torstai 20. kesäkuuta 2024

Mietteitä Pride-kuukaudesta, joka on yhä edelleen täyttä helvettiä

On taas se aika vuodesta. Progressiivinen Pride-lippu liehuu ja hulmuaa joka paikassa, somekanavat ovat tukossa äkäisten moraalivartijoiden loputtomasta kitinästä, ihmiset vaeltelevat kaduilla Pride-krääsään sonnustautuneina, joka paikassa jauhetaan "tasa-arvosta", "inklusiivisuudesta", "yhdenvertaisuudesta", "suvaitsevaisuudesta" ja niin edelleen. Pride-vouhotusta ja intersektionalistisen feminismin retoriikalla ryyditettyä aivopesua ei pääse kerta kaikkiaan minnekään pakoon, koska se tunkee tajuntaan ihan kaikkialta. Tuttuun tapaan koko kesäkuu on pyhitetty aakkosmafian opinkappaleiden tuputtamiselle ja kurkuista alas kirnuamiselle. (Silti LGBTQIA2SP+-porukka edelleen narisee, että sateenkaari-ihmiset ovat "syrjittyjä" ja "marginalisoituja".)

Milloinkahan Pride keksitään laajentaa koko kesän kestäväksi tapahtumaksi? Eli pridetystä, vouhotusta ja liehuvia raitalippuja kesä-, heinä- ja elokuu läpeensä. Keksittekö pahempaa painajaista?

Homoilla on mitta täynnä.
Painukaa helvettiin, TQ+, ja pysykää siellä.

Minun ei varmaan tarvinne erikseen muistuttaa ainakaan blogin vakilukijoita siitä, että (itse homoseksuaalina) vihaan Prideä kaikissa sen ilmenemismuodoissa. Tykkäsin Pridestä vielä kymmenisen vuotta sitten, kun se oli profiililtaan hersyvän iloinen homoseksuaalien puistojuhla eikä nykyisenlainen transien, queerien ja intersektionalistien siveetön pervokarnevaali dragqueeneineen, nahkafetisisteineen, nudisteineen ja sadomasokisteineen. Tuolloin kymmenen vuotta sitten laskin aina päiviä Pride-viikkoon ja se viikonloppu Helsingissä kulkueineen tuntui aina vuoden kohokohdalta. Edelleen muistelen lämmöllä tuota aikaa. Kaikki, mitä noin vuoden 2015 jälkeen on tapahtunut, on systemaattisesti pilannut tuon alkuperäisen Priden aivan täysin. En mene nykymuotoisen Priden lähelle enää edes aseella uhattuna. En pienimmälläkään eleellä tahdo edes vahingossa välittää kenellekään sellaista viestiä, että tukisin nykymuotoista Pridea ja sateenkaariliikettä siinä mielessä, millaiseksi ne ovat viimeisen ~9 vuoden aikana muovautuneet.

Ihan muistin virkistämiseksi ja kertaukseksi muutama pointti niille, jotka ehkä ovat uusia täällä:

Kaikki homo- ja biseksuaalit eivät automaattisesti kannata nykyisen Pride-liikkeen tavoitteita. Se, että on homo/lesbo/bi, ei automaattisesti tarkoita sitä, että on samaa mieltä Pride-liikkeen ja LGBTQIA-politiikan tavoitteiden kanssa. Jos en mitään muuta viestiä onnistu tällä blogiprojektillani lyömään läpi, niin toivoisin blogia lukeneiden muistavan ainakin tämän. Pride on aina ollut poliittinen protesti, jolla on tietyt poliittiset tavoitteet, jotka elävät ajassa. Se, mitä Pride on edustanut 80-, 90- ja 00-luvulla, on täysin eri asia kuin mitä Pride edustaa tässä hetkessä eli 2020-luvulla. Priden aiempia tavoitteita liittyen homojen oikeuksiin on saatu useissa maailmankolkissa maaliin, mutta Pride ei konseptina itsessään ole kadonnut minnekään, sen tavoitteet ja fokus vain ovat muuttuneet ja laajentuneet koskemaan useampia eri ihmisryhmiä. Prideen on sisällytetty sellaisia ihmisryhmiä ja poliittisia tavoitteita, jotka eivät mitenkään liity alkuperäisiin tavoitteisiin tai jopa ovat täydessä ristiriidassa niiden kanssa ja suorastaan sotivat niitä vastaan.

Esimerkki:
Nyky-Pride yrittää häivyttää miehen ja naisen välisen rajan transideologian varjolla. Nyky-Pride yrittää ajaa läpi sellaista yhteiskuntajärjestystä ja ajattelutapaa, että mies voi olla nainen ja nainen voi olla mies vain julistamalla niin ja hankkimalla sen verran sekundäärisiä sukupuolipiirteitä muuntelevaa kehonmuokkausta, että hänet ulkoisesti tulkitaan sosiaalisissa tilanteissa sen kokemussukupuolensa edustajaksi. Ei tässä mitään, olkoon kukin mitä haluaa ja tehköön kehollaan mitä haluaa (kunhan on täysi-ikäinen), mutta homma ei jää tähän: nämä kehonmuokkailijat vaativat Priden kautta ja sateenkaariliikkeen mandaatilla, että heidät tulee tulkita ja heitä kohdella sen kokemussukupuolensa edustajana kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että homoseksuaalien tulee sisällyttää deitti- ja seksipooliinsa myös ne transsukupuoliset heteroseksuaalit, jotka identifioituvat vastakkaiseen sukupuoleen, muokkauttavat kehojaan vastaamaan tuon sukupuolen ilmiasua ja selittävät sen jälkeen olevansa sama asia kuin biologinen homomies tai lesbonainen. Olette kaikki varmasti kuulleet sen transien mantran, miten kukaan ei pakota ketään seurustelemaan transihmisten kanssa, mutta jos kategorisesti suljet transihmiset pois deittipoolistasi, se on transfobiaa. Eli kukaan ei pakota ketään mihinkään, mutta kuitenkin pakottaa tai ainakin painostaa – jo pelkästään sen esittäminen edes ajatustasolla, että transmies tai transnainen voisivat kaikissa mahdollisissa tilanteissa olla yhtä kuin biologinen mies tai nainen, on homojen painostamista. Homoa ei kiinnosta vastakkaisen sukupuolen edustajan genderperformanssi vaan toinen oman biologisen sukupuolen yksilö. En ymmärrä, mikä vittu tässä voi olla ihmisille niin saatanan vaikeaa sisäistää.

Eli miksi tämä on ongelma? Jos emme pysty määrittelemään sitä, mikä ja kuka on mies tai nainen, emme pysty määrittelemään homoseksuaalisuuttakaan (ellei sitä määritellä seksuaaliseksi kiinnostukseksi toisen sisäistä ja muille näkymätöntä sukupuolisielua kohtaan, kuten transit juuri yrittävätkin). Tämä on se ydinsyy tai yksi ydinsyistä, miksi homot ovat nousseet vastustamaan nykyistä Pride-liikettä. Nykyinen Pride-liike pyrkii pyyhkäisemään homoseksuaalisuuden kokonaan olemattomiin esittämällä, että miehistä kiinnostunut transmies on täysin sama asia kuin oikea mies, joka on kiinnostunut miehistä ja naisista kiinnostunut transnainen on täysin sama asia kuin oikea nainen, joka on kiinnostunut naisista. Jos mies on nainen ja nainen on mies, ei voi olla olemassa homoseksuaalisuutta (tai heteroseksuaalisuutta) siinä mielessä, kuin se biologisen todellisuuden asettamassa viitekehyksessä ymmärretään. Olen selittänyt tämän saman asian kymmeniä kertoja aiemminkin, mutta jos olet uusi täällä, niin perustin tämän blogin vuonna 2020 nimenomaan tästä syystä: homojen itsensä on puolustettava itseään tätä uutta homofobiaa vastaan, koska ei sitä kukaan muukaan puolestamme näköjään tee.

Toisekseen: Pride on alun perin ennen kaikkea ja nimenomaan homoseksuaalien ihmisoikeuksien ajamiseksi syntynyt liike. Toistan: PRIDE ON ALUNPERIN HOMOSEKSUAALIEN LIIKE. Pride EI OLE alun perin sukupuolisekopäiden liike, vaan siitä on kehkeytynyt sellainen myöhemmin, kun sukupuolisekopäät tunkivat väkisin Prideen, levittäytyivät sinne ja mädättivät homoasian sieltä kokonaan olemattomiin.

Tähän asiaan kuulee transien aina narisevan, miten Priden aloittivat mustat transnaiset – väite, joka on kymmenen miljardia kertaa todistettu vääräksi ja myös väännetty transeille rautalangasta vähintään yhtä monta kertaa. Marsha P. Johnson ei ollut transnainen vaan feminiininen homomies, jollaiseksi hän itse suusanallisesti itsensä koki ja identifioi. Nyky-Pride on lähes kokonaan unohtanut tai suorastaan syrjäyttänyt homoseksuaalit ja keskittynyt yksinomaan uskonnollisen sukupuolen moninaisuus -ideologian levittämiseen, queerteologiseen aivopesuun, sukupuol(t)en käsitteelliseen sotkemiseen, transien "ihmisoikeuksien" edistämiseen ja gendernonkonformisten lasten ja nuorten laillistettuihin mahdollisuuksiin tulla transiutetuksi (lue: kastroiduksi) niin varhain kuin mahdollista. Mitkään näistä EIVÄT OLE OLLEET alkuperäisen Priden asialistalla ennen 2010-luvulla räjähdysmäisesti lisääntyneen transaktivismin vaikutusta Prideen, johon he alun perinkin tunkivat kutsumatta mukaan harhaoppeineen ja huutosakkeineen. Aion alleviivata tätä asiaa niin kauan ja perusteellisesti, että viimeisillekin kovakorvaisille takarivissä on mennyt jakeluun.

Mitä homoseksuaalit alun perin Priden kautta yhteiskunnalta pyysivät? Kerrataanpa.

  • Saada elää rauhassa ilman syrjintää esimerkiksi työnhaussa, pelkoa hakatuksi tulemisesta jne.
  • Ottaa osaa yhteiskunnan toimintaan paitsi oikeuksissa myös vastuissa ja velvollisuuksissa.
  • Pariutua ja mennä naimisiin rakastamansa kumppanin kanssa sukupuolesta riippumatta.
  • Adoptoida (tähän liittyen Suomessa mm. äitiyslaki).

Nuo homojen alkuperäiset tavoitteet ovat useissa länsimaissa toteutuneet. Me saimme pyytämämme. Homojen puolesta koko Priden olisi voinut lakkauttaa viimeistään äitiyslain toimeenpanoon. Koko homoprotestoinnin tavoitehan alun perinkin on ollut nimenomaan tehdä itsensä lopulta tarpeettomaksi. (Toki on paljon maita, joissa on näissä asioissa ihan alusta lähtien vielä paljon tekemistä, mutta se ei tarkoita sitä, että Pride-vouhotusta pitäisi täällä lintukotopuolella samassa muodossa jatkaa ikuisesti.)

Tarkastellaanpa hieman transien tavoitteita, joita he ryhtyivät Priden kautta (lue: Priden kaapattuaan) itselleen vaatimaan ja mihin tuo kaikki on johtanut, kun sitä tarkastellaan nykyhetkessä. Transien, queerien ja genderuskisten kuulee usein mainitsevan tavoitteekseen jotain harmitonta ja mitättömän oloista, kuten: "We just want to pee. We just want to live our lives. We just want to be ourselves." Näitä sitten höystetään sellaisilla mantroilla kuin ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymys, jokaisella on oikeus itsemäärittelyyn ja transihmisten oikeudet eivät ole mitenkään muilta ihmisiltä ja ihmisryhmiltä pois ja niin edespäin. Näinköhän? Tässä X-kuvakaappauskooste transien aikaansaannoksista:


Kappas vain, genderideologian tukeminen on vähentynyt.

Aivan kuin...

- naisten kutsuminen "chest feedereiksi", joilla on "bonusreikä"
- urheilun poistaminen naisilta/tytöiltä
- työllistymismahdollisuuksien poistaminen naisilta
miesten tunkeutuminen naisten intiimitiloihin
miesten tunkeutuminen naisten vankiloihin
ihmisten alentaminen ja halventaminen kutsumalla heitä "cisihmisiksi"
todellisuuden kieltäminen
biologian kieltäminen
ideologianne tuputtaminen lapsille
lasten steriloiminen
ideologianne tunkeminen kaikkiin olennaisiin läntisiin instituutioihin
lesbojen painostaminen seksiin miesten kanssa
homomiesten painostaminen seksiin naisten kanssa
kaikkien niiden canceloiminen, jotka ovat eri mieltä regressiivisen ideologianne kanssa
kaikkien pakottaminen kävelemään munankuorilla ympärillänne "väärinsukupuolittamisen" välttämiseksi
lasten medikalisoiminen
suostumuslakien uudelleenmäärittely
jatkuva uusien sukupuoli-identiteettien kehittäminen ja suuttuminen kaikille, jotka eivät kunnioita niitä
sellaisen ideologian levittäminen, joka opettaa itsensä hyväksymisen vastakohtaa
lasten aivopeseminen vihaamaan perhettään ja jättämään perheensä, mikäli he eivät noudata teidän kapeakatseisia uskomuksianne
sellaisen ideologian levittäminen, joka rohkaisee vahingoittamaan itseään
vahingollisten murrosiän blokkaavien hormonien mainostaminen ja levittäminen
valehteleminen, että "puberteettiblokkerit ovat täysin turvallisia"
valehteleminen transviharikoksista ja käyttäen tässä keppihevosena brasilialaisia seksityöläisiä
"genderaffirmoivasta hoidosta" valehteleminen
sen kuvitteleminen, että "genderaffirmoiva hoito" on hoitoa tai edes affirmoivaa
kaikkien niiden häiriköinti, jotka ovat eri mieltä kanssanne
sen väittäminen, että kaikki jotka ovat eri mieltä kanssanne, häiriköivät teitä
emotionaalisen kiristyksen käyttäminen vastapuolenne hiljentämiseen
detransitioitujien hiljentäminen
revisionistisen historian tunkeminen, jotta saisitte kiinnitettyä itsenne homojen ihmisoikeusliikkeeseen
sellaisen puolueellisen tutkimustiedon käyttäminen, joka tukee teidän muutoin helposti kumottavia väitteitänne
ideologianne työntäminen elokuviin, musiikkiin, televisioon ja kaikentyyppisiin medioihin
institutionaalisen valtanne käyttäminen siihen, että vaiennatte kaikki vastakkaiset näkemykset leimaten sen "transfobiaksi"
homojen ihmisoikeusliikkeen kaappaaminen ja sen rahoituksen ja resurssien käyttäminen agendanne edistämiseen
sananvapauden kontrolloiminen
homojen ja lesbojen tilojen valtaaminen ja kontrolloiminen
naisten yhdistysten ja tilojen valtaaminen ja kontrolloiminen
miesten tunkeutuminen naisten turvallisiin tiloihin
sen valheellinen väittäminen, että jo kuolleet historialliset hahmot olivat transeja
sisäistetyn homofobian käyttäminen siihen, että homous katoutetaan transiuttamalla
ja vanhemmuuden oikeuksien tuhoaminen

...olisivat saaneet ihmiset heräämään todellisuuteen ideologiastanne.

Kuka olisi arvannut?

Niinpä niin. Tuohonkin pähkinänkuoreen oli tiivistetty vain pieni osa kaikesta siitä, mihin liittyen transit ovat esittäneet vaatimuksia ja millaista jumalatonta sotkua he ovat yhteiskunnassa saaneet aikaan. Ja huomatkaa: transit nimenomaan VAATIVAT, eivät pyydä, ehdota tai neuvottele (kuten homoseksuaalit ovat aina tehneet). Transien taktiikka saada itselleen haluamansa on vaatia, sitten uhkailla, uhriutua, uhkailla lisää, canceloida, maalittaa, leimata ja tuhota. Uhkailua on myös itsemurhalla uhkailu joko suoraan tai välillisesti; välillistä itsemurhalla uhkailua ovat mm. sellaiset lausumat kuin would you rather have a living daughter or a dead son.

Minua ärsyttää, ettei yhteiskunnassa laajemmin ole ymmärretty tätä:

Mitä enemmän transkultin oikkujen edessä annetaan periksi ja suostutaan heidän yhä vain hulluksi käyvempiin vaatimuksiinsa, sitä rohkeammiksi, suorasukaisemmiksi ja röyhkeämmiksi he vaatimuksissaan tulevat. Yhteiskunta lähettää kyseiselle porukalle jatkuvasti aivan vääränlaista viestiä heidän tavoistaan edistää poliittisia tavoitteitaan, noiden tavoitteiden laadusta puhumattakaan. Ihmiset eivät tunnu keskimäärin tajuavan, että kun aivan mielenterveysongelmaisista tarvekimpuista koostuvalle raivoradikaalijoukkiolle ojentaa pikkusormen, se ihan oikeasti ahmaisee koko käden ja loputkin ruhoa, jos vain saa siihen mahdollisuuden. He vievät tuhkatkin pesästä, koska heille ei riitä mikään (koska heidän perimmäinen tavoitteensa on lähtökohtaisesti mahdoton ja myös he itse tiedostavat sen). Transit eivät ole ymmärtäneet, että heidän ongelmansa eivät parane tai tule ratkaistuiksi yrittämällä väkisin muuttaa ympäröivää yhteiskuntaa sellaiseksi, ettei se enää sohi heidän traumatriggereitään tai harhojaan millään tavalla. He eivät ole ymmärtäneet, että heidän itsensä tulisi mukauttaa itsensä yhteiskuntaan ja ihan yleiseen todellisuuteen, ei toisin päin.

Meidän pitäisi käydä tämän koko asian tiimoilta yhteiskunnassa paljon laajemmin keskustelua siitä, millainen yhteiskunnan pitäisi olla, jotta transien louskuvat turvat saataisiin vihoviimein tukittua ja he olisivat edes jossain määrin tyytyväisiä. Enkä tosiaankaan tarkoita tällä sitä, että se tapahtuisi yksinomaan transien ehdoilla, koska sellaisessa tyranniassa ei olisi kenelläkään kivaa, ei lopulta transeilla itselläänkään. Keskustelua pitäisi käydä kaikkia osapuolia tasapuolisesti kuunnellen, mikä on hyvin vaikeaa, kun vastassa on joukko raivohulluja ideologisteja, jotka ovat kiihottaneet itsensä kiiluvasilmäiseen raivoon kuviteltua olkiukkovihollista vastaan ("syrjivät, sortavat, valkoiset ja etuoikeutetut cisihmiset"). Olen kysynyt transeilta tätä asiaa, siis että miten yhteiskuntaa pitäisi nykyisestä vielä muuttaa, mutta he eivät koskaan vastaa mitään. Tai jos vastaavat, niin vastaukset ovat niitä iänikuisen samoja, jo tsiljoona kertaa kuultuja argumentteja ihmisoikeuksista, yhdenvertaisuudesta, transfobiasta jne.

Yksi eniten ihmettelemistäni asioista nykyajassa liittyen Pride-sekoiluun ja transaktivismiin on se, miten niin monet suhtautuvat siihen täysin kritiikittömästi. Koko sateenkaariliikkeen tavoitteet ja niiden narratiivit ovat räikeässä ristiriidassa keskenään kaikilla mahdollisilla tasoilla. Narratiivit myös muuttuilevat koko ajan sen mukaan, minkä milloinkin oletetaan olevan sateenkaariliikkeelle parhaiten eduksi. Yhtenä päivänä väitetään tätä, toisena tuota, kolmantena sitä, neljäntenä taas jotain aivan muuta. Yksi hyvä esimerkki tästä on se, kun on puhuttu etenkin transidentifioitumisen räjähdysmäisestä kasvusta nuorien ihmisten keskuudessa; transit ovat selittäneet tätä sillä, että transius on nykyään hyväksytympää, minkä vuoksi yhä useampi trans uskaltaa tulla kaapista ulos yhä nuorempana. Seuraavassa hengenvedossa transit väittävät, ettei yhteiskunta ole koskaan ollut transfobisempi ja transvihamielisempi kuin nyt, joka paikassa transeja mitätöidään ja vainotaan ja uuninluukut kolisevat. Eli onko se epämääräinen transhyväksyntä nyt kasvanut vai ei? Make it make sense. Yhteiskunta ei ole koskaan ennen länsimaissa ollut poikkeavalle sukupuoliselle itseilmaisulle esim. habituksen kautta sallivampi kuin nyt, mutta silti transit näkevät kaikkialla pelkkiä ongelmia ja keskittyvät pelkästään niihin ongelmiin eivätkä näe koskaan missään mitään hyvää ja aitoa edistystä. Minusta on jo pitkään vaikuttanut siltä, että transit nimenomaan haluavatkin nähdä kaikkialla pelkkää negatiivista paskaa ja keskittyä siihen, mikä toisaalta heijastelee sitä, miten syvästi onnettomia ja ahdistuneita he ovat; transidentiteetti, kehonmuokkaus ja väsymätön aktivismi eivät sitten kuitenkaan tuoneet heille toivottua helpotusta heidän pahaan oloonsa. He vihaavat itseään, muita ihmisiä ja koko maailmaa edelleen. Tätä tragediaansa he yksissä tuumin kostavat koko maailmalle ja pahoille TERFeille ja cisihmisille, jotka ovat pilanneet heidän elämänsä.

Edellisen tekstin kommenteissa anonyymi kommentoija tiivistää transaktivismin yleisen inkonsistenssin erinomaisesti:

Transeilta on turha odottaa logiikkaa. Transius ei ole sairaus, vamma, oire eikä häiriö eivätkä amputoinnit, mutiloinnit ja hormonimarinointi ole sairauden, vamman, oireen eikä häiriön hoitoa, vaan kehon muokkaamista sisäisen mielikuvan mukaiseksi tai esteettisten ihanteiden perusteella. Siis sukupuolikokemuksen "vahvistamista" hormoneilla ja kirurgialla.

Kyseessä ei siis ole sairaus eikä sairauden hoito, mutta transit kiristävät itsemurhalla, jos eivät saa haluamiaan modauksia. Mutta transien kohdalla itsetuholla uhkailu ei ole oire mielenterveysongelmasta, joka pitäisi hoitaa ihan muilla keinoilla kuin kehollisella transitiolla.

Transilta ei saa vaatia diagnostisten kriteerien täyttämistä tai temppuratojen suorittamista vaan annettava kumileimasimena transin haluamat lähetteet ja reseptit.

Transius on synnynnäinen ja muuttumaton olotila, paitsi genderfluideilla, rogd-teinitytöillä, keski-ikäisillä autogynefiiliperheenisillä ja katujilla. Paitsi että katujat eivät olleet oikeita transeja vaan mokanneita cissuja, vaikka on maailman pahinta väkivaltaa kyseenalaistaa kenenkään sukupuoli-ilmoitusta, tai vaatia diagnostisten kriteerien täyttymistä ja kykyä antaa suostumus ennen peruuttamattomia transhoitoja.

Keholla ei ole sukupuolta, sukupuolia voi olla satoja, kaikilla ei ole sukupuolta, penis voi olla naisen sukupuolielin ja mies voi synnyttää, mutta silti jotkut transit haluavat jäljitellä vastakkaisen sukupuolen kehollisia piirteitä ja toiset haluavat päästä omistaan eroon, tai muokata itsestään eunukin, kissaihmisen tai liskon. Vain transeilla on oikeus saada muokattua kehosta haluamansa näköisen ilmaiseksi, vaikka se ei ole sairauden hoitoa, mutta se on täysin eri asia kuin nenän suoristaminen, silmäluomien esteettinen muotoilu tai rintojen suurentaminen esteettisin perustein.

Ja koko lysti pitäisi kustantaa yhteiskunnan varoista.

Tismallensa ja jetsullensa näin.

Toinen asia liittyen Priden muutokseen on se, minkä ihmeen takia kaksi täysin erilaista ihmisryhmää aivan erilaisine tarpeineen on ympätty samaan soppaan. Transit eivät ole aikoihin enää edes yrittäneet teeskennellä, että homojen tarpeilla ja oikeuksilla olisi heille oikeasti (koskaan ollutkaan) mitään merkitystä. Transien koko alkuperäinen pyrkimys kaapata homoliike (ja monet muut ihmisoikeusliikkeet) itselleen on tullut koko ajan selvemmäksi ihan heidän itsensä sanoittamana; he eivät enää edes yritä peitellä tätä. Kaappaaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että homot syrjäytetään omasta ihmisoikeusliikkeestään ja valokeilasta tyystin ja asetetaan siihen samaan valokeilaan täysin toinen ihmisryhmä eli transkultistit, jotka kuitenkin käyttävät homoliikkeen mainetta, saavutuksia ja resursseja oman asiansa edistämiseen. Tämä homojen suoranainen dissaaminen näkyy useista heidän ulostuloistaan, ja dissaaminen on usein sävyltään erittäin aggressiivista ja retoriikaltaan dehumanisoivaa. Usein nuo ulostulot linkittyvät laajemmin wokettajien yhteiskunnallisiin muutospyrkimyksiin (esim. heidän käsityksiinsä siitä, miten demokratia toimii). Tässä yksi esimerkki:

Transfobiset "gayihmiset" eivät ole osa LGBTQ-yhteisöä, ja olen väsynyt esittämään muuta

Jos haluat seistä alistajien rinnalla, olen tyytyväinen nähdessäni sinut ja ystäviesi tapettavan.

Sinulla voi olla genitaalipreferenssi ilman että olet transfobinen.

Jos haluat elää konservatiivisessa ja uskonnollisessa kansakunnassa, niin häivy vittu kokonaan lännestä. Sinä et kuulu läntiseen maailmaan, jos et tue vapautta ja demokratiaa. Olette iilimatoja minun maassani. Pelkkä olemassaolosi on loukkaus kaikkea sitä kohtaan, mitä arvostan.

Haista vittu.

Niinpä niin, homoseksuaalisuushan on jo lähtökohtaisesti transfobiaa, sen te kyllä olette tehneet harvinaisen selväksi. Tätä meille hinttareille on jo vuosia jauhettu, miten irstaat ja syntiset genitaalipreferenssimme ovat syrjiviä ja ulossulkevia ja niistä tulisi opetella pois, mihin eheyttävä transseksi on optimaalinen lääke. Tämä on uuden aikakauden homofobiaa, tai pikemminkin vanhaa ja ikiaikaista homofobiaa uudelleenbrändättynä. Tämä uusi ja vastenmielinen homovihan muoto on levittäytynyt kaikkialle ja ottanut kaikki mahdolliset ilmenemismuodot, minne ja mitkä vain ehtii ja kykenee. Ihmisistä on ihanaa vihata, ihmiset rakastavat vihata ja ilmaista vihansa. Vihan kohteeksi valikoidaan ihmisryhmä, jonka lähtökohtaisesti tiedetään olevan sen verran pieni, että sen on vaikeaa muodostaa joukkovoimaa vihaajia vastaan. Jostain syystä nimittäin heteromiehet eivät saa osakseen transeilta samanlaisia syytöksiä genitaalipreferensseistä ym. kuin homomiehet. Eräs gaytransman sanoi kerran minulle, kun väittelimme aiheesta: "We outnumber you." Siis ihanko totta? Heteroseksuaaleja on maailmassa enemmän kuin homoseksuaaleja? Wow, kuka olisi uskonut. Täysin uutena tietona tuli minulle tämä. Ottiatuota, tarvitsen ryypyn.

Ei kerta kaikkiaan ole mitään homofobisempaa kuin heteroseksuaalit, jotka väittävät ja esittävät olevansa homomiehiä ja lesbonaisia. Se on niin tarkoitushakuista, suunnitelmallista, laskelmoitua ja päivänselvää kiusantekoa ja homojen alistamista ja häpäisemistä ideologian varjolla, että se naurattaisi, jollei olisi niin uskomattoman törkeää ja loukkaavaa. Transit aivan pokkana väittävät homomiehille ja lesbonaisille olevansa aidompia ja todellisempia homomiehiä ja lesbonaisia kuin me koskaan. Tätä näkee aivan jatkuvasti mm. heidän forumkeskusteluissaan, kuten Redditissä ja vastaavissa.

Tämä Tiina Tuppurainen on aivan uskomaton idiootti.

Tässä mm. seuraavanlaisia kommentteja:
Then proceeds to use a strap-on.
How gay men feel after saying they just don't find women attractive,
then go date a man who acts feminine and wears skirts and dresses.
Why is there always a feminine one in a gay couple?
And they use a dick-shaped toy to have sex.
Just to use strap-ons and everything!
"I identify as a woman!" I can be "lesbian" now.


Toisaalta myös:
Bro got rejected by a lesbian.
Straight men's obsession with lesbians is creepy.
How men feel when a woman isn't attracted to men.
Tell me you don't know how lesbians work without telling me.

Joko uskotte, etten puhu puppua? Näitä samanlaisia kommentteja ovat kaikki transforumit ja vastaavat täynnä tuhansittain ja taas tuhansittain, loputtomana virtana.

Homoseksuaalisuus = ”genital fixation”.
Straight with extra steps. Mikä helvetin pakkomielle näillä ihmisillä on saada kutsua itseään homoiksi/homomiehiksi? Voiko joku selittää? Mistä tuo obsessio kumpuaa? Miksi heteroseksuaalin pitää väkipakolla taistella itselleen jokin mystinen oikeus saada kutsuta itseään homoksi, mitä hän kaikkien objektiivisen todellisuuden sääntöjen ja lainalaisuuksien mukaan ei ole?

Kaiken tämän päälle transit julkeavat valtamedioissa kitistä mm. "näkymättömäksi tekemisestä". Jos joku olisi 15 vuotta sitten kertonut, millaisia ilmiöitä ja ihmisryhmiä vastaan homojen täytyy 2020-luvulla puolustautua, en olisi kuuna kullanvalkeana uskonut. Olisin pitänyt profetian esittäjää täytenä kylähulluna. Mutta tässä sitä ollaan, ja paljon on sotkua siivottavana. Transliike on tehnyt homoliikkeelle aivan ennennäkemätöntä, pitkälti ihan korjaamatonta vahinkoa tunkemalla väkisin mukaan homoliikkeeseen ja vääntelemällä kaiken mahdollisen siellä ylösalaisin. Ei ihme, että yleinen hyväksyntä on ottanut takapakkia. Nykyinen Pride-liike toimii aktiivisesti homoja vastaan sen sijaan, että edistäisi homojen oikeuksia yhtään millään lailla. Kaiken aktiivisen homojen lyttäämisen jälkeen transit aiheuttavat homoille vielä suurta mainehaittaa, koska aiheesta mitään tietämättömät valtaväestön ihmiset samaistavat meidät kaikki joksikin yhdeksi ja iloiseksi sateenkaarisekopäiden porukaksi, jolla on samat poliittiset tavoitteet ja yhteiskunnalliset pyrkimykset. Toistan, että tilanne on kaikessa irvokkuudessaan niin järjetön, että se naurattaisi, ellei kyse olisi niin helvetin vakavista ja niin moniin vahingollisesti vaikuttavista asioista.

Jotain valoakin tunnelin päässä sentään. On paljon valtaväestön edustajia, jotka ovat tiedostuneet tilanteen vakavuudesta ja nousseet puhumaan sitä vastaan. Näissä on paljon ihan tavallisia heteroseksuaaleja, joilla ei juuri ole kosketuspintaa LGBTQIA-aakkosmafian touhuihin, tai joiden kosketuspinta ns. sateenkaari-ihmisiin on muutama yksittäinen homo tai trans tuttavapiirissään. Sinänsähän heillä ei ole mitään velvoitetta puhua homojen ja naisten oikeuksien puolesta ja vastustaa TQIA+-sekoilua, mutta monet heterot ovat liittoutuneet homojen kanssa vastustamaan homouden (ja heterouden) käsitteellistä häivyttämistä ja naisten ja tyttöjen urheilun ja turvallisten tilojen poistamista transidentifioituvien miesten invaasion vaikutuksesta. Tämä lämmittää allekirjoittaneen mieltä kovastikin. Emme sentään ole aivan yksin, vaikka siltä usein tuntuukin.

Moni teistä on myös varmaan kuullut Gays Against Groomers -järjestöstä, joka on perustettu kesäkuussa 2022 (eli juuri silloisen Priden aikaan). (Huomatkaa, että tuo linkkaamani Wikipedia-artikkeli on transien kirjoittama: "Gays Against Groomers is an American far-right and anti-LGBT organization known for campaigning against gender-affirming care for minors, protesting school curriculum content with LGBT themes, and criticizing Drag Queen Story Hour events. [...] The account is known for posting anti-trans rhetoric and has been compared to Libs of TikTok. Blah blah blah...")

Kimmokkeena GAG-järjestön perustamiselle oli useiden homoseksuaalien havainto siitä, että nykyajan "translapset" ovat enimmäkseen vain sukupuolihämmentyneitä tulevia homoja ja lesboja, joita on alettu transideologian varjolla eheyttää irvokkaiksi transheteroiksi. Me homot siis tunnistamme itsemme näistä lapsista, koska olimme itse aikanaan sukupuolihämmentyneitä lapsia, joista kasvoi terveitä ja täysivaltaisia homoseksuaaleja aikuisia. Koko "translapsi"-ilmiö liittyy laajemmin aiemmin mainittuun homofobian uudelleenbrändäämiseen, se ei nimittäin ole mikään uusi ajatus, että homomiehen on ajateltu olevan heteronainen miehen vartalossa ja lesbonaisen olevan heteromies naisen vartalossa. Tavallaan myös muinainen alkuperäiskansojen two-spirit-ajattelu eli "kaksihenkisyys" perustuu tähän (että ihmisellä olisi ikään kuin kaksi sielua, millä on selitetty homoseksuaalista kiinnostusta). Homous on ajatuksena joillekin ihmisille niin vastenmielinen, että he ovat valmiita aivan mihin tahansa käsitekikkailusta kirurgin veitsellä tehtäviin mutilointeihin, että saataisiin jotenkin tuo kiero luonnonoikku pois päiväjärjestyksestä ja maailmaa saastuttamasta.

Sukupuolisesti epätyypillisten lasten ja nuorten aivopesu transidentiteeteillä ja heidän aktuaalinen transiuttamisensa hormoniblokkereilla, muuntohormonihoidoilla ja leikkauksilla on homojen eheytysterapian uusi muoto. Piste. Sitä te kaikki Pridella marssivat tuette ja juhlistatte, vaikkette itse sitä ehkä tajuakaan. Pitkällä tähtäimellä se on myös laskelmoitua homojen eliminoimista geenipoolista, koska transiutettu lapsi tulee olemaan steriili eli lisääntymiskyvytön aikuinen; hän ei siis voi saada biologista jälkeläistä, koska transiuttaminen tärvelee hänen lisääntymiselimistönsä toimintakyvyttömäksi. Miettikää, miten homoja luonnonoikkuina ja virheinä pitävät eugenistit juhlivat, kun he vihdoin ja viimein löysivät keinon siivota homoseksuaalit pois luonnonjärjestystä pilaamasta pystyen samalla esittämään jaloja hyväntekijöitä, jotka ajavat sorretun vähemmistön ihmisoikeuksia. (Eugenistit uskovat, että homous on geneettistä ja siten eliminoitavissa, kunhan kaikki hinttarit onnistutaan jollain konstilla steriloimaan.)

Loppuun vielä Wrong Bodies -video, joka on kooste transien turahteluista liittyen heidän jumalasuhteeseensa transkokemuksen kontekstissa. Sanoin aikaisemmin, että sukupuolen moninaisuus -ideologia on luonteeltaan uskonnollinen. Miksi ja miten? Katsotaanpa. Tällä videolla kuullaan transien suusta mm. seuraavia henkevyyksiä:

"God blessed my by making me transsexual for the same reason God made wheat but not bread and fruit but not wine, so that humanity might share in the act of creation."
"Life isn't about finding yourself, it's about creating yourself."
"Being transgender isn't a choice, it is a realization, and honestly, somewhat spiritual one."
"Being trans is a beautiful, sacred thing God created."
"My religion? Transgenderism!"
"God is trans. God is gender nonbinary. I believe in the nonbinary God whose pronouns are plural..."
(Yhteisrukous kirkossa.)
"Top surgery was part of God's plan for me."
"God made me in her image, God made me transgender."
"All people, especially trans women, are created in the image of God."
"I would pray to God and be like, give me one day as a woman, let me experience it for one day. And now, look at me."
"I did feel like a mourning for a long time because they felt like someone was dying, and even though some people say you're not, I don't know, the person you project onto me, I need them to die in your brain, in your consciousness, so that I can emerge."

Jos tämä video ei vielä kyllin perinpohjaisesti alleviivaa transideologian uskonnollista ja siten kulttimaista luonnetta, niin en tiedä, mikä sitten. Tuolla kanavalla on useita muita hyviä videoita, kannattaa tsekata.

Loppuun nosto kommenteista:

I said the next step was worship.  First it was acceptance, then it was celebration and now it's sacred. The rest of us are inferior and can only obey the next command.  When the health consequences become unavoidable, they will treat it like stigmata: proof of their divinity.

Sanoin, että seuraava askel olisi palvonta. Ensin se oli hyväksyntää, sitten juhlintaa, ja nyt se on pyhää. Me muut olemme alempiarvoisia ja voimme vain totella seuraavaa komentoa. Kun terveysvaikutukset käyvät väistämättömiksi, he suhtautuvat siihen kuin polttomerkkeihin tai kärsimyshaavoihin: todisteina heidän jumalallisuudestaan.

Että semmoista Pride-juhlintaa. Kiitos, mutta ei kiitos.

Mutta pidemmittä puheitta: Hyvää juhannusta kaikille blogin uusille ja vanhoille lukijoille!

114 kommenttia:

  1. Muistanette kaikki varmaan Vergiliuksen arkun ja hänen muunsukupuolisuutta käsittelevän blogitekstisarjansa, joka julkaistiin täällä vieraskynänä? Vergilius on kirjoittanut uuden blogitekstisarjan, jonka aiheena on "queer". Nuo tekstit oli tarkoitus julkaista Musta orkidea -blogissa (eli Sametin blogissa), mutta Musta orkidea on nyt poissa linjoilta eikä meillä ole tietoa, milloin se aktivoituu uudelleen. Niinpä Vergiliuksen pyynnöstä julkaisen nuo queer-tekstit täällä, tuttuun tapaan useampiosaisena vieraskynäsarjana. Ensimmäinen osa oli itse asiassa jo julkaistu Mustassa orkideassa, mutta sekin on nyt "lukkojen takana", joten julkaistaan ensimmäinen osa täällä uudelleen. Kerron tarkemmin heti, kun homma tästä etenee.

    VastaaPoista
  2. "millainen yhteiskunnan pitäisi olla, jotta transien louskuvat turvat saataisiin vihoviimein tukittua ja he olisivat edes jossain määrin tyytyväisiä"

    Sellaista ei tulla koskaan näkemään, koska transit eivät tule koskaan olemaan tyytyväisiä mihinkään määrään palvontaa. Suomessa ja monessa muussa maassa transit ovat saaneet lainsäädännöllisesti niin paljon kuin on inhimillisesti mahdollista: tasa-arvolaki suojaa sukupuoli-identiteettiä ja sukupuolen ilmaisua, syrjintä transiuden takia vaikkapa työmarkkinoilla on kiellettyä, henkilöä on kohdeltava juridisen sukupuolitiedon mukaisesti joka tilassa ja tilanteessa, juridisen sukupuolitiedon voi vaihtaa omalla ilmoituksella ja transhoidot saa yhteiskunnan piikkiin. Mitä muuta trans voi yhteiskunnalta vaatia?

    Ainoa mihin trans ei voi vaikuttaa on se, minkä sukupuolen edustajana muut hänet oikeasti kokevat. Trans ei voi pakottaa naisia olemaan ahdistumatta läsnäolostaan, saati ei-transeista itsemäärittelijöistä, naisten tiloissa. Trans ei voi pakottaa muita pitämään itseään seksuaalisesti viehättävänä ja potentiaalisena kumppanina. Toki tähän on varmasti Suomessakin valmisteilla vihapuhe- ja viharikoslakia, joiden perusteella voidaan käynnistää rikostutkinta, jos puhuu biologisista tosiasioista tai biologiseen sukupuoleen perustuvista seksuaalisista suuntautumisista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transien tragedia pähkinänkuoressa.

      Mitä enemmän mietin tätä asiaa, sitä kummallisemmalta ja sairaalloisemmalta se tuntuu. Transit pakottaisivat muut kokoaikaisiksi draamojensa sivustakatsojiksi, he hieroisivat runneltuja jalkovälejään ihmisten naamoihin ympärivuorokautisesti, he ryömisivät kirjaimellisesti sisälle toisten ihmisten nahkoihin – jos vain pystyisivät. He odottavat muilta ihmisiltä koko ajan jotakin. He eivät ole yksinään yhtään mitään, tyhjä kuori korkeintaan; muiden ihmisten pitää jatkuvasti todistella heidän suurta valhettaan todeksi heille. Miettikää, miten vitun ankea ja epätoivoinen olemisen tila – olla kokoaikaisesti identiteettinsä ja olevaisuutensa puolesta muiden ihmisten validaation ja hyväksynnän varassa. Kun validaatiota ei tule, sisäinen tuska ja raivo kasvaa ja validaatiota vaaditaan, koko ajan kovempaan ääneen, koska kyse on riippuvuudesta. Ihan sama, onko huomio positiivista vai negatiivista, kunhan sitä tulee. Kaikki transien ihmissuhteet ovat heille lähtökohtaisesti riippuvuussuhteita. Muut ihmiset edustavat heille henkistä resurssia, joka täyttää heidän sisäistä tyhjyyttään ja onttouttaan.

      Narsistin pelikirjassa on omat opinkappaleensa tähän. Jos ei anneta, vaadi. Ota. Älä välitä muiden tunteista ja mukavuudesta, toimi oman etusi mukaan.

      Ihan vitullisen ankeaa. Ei ihme, että transit ovat ahdistuneita. Tuon kroonisen muiden reaktioiden kautta elämisen – ilman mitään kykyä omaehtoiseen ja omavaltaiseen henkiseen itseyltäkylläisyyteen – täytyy olla täyttä helvettiä. Ei käy kateeksi.

      Poista
  3. Hyvää juhannusta Laventeli! Toivottavasti pystyt sulkemaan pride-härdellin hetkeksi pois näkyvistäsi ja nauttimaan kukkeimmasta kesästä. :)

    Itse olen törmännyt pridevouhotukseen tänä vuonna yllättävän vähän. Saattaa tosin johtua siitä, että olen vähentänyt somen käyttöä paljon enkä seuraa aktivisteja. Sijainti luultavasti vaikuttaa myös. Täällä ”maakunnissa” ei ole aiemminkaan joka paikkaa ja lipputankoa koristeltu pridelipuilla, mutta tänä kesänä en ole nähnyt edes pride-etikettisiä tuotteita kaupoissa. Aiempina vuosina niitä tuntui olevan runsaasti, oluttölkistä ja leipäpussista lähtien.

    Mikä on pridekuorrutettujen tuotteiden tilanne Helsingissä? Entä onko koko kaupungin lipputankoihin nostettu progressiiviset prideliput?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole minäkään nähnyt pridekuorrutettuja tuotteita kaupoissa, paitsi lapsille pieniä pridelippuja. Ihme kyllä olivat vanhaa mallia, eivät progressiivisuusmallia. Ehkä on huomattu, että pridekuorrutetut tuotteet eivät tee kauppaansa toivotulla tavalla? Sen sijaan julkista tilaa on pridekuorrutettu Helsingissä leveällä sateenkaaripensselillä. On progressiivisuuslippuun paketoituja ratikoita ja makkaratalon makkara on progressiivinen makkara. Ydinkeskustassa liehuu enemmän kuin tarpeeksi progressiivisuuslippuja ja Musatalon edessä niitä on kokonainen rivi. Muistan, että Musatalon lippurivistö liehui siellä viime vuonna vielä heinäkuussa. Saa nähdä lähtevätkö tänä vuonna kulumallakaan pois. Nythän on yhä enemmän transfobiaa ja vihapuhetta, joten ehkä on syytä osoittaa tukea aakkosihmisiä kohtaan vuoden ympäri?

      Poista
    2. "Hyvää juhannusta Laventeli! Toivottavasti pystyt sulkemaan pride-härdellin hetkeksi pois näkyvistäsi ja nauttimaan kukkeimmasta kesästä. :)"

      Kiitos! Pystyn kyllä. :D Onneksi eivät mökkimaisemissa korpien kätköissä sateenkaariliput liehu, uljas siniristilippu vain. Olkoonkin niin.

      Eniten tuo yleinen Pride-vouhotus tunkee silmille lähinnä somen kautta, kuten Tiktokista, Instagramista ja vastaavista. Minulla on myös yleisillä kaverilistoillani paljon Pride-aktiiveja, jotka joka kesä tuuttaavat seinänsä täyteen Pride-sälää (tunnen välillä suunnatonta myötähäpeää tästä). Onneksi Suomessa ei yleisesti olla ihan niin hurahtaneita kuin monissa muissa maissa. Esim. Lontoossa, Italiassa ja monissa muissa maissa on kokonaisia busseja, raitiovaunuja ja metroja kuorrutettu Pride-värein sekä sisältä että ulkoa. Sateenkaarilippu on vedetty kaikkiin mahdollisiin salkoihin siihen malliin, että väkisinkin miettii, miten koko maailmassa edes riittää kangasmateriaalia niiden kaikkien valmistamiseen, kaiken maailman gender- ja translipuista nyt puhumattakaan.

      Helsingin tilanteesta en tiedä, koska en itse asu Helsingissä ja käyn siellä vain harvoin enkä nykyään enää lainkaan Pride-kuukauden aikaan (ellei Helsingissä jostain syystä ole jotain muuta toimitettavaa juuri silloin). En tiedä tarkkaan myöskään muiden suurkaupunkien tilanteesta (Tampere, Turku, Jyväskylä, Oulu jne.). Hyvä vain, jos Pride ei näissäkään enää näy katukuvassa niin kokonaisvaltaisesti kuin aiempina vuosina. Jospa se siitä pikkuhiljaa alkaisi rauhoittua. Harras rukoukseni on, että Pride tässä nykymuodossaan jonain päivänä loppuisi kokonaan. Vähemmistöaktivismia voi harjoittaa muillakin tavoin kuin loputtomilla marsseilla ja lippuja heiluttelemalla. Koko Pride-konsepti voisi hiljalleen kasvaa teini-iästä (lue: uhmaiästä) aikuiseksi ja ottaa koko politiikkaansa kypsemmän ja aikuismaisemman lähestymistavan. Lopettaa räyhäämisen ja vaatimisen ja aloittaa neuvottelut, kuten homppelit ovat tehneet.

      Tosin taitaa olla turha toivo, varsinkin kun näitä uuden sukupolven Pride-aktiiveja ja TQIA2SP+-hössöttäjiä seuraa. Voi olla, ettemme tule pääsemään tästä koko paskasta eroon vielä hyvin pitkään aikaan.

      Poista
  4. Onhan tämä riittävän iso ja näkyvä kaikille omasta kropastaan tai identiteetistään epävarmoille nuorille naisille? Tissit on cissejä varten:

    https://x.com/JamesEsses/status/1803508424874852394?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0YPmE5e7ctaaSiEXHWSV4qgsCwE43MQS9RPgpdYHzxsM5JFL_ELKkWXFY_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cass-raportin mukaan 89 % sukupuoliahdistuneista tytöistä/naisista kokee romanttista ja seksuaalista vetoa omaa sukupuoltaan kohtaan. Tuon mainoksen kohderyhmänä ovat siis sukupuoliahdistuneet lesbotytöt. Heille markkinoidaan mastektomiaa ja nonparelli-identiteettiä ratkaisuna psyykkisiin ongelmiin ja kehoahdistukseen. Täysin avoimesti, keskellä kirkasta päivää, peittelemättä. Näin lesbot pikkuhiljaa poistetaan kokonaan katukuvasta, hävitetään näkyvistä ja katoutetaan abyssiin. Ken heistä on joskus myöhemmin katuva päätöksiään ja tekojaan, hän apua ei siihen ole saava tai löytävä. Lääkärien nauru matkalla pankkiin kajahtelee porttikongeissa, kun seuraavan sukupolven lesbotytöt on onnistuneesti aivopesty ja ohjattu jonottamaan teuraalle.

      Poista
    2. Jos taustalla olisi lääkäreiden rahanahneus niin paremminhan sitä tienaisi vuosien psykoterapialla kuin yhdellä yksinkertaisella leikkauksella.

      Poista
    3. "Jos taustalla olisi lääkäreiden rahanahneus niin paremminhan sitä tienaisi vuosien psykoterapialla kuin yhdellä yksinkertaisella leikkauksella."

      Mistä lähtien kirurgit ovat antaneet psykoterapiaa?

      Olisi oikeasti mukava keskustella täällä myös toista mieltä olevien kanssa, jos olisi oikeita argumentteja.

      Hyvää jussia kaikille!

      Poista
    4. ”Olisi oikeasti mukava keskustella täällä myös toista mieltä olevien kanssa, jos olisi oikeita argumentteja.”

      Olen suorastaan rukoillut, että tänne saapuisi toisinajattelijoita aitojen ja mielellään myös mahdollisimman kestävien argumenttien kanssa vastaväittelemään, mutta eipä ole paljoa näkynyt. Joko kukaan genderisti ei tänne vahingossa eksyttyään kommentoisi kuolleen ruumiinsakaan yli tällaisen transfobisen fägärin sepustuksia tai minun argumenttieni yli ei vain voida/uskalleta kävellä. Tuloksena mussutus, joka ei anna tai kehitä mitään tai johda koskaan mihinkään. Meni syteen tai saveen…

      Tämänvuotinen juhannus on kyllä ollut harvinaisen priimaa. Sääkin on kuin morsian, ainakin täällä päin Suomea.

      Poista
    5. "Jos taustalla olisi lääkäreiden rahanahneus niin paremminhan sitä tienaisi vuosien psykoterapialla kuin yhdellä yksinkertaisella leikkauksella."

      Miksi sitten keskusteluterapia sukupuoliristiriidan syiden selvittelemiseksi ennen peruuttamattomia ja kajoavia toimenpiteitä määritellään transpiireissä eheytykseksi? Transien mielestä edistyneemmissä paikoissa myös transiutuksen realiteeteista, siis se mitä toimenpiteillä voi oikeasti saavuttaa ja komplikaatiot, kertominen on myös eheyttämistä tai ainakin ei-affirmoivaa, josta seuraa vähintään varoitus hoitohenkilökunnalle. Suomessakin Kehrääjä-porukka on demonisoinut Transpoleja, koska niissä kehdataan kertoa nuorille ihmisille faktoja transiutuksesta. Myöskään autismikirjolle kuulumista ei saisi huomioida mitenkään ennen hormoneja ja amputointeja.

      Poista
    6. Tämän eheytyshoito- tai eheytysterapia-sanan kanssa pelataan uskomatonta kielipeliä. Kun nuoren homoseksuaalin transhoito on itsessään eheytystä homoudesta, pidetään aktivistien tekemän käsitteen uudelleenmäärittelyn myötä varovaista suhtautumista lääketieteelliseen hoitoon, medikalisaation välttämistä ja keskustelevaa tilanteen kartoitusta eheytyshoitona tai -terapiana. Homojen eheytyshoidot ovat täysin syystä saaneet äärimmäisen kielteisen leiman, ja nyt aktivistit käyttävät sanan negatiivista konnotaatiota tavalla, joka paradoksaalisesti tukee homojen eheytystä.

      Poista
    7. Mistäs sitä keskusteluterapiaa saisi, kun Valvira on kieltänyt sellaisen virallisen terveydenhuollon piirissä?

      Poista
    8. "Mistäs sitä keskusteluterapiaa saisi, kun Valvira on kieltänyt sellaisen virallisen terveydenhuollon piirissä?"

      Laittaisiko mussutin lähteitä tälle? Kuka, missä ja miten eheyttää transeja Suomessa? Mitä eheyttäminen edes tarkoittaa transien kohdalla? Uskonlahkoissa tapahtuvaan eheyttämiseen tuskin voi vaikuttaa millään pompöösillä kieltolailla, homma menee vain vielä enemmän maan alle. Luulisi, että transeista olisi mahtavaa pystyä elämään syntymäkehossaan ilman terveyden, hedelmällisyyden, seksuaalisuuden ja kehollisen eheyden tuhoavia modauksia.

      Poista
    9. Ei varmaan pahemmin kukaan, paitsi juuri jotkut uskonnolliset liikkeet, ja niiden toimintaa on tosiaan kai vaikea rajoittaa jos eivät mainosta sitä terapiana.

      Poista
    10. Siis jos joku Suomessa tänä päivänä varaa ajan psykologille ja kertoo, että hän kokee olevansa eri sukupuolta kuin sitä, mihin on syntynyt, niin mikä seuraavista on tiivistettynä psykologin vastaus:

      A) Sinun on heti varattava aika transpolille, mentävä hormonihoitoihin ja pyrittävä kirurgiaan, koska muuten tapat itsesi.

      B) Mielenkiintoista, saisinko kuulla lisää? Keskustellaan yhdessä, mistä syistä ajattelet näin, millaisia tunteita ajatuksesi sinulle aiheuttaa ja mitä itse haluaisit nyt tehdä ja miten koet tilanteesi. Jotta voisin ymmärtää sinua ja tilannettasi paremmin, haluaisin kuulla myös lapsuudestasi, elämänhistoriastasi ja ihmissuhteistasi.

      C) Sinä vain luulet olevasi toista sukupuolta. Tunteesi on väärä.

      D) Kertomasi asiat eivät kuulu osaamisalaani. Voin suositella sinulle toista tahoa. (Lisäksi Valvira on kieltänyt minulta terapian sinulle.)

      Ovatko kaikki muut paitsi vaihtoehto A joidenkin mielestä "eheytysterapiaa"? Vai onko itse asiassa vain A sitä? Uskooko joku, että vaihtoehto C tai edes D tulisi kyseeseen?

      Poista
    11. "Siis jos joku Suomessa tänä päivänä varaa ajan psykologille ja kertoo, että hän kokee olevansa eri sukupuolta kuin sitä, mihin on syntynyt, niin mikä seuraavista on tiivistettynä psykologin vastaus:...
      Ovatko kaikki muut paitsi vaihtoehto A joidenkin mielestä "eheytysterapiaa"? Vai onko itse asiassa vain A sitä? Uskooko joku, että vaihtoehto C tai edes D tulisi kyseeseen?"

      Puhtaasti transkultin perspektiivistä, kaikki muut antamasi vastaukset, paitsi A, olisivat juuri sitä ehtaa eheytysterapiaa transiudesta ulos - vähän kuten ravinto-oppi ja psykoterapia ovat eheytystä ulos syömishäiriöstä, joka on sekin päänsisäinen vääristymä omasta itsestään/kehostaan, muttei millään tavoin tuettu ja turvattu, kuten transius on.
      Homoseksuaalisuuden näkövinkkelistä taas vastaus A on juuri sitä eheytystä homoudesta ulos transition avulla.
      Molempien tapausten kannaltahan vastaus B olisi se ihan paras vastaus. A on suoraa väkivaltaa (itsemurhalla uhkailu), C ei ole ammattilaista nähnytkään, ja D on huttua, kunnes löydän jutun joka todistaa Valviran kieltävän hoidon sitä tarvitsevilta. Liitettä, liitettä.

      Poista
    12. "Ovatko kaikki muut paitsi vaihtoehto A joidenkin mielestä "eheytysterapiaa"?"

      A on aivan liian eheyttävä, koska Transpolillakin kaikenlaista temppurataa ja ikävän binääristä portinvartiointia. Psyykenkin pitäisi olla jonkinlaisessa balanssissa. Transien/aktivistien unelma on, että jo ensimmäisestä inahduksesta pitäisi saada hormoniresepti, leikkauslähetteet ja maksusitoumukset muihin rälläköinteihin, laserointeihin, nyppimisiin, filleröinteihin, silikonipallojen asennukseen ja mielellään myös vaatevarasto uusiksi. Kaikki hidasteet tai esteet on väkivaltaa ja transfobiaa, riippumatta siitä kuinka nuori tai tasapainoton ihminen on. Yhteiskunnan ainoa tehtävä on affirmoida ja mahdollistaa kehon muokkaaminen sukupuolifiilisten mukaan, joko vastakkaisen sukupuolen edustajan näköiseksi tai ei kummankaan / minkään sukupuolen edustajan näköiseksi. Mies, nainen, eunukki, genderfluid, bimbo, kissaihminen, lisko, smurffi, kivigender. You name it.

      Poista
    13. "Luulisi, että transeista olisi mahtavaa pystyä elämään syntymäkehossaan"

      Sure, samalla tavalla kuin homoista olisi mahtavaa olla heteroita.

      Poista
    14. "Sure, samalla tavalla kuin homoista olisi mahtavaa olla heteroita."

      Mussulla taitaa mennä nyt omenat ja munakoisot sekaisin. Homous ja transius eivät ole millään tasolla rinnasteisia ilmiöitä. Homot ja lesbot ovat valmiita ja täydellisiä ihan sellaisenaan. Homoseksuaalit eivät tarvitse ja vaadi muilta jatkuvaa ulkoista validointia, hormoneita, leikkauksia, biologisten tosiasioiden ja seksuaalisten suuntautumisten kieltämistä, kielen muokkausta ja aistihavaintojen vastaista toimintaa. Homoseksuaalit eivät ole tunkemassa väärän sukupuolen pukkareihin tai urheilusarjoihin.

      Eikö transien hartain toive olekaan päästä elämän rampauttavasta dysforiasta eroon?

      Poista
    15. "Tissit on cissejä varten"

      Jos naisella voi olla penis, erektioita ja ejakulaatioita, niin miksei naarasmuusulla tai transmaskuliinilla voi olla rintoja? Ikävää moinen kehonosien ja toimintojen sukupuolittaminen.

      Poista
  5. Näin Priden hengessä kiinnostaisi kuulla Laventelilta ja tietysti lukijoilta, jotka ovat seksuaalivähemmistöä, kokemuksia _oikeasta_ homofobiasta, tai syrjinnästä, jos sellaista on. Pois lukien tietenkin tämä karmiva homoihin ja lesboihin kohdistuva isku nimeltä transideologia. Onko teitä syrjitty esimerkiksi työelämässä tai muuten?

    Olen itse biseksuaali nainen, ja tietysti seksuaalisen suuntautumisen esilletuominen on ollut vähän pelottavaa ja jännittävää, sillä on aina vaikeaa poiketa normista. En kuitenkaan muista kohdanneeni mitään oikeasti ikävää. Olen perähikiältä ja elänyt avoimesti lesbosuhteessa, enkä kyllä muista kokeneeni mitään ikävän tuntuisia tai pelottavia ilmapiirejä, joista olen kuullut puhuttavan. Missään työhaastatteluissa tai vastaavissa aihe ei tietenkään edes nouse esille. Ennemmin ihmiset ovat suhtautuneet hyvin (ja pakko sanoa, musta tuntuu että osa miehistä jopa diggailee biseksuaalisuudesta, minkä voi tietysti tulkita ikävänä mutta enpä vaan jotenkin jaksa välittää). Olenko ollut poikkeuksellisen onnekas? En kiistä, etteikö ikäviä asenteita olisi, kiinnostaisi kuulla oikeasta syrjinnästä jos sitä on. Siitä ei pidetä mielestäni enää mitään ääntä, kun ainoa ongelma koko maailmankaikkeudessa on genderspeshuleiden tunnetilat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Näin Priden hengessä kiinnostaisi kuulla Laventelilta ja tietysti lukijoilta, jotka ovat seksuaalivähemmistöä, kokemuksia _oikeasta_ homofobiasta, tai syrjinnästä, jos sellaista on. Pois lukien tietenkin tämä karmiva homoihin ja lesboihin kohdistuva isku nimeltä transideologia. Onko teitä syrjitty esimerkiksi työelämässä tai muuten?"

      Olen itsekin bi-nainen, eikä tämä tarina nyt välttämättä ilmennä minkäänlaista syrjintää tai mitään - riippuu vissiin tulkinnasta ja siinä tilanteessa olisi ollut hyvä olla paikalla näkemässä - mutta kerronpa nyt kuitenkin :) Olen itseasiassa tainnut tästä mainitakin jo jossain...?

      Noh, elikkäs... olin siis nuorempana (siinä aikaisissa kaksissakymmenissäni) työskentelemässä sairausajan sijaisuutta sellaisessa hoitokoti-asuntolassa(?), jossa asui lähinnä kuurosokeita vanhuksia. Muuten kiva paikka ja kivat työkaverit, mutta en osaa viittomakieltä ja sitä ilman oli kyllä hiukka tuskallista pärjätä.
      Työkaverini olivat kaikki keski-ikäisiä naisia, ja kun sijaisuuteni alkoi lähestyä loppuaan, alettiin minulta kovasti kysellä siviilisäätyä - ihan mukavaa joutenkeskustelua. Totesin sitten siihen topakkana, että ei ole miestä eikä liioin naista - voihan pahus! :D - johon sain vain... tiedostavia katseita, ja aihe putosi sitten siihen. Seuraavasta päivästä lähtien minut ohjattiin vaihtamaan työvaatteita henkilökunnan omasta pukkarista asukkaiden saunan pukkariin, missä sain vaihtaa vaatteeni yksin - paitsi, jos joku hoitokodin asukeista halusi just samaan aikaan saunaan... mikä oli ok, koska hän oli todnäk sokea, hoitajan valvonnassa, ja liian vanha ja sairas tehdäkseen mitään.
      En ottanut asiaa kenenkään kanssa koskaan puheeksi, koska työsuhteeni oli jatkuva enää vajaan viikon (eikä siitä mitään haavoja jäänyt), mutta yhä tänäkin päivänä kerron tätä tarinaa ja nauran, miten keski-ikäiset mammat ja iso-mammat vissiin kuvittelivat minun, nuoren tyttösen, katsovan heitä "sillä silmällä" vaatteita vaihtaessa, ja että "eristäminen" oli näinollen välttämätön ratkaisu! :D
      GILF ei ole minun juttuni, ja minua tämä ainakin naurattaa.

      Poista
    2. Oma kokemukseni on, että nykyään ketään ei kiinnosta, onko joku homo tai bi. Tämä on aivan mahtava asia. Juuri sehän oli vuosikymmenet tavoitteena, että sulaudumme heteroiden joukkoon. Ketään ei mielestäni myöskään oikeasti kiinnosta, että joku on trans. Siksi ihmettelen, miksi asiasta pitää meuhkata. Vai pitääkö juuri siksi?

      Poista
  6. Tämä haastattelupätkä New Yorkista tiivistää jotain hyvin olennaista 2020-luvun Pridestä:

    https://x.com/TheVikingDane/status/1804746673567985842

    VastaaPoista
  7. Vähän pohjustusta kysymykseen, joten malttakaas hetki - toivottavasti en lankea jaaritteluun...

    Onko kuinka moni täällä tietoinen eräästä porno-trendistä, missä lesbot pannaan/raiskataan (mikäli hentai) "ulos" lesboudesta - se tuttu ja kuuluisa "et olisi lesbo jos saisit oikeaa kyrpää"- argumentti, runkkausmateriaalina kameran ja valojen edessä. Kertooko tämä sitten (nyky)aikaisesta, miehisestä pakkomielteestä pakottaa itsensä seksuaalisesti naisille, jotka eivät heitä syystä tai toisesta halua, olisi sekin hyvä puheenaihe, mielestäni...

    Mutta takaisin asiaan! Lesbothan (xx-naiset) eivät harrasta seksiä penisten (eli, miesten) kanssa, mutta silti moni tykkää dildoista. Mutta koska penis "ei olekaan" enää miehinen sukuelin, tuo ylempi argumentti näyttää muovautuneen "kaikki penikset eivät ole orgaanisia", eli... osa peniksistä voi olla dildoja... tai päinvastoin? Onko dildo nyt sitten vihdoinkin sama asia, kuin lihallinen, miehessä kiinni oleva penis? Ja näinollen, jos lesbo pitää dildoista, hänen tulisi siis pitää myös peniksistä? Kaasuvalotusta ja raiskaus-mentaliteettia, sanon minä!

    Ja nyt se kysymys; miltä tämä kuulostaa teistä miehistä? Onko se teidän osasenne tosiaankin pelkkä seksilelu, tai voiko dildo olla sama asia, kuin penis?

    VastaaPoista
  8. Osaisiko joku selittää, että millainen psyykkinen rakenne mahdollistaa samanaikaisesti uskomisen siihen, että:

    a) TikTok ja muut somesisällöt voivat radikalisoida nuoren ihmisen rasistiseen väkivaltaan

    b) TikTok ja muut somesisällöt eivät ole merkittävä tekijä nuorten naisten määrän räjähdysmäiseen kasvuun transhoitoihin hakeutuvien joukossa?

    VastaaPoista
  9. "Siis jos joku Suomessa tänä päivänä varaa ajan psykologille ja kertoo, että hän kokee olevansa eri sukupuolta kuin sitä, mihin on syntynyt, niin mikä seuraavista on tiivistettynä psykologin vastaus"

    Tästä Psykologiliiton lausunnosta voi saada vihjettä mikä se ei ainakaan ole:

    "Seksuaali- tai sukupuoli-identiteetin selittäminen lapsuuden kokemuksilla, vanhempien kasvatuksella tai traumatapahtumilla aiheuttaa esimerkiksi vanhemmille ja yhteisöille perusteetonta syyllisyyden taakkaa ja patologisoi seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuutta."

    https://www.psyli.fi/suomen-psykologiliiton-kanta-eheytyshoitoihin-on-ehdottoman-kielteinen/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässäkin sotketaan täysin perusteetta homoseksuaalit ja transit, vaikka mitään yhteistä tekijää ei ole. Outoa läpätystä sukupuolen moninaisuudesta ja sukupuoli-identiteetistä, kun transeilla kyse on kehoristiristiriidasta, eikä mistään astraaligendereistä. Okei, ei puututa identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun, mutta ei identiteetin tai ilmaisun takia ole mitään perustetta härkkiä kehoa ja henkilötunnuksia.

      Tiedetään, että sukupuoliristiriita voi johtua lukemattomista syistä, jotka eivät liity transiuteen. Traumakokemukset, kaltoinkohtelu perheessä, seksuaalinen väkivalta, sisäistetty ja yhteisön homofobia, dissosiaatio jne. Tiedetään myös, että lapsuusajan sukupuoliristiriita ennakoi usein aikuisuuden homoseksuaalisuutta ja häviää itsestään murrosiän loppuun mennessä, jos sitä ei aleta lietsomaan. Tiedetään, että homoseksuaalit ja autismikirjolaiset ovat yliedustettu ryhmä transhoitoihin hakeutuvien joukossa. Tiedetään, että detransitioitujissa on kaksinkertainen määrä lesboja heteronaisiin verrattuna.

      Harmi, että Psykologiliitto on lähtenyt politisoituneeseen affirmoivaan wokellukseen mukaan. Moni lähdeviitteissä mainittu taho on transaktivistien vallassa, ainoastaan WPATH puuttuu. Psykologiliiton kannattaisi lukaista vaikkapa Palkon suositukset ja Cass-raportin johtopäätökset ja miettiä uusi ulostulo uskottavuuden palauttamiseksi.

      Poista
    2. Miten sotketaan, nehän mainitaan erikseen monessa kohtaa? Ja sanotaan, että homojen kohdalla kyse on yrityksestä muuttaa seksuaalinen suuntautuminen, transien kohdalla taas sukupuoli-identiteetti (=saadaan luopumaan korjaushoidoista). Vai ovatko sinusta suuntautuminen ja sukupuoli-identiteetti sama asia?

      Ja joissakin tapauksissahan ei ole merkitystä sillä kummasta on kyse. Jos tyttömäistä poikaa yritetään terapoida miehekkäämmäksi niin se on vahingollista riippumatta siitä, kasvaisiko pojasta homomies vai transnainen.

      Poista
    3. "Miten sotketaan, nehän mainitaan erikseen monessa kohtaa?"

      Homoseksuaalisuus on täysin erilainen ilmiö kuin transsukupuolisuus. Jotta transien kohdalla voidaan puhua eheyttämisestä tai "sukupuoli-identiteetin" muuttamisesta, niin meillä pitäisi ensin olla looginen ja yleispätevä määritelmä a) sukupuoli-identiteetille ja b) transiudelle. Mitä transissa siis yritetään eheytettäessä muuttaa? Sukupuoli-identiteettihän ei ole mitään konkreettista eikä millään laboratoriotestillä tai kuvantamislaitteella havaittavissa.

      Onko eheyttämistä, jos transkokeva huomaakin terapian myötä, että sukupuoliristiriita ei johdukaan transiudesta, vaan vaikka sisäistetystä homofobiasta? Onko eheyttämistä, jos transin dysforia lievenee tai poistuu terapialla ja/tai lääkityksellä, eikä hormoneita tai leikkauksia tarvita?

      Nykyretoriikkaanhan kuuluu, että transius ei ole vamma, häiriö, oire tai sairaus, vaan luonnollinen osa ihmisyyden ja sukupuolen moninaisuutta. Kovin epämääräistä, meillähän on binäärisiä transsukupuolisia, genderfluideja, muunsukupuolisia, sukupuolettomia ja tuhansia mielikuvitusgendereitä. Eheyttäminen ei voi tarkoittaa kaikkien kohdalla samaa asiaa.

      Hommaa sekoittaa myös sukupuolidysforian käsite, jossa sotketaan samaan settiin kaksi eri ilmiötä: sekä a) kehodysforia että b) sukupuolinormeja kohtaan tunnettu dysforia, johon ei välttämättä liity ollenkaan kehodysforiaa. Tämäkin käsitevänkkäys on jälleen yksi aktivistien sumutus. Mitä yhteistä on kehodysforisella transilla ja 1950-kotiäideistä tai pornobimboista ammentavasta naiskäsityksestä ahdistuvalla naarasmuusulla?

      Tai kuten aiemmin lainattu sukupuolispessu sanallistaa: "...~sukupuoli on sosiaalinen konstruktio~ ja mun dysforian määrä riippuu luonnollisesti siitä, että kuinka mun ei-binäärinen sukupuoli huomioidaan missäkin tilanteessa." On eri asia haluta rintojen amputaatiota naisen yhteiskunnallisesta asemasta johtuvan sisäistetyn naisvihan, muotioikun (rogd, esteettiset syyt) tai lapsuudessa alkaneen kehodysforian vuoksi.

      Poista
    4. "sukupuolinormeja kohtaan tunnettu dysforia, johon ei välttämättä liity ollenkaan kehodysforiaa"

      Kukas tällaista väittää? Sitaatti suoraan Setalta (alempi Sinuiksi-vastaus): "Transsukupuolisuuden ja muunsukupuolisuuden kriteeriksi ei riitä se, että kokee omaan sukupuoleen liittyvät sukupuoliroolit itselleen vieraaksi. Eli esim. se, ettei viihdy tyypillisissä tyttöjen harrastuksissa ja rooleissa, ei riitä kriteeriksi."

      "Jotta transien kohdalla voidaan puhua eheyttämisestä tai "sukupuoli-identiteetin" muuttamisesta, niin meillä pitäisi ensin olla looginen ja yleispätevä määritelmä a) sukupuoli-identiteetille ja b) transiudelle"

      Ei suinkaan, ei kumpaakaan tarvita. Eheyttäminen voidaan määritellä terapiaksi, jonka tavoite on saada tarjolla oleviin sukupuolenkorjaushoitoihin (ml. hetun- ja nimenmuutos) haluava yksilö luopumaan toiveistaan.

      Poista
    5. "Kukas tällaista väittää?"

      Mitä muunsukupuolisuus sitten on? Etenkin sellainen, johon ei liity kehodysforiaa. Kannattaa tsekata, keitä kaikkia luuraa transihmisyyden määritelmässä ja transsateenvarjon alla. Nykymääritelmän mukaanhan kehodysforia ei ole transiuden kriteeri, vaan sukupuolen epätyypillinen ilmaisu. Kannattaa päivittää tiedot ajantasalle.

      "Eheyttäminen voidaan määritellä terapiaksi, jonka tavoite on saada tarjolla oleviin sukupuolenkorjaushoitoihin (ml. hetun- ja nimenmuutos) haluava yksilö luopumaan toiveistaan."

      Tällaista ei tehdä nytkään virallisen terveydenhuollon piirissä. Lisäksi kukaan itsesuojeluvaiston omaava palveluntarjoaja ei tuo tuollaisia tavoitteita julkisuuteen. Jos sellaista tapahtuu uskonlahkoissa, niin toimintaa on todella vaikea todistaa ja mihin rinnastuen siitä edes sanktioitaisiin? Tämä nykyinen eheytyskieltoläpätys on pelkkää silmänlumetta. Kannattaa ottaa selvää, mitä kaikkea transit/aktivistit oikeasti pitävät eheyttämisenä.

      Poista
    6. "Mitä muunsukupuolisuus sitten on?"

      Ei ainakaan sitä, että muunsukupuoliset olisi kiinnostuneita ei miesten eikä naisten vaan jonkun kolmannen sukupuolen tyypillisistä puuhista ja harrastuksista.

      Poista
    7. "Tällaista ei tehdä nytkään virallisen terveydenhuollon piirissä. Lisäksi kukaan itsesuojeluvaiston omaava palveluntarjoaja ei tuo tuollaisia tavoitteita julkisuuteen. Jos sellaista tapahtuu uskonlahkoissa, niin toimintaa on todella vaikea todistaa ja mihin rinnastuen siitä edes sanktioitaisiin?"

      Näinhän minä sanoin jo aikaisemmin ("Ei varmaan pahemmin kukaan"), olemme siis samaa mieltä.

      Eheytyskielto voisi kohdistua ehkä johonkin sellaiseen, että joku marianordiini tai muu yksisarvisterapeutti alkaisi kaupata transhoidot korvaavaa keskusteluterapiaa. Mutta en usko että sillä saralla on pahemmin kysyntää tai tarjontaa, vaikka jotkut sellaisesta huutelevatkin.

      Poista
  10. Näyttää että keskustelussa menee sekaisin "keskusteluterapian" merkitykset eri yhteyksissä. Tuosta lausunnostakin käy ilmi, että kieltää halutaan 1) terapia joka tähtää sukupuoli-identiteetin muuttamiseen (eli käytännössä syntymäsukupuoleen tyytymiseen) ja joka siis toimisi vakiintuneiden transhoitojen korvikkeena. Sen sijaan näyttää olevan keksitty juttu, että laajasti haluttaisiin kieltää 2) ylimalkaan sukupuolihämmentyneelle annettava keskusteluapu.

    Esimerkiksi tässä Sinuiksi-palvelun vastauksessa sukupuoltaan pohtivalle nuorelle mainitaan: se voi olla ohimenevää, se voi liittyä kehon muuttumisen aiheuttamaan hämmennyksen, se voi liittyä koulukiusaamiseen tai seksuaaliseen ahdisteluun, tai siihen ettei koe sukupuolitettuja rooleja tai harrastuksia omakseen.

    Kun vastaus on (Pirkanmaan) Setan ylläpitämässä palvelussa niin selvää on, ettei ainakaan Seta paheksu tällaisten vaihtoehtojen esittämistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, linkki jäi

      https://www.sinuiksi.fi/selaa-kysymyksia/620

      Poista
    2. "Kun vastaus on (Pirkanmaan) Setan ylläpitämässä palvelussa niin selvää on, ettei ainakaan Seta paheksu tällaisten vaihtoehtojen esittämistä."

      Jos ymmärsin oikein, niin tämähän on hyvä asia. Nyt vain mietin sitä, miksei Setaa syytetä "eheytysterapian" markkinoinnista, kun joidenkin aktivistien mielestä jo tuo on sitä? Ainakin englanninkielisissä maissa on aiemmin jo tuota pidetty fobisena lähestymistapana. Setalle pisteitä tässä, siellä häärää monenmoisia ihmisiä, joista osa on ehkä ihan järkeviäkin.

      Poista
    3. "Sen sijaan näyttää olevan keksitty juttu, että laajasti haluttaisiin kieltää 2) ylimalkaan sukupuolihämmentyneelle annettava keskusteluapu."
      Esimerkiksi Yhdysvalloissa vastaavanlaiset eheytyskieltolait (sillä sieltähän nämä ideat on kopioitu Suomeenkin) ovat tarkoittaneet käytännössä sitä, että minkäänlainen transkokemuksen kyseenalaistaminen, myös keskustelemalla, on eheyttämistä. Useissa osavaltioissa on voimassa lainsäädäntö, jonka mukaan terapeutti syyllistyy rikokseen, jos hän yhtään kyseenalaistaa potilaan transkokemuksen aitoutta. Käytännössä siis jos potilas (myös alaikäinen) sanoo olevansa trans, hän ON trans, ja terapeutti ei saa tätä kokemusta millään tavalla epäillä. Potilas itse tekee diagnoosin ja määrää haluamansa hoitopolun. Kaikki muu voidaan tulkita eheyttämiseksi. Mm. Abigail Shrier kirjoitti tästä jo vuosia sitten kirjassaan Irreversible Damage, joka perustui laajaan tutkivaan journalismiin ja mm. terapeuttien, lääkärien, tutkijoiden, "translasten" vanhempien, aktivistien, detransitioitujien ja myös transidentifioituvien ihmisten haastatteluihin (aktivistien mielestä se tietysti oli lukematta paska kirja ja hirveää transfobiaa).

      Tässä eheytyskieltolaissa on meneillään aivan sama juttu kuin uuden translain kanssa. Lain väitetään olevan pelkästään hyvällä asialla, ja jos joku varoittaa lain mahdollisista porsaanrei'istä tai väärinkäytön mahdollisuuksista tai epäselvistä tavoitteista, se on automaattisesti transfobiaa ja äärioikeistolaisten keksimiä olkiukkoja ja uhkakuvia jotka eivät missään ole koskaan toteutuneet eivätkä koskaan missään toteudu...
      ---paitsi että ne uhkakuvat ovat toteutuneet kaikissa maissa, joissa näitä aktivistien kehittelemiä lakeja on säädetty.
      Kyse ei ole siitä, mitä aktivistit väittävät, että lailla halutaan säätää, tai siitä, miten Seta aktivistien tavoitteita kaunistelee, vaan siitä, mitä kaikkea laki mahdollistaa mm. erilaisten porsaanreikien ja epämääräisen terminologian ansiosta.

      Poista
    4. "Useissa osavaltioissa on voimassa lainsäädäntö, jonka mukaan terapeutti syyllistyy rikokseen, jos hän yhtään kyseenalaistaa potilaan transkokemuksen aitoutta."

      Juuri näin. Ja tätä samaa vaatimusta affirmatiivisuudesta lobataan täyttä häkää Suomeenkin ja vihervasemmistolaiset puolueet komppaavat. Kun Palkon suositukset transhoidoista tehtiin, niin rääkymässä olivat aktivistien lisäksi opetusministeri ja sisäministeri, joilla ei ole minkään tason ammattiosaamista aiheesta. Nyt Vihreät ja Vasemmisto vaativat blokkerihoitojen saatavuuden lisäämistä alaikäisille ja sosiaalisen transition, eli itsemäärittelyn laajentamista alaikäisille.

      Yhdysvalloissa hoitohenkilökunta syyllistyy virkavirheeseen, jos he kertovat transition realiteeteista. Suomessakin transjulkaisu Kehrääjä on julkaissut Transpolia demonisoivia juttuja Transpoleista, koska nuorille on kerrottu liian selkeästi transition vaikutuksista seksielämään, sekä deittipoolin kokoon ja koostumukseen.

      Poista
    5. Ilmeisesti Palkon transhoitosuosituksiin on tulossa päivitys, koska aktvistit käyvät taas kierroksilla:

      "You can tell Palko that NOBODY wants Kaltiala in the work group deciding the update of genderdysphoria treatment guideline (and other wishes to improve access to trans healthcare you want to make known) on palveluvalikoima.stm(a)gov.fi or call them"

      https://www.picuki.com/media/3396013938821006418

      Tämä jengi siis demonisoi Kaltialaa ja transpoleja:

      "Vastassa oli x, ja hän lyttäs sekä mun sukupuolikokemuksen sekä lähettään laittaneen kirurgin ihan tyystin. Mä oon aika kriittinen ja analyyttinen, ja yritin sanallistaa jotenkin sitä, että ~sukupuoli on sosiaalinen konstruktio~ ja mun dysforian määrä riippuu luonnollisesti siitä, että kuinka mun ei-binäärinen sukupuoli huomioidaan missäkin tilanteessa. X dumas tän täysin ja sanoi sanasta sanaan että: ”kyllä meidän asiakkailla on niin vahva dysforia että rinnat halutaan leikata irti vaikka ois yksin pimeässä huoneessa”. Mä en siis vihannu mun rintoja tarpeeks täyttääkseni jonkun mystisen transpolin kriteeristön."

      https://www.picuki.com/profile/transpolitiikka

      Transpolitiikka-tilin turautukset vahvistavat sen, miksi temppuradat ja portinvartiointi ovat tarpeen.

      Poista
    6. "Nyt vain mietin sitä, miksei Setaa syytetä "eheytysterapian" markkinoinnista, kun joidenkin aktivistien mielestä jo tuo on sitä?"

      No siksi juuri, että tuo ei ole sitä eheytysterapiaa jota todellisuudessa haluttaisiin kieltää. (Tähänkin sama varaus: "laajasti", koska aina joku on jotain mieltä.)

      Googlella Suomesta löytyy vaikka kuinka monta terapeuttia jotka tarjoaa apua sukupuoli-identiteetin pohdintaan. Julkisen terveydenhuollon ylläpitämässä Mielenterveystalo.fi:ssä sanotaan: "Sukupuoliristiriitaa voidaan tarvittaessa hoitaa lääketieteellisillä korjaushoidoilla, kuten hormonihoidoilla ja leikkaushoidoilla. Myös psykoterapiaa voidaan käyttää." Ei (juuri?) kukaan tällaista vastusta, ei ainakaan mikään merkittävä järjestö, puolue tai lakilobbari.

      Poista
    7. Affirmaatiosta on luovuttu monessa maassa, muun muassa Norjassa. USA:ssa Miriam Grossman ja muut toistavat sitä, että Euroopassa, ml. Suomi, ei enää tehdä sitä. On perin ihmeellistä, että Suomeen halutaan hoitomalli, josta muu maailma pyrkii kovaa vauhtia eroon. Kaltiala muuten mainitaan tuon tuosta noissa kansainvälisissä yhteyksissä. Onko tämä sitä kliseistä suomalaista tapaa, että se, joka on todettu toimimattomaksi muualla, halutaan ottaa Suomessa kuitenkin jälkijättöisesti käyttöön?

      Oma lukunsa on se, että pitkän uran tehnyt, palkittu ja kansainväliseksi huippuasiantuntijaksi tunnustettu Kaltiala ei muka olisi uskottava. Pitää olla aikamoinen älykääpiö, että pitää jonkun järjestön poliittisia horinoita uskottavampina. Pitäisikö puolustusasioissa sivuuttaa sotilasviranomaisten mielipide tai valtiovarainasioissa taloudellisten tutkimuslaitosten näkemykset?

      Miksi muutenkin tämä asia on ladattu näin täyteen tunnetta? Jos kannattaa matalaa verotusta, ei haukuta verofobiasta (tai fiskaalifobiasta) tai jos kannattaa sote-alueiden supistamista, ei syytetä haja-asutusalueiden asukkaiden vähemmistöstressin tuottamisesta.

      Poista
    8. "Ei (juuri?) kukaan tällaista vastusta, ei ainakaan mikään merkittävä järjestö, puolue tai lakilobbari."

      Siksi nämä lakialoitteet olisi kirjoitettava mahdollisimman yksiselitteisesti auki, että mitä oikeasti tarkoitetaan ja halutaan, ettei jää tulkinnan varaa suuntaan tai toiseen. "Sukupuoli-identiteetin muuttaminen" my ass. Jos noita Transpolitiikka-tilin tekstejä lukee, niin siellä koetaan eheyttämiseksi se, ettei vetskaritissit esteettisideologisista haluava sukupuolispeshul saa kirurgialähetettä.

      Poista
    9. "Pitää olla aikamoinen älykääpiö, että pitää jonkun järjestön poliittisia horinoita uskottavampina."

      Ja opportunistisen vihervasemmistopoliitikkojen pitäisi lakata olemasta transaktivistien ja Transhausen-mutsien äänitorvia ja käsinukkeja. Lääketieteellisten hoitojen tulee perustua parhaaseen mahdolliseen tutkimustietoon ja transhoidoilta tulee vaatia yhtä vahva näyttö kuin muilta yhtä peruuttamattomilta ja kajoavilta toimenpiteiltä.

      Poista
    10. "Jos noita Transpolitiikka-tilin tekstejä lukee"

      Siellähän valitetaan siitä että ei saa hoitoja tai että on liian monta käyntiä ennen kuin saa hoitoja. Onko joku siellä valittanut että hänen sukupuolikokemusta on yritetty muuttaa? Transpolivalitus yksi asia, eheytyskieltokampanjointi eri.

      Poista
    11. Minun on asiaa seuranneena pakko todeta, että on käsittämätöntä, millaisia aaseja iso osa trans- ja genderaktivisteista etenkin matemaattisen lahjakkuutensa puolesta voi olla. Kokonaislukujen, prosenttiosuuksien ja tilastojen ymmärtäminen on aivan olemattomalla tasolla. Tuollaisia ihmisiä pystyy kyllä huijaamaan varmaan ihan mihin vain. Heiltä puuttuu kyky itsenäiseen loogiseen ajatteluun ja tiedon vertailuun. Kun esimerkiksi ns. hollantilaisen protokollan osalta tulokset on jo pitkään tiedetty ei-valideiksi ja siinä mukana olleet tutkijat itsekin ovat sitä mieltä, ei osata sisäistää tätä omien uskonkappaleiden vastaista faktaa. Kun kohortti nuorista tytöistä transtutkimuksiin hakeutumisessa on tilastotieteen kaikilla mittareilla sellainen, että se tarvitsee jonkin uuden muuttujan voidakseen olla mahdollinen, ei käsitetä millaisesta ilmiöstä on kyse. Myös kielellinen lahjakkuus tuntuu olevan aika heikkoa, kun ei yhtään osata nähdä käsitteiden ja niiden paradoksien taakse.

      Poista
    12. "Transpolivalitus yksi asia, eheytyskieltokampanjointi eri."

      Kyllä se on ihan samaa sontatunkiota, kun talikolla vähän pöyhäisee. Samat tyypit huseeraavat kummassakin.

      Poista
    13. Päivän Hesarissa vanhemmat vaativat parempaa hoitoa transnuorille, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Kommenteissa osutaan napakymppiin:

      "...ilmeisesti hyvä ja laadukas hoito tarkoittaa kirjoittajalle sitä, että lapsille ja nuorille pitäisi tarjota hormoniblokkereita, hormonihoitoja ja ehkä jopa kajoavaa kirurgiaa aikaisemmin kuin sitä nyt tehdään.

      Tutkimusten mukaan lapsen ja nuoren aivot kehittyvät hyvin pitkään. Jopa paljon pidempään kuin ollaan tähän saakka luultu. Siksi on mielestäni perusteltua kysyä, onko edes 18-vuotias riittävän kypsä päättämään kajoavista hoidoista, joiden vaikutuksia ei koskaan pystytä palauttamaan, ainakaan täysin.

      Mitä, jos nuori tai nuori aikuinen tuleekin katumaan sitä, mitä on keholle ja hormonitoiminnalle tehty. Kuka ottaa/joutuu ottamaan siitä vastuun tai kenen kuuluu maksaa niistä aiheutuvat kulut? Ja eikö yhteiskunnan liki kokonaan tai kokonaan maksama terapia ole osa hyvää hoito, johon tulee sitoutua ja jonka tarpeellisuutta tulisi myös sukupuoli-identiteetin kanssa kamppailevan nuoren vanhempien korostaa."

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010515124.html

      Tieteellisesti pätevä tutkimustieto ei välttämättä tue transien/aktivistien näkemystä hyvästä hoidosta, sitä että transkokeva saa kaikki haluamansa käsittelyt ilman kysymyksiä ja tutkimuksia.

      Poista
    14. Kaltialan vastainen kampanjointi ja demonisointi jatkuu Hesarin mielipidepalstan kommenteissa:

      "Harmi vaan, että hoito perustuu suurilta osin Riittakerttu Kaltialan paikoin hyvin vahingollisille näkemyksille. Suomessa siitä ei puhuta, että Kaltiala osallistuu ulkomailla anti-gender aktivismiin, ja kaiken maailman eheytyshörhöt Yhdysvalloissa nojaavat Kaltialaan. Aseksuaalit eivät välttämättä saa hoitoja, koska transpolilla kysellään (lapsilta) seksifantasioista, joiden kertominen on hoidon saannin vaatimus."

      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010515124.html

      Että nämä jaksavat ja kehtaavat. Kaltiala on maailmanluokan asiantuntija transasioissa laadukkaan tutkimustyönsä ja pitkäaikaisen kliinisen työnsä ansiosta, eikä mikään transfobinen terffinoita. Ei ole Kaltialan vika, jos tutkimustulokset eivät tue transaktivistien vaatimuksia.
      Elokuulle on suunnitteilla mielenosoitus Palkon hoitosuosituksia ja Kaltialaa vastaan:

      "Mielenosoitus Sukupuolidysforian hoitosuosituksista"
      "3. Suomen hoitosuositukset tulee saattas linjaan WPATH kansainvälisten sukupuolidysforian hoitosuositusten kanssa. 4. Lääkäri Kaltialan ei tule olla osallisena suosituksia laativassa työryhmässä, kuten hän viimeksi oli. On asiatonta että avoimen transvihamielinen henkilö saa päättää transsukupuolisten hoidoista."

      https://www.facebook.com/events/s/mielenosoitus-sukupuolidysfori/271979655960162/?_rdr

      Poista
    15. Minkään muun sairaudentilan kohdalla media ei anna näin valtavaa näkyvyyttä ja painoarvoa lobbareille, potilasjärjestöille, aktivisteille ja "kokemusasiantuntijoille". Miksi media on valinnut tällaisen linjan kritiikittömänä äänitorvena? Ei lääketieteellisiä hoitoja päätetä huutoäänestyksellä. Pelottaakin ajatella, mitä tapahtuu Kaltialan eläköityessä tai vihervassareiden vallatessa Palkon.

      Poista
    16. Genderkriittisyys ja anti-gender menevät iloisesti sekaisin, mutta vielä pahempaa on se, että kuvitellaan kaikkien tieteellisiä omaan katsomukseen sopimattomia faktoja esittävien kuuluvan johonkin ideologiseen liikkeeseen, vaikka itse ollaan se osapuoli, jolla se ideologia on. Kaltialan demonisointi on pelottavaa ja typerää. Vähän samaan tapaan Rowling ei koskaan sanonut pahaa sanaa kenestäkään tai mistään ryhmästä, mutta hänen suuhunsa laitetaan sieltä tulemattomia väitteitä ja hänestä tehdään syyttä suotta maalitaulu. Näitä aktivistien väitteitä ei monikaan tutki, eikä Rowlingin sen enempää kuin Kaltialankaan alkuperäisiin lausuntoihin perehdytä.

      Tässä haluaisi olla empaattinen esim. nuoria kohtaan, mutta se johtaa paradoksaalisesti siihen, että tulee pidetyksi foobikkona ja ties minä pelättimenä. Sarjamurhaajakin on ilmeisesti kivempi tyyppi kuin se, joka uskaltaa päätyä päättelyssään ideologian vastaiseen näkökulmaan. Sitä miettii, että kannattaako omaa itseään uhrata, onko parempi valehdella ja leikkiä tietämätöntä. On muuten absurdia, että aktivistit jaksavat syyttää ihmisiä aiheetta transfobiasta, kun tuskinpa kukaan tänä aikana ehdoin tahdoin transfoobikoksi haluaa. Miten tästä Matrixista pääsee pois?

      Poista
    17. "vielä pahempaa on se, että kuvitellaan kaikkien tieteellisiä omaan katsomukseen sopimattomia faktoja esittävien kuuluvan johonkin ideologiseen liikkeeseen, vaikka itse ollaan se osapuoli, jolla se ideologia on"

      Sanopa muuta 😎 Psykologien, psykiatrien ja ylimalkaan lääkäreiden uskotaan kuuluvan johonkin ideologiseen liikkeeseen! Paitsi Kaltialan. Vaikka hän nykyistä hoitosysteemiä ja itsemäärittelylakia kannattaakin.

      Poista
    18. Anti-genderhän nyt vain viittaa siihen miten suhtautuu sukupuolivähemmistöihin, ei siihen mitä mieltä on vaikka homoista tai muista asioista. Vastaavasti esimerkiksi antisemitismi kertoo vain kuinka suhtautuu juutalaisiin. Yksi antisemitisti voi olla natsi ja toinen radikaali islamisti, ja he saattavat inhota toisiaan yhtä paljon kuin juutalaisia. Samoin homokielteiset ja homojen oikeuksia puolustavat antigenderistit ei välttämättä ole samaa mieltä kaikesta muuten.

      Poista
    19. "vielä pahempaa on se, että kuvitellaan kaikkien tieteellisiä omaan katsomukseen sopimattomia faktoja esittävien kuuluvan johonkin ideologiseen liikkeeseen, vaikka itse ollaan se osapuoli, jolla se ideologia on"

      On todella pelottavaa, että Setan pääsihteeri tyrmää maailmanlaajuista arvostusta nauttivan transasiantuntijan laadukkaaseen tutkimukseen ja pitkään kliiniseen työhön pohjaavat näkemykset ja erittäin perusteellisesti laaditun Cass-raportin ja käyttää auktoriteettina eunukkiseksuaalit lanseerannutta WPATHia, jonka turautukset eivät pohjaa tieteelliseen tutkimukseen. Epäilemättä Seta tekee yhteistyötä myös pahamaineisen GenderGP:n kanssa. Malliesimerkki vahvistusharhasta ja transkuplautumisesta. Ideologiseksi translobbausorganisaatioksi alkaneelta Setalta pitäisi perua kaikki valtionavustukset.

      Poista
    20. "Sanopa muuta 😎 Psykologien, psykiatrien ja ylimalkaan lääkäreiden uskotaan kuuluvan johonkin ideologiseen liikkeeseen! Paitsi Kaltialan. Vaikka hän nykyistä hoitosysteemiä ja itsemäärittelylakia kannattaakin."

      Kysymys on siitä, että meillä on karkeasti sanottuna mallia A kannattavat lääkärit ja mallia B kannattavat lääkärit. Molemmat ovat voineet päätyä lopputulokseen ilman ideologiaa, he siis tieteellisellä metodillaan ovat siitä vilpittömästi varmoja. Nyt käy niin, että malli A vaikuttaa ensin perustellummalta. Sitten selviääkin, että malli B onkin oikea. Mikä on syynä siihen, että mallin A muuttamista malliksi B ei kuitenkaan tehdä, vaan pitäydytään mallissa A? Mikä siihen voi olla muuten syynä kuin se, että joidenkin mielestä malli B on ideologisesti väärä? Toisaalta eivät lääkärit itse välttämättä kannata ideologiaa, vaikka kannattavat mallia A, vaan pelkästään aktivistit ja poliitikot valitsevat vain heidän näkökulmansa puhuessaan asiasta. Lääkäreillä _useimmiten_ tuskin on itsellään ideologiaa, korkeintaan koulukuntia, mutta ideologia voi yhteiskunnassa vaikuttaa lääketieteeseen esimerkiksi lainsäädännön kautta. Ideologia tulee siis lääketieteeseen sen ulkopuolelta.

      1990-luvun alussa oli yleisesti vallalla käsitys, että monet mt-ongelmat ja esim. seksuaalinen haluttomuus johtuvat siitä, että on tullut lapsena hyväksikäytetyksi ilman, että muistaa sitä. Tätä kesti useita vuosia, kunnes se todettiin vääräksi. Samoin lobotomia oli aikanaan lääkärikunnan enemmistön kannattama. Tämä on samanlainen ilmiö. Ja kestää kauan, ennen kuin hoitomuoto tai diagnostiikka muuttuu. Parikymmentä vuotta Suomessa tehtiin jäätävä määrä polven tähystysleikkauksia, jotka nyt ovat osoittautuneet täysin turhiksi ja joista on luovuttu. Niissä on se onni, että polven tähystys ei johda todennäköisesti peruuttamattomiin muutoksiin.

      Listaapa muuten nyt niitä lääkäreitä, jotka kannattavat affirming-mallia. Voidaan sitten listata myös niitä, jotka eivät sitä kannata.

      Poista
    21. En näe että Suomen lääkärikunnassa olisi vallalla eri malleja transhoidoista. Ilman Kaltialaakin hoitoja on käytännössä saanut vasta 16-vuotiaana, siis sinä suht lyhyenä aikana kun nuoria on ylimalkaan tutkittu, eikä Kaltialakaan totaalisesti tyrmää nuorten hoitoja. Jutun mukaan nuorten tulijoiden määrä on viisinkertaistunut, ja hoitoihin menee 10-20 %, toisin sanoen nuoria hoidetaan suunnilleen saman verran kuin ennenkin. Aina ennenkin on sanottu että mielenterveysongelmat täytyy ensin hoitaa alta pois, ja että transitio auttaa dysforiaan mutta ei muihin ongelmiin.

      Nuoret & co pitää asiasta meteliä ja näyttää Kaltialakin vähän korostavan omaa pätevyyttään, mutta objektiivisesti Kaltiala on jotain marginaalista painotuseroa lukuunottamatta samaa mieltä kuin kaikki muutkin Suomen translääkärit. Jos lobotomiaan haluaa verrata niin kyse olisi siitä, onko lobotomia parempi tehdä 16 vai 18-vuotiaalle.

      Poista
    22. "En näe että Suomen lääkärikunnassa olisi vallalla eri malleja transhoidoista."

      Ei varmaankaan, mutta tilanteessa täytyy olla skarppina ja tietoisena intressiryhmien vaatimuksista ja muun maailman tapahtumista. Jos Suomessa hormonireseptejä ja leikkauslähetteitä voisi jakaa löyhemmillä kriteereillä, niin tilanne olisi hyvin toisennäköinen. Sen takiahan aktivistit vaativat nyt hoitojen hajauttamista. Kuten muiden maiden esimerkit osoittavat, niin lääketieteellisiä hoitoja voidaan tehdä ideologisin ja poliittisin perustein aktivistien ja lobbausryhmien seurauksena ilman seurantaa ja kunnollista valvontaa, kuten vaikkapa UK:n tilanne osoittaa.

      Transhoidot ovat parhaimmillaankin hakuammuntaa, sillä transiudelle ei ole yleispätevää ja loogista määritelmää, transiutta ei voida todentaa millään kuvantamislaitteella tai labratestillä, eikä transhoitojen tehosta ole tieteellisesti pätevää näyttöä.

      Ei tarvita kuin affirmatiivisuutta kannattavia tyyppejä Palkoon ja Kärnä-henkinen transintoilija Kaltialan tilalle, niin helvetti on irti Suomessakin. Vihervasemmisto, media ja transit/aktivistit lobbaavat ja normalisoivat transasiaa ja yhä nuorempien transiuttamista täyttä häkää niin julkisesti kuin kulisseissakin.

      Lasten ja nuorten transhoidot ovat täysin rinnastettavissa lobotomiaan, tehtiin niitä minkä ikäisille tahansa. Alaikäinen ei voi missään tilanteessa antaa tietoista suostumusta transhoitoihin. Aivojen kehitys jatkuu vielä parikymppisenä ja harva parikymppinenkään tietää, että haluaako joskus omia biologisia lapsia. Meillä on näkyviä transaktivisteja, jotka rääkyvät pakkosterilaatiota aikuisena itse haluamistaan transhoidoista.

      Poista
  11. Setan pääsihteeri Kerttu Tarjamo vaatii transiutuksia "trans"lapsille, kiistää Kaltialan näkemykset ja Cass-raportin löydökset:

    Suomessa rima sukupuoliominaisuuksia muokkaavalle hoidolle on liian korkea

    Translapset ja -nuoret ansaitsevat parempaa hoitoa sukupuoliristiriidan aiheuttamaan pahan olon tunteeseen.

    "...professori Riittakerttu Kaltiala väittää, että näyttö sukupuolidysforian hoitojen vaikutuksesta lasten ja nuorten hyvinvoinnille on huteraa."

    "Alaikäisten sukupuolidysforian hoidosta on olemassa transterveyden ammattilaisten järjestön WPATH:in laatimat selvät, tieteelliseen näyttöön perustuvat hoitosuositukset. Monissa maissa Hillary Cassin selvitykseen onkin suhtauduttu kriittisesti."

    "Ongelmat sukupuolidysforian hoidossa ajavat osan perheistä hakemaan asiantuntevaa apua ulkomaisilta transterveyden ammattilaisilta. Monelle ulkomaisen avun piiriin hakeutuminen ei ole mahdollista ja osa hakeekin apua itselääkinnästä, mikä ei aina ole turvallista."

    https://www.aamulehti.fi/lukijalta/art-2000010485623.html

    Tarjamo on uskossaan vahva ja välttelee blokkereiden, hormoneiden ja leikkausten mainitsemista, niiden haittavaikutuksista puhumattakaan. Kuka uskoo enää, että Seta on asiantuntijajärjestö, tai millään tavalla homoseksuaalien asialla.

    "apua ulkomaisilta transterveyden ammattilaisilta" = hormonit ilman turhia diagnooseja kyseenalaisilta nettipuoskareilta

    Viitattu Kaltialan haastattelu on maksumuurin takana, mutta kommentteja pääsee lukemaan:

    Tunnettu nuorisopsykiatri lyö pöytään tutkimustuloksia: Alaikäisten sukupuoliominaisuuksia muokkaavien hoitojen haitoista ei tiedetä tarpeeksi

    Professori Riittakerttu Kaltialan mukaan on katteetonta odottaa, että nuoren muut psyykkiset vaikeudet hälvenisivät, kunhan hänen sukupuoliominaisuuksiaan muokataan.

    https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000010406647.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hesarissa transnuoren vanhempien kirjoitus jossa kritisoidaan transpolia, Aamulehdessä Setan pääsihteeri esittää täysin perättömiä väitteitä Kaltialasta, Cassin raportista ja WPATHista. Mikäs kampanja nyt on menossa?

      Poista
    2. "Mikäs kampanja nyt on menossa?"

      Perusmenoa Pride-kuukauden kunniaksi :D Never stop the madness.

      Poista
  12. Transaktivisti myöntää, että transtoimijat lobbaavat tietoon perustuvan suostumuksen mallia Suomeen, eli lääkärin roolin jäämistä kumileimasimeksi:

    "There was some effort for collaboration between the healthcare sector and the trans organizations in Finland, but they cut communication with the organizations abruptly last year, possibly due to efforts of the orgs trying to get informed consent model to Finland, though last part is speculation as reason wasn't given."

    https://www.reddit.com/r/transnord/comments/1dmh1xv/damn_it_how_do_we_fix_this_bullshit/

    VastaaPoista
  13. Käryää:
    https://www.erininthemorning.com/p/trans-youth-suicides-covered-up-by

    Whistleblowers allege that the NHS in Great Britain covered up a large spike in suicides after restrictions on trans care. The number of suicides appears to have been omitted from the Cass Review.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama Erin väitti, että Cassin raportista olisi jätetty pois sellaiset tutkimukset, jotka todistavat puberteettiblokkerien ja muiden nuorille tehtävien lääkehoitojen hyödyt. Suomalaisetkin aktivistit alkoivat levittää tätä väitettä, että Cassin raportti olisi ideologisista syistä jättänyt pois osan tutkimuksista. Hilary Cass kommentoi tätä väitettä ja sanoi että se on silkkaa disinformaatiota; raporttia varten käytiin läpi kaikki transnuorten hoidoista tehdyt tutkimukset, mutta lopulliseen arvioon otettiin mukaan vain laadukkaimmat, ts. kaikkein huonolaatuisimmat tutkimukset jätettiin pois johtopäätöksiä tehtäessä, mutta ne tutkimukset kyllä käytiin läpi.
      Eli en nyt ihan heti uskoisi tämän Erinin uusinta väitettä Cassin raporttiin liittyen kun ensimmäinen väitekin oli täyttä potaskaa.

      Poista
    2. Erin on tasapainoton trans/aktivisti, jolla ei ole haisuakaan tieteellisen tiedon kumuloitumisesta. Siis tätä vahvistusharhaporukkaa, joiden mielestä Kaltiala on demoni, Cass-raportti on paskaa, mutta Turban ja WPATH edustavat tieteellisen osaamisen ylintä tasoa :D

      Poista
  14. Andrew Doylen kirjoitus Priden nykymenosta:

    It’s time for gay people to turn our backs on Pride

    This month-long orgy of virtue-signalling, fetishism and gender ideology is taking gay rights backwards.

    "...Pride has transformed from an important act of resistance into a month-long orgy of corporatism and virtue-signalling, full of heterosexuals desperate to identify themselves into an oppressed group with the help of trans ideology. ‘Progress Pride’ flags flutter from every high-street store. This relatively new design – a kaleidoscopic eyesore that has replaced the traditional six-stripe Pride flag – is emblazoned on schools, universities, hospitals, civic buildings. In the city of Arlington in Texas, this year’s family friendly Pride event included displays of dildos, half-naked drag queens and human dogs in bondage gear, all co-sponsored by Lockheed Martin, the world’s largest producer of armaments."

    "Many gay people have expressed dismay at the metamorphosis of Pride and feel that it no longer represents them."

    "Now that gay people have complete equal rights under the law, the protest element of Pride has been appropriated by those with an apparent craving for oppression."

    https://www.spiked-online.com/2024/06/25/its-time-for-gay-people-to-turn-our-backs-on-pride/

    VastaaPoista
  15. "Whistleblowers allege that the NHS in Great Britain covered up a large spike in suicides after restrictions on trans care. The number of suicides appears to have been omitted from the Cass Review."

    Täytyy odottaa Cassin mahdollinen vastaus, mikäli tuo tosiaan olisi noin. Itsemurhat saattavat hyvinkin johtua siitä, että potilailla on lähtökohtaisesti mielenterveysongelmia. Emme tiedä, onko tämä whistleblower luotettava. Ihmettelisin, jos Cassilla olisi ollut joku motiivi olla huomioimatta tätä asiaa raportissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaalta mikään tutkimus ei osoita transhoitojen kohentavan transien mielenterveyttä, joten ottaisin nämä pilliinpuhaltelut vastaan aika skeptisesti. Tutkimusten mukaan transnuorilla ei esiinny itsetuhoisuutta sen enempää kuin muillakaan vastaavista mielenterveysongelmista kärsivillä nuorilla. Transhoidot vaikuttavat korkeintaan kehodysforiaan, kaikilla ei siihenkään.

      Poista
    2. Transhoidot ovat aina kaikilla tasoilla lähinnä erittäin paska kompromissi. Sukupuolta on mahdotonta täysin vaihtaa muuksi kuin mitä se biologisesti on, vaikka trans räjähtäisi kappaleiksi kehodysforiastaan. Sekundäärisiä sukupuolipiirteitä on mahdollista jäljitellä jonkin verran, jopa ainakin jonkinlaiseen läpimenevyyteen asti, mutta se syntymäsukupuoli on ja pysyy samana, vaikka trans kuinka uskottelisi itselleen sen biologisen todellisuudenkin muuttuneen ja näkisi vaivaa asian peittämiseksi ja salaamiseksi.

      Buck Angel on kertonut, että hän inhoaa olla transsukupuolinen, eikä hänen mielestään transiudessa ole mitään hohdokasta tai juhlimisen arvoista. Monet muutkin vanhan koulukunnan transit ovat kuvanneet transiutta lähinnä tragediaksi, johon on olemassa vain huonoja ratkaisuja (jos terapeuttinen ohjaaminen hyväksymään kehonsa ja syntymäsukupuolensa ilman kirurgista muuntelua luetaan pois laskuista, koska sehän tulkitaan nykyään transien "eheyttämiseksi").

      Transhoidot eivät myöskään mitenkään "paranna" ketään mistään, nehän päin vastoin turmelevat terveen kehon. Trans joutuu koko loppuelämänsä painimaan erilaisten komplikaatioiden kanssa, transnaisilla lisäksi kivulias dilatointi. Siinä eivät paljon taida lopulta transia itseäänkään lohduttaa gendereuforiset fiilikset, kun terveysvaikutukset käyvät sietämättömiksi. Moni trans (mm. Sinead Watson) huomaavat ja myöntävät tajunneensa vasta hoitojen jälkeen, ettei dysforia kadonnutkaan mihinkään, se vain muutti muotoaan ja transiutus toi mukanaan koko joukon aivan uudenlaisia sosiaalisia ja kehollisia ongelmia. Jazz Jenningsin mätänevään frankenvaginaan on tehty useita eri korjauksia, eikä se ole käsittääkseni vieläkään täysin parantunut, vaikka Jazzin goodbye pippels -kakkubileistä on jo useita vuosia. Jazzin Transhausen-mutsi on myös ilmeisesti hoitanut dilatointia Jazzin puolesta öisin, kun Jazz on luistanut säännöllisestä dilatoimisesta. Miettikää, jos oma äitinne tulisi joka yö luoksenne ja survoisi dildoa teille tarkoituksellisesti tehtyyn avohaavaan. Jos Jazz olisi saanut elää lapsuutensa rauhassa ilman alituista perheensä transpesua, hän voisi tälläkin hetkellä elää terveen homomiehen elämää. Olen jonkin verran seurannut Jazzin somealustoja. 99 % hänen somepostailustaan koostuu transasioista. Jazzin aivan koko elämä pyörii ympärivuorokautisen transiuden vatvomisen ympärillä. Myös Jazzin sisarukset jauhavat omissa profiileissaan transasioita aivan jatkuvasti. Miettikää, miten helvetin ankea ja onneton perhe, vaikka kuinka Pepsodent-hymyt kasvoilla muuta yrittävätkin esittää.

      Poista
    3. "erittäin paska kompromissi"

      Lääketiede on täynnä paskoja kompromisseja. Pyörätuolilla ei pääse portaissa, lasisilmällä ei näe ja diabeetikot on loppuikänsä hormonihoidon varassa. Eikä nää edes vähennä itsemurhariskiä!

      Transhoitoja kuten muitakin hoitoja annetaan, koska niistä on hyötyä.

      Poista
    4. En minä sanonut, että transhoidot olisivat hyödyttömiä tai ettei niitä pitäisi antaa. Ne vain eivät muuta sitä ihmisen alkuperäistä sukupuolta miksikään, ja jos joku niin kuvittelee, hänellä ei ole kaikki inkkarit kanootissa. Juuri tästä syystä ne transtutkimuksetkin ennen hoitojen (tai "hoitojen"...) aloittamista ovat elintärkeät.

      Poista
    5. "Lääketiede on täynnä paskoja kompromisseja. Pyörätuolilla ei pääse portaissa, lasisilmällä ei näe ja diabeetikot on loppuikänsä hormonihoidon varassa. Eikä nää edes vähennä itsemurhariskiä!"

      Tässä on sellainen ero, että transhoitoihin menevä on somaattisesti terve hormonitasapainonsa, rintojensa ja genitaaliensa osalta. Se ongelma ei tule havaituksi, jos ihminen ei sitä itse sanallista. Pyörätuolipotilas on halvaantunut tai menettänyt jalkansa ja tarvitsee apua liikkumiseen (pyörätuolihan ei ole mikään hoito vaan kehosta riippumaton apuväline) ja diabetes on perinnöllinen tai elämäntavoilla aiheutettu elimistön sairaus.

      Poista
    6. Mussulle ei kannata yrittää vääntää näitä asioita rautalangasta. Ei ole mennyt mikään tervejärkinen pointti jakeluun aikaisemminkaan, tuskin niin on tapahtuva jatkossakaan.

      Poista
    7. "Pyörätuolilla ei pääse portaissa, lasisilmällä ei näe ja diabeetikot on loppuikänsä hormonihoidon varassa."
      Miten fyysinen vamma tai sairaus (jonka takia on käytettävä pyörätuolia), sokeus tai näkökyvyn heikkeneminen tai jokin fyysinen vamma silmässä (lasisilmä) tai sokeritauti ovat verrannollisia transiuteen? Pyörätuolia tai lasisilmää vaativat vammat ovat todistettavasti fyysisiä vammoja tai sairauksia, diabetes on lääketieteellisesti diagnosoitavissa oleva sairaus. Transius taas ei ole enää sairaus, eikä transiuteen tarvita nykyisin minkäänlaista diagnoosia tai hoitoprosessia (kiitos Setan ja kumppaneiden masinoiman uuden translain!) sillä transiuteen tarvitaan vain henkilön oma kokemus transiudesta. Jokainen tietää itse oman sukupuolensa ja diagnoosin vaatiminen transiuden ehtona on transfobiaa!

      Poista
    8. "Eikä nää edes vähennä itsemurhariskiä!"

      Mistä tämä itsemurhariski syntyy, jos transius ei ole sairaus, vamma, häiriö tai oire eivätkä transhoidot ole sairaudenhoitoa?

      Poista
    9. "Mistä tämä itsemurhariski syntyy"

      Mikä itsemurhariski? Onko transeilla kohonnut itsemurhariski?

      Poista
    10. Ja kuten huomaatte, Mussu ei koskaan vastaa hänelle esitettyihin tarkentaviin kysymyksiin mitään. Hän vain nappaa vastauksista jonkin yksittäisen kohdan ja esittää siihen liittyviä näsäviisaita jatkokysymyksiä, jotka eivät tuo varsinaiseen keskusteluun mitään lisäarvoa.

      Mussu, en oikein tiedä, mitä tekisin kanssasi. Voisin jättää kaikki kommenttisi julkaisematta, mutta toisaalta nuo lätinäsi kirvoittavat muilta kommentoijilta hyvää settiä ja pohdintaa, joten on kommenteillasi sellainen tietty kimmokearvo sentään.

      Poista
    11. "diabetes on lääketieteellisesti diagnosoitavissa oleva sairaus"

      Viimeksi kun tsekkasin niin transiudestakin sai ihkaoikean lääketieteellisen diagnoosin.

      Poista
    12. "Viimeksi kun tsekkasin niin transiudestakin sai ihkaoikean lääketieteellisen diagnoosin."

      Myös persoonallisuushäiriöistä saa diagnoosin.

      Poista
    13. "Myös persoonallisuushäiriöistä saa diagnoosin."

      Aivan totta, nekin on lääketieteen näkökulmasta aito asia. Vaikka niitäkään ei voi todeta labrakokeilla tai muulla fyysisellä tutkimuksella.

      Poista
    14. "Aivan totta, nekin on lääketieteen näkökulmasta aito asia. Vaikka niitäkään ei voi todeta labrakokeilla tai muulla fyysisellä tutkimuksella."

      Myönnät siis vihdoinkin, että transius on mielenterveyspuolen asia. Hienoa!

      Poista
    15. Joo, mielenterveysasioita on kaikki mitä ei voi todeta labrakokeilla!

      Poista
    16. "Vaikka niitäkään ei voi todeta labrakokeilla tai muulla fyysisellä tutkimuksella."

      Totta tosiaan. Mielenterveysongelmia harvemmin diagnosoidaan kuvantamalla tai labrakokeilla, vaikka toki erilaiset aivovauriot vaikuttavat mielenliikkeisiin ja käytökseen. Mielenterveysongelmien diagnostiikka onkin oman keskustelunsa aihe.

      Poista
    17. Miksi transiudelle tarvitaan lääketieteellinen diagnoosi, jos transius ei ole sairaus, vamma, häiriö tai oire eivätkä transhoidot ole sairaudenhoitoa?

      Poista
    18. "Viimeksi kun tsekkasin niin transiudestakin sai ihkaoikean lääketieteellisen diagnoosin."
      Eli transius ON sairaus, joka voidaan todentaa ihkaoikealla lääketieteellisellä diagnoosilla?
      Eikö tuo olekaan transfobinen väite? Uuden translain (jota KAIKKI transjärjestöt innokkaasti kannattivat) tarkoitushan on nimenomaan erottaa transius diagnoosista. Ennen translakiäänestystähän juuri korostettiin, että transiuteen ei tarvita muuta kuin jokaisen oma sisäinen kokemus, ja diagnoosivaatimus on törkeää transvihaa.
      Onko transius nyt siis lääketieteellisesti diagnosoitava sairaus vai ei? Onko transiuden yhdistäminen lääketieteelliseen diagnoosiin transfobiaa vai ei? Onko transius jokaisen oma sisäinen fiilis vai ei?

      Poista
    19. Hyviä pointteja kaikilta muilta, paitsi Mussulta! Mussu, jos transiudelle on olemassa diagnoosi ja se on susta ok, niin miksi transdiagnoosi ei saa olla edellytyksenä juridisen sukupuolitiedon vaihtamiselle? Miksi myös ei-transien pitää voida vaihtaa itselleen henkkarit ilman transhoitoja?

      Poista
    20. "Mussu, jos transiudelle on olemassa diagnoosi ja se on susta ok, niin miksi transdiagnoosi ei saa olla edellytyksenä juridisen sukupuolitiedon vaihtamiselle?"

      Musta se olisi aivan ok, mutta translain vastustajat oli niin nössöjä etteivät saaneet aikaiseksi vaihtoehtoista lakialoitetta. Vieläkin muuten ehtisi! Vaadittavat allekirjoitukset kertyy varmasti hetkessä!

      Poista
    21. "translain vastustajat oli niin nössöjä etteivät saaneet aikaiseksi vaihtoehtoista lakialoitetta. Vieläkin muuten ehtisi! Vaadittavat allekirjoitukset kertyy varmasti hetkessä!"

      Mitä vaihtoehtoista lakialoitetta, kun diagnoosivaatimus oli jo olemassaolevassa translaissa, jonka halusitte vaihtaa transit naurunalaiseksi tekeväksi yleiseksi sukupuolenvaihtolaiksi :D Kansalaisaloitteita ei ole tarkoitettu miksikään heiluriksi, jolla muutetaan lakeja ja käytäntöjä päinvastaisiksi x vuoden välein. Myöskään allekirjoitusten määrä ei takaa aloitteen läpimenoa, etenkään näin pian itsemäärittelyturauksen jälkeen.

      Poista
    22. Sitä vaihtoehtoista lakialoitetta, josta olisi poistettu lisääntymiskyvyttömyysvaatimus, jota moni lain vastustajakin ilmoitti pitävänsä turhana.

      Poista
    23. "vaihtoehtoista lakialoitetta, josta olisi poistettu lisääntymiskyvyttömyysvaatimus"

      Steriliteetti on itse haluttujen transhoitojen seuraus, eikä Suomessa ole steriloitu ketään transiuden takia. Turha esittää, että tuo kuollut lainkohta olisi ollut mitenkään olennainen sukupuolenvaihtolakikeskustelussa. Itsemäärittelyn kannattajat valehtelivat tietoisesti pakkosterilaatiosta, käyttäen sitä dramaattisena tunnemanipulaationa. "Onhan se laki nyt pakko muuttaa, ettei kirkuvilta transeilta revitä väkisin kohtuja, munasarjoja ja kiveksiä irti ilman puudutusta!"

      Poista
    24. Pakkosterilisaatiokitinää ovat pääasiassa ylläpitäneet ne transtahot, joilla on jonkinasteista kehodysforiaa, eli he eivät halua luopua biologisista ja synnynnäisistä sukupuoliominaisuuksistaan (lue: lisääntymiskyvystään), mutta haluaisivat kuitenkin elää sosiaalisesti naisen/miehen roolissa joillakin pienillä modauksilla höystettynä. Heille naisen/miehen roolissa eläminen siis edustaa tietynlaista habitusta, vaatetusta, käyttäytymistapoja ja jonkinasteista sekundääristen sukupuoliominaisuuksien muokkausta (esim. miehelle tissit, naiselle matalampi ääni ja amisviikset). Esimerkiksi Setan ex-puheenjohtaja Sakris Kupila on tällainen transtapaus. Jostain syystä se, että nämä tyypit ihan vain eläisivät menemään siinä kokemassaan roolissa ilman muuta yhteiskuntaa velvoittavia lakimuutoksia, ei riitä heille. Fantasia ei tunnu riittävän todelta, jos se on vain omassa mielessä ja lähipiirissä. Lakimuutoksen (tai pitkällä tähtäimellä muutosten) on ajateltu tuovan helpotusta näiden semitransien ja hetutransien kokemaan sosiaaliseen epämukavuuteen, esimerkiksi epämiellyttäviin uteluihin ja kummeksuviin katseisiin sosiaalisissa tilanteissa. He ovat ajatelleet, että kun oikein laissa lukee, että mies on nainen ja nainen on mies, niin se ratkaisee kaikki nämä sosiaaliset ongelmat. "Pakkosterilisaation" käsite on siinäkin pelkkä dramatisoitu sumuverho, koska kukaan ei missään vaiheessa ole pakottanut transeja silvotuttamaan kehojaan vaan he ovat vaatineet näitä silvontatoimenpiteitä ihan itse (tai heidän Transhausen-vanhempansa ovat vaatineet).

      Transit kusettavat, sumuttavat, kaasuvalottavat ja valehtelevat täysin tietoisesti. On tärkeää bustata heitä heidän valheistaan, vaikkeivät ihmiset uskoisikaan heidän valehtelevan, koska vain totuutta puhumalla ja auringonvalolla tämä naurettava sukupuolisota voidaan saada loppumaan. Mitä enemmän suostumme nielemään transien meille tuputtamia valheita, sitä suuremmaksi se valheiden verkko muuttuu ja sitä kauemmin sen purkamiseen tulee menemään.

      Poista
  16. "Joo, mielenterveysasioita on kaikki mitä ei voi todeta labrakokeilla!"

    Vaikka kaikki punatulkut ovat lintuja, kaikki linnut eivät ole punatulkkuja. Sokrates on kuolevainen, mutta kaikki ihmiset eivät ole Sokrateksia, vaikka ovat kuolevaisia - ja niin edelleen.

    Mt-ongelmien kartoittamiseen käytetään usein lomakkeita, joista psykiatri laskee pisteet. Myös haastatteluja käytetään. Jotkut mt-ongelmat näkyvät oikeasti kuvantamistutkimuksissa, mutta niitä taidetaan tehdä vain isompien tieteellisten tutkimusten yhteydessä.

    Jos potilas menee lääkäriin ja kertoo itse tuntevansa itsensä skitsofreenikoksi, kuuluuko lääkärin välittömästi antaa antipsykoottiresepti tai jopa lähete suljetulle osastolle? Tätähän tarkoittaisi se, että potilaan oma tuntemus olisi keskeinen. Tai anorektikko tuntee itsensä liian lihavaksi ja haluaa laihtua, joten tehdään anorektikolle heti vatsalaukun pienennysleikkaus, niin hän saa tuntea anorektikkoiloa. Ei saa epäillä kenenkään omaa tuntemusta, ja pelkkä tutkimusten tekeminen on epäilyä ja kauheaa fobiaa. Mitä sitten, vaikka potilas joutuu hengenvaaraan, ei ainakaan ole loukattu potilaan ihmisoikeuksia.

    Jos X on sairaus, sitä pitää hoitaa.
    Jos X ei ole sairaus, sitä ei pidä hoitaa.

    Kumpi vaihtoehto on parempi, jos X on esimerkiksi sukupuoili-identiteettiin liittyvä?

    Sitten vielä sellainen kysymys, että jos transsukupuolisuus ei kuulu psykiatristen sairauksien kategoriaan, mihin kategoriaan se laitetaan? Kas, kun ei ole vielä keksitty vaatia sille ihan omaa kategoriaa ja ICD-systeemiä (toivottavasti en anna kenellekään ideoita).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se laitetaan seksuaaliterveysasioihin, tai siis on jo laitettu.

      https://www.mentalhealthjournal.org/articles/gender-incongruence-is-no-longer-a-mental-disorder.html

      Poista
    2. "To depathologize transsexuality and reach the same destination as homosexuality, the ICD-11 takes a broader journey."

      Niinpä niin, transaktivismia on aivan sen alkuajoista lähtien roikotettu homoseksuaalisuuden depatologisoinnin ja homojen oikeuksien reppuselässä. Mitä uutta siinä on?

      Onneksi nykyihmisissä on myös valveutuneita, jotka näkevät tuon transien ja big pharman kusetuksen ja psyopin läpi ja millaista vahinkoa koko hanke on tehnyt homojen ja naisten oikeuksille.

      Poista
  17. Mussu, kiintiösi tähän tekstiin on nyt täynnä. Hei hei.

    VastaaPoista
  18. Hieno ja tärkeä kirjoitus jälleen kerran. Voin sanoa, että meissä heteroissa on todellakin monia, jotka liittoudumme mielellämme taisteluun tämän hullutuksen pysäyttämiseksi. Suurin haaste on aina vain se, että gender-ideologiasta on niin vaikea sanoa ei-anonyymisti mitään kriittistä ilman, että näiden "aktivistien" harjoittama lynkkaaminen iskee päälle saman tien. Se vaatii rohkeutta ja riskinottoa esim. oman maineen tuhoutumisesta, jos sattuu vaikka tekemään julkista uraa (kuten joillekin on käynyt).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Se vaatii rohkeutta ja riskinottoa esim. oman maineen tuhoutumisesta, jos sattuu vaikka tekemään julkista uraa (kuten joillekin on käynyt)."

      Laiva on jo kääntymässä, ainakin Britannissa. On jo niin paljon tietoisuutta ja tolkun ihmisten mitta alkaa olla täysi, joten aktivistien on yhä vaikeampaa tuhota kenenkään mainetta tai uraa. Jokainen yritys alkaa soittaa yhä uusia varoituskelloja niiden ihmisten päässä, jotka eivät vielä ole heränneet hommaan. Lopulta huomataan, että ne, joiden maine tärveltyi lopullisesti, olivatkin transaktivisteja ja heidän hännystelijöitään, poliitikkoja, toimittajia, intersektionaalisia feministejä, somevaikuttajia, omaa kilpeään kiillottaneita pintaliitäjiä ja laumasieluja, joista kellään ei ollut mitään omaperäistä sanottavaa tai annettavaa ihmiskunnalle. Kukaan ei muista näiden ihmisten nimiä, paitsi ehkä Dylan Mulvaneyn, joka tärveli maineensa harvinaisen räikeällä ja itsepintaisella tavalla.

      Poista
    2. "Laiva on jo kääntymässä, ainakin Britannissa."

      Britannian järjestelmät ovat vähemmän kaupallistuneita ja konservatiivisempia kuin USA:n. Siksi ehkä käännös alkaa sieltä. Matkaa on vielä, ja imperiumi iskee ehkä takaisin. Trumpin voitto voisi auttaa, tosin siinä on riskinä sitten paljon muuta naisille ja homoille vaarallista.

      Taistolaiset ovat hyvä vertaus, mutta harvapa heistä on joutunut vastuuseen. Kannattaa lukea Taistolaisuuden musta kirja.

      Poista
  19. Sanna Ukkolan kolumni:

    Homoilta kovaa kritiikkiä Pridelle: “Miksei Pridea juhlita ilon kautta?”

    "Pride on vuosikausia ollut tärkeä juhla, jolla on juhlistettu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asiaa. Viime vuosina tapahtumaan osallistuminen on kuitenkin alettu sitoa äänestyspäätöksiin ja poliittisiin näkemyksiin.

    Seksuaalivähemmistöjä ja heitä tukevia ihmisiä on kuitenkin kaikilla poliittisilla laidoilla, ja Priden sitominen politiikkaan vieraannuttaa monia.

    Eikö juuri Priden pitäisi edustaa suvaitsevaisuutta ja avata ovensa kaikille halukkaille?

    Kaverini sanoin: Miksei Pridea juhlita ilon kautta? Positiivinen, kepeä, hauska juhla siitä, mitä kaikkea ollaan saavutettu."

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b8c1ec70-e07d-4d51-9c08-f0327a8c662b

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Eräs kaverini oli järjestämässä Pridea vapaaehtoisena joitain vuosia sitten. Tuolloin painotus oli transihmisten näkyvyydellä, ja Suomeen tuli euroviisuvoittaja, israelilainen transnainen Dana International HeSetan kutsumana (nykyään Helsinki Pride -yhteisö).

      Mitä sitten tapahtuikaan: Danan esiintyessä oli mielenosoitus Danaa ja Israelia vastaan. Tämä kaikki tuntui suunnitellulta. Yritimme poistaa mielenosoituslakanaa järjestysmiesten kanssa, mutta HeSetan edustaja tuli sanomaan, että anna sen olla.

      –Lisäksi paikalla oli paljon euroviisufaneja, joilta revittiin viirit ja Israelin lippuja käsistä, tönittiin ja tuupittiin. Jäi niin ikävä maku koko touhusta. Tällaistako se on, kun kansainvälisesti tunnetuin transesikuva tulee Suomeen?"

      Apua. Tämä on jo niin skitsofreenistä toimintaa, että vaikea sanoa, pyritäänkö tällä mihinkään muuhun kuin kaaoksen luomiseen.

      Poista
    2. "pyritäänkö tällä mihinkään muuhun kuin kaaoksen luomiseen"

      Tämä on ihan silkkaa taistolaistoimintaa ja uskonlahkoista tuttua mustavalkoisuutta ja ehdottomuutta. Muiden näkemyksiä, rajoja ja oikeuksia ei tarvitse kunnioittaa kun on Oikealla Asialla ja toimii omasta mielestään hyvyyden puolella vähemmistöjä puolustaen. Vasemmisto/queeraktivistien tarkoitus on nimenomaan luoda kaaosta, murskata yhteiskuntajärjestys, normit, binääri ja cisteemi tarjoamatta mitään tilalle. Vaikka transit saisivat kaikki vaatimuksensa läpi, niin mikään ei riitä täyttämään sisäistä tyhjyyttä ja maskaamaan elämänvalhetta. Aina on uusia vaatimuksia ja aina paljastuu uusia rakenteita murskattavaksi.

      Poista
  20. Huomasinpa yhden mielenkiintoisen yhtäläisyyden transaktivistien ja vähintään yhtä hullujen läskiaktivistien (jotka ovat myös yksi tasoristeysonnettomuus, anteeksi anglismini) välillä: molemmat väittävät että liikkeen aloittivat mustat naiset. Läskiaktivistit eivät tosin ole vieläkään osanneet nimetä yhtään näistä urheista naisista, mutta niin se vaan meni, trust me bro.

    Todellisuudessa NAAFA:n (North American Association to Advance Fat Acceptance) perustivat miehet, jotka kokivat tietynlaisia helliä tunteita hieman isompia tyttöjä kohtaan. Heidän motiivinsa ovat hiukan epäselvät, mutta yksi niistä lienee oman fetissin toteuttaminen, joka tässä tapauksessa tapahtuu toisen terveyden tai jopa hengen kustannuksella.

    Useampikin tunnettu läskiaktivisti identifioituu muuten transiksi, ja olen miettinyt paljon näiden liikehdintöjen yhtäläisyyksiä.

    VastaaPoista
  21. Kaikkien transqueerien sankari Camille Auer on turauttanut tooodella pitkän ja sakean... tekstin sukupuolesta, terffeistä ja Männynvälistä:

    KAIKEN TAKANA ON NAISVIHA
    (NIIN ON, TRANSMISOGYNIA)

    Biologinen sukupuoli, linnut, transsukupuolisuus ja väitteet naiseuden katoamisesta

    "Normista poikkeavia sukupuolia kuitenkin luonnehditaan usein epäluonnollisiksi, joten on ehkä validoivaa tietää, että muidenkin lajien sukupuolet ovat monimutkaisempia ja muuttuvaisempia kuin mitä siinä kuuluisassa ala-asteen biologian kirjassa on annettu ymmärtää."

    "Ihmisellä ei ole kykyä muuttaa sukupuolitettuja piirteitään kehonsisäisesti. Ihmisellä ei myöskään ole kykyä tuottaa tarpeeksi lämpöä pärjätäkseen näillä leveysasteilla ilman teknologiaa, kuten vaatteita ja rakennuksia. Kukaan ei siltikään pidä vaatteita tai rakennuksia epäluonnollisina. Sukupuolen teknologioita varjellaan tarkkaan, koska yhteiskunta vihaa transnaisia. Se, että joku “haluaa luopua miehen asemasta” horjuttaa patriarkaalisen ydinperheen ympärille rakentuvaa hierarkiaa liian perusteellisesti."

    "Se, että tulkitsemme sukupuolitettuja piirteitä tietyllä tavalla on seurausta loputtomista, ylisukupolvisista toistoista. Kerros kerrokselta sukupuoli piirtyy esiin. Merkitykset liittyvät nimenomaan kehoihin, eivät identiteetteihin. Mitään merkitysten takaista puhdasta alkuperäistä biologista sukupuolta ei ole olemassa. Koiraat tuottavat siittiöitä ja naaraat munasoluja, mutta se miten esimerkiksi luemme kanssaihmistemme sukupuolet perustuen heidän kasvojensa luuston muotoon ei liity sukusoluihin millään tavalla."

    "Tappouhkaukset, joita Rowling on saanut, ovat tietysti yksiselitteisesti väärin. Mutta sankarimme nielevät pureskelematta näkemyksen, että Rowling ei olisi oikeasti transvihamielinen. Rowling on muun muassa vastustanut sukupuolta korjaavia hoitoja ja esittänyt näkemyksiä, joiden mukaan transnaiset olisivat uhka cisnaisille. Viimeisimpänä tempauksenaan hän on kieltänyt holokaustin kohdistuneen transsukupuolisiin, mitä voidaan pitää holokaustin vääristämisenä ja holokausti-denialismina."

    "Lähteitään mukaillen Männynväli kokee sukupuolineutraalin kielen tavan viitata kehon ominaisuuksiin, kuten “kohdullinen”, epäinhimillistävänä. Hän ei kuitenkaan tuo esiin syytä sille, minkä takia sukupuolineutraaliin kieleen ylipäätään on pyritty: kaikki raskaana olevat ja synnyttävät ihmiset eivät ole naisia, eikä kaikilla naisilla ole kohtua. Sukupuolineutraali kieli on siis täsmällisempää ja totuudenmukaisempaa – paitsi jos kielletään trans- ja muunsukupuolisten ihmisten sukupuolten olemassaolo."

    "Kun koko essee on kuitenkin juurruttanut oikeaa naiseutta “biologiseen naisen kehoon”, on vaikeaa olla näkemättä lausetta suorana hyökkäyksenä transnaiseutta kohtaan."

    https://almanacpress.xyz/Camille-Auer-fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hämmentävä kohta, jossa Camille rinnastaa laihduttamisen, vaihdevuosihoidot ja transoperaatiot:

      "On harhaa, että cis-sukupuoliset ihmiset eivät koskaan kokisi sukupuoliristiriitaa tai korjaisi sukupuoltaan. Lähes kaikki ihmiset kokevat jossain vaiheessa elämäänsä jonkinlaista sukupuoliristiriitaa ja tekevät asioita korjatakseen sukupuoltaan; pukeutumalla, meikkaamalla, treenaamalla kehoa tietynlaiseksi, kauneusleikkauksilla, omaksumalla tietynlaisia puhetapoja ja kehonkieltä sekä lääkityksellä – myös hormonaalisella, esimerkiksi steroideilla, vaihdevuosien hormonikorvaushoidoilla tai kaljuuntumista estävällä lääkityksellä. Osa näistä asioista tapahtuu tiedostamatta, kuten puhetapojen ja kehonkielen omaksuminen, osa tietoisesti. Jotkut korjaavat sukupuoltaan enemmän, jotkut harvat ehkä eivät juurikaan."

      Jos transhoidot rinnastuvat kauneusleikkauksiin ja kaljuuntumislääkkeisiin, niin silloinhan ne eivät kuulu julkiselle puolelle, tai sitten kaikkien muiden olisi saatava esteettisin perustein tehtävät toimenpiteet yhteiskunnan piikkiin.

      Poista
    2. Camillen turautuksesta ei oikein käynyt ilmi, että mikä yhdistää hänen ja Emilia Männynvälin naiseutta, tai että mitä naiseus edes tarkoittaa :D

      Poista
    3. "Lähes kaikki ihmiset kokevat jossain vaiheessa elämäänsä jonkinlaista sukupuoliristiriitaa ja tekevät asioita korjatakseen sukupuoltaan; pukeutumalla, meikkaamalla, treenaamalla kehoa tietynlaiseksi, kauneusleikkauksilla, omaksumalla tietynlaisia puhetapoja ja kehonkieltä sekä lääkityksellä – myös hormonaalisella, esimerkiksi steroideilla, vaihdevuosien hormonikorvaushoidoilla tai kaljuuntumista estävällä lääkityksellä."

      Totta. Minäkin olen treenannut, meikannut, korostanut sukupuolipiirteitäni pukeutumalla ja koristautumalla, eli -- Auerin termein -- "korjannut sukupuoltani". Mutta en ole kertaakaan elämässäni joutunut tekemään näin, jotta minut tunnistettaisiin naiseksi. En kertaakaan. Ihan korjaamattomana harakkana olen kuljeksinut ympäriinsä eikä kukaan ole koskaan väärinsukupuolittanut minua. How come. Terkuin cis-nainen.

      Poista
    4. Näistä transien turautteluista, joilla he puolustelevat ja selittelevät ideologisia käsityksiään, saisi jo aikaiseksi jonkin bingon. Kuka alkaisi väsätä sellaista?

      Olen tutkinut asiaa viime vuosina syvällisesti perehtyessäni suokukkojen sukupuolen moninaisuuteen. (...) Työläismehiläiset eivät tuota sukusoluja, eli niillä ei oikeastaan ole sukupuolta. On olemassa yli viisisataa kalalajia, jotka vaihtavat sukupuoltaan osana kehityskaartaan. Osa niistä saattaa vaihtaa sitä useamman kerran. Jotkut kalalajit sekä lierot ja kotilot ovat molempia sukupuolia samaan aikaan, samoin suuri osa kasveista.

      Suokukot, mehiläiset, kalat, lierot, kotilot ja kasvit mainittu. Check!

      Se on monimutkaisempi nimenomaan sen takia, että transsukupuolisia ihmisiä on olemassa.

      "We exist and have always existed." Check!

      Ihmisellä ei ole kykyä muuttaa sukupuolitettuja piirteitään kehonsisäisesti. Ihmisellä ei myöskään ole kykyä tuottaa tarpeeksi lämpöä pärjätäkseen näillä leveysasteilla ilman teknologiaa, kuten vaatteita ja rakennuksia. Kukaan ei siltikään pidä vaatteita tai rakennuksia epäluonnollisina.

      Teknologia, vaatteet ja rakennukset mainittu. Check!

      Sukupuolen teknologioita varjellaan tarkkaan, koska yhteiskunta vihaa transnaisia. Se, että joku “haluaa luopua miehen asemasta” horjuttaa patriarkaalisen ydinperheen ympärille rakentuvaa hierarkiaa liian perusteellisesti.

      "Yhteiskunta vihaa meitä", patriarkaatti, ydinperhe ja hierarkiat mainittu. Check!

      "Sex is always already gendered", Judith Butleria mukaillen.

      Judith Butler mainittu. Check!

      Mitään merkitysten takaista puhdasta alkuperäistä biologista sukupuolta ei ole olemassa.

      "Biologiaa ei ole olemassa." Check!

      Jos transmisogynia kohdistuu ihmisiin, jotka ovat feminiinisiä, mutta tulevat luetuksi miehinä, niin eikö siitä silloin päästä eroon sillä, että heitä ei automaattisesti luettaisi miehinä? Tämän ei tarvitse johtaa feminiinisten miesten väärinsukupuolittamiseen.

      Transmisogynia ja väärinsukupuolittaminen mainittu. Check!

      Ja niin edelleen ad infinitum. Jatkakoon tästä, ken jaksaa. :D

      Poista
    5. Onko Camillella kognitiivisia rajoitteita?

      "Kuka on se paha sukupuoliteoreetikko, joka on kieltänyt Männynvälin naiseuden? Alettiinko häntä laajastikin väärinsukupuolittaa arjessa?

      Muistuttaa Mussun/Sussun/Tussun argumentaatiota: "kUka mUKa PakotTaA hOMot pAneMAan tRanSejA?!!?"

      "Myöhemmin tekstissä hän kertoo, että hänet kuitenkin yhä kohdattiin poikkeuksetta naisena."

      Miksei biologista naista kohdattaisi naisena, vaikka hänellä ei olisi mitään erityistä sukupuoli-identiteettiä?

      "Miksi hän kokee sukupuolijärjestyksen haastamisen uhaksi omalle naiseudelleen?"

      Koska teille naiseus on vain sisäinen ladytunne, eikä kehollinen kokonaisuus ja nimittelette naisia pillullisiksi, kohdullisiksi ja eturei'iksi.

      "kaikki raskaana olevat ja synnyttävät ihmiset eivät ole naisia, eikä kaikilla naisilla ole kohtua"

      Kaikki raskaana olevat ja synnyttävät ihmiset ovat biologisesti naisia. 99,99 prosentilla raskaana olevista ja synnyttävistä naisista ei ole sukupuolidysforiaa, joten ei ole mitään loogista syytä nimitellä naisia synnyttäviksi pillunkantotelineiksi promillen sukupuolispeshuliuden takia.

      "Muutaman virkkeen sisällä hän sanoo, että häneltä puuttuu kokemus naiseudesta ja heti perään, että hänen kokemuksensa naiseksi kasvamisesta on sivuutettu. Läpi esseen hän järkkymättömästi kertoo olevansa nainen, mutta samalla väittää, että hänellä ei ole kokemusta naiseudesta."

      Hän on nainen, koska hänellä on naisen keho ja häntä on kohdeltu naisena sen takia, eikä sisäisen ladyfiiliksen. Camillea ei kohdata naisena, koska hän ei ole nainen eikä edes näytä naiselta estrokuurista huolimatta.

      "...se miten esimerkiksi luemme kanssaihmistemme sukupuolet perustuen heidän kasvojensa luuston muotoon ei liity sukusoluihin millään tavalla."

      Camillen kannattaisi katsoa peiliin. Miksi transnaiset sitten rälläköivät kasvojensa luustoa ja pehmennyttävät piirteitään saumaussilikonilla Turkissa, jos kolho laatikkopää ei liity miessukupuoleen mitenkään?

      "Jos transmisogynia kohdistuu ihmisiin, jotka ovat feminiinisiä, mutta tulevat luetuksi miehinä, niin eikö siitä silloin päästä eroon sillä, että heitä ei automaattisesti luettaisi miehinä? Tämän ei tarvitse johtaa feminiinisten miesten väärinsukupuolittamiseen."

      Naisten sortokaan ei lopu sillä, että ei sanota naisia naisiksi. Feminiininen mies voi kohdata homofobiaa, koska häntä ei pidetä oikeanlaisena miehenä.

      "Joskus kuitenkin lapiota on kutsuttava lapioksi, anglismia käyttääkseni."

      Camille on kyllä lapioiden lapio.

      Poista
  22. Valonauriin johtama Trans ry on antanut tuomitsevan julkilausuman Helsinki Pridestä. Synteinä vääränlaiset yhteistyökumppanit, kuten vaatteet verkkokaupassa sukupuolittava Zalando:

    "...yhä neljä vuotta myöhemmin Zalandon verkkosivuilla vaatteet on jaettu naisten, miesten ja lasten vaatteisiin, mikä sotii Zalandon muutaman vuoden takaista mainontaa vastaan, eikä ota huomioon erityisesti muunsukupuolisia."

    Forumissa ei ole omia vessoja sukupuolispeshuleille:

    "Forumin infon mukaan heillä ei ole erikseen sukupuolineutraaleja vessoja, mutta heillä on kaksi invavessaa. Pride-yhteistyön siirtäminen CityCenteristä Forumiin ei siis ole ratkaissut muunsukupuolisia syrjivää ongelmaa."

    Muutakin sortoa löytyy:

    "...esimerkiksi Postin OmaPosti-palvelua ei ole rakennettu toimivaan hyvin henkilötunnuksen muuttuessa, eikä Mehiläinen ole osoittanut kykyä poistaa henkilön entisiä nimiä järjestelmistään etunimenmuutoksen yhteydessä."

    Myöskään transfobisessa hallituksessa ei saisi olla, guilty by association:

    "Meistä on kyseenalaista ottaa tapahtuman yhteistyökumppaneiksi poliittisia puolueita, jotka edustavat hallitusta, jonka hallitusohjelmassa ei ole sanaakaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen aseman parantamisesta."

    Kommunistitkin saavat runtua:

    "Lisätty Suomen kommunistinen puolue osaksi Helsinki Priden yhteistyökumppaneina toimivia puolueita. "

    Aromanttiset ja aseksuaalit ovat myös pahoittaneet mielensä:

    "...aromanttisia ja aseksuaaleja, joiden kokemukset Helsinki Pride -yhteisön toiminnasta heitä kohtaan eivät ole olleet positiivisia etenkään tänä vuonna."

    https://transry.fi/helsinki-pride-ei-tayta-trans-ry-n-odotuksia-mielenosoitukselle/

    Mihin transit ja homot tarvitsevat vihollisia, kun meillä on transaktivisteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsinki Pride -yhteisön toimijat ja jäsenistö vaikuttaa aika vihervasemmistolaiselta all female panelilta:

      https://www.picuki.com/media/3354632357834883261

      https://pride.fi/meista/toimijat-yhteystiedot/

      Poista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä