keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Vieraskynä 4/4: Moderni sukupuoli-identiteetin idea vastaa ikivanhoihin tarpeisiin

Tänään luvassa Vergiliuksen arkun sukupuolipohdintojen neljäs ja viimeinen osa. Tämä neljäs osa on kaikkein pisin (yhteensä 19 liuskaa kuvineen), joten kannattaa lukea vaikka useammassa osassa, jos ei kerralla jaksa kaikkea. Olen linkannut oheen myös Vergiliuksen toisen juttusarjan, joka ilmestyy paraikaa Sametin (Musta orkidea) blogissa, aiheena queer. Linkkaan kaikki queer-sarjan tekstit myös näihin omassa blogissani julkaistavaan muunsukupuolisuusteksteihin, kunhan ne ovat ilmestyneet.

Laventelin toim. huom. Vergilius pyytää vielä erikseen mainitsemaan, että queer-sarjan kaikki neljä osaa ovat kyllä jo valmiita, mutta julkaisussa voi vielä kestää jonkin aikaa.

Muunsukupuolisuussarja:

Osa 1: Intro – Mistä muunsukupuolisuudessa on kyse?
Osa 2: Muunsukupuolisuuskeskustelun rönsyt #1: Sukupuolidysforia
Osa 3: Gender-käsite – Hyödyllinen sosiaalinen konstruktio (ja sen mutaatiot)
Osa 4: Moderni sukupuoli-identiteetin idea vastaa ikivanhoihin tarpeisiin

Queer-sarja:

Osa 1: Queer - Uuden ajan seksuaalimoraali (ja sen evankelistat)

Vergiliuksen arkun blogi

Ja pidemmittä puheitta:

Vieraskynä 4/4: Moderni sukupuoli-identiteetin idea vastaa ikivanhoihin tarpeisiin


TRANSSUKUPUOLISUUS JA TRANSHUMANISMI

Ihmissielun asemaa ajava ”aave” muinaisesta anime-elokuvasta Ghost in the Shell (1995). Elokuvan (ja TV-sarjan, mangan jne.) maailmassa aaveet voidaan siirtää rutiininomaisesti (kyborgi) ruumiista toiseen, minkä seurauksena ruumis alkaa sarjan maailmassa muistuttaa pelkkää asua, jonka omistaja voi vaihtaa tai muuttaa miten haluaa kulloisenkin mielijohteensa tai maksukykynsä mukaan.

Tällä on tiettyjä loogisia seuraamuksia myös sukupuolenvaihdosten suhteen, mikä konkretisoituu tarinan viime metreillä: kun päähenkilö majuri Kusanagin (itse asiassa valtion omistama) kyborgiruumis tuhoutuu tarinan dramaattisessa loppuratkaisussa, hänen työparinsa Batou joutuu etsimään sille korviketta mustasta pörssistä. Siinä missä tunnetummassa anime-elokuvassa vaihdannaiskeho on nukkemaisen pienen tytön ruumis, alkuperäisessä mangassa se on ”chick with a dick” -tyylinen tapaus (Japanissa puhuttiin silloin ns. ”newhalfeista”), mistä ammennetaankin ennalta-arvattavasti aikakaudelle tyypillistä jätkähuumoria: siinä, missä Batou panikoi huolimattomuuttaan, Majuri Kusanagi, jonka alkuperäinen ihmisruumis on jo kauan sitten tuhkattu tuuleen, suhtautuu uuteen keholliseen todellisuuteensa lähinnä käytännönläheisen ja arkisen viileästi: ”Kävely tuntuu oudolta…”

Vaikka meidän omalla 2020-luvullamme ei vielä ole kokonaisia, keskenään vaihdettavia kyborgiruumiita, kun yhä useampi joka tapauksessa näyttää elävän merkityksellisimmän osan elämästään netin virtuaalimaailmassa, Ghost in the Shellin kaltaisen kyberpunkin visio omasta ruumiista pelkkänä asuna (tai avatarina), on alkanut tuntua luontevammalta yhä useammalle. Ajatuksen viehätys oman kehon vaihtamisesta tällä tavalla arkipäiväisesti yhdestä toiseen kytkeytyy tietysti paitsi maslowilaisen itseaktualisaation maksimointiin myös ihmisen ikiaikaiseen unelmaan saada oma sisäinen, ”todellinen minä” muiden näkemäksi. Tähän hartaaseen toiveeseen perustuu esimerkiksi Tuhkimon viehätys, joka eri muunnelmineen lienee maailman laajalle levinnein ja suosituin kansansatu.

Toistaiseksi tällaista cyberpunk-tulevaisuutta odottaa tietoisesti lähinnä pieni teknoutopistien piiri. Useimmille aivoihin asennettavat sirut ym. edustanevat yhä lähinnä dystooppisia horisontteja (ja kyberpunkin alagenre William Gibsonin Neurovelhon päivistä asti on perinteisesti luokiteltu juuri dystooppiseksi). Mutta kun ajatusta ”myydään” trans-diskurssiin kuuluvilla tunteisiin vetoavilla kertomuksilla rikkirepivästä sukupuolidysforiasta, väärään kehoon syntymisestä ja kehystyksellä uuden sukupolven suurena ihmisoikeustaistona, on yhä useampi valmis luopumaan varautuneisuudestaan mitä tulee luonnollisen ja terveen kehon radikaalia muokkaamista kohtaan – jopa alaikäisten suhteen. Tästä trans-diskurssin synkästä potentiaalista tien päällystäjänä kohti varsinaista transhumanismia on kirjoittanut runsaasti esim. ”reaktionäärinen feministi” Mary Harrington.

Väittelyssä modernin ”self-ID-tyylisen” sukupuolen määrittelyn mielekkyydestä genderkriittiset tahot puhuvat usein, jokseenkin nenäkkäästi, uskomuksesta ”sukupuolisieluihin”. Tällä viitataan siihen, kun sekä varsinainen biologinen sukupuoli että minkäänlainen koherentti, klassillinen käsitys sukupuolirooleista ja jopa feminiinisestä/maskuliinisesta ruumiin ja pukeutumisen estetiikasta (käsityksiin joihin wanhan ajan transsukupuolisuus nojautui) on suljettu sukupuolen määrittelyn kriteeristön ulkopuolelle, jäljelle tosiaankin väistämättä jää pelkkä sisältötyhjä sukupuolinimike, johon yksilö itse-identifioituu.

Sukupuolinimeke, joka on samaan aikaan sisällöttömyydessään merkityksetön että selittämättömästi jotenkin pohjattoman merkityksellinen, vaaditussa kyseenalaistamattomuudessaan peräti pyhä, jota kohti kartesiolaisesti ”väärään kehoon syntynyt” yksilö ilmoittaa tuntevansa tuskallista, polttavaa kaipuuta.

Jos valtavirran LGBT-aktivisteja on uskominen, meillä kaikilla on tämä tyhjä nimike (tai ainakin täsmälleen niin tyhjä kuin transkokemusta poteva haluaa), asia nimeltä ”sukupuoli-identiteetti”, samalla tavalla kuin meillä on psyyke, seksuaalisuus, minäkuva tai vaikkapa umpisuoli. Se sukupuoli-identiteetti puolestaan saattaa sitten olla ”nainen” tai ”mies” tai yksi lukemattomista muista mahdollisuuksista meidän uudessa sukupuolen taksonomiassamme: muunsukupuolinen, sukupuoleton, genderfluid, genderqueer, two spirit…

(Tässä yhteydessä olisi tietysti helppo naureskella progressiivisille aktivisteille, jotka suhtautuisivat muissa yhteyksissä pilkallisen ylenkatseellisesti tähän klassisen länsimaiseen [lopultakin kristinuskosta juontuvaan] käsitykseen ruumiin ja sielun dualismista, mutta pysykäämme asialinjalla.)

Toki puheet ”väärään kehoon syntymisestä”, mihin tämä ajattelu juontuu, eivät alkujaan olleet yksioikoinen totuusväite vaan pikemminkin sukupuolidysforiaa kokevan yksilön kokemuksia maallikoille kouriintuntuvasti viestivä metafora  joka siinä tarkoituksessa myös ehkä palveli tarkoitustaan. Mutta viimeistään 2020-luvulle tultaessa metafora on niin ajattelemattomasta käytöstä luutunut, että se on luonnollistunut jäykäksi opinkappaleeksi. 

Jotkut self-ID:hen perustuvia ”trans naiset ovat naisia” -tyylisiä sloganeja messuavat transaktivistit ja heidän ”allynsa” kyllä ehkä haastettaessa myöntäisivät, että kyseessä on lopultakin melko tilannekohtainen opinkappale (Kathleen Stock puhuu kirjassaan tähän liittyen immersiivisestä fiktiosta), johon löytyy poikkeuksensa mitä tulee esimerkiksi naisten urheiluun, vankiloihin tai vaikkapa kohdunkaulansyövän seulontoihin. Mutta koska nämä poikkeukset halutaan (juuri nykyvasemmiston kilpailullisen kohteliaisuuden kulttuurista johtuen) häivyttää näkyvistä, seurauksena on yhä useammalle tässä kulttuurissa kasvaneelle vaikutelma yksioikoisesta totuusväitteestä.

Näin on kyse etenkin lasten ja neuroepätyypillisten, kategoriseen ajatteluun taipuvaisten nuorten tapauksessa; he kun eivät voi mitenkään ymmärtää aikuisten maailman lainalaisuuksia, joihin saattavat kuulua tällaiset tilannekohtaiset poliittiset totuudet, ”valkoiset valheet”, meidän leikkimme keskenään ristiriitaisilla merkityksillä ja määritelmillä… 

Kun minulta kerran kysyttiin, mitkä uskonnolliset dogmit muistuttavat lähinnä tätä nykyään valloilla olevaa käsitystä ”sukupuolisieluista”, ensimmäisenä ei mieleeni tullut mikään yksittäinen uskonkappale tai uskonto vaan eräs suosittu fantasiasarja. Onhan kristinuskon oppi sielusta kuitenkin pakostakin varsin hajanainen, ellei ristiriitainenkin, johtuen uskon kaksituhatvuotisesta hajaannuksen ja kirkkokuntienkin sisäisen kiistelyn historiasta. Yksittäinen fantasiasarja sen sijaan on saattanut ilmaantua näyttämölle suurin piirtein yhtä äkillisesti ja keinotekoisesti kuin Julia Seranon myötä nykymuotoonsa mutatoitunut oppi sukupuoli-identiteetistä ja sen yksinomaisesta ensisijaisuudesta sukupuolen määrittelyssä.

Samalla tavalla kuin meillä kaikilla on nykyään oma sukupuoli-identiteettimme (koko ”cissukupuolisuuden” käsitekin itse asiassa nojaa siihen) Philip Pullmanin fantasiasarjassa Universumien tomu (His Dark Materials) jokaisella ihmisellä on oma eläinhahmoinen daimoninsa, jonka laji paljastaa jotain olennaista hänen persoonallisuudestaan. Tässä yhteydessä on sangen mielenkiintoista huomata, että daimoni on yleensä myös vastakkaista sukupuolta ”omistajansa” kanssa, mikä viitannee Jungin hahmottelemaan teoriaan animuksesta ja animasta. Ensimmäisessä on kyse naisen tiedostamattomasta (ehkä torjutusta) maskuliinisesta puolesta, jälkimmäisessä miehen tiedostamattomasta feminiinisestä puolesta.


UNIVERSUMIEN TOMU

Sarjan maailmassa pitää valtaa katolista kirkkoa muistuttava teokraattinen Magisterium, joka pitää daimoneita ongelmallisena. Yksi sarjan roistoista, kiehtovan monimutkainen tiedenainen Marisa Coulter (ylempänä) kehittää teknologiaa Magisteriumin laskuun, joka mahdollistaisi ihmisen erottamisen hänen daimonistaan. Operaatiolla on kaiketi jonkinlainen teologinen oikeutuksensa, mutta sen käytännön poliittinen tarkoitus on ihmisen erottaminen hänen syvemmästä, todellisesta luonnostaan, jonka kautta Magisteriumi saa tuotettua itselleen helpommin hallittavia alamaisia, jotka ovat vailla todellista valinnanvapautta.

Tähän maailmaan istutettuna Coulter voitaisiin ehkä nähdä eräänlaisena daimoni-eheytysterapeuttina. Niin kuin on monien todellisten eheytysterapeuttien laita, myös hänellä itsellään on vakavia ongelmia oman daimoninsa kanssa, jota hän kaltoinkohtelee ja pahoinpitelee (olisiko kyse peräti sisäistetystä ”daimonifobiasta”).

Alemmassa kuvassa on sarjan päähenkilö, Lyra Belacqua, jonka daimoni elää sarjan ajan aikuisuutta edeltävässä jatkuvassa muutostilassa, eläinhahmosta toiseen. Mikäli Universumien tomun maailmassa olisi lasten transhoitojen puolesta kampanjoivia aktivisteja, heidän tavoitteensa olisi ehkä kemiallisesti pysäyttää hänen teini-ikään kuuluvan, kivuliaan mutta välttämättömän identiteettikehityksensä, ja jäädyttää hänen daimoninsa senhetkiseen muotoonsa…

Sepitteellisyydessään, keinotekoisessa säännönmukaisuudessaan ja taksonomisuudessaan nämä Philip Pullmanin fantasiasarjan konkretisoidut sielut muistuttavat lähinnä meidän nykyistä sukupuoli-identiteettien panteoniamme. Samaan aikaan niillä on myös selkeä yhteys omaan länsimaiseen, mytologisfilosofiseen minä-suhteemme käsittämisen ja kehittämisen historiaan, jota hieman avattuamme saatamme kenties ymmärtää paremmin, miksi niin monet meistä tuntevat voimakasta vetoa tällaisiin käsitteellisiin systeemeihin ja siihen, mitä inhimillisiä tarpeitamme ne mahdollisesti palvelevat.

Pullmanin idea pohjautuu ainakin osittain antiikissa yleiseen uskomukseen suojelushengistä, jollainen jokaisella ihmisellä katsottiin olevan syntymästä kuolemaan. Ajatus henkiolennosta tai ihmisen ”korkeammasta minästä” löydetään jo Sokrateen elämästä kertovasta kirjallisuudesta (alapuolella maalaus Socrate et son démon, Eugène Delacroix, 1838), mutta sen juurten uskotaan ylettyvän varhaisempaan kansanperinteeseen.


Se mitä hänen daemoninsa täsmälleen merkitsi Sokrateelle ja kuinka yleinen uskomus oli vielä antiikin klassisena kautena, on epäselvää, mutta Rooman aikakaudelta kyseinen uskomusperinne piirtyy meille selkeämmin. Roomassa kunkin ihmisen henkilökohtaisen suojelushengen uskottiin yhdistävän hänet korkeampaan todellisuuteen, kuten jumaliin. Ja mikä on aiheemme kannalta oleellista, joidenkin tutkijoiden mukaan erityisesti oman sukupuolen arkkijumaluuteen: miehet Juppiteriin, naiset Junoon. Suojelushengille uhrattiin erityisesti syntymäpäivinä sen yhteyden ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi. Ei ole sattumaa, että latinan suojelushenkiin viittaava sana genius liitetään yhä meidän päivinämmekin läheisesti yksilön ajattelutyöhön liittyviin kykyihin, inspiraation lähteeseen ja herkkyyteen vastaanottaa uskonnollisia ilmestyksiä. (Mary Ann Dwight: Grecian and Roman Mythology)

Kyseessä on side ja yhteys johonkin toiseen mutta samalla henkilökohtaiseen, joka avaa näkymiä, johon pelkkä tietoinen, tarkasteleva ja laskelmoiva mieli ei yletä. Tässä muodossaan suojelushenget toimivat ehkä suurpiirteisenä vertauskuvana alitajunnalle: sille minuutemme syvemmälle osalle, joka on ”toinen” tiedostavalle mielelle, ja josta monet oivaltavimmat ideamme, vaivihkaiset sisäiset varoituksen äänemme ja innoittavimmat kutsumuksemme selittämättömästi kumpuavat. 

Katkelma Uuno Kailaksen runoelmasta Mestari Amedé (Uni ja kuolema, 1931), jossa nousevat pintaan kulttuurimme pohjavirtaan jääneet kreikkalais-roomalaiset käsitykset.

Kuten yllä olevasta Delacroix’n maalauksesta saattoi jo arvata, kristinusko omaksui jotain ajatuksesta omaan uskomusjärjestelmäänsä, kuten se omaksui monia muitakin osia kreikkalaisroomalaisesta maailmankuvasta ja uskomusperinteestä. Kirkkoisä Augustinus (354–430 jKr.) yhdisti geniuksen aikanaan kristinuskon oppiin jokaisella ihmisellä olevasta kuolemattomasta sielusta, mikä tuli sitoneeksi sen osaksi meidän päiviimme asti yltänyttä uskonnollista perinnettä.

Kuten esimerkiksi filosofi Francis Fukuyama kertaa teoksessaan Identity (2018), kristinuskon sielun introspektiivinen, ”keskusteleva ja tutkiskeleva” yhteys Jumalan kanssa oli vuosituhannen ajan se kehys, jonka sisällä meidän nykylänsimainen, monikerroksinen (ja siinä monikerroksisuudessaan kenties ympäristönsä ja jopa itsensä kanssa kohtalokkaassa ristiriidassa oleva) minä-käsitys ja -suhde lähti hiljalleen muotoutumaan.

On totta, että esimerkiksi antiikin tragedioiden sankarit olivat hekin lähestulkoon lajityypillisesti mahdottomien ristiriitojen rikkiriepomia hahmoja, mutta niiden draama pohjautui lopultakin tilanteisiin, jossa yksilöt joutuivat keskenään ristiriitaisten, perimmäisimmältä luonteeltaan yhteisöllisten velvoitteiden ristipaineeseen. Esim. Sofokleen Antigone joutui valitsemaan kahden eritasoisen yhteisöllisen velvollisuutensa välillä: uskollisuutensa poliksensa maallista auktoriteettia kohtaan ja sekä perheyhteisön että jumalien odottamaa velvoitetta haudata vanhurskaita tapoja noudattaen omaa kaupunkivaltiotaan vastaan kapinoinut perheenjäsenensä. Meille nykylänsimaalaisille niin keskeiseksi huolenaiheeksi muodostunutta kysymystä todellisen minämme luonteesta ja velvoitteesta pysyä sille uskollisena niistä on vaikea löytää.

Kristinuskon myötä paitsi ihmisen toiminta myös hänen sydämensä tila tuli saamaan suorastaan kohtalokasta painoarvoa – olihan aidolla uskolla sekä velvoittavia että pelastavia ominaisuuksia, joiden vaikutus ulottui aina tuonpuoleiseen asti (ja tiedämmehän, että kristinuskon Jumala, toisin kuin vaikka Juppiter, välitti paitsi ihmisten teoista myös mitä suurimmassa määrin hänen ajatuksistaan). Harva historian käänne havainnollistaa tätä (aidon ja oikeaoppisen) uskon velvoittavaa sisäistä ääntä niin kuin Martti Luther 95 teeseineen, joiden kautta hän uhmasi koko Euroopan suurinta mahtia, jonka hän katsoi poikenneen Raamatun oppien viitoittamalta tieltä. (s. 38) 

Tästä voimme erottaa sen alkion, josta länsimaisen individualismin kehitykselle elimellinen käsitys ihmisen todellisesta minästä (true self) lähti itämään, johon kytkeytyy velvoite olla sille uskollinen ja toteuttaa sitä. Laajimmin sisäistetyssä nykymuodossaan tässä yhteydessä voidaan puhua Maslowin itsensä toteuttamisesta (self-actualisation).

Käsitys ihmisen monikerroksisesta identiteetistä ja velvoittavasta sisäisestä äänestä sai maallistuneemman muodon sellaisten valistusajattelijoiden kuten Jean-Jacques Rousseaun kirjoituksissa: enää yksilön identiteetin syvyyksistä löytyvät totuudet, ja hänen todellinen minänsä, eivät koskeneet (lähes yksinomaan) uskonnollista kysymystä ja jumalsuhdetta (ja niiden aiheuttamaa mahdollista kitkaa ympäröivän yhteiskunnan kanssa), vaan vaikkapa sellaisia asioita kuten filosofisia prinsiippejä, joiden puolesta monet olivatkin valmiita kuolemaan pian hänen kuolemansa jälkeen Ranskan vallankumouksessa – taikka omaa seksuaalisuutta.

Rousseaulla itsellään sattui olemaan erityinen viehtymys tiukkaotteisiin vanhempiin naisiin (sanotaan se suoraan, hän oli poikasesta asti kiihottunut selkäsaunoista), mitä hän poti, pohti ja luotasi ennennäkemättömän intensiivisesti koko länsimaisen lukeneiston silmissä vuosien 1782–1789 välillä julkaistussa kuusiosaisessa kirjasarjassaan Tunnustuksia (Les Confessions). 

Jo teossarjan nimi itsessään tulee piirtäneeksi samalla sekä yhteyden että (kenties itsetietoisen) uraauurtavan eron menneeseen; olihan kirkkoisä Augustinuksen, siihen mennessä länsimaisen kulttuuripiirin kuuluisimman omaelämänkerrallisen teoksen titteli juuri latinaksi samainen Confessiones (397–400). 

Vaikka teosten tunnustuksellisessa (heh) läpikotaisuudessa on paljon samaa, sekä teosten implisiittinen yleisö (Augustinuksen Jumala vastaan Rousseaun maallinen lukijakunta), niiden suhtautuminen omiin tunnustettuihin normirikkomuksiin (kristillinen synnintunto vastaan usko ihmisen luonnolliseen hyvyyteen, jonka korruptoitunut yhteiskunta on ehkä kierouttanut) ja valittu aihealue (kirjoittajan jumalsuhde vastaan ilmeisen itsetarkoituksellinen, yksityiskohtainen selonteko kirjoittajan maallisista kokemuksista, mielipiteistä ja tunteista) erottavat ne toisistaan tavalla, jolla tuli vuosisatojen saatossa olemaan syvällinen vaikutus siihen, miten eurooppalaiset tulivat näkemään ja kokemaan oman identiteettinsä, todellisen minänsä ja siihen liittyvät moraaliset velvollisuudet. 

Fukuyama summaa Rousseaun, aikansa kirjallisen superstaran vallankumouksellisen uuden sensibiliteetin, uuden suhtautumisen ihmisen sisäiseen, todelliseen minään siteeraten moraalifilosofiastaan tunnettua Charles Tayloria:

“This is the powerful moral ideal that has come down to us. It accords crucial moral importance to a kind of contact with myself. with my own inner nature, which it sees as in danger of being lost, partly through the pressures towards outside conformity, but also because in taking an instrumental stance to myself, I may have lost the capacity to listen to this inner voice.” (Ethics of Authenticity, s. 29)

Ja tästä Fukuyama jatkaa itse:

“This was part of the moral revaluation that began with Luther. The traditional Christian understanding of the inner self saw it as the site of original sin: we are full of evil desires that lead us to contravene God’s law; external social rules, set by the Universal church, lead us to suppress these desires. Rousseau followed Luther, but flipped the latter’s valuation: the inner self is good or at least has the potential for being good; it is the surrounding moral rules that are bad. For Rousseau, freedom is not just the moral choice to accept moral rules; it becomes the full expression of the feelings and emotions that constitute the authentic inner self. These feelings and emotions are often best expressed in art.” (s. 53)

Luonnollisesti harva meistä on lukenut Rousseaun Tunnustuksia (tai edes kuullut niistä). Mutta merkkiteokset ovat usein merkkiteoksia, koska ne ovat kasvattaneet syvät juuret, jotka puskevat esiin uutta kasvustoa, josta ei välttämättä enää tunnista alkuperäänsä: teoksen jälkimainingeissa syntyi kokonainen kirjallisuuden alalaji, alkaen Dideron Rameaun veljenpojasta ja Goethen Nuoren Wertherin kärsimyksistä, joissa (todellisesti tai poseeratusti) herkkää individuaalisuuttaan potevat taiteilijasielut pyrkivät toteuttamaan uskollisesti todellista, autenttista itseään suvaitsemattoman ja porvarillisen ahdasmielisen yhteiskunnan puristuksissa.

Näiden teosten tapa käsittää yksilöllisyys ja yksilön suhde yhteiskuntaan muodostui laajalti vaikutusvaltaiseksi, ensin juhlitun, romanttisen taitelijaihmisen hahmon muodostumisessa, ja viimeistään nyt, 60-luvun kulttuurivallankumouksen saavutettua kypsimmän vaiheensa, siinä miten me kaikki näemme itse itsemme, autenttisuudella ja yksilöllisyydellä massasta erottautumiseen pyrkivine some-profiileinemme. Ranskalainen filosofi Pascal Bruckner on tiivistänyt aikakautemme eetoksen seuraavasti: ”Me elämme aikakautta, jolloin konformismin on ilmaistava itseään kapinoinnin kielellä. Me kaikki kapinoimme, vaikka se olisikin vain supermarketissa.”

Nuoren Wertherin kärsimykset oli eittämättä yksi vuosisatansa eurooppalaisista taideilmiöistä. Teos synnytti nuorten miesten keskuudessa tiettävästi jopa kirjan päähenkilöä imitoivan itsemurha-aallon. Tämän tyylisestä itsetuhoisen käytöksen sosiaalisesta tartunnasta puhutaankin nykyään ”Werther-effektinä”, jonka huomioiminen on johtanut esimerkiksi tiettyjen standardien luomiseen sille, miten median odotetaan käsittelevän itsemurhia (joista muuten surutta viis veisataan ”translasten” itsemurhariskistä puhuttaessa).

Laajasta historiallisesta perspektiivistä katsoen Näkymättömän sukupuolen säästelemättömän tunnustukselliset, verenlihaiset selonteot omasta elämästä ja todellisesta minästä, joka on vaarassa nuutua ja näivettyä kuoliaaksi valtayhteiskunnan normien puristuksissa, ovat selvää jatkumoa rousseaulaiselle perinteelle, jossa oman autenttisen, sisäisen minän paljastamisessa lukijalle on luettavissa tiettyä itseisarvoista, pakottavaa välttämättömyyttä. Ja tähän itseisarvoiseen välttämättömyyteen sisältyy luontevasti vastaava implisiittinen vaade lukijoita kohtaan tuntea myötätuntoa, ellei suorastaan tukea (tai kenties nykykielellä affirmoida) heille uskaliaasti paljastettua, uhanalaista ja katoamisen vaarassa olevaa uniikkia persoonaa.

Siinä jotain pääpiirteitä modernin sukupuoli-identiteetin teorian kannalta olennaisesta, länsimaisen ”henkilökohtaisen mystiikan” ja identiteettikäsityksen historiasta.

Eroja on toki viljalti:

Nykyajan gender-aktivistit eivät tietenkään keskustele sukupuoli-identiteettinsä kanssa samalla tavalla kuin Sokrates tai Pullmanin fantasiasarjan hahmot daemoniensa kanssa (he eivät tosin jätä tilannetta käyttämättä puhua menemään niistä kaikille muille, jotka sattuvat olemaan kuulolla), eivätkä he uhraa niille kuten muinaiset roomalaiset geniilleen (lukuun ottamatta ehkä terveitä rintoja ja kiveksiään). He eivät samaista sukupuoli-identiteettiään kristinuskon sieluun, ja sen iänkaikkista kohtaloa jumaluskoon ja sen oikeaoppiseen toteuttamiseen (vaikka näkevätkin muiden uskon ilmoittamaansa sukupuolinimikkeeseen ja sen mukaisen, sitä affirmoivan käytöksen, olevan, ellei iänkaikkisen elämän niin ainakin elämän ja kuoleman kysymys). 

Ja vaikka sukupuoli-identiteetin käsitteeseen kuuluu rousseaulaisen valistusajan perinteen peruja oleva näkemys autenttisen, konformistisen yhteiskunnan puristuksissa olevan yksilöllisyyden ja ihmisen todellisen minän ilmaisemisen, julkituomisen ja suvaitsemisen itseisarvoisuudesta, on se – tiivistettävissä kun se on yksittäisiin (lähes tai täysin sisältötyhjiin) identiteettinimikkeisiin – pohjattomasti alkuperäänsä köyhempi. Tähän sisältötyhjyyteen palaamme pian, ja siihen miksi niin moni erehtyy luulemaan sen takana piilevän todellista syvyyttä.

Sukupuoli-identiteettiä ja gender-ajattelua ei siis voi samaistaa näppärästi mihinkään yksittäiseen historiasta löydettävään uskonnollis-filosofiseen perinteeseen. Se on pikemminkin, hyvin laveasti katsoen, yksi uusimmista lenkeistä pitkässä jatkumossa käsitekehyksiä ja harjoitusperinteitä, joiden kautta länsimainen ihminen on vuosisatain halki kehittänyt introspektiivistä, tutkiskelevaa, syventävää ja itseään kehittävää minä-suhdettaan ja louhinut itselleen uskonnollistyyppisiä vahvoja ilmestyksenomaisia kokemuksia (jotka saattavat sitten sysätä liikkeelle minä-suhteemme kehityksen seuraavan vaiheen).

Tästä laveasta perinteestä meille individualistiseen kulttuuriimme syntyneille länsimaalaisille on aikojen saatossa muodostunut paitsi keino menestyä modernissa yhteiskunnassamme, sen työ- ja seuraelämän ”ekspressiivistä yksilöllisyyttä” korostavien odotusten puristuksissa myös sisäsyntyiseltä tuntuva tarve itsessään. 

Notkean modernin (engl. liquid modernity) aikakautenamme, kun sellaisia asioita kuin uskonto, kansallisuusaate, paikalliset ja ammatti-identiteetit, filosofiset aatekunnat, varsinaisesta, perustavanlaatuisesta biologisesta sukupuolesta puhumattakaan on (”kuolleiden valkoisten miesten” kyhääminä sortorakenteina) vuosikymmenet horjutettu, ”debunkattu”, karnevalisoitu, trivialisoitu ja problematisoitu, saattaa sukupuoli ja sen pohdinta (nimenomaan nykyisessä, köyhdytetyssä, keinotekoisessa ja lopultakin sisällöttömässä muodossaan) näyttäytyä monelle nuorelle vakavasti otettavimmalta ja varmimmalta jäljellä olevalta rakennusaineelta, johon omaa identiteettiä kootessaan ja kehittäessään voisi tarttua.

Tämä, valitettavasti pohjimmiltaan harhainen vaikutelma vakavasti otettavuudesta perustuu kahteen juurisyyhyn.

Ensimmäinen on puhtaasti se pinnallinen vaikutelma, joka muodostuu käänteen kautta: moni asiaan perehtymätön saattaa erehtyä uskomaan, että modernissa sukupuoli-identiteetin käsitteessä olisi jotain todella kouriintuntuvaa, vakavasti otettavaa ja merkityksellistä pohjautuen puhtaasti niihin sosiaalisiin rangaistuksiin, joita käsitteeseen skeptisesti suhtautuva ihminen saattaa nykypäivänä joutua kärsimään: hän saattaa menettää työpaikkansa, tulla ulossuljetuksi omasta yhteisöstään tai kokea maineensa likaamisen aikakautemme voimakkaimmilla leimanimillä: natsi, foobikko, äärioikeistolainen, TERF jne.

Nämä ovat rangaistuksia, jonka tasoisia on yleensä varattu lähinnä yhteisönsä pyhimpien ja merkityksellisimpien arvojen rikkojille, arvojen, joita historia on oletettavasti perin pohjin koetellut, ja jotka on siten todettu kestäviksi. Ei liene ihme, että moni eksyksissä oleva nuori lähtee etsimään identiteetilleen tukea tällaisesta, ilmeisesti suurta arvostusta ja suojelua nauttivasta käsitteestä.


Ketään ei toki teloiteta tai muuten ruumiillisesti rangaista julkituodusta uskonpuutteesta sukupuoli-identiteetteihin, kuten saattoi käydä menneiden vuosisatojen pyhäinhäpäisijöille – mutta me elämmekin historiallisesti äärimmäisen pehmeää aikaa. Mukavuuteen tottuneet ihmiset saadaan hiljenemään huomattavasti vaatimattomammillakin uhkauksilla – kirjoitanhan itsekin nimimerkin takaa. (Ylempi tapahtuma ei muuten ollut aprillipilaa, mikäli joku asiaa pohtii.)

On tosin todettava, että ulkomaiden yhä väkivaltaisemmiksi kiihkoutuvia mielenosoituksia katsellessa ei voi välttyä siltä ennakkoaavistukselta, että pian yksi jos toinenkin TERF saattaa vielä päästä hengestään. Pidäkkeettömästi eskaloituva hyperbolinen kielenkäyttö (”trans genocide”) ja lisääntyvä konkreettinen väkivallanuhka tulevatkin paradoksaalisesti paljastaneeksi suuren merkityksellisyyden sijaan jotain aivan päinvastaista: ettei kyseessä ole mistään merkityksellisestä, varmasta ja älyllisesti koetellusta vaan jostain hauraasta, ontosta ja perimmäiseltä luonteeltaan mielivaltaisesta, joka ei kestä päivänvaloa.

Toinen juurisyy on pintaa syvemmällä. Ja se on ne (loppujen lopuksi hyvin laihat) yhtäläisyydet, mitä sukupuolen (sekä eksponentiaalisesti moninaistuvien uusien seksuaali-identiteettien) pohdiskelulla todella on laajemman eilispäivän identiteettityön, ”mystiikkaa muistuttavan sisäisen tutkimusmatkailun” ja minä-suhdetta rakentavien psykologisten prosessien kanssa. 

Siinä missä esimodernille ihmisille henkinen kurkottelu ylös sielunelämän, jumalien ja suojelushenkien viitoittamille korkeammille tasoille saattoi toimia kanavana henkilökohtaisille, suuria tunteita herättäville ilmestyksenomaisille näyille ja paljastuksille, moderni LGBT-aktivisti saattaa tosiaan kokea jotain etäisesti samanlaista pohtiessaan sukupuoltaan ja seksuaalisuuttaan. 

Vaikka vertaiskuvainnolliset suunnat ovat täsmälleen päinvastaiset, molemmissa on kyse monitasoisesta, syvyyssuuntaisesta psykologisesta prosessista tärkeän ja merkityksellisen äärelle – tai ainakin kohti jotain, joka saattaa herättää pysäyttävän suuria tunteita, joilla on toisinaan voima peräti muuttaa kokonaisen ihmiselämän suunta. Saattaahan sieltä oman psykoseksuaalisen liememme pohjimmaisista sedimenttikerroksista löytyä (seksipositiivisen itsetarkoituksellisesti kauhomalla, siivilöimällä ja ruoppaamalla) vaikka mitä jännittäviä sattumia: vaikkapa cupioseksuaalisuus, vaippafetissi tai genderfluiditeetti…

Seksipositiivisuuden aikakautenamme, kun seksuaalinen pidättyväisyys on yhdistetty äärioikeistoon ja ”autoritäärisen persoonallisuuden kehittymiseen” (katsokaa vaikka millaisella äärimmäisellä epäluulolla meidän lehdistömme suhtautuu nofap-liikkeeseen) tällainen eroottinen tutkimusmatkailu ja ”vapautuminen” kaikista pidäkkeistä ei ole pelkästään sallittua, se on lähestulkoon velvollisuus. Ei siis liene ihme, että sukupuolen ja seksuaalisuuden pohdiskelusta – samoamisesta niiden loputtoman moninaisella spektrillä tai tähtikartalla, ja sen puntaroimisesta minne kukin meistä olisi täsmälleen sijoitettavissa niissä – on muodostunut mystiikan korvike raivoateistisille ja -vasemmistolaisille nykysukupolville.

Niin, tunteeko kukaan oikeistolaista muunsukupuolista?

MUUNSUKUPUOLISTEN ILMESTYKSET

Muunsukupuolisten suuria tunteita herättäneihin, ilmestyksenomaisiin havahtumisiin voi tutustua vaikkapa Näkymättömän sukupuolen sivuilta. Kaksi esimerkkiä: Miespuolisen muunsukupuolisen nr. 11 kokemus tapahtui eräällä ikimuistoisella bussimatkalla. Hän oli omien sanojensa mukaan ”tunkenut” paitansa rintataskut ”täyteen kamaa”, ja pukenut toisen paidan vielä peitoksi kokonaisuuden päälle. Kyseinen asukokonaisuus sai hänet tajuamaan, että ”helkkari, mulla on tissit! Pää meinasi räjähtää.” (s. 137) 

Naispuolisen muusu nr. 5:n kokemus koskee hänen esiteiniaikojensa lempielokuvaa, Disneyn Mulania. Animaatioelokuvassa on eräs kohtaus, jossa saamme nähdä haavoittuneen, lääkintäteltassa vammoistaan toipuvan päähenkilön sidotut rinnat. Se oli muusu nr. 5:lle jotenkin ”tosi vahva ja tunnepitoinen kohtaus”, tavalla jonka merkityksellisyys paljastui hänelle vasta kypsemmällä iällä. (s. 81) 

Tässä välissä on toki myönnettävä, että esimerkiksi homoseksuaalien elämänkokemuksista lukiessa saattaa usein törmätä samankaltaisella vahvalla kielellä kuvattuihin seksuaalisen heräämisen hetkiin. Muunsukupuolisten ja homoseksuaalien ”heräämiskokemusten” välillä on kuitenkin merkittävä ero. Siinä missä homoseksuaalisuuden tiedostamiseen johtaa (tai siihen vähintään välttämättömänä osana kuuluu) havahtuminen samaan sukupuoleen kohdistuvaan seksuaaliseen viehätykseen (jonka luonteen ihmiset yleisesti ottaen ymmärtävät ja jota voidaan muuten myös mitata ihan tieteellisestikin), muunsukupuolisten havahtumisen kokemusten luonne on dramaattisella tavalla epämääräisempi. 

Miettikäämme vaikka näitä kahta Näkymättömän sukupuolen tarjoamaa esimerkkiä. Miksi sidottujen rintojen herättämien suurten tunteiden pitäisi olla merkki siitä, että henkilö olisi jotain muuta sukupuolta kuin nainen? Eikö olisi loogisempaa ajatella, että kyseessä olisi pikemminkin herääminen jonkinlaiseen oman kehon kurittamiseen perustuvaan masokistiseen taipumukseen? Ja mitä ihmettä sen pitäisi tarkoittaa, että joku herää siihen, että ”hänellä on tissit”, sen takia, että hänen rintataskunsa ovat täynnä tavaraa? Jos ne tissit ovat merkki muunsukupuolisuudesta, niin miksi ihmeessä niin moni muunsukupuolinen haluaa niistä eroon?

Onko kenties kyse jostain hyvin kimurantista havahtumisesta jonkinlaisiin aivorakenneperäisiin intersukupuolisiin ”haamutisseihin”? 

Kysymyksiä on loputtomiin, mutta uskaltaisin sanoa, että ainakin yksi asia on selvä: jonain aikaisempana vuosikymmenenä tällaiset hyvin valjut kokemukset olisivat johtaneet mitä todennäköisimmin aivan toisenlaisiin johtopäätöksiin. Ja niihin ei ainakaan olisi kuulunut oman biologisen sukupuolen kiistäminen, puhumattakaan vaatimuksista muille olla sitä havaitsematta. 

Ikävä kyllä, korvikkeena mystiikalle ja sen osalle laajempialaisessa identiteettityössä sukupuoli- ja seksuaalipohdiskelu on lohduttoman köyhä.

Asian laita olisi ehkä toisin, mikäli tällainen nykyvasemmiston suosima progressiivinen ja seksipositiivinen sukupuoli- ja seksuaalipohdiskelu tehtäisiin klassisen viisauden hengessä, mihin kuuluisi tietty pelonsekainenkin kunnioitus tätä perustavanlaatuista elämänvoimaa kohtaan, jolla varomattomasti leikkimällä voi pahoin haavoittaa itseään, ja mikäli se johdattaisi nuoren psykologian, taiteen, mytologian tai vaikkapa jungilaisten arkkityyppien luotaamien ihmiselämän suurten kysymysten äärelle. Mutta koska se on erottamattomasti kytkeytynyt radikaalivasemmistolaisille tyypilliseen keskenkasvuiseen fantasiaan inhimillisestä rajoittamattomuudesta, on se allerginen kaikelle kohtalokkaalle, tummanpuhuvalle, monimieliselle, paradoksaaliselle ja rajoittavalle, mitä todelliseen viisauteen ja itsetuntemukseen myös yleensä kuuluu.

Aidossa itsetuntemuksessa on hyvin harvoin kyse pelkästä sateenkaarevan karkkivärisestä hoosiannasta.

Nykyajan queer-teorian ihanteiden muovaama seksipositiivisuuden kulttuuri hahmottaa toisten seksuaaliset rajat yhä useammin toisia sortavina. Ainakin ulkomailla valtavirran LGBT-aktivistien keskuudessa saatetaankin puhua nykyään ns. puuvillakatosta, bokserikatosta tai genitaalifetisismistä silloin, kun kyseessä on homoseksuaalinen nainen tai mies, joka ei halua maata tai muodostaa parisuhteita transidentifioituvien vastakkaisen sukupuolen edustajien kanssa. Näiden seksuaalisten rajojen ylittämisen harjaannuttamista varten (yleensä erinäisten painostuksen tai petoksen strategioiden kautta) onkin järjestetty esimerkiksi työpajoja ja koottu opettavaisia lehtisiä (yläpuolella olevat kuvat).

Sikäli kuin modernien LGBT-aktivistien (loputtomaan vapautumiseen keskittyvässä) moodissa läpikäyty sukupuoli- ja seksuaalipohdiskelu on taipuvainen tuottamaan minkäänlaisia henkilökohtaisia havahtumisia, liittyvät ne aihealueen kaikkein pinnallisimpiin ja lopultakin vähemmän merkityksellisiin osa-alueisiin: lähinnä stereotyyppisesti sukupuolitettuihin yksittäisiin vaateparsiin, sukupuolitettuihin maneereihin ja seksiakteihin, niiden määrään, tiheyteen ja laatuun.

Toisaalta me tiedämme, että modernissa gender-ajattelussa nämäkin laihat valaistumisen rippeet ovat loppujen lopuksi täysin valinnaisia ja siten lopultakin tyhjää täynnä. Jälleen kerran: transnainen voi olla vaikka parrakas siitossonni, transmies synnyttäjä-imettäjä, eikä kenelläkään pitäisi olla mitään sanomista sitä vastaan. Ja kuten olemme käyneet läpi, se, mitä muunsukupuolisuus sitten on, on alusta asti ollut sitäkin tyhjempää.

Kirjailija Lionel Shriver, joka lienee Suomessa tunnetuin kulttuurisen omimisen käsitettä epäkunnioittaneesta kannanotostaan, kritisoi kovalla kädellä tätä modernia, pinnallista ja sekavaa ”itseidentifikaation” kulttuuria Unherdille antamassaan haastattelussa ja tulee samalla verranneeksi sitä aiempien sukupolvien ”rousseaulaisempaan” (oma ilmaisuni), rikkaampaan tapaan rakentaa ja ilmaista omaa identiteettiä. Haastattelun kimmokkeena toimi Hollywoodin muunsukupuolisen ikoni Ezra Millerin yhä epävakaammaksi, sekavammaksi ja jopa väkivaltaiseksi käyvä elämä. Sattumoisin Miller identifioituu myös queeriksi ja polyamoristiksi.

Shriver näkee yhteyden Millerin kaoottisen ”identiteettielämän” ja hänen ilmeisen, oman käyttäytymisen ja tunne-elämän säätelyn vaikeuksien välillä, ja esittää Millerin tapauksen edustavan kiteytetyssä muodossa nykyajan nuorten aikuisten mielenterveyden ongelmia laajemminkin.

Shriverin mukaan, siinä missä aikaisemmille sukupolville identiteetin rakentaminen oli eräänlainen paljon laajempi, jatkuva henkilökohtainen projekti, joka käsitti sellaisten asioiden kehittämistä kuin omien juurien tuntemusta, itsehallintaa, itseluottamusta ja jonkinlaista käsityksen muodostamista omista henkilökohtaisista päämääristä sekä tarvittavien kykyjen harjaannuttamista niiden päämäärien saavuttamiseksi, moderni ”itseidentifikaatioon” perustuva identiteetin malli käsittää lähinnä sen ”jo fantastisen ja esivalmiin” henkilön löytämisen, joka ihminen jo on, ja sen toteuttamisen ja esiin tuomisen maailmalle.

Paradoksaalisesti se jo valmis ja fantastinen ihminen löytyy tietysti ulkopuolisesta maailmasta, sieltä bongattavista ja ikään kuin ostoskärryihin noukittavien erinäisten identiteettinimikkeiden muodossa. Ne nimikkeet voivat sitten käsittää jotain yhdistelmää hiljattain ilmaantuneista seksuaali- ja sukupuolinimikkeistä tai vaikkapa itsediagnosoiduista mielenterveyden ongelmista. Shriver paikantaa tämän modernin ”itseidentifikaation” kulttuurin ohukaisuuden jo sitä ilmaisevaan kielioppiin: ilmaisuun ”identifioitua joksikin” (identify as).

Muunsukupuolisen identiteetin tapauksessa tällainen ympäristöstä noukittu ohuen ohut identiteetti sitten merkitsee, Shriver jatkaa, käytännössä lähinnä kokoelmaa poskettomia maskuliinisuuden ja feminiinisyyden pinnallisimpia kliseitä ja stereotypioita. Ezra Millerin tapauksessa räikeitä meikkikokonaisuuksia ja vaikkapa leopardikuvioituja asusteita.

Koska moderni ”itseidentifikaation” kulttuuri vaatii kanssaihmisiä sitten teeskentelemään mukana näiden paperinohuiden identiteettinimikkeiden kanssa – jopa siinä määrin, että Millerin tapauksessa lehdistö on alkanut editoimaan sukupuolineutraaleja pronomineja jälkijättöisesti toisten ihmisten hänestä esittämiin lausumiin (eli niiden lausumien suoranaiseen väärentämiseen) – seurauksena on irtautuminen fyysisestä todellisuudesta ja vääjäämättä epätoivoinen psykoseksuaalinen teutarointi sen rajojen ja lainalaisuuksien uudelleen löytämiseksi.

Shriver syyttää ongelmasta vanhempien jälkikasvulleen antamia malleja ja rajoja, jotka ovat joko liiallisessa vapaakasvatuksellisuudessaan lähes olemattomia tai silkassa naiivissa typeryydessään yksinkertaisesti huonoja ja toimimattomia. Täysteilauksen saa erityisesti amerikkalainen hyvän mielen hokema ”sinusta voi tulla ihan mitä vain haluat”, joka tulkitaan nykyään mitä ilmeisimmin kirjaimellisimmassa mahdollisessa muodossaan.

Supersankari Hulkia muistuttavilla ruumiinrakenteilla TERFien mielenosoituksia öristen terrorisoivat transidentifioituvat biologiset miehet eivät ole edes tämän kehityksen äärimmäisin ilmentymä: ”Ei ole mikään ihme, että nykyään on olemassa ihmisiä, jotka identifioituvat kissoiksi.” Brittiläinen sanomalehti The Telegraph tietääkin kertoa, että nykyään edistyksellisen identiteettikasvatuksen läpikäyneet lapset saattavat identifioitua eri eläinlajien lisäksi vaikkapa taivaankappaleiksi tai hologrammeiksi. Ja näitä identiteettejä joudutaan myös affirmoimaan opettajien taholta.

Lapset menestyvät, kun heillä on rajoja, Shriver tiivistää. ”Täydellinen vapaus on eräänlainen helvetti.”

SUKUPUOLI JA VÄKIVALTA

Hyytävä, teini-ikäisestä sosiopaatista ja joukkomurhaajasta kertova We Need to Talk About Kevin (2011) oli yksi Ezran merkittävimmistä varhaisista elokuvarooleista. Se perustui myös sattumoisin Shriverin samannimiseen kirjaan. Shriverillä olikin henkilökohtainen tilaisuus tutustua nuoreen, ”lupaavaan ja lahjakkaaseen” näyttelijään elokuvan kuvausten yhteydessä, mikä lienee myötävaikuttanut hänen halukkuuteensa kommentoida nuoren miehen sen jälkeisiä kehitysvaiheita.

Yksi Millerin tapauksen esiin nostamista kysymyksistä, mikä oikeastaan ansaitsisi kokonaan oman kirjoitelmansa, on se, miten hänen varsinaista sukupuoltaan hämärtävä sukupuoli-identiteettinsä mahdollisesti vaikutti siihen, miten hänen todellisia väkivallantekojaan on käsitelty mediassa. Vuoden 2020 keväällä Miller kuvattiin kuristamassa hänen kohtaamaansa nuorta naista reykjavikilaisen baarin ulkopuolella, jonka jälkeen Miller syöksi naisen kaulasta pitäen maahan. 

Oliko julkinen muunsukupuolinen identiteetti sen taustalla, että hänen uransa selvisi teosta melko vähäisin vaurioin? Se, että miesten naisiin kohdistamaa väkivaltaa pidetään yleisesti erityisen tuomittavana väkivallan muotona, johtuu kuitenkin sukupuolten eroista esimerkiksi lihasmassassa ja pituudessa – ei ehostukseen tai pukeutumiseen tiivistettävistä identiteettinimikkeistä. 

Jäämme innolla odottamaan sukupuolentutkijoiden selvitystä aiheesta…

Kuten Millerin esimerkki kenties havainnollistaa, tämän päivän kulttuurisen kontekstin tarjoamassa ”täydellisen vapauden helvetissä” nuoret ja nuoret aikuiset sitten etsivät itseään – tai sitä lopulta identiteettinimikkeen muodossa löydettävää, esivalmista ”fantastista minäänsä” – itseisarvoisen sukupuolisen ja seksuaalisen tutkimusmatkailun kautta. Nykynuorille tarjotussa, köyhässä ja rajoittamattomassa muodossaan tällainen tutkimusmatkailu ja identiteettityö tulee kuitenkin pikemminkin epävakauttaneeksi ja sekaannuttaneeksi kuin tarjonneeksi väylän kohti vahvempaa, vakaampaa ja todellisuuteen pohjautuvampaa minä-suhdetta. 

Ja koska, kuten olemme jo käyneet läpi, esimerkiksi juuri muunsukupuoliseen identiteettiin vetoa tuntevat näyttävät mitä ilmeisimmin olevan erityisen psykologisesti haavoittuvassa asemassa olevia, ja jotka siten kaipaisivat kipeästi juuri klassisen identiteettityön tarjoamaa tukevampaa, sisällöllisempää ja loppujen lopuksi vahvistavampaa kehystä oman identiteettinsä rakentamiseen, tulee kyseinen sukupuoli-identiteetin käsitteen ympärillä pyörivä itseidentifikaation kulttuuri jättämään vanaveteensä rumaa jälkeä. Pelkään pahoin, että monien aihealuetta seuranneiden aavistama detransitioituneiden nuorten aalto tulee olemaan vain jäävuoren huippu.


IDENTITEETIN TAKSONOMIAT JA NIIDEN FUNKTIO

Kuvissa (1) lasimaalaus Minnesotan pyhän Paavalin katedraalista. jossa on kuvattuna Kristus ja häntä ympäröivät kuusi, eri hyveitä edustavaa pyhimystä, (2) horoskooppimerkit 1400-luvulla rakennetun Venetsialaisen kellotornin (Torre dell’Orologio) julkisivussa ja (3) Pariisin Panthéonin vuonna 1837 valmistunut päätykolmion sekulaari koristeveistos, jossa juhlistetaan tasavallan valtiomiehiä sekä tiede- ja kulttuuriheeroksia.

Gender-ajattelun hiuksenhienolle taksonomiselle puolelle on helppo nauraa, mutta sekin palvelee, vaikkakin köyhdytetyssä muodossa, tiettyjä ikivanhoja tarpeita: nykyajan alkuainetaulukollinen kokoelma seksuaali- ja sukupuoli-identiteettejä tarjoaa (tai näyttää tarjoavan) lajittelutyökalun, jolla voi yrittää tuoda selkeyttä meidän yhä hämärämmäksi ja muuntautuvaisemmaksi muuttuvaan parinmuodostus- ja parittelukulttuuriimme. Progressiiviset kanavat ja sivustot ovatkin täynnä (usein melko passiivisaggressiivisia) opetusvideoita, siitä miten kukin identiteettiryhmä sopii nähdä ja miten heitä tulisi kohdella.

Erinomainen esimerkki tällaisesta yksipuolisten odotusten identiteetistä on aseksuaalisuus, siinä muodossa kuin Yle ja Hesari ja muut siitä meitä nykyään valistavat. Muistetaanhan jokaisen valistusartikkelin päätteeksi tiedottaa, että aseksuaalinen saattaa hyvinkin haluta seksiä ja nauttia siitä, mikä jättää lukijan lähinnä hämmentyneisyyden valtaan. Ainut asia, joka jää selväksi, on kyseisen ihmisryhmän vaatima jonkinlainen yksisuuntainen erityiskohtelu ja yleinen kananmunan kuorilla käveleminen.

Aiemmille sukupolville, joita ei vielä ollut kasvatettu ihanteena kosmopoliittinen ja  ylenkatseellinen irrallisuus omasta historiasta ja perinteestä, oli tietysti ulottuvillaan kokonainen oma panteoninsa jumaluuksia, pyhimyksiä, kansansankareita ja kulttuuriheeroksia, jotka tarjosivat kokonaisen sarjan eri persoonallisuuksien tyyppejä heikkouksineen ja vahvuuksineen, ja kunkin oman, erilaisen ”sankarin matkansa”, joiden kautta varsinkin nuori ihminen saattoi pohtia identiteettiään ja tulevaa osaansa maailmassa. Tietysti, toisin kuin sukupuoli- ja seksuaali-identiteettien ”loputtoman moninainen spektri”, nämä arkkityyppiset hahmot ja heidän tarinansa ulottuivat paljon laajempiin kysymyksiin kuin navanaluisiin halun kohteisiin tai stereotyyppisiin, sukupuolitettuihin vaateparsiin.  
Tällaisiin arkkityyppisiin hahmoihin ja heidän kohtaloihinsa samaistumisen kautta saattoi pohtia vaikka sitä, mikä olisi hyvä elämä itsensä edustamalle ”persoonallisuus- ja lahjakkuustyypille”, minkälaisia koettelemuksia saattaisi heikkouksineen ja vahvuuksineen kokea, minkälaisia saavutuksia laajempi yhteiskunta voisi häneltä odottaa, minkä lahjakkuuden kehittämiseen hänen kannattaisi panostaa ja mistä puolestaan kannattaisi luopua.

Menneille sukupolville tämän kaltaisessa identiteetin pohtimisessa oli kyse vähintään yhtä paljon velvollisuuksista ja rajoitteista kuin siitä, mitä kaikkea ihanaa ja erityistä huomaavaisuutta yksilön sopisi muilta odottaa. Rajattomuuden fantasiaa elätteleville nuorille progressiiveille puheet identiteettiin pohjautuvista velvollisuuksista, odotuksista ja rajoitteista olisivat tietysti täyttä kryptoniittia. Meille lähimmät tarjotut korvikkeet, meidän oma panteonimme ikonisia pop-tähtiä ja Marvel-supersankareita, ovat nekin korvikkeina auttamattoman köyhiä, heidän tarinansa kun ovat yhtä lailla periamerikkalaisen rajattomuuden ja jatkuvan vapautumisen eetoksen muovaamia.

Yksi yhä elinvoimainen ihmisluonteita taksonomisoiva harraste on tietysti horoskooppimerkit. Niistä ennustaminen on tietysti täyttä humpuukia, mutta asiaa henkilökohtaisesti tutkimattomana uskaltaisin silti väittää, että perinteen tarjoamassa eri persoonallisuustyyppien jaottelussa on ehkä jotain perää. Horoskooppeja harrastavat ihmiset ovatkin hyvin kiinnostuneita siitä, miten eri merkit omaavat ihmiset pärjäisivät esimerkiksi parisuhteessa, mitkä heidän heikkoutensa ja vahvuutensa ovat  ja miten ne voitaisiin ottaa huomioon.

Jälleen kerran, niinkin pinnallisessa hömppäkulttuurissa kuin horoskoopit, huomaamme jotain vanhan ajan asenteista: kyse on vastavuoroisen suhteen kiemuroista, molemminpuolisista velvoitteista ja sopeutumisesta toisen tarpeisiin, heikkouksiin, vahvuuksiin ja erityispiirteisiin – ei ”jo esivalmiista fantastisesta minästä” tai pelkistä huomaavaisuuden ja affirmaation eleistä, joita erityisspesiaaliksi julistautuvan ihmisen sopii muilta odottaa.

LOPUKSI

Näkymätön sukupuoli -kirjan kansikuva havainnollistaa erinomaisesti muunsukupuolisten omia, normatiivisiksi nousevia kauneusihanteita.

Mikäli muunsukupuolisuudessa olisi kyse vain uudesta alakulttuurista, jossa omistauduttaisiin ryhdikkään äänekkäästi sukupuolinormeista ja -odotuksista irtisanoutumiseen ja joka voisi siten tarjota sosiaalisen turvasataman ja ”sukupuolirauhan” kaikille niille, jotka syystä tai toisesta tuntevat sukupuoliasioista pakonomaista ahdistusta, voisin nähdä sen positiivisena ilmiönä. Ehkä se voitaisiin nähdä vain uusimpana sarjassa androgyynisyyttä ihannoivien nuorisokulttuurien jatkumoa, joita meillä länsimaissa on sentään ollut ainakin 60-luvulta lähtien. 

Ikävä kyllä, siinä tehtävässä uusi alakulttuuri on jo auttamattomasti epäonnistunut. Yhä useammin saamme lukea muunsukupuolisten haastatteluista, että heitä vaivaavat nyt omat sukupuolitetut kauneusihanteensa ja norminsa. 

Ylen henkilökuvassa (9.5.2022) naispuolinen muunsukupuolinen valittaa, että muunsukupuolinen on ennakko-oletettavasti ”hoikka, valkoinen ja androgyyni henkilö”, malli, johon hän itsekin tunsi paineita mahtua. Voima-lehden haastattelussa (2.7.2021) samainen muunsukupuolinen kertoo, että hänelle on sanottu ”sekä transyhteisön sisältä ja ulkoa”, että hän on ”väärällä tavalla muunsukupuolinen, kun en toisinna niitä odotuksia mitä meille laitetaan”. Jo aikaisemmin mainitsinkin erään toisen muunsukupuolisen, perheenäidin, joka sanoi haaveksivansa rintojensa irti leikkaamisesta, jotta hän yltäisi paremmin muunsukupuolisten ulkonäköihanteisiin (Yle 28.11.2021). Kehollisesta sukupuolidysforiasta hän samalla ilmoitti kärsivänsä vain ajoittain.

Kun hiljattain lanseerattu sukupuolikategoria johtaa sen tason kauneusihanteisiin, että sen paineissa harkitaan jopa terveiden ruumiinosien irti leikkaamista, voidaan sanoa, että odotus- ja normivapaa ”sukupuolirauha” on kaukana saavutetusta. Kun mukaan lasketaan vielä muunsukupuolisten alakulttuuriin kuuluva leikkausarpien ihannoiminen (katso osa 2), voidaan jo puhua todella epäterveellisestä ruumiin kulttuurista, joka saa ballerinojen ja supermallien surullisenkuuluisat ruumiinsuhteen ongelmat näyttämään terveyden perikuvilta. Sukupuolidysforiasta tässä on kyse korkeintaan osittain, kuten kävimme läpi tämän sarjan 2. osassa.

Vaikka toteaisimme yhdessä muunsukupuolisuuden epäonnistuneeksi ratkaisuksi sukupuoliahdistuneiden ongelmiin – uusi kategoriahan synnyttää vääjäämättä uusia rajoja, uusia ihanteita, uusia paineita – hyväntahtoinen lukija saattaa silti heidän tunteisiin vetoavia henkilötarinoita lukiessaan olla taipuvainen myöntymään muunsukupuolisten poliittisiin vaatimuksiin. Eiväthän ne yksittäistapauksina ajateltuna tunnu välttämättä kovinkaan kohtuuttomilta. Tässä välissä meidän on syytä muistuttaa itseämme kahden ydinvaatimuksen koko laajuudesta.

Lääketieteellisissä hoidoissa ei ole kyse pelkästään yksilön henkilökohtaisesta itsemääräämisoikeudesta, kuten meille usein väitetään. Asia koskee myös niitä toivovan läheisiä (jotka joutuvat katsomaan vierestä, kun usein moniongelmainen nuori ihminen tekee korvaamatonta vahinkoa omalle ruumiilleen) hoitoja tekeviä lääkäreitä (jotka joutuvat lääketieteen etiikan vastaisesti tärvelemään tervettä kehoa ja tarpeeksi pitkälle vietynä tekemään hänestä elinkautisesti hormonilääkitystä ja mahdollisesti muutakin hoitoa tarvitsevan potilaan) ja kaikkia yhteiskunnan jäseniä laajemminkin, julkisten varojen leväperäisen käytön muodossa. Vanhanajan ”portinvartijuus” tulee säilyttää transhoitojen saantiehtona ihan trans-identifioituvien omien etujen turvaamisenkin kannalta.

Sivumennen todettakoon, että kyse ei ole vain leikkauksista ja hormonihoidoista. On hälyttävää, että aikakautena, jolloin muinaisista kauneusihanteista juontuvia, korsettien ja jalkojen sitomisen kaltaisia tervettä ruumista tärveleviä keinoja pidetään itsestään selvästi esimerkkeinä menneiden aikojen barbariasta, me olemme kuitenkin valmiita hiljaa hyväksymään esimerkiksi trans- ja muunsukupuolisidentifioituvien teinityttöjen rintojen sitomisen. Tavasta saatetaan mainita ohimennen muunsukupuolisten henkilökuvissa, ilman minkäänlaista mainintaa tai pohdintaa sen terveyttä uhkaavasta vahingollisuudesta.

Siinä missä lääketieteelliset hoidot tuntuvat itsestäänselvästi velvoittavan monia varovaisuuteen, huomattavasti useampi saattaisi olla valmis myötäilemään muunsukupuolisia esim. pronominiasioissa – tai vaikkapa vaatimuksien suhteen uudelleenkouluttaa itse itsensä olemaan ”olettamatta” (lue: havaitsematta) toisten ihmisten sukupuolta. Mutta tässäkin on itse asiassa kyse sitä isommasta vaatimuksesta, mitä enemmän sitä ajattelee. Varsinkin, kun pronomini- tai sukupuolittamisvirheeseen syyllistyvä saattaa joutua kärsimään virheestään todella ankaran sosiaalisen rangaistuksen.

Kaikki kulttuurit tuntevat jaottelun miesten ja naisten välillä. Biologinen sukupuoli on yksi perustavanlaatuisimmista kategorioista, joita ihminen oppii tunnistamaan jo elämänsä ensimmäisinä elinvuosina. Kun ottaa huomioon, että ihminen kykenee tunnistamaan toisen yksilön biologisen sukupuolen pelkästään tämän kasvoista lähes 100 %:n tarkkuudella silloinkin, kun kohteen hiukset, ehostus ja kasvojen mahdollinen karvoitus on poistettu näkyvistä – joiden avulla sukupuolta voisi mahdollisesti kulttuurisesti signaloida – on syytä olettaa, että kyseessä on ihmislajin kognitiivinen kyky, joka on ohjelmoitu syvälle geeneihin. 

Ja siinä on tuskin mitään yllättävää, kun ottaa huomioon, että kyky erottaa mies naisesta on aika oleellinen ominaisuus ihmislajin suvun jatkamisen ja evoluution kannalta – ja ylipäätään sille, että me yhä olla möllötämme tällä planeetalla ahdistumassa pronomineista ja olettelemisesta. Olisi hyvin erikoista, mikäli kyky olisi täysin tai valtaosin kulttuurisesti rakentunut.

On paljastavaa, että kaikesta puheesta ”sukupuolen määrittämisen” mielivaltaisuudesta huolimatta, myös esimerkiksi Näkymättömän sukupuolen muunsukupuoliset ovat helposti tunnistettavissa kuviensa perusteella heidän itse ilmoittamansa ”syntymässä määritellyn” sukupuolen edustajiksi siitäkin huolimatta, että monet heistä ovat käyneet läpi biologista sukupuoltaan hämärtäviä lääketieteellisiä hoitoja.


Me kaikki olemme syntyneet miehiksi ja naisiksi, aivan häviävän pientä intersukupuolisten vähemmistön vähemmistöä lukuun ottamatta (ja suuri valtaosa heistäkin pitää itseään melko ongelmattomasti naisina tai miehinä). Poikkeus tekee säännön. Vaatimus oppia ulos tällaisesta ajoittain hyvin tarpeellisestakin kyvystä jonkin 2010-luvulla puolivillaisesti kyhätyn uuden sukupuolikategorian perusteella on tuskin muuta kuin ihmisten kiusaamista, jossa on joissakin tapauksissa nähtävissä sadistinenkin puolensa, halu hallita toisia ja ahdistaa heidät kävelemään kananmunankuorilla.

Se mitä tarvitaan, on lisääntyvä suvaitsevaisuus yksilöllistä sukupuolen ilmaisua kohtaan ja ylipäätään heitä, jotka syystä tai toisesta tuntevat neuroottista ahdistusta sukupuoliaiheesta. Mutta se ei voi tapahtua rajattomuuden ja postmodernin hahmottomuuden hengessä, onhan sillä hengellä ollut eittämätön osansa raiteiltaan suistuneen nykyhetkemme luomisessa. Tarvitaan rakkautta, rajoja ja sallivuutta oikeassa suhteessa – mikä ei olekaan mikään helppo tehtävä.


Toisin ajattelevan transsukupuolisen, bloggari Tulenhengen haastattelema anonyymi ”kolmekymppinen transmies” on päätynyt samansuuntaiseen arvioon nykyisen kriisin juurista. Laajempi mielipideteksti on julkaistu koosteessa, jossa transsukupuoliset avaavat pettyneitä tuntojaan kevään translain uudistuksen läpimenosta ja sen ympärillä velloneesta keskustelusta.

203 kommenttia:

  1. Pahoittelut lukijoille hiljaiselosta blogissa elo- ja syyskuun aikana. On ollut nyt loppukesästä/alkusyksystä hirveästi kaikkea muuta tekemistä, niin en ole ehtinyt siirtää vieraskyniä blogiin tai kirjoittaa itse. Onneksi kommenttikenttä on ollut koko ajan aktiivinen. Ja nyt minäkin koetan tässä pikkuhiljaa aktivoitua taas. :)

    VastaaPoista
  2. Se pyörii sittenkin -blogissa oli mielenkiintoinen ajatus nuorten gendervillityksestä. Mitä jos kaikki tämä vouhotus sukupuolesta onkin uusi tapa yrittää tulla toimeen ahdistavan rajattomalta ja muodottomalta tuntuvan postmodernin vapauden kanssa? Nuoret ihmiset pomppivat kuin pullonkorkit identiteettien merellä ja yrittävät löytää kiinteää maata, jolle perustaa minäkuvansa ja paikkansa maailmassa. Gender on naurettava pieni saari, jolla ei ole paljon elämän edellytyksiä, mutta sille rynnitään nyt keinolla millä hyvänsä, koska paljon muutakaan ei ole enää tarjolla. Nuoret hakevat siis tällä päällisin puolin kaoottiselta näyttävällä kohkaamisellaan ei niinkään lisää vapautta normeista, vaan uutta normistoa entisen tilalle. Tämä selittäisi sitäkin, että heillä on niin valtava tarve tuputtaa omaa sisäistä kokemustaan toisille, ulkoistaa sitä vakiintuneiksi muodoiksi kielessä ja kulttuurissa ja velvoittaa sitten kaikki kunnioittamaan sitä uutena ihmisoikeuksien kategoriana. Hassua koko touhussa on se, että siinä rakennetaan täysin sirpaleisesta ja levinneestä kokemuksesta perustaa jollekin kiinteämuotoiselle. Tämä näkyy erityisen selvästi niin kutsutussa muunsukupuolisuudessa, ei-binäärisessä genderissä, jossa aivan veteen piirretyistä käsitteellisistä erotteluista pyritään muodostamaan identiteettiä, jonka ympärille organisoida kokonainen vapauttava politiikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Gender on naurettava pieni saari"

      Ihmiselämän merkityksellisyys koostuu sekä omana autenttisena itsenään elämisestä että sen jalostamisesta jonkin suuremman päämäärän/muiden ihmisten hyväksi. Sukupuoli-identiteetillä ei tosiaan ole paljoa tarjottavanaan, koska sillä ei kontribuoida tähän maailmaan juuri mitään toisin kuin vaikka työllä, taidoilla, muiden auttamisella jne. joihin ihmisten identiteetti on aiemmin pohjautunut. Sukupuoleensa fiksoituneen ihmisen identiteetti muodostuu siten enemmänkin esteeksi, kuin hyvän elämän mahdollistajaksi. Tarttumapintaa löytyy silloin lähinnä ulkonäön muokkaamisesta, aktivismista ja samanhenkisistä kavereista, mutta se "gender-saari" jää tosiaan aika pieneksi ja surulliseksi paikaksi elää.

      Poista
  3. Joo, jotain tuon suuntaista tapailin tekstini loppuosassa. Mielenkiintoista, että myös muut ovat tulleet samoihin johtopäätöksiin.

    VastaaPoista
  4. Homomiesten jallittamiseen seksiin transidentifioituvien naisten kanssa keskittyvä aussisivusto Grunt:

    GRUNT & PASH: meet the women who want to remove gay men’s sexual boundaries

    "What makes you a man is inside you, not what your body looks like.

    GRUNT – Keep it hot"

    "In Australia, gaining sexual consent by deception is a crime. GRUNT take a “trans guys are just guys” line to the extent of suggesting you don’t need to disclose your sex to a new partner.

    They suggest using a “script” like this that minimises and glosses over the impact of trans status.

    “Hey bud, just so you know. I’m trans. That means I’ve got a bonus hole/front hole/extra hard cock to play with. Cool?”"

    https://ladykitkowalski.wordpress.com/2021/12/06/grunt-pash-meet-the-women-who-want-to-remove-gay-mens-sexual-boundaries/

    VastaaPoista
  5. Transaktivismi ja muiden ryhmien muroihin kuseminen kantaa hedelmää UK:ssa. Itsemäärittelyn kannatus on romahtanut parissa vuodessa.

    Tästä nähdään, mihin trans-, vasemmisto- ja feministiaktivistien (sikäli kuin niillä on eroa) vihamielisyys on johtanut. Britanniassa enää 30 prosenttia tukee sukupuolen vaihtoa omalla ilmoituksella (53 % 2019).

    Samoin "hieman ennakkoluuloisten" määrä on noussut 13,7 prosentista 27,5 prosenttiin ja "hyvin ennakkoluuloisten" määrä 2,3 prosentista 6,4 prosenttiin.

    https://www.heraldscotland.com/news/23803479.self-id-support-trans-chang...

    Vastahan ketjussakin joku hehkutti, kuinka varauksetta itsemäärittelyä kannatetaan kansan keskuudessa :D Veikkaanpa, että Suomessakin saadaan mielenkiintoisia lukuja, kun kansalle kerrotaan itsemäärittelyn tarkoittavan käytännössä heppien heilumista naisten ja tyttöjen intiimitiloissa. Tai kun paljastuu, että itsemäärittelyä käytetään kiilana alaikäisten transhoidoille. Sukupuolitiedon vaihtaminen on osa sosiaalista transitiota, joka lukitsee alaikäisen ajattelua kohti lopullista transitiota.

    VastaaPoista
  6. Tosi hyvä postaus, ja erittäin hyödyllinen blogi. Pisti taas kerran ajattelemaan, ja rohkaistuinkin nyt tulemaan tänne, ja heijastelemaan erästä itseäni suhteellisen henkilökohtaista asiaa, jonka pidän siis ihan nimettömänä.

    Minulla on siis eräs serkkupoika, jonka kanssa en ole millään tavoin läheinen - emme vain asu tarpeeksi lähellä toisiamme, ei mistään henkilökohtaisesta syystä. Lapsina tapasimme toisiamme huomattavasti useammin. Hän oli hiljainen poika. Ujo, kiltti, ehkä vähän "pehmeämpi", kuin pojat yleensä, ja saattoi myös kuulua autismikirjoon. Hänen vanhempansa erosivat, ja äitinsä joi itsensä hengiltä - kyseinen serkkupoika löysi hänet vuoteestaan. Siitä hän sitten meni niinkin huonoon kuntoon, että koulu kärsi, hän ei ole päässyt työelämään, ja parisuhteiden muodostuminen on ollut hänelle vaikeaa - olen kuullut äidiltäni. Vasta pari vuotta sitten sain kuulla, että hän on nyt transitioitunut transnaiseksi, vaihtanut nimensä, koko kuvio. En ole nähnyt häntä, en edes puhunut hänen kanssaan, ja vaikka toivonkin hänelle pelkästään hyvää ja onnea elämässään - mikäli transitio oli hänelle tosiaan se oikea keino päästä elämään kiinni ja elää normaalisti, niin hänellä on se oikeus, hänhän on siis aikuinen mies - jokin tässä silti haiskahtaa. Kuin jos hän ei kykenisi kohtaamaan traumaansa miehenä, vaan kokee ns. naisroolin vastaavan helpommin kyseiseen haasteeseen?

    Sanon sen suoraan. Minä pelkään kuollakseni, että serkkuni on jäänyt transkulttiin kiinni, hänelle on tarjottu sitä ns. yksi ratkaisu ihan kaikkeen- toimintasuunnitelmaa, ja ennemmin tai myöhemmin hän päätyy joko self-delete-, tai detrans-tilastoihin. En voi tehdä asialle tietenkään mitään, mutta huoli on silti syvä.

    T:
    Vastavirran Kiiski

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Terv. kirjoittaja.

      Trans-tarina näyttää nyt tosiaan olevan kulttuurissamme se yksi hallitseva, hyvän mielen tarina positiivisesta ja dramaattisesta elämänmuutoksesta, joka ratkaisee läpikäyjänsä kaikki ongelmat, ja johon monet, muiden vakavien ongelmien kanssa kamppailevat "erilaiset nuoret ihmiset" sitten tarrautuvat viimeisenä oljenkortenaan.

      Toivon, että transitio olisi ainakin sukulaisesi tapauksessa juuri se oikea ratkaisu ja hän saisi nyt jatkettua elämäänsä.

      Poista
    2. Samaa toivon minäkin - T: Vastarannan Kiiski.

      Kun ensimmäistä kertaa kuulin äidiltäni - joka on siis kyseisen serkkuni äidin sisar - että serkkuni oli transitioitunut, ensimmäinen ajatukseni ei suinkaan ollut "hyi olkoon!", vaan "Oliko kaikki muut vaihtoehdot tosiaankin ja varmasti läpikäyty? Oliko tämä tosiaan se ainoa ja oikea ratkaisu?". Ja jos niin hänen kohdallaan tosiaan oli, niin hyvä - minulla ei ole mitään sitä vastaan. Uuden nimen opettelu voi tosin viedä jonninverran aikaa.

      En vain ole itse ihmisenä koskaan sietänyt valheita, ja naisena, en ole koskaan ymmärtänyt/oppinut sietämään sitä "empaattisen valehtelun" mallia, jota naiset usein harrastavat, koska pelkäävät loukkaavansa jotakuta tai vaikuttavansa ilkeiltä - kova rehellisyys on miesten etuoikeus. Jos serkulleni, joka mitä ilmeisimmin on pahasti traumatisoitunut ja erityistarpeinen - myös aikuinen mies - on menty myymään elinikäistä, vihoviimeistä ratkaisua sinä parhaana mahdollisena lääkkeenä, jotta hän voisi parhaiten käsitellä traumaansa ja kohdata itsensä ihmisenä, ja hän jonain päivänä havahtuu erheeseensä - mitä en mistään hinnasta hänelle tietenkään toivo... Olisin kai niin täynnä vihaa, vailla selkeää saati varmaa kohdetta, että varmaan räjähtäisin!

      Ei siitä kauaa ole, kun hänenlaisiaan henkilöitä oltaisiin patisteltu joko traumaterapian piiriin, tai uskoon... Nyt miehen paras keino selvitä itsensä kanssa, on elää transnaisena? En voi ymmärtää...

      Poista
    3. Mut sai aikanaan kyseenalaistamaan nykyistä sukupuolioppia se, kun tajusin miten vakavasti traumatisoivat lapsuuskokemukset ja transsukupuolisuus korreloivat keskenään.

      Poista
    4. Oma reaktioni siihen, kun selvästi traumataustaiset ihmiset transitioituvat paremman elämän toivossa on hyvin samanlainen. Oliko kaikki muut mahdollisuudet aidosti käyty läpi? He, joilla ei ole ollut itsellään vakavia mielenterveydenongelmia, eivät ehkä voi ymmärtää tällaisen "jälleensyntymisnarratiivin" ja uuden elämän aloittamisen ajatuksen viehätysvoimaa.

      Ylipäätään tuntuu todella hullulta, että medikaalista transitioita hormonihoitoineen ja ruumiinosien amputoimiseen näytetään pidettävän vähemmän henkilöön käyvänä kuin puheterapiaa. Tällaisessa holtittomuudossa vahingoitetaan niitä, jotka ovat jo haavoittumimmillaan...

      Poista
    5. En voi paljoa sanoa mutta on kyllä huomattu miten nuo seta tyypit toimii kun saalistavat noita "asemanlapsia" samalla lailla kuin nuo lahkotkin, _metodismia_ parhaimmillaan se käännytystyö niillä ...

      Poista
  7. Kenellä välähti? Tyttöjen urheilun reiluus uhrattiin transalttarille promillen epämukavuuden takia. Vähänkään urheilua ja biologiaa tunteva ei ylläty mitalijakaumasta.

    "HBL: Helsingissä järjestettiin lapsille sukupuolineutraalit urheilukisat – Opettaja tyrmistyi tuloksista

    HBL:n mukaan liikunnanopettaja pelkää, että sukupuolineutraalit kisat vähentävän tyttöjen motivaatiota liikkua ja urheilla."

    "Lehden mukaan Helsingissä Eläintarhan kentällä järjestetyissä kisoissa ei tällä kertaa ollut poikien ja tyttöjen sarjoja, vaan kaikki kilpailivat samassa sarjassa. Lopputulos oli, että tytöt voittivat 18 jaossa olleesta kultamitalista 4 ja yhteensä 16 mitalia jaossa olleista 60:sta."

    "HBL:n mukaan Helsingin kaupunki halusi luopua poikien ja tyttöjen sarjoista, jotta kisat ottaisivat huomioon myös ne lapset, jotka eivät tunne oloaan mukavaksi tyttöjen tai poikien sarjoissa."

    https://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/a/fa262e8c-f3ee-48ac-abac-26982a24254f

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä uutinen nosti vanhoja muistoja pintaan.

      Lapsena pelasimme ala-asteella tytöt vs pojat -pesäpallo-otteluita. Tytöt hävisivät aina aivan jäätävillä luvuilla, ja koko pelit tuntuivat koko ala-asteen pahimmilta nöyryytyksiltä. Niistä (ja aikakauden menosta muutenkin) jäi vahva mielikuva, että pojat on aina tyttöjä parempia, nainen ei pysty samaan mitä mies, mistä pääsin irti vasta lukiossa, kun kilttinä ja tunnollisena tyttönä voitin kouluarvosanoissa myös pojat.

      Kerran pelasimme aikuisina sekaporukalla jalkapalloa, ja kun mies oli maalissa, tein monta maalia aivan raivopäisenä hyökkääjänä, kun piti päästä kostamaan nuo kokemukset. Miehet olivat silloin todella merkittävästi vähemmän liikunnallisia (ja yleisesti fyysisesti estoisempia) kuin minä, joten pärjäsin pelissä asenteella ja kehon hallinnalla, vaikken olisi liikunnallisenakaan naisena voimalla ja nopeudella sinänsä pärjännyt huonokuntoisille miehille.

      Poista
    2. Neutraalista tiedonvälityksestä tunnettu Hesari on löytänyt peräti kaksi lasta, joiden mielestä sukupuolineutraali kilpailu oli hyvä juttu.

      ”Oli ihan kivaa. Mutta olisi ollut myös kivaa, jos olisi ollut tytöt ja pojat erikseen”

      "”Ehkä vähän tuntui, että pojat on parempia, mutta ei se mua haittaa. Tytötkin voi olla parempia”, hän jatkaa mietteliäänä."

      "En oikeen tiedä. Ei harmittanut, koska siellä oli kuitenkin kivaa. Vaikka joskus olisi mukava, että vaan tytöt kilpailevat."

      "Eli ehkä näillä syksyn kilpailuilla ei lopulta ollutkaan niin väliä."

      "Kaiken kaikkiaan vaikuttaa kuitenkin siltä, että urheilukilpailu oli lapsille itselleen reipas liikuntapäivä muiden joukossa."

      https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000009882804.html

      Eihän siinä sitten mitään.

      Poista
    3. Nyt puhuu sukupuolineutraaleihin kisoihin osallistuneen tytön äiti

      "Helsingin kaupunki järjesti sukupuolineutraalit urheilukisat ruotsinkielisten alakoulun oppilaille syyskuun alkupuolella. Ratkaisu muuttaa kisat sukupuolineutraaleiksi herätti paljon tunteita, ja kisojen päätteeksi 60 mitalista 44 jaettiin pojille.

      Marikan tytär on yksi kilpailuun osallistuneista tytöistä, joka jäi hyvästä suorituksesta huolimatta mitalitta."

      "Marikan mukaan lapset saivat tietää kisojen sukupuolineutraaliudesta vasta kisojen alla. Tietoa ei kuitenkaan välitetty vanhemmille erikseen, vaan asiasta kerrottiin vain lapsille koulussa.

      – Lapsille kerrottiin, että syy tyttöjen ja poikien yhteisiin kisoihin johtuu uudesta kokeilussa. Ei sitä heille sen enempää avattu.

      Maanantaina julkisuuteen kerrotuista perusteluista ei Marikan mukaan ainakaan heidän perheessään ollut kenelläkään tietoa ennen aiheesta uutisointia.

      – Meille vanhemmille tai lapsille ei missään vaiheessa kerrottu, että ratkaisu perustuu yhdenvertaisuuteen tai muunsukupuolisten lasten huomioon ottamiseen, hän korostaa."

      "Kisoihin ilmoittautumista ei Marikan tyttären mukaan voinut enää perua ilmoittautumisen jälkeen.

      – Tytär halusi silti kisata. Me vanhemmat ajattelimme, että palkitseminen hoituisi tasapuolisesti, vaan väärässä oltiin, hän kertoo.

      Marikan tytär oli parhaiten lajissaan suoriutunut tyttö, mutta jäi silti mitalitta. Hän kertoo, että parin viikon takainen tapahtuma puhutti perhettä.

      – Kyllähän se häntä harmitti. Kuulemma kuusi parasta palkittiin, ja tyttäreni oli ilmeisesti seitsemäs lajissaan.

      Marikan mukaan monia lapsia harmitti se, miten kisat järjestettiin. He kokivat, että palkitsemisjärjestelmä oli epäreilu.

      – He olivat tyttöjen kesken pohtineet, että eihän tämä voi näin mennä.

      Harmittava ja pahalta tuntunut palkitsemistapa vei innon kilpailla, sillä nyt Marikan tytär miettii, haluaako enää jatkossa osallistua vastaaviin koulukisoihin."

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a6b8c054-11f3-4b3e-acab-f58f965d51e0

      Poista
  8. Hesarissa juttu sosiogeenisesta leviämisestä:

    https://www.hs.fi/tiede/art-2000009822938.html

    Jutussa myös Riittakerttu Kaltiala ja sukupuolidysforia:

    "VASTAAVANLAISTA vertailua ei ole Suomessa, mutta Kaltiala tunnistaa kehityksen. Hän on työskennellyt potilastyössä alaikäisten sukupuoli-identiteetin arvioinnissa 12 vuotta ja tehnyt aiheesta runsaasti tieteellistä tutkimusta.

    Kaltiala huomauttaa, että nuoren kyselyissä ilmoittama identiteettikokemus ei välttämättä kerro hänen pysyvästä, vakiintuneesta identiteetistään, vaan on hänen kokemuksestaan ”tässä ja nyt”.

    ”Sukupuoli-identiteetin tutkimuksiin hakeutuminen on valtavasti lisääntynyt, mutta se on toki valtavasti harvinaisempaa kuin ilmoitettu biologisesta sukupuolesta erkaneva identiteettikokemus”, Kaltiala sanoo."

    Onko Seta jo hepuloinut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nostetaan edellisen postauksen kommenteista punkkarifoorumin vasemmistoälykköjen näkemyksiä Kaltialasta:

      "Onko ok, että TAYSin nuorisopsykiatrian lääkäri on pääpuhujana eheytyshoitosymposiumissa?"

      "Jos selvästi transvastainen/kriittinen ihminen vastaa Taysissä sukupuoli­ahdistusta kokevien nuorten arvioinneista, niin eiköhän se toimillaan vahinkoa aiheuta."

      "Näköjään toi on tykitellyt enemmänkin transvastaista paskaa. "

      "No ainakin noiden puhujien kuvausten perusteella sinne on valittu ihmisiä, jotka vastustaa/kritisoi transnuorten lääketieteellistä hoitoa."

      "Jos ihan mennään noihin messinkinastoihin, niin ei se voi olla mitenkään päin kestävä ajatus että diagnooseja jakaa lääkäri joka ei usko diagnosoitavan asian olevan mikään juttu. Etenkin kun kyse on jostain näin herkästä asiasta ja erityisen haavoittuvassa asemassa olevat ihmiset asiakkaina. Se nyt vielä menisi ihan huumorilla jos joku huippukokki tykittelisi mediaan että ei ihmisten kuulu syödä,"

      "Toki myös Suomen translain vesittämisen johtava asiantuntija."

      "Hippokrateen valaa ei lasketa kun se oli pakana."

      "Kaikki dysforiasta kärsivät nuoret on vakavasti mielisairaita, T. Riitakerttu"

      "Ja en minä tiedä näistä asioista, mutta lääketieteellinen establishmentti on tullut erilaisiin tuloksiin kuin ilmeisesti Jeesukselta ohjauksen saava Riittakerttu, joka on selkeästi antitrans-aktivisti."

      "TAYSin nuorisotranspoli on ollut vuosikausia kuuluisa meikäläisten piireissä epäinhimillisestä kohtelusta, en oo ollut sen enempää tietonen henkilöstöstä mutta käy kyllä järkeen jos siellä on tuommonen transfoobikko lähinnä säätämässä jäähyjä"

      "Sen mitä oon kuullut tosta Kaltialasta, niin on vissiin kyllä aika hemmetin ideologi. Varmasti pätevä lääkäri jollain tasolla, mutta ilmeisesti kyllä myös tietyt pinttymät ovat hyvin ristiriidassa muun tutkimustiedon kanssa."

      "Ilmankos nimi kuulosti tutulta, tältähän on tullut ennenkin jotain terf-tykittelyä"

      Jenkkikristilliskonservatiivien rahoitus mainittu:

      "Ja yks puhujista on se toimittaja joka kirjotti sen huuruisen "paljastuskirjan" tavistockista jonka arvosteli Hesariin vissiin sama toimittaja joka haastatteli myös Riittakerttua. Tää on pieni piiri joka toisiaan jenkkikristilliskonservatiivien rahoilla nostaa näkyville ympäri maailmaa."

      Bonarina myös muutaman kriittisemmän jutun Hesariin kirjoittanut toimittaja saa sivalluksen:

      "Annikka Mutanen, hesarin päivystävä terf."

      https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=1071075&sid=6b7e1d9328235e5c25eae567aeb7c6a7

      Osaisiko joku kertoa tarkemmin "punkkareiden" ja muiden laitavasemmistoaktivistien ja trans/queeraktivismin yhteydestä?

      Poista
    2. Yhteys syntyy siitä, että queer = vähemmistöä, syrjittyä ja vasemmistolaisuus = olemme vähemmistöjen ja muiden syrjittyjen puolella.

      Poista
    3. En osaa sanoa punkkareiden ja queeraktivistien yhteyksistä, mutta jenkkikristilliskonservatiiveilla ja evoluutiobiologeilla sekä tiedetoimittajilla on tunnetusti erittäin lämpimät välit. Jenkkikristilliskonservatiivit maksavat Riittakertun, Annikka Mutasen kuten myös Richard Dawkinsin palkan, sehän on selvä.

      Poista
    4. Queer on myös uuden ajan kapinaa, joten siksi se inspiroi punk-ihmisiä.

      Itse ihmettelen vain, mistä lähtien punkkareita on kiinnostanut tiede, tutkimus ja niihin perustuvat faktat millään tavalla, viitaten tuohon heidän foorumikeskusteluunsa. Osaavat myös varmasti tunnistaa hyvin ideologiat, kun eivät itse sellaisia harrasta.

      Poista
    5. No noita "punkkareita" alkoi ilmestyä kai joskus 2000 luvulla ja ne oli muka vitun punk kun tukka oli värjätty olivat jo silloin oikeastaan punkin vastakohtia ja sananrajoittamisen airueita ja paasasivat korrektista puheesta ja mitä saa sanoa vitun ban-punktit..

      Mutta kannattaisi mielummin olla huolissaan kun RISE:ssä on vaarallisuusarvioita antamassa selkeästi psykopatia vihamielisiä änkyröitä jotka vastustavat psykopatiaa..

      Jos punk syntyisi nyt niin rajuin juttu olisi kutsua päivänkakkaraa vain kukaksi.

      Mutta miksi nuo on

      Poista
  9. Oikein hyvä ja mielenkiintoinen kirjoitus kaikkine historiallisine taustoituksineen. Tekstin loppupuolen havainnot ihmisen kyvystä erottaa toisen sukupuoli olivat kuin omiani. Mietiskelin taannoin, kuinka ihmeellistä on, miten pienikin lapsi tunnistaa henkilön joko mieheksi tai naiseksi vaikka ihmisillä on todella paljon yksilöllisiä eroja ulkonäössä. Meidän ei ole tarvinnut opetella kaikkia mahdollisia miehen ja naisen variaatioita ymmärtääksemme kuka on mies ja kuka on nainen. Myös pelkkä henkilön siluetti tai kävelytyyli paljastaa usein sukupuolen. Kyseessä on tottakai hyvin olennainen kyky, josta ei noin vaan voi "oppia pois", vaikka jotkut idealistit niin haluavat kuvitella.
    Hienoja havaintoja myös todellisen identiteettityön sisällöistä ja siitä, miten vapaus vailla vastuuta ei palvele ketään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Sukupuolen havaitseminen on tosiaan hyvin luonnollinen kyky ihmiselle. Trans-keskusteluun liittyvä tieteellinen väittely aiheesta on sikäli turhauttavaa, koska ihmiskunta ei ole koskaan tarvinnut tiedettä sukupuolieron havaitsemiseen, tiede on ainoastaan tervävöittänyt ja syventänyt käsitystämme siitä. Ja ihmiset havaitsevat toisen sukupuolen edelleen lähestulkoon aina samalla tavalla kuin he havaitsivat sen esimodernina aikanakin - vaikka sitten päättäisivätkin puhua korrektisti "nais- tai miesoletetuista".

      Poista
    2. (Eri Anonyymi)
      Tämä koko postaus taitaakin lähinnä vahvistaa uskoani siitä, että nämä tietyt transyksilöt, kuten nyt vaikka esimerkiksi Veronica Ivy, joka haastattelussaan kivenkovaan rummuttaa olevansa aito, biologinen nainen, kykenevät elämään harhassaan ainoastaan täällä lännessä, omissa pienenpienissä ympyröissään, kykenemättä astumaan koskaan kuplastaan ulos, ilman rumaa herätystä todellisuuteen.

      Jos Veronica astuisi vaikkapa Etelä-Amerikkaan, Afrikkaan, Kiinaan, Venäjälle, Lähi-Itään tai Japaniin, ja yrittäisi kaasuvalottaa paikallisia olevansa biologinen nainen, vaikka kaikki merkit hänessä viittaavat päinvastaiseen, hänet joko naurettaisiin ulos, pidätettäisiin, tai pudotettaisiin alas katolta. Täällä lännessä, hänenlaisensa ovat kuin pyhiä lehmiä. Toivottavasti hän nauttii olostaan pienellä saarellaan, koska en usko hänen ajatusmaailmansa olevan tervetullut oikein minnekään muualle.

      Poista
    3. Olet oikeassa. Ikävä kyllä sosiaalinen tartunta on jossain määrin saavuttanut myös kehittyvät maat. Siellähän moni varakkaaseen keskiluokkaan kuuluva teini elää yhtä lailla "permanently online" -tilassa kuten täälläkin - ja mikäli he ovat kielitaitoisia, marinoituneet länsimaisissa (erityisesti amerikkalaisissa) kulttuurivaikutteissa, mihin tietysti kuuluvat myös woke ja trans-influensserit. Ja tietysti, koska nämä uskomusjärjestelmät ovat äärimmäisen vieraita ympäröivälle valtavirtayhteiskunnalle, saattavat he ne omaksuttuaan tuntea sitä kohtaan vielä äärimmäisempää vieraantuneisuutta ja antipatiaa kuin omat "erilaiset nuoremme" täällä. (Plussapuolena ehkä sitten on, etteivät medikaaliset hoidot ole välttämättä helpolla saatavissa, ja heidän vanhempansa ryhtyvät harvoin transhauseneiksi).

      Jos haluatte kuulla lisää aiheesta, suosittelen intialaisen naisasianaisen Vaishnavi Sundarin haastattelua Louise Perryn Youtube-kanavalla.

      Poista
  10. Mäenpään keissi jatkuu:

    "Kansanedustaja Juha Mäenpää poistettiin Provinssista – Poliisi epäilee festivaalia rikoksesta
    Poliisi epäilee Provinssi-festivaalia Juha Mäenpään (ps) poliittisesta syrjimisestä."

    "Poliisi on aloittanut esitutkinnan kansanedustaja Juha Mäenpään epäillyssä syrjintätapauksessa."

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/91d18ae8-93ec-4bef-ad6e-1a1757cd10c9

    VastaaPoista
  11. Australiassa lesbot eivät saa kokoontua keskenään ja sulkea peniksiä ulos lesbojen ryhmistä ja tapaamisista.

    "The Australian Human Rights Commission has issued a preliminary decision that would continue to prohibit lesbians from holding female-only events. The events are currently considered "discriminatory" due to the exclusion of men who identify as "women."

    https://reduxx.info/australian-human-rights-commission-decision-prohibits-female-only-events-for-lesbians/
    ---
    Homoseksuaalien keskinäiset kokoontumiset 1950-luvulla: uskovaiset torppasivat

    Homoseksuaalien keskinäiset kokoontumiset 2020-luvulla: transit torppasivat

    VastaaPoista
  12. Transparentin mukaan hormoniblokkerit eivät tee steriikiksi (mainittu tekstin kommenteissa):

    "Blokkerit eivät steriloi ketään, hormonihoidot saattavat sen tehdä mutta ei välttämättä."

    https://transparentti.blogspot.com/2023/09/transyhteison-sisaiset-ristiriidat.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pardon my french, mutta Transparentti puhuu paskaa. Ja erittäin haitallista paskaa. Siinä vaiheessa, kun normaaliaikaista puberteettia aletaan estämään, niin lapsi istuu jo tiukasti transjunan penkissä matkalla kohti Kastraatiokylää. Tavistockin tilaston perusteella 98 prosenttia blokkeroiduista jatkoi muuntohormoneille. Jazz Jenningsin transiuttanut Marci Bowers on todennut, että Tannerin asteikon kakkostasolla transiutetuilla pojilla ei ole aikuisuuden seksielämää. Genitaalit ja seksuaalisuus eivät kehity, jos murrosikä keskeytetään. Keskeytettyä normaaliaikaista puberteettia ei voi jatkaa siitä mihin jäätiin, vaan ne kehitysvaiheet on todennäköisesti menetetty. Ja sehän tarkoittaisi, että nuori kävisi puberteetin ikätovereihinsa nähden pahasti jälkijunassa.

      Hollannin hoitoprotokollan kehittäjät eivät suosittele lapsen sosiaalista transiutusta, koska se lukitsee ajattelua transition suuntaan. Jenkkitutkimus kertoo, että 97 prosenttia sosiaalisesti transiutetuista lapsista jatko transhoitoihin. Kun lapsi on kerran transiutettu, niin hän on ikuisesti trans, vaikka hän oikeasti olisikin vain nukeilla leikkivä poika, kaltoinkohdeltu, kokenut trauman tai voisi olla aikuisena homomies.

      Poista
    2. Transaktivisti valehtelee avoimesti ja rinnastaa blokkerit ehkäisypillereihin:

      'People need to stop seeing gender affirming treatment for trans people as something scary.'

      'Puberty blockers are in the same bracket as the contraceptive pill, entirely suitable for young people with proper medical supervision.'

      ✍️ @UglaStefania

      https://twitter.com/MetroUK/status/1707356983303790958

      Todella vastuutonta ja harhaanjohtavaa. Medialla pitäisi olla erittäin suuri vastuu siitä, että kenen ääntä se vahvistaa ja kenelle se antaa asiantuntijastatuksen. Meillä ei ole tieteellisesti tutkittua tietoa normaaliaikaisen murrosiän pysäyttämisen ja jatkamisen pitkäaikaisseurauksista. Se mitä tiedetään, ei lupaa hyvää. Se tiedetään myös, että 98 prosenttia blokkeroiduista lapsista jatkaa muuntohormoneille UK:ssa.

      Poista
    3. Toisin sanoen vain 2 % on käyttänyt blokkereita turhaan. Eikö tämä ole hyvä juttu? Mikä prosentin pitäisi olla? Isompi vai pienempi?

      Poista
    4. "Toisin sanoen vain 2 % on käyttänyt blokkereita turhaan. Eikö tämä ole hyvä juttu?"

      Ai se, että sosiaalinen transitio ja blokkerit lukitsevat lapsen lopullisesti transtivolin kummitusjunan penkkiin? Että tehdään tarkoituksella translapsi Transhausen-mutsin eksoottiseksi lemmikiksi? Kun lapsi on kerran transiutettu, niin hän on aina trans, vaikka sukupuoliristiriita olisi johtunut jostain aivan muusta.

      Jos blokkerimyrkyn käyttö on todettu liian epäinhimilliseksi seksirikollisten kemialliseen kastroimiseen ja sillä on todettu lukuisia vakavia terveyshaittoja, eikä sen käyttöaihe ole normaaliaikaisen puberteetin pysäyttäminen, niin miksi ihmeessä sitä pitäisi tykittää lapsiin?

      Eikö blokkereiden perimmäinen tarkoitus ole muokata pikkupojista seksuaalisesti viehättäviä heteromiesten silmissä, eli ikuisesti lapsen tasoisia ja näköisiä seksinukkeja? Hyi helvetti.

      Poista
    5. Se nimenomaan on ongelma, että blokkerit vievät kohti hormoneita ja leikkauksia. Vertailukohdaksi voi ottaa ne sukupuolihämmentyneet esiteinit, jotka eivät blokkereita ole ryhtyneet käyttämään ja joiden dysforia katoaa teini-iän jälkeen. Miriam Grossman esittää kirjassaan Lost in Trans Nation juuri niitä tapauksia, joissa transkokemus on mennyt ohi puberteetin myötä. Vastaavia esimerkkejä löytyy YouTubesta ja muusta uusimmasta genderilmiötä käsittelevästä kirjallisuudesta.

      Murrosiässä on kyse nimenomaan siitä, että omaan sukupuoleen liittyvä kehitys käynnistyy ja lopulta omassa kehossa on muutosten jälkeen luontevaa olla. Tämä blokkeriasia on varsinainen häntä heiluttaa koiraa -ilmiö, jossa väärä interventio tuottaa toisen vääryyden.

      Murrosikä ei myöskään ole vain sukupuolikehitykseen liittyviä muutoksia, vaan siihen liittyy myös kognitiivinen kehitys. Jos murrosikää viivästytetään tai ehkäistään, eivät ihmisen älylliset ja emotionaaliset kyvyt kehity aikuiseen mittaansa. Blokkereilla on myös sivuvaikutuksia, ja niistä ovat kertoneen A Wider Lens, Helen Joyce, mainittu Grossman jne. Lisämausteena vielä se, että blokkereiden aiheuttama kehitysviivästymä itsessään heikentää nuoren päätöksentekokykyä, jota tarvittaisiin hormoneihin ja leikkauksiin liittyvissä päätöksissä.

      Poista
    6. Vakimussu vakimussuttaa, kuten vakimussun kuuluukin. Vakimussu nauttii, kun onnistuu ärsyttämään ja provosoimaan. :) Tehtävä on täytetty.

      Poista
    7. Haluaisin myös nostaa tarkkailunalaisiksi nämä ns. "hyödylliset idiootit", jotka tukevat ja edesauttavat näitä kyseisiä lapsiin kohdistuvia toimenpiteitä "hengenpelastavina" työkaluina, sen pitemmälle tutustumatta aiheeseen, kuin mitä ehkä joltain vauva-foorumilta, tai ystävän ystävän tutun tuttavalta on kuulopuheitten mukaan saanut oppia - hyvin tyypillistä erityisesti nuorille naisille.

      Olen itsekin nainen, ja olen huomannut tämän saman ilmiön toistuvan yhä uudestaan ja uudestaan, asiassa kun asiassa - jos hätä on tarpeeksi suuri, edes näennäisesti, kaikki järki ja maltti lentää romukoppaan, ettei vaikutettaisi liian ilkeiltä tai vastahakoisilta. On hyvä muistaa, että ihmiset, jotka tukevat ja kannattavat tätä lapsille suunnattua transtivolia, ovat lähes poikkeuksetta nuoria naisia - valkoihoisia, sekin on ainakin Amerikassa hyödyllistä muistaa - tai maskuliinisuudeltaan kyseenalaisia miehiä - ei hyökkäys homoja kohtaan, vannon. Tahto olla hyvä ja auttaa ohittaa, jopa tyrmää kehoituksen edes tutustua syvällisemmin aiheeseen, jota tukee.

      Tämän vuoksi olen itsekin saanut hyvin paljon piiskaa ystäväpiirissäni - kukaan, joka tukee tätä aihetta avoimesti, ei edes halua kuulla katujista, Hollannin mallista, tai miesraiskaajista naisvankiloista. Heidän silmistään loistaa vain itsemurhan partaalla olevan alistetun ja murretun lapsen hätä, ja jokaikinen rationaalinen kyseenalaistaja on heille yhtä kuin teloittaja.

      Ei ollut tarkoitus yltyä rantiksi, tai vuodatukseksi. Tulee vaan jotenkin naisena peiliinkatsomisen paikka, kun kuulee/näkee naisten pauhaavan tämän kastraatiokultin nimeen.

      Poista
    8. Huomion kiinnittäminen huonoon argumentointiin aiheuttaa pointin missaavaa ulinaa ja provosointisyytöksiä. Selitetään siis.

      Tietenkin blokkereiden käyttö korreloi myöhemmin aloitettavien muuntohormonien kanssa. Tämä johtuu siitä, että niitä käytetään saman oirekokonaisuuden hoidossa. Tästä ei voi tietenkään päätellä, että ajallisesti ensin käytettävä lääke *aiheuttaisi* myöhemmin otettavan lääkkeen käytön, tai että jos kyseiset potilaat olisi jääneet ilman blokkereita, he ei olisi aloittaneet hormoneita. (Suurin osa transitioituvistahan ei ole ikinä käyttänyt blokkereita.)

      Ennen mastektomiaa potilas saa Diapamin > 100 % pamin saaneista jatkaa mastektomiaan > pamit aiheuttaa mastektomiaa!!1!

      Blokkereiden haitoista voi ihan hyvin keskustella ilman ulkoaopittua lätinää jostain maagisesta "lukitsemisesta".

      Blokkerit muuten on GnRH-analogeja, kemialliseen kastraatioon taas käytetään antiandrogeenejä.

      Poista
    9. Blokkerit ja Diapam, täysin rinnastettavissa. Murrosiän keinotekoinen estäminen lääkkeellisesti, mitätön pikkujuttu. Myöhempi katuminen (kun tajuaa mitä oikeasti tapahtui), ketä vittu kiinnostaa.

      Poista
    10. Ah, yritetäänpä kerran vielä.

      Kuten oikein erikseen kirjoitin, blokkereiden haitoista voi ihan hyvin keskustella.

      En sanonut, että blokkerit ja diapamit on rinnastettavissa.

      Pointti oli: korrelaatio ei merkitse kausaalisuhdetta. Siitä, että ensin on a ja sitten b, ei voi päätellä, että a aiheuttaa b:n.

      Diapam ei aiheuta leikkausta. Jäätelö ei aiheuta hukkumisia. Aiheuttaako blokkerit hormonien aloittamisen? Eihän sekään periaatteessa mahdotonta ole, mutta siitä tarvittaisiin näyttöä.

      Koska samaan diagnoosiin määrätään nuoremmilla blokkereita ja vanhemmilla muuntohormoneja, niin ei ole mitään aihetta olettaa blokkereiden olevan se perimmäinen syy hormonien käyttöön. Syy on se diagnoosi.

      Poista
    11. Blokkereista:

      https://www.youtube.com/watch?v=MrvbIXI4psc&t=123s

      Katso tuosta videosta kohdat 47:10 ja 55:30. Esimerkiksi siis niistä, näitä blokkerihoidon ja siihen liittyvien transagendan väitteiden kumoavia tutkimuksia ja perusteluja on muuallakin. Väite 98 prosentista perustuu hollantilaiseen tutkimukseen, jossa on muutenkin hataruuksia. Niistäkin puhutaan vaikkapa tuolla videolla.

      Blokkereiden yleisistä haitoista vaikkapa tässä, vaikka tämäkin on vain jäävuoren huippu:
      https://www.binary.org.au/new_studies_prove_puberty_blockers_are_not_reversible

      Noin kolmasosa transhormoneiden käyttäjistä katuu:
      https://www.youtube.com/shorts/xJoxNcydsoA

      Blokkereita käyttäneitä detransitioituja löytyy mm. Redditin detrans-ryhmästä. Niinpä voidaan todeta, että blokkereiden käyttö on ollut virhe, joka on on johtanut toiseen virheeseen, MOT.

      Poista
    12. No, tutkittuhan on, että suuri osa sukupuolihämmentyneistä lapsista ja nuorista kasvaa ulos sukupuolihämmennyksestään. Jos otettaisiin 100 sukupuolta epätyypillisesti ilmaisevaa lasta ja heille ei annettaisi hormoneita, ja heistä 98 kasvaisi ihan normaaleiksi (mahdollisesti homoseksuaaleiksi) sukupuolensa edustajiksi, ja otettaisiin toiset sata, jotka transiutettaisiin sosiaalisesti ja annettaisiin blokkerit, ja heistä 98 taas jatkaisi transeina, eikö ole jo perusteltua sanoa että blokkerit lukitsevat ajattelun transidentiteettiin ja niin ei olisi käynyt ilman blokkereita? Mutta turhaahan tätä asiaa on jankuttaa, samat asiat on sanottu tuhat kertaa.

      Poista
    13. "tapauksia, joissa transkokemus on mennyt ohi puberteetin myötä."

      Transaktivistit sotkevat ristiinpukeutumisen eri muodot ja alakulttuurit keskenään. Nuoruusiän ristiinpukeutuminen eli pienten lasten vaateleikit on kasvuvaihe joka tulee ja menee. Joskus tämä vaihe päättyy vasta murrosiässä.

      "Jos murrosikää viivästytetään tai ehkäistään, eivät ihmisen älylliset ja emotionaaliset kyvyt kehity aikuiseen mittaansa."

      Tämä voi olla jopa blokkereitten käytön tavoitteena. Onhan niitä tapauksia jossa vanhemmat eivät ole sallineet lapsensa itsenäistyä ja kulkea omia polkujaan. Tuloksena on hienostosuvun perhetytön neuroottiset pianonpimputukset eli lapsi on pakotettu olemaan perheen statusesine. Jos lapsi kapinoi, se on "sairautta" jonka terveydenhuoto hoitaa. Eli joko alistut tai itket ja alistut. Näille perheille terveydenhuolto on pyhä lehmä.

      Jotenkin tulee mieleen entisaikojen eunukkikulttuuri jossa pieniä poikia salvottiin ihan vain siksi että heistä tulisi nöyriä ja alistuvia, omituisen näköisiä tai joskus hyvinkin naisellisia. Eunukki oli toisen omaisuutta, ei koskaan itsenäinen yksilö. Mies ja eunukki oli sosiaaliselta asemaltaan aivan eri asia. Kastraatio oli stigma eli poltinmerkki otsassa, aika paha sellainen.

      Poista
    14. "Jos otettaisiin 100 sukupuolta epätyypillisesti ilmaisevaa lasta ja heille ei annettaisi hormoneita, ja heistä 98 kasvaisi ihan normaaleiksi (mahdollisesti homoseksuaaleiksi) sukupuolensa edustajiksi, ja otettaisiin toiset sata, jotka transiutettaisiin sosiaalisesti ja annettaisiin blokkerit, ja heistä 98 taas jatkaisi transeina, eikö ole jo perusteltua sanoa"

      Joo, esimerkiksi tällaisessa skenaariossa tosiaan olisi perusteltua sanoa niin. Vaan eipä tällaista koetta ole (onneksi) tehty, eikä vastuulliset lääkärit missään määrää blokkereita vain epätyypillisen sukupuolen ilmaisun vuoksi.

      Poista
    15. "eikä vastuulliset lääkärit missään määrää blokkereita vain epätyypillisen sukupuolen ilmaisun vuoksi."

      Sittenhän me tarvitsisimme: a) yleispätevän ja loogisesti koherentin määritelmän transiudelle, nythän transsateenvarjon alla on keskenään todella erilaista porukkaa alkaen murrosikää kipuilevista itsediagnosoiduista huomionkipeistä nepsymuusutypsyistä autogynefiilisiin keski-ikäisiin perheenisiin, b) luotettavan diagnostisen menetelmän lapsen sukupuoliristiriidan syiden havaitsemiseen ja sen pysyvyyden ennakoimiseen ja c) turvallisen hoitomuodon, mitä sosiaalinen transiutus ja blokkerit eivät ole.

      Sametti käy tuoreella videolla läpi transhoitoihin liittyviä oikeudenkäyntejä:

      https://www.youtube.com/watch?v=bSQNSW9mcg0

      Nuoren ihmisen kohdalla väärin perustein tehdyt transhoidot ovat erityisen traagisia. Jostain kumman syystä jenkkilässä lasten transhoitoja tehneet tahot ovat alkaneet hannaamaan hoitojen kanssa, koska heidän vastuunsa (liability) on lisääntynyt, eli jatkossa sairaaloita voidaan syyttää hoitovirheestä. Lisäksi klinikat ovat joutuneet lisäämään maininnat blokkereiden haitallisuudesta hedelmällisyydelle ja muista riskeistä. Jos lasten/nuorten diagnosointi on aukotonta ja hoidot turvallisia, niin katumisen ja hoitovirhesyytteiden ei pitäisi olla mahdollisia?

      "Some providers are halting gender-affirming care for minors, even where it remains legal"

      "...a section of the law that increased the liability for providers. Under it, patients can sue for injury from the treatment until they turn 36, or even longer if the harm continues past then. The law gives the health care provider the burden of proving that the harm was not the result of hormones or puberty-blocking drugs. And the minimum damages awarded in such cases would be $500,000."

      https://www.pbs.org/newshour/nation/some-providers-are-halting-gender-affirming-care-for-minors-even-where-it-remains-legal

      Mitä, eivätkö lapsia hyvän hyvyyttään transiuttavat sairaalat ja klinikat olekaan valmiita miljoonakorvauksiin? Joita ei siis pitäisi tulla, koska lasten ja nuorten transiuttaminen on niin vakaalla ja tieteellisen tarkastelun kestävällä pohjalla.

      Onko jollain tietoa, että miksi juuri tyttöjen osuus on noussu räjähdysmäisesti transhoitoihin hakeutuvien joukossa? Miksi pojilla ei ole vastaavaa sukupuolikriisiä ja miksi pojat eivät halua muokata kehoa naiselliseen suuntaan tai peräti gendermenninkäiseksi?

      Poista
    16. Tuohon videoon, että kolmasosa katuu transhormoneja, niin mielenkiintoiset luvut, mutta onko siihen laskettu mukaan myös ne, jotka ovat joutuneet lopettamaan hormonit väliaikaisesti syystä tai toisesta?

      Poista
    17. "Joo, esimerkiksi tällaisessa skenaariossa tosiaan olisi perusteltua sanoa niin. Vaan eipä tällaista koetta ole (onneksi) tehty, eikä vastuulliset lääkärit missään määrää blokkereita vain epätyypillisen sukupuolen ilmaisun vuoksi."

      Tavallaan on tehty, koska ennen 2000-lukua ja nettiä sukupuolihämmennys meni ohi ilman blokkereita tai hormoneita. Siitä oli vain äärimmäisen marginaalisia poikkeuksia. Jälkimmäinen virke vastuullisista lääkäreistä lienee ironiaa? Tosin lääkäritkin voivat olla aivopestyjä eivätkä tiedä, mitä tekevät.

      "Onko jollain tietoa, että miksi juuri tyttöjen osuus on noussu räjähdysmäisesti transhoitoihin hakeutuvien joukossa?"

      Asiaa ovat käsitelleet muun muassa Helen Joyce, Miriam Grossman, Sasha Ayad, Stella O'Malley, Abigail Shrier ja Riittakerttu Kaltiala. Syitä on monia, kuten sosiaalinen tartunta, TikTok ja muu some, kapinallisuusreittien puute, naiskuvan kapeus, homofobia, misogynia, pelko murrosikää kohtaan, nykypäivän vanhemmuus, intersektionalismi, anglosaksisen koululaitoksen genderideologisuus jne.

      "Tuohon videoon, että kolmasosa katuu transhormoneja, niin mielenkiintoiset luvut, mutta onko siihen laskettu mukaan myös ne, jotka ovat joutuneet lopettamaan hormonit väliaikaisesti syystä tai toisesta?"

      Olen nähnyt tutkimuksen, johon video viittaa, mutta en tähän hätään löytänyt sitä. Täytyy etsiä se.

      "Sametti käy tuoreella videolla läpi transhoitoihin liittyviä oikeudenkäyntejä."

      Trumphan on uhonnut, että jos ja kun hänestä tulee taas istuva presidentti, laittaa hänen hallintonsa oikeudenkäynnit transklinikoita ja lääkäreitä vastaan liikkeelle. Hän on myös sanonut, että siirtää opetushallinnon liittovaltiotasolta osavaltioiden tasolle, mikä mahdollistaa genderideologian poistamisen opetusohjelmista. Niin tai näin, monet genderkriittiset ovat sanoneet, että tämä tulee päättymään oikeudenkäynteihin. Toivotaan, että edes niihin.

      Poista
    18. Suomessa kuolee hoitovirheisiin (tai ainakin 2000-luvun alussa kuoli) noin tuhat ihmistä vuodessa. Jos on tiedossa joku kikka hoitovirheiden välttämiseksi niin ei kun kerro, saat Nobelin.

      https://www.duodecimlehti.fi/duo96057

      Poista
    19. "Suomessa kuolee hoitovirheisiin"

      Niin. Sitähän voi miettiä, että kannattaako lapsia ja nuoria altistaa terveyden, kehollisen eheyden, hedelmällisyyden ja seksuaalisuuden tuhoaville käsittelyille paremman esteettisen läpimenevyyden toivossa. Transhoitojen tehostahan ei ole muulta kajoavalta ja peruuttamalta hoidolta vaadittavaa tieteellisesti tasokasta näyttöä, saati näiden uusien potilasryhmien kohdalla. Sitten meillä on näitä katujatyttöjä, jotka kyselevät koska rinnat kasvavat takaisin ja fetissimiehiä, jotka kummastelevat libidon katoamista kivesten poiston jälkeen.

      Onko muuten tutkittu transien ja erityisesti muusujen kehonmuokkauksia kulttuurisena ja estetisoituna ilmiönä? Nuoret naisethan tavoittelevat ja esittelevät suorastaan ylpeinä vetskaritissejään ja amisviiksiään. Entisaikaan aidot transit eivät juurikaan huudelleet hoidoistaan, saati rakentaneet mitään fetisoitua alakulttuuria niistä, vaan pyrkivät sulautumaan muuhun yhteiskuntaan tavoitesukupuolensa edustajana.

      Poista
    20. "mielenkiintoiset luvut"

      Mielenkiintoista on myös se, että transien elämää ei juurikaan seurata transiutuksen jälkeen. Emme tiedä, että miten transit keskimäärin voivat 5, 10, 15 vuotta transiutuksen jälkeen. Seuranta puuttuu lähes täysin. Mistähän se voisi johtua? Katuminenkin tilastoidaan ainoastaan, jos siitä ilmoittaa hoitotaholle. Sitten aktivistit voivat rehviä promilleluokan luvuilla. Ja lasketaanko sunken cost fallacy katumiseksi, kun on pakko jatkaa transina, koska palaaminen entiseen on joko taloudellisesti tai muuten hankalaa tai mahdotonta. Joissain maissa vakuutus kyllä maksaa transiutuksen, mutta korjaukset pitääkin sitten kustantaa itse. Sitten sitä kiukutellaan keskustelupalstoilla ja jatketaan nuorten groomaamista transkulttiin.

      Poista
    21. "eikä vastuulliset lääkärit missään määrää blokkereita vain epätyypillisen sukupuolen ilmaisun vuoksi."

      Millaisilla kriteereillä lapsen tai nuoren sukupuoliristiriita sitten todetaan? Jos lapsi ilmoittaa olevansa kissanpentu, dinosaurus, ninjaturtle, pyllynreikä tai viinirypäle, niin miten tukisit ja vahvistaisit hänen identiteettikokemustaan? Ja minkä ikäisen identiteettikokemus on niin pysyvä, ettei katumisen riskiä ole ja että transiutuksen riskit kannattaa ottaa? Jos aikuiset transit itkevät omien valintojensa seurauksena menetettyä hedelmällisyyttään "pakkosterilaatio!!!", niin miten lapset kykenisivät antamaan suostumuksensa moisiin seurauksiin.

      Poista
    22. "Vaan eipä tällaista koetta ole (onneksi) tehty"

      On kuitenkin useampi tutkimus, jossa rauhaan jätetyllä sukupuoliristiriidasta kärsineellä nuorella 60-90 prosentin sukupuoliristiriita katosi murrosiän loppuun mennessä. On siis varsin uskottavaa näyttöä siitä, että jos nuoren annetaan kasvaa rauhassa, eikä härkitä sosiaalisella transitiolla eikä blokkereilla, niin transiutukselle ei ole tarvetta.

      Poista
    23. Transhausen-mutsi väittää poikansa olevan oikeasti tyttö ja että hänen peniksensä on synnynnäinen epämuodostuma.

      https://twitter.com/BillboardChris/status/1707953771085738492

      Voisiko joku tehdä huoli-ilmoituksen, eikä lietsoa tätä hulluutta.

      Poista
    24. "...monet genderkriittiset ovat sanoneet, että tämä tulee päättymään oikeudenkäynteihin. Toivotaan, että edes niihin."

      Lasten ja nuorten transiuttaminen loppuu saman tien, kun se ei ole enää taloudellisesti kannattavaa. Jäljelle jäävät vain ne ideologisista syistä alaikäisiä transiuttavat huru-ukot ja -akat. Kun vakuutus ei enää korvaa "hoitoja" ja kun hoitovirheistä joutuu oikeudelliseen ja taloudelliseen vastuuseen, niin ei ole vaikea arvata jatkoa. Siinä vaikeutuu myös niiden harvojen transhoidoista hyötyvien hoitoon pääsy. Miten meni omasta mielestä, aktivistit?

      Poista
    25. "peiliinkatsomisen paikka, kun kuulee/näkee naisten pauhaavan tämän kastraatiokultin nimeen"

      Onko mitään toivoa näköpiirissä, kun korkeakoulutetut naiset ovat näin syvällä kaninkolossa:

      "Sen vaan sanon, että on persuilla ja kristityillä jäänyt Avara luonnot katsomatta. Voi tulla järkytyksenä, että sukupuoli on todellakin spektri ja sukupuolikysymykset eivät ole suoraan seksuaalisuus- tai lisääntymiskysymyksiä."

      "Jopa omana aikana näitä asioita kyllä käsiteltiin ihan peruskoulussa. X- ja y-kromosomit kun käytiin läpi, niin kyllä ne biologiset variaatiot käytiin jo silloin läpi, vaikka muutoin ankea sukupuolikasvatus ja -käsitys muutenkin olikin vielä ysärillä voimissaan."

      "Kannattas ehkä höllentää ajatuksia, niin ei ois niin pakkomielteinen sukupuoliasioiden suhteen. Vaikuttaa aika raskaalta tavalta elää."

      https://twitter.com/LeenaPutkonen/status/1706807277641175540

      Kommenteissa mennään jo sitten litteän maan tasolle vanhan tutun Scientific Americanin kaavion kanssa:

      "Kromosomit ovat vain yksi osa biologisen sukupuolen määräytymistä. Geenien expressioissa, hormonien eriytymisessä ja sukuelinten kehittymisessä on lukuisia eri variaatioita. Katso vaikka täältä:"

      "...sukupuolen biologinen määräytyminen on paljon monimutkaisempaa, kuin yksin kromosomien perusteella. Kyse ei ole kehityshäiriöstä, vaan luonnollisesta vaihtelusta ja monimuotoisuudesta ihmisen biologiassa. Vertaa vaikka ihonväri."

      "Itse näen sen juuri noin, sukupuolten polymorfiana/spektrinä. Opimme tulevaisuudessa varmasti lisää, sillä aihe kiinnostaa entistä enemmän kehitysbiologian tutkijoita."

      https://twitter.com/SatuLeppane/status/1707128188046889002

      Jos haluatte räjäyttää tajuntanne, niin se onnistuu tämän turautuksen kanssa:

      "Tutkimuksissa on myös todettu, etteivät miesten ja naisten aivot ole erilaisia eikä testosteronia ei voi pitää "mieshormonina" tai keltarauhashormonia "naishormonina". Samoin hormonien tasot muuttuvat elämän kokemusten mukaan, täten muokaten sukupuolen määrittelyä vielä aikuisenakin. Meillä on myös stereotyyppiset määritelmät naiselle ja miehelle, mutta juuri kukaan todellinen yksilö ei osu näihin määritelmiin; psykologisesti ihmiset ovat pikemminkin mosaiikkia kuin kaksijakoinen ryhmä. Ulkoiset ärsykkeet muokkaavat ihmistä elämän aikana ja nämä muokkaukset osuvat myös sukupuolen määrittelyn alueelle. (Hyde et al., 2019)

      Montañez avaa tätä kaikkea kuvaajassaan: ennen syntymää ihmisen sukupuoli rakentuu kromosomeista, geeneistä ja hormoneista; syntymän jälkeen näemme ulkoiset sukupuolen merkit ja murrosiässä ihmisen keho vielä muuttuu ja sukupuolesta kertovia piirteitä ilmestyy lisää (tai on ilmestymättä) (Montañez, 2017). Nämä kaikki sukupuoleen vaikuttavat tekijät tarjoavat laajan skaalan erilaisia lopputulemia "valmiille" ihmiselle. Samaa argumentoi kansantajuisesti Anne Fausto-Sterling The New York Timesin sivuilla.

      Jos siis laajennamme katsantoamme suurempiin ihmisryhmiin, huomaamme, että sieltä löytyy myös ihmisiä, jotka eivät täytä perinteisiä ajatuksia miehistä tai naisista. On naisia, joiden kromosomit ovat miehiset; on miehiä, joilta löytyykin kohtu tai ihmisiä, jotka eivät tunnista itseään peilistä."

      https://gpiste.org/blog/sukupuolesta

      Jostain kuitenkin kumpuaa tarve löytää psykologiselle ilmiölle fysiologinen selitys, vaikka transiuden kohdalla transiudelle ei ole sellaista löydetty eikä transeilla esiinny intersukupuolisuutta sen enempää kuin muussakaan väestössä. Intersukupuolisuushan ei liity eikä selitä transsukupuolisuutta millään tavalla.

      Poista
    26. Hyi sua veikkonen menit jättämään ymmärtämättä kun toinen(Anonyymi 30. syyskuuta 2023 klo 9.34) erittäin hyvin ottaen huomioon selkeän tyrmistymisen jota on vaikea välttää kun noiden juttuja ja logiikka lueskelee selitti yksinkertaista hypoteettista tapahtumaa hyväksikäyttäen vertauskuvallisesti miksi korrelaatio, kausaliteetti ja insidenssi ei ole samoja asiota. Luultavasti selittääkseen sen millaisena suurin osa ihmisistä näkee tiettyjen yksilöiden aivotoiminnan.

      Voisi jopa epäillä, että olit nauttinut aivotoiminta blokkerina tunnettua etanolia. Saat anteeksi jos epäilykseni osui oikeaan koska harvemmin olet moiseen väärinymmärrykseen langennut.

      Minäkin nautin niin en niin helposti tuohdu idiooteista.

      Poista
    27. "On kuitenkin useampi tutkimus, jossa rauhaan jätetyllä sukupuoliristiriidasta kärsineellä nuorella 60-90 prosentin sukupuoliristiriita katosi murrosiän loppuun mennessä."

      Näissä tutkimuksissa on käytetty aiempaa määritelmää sukupuoli-identiteetin häiriöstä, johon sisältyy myös se, että lapsi käyttäytyy sukupuolelleen "väärällä" tavalla vaikka hän itse ei osoittaisi minkäänlaista ahdistusta sukupuolestaan. Nämä tapaukset ovat usein homoja tai lesboja. Sen sijaan lapset, jotka pitkäaikaisesti (useamman vuoden ajan) ja toistuvasti väittävät olevansa vastakkaista sukupuolta, kuin mitä he fyysisesti ovat, ovat yleensä transsukupuolisia joilla ristiriita ei mene ohi.

      "Jostain kuitenkin kumpuaa tarve löytää psykologiselle ilmiölle fysiologinen selitys, vaikka transiuden kohdalla transiudelle ei ole sellaista löydetty eikä transeilla esiinny intersukupuolisuutta sen enempää kuin muussakaan väestössä. Intersukupuolisuushan ei liity eikä selitä transsukupuolisuutta millään tavalla."

      Pitää paikkansa, koska yksi transsukupuolisuuden kriteereistä on se, että henkilö ei ole fyysisesti intersukupuolinen, eli trans- ja intersukupuolisuusdiagnoosit ovat toisensa poissulkevia. Transsukupuolisilla on kuitenkin huomattavasti muuta väestöä enemmän erilaisia hormonitoiminnan häiriöitä, mikä on tiedetty jo ainakin 60-luvulla. Esimerkiksi Harry Benjamin mainitsee teoksessaan The Transsexual Phenomenon (1966), että hänen transsukupuolisista potilaistaan noin 40 %:lla oli hypogonadismia eli sukupuolirauhasten vajaatoimintaa. Myös esimerkiksi äidin raskaudenaikainen hormonilääkityksen käyttö nostaa huomattavasti riskiä, että lapsesta tulee transsukupuolinen.

      Poista
    28. "Sen sijaan lapset, jotka pitkäaikaisesti (useamman vuoden ajan) ja toistuvasti väittävät olevansa vastakkaista sukupuolta"

      Mutta tämä on vastoin nykyistä affirmatiivista ajattelua, jonka mukaan lapsen sukupuoliristiriitaa lähdetään kritiikittömästi myötäilemään, jopa myötäilemaan. Koska ei ole luotettavaa tapaa ennustaa sukupuolikokemuksen pysyvyyttä, on turha urputtaa potilasmateriaalista. Transiutettu lapsi on loppuelämänsä trans, oli sukupuoliristiriidan syy mikä tahansa. Meillä on Eduskuntaa myöten toitotettu blokkereiden vapauttamisen puolesta ja itsemäärittelyn laajentamista alaikäisille.

      Tässä kerrotaan tarkemmin, kuinka affirmatiivinen toimintamalli otti vallan ja savusti varovaisemman linjan edustajat ulos valheellisilla syytöksillä:

      How the Fight Over Transgender Kids Got a Leading Sex Researcher Fired

      "The “gender-affirmative” approach, which focuses on identifying young transgender children and helping them socially transition — that is, express their gender to others through their everyday clothes, name changes, or other means — has been on the rise in recent years, and has become the favored protocol of many activists and clinicians. GIC clinicians, who saw clients between ages 3 and 18, had a much more cautious stance on social transitioning for their younger clients — they believed that in many cases, it was preferable to first “help children feel comfortable in their own bodies,” as they often put it, since in the GIC’s view gender is quite malleable at a young age and gender dysphoria will likely resolve itself with time.

      Many activists see this approach as a rejection of young children’s transgender identities, and Zucker as its regressive standard-bearer. As a result, the GIC had been tarred for years as a “conversion” or “reparative” therapy clinic — terms which conjure images of outfits operated out of backwoods shacks in the Bible Belt."

      https://www.thecut.com/2016/02/fight-over-trans-kids-got-a-researcher-fired.html

      Poista
    29. Ensin yleisesti tuosta kausaliteettisuhteesta blokkereiden ja hormonien aloittamisen välillä: Anonyymi toi ihan aiheellisen kysymyksen esille siitä, miten tuo kausaliteetti voidaan selittää. Mielestäni riittävä selitys on se, että blokkereiden käyttö usein estää ne muutokset, jotka johtaisivat transkokemuksen ohi menemiseen tai sitten se, että blokkerihoito vie junaan, josta ei enää sosiaalisista ja psykologisista syistä pääse pois. Vertailua voidaan ainakin hypoteettisella tasolla tehdä ei-blokkereilla olleiden kanssa niin kuin aiemmissa kommenteissa kerrotaan. r/detrans -ryhmässä tosiaan on niitä blokkereista hormoneihin siirtyjiä, jotka ovat viesteissään nimenomaan sanoneet, että blokkerit olivat se ensimmäinen virhe. Sieltä voi lukea.

      "Sen vaan sanon, että on persuilla ja kristityillä jäänyt Avara luonnot katsomatta. Voi tulla järkytyksenä, että sukupuoli on todellakin spektri ja sukupuolikysymykset eivät ole suoraan seksuaalisuus- tai lisääntymiskysymyksiä."

      Haluaisinpa nähdä Avaran luonnon, jossa on muunsukupuolinen leijona. Haluaisin nähdä myös sukupuoliristiriitaa kokevan gepardin, jolle tehdään sukupuolenkorjausleikkaus, minkä jälkeen gepardi juoksee savannilla transiloa ja sukupuolieuforiaa kokien. Tuossa kommentissa menevät jälleen kerran primääriset ja sekundääriset sukupuoliominaisuudet sekaisin. Vaikka jollain eläinlajilla uros esimerkiksi hoivaisi tai jopa imettäisi jälkeläisiä, ei uros muutu naaraaksi. NIsäkkäillä uros tuottaa yhä pieniä sukusoluja ja hedelmöittää. Mitä tekemistä muuten koko asialla on persuuden tai kristillisyyden kanssa? Pitäisikö tähän vastata, että on vihreiltä ja kommareilta jäänyt huomaamatta, että tiede voi ideologisesti värittynyttä niin kuin Neuvostoliitossa?

      "Tutkimuksissa on myös todettu, etteivät miesten ja naisten aivot ole erilaisia eikä testosteronia ei voi pitää "mieshormonina" tai keltarauhashormonia "naishormonina". Samoin hormonien tasot muuttuvat elämän kokemusten mukaan, täten muokaten sukupuolen määrittelyä vielä aikuisenakin."

      No, jos nuo hormonit eivät olekaan sukupuolihormoneja, niin miksiköhän trans- tai muunsukupuolisiksi identifioituvat niin kovasti haluavat T:lle tai E:lle? Miksi heille pitää nimenomaan kirjoittaa resepti noista sukupuoliristiriidan parantavista hormoneista, jos niillä ei ole sukupuolen kanssa mitään tekemistä. Tietenkin hormonipitoisuudet muuttuvat. Onko kuultu sellaisista kuin vaihdevuodet tai miesten testosteroinipitoisuuden lasku iän myötä? Kumpikaan ei muuta naista mieheksi tai toisinpäin. Myös esimerkiksi salitreeni nostaa miesten testosteroinipitoa. Itsekin olen jossain määrin ehkä huomannut sen peräkkäisten päivien treenien jälkeen, mutta en ennen treeniä ollut vähemmän mies ja treenin jälkeen enemmän mies, vaan ihan samanlainen mies koko ajan.

      Poista
    30. "Toisin sanoen vain 2 % on käyttänyt blokkereita turhaan. Eikö tämä ole hyvä juttu? Mikä prosentin pitäisi olla? Isompi vai pienempi?"

      Voi jeesus, no tiedetään muuten hyvin, että stereoidit aiheuttaa pysyviä muutoksia aivoihin jotka eivät todellakaan ole hyviä, ihan noin niinkuin ohimennen mainitsin tässä..

      Voi jeesus sun logiikkaa, otetaan lapsi kastroidaan se kemiallisesti niin sen on pakko jatkaa hoitoja vain 2% on jotenkin selvinnyt tästä eikö olekkin hyvä juttu..

      Luulen, että kuulutu hormoneja vetävään ryhmään ja pysyvien muutosten jälkeen tai yleensäkkään jos olet ollut sitä tasoa että olet ruvennut vetämään on edes turha yrtittää enempää selittää koska selkosuomella tuon selittäminen on liian vaivalloista.

      Poista
    31. "ovat viesteissään nimenomaan sanoneet, että blokkerit olivat se ensimmäinen virhe"

      Jos käyttäjien omat lausunnot ovat merkittäviä, ja miksi eivät olisi, niin sittenhän on varmaan annettava vastaava painoarvo niille, jotka kertovat blokkereiden olleen ensimmäinen tärkeä askel oikeaan suuntaan. Ja he ovat kirkkaasti enemmistönä, kuten myöntävät nekin, jotka esittävät isoimmat arviot katujien määrästä.

      Poista
    32. "entisaikaan aidot transit eivät juurikaan huudelleet hoidoistaan"

      No on se kumma, että julkisuudessa ei näy ketään kertomassa, että hän ei muuten huutele hoidoistaan :D Vastaavalla logiikalla voisi päivitellä, että nykyään KAIKKI naiset vaan esittelee silikonejaan ja huulitäytteitään ja bikinikuviaan Seiskassa.

      Somessa ja mediassa itseään esittelevät tietenkin ne, jotka tykkäävät esitellä itseään somessa ja mediassa, enemmistö sulautuu kuten ennenkin. Duh.

      Poista
    33. "Vastaavalla logiikalla voisi päivitellä"

      Että ennen ei ollut aitojen transien kylkeen liimautunutta nuorten tyttöjen alakulttuuria, jossa ihannoidaan vetskaritissejä ja otetaan mikroannoksia testoa aasialaisen popparipojan ulkonäön saamisen toivossa. Ja että nämä esteettisin perustein halutut kehonmuokkaukset pitäisi saada yhteiskunnan piikkiin. Hienoa, että osaat kuitenkin rinnastaa nämä ekstrememodailijoiden ryhmät toisiinsa! Että kyse on enemmän esteettisistä tavoitteista lävistysten ja tatuointien kaltaisten kehonmuokkausten tapaan kuin varsinaisesta transsukupuolisuudesta.

      Poista
    34. "annettava vastaava painoarvo niille, jotka kertovat blokkereiden olleen ensimmäinen tärkeä askel oikeaan suuntaan"

      Mikä on hyväksyttävä määrä katumista ja hoitovirheitä, ennen kuin koko protokolla tulisi miettiä uusiksi tai mieluiten lopettaa? Olisiko se 2 vai 20-30 prosenttia? Suomessahan on arvioitu olevan katujia 5-10 prosenttia ja maailmalla kerrotaan jopa 30 prosentin katujaluvuista. Kun transiutukseen pääsyn kriteerejä löyhennetään, hoitoprotokollaa sovelletaan vääriin potilasryhmiin ja kyseessä ovat peruuttamattomat ja kajoavat käsittelyt, niin jälki on rumaa.

      Poista
    35. "Sen vaan sanon, että on persuilla ja kristityillä jäänyt Avara luonnot katsomatta. Voi tulla järkytyksenä, että sukupuoli on todellakin spektri ja sukupuolikysymykset eivät ole suoraan seksuaalisuus- tai lisääntymiskysymyksiä."

      Onko tämä nyt sitä identiteettipolitiikkaa ja kulttuurisodan lietsomista? Ainoastaan persuilla ja kristityillä voi olla varauksia lasten transiuttamiseen ja biologian uusiksi laittamiseen :D. Hyvät ihmiset eivät kritisoi mitään transilmiön osa-aluetta, vaan haluavat toisenkin mukillisen Kool-Aidia gendereuforian ja transilon boolimaljasta. On vain mustaa ja valkoista. Olet joko puolella tai vastaan, harmaita alueita ei ole. Myös guilty by association -argumenttivirhe havaittavissa.

      Poista
  13. Deathmetal-bändi Thy Art Is Murder on erottanut laulajansa "transfobisten" kommenttien takia. Siis eikö edes death metal ole turvassa tältä hulluudelta?
    "Uutisoimme hetki sitten death metallia ja deathcorea soittavan Thy Art Is Murderin erottaneen pitkäaikaisen laulajansa CJ McMahonin yhtyeestä. Taustalla on laulajan väitetty transfobinen toiminta, johon kuului oikeistokommentaattori Matt Walshin julkaiseman videon jakaminen.
    McMahon kertoi saaneensa tietää potkuista sosiaalisen median kautta. Hänen lauluraitansa myös korvattiin bändin uuden albumin digiversiolla."
    https://kaaoszine.fi/thy-art-is-murderista-vaitetyn-transfobian-takia-erotettu-cj-mcmahon-julkaisi-uuden-lausunnon-sosiaalisessa-mediassa-halusin-vain-suojella-lapsia-hinnalla-milla-hyvansa/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ton idean on pitänyt lähteä tuolla takana olevalta lastentarhan hoitajan näköiseltä viiksi jätkältä jos tehdään hieman profilointia..

      Poista
  14. "Transnaiset ovat naisia!".

    Okei. Miten?
    Mitä yhteistä on transnaisella, ja biologisella naisella? Muuta kuin ulkoiset, stereotypiset tekijät, jotka tekevät naiseudesta lähinnä asun?

    Onko nainen, joka identifioituu mieheksi, mies, yhtä helposti kuin mies, joka identifioituu naiseksi, nainen?

    Ja jos transnainen on nainen, eikö tämä tarkoita, ettei hän silloin ole trans, jos transnaisen oletus on, että hän on mies, joka elää naisena?

    Ja jos transnainen (mies) on nainen, niin miten mies on sama asia, kuin biologinen nainen? Kysymys toistuu; miten mies on nainen?

    Ei provo; vain kysymyksiä.

    VastaaPoista
  15. Kommentoinpa vaikkapa tähän asiaa selittävän ja selventävän asian:
    https://www.hs.fi/tiede/art-2000009822938.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Anonyymi30. syyskuuta 2023 klo 1.15)

      Hyvä artikkeli, vaikkei sinällään kertonutkaan mitään, mitä en olisi jo viimeisten kolmen vuoden aikana oppinut, mutta se ei vastannut - ainakaan omasta mielestäni - yhteenkään kysymykseeni.

      Miten leikelty ja hoideltu mies, joka identifioituu naiseksi leikkausten tai ulkoisten tekijöiden myötä, on sama asia, kuin biologinen nainen, mikäli stereotypiat suljetaan ulos?

      T: Ei Vieläkään Provo: vain autistinen nainen, joka haluaa oppia, ja on laiska lukemaan.

      Poista
    2. "Miten leikelty ja hoideltu mies, joka identifioituu naiseksi leikkausten tai ulkoisten tekijöiden myötä, on sama asia, kuin biologinen nainen, mikäli stereotypiat suljetaan ulos? "

      Juuri noin helposti samasta asiastahan tuossa artikkelissa loppujen loppuksi on kyse kuin siitä kokeesta jossa katossa roikkuvaan banaaniin koskettaessa koko apinalauman päälle suihkutettiin vettä ja kun laumaan tuotiin uusi apina joka ei tätä tiennyt niin se opetettiin, ettei siihen saa koskea ja lopulta kun kaikki apinat oli vaihdettu eikä ollut yhtään alkuperäistä jäljellä ei kukaan silti uskaltanut pyhään banaaniin koskea vaikkei koskaan olleet kylmää vettä saaneetkaan..

      Eli vastaus on ---> Ihmisten päälle syöstään tarpeeksi kylmää vettä, DDRää niskaan, väkivaltaa, terrorismia, lapsiinkohdistuvaa viranomaisvainoa jne. toisinajattelijoiden julkisia teloituksia nykyisten lynkkausten sijaan.

      Ihan perus yhdenvertaisuuden, rauhan ja tasa-arvon puolesta olevaa rangaistuksen uhalla pakkovalehtelua (a.k.a neuvostoliittolainen sananvapaus), Niin pikku hiljaa se mies on nainen.

      Eli tarvitaan vain yhteiskunnan muuttaminen hyväksi jossa ketään ei sorreta samankaltaisiksi kun nuo entiset romahtaneet paratiisit joiden kannattajat nyt pyörii noissa genitaalimutilaatio porukoissa, sehän on vain näiden alaryhmittymä..

      Poista
    3. P.s. Oletko autista vai autisti joka ei siedä pätkääkään enää paskapuhetta?

      Poista
  16. Mielikuvitus: "Mielenkiintoista on myös se, että transien elämää ei juurikaan seurata transiutuksen jälkeen. Emme tiedä, että miten transit keskimäärin voivat 5, 10, 15 vuotta transiutuksen jälkeen."

    Todellisuus: "Tunnemme kaikki potilaat kahdenkymmenen vuoden ajalta ja seuraamme heidän vointiaan säännöllisesti." https://www.hus.fi/ajankohtaista/husissa-tehty-sukupuolenkorjauskirurgiaa-pian-kaksikymmenta-vuotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja nyt pitäisi tehdä sitten samanverran leikkauksia kun on tehty viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana ja mitkäs ne tulokset tuossa seurannassa? Tämä tietenkin toteutetaan jollain tendenssitutkimuksella "asiantuntijan" toimesta.

      Myös todellisuus; Päivi Nerg: ”Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee.” tämä on jotenkin vertauskelpoinen tuohon toiseen juttuun

      Poista
    2. "Kirurgien omassa seurannassa ei ole toistaiseksi tullut vastaan potilaita, jotka olisivat toivoneet sukupuolenkorjausleikkauksen purkua."

      Siis ketään ei ole kaduttanut, ne jotka muuta väittävät valehtelevat...

      Poista
    3. Jaa no jos kaikki julkisuudessa kerrottu on yhtä tyhjän kanssa niin sittenhän jokainen voi vapaasti valita oman todellisuutensa. Sillä asenteella ei pidä sitten ihmetellä että omaa transkritiikkiä ei oteta kauhean vakavasti.

      Poista
    4. "ei pidä sitten ihmetellä että omaa transkritiikkiä ei oteta kauhean vakavasti"

      Kuinka strukturoitua ja tarkkaan tilastoitua ja analysoitua tämä seuranta on? Onko tyytyväisyys sataprosenttista, vai oliko myös vähemmän tyytyväisiä. Entä pelkkien hormonien käyttäjät. Olisiko raportti jostain luettavissa? Taisit kuitenkin tietää, että lainaamassasi viestissä puhuttiin yleisesti maailmanlaajuisesta tilanteesta.

      Poista
    5. "Siis ketään ei ole kaduttanut, ne jotka muuta väittävät valehtelevat..."

      Jos katumisen ainoa määritelmä on toive genitaalimutiloinnin perumisesta. Kaikki taitavat tietää, että amputoituja ja mutiloituja kudoksia, hedelmällisyyttä ja toiminnallisuutta ei ole mahdollista palauttaa ennalleen. Muistetaan myös psyykkinen defenssimekanismi sunken cost fallacy. Kuinka monella on oikeasti kanttia myöntää, että tuli tehtyä sellainen emäturaus kuin omien genitaalien mutilointi, joka johti hedelmällisyyden ja seksuaalisuuden menettämiseen, sekä inkontinenssin ja arpeutumisen kaltaisiin komplikaatioihin.

      Poista
    6. "Muistetaan myös psyykkinen defenssimekanismi sunken cost fallacy."

      Se onkin siitä mainio selitys, että sillä voi näppärästi siivota pois kaikki omiin mielipiteisiin sopimattomat faktat. Vaikka katujia olisi maailmanhistoriassa 0 kpl ja joka ikinen vakuuttaisi voivansa paremmin kuin ennen hoitoja, niin: sunken cost fallacy! Oikeasti kaikkia kaduttaa, kukaan ei vain myönnä! ^_^

      Poista
    7. https://www.duodecimlehti.fi/duo17611

      "Tuoreimmissa väestökyselytutkimuksissa jopa noin 4 % nuoruusikäisistä on ilmoittanut identifioituvansa biologisesta sukupuolestaan erkanevalla tavalla. Myös näiden nuorten joukossa mielenterveydelliset ongelmat ovat yliedustettuina. Tutkimusten valossa näyttää siltä, että vaikka sukupuoli-identiteetin erityisyys voi altistaa mielenterveyden häiriöille, mielenterveyden häiriöt saattavat nekin altistaa sukupuoli-identiteetin kehityksen haasteille ja sukupuoliahdistukselle."

      https://www.duodecimlehti.fi/duo14555

      Neljällä prosentilla siis on nuoruudessa ajatuksia transiudesta. Samassa artikkelissa: "Ei ole epidemiologista tutkimusta transsukupuolisuuden esiintyvyydestä, mutta transgender-sateenvarjon alle mahtuvien identiteettikokemusten esiintyvyydeksi on arvioitu noin 1,3 %."

      Siis noin 2,7% nuorista olisi ohimenevästi tai virheellisesti sukupuolikokemukseltaan transeja tai muusuja. Se on se määrä, jolle hoidot olisivat virhe, jos ne aloitettaisiin. Tämä on tietenkin vain suuntaa-antavaa.

      "Kliinisissä aineistoissa noin neljä viidesosaa lapsuuden voimakkaastakin identifioitumisesta vastakkaiseen sukupuoleen katoaa nuoruusikään tullessa."

      Nuoruusikä = puberteetin alkaminen.

      https://helda.helsinki.fi/items/79283665-222a-483c-b5f7-d6172dbcb22b

      Minulla on yllä oleva artikkeli kokonaisuudessaan. Netistä ei ehkä pääse lukemaan kokemaan. Siinä on kuitenkin suomalainen tapaus, jossa transitiota katunut ei jäänyt seurantaan. Potilaan näkökulma: "En tahallaan kadonnut seurannasta, en vain
      tiennyt mihin olisin yhteydessä. Tosielämän seurannassa olisi hyvä olla aktiivisemmin yhteydessä potilaaseen. Kun käytin hormoneja, tuli nopeasti uusia muutoksia eikä ollut ketään, kenelle puhua niistä." ja "Transyhteisö painotti, että on pakko läpäistä testit mahdollisimman nopeasti tai käy huonosti. Tuli paine todistaa, että olen 100-prosenttisen transsukupuolinen. Pelkäsin, että jos olen jotain muuta, en saa mitään apua."

      Detrans-ajatuksille ei ole yhteisön sisällä olemassa mitään paikkaa. Aiemmin Setankin / Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen (nimihirviö) sivulla oli detransitoon liittyvää tietoa lyhyesti, mutta nyt kun klikkaa, on koko sivu kadonnut. Jännästi on bugi iskenyt juuri siihen.

      Poista

    8. "Neljällä prosentilla siis on nuoruudessa ajatuksia transiudesta."

      Eikö jenkeissä ollut vasta tutkimus, jonka mukaan joka viides nuori identifioitui LGBT-porukkaan ja tästä vielä suurin osa genderporukkaan? Ja jos oikean transiuden esiintyvyys huomattavasti pienempi, niin kyllähän siinä kytee aikamoinen aikapommi katumiseen ja hoitovirheoikeudenkäynteihin, kun esimerkiksi jenkeissä saa hormonireseptin suunnilleen ensimmäisestä inahduksesta ja vetskaritissit vakuutuksesta. Suomessakin vaaditaan hoitoihin pääsyn helpottamista ja yhä nuoremmille, portinvartijuudesta ja temppuradoista luopumista ja vastuuttomat aktivistit ohjeistavat tasapainottomia nuoria valehtelemaan transpoleilla. Mihin ihmeeseen tarvitaan identiteettitranseja, trendereitä, sukupuolishoppailijoita ja henkilökorttidysforikkoja, kun ne resurssit pitäisi kohdentaa niille harvoille oikeille transeille.

      Poista
    9. "Eikö jenkeissä ollut vasta tutkimus, jonka mukaan joka viides nuori identifioitui LGBT-porukkaan ja tästä vielä suurin osa genderporukkaan? Ja jos oikean transiuden esiintyvyys huomattavasti pienempi, niin kyllähän siinä kytee aikamoinen aikapommi katumiseen ja hoitovirheoikeudenkäynteihin, kun esimerkiksi jenkeissä saa hormonireseptin suunnilleen ensimmäisestä inahduksesta ja vetskaritissit vakuutuksesta."

      Kyllä, olen itsekin tuollaisen tutkimuksen nähnyt. Olen myös nähnyt graafin, jonka mukaan vuonna 2050 sata prosenttia väestöistä kuuluu ryhmään LGBTAI+, jos kehitys jatkuu samanlaisena.

      Laskin tuon 2,7% niin, että otin Kaltialan paperin 4% kaikista nuorista ja vähensin siitä saman paperin todellisen transluvun 1,3%. Se 2,7 on siis prosentti koko väestöstä. Suomessakin, jossa portinvartijuutta on, tulee noilla prosenteilla olemaan tulevaisuudessa enemmäkin detransitioituja. Tuossa yhdessä toisessa Duodecim-artikkelissahan oli muuten juuri siitä keskustellusta seurannasta: siinä suomalainen katuja oli tipahtanut seurannasta. Kun detransitioitujen ja desistereiden määrä kasvaa tietyn kriittisen pisteen yli, eivät aktivistit ja lääketeollisuus voi enää hiljentää heitä suuren yleisön kuuluvilta. Toivottavasti me kaikki täällä elämme siihen asti, että saamme nähdä sen ultimaattisen jälkipyykin, joka tästä seuraa. Emmehän me tiedä muutenkaan länsimaiden kohtaloa nyt, kun ydinsotakin uhkaa, mutta kyllä tämä gendertouhu on sisäisistä uhista ehkä isoin.

      Poista
    10. "Jännästi on bugi iskenyt juuri siihen."

      Jännästi joku ei osaa käyttää googlea. https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/sukupuolen-korjaus/detransitio/

      Poista
    11. "Jännästi joku ei osaa käyttää googlea."

      Jännää kulttikieltä ja retoriikkaa tuossa tekstissä. Aivan kuin katujan vetskaritissit, terveysongelmat ja steriliteetti eivät olisi valtava epäonnistuminen terveydenhuollolle ja groomaaville transtoimijoille/aktivisteille. "Sun gendermatkaan nyt vain kuului tissien ja sisärojujen amputaatio, kalju, selkäkarvat, jättiklitta ja pysyvästi möreä ääni, vaikket sitten ollutkaan aito trans, vaan mokannut cissu. Sorit siitä! Mitä läksit, kikkelis kokkelis!"

      - eri kuin jolle kiukkupylly näsäytti

      Poista
    12. On myös jännää, että aktivistinarratiivissa katuminen ja detransitio johtuvat aina sosiaalisesta paineesta, vaikka transius on hyväksytympää ja juhlitumpaa kuin koskaan, mutta sosiaalinen paine ei sitten vaikutakaan kenenkään transitiointoon. Hmm.

      Poista
    13. Ei kun kuulemma detransitio on se uusin nouseva trendi. "Kun detransitioitujen ja desistereiden määrä kasvaa tietyn kriittisen pisteen yli, eivät aktivistit ja lääketeollisuus voi enää hiljentää heitä suuren yleisön kuuluvilta." Edelläkävijäpersoonilla on kovat paineet detransitioitua just nyt! Vai miten tää menee? Pientä kognitiivista dissonanssia pukkaa, jos uskoo yhtaikaa että ROGD jyllää JA katujien määrä kasvaa kohisten.

      Poista
    14. "Pientä kognitiivista dissonanssia pukkaa, jos uskoo yhtaikaa että ROGD jyllää JA katujien määrä kasvaa kohisten."

      Millä logiikalla nämä eivät voisi olla totta samaan aikaan? Jostainhan niitä detransitioitujia ilmaantuu. Mikä on sinun selityksesi transhoitoihin hakeutuvien määrän huimalle kasvulle, jossa ylikorostuneita ryhmiä ovat tytöt, homoseksuaalit ja autismikirjolaiset?
      Onko Panda detransitioituja, hänhän lopetti testot esteettisistä syistä, eli kaljuuntumisen takia?

      -eri

      Poista
    15. (Eri Anonyymi)

      "Mikä on sinun selityksesi transhoitoihin hakeutuvien määrän huimalle kasvulle, jossa ylikorostuneita ryhmiä ovat tytöt, homoseksuaalit ja autismikirjolaiset?"

      Oma tulkintani on se sama selitys, jonka mukaan narsismi on ruvennut rehottamaan suoranaisen kansantaudin tavoin. Huomiontarve. Tarve olla erityinen maailmassa, jossa kukaan ei todella ole, vaikka sitten väkisin ja keinotekoisesti (esim. non-binäärinen).

      Tytöt eivät saa enää samaa sosiaalista kuohahdusta aikaiseksi vähäisellä pukeutumisella tai syömishäiriöillä - oudompaa on, jos et ole näyttänyt tissejäsi netissä tai vinouttanut suhdettasi ruokaan ja kehoosi. Homojen homostelu ei hämmästytä enää ketään, ja autistit... no, yleinen mielipide ei näytä olevan heistä vieläkään täysin valmis?

      Tietenkin enemmistössä ovat he, joita aidosti vedätetään transaktivisti-narratiivilla, mutta narsisti ei rakasta mitään muuta niin paljon, kuin olla uhri. Sosiaalista darwinismia, luontainen kehityskulku. Trans on nyt se, jolla vuorenvarmasti ihan kuka tahansa saa sitä haluamaansa huomiota, joko ylistettynä ja valheellisesti alistettuna, ja kun se vauhti loppuu kesken, viimeinen lykkäys saadaan detrans-tapauksista.

      Dylan Mulvaney osoitti aikas selvästi tapahtumasarjan. Etsitään huomiota, tarraudutaan trendiin, ja jahka hänet on ensin lopullisesti hylätty sosiaaliseen unohdukseen, hän tulee esiin detrans-tapauksena, ja kela pyörii uudelleen alusta, oletettavasti, mikäli yleisöä silloin vielä yhä kiinnostaa. Mikä tahansa huomio on heille parempi, kuin ei huomiota laisinkaan. Jopa oman terveytensä kustannuksella.

      Poista
    16. "Jännästi joku ei osaa käyttää googlea. https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/sukupuolen-korjaus/detransitio/"

      Ahaa, sivu on palannut. Kun koitin katsoa siitä muutama viikko sitten valikosta, sitä ei ollut. Kiitos! Hyvä, että se on nyt siellä.

      Poista
    17. "Ei kun kuulemma detransitio on se uusin nouseva trendi. 'Kun detransitioitujen ja desistereiden määrä kasvaa tietyn kriittisen pisteen yli, eivät aktivistit ja lääketeollisuus voi enää hiljentää heitä suuren yleisön kuuluvilta.' Edelläkävijäpersoonilla on kovat paineet detransitioitua just nyt!"

      Mikä trendi? Transhoidot ovat se trendi. Detransitioitujia tulee paljon siksi, että trendin ja muiden väärien syiden vuoksi on hakeuduttu transhoitoihin. Mitä enemmän väärin perustein tehtyjä transhoitoja on, sitä enemmän detransitioitujia tulee. Detransin kohtalo on karmea. Toivon, ettei kukaan transition tehnyt katuisi, mutta katujien määrä vaikuttaa kasvavan koko ajan. Toivon tietenkin olevani väärässä siinä, että yhä isompi osa katuu tulevaisuudessa. Haluaisin kuitenkin oikeutta katujille, ja siksi toivon, että heidän äänensä kuultaisiin. Miksi ette kuule heitä? Jos kuulisitte heitä, heitä tulisi vähemmän, koska heidän surullinen esimerkkinsä otettaisiin huomioon päätöksissä aloittaa transhoidot!

      "Pientä kognitiivista dissonanssia pukkaa, jos uskoo yhtaikaa että ROGD jyllää JA katujien määrä kasvaa kohisten."

      ROGD johtaa usein väärin perustein tehtyyn transitioon, ainakin USA:ssa, jossa ei ole riittävää seulaa. Väärin perustein tehdyn transition tajuaa myöhemmin, ja silloin alkaa katua ja haluta detransitiota. Mitä enemmän ROGD:tä on nyt, sitä enemmän detransitiota on tulevaisuudessa. Jos ROGD:n annettaan mennä ohi ilman toimenpiteitä, katujia niistä, jotka hakeutuvat hoitoihin sen vuoksi, tulee vähemmän. Se on tietenkin vain yksi syy.

      Poista
    18. "viimeinen lykkäys saadaan detrans-tapauksista"

      Kieltämättä narsistifiilis tulee monista detrans-tapauksista.

      Poista
    19. "Kieltämättä narsistifiilis tulee monista detrans-tapauksista."

      Haluaisitko avata tätä tarkemmin? Miten narsismi ilmenee katujissa? Mielestäni katujat ovat todella rohkeita, erityisesti tarinansa omilla kasvoillaan kertovat. Hehän nousevat valtavirran ja erityisesti median uutta uljasta transnarratiivia vastaan, jossa kaikki on vain glitteriä, yksisarvisia ja sateenkaaria. Lisäksi he nousevat toksista yhden totuuden transyhteisöä vastaan, joka hylkää ja mustamaalaa kerettiläiset yhteisön jäsenet saman tien. Eihän Suomen transyhteisössä ole tilaa edes Tulenhengen tapaisille tolkun transeille. Katuja jää yleensä todella yksin runnellun kehon ja mielen kanssa. Onko Hesari muuten antanut koskaan ääntä detransitioitujille? Tosin silloin se joutuisi myöntämään, ettei transitio olekaan patenttiratkaisu kaikille ja kaikkeen pahoinvointiin.

      Poista
    20. Mielikuvitus: "Katuja jää yleensä todella yksin"

      Todellisuus: "Jos kaipaat yhteyttä suomalaisiin detransitioitujiin, löydät vertaisia Facebook-ryhmästä Detrans Suomi

      Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen vertaiskeskustelijapalvelun kautta voit sopia luottamuksellisesta keskustelutuokiosta (lähi- tai etätapaaminen tai Chat-keskustelu) detransitiota läpikäyneen vapaaehtoisen kanssa.

      Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus järjestää ohjattuja Chat-vertaiskeskusteluja, joihin voi osallistua nimimerkillä Tukinetin alustalla sekä etäryhmätapaamisia kysynnän mukaan.

      Kaivatessasi henkilökohtaista tukea ja pohdintaa, Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen työntekijöiltä voit varata aikoja tukikeskusteluille (1-5 krt/vuosi, maksutonta)."

      (Lähteenä edellä linkattu ison pahan SMOKin detransitio-sivusto)

      Poista
    21. (Lähteenä edellä linkattu ison pahan SMOKin detransitio-sivusto)
      Todellisuus:

      "Jännää kulttikieltä ja retoriikkaa tuossa tekstissä. Aivan kuin katujan vetskaritissit, terveysongelmat ja steriliteetti eivät olisi valtava epäonnistuminen terveydenhuollolle ja groomaaville transtoimijoille/aktivisteille. "Sun gendermatkaan nyt vain kuului tissien ja sisärojujen amputaatio, kalju, selkäkarvat, jättiklitta ja pysyvästi möreä ääni, vaikket sitten ollutkaan aito trans, vaan mokannut cissu. Sorit siitä! Mitä läksit, kikkelis kokkelis!""

      SMOKin sivusto ei taida olla katujien tekemä ja varsinaisesti katujien tarpeisiin, jos katumista yritetään sovittaa osaksi transin sukupuolimatkaa. "Että hupsista vaan, sulle kävi nyt niin hassusti, että sekä terveydenhuolto ja transyhteisö pettivät sut täysin, kun sä olisit tarvinnut jotain ihan oikeaa tukea."

      Trasek:
      "Setan hallituksen puheenjohtaja Sakris Kupila totesi MOT:n dokumentissa osuvasti, että detranstioituminen on osa sukupuolen moninaisuutta"

      Transjulkaisu Kehrääjän jutussa vähätellään detransitiota ja valkopestään väärin perustein otettuja transhoitoja:

      "– Ei ole maailmanloppu, mikäli omassa kehossa on elementtejä joita ei siihen toivo – vaikka olisi itse valinnut ne. Sisäistetty transfobia rikkoo myös ne, joille transitio ei ollutkaan oikea ratkaisu."

      "...vertaa transitiopäätöstä muihin suuriin elämänvalintoihin, jotka saattavat myöhemmin kaduttaa. Esimerkiksi toimimattomaksi osoittautuneita koulutukseen tai perheen perustamiseen liittyviä ratkaisuja ei esitetä valtakulttuurissa jonkin tietyn ideologian aiheuttamana tragediana. Kun joitakin detransitiota koskevia suhtautumistapoja peilaa näihin, paljastuu taustalta sortavia normeja."

      https://kehraaja.com/detransitio-ja-transvastaisuus-eivat-kulje-kasi-kadessa-kertoo-laine/

      Väärä koulutusvalinta ei ihan rinnastu mutiloituun kehoon, terveysongelmiin, hedelmättömyyteen ja menetettyyn seksuaalisuuteen.

      Poista
    22. Tämä teidän (en tiedä onko kyse useammasta kuin kahdesta henkilöstä) välinen toinen toisensa debunkkaus vuoron perään, on hieman huvittavaa luettavaa. Huomaa, että asiat eivät ole mustavalkoisia tässäkään asiassa. Koeta tässä nyt sitten muodostaa sitä todellista kuvaa transition katumisesta ja detransien kohtalosta.

      Poista
    23. "hieman huvittavaa luettavaa"

      Aika monessa transasiassa joutuu muodostamaan oman mielipiteensä ja yleensä virallisen narratiivin ulkopuolelta. Sinä voit toki muodostaa oman mielipiteesi, että kumpi näkökulma vastaa paremmin totuutta: inhorealistinen, vai tämä transtoimijoiden ja aktivistien performoima katujia syleilevä Kumbaya.

      Joku voisikin selvittää transtoimijoiden katujiin suhtautumisen mahdollisen muutoksen aikajanan ja vilpittömyyden, että missä määrin kyseessä on aito huoli ja häpeä harhaanjohtamisesta ja missä määrin vaaleansinipinkkipesu. Katujiin suhtautuminen ei ole ollut neutraalia, saati sallivaa viime vuosiin asti, vaan katujat on nähty häpeällisinä, transfobian sisäistäneinä aatteen pettureina.

      Katumisenhan ei pitänyt olla mahdollista ja katujat ovat cissuja, jotka mokasivat, mutta joiden katumiseen johtuvien syiden selvittäminen etukäteen olisi ollut transfobista väkivaltaa. Katujat eivät siis olleet aitoja transeja, vaikka kenenkään sukupuolikokemusta ei saa kyseenalaistaa ja hoidot pitäisi järjestää tietoon perustuvan suostumuksen periaatteella ilman temppuratoja ja portinvartiointia. Mikä voisikaan mennä pieleen.

      Katujat ja katumisen mahdollisuus rikkovat myös narratiivin transkokemuksen sisäsyntyisyydestä ja pysyvyydestä, jonka perusteella hoitoihin pitäisi päästä kenen tahansa, minkä ikäisenä ja millä motiivilla tahansa. Kehrääjän tekstikin siirtää maalitolppaa transiudesta enemmän yksilöllisen, valtiorahoitteisin kehonmuokkauksen suuntaan, jossa kohderyhmä onkin uniikkien estetisoitujen fetissien toteuttajat, eivätkä aidosti kehodysforiset transit. Että valtion pitäisi rahoittaa esimerkiksi esteettisistä halutut vetskaritissit.

      Poista
    24. "Haluaisitko avata tätä tarkemmin? Miten narsismi ilmenee katujissa?"

      Ei ehkä nyt vielä, näissä nykyisissä tapauksissa? Mutta kenties, myöhemmin, sillä samalla tavalla, kuin monet nykyään omaksuvat varsin kyseenalaisin syin omaksua itselleen transidentiteetin, oli sille sitten suoranaista tarvetta/oikeaa hyötyä, tai ei (dysforia), erinäisten etujen/etuoikeuksien toivossa, niin on/tulee varmasti olemaan myös dysforia-vapaita transeja, jotka aloittivat transition huomion/etujen toivossa, ja sitten lopettavat säälin toivossa - senkin uhalla, että suututtavat aktivistit - varsinkin, mikäli julkinen mielipide, sekä poliittinen ilmasto tästä yhtään muuttuu detranseja kohtaan suotuisammaksi, ehkä jopa nostaen detransit samaan asemaan kuin nykyään miehet mekoissa ja peruukeissa, sekä transhausen-lapset - pyhä lehmä - tehden siitä eräänlaisen arvoaseman julistautua ideologiseksi uhriksi? Ns. sosiaalinen pesiytyjä.

      Tällaisia tapauksia on ihan varmasti jokainen alakulttuurin edustaja kohdannut jossain määrin? Poser lienee oikea sana? Transkulttuuri ei tule olemaan siinä mikään poikkeus.

      Poista
    25. "varsinkin, mikäli julkinen mielipide, sekä poliittinen ilmasto tästä yhtään muuttuu detranseja kohtaan suotuisammaksi, ehkä jopa nostaen detransit samaan asemaan kuin nykyään miehet mekoissa ja peruukeissa,"

      Emme ole kyllä vielä lähelläkään sitä päivää, että detransina saisi saman huomion ja kohtelun kuin mitä transit. Sinulla, joka saat detranseista näitä narsistiviboja, on varmasti hallussasi kristallipallo?

      Poista
    26. "Katujat eivät siis olleet aitoja transeja"

      Onko katujat sitten omasta mielestään aitoja transeja? Tai sun mielestä? Tai niinkun ylimalkaan jonkun mielestä?

      Poista
    27. "Sinä voit toki muodostaa oman mielipiteesi, että kumpi näkökulma vastaa paremmin totuutta: inhorealistinen, vai tämä transtoimijoiden ja aktivistien performoima katujia syleilevä Kumbaya."

      Joo, toki olen enemmän inhorealistinen tämän nykyisen menon suhteen, kun koko transiuden määritelmä on muuttunut ja koska transpolilta on alettu hakea diagnoosia ajatuksella: "Kun nää tissit nyt inhottaa mua ja haluaisin matalamman äänen, niin olen trans..."

      Mutta haluan toki tietää mikä on asioiden todellinen laita esim. noissa tilastoissa, ettei tule huudeltua asioita, jotka on epätosia ja joiden vuoksi joku transaktivisti voi vaan nauraa päälle, koska en tiedä faktoja.

      Mutta näistä teidän pallottelemistanne tiedoista saa nyt sen kuvan, että detransitioon kyllä saa näennäisesti apua trans-tahoilta, mutta ilmiöön ei suhtauduta yhtä vakavasti kuin transien tarpeeseen saada hoitoa. Ajatellaan juurikin, ettei detransitioituneella voi olla transkokemusta edelleen, vaikka onkin päätynyt katumaan hoitoja. Oletuksena: Oikea trans -> kehonmuokkaukset auttavat aina eikä niillä ole kielteisiä vaikutuksia. Sanovat yhtäältä transiuden olevan spektri, mutta siihen spektriin ei saisi kuitenkaan kuulua oman syntymäsukupuolen tunnustaminen ja päätös elää siinä, vaikka tuntuukin vaikealta.

      Poista
    28. Tuntuu jollain kummalla tavalla, että transaktivistitahot haluavat nimenomaan luoda todellisuutta, jossa syntymäsukupuoli on täysin merkityksetön asia, sellainen "paha", josta pitääkin päästä eroon. Mitä enemmän transeja maailmassa, sen parempi. Trans is the new normal! Vai mites se meni...

      Poista
    29. "Ajatellaan juurikin, ettei detransitioituneella voi olla transkokemusta edelleen, vaikka onkin päätynyt katumaan hoitoja."

      No tuolla detrans-sivullahan juurikin alleviivataan, että kehodysforiaa voi hyvinkin monista eri syistä edelleen olla, vaikka olisikin päätynyt katumaan hoitoja. Ja myös sukupuolikokemus voi olla ennallaan, mutta jos esim. transition jälkeenkin joutuu jatkuvasti väärin sukupuolitetuksi ja transfobian kohteeksi, niin detransitio voi olla pienempi paha. Tämähän on ihan yleistä tietoa jos on vähääkään kartalla aiheesta. Ylimalkaan transihmiset tuntuu suhtautuvan detranseihin ymmärtävämmin kuin allyt, saati ne jotka ei tiedä asiasta pahemmin mitään.

      Poista
    30. "...jossa syntymäsukupuoli on täysin merkityksetön asia, sellainen "paha", josta pitääkin päästä eroon."

      Transaktivismi ei suinkaan ole ensimmäinen kultti, joka hyökkää ihmiskehojen sukupuolisuutta vastaan ja pyrkii turmelemaan sen täydellisesti johonkin uskomusideologiaan vedoten. Olivat transit mitä mieltä hyvänsä liikkeensä julkisuuskuvasta, aatemaailmasta ja edistyksellisyydestä ihmisoikeuksien ajajana, niin täysi kastraatiokulttihan se perimmältään on: ihmiskehot muokataan rajusti ja brutaalisti joksikin, mitä ne eivät luonnostaan ole, ja sukupuolielimet silvotaan ja muovataan irvokkaiksi jäljitelmiksi aidoista vastakkaisen sukupuolen vehkeistä.

      Venäjällä vaikutti aikanaan skoptsien kultti, joka transien tapaan kastroidutti jäseniään. Käsittääkseni heitä on Venäjällä edelleen olemassa, mutten ole varma tästä. Skoptseilla oli oma hierarkiansa niille, jotka olivat menneet kastraatiossa pisimmälle. Skoptsit uskoivat, että maailman pahuus juontaa juurensa ihmisen seksuaalisista haluista, ja silpomalla/irrottamalla seksuaaliset elimet ihmiskehosta tuosta pahasta ("lepostista") päästiin eroon. Naisilta poistettiin rinnat ja miehiltä usein joko "vain" kivekset tai kaikki vehkeet, niin että alapäähän jäi pelkkä ammottava reikä virtsaamista varten. Olen lukenut transtapauksista, joilla dysforia oli niin voimakas, että he yrittivät itse kastroida itsensä tai jopa kirjaimellisesti leikkasivat itseltään peniksen ja/tai kivekset irti. Näin kerran kuvasarjan nuoresta, noin parikymppisestä miehestä (hän oli itse laittanut kuvat nettiin), joka nirhi itseltään siittimen irti jollain tylsällä veitsellä ja laittoi sen pakastimeen. Semmoista leppoisaa ja täysin normaalia käytöstä, ihmisoikeusliikehdintää ja trans rightsia.

      Monilla sukupuolisuutta vastaan hyökänneillä kastraatiokulteilla koko ajatus sukupuolisuuden synnillisyydestä ja vääryydestä luonnollisen järjestyksen ilmentymänä juontaa juurensa sellaiseen uskomukseen, että luojajumala (millä nimellä häntä/sitä nyt sitten kutsutaankin) on tehnyt virheen luodessaan kaksi erilaista sukupuolta sen sijaan, että kaikki ihmiset olisivat androgyynejä hermafrodiitteja. Nämä tahot ovat ajatelleet tai ajattelevat, että ihmisen on mahdollista korjata tuo luojajumalan virhe. Transien sekoilu liittyy tähän ainakin osittain. Myös transaktivisteissa on heitä, joiden uskomukset sukupuolesta liittyvät sukupuolisuuden virheellisyyteen osana luonnonjärjestystä. Tämä liittyy osittain transhumanismin tematiikkaan ja mm. siihen, että ajatellaan ihmisen voivan lopulta tulla kuolemattomaksi, kun teknologia on siihen tarpeeksi kehittynyttä.

      Odotan kyllä kauhunsekaisella mielenkiinnolla, millaiselta maailma ja ihmiskunta näyttää joskus 25 vuoden päästä (jollei koko planeettaa ole siihen mennessä jo räjäytetty tuusannuuskaksi).

      Poista
    31. "Onko katujat sitten omasta mielestään aitoja transeja? Tai sun mielestä? Tai niinkun ylimalkaan jonkun mielestä?"

      Onko kukaan aito trans, kun oikein silmin katsotaan. Eikö ennen transitiota pitäisi olla helkutin satavarma transiudesta ja kokemuksen pysyvyydestä, niin transitioitujan kuin transiuttajankin? Transition jälkeen niin aikuinen kuin alaikäinen on loppuelämänsä transiutuksen lopputulos. Silloin ei ole mitään väliä, että oliko kokemus miten aito, sisäsyntyinen tai pysyvä transiutuksen hetkellä. Aikamoista arpapeliä. Transiutuksen seuraukset ovat yleensä peruuttamattomia, mitään amputoitua ei tietenkään saa takaisin eikä mutiloitua ennallistettua toimivaksi. Testosteronin vaikutukset naiselle ovat pysyviä, miehelle riittää usein ylimääräisen rintakudoksen poisto, jos genitaaleihin ei ole kajottu.

      Poista
    32. "Aikamoista arpapeliä"

      Totta, silkkaa arpapeliä. Kyllä sen kaikki tietää. Ainoastaan jotain 90 % mahdollisuus että elämänlaatu paranee.

      Poista
    33. "skoptsien kultti"

      Teema tuntuu toistuvan transien omimassa historiassa:

      "In the 3rd century BC, the Galli were priests in the cult of Cybele, an earth mother goddess associated with wine, music, and ecstatic rites. Legend has it that her consort, Attis, was a shepherd who castrated himself after Cybele crashed his wedding and drove him mad as punishment for loving another woman.

      Galli would castrate themselves in an ecstatic ritual known as the “Day of Blood” on March 24 to show their devotion to Cybele. Afterward, they dressed in yellow women’s clothing — wearing pendants, earrings, heavy makeup, and long bleached hair — and would wander the streets while carrying instruments, flagellating themselves bloody with whips made of knuckle bones, telling fortunes, and offering themselves as receptive sexual partners for money, according to the GLBTQ Archive.

      The priests are understood by modern people to have been transgender. "

      https://www.lgbtqnation.com/2023/02/10-must-know-facts-about-transgender-history-that-you-didnt-learn-in-school/

      Poista
    34. "Totta, silkkaa arpapeliä. Kyllä sen kaikki tietää. Ainoastaan jotain 90 % mahdollisuus että elämänlaatu paranee."

      No jos Hollannin mallia on uskominen, niin näin on! :D

      Poista
    35. "Ainoastaan jotain 90 % mahdollisuus että elämänlaatu paranee."

      Tuosta luvusta ei ole tieteellisesti pätevää näyttöä. Katumisesta alkaa tulla jopa 30 prosentin lukuja, 10 prosenttiakin on ihan liikaa seuraukset huomioiden. Kuten on aiemmin todettu, niin transien laajamittainen pitkäaikaisseuranta puuttuu, katuminen tilastoidaan ainoastaan, jos siitä ilmoittaa hoitotaholle, lisäksi moni jatkaa tyytymättömyydestä huolimatta transina, koska paluuta entiseen ei yleensä ole. Sen sijaan tiedämme, että kun sukupuoliristiriitaa kokevan lapsen jättää rauhaan, niin jopa 90 prosentin transhullutus menee ohi murrosiän loppuun mennessä.

      Poista
    36. "Hollannin mallia"...

      ...jota on kritisoitu voimakkaasti ja jota sovelletaan kohderyhmiin, joille sitä ei ole tarkoitettu ja jota blokkereita valmistava lääkeyhtiö sponsoroi?

      "The Dutch studies underpinning pediatric transition have recently come under scrutiny. The NICE systematic reviews found their evidence of benefits to be of very low certainty. The only attempt at replication failed."

      "Nor did the Dutch anticipate that the demographic they specifically excluded from eligibility for pediatric transition—teens with post-puberty onset of gender dysphoria and with mental health problems—would become the primary audience for the intervention they invented."

      https://twitter.com/segm_ebm/status/1543324661424852993

      "Ferring pharmaceuticals paid for the Dutch protocol study"

      https://twitter.com/RoisinMichaux/status/1597159221472415744?cxt=HHwWgMDS2bH2n6osAAAA

      Malli, jonka koehenkilö kuoli genitaalikirurgian komplikaatioihin:

      "The case is that of an 18-year-old trans-identified male whose puberty was blocked by the Dutch researchers at a very early stage, meaning there wasn’t enough penile tissue for surgeons to use to create a “neo-vagina.” Therefore, a more risky procedure using a section of the patient’s bowel was necessary, which resulted in fatal necrotizing fasciitis."

      https://thepostmillennial.com/trans-teen-died-from-vaginoplasty-complications-during-landmark-dutch-study-used-to-justify-child-sex-changes

      Poista
    37. "ison pahan SMOKin detransitio-sivusto"

      Miten uskottavana ja puolueettomana detransitioasiantuntijana voidaan pitää puljua, jonka päätarkoitus on normalisoida transiutta, tuottaa lisää transeja ja edistää alaikäisten transiutusta?

      Poista
    38. "transien laajamittainen pitkäaikaisseuranta puuttuu"

      Eli toi 30 % katumisluku on ihan omasta päästä keksitty?

      Poista
    39. "Eli toi 30 % katumisluku on ihan omasta päästä keksitty?"

      Minä en ole se, jolle vastaat, mutta ei tietenkään ole keksitty päästä eikä se liity laajamittaiseen pitkäaikaisseurantaan, vaan hormonien käyttöön liittyvään neljän vuoden seurantaan. Laajamittaisen pitkäaikaisseurannan puuttuminen on itsessään riski transhoitoihin meneville, ja kun sellaista ei ole, ei koko hoito ole lääketieteellisesti ehkä täysin eettinen ja oikeiden metodien mukainen. Riittakerttu Kaltiala ja Miriam Grossman ovat tehneet tutkimusta, jonka voi rinnastaa seurantaan, ja he näkevät katujien määrän isona.

      30% tulee siis tutkimuksesta, jossa oli seurattu hormoneja transiutumisen vuoksi käyttäviä neljän vuoden ajan. Pitkäaikaisseuranta tarkoittaa pitempää aikaa kuin neljää vuottaa. Ilmiö on alkanut 2010-luvun alussa, joten vielä ei ole kymmenen vuoden seurantoja "uusista transeista". Jos kuitenkin neljän vuoden aikana hormonihoidon katujia on tuon verran, voi odottaa katujia olevan enemmäkin eri aikavälillä.

      Etsin tästä joku päivä sen kirjallisen artikkelin, jonka olen lukenut, mutta tässä se video, jossa siitä kerrotaan:
      https://www.youtube.com/shorts/xJoxNcydsoA

      Poista
    40. Tutkimus löytyy täältä: https://academic.oup.com/jcem/article/107/9/e3937/6572526

      Tuloksena tosiaan on, että 30% hormonien aloittajista lopettaa niiden käytön myöhemmin, mutta hormonien lopettaminen ei ole sama asia kuin niiden katuminen. Tämä kerrotaan heti alussa:

      "Most adults who stop gender-affirming hormones report doing so for reasons unrelated to a change in gender identity, such as pressure from family, difficulty obtaining employment, or discrimination. Also, discontinuation of gender-affirming hormones does not necessarily represent a failure in treatment or initial decision-making. Some TGD adolescents and adults who start and then discontinue gender-affirming hormones experience use of hormones as an important part of consolidating their gender identity and experience no regret over the use of hormones despite some permanent effects."

      En löytänyt tutkimuksesta mitään lukuja siitä, kuinka iso osa katuu hoitoja. Siinä viitataan toiseen tutkimukseen, jonka mukaan vain 5% detransitioitujista mainitsee syyksi, ettei halua enää olla vastakkaista sukupuolta, mutta siinä ei ole eroteltu sitä, kuinka iso osa heistä on käynyt läpi mitään hoitoja sen sijaan, että olisi vain sosiaalisesti transitioitunut. Toisaalta kuitenkin yllä olevassa lainauksessa sanotaan, hoitoja voi katua muistakin syistä, esimerkiksi jos läheiset eivät hyväksy asiaa, vaikka potilas itse olisi tyytyväinen hormonien vaikutuksiin.

      Poista
    41. "hormonien lopettaminen ei ole sama asia kuin niiden katuminen"

      Selityslitania kuulostaa oppikirjaesimerkiltä sunken cost fallacysta. "Oikeasti mä halusinkin vetskaritissit, jättiklitan, sisärojuista eroon, kaljuuntuvan pään ja selkäkarvat! Ne on uniikki osoitus mun sukupuolimatkasta!" Varmasti suurin osa palauttaisi kroppansa ennalleen, jos se olisi mahdollista.

      Lisäksi 30 prosenttia on jyrkässä ristiriidassa väitteen kanssa transkokemuksen sisäsyntyisyydestä ja pysyvyydestä. Että vain satavarmat tapaukset menevät transhoitoihin, eikä kyse ole oikusta tai esteettisten fantasioiden toteuttaminen julkisista varoista. On ihan päivänselvää, että mitä nuoremmat ja epävakaammat lähtevät transhommiin, niin sitä enemmän tulee katumisia.

      Olisi myös kiintoisa nähdä yleispätevä määritelmä katumiselle. Onko katumista, jos hormonit toimivat niille tyypillisellä tavalla, mutta muuttunut ulkonäkö ei miellytäkään? Jos muistuttaakin enemmän perisuomalaista kaljuuntuvaa pallinaamaa, eikä andogyyniä aasialaista popparipoikaa, niin onhan se iso kontrasti fantasiaan.

      -eri

      Poista
    42. Hoitojen katumiseen on varmasti lukemattomia erilaisia syitä (sekä psyykkisiä että fyysisiä), ja transidentifioituvilla naisilla katumiseen johtaneet syyt lienevät varsin erilaisia kuin transidentifioituvilla miehillä. Näiden kahden ihmisryhmän (naiset ja miehet, nuo myyttiset olennot) alkuperäiset motiivit transitioitua ovat myös hyvin erilaiset. Transmiehet raportoivat mm. testosteronin ajan myötä aiheuttamia ikäviä sivuvaikutuksia, transnaiset raportoivat mm. seksuaalisen halun katoamista ja siitä aiheutunutta masennusta. Nämä siis myöhemmin tiedostettuina asioina, ei alussa. Näistä ja muista ikävyyksistä aiheutuu lopulta monille sen tiedostaminen koko ajan kirkkaammin, että "läpimenevänä" transina eläminen ei ole sama asia kuin olla oikeasti vastakkaisen sukupuolen yksilö, eikä genderfluidin sekasikiösukupuoli-identiteetin omaksuminenkaan tuo tähän lopulta helpotusta. (Monet raivotransit liudentavat jossain myöhemmässä elämänvaiheessa transidentiteettinsä transista muusuksi.)

      Pääasiallinen motiivihan transitioitumiselle on useimmilla alun perin ollut kokemus siitä, että on "väärä" ja täytyy tulla "korjatuksi", jotta voi jatkaa elämää "vihdoin omana itsenään". Motiiveja on kyllä muitakin, tosin jotkut niistä ovat sellaisia, ettei trans itse kehtaa puhua niistä avoimesti. Suurin osa nykytranseista ei jaksa käyttää aikaa oman pääkoppansa kaiveluun senkään vertaa, että edes yrittäisivät hieman miettiä, mikä tuon kokemuksen vääryydestä olisi voinut alkujaan aiheuttaa.

      Edellä mainittu johtuu tietysti myös siitä, että nykyinen ilmapiiri ei tue terapeuttista lähestymistapaa ensisijaisena vaihtoehtona kehodysmorfisen oireilun ratkaisemiseen vaan tsemppaa päätäpahkaa omaksumaan transidentiteetin, unohtamaan kaikki epäilykset ja siten liittymään osaksi riemunkirjavaa transkulttia. Tämäkään ei näytä tuottavan lopullista täyttymystä vaan toimii korkeintaan hetkellisenä laastarointina; esimerkiksi aikuinen Jazz Jennings oireilee aivan jatkuvasti ja oireilu pahenee koko ajan, vaikka Jazz on viettänyt koko lapsuutensa ja nuoruutensa transkultin keulakuvana ja perheensä hyysättynä lellipentuna.

      Monien detransien tarinoista kuvautuu se, että he vasta joskus paljon myöhemmin tulivat (esim. terapiatyöskentelyn kautta) tietoiseksi siitä, että kokemus "vääryydestä" ja "väärästä kehosta" oli itse asiassa reagointia johonkin aivan muuhun kuin transiuteen. On vaivattomampaa ja nopeampaa uskoa tuskansa etiologian olevan ulkoinen kuin sisäinen. "Kehoni on väärä. Kun kehoni korjataan, tuskani lakkaa." Traumatausta ja dissosiatiivinen oireilu toistuvat varsinkin detransnaisten kertomuksissa niin tiuhaan, ettei se voi olla silkkaa sattumaa. Jos olisi aikaa, niin tekisin näistä tarinoista (joita löytyy mm. Redditistä pilvin pimein) jonkin synteesin blogiin, mutta tällä hetkellä en ehdi.

      Täytyy myös muistaa, että erilaiset villitykset ovat aina oman aikakautensa tuote. Transsukupuolisuus ilmiönä on enemmän kuin osiensa summa, mutta transaktivismi ja hetken huumassa aktivismin pauloihin hurahtaneet ja transhoitoihin hakeutuneet minionit eivät ole yhtä kuin transsukupuolisuus (diagnostisena tilana). Aikanaan tämä nykymuotoinen transhysteria haaltuu ja jää pois muodista, koska ihmiset eivät jaksa häsätä yhden ja saman asian kimpussa loputtomiin (tai katsoa muiden häsäävän), vaikka olisivat alun alkujaan olleet siitä kuinka obsessoituneita hyvänsä. Transaktivistit myös vanhenevat; ikäkin tekee lopulta tehtävänsä.

      Kun seuraava villitys osoittaa elonmerkkejä ja transtaika haihtuu pois, tullaan siihen kohtaan, jossa on jollain tasolla realistisempi mahdollisuus ryhtyä kartoittamaan katujien määrää, kun hetkenhuumatransit hakeutuvat uudelleen transpoleille, tällä kertaa korjailemaan kehoilleen aiheuttamaansa tuhoa. Tätä toki tapahtuu nyt jo, mutta suurin osa tulevista katujista ei ole vielä siinä ankeassa umpikujassa, jossa ei ole enää muuta mahdollisuutta kuin kääntyä ja lähteä takaisin.

      Poista
    43. "Oikeasti mä halusinkin vetskaritissit, jättiklitan, sisärojuista eroon, kaljuuntuvan pään ja selkäkarvat! Ne on uniikki osoitus mun sukupuolimatkasta!"

      Trans ei koskaan saavu sellaiseen kohtaan, jossa hän voisi sanoa, että hänellä on toimiva vastakkaisen sukupuolen lisääntymiselimistö (mikä on "aidon" transsukupuolisuuden syvällisin dysforianaiheuttaja). Tai toki trans voi SANOA niin, mutta tietää kyllä koko ajan itsekin, ettei se ole oikeasti totta. Esim. Mona Bling selittelee olevansa "biologinen nainen". Sukupuolesta toiseen siirtyminen täydellisesti on yksinkertaisesti mahdotonta. Siihen ei ole eikä tule koskaan mitään keinoa. Vain keinotekoinen jäljitelmä on jotenkin mahdollista saavuttaa. Toki tervejärkinen transidentifioituva tiedostaa tämän ennen hoitoihin hakeutumista. Suurin osa nykytranseista ei ole tervejärkisiä, näin lievästi ja nätisti sanottuna.

      Varsinkin transidentifioituvat naiset näyttävät lankeavan herkästi tuohon coping mechanismiin, jossa he ylistävät silvottua kehoaan juurikin noilla yllä mainituilla sanankäänteillä sukupuolimatkasta ja, kuten esim. Kajo/Vulvapositiivisuus, toistelemalla toistelemasta päästyään olevansa joku "sukupuoleton transmaskuliini". Kajon Insta-tili on täynnä dysforiaulinaa, loputonta sukupuolituskaa, fobiakitinää ja gendereuforiassa vellomista; viimeisin Kajon tempaus oli se, että Tiktokin/Snapchatin/jne. partafiltterit saavat hänelle aikaan suunnatonta gendereuforiaa. Kajo myös ulisee jatkuvasti siitä, miten hän on esim. puhunut sukupuolikokemuksestaan psykiatrille, joka sitten oli mm. juljennut kysyä Kajolta: "Mikä se [sukupuoleton transmaskuliini] on?" Psykiatri oli myös sanonut, että Kajon lähete transpolille todennäköisesti palautetaan, kuten sitten palautettiinkin (ylläri). Kajo ulvoo Insta-tilinsä täyteen skitsoidista sukupuolikokemustaan, mutta jos häneltä kysyy jotain/mitään aiheeseen liittyen tai ilmaisee asioista jonkinlaista tietämättömyyttä, Kajo tiuskaisee vastaukseksi jotain tällaista: "Nämä asiat ovat henkilökohtaisia, enkä jaksa kouluttaa. Minulta ei voi olettaa koulutusta vähemmistöasemastani. Mä en ole kävelevä tietopankki. Google on ilmainen." jne.

      Eli:

      "Mä olen epäsukupuoleton transmaskuliini intergenderfluid trisexual!"
      "Okei... O_o Eli mitä se tarkoittaa?"
      "Mä en ole velvollinen kouluttamaan sua! Selvitä itse! Multa ei voi olettaa, että toimisin ilmaisena tietopankkina! Mä olen jo muutenkin tarpeeksi sorrettu ja vähemmistöstressin uhri! KVG!"

      Selvä homma, darling. :D

      Tässä vielä linkki Kajon (hätkähdyttävän kaistapäiseen) Insta-tiliin.

      Poista
    44. Tuo Insta-tili osoittaa että transseksualismi on yksi muotisairaus muitten joukossa. Nyt aktivistit sanovat että se ei ole mikään sairaus, mutta kuitenkin siihen halutaan diagnoosi ja transhoitoja, ja suututaan jos ei saada.

      Siinä oli taas niin monet muotisairaudet ja muoti-ilmiöt yhdessä paketissa. Kun muoti vaihtuu, sairaudetkin vaihtuvat mutta transhoitojen haitat jäävät.

      Terveydenhuollossa on ilmiö jossa diagnoosit kasautuvat aina tietyille potilaille. Onkohan ne diagnoosit annettu oikein perustein?

      Poista
  17. Yksi esimerkki blokkereiden kautta transjunaan joutumisesta ja katumisesta:
    https://www.reddit.com/r/detrans/comments/16uxcui/i_want_my_life_back/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "I was told by people online when I was young to tell my parents if they wanted a dead daughter or living trans son. I’m trying to be strong but I feel like my parents might get the dead daughter anyway. I’m too far gone now. I’ll never be the same. I stopped testosterone a few months ago and since then I’ve realized so much about myself but I realized it all too late. It was always just trauma. All of it, all of me."

      Tämä onkin koko asiassa kaikkein traagisinta; ylipäätään se, miten yliolkaisesti ja vähätellen transaktivistit suhtautuvat siihen tosiasiaan, että transhoitoihin kuuluva kehonmuokkaus on peruuttamatonta ja ihminen elää niiden hoitojen vaikutusten kanssa koko lopun elämänsä. Kun kerran on transjunaan kyytiin hypännyt ja edes osittain niitä peruuttamattomia muokkauksia antanut kehoonsa tehdä, siitä ei ole enää sataprosenttista paluuta entiseen, vaikka kuinka myöhemmin kaduttaisi, mitä on tullut tehtyä. On karmeaa, miten vähän painoarvoa transaktivistit tälle asialle itse antavat, kun puhutaan kuitenkin nuorista ihmisistä, joilla on vielä koko loppuelämänsä ja kymmeniä, kymmeniä vuosia edessään elettävänä. Miten aikuiset ihmiset eivät kykene (muutamia harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta) suhtautumaan näin suuriin asioihin yhtään tuon vakavammin? No, jos ei hissi nouse ihan ylös asti, niin voiko muuta odottaakaan. Mitä transeihin tulee, niin suurimmalla osalla heistä on valot päällä, muttei ketään kotona. Ei tarvitse kuin vähän tarkkailla transien epästabiilia käytöstä ja sen epäjohdonmukaisuutta joka ikisessä asiassa, kun asia on päivänselvä.

      Noita detransien tarinoita vuotaa nettiin koko ajan lisää ja lisää, ja yhä edelleenkään asiasta ei ole virinnyt (ainakaan Suomessa) laajempaa keskustelua, yhä edelleen transit kontrolloivat sukupuolinarratiiveja ja pitävät koko muuta yhteiskuntaa pihtiotteessa. Aiempien vuosien äänekkäimmistä ja raivokkaimmista aktivisteista (Julppu, Panda ym.) osa näyttää vihdoin väsähtäneen eturintamassa räkyttämiseen ja on vaivihkaa väistynyt taka-alalle. Pandan julkisista ulostuloista on myös pääteltävissä, että hän on kenties matkalla jonkinasteista katumuksen aikakautta; Pandalle oli tullut järkytyksenä mm. se, että testosteroni aiheuttaa nopeaa kaljuuntumista. Panda sanoo lopettaneensa testosteronin käytön juuri tästä syystä, kun tukka alkoi tippua. Myös lukemattomat muut miehiksi identifioituvat naiset ovat raportoineet, miten epämiellyttävänä yllätyksenä se lopulta tuli, että testosteronilla on myös ikäviä ja ei-toivottuja vaikutuksia (varsinkin naiskehossa jyllätessään, jossa testosteronia on suositustasoon nähden koko ajan yli kymmenkertainen määrä transmuutosten ylläpitämiseksi). Liian monelle transtapaukselle valkenee aivan liian myöhään, ettei testosteroni ole karkkia eikä monijuomalientä.

      On kyllä traagista lukea noita detransien kokemuksia ja havaita niiden yhtenevyyksiä (traumatausta ym.). Vielä traagisempaa on huomata, miten vähätellen detranseihin suhtaudutaan. Detranseja on nimitelty mokanneiksi cissuiksi, jotka saavat syyttää itseään siitä, että luulivat olevansa trans, kun eivät sitä tosiasiassa olleet. Aivan sama, miten syvällinen keho- ja sukupuolidysforian kokemus olisi detransilla aikaisemmin ollut.

      Ihminen ei vain voi muuttua toiseksi ihmiseksi tahdonvoimalla ja keinotekoisella kehonmuokkauksella. Se on traagista, mutta myös todellisuutta, jota ei voi murentaa ja josta ei voi identifioitua pois.

      Poista
    2. Tämä Kathleen Stockin ja Deirdre McCloskeyn välinen keskustelu on kyllä hyvä esimerkki siitä, millä tasolla transien todellisuuden kieltäminen voi olla. Kohdassa 30:50 joku yleisöstä kysyy heidän näkemyksiään detranseista.

      McCloskey aloittaa: "It is very very rare and if it happens it is easily changed."

      Stock: "No no no no no..."

      McCloskey: "C'mon, as I said before I'm a living example."

      Stock: "Listen, the Reddit detransition what ever it is has like 10 000 people on it..."

      McCloskeyn mielestä siis vakuuttava todiste detransition äärimmäisestä harvinaisuudesta on se, että hän on "a living example" - ei siis ole katunut? Ok.

      https://www.youtube.com/watch?v=_gDIBinDN-o

      Poista
    3. Ei siinä ole kyse pelkästään todellisuuden kieltämisestä vaan myös siitä, että transien ajattelu on sairaalloisen egosentristä. Tuo "I'm a living example" on siitä hyvä esimerkki. Minä, minä, minä, minä, minä. Transit ajattelevat kaiken itsensä ja omien tarpeidensa kautta, eivät kollektiivisesta perspektiivistä, jossa elämme täällä yhteiskuntana ja jokainen on perimmältään vastuussa omasta hyvinvoinnistaan. Transithan vastuuttavat muut ihmiset ja yhteiskunnan huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan myriadein eri tavoin, jopa siihen asti, että transien mielestä on täysin oikeutettua vaatia muita ihmisiä luopumaan koko todellisuuskäsityksestään, intimiteettisuojastaan ja kehollisesta ja seksuaalisesta itsemääräämisoikeudestaan. Transien hyvinvoinnin vuoksi ja validoimiseksi sekä heidän harhaisuutensa pönkittämiseksi on jokaisen muun yhteiskunnan jäsenen tehtävä uhrauksia, koska trans rights. Älkääkä unohtako, että detrans on transien maailmankuvassa vain mokannut cissu, joka luuli olevansa trans ja jonka kuuluukin kärsiä. Kultin tai lahkon jättänyt luopio kirotaan aina elämänmittaiseen kurimukseen, kartettavaksi ja hyljeksittäväksi.

      Poista
    4. Transeja varten perustetusta uinnin kilpasarjasta kieltäytymisen perustelut paljastavat myös transsentrisen putkiajattelun:

      "Voisko syynä olla myös se, että "kolmas" sarja koetaan dehumanisoivana? Transnaiset ovat naisia, ja kokevat olevansa naisia. Ihmisellä tulee olla oikeus harjoittaa urheilua omassa sukupuolessaan."

      "Urheilun pitää myös tuntua reilulta. Kolmas sarja on transnaisten sukupuolikokemuksen vähättelyä, ja ei mikään ihme että se ei saa menestystä. Myöskään ei ole tarpeeksi näyttöä sille, että transnaisilla olisi biologista etua naisten sarjoissa."

      "Näyttö ei ole itsestään selvää, tästä ei ole olemassa mitään tieteellistä konsensusta. Se nyt ei minua yllätä yhtään, että transihmisten unelmat ja kova työ ei merkitse sinulle mitään. Eihän teidänkaltaiset pidä transihmisiä samanarvoisina, joilla olisi oikeus urheilla."

      "Tiedät että vihaat trasihmisiä niin paljon, että et halua tunnustaa heidän sukupuoltaan kuten normaali empatiaan kykenevä ihminen, mutta ihan käytännöllisestkin ajateltuna kommentisi on typerä. Vuosikaudet hormooneilla ollut trasnainen ei pärjäisi miesten sarjassa mitenkään."

      https://twitter.com/emiliahelis/status/1709613252269724092

      Aina sama uhrivirsi, marttyyriks heittäytyminen "vihaat transeja, jos et suostu kaikkeen haluamaamme, vaikka omien oikeuksiesi, turvallisuutesi ja yksityisyytesi kustannuksella!" ja täydellinen sokeus muiden ryhmien oikeuksille, vaikeuksille ja urheilun reiluudelle. Ei auta terve järki, aistihavainnot tai tutkimustulokset sukupuolten välisistä eroista ja miestyyppisen puberteetin läpikäymisen antamasta kilpailuedusta naisiin nähden.

      Sanattomaksi vetää.

      Loppukevennyksen saamme toiselta kommentoijalta:

      "Niin no siis biologisia naisia ne transnaisetkin ovat siinä mielessä että heidän oma biologiansa heidän sukupuolidysforiansa aiheuttaa."

      Samalla logiikalla Kellokosken prinsessa oli kuninkaallinen ja Panda biologisesti muunsukupuolinen.

      Poista
    5. "Samalla logiikalla Kellokosken prinsessa oli kuninkaallinen ja Panda biologisesti muunsukupuolinen."

      Miettikääpä Kellokosken prinsessaa. Hänestä sentään oli jotain aitoa ja konkreettista hyötyä yhteiskunnalle (toki pienessä mittakaavassa, mutta miksi se olisi laajemmalle levitettyä hyötyä vähempiarvoista?) ja muille ihmisille. Prinsessa käytti lahjojaan ja voimavarojaan muiden ihmisten auttamiseen, palvelemiseen ja viihdyttämiseen, hyvän tekemiseen. Prinsessa piti sairaalassa ollessaan mm. hierontavastaanottoa, jossa hän ammattitaitoisesti hieroi muita asukkaita ja oikeasti osasi hommansa (jos olen oikein käsittänyt, hänellä oli hierojan koulutus). Lisäksi hän oli musikaalinen ja lauluesiintyi (ei Florence Jenkins -tyyliin vaan oikeasti varsin nuottipuhtaasti) ja muutenkin oli positiivinen hahmo, joka levitti hyvää mieltä ympärilleen – prinsessaharhoistaan huolimatta. Hän myös kutsui sairaalan muita asukkaita kuninkaallisilla nimillä; keksi siis heille mitä mielikuvituksellisimpia nimiä ("paroni" ym.) ja kohteli muita aina kunnioittavasti ja arvostavasti. Niin sekaisin kuin hän olikin, hänestä aina pidettiin ja häntä rakastettiin ja arvostettiin, vaikka kaikki ympärillä ymmärsivätkin, että hän eli voimakkaassa harhaisuudessa.

      Prinsessa levitti ympärilleen hyvää mieltä ja positiivisuutta huolimatta siitä, että oli mieleltään sairas ja harhainen. Prinsessa on ainoa mielisairaalapotilas koko maailmassa, jolle on pystytetty mielisairaalan pihalle oma muistomerkki. Miettikää. Prinsessa halusi vain levittää hyvää mieltä ja positiivisuutta ympärilleen koko elämänsä ajan.

      Prinsessan viimeiset sanat kuolinvuoteellaan olivat: "En minä mikään Prinsessa ole, minä olen Anna Lappalainen." Hän solmi rauhan harhansa kanssa ja kuoli onnellisena. Hän oli tehnyt omanlaisensa palveluksen ihmiskunnalle.

      *hetken hiljaisuus*

      Mitä muunsukupuoliset ja transit levittävät ympärilleen? Mitä hyvää he tekevät muille tai ovat koskaan tehneet kenellekään tai minkään hyväksi?

      Miten muunsukupuolisten ja transien asian edistäminen auttaa yhteiskuntaa ja muita ihmisiä tai palvelee mitään tarkoitusta millään tavalla?

      Antakaa yksi konkreettinen esimerkki. Yksi ainoa. Mikä on muusujen ja transien pointti, tehtävä ja tarkoitus?

      Poista
    6. "Antakaa yksi konkreettinen esimerkki. Yksi ainoa. Mikä on muusujen ja transien pointti, tehtävä ja tarkoitus?"

      Pistää muu porukka - niin läheiset kuin ulkopuolisetkin - palvelemaan itseään, ja täyttämään omat lapselliset tarpeensa sillä uhalla, että muutoin he tappavat itsensä, jos eivät saa sitä mitä heiltä jäi lapsina paitsi - paljon haleja, sekä muutama kunnon selkäsauna. He, jotka ovat aidosti kilttejä ja he jotka haluavat vaikuttaa kilteiltä lankeavat tähän ansaan, kun taas me muut päädymme häpeänurkkaan.

      Poista
    7. Murskaa ja voita. Särje ja ota. Pirsto ja hihku. Hajota ja hallitse.

      Iske Gordionin solmu keskeltä kahtia ja marssi voittajana ulos. You did it!

      Poista
  18. Ilta-Sanomat on julkaissut artikkelin "nuoriin liittyvästä huolestuttavasta tiedosta; muunsukupuolisissa on eniten tyytymättömyyttä".

    "Erityistä huolta Kainulaisessa herättää muunsukupuolisiksi itsensä ilmoittaneiden nuorten hyvinvointi.

    Muunsukupuolisten elämään tyytyväisyys oli 4,9 asteikolla 0–10, ja elämäänsä tyytyväisiä oli 40 prosenttia.

    Tyytymättömyyttä koki kolme viidestä."


    IS:n artikkeli ei kerro analysoidusta datasta muuta kuin sen, että selvitys on tehty uuden Zekki-palvelun väliraportista. En enää edes yritä peräänkuuluttaa transeja ja muusuja tulemaan blogini kommentteihin (tai jopa vieraskynätekstillä) selventämään ja sitten keskustelemaan kommentteihin, mistä heidän loputon paha olonsa, ahdistuksensa ja maailmantuskansa itse asiassa johtuu. Hirveä ja jatkuva huuto ahdistuksesta, tyytymättömyydestä ja muiden ihmisten fobisuudesta ja syrjinnästä, mutta mitään tarkentavia selvityksiä ei heru, vaikka niitä kuinka pyytelisi. Saati että antauduttaisiin vastavuoroiseen keskusteluun pelkän yksipuolisen kirkumisen sijasta. Transit ja muusut blokkaavat sometileiltään systemaattisesti jokaisen, joka ei sokeasti tsemppaa ja symppaa heitä vaan kyseenalaistaa heidän selityksiään (ks. esim. Kajon eli Vulvapositiivisuuden Instagram-tili; hän on yksi niitä harvoja muusuidentifioituvia, jotka varsin verbaalisesti avautuvat tuntemuksistaan, vaikka avautumiset ovatkin suurimmaksi osaksi silkkaa itsesäälissä vellontaa ja loputonta uhriutumista).

    99 % transien ja muusujen ulostuloista liittyen tähän asiaan pelkistyy aina siihen, miten yhteiskunta ja muut ihmiset "eivät ymmärrä ja hyväksy heitä", miten he "kokevat itsensä näkymättömiksi yhteiskunnassa" eivätkä "saa olla olemassa sellaisina kuin ovat" ja niin edespäin. Huvittavintahan tässä on se, että nyky-yhteiskunta nimenomaan antaa heidän olla olemassa sellaisina kuin he ovat, ainakin kielen tasolla (jolla transit ja muusut muutenkin koko ajan operoivat). Muunsukupuolisuutta juhlitaan uhkeana, uljaana ja modernina ihmeidentiteettinä, kaikissa sukupuolivalikoissa on vaihtoehtoina "mies, nainen, muu", muunsukupuoliset saavat palstatilaa valtamedioista ja pääsevät ohjelmiin, podcasteihin ja paneeleihin puhumaan itsestään (ja nimenomaan itsestään, koska mihinkään muuhun heillä ei ole aivokapasiteettia kontribuoida) jne. Ilmeisesti tämä ei sitten kuitenkaan riitä heille (vaikka heitä nimenomaan suorastaan marssitetaan esiin joka paikassa), jos kerran nimenomaan se koettu näkymättömyys ja muiden ihmisten välinpitämättömyys heidän erityislaatuisuuttaan kohtaan on heidän pahan olonsa ydin. Eikä tähän asiaan tuosta Zekki-raportistakaan heru minkäänlaisia lisätietoja.

    Mikä varsinainen asia aiheuttaa muunsukupuolisille ahdistusta? Miksi he kärsivät koko ajan ja kokevat olevansa tyytymättömiä?

    Kävin huvikseni tekemässä tuon Zekki-kyselyn. Siinä on kymmenen kysymystä/väittämää (tyyliä "miten tyytyväinen olet tämänhetkiseen elämäntilanteeseesi"), joihin pitää vastata asteikolla 1-10. Ei tuosta nyt ehkä voida vielä vetää mitään kovin perusteellisia johtopäätöksiä tai tehdä kummoisia tilastoja, kun vastausten autenttisuuttakaan ei voida mitenkään varmentaa, eikä vastausdata ole kymmentä kvalitatiivista kysymystä kummoisempaa. Huoh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurjan yllättävää, että oman keinotekoisen vähemmistökuplan sisällä elävä ihminen kokee tyytymättömyyttä. Katsotaan vaikka Ylen juttuja muunsukupuolisista. Millainen ajatusmaailma niistä avautuu?

      Sanat "anna mun itkee" päänahkaansa tatuoinut tyyppi selittää kokevansa turvattomuutta, kun saa lääkärissä hoitoa naisena, eikä muunsukupuolisena. Toisaalta hän sanoo, että kokisi turvattomuutta siitäkin, jos saisi hoitoa muunsukupuolisena. Perustila on siis jokin tarkemmin määrittelemätön turvattomuus, johon mikään ei tuo helpotusta. Okei...

      Toinen selittää, että häntä pidetään usein naisena vain sen takia, että on synnyttänyt. Naisena? Vain sen takia, että on tullut raskaaksi? Ihmiset voivat olla niin ajattelemattomia...

      Sitten oli juttu nuoresta naisesta, joka "löysi sukupuoli-identiteettinsä ja kokee nyt vähemmistöstressiä". Tuo oli jutun otsikkona ja se on yksi hauskimmista, joita olen nähnyt. Päätin, että olen netistä löytynyt identiteettihärveli, ja nyt kehitin siitä stressin. Erityisen vähemmistöstressin, jota tunnen, koska luin siitä jostain.

      Olettaako tutkimuksen tekijä, että tällaisen montypythonin varaan voisi rakentua jotain onnellista ja tasapainoista, jos yhteiskunta olisi suvaitsevampi? Ongelmahan ei ole niinkään suvaitsemattomuudessa kuin siinä, ettei ketään kiinnosta edes sen vertaa, että jaksaisi olla suvaitsematon, ja sekös genderfaneja vasta sapettaakin.

      Poista
  19. Tää muusujen mussutus kuulostaa ihan siltä samalta ulinalta, jota narsistien uhrit ovat tottuneet kuuntelemaan. Siitä ei tule loppua, ennen kuin sille tekee lopun - vaikka sitten väkisin.

    Mikään ei ole muusulla koskaan hyvin, ja se on aina muiden syytä, mutta kun lähdetään yhdessä selvittämään, että missä se ongelma todella on jotta se voitaisiin korjata, ja muusun elämä tehdä paremmaksi - jotta oma elämä olisi siinä sivussa myös hiukan helpompaa, kun ei tarvitse varoa, palvella eikä mielistellä muusua kaiken aikaa - mitään konkreettisia, helposti rajattavia ongelmia ei koskaan nouse esiin. Kaikki on vaan sitä samaa, mautonta, väritöntä, painotonta ja kohdistumatonta "kaikki on huonosti"- valitusta, johon kukaan ulkopuolinen, yksilö saati ryhmä, ei ole ehkä suoraan eikä täysin yksin syyllinen, mutta kun kaikki nyt vaan ovat koska muusu niin kokee, niin muusu saa siitä oikeuden itselleen kiukutella ja tehdä itse omasta olostaan/elämästään aina vaan pahempaa, kuvitellen hetkittäin olevansa onnellinen ja rauhassa kun näkee muiden ympärillään rimpuilevan että miten päin tässä nyt oikein pitäisi olla ja onhan kaikki nyt varmasti edes hetken hyvin... kunnes se huuto ja tekoitku alkaa taas, luoja yksin tietää että miksi.

    Heitä saa sääliä, mutta se menee hukkaan. Heitä ei kannata yrittää auttaa, koska mikään ei ole koskaan oikein, saati riittävää. Jos onnistuu jotenkin välttämään näitä ikuisia kakaroita elämässään, niin parempi vaan itselleen. Rangaistuskaan ei heihin pure, koska siitä he saavat vain bensaa liekkeihin. Ja jos heidät jättää vaille sitä hengentärkeää huomiota, niin aivan varmasti saa monosta naamaan. Nämä tyypit ovar kirjaimellisesti sitä samaa sakkia, joka itku silmässä ruoskii kuollutta hevosta, kun se ei suostu enää nousemaan heidän mielikseen ylös.

    Joku rahoitettu reissu näille surkeudessaan rypeville muusuille Afrikkaan tai Lähi-Itään. Ei siinä tietenkään hyvin käy, mutta ei meillä täällä lännessäkään ole sen kivempaa heidän kanssaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mikään ei ole muusulla koskaan hyvin, ja se on aina muiden syytä,"

      Heistä on tullut tuollaisia turhanruikuttajia siksi että he ovat pienestä pitäen tottuneet siihen että aina on ollut joku vieressä paapomassa, passaamassa, suojelemassa ja mielistelemässä. "Ettei sille vaan tule paha mieli". Kukaan ei koskaan ole sanonut sille poikkipuolen sanaa.

      Siis piloille hemmoteltu lellipentu joka on tottunut aina saamaan kaiken viimeistään (teko-)itkua vääntämällä. Rasittava tapaus.

      Poista
  20. Jos transit eivät halua ottaa mainehaittaa itsemäärittelyä hyödyntävien opportunistien ja pervojen tekosista, niin miksi ihmeessä he sitten kannattavat itsemäärittelyä? Eikö sukupuoli-ilmoituksen kyseenalaistaminen ja juridisen sukupuolitiedon vaihtamisen motiivien miettiminen ole transfobista väkivaltaa, suorastaan olemassaolon kiistämistä?

    "Sehän pervoilisi muutenkin!" ja "Eivät kyltit ole ennenkään pervoja pidätelleet!" ovat transkaartin vahvimpia argumentteja tällä hetkellä, kun kyse on naisten ja tyttöjen turvallisuudesta ja yksityisyydestä. Jos sukupuoli on vain sielussa ja kehollinen transitio ei ole edellytys transiudelle, saati henkkareille eikä henkkareita saa edes tarkistaa ilman juridisesti pätevää perustetta, niin liemessä ollaan.

    VastaaPoista
  21. Päivän uutispommi: muuntohormonien nappailu on terveydelle haitallista. Kuka olisi uskonut.

    "NEW - Study found all transgender people taking "gender-affirming" hormones are at "significantly increased risk" from deadly conditions like heart attacks, strokes, high blood pressure, and high blood fat and cholesterol levels."

    https://www.telegraph.co.uk/news/2023/10/06/transwomen-hormones-95-pc-more-likely-suffer-heart-disease/

    VastaaPoista
  22. Kliseinen genderspessu on julkaissut transaiheisen esikoisromaanin. Ylen puffijuttu harvinaisen rasittavassa formaatissa:

    https://yle.fi/aihe/a/20-10005338

    Kustantajan esittelyteksti:

    "Sisäsiisti on parikymppisen Miska Valoksen vahva esikoisromaani oman turvaverkon löytämisestä ja ympäröivään maailmaan sopeutumisesta. Transpojan näkökulmasta kerrottu teos tutkii miehen malleja perheessä, kaveriporukassa ja kulttuuripiireissä, joita kaikkia leimaa hyväosaisuus – ja joissa yksilöt voivat pahoin.

    Esra on transpoika, lukion toisella ja kulttuuriperheen kuopus. Hän räpiköi läpi perheillallisten, bileiden ja pakollisten kurssisuoritusten, ja ennen vapaudelta tuntuneet asiat ovat jo menettäneet hohtonsa. Elokuvaohjaajaisä on tehnyt Esrasta näyttelijän, äiti kirjoittaa autofiktiota ja siskon syömishäiriö herättää perheessä lähinnä julmuutta. Kyynistynyt Esra kamppailee ulkopuolisuuden tunteen kanssa ja kaipaa turvaa, muttei tiedä kuinka asian korjaisi. Miska Valos kirjoittaa tarkkanäköisesti perhesuhteista, nuoruudesta, transsukupuolisuudesta ja Helsingin kulttuuripiirien itseironisista vesoista."

    https://www.wsoy.fi/kirja/miska-valos/sisasiisti/9789510489703

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käännös: "Olen traumatisoitunut, mahdollisesti piilonarsisti, ja vaadin huomiota, sekä ulkopuolisten validaatiota selvitäkseni hengissä itseni kanssa!".

      Ja vaikkei näin olisikaan... eikö olekin surullista, että tähän on nyt suunnilleen tultu, mitä tulee sateenkaariporukkaan? Kun tarpeeksi valittaa ääneen turhasta ja syyttää syyttömiä, kukaan ei jaksa enää ymmärtää niitä, joilla on oikeasti hätä. Saimme ansiomme mukaan.

      T: Bi Nainen

      Poista
  23. Päivän havainto; Duper's Delight.

    "Duper's delight is the joy someone experiences after they get away with a lie. Signs of duper's delight are flashes of inappropriate smiles, crinkled eyes, and lip biting. The best way to deal with duper's delight is to recognize it, encourage the truth, and disengage from the person if you keep seeing it."

    Se ei ole koskaan tuntunut millään tavoin luonnolliselta, kun nämä muusut, transit, nonbinääriset, ynnä muut, jotka ulvovat kameroiden edessä pahaa oloaan hymyilevät samalla todella, todella paljon - onko kukaan muu huomannut? Se todella karmiva, luonnoton, iloton "syön nahkasi ja koirasi!"- tyylinen hymy, samalla kun he mahdollisimman pehmeästi puhuvat, miten turvattomiksi he itsensä kokevat, ja miten maailma vihaa heitä, yms. Heidän suunsa kyllä hymyilee, mutta silmät eivät. Luettuani asiasta hiukan lisää, opin ns. valehtelijan virneen olevan erityisen yleistä narsistien sekä sosiopaattien keskuudessa - enkä voi sanoa yllättyneeni vähääkään.

    Päivän opetus - älä koskaan luota henkilöön, joka hymyillen vakuuttelee olevansa heikko ja sorrettu uhri.

    VastaaPoista
  24. Aina oppii uutta, vaikka samalla ei kuitenkaan opi mitään uutta, aina samaa epämääräisyyttä vaan. Erään Youtube-videon kommenttiketjun mukaan transius on "sen identiteetin hylkäämistä, joka henkilölle on syntymässä määritelty". Trans ja dysforia eivät kuitenkaan esiinny aina yhdessä, koska henkilö voi hyväksyä oman kehonsa täysin, vaikka ei samaistu siihen identiteettiin, joka "hänelle on määritelty". Näin ollen joku nyt voi sitten olla tyytyväinen, kun käy vaihtamassa henkilökortin kirjaimen ja ilmaisee itseään muuten haluamallaan tavalla.

    Myös jokaisella on kuulemma genderidentiteetti. Joko sosiaalistut syntymässä "sinulle määriteltyyn identiteettiin" tai sitten hylkäät sen ja olet trans. Minäkin olen ilmeisesti sukupuoleton/agender sen perusteella, että minulla ei ole genderidentiteettiä, koska en tiedä miltä sukupuolen pitäisi psykologisesti tuntua, vaikka tiedän kyllä mitä biologisesti olen.

    Herää kysymyksiä:
    Millainen on naisidentiteetti, millainen miesidentiteetti?
    Jos syntymässä mieheksi määritelty henkilö hyväksyy sen että hänen pitää juhlissa pukeutua pukuun eikä mekkoon, tekeekö se hänestä miesidentiteetillisen?
    Olisiko sitten kukaan trans, jos sukupuolta ei syntymässä "määriteltäisi", jolloin henkilö voisi alunperinkin valita oman sukupuoli-identiteettinsä? Paitsi tietenkin ne, jotka kaikesta huolimatta kokevat sitten oman kehonsa vääräksi ja päätyvät muokkaamaan sitä.

    VastaaPoista
  25. https://www.youtube.com/watch?v=wSar7j_1MtM&ab_channel=Jubilee

    Konsertatiiviset transit vs. liberaalit transit.

    Tätä ollaan odotettu kuin kuuta nousevaa!

    VastaaPoista
  26. https://news.sky.com/story/transgender-world-cup-swimming-races-scrapped-because-no-one-entered-12976203

    Sitä ollaan jo pitkään sanottu, että transurheilijoille tulisi avata oma sarjansa. Samaan syssyyn lienee ihan asiallista todeta, että yksikään huipputason miesurheilija ei ole vielä toistaiseksi transitioitunut naiseksi urheillakseen naisten sarjassa - kyseessä on aina joku keskitason miesurheilija, joka on kyllästynyt häviämään miesten sarjassa, vaihtaa ilmoituksella naissarjaan, ja jahka ura on ohitse, päättyy myös transmatka, sillä rehellisesti, kukaan ei piittaa eläköityneistä urheilijoista, joten hävittävää ei enää ole. Eikä yksikään transmiesurheilija ole vielä toistaiseksi voittanut yhtäkään miesten sarjaa. Ihan kuin jos kyseessä olisi biologiset erot miehen ja naisen välillä, mutta eihän se niin voi olla...? XD

    Tämä juttu todistaa sen, mitä olen jo pitkään sanonut - transurheilijat, tai pikemminkin transnaisurheilijat eivät halua reilua peliä, vaan etulyöntiasemaa. Heille järjestettiin oma sarja uinnissa, ja kukaan ei osallistunut. Kyseessä ei voi olla "transviha", tai väkivallan pelko, sillä koskaan ennen ihmishistoriassa ei ole ollut suositumpaa olla mieluummin trans, kuin homo saati hetero. Transsarja on vaan B-sarja miehille, ja nähtävästi, aikas moni taisi sen osaltaan huomata, kun jätti ilmoittautumatta kyseiseen sarjaan mukaan.

    VastaaPoista
  27. YK päätti sitten juhlistaa pornoriippuvaisia animea harrastavia heteromiehiä kansainvälisenä lesbojen päivänä:

    "Remember, trans lesbians are lesbians too.

    Let's uplift and honour EVERY expression of love and identity!

    Happy International #LesbianDay!"

    https://twitter.com/UN_Women/status/1711048869637697685

    Milloin tämä hulluus loppuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiko olla parempaa tapaa juhlistaa naisten välistä seksuaalisuutta kuin nostamalla transit jalustalle siinäkin. Kuka tarvitsee jotain "muistutusta" translesboista? Vaikka he nyt omasta mielestään sellaisia olisivatkin, ei kenenkään lesbon tarvitse heitä kelpuuttaa kumppanikseen. Jos jokin asia pitää väkisin opetella, siinä on yleensä jotain mätää.

      Poista
    2. "Jos jokin asia pitää väkisin opetella, siinä on yleensä jotain mätää."

      Tota oletko nyt ihan varma tästä? Ite tuumasin samaa pikkuisena kertotauluista.

      Vielä yliopistossa ja jopa sen jälkeen on vastaan tullut asioita jotka on pitänyt väkisin opetella.

      Poista
    3. "Vielä yliopistossa ja jopa sen jälkeen on vastaan tullut asioita jotka on pitänyt väkisin opetella."

      Kannattaa panostaa vielä luetun ymmärtämiseen.

      Poista
    4. Vai on suomessa jo pakko yliopistokin, sen tiedän kyllä, että kaikki kirjat on työnnetty täyteen "monimuotoisuutta" ja muuta paskaa vielä kaiken lisäksi niin, että ollaan muutettu tuo monimuotoisuuskin tarkoittamaan eriasentoja mahdollismian kummallisissa kokoonpanoissa ja eriasteisesti leikeltyjä sukupuolielimiä...

      Poista
  28. Valonauris uhriutuu vaihteeksi Apu-lehdessä. Vanhat tutut olemassaolon kiistämiset ja kätilön arvaukset synnärillä:

    "Muunsukupuolinen Valo Vesikauris on nähnyt läheltä transihmisten syrjinnän: ”Usein transvastaisuudesta tehdään vitsi, läppä, vaikka se on satuttavaa ja ihmisarvoa loukkaavaa”
    Muunsukupuolinen Valo Vesikauris tekee työtä, jossa saa usein sontaa niskaan. Hän haaveilee päivästä, jolloin ei tarvitsisi puolustella olemassaoloaan"

    "Valo on muunsukupuolinen. Hän ei siis ole mies eikä nainen. Nämä vaihtoehdot ovat useimmiten ainoat, jotka yhteiskunta tunnustaa. Kaikilla ihmisillä kun on syntyessään määritelty sukupuoli.

    – Yleensä tämä määrittely tehdään vauvan sukuelinten perusteella. Se on arvaus. Jos se menee oikein, kyseessä on cissukupuolinen (henkilö, joka kokee sukupuoli-identiteettinsä vastaavan syntymässään määriteltyä biologista sukupuolta), mutta jos arvaus on mennyt joko osittain tai kokonaan väärin, on kyseessä transsukupuolinen, Valo kertoo."

    "Ulkopuolisella ei pitäisi olla valtaa määritellä sitä, onko ihmisen kokemus omasta sukupuolesta uskottava. Myös kolmannen sukupuolimerkinnän käyttöönottoa pitää edistää, Valo sanoo."

    "Samat ihmiset, jotka ovat olleet niin kovin huolissaan cismiesten halusta tunkeutua naisten pukuhuoneisiin, eivät ole huolissaan siitä, että Suomi on Euroopan toiseksi väkivaltaisin maa naisille, tai halunneet tehdä oikeasti mitään seksuaali- ja lähisuhdeväkivallan kitkemiseksi."

    https://www.apu.fi/artikkelit/muunsukupuolinen-valo-vesikauris-tata-on-transihmisten-syrjinta

    VastaaPoista
  29. Lisää transtykittelyä Apu-lehdessä, vuorossa nelikymppinen näyttelevä transleidi.

    "Sukupuolenkorjaus vei musikaalitähti Clarissa Jäärnin työpaikan, asunnon ja talouden: "Annan anteeksi minut jättäneille" "

    Transnaisille pitäisi antaa rooleja ja näkyvyyttä oikeiden naisten kustannuksella:

    "– On siis harvinaista herkkua, että saan tehdä transnaisen roolin. Ja oletko nähnyt yhtään transihmistä vaikkapa Jussi-patsaiden jakotilaisuudessa? Suomessa ei esimerkiksi ole koskaan ollut transnaista naistenlehden kannessa. Tiemme on usein pystyssä."

    "Clarissan mielestä on ongelmallista, jos transnaisen roolin valitaan cismies. Se ei välitä realistista kuvaa transnaisesta. Cisnainen sen sijaan voi esittää transnaista, kuten myös transnainen kaikkia naisrooleja.

    – Ajatellaan, että me transnaiset muistutamme miehiä. Se ei ole totta. Lopulta hyvin harva meistä on maskuliininen. Meitä muita valtaväestö ei edes huomaa."

    Transhoidot muuttavat biologisen sukupuolen ja mikä ihme on neurobiologinen sukupuoli:

    "Hormonikorvaushoidon vaste näkyy viimeistään seitsemän vuoden kuluttua, kun kaikki kehon solut ovat uusiutuneet."

    "Sukupuoleen liittyvät asiat ovat vahvoja ja siihen liittyy monta tekijää, Clarissa muistuttaa. Sukupuoli halutaan hänen mukaansa usein kategorisoida lisääntymisbiologisen sukupuolen mukaan. Hän on aina ollut neurobiologiselta sukupuoleltaan nainen.

    – Lisääntymisbiologisella sukupuolella ei ole konkreettista merkitystä muiden kuin sen ihmisen kanssa, jonka kanssa hankitaan lapsia.

    Juridinen sukupuolen korjaaminen ei ole Suomessa läpihuutojuttu. Transsukupuolinen joutuu muun muassa todistamaan olevansa lisääntymiskyvytön.

    – Hoitoprosessi tekee jo itsessään steriiliksi. Lääkärin on silti todettava ihminen steriiliksi ja todistus pitää viedä omin käsin maistraattiin. Se on nöyryyttävää."

    Miehistä kiinnostunut transnainen onkin hetero:

    "Clarissa kertoo seurustelustaan miehen kanssa. Kun kumppanin transtausta selvisi, mies ihmetteli hänen olevan tavallisempi ja normaalimpi kuin hän itse.

    Clarissa on hetero, ja transnaiselle rakkaussuhteet ovat joskus haastavia.

    – Cismies voi herätä kysymään, onko hän hetero, kun hän seurustelee transnaisen kanssa. Olen seurustellut vain heteromiesten kanssa, homot eivät valitettavasti minusta kiinnostu."

    https://www.apu.fi/artikkelit/sukupuolenkorjaus-vei-clarissa-jaarnin-tyopaikan-asunnon-ja-talouden

    VastaaPoista
  30. Miehet valtaavat naisten teknologiamessut rekisteröitymällä muusuina:

    https://www.npr.org/2023/10/05/1203845886/women-tech-conference-men-grace-hopper

    "Videos posted to social media showed scenes of men flocking around recruiters, running into event venues and cutting in front of women to get an interview slot. Footage showed a sea of people, hundreds deep, waiting in line for a chance to enter the career expo.

    As one poster put it, "the Kens had taken over Barbieland.""

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihervasemmisto ja intersektionaalit ovat saaneet valittua uuden hallituksen Naisasialiitto Unionille:

      https://twitter.com/MalesInDisguise/status/1706313156501385539

      Poista
    2. "...and im not talking about non-binary indivudals too. im taking about the self identifying men with he/him pronouns on their nametags — shamelessly attending #ghc solely for the career fair and taking opportunities from women."

      Pronominit siis ratkaisivat, että kyseessä ovat miehet. Ironisesti myös mainittiin "itseidentifioituvat miehet" - niin, ettekö tajua, että tähän se johtaa, kun ihminen voi itseidentifioida sukupuolensa? Mutta naisista ei saa tuntua pahalta kun transit valtaavat kaikki heidän tilansa ja vievät heiltä mahdollisuudet kilpaillla tasaväkisesti. Kaikkia kiinnostaa vain, onko heillä oikeat pronominit.

      Poista
    3. Mitä olen ihmisten kanssa keskustellut muunsukupuolisuudesta, niin monet tuntuvat uskovan, että tämä muunsukupuolisuus on jotenkin oikeasti olemassa ja siten on "aitoja" muunsukupuolisia. Kun tuttavapiirissäni hälyttävän narsistisia luonteenpiirteitä omaava mies alkoi identifioitua muusuksi, jotkut ystävistäni supisivat selän takana, että hän ei ole "aito muusu" vaan identifioutuu sellaiseksi silkkaa narsismiaan. Mutta miten ne aidot, in the end of the day, erotellaan huomiomuusuista ja vapaamatkustajamuusuista on minulle edelleen hämärän peitossa. Joku voisi myös kertoa, miksi muusut aina läntätään naisten kanssa samaan ryhmään. Jos muusut eivät ole miehiä eivätkä naisia, miksi he kuitenkin ovat vähän enemmän naisia? Onko joku tutkinut kokevatko muusut samassa määrin syrjintää esim työelämässä kuin naiset? Ja onko kenellekään välähtänyt mieleen, että jos yhtä meritoituneet XX-muusu ja XY-muusu hakevat samaa työpaikkaa ja XY-muusu saa sen, se saattaa johtua siitä, että kaikki muusutkaan eivät ole keskenään tasa-arvoisia.

      Lähetänkin nuo kysymykset seuraavien eduskuntavaalien alla valituille ehdokkaille, jos tämä muunsukupuolisuuskategoria henkilöpapereissa edelleen esiintyy vakavasti otettavana vaaliteemana.

      Poista
    4. "Kun tuttavapiirissäni hälyttävän narsistisia luonteenpiirteitä omaava mies alkoi identifioitua muusuksi, jotkut ystävistäni supisivat selän takana, että hän ei ole "aito muusu""

      Sehän ei ole mikään uusi uutinen, että narsismi, sekä narsistiset piirteet ovat trans/muusuyhteisöissä todella korkealla - sen näkee ja kuulee kyllä, jos yhtään paneutuu trans/muusuaktivisteihin. Mitä itse narsisteja tunnen, he hakevat ns. poikkeavalla identiteetillä epävakaalle persoonalleen ns. vakaata pohjaa, mikä tietenkin vain ruokkii narsistisia taipumuksia entisestään, hullua kyllä.

      Vähän risteää nyt, mutta tismalleen samaa kieltä olen kuullut transeilta, mitä tulee näihin pervosetiin mekoissa kuvaamassa itseään naisten vessoissa, tai raiskaajiin jotka kiinnijäätyään identifioituvat kiireesti transnaisiksi. Oletetaan siis lähtökohtaisesti, että transnainen - erityisesti transnainen - on aina se syrjitty ja väheksytty enkeli, mutta jos/kun hän koskaan rikkoo lakia, tai tärvelee naisten urheilun, ei hän koskaan ollutkaan trans, vaan perverssi, rikollinen, tai misogyyni narsisti - mitä hän hyvin suurella todennäköisyydellä siis olikin, mutta transidentiteetin jälkeen sitä ei saa enää ääneen sanoa. Tämä antaa vähän vinoutuneen kuvan niin monesta ihmisyyden eri osa-alueesta, etten edes itse osaa niitä kaikkia tähän tekstiin jäsennellä. Väite on tosi niin kauan kuin se palvelee omaa etua, mutta valhe jos se saa itsensä näyttämään pahalta toisten silmissä - narsistinen elämän ohjenuora. Transiuden edellytyshän on nimenomaan se transitio-osuus, ja jos mies, joka on läpikäynyt transition rikkoo lakia, on hän silti yhä trans, mutta vain rikollinen sellainen.

      "Joku voisi myös kertoa, miksi muusut aina läntätään naisten kanssa samaan ryhmään."

      Tämäkin on hyvä huomio, sillä mitä itse olen nähnyt, naiset ovat muusu-yhteisössä yliedustettuja. Olen myös huomannut trendin, jonka mukaan muusumies käyttäää hyväkseen ns. naisellisempia aspekteja, kuten meikkiä, kun taas muusunainen hyvin usein päätyy leikkaamaan rintansa pois ja pyrkii edustamaan itseään maskuliinisemmin. Eli, olisiko ns. keskivertomuusu, sellainen perusmuotti muusulle, loppujenlopuksi androgyyni mies-malli?

      Poista
    5. Transsukupuolisuuden ja narsismin yhteydestä on kyllä tehty jotain tutkimuksia, halukkaat voivat penkoa netistä.
      Mutta kuten tässä ketjussa on puhuttu, pelkästään intuitiivisesti vaikuttaa siltä, että monet transiudellaan patsastelevat julkisuuden hahmot ovat narsisteja tai huomionhakuisia persoonallisuuksia, mikä on myös yksi häiriö. Narsismin yleisyyden tutkimista transeilla (tai päinvastoin, transiuden yleisyyden tutkimista narsisteilla yhtenä persoonallisuushäiriön ilmenemismuotona) varmasti haittaa se, että kaikki negatiiviset assosiaatiot transeihin ovat nykyään kiellettyjä. Ymmärrän toki että tutkijan motiivina voisi olla tarkoituksellisesti näyttää nuo ihmiset huonossa valossa, mutta mikäli pyrittäisiin objektiivisuuteen, voitaisiin asiassa saada tärkeää tietoa. Tottakai narsismia, kuten kaikkia muitakin persoonallisuushäiriöitä esiintyy myös transeilla, ja transidentiteetin kautta ne voivat saada vielä haitallisempia muotoja.

      Poista
  31. "Huomiomuusu" ja "vapaamatkustajamuusu"...hyviä termejä! Pitää ottaa käyttöön.

    Muusuista puheenollen, jonkun pitäisi kertoa tälle mitä ilmeisimmin suurista tuskista kärsivälle muusulle, että se kumpaan vessaan pitää mennä määräytyy - ja on aina määräytynyt - jalkovälin perusteella, ei aavistetun gender-haamun tai muiden subjektiivisten tuntemusten perusteella. Epäilemättä helpottaisi hänen elämäänsä suuresti, mutta ympäröivät ihmiset ovat jostain syystä päättäneet myötäillä hänen väärinymmärrystään ja siten tulleet pitkittäneeksi hänen psyykkistä tuskaansa...

    https://kotiliesi.fi/terveys/turvallinen-vessa-on-ihmisoikeus/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jutussa mainitaan miesten ja naisten erilainen vessakulttuuri. Vessa on miehille hyvin käytännöllinen paikka, kun taas naisille se on myös sosiaalisten suhteiden hoitamista varten ja eräänlainen turvapaikka. No, nyt se tärkeä tila viedään naisilta pois vain sen takia, että osa ihmisistä yrittää unohtaa oman sukupuolensa. Tämä esitellään uusimpana edistyksen virstanpylväänä. Minua väsyttää ja turhauttaa niin paljon tämä tiedostavien henkinen alkeellisuus.

      Poista
    2. YK:n ihmisoikeusien julistus on tässä:
      https://ihmisoikeusliitto.fi/ihmisoikeudet/ihmisoikeuksien-julistus/

      Voisiko joku valistaa, mikä noista artikloista tuottaa vaatimuksen sukupuolineutraaleista vessoista?

      Olin muuten kesällä yhdessä kalliolaisessa ravintolassa, jossa oli ilmeisesti kolme erilaista WC-tilaa. Miehenä menin miehille tarkoitettuun. Siellä oli pisuaari muttei WC-istuinta, jollaista olisin siinä tilanteessa kaivannut. En lähtenyt selvittämään, löytyykö kahdesta muusta pönttöä ja minkälaisille välineille ne sitten on tarkoitettu, vaan lähdin suosiolla pois koko paikasta. En kokenut oloani syrjityksi, mutta tuntui absurdilta.

      Poista
  32. https://www.youtube.com/watch?v=ybZIyoSaeLs&ab_channel=GBNews

    Mitään uutta tämän uutisen herra ei tietenkään sano, mutta yksi asia pisti kyllä kylmäämään:

    "Homot, kasvaessaan, ovat tyypillisemmin "gender non-conforming", ja kun työskentelin Tavistokissa, kysyin eräältä lasten parissa työskentelevältä henkilöltä, "eikö tämä, mitä me teemme, (näille lapsille) ole hiukan hullua?", ja hän vastasi, "onko se yhtään hullumpaa, kuin jos he (lapset) kasvaisivat homoiksi?"."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trans on homojen eheytysterapiaa ja siivoamista pois geenipoolista.

      Poista
    2. Näiden juttujen lukeminen, ja tämän blogin kirjoittaminen ovat varmasti sun psyykkeelle ajoittain enemmän kuin raskaita, Veikkonen. Kiitos kuitenkin tuhannesti, kun vielä jaksat :)

      That being said... tosta Anonyymi16. lokakuuta 2023 klo 14.27 jutusta jäi vähän... vedätetty olo? En ole siis vielä ehtinyt itse tutustua läheskään niin syvällisesti Tavistock-keissiin, kuin monet muut täällä...

      Ensin sain nuorena kuulla, että homous on täysin ok. Jotkut eivät ehkä tykkää, mutta se on heidän asiansa. Sitten tulee tämä koko transhärdelli, ja yhtäkkiä me homot olemme kuin jokin "viimeinen paha" joka pitää kaataa ja voittaa, ja itse käytäntö kyllä hyväksytään - transiutetaan homot - mutta kukaan ei näytä tosissaan uskovan itse viestiin, koska se vissiin kuulostaa liian karkealta, kun suoraan sanotaan - tuohon, mitä tuo haastateltava mies sanoi kollegansa vastanneen, että homot voivat paremmin transeina.

      Vähän niinkui... kumpi nyt on sitten totta?

      Poista
    3. Aihe on raskas ja vastenmielinen, mutten vain voi olla hiljaa. Olin monta vuotta hiljaa. Sitten kilahdin, että nyt tämä transien loputon perkelöinti loppuu tai itkee ja loppuu.

      Transit itse selittelevät, että transhärdelli oli/on jatkoa homojen oikeuksille. Hehän ovat myös vakavissaan sitä mieltä, että itse asiassa transit taistelivat homoseksuaaleille homojen oikeudet (lol). Tosiasiassa nämä ovat kaksi aivan eri asiaa. Homojen oikeuksilla ja homoseksuaalisuudella ei ole käsitteellisesti mitään tekemistä transiuden ja väärä keho -tematiikan kanssa. Homot eivät koe olevansa "vääriä", olemme aina vain pyytäneet saada elää rauhassa vainolta ja rakastaa ketä haluamme. On tosi omituista, että transit halusivat sitoa itsensä homoseksuaaleihin edistääkseen asiaansa, koska transiushan pyyhkäisee homoseksuaalisuuden kokonaan pois.

      Nyt transit ihmettelevät sitä, miksi homoja vituttaa. Miksiköhän? Olisiko kannattanut alun perin ja lähtökohtaisesti valita jokin toinen strategia edistää asiaansa kuin ripustautua homoihin? Saatanan idiootit.

      Poista
  33. https://www.dailymail.co.uk/news/article-12631243/Deliberately-calling-wrong-gender-pronouns-land-jail-TWO-YEARS-Labour.html

    "Tietoisesti väärän genderin tai pronominin käyttäminen voi johtaa kahden vuoden vankeusrangaistukseen"- terveisin Britannian Työväenpuolue, 2023

    Ja nyt on siis ihan oikeasti ne lopunajat käsillä ja sen vihoviimeisen varoituksen paikka! En ole enää täysin selvillä vesillä siitä, että kuka näitä "uusia" pronomineja saa itsestään käyttää, sillä niitä tuntuvat ääneen itselleen julistavan siellä sun täällä niin transit, homot, lesbot, non-binääriset, kumiankat, sekä perushetero-allyt, jotka jostain syystä tuppautuvat tätä nykyä jopa Pride-paraateihin, koska heillä lukee nimilapussa "hee/haw/victim". Jutussa puhutaan kyllä kovasti, että tämän uuden lain olisi tarkoitus "suojella sekä turvata" transihmisten mukavuus ja turvallisuus, mutta jos tämä uusi laki menee tosiaan briteissä läpi, pelkään pahoin, että sikäläisiin Pride-paraateihin saapuu ensi kesänä syvästi vittuuntuneita normeja ammuskelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transit ovat piinanneet ihmiset niin henkihieveriin, että on vain ajan kysymys, milloin transeja kohtaa ennennäkemätön viharikosten aalto. Heiltä vedetään kerta kaikkiaan matto jalkojen alta ja he joutuvat tajuamaan, ettei heillä ole enää sitä valtaa, josta he viime vuodet ovat nauttineet. Siinä kohtaa, kun normoilla menee lopullisesti hermot, eivät fobiarääkyminen ja vanhat manipulointikonstit tepsi enää. Ollaan ihan uudenlaisen LGBT-raivon äärellä, joka on transien aiheuttamaa ja kerjäämää. Ajatus on ahdistava, mutta näin siinä vaan tulee käymään, ja homot ottavat siinä kohtaa pataan transien perseilyistä. Olen yrittänyt taistella vastaan, toivottavasti se edes vähän pehmentää tulevaa höykytystä.

      Poista
    2. Britanniassa on konservatiivipuolue vallassa ja enemmistönä, joten jos Labour ei voita vaaleja, ei tuota tule todennäköisesti tapahtumaan. Vasemmisto on englanninkielisessä maailmassa kyllä muuttunut todella pelottavaksi. Jos ihana Sannamme olisi vielä Suomen SDP:n johdossa, olisi hän melko varmasti vaatimassa samaa. Olen muuten miettinyt, mikä mahtaa olla Suomen presidenttiehdokkaiden kanta gender-asiaan. Stubb menee trendien mukaan eikä sanonut Ukkolan kysyessä Verkkouutisten haastattelussa juuta eikä jaata, vasemmiston ehdokkaat eivät irrottaudu, Essayah ja Halla-aho tietty vastustavat queeria ja genderiä mutta samalla paljoa muutakin ja lopuille taitaa olla yhdentekevää. Onkohan Haavisto tietoinen, mikä on homoseksuaalien näkökulma asiaan? Voisi kuvitella, että hän itse seksuaalivähemmistöön kuuluvana osaisi ymmärtää. Presidentti ei tällaisia päätä, mutta on kuitenkin arvojohtaja.

      Poista
    3. Vihreät ovat fanaattisimpia genderideologian kannattajia ja Haavistokin on myynyt sielunsa, koska hän tietää, ettei hän voi vihreänä poliittikkona muuta kuin kannattaa asiaa. Nämä poliitikot yksinkertaisesti asettavat oman uransa demokratian edelle. Vaan kukapa tietää, ehkä Haavisto valinnan jälkeen täräyttääkin, että sukupuolia on kaksi ja sillä sipuli.

      Poista
    4. Jos Haaviston mielestä naiseutta ei tarvitse määritellä, niin hän ei ole koskaan naisten puolella ollutkaan. Taitaa kuitenkin homomiehelle olla aika selvää, mikä ja millainen olento on nainen, kun osaa rajata heidät kiinnostuksensa ulkopuolelle. Vai kelpaisiko Pekalle transmies neofalloksineen?

      Poista
  34. Niin kauan kuin he eivät itse joudu ongelmiin transsien ja muusujen kanssa ja yhteiskunnan valtavirta suhtautuu vielä liehitellen koko LGBTQ+-himmeliin, suuri valtaosa lesboista ja etenkin homoista haluaa pysyä uskollisena kaikelle mitä LGBYQ+-aktivistit ajavat ja sulkea silmänsä epäkohdilta.

    Lähitulevaisuudessa, kun trans- ja queer-aktivistien sekoilujen koko skaala vaikutuksineen lopulta valkenee yhteiskunnan valtavirralle, koittaa tietysti tupenrapinat, ja sitten he rientävät ymmärtämään näiden liikkeiden kriitikoita, mutta sitten on jo myöhäistä. Nettovoittajia ovat fundikset, (aidot) äärioikeistolaiset ja muut homovihaajat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "suuri valtaosa lesboista ja etenkin homoista"

      Yleisen mielipiteen muodostaa yleensä pieni äänekäs vähemmistö, ei suuri hiljainen enemmistö. Ihmisillä on yleensä taipumus vältellä konflikteja, eihän sitä koko ajan viitsi tapella, siksi he ovat hiljaa.

      Kun sukupuolisekoilun haitat valkenevat valtavirralle, syntipukeiksi leimataan todennäköisesti homot ja lesbot koska tavalliselle persjuntille kaikki seksuaalisesti ja sukupuolisesti poikkeavat ovat yksinkertaisesti vain homoja.

      Lääkärit, viranomaiset ja virallinen systeemi pääsevät taas kuin koira veräjästä. Miten kävi lobotomia-skandaalin kohdalla? Ketään ei tuomittu ja uhrit jäivät oman onnensa nojaan. Hullutukset vain seurasivat toinen toisiaan. Heidän kelkkaansa ei siis kannata mennä medikalisoimaan ristiinpukeutumista.

      Poista
    2. No lobotomiasta luovuttiin parissakymmenessä vuodessa kun onnistumisprosentti oli pieni ja sivuvaikutukset kamalia. Transhoitoihin ollaan oltu tyytyväisiä.

      Poista
    3. "Transhoitoihin ollaan oltu tyytyväisiä."

      Transhoidoista rahat käärivät lääkefirmat ovat taatusti tyytyväisiä.

      Poista
    4. "Transhoitoihin ollaan oltu tyytyväisiä."

      Transhoitojen jälkeiset mielenterveys- ja itsetuhotilastot kertovat muuta. Kun on transyhteisön manipuloimana tai omaehtoisesti lähtenyt mutiloimaan kehoaan tai tarkoituksella tehnyt itsestään steriilin kaljuuntuvan puutarhatontun vetskariarvilla ja jättiklitalla, niin voiko sitä kasvot säästääkseen muuta kuin esittää urheaa. Sunken cost fallacy.

      Poista
    5. Kumma juttu että se sunken cost fallacy ei sitten lobotomian kohdalla toiminut!

      Poista
    6. Sunken cost fallacy-selitys sopii kanssa vähän huonosti yhteen sen tarinan kanssa, että todellisuudessa katujia on tosi paljon.

      "kaljuuntuvan puutarhatontun"

      Kaljujen ja lyhyiden ulkonäön pilkkaaminen, harrastus siinä missä joku muukin.

      Poista
    7. "Sunken cost fallacy-selitys sopii kanssa vähän huonosti yhteen sen tarinan kanssa, että todellisuudessa katujia on tosi paljon."

      Millä tavoin katujat ja sunken cost fallacy eivät voi olla totta samanaikaisesti? Eihän kukaan ole väittänyt, että kaikki transitoitujat ovat katujia. :D 10-30 prosentin katujaluvut ovat järkyttäviä, etenkin näin peruuttamattomien ja kehoon kajoavien käsittelyiden kohdalla. Etenkin kun samaan aikaan väitetään transiuden olevan synnynnäinen ja pysyvä tila ja vaaditaan, että sterilointej... käsittelyitä pitäisi tehdä aina vain nuoremmille ja ilman diagnosointiprosessia.

      "Kaljujen ja lyhyiden ulkonäön pilkkaaminen"

      Onko tosiasian toteaminen pilkkaamista? Puolitoistametrisestä synnyttäjän lantion omaavasta tytönhuitukasta ei tule mitään Fabio kakkosta, tai edes androgyyniä k-popparia.

      Poista
  35. Homoilta ja lesboilta kaapatut järjestöt hurraavat homoseksuaalien oikeuksien tuhoamiselle Australiassa. Lesbonaiset hakivat lupaa järjestää omia tapahtumiaan, mutta ne julistettiin laittomiksi "gendersyrjinnän" takia. Equality Australia juhlii homoseksuaalien kokoontumisvapauden rajoittamista:

    “They lost their application because they attempted to define a ‘lesbian’ by scrutinising the bodies and sex lives of people who were supposed to just be there to sing, dance and socialise. That is a disturbing thing for any event organiser to require.”

    Eli taas käännetään tilanteen valtadynamiikka päälaelleen. Kun lesbojen yhdessäoloa halutaan kytätä ja kriminalisoida, niin tottakai se käännetään niin, että lesbot olivatkin kyttäämässä ja kriminalisoimassa muita. Mitä seuraavaksi? Seurustelupoolin rajaaminen sukupuolen perusteella säädetään viharikokseksi? Homoseksuaalien salatapahtumiakin aletaan ratsata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "...who were supposed to just be there to sing, dance and socialise"

      Voi viattomia pyhiä transnaisia.

      Poista
    2. Miten yleistä muuten on, että miesten homotapahtumiin pyrkii transeja/ei-binäärejä ja jos heidät torpataan sieltä, nousee äläkkä? Aina vaan kuulee näistä lesbotapahtumista joissa ei saa enää olla vaatimusta biologisista naisista ja tuntuu, että transit jotenkin hanakammin tunkevat niihin.

      Poista
    3. Minä olen elänyt melko irrallani homokulttuurista viime vuodet. En itse asiassa edes muista, milloin viimeksi olisin käynyt jossain homomiesten tapahtumassa Suomessa. Asun myös tällä hetkellä paikkakunnalla, jossa homomiesten tapahtumia järjestetään hyvin vähänlaisesti (jos järjestettäisiin enemmän, niin kävisin niissä kyllä; tai jos jotain järjestetään suljettujen ovien takana, niin en ole niistä toistaiseksi tietoinen, koska en ole jaksanut selvittää). Onneksi on suht hyvät friends with benefits -verkostot kuitenkin. (En ole parisuhteessa.)

      Transmiehet homomiesten bileissä eivät ole niin frekventti ja yleinen ilmiö kuin transnaiset änkeämässä naisten bileisiin ovat, mutta sitä tapahtuu kyllä, ainakin suuressa maailmassa. Jokin aika sitten keskustelin amerikkalaisen transmiehen kanssa, joka piti täysin itselleen oikeutettuna sitä, että hän tunkee homomiesten bileisiin ja "homostelee" siellä menemään (eli esim. antautuu yksipuolisiin seksiakteihin kertomatta transiudesta eli kusettaa homomiehiä harrastamaan heteroseksiä). Hän ajattelee olevansa autenttinen homomies ja penis vaginassa -seksin olevan homoseksiä. Minusta on uskomatonta, että kaiken homoseksuaalien vuosikymmenten oikeustaistelun jälkeen aivan yhtäkkiä jokin marginaaliseksi itseään tituleeraava ihmisryhmä voi vain kääntyä kannoillaan ja eheyttää meidät muutamalla "human rights" -mylvähdyksellä ulos homoudesta ja huijata meidät seksiakteihin kanssaan, eikä kukaan inahdakaan mitään tai näe siinä mitään väärää. Lesbot ovat ottaneet hittiä tästä transien perkelöinnistä huomattavasti homomiehiä enemmän, mutta olen tehnyt periaatepäätöksen, etten liiemmin puhu lesbojen puolesta tästä asiasta vaan annan heidän itse puolustaa itseään. Tai siis tietenkin puolustan heitä sen minkä pystyn, mutta valkoritariksi en rupea, ellei tilanne ole jollain tapaa aivan äärimmäinen (esim. väkivaltaan yllyttäminen tai muu vastaava tilanne, jota olen henkilökohtaisesti todistamassa).

      Olen jo sen ikäinen, etten vietä vapaa-aikaani roikkuen baareissa tai jossain bilettelemässä. Siksipä oikeastaan tietoni transien invaasioista LG-tapahtumiin ovat täysin netti-informaation varassa. Minulla olisi viimekäden tietoa transien perseilyistä LG-tilaisuuksissa useaksi tekstiksi asti, mutta en toisaalta jaksa jauhaa koko ajan samaa asiaa, koska sillä ei ole blogin asiasisällön kerryttämisen kannalta uutuusarvoa ja lopputulos olisi sitä, että toistan samaa asiaa aina uudestaan ja uudestaan. En jaksa vääntää koko ajan päivänselviä itsestäänselvyyksiä rautalangasta. Odotan, että aika tekee tehtävänsä, niin saadaan taas uusia käsittelynäkökulmia esim. transien pakkomielteiseen homoeheyttämiseen ja yleisesti sukupuolisekoiluun. Viime aikoina olen (riemukseni) huomannut, että yhä useammalla on mennyt sekoiluun totaalisesti hermot ja yhä useampi uskaltaa ääneen sanoa sen.

      Poista
    4. "Transmiehet homomiesten bileissä eivät ole niin frekventti ja yleinen ilmiö kuin transnaiset änkeämässä naisten bileisiin ovat, mutta sitä tapahtuu kyllä, ainakin suuressa maailmassa."

      Täysin totta. Transmiehet/nonbinääriset tuhlaavat aikaansa paljon mieluummin, sekä hyvin naisellisesti tiktokissa itkien, miten homomiehet sulkevat heidät kintaalla viitaten ulos tiloistaan, kun taas meillä lesboilla on vastaavassa tilanteessa - transnaisia, eli miehiä vastaan - lähinnä kaksi konkreettista vaihtoehtoa; joko suljet suusi ja vältyt uhkaavilta tilanteilta, joko kyseisten miesten tai muiden naisten suunnalta, tai ns. menet maan alle, ja alat koluamaan speakeasy-tapahtumia. Tai opettelet imemään munaa.

      Me naiset ollaan niin pahasti jakautuneita tässä asiassa, mitä tulee lesbojen oikeuksiin ja transeihin, ynnä muihin, että about puolet meistä tukee raivoisasti transnaisia jahtaamassa lesboja pelastaakseen oman nahkansa, kun taas loput joko nurisevat selkien takana, tai palaavat mieluummin kaappiin... kunnes oppivat imemään sitä munaa, vissiin? Nainen taistelee kyllä viimeiseen hengenvetoon, kun mies seisoo hänen takanaan, mutta keskenään me naiset olemme aikas onneton armeija.

      Poista
    5. On myös tapauksia, joissa transmies on päästetty homomiesten tilaan, mutta hän ei ole saanut siellä osakseen minkäänlaista huomiota vaan hänet on kierretty kaukaa, mikä on aiheuttanut transmiehelle eksistentiaalisen kriisin. Nyyh.

      En ihan oikeasti pysty ymmärtämään näiden kyseisten transien ajatuksenjuoksua. Homomies tykkää kyrvästä ja aidoista, leikkelemättömistä miehistä (muunlaisia miehiä kun ei edes ole, vaikka transmies muutoin muistuttaisikin miestä karvoineen ja lihaksineen päivineen). Kun tunget homomiesten tilaan, jossa siis on näitä kyrvästä ja leikkelemättömistä miehistä tykkääviä miehiä, niin mitä oikein odotat tapahtuvan? Kaikki homomiehet siellä yhtäkkiä kiinnostuvat sinusta ja haluavat penetroitua sinuun, koska itsensä mieheksi leikellyt nainen on jokaisen homomiehen salaisin ja varjelluin unelma?

      Kysyn sadannen kerran: MITÄ IHMETTÄ NÄIDEN TRANSIEN MIELISSÄ OIKEIN LIIKKUU? Seksuaalista suuntautumista ei voi muuttaa toiseksi tahdonvoimalla tai muullakaan keinolla. Sen yrittäminen on sama kuin yritettäisiin kytkeä nälän tunteen tai unen tarpeen mekanismit ihmisestä pois.

      Vaikka kuinka tunkisit kroppaasi hormoneja ja makaisit kirurgin lavitsalla leikeltävänä, et muutu oikeaksi kokemussukupuolesi edustajaksi KOSKAAN. Me homomiehet emme halua sekstailla naisten kanssa, koska meitä kiinnostaa kyrpä. Kyrpä. KYRPÄ. Miksi se tulee tässä maailmanajassakin ihmisille yllätyksenä, että homoja kiinnostaa kyrpä? Ja mies. Miehen keho. Leikelty naisen keho ei ole miehen keho vaan leikelty naisen keho. Leikelty naisen keho ei kiinnosta homomiestä, eikä tule koskaan kiinnostamaan. DEAL WITH IT.

      Tämä kaikki sama täysin käänteisesti lesboista ja naisten kehoista.

      Kun ei kiinnosta, niin ei vaan kiinnosta. Deal with it. Hanki sellainen seuralainen, jota kiinnostaa. Homoja/biseksuaaleja on ihmisistä maksimissaan 10 %, jos sitäkään. Löytyy aivan taatusti ja helposti sellainen heteromies/heteronainen, joka kyllä haluaa transkroppaasi, kun näet vähän vaivaa sen löytämiseksi. Ei kiinnosta, jos teillä on jotain chaserongelmia. Pankaa sitten toisianne, ketään ei kiinnosta. Jättäkää homot rauhaan. JÄTTÄKÄÄ MEIDÄT VAIN VITTU RAUHAAN.

      Poista
    6. "Ei kiinnosta, jos teillä on jotain chaserongelmia. Pankaa sitten toisianne."

      Itse en ole koskaan sisäistänyt, että mitä niin väärää siinä chaser-ilmiössä oikein on, kun eikös sen voisi ihan yhtä hyvin vertaistaa vaikkapa tyyppiin, joka kiinnostuu ainoastaan esim. pitkistä blondeista, tai isopyllyisistä, tai matalaäänisistä? Eikö chaser nimenomaan olisi ihanteellinen kumppani transille, kun tämä varmasti tekisi kaikkensa päästäkseen pukille transin kanssa, vai onko se ongelma siinä, että ihastusta/haukkuutta transiin ei tarvitse chaserin tapauksessa painostaa, tai että chaser jahtaakin fetissejä, joka jostain syystä... ei olekaan ok, vaikka periaatteessa, emmekös me kaikki tavallaan jahtaa/täytä fetissiä, kun määrittelemme joko itsellemme tai toisillemme, mikä tai mitkä piirteet meitä seksuaalisesti toisissa viehättävät? En oikein käsitä - aivot menee solmuun.

      Tosi jännä muuten myös, että transit eivät näytä pariutuvan keskenään, tai aktiivisesti etsivän itselleen transidentifioituvaa kumppania... tai ehkä sitä ei vain tuoda esille? Olen kyllä nähnyt muutamia transpariskuntia, mutta yksikään niistä suhteista ei näytä siltä, että kumpikaan olisi siinä suhteessa, koska haluaa, tai että he edes viihtyvät yhdessä - kohtelevat toisiaan aikas ikävästi. Mikähän psykologinen koukku siinäkin mahtaa olla taustalla?

      Poista
    7. "Viime aikoina olen (riemukseni) huomannut, että yhä useammalla on mennyt sekoiluun totaalisesti hermot ja yhä useampi uskaltaa ääneen sanoa sen."

      Transteemojen normalisoituminen yhteiskunnassa on tuottanut sellaisen, varmasti transaktivisteja kovasti säikäyttäneen vaikutuksen, että kynnys kohdella transretoriikkaa samalla normaalilla kriittisyydellä kuin muutakin ideologista puhetta on madaltunut. Kaikki perusvapaamieliset ihmiset eivät ole unohtaneet homoja ja lesboja, joiden oikeuksista puhuttiin vasta äsken, joten yhä useampi alkaa kyseenalaistaa genderperseilyä, kun huomaa, millaisia vaikutuksia sillä on homoseksuaalien alueella.

      Poista
    8. "Miten yleistä muuten on, että miesten homotapahtumiin pyrkii transeja/ei-binäärejä ja jos heidät torpataan sieltä, nousee äläkkä?"

      Voi olla, että lesbot ovat naisina varovaisempia ja yrittävät lähinnä vältellä transaktivisteja, kun taas homomiehet ovat miehinä ronskimpia ja sanovat suoraan, ettei kiinnosta. Tämän takia aggressiiviset heteromiehet saavat helpommin jalkaa lesbojen oven väliin kuin heteronaiset homojen. Toisaalta ei pidä yleistää liikaa, koska lesbot ovat olleet homomiehiä aktiivisempia genderkriittisessä tominnassa. Homomiehissä on myös paljon niitä, jotka toistelevat genderlauseita, kenties vain muodin vuoksi tai turvatakseen selustaansa perushomoille vihamieliseksi muuttuneessa alakulttuurissa, mutta kuitenkin omaa oksaansa iloisesti sahaten. Joskus tuntuu, että homomiehet ovat enemmän rähmällään genderliikkeen edessä kuin lesbonaiset.

      Pitäisi tehdä jotain anonymisoitua asennetutkimusta gaypiirien todellisen lämpötilan mittaamiseksi tässä genderasiassa. Onko seurustelu vain oman biologisen sukupuolen kanssa transfobiaa? Voiko homosuhteesta syntyä lapsi? Miten tosissaan oikeat homoseksuaalit toistelevat genderliikkeen oppeja? Joissain Skotlannin self-ID -lakia koskevissa tutkimuksissa näkyi kuulemma selvä ero siinä, miten tarkkoja tai yllättäviä kysymyksiä vastaajille esitettiin. Jotkut joutuivat tarkempien kysymyksenasettelujen äärellä selvästi ensimmäistä kertaa miettimään, mistä koko lakihankkeessa on kyse, ja sillä oli huomattava vaikutus vastauksiin.

      Mutta siis homomiehiä ei ole mitenkään syrjitty genderideologian pakottamisen suhteen. Meillekin työnnetään suut ja silmät täyteen propagandaa genitaalipreferensseistä ja muusta sellaisesta. Se, miten tämä sitten toimii käytännön tasolla, eroaa varmasti jotenkin lesboista, koska sukupuolet käsittelevät eri tavalla seksuaalista tuputtamista, ja sukupuolieroja on myös seksuaalisessa tuputtamisessa. Naiset ehkä älyävät perääntyä, kun homo sanoo ei, mutta miehet eivät välttämättä anna periksi lesbojen vastusteluille. Tässäkään ei voi tehdä liian jyrkkiä yleistyksiä, koska löytyy aivan hämmentävä määrä esimerkkejä siitä, miten aggressiivisesti naiset reagoivat homomiesten antamiin pakkeihin.

      Täytyy muistaa, ettei tässä ole kyse yksinkertaisesta halusta, vaan monimutkaisesta psykologisesta kuviosta, jossa seksuaalisen tuputtamisen kohteelta halutaan myös vahvistusta omalle identiteetille. Silloin pakit voivat tuntua syvemmällä kuin pelkästään seksuaalisessa itsetunnossa.

      Tiedän yhden esimerkin siitä, miten heteroseksin pakottaminen homomiehille voi olla todella naamalle hierovan röyhkeää. Transaktivistit järjestävät nimittäin erityisiä genitaalikoulutuksia homomiehille. Naurettavia "kursseja" ja "seminaareja", joissa homomiehille olevinaan opetetaan, ettei "miehen vaginaa" tarvitse yhtään pelätä. Prideissa on ollut myös homomiehille suunnattuja vaginakojuja. Se, kuka näissä tapahtumissa käy, tai käykö kukaan, ei ole oleellista. Tärkeintä aktivisteille on ideologiansa normalisoiminen ja sen moraalisen pöyristyttävyyden naamioiminen jollain ovelan neutraalilla peitetoiminnalla, kuten "koulutus".

      Epäilemättä toimintaan liittyy myös jotain kieroa fetissikiihotusta, kun päästään neuvomaan ja opastamaan aikuisia miehiä niin kuin anatomiasta mitään tietämättömiä peruskoululaisia. "Some men have front-holes that are self-lubricating." Kukaan aikuinen ei puhu toiselle aikuiselle noin teknisesti seksistä ilman, että taustalla jotain lääkäripornoon rinnastuvaa kiihotuskuviota. "Koulutus" on toisin sanoen ideologian naamioimista ja samalla fetissiperformanssi.

      Lesbot kohtaavat törkeää painostusta seksiin miesten kanssa, mutta sellaiseen röyhkeyteen kuin lesbojen munanimentäkurssi en ole vielä törmännyt. Varmasti jotain sellaista on ollutkin, mutta aktivisteilla on ehkä sen verran pr-vaistoa, etteivät mene kovin usein työntämään munaa naamalle niin virallisessa kontekstissa. Toki tunnen sen cotton ceiling -tapauksen Kanadasta, jossa aktivistit kouluttelivat toisiaan lesbojen rajojen murtamisesta.

      Poista
    9. Transpainajainen on tuonut näkyviin ennen kaikkea sen, miten jäätävä fetissi homoseksuaalisuus on heteroille, niin eriskummalliselta kuin se kuulostaakin. Mitä noihin kursseihin ja seminaareihin tulee, niin minusta niissä on vähän semmoista tarkoitushakuista rajojen venyttelyn makua; transit ikään kuin testailevat kepillä jäätä, että miten pitkälle he onnistuvat menemään, ennen kuin jengi menettää totaalisesti hermonsa ja aiheesta uhkaa viritä laajempaa keskustelua. Toki on myös niin, että pakkohan transiuden normalisoimisen on kulkuea laajemman keskustelun kautta, koska useimmille ihmisille ei tule edes mieleen, että pillumiehet ja kyrpänaiset haluavat pillumiehiä ja kyrpänaisia pidettävän ihan tosissaan varteenotettavina seksi- ja parisuhdekumppaneina transien uudessa maailmanjärjestyksessä, jossa seksuaalisia suuntautumisia ei ole vaan kaikki haluavat lähtökohtaisesti panna transien kanssa.

      Mitä eheyttämisprojekteihin tulee, niin transit ovat kirjoittaneet seikkaperäisiä oppaita esimerkiksi siihen, miten homomiehiä voi Lou Sullivan -tyyliin houkutella seksiin kanssaan siten, että viimeiseen asti varoo paljastamasta sitä, että on nainen. Esim. että mennään höyrysaunoihin pyyhe päällä imemään kullia. Yleensä tämän uhreiksi joutuvat topmiehet, jotka tykkäävät kulliaan imettävän tai laittaa kakkoseen. Bottom-miehen kanssahan tuo olisi mahdotonta, kun bottom-mies todella odottaa ja haluaa toisen miehen nussivan raivolla kakkoseen; gay trans manien maailmantuska, koska heillä ei ole mitään, mitä laittaa kakkoseen, ja homomies haluaa luomu- eikä muovimunaa. Siinä sitten onkin nättiä, kun vaatteet riisutaan ja totuus paljastuu. Se totuus paljastuu kuitenkin aina ennemmin tai myöhemmin. En ymmärrä, miten tämä asia itsessään ei ole transeista niin epämukava, että he varoisivat kuin ruttoa joutumasta tilanteisiin, joissa se totuus tosiaan paljastuu. Mutta mitäpä minä mistään tiedän, olenhan genitaaleja fetisoiva hinttapuli, jolla on syrjivät ja ulossulkevat preferenssit.

      Olen puhunut tästä ennenkin, mutta palaan uudelleen tähän kysymykseen: Miksi transit eivät yritä luoda sellaista deittailukulttuuria, jossa he ovat avoimesti trans ja siten todennäköisemmin löytävät itselleen sopivaa seuraa, jolle kelpaa transkumppani? Ne, joita trans kiinnostaa, voisivat hakeutua heidän luokseen ja everyone would be happy. Miksi he normalisoivat raiskauskulttuuria ja tuota epätietoisen kumppanin huijaamista seksiakteihin kanssaan sen sijasta? Toki on niitäkin transeja, jotka tekevät niin (siis hakevat avoimesti transina seuraa), mutta mitään laajempaa yritystä sen kulttuurin normalisoimiseksi en ole huomannut. Chasereista vain yksissä tuumin kitisevät.

      Grindrin tyyppisissä homosovelluksissa kuitenkin jää armotta ennen pitkää kiinni transiudesta, kun aletaan viestien vaihtuessa selvittää sitä, kuka haluaa mulkkua mihinkin reikään työnneltävän. Homomies ei transien bonus holesta ole kiinnostunut. Se on vähän niin kuin homouden ytimessä, että naisen anatomia on poissuljettu, koska se ei kiinnosta eikä siitä voi pakottautua kiinnostumaan, vaikka yrittäisi. Uskokaa pois, että allekirjoittanutkin yritti teini-iässä pitkien vuosien ajan jäätävällä tahdonvoimalla pakottautua siihen. Jostain syystä transien pakkomielle murtaa tämä homoseksuaalisuuden (ja heteroseksuaalisuuden!) muuttamaton todellisuus nauttii suurta yhteiskunnallista siunausta, koska siihen ei puututa nykyistä kovemmalla kädellä. Onneksi sentään edes jossain määrin puututaan.

      Poista
    10. Graham Linehan kertoi juuri jossain keskustelussa kuulleensa homomiehiltä, että Grindrissä pyörii nykyisin heteromiehiä saalistamassa transmiehiä. Eräs näistä saalistajista kertoi tehneensä sitä menestyksellä jo vuosia, ja että vaikka jotkut transmiehistä ovat "so hairy they are crimes against God", hyvin löytyy myös juuri teston aloittaneita neitokaisia, joiden kehossa ei vielä ole heteromiehen libidoa häiritseviä muutoksia. Mitä tähän voi sanoa? Kaikki voittaa?

      Poista
    11. Pankoot heteromiehet transien kanssa sydämensä kyllyydestä. Heterot panevat keskenään, mitä uutta siinä on auringon alla? Olisi vain ihanaa, jos homoja fetisoivat naiset jättäisivät homomiehet rauhaan, olivat sitten miten karvaisia tai muuta hyvänsä.

      Poista
    12. Kirjoitin: ”pakkohan transiuden normalisoimisen on kulkuea laajemman keskustelun kautta”. Siis kulkea. Aargh, ärsyttävää, ettei kommentteja pysty muokkaamaan täällä.

      Poista
  36. Linkki taisi unohtua:

    https://equalityaustralia.org.au/equality-australia-welcomes-decision-to-deny-exemption-to-exclude-trans-women-from-lesbian-even/

    VastaaPoista
  37. Aahh, woke-kriitikko on saanut hyppysiinsä transfobisen kulttuurituotteen eli Graham Linehanin omaelämäkerran Tough Crowd:

    "To an extent, the book’s very existence disputes the pretence of Linehan to have been deplatformed. If Linehan had siloed his anti-trans views somewhat, rather than warp them into a life-consuming vocation, his once-glittering TV career might well have remained intact to this day."

    Kriitikoiden työnkuva näyttää muuttuneen sillä tavalla, että arvostellaan taiteilijaa, ei taideteosta.

    https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/books/features/graham-linehan-tough-crowd-book-trans-b2428578.html

    VastaaPoista
  38. Sukupuolispeshulin sukupuoliongelmat. Kun naiseksi luettu naiskehoinen ja naisen näköinen huomiomuusu kohtaa syrjintää jopa kvääripiireissä:

    "Miten sun muunsukupuolisuus näkyy?” ”Et näytä yhtä muusulta kuin [toinen muusu]"

    "...minua ei enää visuaalisesti lueta trans-ihmiseksi tai ”androgyyniksi”. Mutta mitä tuo edes tarkoittavat? Miltä näyttää trans-ihminen, tai muusu? Mikä on ”sukupuolineutraalia” pukeutumista? Näennäisesti viattomat kysymykset ja lausahdukset muusuudestani ovat paljastaneet minulle, että monet alitajuisesti vaativat tai odottavat muusulta androgyyniyttä."

    "...Minun päälläni jokainen vaate on kuitenkin vain vaate, tai korkeintaan muusun vaate. Tissini ovat muusun tissit ja pinkit, röyhelöiset esiintymisvaatteeni ovat niinikään muusun."

    Tämä muille näkymätön sukupuoliessenssi pitäisi siis muiden osata tulkita... siis mistä? Ei muuta kuin taikavarpu tanaan ja chakrat värähtelemään oikealle taajuudelle!

    Edes ammattisovittelijan läsnäolo ei toisi turvallista tilaa kvääriläiselle kvääripiireissä:

    "Ehdotus, että ratkaisuna “voimme selvittää asian yhdessä istumalla yhteisen pöydä ääreen”, edes ammattisovittelijan kanssa, jättää edelleen huomiotta, että minulla uhrin asemassa ei ole ennen tai nyt ollut todistetusti turvallista keskustella kasvotusten edes kokouksissa tai viestitysten johdon kanssa, josta olen kommunikoinut avoimesti useasti. Nuo keskustelut ovat johtaneet vähättelyyn, liki huutaen päälle puhumiseen, rajojen ylittämiseen ja tämän sallimiseen johdolta."

    "Epäkohtia useamman kerran esiin nostettuani sain osakseni asiatonta käytöstä niin kokouksissa kuin omalla ajallanikin, aggressiivisesta päälle puhumisesta tuntikausia kestäneisiin traumadumppeihin."

    Kvääritoiminnan pyörittäminen mahtaa olla raskasta, kun oven takana on uikuttamassa aina uusi genderspeshul ongelmineen sinitöyhtö väpättäen. "Olen nainen. Näytän naiselta. Pukeuden naisellisesti. Minut nähdään naisena. Kirjaimellista väkivaltaa!"

    https://www.picuki.com/profile/strigmathedancer

    Miten ihmeessä tämä pimpelipomsukupuolisten porukka ja muut uniikkimuusut on päästetty edustamaan transsukupuolisia ja määrittelemään sukupuoli ja seksuaalinen suuntautuminen uusiksi? Ja Seta, vihervassarit ja intersektionaalit pomppaavat näiden käskystä aina vain korkeammalle.

    VastaaPoista
  39. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ny-aldersgrans-pa-storsta-kliniken-for-barn-med-konsdysfori-efter-svt-s-transkriget

    Ruotsissa hiljattain esitetty SVT-dokumentti Transkriget on johtanut muutoksiin lasten sukupuolidysforian hoidossa; maan suurin klinikka BUP KID, joka hoitaa lasten sukupuolidysforiaa, on ohjeistanut, ettei heille pitäisi lähettää alle 11-vuotiaita lapsia. Kiitos journalisteille, jotka vielä hahmottavat, mikä on journalismin tehtävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Maan suurin klinikka BUP KID, joka hoitaa lasten sukupuolidysforiaa, on ohjeistanut, ettei heille pitäisi lähettää alle 11-vuotiaita lapsia."

      Ehdottomasti iso askel oikeaan suuntaan, mutta mehän tiedämme jo, mikä on luonteva vasta-argumentti; "haluatko translapsen, vai kuolleen lapsen?". Kiinnostaisi tietää, miten tämä kyseinen klinikka käsittelee aktivistien, sekä sanomaa toitottavien potilaiden lapselliset uhkailut itsemurhalla, jollei hoitoja anneta. Oikea tapa käsitellä näitä tapauksia saisi erityisesti transhausen-äidit näyttämään yleisessä linssissä todella sairailta ja pelottavilta, pikemminkin kuin kuolemansairaan lapsen epätoivoisilta varjelijoilta.

      Poista
    2. Jaa, mitäpä he voivat muuta sanoa, kuin että lasten psyykkinen huonovointisuus pitää hoitaa lastenpsykiatrisen hoidon piirissä?

      Ruotsin Socialstyrelsenhän on ohjeistanut viime vuonna (tai 2021, en muista), SVT:n Transbarnen-dokumentin jälkeen, että hormoniblokkereita ei pitäisi antaa enää kuin tutkimustarkoituksessa tai poikkeuksellisen painavista syistä. Hoidon suhteen on siis käsittääkseni sama linja kuin Suomessa: annetaan ensisijaisesti murrosiän hoitaa dysforia. Ruotsissa on määrätty blokkerit yli 600:lle murrosikäiselle tai murrosikään tuleville vuosina 2012-2022. Socialstyrelsenin aiempi ohjeistus on vuodelta 2015 ja sen mukaan blokkerit ovat turvallisia ja niitä voi määrätä. He kuuntelivat ohjeistusta laatiessaan lähinnä lobbariorganisaatioita ja näiden itsemurhanyyhkytarinoita ja "tutkimustietoa". Piti siis ihan oikeasti mennä sitä kautta, että lapsia vammautui näissä "hoidoissa" ja tutkivien toimittajien piti kaivella nämä tapaukset esiin ja tuoda julkisuuteen ennen kuin linjaus edes jollain tapaa muuttui.

      Transkriget-dokkarista käy ilmi, että Socialstyrelsenin uudesta ohjeistuksesta huolimatta 41 lasta on Ruotsissa määrätty blokkereille tänäkin vuonna, koska jos on pienikin mahdollisuus tulkita ohjeistusta niin, että blokkereita saa kuitenkin antaa, niin niitähän annetaan.

      On ylipäänsä mielenkiintoinen kysymys, kuka perimmiltään on vastuussa jos ja kun nämä alaikäisinä mutiloidut ja steriloidut alkavat tulevina vuosina nostaa oikeusjuttuja. Kun on lobbariorganisaatioita, jotka harhauttavat ja syöttävät väärää tietoa poliitikoille, valtiollisille elimille, toimittajille ja aivopesevät minkä ehtivät kulttuurieliittiä, joka on pitkäti vastuussa yhteiskunnallisesta keskustelusta ja keskusteluilmapiiristä, kuka päästetään ääneen progressiivisuuden airuena ja kuka vaiennetaan. Ja klinikat ja hoitavat tahot yrittävät sitten parhaansa mukaan hoitaa yhä pahemmin sekaisin olevia alaikäisiä hyvin painostavassa ilmapiirissä.

      Poista
    3. "Jaa, mitäpä he voivat muuta sanoa, kuin että lasten psyykkinen huonovointisuus pitää hoitaa lastenpsykiatrisen hoidon piirissä?"

      Mutta kun transaktivistit ovat jo vuosikausia vakuutelleet, ettei sukupuolidysforia, saati sitten transseksuaalisuus ole mielenterveydellisiä ongelmia, vaan rinnastettavissa esim. seksuaalisuuteen, kuten homous - se on syntymästä lähtien, eikä sitä voi, tai ei ainakaan saisi, psykiatrisin keinoin hoitaa - lue; parantaa oireettomaksi.

      "On ylipäänsä mielenkiintoinen kysymys, kuka perimmiltään on vastuussa jos ja kun nämä alaikäisinä mutiloidut ja steriloidut alkavat tulevina vuosina nostaa oikeusjuttuja."

      Sen perusteella, mitä itse asiasta tiedän - toivottavasti olen väärässä - ainakin mitä Amerikkaan ja Kanadaan tulee, ei kukaan, paitsi lapsi/potilas/katuja itse. Aktivistien syöttämän narratiivin mukaan jopa 11-vuotias lapsi on kykenevä antamaan suostumuksensa hormonihoitoihin sekä rintojen amputaatioon, ja olen itse kuullut useilta detrans-tapauksilta rapakon takaa, miten lääkärit pistivät heidät allekirjoittamaan vastuunvapautus-asiakirjan, joka vapauttaa operoivat lääkärit juridisesta vastuusta, mikäli sattuu hoitovirhe, tai potilas katuu. Amerikassa ja Kanadassa jopa lasten transitiot ovat täysin katettavissa vakuutuksen turvin, mutta mikäli potilas katuu, ei kukaan maksa hänelle hänen hoitojaan, saati leikkauksiaan - sen huvin saa maksaa itse, johon harvalla lienee varaa.

      Itse läksit, kikkeliskokkelis. Jos kadut lapsena tekemiäsi päätöksiä, se on omaa syytäsi - kukaan ei pakottanut, yms. Kukaan ei tule koskaan ottamaan mitään vastuuta näistä lapsista, jahka he hylkäävät narratiivin.

      Poista
  40. Kiitos kovasti tästä blogista, Laventeliveikkonen! Tämä on auttanut minua suuresti ajattelemaan asioita uudelta kantilta, oppimaan uutta, ja horror of horros - muodostamaan muutosvastarintaisen mielipiteen! Täällä joku taisikin jo mainita, ettei tämä voi olla mitään kovin... psykologisesti positiivista tointa - ellei ranting-kulmaa oteta lukuun - mutta kiitos siitä, yhtäkaikki! :)

    Itse kiinnostuin tästä trans-asiasta vasta, kun luin uutisista miten Suomen laki alkaisi turvata "itsemäärittelyn". Sehän tietenkin herätti nuorena naisena heti sentasoista vitutusta, että päädyin oikein vaaleissa asti äänestämään persuja, koska sieltä kuului ainoa järjellinen vastaus kysymykseen, "mikä on nainen?" - saan yhä kuulla siitä vietävää herjaa äidiltäni, joka itse on toisen polven ylpeä kommari.

    Sitten aloin ajatella asiaa vähän lisää, tutkiskella, lukea sekä kuunnella, ja törmäsin tähän blogiin. Kaikessa oli yhtäkkiä niin paljon enemmän järkeä! Ja niin paljon kuin sitä keljuttaa myöntää, huomaan itsekin ajautuneeni jonkinlaiseen sjw-klaaniin, joka kovasti kyllä yrittää tarjota sitä punaista pilleriä kenelle tahansa joka asiasta edes sanasen keskusteluun tuo, mutta tulokset ovat tällä hetkellä olleet hyvin... sanoisinko, että "kädenlämpöisiä" olisi kohteliain kuvaus?

    Kukaan ei tunnu oikein käsittävän, että mitä hittoa oikein on tekeillä - varsinkin Amerikassa, Kanadassa, sekä briteissä! Joko joka toisella sekä naapurin tädillä on lähipiirissään edes yksi tai useampi transhenkilö, muusu tai vulvaa jahtaava "homo"mies, mutta jengi tuntuu melkoisen tarkasti jakautuneen seuraaviin leireihin; a) tuen transasiaa, ja niin tulisi sinunkin - äläkä kysele! b) en ole lukenut aiheesta, mutta heikompiosaisiahan tässä vain autetaan, tai c) ei vittu kiinnosta! Uutiset isosta maailmasta ovat niin yliampuvan absurdeja, ettei niitä kukaan ota todesta ("ei tuollaista voi oikeasti tapahtua!/rajatapaus!/ei ainakaan Suomessa!"), kyselevään pohdintaan ei lähdetä mukaan (eräs tuttavani kirjaimellisesti veti minut kerran syrjään ja kuiskasi pelkäävänsä minun, sekä oman turvallisuutensa puolesta, jos "väärät ihmiset" kuulevat, mitä mieltä olen - en siis suostu nielemaan twaw/tmam-roskaa, synnyttäviä miehiä, homoseksuaalisuuden stigmasointia, yms. ja olen monasti sanonut sen häpeilemättä ääneen... lähipiirini on hyvin liberaalia), ja ylipäänsä... tuntuu vähän kuin jos kaikki olisivat jonkinlaisessa kuristusotteessa? Kun naisiin ja homoseksuaaleihin kohdistuu transaktivismin tuoksinassa mitään pahaa, se pitää vain hiljaa kestää ja sietää suuremman hyvän nimissä - mitä vittua?! "Se on vain yksi tapaus!". Kuinka monta tapausta on sitten liikaa?!

    Ehkä alan jo kokea pientä burnauttia, mitä tulee tähän transasiaan...? Olen jo harkinnut hommaavani jostain sumuttimen laukkuuni turvaksi siltä varalta, josko taas pääsen käymään uimahallilla. Pähkäillessäni, miten itse soudan ja huopaan oman sosiaalisen ympyräni kanssa ns. "vääräuskoisena", onko kukaan täällä vielä/jo menettänyt läheisiä, mitä tulee transaktivismiin? Itse menetin pikkusiskoni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "ei ainakaan Suomessa!"

      No mitäs Suomessa on tapahtunut lain tultua voimaan? Mitä ajattelit uimahallilla sumuttaa?

      Poista
    2. Ei ole vielä kukaan "jättänyt", mutta vaimoni kaverit, jotka ovat kaikki enemmän tai vähemmän woke-kansaa, suhtautuvat meikäläiseen hieman nihkeästi. Voi toki olla, että epämiellyttävä persoonani myös vaikuttaa, mutta uskoisin silti, että heidän kannaltaan epäsopivat mielipiteeni ovat suurin syy nihkeilylle.

      Harvemmin noiden kanssa tarvitsee onneksi vääntää, mutta on se hieman hassua kun heidän argumenttinsa on maailman helpointa kumota, mutta se ei saa IKINÄ heitä muuttamaan mielipiteitään järkevämpään suuntaan. Tulee vaan sellanen tuhahdus (kutsun sitä feministiseksi tuhahdukseksi), jonka jälkeen keskustelu päättyy, eikä mikään muutu:).

      Poista
    3. "Kiitos kovasti tästä blogista, Laventeliveikkonen! Tämä on auttanut minua suuresti ajattelemaan asioita uudelta kantilta, oppimaan uutta, ja horror of horros - muodostamaan muutosvastarintaisen mielipiteen! Täällä joku taisikin jo mainita, ettei tämä voi olla mitään kovin... psykologisesti positiivista tointa - ellei ranting-kulmaa oteta lukuun - mutta kiitos siitä, yhtäkaikki! :)"

      Eipä kestä, mahtavaa, jos blogista on ollut jotain iloa. :)

      "Ja niin paljon kuin sitä keljuttaa myöntää, huomaan itsekin ajautuneeni jonkinlaiseen sjw-klaaniin, joka kovasti kyllä yrittää tarjota sitä punaista pilleriä kenelle tahansa joka asiasta edes sanasen keskusteluun tuo, mutta tulokset ovat tällä hetkellä olleet hyvin... sanoisinko, että "kädenlämpöisiä" olisi kohteliain kuvaus?"

      Mitä kiihkeämmin joku (tai jotkut) yrittää tuputtaa omaa uskontoaan, lahkomaista ajatusrakennelmaa tai muuta ideologiaansa muille, sitä todennäköisempää (ihan suoralla korrelaatiolla) on, että hommassa on jotain mätää ja koko homma seisoo savijaloilla. Minä olen joskus tällaisessa seurassa esittänyt tietämätöntä ja antanut siten tahallisesti vaikutelman, että olisin helppo "värvättävä" (värvääjät rakastavat ihmisiä, jotka eivät tiedä tällaisista asioista riittävästi). Tsiisus, mikä hehku näiden värvääjien silmiin syttyi ja miten he alkoivat kuorossa selittää minulle asiaansa ja ylistää oman viiteryhmänsä mahtavuutta ja houkuttelevuutta. Välitön red flag. Olkaa aina varuillanne, jos joku aloittaa tällaisen kiihkeän tuputuksen, liittyi se mihin tahansa (ihan vaan vaikka johonkin luontaistuotteeseen).

      "...tuntuu vähän kuin jos kaikki olisivat jonkinlaisessa kuristusotteessa?"

      Nykyajan "vääräuskoiset" ovat ne pahatpahat konservatiivit, jotka eivät ymmärrä woken ja queerin ihanuutta ja maailmaa pelastavaa vaikutusta. Koska wokettajilla, intersektionaalisilla feministeillä ja transeilla on tällä hetkellä hallussaan suurin osa poliittisesta vallasta, he pystyvät oman uhrihierarkiajärjestelmänsä, cancelkulttuurin ja ihmisoikeusmöykkäämisen suojista kontrolloimaan muita ihmisiä.

      Jos lisäselvennys aiheesta kiinnostaa, niin tsiigaa tämän kommenttisivun alalaidasta (äsken julkaisemani) kommentti, jossa on linkki uuteen AntiWokeSuomi-blogiin. Tiivistä, tarkkanäköistä settiä ja yksinkertaisesti selitettynä.

      "Ehkä alan jo kokea pientä burnauttia, mitä tulee tähän transasiaan...?"

      Kaikki normaalit ja tervejärkiset ihmiset vihaavat jo tätä transriehumista. Tai vähintäänkin ovat kyllästyneitä ja tympääntyneitä siihen. Suuri osa valtaväestöstä on kuitenkin edelleen niin ihmisoikeusnarratiivien sokaisemia, etteivät he yksinkertaisesti halua uskoa voivansa jotenkin itse olla väärässä (sunken cost fallacy ajatustasolla). Hehän ovat vain puolustaneet sorrettujen ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta!

      "...onko kukaan täällä vielä/jo menettänyt läheisiä, mitä tulee transaktivismiin? Itse menetin pikkusiskoni."

      Hyvä kysymys, btw. Mutta mitä tässä tarkalleen ottaen tarkoitat menettämisellä? Sitä, että läheinen hurahtaa johonkin epämääräiseen transidentiteettiin vai että lähipiiristä lähtee joku kävelemään TERF-näkemysten vuoksi? Niistä, jotka minun tuttavapiirissäni tietävät näkemyksistäni, ei ole kukaan lähtenyt kävelemään. Yhden kanssa otin voimakkaasti yhteen, mutta hän on sen verran fiksu, että tajusi olla lähtemättä kävelemään (toisin sanoen hän tajuaa, että voimme olla tekemisissä siitä huolimatta, että ajattelemme näistä asioista perustavanlaatuisesti eri tavoin).

      Poista
    4. "No mitäs Suomessa on tapahtunut lain tultua voimaan?"

      Muuta kuin että naiset ja tytöt ovat menettäneet tilansa, yksityisyytensä, turvallisuutensa, arvokkuutensa ja että yhteiskunnallinen sukupuolikäsitys on vaihdettu identiteettipohjaiseksi ilmoitusasiaksi transien mieliksi?

      Itsemäärittelylain myötä sukupuolitetuista tiloista ei voi poistaa väärän sukupuolen edustajia, elleivät he tumputa tyttödikkiä tai suorita muuta ahdistelua. Ennenhän sosiaalisen normin rikkojat on voinut huutaa ulos naisten tiloista, mutta nyt huomauttajat saavat syrjintäsyytteen. Naisten ja tyttöjen ahdistumisessa ja kiusaantuneisuudessa mieskehoisten juridisten naisten tai muiden itsemäärittelijöiden läsnäolosta intiimitiloissaan ei ole mitään uutisoitavaa tai lakia rikkovaa. Liikuntapaikkojen tai muiden tilojen henkilökunnalla ei ole valtuuksia henkilötietojen tarkistukseen. Jos peniksellinen juridinen nainen syyllistyy ahdisteluun, niin silloin se tilastoidaan ja uutisoidaan naisen tekemäksi peniksen esittelyksi, vemputtamiseksi tai raiskaukseksi.

      Esimerkkiä Tampereelta:

      https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000009673668.html?utm_medium=alsoreadthese&utm_campaign=al_tf&utm_source=www.is.fi

      -eri

      Poista
    5. "Hyvä kysymys, btw. Mutta mitä tässä tarkalleen ottaen tarkoitat menettämisellä?"

      Sama kirjoittaja, jolle vastasit :)

      En onneksi mitään liian "dramaattista" - kukaan ei ole kuollut. Pikkusiskoni on vaan aina ollut persoonaltaan sellanen tyypillinen miellyttäjä, joka kerää ihmisiä ympärilleen imemällä heistä vaikutteita kuin pesusieni, ja sitten kutsuu näitä ihmisiä ystäviksi, vaikka pelkää aidosti "sanovansa väärin" ja menettävänsä heidät.

      Sanoin kerran hänelle ihan suoraan, että bi-naisen, eli minun, ei ole mielestäni mikään pakko seurustella transnaisen/transmiehen kanssa, siskoni sanoin, "ollakseen hyvä ihminen", tai koska "bi-seksuaalisuus ei katso sukuelimiä" - taas hänen omat sanansa, kun kysyin, mitä biseksuaalius hänestä oikein on - vaan että minulla on ihan ehta oikeus sulkea vaikka kokonaisia kansakuntia seksialtaani ulkopuolelle, jos minusta siltä tuntuu. Tämä oli hänelle vissiin liikaa - hän on ihan täys hetero. Hän asuu tätä nykyä Hesassa, joten minun puolestani hän on ns. "menetetty".

      Poista
  41. UUSI GENDERKRIITTINEN BLOGI AVATTU:

    AntiWokeSuomi

    Erittäin hyvää jälkeä, käykää ehdottomasti lukemassa! Kirjoittaja on selittänyt mm. intersektionaalisen feminismin teorian taustaa ja muuta aiheeseen liittyvää seikkaperäisesti mutta kuitenkin tiiviissä, helposti pureskeltavassa ja kansantajuisessa muodossa. Bravo!

    Tässä muutamia otteita sieltä täältä blogista:

    "Lajin säilymisen kannalta on luonnollista, että populaation yksilöistä suurin osa on heteroita. Queer-aktivistit eivät usko biologiaan, joten he ovat keksineet sille, että suurin osa ihmisistä on heteroita aivan oman selityksensä, heteronormatiivisuuden. Se on sosiaalinen ja kulttuurinen konstruktio, valtarakenne, joka pitää purkaa. Yhteiskunta pakottaa lapsia ja nuoria heteroiksi, joten yhteiskuntaa pitää muuttaa. Lapset pitää 'pelastaa' tästä heteronormatiivisuuden vallasta. Amerikassa drag-esitysten lisäksi aktivistiopettajat lukevat koulussa pikkulapsille homopornoa, ettei lapsista vain tule heteroita, mikä olisi ihan kauhea asia. Osa vanhemmista on jo herännyt todellisuuteen, ja koulujen edustalla on ollut väkivaltaisia mielenosoituksia queer-aktivisteja vastaan. Floridassa kuvernööri sääti lain, joka kieltää seksuaalisen materiaalin lukemisen lapsille."

    (...)

    "Uusilla woke-ajan queer-aktivisteilla ei ole mitään kehodysmorfiaa. He vaihtelevat sukupuoltansa vaikka tunnin välein ja osa kuvittelee olevansa samaan aikaan mies, nainen ja nonbinääri ihminen. He haluavat herättää huomioita vaatetuksellaan, hiuksillaan ja ehostuksellaan, keksiä koko ajan uusia termeiä ja sanoja, hämmentää, vääristelllä totuutta ja tiedettä, houkutella lapsia, uhriutua ja kapinoida. Joko ymmärrät, mistä syystä? Se kuuluu heidän poliittiseen ideologiaansa, se on valtarakenteiden vastustamista. Helsinki Priden teema oli 2023 "riemu ja kapina". Kapina mitä vastaan? Lait on jo muutettu. Kapina ei ilmeisestikään lopu niin kauan kuin yksikin ihminen uskoo, että on vain kaksi sukupuolta."

    (...)

    "Jokaisen kasvatusalan ammattilaisen ja muidenkin kansalaisten pitää tulla välittömästi todellisuuteen itsepetoksen ja ryhmäajatteluharhan vallasta. Kysymys ei ole mistään "tasa-arvosta" tai "yhdenvertaisuudesta" vaan uskonnollisesta kultista ja sekopäisestä poliittisesta ideologiasta, joka on ujutettu peruskouluihin ja päiväkoteihin. Yliopistossa ihmiset aivopestään sukupuolentutkimuslaitoksella queer-teoriaan, ja nämä ihmiset hakeutuvat myöhemmin töihin eri järjestöihin. Nämä järjestöt toimivat "asiantuntijalähteinä" Opetushallituksen ohjeille. Tämä tyhmyys ei naurata, koska se tulee aiheuttamaan tuhansille lapsille hämmennystä ja kärsimystä. Syy on Sanna Marinin hallituksen. Sanna Marin ujutti täysin tietoisesti queer-teorian translain uudistukseen ilman, että kansanedustajat tajusivat, mistä siellä äänestetään."

    (...)

    "Ihmisellä on vapaus kokea mitä tahansa. Ihmisen kokemukset eivät kuitenkaan muuta objektiivista totuutta - että on olemassa vain kaksi sukupuolta. Ongelma on se, että nämä ihmiset, jotka kokevat päässään asioita, alkavat vaatia intersektionaalisen feminismin etuoikeuskehän perusteella itselleen erityiskohtelua. Lisäksi ongelma on se, että tällaista epätieteellistä ja epäloogista ideologiaa yritetään istuttaa lapsiin ja nuoriin, joiden aivot eivät ole vielä kehittyneet. Koko tämän ajattelun taustalla on väite 'sukupuoli on sosiaalinen konstruktio'. Se on yksiselitteisesti väärin. Olemme biologia olentoja, ja lapsia ei tulisi rohkaista taistelemaan biologiaa vastaan. Elämässä on haasteita muutenkin."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transien ja queerien heteronormatiivisuudesta rääkyminen on outoa, kun he samaan aikaan kuitenkin tuputtavat homoille ja lesboille heteroseksiä sukupuolilarppaajien kanssa.

      Poista
    2. "SETA

      "Vuorovaikutusta aiheesta ei kuitenkaan kannata pelätä, vaikka sukupuolisanasto ei olisikaan kunnolla hallussa."

      KOMMENTTI

      Niinkö? Oletko kuullut Kansallisteatterijupakasta vuonna 2020? Entä Aleksi Valavuoren cancelöinnistä? Tai J.K.Rowlingin saamista tappouhkauksista?"

      LOL

      Poista
  42. Milloin tämä hulluus loppuu? UK:n transiutusklinikan lääkärin potilaista 26 prosenttia katuu transitiota:

    "He said 26 per cent of his patients at the Tavistock and Portman regretted transitioning."

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-12623643/Being-trans-non-binary-new-sub-culture-risk-raising-nation-chemically-castrated-children-Doctor-spent-12-years-working-vulnerable-teens-Tavistock-warns-gender-ideology.html

    VastaaPoista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä