perjantai 23. joulukuuta 2022

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Oikein hyvää joulua, rakkaat blogini lukijat! Ja onnea ja menestystä vuodelle 2023. ❤️

Miten aiotte viettää joulua? :) Minä vanha homo en ole tehnyt sen kummempia suunnitelmia. En ole moniin vuosiin jaksanut yhtään jouluun liittyvää stressaamista ja vouhotusta. Asialliset hommat hoidetaan (esim. lahjojen ostaminen, kynttelikkö ikkunaan), mutta mitään ylimääräistä stressaamista en jaksa ollenkaan. Äitini on aina ollut aivan jäätävä joulustressaaja. Muistan lapsuuden jouluista, miten äiti usein stressasi niin paljon, ettei hän pystynyt itse ollenkaan keskittymään varsinaisesta joulunvietosta nauttimiseen. En jaksa mitään tuollaista enää yhtään. (Omista vanhemmista voi monissa asioissa ottaa oppia siinä, miten ei kannata toimia.)

Aion viettää tänä vuonna joulua ihan omissa oloissani. Ostin vähän herkkuja ja viiniä, aion kuunnella joulumusiikkia, lueskella ja ihan vain hengailla kotosalla kaikessa rauhassa. Ihanaa, kun saa vain olla autuaallisessa rauhassa tarvitsematta mennä minnekään tai tehdä mitään. On siunaus, kun asiat ovat niin hyvin, että voi välillä vain hiljentyä oleskelemaan ja nauttimaan joutenolosta.

Huomenna laitan pienen paistin uuniin tirisemään, sytyttelen kynttilöitä, siemailen glögiä (hinttimäisesti pikkurilli pystyssä) ja luen J.K. Rowlingin vuodentakaisen joulukirjan Jouluposso (The Christmas Pig). Illalla voisi mennä ulos tunnelmakävelylle fiilistelemään. Sataisipa lunta! Sellainen taianomainen, hiljainen lumisade. Voi melkein kuulla tiukujen helähtelevän. Ting-a-ling.

6 kommenttia:

  1. Hyvää joulua! Tosin vähän suutuin tuosta lentävästä joulupukista ;P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transphobic! Joulupukit ovat pukkeja!

      Kiitos. :) Kohta vietelläänkin jo vuodenvaihtajaisia.

      Poista
  2. Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  3. Hyvää uutta vuotta kaikille!

    VastaaPoista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä