee suomen kielessä taivutuksen sidevokaaliksi silloin, kun sana päättyy konsonanttiin. Jos tuota taivuttaisi vaikka samoin kuin kansi-sanaa, niin se käyttäytyisi analogisen mallin kautta kummallisesti. Kansi, kannen. Trans, trannen? Ei toimi. Mutta "kansien, transien" kylläkin. :D

      Poista
    9. Luuletko transien ajattelevan, että heillä on oikea keho jossain muualla? Jos et, niin sittenhän on turha juuttua tuohon sanavalintaan.

      "Identiteetti" ei sinänsä sisällä oletusta että olisi jokin kehon ulkopuolinen ektoplasma-asia. Ihminen voi identifioitua hämäläiseksi tai vassariksi ilman että olisi olemassa jokin heimo- tai puoluesielu.

      Joku voi hyvin sanoa että on syntynyt väärään perheeseen, mutta ei sitäkään kannata hullun kirjaimellisesti ottaa.

      Poista
    10. "Luuletko transien ajattelevan, että heillä on oikea keho jossain muualla?"

      Luulen. He itse selittävät kokemustaan niin, että heidän kehonsa on väärä. Mitään minuuden kokemusta ja henkistä subjektiviteettia ei voi olla olemassa ilman kytköstä johonkin, mikä on todellista ja oikeaa. Todellisuus ei voi olla väärässä omasta luonteestaan. Jos jonkun keho on väärä, niin jossain on kaiken logiikan mukaan oltava keho, joka on oikea ja johon tämän jonkun olisi pitänyt syntyä.

      Tai sitten on vain niin, että transien selitykset väärästä kehosta ovat alun perinkin olleet pelkkää dissosiatiivista ja skitsofreenista oireilua, jonka sanallistamiseksi he eivät ole löytäneet muita keinoja kuin nämä nykyiset puhkikuluneet paskapuheet vääristä kehoista ja synnärillä väärin arvatuista sukupuolista.

      Poista
    11. Vakimussuttaja: Heitin kommenttisi roskikseen ja heitän jatkossa kaikki, jotka laitat tähän postaukseen.

      Pakko sanoa, että ihmeen kauan (lähes alkuajoista asti) olet jaksanut rampata täällä blogissa provosoimassa, ärsyttämässä ja joka ikiseen asiaan sitaatteja penäämässä. Mikä blogissani kiehtoo sinua niin kovin, että jaksat käyttää aikaasi täällä roikkumiseen? (Toim. huom. Retorinen kysymys.) Semminkin kun aikomuksesi ei missään vaiheessa ole edes yrittänyt olla keskustella asiallisesti ja vastavuoroisesti vaan nimenomaan provota ja trollata. Jotain vaikutusvaltaa näillä teksteillä ja kommenttikentällä on pakko olla sinuunkin, kun yhä uudestaan ja uudestaan jaksat tänne kampeutua.

      Poista
    12. "Luuletko transien ajattelevan, että heillä on oikea keho jossain muualla? Jos et, niin sittenhän on turha juuttua tuohon sanavalintaan.

      "Identiteetti" ei sinänsä sisällä oletusta että olisi jokin kehon ulkopuolinen ektoplasma-asia. Ihminen voi identifioitua hämäläiseksi tai vassariksi ilman että olisi olemassa jokin heimo- tai puoluesielu."

      Hämäläiseksi identifioituvat ihmiset kai identifioituvat hämäläisiksi sen takia, että he tavalla tai toisella *ovat* hämäläisiä. En minä ainakaan ole koskaan kuullut kenestäkään, jolla ei ole mitään sukusiteitä Hämeeseen tai joka ei ole koskaan alueella asunut, mutta kokee silti vahvasti olevansa hämäläinen - vaikka geeniperimä tulee Pohjois-Karjalasta ja asumishistoriaa on vain pk-seudulla. Jos tällaista transheimolaisuutta esiintyisi, voisi ehkä puhua vaeltelevista heimosieluista, jotka päätyvät vääriin kehoihin? Sama koskee puoluesieluja. Vassareiksi identifioituvat kai edes joskus äänestävät vassareita? Olisi kurjaa, jos vassarisieluinen olisi pakotettu äänestämään kokoomusta tai persuja, koska hän on syntynyt väärään kehoon, joka piirustaa äänestyslappuun väärän puolueen ja ehdokkaan numeron. Saatana! Taas minun konservatiivinen oikea käteni teki sen, vaikka sieluni on vasemmalla!

      Poista
    13. Jos joku julistaa, että jokin on "väärää", niin jossain on pakko olla olemassa se "oikea", johon hän sitä vääräksi tuomitsemista vertaa. Ainakin ideaalitasolla (ja niinhän se transeilla on, väärän sukupuolen vartalo, ja trans pystyy ympäristöstään havainnoimaan, että on niitä "oikean" sukupuolen vartaloita joka puolella). Jos tilaamme ravintolassa tietyn annoksen ja tarjoilija tuo meille jonkun toisen tilaaman annoksen, sanomme hänelle: "Tämä on väärä annos." Jossain on siis se oikea annos, joko vietynä väärään pöytään tai toistaiseksi valmistamattomana abstraktiona ravintolan ruokalistassa.

      Miten ihminen voisi päätyä väärään kehoon? Koko ajatus on niin eriskummallinen, että sen pohdiskelu johtaa aina syntax erroriin, vaikka kuinka ajattelisi sitä eri näkökulmista. Tämä vie meidät aina siihen, että ennen syntymää tapahtui jokin omituinen virhe: jokin vielä syntymätön sukupuolitettu sieluessenssi päätyi väärään kroppaan. Ymmärrän täysin, että jostakusta oma keho voi tuntua vieroksuttavalta ja on kaikenlaista dysmorfista jne. oireilua, mutta mikä on se subjektiivisen minän ydin, joka on sijoitettuna väärään vartaloon? Jos se ei ole sukupuolisielu, niin mikä se sitten on? Mikä aiheuttaa kokemuksen siitä, että on väärässä sukupuolessa, rodussa, kansallisuudessa tai missä ikinä? Miten sinun kehosi, jossa elät tätä elämää, voi olla "väärä"? Millä tavalla väärä? Vaikka se olisikin väärä, niin se on silti konkreettisesti olemassa, ja sen täytyy kuulua jotenkin johonkin. Ei ole olemassa mitään, mikä ei jotenkin kuulu jonnekin, koska kaikki syntyy olemaan aina johonkin tarkoitukseen tai funktioon. Se tarjoilijan tuoma annos on valmistettu jollekulle, vaikka vietiinkin epähuomiossa toiselle asiakkaalle. Tiedän, huono analogia, mutta en keksi tähän hätään parempaakaan.

      Voiko todellisuus olla väärässä? Miten subjektiivinen minä voi olla olemassa väärällä tavalla? Miten minä voi olla väärä? Mitä se tarkoittaa, että minä on väärä? Ja miksi koko muu ihmiskunta täytyy pakottaa mukautumaan siihen ajatukseen "vääryydestä" ja myötäilemään "väärää" ihmistä joka ainoassa kuviteltavissa olevassa asiassa siihen asti, että täytyy luopua mm. kehollisesta koskemattomuudesta ja seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta?

      Poista
    14. Transit vihaavat homoseksuaaleja valkohehkuisella raivolla, koska homoseksuaalisuus ja homppelien olemassaolo muistuttavat heitä siitä, ettei heistä voi koskaan Ihan Oikeasti tulla todellisia mielikuviensa mukaisen sukupuolen edustajia. Olen ihan alusta saakka ihmetellyt, miksi transit takertuivat aktivismiaan edistääkseen nimenomaan homoseksuaalien liikkeeseen, koska koko ajatus transsukupuolisuudesta yleisesti vallitsevana järjestelmänä pyyhkäisee homoseksuaalisuuden olemattomiin hujauksessa. Tai oikeastaan ihmettelen sitä, miten homoseksuaaleilta kesti niin kauan tajuta, mitä kyseiset runkkarit oikeasti ovat ajamassa (naiseuden ja homouden eliminointia). Jos voisimme mennä ajassa taaksepäin, nostaisin välittömästi LGB-kansanliikkeen, joka tekee galaktisen massiivisen pesäeron sukupuolisekoilijoihin, AGP:ihin ja queerlarppaajiin. No, myöhäistä itkeä, kun maito on maassa. Täytyy vain yrittää korjata, mitä korjattavissa on. Jotkin asiat ovat ehkä jo niin peruuttamattomasti pilalla, ettei niitä voida korjata. Valitettavaa, mutta minkäs teet. Pakko koettaa ajatella positiivisesti.

      Poista
    15. "Ihminen voi identifioitua hämäläiseksi tai vassariksi ilman että olisi olemassa jokin heimo- tai puoluesielu."

      Sielukäsitteen juuret ovat juutalais-kristillisessä traditiossa. Toisaalta on aristoteelinen sielukäsitys, jossa sielu ei ole ruumiista erillinen, vaan ruumiin eläväksi tekevä muoto. Apostoli Paavalilla oli sitten se dualistisempi katsantokanta. Nähdäkseni sukupuolisielulla tarkoitetaan jälkimmäistä. Tässä genderismin sieluopissa ihmisen fyysisen olomuodon pitää saada vastaamaan sielullista olomuotoa. Jos kuopiolainen muuttaa Tampereelle ja alkaa puhua hämäläismurteita, ei hän vaadi itselleen lääketieteellisiä hoitoja, joilla hänestä tehdään enemmän hämäläinen. Sukupuoli on ensisijaisesti materiaalinen ja biologinen ominaisuus, ei identiteetti. Hämäläisyyden voi ehkä jotenkin todentaa geenitutkimusten avulla, muttta ymmärtääkseni ei ole olemassa mitään hämäläisen biologiaa, joka erottaa hämäläisen vaikkapa savoilaisesta. Identifikaatio on myös eri kuin identiteetti. Identifikaatiossa on kyse yksilön tietoisesta pyrkimyksestä olla jotain, identiteetti muodostuu vuorovaikutuksessa ulkoiseen todellisuuteen.

      "Joku voi hyvin sanoa että on syntynyt väärään perheeseen, mutta ei sitäkään kannata hullun kirjaimellisesti ottaa."

      Selvä, ei oteta transien ajatusta väärään kehoon syntymisestä tosissaan. Pidetään sitä pelkkänä läppänä.

      Poista
    16. Hyvä idea. Tai jos ei läppänä niin vertauksena jota ei kannata ottaa kirjaimellisesti, jo tässä todettiinkin että sukupuolisielu ei ole mikään validi termi. Mediassa puhe väärään kehoon syntymisestä näyttää olevan useammin toimittajan kuin haastateltavan transin sanavalinta.

      Poista
    17. "Identifikaatiossa on kyse yksilön tietoisesta pyrkimyksestä olla jotain"

      Tästä tuli mieleen kun takavuosina puhuttiin kaikenlaisista wannabe-ihmisistä - saatoit olla vaikka jonkin yhtyeen wannabe-fani, jos fanitit vain heidän kuuluisimpia hittejään. Ihminen voi siis pyrkiä identifioitumaan joksikin monista eri syistä, mutta on aivan eri asia olla muiden silmissä sitä. Identiteetti ei siis muodostu tyhjiössä, vaan vuorovaikutuksessa ympäristöön ja muihin ihmisiin. Lisäksi henkilön itse kokema identiteetti ei ole koskaan aivan sama kuin se identiteetti jonka muut hänelle "antavat". Miksi ihmiset edes pakottavat toisia validoimaan heidän identiteettejään, kun on käytännössä mahdotonta nähdä toinen ihminen juuri sellaisena kuin hän itse itsensä näkee?

      Poista
    18. Anonyymi klo 14.47, harrastatko uhkapelejä? Olen valmis lyömään vetoa, että jos joku tekisi jonkun sukupuoleltaan väärään kehoon syntymisestä vitsin, saisi hän niskaansa raskaamman luokan transfobiasyytteet. Kun puhutaan esimerkiksi syntymässä väärin oletetusta sukupuolesta, ei siinä ole genderlogiikalla kysymys mistään muusta kuin väärään kehoon syntymisestä, koska keho fyysisesti on miehen tai naisen, pojan tai tytön. Jos siellä tytön kehon sisällä on poika, niin mikä ja missä se poika on? Jos poika kehossa on oikea ja tyttö väärä, niin eikö silloin kyse ole aktivistien mukaan ihan vakavasti puhuttavasta väärään kehoon syntymisestä?

      Mitä käsitettä nyt sitten ilmiöstä pitäisi käyttää, jos väärään kehoon syntyminen on vitsi eikä sukupuolisielua ole? Kerro minulle mikä on se pojan kehossa oleva tyttö tai tytön kehossa oleva poika? Mitä termiä haluat siitä käytetävän?

      Poista
    19. "sukupuolisielu ei ole mikään validi termi"

      Kun kätilö tai lääkäri arvaa vastasyntyneen sukupuolen väärin, niin mikä meni pieleen? Millä keinoilla kätilö/lääkäri päätyisi kerralla oikeaan lopputulokseen? Auttaisiko taikavarpu, meedio tai chakrojen tulkinta, vai osoittaako vastasyntynyt kohti GI Joe - Barbie -genderjanan oikeaa kohtaa?

      Poista
    20. Kyllä tuossa sukupuolisielujen vaelluksessa on kaiketi samanlainen tilanne, kuin vaikkapa 'väärään etnisyyteen' tai 'väärään maahan' syntymisessä... Joku jossain aina syntyy Pohjois-Koreaankin ilman omaa suostumustaan.

      Eli, "iso, paha Kohtalo" ratkaisi tämän, ilman mitään ääni- ja valitusoikeutta. Ei kai kukaan muuten menisi tahallaan syntymään väärään kehoon, väärään perheeseen tai väärään kulttuuriin :) Kokemus väärään paikkaan syntymisestä ei ole mikään uniikki transihmisten kohdalla, jokainen joutuu painimaan tahdosta riippumattomien olosuhteiden kanssa. jotkut enemmän kuin toiset.


      Poista
    21. Tämän pullataikinan vääntely saisi jo riittää, mutta on eri asia väittää syntyneensä väärään sukupuoleen eli toisin sanoen väärään kehoon kuin väärään paikkaan tai perheeseen, koska kehosi on sinua (tai sinä olet kehosi). Paikka ja perhe ovat ulkopuolisia suhteessa sinuun. Keho on biologinen, materiaalinen ja fyysinen etkä voi poistua kehostasi niin kuin voit poistua sosiaalisesta ympäristöstä.

      Poista
    22. Galilei, totta kai on. Peilasin sitä ajatusta, miksi joku sielu tyhmyyttään menee syntymään väärään kehoon.. yhtä absurdi ajatus kuin se, että ihminen on sattunut tipahtamaan väärään kulttuuriin tai etnisyyteen, paikkaan tai kieliryhmään..

      Poista
    23. .. eli ajatus joistain abstrakteista sieluista jossain maailmankaikkeudessa etsimässä paikkaa minne syntyä on metafysiikkaa ja uskonnonfilosofiaa. (Kristitttynä toki uskon Jumalaan luojana ja jokaisen ihmisen ainutlaatuiseen arvoon, kun taas väärään kehoon tai vahingossa väärään ihonväriin syntyminen on todella lohduton uskomusjärjestelmä.)

      Poista
    24. Kyllähän tuosta vaihdokas-ajattelusta eri variaatioineen (väärä sukupuoli, väärä etnisyys, tai ylipäänsä väärä keho jollain tasolla) saisi uskontotieteellisesti kehitellyksi kiehtovan maailmanselitysmallin. Sangen lohduton se kuitenkin on, pysyn itse kristillisessä uskossa Luojaan :)
      Tuli mieleen, että idea vaihdokkaista on elänyt monessa Euroopan kulttuurissa. Jos joku lapsi tuntui omituiselta tai millään tavalla väärältä, oli helppo vedota teoriaan 'vaihdetusta' .. eli varsinainen lapsi oli joutunut haltijakuninkaan, peikkojen tai muiden vihamielisten otusten uhriksi, ja tilalle oli tuotu peikonpoika ym..
      (Irlannin folklore tunsi tämän vielä viime vuosikymmeniin saakka.)
      Vaihdokaskulttia ollaan nyt sisäänajamassa modernin suvaitsevaisuus- ja moninaisuusideologian kautta, nyt tosin syynä eivät ole peikot eivätkä haltiat..

      Poista
  19. Blogistin kehoon taisi sujahtaa ketutussielu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei suinkaan, kultaseni. Minähän olen hyvin zen, tyyni ja rauhallinen.

      Vastaan nyt kuitenkin siihen poistetun kommentin kysymykseesi, eli pyytelit sitaatteja siitä, että transit ovat väittäneet jossain olevan oikea keho. Minulla on jossain kuvakaappauksia Reddit-keskusteluista, joissa transit selittävät esimerkiksi kadehtivansa jotain työkaveriaan tai muuta tuttuaan, jolla on juuri sellainen kroppa, jollaisen he itse haluaisivat. (En tiedä, missä ne kuvakaappaukset nyt ovat, arkistoni alkaa olla jo niin täynnä kaikkea, etten löydä sieltä enää mitään tiettyä ilman kahden tunnin selaamista.) He käyttivät siellä mm. tällaista ilmausta: "I wish I could switch bodies with her." Ergo: transin itsensä ulkopuolella jossain on se "oikea keho", johon hän olisi halunnut syntyä, ei siihen nykyiseen väärään. Joku työkaveri, joka pahaa aavistamatta sattui transin tielle, on nyt transin fantasian kohteena: että hän voisi vaihtaa väärästä kehosta oikeaan. Jos tällainen olisi mahdollista, niin tokihan tältä naiselta ei kysyttäisi, haluaako hän vaihtaa oman naiskehonsa transin mieskehoon. Siinä sitä olisikin ihmettelemistä, kun nainen yhtäkkiä heräisi uuteen päivään roikkuva lerssi jalkovälissä.

      Tuossa olisi muuten hyvä idea johonkin Black Mirror -jaksoon. Jos tosin sellainen tehtäisiin, niin transithan canceloisivat Black Mirrorin ja koko Netflixin viidessä sekunnissa.

      Poista
  20. Yllä olevaan keskusteluun vielä tarkennuksena:

    Minä en kiellä tai vähättele transsukupuolisuuden kokemusta siinä mielessä, missä se (ainakin vielä toistaiseksi) lääketieteessä ja diagnostisesti ymmärretään: pitkäkestoinen ja muuttumaton kokemus siitä, että oma sukupuoli on väärä ja kehoa pitäisi muokata mahdollisimman pitkälle vastakkaisen sukupuolen kaltaiseksi epämukavuuden ja ristiriitakokemuksen helpottamiseksi. Tässä muodossa transsukupuolisuus on aikaisemmin ymmärretty siksi, mitä se ihan perimmältään onkin: sairaudeksi. Transsukupuolisuuden sanominen sairaudeksi ei tarkoita transsukupuolisuuden (tai transsukupuolisten) vähättelyä, mitätöintiä tai stigmatisoimista. Mikään sellainen kokemus, joka vaatii noin äärimmäisen brutaalia lääketieteellistä väliintuloa ja ihmisen silpomista jauhelihaksi hoitona psyykkiseen ahdistukseen, ei voi olla mitään muuta kuin sairaus. Ja se EI OLE sama asia kuin että homoutta pidettiin pitkään sairautena, sittemmin poistettiin sairausluokituksesta. Tajutkaa nyt jo vittu vieköön, etteivät homous ja transsukupuolisuus ole sama asia eikä niistä edes voida puhua samassa asiayhteydessä. Homous on tila, joka ei vaadi minkäänlaisia hoitoja, kehonmuokkausta tai affirmatiivista linjaa harhaisuuden vahvistamiseksi. Homous vain on, niin kuin mikä tahansa persoonallisuudenpiirre.

    Se, minkä torjun ja mitä vähättelen (lievästi ilmaistuna), on tämä nykyinen täysin käsiin räjähtänyt transhysteria ja ilmiön ympärille kehittyneen uskomusjärjestelmän survominen kaikkien ihmisten kurkuista alas hiilihangolla. Se, mitä "trans" nykyään tarkoittaa, on jo kauan sitten irrotettu siitä alkuperäisestä yhteydestään: lääketieteellisesti diagnosoitava tila, joka luokitellaan ja määritellään sairaudeksi. En jaksa nyt avata tuota hysteria-asiaa tässä tarkemmin, eikä se ole tarpeenkaan, tiedätte kyllä. (Kuka siltä olisi voinut välttyä?) Ei mitenkään voi olla mahdollista, että joka ikinen jonkinlaista kehollista epämukavuutta tai sukupuolista hämmennystä kokeva ihminen on väärään kehoon harhaillut sukupuolisielu, joka täytyy "korjata". Koko ajatus on niin totaalisen pähkähullu, etten taaskaan voi muuta kuin monttu entistä avoimempana ihmetellä, miten se on voinut levitä näin laajalle ja miten ihmiset ovat omaksuneet sen tuosta vain omaksi maailmankuvakseen. En tosin usko, että suurin osa ilmiöön myönteisesti suhtautuvista on koskaan tarkemmin vaivautunut miettimään, mitä transit noine sukupuolisieluoppeineen oikeastaan ajavat. Olen joskus puhunut aiheesta tietyissä piireissä ja saanut "educate yourself" -tyyppisiä vastauksia. No sehän tässä juuri onkin, että nimenomaan I educated myself ja kaikkien löydösteni jälkeen saavuin tähän pisteeseen.

    En ole ihan varma, miten kauan ihmiset vielä jaksavat tätä transhysteriaa ja miten kauan kestää, että valtaväestöllä laajemmin menee hermot loputtomaan LGBTQIA-tuputukseen (lue: transtuputukseen). Tällä hetkellä se ainakin on vielä muodissa, mutta olen havainnut useammilla eri tahoilla jo niin selkeää leipääntymistä koko touhuun, että alan olla jo hieman peloissani siitä, mihin se yltyessään voi johtaa. Puolassa oli aiemmin kesällä jokin laajahko mielenosoitus, jossa ihmiset raivoissaan repivät ja polttivat Pride-lippuja kadulla. Muuallakin on ollut aika ajoin mielenosoituksia, joissa on mm. huudettu: "Leave our kids alone!" Liittynee siihen, miten lapsia koulussa indoktrinoidaan sukupuolisieluihin ja drag- ja glitterhattaraan, joka peittää näkyvistä rautanyrkit ja irvihampaiset pedarit. Ihmisillä alkaa olla mitta täynnä ja yhä rohkeammin he uskaltavat näyttää sen, vaikka transkultin luoma pelotevaikute cancellaatiouhkineen onkin ollut jo ainakin kahdeksan vuoden ajan huomattavan voimakas.

    VastaaPoista
  21. Trans/aktivisti sanoo vahingossa hiljaisen osan ääneen:

    https://twitter.com/_MurrayAllan/status/1687452175297818625

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellanlettas. Näin taannoin kauppareissulla teini-ikäisen naaraspuolisen they/them-oletetun siittäjäoletettunsa seurassa. Teinin takissa luki mm. "smash the cistem" ja "fuck terfs". Siis Suomessa. Ja sitten pitäisi uskoa, ettei nykymuotoinen transvouhotus retoriikkoineen ja viholliskuvineen ole tuontitavaraa ja ettei ROGD ole totta. Voi että.

      Poista
  22. Tämä ei liity mitenkään aiheeseen, mutta olen oppimismielellä liikkeellä.

    Minulla on eräs ystävä - nuori, nainen, ihmisläheisessä työssä - joka kannattaa niin transoikeuksia - jotka Suomessa ovat hänen mukaansa todella huonolla tolalla - kuten myös tätä uutta translakia. Hän kuulemma tapaa työssään paljon transseksuaaleja, tai vähintäänkin transidentifioituvia ihmisiä, jotka rohkenevat hänelle avautua tuon tuosta, miten tuskallisen vaikeaa transius Suomessa onkaan. Itse olen siis aina vastustanut tätä uutta translakia, vastustan jatkossakin, ja niinikään myös transuskontoa - en mielensairaudesta kärsiviä ihmisiä, sillä en osaa ymmärtää, mitä muuta transius muka voisi olla, paitsi mielensairaus. Saan tästä mielipiteestäni säännöllisesti kohteliasta noottia, että minun tulisi "kouluttaa" itseäni enemmän aiheesta - tämä kyseinen ystäväni rakastaa ihmisten "kouluttamista".

    Ystäväni mukaan, tämä uusi translaki on suorastaan taivaan lahja näille Suomen transeille, koska se helpottaa heidän elämäänsä poistamalla haitallisia "epäolennaisuuksia", kaiken saisi hänen mukaansa ns. pyytämällä, hylätään ns. kriteetit ja luotetaan ihmisen "fiilikseen" - mahdollisiin haittoihin, saati väärinkäytöksiin hänellä ei ole mitään kommentoitavaa. Vastaavasti hän mielellään niputtaa homot yhteen samaan nippuun transien kanssa siinä asiayhteydessä, että Suomessa kummankin ihmisryhmän on kuulemma tuskallisen vaikeaa adoptoida. Hänen mielestään seksuaalivähemmistöjen tulisi saada osakseen helpotettu adoptioprosessi, koska... menneiden aikojen kohtuuton kärsimys sekä stigma - hän käyttää argumenttina mielipiteelleen narkkaripariskuntaa, joka lisääntyy holtittomasti ja kenenkään valvomatta, siinä missä tasapainoinen homopari ei saa adoptoida mahdollisimman helposti... en oikein tahdo saada hänen mielenjuoksustaan kiinni.

    Onko homojen, saati homopariskuntien todellakin paljon vaikeampaa adoptoida Suomessa? Googlekin varmasti kertoisi, mutta Laventeliveikkonen puhuu kieltä, jota ymmärrän. Olemme ystävieni mielestä kummatkin liian kärkkäitä, ollaksemme suomalaisia :) mitä se nyt sitten tarkoittaakaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko ystäväsi osannut antaa esimerkkejä siitä transiuden tuskallisesta vaikeudesta Suomessa? Jos ei lasketa transpolin "portinvartiointia" ja tuota adoptioasiaa.

      Poista
    2. "Onko ystäväsi osannut antaa esimerkkejä siitä transiuden tuskallisesta vaikeudesta Suomessa? Jos ei lasketa transpolin "portinvartiointia" ja tuota adoptioasiaa."

      No siis lähinnä juuri tuota portinvartiointia hän tuntuu vakaasti pitävän suurimpana pahana. Hänestä on tarpeettoman julmaa vaatia transidentifioidulta diagnooseja/rengashyppelyä byrokratian lävitse tullakseen hyväksytyksi yhteiskunnassa - hän myös uskoo vakaasti pakkosterilisaatioon sekä ulkomailla tapahtuviin trans-massamurhiin - mutta jos minä kysyn häneltä tulisiko kaikkien mielentervesongelmaisten kanssa toimia yhtä löyhästi, tai että onko transius hänestä mielenterveysongelma alkuunkaan, hän lähinnä vaan tuskastuu ja sivuuttaa kysymyksen, kuin raudalla poltettuna.

      Hän ei voi uskoa, että kukaan ihan tosissaan teeskentelisi mielisairautta, tai hyväksikäyttäisi ihmisoikeuksia sekä systeemiä hyötyäkseen siitä millään tavoin - hän ei voi edes uskoa, että aktivismissa pyörii isot rahat, vaan uskoo ihmisoikeusliikkeiden perustuvan hyvän samarialaisen tahtoon sekä vapaaehtoisuuteen.

      En oikein tiedä, miten keskustelisin tällaisen ihmisen kanssa, sillä ajattelen häntä jo mielessäni Transmaideninä.

      Poista
  23. Ajattelevatkohan asioista tietämättömät Prideja katsellessaan, että onpa aika jäätävä yliedustus tytöillä ja nuorilla naisilla näissä tapahtumissa? Entä minne kaikki yli 23-vuotiaat ovat hävinneet?

    https://yle.fi/a/74-20043847

    Ajattelevatko he, että onpa kumma, miten homoja ja lesboja ei näytä olevan missään? Tai pistääkö silmään, että melkein kaikki näyttävät olevan samaa somesta tuttua sinitukkaheimoa?

    Kuinkahan moni homomies tai lesbonainen oikeasti katsoo tuota touhua ja toteaa, että tämä on minun juttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mjoo, Pride on nykyään luonnonilmiöiden mukaan nimettyjen klovnitukkien ja mausteheteroiden juttu, jonne mennään näyttäytymään ja signaloimaan moraalista ylemmyyttä.

      "Tamperelaiset Jenny ja Santeri Almusa osallistuivat tämän vuoden kulkueeseen ystäviensä innoittamana.

      Pariskunta pukeutui yhteneväisiin asuihin. Jenny Almusa alkoi miettiä asuja jo vuoden alussa. Lopullinen päätös asuihin tuli kuitenkin kolme kuukautta sitten, jolloin ”suu loksahti auki.” Nettikaupassa tuli nimittäin vastaan vaatteet, joita ei voinut ohittaa.

      – Ajattelin, että nämä asut tulevat Prideen, kävi miten kävi. Olemme molemmat tummemman vaatetuksen ystäviä, mutta pidämme huolen, että vähän väriäkin on.

      – Ja jos alkaa sataa, niin meillä on lateksia eli käytännössä sadeasut päällä, Santeri naurahtaa."

      Hienoa, että heteroilla on oma karnevaali, jonne voi pukeutua räväkästi.

      Poista
    2. Voi olla myös bissejä molemmat tai toinen. Heterosuhde kumminkin, vaikkei ihmiset sitä niin ite ajatteliskaan.

      Poista
    3. Pridellä alkaa loppu häämöttää.

      Kaikki kutakuinkin normaalit ihmiset (tai ainakin itsestään sellaista kuvaa tarjoavat) alkavat kaikota riveistä. Jäljelle jäävät pelkät friikit. Lisäksi meno pervoistuu ja pornoistuu koko ajan, kun tolkun ihmiset eivät enää ole hillitsemässä. Olisiko joskus 20 vuotta sitten kenelläkään tullut mieleenkään alkaa nakuilla kulkueessa? Niin ja se koiravaljakko.

      Jossain vaiheessa suuri enemmistö saa touhusta tarpeekseen. Vähän niin kuin kävi korpelalaisuus-uskonlahkolle 1900-luvun alun pohjois-Suomessa ja pohjois-Ruotsissa, lahkon johdosta yksi laitettiin hullujenhuoneelle ja loput linnaan.

      Poista
  24. Kiinnostavaa: Briteissä on talousvasemmistolainen puolue, Social Democratic Party, joka ei ole täysin kajahtanut genderasiassa. "The SDP is a patriotic, economically left-leaning, and culturally traditional political party." Tässä haastellaan Kathleen Stockin kanssa:

    https://www.youtube.com/watch?v=UmyPDPMsP9Q

    Mikähän tämän puolueen kannatus on? Johtuneeko Keith Starmerin hiljattainen lausunto "A woman is an adult human female" siitä, että Labour alkaa pikkuhiljaa hiffata, että äänestäjät ihan oikeasti ovat lähdössä kälppimään ja suunta voi olla vaikka SDP tai KJK:n naispuolue?

    VastaaPoista
  25. Transitioprosessissa oleva nainen meni kohdunpoistoon Australiassa, muttei tiennyt olevansa 4 kk raskaana. Sairaala ei tehnyt raskaustestiä ennen operaatiota. Nainen menetti sikiön ja päätyi teho-osastolle. 38-vuotiaalla naisella oli ollut mm. aamupahoinvointia, mutta hän luuli sitä vatsahapoiksi.
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-12387829/Female-male-patient-loses-baby-hysterectomy-Royal-Womens-Hospital-Melbourne-didnt-know-pregnant.html

    VastaaPoista
  26. Kyselyn mukaan yli kolmas briteistä ei edes tiedä mitä sana "transnainen" tarkoittaa:

    "Experts say terms like 'trans woman' are 'intentionally' confusing and adopted after trans rights activists argued that it was discriminatory and offensive to refer to a transgender person's true biological sex."

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-12379423/More-Brits-not-know-transgender-women-biologically-male-poll-finds

    Eli sukupuolisanojen hämärtäminen toimii. Hämmentäminen on tarkoituksellista. Kun porukka on noin lohduttomasti kujalla peruskäsitteiden merkityksestä, ei tarvitse pelätä, että aiheesta herää ryhdikästä keskustelua tai debattia. Näin transnarratiivin hallinta säilyy aktivisteilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin se on tarkoituksellista. Hajota ja hallitse. Ei tässä sen "kummemmasta" ole ollut kyse missään vaiheessa. Niin kauan kuin kriittinen massa taviksia ei tajua tätä ja ala näkyvästi vastustaa transaktivisteja ja intersektionaalista feminismiä, mikään ei tule muuttumaan (paitsi tietysti pahempaan päin).

      Poista
    2. Tuskin tietää valtaosa suomalaisistakaan. Itselläni meni pitkään sisäistää se että transnainen ei ole transitioitunut biologinen nainen vaan juuri päinvastoin, koska sana ei tätä merkitystä kerro. Samoin kumppanini joutuu aina kysymään tarkennusta, että mikä se transnainen/transmies nyt sukupuoleltaan on tai haluaa olla. Kovasti saisivat transaktivistit takoa ihmisten kalloihin ihan näitä perusasioita, että suurin osa ihmisistä ymmärtäisi heidän agendaansa! Mutta eihän sitä tarvitse ymmärtää, kunhan kelluu mukana... 🤫

      Poista
  27. Uusi instatilli @transpolitiikka:
    "Jaamme kokemuksia syrjinnästä ja asiattomasta kohtelusta transpoleilla. Lähetä meille kokemuksesi viestillä, niin jaamme sen anonyymisti! 📢"
    Siellä on aikamoisia juttuja. Ja samalla myös avoimesti rohkaistaan ihmisiä hakemaan hormoneja ja hakeutumaan kirurgiaan omatoimisesti jos transpolilla ei nappaa. (Näkyy esim. picukin kautta niille jotka eivät ole instassa.)
    https://www.instagram.com/transpolitiikka/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin tuon sivun pari-kolme viikkoa sitten, ja on kyllä vielä paljon sakeampaa settiä kuin olisi voinut kuvitella. Yksi vaikeimmin ymmärrettävistä oli tyyppi, joka oli käännytetty transpolilta yhtä aikaa sukupuolettomana ja transmaskuliinina ja perusteluna polin taholta oli, että hän ei voi olla molempia yhtä aikaa. Omasta mielestään tämä henkilö oli kokenut kaltoinkohtelua.

      Jos sukupuoli on spektri, niin miten voi olla yhtä aikaa spektrillä ja sen ulkopuolella? Miten voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa? Tähän ei pysty edes Schrödingerin kissa!

      Poista
    2. Nuo ovat oikeasti sairaita ja hyvin epätasapainoisia ihmisiä. Tällaiset psykiatristen tahojen toimintaa arvostelevat tilit laittavat vain vettä myllyyn heidän sairaudessaan. Näiden ihmisten sairaudentila on egosyntoninen eli he eivät näe itseään sairaina ja pyrkimyksiään täysin todellisuudenvastaisina. Eihän tämä ole uusi ilmiö, että kaikenlaiset harhaiset, jopa psykoottiset ihmiset hyökkäävät psykiatrisia ja muita virallisia tahoja vastaan, koska kaikki nämä lopulta vain yrittävät vaientaa heidät ja päästä heistä eroon. Tottakai kaikenlaisissa yhteiskunnallisissa laitoksissa esiintyy syrjintää ja epäasiallista kohtelua ja siitä saa puhua, mutta tässä hyökätään suoraan transprosessin protokollaan ja yhteisesti ymmärretyn todellisuuden rajoja vastaan. Lisäksi haluttaisiin kokonaan poistaa transdiagnoosit ja transkokemus medikaalisena tilana. Odotanpa vaan, milloin psykoottisuutta, dissosiatiivisuutta ja multipersoonaisuuttakin aletaan pitää normaalina olemisen tilana ja moninaisuutena. Ainiin, ovathan nämä jo osin normalisoitu transjuttujen kautta, mutta eivät missään muussa muodossa...

      Poista
    3. On olemassa ihmisiä joilla on omituinen pakkomielle ravata koko ajan lääkärissä keksimässä itselleen vaivoja. Liekö paapomisen tarvetta?

      On myös olemassa eri syistä hankalia ihmisiä. On isoja ihmisiä jotka aivan vakavissaan kuvittelevat että koko maailman pitäisi pyöriä juuri heidän oman hetkellisen mielihalunsa mukaan ja kun ei pyöri niin vastauksena on hyökkäys ja uhripuhetulva. Pitkän päälle todella rasittavia ihmisiä. Yksi tapa jolla lääkärit yrittävät päästä eroon näistä on leimakirves eli hankalalle potilaalle yritetään kirjoittaa hullun paperit. Hullun papereita ei parane hankkia, tulee kaikenlaista ikävää.

      Onkohan kaikki transdiagnoosit ihan varmasti lääketieteellisesti perusteltuja? Touhu haiskahtaa sille että ei ole.

      Kyllä paperinvaihtamisen ehtona pitäisi olla transhoidot ja julkisessa terveydenhuollossa lääketieteellisen toimenpiteen pitäisi olla lääketieteellisesti perusteltu, kauneuskirurgia sitten yksityisellä omaan piikkiin.

      Sukupuolenvaihdoksen hintana on ikävä leima ja sen kanssa nyt vaan pitää elää loppuelämänsä, halusit tai et.

      Poista
    4. Jaa! Kaikki transihmisten kanssa työskentelevät lääkärit kyllä oli sitä mieltä, että paperinvaihtoon ei pitäisi vaatia lääkärinlausuntoa. Myös esim Kaltiala-Heino, johon traskriittiset usein tolkun ihmisenä vetoaa.

      Poista
    5. Münchhausen-oireyhtymä on varmasti useimmille tuttu: https://www.duodecimlehti.fi/duo95577. Siitähän se "termi Transhausen-mutsi" tulee.

      Voisi ajatella, että tuon lisäksi transhoitoihin hakeutumisen tarpeessa on kyse myös muoti-ilmiöstä ja sosiaalisesta tartunnasta. Varsinkin nuorille tarjotaan nykyään sukupuoli-identiteettiin liittyvää kokemusta selitykseksi monenlaisille tuntemuksille ja oman elämän ongelmille. Mielestäni nuoria ei pitäisi syyllistää, koska he ovat lopulta ideologian uhreja eikä heillä ole elämänkokemusta. Vika on aikuisissa, jotka kannustavat nuoria omaksumaan ensinnäkin genderajattelun ja toisekseen sen, että heitä sorretaan. Oikeastaan se on pahinta, mitä nuorelle ihmiselle voi tehdä, kun poistaa rajan tilanteessa, jossa se pitäisi asettaa ja selittää nuorelle tämän omaa kokemusta valheellisella ja vaarallisella tavalla. Sellaisilla aikuisilla on niin sanotusti verta käsissään, ja he joutavat paistumaan paholaisen pannuun.

      Sitten vaikuttaa olevan myös ihan yli kolmekymppisiä, jotka ovat tajunneet olevansa transeja. Heidän osaltaan kyse voi olla ihan psyykkisestä sairaudesta, tosin kyllä siinäkin vaiheessa voi vielä kulttiin höyrähtää tai sitten voi olla yksinkertaisesti vain, no, ei mikään penaalin terävin kynä. Uskon ja luotan, että jokainen oikea perinteinen transihminen kyllä pääsee protokollan mukaisiin hoitoihin tai jos ei pääsekään, niin ei ryhdy uhriutumaan. Uhriutumaan pääseminen muuten voi olla wannabe-tyypeillä myös ihan sen koko touhun alkuperäinen päämäärä.

      PS. Edelleen siis täysi sympatia ja empatia oikeille transihmisille, jotka tarvitsevat apua!

      Poista
    6. "Jaa! Kaikki transihmisten kanssa työskentelevät lääkärit kyllä oli sitä mieltä, että paperinvaihtoon ei pitäisi vaatia lääkärinlausuntoa. Myös esim Kaltiala-Heino, johon traskriittiset usein tolkun ihmisenä vetoaa."

      Ihanko todella Kaltiala oli nykyisen lain kannalla? Ainoa lausunto häneltä minkä muutaman sekunnin googlailulla (en nyt kuitenkaan ala tuhlata aiheeseen enempää aikaa) löysin, koski sitä, että vaatimus sterilisaatiosta on turha, sillä hoidot itsessään tekevät hedelmättömäksi ja Suomessa transhoidoissa ei mitenkään erikseen steriloida ihmistä (https://uusitie.com/alaikaisen-paatos/). Sen väliin, että kuka tahansa saa vaihdella juridista sukupuolta nettilomakkeella ja että laissa on teknisesti turha vaatimus steriiliydestä, mahtuu vielä aika paljon: voisiko laissa olla esimerkiksi että transdiagnoosin saanut tai X kuukautta hoidoissa ollut saa muuttaa sukupuolimerkinnän väestörekisteriin? Nykyinen laki ei yksinkertaisesti palvele ketään muuta kuin pervoja jotka haluavat naisten tiloihin. Kenenkään "sosiaalinen dysforia" (mitä sekin on?) ei helpotu sillä, että passissa ja hetussa yksi merkki on vaihtunut, sillä ympäristö tulkitsee joka tapauksessa "hoitoja" (en voi enää puhua rajuista hormoneista ja kehon silpomisesta hoitona, sillä hoidon pitäisi tukea terveyttä, ei tuhota sitä) saamattoman ihmisen ihan sukupuolensa edustajaksi kaikenlaisista jännäfiiliksistä huolimatta. Tietysti eräänlaista voittoa saivat lain ideologiset kannattajat, jotka nyt ikäänkuin lain tasolla saivat läpi oman ideologisen maailmankuvansa, että fyysinen, materiaalinen todellisuus ei olekaan se mikä merkkaa vaan ne jännäfiilikset. Mutta jos sulla on parempia lähteitä sille että Kaltiala on suuri translain puolestapuhuja, linkkaa toki, olen valmis heti muuttamaan näkemystäni! Sen sijaan googlaillessa löysin tutkimuksia joissa mm. todetaan katujien määrän lisääntyneen. Mielenkiintoista. Samoin sen, että muunsukupuolisten hoidoista ei ole tutkimustietoa. Silti aktivistien mielestä muusujen pitäisi saada poimia haluamansa hoidot kuin karkit karkkihyllystä...

      Lisäksi musta vaikuttaa siltä, että transpoleihin ja niiden lääkäreihin kohdistuu hyvinkin voimakasta lobbausta... Olisi ihme, jos se ei vaikuttaisi. Olen myös sitä mieltä, että lääkärit eivät ole vahvimmillaan ymmärtämään transasian poliittisia ja ideologisia ulottuvuuksia saati sitten kykene arvioimaan translain kaltaisten uudistusten yhteiskunnallisia vaikutuksia; kuinka he voisivatkaan, kun se ei ole heidän asiantuntemustaan tai koulutustaan? Lääkärit, jotka ovat ottaneet kantaa translain puolesta, ovat ehkä ajatelleet asiaa näin pitkälle: 1: mulla on hirveesti potilaita, jotka kiven kovan inttävät ja itkevät että juridisen sukupuolen muuttaminen helpottaisi heitä, joten miksi ei, mitä haittaakaan siitä on? (Maksan heti tonnin sille, joka osoittaa yhdenkin tutkimuksen, jossa tieteellisesti pätevästi on osoitettu juridisen sukupuolen vaihtamisen oikeasti auttaneen kenenkään ongelmia mitenkään merkittävästi) Ja 2: terveydenhuolto on jo nyt ylikuormittunutta, karsitaan byrokratiaa sieltä mistä voidaan, kuka tätä nyt muka väärinkäyttäisi..?

      Poista
    7. Olen eri kommentoija, mutta muistaakseni Kaltiala on vahvasti vastustanut juridisen sukupuolen itsemäärittelyn ulottamista alaikäisiin, mutta on ollut sitä mieltä, että aikuisten kohdalla se on ihan ok. En muista, että hän olisi mitenkään innokkaasti puhunut translain uudistuksen puolesta, muttei myöskään vastustanut sitä. Itse pidän erittäin kummallisena, että Kaltiala itse naisena ei halunnut nähdä tai kyennyt näkemään uuden translain ongelmia juurikin naisten ja tyttöjen kannalta.
      Ehkä transpolin lääkärit ajattelevat asiaa polin pitkien jonojen ja oman työnsä helpottamisen kannalta. Silti vähän ihmettelen, ettei Kaltiala ole kommentoinut itsemäärittelyn naisille aiheuttamia ongelmia ja vaaratilanteita, joista ulkomailta on jo paljon esimerkkejä (esim. raiskaajamiehet naisten vankiloissa, Skotlannin tapaukset joista Suomessakin uutisoitiin), ja joista Kaltiala varmasti on tietoinen.
      Toisaalta Kaltiala vaikuttaa olevan yksi harvoista järjen äänistä koko keskustelussa, joten arvostan häntä joka tapauksessa.

      Poista
    8. Suomen Lääkäriliitto kannatti lausunnossaan täysi-ikäisten kohdalla itsemäärittelyyn perustuvaa oikeudellisen sukupuolen muuttamista: "Ehdotuksen perusratkaisu eriyttää sukupuolen oikeudellinen vahvistaminen lääketieteellisistä tutkimuksista ja hoidoista on perusteltu."

      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2022-AK-66360.pdf

      Poista
    9. Kaltiala varmaan tietää, että hänen mielipiteensä lasten juridisen sukupuolen vaihtelusta on jo tarpeeksi "kontroversiaali" nykyilmapiirissä, joten tarjoasi pehmikkeenä kannatusta aikuisten self ID:n puolesta. Jos vastustaisi molempia, niin silloinhan olisi täyshirviö meidän paremmiston mielestä. Varmaan tunsi helpotusta kun sai vähän humanisoitua itseään niiden silmissä.

      Ja hänen erikoisalansahan on lapset ja nuoret. Ei välttämättä ole edes miettinyt translakia kokonaisvaltaisemmalta kannalta.

      Poista
    10. "Professori Kaltiala-Heino: Juridisen sukupuolen todistaminen absurdia

      Suomessa vaaditaan lisääntymiskyvyttömyyttä juridisen sukupuolen muuttamiselle. Tulevaan halllitukseen kohdistuu paineita lain muuttamiseksi, sillä Suomi on saanut kansainvälistä arvostelua asiasta.

      Professori Riittakerttu Kaltiala-Heino Tampereen yliopistosta on sitä mieltä, että juridisen sukupuolen määrittely on yhteiskunnallinen asia."

      https://yle.fi/a/3-10707095

      Poista
    11. "Jaa! Kaikki transihmisten kanssa työskentelevät lääkärit kyllä oli sitä mieltä, että paperinvaihtoon ei pitäisi vaatia lääkärinlausuntoa. Myös esim Kaltiala-Heino, johon traskriittiset usein tolkun ihmisenä vetoaa."
      On kysyttävä, miksi prosentuaalisesti erittäin marginaalisen väestön oikeus vaihtaa juridinen sukupuolensa pelkällä omalla ilmoituksella on tärkeämpi kuin naisten ja tyttöjen (eli noin 50% suomalaisista) turvallisuus ja oikeus omiin pukuhuoneisiin, suihkutiloihin, saunoihin, naisvankiloihin, naisurheiluun ja naiskiintiöihin (sukupuolikiintiöitä on edelleen esim. erilaisissa lautakunnissa)? Eivätkö transihmisiä hoitavat lääkärit ole miettineet asiaa ollenkaan naisten kannalta vai eikö heitä edes kiinnosta?

      Poista
    12. Kaltiala todennäköisesti kommentoi itsemäärittelyä vain erikoisalansa, eli transhoitojen tarpeen evaluoinnin, eikä yhteiskunnallisten vaikutusten tai juridiikan kautta. Tosin hän suhtautuu kriittisesti lasten ja nuorten sosiaaliseen transitioon, jonka yksi osa on juridisen sukupuolimerkinnän muuttaminen.

      Poista
  28. https://www.youtube.com/watch?v=jvL9YNBOUOo&ab_channel=Samettiorkidea

    Todella hyvää ja mielenkiintoista settiä taas kerran Orkidealta (pahus vie, maksumuuri!) :) Ja yksi asia, joka herätti huomion. Heteromiehet ja ladyboyt. Että mies on elänyt koko ikänsä heterona, eikä ole omien sanojensa mukaan ollut koskaan kiinnostunut miehistä, kunnes hänen elämäänsä osuu muuan ladyboy, jonka kanssa hetero päätyy ihan kihloihin asti. Moderni tuhkimotarina-ko?

    Siis, eikös tässä olekin vähän sitä samaa tematiikkaa, kuin esim. 90% kaikesta yaoi-mangasta, sekä animessa, jossa usein vanhempi mies "viettelee" toisen, kokemattomamman ja ilmeisen heteron miehen rakastajakseen. Tämä teema mättää musteisella paperilla omassa arvomaailmassani, ja jotakin fetissinomaista haiskahtaa myös tässäkin. Vai... tulkitsenko ihan väärin? Maalailenko vaan piruja seinälle?

    Osaisikohan joku homomies täällä antaa vähän omaa näkövinkkeliään aiheeseen?

    VastaaPoista
  29. Minulta homomiehenä ainakin menee täydellisesti maku toiseen mieheen, joka yrittää kirjaimellisesti näyttää naiselta (tai drag queeniltä). Ei se kyllä tietenkään tarkoita, että kyseinen yksilö olisi jotain muuta kuin mies.

    Sanoisin, että näissä ladypoikien ja transsien chasereissa on kyse jostain ihan omasta, erityisestä biseksuaalisuuden nurkkauksesta. Ei sitä tarvitse homoseksuaalisuuden alle niputtaa (vaikka kirjaimellisesti kyse olisikin homoseksistä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aina pohtinut, mistä homomiesten drag ja twink -kulttuurit tulevat ja ketä ne viehättävät. Loogisesti ajatellen, jos olet mies ja pidät toisista miehistä, niin silloin et pidä naisista etkä myöskään naisia imitoivista miehistä. Dragissä vielä tehdään parodiaa vetämällä bimbous överiksi. Twinkmiehissä on hieman samaa.

      Laventelin blogista olen saanut käsityksen, että nämä tyylit eivät olisi tavallisten homomiesten keskuudessa niin suosittuja kuin median homorepresentaatio antaa ymmärtää. Onko näin ja mitä ajatuksia tästä?

      Poista
    2. Itse en oikein näe näitä aivan verrattavina ilmiöinä. Sikäli kun dragia ymmärrän, kyse on hyvin feminiinisistä homomiehistä, joilla on syystä tai toisesta vahva feminiininen "alter ego", joka tuntuu vaativan säännöllistä tuuletusta. En usko, että kukaan menee homobaariin dragissa sillä odotuksella, että tällä ulkoasulla saan seksuaalista huomiota (drag queenit saattavat toki tällä saralla kompensoida ulkonäköään ekstroverttiydellään ja suorasanaisuudellaan, joten seuraa ehkä lopulta löytyy). On paljastavaa, ettei homojen deittiappeissa ole (en ainakaan ole nähnyt) seuranhakutyyppikategorioita drag queeneille.

      Poista
    3. "Twinkkiydessä" kyse on etupäässä nuoresta (vähintään nuorekkaasta) ja heiveröisestä fysiikasta. Siihen voi kuulua poikamaista bimboutta, mutta se ei ole pakollista. Twinkeillä kyllä on suosijansa homobiireissä - paitsi ehkä jos he ovat äärifeminiinisiä, nasaaliäänisiä kotkottajia. En usko, että twinkkiys on samalla tavalla "rooli" kuin drag queen. Enemmän kyse on siitä, että samanlaiset ihmiset lajittuvat yhteen ja siten tulevat, toistensa seurassa vahvistaneeksi entisestään heidän jo olemassa olevia luonteenpiirteitään ja tapoja pukeutua, ehostaa itseään. Se, että homojen alakulttuuri on täynnä tällaisia, etupäässä ulkonäköön perustuvia heimoja ei liene yllättävää, kun ottaa huomioon, miten visuaalista miesten seksuaalisuus on. Miehet yleensä tietävät mistä "tyypistä" pitävät, joten lajittautuminen helpottaa kumppanin etsintää.

      Itse taidan olla karhu, kun tässä iässä ja tällä fysiikalla ei taida olla rahkeita muuhun. 😄

      Poista
    4. Terminologia voi olla minulla sekaisin, pahoittelen sitä. Jos unohdetaan drag sikseen, niin ovatko ylipäänsä stereotyyppisen "feminiiniset" homomiehet hankalassa tilanteessa muiden homomiesten keskuudessa?Twinkkiydestä puhuttaessa yllä mainittiin hento fysiikka ja poikamaisuus, ei siis feminiinisyys. Mediassa stereotyyppinen homomies on edelleen harmittavasti yazz bitch -tyyppinen naisparodia, esim. drag racen osallistujat myös roolin ulkopuolella. Kuvittelisin, että se viehättäisi enemmän trans chasereita eli mahd. bi (hetero?) miehiä. Pahoittelen sekavaa selitystä, mutta yritän sijoittaa näitä bitchy gay -tyyppejä romanttiselle kartalle, ketä he pyrkivät miellyttämään?

      Poista
    5. Joo, ei tarvi pahoitella. Ei tässä minkään pyhän äärellä olla - ja nämä termit ovatkin usein aika sekavia.

      Joo, suoranainen feminiinisyys ei kyllä ole kovin haluttua homojen parisuhde- ja pariutumismarkkinoilla, vaikka nämä ekstroverteimmät ja sanavalmiit tyypit löytävät varmasti seuraa siitä huolimatta. Ehkä se vetoaa chasereihin, silloin kun nämä henkilöt todella näkevät vaivaa näyttääkseen naisilta tai vähintään naisellisilta? En tiedä. (sitten on tämä hiljattain pornon maailmasta ilmaantunut femboy-kategoria, joka on ihan oma lukunsa...)

      Tiedän feminiinisiä homomiehiä, joille on tultu ihan suoraan haistattelemaan asiasta toisten homojen toimesta. Että he toisintavat käytöksellään "negatiivisia homostereotypioita". Se ei ole kovin hauskaa, jos oma temperamentti vie siihen suuntaan luontevasti (vaikka uskon, että räikeimmissä tapauksissa kyse on myös tosiaan oman sosiaalisen lokeron kulttuurisesta vaikutuksesta manerismeihin ja puhetapaan).

      Poista
    6. "haistattelemaan asiasta toisten homojen toimesta"

      Tiedostavien queerteoriaan ja transien kamarineidoiksi hurahtaneiden homojen piirissä puolestaan pilkataan tavishomoja, jotka lähinnä haluavat monogaamisen suhteen ja elää normielämää muiden joukossa. Länkytetään homonormatiivisuudesta ja homonationalistisesta gangsterismista. Pitäisi haluta murskata cisteemi, binääri ja yhteiskuntajärjestys ja tälläytyä kuin drag race -kilpailija, olla mahdollisimman femme ja räiskyvä. Pitäsi olla seksipositiivinen polyamorikko, paneskella ympäriinsä ja tienata OnlyFansissa. Tottakai pitää muistaa myös mainostaa haluavansa transmaskuliineja, vaikka täysin sattumalta kumppanit ovat aina cissuja ja eikä koskisi bonusreikään kolmemetrisellä seipäälläkään. Parasta siis olla vain oma itsensä, sillä et tule koskaan miellyttämään kaikkia.

      Poista
    7. Joo, se on juuri näin kuten sanoit.

      Poista
  30. Neljännen aallon ns. "yliopistofeminismi" on pettänyt naiset, demonisoinut miehet, ja tuhoaa kovaa vauhtia kaiken sen hyvän, mitä kukaan täysijärkinen ei tosissaan haluaisi lännessä menettää. Tasa-arvo on uhrihierarkiaan perustuvaa ylivaltaa, mieleltään sairas on uusi normaali, ja totuuden puhuja se kaikista pahin vihollinen.

    Olen nuori, enkä vielä paljoa kokenut, mutta yhden asian minäkin sentään ymmärrän, kokemuksen kautta. Jos sinä, nainen, rohkeasti huutelet vailla pelkoa, miten syvästi ja aidosti sinä vihaat miehiä, minä vannon, sinulle koittaa päivä, jolloin miehet ympärilläsi sanovat ihan yhtä rohkeasti vihaavasi sinua takaisin - ja siitä sinä et tule pitämään, et sitten vähääkään. Ja ihan turha sinun on silloin huutaa paikalle apua, sillä naiset pelkäävät sitä mieslaumaa, joka vihaa sinua, ja miehet - jotka kyllä saattavat sääliä sinua - jäävät ihan varmasti kyselemään toisiltaan, "kuka meistä on tarpeeksi hullu seisomaan tuon naisia vihaavan mieslauman, ja tuon heidän vihaamansa naisen välissä, joka yhä huutelee vihaavansa miehiä?".

    Toivottavasti nämä naiset nauttivat uudesta maailmastaan, sillä pois he eivät enää pääse.

    VastaaPoista
  31. Kirjailija Jarkko Tontin haastattelu Pridestä ja trans-aktivismista:

    https://lhb-liitto.fi/2023/08/13/aaripaiden-valissa-kirjailija-jarkko-tontin-haastattelu/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkö tässä nyt alkaa odotella Jarkko Tontin känkelöimistä?

      Poista
    2. LHB-liiton sivuja tuskin luetaan ja jaetaan wokeiston piirissä - kyseessähän on transfobinen ja äärioikeistolainen järjestö, joka tulee vaieta kuoliaaksi. Mutta auta armias, kun Jarkko Tontti avaa suunsa Hesarissa tai Ylessä, niin someni känkelöintikomppania (etupäässä vassarimiehet) aktivoituu ja alkaa päiväkausien woketus ja Tontin sanomisten "ongelmakohtien" ruotiminen.

      Poista
    3. Täytyypä hakea kirjastosta Tontin uusi kirja.

      Poista
    4. Myös Katleena Kortesuon Journalismin kuolema on ihan mielenkiintoinen. Hän käsittelee yhdessä luvussa median kritiikitöntä suhtautumista intersektionaaliseen feminismiin. Pakko sanoa, että hänen kritiikkinsä tuntuu melko laimealta ja analyysi melko pinnalliselta; aiheesta olisi saanut paljon terävämpää, painavampaa ja osuvampaakin kritiikkiä aikaan sillä materiaalia nyt ei ainakaan puutu. Lisäksi hän toistelee ponnekkaasti kuinka feminismi kuitenkin on hyvää, tarpeellista, oikein (mitä se sitten edes tarkoittaa?) mikä tuntuu itsestäni jonninjoutavalta, ikäänkuin anteeksipyytelyltä tai selittelyltä. Mutta hienoa, että joku on kirjoittanut ja JULKAISSUT edes jotain kriittistä aiheesta!

      Poista
    5. Katleena on selvästi persoonaltaan ylikiva ja mukava henkilö, mikä ei voi olla vaikuttamatta hänen kritiikkinsä terään. Eli vähän liikaa varovaisuutta on mukana. Mutta hienoa, että hän edes kritisoi median lempilasta tämän verran. Useimmat ovat hiljaa tai komppaavat mukana.

      Poista
  32. Lisää kierroksia mittariin:
    https://www.foxnews.com/media/feminist-medical-school-professor-says-trans-kids-identifying-minotaurs-part-gender-revolution

    Minotaurukset ja merenneidot taisi olla jo se yksi 1970-luvun teos.

    Myös transrodulliset (RCTA) ovat tulossa:
    https://www.dexerto.com/entertainment/what-does-rcta-mean-on-tiktok-2196562/

    Onko jo parin vuoden päästä Suomenkin Pridella ihmishärkiä ja muualta vaeltaneita transsuomalaisia saunavihtojen kanssa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulipa mieleen kun lueskelin tuota uutista. Sellainen "asiantuntija" että voi morjens. Miten tiede on päästetty näin kuralle kun on kyse transasioista? Eihän meillä kohta ole luotettavaa tiedettä ollenkaan... Pahinta on, että kritiikki tätä asiaa kohtaan halutaan wokelistossa vääntää "tiedevastaisuudeksi". Jossain oli tilastoja jenkkien luottamuksesta tieteeseen ja poliittisesta suuntautumisesta. Yllättäen rebuplikaanien luottamus oli heikompaa, mutta en usko että kyseessä on mikään "öhöh maa on litteä tiede paskaa" -ajattelu, vaan yksinkertaisesti se, ettei aiheelliisesti luoteta enää tieteen riippumattomuuteen... Miten tästä ei pidetä enempää melua kun on kyse niin isosta asiasta??

      Toiseksi, en usko, että tuossa tarkoitettiin että lapset varsinaisesti identifioituisivat puolihäriksi, vaan erilaisia gendervariaatioita kuvaamaan käytettiin eri sanoja... Genderminotauruksella on esimerkiksi vartalon alaosa tyttöä ja yläosa poikaa. Toisessa variaatiossa vartalon etupuoli voi olla toista sukupuolta ja takapuoli toista. Aloin kelata tuota, ja näin voimakkaan omautumiskyvyn omaavana tuon ajattelukin teki hirveän, epäeheän olon. Miten lapsille voi opettaa jotain tuollaista että kyllä, vartalosi menee kahtia keskeltä ja toinen osa on poikaa ja toinen tyttöä? Mitä helvettiä se edes tarkoittaa? Millaisia korjaushoitoja tällaiselle ihmiselle pitäisi tarjota? Testosteronivoidetta alas, estrogeenia ylös? Kylläpä varmastii muodostuu kokonainen, ehyt ja tasapainoinen käsitys itsestä kun kasvun herkkyysvaiheessa opetetaan tällaista. Puistattavaa.

      Poista
    2. Jep, minotaurus on vertauskuva samoin kuin merenneitoakin käytetään transympyröissä kuvaannollisena ilmaisuna. Kyllähän "two-spirit" yms. käsitteitä on jo olemassa, ja sitten vain ruvetaan lääketieteellisesti luomaan kahden sukupuolen kehoa. Pitäähän sen kahteen osaan jakautuneenkin ihmisen vartalo saada oman kokemuksen mukaiseksi.

      Monille on varmastikin tuttu juttu miehestä, joka halusi mahdollisimman autenttisen koira-asun. Translajinen sitten transrodullisen jälkeen? Milloinkahan suuri yleisö ymmärtäisi, että idea ihmisen subjektiivisen identiteettimäärittelyn ottamisesta objektiivisena totuutena tulee johtamaan tällaisiin?

      Poista
  33. https://www.is.fi/viihde/art-2000009787101.html

    "MISS SUOMI -finalisti Rimi Riutta, 25, on maan ensimmäinen transsukupuolinen missikilpailija.

    Riutta kertoo IS:lle finalistien paljastamistilaisuudessa, että kantaa ylpeästi suunnannäyttäjän viittaa hyvin perinteisenä ajatellussa naisten kauneuskilpailussa. Riutta valittiin yleisön suosikkina finaaliin.

    – Olen erittäin yllättynyt. Kun ensimmäisenä julkistettiin yleisön suosikki, leuka tippui maahan, Riutta kertoo."

    Kun miettii kaikkia niitä änkyräkonservatiivisia vaatimuksia, joita osallistujille on ihan viime vuosiin asti asetettu - naimaton, lapseton, nuori, hyvämaineinen siveyden sipuli, tatuoimaton, lävistämätön, kauneusleikkaamaton - niin on suorastaan hupaisaa, ettei näissä "luonnollisen kauneuden" mittelöissä ole kai koskaan vaadittu, että osallistuja on, köh, nainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mielenkiintoiseksi on mennyt missienkin maailma. Sulla ei saa olla silikonirintoja, mutta m*lkku toki saa olla.

      Poista
    2. Mua häiritsee tässä pari seikkaa. Ensinnäkin se, että Riutan ei mielestäni ulkonäkönsä, karismansa, sanomistensa yms. perusteella kuuluisi olla finaalissa. Jos olisi jotenkin ihmeen kaupalla mahdollista, että olisi nainen joka olisi täsmälleen kuin Rimi, hän ei olisi ikimaailmassa edennyt finaaliin. Ei ole luonnetta, ei karismaa, ei ulkonäköä. Vain woke- ja inkluusiopisteet. Eikö näitä ihmisiä itseään häiritse se, että mitä he saavat, he saavat koska ovat trans? Sama kuin naisten sarjat vallanneet miehet. Eikö hävetä? Missistandardit ovat tietysti eri, eivät samalla tavalla mitattavissa. Mutta standardit misseillekin on, esimerkiksi hyvin tarkkaa, millainen ruuminrakenne pitää olla, ja Rimiä mittanauhalla mittaamatta, ihan silmämääräisesti arvioiden, hän niitä tuskin täyttää...

      Toinen häiritsevä asia. Vaikka kyse on näennäisesti näin hölmöstä, joutavanpäiväisestä, pinnallisesta asiasta, kyllähän tässä normalisoidaan kansan keskuudessa "TWAW"-ajattelua, siitä ei mihinkään pääse. Mikä on seuraava areena, jossa miehet syrjäyttävät naiset? Ja voisiko joku selittää, miksi blackface on loukkaava mutta womenface ei? Tervemenoa vain naiset pois taiteista, päättävistä asemista, yhteiskunnasta ja kulttuurista ylipäänsä... Paremmat naiset eli transnaiset tulevat!

      Poista
    3. Sekin on jännä ilmiö, että tiedostavaiset paheksuvat missi-instituutiota ja ulkonäköön perustuvia edustustehtäviä tunkkaisina ja seksistisinä, kun samaan aikaan prostituutiota ja toosan levittelyä OnlyFansissa ylistetään, normalisoidaan ja pidetään voimauttavana uravalintana.

      Poista
    4. "Eikö näitä ihmisiä itseään häiritse se, että mitä he saavat, he saavat koska ovat trans? Sama kuin naisten sarjat vallanneet miehet. Eikö hävetä?"

      Sen perusteella mitä minä heiltä näen, kuulen, ja mitä tiedän narsismista, rohkenisin sanoa, että ei - ei heitä hävetä yhtään, päinvastoin, he suorastaan leveilevät voitoillaan ja ilkkuvat vasten naisten kasvoja. He rakastavat tätä! Tämä tilanne, tämä maailma, koko tämä kuvio, on jokaikisen narsistin märkäuni, nyt vihdoin totena. He saavat olla samaan aikaan jalustalla, sekä sorrettuja uhreja. Rajat on tietoisesti hämärretty termien ympäriltä niin onnistuneesti, että nyt on melkeinpä mahdotonta enää sanoa, mitä tarkalleen eroa on transvestiitilla, autogynefiililla ja transseksuaalilla. Ymppää siihen vielä sekaan annos misogyniaa, ja voin vakuuttaa, ettei ketään näistä oletetuista transuista hävetä yhtään se, mitä he naisille tekevät (en kiellä transseksuaalisuuden olemassaoloa, mutta esim. urheilun osalta on aikas selvää, että ns. B-luokan miesurheilijat käyttävät naisten sarjaa varasuunnitelmana loistaa urallaan - oikea transius on siitä valovuosien päässä, pelkkää teatteria vetävät pojat. Jahka ura on ohitse, niin loppuu myös transitio.).

      Plus, vaikka itseäni aihe naisena sattuukin sieluun - vaikka olenkin samaa mieltä, että koko misseily on... no, hupsua, paremman sanan puutteessa, mutta silti naiseuteen yhdistetty instituutio - ei tämä Riki-mikälie tee, ainakaan periaatteessa, kerrassaan mitään väärää. Jos TWAW on nykyisin suurimmalti hyväksytty mielipide, ja sosiaalis-poliittinen kenttä nyt on, mikä se on, olisi hän typerä, jos hän ei ottaisi osaa kisaan, jota hän ei yksinkertaisesti saa hävitä. Jos sinulle annettaisiin etuoikeus voittaa kisat, joihin sinulla ei olisi taitojesi/muiden kriteerien osalta kerrassaan mitään asiaa, eikä kukaan voisi estää sinua osallistumasta, saati voittamasta, ilman seurauksia, mikset osallistuisi? Ei ainakaan häpeä! Kuten jo sanoin - jos miehen motiivi naiseksi tekeytymiselle on voittaa naiset heidän omissa lajeissaan, tiloissaan tai ansioissaan, ei tämä mies ymmärrä, mitä häpeä edes on. Mies ansaitsee voittaa naisten kauneuskilpailut, koska olisihan se niin väärin, jos häneltä tämä oikeus evättäisiin, suosimalla oikeita naisia.

      Transnainen on nainen, mutta nainen ei voi olla transnainen, ja silti nainen ja transnainen ovat biologisesti yksi ja sama asia? Ei mene jakeluun. Olen valmis muuttamaan ensimmäisellä raketilla kuuhun.

      Poista
    5. Vaikka missikisat lienevätkin perusluonteeltaan naisia esineellistäviä (ainakin ennen oli kaiken lisäksi vanhoja rasvaisia äijiä tuomareina), niin joillekin nuorille naisille misseys tai vastaavat tehtävät esimerkiksi formuloiden ns. varikkotyttönä ovat oikea ja oikeutettu haave ja tavoite. Kun transnaiset tulevat missikisoihin ja hävitessään voivat syyttää transfobiaa, viedään naisilta tämäkin mahdollisuus niin kuin viedään urheilussakin pärjääminen. Transnaiset haluavat vielä erityisesti mukaan kaikkein kliseisintä ja pinnallisinta (ja usein miesten luomaa) naiseuden määritelmää toteuttaviin tiloihin ja tilaisuuksiin, mikä kertoo heidän naiskäsityksestään. Huomatkaa, että transfobia on hierarkisesti misogyniaa pahempi synti, joten vaikka naiseen kohdistettaisiin millainen rikos tahansa, olisi transnaiseen kohdistuva rikos aina pahempi ainakin vihamotiiviltaan. Niinpä transnainen ei ole koskaan misogyyninen, mutta kaikki häneen kohdistuva kritiikki voi olla transfobiaa tai misogyniaa.

      Poista
    6. Minusta tässä ei ole ihan samasta kyse kuin urheilukilpailuissa, joissa transnaisilla on selvä kilpailuetu naisiin nähden. Missikisoissa on toisinpäin, naisilla on selvä kilpailuetu (sori nyt vaan, Rimi). Jos transnainen päätyy edes perintöprinsessaksi, kyseessä on joko korruptio tai tuomariston ankara hyvesignalointi - ja sekin on tietenkin mahdollista, tuomaristossahan voi istua vaikka liuta transaktivisteja tai Iikka Kivi. Voisin veikata, että Rimistä tulee lehdistön suosikkimissi, koska lehdistö nyt näinä päivinä on mitä on. Mutta pidemmän päälle tämä ei vain toimi, koska tiedämme miten kävi Bud Lightille ja muille wokeilun tielle lähteneille kaupallisille toimijoille. Kilpailun ideana on ihailla naiskauneutta, ei kolhoja polvia, leveitä hartioita, kapeita lanteita, isoja jalkateriä, jykeviä leukaperiä eikä maskuliinisia kulmaharjanteita. Eikä varsinkaan ladybulgeja.

      Poista
    7. Perinteisestihän lehdistö on poiminut missikisan kilpailijoitten joukosta sen joka on uhrihierarkiassa korkeimmalla ja alkavat vertailla muita kilpailijoita häneen. Ennen se oli maahanmuuttaja, nyt sukupuoleltaan (tai tulevaisuudessa myös seksuaalisuudeltaan) poikkeava. Jossain vaiheessa tulevat esiin transrotuiset blackfacet.

      Alussa nämä outolinnut ovat vain rikkana rokassa ja meno jatkuu kutakuinkin entisellään. Jossain vaiheessa heidän osuutensa ylittää kriittisen raja ja ihmiset menettävät mielenkiintonsa kisoihin, samalla niiden taloudellinen merkitys laskee merkittävästi sillä aika harva haluaa nähdä "rimejä" näissä kisoissa. Kun iso raha häviää, kisat kuihtuvat marginaaliväen puuhasteluksi. Siinä ei ole vielä sinänsä mitään pahaa mutta kun ne seuraavat normi-ihmisiä perässä kuin hai laivaa ja haluavat olla heidän huomion ja toiminnan keskipisteessään.

      Ei meitä kiinnosta, uskokaa jo. Perustakaa omat kisanne.

      Poista
    8. Rimi kertoo haastattelussa tolkullisen mielipiteensä transnaisista naisten kilpaurheilussa. Miten pian menee, ennen kuin aktivistit käyvät kimppuun, syytökset cissujen saappaannuolemisesta ja cancelointi alkavat? Miten pian kolumnistit kirjoittavat, kuinka väärässä hän on? Tähän vaaditaan Valonauriin lausunto!

      https://twitter.com/Valavuori/status/1693677367569297512

      Hyvä Rimi, olet osa ratkaisua!

      Poista
    9. Juuri aioinkin linkata Rimin Valavuori-haastikseen.

      https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/c963d677-a64b-4424-8d25-41c28e330514

      "Riutta ei koe, että hänen mielipiteensä on transfobinen, vaan perustelee sitä reilulla pelillä ja biologisilla eroilla. Hän sanoo esimerkiksi, ettei hän kokisi juoksukilpailua biologisiksi naisiksi syntyneitä missisiskojaan vastaan reiluksi fyysisten kyvykkyyksiensä takia.

      – Kärjistetysti sanottuna, se on tosi alistavaa, että naiset joutuvat kilpailemaan miehiä vastaan. Se ei ole millään tapaa sellaista, mitä haluaisin Suomeen, Riutta sanoo ja lisää toivovansa, että suomalaiset nuoret naiset uskaltaisivat haaveilla urheilu-urasta."

      Hyvä Rimi!

      Poista
  34. Suomessa rajoitetaan transnaisten oikeutta osallistua naisten shakkisarjoihin:
    https://www.iltalehti.fi/muutlajit/a/e8a7dd9e-1205-4dca-86d5-1e3389f7b0c2

    En kyllä edes tiennyt, että shakissa on sukupuolille eri sarjat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vain Suomessa, ja aiheesta tietenkin vedetään joukolla hernettä nenään, sellaisten ihmisten toimesta jotka eivät ainakaan kuluta aikaansa seuraamalla muiden shakinpeluuta. Miehet (näin ylikarkeasti jaoiteltuna) sanovat naisille olevan oma sarjansa koska naiset ovat tyhmempiä, pöntömpiä ja huonompia. Naiset sanovat naistensarjan olevan olemassa koska shakkimaailmassa on nähty sellaista häiriköintiä ihan MeToo:n jälkeenkin että ei jaksaisi. Queerteoria-aktivisteille oleellisinta näyttäisi olevan ettei suurelle yleisölle selviä mitä feministit todella omin sanoin sanovat aiheesta, koska incelmäinen feminismin demonisointi taitaa olla se queeristienkin pointti? Otosta tunnelmista esim: https://www.tumblr.com/harrypotterfuryroad/725944930706636800

      Poista
    2. Jos shakissa luovutaan naisten sarjasta, niin jäljelle jää vain yleinen sarja, jota miehet dominoivat. Naisten heikommalle menestykselle on varmaan lukuisia syitä, ovat ne sitten sosiaalisia tai biologisia. Shakissa on siis yleinen sarja, johon kaikki saavat osallistua ja naisten sarja. Jos transleidit päästetään mukaan, niin naisten sarjastakin tulee yleinen sarja. Naisten sarja ei ole olemassa transleidien validointia varten.

      Poista
    3. Ei kaikki naisshakinpelaajatkaan ole sitä mieltä, että naisille pitää olla oma sarja; maailman parhaana naisshakinpelaajana pidetty Judit Polgár siskoineen ovat tapelleet sen puolesta, että naiset saisivat pelata miehiä vastaan. Heidän isänsä oli sitä mieltä, että naiset pystyvät älyllisesti samaan kuin miehetkin, jos he vain saavat yhtä lailla valmennusta ja heidän kykyihinsä uskotaan. Onhan sukupuolisegregaatiossa vähän se, että naiset eivät välttämättä kehity miesten veroisiksi pelaajiksi, jos he pelaavat vain toisiaan vastaan. Miespelaajia on määrällisesti niin paljon enemmän, että taso on väistämättä kovempi.

      Poista
    4. "Ei kaikki naisshakinpelaajatkaan ole sitä mieltä, että naisille pitää olla oma sarja"

      Eivätkö naiset siis saa pelata miehiä vastaan yleisessä sarjassa? Ehkä naisten sarja ainakin toistaiseksi mahdollistaa ja motivoi tyttöjen ja naisten shakin pelaamista. Tämä sukupuolisegregaatio perustuu enemmän tai vähemmän vapaaehtoisuuteen. Jos naispelaaja kokee pärjäävänsä miesten sarjassa, niin ei kai kukaan voi estää häntä pelaamasta miehiä vastaan.

      Poista
    5. "Eivätkö naiset siis saa pelata miehiä vastaan yleisessä sarjassa?"

      Kyllä saavat, mutta en näe kovin vahvoja perusteita sille, että ylipäänsä on olemassa sarja vain naisille. En tunne shakin maailmaa enkä tiedä, mitä enemmistö shakkia pelaavista naisista tuumaa asiasta, joten en nyt ota vahvasti kantaa asiaan, mutta saan itse tästä vähän sellaiset vibat, että ylläpidetään perinnettä, jonka juuret ovat naisten vähättelyssä ja ulossulkemisessa. Naisten sarjaa ei nimittäin ole perustettu siksi, että kannustettaisiin naisia shakin pariin, vaan siksi, että miehet eivät ole halunneet pelata naisia vastaan. Veikkaan syyksi sitä, että miehistä on noloa hävitä älypelissä naiselle, vaikka he eivät tätä mielellään myönnä.

      Peleissä ja kilpailuissa, joissa fyysinen suorituskyky ei ole ratkaisevaa, en siis näe perustetta naisten omalle sarjalle eikä tästä transasiasta niissä lajeissa tarvitsisi turhaan vängätä. Naisia ja tyttöjä voi rohkaista ja kannustaa eri lajien ja aktiviteettien pariin muilla tavoilla. Jos tyttö on kiinnostunut shakin pelaamisesta, kyllä hän menee sitä pelaamaan poikia tai tyttöjä vastaan. En voi kuvitella, että hän jäisi kotiin itkemään, että en voi pelata, koska ei ole tytöille omaa sarjaa tai kerhoa.

      Poista
    6. Mielestäni on eri keskustelu, että pitäisikö naisille olla erikseen oma sarjansa vaiko eikö. Niin kauan kun on olemassa naisten sarjat, on mielestäni ihan perusteltua sulkea transnaiset sen ulkopuolelle.

      Poista
    7. "eikä tästä transasiasta niissä lajeissa tarvitsisi turhaan vängätä"

      Jos naisille tai tytöille kuitenkin on oma sarjansa, niin penikselliset eivät kuulu niihin.

      Poista
  35. Löytyisiköhän täältä asiasta enemmän tietäviä?

    Kävin juuri keskustelua erään ystäväni kanssa näistä tulevista missikisoista, joissa yksi misseistä onkin nyt sitten Mister Suomi - ja hän tulee voittamaan nämä kisat, koska kuten yllä jo mainittu, hän ei saa hävitä, niin se vain nyt on. Keskustelu yltyi siitä siihen samaan tuttuun vääntöön - mikä lopulta on nainen? Pitkä keskustelu lyhyesti, ystäväni totesi lopulta "en ole biologi, joten en pysty sanomaan, mikä on mies tai mikä on nainen" - suoraan jenkkilästä opittu vastaus. No minä siihen sitten tuumasin, että jos hän on kerran päättänyt leikkiä niin tietämätöntä ettei muka suostu ymmärtämään kahden eri sukupuolen olemassaoloa/eroavaisuuksia, väittelyksi yltynyt keskustelu ei voi jatkua enää tämän pitemmälle, ja poistuin tilasta (keskustelu käytiin facen välityksellä).

    Nyt kysyn, ihan tulevaisuutta ajatellen sekä oppiakseni suomalaisille einiintyypillistä väittelykulttuuria; mitä tällaiseen tölväisyyn pystyy vastaamaan? Oliko minulla mitään mahkuja jatkaa väittelyä tästä eteenpäin, vai osuimmeko seinään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osuitte seinään. Ei näitä väittelyitä voi oikein käydä onlinessa, koska ihmismieli nyt vain toimii niin, että jos on päättänyt uskoa johonkin niin siihen sitten uskoo vaikka miten pätevät faktat ja argumentit kävisivät uskomusta vastaan. Ihmisellä on ihan saatanallisen vahva tarve ja kyky uskoa ja hän voi uskoa hulluimpiinkin asioihin, aivan loppuun asti. Tämän ominaisuuden takia ihmiset tekevät joukkoitsemurhia kulteissa ja niin edelleen. Esim Kathleen Stockin Oxford Unionin debatin jälkeen Oxfordin yliopistolehdessä, joku tulevaisuuden toivo kirjoitti jotain sen tyylistä, että kävin kuuntelemassa Stockia hyvät ystäväni, jotta teidän ei tarvitsisi, ja voin kertoa, että Stockilla ei ollut keskusteluun mitään annettavaan, hänen argumenttinsa nyt vain olivat surkeita. Ei perusteluja millä tavalla surkeita. Eli päätetään vain, että asiaa vastaan käyvät argumentit ovat surkeita ja asia on sillä selvä.

      Poista
    2. 1 - missikisoista puhuttaessa voidaan todeta, että kukaan muu kilpailijoista ei näytä yhtä, no, rujolta kuin Rimi. Rimin näköisellä biologisella naisella ei olisi mitään mahdollisuuksia päästä kisaan, ja on älyllisesti epärehellistä väittää että olisi.

      2 - mikä on nainen/mikä on mies? Voidaan huomauttaa, että tämä ero on kysyjällä itselläänkin tiedossa, sillä hän osaa erottaa Rimin muista kisaajista. Yleensäkin transaktivismin kannattajat osaavat erottaa biologiset miehet naisista, sillä he kohtelevat biologisia miehiä aivan eri standardeilla kuin biologisia naisia. Ei kukaan vaadi transnaisilta vastaavaa tilan antamista ja tukemista kuin biologisilta naisilta!

      3 - voidaan todeta että vaikka sukupuolta ei voisikaan määritellä biologisesti tarkasti, jostain syystä niihin joilla on synnytys potentiaalia ja niihin joilla sitä ei ole eikä tule kohdistuu erilaiset vaatimukset ja odotukset ja heitä kohdellaan eri tavoin, joten vaikka sukupuoli olisi epätarkka käsite niin selvästi se on olemassa ja merkityksellinen sukupuoli-identiteeteistä riippumatta. Muutenhan kaikki Afganistanin naiset voisivat vain identifioitua tiensä koulutukseen, sairaanhoitoon, julkisiin tiloihin töihin yms.

      Poista
    3. "en ole biologi, joten en pysty sanomaan, mikä on mies tai mikä on nainen"

      Osaisiko tuo sun ystävä kertoa oman sukupuolensa tai vaikka kromosomistonsa? Tai tietääkö hän minkälaisen vastakappaleen hän tarvitsee lisääntyäkseen, ellei peräti ole jo ehtinyt saada jälkikasvua. Vinkkiä voi saada siitä, että onko hänellä joskus ollut kuukautiset, tai tuottaako hänen kehonsa siittiöitä vai munasoluja.

      Ja tosiaan, miten nainen osataankin tunnistaa silloin, kun halutaan sortaa ja kontrolloida naisia? Ei kai kuukautismajaankaan tuupata tai kaavuteta ketään ihan randomisti. Kun mies haluaa pahoinpidellä, raiskata tai saada jälkeläisiä, niin mistä hän silloin tunnistaa naisen? Tai voiko nainen identifioitua sorrosta pois?

      Poista
    4. "Ja tosiaan, miten nainen osataankin tunnistaa silloin, kun halutaan sortaa ja kontrolloida naisia?"

      Jaa-a. Ei ainakaan biologian perusteella; viimeksi kun kävin vähän konservatiivisemmalla alueella moskeijassa niin kylläpä mut vain hätistettiin naisten puolelle Y-kromosomeistani piittaamatta. Vastaavassa tilanteessa partasuut transmiehet hyvinkin pääsi miesten puolelle vaikkei penistä ollutkaan.

      Poista
    5. "hätistettiin naisten puolelle Y-kromosomeistani piittaamatta"

      Saitko validaatiota ja koitko genderboner... euforiaa?

      Poista
    6. "hätistettiin naisten puolelle Y-kromosomeistani piittaamatta"

      Hieno dissonvahvistustarina.

      Poista
    7. "genderboner... euforiaa"

      Mitä tää tarkoittaa?

      Poista
    8. En ole biologi, joten en pysty sanomaan, mikä on omena ja mikä on appelsiini. Punnitsen kaupassa pussittamani omenat appelsiineina. Jos kassa sanoo vastaan, sanon, ettei hänkään ole biologi, eikä siksi pysty sanomaan, mikä on omena ja mikä on appelsiini.

      Poista
    9. Tunteehan historia näitä James Barryja ja muita, jotka on eläneet miehenä ja päässeet tekemään asioita, jotka ei olleet naisille sallittuja. Biologinen sukupuoli on paljastunut vuosien päästä tai vasta kuoleman jälkeen, vaikka mitään lääketieteellisiä keinoja kehon muuttamiseen ei ollut käytössä. Ei se biologia näytä määränneen miten on tullut kohdelluksi.

      Poista
    10. "Ei se biologia näytä määränneen miten on tullut kohdelluksi."

      Katsos kuka on tehnyt paluun! Nyt on aivan huikeaa logiikkaa taas :D Olisiko sukupuolilarppi onnistunut pelkkää henkilökortin kirjainta vaihtamalla, kuten itsemäärittelyn kannattajat kuvittelevat? Vai mihin Barryn ja vastaavien tapausten läpimenevyys vastakkaisen sukupuolen edustajana mahtoi perustua? Vinkki: vastakkaisen sukupuolen sekundääristen sukupuoliominaisuuksien emulointi. Mahtaisiko se liittyä mitenkään biologiaan?

      Poista
    11. "Ei se biologia näytä määränneen miten on tullut kohdelluksi."

      Miksi transit sitten vaivautuvat rankkoihin transhoitoihin?

      Poista
    12. "vastakkaisen sukupuolen sekundääristen sukupuoliominaisuuksien emulointi. Mahtaisiko se liittyä mitenkään biologiaan?"

      Niin, Barry pukeutui housuihin. Sekö on biologiaa? Sun mielestä varmaan transvestiititkin on biologisia naisia sitten?

      Poista
    13. "rankkoihin transhoitoihin"

      Eihän ne transhoidot biologiaa muutakaan! Näin on isot pojat kertoneet.

      Poista
    14. "Barry pukeutui housuihin."

      Housutko ne muuttavat sukupuolen :D Sittenhän voimmekin lopettaa yhteiskunnan rahoittamat transhoidot, jos kerran housut ja henkilökortin kirjaimen vaihto riittävät transitioksi.

      Eiköhän tämä keskustelu ollut tässä.

      Poista
    15. "Eiköhän tämä keskustelu ollut tässä."

      Epäilemättä, jos et osaa täsmentää mitä tarkoitit "emuloinnilla".

      Poista
    16. "I'm not a vet but I know what a dog is" - Kellie-Jay Keen

      Poista


  36. Transpoliklinikat tukossa, lähetteiden määrät moninkertaistuneet

    Sukupuolenkorjaushoitoon hakeutuneiden määrä on ollut jatkuvassa kasvussa, ja lähetteiden määrä onkin viimeisen kahdeksan vuoden aikana nelinkertaistunut.

    "Sukupuolidysforian yleisyys alkaa Tuiskun mukaan olla samaa luokkaa kuin monien ahdistushäiriöiden."

    "Sukupuolidysforia ei ole Tuiskun mukaan pelkästään lääketieteellinen asia, vaan siihen liittyy myös paljon sosiaalisia ja yhteiskunnallisia tekijöitä."

    https://yle.fi/a/74-20045979

    Tässä onkin tulevaisuuden tutkijoilla työsarkaa, että miksi niin moni länsimainen nuori voi pahoin sukupuolessaan, haluaa steriloida itsensä ja mutiloida kehoaan. Ja miksi juuri tytöt ja nuoret naiset ovat ylikorostunut ryhmä tässä.

    VastaaPoista
  37. Täällä taas, "En ole biologi"- tölväisijän seinään osunut ystävä esittää jatkokysymyksen, luonteeltaan hieman ennakoivan ja puhtaasti oletetun...

    Kyseinen ei biologi- ystäväni on siis mies - ei millään muotoa ns. miehekäs mies. Käsittääkseni ihan hetero, mutta hän käyttää naisten aluvaatteita. Olen tuntenut hänet jo vuosia, ja vailla sen syvällisempää ymmärrystä kuvailisin häntä luonteeltaan joko autistiksi, tai epävakaaksi. En itse väitä olevani täydellinen, mutta tämä hänen tölväyksensä "en ole biologi" sai hänet muuttumaan omissa kirjoissani vähintäänkin epäluotettavaksi - esim. jos koskaan, naisihminen kun olen, tarvitsisin miesapua toista miestä vastaan, en ehdottomasti luottaisi ainakaan hänen apuunsa. Jos hän ei kerta ole biologi, niin tunnistaisiko hän edes minua naiseksi...? :/

    Kyselen ulkopuolista näkökantaa tilanteeseen - heiltä, jotka ovat asiaa ehkä enemmän miettineet, ja jotka ovat asiasta paremmin, ehkä jopa henkilökohtaisella tasolla perillä - jonka pelkään olevan hänen kanssaan edessä ennemmin tai myöhemmin. Itseäni hänen identifikaationsa ei kiinnosta sen kummemmin, ellei hän joku päivä vaadi minulta täyttä myönnytystä sekä tunnustusta identiteetilleen, oli se sitten mikä tahansa, "tai hän tappaa itsensä" - kiristäminen, manipulaatio, koko kuvio. En siis ole itsekään täydellinen... jo yksin ajatuksen tasolla kyseinen vaatimus herättää minussa seuraavan vaiston; lyön jurria turpaan ja katkaisen ystävyyden siihen. Mutta miten tällaisen tilanteen edessä tulisi parhaiten toimia? Puhumisen luulisi toimivan ihan yhtä hyvin, kuin kriittinen järkeily uskonnollisen fundamentalistin kanssa - tämä on ystävälleni puhtaasti uskon asia, sen jo ymmärrän. Mutta mikä minun osani tässä mahdollisesti olisi? En lähtökohtaisesti suostu naisena pelastamaan miestä itseltään, mutta kai minulla silti yhä jokin vastuu ystävänä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ettei sun ystävä olisi autogynefiili, johon pikkariharrastus viittaisi? Ei kannata päästää häntä vaatekaappisi, pyykkikorisi tai vessaroskiksesi lähelle. Biologi-tölväisykin kuulostaa lähinnä dissovahvistukselta. Kannattaa sopia tapaamiset julkisille paikoille, tai ainakin muiden seurassa.

      Lopulta sä tiedät itse parhaiten omat rajasi ja haluatko ylläpitää sellaista ystävyyttä, jossa joutuu välttelemään tiettyjä puheenaiheita. Kaikkein vähiten sulla on velvollisuutta lähteä myötäilemään kenenkään harhoja.

      Poista
  38. Gendermenninkäisen viettelytanssi:

    https://twitter.com/troonytoons/status/1692367652977885473

    Mikä mahtaa olla hänen kohderyhmänsä? Ja miten karu onkaan herätys todellisuuteen, kun tulee järkiinsä.

    VastaaPoista
  39. "Ja tosiaan, miten nainen osataankin tunnistaa silloin, kun halutaan sortaa ja kontrolloida naisia? Ei kai kuukautismajaankaan tuupata tai kaavuteta ketään ihan randomisti. Kun mies haluaa pahoinpidellä, raiskata tai saada jälkeläisiä, niin mistä hän silloin tunnistaa naisen? Tai voiko nainen identifioitua sorrosta pois?"

    Jopa miehet, jotka teeskentelevät ääneen ettei biologista sukupuolta ole muka olemassakaan, tunnistavat sekä ihan varmasti erottavat transnaisen naisesta, sekä sen, kumpaa on helpompi joko tempaista turpaan, tai kumpi päätyy seksistä raskaaksi.

    Itse olen jo pitkään miettinyt, mikä kumma saa naiset kannattamaan transideologiaa, ja yksi selitys paistaa tällä hetkellä ylitse muiden - miesten... tai, pikemminkin väkivaltaisten miesten pelko. Tätä uskoahan kannattavat/puolustavat erityisesti nuoret naiset, ja ihmiset tämän transuskon sisällä ovat pahimmillaan... no, todella pelottavan, sekä vaarallisenoloista porukkaa, varsinkin itseään heikommille. Ja rohkenisin naisena väittää, että aikas moni nainen on elämänsä aikana kohdannut edes jonkinlaista miesagressiota, on se sitten ollut kiusaamista koulussa, tai pahoinpitelyä kotona. Se jättää jäljen, ja naiset syyttävät ennemmin itseään, kuin sitä väkivaltaista osapuolta - jos et halua osaksesi miehen väkivaltaa, älä yllytä miestä väkivaltaisuuteen. Sano transnaiselle, ettei hän olekaan nainen, ja saat turpaasi, ja sinulle annetaan niin monta kertaa turpaan, kunnes opit läksysi, etkä koskaan enää vastusta, mitä Seta, Tiktok tai hyvä naapurisi Täti/Setä Transu milloinkin sanoo.

    Se vaan ei ole vielä valjennut, että mikä tarkalleen rohkaisee, pakottaa tai pelottaa miehiä kannattamaan tätä ideologiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väkivaltaisten miesten pelko saattaa tosiaan olla alitajuisena vaikuttimena. Mutta monet myös elävät ja tekevät töitä sellaisissa sosiaalisissa ympyröissä, että mukautuminen transnarratiiviin yksinkertaisesti vain on joko ainoa mahdollinen tai ainakin helpoin tie, jos haluaa pitää sosiaalisista suhteista kiinni. Ymmärrän toki niitä, jotka ovat asian suhteen hiljaa tai myötäilevät pakon edessä vaisusti, mutta nämä toisia naisia haukan lailla vahtivat transmaidenit ovat kyllä oma lukunsa. Heillä taitaa olla mukana myös reipas annos aitoa vallanhimoa ja tarvetta paistatella suosiossa.

      "Se vaan ei ole vielä valjennut, että mikä tarkalleen rohkaisee, pakottaa tai pelottaa miehiä kannattamaan tätä ideologiaa."

      Mikäpä sen houkuttelevampaa kuin esiintyä Suurena Oikeamielisenä Edistyksellisenä Ihmisokeuksien ja Tasa-arvon kannattajana ja Feministinä ja saada samaan aikaan edistää miesten oikeuksia ja legitiimisti polkea hankalia naisia soraan?

      Poista
    2. Kysyttiin, mikä saa miehet kannattamaan genderideologiaa. Useimmille (hetero)miehille asia lienee henkilökohtaisella tasolla yhdentekevä, mutta kun transasia näyttäytyy osana vähemmistöjen oikeuksia puolustavaa pakettia, lähtevät liberaaleina itseään pitävät miehet sitä kannattamaan. Sen kannattamisesta voi saada lisäksi pisteitä niin somessa kuin tosielämässäkin. Konservatiivimiehet taas ovat jo kauan sitten pudonneet kyydistä ja niputtavat transideologian osaksi feminismiä. Kun he kuitenkin tiedostavat naisten ja transien oikeuksien ristiriidan, on seurauksena naisten syyttäminen: saitte, mitä tilasitte, kun aloitte puhua sukupuolesta. Myös perinteinen feminismi hylätään, kun kerran ei ole mitään logiikkaa. Osalle etenkin vanhemmista miehistä koko transasia voi taas näyttäytyä eräänlaisena vitsinä, jonka naisille aiheuttamaa vaaraa ei ymmärretä.

      Käsitteiden sotkeminen ja instituutioiden valloitus on siis tavallaan saattanut miehet genderasian kannattajiksi tai hiljaisiksi seuraajiksi.

      Poista
    3. "rohkaisee, pakottaa tai pelottaa miehiä kannattamaan tätä ideologiaa"

      Vihervassarimiehillä sosiaalinen paine voi pakottaa kannattamaan ja transideologia antaa myös legitiimin kanavan naisvihan ilmaisuun. Kukaan ei räpäytä silmäänsä, vaikka vihervassarimies kuinka soittaisi suutaan tai peräti uhkailisi terffiksi demonisoitua naisten oikeuksia puolustavaa genderkriittistä naista. Samaa touhua on nähty somessa myös piraattipuolueen ja liberaalipuolueen miesedustajien taholta. Yhtäkkiä miehet voivatkin sanella naisten oikeudet. Yksilönvapauteen vetoaminen transasiassa on erikoista, sillä juridinen sukupuoli velvoittaa muuta yhteiskuntaa. Juridisen vaihtajat harvemmin tyytyvät vain hivelemään uutta henkilökorttia neitsytkammiossaan.

      Heteroita ei kiinnosta niin kauan, kun he tai tyttärensä eivät joudu kohtaamaan testikkeliterttua naisten pukkarissa. Jostain kumman syystä tyttödikkiä ei tyrkytetä heteromiehille yhtä tarmokkaasti kuin lesbonaisille. Jostain kumman syystä heteromiehiä ei kehoteta avartamaan mieltään ja antamaan mahdollisuus ladyfalloksen erilaiselle suutuntumalle.

      Poista
    4. "Jostain kumman syystä tyttödikkiä ei tyrkytetä heteromiehille yhtä tarmokkaasti kuin lesbonaisille. Jostain kumman syystä heteromiehiä ei kehoteta avartamaan mieltään ja antamaan mahdollisuus ladyfalloksen erilaiselle suutuntumalle."

      Luultavasti siksi, koska, kuten jo todettiin, nainen tapaa vaistomaisesti väistää ja pelätä vihaista, tyrkkyä, jopa väkivaltaista miestä, vaikka tämä mies olisikin heittänyt mekon ylleen ja peruukin päähänsä. Ei se pelko siitä mihinkään katoa. Ongelma vaan on siinä, että ladydikkiä tyrkyttävän transnaisen on helpompi pelotella, jopa uhata lesboa, kuin heteromiestä, joka todnäk antaa nyrkillä turpaan jos moista edes yritetään väkisin tarjota. Enpä usko, että edes vihervassarien riveissä seisoo kovin montaa heteromiestä, jotka olisivat valmiita kehoittamaan heterotovereitaan imemään transkyrpää, transfobialta välttyäkseen. Ja onhan se myös transnaiselle melkoinen validaatio, jos sai lesbon harrastamaan seksiä kanssaan.

      Naiset siis kannattavat transideologiaa joko hyvesignaloinnin, tai väkivallan pelon sanelemina. Miehet taas joko hyvesignaloinnin vuoksi... tai, tyytyvät katsomaan apaattisina sivusta joko vitsinä, tai kyynisesti "saitte, mitä ansaitsitte"- malliin. Jotenkin tosi pahannäköinen motti. Mikä on sitten se ratkaiseva tekijä, joka pistää lopun tälle farssille, jos kumpikin osapuoli on näin... lukossa?

      Poista
    5. Vielä mietin, miksi feministeiksi itseään kutsuvat miehet usein ovat omaksuneet nimenomaan queeropin. Ehkä kyse on myös siitä, että miehille feminismi on puhdas teoreettinen viitekehys ja eräänlaista teesien kautta opittavaa ulkolukua, koska miehet eivät koskaan voi asettua täysin naisten asemaan. Usein feministimiehet vastaavat toisen miehen kritiikkiin transnaisten naisten tiloihin pääsyä vastaan irvailemalla, että nytkö ne naisten oikeudet kiinnostavatkin. Siinä sitten kaksi miestä väittelee naisten asioista. Itse kyllä ajattelen, että ei transagendan tunnistaminen uhaksi naisille muuta sitä, että ihan muutkin miehet kuin transit ovat edelleen absoluuttiselta määrältään suurin naisiin kohdistuvien rikosten tekijäryhmä. Ei näitä pidä laittaa vastakkain. Feministimiehetkö sitten ajattelevat tietävänsä naisia paremmin, miten naisten asemasta pitää puhua?

      Poista
    6. Naisten hoivaamisviettiin vetoaa kärsimyksellä mässäily ja tunnetarpeisiin vetoaminen. Eli naiset haluavat hoivata näitä kärsiviä vähemmistön edustajia ja olla kilttejä, minkä takia eivät halua (ääneen) kyseenalaistaa mitään. Sitten on helpompi uskoa itsekin niihin juttuihin, jotta ei joudu känselöidyksi.

      Poista
    7. Tämä varmaan selittääkin sen, miksi nämä intersektionalistien kärsimysnarratiivit ei ole ikinä vedonneet itseeni. Olen nainen, mutta minulla ei ole naisille ominaista hoivaamisviettiä tai se rajoittuu vain tiettyihin asioihin. Minua myös kiinnostaa faktat enemmän kuin tunteet ja minun on helppo olla eri mieltä muiden kanssa. On todella vaikea tuntea mitään liikutusta transfobia- ym. syytteistä tai sääliä ihmisiä jotka valittaa, ettei heidän identiteettiään huomioida eikä heillä ole siten ihmisoikeuksia jne. Ei mene tunteisiin, kun näkee sen isomman kokonaisuuden ja älyttömyyden tässä kaikessa. Tunteisiin vetoaminen vain vaikeuttaa tätä keskustelua, koska kun aktivistien argumentit loppuu niin jäljelle jää vain "olet paha ihminen, häpeä" -tyylisiä kommentteja. Tämähän on pelkästään sosiaalista peliä, jossa mitataan ihmisen sietokykyä sosiaalisen hyväksynnän paineen alla. Mutta asiakeskustelussa sen ei pitäisi mennä niin.

      Poista
    8. Terveen hoivavietin ei pitäisikään aktivoitua narsistisen aikuisvauvan manipulaatioyrityksistä vaan sanoa tällaiselle, että kasva aikuiseksi ja tee jotain hyödyllistä, ääliö. Tai niin kuin tätini, joka kerran napautti, kun nuorena likkana kävelin hänen kanssaan kadulla ja siihen tuli joku känninen mies pummaamaan rahaa, että "mehän ei miehiä elätetä". Suorat sanat on parasta mannaa maailmassa, kun niillä osoitetaan rajat ja kehotetaan manipuloijia painumaan helvettiin.

      Naisten lankeamiseen tähän retkutukseen vaikuttaa varmaan hoivavietin ohessa mukautumisvietti. Naiset on vuosituhansien ajan pääsääntöisesti joutuneet lähtemään naituaan miehelään eli vieraaseen taloon, kylään tai jopa kulttuuriin ja heidän on pitänyt salamannopeasti mukautua aviomiehensä suvun ja talon tavoille, alistua anopin oikuille ja niin edelleen, ei siinä ole paljon ollut varaa nokkaa koputella. Naisten kyky sopeutua ja mukautua uuteen kulttuuriin ja uusiin tapoihin vaikuttaa siihenkin, että nuoret naiset lähtee nykyaikana kylistä kaupunkeihin siinä missä pojat jää peräkammareihin ja uuninpankoille loikoilemaan. Tämä naisten sopeutumiskyky on kyllä vähän kaksiteräinen miekka. Naiset omaksuvat nopeasti uutta, mutta samalla intersekstionalismin sääntöviidakko ja transaktivistin kärsimysnarratiivi ja vaatimuslista uppoavat nuoreen kunnianhimoiseen naiseen kuin veitsi voihin.

      Poista
    9. Naiset ja lapset myös usein siirtyivät heimosta toiseen sen jälkeen, kun heidän miesväkensä oli tapettu heimojen välisessä konfliktitilanteessa. Orjina, mikäli sellainen systeemi oli kyseisenä aikakautena kehitetty. Esimerkkejä löytyy varhaisimmista kirjoitetuista lähteistä.

      Poista
  40. Kappas vain, tämä vieraskynä on noussut vaivihkaa toiseksi klikatuimmaksi tekstikseni. Aihe (queeryhteisö ja sen piilotellut mätäpaiseet) ihan tosissaan kiinnostaa ihmisiä. Mahtavaa, arvon vieraskynäilijä!

    Minulla on kaksi vieraskynää jonossa, ensimmäinen niistä tulee tämän viikon aikana. Sen jälkeen luvassa taas oma tekstini, joka on vielä kesken. En ole kauheasti ehtinyt kirjoittaa nyt elokuun aikana, kun on valtavasti muuta tekemistä. Ja kun on ollut vapaata, on täytynyt juoksennella kissanristiäisissä ja erinäisissä tapahtumissa. Kohta onneksi rauhoittuu, kun siirrymme syksyyn ja pimeneviin iltoihin. Toisaalta olen muutenkin halunnut pitää hieman taukoa kirjoittamisesta, koska koko aihe tulee jo korvista ulos, eikä sitä jaksa koko ajan pyöritellä. Transien tekemällä tehty maailmantuska ja ainainen fobiarääkyminen, nimittäin. Noh, en aio lopettaa, ennen kuin näen selkää muutosta tapahtuvan parempaan päin. Siis siihen parempaan, joka ei sada transien laariin ja edistä heidän maailmankuvansa mukaisen yhteiskuntajärjestyksen vallitsemista niin, että homoseksuaalisuus ja naisten ja tyttöjen oikeudet vain pyyhkäistään pois. Onneksi kriittisiä ääniä on koko ajan enemmän ja enemmän. Mitä enemmän meitä kriittisiä on, jotka uskaltavat vastustaa nykymeininkiä, sitä vähemmän transeilla ja intersektionalistisekopäillä on valtaa, se on hyvä muistaa.

    Jatketaan harjoituksia. Kiitos kaikille taas kerran aktiivisesta kommentoinnista ja hyvästä keskustelusta!

    PS. Vakimussuttaja (jonka kommentit ovat taas kerran lentäneet roskikseen), en julkaise noita vajakkikommenttejasi, jos niissä ei ole mitään muuta sisältöä kuin tuota ainaista, tyhjänpäiväistä mussutusta ja lapsellista provosointia. Milloin tämä menee sinulle jakeluun? Saat kommentoida täällä, mutta kommentoinnin täytyy olla asiallista ja edistää keskustelua jotenkin. Pelkkä mussutus ei tuo keskusteluun mitään lisäarvoa vaan saa ihmiset vain ärsyyntymään (mikä on päivänselvästi tarkoituksesikin). En jaksa jauhaa näitä samoja asioita sinulle joka tekstin kommenttiosiossa erikseen uudelleen, joten ota nyt vihdoin neuvosta vaarin ja kasva aikuiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä ihmettä, onko täällä toinenkin "Vakimussuttaja"? Kaikki mun lähettämät viestit olet kyllä julkaissut. Grafologia ei ole kovin vankalla pohjalla nettidebateissakaan :D

      T: Ainoa oikea vakimussuttaja <3

      Poista
    2. No siinä tapauksessa teitä on kaksi. Kammottavaksi. :D

      Poista
  41. https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000009767054.html

    Taas on transnainen metsästämässä heteromiehiä uudessa sinkkuohjelmassa. Luin jälkikäteen, että kyseessä on kuin onkin transnainen josta itsellä oli epäilyksiä välittömästi kun tuli ohjelmassa esille. Joku sama habitus noissa julkisuushakuisissa transnaisissa tuppaa usein olemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Taas on transnainen metsästämässä heteromiehiä uudessa sinkkuohjelmassa."

      Eipä taaskaan ole kyseessä mitenkään häikäisevä naiseuden illuusio, mutta ehdottomasti paremman näköinen - omaan silmääni - kuin tämä meidän missiehdokkaamme.

      Lähtökohtaisesti en silti katsoisi, että tämä olisi niin mustavalkoinen vääryys, kuin mitä se voisi olla/minä se ehkä näyttäytyy. Jokainen on oikeutettu etsimään rakkautta, ja hän oli ainakin jutussa melkoisen suora siitä, että hän tosiaan on trans, ja että joillekin se on ongelma. Itselleni vain osui heti silmään tuo tuttu ja uupunut uhrinarratiivi - "heteromiehet eivät hyväksy minua, transnaista, sellaisena kuin olen". Haluaako hän tulla hyväksytyksi transnaisena, ihmisenä, vaiko seksikumppanina? Kaksi ensimmäistä ei ole varmasti mikään ongelma, mutta jopa kaikista edistyksellisimmillekin heteromiehille transnainen on nainen kaikkialla muualla, paitsi parisuhteessa. Hän on päättänyt pelata peliä, jossa hän tietää häviävänsä, ja ilmeisesti jollakin tasolla myös nauttii siitä.

      Tämä nyt vähän kuulostaa siltä samalta ulinalta, jota kuulee tiktokista kun amerikkalaiset liberaalinaiset valittavat, miten liberaalimiehet eivät ole tarpeeksi miehekkäitä heille - liian tunteikkaita, eivät tarpeeksi komeita, liian varovaisia, liian alentuvia, yms. Heiltähän on siis jo kielletty liikunta, menestys, naisten lähestyminen... ylipäänsä kaikki miehekäs sekä miehekkyys, ja kastroitu pehmeiksi miesneidoiksi. He haluavat siis "perinteisen" miehen, liberaaleilla arvoilla. Juu, ei tule löytymään.

      Tämä kyseinen transnainen, sekä nämä lib.naikkoset etsivät järkähtämättömästi sitä miesseuraa tyystin vääristä paikoista. Ja sitten ulistaan uhria... Ei mene jakeluun tämä typeryys!

      Poista
  42. Tavistockin klinikasta paljastuu taas uutta. "Anger flares at the controversial Tavistock Clinic over a sex change operation for a young person who cannot read or write and has 14 mental health conditions".... Kyseessä siis nyt 22-vuotias mutta klinikalle 14-vuotiaana lähetteen saanut autistinen, dysleksinen nainen, jolla toistakymmentä mielenterveysongelmaa ja traumaattinen lapsuus, joka kaikesta tästä huolimatta on nyt saanut lähetteen rintojen poistoon. Koska mikäpä parantaisi nuoren autistisen naisen toistakymmentä mielenterveysongelmaa paremmin kuin testosteroni ja rintojen poisto!
    Ja jostain syystä klinikan sulkemista on siirretty vuoteen 2024.
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-12434955/Tavistock-Clinic-sex-change-person-read-write.html

    VastaaPoista
  43. Jotta 200 kommenttia tähän vieraskynäpostaukseen menisi rikki ja saisin edes jossain purkaa ärtymystäni, en voi olla kertomatta, että tällä viikolla yksi ilmeisesti Setan aivopesemä työkaveri on useammassa välissä todennut, että nainen on se, joka tuntee itsensä naiseksi. Olen alkanut ihmetellä myös sitä, miksi esimerkkinä on aina nainen, ei koskaan määritelmää niin, että mies on se, joka tuntee itsensä mieheksi. Tuo kollegani on vielä itse nainen. En ole tainnut ainakaan kenenkään miehen kuulla sanovan miesten olevan itsensä miehiksi tuntevia. Ymmärtävätkö nämä maailmanparantajanaiset, miten he heikentävät oman sukupuolensa asemaa kaikkein totaalisemmalla mahdollisella tavalla heittämällä koko naiseuden roskakoriin? Minä en tiedä, kauanko jaksan enää olla hiljaa tämä ihmisen kanssa, vaikka on muuten mukava persoonallisuus.

    VastaaPoista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä