keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Vieraskynä: Miten autismin kirjolla oleminen näkyy transaktivismissa?

Sain erinomaisen ja perinpohjaisesti mietityn vieraskynän, aiheena muunsukupuolisuus ja se, miten autismin kirjolla oleminen näyttäytyy trans- ja muunsukupuolisuusidentifioitumisissa. Olen jo pidempään ollut aikeissa kirjoittaa muunsukupuolisuudesta perusteellisesti, ja olen myös kerännyt sitä varten valtavasti materiaalia, mutta aihealue on niin laaja ja materiaalia on niin tuhottomasti, että sen läpikäynti, prosessointi ja kirjoittaminen on melko hidasta. Yksi aihetta käsittelevä merkintä on nyt tekeillä. Koetan saada sen pian valmiiksi.

/edit
Nyt on taas kommentteja siunaantunut ihan tuhottomasti. (Kiitos siitä! *pus*) Painakaa alhaalta Lataa lisää…, niin näette kaikki.

(Tarkennus vielä yllä mainittuun: Kun sanon, että muunsukupuolisuus on "laaja aihealue", en tarkoita, että aihe itsessään olisi laaja. Tarkoitan kaikkea aiheeseen liittyvää. Mitään "muunsukupuolisuutta" ei ole olemassakaan, joten aiheena sen on siksi itsessään mahdotonta edes olla mitenkään laaja.)

Tämä vieraskynäteksti löytyy edellisen postauksen kommenteista, mutta sen kirjoittaja laittoi minulle muutama viikko sitten sähköpostia, johon oli liittänyt tämän saman tekstin, en vain ollut ehtinyt vielä kommentoida ja julkaista sitä. (Kuvat minun lisäämiäni, eivät vieraskynäilijän.)


Miten autismin kirjolla oleminen näkyy transaktivismissa?

Olen autismin kirjolla oleva aikuinen nainen, aiemmin muunsukupuoliseksi identifioitunut. Tässä kirjoituksessa erittelen, kuinka trans-, queer- ja muunsukupuolisuus on alakulttuuri, joka on muodostunut autismin kirjon piirteiden ympärille. Tällaisia piirteitä ovat:

Dissosiatiivinen suhtautuminen omaan kehoon

Autismin kirjolla oleva kokee usein ärsykkeet häiritsevämpinä ja omien stressireaktoiden itsesäätely on vaikeampaa. Autismin kirjolla oleva on vähemmän mieleltään kiinni omassa kehossaan ja sen myötä myös konkreettisessa ympäristössä. Mieli ja keho tuntuvat erillisiltä asioilta. Tähän voi liittyä fantasia "konekehosta", johon voisi helposti vaihtaa osia. Autismin kirjolla olevalle on myös tyypillistä, että sekä omia että muiden tunteita tunnistetaan ja koetaan neurotyypillistä vähemmän tai vähemmän eritellysti.

Tämä on koko transkulttuurin perusta. Transkulttuurissa ajatellaan, että ihminen voi olla syntynyt "väärään sukupuoleen" tai "väärän sukupuolen" kehoon, mikä on dissosiaatioon nojaavaa fiktiota. Dissosioidaan kahta asiaa: eli että ihminen on sekä irti kehostaan (kuka/mikä siihen väärään kehoon on syntynyt? sielu? tässä transkulttuuri muistuttaa uskontoa) että sukupuoli olisi erillinen (ja irrotettava ja muutettavissa oleva) asia muusta kehollisuudesta (ei ole).

Tunteiden tunnistamisen vaikeus näkyy siinä, että oletetaan kaiken ahdistuksen johtuvan siitä "väärästä sukupuolesta". Todellisuudessa ahdistuksen taustalla on yleensä monia syitä, esim. seksuaalista hyväksikäyttöä ja erilaisia muita turvattomuutta luovia kokemuksia.

Muiden tunteiden erottelun vaikeus näkyy siinä, että jos joku kyseenalaistaa jotain transkulttuuriin liittyviä ajatuksia hänen ajatellaan kokevan joko transfobiaa (eli pelkoa, kauhua) tai transvihaa. Tällaisen tulkinnan taustalla voi olla, että projisoidaan omia toisiin kohdistuvia pelon tai vihan tunteita toisen ihmisen tunteiksi. Eli kun ei haluta ajatella, että toiset herättävät itsessä pelkoa tai vihaa, käännetään asetelma mielessä toisin päin.

Dissosiaatiota vaaditaan myös muilta silloin kun vaaditaan tulla nähdyksi haluamassaan sukupuolessa (ilman että ollaan tehty transhoitoja joilla ulkonäkö muuttuisi sukupuolta haluttua vastaavaksi tai hoidot eivät ole riittävästi muuttaneet) tai että toiset eivät saisi nähdä omaa sukupuolta. Harva kai oikeasti on niin dissosioitunut, ettei sukupuolia näe/tunnista, mutta pitää kohteliaasti teeskennellä. Se taas sujuu meiltä autisteilta, koska tehdään sitä muutenkin sosiaalisessa elämässä selvitäksemme.

Sosiaalisen elämän hankaluus

Autismin kirjolla oleva lukee neurotyypillisiä huonommin ympärillään olevien ihmisten epäsuoraa viestintää, joten sosiaalinen elämä on usein vaikeaa. Ulkopuolisuuden kokemukset varsinkin nuoruudesssa ovat autisminkirjolaiselle yleisiä. Jotkut autismin kirjolla olevat viihtyvät parhaiten yksin, mutta monet myös kaipaavat muiden ihmisten seuraa ja hyväksyntää.  Sosiaalinen elämä edellyttää yleensä maskaamista, eli mallista tietoisesti opeteltua matkimista. Mitä selkeämmät toimintamallit sosiaalisessa ympäristössä valmiiksi on, sitä helpompaa on sosiaalisissa tilanteissa toimia.

Transkulttuurissa kaiken pitää olla inklusiivista, jotta kenellekään ei tule ulkopuolinen olo. Tämä saavutetaan kahdella tavalla: kaikesta, mikä ahdistaisi jotakuta, pitää vaieta ja on tarkat säännöt miten pitää toimia. Vaieta pitää esimerkiksi siitä, että sosiaalinen tai fyysinen transitio eivät tee monille hyvää vaan pahentavat mielenterveysongelmia ja vaikeuttavat muutenkin sosiaalista ja fyysistä elämää. Näitä vaikutuksia ei saa eritellä eikä varsinkaan kenenkään omaa minäkuvaa kyseenalaistaa, koska "ihminen itse tietää parhaiten". Oikeasti usein ei tiedä, vaan minäkuva ja todellisuuskäsitys voi olla eri syistä hyvinkin vääristynyt.

Muunsukupuolisuus-identiteetti syntyi minulla siitä, että näin ympärilläni malleja siitä, että miten eri sukupuolet toimivat tai miten pitäisi toimia, mutta koin ne todella vieraiksi itselleni. En todellakaan voinut olla nainen, kun ei kiinnostanut ulkonäkö eikä itseni esittely eikä miesten miellyttäminen. En kokenut olevani mieskään, sellainen tuntui vielä vieraammalta ajatukselta. Minun siis täytyi olla jotain muuta. Hetken aikaa muunsukupuolisuus kuulosti ihan täydelliseltä teorialta, varsinkin kun koin kiinnostusta sekä naisia että miehiä kohtaan. Lakkasin ajattelemasta, että olen muunsukupuolinen, kun näin enemmän erilaisia tapoja olla nainen, eivät kaikki muutkaan olleet kiinnostuneita esim. ulkonäöstä tai hoivaamisesta (kyllä, jäykkää ja seksististä, vaan niin minä silloin ajattelin) ja sain erilaisuudelleni todenmukaisempia selityksiä.

Transkulttuurissa on muitakin selkeyttä luovia sääntöjä, joiden myötä autistin on siellä normimaailmaa helpompi olla. Turvallisemman tilan ohjeet, erikseen ilmoitetut pronominit jne. ohjaavat toimintaa sosiaalisissa tilanteissa ja luovat ennakoitavuutta muiden toimintaan. Minulla oli niin kauan kunnes asiat, joita tässä käsittelen, alkoivat tökkimään. En enää pystynyt uskomaan siihen fiktioon.

Maailma koostuu teorioista ja fiktiosta

Autismin kirjolla oleva on enemmän kiinni teorioissa ja fiktiossa. Nämä ovat usein autismin kirjolla olevan elämän ilo ja vahvuus ja moni autismin kirjolla oleva onkin poikkeuksellisen luova ja/tai älykäs. Autismin kirjolla olevalle on myös tyypillistä hyperfiksaatio johonkin asiaan, eli sellainen kiinnostus, joka ylittää kaiken muun elämän.

Transkulttuurin sukupuolikäsitys, eli sukupuolen moninaisuus, on fiktiivistä teoriaa. Siinä on yhdistelty biologiaa (sukupuolen kehityshäiriöitä) ja kulttuuria (eri aikojen ja kulttuurien sukupuolirooleja) sillisalaatiksi, joka vaihtelee kertojan ja tilanteen mukaan. Oikeastihan lisääntymisbiologinen sukupuoli on simppeli juttu: on 2 mallia ja siitä poikkeuksia (kehityshäiriöitä). Poikkeukset eivät ole jana sukupuolesta toiseen, eikä oma sukupuolensa. Häiriöt ovat häiriöitä, ja niistä seuraa erilaisia hankaluuksia elämään, vaikka olisikin mukavampaa kutsua niitä moninaisuudeksi.

Sukupuolifiktioon kuuluu myös, että sukupuolten välillä ei ole oleellista fyysistä eroa tai eroilla ei ole väliä. Tällä perusteella ajetaan sukupuolen itsemäärittelyä lakiin. Oikeasti sukupuolten välillä on eroa monissa fyysisissä ulottuvuuksissa (joita ei voi transhoidoilla eli leikkauksilla tai hormoneilla täysin poistaa) ja myös käytöksessä. Fyysiset erot näkyvät esim. urheilussa, henkiset erot näkyvät esim. sosiologian, psykologian ja kriminologian tutkimuksissa.

Fiktiota on myös, että identiteetti olisi jotekin sisäsyntyinen asia. Identiteetti on kulttuurinen asia.  Identiteetti eli minäkuva eli minäkäsitys syntyy ihmisen vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa. Sisäsyntyiset taipumukset vaikuttavat siihen, mutta eivät määrää sitä. Ihminen ei siis voi "olla trans", jos kulttuurissa tällaista lokeroa ei ole. Sen sijaan voi kyllä kokea vieraantumista omasta kehostaan tai sukupuolisuudestaan tai sukupuolirooli-odotuksista, mutta jäsentää sitä vain muulla tavalla. Esimerkiksi minä en enää ajattele, että koska "en ole kuin muut tytöt" (eli niin kuin mielessäni kuvittelin että naiset ovat/naisten pitäisi olla) olisin muunsukupuolinen, vaan että olen nainen, joka on autismin kirjolla ja siksi erilainen.

Yleinen taipumus fiktiossa elämiseen näkyy siinä, miten moni transkulttuurissa elää seksuaalisuuttaan fiktion kautta. Ihmiset identifioituvat usein aseksuaalisuuden kirjolle (vaikka harrastaisivat seksiä paljonkin ja joskus myös kumppaneiden kanssa) tai panseksuaaleiksi, mutta mielihyvän tärkein lähde on joku fiktiivinen tarinamaailma, jonka henkilöille tai henkilöiden kanssa seksi mielessä tapahtuu.

Kokemukseni mukaan siis transkulttuurissa on ihan hämmästyttävän paljon autismin kirjolla olevaa porukkaa. Toivotttavasti tämä kirjoitus auttoi jotakuta muutakin ymmärtämään itseään ja ympärillä oleviaan paremmin.

Vielä pari pientä listaa:

Miksi lakkasin uskomasta transhuuhaahan?
  • Poikkeuksellisen monilla skenetutuillani oli takanaan seksuaalista hyväksikäyttöä ja muuta traumaa. Näistä oltiin avoimia kavereille, käytiin terapiassa jne. Miten kehosta vieraantuminen ja halu paeta menneisyyttä luomalla itsestään uusi persoona ei olisi tapa paeta menneitä kokemuksia?
  • Katsoin luontodokumentteja. Kun olemme kaikki nisäkkäitä, miksei teorioita voi soveltaa mihin nisäkkäisiin? Aloin todella pohtia luonnon ja kulttuurin eroa.
  • En pystynyt/halunnut enää dissosioida niin paljon kuin kulttuurissa olisi vaadittu. Asiat, joita yllä kirjoitin, alkoivat häiritä alakulttuurissa.
Miksi sukupuolivähemmistöys on huono alakulttuuri autistille?
  • Se vahvistaa dissosiaatiota. Vaikka dissosiaatiosta ei ehkä koskaan täysin pääse, kannattaa sitä yrittää opetella vähentämään erilaisilla tietoisuusharjoituksilla, liikkumalla luonnossa jne. 
  • Teoriat ovat huuhaata. Kun joka tapauksessa tykkää imeä itseensä tietoa ja analysoida asioita, kannattaa kiinnostus suunnata johonkin, joka on enemmän kiinni todellisuudessa. Tai kiinnostua fiktiosta, joka on reilusti fiktiota.
  • "Älä leiki ton kaa." Skenekaveruus on niin kauan kuin toistat oikeita mantroja. Jos kritisoit asioita tai edes kysyt kysymyksiä, joudut ulossuljetuksi porukasta (varsinkin netissä). Eli kun on muutenkin vaikea löytää kavereita, kannattaa etsiä sellaisia, joita ei ole niin helppo menettää.
Kiitos mahtavasta ja hyvin jäsennellystä pohdinnasta!

Kirjoittaja nostaa tekstissään esille todella monta keskeistä pointtia, kuten vierauden tunteen omaa kehoa ja kehollisuutta kohtaan ja sen myötä rakennellut dissosiatiiviset fantasiat ja mielikuvat, tunteiden tunnistamisen vaikeuden, transyhteisön tiukan ja joustamattoman ryhmäkurin (joka on yksi tiukkojen uskonlahkojen ja kulttien ominaispiirre), sosiaaliset ongelmat, ulkoisen maailman ominaispiirteiden ja ilmiöiden redusoimisen "minussa on jotain vikaa, minun on oltava jotain muuta" -ajatuskuvioihin, hyperfiksoitumisen itselleen merkityksellisiin asioihin ja havainnon siitä, että transkulttuurissa on hyvin paljon henkilöitä, joilla on autismin kirjolla olevia piirteitä.

Olen paljon miettinyt tätä koko muunsukupuolisuusasiaa yleisellä tasolla ja ennen kaikkea sitä, miten se(kin) on voinut räjähtää tällaisella voimalla ja näin nopeasti globaaliksi ilmiöksi. Erityisen kiinnostavaa on se, että muunsukupuolisten, nonbinäärien ja genderfluidien (ja keitä kaikkia tähän sakkiin nyt kuuluukaan) ynnä muiden näkemyksiä ei saisi millään tavalla koskaan kritisoida, niistä ei saa olla eri mieltä, kaikki muunsukupuolisten selitykset itsestään ja erikoisidentiteeteistään täytyy kyseenalaistamatta nielaista sellaisenaan ja alistua heidän vaatimuksiina tietynlaisten puhuttelumuotojen käytöstä ja niin edespäin. Edes kysyä ei saa, vaikka kysyisi silkasta vilpittömästä uteliaisuudesta ja tiedonhalusta, koska kysyminen on transfobiaa ja syrjintää. Ilmiöhän pohjautuu juuri kirjoittajan mainitsemaan fiktiiviseen teoriaan, joka on sukua aiemmassa kirjoituksessa käsittelemälleni immersiiviselle fiktiolle. On tietynlainen uskomusrakennelma, joka on koostettu tietynlaisista palasista erilaisia akateemisia teorioita, yleisiä käsityksiä aihetta koskevista ilmiöistä ja päälleliimattuna postmodernia käsitekikkailua. Näistä on sitten kyhätty epämääräinen "teoria" siitä, että sukupuoli ei ole binäärinen vaan spektri ja koska itsemääräämisoikeus, kuka tahansa on mitä tahansa vain haluamalla ja sanomalla niin. Tämä on aivan täysin tyylipuhdasta identiteettipolitiikkaa. Koko hommassa ei olisi mitään ongelmaa, jos sukupuolisekoilijat vain sekoilisivat keskenään omissa piireissään, mutta kun se ei riitä heille: koko yhteiskunta täytyy saada uskomaan kyseenalaistamattomasti noihin sukupuolifantasioihin ja koko nykyinen lainsäädäntö täytyy muokata uusiksi näiden muutamien erityisihmisten maailmankuvan pohjalta ja heidän erityistarpeitaan vastaamaan. Tämä on ongelma siksi, että demokraattisessa yhteiskuntajärjestelmässä asioista täytyy pystyä keskustelemaan siten, että kaikki näkökohdat huomioidaan. Sitä on demokraattinen dialogi. Trans-, gender- ja muunsukupuolisuusaktivistit eivät suostu keskustelemaan; he sanelevat ja käskyttävät.

Suuri osa "muunsukupuoliseksi" itsensä kokevista ja sellaiseksi julistautuvista on hyvin nuoria ja (kuten kirjoittajakin kuvaa) jonkinlaisista pidempiaikaisista sopeutumattomuusongelmista kärsineitä, mielenterveysongelmaisia ja traumatisoituneita tapauksia, eivät aina erityisen älykkäitä (joskin jotkut ovat jopa poikkeuksellisen älykkäitä)... Ihmisiä, jotka ylipäätään ovat jollain tapaa aina kärsineet ulkopuolisuuden kokemuksista. Autismin kirjolla oleville ihmisille on tyypillistä jo lapsuudesta lähtien kokea ulkopuolisuutta, koska autismin kirjolla olevan on vaikeaa tunnistaa tietynlaisia sosiaalisia käytänteitä ja normeja tai ihmisten käyttäytymistä ja reaktioita samalla tavoin kuin muiden. Autismin kirjon ihminen ei esimerkiksi aina kykene havaitsemaan keskustelussa erilaisia kontekstivihjeitä vaan lukee herkästi tilanteet ja sanotut asiat täysin kirjaimellisesti, jolloin huumori, ironia ja sarkasmi jäävät häneltä havaitsematta. Syke-sarjan Petteri Holopainen (jota näyttelee Jarkko Niemi) on tästä erinomainen esimerkki. Yksi ongelma tässä on se, että ihmisillä ei keskimäärin ole riittävästi tietoa autismin kirjosta ja sen ilmenemismuodoista, jolloin autismin kirjon henkilölle käy usein niin, että hänelle nauretaan (joko hyvän- tai pahantahtoisesti), eikä hän lainkaan ymmärrä miksi. Kun on koko elämänsä ajan joutunut kokemaan ulkopuolisuutta ja nolatuksi tai naurunalaiseksi tulemisia sosiaalisissa tilanteissa, totta helvetissä ihminen herkästi sitten ajautuu ajattelemaan olevansa jotain "muuta" ja löytäessään transaktivistien ja genderuskovaisten selitykset "muunsukupuolisuudesta" ja "sukupuolen spektristä", on äärimmäisen yksinkertaisen tuntuista redusoida sitten kaikki ongelmansa siihen, että "minä olen muu". Luultavasti juuri tämä on yksi suurimmista syistä koko tähän muunsukupuolisuusaaltoon: erilaisista sosiaalisista ja sopeutumisen ongelmista kärsineet, ulkopuolisuutta kokeneet ihmiset tuntevat vihdoin saaneensa nimen sille omalle kokemukselleen. Kun jokin asia saa nimen ja selityksen, siitä tulee ihmiselle konkreettista todellisuutta. Tai ainakin tuntuu tulevan sellaista.

Tästä nimen saaminen -asiasta toinen hyvä esimerkki on narsistisen parisuhteen uhrit, jotka eivät ennen narsistisen suhteen aloittamista ole vielä tienneet narsismista mitään. (Useinhan narsistin uhrilla ei suhteen alussa ole aavistustakaan, minkälaisen ihmisen kanssa hän on tekemisissä, koska narsisti on niin uskomattoman hyvä mielistelijä, näyttelijä ja teeskentelijä.) Myös narsistien uhrit ajautuvat hyvin herkästi kaltoinkohtelun alkaessa ja jatkuessa ajattelemaan, että vika on heissä eikä siinä kaltoinkohtelevassa kumppanissa ja paskassa parisuhteessa. Toki narsistit usein myös itse manipuloivat kumppaneitaan tällaiseen ajatteluun syyllistämällä häntä kaikesta. Kun uhrit lopulta helvetin jälkeen kuulevat narsismista ja saavat siten nimen kyseiselle ilmiölle, se tuntuu siltä, kuin suomut putoaisivat silmiltä. Sen jälkeen palaset alkavat loksahdella kohdilleen. Tunnen itse useita narsistisen suhteen uhreja ja olen myös itse tuntenut muutaman narsistin. Täytyy jossain vaiheessa kirjoittaa tästä lisää, koska narsismi liittyy nykyiseen transaktivismiin hyvin perustavanlaatuisella tavalla.

Muunsukupuolisuusvouhottaminen kaikkine eri ulottuvuuksineen on hyvin moninainen (yöh, mikä sana) ilmiö. Kaikkein traagisinta minusta koko asiassa on juuri se, miten irvokkaasti ilmiö koko ajan täytäntöönpantuna ollessaan oikeastaan sotii itseään vastaan. Muunsukupuoliset itse eivät lainkaan tunnu tajuavan tätä. Ei se, että ei sopeudu joihinkin sosiaalisiin ja yhteiskunnallisiin muotteihin ja normeihin, tarkoita että ihmisessä itsessään olisi jotain vikaa, saati hänen kehossaan ja sen lisääntymisbiologiassa. Ei se, että meillä on yhteiskunnassa määrittämätön määrä vallitsevia stereotyyppisiä käsityksiä siitä, millaisia miesten ja naisten "tulisi" olla, ole syy alkaa käydä sotaa omaa itseään ja kehoaan ja kehon sukupuolta vastaan. Minä näen koko trans- ja muusuvouhotuksen vain uutena ja muodikkaana itsevihan ja itsensä vahingoittamisen muotona, josta tulee mieleen lähinnä 1990-2000-lukujen syömishäiriöbuumi. En usko, että kovinkaan moni näistä muusuiluun hurahtaneista kykenee ajattelemaan asioita läheskään näin pitkälle, vaikka olenkin monien muunsukupuolisten kirjoituksiin tutustuttuani huomannut, että heistä monet ovat hyvin teräviä, ajattelukykyisiä ja analyyttisiä. Myös detransitioituneista suurin osa on päivänselvästi suorastaan poikkeuksellisen älykkäitä.

Toisaalta on niinkin, ettei suurinta osaa genderkultissa riehuvista edes kiinnosta miettiä näitä asioita omia (muilta kopioituja) sloganeitaan pidemmälle. Koko transaktivismi ja genderkulttuuri on nykyään lähinnä nuorten värikäs, kapinallinen ja anarkistinen alakulttuuri, jossa he voivat kokea kuuluvansa johonkin, olla osa jotakin isompaa kokonaisuutta, taistella "ihmisoikeuksien" puolesta ja nostaa oman viiteryhmänsä jalustalle, muiden yläpuolelle, saada huomiota, näkyä, kuulua, olla olemassa, olla Jotain Erityistä. Heidän varsinainen motiivinsa ei perimmältään edes ole yhteiskunnallinen vaikuttaminen (tai on, mutta he eivät osaa ajatella laatikon ulkopuolelta vaan toimivat koko ajan omista haluistaan ja tarpeistaan käsin) vaan saada olla osa tuota värikästä alakulttuuria. Ryhmäeksklusiviteetti on parhaimmillaan ja pahimmillaan päihdyttävä olotila. Minä kuulun jonnekin! Me olemme valittuja! Me tiedämme totuuden! Kapinointi on näille penskoille ja kermaperseille itsessään syy ja päämäärä, ei se, millaiseksi maailman heidän mielestään pitäisi muuttua. Hommassa ei olisi ongelmaa, jos tällä alakulttuurilla ei olisi näin poikkeuksellisen paljon vaikutusvaltaa ottaen huomioon sen, millaista yhteiskunnallista valveutuneisuutta ja tietopohjaa tämän kaliiperin lakimuutosten vaatiminen ja täytäntöönpano oikeastaan edellyttäisi. Penskat haluavat ja vaativat aina kaikkea sellaista, minkä seurauksia ja pitkäaikaisvaikutuksia eivät kykene millään tasolla ymmärtämään.


Sinä nuori, joka kipuilet oman sukupuolesi, kehosi ja minuutesi kanssa ja kenties nyt satut lukemaan tätä, tahtoisin ihan näin Pride-viikonkin kunniaksi lähettää sinulle viestin (kuvittele valonsäteitä tähän ympärille):

Älä ikinä usko ihmisiä, jotka sanovat sinulle, että sinussa on jotain väärää ja vikaa.

Sinä et ole viallinen. Sinun kehosi ei ole viallinen. Sinun sukupuolesi ei ole viallinen. Identifioidu muunsukupuoliseksi ja kellu ja lieku siinä identiteetissä, jos aivan välttämättä haluat, mutta sinä et ole väärä tai "muu", koska koet poikkeavasi jostain normista ja koet kuulumattomuutta ja ulkopuolisuutta sen takia. Olet täysin hyvä ja riittävä juuri sellaisena kuin olet, olet täysin omana itsenäsi rakkauden, välittämisen ja rakastamisen arvoinen. Tiedän, että tämä kuulostaa sokeriselta, kliseiseltä ja moneen kertaan toistellulta, mutta olen vakavissani. Vain itseään rakastamalla ihminen voi löytää rauhan; rauha ei tule lypsämällä sitä väkivalloin muista ihmisistä ja pakottamalla heidät toimimaan jollain tietyllä tavalla, joka ei tökkäise omia parantamattomia haavoja.

Vikaa on ahdasmielisissä, kivettyneissä ja rajoittuneissa ASENTEISSA liittyen siihen, millaisia miesten ja naisten tulisi olla, ja vaikket vielä ehkä ole oivaltanut, niin transaktivistien näkemykset tästä nimenomaisesta asiasta eivät pohjimmiltaan eroa "ahdasmielisten cisheterojen" käsityksistä kuin näennäisesti. Genderideologian viesti ei ole se, että ihminen on omana itsenään täydellinen ja rakastamisen arvoinen. Genderideologian viesti on tämä: "Sinussa on jo LÄHTÖKOHTAISESTI jotakin VIKAA ja sinun on radikaalisti MUUTUTTAVA, jotta riität." Tämä ei ole alkuperäinen Priden sanoma. Alkuperäinen Priden sanoma oli se, että ihminen on juuri sellaisena täydellinen ja rakastamisen arvoinen, eikä hänen tarvitse muuttua ja mukautua johonkin tiettyyn malliin ja lokeroon, jotta kelpaa ja riittää. Juuri tätä sateenkaarilippu (ilman näitä nykyisiä progressiivisen lipun rumia härpäkkeitä) aikanaan symboloi, ja symboloi edelleen, vaikka transaktivistit ovat ottaneet elämäntehtäväkseen turmella tuon lipun (ja sen mitä se symboloi) niin perinpohjaisesti kuin mahdollista.

Joku kommentoi edellisessä postauksessani tuota näennäisyysasiaa osuvasti:

"Genderessentialismi on tosi jännä ilmiö." 
Konservatiivit 1950-luvulla: naiset tiskaavat ja meikkaavat.
Transaktivistit 2020-luvulla: kaikki, jotka tiskaavat ja meikkaavat ovat naisia.

Transaktivismi ja muunsukupuolisuusvouhotus eivät yhteiskunnassa väljennä käsitystämme siitä, mitä on olla mies tai nainen. Ne päin vastoin KAVENTAVAT käsitystä siitä valamalla rautaan kaiken sen, mikä yhteiskunnassa tyypillisesti käsitetään prototyyppiseksi mieheydeksi tai naiseudeksi. Mieheyteen ja naiseuteen liitettäviin stereotypioihin henkensä hädässä takertumalla transaktivistit ja muusuvouhottajat yrittävät todistella koko muulle maailmalle, että heidän subjektiivinen kokemuksensa jostain trans-, muun- tai milloin mistäkin sukupuolisuudesta ovat aitoa ja objektiivista todellisuutta, jota kukaan ei koskaan saa millään tavalla kyseenalaistaa. Ironista tässä on se, että vaikka transaktivistit väittävät haluavansa purkaa "cisnormatiivisuuden" ja sukupuolistereotypiat yhteiskunnasta pois, he tosiasiassa tarvitsevat noita stereotypioita. Eivätkä vain tarvitse, ne ovat heille elinehto. Jos sukupuolistereotypiat puretaan pois, transaktivisteilta viedään kaikki keinot todistella muille ihmisille sitä, että heidän sukupuolikokemuksensa on aito ja oikea. He eivät voi käydä nykyistä taisteluaan, jos "cisheterot" lakkaavat välittämästä sukupuolistereotypioista ja stereotypiat puretaan pois. Tämä on yksi syy siihen, miksi transaktivistit vihaavat homoseksuaalisuutta niin intohimoisesti (vaikka yhä edelleen itsepintaisesti roikkuvat meissä). Homoseksuaalisuus on itsessään sukupuolista epätyypillisyyttä. Transaktivisteista on täysin sietämätöntä, että jokin ihmisryhmä voi samaan aikaan olla ylväästi sopeutumatta vallitseviin sukupuolinormeihin ja -stereotypioihin ja hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin on.

Homoseksuaalit ovat aina sanoneet, että jokainen on rakastamisen arvoinen juuri sellaisena kuin on, riippumatta siitä ketä rakastaa ja miten omaa persoonallisuuttaan habituksellaan ilmaisee. Niin kauan kuin minussa henki pihisee, en lakkaa välittämästä tätä rakkauden sanomaa maailmaan.

267 kommenttia:

  1. Hybridihomppeli täällä taas (en vieläkään tiedä miten sen saa nimeksi täällä päivitetyssä bloggerissa... olen mobiililla enkä omista mitään tietokonetta). Olen semi-vaikeasti autistinen, kaikki muut piirteet on paitsi huumorin/sarkasmitajun puute, joka kyllä johtuu varmaan enemmän ympäristöstäni.
    En tunnista itseäni vieraskynästä juuri yhtään. Päädyin genderpiireihin erään bändin fanien kautta, vuonna 2019 ollessani 13-vuotias. Ei ole mitään fantasiaa "konekehosta". Olen maskuliininen ja aivan helvetin sekaisin oleva tyttö, en trans, en "GNC" enkä TODELLAKAAN mikään "sukupuoleltaan epätyypillinen". Helvetti, en edes "neuroepätyypillinen". Olen sairas. Eikä minun haluni olla mies häviä, vaikka koko maailmasta purettaisiin kaikki sukupuoleen liittyvät stereotypiat. Minä en saa naisena niitä asioita, mitä haluan. Minä en saa autistisena edes niitä asioita, mitä saisin terveenä naisena. Minussa ON vikaa, ja paljon, eikä pelkästään päässä. En kokenut itseäni muunsukupuoliseksi, koska minua olisi kiusattu tai käytetty hyväksi tai aivan mitä vaan. Koin itseni muunsukupuoliseksi koska olin koko ajan sellaisten genderhullujen seurassa. Ajattelin aina, että nuo ovat ihan seinähulluja, mutta en sanonut mitään. Kärsin ulkopuolisuuden kokemuksesta vain siksi, koska olen aivan liian poikamainen ollakseni tyttö(jen kanssa) mutta en voi olla poika. Sanon olevani aseksuaali, koska minulla ei oikeasti ole yhtään mitään seksuaalista tai edes romanttista vetoa yhtään kehenkään, mieheen tai naiseen. Sosiaalinen elämäni ei ole edellyttänyt "maskaamista". En kuitenkaan ole oikeassa elämässä millään mittarilla ns. functional, enkä tule ikinä elämään normaalia elämää tämän aivojen kehityshäiriön (josta on myös tehty identiteetti nykyään) vuoksi.

    Kiitos ja anteeksi tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään vielä:
      Minä tiedän olevani nainen, mutta en lue itseäni naiseksi tai näe itseäni naisena. Jos joku sanoo että transaktivismi vahingoittaa naisia (mikä on ihan totta), mietin vaan että ei vaikuta muhun. Tai aborttioikeus, tai mikä vaan. Vihaan naiseutta naisen biologian takia, se on niin älytöntä paskaa. En sosiaalisten odotusten tai minkään muun takia mitä genderkriittiset ja radikaalifeministit tykkäävät sanoa.

      Poista
    2. Anna tulla vaan. Täällä ei sensuroida mitään, paitsi asiaton kielenkäyttö ja sula paskapuhe.

      Autismin kirjon ihmisten kokemukset ovat siksi erilaisia, koska autismin kirjon ihmiset ovat ihmisiä, joissa on aivan yhtä paljon variaatiota kuin ihmisissä ylipäätään. En itse tulkinnut niin, että vieraskynäkirjoittajan tarkoitus oli yrittää yleistää väitteitään kaikkia mahdollisia autismin kirjon ihmisiä koskeviksi. Hänkin puhuu omista lähtökohdistaan ja niiden pohjalta tekemistään havainnoista. (Huomaa, että kirjoittajan näkemykset eivät ole sellaisenaan minun näkemyksiäni.)

      Autismin kirjon ihmisten kokemukset ovat osittain yhteneviä, mutta eivät täysin, koska kaikilla on erilaiset lähdökohdat ja elämän pelikortit kädessä. Heitä yhdistävät tietyt neurologiset poikkeavuudet, joissa niissäkin on variaatiota ja ne ilmenevät eri intensiteeteillä yksilöstä riippuen.

      "En kokenut itseäni muunsukupuoliseksi, koska minua olisi kiusattu tai käytetty hyväksi tai aivan mitä vaan. Koin itseni muunsukupuoliseksi koska olin koko ajan sellaisten genderhullujen seurassa."

      Sosiaalinen tartunta. Yksi genderkultin keskeisiä ominaispiirteitä on se, että sisään niihin piireihin ei pääse, jos ei itsekin omaksu jotain modernia sukupuoli- ja seksuaali-identiteettiä ja siten epäsuorasti ilmaise, että on suostuvainen allekirjoittamaan ideologian teesit ja opinkappaleet sellaisenaan. Tämä on yksi syy siihen, miksi noita seksuaalisuuksia, sukupuolia ja genderlippuja on nykyään niin monta triljoonaa. Ne, joita ei jostain syystä kelpuuteta piireihin, keksivät sitten itselleen jonkin uuden seksuaalisuuden ja sukupuolen, kehittelevät värikkään lipun ja "ostavat" sillä tavalla itselleen osallistumisoikeuden ja jäsenyyden genderkulttiin.

      "Minussa ON vikaa, ja paljon, eikä pelkästään päässä."

      Tajuan kyllä, mitä tarkoitat tällä, mutta vika on hyvin vahva sana tähän yhteyteen. Pahaa tekevissä ja toisia vahingoittavissa ihmisissä on vikaa, ei sellaisissa, joilla on vain jokin ominaisuus, johon he eivät voi itse vaikuttaa. Ymmärrän silti, että kokemus siitä, "ettei voi saada X:nä kaikkea mitä haluaa", tuntuu raskaalta ja jopa viallisuudelta. Se ei kuitenkaan ole asia, joka koskisi vain sinua tai joitakuita satunnaisia muita, koska kaikilla meillä on unelmia, tarpeita ja mielihaluja, jotka eivät jostain syystä koskaan voi toteutua. Esimerkiksi minä en voi seksuaalisuuteni vuoksi koskaan saada vaimoa, perhettä, punaista tupaa ja perunamaata (vertauskuvallinen kombo). Tietysti voin halutessani homona saada perheen ja punaisen tuvan, mutta olen silti aina valtaväestöön nähden poikkeusyksilö seksuaalisuuteni vuoksi. Olen oppinut elämään asian kanssa enkä anna sen millään tavoin muutoin rajoittaa itseäni ja onnellisuuttani. Minulla on myös muita ominaisuuksia, jotka rajoittavat sitä, mitä voin tehdä ja saada. En ole ulkonäköni puolesta mikään säihkyvä ja lihaksikas sixpack-adonis, joten olen homokulttuurissakin sen vuoksi tietyllä tavalla aina marginaalissa. Tässä nyt vain pari esimerkkiä. Ei se silti tarkoita, että minussa olisi "vikaa". Minulla on tietyt synnynnäiset ominaisuudet, joihin voin joiltakin osin vaikuttaa, mutta kokonaan en pysty tiettyjä asioita muuttamaan enkä toiseksi ihmiseksi muuttumaan, vaikka kuinka sitä jostain syystä haluaisin.

      "(en vieläkään tiedä miten sen saa nimeksi täällä päivitetyssä bloggerissa... olen mobiililla enkä omista mitään tietokonetta)"

      Koeta tyhjentää evästeet ja kirjautua uudelleen Bloggeriin?

      Poista
    3. Häiriöt ovat häiriöitä ja ne vaikeuttavat elämää. Sitä ei tarvitse kaunistella. Mutta samalla "jokaisella on ristinsä kannettavana". Paljon auttaa, ainakin mulla, kun ajattelee, juuri päinvastoin kun wokepäät opettavat, eli että en ole maailman huonoin/sorretuin/epäkelpoisin ihminen enkä se, jolla on vaikeinta maailmassa. Silloinkin, kun on oikeasti omilla ja muiden mittareilla vaikeaa. Että mulla on nyt tällainen vaikeus, en ole ainoa maailmassa jolla on tällainen vaikeus. Maailma on myös täynnä ihmisiä, joilla on sellaisia vaikeuksia, joista en tiedä mitään, ja paljon mistä tiedän enkä heidän tilanteeseensa haluaisi.

      Poista
    4. Elämässä (ja fyysisessä todellisuudessa) on tiettyjä lainalaisuuksia, joita ei vaan voi muuttaa, vaikka kuinka itkisi ja parkuisi. Ihminen ei todellisuuden edessä voi lopultakaan muuta tehdä kuin alistuneesti hyväksyä sen. Se ei tarkoita, etteikö omia olosuhteita (niillä korteilla, jotka on sattunut saamaan) voisi monin tavoin parannella ja pyrkiä kohti tavoitteitaan ja unelmiaan.

      Wokettajien, intersektionaalisten feministien ja transaktivistien ongelma on se, etteivät he ymmärrä, ettei kaikenlaisen vaatiminen muilta ihmisiltä (validointi, oikeanlainen kielenkäyttö, sensitiivisyys, heidän mielivaltaisten sääntöjensä noudattaminen, heidän mielialoihinsa mukautuminen jne.) tule koskaan tekemään heitä autuaiksi. Se johtaa vain entistä syvempään ahdinkoon ja kärsimykseen, kun täytyy käyttää kaikki energiansa muiden ihmisten kyttäämiseen ja kontrollointiin. He saavuttaisivat omassa elämässään paljon enemmän, jos käyttäisivät tuon energian oman elämänlaadun parantamiseen, itsetutkiskeluun, opiskeluun ja itsensä kehittämiseen, lukemiseen, omannäköisen elämän rakentamiseen, ystävyys- ja perhesuhteisiin panostamiseen – ja todellisuuden hyväksymiseen. Nyt he yrittävät väkisin muuttaa todellisuutta ja muita ihmisiä ja ihmettelevät, miksi heillä on koko ajan niin paha olo ja miksi heidän elämänsä on perseestä.

      Poista
  2. Jos transnaisella on naisen aivot ja transmiehellä on miehen aivot, niin minkälaiset aivot mahtavat olla muunsukupuolisella tai genderfluidilla?
    Monen transnaisen ja transfeminiinin käytöksestä ja toiminnasta paistaa suoraan miestyyppinen aggressio ja etuoikeutettu asenne miestyyppisen sosiaalistamisen jäljiltä. Harvan transnaisen ulosannista on aistittavissa mitään stereotyyppistä feminiinisyyttä, sovittelevuutta, muiden huomioimista, tai itsensä pienentämistä, johon naiset usein sosiaalistetaan. Vai tunnetteko paljonkin naisia, jotka suoraan käskevät pitämään turvan kiinni, uhkailevat fyysisellä ja seksuaalisella väkivallalla, haluavat esitellä fetissejään ja seksuaalisia pakkomielteitään julkisesti, jotka tönivät, huutavat ja riehuvat, jos eivät saa tahtoaan läpi? Suomen transskenessä on valitettavasti useita tuollaisia transnaisia ja transfeminiinejä, vähintäänkin miestyyppisen pätemisen osalta. Kun asiasta huomautettu, niin on vastattu, että pitäisikö naisten olla jotain alistuvia seinäruusuja :D. Ihan kuin seinäruusuuden ja transpolin television rikki potkimisen välissä ei olisi mitään.
    Transnaiset ja transfeminiinit eivät myöskään ole kokeneet naiseksi kasvamisen kehollista puolta, seksuaalista ahdistelua ja vähättelyä. Monella kehodysforisellakin transnaisella tuntuu olevan kovin fetisoitu näkemys naiseudesta, jossa naiseudesta palastellaan itselleen mieluisimmat osat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnistan ilmiön. Samalla olen huomannut, että tunnen monia "cis"heteromiehiä, joilla on vanva, mielestäni feminiininen hoiva- ja huolenpitoasenne toisia ihmisiä kohtaan. Tuntemiltani transnaisilta sellaista ei löydy keltään.

      Poista
    2. "Harvan transnaisen ulosannista on aistittavissa mitään stereotyyppistä feminiinisyyttä, sovittelevuutta, muiden huomioimista, tai itsensä pienentämistä, johon naiset usein sosiaalistetaan. Vai tunnetteko paljonkin naisia, jotka suoraan käskevät pitämään turvan kiinni, uhkailevat fyysisellä ja seksuaalisella väkivallalla, haluavat esitellä fetissejään ja seksuaalisia pakkomielteitään julkisesti, jotka tönivät, huutavat ja riehuvat, jos eivät saa tahtoaan läpi?"

      Nyt olet asian ytimessä. Mies on mies ja miehenä pysyy, vaikka voissa paistaisi.

      Poista
    3. Mikä onkaan feminiinisempää kuin kehottaa: "suck my girldick", "hyppää terffi mereen", "kill the terfs", tai mehustella naistentappomeemeillä ja vedota vähemmistöstressin purkamiseen.

      Poista
    4. Todella monet julkitransnaiset pitävät ulkonäköihanteenaan myös silikonimuoviseksinukke- mallia. Esimerkiksi Henny Harjusola, joka haluaa mennä kehonmuokkauksessaan niin pitkälle, kuin mahdollista. Samoin Jade Nyström myönsi tämän ihan vasta jossain haastattelussa, johon olikin jo turvottanut huuliaan sopivasti. Tietenkään kaikki eivät jaa tätä näkemystä, mutta onhan tuo nyt huomioitavaa, että todella moni julkitransnainen, jotka avoimesti puhuvat näistä kehonmuokkauksistaan edustavat juuri tätä osastoa.

      Poista
  3. Kiitos että julkaisit tämän. Tuo älykkyysasia jäi pohdituttamaan. Että oli tyhmä olo siinä vaiheessa, kun oikeasti tajusin, että miten olen voinut tällaiseen huuhaaseen uskoa! Kun kuitenkin kaikessa muussa elämässäni olen outoudestani huolimatta pärjännyt nimenomaan älylläni, pärjännyt hyvin koulussa jne. Sen mitä neurotyypilliset ovat osanneet luonnostaan, minä olen joutunut päättelemään. Samalla tuo toi tervettä itsekriittisyyttä: mistä tiedän, mikä on totta? Kuinka paljon kaikessa tiedossamme luotamme, niin, mihin? Siihen tietoon, mitä ulkopuoleltamme saamme. Ei ollut vain ulkopuolista tietoa, vaan testasin elämässäni ja se tuntui todella selittävän elämäntilannettani. Ja mitä ei selittänyt, sen osasin selittää itselleni pois. Osain huijata itseäni ja kehitellä (muka)fiksun kuuloisia teorioita, jotka muka selittivät todellisuutta. Ja uskoin niihin, koska olivat niin kivoja (ja osa itse keksittyjä).

    Kunnes löysin dissosiaation käsitteen. Nyt katson sitten kaikkea sen läpi. ;) Semmoinen keho-mielli-yhteys, joka ei ole dissosioitunut oli todellakin ihan uusi asia. Keho-mieliyhteyttä voi oppia, opettelen koko ajan ja olen vasta alussa. Se todellakin parantaa elämänlaatua ja arjessa selviämistä. Kun ei koko ajan liihottele jossain teorioissa tai mielikuvituksessaan. Parantaa myös sosiaalista jaksamista, kun oppii tunnistamaan milloin ei enää jaksa. Ja saa tunnistaa. Että ei tarvitse olla niin paljon normojen rasittavassa seurassa, yrittää sopeutua. Voi olla toisten autistien seurassa, missä on rennompaa olla. Vaikka tietysti kaikki ihmiset ovat erilaisia. En halua autismin kirjolla olemisestakaan sellaista kaikenkattavaa identiteettiä tehdä, vaan kasvaa kokonaiseksi ihmiseksi, jossa näkyy ja toimii eri puolia.

    Yksi askel ulos muunsukupuolisuudesta oli myös Sametin videoiden katselu. Mulla aika nopeasti alkoit tutka piipata, että siinä olisi toinen "meikäläinen", vaikka jossain ihan viimeisissä videoissa vasta puhui mahdollisista autismitutkimuksistaan. Samalla samaistuin siihen, mitä hän sanoi tunteista ja faktoista. Että sukupuoli ei ole tunne, vaan fakta, ja sellaisena selkeä. Siitäkin tuli sellainen olo, että mikä typerys olin ollut, kun olin teorioita siihen päälle lähtenyt kehittelemään ja uskomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä tuosta dissosiaatiosta. Nyt näen sitä kaikkialla trans- tai muunsukupuolisuudesta puhuttaessa. Jos kehoyhteys auttaa tekemään viisaita päätöksiä (en vielä tiedä omalla kohdallani miten auttaa, vasta harjoittelen sitä taitoa), niin miten voi päättää viisaasti transitiostaan, jos on kehodysforiaa/dysmorfiaa/muuten yhteys omaan kehoon puuttuu? Silloin tekee päätökset vain päänsisäisten mielikuvien pohjalta, ja ne voivat vastata todellisuutta tai olla vastaamatta. Mielikuvitus on halpaa ja teorioita hauska ja helppo keksiä.

      Poista
    2. Muistan Sametin puhuneen tuosta kehon ja mielen yhteyden palauttamisesta maadoittamisena. Siihen hän oli muistaakseni saanut vinkkejä ihan psykoterapeutilta (?) Ja tuo olisi selkeästi sitä mitä moni muusu/trans/dysforinen ja dissosaatiosta kärsivä oikeasti tarvitsisi, vaan ei halutaankin kieltää se eheyttämisenä...

      Poista
  4. Nyt Hesari on päästänyt transaktivisti Tiina Tuppuraisen turautukset julkisuuteen. Olkiukkoa pukkaa toinen toisensa jälkeen. Miksi tälle annetaan tilaa ja näkyvyyttä?
    "Miksi puhumme persoona­pronomineista, kun on oikeitakin ongelmia? Tämä on yksi väärin­ymmärrys, joka leimaa keskustelua trans­sukupuolisuudesta"
    Hän nostaa esiin jopa "little girls are kinky" -näkemyksen esittäjän:
    "Yhdysvaltalainen kirjailija ja taiteilija Alok Vaid-Menon kertoo, miten hänen päälleen on syljetty, häntä on haukuttu ja valokuvattu ja hänet on uhattu tappaa vain siksi, ettei hänen sukupuolensa mahdu normeihin."
    Biologista sukupuoltakin käsitellään:
    "Sukupuolen määrittely ei ole biologisesti suinkaan yksinkertaista, sanoivat evoluutioekologian akatemiaprofessori Johanna Mappes ja immunologian professori Mikko Hurme Helsingin Sanomissa jo yhdeksän vuotta sitten.
    Kromosomeja voi puuttua tai olla liikaa. Jos toimimaton X-kromosomi alkaa toimia uudelleen, sukupuoli voi ikään kuin muuttua. Naiseksi määritellyllä ihmisellä voi olla miehen sukuelimet ja toisin päin."
    https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008909546.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=promobox
    Onneksi kommenteissa ollaan hereillä:
    "Kaikki analyysi, pohdinta ja reflektointi puuttui ja teksti tuntui pelkältä trans-manifestilta ilman mitään syvällisyyttä, eikä se auta ymmärtämään otsikon lupaamasti ilmiötä lainkaan."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Tiina Tuppurainen on ääliö. En käsitä, mistä näitä tekopyhiä, hurskastelevia neofeministejä sikiää ja miten kukaan ottaa heidän horinoitaan vakavasti.

      "Euroopassa joidenkin konservatiivisten ja kristillisten ihmisten parissa taas leviää anti-gender-ideologia, jonka mukaan sateenkaariväestö yrittää tuhota perinteiset perhearvot."

      Anti-gender-ideologia? DARVO. :D

      "Transihmisiä on syrjitty jopa homoliikkeessä, jossa tilanne on alkanut parantua vasta viime vuosina."

      Se, ettei suostu panemaan jotakuta seksuaalisen suuntautumisensa vastaisesti tai sisällyttämään vastakkaisen sukupuolen edustajia omaan deittipooliinsa, ei ole "syrjintää". Te itse tungitte väkisin homoliikkeeseen riehumaan, esittämään kaiken maailman kusipäisiä vaatimuksia ja nimittelemään meitä genitaalifetisisteiksi, joilla on syrjiviä ja transihmiset ulossulkevia preferenssejä. TE olette tässä ne kutsumattomat vieraat, jotka vielä kehtaatte ihmetellä, kun kukaan kutsuilla (joihin teitä ei alun perinkään kukaan halunnut) ei halua viettää aikaa vastenmielisessä seurassanne. TE tässä olette niitä, jotka syrjitte meitä homoseksuaaleja yrittämällä häivyttää meidät ja meidän suuntautumisemme, uudelleenmääritellä koko homoseksuaalisuuden ja yrittämällä manipuloida ja pakottaa meidät deittailemaan ja panemaan teitä. Haistakaa paska.

      "Suomen transjärjestöjen kyselyssä 44 prosenttia vastaajista oli kokenut syrjintää työpaikalla."

      Millaista syrjintää? Aktivistit jauhavat jatkuvasti syrjinnästä, mutteivät koskaan tarkemmin erittele, miten syrjintä ilmenee ja millaista se on laadultaan. Toki he yhtenään jauhavat deadnamingista, väärien pronominien ja sanamuotojen käytöstä ja väärinsukupuolittamisesta, joten kaipa se syrjintä on juuri sitä tämänkin prosenttilukeman suhteen.

      "Seksuaalivähemmistöjä käsitellään mediassa jo melko luontevasti, mutta transihmisiin liittyvät aiheet herättävät yhä hämmennystä."

      Hämmennys johtuu siitä, ettei teidän ideologiassanne ja koko sukupuolivähemmistövouhotuksessa ole minkäänlaista sisäistä tai ulkoista koherenssia. Eilen sanoitte yhtä, tänään sanotte toista, huomenna sanotte kolmatta. Muutatte sääntöjä koko ajan, puhutte itsenne ristiin ja pussiin, ette vastaa koskaan hankaliin kysymyksiin mitään ja kontrolloitte keskusteluja reagoimalla kaikkeen vähänkään kiperään tunnepitoisen aggressiivisesti. Kukaan ei uskalla kysyä teiltä ikinä mitään, koska suututte kaikesta, kiljutte "TRANSFOBIAA!" ja pahimmillaan usutatte lauman muita kulttinne jäseniä sen kysyjän kimppuun ja canceloitte hänet. Miten te kehtaatte kaiken tämän riehumisenne jälkeen vielä syyllistää muita ihmisiä siitä, että "transihmisiin liittyvät aiheet herättävät hämmennystä"?

      "Cis-sukupuolisen ihmisen sukupuoli vastaa syntymässä määritettyä."

      Miksi te saatte olettaa muut "cis-sukupuolisiksi", mutta teistä ei saa tehdä koskaan minkäänlaisia oletuksia?

      Poista
    2. "On helppo ilmaista olevansa huolissaan lapsista. Vastoin yleistä harhaluuloa transaktivistit eivät kuitenkaan esitä lakia, joka sallisi lapsille sukuelinkirurgiaa tai muita peruuttamattomia hoitoja."

      Ette vielä.

      "...että 15-vuotias voisi vahvistaa juridisen sukupuolensa omalla ilmoituksella ja sitä nuorempi vanhemman luvalla. Transperheet ry:n mukaan se vähentäisi lasten ja nuorten vähemmistöstressiä."

      Kuvitteletteko te, että kun kirjain passissa muuttuu, muut ihmiset alkavat maagisesti nähdä tämän henkilön jotenkin toisin kuin nyt ja kohdella häntä sen mukaisesti?

      "Todisteita siitä, että transihmiset ahdistelisivat cis-naisia laajasti naiserityisissä tiloissa, ei ole."

      Onpas. Sinä vain kieltäydyt katsomasta niitä todisteita, koska haluat pitää kiinni vahvistusharhasta. Ja tajutkaa nyt jo, että tässä ei ole varsinaisesti kyse transnaisista naisten vessoissa vaan siitä, että jos juridisesta sukupuolesta tehdään ilmoitusluontoinen eli toisin sanoen merkityksetön asia, kuka tahansa mies voi sen jälkeen määritellä itsensä naiseksi ja saapastella sinne naisten tiloihin. MITEN TÄMÄ VOI OLLA NÄIN VAIKEAA YMMÄRTÄÄ? Tuon itsemäärittelylakimuutoksen jälkeen juridinen sukupuoli on pelkkää vessapaperia! Sen jälkeen ketään ei enää voi mitenkään estää väärinkäyttämästä sitä mahdollisuutta ihan missä tahansa pimeissä tarkoituksissa!

      "Kolmas argumentti on vähäpätöisyys. Eikö ole naurettavaa puhua persoonapronomineista, kun on olemassa oikeitakin ongelmia?"

      Yhtenä päivänä väärä pronomini tappaa, toisena päivänä pronomineista on naurettavaa puhua. Mistä se mahtaakaan johtua, että "transihmisiin liittyvät aiheet herättävät hämmennystä"?

      "Rinnastus on mielenkiintoinen, sillä moni transihminen on köyhä – ja vieläpä siksi, ettei heidän oikeuksiaan tunnusteta. Yhdysvaltalainen transihminen elää köyhyydessä kaksi kertaa todennäköisemmin kuin keskivertokansalainen."

      Onko "keskivertokansalaisten" köyhyys jotenkin vähempiarvoista kuin transien köyhyys?

      "On totta, ettei transihmisiä lämmitä vain se, että heidät kuvataan lehdessä myönteisessä valossa. He kaipaavat konkreettisia lakimuutoksia."

      Niinhän minä olen koko ajan sanonut. Yhteiskunta täytyy lain voimalla muuttaa teidän uskontonne ja maailmankuvanne mukaiseksi.

      "Mikä oikein on syynä sille, että toisen ihmisen sukupuoli herättää niin voimakkaita tunteita?"

      Enpä usko, että se herättäisi kovinkaan monessa niin voimakkaita tunteita, jos ette itse koko ajan hieroisi sukupuoltanne muiden ihmisten naamaan kaikkialla, missä kuljette.

      Poista
    3. "sukupuolivähemmistövouhotuksessa ole minkäänlaista sisäistä tai ulkoista koherenssia."
      Transleidillä on vastaus:
      "Termit muuntuvat usein, kun todetaan, että ne eivät vastaa tarkentunutta kuvaa asiasta, jota ne pyrkivät kuvaamaan."
      "Kyllä, termit ovat osa silmälaseja, joilla maailmaa tarkastellaan. Jos käynti optikolla on unohtunut, kuva voi käydä sumuiseksi."
      "Uusia sukupuolen moninaisuutta kuvaavia käsitteitä on syntynyt tarpeesta tarkentaa kuvaa. Osa on syntynyt kuvaamaan omaa kokemusta niin, että ne ovat toistensa kanssa osin päällekkäisiä. Niitä ei ole tarkoitus kaikkien osata - riittää, kun kunnioittaa kunkin määrittelyä itsestä"
      "Erona on oma kokemus, ja se on tässä myös olennainen: Ihmisen tärkein sukupuolielementti sijaitsee korvien välissä. Transsukupuolisuus ei ole koskaan tarkoittanut sitä, että vastaa ulkonäöllisesti kokemansa sukupuolen stereotypiaa."
      https://twitter.com/Anukatariina1/status/1542423323467988992
      Siihen hän ei kuitenkaan vastaa, että kenen kantaa pitäisi kuunnella, kun määritelmät vaihtuvat puhujasta riippuen ja jopa viikoittain. Transiuden ja transihmisen määritelmä on nykyään täysin erilainen kuin vielä pari vuotta sitten. Kenellä on auktoriteetti määritellä käsitteet uusiksi ja millaisen prosessin kautta, missä se kuva on tarkenut? Miksi muiden pitäisi totella tuulesta temmattuja identiteettejä jopa intiimitiloja ja sänkykammaria myöten?

      Poista
    4. "Kenellä on auktoriteetti määritellä käsitteet uusiksi ja millaisen prosessin kautta"

      Näköjään sellaisella ihmisryhmällä, joka on kaikkien aikojen syrjityin, sorretuin, näkymättömin, marginalisoiduin ja kaltoinkohdelluin koskaan, milloinkaan.

      Poista
    5. "Naiseksi määritellyllä voi olla miehen sukuelimet"
      Jos sillä on miehen sukuelimet niin ei varmasti "määritellä" naiseksi. Vittu tuota akkaa.

      Poista
  5. "He eivät voi käydä nykyistä taisteluaan, jos "cisheterot" lakkaavat välittämästä sukupuolistereotypioista ja stereotypiat puretaan pois." -Olen useastikin kysynyt transaktivisteilta ja transihmisiltä itseltään pitävätkö he ongelmana sitä, että on ylipäätään olemassa "syntymässä määritelty sukupuoli". Siis että sukupuoli määritetään syntymässä, genitaalien perusteella tytöksi tai pojaksi. Eivät kuulemma pidä. Olen kiinnittänyt huomiota siihen miten aina kun jossain selitetään mitä trans- tai muunsukupuolisuus on, käytetään useaankin kertaan sanaparia "syntymässä määritelty". Ja yrittänyt kuvitella millainen kyseinen selvitys ja selostus olisi, jos ei voisikaan viitata siihen miten sukupuoli on "syntymässä määritelty".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syntymässä määritelty on uskonnollinen, aivopesutarkoituksiin valjastettu (ja alun perin intersukupuolisuuden diagnostiikasta pöllitty) käsite ajatukselle siitä, että olisi olemassa jonkinlaisia vaeltelevia sukupuolisieluja, jotka voivat asettua "väärään kehoon", joka sitten täytyy mahdollisimman nopeasti korjata medikaalisesti oikeanlaiseksi, jotta ihminen voi elää "omana autenttisena itsenään". Juuri tällaista ajatusta aktivistit yrittävät lanseerata yleisesti vallitsevaksi ja hyväksytyksi totuudeksi koko yhteiskuntaan. Lain voimalla.

      Transaktivismin ja koko ideologian tunnistaa uskonnolliseksi kultiksi juuri siitä, että he uskovat ajatukseen ihmiskehon ja ihmishengen erillisyydestä ja siitä, että näiden välillä voisi objektiivisesti vallita sukupuolinen inkongruenssi. Tällaisessa ajattelussa ihminen ei ole hänen oma sukupuolinen kehonsa vaan jonkinlainen vierailija omassa kehossaan ("syntynyt väärään kehoon").

      Esimerkki: Heaven's Gate oli yhdysvaltalainen kultti, joka uskoi, että ulkoavaruuden muukalaiset tuovat jäsenille uuden kotipaikan vieraalta planeetalta. He uskoivat, että Hale–Bopp-komeetan takana kulkee avaruusalus, jonka kyytiin on mahdollista päästä tekemällä itsemurha. Ja näin he tekivätkin (joukkoitsemurhan) vuonna 1997. Tämän kultin jäsenet käyttivät omista kehoistaan nimitystä "vehicle" eli kulkuneuvo. He eivät puhuneet itsestään minä-muodossa (I'm doing) vaan kolmannessa persoonassa (This vehicle is doing). Eli hekin ajattelivat, että he ovat ikään kuin vierailija omassa kehossaan, joka on heidän todellisesta minuudestaan erillinen olio tai epämääräinen kudoskasauma, joka kuljettaa heitä heidän ollessaan täällä maan päällä. Ihan lievästi vain dehumanisoivaa puhua omasta kehostaan jonain elottomana kapineena, mutta tämän kultin jäsenille se oli mitä ilmeisimmin aivan totisinta todellisuutta. He aivan todella uskoivat siihen. Minun kehoni on kulkuneuvo, jossa minä olen vieraana.

      Transkultti syöttää ihmisille samantyyppistä ajatusta kuin Heaven's Gate: ihminen ei ole hänen kehonsa vaan jokin kehosta erillinen osa, sukupuolisielu. Joskus vain käy niin, että sukupuolisielu inkarnoituu väärään kehoon. Keho pitää sitten "korjata" oikeanlaiseksi (eli muokata se medikaalisesti joksikin sellaiseksi, mitä se ei syntyjään ja luonnostaan ole). Ja tämän jälkeen ihmisestä tulee hänen "oma autenttinen itsensä".

      Poista
  6. "Syntymässä määritelty" on harhaanjohtava termi intersukupuolisuuden ulkopuolella. Syntymässähän ei määritellä mitään, vaan todetaan ihmisen biologinen sukupuoli. Miten joku voisi olla samaistumatta syntymän yhteydessä todettuun sukupuoleen? Sehän on fakta, eikä kätilön/lääkärin veikkaus, mielipide tai itsemäärittelykysymys. Sukupuoli on nykyään todennettavissa jopa ennen syntymää. Transaktivistit tarkoittavat tässä oikeasti sukupuolistereotypioita, normeja, kulttuuria, persoonallisuuden piirteitä ja mieltymyksiä. Eli sukupuoli-identiteettiä, genderiä, jota ei todellataan määritellä synnytyslaitoksella kenellekään. Suurimmalla osalla ihmisistä ei ole mitään kehosta irrallista sielun kaltaista sukupuoli-identiteettiä, joka voisi päätyä väärään lihapukuun. Ei ole mitään genderessenssiä, mikä voisi päätyä väärään kehoon. Sukupuolisiel...identiteetin olemassaoloa ei voida myöskään todentaa millään fyysisen todellisuuden kuvantamislaitteella tai laboratoriotestillä.
    Jos kehodysforia ei nykymääritelmän mukaan ole transsukupuolisuuden kriteeri, niin silloin suurin osa transeista määrittelee itsensä biologiseen sukupuoleensa liitettyihin stereotypioihin samaistumisen ja samaistumattomuuden kautta. Se tietysti herättää kysymyksen, että miksi silloin pitäisi tehdä keholleen peruuttamattomia muutoksia, eikä rikkoa niitä stereotypioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Transaktivistit tarkoittavat tässä oikeasti sukupuolistereotypioita, normeja, kulttuuria, persoonallisuuden piirteitä ja mieltymyksiä. Eli sukupuoli-identiteettiä, genderiä, jota ei todellataan määritellä synnytyslaitoksella kenellekään."

      Nyt olet asian ytimessä. Transit ja muusit yrittävät käsitteellisesti irrottaa sukupuolen sen kehollisesta perustasta ja dekonstruoida ymmärryksen sukupuolesta sellaiseksi, että se määrittyy ulkonaisten seikkojen (ei kehollisuuden), roolien, stereotypioiden, ennakko-oletusten ja sosiaalisten käytänteiden kautta. He kuvittelevat, että kun sukupuolikäsite on tällä tavalla uudelleenmerkityksellistetty, saavutamme jonkinlaisen tasa-arvon utopian, jossa ei ole pahaa oloa, dysforiaa tai traumatriggereitä.

      En voi olla sanomatta tätä: Helvetin idiootit.

      Poista
    2. Olen niin monta kertaa miettinyt tätä idiotismia tuosta katkerasta määrittely lässytyksestä (jossa tavallaan sysätään vastuuta omasta transiudesta kätilölle, mitä pidän todella kuvottavana) Koska jos kätilö olisikin mielivaltaisesti veikannut ja määritellyt syntyneen lapsen pippelistä huolimatta tytöksi, niin silloinko ihminen ei olisikaan trans, niinkö? Koska siihenhän tuo hämmentäminen väkisin johtaa tällä transiuden uudelleen määrittelyllä, jos asiaa miettii yhtään sen pidemmälle ja tuo erittäin hyvin näkyväksi, kuinka harhaista puhetta tuo on.

      Poista
    3. Itse olen kysynyt aktivisteilta myös sitä, että jos sukupuolta ei määritettäisi syntymässä, olisiko transsukupuolisuutta olemassa, ja mitä se tällöin tarkoittaisi.

      Poista
    4. Jos on yksi asia, jota transaktivistit vihaavat eniten naisten, naisten oikeuksien ja homoseksuaalisuuden jälkeen, niin kysymykset. Kysymykset ovat transfobiaa ja olemassaolon tuhoamista, koska ihmisoikeudet eivät ole mielipideasia tms.

      Poista
    5. Mitä oikeastaan tarkoitat tuolla kysymyksellä? Määriteltäisiinkö sukupuoli sitten joskus myöhemmin, vai ei ollenkaan?

      Jos ihmisen sukupuolta ei määriteltäisi, eikä sukupuolella olisi mitään kriteereitä, niin ei, ei varmaan olisi transsukupuolisuuttakaan sitten, ainakaan siinä mielessä kuin nyt.

      Poista
    6. Kun olette tekemisissä transaktivistien kanssa, kuuntelette heidän horinoitaan ja luette heidän sepityksiään, niin muistakaa: olette tekemisissä ihmisten kanssa, joilla on kulttimentaliteetti, joka muistuttaa hyvin paljon kiihkouskovaisuutta. Olen tuntenut ja tunnen ihmisiä, joilla on esimerkiksi tausta jossain herätysliikkeessä tai ankarassa, rajatussa uskonlahkossa (osa heistä on liikkeessä edelleen). Heidän käytöksensä, toimintansa ja ajattelunsa on liikkeessäoloaikana ollut hyvin samantapaista kuin transaktivistien. He ovat kritiikittömästi omaksuneet liikkeen yhtenäiset ajattelutavat (tai heidät on sosiaalistettu niihin jo lapsena), säännöt, teesit, opinkappaleet ja maailmankuvan. Tällaisille liikkeille on tyypillistä, että sen jäsenten ajattelua pyritään kontrolloimaan lukemattomin eri tavoin. Liikkeen jäsenet ohjaillaan kaikki ajattelemaan tietyistä asioista samalla tavalla ja ohjaamaan heti takaisin "oikeille raiteille", jos joku horjuu uskossaan tai on epäilevä Tuomas.

      Kun ihmisen mieli on tarpeeksi muokkautunut liikkeen maailmankuvan mukaiseksi ja hän alistuu nöyrästi liikkeen ryhmäkuriin allekirjoittaen sen ideologian mukisematta, hänelle voi uskotella aivan mitä tahansa, jos tietää mitä tekee. Kyseenalaistaminen tuomitaan tiukasti, ristiriidat opetetaan selittelemään pois ulkoa opetelluilla mantroilla (joissa ei useinkaan ole päätä eikä häntää) ja oma ajattelu pyritään kaikin keinoin tukahduttamaan. Liikkeiden jäsenet myös sosiaalistetaan toimimaan toistensa vartijoina ja ajatuspoliiseina. Tällaisessa ilmapiirissä tarpeeksi kauan elettyään ihminen on mielentilassa, jossa on lähes mahdotonta kyetä ottamaan vastaan mitään kritiikkiä tai kyseenalaistamista, vaikka se esitettäisiin enkelten kielellä ja annettaisiin tuhansiamiljoonia asiaperusteluja. Kyseenalaistajat ja epäilijät ovat "niitä muita, jotka sortavat ja vihaavat meitä ja joutuvat kadotukseen", omassa viiteryhmässä "me tiedämme aidosti totuuden, me olemme oikeassa ja Jumalan valittuja, me pääsemme taivaaseen" jne.

      Tjahas, tämä onkin muuten todella laaja ja kiintoisa aihe. Kirjoitan tästäkin jossain kohtaa oman merkintänsä, aiheena "transaktivismissa ilmenevät kultin/kiihkouskonnon piirteet".

      Poista
    7. Transaktivistit vihaavat kysymyksiä, koska heillä ei ole niihin minkäänlaisia järkeviä tai rationaalisesti perusteltavia vastauksia. Heiltä on ihan turha kysyä, että "jos sukupuolta ei määritettäisi syntymässä, olisiko transsukupuolisuutta olemassa, ja mitä se tällöin tarkoittaisi", koska kulttimentaliteetti ja laumalojaliteetti eivät salli heidän kyseenalaistaa piirunkaan vertaa ajatusta siitä, että ihmisellä on sukupuolisielu, joka voi syntyä väärään kehoon, sukupuolia ei ole oikeastaan olemassa ja kuka tahansa, joka sanoo olevansa nainen, on nainen, koska bioessentialismi, muunsukupuolisuus on validia, validointi on sukupuolikokemuksen realisoitumisen edellytys, itsemäärittely blaa blaa, ihmisoikeudet blaa blaa, syrjivää ja sortavaa lässyn lässyn, ei-binäärisyys sitä ja tätä, väärät proniminit ja deadnaming ovat kirjaimellista väkivaltaa, trans rights are human rights ja trans women are women. Tämä ulkopuolelta valmiina omaksuttu kulttidiskurssi pyörii sekavana puurona heidän päässään, ja siitä "käsitevalikoimasta" he poimivat kulloiseenkiin tilanteeseen sopivat sanat ja mantrat.

      Useilla transaktivisteista ei ole lainkaan omaa, kriittistä ajattelua (lue: ovat helposti manipuloitavissa olevia idiootteja). Tämä ei tarkoita, että he olisivat varsinaisesti tyhmiä, mutta eksklusiiviseen ryhmään kuuluminen täyttää jonkinlaista primitiivistä tarvetta niin huumaavalla voimalla, että se saa ihmisen ajattelun ja järjen aivan sekaisin ja täten ihmisen pois tolaltaan. Transaktivistit ovat yhdessä opetelleet tietynlaisiin kysymyksiin tietynlaiset vastaukset ja toistelevat noita vastauksia (siis silloin kun vastaavat jotain johonkin kysymykseen) samoin sanankääntein kuin papukaijat. Heidän on pakko päihittää muut ihmiset aina väittelyssä, jottei heidän maailmankuvansa horju tai romahda. Tästä syystä he joko vastaavat kiperään kysymykseen opetellulla kulttimantralla TAI eivät vastaa yhtään mitään ja katoavat paikalta. (Netissä paikalta katoaminen on helppoa, jättää vain jossain Twitterissä tms. vastaamatta kysymykseen mitään tai blokkaa kysyjän.)

      Esimerkki: Joku kysyy transaktivistilta, miten hän määrittelee naisen. Transaktivisti vastaa: "Kuka tahansa, joka kokee ja sanoo olevansa nainen, on nainen. Nainen on sukupuoli-identiteetti, jota ei voi tarkasti määritellä." Kysyjä ottaa puheeksi sukupuolten keholliset eroavaisuudet ja lisääntymisbiologian, mihin transaktivisti vastaa tuohtuneena: "Sinä siis redusoit sukupuolen genitaaleihin, redusoit naisen rintoihin ja vaginaan ja miehen penikseen ja kiveksiin! Mites intersukupuoliset? Cisnaiset ovat naisia. Transnaiset ovat naisia. Naiseus ei ole cisnaisten yksinoikeus." (Näyttääkö tutulta?) Tämä on useimmille kysyjille kuolinisku, keskustelu tyrehtyy siihen ja transaktivisti häipyy tilanteesta näennäisenä voittajana. Heti tämän jälkeen transaktivisti kääntyy ja julistaa jossain toisaalla sylki roiskuen: "Naisia ei saa kutsua naisiksi, koska se on transfobiaa ja transnaisia syrjivää! Käyttäkää mieluummin ilmaisuja vulvallinen ihminen, menstruoija, verenvuotaja, kohdullinen henkilö, raskautuva vanhempi ja synnyttäjä. Se on inklusiivista ja ottaa huomioon myös menstruoivat ja synnyttävät miehet. Transnaiset ovat naisia!" Kuka tässä kuviossa on se, joka redusoi naisen hänen genitaaleihinsa?

      Ja yksi asia, jota olen itse tähän liittyen kysynyt lukemattomat kerrat vastausta saamatta: Miksi "inklusiivinen kieli" kohdistuu vain naisiin, ei koskaan miehiin? Missä luuraavat peniksellinen ihminen, kivestenkantaja, eturauhasellinen henkilö ja spermantuottaja? Tai vaikka testikkeliteline tai vauvasiirappilinko? Miten transnaiset kollektiivisesti reagoisivat, jos tällainen kielenkäyttö heitä koskien yleistyisi? Vähemmästäkin on sotia aloitettu...

      Poista
    8. Jos sukupuoli on konstruktio ja biologinen sukupuolikin vain sattumanvaraisesti päätetty kokoelma fyysisiä ominaisuuksia (aktivistien mukaanhan biologiset sukupuolet voitaisiin määritellä uudella tavalla uusilla kriteereillä), niin onko myöskin transsukupuolisuus konstruktio? Voisiko trans halutessaan purkaa identiteettipakkomielteitään samaan tyyliin kuin he kehottavat homoseksuaaleja poisoppimaan genitaalifetisseistään ja yhteiskunnan aivopesemästä toiveesta saada binäärisukupuolinen kumppani? Vai onko vain transilla se aito ja pysyvä sukupuoli ja muilla on muokattavissa oleva konstruktio?

      Poista
    9. Transaktivistit eivät myöskään vastaa kysymyksiin, koska heillä ei ole aikaa tehdä ilmaista opetustyötä cissuille, koska he joutuvat yhteiskunnan marginaaliin syrjäytettynä prostituoimaan itseään. Lisäksi he kärsivät vähemmistöstressistä, mikroaggressioista ja väärinsukupuolittamisesta, jos he joutuvat poistumaan kellarista sissy hypnon, lolitaleikkien, pelisessioiden, vasemmistoaktivismin, terffien tappouhkausten laatimisen ja animeharrastusten parista.

      Poista
    10. Kulttimentaliteetista: siis todellakin transaktivismi on kulttisoopaa puhtaimmillaan. Aivan kaikilla tasoilla. Vähän sama, kuin jos joku skientologia saisi vastaavan vallan tuutata mediaan ja lainsäädäntöön scifisoopaansa. Olen itse valitettavasti hieman vahingossa (kyllä, sekin on mahdollista - en tajunnut, että feminismi on nykyään transaktivismia) ollut mukana transatkivistihenkisessä ryhmässä. Liikkeessä oli aivan selvät johtohahmot jotka määrittelivät, kuinka pitää ajatella, millaista kieltä saa käyttää jne. Toisinajattelua ei hyväksytty.

      Useammalla tuntemallani transaktivistilla on myös tausta tiukassa, vanhoillisessa uskonnollisuudessa. Sattumaako? Näissä liikkeissä sukupuoliin suhtaudutaan hyvin stereotyyppisesti (selittää osaltaan sukupuoliahdistusta), mutta transliikkeestä löytää mukavan kotoisan lahkomentaliteetin eikä edelleenkään tarvitse opetella ajattelemaan itse. Huvittaa eräskin tietämäni paikallispolitiikassa vaikuttava vassari. Aiemmin jyrkän vanhoillinen kiihkouskis, nykyään jyrkän progressiivinen kiihkosateenkaariaktivisti. Ja äo joko melkoisen matala tai sitten tulkitsen oman ajattelun totaalisen puutteen matalaksi äo:ksi, vaikea sanoa. Miten tällaiset tyypit eivät yhtään pysähdy ajattelemaan toimintaansa ja ajatteluaan ja ennen kaikkea sen kahlitsevuutta? Ehkä he eivät yksinkertaisesti KYKENE? Voisiko nämä kaikki laittaa tripille jossa olisi pakko vähän reflektoidakin?

      Poista
  7. Tunnistin osan kirjoituksen kuvaamista näkökulmista. Olen autismin kirjolla oleva lähes nelikymppinen nainen, joka identifioitui ensin transsukupuoliseksi ja sitten muunsukupuoliseksi. Tosin tämä tapahtui ajallisesti ennen kuin transaktivismi lähti nykyisille kierroksilleen, enkä ole koskaan ollut ns. piireissä. Kun alkujaan tutustuin aiheeseen, muunsukupuolisuus-sanaa ei vielä edes suomen kielessä ollut, ja omaksuin sen vasta siinä vaiheessa kun olin keskeyttänyt transtutkimukset todettuani, että tämä ei ainakaan ole oikea tie. Luovuin muusuidentiteetistä lopullisesti vuonna 2018, kun tajusin että olen todennäköisesti asperger, ja se on selitys erilaisuudelleni. Sain myöhemmin myös virallisen diagnoosin.

    Miksi ajattelin, etten ole nainen? Otin aikanaan liian kirjaimellisesti Setan materiaaleista ajatuksen, että ihmisellä on sukupuoli-identiteetti. Minulla ei ollut. En oikeastaan ymmärtänyt koko käsitettä. Vedin tästä johtopäätöksen, etten ole nainen, ja että se lienee se etsimäni syy sille, miksi koen itsessäni olevan jotain vialla. Ajatus myös täsmäsi sen kanssa, etten mitenkään samastunut muihin naisiin. Naisten välinen sosiaalinen kulttuuri tuntui vieraalta, siinä navigoiminen työläältä ja stereotyyppiset naisten kiinnostuksenkohteet typeriltä.

    Haluaisin nostaa pari pointtia omiin kokemuksiini nojaten. Ensinnäkin, autisti voi tosiaan ottaa hyvin kirjaimellisesti sen, että jossain sanotaan että naiset ovat tällaisia ja miehet tällaisia. Sitten jos oma kokemus ja tällaiset lauselmat ovat ristiriidassa, syntyy kognitiivinen dissonanssi, joka on ainakin itselleni täysin sietämätön tila. Minun on pakko kehittää jokin teoria siitä, mistä ristiriita johtuu. Transkokemus on ikään kuin täydellinen vastaus joka selvittää ristiriidan, enkä ihmettele, että moni päätyy siihen. Nykyään olen onneksi tajunnut, että tuollaisia väittämiä ei tule ottaa tuosta vaan kirjaimellisesti totena. On olemassa paljon myös jollain tapaa stereotyyppisiä miehiä ja naisia, mutta myös paljon meitä, jotka emme sitä ole.

    Toinen asia on se, että ainakaan minulla trans/muusuidentifikaatio ei alun euforiavaiheen jälkeen helpottanut oloa, päinvastoin. Se oli äärettömän ahdistava kokemus, tunne siitä että on tippunut yhteiskunnallisten kategorioiden ulkopuolelle eikä voi sille mitään - kuten luulin. Ajattelin vuosia, että se on vain fakta, etten ole nainen koska minulla ei ole naisidentiteettiä, ja etten voi asialle mitään. Koin olevani tuomittu kurjuuteen. Oli valtava helpotus tajuta, että sukupuoli on ihan oikeasti biologiaan pohjaava asia, eikä kukaan sitä voi minulta viedä eikä kiistää. Tuntuu kyllä jälkeenpäin täysin käsittämättömältä, että olin lähes kymmenen vuotta täyden harhaluulon vallassa tuon asian suhteen. Ja tämä tosiaan vielä aikana, jolloin asian käsittely julkisuudessa oli aivan marginaalista verrattuna nykyiseen. Setan materiaalit olivat harhaanjohtavia jo silloin. Ja itse olen tosiaan älykkyydeltäni siellä spektrin yläpäässä, mutta autismikirjolle tyypillinen mustavalkoisuus ja kirjaimellisuus saa välillä todella kummallisia asioita aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Ajatus myös täsmäsi sen kanssa, etten mitenkään samastunut muihin naisiin. Naisten välinen sosiaalinen kulttuuri tuntui vieraalta, siinä navigoiminen työläältä ja stereotyyppiset naisten kiinnostuksenkohteet typeriltä."

      Minulla on miehistä hyvin samanlaisia kokemuksia. Olin koko lapsuuteni ja nuoruuteni aivan erilainen kuin muut pojat, en ymmärtänyt yhtään heidän tapaansa olla ja käyttäytyä, kavahdin poikien (ja miesten) karskiutta ja roisiutta ja koin aina poika- ja myöhemmin miesporukoissa oloni hyvin vieraaksi ja kummajaismaiseksi. Inhosin aina sydämeni pohjasta sitä, millä tavalla pojat tytöistä puhuivat (sovinistisesti ja misogynistisesti). Kaveripiirini koostuikin hyvin pitkään pelkästään tytöistä/naisista, vaikka toki joitakin poikia ja miehiä siinä välillä myös oli.

      En (ainakaan tietääkseni, heh) ole autismin kirjolla tai muutakaan, mutta aivan ehdottomasti tämä jotenkin linkittyy juuri homoseksuaalisuuteen, johon lopulta joskus yläasteikäisenä havahduin. Se linkittyy myös siihen, että olen aina, siis ihan pienestä asti, ollut hyvin feminiininen ja herkkä, mikä ei ole keskivertopojan tyypillinen ominaisuus. Herkkiä ja "tyttömäisiä" poikia on aina katsottu kieroon ja meitä on pidetty alemman tason poikina/miehinä, joita saa mielin määrin vähätellä ja halveksia. Muistan, miten minua jopa luultiin joskus lapsena tytöksi. (Nykyäänhän minun kaltaiseni herkät ja feminiiniset pojat transiutetaan, koska he ovat vääriin kehoihin syntyneitä tyttöjä. Jos olisin joskus viitisentoista vuotta sitten tiennyt, missä helvetissä elämmekään tänä päivänä näissä sukupuoliasioissa ja siinä, miten suuri osa ihmisistä on tämän kaiken tulkinnut. Eläisin varmaan jo kokonaan toisella planeetalla tai toisessa tähtijärjestelmässä.)

      Nuo miesporukkaongelmani ja miesten ymmärtämättömyyteni jatkuivat melko kauan, kunnes lopulta olin siinä iässä, että aloin tehdä syvempää itsetutkiskelua näihin asioihin liittyen. Aloin oivaltaa, että nuo miesporukkaongelmat johtuivat pitkälti siitä, että olin oman mieheyteni kanssa tosi solmussa. Itsetyöskentelyn lopputuloksena oli, että aloin päästää miestä itsessäni enemmän esiin ja tutustua maskuliiniseen puoleeni. Tämä johti lopulta siihen, että kuin itsestään kaveripiiriini alkoi ilmaantua enemmän miehiä. Mikä lie vetovoimanlaki siinä taustalla tehnyt hiljaista työtään. Aloin ymmärtää mieheyttä ja miehiä ihan uudella tavalla, koska olin tarkastellut mieheyttä itsessäni monista näkökulmista; aloin ymmärtää sitä, miksi miehet ovat sellaisia kuin ovat ja miksi he käyttäytyvät kuten käyttäytyvät. Nykyään minulla on valtavasti miespuolisia ystäviä ja kavereita, niin homoja kuin heteroitakin. Minulla on jopa niin läheisiä heteromieskavereita, että voin halailla ja suukotella heidän kanssaan ilman, että siinä olisi mitään homoeroottista vibaa tai vivahdetta. Osaan joka päivä olla tästä kaikesta kiitollinen, ja olen sen myös näille mieskavereilleni suoraan sanonut.

      Olemme me ihmiset kyllä kummia otuksia. :)

      Poista
    2. "Ensinnäkin, autisti voi tosiaan ottaa hyvin kirjaimellisesti sen, että jossain sanotaan että naiset ovat tällaisia ja miehet tällaisia."

      Olen törmännyt monta kertaa tähän kirjaimellisuusasiaan (tunnen monia autismin kirjon ihmisiä). Juuri tästä syystä mainitsin tuon Syke-sarjan Petteri Holopaisen. Hän on aivan riemastuttavan erinomaisesti kirjoitettu fiktiivinen Asperger-tapaus. Toinen loistavasti kirjoitettu fiktiivinen Asperger-hahmo on tanskalais-ruotsalaisen Silta-sarjan Saga Norén. Ruotsissa joku Asperger-liitto on oikein erikseen kiitellyt sarjan tekijöitä siitä, miten Asperger-henkilö esitetään siinä menestyneenä, yhteiskunnallisesti arvostettuna ammattilaisena, joka pärjää ja loistaa poliisin työssään Aspergerin aiheuttamista jatkuvista sosiaalisista yms. ongelmista huolimatta.

      "Transkokemus on ikään kuin täydellinen vastaus joka selvittää ristiriidan, enkä ihmettele, että moni päätyy siihen."

      Kyllä, monet transsukupuoliset ja etenkin detransitioituneet ovat kertoneet tätä aivan samaa. Että transidentiteetti tuntui olevan ikään kuin avain, joka ratkaisisi kaiken: sopeutumattomuusvaikeudet, itsetunto-ongelmat, ahdistuneisuuden, pahan olon, kehoepämukavuuden, sukupuoliristiriidan, mielenterveysongelmat... Totta perkeleessä ahdistunut ihminen tarrautuu tällaiseen kimaltelevaan taikaratkaisuun kuin hukkuva oljenkorteen, jos joku sitä keksii hänelle ehdottaa ja tarjota.

      "On olemassa paljon myös jollain tapaa stereotyyppisiä miehiä ja naisia, mutta myös paljon meitä, jotka emme sitä ole."

      Kyllä. Me LHB-ihmiset olemme koko ajan yrittäneet viestittää ihmisille sitä, että on täysin hyväksyttävää olla kivettyneisiin sukupuolirooleihin ja stereotypioihin sopeutumaton ihminen ja syleillä sitä, kuka on, juuri sellaisena kuin on. Varmaan lähes sadalla prosentilla LHB-ihmisistä on kokemuksia sukupuolisesta poikkeavuudesta ja sopeutumattomuudesta (vrt. nuo minun miesporukkakokemukseni). Niistä ongelmista voi selvitä ja selviääkin, eivät ne ole staattisia ja ikuisia. Kaikilla on kasvukipuja ja epävarmuuksia, ne kuuluvat elämään. Kasvukipuihin ei ole olemassa taikaratkaisua, ne on (ainakin jossakin määrin) vain lusittava läpi. Sitä ihmisyys ja ihmiseksi kasvaminen on.

      Poista
    3. "Se oli äärettömän ahdistava kokemus, tunne siitä että on tippunut yhteiskunnallisten kategorioiden ulkopuolelle eikä voi sille mitään - kuten luulin."

      Se tunne on varmasti ollut sinulle täysin aito ja teeskentelemätön. Sitä kokemusta ei siis pidä lainkaan vähätellä. Mutta täytyy muistaa, että tunne itsessään ei ole mikään kuolemantuomio, se on vain tunne. Ihminen ei pysty aina silmänräpäyksessä rationaalistamaan omia tunteitaan ja antamaan niille selitystä tai saamaan niihin sitä taikaratkaisua ja nopeaa helpotusta. Tunteita täytyy tutkia, täytyy pohtia sitä, mistä ne viestivät ja mitä ne yrittävät kertoa. Tunteet eivät koskaan tule tyhjästä. Tarvittaessa (jos ihminen on liian solmussa) voi aina hakea ammattiapua. Oikeaa ammattiapua, ei genderterapeuttien ja "seksuaalineuvojien" trans- ja muusuaivopesua.

      Minulla on teoria: Transit ja muusuilijat yrittävät epätoivoisesti nimenomaan päästä nopeasti ja prosessoimatta eroon pahan olon tunteistaan, mihin transidentiteetti vaikuttaa tarjoavan nopean, helpon ja vaivattoman tuntuisen ratkaisun. Kun näin ei käykään, niin trans/muusu huomaa ennen pitkää olevansa entistä pahemmassa kusessa, kun ne psyykkiset ongelmat eivät kadonneetkaan hormoneilla, leikkauksilla ja käymällä pyhää sotaa cissuja ja binääriä vastaan. Detransitioitujat ovat tästä elävä ja hengittävä todiste.

      "Oli valtava helpotus tajuta, että sukupuoli on ihan oikeasti biologiaan pohjaava asia, eikä kukaan sitä voi minulta viedä eikä kiistää."

      :)

      "Tuntuu kyllä jälkeenpäin täysin käsittämättömältä, että olin lähes kymmenen vuotta täyden harhaluulon vallassa tuon asian suhteen."

      Ihmiset ovat paljon tätä pidempiäkin aikoja eläneet ties miten eeppisten harhojen vallassa. Älä ajattele asiaa niin, että tuo aika on jotakin hukkaan heitettyä; mieti sen sijaan, mitä kaikkea olet tuona aikana itsestäsi, toisista ja maailmasta oppinut. Usein pelkällä näkökulman muutoksella voi saada ihmeitä aikaan, varsinkin näissä psyykkisen puolen asioissa.

      Poista
  8. Seattlen Pridessä nakuilijat pyöräilivät lasten nähden:
    https://twitter.com/MrAndyNgo/status/1541182798828019723
    Homoseksuaalien pitäisi kyllä irtisanoutua transeista ja pervoilijoista, ennen kuin maine menee lopullisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sitähän esim. minä tässä koko ajan omalta osaltani teen. Ainakaan minua ei voi kukaan tulla syyttämään, ettenkö olisi yrittänyt vaikuttaa.

      En ihan vanhusten oikeasti ymmärrä, mitä helvettiä noiden nakuilijoiden päässä liikkuu. Pride on jo vuosia sitten mennyt aivan vertahyytävällä tavalla täysin överiksi ja koko hommasta viimeinenkin tolkun häivä kadonnut, mutta joka vuosi touhu vaan pahenee pahenemistaan. Minulle tämä näyttäytyy niin, että nyt myös ekshibitionistit ovat osa Pridea ja railakasta sateenkaariväkeä. Mitähän jollain Pridella 2027 tullaan näkemään? Uskalla edes ajatella.

      Poista
    2. En tarkoita sitä, että alastomuudessa sinänsä olisi mitään kauhisteltavaa. Mutta alastomuus ei kuulu julkisille paikoille EIKÄ VARSINKAAN SELLAISEEN JULKISEEN PERVOKARNEVAALITAPAHTUMAAN, JOHON VANHEMMAT VIELÄ ROUDAAVAT PENSKOJAAN MUKANAAN. Penskojen ei pidä olla Priden kaltaisen tapahtuman kanssa YHTÄÄN MISSÄÄN TEKEMISISSÄ. Pride on aikuisten juttu. Lasten ei kuulu juhlia mitään seksuaalisuus-, sukupuoli-, drag- ja alastomuusjuttuja jossain katupervoilutapahtumassa, lasten ei kuulu tietää näistä asioista mitään eikä VARSINKAAN tällaisella överillä, yliseksualisoivalla ja karnevalisoivalla tavalla. Näin jopa jossain kuvan, jossa päiväkoti-ikäisille lapsille oli (ilmeisesti Amerikassa) järjestetty "lasten Pride". Siellä kakarat menivät jonossa värikkäissä vaatteissa nonbinary-, sateenkaari- ja translippuja heilutellen ja sen jälkeen hassuttelivat puistossa. Vittu, että tämä maailma on sekaisin. Seksuaalisuus- ja sukupuoliasiat Pride-tyyppisessä kontekstissa eivät kuulu lapsen maailmaan millään tavalla. Pitäkää lapset ihan helvetin kaukana niistä! He eivät pysty ymmärtämään, mistä näissä asioissa on kyse!

      Tämä kuvottava lasten seksualisoimisen projekti täytyy ihan oikeasti saada pysäytettyä NYT ja HETI, tällä punaisella minuutilla. Alan olla niin raivoissani tuolle kilahtaneelle wokeporukalle tästä sekoilusta, että haluaisin henkilökohtaisesti käydä vetämässä jokaista heistä turpaan.

      Jos teillä on lapsia, niin älkää nyt JUMALAUTA viekö heitä Priden tai muiden vastaavien tapahtumien lähellekään. Pitäkää heidät niin kaukana tästä infernosta kuin suinkin vain kykenette.

      Poista
    3. Tämä taitaa olla nyt länsimaiden illankoittoa. En voi muuta sanoa. Mitä romahtavan sivilisaatiomme raunioista paljastuu, en tiedä, mutta nautitaan nyt vielä Atlantiksen rippeistä kun voidaan.

      Poista
    4. Tarujen mukaan Atlantiksellakin tehtiin ennen sen romahtamista jonkinlaisia eugenistisia ja geneettisiä kokeita (yritettiin risteyttää ihmistä ja eläintä luomalla kentaureja jne.), ja lopunaikoina ennen romahtamista ihmisillä ilmeni jonkinlaista yhtäkkistä, valtavaa sukupuolista hämmennystä. En kyllä nyt muista, mistä olen lukenut tai kuullut tästä.

      Hrrrrr. o_o

      Poista
    5. Katsoin jotain Camille Paglian luentoa. Siinä hän muistaakseni totesi jotain sen suuntaista, että sivilisaatioiden romahtamista on aina/usein ennakoinut sukupuoleen liittyvä hämmennys ja sekoilu. Sukupuoliroolien hälventyminen ja yhteiskunnassa ja kulttuurissa vallitseva hämmenys sukupuolten osalta ovat olleet leimallisia lopun ajoille, ja romahtaneiden sivilisaatioiden raunioille on noussut ultramaskuliiniset ryhmittymät, joissa voima on valtaa. En ole muualla tähän törmännyt, joten en tiedä, miten hyvät perusteet kyseiselle väitteelle on.

      Itse uskon, että länsimaat tulevat muuttumaan peruuttamattomasti mm. takapajuisista maista tulevien kansainvaellusten ja tämän hämärän postmodernin ideologian, jonka yksi ilmentymä transliike on, ansiosta.

      Poista
    6. Joo, juuri tuosta sivilisaatioiden romahtamisasiasta ja sukupuolihämmentyneisyydestä olen joskus lukenut jostain, liekö sitten ollut juuri Paglian kirjoittama artikkeli. Täytyypä perehtyä asiaan taas tarkemmin.

      Muutos on vääjäämätöntä, mutta olennaista onkin se, millä tavalla muutos tapahtuu (tai miten se luodaan). Tämä nykyinen intersektionaalisen feminismin kyllästämä woke-sekoilu ei ainakaan johda yhtään mihinkään hyvään. Minusta tuntuu, että tämä nykyajan liberaalivasemmistoporukka identiteettisekoiluineen ja kulttuurivallankumouksineen pistää kaikki vakiintuneet rakenteet paskaksi ihan vain silkasta paskaksi pistämisen ilosta. Heillä ei ole tarjota luhistamiensa rakenteiden ja instituutioiden tilalle yhtään mitään, pelkkää identiteettipolitiikkaa, individualismia ja lässytystä sortorakenteista ja uhrihierarkioista. Heillä ei ole tarjota minkäänlaista omaa versiotaan valmiista ratkaisumallista, millainen yhteiskunnan heidän mielestään pitäisi olla, että siitä tulisi toimivampi kuin nyt.

      Poista
    7. Paglia näyttää olevan denialisti myös ilmastonmuutoksen suhteen.

      Poista
    8. Blogistin hengenheimolaiset, dragista huolestuneet lastensuojelijat, tarttui sanoista tekoihin ja meni sinne säikyttelemään kesken satutuokion. On ne sankareita.

      https://yle.fi/uutiset/3-12519192

      Poista
    9. "Blogistin hengenheimolaiset"
      Varmaankin ymmärrät, että drag/trans/muusu-ilmiötä voi kritisoida hyvin monenlaisista lähtökohdista. Esimerkiksi anti-genderit vastustavat transjuttuja (oikeasti kysymys on homofobiasta), koska se on heidän uskonnolliskonservatiista maailmankuvaansa vastaan. Genderkriittiset, radfemit, tolkun transit ja homoseksuaalit taas vastustavat genderideologiaa sen vuoksi, koska se on vaarallinen sekä naisille että homoseksuaaleille. Genderideologia ei perustu materiaaliseen todellisuuteen, biologiaan, evoluutioon naisten ja homoseksuaalien oikeuksiin. Kuten transpastori sanoi: jos ei ole binäärisukupuolta, niin myöskään homoseksuaalisuutta ei ole olemassa.
      "Paglia näyttää olevan denialisti myös ilmastonmuutoksen suhteen."
      Kannattaa muistaa se, että maailma ei ole mustavalkoinen, vaan että yhdellä ja samalla henkilöllä voi olla sekä loistavia että typeriä ajatuksia. Kannattaakin keskittyä argumenttien kumoamiseen, eikä henkilön mustamaalaamiseen ja mitätöimiseen.

      Poista
    10. ”Blogistin hengenheimolaiset”

      Siis… Vertaatko sinä nyt ihan tosissasi minua ja blogissa esittämiäni ajatuksia uusnatsiuteen?

      Poista
    11. "Vertaatko sinä nyt ihan tosissasi minua ja blogissa esittämiäni ajatuksia uusnatsiuteen?"
      Twitterissä häiriköinti on laitettu drag-satutuntia kritisoineiden syyksi. "Transfobinen koirapilli", joka pakottaa nazzit häiriköimaan. Ilmeisesti yliseksualisoidun naiskarikatyyrin kritiikkiä ei voi esittää olematta nazzi.

      Poista
    12. "Kysyisin @Nea_Lundstrom, onko sinulla yhteys tämän päivän vihaiskuun, joka kohdistui lapsiin Oodissa? Olet kirjoittanut aiheesta Instassa ja sanonut satutuokiota Saatanan käyttämäksi keinoksi ja levittänyt disinformaatiota sp-sensitiivisestä kasvattamisesta. #homofobia #oodi"
      https://twitter.com/TTuppurainen/status/1542878049003241472?cxt=HHwWgICwqafas-kqAAAA

      Poista
    13. "Blogistin hengenheimolaiset"
      Kannattaa selvittää korrelaation ja kausaliteetin ero, ennen kuin alkaa avautumaan.
      "Hitler oli kasvissyöjä, joten kaikki kasvissyöjät ovat natseja."

      Poista
    14. Pidätkö maalaamisesta? Hitler piti myös. Olet siis natsi. (Sarkasmi bling)

      Poista
    15. Vihreä wokebro syyttää Riikka Purraa Oodin häiriköinnistä:
      "Tuore kuuma otto näyttää olevan, ettei Purralla ole mitään tekemistä Oodin tapahtumien kanssa, koska... ...EI OLLUT ITSE PAIKALLA. "
      https://mobile.twitter.com/VilleSavonlahti/status/1542855821553451010
      Nämä ovat täysin häikäilemättömiä. Koskeeko tämä guilty by association -logiikka myös naisia väkivallalla ja raiskauksilla uhkailevia transaktivisteja, eli ketkä kaikki ovat vastuussa transaktivistien törkyjutuista?

      Poista
    16. Joo, Hitler oli kasvissyöjä. Ja minäkin olen!

      Mutta: jos tahtoisin puhua kasvissyönnin hyvistä puolista, en siteeraisi Hitleriä. Tai jotakuta ilmastonmuutosdenialistia. Vaan, jos jonkun tyypin mainitsisin, niin jonkun sellaisen, joka olisi minusta ylimalkaan hyvä tyyppi. Sellaista ei olisi vaikea löytää.

      Näiden paglioiden ja drag-panikoijien kohdalla valinnanvaraa voi tietysti olla vähemmän.

      Poista
    17. Voi olla monta mieltä siitä, kannattaako satutuntia pitävälle drag queenille mennä sanomaan että "teet syntiä". Mutta median vastuuta totuudellisesta uutisoinnista voi myös peräänkuuluttaa: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=leZQWd34EyY&t=5s&fbclid=IwAR00_4vWVIsilTdpRXOdlQq6_jAEv3kygubH6yx6GTxdDe4lCk_9DkFltZ8

      Poista
    18. "Näiden paglioiden ja drag-panikoijien kohdalla valinnanvaraa voi tietysti olla vähemmän."

      Meneeköhän sulla puurot ja vellit sekaisin? Nähdäkseni tässä oli kyse kahdesta asiasta. Jonkun mielestä Paglia on huono lähde, sillä ei ilmeisesti usko ilmastonmuutokseen. Sitten taas joku toinen toi esille sen, että joku wokebro ilmeisesti pitää Purraa jollain tavoin vastuullisena tähän Oodin mielenilmaukseen.

      Huomaa, kuinka tärkeää se ajattelullinen puhdasoppisuus joillekin ihmisille on. Tämä on aika tyypillistä: henkilön pitää sitoutua kaikkiin "oikeisiin" mielipiteisiin ollakseen vakavastiotettava. Ajattele yhdessäkin asiassa väärin, ja olet sakkaa eikä sinua kannata kuunnella missään. Olen tähän siis törmännyt lukuisia kertoja transaktivistihenkisten tyyppien taholta. On ihmetelty, miten on luultu että joku on "hyvis", mutta sitten on paljastunut että kyseinen henkilö on jossain asiassa väärää mielipidettä, ja sitten tämä on kamalan ongelmallista. Tämä on ryhmäkuria ja oman ajattelun torppaamista. Eli en ihmettele, että tuntuu vieraalta että on mahdollista olla jossain asiassa samaa mieltä - tai kuten itse yritin viestiä: Paglian ajatus oli mielestäni mielenkiintoinen, vaikken osaakaan paremmin arvioida sen paikkansapitävyyttä - ja olla joissain asioissa täysin eri kannoilla. Maailmankuva voisi avartua, jos voisi suhtautua avoimesti myös ei-puhdasoppisten näkemyksiin.

      Poista
  9. Jänskä juttu sekin, että transaktivistit rääkyvät intersukupuolisten lasten kehollisesta koskemattomuudesta samalla, kun itse kannattavat väärillä leluilla leikkivien lasten ja autismikirjon tyttöjen kemiallista kastraatiota ja terveiden rintojen ja kohtujen amputaatiota. Mitäs steriliteetistä, aivovaurioista, mikropeniksistä, osteoporoosista, kääpiökasvuisuudesta ja aikusiän seksuaalisuuden menetyksestä, kunhan saadaan paremmin miehille läpimenevä lopputulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Intersukupuolisten lasten kehollinen koskemattomuus" -diskurssi on vain yksi osa sitä suurempaa sumutuksen, valheiden ja paskapuheiden verkkoa, jolla transaktivistit ajavat oikeutusta ja yleistä legitimiteettiä lasten transiuttamiselle.

      Poista
  10. Transaktivistit arvatenkin menossa pesäpalloa pelaamaan:
    https://mobile.twitter.com/GC_Vermontah/status/1542511562799296513?cxt=HHwWgsCtqYCGjegqAAAA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transit ihmettelevät, miksi naiset vastustavat self-ID:tä ja naisten ja tyttöjen turvallisten tilojen tuhoamista. Mahtaisiko sille kenties olla jokin syy, että naiset protestoivat? On kyllä täydellinen mysteeri.

      Poista
  11. Hellanduudeli sentään, taas pukkaa juttua genderspeshulista:
    "18-vuotias Rikiel Sirviö löysi sukupuoli-identiteettinsä ja kokee nyt vähemmistöstressiä, koska joutuu selittelemään sitä jatkuvasti muille"
    "Mitä enemmän Rikiel Sirviö on avoin itsestään, sitä useammin hän löytää itsensä kysymystuokiosta muiden kanssa. Hän kertoo kokevansa vähemmistöstressiä kellon ympäri.
    Toivon, että lakipohjaisesti muunsukupuolisuus tunnustettaisiin valtiontasolta. Että olisin olemassa. Tällä hetkellä en ole olemassa vaan Suomen valtio näkee minut naisena."
    "...haasteena on se, että yhteiskunta tunnistaa sukupuoliksi vain naisen ja miehen, vaikka sukupuoli on itsemäärittelykysymys.
    Kukaan muu ei voi ulkopuolelta kertoa, mikä sukupuoli on. Meillä kaikilla on oikeus määritellä se itse, mutta myös olla määrittelemättä."
    https://yle.fi/uutiset/3-12517748

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän ei ole olemassa, mutta pääsee kuitenkin Ylen uutisiin asti ulisemaan siitä, miten ei ole olemassa.

      Poista
    2. https://twitter.com/hybridihomo/status/1542854628563423234 Ragetin.

      Poista
    3. Ehkä eniten noissa tarinoissa hirvittää se, miten vanhemmat/aikuiset lyö vaan bensaa liekkeihin. Tuollakaan tytöllä ei varmaan ole ketään kotona sanomassa että "paskat sinä mikään muusu ole, olet ihan tavallinen tyttö".
      - Hybridihomo

      Poista
  12. Siis tuo Oodin drag queen on nainen, mitä hittoa?! Onko fantasia-asuun ja meikkiin pukeutunut nainen drag queen?
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mielenosoittajat-yrittivat-estaa-drag-artistin-vetaman-lasten-satuhetken-oodissa-kasittamatonta-etta-tehdaan-olkiukko-mita-vastaan-hyokataan/8461584

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku aika sitten oli jossain (todella tarkkaa, tiedän) juttu jostain mimmistä, joka oli transmaskuliini drag queen. Eli nainen, joka mielestään oli mies, mutta halusi "ristiinpukeutua" takaisin naiseksi. Mutta siis totta kai ristiinpukeutuminenkin määritellään uusiksi siinä samalla kuin sukupuoli muutenkin. Selkeää, eikö?

      Tuntematta ollenkaan tämän kyseisen Oodin dragin juttua, olenko mä ainoa, jonka mielestä drag on aikuisten juttu? Tietysti vaikka minkälaiset satuhahmot voivat pitää lapsille satutuntia, mutta jotenkin kyllä itse miellän dragin niin voimakkaasti seksuaalisuuden teemoilla leikitteleväksi, että se kuuluisi vain aikuisille. No, onhan näitä nähty jo maailmalla, kai se oli aika että tämäkin aivopesun muoto saatiin Suomeen.

      Poista
    2. "drag on aikuisten juttu"
      Vaikea nähdä, että miksi yliseksualisoidut, räikeät ja usein misogyniset karikatyyrit naiseudesta kuuluisivat lasten elämänpiiriin. Lapsi ei ainakaan menetä mitään, vaikkei näkisi dragia kuin vasta aikuisena.
      Enemmän tuosta Oodin hahmosta tulee mieleen joku Mimi ja Kuku, kuin mikään ammattimainen drag show. Miksi ihmeessä tuollaista kotikutoista tarhatätiä edes markkinoitiin drag queeninä :D.

      Poista
    3. Hei olihan sen meikit transväriset. Ja jos tää mimmi identifioituu joksikin muusiksi tai mieheksi niin silloinhan hän on ideologian oppien mukaan drag queen? Aivopesutuok... siis satutuokion sisältö ainakin on ollut ihan sitä itseään.

      Musta on jännää, kun vanhemmat, jotka ovat niin perus "cisheteroita" itse kuin olla ja voi, ja ajattelunlahjoiltaan sinne lammasmaisuuteen kallellaan, ovat ihastuneet wokeiluun ja kasvattavat lapsiaan jossain määrin niin, että se näkyy. Lapsille opetetaan tätä moninaisuusoppia ja puhutellaan heitä tyttö- ja poikaoletettuina, ja vissiin jotkut vievät muksujaan tällaisiin. Ihan vain kun on somesta luettu näitä tietoiskuja ja opinkappaleita ja ne ovat juuri nyt niin trendikkäitä. Kun siihen yhdistää, että nämä ovat nykyään osa hopsiakin, niin saa nähdä millainen soppa meillä on tulevaisuudessa käsissämme. Pelkästään pakkotransiutetut lapset eivät ole tämän uhreja, vaan ihan jokainen jonka ajattelua ja todellisuuskäsitystä horjutetaan tällä...

      Poista
    4. Mahtavaa! Tilanne siis on, että kirjastossa on pitänyt lasten satuhetkeä joku nainen, jolla on hame ja meikkiä. Ja niin nasut kuin genderkänkkäränkätkin on olleet ihan paskat housussa tällaisesta pervoilusta.

      Poista
    5. "nainen, jolla on hame ja meikkiä"
      oLetiTko juuri Gaylienin sukupuolen!!?? Kannattaako mainostaa drag showta, jos tarjolla onkin yhden naisen halpa kopio Mimistä ja Kukusta? Onko Rölli drag-artisti?

      Poista
    6. Ai nyt ongelma onkin, että esitys ei ollut tarpeeksi dragia...

      Poista
    7. Ongelma on se, että hassusti pukeutuva tarhatäti järjesti julkisessa laitoksessa transkultin rekrytointitapahtuman lapsille. Ovat ilmeisesti todenneet, että stripparitransin lähettäminen luo liian ison kognitiivisen dissonanssin jopa tiedostaville vanhemmille.

      Poista
    8. Voi kuulkaa, stripparien esiinmarssi on aivan nurkan takana.

      Lapset on kerta kaikkiaan päätetty seksualisoida. Hinnalla millä hyvänsä. Mitä näette tämän tunnelin päässä?

      Poista
    9. Joo, sarjassamme "ei ehkä nyt mutta ensi vuonna". Sama juttu kuin koira-avioliittojen kanssa.

      Poista
    10. "ei ehkä nyt mutta ensi vuonna"
      Mitä mieltä olet transrekisteristä? Jos tieto transiudesta on löydettävissä esim. väestörekisteristä, niin johtaako se tappolistoihin n*tsien valtaantulon jälkeen?

      Poista
    11. Mitä väliä, tuleeko natseja? Tai siis toivottavasti ei tietenkään tule, mutta erillisen merkinnän sukupuolen vahvistamisesta vois joka tapauksessa poistaa jos se joitakuita huolettaa. Sehän otettiin käyttöön 2009, 6 vuotta translain jälkeen, siitä ei ole ilmeisesti ollut mitään hyötyä ja ilmankin pärjättiin hyvin.

      Poista
    12. Miten se passin sukupuolimerkinnän mielivaltainen muuntelu tai kolmas sukupuolimerkintä (joku X tms.) parantaa transien elämää ja elämänlaatua?

      Poista
    13. Miten ne sukupuolitettujen syöpien seuluntokutsut? Nehän lähetetään juridisen sukupuolen perusteella. Muualla maailmassa syöpähoidot ovat viivästyneet tai myöhästyneet joiltain transihmisiltä sen vuoksi.Eräässä tapauksessa transmiehen vauva kuoli, kun häntä hoidettiin miehenä.

      Poista
    14. Niin, seulontakutsut lähetetään tosiaan juridisen sukupuolen mukaan katsomatta väestörekisterimerkintää sukupuolen korjaamisesta. Erillisestä transmerkinnästä ei ole siinäkään mitään hyötyä.

      Poista
    15. Lisäys: merkintä sukupuolen korjaamisesta ei siis kerro, mitä hoitoja on tehty ja mitkä seulonnat yms. on tarpeellisia.

      Poista
    16. Transit eivät pääse biologista sukupuoltaan koskaan pakoon. Traagista.

      Poista
    17. Jaa jaa. Jos syöpäseulonnoista puhutaan, niin esim. transnaisilla on yllättäen suht pieni eturauhas- tai kivessyövän riski. Sitä vastoin rintasyöpäriski on tavallisesti samaa luokkaa kuin muillakin ikäluokan naisilla. Siinä kohtaa juridisen sukupuolen mukaan lähetettävät kutsut osuu kohdilleen.

      Poista
    18. Briteissä ainakin yksi transmies (tai sellaiseksi identifioituva, juridinen mies anyway) oli kuollut munasarjasyöpään, kun ei tullut kutsua seulontoihin eikä tiennyt asiasta mitään.

      Poista
    19. "pieni eturauhas- tai kivessyövän riski"
      Mihinkäs ne transnaisten eturauhaset häviäisivät? Samalla tavalla nekin tulisi tsekata kuin muiltakin mieskehoisilta. Myöskin suurin osa transnaisista pitää peniksensä. Naisten vessoissa, pukkareissa ja sovituskopeissa kuvattujen itsensäviihdytysvideoiden perusteella transnaisten penikset toimivat terhakasti.

      Poista
    20. No niin nyt on taas otettu hevosmiesten tietotoimisto lähteeksi :D

      Poista
  13. Transaktivistit ja vihervasemmisto: drag queenin satutunti ei ole lasten aivopesua eikä transpropagandaa.
    "Gaylien 2000 luki lapsille kahta satukirjaa: Todd Parrin teosta Ei haittaa, jos on erilainen (2005) sekä Jessica Loven satua Julius on merenneito (2020)."
    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008920807.html
    Transaktivistit myös:
    12 Great Picture Books with Trans and Gender Non-Conforming Characters:
    "Julián is a Mermaid by Jessica Love"
    "Be Who You Are by Todd Parr
    In a brand-new companion to the beloved classic It's Okay to Be Different, author Todd Parr encourages kids to be proud of who they are inside."
    Mikseivät toimittajat tee työtään, vaan antavat näiden indoktrinoida lapsia kirkkaassa päivänvalossa?



    VastaaPoista
  14. Hesari jatkaa genderspeshulien esittelyä:
    Sekä että
    "Minnan alakouluikäinen lapsi kokee olevansa sekä poika että tyttö. Lapsensa kautta Minna on nähnyt arjen, jossa koulupäivän aikana ei voi käydä vessassa tai mennä uimahalliin luokkakavereiden mukana."
    "Olen varmuuden vuoksi puhunut koulussa terveydenhoitajalle ja lääkärille alusta saakka lapsen sukupuolen kokemuksesta, jotta hänen tietoihinsa jäisi merkintä näistä pohdinnoista mahdollisimman aikaisin. Jos lapsi haluaa myöhemmin hakea esimerkiksi mahdollisiin sukupuolen korjausprosesseihin tai muihin muutoksiin, jotka liittyvät sukupuoliristiriitaan, varhaiset merkinnät asiasta auttavat."
    https://www.hs.fi/perhe/art-2000008902377.html
    Klassinen Transhausen by proxy -tarina, jossa lapsen sukupuolikokemuksesta tehdään äidin projekti. Ei ole translapsia, vaan sukupuoliristiriitaa kokevia lapsia. Jopa 90 prosentilla murrosikä parantaa ristiriidan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on aivan täysin päivänselvästi sepitetty henkilö. Kukaan lapsi missään ei käyttäydy ”luonnostaan” tuolla artikkelissa kuvatulla tavalla.

      Poista
    2. Transit alkavat käydä tosi epätoivoisiksi. Tätä on mielenkiintoista seurata.

      Poista
    3. Lapsi kyllä testaa todellisuuden rajoja esimerkiksi vahvojen väitelauseiden kautta. Jo todella pieni lapsi erottaa toisistaan miehen ja naisen. Lapsi sen sijaan ei tarkkaan ymmärrä, mitä sana mies tai nainen tarkoittaa. Tyttö voi sanoa todella ponnekkaasti olevansa poika, mutta se ei todellakaan tarkoita, että väite kuvaisi jotenkin todellisuutta tai lapsi kykenisi ilmaisemaan jotain mystistä identiteettiään noin, vaan se on KYSYMYS vanhemmille (tai muille läheisille) jonka kautta lapsi pyrkii ymmärtämään todellisuutta ja kategorisoimaan maailmaa.

      Lapset ovat myös siitä jänniä otuksia, että he ovat todella herkkiä vaistoamaan vanhemmista hienovaraisia reaktioita. Jos lapsi sukupuoli-ilmaisuillaan saa aikaan reaktioita, edes hienovaraisia tuntemuksia, että nyt ollaan jännän äärellä, lapsi aivan varmasti jatkaa. Siksi on täysin edesvastuutonta lähteä YHTÄÄN mukaan tuohon. Pää menee sekaisin, kun niin perustavanlaatuiseen ja itselle kaikkein olennaisimpaan fyysiseen todellisuuteen kuin omaan kehoon ei voikaan "luottaa".

      En usko, että Hesarin jutun henkilöt ovat keksittyjä, mutta tuskin lapsen käytös on noin yksioikoista. Ja aivan varmasti osansa on vanhempien reaktioilla että tuollainen sukupuolisieluilu olisi mahdollista. Artikkelissa kirjoittaja kirjoittaa toisesta lapsestaan, joka on "vähän eläin". Antaako kirjoittaja tämän lapsen ymmärtää, että sekin olisi mahdollista? Vanhemman kuuluisi auttaa lasta hyväksymään itsensä (kehoineen, kaikkineen) sellaisena kuin on, ei aiheuttaa lisähämmennystä.

      Poista
    4. Kirjoitin tästä(kin) ketjun Twitteriin. https://twitter.com/hybridihomo/status/1543192901315878912?s=21&t=N2sfGTeRDxjXJHEAFzJnJg
      Äiti aivopesee lastaan genderpaskalla ihan selvästi. Esimerkkitarina lapsen transiuttamisesta.
      Vanhempien kuuluu kertoa tuollaiselle lapselle tosiasiat, että sinä et voi olla molempia sukupuoli mutta olet ihan hyvä juuri omanlaisenasi poikana. Mutta ei. Sen sijaan tuetaan fantasioissa ja raahataan johonkin Setaan vielä kahta kauheammin aivopestäväksi. Ihme, ettei äiti ole lähtenyt tukemaan myös toisen poikansa eläinfantasiaa.
      "että on vyötäröstä alaspäin poika ja siitä ylöspäin tyttö"
      Tämä on ehkä suurin ongelma näissä jutuissa ylipäätään. Hämmentyneillä lapsilla ei ole ketään sanomassa että sinä olet ihan tavallinen tyttö/poika, vaan vanhemmat heittävät bensaa liekkeihin.
      "Jos lapselle tai nuorelle kerrotaan jatkuvasti, että hän on väärässä tai jotenkin viallinen, hän voi alkaa uskoa siihen ja kääntyy itseään vastaan."
      Tämä on HYVIN ristiriitainen kommentti äidiltä, joka transeuttaa oman lapsensa.
      Artikkelissa mainittujen "transnuorten" masennus ja itsetuhoisuus johtuu lähes täysin muista ongelmista, johon/joihin heille tarjotaan vastaukseksi transeutta. Itse olen entinen "transnuori".
      "Kerroimme isovanhemmille, että lapsemme kokee olevansa sekä tyttö että poika"
      Keneltähän tämmöinen idea on lapsen päähän tullut... Ja vaikka olisi tullut lapselta itseltään, niin sitä ei todellakaan pitäisi affirmoida.

      Poista
  15. Ylen lähes joka viikkoiset trans- ja muunsukupuolisuusjutut saivat taas jatkoa. Tutut muusuaktivistit Piki ja Panda kertovat, että lakiin pitäisi saada kolmas sukupuolimerkintä, jotta lääkärissä saisi asianmukaista hoitoa, eikä olisi turvaton olo. Se tosin jää kokonaan avaamatta, miten vuoden 2013 paikkeilla Tumblrissa keksityksi "sukupuoleksi" identifioituminen vaikuttaa lääketieteelliseen hoitoon. Mitä se ketään lääkäriä hyödyttää, että naispuolisen potilaan papereissa lukee muunsukupuolinen? Onko hoito millään tavalla erilaista kuin muiden naisten kohdalla? Entä mistä tulee se "turvattomuus", josta Piki puhuu? Hän sanoo, että on turvaton olo, kun muusuidentiteettiä ei noteerata lääkärissä, mutta toisaalta sanoo, että sen tiedoissa oleminenkin aiheuttaisi todennäköisesti turvattomuutta.

    Kommentit tuli visusti kiinni, ettei kukaan pääse ihmettelemään sitä, miten koko juttu on alusta loppuun yhtä loogista sekasotkua. Piki poseeraa kuvassa nuorten muusunaisten lookiin kuuluvassa asennossa, jossa katsellaan kameraan pää taakse taivutettuna ja silmät ylenkatseellisesti puoliummessa.

    https://yle.fi/uutiset/3-12516842

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Niin kauan, kun on rakenteita, jotka ylläpitävät esimerkiksi naisvihaa ja ahtaita sukupuolirooleja"
      TE ITSE YLLÄPIDÄTTE NIITÄ ROOLEJA. Koko "muunsukupuolisuus" perustuu sille idealle että on oikeita tapoja olla nainen/mies, ja jos et noudata niitä niin olet jotain muuta.

      "Se antaisi validaatiota siitä, että olen olemassa valtion ja yhteiskunnan silmissä."
      Jos sinut on rekisteröity Suomen kansalaiseksi, niin olet olemassa valtion ja yhteiskunnan silmissä.
      Vittu.
      Hybridihomo

      Poista
  16. Hesarissa nyyhkytarina transsarjakuvapiirtelijästä. Vähemmän yllättävästi jätetään mainitsematta vaippafetisisti-Labellen piirtämät seksualisoidut fetissikuvat lasten valokuvista.
    https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008913695.html

    VastaaPoista
  17. Sain kuulla Facebookissa kuinka "biologia ja sukupuoli eivät liity yhteen".
    Tämä käy jo sanoisinko, pelottavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmiset ovat tällä hetkellä veretseisauttavan sekaisin. Suuri osa heistä on niin epätoivoisen sekaisin, ettemme pysty tekemään yhtään mitään heidän pelastamisekseen. Ei ole enää mitään keinoa auttaa heitä. Meidän täytyy jotenkin nyt vain opetella kestämään tätä absoluuttista painajaista (joka tulee heidän vaatimustensa muodossa). Pääsisipä pakoon jonnekin. Vaikka toiselle planeetalle.

      Poista
    2. Hieman pelottaa sanoa tämä, mutta kun katsoo noita, niin ajattelee että se kolmas maailmansota ei ehkä kuitenkaan olisi niin huono asia.

      Poista
  18. Olen pohtinut tätä ns. mieli/keho -yhteyttä paljon viime aikoina omassa elämässäni. Itselläni on sellainen huono piirre, että stressaannun melko helposti pienistäkin asioista - asiat jäävät helposti pyörimään mieleen ja kun näin tapahtuu, olen huonotuulinen ja kaikin puolin ei-mukava.

    Selvimmin stressini näkyy urheilusuorituksissa - minulla on pari harrastusta, jotka vaativat paljon keskittymistä ja hyvää kehonhallintaa. Silloin kun olen stressaantunut, niin nämä lajit eivät tahdo onnistua ollenkaan. Minulla on usein tunne, että en täysin tunne kehoani. En tarkoita sitä, että kehoni tuntuisi vieraalta, vaan että kehoni ei jotenkin ota käskyjäni vastaan. Olen alkanut pohtimaan, että ihan kuin stressi jotenkin häiritsisi mieli/keho -yhteyttäni. Vastaavasti taas kun olen stressistä vapaa, niin kehoni toimii täysin normaalisti ja olen yhtä sen kanssa.

    Voiko tässä trans-aatteessa olla kyse jostain samankaltaisesta asiasta? Eli ihmisillä voi olla stressiä, tms. (joita aiheuttavat eri syyt) jonka takia mieli/keho -yhteys saattaa häiriintyä tai pahimmassa tapauksessa kadota tyystin.

    Jos näin, niin ymmärrän varsin hyvin vaatimukset turvallisista tiloista ja painostuksesta esim. "oikeiden" pronominien käyttämiselle, koska stressi ja ahdistus pahentaa tuota mieli/keho -yhteyden tilaa. Toki on niin, että muiden kontrollointi ei ole ratkaisu - ratkaisu on se, että opettelee itse hallitsemaan omia mielentilojaan (esim. stressisietoa) ja ymmärtää, että muut eivät ole vastuussa sinun tunteista. Ihan niin kuin itse olen syytellyt ympäristöäni (=muita ihmisiä) kun peli ei kulje, vaikka loppupelissä vastuu omista suorituksistani ja mielentiloista on minulla itselläni, eikä kenenkään tarvitse tuntea myötätuntoa minua kohtaan jos en onnistu.

    Onko järkeä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On. Juuri noin se menee.

      Poista
    2. "Onko järkeä?"
      On. Ja on erittäin pelottavaa, kuinka helposti tietyt poliittiset ja ideologiset suuntaukset lähtevät mukaan kollektiiviseen psykoosiin. "Homoseksuaalit voivat hoidella vastakkaista sukupuolta, koska sukupuoli on sielussa." "Transaktivisti on ylin trans- ja sukupuoliasioiden asiantuntija." "Biologista sukupuolta ei ole, mutta mieshän se siellä pimeällä kadulla ahdistelee."

      Poista
    3. Tuo homoseksuaalien painostaminen ja valjastaminen transien ja muusien identiteetinvalidointiautomaateiksi on kyllä yksi kaikkein vastenmielisimpiä transaktivismin ilmentymiä. Miksi he eivät samanlaisella tarmolla ahdistele heteroita (erityisesti heteromiehiä) vaan hääräävät jatkuvasti meidän kimpussamme? Jos kerran olemme heistä niin vastenmielisiä, syrjiviä, ulossulkevia ja sortavia paskiaisia preferensseinemme ja genitaalifetisseinemme, niin minkä takia he roikkuvat meissä? Sellaista nyt vaan ei tule koskaan tapahtumaan, että homomiehiä alkaisi yhtäkkiä miespillun käsittely inspiroida tai lesbot suostuisivat ladydiquen käsittelyyn. Tiedän myös biseksuaaleja, joita ärsyttää sellainen yleinen oletus, että he biseksuaalisuutensa takia jotenkin itsestäänselvästi kelpuuttaisivat itselleen transkumppanin. Biseksuaaleja ärsyttää myös se, että biseksuaalisuuden käsitettä yritetään häivyttää käyttämällä panseksuaalisuus-termiä.

      Transit ovat ihailtavan itsevarmoja kollektiivisessa hankkeessaan luhistaa seksuaaliset suuntautumiset ja tehdä transiudesta sillä tavalla normalisoitua, ettei kukaan enää pidä transiutta kumppaninvalinnassa merkityksellisenä osatekijänä. Transit myös kitisevät jatkuvasti siitä, etteivät he ole muiden ihmisten seksuaalinen fetissi, esim. Mona Bling ei kelpuuta itselleen "chaseria" (eli miestä, joka tieten tahtoen etsii itselleen transnaista kumppaniksi). On se nyt jo oikeasti aivan täysin uskomatonta, että se nimenomainen miesten ryhmä, joka olisi transnaisista kiinnostunut, ei kelpaa näille kaikesta mariseville nirppanokille. Nämä samat kitisijät ovat juuri niitä, jotka olettavat voivansa poimia molemmista sukupuolista itselleen kaikki parhaat palat kuin rusinat pullasta. Identifioidu transnaiseksi tai transmieheksi tai miksi ikinä haluatkaan, mutta älä nyt jumaliste oleta, ettei transiudella olisi jatkossa koskaan merkitystä sen kannalta, mitä etsit, odotat tai haet muista ihmisistä.

      Poista
    4. "chaseria"
      Samalla transit eivät itse myönnä olevansa chasereita, joilla on fetissi homomiehistä tai lesbonaisista. Hurmaavat yaoi-harrastajat, jotka hekumoivat heteronaisten heteronaisille tekemän homofantasian parissa. Autogynefiilit, joiden ylin fetissi ja validaatio on saada lesboidentifioituva nainen itselleen. Harvemmin aiemmin heteroelämää viettänyt perheenisä haluaa toisen transbianin kumppanikseen. Jotkut transnaiset kyllä kokevat miehen alistamaksi joutumisen olevan naiseuden ydintä, eli lähentelyt ja vislailut ovat heille validoivia. Transhomomies harvemmin haluaa hoidella silikonipötköä tai toisen transmiehen vaginaa. Mutta heille genitaalifetissit ovatkin sallittuja.

      Poista
    5. Olen jo aikaisemmin puhunut siitä, että tuo heteronaisten kirjoittama homofantasia (yaoi, shounen-ai ja mitä kaikkia näitä nyt on) ei millään tavalla kuvasta aitoa homomiesten keskinäistodellisuutta. Kaikkein huvittavinta on se, että kun nämä homofantasiaa pikkarit märkinä koko nuoruusikänsä kuluttaneet "transhomomiehet" sitten tunkevat (tai yrittävät tunkea) bi- ja homomiesten keskinäiskulttuuriin, he suuttuvat siitä, etteivät bi- ja homomiehet käyttäydykään fantasiassa kuvatulla tavalla. Olen nähnyt netissä paljon tantrumeja ja itkupotkuraivareita näistä tapauksista. Voisin tehdä joku päivä vaikka koosteen niistä tänne. Siinähän vedätte kunnon tantrumit, helvetin idiootit, jotka ette edes tiedä, mitä homoseksuaali ja homomies tarkoittavat.

      Tiedän joitakin transbianpariskuntia, erään translesken entinen aviomies (tai avomies, en muista) esimerkiksi otti itselleen transbiankumppanin transiuduttuaan ja erottuaan aiemmasta suhteesta. Vittu tuotakin transbian-sanaa. Transit ovat mestareita pöllimään muilta ihmisryhmiltä heidän sanastoaan ja omia tilojaan ja vääntämään ne kaikki omiin tarkoituksiinsa ja ideologiaansa sopiviksi. Keksisivät samaan syssyyn uudet käsitteet kuvaamaan noita naisista kiinnostuneita transnaisia ja miehistä kiinnostuneita transmiehiä (kun ei hetero näille tunnu tässä asiassa kelpaavan). Transbianit ovat myös käyttäneet pejoratiivista nimitystä cisbian lesboista, jotka ovat tehneet tiettäväksi, etteivät kelpuuta transnaista ladydiqueineen (tai avohaavoineen) kumppaniksi. Lesbot eivät pääse mihinkään transbianeja ja heidän kolonisointiaan pakoon, vaikka olen toisaalta kuullut, että lesboilla on salaisia invite only -periaatteella toimivia seuranhakuverkostoja. Niihin ei transbianeilla ole pääsyä.

      Olen lukenut paljon transnaisten (tai aiemmin transidentifioituneiden, sittemmin transidentiteetistä luopuneiden) kirjoituksia juuri tuosta, miten validoivaa ja gendereuforista on, kun miehet vislailevat ja kohtelevat heitä kuin naisia. (Olen jonkin verran nähnyt sissy hypno -pätkiä, joissa transnaisia kohdellaan alistavasti ja juuri sillä tavalla, että he saavat siitä aidosti kiksejä.) Siitä tulee kuulemma ihan mieletön "rush" ja euforiapiikki, kun saa miehiltä huomiota naisena. Sitten jos huomiota ei tulekaan, niin se on hirveä pettymys ja itkun ja parkumisen aihe. Koko transius kaiken kaikkiaan tuntuu olevan pelkkää parasiittimaista muiden ihmisten kautta elämistä ja validaation lypsämistä 24/7. Sitten pitää väkisin (jopa lain voimalla) yrittää pakottaa kaikki käyttäytymään transien ja muusien ympärillä siten, ettei heille vain tule paha mieli eikä mikään muistuta heitä todellisuudesta, jota he pakoilevat transidentiteetin vauvansinipunaisessa syleilyssä.

      Poista
  19. Kenen mielestä oli hyvä idea päästää lapset stripparitransin keikalle:
    "'These people belong in jail!' Fury erupts over video of little girl being led by strutting drag queen with exposed breasts"
    "The 16 second video sees the young girl, who appears to be aged between two and four, dressed in a tiara as she parades with a woman in skimpy clothing.
    That performer - who appears to be a transgender woman - proudly displays gigantic boobs, with her nipples covered with pasties while wearing lingerie stuffed with dollar bills."
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-10979095/Fury-erupts-video-little-girl-R-House-Wynwood-Miami-led-strutting-drag-queen-huge-breasts.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi ihmiset eivät nouse laajemmin vastustamaan tätä sekoilua? En käsitä!

      Poista
  20. Queer-teoria käytännössä. Paljasperseinen dildoapina esiintymässä lapsille. Kyllä, luitte oikein:
    The ‘rainbow dildo butt monkey’ is no laughing matter
    "What says ‘Summer Reading Challenge’ more succinctly than monkey cock? This is one of the questions left hanging by the decision to invite performers from carnival troupe Mandinga Arts to Goodmayes Library in Redbridge last Saturday. Predictably, social media went wild when images were shared online showing a man wearing a monkey costume adorned with a foot-long swinging, simian schlong."
    "One might be forgiven for thinking this was a niche, risqué performance for adults. But it was actually aimed at children aged between four and 11. How a children’s entertainer with a dildo slipped through safeguarding procedures remains unclear."
    https://www.spiked-online.com/2021/07/13/the-rainbow-dildo-butt-monkey-is-no-laughing-matter/
    Valitettavasti vastaisku tulee osumaan lähinnä tolkun transeihin ja homoihin. Silloin sinitukkaiset queermuusut pesevät tukkavärin ja klovnimeikin, irrottavat kilon rautaa naamasta ja jatkavat normiheteroelämää muina muusuina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ”Valitettavasti vastaisku tulee osumaan lähinnä tolkun transeihin ja homoihin.”

      Kyllä. Olen koko ajan varoitellut siitä, että kun sellainen laajempi backlash alkaa, transit ja muusit yrittävät pestä kätensä aiheuttamastaan korjaamattomasta vahingosta koettamalla vierittää syyn kaikesta homoseksuaalien niskoille. Se oli yksi syy, miksi aloitin tämän blogin: haluan näyttää ihmisille, että homoseksuaalit eivät ole missään vaiheessa halunneet sellaista yhteiskuntaa, jollaiseksi transit yrittävät nykyisellä sekoilulla sen muuttaa. Emmekä allekirjoita transien tavoitteita itsemäärittelyistä sun muista. (Ne, jotka allekirjoittavat, eivät ole vielä ihan ymmärtäneet, mitä self-ID käytännössä tarkoittaa homojen ja naisten ja oikeuksiemme kannalta.)

      Minulla ei ole harmaintakaan käsitystä siitä, miksi iso osa aikuisista on nykyään sitä mieltä, että on hyvä idea järjestellä jotain seksuaalisia esityksiä pikkulapsille. En tajua, mitä näiden epätoivoisten sielujen mielissä liikkuu, en kerta kaikkiaan, en mitenkään päin.

      Poista
    2. Musta alkaa näyttää siltä, että transyhteisö ei gruumaa lapsia vain transjunaan, vaan myös seksuaalisiin tarkoituksiin. Pysähdytäänpäs hetkeksi miettimään tätä. Lapsia gruumataan ja seksualisoidaan valtavalla vimmalla ja se on näistä progressiivisesta ääliöistä (woke-vanhemmat yms.) Vain hienoa ja edistyksellistä.

      Lueskelin jonkin verran twitteristä näkemyksiä tähän Drag queenin oodi-keikkaan liittyen. Yllättävän paljon törmäsin kommentteihin ihan tavallisilta (=ei varsinaisilla transaktivisteilta), jotka noudattivat kaavaa "minä olen näin oppinut (tässä titteleitä kuten terapeutti, kasvatustieteilijä, lastensuojelun ex-työntekijä jne.) Ja voin muuten sanoa, että eihän tällaisesta pienestä harmittomasta Drag showsta ole haittaa lapsille mutta näistä foobisista, vihan ja väkivallan täyttämistä uusnatsimielenosoittajista on!!!" Tästä herää muutama ajatus. Eivätkö nämä ihmiset ymmärrä, että drag on seksuaalist ja sen tuputtaminen lapsille on lasten seksualisointia ja sellaisenaan hyvin haitallista lapsille? Vai eivätkö he välitä kun ideologia on oikea? Ja yoinen, huolestuttavampi ajatus. On aivan järjettömän vaikeaa myöntää olleensa väärässä. Mitä karmeampi virhe, sen vaikeampaa se on. Ja mikä olisi karmeampaa kuin lasten sterilisoinnin, seksualisoinnin ja muiden peruuttamattomien fyysisten ja psyykkisten vahinkojen aiheuttaminen? Entä jos mitään suuren mittakaavan heräämistä ei tulekaan, vaan tämä jää vallitsevaksi "viralliseksi" ajattelutavaksi, joka on ajettu lainsäädäntöön, psykiatriaan, hallintoon jne.? Ihmiset toki vastustavat tätä,.mutta eivät uskalla tai voi tehdä sitä julkisesti juridisten tai luiden seuraamusten, kuten työuran tuhoutumisen pelossa? Nyt olisi aika joka ikisen avata suut voimalla, kasvoillaan, muuallakin ku8n anonyymina netissä vaikka se on aivan helvetin kuumottavaa. Mutta tuo dystopiaan peruuttamattomasti joutuminen on vielä helvetin paljon kuumottavampaa.

      Poista
    3. Väristä huolimatta jutun aappinalla ei näytä olevan kerrassaan minkäänlaista linkkiä prideen, transaktivisteihin tai sateenkaarihommiin. Mielikuvitustaan pinnistäen toimittaja on huomannut esityksen tapahtuneen samassa kirjastossa, jossa aiemmin on esitetty dragia.

      http://www.mandingaarts.co.uk/

      Poista
    4. "drag on seksuaalist"

      Mikä siinä Oodin esityksessä oli seksuaalista? Tai mikä ees tavallisessa aikuisten dragissa olisi väistämättä seksuaalista? Jos mies laittautuu Paula Koivuniemeksi ja laulaa playbackia, niin mikä on se seksuaalinen, lapsille hyvin haitallinen osuus?

      Poista
    5. Niin, ei kaikki drag ole seksuaalista. Suurin osa ei ole, sanoisin. Mutta sitten Jenkeissä on näitä stringeissä vetäviä drag-artisteja, heidän esitykset ovat haitallisia lapsille.

      Poista
    6. Tässä dragasiassa on nyt sellainen juttu, että vaikka se Oodin sirkuspellen satutuokio olikin päällisin puolin varsin viatonta laatua ja koko episodi meni muutenkin uusnatsien riehumisineen aivan överiksi, niin noita dragartistien satutuokioita lapsille on pidetty jo useissa länsimaissa ja ne ovat tällä hetkellä jonkinlainen nouseva trendi, joka on näköjään rantautumassa Suomeenkin. Ongelma on se, että vaikka nuo satutuokiot näyttävät päällisin puolin viattomilta (lapsi näkee värikkäissä vaatteissa, peruukissa ja meikissä satukirjoja lukevan aikuisen lähinnä jonain veikeänä satuhahmona), nykyinen dragkulttuuri ei ole konseptina mikään viaton ja puhtoinen teatteritaiteen ja showesiintymisen alalaji.

      Dragilla on hyvin pitkä historia teatteriviihteessä sikäli, että koska naiset eivät aikanaan uskonnollisista tms. syistä saaneet toimia näyttelijöinä tai lavaesiintyjinä, miehet esittivät naisten roolit naisiksi pukeutuneina. Se, millä tavalla dragkulttuuria on sovellettu LGBT-piireissä jo kymmenien vuosien ajan ja millaiseksi se on siellä muotoutunut, ei ole mitään viatonta ja siveellistä naisen roolin esittämistä jossain asianäytelmässä. LGBT- ja queerpiirien drag on aina ollut hyvin voimakkaasti seksualisoitua, mikä on näkynyt mm. esiintyjien pukeutumisessa, lavaesiintymisessä ja käytöksessä. Dragkulttuuriin liittyy näissä piireissä myös hyvin paljon kaikenlaista alamaailmallista, kuten huumeiden käyttöä ja vapaata, rajatonta seksiä, BDSM:ää ja sen sellaista. Näin vastikään videopätkän dragshowsta, jossa oli lapsiperheitä esitystä seuraamassa. Seinällä oli suuri valotaulu, jossa luki: "It ain't gonna lick itself." Mitä helvettiä?

      Se, mitä dragkulttuuri edustaa nimenomaan tässä Pride-, LGBT-, LGBTQIA-, queer- ja transviitekehyksessä, on pohjavireeltään ja lähtökohdiltaan juuri tätä seksualisoitua ja jopa irstailevaa dragia. SE, MILLÄ TAVOIN DRAGIA TÄSSÄ VIITEKEHYKSESSÄ SOVELLETAAN, EI MILLÄÄN TAVALLA KUULU PIENTEN LASTEN MAAILMAAN. Lapsi ei kykene ymmärtämään tuon taiteenmuodon seksuaalissävytteisen ja asiattoman kielenkäytön tarkoitusta, mutta jos lapset toistuvasti altistetaan tähän puoleen "sateenkaariväestön" touhuista, se ei voi olla vaikuttamatta lapseen (negatiivisesti). Ja minä en kerta kaikkiaan ymmärrä, mikä ihmeen pakkomielle tuolla woke-porukalla on altistaa pienet lapset tällaiselle "viihteelle". Lapsen ei vittu soikoon kuulu katsella aikuisia keikistelemässä ja heruttelemassa lavalla ties missä sirkustamineissa tai stringeissä ja nahka-asuissa, viljelemässä seksistisiä vitsejä ja ties mitä kaksimielisyyksiä ja heiluttelemassa ympäriinsä jotain tekokyrpiä.

      Dragqueen Kitty Demure puhuu tällä videolla aiheesta:
      https://www.youtube.com/watch?v=fMSZdI2KVko

      Vielä noista satutuokioista. Vaikka ne näyttävät päällisin puolin viattomilta, niin kun noita satutuntien kirjakatsauksia tarkastelee, niin (yllätys, yllätys) jotain sukupuoli-, gender- ja transaiheisia lastenkirjojahan siellä aina luetaan ja käsitellään. Transpropagandaahan näidenkin kautta siis toisin sanoen pyritään levittämään. Lasten mielet sotketaan aivan täysin kaiken maailman trans- ja sukupuolipuheilla ja tyttöjä ja poikia ei ole olemassa -sekoilulla ja jauhamalla erilaisista seksuaalisuuksista. Minkä takia lapsille pitää puhua tällaisista aiheista? Miksei lasten voi antaa olla lapsia? Lapsen ei kuulu miettiä mitään sukupuolijuttuja eikä varsinkaan seksuaalisuusasioita, enkä minä käsitä, miksi niin moni woke-vasemmistoliberaali on niin täysillä mukana tässä lasten transiuttamisen, seksualisoimisen ja hämmentämisen projektissa. Seuraavaksi lapsia ollaan varmaan roudaamassa burleskitapahtumiin ja sen jälkeen strippibaareihin.

      Miksi ihmiset ovat näin sekaisin?

      Poista
    7. Arveletko, että tuonne satutuokioon lapsiaan vieneet vanhemmat on yllättyneitä tai pöyristyneitä satujen sisällöstä? Tai että he haluaisi varjella lapsiaan sellaiselta?

      Jos olet vakuuttunut, että matsku on niin vahingollista ettei sitä voi pitää kasvattajien harkintavaltaan kuuluvana, niin sitten ilmoitat lastensuojeluviranomaisille. Mitenhän he reagoi, mitä luulet?

      Poista
    8. "yllättyneitä tai pöyristyneitä"
      Miksei sitten avoimesti kerrottu, että satutunnilla aivopestään lapsia genderkulttiin, että ei täällä mitään Kultakutria lueta, vaan "Julius on merenneito." Miksei avoimesti kerrota, että drag queen -satuhetket ovat yksi tapa tehdä transaktivismia.
      Onko täysin sattumaa, että UK:n lasten transiuttamista ajavan järjestön nimi on Mermaids? Mermaids-järjestön Suzie Green vei alaikäisen lapsensa Thaimaahan genitaalikirurgiaan ja naureskeli videolla, kun blokkerikäsitellyllä pojalla ei ollut riittävästi materiaalia neovaginaan. Myös lapsena transiutettu Jazz Jennings fantasioi merenneidoista.

      Poista
    9. Tässä dragasiassa ja transaktismin suhteessa on tapahtunut joku perustavanlaatuinen muutos. Vielä jokunen vuosi sitten transit ja aktivistit karsastivat dragia. UK:ssa Pride-tapahtumasta canceloitiin drag showt, koska transaktivistien mielestä drag viestii, että sukupuoli on performanssi, puettava ja riisuttava haalari, eikä sisäsyntyinen ominaisuus. Suomessa oli taannoin Kansallisteatteri-kohu, jossa cissumies ei olisi saanut esittää transnaista. Nyt transaktivistit ja vihervasemmisto vetoavat Loirin Tyyneen, Marja Tyrniin ja Cissu Vähähiilariin. Että onhan sitä ennenkin ollut dragia ihan televisiossa, eikä kukaan ole vaurioitunut. Olisi hauska tietää, mitä transaktivistit ajattelevat oikeasti noista hahmoista. Taitaa tulla transaktivisteilla enemmän Nunnuka-karikatyyrit mieleen kuin voimaantuminen. Lisäksi monella menee tässä sekaisin drag show perinteineen ja menneiden vuosikymmenten hupailuperinne, jossa komiikan lähteeksi riittää naiseksi pukeutuvat mies.
      "Drag Queens Banned From Free Pride Glasgow Event Over Fears Of Offending Transgender People"
      “The decision was taken by transgender individuals who were uncomfortable with having drag performances at the event. It was felt that it would make some of those who were transgender or questioning their gender uncomfortable."
      "It continued: “It was felt by the group within the Trans/Non Binary Caucus that some drag performance, particularly cis drag, hinges on the social view of gender and making it into a joke, however transgender individuals do not feel as though their gender identity is a joke."
      “This can particularly difficult for those who are not out and still present as the gender they were assigned at birth. While it was discussed whether we could have trans drag acts perform, it was agreed that as it would not be appropriate to ask any prospective drag acts whether or not they identified as trans."
      https://www.huffingtonpost.co.uk/2015/07/21/drag-queens-banned-from-f_n_7839270.html
      Olisiko Ru Paul's Drag Racen suosio lieventänyt transaktivistien asennetta dragia kohtaan? Tosin jos transnainen ja drag artisti asetetaan vierekkäin, niin kyllähän se herättää kiusallisia kysymyksiä.

      Poista
    10. Ei tästä kellekään Topeliuksen sadut voi tulla mieleen eikä edes Kultakutri.

      https://www.oodihelsinki.fi/event/helmet:236789/drag-queenin-satutuokio-6-10-vuotiaille/?lang=fi

      Poista
    11. "Arveletko, että tuonne satutuokioon lapsiaan vieneet vanhemmat on yllättyneitä tai pöyristyneitä satujen sisällöstä? Tai että he haluaisi varjella lapsiaan sellaiselta?"

      Aika monet intersektionalismiin ja woke-ideologiaan kallellaan olevat nykyvanhemmat (etenkin äidit) ovat itse täysillä mukana sukupuolenhämärtämispolitiikassa ja transsekoilussa ja itse tarjoilevat penskoilleen juuri tuon kaltaista materiaalia. Olen välillä kirjakaupoissa ja kirjastoissa käydessäni vilkuillut lastenosastoilla, mitä siellä oikein on tarjolla. Sukupuolisekoilu on selvästi tunkenut nyt aiempaa aggressiivisemmin lastenkirjallisuuteen, jopa aivan pienten lasten kirjoihin. Satu saattaa kertoa esimerkiksi jostain eläimestä, joka kokee olevansa tai haluaa olla jokin toinen eläin, ja sukupuoli-ideologia pilkahtelee esiin hahmojen välisistä vuoropuheluista esimerkiksi sellaisina kommentteina kuin "aa, tarkoitatko niitä vanhoja tyttö- ja poikajuttuja" tms. Jos otat sieltä minkä tahansa nuorten- tai lastenkirjan umpimähkään käteen, niin 20-30 %:n todennäköisyydellä siitä löytyy sukupuolisekoilua jossain muodossa. Käykää vaikka itse katsomassa, jos ette usko. (Myös peruskoulun opetussuunnitelmassa erikseen velvoitetaan opettajat opettamaan oppilaille jo alakoulussa sukupuolisekoilua nimenomaan Setan ja sen agenttien oppien mukaisesti. Aletaankohan noita dragpellejä kohta tilailemaan kouluihin satutuntejaan pitämään?)

      "Jos olet vakuuttunut, että matsku on niin vahingollista ettei sitä voi pitää kasvattajien harkintavaltaan kuuluvana, niin sitten ilmoitat lastensuojeluviranomaisille. Mitenhän he reagoi, mitä luulet?"

      Se ei taida olla minun tehtäväni eikä velvollisuuteni. Jos vanhemmat ovat itse niin pihalla, etteivät osaa arvioida lastensa kanssa käsiteltävää materiaalia kriittisesti ja kieltää epäilyttävän materiaalin käsittelyä, niin se on silloin heidän ongelmansa. Suuri osa ihmisistä ei vieläkään näe (tai ei suostu myöntämään ja tajuamaan), että transideologia on ihan oikeasti olemassa oleva ilmiö, joka leviää yhteiskunnassa koko ajan kiihtyvään tahtiin. Onneksi ulkomailla alkaa olla jo melko paljon liikehdintää sekoilun vastustamiseksi, jospa vastustaminen sitten aikanaan rantautuisi laajemmin myös Suomeen (jonne muutenkin kaikki tulee aina vähän viiveellä).

      Poista
    12. "itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on"
      eli poika blokkereille ja genitaalit veks, jos liehuu mekossa, pitää pinkistä, glitteristä ja barbeista. Mermaidsien Suzie Green kastroi feminiinisen poikansa, kun tämän isä ei kestänyt vääränlaisia mieltymyksiä.
      "Green is the very image of a supportive mother. She says she initially thought she ‘had a very sensitive, quite effeminate little boy who was probably gay’. She recalls how, as a boy, Jack was made to feel shame about his preference for the ‘girly’ toys and clothes by his father, at one point asking his grandmother ‘can you buy me Barbie Rapunzel, but can you hide it because if mummy and daddy find it they’re going to take it away’."
      https://www.spiked-online.com/2020/07/03/mermaids-leading-children-up-the-trans-path/
      Sellaista itsensä hyväksyntää. Jos translapsen taustalta ei löydy Transhausen by proxy -äippä, niin vähintään homofoobikkovanhempi.

      Poista
    13. "Miksei avoimesti kerrota, että drag queen -satuhetket ovat yksi tapa tehdä transaktivismia."

      Transit vain harvoin artikuloivat ääneen tavoitteidensa todellisia tarkoitusperiä sellaisenaan. He kätkevät todelliset tavoitteensa kiertoilmaisuihin, genderspeakiin ja lässytykseen ihmisoikeuksista, itsensä hyväksymisestä ja omana itsenä olemisesta. (Mitä itsensä hyväksymistä transiudessa ja muusiudessa muka on?)

      Btw, tuossa ylemmäs linkatussa ilmoituksessa Oodin satutuokiosta erikseen sanotaan: "Satutuokion keskeisenä teemana on moninaisuuden edistäminen ja itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on." Niinpä niin, tehokasta transpesua lapsille moninaisuustuubaa tuputtamalla, että saadaan etenkin ne potentiaaliset homoseksuaalit sieltä joukosta äkkiä mahdollisimman sekaisin. Transjuna odottaa pillejään vihellellen.

      "Onko täysin sattumaa, että UK:n lasten transiuttamista ajavan järjestön nimi on Mermaids? (...) Myös lapsena transiutettu Jazz Jennings fantasioi merenneidoista."

      Joo, lasten transpesuun kuuluu kiinteästi se, että indoktrinointimateriaalissa vilisee kaikenlaista lasten satukuvastoa ja satuolentoja, kuten merenneitoja ja yksisarvisia. (Genderspektri myös esitetään materiaaleissa janana, jonka toisessa päässä on Barbie ja toisessa G.I. Joe, ja lapset sitten valitsevat janalta, mihin kohtaan heidän genderidentiteettinsä siinä osuu.) Transiutettu Jazz Jennings on aivan yhtä paljon nainen kuin hän on merenneito. Olen miettinyt, koskakohan Jazzillekin iskee semmoisella syvemmällä tavalla ymmärrys siitä, mitä hänelle on oikein tapahtunut.

      Haluaisin kysyä genderisteiltä kollektiivisesti tätä:

      Jos sukupuoli kerran on moninainen asia ja jokainen saa olla sellainen kuin on ja niin edespäin, niin miksi prinsessa- tai merenneitoleikkejä leikkivä poika on teille niin äärimmäinen kauhistus? Miten nämä idiootit kehtaavat ensin lässyttää suu vaahdossa noita moninaisuusoppejaan ja itsensä hyväksymistä ja omana, autenttisena itsenä olemista ja sen jälkeen transiuttaa muitta mutkitta ne lapset, jotka osoittavat "vääriä" biosukupuolensa mukaisia kiinnostuksia? MITÄ MONINAISUUTTA SE MUKA ON, HÄH? Miksi nukeilla leikkivä ja pinkistä ja kukista tykkäävä poika ei saa olla nukeilla leikkivä ja pinkistä ja kukista tykkäävä poika? Miksi hänet pitää transiuttaa, että hän voi olla "oma, autenttinen itsensä"?

      Poista
    14. Aikuistransit rääkyvät pakkosterilisaatiosta samaan aikaan kun väärillä leluilla leikkivät tai vääristä leikeistä pitävät lapset kastroidaan kemiallisesti. Ketään ei kiinnosta eunukkilasten oikeus saada omia biologisia lapsia, tai blokkereiden varsin karut terveysvaikutukset. Vihreät, Vasemmisto ja F-puolue ovat asettaneet blokkerihoidot poliittisiin tavoitteisiinsa.

      Poista
    15. Se piste, jonka jälkeen nykyinen gendertouhu alkoi mennä kunnolla överiksi, oli käsittääksi siinä, kun erilaisia ristiinpukeutumisen muotoja ja niiden ympärille kehittyneitä alakulttuureja alettiin heittää yhteen ja samaan translaariin. Aiemmin oli esimerkiksi heteromiesten transvestiittiryhmiä, joihin trans- tai drag queen -homoilla ei ollut mitään asiaa. Ne julkaisivat lehtiä, joissa oli heterotransvestiittien sissy-fetissiin liittyviä eroottisia tarinoita ja sen sellaista. Toimintaa motivoi ristiinpukeutumisesta saatu autogynefiilinen kiihotus, ei kehoristiriita tai ns. dysforia. Jossain vaiheessa sitten päätettiin, että nämä seksuaalisista syistä ristiinpukeutumista harrastavat miehet ovat myös transgender, minkä jälkeen homma lähtikin nopeasti lapasesta.

      Nyt ollaan tilanteessa, jossa kaikki transvestiitit ja drag queenit itsekään eivät näytä hahmottavan, miten he eroavat trans-ihmisistä. Koomikko Eddie Izzard eli vuosikymmeniä transvestiittina, esiintyi ajoittain queenina, ja valisti yleisöä siitä, että heteromieskin voi harrastaa ristiinpukeutumista. Nyt hän on ilmoittanut olevansa transnainen. Drag-artisti Juno Birch sanoo olevansa nainen, vaikka on avaruusoliota esittävä drag queen. RuPaulin ohjelmassa esiintyy transnaisiksi itseään kutsuvia queeneja, jne. Koko homma on täysin sekasortoista ja hahmotonta, ja selvästi tarkoituksella.

      Minusta tähän on päädytty erityisesti siitä syystä, että kun hämärretään määritelmiä ja rajoja, niin saadaan kammettua transkategoriaan myös monia menneiden aikojen queeneja ja kingejä, jotka eivät mistään genderistä olleet kuulleetkaan. Esimerkkinä se, miten Marsha P. Johnsonia kuvaillaan nykyään naiseksi, vaikka hän sanoi viimeiseen asti olevansa gay boy drag-hahmonsa ulkopuolella.

      Poista
    16. Miksi olkiukko on genderkänkkäränkän ihkuin lemppari? Tietenkin poika saa rauhassa leikkiä prinsessa- tai merenneitoleikkejä.

      Poista
    17. "Jos translapsen taustalta ei löydy Transhausen by proxy -äippä, niin vähintään homofoobikkovanhempi."

      Munchausen by proxy -mammat juhlivat, kun lapsi tai yksi lapsista osoittautuu "sukupuolipoikkeavaksi". Se on näille mammoille suoranainen elämänmittainen juhlapöytä mehevine herkkuineen. Ainakin Jazz Jenningsin mutsi, Kai Shappleyn mutsi ja tuo Suzie Green ovat päivänselviä Transhausen-tapauksia. Translapsella saa ihan mielettömästi huomiota, sääliä ja myötätuntoa. Nämä mammat sitten pistävät pystyyn blogeja ja vlogeja, joissa kertovat lapsensa "transmatkasta" kuvien ja nyyhkytarinoiden kera. Mitä homofobiaan tulee, niin olen kuullut useista tapauksista, joissa varsinkin isälle on ollut hyvin vaikeaa hyväksyä homoseksuaalinen poika, mutta ovatkin sitten ottaneet "avosylin vastaan" uuden transtyttärensä, kun homopoika onkin onnistuneesti transiutettu. Varmaan ihan sama juttu noiden mutsien kohdalla. Mutta uskallapas mennä genderisteille itselleen puhumaan homofobian ja ROGD-transidentifioitumisen yhteyksistä, niin saat vähintään mustan silmän. Monet detransitioitujat ovat kertoneet, että heillä yksi suuri motivaattori transiutua oli nimenomaan omasta homoseksuaalisuudesta tiedostuminen ja ympäristön tuomitseva suhtautuminen. Monille on käynyt niin (esim. Sametille), että tajusi oman homoseksuaalisuutensa kunnolla vasta sen jälkeen, kun oli jo käynyt transhoidot läpi ja elänyt vastakkaisen sukupuolen yksilönä joitakin vuosia.

      Tässä on kaksi suomalaista Transhausen by proxy -blogia:
      https://transparentti.blogspot.com/
      http://istuusepaivankakkaralla.blogspot.com/

      Poista
    18. "Miksi olkiukko on genderkänkkäränkän ihkuin lemppari? Tietenkin poika saa rauhassa leikkiä prinsessa- tai merenneitoleikkejä."

      Useissa dokumenteissa, joissa on Transhausen-mutsi selittämässä lapsensa tarinaa, korostuu nimenomaan se, että lapsi "leikki väärillä leluilla" ja "vääränlaisia leikkejä", mikä sai lopulta vanhempien hälytyskellot soimaan. Erityisesti tämä korostuu transtyttöjen kohdalla, eli se ei-vielä-transiutettu poika tykkäsi nukeista, pinkistä ja prinsessa- ja merenneitoleikeistä. Tämä oli sitten näille vanhemmille hiertävä kivi kengässä ja ongelma, jota he yrittivät ratkaista ohjaamalla lasta "oikeanlaisten" leikkien pariin, ja viimeistään siinä kohdassa kun epäilyt mahdollisesta homoseksuaalisuudesta heräsivät, otettiin käyttöön järeämmät aseet eli homojen eheytysterapia kotikonstein (Kai Shappleyn äiti esimerkiksi).

      Eli jostain syystä se mekkoon pukeutuva ja prinsessaleikeissä viihtyvä poika on sitten kuitenkin näille edistyksen airuille ja omana itsenä olemisen autuudesta julistaville vanhemmille niin fundamentaalinen ongelma, että lapsi on keinolla millä hyvänsä vieroitettava tuosta ristiriitaisesta käyttäytymisestään ulos, mihin transiuttaminen tarjoaa erinomaisen näennäisratkaisun, kun lapsesta saadaan leivottua sosiaalisesti "normaali".

      Poista
    19. "Se piste, jonka jälkeen nykyinen gendertouhu alkoi mennä kunnolla överiksi, oli käsittääksi siinä, kun erilaisia ristiinpukeutumisen muotoja ja niiden ympärille kehittyneitä alakulttuureja alettiin heittää yhteen ja samaan translaariin."

      Pähkinänkuoressa näin, joo. Sillä, mitä transsukupuolisuus alun perin on tarkoittanut (ja edelleen tarkoittaa, sanoivat aktivistit mitä hyvänsä) eli vakavaa kehodysforiaa ja sukupuoliristiriitaa ja näiden rampauttavaa vaikutusta ihmisen elämään, ei ole mitään tekemistä nykyisen identiteettisekoilun ja sukupuolenhämärtämispolitiikan kanssa. Transsukupuolinen on eri asia kuin transihminen, jota nämä modernit transit nykyään itsestään käyttävät; itse asiassa nämä nykytransihmiset pitävät termiä transsukupuolinen transfobisena, koska se antaa ymmärtää, ettei transnainen ole ollut nainen eikä transmies ole ollut mies ennen transhoitojen läpikäymistä.

      Transaktivistit eivät tajua ampuvansa itseään jalkaan yrittämällä tunkea kaiken mahdollisen ja mahdottoman sukupuoleen liittyvän oman transsateenvarjonsa alle. Minulle ei edelleenkään ole ihan selvää, mikä on tämän porukan perimmäinen tavoite tässä jatkuvassa käsitteiden hämärtämisessä, pakkomielteisessä vouhkaamisessa, lakimuutosten vaatimisessa, keskustelun sotkemisessa, väärinajattelijoiden kyttäämisessä ja canceloimisessa, kaikenlaisten erioikeuksien vaatimisessa ja yleisessä yhteiskunnallisessa transpesussa. Luulisi, että heitä itseään nimenomaan kiinnostaisi pitää kiinni noiden kantakäsitteiden merkityssisällöistä, koska jos kuka tahansa voi olla mitä tahansa vain sanomalla niin ja identiteetit ja subjektiiviset kokemukset jylläävät, niin trans ei silloin tarkoita yhtään mitään. Sille on rajansa, miten kauan ihmiset jaksavat kuunnella ja uskoa tuota loputonta rääkymistä siitä, miten syrjittyjä ja marginalisoituja erityisihmisiä transit ovat.

      Siitä tulikin mieleeni: tässä Jordan B. Petersonin vastine Twitterille, joka antoi Petersonille jäähyn ja bannit, kun Peterson "väärinsukupuolitti" Ellen/Elliot Pagea:
      https://www.youtube.com/watch?v=UYfKWQqvFac

      Jengillä alkaa selvästi mennä lopullisesti hermot sekoiluun. Ahh. :D

      Poista
    20. Petersonkin on ilmastonmuutosdenialisti. Jo toinen sellainen johon täällä iloisesti viitataan tolkun ihmisenä! :D

      Poista
    21. Miten se ilmastonmuutosdenialismi nyt liittyy tähän täällä käsiteltävään asiaan? Ja miten tuon videon aihe liittyy siihen? Pitääkö jok'ikisen sellaisen henkilön taustat ja kaikki muut mahdolliset mielipiteet selvittää aina kissojen ja koirien kanssa, joihin täällä jotenkin viittaa?

      Poista
    22. Ei tarvitse, hauskempaa näin.

      Jos ilmaantuu vielä useampia niin alan kehitellä hypoteesia, että kyseisillä tyypeillä on taipumus kiistää kaikkia vastaantulevia yleisesti hyväksyttyjä totuuksia ihan vain luodakseen itsestään vaikutelman coolina oman polkunsa tallaajana.

      Poista
    23. Tulkitse tilannetta ja kehittele juuri sellaisia hypoteeseja kuin haluat.

      Poista
    24. "kiistää kaikkia vastaantulevia yleisesti hyväksyttyjä totuuksia"
      Koskeeko tämä myös sukupuolta, biologiaa, evoluutiota ja seksuaalisen suuntautumisen kohdistumista biologiseen sukupuoleen? Millaisia hypoteeseja kehittäisit binäärisukupuolen kyseenalaistajista?

      Poista
    25. "taustat ja kaikki muut mahdolliset mielipiteet"
      Woke vaatii täydellistä antautumista ja uskomista jokaiseen sataan opinkappaleeseen. Jos kyseenalaistaa yhdenkin jakeen, niin on roviolle joutava kerettiläinen.

      Poista
    26. "minkäänlaista linkkiä prideen, transaktivisteihin tai sateenkaarihommiin"
      Kertoisitko meille konseptin dildoapinan taustalta ja miten dildon heiluttelu edistää lasten lukutaitoa? Ja miksi oli hyvä ajatus buukata moinen otus kirjastoon?
      Taustalta löytynee genderideologiaan perustana olevan queerteorian ytimeen kuuluva normien, rajojen ja yleinen yhteiskuntarakenteiden rikkominen, eli omanlaisensa variaatio drag queen -satutunnin konseptista.
      Tässä lisää kuvamateriaalia ja tarkempi kuvaus tapahtuman taustoista:
      "‘One of the targets that woke culture wants to dismantle is the innocence of children … The disruption is simple: exhibition of sexuality, especially queer sexualities and trans people demonstrating sexuality … in order to ‘liberate the potentialities’ of their identities … Children can't be innocent; they must be activists."
      "…queer theorists do make the argument that all social norms need to be transgressed and that is a progressive force of queering. For example, BDSM is seen as a “queer” identity. And queer theory argues that there is not material harm done by, for example, someone beating someone with a whip and getting sexual pleasure from it, but that the social harm comes from the marginalization of certain groups who are seen as deviant, such as BDSM practitioners or paedophiles."
      https://grahamlinehan.substack.com/p/monkey-see-monkey-dildo
      Vai onko tämäkin terffilesbojen ja genitaalifetisistihomojen lavastus, deep fake ja salaliitto?

      Poista
    27. Noi transhausen-blogit on vaan niin jäätäviä, puistattavia. Anne M. on erityisen rasittava tapaus. Joskus olen yrittänyt keskustella asiasta erittäin asialliseen sävyyn hänen kanssaan bloginsa kommenteissa, mutta kaikki eriävä ajattelu on tietenkin fobiaa. Magdaleena on kuitenkin vielä todella paljon surullisempi tapaus. Lapsi on tämän hullun eukon luokse SIJOITETTUNA. Sijoittamiselle on AINA todella painavat perustelut, eli lapsella on lähestulkoon varmasti jo taustallaan monenlaista traumatisoitumista. Vähintään se vanhemmasta eroon joutumisen hylkäämistrauma, mutta todennäköisesti myös hyvin varhaista traumatisoitumista syntymäperheessä. En lainkaan ihmettelisi, vaikka Magdaleenallakin olisi mukana myös traumaoireilua. Tai sitten hän vain on poika, joka sattuu tykkäämään feminiinisenä pidetyistä asioista.

      Tulee mieleen se eräs miestrans (olen tehnyt periaatepäätöksen että en missään, ikinä, aio kutsua näitä mekkofetisistipipipäitä naisiksi, vaikka edessä olisi etuliite trans. Se, että antaisi ymmärtää heidän olevan minkäänsorttisia naisia on paitsi täysin epätotuudellista, myös nykyilmapiirin huomioiden naisia vahingoittavaa), joka oli joskus vuosia sitten julkisuudessa. Hän oli joutunut pienenä lapsena todistamaan, kuinka joku mies (kenties äidin uusi miesystävä tms.) oli raiskannut hänen siskonsa. Tällaisen näkeminen on lapselle käsittämättömän traumaattinen kokemus, joten ei helkkari, ei ihmekään, että haluaa kieltää itsessään minkäänlaisen samankaltaisuuden tämän tekijän kanssa. Harmi etten lainkaan muista hänen nimeään enkä sitä, miten hänestä voisi löytää netistä tietoja. Mitä syvemmälle tätä likasankoa alkaa kaivaa, sen ikävämpää liejua sieltä nousee. Ei transius ole glitterhumua ja hienoa speshulia. Vaikka nautinkin jonkun Pandan ja kumppaneitten suomimisesta kovin sanankääntein, olisi kiinnostavaa tietää, mitä heidän taustallaan on. Vai onko mitään todella selittävää, vai ovatko he vain vallanhimoisia narsistipaskoja. Mene ja tiedä.

      Poista
    28. "En lainkaan ihmettelisi, vaikka Magdaleenallakin olisi mukana myös traumaoireilua. Tai sitten hän vain on poika, joka sattuu tykkäämään feminiinisenä pidetyistä asioista."

      Varmaan molempia ja toki vielä on täysin ilmeistä, että traumataustalla on transidentifioitumiseen jotain vaikutusta.

      "Mitä syvemmälle tätä likasankoa alkaa kaivaa, sen ikävämpää liejua sieltä nousee. Ei transius ole glitterhumua ja hienoa speshulia."

      Ei tosiaankaan, ainakaan transius siinä alkuperäisessä muodossaan, johon siis liittyy vakava dysforiakokemus ja sukupuoliristiriita. Siinä ei ole mitään hauskaa, kaunista tai ihanaa. Olen kuullut transien sanovan, etteivät he toivo sitä kokemusta kenellekään, edes pahimmille vihamiehilleen.

      "Vai onko mitään todella selittävää, vai ovatko he vain vallanhimoisia narsistipaskoja. Mene ja tiedä."

      Vaikea sanoa, mutta monet juuri näistä eniten äänessä ja esillä olevista vaikuttajista/aktivisteista ovat päivänselvästi (ainakin jonkinasteisia) narsisteja. Mikään muu kuin pahemman luokan narsismi tai muu persoonallisuushäiriöisyys ei selitä heidän täydellisen kusipäistä, kyynärpäätaktikoivaa, toisista piittaamatonta ja omiin tarpeisiin ja haluihin keskittyvää käytöstään. Narsismiin liittyy myös vallanhalu ja kontrolloimisen tarve. Se, minkälaisilla tavoilla nämä tyypit yrittävät kontrolloida muita ihmisiä ja yleisiä transnarratiiveja, kielii nimenomaan patologisesta vallanhimosta.

      Poista
    29. Pientä kevennystä. Jos Absolutely Fabulousille tehtäisiin jatkoa, niin Edina varmasti haluaisi transidentifioituvan lapsenlapsen asusteekseen ja identifioituisi itse genderspeshuliksi. Patsy jo olikin transmaskuliini pari kuukautta 1960-luvulla, kunnes Marokossa operoitu uusfallos tipahti pois.

      Poista
  21. Jos haluat vastauksen joltain tietyltä dokumentissa esiintyneeltä tyypiltä niin sitten kannattaa kysyä suoraan häneltä. Jos täällä et saa vastausta niin tuskin kannattaa hykerrellä että Gotcha, pistinpä pahan. Ei täällä kukaan langettele diagnoosia lempilelujen tai -leikkien perusteella, ja Setan, Trasekin ja muiden järjestöjen matskuista päin vastoin löydät vain tukea tuolle ajatukselle, että lapsi saaleikkiä niin kuin haluaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten vaan esim. Transtukipisteen "sateenkaarisanastossa" lapsi, joka ei käyttäydy sukupuolelleen stereotyyppisesti on "sukupuoleltaan moninainen lapsi".

      Poista
    2. Mitään Transtukipistettä ei ole enää olemassakaan.

      Poista
    3. Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen sivuilla on mm. seuraavanlaisia määritelmiä, joissa mainitaan jotenkin lapset ja nuoret:

      "Sateenkaarilapsi" on lapsi, jonka sukupuoli-identiteetti tai sukupuolen ilmaisu eroaa hänelle syntymässä määritettyyn sukupuoleen liitetyistä oletuksista tai jonka ikätasoiset ihastumiset kohdistuvat samaa tai samaa ja eri sukupuolta oleviin.

      "Sosiaalinen transitio" tarkoittaa siirtymistä elämään sukupuoli-identiteetin mukaisessa sosiaalisessa roolissa. Sosiaalinen transitio on osa aikuisen transihmisen sukupuolen korjausprosessia, mutta se on myös keino helpottaa lapsen kokemaa sukupuoliristiriitaa. Sosiaalista transitiota voi toteuttaa muun muuassa nimen, vaatetuksen, hiustyylin, leikkien ja harrastusten avulla. Sosiaalinen transitio ei sisällä lääketieteellisiä toimenpiteitä.

      "Sukupuoleltaan moninainen lapsi." Ilmaisua voidaan käyttää lapsista, joiden sukupuoli-identiteetti ja/tai ilmaisu joskus tai aina eroaa odotuksista sille sukupuolelle, johon heidät syntymähetkellä määriteltiin.

      "Sukupuolisensitiivisyys" on ajattelutapa, jossa huomioidaan sukupuoli ja siihen liittyvät normit ja niiden vaikutukset sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla. Sukupuolisensitiivisyys-termiä käytetään erityisesti varhaiskasvatuksen ja nuorisotyön parissa. Kasvatuksen tavoitteena se tarkoittaa, että kasvatuksella tehdään tilaa jokaiselle lapselle olla omanlaisiaan tyttöjä, poikia tai muilla tavoin itsensä määrittäviä lapsia. Opetuksen parissa käytetään useimmiten sanaa "sukupuolitietoisuus".


      https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/sukupuolen-moninaisuus/sukupuolen-moninaisuuden-sanasto/

      Poista
    4. Setan määritelmän mukaan transsukupuolisuus on sukupuolen epätyypillistä ilmaisua. Suurin osa transkertomusista alkaa sillä, että on pitänyt enemmän vastakkaiselle sukupuolelle tyypillisistä leluista, leikeistä ja vaatteista. Että tyttöä on ilskottanut, jos on pakotettu mekko päälle ja poikaa on pelottanut, jos pitää leikkiä rajuja poikien leikkejä. Jotkut toki kuvailevat "taivaan avautuneen", kun ovat vetäneet äidin hameen päälle tai siskon pikkarit jalkaan. Eli klassinen autogynefiili ja ensimmäinen erekti..gender euforia.

      Poista
    5. Juuri tuo on nykyajattelun suurin kompastuskivi ja se asia, joka lopulta tulee johtamaan tämän ideologian romahtamiseen: että "epätyypillinen itseilmaisu" on jotain transspektrille asettuvaa moninaisuutta. Genderistit tekevät kaiken voitavansa saadakseen levitettyä tämän ajattelun niin laajalle kuin mahdollista. He eivät tule sokeassa edistysmielisyydessään ajatelleeksi, että kun kaikesta tehdään transtranstrans, niin se samalla hämärtää sen, mitä on oikea transsukupuolisuus. Minä en ole missään vaiheessa väittänyt, etteikö oikeaa transsukupuolisuutta olisi olemassa; siis transsukupuolisuutta, johon liittyy vakava kehodysforia ja sukupuoliristiriita. Nykyisiin genderspeshuleihin ei voida soveltaa sitä transsukupuolisuuden diagnostiikkaa ja niitä hoitoja, jotka on aikaisemmin kehitetty juuri näiden dysforisten transsukupuolisten tutkimiseksi ja hoitamiseksi, ei näiden nykyisten translarppaajien ja ties keiden, jotka nyt väittävät olevansa "transihmisiä".

      Poista
    6. Missä siellä sanotaan, että lelujen ja leikkien perusteella tehdään päätös lapsen transitioimisesta, jopa lääkkeillä?

      Sitä vastoin siellä näköjään suositellaan, kuten muistinkin, antamaan tilaa olla sellainen lapsi kuin on: "kasvatuksella tehdään tilaa jokaiselle lapselle olla omanlaisiaan tyttöjä, poikia tai muilla tavoin itsensä määrittäviä lapsia".

      Jos materiaalit on jotenkin epäselviä niin sopii ottaa Smokkiin yhteyttä ja kysyä, että jos poika leikkii prinsessaa, niin pitäisikö aloittaa blokkerit tai ainakin alkaa puhutella tytöksi. Mitä luulette että vastaavat?

      Poista
    7. "Muilla tavoin itsensä määrittävä" lapsi tarkoittaa tässä genderkielellä lasta, joka ilmoittaa olevansa vastakkaista sukupuolta. Ja kun lapsi näin kerran päättää julistaa, niin se kokemus on totta ja täytyy kyseenalaistamatta affirmoida, lapselle alkaa häsätä sosiaalista transitiota ja lopulta transiuttamista. Luuletko sinä, että Seta ja siellä häärivät transaktivistit laittaisivat ne kirjoittamattomat tavoitteensa tuonne sivuille sellaisinaan näkyviin? Hohhoh.

      Poista
    8. "Setan määritelmän mukaan transsukupuolisuus on sukupuolen epätyypillistä ilmaisua."

      Mistä sinä sellaisen määritelmän olet löytänyt? Eihän tässä puhuta sukupuolen epätyypillisestä ilmaisusta mitään.

      "Transsukupuolisuus. Transsukupuolisen ihmisen sukupuoli-identiteetti ei vastaa hänen syntymässä määriteltyä sukupuoltaan. Henkilö kokee sukupuoliristiriitaa syntymässä määriteltyä sukupuolta kohtaan. Transsukupuolisen henkilön sukupuoli-identiteetti on useimmiten mies tai nainen, mutta se voi olla myös esimerkiksi muunsukupuolinen. Transsukupuolisella ihmisellä voi olla tarve lääketieteelliselle sukupuolen korjaamiselle ja/tai sukupuolen juridiselle vahvistamiselle."

      https://seta.fi/sateenkaaritieto/sateenkaarisanasto/

      Poista
    9. "tarkoittaa tässä genderkielellä lasta, joka ilmoittaa olevansa vastakkaista sukupuolta"

      En usko. Olen varma että se viittaa lapsiin, jotka ilmoittavat olevansa jotain muuta kuin tyttöjä tai poikia. (Tai molempia, jne.)

      "Luuletko sinä, että Seta ja siellä häärivät transaktivistit laittaisivat ne kirjoittamattomat tavoitteensa tuonne sivuille sellaisinaan näkyviin?"

      Kirjoittamattomia tavoitteita ei tosiaan määritelmällisestikään kirjoiteta näkyviin :)

      Jos väittää tietävänsä jotain jonkun tahon kirjoittamattomista tavoitteista niin onhan pöyristyttävää, että ihmisiä kiinnostaa kuulla todisteita. Tässä on kyllä väitetty ihan kirjoitetuistakin tavoitteista kaikenlaista puutaheinää..

      Poista
    10. "Eihän tässä puhuta sukupuolen epätyypillisestä ilmaisusta mitään." Kannattaisi lukea linkkittämänsä sisällöt kokonaan:
      "Trans. Sanaa käytetään kuvaamaan henkilöä, jonka sukupuoli tai sukupuolen ilmaisu ei ole yksiselitteisesti hänelle syntymässä määritellyn sukupuolen ja siihen yleensä liitettyjen odotusten mukainen, ja jotka itse määrittelevät olevansa transihmisiä."
      "Cis. Sanaa cis käytetään kuvaamaan sitä, että henkilön sukupuoli-identiteetti ja sukupuolen ilmaisu ovat hänelle syntymässä määritellyn sukupuolen ja siihen kulttuurissa yleensä liitettyjen odotusten mukaiset. Suurin osa ihmisistä on cissukupuolisia."
      "Sukupuolen ilmaisu. Sukupuolen ilmaisulla tarkoitetaan erilaisia ilmaisun tapoja, jotka ovat kulttuurissamme sukupuolittuneita. Sukupuolen ilmaisu sisältää kaiken yksilön toiminnan ja käyttäytymisen, jolla hän ilmaisee itselleen ja muille olevansa nainen, mies tai jotain muuta. Näitä ilmaisun tapoja ovat esimerkiksi vaatetus, muu ulkonäkö, puhetyyli, ilmeet ja eleet. Ihmiset ilmaisevat sukupuoltaan joko tietoisesti tai tiedostamatta."

      Poista
    11. "Transihminen. Transihminen on yleiskäsite, jolla usein kuvataan kaikkia, joiden sukupuoli-identiteetti tai sukupuolen ilmaisu joskus tai aina eroaa odotuksista sille sukupuolelle, johon heidät syntymähetkellä määriteltiin. Transihmisiin luetaan usein kuuluvan transvestiitit, muunsukupuoliset ja transsukupuoliset."

      Poista
    12. Kerrotko vielä mihin kohtaan perustuu väite "Setan määritelmän mukaan transsukupuolisuus on sukupuolen epätyypillistä ilmaisua"?

      Poista
    13. "Kerrotko vielä"
      Onko sinulla vaikeuksia luetun ymmärtämisen kanssa?
      "Trans...henkilöä, jonka sukupuoli tai sukupuolen ilmaisu ei ole yksiselitteisesti hänelle syntymässä määritellyn sukupuolen ja siihen yleensä liitettyjen odotusten mukainen..."
      "Transihminen on yleiskäsite, jolla usein kuvataan kaikkia, joiden sukupuoli-identiteetti tai sukupuolen ilmaisu joskus tai aina eroaa odotuksista sille sukupuolelle, johon heidät syntymähetkellä määriteltiin."

      Poista
    14. "En usko. Olen varma että se viittaa lapsiin, jotka ilmoittavat olevansa jotain muuta kuin tyttöjä tai poikia. (Tai molempia, jne.)"

      Katsopa esimerkiksi tätä artikkelia (neljä vuotta vanha tosin jo):
      https://kaksplus.fi/perhe/minun-tarinani/transsukupuolisen-lapsen-aiti-ajattelemme-etta-eetu-omanlaisensa-spesiaali-tyyppi/

      Haastattelun Eetu (nyk. Emilia) nimenomaan ilmoitti vanhemmilleen, että on (tai haluaa olla) tyttö. Ei mikään välimuoto tai "molempia" (mitä lapset sellaisesta tajuavat, jollei aikuinen ole jo aivopessyt heitä johonkin muunsukupuolisuusajatteluun?). Myöhemmin vanhemmat tosin affirmoivat poikansa identiteetin siten, että Eetu "ei ole poika eikä tyttö, vaan jotakin siltä väliltä, ja se sopii meille hyvin". Myöhemmin Reija-äiti on kuitenkin mädättänyt aivonsa Setan materiaaleilla ja nyt on pojan lopullinen transiuttaminen korjaushoitoineen hyvässä vauhdissa. Tarina on tyypillinen: lapsi osoittaa sukupuolisen hämmennyksen merkkejä, vanhemmat ja etenkin äiti ovat alkuun ihmeissään, lopulta äiti etsiytyy jonnekin genderpropagandasivustolle ja tutustuu siellä oleviin materiaaleihin, omaksuu sukupuolisielu väärässä kehossa -ajattelun ja affirmoi lapsensa transidentiteetin.

      Tämä haastattelu on kuin malliesimerkki niistä tapauksista, joista ylempänä on jo puhuttu. Poika tykkäsi pienenä "asioista, jotka yleensä mielletään tyttöjen jutuksi, kuten barbeista ja pinkeistä vaatteista". Kun Eetu oli kolmen vuoden ikäinen, "hän oli jo tarkka pukeutumisestaan, hän halusi värikkäitä vaatteita ja vaaleanpunainen oli hänen lempivärinsä" ja niin edelleen. Poika halusi olla tyttö, koska hänellä oli kiinnostuksenkohteita, jotka mielletään tyttöjen kiinnostuksenkohteiksi. Varmaan lähemmäs sadassa prosentissa näistä "translapsi"-tapauksista koko homma on lähtenyt liikkeelle siitä, että lapsella on ollut näitä epätyypillisiä kiinnostuksenkohteita, ja koska ympäristö toistuvasti reagoi niihin ihmetyksellä, tuomitsevasti tai negatiivisesti, lapsi alkaa ajatella, että hänessä on jotain vikaa ja hän on jotenkin väärä. Lapselle on ominaista myös esimerkiksi väkivalta- tai hyväksikäyttötapauksissa ajatella, että vika on hänessä eikä siinä pahantekijässä (koska lapsi ei puolustuskyvyttömänä altavastaajana osaa asettaa aikuisen motiiveja kyseenalaisiksi). Jos joku aikuinen vielä alkaa syöttää hämmentyneelle lapselle jotain transjuttuja, niin johan on sakea soppa keitetty.

      Myös minulla oli lapsena "tyttömäisiä" kiinnostuksenkohteita ja jouduin jatkuvasti niiden takia ristiriitatilanteisiin ja kiusatuksi. Muistan myös itse kyselleeni joskus äidiltä, että miksei minusta tullut tyttöä tms. Luojan kiitos kasvoin aikana ja ympäristössä, jossa kenellekään ei olisi tullut mieleenkään alkaa syöttää minulle jotain väärä keho -juttuja ja muuta transpropagandaa. Eivätpä ne tuolloin 80-90-luvulla muutenkaan mitenkään muodissa olleet. Nykyään onkin menty tässä asiassa niin eeppisiin sfääreihin, että se on suorastaan uskomatonta.

      Poista
    15. On hyvä muistaa, että Hollannin hoitomallissa ei suositella lapsen sosiaalista transitiota, koska se lukitsee ajattelua liikaa transition suuntaan. Nimen vaihtamiset ja juridisen sukupuolen muuttaminen tuuppaavat lapsen vääjäämättä transjunan kyytiin kohti Kastraatiokylää. UK:n Tavistockin transiutusklinikan tilastojen mukaan 98 prosenttia jatkoi blokkereilta muuntohormoneille, eikä niiden käyttö edes kohentanut nuorten mielenterveyttä. Se siitä "mietintäajan ostamisesta". Samainen klinikka pimitti tiedon, että 35 prosenttia sen asiakkaista on autistimikirjolla. Sosiaalinen transitio muuttuu vankilaksi murrosiän lähestyessä, jolloin paine fyysiseen transitioon on valtava. Siitä on todella vaikea perääntyä.

      Poista
    16. Entäs ite?

      "Trans...henkilöä, jonka sukupuoli tai sukupuolen ilmaisu ei ole yksiselitteisesti hänelle syntymässä määritellyn sukupuolen ja siihen yleensä liitettyjen odotusten mukainen..."

      Trans(ihminen) on yläkäsite kuten tuossa sanotaan. Transihmisten "sukupuoli-identiteetti TAI sukupuolen ilmaisu joskus tai aina eroaa..." Alakäsitteitä on mm. transsukupuoliset ja transvestiitit. Transsukupuolisiin viittaa "Jonka sukupuoli" jne.; transsukupuolisen sukupuoli(-identiteetti) ei ole syntymässä määritellyn mukainen. "Sukupuolen ilmaisu" taas viittaa esim. transvestiitteihin, joiden sukupuolen ilmaisu ei ole odotusten mukainen. Missään ei sanota että transSUKUPUOLISTEN sukupuolen ilmaisu olisi sellainen tai tällainen.

      Kysy tarvittaessa pääkallonpaikalta onko se näin vai ei, mulla ei ehkä ole tarpeeksi paksua rautalankaa.

      Poista
    17. "kaikenlaista puutaheinää"
      Eipä sultakaan ole näkynyt linkkejä mihinkään tutkimuksiin tai muihin lähteisiin, vaikka tykkäätkin näsäytellä sivulauseen pilkun paikasta. Eivätkä transaktivistit muutenkaan hyväksy mitään muuta kuin genderideologiaa ja vaatimustensa myötäilyä.

      Poista
    18. "tarpeeksi paksua rautalankaa"
      Siinähän vääntelet rautalankaa, kiemurtelet ja tulkitset. Itse olette ottaneet muusut, tiitit, autogynefiilit ja muut fetisistit transsateenvarjonne alle. Mitä vikaa olisi ollut määritelmässä, jossa transsukupuolisuus määrittyisi diagnosoidun kehodysforian ja siihen liittyvien hoitojen kautta? Ja muut olisivat identiteeteillä leikkiviä genderpelleja ja rehellisiä fetisistejä. Ei olisi tarvetta ulista mistään sukupuolen ilmaisuista ja upota sanamagian suohon, jossa sama asia tarkoittaa yhdelle yhtä ja toiselle toista. Että yhdelle transius tarkoittaa rankkoja hoitoja ja toiselle sinistä tukkaa, ongelmalaseja ja sonninrengasta. Kannattaisi kohdistaa kiukuttelut ihan muualle kuin tänne.

      Poista
    19. "Missään ei sanota että transSUKUPUOLISTEN sukupuolen ilmaisu olisi sellainen tai tällainen."

      Seta ja genderistit ovat aivan täysin hämärtäneet sen, mitä "transsukupuolisuus" tarkoittaa (aivan samoin kuin he ovat hämärtäneet sen, mitä mies, nainen, hetero, homo, lesbo ja biseksuaali tarkoittavat). Nykyään transsukupuolinen on yhtä kuin transihminen, tai transsukupuolisuus siinä "aiemmassa" muodossaan ja merkityksessään on transihmisyyden alakäsite (asetelma on keikahtanut ihan päälaelleen). Tai näin genderistit ja transaktivistit uskovat ja yrittävät pakottaa kaikki muutkin uskomaan. Vaikka Setan ja SMOK:n sivuilta löytyykin tietyille kantakäsitteille yleispätevät määritelmät, niin käytännössä ne eivät laajemmassa kontekstissa tarkasteltuna päde, koska Setan kaikki muut materiaalit ja edustajien selitykset kuitenkin antavat eri tavoin osviittaa siitä, miten he todellisuudessa näistä asioista ajattelevat ja yrittävät pakottaa muutkin ajattelemaan.

      Esimerkiksi homoseksuaalisuus on nykyään genderistien käsityksen mukaan seksuaalisen kiinnostuksen kohdistumista toisen sukupuoli-identiteettiin, vaikka esim. Setan sivuilla puhutaankin pitkin hampain homoudesta "seksuaalisena ja/tai emotionaalisena vetona samaa sukupuolta olevia ihmisiä kohtaan". Tämä näyttää tällaisenaan yleispätevältä määritelmältä, mutta täytyy ottaa huomioon myös se, mikä on Setan käsitys sukupuolesta ja miten Seta sukupuolen määrittelee: "Sukupuoli on yksi ihmisten luokittelun kategoria ja juridinen määre. Se on jatkumo, joka koostuu erilaisista geneettisistä, kehityksellisistä, hormonaalisista, fysiologisista, psykologisista, sosiaalisista ja kulttuurisista ominaisuuksista. Se on myös monelle tärkeä identiteetti." Eli Setan mukaan sukupuoli on luokittelukategoria, juridinen määre, jatkumo ja identiteetti. Jos sukupuoli on jatkumo, niin hetero- ja homoseksuaalisuutta ei ole käytännössä olemassa, mikä tekee Setan määritelmän homoudesta täysin tyhjäksi ja tarpeettomaksi. Lesbo määritellään "naiseksi, joka tuntee seksuaalista ja/tai emotionaalista vetoa naisia kohtaan, myös jotkut ei-binäärisesti identifioituvat määrittelevät itsensä lesboiksi". Eli sukupuolisekoilu on joka tapauksessa ihan eksplisiittisesti tungettu mukaan tuohon lesbon määritelmään.

      Että se niistä Setan ja SMOK:n materiaalien yleispätevyydestä ja luotettavuudesta.

      https://seta.fi/sateenkaaritieto/sateenkaarisanasto/

      Poista
    20. "Entäs ite?"
      Materiaalit kannattaisi lähtökohtaisesti kirjoittaa auki niin selkeästi, ettei jää mitään tulkinnanvaraa.

      Poista
    21. Transsukupuolisuudessa ei lähtökohtaisesti ole (eikä ole koskaan ollutkaan) kyse mistään "sukupuolen ilmaisusta" tai muustakaan kulttuurisesta, jollaiseksi Seta & kumpp. ovat koko asian väännelleet. Transsukupuolisuudessa on kyse siitä, että ihminen kokee fyysisen kehonsa olevan vääränlainen. Oman fyysisen kehonsa. Kyseessä on subjektiivinen kokemus, ei kollektiivisen yhteiskunnan transfobian aiheuttama ilmiö. Tähän liittyy kokemus sukupuoliristiriidasta eli ihminen kokee, ettei hän sovi siihen sukupuolirooliin, jonka mukaan muut olettavat hänen elävän. Transsukupuolisuus on ennen kaikkea ihmisen henkilökohtainen tuntemus, ei cissujen, binäärisyyden ja koko maailman eeppisen transvihamielisyyden aiheuttama sopeutumattomuusahdistus tai kokemus näkymättömyydestä, kun ei saa "määritellä" itseään juridisesti oikein (jotain, mistä muusit näyttävät selitystensä perusteella kärsivän syvää maailmantuskaa).

      Olen miettinyt viime aikoina sitä, minkä takia nämä "aidot" transsukupuoliset ovat antaneet kaiken maailman genderpellejen, muusien ja translarppaajien määritellä tuon diagnostisen termin kokonaan uusiksi ja vääntää sen joksikin maailmanlaajuiseksi kulttuurivallankumoukseksi, jonka päämääränä on cisteemin murentaminen ja radical trans liberation. Genderisteillä on ilmeisesti sellainen hahmoton taka-ajatus, että kun cisteemi ja binääri on murskattu ja cissut pakotettu kuolemanrangaistuksen uhalla elämään Transtopian lakien mukaan, niin se jotenkin maagisesti ratkaisee kaikki transsukupuolisten ja "transihmisten" ongelmat. Olen yrittänyt lukea heidän selityksiään rivien väleistä saadakseni selville, millainen maailman ja yhteiskunnan pitäisi olla, että he olisivat tyytyväisiä (ja pitäisivät vihdoinkin turpansa kiinni). Monetkaan heistä eivät ole ilmeisesti edes yrittäneet miettiä asioita näin pitkälle. Heiltä ei miltei koskaan tule mihinkään asiaan minkäänlaisia selkeitä ratkaisu- tai parannusehdotuksia. Kaikki heidän aktivisminsa on epämääräistä, tunteisiin vetoavaa kansalaisaloitetta itsemäärittelyn yms. mahdollistamiseksi, mantrojen toistelua, uhriutumista, iskulauseita ja propagandaa. Heidän on hinnalla millä hyvänsä murskattava cisteemi ja break the binary, vaikkeivät he itsekään tiedä, mitä omilla iskulauseillaan ajavat takaa ja mihin tuolla aktivismillaan oikeastaan pyrkivät.

      Jos joku aktivisti nyt lukee tätä, niin ole hyvä ja tule valistamaan meitä näistä asioista tänne kommentteihin.

      Poista
    22. Tämä jaottelu on ollut aivan samanlainen siitä lähtien kun olen itse siihen jotenkin perehtynyt eli 2000-luvun ekalta vuosikymmeneltä: silloinkin kattokäsite oli transihminen, sen alla oli transsukupuolinen (kaipaa yleensä hoitoja), transvestiitti (ei kaipaa yleensä hoitoja) ja transgender (oli hassua että englanninkielen kattokäsitettä käytettiin suomen kielessä alakäsitteenä mutta samaa se tarkoitti kuin nykyään muunsukupuolinen; tarvitsee hoitoja tai sitten ei).

      Transsukupuolisuuden käsite ja diagnostiset kriteerit on pysyneet samoina. Jos ette mua usko niin katsokaa kirjoista Sateenkaari-Suomi (2007) tai Trans - sukupuolen muunnelmia (2008).

      Poista
    23. "jaottelu on ollut aivan samanlainen"
      Eli hyväksyt sen, että yhdelle transius on kehodysforiaa ja rankkoja hoitoja, toiselle transius on sininen sivusiili, hassuttelumeikki ja nenärengas ja kolmansille fetissin toteuttamisen kanava? Eikä sinua haittaa, että aidot transit sekoitetaan genderpelleporukan ja fetisistien kanssa. Okei. Yhdet transit haluavat sulautua yhteiskuntaan vastakkaisen sukupuolen edustajina ja toiset transit haluavat murskata sen järjestelmän. Sittenhän te olette ansainneet toisenne. Toki saat olla samaa transkansaa naistenvessavemputtajien kanssa. Kannattaisiko kuitenkin miettiä tuo kuvio vielä uudelleen.

      Poista
    24. Hämmingiltä välttyy kun lukee trans-alkuisista sanoista enemmän kuin viisi ensimmäistä kirjainta.

      Poista
    25. "Hämmingiltä"
      Kertoisitko meille tyhmemmille, että mikä tekee kehodysforisesta, sinitukasta ja naistenvessavemputtajasta transihmisiä? Mikä on se teitä yhdistävä konkreettinen asia?

      Poista
    26. "Jos ette mua usko niin katsokaa kirjoista Sateenkaari-Suomi (2007) tai Trans - sukupuolen muunnelmia (2008)."

      Olet aivan oikeassa, eivät nuo mainitut määritelmät nykyisten transien kehittämiä ole, paitsi muunsukupuolisuus suomennoksena nonbinarysta. Katsotaanpa. Sateenkaari-Suomi-teoksessa sanotaan tarkalleen näin:

      "Keskeinen kysymys, jolla on suuri merkitys eri transsukupolville, on läpimenevyys. Osa transihmisistä haluaa kuitenkin korostaa sukupuolensa moninaisuutta, kuten esimerkiksi transgenderit. He saattavat kokea asian toisin: kun oma sukupuoli ei ole selkeästi naisen tai miehen, voi olla vastenmielistä mennä läpi naisena tai miehenä sen sijaan, että muut kykenisivät näkemään ja kunnioittamaan transgenderiyttä tai vaikkapa kaksisukupuolisuutta. Voidaan ehkä puhua eräänlaisesta queerkapinasta.

      Myös transpride, ylpeys transihmisyydestä, on pikkuhiljaa saamassa kannatusta. Nykyisin transihmiset ovatkin usein avoimempia, salaavat vähemmän ja uskaltavat useammin kertoa omasta transihmisyydestään. Ehkä sukupuolittavat normit ovat jossain määrin heikentyneet tai muuttuneet."


      Tuo teos siis käyttää termejä "transgender", "kaksisukupuolisuus" ja "queerkapina". Muunsukupuolisuus olisi siis alun perin voitu suomentaa myös kaksisukupuolisuudeksi, mutta termi ei tuollaisenaan ole saanut jalansijaa, varmaankin siksi, koska kaksisukupuolisen voitaisiin käsitteellisesti tulkita olevan mies ja nainen yhtaikaa, mutta muunsukupuoliset eivät koe olevansa kumpaakaan (tai näin minä olen heidän selityksistään tämän asian ymmärtänyt). Muunsukupuoliseksi identifioituva Panda Eriksson tosin käyttää itsestään esimerkiksi sellaisia nimityksiä kuin "setäti" (setä + täti), eli ota näistäkin nyt sitten selvää.

      Poista
    27. Tuo Sateenkaari-Suomi-teos on julkaistu yli 15 vuotta sitten. Mitä muunsukupuolisuuteen tulee, niin yllä olevan katkelman ydinkohta on tämä: voi olla vastenmielistä mennä läpi naisena tai miehenä sen sijaan, että muut kykenisivät näkemään ja kunnioittamaan transgenderiyttä tai vaikkapa kaksisukupuolisuutta. Yhä edelleen, 15 vuoden jälkeen, (nykyiset) muunsukupuoliset ja transgenderit käyvät tätä samaa epätoivoista sotaansa, jossa he yrittävät kaikin mahdollisin voimin pakottaa ympäröivän todellisuuden mukautumaan päänsisäiseen, kokemusperustaiseen fantasiaansa siitä, mitä he itse kokevat olevansa: jotain sellaista, mikä on miehen ja naisen ulkopuolella, molempia yhtaikaa tai milloin mitäkin sukupuolidikotomian ympärillä pyörivää.

      Minä en ole missään vaiheessa väittänyt, etteikö kokemus jonain "muuna" olemisesta olisi todellinen ihmiselle itselleen, mutta ihminen on biologisesti JOKO mies TAI nainen, eikä mikään mahti maailmankaikkeudessa tule koskaan muuttamaan tätä. Vaikka muunsukupuoliseksi itsensä kokeva kuinka tuntisi olevansa jotain "muuta", pukeutuisi androgyynisti tai vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin, bindaisi tai leikkelisi rintakehäänsä, värjäisi tukkaansa räikein värein, muokkaisi kiinnostuksenkohteitaan epästereotyyppisiksi tai eksentrisiksi, vaihtelisi pyhetyyliään ja liikehdintäänsä, toivoisi muilta tietynlaisia puhuttelumuotoja ja keksittyjen pronominien käyttöä ja niin edelleen ja niin edelleen, hänen kehonsa on koko ajan se sama miehen TAI naisen keho, eikä se keho muutu missään vaiheessa yhtään miksikään. Tämä asia ei muutu, vaikka hän kuinka itkisi ja parkuisi, toivoisi tulevansa nähdyksi jonain välimuotona tai ei-sukupuolisena, räyhäisi barrikadeilla break the binarya ja smash the cistemiä ja vaatisi muita ihmisiä "näkemään ja kunnioittamaan" sitä omaa transgenderiyttään, muunsukupuolisuuttaan tai millä termillä hän keksii sukupuolettomuusneuroosejaan milloinkin kuvailla.

      Poista
    28. Minusta on ihan absurdia, että näin päivänselviä tosiasioita täytyy vuosi toisensa jälkeen vääntää ihmisille rautalangasta.

      Muunsukupuoliset eivät ymmärrä ensinnäkään sitä, että heidän konstruktivistiset käsityksensä sukupuolesta eivät vastaa (eivätkä tule koskaan vastaamaan) enemmistön käsitystä, joka on varovastikin arvioiden 99 % ihmisistä: että mieheys ja naiseus ovat biologista, fyysistä, aistittavissa ja kosketeltavissa olevaa, materiaalista, katoamatonta todellisuutta. Muunsukupuolisten ymmärrys sukupuolesta on sosiaalisia normeja ja käytänteitä, stereotypioita, kulttuurisia rakenteita ja immateriaalisia ominaisuuksia, jotka eivät missään vaiheessa millään tavalla vaikuta fyysiseen kehoon ja sen sukupuoleen mitenkään.

      Muunsukupuoliset eivät ymmärrä, etteivät he tule autuaiksi sillä, että käyvät sotaa omia kehojaan, sukupuoltaan ja todellisuutta vastaan vaan sillä, että ryhtyvät miettimään tapoja vaikuttaa kulttuuriin, sosiaalisiin odotuksiin ja käytänteisiin, erilaisiin roolituksiin ja ihmisten asenteisiin jne. liittyen sukupuoleen ja siihen, millainen miehen tai naisen pitäisi olla. Eli asioihin, joihin on mahdollista vaikuttaa. He tekevät tätä kaikkea jo nyt, mutta heidän koko tulokulmansa asiaan on epätoivoisen väärä ja tuhoon tuomittu. Todellisuutta ei voi muuttaa, eikä muita ihmisiä voi pakottaa näkemään sukupuolisieluun, jota ei ole olemassakaan. Ihan samalla tavalla kuin muita ihmisiä ei voi pakottaa näkemään toisesta vaikkapa auraa, chakroja, muunrotuisuutta, horoskooppimerkkiä tai mitä ikinä. Sukupuoli näkyy ihmisestä päällepäin, koska sukupuoli on lihaa, ainetta, materiaa. Transsukupuolinen voi muuttaa sekundäärisiä sukupuolipiirteitään jonkin verran, niin että tulee sosiaalisesti nähdyksi ja tulkituksi vastakkaisen sukupuolen yksilönä. Juuri tähän tolkun tervejärkiset transsukupuoliset pyrkivätkin. Mutta ihminen EI VOI MUOKKAUTUA sukupuolen ulkopuolelle, hillua siinä miehen ja naisen välissä ja olla jokin "muu", sukupuoleton tai ei-binäärinen. Ihmiset eivät koskaan ala tulkita toisia ihmisiä ei-miehinä tai ei-naisina, koska ei-miehiä ja ei-naisia EI. OLE. OLEMASSA.

      Nämä mainitut seikat ovat se syy, miksi minusta koko muunsukupuolisuusvouhotus on niin naurettavaa, turhanpäiväistä ja idioottimaista, silkkaa ajanhukkaa. Ne ovat myös syy, miksi muunsukupuolisten mukamas modernit ja revolutionääriset käsitykset sukupuolesta ovat itse asiassa ihan jumalattoman regressiivisiä: ne vankentavat entisestään ahdasmielistä käsitystä siitä, että olisi jokin tietty, "oikea" tapa olla mies tai nainen, ja jos ihminen jotenkin poikkeaa tuosta oikeasta tavasta olla mies tai nainen, hän onkin jokin "muu". Tämä ei käytännössä mitenkään poikkea 1950-lukulaisista stereotyyppisistä sukupuolikäsityksistä, joihin myös transliikkeen käsitys sukupuolesta perustuu. Nykyään ajatellaan, että jos esim. mies käyttäytyy millä tahansa tavalla epämiesmäisesti (whatever that means), hän on jokin "muu" tai sitten hän on nainen. Trans women are women. Kenen mielestä tämä voi olla yhtään millään tavalla edistyksellinen tapa ajatella? Mitä emansipatorista on siinä, että feminiinisesti käyttäytyvä ja epämiesmäisesti itseään ilmaiseva mies pudotetaan kokonaan pois miehen kategorista? Sama käänteisesti yhdistelmästä nainen + maskuliininen tapa ilmaista itseään, persoonallisuuttaan ja sukupuoltaan.

      Poista
    29. Olen jo moneen kertaan toitottanut tätä, mutta jatkan toitottamista:

      Me homot, lesbot ja biseksuaalit (ja vanhan koulukunnan feministit) olemme koko ajan pyrkineet torjumaan ajatuksen siitä, että vakiintuneisiin sukupuolirooleihin ja vanhanaikaisiin stereotypioihin takertuminen olisi millään tavalla progressiivista tai tarpeellista. Muunsukupuoliset väittävät, etteivät he mukamas takerru rooleihin ja stereotypioihin eivätkä piittaa niistä ja haluavat tuhota ne, mutta he eivät ole ymmärtäneet sitä, että heidän nykyiset pyrkimyksensä rakentaa identiteettinsä ja sukupuolensa roolien ja stereotypioiden ulkopuolella eivät ole mahdollisia allekirjoittamatta noiden roolien ja stereotypioiden olemassaoloa, pysyvyyttä ja staattisuutta elinehtona heidän poliittisille pyrkimyksilleen. Toisin sanoen: et voi edes teoriassa asettautua minkään binäärin ulkopuolelle tunnustamatta tuon binäärin olemassaoloa ja ottamalla siten epäsuorasti kantaa, että tuon binäärin olemassaolo ja muuttumattomuus ovat sinulle ja identiteetillesi välttämättömyys.

      Muunsukupuoliset siis takertuvat rooleihin ja stereotypioihin käänteisesti eivätkä itse tajua sitä. Jos takerrut johonkin asiaan (tiedostaen tai tiedostamattaan), se on jo itsessään kannanotto sen puolesta, että roolien ja stereotypioiden on jatkettava olemassaoloaan, koska identiteettisi on niiden olemassaolosta ja säilymisestä riippuvainen.

      Progressiivista olisi se, että miessukupuolen ja naissukupuolen SISÄLLÄ mies/nainen saa ilmaista itseään, persoonallisuuttaan ja sukupuoltaan juuri haluamallaan tavalla ja se on täysin OK eikä siitä tarvitse tehdä minkäänlaista numeroa. Me homoseksuaalit olemme aina rikkoneet (jo pelkällä olemassaolollamme) käsitystä siitä, mitä on olla "perinteinen" tai "oikea" mies tai nainen: homomiehille on aina ollut tyypillistä ilmaista itseään ja käyttäytyä feminiinisesti, lesbonaisille taas maskuliinisesti. Transaktivistit vastustavat tätä ajatusta, koska heille nuo vakiintuneet sukupuoliroolit ja stereotypiat ovat keino todistella muille ihmisille sitä, että heidän kokemuksensa trans- tai muunsukupuolisuudesta on todellisuutta. Jos vanhanaikaiset sukupuoliroolit ja stereotypiat purettaisiin pois (mitä ei tosiasiassa koskaan tule tapahtumaan, koska mieheys ja naiseus eivät katoa mihinkään, ehdoton enemmistö ihmisistä ei ole transeja tai muuseja ja sanoivat transit ja muusit mitä hyvänsä, miehet ja naiset ovat keskenään erilaisia monilla eri tasoilla), transeilta ja muuseilta ns. viedään keinot käydä tätä nykyistä pyhää sotaansa cissuja, binääriä ja cisteemiä vastaan.

      Jos ihminen perustaa koko hyvinvointinsa, olemassaolonsa, identiteettinsä ja aktivisminsa harhaisuuden varaan, niin ei kannata ihmetellä, kun elämä ei lakkaa maistumasta paskalta.

      Poista
    30. Vaikea kattokäsite on myös ihmisapina, kun siihen kuuluu sekä ihmiset että simpanssit ja sitten vielä orangitkin... Kauhean hankala muistaa mitkä oli mitäkin...

      Poista
    31. ” Vaikea kattokäsite on myös ihmisapina, kun siihen kuuluu sekä ihmiset että simpanssit ja sitten vielä orangitkin... Kauhean hankala muistaa mitkä oli mitäkin...”

      :D

      Poista
    32. "Transihminen on kattokäsite, siitä on käsitteellisesti johdettu transihmisyys. Tarkoittaa kaikkia ei cis-ihmisiä."
      https://twitter.com/seta_ry/status/1004967235994124289
      "Cis. Sanaa cis käytetään kuvaamaan sitä, että henkilön sukupuoli-identiteetti ja sukupuolen ilmaisu ovat hänelle syntymässä määritellyn sukupuolen ja siihen kulttuurissa yleensä liitettyjen odotusten mukaiset."
      Kenen sukupuoli-identiteetti ja sukupuolen ilmaisu määrittyvät syntymän hetkellä ja kuka ilmaisee sukupuoltaan 100 % kulttuuristen odotusten mukaisesti?

      Poista
    33. "Vaikea kattokäsite on myös ihmisapina"
      Ihmisapinoihin kuulumiselle taitaa kuitenkin olla ihan kriteerit?

      Poista
    34. Transit ansaitsevat mielestään vähintäänkin jonkin yhteiskunnallisen erikoisihmisyysstatuksen, koska ovat yksissä tuumin keksineet jotain niinkin edistyksellistä, vallankumouksellista ja ennennäkemätöntä, että mies voi pukeutua mekkoon ja nainen voi tykätä autojen rassaamisesta. Ja abrakadabra, se maagisesti muuttaa sukupuolen toiseksi. Kyllä tämä on vähintäänkin aateloimisen, verovapauden myöntämisen ja Nobelin rauhanpalkinnon arvoinen oivallus. Missä olisimmekaan tällä hetkellä ilman transien mittavaa yhteiskunnallista panostusta ihmisoikeuksien eteen? Varmaan keskiajalla tai helvetissä.

      Poista
  22. "tehdään päätös lapsen transitioimisesta"
    Millä kriteereillä siis tiedetään, että lapsi on trans, milloin se on satavarmaa? Minkä ikäiselle voidaan alkaa blokkerikäsittelyt ilman erehtymisen riskiä? Translapsia ei ole olemassakaan, sen sijaan on sukupuoliristiriitaa kokevia lapsia ja sukupuoliristiriita voi johtua todella monesta syystä. Suurimmalla osalla murrosikä parantaa sukupuoliristiriidan ja monesta kasvaa terve aikuinen homoseksuaali. Muutaman promille dysforia voi jatkua aikuiseksi, jolloin he voivat hakeutua transhoitoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä, minkälaisia termejä, käsitteitä, sanoja ja sanamuotoja tietyn aiheen ympärillä käytävässä keskustelussa (eli sen aiheen diskurssissa) käytetään, on merkitystä sen kannalta, miten ihmiset ymmärtävät ja käsitteellistävät noita ilmiöitä ja uskovatko he niiden olemassaoloon vai eivät (tai kannattavatko niitä vai eivät). Esimerkiksi se, että olemme alkaneet yhteiskunnassa puhua translapsista sen sijaan, että puhuisimme sukupuoliristiriidasta kärsivistä tai sukupuolihämmentyneistä lapsista, on jo itsessään indikaatio siitä, että yhteiskunta on tavallaan affirmoinut sellaisen ilmiön kuin translapsi olevan olemassa, totta ja kiistatonta. Koska nykyään on niin paljon aktivisteja, joiden mielestä mitään transilmiön osa-aluetta ei saa kyseenalaistaa tai siitä ei saa edes keskustella kriittisesti, nämä termit lanseerautuvat diskurssiin entistä vankemmin, ja mitä enemmän aikaa kuluu, sitä vaikeampaa niitä on lopulta kyseenalaistaa. Transaktivistit tietävät tämän, minkä vuoksi he pelaavat väsytystaistelua muun yhteiskunnan kanssa kontrolloimalla transaiheen ympärillä pyöriviä narratiiveja ja kaikkea aiheen ympärillä käytävää keskustelua erittäin aggressiivisesti. He ovat agendassaan niin fanaattisia, että käyttävät suunnattoman määrän aikaa ja energiaa esimerkiksi kyseenalaistajien ja kriitikoiden mustamaalaamiseen, heidän sanomistensa vääristelyyn ja kimppuunhyökkäämis- ja cancelointikampanjoihin, myös Suomessa. Ihan viime päivinä olemme nähneet tästä taas todisteita (esim. se Tulenhengen haastattelu, jossa Vesi Valonauris oli puhumassa Tulenhengen päälle valistuneita näkemyksiään siitä, miten Tulenhengen ajattelu on vääränlaista eli ei noudata sitä yleistä linjaa ja narratiivia, joka on transaktivistien mielestä ainoa oikea).

      Poista
    2. Ja TAAS joku muusi ulisemassa mediassa omasta genderspeshulista erikoisidentiteetistään! Armahtakaa!

      https://duunitori.fi/tyoelama/muunsukupuolisuus-tyoelamassa/?utm_source=facebook&utm_medium=falcon&utm_campaign=Duunitori&fbclid=IwAR18kXGHNUxguYYy6ijHKTOKQ0ChvU20ie4QPXxrID1Tgb4AUn-qzEcImg4_aem_AXSyJMqIWgmBMYXjCTrW0-c0dv549Birk0fM3qmpThmd2Ji0YugYERktycFZxnzI9EDNtlux9JLJ5UG41Zpxiy16ypFWVHpqdQ1nuKWE_wSj1hau7TnZzw6p5e4YZ1aV_wQ

      Poista
  23. Mitenkäs tämä uuskieli, joka redusoi naiset kehonosiksi ja kehontoiminnoiksi. Jenkkilän aborttikeskustelussa käytetään termiä "birthing person". Transaktivistit ja woket väittävät muutoksen olevan lääketieteestä ja täsmällisyydestä lähtöisin, eikä heidän omasta genderprojektistaan. Koska naarasmuusut ja transmiehet synnyttävät, niin synnyttäminen ja kuukautiset eivät ole pelkästään naisten asia. Tuolla logiikalla ei voisi olla naistenosastoja ja naistensairaaloita, tai puhua naistentaudeista tai naisten seksuaaliterveydestä kokonaisuutena. Ilmeisesti transmiehet ja naarasmuusut eivät osaa hakeutua oikeisiin hoitoihin, jos osaston tai lääkärin erikoisalan nimessä mainitaan naiset. Ja transnaiset menevät turhaan naistenklinikalle, koska luulevat, että se on nimetty identiteettifantasian validoimisen, eikä biologian mukaan.
    Jostain syystä miehistä ei kuitenkaan puhuta samalla tavalla ejakulaattoreina, kivesten kantajina, eturauhashenkilöinä, siittimenomistajina, testikkelitelineinä, spermalinkoina ja erektionsaajina.
    Australiassa syntyy vuosittain noin 300 000 lasta, joista transmiesten synnyttämiksi kirjataan joitakin kymmeniä. Jos muualla maailmassa on sama suhdeluku, niin transmiesten synnytysten osuus on promillen promille. Ja tuon promillen promillen vuoksi synnytyksistä tai naisen kehoon liittyvistä asioista ei muka voi puhua naiserityisinä asioina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletteko huomanneet, että transmiehet saavat mediahuomiota ja palstatilaa ainostaan silloin, kun ovat raskaana ja synnyttävät? Mistäköhän mystillisestä syystä se mahtaa johtua?

      Poista
    2. Ei promillen promille vaan promillen kymmenesosa.

      Poista
    3. "ainostaan silloin, kun ovat raskaana ja synnyttävät"

      Suomessa transmiehet on saaneet mediahuomiota liittyen ainakin kuorolauluun, teatteriin, pesikseen, genderkriittisiin mielipiteisiin ja siihen, että on Janinan manageri ja kaveri.

      Poista
    4. Altavastaavuus on kaikkia noita yhdistävä elementti.

      Poista
    5. Myöskään stand up -koomikko ei ole tainnut synnyttää, eikä se Reissumies-mainoksen tyyppi.

      Poista
    6. "Suomessa transmiehet on saaneet mediahuomiota"
      Osaisitko arvioida, että kuinka paljon transmiehet ovat saaneet mediahuomiota transnaisiin verrattuna?

      Poista
    7. Eiköhän Suomen transnäkyvyyden ole rohmunnut eräs nimeltä mainitsematon aktivisti, joka ruikuttaa olevansa pakkosteriloinnin uhri. Jännästi mikään tilastotieto ei tue transien väitettä pakkosteriloinneista. Lisäksi tuo retoriikka on äärimmäisen loukkaavaa niille oikeasti pakkosteriloiduille, joita elää vieläkin keskuudessamme.

      Poista
    8. Kukaan ei pakota ketään naukkailemaan steriloivia hormoneja (kemiallinen kastraatio) tai menemään brutaaleihin leikkauksiin, joissa lisääntymiselimistö silvotaan toimintakelvottomaksi. Transit ihan itse ruinaavat näitä toimenpiteitä, koska kuvittelevat tulevansa ehjiksi ja kokonaisiksi sillä, että ”väärä” keho muokataan toisenlaiseksi, jotta he voivat olla ”oma, autenttinen itsensä”.

      Transit ITSE KERJÄÄVÄT TULLA STERILOIDUIKSI. Kukaan ei pakota heitä siihen.

      Poista
    9. Nimenomaan, oman hormonitoiminnan poispyyhkiminen ja sen seurauksena oman lisääntymiskyvyn radikaali heikentyminen (ellei kokonaan katoaminen) on transiksi identifioituvien hartain ja suurin toive... ainakin niiden, joilla ei ole ymmärrystä moisen projektin vakavista terveydellisistä seuraamuksista..
      MIksi olisikaan, kun koko viiteryhmä ympärillä hehkuttaa muutoksen autuaallisuutta, ja siitä puhutaan aivan kuin kyseessä olisi paidan vaihtaminen.
      (en kykene kirjautumaan, joten tässä kommentti anonyyminä....)

      Poista
  24. "promillen kymmenesosa"
    Tarkennuksesi muuttaakin mittakaavaa valtavasti. Onko promillen kymmenesosa sinusta riittävä peruste epäinhimillistää naiset emättimenomistajiksi, lisääntymisalustoiksi, eturei'iksi ja menstruoiviksi elämänmuodoiksi? Transmies ja naarasmuusu eivät voisi synnyttää, elleivät he olisi biologisesti naisia.
    Miksei koskaan olla huolissaan transnaisten eturauhassyövistä, erektio-ongelmista, ennenaikaisista siemensyöksyistä ja kivesten tsekkauksista? Miksi transnaisten fysiikan erityispiirteet jäävät ilman huomiota?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loogisesti asia on selvä: jos joku vähemmistö on olemassa niin sitten se on. Käytännössä voi tietysti miettiä, missä vaiheessa voi olla niin kuin vähemmistöä ei olisikaan.

      Suomessa on juutalaisia vaan joku promillen osa mutta sillä olisi aika erikoista perustella, että kouluissa ei tarvitsisi puhua Suomen juutalaisista tai että pitäisi saada sanoa, että Suomessa ei ole juutalaisia.

      Synnytyksistä vaan joku promillen osa on kolmosia tai useampikertaisia, mutta ne on mediassa varmasti ihan yliedustettuja. Ehkä juuri siksi, että ne on harvinaisia ja siksi kiinnostavia?

      Harva transmies synnyttää, mutta toisaalta, melkein kaikilla transmiehillä on ollut kuukautiset.

      Poista
    2. "olla niin kuin vähemmistöä ei olisikaan"
      Mutta nythän yritetään häivyttää 99,99 prosentin enemmistö sen promillen kymmenesosan mieliksi. Jos hommassa olisi jotain järkeä, niin voisi mainita transmiehet ja naarasmuusut naisten lisäksi, eikä tuupata naisia transjunan alle. Tai vaikka puhua kuukautistuotteista naisille ja muille menstruoiville. Ketään ei harmita, että transmiehistä puhutaan, vaan naisten redusoiminen kehonosiksi ja kehontoiminnoiksi. Vai haluavatko transmiehet itse tulla kutsutuksi kohdullisiksi, menstruoijiksi, eturei'iksi ja emättimenomistajiksi?

      Poista
    3. Jos et ole huomannut niin nainen-sana ei ole häviämässä mihinkään. Tästä hämmästyttävästä ilmiöstä on ollut puhe monta kertaa tässä blogissakin; useamman kerran on mainittu että esim. siinä artikkelissa, josta Rowling hermostui, puhuttiin nimenomaan "naisista" ja muutaman kerran "muista menstruoijista".

      Voit vaikka tehdä haun Googlella tai jollain mediasivustolla ja katsoa, montako osumaa tuo "nainen" ja montako "menstruoija".

      Poista
    4. Nainen-sana ei toki ole katoamassa, mutta sen merkitystä on muutettu siten, että miehetkin on sisällytetty siihen. Mitä ideaa on tehdä erottelua naisiin ja miehiin enää, kun kuka tahansa voi olla nainen vain sanomalla niin? Tämä uusi ajattelu pyyhkäisee (oikeiden) naisten ja homoseksuaalien oikeudet helvettiin yhdellä huiskauksella.

      Poista
    5. Minulle kelpaisi joku "naiset ja muut" tyylinen kompromissi. Harmi, että ainakaan genderkriittisille ja radfemeille ei kelpaa.

      Poista
  25. "nainen-sana ei ole häviämässä mihinkään"
    Riippuu siitä, että tarkoittaako se edelleen ihmislajin aikuista naarasta, vai kokoelmaa kulttuurisia stereotyyppejä, eli konstruktiota, johon kuka tahansa hepinheiluttaja voi ilmoittaa kuuluvansa. Ensi vuonna translain uudistuksen myötä juridiseksi naiseksi voi ilmoittautua kuka tahansa ilman transhoitoja, diagnoosia, tai aiettakaan transitiosta.
    Miksi oikeutettu kritiikki kielen tasolla tapahtuvasta naiseuden häivyttämisestä leimataan "hermostumiseksi"? Ei sentään vaeltavan kohdun aiheuttamaksi hysteriaksi.
    Setan sateenkaarisanastosta:
    "Nainen. Nainen on toinen juridisista sukupuolista Suomessa ja yleinen sukupuoli-identiteetti." Onpa todella hyödytön määritelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Ensi vuonna translain uudistuksen myötä juridiseksi naiseksi voi ilmoittautua kuka tahansa ilman transhoitoja, diagnoosia, tai aiettakaan transitiosta."

      Missäköhän kohtaa transsukupuolisia alkaa napakasti vituttaa, että heidän diagnostisesta tilastaan on tehty pelkkä hupaisa vitsi?

      Poista
    2. "Missäköhän kohtaa"

      Varmaan pitäisi tapahtua ensin jotain muutoksia sen diagnoosin suhteen.

      Poista
    3. Jos kuka tahansa voi määritellä itsensä miksi tahansa ilman mitään diagnooseja ja portinvartiointia ja tällainen yhteiskuntajärjestelmä tekee meidät autuaiksi, niin mitä transsukupuolisuus silloin on?

      Poista
    4. Voi katsoa mitä transsukupuolisuus oli Norjassa tai Islannissa ennen itsemäärittelylain voimaantuloa, mitä taas sen jälkeen. Vastaus: ihan sitä samaa.

      Poista
  26. "muutoksia sen diagnoosin suhteen"
    Silloin diagnosoidaan lähinnä kehodysforian astetta? Jos transsukupuolisuus on itsemäärittelyasia ja sukupuolen epätyypillistä ilmaisua, eikä kehodysforia ole edellytys, niin aika pelletouhuahan se on. Jos transsukupuolisuus ei ole sairaus eikä mielenterveysongelma, niin silloin transkäsittelyt tulee maksaa omasta pussistaan, kuten muunkin plastiikkakirurgian ja kehon modaukset. Jos dysforia paranee henkilökortin kirjainta vaihtamalla, niin on turha sotkea julkista terveydenhuoltoa siihen. Surullista, että nämä ihmiset eivät tajua ampuvansa omaan jalkaansa.

    VastaaPoista
  27. Kyllä vain jatkossakin kehodysforia on hoitojen edellytys, vai missä väitetään muuta? Transsukupuolisuus-diagnoosi siirtyy ennen pitkää Suomessakin mielenterveyshäiriöistä seksuaaliterveyden puolelle, mutta ei se hoitojen käytäntöihin vaikuta. Eikä missään ole sellaista sääntöä, että seksuaaliterveyteen liittyviä tiloja ei saisi hoitaa julkisella.

    Sen sijaan henkilökortin kirjaimen vaihtamiseen on tosiaan turha sotkea julkista terveydenhuoltoa. Sehän se lakimuutoksen pointti onkin.

    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005725786.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten transius on seksuaaliterveydellinen asia? Miten se liittyy seksuaalisuuteen, että kokee kehodysmorfiaa? Mikä on sen kiinnityspiste seksuaalisuuteen?

      Poista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä