perjantai 2. elokuuta 2024

Kommentointipostaus: Angela Carinin ja Imane Khelifin nyrkkeilygate

Kommentointipostaus tarkoittaa sitä, että jos edellisen tekstin kommenttikentässä on reilusti yli 200 kommenttia (mikä hankaloittaa luettavuutta ja kommentointia), avaan tarpeen mukaan uuden lyhyen postauksen ihan vain sujuvampaa keskustelun jatkamista varten. Tämä on nyt siis sellainen. 

Teksteihini tulee usein niin paljon kommentteja, että ajattelin lanseerata tällaisen konseptin, niin tiedätte jatkossa, mitä se meinaa. (Ja KIITOS kaikille ahkerasta kommentoinnista!)

Tällä hetkellä ympäri nettiä käydään vilkasta keskustelua Pariisin olympialaisten "nyrkkeilygatesta". Edelliseen tekstiin tuli eilen ja tänään runsaasti kommentteja aiheeseen liittyen; koska kommentteja on jo melkein 240, niin jatkakaa tässä keskustelua aiheesta (ja muustakin).

Pähkinänkuoressa:

Italialainen Angela Carini nyrkkeili Pariisin olympialaisissa algerialaista Imane Khelifiä vastaan. Angela luovutti matsin kestettyä 46 sekuntia. Khelif, joka on biologinen mies ja aiemmin diskattu tästä syystä naistensarjoissa kilpailemisesta, käytti heti alusta lähtien raakaa voimaa, mistä syystä nurkkaan ahdistettu Carini romahti polvilleen ja kohotti kätensä luovuttamisen merkiksi. Carini sanoi tehneensä tämän, koska pelkäsi terveytensä puolesta ja ettei kukaan koskaan aiemmin ollut lyönyt häntä yhtä kovaa kuin Khelif.

X:ssä ja muissa vastaavissa someissa on siis tällä hetkellä käynnissä laaja keskustelu siitä, miten oikeudenmukaista se on, että miehet päästetään vetämään kirjaimellisesti naisia turpaan arvokisojen naistensarjoissa. Tässä tapauksessa hommaa on sotkemassa se, että ilmeisesti (en tiedä varmuudella) Khelif on jonkin sortin intersukupuolinen, eli hän lienee urheilijana samankaltainen tapaus kuin Caster Semenya. En ole perehtynyt asiaan kovin syvällisesti, mutta jonkin aiemmin tehdyn kromosomitestin mukaan Khelifillä olisi todettu Y-kromosomi, mikä siis tarkoittaisi XY-yhdistelmää ja siten sitä, että Khelif on biologinen mies. Minulla ei kuitenkaan ole tietoa siitä, minkä sortin mosaiikki tai muu intertila Khelifillä mahdollisesti on tai on olematta. Päivitän tähän oheen, kun saan tarkempaa tietoa.

Nyt keskustellaan siis siitä, mihin vedämme rajan, kun miehet päästetään jonkin tai minkä tahansa syyn nojalla naistensarjoihin kisaamaan. Aihe ei ole uusi, siitä on väännetty peistä jo aiemminkin mm. useiden transtapausten kohdalla (Fallon Fox, Lia Thomas, Laurel Hubbard jne.). Johonkin täytyy jossain kohtaa vetää ihan yhteiskunnallisella tasolla raja tässä asiassa, ja juuri julkisen keskustelun kautta tuo raja tullaan lopulta vetämään; siksi sitä nyt(kin) taas käydään.

Homman nimi on lyhykäisyydessään tämä: jos miehet ja pojat päästetään naisten ja tyttöjen sarjoihin kilpailemaan, meillä ei ole enää naisten ja tyttöjen sarjoja, on vain miesten sarja ja sekasarjoja. Tämä on looginen seuraus, mutta onko se reilua? Kuka puolustaisi naisten ja tyttöjen oikeutta ottaa mittaa toisiaan vastaan, ei heitä fyysisesti vahvempia biologisia miehiä tai intersukupuolisia vastaan, joilla on maskuliinistavan murrosiän tuomat päivänselvät fysiologiset edut? Nainen on hengenvaarassa joutuessaan mieskehoisen piestäväksi aivan missä tahansa kisakamppailussa. Asia on vaikea ja monimutkainen näiden erityistapausten kohdalla, mutta siitä täytyy voida keskustella, koska vain keskustelun kautta minkäänlainen oikeudenmukainen kompromissiratkaisu on mahdollinen.

Wokettajat ja intersektionalistithan (jotka ovat tämänkin paskan masinoimisen takana) ovat tunnettuja siitä, miten mielellään he suostuvat kompromisseihin, kun ovat tottuneet saamaan sanelupolitiikalla läpi kaiken haluamansa ja vaatimansa, myös miehet naisten urheiluun. Ihan jännittävää seurata, mihin tässä vielä päädytään. Pääasia, että keskustelu nyt kuitenkin pauhaa oikein kunnolla.


Tässä Business Today -julkaisun lyhyt artikkeli aiheesta (googlettamalla löytyy lisää).

Tässä valtakuntamme tunnetun pellen eli koomikko Likka Kive(kse)n aivopieru aiheesta:

Bros before hoes.

Päivitän tähän lisää kuvakaappauksia ym. sitä mukaa kun hyviä löytyy. Linkatkaa kommentteihin, jos löydätte jotain mehevää.

Oma kommenttini aiemmasta postauksesta (muokkasin sitä hieman alkuperäisestä):

"Tämä nyrkkeilykeskustelu näyttää taas kerran kirkkaassa päivänvalossa transien ja heidän huutosakkiensa kaksinaismoralismin. Intereillä on vuosikaudet perusteltu ja legitimoitu transiutta ja selitelty, että koska on intereitä, sukupuoli ei ole binäärinen vaan jatkumo jne. Nyt käydään ihan uudenlaista keskustelua: inter onkin nainen, vaikka hänellä on Y-kromosomi.

Eli olemme siirtyneet trans women are women -vaiheesta men are women -vaiheeseen. Transit, wokettajat ja intersektionalistit aina poimivat hymysuin rusinat pullasta: aiemmin inter oli peruste sukupuolisielun ja transiuden olemassaololle, nyt sillä ei yhtäkkiä olekaan enää transiuden kannalta merkitystä vaan vain fyysisen todellisuuden, mitä tulee urheiluun. Maalitolpat siirtyvät aina kulloisenkin uuden sekavan tapauksen myötä.

Ja huomatkaa: taas kerran transit hämmentävät keskustelua tarkoituksella. Jälleen kerran ihmiset ovat aivan pihalla, että mitä se sukupuoli nyt onkaan ja miten se määritellään.

Koko tämänhetkinen urheilukeskustelu on ylipäätään aivan järjetöntä (tai no milloin siinä olisi jotain järkeä ollut?). Lähtökohdan koko keskusteluun tulisi olla tämä: ”Miten takaamme naisille turvallisen ja reilun urheilun?” Nyt lähtökohta on tämä: ”Miten kikkailemme, kaasuvalotamme ja vääristelemme asiat niin, että varmistamme että miehet saavat kilpailla naistensarjoissa?”

Naiset kerta kaikkiaan halutaan hakata henkihieveriin nyrkin ja hellan väliin, meni syteen tai saveen. Nykykeskustelussa näemme konkreettisesti sen, mitä suuri osa ihmisistä ajattelee: naiset eivät ole tärkeitä, naisilla ei ole merkitystä, naiset eivät ole mitään.

Misogyny, tale as old as time."

/edit klo 20.30

Sex Matters -sivustolla on julkaistu seuraava teksti urheilusta ja DSD:stä (= differences/disorders in sexual development), en nyt jaksa suomentaa tätä, sori siitä:

Sport and DSDs (disorders of sex development)
Briefing from Sex Matters, 1st August 2024

What are disorders of sex development (DSDs)? 

A DSD is a condition which stops a baby’s reproductive organs from developing normally before birth. There are around 40 different DSDs, all rare. Some are apparent at birth and some are discovered at puberty. Some result in infertility or cause other health issues. In most cases a baby’s sex will be clear at birth (or on a prenatal ultrasound), but some DSDs cause genitals to have an ambiguous appearance, so the baby’s sex is not certain without further testing. Where access to medical care is limited, a person’s sex may be wrongly identified at birth or as they are growing up. This is the case with 5-ARD, which affects only males. People with this condition may be registered female at birth, but will go through male pubertal development.

Does male sporting advantage come from testosterone?

Male development, fuelled by testosterone, shapes the body in ways that are more advantageous for sports than female development does. That is why almost all sports have a female-only category, in which exceptional women can compete and win. Without this, young adult men would dominate almost every sport. As well as being larger on average, men have denser bones, stiffer tendons, more muscle, less body fat and more efficient leg drive resulting from pelvis shape. Men’s shoulders are broader. Male blood carries more oxygen per litre than female blood. Male hearts and lungs are bigger. The effects of puberty on both male and female bodies are mostly irreversible. Polycystic ovary syndrome, a medical condition that affects only females, may cause raised testosterone levels, perhaps 3-4 nanomoles per litre, along with other health issues. But this is a small fraction of normal male levels (10–35 nanomoles per litre). Naturally high testosterone is not doping, although it gives some performance advantage. Women with PCOS are over-represented in women’s sport. This is not controversial since they have not gone through male puberty.

Why do DSDs matter in sport?

Most DSDs affect fertility and health, not sporting performance. The main exception is when a DSD leads to a male person being incorrectly registered female at birth. Athletes with 5-ARD are hugely over-represented in women’s sports. This is the condition Caster Semenya has, and male sporting advantage is why the Court for Arbitration in Sport has ruled that 5-ARD athletes can be barred from women’s competitions. It is inaccurate to refer to such people as female, or as “women with high testosterone”. They are male, with testosterone in the normal male range. Their bodies are fully responsive to the male levels of testosterone they produce. Including them in women’s sports is unfair, since it allows male sporting advantage into the female category.

Is testosterone reduction the solution?

No. Suppressing testosterone will not shrink the athlete, or change his skeleton. Muscle mass may decline slightly, but not to female levels. In sport, where winning margins can be fractions of one percent, most of the 10-30% male advantage is retained. The only way to protect fair and safe competition for female athletes is to exclude all athletes who have been through male physical development, even if they were registered female at birth or have changed their documents.

Contact details:
For general queries, contact info@sex-matters.org
For press queries, contact press@sex-matters.org

Huom. Transsukupuolisuus ja intersukupuolisuus ovat kaksi täysin eri asiaa. Kun puhumme sukupuolen fyysisestä kehityshäiriöstä eli intersukupuolisista tiloista (esim. 5-ARD, CAIS, Klinefelterin syndrooma), emme puhu transiudesta emmekä transidentiteeteistä ja genderistä vaan fyysisistä kehitystekijöistä. Transius on psykiatrinen ilmiö, eikä sillä ole mitään tekemistä fyysisten kehitystekijöiden ja niiden häiriötilojen tai epämuodostumien (en tarkoita tuota pejoratiivisesti) kanssa. Inter = fyysistä todellisuutta. Trans = korvien välissä. Tiedostakaa tämä ero.

238 kommenttia:

  1. Kiitos Laventeli että olet naisten puolella tässä! Iikka Kivi ei edes viitsi salailla sitä kuinka paljon hän todellisuudessa halveksii naisia. On järkyttävää, kuinka monet naiset ovat innoissaan komppaamassa häntä.

    Olen Sex Mattersin eli Helen Joycen ja Maya Fortstaterin & kumppanien postituslistalla, ja Maya on juuri kirjoittanut uutiskirjeen, jossa hän kertoo, että IOC on julkaissut journalisteille olympialaisia varten ohjeet, joissa kehotetaan olemaan käyttämättä sellaisia "epähumanisoivia" termejä kuin " “born male”, “born female”, “biologically male”, “biologically female”, “genetically male” and “genetically female”.
    Eli juuri ne sanat, joita tarvittaisiin tässä DSD-keskustelussa, ovat IOC:n ns. paheksuttujen sanojen listalla.
    Linkkaan tähän Sex Mattersin uuden tekstin urheilusta ja DSD:stä, onko tuo 5-ARD tuttu? Ilmeisesti Caster Semenyalla on juuri se. Eli lyhyesti, 5-ARD voi olla vain miehillä, ja siitä kärsivät miehet usein määritellään naisiksi syntymässä, mutta he kuitenkin käyvät läpi miehen puberteetin.
    Tätä 5-ARD:ia on myös esitetty yhdeksi mahdollisuudeksi näiden nyrkkeilijöiden kohdalla, mutta tästähän ei ole mitään varmaa tietoa olemassa, kaikki on tässä vaiheessa arvailua.
    https://sex-matters.org/wp-content/uploads/2024/08/Womens-sport-and-DSDs.pdf?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Kiitos Laventeli että olet naisten puolella tässä!"

      Te olette etusijalla. Piste. Tästä ei pitäisi edes keskustella, mutta jostain syystä transeille, wokettajille ja intersektionalisteille on tosi tärkeää saada naiset pois päiväjärjestyksestä lopullisesti. Monet naiset itse etulinjassa möykkäävät ja komppaavat tätä naisten eliminoimisen projektia.

      Lisään tuon linkkaamasi .pdf:n päätekstiin.

      Poista
  2. Ei ole todellista! Nyt on Taiwanin heebo pistänyt naista pataan 5-0:

    "Raivon kohteeksi joutunut nyrkkeilijä iski selvän voiton – Areenan uumenissa alkoi poikkeuksellinen hullunmylly"

    "Perjantain ottelu Linin ja Turdibekovan välillä päättyi Linille puhtaasti tuomariäänin 5–0. Yksi tuomari kirjasi pisteet 29–28, loput neljä 30–27.

    Ottelun jälkeen Turdibekova poistui kehästä kyynelehtien."

    https://www.iltalehti.fi/pariisin-olympialaiset-2024/a/07cba8ca-39df-431b-9493-c069b9c71ef6

    VastaaPoista
  3. Tässä nyrkkeily-tapauksessahan taisi olla myös sellainen jälkiseuraamus, että koska Angela kieltäytyi käymästä ottelua läpi loppuun asti - koska hän pelkäsi henkensä edestä - hänet hakannut mies on nyt todettu olympiakomitean toimesta syrjinnän uhriksi, koska hän ei saanut harjoittaa oikeuttaan urheilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä postmoderni naisviha on kuin suoraan jostain helvetin kukoistavimmasta esikartanon puutarhasta, jonka keskellä se sädehtii valokeilassa jalustalle asetettuna kimallellen. Se, että miehet mätkivät ja hakkaavat naisia julkisesti ja hurratusti, on salonkikelpoistettu yleiseksi ja koko maailman nautiskelemaksi viihteeksi. Kun naiset nöyrinä kieltäytyvät hakattavana olemisesta ja surmatuksi tulemisesta ja astuvat sivuun antaen miehille heidän haluamansa kaiken tilan, heidät vielä syyllistetään siitä, miten he osallistumattomuudellaan vievät miehiltä ihmisoikeuden mätkiä ja hakata naisia.

      Massapeakkaamista odotellessa. Sinänsä on hyvä, että nämä asiat ovat nyt framilla. Eivät ne jostain X-ketjujen hämäryyksistä näy valtaväestölle samalla tavoin kuin nyt.

      Tai sitten mitään massapeakkaamista ei tapahdu. Naisten ja tyttöjen urheilu yksinkertaisesti lakkautetaan, kuten on jo lakkautettu naisten ja tyttöjen turvalliset tilat ym. Eli tämä helvetti vain jatkuu jatkumistaan ja levittäytyy entistä laajemmalle.

      Poista
    2. Joo, ja... nyt tämä Angela on mitä ilmeisimmin painostettu pyytämään julkisesti anteeksi mieheltä, joka pieksi hänet kehässä, ja jonka kanssa hän (Angela) oli kieltäytynyt kättelemästä traumansa päätteeksi.

      Poista
    3. "nyt tämä Angela on mitä ilmeisimmin painostettu pyytämään julkisesti anteeksi mieheltä, joka pieksi hänet kehässä"

      Ihan hirveää. Ensin sut nöyryytetään, pistetään kehään mieskehoista vastaan, pahoinpidellään kehässä, menetät mitalin ja kirsikkana paskakakun päällä painostetaan pyytämään anteeksi virnistelevältä pahoinpitelijältäsi. Varsinaiset KiVa olympialaiset!

      Poista
    4. Helen Joyce kommentoi X:ssä, että tämä koko episodi on kuin jonkinlainen nöyryytysrituaali, jonka tarkoitus on tuhota nämä naiset lopullisesti.

      Tai näin hän sanatarkasti kommentoi:

      "I hate these forced apologies more than anything. I know several women who have made them and the bullying in every case was so bad as to be life-changingly traumatising. They do more psychological damage than any other part of it. The woman always regrets making it. She loses self respect and quite unfairly blames herself for being 'weak'. She ruminates fruitlessly. They're a humiliation ritual aimed at destroying her permanently and completely."

      Poista
  4. Olympiakomitean julkilausuman mukaan sukupuoli määritellään passin mukaan: "As with previous Olympic boxing competitions, the gender and age of the athletes are based on their passport."

    Suomessa on sukupuolen itsemäärittely, jossa ei huomioitu ollenkaan tämän kaltaisia tilanteita opportunistien varalta, kuten ei myöskään sukupuolitettujen tilojen käyttöä. Toivottavasti joku koeponnistaisi nämä kaikki oikeudessa ja paljastaisi valuviat. Saako Suomessa oikeasti mennä omalla ilmoituksella peniksen kanssa naisten pukkariin, naisvankilaan ja naisten kilpaurheilusarjoihin? Näistä tarvittaisiin ennakkotapaukset, jotta spekulointi ja länkytys loppuvat. Tuntuu vaikealta uskoa, että meillä voisi olla rinnakkaiset yhteiskunnat passisukupuolelle ja oikealle sukupuolelle. Ei kai passinaiselle voida sanoa, että näissä tiloissa ja näissä tapauksissa et sitten olekaan täysi nainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "As with previous Olympic boxing competitions, the gender and age of the athletes are based on their passport."

      Tuohan on täysin idioottimainen käytäntö itsemäärittelyn aikakaudella.

      Poista
    2. Passinainen (= hetutrans) ja aidosti intersukupuoliseksi todettu (juridinenkin) nainen ovat kaksi absoluuttisen eri asiaa. Heistä ei voida koskaan puhua samassa asiayhteydessä missään kontekstissa. Nyt vihdoin itse asiassa voimmekin heivata transit hetkeksi taka-alalle keskustelua hämmentämästä ja keskittyä levittämään tietoisuutta nimenomaan näistä intersukupuolisista tiloista ja sukupuolen määrittelystä niiden viitekehyksessä. Siitähän olisi pitänyt keskustella alun perinkin, sen sijaan olemme käyttäneet vuosia ja miljardeja ihmistunteja aikaa transsekoilun ruotimiseen. Ehkä tämä hetki on vain antanut odottaa itseään: puhumme vihdoin jostain varsinaisesta asiasta, emme enää fantasiasta ja harhaisuudesta.

      Poista
    3. Mutta tämä asettaa oman fokuksensa transien ja genderistien retoriikkaan. Jos vagina tai vaginalta näyttävä rakenne alapäässä tarkoittaakin nyt naista ja penis miestä, niin sehän kumoaa heidän koko narratiivinsa. Silloinhan transnainen ei ole nainen eikä transmies mies. Kyllä tämä kaikki olisi hyvä tiristää ihan loppuun asti.

      Poista
    4. Tiristetään ehdottomasti. Kyllä tämä ympyrä tästä vielä aikanaan sulkeutuu ja huomaamme palanneemme taas lähtöruutuun. Biologiaa ei pystyttykään kumoamaan raivoidealismilla, aktivismilla, tahdonvoimalla, huuhaalla, kaasuvalottamisella, käsitteiden ja termien uudelleenmäärittelyllä, uuskielellä, loputonta puppua jauhamalla, järjestövouhottamisella, aivopesulla, keskustelun kontrolloimisella ja soraäänien vaientamisella. Traagista!

      Poista
    5. Sori, että spämmään tällä transhutulla. Mutta yksi vastaantullut argumentti on, että Khelif on nainen, koska hänet on syntymässä *määritelty* tytöksi ja hänet on kasvatettu tyttönä. Eeeiiih.

      Poista
    6. Jaahas. Tuon logiikan mukaan David Reimer oli tyttö. Miksei kukaan piittaa David Reimerin kaltaisten tapausten itsemäärittelyoikeudesta?

      (Spämmää vaan. Siksi tämä blogi on olemassa.)

      Poista
    7. Samalla logiikalla transit ovat syntymässä todettua sukupuoltaan. Mutta eipä tuota porukkaa ole ennenkään ole voinut syyttää loogisesta ajattelusta.

      Poista
    8. Olen miettinyt tätä asiaa paljon omalla kohdallani.

      Olin lapsena erittäin feminiininen ja tyttömäinen jopa siihen asti, että suorastaan näytin tytöltä (vaikkei minulla ole minkäänlaista fysiologista sukupuolista kehityspoikkeamaa; tuo feminiinisyys ilmeni viehkeässä liikehtimisessä, maneereissa, puheessa ja sen sellaisessa). Minulla oli lähes yksinomaan tyttömäisiä harrastuksia ja hengasin pääasiassa tyttöjen kanssa (oli minulla toki poikiakin kavereina, mutten oikein viihtynyt heidän kanssaan). Pukeuduin siskoni vanhoihin hameisiin ja mekkoihin ja minulla oli pitkä tukka. Käytin myös siskoni parfyymeja, joita hän oli tilannut Yves Rocherilta. Meillä oli sellainen harrastus, että unboxasimme aina tilauksen ja kävimme läpi kaikki uudet parfyymit. Muistan edelleen niiden parfyymien nimetkin ulkoa ja muistan, miltä ne tuoksuivat. :D Suosikkini oli punainen Cap Nature.

      Tämä kaikki johti siihen, että minua erittäin usein luultiin lapsena tytöksi. Muistan lukemattomia tilanteita, joissa joku tytötteli minua ja nolostui, kun tajusi etten olekaan tyttö. Transien kielellä minua "väärinsukupuolitettiin" (gasp!), koska minulle ei koskaan ollut itselleni varsinaisesti epäselvää se, että olen fyysisesti ja biologisesti poika. Nykyajan harhaisten sukupuolikäsitystenhän mukaanhan minä olin kuitenkin lapsena "transtyttö". Olen nähnyt aivan karmeita painajaisunia siitä, että joku olisi lapsena kiikuttanut minut jollekin transpolille ja selitellyt jotain tyttö väärässä kehossa -settiä ja minut olisi blokkeroitu ja transiutettu. Olisin tietysti lapsena (ja mitään mistään ymmärtämättömänä) nielaissut tuollaiset puheet hetkessä, koska eivät penskat tajua, mitä miehenä/naisena oleminen oikeasti tarkoittaa. Penska ajattelee satuja, leluja, mekkoja, prinssejä ja prinsessoja, glitteriä, taikasauvoja ja Harry Potteria. Ei penska osaa ajatella fysiologisia realiteetteja, lisääntymistä, metafysiikkaa, lääketieteellisiä faktoja tai fyysisen todellisuuden reunaehtojen järkeistämistä omalla kohdallaan.

      Olen miettinyt myös Transhausen-mutseja. Olin lapsena aika miellyttämishaluinen etenkin äidilleni ja jos äiti olisi alkanut selitellä jotain Transhausen-settiä, olisin täysillä lähtenyt siihen mukaan. Ei lapsi osaa kyseenalaistaa sitä, mitä aikuiset hänelle sanovat! Miksi aikuiset tekevät sukupuoliepätyypillisyydestä omien lastensa suhteen niin suunnattoman suuren numeron? Minulle ei onneksi käynyt aivan niin; vaikka minulle naureskeltiin ja feminiinisyyttäni ihmeteltiin, niin kukaan ei koskaan kieltänyt minua olemasta sellainen tai varsinkaan alkanut selitellä mitään "ehkä oletkin oikeasti tyttö" -juttuja. Minun lopulta aina annettiin olla feminiininen poika ja toteuttaa itseäni haluamallani tavalla. Siitä osaan olla myös todella kiitollinen, ETENKIN nykyajassa.

      Kaikki edellä mainittu on syy siihen, miksi alun alkujanikin reagoin sukupuolisekoiluun niin voimakkaasti. Näen hyvin väkevästi itseni näissä nykylapsissa, joita Transhausen-mutsit ja transaktivistit roudauttavat genderklinikoille blokkeroitaviksi kuin karjaa teuraalle. On painajaismaista ajatella, että jos olisin syntynyt tänä aikana, olisin yksi noista lukemattomista jazzjenningseistä vailla mitään mahdollisuutta itse vaikuttaa asiaan. Myöhemmin sitten vasta valkenisi, mitä oikeasti on tapahtunut.

      En minä nyt vittu soikoon mikään tyttö ollut. "En minä mikään prinsessa ole." Olin feminiininen ja kauneutta rakastava poika, josta kasvoi täysimittainen, onnellinen ja tasapainoinen homomies, joka osaa erottaa oikean väärästä ja hoitaa kansalaisvelvollisuutensa. Nykyään myös näytän täysimittaiselta mieheltä, vaikka edelleen kaverini joskus naureskelevat sille, että minulla on joitakin neitimäisiä eleitä ja maneereja. Ne saavat olla. Eivät ne minusta muuta kuin pesunkestävän homomiehen tee.

      Todellista sukupuolen moninaisuutta on se, että mies voi olla feminiininen ja nainen maskuliininen. Ei siihen mitään transiutustoimenpiteitä, jumalaudan genderpaskaa ja ideologisia oppeja sukupuolisieluista tarvita.

      Poista
    9. "Jaahas. Tuon logiikan mukaan David Reimer oli tyttö."

      David Reimer määriteltiin syntymässä pojaksi.

      Poista
  5. "Tätä 5-ARD:ia on myös esitetty yhdeksi mahdollisuudeksi näiden nyrkkeilijöiden kohdalla, mutta tästähän ei ole mitään varmaa tietoa olemassa, kaikki on tässä vaiheessa arvailua."

    Kuitenkin internetissä levitetään laajalti väitteitä siitä, että kyseessä on nimenomaan kaksi biologista miestä, jotka ovat vilpillisesti tekeytyneet naisiksi päästäkseen vetämään naisia turpaan laillisesti. Aika vaarallista spekulaatiota minun mielestäni, kun tällä hetkellä meillä ei tosiaan ole mitään tietoa siitä, mistä intersukupuolisuuden muodosta näiden nyrkkeilijöiden kohdalla on kyse tai siitäkään, ovatko he edes intersukupuolisia.

    Nyrkkeilyliitto IBA, joka heidät hylkäsi, ei ole ilmoittanut julkisesti muuta kuin että kyseessä ei ollut testosteronitesti, toisin kuin monessa mediassa väitettiin. Väite siitä, että heillä on XY-kromosomit, on lähtöisin IBA:n venäläiseltä puheenjohtajalta, joka ilmeisesti on läheisissä väleissä Putinin kanssa, joten tähänkin väitteeseen on syytä suhtautua varauksella.

    Naisurheilijoiden oikeuksien kannalta kyseessä on joka tapauksessa vaikea tilanne. Jos näillä nyrkkeilijöillä olisi esimerkiksi tuo 5-ARD, niin tällöin heitä ei olisi pitänyt päästää kilpailemaan naisten sarjaan. Mutta tässä on myös sellainen mahdollisuus, että kyseessä on kaksi tavallista naista, jotka ovat saaneet syyttä valtavan määrän paskaa niskaansa, ja sitä paskaa ei niin vaan vedetäkään takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkein helpoimmalla Khelif ja Lin pääsisivät, jos he antaisivat IBAn julkaista testitulokset. Tai teettäisivät uudet testit. Silloin kenellekään ei jäisi spekuloitavaa suuntaan eikä toiseen. IBA ei voi julkistaa terveystietoja tuon tarkemmin ilman asianomaisten lupaa, vaan ilmaisee asiat rivien välistä. Voimme vain arvailla syytä, miksi Khelif ja Lin haluavat pitää testitulokset salassa, jos he ovat vain kaksi tavallista naista.

      Poista
    2. Jos tässä asiassa ei kerran ole mitään ongelmaa, niin miksei sitä voida virallisesti testata ja julkistaa? Kyse ei edes ole näistä urheilijoista henkilöinä sinänsä vaan kollektiivisemmin laajemmasta ilmiöstä, josta on käyty keskustelua jo VUOSIA. Johonkin on vedettävä raja, eikä sitä rajaa voida vetää ilman vedenpitäviä todisteita, joita sitten arvioidaan ja joista keskustellaan, kunnes päästään kaikkia tyydyttävään kompromissiin (tai edes jollain tasolla kaikkia tyydyttävään).

      Jos transeilla, wokettajilla, intersektionalisteilla, vihervasureilla, neomarxisteilla jne. ei kerran ole mitään salattavaa, niin miksi he vastustavat todisteiden hankkimista ja julkista näyttämistä? Miksi ja miten on tarkoituksenmukaista viivästyttää asiaa yhtään millään tavalla? Todistakaa, että olette naisia, jos kerran olette naisia. Siinä sivussa tosin transien korttitalo tulee vihdoin romahtamaan (oli testitulos mikä hyvänsä), mutta niinhän se tulee romahtamaan ennen pitkää joka tapauksessa. On vain ajan kysymys, mikä on se gate, joka avaa padot lopullisesti.

      Poista
    3. "Väite siitä, että heillä on XY-kromosomit, on lähtöisin IBA:n venäläiseltä puheenjohtajalta, joka ilmeisesti on läheisissä väleissä Putinin kanssa, joten tähänkin väitteeseen on syytä suhtautua varauksella."
      IOC:han ilmeisesti hylkäsi IBA:n joukostaan, koska IBA on saanut venäläistä rahoitusta tai rahoituksen läpinäkyvyydessä on epäselvyyttä yleensäkin tms. Mä nyt kuitenkin hieman kyseenalaistaisin sen väitteen, että IBA:n presidentin venäläisyys olisi jonkinlainen todiste siitä, että hän levittäisi disinformaatiota näistä testituloksista. Totta kai hän voi olla väärässä tai puhunut puppua tai ymmärtänyt testit väärin tai tahallaan levittää disinformaatiota Y-kromosomeista. Mutta ei pelkkä venäläisyys riitä mielestäni todistamaan, että hän valehtelee varmasti.
      IBA:n 1. varapresidentti on muuten ukrainalainen.
      Mutta siis, näistä IBA:n testeistä leviää nyt niin paljon epämääräisiä huhuja ja tulkintoja joka suunnasta, että parasta olisi, jos IBA kertoisi mitkä testit näille kahdelle oikein tehtiin. Testituloksia se ei voi julkaista, mutta testin laadun se kai voisi kertoa? Ainakin selviäisi, oliko kyseessä luotettava testi. Jos taas testitulokset ovat salaisia niin tietääkö IOC niistä, ja jos IOC ei enää testaa urheilijoiden sukupuolta, niin mistä IOC voi tietää totuuden näistä kahdesta?
      IOC:n edustaja on äskettäin pressikonferenssissa sanonut, että nämä kaksi ovat syntyneet naisina, kasvatettu naisina, heillä on naisen passit ja he ovat kilpailleet monia vuosia naisina. Ja tämä kaikki hänen mielestään todistaa, että he ovat naisia ja kaikki muu on kuulemma "vihapuhetta". Mutta tämä lausunto nyt ei tarkoita taaskaan yhtään mitään, ellei tuota "syntyneet naisina" täsmennetä.
      Ja tosiaan, nämä kaksi nyrkkeilijää voisivat itse julkaista testituloksensa. Jos he ovat naisia eivät DSD-miehiä, niin tämähän olisi helpoin tapa katkoa huhuilta siivet. Tai he voisivat suostua uuteen testiin.
      Sivumennen sanoen, eikö Mussu edellisen postauksen kommenteissa pilkannut Angela Carinia siitä, että tämä luovutti parin lyönnin jälkeen? Ihan niin kuin Iikka Kivi tuossa facejulkaisussaan. Kovin samanlaiset argumentit on noissa piireissä. Faktoja ei juuri yhtään, mutta naisia on kiva pilkata.

      Poista
    4. Tuo likka kivi on oikeasti joko vähän kehari tai vaan kaikesta tietämätön tyhmä jolle on uskoteltu sen olevan fiksu kilttien ihmisten ei pitäs sen juttuja levittää ja antaa sille potkua tuottaa noita typeryyksi lisää jättäisivät rauhaan sen. Minusta ei ole mukavaa hieman vajaampia tuolleen vedättää. Varmaan on muitakin typeryksiä joukossa mutta kun siellä on selkeästi porukkaa jotka on täysjärkisiä mutta pahoja(evil) jotka tuosta hyötyvät, niitä kutsutaan johtajiksi.

      Poista
  6. Vasemmistonaisen näkemys:

    "...Khelif asteli olympiarinkiin ja voitti ottelunsa, minkä jälkeen soppa oli valmis italialaisen vastustajan murruttua häviöstään. Internetissä haluttiin heittää "mies" pois naisia hakkaamasta ja irvailtiin hänen ulkomuodolleen, jota pidettiin aivan liian maskuliinisena. Sillä, että Khalif on syntymässä määritelty naiseksi ja että hän on kasvanut ja elänyt koko ikänsä naisena, ei ole ollut kohussa mitään väliä - tärkeintähän ovat "naisia puolustavien" seksistien oletukset."

    "Kaiken saatavilla olevan tiedon mukaan Khalif on nainen, ei edes transnainen vaan cisnainen. Jos oletamme, että hänen testotasonsa ovat korkeat, ei siinä ole mitään erikoista. Testosteroniarvot vaihtelevat ihmisillä huomattavasti, eikä niiden tasoa pysty päättelemään ihmisen ulkomuodosta mitenkään. On myös erittäin tärkeää havaita, miten joka kerta, kun naisurheilijan "miesmäisyydestä" nousee kohu, kyse on rodullistetuista naisista. Voisiko olla niin, että ihmisten mielikuviin urheilevasta naisesta eivät mustat ja ruskeat, luonnostaan lihaksikkaat naiset sovi? Ja että tähän liittyisivät rasistiset mielikuvat rodullistetuista naisista ylipäätään?

    Kohuissa maskuliinisiksi väitetyistä naisurheilijoista näkyy eräs transmisogynian eli transnaisiin kohdistuvan vihan inhottava piirre: se loppujen lopuksi alistaa kaikkia naisia rajaamalla sopivan naiseuden rajat hyvin kapeiksi. Nämä internetin transetsivät, jotka väijyvät naisten leveitä leukaperiä, kasvojen karvoitusta tai leveitä hartioita valmiina tuomitsemaan heidät "miehiksi" rajaavat samalla valtavan määrän myös cisnaisia pois sallitun naiseuden piiristä. Aivan samaa logiikkaa noudattaa tämänhetkinen kohu. Kun soppa on valmis, aletaan urheilijan habituksesta etsiä merkkejä hypoteesin todentamiseksi. Saman ilmiön toinen puoli ovat ihmiset, jotka häätävät naisia pois naisten vessoista liian miesmäisinä. Ainoa voittaja tässä on patriarkaatti.

    Antakaa, hyvät ihmiset, naisten olla."

    https://www.facebook.com/vainikainenelina

    Sanattomaksi vetää. Onko vasemmistolla mitään toivoa enää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasemmistossakin osataan vihdoin määritellä nainen!

      "Sillä, että Khalif on syntymässä määritelty naiseksi ja että hän on kasvanut ja elänyt koko ikänsä naisena"

      Kohta varmaan saamme kuulla, että myös intersukupuolisetkin voivat olla transeja. Naiseksi määritelty ja naisena kasvanut ja elänyt biologinen mies voi identioifioitua transmieheksi?

      Poista
    2. Tuon Vainikaisen julkaisun yhteydessä on näköjään kuva, jossa lukee "transnaisviha haittaa kaikkia naisia".
      Miten transnaiset nyt tähän liittyvät? Eikö Vainikainen ymmärrä transsukupuolisuuden ja intersukupuolisuuden eroa?
      ""Kaiken saatavilla olevan tiedon mukaan Khalif on nainen, ei edes transnainen vaan cisnainen." Tämähän on silkkaa disinformaatiota, koska sellaista tietoa ei kerta kaikkiaan ole saatavilla, joka todistaisi onko Khalef nainen vai mies, ja onko hänellä DSD vai ei. Tästähän koko sopassa on kyse.
      Miksi nämä ihmiset kirjoittavat näitä julistuksia, kun he selvästi eivät ole seuranneet koko keskustelua ollenkaan?

      Poista
    3. Vainikainen on turauttanut vasemmistolaisen ajatuskontrollioppaan:

      Syrjimätön kieli -oppaasta välineitä moninaisten ihmisten kunnioittavaan kohtaamiseen

      Syrjimättömällä kielellä tarkoitetaan sellaista kieltä, joka kunnioittaa kaikkien ihmisarvoa. Syrjimätön kieli -oppaassa tutustumme syrjimättömän kielen eri ulottuvuuksiin seuraavista näkökulmista

      selkeä kieli
      sukupuolitietoinen kieli
      sateenkaaritietoinen kieli
      antirasistinen kieli
      vammaisuus ja sairaus
      luokkatietoinen kieli

      Opas soveltuu hyödynnettäväksi kaikkialla kansalaisyhteiskunnassa ja työelämässä. Se on suunnattu ensisijaisesti valtaväestölle, joka on usein tottunut katsomaan maailmaa vain omasta näkökulmastaan ilman vähemmistöjen huomioimista.

      Opas tarjoaa neuvoja ja välineitä erilaisten ihmisten kunnioittavaan kohtaamiseen. Se perustelee, miksi syrjimätön kieli on ei vain tärkeää vaan välttämätöntä. Mitä useammalla tavalla ihminen on tässä yhteiskunnassa etuoikeutetussa asemassa, sitä huolellisempi hänen on puheissaan oltava ja sitä valmiimpi ottamaan itselleen vieraista asioista selvää.

      https://www.ksl.fi/syrjimaton-kieli-oppaasta-valineita-moninaisten-ihmisten-kunnioittavaan-kohtaamiseen/

      Kuulostaa pahasti intersektionaalisiin rotuoppeihin ja muuhun vassarisontaan pohjautuvalta hömpältä, jolla kontrolloidaan ajatuksia ja puhetta. Ylen ohjeistukset esimerkiksi ohjaavat sukupuolineutraaliin kieleen, puhutaan esimerkiksi puolisoista ja kumppaneista, kenenkään sukupuolta ei saa todeta ...siis olettaa ja vältetään biologisesta sukupuolesta puhumista, etteivät vain uuninluukut ala kolisemaan. Ihmisarvon kunnioittaminen kuulostaa hienolta ja tavoiteltavalta, mutta vassarikontekstissa se tarkoittaa oikeasti fyysisen todellisuuden, biologisten tosiasioiden, sekä naisten ja homoseksuaalien oikeuksien hylkäämistä.

      Poista
    4. "Voisiko olla niin, että ihmisten mielikuviin urheilevasta naisesta eivät mustat ja ruskeat, luonnostaan lihaksikkaat naiset sovi? Ja että tähän liittyisivät rasistiset mielikuvat rodullistetuista naisista ylipäätään?"

      Vainikaisesta itsestään ei ole rasistista pitää ei-eurooppalaisia naisia miesmäisen näköisinä?

      "We were made to believe that Caster was a masculine Black woman that was being ostracized bc she didn’t fit the European beauty standards.

      They actually exploited the misogynoir and racism that Black women especially Black female athletes experience."

      "There is a very cynical, very gross use of Black women by the trans lobby as a "diversity category" or an example of a different "type" of womanhood. People like Caster have been used to suggest that the lines were somehow blurred with Black women. The racism is staggering."

      https://x.com/NiaEducational/status/1820637281448849412

      Poista
  7. Ärsyttäää, että te hyperoikeistolaiset siirrtytte päiväpäivältä enemmän balalaikkapojiksi: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/suburbian/miksi-oikeisto-jakaa-venajan-desinformaatiota/

    Sitäpaitsi eikös homojen pitäisi olla leftareita? vai voiko muka hedelmäkakkua syödä nykään oikealla kädellä.

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jiihooantikainen/intersukupuolisuus-urheilussa/

    Kandee vähän lukea tuollaista tieteellistä faktaa, harmi, että ehditte jo kirjoittaa kaiken tuosta teoriasta paskaksi ennenkuin luin tuon antikaisen kirjoituksen.

    -Musta on vaan kiva nostaa teidän otsasuonia, mut en mä pahalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Antikainen: "Hänkäään ei sille habitukselleen mahda mitään eivätkä nyrkkeillykilpailut muutoinkaan ole mitään missi- tai muotinäytöksiä."

      Kyse on biologisesta miehestä kontaktilajissa naisia vastaan. Penis, kivekset ja eturauhanen eivät ole epätyypillisiä naispiirteitä, vaan miehen biologisia ominaisuuksia. Ylempänä lainattu Vainikainen länkyttää samaa settiä: "...alistaa kaikkia naisia rajaamalla sopivan naiseuden rajat hyvin kapeiksi" = rajaa biologiset miehet naiskategorian ulkopuolelle.

      Poista
    2. "Ärsyttäää, että te hyperoikeistolaiset"....
      Onko sulla jotain ihan oikeita faktoja tai faktoihin perustuvia argumentteja tuoda tähän keskusteluun? Esimerkiksi linkkaamassasi Antikaisen kirjoituksessa ei ole yhtä ainutta faktaa, vaan pelkkää arvailua.
      Ihan oikeita argumentteja kaivattaisiin eikä tällaista laiskaa provosointia, kiitos.

      Poista
    3. Antikainen olisi uskottavampi, jos Khelif olisi hänelle täysi nainen myös seksikumppanina, olettaen että Antikainen on hetero.

      Poista
    4. En osaa sanoa, onko tuo kommentissaan hyperoikeistolaisuuden maininnut henkilö tosissaan vai onko kirjoitus parodiaa. Jos olet tosissasi, tule takaisin kertomaan, kuka täällä on hyperoikeistolainen ja miksi. Mielellään kuulisin myös, mitä hyperoikeistolaisuus on: onko se kainalontuulettelua, taloudellinen näkemys vai jotain muuta, mitä?

      Poista
    5. Minä kyllä tulkitsin tuon hyperoikeistolaiskommentin heti ironiseksi. Ironia on kieltämättä näinä aikoina vähän vaikea tyylilaji. He tekevät sen itse ja niin edelleen.

      Yleisesti ottaen nämä olympialaiset tulevat todennäköisesti jäämään historiaan gender-olympialaisina. Avajaiset, hyväksikäytöstä tuomittu urheilija mukana ja sitten tämä naisten nyrkkeily. Vähän niin kuin Berliinin 1930-luvun olympialaiset muistetaan vain hakaristilipuista ja Hitleristä, joka jätti kättelemästä mustaihoista juoksijaa. Ihan mielenkiintoista nähdä, oliko tämä nyt vuonna 2024 se multihuipentuma vai onko sellainen vielä edessä.

      Sen voi muuten sanoa, että jos katsoo tuosta nyrkkeilyottelusta ollutta kuvamateriaalia, niin voi jo toisen itkusta ja toisen itsetyytyväisestä ilmeestä päätellä, kuka on uhri. Kun kirjaimellisesti lyötyä vielä lyödään, niin ihmisten sympatian uskoisi kääntyvän italialaisen puolelle. Eihän ketään pitäisi muutenkaan höykyttää tällä tavalla koko maailman edessä.

      Poista
  8. Hesarin toimittelijan liirumlaarumit:

    "Housuihin kurkkiminen on nöyryyttävää, eikä se kerro urheilijasta kaikkea

    Kommentti|Urheilussa on tiukasti kaksi sukupuolta, mutta oikeassa elämässä rajan vetäminen ei olekaan niin helppoa, kirjoittaa Lotta Loikkanen."

    "Olisiko sitten tasavertaista tutkia kaikki naisten sarjojen ottelijat eikä vain ne, joiden ulkomuoto on jotenkin vääränlainen? Ja miten?

    Käsittääkseni DNA-testit ovat vähän vanhanaikaisia, pidemmät kliiniset testit varmaan kalliita ja testosteroniarvoihinkin voi vaikuttaa."

    "Samaan aikaan kun urheilussa on tiukasti kaksi sukupuolta, rajan vetäminen ei olekaan niin helppoa. Eri lajeissa, eri maiden lajiliitoilla ja eri kisajärjestäjillä on erilaisia vaatimuksia ja standardeja.

    Tilanne on sekava. Onko aika urheilunkin lomakkeisiin lyödä kolmas rastipaikka? Ainakin tarvitaan jotain tasavertaisia käytäntöjä.

    Nyt moni puhuu reiluudesta: ”Onko reilua, että mies on naisten sarjassa?”

    Ja samalla tylytetään urheilijoita, jotka pyrkivät urheilemaan urheilumaailman heille sallimissa puitteissa. Heidät leimataan hirviöiksi ja huijareiksi."

    https://www.hs.fi/urheilu/art-2000010603192.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommenteissa verrataan miestyyppisen puberteetin läpikäymistä pituuteen, pitkiin raajoihin tai muihin jossain lajissa suotuisiin synnynnäisiin ominaisuuksiin:

      "Mitenkä tämä eroaa mistään muusta urheilulajista yhtään mitenkään? Luuletko, että Phelpsiä tai Ledickyä vastaan uineet ovat kauhean mielissään siitä, että he ovat käytännössä syntyneet uimarin kehoihin? Ovatko lahjakkaat, mutta lyhyemmät koripalloilijat innoissaan, että siellä kentällä pyörii myös yli kaksimetrisiä kilpailijoita?"

      Fakta on kuitenkin se, että jos naisilla ei olisi omia sarjoja, niin naiset eivät juhlisi voimaa ja nopeutta vaativien lajien kärkisijoilla. Huippu-urheilussa pärjäävät muutenkin vain harvinaiset poikkeusyksilöt. Naisten sarja ei ole mikään keskinkertaisten miesurheilijoiden kaatoluokka. Tai kuten tuolle tyypille vastataan:

      "Ei varmaan Bottaksenkaan ole kiva Sauberilla ajella Red Bullia vastaan, kun autojen tekniikka on ihan eri planeetalta. Mutta jos Bottas ajaisi F1 sarjan huonoimmalla Sauberillaan F3 luokassa, hän dominoisi ja voittaisi joka ikisen kilpailun.

      Sama pätee siinä kun verrataan naisten ja miesten sarjoja fysiikkaa vaativissa lahjeissa."

      Poista
  9. Ilta-Sanominen toimittajan mielestä ottelussa ei nähty mitään tavanomaisuudesta poikkeavaa:

    "Carini luovutti vain 46 sekunnin jälkeen, vaikka ottelussa ei ehditty nähdä mitään normaalia nyrkkeilyottelua kummempia osumia."

    Toimittelijan mielestä Carinin olisi pitänyt ottaa vielä pahemmin pataan:

    "Joo, ehkä lyö kuten "joku mies". Se ei tarkoita, että olympiatason nyrkkeilijän pitäisi luovuttaa tuollaisista iskuista."

    "Tavallisesti nyrkkeilijät eivät luovuta, vaikka heiltä murtuisi kasvon luita tai he kärsisivät aivotärähdyksen. Tässä ei oltu lähelläkään. Tervettä? Ei. Huippu-urheilua? Kyllä."

    https://x.com/MikkoMarttinen2/status/1819660906336288791

    VastaaPoista
  10. Kokenut nyrkkeilyvalmentaja Pekka Mäki on nähnyt torstain ottelun, jossa kohun keskelle joutunut algerialaisnyrkkeilijä Imane Khelif, 25, takoi 46 sekunnissa Italian Angela Carinin keskeytyskuntoon.

    – Kyllä sitä matsia oli ihan otteluna järkyttävä katsoa. Muihin faktoihin en ota kantaa, kun en tapauksen kaikkia taustoja tiedä, Mäki sanoo.

    Mäki myös kertoo yleisellä tasolla, kuinka rajuja erot ovat, jos miesnyrkkeilijä löisi naisnyrkkeilijää.

    – Se on hengenvaarallista. Miesten ja naisten välillä erot ovat niin isot voimatasoissa ja räjähtävyydessä. Se on vaarallista leikkiä, Mäki sanoo.

    – Nyrkkeilykehässä sattuu kuolemia, joten mielestäni pitäisi olla todella tarkkana sen suhteen, mikä on sallittua, kun näitä asioita pohditaan.

    https://www.iltalehti.fi/pariisin-olympialaiset-2024/a/7980ce72-4437-4418-894d-fb3b5e86fc94

    VastaaPoista
  11. Reduxx raportoi: World Boxing Organization -järjestön Euroopan varapresidentti ja myös IBA:ssa aiemmin vaikuttanut unkarilainen István Kovács on sanonut unkarilaiselle medialle, että Imane Khelif on biologinen mies ja se on ollut tiedossa jo vuodesta 2022. Kovácsin mukaan IBA on tehnyt sukupuolitestin viidelle nyrkkeilijälle (ei pelkkä testosteronitesti), jotka osoittautuvat kaikki miehiksi, heidän joukossaan Khelif. Kovács sanoo raportoineensa testituloksista suoraan IOC:lle mutta IOC ei reagoinut mitenkään.
    Hän on myös varoittanut Unkarin Anna Luca Hámoria ottelemasta tänään Khelifiä vastaan, ei siksi että hän pitäisi Khelifiä erityisen hyvänä nyrkkeilijänä (!) vaan siksi, että Hámoria ei ole kunnolla valmennettu ottelemaan miestä vastaan.
    Hámori puolestaan on ilmeisesti kohun keskellä, koska hän on somessa kommentoinut Khelifin osallistumista naisten sarjaan ja pitää sitä epäreiluna. Aikoo kuitenkin otella tänään. Kohta nähdään miten käy.
    https://reduxx.info/international-olympic-committee-was-warned-about-male-boxers-world-boxing-organization-vice-president-says/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "István Kovács on sanonut unkarilaiselle medialle, että Imane Khelif on biologinen mies ja se on ollut tiedossa jo vuodesta 2022."

      Mielenkiintoista kuitenkin, että IBA päästi sekä Khelifin että Yu-tingin kilpailemaan naisten sarjassa vuonna 2023; heidät hylättiin vasta heidän päästyään mitalisijoille. Siitähän tämä kohu alun perin nousikin, että heidät hylättiin yllättäen kesken kisojen, vaikka nyt siis useammankin lähteen mukaan (ainakin Kovácsin ja IBA:n itsensä) jo edeltävänä vuonna oli tiedossa, että heillä ei ole oikeutta osallistua naisten kisoihin. Eli jotain hämärää tässä jutussa kyllä on.

      Poista
  12. Hei Laventeli, tulin vielä sanomaan, että tää sun blogi on mulle henkireikä, mutta äidillisesti lisään, että kun näitä kommentteja tulee tänne pitkin päivää varmasti viikonloppuisinkin, ja joudut moderoimaan kaiken, niin muista pitää itse taukoa myös. Mulla ainakin tuntuu välillä, että pää hajoaa tämän kaiken keskellä, ja silloin puhelin/tietokone kiinni ja ulos tekemään jotain kivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nauroin ääneen. :D

      Minulle tulee uusista kommenteista ilmoitus kännykkään, joten näen ne aina lähes heti. Kommentin julkaisuun tarvitaan ruhtinaalliset kolme klikkausta, joten mistään suuresta vaivasta ei ole kyse. Ja olen nyt ollut kesälomalla, joten ei tässä hirveästi ole sen kummempaa tekemistä ollut. (Matkustan lomilla aika harvoin.)

      Pidän kyllä tarvittaessa taukoa ja osaan ottaa etäisyyttä näihin juttuihin, ei huolta siitä. Mutta kiitos huolenpidosta! ❤️

      Poista
  13. Tekniikan Maailman päätoimittaja Reijo Ruokanen tietää, miten asiat ovat:

    "Heidät on syntymästä asti luokiteltu naisiksi. He ovat aina olleet naisia ja kisanneet tyttöonä/naisina, kunnes hämärä IBA, kv-nyrkkeilyliitto, teetti hämärät kromosomitestit. Testosteroniarvoja ei ole mitattu. Olympiakisoissa luovuttiin sukupuolitesteistä 1999. Siksi."

    https://x.com/reijoruokanen/status/1819442593601663450

    Millä tavoin hämärä kromosomitesti poikkeaa tavallisesta xy- kromosomitestistä ja miksei uutta ja uskottavampaa sukupuolitestiä voi tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluaisin kyllä kernaasti nähdä näiden deittailevan ja panevan noita ”naisia”, joita niin kiihkeästi ovat naisten riesaksi tunkemassa. Bros before hoes, mikään maailmassa ei ole muuttunut.

      Poista
    2. Reijolle ja muille wokehemmoille intersukupuoliset miehet ja transnaiset ovat täysiä naisia kaikkialla muualla paitsi seksissä ja seurustelussa. Oikeille naisilla heillä on vain pari käyttötarkoitusta.

      Poista
    3. Panemiskriteeri on vähän tyhmä läppä. Jos heteromies ei halua panna emerita presidenttiä, onko hän sitä mieltä että Tarja ei ole nainen? On mahdollista pitää vilpittömästi jotakuta naisena joka ei ole seksuaalisesti kiinnostava.

      Poista
    4. "Panemiskriteeri on vähän tyhmä läppä. Jos heteromies ei halua panna emerita presidenttiä, onko hän sitä mieltä että Tarja ei ole nainen? On mahdollista pitää vilpittömästi jotakuta naisena joka ei ole seksuaalisesti kiinnostava."

      Panemiskriteeri osoittaa vihervasemmiston kaksoisstandardin. Heteromies ei pidä läpimenevintä ja pornahtavintakaan transleidiä seksuaalisesti kiinnostavana ja potentiaalisena kumppanina siinä vaiheessa kun slipoveri riisutaan ja tyttödikki lävähtää tiskiin. Jos transleidi kutkuttaa wokebro'ta, niin silloin hän ei ole heteromies. Vai uskotko oikeasti, että vaikkapa Iikka Kivi tuuppaisi transnaista tai Eino Nurmisto transmaskuliinia?

      Transit eivät ole vihervasemmistolle oikeita miehiä ja naisia joka tilassa ja tilanteessa. Suurin osa punavihreistä naisista ei oikeasti halua mieskehoisia henkilöitä samaan pukkariin itsensä ja tytärtensä kanssa, vaikka kuinka kannattivat itsemäärittelyä, suomivat kullifoobikoita ja vaativat penisten demonisoinnin lopettamista.

      Poista
    5. "Suurin osa punavihreistä naisista ei oikeasti halua mieskehoisia henkilöitä samaan pukkariin itsensä ja tytärtensä kanssa, vaikka kuinka kannattivat itsemäärittelyä"

      Eivät tietenkään. He olivatkin sillä lailla kosketuksissa todellisuuteen että ymmärsivät, ettei itsemäärittelylaki yhtäkään mieskehoista naisten tiloihin tuo.

      Poista
    6. "Eivät tietenkään. He olivatkin sillä lailla kosketuksissa todellisuuteen että ymmärsivät, ettei itsemäärittelylaki yhtäkään mieskehoista naisten tiloihin tuo."

      Miksi moinen turha laki sitten piti saada? Muissa itsemäärittelymaissa on kyllä tuonut. Missä suomalaiset transnaiset sitten ovat asioineet viime vuosikymmenet, elleivät naisten tiloissa?

      Poista
  14. Urheilupsykologi Marja Kokkonen päästelee Ylen jutussa:

    Miehen vai naisen nyrkki? Tästä olympialaisten sukupuolikiistassa on kyse

    ""Urheilupsykologi Marja Kokkonen korostaa, että sukupuoli ei yksin määritä sitä, kuka pärjää missäkin urheilulajissa. Suomalaiselle Lauri Markkaselle (pituus 213 cm) on vaikea pärjätä, jos on kasvanut ”vain” 185-senttiseksi.

    – Samasta painosta ei tietenkään seuraa, että kaikilla on samanlainen iskuvoima tai että treeni on puree yhtä hyvin. Olympiakomitean linjauksissa sanotaan, että urheilijoiden ei pidä tehdä oletuksia kenenkään urheilijan kilpailuedusta ulkomuodon perusteella."

    "Torstain nyrkkeilyottelussa huolta on herättänyt valtava voima, jolla Khelif löi kilpakumppaniaan. Olympiamitalisti Mira Potkonen kyseenalaisti Khelifin osallistumisen kilpailuun ja vaati Ylen haastattelussa naisten urheilun suojelemista.

    Kokkosen ei innostu ajatuksesta. Hänen mukaansa lajissa on sitä varten säännöt ja kehässä tuomarit, jotka pitävät huolta turvallisuudesta.

    – Joka kehään astuu tietää, että toiselta kilpakumppanilta saattaa aina tulla nokkaan, Kokkonen sanoo."

    https://yle.fi/a/74-20102811

    Kilpailuedusta voidaan kyllä tehdä aika varmoja päätelmiä sukupuolen perusteella. Miksi urheilupsykologi ottaa kantaa urheiluun fyysisenä suorituksena? Jostain kumman syystä hän ei ota kantaa naisurheilun reiluuteen ja turvallisuuteen, tai miten tyttöjä ja naisia motivoi tieto siitä, että voi joutua kilpakentällä mieskehoisen henkilön päihittämäksi ja pahoinpitelemäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Joka kehään astuu tietää, että toiselta kilpakumppanilta saattaa aina tulla nokkaan, Kokkonen sanoo.""

      Nyt naiset ja tytöt tietävät, että kehään astuessa voi tulla nokkaan miestyypillisen puberteetin läpikäyneeltä henkilöltä.

      Poista
    2. Mistä Kokkonen tietää, että Khelif on intersukupuolinen? Antaako urheilupsykologia pätevyyden myös anatomian ja kromosomipoikkeamien arviointiin?

      Poista
    3. On kiintoisaa kyllä. Kuulopuheiden varassa olemme kaikki toistaiseksi.

      Onko kenelläkään tietoa, miten tiukkis tai lepsu IBA on ollut, mitä tulee näihin intersukupuolisiin urheilijoihin naistensarjoissa? Nuo kaksi aiempaa kisaa, joista Khelif on diskattu, ovat olleet sääntöjen suhteen tiukempia kuin olympialaisissa nyt ollaan. On omituista, ettei olympialaistatoisessa kisassa ole tämän selkeämmin laadittu ohjeistuksia ja sääntöjä siihen, kuka missäkin mittelössä saa kisata. Pakkohan sellaiset raamit on jossain vaiheessa (nyt) laatia, koska tarkasteltiin tätä asiaa aivan mistä vinkkelistä tahansa, tilanne on naisten kannalta epäreilu, piste. Ei auta leimata Carinia ja muita naisia surkeiksi ruikuttajiksi ja huonoiksi häviäjiksi. Näitä ei voi loputtomiin leimata yksittäistapauksiksi, koska näitä keissejä tulee jatkossa lisää ja lisää, joten se raja on pakko vetää johonkin.

      Joko meillä on naisten ja tyttöjen urheilu, jonne miehet ja epäreilun edun interit eivät tunge, tai sitten meillä on vain miesten ja poikien urheilu JA sekaurheilu. Valinta on tehtävä.

      Poista
  15. Tsiigatkaapa Minja Koskelan tuore aivopieru hänen blogistaan.

    Otteita:

    "Jos vaivautuu tutustumaan faktoihin (liikaa vaadittu X:ssä, tiedän!) on suhteellisen selvää, että kohu Khelifin ympärillä on epäreilu ja transfobinen identiteettisodan työkalu, jolla konservatiivit ja persupoliitikot perustelevat 1950-lukulaista maailmanjärjestystä ja haikailevat maailmaan, jossa sukupuolia on mies ja nainen ja nainen tiskaa. Ikävää pilata hyvät nettibileet, mutta sorry bros, teen sen silti: Maailmaa, jossa sukupuolia olisi tarkkajakoisesti kaksi ja sukupuoli olisi helposti havaittavissa fyysistä ominaisuuksista EI OLE KOSKAAN OLLUT.

    (...)

    Tutkimuksissa on muun muassa osoitettu, että esimerkiksi opettajat saattavat kohdella lapsia eri tavalla riippuen sukupuolesta. Olen syyllistynyt opettajana tähän myös itse, mikä selvisi väitöskirjaprosessini itsereflektiovaiheessa, kun havaitsin komentavani poikia luokassa herkemmin ja tiukempaan sävyyn kuin komensin tyttöjä (en ole tästä varsinaisesti ylpeä, mutta epäkohtiin voi onneksi puuttua, kunhan ne on ensiksi havaittu).

    (...)

    Khelifistä tuli tahtomattaan konservatiivisen politiikan identiteettisodan väline, oletettavasti maskuliinisten piirteiden vuoksi. Politiikka, joka keskittyy vahvistamaan oletusta kahdesta toisilleen vastakkaisesta sukupuolesta ja häivyttämään väkivaltaisesti sukupuolen moninaisuuteen liittyvät faktat, kaipaa tuekseen populaarikulttuuria ja yksinkertaistuksia.

    (...)

    Urheilun ollessa alue, jossa fyysisyydellä ja ruumiillisuudella on vääjäämätön rooli, tulee siitä myös konservatiivisille sukupuolitulkinnoille otollinen kenttä. Jos naisurheilija ei näytä siltä, miltä naisurheilijan konservatiivisessa kehyksessä oletetaan näyttävän, voidaan hänet välineellistää konservatiivisen politiikan keppihevoseksi.

    (...)

    Keskustelu (sukupuolen) moninaisuudesta kaipaa faktoja. Identiteettisotaa käyviä konservatiivipoliitikkoja faktat eivät tietenkään kiinnosta, mutta yleisen hyvinvoinnin, moninaisuuden legitimoinnin ja tässä tapauksessa myös urheilun integriteetin vuoksi uskon ja toivon, että tosiasiat voittavat lopulta tyhjän nettihuudon. Sen aika on muutenkin tulossa tiensä päähän."


    "Keskustelu sukupuolen moninaisuudesta kaipaa faktoja." :D :D Armoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietityttää tuo "identiteettisotaa käyvät konservatiivipoliitikot". Siis mitä helvettiä? Eikö se nimenomaan ole vihervasemmisto ja sen radikaali siipi, joka kirnuaa tätä loputonta identiteettipaskaa ja moninaisuusideologiaa ja yhdenvertaisuus- ja tasa-arvoutopiaa kaikkien kurkuista alas? Konservatiivisiipi ei tee sellaista, se vain reagoi tuohon päättymättömään tuputukseen, koska pakkohan siihen on reagoida, kun ei sitä minnekään pakoonkaan pääse. Radikaalivihervassareille on absoluuttisen mahdotonta nähdä malkaa tai hirttä omassa silmässään. Aivan kaikki, myös kaikki se, mikä lähtee subjektiivisesti heistä itsestään, on projisoitavissa heidän itsensä ulkopuolelle joksikin "konservatiivioikeiston" maailmansodaksi.

      Joka päivä hieroskelen silmiä muistellessani sitä, että olin itse aikanaan vannoutunut vihervassari. Nykyään koen itseni poliittisesti kodittomaksi, mutta hävettää miettiä, miten en nuorempana jo tajunnut, millaisia neuroottisia fanaatikkoja nämä kaikenmaailman minjakoskelat, iirissuomelat, vesinauriit ja knortsat sun muut oikeasti ovat. Oikeasti, häpeän silmät päästäni, että joskus menin siihen halpaan (puhutaan ajanjaksosta n. 2008-2016). Toki edelleen allekirjoitan monet vihreiden ja vasemmiston järjellisistä tavoitteista, mutta kaikki tuo sukupuoleen ja muuhun ideologiseen vouhotukseen liittyvä fanatismi lopulta karkotti minut noista piireistä lopullisesti. Ja tiedän, että se on karkottanut sieltä useita muitakin. Koen kuitenkin niin, että me emme hylänneet vihervasemmistoa; vihervasemmisto hylkäsi meidät.

      Fuck off.

      Eivätkä nämä sukupuoleen liittyvät kysymykset ole millään tasolla konservatiivisia tai muullekaan arvottavalle asteikolle sijoitettavia. Niissä on kyse fyysisestä, konkreettisesta todellisuudesta, jota ei voida pyyhkäistä pois ideologisella huuhaalla ja paskaa ja puppua jauhamalla. Fyysinen todellisuus ei ole kiinnostunut siitä, mikä on liberaalia, mikä on konservatiivista ja mikä on kenenkin mielestä jotenkin reilua tai epäreilua. Liirumlaarum ei pyyhkäise todellisuutta ja faktoja tästä maailmasta pois. Ne, jotka lujasti uskovat liirumlaarumin voimaan, kulkevat pää pilvissä. HE OVAT KIIHKOUSKOVAISIA EIVÄTKÄ ITSE TAJUA SITÄ.

      Poista
  16. Logiikkaharjoitus vihervassuille, transeille ja intersektionaaleille:

    Jos Khelif on nainen "vaginansa" takia, niin mikä peniksen kanssa syntynyt henkilö, kuten transnainen, sitten on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. *sirkat sirittävät*

      *arokierijät viuhahtelevat*

      *kuu vaeltaa taivaankannen poikki*

      *kaukaisuudessa kirkonkellot kumahtelevat*

      *koira haukahtaa jossain*

      Poista
    2. *kirskahtelevia ja sinkoilevia rataksia*

      *kukkumisasentoon jämähtänyt käkikello*

      *pensasaidan sisään vetäytyvä Homer Simpson*

      Poista
    3. *maali kuivuu*

      *ruoho kasvaa*

      *vesi jäätyy*

      *Kleopatran haudan rikkumaton hiljaisuus*

      *hautausmaa*

      *Tšernobyl*

      Poista
    4. Vaginan kanssa syntynyt vaginallinen = nainen
      Vaginan kanssa syntynyt peniksellinen = mies
      Peniksen kanssa syntynyt vaginallinen = nainen
      Peniksen kanssa syntynyt peniksellinen = mies

      Nainen, jolla on vagina = nainen
      Nainen, jolla on penis = nainen
      Mies, jolla on vagina = mies
      Mies, jolla on penis = mies

      Muusu, jolla on penis = muusu
      Muusu, jolla on vagina = muusu

      Nongender, jolla on penis = nongender
      Nongender, jolla on vagina = nongender

      vagina = penis
      penis = vagina

      Poista
    5. Toinen harjoitus voisi olla aineistoharjoitus, jossa vertaillaan Vartiotornia ja Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen julkaisua. Mitä yhteneväisyyksiä ja eroavaisuuksia ko. julkaisuissa ja niiden uskottavuudessa on.

      Poista
    6. "Jos Khelif on nainen "vaginansa" takia"

      Olikos joku väittänyt tällaista?

      Poista
    7. ""Jos Khelif on nainen "vaginansa" takia"

      Olikos joku väittänyt tällaista?"

      Minkä perusteella algerialainen kätilö sitten arvasi hänen sukupuolensa? Tehän olette jo kiistäneet intersukupuolisuuden, transiuden ja passiväärennöksen mahdollisuudet. Mihin perustuen Khelif siis on teille täysi nainen joka tilassa ja tilanteessa?

      Poista
    8. Vastasyntyneille ei varmaan missään tehdä rutiininomaisesti sisätutkimusta jossa tsekattaisiin vaginan olemassaolo. Vulva voidaan todeta helposti. Masentavaa kun ihmiset ei edes tiedä naisten sukuelinten nimityksiä.

      Mutta niin, kuka on väittänyt että Khelif on nainen koska hänellä on sellainen alapää kuin on? Eihän hänen anatomiastaan ole edes kerrottu missään.

      Poista
    9. "...kuka on väittänyt että Khelif on nainen koska hänellä on sellainen alapää kuin on? Eihän hänen anatomiastaan ole edes kerrottu missään."

      Transien/aktivistien ja vihervasemmiston mielestä ei ole muuta vaihtoehtoa, koska hänet on merkitty naiseksi passiin ja on kasvatettu tyttönä. Algeriassa ei ilmeisesti voi vaihtaa passin sukupuolimerkintää, joten ei ole muuta vaihtoehtoa kuin että Khelif on aito nainen.

      Poista
  17. Ewa Walström kommentoi aihetta Iltalehdessä. "Entinen huippunyrkkeilijä Eva Wahlström ei tiedä tarkkaan Khelifin ja Linin sukupuolen lääketieteellisestä määrittelystä. Transnyrkkeilijöitä hän ei kuitenkaan hyväksyisi naisten sarjoihin. Pelkillä hormoneilla ei muutu naiseksi – nyrkkeilyn näkökulmasta katsottuna.

    – Jos miehenä on saanut paljon nopeampia ja kovempia toistoja, ne löytyvät lihasmuistista, Wahlström huomauttaa.

    Miehisistä piirteistä on muutakin hyötyä kuin lihasvoima.

    – Lähtökohtaisesti silloin on vahvempi leukarakenne, mikä parantaa iskunkestävyyttä, ja lähtökohtaisesti matalampi rasvaprosentti, mistä on hyötyä painoluokkalajeissa.

    – Myös lantion rakenne on nyrkkeilyssä hirveän tärkeä. Naisen lantio keikkuu, kun taas miehen lantio kääntää lyönnin tosi nopeasti. Lisäksi leveämmillä hartioilla saa käännettyä lyönnin vahvemmin.

    Sisäelimetkin vaikuttavat.

    – Jos sinua lyödään mahaan, on eri asia, onko sinulla kohtu vai ei." https://www.iltalehti.fi/pariisin-olympialaiset-2024/a/7980ce72-4437-4418-894d-fb3b5e86fc94

    Eli sekä transnaisten että DSD-miesten (ARD-5) kohdalla on sama ongelma: eletty murrosikä ja ruumiin rakenne. Sukupuoli on kokonaisuus kromosomeja, hormoneja, anatomiaa ja fysiologiaa. Wahlström ihmettelee, miksi nyt mainitut kaksi nyrkkeilijää joutuivat MM-kisoissa sukupuolitesteihin. Yleensä sukupuolta ei testata. Minä ihmettelen, miksi sen testaamisesta on luovuttu! Kuulemma jotkut urheilutallit oikein etsivät näitä ARD-5 miehiä talliinsa, jotta menestyvät naisten sarjoissa...On käsittämätöntä, että KOKin tiedottaja kauhistelee lehdessä sp-testejä, jotka ovat nykyään helppo tehdä poskinäytteellä. Enää ei olla 90-luvulla...

    Ja tosiaan. Kyllä saa hävetä vihervasemmistolaista logiikkaa taas, entistä aatemaailmaansa, joka tosin itsellä ei koskaan ole ollut sosiaalista konstruktionismia.

    VastaaPoista
  18. "Kyllä saa hävetä vihervasemmistolaista logiikkaa taas, entistä aatemaailmaansa, joka tosin itsellä ei koskaan ole ollut sosiaalista konstruktionismia."

    "neuroottisia fanaatikkoja nämä kaikenmaailman minjakoskelat, iirissuomelat, vesinauriit ja knortsat sun muut oikeasti ovat. Oikeasti, häpeän silmät päästäni, että joskus menin siihen halpaan"

    Osaisiko joku kertoa, että mihin vasemmiston ja transien kaikelta kritiikiltä teflonpinnoitettu erityissuhde perustuu? Onko kyseessä kyyninen poliittinen kiila ja jakolinjat, kuten homoavioliitot taannoin jenkeissä? "Pulinat pois. Suostut kaikkeen, mitä transit haluavat, tai olet persukonsunatsiterffi!"

    Tuntuu, että kaikki transaktivistit ovat järjestään laitavasemmistoa. Vai onko tässä joku sorrettu-sortaja -kuvio, jossa transit on määritelty kaikista sorretuimmaksi vähemmistöksi, eikä heille siksi sovi laittaa sordiinoa missään asiassa? Homoja ja naisia saa kyllä näpäytellä. Mulla on sosiaalisissa ympyröissä vassareita, joiden kanssa transasiasta keskustelu johtaisi tuttavuuden menettämiseen.

    Kovin paljon kysymyksiä, mutta vähän loogisia vastauksia. Miksi juuri transit ovat vasemmiston erikoislemmikkejä juuri nyt? Toki transit varmasti potkaistaan kelkasta heti, kun löytyy eksoottisempi uusi lemmikki.

    VastaaPoista
  19. Elina Gustafsson:

    "Gustafsson ihmettelee julkaisussaan myös Khelifin vastustajan Angela Carinin nopeaa luovutusta. Italialaisottelija jätti leikin kesken alle minuutin jälkeen.

    – Lyönti, johon ottelu päättyi, ei mielestäni ollut ihmeellinen."

    "Gustafsson vastaa kertomalla, että nyrkkeilyssä on hyötyä lukuisista asioista. Osa niistä on synnynnäisiä, ja osaa voi harjoitella."

    https://www.iltalehti.fi/pariisin-olympialaiset-2024/a/3ed30292-13db-4972-8a91-eb8cdbf9b995

    Elina Gustafsson myös:

    "En ole ikinä saanut turpaani niin kuin äsken. ... otin sellaista aikuista vahvaa miestä vastaan. Se paukutti mua ihan v*itusti. Heti kun aloitettiin, ensimmäinen isku tuli poskeen niin kovaa, ettei mua ole ikinä ennen lyöty. Taistelin kolme minuuttia. Kyyneleet vain valuivat"

    "Gustafssonin naama oli ollut veressä. Hän kuvaili "hampaiden menneen poskista läpi" ja kertoi itkeneensä paniikissa kuin pieni lapsi tajutessaan, että hänet oli "pahoinpidelty nyrkkeilykehässä". Sparri oli Gustafssonin mukaan "kuin teurastus"."

    Elina ei sitten tainnut harjoitella riittävästi ennen omaa sparriaan. #eriasia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellu nyt on Ajatusten Keravanjoki, mutta eikö oikeasti löytynyt yhtään solidaarisuutta kanssasisarta kohtaan.

      Poista
  20. Karolinska institutetin kliinisen fysiologian tutkija Tommy Lundberg kirjoitti Twitterissä langan, joka selkeyttää tilannetta. https://x.com/TLexercise/status/1819653748840448310
    1/ This is a summary of my take on the controversy surrounding Olympic boxing. If any facts are wrong, please help me correct them. Sorry for the long thread.
    2/ Two boxers have been allowed to compete in the Olympics despite failing a sex verification test by the IBA around the time of the 2023 World Championships.
    3/ The IBA confirms that it is a lab test, but does not provide further details. However, the president of the IBA has stated that the athletes have XY chromosomes.
    4/ It was also stated that the test was not a testosterone test. We can also note that the current IBA rules define men and women on the basis of chromosomes and that they can subject athletes to a test to verify this
    5/ It therefore seems highly unlikely that this laboratory test is anything other than a test to confirm the Y chromosome. It is also worth noting that none of the athletes have taken the case to the Court of Arbitration for Sport (CAS).
    6/ The IOC repeatedly refers to the fact that these athletes are females in their passport.
    7/ There are various disorders of sex development (DSD) that affect XY people. Some of these are related to male development relevant to sport (male-typical puberty), and some of these (such as Swyers and CAIS) are most likely not associated with a clear performance advantage.
    8/ However, the IBA's initial statement said that not only did they fail the sex verification test, but they also “were found to have competitive advantages over other female competitors”. It is not known how this was determined.
    9/ At this time, the exact nature of the boxers’ conditions has not been disclosed. The IOC spokesperson said it was not a transgender issue.
    10/ The current assumption, of course, is therefore that it is a male DSD related to male development, such as 5ARD, the same condition that Caster Semenya, the well-known case in athletics, has.
    11/ 5ARD is a male DSD in which affected individuals have underdeveloped male external genitalia and are therefore sometimes registered as female at birth. The condition may not be discovered until puberty. Some of these people go on to live and identify as women, others as men.
    12/ In sport, we do not necessarily need to discuss what a woman is, even though it is clear from a biological perspective what a female is (they have the anatomy and physiology to support the larger gamete, the egg).
    13/ What we need to do is separate those who have the male performance advantage from those who do not, because that's what the female category is meant to exclude.

    VastaaPoista
  21. Jatkuu...
    14/ Categorization in sports is about bodies. Some advantages (the maturity of a 16-year-old over the maturity of a 10-year-old, or being male over being female) are so great in sports that we need different categories for those who lack these categorical advantages.
    15/ Being male is not talent and should not be rewarded more than being female. The inclusion of athletes with male performance advantages in women's sport is a violation of the very important principles of fair and safe competition for female athletes.
    16/ What can the IOC and other governing bodies do to prevent this situation? They need to set eligibility criteria based on male development vs. female development.
    17/ One way to accurately determine sex is to reintroduce cheek swabs at elite competitions. This is a minimally invasive test that confirms the presence of genetic material from the Y chromosomes. Female athletes generally support this.
    18/ It is important to note that the presence of XY should not automatically lead to disqualification – all identified cases need to be investigated further to determine the nature of the condition – is it associated with male development or not?
    19/ Hopefully this whole situation at the Olympics will lead to this issue being better regulated and handled in the future. The lack of leadership on this issue leads to an unnecessary focus on individual athletes – just like the first cases in athletics.

    VastaaPoista


  22. Rion olympialaisissa naisten 800 metrin juoksussa palkintopallilla ei seissyt yksikään biologinen nainen:

    https://x.com/KaeleyT/status/1819769322170126582

    VastaaPoista
  23. Koko sukupuolihärdelli on täysin Olympiakomitean tekosia:

    "...the Olympics beckoned where there was neither sex testing nor testosterone rules. Mark Adams said it was enough they had female passports, a document anyone can change. In other words, the IOC allowed eligibility to women’s boxing — a sport that for safety reasons never stopped being sex-based — to be based purely on self-ID.
    This calamity is not merely the IOC’s fault — it is precisely what it wants. This is sport run according to its stated principles of gender inclusion and the obliteration of sex classes. For Paris it even issued a glossary for journalists of “terms to avoid”, including “born female” and “biologically male”."

    https://archive.is/2024.08.03-121307/https://www.thetimes.com/comment/columnists/article/a-simple-cheek-swab-can-protect-female-boxers-0fkdgv6st#selection-2317.10-2331.308

    Sukupuolen moninaisuuspaskaa ajetaan siis täysin tietoisesti naisten kilpaurheilun reiluuden ja turvallisuuden kustannuksella.

    VastaaPoista
  24. "Osaisiko joku kertoa, että mihin vasemmiston ja transien kaikelta kritiikiltä teflonpinnoitettu erityissuhde perustuu?"

    Vasemmisto on niellyt postmodernin aktivismin narratiivit (lobatut sisällöt, aktivistien syötti nielty). He haluavat olla solidaarisia (vaikka laput silmillä). Ehkä heillä on vinoutunut viholliskuva eli käsitys konservatiiveista pahimpana tahona.

    "Objektiivisen totuuden tilalle tuli kulttuurinen konstruktionismi, jossa on neljä pääteemaa: rajojen häivyttäminen, kielen valta, kulttuurirelativismi ja yksilön ja universaalin kadottaminen. Näistä aineksista syntyi ”sosiaalisen oikeudenmukaisuuden” (Social Justice) oppi ja aktivismi, jota todistamme tänä päivänä."

    https://iinesojala.wordpress.com/2024/04/07/mihin-unohtui-sananvapaus-jarki-ja-tasa-arvo-esittelyssa-cynical-theories-hows-activist-scholarship-made-everything-about-race-gender-and-identity/

    VastaaPoista
  25. Toinen mieheksi epäilty eli Taiwanin Lin Yu-ting on jäänyt vähemmälle huomiolle kuin Algerian Khelif, mutta IS kirjoitti perjantaina näin:
    "Uusi käänne nyrkkeilykohussa – mieheksi epäillylle ottelijalle kylmää kohtelua
    Sitora Turdibekovan olympiaturnaus päättyi kyyneliin."
    "Perjantaina Lin kohtasi Arena Paris Nordissa Sitora Turdibekovan 57 kilon sarjassa. Uzbekistanilainen yritti haastaa taiwanilaista parhaansa mukaan.
    Buuauksia ei kuulunut, kun nyrkkeilijät astelivat kehään, eikä silloinkaan, kun ottelun tuomio ilmoitettiin. Kun kehätuomari nosti Linin käden ylös voiton merkiksi, ottelija sai yleisöltä aplodit.
    Turdibekova sen sijaan reagoi tuomariston ratkaisuun vahvemmin. Hän käveli tuomarin viereltä pois kättelemättä tai edes katsomatta voittajansa kohti. Nyrkkeilyssä tapoihin kuuluu normaalisti, että ottelijat kättelevät keskenään tuomionjulistuksen jälkeen.
    Turdibekova kävi kehänkulmauksessa kättelemässä Taiwanin valmentajan, mutta Liniä kohti hän ei edes katsonut senkään jälkeen."
    ...
    ja
    "Areenan haastattelualueella nähtiin lisää dramatiikkaa. Turdibekova käveli sinne vuolaasti itkien eikä pysähtynyt haastattelupaikalle suuren toimittajajoukon pyynnöistä huolimatta. Myös Lin marssi pukuhuoneita kohti sanaakaan sanomatta.
    Taiwanin valmentaja kommentoi suojattinsa suoritusta oman maansa toimittajille lyhyesti. Valmentajan mukaan Linillä oli paineita, sillä tämä oli hänen ensimmäinen ottelunsa täällä.
    Kun valmentajalta kysyttiin myös, pitäisikö hänen suojattinsa olla ottelemassa olympialaisissa. Vastaus oli lyhyt:
    – En tiedä.
    Sitten valmentajakin marssi kohti pukusuojaa."

    https://www.is.fi/nyrkkeily/art-2000010605413.html

    VastaaPoista
  26. Bulgarian Svetlanak Staneva, joka hävisi Taiwanin Linille, on ilmeisesti tehnyt pienen protestin kehässä ottelun jälkeen ja muodostanut etusormillaan näkyvästi X:n kaksi kertaa XX-kromosomien merkiksi. Pieniä protesteja, mutta ilmeisesti isommista mielenilmaisuista joutuu isoihin vaikeuksiin... Liniä protestoineet naiset eivät ilmeisesti ole saaneet osakseen samanlaista paskamyrskyä kuin Khelifiä kritisoineet naiset.

    VastaaPoista
  27. Journalisti Alan Abrahamson on saanut käsiinsä IBA:n kirjeen KOK:lle kesäkuussa 2023. Hän on julkaissut kirjeen sisällön täällä
    https://www.3wiresports.com/articles/2024/8/3/0d4ucn50bmvbndhhqjohaneccoqueq?
    IBA kertoo kirjeessä KOK:lle, että Khelif (ja ilmeisesti myös Lin, jutussa kuitenkin puhutaan enemmän Khelifistä) on DNA-testattu Turkissa 2022 ja Delhin kisoissa 2023, ja testien mukaan hänellä (heillä molemmilla) on XY-kromosomit.
    Tässä ei nyt siis enää ole kyse siitä, että IBA:n venäläinen pomo olisi horissut jotain omiaan Y-kromosomista, vaan kahdesta eri testistä kahdessa eri maassa laboratorioissa kahtena eri ajankohtana. Vähän epäselväksi jää, miksi IBA antoi molempien kilpailla 2022, mutta ilmeisesti 2023 näiden Delhissä saatujen testitulosten jälkeen IBA äänesti asiasta ja päätti diskata molemmat Delhin kisoista. IBA on sekin ilmeisesti tarkentanut sääntöjään vuonna 2023 ja vaatii, että naisten sarjaan osallistuvilla on oltava XX-kromosomit.
    Tämän mukaan IBA on siis informoinut KOK:ta jo kesäkuussa 2023 ja lähettänyt kopiot testituloksista. Näin ollen ainakin IBA, KOK, Khelif ja Lin itse ja epäilemättä vähintään heidän valmentajansa tietävät, että Khelif ja Lin ovat miehiä.
    Tästäkään ei selviä, mikä DSD olisi kyseessä, vaan pelkästään, että Y-kromosomi löytyy molemmilta.

    VastaaPoista
  28. Daily Telegraph: KOK:ta varoitettiin yli vuosi sitten siitä, että Imane Khelifillä on miehen DNA
    "The International Olympic Committee was warned in writing more than a year ago that Olympic women’s boxer Imane Khelif had the DNA of a “male”.
    Mark Adams, spokesman for the IOC, confirmed the existence of the International Boxing Association (IBA) letter, leaked to the 3 Wire Sports website on Sunday.
    Khelif and Lin Yu-ting have been at the centre of a storm, sweeping into their boxing semi-finals despite previous IBA disqualifications for gender eligibility.
    However, it has now emerged that the IBA – which has been repeatedly criticised by the IOC – told the Olympics in June last year of its test results on Khelif.
    One test in India last year and a prior test in Turkey in May 2022 “concluded the boxer’s DNA was that of a male consisting of XY chromosomes,” the IBA correspondence in June 2023 said."
    https://www.telegraph.co.uk/olympics/2024/08/04/imane-khelif-ioc-iba-gender-test-report-june-lin-yu-ting/

    VastaaPoista
  29. KOK:n Thomas Bachilla on "naisen selvä määritelmä" ("a clear definition of a woman"): "who were born as women, who have a passport as women, who were raised as women, who have competed for many years as women". Toivottavasti Matt Walsh tekee muistiinpanoja!

    VastaaPoista
  30. Heille, jotka seuraavat tätä keissiä ja ovat kiinnostuneita. Reduxx on ystävällisesti laatinut koosteen IBA:n eilisestä pressitilaisuudesta, joka oli ilmeisesti aika kaoottinen. Tässä on meitä kiinnostavat pääkohdat:
    https://x.com/ReduxxMag/status/1820820467231690838

    VastaaPoista
  31. Ylen todella erikoinen ja pitkä juttu, joka herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia. Esimerkiksi kromosomistoa ei kerrota.

    "Salaiset lääkehoidot, joista valtaosa kieltäytyy Christine Mboma, 20, on vääränlainen nainen, jonka moni haluaa ulos yleisurheilusta"

    "Mboma on elimistöltään poikkeuksellinen nainen, muttei ainutlaatuinen. 800 metrin juoksija Caster Semenya tuli tunnetuksi niin ikään korkeista testosteronitasoistaan, kun eteläafrikkalainen menestyi kansainvälisillä areenoilla vuosina 2009-2019. Mieshormonin liikaeritystä naisilla kutsutaan hyperandrogenismiksi.

    Semenyaa ja Mbomaa käsitellään ns. DSD-urheilijoina (Differences in Sex Development), mikä tarkoittaa, että heidän sukupuolinen kehityksensä eroaa muista naisista."

    "Botha kertoo, että Mboman lääkitys koostuu nykyisin kolmen kuukauden välein annettavasta pistoksesta ja estrogeenipillereistä. Mitä pistoksessa annetaan, Botha ei avaa. Sen hän kuitenkin kertoo, että Mboman on otettava estrogeenipilleri päivittäin, jotta testosteronitaso pysyy alle 2,5 nanomoolissa."

    "Botha ei kerro, kuinka korkea Mboman luotainen testosteronitaso olisi ilman lääkitystä. Sen hän myöntää, että se on enemmän kuin mainittu 7-8 nanomoolin haarukka.

    Christine syntyi tyttönä ja on ollut tyttö koko elämänsä. Yhtäkkiä hänen naiseutensa kyseenalaistetaan. Tässä on turha kierrellä ja kaarrella. Hänestä puhutaan, että hän on mies. Christine kysyi yhtenä päivänä, mikä minussa on vikana. Ei mikään, vastasin. Kehosi on vain erilainen kuin muiden tyttöjen, valmentaja sanoo."

    https://yle.fi/a/74-20060483

    Miten tuleekin sellainen aavistus, että Mboma saa samoja testoestopistoksia kuin transnaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klassista Yleä. Hierotaan jutusta pois tiettyjä yksityiskohtia, jotta saadaan aikaan simppeli narratiivi erilaisuudesta ja sen syrjinnästä. Semenyalla on diagnosoitu 5-alpha reductase deficiency, 5-ARD. Hänellä on laskeutumatta jääneet kivekset, jotka tuottavat normaalia miestä vastaavan määrän testosteronia. Siinä missä naisurheilijalla on tyypillisesti alle 1 nmol/L, Semenyan testot huitelevat 15-23 nanomoolissa. Hän EI ole vain nainen, jolla sattuu olemaan korkeammat testosteronitasot.

      Olen käsittänyt, että osalla 5-ARD -miehistä on palleissaan myös siittiötuotantoa. Semenyalla on kaksi lasta vaimonsa kanssa. Uutisartikkeleissa sanotaan, että toinen lapsista on saatettu alulle keinohedelmöityksellä, mutta ei mitään toisesta lapsesta. Kummankaan lapsen osalta ei sanota mitään isän puolelta tulevan geneettisen materiaalin alkuperästä, mikä näyttäisi viittaavan siihen, että se tulee Semenyalta. Tästä ei kuitenkaan voi sanoa mitään varmuudella, koska faktojen päälle heitetään harsoverhoa, mutta periaatteessa tällainen tilanne olisi ilmeisesti mahdollinen. Korjailkaa, jos olen väärässä.

      Poista
    2. "DSD-urheilijoina (Differences in Sex Development)"

      Se on kylläkin Disorder of Sex Development, tarkoittaa sukupuolen kehityshäiriötä, siis interseksuaalisuutta.

      Minulla ei ole mitään interseksuaaleja vastaan, säälittää kun he joutuvat pienestä pitäen sen hössötyksen kohteeksi.

      Khelif ei ole kisojen ainut interseksuaali mutta niinhän siinä yleensä käy että yksi ihminen joutuu kohussa kaikkien valokiilaan ja muut vastaavat ohitetaan ja selviävät jokseenkin naarmuitta. Jos ihan kaikki naisurheilujat tutkittaisiin kunnolla niin interseksuaaleja (ja transseksuaaleja) saattaisi löytyä vaikka kuinka paljon.

      Joskus takavuosina kaikki naisurheilijat tutkittiin. Hiihtäjä Marja-Liisa Kirvesniemi, kahden lapsen äiti, koki tutkimukset nöyryyttäviksi. Myötätuntoni hänelle.

      Poista
    3. "Joskus takavuosina kaikki naisurheilijat tutkittiin. Hiihtäjä Marja-Liisa Kirvesniemi, kahden lapsen äiti, koki tutkimukset nöyryyttäviksi. Myötätuntoni hänelle."
      Takavuosina testit todellakin olivat nöyryyttäviä. Nykyään kromosomitestit voidaan tehdä yksinkertaisilla ja edullisilla, ei-invasiivisilla eikä nöyryyttävillä metodeilla, esim. pyyhkäistään pumpulitikulla posken sisäpuolelta.

      Poista
    4. "Jos ihan kaikki naisurheilujat tutkittaisiin kunnolla niin interseksuaaleja (ja transseksuaaleja) saattaisi löytyä vaikka kuinka paljon."

      Selkeintä olisikin, että kaikille naisten sarjoihin pyrkiville tehdään sukupuolitestaus, kromosomit ja testotaso. Silloin ei syrjitä ketään eikä spekuloida pelkän ulkonäön perusteella. Tietyissä naisten juoksumatkoissa tipahti paljon juoksijoita, kun sallittu testoraja laskettiin 2,5 nanomooliin/litra. Johonkin se raja on vain vedettävä, etenkin jos valtaosalla naisista jo 2,5 alkaa olla mahdoton. Jos xy-kromosomien haltija kokee olevansa nainen ja oikeutettu kilpailemaan naisten sarjoissa, niin voidaan tutkia onko hänen kehonsa pystynyt hyödyntämään testosteronia, esim. Swyer vs. 5-ARD.

      Poista
  32. "vääränlainen nainen"
    "Mieshormonin liikaeritystä naisilla kutsutaan hyperandrogenismiksi."
    "DSD-urheilijoina"
    "sukupuolinen kehityksensä eroaa muista naisista"

    Taattua Yle-laatua. Miksei voi suoraan sanoa, että kyseessä ovat biologiset miehet, jotka on jostain syystä merkitty naiskategoriaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä kaikki miehet ovat oikeastaan hyperandrogenismista kärsiviä naisia?

      Poista
    2. Kiitos päivän nauruista :)

      Poista
  33. Transtarina maksumuurin takana:

    Kun Laurista tuli Nora

    Miltä tuntuu, kun omasta miesystävästä tulee nainen? Miten sukupuolenkorjaus muuttaa parisuhdetta ja intiimiyttä, kuten seksielämää? Helsingissä asuvat Nora, 44 ja Tytti, 52, kertovat nyt avoimesti ja rohkeasti oman ainutlaatuisen tarinansa.

    Kivat heille. Mutta mitä helvettiä Ilta-Sanomat:

    "Tytti, 52, ja Nora, 44, ovat olleet yhdessä 10 vuotta. Kohta, kun Noran sukupuolenkorjaus on täydellinen, heterosuhteesta tulee lesbosuhde."

    https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000010513143.html

    Tytti ja Nora voivat fetisoida ja larpata lesboparia sielunsa kyllyydestä, mutta heidän suhteensa on heterosuhde ainoastaan fantasian tasolla. Todella kieroutunut ajatus niin monella tapaa. Miksi transidetifioituvan miehen sukupuolikokemus muuttaa heteronaisen suuntautumisen lesboksi. Joku raja validoinnillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Miksi transidetifioituvan miehen sukupuolikokemus muuttaa heteronaisen suuntautumisen lesboksi. Joku raja validoinnillekin!"

      Niin, tämähän on aivan sama kuin sanoisi, että lesboudesta voi eheytyä, koska seksuaalinen suuntautuminen muuttuu, kun kumppanin sukupuoli muuttuu. Lesbonainen hankkii miespuolison ja muuttuu heteroksi = heteronaisen mies muuttuu naiseksi muuttaa heteronaisen lesboksi.

      Poista
    2. Tällä logiikalla lesbosta tulee heteronainen, jos hänen naiskumppaninsa transititoituu transmaskuliiniksi. Saisko tästä jonkun kaavion :D

      Poista
    3. Jos lesboparista kumpikin alkaa transmiehiksi, niin he ovat jatkossa homopari.

      Poista
    4. "Jos lesboparista kumpikin alkaa transmiehiksi, niin he ovat jatkossa homopari."

      Tiedän Suomesta tällaisen parin. Väitän, että taustalla on homofobia. Kummankaan perhe ei hyväksynyt heidän lesbouttaan. He olivat mukana Setan jutuissa ja sateenkaaritoiminnassa, mutta kun se muuttui queeriksi, he alkoivat kokea olevansa miehiä. Nämä ovat kolmekymppisiä ja molemmilla on myös mt-ongelmia. En tiedä, pääsivätkö lopulta Transpolille, mutta omasta mielestään ainakin ovat homomiehiä. Kun tiedä, millaisia he parikymppisinä olivat, niin tosi vaikea nähdä heitä muina kuin lesbonaisina, jotka on eksytetty.

      Poista
    5. Saatteko vähän kiinni siitä, miksi transaktivismi vituttaa homoseksuaaleja?

      Poista
    6. Kaikkihan tietävät, että homomiehet ovat ei-naisia rakastavia ei-naisia ja lesbot ovat ei-miehiä rakastavia ei-miehiä. Homoseksuaalisuus ei liity mitenkään biologiseen sukupuoleen, sitä paitsi ei ole mitään tarkasti kahteen kategoriaan jaettavia sukupuolia. Jos ympyrän ja neliön välistä löytyy rajapinta, jossa muoto ei ole selvästi kumpaakaan, niin maapallon voi nähdä litteänä. Homoseksi suoritetaan parittelemalla samat pronominit ilmoittavilla pinsseillä. Homoseksi voi tapahtua myös samalla taajuudella värähtelevien sukupuolisielujen kohdatessa astraalitasolla! Jos peniksellä on naisidentiteetti, niin silloin sen yhtyminen naiseksi identifioituvaan vaginaan on lesboseksiä. t. transit ja aktivistit

      Poista

  34. Khelif finaaliin. Yllättyneitä ovat: ei kukaan.

    "Kohunyrkkeilijä takoi vastustajaa surutta pataan – Jyräsi finaaliin
    Imane Khelif voitti välierän helposti."

    "Jo ensimmäisessä erässä Khelif iski Suwannaphengiä niin lujaa otsaan, että tämä huojui, mutta pysyi pystyssä.

    Toisessa erässä sama meno jatkui. Thaimaalaisen suojaus petti pahasti ja hän ryntäsi suoraan vastustajansa iskujen alle.

    Päätöserässä Suwannaphengille laskettiin jo lukua, mutta hän sai taisteltua ottelun kuitenkin loppuun asti.

    Khelif sai nyrkkeilyareenalla jälleen suuret suosionosoitukset, kun hän asteli pukuhuoneesta yleisön eteen."

    https://www.iltalehti.fi/kamppailulajit/a/cb762e6e-0ca6-4cf2-8627-07ab444f8ec4

    Millaisiakohan vedonlyöntikertoimia Khelifin otteluilla on?

    VastaaPoista
  35. Iltalehden Otto Leinonen maalittaa Reduxxin toimittaja Anna Slatzia.
    https://www.iltalehti.fi/pariisin-olympialaiset-2024/a/9875fd74-a515-4d37-b63d-4f1ad5484b58

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tässä nyrkkeilykohussa on positiivinen puoli, niin aika moni saattaa peakata näiden olympialaisten myötä. Reduxxkin löytyy iltalukemiseksi, jonka jälkeen ei kylläkään enää uni maistu.

      Poista
    2. Jutussa annetaan olettaa, että Reduxx olisi Anna Slatzin oma projekti, vaikka todellisuudessa hän on vain yksi sivuston perustajista. Tosiasiassa Genevieve Gluck on ollut Reduxxin kasvot julkisuudessa. Sitten vihjaillaan sisällön olevan kirjoittajien omaa spekulaatiota: "väitetyt rikokset". Tosiasiassa Reduxxin jutuissa käsitellään tuomittuja miesrikollisia, joita laitetaan usein naisten vankilaan. Tietenkin mukana on myös väite, että sivusto ei liity mitenkään feminismiin. Mies selittämässä naisille, ettei se ole tärkeää feminismin kannalta, jos miehet julistautuvat naisiksi ja vievät naisilta kaiken.

      Poista
    3. Jatkoa edelliseen viestiini (klo 13.35)

      Pienen googlailun jälkeen on todettava, ettei Reduxxin Anna Slatz vaikuta kovin mukavalta ihmiseltä. Hänet tunnetaan joissain gender-kriittisissä piireissä narsistisena kilarina, joka on löytänyt radikaalifeminismistä ilmaisukanavan sairaalloiselle homovihalleen. Slatz mm. pilkkaa AIDSia sairastavia homomiehiä ("Sodom and Gomorrah was a warning, not an instruction manual"), pilkkaa feminiinisiä miehiä, ja ilkkuu homomiehiä siitä, miten me vain kuvittelemme, että homofobiaa on olemassa.

      Olen törmännyt muutamia kertoja vastaaviin tapauksiin, esim. kommunistiksi ja feministiksi identifioituvaan naiseen, jonka mukaan naisten vapautuminen ei voi toteutua täydessä mitassaan niin kauan kuin homojen annetaan kieltäytyä seksistä naisten kanssa. Homomiesten seksuaalisuus triggeröi näissä naisissa narsistista raivoa, koska se ei pyöri heidän ympärillään niin kuin miesten seksuaalisuuden kuuluu heidän mielestään pyöriä.

      Poista
    4. "tunnetaan joissain gender-kriittisissä piireissä narsistisena kilarina"

      Valitettavasti jotkut genderkriittisissä piireissä pyörivät naiset ovat niin pahasti traumatisoituneita, että miesviha kohdistuu ja purkautuu jopa homoseksuaaleihin. Asiattomasta käytöksestä on hyvä huomauttaa puolin ja toisin. Lähdekriittisyys kannattaa tietysti aina muistaa ja kyseenalaisia mielipiteitä omaavilla voi toki olla hyviäkin pointteja. Asiat harvemmin ovat mustavalkoisia. Toki "vastapuoli" tarttuu innokkaasti kaikkeen kyseenalaiseen, jos käyttää Slatzin tapaisia lähteitä. Tarkkana saa olla tässäkin.

      Poista
    5. "Pienen googlailun jälkeen on todettava, ettei Reduxxin Anna Slatz vaikuta kovin mukavalta ihmiseltä."
      Miten tämä vaikuttaa siihen, ovatko Slatzin julkaisemat tiedot faktoja vai eivät?
      Journalistin tehtävä ei ole vaikuttaa mukavalta ihmiseltä, vaan raportoida faktoja.
      Voitaisiinko ruotia Slatzin esittämän informaation todenperäisyyttä sen sijaan, että esitetään googletteluun perustuvia väitteitä Slatzin persoonallisuudesta?

      Poista
    6. "Journalistin tehtävä ei ole vaikuttaa mukavalta ihmiseltä, vaan raportoida faktoja."

      Valitettavasti journalistin uskottavuuteen vaikuttaa myös hänen henkilönsä, poliitinen suuntautuminen, arvomaailma ja työstä riippumattomat tekijät. Suurin osa ihmisistä sortuu omaa maailmankuvaansa pönkittävään vahvistusharhaan. Vaikka niin ei tietenkään pitäsi olla, jos faktat ovat kunnossa. Esimerkiksi Sanna Ukkolan journalistista integriteettiä kyseenalaistetaan hänen miehensä puoluekannan vuoksi. Jos journalisti suoltaa homofobista, misogynististä, rasistista tai muuta roskaa, niin kyllähän sitä ihmettelee, kuinka uskottavaa hänen tekstinsä oikein on.
      - eri

      Poista
    7. Kommenttini (klo 22.07) ei siis liittynyt Reduxx-julkaisun tasoon, vaan pelkästään yhteen sen kirjoittajista. Tiedän, että siellä on ihan asiallisiakin tekijöitä, enkä ole kieltämässä juttujen tiedollista arvoa pelkästään Slatzin takia.

      Mutta kyllä sillä on paljonkin merkitystä millaisia käsityksiä ja asenteita ihmisillä on, millaiseen joukkoon haluat tulla yhdistetyksi, jne. Sametti sanoi jossain videossaan, ettei hän anna enää haastatteluja kristillis-oikeistolaisille toimijoille, koska ei voi hallita sitä, miten hänen tarinaansa käytetään. Hänelle ja meille se on gender-liikkeen kritiikkiä, mutta mihin kontekstiin se asettuu jonkin uskonnollisen ja konservatiivisen liikkeen podcastissa? Julkaisukanava, millaisia ihmisiä on taustalla... Kaikella on merkitystä sen kannalta, millaiseksi viesti muodostuu.

      Poista
  36. Varmaan aika moni ihminen peakkaa tämän takia vaikkei Khelif ja Lin Yu-ting olekaan "trans", vaan intersukupuolisia, jotka ovat käyneet läpi miehen puberteetin. Tämä ei olisi kumminkaan mahdollista ilman trans-ideologian ylivaltaa. Eli käsitys naisesta ei saa perustua biologiaan. Täytyy vaan toivoa, että molemmat voittavat kuitaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tässä se yhtymäkohta transeihin, että intersukupuolisten miesten hyväksymistä perustellaan samalla "kehojen moninaisuudella" ja "rajaavilla eurooppalaisilla kauneusstandardeilla", joilla on myös se ikävän rasistinen sävy, jolla vasemmistofeministit ja intersektionaalit leimaavat afrikkalaistaustaiset naiset maskuliinisiksi, kuten Vainikainen tuossa ylempänä. "Jos Michelle Obamakin on nainen, niin miksei sitten transnainen ja intersektionaalinen mieskin!!!" Todella ummehtunutta rinnastaa naiseus johonkin siroon ja eteeriseen keijukaismeininkiin ja bimboiluun. Vaikka on paljon pitkiä ja rotevia naisia ja itseään maskuliinisesti presentoivia naisia, niin se ei tarkoita sitä, että kuka tahansa hepinheiluttaja tai kivestenkantaja voi ilmoittautua naiseksi.

      Poista
  37. Urheilutoimittaja Alan Abrahamson, joka aiemmin vuosi julkisuuteen IBA:n kirjeen KOK:lle viime kesältä, on nyt näköjään omatoimisesti vuotanut myös Khelifin ja Linin testitulokset. Abrahamson nimeää istanbulilaisen ja delhiläisen laboratorion, laboratorioiden sertifikaatit, päivämäärät ja tarkat kellonajat joina verikokeet on otettu, ja tulokset: molemmilla molemmista testeistä XY, miehen karyotyyppi.
    https://www.3wiresports.com/articles/2024/8/5/fa9lt6ypbwx5su3z20xxnfzgtao0gy

    VastaaPoista
  38. Voidaanko Khelif-kalabaliikin perusteella siis päätellä, että transien ja vasemmiston mielestä kätilö ei koskaan arvaakaan väärin? #translogiikka

    VastaaPoista
  39. Lin ja Khelif molemmat kultaottelussa, olisi ollut huvittavaa jos olisivat olleet samassa sarjassa. Varmaan sukupuoli-ideologit saavat jotain tyydytystä kun nämä intersukupuoliset urheilijat "murskaavat binäärin". Lieneekö sattumaa, että progressiivisessa pridelipussa on intersukupuolisten logo näkyvästi esillä. Ehkäpä intersukupuolisuus symbolisoi niille konkreettisesti "binäärin murtamista", vaikka todellisuudessa on kyse vain kehityshäiriöstä, joka koskee hyvin pientä osaa ihmisistä.

    VastaaPoista
  40. Jatkaako Khelif tänään naisten mäiskimistä? Uskaltaako joku veikata lopputulosta?

    VastaaPoista
  41. Olisi kiinnostavaa nähdä, miten suomalainen media olisi reagoinut Khelifin olympiakultaan, jos loppuottelussa olisi ollut vastassa suomalainen naisnyrkkeilijä. Olisivatko he nähneet epäreiluuden? En muuten usko, sen verran sakeaksi on mennyt median kaasuvalottaminen.

    Onko se toinen moninainen naisnyrkkeilijä vielä geimeissä mukana? Sori kun en itse jaksa seurata kovin tarkasti näitä naistenmurjomiskarnevaaleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Onko se toinen moninainen naisnyrkkeilijä vielä geimeissä mukana? "
      Juu, tänään illalla finaali.

      Poista
  42. Sex Mattersin webinaari medialle Khelif-keissistä ja DSD-aiheesta yleensä. Erittäin suositeltavaa katsottavaa jos faktat kiinnostavat.
    https://youtu.be/uQpX9ubrGZE?si=JGZBGq4yUNpoADam

    VastaaPoista
  43. Onhan tämä melkoista kaasuvalottamista kyllä. Eiköhän nyt suurin osa ihmisistä näe, että Khelifillä on täysin miehen keho. Ja ihmiset, jotka käskee meitä vaikenemaan pelaavat itse Putinin pussiin. Mitäs siitä sitten, olympiakomitea sanoi jo, että naisen määritelmäksi riittää merkintä siitä että on nainen. Naurettavaa pelleilyä koko homma.

    VastaaPoista
  44. "Khelif, joka on biologinen mies"

    Kuten Laura Allonen tai Sara Forsberg? Pitäisikö heidän käyttää miesten vessaa ja pukkareita VAI onko ok, että biologiset miehet käyttää naisten tiloja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara ja Laura varmasti katuvat ulostulojaan nyt, kun ovat päätyneet transaktivistien ja vihervasemmiston keppihevosiksi ja ähäkuteiksi (gotcha!). Eikö mussu ole asioista sen vertaa perillä, että intersukupuolisuuden tiloja on kymmeniä erilaisia. Khelif on mitä ilmeisimmin läpikäynyt miestyyppisen puberteetin, kun taas Sara ja Laura eivät. Sara ja Laura eivät ole olympialaisissa kilpailemassa naisten sarjassa. Silloin on toki hyvä selvittää, että saavatko he xy-kromosomista etua naisten sarjassa. Sara ja Laura elävät ja menevät läpi sosiaalisesti naisina, Khelif ei. Sellaiset pikku erot tilanteissa, jotka mussu varmasti jo tiesikin.

      Poista
    2. Eivätkö asiallisesti käyttäytyvät transnaiset kuulu mussun mielestä naisten tiloihin?

      Poista
    3. "Khelif on mitä ilmeisimmin läpikäynyt miestyyppisen puberteetin"

      Ihan itsekö tämän keksit?

      Poista
    4. "asiallisesti käyttäytyvät transnaiset"

      Miten transsukupuoliset ja intersukupuoliset liittyvät toisiinsa? Kyse on ihan eri asioista.

      "Khelif ei"

      Kummasti meni läpi suht konservatiivisessa Algeriassakin ennen kuin putinistit nosti mekkalan.

      Poista
    5. "Ihan itsekö tämän keksit?"

      Ihan kuule kaksi laboratoriota on sen todennut. Ja jokainen, jolla on silmät päässä, paitsi transit, aktivistit ja vihervasemmistolaiset.

      Poista
    6. "Ihan itsekö tämän keksit?"

      Laventeli, oisko Mussulla jo nukkumaanmenoaika? Pyydän.

      -eri

      Poista
    7. "ovat päätyneet transaktivistien ja vihervasemmiston keppihevosiksi ja ähäkuteiksi (gotcha!)"

      Jännä havainto, kuinka eri tahot suhtautuvat intersukupuolisuuteen. Yhtä porukkaa haittaa vain se, että miestyyppisen puberteetin läpikäynyt ottelee naisia vastaan. Toinen porukka puolestaan länkyttää: "entäs Sara ja entäs Laura. Päästetäänkö Sara ja Laura sitten miesten tiloihin? Lälläslää!" Mihin intersukupuoliset tarvitsevat vihollisia, jos heillä on tuollaisia liittolaisia. Intersukupuolisten suurin virhe oli lähteä transien kelkkaan. Transeilla on heille vain välinearvo julistamassaan suuressa sukupuolisodassa.

      Poista
    8. ”Laventeli, oisko Mussulla jo nukkumaanmenoaika? Pyydän.”

      Niin turha, rasittava ja joutavanpäiväinen kuin Mussu keskustelun osapuolena onkin, hänen kommenteillaan ja niiden näyttämisellä täällä on itse asiassa tärkeä tehtävä. Ne osoittavat sen, millä pohjalla Mussun ja hänen köörinsä ajattelun ja argumentaation taso seisoo. Tämän parempaan he eivät kykene.

      Tai ainakaan minä en ole täällä nähnyt Mussun heiveröisiä ponnisteluja tasokkaampia yrityksiä puolustella transideologiaa ja selitellä sen myriadeja epäkohtia ja ristiriitoja olemattomiin milloin milläkin yrityksellä vain provosoida muita. Loogisia ja perusteltuja argumentteja mihinkään on turha odottaa.

      Poista
    9. "Miten transsukupuoliset ja intersukupuoliset liittyvät toisiinsa? Kyse on ihan eri asioista."

      Sinä puhuit biologisista miehistä. Intersukupuolinen Khelif ja transnaiset ovat biologisia miehiä.
      "...onko ok, että biologiset miehet käyttää naisten tiloja?"

      "Kummasti meni läpi suht konservatiivisessa Algeriassakin ennen kuin putinistit nosti mekkalan."

      Käyttäytyykö Khelif naiselle sopivalla tavalla konservatiivisessa Algeriassa? Sallitaanko siellä naisille maskuliininen ja epätyypillinen sukupuolen ilmaisu? Hienoa tietää, että Mussu/Tussu/Sussu on myös algerialaisen kulttuurin erityisasiantuntija.

      Poista
    10. "Ihan kuule kaksi laboratoriota on sen todennut."

      Ok, no jos kaksi laboratoriota on todennut että hänellä alkoi murrosiässä siemensyöksyt niin senhän olisi voinut sanoa heti, epämääräisen "mitä ilmeisimmin läpikäynyt miestyyppisen puberteetin" sijasta.

      Poista
    11. "algerialaisen kulttuurin erityisasiantuntija"

      Googlella löytää mielin määrin juttuja, joissa algerialaiset fanittavat mitalinaistaan ja paheksuvat sitä, että hänen sukupuoltaan on tohdittu epäillä.

      https://apnews.com/article/imane-khelif-algeria-boxer-gender-cb556a9df47a639ef3c2f2dc3222ead2

      Poista
    12. Bros before hoes. Milloin olette nähneet miesten missään juhlivan ketään naista samalla tavalla kuin he juhlivat Khelifiä nyt apinan raivolla? :D

      Poista
    13. "Milloin olette nähneet miesten missään juhlivan ketään naista samalla tavalla"

      "Marja-Liisa Kirvesniemi (o.s. Hämäläinen) hiihti Sarajevon talviolympialaisissa kultaa naisten kaikilla henkilökohtaisilla matkoilla ja lisäksi pronssia viestissä.

      "Monessa suomalaisessa kodissa lapset näkivät isän itkevän ensimmäistä kertaa", kotitanhuvien asukkaat arvelivat"

      https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/11/14/kultahiihtaja-marja-liisa-hamalaisen-voitonjuhlat-1984

      Poista
    14. Tuosta Khelifin läpimenosta. Jos ette ole tutustuneet Maya Poetiin, suosittelen. Hän on detransitoituja, joka kävi läpi ainoastaan sosiaalisen transition. Hän eli Israelissa miehenä konservatiivisilla arabi- ja juutalaisalueilla, koska hänet tulkittiin maskuliinisen tyylinsä ja lyhyiden hiustensa takia mieheksi. Jos katsotte hänen videoitaan, voitte itse todeta hänen olevan ihan naisen näköinen ja kuuloinen, mutta silti hänet oletettiin mieheksi, koska oletusarvo on se, että miehen vaatteisiin pukeutuva ihminen on mies. Hän ei käyttänyt mitään hormoneja, ainoastaan binderia.

      Poista
    15. Mun mielestä on jännittävää, että Khelifin algerialaisuutta käytetään jonkinlaisena todisteena siitä, että hän on ihka oikea nainen mennessään siellä läpi naisena. En tunne algerialaista kulttuuria lainkaan, vaan tämä on aivan omaa spekulointia ja arvailua, mutta itse ajattelisin, että konservatiivisemmassa maassahan intersukupuolisten hyväksyntä voi olla paljon heikompaa. Eikös Suomessakin edelleen, tai ainakin hiljattain, olla tehty lääketieteellisesti täysin turhia leikkauksia intersukupuolisille lapsille? Voisi kuvitella, että mitä konservatiivisempi maa, sen vaikeampaa olisi hyväksyä, että mies ei olisi "täysi mies" jos pelit ja vehkeet puuttuvat tai ovat keskiarvoista poikkeavat. Parempi olla maskuliininen tyttö kuin vaillinnainen poika? Emme tiedä, miten intersukupuolisuuteen on suhtauduttu 90-luvulla algeriassa, emmehän oikeastaan edes sitä, onko Khelifin intersukupuolisuutta tunnistettu, ja missä vaiheessa.

      Musta on aika huvittavaa, että transaktivistit aina rääkyy "eihän sinunkaan kromosomeja ole testattu niin miten muka voit tietää olevasi mitä kätilö arvasi!" ja nyt kun näiden tyyppien kromosomit ON testattu, niin he yht' äkkiä ovat kiveenhakatusti "kätilön arvaamaa" sukupuolta. Mitä enemmän mä kelaan näiden sekopäiden "argumentteja", sen vaikeampaa mulle on käsittää, miten yksikään millään järjellä varustettu voi haksahtaa heidän sumutuksiin.

      Kevyesti aihetta sivuten sarjasuositus: Masters of Sex, jota voi katsoa ainakin Viaplayssa. Eräässä jaksossa oli sivujuoni, jossa syntyi poikavauva jolla oli intersex-tila. Vanhoillinen isä ei voinut hyväksyä intersex-poikaa, vaan vauva leikattiin "tytöksi". Tämä oli musta todella liikuttavaa, ja ilmeisesti historiallisesti tällaista on tapahtunutkin, joten tuli myös hyvin surullinen olo. Ja samalla alkoi harmittaa, että intersukupuolisten oikeudet on sotkettu näiden ideologisten sukupuolisekoilijoiden aktivismiin... Sarjassa on myös koskettava sivuojuoni homoudesta ja yhteiskunnan suhtautumisesta homouteen. Suosittelen!

      Poista
    16. "Ok, no jos kaksi laboratoriota on todennut että hänellä alkoi murrosiässä siemensyöksyt"

      Miehen murrosikään taitaa kuulua muutakin, Tussu. Eikä Khelif ole yhtään vähemmän mies, vaikka hän ei saisi ensimmäistäkään siemensyöksyä intersukupuolisuutensa seurauksena. Mutta hienoa, että olet jälleen kerran löytänyt juuri sen olennaisimman argumentin :D

      Poista
    17. "Googlella löytää mielin määrin juttuja, joissa algerialaiset fanittavat mitalinaistaan ja paheksuvat sitä, että hänen sukupuoltaan on tohdittu epäillä."

      Hän toikin Algerialle kultamitalin olympialaisista. Onko tavalliselle kansannaiselle sallittua presentoida maskuliinisesti ja käyttäytyä yhtä machosti kuin Khelif? Hyväksytäänkö Algeriassa ristiinpukeutuminen muilta kuin väärän sukupuolen sarjoissa ottelevilta urheiluvalioilta?

      Poista
    18. "Miehen murrosikään taitaa kuulua muutakin"

      Joo toki esimerkiksi parrankasvu, mutta se on kuitenkin toissijaista.

      Mitäs tää "miestyypillinen murrosikä" sitten pitää sisällään? Pitkähän hän on, yhtä pitkä kuin esim prinsessa Diana.

      Poista
    19. "Hyväksytäänkö Algeriassa ristiinpukeutuminen"

      Missä Khelif on ristiinpukeutumista harrastanut?

      Poista
    20. Äkkiseltään luulisi että Algeriassa suhtaudutaan hyvin kielteisesti transseksuaaleihin.

      Mutta asia ei ole noin yksinkertainen. Islaminuskossa on pitkä liuta ehdottomia ja tiukkoja kieltoja, joita kuitenkin hyvin yleisesti kierretään saivartelemalla.

      Ei ole poissuljettua että Khelif olisikin mies.

      Poista
    21. "Missä Khelif on ristiinpukeutumista harrastanut?"

      Onko Khelifiä nähty naistyypillisessä vaatetuksessa aikuisvuosina?

      Poista
    22. "Mitäs tää "miestyypillinen murrosikä" sitten pitää sisällään? Pitkähän hän on, yhtä pitkä kuin esim prinsessa Diana."

      Kannattaa kerrata peruskoulun biologia ja terveystiedon tunnit. Kouluterkkari vastailee mielellään kysymyksiisi.

      Poista
    23. Kovasti googlailin ja joka sivulla kyllä mainittiin ne siemensyöksyt keskeisenä miestyypillisen murrosiän kriteerinä. Veikkaan että terkkarikin niistä puhuisi.

      Poista
    24. "Kovasti googlailin ja joka sivulla kyllä mainittiin ne siemensyöksyt keskeisenä miestyypillisen murrosiän kriteerinä. Veikkaan että terkkarikin niistä puhuisi."

      Khelifillä on kerrottu olevan karyotyyppi XY ja korkeat (korkeammat kuin naisella) testosteronitasot. Se tarkoittaa sitä, että hän on väistämättä käynyt läpi jonkinnäköisen miestyyppisen puberteetin. Jos on epätyypilliset/alikehittyneet sukuelimet ja ei ehkä lainkaan tai vain vähän spermantuotantoa, on vaikea sanoa, onko siemensyöksyjä lainkaan. Nämä "joka sivut" tietenkin listaavat normaalisti kehittyvän XY-miehen puberteetin piirteitä.

      "Affected individuals still develop typical masculine features at puberty (deep voice, facial hair, muscle bulk) since most aspects of pubertal virilization are driven by testosterone, not DHT." (5-ARD)

      https://en.wikipedia.org/wiki/5%CE%B1-Reductase_2_deficiency

      Poista
    25. Mussu/Tussu/Sussu, pitäiskö sun kovasti googlailla sukupuolen kehityshäiriöitä ensin ja tutustua vähän niihin?

      Poista
    26. Siis eikö kukaan nyt osaa kertoa mitä hän itse tarkoittaa miestyyppisellä puberteetilla?

      Poista
    27. "Siis eikö kukaan nyt osaa kertoa mitä hän itse tarkoittaa miestyyppisellä puberteetilla?"

      Tussu rajaa miestyyppisen puberteetin ainoastaan märkiin uniin, koska hän olettaa, ettei Khelif saa intersukupuolisuutensa takia normaaleja erektioita ja siemensyöksyjä.

      Poista
    28. Voin mä kertoa joo. Miestyyppisessä puberteetissa testosteronin tuotanto käynnistyy ja kasvattaa miehen kehon. Joissain sukupuolen kehityshäiriöissä keho tuottaa sukusoluja, monissa ei. Jos ei tuota, tuskinpa niitä siemensyöksyjäkään tulee.

      Poista
    29. "miehen kehon"

      Kuuluuko miehen kehoon vulva vai penis?

      Hassu ajatus että intersukupuolisen murrosikä olisi välttämättä mitenkään "tyypillinen".

      Poista
    30. Eikö transmies ole Tussun mielestä oikea mies? Transmieshän ei voi koskaan saada erektioita eikä ejakulaatioita eikä heistä tule lähellekään yhtä maskuliinisen näköisiä kuin Khelifistä.

      Poista
    31. "Hassu ajatus että intersukupuolisen murrosikä olisi välttämättä mitenkään "tyypillinen"."

      Khelifin keho, kasvonpiirteet ja nykyiset urheilusuoritukset biologisia naisia vastaan viittaavat vahvaan testosteronimarinadiin kasvuvaiheessa.

      "Kuuluuko miehen kehoon vulva vai penis?"

      Oletko kuullut intersukupuolisista tai transmaskuliineista? Eivätkö transmiehet ja intersukupuoliset miehet ole miehiä?

      Poista
    32. "Eikö transmies ole Tussun mielestä oikea mies?"

      Transmies on oikea mies. Ejakulaatioita voi saada sukupuolesta riippumatta – onpa taas aika vajavaiset bilsantiedot! Ja että transmiehet ei ole maskuliinisia, trolloti lolloti, taas joku joka ei osaa käyttää Googlea :D

      Poista
    33. Niin, kait sitä tässä on yritetty sanoa, että sukupuolen kehityshäiriöstä kärsivän murrosikä ei ole tyypillinen, eikä niitä siemensyöksyjä tule, jos ei ole varsinaista penistäkään. Etkös sinä ole se henkilö, joka on tässä yrittänyt kauheasti penätä, että pitäisi olla ne siemensyöksyt, jotta olisi miehen murrosikä?

      Miehen keholla viittaan testosteronin vaikutuksiin lihasten, luustojen, keuhkojen jne. kehitykseen. Ilmeisesti et ole tietoinen siitä, että näissä on naisten ja miesten välillä paljon eroja. Tai jostain syystä haluat teeskennellä, että et tiedä. Miten kauan ajattelet, että pystyt hautaamaan pääsi pensaaseen?

      Poista
    34. "Ejakulaatioita voi saada sukupuolesta riippumatta – onpa taas aika vajavaiset bilsantiedot!"

      Tussu meni ihan tilttiin :D Miehen ja naisen ejakulaatio ei taida tuottaa ihan samaa ainetta, kultapieni. Merihevonen ei ole oikea hevonen.

      "Transmies on oikea mies."

      Mikä yhdistää transmiehen ja oikean miehen mieheyttä? Khelif on enemmän mies kuin transidentifioituva nainen koskaan.

      Poista
  45. Onkohan Brittney Grinerkin 5-ARD? Olen törmännyt tällaiseen väitteeseen jossain. Hänellä on myös ihan miehen ääni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyypillistä homofobiaa ja misogyniaa vihjailla, että lesbot ei ole ihan oikeita naisia.

      Poista
    2. "Tyypillistä homofobiaa ja misogyniaa vihjailla, että lesbot ei ole ihan oikeita naisia."

      En ole koskaan vihjaillut, että lesbot eivät ole ihan oikeita naisia. Mutta sanoisin, että JOS Griner ei ole nainen, ei hän myöskään voi olla lesbo. Kun Griner tuli pari vuotta sitten otsikoihin Venäjällä vankilaan jouduttuaan, en epäillyt hänen sukupuoltaan, ja mediassa kyllä kerrottiin, että hän on lesbo. Myöhemmin, kun kuulin hänen äänensä haastatteluissa (palauttuaan Venäjältä), ajattelin, että tuo on kyllä miehen ääni, aika erikoista. Hän on myös naiseksi erittäin kookas ja täysin rinnaton. Viime kesänä, kun hän sai vaimonsa kanssa lapsen, hän sanoi haastattelussa haluavansa tulla kutsutuksi isäksi ("pops"). Jos kerran näitä 5-ARD -miehiä pyörii urheilussa enemmänkin eikä sukupuolitestauksia tehdä, ja esim Rion olympialaisissa naisten 800 metrin kaikki mitalistit olivat miehiä, niin en poissulkisi mahdollisuutta, että Griner on mies. En myöskään väitä niin ennen sukupuolitestausta, jota tuskin koskaan tullaan saamaan.

      Poista
  46. Odotettavissa on, että USAn vaalitaistelun kiihtyessä trumpistit nostaa taas esiin Harrisin bonuslapsen trans-statuksen. Se on debunkattu moneen kertaan, mutta "senhän näkee", jännä kun sen näkee aina kun omaan stooriin sopii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi sitten halusit nostaa hänet esiin? Ja millä tavalla trumpistit liittyvät Laventelin blogiin?

      Poista
    2. Useinhan nää Suomessakin kiertävät Ma'am- ja muut vastaavat jutut on peräisin Amerikan oikeistokonservatiiveilta.

      Poista
    3. Ovatko binäärisukupuoli, naisten ja homoseksuaalien oikeudet, turvallisuus ja määritelmistä kiinnipitäminen kierrätetty myös Amerikan konservatiiveilta? Eikös Ma'am!!! ollut ihan oikea tapaus, eikä mikään natsihomojen tehtailema deep fake?

      Poista
    4. Kuka puhui feikistä? Paitsi sinä jostain syystä.

      Tietty Ma'am-video saattoi olla Bulgarian vasemmistolaisten levittämä, en ole supertarkkaan perehtynyt.

      Poista
    5. Miksi sitten rinnasti Maa'aammmm!!! -videon kierrättämisen valehtelemiseen Harrisin ottotyttären transiudesta? Ja miten oikeistokonservatiivisuus liittyy transturautusten levittämiseen laajempaan tietoisuuteen, jos niissä ei ole mitään hävettävää?

      Poista
    6. "Useinhan nää Suomessakin kiertävät Ma'am- ja muut vastaavat jutut on peräisin Amerikan oikeistokonservatiiveilta."

      Kerro tarkkaan, missä "kiertävät", mitkä "vastaavat jutut" ja kuinka "usein" kiertävät". Minä en ole huomannut, että Suomessa tosiaankaan kiertäisi mitään tuollaisia. Laventelin blogi ei ole sama kuin Suomi. En myöskään ole amerikkalaisissa yhteyksissä huomannut, että ainakaan esimerkiksi alkuperäiset Ma'am-pronominin käyttöön liittyvät videot olisivat konservatiivien kuvaamia, vaan ne on yleensä kuvannut joku satunnainen ohikulkija.

      Poista
    7. Tässäkin rimpsussa moneen kertaan mainittu Reduxx lienee vassaribulgaarien juonia!

      Poista
    8. "vassaribulgaarien juonia!"

      Vasemmiston lauma-ajattelussa argumentin totuusarvon ja uskottavuuden määrittää ainoastaan se, kuka sanoo ja mikä hänen viiteryhmänsä on. Muita vasta-argumentteja ei tarvita kuin persu, natsi, konsu, krisu tai terffi.

      Poista
    9. Sen sijaan gender-kriittiset eivät suhtaudu lainkaan ennakkoluuloisesti intersektionalistien, transaktivistien tai valtavirtalääkäreiden näkemyksiin!

      Poista
    10. ""Useinhan nää Suomessakin kiertävät Ma'am- ja muut vastaavat jutut on peräisin Amerikan oikeistokonservatiiveilta."
      Amerikan oikeistokonservatiivit, mm. Matt Walsh, puolestaan ovat kopioineet monet jutuistaan suoraan radikaalifeministeiltä, jotka ovat puhuneet näistä aiheista vuosia kauemmin kuin oikeistokonservatiiviäijät.

      Poista
    11. "Sen sijaan gender-kriittiset eivät suhtaudu lainkaan ennakkoluuloisesti intersektionalistien, transaktivistien tai valtavirtalääkäreiden näkemyksiin!"

      Ideologisiin turautuksiin kannattaakin suhtautua kriittisesti, eikö vain. Jostain kumman syystä transaktivistit ja intersektionaalit kieltäytyvät debatista ja toistelevat vain ulkoaopittuja fraasejaan. Valtavirtalääkäritkään eivät ole immuuneja ideologioille, korruptiolle ja poliittiselle painostukselle. Lääketieteellisten hoitojen tulisi perustua todella vahvaan tutkimusnäyttöön, eikä aktivistien saneluun.

      Poista
    12. "Ideologisiin turautuksiin kannattaakin suhtautua kriittisesti, eikö vain."

      Ehdottomasti. Siksi on relevanttia, jos väitteen esittäjä on persu, natsi, konsu, krisu tai terffi.

      Poista
    13. "Lääketieteellisten hoitojen tulisi perustua todella vahvaan tutkimusnäyttöön, eikä aktivistien saneluun"

      Onhan tässä reilun sadan vuoden aikana näyttöäkin ehtinyt kertyä. Transhoidot on paljon paljon vanhempi juttu kuin transaktivistit.

      Poista
    14. "Onhan tässä reilun sadan vuoden aikana näyttöäkin ehtinyt kertyä. Transhoidot on paljon paljon vanhempi juttu kuin transaktivistit."

      Eihän meillä ole edes yksiselitteistä määritelmää transsukupuolisuudelle tai tietoa transiuden syntymekanismista. Transhoitojen tehostakaan ei ole kovin vakuuttavaa näyttöä ja nyt niitä vaaditaan antamaan entistä löyhemmillä kriteereillä entistä nuoremmille ja tasapainottomammille ihmisille.

      Poista
    15. "Siksi on relevanttia, jos väitteen esittäjä on persu, natsi, konsu, krisu tai terffi."

      Mitä virheellisiä tai valheellisia väittämiä terffit tai genderkriittiset ovat esittäneet, saisiko esimerkkejä?

      Poista
    16. "Ehdottomasti. Siksi on relevanttia, jos väitteen esittäjä on persu, natsi, konsu, krisu tai terffi."

      Ovatko biologiset tosiasiat, homoseksuaalisuus, naisten oikeudet, turvallisuus ja yksityisyys ja naisurheilun reiluus ja turvallisuus ideologisia väitteitä, joita esittää ainoastaan persu, natsi, konsu, krisu tai terffi?

      Poista
    17. "Onhan tässä reilun sadan vuoden aikana näyttöäkin ehtinyt kertyä. Transhoidot on paljon paljon vanhempi juttu kuin transaktivistit."
      Nythän Iso-Britanniassa aiotaan tehdä samanlainen tutkimusprojekti aikuisten transhoidoista ja aikuisia hoitavista transklinikoista kuin Cassin raportti, joka keskittyi alaikäisten hoitoihin. Luvassa on siis joskus tulevaisuudessa perusteellinen katsaus transhoitoihin ja niiden väitettyihin hyötyihin.
      Cassin raportin kokoamisessa meni muistaakseni neljä vuotta, joten ei tätä ihan heti kannata odottaa.

      Poista
    18. "Onhan tässä reilun sadan vuoden aikana näyttöäkin ehtinyt kertyä. Transhoidot on paljon paljon vanhempi juttu kuin transaktivistit."

      Niitä hoitoja ei tehty teini-ikäisille tytöille. Lisäksi kaikki ne transihmiset, joille ne on tehty ennen 2010-lukua, tietävät, että ennen hoitoja käytiin pitkät keskusteluterapiat (ei eheytyshoidot). Nämä ihmiset olivat itse sitä mieltä, että ne piti käydä. Ammoin Transtukipisteessä Suomessa oltiin hyvin varovaisia. Hollantilainen protokolla on vasta hyvin nuori toimintamalli, joka on kaiken lisäksi todettu vääräksi myös sen kehittäjien toimesta.

      Nyt Mussu on kyllä saanut mussuttaa tähän ketjuun.

      Poista
    19. "Amerikan oikeistokonservatiivit, mm. Matt Walsh, puolestaan ovat kopioineet monet jutuistaan suoraan radikaalifeministeiltä"

      Kiitos, arvelinkin että myös radfemien jutut saapuu Suomeen oikeistokonservatiivien kautta.

      Poista
    20. Ai millä lailla trumpistit liittyy Laventelin blogiin:

      https://www.is.fi/urheilu/art-2000010625380.html

      Poista
    21. Mitä se näyttö mielestäsi kertoo? Esim. Palkon suosituksissa todetaan, että hoitojen tehosta ei ole olemassa kauheasti näyttöä. Ja kai olet kuullut siitä tutkimuksesta, jonka WPATH tilasi Johns Hopkinsilta, ja jossa todettiin myös se, että näyttöä hoitojen tehosta ei juuri ole, ja WPATH halusi sitten haudata tutkimuksen?

      Poista
    22. "Mitä virheellisiä tai valheellisia väittämiä terffit tai genderkriittiset ovat esittäneet, saisiko esimerkkejä?"

      No esimerkiksi, että itsemäärittelylain myötä alkaa hepit heilua naisten tiloissa.

      Poista
    23. Kuvitelma: "Palkon suosituksissa todetaan, että hoitojen tehosta ei ole olemassa kauheasti näyttöä."

      Todellisuus: "Psykologista kuormitusta
      oli mitattu kahdessa tutkimuksessa, ja niissä se väheni tilastollisesti merkitsevästi. Samoin väheni niiden
      henkilöiden osuus, joilla oli merkittäviä psykologisia oireita. Masennukseen ja ahdistuneisuuteen ei
      hormonihoidolla ollut kliinisesti merkityksellistä vaikutusta, näissä mittareissa tutkimuksiin osallistujien
      tilanne oli jo alkuvaiheessa normaali tai vain lievästi poikkeava. Itse koettu stressitaso laski tilastollisesti
      merkitsevästi lähelle väestön normaalitasoa. Elämänlaatua oli mitattu vain yhdessä tutkimuksessa, jossa se
      oli jo lähtötilanteessa hyvä ja parani edelleen tilastollisesti merkitsevästi."

      Poista
    24. "No esimerkiksi, että itsemäärittelylain myötä alkaa hepit heilua naisten tiloissa."

      Niin on käynyt ainakin Australiassa, Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Suomessa eräs sarjakuristaja on naisten vankilassa.

      Poista
    25. "Todellisuus:"

      Onko kaksi kyselytutkimusta paljon ja laadukasta näyttöä?

      Poista
    26. "Hollantilainen protokolla"

      En tiedä mikä on hollantilainen protokolla. Suomalaiseen protokollaan kuuluvat hormonihoidot, kirurgiat yms. on olleet käytössä kymmeniä vuosia.

      Poista
    27. "No esimerkiksi, että itsemäärittelylain myötä alkaa hepit heilua naisten tiloissa."

      Transnaisillahan on ollut oikeus mennä naisten tiloihin jo vuosikymmenet. Miksi te halusitte ongelmallisen lain, jonka avulla ei-transit heteromiehet voivat mennä naisten ja tyttöjen intiimitiloihin, pukkareihin, vessoihin ja pesutiloihin? Miksi teille ei riittänyt se, että transit saavat käyttää juridisen sukupuolitietonsa mukaisia tiloja?

      Poista
    28. "Ai millä lailla trumpistit liittyy Laventelin blogiin:

      https://www.is.fi/urheilu/art-2000010625380.html"

      Siis samalla tavalla kuin kasvissyöjät ja vesivärimaalarit liittyvät natseihin?

      Poista
    29. Onko Hitler jossain puhunut kasvissyönnistä tai vesiväreistä?

      Poista
    30. Tietysti yksikin laadukas tutkimus on laadukasta näyttöä. Palkon suosituksen lukemalla voi todeta, että nimimerkki Friedalla on jokin intressi valehdella, sikäli mikäli hän itse on tekstiin perehtynyt.

      Poista
    31. "Niin on käynyt ainakin Australiassa, Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa."

      Onko missään näistä voimassa itsemäärittelylaki?

      Poista
    32. "Miksi te halusitte ongelmallisen lain"

      Suomalaisten ja Suomen kansanedustajien enemmistö halusi uuden lain, josta ei ole aiheutunut kerrassaan minkäänlaisia ongelmia.

      Poista
    33. "En tiedä mikä on hollantilainen protokolla. Suomalaiseen protokollaan kuuluvat hormonihoidot, kirurgiat yms. on olleet käytössä kymmeniä vuosia."

      Voi hyvä ihminen, olet pihalla keskustelusta, jota käyt. Riittakerttu Kaltiala toi tuon Hollannin mallin Suomeen, sitten toi siitä luopumisen ja nyt aktivistit haluavat, että siihen palauttaisiin. Nyt on kyse siitä, KUKA SAA noita hoitoja ja MILLÄ PERUSTEELLA. Hoidot sinällään ovat voineet pysyä hyvinkin samanlaisina. Affirming-mallilla on myös eroa siihen, mikä malli Suomessa on nyt käytössä.

      "Onko missään näistä voimassa itsemäärittelylaki?"

      Jos tuntee itsensä naiseksi, saa tulla (USA:ssa osavaltiokohtaista) naisten tiloihin. Australiassa on naisten vessojen seinillä jopa kylttejä, joissa kehotetaan naisia olemaan inklusiivisia.

      Poista
    34. Entäs tämä? "Tässä tutkimuksessa sekä sukupuoliristiriita että kehoahdistus lievittyivät sekä hoidetuilla että ei-hoidetuilla muutaman vuoden seurannassa, kehoahdistus tosin vain vähän. Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka henkilöt olivat pääsääntöisesti tyytyväisiä sukupuolta ilmaisevien fyysisten ominaisuuksien korjausprosessiin, niin tämän hetkisen tutkimusnäytön mukaan yksittäisten hoitojen ja toimenpiteiden hyötyjen ja haittojen suhde on epävarma ja tutkimustieto niiden pitkäaikaisseurauksista puuttuu."

      Sanoit, että on näyttöä sadan vuoden ajalta, mutta sitten tuossa kuitenkin sanotaan, että toimenpiteiden hyötyjen ja haittojen suhde on epävarma ja tutkimustieto pitkäaikaisseurauksista puuttu. Että ilmeisesti ei ole sitä näyttöä sadan vuoden ajalta, kun ei ole tutkittu. Mites se tutkimus, jonka WPATH hautasi, siihen ei varmaankaan kannata ottaa kantaa?

      Ps. Musta on aika outoa alkaa esittelemään jonkin henkilön intresseistä yhtään mitään, kun tietosi tästä henkilöstä ovat: internet-nimimerkki.

      Poista
    35. Eli ei ole itsemäärittelylakia.

      Poista
    36. "Tässä tutkimuksessa"

      Joo, tämä tutkimus oli siis tämä tutkimus: "Vain yhdessä laajemmassa tutkimuksessa oli verrattu hoitoja saaneiden tuloksia niiden sukupuoli-identiteettiin liittyvää dysforiaa kokeneiden henkilöiden tuloksiin, jotka eivät olleet päätyneet korjausprosessiin."

      Ei olekaan ihme, että on vain vähän matskua asetelmista, joissa osa hoitoa kaipaavista jätettäisiin ilman hoitoa.

      Ja kuten tässäkin tutkimuksessa todetaan, kehoahdistus lieveni ilman hoitoja vain vähän.

      Poista
    37. Tussulla ei taida olla kompetenssia tieteellisten tutkimusten laadun arviointiin eikä haisuakaan tieteellisen tiedon kumuloitumisesta.

      Poista
    38. "Suomalaisten ja Suomen kansanedustajien enemmistö halusi uuden lain"

      Saisiko linkin kyselyyn, jossa suomalaiset kannattavat ei-transien itsemäärittelyä, joka mahdollistaa ei-transien heteromiesten penikset naisten ja tyttöjen intiimitiloihin? UK:ssa itsemäärittelyn kannatus kutistui kyselyssä, jossa kerrottiin avoimesti, mitä itsemäärittely tarkoittaa käytännössä.

      "Eli ei ole itsemäärittelylakia."

      Tartut taas lillukanvarsiin. Itsemäärittelylakia ei tarvita, jos itsemäärittely toteutuu joka tapauksessa. Itsemäärittelystä aiheutuu ongelmia, oli se kirjattu lakiin tai sitten organisaatioiden ja kaupallisten toimijoiden vapaaehtoinen valinta.

      Poista
    39. Mistä teit tuollaisen päätelmän? Taisi olla toiveajattelua.

      Poista
  47. Lin Yu-Ting voitti myöskin kultaa. Toivottavasti monet ihmiset tulevat tietoiseksi sukupuolisekoilusta tämän takia.

    VastaaPoista
  48. Espanjalainen nyrkkeilyvalmentaja kertoo, että Khelif oli nyrkkeilyleirillä Espanjassa liian vaarallinen vastustaja naisnyrkkeilijöille. Piti laittaa hänelle mies harjoituskumppaniksi:

    https://reduxx.info/khelifs-coach-confirms-problem-with-chromosomes-as-spanish-national-boxing-team-commissioner-reveals-that-khelif-was-considered-too-dangerous-to-train-against-women/

    VastaaPoista
  49. Yksi Iman Khelifin valmentajista, häntä 2022-2023 valmentanut ranskalainen, myöntää ranskalaislehden haastattelussa, että Khelifin kromosomeissa on "ongelma". Valmentajan mukaan Khelif on silti tyttö. Tyttöparka Khelif oli valmentajan mukaan aivan murtunut saadessaan tulokset vuoden 2023 kromosomitestistä (XY).
    https://www.dailymail.co.uk/sport/olympics/article-13733607/Imane-Khelif-gender-boxer-olympics-chromosomes.html

    VastaaPoista
  50. "Jälleen kerran ihmiset ovat aivan pihalla, että mitä se sukupuoli nyt onkaan ja miten se määritellään."

    Jostain syystä Tokion olympialaisissa kukaan ei ollut yhtään pihalla Khelifin sukupuolen suhteen vaan hän otteli ihan muina naisina. Mun nähdäkseni suinkaan transit ei luoneet tätä hämmennystä nyt Pariisissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokiossa Khelif oli nuorempi, kevyempi ja vähemmän harjoitellut, joten hän ei ollut siellä yhtä ylivoimainen. Hämmästyttävää, että sukupuolitestausta ei tehdä automaattisesti kaikille naisten sarjoissa kilpaileville.

      Poista
    2. Eikö nyt ollutkaan niin, että kaikki näki heti että biologinen mies se siinä?

      Poista
    3. "Eikö nyt ollutkaan niin, että kaikki näki heti että biologinen mies se siinä?"

      Lopeta olkiukkoilu ja opettele argumentoimaan.

      Poista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä