tiistai 16. heinäkuuta 2024

Vieraskynä: Se oikea Pride, lepää rauhassa

Anonyymi kommentoija jätti edelliseen tekstiini 30.6. klo 0.59 seuraavan kommentin, jonka julkaisen nyt luvan häneltä saatuani erillisenä "minivieraskynänä". Olen hieman korjaillut kommentin kieliasua hänen pyynnöstään.

Kommentissa kirjoittaja miettii haikein mielin Priden muutosta (negatiiviseen suuntaan), muutokseen mahdollisesti johtaneita syitä ja sitä, miten heterot ovat kolonisoineet Priden keksimilläään identiteeteillä ja erilaisilla "suuntautumisilla".

/edit 18.7. klo 1.20 Huom. Ks. tekstin alalaita, löydät sieltä linkin erittäin merkittävään transaiheiseen dokumenttiin Wrong Bodies, joka on julkaistu aivan vastikään.

Teksti alkaa:

Kävelinpä tuossa Helsingin keskustassa, en Priden aikaan vaan vähän myöhemmin. Mutta valtavasti tuli Pride-kansaa vastaan. Sai mut ehkä hieman surullisena, jopa lievästi katkerana, miettimään omaa historiaani sateenkaariliikkeessä. Mä tulen oikeasti tiukasti uskonnollisesta yhteisöstä, minkä takia suhtautumiseni omaan seksuaalisuuteen on ollut aina todella mutkikas. Vasta nuorena aikuisena löysin paikallis-Setan ja menin arkana mukaan. Sitten, vuonna 2015, tapahtui jotain. Tää on jännää, sillä musta tuntuu, että tuo sama vuosi toistuu monien muidenkin puheissa käänteentekevänä vuonna. 2015. Mitä silloin tapahtui? Pakolaiskriisi? Mistä sateenkaariliikkeeseen alkoi puhaltaa uudet tuulet ja miksi? Joka tapauksessa silloin alkoi tuntua, että en ole enää tervetullut, sillä itselleni oli mahdotonta antaa periksi siinä, että naiseus määrittyy biologian kautta, ei tuntemusten. Näin ollen olin automaattisesti transfoobikko. Muutoksen huomasi jopa siinä, kun kävin joidenkin nuorten lesbojen kanssa treffeillä. Varovasti otin asiaa esille, huonoin tuloksin. Näin jälkikäteen ajatellen olisi varmaan pitänyt olla röyhkeä ja kysyä, että mitenkäs arvon neidolle itselle kelpaisi tyttödikki? Aloin seurustella miehen kanssa (olen bi) ja jätin sateenkaarikuviot surullisina taakseni. Kaipaan kuitenkin yhä sitä yhteisöä, joka se parhaimmillaan oli.

Kaupungilla Pride-väkeä katsellessa mietin, miten ihmeessä juuri homot ja lesbot ovat voineet antaa sen tapahtua, että trans on noussut kaiken keskiöön? Katselin esimerkiksi nuoria tyttöjä, oletettavasti lesboja, ja muistelin sitä, kun itse olin nuori enkä sopinut muottiin osaltani seksuaalisen suuntautumiseni ja hieman epätyypillisen sukupuolisen habitukseni vuoksi. Miten monella niistäkin nuorista lesbo- tai bitytöistä, joita kaupungilla näin, on jokin erikoisidentiteetti, koska tilaa olla muutakaan ei ole? Olen myös ensimmäistä kertaa vuosiin, vuosiin alkanut käyttää deittisovellusta. Sama huomio. Ei ole enää lesbonaisia. On kaiken maailman queereja, joilla on hämärät identiteettilistaukset listattuna, liian pitkiä muistettavaksi, mutta ei ihan vain pelkkiä lesboja.

Koen, että sateenkaariliike on pettänyt ne, joita sen kaikkein eniten olisi pitänyt suojella ja suojata. Nuoret homot, lesbot ja bit. Ja se sokeus. Joka paikassa mainokset huusivat, että ei saa eheyttää. Missään ei heitetä sitä kysymystä ilmoille, että eikö se ole eheytyksen kovinta mahdollista ydintä, että hämmentyneelle lesboteinille tarjotaan oivaksi vaihtoehdoksi rintojen poistoa ja testoja? Olen surullinen, niin kovin surullinen. Voi Pride. Se oikea Pride, lepää rauhassa. Tämä nykyinen on vain irvokas irvikuva. Sateenkaarenvärinen kuori on sama, mutta sisältö on myrkkyä ja mustaa.

Jatkokommentissa vielä lisäyksenä:

Tekisi mieli kans mainita se mausteheteroiden määrä... Muutama naispari käsikkäin tuli vastaan, mutta ihan hirveästi heteropareja glitterit naamassa. Siitäkö tässä on kyse? Heterot ovat kolonisoineet (joko transliikkeen kautta tai "allyina" tai keksimillään identiteeteillä tai suuntautumisilla, ja kas, näin on oma hyvyys signaloitu ja wokepisteet saatu kotiin) liikkeen ja LGB-väen osa on tulla karkotetuksi omasta liikkeestään? Mietin eilen, että olisipa kyllä kiinnostavaa, jos tehtäisiin jokin kyselytutkimus LGB-väen suhtautumisesta nykytouhuun. Onko tämä pettymys laajempikin ilmiö, vai onko nykymeno ihan jees vielä enemmistölle?

Teksti päättyy.

Kuvitelkaa taustalle aavemaista kirkonkellojen kumahtelua, korppien raakkumista ja tuulen ujellusta.

Kiitokset kommentoijalle, joka itse asiassa tiivisti nykytilanteen keskeisiä pääkohtia mukavasti pähkinänkuoreen. Erittäin tuttuja fiiliksiä, erittäin tuttuja: itselläni on ollut Priden muutoksesta ja lopulta menettämisestä täysin samanlainen kaiho (ja toisaalta myös raivo) jo vuosia. Sen jälkeen, kun (noin kuutisen vuotta sitten) tiedostuin Pride-liikkeen radikaalista muutoksesta ja siirtymisestä intersektionaalisten feministien vallan ja vaikutuksen alle, olen systemaattisesti boikotoinut Pridea ja periaatteesta kiertänyt sen huolellisesti kaukaa.

Kun nyt vuonna 2024 katsoo taaksepäin, niin kommentoijankin esille nostama rajapyykkivuosi 2015 palaa erityisen selvänä mieleen – ja nimenomaan siinä mielessä, että Silloin Tapahtui Jotain, jokin keskeinen ydin koko skenessä muuttui ja lähti aivan uuteen suuntaan. En tuolloin ollut vielä itse peakannut* LGBTQIA-asioista tai alkanut muutenkaan selvittää Prideen kytkeytyviä teemoja sen syvällisemmin; en itse asiassa tuolloin tiennyt Priden historiasta ja alkuajoista kovin paljoa, nykyään tiedän toki enemmän.

Huomatkaa, että elimme tuolloin sitä aikaa, kun tasa-arvoinen avioliittolaki oli Suomessa hyväksytty muttei vielä toimeenpantu (laki hyväksyttiin 2014 ja astui voimaan 2017). Eli LGBT-aktivismin tiimoilta elettiin Suomessa tietynlaista murrosvaihetta. Homot olivat saaneet pyytämänsä vihdoin ja viimein, joten Pride-konseptilla oli käytännössä edessään kaksi vaihtoehtoa: tulla kokonaan lakkautetuksi tai keskittyä uusien teemojen edistämiseen eli transformoitua (trans tosiaan) uudenlaiseen hahmoon. Tässä kohtaa transeilla, muunsukupuolisilla, queereilla, spicy straighteilla ja muilla sukupuolivouhottajilla oli siis mahdollisuus iskeä – ja niin he toden teolla tekivätkin. Hyvin rivakkaan tahtiin he yhtäkkiä ottivat valtaansa kaikki homojen näkyvimmät ja vaikutusvaltaisimmat järjestöt (Suomessa mm. Setan), suorastaan levittäytyivät niihin ja alkoivat aggressiivisella raivolla tuutata ympäriinsä silkkaa sukupuoliasiaa. Muistan, että heidän meininkinsä tuntui jo silloin epämääräisesti välittävän sellaista viestiä homoille, että no niin hinttarit, saitte mitä halusitte, tehkäähän tilaa ja painukaa hittoon siitä, meillä on nyt tärkeämpää asiaa.

(*peakata = to peak = saavuttaa huippunsa ja saada tarpeekseen, tätä termiä siis käytetään myös suomenkielisessä transkeskustelussa vähän samaan tapaan kuin puhutaan canceloinnista)

(Selitän näitä sukupuolikeskustelun termejä jatkossa auki ihan vain siksi, koska tiedän blogillani olevan nykyään uusia lukijoita, joille genderkielen termit eivät ole entuudestaan tuttuja.)

Vuosi 2015 oli juurikin sen massiivisen Eurooppaan vyöryneen pakolais- ja turvapaikanhakija-aallon takia hyvin kaoottista aikaa yhteiskunnallisesti, mutta toki kaikkea muutakin siinä ehti tapahtua. Suomessahan elettiin tuolloin suurten leikkausten aikaa, kun Juha Sipilän hallitus oli päässyt puikkoihin ja saksiminen koulutusleikkauksineen ym. oli alkanut saman tien, kun perse oli aition penkkiin painettu. Mitä sukupuolisekoiluun tulee, niin muistan vuodesta 2015 alkaen (ja joka vuosi siitä eteenpäin enenevästi kiihtyen) erityisen selvästi sen, että mm. Panda Eriksson mielevine hymyineen oli yhtäkkiä aivan kaikkialla. Yhtäkkiä YLE, muut valtamediat, paikallislehdet, järjestöjulkaisut, lentolehtiset ja akateemiset läpyskät pursuilivat kaiken maailman sukupuolineutraaliustuubaa, ja lähes poikkeuksetta siellä oli Panda (nyk. Nemo) tai joku muu silloisista queerfeministeistä ja/tai transaktivisteista, kuten Atlas Saarikoski, Piki Rantanen, Valo Inkinen (nyk. Vesikauris eli tässä blogissa Vesinauris), Viima Lampinen, Jani Toivola tai muu vastaava nonbinäärisyyden ja sukupuolineutraaliuden evankeliumia julistamassa. Muistan, miten ensin suhtauduin epämääräisen myötämielisesti ja hyväksyvästi koko ilmiöön ja mietin, että onpa kivaa, kun tässä tällä tavalla sukupuolten tasa-arvoa näkyvästi edistetään. Vähänpä vielä silloin tiesin, mitä nämä tyypit oikeasti olivat ryhtymässä ajamaan ja edistämään. Nykyään taidamme kaikki olla asiassa aika paljon valveutuneempia, ja miten voisimme olla olemattakaan, kun tuota ideologista sukupuolituubaa on hierottu naamojamme vasten viimeiset kymmenen vuotta.

Mainittakoon, että Panda on nykyään Nemo eli Panda on itse asiassa deadname; Nemo, jos luet tätä, pahoittelen kovasti tätä julmaa ja murhaan rinnastettavaa deadnametusta! Toki, kun parin vuoden sisällä vaihdat nimeksesi Kakadu, Örkki, Brtzschqx tai Messias, niin Nemo on jälleen täällä deadnametusta. Aina ei mene pandakarkit tasan.

Olen yrittänyt selvitellä, mikä kaikki vuoteen 2015 asti ja sen jälkeen on johtanut siihen, että LGBT-aktivismi otti kokonaan uuden suunnan ja alkoi laajemmin keskittyä yksinomaan transasioiden edistämiseen. Jos jollakulla on tästä tarkempaa tietoa, niin tule kertomaan kommentteihin. Olen tietoinen erinäisistäkin osatekijöistä, mutta en listaa niitä nyt tähän perusteellisesti, koska teksti venyisi tuhottoman pitkäksi. Monissa muissa länsimaissa homot olivat saaneet avioitua jo iät ja ajat (esimerkiksi Hollannissa, Belgiassa, Espanjassa ja Kanadassa), mutta eivät transaktivistit ennen vuotta 2015 vielä kovin kummoisesti Pride-tapahtumissa näkyneet; toki niissä oli translippujakin jonkin verran liehunut, mutta vuoden 2015 jälkeen homma yhtäkkiä lähti täysin lapasesta. Ainakin vuoden 2016 Pridesta lähtien transit ovat heiluneet läntisten maiden Pride-tapahtumissa suorastaan räjähdysmäisessä määrin.

/edit klo 19.40

Tarkkasilmäisen lukijan huomio ylempään liittyen:

"Pohdit tässä, että mitä tapahtui about 2015-16. No ainakin 15.11.2016 muuttui laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta. Silloin sinne ilmestyi sp-identiteetti miehen ja naisen rinnalle. Huomionarvoista: sukupuoli-identiteetti määritellään laissa erikseen, mutta miestä tai naista ei missään. Tulee tosta vaan mieleen, että selkeästi tätä on jo ennen 2016 lobattu. Ei silloin oo varmasti tajuttu, että mitä käärmettä pyssyyn siinä ollaankaan tunkemassa... Pykälästä 3 löytyy määritelmät, ihan kuriositeettina."

Tässä tarkat lainaukset pykälästä 3:

"Sukupuoli-identiteetillä tarkoitetaan tässä laissa henkilön kokemusta omasta sukupuolestaan."

"Sukupuolen ilmaisulla tarkoitetaan tässä laissa sukupuolen tuomista esiin pukeutumisella, käytöksellä tai muulla vastaavalla tavalla."

"Mitä tässä laissa säädetään sukupuoli-identiteettiin tai sukupuolen ilmaisuun perustuvasta syrjinnästä, sovelletaan vastaavasti syrjintään, joka perustuu siihen, että henkilön fyysiset sukupuolta määrittävät ominaisuudet eivät ole yksiselitteisesti naisen tai miehen."

Vuonna 2022 Skotlannissa oli järjestetty "pelkkä" transmarssi, joka oli tarkoitettu vain transeille ja genderspeshuleille. Nauratti, kun katsoin X:ään postattuja videoita tuolta marssilta. Marssi, joka näyttää lähinnä sirkuspellejen, turrien ja dragqueenien lippuja ja kylttejä heiluttelevalta epämääräiseltä friikkikulkueelta, kulkee läpi kaupungin katujen, eikä katujen vierillä ole ketään heitä katselemassa, kuten Pride-tapahtumissa yleensä, korkeintaan muutamaa hassua ohikulkijaa lukuun ottamatta. Kulkueessa on aneeminen, iloton ja suorastaan ankea tunnelma, vaikka rummut tekopirteästi pärisevät ja yksittäisiä "trans rights!" -piipityksiä kantautuu jostain silloin tällöin. On päivänselvää, ettei kenelläkään ole aidosti hauskaa ja satunnaiset hymyt ovat tekaistuja ja väkinäisiä, suurin osa marssii naama norsunvitulla kuin suorittaisi jotain yhdyskuntapalvelun toimeksiantoa. Ko. videoon oli tullut paljon sarkastisia kommentteja, esim. ykskantaan "no one cared". :D Yritin etsiä tuota nimenomaista videota, mutten tässä hötäkässä löytänyt. Linkkaan myöhemmin, jos löydän. /edit Tässä nyt yksi video kyseiseltä marssilta, ei siis sama jonka mainitsin, mutta anyway. "Nauttikaa".

(Huomatkaa muuten, että transit saavat järjestää omia juttujaan ja kulkueitaan ilman homoja ja lesboja, mutta homot ja lesbot eivät ole enää aikoihin saaneet tehdä keskenään yhtään mitään ilman transeja. Jos homot kokoontuvat jossain ilman transeja, ovat transit paikalla kuin nakutettuina varmistamassa, ettei siellä vain tehdä ja puhuta yhtään mitään ilman vähintään transien mainitsemista. Transit ovat myös useita kertoja yrittäneet suorastaan estää homoja ja lesboja järjestäytymästä keskenään. Kuulemma meidän keskinäinen järjestäytymisemme ilman transeja jalustalle asetettuina on syrjintää, ulossulkemista, segregaatiota ja transfobiaa. Jos LGB Alliance tai Suomessa LHB-liitto osallistuisi nykymuotoiselle kesäkuiselle mega-Pride-marssille tai yhtään millekään muullekaan, meidät kivitettäisiin välittömästi.)

Sitä, mitä vuonna 2015 oikeastaan tapahtui, varmasti tutkitaan tulevaisuudessa perusteellisesti. Asiaan saattaa olla vielä tässä vaiheessa liian varhaista yrittää vastata tyhjentävästi. Suomessa yksi keskeinen tekijä on tietysti tuo tasa-arvoisen avioliittolain läpimeno, joka on ihan kirjaimellinen ja konkreettinen LGBT-aktivismin käännekohta tai rajapyykki Suomessa.

Eräs homoseksuaalien suurista virheistä tuossa käännekohdassa on ollut se, että eturivin homoaktiivit päästivät sukupuolisekoilijat valtaamaan homoaktivismin paraatipaikat ja järjestöt ja valjastamaan ne sataprosenttisesti transsekoilun edistämiseen. Tokikaan ei heitä voi tästä varsinaisesti syyttää, koska aika harva olisi voinut tuolloin villeimmissä unissaankaan aavistaa, millainen painajainen sukupuoliaktivismin käynnistämisestä oli alkamaisillaan. En siis itsekään homona suostu siihen, että meidän tulisi ottaa tästä asiasta jotain kollektiivista syyllisyyttä harteillemme: me emme mitenkään erityisesti pyytäneet ja kutsuneet sukupuolisekoilijoita aktivismiimme, vaan sukupuolisekoilijat tunkivat väkisin mukaan kysymättä lupaa meiltä tai keneltäkään. Tulevaisuudessa, kun LGBTQIA-aktivismi romahtaa omaan mahdottomuuteensa, homoja yritetään syyllistää siitä, että me olemme "aloittaneet" koko sotkun. En voi tarpeeksi paukuttaa sitä, että homot nimenomaan EIVÄT OLLEET ALOITTAMASSA sukupuoliaktivismia vaan sen aloittaneet ihmiset ovat aivan eri porukkaa kuin homoseksuaalit. Nämä ihmiset kolonisoivat homojen aktivismin ja valjastivat sen resurssit oman asiansa edistämiseen.

Mistä päästäänkin siihen, että tuosta väkisin tunkemisesta muiden aktivismiin on monta hyvää verrokkiesimerkkiä. LGB-aktivismi/Pride ei ole ainoa järjestäytyneen ihmisoikeusaktivismin muoto, jonka sukupuolisekoilijat ovat kolonisoineet ja valjastaneet omiin tarkoituksiinsa. Aivan samalla tavoin he ovat invasoineet ja vallanneet mm. intersukupuolisten järjestöt ja aktivismin, feminismin (siis sen aidon ja alkuperäisen), Black Lives Matter -liikkeen ja jopa juutalaisten sortohistorian sekä nykyisen Palestiina-aktivismin. Olette varmaan huomanneet, että transit myös pöllivät muilta liikkeiltä heidän sloganinsa ja vääntelevät ne sellaisiksi, että niissä mainitaan jotenkin trans/gender/queer/mitä lie. (Voidaan edellä mainituista sanoa, että kaikkein pahinta vahinkoa he ovat tähän mennessä tehneet LGB-liikkeelle. Esim. Black Lives Matteriin heidän vaikutuksensa on varmaan ollut aika marginaalinen "meihin" verrattuna.)

Esimerkkejä: Women's rights are human rights > Trans rights are human rightsBlack lives matter > Black trans lives matter, In God we trust > In trans we trust jne. Transit pöllivät muilta myös kaikenlaisia muita käsitteitä, esim. homoilta tulla ulos kaapista ja eheyttää/eheytyshoidot sekä *I was born this way eli synnyin tällaiseksi, intersukupuolisilta syntymässä määritetty sukupuoli (assigned male/female at birth) sekä Amerikan alkuperäiskansoilta two-spirit eli kaksihenkisyys. Ja huomatkaa: transit ovat ideologistaneet ja siten vääristäneet näiden pöllimiensä käsitteiden alkuperäisen merkityssisällön. He ovat muovanneet ne transdiskurssin mukaisiksi niin, etteivät ne enää merkitse nykykielenkäytössä alkuperäistä tarkoitustaan vaan toimivat transaktivismin edistämisen diskursiivisina elementteinä. Muistakaa, että transaktivisteilla on tällä hetkellä aivan uskomatonta yhteiskunnallista valtaa ja kaikkien maailman suurimpien ja vaikutusvaltaisimpien korporaatioiden, ihmisoikeusjärjestöjen ja muiden vastaavien tuki ja rahoitus takanaan. Jos kuulette joskus jonkun transin krokotiilinkyyneliä vuodattaen selittelevän, miten he ovat "syrjittyjä" ja "marginalisoituja", niin naurakaa hänelle päin naamaa.

*Huomatkaa, että vaikka Lady Gagan lanseeraama Born This Way -hömpsöttely niputtaa homot, lesbot, biseksuaalit ja transit samaan keitokseen, niin aivan alun perin tuo syntyä tällaiseksi -narratiivi on liittynyt nimenomaan homojen narratiiveihin, ei transien. 1980- ja 1990-lukujen homoaktivismissa sitä jatkuvasti eri tavoin korostettiin, että homoksi nimenomaan synnytään eikä seksuaalista suuntautumistaan voi valita tai muuttaa tai "eheytyä" siitä ulkoisin tai sisäisin keinoin. Tässäkin huomaa sen, miten asioihin perehtymättömät valtaväestön edustajat (joihin myös Lady Gaga lukeutuu, niin eksentrinen kuin onkin ja häntä muutoin sinänsä artistina arvostankin) niputtavat mielessään homot ja transit yhdeksi ja samaksi porukaksi, joilla on tismalleen samat lähtökohdat, tarpeet ja yleinen essenssi. Ja juuri tämä seikka on tällä hetkellä erittäin suuri ongelma homoseksuaalien ja heidän (meidän) oikeuksien kannalta.

(Jos olet enemmänkin kiinnostunut tietämään transaktivismin taustalla vaikuttavista voimista ja rahavirroista, niin kannattaa lukea Jennifer Bilekin blogia The 11th Hour. Jos et jaksa lukea, niin Jenniferin ydinpointteja voit kuunnella tästä Jenniferin YouTube-haastattelusta. Tässä toinen haastattelu.)

Viimeksi mainittu on tässä ajassa nostattanut nyt aivan uudenuutukaisen liikkeen nimeltä Queers for Palestine, joka on näkynyt erittäin selkeästi tämän vuoden Pride-tapahtumissa ympäri läntistä maailmaa, myös Suomessa. Queers for Palestine itsessään kertoo näiden aktivistien älykkyysosamäärästä jotain suhteellisen olennaista. Olen miettinyt, mihin nämä tällä oikein mahtavat pyrkiä, mutten hiffaa. Ainoa mahdollinen motiivi, jonka tälle keksin, on jonkinlainen epätoivoinen perseennuoleminen ja altavastaava mielistely. "Näettekö, me hyväksymme teidät ja ajamme teidän asiaanne, hyväksykää tekin meidät ja ajakaa meidän asiaamme!" Onkohan kukaan kertonut näille vitun idiooteille, että jos he marssisivat esim. Gazassa tällaisten lakanoiden ja kylttien kanssa, heidät teurastettaisiin muutamassa minuutissa ja heidän kuolemiaan juhlittaisiin ja ruumiitaan häpäistäisiin?

Näin sokaiseva tyhmyys saa niin sanattomaksi, ettei voi kuin taas hetkeksi vajota siihen mielensä surkeaan murheen alhoon, ettei ihmiskunnalla kerta kaikkiaan ole mitään toivoa. Nämä ihmiset ovat aikapäiviä sitten vajonneet älyllisesti jonnekin luolamiesten ja -naisten tasolle. He ovat täysin johdateltavissa vouhottamaan aivan minkä tahansa aktivismin puolesta, joka tarjotaan heille ulkopuolelta korvamerkittynä "ihmisoikeuksien ja tasa-arvon edistämisellä" jne. Jesus wept.

Cows for McDonald's!

Olisi paljon enemmänkin sanottavaa, mutta jatketaan kommenttiboksissa. Minulla on sellainen paha (?) tapa, että kun oikein intoutumalla intoudun kirjoittamaan, tekstini venähtävät kilometrin mittaisiksi. Olen tietoinen siitä, että tehokas blogiteksti on suhteellisen lyhyt ja napakka, mutta toisaalta tällaisista aiheista puhuminen lyhyesti ei palvele tiettyä pohdiskelevuuden ja asioiden laajemman käsittelyn tarkoitusta. Haluan nimenomaan pohtia, en vain esittää lyhyitä kannanottoja ilman kunnon perusteluja ja tiedon jakamista.

Summa summarum:

Pride alkuperäisessä muodossaan on kuollut ja kuopattu, ja Pride nykymuodossaan on jotain aivan muuta, vaikka siitä käytetäänkin sen alkuperäistä nimeä ja Pride on nykymaailmassa suositumpi kuin koskaan. Tämänkin kesän Helsinki Pridella oli yli 100 000 ihmistä marssimassa, ja aiempienkin kesien Pride-volyymit ovat olleet samaa luokkaa. Näin videon, jossa joku tämän vuoden marssijoista selitteli silmät ammollaan: "Pride tulee tästä vain joka vuosi entisestään kasvamaan!" Ja joka ikisessä kommenttiketjussa näkee aina hoettavan tätä mantraa: "Niin kauan Pridea tarvitaan, kuin on teidän kaltaisianne pahoja ja syrjiviä ihmisiä!"

“In the middle of the journey of our life I found myself within a dark woods where the straight way was lost.”

“Through me you go into a city of weeping; through me you go into eternal pain; through me you go amongst the lost people.”

― Dante Alighieri, The Inferno

 

/edit 18.7. klo 1.20

Vastikään on ilmestynyt aivan uunituore transaiheinen dokumentti Wrong Bodies, jossa käsitellään mm. transgenderismiä kulttina (verraten sitä muihin kultteihin), transien uskonnollisia sekä taikauskoisia käsityksiä itsestään ja identiteetistään, kokemuksestaan tai sielustaan (?), lasten ja nuorten groomaamista, värväystaktiikoita ja manipulointia, transien täysin ylimitoitettuja, liioiteltuja ja hyperbolisia selityksiä milloin mistäkin ("there's a trans genocide!" jne.), AGP-ilmiötä, "translapsi"-konseptia aikuisten validaation lähteenä ja myös muita aiheita.

Yksi dokumentissa esiintyvistä avainhenkilöistä on Martine Rothblatt, transgenderismin "isä" ja arkkitehti, joka puhuu dokumentissa avoimesti transhumanistisista visioistaan. (Kommenttikentässä tuli puhetta transilmiön mahdollisista kytköksistä transhumanismin aatteeseen, joten tämä dokkari tulikin kuin tilauksesta. Kun olen joskus aiemminkin täällä puhunut noista transhumanismikytköksistä, niin en ole temmannut niitä ihan tuulesta.) Martine Rothblatt saattaa visioineen olla täysin skitsofreeninen, suuruudenhullu ja jumalkompleksinen hourupää, mutta älkää unohtako, että hän on aivan helvetin varakas ja lisäksi huomattavan vaikutusvaltainen. Älkää aliarvioiko sitä, miten makaaberia ja laajamittaista tuhoa valkokauluspsykopatian spektrille sijoittuvat rikkaat paskiaiset voivat saada aikaan.

Löydät dokumentin täältä. (Scrollaa sivun alalaitaan.)

SUOSITTELEN ERITTÄIN VAHVASTI KATSOMAAN DOKUMENTIN.

Tämän nähtyäsi olet paljon paremmin perillä monista sellaisista seikoista, joista mm. minäkin olen täällä blogissa monet kerrat pauhannut.

Tässä vielä linkki dokkarintekijän (Skirt Go Spinny) YouTube-kanavalle. Siellä on lisää hyviä dokkareita ja lyhyempiä videopätkiä, mm. The Call Is Coming from Inside the House (linkki).

PS. Kommenteissa mainitsin myös Martine Rothblattin kirjoittaman kirjan From Transgender to Transhuman (2011). Löydät sen täältä.

247 kommenttia:

  1. Oma teoriani on, että Priden muuttuminen ja uudenlaiset aktivismin aallot liittyvät vasemmiston traditioon osoittaa mieltä ja marssia sekä toteuttaa kollektivismia. USA:ssa Obaman kaudet olivat ne, jolloin esimerkiksi gender-termi korvasi sex-termin jopa lainsäädännön tasolla. Se tapahtui vaivihkaa eikä kukaan oikeastaan osannut arvata, mihin se johtaa. Kun oli ollut George W. Bushin sotaisa kausi sekä vuoden 2008 finassikriisi, tuli Obama messiaanisena hahmona esiin. Hän ei tietenkään liity suoraan kulttuurin muutoksiin, mutta hänen hallintonsa alla pohjustui se, mikä sitten 2010-luvun puolivälissä alkoi toteutua. Nythän Bidenin hallinnossa vaikuttaa tiedätte-kyllä-kuka, jolla on ilmeiset näppinsä pelissä WPATH:ssakin.

    Samoihin aikoihin Obaman valtaannousun kanssa 00-luvun lopulla syntyivät älypuhelimet ja some. Ne mahdollistivat ideoiden leviämisen uudella tavalla. Identiteetin saattoi luoda verkossa. Sukupolvi, joka jo lapsesta asti oli elänyt digimaailmassa, kasvoi hiljalleen teineiksi ja nuoriksi aikuisiksi. Länsimaissa nuorilla oli yhä vaikeampaa päästä kiinni perinteisiin statusasioihin ja elämänuraan, ja somen siivittämä ideologia tarjosi merkityksen kokemuksen. Yliopistoissa professorikuntaa alkoi hallita ikäluokka, joka oli osoittanut mieltä Vietnamin sotaa vastaan ja luonut hippikulttuurin. Se kannusti nuoria kaduille ja mielenosoituksiin.

    Jokaisella sukupolvella on ollut oma juttunsa. Nykypäivänä kaikki leviää ja vaihtuu nopeammin somen ja digitaalisen maailman vuoksi. Aktivismi on aina elimellisesti kytkettynä vasemmistoon ja uusvasemmistoon, ja se löytää uusia kohteita. Palestiina on ollut jo 1970-luvulta asti vasemmiston mieliteemoja, siinähän ei ole mitään uutta. Kun myös queer on vasemmistolainen liike, niin nehän yhdistyvät kaikessa kognitiivisessa dissonanssissaan. Somessa se trendaa ja sillä osoitetaan kuulumista heimoon. Yksi Palestiina- ja queer-aktivismi käytti muuten itsekin tuota heimo-sanaa, kun keskustelin asiasta. Neuvostoliitto ja Maon Kiina ovat vaihtuneet yhä uudestaan vaihtuviin liikkeisiin. Neuvostovastaisuus on korvattu fobioilla. Hyvesignalointia voi tehdä netin myötä entistä tehokkaammin.

    JATKUU

    VastaaPoista
  2. JATKOA

    Miksi sitten juuri homoilta ja naisilta on varastettu oma liike? Intersektionalismiin kuuluva etuoikeuksien ja sortopositoiden jakelu näyttää tuottavan ilmiön, jossa olet vasemmistolaisessa maailmassa eliittiä olemalla mahdollisimman sorrettu. Kun feminismi ja LGB-liike ovat olleet heikommassa asemassa olevien, oikeuksia vailla olevien väestöryhmien liikkeitä, saadaan niiltä napattua hyvin kaikki kuvasto ja hyödynnettyä niiden saamaa sympatiaa. Ennen kaikkea kaikki haluavat väittää sortajana olemisen; on tärkeää todistaa olevansa marxilaisesti historian oikealla puolella ja kuulua johonkin identiteettiryhmään. Homot ja naiset eivät ole niin sorrettuja kuin jotkut muut, tai tuntuu siltä, että se, joka röyhkeiten uskaltaa julistaa olevansa sorrettu, saa hierarkian ykköspaikan.

    Pride on itsessään saanut saman aseman kuin vappumarssit ja voitonpäivät. Se on jouluun verrattava vuodenaikasesonki. Joulua on joulukuu ja Pridea kesäkuu. Nykyinen nuorten sukupolvi ei edes muista vanhaa Pridea ja kasvaa siihen, että tällainen tapahtuma kuuluu kalenteriin. Onko Pride lopulta vain vastaus nykyihmisten identiteettihämmennykseen, eristäytyneisyyteen, rituaalientarpeeseen ja jopa jonkinlaiseen jumalkaipuuseen? Nuorille se on toisaalta jotain aika pinnallistakin, eräänlainen karnevaali. Ideologien teokset toisaalta ovat esillä kuin Raamatut, esimerkiksi Helsingin Kaisaniemenkadun Rosebudissa Butlerin kirja on lipun kanssa isosti esillä.

    Tiivistettynä teoriani on, että vanha vasemmistolainen marssitraditio on löytänyt uuden muodon somen tehostamana. Enemmän oikeistolaista traditiota on se, että markkinat ja kaupat hyödyntävät Pride-tuotteen. Se käyttää siis myös liiketaloudesta omaksuttaja brändäyskeinoja. Tässä kaikessa on paljon samaa tehokkuutta kuin Goebbelsilla: vedotaan ihmisen hyvyyteen ja historian välttämättömyyksiin, luodaan elämyksellisyyttä ja yhteisöllisyyttä, kehitetään oma kieli ja luodaan ideologinen tuote ja hyödynnetään aikaisempaa, muiden luomaa sanastoa ja kuvastoa, kuten työväenliikkeeltä otettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskomattoman hyvä ja ytimekäs tiivistys. En osaisi paremmin tiivistää ydinpointteja yhdistäen asiaani keskeiseen historialliseen taustaan. (Olen aina ollut hieman laiska historianlukija, vaikka ymmärränkin täydellisesti historian tuntemisen merkityksen.)

      Somella on tietysti ollut ja tulee jatkossakin olemaan oma vaikutuksensa asioiden kehittymiseen. Somen ja algoritmien myötä kaikenlainen sekä suora että piilovaikuttaminen on tullut ennennäkemättömän tehokkaaksi ja nopeaksi. Tahtoisin ihmisten oikeasti laajemmin ymmärtävän, miten tärkeää nykyaikana on kehittää omaa medialukutaitoaan ja mediakriittisyyttään. Toki totta on sekin, että tyhmyyden määrä on vakio teknologisen kehityksen tasosta ja aikakaudesta riippumatta. On häkellyttävää seurata, miten (ainakin näennäisesti) fiksutkin ihmiset nielevät ihan mitä tahansa heille somesta syötettyä täysin kritiikittömästi. Juuri tuo yleinen kriittisyyden puute yhdistettynä äänekkääseen melskaamiseen ja "historian oikealla puolella olemiseen" kertoo nykyisen kulttuurin alennustilasta. Kauheasti ollaan olevinaan oikeassa ja pidetään meteliä omasta asiasta, vaikkei niistä oikeasti ymmärretä yhtään sitä näennäistä pintatasoa enempää. Ja kaikki se metelöinti on valmiina jostain ulkopuolelta omaksuttua vailla mitään omaa syvempää ajattelua. Tyhjät tynnyrit jne.

      "Jokaisella sukupolvella on ollut oma juttunsa."

      Joo. Nuorempien sukupolvien omat jutut perustuvat aina jotenkin siihen, miten erottaudutaan (radikaalistikin) edellisen sukupolven kulahtaneiden boomereiden jutuista. On ollut hippiä, lättähattua, juppia, diinaria, punkkaria, skinheadia ja mitä lie kaikkea 70-, 80- ja 90-luvuilla. Myöhemmin hiphopparia, emoa, sceneä, animea, goottia ja vaikka mitä muuta. Näiden lisäksi tietysti myös monet poliittiset vastaliikkeet, kuten Suomessa taistolaisuus 70-luvulta alkaen. Nykyistä woketustahan on monesti verrattu taistolaisuuteen.

      (jatkuu)

      Poista
    2. Tämän aikakauden näkyvin alakulttuuri (tai yksi niistä) on sukupuolisekoilu ja seksuaalisen monimuotoisuuden tuuttaaminen ja siihen liittyvä päättymätön uuskäsitteellinen kikkailu miljoonine gender- ja seksuaalisuuslippuineen ja identiteetteineen. Yleisesti kaikkia alakulttuureja yhdistää se, että ne ottavat aina hyvin näkyviä ja kuuluvia ilmenemismuotoja: hengenheimolaisuutta ilmennetään erottautuvalla pukeutumisella, väreillä, symboleilla, kampauksilla (minua edelleen naurattavat ne punkkareiden irokeesit, veljellänikin oli aikanaan sellainen), oheissälällä kuten pinsseillä sekä tietynlaisella kielenkäytöllä ja termeillä. Nykymeno ei sinänsä olemukseltaan juuri eroa noista aiemmista, paitsi että kuvaan on astunut erittäin radikaali, brutaali ja peruuttamaton kehonmuokkaus, jonka ympärille on rakentunut jäätävä bisnes, jossa big pharmalla on koukkuiset näppinsä pelissä. Onkohan niin, että jokin aiemmista vastakulttuureista olisi jo lähtenyt mukaan sellaiseen, jos se olisi ollut mahdollista? Toki olihan heilläkin omanlaistaan "lievempää" kehonmuokkausta miljoonine lävistyksineen, tatuointeineen sun muineen. On nykymenossa silti jotain paljon makaaberimpaa kuin missään noista aiemmin mainituista. Ei kehonosien amputointeja, proteeseja ja kehon rajua hormonaalista muuntelua johonkin tatuointiin tai venytyskoruun voi mielestäni verrata. Vai voiko?

      Mainittakoon toki, ettei sukupuolisekoilu sinänsä ole mikään uusi keksintö. Kaikenlaista sukupuolen sotkemista ja "genderfluidiutta" on ollut olemassa jo vuosikymmeniä. Sinänsä transeille voi nauraa, kun he tosissaan kuvittelevat olevansa ensimmäiset ihmiset koko maailmanhistoriassa, joille on pälkähtänyt päähän, että sukupuolirooleilla voi leikitellä ja niitä voi sotkea ja muunnella. Erona noihin aiempiin vuosikymmeniin on vain se, että silloin ei ikinä kuviteltu, että miehen olisi OIKEASTI mahdollista muuttua naiseksi tai naisen mieheksi. Siinä mielessä nykyihmiset ovat menneet niin pahasti sekaisin, että meillä pitäisi olla päällä jo kansallinen hätätila heidän pelastamisekseen. Noh, ehkä vain on niin, että yleisesti halutaankin nähdä maailman palavan, mene ja tiedä. Joku tästä(kin) kuitenkin jossain jotenkin hyötyy.

      Poista
    3. Minulle on joskus tullut mieleen, että 1980-luvun glam rock -hahmot olivat ulkoiselta muodoltaan vähän genderfluideja. Uskoakseni he eivät itse ostaisi kyseistä termiä. He olivat lopulta tosi maskuliinisia rokkikukkoja, joille meikit, kampaukset ja vaatteet edustivat kapinaa. Twisted Sister on hyvä esimerkki. Yhtyeen musiikkivideolla We're Not Gonna Take It on klassinen kohtaus, jossa konservatiivinen isä huutaa pojalleen.

      Aikanaan Reaganin vaimo oli kova saattamaan aikansa rockia ja metallia moraalisen valvonnan alle, ja sehän vain lisäsi kyseisen musiikkikulttuurin suosiota nuorison keskuudessa, kun se sai poliittisen ulottuvuuden. Kun tämä gender- ja queertouhu alkaa olla kouluissa ja muualla auktoriteettien taholta tulevaa, voi helposti seuraava nuorisokapina ollakin konservatiivinen tai progressivismin vastainen. 1970-luvullakin nuorison poliittisuus oli cool, mutta 1990-luvulla oli useimmissa paikoissa epänormaalia ja epäseksikästä, jos nuori oli kiinnostunut politiikasta tai ainakin jos oli vasemmistolainen.

      Jos ja kun nykypäivän vanhemmista osa jopa tieten tahtoen koittaa kasvattaa lapsensa Pride-henkisiksi, niin sehän on ihan takuuvarma vastareaktio jälkikasvun saavuttaessa teini-iän. Sellaiset vanhemmat suorastaan työntävät lapsena käteen aseen, jolla tylsiä queer-aikuisia voi järkyttää niin, että talo tärisee ja piha-aitaa kaatuu.

      Poista
    4. "Jos ja kun nykypäivän vanhemmista osa jopa tieten tahtoen koittaa kasvattaa lapsensa Pride-henkisiksi, niin sehän on ihan takuuvarma vastareaktio jälkikasvun saavuttaessa teini-iän. Sellaiset vanhemmat suorastaan työntävät lapsena käteen aseen, jolla tylsiä queer-aikuisia voi järkyttää niin, että talo tärisee ja piha-aitaa kaatuu."

      Helen Joyce on sanonut, että lapsensa transiuttaneet vanhemmat tulevat kaikkein kiihkeimmin taistelemaan transliikkeen ja koko ideologian puolesta, koska heille ajatus siitä, että ovat tehneet lapselleen jotain peruuttamatonta jonka yhteiskunta lopulta päätyy tuomitsemaan ja näkemään vahingollisena, on täysin kestämätön. Kognitiivinen dissonanssi on siinä niin massiivinen, ettei yksikään vanhempi vapaaehtoisesti ota sitä kontolleen. "These parents are the ones who're gonna keep this bloody movement going." (Helen Joyce) Transit koko ajan länkyttävät, että hormoniblokkerit ovat täysin turvallisia eikä niillä ole mitään haitallisia sivuvaikutuksia ja jos ne lopettaa, murrosikä alkaa normaalisti. Haistakaa nyt jo paska.

      Jossain vaiheessa (kun aikaa on kulunut riittävästi) nämä lapsina transiutetut ymmärtävät blokkerihoidoista ("hoidoista" tosiaan) itselleen koituneet elämänmittaiset haittavaikutukset (lue: rampauttavat vaikutukset) ja sen, että ovat loppuikänsä steriilejä ja fyysisesti ja seksuaalisesti vaillinaisia. Voidaan jopa suoraan sanoa että vammaisia, tarkoituksella vammautettuja. Otaksun, että siinä kohtaa käydään jonkinlainen transliikkeen ns. viimeinen taistelu, ja silloin nuo lapsensa aikanaan transiuttaneet vanhemmat mekkaloivat kaikkein äänekkäimmin, koska tajuavat itsekin, että heidän päänsä on pölkyllä aivan syystä. Sitten ilmaantuu runsaasti kaikenlaista we were just following orders -shittiä.

      Sen ei pitäisi enää tulla kenellekään minään yllätyksenä, että "translapsi"-ilmiö on homoseksuaalisten ja autisminkirjon lasten eugenistinen likvidoiminen geenipoolista täysin tarkoituksellisesti ja suunnitelmallisesti. Eräänlainen Paperclip-projekti, jolla uskotaan päästävän epäkelvosta aineksesta seuraavassa sukupolvessa eroon. Toinen teoriani koko transliikkeen pystyttämisen motiiveista liittyy siihen, että kun ihmiset saadaan myöntämään että mies = nainen ja nainen = mies, meille voidaan uskotella aivan mitä tahansa. War is peace jne. Seuraavaksi aletaan häsätä näkyvämmin teknologian ihmiskehoon implementoimisen parissa. Sitä tapahtuu nyt jo. Niin sanotusta transihmisyydestä (kuten se nyt ymmärretään) siirrytään transihmisyyteen eli tosiaankin siihen, miten ihmisyyttä oikeastaan määritellään. Voiko robotti olla ihminen? Eikö robotti itse asiassa olekin ihminen? Miten robotin ja ihmisen välinen raja määritellään? Ehkä mitään rajaa ei olekaan? Trans humans are humans!

      Jos miehen ja naisen välinen raja voidaan hämärtää, myös ihmisen ja robotin välinen raja tasan tarkkaan voidaan hämärtää.

      (Foliohatuksi nimittelevät: tämä on pelkkää spekulointia, en tosiaankaan kuvittele olevani mikään profeetta, joka tietää kaikesta kaiken.)

      Poista
    5. "Sen ei pitäisi enää tulla kenellekään minään yllätyksenä, että "translapsi"-ilmiö on homoseksuaalisten ja autisminkirjon lasten eugenistinen likvidoiminen geenipoolista täysin tarkoituksellisesti ja suunnitelmallisesti."

      Minulla taas - niin kuin ehkä olen joskus sanonut - ei ole varsinaista uskoa tai perehtyneisyyttä noin pitkälle meneviin tulkintoihin. Mekaaninen päämäärän sisältävä suunnitelma taustalla on hieman liian villi tulkinta ja muistuttaa itse asiassa transaktivistien uuniinluukkupuhetta. Näen tässä enemmän yhteensattumien summan: arvo- ja identiteettityhjiön, somen, medikalisaation ja kaupallisen hyödyn, joka satuttiin löytämään.

      "Jos miehen ja naisen välinen raja voidaan hämärtää, myös ihmisen ja robotin välinen raja tasan tarkkaan voidaan hämärtää."

      En itse hirveästi jaksa uskoa transhumanismi-tulkintaankaan, vaikka tietysti rahoittajia miettiessä sellainen voi vilahtaa mielessä. Jos kuitenkin kävisi noin, niin sehän tarkoittaisi nykyisenkaltaisten transien katoamista ideologian keskipisteestä uudenlaisten biohakkeritransien tieltä. Mutta vaikka tekoäly on kehittynyt, niin kyllä se transhumanismi vielä on aika korkealentoinen ajatus.

      Se, mikä etenkin blokkerihoidosta tulee mieleen, on lääketeollisuuden halu diagnosoida kaikki lääkkeillä parannettaviksi sairauksiksi. En ole seurannut, mikä on nykytilanne, mutta jotain vuosia sitten esim. suru läheisen kuolemasta haluttiin ICD-luokitukseen. Murrosikähän on ikävaihe, jonka moni haluaisi jättää kokematta, vaikka jälkeenpäin ajatelle se oli ihan hauskaakin aikaa (ei tosin ehkä vanhempien mielestä). Nuorille tai helposti ideologian nieleville ihmisille on helppo myydä ajatusta siitä, että voisi välttää ikävät asiat porsaanreiän avulla. Vähän samanlaista strategiaa käyttävät huumediilerit, kun yrittävät saada nuoria koukkuun.

      PS. Sellainen vinkki genderkriittisille, että ihan ensimmäisenä ei kannata tätä transhumanismiteoriaa ruveta esittelemään, vaan parempi on argumentoida ihan käytännön tasolla. Kyllä lääketieteessä on ennenkin ollut niin, että virheellinen metodi on vallannut alan ja kriitikot vaimennettu, niin kuin vaikka lobotomian tai 90-luvun taitteen repressed memories -ilmiön yhteydessä. Kummastakaan ei muuten ole paljoa korvauksia uhreille maksettu, koska lobotomia oli aikanaan lääketieteellisesti validi ja hyväksikäytetystä turhaan syytetyt isät taas taidettiin vain unohtaa.

      Poista
    6. Transhumanismilla porttiteoriana en nyt tietenkään tarkoita sitä, että meillä on täällä viiden minuutin päästä kyborgeja kaduilla kävelemässä, leijailemme kaikki animusten kautta kaukoavaruudellisissa keinotodellisuuksissa, mieliämme ladataan keskustukiasemille kollektiivitietoisuuteen massa-aivopestäviksi, kaikki sikiöt kehittyvät keinokohduissa ja muuta vastaavaa. Jos sellainen joskus tuleekin mahdolliseksi, niin puhutaan erittäin pitkän aikavälin kehityskaaresta, jolloin ainakin leijonanosa tällä hetkellä elossa olevista on kuollut aikapäiviä sitten.

      En myöskään sinänsä tarkoita liioitella tai kiihkeästi apokalyptisoida, vaikka toki se siltä kuulostaakin; sinänsä rinnastus transien uuninluukkupuheisiin on ihan paikallaan. :D Tarkoitukseni on lähinnä spekuloida, vaikka vedänkin välillä mutkia suoriksi. Transideologian "isä" Martine Rothblatt on avoimesti transhumanisti lainoppinut, joka on lonkeroitunut melko syvälle medikaalisen, farmakologisen ja teknologisen kehitysteollisuuden uumeniin. Hän on mm. vuonna 2022 esitellyt tähän asti tarkimman ja yksityiskohtaisimman 3D-tulostetun mallinnoksen ihmisen keuhkoista, eli kiinnostusta teknologian implementoimiseen ihmiskehoihin tuntuu tosiaan olevan. Rothblatt on myös ilmaissut olevansa erityisen kiinnostunut kuolemattomuudesta (mikä lie Voldemort-kompleksi sekin). Hän on huomattavan varakas ja vaikutusvaltainen, ja 90-luvulta lähtien hän on muutaman muun samanmielisen ja yhtä vaikutusvaltaisen juristin kanssa tehnyt myyräntyötä ihan kansainvälisellä tasolla tarkoituksenaan lanseerata lakiin nykyiset seksuaali- ja sukupuoli-identiteetit, jotka eivät enää perustu "kaksijakoiseen binääriin" vaan sen väliin tai ulkopuolelle, you know. Tämä nykyinen nonbinäärisyyshössötys on siis ainakin osittain nimenomaan Rothblattin ajatuksista lähtöisin. Toki siihen liittyy paljon kaikenlaista muutakin.

      Rothblatt on kirjoittanut transhumanismiaiheesta jokusen kirjankin. Teoksen From Transgender to Transhuman päätännössä hän kirjoittaa seuraavaa:

      "I learned how one’s genitals are not the same as one’s sex. And I experienced sex as a vast continuum of personality possibilities, a frontier Still scarcely explored after thousands of years of human development. Yet the apartheid of sex has denied us these possibilities, forcing men and women alike into narrow role models that leave us frustrated, angry, and ultimately cheated from experiencing fully the only life we have. (Kuulostaako tutulta?)

      I am confident that our customs and their legal implements that limit citizenship to homo sapiens body forms will undergo a wholesale transformation during the 21st century – much like the civil rights changes we witnessed in the 20th century. Over the next few decades we will witness the uploading of human minds into software and computer systems, and the birth of brand new human minds as information technology. As we see our selves and our loved ones in these transhuman beings, and as they make us laugh and cry, we will not hesitate long to recognize their humanity with citizenship and their common cause with us in a new common species, Persona creatus.

      The skills I used to make my sexual transformation successful were the same ones I use for entrepreneurial success — being honest, communicating, and letting those around you participate in decision making. In building bridges to others, I believe these same guidelines of honesty, communication, and participation will undoubtedly help. We are all part of one big human/transhuman family. Let’s connect to each other and connect to our selves."


      Kyllä tämä kaikki pistää väkisinkin miettimään, että mitä helvettiä.

      Poista
    7. Mitä translapsiin tulee, niin tutkimusnäyttö selkeästi osoittaa, että niin sanottu translapseus ennakoi nimenomaan aikuisuuden homoseksuaalisuutta tai autisminkirjolla olemista suorastaan poikkeuksellisen suurella osalla "translapsiksi" diagnosoiduista. Koko se jättimäinen medikaalinen teollisuus, joka transilmiön ympärille on rakentunut, ei voi olla olemassa pelkästään sen vuoksi, että muutaman identiteetistään stressaantuneen lapsen/nuoren/aikuisen oloa vähän tässä helpotetaan pikku hoidoilla. Siksi pohdin koko ajan, mikä on se big picture tässä taustalla. Miksi nimenomaan transihmiset (ja vieläpä lapset, helvetti vieköön) ovat valikoituneet pääfokukseksi tällaiseen massiiviseen kehonmuokkausprojektiin, jossa kajotaan fysiologiseen kehitykseen äärimmäisen dramaattisin medikaalisin keinoin? On lukemattomia muitakin kehosta ja/tai identiteetistä ahdistumisen olomuotoja, ja niiden ympärillä ei pyöri samankaltainen medikaalikompleksi ja kulttuuris-poliittinen vouhotus, puhumattakaan jäätävästä propagandakoneistosta.

      Näistä syistä tässä välillä foliohattuilla hurvittelen menemään, koska kaikki on sinänsä ihan kristallinkirkkaana silmiemme edessä nähtävänä ja tarkasteltavana, vaikka nuo "tämä on eugenistinen eliminointiprojekti!" -puheeni kuulostavatkin kenties naurettavalta liioittelulta. Tämä, mitä nyt näemme, ei ole syntynyt ihan silkasta sattumasta jonkun satunnaisen päähänpiston tai filantrofististen lääkäreiden hyväntahtoisuuden seurauksena. Ken niin uskoo, on typerä. Siinä on todellakin jokin suurempi pitkän tähtäimen suunnitelma taustalla. Translapsi = steriili aikuinen (aikanaan). Toki tässä täytyy muistaa sekin, että homojen ja lesbojen on mahdollista lisääntyä keinotekoisesti eikä sitä ole kukaan tai mikään estämässä, mutta oli miten oli, tässä lasten sterilointiohjelmassa on jotain erittäin pimeää taustalla, jotain, mistä en vieläkään saa kiinni.

      Voihan tietysti olla, että kaiken tämän takana on täysin altruistinen ja filantrofistinen motiivi. En minä tiedä. Spekuloin. Voin olla täysin väärässä ja nauraa itselleni myöhemmin. Tai sitten paljastuu jotain, joka paljastaa, että olin ainakin osittain oikeassa tai joku muu oli omissa spekulaatioissaan.

      On aina helppo sanoa, että eihän tässä nyt mitään, älkää panikoiko. Yritän vain katsoa eteenpäin – kun kerran transliike on voinut saada suunnilleen koko maailman peukalonsa alle muutamassa vuodessa, niin mitä sen jälkeen? Mihin täytyy alkaa henkisesti valmistautua? Ihan kaikkein eniten olen huolissani naisten ja eritoten lasten oikeuksista. Hirvittää miettiä, mitä kohti tässä ollaan täyttä höyryä menossa, ellei kehitystä onnistuta jotenkin pysäyttämään. Voi olla, että kaikki tämä on silkkaa eeppistä harhaisuutta ja nauran itselleni ja kirjoituksilleni vedet silmissä viiden vuoden päästä. Nähtäväksi jää. Pysytään kaikki valppaina sen suhteen, mitä tuleman pitää.

      Poista
    8. Tässä muuten linkki tuohon From Transgender to Transhuman -teokseen.

      Martine Rothblatt on muuten verrannut binääristä sukupuolijakoa eli miehen ja naisen olemassaoloa apartheidiin. Myös tästä aiheesta hän on kirjoittanut kirjan, The Apartheid of Sex. SIINÄKIN taas yksi asia, jonka transit ovat approprioineet omiin tarkoituksiinsa (liittyy toki tuohon jo mainittuun Black Lives Matteriin, mutta anyway).

      Poista
    9. Vielä tästä:

      "Sellainen vinkki genderkriittisille, että ihan ensimmäisenä ei kannata tätä transhumanismiteoriaa ruveta esittelemään, vaan parempi on argumentoida ihan käytännön tasolla."

      Olen täysin samaa mieltä. Joka kerta, kun hyppää suoraan syvään päätyyn ja alkaa kuolemanvakavana esitellä mistä tahansa asiasta villeimpiä salaliittoteorioita, on jo menettänyt oman uskottavuutensa muiden silmissä. Lähipiirissäni on kaksi tyyppiä (tai no toinen ei ole enää, katkaisin välit), jotka ovat toimineet näin ja toimivat edelleenkin. Molemmat sinänsä aivan järkeviä ja jopa koulutettuja ihmisiä, mutta ovat saaneet tietyistä asioista jäätävät päähänpinttymät ja kahlanneet läpi kaikki mahdolliset netin salaliittoteoriasivustot. Aina, kun heidän kanssaan keskustelee yhtään mistään, he jotenkin onnistuvat kierittelemään keskustelun siihen päähänpinttymäänsä ja paasaavat sitten uusista löydöksistään ja oivalluksistaan. Tiedän, että useat näiden molempien lähipiirissä ovat kyllästyneet ainaiseen paasaukseen ja pyrkivät nykyään välttelemään heitä.

      Olen näille molemmille aikanaan sanonut suunnilleen näin: "Vaikka kuinka olisit vuorenvarma tästä asiasta, niin ei ole mitään keinoa saada muita ihmisiä uskomaan. Jos joku haluaa uskoa, niin sitten hän uskoo, mutta et voi tuputtaa näitä juttuja kenellekään väkisin, vaikka tarkoituksesi onkin hyvä." Kuuroille korville kaikui. Tämä on suoraan sukua tuolle alempana mainitulle kiihkouskisaspektille. Fanaattisen kiihkoilijan kanssa ei voi keskustella rakentavasti. Hän ei muuta mieltään, koska on päättänyt uskoa jonkin asian olevan niin tai näin.

      Ymmärrän sinänsä salaliittojen houkutuksen: ne tuntuvat helpolta ratkaisulta vaikeaan ja monimutkaiseen asiaan. Tietenkin kaikki maailman ongelmat sotineen ja talouden romahtelemisineen johtuvat Illuminatista ja liskoihmisistä, tietenkin koronarokotteet ovat bioaseita ja tappavat hiljalleen meidät kaikki, tietenkin Area 51:ssä säilytetään avaruusolentojen jäännöksiä, tietenkin Titanic ja Estonia upotettiin tarkoituksella... Ja niin edelleen. Näille sitten haetaan vahvistusharhan vallassa kaikki mahdolliset "todisteet", jotka pönkittävät sitä omaa uskomusta, ja ollaan täysin varmoja niiden paikkansapitävyydestä. Asiat eivät kuitenkaan koskaan ole niin yksinkertaisia, vaikka olisihan se kiva, jos olisivat. Ongelmat ratkeaisivat helposti ja kaikilla olisi sen jälkeen mukavampaa ainakin hetken.

      Mutta tosiaan, näissä genderjutuissa(kin) nimenomaan ihan arkinen käytännön taso on se paras. Se tavallinen sosiaalinen todellisuus, jossa kuitenkin kaikki päivittäin operoimme (tai räpiköimme). Ja pätee mihin tahansa muuhunkin asiaan. Korkealentoisuudelle on joskus paikkansa, mutta jos singahtaa aina suoraan sinne korkeuksiin, saa hyvin nopeasti haihattelijan tai hullun maineen.

      Poista
    10. Oli salaliittoaspektista mitä mielä tahansa, niin faktoja ovat:

      1) Homoseksuaaliset ja autismikirjolaiset nuoret (erityisesti naiset) ovat ylikorostuneita ryhmiä transhoitoihin hakeutuvien joukossa

      2) Dentransitioutuneiden joukossa on kaksinkertainen määrä lesboja heteronaisiin verrattuna

      3) Lapsuusajan sukupuoliristiriita ennakoi useimmiten aikuisuuden homoseksuaalisuutta

      4) Sukupuoliristiriita häviää murrosiän loppuun mennessä tutkimuksesta riippuen 60-90 prosentin kohdalla

      5) Sosiaalisen transition on todettu lukitsevan lapsen ajattelua transition suuntaan. Blokkereiden aloittaminen johtaa muuntohormoneihin 98 prosentin kohdalla. Hollannin mallin kehittäjät eivät suosittele lasten sosiaalista transitiota.

      6) Transhoitojen seuraukset ovat useimmiten kajoavia ja pysyviä, erityisesti naisten kohdalla testosteroni tekee tepposensa jo lyhyen käytön jälkeen. Mitään amputoitua ei pysty palauttamaan takaisin.

      7) Kaltiala arvioi Suomessa 5-10 prosentin katujalukuja. Maailmalta on viitteitä jopa 30 prosentin katumisluvuista.

      8) Transaktivistit kouluttavat nuoria huijaamaan Transpolilla ja ohjeistavat tilaamaan hormonit netistä, jos tulee jäähy tai hylsy. Transpoleja ja hoitosuositusten laatijoita lobataan ja painostetaan affimatiivisuuden suuntaan. Mikä voisikaan mennä pieleen, kun sadoilla prosenteilla lisääntynyt potilasmateriaali on aina vain nuorempaa ja tasapainottomampaa.

      8) Transhoitojen ylimpänä auktoriteettina toimiva WPATH ei pohjaa suosituksiaan tieteellisesti laadukkaaseen tutkimukseen, vaan sen lähtökohta on affirmatiivisuus ja sen taustalta löytyy kytköksiä transaktivismiin, transhoitoja tekeviin lääkäreihin ja lääketeollisuuteen

      Tuhannen taalan kysymys onkin, että millainen analyysi noiden varsin helposti saatavilla olevien faktojen pohjalta tehdään ja miten sen pitäisi näkyä terveydenhuollon ja median toiminnassa.

      Poista
    11. "8) Transaktivistit kouluttavat nuoria huijaamaan Transpolilla ja ohjeistavat tilaamaan hormonit netistä, jos tulee jäähy tai hylsy. Transpoleja ja hoitosuositusten laatijoita lobataan ja painostetaan affimatiivisuuden suuntaan. Mikä voisikaan mennä pieleen, kun sadoilla prosenteilla lisääntynyt potilasmateriaali on aina vain nuorempaa ja tasapainottomampaa."

      Nyt on tullut uutena sellainenkin ilmiö, että transit ovat ryhtymässä perustamaan (tai jo perustaneet, mistä minä tiedän) WhatsApp- ja Telegram-ryhmiä, joissa jakavat toisilleen estrogeeni- tai testosteronivalmisteita, mikäli ovat onnistuneet niitä jostain käsiinsä saamaan. Kyse siis transeista, joilla ei ole lääkärin määräystä kyseisten hormonivalmisteiden hankkimiseen.

      Ks. tämä.

      "Omalla kohdallani tilanne on se, että haluan mikroannostella estrogeeniä. En aio selittää sanallakaan miksi. Yhteiskunnallinen tilanne on kuitenkin osoittautunut minulle – ja monille muille – toivottomaksi, lannistavaksi ja vähätteleväksi. Syntymässä mieheksi määritelty ei voi saada estrogeeniä soittamalla YTHS:lle. Sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikalla hormoniportinvartija taas on tonnin setelinä, jos potilas ei tahdokaan miehestä naiseksi vaan jonnekin ihan muualle. Lähtökohtaisesti transihmiseltä edellytetään kaksinapaista sukupuolijärjestelmää mukailevaa ja transihmistä patologisoivaa narratiivia. Usein edellytetään myös valmiutta sopeutua kohtuuttoman pitkiin odotusaikoihin. On myös valitettavaa, että lähipiirissäni ei ole henkilöitä, jotka jakaisivat tämän estrogeenin mikroannostelutarpeen, enkä tahdo kysyä uudelta tutulta heti kättelyssä, että käyttääkö tämä estrogeeniä ja saisiko sitä ihan pikkasen.

      Pattitilanne siis. Estrogeeniä tulisi toden teolla saada kuten dildoja: bingosta ja kaupasta.

      (...)

      Ryhdyin kirjoittamaan tätä tekstiä kyseisen puhelun järjettömyyden ansiosta. Oikeus sukupuolen itsemääräämiseen ei toteudu oikeusvaltion pelisääntöjä noudattamalla.

      Siksipä seuraavanlainen toimintasuunnitelma:

      Jokainen vaihdevuosille siirretty, syntymässä naiseksi määritelty henkilö menköön hakemaan ESTROGEL-geeliä sen verran, että sitä riittää sekä itselle että muille. Seuraavaksi, lähetä sähköpostia osoitteeseen avustus@proton.me ja kerro, että tahdot uudelleenjakaa estrogeeniä sitä tarvitseville transihmisille. Tämän jälkeen saat kutsulinkin yksityiselle Telegram-kanavalle, jossa transihmiset ja trans-liittolaiset saavat kohdata hormonivaihdon merkeissä ilman patologisointia, vähättelyä ja tukahduttavaa binäärikuritusta
      ."


      Miten nämä tulella leikkivät isot vauvat saisi tajuamaan, ettei noiden lääkevalmisteiden kanssa ole leikkimistä? On äärimmäisen vastuutonta ja vaarallista jaella ympäriinsä jotain muuntohormonivalmisteita kuin karkkeja pussista! Sitä faktaa ei poista mikään määrä kiukuttelua tukahduttavasta binäärikurituksesta ja portinvartioinnista.

      Eikö aikuistransien joukosta oikeasti löydy KETÄÄN tolkullista, joka ymmärtäisi vastuun ja turvallisuuden merkityksen ja osaisi toppuutella tätä touhua ja tuoda epäkohtia esiin? En tiedä Suomesta KETÄÄN, joka tekisi tai olisi tehnyt niin (paitsi ehkä Tulenhenki). Mikä ihme näitä ihmisiä riivaa?

      Toisekseen: Transihmiset ja trans-liittolaiset saavat kohdata hormonivaihdon merkeissä. Miten tämä toiminta pohjimmiltaan eroaa jostain huumediilaamisesta? Tai yksinkertaisesti näiden aineiden narkkaamisesta? Haluan mikroannostella estrogeeniä...

      Poista
    12. Oletan, näin vaihdevuosi-ikää lähestyvänä syntymässä naiseksi määriteltynä (estrogeenitehtaaksi määriteltynä?), että jos en tuon toimintasuunnitelman kehotusta tottele ja pidän estrogeelini itselläni tai en hae niitä lainkaan, olen pian määritelty transfoobikoksi, vihaajaksi ja transien kansanmurhaajaksi.

      Menikö oikein?

      Poista
    13. HUOM. Liittyen nyt noihin salaliittojuttuihin ja mainintoihin transhumanismista.

      Tämän sivun alalaidasta löydät uunituoreen dokumentin Wrong Bodies (kesto 1 h 36 min), jossa avataan erittäin selkeästi ja tiiviisti tämänhetkisen transilmiön syntyä, taustoja, avainhenkilöitä, nykytilannetta ja kytköksiä tuohon mainitsemaani transhumanismiin. Dokumentissa on useita pätkiä mm. yllä mainitun Martine Rothblattin eli nykyisen transilmiön "isän" ja arkkitehdin haastatteluista. Pätkissä hän omalla suullaan kertoo transhumanistisista visioistaan.

      Tämä nyt lähinnä siksikin, etten ole temmannut näitä juttuja aivan tyhjästä tai puhu täällä "salaliittojuttuja" ihan vain lämpimikseni tai silkasta jaskanpauhannan ilosta.

      Dokumentissa käsitellään myös mm. transgenderismiä kulttina (verraten sitä muihin kultteihin), transien uskonnollisia sekä taikauskoisia käsityksiä itsestään ja identiteetistään, kokemuksestaan tai sielustaan, lasten ja nuorten groomaamista, värväystaktiikoita ja manipulointia, transien täysin ylimitoitettuja, liioiteltuja ja hyperbolisia selityksiä milloin mistäkin ("there's a trans genocide!" jne.), AGP-ilmiötä, "translapsi"-konseptia aikuisten validaation lähteenä ja myös muita aiheita. (Tekijä oli YouTubeen postannut myös pätkän detransitiosta, mutta hän on jostain syystä jättänyt sen tästä lopullisesta versiosta pois.)

      Suosittelen ERITTÄIN vahvasti katsomaan tämän dokkarin.
      Itsekin näin sen kokonaan vasta äsken, tosin olen nähnyt joitain pätkiä siitä valmisteluvaiheessa jo aiemmin, kun tekijä postasi pätkiä YouTube-kanavalleen. Jos et mitään muuta dokumenttia koko loppuvuonna katso, niin katso ainakin tämä. Olet sen jälkeen paljon paremmin perillä siitä, mistä tässä hommassa on (ainakin suuremmilta osin) kyse.

      Poista
    14. Libero-lehden Rakel kirjoittaa muun muassa:

      "Vaikka seksileluja myyvien kauppojen sivuilla tietynlaiset kokemukset jaetaankin usein akselilla mies – nainen, ei seksin ja seksuaalisuuden välineistä puhuttaessa verbi ”voida” ole tosiasiallisesti sidottuna heteroseksuaalisen ja binäärisen sukupuolijärjestelmän ehtoihin. Jokaisen mainitsemistani leluista saa käsiinsä ilman, että pitäisi todistaa passiin merkitty sukupuoli yhteensopivaksi toivotun laitteen kanssa. Yhdenkään kohdalla ei myöskään edellytetä, että on saanut kyseiseen seksuaalikokemukseen oikeuttavan diagnoosin ja reseptin. Käytännössä kaikilla on mahdollisuus seksuaalisuuden omaehtoiseen uudelleenmäärittelyyn ilman, että valtio käy poikkiteloin."

      On kyllä aina yhtä ihmeellistä, että näissä yhteyksissä ei ymmärretä kehon sisäisen ja kehon ulkoisen todellisuuden eroa tai sitä, että on olemassa artefakteja, kuten dildot, ja sitten ihmisen biologisen kehon tuottamia hormoneita, joiden vertaaminen toisiinsa on aivan mahdotonta. Mielenkiintoista, että puhutaan transiuden yhteydessä myös seksuaalikokemuksesta, vaikka sukupuolikokemuksen pitäisi olla aktivistien itsensäkin mielestä jotain laajempaa ja jalompaa kuin se, että saa kiksejä jostain seksilelusta. Leikkiäkö se siis kuitenkin vain on? Kuka kertoisi näille lapsille, että ihmisen keho ei ole mikään lelu.

      Poista
    15. Niin, tiedän kyllä esimerkiksi sen, että Illinoisin kuvernööri J. B. Pritzker on Jennifer Pritzkerin serkku. Jennifer Pritzker on siis samaan miljardöörisukuun kuuluva transnainen, joka kääntyi demokraatista republikaaniksi, kun Trumpin edellinen hallinto ei antanut transien palvella USA:n armeijassa. Bidenin hallinto on varmasti tehnyt vastapalveluksia. Pritzkerit ovat rahoittaneet paljon transkativismia, ja Illinoisin osavaltiossa koulut ovat syvästi genderopin leimaamia. Siinä on esimerkki tahosta, jolla on pyrkimys edistää transasiaa montaa eri reittiä. Transhumanismista tulee mieleen Hararin ajatukset siitä, että ihmislajia ei nykyisessä muodossaan sadan vuoden päästä ole, vaan olemme kaikki enemmän tai vähemmän kyborgeja. Hararihan on vallan suosittu ajattelija ja puhuu myös siitä, että netti ja some osaltaan todistavat vapaan tahdon illuusioksi. Kaikki tämä saattaa kietoutua transsukupuolisuuteen tai sitten ei, ja ehkäpä täytyy tutustua transhumanismidokumenttiin. Historiassa kuitenkin yleensä kaikki on tapahtunut niin, että joukko sattumia tuottaa ilmiön.

      Yksi omaan mieleeni tullut seikka on se, että yhä isompi osa maailman väestöä asuu suurkaupungeissa. Seksuaalinen kanssakäyminen ja perheiden perustaminen (olipa sitten hetero tai homo) on vähentynyt. Ihmisillä kuitenkin on seksuaalinen halu. Nyt vaikuttaa siltä, että halutaan painaa unholaan se, että taustalla on biologinen imperatiivi lisääntyä. Onko sitten kyse siitä, että ihmiset etsivät seksuaalisuudelleen ja sukupuolelle uusia muotoja, koska sitä varsinaista lisääntymisviettiä ei voi nyky-ympäristöissä toteuttaa ja se ei kulttuurisista syistä johda jälkeläisten saamiseen? Vai onko niin, että tarkoituksella halutaan kontrolloida ihmisiä uudenlaisen sukupuoli- ja seksuaalisuuskäsityksen avulla? Luin aikanaan Globalisaatioloukku-nimisen 00-luvun alun vasemmistopopulistisen teoksen, jossa todettiin maailman elitiinin pohtineen, että globaalien tuloerojen revetessä rahvas pidetään tyytyväisenä "tissytainmentillä" eli aivottomalla viihteellä. Voisihan tämän gendersekoilun ajatella olevan jatkoa sille. Samalla vanhempien oikeus suojella lapsiaan tuntuu kapenevan. Nuorisokulttuurin alusta asti tosin mainosmiehet ovat tienneet, että nuorisoa ja sen halua kapinoida voi hyödyntää taloudellisesti.

      Se on tietenkin totta, että iso osa translapsista ja -nuorista on seksuaalivähemmistöön tai autisminkirjolle kuuluvia. Sitä en todellakaan kiistä. Sen sijaan geenipoolin muuttamispyrkimys on se, mitä epäilen. Nuo ryhmät ovat valmiiksi haavoittuvia ja ovat aina helposti langenneet propagandaan, joten ei siihen välttämättä tarvita työntävää syytä, vaan vetävät tekijät riittävät. Jotkut ilmeisesti haluaisivat autisminkirjolaisetkin itsessään Pridelle ja on puhuttu siitäkin, että autisteilla olisi "oikeus olla" eli heidän ei tarvitsisi joustaa. Lisättäköön tähän, että itselläni on ihan lääkärin toteamia Asperger-piirteitä, mutta ei se minulle mikään identiteetti ole.

      Poista
    16. "joka kääntyi demokraatista republikaaniksi, kun Trumpin edellinen hallinto ei antanut transien palvella USA:n armeijassa. Bidenin hallinto on varmasti tehnyt vastapalveluksia."

      Tarkoitat varmaan republikaanista demokraatiksi?

      Poista
    17. "Tarkoitat varmaan republikaanista demokraatiksi?"

      Just näin, kiitos korjauksesta.Yhdysvalloissa muutenkin äänestäjät vaikuttavat nyt liikkuvan. Aika paljon tulee ainakin netissä vastaan niitä, jotka siirtyvät aasista norsuun.

      Poista
    18. "joten ei siihen välttämättä tarvita työntävää syytä, vaan vetävät tekijät riittävät"

      On se kuitenkin ihmeellistä ja huolestuttavaa, että transiutusklinikoilla ja nuorten transiutuksen kannattajilla eivät mitkään hälytyskellot ole soineet, jos transiutukseen hakeutuvista nuorista 35 prosenttia on autismikirjolla, kun heidän osuutensa väestöstä on 2 prosenttia. Homoseksuaaleja on transkokevista ollut tilastosta riippuen 80-90 prosenttia. Lisäksi "hoitoihin" hakeutuvilla on yleensä useampi mt-diagnoosi. Tämä siis UK:n tilanne.

      Poista
    19. Voi olla, että autismia ja homoseksuaalista kiinnostusta nimenomaan selitetään transiudella. Kuten myös muita mielenterveysongelmia. Väärä keho on selitys kaikkeen, ja kun se korjataan, niin ongelmat ratkeavat. Monet transiutetut nuoret etenkin niiden alkuhuuman kuherruskuukausien aikana selittelevät kaikkiin ilmansuuntiin gendereuforian eheyttävää ja parantavaa vaikutusta kaikkeen aiempaan ahdistukseen. Tiktokista ja vastaavista someista löytyy tällaisia nuoria tuhansittain. Tiktokissa transnuoret myös mm. avoimesti esittelevät leikkausarpiaan, leijailevat gendereuforioissa lukemattomilla videoillaan ja räkyttävät yhteiskunnan transfobiasta, cisteemin epäkohdista, transeilta yhä puuttuvista ihmisoikeuksista ja siitä, miten cisihmiset sitä ja tätä. (Kaikki he toistelevat sanasta sanaan samoja mantroja. Ei heidän somerepresentaatioissaan ole koskaan mitään omaperäistä vaan kaikki lypsetään suoraan sieltä mentaalisesta heimokollektiivipsyykestä.)

      Onkohan sama ääni kellossa vielä 10-15 vuoden päästä? Tai edes viiden vuoden päästä. Se alkueuforia väkisinkin haalenee jossain kohtaa ja haaltuu pois. Tulee "laskuhumala". Elämä arkipäiväistyy. Cisteemin jokapäiväinen murskaaminen ja sota sortavaa binääriä vastaan alkaa uuvuttaa, eikä koko touhu jaksa enää kiinnostaa niin paljoa. Oma elämä on säpäleinä, eikä sitä(kään) tosiasiaa voi paeta loputtomiin transiuden ja korjatun kehon ajattelemiseen. Gendereuforia ei tuonutkaan mukanaan mitään kestävää, jonka päälle jotain rakentaa, vain hetkellistä helpotusta. Mitään suurempaa ei ole saatu aikaan, ystävät ja "ystävät" (transkultti) ympäriltä ovat kaikonneet, monet siltojen polttamisen seurauksena.

      Niinpä vain on pakko alkaa miettiä muitakin asioita elämässä ja katsoa eteenpäin. Millainen elämäni on 5, 10 tai 20 vuoden päästä? Mitä on jäänyt tekemättä, mitä oppimatta? Transiutuksen mukanaan tuomat terveysvaikutukset alkavat käydä niin epämiellyttäviksi, ettei niitä voi enää kieltää. Mielenterveys alkaa rakoilla. Trans alkaa miettiä, mistä saisi apua tilanteeseensa ja olikohan koko homma alun perinkään kovin hyvä idea. Mieleen hiipivät ikävät ja tuskalliset epäilykset, että entä jos olenkin tehnyt elämäni virheen, kun menin turmelemaan sen, mitä minulla alun perin oli. Transpuoli omassa mielessä alkaa heti huutaa suoraa huutoa, että et tehnyt mitään väärää, tämä oli oikea ratkaisu, sinä OLET edelleen trans ja olet aina ollutkin. Mutta nuo kalvavat epäilykset eivät jätä rauhaan. Elämä pirstaloituu koko ajan lisää ja masennusoireet tekevät elämästä hiljalleen helvettiä.

      Ja niin edelleen.

      Poista
    20. "On se kuitenkin ihmeellistä ja huolestuttavaa, että transiutusklinikoilla ja nuorten transiutuksen kannattajilla eivät mitkään hälytyskellot ole soineet, jos transiutukseen hakeutuvista nuorista 35 prosenttia on autismikirjolla, kun heidän osuutensa väestöstä on 2 prosenttia. Homoseksuaaleja on transkokevista ollut tilastosta riippuen 80-90 prosenttia. Lisäksi "hoitoihin" hakeutuvilla on yleensä useampi mt-diagnoosi. Tämä siis UK:n tilanne."

      Kyllähän ne hälytyskellot ovat soineet osalla klinikoiden työntekijöistä, mutta heidäthän on joko vaiennettu tai he ovat lähteneet kaikessa hiljaisuudessa muualle. Tavistockin osalta whistleblower (mitenkähän sanan suomentaisi) onnistui tuomaan epäkohdat esille.

      Sen tiedän, että Suomessakin on tätä ilmiötä läheltä seuraavia ihmisiä, joiden hälytyskellot soivat, mutta he eivät voi tehdä mitään. Tulevaisuudessa kysytään, miksi tämän annettiin tapahtua. Harva jaksaa välittää tai jos välittää, ei ole valmis uhraamaan elämänuraansa ja sosiaalista hyvinvointiaan.

      Kun itse olen peakannut pari vuotta sitten ja tätä asiaa seurannut, niin on kyllä pakko sanoa, että oma mielenterveytenikin alkaa olla koetuksella. Kun lukee vaikka detrans-Redditistä tällaisia, niin ei tunnu hyvältä:

      "For four years, five months, and twelve days, I let testosterone take control of my body. I only just stopped in June, and while some side effects of detoxing are still present, I feel much better mentally. I started T when I was 16, had top surgery at 17, and a hysterectomy at 18. I didn’t have any prior visits with gender therapists or endocrinologists when I got the prescription for T. I just went to the gender clinic, and I don’t quite remember them ever bringing up my history of anorexia and chronic depression. After diving deeper into my mental health, I have definitely realized that there is trauma present that I can’t remember just yet, and I wouldn’t be surprised if that contributed to my dismissal of being a woman."

      https://www.reddit.com/r/detrans/comments/1e7wkbb/four_years_five_months_twelve_days/

      Tuolla Redditissä on myös postauksia naisilta, jotka näkevät unia siitä, että heidän masektomiassa poistetut rintansa kasvaisivat uudestaan ja sitten heräävät ja tajuavat, ettei se ole mahdollista ja tuntevat ahdistusta siitä. Eivätkä nämä ole edes pahimpia tarinoita. Sitten, kun näkee jotain iloisesti heiluvia progressiivisia Pride-lippuja ja tietää, että tällaista tapahtuu, niin kyllä se ristiriita on iso. Olen huomannut, että vuoden 2024 Suomessa ei oikein pysty elää edes yhtä päivää, ettei johonkin queeriin, genderiin tai prideen törmäisi, vaikkei tahtoisi.

      Poista
    21. "Tämän sivun alalaidasta löydät uunituoreen dokumentin Wrong Bodies"

      Wrong Bodies -dokkaria en löytänyt tuosta linkistä, se on ilmeisesti poistettu sieltä, mutta katsoin sen tekijöiden x.comissa: @wrongbodies

      Poista
    22. Täh? Kyllä se vaan on siellä edelleen. En tiedä sitten, onko jokin laite- tai selaintekninen asia vai mikä. Testasin sekä läppärillä että puhelimella (Apple), näkyy molemmilla.

      Dokkari ei siis ole heti sivun ylälaidassa vaan pitää scrollata jonkin matkaa tekstiä alaspäin.

      Noh, pääasia, että dokkarin nyt jostain näkee. Toivottavasti tuolle tulee jatkoa. Matskua ainakin piisaa, ja tekijän YouTubesta löytyy lisää kaikenlaista vastaavaa materiaalia.

      Poista
    23. Dokumentti löytyy ainakin minun laitteillani ja selaimillani. Se oli eittämättä laadukas. Alun rinnastus uskonnolliseen kulttiin oli pysäyttävä. On kuin nuorilta olisi väkisin väännetty suu hymyyn, kun pistetään hormonia lihakseen. Mielestäni normaalijärjellä varustettu ihminen kavahtaa tuollaista ja osaa tunnistaa kultismin. Valitettavasti ihmiset eivät tiedä tai tiedosta, millaista tuo meininkin TikTokissa ja muualla vastaavissa ympäristöissä on.

      Tuo dokumentti olisi pitänyt näyttää ainakin kaikille Suomen kansanedustajille ennen translakiäänestystä. Useimmat meistä kriittisistä ovat keränneet tietomme hijalleen eri lähteistä, mutta tuo dokumentti tiivistää kerralla kaiken. En edelleenkään tiedä, onko suurimmalla osalla toimijoita ja rahoittajia suoraa ajatusta transhumanismista, mutta kyllähän se tuonne joukkoon ui.

      Luin myös tuota linkattua kirjaa. Onhan se aivan päätön, mutta samalla sisältää juuri ne opinkappaleet, joita toistetaan, ehkä vähän toisessa muodossa, mutta kumminkin. Tekeleessä oli myös aivan parodia 2.0 -tason taulukko siitä, miten ihmiset voi hoivaavuuden, aggressiivisuuden ja seksuaalisuuden perusteella jakaa värikoodeihin. Satelliittien suunnittelija on viettänyt liikaa aikaa kammiossaan?

      Poista
    24. "Täh? Kyllä se vaan on siellä edelleen. En tiedä sitten, onko jokin laite- tai selaintekninen asia vai mikä."

      Ahaa, eli jokin laitekohtainen bugi. Minulle tuli linkin takana ilmoitus, että sivua ei ole olemassa.

      Poista
    25. Ei kultissa oleva ihminen itse tiedosta olevansa kultissa. Se kaikki tapahtuu hiljalleen hivuttamalla, kuten transpesukin. Eivät transsekoiluun imautuneet tule ajatelleeksikaan, että kyse olisi mistään systemaattisesta ja järjestelmällisestä indoktrinaatiosta heidän kohdallaan, koska he kaikki ovat koukkuineen päivineen nielaisseet ajatuksen siitä, että juuri he ovat "oikea trans" ja tarvitsevat hoidot, pronominivouhotusta ja sotaa cisteemiä vastaan ollakseen "oma, autenttinen itsensä". Monet heistä tajuavat kyllä aikanaan, kun ikä, elämänkokemus ja koettelemukset ovat tehneet tehtävänsä, mutta silloin on hyvin monella tasolla liian myöhäistä heidän kohdallaan tehdä enää mitään asioiden korjaamiseksi. Meidän täytyy silloin parhaan kykymme mukaan tukea heitä (ainakin sen verran kuin inhimillisesti pystymme). En halua maalata piruja seinälle, mutta näen tulevaisuudessa paljon erittäin epätoivoisia ratkaisuja, kun transkulttiin imautuneille vihdoin ja viimein valkenee, ettei se ollutkaan portti autuuteen vaan päin vastoin entistä syvempään ahdinkoon ja kurjuuteen.

      Tuskinpa Guyanaan vaeltaneilla jonestownilaisillakaan aikanaan oli harmainta hajua, mitä kohti he olivat kulkemassa. He seurasivat karismaattista johtajaa, joka lupasi rakentaa heille taivaan maan päälle. Ja tavallaanhan Jonesin alkuperäinen idea olikin hyvin jalo ja kaunis: muusta maailmasta eristäytynyt ja omavarainen sosialistinen utopia, jossa kaikilla olisi hyvä olla. Lopputuloksena lähes tuhannen ihmisyksilön ruumiskasa.

      "Valitettavasti ihmiset eivät tiedä tai tiedosta, millaista tuo meininkin TikTokissa ja muualla vastaavissa ympäristöissä on."

      Tämä on ensimmäinen aikakausi ihmiskunnan historiassa, kun kultit, lahkot jne. ylipäätään voivat järjest(äyt)yä netin kautta ja toimia "etänä", siis ilman tarvetta koota jäseniä fyysisesti samaan tilaan. Tulemme näkemään tulevaisuudessa myös muunlaista vastaavaa nettijärjestäytymistä, ja ties mitä kaikkea muutakin.

      Olen keskustellut useiden ex-uskisten kanssa. Muutamat heistä ovat kuuluneet suomalaisiin herätysliikkeisiin. He kaikki ovat sanoneet (eri sanankääntein, mutta sama perussanoma), etteivät silloin uskisaikoihin lainkaan tajunneet, että koko touhussa olisi ollut mitään kulttimaista. Ryhmäpaine teki tehtävänsä: kun liikkeen johtajat ja kaikki muut ympärillä uskoivat samaan asiaan ja toistelivat samaa sanomaa toisilleen, totta kai siihen uskoi itsekin. Uskovaisuuteen kuuluu myös hyvin voimakkaasti me vs. te -ajattelu, eli ajatellaan muiden olevan harhautuneita vääräuskoisia ja "epäuskoisia", kun itse ollaan saatu se jumalallinen armo kuulua ainoaan ja oikeaan uskoon, joka tuo kuolemanjälkeisen taivaspaikan. "Muihin" eli epäuskoisiin suhtaudutaan säälien ja toivotaan, että hekin vielä saisivat parannuksen armon.

      On sosiaalipsykologisesti aivan tappavan mielenkiintoista, miten tällaiset sosiaaliset rakennelmat toimivat. Ja miten koulutetut ja täysjärkisetkään ihmiset eivät ole immuuneja sille kultin kutsulle, kunhan homma on tarpeeksi nerokkaasti kehitelty, muotoiltu ja ylläpidetty. Toisaalta siinä on se hyvä puoli, että kun kerran on sen kokenut omakohtaisesti ja irtautunut kultista, on todennäköisesti loppuelämänsä samankaltaiselle aivopesulle immuuni. Eli siihen voi sisältyä paljon tärkeitä ja arvokkaita oppiläksyjä.

      Mutta siis, Galilei: ymmärrätkö nyt paremmin, mitä tarkoitin noilla transhumanismijutuilla?

      Poista
    26. "Ei kultissa oleva ihminen itse tiedosta olevansa kultissa."

      Kyllä, se kuuluu kultin piirteisiin eikä se muutoin kultti olisikaan. Ilmaisin itseäni sikäli ehkä epäselvästi, että tarkoitin nimenomaan suuren yleisön olevan tietämätön siitä, että gender- ja queerilmiöissä on kultin piirteitä ja sen ytimessä on kehonmuokkausta harjoittava kultti. Jos kansan syvät rivit näkisivät dokumentin esittämää materiaalia, niin en uskoisi reaktion olevan myönteinen - sitä siis tarkoitin.

      "Mutta siis, Galilei: ymmärrätkö nyt paremmin, mitä tarkoitin noilla transhumanismijutuilla?"

      Ymmärrän ilman muuta. Transhumanismiteema vaatii taustoituksen ja konkretiaa esittämisen. Äkkiseltään se kuulostaa kenestä tahansa foliohattuilulta, mutta kun menemme syvälle genderideologian ja nykyisen transiuden julistajien ajatusrakennelmiin, erotamme sieltä myös transhumanismin. Onko sitten sidos käytännön tasolle löyhä vai tiukka, sitä en tiedä, mutta ihmisten valtaosalta on piilossa se, millaiset ajattelutavat ovat ilmiön ytimessä. Harvalla on aikaa ryhtyä selvittämään, vaan aktivistien mantrat vain kaikuvat korvissa.

      Hesarissa (maksumuuri) juuri tänään suomalainen bioeetikko pohtii, voisiko deittailussa iän määritellä itse:
      https://www.hs.fi/feature/art-2000010525230.html

      Siinähän voisi sitten 50-vuotias mies identifioitua 20-vuotiaaksi ja vaatia 20-vuotiasta naista kimppaan sillä uhalla, että nainen syyllistyy ikäfobiaan. Sukupuoli, ikä, etnisyys ja muut ominaisuudet siis halutaan nähdä transhumanismiutopiassa tai -dystopiassa muokattavina?

      Poista
    27. Jos ihminen voi määritellä objektiivisia tosiasioita uusiksi omien fiilisten pohjalta, niin miksei se sitten veny ihan kaikkeen? Ensin sukupuoli, sitten ikä, sitten kansallisuus/etnisyys... P*darit ovat innoissaan tästä ikäkeskustelusta. P*darit ovat innoissaan myös hormoniblokkereista, kun meillä on tulevaisuudessa liuta laillisen iän saavuttaneita mutta fysiologisesti esimurrosikäisen tasolle jämähtäneitä ihmisriepuja, jotka on kaiken lisäksi perinpohjaisesti aivopesty.

      Homot (etenkin homomiehet) taistelivat vuosikymmeniä meihin sitkeästi liitettyä p*daristigmaa vastaan. Vuosikymmeniä. Ja nyt olemme tässä tilanteessa. Miten ihmeessä kaikki tämä on käynyt näin nopeasti? Mietityttää, miten kauan tämä voi vielä jatkua, ennen kuin vihdoin ja viimein koittaa se hetki, että valtaväestö laittaa tälle absurdille pelleilylle stopin. Let the lawsuits begin.

      Tuo sukupuolisekoilun mukanaan tuoma "sinun on pakko deittailla minua tai olet X-foobikko" -diskurssi on aivan uusi ja ainut laatuaan. Ikään kuin olisi ihmisoikeus tai yhtään minkään kaliiperin oikeus painostaa toinen ihminen kiinnostumaan itsestä seksuaalisesti ja romanttisesti, ja kun tuota kiinnostusta ei onnistuta herättämään suostuttelemalla, manipuloimalla ja pakottamalla, aletaan kirkua fobiasta, marginalisoinnista ja genitaalifiksaatioista. Vain mieleltään erittäin sairas ja kieroon kasvanut ihminen voi kulkeutua henkisesti paikkaan, jossa ajattelee muiden painostamisen olevan hänelle kuuluva "oikeus", oli painostamisen konteksti sitten mikä hyvänsä. Jos maailma olisi sellainen, että trans voisi lain voimalla pakottaa kenet tahansa kiinnostumaan itsestään ja pitämään itseään viehättävänä ja seksuaalisesti haluttavana, niin siinä olisi ainesta jo jonkinlaisten rinnakkaisyhteiskuntien muodostumiselle.

      Transit ja heidän hännystelijänsä ovat omalla käytöksellään saaneet kaikki normot vihaamaan itseään niin syvästi, ettei kohta kukaan enää halua olla heidän kanssaan missään tekemisissä edes vahingossa. Siinäkään kohtaa transit eivät tajua katsoa peiliin vaan hakevat viimeiseen hengenvetoonsa asti syytä pahaan oloonsa itsensä ulkopuolelta ja muista ihmisistä. Transeissa on huvittavaa se, miten he samaan aikaan julistavat vihaavansa koko sielunsa voimalla cissuja ja paskaa cisteemiä, jotka kroonisesti pilaavat heidän elämänsä, mutta silti he käyttävät kaiken aikansa ja energiansa vihaamissaan cissuissa roikkumiseen ja itsensä cissuille tyrkyttämiseen. Transien toiminta on kaikilla tasoilla hyvin epätaloudellista. He yhtäältä vievät aikaa muilta kaikella tyrkyttämisellään ja pakottamisellaan ja toisaalta tuhlaavat siinä omaa kallista aikaansa, vaikka tietävät itsekin, etteivät pysty pakottamaan muita ihmisiä pitämään itseään potentiaalisena kumppanina yhtään mihinkään ihmistenväliseen kanssakäymiseen (paitsi saman ilman hengittämiseen).

      Poista
    28. Hieman aiempia pohdintojani sivuten rippipappi kertoo, että musiikkityylit eivät enää määritä nuorten identiteettejä:
      https://yle.fi/a/74-20099815

      Meillä täällä on varmasti vastaus siihen, mikä niitä sitten määrittää. Ehkäpä 1950-luvulla syntyneen musiikin, elokuvien ja vaatteiden luoman nuorisokulttuurin aika on TikTokin ja muiden uusien ilmiöiden myötä ohi ja tilalle on tullut virtuaalipreesens sekä sukupuoleen liittyvät identiteetit, joita myös hyödynnetään kaupallisesti ja sosiaalisesti.

      Poista
    29. Tuolloin ammoisina aikoina musiikki toi ihmisiä yhteen ja loi aidosti yhtenäisiä alakulttuureja. Nykyinen Tiktok-aika erottaa ihmisiä toisistaan, niin paradoksaalista kuin se onkin, kun ottaa huomioon että sosiaalisen median myötä ketkä tahansa voivat olla toisiinsa yhteyksissä sekunnissa. Tiktok-, Snapchat-, WhatsApp- ja Instagram-kulttuuri myös luo kaikukammioita, joihin on helppo imautua, eikä se luo samanlaista yhtenäisyyttä kuin aiempien vuosikymmenten musiikkikulttuurit. Toisista ihmisistä ja sosiaalisista suhteista tulee vain jotain tyhjänpäiväisiä "real, sus, lol, omg, vitu lit, legit" -lyhenteitä ja emojilitanioita näytöllä.

      En ihmettele, että nuoret ovat ahdistuneita. Some on uskomattoman addiktoiva, ja kun koko oma identiteetti ja sosiaaliset verkostot rakennetaan someen, se on pois todellisesta elämästä. Muodostuu tyhjiö, jota ei täytä mikään aito ja kestävä, joten nuoret zombiutuvat lopullisesti sinne älypuhelinten maailmaan, jossa kuka tahansa voi kuvitella olevansa mitä tahansa vain sanomalla niin. Sosiaalisesta kanssakäymisestä tulee fantasiaidentiteettien ja suosituimmuuden (kuka saa eniten seuraajia ja tykkäyksiä jne.) kilpajuoksua.

      Poista
  3. Mielenkiintoista lakiin liittyen: 5 § (19.1.2023/101)

    Tasa-arvon toteuttaminen koulutuksessa, opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa

    Viranomaisten ja koulutuksen järjestäjien sekä muiden koulutusta tai opetusta järjestävien yhteisöjen on huolehdittava siitä, että tytöillä ja pojilla sekä naisilla ja miehillä on samat mahdollisuudet koulutukseen ja ammatilliseen kehitykseen sekä että opetus, tutkimus ja oppiaineisto tukevat tämän lain tarkoituksen toteutumista.

    Varhaiskasvatuksen järjestäjien ja palveluntuottajien on huolehdittava siitä, että tytöillä ja pojilla on samat mahdollisuudet varhaiskasvatukseen ja että varhaiskasvatus tukee tämän lain tarkoituksen toteutumista.

    Tasa-arvoa edistetään koulutuksessa, opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa lasten ikä ja kehitys huomioon ottaen."

    Siellä siis puhutaan vain tytöistä ja pojista. Tämä lain kohta on uudempi kuin vuoden 2014 määritelmä sukupuolesta. Mitä sitten ovat "poika" ja "tyttö" tässä yhteydessä? Muusuja ja ei-binäärisiä ei ainakaan ole mainittu pykälässä.

    VastaaPoista
  4. Hyvä kirjoitus jälleen. En itse voi yhäkään olla liiaksi korostamatta, miten hirveän tärkeää on, että tämän blogin kaltaisia järjen ääniä on ylipäätään olemassa.

    Kun itse (heterona) vajaat 10v sitten törmäsin ensimmäistä kertaa näiden sukupuolisekoilijoiden ulostuloihin valtamediassa, olin lähinnä hämmentynyt, mutta aavistuksen myötämielinen. Korostivathan lähes kaikki kirjoitukset syrjittyjen transien ihmisoikeuksia, ja kukapa sitä nyt haluaisi ihmisoikeuksia vastustaa?

    Kaiken taustalla tunsin silti sisimmässäni, että asiassa on jotain todella mätää syvemmällä tasolla. Silti vasta tämän blogin (ja parin muun vastaavan) sekä mm. Kaltialan lausuntojen myötä silmäni todella avautuivat siihen, millaisesta hullutuksesta oikeasti on kyse. Ja millaista sumutusta ”ihmisoikeuksiin” vetoaminen voi olla, kun ajetaan härkäpäisesti tietyn ideologian voittokulkua.

    Muista siis, miten tärkeää työtä blogillasi teet. Älä missään nimessä sulje tätä, vaikka saisit millaista painostusta osaksesi aktivisteilta. Surukseni olen huomannut, että esim. Samettiorkidean samantapainen blogi on viimeisen vuoden aikana hävinnyt netistä, vaikka varmaa syytä tähän en toki tiedä.

    Tsemppiä silti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi kivasta palautteesta. :) Juuri teidän lukijoiden ja ahkerien kommentoijien vuoksi jaksan ylläpitää tätä blogia, vaikka välillä olenkin pyöritellyt ajatuksia, että onkohan tämä silkkaa tuuleen huutamista. Onneksi kävijätilastot ja erittäin aktiivinen lukijoiden kommentointi kertovat aivan muuta.

      "Kun törmäsin ensimmäistä kertaa sukupuolisekoilijoiden ulostuloihin valtamediassa, olin lähinnä hämmentynyt, mutta aavistuksen myötämielinen. Korostivathan lähes kaikki kirjoitukset syrjittyjen transien ihmisoikeuksia, ja kukapa sitä nyt haluaisi ihmisoikeuksia vastustaa? Kaiken taustalla tunsin silti sisimmässäni, että asiassa on jotain todella mätää syvemmällä tasolla."

      Näin on varmasti ollut suurimmalla osalla ihmisistä ja on edelleen. Valtamedia ja aktivistit ovat vuosikausia tuutanneet yksisilmäisesti sitä tiettyä rajattua näkemystään, joka pohjautuu radikaalin liberaalivasemmiston, intersektionaalisen feminismin, queerteorian ja yleisen wokesekoilun näkemyksiin ja poliittisiin pyrkimyksiin. Aivan JÄÄTÄVÄÄ vouhotusta, loputonta hulabaloota, liehuvia lippuja, videoita, haastatteluja ja lehtikirjoitteluja genderspeshuleista sekä uudesta maailmanjärjestyksestä, jossa jokainen saa määritellä sukupuolensa itse, sukupuolia ei ole olemassa, kaikki on kaikkea, mies on nainen ja nainen on mies, trans sitä ja tätä, trans tätä ja tuota, trans trans trans.

      Itselläni alkoivat väkevämmät epäilykset kyteä noin vuoden 2018 tienoilla, kun olin jo pitkään ihan tosissani hiljaksiin mietiskellyt, että mitä ihmettä tämä tolkuton vouhotus pohjimmiltaan on. Aloin tuolloin tehdä vaivihkaa myyräntyötä, mikä johti lopulta siihen, että pystytin tämän blogin loppuvuodesta 2020. Lopullisena kimmokkeena perustamiselle oli se, että halusin yrittää jotenkin jäsentää ja järkeistää kaikkea siihen asti näkemääni, semminkin kun olin itse aktiivinen Pridella kävijä edellisinä vuosina ja muutenkin ollut homoaktivismissa innokkaasti mukana. Halusin myös puhua näistä asioista ikään kuin sateenkaariyhteisön (vihaan tuotakin termiä nykyään) itsensä sisältä eli ihmisenä, joka kuuluu itse seksuaalivähemmistöön. Jos tällaista blogia pitäisi joku ns. normihetero samanlaisilla äänenpainoilla ja samalla fokuksella, siihen varmaan suhtauduttaisiin aika eri tavoin kuin tähän. En tiedä miten, mutta eri tavalla kuitenkin.

      Mainittakoon vielä, että en löytänyt juuri mistään mitään homomiesten pitämiä blogeja, vaikka etsiskelin. Joitain ulkomaisia löytyi, muttei yhtäkään suomalaisen pitämää. Ajattelin, että ehkä tälle on vielä tilausta, jos ei nyt (siis silloin) niin ainakin joskus tulevaisuudessa. Muistan ajatelleeni: "Jos kukaan muu ei kerran avaa turpaansa, niin minä avaan, perkele."

      Toinen tärkeä motiivi blogin perustamiselle oli halu jakaa tietoa muille ihmisille siitä, mitä pinnan alla todellisuudessa on meneillään; olin huomannut, että suuri osa ihmisistä on kaikesta aivan pihalla ja paremman puutteessa vain niellyt transien horinat sellaisinaan, ikään kuin uusina ja uljaina totuuksina, joita ei vain aiemmin ole osattu tulla ajatelleeksi. Olin jo aikoja sitten nähnyt transien kusetusyritysten ja propagandan lävitse, en vain tuolloin vielä oikein tiennyt, miten havaintojani jäsentäisin ja miten voisin niistä puhua, kenelle, miten ja missä. Törmäsin vuonna 2019 Musta orkidea -blogiin, jonka luin kokonaan läpi ja se jotenkin loksautti monta palikkaa kohdalleen. En epäröi myöntää, että Sametin ajatuksilla on ollut omaankin ajatteluuni paljon vaikutusta, ja itse asiassa minua on useita kertoja blogin olemassaolon aikana epäilty Sametiksi, joka pitää toista blogia homomiehen feikki-identiteetillä.

      (jatkuu)

      Poista
    2. En siis tosiaankaan ole Sametti. Itse asiassa koko ajatus vain naurattaa minua, vaikka tavallaan ymmärränkin, miksi ihmiset ajattelevat niin. :D Samettia tunnutaan pitävän jonain koko Suomen homo- ja transvouhotuksen vastustamisen yleisenä ja kaikkialla alati läsnä olevana takapiruna. Miten ihmeessä Sametilla (joka on maininnut streameissaan mm. uupumuksestaan ja mielenterveys- ym. ongelmistaan) voisi olla aikaa sellaiseen/tällaiseen? Mutta siis se sanottakoon, että nimenomaan Sametilta sain idean siihen, että blogi olisi näistä asioista puhumiselle tehokkain väylä. Kuten se on selvästi ollutkin.

      Kolmas merkittävä motiivini oli halu puhua ja kertoa ajatuksistani aivan muulle yleisölle kuin transaktivisteille ja heidän perseennuolijoilleen. Olin aiemmin yrittänyt hieroa keskustelua heidän kanssaan useita kertoja. Voinette kaikki kuvitella, millaisen vastaanoton sain ja miten "hedelmällistä" se keskustelu oli. Joka ikinen kerta sain vastaani ynseää tuhahtelua, sarkastista kommentointia, fobiasyytöksiä, transnaiset on naisia ja transmiehet on miehiä -messuamista, "mites intersukupuoliset" ja muuta ylenkatsovaa lässytystä tai täyttä ignoraamista. Kukaan ei ikinä (kahta poikkeusta lukuun ottamatta) lähtenyt pidempään keskusteluun kanssani vaan aina sain vastaani tuon totaalisen torjuntareaktion. Lopetin lopulta nuo keskusteluyritykset, koska havaitsin, että raivohullujen kanssa keskusteleminen on yhtä hyödyllistä kuin yrittää paistaa joulukinkkua tulitikuilla.

      Mainittakoon, että olen aiemmin elämässäni tuntenut kiihkouskovaisia ja tarkkaillut läheltä heidän käytöstään ja tekemisiään. Transaktivistien käytöksessä ja puuhasteluissa on ERITTÄIN paljon samaa kuin kiihkouskiksilla. Olen itse asiassa miettinyt, kirjoittaisinko tästä ihan oman ja erillisen postauksensa jossain kohtaa. Aiheesta olisi paljon kerrottavaa. Joka tapauksessa osittain juuri tämän kytköksen vuoksi pystyin nopeasti näkemään transaktivisteja tarkkailtuani, mikä homman nimi todellisuudessa on. Kun olen puhunut muille kiihkouskisten kanssa tekemisissä olleille aiheesta, he ovat ymmärtäneet hyvin nopeasti, mistä on kyse.

      "Silti vasta tämän blogin (ja parin muun vastaavan) sekä mm. Kaltialan lausuntojen myötä silmäni todella avautuivat siihen, millaisesta hullutuksesta oikeasti on kyse."

      Ihan sanattomaksi vetää, jos jorinoillani on tosiaan ollut jonkun ajatteluun näin käänteentekevä vaikutus. Mielettömän upeaa kuulla, ettei vaivannäköni ja myyräntyöni ole mennyt hukkaan. En tosin koe, että olisin sinänsä tehnyt mitään erityistä: olen vain halunnut puhua asioista niiden oikeilla nimillä, kertoa ajatuksistani ja havainnoistani ja antaa myös muille halukkaille mahdollisuuden tuoda äänensä kuuluviin vieraskynien muodossa. Blogini ei ole olemukseltaan ns. akateeminen eli että puhuisin täällä pelkkää kuivaa asiaa tieteelliseen ja neutraaliin tyyliin, vaan olen tieten tahtoen halunnut puhua voimakkaasti omalla subjektiivisella äänelläni ja antaa myös temperamenttini näkyä. Käytän tarkoituksella voimakasta ja kipakkaa kieltä, enkä tietoisesti halua puhua liian "vaikeasti", vaikka tarvittaessa hallitsen myös akateemisen asiatyylin. Blogiin tekstilajina kuuluu mielestäni se, että se on helposti lähestyttävä niille, joita aihepiiri kiinnostaa.

      (jatkuu)

      Poista
    3. Mitä viimeksi mainittuun tulee, niin aikani minäkin hivelin transeja höyhenellä ja silkkihansikkailla ja yritin myötäillä (en kuitenkaan mielistellä) heitä, mutta lopulta tajusin, että näihin kilahtaneisiin ja fanaattisiin sekopäihin ei mielin kielin lepertely tepsi. Heitä vastaan pitää käydä heidän omilla aseillaan (toki hyvän maun rajoissa, ei niin että laskeutuu heidän tasolleen, koska silloin on jo menettänyt oman uskottavuutensa). Hyvä esimerkki tästä on se, miten transit jatkuvasti vaativat muita puhumaan heistä tietyllä tavalla ja käyttämään tietynlaisia termejä ja sanamuotoja ja yltyvät sitten silmittömään raivoon, jos joku sanoo yhtään mitään poikkipuolista tai on eri mieltä heidän pyhistä opinkappaleistaan. Samaan aikaan he itse solvaavat, haukkuvat ja herjaavat muita ihmisiä käyttäen toinen toistaan pöyristyttävämpiä ja dehumanisoivempia nimityksiä, lähettelevät naisille, homoille ja toisinajattelijoille vihaviestejä ja tappouhkauksia ja kehittelevät naisista sellaisia hehkeitä nimityksiä kuin menstruoija, synnyttäjä, vulvallinen, kohdullinen jne. Unohtamatta tietenkään heidän suosikkiherjaansa TERF (trans-exclusionary radical feminist) ja mitä kaikkea he ovatkaan ehtineet vuosien mittaan keksiä. Ai niin tietysti, homous = genitaalipreferenssi, genitaalifetissi, seksuaalista rasismia.

      Joka tapauksessa aivan mahtavaa, että blogilla on (ollut) ihan todistettavasti positiivinen vaikutus ihmisiin. Snif. :) Siitä tiedän, että olen tehnyt jotain oikein.

      "Muista siis, miten tärkeää työtä blogillasi teet. Älä missään nimessä sulje tätä, vaikka saisit millaista painostusta osaksesi aktivisteilta."

      En sulje. Ette te minusta eroon tule pääsemään. :D

      En itse asiassa ole saanut aktivisteilta juuri minkäänlaista painostusta osakseni. Odotin ensi alkuun, että he ilmestyisivät tänne räyhäämään ja mäkättämään, mutta lähes neljän vuoden aikana ainoa piikki lihassa on ollut eräs säännöllisesti kommentoiva provosoija, jota nimitän "vakimussuttajaksi". Jos luet aiempien postausteni kommentteja, niin huomaat sieltä nopeasti, kenestä ja mistä on kyse. Mutta ns. kovan luokan aktivistit eivät tosiaan ole koskaan kommentoineet täällä tai muuallakaan blogistani tai minusta mitään (tokikaan en tiedä, mitä he suljetuilla forumeillaan ja yksityisissä ryhmissään horisevat). Ehkä he eivät uskalla (koska huomaavat, ettei minuun voi vaikuttaa heidän normitempuillaan eli möykkäämisellä, maalittamisella, manipuloinnilla ja päälle kirkumisella), tai sitten he ajattelevat, että jos he vain eivät reagoi minuun mitenkään, niin minua "ei ehkä ole olemassakaan". Heh. Sen tiedän varmuudella pikkulintujen ansiosta, että ainakin muutamat Suomen kärkiaktivistit tietävät tämän blogin olemassaolosta. Tämä mainittu vakimussuttajakin on loppujen lopuksi aika harmiton tapaus, eikä hänestä näytä olevan kenellekään kummoistakaan argumentatiivista vastusta.

      Tavallaan osa minusta haluaisi ajautua joskus kunnon väittelyyn jonkun Suomen kärkitransaktivistin kanssa. Olen tutustunut useiden heistä ajatteluun huolellisesti ja tietäisin tismalleen, mitä vastassani olisi, jos sellainen tilanne tulisi eteen. Tunne vihollisesi ja pidä viholliset lähelläsi jne. Olen fantasioinut kohtaamisesta, jossa ensin esittäisin tietämätöntä mutta hieman epäilevää ja antaisin transien näennäisesti valistaa ja yrittää pompotella minua. Sitten yhtäkkiä alkaisin neutraaliin sävyyn tykittää argumentteja, joista he huomaisivat äkillisenä järkytyksenä, ettei vastassa olekaan eilisen teeren poikaoletettu, joka ei tiedä mistään mitään. Tästä hetkestä lähtien ottaisin sekuntikellolla aikaa, miten kauan he kestävät kunnon väittelyä kanssani antamatta periksi tai häipymättä tilanteesta ovet paukkuen. Ai että, miten nauttisin nähdä transien ajautuvan edessäni alakynteen ja sen jälkeen pyristelevän ja käyttävän kaikki keinonsa, kun heidän vakimantransa ja omaksutut päsmäröintitaktiikkansa eivät tepsikään minuun millään lailla.

      (jatkuu)

      Poista
    4. "Surukseni olen huomannut, että esim. Samettiorkidean samantapainen blogi on viimeisen vuoden aikana hävinnyt netistä, vaikka varmaa syytä tähän en toki tiedä."

      Minulla on tieto, että Sametin blogi tulee aikanaan takaisin (olen ollut yhteyksissä häneen, kysyin häneltä itse asiassa suoraan, minne blogi on kadonnut). Sametin mukaan blogi palaa linjoille, kunhan hän on saanut hieman uudistettua sitä. Sametti mainitsi, että hän aikoo mm. muokkailla joitain vanhempia kirjoituksiaan, koska on muuttanut mielensä monestakin asiasta eikä blogi ole ollut enää aikoihin ajantasainen. Olen käsittänyt, että Sametti aikoo avata ihan oman domainin, jonne hän siirtää blogin ja myös muuta sisältöä. Siitä ei ole tietoa, milloin tämä tarkalleen tapahtuu.

      "Tsemppiä silti!"

      Kiitos ja tsemppiä takaisin!

      Poista
    5. "Kaiken taustalla tunsin silti sisimmässäni, että asiassa on jotain todella mätää syvemmällä tasolla. Silti vasta tämän blogin (ja parin muun vastaavan) sekä mm. Kaltialan lausuntojen myötä silmäni todella avautuivat siihen, millaisesta hullutuksesta oikeasti on kyse."

      Tosi samanlainen tiedostumiskokemus minullakin, heterolla, joka en ole koskaan ollut mukana LGBTQ-kuvioissa. Minulle homma avautui pikkuhiljaa, siten että ensin yritti kovasti ymmärtää ja olla myötämielinen. Samaan aikaan kuitenkin nauratti aktivistien fanaattisuus ja toisaalta ihmetytti, että miksi muut eivät tajua, että tässä on touhussa on jokin pielessä. Vastaan tuli Magdalen Bernsin video, joka todella naksautti jotain aivoissani. Järkytyin huomatessani, että kovin moni oli alkanut inttää vastaan, kun sanoin sukupuolen olevan kuitenkin binäärinen ja ettei aktivistien teorioissa ole mitään järkeä. Rowling-kohu, Kansis-kohu, mitä kaikkia kohuja niitä olikaan. Tihkui tietoa (kiitos erään terffi-kaverini, jonka ajattelin ensin jakavan jotain salaliittoteoriakamaa) miesurheilijoista naisten sarjoissa ja raiskaajista naisten vankiloissa. En halunnut ensin uskoa, mutta tarkistelin pitävätkö ne jutut paikkansa, ja kyllä pitivät. Sitten viimeisenä niittinä Laventelin blogi, halleluja.

      Poista
    6. Kiitos vielä jälkikäteen hyvistä kommenteista.

      Se, mitä en voi liiaksi olla oman kokemukseni pohjalta vielä erikseen korostamatta, on nimenomaan tuo transaktivistien toistuvasti harjoittama "ihmisoikeuksiin" vetoaminen.

      Vaikka itse epäilin jollain tasolla jo alusta lähtien heidän narratiivejaan ja opinkappaleitaan, en vuosiin uskaltanut antaa epäilyksilleni enempää valtaa, saati puhua niistä ääneen, koska en halunnut kokea olevani ihmisoikeuksien vastustaja, saati leimautua sellaiseksi. Yhdistin siis alitajuisesti transaktivistien ihmisoikeusvaatimukset samaan kategoriaan esim. homojen ja etnisten vähemmistöjen ihmisoikeuksien kanssa, ja arvaan monen muunkin tehneen näin.

      Vetoamalla ihmisoikeuksiin valtamediassa transaktivistien on siten ilmeisen helppoa saada massojen sympatiat puolelleen, ellei yksilöitä todella haasteta ajattelemaan, millaista sekopäistä maailmanjärjestystä nämä sankarit todella ajavat. Millä oikeudella joku ylipäätään voi vaatia sataprosenttista empatiaa, tottelevaisuutta ja suvaitsevaisuutta kaikilta muilta samalla, kun on itse valmis haukkumaan ja lynkkaamaan raivopäisesti jokaisen, joka ajattelee asiasta eri tavalla kuin itse? Kuten on käynyt vaikkapa Rowlingin kohdalla.

      Siksi sinun, Sametin, Kaltialan ja muiden suorapuheisten vasta-argumentoijien ääniä tarvitaan tänä päivänä enemmän kuin koskaan.

      Poista
  5. Elon Musk sanoo Teslan Kaliforniasta lähdön lopulliseksi syyksi lainsäädäntöä, jossa Kalifornia kieltää transidentifioituvien oppilaiden transiudesta vanhemmille kertomisen.

    https://www.kauppalehti.fi/uutiset/elon-musk-siirtaa-spacexn-ja-xn-paakonttorit-pois-kaliforniasta-syyttaa-transoppilaiden-yksityisyytta-suojaavaa-lakia/6ae5eced-38e5-4856-93f5-0a0616092a99

    Harmi, että jopa Kauppalehti uutisoi sen otsikossa noin päin, että suojaisi yksityisyyttä, kun oikeasti estää vanhempia vaikuttamasta siihen, että lapsi viedään julkisesti tuettuun kulttiin. Kaiken kukkuraksi kalifornialaiset vanhemmat ovat yleensä kaikkein progressiivisimmasta päästä.

    Nyt kuitenkin ehkä alkaa tapahtua. Kulttuurisodassa voi genderasia olla yksi isoimpia rintamia. Tässä on se harmillinen puoli, että kaikki genderkriittiset leimataan nyt entistä helpommin äärioikeistolaisiksi ja trumpisteiksi. Joka tapauksessa länsimaisen vasemmiston tuottamaan sekoiluun voi tulla aika iso vastareaktio.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastareaktio on alkanut jo jokin aika sitten, se on vain toistaiseksi kytenyt pinnan alla. Kun valtaväestö oikein kunnolla raivostuu, niin silloin rytisee ja kunnolla. Siihen tarvitaan vain jokin katalyytti, se viimeinen pisara, joka saa maljan vuotamaan yli. Emme vielä tiedä, mikä (tai kuka) ja millainen tuo katalyytti tulee olemaan. Odotamme jännityksellä.

      Se nyt ainakin on varmaa, että ilta-aurinko on laskenut transkultin aikakauden ylle. Transien juhlat ovat pian lopussa. On aika maksaa lasku, siivota jäljet ja maksaa vahingonkorvaukset siitä, mitä on pistetty paskaksi. Sen jälkeen on vielä edessä hyvin pitkän ja tuskallisen krapulan poteminen.

      Varautukaa siihen, että ennen romahtamisprosessin alkamista transien huuto yltyy kaikkialla niin korviahuumaavaksi, että tuntuu kuin se helvetti ei olisi koskaan roihunnut kuumempana. Tällainen imperiumi ei luovuta mukisematta ja protestoimatta. Kyllä he toki tietävät itsekin, että kohta on tilinteon hetki.

      Poista
    2. Tuo Kalifornian ja muiden jenkkien progressiivisten osavaltioiden meininki on aivan hirveää. Kaliforniassa on tehty myös muita lakimuutoksia, jotka edesauttavat alaikäisten ihmiskauppaa ja LGBTQ-nuorten hyväksikäyttöä. Jos lapsi tai nuori, jonka vanhemmat eivät suostu affirmoimaan lapsensa uutta identiteettiä, otetaan vanhemmiltaan pois, hänet sijoitetaan yleensä foster care -systeemiin, joka on kuin pipeline suoraan ihmiskauppaajien syliin. Siellä on kuulemani mukaan saalistajat odottelemassa nurkan takana ja tällainen sekaisin oleva oleva nuori on erittäin helppo uhri napattavaksi. Kaliforniassa on tosin muutenkin edistysmopo karannut käsistä, huumeongelma, rikollisuus, kodittomuus, hintojen nousu jne ajaa jo ihmisiä sieltä muuttamaan Texasiin.

      Poista
    3. Uutinen Foxilta:

      "Arkansas Gov. Sarah Huckabee Sanders took the stage at the Republican National Convention in support of former President Donald Trump, arguing that the former president and Republicans will do more to empower women.

      ´The left doesn't care about empowering women," Sanders said after recalling the treatment she received while servings as Trump's press secretary. "Biden and Harris can't even tell you what a woman is, they only care about empowering themselves.´"

      Republikaaneilla on nyt iso tahtotila. Katsoin puoluekokousta, ja useammassa puheessa mainittiin, että miehet on pidettävä pois naisten urheilusarjoista. Jos Trump voittaa, alkaa todennäköisesti kova valitus siitä, miten ihmisoikeuksia ollaan nyt polkemassa. Silti jo nyt on aloitettu oikeusprosesseja detransitioitujien taholta. Kun uutiset oikeudenkäynneistä transklinikoita kohtaan alkavat sen jälkeen lisääntyä, niin ehkäpä Suomessakin jokin muuri murtuu. Jonkin aikaa voidaan vielä uskotella, että kaikki on äärioikeiston salaliittoteoriaa, mutta tämä on siitä jälkensä jättävä skandaali, että eläviä ihmisiä tulee olemaan fyysisinä todisteina. Myös kaikki kertomukset ihmisiltä siitä, mitä heille lapsina ja nuorina tapahtui, tulevat julki tulevaisuudessa.

      Poista
    4. "Tässä on se harmillinen puoli, että kaikki genderkriittiset leimataan nyt entistä helpommin äärioikeistolaisiksi ja trumpisteiksi."

      Itse pyrin joka käänteessä korostamaan sitä, että kritiikkini tulee vasemmalle kallistuvalta homomieheltä ja joka tapauksessa ei oikealta. Missään vaiheessa ei saa antaa genderistien raamittaa keskustelua oman narratiivinsa mukaan, eli aina kun se mussutus uskonnollis-konservatiivisesta anti-gender -liikkeestä alkaa, niin heti vaan kapuloita rattaisiin.

      Poista
  6. LHB-liiton aktiivien kommentteja Prideen ja sen tapahtumiin:

    https://lhb-liitto.fi/2024/07/16/pride-jalkiperkaus-2024/

    VastaaPoista
  7. Noin 54 minuutin kohdasta eteenpäin uusimmassa Wider Lens- keskutelussa tulee esiin, miten transagenda varasti Black Lives Matterin: https://www.youtube.com/watch?v=MykidQJJvdw

    Vieraana oleva tummaihoinen taiteilija N3VLYNNN on muuten joutunut pahemman luokan canceloinnin kohteeksi.

    VastaaPoista
  8. "Vastareaktio on alkanut jo jokin aika sitten, se on vain toistaiseksi kytenyt pinnan alla. Kun valtaväestö oikein kunnolla raivostuu, niin silloin rytisee ja kunnolla. Siihen tarvitaan vain jokin katalyytti, se viimeinen pisara, joka saa maljan vuotamaan yli. Emme vielä tiedä, mikä (tai kuka) ja millainen tuo katalyytti tulee olemaan. Odotamme jännityksellä."

    Saa nähdä koska Suomessa alkaa isommin rytistä. Nyt jo näkyy kitkaa Kokoomuksen ja Priden välillä. Toivottavasti sielläkin silmät avautuvat ja kokkarit ottavat itse pesäeroa sateenkaariliikkeeseen.

    VastaaPoista
  9. Kritiikkiä Helsinki Priden painotuksiin:

    Mielipide | Helsinki Pride syrjii homomiehiä

    "...tapahtuma on etääntynyt ideastaan, joka käsittää yhteisöllisyyden ja vapauden juhlistamisen.

    Etääntyminen näkyy näissä seikoissa: Puistojuhlassa ei ollut miehille urinaaleja, vuosittain ry järjestää suuret bileet naisille, miestenbileet se on järjestänyt viimeksi 2011, miehet eivät näy tapahtuman markkinoinnissa, viestinnässä, eivätkä kuulu juhlapuheissa. Viime vuonna puistojuhlan lavalla tapahtuman toiminnanjohtaja ja ry: puheenjohtaja eivät maininneet juhlapuheissaan kertaakaan sanoja, homo, bi tai gay tai miehet. Tämän vuoden puheita en kuunnellut.

    Nämä ovat kaikki tietoisia valintoja, homojen poissulkemista, jota ei voi puolustella Pridessa millään tavalla."

    "Lisäksi kulkueessa oli kilometrin mitalta Palestiinan lippua liehuttavia blokkeja. Maailmanpolitiikka ei kuulu Prideen, semminkään kuin Palestiinaa ei tunneta hbt-ihmisten hyvästä kohtelusta, vaan täysin päinvastaisesta."

    https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/7291670#kommentit

    Homomiehet ovat rotuoppirinkulan... siis etuoikeusympyrän perusteella vähiten sorrettua aakkosporukkaa, joten on luontevaa antaa resurssit ja näkyvyys syrjitymmille ryhmille, kuten it-asiantuntijoina toimiville, mekkoon pukeutuville valkoisille heteromiehille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku tuolla on kommentoinut:

      "Syrjinnästä jos puhutaan, niin kuka järjestäisi joskus tapahtumia myös meille heteromiehille ja -naisille, jossa voisimme ylpeästi tuoda esille omaa suuntautumistamme? Pride on kaikessa ylivoipaisuudessaan sokea, syrjivä ja jopa tyly usealla taholla ja tasolla. Yksi monista tavoista on canceloida ihmisiä luonteeltaan aivan neutraaleista ryhmistä, vain siksi että huomauttaa ettei kyseinen ryhmä ole pride-aatteen julkaisukanava. Pride ja siihen liittyvä masinointi ei anna tilaa heteroille tai kristillisille arvoille, vaikka väittää ajavansa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuuta. Mielestäni Helsinki Pride on ansiokkasti pyrkinyt huomioimaan kaikkien ihmisten ihmisoikeudet. Kirjoitusta tulkitessa on huomioitava, että kirjoittaja on LHB-liittoaktiivi. Liitto, joka tunnetaan trans-exclusionary eli transoikeudet kieltävistä mielipiteistään. Priden tarkoitus on hyväksyä kaikki omana itsenään ja se menettäisi tarkoituksensa, jos se jättäisi ulos ihmiset, jotka kärsivät ihmisoikeuksiensa loukkauksista esimerksi oman sukupuolensa tai etnisyytensä vuoksi. Olisi kapeakatseista keskittyä vain homoseksuaalisuuteen sillä kautta aikain queer ihmisten sorto on intersektionaalisesti lomittunut myös muiden vähemmistöjen sorron kanssa."

      Tämä kommentti tiivistää kaiken olennaisen siitä, miten Pride nykyään yleisesti käsitetään. "Pyrkinyt huomioimaan kaikkien ihmisten ihmisoikeudet", eli nykyään ajatellaan niin, että kun jossain vain on jokin sorrettu ryhmä, isketään se Prideen. Konkreettisena esimerkkinä tämänvuotisen Priden Palestiina-liput. Sitten aina juhlitaan, miten "Pride on joka vuosi entisestään isompi tapahtuma". No kai se nyt on koko ajan isompi tapahtuma, jos jok'ikinen mahdollinen ja mahdoton syrjityksi edes etäisesti tulkittava ihmisryhmä survotaan sinne ja järjestetään Pride-kulkueesta sille omat blokkinsa.

      Ja missä kohtaa tuota Samin mielipidekirjoitusta sanotaan, että Pridessa "pitäisi keskittyä vain homoseksuaalisuuteen"? Se, että homomiehet ja homomieheys jotenkin näkyisivät Pridella, ei tarkoita, että kaikki siellä pyörisi heidän ja homoseksuaalisuuden ympärillä. (Minulla tosin homona ei ole harmainta käsitystä, miksi kukaan homo tai lesbo haluaisi mennä nykymuotoisen Priden lähellekään edes kilon kimpaleina.) Mutta kuten sanottu, Priden alkuperäinen sanoma ja tarkoitus on nykyajassa täysin hämärtynyt. Pridella ei ole enää MITÄÄN tekemistä sen alkuperäisen eetoksen (eli seksuaalivähemmistöjen oikeuksien) kanssa. Pride on nykyään jokin epämääräisen megalomaaninen syrjittyjen ja syrjityksi itsensä identifioivien queer-woke-intersektionaali-pervokarnevaali-inferno.

      Ja millä perusteella kommentoija muuten väittää, että Sami Montell on "LHB-liittoaktiivi"? Minulla ei ainakaan ole ollut tällaisesta mitään tietoa, ja olen ollut yhteyksissä LHB-liittolaisten kanssa. (Montell on siis toiminut vuosia QX-lehden toimittajana.) Ja mitä todisteita kommentoijalla on siitä, että LHB-liitto on "trans-exclusionary eli transoikeudet kieltävä mielipiteissään"? En tiedä, kuinka monta kertaa ihmisille täytyy vääntää rautalangasta se, että transaktivismi vaikuttaa homoseksuaaleihin vahingollisesti, ennen kuin menee jakeluun, eikä siinä ole kyse mistään "transeksklusiivisuudesta" sinänsä. Tosin eivätpä homojen asiat näitä hyveellisyyden airuita ole näyttäneet aikoihin enää liiemmin hetkauttavan, kun valokeilassa on jotain paljon tähdellisempää kuten "queer-ihmisten sorto, joka on intersektionaalisesti lomittunut myös muiden vähemmistöjen sorron kanssa". Juuri näin. Intersektiota intersektion perään.

      "Syrjinnästä jos puhutaan, niin kuka järjestäisi joskus tapahtumia myös meille heteromiehille ja -naisille, jossa voisimme ylpeästi tuoda esille omaa suuntautumistamme?"

      Pride nykymuodossaan ON hetero-Pride. Mitä enemmän te vielä haluatte?

      Huomaatteko, miten perinpohjaisesti ja laajasti intersektionalistien aivopesu on ihmisiin purrut?

      Poista
    2. "Ja mitä todisteita kommentoijalla on siitä, että LHB-liitto on "trans-exclusionary eli transoikeudet kieltävä mielipiteissään"?"

      Eikö nykymääritelmän mukaan transfobia/viha tarkoita juuri sitä, että homoseksuaalit järjestäytyvät, kokoontuvat, bilettävät ja sekstailevat keskenään ilman transien läsnäoloa. Tai että homoseksuaalit päättävät ihan itse määritelmänsä ja seksuaaliset rajansa biologisen sukupuolen pohjalta. Ei vihasta ja anti-genderistä tarvita kummempia todisteita kuin ettei transeja ole asetettu kaiken toiminnan ja universumin keskipisteeksi :D Koko yhteiskunnan pitäisi keskittyä transien paapomiseen ja validointiin, mitenkään muuten ei fobiattomuutta voi todistaa.

      Poista
    3. No tuo olikin lähinnä retorinen kysymys. Haluaisin silti joskus kuulla näiden idioottien perustelevan noita hyperbolisia väitteitään ihan omin sanoin, siis ilman transien vakiintunutta retoriikkaa ja sanastoa, jolla he aina kuittaavat kaiken mahdollisen ja pitävät sitä polleina ja itsevarmoina jotenkin riittävänä argumentointina, kerta toisensa jälkeen. Haluaisin joskus kuulla heidän omin sanoin selittävän, miksi homoseksuaalisuus ja homojen järjestäytyminen erillisenä ryhmänään on heidän mielestään syrjivää, eksklusiivista, foobista ja väkivaltaa. Taitaa olla turha fantasia. Tai jos tällainen tilanne tulisikin, jossa heidät on ahdistettu nurkkaan ja perusteluja vaadittaisiin, niin taitaisi mennä suu suppuun.

      (On muuten ylipäätään mielenkiintoinen ajatus, että kun joku jossain sanoo, ettei ole kiinnostunut jostain asiasta/ihmisestä/ryhmästä ja menee jonnekin aivan muualle tekemään jotain aivan muuta, niin se olisi "väkivaltaa" tuota asiaa/ihmistä/ryhmää kohtaan. Mitä väkivaltaista siinä on, että antaa jonkun olla rauhassa ja jättää hänet omaan arvoonsa?)

      Kuka tahansa voi paiskoa ympäriinsä loputtomasti ulkoa opeteltua diipadaapaa ilman mitään omaa ajattelua. Mikä nyt milloinkin on muodikasta. Kiihkouskikset ovat aivan samanlaisia. Lähipiirissäni on eräs vanhempi kiihkouskis, joka on koko ikänsä "perustellut" KAIKKI mahdolliset kiperät kysymykset jollain Raamatun lauseella. Aivan mitä tahansa häneltä kysyy tai mitä keskustelu koskee, hän aloittaa: "Raamatussakin sanotaan..."

      Transit ja heidän perseenlutkuttajansa ovat tismalleen samanlaisia.

      Poista
    4. "Miksi homoseksuaalisuus ja homojen järjestäytyminen erillisenä ryhmänään on heidän mielestään syrjivää, eksklusiivista, foobista ja väkivaltaa".

      Onhan naisten oikeudet ja naisasiajärjestötkin olleet miesvihaa ja peniskateutta, mutta eivät ole enää kun niistä on tehty transjärjestöjä. Otetaan esille mikä tahansa naisten ongelma ja taustalla kaikuu "entäs miehet". Homojen seurassa monet heterot huutavat "entäs heterot".

      Poista
    5. "ihan omin sanoin"

      Ei ole kovin relevanttia valittaa siitä että samaa mieltä olevat käyttää samoja argumentteja. Ne jotka väittää vastaan kreationisteille tai litteän maan kannattajille, käyttää usein samoja argumentteja. Gender-kriittiset käyttää yleensä samoja argumentteja. Ei se argumentteja pilaa.

      Poista
    6. Mussu, argumentoimisen maailmanmestari ja tiennäyttäjä, jakaa viisautensa hedelmiä jälleen.

      Poista
    7. "On muuten ylipäätään mielenkiintoinen ajatus, että kun joku jossain sanoo, ettei ole kiinnostunut jostain asiasta/ihmisestä/ryhmästä ja menee jonnekin aivan muualle tekemään jotain aivan muuta, niin se olisi "väkivaltaa" tuota asiaa/ihmistä/ryhmää kohtaan."

      Totta! Oonkin ihmetellyt valitusta siitä, ettei nykypridet ota tarpeeksi homomiehiä huomioon.

      Poista
    8. "Totta! Oonkin ihmetellyt valitusta siitä, ettei nykypridet ota tarpeeksi homomiehiä huomioon."

      Mennäänkö nyky-Pridessa jonnekin muualle tekemään jotain muuta ja valittavatko homomiehet sen jälkeen, ettei heitä otetaan huomioon, koska jossain muualla tehdään jotain muuta? Saavatko homomiehet olla Pridessä homoMIEHINÄ sellaisessa osastossa, jossa on vain miehinä syntyneitä homoja? Mitä ne "Homonationalismi alas!" -kyltit vuoden 2023 Helsinki Pridessa muuten olivat? Mitä, jos homomiehet olisivat täysin hypoteettisesti kantaneet Pridessa kylttiä "Genderideologia alas!". Kuka määrittää, mikä on väkivaltaa, jos väkivallan määritelmä on ei-perinteinen?

      Poista
    9. Nykypridet ON sitä, että tehdään jossain muualla jotain missä homomiehet ei ole pääosassa. Kulkueessa ja juhlissa on tietenkin paljon homomiehiä hyvillä mielin mukana.

      Poista
    10. Homonationalismihan tarkoittaa sitä, että (usein heterot) perustelee maahanmuuttovastaisuuttaan sillä, että maahanmuuttajat ryhmästä x on homovastaisia. Homonationalismi on hölmöä ja epärelevanttia olkiukkoilua jota hyvin sopii prideillä vastustaa.

      Poista
    11. "Oonkin ihmetellyt valitusta siitä, ettei nykypridet ota tarpeeksi homomiehiä huomioon."

      Haluaisitko avata tätä ajatuskuviotasi? Millä tavoin hepinheiluttajien naisten ja homoseksuaalien toiminta ilman transien valvovan ja fetisoivan silmän läsnäoloa rinnastuu siihen, että suurin seksuaalivähemmistö on ulkoistettu omasta tapahtumastaan ja promilleluokan identiteettikipuilijat, sinitukkasekoilijat ja autogynefiilit ovat asettautuneet kaiken keskipisteeksi? Transithan eivät hyväksy sitä, että naisilla tai homoseksuaaleilla olisi jotain ihan omaa.

      Poista
    12. Koko tapahtuman ja kulkueen nimi Pride pitäisi vaihtaa johonkin aivan uuteen, koska Pride viittaa johonkin periaatteessa jo historialliseen tapahtumaan, jollaista Pride nykymuodossaan ei ole edustanut enää aikoihin. Miten olisi vaikkapa Queerfeministinen marssi, Intersektionaalinen voittokulkue, Genderparaati, Transsendenssi tai Wokehtuma? Transit muutenkin tykkäävät uudelleenmääritellä ja uudelleennimetä muilta anastamiaan asioita, tapahtumia ja ilmiöitä. Miksei Priden nimeäkin siis voisi muuttaa joksikin paremmin transien maailmankuvaa vastaavaksi?

      Homonationalismi my ass. :D Kas kun ei bioessentialismi, josta transit ja wokettajat niin ikään rakastavat ruikuttaa.

      PS. Ei kannata odottaa tai olettaa, että Mussulta irtoaisi mihinkään tarkentaviin kysymyksiin järjellisiä vastauksia. Tapansa mukaan Mussu miljardinnen kerran takertuu johonkin kontekstista irrottamaansa yksityiskohtaan, jää inttämään siitä ja kuvittelee saaneensa jonkin vuosisataisen neronleimauksen. Piiri pieni pyörii, lapset siinä hyörii...

      Poista
    13. Ei kun järjestämään, jos koet asian ongelmaksi!

      Poista
    14. Kuvitellaanpa sellainen tilanne, että homoseksuaalit perustaisivat aivan uudenlaisen Priden, johon kuuluisi samantyyppistä toimintaa kuin aiemminkin, esim. kesäinen puistojuhla ja jotain yleistä ohjelmaa, mutta pienimuotoisemmin kuin mitä Pride nykyään on sinitukkineen ja genderlippuineen. Koko ajan tehtäisiin kuitenkin selkeä pesäero siihen, että kyse on nimenomaan wanhan koulukunnan homppeleiden tapahtumasta, ei trans-, gender-, queer- ja muususekoilusta. Kuvitellaan, että tapahtuma ottaisi tuulta alleen ja siihen osallistuisi kymmeniätuhansia aivan tavallisia, tylsänharmaita homoseksuaaleja ilman sinisiä hiusvärejä tai muutakaan huomiotaherättävää ja tranarkistista.

      Kuinka kauan menisi, ennen kuin transit olisivat invasoineet tuon tapahtuman ja vääntäneet sen taas kerran omaksi jutukseen?

      Poista
    15. Lesbot ja bi-naiset lienee homo- ja bi-miehiä suurempi seksuaalivähemmistö eikä meillä ole mitään nyky-Pridejä vastaan, joku kitisijä toki aina löytyy.

      Poista
    16. "Homonationalismihan tarkoittaa sitä, että (usein heterot) perustelee maahanmuuttovastaisuuttaan sillä, että maahanmuuttajat ryhmästä x on homovastaisia. Homonationalismi on hölmöä ja epärelevanttia olkiukkoilua jota hyvin sopii prideillä vastustaa."

      Kolme asiaa:
      1) Fundamentalistiset muslimimaat, kuten Iran, ovat homovastaisia. Välttämättä monetkaan noista maista tulleet eivät ole, mutta tiedetään kyllä, että heitä on.
      2) Priden ei pidä olla poliittinen yleisparaati, jossa vastustetaan kaikkea, mitä satutaan keksimään vastutettavaksi.
      3) Homonationalismi on itsessään olkiukko. Jos homo tietää, että kadulla vastaantuleva ihminen kannattaa homon hirttämistä nostokurkeen, niin homo varmasti pelkää, mutta mitä tekemistä tällä on nationalismin kanssa? Ketkä homot tai heterot ilmoittautuvat homonationalisteiksi? Se on terminä jo niin korni, että sen ottaminen vakavasti kertoo jotain mielenlaadusta.

      Poista
    17. Ymmärrettävästi monia homoja ärsyttää, kun heillä keppihevostellen heitellään rasistisia ideoita. Kuten nyt tämä Helsingin persuvaltuutettu, joka teki aloitteen Tom of Finland -patsaasta, joka hänen visiossaan vähentäisi arabien hengailua alueella.

      Poista
    18. "Ymmärrettävästi monia homoja ärsyttää, kun heillä keppihevostellen heitellään rasistisia ideoita."

      Monia homoja ihmetyttää, että Pride-tapahtuma antaa alustan ja näkyvyyttä homovastaiselle Palestiinalle. Rääytään kokoomuksesta ja persuista, nostetaan Venäjän homoseksuaalien vaikea tilanne, mutta Palestiinan homoseksuaalien ja transien tilanne lakaistaan maton alle. Make it make sense.

      Poista
    19. "Homonationalismi on hölmöä ja epärelevanttia olkiukkoilua jota hyvin sopii prideillä vastustaa."

      Mikä olisi sitten korrekti tapa keskustella aiheesta ja kritisoida avoimen homovastaisia kulttuureja ja uskontoja? Miksi naisten ja homoseksuaalien pitäisi syleillä heitä vihaavia tahoja? Ei pidä olla naiivi.

      Poista
    20. "Ketkä homot tai heterot ilmoittautuvat homonationalisteiksi? Se on terminä jo niin korni, että sen ottaminen vakavasti kertoo jotain mielenlaadusta."

      Homonationalismia käytetään leimakirveenä silloin, kun halutaan välttää suoraa natsiksi syyttelyä. Homoseksuaalit eivät saisi olla oikeutetusti huolissaan eri uskontojen ja kulttuurien eri asteisesti kielteisestä suhtautumisesta homoseksuaaleihin. Kristittyjen ja joidenkin persujen homofobiaa saa ja pitääkin kritisoida rajuin sanakääntein, mutta jonkun muun uskontokunnan kivitystuomiosta paasaamiselle pitäisi vain hymähtää ja lakaista maton alle. Tämä paljastaa ikävästi intersektionaalisen ajattelun ison heikkouden, eli sen että monen vähemmistöryhmän intressit menevät ristiin. Miten intersektionaalisuus ratkaisee konservatiivisten, misogynisten ja homofobisten vähemmistöryhmien maailmankuvan ja homoseksuaalien, naisten ja transsukupuolisten väliset konfliktit?

      Poista
    21. Helsinki Priden ohjelmaan kuului näköjään myös "Night for LGBTQIA+ Palestinians" jossa oli paneelikeskustelu ja muuta ohjelmaa, eiköhän siellä ollut Palestiinan heikosta ihmisoikeustilanteesta puhe.

      Poista
    22. "Helsinki Priden ohjelmaan kuului näköjään myös "Night for LGBTQIA+ Palestinians" jossa oli paneelikeskustelu ja muuta ohjelmaa, eiköhän siellä ollut Palestiinan heikosta ihmisoikeustilanteesta puhe."

      Mutta et siis ollut paikalla etkä tiedä, mistä siellä puhuttiin? Palestiinalaisten seksuaalivähemmistöihmisten asema ja syy sen huonoon tilanteeseen ei tule ilmi ainakaan Pride/trans/queers for Palestine -kontekstissa. Onhan se helvetin outoa ja ristiriitaista kompata Pride-paraatissa maata ja kulttuuria, jossa homoseksuaaleille ja transeille on tarjolla vain kidutusta ja kuolemaa ja samaan aikaan toivottaa vittuun puolue, jonka kaikki kansanedustajat eivät äänestäneet ei-transien sukupuolenvaihtolain puolesta.

      Poista
    23. "Mutta et siis ollut paikalla etkä tiedä, mistä siellä puhuttiin?"

      En ollut. Ehkä siellä kerrottiin, että Palestiina on oikea homo-onnela!

      Poista
    24. "En ollut. Ehkä siellä kerrottiin, että Palestiina on oikea homo-onnela!"

      Jos heiluttaa Palestiinan lippua, tukee Palestiinan hallintoa. Ei sitä voi kääntää niin päin, että vastustaa sen politiikkaa vähemmistöjä kohtaan. Se olisi sama, kun heiluttaisi Venäjän lippua ja sanoisi, että tukee sillä seksuaalivähemmistöjä Venäjällä. Jos puhutaan ns. pinkkipesusta, niin tuollainen keskustelutilaisuus on kyllä pinkkipesua pahimmillaan.

      Poista
    25. "Se olisi sama, kun heiluttaisi Venäjän lippua ja sanoisi, että tukee sillä seksuaalivähemmistöjä Venäjällä."

      Eikö tämä ole aika hyvä selitys Venäjän lipun heiluttamiselle varsinkin prideillä?

      Poista
    26. "Eikö tämä ole aika hyvä selitys Venäjän lipun heiluttamiselle varsinkin prideillä?"

      Mene sitten heiluttamaan. En usko vastaanoton olevan lämmin. Liput edustavat valtioita ja niiden hallintoa sekä politiikkaa. Neuvostoliiton lippua heilutettiin Suomessa 1970-luvulla ja natsi-Saksan lippua Suomessa 1930 luvulla (siitä löytyy veikeitä kuvia). Heilutettiinko niitä siksi, että tuettiin Neuvostoliiton toisinajattelijoita tai Hitlerin uhreja?

      Poista
    27. En tiedä, mutta ainakin Neuvostoliiton ja Natsi-Saksan lippuja oli sanakirjojen kansissa ilman ihmeempää ideologiaa.

      Prideillä Palestiinan lippujen heiluttajilla on varmasti juuri Palestiinan homojen ja transien oikeudet mielessä. Koska prideillä juuri sellaisten vähemmistöjen oikeudet on ihmisillä mielessä. En ole varma Venäjän lipuista, mutta ainakin muistan nähneeni ihmisiä Thaimaan lippujen kanssa prideillä. Tuskin hehkuttaakseen Thaimaan mahtavaa tilannetta?

      Poista
    28. "Mene sitten heiluttamaan."

      Liput edustaa myös kansallisuutta ja etnisyyttä. Venäjän lippua kulkueessa heiluttavaa pidetään varmasti todennäköisemmin venäläisenä lgbt-ihmisenä (jotka on mm. saaneet turvapaikkoja Suomesta vähemmistöstatuksensa vuoksi) kuin innokkaana putinistina.

      Poista
    29. "En tiedä, mutta ainakin Neuvostoliiton ja Natsi-Saksan lippuja oli sanakirjojen kansissa ilman ihmeempää ideologiaa."

      On ehkä vähän eroa sanakirjan kannella ja sillä, että se lippu heiluu tangossa tai marssijan kädessä.

      "Liput edustaa myös kansallisuutta ja etnisyyttä. Venäjän lippua kulkueessa heiluttavaa pidetään varmasti todennäköisemmin venäläisenä lgbt-ihmisenä (jotka on mm. saaneet turvapaikkoja Suomesta vähemmistöstatuksensa vuoksi) kuin innokkaana putinistina."

      Konteksti siis määrittää. Määrittääkö konteksti sitten senkin, että joku voisi mennä Pridelle vaikka terf-kyltin kanssa ja sanoa, että puolustaa niitä lesboja, jotka ovat terfejä?

      Poista
  10. Ainoat hyväksyttävä tilanne suomessa missä voi/saa käyttää sanaa peak on kun puhutaan taajuuskorjaamisesta tai häkkyrästä oskiloskoopin näytöllä säätimiä väänellen mielellään sellaisia joissa vielä lukee peak..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transaktivisti ja genderkriittinen menivät baariin.
      - Minulla on mukanani transistoriradio, transaktivisti sanoi.
      - Minä olen peak, joten minä taajuuskoodaan sen, genderkriittinen sanoi.
      - Tämä on transfobinen performanssi, transaktivisti huudahti.
      - Tässä sinulle performanssia, genderkiittinen sanoi ja raotti takkiaan, jonka alta paljastui aito Peak Performance -paita!

      Poista
    2. Mikä sitten olisi käyttökelpoinen sana kuvaamaan peakkaamista? Valaistumisen hetki? Suomujen putoaminen silmiltä?

      Poista
    3. Suomen kieli on siitä hankala, ettei siinä aina ole tiettyä yhtä sanaa käännökseksi joillekin englannin verbeille, esim. to peak, to ignore. Saada tarpeekseen, tulla mitta täyteen, saavuttaa huippunsa? Jättää huomiotta, olla huomaamatta? Tästä syystä monet englanninkieliset sanat siirtyvät "sellaisenaan" käyttöön suomen kielessäkin, ne vain ikään kuin mukautuvat suomen verbijärjestelmään. Peakata, ignorata. Mitäs muita näitä nyt on? Dissata. :D

      Poista
  11. Paikallisen Citymarketin kosmetiikkaosastolle on ilmestynyt kokonainen hyllyllinen miesten tamponeja. Ne on asetettu esille erittäin näkyvästi (ja kauas normaaleista tamponeista ja siteistä) keskelle osastoa erilliseen hyllyyn, jota koristaa iso kuva hymyilevästä Dakota Robinista. En tiedä, onko kyseessä tämän Cittarin oma kampanja, vai onko meneillään joku isompikin mainoskampanja. Mutta tämä kyllä suorastaan vaatii jonkinlaista palautetta. En tiedä mikä olisi paras keino antaa kuluttajapalautetta. Palaute tähän paikalliseen Cittariin? Palaute K-ryhmän johtotasolle? Vai ehkä jonkinlainen tarra-aktivismi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaskan grillillä kannattaa valittaa.

      Poista
    2. Luulisin, että mitä enemmän tuollaiseen kampanjaan reagoidaan, sitä onnistuneemmaksi se koetaan. Positiivinen reaktio = saanut onnistuneesti näkyvyyttä. Negatiivinen reaktio = saanut onnistuneesti näkyvyyttä. Täydellinen ignoraaminen = hitto, ei näkyvyyttä! Mikä meni vikaan? Eli ei kannata reagoida mitenkään. On aivan turhaa ryhtyä lähettämään jollekin instanssille mitään "miehet eivät menstruoi" -settiä. He tietävät kaiken sen kyllä itsekin ja tietävät tasan tarkkaan senkin, mitä ovat tekemässä. He osaavat odottaa suivaantumista ja turhautuneita reaktioita ja ovat valmistautuneet niihin. Siellä transit oikein sormet syyhyten odottavat pääsevänsä vastaamaan noihin palautteisiin jotain vitun "me täällä yrityksessä X kannatamme yhdenvertaisuutta ja inklusiivisuutta ja kaikkien sukupuolten tasa-arvoa, ainoastaan naiset eivät menstruoi vaan myös transmiehillä, muunsukupuolisilla, ei-binäärisillä ja sukupuolettomilla voi olla kuukautiset" -paskaa.

      Tarra-aktivismia nyt voi harrastaa aina, tosin olen kuullut lähipiiriltä, että varsinkin LGBTQIA-mestoihin liimatut tarrat revitään lähes poikkeuksetta lähes välittömästi irti. Turkulainen tuttuni oli kuulemma joskus käynyt liimaamassa TERF-tarroja Suxes-baarin vessoihin useita erillisiä kertoja, ja alle viidessä minuutissa ne olivat aina hävinneet. Varsinkin juuri LGBTQIA-mestoissa ollaan haukkana vahtimassa, ettei kerettiläistä ajattelua pääse siellä näkyville missään olosuhteissa. Omassa kotikaupungissani on Body Shop, ja mietiskelin ihan tosissani muutama vuosi sitten, että kävisin terrorisoimassa siellä ja liimailemassa lasi-ikkunoihin I love JK Rowling -tarroja. En sitten kuitenkaan tehnyt niin. :D

      Parastahan olisi antaa miesten tamponit -tyylisten sekopääkampanjoiden vain kuolla hiljalleen unohduksiin valtaväestön nauraessa partaansa ohi kulkiessaan, kun kukaan ei näkyvästi reagoi, ei reaktiolla itsellään tai ostamalla tuotetta. Haluaisin oikeasti tietää, miten tamponikampanja on vaikuttanut myyntivolyymeihin, mutta ne eivät taida olla julkisia tietoja enkä jaksa ryhtyä googlailemaan mitään noin triviaalia.

      Mitä Dakota Robiniin tulee, niin kysyn edelleen tätä: miten voi olla mahdollista, että vaaleanpunainen väri, mekko, pitkät hiukset ym. "tyttöjutut" aiheuttavat transmiehelle dysforiaa, mutta kaikista maailman asioista menkat ja tamponit eivät aiheuta? Miten kenellekään transmieheksi itseään tituleeraavalle voi tulla edes mieleen ryhtyä mainoskasvoksi tamponikampanjaan? En ihan oikeasti käsitä. Osaako joku selittää?

      Poista
    3. "Luulisin, että mitä enemmän tuollaiseen kampanjaan reagoidaan, sitä onnistuneemmaksi se koetaan. Positiivinen reaktio = saanut onnistuneesti näkyvyyttä. Negatiivinen reaktio = saanut onnistuneesti näkyvyyttä. Täydellinen ignoraaminen = hitto, ei näkyvyyttä! Mikä meni vikaan? Eli ei kannata reagoida mitenkään. On aivan turhaa ryhtyä lähettämään jollekin instanssille mitään "miehet eivät menstruoi" -settiä."

      Tämä on juuri se oleellisin pointti. Kuoliaaksi vaikeneminen on keinoista mahtavin. Kun on muutenkin juuri niin, että ihmiset kävelevät ohi jatkaen ostoskorinsa täyttöä. Joku saattaa katsoa, että tuossapa on tuollaisia, mutta suurinta osaa ei kiinnosta. Tuskinpa juuri kukaan nainen ostaa ja noita ostavia miehiä on yhden marketin alueella ehkä 0-3. Ne jäävät kauppaan ja kun jokin ei mene kaupaksi, niin se poistuu. Go woke, go broke.

      Pahinta on se, että joku paikallinen persu alkaa meuhkaamaan, jonka jälkeen kaikkien vihervasemmistolaisten on pakko laittaa hyvesignalointigeneraattori päälle. Tai sitten voi olla taas omanlaisensa reaktio, jos joku ostaa läpällä ja tekee videon someen. Voisin kuvitella, että joku ostaisi vaikka polttarilahjaksi sulhaselle.

      Mutta siis tämä ignooraaminen on se vanha herrasmies- ja rouvasnaistoimintapa. Se pätee ihan kaikkeen, mitä transaktivistit huutavat. Lapsikin lopettaa, kun ei saa huomiota, paitsi että tulee lopuksi se kerta kiellon päälle.

      Poista
    4. "Se pätee ihan kaikkeen, mitä transaktivistit huutavat. Lapsikin lopettaa, kun ei saa huomiota, paitsi että tulee lopuksi se kerta kiellon päälle."

      Transaktivisteihin kannattaa nimenomaan suhtautua kuin uhmaikäisiin lapsiin. Lapsi provosoi ja manipuloi niin kauan, että saa aikuisista haluamansa reaktion (tai ihan vain huomiota). Lapsi toimii näin luonnostaan, lasta ei siis pidä tietenkään "syyllistää" siitä. Transit käyttäytyvät samalla tavoin, ja he ovat aikuisia eli eivät syyntakeettomia. Lapsi voi vielä käyttäytyä noin, aikuinen ei voi ilman että joutuu vastaamaan siitä. Transit riehuvat, räkyttävät, provosoivat, ärsyttävät ja tökkivät muita niin kauan, että muilta heruu reaktio: transeille on loppupeleissä samantekevää, onko se reaktio positiivinen (hyväksyntää, suitsutusta ja validointia) vai negatiivinen (yleistä ärtymistä, TERFeilyä, totuuden puhumista, heikompien puolustamista). Pääasia, että reagoidaan. Keskustelussa transien kanssa ei kannata lähteä sille linjalle, että huutaa takaisin tai alkaa väitellä loputtomasti siitä, onko yksi plus yksi kaksi tai jotain muuta. Se on täysin hedelmätön lähestymistapa. Joskus se voi olla paikallaan, mutta äärimmäisiä tilanteita ei tule vastaan kovin usein.

      Olen itse tehnyt aikanaan sen virheen, että provosoiduin keskustelussa sukupuolisekoilijan kanssa ja aloin lopulta suorastaan huutaa hänelle. Otin siitä opikseni, enää en tee niin, koska se ei johda mihinkään. Enää en anna transien (tai muidenkaan samanlaisten provosoijien) halpojen keinojen vetää minua samaan lokaan heidän kanssaan, samalle alhaiselle tasolle. Kannattaa pyrkiä pysymään tyynen rauhallisena, neutraalin ystävällisenä ja sillä tavalla henkisesti koskemattomana, ettei toinen pysty provosoimaan niillä keinoilla, joilla transit ovat tottuneet ihmisiä provosoimaan: kuorossa huutaminen, uhriutuminen, erilaisten korttien hihasta vetäminen (esim. intersex-kortti), syyllistäminen ("etuoikeutetut cisihmiset, jotka vastustavat vähemmistön oikeuksia!"), mollaaminen ja niin edelleen. Kannattaa koko ajan olla askelen edellä, yhden askelman ylempänä. Tämä toki vaatii etukäteen valmistautumista (transaktivistien narratiivien pääpiirteet täytyy ainakin suurin piirtein tuntea) ja kylmiä hermoja, koska transit ovat uskomattoman taitavia lietsomaan ihmiset sotimaan kanssaan. Heille tuo sodankäynti itsessään on koko homman itsetarkoitus. Se täyttää heidän sisäistä tyhjyyttään. Sen sijaan he eivät kestä sitä, ettei heitä huomata lainkaan. Siksi ignoraaminen on kaikkein tehokkain ase heitä vastaan. Jos heidät ignorataan, he eivät pääse kuppaamaan toisesta energiaa sen sisäisen tyhjyyden täyttämiseksi.

      Suurin osa transaktivisteista on ihan tyylipuhtaita narsisteja tai muulla tavalla persoonallisuushäiriöisiä. Jos tutustuu persoonallisuushäiriöiden piirteisiin ja ilmenemismuotoihin, on jo pitkälle aseistautunut transeja vastaan. Joka kerta, kun trans onnistuu lietsomaan sinut/minut raivoon, inttämään hänelle vastaan ja kuohumaan tunnereaktion vallassa, trans on jo voittanut. Kannattaa etukäteen mielikuvaharjoitella noita tilanteita ja miettiä, mitä niissä sanoo. Olen ollut muutamissa tilanteissa, joissa olen päässyt toteuttamaan omia mielikuvaharjoitteitani onnistuneesti transien kanssa ja se oli herkkua se. :D

      Poista
    5. Ehkäpä tuo huomiotta jättäminen on tosiaan parasta, mitä miestamponeille voi tehdä. Ne olivat kaiken lisäksi kalliimpiakin kuin ihan tavalliset tampaxit.
      Miestamponit muuten peakkasivat yhden ystäväni, tai oikeastaan ensin miestamponit ja sitten epämukava olo jossakin sukupuolineutraalissa vessassa.
      Terv. se miestamponeja Cittarissa ihmetellyt nainen

      Poista
    6. Jengi peakkaa kyllä, kun sukupuolisekoilu konkreettisesti puree heitä itseään tai heidän läheisiään perseeseen. Naisia, tyttöjä ja homoseksuaaleja on purrut aikoja sitten, ja naisistakin lähinnä ne edelleen kannattavat sukupuolisekoilun edistämistä, joiden ruskeat kielet kairaavat syvällä miesten ja transien perseiden uumenissa, koska he kuvittelevat siten keräävänsä itselleen jotain immateriaalisia wokepointseja ja kirkastavansa hyveellisyyden sädekehiään. Sellaista sosiaalista pääomaa, joka saa tuntemaan, että on "historian oikealla puolella".

      Minulla on muutamia tuttavia, jotka eivät ole vielä peakanneet, vaikka olen hieman heitä töykkinyt siihen suuntaan jo pidempään. Arvatkaa, mitä sukupuolta ja seksuaalista suuntautumista he edustavat?

      Kyllä, heteromiehiä.

      Poista
    7. "Jos tutustuu persoonallisuushäiriöiden piirteisiin ja ilmenemismuotoihin, on jo pitkälle aseistautunut transeja vastaan."

      Transeja/aktivisteja vituttaa eniten juuri se, ettei provosoidu, kiihdy eikä suostu keskusteluun heidän sanastollaan ja retoriikallaan. Transit menevät tilttiin, jos heiltä pyytää naisen määritelmää ilman kehäpäätelmiä, kuinka monta sukupuolta ihmislajilla on, tai kysymällä kuuluvatko penikset naisten tiloihin, lesbon seksielämään ja naisten kilpaurheiluun, tai voiko homomies olla raskaana tai onko penistä vaginaan -seksi homoseksiä. Erityisen tehokasta tämä on, jos paikalla on "skenen" ulkopuolisia henkilöitä ja transin/aktivistin pitäisi toistella itsekin naurettavaksi tietämiään opinkappaleita. Hyviä kysymyksiä ovat myös: onko kehodysforia transiuden edellytys, kuinka monta ihmistä on pakkosteriloitu transiuden takia Suomessa, miten transien kansanmurha ilmenee Suomessa ja mitkä ihmisoikeudet transeilta puuttuu Suomessa. Voi myös leikkimielisesti tiedustella, että mistä värkistä mies oikein synnyttää. Yleensä voi kuulla heinäsirkkojen siritystä ja nähdä arokierijöiden sujahtelevan, kun heittää jonkun noista tiskiin.

      Poista
    8. Jännityksellä odotamme kuinka tämäkin blogi ansioituu transasioiden kuoliaaksivaikenemisessa!

      Poista
    9. Voi, Mussu pieni. Täällä niistä saa ja kuuluukin puhua, kun muualla keskustelua ei sallita (esim. kaikki vähänkään genderkriittisiksi tulkittavat keskusteluketjut vauva.fi:stä poistetaan). Kuten alapalkissakin lukee: "Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila."

      Sinäkin erittäin mielelläsi näyt viettävän aikaasi täällä vuodesta toiseen.

      Poista
    10. Mitä pahaa Body Shop on nyt tehnyt?

      Poista
    11. Lol, kannattaa katsoa toi artikkeli josta JKR veti herneen nenäänsä. Tytöt ja naiset mainitaan pitkälti toistakymmentä kertaa > "Nainen-sana on kielletty, buhuu"

      https://www.devex.com/news/sponsored/opinion-creating-a-more-equal-post-covid-19-world-for-people-who-menstruate-97312#.XtwLnv0aEeR.twitter

      Poista
    12. "Minulla on muutamia tuttavia, jotka eivät ole vielä peakanneet, vaikka olen hieman heitä töykkinyt siihen suuntaan jo pidempään. Arvatkaa, mitä sukupuolta ja seksuaalista suuntautumista he edustavat?

      Kyllä, heteromiehiä."

      Mä olen hyvin kiusallisesti tehnyt saman huomion. Olen jutellut monien miesten kanssa pitkiä, hyviä keskusteluita deittisivustoilla. Älykkäitä, elämässään menestyneitä, hyväsydämisiä kaupunkilaismiehiä. Ja sitten tämä kysymys. Ah. Transideologiaan kriittisesti suhtautuminen on moraalipaniikkia, joka on yhdysvaltaisen oikeiston ja median lietsomaa. Oikeita argumentteja -> kädet korville ja laaalalaalalalaa, mitään ongelmaa ei ole! Tämä on aivan helvetin turhauttavaa. Tai sitten näitä, jotka tuntee sen yhden tosi kivan muusun tai transin ja kaikki sekopäisimmätkin queer-teoriat niellään sellaisenaan. Se on avan helvetin turhauttavaa, koska mä en vain kykene seurustelemaan tällaisen ihmisen kanssa. En, vaikka mikä olisi. Olisikohan jossain sellaista postausta, jossa väännettäisiin rautalangasta keskeisimmät asiat, mistä transideologiassa on kyse? Siis että voisi tyyliin antaa yhden linkin, yhden blogipostauksen, jossa jotenkin woke-kuplassa syvällä olevalle sopivalla tavalla väännettäisiin nämä perusongelmat, ja mistä tässä koko ilmiössä on kyse? Sellainen "aloita tästä" pitäisi kyllä ehdottomasti olla!

      "Miten kenellekään transmieheksi itseään tituleeraavalle voi tulla edes mieleen ryhtyä mainoskasvoksi tamponikampanjaan? En ihan oikeasti käsitä. Osaako joku selittää?"

      Eiköhän tämä ollut retorinen kysymys, vastaus on niin naurettavan ilmeinen. 1. Raha. 2. Ihanaa saada oma pärstä esille!

      Poista
    13. "Kyllä, heteromiehiä."

      Onko kukaan heteromies antanut loogisesti koherenttia selitystä sille, että miksi heidän ei tarvitse edes harkita transnaista kumppaniksi tai tyttödikin testaamista, mutta transnaiset ovat täysiä naisia naisten ja tyttöjen tiloissa, ryhmissä, kiintiöissä, urheilusarjoissa ja lesbojen seksielämässä? Surullisenkuuluisan punkkaripalstan miesoletetut valittelivat yhdessä ketjussa kuinka tiukassa yhteiskunnan ja cisteemin binääriohjelmointi istuu heissä. Ehkä vasemmistomiehille voisi järjestää koulutusleirejä transnaisten kohtaamiseen täysinä naisina? Homomiehillehän on jo järjestetty vaginatyöpajoja homotapahtumissa ja vaginan stimuloinnin saloihin löytyy homomiehen ja transmaskuliinin tekemä ohjevideokin.

      Poista
    14. Aloita tästä -postaus olisi kyllä sinänsä erittäin hyödyllinen olla olemassa. Jos sellaisia onkin (varmasti on jossain), niin itse en toistaiseksi ole törmännyt ainakaan suomenkieliseen sellaiseen. Omia tietojani olen aikanaan lähtenyt keräämään lukuisista eri lähteistä ikään kuin palapeliä kokoamalla, ja silti tuntuu edelleen, että olen hädin tuskin raapaissut pintaa, niin paljon tähän liittyy kaikkea. Tuo on yksi aloita tästä -tyyppisen postauksen ongelma: aihe on niin tähtitieteellisen laaja, että sitä on lähes mahdotonta selittää tyhjentävästi pienessä tilassa. Jos sellainen ytimekäs postaus olisikin (voisin vaikka itse aivan hyvin kirjoittaa sellaisen), niin sen lukeva voisi massiivisen transpesun vuoksi suorilta käsin leimata sen antigenderiksi, natsismiksi, oikeistoöyhöttämiseksi tai miksi ikinä ja kuitata asian sillä sikseen. Aiheesta kiinnostuneen täytyy tietoisesti haluta tutkia aihetta syvemmin kuin vain yhden postauksen lukemalla (toki se yksi postaus voi toimia joillekin ratkaisevana katalyyttina). Se taas vaatii sitä, että jonkinlainen peakkaaminen on jo tapahtunut ainakin jollain tasolla.

      Olen moneen kertaan todennut sen, että transaktivismin läpikotainen hulluus ei aukene ihmiselle kaikessa laajuudessaan, ennen kuin se puraisee kunnolla häntä itseään tai jotakuta hänen läheistään perseeseen. Olen suositellut muutamille heteromiestuttavilleni blogiini tutustumista (he tietävät henkilöllisyyteni), mutta etenkin yhden hyvän kaverini sanat jäivät mieleeni kajahtelemaan: "Mä en halua haastaa mun omia näkemyksiä tästä asiasta. Siksi en lue sun blogia." Eli jos ihminen ei kerta kaikkiaan halua tutustua muihin näkemyksiin ja varjopuoliin, häntä on turha siihen pakottaa tai maanitella. Mitä transaktivismiin yleisesti tulee, niin kaikkein vähiten haitallisesti se vaikuttaa nimenomaan heteromiehiin. Heteromiehet voivat soljua elämänsä lävitse tarvitsematta millään tavoin häiriintyä transien perseilystä, koska se ei kosketa heitä tai vaikuta heihin samalla tavalla kuin se vaikuttaa naisiin, tyttöihin ja homoseksuaaleihin. Tämänkin sanoin tuolle kaverilleni, mutta hän ei suostunut kuuntelemaan. No, ei väkisin. Minulla on edelleen paskan maku suussa tuosta keskustelusta, vaikka olemme toki yhä tekemisissä ja hyvissä väleissä. Tietyt tosiasiat vain täytyy hyväksyä; tässä tapauksessa se on se, ettei kannata pakottaa ketään mihinkään, mitä hän ei halua, vaikka tarkoitus olisi kuinka jalo.

      (Enkä minä todellakaan väitä, että blogini ja näkemykseni olisivat jotain ainoita ja oikeita totuuksia. Nämä ovat yksi näkökulma. Jonkun toisen homomiehen kokemukset ja ajatukset voivat olla aivan erilaisia. En vain etsinnöistä huolimatta ole onnistunut vieläkään löytämään laajemmanpuoleisia homomiesten blogeja, joissa tätä aihetta käsiteltäisiin vähänkään syvällisemmin. Redditin @askgaybros-kanavalla on melko paljon homomiehiä kirjoittelemassa, mutta se jää tosiaan sille pintapuoliselle Reddit-tasolle. Transit ovat sielläkin päivittäin vänkäämässä, btw. En kovin usein jaksa Redditiä selata, mutta joskus välillä tulee eksyttyä siihenkin kaninkoloon.)

      Poista
    15. Itsekin olen vuosia seuraillut eri lähteistä transasiaa. Olisikohan ollut 2017, kun luin Sametin blogia älyttömällä vimmalla ja samalla myös muita, ulkomaalaisia lähteitä. Aihe on laaja, mutta uskon, että joitain olennaisimpia pointteja olisi mahdollista kasata yhteen postaukseen. Ehkä yritän itse kehitellä jotain sen suuntaista. Siinä voisi olla hieman tämän aiheen historiaa, yleisimpiä argumentteja, ja erityisesti sitä, miksi kyseessä on myrkyllinen ja haitallinen ideologia, ei mikään harmiton ihmisoikeusliike.

      Nämä käsittämättömimmät tapaukset, joihin itse olen törmännyt, siis asiaan tiukimmin uskovat heteromiehet, ovat olleet lapsettomia keski-ikäisiä sinkkuja. Sellaisia, jotka haluavat olla oikein progressiivisia ja älyllisiä, mutta joiden ajattelu on todella sakeaa ja täysin transeilta omaksuttua. En usko, että heihin kannattaa käyttää aikaa. Mutta sitten on näitä miehiä, joilla kuitenkin voi olla omia tyttäriä, siskoja, ja he ovat mieleltään avoimempia. Heidän kanssaan voi argumentoida, ja he saattaisivat jopa kyetä näkemään myös toista puolta tästä asiasta.

      Mutta totta on, jos ihminen on laittanut mielen kiinni, on turha yrittää pakottaa mitään. On kiinnostavaa, miten syviä kuiluja ihmisten todellisuuskäsitysten välille on revennyt. Häkellyttävää ja kiinnostavaa.

      Poista
    16. "Olen jutellut monien miesten kanssa pitkiä, hyviä keskusteluita deittisivustoilla. Älykkäitä, elämässään menestyneitä, hyväsydämisiä kaupunkilaismiehiä. Ja sitten tämä kysymys. Ah. Transideologiaan kriittisesti suhtautuminen on moraalipaniikkia, joka on yhdysvaltaisen oikeiston ja median lietsomaa. Oikeita argumentteja -> kädet korville ja laaalalaalalalaa, mitään ongelmaa ei ole!"

      Minä en ole ollut Tinderissä yli vuoteen, mutta profiilini veti puoleen naisia, jotka ilmoittivat jo profiilissaan olevansa queer tai jotain muuta vastaavaa. Ulkonäöltään he olivat sangen tavallisia kaupunkilaisen näköisiä. Myös minulla saattoi joidenkin kanssa keskustelu edetä sukupuolikysymyksiin. Usein se tapahtui kuitenkin niin, että nainen toi asian esille. Minussa haluttiin nähdä queeria.

      Sitten, kun aloin sanoa olevani kriittinen, saattoi seurata luennointia ja koulutusta tai sitten juuri sitä, että toinen ei halua kuulla tuollaista (ihmettelyä, miksi minä hänelle tuollaista laitan) tai katoaminen. Yksi jopa sanoi suoraan luvanneensa, ettei ole tekemisissä terffien kanssa. Millehän taholle hän tämän lupauksen oli tehnyt, Queer-jumalalleenko? Minähän en tietenkään terf ole, koska omaan radikaalifeministiseen feministimääritteeseeni kuuluu, etten voi olla miehenä minkäänlainen feministi. ;-)

      Vaikka aiemmin ajattelin voivani olla jopa suhteessa eri tavalla ajattelevan kanssa, niin kyllä tässä ideologiassa mukana olevat tekevät ehdottomuudessaan myös heidän mielipiteistään minulle kynnyskysymyksen. Työelämässä ja harrastuksissa ihmiset kohtaan täysin sukupuolesta tai näkemyksistä välittämättä, mutta parisuhteessa haluan tulla kohdatuksi nimenomaan miehenä enkä minään muuna.

      Itsellänikin osaltaan kriittisyys lähti liikkeelle siitä, että törmäsin lähelläni ilmiön eittopuoliin. Olin myös itse muutama vuosi sitten mukana aakkostouhussa ja siinä lähellä törmäsin epäkohtiin. Voi siis vain tosiaan toivoa, että peakkaaminen koulutetuilla kaupunkilaisilla heteromiehillä tapahtuu, kun omalle kohdalle osuu jotain negatiivista. Haja-asutusalueiden kouluttamattomat miehet ovat isoksi osaksi varmaan aika välinpitämättömiä koko asiasta.

      Yksi miespuolinen kaveri muuten vaahtosi siitä, että transnaisiin suhtaudutaan naisten taholta varauksellisesti, koska sillä lailla aina miehiä syytetään naisten taholta. En sitten viitsinyt sanoa, että eiväthän ne transnaiset ole omasta mielestään miehiä ja tuo kommenttisihan on itsessään transfobinen ja misogyyninen.

      Poista
    17. "Aihe on laaja, mutta uskon, että joitain olennaisimpia pointteja olisi mahdollista kasata yhteen postaukseen. Ehkä yritän itse kehitellä jotain sen suuntaista. Siinä voisi olla hieman tämän aiheen historiaa, yleisimpiä argumentteja, ja erityisesti sitä, miksi kyseessä on myrkyllinen ja haitallinen ideologia, ei mikään harmiton ihmisoikeusliike."

      Tietenkin olisi, ja juurikin noita aiheen perusydinkohtia. Tämä oli hyvä idea! Jos haluat, voidaan vaikka jonkinasteisessa yhteistyössä ryhtyä koostamaan sellaista postausta esim. tänne, ellet halua perustaa ihan omaa blogia...? Jokainen GC-ääni vie tilaa transien ääniltä. :D Yhteiskirjoittamista voi helposti tehdä esim. Google Docsissa, kun jokainen kutsuttu pääsee muokkaamaan tekstiä halutessaan, kunhan muistaa ottaa tasaisin väliajoin varmuuskopiot. (Joskus opiskeluaikana meillä oli ryhmätyöprojekti, jossa kirjoitettiin samaan Google Docsin tiedostoon yhteistekstiä, ja joku ryhmästämme oli kerran mennyt vahingossa poistamaan koko tekstin eikä sitä saanut enää palautettua. Siinä meni useiden ihmisten monen tunnin työskentely hukkaan. Tästä jäi traumoja. :D)

      "Nämä käsittämättömimmät tapaukset, joihin itse olen törmännyt, siis asiaan tiukimmin uskovat heteromiehet, ovat olleet lapsettomia keski-ikäisiä sinkkuja. Sellaisia, jotka haluavat olla oikein progressiivisia ja älyllisiä, mutta joiden ajattelu on todella sakeaa ja täysin transeilta omaksuttua."

      Aika suuri osa queerteoriaan ylipäätään uskovista on näitä, jotka haluavat kiihkeästi kuulua johonkin eksklusiiviseen ja pseudoälylliseen joukkoon ihan vain tunteakseen Olevansa Jotain ja jotenkin edistävänsä elämää suurempaa tasa-arvoprojektia tai mitä ikinä. Eli teeskennellään fiksumpaa kuin oikeasti ollaan. Nämä heebot eivät itsekään hahmota sitä, että osallistuessaan queerhömpsöttelyyn he vain purematta nielaisevat muilta valmiin maailmankuvan ja ajatukset sellaisenaan. Jos hiemankaan alkaa ajatella omilla aivoillaan ja esittää valtavirtanäkemyksistä poikkeavia ajatuksia, muut hömpsöttelijät heti "uudelleenkouluttavat" takaisin ruotuun. Aina, kun jossain ei sallita omaa ajattelua ja kyseenalaistamista ja vain tietynlaiset, tarkoin rajatut näkemykset suvaitaan, pitäisi hälytyskellojen soida.

      "En usko, että heihin kannattaa käyttää aikaa."

      Ei. Kannettu vesi ei kaivossa pysy.

      "On kiinnostavaa, miten syviä kuiluja ihmisten todellisuuskäsitysten välille on revennyt. Häkellyttävää ja kiinnostavaa."

      Todellakin. Kaikki queerhömpsöttelijäthän tasan tarkkaan tietävät, ettei mies voi oikeasti olla nainen tai nainen mies, mutta jokin omituinen kollektiivinen psykoosi pakottaa heidät kuitenkin taistelemaan sen puolesta, että yleinen todellisuuskäsitys ja kieli saataisiin muutettua sellaiseksi, että "everyone can be everyone", kuten alle linkatulla videolla Glasgow Pridelta joku tonttutrans ylevästi loihe lausumahan. Helen Joyce on sanonut, että tietyllä tavallahan transaktivismi on sotaa kieltä vastaan, ei niinkään todellisuutta (tai jotain tähän suuntaan). Koko TWAW-/TMAM-sekoiluhan pohjautuu siihen foucault'laiseen ja butlerilaiseen ajatteluun, että kieli heijastaa todellisuutta ja jos kieli saadaan muutettua niin että mies tarkoittaa ketä tahansa ja nainen ketä tahansa, niin todellisuus muuttuu siinä mukana.

      Poista
    18. "Työelämässä ja harrastuksissa ihmiset kohtaan täysin sukupuolesta tai näkemyksistä välittämättä, mutta parisuhteessa haluan tulla kohdatuksi nimenomaan miehenä enkä minään muuna."

      Näinhän sen pitäisikin mennä. Transit, queerit ja muusut yhtäältä näyttävät vaativan tasa-arvoista ja ei-eriarvoistavaa kohtelua, mutta kuitenkin he odottavat muilta tietynlaista käytöstä seurassaan ja suhtautumista itseensä. Paradoksi on tämä: meidän täytyy tiedostaa toisen osapuolen transius, queerius tai muusuus voidaksemme olla tiedostamatta sen ja mukauttaa käytöstämme sen pohjalta. Tämähän on mahdotonta. Jostain syystä transit, queerit ja muusut eivät kestä sitä, jos heille sanotaan: "Minua ei kiinnosta sukupuolesi ja sukupuolikokemuksesi, kohtelen sinua neutraalisti riippumatta siitä, mitä koet olevasi." Sukupuolella ei saisi olla mitään merkitystä, mutta samaan aikaan sillä on näille ihmisille ja pitää olla kaikille muillekin kaikki maailman merkitys. Tämä johtaa siihen, ettei kukaan ihan oikeasti tiedä (eivät transit itsekään), miten heidän seurassaan tulee käyttäytyä, etteivät he koko ajan valittaisi ja vaatisi muilta jotain. Tämä taas johtaa siihen, että ihmiset alkavat vältellä transeja, koska eivät jaksa sitä draamaa, joka heidän ympärillään pyörii kuin itikkaparvi. Tämäkin on väärin. Meidän on pakko olla tekemisissä transien kanssa, vaikka toisaalta transit julistavat koko ajan ympäriinsä sitäkin, mitä saastaa cissut, yhteiskunta ja paska cisteemi ovat. Tämä henkisen ja pakotetun kamaripalvelijan rooli transien elämässä on oikeasti tosi kummallinen ja monikerroksisesti vääristynyt. Kukaan ei tiedä eikä kenellekään selitetä, miten päin tässä pitäisi olla.

      Transit eivät koskaan ole tarkemmin selittäneet, mitä se käytännössä tarkoittaa, että heitä tulisi kohdella heidän "sukupuoli-identiteettinsä mukaisesti" sosiaalisissa tilanteissa. Tosiasiahan on, että miehiä kohdellaan miehinä ja naisia naisina 99-prosenttisesti täysin tiedostamattomasti ja intuitiivisesti. Trans ei pysty murentamaan tätä kosmista sukupuolen lainalaisuutta. Trans ei voi viime kädessä pakottaa muita näkemään ja kokemaan itseään sukupuolisielunsa mukaisesti, vaikka kuinka sitä yrittäisi ja julistaisi pronomineja ja tiettyjä puhuttelumuotoja ympäriinsä.

      Äärimmäisimmilläänhän esim. transmiehet ovat vaatineet sitä, että homomiesten tulee kohdata heidät täytenä miehenä, siis absoluuttisesti cissumieheen verrattavana olentona myös seksuaalisissa tilanteissa. Tämän tajuaminen oli oma peak trans -hetkeni, jolloin kilahdin lopullisesti. Olin toki aiemmin jo ollut tietoinen siitä, miten transbianit kiduttavat lesboja heidän tiloissaan ja deittisovelluksissaan, mutta kun gaytransmanit hyökkäsivät homojen kimppuun, tajusin vihdoin että nämä kusipäät ovat ihan oikeasti tosissaan pyrkimyksessään eheyttää meidät.

      Johonkin se raja lopulta aina vedetään.

      Poista
    19. Raja tulee vastaan monessakin mielessä, mutta sehän tulee ennen kaikkea fyysisessä todellisuudessa. Olen ollut miehenä tapailusuhteessa queernaisen kanssa, ja oli jotenkin vaikeaa, kun me oikeasti tiesimme olevamme tasan tarkkaan heteronainen ja heteromies, mutta koko ajan piti leikkiä jotain muuta. Kun naisella oli menkat, niin minä sitten sanoin, että miehenä en voi tietää, miltä kuukautiset tuntuvat. Seurauksena nainen suuttui ja siitä sitten sikisi keskustelu miesten kuukautisista.

      En siis edelleenkään usko, että miehenä voisin ikinä tietää, miltä kuukautiset naisesta tuntuvat. En usko, että nainenkaan voi koskaan tietää, miltä erektio miehestä fyysisenä kokemuksena tuntuu. Meillä vaan kerta kaikkiaan on erilaiset elimet. Sukupuolten välissä on ylittämätön biologinen raja.

      Poista
    20. "Sukupuolten välissä on ylittämätön biologinen raja."

      Kirjoitin jossain vuosia vanhassa postauksessani siitä, että nainen ei voi tietää, miltä tuntuu saada erektio miehenä/XY:nä. Joku tuli siihen kommentoimaan: "Ei ole totta, etteikö nainen voisi saada erektiota. Samaa paisuvaiskudosta se naisellakin on." Täytyi erikseen tähdentää, ettei nainen voi tietää, miltä tuntuu saada erektio miehenä. Se, miltä lerssin koveneminen ja käytteleminen ydintehtäviinsä tuntuu, on täysin naiskehoisen ihmisen ulottumattomissa. Ei mieskään voi koskaan tietää, miltä esimerkiksi klitorisorgasmi tuntuu. Kuukautisista, raskaana olemisesta ja synnyttämisestä nyt puhumattakaan.

      On ihan absurdia, että näin täysin päivänselviä juttuja täytyy jatkuvasti, vuodesta toiseen, vääntää ihmisille rautalangasta. Mitä vittua tapahtui, että ihmiset menivät sukupuoliasioissa näin täysin sekaisin?

      Transmiehet ovat monesti kuvanneet kokemusta peniksestä haamuraajana. Että jotain, joka siellä pitäisi olla ja joka siellä tuntuu olevan, kuitenkin puuttuu. Tämäkin on uniikki kokemus, jonka vain transmies voi tuntea. Ja ei, se ei ole sama asia kuin sellaisen miehen samantyyppinen kokemus, jolta on esim. onnettomuuden tai sairauden vuoksi amputoitu penis. Transmies ei voi olla eunukki sanan varsinaisessa merkityksessä. Hänellä on naisen keho. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, ettäkö vähättelisimme hänen kokemustaan puuttuvasta peniksestä haamuraajana. Olen moneen kertaan tähdentänyt sitä, että transkokemus on kiistatta sille ihmiselle itselleen äärimmäisen todellinen. Ongelma on se, että fyysinen todellisuus ei muutu muuksi kokemuksen myötä. Muut ihmiset eivät lakkaa näkemästä ja kokemasta fyysistä todellisuutta sellaisena kuin se on, vaikka trans sulaisi lätäköksi dysforiansa riepoteltavana räpiköidessään. Tämä on traagista, mutta silti todellisuutta.

      Tervejärkiset transithan tietävät tämän kaiken ja lähtevät kehonmuokkausprotokollaan tietoisina siitä, mikä on mahdollista ja mikä mahdotonta. Nykyiset ns. ideoiden ja mielikuvitelmien transit (jotka yrittävät muuttaa maailmaa ja todellisuutta kieltä, käsitteitä ja merkityksiä muuntelemalla) tekevät heillekin vain karhunpalveluksen. Ei tervejärkinen trans hyödy mitenkään siitä, että kuka tahansa voi vaihdella juridisia sukupuolimerkintöjä ja kaikki ihmiset pakotetaan leikkimään, että musta on valkoista. Biologia ei lakkaa olemasta, vaikka pakottaisimme kaikki toistelemaan päivät pääksytysten mantroja, ettei biologiaa ole oikeasti olemassa.

      Elämässä on kaikenlaista sellaista, mitä ihmiset voivat keksiä haluta ja pyhittää koko elämänsä sen halun toteuttamiseen tai päämäärän saavuttamiseen. Mutta kun kaikkea ei kerta kaikkiaan vaan voi saada. Todellisuus ja ihmisen keho asettavat tietyt rajat, joiden kanssa pitää vain opetella elämään. Hyväksyminen vaikka sitten hammasta purren on lopulta helpompi tie kuin taistella tuulimyllyjä vastaan ja heittää elämänsä ja aikansa hukkaan.

      Poista
    21. "Olen ollut miehenä tapailusuhteessa queernaisen kanssa, ja oli jotenkin vaikeaa, kun me oikeasti tiesimme olevamme tasan tarkkaan heteronainen ja heteromies"

      Transqueer-logiikalla sinä oletkin ollut queer-suhteessa, sillä muunsukupuolisen/binaisen ja heteromiehen suhde ei ole kuulemma heterosuhde. Tervetuloa siis aakkosjengiin! (vitsi) Naarasmuusun ja heteromiehen suhteen sanominen heterosuhteeksi on transfobista väkivaltaa, sillä se mitätöi naarasmuusun normista poikkeavan sukupuolikokemuksen. Onko kukaan muuten koskaan kertonut, että miksi juuri transqueerin sukupuolikokemus määrittää muiden suhteet ja suuntautumiset? Miksei homoilla ole oikeutta määritellä homoseksuaalisuus käsitteenä ja käytäntönä, vaan tasapainottomilla heteronaisilla, joilla on hassunvärinen tukka, vetskaritissit ja kaulanöyhtää tai sitten lesbofetissin omaavalla mekkoilevalla heteromiehellä?

      Poista
    22. "Olen moneen kertaan tähdentänyt sitä, että transkokemus on kiistatta sille ihmiselle itselleen äärimmäisen todellinen."

      Kyllä, kokemus on varmasti todellinen etenkin aikuisilla transihmisille ja niille nuorille, joilla todella on kehodysforia. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että viime vuosina lisääntyneeseen nuorten tyttöjen sukupuoliahdistukseen ei kuulu useinkaan tuota kehollista kokemusta. Korkeintaan se tulee esille ilmeisen suggeroituna identiteetin omaksumisen jälkeen. Tyttönä olemisesta pois haluavat tytöt kokevat enemmäkin vaikeutta sopeutua sukupuolirooliin, kehon muutoksiin tai ovat lesboja tai autismin kirjolla. Mietin myös, että heidän iässään ei vielä edes tiedä eikä kuulukaan tietää, mitä ne kaikki ruumiilliset tuntemukset ovat etenkin seksuaalisessa mielessä. Ne tulevat sitten ajallaan. Sama, kun aseksuaalisuus ilmaistaan somesta omaksuttuna identiteettinä jopa alakouluikäisten keskuudessa, mutta sehän on nyt täysin selvää, ettei sen ikäisellä vielä olekaan mitään seksuaalisuutta.

      Poista
  12. Elon Musk kertoi juuri haastattelussa Jordan Petersonille mikä johti hänet sotaan "woke mind virusia" vastaan ja ostamaan Twitterin; yksi hänen pojistaan sai transtartunnan ja hänet johdateltiin tutulla itsemurhakiristyksellä allekirjoittamaan transiutuspaperit.

    VastaaPoista
  13. Glasgow'n pridettäjät ovat pihalla kuin lumiukot:

    Glasgow Pride 2024 | Questioning the logic of the woke mind virus

    https://x.com/_MurrayAllan/status/1815730598100574221

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "What rights do trans people need?"
      "Every right. Every single right."

      "How do you feel about transgender women in the women's bathrooms, what would you like to say to those women who may be watching this video?"
      "Fuck you's all."

      "Do you think that a man can be a woman?"
      "I think that everyone can be everyone."
      "Can you explain that?"
      "There's nothing true in the world, and you make the world true by understanding it."

      "They can't defend that a man can be a woman. Because it's not true."
      "I don't owe you an explanation. Fuck off."

      Ihanan kypsää, selkeää ja tyhjentävää. Ei jätä mitään avoimia kysymyksiä. Pyyhkäisee kaikki ongelmat, dilemmat, ristiriidat ja paradoksit mennessään. Trans rights!

      Poista
  14. Mitä luulette, voiko Vuokkosten tempaus jopa näkyä negatiivisesti yrityksen myynnissä? Tarkoitan sitä, että jos/kun isolle osalle tavan kansaa tällaiset miesten tamponit aiheuttavat lähinnä silmien pyörittelyä ja ketutusta, niin voisiko muidenkin Vuokkosten tuotteiden kohdalla käydä sama? Mielleyhtymä Vuokkosiin on silloin negatiivinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa kyllä sanoa. Vuokkoset on kuitenkin vuosikymmeniä vanha ja vakiintunut tuotemerkki (valmistaja Delipap Oy on perustettu 1979), joten ei sen asema varmaan kovin helpolla horju, vaikka olisikin täysillä mukana rasittavassa wokesekoilussa. Suurin osa ihmisistä kuitenkin ohittaa koko miestamponivouhotuksen lähinnä olankohautuksella. Ne, jotka ärtyvät asiasta, saattavat toki vaihtaa toiseen merkkiin tuosta syystä, mutta en usko, että vaikutus yleismyyntiin on kovin dramaattinen.

      Vaikka mitäpä minä kuukautisista tai kuukautistuotteiden käyttäjistä sinänsä tietäisin... :D

      Terv. Eturauhasellinen testikkeliteline & ejakulaattori

      Poista
    2. Itse boikotoisin Vuokkosia, jos olisi toinen kotimainen vaihtoehto olemassa. Ja vaikka transvouhotusta en siedäkään niin en jaksa omia kulutuspäätöksiä sen takia muuttamaan, jos tuotteet muuten ovat hyviä ja esim. tässä tapauksessa kotimaisia, joka menee wokeinhon edelle. Nuo "miehille" suunnatut kuukautistuotteet on marginaalituote eikä omaan silmään ole edes sattunut eteen kauppareissulla ja ne luultavasti jää pois markkinoilta pikkuhiljaa.
      Tulee mieleen Reissumiehen taannoinen kampanja vaihtoehtoisista miehistä ja oliko sielläkin mukana tämä miestamponin mainoskasvo (en jaksa tarkistaa nimeä). En tiedä oliko mitään vaikutusta, vaikka moni sanoi boikotoivansa. Ehkä olikin, kun seuraavaksi lisäsivät vaihtoehtoja itse tuotteeseen, joka kuitenkin on se ydinliiketoiminta toisin kuin pakkauksen kuvat...

      Poista
  15. Täälläkö pöyristeltiin jenkkityyliin alastomuutta ja tissejä? "En pitäisi uimarannalla millään tavalla rikosoikeudellisena ongelmana sitä, että siellä ollaan ilman yläosaa, oli kysymys miehestä, naisesta tai muunsukupuolisesta", linjaa oikeustieteen professori Sakari Melander.

    Samasta jutusta: "Järjestyslaissa ei ole erillistä säännöstä alastomuudesta tai alastomuuteen liittyvää kieltoa. Juridisesti arvioituna alastomuudessa ei lähtökohtaisesti ole mitään väärää ja se on kaikille yhtä sallittua."

    https://yle.fi/a/74-20101457

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuossa se ristiriita, että seksuaalista ahdistelua koskevassa laissa rinnat on määritelty seksuaalisesti merkittäväksi alueeksi, jonka ei-suostumuksellinen koskettaminen on seksuaalista ahdistelua. Mutta ilmeisesti feministit ovat nyt päättäneet, että rinnat eivät ole sen kummempi alue kuin pohkeet tai kyynärpää. Jos rinnat määritellään seksuaaliseksi osaksi kehoa, niin onko niiden julkinen esittely silloin sopivaa? Vai pitäisikö luvaton rintoihin koskeminen rinnastaa varpaaseen koskemiseen, eli ei kovin isoksi jutuksi, jos rinnat eivät kerran ole seksuaaliset?

      Useimmissa länsimaissa rinnat on määritelty seksuaaliseksi kehonosaksi, jota ei ole soveliasta esitellä julkisesti. Vapautetaanko genitaalit seuraavaksi neutraaleiksi kehonosiksi? Jos naisella voi olla penis, niin mihin tarvitaan sukupuolitettuja tiloja ja palveluita.

      Ei ole sattumaa, että nännien vapautusrintaman jäsenet ja muut tissiaktivistit ovat trans/queeraktivisteja, joiden tavoite on kaikenlaisten yhteiskunnallisten normien, cisteemin ja binäärin murskaaminen. Jos nainen haluaa hillua rinnat paljaana julkisessa tilassa, niin eikö hän voi asioida nudistirannoilla tai jollain syrjäisemmällä alueella?

      Jos tämä kehystetään polttavaksi tasa-arvokysymykseksi "miehet kulkevat ilman paitaa kaupungillakin ja miehilläkin on nännit!", niin miksei ajeta saman tien naisillekin oikeutta hakea röökiä kioskilta ilman paitaa, tai istua rinnat esillä lähipubin terassilla kuten miehetkin?

      "Täälläkö pöyristeltiin jenkkityyliin alastomuutta ja tissejä?"

      Ovatko sellaiset konseptit kuin kulttuuri ja sosiaaliset normit tuttu juttu? Julkinen alastomuus ei ole hyväksyttyä Suomessa ja sekasaumistakin harrastetaan lähinnä perhepiirissä ja tuttujen kesken. Milloin julkisesta alastomuudesta tuli edistyksen, sivistyksen ja vapaamielisyyden tuntomerkki? "Vain natsi, persu, konsu, krisu tai lesta ei halua nähdä tai esitellä rintoja julkisesti!"

      Tampereella rinnat saavat näkyä rantojen lisäksi myös uimahalleissa:

      "Tampereen kaupungin linjaus: Naiset voivat olla ylä­osattomissa uima­halleissakin"

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010586725.html

      Poista
    2. Minä en ihmettele enää mitään. Kohta varmaan kannustetaan julkiseen munan imemiseen bukkakeringin keskellä ja mahdollisimman julkisilla paikoilla, mieluusti tietenkin leikkikenttien ym. läheisyydessä, jotta lapset varmasti näkevät. Siihenhän tämä liike muutenkin tähtää: lasten altistamiseen seksuaaliselle materiaalille mahdollisimman vapaasti ja avoimesti ja lopulta lasten seksualisointiin.

      OKSETTAA.

      Huomasitteko muuten, että olympialaisten avajaisetkin oli kyllästetty vaikka minkälaisella queer- ja transpaskalla? Mitä olen kommenttiketjuja vähän kyylännyt, niin tämä on peakannut aika monia.

      Poista
    3. Tissiaktivismi ei ole uusi juttu:

      Tamperelais­saunalla on tiukat vaatimukset nännien peittämisestä, saunojien mielestä vaatimus on syrjivä: ”Minut väärin­sukupuolitettiin tilanteessa naiseksi”

      "Tampereella Rauhaniemen kansankylpylällä on käyty jo pitkään kiistaa nänneistä. Kyse on siitä, kuka saa saunoa yleisenä saunana ja uimapaikkana tunnetussa paikassa ilman yläosaa ja kuka ei."

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000008301440.html

      Rinnat paljaana saunovat tissiaktivistit poistettiin yleisestä saunasta "Nänni ei ole genitaali"

      Feministisen aktivistiryhmän Cult Cunthin jäsenet poistettiin Tampereen Rauhaniemen kansankylpylästä sen vuoksi, että he olivat yläosattomissa. Kylpylästä vastaavan toiminnanjohtajan mukaan asiakkaiden tulee noudattaa siveysnormeja.

      https://yle.fi/a/3-11981539

      Yläosattomat aktivistit joutuivat poistumaan saunasta siveysnormien takia Haluamme arkipäiväistää tissin ja nännin

      Rauhaniemen kansankylpylästä vastaavan toiminnanjohtajan mukaan aktivistit eivät noudattaneet yleisiä siveysnormeja.

      https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000008060614.html

      Poista
    4. "Huomasitteko muuten, että olympialaisten avajaisetkin oli kyllästetty vaikka minkälaisella queer- ja transpaskalla?"

      En katsonut nimenomaan siitä syystä. että oksetti jo etukäteen; ennustustaitoni ovat kehittyneet tässä viime aikoina huimasti, ja NÄEN JO ENNALTA missä kaikkialla drag queenit yms queerhahmot tulevat heilumaan.

      Mutta näin kyllä youtubesta, että oikein ennustettu. Ei mennyt pieleen tälläkään kertaa.

      Entä oletteko te nähneet Kamala Harrisin mainoskamppisvideon drag queenien kanssa? "Our rights and freedoms are under attack!" Eiköhän sielläkin peakkailla. Niin kuin joku jossain kommenttiketjussa totesi, "This is the best Trump ad I've seen so far." :D

      Poista
    5. "Vai pitäisikö luvaton rintoihin koskeminen rinnastaa varpaaseen koskemiseen, eli ei kovin isoksi jutuksi, jos rinnat eivät kerran ole seksuaaliset?"

      Mitähän karikatyyri-islamistista linjaa kysyjä on nyt kannattavinaan? Jos ruumiinosa on näkösällä, sitä saa vapaasti tökkiä?

      Ei kun sormet kurkkuun, vastaantulijalle siis!

      Poista
    6. "Mitähän karikatyyri-islamistista linjaa kysyjä on nyt kannattavinaan? Jos ruumiinosa on näkösällä, sitä saa vapaasti tökkiä?"

      Koettakaahan päättää ensin, että mitkä ovat kehon seksuaalisia alueita ja mitkä eivät. Sitten voitte katsoa lakikirjasta seksuaalisen ahdistelun määritelmän. Ovatko rinnat seksuaalinen kehonosa, joka on hyvä peittää julkisessa tilassa, vaiko ei-seksuaalinen kehonosa, jota voi vapaasti esitellä ja johon koskeminen rinnastuu olkapäähän koskemiseen? Tissikakkua ei nyt vaan voi syödä ja säästää samaan aikaan. Palataan asiaan, kun olet keksinyt loogisesti koherentin toimintatavan. Pitääkö rintoihin koskemisesta siis rangaista seksuaalisena ahdisteluna vai perustökeryytenä? Itselle ainakin seksuaalisiin alueisiin kajoaminen on pahempi juttu kuin varpaaseen koskeminen.

      Poista
    7. "Mitähän karikatyyri-islamistista linjaa kysyjä on nyt kannattavinaan? Jos ruumiinosa on näkösällä, sitä saa vapaasti tökkiä?"

      Ainoastaan islamisti ei halua nähdä paljaita rintoja uimahallissa tai yleisellä uimarannalla?

      Poista
    8. On outo, tyhmä ja ahdistelua vähättelevä kärjistys väittää, että kehonosien pitäminen paljaana jotenkin oikeuttaisi niiden koskettelun. Ei-toivottu reisien koskettelu tai suulle pussaaminen on seksuaalista ahdistelua, vaikka reisien tai kasvojen pitäminen paljaana nyt ainakin on ollut Suomessa ok pitkään.

      Poista
    9. Naisiahan on kautta aikain pidetty osasyyllisiinä omiin raiskatuksi tulemisiinsa, koska olivat "pukeutuneet liian paljastavasti" ja siten "provosoineet miehiä lähentelemään itseään" jne. Samaa diskurssia tuokin siis. Suomessa alastomuus ei ole kovin suuri tabu, saunakulttuurin maa kun olemme, muttei se silti oikeuta ketään missään tilanteessa klähmimään, kopeloimaan tai kourimaan muita. Vittu, mitä retardia luolamiesporukkaa voivatkin olla nämä, jotka oikeuttavat itselleen seksuaalisen häirinnän ties millä verukkeilla, kuten tuolla, että "nainen provosoi minua ahdistelemaan itseään". Haistakaa nyt jo paska.

      Poista
    10. "On outo, tyhmä ja ahdistelua vähättelevä kärjistys väittää, että kehonosien pitäminen paljaana jotenkin oikeuttaisi niiden koskettelun."

      Laittaisitko tarkan lainauksen väitteesi tueksi, kuka on oikeuttamassa ei-suostumuksellista koskettelua tai kehottamassa mihinkään?

      Kyse oli siitä, että onko naisen rinta seksuaalinen vai neutraali kehonosa. Jos rinta on seksuaalinen kehonosa, niin miksi sen esittely julkisessa tilassa on soveliasta? Jos rinta ei ole seksuaalinen kehonosa, niin millä tavalla sen koskeminen eroaa varpaan koskemisesta?

      "Ei-toivottu reisien koskettelu tai suulle pussaaminen on seksuaalista ahdistelua, vaikka reisien tai kasvojen pitäminen paljaana nyt ainakin on ollut Suomessa ok pitkään."

      Seksuaaliselle ahdistelulle ja seksuaalisesti merkittäville kehonosille löytyy määritelmät Suomen laista. Kukaan ei ole kehottanut koskettelemaan tai suutelemaan ketään tahdonvastaisesti.

      Keskustelua on käyty ainoastaan siitä, että mihin logiikkaan ja normeihin nännien vapauttaminen ja tissiaktivismi perustuvat.

      Poista
    11. "Suomessa alastomuus ei ole kovin suuri tabu, saunakulttuurin maa kun olemme, muttei se silti oikeuta ketään missään tilanteessa klähmimään, kopeloimaan tai kourimaan muita."

      Mistä tällaista retoriikkaa löytyy? Suomessa alastomuus on käsittääkseni ollut yksityisen puolella eikä julkisessa tilassa. Se, että saunotaan perhepiirissä tai tuttavien kesken ei tarkoittane sitä, että rinnat tai muut seksuaaliset kehonosat olisivat tuttu ja hyväksytty näky julkisen elämän puolella kuten uimahallin yhteistiloissa. Voidaan myös pohtia sitä, että millä logiikalla rintoja on ok esitellä, mutta genitaaleja ei. (tämä ei sitten ollut kehotus esitellä genitaaleja)

      Poista
  16. Skotlannin transmarssista pisti silmään osallistujien rotujakauma. Osallistujat olivat lähinnä valkoisia, mustia ja aasialaisia ei tainnut olla yhtään, muutamasta yksittäisestä osallistujasta ei saanut selvää.

    Taas vahvistui vaikutelma että transaktivistit ovat rikkaitten valkoisten sukujen piloille hemmoteltuja lellipentuja jotka ovat pienestä pitäen tottuneet siihen että aina on ollut joku vieressä paapomassa, passaamassa, suojelemassa ja mielistelemässä. Aina on saatu tahto lävitse, viimeistään itkemällä.

    Heillä on jo ihan kaikkea, vain uhriasema puuttuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skotlannin suuri musta aasialaisenemmistö oli siivottu ihan pois näkösältä!!1!

      Poista
    2. "Skotlannin suuri musta aasialaisenemmistö oli siivottu ihan pois näkösältä!!1!"

      Mistä mahtaa johtua, että Afrikassa ja Aasiassa ei ole vastaavaa satojen prosenttien kasvua transhoitoihin hakeutuvien joukossa kuin Yhdysvalloissa ja Euroopassa?

      Poista
    3. "Skotlannin transmarssista pisti silmään osallistujien rotujakauma. Osallistujat olivat lähinnä valkoisia, mustia ja aasialaisia ei tainnut olla yhtään, muutamasta yksittäisestä osallistujasta ei saanut selvää.

      Taas vahvistui vaikutelma että transaktivistit ovat rikkaitten valkoisten sukujen piloille hemmoteltuja lellipentuja jotka ovat pienestä pitäen tottuneet siihen että aina on ollut joku vieressä paapomassa, passaamassa, suojelemassa ja mielistelemässä. Aina on saatu tahto lävitse, viimeistään itkemällä.

      Heillä on jo ihan kaikkea, vain uhriasema puuttuu."

      En nyt vetäisi tuollaisia johtopäätöksiä. Skotlannissa on muutenkin vahva työväenkulttuuri. Mitä itse tiedän Suomesta, niin kyllä transhoitoihin hakeutuvia nuoria on kaikista yhteiskuntaluokista. En myöskään pidä intersektionalistien viljelemästä sanasta rotu.

      Voihan se uhriaseman tavoittelu olla joidenkin yksittäisten motiivi, mutta kyllä iso osa todennäköisesti ei vain tiedä, mitä tekee ja on oikeasti tämän sosiaalisen liikkeen uhri.

      Poista
  17. Transiutus ei ole ihan halpaa lystiä, mutta monen tahon mielestä transiutukseen pitäisi päästä ensimmäisestä inahduksesta modaamaan kroppaa esteettisin perustein. Palkon suosituskokonaisuudesta:

    "Laajimmillaan transprosessiin sisältyvät toimenpiteet aiheuttavat noin 50 000 euron kokonaiskustannukset mutta voivat yksittäisissä tilanteissa nousta yli 100 000 euron.

    Näissä kustannuksissa ei ole huomioitu kotipaikkakunnalla annettavaa psykososiaalista tukea, mahdollisen psykiatrisen hoidon tarvetta, hormonihoidon lääkekustannuksia, mahdollisia apuvälineiden kustannuksia eikä pysyvään hormonihoitoon liittyvää yleensä avoterveydenhuollossa tapahtuvaa säännöllistä seurantaa."

    "Rintakehään kohdistuvien toimenpiteiden kustannukset ovat 4500-5800 euroa. Kohdunpoiston hinta on 4500-5800 euroa riippuen leikkausmenetelmästä ja hoitavasta sairaalasta. Vaginoplastian keskimääräinen hinta on 15 000 euroa ja falloplastian 20 000 euroa."

    https://palveluvalikoima.fi/dysforia-transsukupuolisuus

    Taitaa olla tälläkin suunnalla leikattavaa. Tämähän on valtava kustannus, jonka tehosta ei ole edes kunnollista tutkimusnäyttöä. Pahimmassa tapauksessa tasapainottomat sinitukat vielä katuvat transiutustaan. Voi vain kuvitella, miten paljon amputoitujen kehonosien rekonstruktiot maksavat. Tai kun yhtälöön lisätään vielä hedelmöityshoidot, joista ainakin sukusolujen keruun ja säilytyksen transit saavat nykyään yhteiskunnan piikkiin.

    Tästä valtavasta taloudellisesta panostuksesta huolimatta transit eivät vaikuta kovin kiitollisilta yhteiskunnan suuntaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transiutukset tulevat aivan saatanan kalliiksi yhteiskunnalle. Transithan saavat suuren osan silv...hoidoistaan Suomessa yhteiskunnan piikkiin. Eli me maksamme pitkän pennin siitä, että sinitukat saavat haluamiaan epämääräisiä modauksia päästäkseen himoitsemaansa sukupuoliseen välitilaan.

      Ja transien "kiitollisuuden" kun näkisi edes yhdestä ainoasta asiasta maailmassa. Hehän vain valittavat koko ajan aivan kaikesta. Ikinä heillä eivät asiat ole hyvin, koko ajan jokin uusi maailmanparannusprojekti ja uusi cisteemin murskaaminen käynnissä. Mikähän lakimuutosvaatimus heillä on seuraavaksi vireillä? Liittynee otaksuttavasti jotenkin jokeltelevien sylivauvojen transiuttamiseen tai kolmanteen juridiseen sukupuolimerkintään. Tuskin maltan odottaa.

      Poista
    2. Huomattava reality check verrattuna täälläkin toisteltuihin väitteisiin, joiden mukaan transhoidot maksaisi miljoonan.

      Poista
    3. "Huomattava reality check verrattuna täälläkin toisteltuihin väitteisiin, joiden mukaan transhoidot maksaisi miljoonan."

      Jenkkilässä pahimmillaan maksaa, mussu, Jenkkilässä. Toki satatuhattakin on tosi iso raha.

      Poista
  18. Jännä kun Googlella löytyy vain Suomen hintojen kanssa samaa luokkaa olevia kustannuksia, esim:

    "For a female-to-male transition, masculinization chest surgery (also known as top surgery) might cost $3,000 to $10,000 while chest surgery for a male-to-female transition could cost $5,000 to $10,000, according to Longwood Plastic Surgery.

    Bottom surgeries, such as vaginoplasty or phalloplasty, can cost $25,600 and $24,900, respectively, according to estimates from The Philadelphia Center for Transgender Surgery."

    https://www.forbes.com/advisor/personal-loans/transgender-surgery-cost/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo riippuu siitä, missä operaatiot tekee. Sametti puhui yhdellä videolla siitä, että on isoja eroja leikkausten laadussa ja siten hinnoissa. Se rahan määrä ei tässä ole minusta kuitenkaan olennainen vaan väristä syistä tehtyjen leikkausten haitat.

      Poista
    2. Mussulle tiedoksi: leikkauksen hinta potilaalle (se, mitä leikkauksissa käyvä henkilö itse maksaa leikkauksesta) on ihan eri asia kuin leikkauksen varsinaiset kustannukset (se, mitkä leikkauksen todelliset kokonaiskustannukset ovat). Näiden ero pitäisi ymmärtää ennen kuin alkaa mussuttaa yhtään mistään.

      Poista
    3. Ai että Yhdysvalloissa asiakas itse maksaa 25 000 ja joku mystinen taho loput 975 000 niitä varsinaisia kustannuksia? Vähän epäilen.

      Suomessa ja muissa sivistysvaltioissa toki homma toimii niin, että potilas maksaa vain murto-osan kustannuksista, Suomessa esim joitakin satasia.

      Poista
    4. Ainakin yksityisellä puolella Suomessa tulee verikokeille ja estrogeenillekin jo hintaa:

      https://www.reddit.com/r/transnord/comments/1edm0im/privaatin_hinnat/

      "Kuinka paljon estrogeni & verikokeet maksaa Imagon kautta? Tiiän et niil on niiden 250€ alotus jne mutta mun pitäs tietää verikokeiden ja estrogenin hinnat

      Myös miten ne itse lääkkeet hankitaan?

      Mä oletan että sitte ku on saanu Imagost reseptin nii sen näyttää apteekis & siellä saa sitte maksaa just itse lääkkeist, en kyl tiiä jos oon oikees

      En oo vielä alottanu mitään prosessia polilx privaatil tai missään, enkä oikeen voikaan viel ku oon vast 16 nii mul ei oikeen oo mitään hajuu miten tää kaikki toimii"

      Vastaus:

      "Olet oikeassa, lääkkeet hankitaan näyttämällä saatu resepti apteekissa. Imagolta itseltään ei voi hankkia verikokeita, kannattaa perehtyä eri suomalaisiin palveluntarjoajiin, esim. Synlabilta saa muistaakseni kaikki tarvittavat verikokeet, hinta n. 600€ aloittamiseen vaadituista verikokeista, siitä eteenpäin kai ~300€. Joidenkin lääkkeiden hinnat näkee esimerkiksi Yliopiston apteekin sivuilta, tai tarkalla lääkkeen nimellä lääkehaussa."

      Poista
    5. Tuostahan tuleekin hetkessä miljoona täyteen.

      Julkisella puolella verikokeille ei tule juurikaan hintaa asiakkaalle, oliko muutama kymppi? Sitten taas toisaalta yksityisellä kävijät ei aiheuta kustannuksia hyvinvointialueelle.

      Poista
    6. Täältä löytyy mussulle lisää kalkuloitavaa:

      The $1 Million Cost Per Person for Gender Transition

      "Patients pay up to $1,500 a month for prescription drugs for hormones, and additional drugs like spironolactone to reduce the risk of heart attacks associated with synthetic hormone therapy."

      "...a phalloplasty ($50,000-$300,000)"

      https://kimmonson.com/featured_articles/the-1-million-cost-per-person-for-gender-transition/

      Penisrulla vaikuttaisi olevan kallein operaatio, jopa 300 000 dollaria joissain paikoissa ja siinä on karmeat komplikaatioluvut. Penisrullalla on myös korkea riski nekrotisoitumiseen. Mahtaa ketuttaa, kun sadan tonnin pötkylä mustuu ja tipahtaa irti kuin ylikypsä viinirypäle.

      Hormoneista ja muista lääkkeistä tulee helposti vuositasolla 20 000 dollarin paukku. Penisrullan lisäksi transmaskuliinin settiin kuuluvat rintojen ja kohdun amputointi sekä rintakehää maskulinisoiva muotoilu. Että ei se miljoona dollaria ihan science fictionia ole. Varmasti on myös halvempia karvalakkimallin transiutuksia, kuten pelkkä ajokortin kirjaimen vaihto F to M.

      Poista
    7. Transmaskuliini Scott Newgentin sukupuolimatkalle sai vain pelkän menolipun. Hinta: miljoona dollaria ja tuhoutunut terveys.

      "Forget What Gender Activists Tell You. Here’s What Medical Transition Looks Like"

      “During my own transition, I had seven surgeries. I also had a massive pulmonary embolism, a helicopter life-flight ride, an emergency ambulance ride, a stress-induced heart attack, sepsis, a 17-month recurring infection due to using the wrong skin during a (failed) phalloplasty, 16 rounds of antibiotics, three weeks of daily IV antibiotics, the loss of all my hair, (only partially successful) arm reconstructive surgery, permanent lung and heart damage, a cut bladder, insomnia-induced hallucinations—oh and frequent loss of consciousness due to pain from the hair on the inside of my urethra. All this led to a form of PTSD that made me a prisoner in my apartment for a year. Between me and my insurance company, medical expenses exceeded $900,000.”

      https://quillette.com/2020/10/06/forget-what-gender-activists-tell-you-heres-what-medical-transition-looks-like/

      Poista
    8. Mussu kai olettaa, että transiutuksen maksatus on jokin kaikki kertalaakista -tyylinen juttu. Transiutus ei ole pelkät muutamat leikkaukset ja muut modaukset ja that's it, vaan trans joutuu piikittämään itseensä keinotekoisia hormoneja (naarastransit testoa ja urostransit sekä estrogeenia että testosteronin vaikutukset estävää troppia) koko loppuelämänsä, mikäli mielii ylläpitää transiutuksen vaikutuksia. Tähän päälle toki vielä mahdollisten komplikaatioiden kustannukset. Aika äkkiä siitä kertyy suhteellisen pitkä penni.

      Täytyy myös ottaa huomioon, etteivät kaikki transit päädy transitiossaan yhtä pitkälle. Osa heistä ei esimerkiksi halua alapääkirurgiaa lainkaan, koska tietävät, etteivät ne uudet värkit kuitenkaan toimi alkuperäisen kaltaisesti ja saattavat tuhota seksuaalisuuden ja kyvyn saada orgasmi lopullisesti. Ja on muitakin transmodauksia, joita kaikki eivät halua, joskin esimerkiksi testosteronin vaikutuksia naiskehossa ei voi itse valikoida. Jos esim. testo kiihdyttää naarastransin karvankasvua hirsutismiin asti, hänen pitää vain elää sen asian kanssa, vaikka runsas kehon karvoituksen lisääntyminen ei häntä miellyttäisikään. Olen lukenut naarastransien juttuja, joissa he olivat fantasioineet hentoisista amisviiksistä ja parrasta, mutta testo aiheuttikin karvankasvun lisääntymistä joka paikkaan ihan selkää myöten, mikä sitten vitutti näitä naarastranseja suunnattomasti.

      Poista
    9. "Aika äkkiä siitä kertyy suhteellisen pitkä penni."

      Joo, esim. maksimiannos estradiolia maksaa kuussa noin 12 e (mistä asiakkaan tarvitsee maksaa vain murto-osa omavastuuta). Jos sitä käyttää 70 vuotta niin päästään jo kymppitonniin.

      Poista
    10. "Täytyy myös ottaa huomioon, etteivät kaikki transit päädy transitiossaan yhtä pitkälle."

      Tämähän laskee kohuttuja kustannuksia entisestään. Kirurgiat muodostaa selkeästi huomattavimman siivun ellei sitten lääkitystä käytä todella pitkään.

      Poista
    11. Mussu, mitä sitten? Jos asiakas maksaa vain murto-osan, niin kuka mielestäsi maksaa sen lopun? Kun kerromme tämän kaikkien käyttäjien määrällä, millainen summa tulee? Jos tuhat ihmistä käyttää kymmenen vuoden ajan, niin se on 12*12*10*1000 = 1 440 000. Yhteiskunnalle siitä tulee ainakin se miljoona kymmenessä vuodessa, siis pelkästä esradiolista tuhannelle ihmiselle. Jos väestöstä Suomessa 0,02 prosenttia olisi siis estradolin käyttäjiä kymmenen vuoden aikana.

      Me tiedämme ROGD:n, transhoitojen haitat, katujien väitettyä suuremman määrän ja että rahaa liikkuu. Teepä joskus pitempi vastaus, jossa perustelet sen, miksi kaikille nuorille pitäisi antaa välittömästi hormoneita ilman portteja. Jos siis olet sitä mieltä. Voit myös koittaa kertoa, miksi mielestäsi nuorten tyttöjen transkokemukset ovat lisääntyneet. Sehän näkyy tilastoissa, joten siitä et ole eri mieltä? Mikä on sinun näkemyksesi, joka motivoi sinua kommentoimaan? Ja miksi et koskaan vastaa kunnolla?

      Poista
    12. "mitä sitten?"

      Minuakin kiinnostaa miksi Anonyymi ja blogisti tahtoivat ottaa taas kustannukset puheeksi, jos niillä ei ole niin merkitystä!

      Jos taas kustannuksia käytetään jonkinlaisena argumenttina hoitoja vastaan, niin toivottavaa olisi että 1) kulut suhteutetaan muuhun terveydenhuoltoon ja 2) summat olisivat jotenkin tosipohjaisia. Muutenhan voi vastustaa mitä vain mistä ei satu tykkäämään. "Abortti kustantaa miljoona euroa, joten abortit on kiellettävä!"

      Poista
    13. "Mikä on sinun näkemyksesi, joka motivoi sinua kommentoimaan?"

      Tykkään oikaista asiavirheitä ja puuttua kehnoihin argumentteihin.

      Poista
    14. "Jos taas kustannuksia käytetään jonkinlaisena argumenttina hoitoja vastaan, niin toivottavaa olisi että 1) kulut suhteutetaan muuhun terveydenhuoltoon ja 2) summat olisivat jotenkin tosipohjaisia. Muutenhan voi vastustaa mitä vain mistä ei satu tykkäämään. "Abortti kustantaa miljoona euroa, joten abortit on kiellettävä!""

      Missä se miljoona, josta sinä puhuit, on alun perin mainittu? Onko joku täällä sanonut, että yhdelle ihmiselle kustannusta tulisi seitsemännumeroinen summa? Ainakaan tämän postauksen kommenteissa ei puhuta miljoonista, vaan sinä toit miljoonat esille. Muutoin olet kyllä oikeassa siitä, että jonkun kustannus ei ole argumentti sitä vastaan. Minä en pidäkään sitä varsinaisena argumenttina. Jos myönnän sinulle sen, pystytkö sinä myöntämään, että olet ainakin joskus täällä väärässä?

      "Tykkään oikaista asiavirheitä ja puuttua kehnoihin argumentteihin."

      Kun löydät asiavirheen ja sinulle esitetään perusteluja, jotka tukevat sitä, ettei se olekaan asiavirhe, niin pystytkö myöntämään sen? Yleensä lopetat keskustelun siinä vaiheessa, kun sinun perustelusi on kumottu. Oletan, että ne on kumottu ja sinulta on omat argumentit loppu siinä vaiheessa, kun et enää sano mitään. Jos pystyt vastaamaan, niin vastaa ihmeessä. Kannattaa tietysti muistaa sekin, ettei täällä kommenttiosastolla ole mitään yhtä konsensusta: jos Anonyymi A sanoo jotain, ei Anonyymi B ole välttämättä samaa mieltä.

      Poista
    15. "Onko joku täällä sanonut, että yhdelle ihmiselle kustannusta tulisi seitsemännumeroinen summa?"

      Ihan just sanottiin!

      "Anonyymi29. heinäkuuta 2024 klo 23.00
      Transmaskuliini Scott Newgentin sukupuolimatkalle sai vain pelkän menolipun. Hinta: miljoona dollaria ja tuhoutunut terveys."

      Poista
    16. "Muutoin olet kyllä oikeassa siitä, että jonkun kustannus ei ole argumentti sitä vastaan. Minä en pidäkään sitä varsinaisena argumenttina. Jos myönnän sinulle sen, pystytkö sinä myöntämään, että olet ainakin joskus täällä väärässä?"

      Ai että jos myönnät, että huono argumentti on huono argumentti, minun (Anonyymi A:n, B:n tai C:n) pitäisi myöntää... Niin mitä tarkalleen?

      Ei argumentoinnissa ja sen laadussa ole kuule kyse mistään henkilökohtaisesta matsista.

      Poista
    17. "Ei argumentoinnissa ja sen laadussa ole kuule kyse mistään henkilökohtaisesta matsista."

      Ei niin, siinä on kyse argumenttien matsista. Miksi lähdet kehästä kesken matsin?

      Poista
    18. "Ihan just sanottiin!

      "Anonyymi29. heinäkuuta 2024 klo 23.00
      Transmaskuliini Scott Newgentin sukupuolimatkalle sai vain pelkän menolipun. Hinta: miljoona dollaria ja tuhoutunut terveys.""

      Se sanottiin SEN JÄLKEEN, kun sinä olit ottanut miljoonan esille. Edelleen kaipaan sinulta tietoa siitä, missä AIEMMIN oli puhuttu miljoonasta.

      Poista
    19. Minä olen joskus pari vuotta sitten puhunut täällä "miljoonasta", missään muussa yhteydessä en, enkä transhoitojen hintalapusta ylipäätään. Mainittu miljoona on peräisin itseltään Scott Newgentilta, joka on useita kertoja haastatteluissa kertonut hänellä menneen transiutukseen yhteensä yli miljoona euroa (oli joutunut mm. myymään talonsa tämän takia). Minuakin siis sinänsä kiinnostaisi tietää, mistä muusta yhteydestä tuo legendaarinen ja tarunhohtoinen miljoona nyt on repäisty tähän ja kuka on jossain kivenkovaa väittänyt, että jokainen transiutus maksaa yhteiskunnalle miljoonan.

      Poista
    20. Tolpat liikkuu mucho :D

      No vaikka täällä:

      "Anonyymi29. lokakuuta 2022 klo 19.37
      "isompi teollisuudenhaara"

      Jenkeissä on arvioitu, että yksi transiutus maksaa noin miljoona dollaria. "

      https://laventeliveikkonen.blogspot.com/2022/10/musiikkia-korville.html

      Poista
    21. Erinomaisen hienoa jos olemme yhtä mieltä siitä, että väitteet transiutuksen miljoonahintalapusta on tuulesta temmattuja. Kumotaan moiset väitteet missä ikinä niitä tuleekaan vastaan.

      Poista
    22. "Erinomaisen hienoa jos olemme yhtä mieltä siitä, että väitteet transiutuksen miljoonahintalapusta on tuulesta temmattuja. Kumotaan moiset väitteet missä ikinä niitä tuleekaan vastaan."

      OK. Kumotaan vaan. Mitä muuta se kumoaa kuin sen, että transiutus ei maksa yhden ihmisen osalta miljoonaa? Minulle ei tule mieleen mitään.

      Poista
    23. Muistakaa Mussun perustaktiikka: takertua tietyssä postauksessa tai sen kommenteissa yksittäiseen (usein triviaaliin tai kokonaisuuden kannalta merkityksettömään) yksityiskohtaan, inttää siitä miljoona (pun intended) vuotta ja jättää vastaamatta kaikkiin tarkentaviin tai kiperiin kysymyksiin, kunnes tulee uusi postaus, jossa Mussu pääsee takertumaan johonkin uuteen yksityiskohtaan.

      Poista
    24. Nyt Mussu vastasi ensimmäistä kertaa, joten edistystä on tapahtunut. Kiitos hänelle siitä, että hänen kanssaan pystyi vihdoin kommunikoimaan. Meneekö hän nyt kertomaan kavereilleen, että Laventelin blogissa on esitetty virheellinen väite ja se on myönnetty? Vai olemmeko me täällä hänen ainoita kavereitaan? Juhliiko hän tätä suurenmoista voittoaan koko loppuviikon?

      Poista
    25. "Minulle ei tule mieleen mitään."
      Ei minullekaan. Mahtavaa! Jatketaan kesänviettoa eikä murehdita kustannuksia.

      Poista
    26. "Meneekö hän nyt kertomaan kavereilleen, että Laventelin blogissa on esitetty virheellinen väite ja se on myönnetty?"

      Mutta kukaanhan ei ollut väittänyt jokaisen transition jokaisessa maailman kolkassa maksavan miljoonan. Minusta Suomen satatonniakin on valtava summa pelkästä kosmeettisesta kirurgiasta, koska transius ei ole kuulemma sairaus, oire, vamma eikä häiriö. Monen muunkin elämä saisi buustia vapaavalintaisista pillereistä ja ulkonäön kohennuksesta sadalla tonnilla. Eihän transiutuksen tehosta edes ole mitään lääketieteellisesti pätevää näyttöä.

      Poista
    27. "Minusta Suomen satatonniakin on valtava summa pelkästä kosmeettisesta kirurgiasta"

      Jaa mikä Suomen satatonnia? Tolla summallahan vois jo leikkauttaa, katua, leikkauttaa uudestaan ja katua uudestaan...

      Poista
    28. "Jaa mikä Suomen satatonnia? Tolla summallahan vois jo leikkauttaa, katua, leikkauttaa uudestaan ja katua uudestaan..."

      Onko mussulla muistiongelmia vai korkki auki?

      "Laajimmillaan transprosessiin sisältyvät toimenpiteet aiheuttavat noin 50 000 euron kokonaiskustannukset mutta voivat yksittäisissä tilanteissa nousta yli 100 000 euron.

      Näissä kustannuksissa ei ole huomioitu kotipaikkakunnalla annettavaa psykososiaalista tukea, mahdollisen psykiatrisen hoidon tarvetta, hormonihoidon lääkekustannuksia, mahdollisia apuvälineiden kustannuksia eikä pysyvään hormonihoitoon liittyvää yleensä avoterveydenhuollossa tapahtuvaa säännöllistä seurantaa."

      "Rintakehään kohdistuvien toimenpiteiden kustannukset ovat 4500-5800 euroa. Kohdunpoiston hinta on 4500-5800 euroa riippuen leikkausmenetelmästä ja hoitavasta sairaalasta. Vaginoplastian keskimääräinen hinta on 15 000 euroa ja falloplastian 20 000 euroa."

      https://palveluvalikoima.fi/dysforia-transsukupuolisuus

      Nuo siis julkisella puolella. Siihen voidaan ynnätä lisäksi itse maksettavat kallon rälläköinnit ja silinkonisaumaukset turkkilaisella autotalliklinikalla, nyppimiset, filleröinnit, laseroinnit, vahaukset, hiussiirteet, lisäkkeet, räpsyripset, peruukit, kotkankynnet, brassiperseet, glitterit, meikit, korkkarit, minarit ja muut bimbohtavan transleidin rakennustarvikkeet.

      Poista
    29. Ai korkkarit ja tekoripsetkin nyt lasketaan tähän pelottavaan loppusaldoon?

      Ja meikit? Oh my, vastaavasti lienee siis syytä vähentää se summa bruttokansantuotteesta, kun niin monet transmiehet jättää meikkaamisen...

      Poista
    30. Jenkeissä lasten kemiallinen kastraatio ja vaihdevuosien aiheuttaminen vuosikymmeniä etuajassa ei sekään ole halpaa lystiä:

      "Without insurance, each monthly injection of Lupron can cost roughly anywhere from $1100 to $2500."

      https://www.pbs.org/newshour/health/transgender-youth-puberty-blockers

      Tuostakin tulee parhaimmillaan 30 000 dollaria vuodessa (12 x 2 500 dollaria). Kokonaiskustannus riippuu tietysti siitä, kuinka monta vuotta lapsen terveyden, kognitiivisten kykyjen, lisääntymiskyvyn ja seksuaalisuuden tuhoamista jatketaan.

      Artikkelissa tietysti valehdellaan blokkereiden vaikutuksen olevan peruttavissa ja muuta shaibaa:

      "The drugs were originally developed to treat premature puberty and are currently used to remedy several conditions, including endometriosis and prostate cancer. The effects are reversible — if a patient stops taking the drugs, puberty will resume."

      Ketään ei epäilytä ruiskuttaa terveeseen lapseen eturauhassyövän hoitoon käytettävää ainetta, jonka käytön seksirikollisten kemialliseen kastraatioon todettiin olevan epäinhimillistä.

      Poista
    31. Mussu mussuttaa tarkalleen käsikirjoituksen mukaisesti :D

      "Ai korkkarit ja tekoripsetkin nyt lasketaan tähän pelottavaan loppusaldoon?

      Ja meikit? Oh my, vastaavasti lienee siis syytä vähentää se summa bruttokansantuotteesta, kun niin monet transmiehet jättää meikkaamisen..."

      ---

      "Muistakaa Mussun perustaktiikka: takertua tietyssä postauksessa tai sen kommenteissa yksittäiseen (usein triviaaliin tai kokonaisuuden kannalta merkityksettömään) yksityiskohtaan, inttää siitä miljoona (pun intended) vuotta ja jättää vastaamatta kaikkiin tarkentaviin tai kiperiin kysymyksiin, kunnes tulee uusi postaus, jossa Mussu pääsee takertumaan johonkin uuteen yksityiskohtaan."

      Poista
    32. Miten tuossa Mussun hinnastossa transiutukset ovat noin halpoja, kun tavalliset amerikkalaiset joutuvat myymään kotinsa tyyliin ja velkakierteeseen jalan kipsaamisesta, jos ei ole sairausvakuutusta? Tekeekö transiutukset joku Simpsonien Dr. Nickin tyylinen teurastaja, vai miten niin vaativat kirurgiat voivat olla noin edullisia. Ei ole ihan helppoa saada hermotusta toimimaan ja verta kiertämään nyljetystä kyynärvarren nahasta tehtyyn penisrullaan ja saada frankenpötkylä pysymään elävänä ja kehossa kiinni.

      Tässä jutussa suomalaisnaisen synnytyksen lasku oli 28 800 dollaria jenkkilässä, josta vakuutus maksoi suurimman osan:

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006045286.html

      Poista
    33. Kumpaa uskoisimme enemmän, Mussua vai transhelvetissä elävää Scott Newgentiä:

      "Every child that they convince is transgender and in need of medical transition, it generates $1.3 million to pharma." - Scott Newgent on the industry behind the trans movement.

      https://x.com/realDailyWire/status/1533946960872349701

      Poista
    34. "Kumpaa uskoisimme enemmän"

      Lääkkeiden ja operaatioiden hinnoista löytyy faktaa ihan googlaamalla, ei tarvitse uskoa sen paremmin tubettajia kuin kommentoijiakaan.

      Eikö siihen Newgentin alkuperäiseen miljoonaväitteeseen muuten sisältynyt mm. ambulanssilento?

      Poista
    35. ""Minulle ei tule mieleen mitään."
      Ei minullekaan. Mahtavaa! Jatketaan kesänviettoa eikä murehdita kustannuksia."

      Valitettavasti niitä joutuu yksilöiden tasolla murehtimaan. Lisäksi täytyy murehtia nuorten lesbojen ja autisminkirjolaisten terveyden tuhoamista, lasten altistamista heille sopimattomalle, autogynefiilejä naisten tiloissa ja urheilusarjoissa sekä sitä, että sananvapaus on heikoissa kantimissa. Mitä mieltä Mussu on tästä kaikesta? Eikö se haittaa häntä?

      Poista
    36. "tavalliset amerikkalaiset joutuvat myymään kotinsa tyyliin ja velkakierteeseen jalan kipsaamisesta"

      Hyvin hoksattu! Tosiaan transhoidot ei ole mitään mystisen kalliita ja ihmeellisiä vaan samaa hintaluokkaa ja vaativuustasoa muun kirurgian ym. kanssa.

      Selailin tossa HUSin palveluhinnastoa. Esim. "Yläraajan syvän ihohaavan revisio ja mahdollinen sulku", hinta 2220–15 410 euroa. Varmasti siitä joutuisi velkoihin, jos ei yhteiskunta tai vakuutusfirma tule vastaan.

      Poista
    37. "Valitettavasti niitä joutuu yksilöiden tasolla murehtimaan."

      Suomessa tai monessa muussakaan maassa ei onneksi tarvitse. Valtio tulee apuun, jos edes omavastuuosuuksiin ei ole rahaa. Rikkaiden maiden lisäksi esimerkiksi Kuubassa transitio on jokaisen kansalaisen ulottuvilla.

      Näppärä aiheenvaihdos muuten, kun oma stoori miljoonakuluista ei pitänytkään vettä!

      Poista
    38. "Varmasti siitä joutuisi velkoihin, jos ei yhteiskunta tai vakuutusfirma tule vastaan."

      Miksi yhteiskunnan tai vakuutuksen pitäisi maksaa transiutuksesta mitään osuutta, jos transius ei ole sairaus, oire, häiriö eikä vamma, jolloin transiutus ei ole terveydenhoitoa. Lisäksi transiutuksen tehosta transin mielenterveyden kohentamisessa ei ole tieteellisesti pätevää näyttöä, vaan pikemminkin päinvastoin.

      Poista
    39. "Näppärä aiheenvaihdos muuten, kun oma stoori miljoonakuluista ei pitänytkään vettä!"

      Väitätkö Scott Newgentia valehtelijaksi ja millä eväillä?

      Poista
    40. "Väitätkö Scott Newgentia valehtelijaksi ja millä eväillä?"

      En väitä. Hyvin voi tulla miljoonalasku jos on, kuten hänellä, seitsemän leikkausta, 16 vakavaa infektiota ja keuhkoveritulppa, ja lentelee helikopterilla.

      Poista
    41. "En väitä. Hyvin voi tulla miljoonalasku jos on, kuten hänellä, seitsemän leikkausta, 16 vakavaa infektiota ja keuhkoveritulppa, ja lentelee helikopterilla."

      Ja kuten hyvin tiedämme, niin komplikaatiot korjailuineen ovat yleinen osa transiutusta. Kokonaiskuvan ja keskustelun kannalta ei ole merkityksellistä, että onko transiutuksen kokonaiskustannus puoli miljoonaa vai miljoona dollaria. Kallista ja riskialtista hommaa joka tapauksessa.

      Poista
    42. Mussun väittelystrategia rakentuu jonkinlaisen omintakeisen kaksinaismoralismin varaan. Yhtäältä Mussun mukaan yksittäistapauksista ei koskaan tulisi voida vetää mitään johtopäätöksiä sen suhteen, miten asioita laajemmassa kuvassa voidaan tarkastella ja tehdä niiden pohjalta yleistyksiä, keskimääräisyyksiä tai tilastointia, mutta Mussu itse voi aina kuitata kaikki nämä loputtomat väittelyt vetoamalla johonkin keskustelussa mainittuun yksittäistapaukseen (tai yksityiskohtaan), jolla ei kuitenkaan hänen itsensä mukaan pitäisi olla kokonaisuuden kannalta sen suurempaa merkitystä. Eli Schrödingerin kissa: yksittäistapauksilla saa ja ei saa olla mitään merkitystä yhtaikaa.

      Poista
    43. Mussu pelaa pulushakki. Kaataa nappulat, turauttaa pelilaudalle ja liihottaa pois kuvitellen voittaneensa pelin :D

      Poista
  19. Rookiena on päässyt vuonna 1976 syntyneenä Suomessa naisten jenkkifutisjoukkueeseen: https://crocodiles.fi/player/aurora-kansakangas/?roster_type=custom&team=naiset-

    Kaikki muut kyseisen naisjoukkueen pelaajat ovat 1990-luvun lopulla tai 2000-luvulla syntyneitä. Kyseessä on Crocodilesien vuoden 2023 naisjoukkue. Löytyisi myös miesten joukkue, mutta ei taitaisi olla pääsyä sinne. En haluaisi omaa tytärtäni pelaamaan miehen murroisän läpikäynyttä vastaan kontaktilajissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kyllä tuo ei lopu, ennen kuin naiset laittavat sen loppumaan. Mies on vakava turvallisuusriski naisten kontaktilajeissa. Jokainen kamppailulajeja harrastanut nainen tietää, että harvalla on mitään saumaa edes täysin samankokoista miestä vastaan saati rotevampaa.

      Poista
  20. Ilta-Sanomat uutisoi:
    Pariisin olympia­nyrkkeilyssä muhii jätti­skandaali: ”Miehet tekeytyvät naisiksi”
    https://www.is.fi/nyrkkeily/art-2000010596188.html

    IS on viitannut jutussaan mm. Reduxxin uutiseen!
    https://reduxx.info/breaking-two-female-boxers-set-to-compete-at-paris-2024-were-previously-disqualified-from-womens-world-championship-for-having-xy-chromosomes/

    Ja ennen kuin Mussu ehtii mussuttaa, myös vasemmistolehti ja genderideologian vahva tukija The Guardian uutisoi asiasta:
    https://www.theguardian.com/sport/article/2024/jul/29/boxers-who-failed-gender-tests-at-world-championships-cleared-to-compete-at-olympics

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reduxx!!! Tuolle toimittajalle pitäisi lähettää kukkia!

      Poista
    2. Tuli tämä takavuosien juttu mieleen:

      Vahva mies pieksi Elina Gustafssonin verille – ex-nyrkkeilijä kertoo MTV:lle kylmäävästä reaktiosta: "Siinä oli jotain tosi outoa"

      "Gustafsson sparrasi miestä vastaan kehässä maaliskuussa 2018, ennen kuin voitti myöhemmin samana vuonna Euroopan mestaruuden.

      – En ole ikinä saanut turpaani niin kuin äsken. Valmentaja oli vieressä ja otin sellaista aikuista vahvaa miestä vastaan. Se paukutti mua ihan vitusti. Heti kun aloitettiin, ensimmäinen isku tuli poskeen niin kovaa, ettei mua ole ikinä ennen lyöty. Taistelin kolme minuuttia. Kyyneleet vain valuivat, Gustafsson kertoi kirjassaan.

      Gustafssonin naama oli ollut veressä. Hän kuvaili "hampaiden menneen poskista läpi" ja kertoi itkeneensä paniikissa kuin pieni lapsi tajutessaan, että hänet oli "pahoinpidelty nyrkkeilykehässä". Sparri oli Gustafssonin mukaan "kuin teurastus"."

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vahva-mies-pieksi-elina-gustafssonin-verille-ex-nyrkkeilija-kertoo-mtv-lle-kylmaavasta-reaktiosta-siina-oli-jotain-tosi-outoa/8237894#gs.ccgu4u

      Poista
    3. IBA on venäläismielinen ja tekee sukupuolitestejä, joiden perusteella sulkee miesoletettuja naisten sarjasta. Tämä jos mikä todistaa kaiken genderkriittisyyden Putinin juoneksi. Kauheaa, että tehdään tuollaisia testejä. Ne rikkovat ihmisoikeuksia. Voi vain kuvitella, millaiset traumat tämä aiheuttaa. Suomen pitäisi boikotoida näitä transfobisia kisoja, mutta eihän äärioikeistohallitus välitä ihmisoikeuksista.

      Poista
  21. Puopolossa taas uusi Ylen entinen toimittaja kertomassa, mitä siellä saa sanoa ja mitä ei:

    https://www.youtube.com/watch?v=KDMpqfDhjc0

    VastaaPoista
  22. Löysin vanhan lehtiartikkelin ihmisen sukupuolihormoneista. Tiede 2000 numero 4/1989 "Oikeat hormonit oikeaan aikaan", siis ajalta ennen sukupuolisekoilua. Kirjoittaneet Kaija-Leena Kolho ja Ilpo Huhtaniemi. Koko artikkelia ei voi kopioida tekijänoikeussyistä.

    Alkutiivistelmä: "Tie hedelmöittyneestä munasolusta täysikasvuiseksi mieheksi edellyttää muutakin kuin miehisiä perintötekijöitä. Kivesten hormoninerityskään ei sinänsä riitä - myös sen ajoittuminen on tärkeää."

    "Kivesten varhainen hormonineritys vaikuttaa myös aikuisen rotan seksuaalitoimintoihin. Jos koirasrotalta poistetaan kivekset alle viiden päivän ikäisenä, ei se aikuisena pysty käyttäytymään koiraan tavoin, vaikka hormooninpuutos korvattaisiin antamalla sille androgeenia [mieshormonia]."

    "Omissa tutkimuksissamme olemme väliaikaisesti häirinneet vastasyntyneen rotan kivesten ja aivolisäkkeen hormonien muodostusta. Muutaman päivän "hoitokuurin" jälkeen rotat ovat saaneet kasvaa ja kehittyä vapaasti. Ensimmäinen merkki häirinnän vaikutuksista on murrosiän viivästyminen...."

    "Murrosiän jälkeen koerottamme kasvoivat normaalisti [...] Noin 90% niistä ei kuitenkaan saanut lainkaan jälkeläisiä. [...] Rotat parittelivat mutta eivät saaneet lainkaan siemensyöksyä."

    Aiheesta enemmän:
    Huhtaniemi, Ilpo: sukupuolirauhasten hormonitoiminta ennen murrosikää. Duodecim 94 (1978) s. 625 - 632.
    Huhtaniemi, Ilpo: Sikiön hormonitoiminnan erityispiirteitä. Duodecim 104 (1988) s.1297 - 1300.
    Mittwoch, Ursula: The race to be male. New Scientist 120 (1988) 1635, s 38 - 42.

    VastaaPoista
  23. Tiedote liittyen tuleviin teksteihin ja vieraskyniin:

    Seuraava vieraskynä on neliosainen Queer-sarja, jonka on kirjoittanut Vergiliuksen arkku (aiemmin julkaistun muunsukupuolisuutta käsitelleen neliosaisen tekstisarjan kirjoittaja). Julkaisen kaikki neljä osaa noin 1-2 viikon välein. Osat 2 ja 4 ovat erittäin pitkiä, joten älkää "säikähtäkö", kun tänne läjähtää yhtäkkiä hirveän pitkiä tekstejä.

    Näiden jälkeen on jonossa kaksi vieraskynää, joista toisen olen jo vastaanottanut, toinen on kirjoittajalla vielä kesken. Yritän jaksottaa vieraskynien julkaisut niin, että ne saisivat olla mahdollisimman pitkään ylimpänä listalla, eli jos päätät nyt kirjoittaa vieraskynän, niin varaudu odottelemaan julkaisua jonkin aikaa. Julkaisen kuitenkin Vergiliuksen neljä tekstiä suhteellisen lähekkäin toisiaan, jotteivät ne "viivästytä" muita tekstejä liian pitkään. Pitkiä tekstejä ei onneksi tarvitse lukea kerralla, ne voi jakaa itse useampiin osiin oman lukunopeuden ja keskittymisen mukaisesti.

    Muutama oma teksti on myös tekeillä (tai no koko ajanhan niitä on, mutta kaikki tekeleet eivät päädy julkaistaviksi asti, koska joko sisältö on vanhentunut tai en vain ole itse tekstiin tyytyväinen, vaikka olisin kuinka sitä hionut). Olen nyt parin vuoden ajan kirjoittanut pätkissä kolmatta osaa immersiivistä fiktiota käsitelleisiin aiempiin teksteihin. Teksti on ollut erittäin vaikea jäsentää ja kirjoittaa, joten olen antanut sen hengailla luonnoksena pitkään, mutta nyt olen taas kerran palannut sen pariin. Keskeneräiset jutut ovat rasittavia.

    VastaaPoista
  24. Miehet naisten nyrkkeilyssä innoitti Aleksi Valavuoren palaamaan takaisin aikaan, jolloin Muna Bling yritti känkelöidä hänet (ennen musta tuntui hieman kyseenalaiselta nimittää Munaa tällä nimellä, mutta enää ei: hän on selkeästi täys mulkku). Valavuori kirjoitti jutusta blogiinsa(?), linkki löytyy Valavuoren Twitteristä. Kirjoituksessaan hän kertoo niiden yritysten nimet, jotka lopettivat yhteistyön hänen kanssaan känkelöinnin takia sekä sen, että kun Valavuori oli hyökännyt takaisin aggressiivisesti, Muna pyysi yksityisviestissä häntä lopettamaan, koska hän ei ollut tajunnut, miten vaikutusvaltainen Valavuori oli. Eli toisin sanoen hän olisi mieluusti hyökännyt jonkun heikomman kimppuun. Ja tästä syystä Muna Bling on ansainnut nimekseen Muna. Aivan vitun halveksuttavaa touhua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muna on aivan täysi mulkku ja narsisti, joka käyttää transien tekaistua vähemmistöstatusta kiusanteon, häiriköinnin ja canceloinnin väylänä. Munan kaltaisille transeille tulee yleensä puun takaa ja yllätyksenä, kun joku heidän piinaamansa henkilö osoittautuukin heitä itseään vaikutusvaltaisemmaksi (esim. J.K. Rowling) tai hyökkää takaisin transien omilla aseilla. Eli cancelointiyritykset eivät tuotakaan toivottua hiljentävää vaikutusta, mihin transit ovat tottuneet, vaan joku ryhtyykin pelaamaan strategista shakkia heidän kanssaan eikä anna pompotella itseään. Näissä tilanteissa transit yleensä heittäytyvät maahan piehtaroimaan uhrina ja marttyyrina kuvitellen sillä saavansa kamppailua seuraavien sympatiat puolelleen, mutta sen verran suurelle porukalle alkavat transien vanhat konstit olla tuttuja, etteivät ne enää pure toivotulla tavalla.

      Älkää ihan oikeasti langetko sekunniksikaan kuvittelemaan, että transit olisivat niin "syrjittyjä ja marginalisoituja" kuin väittävät. Transeilla on enemmän valtaa kuin yhdelläkään toisella vähemmistöryhmällä yhteiskunnassa ja on ollut jo vuosikausien ajan, eikä loppua näy. Se, jolla on valta riivata ja canceloida muita ihmisiä työpaikan ja maineen menettämisiin saakka (kuten monille on käynyt) ilman mitään seuraamuksia itselleen (ellei joku anna hänen lopulta maistaa omaa lääkettään, kuten Valavuori teki), ei edusta syrjittyä ja marginalisoitua ihmisryhmää.

      Poista
    2. Linkki Valavuoren blogiin:

      https://mummorulla.com/valavuori-nama-kolme-yritysta-vetaytyivat-yhteistyosta-kun-tuomitsin-biologiset-miehet-naisten-urheilussa/

      Poista
    3. ”Nopeasti ymmärsin, että tämän ihmistyypin kanssa on turhaa väitellä, he peräänkuuluttavat monimuotoisuuden perään mutta heille itselleen ei sovi kuin yksi muoto, joka on lähes poikkeuksetta täysin valheellinen ja johonkin merkilliseen haavemaailmaan perustuva utopia. En perääntynyt kuten useimmat lampaat, hyökkäsin vastaan, maximum attack, totesin. Tästä hetken päästä Bling laitteli inboxiini viestejä, joissa hän pyysi armoa ja pyysi minua lopettamaan puolustautumiseni, koska hän ei ollut ymmärtänyt kuinka vaikutusvaltainen olen. Kysyin häneltä, että ymmärsitkö juuri mitä sanoit? Ei ymmärtänyt. Ilmeisesti puolustuskyvyttömien kimppuun käyminen on siis soveliasta.”

      Kertoo Munasta ja transeista AIVAN KAIKEN olennaisen. Oho, mä en ollut osannut varautua että sä lyötkin takaisin kovempaa kuin mihin mä kykenen ja osasin odottaa, voitko pliis lopettaa.

      Naurattaa tuo ”pyysi armoa”. :D Munan inkvisitio saa tehdä muille aivan mitä haluaa, mutta jos samaa kohdistetaan häneen/heihin itseensä kostotoimenpiteiden tai ihan vain puolustautumisen muodossa, alkaa nöyristely, uhrina makaaminen ja uikutus.

      ”Toivon myös, että yhä useampi yritys miettisi tarkkaan mitä tekee kun paska osuu tuulettimeen. Nopeat potkut tai äkkinäiset sateenkaaritarrojen liimaamiset eivät ratkaise mitään, oli mediapaine kuinka kova tahansa. Jos päätätte alistua väärälle, löydätte sen myöhemmin edestänne. Nimittäin useimmiten tämä äänekkäin elinkeinojen tuhoajalauma ei ollut alunperinkään ostamassa sinulta yhtään mitään, he halusivat vaan saada sinutkin polvilleen. Minua ette saa, minä en polvistu.”

      Allu on paras! Pitäisikö tässä kohta jo teettää Allu-fanitarroja tai jotain? :D

      Poista
    4. Puopolon youtubessa haastattelemien Ylen työntekijöiden/ex-työntekijöiden mukaan Valavuori on Ylessä ns. mustalla listalla, eli häntä ei saa haastatella tai kutsua vieraaksi Ylen ohjelmiin. Katsoin molemmat Puopolon haastattelut eilen ja nyt en muista, kummassa videossa tämä kävi ilmi, mutta Ylellä on siis "musta lista" ihmisistä, joita ei saa missään tapauksessa kutsua vieraaksi ohjelmaan. Ei, vaikka he olisivat jonkin aiheen asiantuntijoita.
      Puopolo siis haastatteli YleX:lle ja Yle Kioskille töitä tehnytta Lloyd Libisoa sekä uusimassa videossa entistä Ylen juontajaa Jesse Sarkkista.
      Tätä Ylen DEI-koulutusjupakkaa on tosi mielenkiintoista seurata. Libiso esimerkiksi kertoo, että (en ole varma onko kyse vain YleX:n tai Kioskin tiloista vai laajemminkin Ylen tiloista) "turvallisen tilan periaatteet" on liimattu mm. studioiden oviin, pöytiin, muihinkin oviin jne. Ja sit kun Ylen työntekijä on käynyt tarvittavat monimuotoisuuskoulutukset, hän saa sateenkaaren värisen nauhan, joka on tarkoitus kiinnittää kulkukorttiin. Niin että kaikki näkevät ketkä ovat käyneet koulutukset ja ketkä eivät. Ja koulutuksia siis pitävät ilmeisesti sekä ulkopuoliset firmat (esim. DeiDei) että Ylessä töissä olevat aktivistit.
      Nämä haastattelut ovat oikeasti silmiä avaavia. Alan ymmärtää, miksi Yle on uutisoinut esimerkiksi translain uudistuksesta niin yksipuolisesti, ja miksi Tavistock-skandaalista ja Cassin raportista on uutisoitu niin vähän.

      Poista
    5. Poistin vahingossa Mussun kommentin. Kyllä, sama Valavuori, joka twiittasi vuonna 2016: ”Meille ei homoja palkata.” (Ja muutakin vastaavaa.)

      Meillä hinttareilla on sellainen maaginen taikavoima, että kykenemme kestämään meihin kohdistuvaa huumoria.

      Poista
    6. Hänhän sitten kuitenkin aika matelevasti pyysi anteeksi twiittejään.

      Poista
    7. "Puopolon youtubessa haastattelemien Ylen työntekijöiden/ex-työntekijöiden mukaan Valavuori on Ylessä ns. mustalla listalla, eli häntä ei saa haastatella tai kutsua vieraaksi Ylen ohjelmiin."

      Tuo, että Valavuorella on Yleen porttari, tuli ilmi ensimmäisestä jaksosta, jossa vieraana on Libiso. Tuolla Puopolon jaksolla on nyt 214 000 katselukertaa, ja Yle vaikenee kuin muuri ellei sitten tee epämääräisiä puolustelujuttuja tyyliin "nyt asiantuntija kertoo, mistä DEIssä on kyse". Bla bla bla. Laajemmakin yleisön silmät alkavat pikkuhiljaa avautua tälle meiningille. Ylen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä kouluttamassahan on ollut muuan muassa Bling. Ihmekös tuo, että Valavuori "ei tule!" Yleen vieraaksi :D Siis tuottajan/esihenkilön mukaan.

      Toisessa jaksossa Ylen entinen toimittaja Jesse Sarkkinen kertoi, että heidän ohjelmaansa oli tuottaja väkisin raahannut jonkun ilmeisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan henkilön vieraaksi. Jos kuuluisin johonkin vähemmistöön ja tulisin tietoiseksi siitä, että minua tällä tavalla käytetään jonain ihme vähemmistömaskottina, jonka tarkoitus on täyttää puuttuvat aukot vähemmistöexcelissä, saattaisi jopa vituttaa. Toki en ole kuullut tarinan toista puolta, mutta kyllähän tässä tulee vahvasti sellainen olo, että vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä käytetään jonain mekanismin osina woke-pomojen hyvesignalointiolympialaisissa. Ihan sama, mitä sanovat, kunhan eivät kyseenalaista Ylen narratiiveja.

      Kuulin, että konsulttiyhtiö Deidein toimitusjohtajan äiti on Ylellä töissä. En ole itse tätä tarkistanut, joten jätetään nimet mainitsematta, mutta olisiko tuossa aihetta lisäskandaaliin? Ehkä suurta yleisöä voisi kiinnostaa tämäkin yksityiskohta. Ainakin minua kiinnostaisi tietää, kuka siellä päättää, että ostetaan tämmöisiä aktivistikoulutuksia, kuinka paljon rahaa niihin käytetään, onko tällaisia palveluja tarjoavia yhtiöitä kilpailutettu, miten tämä kaikki perustellaan jne.

      Poista
    8. Luulen, että Valavuoren "meille ei homoja palkata kommentti" tarkoitti homon konnotaatiota eikä denotaatiota. Homohan on myös haukkumasana kaikenlaiselle. Jos Valavuoren kohdalle osuisi urheilullinen oikeistolainen fyysisesti näyttävä homo, Valavuori saattaisi hyvinkin palkata. Tosin minua ei haittaa, vaikka Valavuori ei oikeastikaan palkkaisi homoja. Hänellä on siihen oikeus.

      Homojen taikavoimassa on kyse paljon siitä, että homo tietää itse olevansa homo eikä tavitse siihen validaatiota.

      Poista
    9. "Laajemmakin yleisön silmät alkavat pikkuhiljaa avautua tälle meiningille."
      Toisaalta...mulla on somekavereissa yhä paljon sellaisia ihmisiä, joiden mielestä kaikki tällaiset kohut (Ylen monimuotoisuuskoulutuksiin liittyvästä kohusta aina olympialaisten avajaisten herättämään keskusteluun) ovat oikeiston tarkoituksellista hybridivaikuttamista, ja suomalainen laitaoikeisto kopioi keskustelunaiheensa suoraan amerikkalaiselta laitaoikeistolta.
      Samat ihmiset toistavat amerikkalaisten vasemmistolaisten genderaktivistien iskulauseita ja teesejä sellaisenaan, mutta jos näitä teesejä kritisoi, on tyhmä persujuntti joka ei tajua mistään mitään.
      Heheh.
      Joka tapauksessa tämä Yle-keissi olisi tosiaan syytä tutkia ihan kunnolla jonkun riippumattoman tahon toimesta.

      Poista
    10. "Nopeat potkut tai äkkinäiset sateenkaaritarrojen liimaamiset eivät ratkaise mitään, oli mediapaine kuinka kova tahansa."

      Mikään anteeksipyyntö, katumusharjoitus tai korjaava toimenpide ei ole riittävä transeille ja wokeltajille, vaan heikkoudenosoitus antaa lisää potkua uhrin rääkkäämiseen. Kun transit/aktivistit haistavat verta, he eivät lopeta ennen kuin viimeinenkin pisara on imuroitu ja uhri retkottaa elottomana myttynä maassa, maine, sosiaaliset suhteet ja elinkeino tuhottuna. Mitä heikompi uhri, sitä makoisammalta cissusaastan kyyneleet maistuvat.

      Anteeksipyytelyt ja katumusharjoitukset antavat oikeutuksen aktivistien retoriikalle ja toiminnalle, eli siihen peliin ei kannata lähteä. Mikään sateenkaarilipun heiluttelu tai turvallisemman tilan ohjeiden rustaaminen ei kelpaa, vaan aina tulee lisää vaatimuksia. Tasapainottomien, aggressiivisten ja b-ryhmän persoonallisuushäiriöitä omaavien transien/aktivistien vaatimuksiin ei tule koskaan suostua.

      Sukupuolihäiriöiset eivät oikeasti saa hyppyyttää enemmistöä. Onneksi transfiasta rääkyminen ja boikottien kyhääminen ei taida nykyään olla isokaan pelote.

      Poista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä