lauantai 25. joulukuuta 2021

Miksi transaktivismin epäkohdista saa ja pitää puhua?

Minulta tiedustellaan silloin tällöin, miksi kirjoitan transasioista, koska ne ”eivät liity mitenkään sinun elämääsi”, ”transihmisten oikeudet ovat ihmisoikeuksia” ja ”te homotkin olette saaneet oikeutenne, nyt on transihmisten vuoro saada omansa eikä sinulla pitäisi olla siihen mitään nokan koputtamista” ja niin edelleen.

Ihan ensimmäiseksi: Jos elät elämääsi vahingoittamatta muita, kiusaamatta ja vainoamatta heitä ja esittämättä heille kohtuuttomia vaatimuksia oman mukavuutesi vuoksi, ketään ei liikuta eikä elämäsi silloin ole minun asiani. Jos elät elämääsi vahingoittaen muita, kiusaten ja vainoten heitä ja esittäen heille kohtuuttomia vaatimuksia oman mukavuutesi vuoksi, siitä tulee minun asiani. Toisin sanoen: jos minun täytyy mukautua sinun vaatimuksiisi ja muovata/mukauttaa koko maailmankuvani ja todellisuuskäsitykseni sinun tarpeidesi ja uskontosi mukaiseksi, se on silloin minun asiani. Ja minulla on oikeus puhua siitä, myös ja ennen kaikkea kriittisesti. Yhteiskunta ja demokratia eivät toimi niin, että muut voidaan mahtikäskyillä pakottaa tekemään jotain, mitä he eivät halua tehdä, sanomaan asioita, joita he eivät halua sanoa ja uskomaan johonkin, mihin he eivät usko eivätkä halua uskoa.

Toisekseen: Minä en ole koskaan sanonut tai edes vihjannut, etteivätkö transaktivistit saisi ajaa oikeuksiaan ja ylipäätään vaikuttaa yhteiskunnallisesti poliittisena ja sosiaalisena luokkana. Minä olen kritisoinut ja tulen jatkossakin kritisoimaan sitä tapaa, jolla he oikeuksiaan ajavat ja yrittänyt tuoda esiin, millainen vaikutus näillä pyrkimyksillä on muihin ihmisiin ja ihmisryhmiin. Jos joku ei edes yritä selittää näitä asioita auki, meidän on mahdotonta käydä yhtään mistään rakentavaa keskustelua. Yhteiskunta ei toimi niin(kään), että oikeuksia, kypsiä hedelmiä ja suklaarasian parhaita konvehteja kummastakin kerroksesta voitaisiin vain napsia itselleen aina ilman, että asioista ja tietyistä toimintatavoista käytäisiin minkäänlaista neuvottelua ja pohdittaisiin sitä, mikä on kaikkien kannalta oikeudenmukaista. Et voi mitenkään olettaa, että saat tässä elämässä koko ajan aivan kaiken haluamasi vain ottamalla sen muiden nenän edestä (tai kädestä) ja heidän hyvinvointinsa ja koskemattomuutensa kustannuksella. Se on röyhkeää, narsistista, itsekästä, päällepäsmäröivää ja kusipäistä käytöstä, joka aivan varmasti tulee ennen pitkää kostautumaan sille, joka kokee että kaiken kyseenalaistamaton saaminen itselleen on aina oikeutettua, koska kerran kuuluu yhteiskunnan syrjityimpään, sorretuimpaan, marginalisoiduimpaan ja haavoittuvimpaan vähemmistöön. Jos kuljet ympäriinsä ja tökit vastaan tulevia ihmisiä nuppineulalla, heillä on oikeus kysyä, miksi teet niin ja mitkä tarkoitusperäsi tuossa toiminnassa ovat. Jos kutsut ystäviä syömään suklaaleivoksia ja tarjoilet heille lautasella tuoretta lehmänpaskaa, ystävillä on oikeus kysyä, miksi tarjoilet heille lehmänpaskaa ja mikä on motiivisi tarjota sitä heille.

Koetan nyt selittää perusteellisesti, miksi minä puhun transasioista, miksi minulla on oikeus puhua niistä ja miksi kaikilla ylipäätään on oikeus puhua niistä ja ottaa transaktivistien esittämiin vaatimuksiin ja muihin toilailuihin kantaa ja kritisoida niitä. Koska tämä nykyinen aggressiivinen transaktivismi ei näytä laantumisen tai kompromisseihin päätymisen merkkejä, asiasta väännetään tasan niin kauan kuin transaktivistit itse pitävät tätä jumalatonta älämölöä yllä – ja asioista saavat puhua muutkin kuin he itse, koska transasioista ja transihmisten ”oikeuksista” puhuminen ei koske yhteiskunnassa ja väestörakenteessa pelkästään transihmisiä ja heidän erityistarpeitaan vaan NIILLÄ ON VÄLILLISTÄ VAI VÄLITÖNTÄ VAIKUTUSTA AIVAN KAIKKIIN IHMISIIN. Kun käymme yhteiskunnassa merkitysneuvottelua siitä, mitä ”mies” ja ”nainen” tarkoittavat, emme puhu pelkästään transihmisistä vaan jokaisesta ihmisestä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jokainen ihminen saa ottaa tähän keskusteluun osaa ja ilmaista kantansa asiaan. Meidän pitää ylipäänsä puhua siitä, miten saavutamme kaikkia osapuolia tyydyttävän vallitsevan tilanteen, jossa kukaan ei kävele toisen yli ja kaikki voivat elää rauhanomaisesti keskenään. Niin kauan kuin tällaista tilannetta ei saavuteta, kierrämme uudelleen ja uudelleen keskustelussa näitä samoja noidankehiä. Mitään konfliktitonta maailmaahan ei koskaan tule, koska aina joku porukka jossain alkaa puhua oikeuksistaan, osa ihan asiapohjaisesti ja perustellusti, osa ideologisesti motivoituneesti. Transaktivistien möykkääminen menee jälkimmäiseen kategoriaan. Erotuksena muihin se, että he eivät ole oikeuksien vaan erioikeuksien ja ylivallan perässä, vaikkeivät itse tätä ääneen myönnäkään.

Transaktivistit aina jaksavat louskuttaa leukojaan siitä, miten LHB-ihmiset (eli lesbot, homot ja biseksuaalit) ovat saaneet oikeuksia. He vetoavat lähes kaikissa vaatimuksissaan tähän asiaan – antamatta kuitenkaan seikkaperäisempiä perusteluja, mitä he tarkalleen ottaen yrittävät tällä sanoa. Koska nuokin sai, niin meidän pitää saada. Transaktivistit nykyään myös joka käänteessä väittävät, että itse asiassa koko LGBT-aktivismin aloittivat ja sitä edistivät transihmiset, joiden ansiosta homoilla ylipäänsä on nykyiset oikeutensa. Tämä on aivan täyttä paskapuhetta ja kuka tahansa voi tarkistaa asian todellisen laidan muutamalla nopealla googletuksella. Tämän LGBTQIA-reuhaamisen tuoksinassa on erittäin keskeistä ymmärtää ja tunnustaa tämä: homoaktivismi ja transaktivismi eivät ole sama asia eikä niitä voi rinnastaa sellaisenaan toisiinsa. Kyseessä on määritelmällisesti ja toteumallisesti kaksi erillistä ihmisryhmää, joilla on eri tarpeet ja erilaiset ongelmat. Yhteistä molemmille toki on se, että ”ajetaan jonkin ihmisryhmän oikeuksia,” mutta on elintärkeää määritellä tarkasti, mitä oikeuksia tarkalleen ottaen vaaditaan, onko noista oikeuksista toteutuessaan mitään todellista hyötyä kenellekään ja – ennen kaikkea – miten nuo oikeudet realisoituessaan vaikuttavat muihin ihmisryhmiin, pääasiallisesti niihin, jotka ovat jollain tapaa heikommassa asemassa (transaktivismin tapauksessa naiset, lapset ja homoseksuaalit sekä itse asiassa myös transsukupuoliset). Ymmärtäkää myös tämä: ei ole olemassa mitään sellaista kuin ”LGBTQ-ihminen”, vaikka eri järjestöjen ulostuloissa ja aktivistien kannanotoissa jatkuvasti viljelläänkin tuota akronyymia (harhauttamista ja aivopesua). Kukaan ihminen ei voi samanaikaisesti lesbo, homo, biseksuaali, trans ja queer. On L-ihmisiä, G-ihmisiä ja B-ihmisiä. Nämä ovat yksiselitteisesti ja kiistattomasti määriteltävissä ja väestöstä osoitettavissa. Sitten on T-ihmisiä ja Q-ihmisiä. Heidän määrittelemisensä on (ihan heidän itsensä ansiosta) nykytilanteessa täysin mahdotonta, koska kyseiset kirjaimet edustavat ihmisen subjektiivisia käsityksiä itsestään, ja subjektiiviset käsitykset eivät ole yksinkertaisella tavalla yleistettävissä yhtenäisiksi joukoiksi, koska ihmisten subjektiiviset käsitykset ovat yksilöllisiä ja voivat olla mitä tahansa. Jos mietimme nyt transaktivismia, niin pohtikaa esimerkiksi tätä: mitä yhteistä on kehoahdistuneella ja itsetuhoisella teini-ikäisellä tytöllä, joka viiltelee itseään ja kokee voimakasta pakkomiellettä poistattaa kehittyvät rintansa, koska ne aiheuttavat hänelle ahdistusta JA keski-ikäisellä heteroseksuaalisella fetisistimiehellä, joka pukeutuu naisten alusvaatteisiin, saa siitä seksuaalista mielihyvää ja yrittää painostaa lesbonaisia käsittelemään ladydiquetaan, koska lesbonaiset ovat hänelle fetissi ja sukupuolikokemuksen validaation lähde? Nämä molemmat ovat nykymääritelmän mukaan ”trans”. Toistan: mitä yhteistä heidän kokemuksissaan on? Millä tavalla ne ovat rinnastettavissa toisiinsa?

Stunning and brave. Tervetuloa uuteen, uljaaseen maailmaan.

Se, että me homoseksuaalit olemme saaneet oikeuksia (homoseksuaalisuuden dekriminalisointi Suomessa 1971, muut syrjimättömyys- ja yhdenvertaisuuslait, yleinen laaja yhteiskunnallinen hyväksyntä suurimmassa osassa länsimaita, tasa-arvoinen avioliittolaki ja adoptio-oikeus), ei ole mikään taivaasta meille langennut yhtäkkinen deus ex machina. Me olemme saavuttaneet oikeutemme neuvottelemalla, perustelemalla, perustelemalla, perustelemalla ja perustelemalla lisää. Homo- ja biseksuaalien on täytynyt tehdä vuosikymmenten mittainen työ hälventääkseen LHB-ihmisiin kohdistuneita ennakko- ja epäluuloja. Olemme kärsineet vuosien saatossa useita takaiskuja, mutta hitaasti, perustelemalla ja perustelemalla, kertomalla omista kokemuksistamme ja näkökulmistamme, avaamalla kokemuksiamme ja tuntemuksiamme, vakuuttamalla heteroenemmistöisen valtaväestön edustajia yksi toisensa jälkeen omasta yhteiskuntakelpoisuudestamme, häiriintymättömyydestämme ja vaarattomuudestamme, olemme vihdoin saavuttaneet useissa länsimaissa sellaisen rauhanomaisen tilanteen, että saamme elää suhteellisen rauhassa ja ottaa osaa kaikkeen yhteiskunnan toimintaan ilman, että meihin kohdistuu seksuaalisen suuntautumisemme vuoksi syrjintää, toiseutta, eriarvoistamista tai väkivaltaa. Toki homoseksuaalit edelleen joutuvat näissä lintukodoissa toisinaan kohtaamaan erilaisia ennakkokäsityksiä, mutta jos tilannetta vertaa vuosikymmenten takaiseen, olemme edenneet valovuosia. Itse en edes muista, koska viimeksi olisin kohdannut minkäänlaista syrjinnäksi edes etäisesti tulkittavaa tilannetta, vaikka olen elänyt koko aikuisikäni ulkona kaapista yrittämättäkään peitellä sitä, kuka ja mikä olen. Sellaisia tilanteita on ollut, että ihmiset ovat olleet asian suhteen uteliaita ja esittäneet kysymyksiä, jollaisista esimerkiksi transaktivistit vetävät yleensä maan perustuksia vavisuttavat kilarit. Kysymysten esittäminen ei kuitenkaan ole minkään valtakunnan syrjintää. Myös sillä on merkitystä, mitä kysytään ja mihin sävyyn, missä tilanteessa kysytään ja mikä on kysyjän motiivi jne.

Summa summarum: homoseksuaalit ovat saavuttaneet oikeutensa neuvottelemalla ja perustelemalla. Me olemme uudestaan ja uudestaan perustelleet, että olemme aivan tavallisia ihmisiä, seksuaalisuutemme ei vahingoita ketään millään tavalla, ei muita eikä meitä itseämme (tai ainakaan yhtään sen enempää kuin heteroseksuaalisuuskaan; toki hyväksikäyttäjiä jne. löytyy aivan kaikkien seksuaalisten suuntautumisten edustajista), voimme osallistua yhteiskunnan toimintaan oikeuksissa, vastuissa ja velvollisuuksissa, emme kaipaa erityiskohtelua, haluamme vain elää rauhassa jne. Live and let live. Vihdoin ja viimein about 2010-luvulla saavutettiin se kriittinen massa, että saatoimme alkaa vain olla ja elää rauhassa. Kaikkein keskeisintä tässä on kuitenkin tämä: homoseksuaalit perustelivat valtaväestölle ennen kaikkea sen, miksi heidän (meidän) oikeutensa eivät vaikuta vahingollisesti muihin ihmisryhmiin. Muistanette kaiken maailman epäilijöiden väitteet siitä, miten homoseksuaalien avioliitto-oikeus luhistaa heteroavioliiton instituution, ihmiset alkavat sen jälkeen avioitua hauveleiden kanssa ja muuta vastaavaa. Myöskään Päivi Räsänen ei ole peitellyt kantojaan näistä asioista, mutta niitä en nyt jaksa sen kummemmin käsitellä. Homot eivät (ainakaan minun nähdäkseni) tästäkään kuitenkaan uhriutuneet vaan edelleen kärsivällisesti neuvottelivat ja perustelivat, että tuollaiset väitteet ovat täysin tuulesta temmattuja olkiukkoja, koska samaan sukupuoleen kohdistuva seksuaalinen ja romanttinen kiinnostus ei ole yhtä kuin halu paneskella eläimiä, keskenkasvuisia, auton pakoputkea ja kaikkea, mikä liikkuu. (Homomiehet ovat myös joutuneet miljoonia kertoja selittämään sitä, että homous ei ole sama asia kuin pedofilia; tuo ennakkokäsitys meistä eli vuosikymmeniä äärimmäisen tiukassa.) Homot korostivat myös sitä, että homoja on aina ollut – Suomessa (jopa maailmankuulun) taiteenkin kaanonista löytyy useita homo- ja biseksuaaleja kuten Tove Jansson, Kersti Juva, Pirjo Honkasalo, Helvi Juvonen, Uuno Kailas, Rudolf Koivu, Hilda Käkikoski, Pirkko Saisio, Harri Kivi jne. Täältä löytyy kattavampi lista. Toki myös (varsin olennaisesti) Touko Laaksonen, joskin Tom of Finlandin tapauksessa on otettava huomioon se, että vaikka hänen tuotantoaan nykyään arvostetaan kanonisoituna taiteena, se on alun perin tuotettu homomiehille runkkumateriaaliksi. En tunne Toukon historiaa kovin syvällisesti, mutta nähdäkseni hänen alkuperäinen ja ensisijainen tarkoituksensa oli nimenomaan runkkumateriaalin tuottaminen, ei Suomen taidekaanonin arvostetuksi jäseneksi nouseminen.

Mitä homoseksuaalit siis alun perin halusivat ja edelleen haluavat? Elää rauhassa syrjinnältä ja väkivallalta (kuten kaikki muutkin ihmiset), osallistua yhteiskunnan toimintaan oikeuksissa, vastuissa ja velvollisuuksissa ja pariutua ja avioitua rakastamansa samaa sukupuolta olevan ihmisen kanssa. Meillä on nyt tämä kaikki, vaikka tekemistä on tietysti edelleen, koska edelleen on ihmisiä, joiden mielestä homot ovat luomakunnan virhe ja niin edelleen. No, nämä eivät kuitenkaan edusta valtaväestöä. Eikä sellaista tilannetta varmaan tule koskaan, ettei kenelläkään olisi minkäänlaisia ennakkoluuloja homoseksuaalisuutta ja homo-/biseksuaaleja kohtaan, mutta se nyt vaan pitää hyväksyä. Yksikään ihminen tai ihmisryhmä ei nauti sellaisesta etuoikeudesta, ettei heihin koskaan ja missään kohdistuisi minkäänlaisia ennakkoluuloja.

Mutta siirrytäänpäs transaktivismiin. Luin jokin aika sitten kirjan, jossa käsiteltiin LGBT-aktivismin (sittemmin LGBTQ-aktivismin, sittemmin LGBTQIA+-aktivismin, sittemmin LGBTTQQIAAP2SWTFXYZNM++++-aktivismin jne.) historiaa. En nyt tarkalleen muista, minä vuonna T on lisätty LGB:hen, mutta en syvenny tässä tuohon ajankohtaan sen tarkemmin vaan keskityn nykyhetkeen, koska sitä me nyt elämme. Se kuitenkin mainittakoon, että T:n lisäämisen aikoihin T:llä ei tarkoitettu samaa asiaa kuin T/TQ+ nykyisin ymmärretään (niin sekavaa shittiä kuin koko TQ-aktivismi nykyään onkin). T:llä viitattiin tuolloin lähinnä homoseksuaalisiin miehiin, jotka kärsivät sukupuolidysforiasta ja halusivat muuntua ulkoisesti siten, että tulisivat tulkituksi naisena miehen sijaan. Nämä homoseksuaaliset transsukupuoliset eivät olleet samalla tavalla kilahtaneita kuin nämä nykyajan TÄYSIN seonneet ”transihmiset” (joksi he itseään nimittävät). Tarkoitan siis nyt kaikkia näitä muunsukupuolisuushörhöjä, queeraktivisteja ja ties keitä sekoboltseja, joiden edesottamuksilta ja kirkumiselta kukaan ei ole voinut enää vuosiin välttyä, vaikka olisi kulkenut kaikkialla kuulosuojaimet korvilla ja laput silmillä. Nämä homoseksuaaliset miehet ja ns. vanhan koulukunnan transsukupuoliset ymmärsivät, ettei heidän biologinen sukupuolensa (eli mies) kehoa muokkaavilla hoidoilla koskaan muutu oikeasti naiseksi, mutta heillä oli kuitenkin toive ja halu siirtyä sillä tavalla ulkoisesti naissukupuolen puolelle, että heidät tulkittaisiin sosiaalisissa tilanteissa naisena. Tämä on se transsukupuolisuuden ”alkuperäinen” muoto: ymmärrys siitä, ettei biologinen sukupuoli koskaan muutu miksikään, teki ihminen mitä hyvänsä ja muokkasi kehoaan miten paljon tahansa, ja näiden reunaehtojen vallitessa sekundäärisiä sukupuoliominaisuuksia muokkaaviin hoitoihin lähteminen. Näitä transsukupuolisia, joita minä kutsun ”tervejärkisiksi transsukupuolisiksi”, on tietysti edelleen, ja kuten olen aiemminkin todennut, he kärsivät nykymuotoisesta todellisuuden kieltävästä ja harhaisesta raivoaktivismista aivan yhtä paljon kuin kaikki muutkin, joihin aktivistien vaatimukset osuvat ja vaikuttavat.

Nykymuotoinen transaktivismi eroaa aikaisemmasta transaktivismista pähkinänkuorerssa siinä, että nämä nykyään ”transihmisiksi” itseään nimittävät aktivistit pyrkivät keikauttamaan koko fyysisen, objektiivisen todellisuuden ylösalaisin omaksi edukseen ja ilokseen. Aikaisemmin transaktivistit pyysivät saada elää rauhassa syrjinnältä, vaikka olisivatkin muokanneet itseään ulkoisesti vastakkaista sukupuolta muistuttavaksi. Eli pyysivät samaa kuin homoseksuaalitkin. Nämä aktivistit eivät vaatineet muilta ihmisiltä ja yhteiskunnalta, että heidän tulisi muuttaa todellisuuskäsitystään ja ryhtyä deittailemaan ja panemaan ihmisiä seksuaalisen suuntautumisensa ja ylipäätään suostumuksensa ja halunsa vastaisesti. Nykymuotoinen transaktivismi vaatii nimenomaan tätä: että kaikkien ihmisten ja koko yhteiskunnan tulee hyväksyä se ”tosiasia”, että transhoidoilla itsensä vastakkaista sukupuolta muistuttavaksi onkin oikeasti sitä sukupuolta, jota sanoo olevansa. Eli että jos mies sanoo olevansa nainen, hän on nainen ja jos nainen sanoo olevansa mies, hän on mies. Transaktivistit vaativat äänekkäästi, raivokkaasti ja itsepintaisen periksiantamattomasti ihmisiä ja yhteiskuntaa myöntämään, että musta on valkoista, pimeys on valoa, 2 + 2 = 5, vesi ei ole märkää ja miehet ovat naisia.

Jätän tämän vaan tähän:

Jos kerran mies voi olla nainen ja nainen voi olla mies, niin mistä transaktivismissa ihan perimmältäään on oikein kyse? Mikä mättää, kun kerran mies = nainen ja nainen = mies? Mitä te vielä haluatte, kun nyt julistustenne myötä mielestänne olette sitä, mitä sanotte olevanne? Mihin transaktivismia tarvitaan? Kukaan tai mikään ei estä sinua kokemasta itseäsi juuri niin mieheksi, naiseksi tai mielikuvitussukupuoleksi kuin ikinä vain haluat. Raja menee siinä, mitä alat tuon kokemuksen varjolla pyytää tai vaatia muilta ihmisiltä. Tämän ei lopulta pitäisi olla ihan täysin mahdottoman vaikeaa ymmärtää ja sisäistää.

Tämä koko sukupuoliaktivismifarssi on vähän verrattavissa esimerkiksi siihen, että anorektikot järjestäytyisivät ja alkaisivat vaatia yhteiskunnalta, että heitä pidetään ja kohdellaan normaalipainoisina ja täysin ruumiiltaan ja mieleltään terveinä yksilöinä, vaikka heidän painoindeksinsä olisi yksinumeroinen ja he olisivat käyneet poistattamassa useita kylkiluitaan jne. He lanseeraisivat kieleen ja käsitteistöön muunpainoisuuden käsitteen ja selittäisivät, että paino on vain sisäinen tunne ja mielentila, jolla ei ole mitään tekemistä fyysisen kehon kanssa. Itsensä riuduttaminen nälkäkuoleman partaalle olisi tällaisessa vallitsevassa tilanteessa täysin normaalia, hyväksyttävää ja jopa ihannoitua, muulla yhteiskunnalla ei saisi olla tähän asiaan mitään nokan koputtamista. Tai se voisi olla verrattavissa siihen, että jokin ihmisen ikävuosista obsessoitunut porukka alkaisi vaatia ikää itsemäärittelykysymykseksi; että alaikäisen tulisi voida määritellä itsensä täysi-ikäiseksi, jos hän kokee olevansa täysi-ikäinen. Tai esimerkiksi 40 vuotta täyttänyt voisi määritellä itsensä 30-vuotiaaksi, koska hänellä on voimakas sisäinen tuntemus ja kokemus siitä, että hän on 30-vuotias ja kärsii ikädysforiasta ja ikäristiriidasta. Ikäaktivistit lanseeraisivat muunikäisyyden käsitteen ja perustelisivat agendaansa progerian olemassaololla; että koska on ihmisyksilöitä, jotka vanhenevat ja kuolevat ennenaikaisesti, se on merkki siitä, että ikä on spektri ja itsemäärittelykysymys (samalla tavoin kuin transaktivistit perustelevat 'sukupuoli ei ole binäärinen vaan spektri' -ajatusta käyttämällä keppihevosena intersukupuolisia tiloja). He vaatisivat yhteiskunnalta, että ajatus ihmisen iästä spektrinä tulee hyväksyä vallitsevaksi näkemykseksi ja ihmisen on saatava voida vaihtaa (eli "korjata") juridinen ikänsä virallisiin henkilötietoihinsa omalla ilmoituksella.

Sukupuolisekoilu ei eroa kahdesta edellä mainitusta yhtään millään – toistan: EI YHTÄÄN MILLÄÄN – tavalla. Transaktivistien ajattelu ja poliittinen toiminta lähtee siltä pohjalta, että koska ihminen kokee olevansa jotain, hän sitä myöten myös on sitä mitä sanoo olevansa. Sukupuolen kohdalla tämä merkitsee dimorfisen todellisuuden kieltämistä ja uudelleenkäsitteellistämistä. Jotta tällainen vallitseva tila voidaan saavuttaa, koko yhteiskunta täytyy väkivalloin aivopestä hyväksymään ja myöntämään todeksi se, mitä transaktivistit väittävät. Jos ihminen kokee olevansa muunsukupuolinen, muunpainoinen, muunikäinen tai vaikka muunrotuinen, tuo kokemus on yhtä kuin vallitseva todellisuus ja kaikkien muiden ihmisten pitää kunnioittaa tuota kokemusta ja sopeuttaa toimintansa ja ajattelunsa tuohon kokemukseen, oli se hänelle itselleen miten epämukavaa hyvänsä. Tämä on identiteettipolitiikkaa tyylipuhtaimmillaan. Konkreettisesti tämä näkyy transaktivistien toiminnassa mm. pronominivouhotuksena, eli ihmisten täytyy opetella ja muistaa erikseen jokaisen ”transihmisen” kohdatessaan hänen keksityt kokemuspronomininsa ja käyttää niitä sosiaalisen kuolemanrangaistuksen uhalla. Pronominivouhotus on niin uskomattoman naurettavaa, säälittävää ja epätoivoista pelleilyä, etten jaksaisi käyttää siitä puhumiseen sekuntiakaan, mutta sanotaan nyt kuitenkin, että koko touhussa on perustavanlaatuisesti viturallaan kaksi asiaa. Ensinnäkin, kun transaktivistit esittäytyessään ja sosiaalisen median bioissaan selittävät, että ”minä käytän pronomineja ze/zer”, he itsekään sitä tajuamattaan paljastavat maailman rannoilla vaikertavan tyhmyytensä: kukaan ihminen ei käytä kolmannen persoonan pronomineja itsestään puhuessaan. Sinä et käytä itsestäsi kolmannen persoonan pronomineja, koska et ikinä puhu itsestäsi hän-muodossa; sinä vaadit MUITA IHMISIÄ käyttämään itsestäsi noita mielikuvituspronomineja. Ei ole olemassa minkäänlaista kielellistä tilannetta, jossa ihmisen täytyisi itsestään puhuessaan käyttää muita kuin ensimmäisen persoonan pronomineja, jotka useimmissa maailman kielistä ovat muodoltaan sukupuolineutraaleja. Kolmannen persoonan pronomineja ihminen käyttää vain ja ainoastaan puhuessaan jostakusta muusta kuin itsestään ja usein tilanteessa, jossa tuo ihminen ei itse ole läsnä. Eli: pronomininsa ilmoittamalla transsekoilijat eivät ilmaise neutraalisti sitä, miten suhtautuvat itseensä, vaan he vaativat muita ihmisiä toimimaan itsensä suhteen tietyllä tavalla. Toisekseen, pronominit ovat sellainen sanaluokka, johon luokitelluilla sanoilla ei ole itsenäistä merkitystä. Esimerkiksi se, nämä, tuo, eräs ja kumpikaan eivät yksinään tarkoita yhtään mitään. Pronominen tehtävä on keskustelussa, tekstissä ja muissa kielellisissä yhteyksissä viitata johonkin puheessa tai tekstissä aiemmin mainittuun tai pian koittavaan; pronomini linkittyy siis aina eräänlaisena konnektorina johonkin muuhun lähellä olevaan sanaan. Tämä on toisaalta koomisella tavalla varsin kuvaavaa: pronominit ilmoittamalla transsekoilija ilmaisee itsestään jotakin sellaista, millä ei ole mitään itsenäistä merkitystä. Hän samaistaa koko persoonansa ja sosiaalisen roolinsa johonkin sellaiseen, joka ei tarkoita mitään. Kun muut ihmiset kuvailevat itseään substantiiveilla ja adjektiiveilla (ammatti, luonteenpiirteet, maailmankatsomus, uskonnollinen vakaumus jne.), transsekoilija kuvailee itseään sanalla, joka ei merkitse yhtään mitään. Minä olen se/hän/tämä/joku. No niinpä. Heh.

Nykyinen sukupuoli- ja transkeskustelu kaikkine eri ulottuvuuksineen on käännetty niin uskomattoman monelle mutkalle ja kiemuralle, että kun puhumme yhteiskunnassa sukupuolesta ja transihmisistä ja seksuaalisista suuntautumisista ja muusta aiheeseen liittyvästä, kenelläkään ei ole enää mitään käsitystä, mistä oikeastaan puhutaan ja mitä milläkin tarkoitetaan. Olen tarkastellut tätä asiaa monelta eri kantilta ja tutustunut sekä transaktivistien itsensä että heidän kritisoijiensa näkemyksiin. Huomatkaa: tämä nykyinen sukupuolisekametelisoppa ei ole syntynyt vahingossa. Transaktivistit hämmentävät keskustelua tarkoituksella, koska se on heidän ainoa keinonsa yrittää saada tavoitteitaan vietyä maaliin asti. Heillä ei ole järkiperäisiä, perusteltuja argumentteja mihinkään, joten he turvautuvat lähes aina kriittisessä keskustelussa tunnemanipulointiin, samojen tyhjien mantrojen papukaijamaiseen toisteluun ("trans rights are human rights", ”trans liberation now”) ja loputtomaan lässytykseen ihmisoikeuksista. He jauhavat ihmisoikeuksista silloinkin, kun kysymykset eivät mitenkään liity mihinkään oikeuksiin vaan halutaan esimerkiksi tarkempaa tietoa jonkin termin merkityssisällöstä tai kysellään, miten varmistetaan vaikkapa se, ettei sukupuolen itsemäärittelyä (eli ns. self-ID:tä) väärinkäytetä. Olen ihan alusta asti (kun aloin seurata tarkemmin tätä sekoilua) pannut merkille, että aina kun transaktivisteille esitetään tarkentavia ja yksityiskohtaisia kysymyksiä, he aina kiertävät nämä kiperyydet jollakin edellä mainituista tavoista tai jättävät kokonaan vastaamatta. Transaktivistit myös välttelevät kasvokkaiskeskusteluja esimerkiksi mediassa, jos eivät voi varmistua etukäteen siitä, että heitä haastattelevat henkilöt allekirjoittavat sukupuolen moninaisuus -ideologian teesit. Kaiken muun ajan he sitten hämmentävät julkista keskustelua käyttämällä ulostuloissaan ja kannanotoissaan sellaisia käsitteitä, joiden merkitystä asiaan perehtymätön valtaväestö ei ymmärrä ja joihin pitää erikseen perehtyä, jos haluaa edes jotenkin yrittää ymmärtää, mistä transaktivistien lässytyksessä ja rääkymisessä on kyse. Ei valtaväestöllä ole juuri minkäänlaista käsitystä siitä, mitä oikeastaan tarkoitetaan puheella cisihmisistä, sukupuolen moninaisuudesta, binäärisyydestä ja nonbinäärisyydestä, muunsukupuolisuudesta, sateenkaarinuorista, dysforiasta, sukupuolinormatiivisuudesta, transmaskuliinisuudesta, TERFeistä, transmisiasta, transmisogyniasta ja niin edelleen. Transaktivistit tietävät tämän ja myös sen, että tuo huuhaakielenkäyttö on heille keino pitää muut ihmiset koko ajan epätietoisuudessa siitä, missä mennään. Hajota ja hallitse.

On muuten ihan yleinen käytäntö, että kun joku ihmisryhmä vaatii oikeuksiaan, nuo vaatimukset asetetaan kaikkien nähtäville ja niihin kohdistetaan kritiikkiä ja ne kyseenalaistetaan niin kauan kunnes saavutetaan konsensus siitä, mikä on kaikkien kannalta paras ratkaisu ja lopputulos. Yksikään ihmisryhmä ei muodosta tästä käytännöstä minkäänlaista poikkeusta tai saa vapaalippua suoraan maaliin ilman, että asioista keskustellaan kriittisesti ja niitä tarkastellaan monelta eri kantilta. Transaktivistit eivät ymmärrä tätä. Ja vaikka ymmärtäisivätkin, eivät piittaisi siitä tippaakaan. He vain huutavat ja kirkuvat, että antakaa, suostukaa, kaikki meille tänne heti nyt, turvat kiinni ja menkää helvettiin, cissaastat.

Transaktivistit luottavat sokeasti siihen, että mitä sitkeämmin ja kauemmin he pitävät sukupuoliasioita käsitteleviä diskursseja hämärällä, epäselvällä ja mukamas heidän puoleltaan asiantuntevalla tasolla, sitä kauemmin he säilyttävät nykyisen sukupuoli- ja transasioita koskevan monopolinsa. Heti, kun julkisessa keskustelussa aletaan ymmärtää jotakin heidän todellisista tavoitteistaan ja kyseenalaistaa tai kritisoida niitä, he vyöryttävät taas kerran keskusteluun liudan uusia hämäriä, ideologisia käsitteitä, lässyttävät taas kerran ihmisoikeuksista, ”transtaustaisuudesta”, cis privilegesta ja oikeudesta olla oma itsensä ja blaa blaa blaa. Transaktivistit eivät välttämättä itse ole kovin tietoisia motiiviensa psykologisista ulottuvuuksista (eli siitä, miksi he toimivat kuten toimivat), mutta koska heidän maailmankuvansa ei pohjaudu objektiiviseen todellisuuteen vaan heidän omiin mielikuviinsa, harhoihinsa ja ideologisiin käsityksiinsä (sekä yhteiseen rinkirunkkailuun), heidän on pakko toimia tällä tavalla (eli muita ihmisiä jatkuvasti hämmentämällä), jotta he saavat ylläpidettyä nykyisen yhteiskunnallisen valta-asemansa. Suurin osa heistä toimii lähinnä impulssiensa varassa, osalla ei ole impulssikontrollia lainkaan. He ovat jatkuvasti valppaina, koska tietävät että aika ajoin joku alkaa perehtyä asioihin, tulee tietoiseksi heidän päämääristään, ymmärtää että kyse on kusetuksesta ja manipuloinnista ja ilmaisee epäilyksensä ääneen. Hänet sitten joukolla lynkataan hiljaiseksi, häntä uhkaillaan, mustamaalataan ja kaikin mahdollisin tavoin varmistetaan, että hän säikähtää ja ymmärtää pitää turpansa jatkossa kiinni. Jos kyse on pelkästään siitä, että tuo kyseenalaistaja täysin maltillisesti esittää kysymyksiä, jotka transaktivistit tulkitsevat agendojaan uhkaaviksi, häntä ensin yritetään joukolla aivopestä ja valistaa kaiken maailman moninaisuuspropagandalla ja muunsukupuolisuusscheissella. Jos kyselijä ei hämäänny vaan esittää jatkokysymyksiä, otetaan nuo järeämmät keinot käyttöön. Jos vieläkään ei tepsi vaan kyseenalaistaja edelleen jatkaa, kutsutaan paikalle aina vain enemmän transaktivisteja ja heidän tsemppaajiaan varmistamaan, että viimeistään äkäinen joukkovoima saa tuon julkean epäilijän ja kyseenalaistajan hiljenemään ja pitämään jatkossakin turpansa kiinni.

On kolme käsitettä, jotka menevät kaikessa nykyisessä transkeskustelussa aivan jatkuvasti sekaisin. Nämä ovat

a) transsukupuolisuus/transsukupuolinen
b) transihminen
c) transaktivisti.

NÄMÄ KOLME EIVÄT OLE SAMA ASIA.

Transsukupuolisuus on diagnoosi. Transihminen on ihmisen identiteetti (eli kokemus omasta itsestä suhteessa muihin ihmisiin). Transaktivismi on poliittista vaikuttamista.

Selitän tarkemmin. Transsukupuolisuus on lääketieteellinen termi, joka merkitsee ihmistä, joka kokee sukupuoliristiriitaa eli sukupuolidysforiaa. Tähän liittyy kiinteästi myös kehodysforia eli kokemus siitä, että on väärän sukupuolen kehossa; oma keho ei tunnu omalta ja sitä täytyisi muokata, jotta voisi kokea olevansa enemmän oma itsensä. Kehodysforia ja sukupuolidysforia eivät ole sama asia, mutta sellaisella henkilöllä, joka diagnosoidaan transsukupuoliseksi, on nuo molemmat kokemukset: kokemus siitä, että on väärässä sukupuolessa eli väärän sukupuolen kehossa; kokemus siitä, että oma sukupuoli ja keho ovat vääriä ja niiden pitäisi itse asiassa olla vastakkaista sukupuolta. Transsukupuolisuus/transsukupuolinen on ennen muuta psykiatrinen diagnoosi, jolla viitataan psyykkiseen häiriötilaan, joka vaatii lääketieteellistä väliintuloa (psykiatrista ja usein myös somaattista, jos dysforia ei ole helpotettavissa terapeuttisin keinoin). Transsukupuolisuuden ICD-koodi on F64.0.

Transsukupuolisuus/transsukupuolinen ei itsessään tarkoita identiteettiä. Se kuvaa tietyn ihmisen lääketieteellisesti diagnosoitavaa psykiatrista tilaa samalla tavoin kuin kaikki muutkin psykiatriset ja somaattiset diagnoosit ja häiriötilat. Kyllä, häiriötilat. Kokemus siitä, että on väärässä sukupuolessa, on ennen kaikkea häiriötila ja sitä tulee kohdella sellaisena. Kun sanomme, että transsukupuolisuus on häiriötila, emme vähättele transsukupuolisen kokemuksia tai ihmisarvoa vaan toteamme objektiivisesti, että ihmisellä on tila, joka vaatii lääketieteellistä väliintuloa. Täytyy suorittaa tutkimukseen pohjautuvia toimenpiteitä, jotka helpottavat tuon ihmisen pahaa oloa ja ahdistusta. Myös muut diagnostiset tilat vaativat tätä, eikä se minkään muun(kaan) häiriötilan kohdalla merkitse sitä, että mitätöimme ko. ihmisen identiteettiä, vähättelemme hänen kokemustaan ja ihmisarvoaan, pidämme häntä jonain epäihmisenä jne. Lääketieteellinen väliintulo merkitsee käytännössä sitä, että ihminen tutkitaan huolellisesti, häntä ja hänen kokemustaan kuullaan, tehdään johtopäätökset ja tarkistetaan, täyttyvätkö diagnostiset kriteerit. Jos ne täyttyvät, ihminen diagnosoidaan transsukupuoliseksi aivan samoin kuin masentunut ihminen diagnosoidaan masentuneeksi, anorektikolla diagnosoidaan anoreksia ja kehodysmorfiasta kärsivällä diagnosoidaan ruumiinkuvahäiriö (kun puhumme psykiatrisista tiloista) yms. Transsukupuolisuuden diagnosoimisen tekee hieman kinkkiseksi se, ettei transsukupuolisuutta mitenkään voi todeta ihmisestä fysiologisesti: diagnoosi perustuu käytännössä yksinomaan potilaan omaan kertomukseen kokemuksestaan. Tässä on suuri väärindiagnosoimisen mahdollisuus, mistä on todisteena se, että detransitioitujien (= "palaaminen" takaisin alkuperäiseen sukupuoleen) eli sukupuolenkorjaustaan katuvien määrä lisääntyy koko ajan hälyttävää tahtia ja käytännöllisesti katsoen tutkimuksissa voi valehdella niin paljon kuin sielu sietää. On ihan yleisessä tiedossa, että transforumeilla jaellaan vinkkejä transitiota harkitseville siitä, mitä tutkimuksissa kannattaa kertoa ja miten vastata kysymyksiin, jotta saa diagnoosin. Tämän väärindiagnosoimisen mahdollisuuden vuoksi transaktivistien nykyiset vaatimukset portinvartijuuden lakkauttamisesta jne. ovat äärimmäisen vastuuttomia. On potilaan itsensä etu ja oikeus, että hänet tutkitaan kunnolla ennen peruuttamattomien hoitojen käynnistämistä.

Erittäin usein näkee ihmisten vertaavan transsukupuolisuutta tässä asiassa homoseksuaalisuuteen: "Ei transsukupuolisuus ole häiriötila eikä sairaus, koska homoseksuaalisuuskaan ei ole." Kuten monet teistä tietävätkin, transaktivistit ovat jo ikuisuuden ratsastaneet homojen reppuselässä saadakseen vaatimuksiaan läpi. Homoseksuaalisuus ei ole häiriötila, koska HOMOSEKSUAALISUUS EI VAADI MINKÄÄNLAISIA HOITOJA. Homoseksuaalisuus vain on. Transsukupuolisuutta ei voi verrata homoseksuaalisuuteen, koska transsukupuolisuus vaatii AINA lääketieteellistä puuttumista potilaan tilaan. Homoseksuaalisuus ei vaadi yhtään mitään toimenpiteitä, paitsi ehkä keskusteluapua ja terapeuttista kohtaamista henkilöille, jotka ovat joutuneet homoseksuaalisuutensa vuoksi syrjinnän kohteeksi (esimerkiksi oma perhe tai muu yhteisö on katkaissut välit homoseksuaaliin ja erottanut hänet yhteydestä ko. yhteisön jäseniin). Rukoilen, että ihmiset lakkaisivat vihdoin ja viimein rinnastamasta transsukupuolisuutta homoseksuaalisuuteen, koska kyse ei ole toisiinsa vertautuvista ilmiöistä eikä niitä voi kohdata ja käsitellä samana asiana. Se on myös ns. transyhteisön itsensä etu, että heidän kokemuksiaan lakataan rinnastamasta seksuaalisiin suuntautumisiin, jotta asiat eivät ole koko ajan niin vaikeasti ymmärrettäviä. Tämä, että ihmiset rinnastavat transsukupuolisuuden homoseksuaalisuuteen, on toki transaktivisteille erittäin voimakas ase, josta he eivät mistään hinnasta luovu ainakaan omaehtoisesti. Me homot olemme heille ihmiskilpi, jonka takaa he voivat mielin määrin räkyttää ja esittää yhteiskunnalle loputtomia vaatimuksia. Omillaan he eivät uskalla seisoa, koska tietävät itsekin, että ilman LGB-ihmisiä kilpenään heidän ideologiansa ja aktivisminsa romahtaa hyvin nopeasti. Valheet ja kusetus eivät kestä auringonvaloa.

Mutta sitten. Kuka tai mikä on transihminen? Miljoonan taalan kysymys. Katsotaanpa ihan ensiksi, mitä Google meille tällä täsmähakusanalla kertoo.

Amnestyn sivuilla määritellään 'transihminen' seuraavasti:

Transihminen on yleiskäsite, jolla usein kuvataan kaikkia, joiden sukupuoli-identiteetti tai sukupuolen ilmaisu joskus tai aina eroaa odotuksista sille sukupuolelle, johon heidät syntymähetkellä määriteltiin. Transihmisiä ovat esimerkiksi transsukupuoliset naiset ja miehet sekä transgenderit, jotka voivat kokea itsensä esimerkiksi sukupuolettomiksi tai elää mieheyden tai naiseuden rajalla, välillä tai ulkopuolella. Osa transihmisistä haluaa korjata sukupuolensa esimerkiksi hormonihoidoilla, rintaleikkauksella tai sukuelinten leikkauksella. Toiset saattavat haluta vain osan hoidoista tai ei hoitoja lainkaan.

Trasekin sivuilla määritellään 'transihminen seuraavasti:

Transihminen on pääosin yläkategoria, joka sisällyttää transsukupuoliset, muunsukupuoliset ja joskus myös transvestiitit.

Setan sivuilla märitellään 'transihminen' seuraavasti:


"Transihminen, 42 vuotta, Yhdistynyt kuningaskunta" tässä dokumentissa ei suoraan määrittele 'transihmistä', mutta kuvailee kokemustaan seuraavasti:

"Haluaisin ulospäin näkyvän sukupuoleni olevan merkityksetön. Minun pitäisi pystyä harjoittamaan liiketoimintaa ja saada oikeudenmukaista kohtelua riippumatta siitä, millainen olen ulospäin. Haluan vain saada olla oma itseni, niin ettei minun tarvitse välittää muista.”

Nuoperin sivuilla määritellään 'transihminen' seuraavasti:

Transihmisiin kuuluvat transvestiitit, transgenderit ja transsukupuoliset. Transihmisistä valtaosa määrittelee itsensä seksuaaliselta suuntautumiseltaan heteroiksi, mutta transihminen voi olla myös bi tai lesbo/homo.

Oikeusministeriön sivuilla määritellään 'transihminen' seuraavasti:

Transihminen on yleiskäsite, jolla usein kuvataan kaikkia, joiden sukupuoli-identiteetti tai sukupuolen ilmaisu joskus tai aina eroaa odotuksista sille sukupuolelle, johon heidät syntymähetkellä määriteltiin. Transihmisiin luetaan kuuluvan transvestiitit, muunsukupuoliset/transgenderit ja transsukupuoliset.

Kioski YLEn sivuilla määritellään ’transihminen’ seuraavasti:

Transihminen on yleiskäsite, jolla usein kuvataan kaikkia, joiden sukupuoli-identiteetti eroaa odotuksista sille sukupuolelle, johon heidät syntymässä määriteltiin. Transihmisiin kuuluvat transvestiitit, transgenderit ja transsukupuoliset.

Ja niin edelleen. Vedetäänpäs vähän piuhoja yhteen. Noissa määritelmissä toistuvat jatkuvasti sanat yläkäsite ja yläkategoria. 'Transihminen' ei siis kuvaa vain yhtä tietynlaisten ihmisten joukkoa vaan useita eri joukkoja, joiden välillä on eroavaisuuksia, jos kohta myös yhtäläisyyksiä. Myös sukupuoli-identiteetti ja sukupuolen ilmaisu toistuvat noissa määritelmissä. Kukaan ei missään ole tarkemmin selittänyt, mitä sukupuolen ilmaisu oikeastaan tarkoittaa ja mikä tarkalleen ottaen on sellaista ilmaisua, joka eroaa jostain mystisestä sukupuolen ilmaisun normista. Koska meille ei tarkemmin selitetä tätä asiaa, täytyy vain tarkkailla itse ja tehdä johtopäätöksiä rivien välejä lukemalla. Sana transvestiitti toistuu noissa määritelmissä myös, ja sehän käytännössä merkitsee esimerkiksi naisten vaatteisiin pukeutuvaa ja meikkailevaa miestä ja/tai miesten vaatteisiin pukeutuvaa naista (vaikka harvemmin esimerkiksi miesten pukuihin pukeutuvista naisista tehtäneen sellaisia oletuksia, että hän on transvestiitti; maskuliininen nainen on jostain syystä aina ollut yhteiskunnalle helpompi hyväksyä kuin feminiininen mies).

Mutta mikä muu kuin mekkoon ja korkokenkiin pukeutuva, meikkaava mies on sukupuolen ilmaisusta poikkeavaa ilmaisua? Hmm. Jos käyn nyt ostamassa itselleni huulipunaa ja luomiväriä ja käytän niitä, enkö tämän määritelmän mukaan ilmaise sukupuoltani epätyypillisellä tavalla? Olenko minä transihminen, jos meikkaan? Jos pukeudun huvikseni kukkamekkoon ja tyllihuntuun, olenko transihminen? Olenko edelleen transihminen, kun riisun kukkamekon ja tyllihunnun ja laitan päälleni smokin ja silinterin? Gosh! Pukeuduin lapsena toisinaan naapurissa asuvan tyttökaverini kanssa hänen hameisiinsa ja koruihinsa. Keikistelimme peilin edessä ja leikimme olevamme prinsessoja. VOI KAUHISTUS. Tämähän tarkoittaa, että minä OLEN transihminen ja olen aina ollutkin! Miten en ole aikaisemmin tullut tätä tajunneeksi? Identiteettikriisi. Totaalinen maailmankuvan hajoaminen. Identiteetin pirstoutuminen. Hälyttäkää ambulanssi.

"Sukupuolen moninaisuus" tarkoittaa nykyään sitä, että on tietyt "poikien jutut" ja tietyt "tyttöjen jutut". Jos poika on kiinnostunut "tyttöjen jutuista" (kuten minä itse pienenä olin) ja tyttö kiinnostunut "poikien jutuista", niin nykykäsitysten mukaan tuo kiinnostus on indikaatio siitä, että nämä yksilöt ovat transihmisiä. Eikös olekin ihanan progressiivista?

Muistan, miten jo ihan pienenä lapsena aina ihmettelin, mistä kumman syystä aikuiset reagoivat niin voimakkaasti siihen, että tykkäsin vaaleanpunaisesta ja keräilin huoneeseeni vaaleanpunaisia juttuja, leikin poneilla ja barbeilla, keräilin kesäisin lukemattomia kukkakimppuja maljakoihin ja luin ”tyttöjen kirjallisuutta” enkä poikakirjoja. Aina oli joku hysterisoimassa ja päivittelemässä asiaa jotenkin (ei tosin useinkaan mitenkään pahantahtoisesti, lähinnä ihmetyksellä). Minun kuitenkin lopulta aina annettiin olla oma itseni eikä yritetty väkisin pakottaa poikamuottiin, koska en yksinkertaisesti piitannut sellaisista vihjailuista vaan olin rohkeasti oma itseni, koska sellainen minä nyt vaan olin. Vittuilua tosin sain kuulla useinkin, mutta en lopulta välittänyt siitäkään (vaikka joskus pahoitinkin mieleni). Mutta on se nyt saatana, että kaiken tämän jälkeen ratkaisuksi sukupuolistereotypioita rikkovaan käyttäytymiseen on lähdetty sille tielle, että minunlaisistani lapsista moukaroidaan hormoneilla ja kirurgin veitsellä irvokas jäljitelmä vastakkaisesta sukupuolesta sen sijaan, että annettaisiin meidän vain rauhassa puuhailla, mikä on meistä kiinnostavaa, jännittävää ja kivaa; annettaisiin meidän olla omia itsejämme sellaisina kuin olemme. Tajuatteko te, miten täysin kestämätöntä ja peruuttamatonta vahinkoa transliike aivopesukoneistoineen tällä hetkellä aiheuttaa kasvaville lapsille ja nuorille?

Nukella leikkivä poika on kyllä yksi maailmankaikkeuden vaarallisimmista ilmestyksistä. Hänestähän saattaisi myöhemmin tulla vaikka… hyvä ja lempeä isä?

En pysty käsittämään, miten ihmisten on mahdollista olla näin sekaisin.

Noissa määritelmissä puhutaan myös odotuksista tietylle sukupuolelle. Mitä nuo odotukset ovat? On itse asiassa ihan totta, että miehiltä ja naisilta odotetaan tietynlaisia, toisistaan poikkeavia asioita. Olen kirjoittanut aiheesta tässä tekstissäni. Miehet ovat naisia keskimäärin fyysisesti vahvempia, joten miehiltä odotetaan keskimäärin useammin sellaisia asioita, joihin liittyy voimankäyttöä. Jos nainen ei saa maustekurkkupurkkia käsivoimin avattua, hän menee ojentamaan sen miehelle, että "avaa sinä tämä". Jos pitää roudata jotakin painavaa jonnekin, se on lähes poikkeuksetta aina mies, jonka odotetaan roudaavan (jos mies/miehiä siis on paikalla). Miesten odotetaan myös suorittavan monenlaiset mekaaniset korjaukset, jos jotakin on mennyt rikki (auto, jokin mekaaninen tai elektroninen laite jne.), koska myös näihin tilanteisiin liittyy usein fyysisen voiman käyttämistä, tämän lisäksi myös korjaustoimiin liittyvää yleistietämystä, koska miehet ovat keskimäärin kiinnostuneempia teknisistä jutuista ja koneiden ja autojen rassaamisesta kuin naiset. Miehiltä odotetaan myös kykyä ottaa tarvittaessa johtajan ja vastuunkantajan rooli. Jos autiolle saarelle haaksirikkoutuu esimerkiksi 10 miestä ja 10 naista, on oletettavampaa, että johtajahahmo (joka alkaa koordinoida selviytymiskeinoja ja tehtävien jakaantumista) on mies kuin nainen. Mutta entä jos käykin niin, että näissä tilanteissa mies onkin se, joka ojentaa kurkkupurkin naiselle, että "saisitko sinä tämän auki, minä yritin enkä saanut"? Tai vaikkapa mökkireissulla on liuta miehiä ja pari naista, ja naiset lähtevätkin roudaamaan autosta kantamuksia ja kaljalaatikoita sisälle mökkiin miesten suunnatessa pyyhkeet olalla saunalle viimeisimmästä jääkiekkomatsista rupatellen? Tai nainen ei pyydäkään tietokoneen tiltattua miestä selvittämään, mikä koneessa on vikana, vaan ratkaisee ongelman itse? Eikö tämä tarkoita sitä, että nuo naiset rikkovat odotuksia tietylle sukupuolelle, koska naisten odotetaan keskimäärin harvemmin hoitavan nämä asiat kuin miesten? Sehän tarkoittaa käytännössä, että tällä tavalla käyttäytyvä nainen on transihminen, eikö niin? Kun tätä logiikkaa jatketaan tarpeeksi pitkälle, saavumme tilanteeseen, jossa joka ikinen maailman ihminen on transihminen. Sinä olet transihminen. Minä olen transihminen.

Entä sitten miehet, jotka käyttäytyvät tiettyjen sosiaalisten ja kulttuuristen ominaisuuksien ja odotusten vastaisesti? Jos isä leikkii tyttärensä kanssa prinsessaleikkejä ja pukeutuu prinsessamekkoon, hän rikkoo miessukupuolen edustajiin liittyviä oletuksia ja on siten transihminen.

Vielä katastrofaalisempaa olisi tietysti sellainen tilanne, jossa isä ja poika leikkisivät yhdessä prinsessaleikkejä. Molemmat transihmisiä. Korjaushoitoihin, hormoneille ja leikkauksiin välittömästi.

42-vuotias transihminen kuvailee omaa kokemustaan: "Haluaisin ulospäin näkyvän sukupuoleni olevan merkityksetön." Mitä ihmettä tämä tarkoittaa? Hyvin usein näkee muunsukupuolisuussekoilijoiden selittävän samankaltaista shittiä hieman eri sanankääntein. Jokaisella ihmisellä on ulospäin näkyvä sukupuoli, joka on joko mies tai nainen. Poikkeukset tästä ovat jotain muutaman promillen luokkaa. Tämä asia ei koskaan mene pois tai tule "merkityksettömäksi". Mitä ihmettä tuo merkityksetön tässä edes tarkoittaa? Miten sukupuoli voisi olla merkityksetön? Millä tavalla merkityksetön? Tuo tyyppi mainitsee liiketoiminnan harjoittamisen ja oikeudenmukaisen kohtelun; onko kyse siitä, että hänen sukupuolen ilmaisunsa (miten ikinä hän sitä nyt toteuttaakaan) on hänen liiketoiminnan harjoittamistaan kroonisesti hankaloittava tekijä, koska potentiaaliset asiakkaat suhtautuvat häneen jotenkin ennakkoluuloisesti? Kun kerran näkyvällä sukupuolella on selvästi merkitystä hänelle itselleen, niin miksei sillä saisi tai tulisi olla merkitystä kenellekään muulle? Sukupuoli on fundamentaalisen ratkaiseva ihmisen fyysinen (ja henkinen!) ominaisuus, josta ei tule koskaan merkityksetöntä tai olematonta, aivan samalla tavalla kuin painovoima ei koskaan katoa tai vesi ei lakkaa olemasta vettä, vaikka sillä on erilaisia olomuotoja. Ihmistodellisuus ja biologinen todellisuus eivät koskaan lakkaa olemasta sukupuolittuneita, vaikka me kuinka itkisimme ja parkuisimme ja haluaisimme asian olevan toisin. Sukupuolistereotypioiden rikkomisessa ei ole yhtään mitään väärää; päin vastoin, se on jopa suotavaa, mutta se yleinen hyväksyntä ei tule ilmaiseksi (ei tullut homoillekaan, jos näitä kahta nyt on väkipakolla koko ajan kuljetettava käsi kädessä). Aivan ennen kaikkea ja määräävimmillään sukupuoli on lisääntymisbiologinen kehollinen ominaisuus; ihmisen staattinen ja katoamaton ominaisuus. Kaikki muu on kulttuurisia käsityksiä, persoonallisuutta ja itseilmaisua. Tämä ei tarkoita, että ihmisen on pakko tuottaa biologista jälkikasvua, mutta hänen kehollaan on joko hedelmöittämisen tai hedelmöittymisen potentiaali. Jokainen ihminen sukupuolittaa kohtaamansa ihmiset automaattisesti mikrosekunnissa vuosituhantisen ikiaikaisella evolutiivisella sukupuolentunnistusmekanismilla, jota ei voi hakata ihmisestä pois, vaikka jatkaisimme transaktivismia 10 000 vuotta tästä eteenpäin. Jos vastaantuleva ihminen on joku muunsukupuolisuusidentifioituva tapaus, josta sukupuolta ei ensivillkaisulla voisikaan päätellä, ihmisen aivot yrittävät silti (ihmisen voimatta itse siihen vaikuttaa) hakea jommankumman sukupuolen tunnusmerkit hänen ilmiasunsa perusteella sukupuolen tunnistamiseksi. Tämä on ihan alun perin silkka selviytymismekanismi, myös lisääntymisbiologinen mekanismi. Jostakin syystä muunsukupuolisiksi ja ties miksi lumihiutaleiksi identifioituvat tieten tahtoen pyrkivät johonkin epämääräiseen välitilaan, jossa sukupuolen tunnistaminen heidän ilmiasunsa perusteella olisi mahdotonta. Sellaiset yksilöt, jotka "onnistuvat" saavuttamaan tällaisen tilan, ovat aika harvassa, koska sukupuolentunnistusmekanismi toimii 99,999999 %:ssa tapauksista pomminvarmasti oikein. Myös nämä sukupuolivälimuotohyypiöt sukupuolittavat kohtaamansa ihmiset (oikein), automaattisesti, vaikka kuinka muuta yrittäisivätkin väittää. Yksikään ihminen koko maailmassa ei ole niin kilahtanut, ettei erottaisi miestä naisesta. Joka ikinen kerta, kun kuulen tai luen jonkun muusun jauhavan paskapuheita tästä sukupuolittamisasiasta, meinaa pää räjähtää. Se, että nykyiset transaktivistit yrittävät luoda maailman, jossa sukupuoli olisi merkityksetön (en ihan oikeasti tajua, mitä ihmettä he tällä merkityksettömyydellä tarkoittavat), on ihan paljaassa auringonpaisteessa tarkastellen yksinomaan naurettava ja täysin epätoivoinen ja mahdoton yritys. Se on vähän sama asia kuin yrittäisimme kytkeä ihmisistä nälän ja janon tunteen tunnistamisen mekanismit pois. Tai että ihmiset voisivat tahdonvoimalla lakata näkemästä värejä ja katsella maailmaa mustavalkoisesti (onhan sentään värisokeita, kasvosokeita, putkinäköisiä, likinäköisiä ja ihan tyystin sokeita ihmisiä olemassa!). Tai että ihminen voisi vaihtaa kätisyyttään tahdonvoimalla, simsalabim, koska kätisyys on mielentila ja vasenkätiset joutuvat jatkuvasti kärsimään oikeakätisen enemmistön syrjinnästä ja siitä, että maailma on suunniteltu oikeakätisille. Vasenkätiset ja muunkätiset, järjestäytykää ja alkakaa vaatia oikeuksianne!

Jos joku sukupuolen merkityksettömyydestä haaveileva tapaus nyt lukee tätä tekstiä, niin ole hyvä ja tule kommentteihin selventämään, mitä se tarkoittaa, että sukupuolen pitäisi olla merkityksetön. Tuo 42-vuotias puhuu myös halusta "olla oma itsensä". Mitä se nyt taas tarkoittaa? Kuka tai mikä estää häntä olemasta oma itsensä ja millä tavalla? Olen aidosti kiinnostunut tästä. Olkaa ystävällisiä ja selittäkää. Lupaan pyörtää kaikki puheeni heti, kun annatte seikkaperäisen, perustellun ja mielellään tieteeseen pohjautuvan selvityksen siitä, mistä tässä oikein on kyse. Vakuuttakaa meidät epäilevät Tuomaat faktoilla sen sijaan, että heiluttelette kaduilla noita tyhjiä iskulausebanderolleja ja postailette sosiaalisessa mediassa TERFeille ja cissuille törkyä ja naisille tappouhkauksia.

Setan sateenvarjokuva (ja useat noista muista lainauksista) esittää transihmisyyden yläkategoriana, jonka alle sijoittuvat transsukupuolisuus, muunsukupuolisuus ja transvestisuus. Eli transihmisiä ovat kaikki transsukupuoliset (joilla on diagnosoitu transsukupuolisuus ja ovat käyneet transhoidot läpi), kaikki muunsukupuoliset (kirjoitan hieman myöhemmin merkinnän, jossa käsittelen muunsukupuolisuutta perinpohjaisesti) ja kaikki transvestiset. Wikipediassa transvestisuus määritellään näin:

Transvestisuus (aiemmin myös ristiinpukeutuminen, engl. cross-dressing) on sisäinen tarve eläytyä vastakkaisen sukupuolen rooliin muun muassa pukeutumalla ja meikkaamalla tälle sukupuolelle tunnusomaisesti ja muuttamalla elekieltä sen mukaisesti.

Mainitsin aiemmin, että sukupuolidysforia ja kehodysforia eivät ole sama asia ("aidoilla" transsukupuolisilla on nuo molemmat). Periaatteessa tuon selityksen pohjalta voidaan tehdä johtopäätös, että transvestisuus liittyy nimenomaan sukupuolidysforiaan, eli henkilö haluaa esiintyä vastakkaisen sukupuolen roolissa, muttei koe tarvetta muokata kehoaan (kuten transsukupuoliset kokevat). Eli transvestisuus on lähinnä ulkoista ehostautumista, tietynlaista pukeutumista ja siten jonkin sisäisen tarpeen (minkä tarpeen?) täyttämistä. Tiedän useita transsukupuolisia, jotka erikseen aina painottavat sitä, että transvestisuus ei ole sama asia kuin transsukupuolisuus, koska transsukupuolisuuteen liittyy nimenomaan kiinteästi se kehollisen ristiriitaisuuden tunne. Noh, nykymääritelmien mukaanhan SEKÄ transsukupuoliset ETTÄ transvestiitit ovat "transihmisiä". Eli kun puhumme transihmisistä, sekoitamme toisiinsa kaksi ihmisryhmää, joilla on JOILTAKIN OSIN mutta EI LÄHELLEKÄÄN TÄYSIN yhtenevät tarpeet, jotka liittyvät jonkinasteiseen, hahmottomaan sukupuoliristiriidan kokemukseen. Lisäksi tähän soppaan niputetaan muunsukupuoliset eli ihmiset, joilla on jokin epämääräinen halu ja tarve saavuttaa mystinen kehollinen välitila, jossa heitä ei voida asettaa "binääriin". Transaktivistit ovat jauhaneet jo vaikka kuinka pitkään siitä, että binääriä ei ole olemassa ja sukupuoli on jatkumo, blaa blaa blaa, mutta silti on kuitenkin valtava joukko näitä legendaarisia ”transihmisiä”, jotka haluavat siirtyä binäärin sisällä sinne vastakkaiselle puolelle. Totean jälleen kerran: on aivan täysin uskomatonta, että näiden ihmisten on edes mahdollista olla näin veretseisauttavan sekaisin. Mietin joka päivä, mitä ihmisille on oikein tapahtunut, että he ovat näin eeppisen joukkopsykoosin vallassa. He eivät itsekään tiedä, mitä oikein puhuvat ja mitä ajavat takaa ja mikä on heidän lopullinen päämääränsä. Tämä koko liikehdintä on puhdasta hulluutta, skitsofreniaa, traumaoireilua ja ties mitä muuta kaikki tyynni.

Siinä teille muutama transihminen. Miehet peruukki päässä, sinitukkaiset muunsukupuolisuussekoilijat, genderlippuja kasvoihinsa maalanneet lippujenheiluttelijat, ihmisoikeusaktivistit; näiden lisäksi toki kaiken maailman autogynefiilipervot fetisseineen, miehet naisten urheilusarjoissa, kehoahdistuneet teinitytöt, herkät, feminiiniset ja nukeilla leikkivät alle kouluikäiset pojat... Kaikki transihmisiä. Juhlikaamme uutta ja uljasta maailmaa, jossa "jokainen saa olla oma itsensä", paitsi että jos joku poikkeaa jostakin cisnormista, hänet pitää kiireesti lokeroida ja "korjata". Ja tällaista yhteiskuntajärjestystä tavoittelevat ihmiset väittävät väljentävänsä yhteiskunnassa käsitystä siitä, millainen on sukupuolten liberaatio. Tule omaksi itseksesi kieltämällä oma itsesi ja tulemalla joksikin muuksi kuin mitä olet, koska et voi olla sitä mitä olet ellet lakkaa olemasta sitä mitä olet ja tulemalla sen jälkeen siksi, kuka olet.

Entäs sitten transaktivistit, keitä he ovat ja miten he eroavat transsukupuolisista ja transihmisistä? Olen kirjoittanut blogissani kriittisesti transaktivistien toilailuista kilometritolkulla, mutten ole koskaan varsinaisesti selittänyt, mitä ja keitä transaktivistit oikeastaan ovat tai mitä tarkoitan, kun puhun transaktivisteista. Kun puhun transaktivisteista, en tarkoita transsukupuolisia tai "transihmisiä". Puhun aktivismista eli tietynlaisesta toiminnasta, en ihmisistä yksilöinä (ellen sitten puhu erikseen tietystä yksilöstä, kuten esimerkiksi tässä tekstissä). On transsukupuolisia, jotka ovat myös transaktivisteja, mutta on myös transsukupuolisia, jotka eivät ole (eivätkä koe siihen minkäänlaista halua tai tarvetta). On "transihmisiä", jotka ovat transaktivisteja, ja itse asiassa havaintojeni mukaan suurin osa transaktivisteista on juuri näitä, jotka kutsuvat itseään "transihmisiksi" (osaamatta itsekään tarkasti määritellä, mitä helvettiä se tarkoittaa, semminkin kun noiden Setan, Trasekin yms. määritelmien mukaan periaatteessa joka ikinen ihminen on transihminen). On myös transaktivisteja, jotka eivät luokittele itseään jollekin genderspektrille eli ovat cisihmisiä eli cissuja, usein vasemmistoliberaaleja, joilla ei ole itselläänkään tarkkaa käsitystä siitä, mihin transaktivistit oikeastaan pyrkivät, mutta silti huutavat kuorossa samaa iskulausetta, propagandaa ja diipadaapaa heidän kanssaan.

Transaktivistia ei voi tarkasti määritellä, koska periaatteessa kuka tahansa voi olla transaktivisti (tai siis ryhtyä sellaiseksi). Voit olla transaktivisti, vaikket olisi transsukupuolinen tai "transihminen". Kyse on poliittisesta vaikuttamisesta eli pyrkimyksistä muuttaa yhteiskuntaa, yleistä mielipidettä ja muiden ihmisten suhtautumista ja toimintaa. Tähänhän kaikki poliittinen toiminta tavalla tai toisella tähtää. Kaikenlaista aktivismia on niin monenmuotoista, että niiden kaikkien luokitteleminen tyhjentävästi olisi mahdoton tehtävä.

Kun puhun blogissani transaktivisteista, en puhu transidentifioituvista ihmisistä kollektiivina vaan ryhmästä poliittisia vaikuttajia, joilla on tietyt poliittiset tarkoitusperät ja joiden käyttäytymisellä on muihin ihmisiin vahingollinen vaikutus, mistä he eivät itse piittaa lainkaan, vaikka asia heille kuinka rautalangasta väännettäisiin. Ennen kaikkea transaktivismissa ja transaktivisteissa on kyse siitä, että he yrittävät muuttaa yhteiskunnan oman maailmankuvansa mukaiseksi keinotekoisen vähemmistöstatuksensa nojalla. Transaktivistit ovat luoneet koko joukon erittäin räikeitä vastakkainasetteluja, joissa tukkanuottasilla ovat naiset ja transidentifioituvat miehet yrittämässä tunkea naisten tiloihin, homomiehet ja lesbonaiset sekä "homot transmiehet" ja "transbianit" tunkemassa homojen ja lesbojen yhteisiin juttuihin ja pöksyihin ja niin edelleen. Oma lukunsa on tietysti sukupuolinormeihin sopeutumattomien lasten "transiuttaminen", mutta käsittelen sitä myöhemmin (aihe herättää minussa niin ahnasta ja valkoista vihaa, että täytyy henkisesti valmistautua, ennen kuin pureudun siihen syvällisemmin). Olen tarkemmin analysoinut transaktivistien yhteiskunnallisen vaikuttamisen tapoja tässä ja tässä kirjoituksessani (Kontula-gate). En siis erittele tässä noita vaikuttamisen tapoja enää uudelleen.

Transaktivismissa ei ole pitkään aikaan ollut kyse ihmisoikeuksista, koska transsukupuolisilla on jo kauan ollut mahdollisuus päästä sukupuolenkorjaushoitoihin ja vaihtaa nimensä ja juridinen sukupuolensa tutkimusten ja diagnoosin saamisen jälkeen. Transsukupuolisilta ei siis puutu mitään ihmisoikeuksia, ja suuri osa heistä vain katoaa hoidot läpikäytyään valtaväestöön ja sulautuu sinne, kokematta tarvetta pitää itsestään ja identiteetistään minkäänlaista meteliä tai vaatimatta itselleen erityiskohtelua ja erioikeuksia. Mainitsin aiemmin, että homoseksuaalit ovat transaktivisteille eräänlainen kilpi ja savuverho, ja itse asiassa myös transsukupuoliset ovat heille savuverho. He käyttävät poliittisen vaikuttamisen välineenä transsukupuolisuuden diagnostiikkaa sekä intersukupuolisia tiloja, vain pari mainitakseni. Transaktivisteilla on sellainen perustavanlaatuinen ongelma, että he eivät ymmärrä, missä kohtaa pitää lopettaa ja tyytyä siihen, mitä heillä nyt jo on. Olen usein miettinyt, että nämä nykyiset transsukupuolisten sinnikkäät pyrkimykset muokata koko yhteiskunnasta heidän maailmankuvansa mukainen kumpuavat jostakin syvällisestä kollektiivisesta tuskasta, jota he eivät uskalla eivätkä osaa kohdata ja käsitellä. Mikään universaali tai maallinen laki ei oikeuta ketään ihmistä pakottamaan muita toimimaan oman maailmankuvansa, ideologiansa ja/tai uskontonsa mukaisella tavalla (poislukien yhdenvertaisuuslaki jne.). Miten se tähän liittyy? Transaktivistit yrittävät luoda sellaisen yhteiskunnan, jossa ei mukamas ole sukupuolia, mutta mies voi silti olla nainen ja nainen voi olla mies, kun vain sanoo niin; kuka tahansa voi olla mitä tahansa vain sanomalla niin. Ei tarvita älykköä kertomaan meille, että tällainen päämäärä on mahdoton saavuttaa, ja vaikka se osittain onnistuttaisiinkin saavuttamaan (kuten on jo käynyt), se tulee kosahtamaan ennen pitkää omaan absoluuttiseen mahdottomuuteensa. Yrittäkää hetki miettiä vähän syvällisemmin, millainen dystopia on sellainen maailma, jossa miehet määrittelevät itsensä biologiaa myöten naisiksi. Tästä on nyt jo merkkejä kaikkialla, ja voin kertoa asiaan kattavasti perehdyttyäni, että tämä kehityssuunta ei tule seisahtumaan mihinkään kohtaan, elleivät ihmiset ala tosissaan panna hanttiin ja laita sille päätepistettä. Meidän täytyy ihan oikeasti nousta joukolla vastustamaan tätä täydellistä mielettömyyttä ja järjettömyyttä.

Miksi siis meillä kaikilla on oikeus (ja itse asiassa myös velvollisuus) puhua transaktivismista ja sen epäkohdista ja ottaa kantaa tämän porukan vaatimuksiin? Miljoonannen kerran: koska biologiseen todellisuuteen pohjautuvan sukupuolikäsityksen ELI KOKO YLEISEN IHMISKÄSITYKSEN muuttaminen transaktivistien vaatimusten ja mielikuvien mukaiseksi ei vaikuta pelkästään transsukupuolisiin, transihmisiin ja transaktivisteihin VAAN AIVAN KAIKKIIN IHMISIIN. Ennen kaikkea se vaikuttaa vahingollisesti naisiin (ehkä tämä onkin koko homman mustanpuhuva pointti?). Jos säädämme lait sellaisiksi, että mies voi olla ja ON nainen vain sanomalla niin, mitä seurauksia sillä on käytännössä? No esimerkiksi se, että naisille sukupuolensa perusteella rajatut turvalliset tilat käytännössä vain lakkaavat olemasta. Puff. Jos mies on nainen, ei voida millään keinolla rajata erikseen naisten tiloja. Ei tämä ole vaikeaa? Naispoolin biologinen rooli on synnyttäminen, eivätkä "synnyttäviä miehiä" juhlivat lehtijutut tule tätä asiaa koskaan muuttamaan. (Miksi ainoat transmiehiä juhlivaan sävyyn käsittelevät lööppijutut ovat joko niitä, kun transmies on synnyttänyt tai voittanut jonkin Mr. Gay -kilpailun jossain?) Se, että naisen biologinen rooli on synnyttäminen, ei merkitse sitä, että naisen olisi pakko synnyttää, mutta koska vain nainen voi synnyttää, on se aborttilainsäädännössä ensiarvoinen tekijä, joka tulee aborttia käsiteltäessä ottaa huomioon. Jos miehet ovat naisia, niin miehet voivat sen jälkeen järjestäytyä säätämään globaalisti aborttilainsäädännön kokonaan uusiksi. Ja he tulevat myös tekemään tämän, vaikka kuinka haluaisitte pitää päänne pensaassa. Miehiin tällä asialla ei ole vaikutusta, koska mies ei tule raskaaksi eikä synnytä koskaan, missään tilanteessa. Transaktivistien paskapuheet synnyttävistä miehistä ovat olemassa vain ja ainoastaan siksi, että se hämärtää julkisessa keskustelussa heidän todelliset tarkoitusperänsä, joiden essenssi on pyhä viha naissukupuolta ja homoseksuaalisuutta kohtaan. Jos miehet ovat naisia, naisurheilu lakkaa pikkuhiljaa kokonaan olemasta, koska ehdoton enemmistö naisista ei voi koskaan päihittää samassa sarjassa kilpailevaa naiseksi itsensä kokevaa miestä, koska miehissä on keskimäärin kaksi kertaa niin paljon voimaa kuin naisissa, eikä tämä fakta muutu miksikään millään määrällä transidentifioitumista. Muutamalla hassulla poikkeustapauksella ei ole vaikutusta enemmistöön ja enemmistöstä vedettyihin johtopäätöksiin ja todennäköisyyksiin. Jos miehet ovat naisia, ei voi olla hetero- tai homoseksuaalisuutta. Koska homoseksuaalit ovat pieni vähemmistö, on tällä uudella yhteiskuntajärjestyksellä se käytännön seuraus, että homoseksuaalisuus vain lakkaa kokonaan olemasta. Puff. Lesbot eivät voi järjestäytyä keskenään, koska miehet ovat naisia ja heidät on päästettävä lesbojen tiloihin. Homojen ja lesbojen turvalliset tilat (jotka he ovat / me olemme aivan itse rakentaneet omaan käyttöönsä turvallisiksi tiloiksi) lakkaavat olemasta, ja tällä on ennen kaikkea lesboihin äärimmäisen vahingollinen vaikutus, koska naiseksi itsensä kokevat miehet voivat vain marssia heidän tiloihinsa, koska he ovat nyt naisia. Näin on käytännössä tapahtunut jo, ja yhteiskunta hurraa tätä uutta maailmanjärjestystä uljaana, uhkeana ja progressiivisena. Tiedän, ettei tämä homouden eliminoimisen projekti kiinnosta suurinta osaa heteroista, mutta käytännössä homoseksuaalisuus ei katoa koskaan, joten myöskään meidän tarpeemme turvallisiin tiloihimme ja omaan yksityisyyteemme ei katoa koskaan. Homot on tavallaan pakotettu aloittamaan kaikki taas alusta.

Transaktivistit eivät olisi koskaan voineet saavuttaa nykyistä totalitarismiaan omillaan. He ovat itse tienneet sen kauan ja suunnitelleet asiat huolellisesti niin, että LHB-oikeuksia ajavien tahojen annetaan hiljalleen tehdä pois alta kaikki likainen työ, minkä jälkeen sopivassa kohdassa sitten vain käydään valmiiseen pöytään. Kun tämä on vihdoin saavutettu, LHB-rupusakki voidaan vain potkaista pellolle lihapatojen ääreltä samaa huoneilmaa hengittämästä. Suuntautumisemme vastaiseen seksiin meitä on kuitenkin voitu ja edelleen voidaan vapaasti, yhteiskunnan siunauksella painostaa ja julistaa yhteen ääneen kuorossa sitä, millaisia syrjiviä ja transfobisia, turhia ja tuskallisen kuoleman ansaitsevia kusipäitä me olemme.

Kun sitten olemmekin itse asiassa totaalisesti kyllästyttyämme vaihtaneet maisemaa ja järjestäytyneet toisaalla jatkamaan sitä, minkä alun perinkin aloitimme, on se ajanut transaktivistit suorastaan ennennäkemättömän pyhän raivon valtaan. Me homoseksuaalit olemme syrjiviä paskiaisia ja genitaalifetitistejä, jotka ansaitsemme kuolla pois tätä maailmaa pilaamasta, mutta meidän täytyy silti nöyrästi toimia jonain transaktivistien moraalisina palvelijoina ja myötäilijöinä. Alatteko te pikkuhiljaa ymmärtää, miksi minua/meitä vituttaa?

Mahtaa olla vittumaista tiedostaa se, että hyvin pian sen jälkeen kun homot ovat kadonneet estradilta kyllästyttyään ihmiskilpenä, sylkykuppina ja jatkuvan painostuksen ja syytösten kohteena olemiseen, valtaväestö alkaa enenevissä määrin havahtua tajuamaan, mistä tuossa sukupuolivouhotuksessa on pohjimmiltaan kyse. Siinä on kyse siitä, että naisesta tehdään oman sukupuolensa alakategoria, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että naisten oikeudet lakkaavat olemasta. Naiset eivät voi enää järjestäytyä vaatimaan oikeuksiaan, koska miehet ovat naisia, mikä tekee naiseuden määrittämisen biologian pohjalta mahdottomaksi. Koska miehet ovat naisia, he uudelleenmerkityksellistävät ja uudelleenmuotoilevat kaiken, mikä koskee naisia ja naisten turvallisuutta.

Tästä syystä ihmiset (ja etenkin naiset) ovat viimeisten 2-3 vuoden aikana nousseet yhä vain voimakkaammin vastustamaan transaktivismia. Ihmiset ovat alkaneet nähdä tämän massiivisen kusetuksen läpi. On uskomatonta, miten kauan tätä aktivismia ja uutta maailmanjärjestystä ajavat tahot ovat onnistuneet pitämään pakan (omaksi edukseen) kasassa. Jos joku olisi voinut vaikkapa 1980-luvulla ennustaa, missä pisteessä olemme 40 vuoden päästä, kuinka moni olisi uskonut? Aika moni oli tuolloin varma, että 40 vuoden päästä eläisimme utopistisen onnellisessa maailmassa, jossa ei enää tarvitsisi vääntää rautalangasta tiettyjä perusasioita. Vallitsisi harmonia jne. Katsokaa nyt ympärillenne. Olemmeko mennet eteen- vai taaksepäin? (Tähän kaikkeen koronahelvetti tietysti tuo ihan oman lisänsä...)

Ja nyt palataan alkuperäiseen kysymykseen: miksi minä puhun (tai siis kirjoitan) transasioista?

Koska transaktivistien vaatimuksien toteutuessa sukupuoli ja seksuaalinen suuntautuminen käsitteinä ja poliittisina luokkina lakkaavat olemasta. Tämä tekee naisia ja homoseksuaaleja koskevan ja meidän turvallisuutemme takaavan lainsäädännön kokonaan tyhjäksi. Transaktivistit väittävät, ettei heidän pyrkimyksillään ole minkäänlaista vaikutusta muihin ihmisryhmiin, mutta miten se voisi olla vaikuttamatta muihin ihmisryhmiin, jos tietyt ihmisryhmät ja niiden edustajat yksilöinä häivytetään käsitteellisellä tasolla kokonaan olemattomiin? Ihmiset pakotetaan lain voimalla omaksumaan tietynlainen, tarkoin rajattu ideologinen maailmankuva, joka palvelee vain hyvin pienen vähemmistön narsistisia tarpeita ja tarkoitusperiä, omaneduntavoittelua ja erioikeuksien ylläpitämistä.

Painu sinäkin suorinta tietä helvettiin kulkematta lähtöruudun kautta, saamarin eheyttäjä. Miten VOI olla mahdollista, että ihmiset vilpittömästi ihmettelevät, miksi homoseksuaalit ovat nousseet vastustamaan tätä liikehdintää ja haluavat irrottautua siitä?

Minulla on oikeus puhua transasioista, koska transaktivistien tavoittelema yhteiskuntajärjestys pyyhkäisee minun oikeuteni homoseksuaalisena miehenä (ja homojen ja lesbojen kollektiivina) kokonaan olemattomiin. Meille voidaan tietyn pisteen jälkeen tehdä ihan mitä tahansa ja kohdella meitä ihan miten tahansa. Jos naiset ovat miehiä ja lain voimalla pakotamme homomiehet sisällyttämään transmiehet keskinäiskulttuuriinsa, homoseksuaalisuutta ei enää voi olla olemassa. Tai voi, koska käytännössä tämä merkitsee sitä, että homomiehet ajetaan maan alle, koska kukaan homomies tällä planeetalla ei koe seksuaalista vetovoimaa naiskehoista ihmistä kohtaan, vaikka tämä kuinka olisi muokannut kehoaan miehen ulkomuotoa muistuttavaksi. Homot ja lesbot on ajettu takaisin maan alle, pois näkyvistä ja kuuluvilta maisemaa pilaamasta. Olen mietiskellyt, että tämä on varmaan yksi transliikkeen ääneen lausumattomista tarkoitusperistä, koska homoviha ei ole pelkästään oikeistolainen vaan myös vasemmistolainen ilmiö. Ne molemmat ovat homovihaa, niillä on vain erilaiset ilmenemismuodot.

Sellainen yhteiskunta, jossa transaktivistit sanelevat lait, sosiaalisen todellisuuden lainalaisuudet, sukupuolten objektiiviset määritelmät ja seksuaalisuuden pelisäännöt kokonaan uusiksi oman minäkäsityksensä pohjalta, on sellainen dystopia, ettei tosikaan. Suuri osa ihmisistä ei vielä ollenkaan tiedosta, millainen painajainen meillä on kauan muhinut ja edelleen muhii yhteiskunnan sosiaalisten pintarakenteiden alla. Jossain kohtaa tämä käärme näykkii jokaisen ihmisen kantapäillä. Odottakaapas vain.

Tästä aiheesta on paljon enemmänkin sanottavaa, mutta jatkan myöhemmin, koska tämä on jo nyt kilometrikirjoitus. Leppoisaa joulunvieton jatkoa itse kullekin (myös ja ehkä ennen kaikkea transaktivisteille, toivottavasti pystytte edes hetkeksi rauhoittumaan ja irrottautumaan sisäisen tuskanne myllerryksestä; me näemme kyllä, että teidän sekoilunne ja kontrolloinnin tarpeenne kumpuaa ihan perimmältään sietämättömästä sisäisestä tuskasta, jota ette pysty kohtaamaan ja käsittelemään).

193 kommenttia:

  1. "vaan he vaativat muita ihmisiä toimimaan itsensä suhteen tietyllä tavalla"

    Jopa on blogistilla taas ongelmat. Erilaisten pyyntöjen esittäminen on mitä arkisinta ihmisten välistä kommunikointia.

    - Voi älä nyt teitittele, sinuttele ihmeessä! [VAATII KÄYTTÄMÄÄN TIETTYJÄ PRONOMINEJA, TÖRKEÄÄ]
    - Mun virallinen nimi on Siegfried mutta inhoan sitä, sano vaan Sipi
    - Oj jag är ledsen men jag kan inte säga det på svenska, could we go on in English?
    - Niin jos puhut musta muille niin kiva jos käytät pronominia she
    - Me ollaan nyt naimisissa mutta ethän kerro eteenpäin vielä?

    Normaalit ihmiset ottaa tällaiset huomioon ihan ongelmitta, epäempaattiset mulkerot tekee asioista elämää suuremman kysymyksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olen sinun mielestäsi epäempaattinen mulkero, niin ei voi mitään. Minusta on epäempaattista vaatia toisia ihmisiä sanomaan ääneen asioita, jotka eivät ole totta. Sillä ei ole mitään tekemistä arkisten kohteliaisuuskäytänteiden kanssa.

      Eikä tämä edes ole minulle mikään varsinainen ongelma, lähinnä pohjattoman myötähäpeän lähde.

      Poista
    2. Transit vaativat tulla kohdatuksi täysinä tavoitesukupuolensa edustajina, myös seksuaalisesti. He haluavat kaiken sen, mikä kuuluu naisille. Transnaiset vaativat pääsyä naisten intiimitiloihin, naiskiintiöihin, naisurheiluun ja lesbojen pöksyihin. Kyseessä ei ole mikään peruskohteliaisuuden edellyttäminen, vaan kolonisaatio, misogynia, homofobia ja seksuaalinen ahdistelu. Onko epäempaattinen mulkero, jos lesboa ei kiinnosta penikset, tai jos vanhempi ei halua vieraita miehiä tyttärensä kanssa samaan suihkuun?

      Poista
  2. En kutsu sinua epäempaattiseksi mulkeroksi jos toivot, että en kutsu. Ei kutsuta tyyppejä naisiksi jos he toivoo, ettei kutsuta. Niin tämä homma toimii. Ei kovin vaikeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, aivan. Onhan tämä elintärkeää. Naisia on kuitenkin ihan hyväksyttävää ja suotavaa kutsua menstruoijiksi, synnyttäviksi ihmisiksi, vulvallisiksi henkilöiksi ja laktatoiviksi vanhemmiksi? Homoseksuaaleja saa nimittää sukuelinfetisisteiksi ja vulva- tai kyrpäfanaatikoiksi, joilla on ahdasmielinen genitaalipreferenssi, josta tulisi mielellään oppia pois? Meidän täytyy kiltisti sietää tällaista dehumanisoivaa, ilkeämielistä ja alentavaa kielenkäyttöä ja samalla henkemme uhalla huolehtia, ettemme kutsu päivänselvää naista naiseksi, jos hänellä on sisäinen kokemus miehen sukupuolisielusta, joka on väärässä naisen kehossa?

      Toistan: yhteiskunta ei toimi niin, että yksi porukka saa pompotella kaikkia muita oman mielensä mukaan ja tehdä itse kaikkea sellaista, jonka muilta mahtikäskyillä kieltää. Lakatkoot arvon transit sukupuolisieluoppeineen ensin häiriköimästä naisia ja homoseksuaaleja kaiken maailman narsistisilla vaatimuksillaan ja puhumasta meistä dehumanisoivasti. Sen jälkeen voidaan neuvotella pronomineista (jotka, btw, ovat suomen kielessä kauttaaltaan sukupuolineutraaleja) ja muista puhuttelumuodoista, joiden suhteen transeilla on jotain erityistoiveita.

      Poista
  3. "Naisia on kuitenkin ihan hyväksyttävää ja suotavaa kutsua menstruoijiksi"

    Joopa joo, media on täynnä juttuja menstruoijien keskipalkasta ja maiden ensimmäisistä menstruoivista piispoista ja pääministereistä!

    Olkiukko, olkiukko... Esimerkiksi "menstruoijaa" ei ole koskaan missään käytetty naisen synonyymina. Siinäkin jutussa mistä Rowling veti kilarit puhuttiin tytöistä ja naisista vaikka kuinka monta kertaa.

    Sellaista sanaa on käytetty ainoastaan silloin kun menstruoiminen on relevanttia siinä yhteydessä, kuten silloin kun puhutaan kuukautissuojien saatavuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esimerkiksi "menstruoijaa" ei ole koskaan missään käytetty naisen synonyymina.

      Oletkohan tästä nyt aivan varma? :)

      Poista
    2. No laita linkki. Kaikissa tähän asti näkemissäni jutuissa, joista joku on ottanut nokkiinsa, kuukautiset on olleet olennainen asia.

      Poista
    3. Se ei ole tässä nyt varsinaisesti olennaista, milloin ja missä yhteydessä naispuolisiin ihmisiin viitataan puhumalla heistä kehontoimintoina tai ruumiinosina. Olennaista on se, onko ylipäätään asiallista ja inhimillistä puhua naisista viitaten heihin sellaisilla termeillä, etenkin kun seuraavassa hengenvedossa ollaan vaahtoamassa siitä, miten ihmisiä ei saisi redusoida heidän genitaaleihinsa ja kaikkea muuta vastaavaa. On se jännä, miten transit itse saavat mielin määrin tehdä kaikkea sitä, mitä muilta ihmisiltä ovat äänekkäästi ja äkäisesti kieltämässä.

      Kuukautiset kuuluvat kiinteästi naiseuteen ja naisten elämään, ja vaikka meillä on pieni joukko mieheksi itsensä kokevia naisia, joilla on kuukautiset, niin minkä ihmeen takia naiseus täytyisi häivyttää tästä asiayhteydestä puhumalla kuukautisia käsiteltäessä jostain "menstruoijista" tai "ihmisistä, joilla on kuukautiset"? Miksi ei voi puhua vain naisista? En ihan oikeasti ymmärrä tätä. Naisella saa olla menstruoiva transmies -identiteetti, mutta se ei silti tee kuukautisista miesten asiaa, vaikka vääntäisimme tästä asiasta maailman tappiin asti neljässäkymmenessä eri inkarnaatiokierrossa.

      Olemme kuulleet jo tuhat miljoonaa kertaa genderideologistien lässytykset siitä, miten kaikki menstruoivat ihmiset eivät ole naisia, mutta kun menstruaatiosta ei kuitenkaan koskaan tule miesten elämää henkilökohtaisella tasolla koskettava asia (raskaana olemisesta ja synnyttämisestä nyt puhumattakaan), niin tuo kehontoimintoihin redusoiminen on yksinomaan naisia epäinhimillistävää ja dehumanisoivaa kielenkäyttöä. Eipä näe samalla tavalla viitattavan transidentifioituviin miehiin ejakulaattoreina, eturauhasellisina ihmisinä tai penishenkilöinä, spermalinkoina tms. Siitähän se riemu vasta repeäisikin.

      Kuten aiemminkin olen jo todennut: Misogynia ja homoviha eivät katoa koskaan mihinkään. Ne vain asettavat kasvoilleen aina uuden (ruman) naamion.

      Poista
    4. "Se ei ole tässä nyt varsinaisesti olennaista, milloin ja missä yhteydessä naispuolisiin ihmisiin viitataan puhumalla heistä kehontoimintoina tai ruumiinosina"

      Ai nyt se ei olekaan olennaista? Etkö voisi, pliis, laittaa linkin edes yhteen juttuun, jossa menstruoija-sanaa on käytetty mielestäsi epäasiallisesti, niin saataisiin vähän konkretiaa tähän?

      Kyllä sitä kirjoitetaan, että sperman luovuttajista on pula, kun juttu käsittelee sitä että sperman luovuttajista on pula. Näissä esimerkiksi ei käytetä sanaa "mies" ollenkaan, oh noes.

      https://www.hus.fi/sukusolupankki

      https://www.vsshp.fi/fi/hoito-ja-tutkimukset/Sivut/sperman-luovuttaminen.aspx

      Poista
    5. No, katsotaan nyt kaksi esimerkkiä (etsiskelin vähän aikaisempia googletuksiani, kun ei ole valmista linkkilistaa olemassa).

      Tämän koko menstruoivat [sukupuolineutraali termi] -kielenkäytön taustalla eivät vaikuta "ihmisoikeudet" ja inklusiivisuus vaan ideologinen ajatus siitä, että naisesta voisi tulla mies (tai miehestä voisi tulla nainen) ja että jos nainen sanoo olevansa mies tai mielikuvitussukupuolinen, hän myös on mies tai mielikuvitussukupuolinen riippumatta siitä, mitä hänen biologiansa hänen kehostaan ja sukupuolestaan osoittaa. Eli siis millainen keho hänellä on, millaisia kehontoimintoja ja mitä ruumiinosia hänellä on tai ei ole. Se, että sukupuolitettua kielenkäyttöä hiljalleen hivutetaan neutraalimmaksi ja hämärämmäksi, on ihmisten hiljaista siedämättämistä siihen ideologiseen ajatukseen, että nainen on mies ja mies on nainen vain ilmoittamalla niin. Toisin sanoen: kielenkäyttöä muuttamalla ihmiset siedätetään omaksumaan tietynlainen maailmankuva/-katsomus, tietynlainen uskonto, ja toimimaan sen mukaisesti. Aivopesua toisin sanoen. (Radikaaliaktivistit ovat esittäneet myös sellaista, että jos esim. nainen aikuisiällä ilmoittaa olevansa mies, hän on myös aina ollut mies, silloinkin kun syntyi tytön kehoon ja kasvoi tytöstä naiseksi ja eli naisen kehossa siihen asti, kunnes ilmoitti transiudestaan ja meni kehonmuokkaushoitoihin. Eli: nainen on mies ja mies on nainen.)

      Katsotaanpa nyt esimerkiksi tätä artikkelia:

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000008027497.html

      Jutussa käsitellään "keskustelua ilmaisista kuukautisvälineistä, joka ryöppysi villinä Helsingin valtuustossa".

      Tässä muutamia suoria lainauksia artikkelista:

      1. Helsingissä aletaan jakaa nuorille ja vähävaraisille ilmaisia kuukautisvälineitä kouluissa ja oppilaitoksissa.

      2. Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli tiistaina vihreiden valtuutettujen Amanda Pasasen, Fatim Diarran ja Alviina Alametsän aloitetta maksuttomien kuukautisvälineiden tarjoamisesta nuorille ja itsensä vähävaraisiksi kokeville.

      3. ”Terveyssiteet ja tamponit maksavat käyttäjälle kuukaudessa parista eurosta jopa kymmeneen euroon. Kenenkään ei tulisi joutua valitsemaan käyttääkö rahansa ruokaan vai kuukautisvälineisiin”, aloitteessa sanotaan.

      4. Aloitteen mukaan ilmaisia kuukautisvälineitä tulisi olla tarjolla kouluissa ja terveyskeskuksissa, jotta ne ovat helposti ihmisten saatavilla. Esimerkiksi kaikilla nuorilla ei välttämättä ole mahdollisuutta saada kuukautissuojia kotoa tai rahaa niiden hankkimiseen.

      5. Diarra toivoi, että kuukautisten yhteydessä ei puhuttaisi vain tytöistä ja naisista, sillä on myös muita sukupuolia ja ihmisiä jotka menstruoivat.

      6. Tämä herätti kysymyksiä Nuutti Hyttisessä (ps).

      – Kun valtuutettu Diarra edellä korosti, että vain tytöt ja naiset eivät menstruoi, on pakko kysyä, että pitäisikö valtuutetun mielestä kuukautisvälineitä tasa-arvon nimessä jakaa kaikille sukupuolille, siis myös niille, jotka eivät menstruoi, Hyttinen sanoi.

      7. Arja Karhuvaara (kok) huomautti, että kouluterveydenhuollosta voi hakea terveyssiteen tai tamponin äkilliseen tarpeeseen ja että pidemmällä aikavälillä niitä voi saada harkinnanvaraisella toimeentulotuella.

      – Meillä on nyt tämä viherajattelu muutenkin ja kiertotalous menossa. Miksi te ette palaa siihen? Ruvetaan terveyskasvatustunnilla neuvomaan, miten tehdään kankaisia terveyssiteitä, Karhuvaara ehdotti.

      – Olen itse nähnyt, miten ihmiset pesivät ja keittivät niitä, roikottivat niitä ulkona kuivumassa jotta aurinko desinfioi ne. Palataan tähän samaan takaisin. Varmaan löytyy T-paitoja kotoa, mistä voi tehdä terveyssiteitä, jos tilanne on aivan toivoton.

      Poista
    6. 8. Hän ihmetteli myös sitä, että kuukautisköyhyydestä on alettu edes puhua.

      Naiset ovat kärsineet kuukautisista nähdäkseni niin kauan, kuin he ovat olleet olemassa. Tältä osin pidän hiukan erikoisena, että vuonna 2021 on yhtäkkiä tullut kuukautisköyhyys, jolloin maa lienee vauraampi tai ainakin velkaisempi kuin koskaan aikaisemmin, Rantanen sanoi.

      9. Aloitteen mukaan jokaisella tulee olla oikeus valita itse omat kuukautisvälineensä, oli kyseessä sitten kuukuppi, tamponit tai terveyssiteet.

      10. – Kuukautisvälineitä on niin monenlaisia, ettei mikään koulu voi ylläpitää kymmeniä eri sortteja, mitä esimerkiksi marketeissa on. Onko se sitten varma, että se joka hakee välineen hyväksyy juuri ne, jotka juuri siinä koulussa on tarjolla, Asko-Seljavaara sanoi.

      11. – Jos puhutaan tasa-arvosta, niin jos kerran hankitaan naisille ja tytöille ja muille jotka menstruoivat, ilmaiset kuukautisvälineet, minusta olisi yhtä perusteltua, että hankitaan miehille ja pojille ja muille joilla kasvaa parta, ilmaiset parranajovälineet, Hyttinen sanoi.


      Artikkeli on tarkoituksella kirjoitettu niin, että leipätekstissä käytetään aina neutraalia, sukupuolittamatonta ja inklusiivista termiä yhteydessä, jossa puhutaan tyttöjen ja naisten kuukautisista (nuori, vähävarainen, itsensä vähävaraiseksi kokeva, käyttäjä, kenenkään, ihminen jne.). Ainoat kohdat, joissa kuukautisiin/menstruaatioon viitataan nimenomaan naisten vaivana, ovat suoria sitaatteja Mari Rantasen ja Nuutti Hyttisen kommenteista. Diarra puolestaan sekoittaa eksplisiittisesti keskusteluun sukupuolisekoilun ja muistuttaa keskustelun osapuolia iänikuisen puhkikuluneella mantralla siitä, että kuukautisten yhteydessä ei puhuttaisi vain tytöistä ja naisista, sillä on myös muita sukupuolia ja ihmisiä jotka menstruoivat, vaikka kukaan ei edelleenkään ole tyhjentävästi pystynyt selittämään, mitä nuo muut mystiset sukupuolet ovat, miten ne määritellään ja millä tavalla ne ovat olemassa fyysisessä todellisuudessa (muuten kuin ihmisen itsensä kokemuksena omasta sukupuolestaan).

      Poista
    7. Kun puhumme kuukautisista/menstruaatiosta kytkemällä sen järjestelmällisesti sukupuolittamattomiin sanoihin ja käsitteisiin, meidän on helppo kuvitella olevamme avomielisiä, inklusiivisia ja huomaavaisia, koska otamme silloin kaikkien ihmisten sukupuolikokemukset huomioon. Tosiasiassa me kuitenkin tällä tavalla toimien rakennamme kuukautisista/menstruaatiosta sellaista diskurssia, jossa kuukautiset eivät enää ole naiserityinen asia eli jotain, mitä ne eivät voi koskaan olla olematta. Tämä puolestaan hämärtää sitä, mihin naisen kuukautiskierto liittyy: hänen biologiseen rooliinsa sinä osapuolena, joka hedelmöittyy, tulee raskaaksi ja synnyttää. Vaikka kaikki maailman naiset kokisivat itsensä miehiksi ja menisivät transhoitoihin, kuukautiset eivät lakkaisi olemasta naiserityinen asia, koska transmiehellä on biologisen naisen keho, jolla on hedelmöittymisen ja raskaaksi tulemisen potentiaali huolimatta siitä, että ON myös naisia, jotka eivät tule raskaaksi, eivät halua tulla raskaaksi tai eivät pysty tulemaan raskaaksi sekä naisia, joille ei (esimerkiksi hormonaalisen häiriön vuoksi) tule kuukautisia jne. Nämä ovat poikkeustapauksia eikä niiden pohjalta voi vetää yleistäviä johtopäätöksiä siitä, mikä asiaintila enemmistössä vallitsee. Joskus syntyy sokeita ihmisiä, mutta se ei pyyhi pois sitä tosiseikkaa, että ihminen on näkevä ja hänellä on kaksi silmää. Koskaan, milloinkaan ei tule käymään niin, että kuukautisista jollain ihmeen keinolla todella tulisi miehiä mitenkään koskettava asia, koska miehen keholliset ominaisuudet ovat lisääntymisbiologisesti aivan toisin järjestyneitä kuin naisen, eikä kuukautiskierto kuulu tähän repertuaariin. Transaktivismi ei muuta tätä asiaa miksikään, koska transaktivistien kokemukset ja vaatimukset eivät vaikuta fyysiseen todellisuuteen ja olemiseen; naisen keho ei lakkaa olemasta naisen keho, vaikka hän kokisi olevansa mies ja muokkaisi kehoaan testosteronilla ja leikkauksin miehen kehoa muistuttavaksi.

      Kun taas puhumme siitä, että sperman luovuttajista on pulaa, emme kuitenkaan erikseen ole koko ajan täsmentämässä ja vaatimassa sitä, että sperman luovuttamisesta puhuessa on tärkeää ettei puhuta vain pojista ja miehistä, koska on myös muita sukupuolia jotka ejakuloivat, eivätkä kaikki miehet ejakuloi. Kenellekään ei tule tällainen edes mieleen (jostain kumman syystä?). Sperman luovuttaminen on aivan täysin mieserityinen asia, koska naisen keho ei tuota spermaa ja toisaalta nainen ei voi saada lasta ilman miestä ja miehen sukusolua. Jos taas esim. naiseksi itsensä kokeva mies on käynyt transhoitoihin kuuluvissa leikkauksissa, joissa häneltä on leikattu vehkeet irti eikä hän siten enää pysty käymään heittämässä lastiaan muumimukiin, se ei poista sitä tosiasiaa, että hänellä oli noihin leikkaushoitoihin asti miehen lisääntymisvehkeet, jotka tuottivat miestyypillisesti spermaa ja pieniä sukusoluja (siittiöitä). Hänen miehen kehonsa ei muutu miehen kehoksi, vaikka se transhoitojen jälkeen muistuttaisi enemmän naisen kuin miehen kehoa. Kuukautisten kohdalla on kyse aivan samasta asiasta, mutta käänteisesti. Ei tämä ole vaikeaa?

      Poista
    8. Toinen esimerkki:

      https://yle.fi/aihe/a/20-10001250
      Onko sinulla pimpin anatomia hallussa?

      Lainauksia artikkelista:

      60 prosentilla vulvallisista sisemmät häpyhuulet ovat pidemmät kuin ulommat.

      Häpyhuulia, sisempiä ja ulompia, on olemassa yhtä monta erilaista kuin on niiden kantajaakin.

      Lähes puolella vulvallisista on sisemmissä häpyhuuulissa pieniä pehmeitä pampuloita.

      Kaksi kolmesta pimpillisestä tarvitsee klitorisstimulaatiota saadakseen orgasmin.

      Erilaisia pimppikuvia katsomalla ja omaan alapäähän vaikkapa peilin avulla kurkistamalla opit huomaamaan, ettei maailmasta löydy kahta samanlaista vulvaa. Jokaisen anatomia on yksilöllinen ja sellaisenaan täydellinen.


      Artikkelissa ei mainita sanaa "nainen" kertaakaan. Vain naisella voi olla vulva/pimppi sanan varsinaisessa merkityksessä (neovagina ei ole vagina, se on kosmeettinen jäljitelmä vulvasta/vaginasta/pimpistä), mutta minkä takia jutussa täysin järjestelmällisesti vältetään käyttämästä sanaa nainen, kun puhutaan nimenomaan sellaisesta ruumiinosasta, joka lisääntymisbiologisilta ominaisuuksiltaan on naiseutta kaikkein keskeisimmin määrittävä osatekijä? Miksi sana nainen täytyy häivyttää siitä yhteydestä kokonaan pois?

      Toistan: Koko tämän keskustelun ytimessä ei ole varsinaisesti se, kuka oikeastaan menstruoi ja kuka ejakuloi (koska näiden asioiden ominaissubstanssi ei fyysisessä todellisuudessa koskaan muutu miksikään, koki yksittäinen ihminen kehostaan ja sen toiminnoistaan mitä hyvänsä). Ytimessä on se, voiko mies olla nainen ja voiko nainen olla mies kokemalla ja väittämällä niin. Kaikki tämä menstruaatiojauhanta on oikeastaan pelkkä sumuverho. Kyse on semanttisesta ja käsitteellisestä kikkailusta, ideologisesta vääntämisestä ja siihen liittyvästä keskustelun kontrolloimisesta. Transideologia leviää yhteiskunnassa jatkuvasti, ja kaikenlainen sen kritisoiminen on tehty kohta miltei täysin mahdottomaksi; meidät on kerta kaikkiaan päätetty pakottaa myöntämään, että nainen on mies ja mies on nainen. Muutaman yksittäistapauksen vuoksi koko todellisuuskäsitys pitää vinksauttaa täysin päälaelleen. Ja tätä ei saisi ollenkaan kyseenalaistaa tai kritisoida, niinkö?

      Voivatko pienenpieni vähemmistö ja heidän ideologisesti motivoituneet tukijoukkonsa pakottaa koko yhteiskunnan myöntämään, että musta voi olla valkoista, jos vain itsepintaisesti väitämme mustan olevan valkoista? Ja ketä se lopulta palvelee, että myönnämme mustan olevan valkoista, kun musta ei kuitenkaan fyysisessä todellisuudessa valkoiseksi muutu, vaikka kuinka itkisimme ja parkuisimme ja väittäisimme sen olevan valkoista?

      Poista
    9. No niin. Toisessa puhuttiin kuukautisista, joten siinä puhuttiin ihmisistä joilla on kuukautiset. Toisen aiheena oli vulva, joten vulva mainittiin. Luuletko että joltakulta jää juttujen sisältö epäselväksi, kun sanaa nainen ei mainita riittävän monta kertaa?

      Jos ei nyt löydy vastaesimerkkiä niin pysyn kannassani, että menstruoijaa ei ole käytetty naisen synonyyminä yhtään missään. Eikä sana nainen ole häviämässä mihinkään. Monta osumaa löytyy kun hakee.

      Poista
    10. "Voivatko pienenpieni vähemmistö ja heidän ideologisesti motivoituneet tukijoukkonsa pakottaa koko yhteiskunnan myöntämään, että musta voi olla valkoista, jos vain itsepintaisesti väitämme mustan olevan valkoista?"

      Niin. Kun "ideologisesti motivoituneet tukijoukot" käsittää suurimman osan yhteiskunnasta, asenteet ja käytännöt muuttuu. Kun pienenpieni vähemmistö ja tukijoukot aikansa toi esille, että homous on normaalia, niin nyt Suomessa vallalla on käsitys, että homous on normaalia. Vaikka mikä tahansa yli 50 vuotta vanha lääkärikirja voi kertoa että ei todellakaan ole. Hyvä näin.

      Poista
    11. Olet ihan oikeassa siinä, ettei menstruoijaa käytetä täysin asiayhteydestä irrotetusti naisen synonyymina, kun esimerkiksi puhutaan jostain aivan muusta kuin kuukautisista. Mutta millä perusteella menstruoija-sanan (tai jonkin sen variaation) synonymaalinen käyttö on kuukautisista(kaan) puhuttaessa yhtään sen vähemmän esineellistävää? Näitä löytyy netistä pienellä googletuksella pilvin pimein. Minä olen koko ajan viitannut juuri näihin kielenkäyttötilanteisiin enkä ole missään väittänyt, että sanaa menstruoija olisi käytetty naisista synonymaalisesti sellaisissa asiayhteyksissä, joilla ei ole kuukautisten kanssa yhtään mitään tekemistä. Kuten jo aiemmin totesin: se ei ole tässä nyt varsinaisesti olennaista, milloin ja missä yhteydessä naispuolisiin ihmisiin viitataan puhumalla heistä kehontoimintoina tai ruumiinosina, vaan olennaista on se, onko ylipäätään asiallista ja inhimillistä puhua naisista viitaten heihin johonkin ruumiintoimintoon tai ruumiinosaan pelkistävällä termillä. Jos sinusta on OK puhua ihmisistä näin, niin ole hyvä vain, mutta tiedä, että on paljon meitä muita, joille ihmisarvoisella kielenkäytöllä on edelleen merkitystä.

      Poista
    12. "Kun "ideologisesti motivoituneet tukijoukot" käsittää suurimman osan yhteiskunnasta, asenteet ja käytännöt muuttuu. Kun pienenpieni vähemmistö ja tukijoukot aikansa toi esille, että homous on normaalia, niin nyt Suomessa vallalla on käsitys, että homous on normaalia. Vaikka mikä tahansa yli 50 vuotta vanha lääkärikirja voi kertoa että ei todellakaan ole. Hyvä näin."

      Tietysti on hyvä näin, mutta taas kerran ollaan rinnastamassa homoseksuaalisuutta transsukupuolisuuteen, vaikka kyse on kahdesta aivan täysin eri ilmiöstä.

      Homoseksuaalit eivät missään vaiheessa vaatineet, että koko muun yhteiskunnan tulee keikauttaa todellisuuskäsityksensä päälaelleen meidän mukavuutemme vuoksi. Me pyysimme saada elää rauhassa syrjinnältä, ottaa osaa yhteiskunnan toimintaan oikeuksissa ja velvollisuuksissa ja mennä naimisiin rakastamamme ihmisen kanssa. Homot eivät esimerkiksi vaatineet heteroilta, että meitä täytyy kutsua heteroiksi ja että heteroiden täytyy pariutua kanssamme, koska se on jokin meidän ihmisoikeutemme tms. Homojen oikeuksilla ei ole heteroenemmistöön ja heteroiden elämäntapaan minkäänlaista negatiivista vaikutusta.

      Kukaan ei ole kieltämässä transsukupuolisten oikeuksia. Nykysekoilussa ei ole kyse transsukupuolisten oikeuksista, koska heillä on ne jo.

      Nykyaktivismin tavoitteena on pakottaa ihmiset myöntämään jotakin, mikä ei ole totta (mies on nainen ja nainen on mies). Sillä ei ole mitään tekemistä transsukupuolisuuden kanssa, transsukupuoliset ja heidän oikeutensa ovat tässä totalitaristisessa tavoitteessa pelkkä savuverho. Tämä on se syy, miksi tätä aktivismia on nyt noustu vastustamaan: nykyaktivismi realisoituessaan murentaa käsityksen siitä, mitä nainen ja mies ovat. Samalla naisten ja homoseksuaalien oikeudet pyyhkiytyvät kokonaan olemattomiin, minkä jälkeen meidän on mahdotonta järjestäytyä poliittisina ja biologisina ryhminä. Olen useissa aiemmissa kirjoituksissani vääntänyt rautalangasta, mitä tämä käytännössä tarkoittaa.

      Poista
    13. "onko ylipäätään asiallista ja inhimillistä puhua naisista viitaten heihin johonkin ruumiintoimintoon tai ruumiinosaan pelkistävällä termillä"

      Etkö sinä jo itsekin myöntänyt, ettei naisiin sukupuolena viitata sellaisilla termeillä? Vaan termejä käytetään kun on puhe juurikin niistä ruumiintoiminnoista tms.

      Tuli vastaan sivusto jolla oli juttua aiheesta: "Oletko raskaana ja huolissasi covidista?" Kuvitteletko, että tuollainen otsikko on kovin monesta naisesta epäinhimillinen ja epäasiallinen? Pitääkö joka ikinen kerta puhua raskaana olevasta NAISESTA? Jos se on sinusta tarpeellista niin ole hyvä vain, mutta tiedä, että suurinta osaa naisista ei voisi vähempää kiinnostaa.

      Poista
    14. "taas kerran ollaan rinnastamassa homoseksuaalisuutta transsukupuolisuuteen"

      Eikä olla, paitsi siinä mielessä, että asenteet kumpiakin kohtaan on muuttuneet. Olisin voinut ottaa esimerkiksi yhtä hyvin vaikka avoliiton, joka kanssa oli aikoinaan ihan legitiimi syy vaikka antaa potkut tai irtisanoa vuokralainen, koska se oli MORAALITONTA ja ties mitä.

      "Homoseksuaalit eivät missään vaiheessa vaatineet, että koko muun yhteiskunnan tulee keikauttaa todellisuuskäsityksensä päälaelleen meidän mukavuutemme vuoksi"

      Kyllä siinä todellisuuskäsitys on keikahtanut pahemman kerran, kun sairaus, rikos, moraalittomuus ja synti ei enää olekaan sairaus, rikos, moraalittomuus tai synti.

      "Samalla naisten ja homoseksuaalien oikeudet pyyhkiytyvät kokonaan olemattomiin, minkä jälkeen meidän on mahdotonta järjestäytyä poliittisina ja biologisina ryhminä"

      Vastahan sitä on perustettu vaikka mitä LHB-rintamaa.

      Poista
    15. Kyse ei nyt ole satunnaisista yksittäistapauksista (koska tietenkin raskaana oleva on nainen eikä sitä tarvitse joka kerta erikseen tähdentää; ne artikkelit pitävät kyllä huolen itsestään, joissa raportoidaan "synnyttävistä miehistä", kun jostain täysin käsittämättömästä ja merkillisestä syystä transmiehet päätyvät otsikoihin vain silloin kun synnyttävät). Kyse on laajemmin suurista linjauksista, yleisestä kehityskulusta ja koko tästä yhteiskunnallispoliittisesta tilanteesta, jossa näitä asioita käsitellään ja käydään merkitysneuvottelua. Sinä takerrut tässä keskustelussa koko ajan yksittäisiin lillukanvarsiin, kun minä olen puhunut nimenomaan niistä suuremmista linjauksista. On objektiivisesti havaittava tosiasia, että naiseutta pyritään häivyttämään kielenkäytöstä korvaamalla sana nainen jollain naisen ruumiintoimintoon tai ruumiinosaan liittyvällä termillä, koska "eivät kaikki naiset sitä ja tätä, blaa blaa". Syistä sille, miksi näin on, on pystyttävä käymään julkista keskustelua ilman että ihmisiä ahdistellaan, lynkataan ja leimataan transfobisiksi ja ahdasmielisiksi ja ties miksi. Kieli on yhteistä omaisuutta, ei yksittäisen ihmisen tai ihmisjoukon despoottisen päätäntävallan alainen asia.

      Tiedän, että on naisia, joita ei voisi vähempää kiinnostaa. Olkoon niin. Tiedän myös naisia, joita ei ensin kiinnostanut, mutta alkoi kiinnostaa, kun olivat ärsyyntyneet lukiessaan artikkelia, jossa naisista puhutaan vulvallisina tai kohdullisina ihmisinä tai synnyttävänä henkilönä tms. ja vähän tarkemmin sitten perehtyivät asiaan. Heillä saattaa olla sanottavansa siihen, miten haluavat itsestään puhuttavan ja kirjoitettavan. Olkoon myös niin.

      Odottelen edelleen, koskahan peniksellinen ihminen, eturauhasellinen ihminen, ejakuloiva henkilö ja spermantuottaja jne. alkavat yleistyä. Ei taida ihan heti olla näköpiirissä...

      Poista
    16. "Eikä olla, paitsi siinä mielessä, että asenteet kumpiakin kohtaan on muuttuneet."

      Niin ovatkin, ja hyvä niin. Kukaan ei ole kieltämässä transsukupuolisten oikeuksia. Se on tämä transaktivismi (joka on aivan eri asia, kuten blogitekstissäkin selitin), jota tässä on nyt ryhdytty tarkemmin tarkastelemaan ja kritisoimaan.

      "Kyllä siinä todellisuuskäsitys on keikahtanut pahemman kerran, kun sairaus, rikos, moraalittomuus ja synti ei enää olekaan sairaus, rikos, moraalittomuus tai synti."

      Se, että jotakin tiettyä ihmisryhmää lakataan kohtelemasta eriarvoistavasti ja inhumaanisti, annetaan heidän elää elämäänsä rauhassa ja myönnetään oikeus mennä avioliittoon, ei ole todellisuuskäsityksen muuttamista. Se, että pakotetaan ihmiset myöntämään, että X = Y ja 2 + 2 = 5 ja säädetään lait uusiksi tämän pohjalta, on todellisuuskäsityksen muuttamista.

      "Vastahan sitä on perustettu vaikka mitä LHB-rintamaa."

      LHB-liitto. Ja sille on ihan legit syynsä, miksi se perustettiin.

      Poista
    17. Voisin vielä heittää tuosta päätekstistä ilmoille erään kysymyksen:

      Miksi nykyään naiseksi itsensä kokeviin miehiin viitataan käyttämällä female-sanaa? Mistä kohtaa kehoaan ja fyysistä olemustaan he ovat female ja millä perusteella?

      Poista
    18. Ohhoh, siinä paha missä mainitaan! :D Kohtalo vastasi kutsuuni.

      Potter-kirjailija Rowling sai transvihat niskaansa vaadittuaan naisille turvallista tilaa falloksen omistajilta

      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ionmittler/potter-kirjailija-rowling-sai-trans-vihat-niskaansa-vaadittuaan-naisille-turvallista-tilaa-falloksen-omistajilta/

      Poista
    19. Ei Suomessa kukaan puhu femaleista. Miksi "gender-criticalit" ottaa nämä kysymyksensä suoraan Amerikasta? Vetääkseen "peak transit"?

      Poista
    20. Varmaan osin siksi, että Amerikan transaktivistit ovat Suomenkin aktivisteja eeppisemmin ja perinpohjaisemmin sekaisin. Toisaalta myös siksi, että Euroopassa (myös Suomessa) otetaan Amerikan ihmisoikeusaktivismista huomattavan paljon vaikutteita; Suomessakin queerfeministit ja transaktivistit ovat suoraan kopioineet Amerikasta englanninkielisen queerfeminismin ja transaktivismin termistön naurettavassa fingelskamuodossa (tonepolisoida, T-slurri, nonbinäärinen, cis, calloutata, mikroaggressio, spleinaus, triggeri, derailata jne.). Amerikkalaisia on myös moninkertainen määrä suomalaisiin verrattuna, joten suhteessa koko väestöön myös transaktivisteja ja queersekoilijoita on siellä enemmän. Toki silläkin on vaikutusta asiaan, että transaktivistit ovat erittäin tuotteliaita ja sananmukaisesti aktiivisia, joten tarkasteltavaa materiaalia on heidän suoltamanaan varsin paljon saatavilla esim. YouTubessa, TikTokissa, Twitterissä ja blogosfäärissä.

      (Jos joku on jonkin aikaa tarkastellut transien materiaalia kriittisesti, hän on melko suurella todennäköisyydellä jo vetänyt peaktransit ainakin jossain määrin. Peaktransien vetämisessä ei ole kyse transfobiasta tai inhosta/vihasta transihmisiä kohtaan, siinä on kyse siitä, että hulluuden ja tervejärkisyyden, harhan ja todellisuuden sekä ihan yleisen sietokyvyn raja kulkee jossakin.)

      Poista
    21. Kirjoitin muuten tuolla yhdessä aiemmassa kommentissa väärin: ”Hänen miehen kehonsa ei muutu miehen kehoksi, vaikka se transhoitojen jälkeen muistuttaisi enemmän naisen kuin miehen kehoa.”

      Siis tietysti tarkoitin, ettei hänen miehen kehonsa muutu naisen kehoksi. :D

      Poista
    22. Anonyymille tiedoksi, että en halua tulla kutsutuksi "menstruoijaksi" vaikka juttu miten käsittelisi kuukautisia. Kaikilla biologisilla naisillakaan ei ole kuukautisia, mutta he eivät ole kokeneet mitään tarvetta valittaa siitä, että kuukautisia käsittelevissä jutuissa puhutaan naisista. Jos transnaiset ovat ihan samanlaisia kuin muutkin naiset, niin miksi heillä kuitenkin on ongelma asian kanssa?

      Ja jos taas väität, ettei heillä olekaan tällaista ongelmaa, niin miksi esim. siinä Rowlingin linkkaamassa jutussa piti käyttää sanaa menstruoija yhtään kertaa? Ja miksi Rowlingin twiitti sai tranaktivistit raivostumaan ja vaatimaan, että pitää puhua menstruoijista?

      Poista
    23. Miten transnaiset liittyy mitenkään siihen artikkeliin josta Rowling pillastui? Siinä oli parissa kohtaa otettu huomioon transmiehet ja ei-binääriset, joilla on kuukautiset. Muuten puhuttiin naisista ja tytöistä vaikka kuinka monta kertaa. "2020 started out as a year of progress, with a groundswell of interest and potential for improved investment to address the menstrual health and hygiene needs of girls, women, and all people who menstruate." Kuulostaako valtavan naisvihamieliseltä? https://www.devex.com/news/sponsored/opinion-creating-a-more-equal-post-covid-19-world-for-people-who-menstruate-97312

      Missä transaktivistit on vaatineet, että pitää puhua menstruoijista?

      On huvittavaa kuinka antigenderistit on tämänkin keskustelun napanneet suoraan anglosfääristä ja hermostuu kuvitelluista "menstruoijista", vaikka suomessa verbiä ja sen johdoksia ei pahemmin käytetä vaan puhutaan kuukautisista. Pitäisikö aina puhua "naisten kuukautisista"? Esimerkiksi oheisessa linkissä (eka googleosuma haulla kuukautiset) ei käytetä kertaakaan sanaa nainen. Mitä luulet, kuinka moni nainen pitää infoa tämän vuoksi naisvihamielisenä? Pidätkö sinä?

      https://www.libresse.fi/myytit-ja-faktat/kuukautiset-osa-elamaa/mika-on-kuukautiskierto/

      Poista
    24. On huvittavaa, että valitat "antigenderistien" napanneen keskustelun anglosfääristä, vaikka koko genderkultti on sieltä ihan samasta sfääristä. Ja vaikka sä kävisit tätä keskustelua vain Suomen kontekstissa, niin kaikki muut eivät käy.

      Transaktivistit ovat vaatineet, että pitää puhua menstruoijista esim. juuri sen Rowling-kohun yhteydessä.

      Poista
    25. Trannaiset taas liittyvät asiaan siten, että osalle heistä ei sovi, että sanotaan "naisilla on kuukautiset", koska heillä ei ole, vaikka ovat 100 % naisia sekä henkisesti että biologisesti.

      Poista
    26. Mitä tulee olkiukkoiluusi siitä, onko naisvihaa olla mainitsematta sanaa nainen: sanoin, että en naisena halua tulla kutsutuksi menstruoijaksi. Tai vaginalliseksi, vulvalliseksi tms. Jos se vääntyy päässäsi niin, että vaadin, että aina pitää mainita sana nainen, niin ongelma löytynee peilistä.

      Poista
    27. Kysyin, että miten transnaiset liittyi siihen artikkeliin, josta Rowling pillastui. Ilmeisesti ei sitten mitenkään.

      "koko genderkultti on sieltä ihan samasta sfääristä"

      Tämä on jo aika mones kerta kun vedotaan siihen, että kyllä me kun kerta transaktivistitkin...

      Poista
    28. "en naisena halua tulla kutsutuksi menstruoijaksi"

      Millaisessa tilanteessa sinua on kutsuttu menstruoijaksi, vaginalliseksi tai vulvalliseksi? Tai millaisessa vähänkään realistisessa skenaariossa näin saattaisi käydä?

      Poista
    29. "Millaisessa tilanteessa"
      Vaikka siinä Hesarin uutisessa, missä sanottiin, että "kuukautisköyhyys koskettaa monia menstruoivia ihmisiä".

      Poista
    30. Niin, sehän liittyi siihen aloitteeseen, että kouluista ja toisen asteen oppilaitoksista saisi ilmaisia kuukautissuojia. Kylläpä kuulostaa kauhean naisvastaiselta hankkeelta!

      Poista
    31. Miksi aina jauhetaan transmiehen kuukautisista ja synnytyksistä, mutta transnaisten erektiot, ejakulaatiot, siitoskyky, erektiohäiriöt, kivessyövät ja eturauhasongelmat unohdetaan? Miksei transnaisista puhuta testikkelitelineinä, spermalinkoina, peniksen/eturauhasen/kivesten omistajina, siittäjinä, kivestenkantajina, tai erektion saajina? Mihin kummaan inklusiivinen kieli katoaa transnaisten kohdalla?

      Poista
    32. Ei itse hanke ole naisvastainen, vaan se kielenkäyttö. Olisi hyvin voinut sanoa "koskettaa monia naisia".

      Poista
    33. Miksi antigenderistit nimittelee naisia naaraiksi?

      Poista
    34. Sitä en tiedä, mutta en kannata myöskään antigenderismiä. Enkä genderkriittisyyttä, radikaalifeminismiä tai ylipäätään mitään feminismiä.

      Poista
    35. Sitä en tiedä, mutta en kannata myöskään antigenderismiä. Enkä genderkriittisyyttä, radikaalifeminismiä tai ylipäätään mitään feminismiä.

      Poista
    36. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    37. Mikä vika genderkriittisyydessä? Itse olen mieltänyt genderkriittisyyden positioksi, joka tunnistaa ja tunnustaa biologiset tosiasiat sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen taustalla. Ei kai genderkriittisyyteen liity sen kummempaa ideologiaa?

      Poista
    38. Muuten ei mitään, mutta sen verran mitä olen keskustelua seurannut Twitterissä, niin genderkriittisyys kytkeytyy omaan makuuni liian vahvasti feminismiin. Osa genderkriittisistä on myös ihan yhtä sekopäitä, kuin hulluimmat transaktivistit. Esim. sanovat, ettei transsukupuolisuutta ole olemassakaan.

      Poista
    39. Itse olen luullut, että ne sekoboltseimmat olisivat radfemejä, joilla on pahoja käsittelemättömiä miestraumoja. Genderkriittisissä näkee paljon myös homomiehiä, joilla ei ole feministitaustaa. Radfemien raivo-osasto käy välillä myös homomiesten kimppuun aika homofobisella setillä. Olisikin hyvä pitää genderkriittisyys erillään maailmankatsomuksellisista suuntauksista.

      Poista
    40. Radikaalifeminismi - kuten moni muukin ääriliike - on syntynyt korjausliikkeenä tiettyyn vinoutumaan.
      Vaikka en heidän kaikkia tavoitteitaan jaakaan, radikaalifeministeillä on monia terveitä ajatuksia. Transsukupuolisuuden olemassaolo - niin, sehän on kiistanalainen aihe. Kyse on yksilöllisestä kokemuksesta, jota ei voi millään mittarilaa määritellä tai todeta.

      Poista
    41. Anonyymille: ne sekoboltseimmat ovat juuri tuollaisia. Luultavasti vain katkeria, kun kukaan mies ei halua heitä.

      Poista
    42. "Kyse on yksilöllisestä kokemuksesta, jota ei voi millään mittarilaa määritellä tai todeta."

      Oletko ylimalkaan sitä mieltä, että yksilöllisiä kokemuksia ei ole olemassa?

      Poista
    43. "Oletko ylimalkaan sitä mieltä, että yksilöllisiä kokemuksia ei ole olemassa?"
      Miksi muiden pitäisi muuttaa käyttäytymistään, yleistä sukupuolikäsitystä tai seksuaalista suuntautumistaan jonkun yksilöllisen kokemuksen vuoksi? Etenkään, kun sitä kokemusta ei voi varmistaa millään fyysisen todellisuuden kuvantamislaitteella tai labratestillä. Yksilöllisen kokemuksen perusteella penikselliset pyrkivät naisten intiimitiloihin, naiskiintiöihin, naisurheiluun ja lesbojen vällyjen väliin. Joo ei.

      Poista
    44. Normaalit ihmiset mukauttaa käyttäytymistään koko ajan toisten yksilöllisten kokemusten mukaan. Sitä kutsutaan empatiaksi.

      - Kuule, sovittiin että nähdään tänään, mutta on jotenkin väsynyt ja ärtynyt olo niin nähdäänkö vasta huomenna?
      - Voitko todistaa? Onko labratesti tehty? Tulen sinne, moi.

      Poista
    45. "Sitä kutsutaan empatiaksi."
      Kellään ei ole velvollisuutta luopua oikeuksistaan, turvallisuudestaan, yksityisyydestään, tai seksuaalisesta suuntaumisestaan empatiaan vetoavan transin tai pervopertin takia.
      "Just accept us.
      Just allow us to dress with you.
      Just say you would include us in your dating pool regardless of your sexuality or else.
      Just find us attractive and f'ck us.
      Just say what we want to hear while f'cking us."
      https://twitter.com/gelatinousmass/status/1486953975597445123?cxt=HHwWhsC5jeew3KIpAAAA

      Poista
  4. Mikä ihmeen argumentti toi on, että kun transaktivistit käyttäytyy ikävästi, niin mäkin saan käyttäytyä ikävästi? Mikä pakko on matkia transaktivisteja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tarkoitat minun suorasukaista ja peräänantamatonta tapaani puhua heidän toilailuistaan (millä perusteella se on "ikävää käytöstä"?), niin voin kertoa, että minä ja useat muut olemme jo vuosikausien ajan eri yhteyksissä yrittäneet rakentaa rauhanomaista keskustelua näistä asioista transaktivistien ja heidän perseennuolijoidensa kanssa. Rauhanomaisuus vaan ei kerta kaikkiaan tepsi näihin tapauksiin, koska LGBTQIA+-porukka on tämän höyrähtäneen ja todellisuudesta irtaantuneen aktivisminsa kanssa niin epätoivoisen sekaisin, ettei mikään järkipuhe tai maltillinen keskustelu toimi tai edistä mitään asiaa mihinkään suuntaan. Puhun siksi nyt heistä ja heille täysin suoraan, koska en jaksa enää edes yrittää olla ratkaisukeskeinen ja mukautuvainen ja tulla puolitiehen vastaan, kun toinen osapuoli on aina ja kaikessa jo lähtökohtaisesti sitä mieltä, että kaikki heidän kanssaan hiemankaan eri mieltä olevat tai heidän pyrkimyksiään kyseenalaistavat ovat transfobista ja ahdasmielistä TERF- ja cissaastaa, joka ansaitsee kuolla. Heidän raivoaan vyöryy nettiin koko ajan massoittain lisää ja lisää, ja päivä päivältä heidän mielentilansa on dehumanisoivampi ja aggressiivisempi. Tämä on kaikenlaisessa radikaaliaktivismissa aina vääjäämätön lopputulos. Transaktivistien maailmankuva ja poliittinen vaikuttaminen lähtevät kaikessa tältä pohjalta: Olet joko meidän puolellamme tai meitä vastaan. Välimuotoja tai harmaan sävyjä ei ole.

      Jos tyylini ei miellytä, niin blogiani ei ole pakko lukea.

      Poista
    2. "Heidän raivoaan vyöryy nettiin koko ajan massoittain lisää ja lisää"

      Jos heidän tyyli ei miellytä, sitä ei ole pakko lukea.

      Poista
    3. Eipä siltä oikein ole kukaan voinut pitkään aikaan välttyäkään.

      Poista
    4. "Jos heidän tyyli ei miellytä, sitä ei ole pakko lukea. "
      Kannattaa siis sulkea silmänsä, kun naisten, lasten ja homoseksuaalien oikeuksia ja turvallisuutta rapautetaan. Mahtava neuvo. Eikö tuo toimi toiseenkin suuntaan? Kuka pakottaa lukemaan Rowlingin jagenderkriittisten näkemyksiä, jos niistä tulee tunne, että koko olemassaolo pyyhkiytyy pois biologisista tosiasioista? Transaktivistien mielestä naisten oikeudet, homoseksuaalisuus, lasten turvallisuus, biologia ja evoluutio ovat transfobiaa.

      Poista
  5. Kappas kappas, taas joku mies selittää mikä on naisista loukkaavaa ja miksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan olen naisten itsensä kannanottoihin tästä aiheesta tutustunut. Ja niin yllättävää kuin se onkin, myös mies voi olla sitä mieltä, että naisia dehumanisoiva kielenkäyttö on loukkaavaa ja perseestä.

      Poista
    2. Tälle anonyymille taas tiedoksi, että nykyään on varsin tavallista, että miehet kertoo naisille, mitä on olla nainen. Ja transaktivistit hurraa vieressä:)

      Poista
    3. Puolusteletko nyt blogistin harrastamaa manspleinaamista sillä, että niinhän transaktivistitkin tekee?

      Poista
    4. Manspelainaaminen tarkoittaa sitä, että nainen, jolla on asiantuntemusta asiasta X kertoo siitä, ja mies, jolla ei ole ko. asiasta asiantuntemusta, väittää tietävänsä paremmin.

      Blogisti kertoo, mitä mieltä jotkut hänen tietämänsä naiset ovat. Se ei ole manspleinaamista. Sen sijaan kun transaktivisti kertoo naiselle tietävänsä naista paremmin, millaista on olla nainen, se on manspleinaamista.

      Poista
    5. Blogisti selittää selvästi ilman kummempaa asiantuntemusta: "No esimerkiksi se, että naisille sukupuolensa perusteella rajatut turvalliset tilat käytännössä vain lakkaavat olemasta. Puff. Jos mies on nainen, ei voida millään keinolla rajata erikseen naisten tiloja."

      Minun kokemukseni niistä maista, joissa juridinen sukupuoli perustuu itsemäärittelyyn, on ihan päinvastainen: naisten tilat ovat olemassa eikä niissä näy miehiä, ei edes yksittäisiä peniksiä.

      Mutta eipä anneta faktojen häiritä.

      Poista
    6. Kuten Mona Bling, joka luennoi kuukautisista instagramissa.

      Poista
  6. "Jos miehet ovat naisia, niin miehet voivat sen jälkeen järjestäytyä säätämään globaalisti aborttilainsäädännön kokonaan uusiksi. Ja he tulevat myös tekemään tämän, vaikka kuinka haluaisitte pitää päänne pensaassa."

    Kukkuu, onko tämä parodiaa? :D Jos miehillä on enemmistö lainsäädäntöelimissä, kuten Suomessa tällä hetkellä, niin miehet voi jo nyt päättää millaisia lakeja tulee. Noin niin kuin leikisti. Aikuisten todellisuudessa esim aborttikannat menee enemmän puolue- kuin sukupuolirajojen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies puhumassa lainsäädäntöelimissä aborttioikeuksista (ja muista naisten oikeuksista) on eri asia kuin mies, joka on nainen, puhumassa lainsäädäntöelimissä aborttioikeuksista. Enkä tarkoita nyt miestä, joka kokee olevansa nainen, vaan uuden maailmanjärjestyksen miestä, jossa mies on nainen.

      Jos mies on nainen, naisilta viedään kaikki keinot järjestäytyä poliittisena ja biologisena ryhmänä vaatimaan oikeuksiaan. Miehet sanelevat, mitä naiset saavat tai eivät saa tehdä, koska miehet ovat naisia.

      Poista
    2. Videosuositus Posie Parkerilta aiheeseen liittyen:

      Daniel Radcliffe
      https://youtu.be/-IZyrSrSUcw

      Poista
  7. Täällä kommenteissa on ollut taas tuttua märinää siitä, miten transliikkeen vaatimukset eivät ole keneltäkään pois, miten kielen ja käsitteiden muokkaaminen transaktivisteja miellyttävään suuntaan on vain normaalia kohteliaisuutta, ja niin edelleen. Joskus aikoinaan taisi ollakin niin, että elettiin sovussa niiden harvojen transihmisten kanssa, joita siihen aikaan oli, ja sopuisa yhteiselo perustui siihen, ettei läikytellä liikaa transihmisten minäkuvaa vastakkaisen sukupuolen edustajina. Eli niin kuin filosofi Kathleen Stock kirjoittaa kirjassaan Material Girls: osallistuttiin "immersiiviseen fiktioon", jossa transihmiset ovat sitä sukupuolta, jota kokevat olevansa, mutta samalla hyväksyttiin, ettei se ole kirjaimellisesti totta. Nykyään tällainen kohteliaan myötäilyn politiikka ei kuitenkaan ole mahdollista, koska transliikkeen ideologia on radikalisoitunut ja sen vaatimukset yhteiskuntaa kohtaan ovat muuttuneet mahdottomiksi.

    On ollut pakko alkaa sanoa vastaan, koska loputtomasti ei voi myötäillä liikettä, jonka pyrkimykset ovat järjettömiä ja toisten ihmisten oikeuksia ja inhimillistä arvokkuutta loukkaavia. Naiset eivät voi suostua biologiaan perustuvien oikeuksiensa alasajoon, homoseksuaaliset ihmiset eivät voi alistua jo ennestään syrjityn seksuaalisuutensa lopulliseen mitätöimiseen, eivätkä vanhemmat voi vain tsempata taustalla ruumiinmuokkaustrendeihin lietsottuja lapsiaan.

    Ihmiset eivät voi myöskään loputtomasti teeskennellä, etteikö radikaali transideologia edistäisi avointa vihamielisyyttä naisia ja homoseksuaaleja kohtaan. Ihmettelen usein, mistä tulee esimerkiksi tämä suuntaus, että tyypit, joilla on translippu, gender-pronominit ja ”sirppi ja vasara” -symboli profiilissaan, syytävät someen tällaista homofoobista loskaa: ”Interacting with a cis gay is like making eye contact with an animal; there’s a glimmer of recognition there but fundamentally you’re dealing with a completely different species.” Tällaista tekstiä siis ”lesbolta”, joka kerjää Twitterissä rahoitusta aataminomenan pienennysleikkaukseen. Näitä rienaavia viestejä jo tuhatmäärin lukeneena homomiehenä voin vain todeta, että kohteliaisuuden aika on ohi.

    VastaaPoista
  8. "Nykyään tällainen kohteliaan myötäilyn politiikka ei kuitenkaan ole mahdollista"

    Kohtelias myötäily on paitsi mahdollista, myös vallitseva käytäntö. Ihmisten valtava enemmistö puhuttelee transihmisiä (kuten muitakin) toivotulla kutsumanimellä ja välttäen väärinsukupuolittamista, eikä tee asiasta mitään ongelmaa. Vähän joka lomakkeessa jossa sukupuolta kysytään on jo vaihtoehtona "muu". Itsemäärittelyyn perustuvaa translakia kannattaa suuri osa kansanedustajista, ja sellainen lainsäädäntö tulee yhä useampaan maahan, viimeksi nyt Sveitsiin. Oikeus olla -aloite keräsi hetkessä vaadittavat allekirjoitukset. Transihmisten aseman parantamiseen suhtautuu myönteisesti juurikin naiset ja homot (verrattuna miehiin ja heteroihin).

    Ongelmia näkee lähinnä ne, jotka ehdoin tahdoin roikkuu lukemassa niitä "die cis scum" sivuja saadakseen sieltä jotain marttyyrikiksejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei anonyymi, mihin perustat väitteesi, että itsemäärittelyyn perustuvaa translakia kannattaa suuri osa kansanedustajista? Kun kansanedustajia on haastateltu, ja kun eduskunnassa on tehty kyselyjä, on paljastunut isoja mielipide-eroja ja paljon epätietoisuutta siitä, mitä itsemäärittely yleensä tarkoittaa. Eduskunta ei ole asiasta läheskään yksimielinen.
      Maailmalla itsemäärittelyn ongelmat ovat nousseet esiin yhä näkyvämmin, ja itsemäärittelyn negatiivinen vaikutus varsinkin naisten oikeuksiin ja turvallisuuteen on nostettu esiin monissa maissa jo ns. valtamediassa eli muuallakin kuin sosiaalisessa mediassa. Suomi kulkee monissa asioissa ja ilmiöissä pari vuotta muuta maailmaa jäljessä. Transaktivismin ja varsinkin itsemäärittelyn ongelmista kyllä puhutaan jo täälläkin, ja monet transsukupuolisetkin ovat julkisesti kritisoineet Oikeus olla -aloitetta - voisi jopa sanoa että "tuuli on kääntymässä", mutta varsinainen kriittinen keskustelu lienee tulossa Suomeen vasta 1-2 vuoden päästä.
      Laventeliveikkonen - sinulle kiitos, että jaksat kirjoittaa naisten oikeuksista ja puolustaa biologisia faktoja! Kuten sanottu, tuuli on kääntymässä... hyvää vuotta 2022 sinulle!
      T. Nainen

      Poista
    2. "itsemäärittelyyn perustuvaa translakia kannattaa suuri osa kansanedustajista"

      Kun translain kokonaisuudistus mainitaan hallitusohjelmassa ja monen puolueen puolueohjelmassa, on perusteltua sanoa että suuri osa sitä kannattaa. En sanonut edes että enemmistö, puhumattakaan että olisin puhunut yksimielisyydestä. Siinä nyt ei ole mitään paljastamista, että mielipide-eroja on. Tietääkseni vain KD ja PS (ja se persuista potkittu) vastustaa kategorisesti.

      Poista
    3. "Kohtelias myötäily on paitsi mahdollista, myös vallitseva käytäntö. Ihmisten valtava enemmistö puhuttelee transihmisiä (kuten muitakin) toivotulla kutsumanimellä ja välttäen väärinsukupuolittamista, eikä tee asiasta mitään ongelmaa."

      On kuitenkin muistettava että tällainen kohtelias myötäily on eri asia kuin se, että jotain henkilöä tulisi aina ja kaikissa yhteyksissä pitää kokemansa sukupuolen edustajana. Tästähän nykyinen kiista johtuu, eikä mistään arkipäivän kohteliaisuuksista. Tämä myötäily ei vielä välttämättä vaadi myötäilijältä oman todellisuutensa kieltämistä, mutta näin sen sijaan voi tapahtua jos esimerkiksi homomiestä vaaditaan näkemään transmies potentiaalisena seurustelukumppanina vain koska transmies kokee olevansa mies.

      Poista
    4. "jotain henkilöä tulisi aina ja kaikissa yhteyksissä pitää kokemansa sukupuolen edustajana"

      Mitä tämä edes tarkoittaa? Kuulostaa että pitäisi pinnistellä kauheasti 24/7 ja aktiivisesti ajatella jotakuta tai kaikkia naisena/miehenä/muuna..?

      Ei, vaan toivotaan ainoastaan että ihminen osaa käyttäytyä silloin kun kysymys on ajankohtainen. Kuinka usein itse omassa elämässäsi joudut näkemään vaivaa sen eteen, että pidät jotakuta jonakin mitä hän ei sinusta ole? Millaisia vaikeuksia siitä seuraa?

      Suomen translaissa on muuten jo pian 20 vuotta lukenut, että juridisesti sukupuoltaan muuttunutta ON pidettävä sen sukupuolen edustajana eri yhteyksissä, en ole kuullut että kukaan olisi tähän pykälään uupunut.

      Vaaditaanko homoja pitämään kaikkia miehiä potentiaalisina seurustelukumppaneina vain koska he on miehiä? Ei tietenkään, ja transmiehet on siitä joukosta vain pieni osa.

      Poista
    5. Transmies ei ole mies, vaan transmies.

      Poista
    6. "Mitä tämä edes tarkoittaa? Kuulostaa että pitäisi pinnistellä kauheasti 24/7 ja aktiivisesti ajatella jotakuta tai kaikkia naisena/miehenä/muuna..?

      Ei, vaan toivotaan ainoastaan että ihminen osaa käyttäytyä silloin kun kysymys on ajankohtainen. Kuinka usein itse omassa elämässäsi joudut näkemään vaivaa sen eteen, että pidät jotakuta jonakin mitä hän ei sinusta ole? Millaisia vaikeuksia siitä seuraa?"

      Kohtelen omassa elämässäni ihmisiä ensisijaisesti ihmisinä, en sukupuolensa edustajina. Tunnen transsukupuolisia, enkä mieti ensisijassa myöskään heidän sukupuoltaan ollessani heidän kanssaan tekemisissä, vaan kohtelen heitä samalla tavalla kuin muitakin (eli siis ihmisinä, ei sukupuolina).

      "Suomen translaissa on muuten jo pian 20 vuotta lukenut, että juridisesti sukupuoltaan muuttunutta ON pidettävä sen sukupuolen edustajana eri yhteyksissä, en ole kuullut että kukaan olisi tähän pykälään uupunut."

      Niin, onhan se loogista, että jos on sukupuolimerkinnän muuttanut, niin kyseistä henkilöä kohdellaan lain edessä sen sukupuolen edustajana, joka on papereihin merkitty. On kuitenkin myös erilaisia arkielämän tilanteita ja -käytäntöjä joita ei säädellä suoraan laissa, mutta joissa sukupuolella voi olla merkitystä, esim. kuka käyttää mitäkin vessaa/pukuhuonetta, seksuaalisuus, urheilu…

      "Vaaditaanko homoja pitämään kaikkia miehiä potentiaalisina seurustelukumppaneina vain koska he on miehiä? Ei tietenkään, ja transmiehet on siitä joukosta vain pieni osa."

      Itse asiassa kyllä joissain piireissä näin vaaditaan. Jos et esim. tätä blogia ole kokonaan lukenut, niin nykyään jotkut aktivistit tosiaan vaativat, että esim. fyysisillä sukupuoliominaisuuksilla ei saisi olla väliä ja homomiehen tulisi viehättyä myös vaginasta, koska homo tarkoittaa heidän mielestään ”miestä, joka pitää miehistä”, joten automaattisesti tämän täytyy koskea myös transmiehiä ja olisi transfobista ja cisnormatiivista ja mitä lie muuta sulkea transmies deittipoolinsa ulkopuolelle hänen fyysisten ominaisuuksiensa vuoksi.
      Tarkoitinkin alkuperäisellä kommentillani sitä, että sitten kun sillä (biologisella)sukupuolella on jossain tilanteissa ihan oikeasti väliä, niin asioista tulee hankalampia, eikä voida tukeutua aktivistien yksinkertaistaviin lauseisiin "transnaiset ovat naisia, transmiehet miehiä". On erilaisia harmaita alueita, joissa henkilön oma sukupuolikokemus ja fyysinen keho sekä muiden ihmisten ja yhteiskunnan näkemys sukupuolista ja niihin liittyvistä fyysisistä ominaisuuksista voivat olla ristiriidassa ja nämä on vain selvitettävä jollain tavalla.

      Lisäksi myös tuo Hybridihomon kommentti. Toisin kuin hän, haluat sisällyttää transmiehet miesten joukkoon, sen sijaan että pitäisit heitä omana ryhmänään. Tämäkin on asia, joista toisilla ihmisillä voi olla eri näkemys.

      Poista
    7. Someinfluensseri Eino Nurmisto on moittinut homoja vaginavastaisuudesta ja peniskeskeisestä seksuaalisuudesta. Antti Holma on valittanut homoa larppaavien transmiesten deittiongelmista. Tutkija Tuomas Aivelo on väittänyt homoseksuaalisuuden olevan kulttuurisesti muokattavissa. Aivelo ja vihervasemmisto vähättelevät transnaisten ahdistelemien lesbojen kärsimyksiä. Etulinjan transaktivistit Panda Eriksson ja Julia Peltonen nimeävät lesbot vulvafanaatikoiksi, genitaalifetisisteiksi ja homoseksuaalisuuden preferenssiksi, josta on creepy toitottaa.
      Kyseessä ei ole mikään toive kohteliaasta myötäilystä, vaan kyseessä on homoseksuaalien manipulointi ja painostaminen heteroseksin suuntaan, eheyttäminen. Homojen eheyttäminen on salonkikelpoista, jos sitä tehdään moninaisuusopin ja inklusiivisuuden nimissä. Kyllähän homoseksuaali muuttaa suuntautumistaan vahvistaakseen transin fetiss...identiteettiä ja ettei tapahdu maailman hirvein asia: transin mielenpahoittaminen.

      Poista
    8. Transien "kohtelias myötäily" tarkoittaa käytännössä sitä, että kun antaa pikkusormen, niin lähtee koko käsi:

      "Just accept us.

      Just allow us to dress with you.

      Just say you would include us in your dating pool regardless of your sexuality or else.

      Just find us attractive and f'ck us.

      Just say what we want to hear while f'cking us."
      https://twitter.com/gelatinousmass/status/1486953975597445123?cxt=HHwWhsC5jeew3KIpAAAA

      Poista
  9. Heh. Jotenkin niin osuvaa ja suorastaan hyvä, että täällä joku transideologiaa kannattava anonyymi kommentoi. Tulee selväksi, miten he asioista yrittävät "keskustella". Vääristellään ilmiselvää totuutta ja todellisuutta. Vaikka miten läväyttäisi esille faktoja ja esimerkkejä, ne kielletään tai yritetään antaa ymmärtää niiden olevan jotain aivan marginaali-ilmiöitä. Sitten on tietysti tämä "enemmistö on jo meidän puolella!" ja yritetään saada transideologian kriitikot näyttämään joltain marginaaliselta, sekaisin olevalta foliohattuhörhökerholta. Ja vaikka mitä muuta. Hyvä anonyymi kun tulet /tulette todistamaan Laventeliveikkosen pointteja kommentteihin oikein elävän elämän esimerkein. Argumentaationne on niin köykäistä, että jokainen edes puolitolkullinen näkee kyllä manipulaatioyrityksienne lävitse.

    Hyvää uutta vuotta Laventeliveikkonen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos transvastaiset tahot ei ole mikään pikkuinen marginaali vaan niillä on takanaan kansan laaja tuki, niin sittenhän mm. blogisti hössöttää aivan turhasta. Voitte olla huoleti: Suomessa tai muissa demokratioissa "transideologia" ei leviä yhtään mihinkään ilman enemmistön tukea.

      Poista
    2. "Suomessa tai muissa demokratioissa 'transideologia' ei leviä yhtään mihinkään ilman enemmistön tukea."

      Tosiasiassa radikaalin transliikkeen nousu perustuu siihen, että suurin osa ihmisistä tuntee liikkeen ideologiaa ja yhteiskunnallisia tavoitteita vain pintapuolisesti.

      -Useimmat tietävät sateenkaarilla koristellun julkisivun ja pari harhaanjohtavaa iskulausetta, mutta eivät sitä, miten transliike on kaapannut perinteisen homoliikkeen ja käyttää sitä nyt itsevaltaisesti omana toiminta-alustanaan.

      -Ihmiset kuvittelevat, että edelleen on voimassa jaottelu koetun ja objektiivisen sukupuolen välillä, vaikka nykyinen transliike perustuu nimenomaan käsitteiden sotkemiseen ja siihen, että identiteetti saadaan näyttämään sukupuolelta.

      -Melkein kaikki luulevat, että translakihankkeet liittyvät jotenkin vakavan yhteiskunnallisen syrjinnän estämiseen, mutta eivät sitä, että niillä ajetaan itse asiassa sukupuolen juridista uudelleenmäärittelyä ja niin kutsutun itsemäärittelyn ulottamista lapsiin.

      -Kukaan, jolta olen kysynyt, ei ole tiennyt mitään lasten lääketieteelliseen transaamiseen liittyvistä skandaaleista tai homofobiasta, eikä kukaan ei ole tiennyt, että suurin osa lapsena vastakkaiseen sukupuoleen samaistuneista hyväksyy biologisen sukupuolensa, jos luonnollisen puberteetin on annettu tapahtua.

      Seuraavat lainaukset ovat peräisin asiakirjasta "Only Adults? Good Practices in Legal Gender Recognition for Youth", jossa piirretään tavoitteellisen transaktivismin suuntaviivoja. Dokumentin olemassaolosta on kertonut The Spectator -lehti (The document that reveals the remarkable tactics of trans lobbyists) ja se on myös haettavissa verkosta.

      "While cultural and political factors play a key role in the approach to be taken, there are certain techniques that emerge as being effective in progressing trans rights in the 'good practice' countries. ... In many of the NGO advocacy campaigns that we studied, there were clear benefits where NGOs managed to get ahead of the government and publish progressive legislative proposal before the government had time to develop their own. NGOs need to intervene early in the legislative process and ideally before it has even started. This will give them far greater ability to shape the government agenda and the ultimate proposal than if they intervene after the government has already started to develop its own proposals.”

      "Another technique which has been used to great effect is the limitation of press coverage and exposure. In certain countries, like the UK, information on legal gender recognition reforms has been misinterpreted in the mainstream media, and opposition has arisen as a result. Against this background, many believe that public campaigning has been detrimental to progress, as much of the general public is not well informed about trans issues, and therefore misinterpretation can arise.”
      "In Ireland, activists have directly lobbied individual politicians and tried to keep press coverage to a minimum in order to avoid this issue."

      Mykistävää tekstiä, vai mitä? Eli käyttäkää näitä "tekniikkoja" poliittisen prosessin ja yleisön hämäämiseen. Tätäkö tarkoitit demokraattisella aktivismilla, jossa poliittisilla hankkeilla on enemmistön tuki?

      Nykyisessä transaktivismissa ei tosiasiassa ole mitään avointa tai rehellistä, vaan jo kielen tasolla pyritään hämmentämään prosessia niin, etteivät päättäjätkään ole aina kartalla lakipakettien sisällöistä tai sosiaalisista vaikutuksista.

      Poista
    3. "Melkein kaikki luulevat, että translakihankkeet liittyvät jotenkin vakavan yhteiskunnallisen syrjinnän estämiseen"

      Enpä tiedä. Luulen että ne, jotka ovat kärryillä, tietävät että kyse on pientä vähemmistöä koskevasta melko vähäisestä hallinnollisesta uudistuksesta, joka mm. vähentää byrokratiaa ja lääkärien turhaa työtä.

      "eivät sitä, että niillä ajetaan itse asiassa sukupuolen juridista uudelleenmäärittelyä"

      No voi voi, esimerkiksi kansalaisaloitteen tekstissä kyllä sanottiin ihan selvällä suomella että pyrkimys on juridisen sukupuolen muuttamiseen itsemäärittelyllä. Asiaa lähetekeskustelussa kommentoineet ja sitä kannattaneet kansanedustajat tiesi sen myös, vastustajat taas sekoitti aloitteeseen hoitokäytäntöjen uudistamista.

      "suurin osa lapsena vastakkaiseen sukupuoleen samaistuneista hyväksyy biologisen sukupuolensa, jos luonnollisen puberteetin on annettu tapahtua"

      Kannattaisi sitten lukea Setan ja Trasekin matskuja, siellä siitä kerrotaan.

      Poista
    4. "tried to keep press coverage to a minimum in order to avoid this issue"

      Suomessa järjestöt on organisoineet kaikenlaista kampanjaa, kansalaisaloitetta ja paneelikeskustelua ja saaneet pikemminkin toivomaansa vähemmän näkyvyyttä. Kaikki mediat on kertoneet kansalaisaloitteen vireillepanosta, allekirjoitusmäärän saavuttamisesta ja lähetekeskustelusta sekä hallituksen omista translakisuunnitelmista.

      Välillä valitetaan, että transaktivistit pitää kauheaa meteliä koko ajan, ja välillä taas, että ovat hiljaa ihan ilkeyttään saadakseen lain huomaamatta läpi. Mikä se ongelma nyt oikein on?

      Poista
  10. "Hyvä anonyymi kun tulet /tulette todistamaan Laventeliveikkosen pointteja kommentteihin oikein elävän elämän esimerkein"

    Hienoa! Jos mun teksteistä tykkää kaikki niin sittenhän tämä on win-win.

    VastaaPoista
  11. Hienoa, että jaksat tästä asiasta kirjoittaa. Itse yritän sanoa edes vähän vastaan fb:ssä, mutta niin monessa ryhmässä on täysin kiellettyä kritisoida mitään transagendaan liittyvää. Feministeiksi itseään kutsuvat heteronaiset luulevat ihan tosissaan olevansa tasa-arvon asialla, kun ampuvat alas lesbot, jotka sanovat etteivät miehet ole naisia, oli heidän identiteettinsä mikä hyvänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä uskomatonta. Suurin osa feministejä taitaa nykyisin olla täysin alkuperäisen aatteen ulkopuolella. Naisten oikeuksia taitaa ajaa, tai ainakin niistä puhua enää vain radikaalifeministien siipi.
      Toivoisin niin Suomeenkin uutta, aitoa naisten järjestöä, joka puhuisi biologisten naisten oikeuksista turvallisiin tiloihin.

      Poista
  12. Nimetön: "kyse on pientä vähemmistöä koskevasta melko vähäisestä hallinnollisesta uudistuksesta, joka mm. vähentää byrokratiaa ja lääkärien turhaa työtä."

    Eli asianmukainen lääketieteellinen diagnoosi on "byrokratiaa ja lääkärien turhaa työtä"?

    Vähennetään sitten samaa byrokratiaa kaikissa diagnooseissa. En todellisuudessa sairasta syöpää, mutta miksi tarvitsisin siihen diagnoosia, koska minä koen niin ja vaadin, että muutkin kohtelevat minua kuin syöpäpotilasta.

    Voin myös vaatia syöpähoitoja, vaikka lääkärien mielestä en niitä tarvitsisi, koska minä KOEN olevani syöpäpotilas. Ja jos en saisi yhteiskunnan piikkiin syöpähoitoja, niin huutaisin syrjintää.

    Menisin myös todellisten syöpäpotilaiden tukiryhmään hakemaan myötätuntoa. Lisäksi vaatisin pitkäaikaissairalle kuuluvia taloudellisia avustuksia ja muita etuja. Kokemukseni perusteella olisin oikeutettu mm. invapysäköintilupaan.

    Tuntuisiko A) järkevältä B) reilulta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autistikoille tarkoitetuissa tukiryhmissä ja nettifoorumeilla on tavallista, että tyyliin puolet porukasta on diagnosoimattomia tai Googlella itsensä "autismipiirteisiksi" diagnosoineita. Jotkut ihmiset eivät ole autistisia, mutta saavat tyydytystä siitä, että kokevat itsensä autistisiksi. Elämisen ongelmat näyttävät pienemmiltä ja helpommin käsiteltäviltä, kun saa kaataa kaiken yhteen diagnoosilokeroon, eli lehtijuttujen kulunutta fraasia lainatakseni: vihdoinkin ongelmillani oli nimi.

      Näen paljon yhtäläisyyksiä muotidiagnoosien ja gender-ilmiön välillä, koska molemmissa on mukana valtavasti ihmisiä, jotka eivät sovi määritelmään, mutta diagnoosi/gender on heille niin kuin henkinen kävelykeppi, jolla nilkuttaa eteenpäin elämässä. Se ei tietenkään optimoi yhteiskunnan resurssien käyttöä, jos suuri osa on hakemassa tukea toisenlaisiin ja paljon monisyisempiin ongelmiin kuin jokin diagnostinen pikanappi, jolla niitä yritetään tehdä ymmärrettäviksi.

      Autismista puheen ollen pitää mainita myös se, että huomattava osa gender-identifioituvista sopii autismin määritelmään, mikä näkyy etenkin tyttöjen ja naisten kohdalla. Yle Uutisten jutussa mainittiin, että tyttöjen tilanne on huomattu myös Autismiliitossa. Autismissa esiintyy usein "kategoriaongelmia", eli yksilön on esimerkiksi vaikea hahmottaa, että maskuliinisuus ei tarkoita automaattisesti miehuutta, vaan voi ilmetä niin miehissä kuin naisissakin.

      Poista
    2. Joo, olen kuullut neurokirjolla olevilta kavereilta, että foorumeilla on paljon porukkaa jotka sanoo olevansa autismin kirjolla tai ADHD, vaikka heidän oireensa ja piirteensä ei ollenkaan viittaa sellaiseen. Tämä ymmärrettävästi ärsyttää niitä, joilla aito asia on oikeasti elämässä läsnä.

      Sen sijaan transporukoissa en ole vastaavaa huomannut.

      Poista
  13. Vaadimme parempia trolleja! Mutta katotaas..

    "Voin myös vaatia syöpähoitoja"

    Ei itsemäärittelyyn perustuva translaki anna oikeutta vaatia hoitoja. Ne on diagnoosin takana kuten ennenkin. Jos nyt oikeasti et tätä tiennyt, niin eikö kannattaisi vähän selvittää mitä vastustaa? Muuten sua voi viedä kuin pässiä narussa.

    Lääkärit ovat itse ihan aiheesta sitä mieltä, että kaksi käyntiä *pelkästään* hetumuutosta varten - kaikkien diagnoosiin ja hoitoihin tähtäävien käyntien jälkeen - on tarpeetonta byrokratiaa ja turhaa työtä. Ja vie yhteiskunnan resursseja.

    Transsukupuolisten tukiryhmiin olet kyllä tervetullut ilman diagnoosiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsemäärittelyä käytetäänkin Troijan hevosena nopeutetulle transhoitoihin pääsylle. "Meidän Valo-Korianteri on elänyt jo puoli vuotta juridisena muusuna, eli on oikeutettua päästä rintojen amputointiin 15-vuotiaana!" Aktivistit ajavat transhoitojen vapauttamista portivartioinnista ja temppuradoista. Transhoitojen tulisi heidän mukaansa pohjautua tietoon perustuvaan suostumukseen. Mikä voisikaan mennä pieleen.
      Juridista sukupuolta on järjetöntä vaihtaa ennenkuin jossain määrin muistuttaa tavoitesukupuoltaan. Miksi se siis pitäisi irrottaa transitosta ja transdiagnoosista? Eihän siitä ole hyötyä muille kuin naisten tiloihin pyrkiville pervoille ja muille huijareille.

      Poista
    2. "Juridista sukupuolta on järjetöntä vaihtaa ennenkuin jossain määrin muistuttaa tavoitesukupuoltaan. Miksi se siis pitäisi irrottaa transitosta ja transdiagnoosista? Eihän siitä ole hyötyä muille kuin naisten tiloihin pyrkiville pervoille ja muille huijareille."

      Laista on hyötyä kaikille transitioituville. Katsos, olisihan järjetöntä että joku pervo tai huijari vaihtaisi sitä ilman että muistuttaa tavoitesukupuoltaan.

      Poista
    3. Mikä vaihdoksen hyöty on transille ennen transkäsittelyitä? Juridinen sukupuoli avaa pervohuijarille ovet naisten tiloihin, naiskiintiöihin ja naisurheiluun. Väitätkö tosissasi, että kukaan ei käyttäisi porsaanreikää hyväkseen? Itsemäärittelyn tavoitehan on, ettei tarvitse transitioitua päästäkseen naisten intiimitiloihin ja kaikkeen siihen, mikä kuuluu naisille. Miksi transitioitumattoman miehen pitäisi päästä samaan suihkuun tyttöjen kanssa?

      Poista
    4. "Väitätkö tosissasi, että kukaan ei käyttäisi porsaanreikää hyväkseen?"

      Joo. Usemmista itsemäärittelymaista ei ole löytynyt yhtäkään lain väärinkäyttäjää. Itsemäärittelyn vastustajatkin on saaneet kaivettua esiin vain ne noin kolme tapausta joita toistellaan uudelleen ja uudelleen - eikä heistäkään yksikään ole toistanut temppuaan.

      Itsemäärittely ei poista keltään tarvetta transitioitua. Ja transitioituvista käytännössä kaikki soveltaisi itsemäärittelylakia vasta transition edettyä.

      Poista
    5. Sateenkaarimaailmassa ei ole mitään ongelmia, niinpä niin. Miten väärinkäytösten riski on huomioitu lakialoitteessa?
      UK:sta löytyy kyllä mielenkiintoinen vankilatilasto:
      "MOJ stats show 76 of the 129 male-born prisoners identifying as transgender (not counting any with GRCs) have at least 1 conviction of sexual offence. This includes 36 convictions for rape and 10 for attempted rape. These are clearly male type crimes (rape is defined as penetration with a penis)."
      "‘Of the 125 transgender prisoners counted by the prison service in 2017, 60 had been convicted of sexual offenses, including 27 convicted of rape (BBC News
      2018). In the overall prison population, by comparison, 19% of males had been
      convicted of sexual crimes and only 4% of females (Ministry of Justice 2018b)"
      https://committees.parliament.uk/writtenevidence/18973/pdf/
      Kertovatko nuo luvut transnaisten korostuneesta seksirikosvietistä muihin miesvankeihin verrattuna, vaiko itsemäärittelyn hyväksikäytöstä?

      Poista
  14. Kiitos virkistävästä blogista ja puheenvuoroistasi! Näitä järjen ääniä toivotaan ja tarvitaan lisää... En mitenkään yllättynyt, että kantaa ottaa reippaasti homoseksuaali, heterot ovat ilmeisen hiljaa jo etukäteen pelästyneinä väistämättömästä vihatulvasta ja syrjimissyytöksistä... kukapa haluaisi leimautua taantumukselliseksi (kuten 70-luvulla kävi, mikäli esitti yleisestä YYA-liturgiasta poikkeavan näkemyksen..) Seksuaalivähemmistöön kuuluvalla on Suomessa sentään jonkinlainen 'marginaaliin kuulumisen' suojaleima.. vaikkei se vihareaktioilta kokonaan varjele.

    Mielenkiintoista huomata, että järkeviä kannanottoja aiheesta voi nykyisin lukea lähinnä juuri homoseksuaaleilta ja radikaalifeministeiltä, vallitseva mielipide ja 'suvaitsevaisto' on ajat sitten omaksunut transaktivistien sekamelskaideologian ja hylännyt biologiset faktat kahdesta sukupuolesta. Olin todella pettynyt, että Naisasialiike Unioni unohti kokonaan naisten oikeudet turvallisiin pukuhuonetiloihin, ja sen sijaan on huolissaan transnaisten kohtaamasta (oletetusta) väkivallasta...
    Elämme kiintoisia aikoja, kun tunnustava kristitty ('äärikonservatiiviksi' ja 'oikeistolaiseksi' leimattu...) löytää enemmän yhteistä homoseksuaalin kanssa kuin useimpien suvaitsevien uskovien joukossa..

    VastaaPoista
  15. Floodaan blogiasi vielä yhden kommentin verran unohdettuani äskeisessä viestissä mainita..: Entäs Trans-species? Maailmalla tunnetaan jo esimerkkejä, joissa henkilö kokee olevansa jotain muuta kuin Homo sapiens-lajia - hän identifioituu vaikkapa koiraksi, kissaksi tai lohikäärmeeksi (I am not making this up..) Varakkailla on mahdollisuuksia plastiikkakirugian keinoilla antaa leikellä itsensä ja muokata ulkomuotonsa paremmin sisäistä kokemusta vastaavaksi, ja näitä kuvia löytää netin syövereistä. Vaan entä vähemmän etuoikeutetussa taloudellisess asemassa olevat? Pitäisikö nyt yhteiskunnan alkaa yhteisin varoin järjestää korjaushoitoja näille 'eläimille ihmiskehossa'-tapauksille? Mitkä olisivat näiden juridiset oikeudet? Hmm...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toihan on yhtä raikas eläinesimerkki kuin se klassinen: jos miehen seurustelusuhde toisen miehen kanssa tunnustetaan virallisesti, niin miksi ei tunnusteta miehen seurustelusuhdetta koiransa kanssa? Hmmm... Koska ne on eri asioita?

      Poista
    2. Dear Anonyymi: Valitettavasti 'raikas eläinesimerkki' ei ole hihastani vedetty, vaan niitä esimerkkejä maailmalla on.. Pointti on siinä, että se herättää välittömän säälintunteen, kun taas sukupuolen vaihtamisesta on nykyisessä ilmapiirissä tehty jokin umpinormaali lähes läpihuutojuttu ja ihmisoikeus.

      Poista
    3. Eli ymmärrät itsekin niiden olevan eri asioita?

      Poista
    4. Molemmissa tapauksissa on kyse täydellisestä todellisuuden kieltämisestä sekä kyvyttömyydestä hyväksyä oma kehollinen olemus.
      Samaan kategoriaan kuuluu tässäkin blogissa mainittu anoreksia, jota ei sentään vielä yritetä hoitaa muuttamalla potilaan kehoa kirurgisin menetelmin laihemmaksi.
      (On tapauksia, joissa sukupuolen korjaaminen voi olla perustellusti paras ratkaisu, mutta niistä ei ole tässä nykyisessä transmaniasirkuksessa kyse.)

      Poista
    5. On olemassa myös ihmisiä, jotka kokevat edustavansa toista kansalaisuutta tai etnisyyttä tai ihonväriä ja pyrkivät muokkaamaan ulkonäköään sen mukaiseksi. On olemassa erilaisia kuvitteellisia sairaus- tai vammaisidentiteettejä. Henkilö esimerkiksi kokee, ettei hänellä pitäisi olla toista säärtä ja ääritapauksessa pyrkii saamaan raajansa amputoiduksi. Nyt on alkanut tulla myös uutisia trendistä, jossa nuoret katselevat TikTok-videoita Touretten oireyhtymästä, dissosiatiivisesta identiteettihäiriöstä ja muista "dramaattisista" häiriöistä, samaistuvat johonkin häiriöön ja omaksuvat sen identiteettinä, ja alkavat sitten esittää sen oireita sosiaalisessa mediassa.

      Poista
    6. Kyllä koiran ja ihmisen välinen seurustelusuhde on eri asia, kuin ihmisen ja ihmisen välinen seurustelusuhde. Sen sijaan identiteettileikittelyjä löytyy joka lähtöön niin turreista, kuin sukupuolissa. Osa näistä hcalakulttuureista käsittää myös rajun kehon muokkauksen. Miksi sukupuolen mukaiset plastiikkakirurgiset toimenpiteet siis eroaa tässä mielessä muista alakulttuureista?

      Poista
  16. Kaikkien ihanan naiivien ja sinisilmäisten kommentoijien kannattaisi lukea seuraava artikkeli. Yksi Karen Whiten uhreiksi joutuneista naisista on antanut haastattelun Daily Mailille. Karen Whitehan on Briteissä seksuaalirikoksista tuomittu mies, joka pääsi kärsimään tuomiotaan naisvankilaan koska hän identifioituu naiseksi - vaikka hän ei esim. ole käynyt genitaalikirurgiassa. Naisvankilassa ollessaan Karen käytti seksuaalisesti hyväkseen ainakin neljää naisvankia. Nyt hänet on kai siirretty jo takaisin miesvankilaan.
    Kaikille niille, joiden mielestä juridisen sukupuolen itsemäärittely ei ole koskaan aiheuttanut mitään ongelmia missään, minulla on kysymys: löytyykö teiltä yhtään empatiaa tätä Whiten uhriksi joutunutta naista kohtaan?
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-10406351/I-sexually-assaulted-transgender-rapist-womens-jail.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Briteissä juridinen sukupuoli ei perustu itsemäärittelyyn. Transihmisiltä voidaan laillisesti evätä pääsy sukupuolitettuihin tiloihin.

      Poista
    2. Kuten jutussa kerrotaan, psykologeista ja vankilanjohtajista koostuva lautakunta teki päätöksen siitä mille osastolle tyyppi sijoitetaan. Vaikea sanoa oliko päätöksen takana misogyniaa, piittaamattomuutta vai mitä. Joka tapauksessa erikoista arvostella lakia, joka nimenomaan mahdollistaa tuollaisen harkinnan.

      Poista
    3. Käytännössä UK:ssa totellaan lähes aina yksilön itsemäärittelyä, vaikka lain mukaan pitäisi olla todistus juridisen sukupuolen vaihdosta (GRC). UK:ssa onkin vain joitakin tuhansia hakenut GRC:n, koska sillä ei ole käytännön merkitystä. Se lienee Suomessakin tavoitteena.
      Kumppaninsa pahoinpitelystä tuomittu transleidi tepastelee omalla ilmoituksella naisten asuntoloihin ja turvakoteihin. Rikoksentekijä tilastoidaan oman ilmoituksen perusteella. Naisten pedofiliarikostilasto onkin kasvanut valtavasti UK:ssa.
      Vaikutusvaltainen entinen LGB-järjestö Stonewall on ohjeistanut yhteistyökumppaneitaan lainvastaisiin käytäntöihin. Eli Stonewall suosittelee organisaatioille ja yrityksille itsemäärittelyn tottelemista, vaikka laki edellyttää juridisen sukupuolen vaihtoa.

      Poista
  17. "He ovat itse tienneet sen kauan ja suunnitelleet asiat huolellisesti niin, että LHB-oikeuksia ajavien tahojen annetaan hiljalleen tehdä pois alta kaikki likainen työ, minkä jälkeen sopivassa kohdassa sitten vain käydään valmiiseen pöytään."

    Pidätkö niitä, jotka on vuosikymmenten mittaan LHB- ja siinä sivussa myös T-oikeuksia ajaneet, jotenkin supertyhminä lampaina? Jotka on vaan manipuloituina tehneet likaista työtä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Pidätkö niitä, jotka on vuosikymmenten mittaan..."

      Eivät he varmasti niin tyhmiä olleet, että olisivat transihmisten manipuloimina tampanneet tietä nykyiselle gender-ideologialle, mutta toisaalta eipä sellaista aatetta tai uskonnollishenkistä liikettä kuin gender ollut vielä näköpiirissäkään, minkä lisäksi koko nykyinen transihmisen käsite oli tuntematon.

      Poista
    2. Samaa lammasmaisuutta esiintyy intersektionaalisissa feministeissä ja vihervasemmistossa, jotka kannattavat sukupuolen moninaisuushömppää. Naisten oikeudet ja turvallisuuden rapauttava tsemäärittelylakialoite kerää kymmeniä tuhansia allekirjoituksia. Opetusministeri ja sisäministeri ottavat kantaa transien hoitosuosituksiin. Vasemmistonaiset nimeävät naisten oikeudet pillufeminismiksi ja itsensä ei-miehiksi. Lääketieteellinen julkaisu tunnistaa "bodies with vaginas" ja asiantuntija "persons with prostates", mutta eivät tiedä kellä moiset kehonosat ovat. Tutkija Tuomas Aivelo väittää homoseksuaalisuuden olevan kulttuurisesti muokattavissa ja leimaa peniksestä kieltäytyvät lesbot transfoobikoiksi. Tämä on ilmeisesti edistystä.

      Poista
  18. Joko näitte Matt Walsh/Dr.Phil-keskustelun? Eli amerikkalaisen talk show'n jakso, jossa keskusteltiin genderideologiasta ja jossa oli mukana mm. kaksi "non-binary"-aktivistia ja vastapuolella konservatiivi, oikeistolainen toimittaja Matt Walsh. Matt Walsh käytännössä repi koko genderideologian kappaleiksi ja nolasi aktivistit täysin.
    Naiset ja monet homomiehet ovat jo vuosien ajan arvostelleet genderideologiaa ja yrittäneet käydä asiallista julkista keskustelua ideologian ongelmista. Meidät on leimattu terffeiksi ja transfoobikoiksi ja vihaajiksi, meitä on maalitettu somessa ja ulkomailla naiset ovat menettäneet työpaikkojaan ja saaneet tappouhkauksia. Nyt kävi sitten niin, että oikeistolainen valkoinen heteromies nöyryytti genderaktivistit miljoonien tv-katsojien edessä, ja Walsh on saanut valtavasti kiitosta ohjelman jälkeen. Hän on jopa ilmoittanut, että käy tänä vuonna tosissaan taisteluun genderideologiaa vastaan.
    Ohjelmassa olleet aktivistit ovat kuulemma "traumatisoituneita" koska tv-studio ei ollut heille "turvallinen tila" jossa he voivat "kouluttaa" muita ihmisiä, vaan he joutuivat ihan oikeaan debattiin joka meni heidän kannaltaan niin perseelleen kuin mahdollista.
    Näin siinä sitten kävi. Valkoiset oikeistolaiset heteromiehet saivat vihdoin tarpeekseen. Genderkulttilaisten olisi ehkä sittenkin kannattanut kuunnella naisia ja homoja ja ottaa meidän huolemme ja toiveemme huomioon, ja oltaisiin voitu käydä asiallinen ja kunnioittava keskustelu esim. sukupuolen itsemäärittelystä. Nyt taitaa olla myöhäistä. Ja ikävä kyllä sen jälkeen, miten transaktivistit ovat kohdelleet muita, kenelläkään ei ole enää yhtään sympatiaa transaktivisteja kohtaan.
    Linkki ohjelmaan, jos ei toimi niin se on youtubessa "Both Sides of the Gender Pronoun Debate" Dr Phil-kanavalla.
    https://youtu.be/iw075B9iqxw

    VastaaPoista
  19. Hesari transfobisena:
    "Nopea siemensyöksy vaivaa jopa joka neljättä miestä – Näin laukeamista voi yrittää viivyttää

    Kliinisen ennenaikaisen siemensyöksyn määritelmän täyttää vain pieni joukko miehistä."
    https://www.hs.fi/tiede/art-2000008517078.html
    Mihin unohtui inklusiivisuus? Naisellakin voi olla penis, erektio, ejakulaatioita ja niihin liittyviä ongelmia. Lisäksi kaikilla miehillä ei penistä ja kiveksiä. Miksi Hesari ei puhu peniksellisistä henkilöistä ja ejakulaattoreista, vaan tekee ennenaikaisesta siemensyöksystä mieserityisen ongelman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hae pelle Hesarin jutuista hakusanalla naiset, ja sitten hakusanalla menstruoijat. Tuleeko vaikutelma, että nainen-sanaa oltaisiin korvaamassa menstruoijalla?

      Poista
    2. Healthline tarjoaa HPV-tietoisuutta miehille ja vulvan omistajille:
      https://mobile.twitter.com/StandingforXX/status/1490785524717654021
      BBC kehottaa vaginallisia, yksilöitä ja ihmisiä kohdunkaulan syövän seulontoihin. Eturauhasen he tunnistavat miehen biologiaan kuuluvaksi:
      https://mobile.twitter.com/HennieInglis/status/1490792241702576129
      Kuinkahan moni transmies menee nyt turhaan tutkituttamaan eturauhasta, jota heillä ei ole?

      Poista
    3. Hesarista masturbointivinkkejä vaginallisille:
      "Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina
      Miten kannattaa masturboida ja miten saa orgasmin, jos sinulla on peniksen sijaan klitoris? Tässä asiantuntijan neuvot keskikesän omaan onneen."
      https://www.hs.fi/nyt/art-2000005264959.html
      Miksi heitä ennen kutsuttiinkaan, niitä peniksen ja klitoriksen haltijoita?

      Poista
    4. ”Vulvallisten sooloseksi on brändätty ja kaupallistettu todella hyvin. Peniksellisten masturbointia pidetään kuitenkin edelleen helposti likaisena ja jopa säälittävänä. Vasta hiljattain myös miesoletetuille suunnattuja seksileluja on alettu mainostaa radiossa.”
      https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000008498434.html

      Poista
  20. Anonyymi kirjoitti ylempänä, että "usemmista itsemäärittelymaista ei ole löytynyt yhtäkään lain väärin käyttäjää". Tässä pitäs toki määritellä, mitä väärinkäytöllä tarkoitetaan. Onko väärinkäytöstä kyse ainoastaan silloin, kun nainen tulee raiskatuksi tai ahdistelluksi? Miesten läsnäolo kun voidaan kokea ahdistavana ja kiusallisena noin muutenkin. Tälleen omasta henkilökohtaisesta naisnäkökulmasta käsin pidän hyvin ahdistavana ajatuksena sitä tosiasiaa, että itsemäärittelyn myötä jokaiselle miehelle avautuisi lain takaama mahdollisuus tunkeutua naisten turvallisiin tiloihin, eikä asialle voisi tuolloin tehdä käytännössä mitään, koska silloin syyllistyisi syrjintään.

    Ajaudun usein tämän aiheen tiimoilta väittelyihin, joiden tuoksinassa minulle huomautetaan, ettei transsukupuolisten asemaa ole oikein heikentää vain siksi, koska pelkää miehiä. Tämän voisi kääntää toki niinkin, ettei naisten oikeuksia ole oikein heikentää vain siksi, että "transsukupuolisille" tulisi parempi mieli (lainausmerkit siksi, koska en usko henkilön transsukupuolisuuteen silloin, kun tämä ei koe dysforiaa eikä ole edes aikeissa hakeutua hoitoihin).

    Non-binaryt ja muut genderuskovaiset ovat käytännössä omineet ja raiskanneet trans- ja intersukupuolisuuden käsitteet alistaen ne palvelemaan omia päämääriään. Nykyään ei tarvitse kokea enää dysforiaa voidakseen olla trans, ja intersukupuolisia kehityshäiriötä käytetään oman ideologian ajamisen keppihevosena. Liikettä vastustavia syytetään transfobiasta ja syrjinnästä yleisesti, vaikka koko aktivistien ideologia on käytetystä jargonista, ideologian rakenteesta ja vaikuttamiskeinoista lähtien tulkittavissa niin trans- kuin homofobiseksikin, misogyniasta puhumattakaan. Käsittämätöntä, että tällanen sairas ja tekopyhä kultti on alunperinkään saanut näin paljon valtaa kuin sillä nyt on – ja kaiken tän päälle kehtaavat vielä uhriutua.

    Vittu missä pellemaailmassa me eletään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Onko väärinkäytöstä kyse ainoastaan silloin, kun nainen tulee raiskatuksi tai ahdistelluksi?"

      No ei, lain väärinkäyttöä on sekin jos mies vaihtaa juridisen sukupuolensa ja menee sitten huvikseen naisten pukkariin pällistelemään.

      Useimmista itsemäärittelymaista ei ole tietoa yhdestäkään tällaisesta tapauksesta, saati että pukkareista olisi tullut "käytännössä unisex" kuten vanhana vitsinä ilman mitään todisteita toistellaan.

      Poista
    2. UK on käytännössä unisex, koska suurin osa palveluiden tuottajista tottelee itsemäärittelyä, eikä vaadi GRC:tä, eli todistusta juridisen sukupuolen vaihtamisesta. GRC:n onkin hankkinut vain muutama tuhat transidentifiotuvaa.
      Miksi Suomessa pitää ajaa lakiin väärinkäytökset mahdollistava itsemäärittely, eikä edellyttää transitiota tai edes transdiagnoosia juridisen sukupuolen vaihdoksen ehtona?

      Poista
    3. En tiedä mihin edellinen viestini hävisi, mutta tässäpä toinen yritys. Itsemäärittelyä käytetään hyväksi vankien keskuudessa, eli miehet alkavat sanoa olevansa naisia sen jälkeen, kun heidät on tuomittu vakavista rikoksista. Yli puolet vankilaan joutuvista naisiksi itseään kutsuvista miehistä Isossa-Britanniassa on tuomittu seksuaalirikoksesta.

      "Female prisoners in Scottish jails have told how transgender inmates serving sentences alongside them switched back to their male birth gender after being released.

      "The disclosure — in a study published in the British Journal of Criminology — has raised fresh concerns about self-identification of gender posing a risk to women’s safety as first minister Nicola Sturgeon prepares to press ahead with gender recognition legislation this year."

      Poista
    4. "UK on käytännössä unisex"

      Ai siellä miehet naisten tiloissa on ihan arkipäivää? Hassua, Skotlannissa monta vuotta asunut ystäväni ei ole ollenkaan huomannut semmoista.

      Poista
    5. Transaktivistit eivät koskaan vastaa tähän. Eli esiintyykö transnaisvankien keskuudessa enemmän rikollisuutta suhteutettuna heidän määräänsä väestössä, vai käyttävätkö pervopetterit itsemäärittelyä hyväksi? UK:n transvankitilasto ei ole mairitteleva seksirikosten osalta. Transnaisvangeilla on moninkertaisesti enemmän seksirikostuomioita kuin muilla miesvangeilla.

      Poista
    6. "Transnaisvangeilla on moninkertaisesti enemmän seksirikostuomioita kuin muilla miesvangeilla."

      Niinkö? Sittenhän ei pidä paikkaansa sekään usein toisteltu väite, että miesten ja transnaisten rikollisuus olisi samanlaista.

      Poista
    7. "Ai siellä miehet naisten tiloissa on ihan arkipäivää? Hassua, Skotlannissa monta vuotta asunut ystäväni ei ole ollenkaan huomannut semmoista."
      Silloinhan ilmiötä ei ole olemassa, jos sinä tai ystäväsi ette ole sitä havainneet. Aukotonta todistusta. Yksikin Karen White, Jessica Yaniv, Tyler Porter tai Wi Spa on liikaa.
      Jos palveluntuottaja sallii väärän sukupuolen tiloihin menon, eikä vaadi edes GRC-todistusta, eli edes juridisen sukupuolen vaihtoa, niin naisten tilat ovat käytännössä unisex.
      Saako peniksen kanssa syntynyt henkilö käyttää naisten tiloja:
      a) itsemäärittelyllä ilman transitiota tai transdiagnoosia
      b) juridisen sukupuolen vaihdolla ilman transitiota
      c) transition loppuvaiheessa, mielellään vasta genitaalikirurgian jälkeen
      d) ei milloinkaan?

      Poista
    8. "Useimmista itsemäärittelymaista ei ole tietoa yhdestäkään tällaisesta tapauksesta, saati että pukkareista olisi tullut "käytännössä unisex" kuten vanhana vitsinä ilman mitään todisteita toistellaan."

      Voidaan toki pohtia johtuuko tämä siitä, ettei näin todella ole tapahtunut, vai kenties siitä, ettei tällaisista tapauksista haluta uutisoida canceloinnin ja paskamyrskyn pelossa. Vankiloiden osalta itsemäärittelyä kuitenkin väärinkäytetään varsin surutta ja tästä on olemassa paljon esimerkkejä ulkomailta. Oikeat transnaiset eivät tietenkään näin tee ja heille paikka naisvankilassa suotakoon, mutta autogynefiilit ja muut pervot saisivat jäädä miesten puolelle. Ikävä kyllä transliike on kaikessa inklusiivisuudessaan ottanut myös nämä perverssit siipiensä suojaan.

      Poista
    9. "Saako peniksen kanssa syntynyt henkilö käyttää naisten tiloja:
      a) itsemäärittelyllä ilman transitiota tai transdiagnoosia
      b) juridisen sukupuolen vaihdolla ilman transitiota
      c) transition loppuvaiheessa, mielellään vasta genitaalikirurgian jälkeen
      d) ei milloinkaan?"
      Tässä naisen mielipide asiaan.
      Vessat: omasta puolestani kuka tahansa mies, jos ei tee mitään numeroa itsestään. Ei haittaa.
      Pukkarit: transition jälkeen, kun keho on muuttunut ja näyttää selvästi naiselta (miinus mahdollisesti genitaalit)
      Vankilat: vasta kirurgian jälkeen. Tosin luulen että oikeat ei-väärinkäyttäjä transnaiset eivät halua vankilaan sen enempää kuin kukaan muukaan.

      Poista
    10. "Saako peniksen kanssa syntynyt henkilö käyttää naisten tiloja:
      a) itsemäärittelyllä ilman transitiota tai transdiagnoosia
      b) juridisen sukupuolen vaihdolla ilman transitiota
      c) transition loppuvaiheessa, mielellään vasta genitaalikirurgian jälkeen
      d) ei milloinkaan?"
      Tässä naisen mielipide asiaan.
      Vessat: omasta puolestani kuka tahansa mies, jos ei tee mitään numeroa itsestään. Ei haittaa.
      Pukkarit: transition jälkeen, kun keho on muuttunut ja näyttää selvästi naiselta (miinus mahdollisesti genitaalit)
      Vankilat: vasta kirurgian jälkeen. Tosin luulen että oikeat ei-väärinkäyttäjä transnaiset eivät halua vankilaan sen enempää kuin kukaan muukaan.

      Poista
    11. "Silloinhan ilmiötä ei ole olemassa, jos sinä tai ystäväsi ette ole sitä havainneet."

      Jos ystäväni ei melkein 20 vuoden aikana ole kertaakaan törmännyt miehiin naisten tiloissa eikä ole kuullut yhdenkään tuttunsa törmänneen niin rohkenen olettaa, että ongelma ei ole suuren suuri. Eivätkä tilat ole "käytännössä unisex".

      "kenties siitä, ettei tällaisista tapauksista haluta uutisoida canceloinnin ja paskamyrskyn pelossa"

      Jos asioihin tahtoo vaikuttaa niin järkeville ihmisille asiat täytyy perustella. "Tästä ei vain puhuta" on läppä jolla voi "perustella" ihan mitä vaan, rokotteiden mikrosiruista liskoihmisiin.

      Naiset ovat puhuneet mediassa paljonkin miesten taholta kohtaamastaan ahdistelusta, vaikka siitä onkin seurannut vähättelyä, uhrin syyllistämistä ja muuta paskaa.

      Poista
    12. "Yksikin Karen White, Jessica Yaniv, Tyler Porter tai Wi Spa on liikaa"

      Sovellatko tätä "yksikin tapaus on liikaa"-kelaa myös etnisiin ryhmiin, tai vaikka ylimalkaan miehiin? Jos mies ahdistelee naista ravintolassa niin onko eri sukupuolille tehtävä eri ravintolat? Vai sopisiko paremmin se sama kuin tähänkin asti, että rikoksiin syyllistyneitä yksilöitä rankaistaan, ei koko ryhmää johon he kuuluvat?

      Poista
    13. Ei tarvi tehdä eri ravintoloita. Riittää, että tämänhetkiset naisia varten suunnatut turvalliset tilat säilytetään nykyisellään.

      Poista
    14. Niinhän ne säilytetäänkin. En halua miehiä naisten pukkareihin. Kannatan itsemäärittelyyn perustuvaa translakia, koska se ei miehiä niihin tuo ja helpottaa transihmisten elämää.

      Poista
    15. "Kannatan itsemäärittelyyn perustuvaa translakia, koska se ei miehiä niihin tuo ja helpottaa transihmisten elämää."
      Millä tavoin laki estää juridisen sukupuolen väärinkäytön, jos vaihdoksen ehtona ei ole transitiota tai edes transdiagnoosia? Luotatko naiivisti miesten hyvyyteen ja rehellisyyteen?
      Millä tavoin pelkkä juridisen sukupuolen vaihdos auttaa aitoja transsukupuolisia? Miksi juridinen sukupuoli pitää voida vaihtaa ennenkuin on jollain tasolla läpimenevä tavoitesukupuolessaan?
      Itsemäärittelyn totteleminen tarkoittaa käytännössä tätä:
      https://www.youtube.com/watch?v=zwUe7-4-_TY

      Poista
    16. Millä tavoin naisten intiimitilat säilyvät naisten reviirinä ja turvallisina, jos niihin voi tepastella kuka tahansa peniksellinen juridinen nainen? Myöhemmin papereiden tiedustelukin on turhaa, koska kenellä tahansa pervopertillä voi olla naisen paperit ja kyseenalaistaja saa syrjintäsyytteen.

      Poista
    17. Alemmas laitoin linkin YouTube-videoon jossa paljon esimerkkejä siitä miten itsemäärittelyä on käytetty väärin ulkomailla

      Poista
    18. "Luotatko naiivisti miesten hyvyyteen ja rehellisyyteen?
      Millä tavoin pelkkä juridisen sukupuolen vaihdos auttaa aitoja transsukupuolisia?"

      Yhteiskunnan sujuvuuden vuoksi joskus on kätevämpää luottaa ihmisiin kuin kieltää kaikki. Miehet voi nytkin vapaasti kävellä naisten vessoihin tai uimahallin naisten tiloihin. Jälkimmäisistä tapauksista on joskus ollut uutisissa mutta ei niiden vuoksi ole hankaloitettu pääsyä altailta suihkuun tai järkätty eri vuoroja eri sukupuolille. Vessoissa olen nähnyt miehiä pari kertaa, selkeästi ovesta erehtyneitä.

      Miksi ihmeessä aito transsukupuolinen vain vaihtaisi juridisen sukupuolen ilman transitiota?

      Poista
    19. "Miksi ihmeessä aito transsukupuolinen vain vaihtaisi juridisen sukupuolen ilman transitiota?"
      Miksi ihmeessä juridisen sukupuolen vaihdos pitää sitten olla mahdollinen ilman transitiota, ja myös ei-transeille?
      Jos miehet ovat kerran niin ihania ja lutusia, niin transnaisten vessa- ja pukkarikäynnit sujunevat ongelmitta. Miten todennäköisenä koet, että naarasmuusut ja transmiehet tisseineen ja tussuineen pyörivät luontevasti miesten pukkareissa ja suihkuissa?
      Jos mies tepastelee nyt naisten tiloihin, niin sosiaaliseen normiin vedoten hänet on helppo ja nopea poistattaa sieltä. Jos mies vaihtaa juridisen sukupuolensa ilman transitiota, niin millä perusteella hänet voidaan poistaa naisten intiimitiloista ilman syrjintäsyytettä? Moni nainen kokee vieraan mieskehoisen henkilön ahdistavana naisten intiimitiloissa, vaikka katse ja penis pysyisivät alhaalla.
      Kun olette saaneet normalisoitua itsemäärittelyn, niin juridisen vaihtamisellakaan ei ole enää merkitystä, koska sukupuoltahan ei näe päällepäin. Ja väärinsukupuolittaminen ja sukupuolikokemuksen kyseenalaistaminen olivat mukaanne maailman suurimpia syntejä.
      Sujuvoittamisesi tarkoittaa käytännössä sitä, että miehillä on omat tilat ja naisten vessassa pyörivät naisten lisäksi transidentifioituvat miehet, autogynefiilit ja heterot pervopertit. Ei voida enää puhua naisten tiloista, jos yksikin heppi heiluu siellä.

      Poista
    20. Aito transsukupuolinen ei luultavasti vaihtaisikaan, mutta nämä pervopetterit vaihtaisivat. Ja kun he ovat laillisesti naisia, heitä ei voi edes poistaa sieltä tiloista.
      "Itsemäärittelyyn perustuva translaki ei tuo miehiä naisten pukkareihin"
      Laki, jossa kuka tahansa voi vaihtaa juridisen sukupuolen minuutissa, ei tuo miehiä naisten (tai naisia miesten) pukkareihin? Salli mun nauraa. Enkä siis puhu tässä oikeista transsukupuolisista vaan juurikin näistä pervopettereistä.

      Poista
    21. "Sujuvoittamisesi tarkoittaa käytännössä sitä, että miehillä on omat tilat ja naisten vessassa pyörivät naisten lisäksi transidentifioituvat miehet, autogynefiilit ja heterot pervopertit."

      Ai niin kuin itsemäärittelymaissa juuri nyt?

      Poista
    22. "Ai niin kuin itsemäärittelymaissa juuri nyt?"

      Tänne kommenttikenttään on postattu parikin eri videolinkkiä joihin tutustumalla sulle selviäisi, millä tavoin itsemäärittelyä hyväksikäytetään paraikaa. Se ettei näistä jutuista uutisoida Iltalehdessä, ei tarkoita ettei näitä tapahtuis.

      Poista
    23. "Jos mies tepastelee nyt naisten tiloihin, niin sosiaaliseen normiin vedoten hänet on helppo ja nopea poistattaa sieltä."

      Ei sosiaalinen normi muutu naps vain kun laki muuttuu. Sosiaalinen normi pitää penikselliset juridiset naiset poissa naisten pukkareista niin nyt kuin lakimuutoksen jälkeenkin.

      Jos taas sosiaalinen normi muuttuisi niin sehän tarkoittaisi sitä, että penikset ei enää herättäisi vastarintaa.

      Poista
    24. "Ei sosiaalinen normi muutu naps vain kun laki muuttuu."
      Miksi ihmeessä laki pitää sitten muuttaa, jos ei aio hyödyntää sitä? Miksi pitää laatia laki, joka mahdollistaa mieskehoiset naisten intiimitiloihin? Vaatimus itsemäärittelyn tottelemisesta ja puheet menstruoivista miehistä ja tyttödikeistä pyrkii juuri normin murtamiseen,kuten myös uikutus murhatuksi tulemisesta miesten vessassa. Lisäksi käynnistyy rääkyminen transfobiasta, jos naisten tiloihin tuleminen kyseenalaistetaan.

      Poista
    25. "Miksi ihmeessä laki pitää sitten muuttaa, jos ei aio hyödyntää sitä?"

      Kyllä sitä tulee kaikki transihmiset hyödyntämään ja vaihtaa juridisen sukupuolensa silloin kun on transition kannalta sopiva hetki, ilman ylimääräisiä lääkärikäyntejä.

      Poista
    26. Sitä tulee hyödyntämään myös kaikki pervosedät ja -tädit, päästäkseen toisen sukupuolen tiloihin helposti.

      Poista
    27. "ilman ylimääräisiä lääkärikäyntejä."
      Tässä näkee taas transien pohjattoman itsekkyyden. Naisten ja tyttöjen oikeudet, turvallisuus ja oikeus yksityisyyteen eivät merkitse mitään, kunhan trans saa paperinsa pari kuukautta aikaisemmin. Sinne vaan naisten oikeudet viemäriin. Ei kiinnostele itsemäärittelyn mahdollistamat ahdistelut ja raiskaukset, kunhan tilanne hyödyttää transia.
      Miksi juridisen sukupuolen vaihdoksen ehtona ei saa olla edes transdiagnoosi, vaan ihan kenen tahansa on voitava vaihtaa juridinen sukupuoli yhdellä hiiren klikkauksella?

      Poista
    28. "Miksi juridisen sukupuolen vaihdoksen ehtona ei saa olla edes transdiagnoosi, vaan ihan kenen tahansa on voitava vaihtaa juridinen sukupuoli yhdellä hiiren klikkauksella?"

      Taisi täällä olla vastaus aiemminkin: koska itsemäärittelyyn perustuvan translain vastustajat on niin nössöjä, ettei ole saaneet aikaiseksi tehdä sellaista aloitetta. Varmaan se useimmille transeille kelpaisi. Mutta nyt niin transit kuin järkevä enemmistökin ajaa kaikkein käytännöllisintä vaihtoehtoa.

      Poista
    29. "kaikkein käytännöllisintä vaihtoehtoa"
      Kaikkein käytännöllisin vaihtoehto on siis päästää kaikenmaailman pervopertit naisten intiimitiloihin, naiskiintiöihin ja naisurheiluun? On siis parempi päästää vieras mies killuttimineen tyttöjen suihkuun, koska trans voi saada paperit vaihdettua pari kuukautta aikaisemmin. Just joo.
      Missä valtamediassa on käyty avointa ja julkista keskustelua itsemäärittelyn todennäköisistä seurauksista ja siitä, mitä se on aiheuttanut maailmalla? Miksi itsemäärittelyn vastustajien velvollisuus olisi tilkitä lakialoitteenne porsaanreiät? Sehän tarkoittaisi, että pervoilun ja väärinkäytökset mahdollistavat porsaanreiät eivät haittaa teitä. Eipä siirretä vastuuta muualle.
      Otatko sinä vastuun näiden transleidien suomiversioiden toiminnasta?
      https://www.youtube.com/watch?v=zwUe7-4-_TY

      Poista
    30. Kuka on estänyt keskustelua? Jos antigenderit ei ole sormeaan nostaneet vaihtoehtoisen lain eteen niin sehän tarkoittaa, ettei itsemäärittelylain seuraukset haittaa heitä. (Tai todennäköisemmin: eivät itsekään usko maalailemiinsa uhkakuviin.)

      Miksi muiden pitäisi ajaa sellaisia lakeja kuin itsemäärittelyn vastustajat haluaisi? Eipä siirretä vastuuta muualle ��

      Poista
    31. "Miksi itsemäärittelyn vastustajien velvollisuus olisi tilkitä lakialoitteenne porsaanreiät?"

      Olisi maailman helpoin asia tehdä kansalaisaloite siitä, että diagnoosi olisi edellytyksenä. Ei tarvitsisi kuin deletoida nykyisestä translaista lisääntymiskyvyttömyysvaatimus ja kirjoitella vähän perusteluja, mutta näköjäänhän itsemäärittelylain vastustajilla on aikaa kirjoitella satoja sivuja muutenkin.

      Jos ette saa aikaiseksi niin ei voi muuta kuin päätellä, että ketään ei oikeasti haittaa itsemäärittely.

      Poista
    32. "Olisi maailman helpoin asia"
      Kansalaisaloitetta ei ole tarkoitettu miksikään ikiliikkujaksi, jossa tehtaillaan aloitteita ja vasta-aloitteita puolen vuoden välein.
      Miksi sitten teitte sellaisen lakialoitteen, joka mahdollistaa pervot naisten tiloihin, ellette oikeasti halua rapauttaa naisten oikeuksia ja turvallisuutta? Oliko se virhe vai tarkoituksellista, että haluatte antaa ihan jokaiselle pervopertille mahdollisuuden vaihtaa juridista sukupuolta?
      "Kuka on estänyt keskustelua?"
      Missä olet siis nähnyt Suomen valtamedian käsittelevän itsemäärittelyn kielteisiä puolia, tai uutisoivan itsemäärittelyn lieveilmiöistä ulkomailla? Valtamedian näkökulma on aika yksisilmäistä genderpropagandan levittämistä, eikä kaikkien näkökulmien huomioimista. Onko Hesari uutisoinut esimerkiksi Keira Bellin tapauksesta?

      Poista
    33. "Missä olet siis nähnyt Suomen valtamedian käsittelevän itsemäärittelyn kielteisiä puolia"

      No esimerkiksi 28.10.2021 Hesarin pääkirjoitussivulla oli tätä "Lesboja pakotetaan hyväksymään transnaiset" diipadaapaa. Hesarin kuukausiliitteessä oli 12 sivun juttu aiheesta että onpa transsukupuolisuus syvältä, Selja Ahavan kirjaan liittyen. Mustaorkidea on saanut kivasti näkyvyyttä Ylellä. Kuka Keira Bell?

      Poista
    34. "Kansalaisaloitetta ei ole tarkoitettu miksikään ikiliikkujaksi"

      Translain myötä pervertit täyttää kaikki naisten pukuhuoneet, vessat ja kiintiöt, mutta jätät vasta-aloitteen tekemättä, kun siitä seuraisi paperityötä? Ei näytä naisten oikeudet pahemmin kiinnostavan.

      Poista
    35. "Ei näytä naisten oikeudet pahemmin kiinnostavan."
      Kannattaa lukaista kansalaisaloite.fi-sivustolta kansalaisaloitteen käyttötarkoitus. Kansalaisaloitetta ei käytetä voimassaolevan lain kannattamiseen eikä myöskään tunneta kansalaisaloitteen vasta-aloitetta :D. Harmillista, että te ette käyttäneet mahdollisuuttanne ja hetkeänne asiallisen aloitteen tekemiseen. Missä on esimerkiksi vaikutusarviointi?
      Valtamediassa on mennyt muutamia genderkriittisiä juttuja läpi, mutta esimerkkisi eivät käsittele itsemäärittelylakia ja sen ongelmia. Onko lesbojen painostaminen mielestäsi diipadaapaa? Kuvaavaa.
      Noinkin neutraalit jutut saivat aikaan valtavan älämölön transien ja muun vihervasemmiston keskuudessaa. Tutkija Tuomas Aivelo, Sexpo, Trans ry ja lukemattomat muut tuomitsivat transfoobisest lesbot, joille ei penis kelpaa. Me too ja uhrien uskominen ei ilmeisesti koske lesboja.
      Selja Ahavalla ei ilmeisesti ole oikeutta surra ja käsitellä taiteen keinoin puolisonsa menettämistä? Mutta koska transit olisivatkaan osanneet samaistua toisen asemaan.

      Poista
    36. Höpö höpö. Mikään ei estä tekemästä kansalaisaloitetta, jossa nykyistä translakia uudistetaan siten, että poistetaan lisääntymiskyvyttömyysvaatimus mutta säilytetään kriteeri lääketieteellisestä selvityksestä. Se ei olisi nykylain kannattamista eikä ottaisi kantaa jätettyyn translakialoitteeseen.

      Poista
    37. "Höpö höpö."
      Vastaisitko ihan rehellisesti, että kumpi vaihtoehto on totta:
      a) lakialoitteenne on juosten kusten laadittu, vai
      b) haluatte mahdollistaa pervoperteille ja opportunisteille vapaan pääsyn naisten intiimitiloihin, naiskiintiöihin ja naisurheiluun?
      Teillä oli mahdollisuus tehdä kerralla kunnollista ja reilua, mutta valitsitte toisin.

      Poista
    38. Lakialoite on musta hyvä. Jos se on jonkun mielestä huono niin tehköön jotain konkreettista. Suutahan voi aina soittaa.

      Wuhuu, samanlainen nollan pervoperan invaasio odotettavissa kuin Norjassakin! (ks alla). Miksi Suomessa kukaan väärinkäyttäisi, kun Norjassakaan ei ole yhtään tapausta?

      Poista
    39. Kertoisiko päivystävä transaktivisti, että miksi tämän itsemäärittelijä-Lauran pitää päästä naisten tiloihin?
      https://mobile.twitter.com/ForwomenScot/status/1492518610455220237

      Poista
    40. "Valtamediassa on mennyt muutamia genderkriittisiä juttuja läpi"

      No niin eli asiasta ei vaieta. Miksi antigenderit väittää päinvastaista?

      Kun lakialoitteen käsittelystä eduskunnassa uutisoitiin niin siteerattiin niitäkin kansanedustajia joiden mielestä itsemäärittelystä seuraisi ongelmia.

      Huvittavaa kyllä sekä lain aktiiviset kannattajat että vastustajat toivoo yhtenä rintamana että asiasta puhuttaisiin enemmän. Kuinka paljon siitä pitäisi puhua? Katujat-dokkari ja Sametin haastattelu uusintana kerran viikossa?

      Aihe ei kovin paljon kiinnosta ihmisiä ja se on ihan ymmärrettävää. Aiheesta ei ole myöskään kuulunut mitään uutta viime aikoina.

      Aihe ei näytä itse asiassa kiinnostavan kovin paljon edes sen vastustajia. Netissä olisi tilaa keskustella niin paljon kuin sielu sietää, mutta katsokaapa kuinka laiskasti Laventeli, Sametti ja mitä näitä onkaan julkaisee postauksia.

      Poista
    41. "nollan pervoperan invaasio"
      Miksi rajaat penisinvaasion pelkkään pervoiluun? Moni nainen ahdistuu ihan pelkästä vieraan mieskehoisen läsnäolosta naisten tiloissa, vaikka katse ja penis olisivat alhaalla. Naisilla on oikeus omiin tiloihinsa ilman peniksenhaltijoiden läsnäoloa.
      Norjassa itsemäärittelijän mielenpahoittamisesta voi seurata kolmen vuoden vankeustuomio, eli kynnys hepinheiluttajan narauttamiseen on korkea. Kuntosalitapauksesta huomauttaneen naisen oikeusprosessi kesti kaksi vuotta.
      Muualla maailmassa pervoilijoista on tiedottu avoimemmin. Kuvitteletko oikeasti, että Norjassa on poikkeuksellisen vähän pervoilijoita :D.
      https://www.youtube.com/watch?v=zwUe7-4-_TY

      Poista
    42. ”Netissä olisi tilaa keskustella niin paljon kuin sielu sietää, mutta katsokaapa kuinka laiskasti Laventeli, Sametti ja mitä näitä onkaan julkaisee postauksia.”

      Kuvitteletko sinä, ettei minulla (tai Sametilla) ole mitään muuta elämää?

      Poista
    43. Kiitos! Siinähän se ilmeinen vastaus tulikin kaikille Keskustelu vaiennetaan -salaliittoöyhöttäjille. Ihmisillä on muutakin elämää. Medialla on muitakin aiheita.

      Poista
    44. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Se kummastuttaa, hämmästyttää blaa blaa.

      Siitä keskustellaan, mikä on milloinkin ajankohtaista. Keskustelu jatkuu, kunnes keskustelu päättyy.

      Poista
    45. "No niin eli asiasta ei vaieta. Miksi antigenderit väittää päinvastaista?"
      Transaiheen käsittely ei ole tasapuolista ja moniäänistä, jos sallitaan vain pisara kritiikkiä ylistyksen valtameressä. Täyttä totuutta itsemäärittelystä ei ole kerrottu Suomen mediassa. UK:ssa suhtautuminen itsemäärittelyyn oli vähemmän innostunutta, kun kyselyssä kerrottiin sen tarkoittavan penisten vapaata pääsyä naisten intiimitiloihin. Suomessakaan ei taida olla julkista tietoa, että suurin osa transnaisista on heteromiehiä, jotka pitävät peniksensä. Ja itsemäärittelyn myötä ihan kuka tahansa voi ilmoittautua naiseksi, vaikkei olisi edes transdiagnoosia. Luuletko tosissasi, että vihervasemmistonaiset haluavat oikeasti unisex-tiloja itselleen ja tyttärilleen?

      Poista
    46. Kyselyn mukaan Skotlannissa 42 prosenttia ei halua transitioitumattomia miehiä naisten pukkareihin. Mitkä mahtaisivat olla tulokset Suomessa?
      "Scottish voters believe that self-identifying transgender women should not be allowed to use female changing rooms or toilets, according to a poll.
      A survey by YouGov for The Times found that 42 per cent of people said that trans women who had not fully transitioned should not have access to female changing rooms. This compared with 33 per cent who said they should be able to use the facilities and 25 per cent who were unsure."
      https://www.thetimes.co.uk/article/dont-base-access-to-womens-toilets-on-self-id-say-voters-dk9028scw

      Poista
  21. Todennäköisimmin lakia väärinkäyttää genderkriitikot, jotka alkaa provoilla kun kukaan muu ei lakia väärinkäytä.

    VastaaPoista
  22. "Sovellatko tätä "yksikin tapaus on liikaa"-kelaa..."
    Outoa, että trans/aktivistit eivät tajua, kuinka rasistisia nuo vertaukset ovat. Nainen on nainen etnisyydestä, vammaisuudesta, tai lesboudesta huolimatta ja kuuluu naisten tiloihin.
    Miksi ajattelet naisten tiloille olevan tarvetta. Koeta yhdistää seuraavat faktat, jos se auttaisi hahmottamisessa:
    - miehet ovat keskimäärin isompia, vahvempia ja nopeampia kuin naiset
    - seksirikoksiin syyllistyvistä yli 90 % on miehiä ja uhreista yli 90 % naisia
    - tilastojen mukaan transnaiset syyllistyvät miestyyppiseen rikollisuuteen, eikä transitio muuta tilannetta
    - UK:n transvankitilaston mukaan transnaisvangeilla oli moninkertaisesti enemmän seksirikostuomioita kuin tavallisilla miesvangeilla.
    Homomiehetkään eivät ole pyrkimässä naisten tiloihin, vaikka eivät ole seksuaalinen uhka naisille ja vaikka he eivät olisi tervetulleita miesten tiloihin. Naisten tilat eivät ole koko maailman safe space.
    Naisilla on oikeus omiin tiloihin ja järjestäytymiseen biologisen sukupuolen perusteella.

    VastaaPoista
  23. "Vankilat: vasta kirurgian jälkeen."
    Naisvankilaan olisi varmasti huomattavasti vähemmän tunkua, jos ehtona olisi kulkusista ja sapelista luopuminen ennen porttien avautumista. Kuka aito transnainen kieltäytyisi ilmaisesta sukupuolen "korjaamisesta"?

    VastaaPoista
  24. How self-id can easily be abused: https://www.youtube.com/watch?v=VFkQQy6u_uE

    VastaaPoista
  25. Eiköhän naisten ja homoseksuaalien oikeudet ole mennyttä tämänkaltaisten transmaidenien myötä:
    "Mitä ihmettä selität? Naisella voi olla penis. Hän voi olla lesbo. Toinen lesbo voi haluta häntä. Mitään pakottamista tähän ei tarvitse liittyä."
    https://twitter.com/TTuppurainen/status/1453985806230634497
    "No, transnaiset ovat naisia ja voivat olla naisten tiloissa."
    https://twitter.com/teireeni/status/1489581026380681219
    Mihinkähän tämä trans perustaa väitteensä:
    "Kolmannet tilat voivat olla vaihtoehto mutta transsukupuolisilla on siitä huolimatta oikeus käyttää kohdesukupuolen tiloja."
    https://twitter.com/tinaorkidea/status/1489596385422942218?cxt=HHwWlIC5vaaBjqwpAAAA
    Jos hän tarkoittaa juridista sukupuolta, niin silloin sitä ei pitäisi voida vaihtaa ilman transitiota ja sukupuolielinkirurgiaa. Transien totaalinen itsekkyys ei koskaan lakkaa ihmetyttämästä.

    VastaaPoista
  26. "Jos hän tarkoittaa juridista sukupuolta, niin silloin sitä ei pitäisi voida vaihtaa ilman transitiota ja sukupuolielinkirurgiaa."

    Suomessa ei saa sukuelinkirurgiaa jos ei ole vaihtanut juridista sukupuoltaan. Meillä on ollut kymmeniä vuosia juridisia naisia joilla on penis, edelleen joka ikinen trans ensin muuttaa juridisen sukupuolen ja sitten ehkä jonkun vuoden päästä menee sukuelinkirurgiaan. Tästä seuranneita ongelmia: 0.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Suomessa ei saa sukuelinkirurgiaa jos ei ole vaihtanut juridista sukupuoltaan. Meillä on ollut kymmeniä vuosia juridisia naisia joilla on penis, edelleen joka ikinen trans ensin muuttaa juridisen sukupuolen ja sitten ehkä jonkun vuoden päästä menee sukuelinkirurgiaan. Tästä seuranneita ongelmia: 0."

      Kun asiat kerran ovat tällä tolalla, miksi self-id pitäisi sallia kaikille?

      Poista
    2. Miksi asiat pitäisi lailla erityisesti kieltää niiltä ihmisiltä joita asia ei koske? Miksi heteroita ei ole kielletty menemästä naimisiin saman sukupuolen kanssa, ja homoja vastakkaisen? Miksi äidinkielekseen saa ilmoittaa ruotsin vaikka olisi unohtanut kaiken mitä koulussa opetettiin?

      Poista
    3. Niinpä. Ja erona se, että vielä nämä juridista sukupuoltaan vaihtaneet näyttävät jo kohdesukupuolelta, vaikka genitaalit ovatkin eri.

      Poista
    4. "Tästä seuranneita ongelmia: 0."
      Ovatko videon leidit aitoja transnaisia, autogynefiilejä vai pervopettereitä?
      https://www.youtube.com/watch?v=zwUe7-4-_TY
      Vielä tärkempi kysymys on, että miten nuo ryhmät erottaa toisistaan?

      Poista
    5. Onko noi Suomesta? Missä Suomen peenikset?

      Poista
    6. Miksi sitten pitäisi säätää pervoilun mahdollistava laki Suomessa? Mikä tekee Suomen miehistä, autogynefiileistä ja pervoista niin erilaisia, etteivät he hyödyntäisi itsemäärittelyn mahdollistamaa porsaanreikää? Ei pidä olla naiivi. Jos lakiin rakennetaan porsaanreikä, niin aivan varmasti joku hyödyntää sitä.
      Miksi Suomen pitäisi ottaa oppi kantapään kautta, kun kansainvälisesti on runsaasti esimerkkejä itsemäärittelyn seurauksista. Kai ymmärrät, että tolkun transit ovat itsemäärittelyn ongelmien maksumiehiä, kun kakka osuu tuulettimeen. Kun ahdistelutapauksia alkaa vuotaa julkisuuteen, niin aletaan kysellä, että ketkä lakia oikein kannattivatkaan.

      Poista
    7. "Onko noi Suomesta? Missä Suomen peenikset?"

      Mikä saa sut uskomaan, ettei tää ilmiö rantaudu lopulta myös Suomeen itsemäärittelyn sallimisen myötä?

      Poista
    8. Suomen naisia on tähän asti suojellut sosiaalinen normi, jossa mieskehoisilla henkilöillä ei ole ollut asiaa naisten intiimitiloihin, naiskiintiöihin, naisurheiluun eikä lesbojen vällyjen väliin. Sellaisia on pidetty säälittävinä r'nkkareina ja pervoina. Näitä "lesbo ei vaan ole saanut kunnolla munaa, öhö öhö" -tyyppejä pidettiin vastenmielisinä, nyt transit ja vihervasemmisto viljelevät tismalleen samaa eheytysretoriikkaa. Vihervasemmistonaiset ja transaktivistit haluavatkin ottaa penikset avosylin vastaan naisten tiloissa, koska se on stunning and brave.
      Suomessa ei myöskään vielä tiedetä itsemäärittelyn vaaroista julkisen keskustelun puuttumisen vuoksi. Lakifirma Dentonsin suosittelema No debate -linja toimii Suomessakin.

      Poista
  27. "Miksi asiat pitäisi lailla erityisesti kieltää niiltä ihmisiltä joita asia ei koske?"

    Jotta lakiin ei syntyisi porsaanreikää, joka potentiaalisesti vaarantaa jonkun ihmisryhmän (tässä tapauksessa naisten) oikeudet ja turvallisuuden. Et varmaan haluaisi sitäkään, että juridisen syntymävuotensa voisi vaihtaa vain omaan väitettyyn lapsi-identiteettiin nojaten.

    VastaaPoista
  28. "Et varmaan haluaisi sitäkään"

    Ohh, joku nokkelapokkela keksi taas sadannen kerran rinnastaa iän ja sukupuolen!!!

    Jos iän ja sukupuolen voi samastaa, niin sittenhän pitäisi olla vain kaksi mahdollista juridista ikävaihtoehtoa? Nyt ihmisten ikä törkeän fluidisti vaan kasvaa koko ajan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syntymävuosi ja sukupuoli ovat sikäli rinnastettavissa, että kummallekaan ei kukaan mahda mitään, oli identiteetti mikä tahansa. Sama juttu etnisyyden kanssa. Vaatimalla muita oman henkilökohtaisen identiteettisi validoimiseen vaadit muita käytännössä valehtelemaan sulle ja muuttamaan heidän oman henkilökohtaisen maailmankuvansa sekä todellisuuskäsityksensä. Ainoastaan äärimmäisen narsistiset ihmisperseet voivat pitää tätä hyvänä ideana. Fyysinen todellisuus ei lakkaa olemasta muille, vaikka sun omassa mielessäsi sillä ei olisikaan mitään väliä.

      Poista
    2. Ja joku nokkelapokkela keksi rinnastaa etnisten ryhmien naiset, vammaiset naiset ja lesbonaiset peniksenomistajiin. Että jos etniset naiset, vammaiset naiset ja lesbot pääsevät naisten vessoihin, niin mikseivät sitten transidentifioituvat miehetkin. Eipä ole yhtään syrjivää ja rasistista.

      Poista
    3. "nokkelapokkela keksi rinnastaa etnisten ryhmien naiset, vammaiset naiset ja lesbonaiset peniksenomistajiin"

      Mitä helvettiä, missäs näin on käynyt? :D Lue nyt ihan kaikessa rauhassa kommentit ajatuksella läpi <3 Muita kohtia en tajua ollenkaan, mutta etnisellä vähemmistöllä viittasin tähän haittaisänmaallisten ajatuksenjuoksuun: joku maahanmuuttajamies on hilpaissut uimahallissa naisten puolelle > maahanmuuttajia ei pidä päästää uimahalleihin. Tällainen ehdotushan on rasistinen, eikö?

      Poista
    4. Peniksen kanssa syntyneen henkilön torppaaminen naisten intiimitiloista ei ole verrattavissa rasismiin, kuten ei myöskään lesbon kieltäytyminen peniksestä. Sukpuolitettuihin tiloihin mennään biologisen sukupuolen perusteella, ei fetissin toteuttamiseksi eikä sukupuolifantasian validoimiseksi.
      Miksi meillä on naiserityisiä tiloja, jos sinne pitäisi päästää kaikenmaailman hepinheiluttajatkin? Unisexin fanittajat ajakoot unisex-tiloja, mutta jättäkää naisten tilat rauhaan.

      Poista
  29. Transaktivistien bullshit-bingo:
    https://imgur.com/a/rb0DmRt

    VastaaPoista
  30. Norjassa on ollut itsemäärittelylaki yli viisi vuotta. Edes itsemäärittelylakia vastustava blogisti ei ole löytänyt ensimmäistäkään tapausta, jossa pervo olisi huvikseen vaihtanut juridista sukupuoltaan.

    https://tulenhenkiblogi.blogspot.com/2022/02/juridisen-sukupuolen-itsemaarittely.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Norjassa on ollut ainakin yksi tapaus, jossa peniksellinen juridinen nainen aiheutti naisten tiloissa hämmennystä. Aluksi biologinen nainen sai syytteen peniksellisen juridisen naisen läsnäolon kyseenalaistamisesta, mutta myöhemmin biologinen nainen vapautettiin syytteistä.

      En usko, että useimmat ihmiset suhtautuvat negatiivisesti siihen, että laillisen sukupuolen saa vaihtaa lääketieteellisen transprosessin myötä, mutta monet pelkäävät, että itsemäärittelyyn perustuvaa lakia käytetään väärin. Pukuhuoneisiin, urheiluun ja vankilaan liittyy monia kysymyksiä. Meidän olisi pitänyt keskustella näistä asioista etukäteen, eikä vasta jälkikäteen."

      Yksi tapaus, jossa nainen kyseenalaisti miehen tepastelun naisten pukutiloissa ja sai siitä syytteen. Ilmeisesti muut naiset onkin näille peniksille nöyrästi alistuneet. Suomessa naiset saattais toki haluta olla rauhassa näiltä peniksiltä, mut eihän se sovi. Jos miehet ja penikset on kerran niin turvallisia, niin miks transnaiset ei voi pysyä siellä miesten puolella?

      Poista
    2. Norjassa väärinsukupuolittamisesta ja totuuden kertomisesta seuraa vankeutta ja sakkoja:
      "A man in Norway has been sentenced to 21 days in jail after being found guilty of misgendering and insulting a 'transwoman' on Facebook."
      "Do you really believe that a single human being thinks you are a woman and not an old man with strange fantasies?"
      https://twitter.com/4WPub/status/1476352163173568512
      Vihapuhelainsäädäntö torppaa kaiken transaiheen kritiikin. Tässä ketjussa kerrotaan, kuinka genderhuuhaa runnottiin läpi Norjassa ennätysvauhdilla ilman julkista keskustelua:
      "The self identity law was rushed through in shortes possible time. No women's organisation were heard, as it was sold in as a solution to a health problem. The oldest organization for pple with sex dysphoria i Norw. @hbrs_info did not support the law."
      https://twitter.com/Sappfo_/status/1302625614718001158

      Poista
    3. "miks transnaiset ei voi pysyä siellä miesten puolella"

      Selvästikin enimmäkseen pysyvät, tai sitten välttävät pukkareita ylimalkaan, kunnes voivat huomiota herättämättä asioida naisten puolella. Vai kuvittelitko että Norjassa on vaan tämä yksi ainoa transnainen? :D

      Mutta siitä siis yksimielisyys että huijarit ei ole lakia väärinkäyttäneet.

      Poista
    4. Artikkeli Norjan itsemäärittelylaista:
      "There was never an open public discussion about the possible downsides and upsides to the law. In that way, the many issues the law raises were never really thought through. Women’s organisations were never heard. I later learned that this was due to active silencing strategies by the FRI [a leading Norwegian LGBT group]."
      "Norwegian women who speak their mind when they defend their spaces risk criminal action being taken against them."
      "The maximum penalty is three years imprisonment."
      "Norwegian women fear being made test cases. But, as Vanessa explained, the inconsistency stings, ‘rape is not a hate crime but pronouns are a hate crime.’"
      Naisten tekemien raiskausten määrä nousi itsemäärittelyn myötä:
      "...between 2015 and 2017, the number of women reported for rape increased by over 300 per cent. But, since it is impossible to disentangle transwomen from women in the data, Norwegian women now face the indignity of being blamed for the crimes of those born men."
      https://www.spectator.co.uk/article/does-the-snp-really-want-to-copy-norway-s-gender-revolution-

      Poista
    5. Olet varmasti tietoinen, että väärinkäytöksestä ilmoittaminen voi tietää jopa kolmen vuoden vankeustuomion ja vakavan mainehaitan? Jos vaihtoehtona on hepinheiluttajan läsnäolon sietäminen tai raskas oikeusprosessi, niin valinta on useimmille selvä.
      https://www.spectator.co.uk/article/does-the-snp-really-want-to-copy-norway-s-gender-revolution-

      Poista
    6. "miks transnaiset ei voi pysyä siellä miesten puolella"
      Katsopas vaikka Blaire Whitea tai Katy Montgomerieta. Näyttävätkö he mielestäsi miehiltä, vaikka sitä ovatkin biologisesti? Määräisitkö heidät käyttämään miesten tiloja, tai menemään miesten vankilaan?
      Tai otetaan vaikka Buck Angel. Näyttääkö hän mielestäsi kovinkin paljon naiselta? Luuletko, että naiset hyväksyisivät hänen läsnäolonsa naisten tiloissa, vaikka hän näyttääkin mieheltä mutta on biologinen nainen?
      Ei ole ihan niin mustavalkoista.

      Poista
  31. Kiitos kaikille aktiivisesta kommentoinnista ja keskustelusta! Julkaisen kaiken hallintapaneelista aina ehtiessäni, mutta vastaamaan/osallistumaan en ole ehtinyt, koska on muutakin elämää (kokopäivätyöt yms.).

    Uutta bloggausta tulossa piakkoin. Aiheena dysforia ja muunsukupuolisten, sukupuolettomien ynnä muiden special snowflakejen hourailut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsevätkö tamperelaisen naarasmuusun väärinsukupuolitetut nännit käsittelyyn?
      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008301440.html

      Poista
    2. Katsotaan, sanoi lääkäri. Olen tässä keräillyt materiaalia vähän sieltä sun täältä.

      Jos törmäätte jossain meheviin transien ja muusujen aivopieruihin, niin minulle voi vinkata niistä.

      Poista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä