lauantai 23. joulukuuta 2023

Rauhaisaa joulunaikaa blogin lukijoille!


Laventeli™ toivottaa kaikille blogin lukijoille rauhallista, tunnelmallista ja viihtyisää joulua ja menestystä vuoteen 2024!

Jännitystä luvassa heti alkuvuodesta, kun ohjelmassa on presidentinvaalit. Olen tässä katsellut vaalitenttejä ja lukenut haastatteluja, enkä vieläkään oikein tiedä, ketä äänestäisin. Noh, sen ainakin tiedän, ketä missään tapauksessa en äänestä.

Jatketaan ensi vuonna blogissa vanhoilla ja tutuilla teemoilla (transsekoilu) ja muutamalla muullakin. Olen jo pitkään halunnut kirjoittaa mm. itsetuntoon ja vahingollisten ihmissuhteiden dynamiikkaan liittyvistä aiheista. Olen myös suunnitellut kirjoittavani muutaman kirja-arvostelun.

Kiitos kaikille lukijoille aktiivisesta keskustelusta tekstien kommenteissa! Kommentteja ja keskustelua on ilo aina lueskella jälkeenkinpäin. :)

Syökää suklaata, juokaa glögiä, antakaa ja avatkaa lahjoja, polttakaa kynttilöitä, kääriytykää viltteihin ja kuunnelkaa joulumusiikkia! (Kunhan ensin saa kaikki kettumaiset joulusiivoukset jynssäyksineen ja hinkkaamisineen tehtyä.)


Sä tähdistä kirkkain, nyt loisteesi luo sinne Suomeeni kaukaisehen
Ja sitten kun sammuu sun tuikkeesi tuo, sa siunaa se maa muistojen
Sen vertaista toista en mistään ma saa, on armain ja kallein mull’ ain Suomenmaa
Ja kiitosta sen laulu soi Sylvian ja soi aina lauluista sointuisimman

7 kommenttia:

  1. Hyvää joulua sinullekin, Laventeli! Kuten myös kaikille blogin lukijoille vakimussuttajaa myöten :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvä joulu kuuluu kaikille, myös vakimussuttajalle. :)

      Poista
  2. Kiitos Laventeli blogistasi ja oikein hyvää joulua!

    VastaaPoista
  3. Sitä samaa Sinulle ja kaikille aktiivisille tai vähemmän aktiivisille kommentoijille ja lukijoille! Itselleni genderkriittisyydestä muodostui jopa jonkinlainen vuoden 2023 teema. Pari edellistä vuotta meni queerkuplassa, ja on kyllä ollut vähemmän ahdistunut olo nyt, kun uskaltaa luottaa tieteeseen ja järkeen.

    Tein itsekin joulupäivityksen, joka sisältää yhden joululahjatoiveen ja viisi ennustusta uudelle vuodelle 2024: https://sepyoriisittenkin.blogspot.com/2023/12/joululahjatoive-bell-hooks-faneille-ja.html.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa joulua, Galtsu! Ja kiitos sinulle erinomaisesta blogistasi. Olen hartaasti lukenut kaiken, vaikken olekaan aktiivisesti kommentoinut juuri mitään. Genderkriittisyys on sitä paitsi hyvä vuoden teema. :D Kuitenkin sellainen asia, joka on ennen pitkää pureva kaikkia perseeseen tavalla tahi toisella. Parempi selvittää välinsä sen kanssa ennemmin kuin myöhemmin. Ei ainakaan pääse kukaan joskus kymmenen vuoden päästä sanomaan, ettemme yrittäneet tehdä mitään transien hegemonian edessä.

      Poista
  4. SVT:n Transkriget-dokkari paremmilla enkkutekstityksillä:

    https://youtu.be/yUOK0iWUg5k?feature=shared

    VastaaPoista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä