torstai 28. joulukuuta 2023

Transaktivismin paradoksit (osa 3): Tosielämän Näkymättömät Ninnit

Lueskelin aikani kuluksi tätä Apu-lehden artikkelia, jossa on haastateltavana transaktivisti Valo Vesinauris (Vesikauris). Haastattelu on julkaistu 6.10.2023. Olen kirjoittanut tästä henkilöstä ja hänen edesottamuksistaan eri yhteyksissä usein aiemminkin, mutta en kokonaisen haastattelun pohjalta.

Paradoksi 1: Niin tai näin, aina väärinpäin
Paradoksi 2: "Minut pakotetaan olemaan trans!"
Paradoksi 3: Tosielämän Näkymättömät Ninnit

(Tässä tekstissä on niin monta paradoksia, etten keksinyt niille mitään yhteistä nimittäjää otsikkoon, joten mennään Ninnillä. Heh.)

Taustatietoja: 28-vuotias Valo identifioituu muunsukupuoliseksi ja kuvaa haastattelussa heräämistään omaan identiteettinsä, kun oli kuullut puhuttavan muunsukupuolisuuden käsitteestä joskus nuorempana ja päätynyt tutkailemaan aihetta Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen (SMOK) sivuilla. Valo kuvaa tätä kokemusta suureksi oivallukseksi: siellä puhuttiin hänestä! Lisäksi Valo kuvailee haastattelussa transihmisiin kohdistuvaa syrjintää ja sen eri ilmenemismuotoja (nämä ovat erityistä dataa sikäli, että tulevat transien itsensä suusta) sekä tekemäänsä monipuolista vaikuttamistyötä transihmisten oikeuksien ja näkyvyyden jne. edistämiseksi. Haastattelu päättyy Valon haaveiluun siitä, että hän saisi joskus vielä korjata juridisen sukupuolensa sellaiseksi kuin itsensä tuntee; mies tai nainen kun eivät vaihtoehtoina vastaa Valon sukupuoli-identiteettiä. Valo toivoo, että hän voisi joskus vain elää tavallista elämää tarvitsematta joutua taistelemaan itsensä ja läheistensä ihmisoikeuksien puolesta.

Haastattelussa ei sinänsä ole mitään uutta ja ihmeellistä, sillä Vesinauris on jauhanut nämä samat lätinät eri yhteyksissä useita kymmeniä (satoja) kertoja aiemminkin. Iänikuiset mantrat syrjinnästä, näkymättömyydestä ja fobiasta, joita sadat transaktivistit ennen Vesinaurista ovat toistelleet ja tulevat hänen jälkeensä toistelemaan. Olen viime aikoina taas kerran miettinyt, miksi tämä sama ulina jatkuu identtisenä aina vaan, vaikka transihmisiä on viimeisen 5-10 vuoden aikana hyysätty enemmän kuin yhtäkään toista vähemmistöryhmää. Vaikka translaki (eli sukupuolen itsemäärittelylaki) on Suomessakin säädetty kohta jo vuosi sitten voimaan ja kuka tahansa voi nyt vaihdella juridista sukupuolitietoaan sydämensä kyllyydestä (joskin "vain" vuoden välein), yhä edelleen samat aktivistit jatkavat samojen virsien veisaamista siitä, miten heitä syrjitään ja marginalisoidaan eikä heidän oikeuksiaan ole huomioitu jne. En tiedä, onko minulla tähän asiaan enää mitään tuoreempaa sanottavaa kuin olen aiemmissa teksteissä jo sanonut, mutta Vesinauriin haastattelussa on joitakin kohtia, joita haluan hieman tarkemmin tarkastella ja pohtia.

Mitä Suomen uudistettuun translakiin tulee, niin transien mukaanhan homma on jätetty puolitiehen, mikä mainitaan myös haastattelussa:

Transyhteisöllä on monta tavoitetta Suomessa. Yksi oli eduskunnan hyväksymä sukupuolen vahvistamista koskeva lakiuudistus. Vaikka se hyväksyttiin, on siinä transyhteisön mukaan puutteita, kuten se, että alaikäisillä ei ole oikeutta korjata juridista sukupuoltaan.

– Orpon hallitusohjelmassa ei mainita sateenkaari-ihmisiä yhdelläkään sanalla. Tämä on mielestäni huolestuttavaa ja kertoo karusti siitä, ettei nykyisenlaista hallitusta kiinnosta lainkaan edistää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia seuraavien vuosien aikana.

Muita tämänhetkisiä tavoitteita on translasten ja nuorten itsemäärittely, syrjintään ja transvihaan puuttuminen sekä muunsukupuolisten olemassaolon tunnustaminen. Pikkujuttuja, Valo hymyilee.

Siinä onkin konkreettisia esimerkkejä niistä transaktivistien vaatimuksista, joita he seuraavaksi ryhtyvät ajamaan, tai ajavat nyt jo. Transien alaikäisten itsemäärittelyä ja transiuttamisen edistämistä koskevat muutospyrkimykset ovat muualla maailmassa (mm. Amerikassa) jo paljon pidemmällä kuin mihin niiden suhteen on Suomessa päästy kovasta yrityksestä huolimatta. Huolimatta siitä, että detransitioitujien määrä on maailmalla ja myös Suomessa jatkuvassa kasvussa (minkä suomalaiset mediat ovat myös pikkuhiljaa alkaneet huomioida ja tuoda detransitioitujien ääniä yhä enemmän esiin, joskin usein anonymiteetin suojissa), transaktivistit sitkeästi jatkavat alaikäisten transiuttamisen normalisoimisen ja helpottamisen projektiaan eivätkä suostu debatoimaan asiasta muiden kuin itse tarkoin valitsemansa "opposition" kanssa (lue: oppositio joko on samaa mieltä transien kanssa tai ei uskalla esittää kuin korkeintaan hyvin varovaista kritiikkiä, koska sillä ei ole näistä asioista tarpeeksi tietoa; transit pystyvät näissä tilanteissa aina huutamaan heiveröisen kritiikin sammuksiin vanhoilla vakimantroillaan). Sametti on useita kertoja peräänkuuluttanut blogissaan ja striimeissään transaktivisteja väittelemään kanssaan ja argumentoimaan hänet suohon, mutta sirkat vain ovat sirittäneet ja sirittävät edelleen.

Ei nyt kuitenkaan syvennytä alaikäisten transiuttamista koskeviin hankkeisiin sen syvemmin, koska ne ovat itsessään niin laaja aihe, että niitä täytyisi käsitellä aivan erikseen. (Asia on myös paljon monimutkaisempi kuin että siinä olisi vain kyse ”ihmisoikeuksista”.) Sen sijaan mietityttää tuo "syrjintään ja transvihaan puuttuminen". Niin kauan kuin jaksan muistaa, ovat transit syyttäneet muita ihmisryhmiä (myös homoseksuaaleja, joiden ihmisoikeusliikkeessä ovat loisineet itse asiassa aivan alusta saakka) ja yhteiskuntaa syrjinnästä, fobiasta, vihasta, marginalisoinnista ja siitä, etteivät muut ihmiset ja yhteiskunta "tunnusta heidän olemassaoloaan". Hämäräksi ja epäselväksi kuitenkin jää joka kerta se, miten transien ja sukupuoleltaan moninaisten syrjintä käytännössä ilmenee. Tähänkin transeilla on omat vakivastauksensa, jotka löytyvät myös Vesinauriin haastattelusta, hän esimerkiksi mainitsee "kohtaavansa vihapuhetta ja häirintää", minkä lisäksi hän kuitenkin "saa myös tukea ja kannustusta" ympäröiviltä ihmisiltä. Tässä muita mainintoja aiheesta:

– Yhä täytyy tehdä töitä, jotta ihmiset ymmärtäisivät, että on olemassa muitakin kuin miehiä ja naisia. Näkymättömyyden rinnalla tulee se, ettei oteta vakavasti. Transihmisille naureskellaan, ja meitä pilkataan.

Valon mielestä olisi hyvä, että kuva trans­­ihmisistä eri medioissa olisi moninaisempi kuin vain ne muutamat, jotka asiasta puhuvat. – Mutta se ei ole kaikille turvallista, eikä siten mahdollista. 

Turvattomuutta luo erilainen häirintä, ulossulkeminen, pelko perheenjäsenten reaktioista, väkivallan uhka, ennakko­luulot ja ongelmat vaikkapa terveyden­huollossa.

Valo toivoo aktiivista kaikenlaiseen sukupuolisyrjintään puuttumista.

– Usein transvastaisuudesta tehdään hymyissä suin vitsi, läppä, vaikka se ”läppä” on satuttavaa ja ihmisarvoa loukkaavaa. Toivoisin siihen puututtavan matalalla kynnyksellä. Pitäisi kyseenalaistaa omia ennakkoasenteitaan muita kohtaan ja sitä, minkälaisia oletuksia muiden sukupuolesta tekee.

Kun tästä haastattelusta nyt poimii näitä ydinkohtia ja vetelee niistä piuhoja yhteen, niin transien/Vesinauriin mukaan transien syrjintä ilmenee mm. seuraavilla tavoilla:

  • Valtaväestön ihmiset eivät ole ymmärtäneet, että on olemassa muitakin kuin miehiä ja naisia. Tästä seuraa sukupuoleltaan moninaisille ihmisille kokemus näkymättömyydestä, mikä johtaa siihen, ettei heitä oteta vakavasti.
  • Transihmisille naureskellaan ja heitä pilkataan.
  • Mediassa esitetty kuva transihmisistä on liian kapea. Aihetta esillä pitäviä ihmisiä on julkisuudessa liian vähän. Asiasta puhuminen julkisesti ei ole kaikille turvallista eikä siten edes mahdollista, joten transit ovat ajautuneet tässä asiassa tavallaan noidankehään.
  • Erilainen häirintä, ulkopuolelle sulkeminen, pelko sukulaisten reaktioista, väkivallan uhka, ennakkoluulot ja ongelmat terveydenhuollossa aiheuttavat transihmisille kroonista turvattomuutta.
  • Transihmisten kohtaamaan syrjintään ei puututa tarpeeksi laajasti ja aktiivisesti.
  • Transvastaisuudesta tehdään vitsi ja läppää ja nauretaan päälle.
  • Valtaväestön edustajat eivät riittävästi kyseenalaista omia oletuksiaan ja ennakkoasenteitaan transihmisiä kohtaan.

Näiden väittämien purkaminen osiin ja tarkasteleminen kriittisesti vaatisi useiden blogitekstien sarjan, mutta koetetaan nyt tiivistää joitakin pointteja. Ensinnäkin tuo väittämä, että ”on olemassa muitakin kuin miehiä ja naisia”. Kaikki lähtee tästä ideologisesta aksioomasta, joka pohjautuu ideologisiin käsityksiin asioiden määrittelystä, ihmisten luokittelujärjestelmistä ja niistä seuraavista debateista koskien sitä, mitä oikeuksia kenellekin kuuluu tai ei kuulu. Tässä transien rakentamassa massiivisessa sukupuoli-infernossa ajattelu rakentuu sen varaan, että mies voi olla nainen, nainen voi olla mies, on olemassa muitakin kuin miehiä ja naisia ja jotkut eivät ole miehiä tai naisia ollenkaan, ja niin edelleen ja niin edelleen. Kuten on jo moneen kertaan todettu, on koko narratiivi itsessään niin sekava, harhainen ja todellisuudenvastainen, että siitä on mahdotonta kenenkään ottaa mitään tolkkua – edes transit itse eivät kykene tähän, koska julkisuudessa pyörivien eri aktivistien selityksetkin ovat jatkuvasti ristiriidassa keskenään, vaikka he ammentavatkin materiaalin ulostuloihinsa samoista lähteistä.

Ihmisiä ja ihmisryhmiä on pakko luokitella jotenkin. Yhteiskunta ei voi toimia, jos jokainen saa julistaa olevansa mitä tahansa eikä kenellekään voida millään perusteella asettaa mitään sääntöjä ja rajoituksia. Ihmisenä oleminen ei voi olla pelkkiä oikeuksia, siihen kuuluu myös velvollisuuksia ja rajoitteita, jotka ovat olemassa jostain hyvästä syystä, eivät kenenkään kiusaamiseksi. Ihminen ei voi myöskään olla olematta mitään ("sukupuoleton", "ei-binäärinen"). Sen sanominen, että on muitakin kuin miehiä ja naisia, on aivan yhtä järjellistä kuin sanoisi että on olemassa muitakin kuin mustikkapiirakkaihmisiä, kuten esimerkiksi mansikkaleivos-, suklaamuffinssi- ja vadelmasorbetti-ihmisiä. Tai että on olemassa maallisen maailman tavallisia ihmisiä ja lisäksi keiju-, haltia-, tonttu-, peikko- ja yksisarvisihmisiä. Lahkojen ja kulttien uskomusrakennelmissa on tyypillistä kuvata uskovia itseään jonain valittujen joukkona, jolle annetaan jokin nimi tai useita nimityksiä, ja sitten erottaa itsensä ja muu maailma tuolla nimiretoriikalla toisistaan ja ylläpitää erottautumista. Suomessa on kristillisiä lahkoja, jotka kutsuvat itseään ”Jumalan lapsiksi” ja puhuttelevat toisiaan ”veljinään ja sisarinaan” (tämä nyt vain yksi esimerkki). Heaven’s Gate -kultin jäsenet uskoivat olevansa jotain avaruuden muukalaisia, jotka ovat vierailijana ihmiskehoissa; he eivät puhuneet itsestään ensimmäisessä persoonassa (minä olen, minä teen) vaan käyttivät itsestään ja kehoistaan nimitystä ”vehicle” (kulkuneuvo): tämä kulkuneuvo on, tämä kulkuneuvo tekee. (Jos joku ei tiennyt, niin Heaven’s Gaten jäsenet tekivät joukkoitsemurhan vuonna 1997.)

Transien retoriikassa on ”muunsukupuolisia”, ”sukupuoleltaan moninaisia”, ”ei-binäärisiä” ja ”sukupuolettomia” ihmisiä, millä he perustelemasta päästyään perustelevat sitä, että on ”muitakin kuin miehiä ja naisia”. Ihminen ei kuitenkaan voi olla biologiselta essenssiltään mitään muuta kuin mies tai nainen, eikä mikään määrä kielellistä kikkailua ja ihmisoikeusaktivismia tule koskaan muuttamaan tätä. Jo pelkästään tämän faktan toteaminen on transien mukaan syrjintää ja fobiaa, koska se nakertaa pohjaa heidän uskomusrakennelmaltaan, jota he pitävät vuorenvarmana totuutena ja uuden, uljaan, tasa-arvoisen maailman perustana. Jostain syystä transien erikoisidentiteetit myös tarvitsevat muilta ihmisiltä jatkuvaa ja päättymätöntä legitimointia ja validointia tuntuakseen heille itselleen todellisilta; jos legitimointia ja validointia ei tule, on se transien retoriikassa "näkymättömäksi tekemistä". Kenen mielestä tällaisessa olemisen tilassa voi olla mitään tavoiteltavaa? Miksi pitää tieten tahtoen tehdä ainoasta elämästään itselleen niin vitun hankalaa? Ei yhdenkään ihmisen olemassaolo ja identiteetti ole kiinni siitä, mitä muut ihmiset siitä ajattelevat ja miten siihen suhtautuvat. Näkymätön Ninni on satu, fiktiivinen tarina. Ja tarinassakin Ninni oli koko ajan olemassa, vaikka hän olikin tätinsä kaltoinkohtelun seurauksena muuttunut näkymättömäksi.

Edustaa aika massiivista järjen köyhyyttä reväistä tyhjästä jokin omituinen ja todellisuudenvastainen ihmisyyden kategoria, asettaa itsensä tuohon kategoriaan, julistaa ympäröivälle yhteisölle tuohon kategoriaan kuulumistaan ja sitten syyllistää yhteisöä siitä, etteivät he ota kyseistä henkilöä vakavasti. Tämän syyllistämisen ja mielenpahoittamisen pohjalta koko epätyydyttävän prosessin sitten julistetaan olevan ”syrjintää” ja ”marginalisointia”. Transien mukaan syrjintä on sitä, etteivät muut ihmiset ota heidän karviaismarjahyytelö-, tyrnimarjakiisseli- ja punaherukkahyydykeidentiteettejään riittävän vakavasti, vaikka osoittaisivatkin heitä kohtaan normaalia peruskunnioitusta, joka sisältyy kaikkeen sosiaaliseen peruskanssakäymiseen. On toki totta, että mieheys ja naiseus ovat konkreettista, lihallista, lisääntymisbiologista todellisuutta, mutta mitään näiden kahden ulkopuolista ihmisenä olemisen ulottuvuutta ei yksinkertaisesti ole olemassa. Tämän toteaminen ei voi yhtään mitenkään päin olla syrjintää, marginalisointia, fobiaa, pilkantekoa, transvastaisuutta, vitsiä, läppää, väkivallan uhkaa ja ennakkoluuloa, koska todellisuus ei voi olla väärässä omasta luonteestaan. Jos joku pahoittaa siitä mielensä, niin se on kaikilla kuviteltavissa olevilla tasoilla ja aspekteilla täysin hänen oma ongelmansa, ei ympäröiviin ihmisiin ulkoistettavissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettemmekö voisi kunnioittaa näihin kuvitteellisiin sukupuolikategorioihin samaistuvia ja julistautuvia ihmisiä, aivan samoin kuin voimme peruskunnioittaa ketä tahansa, jolla on erilainen tai harvinainen uskomusjärjestelmä, ideologia, identiteetti tai mikä hyvänsä vastaava. Kaikilla meillä on elinpiirissämme vähintään joku yksi henkilö, jolla on täysin erilainen maailmankatsomus ja mielipiteet kuin meillä, mutta voimme silti kunnioittaa toisiamme ja tulla toimeen; sukupuoleltaan (mielestään) moninaiset ihmiset eivät muodosta tästä perussäännöstä minkäänlaista poikkeusta, vaikka kuinka kovasti haluavat itselleen niin uskotella.

Mitä tulee transvastaisuudesta väännettyyn läppään (missä sitä btw ilmenee ja miten?), niin olen usein pohtinut sitä, miten niin hätkähdyttävän monet (lue: lähes kaikki) transidentifioituvat ihmiset ovat niin äärimmäisen herkkiä loukkaantumaan joka asiasta ja ottamaan kaikesta itseensä. He suorastaan imevät ympäristöstään jotain kuviteltuja loukkauksia ja sitten rypevät ja vellovat niissä. Tästä on onneksi muutamia piristäviä poikkeuksia (esim. Blaire Whiten kaltaiset poikkeusyksilöt). Itseironia ja kyky nauraa itselleen loistavat poissaolollaan kaikissa transien ulostuloissa. Heidän on mahdotonta nähdä harmaan sävyjä tai olla samaistamatta itseään kuviteltuihin loukkauksiin, koska he suhtautuvat itseensä ja kuviteltuun erikoisihmisyyteensä kuolemanvakavasti ja suorastaan sairaalloisen egosentrisesti. Jos joku jossain heittää transihmisistä tai transvastaisuudesta jotain läppää, niin mitä sitten? Kaikista ihmisryhmistä heitetään joskus jotain läppää, eikä maailma ole siihen kaatunut. Täysin tarkoitushakuinen vihapuhe ja kansanryhmää vastaan kiihottaminen ym. järjestelmällinen toiminta on asia erikseen, mutta miksi siitä pitää vääntää jokin maailmanluokan eksistentiaalinen ongelma, että joku jossain ”heittää transihmisistä läppää”? Homoista ja lesboista on heitetty erilaista läpändeerosta (usein pohjautuen esim. homomiesten feminiinisiin attribuutteihin kuten neitimäiseen käytökseen) maailman sivu, eikä läpändeeros tosiaankaan ole aina ollut mitenkään hyväntahtoista. Homot ovat myös itse heittäneet kyseisenlaista läppää itsestään vahvalla itseironialla höystettynä. Maailma ei ole siihen romahtanut ja homot ovat aina osanneet nauraa itselleen ja ymmärtäneet sen, ettei mikään ihmisryhmä muodosta mitään läpändeerosvapaata saareketta, jota ei kukaan koskaan missään parodioisi tai esittäisi jotain stereotypiapohjaisia yleistyksiä ym. (Toki homoja ja lesboja on kautta aikain ihan aidosti ja systemaattisesti syrjitty raadollisilla tavoilla, joista ei voi puhua samana päivänäkään näiden nykyajan transien kitinän kanssa.)

Minusta näyttää siltä, että transeja loukkaa enemmän ajatus siitä, että joku jossain tekee heistä pilkkaa tai heittää heistä läppää kuin se varsinainen pilkka ja läppä itsessään. Yhyy, joku tuolla jossain nauraa minulle ja pilkkaa minua, yhyy, elämäni on sirpaleina. Ylipäätään ajatus siitä, että oma identiteetti on niin hauras, että se luhistuu jos joku jossain vääntää pilkkaa tai satiiria ko. identiteetistä, kertoo hyvin paljon kyseisen ihmisen resilienssistä yleisesti. Tämä resilienssin puute tuntuu läpäisevän koko nykyajan sateenkaariporukan (lue: näiden sukupuoleltaan moninaisten speshulihmisten) hyvin laajalla skaalalla. Heissä on hyvin vähän niitä, jotka ymmärtäisivät itseironian olevan itse asiassa parasta lääkettä tuohon krooniseen uhriutumisessa vellomiseen. Kasvattakaa nyt helvetti ne pallit, samperin nynnyt, ja lopettakaa tuo naurettava marttyyroiminen ja kynnysmattona makaaminen. Kukaan ei tule teitä mistään pohjamudista ylös kiskomaan, itse teidän täytyy oma perseenne sieltä nostaa.

Ihan itseään transit saavat syyttää myös siitä, jos mediassa esitetty kuva heistä on liian kapea. Kukaan ei ole käskenyt heitä muuttumaan toistensa kopioiksi aakkosmafiaan liittymisen jälkeen niin he vain silti tekevät, eikä tästä juuri ainakaan Suomessa ole poikkeuksia (jos tarkastellaan niitä transeja ja muusuja, jotka heiluvat julkisuudessa ja toimivat näkyvinä järjestövaikuttajina). Varsinkin transidentifioituvien naaraiden puheet ja somekirjoittelut kuulostavat läpeensä siltä kuin he kaikki olisivat nielaisseet initiaatioriittinä jonkin aakkosmafian manuaalin, jossa annetaan supertarkat ohjeet siitä, miten kultissa tulee käyttäytyä ja mitä saa ja ei saa julkisesti sanoa. Sitten he toteuttavat kaikella olemisellaan ja somepostailullaan tuon manuaalin ohjesääntöjä, jauhavat samoin sanankääntein samoja juttuja ja niin edespäin. Jos haluaa omaan viiteryhmäänsä diversiteettiä, niin sitä pitää itse luoda, ei odottaa että joku muu niin tekee. Niinhän minäkin tässä homppelina olen tehnyt jo kolmen vuoden ajan omasta viiteryhmästäni käsin. En tiedä, millä tavalla olen ehkä muuttanut tai ollut muuttamatta kollektiivista kuvaa Suomen homomiehistä, mutta ainakin olen tehnyt jotain asioiden muuttamiseksi omalta osaltani enkä vain maannut maassa ulisemassa, että miksei kukaan tee mitään. En myöskään tosiaankaan kuvittele olevani jotenkin virheetön, täydellinen ja kaikissa sanomisissani oikeassa. Minussa on paljon puutteita ja vikoja, mutta asiakeskustelussa puhun pääasiassa omasta puolestani, en ole edes yrittänyt yleistää näkemyksiäni koko homoyhteisössä (jos sellaista nyt enää on olemassakaan) vallitsevaksi yleiseksi totuudeksi. Lukuun ottamatta tietysti sitä tosiasiaa, että homomiehet ovat romanttisesti ja seksuaalisesti kiinnostuneita toisista miehistä, eivät naisista, oli heillä millainen identiteetti ja kehonmuokkailun lopputulos hyvänsä. Tämä on fakta. Faktan toteaminen ei ole syrjintää.

Sitten vielä tuosta, että valtaväestön edustajat eivät riittävästi kyseenalaista omia oletuksiaan ja ennakkoasenteitaan transihmisiin liittyen. Mitä tämä edes on tarkoittavinaan? Kyseenalaistaa omia oletuksiaan ei tarkoita sitä, että ottaa nöyrästi toisilta mahtikäskyjä vastaan ja nielaisee ne sellaisenaan, kuten transyhteisössä tunnutaan kuvittelevan. Siihenhän se aina heidän tapauksessaan kilpistyy: koko ympäröivä yhteisö on saatava omaksumaan ja todeksimyöntämään transagendan pyhät teesit siitä, että koko sukupuoliasia on nyt heidän uskomustensa mukainen, piste. Ja sehän nimenomaan on asian kyseenalaistamista, ettei purematta niele transien väitteitä itsestään ja fantasiasukupuolistaan vaan asettaa ne kyseenalaiseksi ja tarkastelee niitä kriittisesti. Niinhän muidenkin ihmisryhmien edustajien kohdalla tehdään, kun keskustellaan ihmisoikeuksista. Myös koko tieteellinen maailmankuva perustuu kriittisyyteen ja asioiden kyseenalaistamiseen niin kauan, että voidaan muodostaa niistä todeksi perusteltuja uskomuksia. Tämä pätee myös lakien säätämiseen: ensin pitää poissulkea mahdolliset haitat, sitten vasta säätää se laki. Suomessakin käytiin jäätävät debatoinnit homoiltoineen ja lehtikirjoitteluineen ennen tasa-arvoisesta avioliittolaista äänestämistä ja sen jälkeen säätämistä; transithan olivat heti tämän lainsäätämisen vanavedessä kuola valuen omia ”oikeuksiaan” vaatimassa ja homojärjestöihin levittäytymässä, vaikkei pölykään ollut ehtinyt vielä laskeutua.

Ennakkoasenteetkaan eivät (ainakaan yleensä) synny aivan tyhjästä. Mutta mitä tarkoitetaan ennakkoasenteilla? Jos minulla homomiehenä menee hermot transidentifioituvaan naiseen, joka julistaa olevansa homomies ja vaatii pääsyä minun ja lajitoverieni seksuaalisen itsemääräämisoikeuden piiriin kermakakkuidentiteettinsä varjolla, sillä ei ole mitään tekemistä minkään ennakkoasenteiden kanssa. Se ”ennakkoasenne” on tässä tapauksessa transien näkökulmasta yksinkertaisesti yhtä kuin homoseksuaalisuus (jonka transit ovat vääntäneet seksuaalisesta suuntautumisesta identiteetiksi, jonka kuka tahansa voi omaksua). Homoseksuaalinen mies on heidän perspektiivistään ennakkoluuloinen, jos ei halua seksikumppanikseen naista, jolla on miesidentiteetti. Tässä päädytään taas tilanteeseen, jossa transit käyttävät hyperbolisia käsitteitä tilanteissa, joilla ei ole pohjimmiltaan (tai pintatasollakaan) mitään tekemistä noiden hyperbolien varsinainen merkityssisällön kanssa. Transit ovat esimerkiksi selittäneet, että homous on ”seksuaalista rasismia”. Fobia taas tarkoittaa irrationaalista pelkoa. Kuinka moni meistä tuntee fobiaksi luokiteltavaa irrationaalista pelkoa transeja kohtaan? Tuskin kovin moni. Lähinnä tulee mieleen voimakas halu vältellä kyseisiä ihmisiä kuin ruttoa, mikä kumpuaa ihan silkasta itsesuojeluvaistosta ja halusta käyttää aikansa johonkin kehittävämpään. Nämä taas juontuvat ihan suoraan siitä, miten transit itse ovat käyttäytyneet. Ennakkoasenteet voivat olla niin positiivisia, neutraaleja kuin negatiivisiakin, mutta yleensähän ennakkoasenteista puhutaan, kun ne ovat (tai niiden oletetaan olevan) negatiivisia. Näiden liittäminen seksuaalisuuteen on kuitenkin tilanne, jossa kulkee aika selkeä raja; seksuaalisuus on intiimeintä mahdollista, mitä kaksi ihmistä voivat keskenään tehdä, ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus on ainakin teoriassa niin yleinen ja ratkaiseva ihmisoikeus, että kaikenlainen sen murentamisen yrittäminen on aivan silkkaa tajunnanräjäyttävää idiotismia. Sille on syynsä, että seksuaalirikoksista säädetään varsin rankkoja rangaistuksia. Siihen ei kaivata mitään sinitukkaisia punkeromuusuja ja peruukkimekkomiehiä lässyttämään genitaalipreferensseistä ja niiden mahdollisesta syrjivyydestä. Aina on se vaihtoehto, joka tuijottaa heitä koko ajan naamaan viiden senttimetrin etäisyydeltä: pankoot toistensa kanssa. Problem solved.

Koko asia on kahtalainen, kun puhumme syrjinnästä ja ennakkoasenteista. Jos joku ei halua deittailla ja sekstata esimerkiksi sairaalloisen lihavien ihmisten kanssa, syyllistyykö hän sairaalloisen lihavien ihmisten syrjintään? Onko syrjintää olla haluamatta seksiä tietynlaisen/tietynkehoisen ihmisen kanssa? Yhtäältä transmanuaalien mukaan ”on OK olla haluamatta seksiä transihmisen kanssa, mutta jos sulkee transihmiset pois deitti- ja seksipoolistaan transihmisyyden takia, se on transfobiaa”. Toisaalta taas ne ihmiset, jotka preferoisivat nimenomaan transihmisiä deittailu- ja seksikumppaneina, syyllistyvät transmanuaaleissa ”transihmisten seksualisointiin ja fetisointiin” (eli jonkin sortin syrjintään) ja transit nimittävät heitä ”chasereiksi” eli jahtaajiksi. Tässähän ei ole sinänsä mitään ihmeellistä tai poikkeavaa minkään muunkaan ihmisryhmän kohdalla. On esimerkiksi olemassa paljon sellaisia, joilla on läskifetissi ja jotka nimenomaan haluavat fyysisesti massiivisen (seksi)kumppanin. Eivätkö he sitten käytännössä syyllisty käänteiseen syrjintään ja ole chasereita, kun preferoivat tietynlaisia ihmisiä nimenomaan tietynlaisen kehollisuuden vuoksi? Transien logiikan mukaan se on nimenomaan näin. Voisimme esittää samoja rinnastuksia kymmenistä tai jopa sadoista eri ihmisryhmistä (esimerkiksi tietyn väriset, tietyn pituiset, tietyn ikäiset, vammaiset…) täysin samalla logiikalla, eikä se muuttaisi perusaksioomaa yhtään miksikään. Ihmisen fundamentaaliset fysiologiset ominaisuudet eivät lakkaa olemasta, koska joku jossain päättää julistaa niin ja vaatii muilta osallistumista omaan immersiiviseen fiktioonsa. Jostain absurdista syystä transihmisillä on sellainen kollektiivinen uskomus/kuvitelma, että he muodostavat kaikesta normaalista ihmisdynamiikasta jumalallisen poikkeuksen eivätkä heihin päde samat säännöt ja lainalaisuudet kuin muihin. Eli taas kerran näitä kinuski-, toffee-, hasselpähkinä- ja salmiakki-ihmisiä.

Summa summarum: On syrjintää ja transfobiaa olla haluamatta deittailua, suhdetta ja seksiä transihmisten kanssa, mutta deittailun, suhteen ja seksin haluaminen heidän kanssaan on fetisointia, jahtaamista ja transfobiaa. Sille on jokin syy, ettei joku koe seksuaalista viehtymystä tai vetovoimaa sairaalloisen ylipainoisiin tai muulla tavalla tietynlaiseen kehollisuuteen. Sille on jokin syy, ettei joku koe seksuaalista viehtymystä tai vetovoimaa juuri transihmisiä kohtaan. Tässä eivät auta ennakkoasenteiden purkutalkoot tai erilaiset modernit eheyttämisyritykset identiteettipolitiikan varjolla. (En tiedä, kuinka monta miljoonaa kertaa minun pitää tämä itsestäänselvyys argumentiksi artikuloida, ennen kuin popcorn-, perunalastu- ja suolatikkuihmisille menee jakeluun.) Se ei tule koskaan johtamaan mihinkään muuhun kuin kaikkien perinpohjaiseen vittuuntumiseen ja entistä voimakkaampiin – tadaa – negatiivisiin ennakkoasenteisiin transporukkaa kohtaan. Ihan itse ovat oman kuoppansa kaivaneet. Joka toiselle kuoppaa kaivaa…

Ulkopuolisella ei pitäisi olla valtaa määritellä sitä, onko ihmisen kokemus omasta sukupuolesta uskottava. Oletusten tekeminen on Valon mukaan inhimillistä, eikä kaikkea voi osata heti. Mokia sattuu jokaiselle, mutta on eri asia, miten niihin suhtautuu.

Piittaamattomuus ei ole ok. Jos kiinnostaa olla transihmisten puolella, haluaa oppia kömmähdyksistään. Ihmisten olisi tärkeää olla valmiita ottamaan palautetta omasta toiminnasta.

Kukaan ei ole väittänyt, etteikö ihmisen kokemus omasta sukupuolestaan olisi tai voisi olla ”uskottava”. Tuolla sukupuolikokemuksella ei vain ole mitään vaikutusta fyysiseen todellisuuteen tai muiden ihmisten todellisuuskäsityksiin, vaikka ihminen tykönään kuinka tuntisi tai uskoisi niin ja yrittäisi vääntää mustasta valkoista ja neliöstä ympyrää asian muuttamiseksi. On Vesinauriilta ja transeilta ylipäätään aika paksua esittää, että muiden pitäisi olla valmiita ottamaan palautetta omasta toiminnastaan, kun heillä itsellään ei ole aikomustakaan tehdä niin missään asiassa. Kaikki heille annettu palaute huudetaan fobiana sammuksiin ja rauhanomainen keskustelu päätyy aina sylkiroiskuavaan huutoon puuttuvista oikeuksista ja milloin mistäkin. Sama pyörä pyörii aina vaan.

Mitä tulee piittaamattomuuteen, niin eikö kaikkein tavoiteltavin yhteiskunnallisen hyväksymisen muoto ole nimenomaan se, ettei kukaan ns. piittaa sinusta ja identiteetistäsi tippaakaan? Homot ovat aina halunneet ja tavoitelleet sitä, että homous olisi yhteiskunnallisesti niin hyväksytty ja normaali asia, ettei kukaan jaksaisi tehdä siitä kummempaa numeroa ja homot saisivat elää rauhassa. Nimenomaan se, ettei kukaan jaksa piitata juuta tai jaata, on ainakin minun maailmankatsomuksessani merkki siitä, että asia hyväksytään. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö muiden kohtaamaan aktuaaliseen syrjintään ja kiusantekoon (jos sellaista havaitsee) tulisi puuttua – sellainen piittaamattomuus ei tietenkään ole OK. Vesinauriin kontekstissa tämä kuitenkin tarkoittaa nimenomaan pyyteetöntä transihmisten maailmantuskan keskittämistä ja nostamista jalustalle omassa toiminnassaan ja tekemisessään. Kuinka moni jaksaa ajaa toisten puolesta loputtomiin jotain hahmotonta ja harhaista aktivismia, josta ei itse hyödy millään tavalla (paitsi keräämällä jotain hetkellisiä hyvepisteitä)? Transit itse aina väittävät taistelleensa homoseksuaaleille heidän ihmisoikeutensa, mistä homojen täytyy olla heille ikuisessa kiitollisuudenvelassa, vaikka he aktivismillaan kirjaimellisesti pyrkivät pyyhkäisemään homoseksuaalisuuden pois kollektiivitodellisuudesta. Transit ovat myös 2000-lukua edeltäneen ajan loistaneet poissaolollaan Pride-kulkueista ym. homoaktivismista, ja heidän edustuksensa niissä on rajoittunut käytännössä dragqueeneihin ja muihin sirkuspelleihin höyhenissään ja hepenissään. Kun homot ovat antaneet homoliikkeen kolonisaatiosta ja muusta perseilystä vuoden 2010 jälkeisenä aikana transaktivisteille palautetta, niin eipä ole paljoa näkynyt valmiutta olla ottamassa palautetta vastaan omasta toiminnasta, naisista ja tytöistä ja heidän oikeuksistaan nyt puhumattakaan. Jos transeilla on niin julmetun jäätävä tarve saada muut tarkastelemaan omaa toimintaansa suhteessa transihmisiin kriittisemmin, niin kannattaisi näyttää itse siitä esimerkkiä ja vilkaista joskus itse sinne peiliin päin.

Valo listaa vaikeita asioita, joita hän toistuvasti kohtaa, koska on transihminen ja naiseksi usein mielletty: näkymättömyyden kokemus, se miten huonosti yhä ymmärretään, että on olemassa muitakin sukupuolia kuin mies ja nainen, lomakkeet, sukupuolittava kieli, tytöttely...

Ja sitten on ne vessat ja pukuhuoneet, jotka aina nousevat esiin, kun aiheesta keskustellaan julkisuudessa. Viime­keväisen translakiuudistuksen käsittelyn aikaan jotkut sen vastustajat sanoivat olevansa huolissaan siitä, että uudistuksen myötä miehet voisivat muuttaa sukupuolimerkintänsä ja hakeutua vaikka uimahalleissa naisten puku­huoneisiin. Valon mielestä tällaisissa asenteissa ei ole kyse huoli naisten turvallisuudesta.

Lässyn lässyn lää. Jos sukupuolisekoilijat jotain ovat, niin eivät ainakaan näkymättömiä. Tosielämän Näkymättömät Ninnit joukolla pohtimassa, mikseivät harhakuvitelmat realisoidu todellisuudeksi, vaikka he väittävät niiden olevan todellisuutta. Nämä loputtomat genderspeshulien haastattelut ja muut artikkelit ovat siitä konkreettinen todiste. Sukupuolisekoilijat ovat aivan joka paikassa eri medioissa, ohjelmissa, paneelikeskusteluissa ja milloin missäkin paraatipaikoilla julistamassa oman erikoisihmisyytensä jumalallista ilosanomaa koko maailmalle. Miten kenellekään voi tulla edes mieleen esittää, että heillä a) ei olisi ylipäätään tarpeeksi medianäkyvyyttå (oltiin sen niin sanotusta yksipuolisuudesta mitä hyvänsä) tai b) voisi kaiken nykyisen vouhotuksen jälkeen olla jotain mandaattia esittää kokevansa itsensä ”näkymättömiksi”? Aivan kaikki yhteiskunnan keskeiset instituutiot ovat transien, genderspeshulien ja muunsukupuolisten vallassa. Mistä tuo paljon jauhettu näkymättömyyden kokemus heille aiheutuu? Vesinauriin mukaan pääsyy tähän ongelmaan on kolmannen, määrittelemättömän juridisen sukupuoli-identiteetin puuttuminen Suomen lainsäädännöstä. Suomen laki ei tunnusta mielikuvitussukupuolten olemassaoloa, ergo, Valo Vesinauris on Näkymätön Ninni. Entä sitten, jos/kun sellainen laki säädetään? Voin kertoa teille, että kitinä ei lopu siihen. Se ei tule loppumaan koskaan, tai ainakaan niin pitkään aikaan kuin sukupuolisekoilijoiden turpia ei saada tukittua ja keskittämään heidän huomiotaan johonkin muuhun asiaan.

Tuohon vessa- ja pukuhuoneasiaan olisi toki paljon painavaa sanottavaa, mutta en pitkitä tätä tekstiä nyt enempää syventymällä siihen. Jatketaan vaikka kommenteissa. Se mainittakoon, että toki sanomattoman huvittavaa Vesinauriilta on väittää, että miesten tunkemisella naisten vessoihin ja pukuhuoneisiin ei olisi mitään tekemistä naisten turvallisuuden kanssa. Naiset itse purkavat omat ihmisoikeutensa pois siinä lujassa uskossa, että tekevät jotain ennennäkemättömän hyvää ja jaloa ja ”edistävät ihmisoikeuksia”. Itkeäkö vai nauraa, kas siinä pulma. Vesinaurishan ehdotti tuossa jokin aika sitten, että ratkaisuksi ”sotkeviin cismiehiin” unisex-vessoissa pitäisi perustaa miehille vessakouluja, joissa opetetaan heitä asioimaan vessoissa sotkematta ja muita häiritsemättä. Ai että, kun pääsisi kärpäsenä katossa seuraamaan jotain Vesinauriin vessakoulua ja miesten reaktioita niissä (jos siis osallistumisprosentti olisi enemmän kuin nolla). Vesinauris selittämässä värisevällä ja hennolla äänellään "cismiehille", miten miesten pitää kusta, paskoa ja miten miestenvessojen käytöskoodeista täytyy uudelleenohjelmoitua siten, etteivät naiset ahdistu miesten läsnäolosta omissa intiimitiloissaan. Nobelin rauhanpalkinto odottaa.

– Nyt saavutetut edistysaskeleet eivät ole kiveen hakattuja, vaan niitä pyritään jatkuvasti murentamaan ja viemään pois niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen vastustajat ovat aktiivisia vaikuttajia ja pelkään, että heillä on enemmän energiaa ja että he saavat jatkuvasti laajemmin tukea kuin ihmisoikeuksien puolustajat.

Valon mukaan se, että hän ja yhteisönsä muut jäsenet kohtaavat entistä enemmän vihapuhetta saattaa johtua kevään eduskuntavaaleista sekä siitä, että translakiuudistuksen myötä aihe oli totuttua useammin esillä myös perinteisessä mediassa. Valon mukaan puhe on väkivaltaisempaa, sävy on koventunut.

Sonnan määrä on lisääntynyt ja siitä on tullut entistä julmempaa.

Missä tuota "sontaa" on ja millaista se käytännössä sisällöltään on? Millä tavalla se on väkivaltaisempaa, kovempaa ja julmempaa kuin joskus aiemmin? Olen (suurimmaksi osaksi aika löyhästi) seurannut eri someissa käytävää transaiheista keskustelua, ja suuri osa "sonnasta" on samankaltaista asioiden kyseenalaistamista ja päivittelyä kuin esim. minun blogitekstini. Tokihan minun tekstini ovat transien näkökulmasta sontaa kaikki tyynni, mutta he eivät ajattelee näitä asioita esitettyjen pointtien ja argumenttien painon vaan sävyjen kautta. Kun keskustelun sävy ei miellytä, vastapuoli mielletään "sortajiksi" ja "vihaajiksi" ja tätä olkiukkoa vastaan sitten kiihkeästi puolustaudutaan tai uhriudutaan eri media-alustoilla. Yhä edelleenkään objektiivisesta todellisuudesta puhumisessa ei ole mitään julmaa, syrjivää tai ennakkoluuloista. Sekään ei ole julmaa, jos joku jossain tekee jotain harmitonta pilaa tai naureskelee stereotypioille tai sille, että joku on vain ihan vitun tyhmä hakatessaan päätään seinään täysin päivänselvissä asioissa. Transeilla on tässäkin asiassa oma lehmä tukevasti ojassa. Miten he itse "cisihmisistä" ja esimerkiksi homoseksuaaleista ja naisista puhuvat? Kuvittelevatko he, että homoista on kaiken ihmisryhmänä kollektiivisesti kokemansa paskailun jälkeen mukavaa ja toivottavaa, että meistä puhutaan "genitaalifetisisteinä", joilla on "syrjivät ja ulossulkevat preferenssit"? Tai että naisista on mukavaa ja toivottavaa, ettei heistä puhuta enää kollektiivisesti naisina vaan synnyttäjinä, menstruoijina, kohdullisina ja ihmisinä, joilla on kuukautiset? (Onko joku muuten jossain koonnut listaa kaikista transien käyttämistä nimityksistä liittyen naisiin ja tyttöihin?) Miten helvetin syvällä perseessä se oma pää voi olla, ettei näe hirttä omassa silmässään näin päivänselvissä asioissa? Kaikkein naurettavinta on, että tuota uuskieltä käyttäessään transit ovat ihan oikeasti tosissaan ja kuvittelevat sen kuvastavan uutta maailmanjärjestystä, jossa transius on pyyhkäissyt kaiken sukupuolifundamentaalisen olemattomiin, ettei transeille tule vahingossakaan paha mieli.

Valo on tottunut tekemään vaikuttamis­työtä, mutta kertoo jatkuvasti itsekin miettivänsä, kertoako olevansa muun­sukupuolinen ja korjatako väärin­sukupuolittamista. Konservatiivisilta, äärioikeistolaisilta ja kristillisiltä, uskontoon nojaavilta ihmisiltä tulee hänelle ja muille todella paljon viha­kirjoittelua.

– Sosiaalisessa mediassa transihmisiin kohdistettu kiusaaminen, maalittaminen ja uhkailu on lisääntynyt viime vuosina voimakkaasti ainakin itsellä ja omassa yhteisössä, kuvailee Valo monien syitä vaieta omasta sukupuoli-identiteetistään.

– Kellään ulkopuolisella ei pitäisi olla valtaa määritellä sitä, onko ihmisen kokemus omasta sukupuolesta uskottava. Myös kolmannen sukupuolimerkinnän käyttöönottoa pitää edistää, Valo sanoo.

Yhteiskunnallisen syrjinnän muotoja on Valon mukaan esimerkiksi se, kun virallisissa lomakkeissa kysytään, onko täyttäjä mies tai nainen, koska juridisia sukupuolia Suomessa on vain kaksi.

Jos Valonauris olisi tottunut tekemään vaikuttamistyötä, hän ei käyttäytyisi kuin 7-vuotias kakara, jolle äiti sanoo kaupan karkkihyllyllä, ettei tänään ole karkkipäivä. Uskottavaan vaikuttamistyöhön ei sisälly jatkuva uhristatukseen ripustautuminen ja sen survominen kokoaikaisesti muiden kurkuista alas. Jos transit keskustelisivat asioista neutraalisti ja näkemyksiään asiallisesti argumentoiden, ottaen myös vastapuolen argumentit huomioon ja pyrkien kompromisseihin, heillä olisi nykykeskustelussa paljon enemmän vaikuttavuutta nykyiseen verrattuna. Homot ovat saavuttaneet ihmisoikeutensa keskustelemalla asiallisesti ja perustelemalla, eivät huutamalla ja mesoamalla. Ja taas kerran muistutan, että homous ei vahingoita ketään mitenkään. Siinä sen salaisuus.

Haluaisin ihan tosissaan nähdä esimerkkejä tuosta, miten sosiaalisen median keskustelussa transeja "kiusataan, maalitetaan ja uhkaillaan". Transien mukaanhan väärien pronominien ja puhuttelumuotojen käyttäminen (edes vahingossa) on murhaan verrattavaa väkivaltaa ja transien kroonisen maailmantuskan ydinsyy. Toisaalta esimerkiksi J.K. Rowlingille (ja monille muille naisille) ladatut kymmenettuhannet tappouhkaukset ovat täysin mitätön sivuseikka, jolle voi viitata kintaalla, koska transeilla itselläänhän on tässäkin asiassa mielestään erioikeuksia verrattuna muihin ihmisiin ja ihmisryhmiin.

Lopuksi tahdon vielä korostaa, että vaikka puhun transien kokemuksista ja selityksistä kovaan ja suomivaan sävyyn, minun ei sinänsä ole tarkoitus tuomita tai edes vähätellä heidän tuntemuksiaan. En myöskään missään tapauksessa väitä, etteivätkö transit kokisi ihan aitoakin syrjintää eri tilanteissa (esimerkiksi työnhaussa tai vastaavissa). Johonkin pitää vetää raja keskusteltaessa siitä, mikä tulkitaan syrjinnäksi ja mikä ei. Tässä on myös se massiivinen ongelma, ettei transeilla näytä olevan edes ameeban vertaa kognitiivista kapasiteettia hahmottaa sitä, miten vakavista ja kauaskantoisista asioista puhumme, kun teemme valtion lakeihin niin dramaattisia muutoksia kuin he ovat jatkuvasti vaatimassa. He perustelevat kaikkia lakimuutosvaatimuksiaan marttyyripositiosta käsin tunnepitoisilla argumenteilla ja horinoilla heille kuuluvista ja vielä toteutumattomista ihmisoikeuksista ja syyllistävät yhteiskuntaa siitä, etteivät muut ihmiset jotenkin osallistu tarpeeksi transien ihmisoikeuksien edistämiseen. Mitä tähän tulee, niin yhteiskunta on nähdäkseni osallistunut transien "ihmisoikeuksien" edistämiseen jo niin laajasti ja perinpohjaisesti, etten oikein enää keksi, mitä tässä voitaisiin tehdä enempää. Jumalauta, heidän mukavuudekseen ja tarpeidensa tyydyttämiseksi säädetään lakeja. Millä ihmeen perusteella se on syrjintää, näkymättömäksi tekemistä ja kieltäytymistä tunnustaa jonkun olemassaolo?

Ulkopuolisen on itse asiassa aika mahdotonta jotenkin yrittää "määritellä sitä, onko toisen kokemus sukupuolesta uskottava", koska koko asia perustuu transien subjektiivisiin tuntemuksiin, joita ei voi tieteellisesti tai konkreettisesti mitenkään selkeästi kuvata tai todentaa. En minä tai kukaan muukaan voi kiistää sitä, jos joku kokee olevansa vaikka Uppo-Nalle-ihminen. Kaikki asiaan liittyvä suodattuu julkiseen keskusteluun ja debatteihin olevaiseksi transien omien kertomusten kautta. Ei voida olettaa, että muita ihmisiä jaksaisi loputtomiin kiinnostaa kuunnella tiettyjen ihmisten sukupuolimärehdintää. Transit itsekään eivät voi mitenkään olettaa, että he aina ja kaikkialla kokisivat pelkkää hyväksyntää ja ihmiset aina suhtautuisivat heihin ja heidän hankkeisiinsa ylenpalttisen suopeasti ja tsempaten. On uskomattoman naiivia kuvitella maailman olevan sellainen, että kaikki olisivat aina jonkin tietyn ihmisryhmän hankkeista ja pyrkimyksistä samaa mieltä, varsinkin kun tullaan pattitilanteisiin, joissa ryhdytään purkamaan muilta ihmisryhmiltä oikeuksia ja suojauksia pois, että yhdellä promillella olisi kivempaa larpata jotain identiteettiä.

Sinä transidentifioituva henkilö, joka mahdollisesti luet tätä ja olet nielaissut nuo transaktivistien uhrinarratiivit ja rakentanut koko elämäsi niiden varaan:

Et koskaan tule elämään sellaisessa pehmoisessa untuvamaailmassa, jossa et joskus kokisi jonkinlaista epämukavuutta, sosiaalista hyljeksintää, ennakkoluuloisuutta ja jopa ulossulkemista. Se on vain tavallista ja normaalia elämää, kuten meillä kaikilla muillakin. Mitkään kolmannet sukupuolimerkinnät ja muut idioottimaiset lakimuutokset eivät tule tässä teitä auttamaan millinkään vertaa; hetken se kenties lämmittää, kuten paukkupakkasella housuihin kuseminen, mutta hetken päästä on taas aivan yhtä kylmä tai kylmempi kuin äsken. Tilannettasi helpottaa taatusti, kun opettelet tarkastelemaan asioita laatikon ulkopuolelta, otat enemmän vastuuta omasta henkisestä hyvinvoinnistasi ja lakkaat edellyttämästä muilta ihmisiltä loputonta hyysäämistä ja paapomista. Vain kakarat ajattelevat näin, ja heille se suotakoon, koska he ovat kakaroita. Kasva sinä aikuiseksi, kuten me muutkin olemme tehneet.

164 kommenttia:

  1. Transien kielellä vaikuttamistyö = vaatimista, syyllistämistä, uhriutumista, liioittelua, naama punaisena rääkymistä ja jalanpolkemista. Sukupuolivähemmistön kuunteleminen = sukupuolivähemmistön tottelemista omien oikeuksien, turvallisuuden, määritelmän ja yksityisyyden, jopa seksuaalisen itsemääräämisoikeuden, kustannuksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transien kielellä ulossulkeminen = puhutellaan esim. juhlapuheissa vain naisia ja herroja, muunsukupuolisia ja sukupuolettomia ei erikseen huomioida (näkymättömyyden kokemus). Muunsukupuolisille ja sukupuolettomille ei myöskään ole omia turvallisia tiloja, ja jos niitä on, ne ovat transien segregaatiota ja transfobiaa. Väkivallan uhka = joku ympärillä saattaa koska tahansa julmasti sivaltaa väärinsukupuolittamisen miekalla. Trans/muusu odottaa koko ajan hoksottimet valppaina vähemmistöstressin vallassa, milloin täytyy taas kerran korjata jotakuta väärinsukupuolittamisesta. Ongelmat terveydenhuollossa = lääkäri ilmaisee, että esimerkiksi lääkityksen vuoksi tieto biologisesta sukupuolesta on keskeinen ja se täytyy myös lähetteisiin ja potilasteksteihin todellisuutta vastaavasti kirjata.

      Poista
    2. Transien kielessä kansanmurha tarkoittaa kieltäytymistä suuntautumisen vastaisesta ladyfalloksesta tai bonusreiästä, tai oikeastaan mistään transien vaatimuksista. Transien kielessä penisten torppaaminen naisille suunnatuista tiloista, ryhmistä, kiintiöistä ja urheilusarjoista on takavuosien Etelä-Afrikan ja jenkkilän etelävaltiot mieleen tuovaan apartheidia, rotuerottelua. Transien kielessä biologia ja fyysinen todellisuus ovat äärioikeistolaisuutta, fasismia, bioessentialismia ja ala-astetason biologiaa. Ja kansanmurhaa, tottakai.

      Surullista, kuinka transit ja laajemmin vihervasemmisto, ovat onnistuneet inflatoimaan raskaan historiallisen painolastin omaavia sanoja ja käsitteitä. Mikä painoarvo on enää natsittelulla, jos jokainen eri mieltä oleva tai piirunkaan Vasemmistoliitosta oikealla oleva on natsipersukonsu. Tai jos biologisten tosiasioiden toteaminen tekee fasistiksi. Transporukan kannattaisi miettiä retoriikkansa uusiksi, jos aikovat joskus saavuttaa jonkinlaista uskottavuutta.

      Poista
    3. "Surullista, kuinka transit ja laajemmin vihervasemmisto, ovat onnistuneet inflatoimaan raskaan historiallisen painolastin omaavia sanoja ja käsitteitä. Mikä painoarvo on enää natsittelulla, jos jokainen eri mieltä oleva tai piirunkaan Vasemmistoliitosta oikealla oleva on natsipersukonsu."

      Tässä piilee ihan universaali vaara. Kun oikea natsi tulee, miten se tunnistetaan kaiken natsikäsitteiden heittelyn jälkeen? Siitä on jo jotain viitteitä Gazan konfliktissa, kun siellä oikeasti on opetettu lapsille Hitlerin olleen hyvä tyyyppi, kun tuhosi juutalaisia. Ja kenellä on oikeus nimetä muita ja kenellä sitä ole? Jo nyt huomaa, että ihmisiä ja ilmiöitä ei osata arvioida ilman identiteettipoliittista ulottuvuutta, jossa kaikki kontekstualisoidaan sortorakenteisiin. Homonationalismi on yksi esimerkki uuskielestä, jossa sortorakenteiden paljastamisen nimissä luodaan itse asiassa reaalimaailmassa toista ihmisryhmää uhkaava termi. Kiitos vaan postmodernisteille, jotka keksivät väittää, että ensin oli kieli ja vasta sitten todellisuus.

      Tein uuden sanoituksen Piippolan vaariin:

      Aktivistilla oli some, hiiola-hiiola-hei.
      Siellä hän julkaisi postauksiansa,
      hiiola-hiiola-hei.
      Natsi siellä ja fasisti täällä,
      siellä natsi, täällä fasisti,
      joka puolella natsifasisti, hiiola-hiiola-hei.

      Aktivistilla oli some, hiiola-hiiola-hei.
      Siellä hän teki call outejansa,
      hiiola-hiiola-hei.
      Fobia siellä ja sorto täällä,
      siellä fobia, täällä sorto,
      joka puolella fobiasorto, hiiola-hiiola-hei.

      Poista
    4. "Tässä piilee ihan universaali vaara."

      Transien kannattaa lukea Poika ja susi -satu ja miettiä sen opetusta. Myös satu taivaan putoamista rääkyvästä kananpojasta sopii mainiosti transeille pohdittavaksi. Kun transit urputtavat ihan kaikesta ja kaikista, niin lopulta ketään ei kiinnosta, kun jotain oikeasti pahaa tapahtuu.

      Poista
    5. Tuo Poika ja susi -satu on erinomainen rinnastus. Aisopoksella on paljon satuja ja tarinoita, jotka ilmentävät perimmäisiä totuuksia, elämän lainalaisuuksia ja niistä tehtäviä oivalluksia. Muista yleisistä kansansaduista minulle tulee nykymenosta mieleen lähinnä Keisarin uudet vaatteet. Niin kauan kuin muut sanovat, että kyllä asia on niin kuin väität ja olet mitä väität olevasi, kaikki on näennäisesti hyvin. Kun joku vihdoin ja viimein sanoo totuuden, niin korttitalo luhistuu. J.K. Rowling sanoi "sex is real" ja muistamme kaikki transien reaktion.

      Ajat muuttuvat, ihminen ei pohjimmiltaan muutu miksikään.

      Kuinkahan moni keskimääräisesti on tässä kohtaa saavuttanut transien suhteen jonkinlaisen urputusimmuniteetin? Minua ainakin alkaa aina vain naurattaa partaani, kun kuulen transien urputusta missä tahansa. Viimeksi joulunalusviikolla kuulin baarissa kavereiden kanssa istuessani, kun viereisessä pöydässä urputti trans aiheenaan transfobinen vessanseinäkirjoittelu (wtf?). Ihmiset on totutettu siihen (lue: transit ovat totuttaneet ihmiset siihen), että missä trans, siellä urputusta. Nauris kitisee, että median transrepresentaatiot ovat yksipuolisia. Kannattaisiko joskus puhua koko asiasta jollain muulla menetelmällä kuin kategorisesti urputtamalla? Saattaisi kummasti piristää heitä itseään ja myös muita, ja transrepresentaatiotkin laajenisivat ihanasti.

      Toinen kysymys onkin sitten se, voidaanko kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu. On vaivattomampaa urputtaa kuin kehittää omaa ajatteluaan hahmottaakseen laajempia kokonaisuuksia, kehittää väittely- ja argumentointitaitojaan, tutustua myös itselleen epämieluisaan tietoon liittyen omiin sydämenasioihin, oikeasti perehtyä asioihin eikä vain omaksua muilta valmiiksi pureskeltuna kaikkea sellaisenaan jne.

      Poista
  2. Onko joku muukin huomannut, että nuoret homomiehet ovat tarttuneet samaan uhriutumistäkyyn? Jotenkin hupaisaa itse näin muutama vuosi...kymmen vanhempana. Esimerkkeinä homoteemaiset romaanit julkaisseet Niko Hallikainen, Rasmus Arikka ja Eino Nurmisto.

    "Kirjailija Niko Hallikainen toivoo, että #metoo-liike koskisi myös homomiehiä: "Koen itsekin suostumuksen puuttumisen ja väkivallan"

    Roisin kirjan homoseksistä kirjoittanut kulttuurivieras Niko Hallikainen väittää, että myrkyllisestä miehisyydestä kärsivät kaikki."

    https://yle.fi/a/3-11734628

    "Häpeä, joka ei katoa

    Kirjailija, kulttuurivieras Rasmus Arikka opetteli jo varhain esittämään heteroa."

    https://yle.fi/a/74-20053737

    Ehkä tietyissä piireissä ei saa huomiota ja uskottavuutta ilman uhrinarratiivia, intersektionaalisuuden oppien ja queerteorian sisäistämistä. Ja tämä mitenkään vähättelemättä (homo)miesten vaikeuksia tässä maailmassa. Jostain kumman syystä nämä uuden polven homomiehet eivät näe bonusreiäksi nimetyn vaginan tyrkyttämistä ongelmana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Onko joku muukin huomannut, että nuoret homomiehet ovat tarttuneet samaan uhriutumistäkyyn?"

      Minä en ole kovin hyvin (tai oikeastaan juuri lainkaan) perillä, mitä ns. nuorten homomiesten meiningeissä nykypäivänä tapahtuu. Sen olen havainnut, että LGBTQIA-inklusiivisuusshittiä ja muuta queerteoriapohjaista settiä joistakuista kyllä enimmäkseen irtoaa, mutta enemmistö näyttäisi olevan näitä ihan "tavallisia" homppeleita ilman sen kummempaa sateenkaarihömpötykseen osallistumista. Olen itse jo sen ikäinen, että olen huomannut nuorempien kundien alkavan suhtautua minuun vähän kuin daddyyn, jonka kainaloon toivoisivat voivansa käpertyä siliteltäväksi ja sen sellaista. Hassua ajatella. :D

      Olen muistellut kaiholla omia nuoruusaikojani, kun suurkaupungeissa vielä järkättiin Setan bileitä ja muuta homo- ja lesbotoimintaa ilman transien mädättävää läsnäoloa. Tai tietty niissä aina jotain satunnaisia transtyyppejä heilui ja se oli sinänsä ihan OK, koska he ymmärsivät olla aiheuttamatta harmia muille. (Transius ei ollut tuolloin muodikasta kuten nykyään; muodikkuuden aikakautena transeja putkahtelee kuin sieniä sateella ja koska he kaikki uskovat olevansa osa maailman syrjityinsä ihmisryhmää, he tekevät kaikkensa levittäytyäkseen niin laajalle kuin vain ehtivät ja pystyvät, jotta "syrjiminen" saadaan loppumaan.)

      Nykyaika onkin sitten ihan toiselta planeetalta, kun modernit transit armeijana vaativat homoseksuaaleja ojentamaan koko yhteisönsä ja kaiken mahdollisen keskinäistoimintansa heille ja heidän kontrolloitavakseen. Aika pitkälti he ovat tässä jo onnistuneetkin. Kun he sitten ovat/olivat onnistuneet savustamaan meidät genitaalifetisistit ulos suurimmasta osasta paikkojamme ja juttujamme, he raivostuivat nollasta sataan siitäkin, kun päätimme järjestäytyä toisaalla ja aloittaa homojen keskinäisjutut ikään kuin uudestaan alusta. Oi voi, eikö kaikki mennytkään ihan piirustusten mukaan? Miten traagista. Mahtaa olla vittumaista olla trans, joka hakeutuu sosiaalisiin ympyröihin cissujen mehevän validaation toivossa ja huomaa siellä olevansa vain toisten transien ja punkeromuusujen ympäröimä. Homomiehet ja lesbonaiset ovat kaikonneet aikoja sitten lukuun ottamatta niitä muutamia hyvesäteilijöitä (yleensä jotain hyväksyntää kaipaavia ja epäviehättäviä reppanoita), jotka jaksavat vielä hyysätä transeja noissa bileissä ja tilaisuuksissa. Tosin kuinka kävikään esim. Helsingin Kvääristö-kahvilalle? Koko ummehtunut lafka meni konkurssiin muutamassa kuukaudessa ja niskaan jäi kymmenientuhansien (vai oliko se peräti satojentuhansien) velat. Olen hirveän "pahoillani". Eräs tutuntuttuni oli käynyt Kvääristössä ja sanoi että se oli ankein ja tylsin kahvila, jossa hän on koskaan käynyt.

      Poista
    2. "Ehkä tietyissä piireissä ei saa huomiota ja uskottavuutta ilman uhrinarratiivia, intersektionaalisuuden oppien ja queerteorian sisäistämistä."

      Saa siellä huomiota, mutta väärinajattelijat savustetaan tai potkitaan ulos heti kun mahdollista. Vallitseva narratiivi ei saa horjua savijalkaisilla perustuksillaan piirunkaan vertaa.

      "Jostain kumman syystä nämä uuden polven homomiehet eivät näe bonusreiäksi nimetyn vaginan tyrkyttämistä ongelmana."

      Minusta tuntuu, etteivät monetkaan heistä oikein ole vielä tajunneet, mitä se ihan käytännön tasolla tarkoittaa, kun miehistä väännetään naisia ja naisista miehiä. Voisin uskoa aika monien nuorten homppelien olevan aika solmussa itsensä ja seksuaalisuutensa kanssa; he olisivat solmussa itsensä kanssa jo muutenkin, mutta queer- ja genderhömppä sotkee pakkaa vain entisestään. Arvelen tämän olevan transien tietoinen toimintastrategia, koska hämmentyneelle, itsestään epävarmalle ja elämänkokemattomalle on helppo syöttää ja uskotella kaiken maailman ideologisia käsityksiä ja manipuleerata hänet toistelemaan transkultin inklusiivisuusdiipadaapaa. Jollekulle oma homoseksuaalisuus voi olla vielä niin hahmoton asia, ettei hän ole ehtinyt vielä tajuta, että ladyfalloksen tai muusutussun käsittelyyn painostaminen inklusiivisuuden ja transoikeuksien varjolla on homoseksuaalien eheytysterapian ilmenemismuoto. Veikkaan, että aika monet heteroseksiin painostetut nuoret homoseksuaalit tulevat vanhemmiten olemaan raivoissaan siitä, miten transaktivistit onnistuivat heitä herkässä ikävaiheessa manipuloimaan.

      Kun viimeksi juttelin nuore(mma)n polven homomiehen kanssa, joka ilmiselvästi oli hyvin pitkälti aivopeseytynyt erinäisissä queerkaikukammioissa, hän paljasti minulle miettineensä pitkään, onkohan hän trans ja pitäisikö hänen "ryhtyä" transnaiseksi. Pidin taktisesti turpani kiinni, mutta tarkkailin merkkejä, antaisiko hän noille pohdinnoille mitään taustamotiiveja edes rivien välissä. Hän jatkoi juttuaan selittämällä ensin jotain "keltä se on pois" -shittiä ja kertoi, että häntä oli kiusattu feminiinisestä habituksestaan (hän käytti kynsilakkaa jne.) pitkään, mikä aiheutti hänelle masennusoireita. Sain lopulta käsityksen sekä hänen selityksistään että muiden hänestä tekemieni havaintojen pohjalta, että hän oli itsestään äärimmäisen epävarma (homo)miehenä ja pyrki kompensoimaan sitä äärimmäisellä feminiinisellä itseilmaisulla, koska fuck you, yhteiskunta ja foobikot. Onko tämä se risteyskohta, joka aikaansaa niin monille nuorille feminiinisille homopojille halun valita "helpompi" tie identifioitumalla naiseksi ja elää transnaisena? Koska se on sosiaalisesti hyväksyttävämpää kuin vain olla ylpeästi feminiininen mies?

      Ei ylpeys ole mikään sisäsyntyinen lahja, ellei ole kyseessä hyvin vahvaluonteinen ja kunnolla kasvatettu tapaus. Se ylpeys täytyy itsetutkiskelulla itselleen rakentaa opettelemalla tuntemaan itsensä ja rakastamaan sitä, mikä tekee juuri omasta itsestä ainutlaatuisen. Todellista sukupuolen moninaisuutta on se, että hyväksyy itsensä feminiinisenä miehenä tai maskuliinisena naisena ja haistattaa paskat vittuilijoille. Juuri näin minä olen tehnyt.

      Poista
    3. Isoin huolenaiheeni tähän transliikehdintään kohdistuu nimenomaan tuohon, että markkinoidaan homoille ja lesboille transitiota "helpompana" vaihtoehtona. Hitto, sitähän kannattavat myös konservatiiviuskovaiset ennemmin kuin homoutta, ks. esim. Iran.

      Butchlesbot ainakin saavat todella kovaa painetta aakkosyhteisöltä transitioitua tai vähintään ryhtyä muusuksi, jatkuvasti kysellään pronomineja tai jopa oletetaan että nainen lyhyillä hiuksilla, ilman meikkiä, ja "äijäkuteissa" on vähintään they/them - ja jos butch ilmaisee olevansa ihan vaan nainen, reaktiona on lähinnä silmien pyörittelyä.

      Poista
    4. "Isoin huolenaiheeni tähän transliikehdintään kohdistuu nimenomaan tuohon, että markkinoidaan homoille ja lesboille transitiota "helpompana" vaihtoehtona. Hitto, sitähän kannattavat myös konservatiiviuskovaiset ennemmin kuin homoutta, ks. esim. Iran."

      Tämäkin kuulostaa sellaiselta "heureka!"- tyyppiseltä oivallukselta joka on herännyt yleiseen tietoisuuteen vasta tässä ihan hiljattain, mutta kuulostaanko nyt todella omahyväiseltä jos sanon ihan suoraan, että näin tämän saman yhtäläisyyden lähestyvässä woke/transkultissa jo vuosia sitten.

      Eikö tässä tosiaan ala kenelläkään hälytyskellot soimaan, kun yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja itseilmaisun vapautta rummuttava kultti huutaa ja vannottaa, että homojen on parempi olla transeja kuin homoja, samaan aikaan kun jäätävä määrä muslimeja vyöryy länttä kohti maahanmuuttajina?!

      Poista
  3. Yksi ärsyttävimmistä keskustelun tyrehdyttäjistä on älyllisesti erittäin epärehellinen: "ihmisoikeudet eivät ole neuvottelukysymys!". Ihmisoikeudethan ovat mitä suurimmassa määrin neuvottelukysymys ja eivät mitenkään yhteismitallisia maailmalaajuisesti tarkasteltuna. Monet transien vaatimuksista ovat jyrkässä ristiriidassa muiden ihmisryhmien kanssa, eivätkä edes mitään ihmisoikeuksia. Mieskehoisen henkilön pääsy naisten intiimitiloihin, ryhmiin, kiintiöihin, urheilusarjoihin, tai lesbon vällyjen väliin eivät ole mitään ihmisoikeuksia. Myöskään juridisen sukupuolitiedon subjektiivinen vaihtelu ei ole ihmisoikeus missään Suomea velvoittavassa sopimuksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen ihmisoikeuksia laajentava tai supistava lakimuutos muuttaa hieman yleistä käsitystä siitä, mitä ylipäätään ajattelemme "ihmisoikeuksien" olevan. Ihmisoikeudet eivät ole yhteiskunnissa mitään taivaasta pudonneita itsestäänselvyyksiä vaan kovien neuvottelujen, puntaroinnin ja kompromissien ja niiden pohjalta käytyjen (kiivaidenkin) keskustelujen tulosta. Ihmisoikeudet luodaan mikro- ja makrotasolla nimenomaan neuvottelemalla ja yhteistyössä, ei niin että joku jossain määkäisee "minä haluan" ja sitten hänelle vain annetaan. Ei homoillekaan vain annettu yhtään mitään, vaan homojen täytyi käydä erittäin pitkällinen prosessi länsimaissa saadakseen valtaväestön ymmärtämään, ettei homous ole uhka kenellekään eikä vie ihmiskuntaa turmioon. Keskeistä on se, että homoseksuaalisuus ei ole millään tavalla vahingollista, ei homoille itselleen eikä kenellekään muulle. Homojen oikeuksilla ei ole vahingollista vaikutusta heteroenemmistöiseen valtaväestöön. Kun tämä lopulta ymmärrettiin laajemmin, asioita pystyttiin vihdoin edistämään lainsäädännöllisillä toimenpiteillä.

      Homomiesten on täytynyt vielä aivan erikseen taistella meihin liitettyä sitkeää pedofiilistigmaa vastaan. Kesti vuosikymmeniä saada valtaväestö tajuamaan, ettei homoseksuaalisuus tarkoita kiinnostumista kehittymättömästä lapsesta vaan toisesta aikuisesta, täysivaltaisesta ihmisestä, jolla on aikuisen kehittynyt keho ja mieli.

      (Mitä pedofiliaan tulee, niin pedofilia ei ylipäätään ole seksuaalinen suuntautuminen. Pedofiili on hetero, homo tai bi. Seksuaalinen suuntautuminen on parafilioista, niin lievemmistä kuin sairaimmistakin, irrallinen ilmiö. Seksuaalista suuntautumista ei tule sekoittaa parafilioihin, fetisseihin, kinkyilyyn tai sukupuoli-identiteettiin. Ne ovat aivan eri asioita, varsinkin sukupuoli-identiteetti, joka ei ole toisiin ihmisiin kohdistuva ilmiö vaan ihmisen minäkuvan häiriö, subjektiivinen asia.)

      Poista
    2. "(Mitä pedofiliaan tulee, niin pedofilia ei ylipäätään ole seksuaalinen suuntautuminen. Pedofiili on hetero, homo tai bi. Seksuaalinen suuntautuminen on parafilioista, niin lievemmistä kuin sairaimmistakin, irrallinen ilmiö. Seksuaalista suuntautumista ei tule sekoittaa parafilioihin, fetisseihin, kinkyilyyn tai sukupuoli-identiteettiin. Ne ovat aivan eri asioita, varsinkin sukupuoli-identiteetti, joka ei ole toisiin ihmisiin kohdistuva ilmiö vaan ihmisen minäkuvan häiriö, subjektiivinen asia.)"

      Sitähän ei moni halua ääneen myöntää - eikä aiheesta ole kai täällä blogissakaan hirveemmin puhuttu? - mutta kun pedofiileilla on jo oma pride-lippunsa, sekä oma pride-terminsä; MAP (Minor Attracted Person). Jos LGB-siiven on tarkoitus tässä lähitulevaisuudessa lopullisesti irrottautua identiteetti-siivestä, niin mitäs me yhteisönä teemme näille namusedille, jos he ovat jäädäkseen?

      Poista
  4. Erittäin rasauttavia translausahduksia ovat myös: "lapsen sukupuolta ei voi tietää, ennen kuin lapsi kertoo sen itse!" ja "kätilön arvaus!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Ja ylipäätään se, että jokaiselle lapselle syntymän hetkellä ikään kuin langetetaan jompikumpi sukupuoli ("assigned at birth"), ja transien kohdalla vain arvattiin väärin, mitä sitten myöhemmin korjaillaan. Pahuksen kätilöt, kun eivät tajua sukupuolen monimuotoisuudesta yhtään mitään!

      Miten kukaan voi vakavissaan selittää mitään näin epätoivoisen ja sairaalloisen harhaista shittiä? Ja ennen kaikkea: miksi kukaan ottaa tällaista harhaista shittiä hourailevat ihmiset vakavasti, vieläpä haudanvakavasti?

      Poista
  5. Olen aivan satavarma että nämä valot ja muut ovat nuoria/nuoria aikuisia, jotka ovat kasvaneet aikuisuuteen pääasiassa virtuaalimaailmassa ja kännykkä kädessään.

    Siitä on jo nyt olemassa aika raskasta dataa, miten älypuhelinten kasvattamilla lapsilla on lukivaikeuksia (ja nimenomaan syventävässsä ja analyyttisessa lukemisessa = eivät sisäistä lukemaansa); vaikeuksia tulkita muiden ihmisten kehonkieltä ja ilmeitä ja suhteuttaa niitä siihen, mitä toinen tarkalleen ottaen sanoo; äärimmäistä lyhytjännitteisyyttä; kyvyttömyyttä kestää tylsyyttä saati muita epämiellyttäviä tunteita (tylsyyttä ennen kaikkea paetaan virtuaalimaailmaan); sosiaalisten tilanteiden pelkoa jopa siinä määrin että voisi todella puhua jo fobiasta (vrt. torikammo); mustavalkoista ajattelua... lista vain jatkuu. Ja näiden ihmisten pitäisi olla niitä kriittisiä ajattelijoita jotka luovat meille parempaa tulevaisuutta, ai herramunjee.

    Lopuksi kysymys kaikille: Miksi, OI MIKSI kaikki naarasmuusut näyttävät aina tismalleen samalta, aina mahdollisimman epäimartelevaa kampausta ja yläkoulun kuvisopen vaatetusta myöten!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin lisätä käsiteltävien aiheiden listalle tulevissa teksteissä nuo mainitsemasi asiat lasten ja nuorten keskittymis- ym. vaikeuksista. Aihe on erittäin kiinnostava, semminkin kun (kuten mainitsitkin) nämä nyt keskittymiskyvyttömyyden, oppimisvaikeuksien, mielenterveysongelmien ja motivaatio-ongelmien kanssa kamppailevat nuoret ovat tulevia päättäjiämme ja asioidemme hoitajia. Toki jokainen sukupolvi on aina soimannut edellistä ja tuomiopäivän pasuunat ovat soineet, miten nuoriso on pilalla ja kyllä minun nuoruudessani oli toisin. Nykyaika on kuitenkin juurikin kaiken koneellistumisen vuoksi merkittävästi erilainen kuin aiemmat vuosikymmenet. Kyse ei ole pelkästä älylaiteriippuvuudesta vaan yleisemminkin siitä, että koneet tekevät koko ajan enemmän ja enemmän asioita puolestamme ja ihmiset mielellään tottuvat ja turtuvat siihen, koska ihminen on pohjimmiltaan patalaiska paska. Milloin koittaa päivä, kun koneet alkavat myös ajatella puolestamme? Siinä se rajapyykki, joka minua eniten mietityttää. Jos koneet ajattelevat puolestamme, niin mihin koko koululaitosta enää edes tarvitaan? Hei, aivan pakko käsitellä tätä aihetta myöhemmin. Laitan plakkariin. Kiitos. :D

      "Lopuksi kysymys kaikille: Miksi, OI MIKSI kaikki naarasmuusut näyttävät aina tismalleen samalta, aina mahdollisimman epäimartelevaa kampausta ja yläkoulun kuvisopen vaatetusta myöten!?"

      Se on heidän tapansa signaloida toisilleen lajitoveruutta ja aateveljeyttä/-sisaruutta. Olen usein miettinyt, mitä he oikein näkevät, kun katsovat peiliin. Ihminen, jolla on minä- ja/tai kehonkuvan häiriö, ei näe peilistä itseään sellaisena kuin on vaan jotenkin oman mielensä vääristämänä. Anorektikot näkevät peilissä itsensä lihavina, vaikka heidän painoindeksinsä olisi lähempänä kymmentä kuin kahtakymmentä.

      Useilla nykyajan susirumilla ja löllyvän ylipainoisilla muusuilla, queereilla ja genderspeshuleilla tuntuu heidän somepostaustensa perusteella olevan hämmästyttävän hyvä itsetunto. Se on omituista. Miten kaikilla mahdollisilla tasoilla epäviehättäväksi luokiteltavalla ihmisellä voi olla niin raudanluja usko omaan oletukseensa viehättävyydestään ja haluttavuudestaan? Vai esittävätkö he vain roolia kompensoidakseen niin massiivista epävarmuutta ja paskaa itsetuntoa, että niiden kohtaaminen aiheuttaisi täydellisen henkisen romahtamisen?

      Poista
    2. Tuosta "koneet ajattelevat puolestamme" -asiastahan yksi ilmentymä nykyajassa on ChatGPT. Yhä enemmän ja enemmän porukka käyttää oppilaitoksissa ChatGPT:tä apuna tekstien tuottamiseen tajuamatta, että kun joku generoi tekstin heidän puolestaan, siitä jäävät pois ne omat ajatusprosessit ja pyörittelyt, joiden läpikäyminen ja siten oppiminen ovat syy, miksi niitä tekstejä ylipäätään kirjoitetaan. Toisaalta olen miettinyt sitäkin, että jos ihminen haluaa olla toisten ohjailtavissa oleva ja mitään tietämätön idiootti, niin se hän hänen valintansa ja ongelmansa. Tälle kehitystasolle hän jää, jos ei ponnistele itsensä kehittämiseksi. Aika monet tajuavat vasta vanhemmiten, mikä on tietämisen ja ymmärtämisen todellinen arvo. Jokaisessa ikävaiheessa asian voi vielä korjata, mutta niitä nuoruuden kriittisiä kouluvuosia ei saa enää takaisin.

      Poista
  6. Minäkin etsin netistä teoreettisen identiteettihimmelin ja rakennan elämäni sen ympärille. Sitten valitan joka paikassa naama vakavana, että minua sorretaan, kun kaikki eivät kohtele minua tiettyjen erikoissääntöjen mukaisesti tai puhu ja ajattele minusta niin kuin sanon. Voi taivas näitä aikoja.

    VastaaPoista
  7. Minusta olisi ehkä jollain tapaa hyvä, jos kolmannen sukupuolimerkinnän käyttöönottoa kokeiltaisiin Suomessa tilapäisesti - silloin ainakin nähtäisiin, minkälainen kaaos siitä seuraa sekä se, olisivatko muusut siihenkään tyytyväisiä. En näe, miten kolmas juridinen sp-merkintä helpottaisi heidän oloaan kauaa, kun kaikki on kuitenkin jaoteltu "ahtaan binäärisesti". Käytännössä kaiken muun pitäisi muuttua perässä: pitäisi tulla muusujen vessat ja pukeutumistilat, muusujen urheilusarjat, muusujen vankilat, turvakodit jne. Nimittäin "muu" sukupuolimerkintänä tarkoittaisi, että henkilö ei voi käyttää miesten tai naisten tiloja. Koska kaikesta on mahdotonta saada unisexiä, niin muusukategoriat tarvittaisiin ihan joka asiaan - ja sekös kuluttaisi yhteiskunnan resursseja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin jo etukäteen kertoa, että naarasmuusujen ongelmat ovat jossain ihan muualla kuin henkilökortin kirjaimessa, eikä naarasmuusun sosiaalinen todellisuus, eli naiseksi tunnistaminen, muutu mihinkään henkilökortin kirjainta tai hiusväriä vaihtamalla. Valo ja kumppanit ovat ahdistuneita ja totaalisen eksyneitä naisina tässä maailmassa. Ja miksi tyytyä kolmanteen sukupuolimerkintään, kun meillä on tuhansittain gendereitä alkaen kivi- ja astraaligendereistä, turreista puhumattakaan.

      Miten yhteiskunta voisi muuttua niin, ettei yksikään naarasmuusu tuntisi häpeää ja pelkoa naiseudestaan ja äärimmäisenä pakokeinona tärvele tervettä kehoaan testokuurilla ja jopa rintojen amputoinnilla? Pitäisikö nuorison heivata TikTokit mäkeen ja valtamedian lopettaa kritiikitön transsuitsutus, sekä prostituution, transhommien, polyamorian ja kaikenlaisen kinkyilyn normalisointi?

      Poista
    2. "Valo ja kumppanit ovat ahdistuneita ja totaalisen eksyneitä naisina tässä maailmassa."

      Valonauris ajattelee ja uskoo lujasti aatesisartensa ja -veljiensä tapaan, että heidän ongelmansa ja sopeutumisvaikeutensa eivät johdu mistään heissä itsessään jo olevasta solmusta tai ristiriidasta vaan muiden ihmisten suhtautumisesta heihin. He ulkoistavat subjektiiviset ongelmansa ympäristöönsä, muihin ihmisiin ja yhteiskuntaan. Kun oma psyykkinen paska projektoidaan toisiin ihmisiin ja vastuutetaan heidät lapioimaan sitä paskaa yhteiskunnan laajuisesti, se luo väkevän illuusion siitä, että kaikki on omassa itsessä oikein ja rikkumatonta. Ei minun tarvitse itseäni mitenkään muuttaa, muiden pitää muuttua. Jos minulla on paha olla, niin se ei johdu minusta vaan muista, koska he syrjivät, sortavat, väärinmäärittelevät ja väärinsukupuolittavat minua.

      Koska tällainen ajattelu luo heille jatkuvan kognitiivisen dissonanssin tilan, heidän on pakko koko ajan selitellä sitä itselleen todeksi eri keinoin. Juuri tästä syystä mm. Valonauris paistattelee maailmaa pelastavana järjestöaktiivina ja kitisee haastatteluissa yhteiskunnan transfobiasta, koska se ylläpitää hänen omaa vankkaa uskomusrakennelmaansa siitä, että kun muu maailma onnistutaan muuttamaan transien maailmankuvaa vastaavaksi, se jotenkin ratkaisee Valonauriin ja hänen lajitoveriensa ongelmat lopullisesti. Olennaista on myös se, että samanmielisten kuplassa rinkirunkatessaan he saavat kokea kaipaamaansa yhteisöllisyyttä (joka sinänsä on universaali ihmistarve). Jostain syystä heille ei riitä se samanmielisten kupla, vaan kaikki muut ihmiset täytyy pakottaa osaksi heidän maailmanparantamishankkeitaan. Heidän yhteisöään koossapitävä voima on kosmisena kimalteleva ajatus maailmanparantamisesta. He ovat "oikealla" puolella, valittuja, Jumalten valtuuttamia ja kaikkien aikojen syvällisimmän yhtenäisyysfilosofian sisäistäneitä erityisihmisiä, jotka pelastavat ihmiskunnan.

      Tämä kaikki ei pohjimmiltaan juuri eroa esim. Jehovan todistajien ovelta ovelle kiertelystä. Sama ilmiö, eri ilmenemismuoto. Valonauriilta & kumpp. jää kuitenkin jatkuvasti huomaamatta jotain olennaista: todellisuutta vastaan käytävää sotaa ei voi voittaa.

      Poista
  8. Transit kiistävät myös autogynefilian olemassaolon ja väittävät sitä äärioikeiston ja terffien salaliittoteoriaksi, vaikka transvestismi ilmiönä on tunnettu jo aikojen alusta asti. Ihmiset saavat kiksinsä ilmapalloista, Eiffel-tornista, klovneista ja lukuisista muista enemmän tai vähemmän kummallisista jutuista, mutta nyt meidän pitäisi uskoa, että yksikään mies ei kiihotu naiseksi pukeutumisesta, tai naiseuteen liittyvistä kehollisista ominaisuuksista, tai naiseuteen liitetyistä sukupuolistereotyypeistä. Lisäksi meidän pitäisi uskoa, että kukaan ei ikinä missään käyttäisi juridisen sukupuolitiedon vaihtamista pervoilutarkoituksiin. Hah.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autogynefilia on eräänlaista sisäänpäin kääntynyttä heteroseksuaalisuutta. En ole varma, miten nykyteoreetikot sitä tieteellisesti käsitteellistävät ja luokittelevat (olen hieman laiskanpuoleinen kahlaamaan läpi mitään pitkiä ja raskaita tutkimuksia), mutta aika monien psykiatrien käsitys on nimenomaan tämä. AGP-mies kiihottuu siitä ajatuksesta, että hän olisi itse nainen ja alkaa jossain elämänvaiheessa toteuttaa tuota fantasiaa, koska ei kestä enää vain pyöritellä sitä mielessään vaan haluaa manifestoida sen konkreettiseen todellisuuteen ja olemiseen. AGP:itä on sekä heteroissa että homoissa, mutta enemmistö heistä näyttäisi olevan heteroita.

      Yksi nykyajan AGP-identifioitumista vauhdittaneista tekijöistä näyttää olevan pornokategoria "sissy hypno". Sissy hypnossa ajatuksena on se, että fetisoidaan naisen äärimmäisen alistettua roolia seksuaalisessa kanssakäymisessä reikinä, jotka ottavat vastaan kyrpää niin paljon kuin se vain on mahdollista ja ovat muutenkin miesten seksuaalisten tarpeiden tyydyttämisen kohteina kaikkine ilmenemismuotoineen, esim. bukkakelutkina, joiden ahnaisiin kitoihin miehet ruiskivat spermaa litratolkulla. AGP-miehet (lähinnä homot) saavat suunnattomia kiksejä tästä ajatuksesta, että ovat kosminen, ammottava reikä, jota mies panee, koska se on heidän perspektiivistään feminiinisen prinsiipin kaikkinainen olemassaolon tarkoitus. Koska he eivät voi miehinä saada tuota kokemusta, he lähtevät transprosessiin saavuttaakseen tuon ultimaattisen kokemuksen. (Huomatkaa, tämä on nimenomaan miesten fantasia. Miehen ja naisen seksuaalisuus eroavat monin tavoin toisistaan, ja tässä on yksi kulminaatiopiste.) He pääsevät olemaan kosminen reikä, jota maskuliininen prinsiippi käyttää raakaan himojensa tyydyttämiseen. Alistuva ja pohjaton reikä, joka janoaa massiivista kyrpää sisälleen ja janoaa ruiskahtelevaa spermaa ja miehen orgasmikarjuntaa kuollakseen.

      Tämä on nyt ehkä too much information, mutta olen ihan uteliaisuudesta ja tiedonhalusta jonkin verran katsonut sissy hypnoa. Järkytyin, kun tajusin että aloin itsekin hieman kiihottua joistain niistä videoista, lähinnä siitä alisteisuuden ja kontrolloinnin ajatuksesta ja raavaan, seksihimoisen miehen käytettävänä olemisesta (konseptina). En tosiaankaan ole AGP saati sissy, mutta jollain tavalla "ymmärrän" jotain olennaista tuon sissyfetissin olemuksesta henkisessä mielessä, vaikka olenkin sitä mieltä, että porno on yksi pääsyistä siihen, että nykyihmiset ovat pilalla. No, ei tästä sen enempää. :D

      Poista
    2. Tämä ei nyt liity sissy hypno -asiaan, mutta olen täysin varma, että Zoe Foster (teoksen Peilissä näin naisen kirjoittaja) on absoluuttinen autogynefiili. Hän eli aikuisena miehenä pitkään, meni naimisiin ja sai lapsia, kunnes eräänä päivänä pudotti pommin vaimonsa niskaan ja aloitti aktiivisen ja päämäärätietoisen transprosessin miehestä transnaiseksi. Zoe kuvaa kirjassaan, miten hänellä oli koko ikänsä ajan kokemus siitä, että hänen sisällään elää ikään kuin kaksi ihmistä: mies ja nainen. Nuo mies ja nainen elivät tavallaan kahta erillistä elämää, vaikka keho oli sama. Zoe ei nuoruudessaan kaivannut ystäviä vaan viihtyi pitkälti omassa seurassaan, koska koki sisäisen miehensä ja naisensa keskinäisen kanssakäymisen täyttävän kaikki sosiaaliset tarpeensa. (Toki Zoen tapauksessa voi olla kyse myös jostain jakautuneesta persoonallisuudesta trauman pohjalta, mutta ken tietää. Zoe myös kertoi, että hänellä oli avioliitossaan kaksi seksielämää: toinen oli vaimon kanssa miehenä ja toinen naisena.) Lopulta Zoe päätti, ettei voi enää elää miehenä ja aloitti transprosessin naiseksi.

      Zoen ex-vaimo ja transleski Selja Ahava on kirjoittanut noista elämänvaiheista koskettavan kirjan Kun mieheni katoaa – jonka transaktivistit tietenkin heti leimasivat transfoobiseksi ja syrjiväksi jne. Eihän siinä saa ihmisellä olla minkäänlaista mentaalista kriisiä, kun aviopuoliso aivan yhtäkkiä ilmoittaa, että minä en ole se ihminen jonka olet luullut minun olevan vaan joku aivan täysin toinen. Ja alkaa sitten toden teolla muuttua siksi toiseksi ihmiseksi, joka hän on sanojensa mukaan koko ajan ollut, vaikka on muuta esittänyt. Ihanko tosissaan transaktivistit ovat sitä mieltä, ettei tällainen voi järkyttää suhteen toista osapuolta millään tavalla?

      Transsukupuolisuus on aivan äärimmäisen vaikea psykiatrinen ilmiö. Voi olla, ettei saada koskaan täyttä selvyyttä siitä, mistä siinä on perimmältään kyse. Tosin mielestäni sen pohtiminen ei ole edes niin olennaista. Olennaista on pohtia: Kuka on ja kuka ei ole trans? Miten ja millä kriteereillä nämä erotetaan toisistaan? Mihin vedetään raja?

      Poista
    3. Ilmeisesti sissy hypno -kuviossa transidentifioituva heteromies voi harrastaa seksiä miesten kanssa ihan vain validaation takia, vaikka hänellä ei olisi aiemmin ollut kiinnostusta miehiin. Alistuminen toiselle miehelle on heille äärimmäinen fetissi. Ihmismieli toimii toisinaan erikoisilla tavoilla ja lähes mistä tahansa voi kehittää fetissin.

      Poista
    4. Sissy hypnossa koko pointtina on se alistuminen toisen käytettäväksi kohteeksi. Mies käyttää toista primitiivisten himojensa tyydyttämiseen ja transnainen/AGP/mies on siinä ammottavana, ahnaana ja rukoilevana kohteena, joka janoaa kyrvän paksua ja ejakuloivaa mahtia jokaisella solullaan. Minulla ei ole tietoa, kuinka moni nainen prosentuaalisesti oikeasti nauttii tällaisesta pornon ulkopuolella, varsinkin jos sitä viedään ihan äärimmäisyyksiin saakka vaikka joissain fetissipiireissä. Miesten seksuaalisuus on äärimmäisen voimakasta myös siinä mielessä, miten nämä alistumisen fetissit niissä ilmenevät. Sissy hypnossa on näitä naiselta näyttäviä miehiä, joita raavaat miehet käyttävät tarpeidensa tyydyttämisen välikappaleena; nimenomaan tuo välineellistämisen aspekti on myös osa kuviota. Biologiselle miehelle se fetissi ilmenee eri tavalla kuin naiselle, vaikka heillä molemmilla olisi se sama fetissi jollain tapaa olemassa. Se, että mies saa kiksinsä roolileikistä alistuvana naisena ja toteuttaa sitä, ei ole sama asia kuin nainen joka on siinä tilanteessa ja toteuttaa sitä.

      Poista
    5. "Sissy hypnossa koko pointtina on se alistuminen toisen käytettäväksi kohteeksi."

      Vihervasemmistonaisia ja intersektionaaleja ei tunnu lainkaan häiritsevän transnaisten suoraan pornosta repäisty äärimmäisen fetisoitu naiskuva. Eikä heillä tunnu olevan käsitystä miestyyppisestä seksuaalisuudesta, joka tuntuu olevan transnaisilla vielä erityisen korostunut. Naisten ja tyttöjen tilojen turvallisuutta ja yksityisyyttä tärkeämpää on, etteivät nämä hyvesäteilevät hovineidot saa mitään konservatiivisen kullifoobikon mainetta. Aivan klassikkohan on se vasemmistonaisten teksti, jossa he nimesivät naisten oikeudet pillufeminismiksi ja jossain he kertoivat kohdistavansa toimintansa ei-miehille. Ilmeisesti on fiinimpää olla ei-mies, pillullinen, kohdullinen, synnyttävä keho ja etureikä kuin nainen. Voiko olla pahemmin miesten edessä rähmällään olevaa kynnysmattoa kuin vasemmistofeministi.

      Poista
    6. "Eikä heillä tunnu olevan käsitystä miestyyppisestä seksuaalisuudesta, joka tuntuu olevan transnaisilla vielä erityisen korostunut."

      Se ON heillä erityisen korostunut. Ei miehen seksuaalisuusessenssi muutu miksikään tai katoa mihinkään, vaikka kehoa muokataan hormoneilla, amputaatioilla ja proteeseilla. Koko ajatus miehen muuttumisesta naiseksi on aivan absoluuttisen absurdi ja naurettava ja nimenomaan seksuaalisuuteen liittyen. Monille transnaisille tulee ikävänä yllätyksenä, että pallien irtileikkaaminen (= kastraatio) heikentää libidoa merkittävästi. Muutamat alapääleikkauksen läpikäyneet miesdetransit ovat kertoneet, että he ovat heränneet aamuisin voimakkaaseen tunteeseen aamuerektiosta, mutta siellä ei olekaan mitään, mikä järkyttää syvästi, kun asia iskee tajuntaan. He ovat myös sanoneet, että joskus tulee yhtäkkinen hirveä tarve panna jotakuta, mutta sitten tajuaa, ettei ole mitään millä panna. Hrr.

      "Voiko olla pahemmin miesten edessä rähmällään olevaa kynnysmattoa kuin vasemmistofeministi."

      Älä muuta viserrä. Vassarifemakkous on miesten nuoleskelun ja kapitulaation ultimaattinen päätepiste. Vallankumous söi omat lapsensa ja olemme taas lähtöruudussa. Mitäs nyt sitten?

      Poista
    7. "Kuka on ja kuka ei ole trans? Miten ja millä kriteereillä nämä erotetaan toisistaan? Mihin vedetään raja?"

      Tässäkin kohtaa lääketieteen olisi ihan pirun tärkeää kehittyä/kehittää toimintaansa, sillä - en voi olla toistelematta tätä tarpeeksi monta kertaa - sellaista koetta, joka tieteellisesti toteaisi aidon ja validin transseksuaalisuuden, ei ole olemassakaan!

      Masennuksen voi todeta helpolla kyselylomakkeella. Samoin alkoholismin, ahdistuksen, ADHD;n, autismin, syömishäiriön, paniikkihäiriön, PTSD;n, narsismin ja ties mitä muita, mutta ei transseksuaalisuutta. Sellaista koetta ei vain ole! Olen itse jo kolme vuotta salanimellä lähetellyt lääkäreille valesähköpostilla epätoivoisesti viestejä, joissa kyselen heiltä - niin Suomesta, kuin ulkomailtakin - testiä tai koetta, jolla voisin todeta itselleni sukupuolidysforian/transseksuaalisuuden, ennen kuin tassuttelen klinikalle, ja kaikki toistavat eioota. Ei ole antaa mitään testiä, eikä lomaketta! Hälytyskellot, hoi!

      Sitä ovat jo monet transit, sekä katujatkin toistelleet jo vuosia, että ainoa olemassaoleva diagnoosi on se oma fiilis, ja lääkärin vaatima testi on, jos ilmestyt klinikalle ja vaadit hoitoja - samaa on minullekin sanottu. Tämä on täysin järjetöntä, ihmiset!

      Poista
    8. "Olen itse jo kolme vuotta salanimellä lähetellyt lääkäreille valesähköpostilla epätoivoisesti viestejä, joissa kyselen heiltä..."

      Millaisia sähköposteja olet lähetellyt? Ja millaisia vastauksia olet saanut? Kiinnostaisi nähdä. Jos voisit vaikka edes referoida.

      "Sitä ovat jo monet transit, sekä katujatkin toistelleet jo vuosia, että ainoa olemassaoleva diagnoosi on se oma fiilis"

      On mahdotonta mennä toisen ihmisen sisälle toteamaan, että "kyllä, validia ja totta tämä on". Transiudesta on esitetty kaikenlaisia aivoteorioita, mutta niiden paikkansapitävyyttä ei ole todistettu. (Se ei tarkoita sitä, etteikö transius voisi olla todellinen kokemus sille ihmiselle itselleen. Kukaan ei väitä, etteikö transius olisi ihmiselle itselleen todellista.) Kukaan ei tiedä, miksi joku kokee olevansa "väärä". Eikä transius ole ainoa kehollisen dysmorfian muoto. On anoreksiaa, halua olla sokea tai kuuro, kokemus siitä ettei jokin tietty raaja kuulu ihmiseen, halua amputoida sormia...

      Poista
    9. "sellaista koetta, joka tieteellisesti toteaisi aidon ja validin transseksuaalisuuden"

      Oikeastaan transit/aktivistit eivät edes haluaisi tutkimusmenetelmää, joka karsisi luotettavasti ns. aidot transit autogynefiileistä, autismikirjolaisista, naiseutta pakenevista teinitytöistä, kehonkuvan häiriöistä kärsivistä, seksuaalisen väkivallan kokijoista, dissoilijoista tai sisäistetystä tai yhteisön homofobiasta kärsivistä, tai ihan vain huomionkipeistä narskuista. Eihän nykyporukasta jäisi juuri ketään jäljelle. Aito transius on oikeasti promilleluokan ilmiö ja heistäkään kaikki eivät hyödy transiutuksesta.

      Poista
  9. Jopa presidenttiehdokkaat joutuvat ottamaan kantaa transhulluuteen, vähemmän yllättävin puoluesidonnaisin painotuksin:

    Presidenttiehdokkaat vastaavat: Onko sukupuolia enemmän kuin kaksi?

    "... valitsijayhdistyksen Pekka Haavisto (vihr).

    – On tärkeää, että yhteiskunnassamme jokainen ihminen voi tulla kohdatuksi sellaisena kuin on, Haavisto perustelee."

    "Anderssonin mukaan keskustelu translaista osoitti, että vielä on tehtävä paljon työtä ymmärryksen lisäämiseksi sukupuolen moninaisuudesta.

    – Lakimuutoksen myötä saatiin korjattua pahimmat ihmisoikeusloukkaukset ja erotettua sukupuolen juridinen korjaaminen lääketieteellisistä toimista. Varsinkin lasten ja nuorten osalta on tärkeää, että keskustelu jatkuu, ja että myös kouluissa selvitetään miten sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien lasten ja nuorten asemaa voidaan parantaa. Tutkimusten mukaan he kokevat muita enemmän koulukiusaamista. Sosiaali- ja terveyspalveluja kehittäessä on huomioitava sukupuolen moninaisuus, Andersson sanoo."

    "Rehn aloittaa perustelunsa sanomalla, että hän on aina luottanut vahvasti tutkimukseen.

    – Tutkitusti pientä osaa ihmisistä ei voi syntyessään biologisesti määritellä esimerkiksi kromosomien tai sukuelinten perusteella yksiselitteisesti mieheksi tai naiseksi. Tämäkin on osa ihmisyyden kirjoa, jota elämä on opettanut ymmärtämään. Ylipäätään on tärkeää rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokainen voi kokea olevansa hyväksytty ja arvokas sellaisena kuin on, Rehn sanoo.

    Monille lähtökohta on Stubbin mukaan mies ja nainen.

    – Samalla täytyy muistaa, että on ihmisiä, jotka eivät fyysisesti selkeästi määräydy jompaan kumpaan kategoriaan. Lisäksi osalla ihmisistä biologinen sukupuoli voi olla eri kuin koettu sukupuoli-identiteetti. Olennaista on kunnioittaa jokaisen oikeutta elää oman identiteettinsä mukaista elämää ilman syrjinnän ja kiusaamisen pelkoa, Stubb sanoo."

    "Täysin eri mieltä ovat Sari Essayah (kd) ja Jussi Halla-aho (ps).

    – Suvullisesti lisääntyvät olennot, kuten ihminen, jakaantuvat kahteen sukupuoleen. Toki on erilaisista syistä johtuvia poikkeamia, mutta he eivät muuta kokonaiskuvaa. On myös ihmisiä, joilla on syntyessään neljä sormea, mutta tämä ei muuta sitä, että ihminen lajina on viisisorminen, Halla-aho perustelee.

    – Biologisia sukupuolia on kaksi. Sen sijaan ihmisen kokemuksia sukupuolestaan eli sukupuoli-identiteettejä voi olla vaikka kuinka paljon. Valitettavasti nämä kaksi asiaa – sukupuoli ja sen kokemus eli sukupuoli-identiteetti – sekoitetaan nykyään keskustelussa, Essayah sanoo."

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c16ca01b-beae-4f5e-9a89-02651954e401

    Harvinaisen hankala tehdä äänestyspäätös, jos haluaa ehdokkaan, jonka maailmankuva pohjautuu faktoihin ja fyysiseen todellisuuteen. Vasemmistoliitto ilmeisesti haluaa edistää lasten ja nuorten transiuttamista vastoin asiantuntijoiden näkemystä. Andersson voisi myös esitellä nämä väitetyt ihmisoikeusloukkaukset ja kertoa, mitä hyötyä on vaihtaa juridinen sukupuolitieto ilman kehollista transitioa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi näiltä ei samantien kysytä uskovatko he astrologiaan?

      Poista
    2. "Miksi näiltä ei samantien kysytä uskovatko he astrologiaan?"

      Jotenkin surkuhupaisaa, kun periaatteessa fiksut ihmiset yrittävät saada transtouhun kuulostamaan järkevältä sotkemalla soppaan intersukupuoliset ja homoseksuaalit, vaikka ihmisen sukupuolen biologia on yksiselitteinen. Intersukupuolisuus on fyysinen tila, kun transius on mielenterveyspuolen ilmiö. Homoseksuaalisuus on seksuaalinen suuntautuminen ja transius on puolestaan sukupuoli-identiteetin häiriö. Aivan turha sotkea aivan eri ilmiöitä keskenään.

      Poista
    3. No, ainakin tämä todistaa sen, että transien intersukupuolisuuskusetus on purrut heidän toivomallaan tavalla. Ihmiset poliittisia päättäjiä myöten aivan tosissaan uskovat, että sukupuolen kehitykselliset häiriöt ovat todiste setalaisesta sukupuolen moninaisuudesta – ettei ketään voida tosiasiassa määrittää täysin mieheksi tai naiseksi, koska sukupuoli on spektri ja liukumo.

      En tiedä enkä tajua, millä mentaaliakrobaattisella manipulointistrategialla transit ovat päässeet tähän pisteeseen. Mietin sitä päivittäin, enkä vain tajua. Tai siis toki tiedän jotain niistä yksittäisistä manipulointistrategioista sinänsä, mutta että mikä on se perimmäinen juttu, jonka myötävaikutuksella on tultu tähän. Alan epäillä jo omaa järkeäni (ja juuri sitähän transaktivistit haluavat). Minusta tuntuu välillä, että olen tullut täysin hulluksi. Valtionpäänmiehiä ja ylimpiä päättäjiä myöten myöten kaikki toistelevat papukaijoina kaiken maailman transtuubaa, tosin onneksi lähinnä keskustasta vihervasemmistolaiseen laitaan menevällä akselilla. Ainoat asiasta jotain kriittiseltä kannalta käsittelevät ja ymmärtävät presidenttiehdokkaamme ovat Halla-aho ja Essayah.

      Jos joku olisi 10-15 vuotta sitten sanonut minulle, että tulen jonain päivänä "fanittamaan" esimerkiksi Päivi Räsästä, niin olisin kuollut nauruun. Ajat muuttuvat, Eskoseni.

      Poista
    4. "Mietin sitä päivittäin, enkä vain tajua."

      Sama. Luulen, että meillä kaikilla peakanneilla on aikalailla sama juttu. Kuten myös oman järjen epäily. Mentaalisena ilmiönähän tämä on huippukiinnostava. Miten tähän on tultu? Miksi osa ihmisistä uskoo lahkolaisen kiihkolla ja osa ei? Helen Joyce pystyy kyllä analysoimaan tätä kiitettävästi neouskontoilmiönä, ja olen tarvinnutkin aika monta podcastia, jossa Joyce vieraana, jotta olen pystynyt pitämään omaa päätäni kasassa ja jonkinlaisesta turvallisuudentunteesta kiinni.

      Olen esimerkiksi pohtinut sitä kiihkoa ja vimmaa, joilla transfoobikoksi leimataan pienestäkin genderhommien kyseenalaistamisesta. Uskonnottomana en nimittäin ole koskaan kohdannut uskovien taholta minkäänlaista syntiseksi väärinajattelijaksi leimaamista ja ulossulkemista (okei, elän aika sekulääreissä sfääreissä enkä ole ollut tekemisissä kiihkouskislaisten kanssa) eikä minusta ole koskaan tuntunut epämukavalta ilmoittaa, että olen uskonnoton/ateisti. Sitten maailmaan poksahtaa tämä genderuskonto out of nowhere ja kaikki painostetaan sosiaalisen ostrakismin uhalla hokemaan järjettömyyksiä. Poliitikot, joita vielä eilen äänestin, vaahtoavat, että "vielä on paljon töitä tekemättä", että saadaan koko yhteiskunta polvistumaan Genderin edessä. Ja kun sanon "köh", ystävät, jotka vielä eilen kutsuivat minut bileisiinsä, poistavat minut somekavereistaan ja vaihtavat kadulla vastaan tullessa puolta. Voimia Li Anderssonille ja muille vihreille ja vassareille. Kun oikein huhkitte, saatte ehkä vielä vaikuttavampiakin ihmisten hyljeksinnän ilmentymiä aikaiseksi yhteiskunnassa.

      Poista
    5. Li Anderssonin koko politiikka ja ajatusmaailma perustuu siihen ajatukseen, että ollaan ”vähäosaisten ja sorrettujen puolella” ja puolustetaan heidän oikeuksiaan kynsin hampain. Se on sinänsä jalo lähtökohta, mutta Liltä jää siinä hötäkässä huomaamatta monta olennaista seikkaa. Yksi talouspoliittinen malka hänen silmässään on kyvyttömyys ymmärtää, ettei valtionvelkaa loputtomasti kasvattamalla ratkaista köyhyyden ja vähäosaisuuden ongelmia eikä veroja voi korottaa loputtomiin valtiossa, jonka veroaste jo nyt on maailman suurimpia. Mitä transien puolusteluun tulee, niin Li ei ole perehtynyt genderoppeihin riittävän syvällisesti vaan uskoo sokeasti kaiken sen materiaalin, jota Lin kätyrit ja transit hänelle suoraan toimittavat eduskunnassa edistettäväksi. Li elää jossain aivan ihmeellisessä altruismin pilvilinnassa, jossa hän kuvittelee pelastavansa koko maailman. Li ei tajua, ettei maailmaa pelasteta sillä, että vain sokeasti syleillään kaikkea ja kaikkia ja annetaan kaikille kaikkea täysin kritiikittömästi. Lillä on taiten kätketty jumalakompleksi. Arvostin Litä poliitikkona suuresti vielä kymmenisen vuotta sitten, nykyään lähinnä oksettaa koko akka.

      Li oli myös aivan uskomattoman paska opetusministeri. Edes Sanni Grahn-Laasonen ei ollut yhtä paska ja ajattelin pitkään, että hän oli historian paskin opetusministeri.

      Poista
    6. Wokeilu on olevinaan vähäosaisten puolustamista mutta kyllä se on menossa siihen että sielläkin on suuna ja päänä mitä milloinkin larppaavat valkoiset heteromiehet, kuten heppi-Helunat.

      Poista
    7. En osaa päättää, että onko pelottavinta se, että presidenttiehdokas uskoo tosissaan setan sepittämään transhuttuun, vai että hän myötäilee tätä uususkonnollista genderpaskaa opportunistisesti, vai ettei hän uskalla transfobiasyytösten pelossa uskaltaa ilmaista oikeaa näkemystään. Kuka oikeasti uskoo, että Pekka voisi kohdata transmaskuliinin miehenä seksuaalisesti. Eiköhän Pekkakin tiedä varsin mainiosti, että mikä on mies ja mikä nainen.

      Poista
    8. Jos Pekka olisi sanansa mittainen, hän olisi jo pariutunut transin kanssa autualliseen heteroliittoon. Onko hänellä syrjivä genitaalipreferenssi? O_o

      Poista
    9. Sukupuolen moninaisuutta ajavien ehdokkaiden lausumat ovat tarkoituksellisen ympäripyöreitä ja sisällöttömiä. Ne ovat kuin suoraan sellaisen henkilön suusta, joka on juuri saanut tietää intersukupuolisuudesta ja nyt uskoo, että se tarkoittaa jotain sukupuolten välitilaa ja näin ollen ihmisen on yleisesti mahdollista olla jotain muuta kuin nainen tai mies. Me jotka olemme perehtyneet näihin asioihin syvemmin, pystymme kumoamaan jokaisen heidän väitteensä, koska heillä ei ole yhtään omaa ajatusta mukana. Miksi sukupuolen moninaisuus ei tarkoita näille yksinkertaisesti sitä, että mies ja nainen voivat olla minkälaisia tahansa, eikä se muuta sitä, mitä heillä on jalkovälissä? Tai sitä, että kaikilla sukupuoliset piirteet ovat uniikkeja - on erikokoisia ja -muotoisia sukuelimiä, karvoituksen määrä vaihtelee, rasvaprosentti vaihtelee, hormonitasot ovat erilaiset - mutta kaikki ovat yhtä kaikki miehiä tai naisia. Miksi hitossa tämä ei ole sitä sukupuolen moninaisuutta, jos mikä? Ei, kun moninaisuus on sitä, että jos mies laittaa huulipunaa tai häneltä puuttuu toinen kives, niin hän ei olekaan enää mies vaan joku tarumainen olento. Vau! (Sukupuoleltaan moninainen henkilö on myös ihan älyttömän typerä termi. Se kuulostaa siltä, että henkilössä olisi samaan aikaan monta eri sukupuolista entiteettiä, ihan niin kuin Hydralla oli monta päätä. Kuulostaa ihan hiton mielipuoliselta ja pelottavalta.)

      Poista
    10. Sorrettu&Vähäosainen31. joulukuuta 2023 klo 23.50

      "Li Anderssonin koko politiikka ja ajatusmaailma perustuu siihen ajatukseen, että ollaan ”vähäosaisten ja sorrettujen puolella” ja puolustetaan heidän oikeuksiaan kynsin hampain. "

      Ei lähde Li ei koskaan ole ollut puolellani eikä koko vasemmistoliitto, ihon värin takia pidänkin helsingin kaupungin asuntoa urbaanina legendana, viime vuosituhannelta sellaista hakenut ja sitten niitä alettiinkin joskus tällä vuosituhannella jakamaan tarpeen mukaan, joka tarkoittaa sitä, että postiivisen rasismin takia olen väärän värinen, olen muuten ollut bygalla kyllä niitä rakentamassa muttei minua sellaiseen yöpymään päästetä.

      Poista
  10. Transporukka: edustamme sukupuolen moninaisuutta ja vapautamme maailman sukupuolen kahleista!

    Transporukka myös: sukupuolistereotyypit, mieltymykset ja persoonallisuudenpiirteet ovat sukupuoli ja takerrumme niihin henkemme hädässä! Pinkistä pitäminen on feminiinistä ja autojen rassaus maskuliinista, niin edistyksellistä!

    VastaaPoista
  11. Olen saanut viime aikoina kolme yhteydenottoa, jossa minulta kysytään "vinkkejä blogin perustamiseen". Näitä on tullut aiemminkin. No ööh, perusta blogi? Blogger on yksi alusta, on myös mm. Wordpress. Tee tunnarit ja ala kirjoittaa. Älä yritä lähteä heti kirjoittamaan "valmista ja hienoa tekstiä". Laita avainsanoja näkyville, kirjoita mitä niistä tulee mieleen, luonnostele, vaihtele järjestystä. Ei teksti sekunnissa synny. Laske vaatimustasoa. Käytä aikaa. Julkaise sitten kun tuntuu että nyt prosessi tämän tekstin X kohdalla on lopussa.

    Laitanpa tulille tekstin, jossa on vinkkejä tuohon alkuun liittyvään tyhjän taulun syndroomaan. Ihan ensimmäisenä: mieti aihe, joka sinua kiinnostaa. Kukaan ei jaksa kirjoittaa kauaa aiheesta, joka ei oikeasti kiinnosta; johon ei ole jonkinlaista sydämen paloa.

    Sitten on eräs asia, joka pitää tajuta: bloggaaminen ei tuo sinulle rahaa. Et tule tienaamaan vitun mitään blogia kirjoittamalla. Vain äärimmäisen laajalevikkisimmät blogit tuovat kirjoittajalleen jotain järjellisiä tuloja. Minä en ole tienannut tällä blogilla penninjeniä. En kirjoita saadakseni rahaa. Minulla on hartaasti opiskeltu ammatti, josta nautin; se on jotain, joka ei liity mitenkään tähän blogiin tai sen aihepiiriin.

    Jos haluat pitää blogia harrastuksena ja vaikuttaa ruohonjuuritasolla asioihin ja yleiseen mielipiteeseen ihan subjektiivisesta halusta ja motiivista, niin vinkkejä kyllä täältä piisaa. Let's get back to this. Hyvää uuttavuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Olen saanut viime aikoina kolme yhteydenottoa, jossa minulta kysytään "vinkkejä blogin perustamiseen". Näitä on tullut aiemminkin."

      Itse olen kirjoittanut nettiin noin 20 vuotta. Onhan niitä alustoja vaikka minkälaisia ja vaikka kuinka paljon Suomi24 alkaen.

      Tekstissä tärkeintä on sen asiasisältö ja tyylikin. Jossain Suomi24 (suoli24) palstoilla ei ole mitään suorituspainetta, kunhan teksti on nyt suurin piirtein normaalijärkistä; se alusta on ilmainen, helppo ja huoleton. Itse en nirsoile alustan suhteen, pahimmat vessanseinät ei kuitenkaan käy. Optimialustoja ei ole olemassakaan.

      Vinkkinä sanoisin että alustasta ei kannata maksaa mitään, vastineesta kun ei ole koskaan mitään takuuta, maailma on täynnä petollisia ihmisiä ja ilmaiset (mainosrahoitteiset) ovat yleensä ihan riittäviä.

      Kirjoittamisen oppii vain kirjoittamalla, juu on hidasta ja työlästä. Pikavoittoja ei ole jaossa. Kaikkea ei kannata edes julkaista. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Työ tekijäänsä neuvoo eli ihminen jäsentää asiaa kirjoittaessaan. Usein hyvät tekstit syntyy puolivahingossa työn lomassa.

      Netti on täynnä hyviä kirjoittajia eli jos haluaa kirjoittamalla pinnalle pitää olla TODELLA hyvä kirjoittaja. Itse olen anonyymi asiakirjoittaja ja niitähän tässä maailmassa on pilvin pimein. Tervetuloa joukkoon.

      Poista
  12. Mitä eroa on transaktivistilla ja terroristilla? - Terroristin kanssa voi neuvotella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D

      Transaktivistit ovat terroristeja. Transaktivismi on uusi fasismi suvaitsevaisuuden, maailmojasyleilevyyden ja inklusiivisuuden lainahöyhenissä. On vain ajan kysymys, milloin transaktivistit alkavat lietsotussa pyhän raivonsa vallassa tappaa ihmisiä. Paitsi että niinhän he ovat jo tehneetkin.

      Poista
    2. Näinhän se on. Saivat rääkymänsä itsemäärittelyn tiedossa olevine porsaanreikineen. Vaan riittikö se? No ei tietenkään, kuten presidenttiehdokas Anderssonin lausuma todistaa. Itsemäärittely on laajennettava alaikäisille asiantuntijanäkemyksen vastaisesti, vähintään kolmas sukupuolimerkintä on saatava ja väärillä leluilla leikkivät lapset halutaan kastroida kemiallisesti.

      Poista
  13. Tällainen dokumentti oli tullut televisiosta.

    https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/5457317c-9620-4bda-bfae-c1bef7864535

    11-v. Olivia on sukupuoleton, koska ei identifioidu tytöksi eikä pojaksi. Olivian äiti: "Tämä ei ole kevyt asia. Jos saisin valita, olisi helpompaa, jos minulla olisi lapsi, joka ei olisi ei-binäärinen. En pyytänyt tai halunnut sitä. Mutta sellainen Olivia on."

    Joskus mietin ihan oikeasti, että mikä aivorappeuma ihmisiin on iskenyt. Tuossa puhutaan jostain puhtaasti käsitteellisestä asiasta niin kuin se olisi elimellinen osa ihmistä. Tyttö löysi jostain non-binary genderin käsitteen ja alkoi samaistua siihen, ja nyt äiti puhuu jo niin kuin tyttö olisi syntynyt jonain muuna kuin tyttönä. Siis miten ihmiset VOI olla yhtäkkiä näin sekaisin?

    Minun nuoruudessa oli hyvin helppo ratkaisu tähän poikamaisten tyttöjen "ongelmaan": tajua, että sinulla on tyttö, joka ei käyttäydy stereotyyppisen tytön tavoin, eikä samaistu stereotyyppisiin tyttöjuttuihin. Siis vain tajua tämä ja simsalabim, kaikki on taas hyvin. Mutta ei, kun pitää syöksyä pää edellä johonkin sekavaan kielipeliin, jossa vaihdellaan lennosta sanojen ja merkitysten paikkoja.

    VastaaPoista
  14. Transväki on huolissaan omasta maineestaan suuren enemmistön edessä. Onko heistä kukaan sanoutunut irti Panda Erikssonin genitaalifetissilausunnosta? Estääkö sosiaalinen painen irtisanoutumisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisiko joku tehdä Pandasta meemikuvan, jossa on rinnakkain varhaisempi mannekiinikiiltokuva ja tuoreempi kuva ajalta, kun testosteronin seuraukset jo kaduttav... näkyvät? Se pitäisi julkaista aina, kun Panda ja kumppanit ovat rekrytoimassa lisää väkeä transkulttiin hormonikuurille ja terveiden kehonosien amputointeihin.

      Poista
    2. Muutos on kyllä hurja ja, varmasti raskas Pandalle itselleen. https://imgur.com/a/pfDQeEo

      Poista
    3. Kuinka vanha Panda on nyt? Anteeksi, tiedän että kuulostaa kamalalta, mutta minusta hän näyttää tuossa kuvassa keski-ikäiseltä mieheltä, joka ei ole pitänyt huolta itsestään enää vuosiin. Miten kauniista nuoresta naisesta on voinut tulla noin huonosti voivan ja ikäistään paljon vanhemman näköinen? Johtaako testojen ottaminen naisella siis yleisestikin ennenaikaiseen vanhenemiseen ja nimenomaan miestyypilliseen ennenaikaiseen vanhenemiseen?

      Poista
    4. Tuntisin sääliä Pandaa kohtaan, ellei hän olisi paskonut Julpun kanssa niin paljon homojen ja transien asioita ja on johdattanut Transelnin pillipiiparina muita nuoria transiutuksen tielle. Nyt Panda ei ainakaan näytä kammoamaltaan suomenruotsalaiselta purjehtijanaiselta. Testosteronin vaikutuksia ei voi hallita, vaan se aktivoi geeneissä piilevät ominaisuudet. Sievästäkään naisesta ei tule suomigeeneillä androgyyniä ja söpöä aasiapopparipoikaa. Tämä muutos ei varmastikaan ole auttanut jo ennestäänkin ongelmaista psyykettä ja testokuurista ei voi syyttää kuin itseään.

      Poista
    5. Olisiko tässäkin kyse itsemurhasta transiutumalla, eli paskomalla kroppa, vaihtamalla nimi ja hetu uuden uljaan elämän toivossa? Hävitetään vanha paska ja uusi uljas trans nousee tuhkasta kuin Peeniks-lintu. Uskonlahkoista tuttu uudelleensyntyminen ja vanhan syntisen elämän taakse jättäminen kuohitsemalla, skoptsilaisuus v. 2.0.

      Poista
    6. Panda on nyt näköjään vaihtamassa nimeä. Käykö tässä lopulta niin että transiuden evankelia julistaneet kultistit vähin äänin lopettavat kun eivät itsekään saaneet transitiosta elämän täyttymystä?

      Poista
    7. Vaikuttaa siltä että Panda on (oli?) "nuori kapinallinen". Yleensä se kapinointi loppuu kolmikymppisenä. Panda on syntynyt 1991.

      Poista
    8. Ennen vanhaan (1990-luvulla) Väestöliiton seksioppaissa pyrittiin tiukalla asiallisuudella irtisanoutumaan juoppojen rivoista örinöistä.

      Nyt taas Pandan "Seksi ja trans" oppaassa pyritään kaiken poikkeavuuden yhteen nippuun laittamisella irtisanoutumaan heteronormatiivisuudesta.

      Poista

    9. "Nyt taas Pandan "Seksi ja trans" oppaassa pyritään kaiken poikkeavuuden yhteen nippuun laittamisella irtisanoutumaan heteronormatiivisuudesta."

      Pandan tekele on oikeastaan parasta mahdollista siveyskasvatusta, vai tekeekö kenenkään mieli seksiä sen kuvituksen jälkeen, tai edes fistaaminen astraalitasolla kehosta irtautuneena.

      Poista
  15. Miten on mahdollista, että nämä ryhmänsä kokoa merkittävästi suurempaa yhteiskunnallista vaikutuvaltaa käyttelevät henkilöt kokevat itsensä näkymättömäksi? Muusut ja transit pääsevät esiin mediaan määkimään vaatimuksiaan ja sortoaan kenenkään haastamatta tai kritisoimatta. Valonauris-tason "kokemusasiantuntija" pääsee tuosta vain televisioon prime time -lähetyksiin sinitöyhtö väpättäen ja naamalävistykset kilkattaen. Ei ole niin pientä paikallislehteä tai harrasteryhmän monistetta, ettei Panda olisi pöngennyt kanteen. Ovat vallanneet ja valjastaneet entiset homo- ja ihmisoikeusjärjestöt pelkän transasian tuuttaamiseen. Ovat saaneet agendansa oppimateriaaleihin pimpillisistä pojista ja sukupuolellisesti moninaisten oppilaiden kohtaamisesta alkaen. Ovat saaneet runnottua läpi yleisen juridisen sukupuolitiedon vaihtolain ilman paljon vähäisemmiltä laeilta vaadittua sukupuolivaikutusten arviointia. Vihervasemmisto puskee eteenpäin vielä radikaalimpia uudistuksia. Vihervasemmiston vaikutuspiirissä elävien on käytännössä mahdotonta esittää mitään kriittistä transaiheesta ilman natsisyytöstä ja sosiaalista kuolemaa. Että sellaiset näkymättömät meillä!

    VastaaPoista
  16. Hyvää uutta vuotta kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä samaa sinulle ja kaikille! Olkoon tämä maailmanrauhan vuosi (Ukraina ym.). Ja transien turpien lopullisen tukkimisen vuosi. :D

      Poista
  17. Tämä ei ole välttämättä oikea alusta asialleni, mutta olen huolestunut, ja luotan, että tässä blogissa olisi lukijakuntaa/kommentoijia, jotka ymmärtäisivät/tietäisivät asiasta enemmän, kuin minä.

    Tilanteen arkaluontoisuuden vuoksi, pyrin pysymään nimettömänä, sekä mahdollisimman epämääräisenä, mitä tulee karuihin yksityiskohtiin. Kiitän jo nyt ymmärryksestä.

    Minulla on eräs vanha ystävä, n. 30 vuotias nainen, ihan perus vaaleaihoinen, hetero suomalainen maijameikäläinen. Tunsin hänet pitkään iloisena sekä positiivisena, kaikenkaikkiaan hyvänä ihmisenä, kunnes hän pääsi kunnolla työelämään, missä häntä kohdeltiin toistuvasti kuin saastaa - kahdessa erillisessä työpaikassa peräkkäin, esimiestason kiusaamista, yms. Siitä seurasi burnout, ahdistushäiriö, vaikea masennus, ynnä muuta ikävää, jonka seurauksena hän on ollut vuosia sairauslomalla. Lääkityksiä on yritetty, mikään ei ole auttanut, ja osa lääkkeistä vain pahensi asiaa - en muista lääkkeen nimeä, koska hän ei liiemmin näistä asioista minulle puhu, mutta näin hänet n. 1,5 vuotta sitten, ja hän oli kuin skitofreninen zombi, täysin eri ihminen. Hän lopulta luopui lääkkeistä kokonaan, eikä aio palata takaisin.

    Ystäväni on hyvin yksityinen henkilö, mikä tarkoittaa, ettei hän juuri levittele roskaansa muiden nähtäväksi, ja johtuen kasvatuksestaan, hän ei ns. usko mielensairauksiin siinä merkityksessä, että juuri hän olisi oikeutettu kokemaan mielensairautta, saati saamaan niihin hoitoa - hänen perheessään on narsismia. Häneltä kesti noin kaksi vuotta tunnustaa/myöntää edes itselleen, että hän oli/on yhä masentunut, ja että hän on ansainnut hoitoa - hän on itkenyt minulle lukemattomia kertoja olevansa vain laska paska, ja että jos hänellä ei ole päätä kainalossa tai jalkaa poikki, hänen ei pitäisi tarvita mitään "erityiskohtelua". Hänen terapiansa on ymmärtääkseni ollut lähinnä keskusteluapua, koska vaativampaan terapiaan hänellä ei ole varaa, edes Kelan tukemana. Hän on kuulemma yhä ostoterapiajonossa.

    Minä en siis ole mikään ammattilainen, mutta olen asiasta kiinnostunut/lukenut, ja minun ymmärrykseni mukaan, ystäväni kärsii PTSD;stä - postraumaattinen sressioireyhtymä. Ystäväni mielestä kyseinen diagnoosi on hänelle aivan liian iso, koska "ainoastaan sotilaat voivat kärsiä niin pahasti." Tästä sain vahvistusta, kun viimeiset kuukaudet vuodesta 2023 olivat erityisen haastavia hänelle. Häntä hoitanut psykiatri peruutteli aikoja tuon tuosta, ja piti häntä kuukausia täysin pimennossa - puheluihin ei vastattu, uusia aikoja ei sovittu, yms. Sitten Ilmarinen hylkäsi hänen kuntoutustukensa seuraavin perustein; ei todettua alipainoa, saati maksavaivoja (ystävälläni on syömishäiriötausta ja hän juo kyllä viikonloppuisin, muttei "lotraa"), ei psykoottisia oireita, ei merkintöjä laitoshoidosta eikä itsemurhayrityksiä - tässä siis vain ne syyt, jotka ystäväni minulle luetteli, en tiedä, onko syitä lisää. Toisinsanoen, hän ei ole mukamas "tarpeeksi huonossa kunnossa", saadakseen apua! Täysin järjetöntä!

    jatkuu...

    VastaaPoista
  18. Ystäväni säikähti tästä kaikesta niin pahasti, että hän ryntäsi suinpäin työnhakuun elantonsa eteen, vaikka lääkärien mukaan hän ei ole lähelläkään työkykyistä. Hän pääsi tässä hiljan koevuoroon asti, mutta kertomansa mukaan hän koki siellä "hirveitä asioita", takautumia, yms. ja päässäni alkoivat PTSD-valot taas kerran hälyttää - arvasin, että näin kävisi! Rohkaisin häntä puhumaan asiasta psykiatrinsa kanssa, ja edes sanomaan siellä ääneen, että hän tarvitsee traumaterapiaa - ei enää mitään länkytystä uusista lääkityksistä, terveiden elämäntapojen tärkeydestä, tai "tsemppaamisesta". Istuimme eilen iltaa ystävien kesken, ja siellä kyseinen ystäväni suostui lopulta kertomaan itku kurkussa, miten kyseinen istunto oli päättynyt. Häntä oltiin kuulemma pidetty kolmen hoitajan toimesta väkisin toimistossa, jossa häntä painostettiin joko aloittamaan lääkitys, tai menemään laitoshoitoon - hän oli juossut kauhuissaan huoneesta ulos, sanoen sen muistuttaneen häntä siitä tilanteesta, jossa hänen esimiehensä olivat pitäneet häntä toimistossa kaksi tuntia, huutaen hänelle naamat punaisena miten hän oli muka syyllinen kaikkiin työpaikan, sekä henkilöstön ongelmiin, ja että hän saisi poistua vasta kun myöntäisi sen ääneen. Samana iltana hän oli saanut puhelun ambulanssista, joka oli saanut M1-lähetteen hakea hänet laitoshoitoon, joko vapaaehtoisesti tai poliisin saattelemana. Hän oli mennyt, puhunut siellä hoitajille, ja hänet päästettiin kotiin puoli tuntia myöhemmin - olivat kuulemma sanoneet ihan suoraan, ettei hän täytä pakkohoidon/tarkkailun standardeja. Hän kokee olonsa pelokkaaksi sekä nöyryytetyksi, eikä hän suostu enää edes harkitsemaankaan minkäänlaista hoitoa, saati terapiaa. Työnhaun ajatuskin saa hänet kyyneliin.

    En kestä katsoa, kuinka onneton ystäväni on, kun en osaa häntä edes auttaa! Tiedän, että jätän paljon selittäviä tekijöitä, sekä yksityiskohtia pois tarinastani, mutta pelkään paljastavani hänet, jopa nimettömänä! Jos kukaan osaisi antaa neuvoja, tai edes rohkaisua, olisin enemmän kuin kiitollinen.

    -VoiMeitäMämmäreitä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei. Minulla ei ole resurssia muuhun kuin neuvoa nyt tosi voimakkaasti, että ohjaat ystäväsi välittömästi osaavan ammattiavun piiriin. Näin vaikean tason ongelmat eivät ole ratkaistavissa tai hoidettavissa millään keittiöpsykologialla ja voivottelevalla päivittelyllä. Sanoit, että "hän ei ns. usko mielensairauksiin siinä merkityksessä, että juuri hän olisi oikeutettu kokemaan mielensairautta". Tämä itsessään jo indikoi erittäin voimakasta ammattiavun tarvetta, siis sellaista interventiota, jossa pureudutaan todella syvällisesti sekä niihin ongelmiin että niiden juurisyihin. Nyt ei auta mikään hyveellinen "saispa nyt edes jostain jotain apua" -voivottelu. Kriisiapua, välittömästi.

      Poista
    2. Selityksesi oli hieman epäselvä, en siis aivan ymmärtänyt, onko ystäväsi minkäänlaisen avun piirissä tällä hetkellä. Fakta on, että laitoshoitoa on todella vaikea saada ellei ole juuri esim. psykoottinen.

      Terapiaakin on vaikea saada, mutta jos kyse on rahasta, on omavastuuosuuksiin mahdollista saada toimeentulotukea.

      Sinun kannattaisi ehkä selvitellä apua, vinkkejä ja tukea järjestösektorilta, kuten vaikka Mieli Ry:stä. Heillä on aiemmin ainakin ollut ilmaisia keskustelupalveluita, jonne on ollut helppo päästä. Siellä tilannetta ja eri tuen vaihtoehtoja voitaisiin varmasti kartoittaa. Kunnilla on tietenkin mielenterveystoimistoja yms. ja sitten joillain paikkakunnilla klubitaloja tms. joista voisi löytää vinkkejä.

      Fakta kuitenkin on, että jos pakkohoidon kriteerit eivät täyty, on halun ja aloitteen hoidosta tultava ihmiseltä itseltään. Tiedän, että läheisenä on hirveän vaikeaa ja raskasta katsoa kun toinen kieltää kokonaan ongelmansa, mutta on vain pakko hyväksyä, että kaikkeen ei voi itse vaikuttaa. Jos ongelman ydin tässä on ystävän haluttomuus hakeutua hoitoon, suosittelisin ihan vain rauhallista keskustelua jossa yrität lempeän jämäkästi auttaa ystävääsi näkemään tilanteensa ja ennen kaikkea sen, että esim. PTSD voi olla kenellä tahansa (suosittelen kaikille lämpimästä esim. Gabor Maten youtubesta löytyvää matskua, todella kiinnostavaa) - herkkyys sen saamiselle on yksilökohtainen. Jos löytyisi jokin matalan kynnyksen juttu, kuten Mieli Ry:n asiantuntija, vertaisryhmä tms. voisit tarjoutua lähtemään tueksi, jos hän edes kerran suostuisi käydä katsomassa tilannetta.

      Toivottavast tästä vastauksesta oli edes jotain hyötyä. Tsemppiä!

      Poista
  19. Kulttuuriykkösessä keskustellaan sukupuolesta:

    Kirjailija, toimittaja ja kriitikko Emilia Männynväli kirjoitti esseeteoksensa Toiste en suostu katoamaan (Into, 2023)-nimitekstissä havainnostaan siitä, miten biologinen sukupuoli, etenkin naiseus, pyritään häivyttämään nykymaailmassa. Hän myös kritisoi sitä, että sukupuolesta keskustelu on tehty turhan vaikeaksi vaatimalla osallistujia osaamaan monimutkainen ja alati muuttuva termistö ja käyttämään sitä virheettömästi.

    Miksi tasa-arvoa kohti ponnistelevassa yhteiskunnassa juuri biologisesta sukupuolesta on tullut niin ongelmallinen käsite? Mikä biologinen sukupuoli on? Miksi sana äiti pitäisi korvata “raskaana olevalla henkilöllä"? Miten feminismin eri muodot historiassa ovat suhtautuneet sukupuoleen? Onko sukupuolen häivyttäminen tasa-arvoa?

    Näistä kysymyksistä ovat keskustelemassa biologi Atte Komonen Jyväskylän yliopistosta, sukupuolentutkimuksen professori Leena-Maija Rossi Lapin Yliopistosta ja Jyväskylän yliopiston tutkijatohtori Joonas Pennanen.

    https://areena.yle.fi/podcastit/1-67100088

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rossi ja Pennanen todistavat tässä, että akateemisella feminismillä ei ole mitään annettavaa naisten ja homoseksuaalien oikeuksille. Pelkkää sanojen pyörittelyjä. "Sukupuolen moninaiset ulottuvuudet" eivät paljon lämmitä, kun peniksellinen sosiaalinen konstruktio tunkeutuu naisten tiloihin, ryhmiin, kiintiöihin ja lesbojen seksielämään. Sielussa asuva sukupuoli ei auta, kun tasa-arvoa tarkastellaan sukupuolinäkökulmasta, tai kun kaapukulttuurin hakkaa kuukautismajan seinää. Akateeminen feminismi on totaalisen irrallaan todellisuudesta.

      Poista
    2. Voisiko Rossi olla yhtään alentuvamman kuuloinen paasatessaan, että jos ihminen on käynyt kuussa, niin miksi asiointi unisex-vessassa ei onnistuisi. Miksiköhän naiserityiset tilat on alunperin perustettu ja miksi niitä ei enää tarvita? Miehen pitäisi vaihtaa kadun puolta, jos edellä kulkee nainen yksin, mutta sama heppu onkin sitten tervetullut naisten vessoihin, pukkareihin ja pesutiloihin. Pyytämättä saatu kalukuva on kauhistus, mutta sama heppi heilumassa naisten pukkarissa on vassarifemistille ok. Make it make sense. Naiserityisten tilojen tärkeyttä muiden kulttuurien naisille korostetaan YK:ta myöten, mutta länsimaiden naisille intersektionaalit tarjoilevat unisex-paskakakun.

      Poista
    3. Mitä sellainen feminismi on, josta naisen määritelmä täytyy kiskoa irti hohtimilla ja jossa mekkoileva valkoinen heteromies on kaiken keskiössä.

      Poista
    4. "Naiserityisten tilojen tärkeyttä muiden kulttuurien naisille korostetaan YK:ta myöten, mutta länsimaiden naisille intersektionaalit tarjoilevat unisex-paskakakun."

      YK:n piirissä ainakin Reem Alsalem, joka on united nations special rapporteur on violence against women, ja toimii itsenäisenä neuvonantajana, on ottanut voimakkaasti kantaa biologisen sukupuolimääritelmän merkityksestä naisten ja tyttöjen oikeuksille ja turvallisuudelle, viimeisimpänä usan Title IX -muutoksia koskien.

      Mutta YK laajemmin kai tavoittelee naisten ja homoseksuaalien oikeuksien tuhoamista genderjyrällä. Näin ainakin tästä genderidentiteettiutopiasta YK:n tuottaman todella häiritsevän videon. Mistäköhän se löytyisi? Onko jollain tarkempaa tietoa YK:n agendasta? Puljulla on myös sananvapauden rajoittamiseen tähtääviä toimia, ettei vaan kenenkään mekkomiehen ja urhean transnaisurheilijan ihmisoikeudet mene pipariksi, kun terfit räkyttää.

      Poista
    5. Lähetys aukikirjoitettuna artikkeliksi:

      Analyysi: Biologinen sukupuoli on joillekin vanhan maailman viimeinen linnake, joka haluttaisiin räjäyttää

      Kun biologisen sukupuolen puolustaminen nähdään transfobiana, ollaan kaukana avoimesta yhteiskunnasta, kirjoittaa Pauliina Grym.

      https://yle.fi/a/74-20066243

      Poista
  20. Jade Nyström jatkaa transeille harvinaisella tolkun linjalla:

    ”Yhdestä väärästä sanasta saa transfoobikon leiman” – Jade Nyströmin mielestä Pridessä solvataan avoimesti ihmisiä

    Korkeushyppääjä Jade Nyström tuntisi häpeää naistensarjan voittamisesta. ”Se ei olisi mun arvojeni mukaista.”

    ”Musta tuntuu, että suurin osa vähemmistöistä suuttuu esimerkiksi väärien termien käytöstä, vaikka suuttumisen sijaan voisi vain kertoa asiasta. Sillähän sitä tietämättömyyttä saisi pois. Yhdestä väärästä sanasta saa kuitenkin viharyöpyn päälleen ja transfoobikon leiman otsaansa. Ja juuri siitä syystä ihmiset eivät uskalla kysyä asiasta.”

    https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010070860.html

    Verenkeitin on pärähtänyt päälle Trans ry:n, Setan, Trasekin, Transfeminiinien ja Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen toimistolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku voisi kehittää Translingo-sovelluksen (vrt. Duolingo), jossa opiskellaan transien termistöä turvallisesti sovellusympäristössä. Tavoitteena olisi kerätä mahdollisimman vähän transfoobikko-leimoja ja mahdollisimman paljon woke-pisteitä. Jos sovellusta ei pariin päivään käyttäisi, ruudulle pärähtäisi narsistisen raivon vallassa rääkyviä transeja sekä kirkuvia queerfeministejä, jotka julistaisivat sinun olevan ulossulkeva, sortava ihmispaska, koska olet jättänyt heidät vaille huomiota niin pitkäksi aikaa. Termejä opiskeltaisiin erilaisissa ympäristöissä; online-keskusteluissa, Setan moninaisuustyöpajassa, queer-klubilla, asiakaspalvelutilanteissa, Pridellä, transfeminiinien kotihipoissa ja niin edelleen. Kielitaidon edistyessä voisi sitten vähitellen uskaltautua altistamaan itsensä tosielämän tilanteille.

      Poista
    2. "Taas mediassa joku transnainen saappaannuolemassa transvihaajia. Musta jos on 20-vuotias niin vois ottaa selvää asioista eikä valittaa että "mitään ei saa enää sanoa". Todellisessa maailmassa kun transfobia kuitenkin on sitä, että ollaan tarkoituksella törkeitä."

      https://twitter.com/emiliahelis/status/1742897112210182258

      Poista
    3. Emilia on täysin sokea itselleen, on kyllä transtwitterin sakeimpia turauttelijoita. Hänestä ei siis ole vaientamista, että virallisen liturgian kanssa eri mieltä oleminen aiheuttaa syytökset cissujen ja transvihaajien saappaannuolemisesta :D Sanktio se on sosiaalinen sanktiokin.

      Poista
  21. Jos keholla ei ole sukupuolta, niin miksi naarasmuusun terveet rinnat täytyy amputoida?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska kyseessä on naiseuden kieltäminen? Ja rinnat liitetään naiseuteen, joten they must go?

      Muusuilu näkyy taas miesten kohdalla usein meikkaamisena, mutta mitään leikkauksia ei heiltä vaadita. Onko sukupuolettomuus siis enemmän tai vähemmän "miestä kohti" etenevä linja?

      Poista
    2. "Ja rinnat liitetään naiseuteen"

      Mutta translogiikalla penis voi olla naisen sukupuolielin ja mies voi menstruoida ja synnyttää. Moni transmaskuliini on ylpeä kuukautisaktivisti. On myös rintojen vapautusrintama, joka pyrkii epäseksualisoimaan rinnat ja normalisoimaan niiden julkisen esittelyn. Ei siis ole mitään loogista perustetta hankkiutua terveistä rinnoista eroon.

      Mutta joo, sisäistetty ja yhteiskunnallinen naisvihahan siihen ajaa. Onko rinnoille yhtä epäinhimillistävää nimitystä kuin bonusreikä tai etureikä vulvalle? Edistyksellisemmät puhuvat imettämisestä rintakehäruokintana.

      Mitenkähän muuten miestamponit ovat käyneet kaupaksi?

      Poista
  22. HS:ssä tänään juttu tupakkateollisuudesta. Kuulostaako tutulta?

    "Natsi-Saksassa tupakkalait olivat paikoitellen hyvin tiukkoja. Siellä oltiin kieltämässä tupakointia monissa julkisissa tiloissa ja työpaikoilla.

    Tätä tupakkateollisuus on käyttänyt myöhemmin propagandassaan hyväkseen. Tupakkakieltoja vaativat olivat tupakkayhtiöiden mukaan natseja, terveysfasisteja, fanaatikkoja. Kieltojen vastustajat esitettiin vapauden puolustajina"

    "Tupakkateollisuuden johtajat tiesivät, että näyttö tupakan ja syövän yhteydestä on vahvaa."

    "Kaiken tämän tiedon valistamina tupakkayhtiöt päätyivät Plaza-hotellin tapaamisessa suureen ratkaisuunsa. Ne päättivät järjestelmällisesti kieltää tieteellisen tiedon tupakoinnin vaarallisuudesta."

    "Vaikka tieteellinen kysymys tupakan yhteydestä syöpään oli selvä jo 1950-luvulla, tupakkateollisuuden pyrkimyksenä oli luoda kuvaa siitä, että meneillään oli edelleen aito tieteellinen kiista."

    "Samalla tupakkateollisuus kohensi julkisuuskuvaansa myös toista reittiä. Se osoitti olevansa kiinnostunut ihmisten terveyshuolista ja kehui tiuhaan, kuinka paljon se tuki tutkimusta.

    Kyseessä oli kuitenkin tarkkaan harkittu suunnitelma lääketieteen manipuloimiseksi."

    "Kyse ei ollut pelkästään tieteen manipuloinnista. Tupakan markkinamiehet onnistuivat tekemään savukkeista viehätysvoiman ja vallan symboleja."

    "Reynoldsin halveksuvasta suhtautumisesta asiakkaisiinsa kertoo myös yhtiön 1990-luvulla tehty markkinointisuunnitelma, jolla oli nimi ”Projekti roskaväki”. Tarkoitus oli kohdentaa savukkeiden mainontaa San Franciscon tiettyjen asuinalueiden kodittomille ja homoseksuaaleille."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa. Mietinkin vähän aikaa sitten tämän tupakkasaagan yhtäläisyyksiä nykypäivään.

      Poista
  23. Onko blogi-isäntä tutustunut sellaisen tubettavan homotransmiehen juttuihin kuin Arthur Rockwell? Olisi kiva kuulla kommentaaria sinällään ihan fiksun mutta vähintäänkin asenteellisen tyypin höpötyksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut tuosta tyypistä, mutten ole seurannut. Laitan plakkariin. :D

      Poista
  24. Transfobia riivaa Hesaria, kehtaavat yhdistää kiveskohjut vain miehiin! Miksi transnaisista tehdään jälleen kerran näkymättömiä terveydelle vaarallisella tavalla? Transnaiset voivat kärsiä kiveskohjuista, kivessyövistä, eturauhasvaivoista, erektiohäiriöistä ja ennenaikaisista siemensyöksyistä siinä missä muutkin testikkelitelineet, spermalingot, eturauhasen omistajat ja siittimenhaltijat. Jos miesten kuukautiset ja raskaudet on jo normalisoitu, niin eikö olisi korkea aika korjata tämä epäkohta, eli naisen penikseen, kiveksiin ja eturauhaseen liittyvien ongelmien esiintuominen. Kuka astuisi transnaisten kivessyöpäkampanjan mannekiiniksi. Mona, Emilia, Jade huhuu?

    Viidesosalla miehistä on kives­kohju

    https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000010049651.html

    VastaaPoista
  25. Vähän synkeä aihe, mutta näitähän täällä riittää :D

    Olen jo pitemmän aikaa seuraillut, sekä tutkiskellut uutisjuttuja miehistä, jotka rikoksen suoritettuaan - usein joko raiskaus tai murha - kiireesti identifioituvat naisiksi saadakseen lievemmät tuomiot, sekä istuakseen tuomionsa naisten vankiloissa (samaten kuin myös uutisia ammuskelijoista, joiden tarinat haudataan mahdollisimman pian kansan silmistä, kun saadaan selville, että ammuskelija kyseessä kuuluikin aakkosmafiaan, lähes poikkeuksetta trans-siipeen). Heiltä ei edellytetä diagnooseja, leikkauksia, eikä hoitoja, mutta eipä noita yksikään trans enää tarvitsekaan - paitsi, jos olet transmies, jolloin rintojen on ainakin ns. "pakko" lähteä.

    Tässähän ei varmasti ole kenellekään mitään uutta luettavaa, mutta sitten aloin pohtimaan myös rikostilastoja, sekä niiden vaikutuksia yhteiskuntaan. Kaikki nämä transidentifioituvien miesten suorittamat rikokset tilastoidaan naisten tekemiksi rikoksiksi - naisten suorittamat murhat sekä raiskaukset ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti esim. USA:ssa, Kanadassa, Australiassa, Skotlannissa sekä Britanniassa. Nainen on miestä fyysisesti heikompi sukupuoli, ja moni naisia miehiltä suojeleva laki tukee tätä.

    Ja tämä näkökantahan riippuu siis ihan tyystin lähteestä, mutta kun puhutaan esim. naisten astumisesta kodin ulkopuolelle työelämään, vastalauseeksi nousi usein se, että jos naiset päästetään miesten kanssa samoihin sosiaalisiin ympyröihin, he päätyvät alttiiksi miesväkivallalle. Ja jos silloin maailmassa menneessä nainen oli joko isänsä tai aviomiehensä "omaisuutta", käy kyllä järkeen, miksi mies haluaisi pitää ns. "omansa" vieraiden käsien ulottumattomissa (olen siis itsekin nainen). Moderni nainen kykenee silti yhä arvostamaan sitä, ettei työvaatteita tarvitse vaihtaa samassa suljetussa tilassa miesten kanssa.

    Nyt vain herää kysymys, että jos näiden "viimehetken transnaisten" suorittamien rikosten myötä tilastotiedot ns. tasaantuvat miesten ja naisten välillä, miten se tulee vaikuttamaan naisten asemaan läntisessä yhteiskunnassa? Miehet erotetaan laillisesti naisista, mutta onko seuraava askel erottaa naiset laillisesti lapsista? Naisten suurimmat työllistäjät omat mm. hoito-, sekä kasvatusala. En tiedä, miten homma eritoten miesten kohdalla toimii, taikka onko miehille mitään sukupuolellisesti erillisiä skriinausmenetelmiä olemassa, mikäli mies mielii aloittaa uraa lastenhoitajana, mutta jos myös naisia aletaan suuremmassa mittakaavassa ruveta pelkäämään nuorten naisten sekä lasten raiskauksista, miten tämä tulee vaikuttamaan naisten työllistymiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin juuri tänään samoja asioita katsottuani videon miehistä naisten vankiloissa. Tilastojen vääristely kuulostaa aika riskaabelilta hommalta. Mitä niillä tilastoilla edes tekee jos niihin ei voi luottaa? Jos naisten suorittamien rikosten tilastoja katsellessa käy mielessä ajatus "kuinkahan moni näistä naisista on oikeasti miehiä?", ollaan jo menty pahasti metsään.

      "Transvangeista" lähes puolet on vankilassa seksuaalirikoksesta. Järjellä ajatteleva ihminen miettii hetken, laskee yksi plus yksi ja toteaa, että on vaarallista antaa miesten vain päättää mihin vankilaan heidät laitetaan. Totta kai he valitsevat sen mukavamman vaihtoehdon jos heille sellainen valta annetaan. Jännä sinänsä kuinka näiden väkivaltaisten miesvankien oikeudet tuntuvat olevan pyhiä, mutta usein pienemmistä rikoksista istuvien naisten oikeuksilla ei ole mitään merkitystä.
      Naiset suorittavat verrattain vähän seksuaalirikoksia, mutta kohta näyttääkin siltä että naisten suorittama seksuaalirikollisuus on kasvanut huimasti. Mitäpä sitä enää naisia mitenkään erityisesti suojelemaan kun itsehän he ovat niitä tekijöitäkin. Naiset eivät ole naistentiloissa turvassa edes toisiltaan niin mitä väliä että sinne laitetaan sitten vielä mie- siis "naisia", vai mitä?

      Aiheesta tuli myös mieleen kotimaan ainoa sarjamurhaaja Mikael Penttilä, vai millä nimellä nyt ikinä meneekään tällä hetkellä, ja piti ihan mennä tarkistamaan. Tämän sarjamurhaajan ja naistenkuristajan englanninkielisessä Wikipedia-artikkelissa tosiaan viitataan tähän hulluun sanalla "she". Kiinnostaisi tietää miten tämä murhaaja tilastoidaan Suomessa ja ulkomailla. Ovatko hänen rikoksensa tosiaan naisten tilastoissa ihan vain koska hän, erittäin epävakaa, psykopaatin kriteerit täyttävä ja täten hyvin manipulointiin kykenevät henkilö, päätti sanoa olevansa nainen?
      Toisaalta, jos transit ("") tosiaan kokevat että on tärkeää "oikeinsukupuolittaa" väkivaltainen, naisia tappava hullu niin ainakin he ironisesti ovat osaltaan peakkaamassa ihmisiä tästä harhaisuuden taudista joka meitä piinaa, yhdessä kaikenmaailman hyväuskoisten hölmöjen kanssa.

      Hiukan sääliksi vain käy niitä jotka eivät ole vain huomionhakuisia narsisteja vaan oikeasti kärsivät dysforiasta johon tässä nyky-yhteiskunnassa on hankala saada apua kun kaikki pitää vain heti validoida eikä mitään traumoja ainakaan pidä yrittää käsitellä. Monet heistä halusivat ja haluaisivat vain elää normaalisti ja huomiota herättämättä. Nyt se ei vain enää ole yhtä helppoa koska he joutuvat ihan yhtä lailla kuvainnolliseksi tykinruoaksi jos eivät irtisanoudu THE ideologiasta ennen kuin se kaikki lopulta kaatuu omaan mahdottomuuteensa ja loputtomiin ristiriitaisuuksiin.

      Poista
  26. Tällaista randompohdintaa. Katsoin jostain kumman syystä Sinkut paljaana -ohjelmaa, uusimman kauden jaksoa jossa deiteillä oli Sofia. Skippailin tosin osia kun ei se ollut kovin kiinnostavaa.. Ei toki mitään käryä, millainen tuotantoprosessi on ja mitä treffien toisille osapuolille kerrotaan etukäteen, mutta itseäni kummastutti, kun Sofian transsukupuolisuutta ei taidettu ottaa mitenkään esille. Vaikka hänelle onkin paljon leikkauksia tehty alkaen alapäästä aina kasvojen feminisaatioon, niin silti... ainakin voisin kuvitella, että heteromiehellä ei välttämättä viisari aivan värähtele, koska no, kyseessä ei ole nainen. Tietysti kyseessä on ihan höpöviihdeohjelma, mutta silti mulle katsojana oli jotenkin kiusaannuttavaa kun tuli tunne, kuin katsojana tulisi pakotetuksi mukaan "Sofia on oikea nainen" -leikkiin. Tässä herää myös suostumuksellisuuden kysymys... onko ok joutua suuntautumisensa vastaisille treffeille (jos siis oletetaan, että osallistujille ei ole kerrottu etukäteen kyseessä olevan transihminen)? Ei se toki yllätä, että Yle tuuttaa ilmoille tällaista sisältöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Tässä herää myös suostumuksellisuuden kysymys"

      Suostumus on kaukana, jos heteromies huijataan tai painostetaan treffeille ja/tai seksiin toisen miehen kanssa. Ihmisen sukupuoli ja suuntautuminen eivät muutu, vaikka hormoneita sorkittaisiin, penis käännetään kehon sisälle tehtyyn onkaloon, rälläköidään kasvojen luusto, laseroidaan partakarvat, kuorrutetaan sentti ihomaalia, asennetaan kumipallot rintakehään, liimataan viiden sentin ripset, tekokynnet ja hiuslisäkkeet miestyyppisen kaljun peitoksi. Myöskään heteronaisesta ei tule homomiestä testokuurilla ja rintojen amputoinnilla eikä vagina ole homomiehen sukupuolielin.

      Jännä, miten uskovaisten piirissä tapahtuvasta eheytyksestä jaksetaan rääkyä ja vaaditaan eheytyskieltoa lakiin, mutta samalla pakotetaan suuntautumisen vastaisia transeja erityisesti homoseksuaaleille.

      Poista
    2. Kuten todettua, transkielellä kaikki tarkoittaa jotain aivan muuta kuin sen sanan tai käsitteen varsinaista perusmerkitystä. Transkielellä eheyttäminen on sitä, ettei hormonireseptiä ja leikkauslähetettä irtoa ensimmäisestä inahduksesta ja transin kanssa deittailuun, seksiin ja suhteisiin suostumattomia seksuaalisia rasisteja ei vielä ole riittävän tehokkaasti koulutettu sisällyttämään deittailu-, seksi ja suhdepooliinsa vastakkaisen sukupuolen edustajia amputaatioineen ja proteeseineen.

      Jos transit ymmärtäisivät, että heillä on täysi oikeus larpata fantasiasukupuoltaan omassa ylhäisessä yksinäisyydessään ja se on kaikille OK, heidän elämänsä olisi kaikilla tasoilla paljon helpompaa. Sen sijaan he käyttävät aivan järjettömät määrät energiaa saadakseen kaikki muut ihmiset leikkimään mukana fantasiassaan ja identiteettiorgioissaan – deittailuun, seksiin ja suhteisiin asti. He leikkivät koko ajan tulella ja tietävät sen kyllä itsekin. Transien taktiikka näyttää jo pitkään olleen se, että he venyttävät koko yhteiskunnan ja sosiaalisen todellisuuden niin äärimmilleen kuin voivat ihan vain testatakseen, miten paljon toiset ihmiset heiltä sietävät ennen lopullista pimahdusta. He työntelevät vähän sieltä, vähän täältä, vähän tuolta... Jossain kohtaa vielä jollakulla menee oikein kunnolla hermot, sanokaa minun sanoneen. Jälki tulee myös olemaan sen mukaista.

      Poista
    3. "Jossain kohtaa vielä jollakulla menee oikein kunnolla hermot, sanokaa minun sanoneen. Jälki tulee myös olemaan sen mukaista."

      Mietin myös tätä - kiihdyttääkö tällaiset kulminaatiopistettä, sellaista kohtaa, jossa kriittisellä massalla tulisi jokin kollektiivinen ajatus, että nyt on menty rajojen yli ja pahasti, vai tuleeko transiudesta eräänlainen virtahepo olohuoneessa? Kaikki sen näkevät, mutta kukaan ei voi sanoa mitään (ellei sitten tietenkään asiayhteys ole se, että transiuden kuuluukin olla keskiössä). Normalisointia vai vitutuksen keräämistä, vaikea sanoa. Olisi muuten kiinnostavaa kuulla heteromiesten mielipiteitä, ottaisiko näiden sofioiden ja muiden kanssa eteen? :D Sofiakin on ilmeisesti toiminut prostituoituna, joten varmasti hänenkinlaiselleen ihmiselle on kysyntää, mutta eri asia toki ovatko nämä niitä likaisia chasereita.

      Muuten haluaisin vielä lisätä, en tarkoita tätä kommentointia mitenkään ilkeilynä Sofiaa kohtaan, päin vastoin toivon hänelle kaikkea hyvää ja toivon että hän löytää elämäänsä onnea ja tasapainoa. Tulin vähän surulliseksikin hänestä, sillä hän vaikutti niin epävarmalta enkä nyt ollut aivan varma oliko tuo uravalintakaan parhaalla tavalla mielenterveyttä ja tasapainoista, harmonista elämää tukeva... (mitä samaa kyllä pohdin kaikkien näiden onlyfans-naisten ja muiden kohdalla; esimerkit ovat kautta linjan hyvin traagisia aina alaikäisenä raiskatusta ja paritetusta Melissasta vuosia raiskattuun Minttuun - Melissakin muuten oli tässä samassa ohjelmassa - onko Ylellä joku hinku normalisoida prostituutiota ja siihen liittyvää hyväksikäyttöä? Mutta nyt menen jo hieman ohi aiheen, vaikka toki misogynia ja transideologia kytkeytyvät vahvasti toisiinsa.)

      Poista
    4. "heteromiehellä ei välttämättä viisari aivan värähtele, koska no, kyseessä ei ole nainen"

      Translogiikassa naiseus on lista asioita ja ominaisuuksia, jotka kuka tahansa mieskehoinen henkilö hankkia itselleen. Vanha kunnon Mr. Potatohead -lähestyminen sukupuoleen. Alistuminen, turhamaisuus, miehen palveleminen, pitkät hiukset, meikki, korkkarit, minarit, ripsipidennykset, rakennekynnet ja muut ihanat sukupuolistereotyypit. Siinähän ne keskeiset naisen ominaisuudet sitten ovatkin.

      Tässä x-ketjussa on hyvää pohdintaa aiheesta:

      "Straight men are a lot more sympathetic towards "hot" transwomen, because they're straight men. If it looks like a fuckable woman, it's a woman. Think sex dolls and anime girl pillows."

      Eli miehet reagoivat voimakkaasti visuaalisiin ärsykkeisiin, vaikkapa juuri pornosta opittuun fetissikuvastoon, jota ihan minkä tahansa sukupuolen edustaja voi jäljitellä. Mutta jos tietää, että "naisella" on penis ja kiihottuu silti, niin silloin ei kyllä ole heteromies, vaan vähintään bisse. Syvällä kaapissa oleva ja sisäistetystä homofobiasta kärsivä bi/homomies voi toki kivenkovaan väittää, että "TWAW, transnainen on nainen!" vakuuttaakseen lähinnä itseään.

      "That's why so any of them are keen to insist that TWAW, because otherwise they'd have to face up to the fact that they're bisexual. And too many 'straight' men are too homophobic to do that."

      https://twitter.com/SVPhillimore/status/1747197195734946141

      Poista
    5. "Syvällä kaapissa oleva ja sisäistetystä homofobiasta kärsivä bi/homomies voi toki kivenkovaan väittää, että "TWAW, transnainen on nainen!" vakuuttaakseen lähinnä itseään."

      Totta. He ns. eheyttävät itse itseään :D
      Onko se sitten niin kova pala, eritoten miehelle, tulla ulos biseksuaalina - varsinkin, kun nämä miehet tuppaavat tulemaan petipuuhissaan ulos kameroiden edessä koko maailmalle? Onko se jokin... beta-mies- status?
      Minulta nyt vaan riittää tosin vähän sääliä, saati myötätuntoa heitä kohtaan. Mitä he muka konkreettisesti voittavat tällä pelleilyllä? Mies, joka ei kykene olemaan edes itselleen rehellinen tekee aina itsestään naurunalaisen, ja se heille kait suotakoon?

      Ps. Sateenkaari-mafia on nyt sitte tunnustanut perheeseensä ecoseksuaalin - hyypiö, joka rakastelee puita, look it up.

      Poista
  27. "Sofiakin on ilmeisesti toiminut prostituoituna, joten varmasti hänenkinlaiselleen ihmiselle on kysyntää, mutta eri asia toki ovatko nämä niitä likaisia chasereita."

    Itselläni ei ole siis mitään omakohtaista kokemusta ns. "alan ammattilaisten" tahoilta, mutta olen heitä silti kuunnellut sekä asiaa tutkinut, ja sen perusteella mitä tiedän, mitä tulee seksiin, kaikki on kaupan. Kaikki. Jos keksit sen, siitä on tehty pornoa. Pornon alamaailma on kertakaikkiaan sentyyppinen mesta, ettei mikään siellä ole kiellettyä, syntistä eikä tabu - jos tiedät hinnan ja keneltä kysyä, niin ihan varmasti myös saat.

    Sitä vaan en kuollaksenikaan ymmärrä, miksi nämä transit nimenomaan sylkevät niiden kasvoille (chaserit), jotka heiltä seksiä haluaisivat. Tai... ymmärrän kyllä, psykologisesti, narsisteja kun lähes poikkeusketta ovat, mutta se nyt on vähän tilanne... ota sitä mitä tarjotaan, jää ilman, tai vakuuta ns. oikeutettu raiskaus/pakotettu seksi ihmisoikeudeksi - valitse näistä.

    "Muuten haluaisin vielä lisätä, en tarkoita tätä kommentointia mitenkään ilkeilynä Sofiaa kohtaan, päin vastoin toivon hänelle kaikkea hyvää ja toivon että hän löytää elämäänsä onnea ja tasapainoa."

    Ihan varmasti löytää. Epävarmuus omasta itsestään tai kehostaan ei tietenkään kiihota ketään muita paitsi näitä groomaaja-setiä, mutta jos hän nyt vähän malttaisi kasvaa hieman lisää ihmisenä, kykenisi hän ihan varmasti onnelliseen elämään ilman nakuna pelleilyä ja ventovieraiden ihailua. Siinä mielessä hän lienee yhä siinä ns. 20-kymppisen nuoren naisen psykologisessa kehitysvaiheessa, että rajoja saati seurauksia omasta käytöksestä ei ole, mutta haluttava täytyy olla. Elin itse tämän saman vaiheen läpi, ja voi apua oli se kyllä epätoivoista ja säälittävää touhua XD

    Lähipiirissäni on eräs ns. vanhan koulun transmies, ja säännöllisesti käymme läpi keskusteluja seksin ympärillä. Hän toteaa ihan suoraan, että "hänenlaisensa parrakas nainenkin" saa kyllä sitä seksiä, jahka vain on itse asiallisen rehellinen tilanteesta - että housuista löytyy se vagina, eikä penis. Saa kuulemma seksiä ihan halutessaan, ja hyvä hänelle.

    Nykyinen transideologia on kyllä tosiaan ihan puhdasta misogyniaa, sekä homofobiaa - sitä ei voi olla näkemättä. Kognitiivinen dissonanssi vaan on sitkeä narttu. Just kävin nimittäin läpi verrattain verisen keskustelun homoystäväni kanssa siitä, miten hän "ei muka voisi" harrastaa seksiä vaginan kanssa, vaikka sen vaginan omistaja olisikin mielestään mies. Hän vain haluaakin, että muut miehet niin tekisivät, muttei välttämättä just hän... Hän äänestää vihreitä - go figure.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Hän vain haluaakin, että muut miehet niin tekisivät, muttei välttämättä just hän"

      Vihervassarimiesten mielestä transnainen on täysi nainen, paitsi seurustelumielessä. Ilmeisesti vihreillä homoilla on sama ilmiö, että transmies on täysi mies myös seksuaalisesti, mutta hänellä itsellään ei ole velvollisuutta dipata bonusreikää :D Vihervassarimiehellä ei ole mitään henkilökohtaista riskiä siinä, että sukupuoli on ilmoitusasia ja hepit heiluvat naisten tiloissa tai naisurheilussa ja että miesten tekemät raiskaukset ja pedaroinnit tilastoidaan naisille. Heistä on vain hupaisaa ja oikein, kun lesboja painostetaan tyttödikin suuntaan. Vihervassarin unelmamaailmassa aina joku muu kuin hän itse kohtaa itsemäärittelyn seuraukset ja kohtaa transit täysinä miehinä ja naisina, jopa seksuaalisesti oman suuntautumisen vastaisesti.

      Poista
    2. "Sitä vaan en kuollaksenikaan ymmärrä, miksi nämä transit nimenomaan sylkevät niiden kasvoille (chaserit), jotka heiltä seksiä haluaisivat."

      Ihmissuhde joka perustuu toisen osapuolen harhojen validioimiseen ei nyt vain toimi. Paitsi tietysti jos kyse on alistamisesta.

      Transsuksuaali on transseksuaali vaikka voissa paistaisi. Sillä nyt vain on merkitystä parisuhteen kannalta, halusit tai et.

      Poista
    3. Eivätkö lesboja vonkaava mekkomies ja homomiehiä himoava vetskaritissi ole itse niitä seksuaalivähemmistöjä seksualisoivia ja fetisoivia chasereita.

      Poista
    4. Kun sanot taikasanan ”trans” ja julistaudut osaksi universumin sorretuinta ihmisryhmää, sinua eivät enää kosketa samat säännöt kuin muita. Samalla keikahtaa kaikki muukin päälaelleen: seksiin ja suhteisiin painostamisesta tulee ”ihmisoikeus”, seksistä ja suhteista kieltäytyminen transin kanssa on ”syrjintää”, ”fobiaa”, ”ulossulkemista” ja ”seksuaalista rasismia”, eksklusiivinen kiinnostus vain tiettyyn sukupuoleen on ”genitaalipreferenssi, josta on creepyä toitottaa”. Trans saa täysin siemauksin syyllistää kaikkia muita sellaisesta, mihin hän itse syyllistyy joka käänteessä täyttä häkää vailla häivääkään tunnontuskia.

      Silti tuo chaserkitinä on jotain ihan uskomatonta. Torjutaan nenä nirpalla se nimenomainen ihmisryhmä, joka ON transeista kiinnostunut, ja jatketaan sen sijaan pyhää sotaa cissuja, cisteemiä ja sortorakenteita vastaan. Sitten ihmetellään, kun oma elämä on aina vaan yhtä perseestä.

      Poista
  28. Presidentin vaalit - mitä niistä?

    Suomen presidenttihän ei ole millään muotoa mikään ns. "tärkeä" tekijä poliittisessa pelissä, mutta onko kukaan muu kuin minä siitä huolimatta yhtä harmistunut siitä, ettei tällä vaalikaudella oikein löydy ketään, jolle voisin ääneni antaa?

    Keitä meiltä löytyy ehdokkaina? Naisia, jotka eivät suostu määrittelemään mikä nainen on - paitsi ehkä korkeintaan silloin, jos heitä ollaan kuskaamassa sotaan ulkomaille, ja tuskin silloinkaan. Rahamiehiä, viherpiipertäjiä, mulkvisteja... ei oikein löydy omastatunnosta ns. äänestystahtoa ketään kohtaan. Taitaa jäädä tällä kertaa ääni antamatta... mutta sitten muistan toki neljän vuoden ajan olla mussuttamasta, kun kaikki on niin huonosti ja perseestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älkää missään tapauksessa jättäkö ääntänne antamatta! Vähiten vituttavalle ehdokkaalle annettu ääni on pois eniten vituttavimmilta (itseäni eniten vituttavat Andersson, Haavisto, Stubb ja Aaltola). Presidentin valinnassa on nyt myös ennen kaikkea kyse kansainvälisistä suhteista, trans- ja intersektionaalisekoilu on niiden ja koko maailmanpoliittisen tilanteen rinnalla aika mitätöntä itikan ininää. Oli miten oli, en siitäkään huolimatta omaa ääntäni sukupuolisekoilijalle anna (Andersson, Haavisto). Jos ihminen ei erota miestä naisesta ja allekirjoittaa intersektionaalikultin käänteisrasistiset teesit kakistelematta, hän on pomminvarmasti lyhytnäköinen ja johdateltavissa oleva idiootti kaikessa muussakin.

      Poista
    2. Mikä vika Halla-ahossa on? Joo, hänen olemuksensa voi ensin vaikuttaa hieman puistattavalta, mutta kun todella kuuntelee hänen argumentointiaan ja niitä asioita, joita hän sanoo, olen ainakin itse hyvin vakuuttunut, että hän todella haluaa parasta ihmisille. Lisäksi hänestä välittyy minulle aivan erilainen rehellisyyden tuntu kuin muista ehdokkaista. Välillä hän ilmaisee asiat liian kärkkäästi, mutta kukaan ei ole täydellinen.

      Ps. pressan kausi kestää 6 v ;)

      Poista
    3. Sama homma täällä, ettei oikein erityisesti kiinnosta äänestää ketään, mutta pakko se ääni on käyttää. Vaalikoneiden kyselyt kolmansista sukupuolista ja Jumalan siunauksen toivottamisesta uudenvuodenpuheessa ovat ihan liirumlaarumia ja sekoittavat vaan palettia. Minua ei kiinnosta presidentti joka on joku hyveposettaja vaan sellainen jolla on järki päässä ja joka uskaltaa ajatella asioista itse. Voi kun nämä intersektionaaliset feminismit nyt unohdettaisiin politiikasta ja alettaisiin keskittyä johonkin oikeasti merkittävään.

      Poista
    4. Kannattaa muuten katsoa eilinen Helsingin Sanomien vaalitentti. Loppupuolella (n. 1:16:40) Li Anderssonilta ja Jussi Halla-aholta kysytään sukupuolen moninaisuudesta, joka oli yksi HS:n vaalikoneen kysymyksistä presidenttiehdokkaille ja johon Li ja Jussi olivat vastanneet täysin vastakkaisesti.

      Andersson länkyttää ikiaikaisen tuttua intersektionalistien ja wokettajien transmantraa: "No, mä perustelen esmes sillä, et meillä on tutkittua tietoa siitä, että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat nuoret muita useammin joutuvat esmes koulukiusaamisen uhreiksi, kohtaavat enemmän syrjintää suomalaisessa yhteiskunnassa. Ja että ehdottomasti et on tärkeetä, et me lisätään tietoa sukupuolen moninaisuudesta, et ne ihmiset jotka työskentelee joko koulutuksessa tai sosiaali- ja terveydenhuollossa kohtaa lapsia ja nuoria, että heillä on riittävästi tietoa sukupuolten moninaisuudesta, mutta myöskin, et me tehdään töitä sitten koko yhteiskunnan tasolla asenteiden muuttamiseksi ja ymmärryksen ja tietoisuuden lisäämiseksi."

      Halla-aho kommentoi kingsleykahlesalpamaiseen tapaansa: "No, oletan että sukupuolen moninaisuus viittaa tässä sukupuolten oletettuun lukumäärään. Ihminen on suvullisesti lisääntyvä olento, kuten nisäkkäät yleensäkin ja jakautuu miehiin ja naisiin. Tämä ei tietenkään sulje pois sitä, että pitää hyväksyä hyvin moninaiset tavat olla mies tai nainen. Mielestäni on hyvin vastuutonta ja vaarallista, että aikuiset tarjoavat nuorten mielenkuohuihin tai jopa mielenterveysongemiin ratkaisuksi sitä, että nuoret olisivat syntyneet jotenkin väärään ruumiseen ja tämä pitää korjata sitten lääketieteellisillä toimilla. Tämä ei minun uskoakseni ratkaise mielenterveyskriisiä vaan on pikemminkin pahentamassa sitä."

      Juontaja: "Siis ettekö te usko transsukupuolisuuteen, vai mikä, mitä tämä tarkoittaa?"

      Halla-aho: "Minun mielestäni pitää hyväksyä se, ettei ole olemassa yhtä tapaa olla mies tai yhtä tapaa olla nainen. Mutta ei tätä asiaa pidä sillä tavalla lähestyä, että jos mies tai nainen ei käyttäydy kaikkein stereotyyppisimmällä mahdollisella tavalla siinä omassa sukupuolessaan, että hän olisikin jotain muuta sukupuolta ja että tähän olisi sitten löydettävissä jotain lääketieteellisiä ratkaisuja."

      Kyllä on aikoihin eletty, kun persut ovat ainoa puolue (KD ehkä myös mukaan lukien), jossa on enää jonkinlaista järjenhiventä jäljellä. No, mitäpä muutakaan se voisi olla nykyisessä tillintallin- ja vinksinvonksinmaailmassa.

      Poista
    5. Tuppaankin aina sanomaan, että en minä ole tai haluaisi olla konservatiivi, mutta nykyilmapiirissä satun vaan olemaan monista asioista samaa mieltä kuin konservatiivit. Minkäs sille voi.

      Poista
    6. Tämä "my political journey" on erittäin osuva:

      https://www.realityslaststand.com/p/shop

      Metoo!

      Poista
    7. Erittäin osuva.

      Olen itse entinen vasemmiston äänestäjä. Nykyään koen itseni poliittisesti kodittomaksi ja määrittelen itseni poliittisesti sitoutumattomaksi. En tiedä, kuinka paljon siitä nuorena oli idealismia ja/tai fanatismia, mutta kesti omalta osaltani noin kolmekymppiseksi tajuta, ettei vihervasemmistossa kerta kaikkiaan kyetä tajuamaan tiettyjä elämän, ihmisyyden, sosiaalisen ja taloudellisen vallan ym. kylmiä realiteetteja. (Vanhetessa sitä kai oppii?) Pidin silti aikaisemmin vasemmiston tavoitteita ja yhteiskunnallisia pyrkimyksiä jaloina ja lähimmäisenrakkaudesta lähtevinä ja sen sellaista. Ruusuinen mielikuva alkoi rakoilla ja vassariporukan todellinen karva paljastua joskus vuoden 2015 paikkeilla, kun tajusin, että intersektionaaliset feministit ovat yhtäkkiä aivan kaikkialla, ja he olivat uiskennelleet vallankahvaan nimenomaan käyttäen vihervasemmistoa kanavanaan. Minulle ei tuolloin ollut vielä täysin selvää, keitä intersektionaaliset feministit oikeastaan ovat ja mitä ajavat, mutta aloin perehtyä ja mitä enemmän perehdyin, sitä hiuksianostattavammaksi koko touhu näytti käyvän. Merkillepantavinta oli, että varsinkin akateemisissa piireissä pyörivät intersektionaaliset feministit olivat silmäänpistävästi todella sekaisin. Myös sen huomasi nopeasti, että he kaikki toistelivat/toistelevat jostain muualta tai lajitovereiltaan ulkoa opettelemiaan samoja opinkappaleita ja poliittisia näkemyksiä vailla minkäänlaista omaa kriittistä ajattelua, heidän usein kiihkeätkin julistuksensa olivat aina väkevän fanaattisuuden sävyttämiä ja he esittivät niitä kiihkouskovaisen itsevarmuudella. "Asia on nyt näin, koska me sanomme niin, eikä tästä väitellä! Ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymys!" Kaikkein omituisinta oli huomata, että sanoivat nuo pottatukat aivan mitä tahansa, he saivat/saavat muut ihmiset aina tanssimaan oman pillinsä mukaan. Heillä näytti olevan älylliseen kapasiteettiinsa ja ulosantiinsa nähden suorastaan suhteettoman paljon vaikutusvaltaa. En vieläkään ymmärrä, miten he ovat voineet saada niin paljon valtaa, jota vain harva uskaltaa nousta kyseenalaistamaan.

      Lueskelin tuolloin eri julkaisuista ja medioista mm. Panda Erikssonin nonbinäärisyyden ja sukupuolineutraaliuden evankeliumin julistamista kulmat kurtussa ja mietin, että mikä juttu tämä nyt on. Tuttavani opiskeli tuolloin Turun yliopistossa ja kertoi, että Panda oli kampanjoinut siellä noihin aikoihin sen puolesta, että kaikki Turun yliopiston kampuksen vessat sukupuolineutraalistettaisiin. Hanke oli jopa saanut yliopiston taholta jonkin verran vastakaikua, mutta sitä ei ilmeisesti sitten kuitenkaan lähdetty oikeasti toteuttamaan. Tai jos lähdettiinkin, niin se jäi pelkäksi kokeiluksi. Mikä lienee laita Helsingin yliopistossa, tietääkö joku? Muistelen, että siellä oli jonkinlainen vastaava unisex-vessakokeilu.

      Mitä selvemmäksi kävi, että intersektionaalinen feminismi on nyt vihervasemmiston koko politiikan ajamisen ohjenuora (lue: ruoska) ja lähtökohta, sitä ilmeisempää minulle oli, että jotain on vihervasemmistossa laajemminkin erittäin pahasti vialla. Kun transsekoilu ko. piireissä vain yltyi yltymistään ja aivan kaikki vihervasemmiston näkyvimmät ja vaikutusvaltaisimmatkin poliitikot (Li Anderssonin ja Pekka Haaviston tason poliitikkoja myöten) olivat alkaneet toistelemasta päästyään toistella transien ja muusujen syrjintämantroja kuontalot väpättäen ja silmät ammollaan, tajusin että koko vihervasemmistokenttä on lakannut aikoja sitten olemasta sitä, mitä se alun perin on kenties ollut. Siitä on jäljellä enää korkeintaan rippeet ja riekaleet, kun kultistit ja kiihkoilijat ovat vallanneet koko paskan omien mielenterveysongelmiensa kanavoimisen areenaksi ja narsististen tarpeidensa toteuttamisen väyläksi.

      Siihen sitten päättyi oma vihervasemmiston äänestämiseni lopullisesti. Olen jälkikäteen sanoittanut tätä asiaa itselleni ja muille niin, että minä en hyljännyt vihervasemmistoa – vihervasemmisto hylkäsi minut.

      Poista
    8. "Mikä lienee laita Helsingin yliopistossa, tietääkö joku? Muistelen, että siellä oli jonkinlainen vastaava unisex-vessakokeilu."

      Ainakin Helsingin yliopiston päärakennuksen pohjakerroksessa on Unisex-vessa. Muista kerroksista ja rakennuksista en tiedä.

      Minua alkoi myöskin yhä enemmän hiertää vasemmiston ja vihreiden identiteettipolitiikka viime vuosikymmenen loppupuolella. Äänestin edelleen vasemmistoa, mutta yhä enemmän hampaat irvessä, ja yritin etsiä aina ehdokkaan, jolla olisi mahdollisimman vähän identiteettipoliittisia teemoja ja mahdollisimman paljon järkeä päässä. Tavallisen duunarin ongelmat eivät tuntuneet heitä enää kiinnostavan pätkän vertaa. Elättelin pitkään turhaan toivetta, että ehkä tämä hulluus menee jossain vaiheessa pois muodista. Ei mennyt, sen sijaan paheni entisestään.

      Poista
    9. "Mikä lienee laita Helsingin yliopistossa, tietääkö joku? Muistelen, että siellä oli jonkinlainen vastaava unisex-vessakokeilu."

      Kaikki helsinkiläisten korkeakoulujen tilat ja niihin liittyvät, joissa minä olen käynyt, niin niissä on pelkkiä unisex-vessoja. HY:n kampukst, Unicafe, Helsinki Think Co:n tilat, Taideyliopiston tilat... Yleensä sukupuolitettua vessaa ei löydy etsimälläkään. Myös esim. Omnian tiloissa (he järjestävät paljon ammattikoulutusta ja todella iso osa opiskelijoista on maahanmuuttajia, myös naisia) joissa olen itse käynyt, on unisex-vessat ja sitten miehille oma. Uskon, että maahanmuuttajanaiset varmasti arvostavat tätä suuresti. Samoin kuin me ihan suomalaiset naiset tietenkin.

      Hirveitähän nuo on ja itse käytän vain invavessaa koska unisex-vessan käyttö on ahdistavaa ja epämiellyttävää vaikka en mitään ahdistelua tms. pidäkään todennäköisenä.

      Mietinkin tuossa eräänä päivänä kun nonbinääri nainen, mitä ilmeisimmin pahoista mielenterveysongelmista kärsivä, meni pisoaarilliseen unisex-vessaan. Että voisiko näillä unisexiä ja kaikkien rajojen murtamista kovaan ääneen vaativilla naisilla olla kyse jostain patologisesta trauman uudelleen toistamisen tarpeesta?? Suurella osalla tietämistä nb-naisista on traumataustaa ja ovat kokeneet seksuaalista häirintää, onko pisoaarivessaan muusuidentiteetin ottaneena tunkeminen jotain epätoivoista yritystä päästä tilanteen herraksi?? Ei siinä, puolestani kekkuloikoot siellä minkä jaksavat, mutta naisten vessat takaisin kiitos.

      Poista
    10. "En vieläkään ymmärrä, miten he ovat voineet saada niin paljon valtaa, jota vain harva uskaltaa nousta kyseenalaistamaan."

      Yleisen mielipiteen määrittävät mielipidejohtajat. Ketkä sellaiseksi nousevat? Ei viisaat, eikä hyveelliset vaan itsevarmat. Täydellinen itsevarmuus pohjautuu täydelliseen tietämättömyyteen.

      Epävarmat ihmiset seuraavat itsevarmoja ja suurta enemmistöä, tai sellaisena pitämäänsä pientä äänekästä vähemmistöä, ei omatuntoaan tai järjen ääntä. Näin syntyy laumailmiö.

      Poista
    11. En ihan allekirjoita tuota ajatusta täydellisestä tietämättömyydestä (jos nyt oikein ymmärsin tarkoituksesi). Kulttijohtajiksi nousevat eivät ole mitään idiootteja, he ovat usein päinvastoin hyvinkin älykkäitä ja kykeneviä manipuloimaan ja ohjailemaan muita (suuri osa heistä onkin sosio- tai psykopaatteja). Se on totta, että nimenomaan epävarmat yksilöt herkästi uskovat näitä manipuloijia ja kuuntelevat ja lähtevät sokeasti seuraamaan heitä. Ihmisistä tuntuu turvalliselta, kun voi nojautua johonkuhun, joka kantaa vastuun (tai antaa vaikutelman siitä, että kantaa vastuun). Heiltä jää täysin oivaltamatta, että usein tuo vastuunkanto ja seuraajistaan välittäminen on näennäistä, näyteltyä ja tietoisen teeskenneltyä. Narsisteille heidän hännystelijänsä ovat pelkkiä statisteja, joita he pohjimmiltaan syvästi halveksivat, vaikka kuinka esittäisivät heistä välittävänsä. Narsisti välittää aina vain ja ainoastaan omasta edustaan, ei koskaan muiden.

      Poista
    12. "No, mä perustelen esmes sillä, et meillä on tutkittua tietoa siitä, että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat nuoret muita useammin joutuvat esmes koulukiusaamisen uhreiksi, kohtaavat enemmän syrjintää suomalaisessa yhteiskunnassa."

      Totta kai Anderssonilta voi odottaa tätä samaa lätinää mitä näiltä nyt aina.
      Mutta sen lisäksi että näemme joka puolella internetiä narsistista kiusaamista nimenomaan näiden "uhrien" suunnalta, ainakin yksi suomalainen tutkimus nimeltä "Transgender Identity Is Associated With Bullying Involvement Among Finnish Adolescents" kertoo etteivät nämä uhrit ihan niin uhreja olekaan. Muun muassa Riittakerttu Kaltiala on yksi tämän tutkimuksen tekijöistä.

      Poista
    13. "...etteivät nämä uhrit ihan niin uhreja olekaan."

      Ja siihen totuuteen olisi jo korkea aika monien muidenkin herätä. En voi tätä tarpeeksi monta kertaa sanoa, mutta samantekevää mitä narsisti sanoo, tekee, haluaa, uhkailee tai vääristelee, hän ei ole uhri. Paitsi oman itsensä. Ja heitä voi toki sääliä, jos niin osaa tehdä, mutta auttaa heitä ei voi. Toistan - narsistia ei voi auttaa, ei parantaa, eikä häntä voi pelastaa. Puhun kokemuksesta.

      Narsisti tunnistaa helposti yleisöstä heidät, jotka ovat halukkaita tuntemaan heitä kohtaan sympatiaa. Hän hurmaa heidät, ja hyvin nopeasti heittäytyy heidän edessään heikoiksi, avuttomiksi, vaarattomiksi - he ovat "uhreja", koska sellaisina he haluavat tulla nähdyiksi, siitä he saavat valtansa muiden ylitse. Mutta mitä enemmän seuraat heidän käytöstään ja kuuntelet heidän puheitaan, huomaat ettei kaikki ihan synkkaa - nyt puhumme transnarsisteista. Miksi maailmanlaajuisesti sorrettu, kiusattu sekä vainottu uhri soittaisi niin hävyttömästi suutaan ventovieraille - usein itseään heikommille, eli asiakaspalvelijoille, lapsille, yms. - julkisilla paikoilla, ja vielä kuvaisi itseään tekemässä niin? Onko hän niin rohkea? Eikö hänen muka pitäisi pelätä joutuvansa osaksi "transkansanmurhaa"? Jos tuot asian puheeksi, narsisti kääntää pöydän, ja heittää sen nurin - olet "pettänyt" hänet. Hän heittäytyy nyt sinun, entisen tukijasi, nyt nykyisen sortajansa, uhriksi ja puolustautuu - usein fyysisesti. Tilinteon hetkellä hän on taas uhri, koska joutui puolustamaan itseään "fyysiseltä väkivallalta", jota on paskapuheen pöydälle nostaminen.

      Ja piiri pieni pyörii...

      Poista
  29. "Että voisiko näillä unisexiä ja kaikkien rajojen murtamista kovaan ääneen vaativilla naisilla olla kyse jostain patologisesta trauman uudelleen toistamisen tarpeesta?? Suurella osalla tietämistä nb-naisista on traumataustaa ja ovat kokeneet seksuaalista häirintää, onko pisoaarivessaan muusuidentiteetin ottaneena tunkeminen jotain epätoivoista yritystä päästä tilanteen herraksi??"

    Komppaan, ja vahvistan. Tätä on vähän hölmönoloista avautua nimettömänä netissä, mutta itsepähän aloin näpyttämään :D

    Olen siis ihan kohta 32-vuotias naishenkilö, ja minut melkein raiskattiin lapsuuteni kotikaupungin kirjastossa, lounas+hyppytunnilla, aikuisten fantasiaosaston ja tieteiskirjallisuuden nurkassa, kun olin 16 vuotias. Olin siis syömishäiriöinen vielä tuolloin, ja toin sen esille esittelemällä eritoten rintojani, joita kylkiluitten koristelema pyykkilautavatsa kauniisti korosti. Mies oli lyhyt, tummaihoinen, parrakas... hänen peukalonsa olivat karheat paitani alla ja huuliani vasten - hän ihaili huulipunaani, ja värjättyjä hiuksiani - ja hän tuoksui siltä miesten partavedeltä, missä korostuu neroli, mausteet, myski ja jokin puu - yhä tänäkin päivänä voin fyysisesti pahoin, jos haistan saman tuoksun miehissä... kuin vaistomaisesti, käteni etsivät joko asetta tai puolustusta, ja vältän viimeiseen asti joutumasta huoneen nurkkaan. Minun onnistui karkottaa hänet väittämällä, että minulla on veitsi laukussa. En ilmoittanut asiasta kenellekään - pelkäsin, mitä minulle/minusta oltaisiin sanottu, jos kukaan olisi koskaan saanut tietää. Huulipunaa käyttävä teinityttö ikäänkuin kerjää toisten huomiota itselleen, sanoisivat ihan liian monet... Joten pysyin vaiti. Ja totesin itselleni, "jos olisin ollut mies, tai edes miehekäs tyttö, näin ei olisi käynyt/olisin osannut pelastaa itse itseni".

    Lähdin etsimään itselleni mahdollisimman vahvoja miesmalleja - sellaista ei isäni voinut minulle taata. Miehiä, niin fiktiivisiä kuin todellisiakin, mahdollisimman karskeja ja rajuja, rujoja sekä ruokottomia käytökseltään - heitä, joille kukaan ei uskalla lähteä vittuilemaan ilman seurauksia - ja otin heistä mallia, mm Salkkareitten Kari Taalasmaa. Omaksuin heidän puhettaan, manöövereitään, hetken ajan jopa pukeutumista, kunnes se kävi luonnostaan - useisiin heistä jopa ihastuin syvästi, en voinut sietää ns. kilttejä poikia/miehiä... en kokenut heitä rehellisinä, enkä kykeneväisinä turvaamaan ketään. Yhä tänäkin päivänä koen olevani nainen, mutta suomalaiseen pirtaan hyvin "miehekäs" nainen, jota miehet eivät rohkene lähestyä - ainoastaan ihailla - ja jolla on ns. miehen lupa puolustaa itseään toisilta miehiltä, jotka yrittävät käydä päälle, vaikka jopa nyrkein - näin ei ole onneksi vielä koskaan käynyt.

    Kyse on kontrollista, ja tarpeesta kontrollille. Ei koskaan enää pelosta vapiseva teini kirjaston nurkassa, eikä kiltti ja nöyrä kynnysmatto. Mieluummin pelottava, miestä imitoiva nainen kuin heikko nainen. En itse usko nonbinäärisyyteen, mutta ymmärrän kyllä, missä siinä hommassa on kyse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävää, että olet kokenut jotain noin vastenmielistä ja vielä noin herkässä iässä.

      Ajattelusi vaikuttaa kiinnostavalta. Jos haluat joskus pohtia aihetta hieman laajemminkin vaikka vieraskynän muodossa täällä, niin ole hyvä.

      "En itse usko nonbinäärisyyteen, mutta ymmärrän kyllä, missä siinä hommassa on kyse."

      Kyllä minäkin sen tietyllä tasolla ymmärrän. Nonbinäärisyyshössötys on (lähinnä useimmilla naarasmuusuilla) hätäreaktio ja päälleliimattu yritys paeta naiseuden epätoivottavia ja vastenmielisiä puolia keinotekoiseen identiteettiin, jossa naiseus ulkoistetaan sijaitsemaan oman itsen ulkopuolella. Muusut itse ovat kuvanneet tätä prosessia eri sanankääntein. Hätkähdyttävän monilla laukaisijana voi olla seksuaalinen trauma. Jos poistatan rintani, miehet eivät enää tuijota ja kouri minua ja saan olla rauhassa male gazelta ja ahdistelulta. Kun miettii sitä, millaisia miehet ja heidän sexdrivensa ovat, niin onko tuo ihme, että tytöt ja naiset kokevat halua paeta naiseudesta. Toisalta sitten taas: kun miettii sitä, millaisia miehet ja heidän sexdrivensa ovat, on myös todella eriskummallista, miksi juurikin nämä muusut ovat täysillä mukana kampanjoimassa ja masinoimassa miehiä naisten vessoihin ja intiimitiloihin. En edelleenkään tiedä, millainen maailman pitäisi olla, että olisivat tyytyväisiä. Ja milloin laajemmin tajutaan, että käymällä sotaa omaa kehoa ja fyysistä todellisuutta vastaan ei saavuteta mitään muuta kuin entistä traumatisoituneempia ihmisraakileita, joiden kehoilla risteilevät rumat leikkausarvet. Mikään muu objektiivisessa todellisuudessa ei ole koskaan muuttunut miksikään.

      Poista
  30. Punkkarit vauhdissa, eli popparit tulille. Genderspeshul perustaa ketjun transien olemassaolosta palstalla, mutta kieltäytyy kertomasta, että mikä aiheuttaa hänelle turvattomuuden kokemuksen ja ikävän fiiliksen. Ei ole vähemmistön asia opettaa cissuja ilmaiseksi, kun pyydetään esimerkkejä vainosta.

    "Itse en koe, että mun tai kenenkään muunkaan sukupuoli- tai seksuaalivähemmistön edustajan tehtävänä on nyt tässä alkaa kertoon esimerkkejä asiasta. ... suurin osa meistä tietään, että miten noin yleensä sosiaalisessa kanssakäynnissä saadaan ihmiset tuntemaan itsensä tervetulleiksi tai hyväksytyiksi."

    "Nää ois varmaan hetkiä joissa enemmistöt voisi enemmän kuunnella ja pitää turpansa kiinni."

    "Ymmärräthän että vähemmistöjen edustajilta aika usein pyydetään tämmöstä ja se on väsyttävää."

    "Voitteko nyt oikeasti itse käydä lukemassa asioita, miettiä ihan itse tätä asiaa sen sijaan että pitää tulla vaatimaan esimerkkejä ja jotain koulutusta asiasta."

    "On myös semmosta mitä jätetään kirjoittamatta, myös sillä on vaikutusta ilmapiiriin."

    "...et tosi usein topikeissa meidät ja meidän ääni sivuutetaan ja jyrätään päälle"

    "se käy vähemmistöille raskaaksi jos oletetaan että kyselijöille pitää olla aina valmiina kertomaan asioista"

    Syyllisiä alkaa löytyä vähemmistöstressistä ja mikroaggressioista. Tosin mikroaggressioitakaan ei haluta yksilöidä:

    "Vähemmistöstressi tarkoittaa kroonista stressitilaa, joka syntyy muun muassa ympäröivän yhteiskunnan sukupuoli- ja hetero-oletuksista, erilaisuuden tunteista, toiseuden kokemuksesta, sosiaalisesta leimautumisesta sekä kiusatuksi tulemisen ja väkivallan kokemuksista. ... yksilön pitkäaikaista sosiaalista ja sisäistä painetta vähemmistöryhmään kuulumisen takia. Vähemmistöstressi voi vaikuttaa kielteisesti sekä fyysiseen että psyykkiseen terveyteen ja hyvinvointiin."

    "Että mun kokemusta ei voida hyväksyä ilman todisteita, joiden mukaan muut sitten päättää että oonko mä kokenut oikein vai väärin."

    "Usein se kokemus ja tunne kertyy hiljalleen kaikenlaisen pienen, esim mikroaggression, ns. "näkymättömän" syrjinnän ja vähättelyn myötä, ja kun jatkuvasti kärsii vähemmistöstressistä niin valmius semmoisen kestämiseen on jo alentunut. Siinä jos joutuisi päivien ajalta kaivelemaan ja linkkailemaan niin ihan ylitsepääsemätön urakka ja uhkana on ettei sitä kokemusta siltikään ymmärretä"

    "Voi olla hankalaakin osoittaa jotain yksittäistä viestiä tai topsua, kyse on ennemmin sellasesta yleisestä ilmapiiristä ja just noista mikroaggressioista."

    "noi kulttuuri-ja mikroaggressiojutut on niin hienovaraisia juttuja, yksittäisiä sanoja, sanomatta jättämisiä jne, että jos niistä siinä kohtaa huomauttaa niin todennäköisesti sais vaan paskaa niskaan kun on joka saatanan asiasta keksimässä jotain mussutettavaa ja että pitääkö joka topikista tehä joku syrjintä juttu. Siks niitä ei voi oikein käyttää esimerkkinä, kun yksittäisenä juttuna joku ei välttämättä oo NIIN PAHA.
    Sit niistä on hiljaa. Sit kun niistä hiljenee päivästä ja topikista toiseen niin alkaa ahdistaa."

    Lopulta päädytään poistamaan kerettiläisiä palstalta:

    "juu eiköhän täsä mee nyt lisääkin pitkän linjan ilmapiirin myrkyttäjiä hyllylle, niin saa jengi vähän hengittää."

    https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=1096566

    Ketjusta tulee mieleen dysfunktioaalinen parisuhde henkisesti pahoinpitelevän narsistin kanssa. Koskaan ei tiedä, mistä päin tuulee ja pahan olon syytä ei haluta/osata kertoa, mutta genderspeshulin huono fiilis on aina muiden vika. Vähemmistön edustajalla ei ole selitysvelvollisuutta, vaan enemmistön edustajalla on velvollisuus ottaa selvää asioista, joita speshul ei halua avata. Parempi olla hiljaa ja kyseenalaistamatta, ettei vain syyllisty kenenkään olemassaolon kiistämiseen subjektiivisilla mikroaggressioilla.

    Miten ihmeessä vassarit suostuvat tanssimaan genderspeshulien pillin mukaan? Muunsuiluhan vain pelkkä ilmoitusasia ja noissa piireissä merkittävä sosiaalinen pääoma, jonka varjolla voi uhriutua ja pompottaa muita, ilman että juuri kukaan uskaltaa panna kampoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Miten ihmeessä vassarit suostuvat tanssimaan genderspeshulien pillin mukaan?"

      Olen todella paljon miettinyt tätä. Osittain se näyttää liittyvän koko vasemmistokentän läpäisevään maailmojasyleilevyyteen ja kollektiiviseen ajatteluun, että kaikkea pitää vain hyväksyä, tsempata ja "suvaita", kenellekään ei saa tulla paha mieli ja maailma täytyy pelastaa pahalta konservatiivioikeistolta, joka on ottanut elämäntehtäväkseen tuhota vähäosaisten ja vähemmistön ihmisoikeudet. Siinä maailmanpelastamishuumassa ei sitten välttämättä itselle tule mieleen, että maailma on täynnä ihan oikeasti kilahtaneita yksilöitä, jotka ovat valmiita mihin tahansa tempauksiin ja hullutuksiin saadakseen huomiota ja valtaa. Juuri tällaiset kilahtaneet, bipolaariset sekoboltsit ovat invasoineet kaikki vasemmistopiirit päästäkseen niiden kautta vaikuttamaan (lue: mädättämään ja pistämään paskaksi) ja kahmimaan itselleen näkyvyyttä ja vaikutusvaltaa. Koska koko vasemmistokenttä on sen ruusunpunaisen ihmisoikeus- ja maailmanpelastamisnarratiivin sokaisema, ei siellä mitenkään kyetä erottamaan, kenellä on altruistiset motiivit ja kuka on vain yksinkertaisesti läpikotaisin ihan vitun itsekäs ja narsistinen, omaa etuaan tavoitteleva ja mielisairas paskaläjä. Sen epäileminenkin (ehdottamisesta nyt puhumattakaan), ettei kaikilla ehkä ole puhtaat jauhot pussissa, aiheuttaisi jo skandaalin ja julmetun älämölön noiden piirien sisällä. Vihervasemmistopiirit savustavat kaikki epäilijät porukoistaan sinä silmänräpäyksenä, kun jonkun kerettiläisyydestä näkyy edes etäisiä merkkejä. Eihän tarkoin varjeltuun uhri- ja vähäosaisuusnarratiiviin saa tulla särön säröä. But it's not a cult, though.

      Vihervasemmiston täydellinen kyvyttömyys rujoon itsekriittisyyteen ja terveeseen itsereflektointiin on suorastaan legendaarista. He ovat niin vuorenvarmoja omasta oikeellisuudestaan, että se kääntyy heidän omaksi turmiokseen, eivätkä he itse ollenkaan kykene hahmottamaan tätä. Totuus ei kokonaiskuvassa koskaan ole sitä, mitä yksi tietty poliittisen spektrin lohko väittää sen olevan. Varsinkaan, kun tämän poliittisen lohkon "totuudet" perustuvat (mm. sukupuoliasiassa) niin räikeälle todellisuudenvastaisuudelle, että flateartheritkin kalpenevat jo heidän rinnallaan.

      Poista
    2. Myöhemmin ketjussa on heteroqueerien uikutusta portinvartioinnista ja ulossulkemisesta, kun heterosuhteessa eläviä aseksuaaleja ja bissejä ei pidetä seksuaalivähemmistöön kuuluvina :D. Muruset, jos naishenkilö elää parisuhteessa mieshenkilön kanssa ja heidät nähdään heteroparina, niin silloin ei koe seksuaalivähemmistöön kohdistuvaa rakenteellista eikä sosiaalista syrjintää, vaikka kuinka haluaisi kuulua sorrettuun ryhmään.

      Jännää, että ihan perusheterotkin voivat kokea itsensä queeriksi. Tietysti identifioituminen queeriksi antaa uhristatuksen myötä valtaa kyykyttää muita ilman henkilökohtaisia uhrauksia. Ei tarvitse harrastaa seksiä, saati saman sukupuolen kanssa, tai käydä transhoitoja läpi, kunhan vain toitottaa aiheesta kovaan ääneen.

      Oletettavasti nuo menevät tilttiin, jos kysyy, että voiko seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuulumisen lisäksi myös saamelaisuus, tai johonkin etnisyyteen tai uskonryhmään kuuluminen, olla ilmoitusasia. Joillekin asioille on hyvin tiukat kriteerit ja jotkut ovat ilmoitusasia. Kahdet rattaat ja silleen.

      Poista
    3. Vassaripunkkarit jatkavat transaiheen kanssa kipuilua, Laura Männynvälin esseekirja närästää vieläkin:

      "kyl se vaan niin on että ns. perusjutuista on vaan yks totuus, solidaarisuus transihmisten kaa on no compromise ja esseisti kitisijät fuck off. ei tässä mitään talikoita tarvita mutta en mä tommosia tyyppejä todellakaan aio ite järkkäämissänikää tapahtumissa kattella. kivat sulle että pystyt ... käsittelee tätä jonku abstraktion kautta"

      "kyllähän se kertoo tuhatprosenttisesti miten vakavasti transviha otetaan kun ollaan heti valmiita johonkin että noh noh kaikki tekee virheitä kun suht menestyvät kirjailijat päättää käyttää alustaansa maailman vaikutusvaltasimman terffin puolusteluun tai oikeastaan ei ees oo mitään terffejä ja se et näitä ei kutsuta sit joihinkin tapahtumiin mis käy helvetisti queer jengiä on esimerkki jostain talikoista vaikka kirjamyynti oikeesti varmaan vaa kasvaa"

      "se että en haluu kattella että mun läheisimpien ihmisten ihmisarvoo kyseenalaistetaa ei oo mikään puhtausvaatimus tai performanssi"

      Myös podcastissa esiintynyt kirjailija Laura Gustafsson saa rakentavaa palautetta:

      "rowling sanoo the witch trials of j.k. rowlingin jossain jaksossa, että nainen on producer of the large gamete. se on transnaisten kiistämistä.

      rowlingin transfobia on selvää, kiistatonta, luettavissa ja kuunneltavissa. jos gustafsson tuon podcastin kuunneltuaan kiistää rowlingin transfobian niin joko gustafsson on ihan vitun tyhmä - epätodennäköistä - tai kyseessä on sama taktiikka kuin terffeillä ainakin, väittää että transfobia ei ole transfobiaa."

      "Todisteet Laura Gustafssonin piilotetusta terf-agendasta alkaa vihdoin löytyä."

      Ilmeisesti Voima-lehtikään ei ole riittävän transmyönteinen:

      "Nyt kampanja voima lehteä vastaan, että terffit ulos tai koko voimalehti on terffilehti, niin maailma on taas astetta parempi paikka."

      https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=1079747&start=1110

      Poista
  31. "Jos naishenkilö elää parisuhteessa mieshenkilön kanssa ja heidät nähdään heteroparina, niin silloin ei koe seksuaalivähemmistöön kohdistuvaa rakenteellista eikä sosiaalista syrjintää, vaikka kuinka haluaisi kuulua sorrettuun ryhmään."

    Ja eikö tämä ole heille nimenomaan hyvä asia? Yhtäältä halutaan sen syrjinnän loppuvan, toisaalta halutaan kokea sitä ja päästä valittamaan siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Ja eikö tämä ole heille nimenomaan hyvä asia?"

      Suurin osa homoseksuaaleista ja varmaan osa transeistakin haluaa elää ihan taviselämää osana muuta yhteiskuntaa ilman sen suurempaa älämölöä. Homoaktivismin kantava teema oli se, että homoseksuaalit saisivat samat oikeudet ja mahdollisuudet kuin kaikki muutkin, ei sen enempää eikä vähempää. Mutta sitten on se äänekäs joukkio, joka haluaa tehdä itsestään ja erityisyydestään numeron ja huomion keskipisteen. Huomionkipeydelle löytyy varmasti lukuisia syitä. Transaktivismista voi leipoa itselleen ammatin ja transbuumista voi hyötyä taloudellisesti Dylan Mulvaneyn tapaan, tai anastaa naisurheilijoiden mahdollisuudet.

      Tietyissä piireissä ajatellaan transiuden antavan jonkunlaisen jumalstatuksen, kuten siinä Ylen transpaneelissa, jossa väitettiin sukupuolispessujen olevan jumalten sanansaattajia joissain kulttuureissa. Ja nyt on kasvava joukko heteroita ja heteroksi tulkittavia ihmisiä, jotka haluavat olla osa uhripyramidia ja saada sillä sosiaalista pääomaa. Hupaisaa on se, että nykyään etenkin länsimaissa ei ole mitään henkilökohtaista riskiä olla sukupuolivähemmistön edustaja. Laki suojelee, media ja vihervassarit palvovat. Riittää, että värjää sinisen sivusiilin ja laittaa vihreää huulipunaa, niin vihervasemmisto lankeaa jalkojen juureen ylistämään, vaikket kärsisi kehodysforiasta tai tarvitsisi transhoitoja.

      Poista
  32. "Ketjusta tulee mieleen dysfunktioaalinen parisuhde henkisesti pahoinpitelevän narsistin kanssa. Koskaan ei tiedä, mistä päin tuulee ja pahan olon syytä ei haluta/osata kertoa, mutta genderspeshulin huono fiilis on aina muiden vika. Vähemmistön edustajalla ei ole selitysvelvollisuutta, vaan enemmistön edustajalla on velvollisuus ottaa selvää asioista, joita speshul ei halua avata. Parempi olla hiljaa ja kyseenalaistamatta, ettei vain syyllisty kenenkään olemassaolon kiistämiseen subjektiivisilla mikroaggressioilla."

    Tätäkin blogia lukee ihan varmasti tosi moni, jotka ovat eläneet narsistin kanssa, tunteneet sellaisen, tai ehkä jopa käyneet narsistin kanssa taistelun jos toisenkin ja selvinneet elossa. Siksi varmasti niin moni tämän blogin lukijoista ei purematta niele tätä näiden spessuliinien selityksiä "aggressioista" tai "ahdingosta" tai oikein mistään muustakaan - se kun vähän tuppaa olemaan narsistin tavaramerkki... olla läpeensä aina onneton, ja syyttää siitä muita.

    Se vaan itseäni hieman surettaa, että tällaiselle dynamiikalle on lähes mahdotonta tehdä mitään konkreettista. Itse vältyin narsistien temppuiluilta sulkemalla heidät tyystin ulos elämästäni - jopa muutamia perheenjäseniäni - mutta miten se tarkalleen onnistuu näiden muususpessujen kanssa? Sehän on totta, että narsistin kanssa ns. normaali kanssakäyminen, saati sitten eläminen on lähes mahdotonta, jos et ns. saa koskaan tietää varmasti, mikä häntä, tai näitä spessuja nyt niin tavattomasti toisissa ihmisissä hermostuttaa, jotta voisit mahdollisesti korjata käytöstäsi, sillä silloin heiltä uupuu se valtaote sinusta, jolla he voivat kurittaa sinua. Kaikki on epävarmaa, mikään ei ole selvää, mutta koskaan et silti onnistu tekemään oikein. Ei tule mitään tästä.

    Nämä muususpessut olisivat ehkä kaikista onnellisimmillaan, jos heidät eristettäisiin tyystin funktionaalisesta yhteiskunnasta? Tulee vähän mieleen nämä videot, joissa ex-jehovantodistajat kertovat kokemuksiaan, miten apostaatteja kohdellaan - heitä kohdellaan ryhmässä kuin kuolleita, kunnes he monien rangaistusten kautta joko palaavat uskoon, tai lähtevät lopullisesti. Mutta eihän tämä käytösmalli tässä kontekstissa tietenkään muuta tee, kuin usuttaa narsistit aseisiin ja ammuskelemaan julkisilla paikoilla, ma tuumaan...?

    Ikäviä väliinputoajia... He selkeästi eivät ole yhteiskuntakelpoisia, mutta eivät myöskään tarpeeksi rikollisia, jotta heidät voisi vain sulkea pois. Mitä tässä oikein pitäisi normaalin ihmisen tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mitä tässä oikein pitäisi normaalin ihmisen tehdä?"

      Jos nopea pakeneminen ei ole vaihtoehto, niin paraneminen alkaa siitä, kun tunnistaa olevansa genderspessun massiivisen kaasuvalotuksen kohteena. Normaali ihminen pystyy sanoittamaan pahoinvointinsa syyt ja voi altistaa ne ulkoiselle tarkastelulle, että ovatko muutkin samaa mieltä loukkaavuudesta.

      Mikroaggressiot, jotka vain kokija voi subjektiivisesti määritellä ovat syvintä manipulatiivista paskaa. Genderspessujakin koskevat ihan samat sosiaaliset lainalaisuudet kuin kaikkia muitakin. Ei kukaan terve ihminen sano: "sinä aiheutit minulle pahan mielen, mutta en kerro miten. Ei ole vähemmistön velvollisuus antaa selityksiä tai korjausehdotuksia. Ota selvää, äläkä kerjää ilmaista opetusta. Paranna tapasi ja tee määräämäni katumusharjoitukset. Ensi kerralla suutun jostain ihan päinvastaisesta!"

      Poista
    2. Luin jostain ihmissuhdeketjusta ajatuksen, joka avarsi omaa ajattelua. Se ajatus meni jotenkin niin, että jos kumppani ei esittele sinua tuttavalleen, niin se on huonoa käytöstä, josta on oikeutettua loukkaantua. Mutta jos tilanteesta tulee sellainen olo, että sinut on täysin mitätöity ihmisenä, niin silloin itsellä on jokin työstettävä ongelma. Ihminen on ensisijaisesti itse vastuussa tuntemisistaan ja kokemisistaan, eikä olemassaolon oikeutusta voi ulkoistaa muille tyyliin, että jos lesbo kieltäytyy tyttödikistäni, niin hän kiistää naiseuteni ja olemassaoloni.

      Poista
  33. Häkellyttävää tilastotietoa jenkeistä. Melkein 30 prosenttia nuorista identifioituu aakkossoppaan:

    Nearly 30% of Gen Z adults identify as LGBTQ, national survey finds

    About half of the Gen Z adults who identify as LGBTQ identify as bisexual, according to the Public Religion Research Institute report.

    https://www.nbcnews.com/nbc-out/out-news/nearly-30-gen-z-adults-identify-lgbtq-national-survey-finds-rcna135510

    Avainsana: identify. Kuinkahan moni noista bisseiksi identifioituvista on bissejä viisi vuotta opintojen jälkeen edes teorian tasolla. Helpoin tapa liittyä aakkosjengiin on ilmoittautua muusuksi, aseksuaaliksi tai olla heterosuhteissa elävä teoreettinen bisse, joka toisinaan pussailee toisia naisia baarissa ollakseen edgy tai herättääkseen miesten mielenkiinnon. Onko kaksi kuhertelevaa miestä heteronaisten mielestä yhtä kutkuttava näky kuin heteromiesten lesbofantasia, jos unohdetaan homoa larppaavat transmaskuliinit ja yaoi-harrastajat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuoret ovat hurautettavissa mukaan ihan mihin tahansa vouhotukseen, kunhan se vouhotus on ensin korvamerkitty joksikin postmoderniksi vastakulttuuriksi, joka taistelee kaikin voimin "sortorakenteita", "syrjivää systeemiä", "essentialismia" ja milloin mitäkin keinotekoista sommitelmaa vastaan.

      Transien tapauksessa on karkeasti kaksi leiriä:

      1) sinitukkapunkeronaarasmuusut naamalävistyksineen sekä kyntensä lakanneet ja kukkamekossa liehuvat urosmuusut (tähän lukeutuvat myös homomiehiä fetisoivat yaoitransmaskuliinit, lesboja ahdistelevat AGP:t ym.); nämä ovat juuri noita, jotka ilmoittautuvat muusuksi, aseksuaaliksi tai heteroqueeriksi ja pääsevät sen jälkeen osaksi iloista aakkosjengiä

      ja

      2) ne sosiaalisen tartunnan napanneet "dysforiset", jotka yrittävät hetken huumassa irtisanoutua itsestään ja tulla toiseksi ihmiseksi hankkiutumalla transhoitoihin, koska ovat raudanlujalla vimmalla nielaisseet massiivisen transpesun ajatuksen, että transidentiteetti kaikessa tarunhohtoisuudessaan on ratkaisu kaikkiin heidän ongelmiinsa.

      Kun transvouhotus aikanaan haaltuu pois muodista ja jokin muu sekoilun muoto alkaa vallata alaa, ensin mainittu ryhmä antaa hiusvärin haaltua unohduksiin ja päästää sivusiilin kasvamaan, poistattaa kolme kiloa rumia naamalävistyksiä ja sulautuu kaikessa hiljaisuudessa takaisin heteroenemmistöiseen valtaväestöön. (Heistä monet tosin tulevat siirtymään sen uuden vouhotuksen pariin ja hylkäävät transit aivan yhtä kylmästi kuin vuosia sitten hylkäsivät naiset ja homoseksuaalit.) Jälkimmäinen ryhmä ajautuu kammottavaan ja päättymättömään kurimukseen, kun heille vihdoin ja viimein valkenee, ettei omasta itsestään voi irtisanoutua eivätkä kauneuskirurgia ja muuntohormonaalinen kehonmuokkaus muuta ketään oikeaksi vastakkaisen sukupuolen yksilöksi. Tässä kohtaa jälkimmäisen ryhmän edustajat tarvitsevat paljon tukea ja aitoa välittämistä, koska paluu todellisuuteen tulee olemaan heille hirvittävän tuskallinen ja traumaattinen. Monet eivät selviä siitä hengissä vaan valitsevat päättää elämänsä oman käden kautta.

      Poista
    2. Ehkäpä seuraava villitys on monet persoonallisuudet samalla ihmisellä:

      https://youtu.be/H59XlkHuzGo?feature=shared

      Vanha kunnon jakomielitauti kunniaan. Jokaiselle sivupersoonallisuudelle oma ID.

      Poista
    3. Näitähän on ollut jo maailman sivu, jotka suggestoivat itselleen jonkin diagnostisen mielenterveydellisen tilan, takertuvat siihen ajatukseen ja rakentavat koko identiteettinsä sen varaan. Harvalle jakomielitautista tai toureetikkoa vimmaisesti teeskentelevälle tosin lienee tullut mieleen alkaa järjestäytyä vaatimaan ”oikeuksiaan” samalla tavalla kuin transit ja myynsykypyöliset ovat tehneet. Ilmiö siis ei sinänsä ole uusi. Ajan kysymyshän se toki vain on, milloin seuraava ”syrjitty” porukka räjähtää barrikadeille vaatimaan lakimuutoksia ja ”ihmisoikeuksia” (ei jengi loputtomiin transvouhotustakaan sentään jaksa, joten pakko jossain kohtaa kehitellä uusi vallankumouksen resepti).

      Poista
  34. Vetää sanattomaksi. Transmaskuliinin julkinen initaatioriitti transkulttiin lahkolaisten edessä.

    "I only realized this a couple days ago"

    "I died my hair so I could feel more masculine"

    "Theo"

    “I was afraid I was gonna get thrown out of the house”

    https://twitter.com/FunkyPsyche/status/1751637989824864684

    Toivottavasti tyttö tulee järkiinsä ennen vetskaritissejä, penisrullaa, steriliteettiä, osteoporoosia, kaljua, selkäkarvoja, jättiklittaa, möreää ääntä ja muita testosteronin ihanuuksia. On paljon pahempiakin asioita kuin äidin käyttämä "dead name".

    VastaaPoista
  35. https://www.youtube.com/watch?v=HtDLv4MfKGU&ab_channel=whateverClips

    Tämä podcastihän ei itsessään ole mitään muuta kuin aivosoluja kuolettavaa roskaa, mutta kukapa ei ilahtuisi, kun suolainen incel-betamies haukkuu ja nöyryyttää OnlyFans-bimboja isoilla kysymyksillä, joihin heillä hädintuskin riittää happi, kun joka toisen sanan väliin pitää tunkea sitä korvat verille saava Uuuummmm....- huokaisu. Vihaan tätä piirrettä amerikkalaisissa podcasteissa - en voi kuunnella hetkeäkään pitempään!

    Bimboilta siis kysytään, mikä on nainen. Vastaukset ovat juuri sen mukaisia, kuin mitä sopii jo tässä vaiheessa odottaakin. Huoh...

    VastaaPoista
  36. https://www.youtube.com/watch?v=pQSEIiEQkns&ab_channel=ThePodcastoftheLotusEaters

    "Do leftists have brain damage?"

    Lyhyt vastaus; kyllä!
    Pitempi vastaus; kyllä - tässä se on, mustaa valkoisella!

    VastaaPoista
  37. Pohjois-Karjalan Setasta kajahtaa. Kunnon tykittelyä ja terffijahtia:

    Mitä sosiaali- ja terveysalan järjestöissä olisi hyvä tietää transvastaisista toimijoista?

    "...käsittelen tässä blogipostauksessa toista “genderkriittiseksi” itseään määrittelevää tahoa, eli terfejä. ...koottu hieman tietoa siitä, mitä sosiaalialan järjestöissä olisi hyvä tietää terfeistä."

    "TERF on lyhenne sanoista trans exclusive radical feminist, eli transihmiset ulos sulkeva radikaali feministi. Tosin feministi-termin käytöstä kiistellään, sillä transihmisten oikeuksia vastustava henkilö ei voi olla feministi. TERF ei siis ole oikeasti feministi, vaan henkilö, joka sanoo esimerkiksi ajavansa tasa-arvoa, mutta levittää samalla transfobiaa (lainaus: Mona Bling s. 37)

    “Genderkriittinen” on sana, jota sekä antigenderistit että terfit käyttävät. Sillä tarkoitetaan sosiaalisen sukupuolen kategorian kyseenalaistavaa ajattelua."

    "...terf-ajattelussa jätetään transnaiset kokonaan ulkopuolelle. Terfeille ominaista on tiukka kaksinapainen sukupuoliajattelu, jossa on olemassa vain biologisia miehiä ja naisia ja usein transihmisten olemassaolo suoranaisesti kielletään. Tämä maailmankuva ei ole pelkästään vanhentunut ja tiedevastainen, vaan myös äärettömän loukkaava. Naisten oikeuksien puolustamisessa ei ole siis mitään pahaa, mutta se ei saa tapahtua muiden ihmisryhmien oikeuksia polkemalla.

    Terfien mukaan transnaiset eivät ole oikeita naisia. Terfit saattavat vastustaa äänekkäästi esimerkiksi sukupuolineutraaleja vessoja ja jopa vaatia, että transihmiset eläisivät syntymässä määritellyssä sukupuolessaan. Vaikka sukupuolen moninaisuudesta on olemassa valtavasti tietoa, terfit kieltäytyvät omaksumasta tätä informaatiota."

    "Sen sijaan tilastoja siitä, että transihmiset olisivat häirinnän tekijöitä, ei ole olemassa. Oikeastaan päinvastoin – transihmiset ympäri maailmaa käyttävät tälläkin hetkellä pukuhuoneita ja vessoja ympäri maailmaa ja he todennäköisimmin joutuvat itse häirinnän kohteeksi. Muistutettakoon tämänkin blogitekstin puitteissa, että ulkoapäin ei voi päätellä, kuka on trans ja kuka ei – tästä aiheesta loistavana lähteenä vinkattakoon Mona Blingin 23 transmyyttiä – totta ja tarua transihmisistä -tietokirja."

    https://pohjoiskarjalanseta.fi/blogi/mita-sosiaali-ja-terveysalan-jarjestoissa-olisi-hyva-tietaa-transvastaisista-toimijoista/

    Ja yhtä sakeana jatkuu. Mitä voikaan odottaa turaukselta, joka käyttää päälähteenään Mona Blignin turautuksia. Seta ja muut transaktivistit asettavat naisten oikeuksia puolustavat naiset maalitaulukseen, vaikka transnaisia pahoinpitelevät ja murhaavat homofobiset miehet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viisi (5) pellenpäätä Pohjois-Karjalan Setalle tuosta turautuksesta.

      Poista
    2. Puretaanpa tätä turausta ajankuluksi:

      "transihmisten oikeuksia vastustava henkilö ei voi olla feministi"

      "Terfit" eivät vastusta transihmisten oikeuksia, vaan puolustavat esimerkiksi transmiesten ja naismuusujen oikeuksia. Mieskehoiset henkilöt tarpeineen ja haluamisineen eivät kuulu feminismin keskiöön.

      "sosiaalisen sukupuolen kategorian kyseenalaistavaa ajattelua"

      Feminismi kyseenalaistaa sosiaalisen sukupuolen määräävyyden fyysisen todellisuuden yli. Päänsisäinen identiteettikokemus, tai opportunistinen ja pervoilun mahdollistava sukupuoli-ilmoitus eivät voi mennä biologisten realiteettien yli. Nimenomaan naisen biologinen keho on patriarkaatin sorron kohde. Lisäksi feminismi taistelee sukupuolittuneita normeja ja stereotyyppejä vastaan, joihin transit puolestaan takertuvat henkensä hädässä.

      "jätetään transnaiset kokonaan ulkopuolelle"
      "Terfien mukaan transnaiset eivät ole oikeita naisia"

      Transnaiset eivät ole naisia eivätkä heidän tarpeensa ja vaatimuksensa määrittele feminismin tavoitteita ja käytänteitä.

      "maailmankuva ei ole pelkästään vanhentunut ja tiedevastainen, vaan myös äärettömän loukkaava"

      Facts don't care about your feelings. Kun viimeksi tsekkasin, niin ihmislajin sukupuolten määrä tai lisääntymistapa ei ole muuttunut. Naisiin kohdistuva sortokaan ei ole muuttunut identiteettipohjaiseksi.

      "se ei saa tapahtua muiden ihmisryhmien oikeuksia polkemalla"

      Miksi transien (etu)oikeuksia sitten vaaditaan naisten, homoseksuaalien ja lasten oikeuksia, määritelmiä, historiaa, turvallisuutta ja yksityisyyttä polkemalla?

      "sukupuolen moninaisuudesta on olemassa valtavasti tietoa, terfit kieltäytyvät omaksumasta tätä informaatiota"

      Tieteellisesti pätevää tutkimustietoa transaiheesta saa etsiä mikroskoopin kanssa, eikä setalaisten tuottamaa tieteenvastaista ideologista tauhkaa voi hyvällä tahdollakaan kutsua informaatioksi.

      "tilastoja siitä, että transihmiset olisivat häirinnän tekijöitä, ei ole olemassa"

      Niin, koska se häirintä tilastoidaan ja uutisoidaan naisten tekemäksi. Kätevää. Siksihän itsemäärittely haluttiinkin. Tosin UK:n ja Kanadan transvankitilastot kertovat paljon. Mihin edes tilastoitaisiin naisten ja tyttöjen kokema ahdistus miesten läsnäolosta heidän tiloissaan ja ryhmissään, jos mitään rikoskynnyksen ylittävää ei tapahdu.

      "ulkoapäin ei voi päätellä, kuka on trans ja kuka ei"

      Ja mitenkäs sitä sosiaalisen sukupuolen kategoriaa ilmaistiinkaan?

      Poista
    3. "Terfit saattavat vastustaa äänekkäästi esimerkiksi sukupuolineutraaleja vessoja ja jopa vaatia, että transihmiset eläisivät syntymässä määritellyssä sukupuolessaan."

      Se, elääkö transihminen syntymäsukupuolessaan, ei ole kiinni TERFien vaatimisesta tai ei-vaatimisesta. Syntymäsukupuoli ja siinä elämään joutuminen ovat vähän niin kuin koko transiuden syvintä ydintä. Se syntymäsukupuoli ei koskaan kuitenkaan muutu, vaihdu tai korjaannu miksikään, vaikka transihminen räjähtäisi kappaleiksi dysforiasta ja koko sielunsa voimalla haluaisi sen muuttuvan, vaihtuvan ja korjaantuvan ja amputoisi itseltään kaikki ruumiinosat irti yhden kerrallaan. On turhaa yrittää asettaa TERFien päitä vadille ongelmassa, joka koskettaa vain transihmisiä itseään ja on siten heidän subjektiivinen päänsärkynsä. Syyllisten etsiminen ja valjastaminen sijaiskärsijöiksi transien maailmantuskaan ja kehoahdistukseen ei edistä transien asiaa, korkeintaan se tuo heille hetkellistä säälittävää helpotusta, kun pääsevät purkamaan ahdistustaan loputtomaan räkyttämiseen. Kun pakkasella kusee housuihinsa, lämmittää se hetken, mutta kohta on vielä kylmempi kuin hetki sitten.

      "Antigenderistit ja terfit perustavat järjestöjä, jotka näennäisesti ajavat naisten, perheiden ja sateenkaari-ihmisten oikeuksia ja kuuluvat näin tavallaan sosiaalialan järjestöihin. Transvihamieliset toimijat pyrkivät soluttautumaan sosiaalialaa koskeviin yhteiskunnallisiin keskusteluihin ja helposti onnistuvat siinä, kuten translain kuulemisessa todistettiin."

      On mielenkiintoista, että kun jokin ihmisryhmä jossain järjestäytyy ajamaan omia oikeuksiaan ja tuon toiminnan keskiössä eivät ole transit, tulkitsevat transit sen aina "transvihamielisyydeksi". Onko tosiaan niin, ettei kukaan muu kuin transit saa ajaa yhteiskunnassa omia oikeuksiaan ja keskittyä omaan asiaansa ILMAN että siinä koko ajan muistetaan asettaa transit sille korkeimmalle jalustalle? Eikö kellään muulla saa olla tässä maailmassa mitään omaa? Miksi mikään ei riitä? Kuinka monta transjärjestöä on tarpeeksi, kun nämä nykyiset kahdeksansataamiljoonaa järjestöä eivät riitä?

      "Nykyään opetussuunnitelmassa todetaan yksikantaan, että oppilaalla tai opiskelijalla on oikeus saada riittävää ja ajankohtaista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta."

      Se, että transit ovat onnistuneet ujuttamaan skitsofreenisen ideologiansa väsymättömällä propagandalla ja myyräntyöllä opetussuunnitelmiin, ei itsessään ole mikään tae tai jumalallinen mahtikäsky siitä, että tuota ideologiaa tulee väkipakolla kaikissa Suomen kouluissa kirnuta lasten ja nuorten kurkuista alas. Sitähän tuo "riittävä ajankohtaisen tiedon saaminen" käytännössä transien kielellä tarkoittaa. Lueskelin kerran Setan kouluille laatimaa opasta, jossa oli erikseen ohjeet siihen, miten sukupuolen moninaisuutta voi (lue: on pakko) opettaa eri oppiaineiden kontekstissa. Oppaassa mm. kehotettiin laatimaan matematiikkaan sanallisia tehtäviä, joissa tuodaan esiin sukupuolen moninaisuus ja erikseen korostetaan sitä, ja kaikkien äidinkielessä ja kirjallisuudessa käsiteltävien tekstien ja kirjojen tulisi olla lähtökohtaisesti aina sateenkaariaiheisia. Minulla taitaa olla se opaslehdykkä vielä tallessakin jossain, nappasin mukaan jostakin odotusaulasta muutama vuosi sitten.

      "Terf-henkisiä ajatuksia levittävät pelaavat antigenderistien ja konservatiivien pussiin. Yhteistä näille on myös uhkakuvien maalailu sekä erilaiset provosointi- ja pelottelutaktiikat."

      Kauheaa. Eiväthän transien naisille ja homoseksuaaleille lähettämät lukemattomat tappo- ja raiskausuhkaukset ole yhtään mitään TERF-henkiseen provosointiin ja pelottelutaktiikoihin verrattuna.

      Poista
    4. "Tosin feministi-termin käytöstä kiistellään, sillä transihmisten oikeuksia vastustava henkilö ei voi olla feministi."

      Feministi-termin käytöstä kiistelevät transaktivistit ja heidän liittolaisensa omassa kuplassaan, koska he ovat kaiken tasa-arvokeskustelun ylijumalia ja voivat siten konsensuksellaan muuttaa sanojen merkityksiä ja mitätöidä täysin muiden ihmisten sanoille antamia merkityksiä.
      Näinhän feminismi-sanan kanssa on käynyt. Alunperin se on tarkoittanut naisasiaa (female, feminine), nykyään se tarkoittaa kaikkien sorrettujen ryhmien etua ajavaa liikettä. Sitä voi kysyä, mitä järkeä siitä sekamelskasta on käyttää naissukupuolesta juontavaa nimitystä.

      Yksi feminismin määritelmistä on edelleen naisasia, ja siinä kontekstissa sellainenkin henkilö joka polkee muiden oikeuksia voi olla feministi. Tosin henkilö voi myös olla puhtaasti naisasianainen/mies polkematta muiden oikeuksia, vaikka joidenkin mielestä naisten oikeuksia ei voi edistää ilman että ajetaan kaikkien muidenkin oikeuksia.

      Poista
    5. "Onko tosiaan niin, ettei kukaan muu kuin transit saa ajaa yhteiskunnassa omia oikeuksiaan ja keskittyä omaan asiaansa ILMAN että siinä koko ajan muistetaan asettaa transit sille korkeimmalle jalustalle?"

      Näemmä. Jos pelkästään vulvalliset, kohdulliset ja munasarjalliset naiset (näin transien ymmärtämällä kielellä) järjestäytyvät ajamaan etujaan esim. seksuaaliterveyteen ja lasten hankkimiseen liittyvissä asioissa, niin transit saavat paskahalvauksen siitä, että ihmisiä syrjitään biologisten sukupuoliominaisuuksien perusteella. Vaikkakin tähän diskriminointiin on todella hyvä syy - yhteinen fyysinen kokemusmaailma, jota muilla kuin bionaisilla ei ole.
      Transnaisten mukaan naiseus on kaikkea mitä he itse voivat saavuttaa, mutta ei mitään mitä he eivät voi itse saavuttaa. Naiseuden standardin siis käytännössä määrittää se, mitä syntymässään mieskehoiset pystyvät vartalolleen tekemään.

      Poista
    6. Joku oli kommentoinut juuri tätä asiaa jossain X:n transaiheisessa ketjussa, joka alkoi:

      "I don't think people understand how much men who wear womanface hate women."

      Se kommentti:

      "Most of them are narcissists who probably couldn't control the women they met and got their feelings hurt. Eventually they developed a hate for women. In order to control women they've decided to look like women. So, now they feel superior to women which satisfies their narcissism."

      Ja siis...

      "Naiseuden standardin siis käytännössä määrittää se, mitä syntymässään mieskehoiset pystyvät vartalolleen tekemään."

      Tämä. Se, että miehet määrittelevät naisia/naiseuden miesten/mieheyden kautta, on sinänsä ilmiönä vanha kuin ammoisin aika. Se on aina liittynyt miesten sairaalloiseen kontrollinhaluun, vallanhimoon ja narsistiseen olettamukseen siitä, että mies on aina luomakunnan kruunu ja naista ylempi ja arvokkaampi olento, koska miehet ovat vahvempia ja voimakkaampia, miehet ovat olleet tärkeämpiä yhteiskunnalle, miehet ovat tehneet kaikki tärkeät keksinnöt ja oivallukset, miehet ovat rakentaneet infrastruktuurin, miehet pitävät maailmaa yllä... Toisaalta miehet ovat patologisen kateellisia naisille siitä, etteivät pysty yksin tai keskenään luomaan uutta elämää. Siihen hommaan tarvitaan nainen. Miehet myös lähtökohtaisesti syntyvät tähän maailmaan naisten kautta. Se siitä itseriittoisuudesta ja uskomattoman misogynistisestä ajattelusta, että tulemalla kosmeettisesti naisen jäljitelmäksi miehestä tulee aidompi, oikeampi ja todellisempi nainen kuin varsinaisista naisista itsestään.

      Poista
    7. "tulemalla kosmeettisesti naisen jäljitelmäksi miehestä tulee aidompi, oikeampi ja todellisempi nainen kuin varsinaisista naisista itsestään"

      Tässä on se hämmentävä Mr. Potatohead -ajattelu, että naiseus on lista ominaisuuksia ja kuka tahansa voi alkaa naiseksi, kun saa ruksittua riittävän määrän ominaisuuksia. Pillereillä nostettu estrogeenitaso. Rintakehään asennetut kumipallot. Sirommaksi rälläköity kallon luusto. Päähän liimatut hiuslisäkkeet, ripsilisäkkeet, kotkankynnet, poskiin ja huuliin tuutatut täytteet. Alistuva ja antelias luonne. Bimbo. Brassiperse. Röyhelöt, minarit, korkkarit, glitter, huulikiilto. Tyhjää katsetta kehystävät räpsyripset. Niistä on naiset tehy. Mutta missään tapauksessa naisen määritelmä ei voi olla ihmislajin aikuinen naaras. Naiseutta ei voi mitenkään hahmottaa kehollisen todellisuuden kautta.

      Poista
    8. Jos transnainen on nainen ja "ulkoapäin ei voi päätellä, kuka on trans ja kuka ei", niin mikä tekijä yhdistää oikean naisen ja transnaisen naiseutta? Millä perusteella transhoitoja haluamaton transnainen tunnistetaan ja kohdataan naisena? Tällöin tarvitaan uskomus lihapuvusta toiseen sujahtelevista sukupuolisieluista... siis ihan jokaiselta löytyvästä sukupuoli-identiteetistä, jonka sisältö on kuitenkin jokaiselle uniikki. Sukupuolisekoilua edistää intersukupuolisten nostaminen ihmiskilveksi. Eihän mitään binäärijakoa voi olla olemassa, on vain sattumanvarainen yhdistelmä ominaisuuksia. On erilaisia hormonitasoja ja kreisejä kromosomistoja. On pitkiä, karvaisia ja möreä-äänisiä naisia, jotka ovat lähempänä miestä sukupuolijatkumolla. On hentoja ja heleä-äänisiä feminiinisiä miehiä, jotka ovat taas sukupuolijakauman naisosaston tuntumassa. Ihan mahdottoman vaikea *määrittää* yhtään kenenkään sukupuolta, kun on näitä promillen poikkeustapauksia! Onhan se nyt valtavan paljon kätevämpää tutkailla sukupuolta stereotyyppien ja sukupuolen ilmaisun kautta.

      Poista
    9. ”Pillereillä nostettu estrogeenitaso. Rintakehään asennetut kumipallot. Sirommaksi rälläköity kallon luusto. Päähän liimatut hiuslisäkkeet, ripsilisäkkeet, kotkankynnet, poskiin ja huuliin tuutatut täytteet. Alistuva ja antelias luonne. Bimbo. Brassiperse. Röyhelöt, minarit, korkkarit, glitter, huulikiilto. Tyhjää katsetta kehystävät räpsyripset. Niistä on naiset tehty.”

      Mitä muitakaan keinoja miehillä on todistella muille ihmiselle ja yhteiskunnalle olevansa sisäisesti naisia?

      Poista
    10. "Jos transnainen on nainen ja "ulkoapäin ei voi päätellä, kuka on trans ja kuka ei", niin mikä tekijä yhdistää oikean naisen ja transnaisen naiseutta? Millä perusteella transhoitoja haluamaton transnainen tunnistetaan ja kohdataan naisena?"

      Tämä on tosi hyvä kysymys, ja tätä pohdiskelua toivoisinkin kuultavan enemmän ihan jopa julkisessa keskustelussakin, koska a) oletettavasti, se saa tosi monet hajalle kun joutuvat pähkäilemään päänsä puhki, mikä ulkoinen tekijä yhdistää naisia ja transnaisia ilman, että lipsutaan äärimmäisen seksismin sfääreihin, sekä b) se ulkoinen, yhdistävä määritelmä hyvin todennäköisesti vastustaa juuri sitä samaa, feminististä sanomaa - että naisen ei tarvitse olla pumpattu, tällätty eikä pimpattu seksinukke ollakseen ns. "oikea nainen" - jota oltiin kovaan ääneen rummuttamassa naiseuden ympärille kerääntyvistä stereotypioista vapauttavana toimena, ennen kuin alettiin uskotella että naisillakin voi olla penikset.

      Blogialustasta johtuen tämä voi olla paitsi lukijakunnalle, mutta myös itselleen blogin hyvälle Isännälle hivenen tuskallista purkaa, analysoida sekä jauhaa, kun hän itse on homomies eikä näinollen millään tavoin kiinni naiseudessa... mutta, kun olen täältä itsekin lukenut, miten naiset ovat kovaa vauhtia pyrkimässä tyrkyttämään tavaraansa homomiesten naamoille, niin kai siinä se jokin reunayhteys/samaistumispinta sitten on? :)

      "Mitä muitakaan keinoja miehillä on todistella muille ihmiselle ja yhteiskunnalle olevansa sisäisesti naisia?"

      Tästä haluaisin myös kuultavan lisää keskustelua, ehkä jopa itse blogin Isännältä itseltään - onko kukaan huomannut mitään konkreettisia, ulkoisesti näkyviä eroja niiden transnaisten/transidentifioituvien miesten/autogynefiilisten miesten välillä, jotka ovat heteroita, ja jotka ovat homoa? Tarkennettuna; näyttävätkö heterot transnaiset (naisista seksuaalisesti kiinnostuneet miehet) erilaisilta, kuin homot transnaiset (miehistä seksuaalisesti kiinnostuneet miehet)? Vai pyrkivätkö he kummatkin jäljittelemään sitä samaa, pornosta opittua muottia, jonka vaikutuksille edes me naiset emme ole täysin immuuneja?

      Poista
    11. "näyttävätkö heterot transnaiset (naisista seksuaalisesti kiinnostuneet miehet) erilaisilta, kuin homot transnaiset (miehistä seksuaalisesti kiinnostuneet miehet)?"

      Joku viisaampi on todennut, että heteroseksuaali transnainen haluaa näyttää siltä, mitä pitää itse kiihottavana ja homoseksuaali transnainen yrittää näyttää siltä, mistä arvelee miesten kiihottuvan. Kummallakin on varsin heikot eväät saada kumppania. Lesbonainen ja heteromies sulkevat transnaiset automaattisesti ulos deittipoolistaan ja harva heteronainen haluaa feminiinisesti presentoivaa kumppania, saati jos fetissi täyttää koko elämän. Moni homomieskään ei halua naista emuloivaa kumppania, saati jos tämä on tehnyt kehon ulkonäköä feminisoivia toimenpiteitä. Epätyypillisessä sukupuolen performoinnissa ei ole mitään vikaa, kunhan ei vaadita muita osallistumaan siihen ja validoimaan fantasiaa. Ja kukin olkoon vapaaehtoisesti valitsemansa kumppanin kanssa, mutta ei nimetä hetero/bisuhteita homosuhteiksi tai toisinpäin.

      -eri

      Poista
    12. "Moni homomieskään ei halua naista emuloivaa kumppania, saati jos tämä on tehnyt kehon ulkonäköä feminisoivia toimenpiteitä."
      ===>
      "Millä perusteella transhoitoja haluamaton transnainen tunnistetaan ja kohdataan naisena?"

      Jossain tässä/tällä välillä on jotakin todella tärkeää, sekä erittäin informoivaa dataa/pohdiskelua käsillä. En vain itse ole juuri nyt tarpeeksi älykäs täsmentääkseni, että mitä :D

      Poista
    13. "Näinhän feminismi-sanan kanssa on käynyt. Alunperin se on tarkoittanut naisasiaa (female, feminine), nykyään se tarkoittaa kaikkien sorrettujen ryhmien etua ajavaa liikettä. Sitä voi kysyä, mitä järkeä siitä sekamelskasta on käyttää naissukupuolesta juontavaa nimitystä."

      Feminismin määritteleminen yleisesti tasa-arvoa ajavaksi liikkeeksi on kammottava karhunpalvelus naisille ja samalla hirvittävä totalitaristinen käsitteen uudelleenmäärittely. Juuri naiset ovat valitettavasti heitä, jotka viljelevät käsitystä siitä, että "jos kannatat kaikkien ihmisryhmien tasa-arvoa, olet feministi" ja että "feminismin pitää emansipoida myös miehet". Egalitarismi on jo määritelmänä olemassa, joten miksi feminismi pitää uudelleenmääritellä? No, tietysti siksi, että naiset menettävät oman emansipaatioliikkeensä. Sitten ollaan tavattoman tarkkoja oikeista käsitteistä ja siitä, että jotkut saavat määritellä ne, mutta naiset eivät saa enää päättää, mitä feminismi tarkoittaa.

      Miehenä en pysty käsittämään, miksi naiset paitsi suostuvat heihin kohdistuvaan varkauteen myös itse ryhtyvät aktivisteina kaivamaan oman liikkeensä hautaa. Sitten, jos miehenä huomautan asiasta, vastaavat nämä queerfeministinaiset, että sinulla taitaa olla jokin toksinen vaihe ja että luovupa nyt siitä patriarkaalisesta ajattelutavasta, vaikka nimenomaan haluan toimia sitä vastaan. Alkaa jo tehdä mieli sanoa, että pitäkää queeriutenne ja intersektionne ja älkää sitten valittako, kun teiltä viedään kaikki. Tämä olisi hauskaa, jos tämä ei olisi äärimmäisen vakavaa.

      Onhan tämä vaarallista pojille ja miehillekin, kun vaikka seuraa amerikkalaista keskustelua siitä, miten pojatkin suhtautuvat orastavaan maskuliinisuuteensa jonkinlaisena sosiaalisena rakenteena ja ajautuvat sen myötä henkisiin ongelmiin ja jopa transiutuvat. Siis sellaiset pojat, jotka sitten eivät täytä sitä maskuliinisuuden ilmiasua. Jos alkuperäisen feminismin biologinen binäärisyys säilytettäisiin, olisi se parempi sekä miehille että naisille. Huomaamme, miten todellisuuden rakenteiden kiistäminen ja kielipeli johtaa dominopalikoiden totaaliseen kaatumiseen.

      Poista
    14. "Miehenä en pysty käsittämään, miksi naiset paitsi suostuvat heihin kohdistuvaan varkauteen myös itse ryhtyvät aktivisteina kaivamaan oman liikkeensä hautaa."

      No, minä en naisena pysty tätä käsittämään. Mutta kannattaa pitää mielessä, että radikaaleista kulttimaisista uskomusjärjestelmistä ei exitoiduta hetkessä, ei varsinkaan, jos koko sosiaalinen piiri tunnustaa samaa uskontoa. Omia rajoja kannattaa puolustaa ja muistuttaa, että tämä on teidän ideologianne, ei minun, ja ehkä kannattaa myös luopua haaveesta saada nämä feministit muuttamaan ajatuksiaan. Heillä on sentään oikeus olla sekaisin kuin seinäkellot ja kaivaa omaa hautaansa - kunhan kaivavat sitä omalla tontillaan.

      Kyllä se touhu alkaa aikanaan epäilyttää yhä useampaa, kun päivän(ja järjen)valo on yhä kauempana. Hyvä puoli tässä on se, että genderideologian pushback on jo aktivoinut suuren määrän "ihan tavallisia" naisia ja tyttöjä järjestäytymään ja toimimaan omien oikeuksiensa puolustamisessa. Koska nehän eivät olleetkaan mitään itsestäänselvyyksiä, vaikka jo 2000-lukua eletään. Tai siis en toki juhli sitä, että ollaan tilanteessa, jossa kaikki pitää ikään kuin aloittaa alusta, mutta näen, että tämä homma nyt vain menee niin. Jos oikeudet ovat uhattuina, ei auta kuin kääriä hihat.

      Poista
    15. "Kyllä se touhu alkaa aikanaan epäilyttää yhä useampaa, kun päivän(ja järjen)valo on yhä kauempana. Hyvä puoli tässä on se, että genderideologian pushback on jo aktivoinut suuren määrän "ihan tavallisia" naisia ja tyttöjä järjestäytymään ja toimimaan omien oikeuksiensa puolustamisessa."

      Toivon hartaasti, että alkaa, mutta nykyinen parikymppisten sukupolvi on indoktrinoitu somen ja järjestöjen sarjatulituksen myötä niin syvälle queeriuteen ja "sukupuolten moninaisuuteen", että he eivät tiedä muusta. He joutuvat itse etsiä perinteisemmän feminismin ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ajamisen. On vaativampaa muuttaa nuorena rakentunutta maailmankuvaa ja -katsomusta kuin muodostaa pysyvät käsitykset todellisuudesta vielä siinä vaiheessa, kun persoona kypsyy.

      Nämä samat asiat on tietysti toistettu tämänkin blogin kommenttiosiossa monet kerrat. Toisinajattelu tehdään hyvin vaikeaksi, ja nuoret opetetaan kaikkien instituutioiden voimalla uskomaan genderajatuksiin. Naisten rintaman ja LHB-liiton kaltaiset naisten ja seksuaalivähemmistöjen etujärjestöt joutuvat massiivisten hyökkäysten kohteeksi sateenkaaren väriloiston hehkuessa ja karnevaalirumpujen päristessä suvaitsevaisuuden ilosanomaa.

      Mutta niin kuin Sasha Ayad on sanonut, jossain vaiheessa nuoret alkavat väkisinkin kapinoida heille tuputettavaa vastaan. Tulee joku uusi aalto, joka pyyhkäisee genderhiekkalinnat pois. Valitettavasti vain kärsimystä on ehtinyt tapahtua paljon ja peruuttamattomasti. Yksi kristilliskonservatiivi kaverini sanoi hyvin, että liberaalien ja konservatiivien kulttuurisota on myös länsimaita heikentävä ja jakava voima samaan aikaan, kun Kiinan ja Venäjän tapaiset diktatuurit vahvistuvat. Hänen mielestään pitäisi löytää arvokompromisseja, jotta länsimaat ylipäätään selviävät. Transideologia ei halua löytää kompromisseja, vaan haluaa vaientaa kritiikin ja vie meitä syvemmäs perikatoa. Voi oikeasti olla liian myöhäistä herätä siinä vaiheessa, kun kulttuurisota on kärjistynyt entisestään ja Kiina paisuttelee toiselle puolella maailmaa ilman tällaisia sisäisiä jakolinjoja. Ja tiedän kyllä aktivistien tarttuvan tällaisiin argumentteihin: on transfobista nähdä heidän ajamansa asiat länsimaita heikentävänä ja uhkaavana, mutta kun ne sotivat yhtä tärkeintä länsimaisten demokratioiden pilaria vastaan, nimittäin objektiiviseen luonnontieteeseen perustuvaa maailmankuvaa ja tietysti myös demokratiaan kuuluvaa sananvapautta. Ne ovat myös uhka naisille, joiden asema länsimaissa kuitenkin on parempi kuin lähes kaikissa muissa kulttuureissa.

      Onneksi meillä on toivoa Annikka Mutasen kaltaisissa toimittajissa:
      https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010157363.html

      Ihminen on biologinen yksiavioinen eläin, hän kirjoittaa tänään HS:ssä. Kiitos!

      Poista
    16. "Miehenä en pysty käsittämään, miksi naiset paitsi suostuvat heihin kohdistuvaan varkauteen myös itse ryhtyvät aktivisteina kaivamaan oman liikkeensä hautaa."

      Enpä miehenä tätä käsitä minäkään. Olen paljon seurannut näitä transeja nuoleskelevia feministejä ja yrittänyt saada edes jotain tolkkua heidän jutuistaan ja aivoituksistaan. En ole vieläkään päässyt kunnolla jyvälle, mistä tuo tarve asettaa miehet jalustalle kaikissa naisten jutuissa kumpuaa. Feministien (näiden nykyajan queerfeministien) horinat ovat jo lähtökohtaisesti sen tason dadaa, että jo alkumetreillä aivot nyrjähtävät, kun heidän kanssaan joutuu tekemisiin.

      Luulisi, että naiset haluaisivat pitää edes jotain itsellään ja ihan omana juttunaan, mutta kun miehet keksivät vaatia sitä itselleen ja päästä osallisiksi naisten jutuista, nämä perseennuolijat vain hyrisevät mukautuvaisina ja levittävät nöyristellen ja kumarrellen punaisen maton eteen. Jotain henkistä pääomaa ja kokemusta tarpeellisuudesta ja hyödyllisyydestä heidän on pakko siitä saada. Liekö jotain pahemman luokan daddyissueita myös useimmilla höysteenä?

      Kun kuuntelen näiden sinitukkafeministien juttuja, olen aina vain yhtä äimän käkenä. En ymmärrä alkuunkaan, mistä he puhuvat ja mihin pyrkivät. En ymmärrä lainkaan, mikä heitä motivoi ja millaiseksi he haluavat maailman muuttuvan, jotta olisivat tyytyväisiä. Heidän omat narratiivinsa ovat myös jatkuvassa ristiriidassa ja muuttuilevat koko ajan. He eivät itsekään näytä olevan perillä siitä, mitä oikeastaan ovat ajamassa. Se ajamisen prosessi itsessään, että ylipäätään tehdään jotain maailman muuttamiseksi vailla päämäärää mutta silti keinoja kaihtamatta, tuntuu olevan koko homman itsetarkoitus. Jos konsistenssi on tätä tasoa, niin miten heillä voi vielä kaiken päälle olla pokkaa vaatia muita pysymään kärryillä omista milloin mistäkin kyhäelmistään? ("Minun velvollisuuteni ei ole toimia cissujen ilmaisena kouluttajana! Etsi Googlesta tietoa sukupuolen moninaisuudesta ja perehdy Setan sateenkaarisanastoon!") Ja miksi muita ylipäätään pitäisi vittuakaan kiinnostaa, mitä feministit ja mausteiset queerit yhtään mistään ajattelevat?

      Poista
    17. "Jotain henkistä pääomaa ja kokemusta tarpeellisuudesta ja hyödyllisyydestä heidän on pakko siitä saada. Liekö jotain pahemman luokan daddyissueita myös useimmilla höysteenä?"

      Voi olla, että on isäsuhteen ongelmia. Voi myös olla jollain tosi kummallisella tavalla kieroutunut hoivavietti ja halu suojella äidillisesti heikompaa esittäviä itsensä kustannuksella. Kyse voisi olla siis uhrautuvan äidin myytin toteuttamista, mikä joskus on myös päihdeongelmaisia tai väkivaltaisia miehiä sietävien naisten ongelmien taustalla. Tosin en tiedä, onko tämäkään tyhjentävä selitys näennäisfeministien antifeminismille. Niin kuin sanoin, en ymmärrä.

      Poista
    18. "Voi olla, että on isäsuhteen ongelmia. Voi myös olla jollain tosi kummallisella tavalla kieroutunut hoivavietti ja halu suojella äidillisesti heikompaa esittäviä itsensä kustannuksella. Kyse voisi olla siis uhrautuvan äidin myytin toteuttamista, mikä joskus on myös päihdeongelmaisia tai väkivaltaisia miehiä sietävien naisten ongelmien taustalla. Tosin en tiedä, onko tämäkään tyhjentävä selitys näennäisfeministien antifeminismille. Niin kuin sanoin, en ymmärrä."

      Voin puhua vain omista kokemuksistani, sillä en ole psykiatri, enkä vastaava älykkö.

      Oman äitini äiti, elikkä siis isoäitini, oli äitini mukaan koko ikänsä, sekä pitkälti koko äitini lapsuuden ajan pahasti masentunut narsisti, ja se vaikutti paitsi äitini kehitykseen, mutta myös hänen koko elämäänsä, että myös kasvatustyyliinsä tavoilla, joita hän on vasta nyt aikuisiällä ruvennut todella ymmärtämään, sekä käsittelemään. Tämä taitaa itseasiassa olla todella tyypillistä heille, jotka kasvoivat lapsista aikuisiksi narsistien hellässä huomassa - heistä tulee joko mieleltään sairaita, perfektionistejä/alkoholisteja, tai "pelastavia" marttyyrejä. Oma äitini osui kolmanteen luokkaan. Siksi hän viettikin 15 vuotta aviossa miehen kanssa, joka kohteli häntä kuin roskaa, joi, ja syyllisti häntä hänen opiskeluistaan, koska hän (isäni) ei olisi millään halunnut joutua kasvattamaan kahta tyttölasta ns. "yksinään".

      Poista
    19. "En ole vieläkään päässyt kunnolla jyvälle, mistä tuo tarve asettaa miehet jalustalle kaikissa naisten jutuissa kumpuaa."

      Varmaan yhteiskunnasta joka sen tarpeen integroi tyttöihin ja naisiin. Tavalla tai toisella sitä saa kasvaessaan viestin että mies on yhteiskunnan tärkein olento, tai ainakin pahimmillaan sen verran vaarallinen että on pakko tehdä myönnytyksiä ja myötäillä ettei itselle käy huonoksi. Noin yksinkertaistettuna.

      Olin itse aina hyvin epäkiinnostunut pojista ja miehistä mielipiteineen verrattuna muihin tyttöihin, mutta silti tuo sama käytösmalli tarttui minuunkin lopulta joskus aikuisuuden kynnyksellä.
      Yritän taistella sitä vastaan, mutta edelleen huomaan että saatan esimerkiksi naurahtaa täysin typerälle ja epähauskalle miehen kertomalle vitsille, tai esittää mukavaa miehelle jota en voi sietää vaikka naisten kohdalla en tee näin. Naisille voin sanoa epämukavia asioita suoraan, miehille vasta jos kyseessä on oma kumppani tai hyvin läheinen ihminen.
      Jotenkin niin syvällä on se ajatus ettei miehille saa aiheuttaa edes epämukavaa oloa.

      Olin joskus itsekin tätä "trans women are women" -porukkaa, vaikkakaan en äänekkäästi vaan pikemminkin sillä lailla "no joo miksei, heillä on varmaan rankkaa elää dysforian kanssa" -tyyliin. Luulin silloin että nämä tyypit ovat naisille "allyja".
      Mutta aloin nähdä enemmän ja enemmän viestiä kuinka "trans women are better women than women". Aluksi ajattelin että kyseessä on joku yksittäinen seko, mutta parin vuoden sisään tajusin ettei se voi enää pitää paikkaansa. Ja vaikken omaksu ismejä, ajatuksiltani olen sen verran feministi, oikea ja perinteinen sellainen, että siinä kohtaa näin mitä nämä MIEHET yrittävät. Totesin kerrasta että nyt riittää tämä helvetin pelleily, mitä tekin luulette olevanne.

      Mutta yksi iso ongelma on edelleen se, että nämä miehet tosiaan ovat miehiä, ja usein ns. tavallista miestä aggressiivisempia ja herkempiä kritiikille. Ja siitä päästään taas tuohon pointtiin että naisena saa olla rohkea että heille uskaltaa ruveta latomaan totuuksia. Onneksi tällaisia naisia on jatkuvasti enemmän ja enemmän.

      Poista
    20. "Yritän taistella sitä vastaan, mutta edelleen huomaan että saatan esimerkiksi naurahtaa täysin typerälle ja epähauskalle miehen kertomalle vitsille, tai esittää mukavaa miehelle jota en voi sietää vaikka naisten kohdalla en tee näin. Naisille voin sanoa epämukavia asioita suoraan, miehille vasta jos kyseessä on oma kumppani tai hyvin läheinen ihminen.
      Jotenkin niin syvällä on se ajatus ettei miehille saa aiheuttaa edes epämukavaa oloa."

      Minulla kesti aikansa miehenä me too- kampanjoiden jälkimainingeissa tajuta, mistä on kyse, kun naiset sanovat "pelkäävänsä miehiä". Minun oli mahdotonta ymmärtää sitä, koska minua ei ole mielestäni juuri koskaan pelätty. Naiset ja miehet myös tuntuivat toimivan joka paikassa ilman, että huomasin mitään pelkoa. Olen nyt ymmärtävinäni (korjatkaa, jos olen väärässä), että se pelko liittyy juuri siihen miehen fyysiseen ja yhteiskunnalliseen vahvempaan asemaan, joka näkyy niin seksuaalisessa häirinnässä kuin mielipiteidenkin esittämisessä. Se ei ole käsittääkseni samanlaista kuin pelkäisi vaikka isoja vihaisia koiria, vaan paljon sisäistetympää ja omien rajojen tiedostamiseen liittyvää. Miesten pelkääminen on sitä, että ei voi edes paeta vaan täytyy joustaa omasta hyvästä.

      Minusta naisten pitäisi nimenomaan vain vetää ne rajat. Jos naiset yleisesti sanoisivat suoremmin asioita miehille, olisi se miesten itsensäkin etu. Tämä on vielä sillä tavalla hankala tilanne, että olen kuullut naisilta usein, että naiset voivat olla toisilleen tosi myrkyllisiä. Yksikin tuttu nainen vähän aika sitten puhui, että toiset naiset laittavat heti luulot pois, jos joku nainen vaikuttaa olevan vaikka kaunis ja älykäs samaan aikaan. Se näkyy myös siinä, miten jotkut naiset ovat terffien kimpussa. Ja miehet eivät välitä niin kauan, kun ei osu omaan tyttäreen tai kumppaniin.

      Poista
  38. "Eiväthän transien naisille ja homoseksuaaleille lähettämät lukemattomat tappo- ja raiskausuhkaukset ole yhtään mitään TERF-henkiseen provosointiin ja pelottelutaktiikoihin verrattuna."

    Terfit kiistävätkin transien olemassaolon! Kansanmurhaa ja uuninluukkujen kolinaa! Lyönti kirpaisee hetken, mutta oikeinsukupuolittaminen murskaa sielun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On huvittava ajatus että keksityn identiteetin kieltäminen tarkoittaa koko ihmisen olemassaolon kieltämistä.
      Ei, en usko että olet nonbinääri/yksisarvinen/nainen/lohikäärme. En silti kiistä ettetkö olisi olemassa, näenhän sen (valitettavasti) omin silmin.

      Poista
    2. Suorastaan harvinaislaatuisen äänekkäitä ja näkyviähän sykypyöleltään möninäiset ovatkin ottaen huomioon, miten he julistavat kaikkialla omaa näkymättömyyttään yhteiskunnassa, instituutioissa, juhlapuheissa ja laajemmin kaikessa kielenkäytössä.

      Olen nähnyt muusujen kitisevän mm. kahdesta asiasta: yhtäältä heidän mukaansa on transfobiaa, ettei heitä huomioida sellaisissa fraaseissa kuin "hyvät naiset ja herrat" (tämä on siis muusujen mitätöimistä ja näkymättömäksi tekemistä), toisaalta fraasien muuttaminen sellaisiksi kuin "hyvät naiset, herrat ja muut / joksikin muuksi itsensä kokevat / henkilöt" jne. on yhtä lailla transfobiaa, koska se on mielistelevää ja alentavaa, jotenkin mystisesti outtaa paikalla mahdollisesti olevat muunsukupuoliset ja asettaa heidät jotenkin ulkopuolelle cissujen jutuista ja asioista. Eli jos ei noudata muusujen mahtikäskyjä, on transfobinen natsi ja uuninluukkujenkolistelija, mutta jos noudattaa niitä, on transfobinen natsi ja uuninluukkujenkolistelija. Jos ei tee mitään, on transfobinen natsi ja uuninluukkujenkolistelija.

      Muusut itse ensin sanovat (lue: julistavat, kirkossakuuluttavat ja huutavat talojen katoilta), etteivät ole miehiä eivätkä naisia (mikä on hieman sama kuin sanoisi, ettei ole ihminen), sen jälkeen he marisevat, kitisevät, itkevät ja uhriutuvat kaikista niistä ongelmista ja yleisestä hämmennyksestä, jonka ovat itse keksimäänsä ihmiskategoriaan identifioitumisellaan itselleen aiheuttaneet. He ovat jatkuvasti riippuvaisia muiden ihmisten mielenkiinnosta heitä kohtaan ja kaikenlaisesta sanellusta ja käskytetystä validaatiosta, vaikkeivät toisaalta itse kontribuoi mihinkään asiaan ketään mitenkään hyödyttävästi ja heidän ainoa antinsa kaikkeen joka paikassa on pitää meteliä itsestään, keksityistä nimistään ja pronomineistaan ja supererikoisesta identiteetistään. Muiden ihmisten tulee lähtökohtaisesti olla heistä aina ja kaikkialla loputtoman kiinnostuneita ja tanssia heidän pillinsä mukaan. Kaikki muu on uuninluukkujenkolistelua.

      Jos jotakuta ei tosiaan jaksa muusujen speshulointi hiukkaakaan kiinnostaa, hän on transfobinen natsi ja uuninluukkujenkolistelija. Jos joku kiinnostuu heistä ja kyselee lisätietoja ja tarkennusta koko asiaan, lörähtää paska tuulettimeen häntä kohti siitä, miten muusuilla ei ole velvollisuutta ilmaiseksi kouluttaa häntä ja toimia kävelevänä tietopankkina. Ihan sama, mitä teet, kolistelet uuninluukkuja joka tapauksessa.

      Poista
  39. Tässä se Setan kouluopas lasten "sukupuolen moninaisuus" uskonnonopetukseen joka oppiaineessa. Latautuu hitaanpuoleisesti tuo sivusto, kannattaa odottaa, mahtavaa shittiä.
    https://archive.ph/OneBN

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo tosin latautuu ainakin minulla vain sivulle 13 asti. Hmm. Näkeekö joku muu oppaan kokonaan? Siellä loppupuolella on nimittäin parhaat setit, eli ne ainekohtaisesti räätälöidyt tavat integroida sukupuolen moninaisuutta matematiikkaan, historiaan, uskontoon, äidinkieleen... (Minulla on tuo siis fyysisenä ihan kappaleena jossain.)

      Poista
    2. Siis ihan fyysisenä kappaleena, ei fyysisenä ihan kappaleena. :D

      Muuten: jos joku tietää arkistolinkkejä erilaisiin transoppaisiin (mm. se Pandan painajaismainen Seksi ja trans), niin käy heittämässä tänne ehtiessäsi. Voisin laittaa niitä joksikin koosteeksi jonnekin, kunhan ehdin. Samoin noita Setan turahduksia. Myös ulkomaiset oppaat tervetulleita (mm. transmiehille on laadittu erillisiä oppaita siihen, miten cissuhomoja voi huijata seksiin transien kanssa esim. saunoissa).

      Poista
    3. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010234244.html

      "Äärioikeistossa on myös homoja, siinä piilee iso paradoksi"

      Kyseessä on ruotsalaisen Erik Gallin tekemä tv-dokumentti. Otsikon presuppositio ilmentää omaa käsitystään siitä, mikä on homo. Onkohan homoilla oikeutta poliittiseen mielipiteenvapauteen?

      "Sarjan kakkosjaksossa pureudutaan Pride-kulttuuriin. Gallin haastateltavat toistavat äärioikeiston hokemia, että paraatit ovat ”yliseksualisoituja” eivätkä sovi lapsille."

      Vai että äärioikeiston, mutta toisaalta:

      "Ihminen näkee, mitä haluaa, mutta Galli itsekin tunnustaa, että Pride tuntuu hänestä nykyään jo vähän kiusalliselta, vaikka se teinivuosina merkitsi hänelle valtavan paljon. Kaikki eivät samaistu karnevalistiseen queer-kuvaan."

      No, eivät todellakaan samaistu ja todellakin ihminen näkee, mitä haluaa, nimittäin queer-ideologian sokaisemana! Jo vain on äärioikeistolaista suhtautua kriittisesti seksuaalisten sisältöjen esittämistä lapsille. Tästä tulee mieleen myös homonationalismin kielipelikäsite, kun puhutaan homojen pelosta maahanmuuttajia kohtaan. En ole nähnyt dokumenttisarjaa, mutta taas HS kyllä osaa ottaa niin sanotusti rusinat pullasta.

      Poista
    4. "Kaikki eivät samaistu karnevalistiseen queer-kuvaan"

      Tämä vaatimus liittymisestä queer-porukkaan on jännä, koska siinä ei ole juurikaan kyse valtavirrasta poikkeavasta seksuaalisesta suuntautumisesta, vaan kaikesta turhasta härpäkkeestä. Queer ponnistaa vasemmalta ja kriittisestä teoriasta, normien ja kaiken vakiintuneen murskaamisesta. Queer vaatii laitavasemmistolaisen maailmankuvan omaksumista, ei siis riitä, että on homoseksuaali. Nythän yhteiskuntaan sulautumista ja tasavertaisuutta haluavat homoseksuaalit on luokiteltu taantumuksellisiksi, queerliikehdinnän vihollisiksi ja homonationalistisiksi gangstereiksi. Queer-käsitys homomiehistä on vähintäänkin mielenkiintoinen, pitäisi olla arkenakin bdsm-releissä, toitottaa seksielämästään työpaikan taukotilassa ja kruisailla yleisissä vessoissa.

      Nykypäivän queereissä ja Pride-tapahtumissa taitaa olla enemmän heteroita kuin homoseksuaaleja. Hetero voi identifioitua queeriksi, jos hänellä on räikeän värinen sivusiili, kasvot muistuttavat Rapalan näyttelytelinettä, tai omaa vinkeitä mieltymyksiä. Heteroqueerit, heteroturrit, heteromonisuhteiset, heterokinkyt ja heteroaseksuaalit ovat tunkeneet itsensä Prideille ja aakkossoppaan. Saadakseen... niin mitä, speshuliuden tunteen?

      "...äärioikeistolaista suhtautua kriittisesti"

      Joskus voisikin tehdä listauksen, että mikä kaikki on leimattu äärioikeistolaiseksi. Itse olen ainakin törmännyt seuraaviin: biologiset tosiasiat, evoluutio, homoseksuaalisuus ja naisten oikeudet, tai transaktivistin sakeimmankaan turautuksen kritiikki. Kuten on aiemminkin mainittu, niin yliherkkä natsikortin tai vastaavan leimakirveen heiluttelu inflatoi sanan merkityksen ja vähentää pelotearvoa.

      Ja muutenkin outoa linkittää seksuaalista ja poliittista suuntautumista. Vihervasemmistolla on homoseksuaaleille ainoastaan välinearvo persujen ja konsujen mätkimiseen. Jos vähemmistön edustaja ei allekirjoita intersektionaalisia ja vasemmistolaisia opinkappaleita, tulee hänestä väärän tietoisuuden omaava luokkavihollinen, jota voi mustamaalata, pilkata ja uhkailla täysin vapaasti. Silloin menettää uhristatuksen antaman suojan ja suojelun ja muuttuu sortajan/cissujen saappaannuolijaksi ja kotiorjaksi.

      Vihervasemmistolaisessa uhripyramidissa valkoinen homomies on vain yhden askeleen alempana valkoisista heteromiessaatanoista. Vihervasemmistolaiset uskovat sukupuolen moninaisuuteen ja suuntautumiseen identifioitumisasiana ja tyrkyttävät suuntautumisen vastaisia transeja homoseksuaaleille.

      Poista
    5. Se setan koulun lasten aivopesu sukupuolen moninaisuuteen on tässä, on vielä dropboxissa, sen saattaisi kai saada ladattua itselleen, en ole kokeillut onnistuuko.

      https://www.dropbox.com/s/iffkzu8f0ft73wx/Opas_kouluille_2016_NETTI.pdf?e=1&dl=0

      Poista
  40. Tuo on muuten jo transien mittarillakin absurdi väite, että joku olisi heille KATEELLINEN. Kertoo paljon lirin määrästä päässä, kun uskoo kaiken kritiikin ja konfrontaation johtuvan siitä, että on "parempi nainen 2.0", jota "huonommat naiset" tai "nainen 1.0:t" eivät kestä. Miten kukaan voisi olla kateellinen noille, onkohan yksikään ihminen maailmassa paitsi ehkä toinen samanlainen?

    VastaaPoista
  41. No niin, hyvää naistenpäivää nyt näiltä muusuiltakin: Pajua ottaa pattiin.

    "Muunsukupuolisena, jota usein sukupuolitetaan naiseksi, naistenpäivä aiheuttaa ahdistusta. Naistenpäivänä saa usein osakseen tavallista enemmän väärinsukupuolittamista, joka tuntuu ikävältä vaikka ymmärrän, että tarkoitus on positiivinen huomio naisille." (https://yle.fi/a/74-20077902)

    Eikö vittu ole kenelläkään suurempia ongelmia tässä maailmassa. Olen itse aika jätkämäinen nainen, jota on useammin kuin kerran luultu mieheksi. Ei hetkauttanut sen enempää, mitä nyt aiheutti vähän nolostuneita naurunpyrähdyksiä erehtyneeltä.

    Hyvää naistenpäivää kaikille blogin lukijoille!

    VastaaPoista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä