lauantai 18. marraskuuta 2023

Ihanaa transtietoisuuden viikkoa!

Tällä viikolla on vietetty kansainvälistä Transgender Awareness -viikkoa. Kaikkien aikojen syrjityimmälle, sorretuimmalle ja marginalisoiduimmalle ihmisryhmälle eli LGBTQIA2S+-sekopäille on tätä nykyä vuodessa useita kymmeniä tietoisuus-, näkyvyys- ja muistamispäiviä, viikkoja ja kokonaisia kuukausia. Googlailin hieman, ja kaikki päivät on listattu tälle sivulle.

Näinä aikoina on toden totta syytä Olla Tietoinen transasioista ja transien olemassaolosta oikein henkeen, vereen, luihin ja ytimiin saakka. Sanokaa minun sanoneen, että asia on elintärkeä ihmisöikeyksien sekä yhdenvertäisyyden jä täsä-ärvön edistämisen kannalta. Minään muuna aikana koko vuodestahan transasioita ei käsitellä, rummuteta tai vatvota missään muussa yhteydessä mitenkään. Me ankeat, tylsämieliset ja värittömät cissut emme saa etuoikeutta tiedostua pyhien transasioiden olemassaolosta milloinkaan muulloin. Hetki on käsillä. Transien ihmisoikeudet eivät myöskään ole vielä missään toteutuneet, koska yhä edelleen on olemassa vanhoillisia ja ennakkoluuloisia ihmisiä, jotka uskovat biologian olemassaoloon. On myös runsain määrin ulossulkevia ja foobisia, genitaaleja fetisoivia takakylän juntteja, jotka eivät halua deittailla, pariutua tai harrastaa moninaista seksiä transien kanssa, siitäkään huolimatta että heidän syntymässä määritellyn sykypyölensä ja sykypyöli-identiteettinsä välillä vallitsee inkongruenssi, jonka pitäisi kaiken transjärjen mukaan pyyhkäistä seksuaaliset suuntautumiset ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus yhdellä huitaisulla helvettiin. Genitaalifetisistien mielten avartamiseksi on vielä paljon ihmisoikeustyötä tehtävänä. Gird your loins!

Niin se on, että vääriin vartaloihin harhailleista sukupuolisieluista kiinnostuminen ja kiihoittuminen seksuaalisesti on tulevaisuutta. Mutta joo, tuolla Glaad-sivustolla on "Community Calendar", jonne kansainväliset LGBTQ-päivät on listattu:

February

February 7: National Black HIV/AIDS Awareness Day
Week after Valentine’s Day: Aromantic Spectrum Awareness Week
February 28: HIV Is Not A Crime Awareness Day

March

March: Bisexual Health Awareness Month
Week varies in March: National LGBT Health Awareness Week
March 10: National Women & Girls HIV/AIDS Awareness Day
March 20: National Native HIV/AIDS Awareness Day
March 31: International Transgender Day of Visibility

April

April 6: International Asexuality Day
April 10: National Youth HIV/AIDS Awareness Day
Third Friday of April: Day of Silence
April 18: National Transgender HIV Testing Day
April 18: Nonbinary Parents Day
April 26: Lesbian Visibility Day

May

First Sunday In May: International Family Equality Day
May 17: International Day Against Homophobia, Transphobia, and Biphobia
May 19: National Asian & Pacific Islander HIV/AIDS Awareness Day
May 22: Harvey Milk Day
May 24: Pansexual and Panromantic Awareness and Visibility Day

June

June: LGBTQ Pride Month
June 1: LGBTQ Families Day
June 12: Pulse Remembrance
June 15: Anniversary of U.S. Supreme Court Bostock decision expanding protections to LGBTQ employees
June 26: Anniversary of U.S. Supreme Court legalizing marriage equality
June 27: National HIV Testing Day
June 28: Stonewall Day
June 30: Queer Youth of Faith Day

July

Week of July 14: Nonbinary Awareness Week, culminates in International Nonbinary People’s Day on July 14
July 16: International Drag Day

August

August 14: Gay Uncles Day
August 20: Southern HIV/AIDS Awareness Day

September

September 18: National HIV/AIDS & Aging Awareness Day
Week of September 23: Bisexual+ Awareness Week, culminates in Celebrate Bisexuality Day on September 23
September 27: National Gay Men’s HIV/AIDS Awareness Day

October

October: LGBTQ History Month
October 8: International Lesbian Day
October 11: National Coming Out Day
October 15: National Latinx HIV/AIDS Awareness Day
October 19: National LGBT Center Awareness Day
Third Wednesday in October: International Pronouns Day
Third Thursday in October: Spirit Day
Last week in October: Asexual Awareness Week
October 26: Intersex Awareness Day

November

First Sunday of November: Transgender Parent Day
November 13–19: Transgender Awareness Week
November 20: Transgender Day of Remembrance

December

December 1: World AIDS Day
December 8: Pansexual/Panromantic Pride Day
December 14: HIV Cure Research Day

Hengästyttävää. Omia päiviään, viikkojaan ja kuukausiaan transeille, aromantikoille, aseksuaaleille, transeille, HIV-/AIDS-potilaille, transgendernäkyvyydelle, nonbinäärisille ja nonbinääreille vanhemmille, transeille, transeille, panseksuaaleille ja panromantikoille, LGBTQ-perheille, transeille, queernuorisolle, drag-keikistelijöille (miksi drag-keikistelijät tarvitsevat oman LGBTQ-päivänsä?), biseksuaaleille, kaapista tulemiselle, LGBTQ-historialle, ajasta ikuisuuteen siirtyneille transeille ja heidän muistamiselleen, transeille ja niin edelleen.

On sivumennen sanoen räikeää transfobiaa ja LGBTQIA-ihmisten järjestelmällinen kansanmurha, ettei tammikuussa näemmä vietetä mitään kansainvälistä transtietoisuuspäivää. Tammikuu on pyhitetty muiden kuin transien ja queersekoilijoiden neuroosien vatvomiselle. Asia täytyy korjata välittömästi. Minkä transpäivän tai transviikon lanseeraisimme tammikuulle? Mietin tuossa aiemmin, että itse asiassa joulukin pitäisi pyhittää kokonaan transien juhlimiselle ja muistamiselle. Ja miksei kaikki muutkin vuoden juhlapyhät.

AI:n käsitys LGBTQIA+-aktivistista. The accuracy is palpable.
Voin haistaa tämän kuvan.

Transien kunniaksi tällä viikolla Vuokkoset lanseerasi tamponikampanjan miehille. Vuokkoset julistaa, etteivät kuukautiset ole millään tapaa naiserityinen asia vaan ne koskettavat kaikkia sukupuolia, muunsukupuolisia, sukupuolettomia jne., ja tietysti ennen kaikkea miehiä, kuinkas muutenkaan. Vuokkosten sivuilta voi lukea kampanjasta lisää.

Vuokkosten sivuilla sanotaan mm. seuraavaa:

Vuokkoset haluaa uudella tuotteella nostaa keskusteluun hygieniatuotteiden sukupuolittuneisuutta ja transmiesten kuukautisiin liittyvää ahdistusta, sillä transmiehille kuukautiskivut eivät ole vain fyysistä kipua. Tutkimuksissa on havaittu, että 93 % transmiehistä on kokenut kuukautisiin liittyvää sukupuolidysforiaa.

Jos lähes 100 % transmiehistä kokee kuukautisiin liittyvää sukupuolidysforiaa, niin miksi Vuokkoset haluaa tällaisella pellekampanjalla erikseen alleviivata sitä, että transmiehet ovat naisia, mikä on se koko dysforian juurisyy ja aiheuttaja? Sellaisella transmiehellä, joka aidosti kärsii dysforiasta ja on käynyt läpi kehonmuokkaushoitoja mieheksi, EI OLE mitään helvetin kuukautisia. Häneltä on leikattu tuohon kehontoimintoon liittyvät elimet irti (mikäli hän on käynyt läpi täyden hoitoprotokollan kirurgioineen päivineen). Jo hormonihoito lopettaa kuukautiset naiselta lähes kaikissa transtapauksissa muutaman kuukauden sisällä kokonaan. Jos transmieheksi/mieheksi itseään kutsuvalle naiselle hänen menstruaationsa ei ole mikään ongelma ja dysforia aiheutuu esimerkiksi tamponipakkauksen vaaleanpunaisesta väristä (kuten keskustelupalstoilla on lässytetty), hän ei ole transmies sanan varsinaisessa merkityksessä vaan jotain aivan muuta. Kukaan ns. tervejärkinen transmies ei selittele edes unissaan sellaista tuubaa, että hänelle olisi normaali, luonnollinen ja täysin ongelmaton asia, että hänellä on menkat. Hehän nimenomaan tekevät kaikkensa, jotta kuukautiskierto loppuisi.

En kerta kaikkiaan jaksa tätä loputonta wokevouhotusta ja sukupuolensotkemispaskaa enää. Milloin tämä loppuu? Mikseivät ihmiset laita tälle täysin käsiin räjähtäneelle hulluudelle päätepistettä?

Lisää Vuokkosten viisautta:

Transmiehet voivat joutua haastaviin tilanteisiin, sillä esimerkiksi työpaikkojen miesten vessoista löytyy harvoin roskiksia kuukautistuotteille, mikäli vuoto yllättää.

Jossain Oregonin lukiossa oli asennettu vessaan automaatti, josta voi ostaa tyttöjen ja naisten hygieniatarvikkeita, mm. tamponeja ja kuukautissiteitä. Lukiolaispoikien reaktio oli tämä:

Vuokkosten sivulta löytyy muuten myös Setan ja Trasekin (uuskäsitteiden sylttytehtaat) sivuilta kopsattu LGBTQ-sanasto, jossa selitetään "sukupuolettomuuden" käsite:

Sukupuoleton on henkilö, jolla ei ole sukupuoli-identiteettiä. Osa taas ajattelee sukupuolettomuuden olevan oma sukupuoli-identiteetti. Sukupuoleton saattaa käyttää termiä agender kuvaamaan itseään.

Onko kukaan koskaan kertonut transaktivisteille, ettei ihminen voi olla olematta mitään, koska se on mahdotonta?

Jos taas jollekulle sukupuolettomuus on hänen sukupuoli-identiteettinsä (kuten esim. aivan KÄSITTÄMÄTTÖMÄN perinpohjaisesti tärähtäneelle Kajo Välikankaalle, josta minulla on blogikirjoitus tekeillä), niin se on vähän sama kuin sanoisi olevansa ihonväritön muunrotupuolinen tai jotain vastaavaa. Graavisti obeesi muunanorektinen.

Kannattaa muuten käydä vilkaisemassa Kajon Insta-tiliä, siellä on sen verran pimeät legendat tulilla lähes päivittäin, että vähemmästäkin ryöpsähtää purjo herkkävatsaisemmilta. Postaukset nähdäkseen täytyy olla oma Insta-tili, kirjautumatta niitä ei näe. Sinänsä tili on avoin ja julkinen.

Jottei totuus unohtuisi (koska olen ilkeä, vittumainen ja transphobic):

Viehkeiden transleidien vuotuinen kokoontuminen ja ryhmäkuva:

Toinen, yhä vain viehkeämpien transleidien yhteinen herkkä illallishetki:

Mitä Transgender Awareness Week minulle homoseksuellina edustaa? Lähinnä syvällistä vitutusta, josta olen täällä blogissa hyvin perinpohjaisesti kertonut ja asiaa analyseerannut. Vitutusta siitä, miten tehokkaasti transsekoilijat ovat pilanneet koko homoliikkeen, homoseksuaalisuuden käsitteen ja kaiken mahdollisen, mihin ovat koskaan hipaisseetkaan. Minusta tuntuu joskus, etteivät transit lepää, ennen kuin ovat pistäneet paskaksi kaiken mahdollisen, mitä yhteiskunnassa on mahdollista pistää paskaksi. Se tuntuu olevan heille kuin jokin pakkomielteinen missio, eteenpäin kokoaikaisesti ruoskiva obsessio.

Instant stondis tästä kuvasta. Uuh.

Lopuksi vielä hulvattomimpia Arrak-sivuston generoimia anagrammeja Suomen kärkitransien (lue: vastenmielisimpien transaktivistien) nimistä:

Valo Vesikauris: Irvikuva elossa, versova sikailu, irvokas luiseva, valkeus raivosi.

Panda Eriksson: Pernansa disko, pane DNA roskis. :D

Mona Kuoppamaa (= Bling): Pomona paukama, ampukaa Pomona, apu kampaamoon.

Eeli Kytömäki: Liekö kiteymä, Kemiö-kylätie.

Julia Peltonen: Pellen joiunta, luentojen pila, pelon leijunta, pelon etulinja (ihanan osuvia!).

Henny Harjusola: Sanan hyljeruho, nylje uhan harso, uljas ahon Henry.

Kajo Välikangas: Kangasjakoväli, valkokangas jäi.

Piki Rantanen: Kapinan inter, penikan rinta, Patrik-nainen, pirinen kanta, kapinerinnat.

Kasper Kivistö: Vesistöparkki, örkki past vesi, tökki vieras PS.

Riikka Pöntinen: Pennitön Riikka, pintainen örkki, perinnön itikka.

Amanda Majasaari: Raijaa ansaa, damm. "Manaa", Adam rajasi.

Blogin nimestä tulee mm. keinonivelten velka ja linnakkeen velvoite. :D

Arvatkaapa, mistä transkäsitteestä pulmien kuunnousu on anagrammi?

Ihanaa, rentouttavaa ja rakkaudentäyteistä
transpakkosyötön ja -aivopesun viikkoa
teille kaikille!

234 kommenttia:

  1. Tämä oli lauantai iltani kevennys, kiitos! Samalla tuli asennusohjeet miesten tamponiautomaatille XD

    En sinänsä kannata vandalismia, mutta täytyy sanoa, että huvittavaa ja jotenkin suorastaan hellyttävää tuo lukiopoikien reipas oma-aloitteisuus tässä asiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ihmettelen lähinnä sitä, miten joku transidentifioituva nainen voi saada kiksejä, validaatiota ja gendereuforiaa siitä, että säheltää tamponien ja terveyssiteiden kanssa miesten ja poikien vessoissa. Haluaisin ihan oikeasti jonkin selkeän ja informatiivisen vastauksen tähän. Ja haluaisin, että nämä transpojat/transmiehet itse kertoisivat, mistä tässä oikein on kyse. En ymmärrä, mutta haluaisin ymmärtää.

      Poista
    2. Vaikea on saada tuohon vastausta, kun ei voi tietää, mitä se transius ylipäätään on tänä päivänä. Näin tänään videon (Trans-Karen Scolds Doctor, YouTubessa), jossa kilometrin päästä naiseksi tunnistettava, meikkaava, kulmakarvansa ohuiksi nyppivä, naisten neuletakkeja käyttävä, ja itse asiassa ihan naapurin tädiltä näyttävä nainen sanoo olevansa "femme transmies", tms. Lopettakaa genderilmaisun portinvartioiminen, olen gender-nonconforming transmies, plaa plaa. Aikuinen, varmaan kolmissakymmenissä oleva nainen, jonka "miehuus" on ilmeisesti tunteiden sykkyrä, kun ei sitä mistään muustakaan voi päätellä. En tiedä ostaako hän tamponinsa kukkakuvioisessa pakkauksessa, vai For Men -pakkauksessa, mutta kaikesta päätellen feminiinisten intiimituotteiden käyttö ei häntä pahemmin stressaa.

      Poista
  2. Tervehdys Laventelivuokkonen,

    Olen jo pitkään seurannut blogiasi suurella mielenkiinnolla. Hyviä ja oivaltavia tekstejä niin sinulta kuin vieraskynän kirjoittajilta.

    Itse psykologian opiskelijana seuraan tätä sukupuolikeskustelua suurella mielenkiinnolla ja kauhulla. Meillä opinnoissakin hiljaisena mielipiteenä tuntuu olevan nämä Setan ja muiden hämärien ajamat sukupuolikäsitykset. Meillä olisi ollut jopa mahdollisuus valita sukupuolen moninaisuus kurssi vapaavalintaisiin opintoihin, johon en rehellisesti sanottuna uskaltanut osallistua. Sukupuolineutraalit vessat ovat jo kampuksella arkipäivää — itse näitä naisena välttelen. Tuntuu elämä tällä hetkellä joltain komediasarjalta miesten tampooneineen. Joku on esittänyt, että tämä sekoilu johtaa esimerkiksi naisten tautien vähättelyyn, joka varmasti toteutuu jo nyt.

    Luulen, että meissä psykologian ammattilaisissa on myös porukkaa, joka ei nykymenoa katsele hyvällä, mutta kuten täälläkin on todettu, moni ei uskalla kyseenalaistaa, koska Setat ja muut ovat meidänkin kentän valloittaneet ja tarjoavat esim. koulupsykologeille jotain omia ”moninaisuuskoulutuksiaan”, puhumattakaan sitten millaista mahtaa olla transpolilla työskentely. Pelottavaa seurata, mihin tämä menee.
    Eilen satuin lukemaan tutkimusta siitä, miten TikTok on lisännyt nuorilla samaistumista sairauksiin, joita heillä ei ole, kuten TIC-oireet tai ADHD. Väkisin tuli mieleen myös nämä transasiat — syrjityt nuoret (tytöt) identifioituvat näihin videon tekijöihin, jotka ylpeinä esittelevät rinta-arpiaan ja testosteronin käyttöään, mutta eivät ymmärrä pitkäaikaisia seurauksia. Kaikkihan tietävät, että ei teini-ikäisenä kukaan ole kykenevä miettimään tekojensa seurauksia pidemmälle.

    Kiitos sinulle ja fiksuille kommentoijille kaikista teksteistä! Saatanpa itsekin pyöräyttää jonkun vieraskynätekstin esimerkiksi tuosta viittaamani tutkimuksen herättämistä ajatuksista siitä, miten ja miksi transilmiö leviää nuorten suosimissa somepalveluissa.

    Kiitos myös anagrammien aiheuttamasta huutonaurusta! Irvikuva elossa. :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Setan ja muiden hämärien ajamat sukupuolikäsitykset"

      Tämä on todella hämmentävää, että jenkkiaktivistien Tumblrin syvässä päädyssä viime vuosikymmenellä turauttamat fantas...teoriat ovat päässeet jopa yliopisto-opetukseen asti, koululaisten oppimateriaaleista ja sateenkaarityöpajoista puhumattakaan. Nehän eivät perustu minkään tason tieteelliseen tutkimukseen ja silti ne ovat syvällä rakenteissa kenenkään kyseenalaistamatta. Miten ihmeessä yliopistotasolla ei osata tehdä eroa hähmäisen aktivismin ja tieteellisesti validin tutkimustiedon välillä. Jokainen kliinistä työtä nuorten parissa tekevä voi allekirjoittaa Kaltialan havainnot, jotka joskus tännekin linkattu. Saisittekohan Kaltialan luennoimaan transasioista?

      Poista
    2. Hienoa, että teksteistäni ja vieraskynistä on ollut iloa. :)

      "Meillä opinnoissakin hiljaisena mielipiteenä tuntuu olevan nämä Setan ja muiden hämärien ajamat sukupuolikäsitykset."

      Sukupuolen moninaisuus -paska on tungettu kaikkiin koulutusinstituutioihin, koska Seta on ollut sitä niihin tunkemassa ja masinoimassa. Setalla on huomattavaa yhteiskunnallista vaikutusvaltaa, niin huomattavaa, että kun Seta sanoo jotain, niin instituutio kuin instituutio tottelee, koska eivät uskalla muutakaan. Vastavoiman täytyy lähteä ruohonjuuritasolta. Hankkikaa tietoa ja järjestäytykää, ilmaiskaa kriittisyytenne avoimesti vaikka pelottaisi (tiedän että tämä on helpommin sanottu kuin tehty), älkääkä suostuko kakistelematta nielaisemaan kaikkea ideologista moninaisuuspaskaa, jota teille yritetään tuputtaa. Tämä genderpaska ei mene pois, ellei sitä aktiivisesti nousta vastustamaan. En tarkoita tällä mitään sisällissotaa tai äärimmäisiä vastakkainasetteluja vaan sitä, että tekee tiettäväksi wokeporukalle, ettei suostu enää heidän pompoteltavakseen. Todellisuutta vastaan käytyä sotaa ei kuitenkaan voi koskaan voittaa. Parempi käyttää aikansa johonkin hyödyllisempään.

      "Luulen, että meissä psykologian ammattilaisissa on myös porukkaa, joka ei nykymenoa katsele hyvällä"

      Heitä on ihan hemmetin paljon, eivät vain cancellaation pelossa uskalla sanoa suoraan, mitä ajattelevat.

      "Kiitos sinulle ja fiksuille kommentoijille kaikista teksteistä! Saatanpa itsekin pyöräyttää jonkun vieraskynätekstin esimerkiksi tuosta viittaamani tutkimuksen herättämistä ajatuksista siitä, miten ja miksi transilmiö leviää nuorten suosimissa somepalveluissa."

      Eipä kestä, kuomaseni! Ja pyöräytä ihmeessä vieraskynä. :) Blogillani on ihan mukavasti lukijoita, joten ajatuksilleen saa tätä kautta nopeasti näkyvyyttä, ja kommenttiboksi on riemastuttavan aktiivinen.

      Minä niiiiiiiiiin tykkään teistä kaikista, kun käytte täällä aktiivisesti lukemassa ja kommentoimassa. IHANAT! Fanitan jokaista teistä.

      "Miten ihmeessä yliopistotasolla ei osata tehdä eroa hähmäisen aktivismin ja tieteellisesti validin tutkimustiedon välillä."

      Yliopistot eivät ole poliittisesti sitoutumattomia laitoksia yhtään missään, eikä opetus niissä ole poliittisesti, ideologisesti tai uskonnollisesti sitouttamatonta, vaikka toisin saatetaankin väittää. Luulin joskus aiemmin, että näin on, kunnes oivalsin, ettei vitussa ole.

      Poista
    3. Sukupuolinen moninaisuus tarkoittaa sitä, että mun kyrpä on parempi kuin naapuri penan sitä voi kysyä kaikilta :P

      Mutta asiaan, sukupuolinen moninaisuus on siksi ja kouluarvosanat, älykkyys ym. laskevat jatkuvasti siksi, että opetushallitus on "miehitetty" a.k.a. poliittiset virkanimitykset a.k.a. korruptio vasemmistovihreilläsetaolioilla joilla ei oikeasti olisi mitään asiaa/pätevyyttä/älyä päättämään muiden koulutuksesta/kasvatuksesta/yhtään mistään. Jokainen voi tarkistaa asian tutkailemalla näiden siellä olevien henkilöiden taustat ja opinnäytetyöt ym.. ja havaita tämän asian, itsepidän suurimpana saavutuksena high tech maassa luonnontieteiden määrän vähentämistä, kurssien karsimista lukioissa ja vaatimustason laskua ihan huippuna, kun niitä ei kukaan osaa opetushallituksessakaan ja mikä pahinta, ne on faktoja ja realismia niihin ei voi ympätä vastausten monimuotoisuutta..

      Poista
  3. "Arvatkaapa, mistä transkäsitteestä pulmien kuunnousu on anagrammi?"

    Kuunsumupuolinen? En tiiä, liian vaikea!

    VastaaPoista
  4. Onko tämä sitä aikaa, jolloin muistellaan transfobisin vihamotiivein murhattuja länsimaiden transeja, joita taitaa vuosittain olla sormin laskettava määrä? Aika, jolloin länsimaiden transit verhoutuvat säkkiin, ripottelevat tuhkaa päälleen ja pistävät ripaskaksi asiakkaiden surmaamien brasilialaisten transvestiittiprostituoitujen haudoilla? Yleensä noilla murhalistoilla on lähinnä itsemurhan tehneitä, sairauteen kuolleita, rikolliseen elämäntapaan liittyviä surmia ja kumppaninsa tai asiakkaansa surmaamia transeja. Tilastojen perusteella transeja murhataan suhteessa merkittävästi vähemmän kuin muita miehiä ja naisia. Länsimaiden transit elävät erittäin turvassa ja suojattua elämää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä nyt sotke transien kansanmurha -narratiivia faktoilla, hyvä ihminen.

      Poista
  5. Homot osaavat nauraa itselleen ja tehdä aika rankkaakin pilaa homoudesta ja homouteen liitetyistä stereotyypeistä. Onko transeilla mitään vastaavaa huumorikulttuuria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan tämä retorinen kysymys?

      Ainoat transit, jotka minun nähdäkseni todistettavasti pystyvät nauramaan itselleen, ovat Sametti, Blaire White ja Buck Angel.

      Poista
  6. Lääkärilehdessä transhoitoja kritisoineen lääkäritieteen tohtori ja kirurgi Heidi Wikströmin erittäin asiallinen haastattelu:

    Biologinen sukupuoli, naisten oikeudet, Pride ja transhoidot (Heidi Wikström)

    Miten kromosomit vaikuttavat sukupuoleen? Miksi sukupuoli on nykyaikana tulenarka aihe ja mikä merkitys sukupuolen määrittelyllä on naisten urheilulle ja naisten pukuhuoneille?

    Ajaako Pride vähemmistöjen etua ja miksi suomalaiset asiantuntijat suhtautuvat varauksella alaikäisille suunnattuihin transhoitoihin?

    Mitä sukupuolidysforia on ja miten sukupuolidysforia eroaa muista kehodysforioista? Miksi nuorilla naisilla esiintyvä sukupuolidysforia on kasvanut viime aikoina räjähdysmäisesti?

    Missä määrin yksilön tulee voida päättää omasta lääketieteellisestä hoidostaan ja tulisiko yksilön saada omilla rahoillaan mitä tahansa haluamaansa hoitoa?

    https://www.youtube.com/watch?v=qVPeWxMqNzM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, komppaan tuhannen auringon voimalla. Olen itse asiassa kuunnellut tämän haastattelun jo kaksi kertaa kokonaisuudessaan. Heidillä on harvinaisen jalat maassa tässä asiassa, ja hän uskaltaa sanoa suoraan mitä ajattelee, mutta tekee sen silti kunnioittavasti ja pystyy näkemään myös harmaan sävyt. Juuri tällaisia aitiopaikalta sekoilua tarkkailevien ihmisten rehellisiä ulostuloja tarvitsemme. Mitä enemmän, sen parempi (ja sitä nopeammin sekoilu loppuu).

      Poista
    2. Tämä oli tosi hyvä. Fanitamme Heidiä! On muuten työskennellyt lääkärinä kriisialueilla Lääkärit ilman rajoja -järjestöllä, joten häntä tuskin säikäyttävät transaktivistien ja allyjen kirkumiset. Ja jalat pysyy maassa kantapäätä myöten.

      Poista
    3. Heidi! Heidi! Heidi! *äijähuutoa* *lattian tamppaamista Heidi-rytmiin*

      Poista
  7. Ihmettelen noita LGBTQ-päiviä, että miksi niin moni niistä on pyhitetty HIV-tietoisuudelle. Vihjataanko tällä, että seksuaalivähemmistöt ja HIV kytkeytyvät jotenkin vahvasti yhteen? Eikös nämä samat henkilöt ole rääkymässä, että pitäisi purkaa stigmaa aiheen ympäriltä..?

    En myöskään tajua "aromanttisen spektrumin", panseksuaalien ja dragin tietoisuuspäiviä. En ylipäätään ymmärrä miksi seksuaalisen ja romanttisen kiinnostuksen puute tai aste-erot on joillekin identiteetti josta tuntea ylpeyttä. Mitä väliä sillä on? Ja panseksuaali nyt on gender-tuuban myötä käyttöön otettu käsite, joka ei pohjimmiltaan eroa biseksuaalista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIV-historia on perkeleellisen laaja aihe, jota täytyy käsitellä erillisessä tekstissä joku päivä. Laitan plakkariin.

      Biseksuaaleja raivostuttaa, että biseksuaalisuuden käsitettä häivytetään puhumalla panseksuaalisuudesta. Biseksuaalisuus ei tarkoita sitä, että lähtökohtaisesti haluaisi miespillua ja tyttödickiä. "Perinteinen" biseksuaali on kiinnostunut miehestä kokonaiskehoisena miehenä ja naisesta kokonaiskehoisena naisena. Väitänpä, että vaikka kuinka joku väittäisi olevansa panseksuaali, niin kyllä hänellekin jotain merkitystä on sillä, kummassa ja missä sukupuolisessa essenssissä ne vehkeet ovat kiinni ja mitä niillä voi tehdä.

      On omituista, miten seksuaalisesta suuntautumisesta yritetään väkisin vääntää altruistinen konsepti, jossa seksuaalisen himon kohdistuminen tiettyyn anatomiseen kokonaisuuteen on pohjimmiltaan sortorakenne, joka täytyy purkaa transien hyvinvoinnin edistämiseksi. Ihan hullua. Käsittämätöntä.

      Poista
    2. Muistan, miten yritin ikävuosina 11-17 väkisin pakottautua heteroksi. Kuvittelin itselleni tyttöystävän, vaimon, lapsen, punaisen tuvan ja perunamaan. Uskottelin itselleni, että olin ihastunut luokallani oleviin tyttöihin. Puhuin muille, että "sitten kun minulla on vaimo ja lapsia". Miehet kiinnostivat seksuaalisesti. Janosin miestä ja tunsin ihan jäätävää syyllisyyttä, kun runkkasin ja ajattelin miehiä. Yritin hakata tuota tuntemusta pois. Psyykkasin ja kärsin, jopa itkin. En onnistunut. Katselin naisten kuvia ja yritin kiihottua niistä. En onnistunut. Käytin aivan mielettömästi aikaa tähän heteropakottautumiseen, kunnes en lopulta enää vain jaksanut.

      Se oli todella pimeää aikaa.

      Poista
    3. "Väitänpä, että vaikka kuinka joku väittäisi olevansa panseksuaali, niin kyllä hänellekin jotain merkitystä on sillä, kummassa ja missä sukupuolisessa essenssissä ne vehkeet ovat kiinni ja mitä niillä voi tehdä."

      Tässä uudessa uljaassa maailmassa ajatellaan, että ihminen on nääs mekaaninen laite, jossa sukupuolielimetkin ovat vaihdettavia osia. Sitten on sielu koneessa. Mitä väliä sillä on, että koiraan tai naaraan herättämä seksuaalinen veto syntyy mm. tuoksuista, koko kehosta, ilmeiden ja eleiden kokonaisuudesta yhdistettynä siihen evoluution luomaan kykyyn ymmärtää, millaiset vehkeet siellä ovat. Varmasti historian hämärissä ei käytetty vaatteita, joten epäilykselle sukupuolesta ei jäänyt sijaa. Toisaalta tunnistamme sukupuolen hyvin helposti nimenomaan kokonaisuudesta. Pystyykö irrallisesta nenästä sanoa, onko se miehen vai naisen? Panseksuaalisuutta on mahdoton ymmärtää, jos ei laita loogista ajattelua narikkaan. Yritin joskus ymmärtää ja pää tuli kipeämmäksi kuin kvanttiteoriaa miettiessä.

      Poista
    4. "Väitänpä, että vaikka kuinka joku väittäisi olevansa panseksuaali, niin kyllä hänellekin jotain merkitystä on sillä, kummassa ja missä sukupuolisessa essenssissä ne vehkeet ovat kiinni ja mitä niillä voi tehdä."

      Minä taas rohkenisin väittää, että koko panseksuaalisuuden konsepti on lähempänä seksuaalista fantasiaa, tai fetissiä, pikemminkin kuin oikeaa, tosielämässä toimivaa seksuaalista suuntaumusta.

      Saatan olla väärässä, mutta minun aikanani panseksuaalisuus erosi siltä osin merkittävästi biseksuaalisuudesta, että siinä missä biseksuaali harrasti seksiä sekä miehen että naisen kanssa - vagina ja penis - panseksuaali harrastaisi seksiä minkä tahansa kanssa - miehen, naisen, robotin, alienin, ihmissuden - jos se vain olisi todellisessa maailmassa mitenkään mahdollista.

      Itse olen elämässäni muutamia tavannut, jotka ovat julistautuneet ylpeästi panseksuaaleiksi, ja heidän perustelunsa suuntaumukselleen ovat lähes aina olleet "koska kykenen kuvittelemaan harrastavani seksiä alienin, robotin, naisen, miehen tai hirviön kanssa, ja kiihotun siitä" - paino sanalla, kuvittelemaan. Fantasia on usein kiva vain niin kauan, kuin se pysyy fantasiana - raiskaus on naisten yleisimpiä seksuaalisia fantasioita, mutta turha tuskin sanoa, että kukaan nainen haluaisi tulla pakolla otetuksi. Olen melkoisen varma, että jokaikinen näistä "paneista" kieltäytyisivät ja kovaa, mikäli he koskaan saisivat mahdollisuuden kokea kaikista ronskeimmat, uskaliammat sekä arveluttavimmat hentai-fantasiansa ties minkälaisten kummajaisten ja ölliäisten kanssa... mitä ei tietenkään voi realistisesti koskaan tapahtua, ilman mittavaa määrää psykedeelisiä rohdoksia, joten oma kuvitelma seksuaalisuutensa rajattomuudesta pysyy eheänä sekä kyseenalaistamattomana.

      Rohkenen tähän lopuksi myös jopa väittää, ettei edes seksi transnaisen-, tai miehen kanssa olisi mikään panseksuaalisuuden ilmentymä, vaan pikemminkin jonkinlainen eriskummallinen mutaatio/variantti biseksuaalisuudesta. Mutta saatan toki olla väärässä.

      - #NotSoHentai

      Poista
    5. Minulla oli aikanaan friends with benefits, joka oli/on kaappibi. Hän teki asiasta keskustellessamme (kävin salapanolla hänen luonaan) äärimmäisen selväksi, että on kiinnostunut vain joko feminiinisestä naisesta tai miehisestä ja maskuliinisesta miehestä. Hänelle oli erittäin selvää, että seksuaalinen mielenkiinto on tässä suhteessa kahtiajakoinen. (Hän oli sivumennen sanoen ihan saatanan hyvä pano.) Meillä tuli jossain kohtaa myös transasiat puheeksi ja hän sanoi, että miespillu on ajatuksena syntax error, koska miehellä on hänen seksuaalisessa todellisuudessaan miehen vehkeet ja naisella naisen vehkeet. Nykykäsitysten mukaanhan hänkin on transphobic, kun rajaa miespillun ja ladydiquen ulos biseksuaalisuudestaan. Kamalaa ja järkyttävää.

      Poista
    6. (Olen muuten jo aikoja sitten pannut merkille, että bimiehet ovat järjestään seksuaalisempia kuin homomiehet. Bimiesten kiimaa voisi seksuaalisissa tilanteissa veitsellä leikata. He ovat aivan kikseissä koko ajan ja silmät säihkyvät, kun heihin koskee. He käyvät ihanasti kimppuun kuin nälkäinen limppuun eivätkä koskaan saa tarpeekseen. Bimiehet FTW. :D)

      Poista
    7. "En ylipäätään ymmärrä miksi seksuaalisen ja romanttisen kiinnostuksen puute tai aste-erot on joillekin identiteetti josta tuntea ylpeyttä."

      Tässä yliseksualisoituneessa maailmassa käyn mielelläni lukemassa toisten aseksuaalien kommenttiketjuja. En tahdo tulla yhdistetyksi aakkoskulttiin, mutta en myöskään pidä siitä, että kaltaisilleni toistetaan, että olemme jotenkin viallisia, koska seksi ei kiinnosta meitä.

      Joku heittikin hauskan kysymyksen kun väitettiin, että "Jos et tykkää seksistä, olet traumatisoitunut". "Jos joku ei pidä maksalaatikosta, onko hän traumatisoitunut?"
      Tai väite kuinka koko elämä pitäisi kuluttaa jahdaten jotakin mystistä o:ta sai vastaukseksi, että miksei kirjoittaja ole itse jahtaamassa tajunnan räjäyttävää hanurimusiikkia.

      Olen ihmetellyt miksi kommentti "seksi ei kiinnosta" loukkaa niin monia ihmisiä vaikka asia ei liittyisi heihin lainkaan.

      Poista
    8. Aseksuaalisuus on mielenkiintoinen aihe. En tiedä siitä kovin paljoa. Tunnen yhden aseksuaalimiehen, joskaan en ole koskaan erityisemmin puhunut aiheesta hänen kanssaan. Jos on inspiraatiota vieraskynäillä aiheesta, niin ole hyvä vain!

      Poista
    9. "En tahdo tulla yhdistetyksi aakkoskulttiin"

      On varmaankin se ykkösasia, mikä närästää monia. Kuten myös se, että aseksuaaliksi identifioituvat pyrkivät osaksi uhripyramidia, vaikka heitä ei ole sorrettu systemaattisesti samalla tavalla kuten homoseksuaaleja. UK:ssahan on tehty aloitteita, joissa lain pitäisi suojella aseksuaaleja sorrolta, mutta on jäänyt epäselväksi, että kuinka tämä syrjintä ilmenee käytännössä.

      Identiteettiaseksuaalit ovat usein myös varsin nuoria ihmisiä, joiden identiteetti ja seksuaalisuus eivät ole kehittyneet aikuisen tasolle.

      Sitten on tietysti se porukka, joiden mukaan aseksuaaleilla voi olla vilkas ja nautinnollinen seksielämä. Tulee myöskin sellainen näkökulma mieleen, että nuori ihminen voi ilmoittaa olevansa aseksuaali, jotta hänen ei tarvitsisi harrastaa seksiä vaikkapa suuntautumisen vastaisten transien kanssa. Moni trans tuntuukin olevan parisuhteessa aseksuaalin kanssa. Ehkä se on vain sattumaa.

      Tuntuukin, että aseksuaaliksi ja muunsukupuoliseksi ilmoittautumalla pääsee helpoiten osaksi coolia ja sorrettu vähemmistöjengiä, joutumatta varsinaisesti tekemään mitään vähemmistöstatuksen eteen.

      Miten paljon aseksuaalien joukossa on sellaisia, joita seksi ei kiinnosta teoriassa ollenkaan yhtään kenenkään kanssa ja paljonko sellaisia, joilla on joku pohjasuuntautuminen tai preferenssi kumppanin sukupuolen suhteen?

      Aseksuaalisuuden määritelmä olisi varmaan hyvä myös johdonmukaistaa. Että voiko aseksuaalilla oikeasti olla vilkas ja nautinnollinen seksielämä. Tai missä vaiheessa elämää kannattaa ilmoittautua aseksuaaliksi, jos vaikka kovin nuori ihminen löytääkin kumppanin, jonka kanssa voi harrastaa hyvää seksiä.

      Poista
    10. Aakkoskulttihan on kehittänyt oman "seksuaalisen suuntautumisensa" siitä, että henkilö pystyy harrastamaan seksiä vain ihmisen kanssa, johon on sitoutunut tunnetasolla (demiseksuaalisuus). Jokaiseen mahdolliseen ihmistenväliseen nyanssiin ollaan kehittämässä jotain idioottimaista seksuaalisuuskäsitettä ja sukupuolifiiliksille naurettavia gendereitä. Lista näistä alkaa lähennellä pituudeltaan jo Julpun blokkilistan luokkaa.

      Se ei ole minullekaan täysin selvää, millä tavoin aseksuaaleja on syrjitty ja miten syrjintä on ilmennyt tai ilmenee. Miten ihmistä voidaan syrjiä seksuaalisen halun puuttumisen vuoksi? Homoja on historian saatossa syrjitty, vainottu ja murhattu seksuaalisuutensa vuoksi. Ovatko aseksuaalit kokeneet jotain vastaavaa? Milloin ja missä? Tätä meinailin, kun sanoin, etten oikein tiedä aiheesta paljoa. Jos joku aseksuaaliksi itsensä määrittelevä tietää ja pystyy kertomaan tarkemmin, niin kuulisin aiheesta mielelläni.

      Poista
    11. "Ovatko aseksuaalit kokeneet jotain vastaavaa?"

      En ole aseksuaali, mutta seksuaalisuuden ilmaisua on varmasti aina kontrolloitu ja patologisoitu, että harrastaako seksiä liian paljon tai liian vähän, erityisesti naisten kohdalla. Mutta en näkisi sitä samanlaisena vainona, kuin mitä homoseksuaalit ovat kokeneet ja tietyissä osissa maailmaa vieläkin kokevat. Mutta aseksuaaleihin kohdistuvasta rakenteellisesta sorrosta ei ole tullut vastaan esimerkkejä. Ja tosiaan nämä feikkiaseksuaalit ovat varmasti tehneet oikeiden aseksuaalien maineelle yhtä hyvää kuin hetutransit/muusut oikeiden transien kohdalla.

      Poista
    12. "Aseksuaalisuus on mielenkiintoinen aihe. En tiedä siitä kovin paljoa."
      Minulla ei koskaan ole noussut minkäänlaista seksuaaliviettiä ja olen jo 32.

      Tiedän, että nuoruuteen kuuluvat ne pillu- ja panojutut ja kyselyt kuppikoosta ja heilojen määrästä, mikä ei sinänsä paljoa merkinnyt. Mutta se, että kun kertoo kaiken maailman kuulustelijoille, ettei kiinnosta ja saa haukut niskaansa joltain vieraalta, tuntuu se vähän oudolta. Miksi neitsyyteni jotain "naapurin Teroa" niin häiritsee?

      Tietysti on niitä, jotka urheasti yrittävät parantaa minut ja taivutella tykkäämään seksistä. "Et vain ole saanut kunnolla munaa" jne.
      "Mistä tiedät ettet tykkää jos et ole kokeillut?" Varmaan samalla perusteella kuin heteromiehet tietävät haluavansa naisia vaikkeivät olekaan miestä kokeilleet.
      En tiedä mitä on "panotus" tai olla "pikkarit märkänä".

      Ilman libidoa seksi on vain kahden hikisen ihmisen ähkimistä ja pissavehkeitten yhteen hinkkaamista ja eritteiden vaihtamista.

      En minä ole sen ylpeämpi libidon puutteestani, mutta en myöskään häpeä olla neitsyt tässä universaalissa bordellissa.

      Poista
    13. "En tahdo tulla yhdistetyksi aakkoskulttiin, mutta en myöskään pidä siitä, että kaltaisilleni toistetaan, että olemme jotenkin viallisia, koska seksi ei kiinnosta meitä."

      Minäkään en ole seksuaalisesti erityisen halukas, ja pystyisin ihan hyvin elämään ilman seksiä. En kuitenkaan ymmärrä, miksi kaltaisteni ihmisten tarvitsisi tuntea jonkinlaista ylpeyttä (huom. itsearvostuksen lisäksi) siitä keitä olemme, miksi meitä tarvitsee juhlia tai muuta sellaista. On hyvä, ettei meitä pidetä viallisina, mutta ei siitä tarvitse omaa uhrilokeroa tehdä. Seksuaalisen kiinnostuksen puute ei näy kellekään ulkopuoliselle mahdollisia kumppaneita lukuunottamatta, joten en näe, miten sen perusteella voi sortaa ihmisiä, toisin kuin homoilla ja muilla, joilla asia on ihan eri tavalla esillä.
      Kuka muuten on alun perin päättänyt, että kaikki seksuaaliset suuntautumiset ja niiden variaatiot ovat mukana aakkosmafiassa, vaikka ne eroavat toisistaan merkittävästi? Samoin kuin intersukupuolisuus ja transidentiteetit ovat siellä iloisen sekaisin. Pitääkö aseksuaalin ymmärtää muunsukupuolista tai two spiritia, ja pitääkö intersukupuolisen toimia liittolaisena koirafetisisteille? (Anteeksi, kuuluiko se nyt tuohon porukkaan...)

      Poista
    14. Aakkosmafiahan on tunnettu siitä, että kaikki mahdollinen kyseisen porukan masinoima pitää vain kakistelematta hyväksyä, koska suvaitsevaisuus ja inklusiivisuus. Juuri tämä ajattelu ja kaiken mahdollisen sisällyttäminen aakkosrimpsuun fetissejä ja parafilioita myöten on johtanut siihen, että Pridellä marssii kaiken maailman pupfetisistejä ja nudisteja persettä vatkaamassa ja woket Transhausen-mutsit raahaavat penskojaan Prideen seuraamaan perseenvatkuuta ja dragshow'ita. Lapset altistetaan järjestelmällisesti kaikenlaiselle sellaiselle, jonka ymmärtämiseen heillä ei ole kognitiivista tai muunkaanlaista kapasiteettia. Lapsista yritetään vääntää jotain pikkuaikuisia. Sitten vielä ihmetellään, miten lapset ja nuoret ovat niin sekaisin.

      Poista
    15. "En kuitenkaan ymmärrä, miksi kaltaisteni ihmisten tarvitsisi tuntea jonkinlaista ylpeyttä (huom. itsearvostuksen lisäksi) siitä keitä olemme"

      Onko kenelläkään syytä tuntea ylpeyttä sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan muuta kuin itsearvostuksen kannalta?

      Poista
    16. "Onko kenelläkään syytä tuntea ylpeyttä sukupuolestaan tai seksuaalisesta suuntautumisestaan muuta kuin itsearvostuksen kannalta?"

      Kannattaa perehtyä historian ajanjaksoon, josta Pride-liikehdintä alkoi. Se oli vastaliike ja protesti homoseksuaalien marginalisoinnille, kriminalisoinnille, syrjinnälle, patologisoinnille ja homoseksuaalien kohtaamalle väkivallalle. Se ei siis ole "ylpeyttä" pervoilusta, puistoseksistä ja persepanoista (heippa vaan queerit!), vaan sen osoittamista, että homot, lesbot ja bisset ovat olemassa ja osa yhteiskuntaa. Tasa-arvoa on perätty.

      Toki representaation määrää ja laatua voi miettiä. Nykymuotoinen Pride ei hyödytä homoseksuaaleja ja oikeita transeja, vaan pikemminkin aiheuttaa mainehaittaa ja tuhoa vuosikymmenien työn hyväksynnän saamiseksi. Moni on valmis hyväksymään homot ja transit, mutta ei lasten osallistamista pervoparaatiin tai groomaamista transhommiin. Lapset eivät ole koskaan olleet homoaktivismin fokus, päinvastoin kuin transliikkeellä. Siksi on erityisen haitallista, että LGB yhdistetään TransQueer-jengin touhuihin.

      Poista
    17. Tismallensa näin. Yhä useampi homo (ja tervejärkinen trans) on nyt kunnolla havahtunut tajuamaan, miten transliike groomaa lapsia ja normalisoi lasten seksualisointia aivan järjettömän voimakkaalla poliittisella painostuksella. On ihan absurdia, ettei asiasta pidetä suurempaa meteliä, ja homojen täytyy taas kerran työntää kädet saveen (Gays Against Groomers) ja siivoilla transien, queerien ja koko TQIA+-jaoston perseilyn jälkiä, joihin homoilla itsellään ei ole osaa eikä arpaa. Mutta kukaan muukaan ei sitä näköjään tee, joten pakko jonkun tehdä jotakin. Olen niin täynnä pyhää raivoa transperseilijöille heidän homoyhteisölle aiheuttamiensa tuhojen vuoksi, että repisin heidät kaikki paljain käsin kappaleiksi, jos voisin tehdä sen seuraamuksitta.

      Poista
    18. Homot ja bit eivät näin ollen myöskään ole juhlistaneet seksuaalisuuttaan vaan hakeneet hyväksyntää ja itsearvostusta, eikös vaan.
      Lepakkona en tunne tarvitsevani myöskään mitään "lesbojen päivää" enkä aseksuaalina "acenpäivää".
      Haluan vain olla rauhassa sen sijaan että minua yritettäisiin pelastaa syntisestä seksittömyydestä vanhurskkaaseen pornovaltakuntaan.

      Poista
    19. Siihen rauhaan tässä aika moni muukin toivoisi pääsevänsä. Kun se vain olisi mahdollista tässä nykyisessä kaistapäisyyden, turmeluksen ja rumuuden ajassa.

      Poista
    20. Eikö nainen voisi olla ihan vain villapaitamuori? Siis tiukasti naimisissa oleva perheenemäntä joka pukeutuu korostetun epäseksikkäästi ja pitää kaiken seksiin liittyvän tiukasti sänkykamarissa. Olla seksikäs ja olla hyvinpukeutunut on kaksi eri asiaa. Avioliitto on toki julkinen asia ja kaikki isot ihmiset kyllä tietävät mitä se tarkoittaa eikä siitä sen enempää.

      Jokainen hetero tai edes heterohko nainen kyllä pystyy siihen.

      Poista
  8. No tässähän on binaisen laitettava lusikkansa samaiseen soppaan:

    Itsekin kiihotun vain äärimmäisen feminiinisistä naisista tai maskuliinisista miehistä - en mistään yhdistelmäsekasikiöistä saati muunsukupuolisista.

    Vaan nimenomaan ne äärimmäisen korostuneet sukupuolimarkkerit saavat moottorini hyrräämään. Sen sijaan jos joudun vähääkään pinnistämään että no mikäs tuossakin on kyseessä niin kierrokset laskevat nollaan per heti.

    Ja kyllä, biseksuaalisuus != panseksuaalisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, että yhdistelmäsekasikiöt nappaavat kovinkaan monia heistä, joilla on seksuaalista mielenkiintoa sekä vastakkaiseen että omaan sukupuoleen. Ja eksklusiivisen seksuaalisuuden (heterous/homous) sisälläkin on paljon kaikenlaista preferaatiota tietynlaiseen kehollisuuteen. Esimerkiksi minä tykkään isoista ja karhumaisista miehistä. Hoikat, heiveröiset ja neitimäiset twinkit eivät nappaa.

      Toki varmasti on paljon heitä, joille miespillu ja tyttökulli kelpaisivat, sanottiin heitä nyt sitten bi- vai panseksuaaleiksi (onko tuolla edes kovin suurta merkitystä). Transithan tosin halveksivat näitä heistä seksuaalisesti kiinnostuneita ja nimittelevät heitä chasereiksi ja transfetisoijiksi. Kuulemma transien fetisointi on transfobiaa, essentialismia ja milloin mitäkin. On se kumma, kun mikään ei näille nirppanokille kelpaa. Jahdataan pakkomielteisesti niitä, jotka kaikkein vähiten transseksiä haluavat (homoseksuaalien perseissä toisin sanoen roikkuvat), mutta kartetaan ja ylenkatsotaan niitä, joita transseksi aktuaalisesti kiinnostaisi. Transien tyhmyys tässä(kin) asiassa menee johonkin aivan omaan kategoriaansa. Heistä pitää kaikkien olla kiinnostuneita, mutta kun joku sitten on, se onkin joku chaserien perverssi ja limainen fetissi.

      Transit ovat myös sitä mieltä, että heillä itsellään on oikeus "genitaalipreferensseihin" ja standardien asettamiseen potentiaaliselle kumppanille (lue: saada itselleen cissukumppani biomunalla/biovaginalla varustettuna), mutta kaikki jotka rajaavat transit ulos deitti- ja seksipoolistaan, ovat heidän mukaansa transfobisia natseja ja fasisteja, jotka ansaitsevat lyömistä ja uudelleenkouluttamista. Aina se sama virsi: "On hyväksyttävää ja OK olla haluamatta suhdetta tai seksiä transihmisten kanssa, mutta jos rajaat transihmiset ulos deitti- ja seksipoolistasi transiuden vuoksi, se on transfobiaa." Haistakaa huilu, helvetin eheyttäjät ja raiskauskulttuurin normalisoijat. Jokaisella on täysi oikeus rajata omasta deitti- ja seksipoolistaan ulkopuolelle aivan kenet tahansa aivan mistä tahansa syystä kaikkina aikoina ja kaikissa tilanteissa. Jos joku ei halua transseksiä, niin sitten ei halua, piste. Deal with it.

      Poista
    2. "Ja kyllä, biseksuaalisuus != panseksuaalisuus."

      Oliko tässä nyt typo tuo huutomerkki, vai miten tämä pitäisi oikein tulkita...?

      Mutta siis - olettaen, että olet kanssani eri mieltä, ja että biseksuaalisuus on eri asia kuin panseksuaalisuus... miten? Googlesta löydetty panseksuaalin määritelmä kuvastaa kyseistä suuntaumusta seuraavasti; "Panseksuaali on ihminen, jonka kiinnostus kohdistuu kaikkia sosiaalisia sukupuolia edustaviin ihmisiin, mukaan lukien sukupuolettomiin." Sosiaalisia sukupuolia. Biologisia sukupuolia on vain kaksi, joten se tekisi panseksuaaleista suuntaviivojen mukaan biseksuaalin by definition. Toisaalta taas, jos hyväksymme sen totuudeksi, että ns. "oikea" biseksuaali on kiinnostunut miehistä vain miehinä ja naisista vain naisina, mutta panseksuaali taas ei niinkään kranttuile sosiaalisen sukupuolen (lue; aivojen, tai aivojen sisällön) kohdalla, koska biologisen sukupuolen kohdalla hänellä on yhä valittavanaan joko pillu tai penis... miksei panseksuaali ole vain kaikkiruokaisempi biseksuaali? Miksi sen pitää olla ns. oma juttunsa, jos se ei kerta poikkea varsinaisesta biseksuaalisuudesta kuin korkeintaan siltä osin, että kaikki käy - ainakin ajatuksen tasolla.

      Olen siis itsekin biseksuaali, enkä siis millään keksi, mikä tarkalleen erottaa minut, joka myös pidän vain miehekkäistä miehistä ja naisellisista naisista, panseksuaalista, joka ei määritelmän mukaan tunnu niinkään piittavan, minkälaista sotanorsua hän panee, kun hän selkeästi näkyy paneskelevan sitä identiteettiä, eikä niinkään kehoa, värkkiä saati holea. Toinen rajaa hakuaan tiukemmin, kun taas toisella on... joko aidosti avoin mieltymysten kirjo, tai ihan helkkarin paljon fetissejä? Missä menee seksuaalisen suuntaumuksen, ja fetissin raja?

      Pysyn yhä siinä pääpointissani, että panseksuaali tuuppaisi vaikka alienia, robottia, tai lonkerohirviötä jos sellaisen saisi eteensä - ainakin edes ajatuksen tasolla - mutta minun olisi helpompi ymmärtää panseksuaalisuutta, jos se ei olisi niin kiinteästi lukittuna sosiaaliseen sukupuoleen, vaan esim. kokoon, muotoon, väriin, yms. visuaaliseen tekijään. Ovatko isoista tisseistä pitävät heteromiehet "hinkkiseksuaaleja", isoista karvaisista miehistä pitävät homot "orsoseksuaaleja", ja älyllisyydestä hyrräävät sitten "sapioseksuaaleja"? Eiku...? :D

      - #NotSoHentai

      Poista
    3. "biseksuaalisuus on eri asia kuin panseksuaalisuus"

      Jotkut transit paheksuvat biseksuaaleja bioessentialismin takia, eli että tietyt värkit yhdistetään tiettyyn sukupuoleen ikävän binäärisellä tavalla. Seksuaalisuudesta onkin tullut jonkinlainen hyvenäyttämö, jossa osoitetaan moraalista ylemmyyttä rajattomuudella kumppanien sukupuolen, identiteetin, sukupuolen ilmaisun ja muiden kehollisten ominaisuuksien suhteen. Joko olet rajaton "anything goes, anytime, any place" panseksuaali tai sitten ahdasmielinen genitaalifetisistinen persunatsikonsu.

      "Missä menee seksuaalisen suuntaumuksen, ja fetissin raja?"

      Yleinen fetissin raja vedetään kai siihen, että elottomiin esineisiin ja ajatuskuvioihin/skenaarioihin/fantasioihin kohdistuva halu on fetissi. En tiedä, että missä vaiheessa toisiin ihmisiin ja kehollisiin piirteisiin kohdistuva halu voitaisiin patologisoida fetissiksi. Setasexpotranspiireissähän vältellään parafilian käsitettä, koska se patologisoi tiettyjä transpiireissä yleisiä toimintamalleja ja ajatuskiemuroita.

      -eri

      Poista
    4. Kyllähän joillain on fetissejä tietynlaisia ihmisiä kohtaan. Jotkut esimerkiksi pitävät nimenomaan henkilöistä, joilla on joku vamma, tai jotka ovat sairaalloisen ylipainoisia. Olisiko nämä sitten kuitenkin enemmän parafilioita, jos puhutaan asioiden oikeilla nimillä? Seksuaalisen kiinnostuksen kohdistuminen johonkin ihmisen vaivaan tai sairauteen. Ei ainakaan kuulosta kovin terveeltä.

      Mitä muuten ovat nuo transpiireissä esiintyvät yleiset toimintamallit, joita vältellään sanomasta parafilioiksi?

      Poista
    5. "Mitä muuten ovat nuo transpiireissä esiintyvät yleiset toimintamallit, joita vältellään sanomasta parafilioiksi?"

      Se, että iso osa transnaisista saa seksuaalisia kiksejä naiseuteen liitetyistä kulttuurisista stereotyypeistä. Naisten kehonpiirteistä ja kehontoiminnoista, naisille tyypillisistä käytösmalleista, vaatetuksesta, meikeistä, hiustyyleistä jne. Siitä, että transnaisten naiskäsitys on suoraan pornosta ja ulkonäölliset ihanteet ovat pornokuvastosta. Transnainen muokkaa itsestään halunsa kohteen narsistisella ja fetisoidulla tvistillä. Joku tiivistikin, että hetero transnainen tekee itsestään sen näköisen "naisen", joka kiihottaa häntä itseään ja homo transnainen sen näköisen, josta kuvittelee miesten kiihottuvan.

      Lisäksi on tutkimusnäyttöä, että transiuteen liittyy erilaisia parafilioita ja b-ryhmän persoonallisuushäiriöitä. Sarjamurhaajilla on havaittu transvestista parafiliaa. Jostain kumman syystä nykyisen transiuden määritelmän perusteella on hankala tehdä eroa perinteisen transin, autogynefiilin, transvestiitin ja muun fetisistin välillä. "Transius on sukupuolen epätyypillistä ilmaisua."

      Poista
  9. Biseksuaalisuus viittaa binääriin, eli kahteen sukupuoleen ja äärettömään määrää sukupuolisieluja ja sekös ketuttaa genderspeshuleja. Kun mikään ei riitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh. Tuli painettua julkaisunappia liian nopeasti ja vastattua väärässä kohdassa. Eli panseksuaalisuus viittaa loputtomiin sukupuoli-identiteetteihin. Panseksuaalille kumppanin kehollisilla ominaisuuksilla ei ole merkitystä. Bisse ei taas anna transille riittävää validaatiota, vaan aina jää epäilys, että näkeekö bisse transin/speshulin juuri siinä kokemussukupuolessa.

      Poista
  10. "Seksuaalisen kiinnostuksen kohdistuminen johonkin ihmisen vaivaan tai sairauteen."

    Juuri silloin on kyse parafiliasta. Jos on kiinnostunut tietynlaisista tyypeistä, hoikasta/muhkusta, pitkästä/pätkästä, nuoresta (ei liian!)/vanhasta, karvaisesta/sileästä, vaaleasta/tummasta jne. niin kyse on preferenssistä. Ja useimmilla on silloinkin neuvotteluvaraa, jos muuten natsaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Panseksuaalille kumppanin kehollisilla ominaisuuksilla ei ole merkitystä."

      Okei, mutta... sama periaate toimii myös heteroiden, lesbojen sekä homojen kohdalla, jotka eivät liikoja piittaa siitä, minkä näköistä sakkia he vuoteeseensa kaatavat - kukin oman seksuaalisuutensa rajoissa, tietenkin. Jos ei itse laseta liika korkeita vaatimustasoja seksikumppaneilleen, kaikki kyllä maistuu. Tämä määritelmä ei edelleenkään avartanut mieltäni sille, miten panseksuaali on muka a)validi, saati b)eriteltävissä kaikkiruokaisesta biseksuaalista, muutoin kuin sanana. Jos mitään, panseksuaali tuntuu olevan jonkinlainen utopistinen suuntaumus, joka himoitsee identiteettiä, eikä niinkään genitaaleja+muita preferenssejä, toisin kuin biseksuaali, joka tuntuu haluavan ainoastaan fyysistä olemusta? Miten tämä sitten eroaa mm. demi/aromanttisesta biseksuaalista?

      Miten ylipäänsä se, ettei liikoja kranttuile seksuaali/parisuhdetoverinsa ulkoisten olemusten suhteen - iso, pieni, paksu, laiha, karvainen, sileä, missä ne muodot saati avut ovat, jos missään, yms. - eroaa niinkin rumasta termistä, kuin huoripukki? En vain millään käsitä, miten tämä on muka seksuaalisen suuntaumuksen skaalassa niin merkittävä/erotteleva tekijä kaikkien muiden välillä, että sille pitää antaa oma nimityksensä. Ymmärtäisin paljon helpommin, jos ihmiskunnassa olisi se kuuluisa kolmas sukupuoli erityisine värkkeineen kaikkineen, mutta kun ei - vain nippu ominaisuuksia, ja henkilökohtaisia preferenssejä, joiden olis hyvä natsata yhteen, jos seksiä meinaa toistensa kanssa harrastaa.

      "Juuri silloin on kyse parafiliasta. Jos on kiinnostunut tietynlaisista tyypeistä, hoikasta/muhkusta, pitkästä/pätkästä, nuoresta (ei liian!)/vanhasta, karvaisesta/sileästä, vaaleasta/tummasta jne. niin kyse on preferenssistä."

      Eli panseksuaaleilla on vaan tavallista enemmän parafilioita - maskuliininen nainen, feminiininen mies, yms. ja kaikki muu siltä väliltä - mutta... kohdistuvatko ne nyt taas sitten nimenomaan ulkoiseen olemukseen, vaiko siihen sukupuoli-identiteettiin? Kysyn taas; miten tämä selvennys erottaa panseksuaalin nuukailemattomasta biseksuaalista? Onko tässä nyt laskettu joku salainen kaava, että biseksuaalilla on pakko tulla jossain vaiheessa raja vastaan sen suhteen, kenet hän huolii kanssaan sänkyyn, mutta panseksuaalilla ei tällaista rajaa muka ole? Eivätkö biseksuaalit huoli naisellisia miehiä, tai maskuliinisia naisia?

      - #NotSoHentai

      Poista
    2. "panseksuaalilla ei tällaista rajaa muka ole"

      Tästä pääsemme kehon transmuokkauksiin, eli transmuokattu keho ei ole panseksuaalille este tai kiinnostuksen tappaja, kuten binäärisukupuolesta viehättyvälle biseksuaalille. Eli kehon sukupuolittuneilla piirteillä ei ole sinänsä panseksuaalille merkitystä, vaan kaikenlaiset Franken-versiot käyvät. Varmasti heilläkin on jotain preferenssejä ulkonäönkin suhteen, joku panidentifioituva voinee valaista asiaa. Karkeasti ilmaistuna, jos on kiinnostunut naisista, niin bisse/heteromies/lesbo ei halua peniksellistä naista ja jos on kiinnostunut miehistä, niin bisse/heteronainen/homo ei halua vaginallista miestä. Panseksuaalille se ei taas ole niin nuukaa, että millainen identiteetti/keho-kombo on ja millaisella värkistöllä.

      Poista
    3. Itse transmiehenä olen ollut suhteessa biseksuaalin naisen kanssa useamman vuoden. Tästä huolimatta mulle on selvää, ettei biseksuaalit mitenkään automaattisesti ole kiinnostuneita transsukupuolisista. Syitä tähän voi olla useita. Toisaalta vaikka kyseessä olisikin myös transsukupuolista pitävä bisse, niin ei tällainenkaan yksilö automaattisesti ole kiinnostunut ihan mistä tahansa ja transsukupuolisten pitää olla myös tietynlaista. Tästä syystä naisystäväni ei myöskään halua tulla kutsutuksi panseksuaaliksi, koska ensinnäkin häntä kiinnostaa naisissa ja miehissä eri asiat ja toisaalta myös transsukupuolisten pitää olla tietynlaisia, eli minkäänlainen epämääräinen sukupuolishoppailu ei nappaa eikä myöskään muusuilu.

      Poista
    4. "Miten ... eroaa niinkin rumasta termistä, kuin huoripukki"

      Eihän preferenssien olemassaolo tai olemattomuus tarkoita sitä, että seksiä täytyy harrastaa jokaisen kriteerit täyttävän kanssa.

      Panseksuaalisuus ei välttämättä ole parafilia, ellei erityisesti kiihotu nimenomaan maskulinisoiduista naisista ja feminisoiduista miehesti, eli kokee transiuden kiihottavana. Parafiliaa voisi liipata ehkä silloin, jos käyttää transeja moraalisen ylemmyytensä ja hyvesäteilyn välineenä. "Minä se en piittaa niinkin pinnallisista seikoista, kuin kehon sukupuolesta, enhän minä sentään mikään transfobinen ulossulkeva genitaalifetisisti tai bioessentialisti ole. Hearts not parts!"

      Poista
    5. Tolkun ihminen ymmärtää, että juuri halutunlainen kumppani ja halutunlainen seksi unelmakumppanin kanssa eivät ole mikään ihmisoikeus, jonka toteutumisen ainoastaan biolessentialismi, yhteiskunnan masinointi, transfobia tai genitaalifetissit estävät.

      Homoseksuaalit ymmärtävät, että koska homoseksuaaleja on vain pieni prosentti ihmisistä, niin kumppanin löytäminen on hankalaa, etenkin sellaisen, joka vastaisi sataprosenttisesti enemmän tai vähemmän realistisia toiveita. Homoseksuaali tietää, että heteroiden ahdistelu ei ole sopivaa ja että hetero ei innostu homostelusta, vaikka kuinka painostaisi, manipuloisi, groomaisi, esittelisi queer-teoriaa, laittaisi biologian ja muun fyysisen todellisuuden uusiksi manipuloimalla kieltä tai kriminalisoimalla biologisten tosiasioiden toteamisen vihapuheeksi ja määrittelemällä seksuaaliset suuntautumiset identiteettipohjaisiksi.

      Transien pitäisi tajuta, että he ovat homojakin marginaalisempi porukka ja transhoidot vaikuttavat kielteisesti heidän vetovoimaansa parisuhdemarkkinoilla. Eikä monen transin luonne ja ulosanti yhtään lisää viehätystä. Suurin osa erityisesti transeista kiinnostuneista on kiinnostunut nimenomaan niistä alkuperäisistä vehkeistä. Parisuhteissaan ihmiset voivat tietysti identifioitua vaikka miten, mutta länkytys tyttödikin erilaisesta suutuntumasta tai raskaana olevista homomiehistä on erittäin luotaantyöntävää ja eheytysretoriikkaa.

      Poista
  11. Senja Blomqvist, Vuokkosten Brand Manager, kertoo Iltalehdessä, että Vuokkosten saama palaute miesten tamponeista on ollut "kaksijakoista".
    "– Aihe on herättänyt hirveästi keskustelua ja mielenkiintoa. On ihmisiä, jotka rakastavat tätä ja ovat kertoneet, että kampanja on niin hieno, että se on saanut kyyneleen vierähtämään poskelle. Sitten on toki heitä, jotka eivät ihan ymmärrä, mitä transsukupuolisuus on ja joissa tuote on herättänyt vähemmän positiivisia reaktioita"
    ..."Blomqvist kertoo, että yhtiö on saanut palautetta myös transsukupuolisilta henkilöiltä.
    – He ovat kertoneet, että tuotteelle on tarvetta. On fakta, että jos joutuu ostamaan hirveän pinkkejä ja tyttömäisiä kuukautissuojapaketteja, se voi lisätä dysforiaa."
    https://www.iltalehti.fi/keho/a/e3e34262-9d7e-407f-9cdf-eb28ffb749f2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "palautetta myös transsukupuolisilta henkilöiltä"

      Varmaankin muusuilta, hetutranseilta ja muilta poseeraajilta.

      "pinkkejä ja tyttömäisiä kuukautissuojapaketteja, se voi lisätä dysforiaa"

      Hellanduudelis sentään. First world problems. Sitä paitsi kuukautistuotteet ovat enimmäkseen aika neutraaleja, eikä niissä lue "ainoastaan naisille!". Menkat itsessään eivät siis aiheuta dysforiaa, vaan pinkki kukkaispaketti. Just. Ja menkoista toitottaminen miestamponeilla on sitten on ok homma. Eli ihan pelkkää performanssia koko miesmenkkojen "normalisointi".

      Poista
    2. "Sitten on toki heitä, jotka eivät ihan ymmärrä, mitä transsukupuolisuus on ja joissa tuote on herättänyt vähemmän positiivisia reaktioita"

      Huomaatteko? Transtietoisuus ei ole vielä alkuunkaan riittävällä tasolla. Juuri tämän transoppimattomuuden takia, kun ihmiset eivät ymmärrä edes niin elementääristä konseptia kuin miesten menkat ja miesten miehekkään siniset menkkasuojapakkaukset, nuo postauksessa listatut päivät, viikot ja kuukaudet ovat vasta alku, mutta eivät ne vielä mihinkään riitä. Lisää tarvitaan transnäkyvyyttä, transtietoisuutta ja transpäähänpaukutusta. Tammikuu on vielä vapaa, vink vink.

      Poista
    3. "Pinkkejä ja tyttömäisiä kuukautissuojapaketteja, se voi lisätä dysforiaa."

      Vaaleanpunainen on tyttöjen väri ja sininen poikien. Poika ei voi pukeutua vaaleanpunaiseen, mutta jos sen tekee, on hän tyttö. Näinhän se tuolla logiikalla menee. Tyttömäisyys (TM) on siroutta, pilviä ja pinkkeyttä. Siinä on tyttöyden määritelmä ja rajat. Älä tyttö poikkea siitä normista tai saat T-hormonipiikin.

      Poista
    4. Siis mitä? Transien ja genderspessujenhan piti vapauttaa meidät sukupuolibinääristä ja stereotyyppien kahleista! Ja nyt sukupuolta ilmaistaan ja tunnistetaan pinkillä, kukkakuosilla, glitterillä, tummansinisellä, maastokuosilla ja liekkikuviolla. Kuulostaa aika taantumukselliselta.

      Poista
    5. "Sitten on toki heitä, jotka eivät ihan ymmärrä, mitä transsukupuolisuus on ja joissa tuote on herättänyt vähemmän positiivisia reaktioita"

      Niin, mehän emme ymmärrä mitä transsukupuolisuus on. Emme ymmärrä, miksi jonkun transin kuukautisdysforia on kiinni kuukautissuojapaketin ulkoasusta, mutta helpottaa heti kun puhutaan "miesten menkoista". Emme ymmärrä, miksi valmiiksi neutraalien pakkausten rinnalle on pitänyt tuoda tuote, joka ei ole neutraali. Emme ymmärrä, miksi naisia ja tyttöjä ei saa enää mainita kuukautisten yhteydessä, vaikka noin 99% "vuotavista ihmisistä" tietää olevansa naisia ja tyttöjä, ei mitään transeja tai muusuja. Älkää toki välittäkö niistä vähemmän positiivisista palautteista, ei niillä ole mitään väliä. Me olemme vain tyhmiä ja ymmärtämättömiä, kaipaamme lisää valistusta!
      P.S. Varmaan kattava otanta ollut transeja palautteissa. Kun muutama trans sanoo, että tuotteelle on tarvetta, niin kampanja on onnistunut! Vaikka puolet pitäisi koko juttua ihan turhana ja älyttömänä, niin mitäs niistä, transien mielipiteet jyräävät kaikki muut alleen.

      Poista
    6. "Vaaleanpunainen on tyttöjen väri ja sininen poikien. Poika ei voi pukeutua vaaleanpunaiseen, mutta jos sen tekee, on hän tyttö. Näinhän se tuolla logiikalla menee. Tyttömäisyys (TM) on siroutta, pilviä ja pinkkeyttä. Siinä on tyttöyden määritelmä ja rajat. Älä tyttö poikkea siitä normista tai saat T-hormonipiikin."

      Juuri tämä on olennaista ja juuri tätä olen yrittänyt jo vuosien ajan vääntää jengille rautalangasta. Transit väittävät, että heidän näkemyksensä sukupuolesta "moninaisena" ilmiönä ovat emansipatorisia, murtavat aikansa eläneitä käsityksiä sukupuolista ja vapauttavat ihmiset sukupuoliroolien kahleista. Siis WTF, kysyn vaan? Transithan ovat nimenomaan tuoneet nuo aikansa eläneet käsitykset ja sukupuoliroolien kahleet TAKAISIN esittämällä, että pinkki = tyttö, sininen = poika ja tästä poikkeaminen (tyttö tykkää sinisestä ja poika pinkistä) tarkoittaa, että ihminen on väärässä kehossa ja hänet pitää "korjata". Transien lippukin vauvansinisine ja vauvanpinkkeine väreineen ALLEVIIVAA tätä, suorastaan hieroo sitä ihmisten kasvoja vasten. Miten ja millä ihmeen logiikalla ja mentaaliakrobatialla tällainen ajattelu voi kenenkään mielestä olla emansipatorista ja vapauttavaa? Tästä seksistisemmäksi sukupuolirooliajattelun ei ole enää mahdollista mennä. Tämä on ultimaattinen päätepiste.

      Homot ovat aina, siis ihan kaiken homoaktivismin alkuhämäristä saakka, korostaneet sitä, että on OK olla sukupuolelleen epätyypillinen tyttö tai poika, eikä se tarkoita että ihmisessä on jotain vikaa tai hän tarvitsee "korjausta" tullakseen omaksi itsekseen. Tyttö voi olla maskuliininen ja tykätä toisista tytöistä, poika voi olla feminiininen ja tykätä toisista pojista, JA SE ON TÄYSIN HYVÄKSYTTÄVÄÄ EIKÄ SIINÄ OLE MITÄÄN VÄÄRÄÄ, PAHEKSUTTAVAA TAI KORJATTAVAA. SITÄ ON TODELLINEN SUKUPUOLEN MONINAISUUS!

      Transit EIVÄT EDISTÄ minkään valtakunnan sukupuolen moninaisuutta tai edusta sukupuoliroolien vapautusrintamaa. Heidän skitsofreeninen, misogynistinen ja homofobinen aktivisminsa on päinvastoin KAVENTANUT käsitystä siitä, millaista on olla tyttö tai poika. Jos et ole juuri tietynlainen tyttö tai poika, olet joku "muu" tai sitten väärässä kehossa ja sinut pitää "korjata".

      Joko te ymmärrätte, miksi moderni transaktivismi vituttaa homoja ja miksi toivomme sen niin syvälle helvettiin kuin mahdollista?

      Poista
    7. Ehdotan tässä miesten vuokkoset- asiassa ns. Bud Light- vastaiskua. Olit sitten mies tai nainen, jos löydät kaupasta näitä miesten tamponeja, kerää ne koriin ja heitä lämipään kaupan roskikseen.

      Poista
    8. Tuo on siinä mielessä huono idea, että jos jää kiinni kaupan omaisuuden varastamisesta ja turmelemisesta, joutuu maksamaan aiheuttamansa vahingot ja Vuokkoset saa rahaa. Paras tapa boikotoida on jättää kokonaan huomioimatta ja varsinkin ostamatta. Kun tuotekiertoa ei synny, tuote vain poistetaan valikoimasta lopulta vähin äänin.

      Poista
    9. Miesten tampsuja valmistetaan vain rajoitettu erä, tietävät kyllä siellä Vuokkosilla itsekin, että ei tälle tuotteelle ole oikeasti minkäänlaista kysyntää. Mutta saivat tuosta tempauksesta kuitenkin jotain inklusiivisuuspisteitä.

      Poista
    10. Joyce ja Grossman sanovat teoksissaan, että lapsen oletettua transiutta ei näe muusta kuin sukupuolistereotypioiden rikkomisesta. Jos ne otetaan pois, ei mitään väärään kehoon syntyneitä translapsia näy missään. Joku sellainen, että tyttö haluaa pissiä seisaaltaan tai poika istualtaan ei ole sen kummempi todiste mistään, vaikka sitäkin tarjotaan anglosfäärissä transiuden todisteeksi.

      Poista
    11. "lapsen oletettua transiutta ei näe muusta kuin sukupuolistereotypioiden rikkomisesta"

      On varmaan ihan sattumaa, että lapsen sukupuoliristiriita ja sukupuolen epätyypillinen ilmaisu ennakoivat useimmiten aikuisuuden homoseksuaalisuutta ja tytöillä autismikirjolle kuulumista. Mikäpä olisikaan näppärämpi keino poistaa homoseksuaalit ja autismikirjolaiset geenipoolista kuin tekemällä sterilaatio transiuttamalla ja saada samalla edistyksellinen maine.

      Poista
    12. ”Miesten tampsuja valmistetaan vain rajoitettu erä, tietävät kyllä siellä Vuokkosilla itsekin, että ei tälle tuotteelle ole oikeasti minkäänlaista kysyntää.”

      Tuo rajattu erä -aspekti onkin tässä muuten se kaikkein huvittavin juttu. Jos sukupuolitarpeisiin liittyvien tuotteiden valmistajat oikeasti piittaisivat transien hyvinvoinnista, he lanseeraisivat kaiken transien tarvitsemaksi (lue: miellyttämiseksi) kehitetyn tuotteiston toistaiseksi voimassa olevana konseptina ja sillä ajatuksella, että tuote on tullut jäädäkseen.

      Jos kerran transien menkat ovat niin kuolemanvakava asia kuin nyt on annettu ymmärtää ja tuotteelle on aikojen alusta alkaen ollut huutavaa tarvetta, miksi se on kampanjana määräaikainen ja valmistuseränä rajattu? Ovatko miesten menkat muka katoamassa johonkin tuon aikarajan jälkeen? Siihenhän se nimenomaan viittaa. Eivätkö transmiehet olekaan aivan oikeita miehiä, kun heidän dysforiallaan omasta kehollisuudestaan ja menkoistaan tai menkattomuudestaan voidaan tällä tavoin tehdä hyvesignaloivaa bisnestä? Wokepointsit näyttävät näille yrityksille maistuvan, mutta transit jätetään nuolemaan näppejään, kun miesten kuukautissuojat vedetään aikanaan markkinoilta kampanjan päättyessä. Aika transphobic, etten sanoisi.

      Poista
  12. Sananvastuulla on hintansa. Sosiaalisen oikeuden tuomionenkeli Pöntiskä ei saanut valituslupaa hoviin, vaan käräjäoikeuden tuomio jää voimaan ja Pönterö joutuu maksamaan tuhansien eurojen oikeuskulut ja korvauksen somesolvaamisesta.

    "Feministisen puolueen aktiivi loukkasi Petrus Pennasen kunniaa
    Tuomittu määrättiin maksamaan Petrus Pennaselle 4 000 euron korvaukset kärsimyksestä."

    "Hän kertoi saamastaan tuomiosta tuoreeltaan omalla Instagram-sivullaan ja kertoi valittavansa siitä hovioikeuteen. Tiistaina 21. marraskuuta Turun hovioikeus päätti, ettei Pöntiselle myönnetä jatkokäsittelylupaa. Käräjäoikeuden tuomio jää siis voimaan."

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/aee7ba2a-84ba-4c8a-9c6f-18ac7441d8f3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululahjat tulevat joskus kuukauden etuajassa. :D *nautiskelua*

      Poista
  13. Miksi nämä ovat aina tällaisia. Genderspessun tärkeä viesti transnäkyvyyden erikoisviikon kunniaksi:

    https://twitter.com/JebraFaushay/status/1727035331961053625

    VastaaPoista
  14. Miksi nämä ovat aina tällaisia. Mistä muusta levyttävä transleidi haluaisikaan puhua kuin mällistään. Mikä olisikaan naisellisempaa:

    "Knife Girlin uuden albumin "CUM" viralliset levyjulkkarit DTM:ssä"

    "’CUM’ kertoo valtavista muutoksista, joita olen kokenut seksuaalisuuteni ja sukupuoli-identiteettini suhteen aloitettuani hormonikorvaushoidon. Halusin tutkia seksuaalisuuden ja sukupuolen teemoja aidosti, romantisoimatta tai olematta sensaatiohakuinen. Vaikka seksi ja ihmissuhteet ovat ihania, niihin liittyy aina myös ahneutta ja rumuutta. […] Albumi kertoo seksistä! Ajattelin, että käyttämällä cum-sanaa sen nimenä, tekisi asian selväksi. Halusin kirjoittaa selkeästi trans-näkökulmasta ja olla avoimesti seksuaalinen."

    https://www.picuki.com/media/3241477917304302879

    Artistinimi "Knife Girl" tuottaa vahvan Buffalo Bill -mielleyhtymän. Ja miksi ihmeessä homoklubina tunnettuna paikka haluaa antaa tällaiselle näkyvyyttä.

    Kansitaidekin on varsin... mielenkiintoinen kuorrutuksineen kaikkineen. Vihdoinkin tyttödikki saa ansaitsemansa representaation:

    https://www.youtube.com/watch?v=V-BIWBhTvBk&list=OLAK5uy_nDd2nkSMQ-k8Hm24udnsGw4PPc1XN78O0

    Tästä ihana joululahja pukinkonttiin ystäville ja sukulaisille! Olisi mielenkiintoista vertailla vastaanottoa, jos perusheteromies julkaisisi erektiotaan ja mälliään juhlivan albumin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän on oikein huojentavaa naisten ja tyttöjen tilojen ja ryhmien kannalta, että penis, erektiot ja ejakulaatiot ovatkin dysforian sijaan inspiraation ja mielihyvän lähde transnaisille.

      Poista
    2. Silti he eivät perusta omia ryhmiään. Pitää tunkea naisten ja tyttöjen ryhmiin. Aikuiset, täyskehoiset miehet siellä pienten tyttöjen ryhmässä vähäsen validoitumassa.

      Poista
    3. Kulttuuri on queerin valtaama. Jos toimii kulttuurialalla, ei pääse genderajattelua pakoon, olipa ala sitten musiikki, kuvataide tai kirjallisuus. Viimeisen parin vuoden ajan ei ole ollut omalla kulttuurialallani yhtään isompaa tilaisuutta, jossa ei olisi ollut ainakin yksi queeriin tai dysforiaan liittyvä ohjelmanumero tai esiintyjä. Ja se dysforia on monesti juuri luokkaa "vaaleanpunainen aiheuttaa dysforiaa", eikä sillä ole mitään tekemistä kehodysforian kautta. Queertermejä vilahtelee kulttuurituotteissa ja niiden tulkinnoissa. Näinhän se menee, että vallataan instituutiot, kulttuurielämä ja terveydenhoito. Propaganda on Goebbelsilta ja lääketieteen toimenpiteet Mengeleltä. Nuoret ja herkät ovat psyykkisiä, fyysisiä ja sosiaalisia koekaniineja. Olen myös huomannut, että nämä queertyyppiset taiteilijat katsovat usein meitä tylsiä tavissukupuolisia pitkin nenänvarttaan. Se tietysti on taiteilijoille joskus muutenkin tyypillistä, mutta jotenkin tämä queer on nyt se juttu, jossa pitää olla mukana, jotta on ainakin nuoremman taitelijapolven "inessä".

      Poista
  15. Elämme pellemaailmassa, kun kaikista maailman ihmisistä Päivi Räsänen esittää tärkeimmät kysymykset ja huomiot:

    Päivi Räsänen eheytyshoitojen kieltoaloitteesta: ”Onko oikein eheyttää transhoidoilla?”

    "– Kristillinen terveoppinen sielunhoito, jossa voidaan rukoilla ihmisen puolesta tai psykoterapia, joka ei tyrmää suoraan asiakkaan muutoshalua, on sallittava niille henkilöille, jotka vapaasta tahdostaan tällaista tukea kaipaavat, Räsänen sanoi puheessaan puoluevaltuuston kokouksessa.

    Räsänen esitti kansalaisaloitteen tekijöille vastakysymyksen.

    – Onko kuitenkin oikein ”eheyttää” ehjänä syntyneitä tyttöjä ja poikia sukupuolisen hämmennyksen vuoksi transhoidoilla? hän sanoi.

    Räsäsen mielestä kansalaisaloite on ”osa kansainvälistä kampanjaa, jolla pyritään kaventamaan sananvapautta”."

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/697c1848-fcd5-48ea-89da-326752e731eb

    Onko oikein eheyttää feminiinisiä poikia ja maskuliinisia tyttöjä? Onko oikein eheyttää homoseksuaaleista transheteroita? Mitä eheyttäminen transsukupuolisten kohdalla edes on. Virallisen lääketieteen piirissä ei edes tehdä eheytyshoitoja eikä aikuista ihmistä voi estää, jos hän haluaa yrittää muuttaa suuntautumistaan.

    VastaaPoista
  16. Jos aidot pillut näyttäisivät tuolta olisin varmaan... Tai sit kajo on nähnyt niitä aitoja vaan sarjakuvista moneen kertaan vanhalla kopiokoneella otettuja kopioin kopion kopioita...

    HIV päivänä tulee muistaa tämä: https://jukkahankamaki.blogspot.com/2021/02/hallitus-tuo-hiv-kriisin-takaisin.html

    VastaaPoista
  17. Rupesin hiljattain miettimään, että mikähän mahtaa olla Skepsis ry:n suhde transasioihin, Huuhaa-palkinto kun ei vielä ainakaan ole mennyt Setan moninaisuusosaamiskeskukselle, mikä minusta olisi varsin luonteva kohde. Nyt katsoin ja Skepsiksessähän on vallan ilmiriidelty hallituslaisten kesken asian tiimoilta. Ilmeisesti Skepsiksen hallituksessa on siis jäsen/jäseniä, jotka ovat hiusmartoaan (ja koko ilmatilaa sen yläpuolella) myöten genderideologiaan uponneita ja osa taas tunnistaa sen huuhaaksi. Riittakerttu Kaltiala on kutsuttu yhdistyksen tilaisuuteen puhumaan, ja sitä on kiivaasti sekä vastustettu että puolustettu hallituksessa:

    https://skepsisblob.blob.core.windows.net/skepsisweb/Skeptikko-2023-3_Vastine_Skepsis_kansainv%C3%A4lisesti_tunnettu_nuorten_transhoidon_vastustamisesta.pdf

    Auttakaa minua ymmärtämään, miten Skepsis ry voi ylipäänsä jatkaa yhdistyksen tarkoituksen vaatimassa tehtävässä, jos hallituksessa on huuhaahan tulisieluisesti uskovia jäseniä. Täähän on ihan superkiinnostavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirsjärven turauksessa olisi paljonkin perattavaa. Hän vahvistaa näkemyksen, että kulttuurintutkimus ei ole oikeaa tiedettä, sen verran pihalla hän tuntuu olevan. Kulttuurintutkija siis ottaa kantaa kiistanalaisiin lasten ja nuorten transhoitoihin, vaikka hänellä ei ole minkään tason lääketieteellistä asiantuntemusta. Samalla hän solvaa muita asiantuntemuksen puutteesta. Hän toimii "transyhteisön" (mikä ihme se sitten onkaan, sen verran eripuraista sakkia) äänitorvena, vaikka transit eivät ole monoliitti. Hän haukkuu muita disinformaatiosta, vaikka levittää sitä itse. Hän syyttää muita politisoinnista, vaikka syyllistyy siihen itse. Mitä hän edes tekee Skepsiksessä, jos hänellä on noin vahva bias, pyhiä lehmiä ja tabuaiheita, joita saisi lähestyä vain aktivistien hyväksymällä narratiivilla ja sanastolla?

      Poista
    2. Hirsjärvi: "On tunnettua, että populistiset puolueet ja äärioikeisto käyttävät esimerkiksi TikTokissa vaikuttamiskeinona vahvasti tunteisiin vetoavia ja shokeeraavia esiinnostoja."

      Hirsjärvi myös: "Tekstissä kyseenalaistetaan transnuorten itsemurhariski" "Skepsis heikensi tapahtumallaan suoraan transihmisten elämää."

      Transit/aktivistithan eivät toki tällaiseen manipulointiin syyllisty. "Onko kuollut lapsi sitten parempi kuin translapsi!!!" Eikö näillä ole yhtään itsereflektiokykyä.

      Poista
    3. Kuten Heidi Wikström toteaa täällä linkatussa haastattelussaan, niin potilasetujärjestöt ja aktivistit eivät määrittele hoitokäytäntöjä. Hoitokäytäntöjen tulee pohjata laadukkaaseen tutkimusnäyttöön, eikä aktivistien jalanpolkemiseen tai queerteoriaan. Eivät syöpäpotilaiden etujärjestötkään päätä, että mitä hoitoja kenellekin annetaan ja millä perusteella. Tyytyväisyyskyselyissäkin vaikuttaa psykologinen mekanismi, jossa potilas voi olla jollain tasolla tyytyväinen operaatioon, vaikka olisi vaikeitakin komplikaatioita. Ja kuinka moni on riittävän kypsä ja vahva myöntääkseen, että tulipa tehtyä hedelmällisyyden, terveyden, ulkonäön ja seksuaalisuuden turmelevat transhoidot turhaan.

      Poista
    4. "Eikö näillä ole yhtään itsereflektiokykyä."

      Ei. Ihan kaikki, mistä he syyttävät suu vaahdossa muita, löytyisi oikeastaan lähimmästä peilistä, jos sinne viitsisi joskus vähän vilkaista.

      Tässä Skepsiksen tolkun osaston (selvä enemmistö kuitenkin hallituksen jäsenistä) vastine:

      https://skepsisblob.blob.core.windows.net/skepsisweb/Skeptikko-2023-2_Vastine_kirjoitukseen_Skepsis_ja_politiikka_Transsukupuolisuus_kiinnostaa.pdf

      "Vastustamme ideaa siitä, että jotain henkilöä ei voisi
      kutsua luennoimaan, jos hänen normaalin tieteellisen keskustelun piiriin kuuluvia asiantuntijalausuntojaan käytetään muissa yhteyksissä virheellisesti tai erilaisten poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi. Oleellista on henkilön
      esittämän sanoman sisältö, ei se kuka muu niitä käyttää
      ja missä tarkoitusperissä. Jos tällä perusteella jättää kutsumatta asiantuntijoita luennoitsijaksi, tulee itse edistäneeksi hiljentämisen ja perusteettoman mustamaalauksen kulttuuria. Skepsiksen tulee päinvastoin taistella tällaisen ilmapiirin yleistymistä vastaan.
      Painostukselle ja henkilöiden perusteettomalle demonisoinnille ei tule alistua, kuten Skepsis ei ole ennenkään
      alistunut."

      Poista
  18. Saa poistaa, jos tämä tuli kahteen kertaan.

    Maikkarin nettisivulla katujan tarina:

    Shh! Tämä on tabu, tästä ei saa puhua – Pajun tarina

    "Paju katsoo itseään eteisen peilistä. Hänen pitäisi lähteä terveysasemalle ottamaan seuraava testosteronipiikki. Toimenpide on alkanut ahdistaa enemmän ja enemmän. Kasvoja peittää parta, hiukset ovat harvenneet ja keskivartalo on pyöristynyt. Paju katsoo ja miettii: Onko tuossa todellakin minä?

    Tuosta hetkestä peilin edessä on nyt neljä vuotta. Se oli käännekohta Pajun elämässä: tuolloin hän päätti keskeyttää transition eli sukupuolenkorjaushoidot naisesta mieheksi.

    Paju sai transmiehen diagnoosin 18-vuotiaana. Hän eli vajaat kymmenen vuotta miehenä. Hänelle ehdittiin tehdä useita leikkauksia."

    "Leikkaushoidot ja hormonit ovat muuttaneet Pajun kehoa pysyvästi. Häneltä on poistettu rinnat, kohtu ja munasarjat. Hän käyttää estrogeenia, koska omaa hormonituotantoa ei enää ole.

    Pajulla on käynnissä vaihdevuodet, mutta hän on vasta kolmikymppinen.

    – Rinnat poistettiin, mutta sinne jäi rintakudosta. "Jämät" ovat koko ajan turvoksissa ja todella kipeät kellon ympäri. Se ei hellitä välttämättä koskaan. Olemme puhuneet estrogeenin annoskoon nostamisesta, koska minun ikäiselläni määrän pitäisi olla paljon korkeampi, jotta välttyy osteoporoosilta.

    Hormonikorvaushoidoilla yritetään vähentää myös muistisairauden riskiä. Paju kertoo, että dementia pelottaa häntä aivan erityisesti. Estrogeeniannoksen nostaminen kuitenkin pahentaa rintakudoksen turvotusta ja kipua.

    Vuosien testosteronipiikit surkastuttivat genitaalialueen limakalvot, mikä altistaa virtsatientulehduksille. Jatkuvien virtsatietulehdusten ja vaihdevuosien takia Pajulle on kehittynyt virtsarakon kipuoireyhtymä eli IC. "

    Setan vastaus ei yllätä. Kannattaa lukea myös Setan Huuskan loputon ympäripyöreä veivaus:

    Viestinnän asiantuntija huomauttaa vastauksessaan:

    "Haluan myös ennakoivasti kertoa, ettei "katuja" tai "katuminen" ole korrektia uutisointia paitsi tietenkin, jos haastateltava itse käyttää sitä omalla kohdallaan."

    "Detransitio on osa kasvutarinaa ainutkertaiseksi itsekseen. On mahdollista arvostaa yhtä aikaa sekä transitioituvia että detransitioituvia ihmisiä."

    "Terveysongelmat, sosiaaliset paineet, transfobinen elinympäristö, tuen ja voimavarojen puute edetä transitiossa, epämukava olo kehossa tai uusissa sosiaalisissa rooleissa, pettymykset hoitojen vaikutuksiin, elämänfilosofian muutoksen voivat vaikuttaa"

    "Myös transitioon edelleen liittyy ennakkoluuloja, sitä on joutunut sosiaalisesti perustelemaan itselleen ja muille. Silloin voi olla haastavaa myöntää itselleen, että transitio ei olekaan ollut oikea ratkaisu itselle. Jotkut ovat kokeneet, että hoitosysteemi, jossa on todistettava sukupuoli-identiteettinsä, vaikeuttaa itsetutkistelua."

    "Todistamisen paineissa oli vaikeampi olla rehellinen itselleen. Jotkut puolestaan olisivat kaivanneet psykiatrisesta hoitosysteemistä enemmän neuvontaa ja tietoa liittyen kasvuhistoriansa vaikeiden kokemusten aiheuttamiin oireisiin. Silloin he olisivat voineet harkita muita hoitoja, jotka jälkikäteen ajatellen olisivat olleet heille sopivampia."

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/shh-tama-on-tabu-tasta-ei-saa-puhua-pajun-tarina/8826130#gs.1fax89

    Niin surullista ja vastuutonta. Seta syyttää detransitioista kaikkea muuta paitsi itseään ja transaktivisteja, transiuden somehehkutusta, transiuden tarjoamista ratkaisuksi elämän kriiseihin ja nuorten kasvukipuihin ja transaktivistien ohjeistuksia transpolin huijaamiseksi. Mihin moisen "osaamiskeskuksen" osaaminen edes perustuu? Eihän se tee edes omaa tutkimusta, tai käytä olemassaolevaa tietoa, vaan puskee nuoria kohti transitiota ideologisin perustein. Tutkimustiedon perusteella tiedetään, että sosiaalinen transitio ja transhypetys lukitsevat lasten ja nuorten ajattelua transhommiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, tämä artikkelihan on jo edistystä. Tosin, on aika ongelmallista, että toimittaja on tässä rikkomassa narratiivia, mutta samalla käyttää narratiivia pönkittävää ideologista kieltä, esim:

      "Transmies on mies, joka on syntymässä määritetty tytöksi, mutta on sukupuoli-identiteetiltään mies." Kun asian voisi ilmaista: "Transmies on mieheksi identifioituva nainen/biologinen nainen."

      ja linkkaa sukupuolenosaamiskeskuksen sivulle esim. detransitio-termin osalta. Älkää nyt antako näille hulluille enää piiruakaan valtaa ja auktoriteettia, jos haluatte, ettei enää yhtäkään uutta Pajua tule! Kun kerran jutussa - aivan oikein - todetaan, että detransitio on transyhteisössä tabu, niin on kyseenalaista antaa sitten sen saman yhteisön (Setan osaajien suulla) määritellä, mistä on kyse.

      Voi toki johtua siitä, että journalistien on pakko kirjoittaa tuolla Setan hömpänpömppäkielellä, muutoin ei julkaisupäätöstä heru. Silti: edistystä ja halleluja.

      Poista
    2. "Jotkut puolestaan olisivat kaivanneet psykiatrisesta hoitosysteemistä enemmän neuvontaa ja tietoa liittyen kasvuhistoriansa vaikeiden kokemusten aiheuttamiin oireisiin. Silloin he olisivat voineet harkita muita hoitoja, jotka jälkikäteen ajatellen olisivat olleet heille sopivampia."

      Eikös tämä ole juuri sitä väkivaltaa, transfobiaa ja portinvartiointia, jota transaktivistit paheksuvat. "Ihminen tietää sukupuolensa parhaiten itse ja keinot, joilla siihen päästään!"

      Poista
    3. "journalistien on pakko kirjoittaa tuolla Setan hömpänpömppäkielellä"

      Anna-lehden taidonnäyte intersukupuolisuusjutussa, jossa haastateltavakin tekee jonkinlaista Seta-aktivismia:

      "Intersukupuolinen Julia koki kaksi murrosikää, ensin tytöille ja sitten pojille tyypillisen – ”Ajattelin, että ehkä vain kuvittelen asioita”

      Julia on ylpeästi intersukupuolinen, eikä enää halua piilotella asiaa. ”Kehoni sukupuolipiirteisiin vaikuttavat hormonit ovat uniikki miksaus”, Julia kertoo."

      "Kun Julia oli 9-vuotias, hänen murrosikänsä alkoi. Ensin kehon muutokset vaikuttivat tytöille tyypillisiltä, mutta sitten Julia alkoi kokea pojille tavallisempia murrosiän merkkejä, kuten äänen madaltumista ja runsasta karvoituksen lisääntymistä.

      – Huomasin, että kehossani tapahtui jotain, mistä ei puhuttu, nyt 29-vuotias Julia kertoo."

      "– Olin noin 25-vuotias, kun ensimmäistä kertaa näin jossain tv-ohjelmassa henkilön, joka oli syntymässä määritelty pojaksi, mutta joka alkoi kehittyä naiseksi."

      "Intersukupuolisuus tarkoittaa sukupuolitettuihin kehonpiirteisiin liittyvää synnynnäistä variaatiota. Intersukupuolisella henkilöllä sukupuolikromosomit, sukupuolielimet tai hormonitoiminta eivät ole yksiselitteisesti mies- tai naistyypilliset.

      Joskus intersukupuolisuus voidaan huomata jo vastasyntyneellä, mutta joskus se voi tulla esiin vasta myöhemmin, tyypillisesti murrosiässä. Toisaalta intersukupuolisuus voi myös jäädä täysin piiloon. Intersukupuolisia on arviolta 1,7 prosenttia väestöstä."

      "Julialle intersukupuolisuus on vahva osa omaa identiteettiä sekä termi, jolla hän kuvailee sukupuoltaan."

      "Julia toivoo, että ihmiset alkaisivat paremmin ymmärtää sitä, ettei nimestä voi välttämättä päätellä henkilön sukupuolta."

      https://anna.fi/ihmiset/intersukupuolinen-julia-koki-kaksi-murrosikaa-ensin-tytoille-ja-sitten-pojille-tyypillisen-ajattelin-etta-ehka-vain-kuvittelen-asioita?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1700370090

      Poista
    4. Transleidi osoittaa esimerkillistä empatiaa katujille ja kiistää transyhteisön osuuden nuorten groomaamisessa transitioon:

      "Media voisi joskus uutisoida todellisista detransitioituvista, ihmisistä jotka eivät vihaa muita transsukupuolisia mutta ovat omista syistään päätyneet detransitioon. Tunnen henkilökohtaisesti tällaisia. Mutta ei vaan sovi agendaan niin pusketaan tällaista."

      "Jos olisin itse detransitioituja, viimeinen asia mitä tekisin olisi mennä mediaan itkemään että "muiden vika". Jossain vaiheessa on todettava, että ihmisen pitää myös ottaa vastuuta elämästään. Ketään ei edelleenkään pakoteta sukupuolitransitioon."

      "Eli tyyppi menee ensin valehtelemaan transpolille että saa hoidot, ja sen jälkeen syyttää hoitojärjestelmää omasta vilpillisyydestään. Kuten sanottua, sitä on oikeitakin detransitioituvia, jotka päätyvät elämän mielummin synnyinsukupuolessaan mutta eivät mene mediaa ruikuttamaan."

      Samainen transleidi ei ole nähnyt ainuttakaan positiivista transjuttua mediassa, uhrinarratiivi on todella syvässä:

      "Nämä jutut toistavat aina samaa kaavaa, jossa detransitioituva ei kannata yhtään vastuuta vaan syyttää yhteiskuntaa että se on mahdollistanut hänelle transition. Ja noita positiivisia juttuja ei ole koskaan, pelkkiä näitä."

      https://twitter.com/SeidaSohrabi/status/1728709953395757155

      Ensin nämä koulivat nuoria, että kuinka saadaan transdiagnoosi transpolilta ja rääkyvät, kuinka sukupuolikokemuksen kiistäminen on transfobiaa ja väkivaltaa. Sitten kun menee pieleen, niin se onkin nuoren oma syy ja ennen niin ah-niin-rakastava "yhteisö" potkii kerettiläisen ulos ja vittuilee päälle. "Cissu, joka mokasi. Ei ollut oikea trans." Paitsi että transhoitojen jälkeen on loppuelämänsä trans. Teston tekosia ei saa peruttua eikä amputoitua saa takaisin. Häpeäisivät ilkkumisen sijaan. Tuolla Emilialla on muutenkin supersakeat jutut.

      Poista
    5. "päätyvät elämän mielummin synnyinsukupuolessaan mutta eivät mene mediaa ruikuttamaan"

      Nyt on kovat defenssit päällä. On siis ok olla detransitioituja, kunhan et puhu asiasta julkisesti, ala ruikuttamaan transyhteisön groomaamisesta ja transpolien vuotavasta transseulasta. Parempi siis nuolla haavat yksin, kuin aiheuttaa mainehaittaa niille oikeille transeille, jotka eivät myönnä mitään harha-askelia, ainakaan julkisesti.

      Ei tarvita kummoisiakaan tekstianalyysitaitoja Emilian sukupuolen tunnistamiseen.

      Poista
    6. "" Cissu, joka mokasi. Ei ollut oikea trans." Paitsi että transhoitojen jälkeen on loppuelämänsä trans."

      Pitääpä muistaa kertoa Sametille että kyllä hän on oikea trans, vaikka mitä muuta itse väittäisi.

      Poista
    7. "Pitääpä muistaa kertoa Sametille että kyllä hän on oikea trans, vaikka mitä muuta itse väittäisi."

      Oliko tämä provo? Ei kai Sametti ole koskaan väittänyt, ettei hän joskus olisi ollut trans, vaikka hän nyt kutsuukin itseään detransiksi, mitä hän siis onkin?

      Saatan olla väärässä, sillä en ole läheskään kaikkia hänen videoitaan ehtinyt katsoa, mutta niissä mitä minä olen katsonut, hän on ihan suoraan ja avoimesti sanonut olevansa biologinen nainen - ennenkaikkea - joka oletti olevansa transmies, eli vuosia transmiehenä - otti hoitoja, läpikävi leikkauksia sekä juridisia toimenpiteitä - sitten mielenterveyden saralta alkoi paljastua kaikkea uutta tietoa, joka horjutti tarpeeksi hänen transidentiteettiään, minkä johdosta hän katsoi itselleen parhaimmaksi detransitioitua, niin paljon kuin se enää on mahdollista. Hän on monta kertaa syyttänyt tilaansa diagnoosipuolen hutiloinnin seurauksena, mutta hän ei ole kai koskaan väittänytkään olleensa joskus trans - kyllä hän on ollut. Hän ei vaan enää ole trans, vaan detrans. Minusta syy sille, miksi hän päätti lopettaa transiutensa ei minun mielestäni millään tavoin mitätöi sitä, että hän on joskus ollut trans.

      Saatan siis olla väärässä.

      Poista
  19. "Pitääpä muistaa kertoa Sametille että kyllä hän on oikea trans"

    Juuri sitä tarkoitettiin. Oletpa nokkela, kerro ihmeessä terveisiä! Eikö hän ole itse kertonut, että dysforia ei ole juurikaan lieventynyt, vaikka transhommat eivät enää kiinnostele? Transiutettu keho on loppuelämän transiutettu keho, vaikka alkaisikin kaduttaa.

    VastaaPoista
  20. Hesarin tiedesivuilla on juttu poikien ja tyttöjen biologisista ja toisaalta ympäröivän kulttuurin muokkaamista eroista:

    https://www.hs.fi/tiede/art-2000009791566.html

    "Miten päädytään maailmaan, joka jakaantuu niin monessa asiassa toisaalta poikien ja miesten, toisaalta tyttöjen ja naisten juttuihin?

    Iät ja ajat toiset ovat korostaneet sitä, että tytöt ja pojat syntyvät erilaisina, kun taas toiset sanovat ympäröivän kulttuurin ja yhteiskunnan ohjaavan sukupuolet omiin lokeroihinsa. Todellisuudessa pelissä on mukana sekä biologiaa että yhteiskuntaa."

    "Miesten ja naisten biologista rakentumista pyörittävät lähinnä samat geneettiset ohjeet. Erilaista on vain se, että miehillä on kahden X-kromosomin sijasta yksi X- ja yksi Y-kromosomi. Kun X-kromosomissa on vähintään 900 geeniä, Y-kromosomissa niitä on noin 100. Yksi Y:n geeneistä on kivesten kehityksen käynnistävä sry."

    "Suurin käyttäytymiseen liittyvä, geneettisesti määräytyvä sukupuoliero koskee ihmislajin tapaa jatkaa sukua. Ylivoimainen valtaosa mieheksi ja naiseksi syntyvistä identifioituu syntymäsukupuoleensa ja tuntee murrosiän koettuaan seksuaalista kiinnostusta vastakkaiseen sukupuoleen. Pieni vähemmistö poikkeaa näistä kaavoista. Tästä jutusta seksuaalisen ja sukupuoli-identiteetin käsittely jätetään kuitenkin syrjään."

    KIITOS.
    KIITOS.
    KIITOS.
    KIITOS.
    KIITOS.

    Setan toimistolla koetaan tänään varmaan taas oikosulkuja, kun sukupuolen asiantuntijat pimahtelevat yksi toisensa jälkeen. Heiltä ei ole kysytty mitään! Sukupuolesta on menty tehtaroimaan juttu vallan puhtaan biologisesta näkökulmasta! Kaksi sukupuolta! Canceloikaa Hesarin tiedesivut! Polttakaa ne! Älkää lukeko! Disinformaatiota! Syrjintää! Fobiaa! Vihaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten Hesari voi olla noin pihalla ja transfobian kyllästämä! Sukupuolihan määrittyy sen perusteella, että pitääkö pinkistä vai moottoreiden rassaamisesta. Todella taantumuksellista Hesarilta.

      Poista
    2. Johtuvatkohan transnaisten aggressio, ylikorostunut seksuaalisuus ja empatiakyvyn puute biologisesta sukupuolesta vai mieheksi sosiaalistamisesta?

      Poista
  21. Maikkarin uutinen sukupuolenvaihtolain vaikutuksista:

    "Lähes 1 200 ihmistä, peruutuksia ja pelleilyilmoituksia – näin uusi translaki on vaikuttanut"

    "Ei tietoa sukupuolensa vahvistaneista pukuhuonehäiriköistä

    Lain uudistamisen yhteydessä esitettiin huolia siitä, että omalla ilmoituksella sukupuolen vahvistaminen voisi johtaa lain pahantahoiseen väärinkäyttöön. Viranomaisille esitettyjen tiedustelujen perusteella vaikuttaa kuitenkin siltä, etteivät huolet ole toistaiseksi olleen aiheellisia.

    Yksi esitetyistä huolista koski sitä, voivatko jotkut miehet vahvistaa sukupuolekseen naisen päästäkseen naisille tarkoitettuihin tiloihin, kuten pukuhuoneisiin, vilpillisin aikein.

    Sosiaali- ja terveysministeriöstä kerrotaan, ettei ministeriön tietoon ole tullut kuvaillun kaltaisia ongelmia. Myös tasa-arvovaltuutetun toimistosta kerrotaan, että translain voimaantulon jälkeen sen selvitettäväksi ei ole tullut lain uudistamisesta johtuva naisiin kohdistuvaa väkivaltaa tai häirintää."

    Kuitenkaan ei voida sanoa suoraan, että pelkkä vaihdettu juridinen sukupuoli oikeuttaa käyttämään vastakkaisen sukupuolen tiloja. Ei siis tarvita diagnoosia tai leikkauksia, että pervopertti voi tepastella naisten pukkariin:

    "– Tasa-arvolaki kieltää eriarvoisen kohtelun sukupuolen, sukupuoli-identiteetin tai sukupuolen ilmaisun perusteella – kaikilla, myös sukupuolivähemmistöön kuuluvilla, on yhtäläinen oikeus turvallisiin tiloihin ja palveluihin ilman pelkoa häirityksi tulemisesta"

    Mitään rikostahan ei tapahdu, jos juridisen sukupuolitiedon vaihtanut penishenkilö ei tumputa tai toljota intensiivisesti naisten ja tyttöjen intiimitiloissa.

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lahes-1-200-ihmista-peruutuksia-ja-pelleilyilmoituksia-nain-uusi-translaki-on-vaikuttanut/8826122#gs.1gsvpx

    Seta ehti jo ilakoimaan, että mitään ongelmia ei ole ilmennyt:

    "#Translaki vastustajien argumentit osoittautuvat juuri siksi mitä ne olivat: tahallista kauhukuvien rakentamista ja transnaisia halventavaa ennakkoluulojen lietsomista. Sukupuolen juridinen vahvistaminen toimii, kuten sen kuuluukin eikä lieveilmiöitä ole."

    https://twitter.com/seta_ry/status/1729040111109832770

    Jos juridinen sukupuoli mahdollistaa sen mukaisten tilojen käytön ja vankilasijoittaminen tapahtuu sen perusteella, niin mitä uutisoitavaa siinä olisi? Ketään ei voi estää käyttämästä juridisen sukupuolen mukaisia tiloja ja juridisen sukupuolen mukaisen vankilasijoituksen eväämistä käsiteltäisiin ihmisoikeustuomioistuimissa.

    "Sukupuolen juridinen vahvistaminen toimii, kuten sen kuuluukin eikä lieveilmiöitä ole."

    Jos tämä toimii näin mutkattomasti, niin miksi sukupuolivaikutusten arviointia ei tehty ja moniäänistä kansalaiskeskustelua ei käyty lainvalmistelun yhteydessä? Luotettiin suomalaisten pervojen, opportunistien ja kiusantekijöiden kunniallisuuteen? Ja miksi kaikissa muissa itsemäärittelymaissa on koitunut ongelmia?

    Setan ketjussa Anukatariina länkyttää, että eheytyskiellolla ei muka pyritä transhoitojen affirmointiin, vaan että transprosessissa karsitaan väärin perustein transitioon pyrkivät. Koko nykyisen transliikehdinnän pyrkimyshän on affirmointi ja informed consent, eli nöyryyttäväksi ja temppuradaksi leimatun diagnoosivaiheen poistaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis toistatuhatta ihmistä on vaihtanut juridisen sukupuolitietonsa ilman transdiagnoosia ja transhoitoja. Miksi ihmeessä ja miksi sen pitää olla mahdollista? Veikkauksia, että kuinka moni sukupuolishoppailija vaihtaa takaisin oikean sukupuolen henkkarit vuoden-parin päästä?

      Poista
    2. Kukaan ns. aito trans ei kuolleen ruumiinsa ylikään tekisi mitään niin idioottimaista, että vaihtaisi juridisen sukupuolitietonsa ennen kuin on käynyt transhoitoja uskottavasti riittävän pitkälle.

      Intersektionalistit ja wokettajat, jotka ovat kaapanneet homojen liikkeen ja transaktivismin sekoilunsa väyliksi, ovat periaatteellisen kapinoinnin asialla. Heille on tärkeää pistää niin paljon vakiintuneita rakenteita paskaksi kuin suinkin vain ehtivät, ja he tekevät sen silkasta paskaksi pistämisen ilosta. Jos heitä pyydettäisiin antamaan minkäänlaisia tarkempia selvityksiä esimerkiksi juridisen sukupuolen mielivaltaisen vaihtelun hyödyistä, siis muuta kuin tuota loputonta tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslässytystä, heistä kukaan ei pystyisi vastaamaan.

      Lohdullista sukupuolisekoilussa on se, että aikanaan ihmiset tulevat kyllästymään siihen. Sukupuolishoppaajat vaihtavat vähin äänin juridisen sukupuolitietonsa biologiaansa vastaavaksi, koska maailma ei muuttunutkaan tasa-arvon utopiaksi kieltämällä fyysinen todellisuus ja vääntämällä siitä jotain irrallista, jäsentelemätöntä ideoiden fantasiaa. Mielenkiintoista tosiaan seurata, kuinka moni näin tulee tekemään (jos näistä jonkinlaista tilastoa pidetään ja julkaistaan, ja eiköhän pidetä, kun nytkin tarkat määrät ovat tiedossa).

      Poista
    3. "Sosiaali- ja terveysministeriöstä kerrotaan, ettei ministeriön tietoon ole tullut kuvaillun kaltaisia ongelmia. Myös tasa-arvovaltuutetun toimistosta kerrotaan, että translain voimaantulon jälkeen sen selvitettäväksi ei ole tullut lain uudistamisesta johtuva naisiin kohdistuvaa väkivaltaa tai häirintää."
      Oohhh, STM:n ja tasa-arvovaltuutetun tietoon ei ole tullut ongelmia vajaassa vuodessa lain voimaantulon jälkeen, joten sehän todistaa, että mitään ongelmia ei ole, laki on täydellinen ja kaikki sen kritisoijat olivat kamalia transfoobikkoja!
      VITTU NÄITÄ IDIOOTTEJA.
      (sori, mutta mulla alkaa todella keittää yli näiden ihmisten totaalinen typeryys)

      Poista
    4. "Lohdullista sukupuolisekoilussa on se, että aikanaan ihmiset tulevat kyllästymään siihen."

      Olisikohan tämä yksi malliesimerkki muutoksen tuulista?

      Lady Ballers;
      A down-on-his-luck former high school basketball coach will do anything to win, which in this case means leading his team of men to don wigs and brutally dominate in multiple women's sports.

      Julkaistaan rapakon takana 1. joulukuuta 2023.

      Trailleri;
      https://www.youtube.com/watch?v=Py2MzGtmaJ0&ab_channel=DailyWire%2B

      Poista
    5. "STM:n ja tasa-arvovaltuutetun tietoon ei ole tullut ongelmia vajaassa vuodessa lain voimaantulon jälkeen"

      Kuka uskoo aikuisten oikeasti, että STM ja tasa-arvovaltuutettu kertoisivat ongelmista avoimesti? Miten ne ongelmat edes tulisivat ko. tahojen tietoon, jos tietoa ei aktiivisesti kerätä ja mediakin kieltäytyy uutisoimasta ongelmista tai mistään negatiivisesta transilmiöön liittyvästä. Ja kuten aiemmin mainittu, niin naisten ja tyttöjen tilojen, määritelmän, oikeuksien, turvallisuuden ja yksityisyyden vieminen tapahtuu lain voimalla, eli vain niistä räikeimmistä tapauksista uutisoitaisiin.

      Poista
  22. Suomi on niin hieno maa, ettei täällä synny ongelmia edes siitä, jos miehille annetaan pääsy naisten tiloihin. Tosin Turun seudun Seta tietää kertoa, ettei niitä ole syntynyt missään muuallakaan: "Maissa, joissa vastaavia translakeja on säädetty, ei ole havaittu seksuaalirikollisten käyttävän lakia hyväkseen."

    Mahtavaa!

    Urheilussakin on kaikki ookoo: "Pakkalan väite siitä, että transnaiset moukaroisivat hengenvaarallisesti itseään heikompia kilpakumppaneita ja murskaisivat ennätyksiä, on perätön."

    https://www.ts.fi/lukijoilta/5355660

    Ai miten hieno juttu! Kaikkia niitä lukemattomia vankila-, kylpylä-, käymälä-, kuntosali-, urheilu-, tyttöpartiolaisten kesäleiri-, yms. tapauksia ulkomailta ei siis ole ollutkaan. Kerta kaikkiaan hienoa, eli nyt sitten vain jatketaan niin kuin ei mitään. Tieteellisen metodin voisi uudistaa niin, että olipa kyse kasvatustieteistä tai hiukkasfysiikasta, niin kysytään aina vain transaktivisteilta. Heillähän näkyy olevan valta tietää kaikki olevainen ja vielä olematonkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Suomi on niin hieno maa, ettei täällä synny ongelmia edes siitä, jos miehille annetaan pääsy naisten tiloihin."

      Mihin instanssiin edes ilmoitettaisiin ja kuka tilastoisi laillisen toiminnan, eli juridisen naispeniksen viemisen naisten ja tyttöjen intiimitiloihin? Eihän siinä ole mitään rikollista tapahtunut. Iltapäivälehtien viime aikojen uutisoinnin perusteella uimahallit ja kylpylät eivät pysty puuttumaan edes avoimen seksin ja runkkailun harrastamiseen.

      Mitä virallista tahoa kiinnostaisi naisten ja tyttöjen kokema ahdistus ja epämukavuus hepillisten läsnäolosta samoissa vessoissa, pukkareissa, pesutiloissa ja ryhmissä. Lisäksi peniksellisten naisten touhuilut uutisoidaan ja tilastoidaan juridisen sukupuolitiedon perusteella, eli naisten piikkiin.

      Transien/aktivistien, vihervassareiden ja intersektionaalien argumenttiketju:

      1) kukaan ei hyväksikäytä itsemäärittelyä
      2) vain harvat hyväksikäyttävät itsemäärittelyä
      3) entä sitten, jos hepit heiluvatkin naisten ja tyttöjen intiimiloissa. Get over it, konservatiivinen kullifoobikko!

      muita argumentaatiolinjoja:

      - itsemäärittely ei johda peniksiin naisten tiloissa
      - entä transnaiset, jotka ovat jo vuodesta 2003 voineet laillisesti asioida juridisen sukupuolensa mukaisissa tiloissa
      - tsirp tsirp

      - millä tavoin itsemäärittelyn aikana voidaan tunnistaa naisten tiloihin pyrkivän penishenkilön aikeet?
      - tsirp tsirp

      - jos keholla ei ole sukupuolta eikä kehodysforia ole transiuden edellytys, niin miksi meillä on sukupuolitettuja tiloja?
      - tsirp tsirp

      Lisäksi näistä jutuista puuttuvat juridisen sukupuolitiedon rukkailun vaikutukset terveydenhuollolle, tasa-arvon toteutumisen tarkkailulle ja muulle tilastotiedon korruptoitumiselle.

      Poista
  23. Voiko olla naiivimpaa näkemystä. Tasa-arvo lisääntyy ja naisten sorto loppuu, kun otetaan käyttöön sukupuolineutraali henkilötodistus. Kun naisia halutaan syrjiä, pahoinpidellä ja raiskata, niin henkilötunnuksestahan se sukupuoli tietysti katsotaan. Voi luoja.

    Su­ku­puo­le­ton hen­ki­lö­to­dis­tus sopisi kai­kil­le

    "Sukupuolimerkinnän poistaminen henkilötodistuksista vähentäisi syrjintää ja parantaisi tasa-arvoa niin trans- kuin cissukupuolisillekin. Mies–nainen-binäärin merkitys arjessamme on jo vähentymässä, kun ihmiset saavat tilaa ja aikaa ilmaista sukupuoltaan siten, miten itse haluavat. Siksi sen juridinen asema on myös heikolla pohjalla nykymaailmassa; mikäli Suomessa halutaan jatkaa sukupuolten välisen tasa-arvon edelläkävijöinä, on valtion keskityttävä binäärien ylläpidon sijaan niiden purkamiseen valtakunnallisella tasolla."

    "Sukupuolitetun henkilötodistuksen on muututtava sukupuolineutraaliksi, jotta Suomessa päästäisiin lähemmäs todellista sukupuolten välistä tasa-arvoa."

    https://www.kaleva.fi/sukupuoleton-henkilotodistus-sopisi-kaikille/6068098

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin vuosia sitten keskustelun eräiden feministiystävieni kanssa tästä unisex-henkilöpaperiasiasta, ja he argumentoivat juuri näin. Tämä järjettömyyden taso ihan oikeasti sattuu. Voisitteko queerutoopikot mennä jonnekin keskenänne toteuttamaan utopiayhteiskuntanne? Please. Jättäkää meidät muut rauhaan.

      Poista
    2. "Voisitteko queerutoopikot mennä jonnekin keskenänne toteuttamaan utopiayhteiskuntanne? Please. Jättäkää meidät muut rauhaan."

      Onko täällä paikalla ketään tietotekniikasta/pelisuunnittelusta tietoisia? Olisi todella mielenkiintoista/viihdyttävää saada käsiinsä pelattavaksi psykologiaan, politiikkaan sekä uskontoon valmeutunut, tekoälyyn pohjautuva sims-tyylinen life-simulaattori, johon syötetään tosielämään perustuva skenaario - esim. roudataan nämä wokekulttilaiset omalle saarelleen keskelle merta - ja katsotaan, miten siinä käy.

      Poista
    3. Miettikää, jos tuon kaltaisessa Sims-tyylisessä simulaattorissa voisi vain tehtailla wokeja ja transeja kasoittain sinne saarelle, laittaa vapaan tahdon täysille ja seurata, miten he repivät toisensa kappaleiksi. :D

      Poista
    4. "he argumentoivat juuri näin"

      Transit/aktivistit/queerit/intersektionaalit argumentoivat vaikka mustan valkoiseksi ja rivillisen äijiä heiluttamassa helikopteria naisten pukkarissa hyväksi asiaksi. Unisex-utopiassa ei ole tarvetta naisten oikeuksille tai naiserityisyydelle, koska naiseus on vain päänsisäinen tunne. Siksi onkin huomattavasti kätevämpää puhua pillullisista, kohdullisista, menstruoijista, eturei'istä, bonusrei'istä, sikiöhautomoista ja menstruoivista elämänmuodoista, joilla ei ole mitään yhdistävää tekijää tai nimeä, eivätkä he missään tapauksessa muodosta poliittista ryhmää, jolla on yhteisiä intressejä. Transaktivisti voi yhdestä suupielestä kertoa, kuinka transpolin seula karsii katujat ja väärinkäytökset ja toisesta suupielestä hän vaatii seulan poistamista. Kunnon aivopesutekniikka.

      Poista
    5. "Mies–nainen-binäärin merkitys arjessamme on jo vähentymässä, kun ihmiset saavat tilaa ja aikaa ilmaista sukupuoltaan siten, miten itse haluavat."

      Salli mun nauraa. Miten mies-nais-jaottelun merkitys on käytännössä vähentynyt mihinkään, vaikka pieni osa ihmisistä haluaa elää sen ulkopuolella? Emmekö enää tarvitse sukupuolen mukaan jaettuja intiimitiloja? Mites terveydenhuolto, deittailumaailma tai urheilu? Ovatko heterot ja homot muuttuneet kaikkiruokaisiksi sukupuolen suhteen? Eikö sukupuolittuneita rikoksia, esim. raiskauksia enää tapahdukaan?

      Henkilökortissa oleva kirjain ei luo tai ylläpidä tätä sukupuolittunutta todellisuutta, se on olemassa jo valmiiksi. Yhteiskunta ei voi purkaa rakenteita, joista on suurimmalle osalle ihmisistä hyötyä, vaikka joku 10% (jos niinkään iso osa) kitisee siitä. Jos ihmisellä ei ole juridista sukupuolta, niin miten hänet tulee lain edessä kohdata?

      Poista
    6. No, loppuuhan se naisten sortaminen, kun lopetetaan naisten olemassaolo. Ei tehdä enää sukupuoleen perustuvia tilastoja, kun se on binäärisen normin väkivaltaista toteuttamista. Onkohan raiskauskaan enää rikos, kun se väline, jolla se tehdään ei ole penis, vaan joku muu värkki?

      Poista
    7. "Onkohan raiskauskaan enää rikos, kun se väline, jolla se tehdään ei ole penis, vaan joku muu värkki?"

      Ymmärtääkseni, Suomen rikoslain mukaan ei "ole olemassakaan" sellaista skenaariota, että nainen ns. raiskaisi, sillä lain mukaan, raiskaus/raiskaaminen tarkoittaa sukuelimen tunkemista väkisin johonkin kehon onteloon - tällöin naisen naiselle, tai miehelle suorittama "raiskaus", olisi käsittääkseni rikosnimikkeeltään seksuaalinen pahoinpitely, muttei raiskaus, eli ns. sävyero kahden yhtä kamalan rikoksen välillä, mutta saatan olla väärässä.

      Penis pitäisi saada ensin siihen asemaan, ettei se enää ole edes sukupuolielin, vaan jonkinlainen epämuodostunut klitoris/uloke? Jos ymmärtäisin lakia paremmin, osaisin ehkä keskustellakin asiasta syvemmin.

      Poista
    8. "Ymmärtääkseni, Suomen rikoslain mukaan ei "ole olemassakaan" sellaista skenaariota, että nainen ns. raiskaisi, sillä lain mukaan, raiskaus/raiskaaminen tarkoittaa sukuelimen tunkemista väkisin johonkin kehon onteloon"

      Ei pidä paikkaansa. Raiskaus on Suomessa voimassaolevan rikoslain mukaan:

      "Joka on sukupuoliyhteydessä sellaisen henkilön kanssa, joka ei osallistu siihen vapaaehtoisesti, on tuomittava raiskauksesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi."

      Ja sukupuoliyhteys on rikoslaissa määritelty:

      "Sukupuoliyhteydellä tarkoitetaan tässä laissa sukuelimellä tehtävää taikka sukuelimeen tai peräaukkoon kohdistuvaa seksuaalista tunkeutumista toisen kehoon, toisen sukuelimen ottamista omaan kehoon taikka toisen sukuelimen tai peräaukon koskettelua sukuelimellä tai suulla."

      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L20

      Esimerkiksi vähän aikaa sitten Jätkäsaaressa parvekkeen kautta naisen asuntoon tunkeutunut mies sai syytteen raiskauksesta (saiko tuomionkin, en muista) tungettuaan sormet uhrin emättimeen. Ja vankilassa oli tapettu mies, joka myös raiskattiin vessaharjalla, siitä tuli myös raiskaussyyte tappajille. Nainen voi siis myös syyllistyä raiskaukseen. Joissain maissa (olisiko Argentiina tai Espanja?) raiskaus on määritelmällisesti peniksellä suoritettava rikos (Reduxxissa ollut näitä keissejä).

      Poista
    9. Itse olen ymmärtänyt, että raiskaus on aina jonkin asian tunkemista johonkin kehononteloon ilman toisen osapuolen suostumusta. Tuossa lain määritelmässä sukupuoliyhteydestä ei mainita suuhun tapahtuvasta tunkeutumisesta mitään.

      Poista
    10. "Itse olen ymmärtänyt, että raiskaus on aina jonkin asian tunkemista johonkin kehononteloon ilman toisen osapuolen suostumusta. Tuossa lain määritelmässä sukupuoliyhteydestä ei mainita suuhun tapahtuvasta tunkeutumisesta mitään."

      Kyllähän siinä mainitaan: "...sukuelimellä tehtävää taikka sukuelimeen tai peräaukkoon kohdistuvaa seksuaalista tunkeutumista toisen kehoon, toisen sukuelimen ottamista omaan kehoon taikka toisen sukuelimen tai peräaukon koskettelua sukuelimellä tai suulla."

      Sukupuoliyhteys tarkoittaa siis sitä, että joko raiskaajan tai uhrin sukuelin tai peräaukko on osallisena. "Koskettelu" ei välttämättä tarkoita tunkeutumista toisen kehoon; raiskaaja voi esim ottaa uhrin peniksen suuhunsa, jolloin raiskaaja onkin se, johon sukuelin menee sisälle.

      Jos taas tunkee sormen toisen henkilön suuhun ilman suostumusta tai piippurassin nenään tai korvaan, kyseessä ei ole raiskaus vaan lievä pahoinpitely tms, koska osallisena ei ole kenenkään sukuelin tai peräaukko. Oletan, että dildon työntäminen väkisin jonkun suuhun ei ole raiskaus, vaikka peniksen on.

      Poista
  24. Daily Wire: Lady Ballers (Official trailer). Ilmeisesti Walsh & kumppanit ovat oikeasti tehneet kokonaisen elokuvan.
    https://youtu.be/Py2MzGtmaJ0?si=sjwenMOGke4nXU2_

    VastaaPoista
  25. Kriitikko kiittelee Knife Girlin Cum-levyä:

    "Cum on eheä ja henkilökohtainen tutkielma transnaisen seksuaalisuudesta. Tietoisen provokatiivinen nimi tarkoittaa spermaa ja kansi on kuin tekoälyn luoma fallinen jääveistos ejakulaatiosta. Itse musiikki on provokatiivisen sijaan ensisijaisesti vilpitöntä."

    Sama kriitikko muuten, joka moitiskeli Roisin Murphyn ruutukaapattua ja ympäriinsä leviteltyä hormoniblokkerikommenttia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linkki unohtui:

      https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010018338.html

      Poista
    2. Transfobinen monsteriämmä haluaa estää lasten steriloinnin epätyypillisen sukupuolen ilmaisun takia ja transleidi esittää ylistyslaulun mällilleen ja ladydiquelleen. Kyllähän tässä on asetelma täysin selvä, että kuka on hyvä ja kuka paha.

      Paljastan tässä varmaankin ikäni, mutta Buffalo Bill... Knife Girlin tuotos on harvinaisen aneemisen kuuloista uikutusta.

      "Pitkälti tästä syystä Cum on viihdyttävä ja hyvin toteutettu albumi, jossa intensiteetti ja herkkyys asettuvat tahmaiseen lusikkaan."

      Yyyyhh...

      Poista
    3. Onko ihme, jos transnaisia ei enää kohta kukaan täysjärkinen ota todesta? Eiväthän he näköjään eroa mitenkään kiimaisista äijistä.

      Poista
  26. Tää Kajo aka Vulvis on säälittänyt mua jo kauan. Hän on käynyt jo iät ja ajat terapiassa ja meno menee aina vain hullummaksi, selkeästi terapeutti ei ole kovin hyvä kun ongelmat vaan lisääntyvät. Rintojen poistoon halukkuus tuntuu kumpuavan jostain seksuaalisesta traumasta, monisuhteisuus taas hylkäämisen pelosta. Aina on joku varalla. Kajo on kertonut olevansa ulkomailta adoptoitu, aika jännä että tiedän kolme naistranssia, kaikki adoptoitu ja samaa ikäluokkaa. Johtuuko seksuaalisesta traumasta ja hylkäämisestä? "Jos olisin ollut poika minua ei olisi hylätty?" Yksi näistä on temppareistakin tuttu Mitte. Hän on valmis hylkäämään lapsihaaveensa isomman klitoriksen ja parran takia, mutta ei nää eikä ymmärrä mitenkään miksi hänestä tehdään huoli-ilmoituksia. Uskon että ihan oikeasta huolesta on tehty. Sekään ei tunnu ihan normaalilta että tyyppi on melkein joka päivä jossain lääkärissä tai päivystyksessä. Tuntuu että tarvitsee hyvin paljon huomiota ja hoivaa ympärilleen että pysyy kasassa itsensä kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä enemmän "autenttisen minuutensa etsijä" päätänsä säätää, sitä omituisemmaksi hänen juttunsa käyvät.

      Poista
    2. "Mitä enemmän "autenttisen minuutensa etsijä" päätänsä säätää, sitä omituisemmaksi hänen juttunsa käyvät."

      Mitenkähän paljon pitää napsia testoa ja amputoida terveitä kehonosia, ennenkuin hoksaa, että vika ei ollutkaan kropassa?

      Poista
  27. Hei kaikki kuumuusupuut,

    väitöstutkimus etsii tutkittaviaan: https://services.fsd.tuni.fi/penna/sukupuoli/66

    VastaaPoista
  28. Joku (en ole varma kuka, koska statistiikka näyttää kommenttien määrän muodossa "5 t.") kirjoitti tänne nyt tunnin sisällä 5000. kommentin.

    SUUNNATTOMAN SUURI KIITOS TEILLE KAIKILLE aktiivisesta blogin lukemisesta, kommentoinnista ja keskustelemisesta. :) Teidän ansiostanne elämänlaatuni on 5000 kertaa parempaa joka päivä, kun ei tarvitse palaa wokehelvetin lieskoissa yksin.

    VastaaPoista
  29. Pystyikö joku katsomaan YLE:n Perjantain homospesiaalin, jossa Eino Nurmisto uhriutui ja uikutti kajaaleissaan? Sama Nurmisto, joka moittii homojen vaginavastaisuutta ja peniskeskeistä seksuaalisuutta ja ohjaa homoja transmaskuliinien bonusreikien suuntaan. Eikö se, jos mikä, ole homofobiaa?

    "Mikä homoudessa pelottaa?

    Varmista pakoreitti, kun kerrot homoudesta läheisillesi, sanoo vaikuttaja Eino Nurmisto. Miksi homofobia voimistuu Euroopassa? Vieraana sateenkaariaktivisti Risto Hartikainen."

    https://areena.yle.fi/1-63886471

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä Einot voivat syyttää enimmäkseen itseään (ja muita aateveljiään ja -siskojaan) homofobian lisääntymisestä.

      Poista
    2. Jos huomionkipeät uhriutujahinttarit ja dramatisoivat transsekopäät pitäisivät viisi minuuttia turpansa kiinni, valtaväestö ja normot tykkäisivät heistä paljon enemmän. Minulle ei mene jakeluun, miksi sitä saatanan väsähtänyttä seksuaali- ja sykypyöli-identiteettiä pitää joka käänteessä hieroa muiden ihmisten naamaan ja käyttää kaikki mahdollinen ihmisaikansa asiasta jauhamiseen. KETÄ KIINNOSTAA?

      Poista
    3. Näillä uhriutujilla ei käy mielessäkään, että lisääntyneen homofobian syynä voisi olla sateenkaariasioiden tuputtaminen toisille 24/7, ja homouden sekoittuminen identiteettihörhöilyyn ja kaikenmaailman nahkakoirapervoiluihin sekä lasten groomaamiseen.

      Poista
  30. Hei! Ensi kertaa täällä kommentoin, ja Laventeliveikkoselle terveisiä Oulun yläpuolelta - ihan hiton hyvää tekstiä, ja me paikalliset homppelit/transuliinit kiittämme ja kumarramme järjensanan puolesta! Meitä ei ole täällä montaa, mutta silti! :D

    Kysyn ihan suoraan, ja ehkä vähän takavasemmalta; onko Dylan Mulvaney kenenkään mielestä oikeasti trans? Omasta mielestäni hän ei ole - hän on homomies, joka korvaa pieleenmennyttä Broadway-uraansa tiktokilla ja politiikalla - samaa sanovat myös kaikki tuttavani. Exäni on transnainen, ja hän ei voi sietää kyseistä tyyppiä - sanoo häntä huonoksi parodiaksi, joka vielä ajaa kaikki transit poliittisesta suuntaumuksesta riippumatta lopullisesti maan alle, lesbojen lisäksi. Hän ei ole transitioitunut - siinä se suurin ongelma onkin! Hän on yhä miehen näköinen, hypestä huolimatta! Sen lisäksi, että hän on äärimmäisen seksistinen ja misogyyninen (vagina=barbie pouch... yäk!), hän ei kasvoleikkauksia lukuunottamatta näytä mitään merkkejä estrogeenin vaikutuksista noinkin naiselliseen mieheen, siitä huolimatta, että hän eräässä videossaan kehuskelee muka-raskausarvistaan pyllyssään... just joo! Ei ole rintojen kasvua, ei rasvaa vyötäisillä eikä vatsassa, ei aknea, ei mitään. Mies ei tasan tarkkaan eikä varmasti käytä minkään maailman hormoneja, ei takuulla suunnittele mitään muita leikkauksia, kuin tehdä itsestään nuorempi versio Caitlyn Jenneristä. Hän ei ole transioitunut, vaan transvestiitti, korkeintaan, joten hän ei ole trans, ja jahka tämä hulluus lakkaa, loppuu hänen "transuilunsakin" kuin seinään.

    Sori, oli vaan pakko saada avautua, kun juuri vierailin hesassa sukulaisilla, ja... no, siellä se poliittinen ilmapiiri nyt vähän on, mitä se on.

    Rakkautta Veikkoselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Hei! Ensi kertaa täällä kommentoin, ja Laventeliveikkoselle terveisiä Oulun yläpuolelta - ihan hiton hyvää tekstiä, ja me paikalliset homppelit/transuliinit kiittämme ja kumarramme järjensanan puolesta! Meitä ei ole täällä montaa, mutta silti! :D"

      No morjesta vaan, ja terveisiä sinne päin Suomea. :)

      "Kysyn ihan suoraan, ja ehkä vähän takavasemmalta; onko Dylan Mulvaney kenenkään mielestä oikeasti trans?"

      Dylan Mulvaney on twinkhomomies, joka yritti kovasti luoda uraa näyttelijänä siinä onnistumatta. Hän havaitsi jossain kohtaa, että transsekoilu on oiva väylä saada itselleen näkyvyyttä ja huomiota. Lopputulos on tässä.

      Olennaista ei ole pohtia sitä, kuka milloinkin on oikeasti trans vai ei. Olennaista on pohtia: kuka ja mikä on "trans"? Miten se määritellään? Miten sitä mitataan? Miten trans todennetaan ihmisestä? Jos kuka tahansa voi olla trans vain sanomalla niin, miten erotamme toisistaan ne, jotka ovat ja jotka eivät ole "oikeasti trans"?

      Nämä kysymykset on esitetty transaktivisteille eri yhteyksissä 2 000 876 456 787 200 987 673 987 039 578 758 204 827 875 600 192 047 476 827 337 901 733 387 872 911 367 892 765 979 109 kertaa. He eivät koskaan vastaa mitään.

      "Hän ei ole transitioitunut - siinä se suurin ongelma onkin! Hän on yhä miehen näköinen, hypestä huolimatta!"

      Hän on mies. Mikä tässä on vaikeaa? Kukaan ei transitioidu koskaan yhtään mihinkään. Vain sekundäärisiä sukupuolipiirteitä voidaan tiettyyn rajaan asti muokkailla. Mitään "transitioitumista" siinä ei tapahdu mistään mihinkään.

      Niin kauan kuin pidämme kiinni siitä harhasta, että ihmisen on mahdollista tulla toiseksi ihmiseksi, joudumme taistelemaan tämän vitun paskan kanssa ja käyttämään aikaamme itsestäänselvyyksistä väittelemiseen.

      "Sori, oli vaan pakko saada avautua, kun juuri vierailin hesassa sukulaisilla, ja... no, siellä se poliittinen ilmapiiri nyt vähän on, mitä se on."

      Täällä saa täysin vapaasti avautua. :D

      "Rakkautta Veikkoselle!"

      Rakkautta takaisin!

      Poista
    2. Lisäkysymys:

      Jos detrans on mokannut cissu, joka ei koskaan ollut trans, niin mikä hän oli ennen ja jälkeen transitioitumistaan? Millä perusteella hän ei ollut trans ollessaan vielä toistaiseksi trans? Miten erotamme kulloisenakin hetkenä transidentifioituvista mokailevat cissut ja ne, jotka ovat aidosti trans? Kuka ja mikä on se ”trans”, jota tässä käytetään jonain mittarina? Milloin ihminen alkaa olla tai lakkaa olemasta trans? Mistä trans alkaa ja mihin se päättyy?

      Tätäkin transeilta on kysytty 9 000 176 820 863 517 927 805 kertaa. Vastausta ei ole herunut. Jos joku trans lukee tätä, niin OLE HYVÄ JA TULE SELVENTÄMÄÄN, SELITÄ. Tukimme turpamme heti, kun saamme jäsennellyn, informatiivisen ja perustellun vastauksen. Kommenttia tänne tai vieraskynää inboxiin, kiitos. Me odotamme.

      Poista
    3. Jos transsukupuolisuudestaan tällä hetkellä täysin vakuuttunut ja transhoitoja läpikäynyt henkilö on juuri nyt (siis NYT, tällä ajanhetkellä) absoluuttisen varma transiudestaan, eli siis hän on transaktivistien narratiivien mukaan trans, niin mikä hän on, jos hän katuu kymmenen vuoden päästä ja haluaa peruuttaa transitionsa ja luopuu transidentiteetistä? Onko hän tällä hetkellä trans vai ei, vaikkemme voikaan kristallipallosta nähdä, tuleeko hän myöhemmin katumaan vai ei? Mikä on se käännekohta, jossa ihminen alkaa olla trans tai lakkaa olemasta trans? Miten määrittelemme ja ennen kaikkea miten todennamme sen? Mihin trans päättyy ja mistä mokannut cissu alkaa; missä on se tarkka rajapinta, käännekohta?

      Poista
    4. Näiden kysymysten takia en usko mihinkään essentiaaliseen, pysyvään genderidentiteettiin. On vain ajatuksia, tuntemuksia, jotka voivat kestää vähän aikaa tai pitkän aikaa - niiden pysyvyydestä ei ole koskaan varmuutta. Tämän päivän trans voi olla huomisen detrans, koska käytännössä heillä ei ole sukupuolisesti mitään eroa, vain eri ajatukset.

      Poista
    5. Transseksuaalin määritelmänä pitäisin henkilöä joka on ottanut ainakin joitakin transhoitoja.

      Aikomuksia ei lasketa, kaiken maailman jahkaajat ovat läpi koko elämänsä vaihtamassa sukupuoltaan "ihan just kohta" kuitenkaan tekemättä koskaan mitään.

      Poista
  31. Nyt on saatu ensimmäinen kuvatodiste väärän sukupuolen lihapuvusta vapautuneesta sukupuolisielusta:

    https://twitter.com/ilovepreserves/status/1731306327656284655

    VastaaPoista
  32. "VEITOLA on joutunut monesti kohtaamaan muiden ennakkoluuloja lastaan kohtaan. Taistolla oli pitkään hyvin pitkät hiukset, minkä takia häntä puhuteltiin Veitolan mukaan jatkuvasti tyttönä esimerkiksi ravintoloissa.

    – Että ”mitäs tälle tytölle”? Oli ihan huvittavaa, koska hän osasi kolmevuotiaasta asti sanoa aikuisille, että ”et voi tietää päältäpäin, mitä sukupuolta olen”. Hän aina näpäytti ihan lempeästi, Veitola kertoo."

    Ai ai, kyllä Veitola lapsineen on nyt joutunut kärsimään hirveää syrjintää ja ennakkoluuloja, kun pitkähiuksista lasta on väärinsukupuoliteltu. Onneksi hänellä on kanttia näpäyttää palveluammattilaisia, näitä taantumuksellisia moukkia, aina tarpeen tullen sekä opettaa näitä taitoja myös lapselleen. Niin esimerkillistä ja reipasta toimintaa. Oppivat mokovat.

    Kuinka innolla te muuten odotatte jutussa mainittua Ylen dokumenttisarjaa Suomi on queer? Nimi on niin lupaava, että minä ainakin halkean odotuksesta. Ehkä Yle on päättänyt, että tänä talvena energiaepävarmuutta paikkaillaan lämmittelemällä wokehelvetin yhä korkeammissa lieskoissa?

    https://www.is.fi/viihde/art-2000010033535.html

    VastaaPoista
  33. Kukahan jaksaa tämänkin katsoa? Kasper ja muut tutut transaktivistit itkemässä:

    "Suomi on queer -dokumenttisarja valottaa Suomen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historian merkittävimpiä hetkiä sekä nykypäivän todellisuutta kaunistelematta, mutta lämmöllä. Sarjassa kerrotaan lukuisten suomalaisten historiaa, jota ei ole vielä koskaan kerrottu tirkistelemättä ja eksotisoimatta. Menneiden vuosien tapahtumia peilataan nykypäivän todellisuuteen historian kokijoiden ja nykypäivän queer-ikonien kautta. Suomen historia näyttäytyy taatusti uudella tavalla sarjan katsomisen jälkeen. Suomi on queer Yle Areenassa 11.12.2023."

    https://areena.yle.fi/1-67348233

    Traileri ainakin korostaa muusutransqueer-näkökulmaa, vaikka heitä on vain promille sateenkaari-ihmisistä. Ja miksi queerin tuputus, vaikka valtaosa sateenkaariporukasta ei ole queerejä eikä allekirjoita queer-teorian tieteenvastaisia horinoita. Ja miksi transien/queerien/muusujen ja homoseksuaalien pakkoavioliitto, eihän sukupuolivammaisilla ja homoseksuaaleilla ole mitään yhteistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitenkähän pitkä ohjelmasarja saataisiin Suomen transhistoriasta ja transien huikeimmista kontribuutioista yhteiskunnassa, taiteessa ja kulttuurissa?

      Poista
    2. "sekä nykypäivän todellisuutta kaunistelematta"

      Sopii toivoa...

      Poista
  34. Tuoreessa Image-lehdessä 11/2023 on Teemu Kärnän haastattelu "Toisia ajatuksia" transhoitojen katujista.

    VastaaPoista
  35. Suomalainen miesten tamponi tyrmättiin ulkomailla. "Transmies ja ihmisoikeusasiantuntija" Dakota Robin on järkyttynyt.
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010034123.html?

    VastaaPoista
  36. Ilmeisesti miesten tamponin mainoskasvo Dakota Robin ei itse edes tarvitse tamponia:

    Suomalainen tamponi tyrmättiin ulkomailla – mainos­kasvo äimistyi: ”Surullista”

    Miehille suunnatut tamponit herättivät tunteita.

    "Transmies ja ihmisoikeusasiantuntija Dakota Robin on antanut kasvonsa Vuokkosten tamponi­kampanjalle. Robin kertoo olevansa surullinen kuullessaan naisten ynseistä reaktioista tuotteeseen.

    – Nyt on luotu sellainen tuote, jota ei ole aiemmin ollut saatavilla kaikille ihmisille. Kaupat ovat täynnä naisille suunnattuja tuotteita, ja nämä tamponit ovat vain pieni murto-osa kaikesta kuukautis­tuotteiden tarjonnasta. Miehille ja muun­sukupuolisille suunnatut tamponit eivät ole mitenkään naisten tuotteilta pois, Robin sanoo.

    Robinin mukaan uudet tuotteet edistävät trans- ja muun­sukupuolisten yhden­vertaisuutta. Hän huomauttaa, ettei miehille suunnattuja tamponeita edes saa tällä hetkellä maailman­laajuisesti.

    Robin kertoo tietävänsä kokemuksesta, millaista kuukautistuotteiden ostaminen trans­miehenä on. Hän lisää, ettei enää tarvitse tuotteita, eikä varmaan pystyisi osallistumaan kampanjaan, jos kokisi yhä jatkuvaa ahdistusta kuukautisten takia.

    – Se oli ihan hirvittävää, kun piti mennä kaupassa osastolle, jossa ei ollut ketään minun näköisiä ihmisiä. Tunsin valtavaa häpeää ja ahdistusta päivittäin. Jos olisin yhä siinä tilanteessa, en varmaan olisi pystynyt antamaan kasvojani tähän, hän sanoo.

    Robinin mukaan transsukupuoliset kokevat jatkuvasti syrjintää. Hän sanoo olleensa tilanteissa, joissa ei ole uskaltanut mennä esimerkiksi lääkäriin pelon takia.

    – Tuntuu, etteivät he tiedä minun terveydestäni mitään, koska olen trans­sukupuolinen. Koulutusta trans­sukupuolisten terveydestä ei ole tarpeeksi."

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010034123.html

    Sellainen uhrilaulu tällä kertaa. Onko se lääkärin vika, jos potilas on omaehtoisesti halunnut eroon rinnoistaan ja sisärojuistaan ja käyttää yliannoksia vastakkaisen sukupuolen hormonia? Onko se lääkärin vika, jos transoletettu sotkee hormonitoimintansa tarkoituksellisesti. Enkä ymmärrä tätä, että miestamponien ostaminen olisi jotenkin vähemmän ahdistavaa kuin neutraalisti pakattujen perustamponien ostaminen, joiden käyttäjää ei kassa tai muut asiakkaat edes tiedä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "– Se oli ihan hirvittävää, kun piti mennä kaupassa osastolle, jossa ei ollut ketään minun näköisiä ihmisiä. Tunsin valtavaa häpeää ja ahdistusta päivittäin. Jos olisin yhä siinä tilanteessa, en varmaan olisi pystynyt antamaan kasvojani tähän, hän sanoo."

      Ja mitähän me muut mahdetaan sille, että siellä osastolla ei ole ketään sinun näköistäsi ihmistä? Miten Vuokkoset voisi vielä paremmin tuotekehitellä, että tämä tuskasi näköistesi ihmisten puuttumisesta osastolta lievenisi?

      Olen nainen ja menen usein marketissa sinne miesten partateräosastolle (isossa marketissa ovat omalla hyllyosastollaan erillään naisten tuotteista) hakemaan parranajovälineitä - ihokarvojen ajeluun. Koska niistä osa on ihan vastaavia kuin naisille suunnatut leidisheiverit, vain erivärisiä, ja hiukan halvempia (jostain kumman syystä - ehkä sininen väri maksaa vähemmän kuin vaaleanpunainen). Ei ahdista vähääkään, vaikka osastolla ei näy "minun näköisiäni ihmisiä" ja joudun ostamaan miehekkään sinisiä tuotteita. Se väri nyt vaan on minulle aivan yhdentekevä, kunhan tuote toimii ja leikkaa karvat tarkasti.

      Miksi tätä ulinaa pitää hieroa ihmisten naamaan aamusta iltaan, päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen? Miksi? Ja miksi, herrantähden miksi, naisilla ei ole minkään näköistä oikeutta edes murto-osan hippusen rippuseen tuosta ulinasta, jos on kyse riisuutumisesta tiloissa, joihin voi tulla miehiä? Miksi?

      Poista
    2. Ja eikös tämä ollut vain tilapäinen kampanja, joka lähinnä hieroo transmaskuliinien menkka-asiaa ihmisten naamaan? Miten transmiehet hoitavat menkkahommansa, kun miestamponit päätyvät alelaariin? Tämä on malliesimerkki performatiivisuudesta. On muka elintärkeä asia, mutta tuotetta on vain rajallinen erä ja mannekiini ei edes käytä miestamponeja.

      Poista
    3. "– Se oli ihan hirvittävää, kun piti mennä kaupassa osastolle, jossa ei ollut ketään minun näköisiä ihmisiä."
      Siis mistä ihmeen "osastosta" on kyse, jossa ei ollut ketään hänen näköistään ihmistä? Ihan kuin kuukautistuotteille olisi joku muusta kaupasta erillinen huone, johon meneminen vaatisi kauheita ponnistuksia. Normaaleissa kaupoissa siteet ja tamponit ovat hyllyissä, joiden vieressä samalla käytävällä voi olla vaippoja tai kosmetiikkaa tai saippuaa tai vessapaperia, kaupasta riippuen. Tai jopa partakoneen teriä. Mitä ihmettä tämä tyyppi selittää?!?!

      Poista
    4. Näiden tyyppien pitäisi vaan tajuta yksi perusasia, niin ongelmat katoaisivat. Se on se, että on

      A) oman pään sisäinen maailma ja oman pään sisäiset tunteet
      B) oman pään ulkopuolella oleva todellinen maailma ja muut ihmiset, joiden pään sisäisestä maailmasta ei voi olla kuin teorioita ja kuvitelmia.

      Jos siis A:n ja B:n välille kykenee tekemään rajan, kas näin:

      A) oman pään sisus
      -------------------------------------RAJA--------------------------------
      B) oman pään ulkopuolinen maailma,

      niin ei tarvitse miettiä tällaisia ja nähdä fobiaa joka paikassa.

      Poista
    5. Jos ihminen on niin vitun harhainen, ettei erota miestä naisesta, ei taida olla mitään tehtävissä hänen auttamisekseen.

      Olen joskus käynyt keskusteluja kiihkouskisten kanssa. Heille on täysin mahdotonta edes yrittää puhua järkeä. He kuulevat vain sen, mitä itse haluavat kuulla ja mikä sopii heidän maailmankuvaansa. Kaikki muu on heille silkkaa syntax error. Kirjoitan joku päivä tekstin näistä väittelyistä. Olen väitellyt hellareiden, lessujen ja jehovien kanssa.

      Transmaskuliinit ovat jostain syystä saaneet päähänsä, että transsukupuolisuus tarkoittaa ahdistumista tuotesuunnittelusta. He uskovat aivan täysin ehdottomasti, että trans tarkoittaa ahdistumista väärän värisistä pakkauksista. Heidän täytyy tulla miehiksi päästäkseen eroon ahdistuksesta. He ajattelevat, että ratkaisu seksistisiin ongelmiin on transmieheksi ryhtyminen.

      Mitä noin vertahyytävän seonneille ihmisille voi sanoa?

      Poista
    6. Ainakin yhteiskunnan, median ja instituutioiden pitäisi lopettaa harhaisuuden vahvistaminen. Ei pitäisi kielen tasolla antaa sekopäisyyttä validoivan termistön tulla normiksi. Niin kuin Laventelikin olet monesti kirjoittanut, eivät vaatimukset tule loppumaan koskaan, ellei rajaa laiteta. Eikä vain kyse ole siitä, että jo syvällä sekopäisyydessään olevat sukupuolisekoilijat saavat lisävahvistusta sekopäisyydelle, vaan kulttuuri kutsuu näin yhä uusia ihmisiä mukaan tähän kulttiin. Tämä on trendi. Monet sen apostolit ovat aivan helkkarin pinnallisia ja menneet tähän mukaan vaan, koska nyt kuuluu kaikkien tiedostavien ja suosittujen ihmisten olla tässä mukana kuin kaikkien eurooppalaisten salonkipiirien antisemitismissä 1930-luvulla konsanaan tai suomalaisen kulttuuriväen stalinismissa 1970-luvulla. Jopa juutalaisissa oli muuten antisemitisteja esimerkiksi 1930-luvun Prahan kahviloissa, ja nytkin on jopa homoja genderideologian kannattajia.

      Poista
  37. Onko kukaan täällä miettinyt representaatiota, mm. elokuvissa, tv-ohjelmissa, yms.?
    Nykyajan trendihän on - erityisesti sarjakuvissa - vääntää ja kääntää mieshahmot naisiksi, vaaleaihoiset tummaihoisiksi - muttei koskaan toisinpäin - ja mahdollisimman moni homoiksi. Perusteluna tälle kuulee usein, että jokaisen tulisi saada nähdä "itsensä" ruudulla, mikä on siis itsessään niin narsistinen argumentti, ettei sille voi kuin nauraa.

    Itse en ole siis koskaan ymmärtänyt tarvetta "nähdä itsensä hahmossa" - esim. hahmo on samaa sukupuolta kuin minä, iholtaan saman värinen, seksuaalisuudeltaan, yms. painottuen erityisesti lähinnä vain ulkoisiin tekijöihin, ei niinkään henkilöpiirteisiin, tai vastaaviin - en lapsena, enkä nyt aikuisenakaan. Minun pitäisi siis pitää hahmosta/tarinasta automaattisesti nimenomaan siksi, että "minä näen itseni"? Narsistista, ja rasistista, sanoisin minä.

    Mutta esim. tummaihoisen Arielin kohdalla, asia tuntui olevan suorastaan elämän ja kuoleman asia häkellyttävän monille.
    "Pienet tummaihoiset lapset näkevät itsensä vihdoin Disney-prinsessana!"
    "Jos he eivät näe itseään elokuvissa tai viihteessä, he eivät voi uskoa saavuttavansa mitään!"
    "Miksi sillä on väliä, jos valkoihoinen hahmo onkin nyt yhtäkkiä tumma ja homo?!" Koska tummaihoista hahmoa ei ikinä väännettäisi valkoihoiseksi! Ja jos sen hahmon ihonvärillä ei ole väliä, miksi se piti vaihtaa? Eivätkö tummaihoiset lapset kykenekään enää samaistumaan melatoniinivajeisiin prinsessoihin? Mitä hittoa on ehtinyt tapahtua, sitten 90-luvun?!

    Mihin kyky samaistua yli ulkoisten eriäväisyyksien on kadonnut?! Ja entäs se, kun nyt ajetaan kovasti läpi, miten ääninäyttelyn saralla ainoastaan aasialaisten tulisi saada antaa äänensä aasialaisille, tummaihoisten tummaihoisille hahmoille, ja niin poispäin. Mistä me löydämme vihreäihoisen, sukupuolettoman mutantti-avaruusolion antamaan äänensä DC/Marvelin piirrostuotantoon?!

    Onko se representaatio tosiaankin niin tärkeä asia - vaikka nyt esim. meille, homoille, sekä muille vastaaville? Onko meidän tärkeää saada nähdä homoja elokuvissa, viihteessä sekä sarjakuvissa, kokeaksemme olevamme olemassa? En tajua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaistumiskohteet ovat tärkeitä ihmisen minuuden kehitykselle. Jos haluat yrittää avata mieltäsi tuon asian suhteen, niin suosittelen Anu Silfverbergin kirjaa Sinut on nähty, joka kertoo millaista on naisena katsoa elokuvia, joissa naishahmot on aina nähty miesten kautta ja toiseutettu.

      Poista
    2. "Mistä me löydämme vihreäihoisen, sukupuolettoman mutantti-avaruusolion antamaan äänensä DC/Marvelin piirrostuotantoon?!"

      Tiktokista.

      Poista
    3. "Onko se representaatio tosiaankin niin tärkeä asia"

      Komppaan tässä ensimmäistä kommentoijaa. Eli samoin kuin naisia, niin taiteessa, kirjallisuudessa ja elokuvissa homoseksuaalit on historiallisesti esitetty stereotyyppien kautta ja yleensä vielä negatiivisessa valossa. Homot on esitetty joko mieleltään häiriintyneinä pahiksina tai hupaisina rannetta vispaavina naismaisina hinttapuleina (eli toiseutettu ei-miehiksi). Siitä voidaan sitten keskustella, että millainen representaatio on nykypäivänä tarpeen ja hyödyllistä eri ryhmille. Ihannetilannehan olisi tietysti, että mistään erityispiirteestä ei tarvitsisi tehdä numeroa tai päälleliimattua opetustilannetta, jollaiseen niin moni wokettava kulttuurituote nykyään sortuu.

      Tässä esimerkkejä homoseksuaalisuuden negatiivisesta representaatiosta Disney-pahisten kautta:

      What Makes Disney Villains So Gay?

      "...implementation of the Hays Code in 1934, which forbade a wide range of content — including homosexuality.

      As a result, movies could no longer show sympathetic characters who were explicitly queer. But they could show characters who conformed to queer stereotypes … as long as those characters were villains. And as it turns out, “coding” a character as queer worked great for filmmakers, because there was already a prevailing cultural stigma around homosexuality. Increasingly, movies started to give villains traits that audiences would have associated with queerness, in order to make them seem creepy and unnatural."

      "... Captain Hook, giving him queer male stereotypes: Fussy, garbed in pink, cowardly and untrustworthy, obsessed with capturing a boy."

      https://www.thestranger.com/slog/2021/06/22/58413455/the-gay-power-of-disney-villains

      Poista
    4. "Koska tummaihoista hahmoa ei ikinä väännettäisi valkoihoiseksi!"

      Eipä vissiin: https://en.wikipedia.org/wiki/Whitewashing_in_film

      Poista
    5. "Eipä vissiin"

      Linkissä mainituissa tapauksissa näyttäisi olevan enimmäkseen kyse kohderyhmäadaptaatioista, eli länsimaisen ihmisen näköiset henkilöt ovat länsimaiselle yleisölle helpompia samaistumiskohteita. Se on varmasti sallittua myös muiden kulttuurien edustajille, että vaikkapa Aasian markkinoille tehdyssä elokuvassa esiintyy vain aasialaisia näyttelijöitä? Vai pitäisikö kaikkien kulttuurien luopua esimerkiksi omista kauneusihanteistaan? Ja jos rotuja ei kerran ole, niin mitä silloin representoidaan?

      -eri

      Poista
    6. "Siitä voidaan sitten keskustella, että millainen representaatio on nykypäivänä tarpeen ja hyödyllistä eri ryhmille. Ihannetilannehan olisi tietysti, että mistään erityispiirteestä ei tarvitsisi tehdä numeroa tai päälleliimattua opetustilannetta, jollaiseen niin moni wokettava kulttuurituote nykyään sortuu."

      Asia ei minustakaan ole täysin merkityksetön, mutta vaaransa on siinäkin, että siihen ripustaudutaan liian voimallisesti. Kun aivan kaikki aletaan nähdä representaatiolinssin läpi, niin unohdetaan moni muu asia ja taiteeseen alkaa hiipiä tietynlainen moraalinen imperatiivi ja säännöstö. Taide voi alkaa kuihtua, kun kaikki energia menee representaatioasiaan.

      Nythän tämä näkyy käynnissä olevassa Souri-kohussakin; Sourin saamelaisaiheista teosta moititaan, koska se ei kuvaa kohdetta realistisesti. taustalla on terävähuippuisia vuoria eikä tuntureita, naisen asu geneerinen, poroja ei talutella, kuin satukirjan hahmo, ei tuollaista ole Saamenmaalla konsanaan nähty jne. No aivan totta, mutta kun katselee jotain satojen miljoonien arvoisia renessanssimaalauksia, niin niissäkin on omituisia ja vääristyneitä ihmishahmoja ja mittasuhteita, erikoisia maisemia, luonnottomia asentoja ja ihmisryhmät ovat asettuneet kuin näyttämälle, jolla valo lankeaa heidän kasvoilleen. Entä Tom of Finland? Ihan realistisia homoja?

      Kelatkaa jos Tom of Finland olisikin ollut heteromies ja tehnyt tismalleen samat työt :D Tai jos hän olisi tehnyt täysin samantyylisiä töitä, mutta miesten ja naisten välisistä eroottisista tilanteista? Olisivatko ne tänä päivänä näytillä Kiasmassa? :D

      Poista
    7. Representaation tarpeessa on järjen siemen, mutta kuten yleensä, woke vie sen äärirajoille. Se, ettei pysty nauttimaan jostain viihdetuotteesta, koska ei näe itseään edustettuna siinä, kertoo lähinnä narsismista. Sekin ongelma tulee mukaan, että kun näyttelijät valitaan vasemmistolaisen "tiedostavasti", niin heidät sijoitetaan hyvän ja pahan akselille ihonvärin perusteella. Uutta, hienompaa rasismia, jossa on uudet rotuhierarkiat.

      Poista
    8. "Woketus" on juuri kohderyhmäadaptaatiota. Kun tiedostetaan, että kulttuurin kuluttajien kohderyhmä on muutakin kuin vailkoiset miehet, niin päähenkilöidenkin täytyy olla.

      Hauskasti kohderyhmäadaptaatio näkyy esim. Bridgerton-sarjassa, jossa hahmojen etinen moninaisuus on tehty vastaamaan oletettujen katsojiensa (z-sukupolven) näköisyyttä.

      Poista
    9. "Woketus" on juuri kohderyhmäadaptaatiota."

      Yksi kritiikinaihe on, että nämä mukautukset antavat historiallisista olosuhteista väärän kuvan, kuten vaikkapa etnisten vähemmistöjen määrän ja aseman suhteesta tiettynä aikakautena. Jos näyttelijäkaarti edustaa kaikkea mahdollista diversiteettiä, niin se häivyttää aikakaudella vallinneen seksismin, rasismin ja homofobian.

      Poista
    10. "woke vie sen äärirajoille"

      Ovatko muut kiinnittäneet huomiota esimerkiksi Hesarin kulttuuriarvioihin? Niissähän ei enää arvioida kulttuurituotetta sen omilla ansioilla, vaan täytetään jonkinlaista intersektionaalista wokebingoriviä, että millaisia aiheita, mistä ja kenen näkökulmasta asioita käsitellään. Intersektionaalinen viitekehys on nielaistu sellaisenaan kulttuuritoimituksissa. Malliesimerkkinä Hesarin koonti Souri-kohusta:

      https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010034756.html

      Poista
    11. Halu nähdä jotain omasta itsestä fiktiivisissä tuotannoissa on sinänsä ihan ymmärrettävää. Se on inhimillistä. Jäin kuitenkin miettimään tuota kykyä samaistua yksilöllisistä eroista riippumatta. Minulle oli nuorena homopoikasena tärkeää löytää homohahmoja kirjallisuudesta (Maurice), mutta yhtä tärkeää oli sekin, että osasin lukea teoksia "yleisinhimillisesti", eli löytää kosketuspintaa sellaisistakin hahmoista ja tarinoista, joilla ei ole mitään tekemistä minun kanssa.

      Nyt kun mietin, niin melkein kaikki maailman tarinat ovat sellaisia, joilla ei ole mitään tekemistä lukijan kanssa, mutta silti ihmiset lukevat niitä ja samaistuvat niihin jollain tasolla.

      Minusta oli jo nuorena vapauttavaa lukea mitä tahansa välittämättä siitä kenen näkökulmasta tarina on kirjoitettu tai kuka sen on kirjoittanut. Lähestyin kirjallisuutta resurssina, joka minulla oli käytettävissä. Ymmärsin, että kirjallisella kulttuurilla on paljon muitakin arvoja kuin se, miten jokin romaani sattuu tukemaan jonkun itsetuntoa tai kuulumisen tunnetta. Samaistuttavat tarinat olivat minulle siis tärkeitä, mutta niiden lisäksi oli kaikkea muuta jännää mikä ei puhutellut minua suoraan homoyksilönä, vaan jotenkin kiertäen, yhteisen ihmisyyden kautta.

      Se täytyy sanoa, että tietty ulkopuolisuus on vaikuttanut selvästi kirjalliseen makuuni. En vieläkään jaksa aneemisen hienostuneita kuvauksia ihmisistä ja heidän suhteistaan. Pidän vanhoista romaaneista, joissa tarina nousee yksilötason yläpuolelle sen sijaan, että velloisi vain hahmojen sisäisyydessä tai suhdedynamiikassa.

      Poista
  38. Mitä tarkoitat viitaten noihin Hesarin taidearvioihin ja "wokebingoriviin", haluatko avata ajatteluasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä, että arvioidaan kulttuurituotteen intersektionaalisuuspisteitä ja representaatioita enemmän kuin teosta itseään. Kuka saa näytellä ja ketä. Kuka saa käsitellä mitäkin aihetta ja millä tavalla. Mikä on poliittisesti korrektia ja mikä ei. Vähemmistöryhmän edustajan tuotokseen suhtaudutaan lähtökohtaisesti suopeammin. Käytetään intersektionaalisuuden käsitteitä. Muistetaan mainita Rowlingin "transfobia" joka käänteessä. Etkö sinä ole törmännyt kyseiseen ilmiöön?

      Värillistetty tekijä - plussaa.
      Sukupuolivähemmistön edustaja - superplussaa.
      Länsimaisten ihmisten ja elämäntavan (itse)ruoskintaa - plussaa.
      jne. jne.

      Poista
    2. Olen eri anonyymi, mutta miten transit tai värilliset liittyy tuohon Hesarin juttuun?

      Oletko varma, että jos saamelaiset itse kritisoi heitä kuvaavaa teosta, niin kyse on amerikkalaisesta muoti-ideologiasta? Onko tolkun suomalaiset ehdottomasti sitä mieltä, että vähemmistöjen sterotyyppinen kuvaaminen on ok? Tai pitäisikö hesarin edistää sellaista näkemystä?

      Poista
    3. "Olen eri anonyymi, mutta miten transit tai värilliset liittyy tuohon Hesarin juttuun?"

      Kommentissa viitattiin Hesarin kulttuuriarvioiden yleiseen linjaan, josta Sourin nostaminen tikunnokkaan on tuore esimerkki. Eli kulttuurituotteiden arviot perustuvat siihen, miten hyvin ne toteuttavat intersektionaalista teoriaa, eikä niiden varsinaisiin taiteellisiin ansioihin.

      "vähemmistöjen sterotyyppinen kuvaaminen on ok"

      Ovatko vähemmistöt monoliitti? Kenellä on oikeus toimia vähemmistön äänitorvena ja edustajana? Millä perusteella valitaan vähemmistön joukosta se vahvistettava ääni, jos siellä on eriäviä näkemyksiä?

      Hupaisaa on myös se, että Sourin kritisoijat kiistävät syyllistyvänsä sensuuriin, vaikka heidän toimintansa perimmäinen tavoite on kuitenkin estää Sourin työn esillelaitto Lux Helsinki -tapahtumassa. "Kukaan ei estä sinua tekemästä taidetta haluamistasi aiheista, mutta kukaan ei saa nähdä sitä!" "Sitä paitsi Souri on paska taiteilija ja ihminen!"

      Poista
    4. "saamelaiset itse kritisoi heitä kuvaavaa teosta, niin kyse on amerikkalaisesta muoti-ideologiasta"

      Ainakin Hesarin jutun argumentit ovat suoraan intersektionaalisuuden käsikirjasta. Jos ei usko niihin teorioihin, niin koko argumentilta putoaa pohja.

      Poista
    5. "Oletko varma, että jos saamelaiset itse kritisoi heitä kuvaavaa teosta, niin kyse on amerikkalaisesta muoti-ideologiasta? Onko tolkun suomalaiset ehdottomasti sitä mieltä, että vähemmistöjen sterotyyppinen kuvaaminen on ok? Tai pitäisikö hesarin edistää sellaista näkemystä?"

      Olen eri kuin tuo jolle kommentoit, mutta...kuinka monet saamelaiset ovat oikeasti kritisoineet teosta? Siis onko tehty jonkinlainen otanta kaikista saamelaisista ja heidän ajatuksistaan teoksesta, vai onko kyseessä muutama äänekäs someaktiivi?Ja vaikka olisikin kyse kaikista saamelaisista, onko taiteilijoilla joku velvollisuus toimia juuri saamelaisten kulloistenkin vaatimusten mukaan? Miksi saamelaisten tai minkään muunkaan väestöryhmän pitäisi saada määrätä, millaista taidetta taiteilija saa tehdä?

      "Onko tolkun suomalaiset ehdottomasti sitä mieltä, että vähemmistöjen sterotyyppinen kuvaaminen on ok?"
      Kuka tahansa tolkun suomalainen tajuaa, että Sourin teoksen tarkoituskaan ei ole olla millään tavalla realistinen näkemys tämän päivän saamelaiskulttuurista. Ja miksi sen pitäisikään olla? Taiteen ei tarvitse ruveta nöyristelemään minkään poliittisen ideologian eikä yhtään minkään ihmisryhmän edessä. Taide saa olla vaikka ihan pelkkää fantasiaa. Taide saa kuvata stereotypioita. Kyseessä on TAIDE.

      "Pitäisikö hesarin edistää sellaista näkemystä"... minusta Hesarin tehtävä olisi keskittyä journalismiin eikä "edistää" yhtään minkäänlaista "näkemystä".

      Poista
    6. "Kukaan ei estä sinua tekemästä taidetta haluamistasi aiheista, mutta kukaan ei saa nähdä sitä!" "Sitä paitsi Souri on paska taiteilija ja ihminen!"

      Mistä nää sitaatit on?

      "kuinka monet saamelaiset ovat oikeasti kritisoineet teosta"

      Tarkoitin tietysti niitä joita esim. kyseisessä jutussa on haastateltu. Yhteiskunnallinen keskustelu olisi vähän hankalaa jos joka juttuun haastateltaisiin kaikkia tuhansia joita asia koskee. Eri mieltä olevien kommentteja mediat varmasti julkaisisi enemmän kuin mielellään.

      Poista
    7. "Eri mieltä olevien kommentteja mediat varmasti julkaisisi enemmän kuin mielellään."

      Yhtä mielellään kuin ovat julkaisseet eriäviä näkemyksiä transasioista, itsemäärittelystä ja alaikäisten transhoidoista? :D

      Poista
    8. "Eri mieltä olevien kommentteja mediat varmasti julkaisisi enemmän kuin mielellään."

      Eri mieltä olevat saamelaisethan on leimattu feikkisaamelaisiksi: "...tahoilta, jotka esiintyvät saamelaisina yhteisöinä".

      Poista
  39. Dylan Mulvaney meni puhumaan yliopistoon, mutta puhetta ei tullut kuulemaan juuri ketään. Daily Wiren jutun mukaan Mulvaney laskuttaa puhekeikoistaan jopa 40 000 (NELJÄKYMMENTÄ TUHATTA!!!!!) dollaria. Nuo kuvat tyhjistä penkkiriveistä ovat aika brutaaleja.
    https://www.dailywire.com/news/he-cant-draw-a-crowd-dylan-mulvaney-mocked-for-sparse-support-at-penn-state-event

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että mikä tahansa ei mene läpi, kun sen sateenkaarevaan pakettiin laittaa. Mulvaney on teennäinen ja rasittava, hyvä nähdä ettei kiinnosta muitakaan.

      Poista
    2. Olen aika varma, että Mulvaney on jonkinlainen maksettu näyttelijä. Katsoin hänen ensimmäisiä Tiktok-videoitaan jokin aika sitten (monttu auki). Hän on jo niistä lähtien ollut niin ilmiselvä jonkinlaisissa omituisissa olosuhteissa etukäteen suunnitellun roolin vetäjä, että minusta on

      us-



      ko-



      ma-



      ton-



      ta
      ,

      miten hänen transtouhunsa ja girlhood-sekoilunsa on voinut mennä kenellekään alunperinkään täydestä, siis miljoonien volyymilla. Kertoo jotain todella olennaista nykyihmisten älykkyyden ja medialukutaidon tasosta. Nykyihmisille voi syöttää somessa aivan mitä tahansa, ja he vain nielevät sen täysin pureskelematta ja kakistelematta.

      Poista
  40. "Onko tolkun suomalaiset ehdottomasti sitä mieltä, että vähemmistöjen sterotyyppinen kuvaaminen on ok?"

    Tässä lähdetään heti paikalla siitä olettamuksesta, että stereotypia on sama asia, kuin automaattinen negatiivinen mielleyhtymä. Onhan sellaisiakin, kuin positiivisia stereotypioita - nekin toisinaan ihan yhtä hulluja, hassuja sekä absurdea kuin negatiivisetkin, mutta niihin puututaan paljon harvemmin, jos koskaan.

    Itse tiedän pintapuolisesti tarinankerronnan saralta, että paras tapa kertoa yleisölle vain muutamassa sekunnissa, että kuka tai mikä hahmo on, käyttämättä siihen turhaa dialogia tai ylimääräisiä minuutteja, on turvautua stereotypioihin - sipsuttava, pehmeästi puhuen ja iloisesti kiljahteleva hymypoika on todnäk homo, nyt näin esimerkkinä. Se ei vaadi selitystä eikä pohjustusta - me kaikki tunnemme kyllä stereotyypin - outo tyttö, tylsä valkoinen mies, vihainen ghetto-mamma, nörtti, pastaa himoitseva italialainen, yms. me kaikki tunnemme nämä stereotyypit, vaikkemme olisikaan niistä samaa mieltä, olivat ne suoranaisesti korrekteja, tai eivät. Se on laiskaa, mutta silti toimivaa tarinankerrontaa.

    Mutta tarina on tarina - se ei ole tosielämää, ennen kuin ihminen itse sekoittaa rajat ja vie sadun tosielämään. Tapahtuuhan toki sama myös toisinkinpäin - että ihminen itse poimii joko universaaleja, paikallisia tai itsekeksittyjä stereotypioita ja tuo ne kuvaruudulle kaikkien nähtäväksi - mutta siksi juuri onkin niin hauskaa rikkoa stereotypioita ja kääntää odotukset päälaelleen.

    Oma ongelmani on se, että suurin osa nykyaikaisesta representaatiosta pohjautuu juuri nimenomaan stereotypioille, eikä juuri millekään muulle - ihan kuten parjatussa menneisyydessä, missä kaikki oli kiellettyä ja roolihahmot vähemmistöille vähissä, ainakin lännessä. Vai onko ongelma sittenkin siinä, että jotkut meistä haluavat valita roolimallinsa sen mukaan, ketä he muistuttavat kaikista eniten - omat roolimallini lapsuudesta aikuisuuteen eivät ole muistuttaneet itseäni millään tavoin, yhteisiä tekijöitä löytyy vain jos kaivamalla etsii.

    Representaatio vaikuttaa minuuden kasvuun? Tämä on ehkä se yksi, johon en millään tunnu pääsevän sisälle. Minkälainen repsesentaatio sitten on sitä kaikista tärkeintä, sekä arvokkainta, sillä kuten stereotyypit, on sekä imartelevia, rehellisiä, että myös valheellisia/loukkaavia. Mikä on se tärkein, ja mikä pitäisi pakon edessä unohtaa?

    VastaaPoista
  41. En erityisemmin lue taidekriitikkejä lehdistä, mutta mieleeni tulee kyllä pari valtamedian artikkelia Rowlingista ja hänen "transfobiastaan". Yksi oli liberaalifeministin kirjoittama juttu Hesariin ja toinen Leena Sharman pitempi juttu Suomen Kuvalehteen. Sharman pitempi, mutta hyvin yksipuolinen ja pinnallinen juttu kummastutti, koska Sharma on entisen perussuomalaisten ministerin Jussi Niinistön vaimo. Olisin odottanut Sharman tuntevan aiheen ja siksi pystyvän kirjoittamaan monitahoisemman ja yhtä pitkän jutun.

    Mutta pitänee alkaa kiinnittää huomiota Hesarin kulttuuriarvioihin, mutta tässä linkitetyssä jutussahan ei arvioida (mielestäni) Sourin teosta, vaan siinä pyrittiin selkeyttämään tätä kiistaa lehden lukijoille. Tavallaan ihan hyvin toimittaja onnistuukin, paitsi että en tiedä edelleenkään kuka tai ketkä saamelaiset teosta ovat vaatineet poistettavaksi ja minkä vuoksi, millä perusteilla. Tästä huolimatta Hesarin jutussahan on kuitenkin hyviä pointteja, esim.:

    "Yleisellä tasolla hän toivoo, että nykytaiteessa osattaisiin suhtautua sensitiivisesti vähemmistöjen asemaan"
    "Ennen kaikkea hän on kuitenkin ihmetellyt tapaa, jolla Souri on ottanut kritiikkiä vastaan."
    "Helander huomauttaa, että Sourilla on taiteellinen vapaus luoda mitä haluaa."
    "Helanderille jäi haastatteluista mielikuva, että Sourin käsitys saamelaisesta kulttuurista on ”ohut ja pintapuolinen”."
    "pohjoisen politiikan ja hallinnon professori - - näkee ongelmallisena sen, että Souri veti keskusteluun mukaan saamansa tukikirjeet tahoilta, jotka esiintyvät saamelaisina yhteisöinä"
    "saamelaisina esiintyvät ryhmät hyväksikäyttävät Sourin teoksesta syntynyttä kohua omiin poliittisiin tarkoitusperiinsä."
    "”Se kertoo siitä, ettei Souri tosiaan tunne saamelaisiin liittyviä poliittisia keskusteluja eikä ole vaivautunut ottamaan niistä selvää siitä huolimatta, että hän haluaa hyödyntää saamelaista kulttuuria työssään”"

    Mistä tässä voisi olla eri mieltä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "kuka tai ketkä saamelaiset teosta ovat vaatineet poistettavaksi ja minkä vuoksi"

      Minun tietääkseni ei kukaan.

      Poista
    2. Mistä tässä voisi olla eri mieltä?

      "Yleisellä tasolla hän toivoo, että nykytaiteessa osattaisiin suhtautua sensitiivisesti vähemmistöjen asemaan"

      - Miten ja millaisesta teoreettisesta viitekehyksestä vähemmistöjen asemaa tarkastellaan ja onko se koko totuus?

      "Ennen kaikkea hän on kuitenkin ihmetellyt tapaa, jolla Souri on ottanut kritiikkiä vastaan."

      - Millä tavalla Sourin olisi pitänyt ottaa kritiikki vastaan ja miksi? Nöyrin ja kiitollisin mielin myöntää olevansa kolonialistinen sortaja, paska taiteilija ja paska ihminen? Suorittaa intersektionaalien ja saamelaisaktivistien sanelema katumisperformanssi?

      "Helander huomauttaa, että Sourilla on taiteellinen vapaus luoda mitä haluaa."

      - Mutta onko Helanderista ok, että näitä Sourin teoksia esitetään julkisesti missään? Eikö tämän koko manööverin tarkoitus ole, että teokset vedetään pois Lux Helsinki -tapahtumasta ja pilataan Sourin maine taiteilijana ja ihmisenä. Tuskin mikään galleriakaan niitä haluaa esille älämölön jälkeen.

      "Helanderille jäi haastatteluista mielikuva, että Sourin käsitys saamelaisesta kulttuurista on ”ohut ja pintapuolinen”."

      - Esiintyykö Souri saamelaisen kulttuurin edustajana ja asiantuntijana? Kuka määrittelee asiantuntijuuden riittävyyden? Tämä episodi varmasti lisää Sourin oppimishalua.

      "...näkee ongelmallisena sen, että Souri veti keskusteluun mukaan saamansa tukikirjeet tahoilta, jotka esiintyvät saamelaisina yhteisöinä""

      - Edustavatko Laiti ja muut asiaan sotkeutuneet saamelaisia yhteisöinä?

      Mitä konkreettista haittaa Sourin saamelaisinspiraatio aiheuttaa saamelaisille? Tämä hässäkkä on tehnyt saamelaisten maineelle yhtä hyvää kuin transaktivismi transeille.

      Poista
    3. Mitä tulee noihin "saamelaisina esiintyviin yhteisöihin" niin kuin Hesari nämä ihmiset leimaa, niin asia ei ole lainkaan niin yksinkertainen kuin minä valtamedia sen esittää. Saamelaiset eivät todellakaan ole keskenään herttaisen yksimielisiä siitä, ketkä saavat saamelaisen statuksen eli pääsyn Saamelaiskäräjien vaaliluetteloon. Se on ihan siitä kiinni, mitkä ovat saamelaisuuden kriteerit, ja kyse on muutenkin veteen piirretyistä viivoista. Ja resursseista, joista taistellaan.

      Poista
    4. "Saamelaiset eivät todellakaan ole keskenään herttaisen yksimielisiä siitä, ketkä saavat saamelaisen statuksen eli pääsyn Saamelaiskäräjien vaaliluetteloon. Se on ihan siitä kiinni, mitkä ovat saamelaisuuden kriteerit, ja kyse on muutenkin veteen piirretyistä viivoista."

      Onneksi biologisen kategorian kohdalla ei ole yhtä nuukaa kuin sosiaalisen konstruktion kanssa. Kuka tahansa hepinheiluttaja voi ilmoittautua muuta yhteiskuntaa velvoittavalla tavalla naiseksi, ihan ilman transdiagnoosia tai aiettakaan transhoitoihin. Mutta auta armias, jos identifioidut saamelaiseksi tai muun vastaavan etnisen tai kulttuurisen ryhmän jäseneksi. Ehkä joku intersektionaali voisi selittää tähän logiikan kukkasen?

      Poista
    5. Itseidentifioituvia saamelaisia ei saisi sanoa feikkisaamelaisiksi, mutta itseidentifioituvia naisia olisi ehdottomasti kutsuttava feikkinaisiksi! Kuka selittää TÄMÄN logiikan kukkasen? (:

      Poista
    6. "Kuka selittää TÄMÄN logiikan kukkasen?"

      Onko sinun useinkin hankala erottaa sosiaalista konstruktiota ja biologista tosiaa toisistaan? Miten sinä määrittelet naisen ja saamelaisen? Onko hyväksyttävää identifioitua saamelaiseksi samalla tavalla kuin naiseksi?

      Poista
    7. "Itseidentifioituvia saamelaisia ei saisi sanoa feikkisaamelaisiksi"

      Mitä saamelaisuus sitten on? Voiko olla geneettisesti saamelainen ja oikeutettu saamelaisstatukseen, vaikka kieli ja kulttuuri eivät olisi hallussa? Ovatko Martina Big ja Rachel Dolezal afrikkalaistaustaisia? Hehän jäljittelevät afrikkalaista ulkonäköä ja kulttuuria samalla tavalla kuin transnaiset jäljittelevät aitoja naisia.

      Poista
    8. "feikkisaamelaisiksi"

      Nainen on nainen ja transnainen on transidentifioituva mies, ei siis millään tasolla nainen. Mikä sinusta tekee feikkisaamelaiseksi? Haluaisitko transeille saamelaistyyliset omat genderkäräjät, jossa komiteassa ratkaistaan transkokemuksen aitous ja naiseuden taso?

      Poista
    9. "Itseidentifioituvia saamelaisia ei saisi sanoa feikkisaamelaisiksi, mutta itseidentifioituvia naisia olisi ehdottomasti kutsuttava feikkinaisiksi! Kuka selittää TÄMÄN logiikan kukkasen? (:"

      Saamelaisuus (jos mikä) ON spektri.

      Sukupuoli EI OLE spektri.

      Kuka selittäisi, miksi niin moni woke tuntuu ajattelevan päinvastoin?

      Poista
    10. "Kuka selittää TÄMÄN logiikan kukkasen?"

      Naiseus ei ole neuvotteluasia. Menepäs mussuttaja vaikka kuuntelemaan Knife Girlin mällilevyä.

      Poista
    11. "kuka tai ketkä saamelaiset teosta ovat vaatineet poistettavaksi ja minkä vuoksi"

      Viidenpisteen vihje hän on työskennellyt mm. Maria Ohisalon avustajana ja on kykenevä määrittelemään oikean lappalaisen ja kertomaan, ettei perussuomalaisia äänestävä vihreitä vihaava Aslak tykkää siitä, että Souri omii lappalaiskulttuuria siinä ohessa määrittäen Aslakin oikean identiteetin.

      Poista
  42. Korjatkaa, jos ymmärsin väärin - vähän sunnuntai-iltapäivän pohdiskelua...

    Naisiin kohdistuva väkivalta - fyysinen, seksuaalinen, yms. - on vakava, huolestuttava ongelmakohta kaikkialla maailmassa.

    Me tiedämme, että miehet ovat naisiin kohdistuvan väkivallan suurin tekijä.

    Mutta me emme enää tiedä, mikä nainen tarkalleen on.

    Eipäs - kyllä me tiedämme!

    Nainen on se, mikä on nainen. Mikä sanoo olevansa nainen. Mikä uskoo olevansa nainen. Nainen on mitä tahansa - eli, ei mitään. Väkivaltatilanne, jossa mies hakkaa transnaisen, on lopulta vain kaksi miestä tappelemassa.

    Mutta silti, joka päivä eetteriin ilmestyy miehiä - jopa joitain naisia - jotka ylistävät naiseuttaan, tai "naiseuttaan" ylpeästi maailmalle, senkin uhalla että altistaisivat itsensä fyysisen väkivallan mahdollisuudelle.

    Miksi ihmeessä mies olisi tarpeeksi typerä asettaakseen itseään vaaraan tällätavoin vapaaehtoisesti?! Ansaitseeko "uhri"pisteillä tosiaan niin paljon?! Me naiset emme ansaitse siitä mitään - paitsi tietenkin lokaa ja lutkaleiman otsaamme, jos huonosti käy.

    Mutta samaten nousee myös pintaan tapauksia, joissa nämä naisia imitoivat miehet aiheuttavat väkivaltaa/vaaratilanteita toisille naisille, eli, mies naisen kimpussa... mutta uuden kieliopin mukaan se onkin vain kaksi naista toistensa kimpussa... mutta kuten yllä jo totesimme, nainen ei ole oikein mitään, jos lesbokin on nykyään non-mies...? Eli... mikä tarkalleen on vaaraksi, ja mille?

    Eikö paras ratkaisu olisi kertakaikkiaan, että jos sellaista olentoa kuin "nainen" ei olekaan, ei voi myöskään olla naisiin kohdistuvaa väkivaltaa? Vain ihmiset ja non-miehet aiheuttamassa ikävää toisilleen?

    Ja nyt mun päähän sattuu...

    VastaaPoista
  43. Lyhyt jatko edelliseen...

    Jos siis haluat välttyä naisiin kohdistuvalta väkivallalta... älä kutsu itseäsi naiseksi.

    Kuka voi syyllistyä uhanalaisen taruolennon salametsästykseen, jos sellaista ei ole olemassakaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvin irvokasta, että UN Women puhuu "gender-based violencesta", kun tyttöjä ja naisia raiskataan konfliktien yhteydessä, esim Hamasin terroriteon aikana.

      Poista
    2. "UN Women puhuu "gender-based violencesta""

      Miten ihmeessä Hamasin jäsenet tunnistivat kohteensa? Kysyivätkö henkkarit vai peräti pronominit? Varmaan myös kaavusta, yhteisökontrollista ja kuukautismajasta voi vapautua identifioitumalla pois naiseudesta. Ainakin vihervassarien ja intersektionaalien logiikalla näin pitäisi tapahtua.

      Ja miksi laulaja Bess pöyristyi miesoletetun mikkiteknikon rintaosumasta, kun meillä on tissiflashmobeja ja feministiaktivisteja, jotka pyrkivät neutralisoimaan rinnat. Että rinnat eivät kerro sukupuolesta eivätkä ole myöskään eroottisesti merkittävä kehonosa.

      - eri

      Poista
  44. Nyt Queer Suomi -sarja on katsottavissa Areenassa:

    https://areena.yle.fi/1-66734852

    Kasper ja Sakris pääsevät vinkumaan jo heti ensimmäisessä jaksossa. Eikö voisi olla edes yhtä pelkästään homojen ja biseksuaalien asioihin keskittyvää ohjelmaa tai tapahtumaa ilman translokkeilijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi törkeimmistä translokkeiluista oli itsemäärittelyn ymppääminen tasa-arvoisen avioliittolain kanssa samaan lakipakettiin monessa maassa. "Homot saavat mennä naimisiin ja kuka tahansa voi vaihtaa muuta yhteiskuntaa sitovan juridisen sukupuolitiedon!" Eiväthän ne edes liity mitenkään toisiinsa. Homoseksuaalien tasa-arvo ei oikeasti ole keneltäkään pois, toisin kuin transien vaatimukset tulla kohdatuksi fantasiasukupuolessaan.

      "During the Self-ID campaign we were constantly told it was "international best practise". In fact in Ireland, Denmark and Norway, Self-ID was smuggled in during campaigns for marriage equality. A deliberate tactic, as this extract from legal advice to trans groups admits."

      https://twitter.com/TwisterFilm/status/1733915183209193977

      Poista
    2. "Nyt Queer Suomi -sarja on katsottavissa Areenassa."

      En tiedä, pystynkö katsomaan noita jaksoja, vaikka sinänsä utelias olenkin. Koko aihe ja nuo ihmiset jatkuvine uhriutumisulinoineen ja fobiamärinöineen herättävät minussa niin alkukantaista ja ahnasta inhoa, etten kykene kestämään sitä, heitä ja heidän kätyreitään kovin suuria annoksia kerrallaan.

      "Yksi törkeimmistä translokkeiluista oli itsemäärittelyn ymppääminen tasa-arvoisen avioliittolain kanssa samaan lakipakettiin monessa maassa."

      Transliike on täysin tietoisesti ja tarkoitushakuisesti edistänyt tavoitteitaan länsimaissa homojen reppuselässä roikkuen. He täysin tietoisesti sitoivat itsensä ja oman agendansa homoseksuaalien vapautusliikkeeseen ja ihmisoikeusaktivismiin, koska ovat alusta saakka tienneet itsekin, etteivät pystyisi edistämään todellisuudenvastaisia tavoitteitaan seisoen omillaan, ilman muihin liikkeisiin kiinnittymistä. Siksi he ovat käärineet omat narratiivinsa muiden ihmisoikeusliikkeiden narratiiveihin kuin paskan lahjapaperiin, pöllineet muilta sloganeita ja muuta vastaavaa ja käyttäneet niitä sitten omiin tarkoituksiinsa. He eivät ole aikoihin enää edes yrittäneet salata tätä. Hyvä puoli on se, että yhä useampi ihmisoikeusliikehdintä on havahtunut tajuamaan, mitä transien päästäminen sinne loisimaan on tarkoittanut ja tarkoittaa käytännössä: sen alkuperäisen asian vääristelemistä transien tarkoituksiin sopiviksi ja lopulta sen hävittämistä kokonaan, esim. naisten oikeudet ja naisten ja tyttöjen turvalliset tilat.

      Mitä tulee tasa-arvoiseen avioliittolakiin, niin koko asia ei tarkoita ja merkitse yhtään mitään, jos mies on nainen ja nainen on mies eikä ihmisten sallita enää puhua sitä, mikä on totta. Transit ovat aivan täysin vakavissaan sitä mieltä, että ihmisten painostamineen seksiin ja suhteisiin heidän kanssaan on heille kuuluva "ihmisoikeus". Transien kannalta tasa-arvoinen avioliittolaki oli kätevä astinlauta, koska se on tavallaan poistanut useita hankalia käytännön esteitä heidän tieltään (mm. juridiset asiat). Eipä tullut homoille aikanaan mieleen, että transliike tulisi hiljaa hivuttamalla lopulta kaappaamaan homojen liikkeen kokonaan itselleen, kun homojen tavoitteet oli ajettu maaliin (vaikka edelleen on vaikka kuinka paljon paikkoja, joissa homoudesta rangaistaan ja sitä ei hyväksytä missään muodossa). Suomessa ainakin Sametti on jo vuodesta 2014 lähtien varoitellut blogissaan ihmisiä siitä, mitä on tulossa, jos tätä kehityskulkua ja transien maailmankuvan lanseeraamista koko universumiin ei pystytä ajoissa estämään.

      Olen koko ajan ihmetellyt sitä, miten ihmeessä transeilla VOI olla niin paljon tukijoita ja perseennuolijoita. Ovatko ihmiset ihan oikeasti niin saatanan tyhmiä, etteivät tajua tuon transien sekoilun perkelyyttä, vaikka se konkreettisesti purisi heitä itseään perseeseen (tai aikanaan tulee puremaan, jos ei vielä ole)? Minunkin yksi miestuttavani tukee transeja (hän tietää näkemyksistäni), ja olen usein ajatellut sanovani hänelle jossain vaiheessa, että yrittäisi edes tykönään ymmärtää, miten helppo hänen on laupiaasti tukea misogynistisiä mekkomiehiä, kun se ei vaikuta häneen itseensä eikä ole häneltä pois. Ylipäätään on helppoa hyvesäteillä sellaisen aktivismin puolesta, joka ei kutita omaa pyllyä ja kätevästi mahdollistaa wokekeksien napsimisen ja the hyvänä ihmisenä paistattelun. Tuttavapiirissäni on useita miehiä (myös homoja), jotka tukevat transeja armoitetuin sanankääntein ja tunkevat he/himiä someprofiileihinsa yms. Olen muutamaa heistä ripittänyt asiasta, mutta ei ole mennyt jakeluun. Ei voi kauhalla vaatia, kun on lusikalla annettu.

      Poista
    3. Kerrankin samaa mieltä Ranneliikkeen kanssa:

      "Siitä en kuitenkaan pidä, että queer-käsitettä painetaan läpi täällä Suomessakin. Se ei ole suomea, se ei sovi suomalaiseen suuhun - ja käsitteenä se on oma identiteettinsä, eikä suinkaan mikään kattotermi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä. Vaikkapa minä en ole queer, vaan homomies, joka kyllä voi kuulua hlbti- tai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin.

      Olisiko tuolle sarjalle voinut löytää jonkin neutraalimman nimen?"

      Poista
    4. "miten ihmeessä transeilla VOI olla niin paljon tukijoita ja perseennuolijoita"

      Siinäkin mielessä mysteeri, että suurin osa transnaisista on lesbojen ja fyysisen todellisuuden näkökulmasta heteromiehiä ja homoille bonusreikäänsä tyrkyttävät transmaskuliinit ovat heteronaisia. Mikä ihme yhdistää nämä heterotransit ja homoseksuaalit? Ihmeellistä kyllä, innokkaimmat itsemäärittelyn kannattajat, kullifobian torjujat ja transnaisten ihailijat ovat feministiksi identifioituvia naisia.

      Poista
    5. Queer, sateenkaari-ihminen ja lqbtqiap2-henkilö häivyttää keskustelusta homoerityisyyden, lesboerityisyyden ja bierityisyyden ja kytkee heterot transit, sinitukkaiset sukupuolishoppailijat, heterofetisistit, heteroturrit, heterokinkyilijät, heterotiitit, heteroautogynefiilit ja polyamoriset samaan poliittisen ryhmään homoseksuaalien kanssa. Myös homofobia häivyttyy mukavasti, kun homomiesten kohtaama väkivalta uutisoidaan lqbtqiap2-väestöön kohdistuvana.

      Poista
    6. "Mikä ihme yhdistää nämä heterotransit ja homoseksuaalit?"

      Jotenkin he ovat harhaisissa mielissään ja pierunhajuisissa kaikukammioissaan rinkirunkatessaan vakuuttaneet täysin itsensä ja toisensa siitä, että koska he ovat trans/queer/jännägender, he ovat sama asia kuin homomies/lesbonainen siinä merkityksessä, miten se biologisessa ja fyysisessä todellisuudessa ymmärretään. Sitten he ovat ottaneet asiakseen tunkea kaikkiin mahdollisiin homojen juttuihin ja riehua ja räyhätä siellä, jos tulevat bonusreikineen ja leidipeniksineen homojen torjumiksi. Tälle voisi sinänsä lähinnä nauraa, elleivät transit olisi niin raivohullua ja skitsoa porukkaa. Fanaattisuudessaan ja juovuttavan vihan kyllästämässä päämäärätietoisuudessaan he ovat aidosti pelottavia. Saa pahimmillaan pelätä henkensä edestä, jos on riskinä joutua transin raivon kohteeksi jossain homojen ympyröissä.

      Feministit ovat jo miljoonia vuosia sitten lakanneet olemasta sitä, mitä olivat alun perin eli naisasianaisia. Feministit ovat tehneet itsestään pelkän narrin vääntelemällä koko aatemaailmasta täysinklusiivisen konseptin, jossa ajetaan kaikkien heikkojen ja sorrettujen oikeuksia. Varsinkin intersektionaalista feminismiä kannattavat naaraat ovat täysin aivopestäviä ja johdateltavissa olevia typeryksiä, jotka tyhjinä tynnyreinä kolisevat todellakin eniten. Minulla ei ole heille mistään aiheesta yhtään mitään sanottavaa. Aina ajoittain vain monttu auki kuuntelen tai lueskelen heidän horinoitaan. Varsinkin nämä Suomen queerfeministit, kuten Vesinauris, Eeli, Viima ja kumppanit ovat ihmeellisine teorioineen sortorakenteista ja sukupuolen monimuotoisuudesta kuin suoraan jostain Putouksesta. Onko muuten Putouksessa nähty vielä karikatyyria suomalaisesta queerfeminististä? Ei ainakaan tule itselleni mieleen.

      Poista
    7. "Myös homofobia häivyttyy mukavasti, kun homomiesten kohtaama väkivalta uutisoidaan lqbtqiap2-väestöön kohdistuvana."

      Tämä on muuten kammottavan osuva pointti. Transithan ovat väittäneet jo kauan, että he taistelivat homoille heidän (meidän) ihmisoikeutensa, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että homojen kohtaama vihamielisyys, (aito) fobia, syrjintä jne. ovat itse asiassa transien vihaamista, fobiaa ja syrjintää. Transit vievät homoseksuaaleilta jopa heidän (meidän) koko kärsimyshistoriansa ja valjastavat senkin omaksi pääomakseen ja todisteeksi transien holokaustista. Joku nuorehko genderspeshul heilutteli jollain transmarssilla banderollia, jossa luki: "We helped you. Now help us." Salli mun nauraa. MITÄ te oikein käytännössä kuvittelette homojen oikeuksien eteen tehneenne? Toki on niitä transeja, jotka ovat taistelleet homojen oikeuksien puolesta, mutta heistä ei voi puhua samana päivänäkään näiden nykyajan sinitukkaisten sukupuolishoppaajien ja genderspeshulien kanssa, joiden koko maailmankuva ja identiteetti perustuu uhrina ristillä roikkumiseen ja erityisoikeuksien itselleen vaatimiseen.

      Poista
  45. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kuukautissuojia-valmistava-suomalaisyritys-joutui-aktivistin-silmatikuksi-vuokkoset-yllatti-hauskalla-vastareaktiollaan-toivottavasti-tykkaat/7861440

    Muistanpa, miten erilainen asenne oli Vuokkosilla vielä muutama vuosi takaperin! Oli kai vain ajan kysymys, koska sielläkin tehdään vähän puhdistuksia.

    "Hanell sanoo, että mitä todennäköisemmin Vuokkosten ei tarvitse ryhtyä muuttamaan pakkauksiaan, sillä suomalaisbrändin pakkaukset ovat hänen mukaansa sukupuolineutraaleja." Hahah!

    Mutta vakavasti puhuen tämmöisen takia emme saa enää nauttia uusista Pahkasian numeroista. Parodiahorisontti on ylitetty valovuosia sitten ja matka kaiken satiirin tuolle puolen jatkuu.

    VastaaPoista
  46. Naisasialiitto Unionin ja punavihreiden feministien pikkujouluista:

    https://twitter.com/FFS_WhatNow/status/1734303780907196899

    VastaaPoista
  47. ”10-vuotiaan lapsen kauhun­hetket – erikoisesti pukeutunut mies tuli yöllä huoneeseen ja teki törkeän seksuaali­rikoksen

    Mies pukeutui tekorintoihin ja naisten vaatteisiin ja käytti vanhinta uhriaan törkeästi seksuaalisesti hyväksi.”


    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010042451.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=is_tf&utm_source=hs.fi&utm_content=promobox

    Mistä toimittelija Niko Ranta tietää, että tuo rikoksentekijä oli mies? Eikös tällainen uutisointi ole transphobic? Rikoksentekijällähän kuitenkin oli sentään tekorinnat ja naisten vaatteet…?

    Vakavasti puhuen:
    Miksi transit ja genderspeshulit haluavat tulla yhdistetyiksi näihin ristiinpukeutuviin pervoihin ja pedofiileihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Rikoksentekijällähän kuitenkin oli sentään tekorinnat ja naisten vaatteet…?"

      Ainakin silloin kun suomalainen transnaisoletettu tuli kumppaninsa surmaamaksi, niin transaktivistien mielestä olisi pitänyt tiedottaa surmatusta naisesta, koska uhri oli pukeutunut naisille tyypillisiin vaatteisiin. Aktivistit humppasivat oikein kunnolla uhrin haudalla ja julkaisivat tiedotteen poliisin transfobisesta tiedotuslinjasta:

      "Transfeminiinit ry:n julkaiseman Facebook-päivityksen mukaan uhri oli transnainen, eikä mies, kuten poliisi ja media kertovat.

      ”Uhri oli 26-vuotias transnainen, nuoren kauniin naisen näköinen, ei lainkaan miestä muistuttava, mutta nähtävästi vielä miehen hetulla meidän ihmisoikeuksia rikkovan translainssädännön takia”, päivityksessä todetaan.

      Transfeminiinit pitää poliisin toimintaa transfobisena, koska tiedottaminen unohdettiin ja tiedotettaessa puhuttiin miehistä. Poliisin olisi tullut tiedottaa nopeammin ja selvemmin.

      Järjestö muistuttaa, että ”transnainen ei koskaan ole ”mies” vaikka hetu mitä sanoisi”."

      https://www.qx.fi/yhteiskunta/uutisia/244442/vantaalla-murhattu-transnainen-jarjesto-moittii-poliisia-tiedottamisesta/

      Transfeminiinit ry haluaa varmaankin julkaista korjaavan tiedotteen tästäkin tapauksesta ja oikaista väärinsukupuolittamisen?

      Poista
    2. Transien/aktivistien mukaan autogynefiliaa ei ole olemassakaan eivätkä he osaa kertoa loogisesti koherenttia eroa transnaisen ja transvestiitin välille, joten onko tuo pervopedari siis transnainen?

      Poista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä