tiistai 4. toukokuuta 2021

Katsotaanpa totuutta suoraan silmiin

Linkkasin jossain aiemmassa kirjoituksessani tämän sivun, jonne on koottu tuhansittain kuvakaappauksia transaktivistien pyhästä vihasta ”cishomoja” kohtaan. (Tässä vastaava sivu raivosta ”cislesboja” kohtaan.)

No niin, toverit. Tehdään pieni ja yksinkertainen harjoitus. Sellainen jännittävä totuudenpaljastamisharjoitus.

Kävin poimimassa tuolta boxer ceiling -sivulta sattumanvaraisesti kolmisenkymmentä kuvakaappausta ja lisäsin ne tänne. Vilkaiskaapa ainakin silmäillen nämä ensin läpi. (Jos kuvakaappaukset eivät puhelimella näy kunnolla, klikkaa etusivun alalaidasta "Näytä internetversio".)


*****************************

Intermission.

*****************************


No niin, jatketaan. Nyt nimittäin vedetään esirippu syrjään ja riisutaan naamiot. Korjasin kaikkia noita kuvakaappauksia hieman tekemällä niihin pienen olennaisen fiksauksen.

Aloitetaan alusta. Lukekaa tällä kertaa ajatuksella.


Maailma matkaa radallaan.
Päivä nousee uudestaan.
Ei mikään muutu milloinkaan.
Kaikki säilyy ennallaan.


Samat tuulet puhaltaa,
samat sateet lankeaa.
Ja kaikki kaunis katoaa.
Kaikki kuolee aikanaan.


16 kommenttia:

  1. Tulipa kyllä taas pitkästä aikaa ihan oikeasti paha mieli ja olo näitä lukiessa. Sitten näitä sympataan joukkohurmoksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin.

      "Transoikeudet" tarkoittavat ilmeisesti oikeutta polkea aivan kaikki muut (vähemmistö)ihmisryhmät jalkoihinsa ja huutaa kuorossa heille/meille solvauksia, kirouksia ja kuolemaa. Ja kukaan ei usko (lue: ketään ei kiinnosta), kun me homot ja lesbot yritämme piipittää, että transaktivismi on ihan oikeasti uusi, ennennäkemättömän intohimoinen homofobian ja naisvihan muoto.

      Joku lähetti minulle kommentin Vauva-palstalta, tämä kirjoitukseni on linkattu sinne ja joku on kommentoinut sitä näin:

      Tämä on varmasti kivaa viihdettä, vertailla peak hetkiä, etsiä mitä pervoimpia fetisistejä, kaivaa esiin joka ikinen vihamielinen (yleensä ulkomainen) kommentti, jonka joku trans on kirjoittanut. Muistattehan kuitenkin, että näidenkin kirjoitusten luoma ilmapiiri vaikuttaa ihan oikeisiin tavallisiin ihmisiin tosielämässä, myös lapsiin <3

      Kaivaa esiin joka ikinen vihamielinen kommentti? :D Eipä ole paljoa tarvinnut kaivella, kun kaikki tuhannet todisteet löytyvät ihan yhden klikkauksen päästä, ja joka päivä tuota vihaa vyöryy nettiin lisää ja lisää. Tallensin nuo postaukseen valikoituneet kuvakaappauksetkin täysin sattumanvaraisesti vierittämällä kilometrin mittaista sivua alaspäin ja pysähtelemällä välillä tallentamaan.

      "Näidenkin kirjoitusten luoma ilmapiiri vaikuttaa oikeisiin tavallisiin ihmisiin tosielämässä."

      Me homot emme ilmeisesti lukeudu näihin ”oikeisiin tavallisiin ihmisiin” ja tuon transaktivistien meihin kohdistaman roihuavan vihan vaikutuksista meihin ei tarvitse piitata. No, tämä ei ollut mikään uutinen.

      Olen muuten pannut merkille, että jengiä tuntuu raivostuttavan se, etten keksi mitään tähän blogiin kirjoittamiani juttuja päästäni vaan minulla on kaikkeen päivänselvät ja vedenpitävät todisteet.

      Poista
  2. Useimmille ihmisille tuntuu olevan niin pökerryttävän epätodellista, että tällaista retoriikkaa tulee nykyään vasemmistoradikalismia larppaavilta queer-, muusu- ja transtyypeiltä, etteivät he suostu uskomaan edes ilmiön olemassaoloon. Olen esitellyt tätäkin tuhansien homofoobisten kommenttien sikermää gender-ideologiaan naiivin myönteisesti suhtautuville ja reaktio on aina ollut paniikinomainen vetäytyminen todellisuudesta. "Ei kukaan oikeesti sano noin lol!!"

    Tosiasioihin uskominen on tänä päivänä täysin vapaaehtoista, mutta juuri siihen koko nykyinen trans-muusu-quueri liikehdintä perustuukin. Sinulla on vapaus valita, mitä sukupuolta (jos mitään) haluat olla siksi, että sinulla on vapaus valita, millaisiin faktoihin haluat uskoa. "Welcome to the desert of the real." Lainaus postmodernistista ranskalaisfilosofiaa lainaavasta tieteiselokuvasta, ajalta ennen nykyistä transliikettä. Vuosia myöhemmin molemmat elokuvan ohjanneet veljekset ilmoittivat olevansa transnaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Mieti, jos transihmisistä ja -aktivisteista puhuttaisiin netissä (tai missään) samalla tavalla ja samoilla sanoilla. Kuinka nopeasti tulisi ruumiita?

      "...sinulla on vapaus valita, millaisiin faktoihin haluat uskoa."

      Ei ole kyse mistään faktoihin uskomisesta vaan siitä, että luodaan kokonaan uudet "faktat" omien fiilisten, halujen ja harhojen pohjalta. Massapsykoosi toimii kollektiiviharhan polttoaineena ja käyttövoimana.

      Poista
  3. Nuo kommentit ovat todella järkyttäviä. Toisaalta herää kysymys, miksi he eivät deittaile toisia transmiehiä, kun kerran homomiehet ovat heidän mukaansa niin kusipäitä? Toki tiedän joitakin pariskuntia, joissa kummatkin osapuolet ovat transmiehiä, vaikka nämä yksilöt taitavat olla biseksuaaleja.

    Aina välillä jossain netin transryhmissä jotkut miehistä kiinnostuneet transmiehet valittavat, kuinka homomiehet ovat niin transfobisia, koska eivät halua olla transmiehen kanssa. Samat tyypit valittavat homomiesten peniskeskeisyydestä. Itselleni tulee aina myötähäpeä näistä jutuista.

    En sano, että kaikki miehistä kiinnostuneet transmiehet olisivat tuollaisia, mutta noita valittajia on aivan liikaa. Itselleni on noista valittajista tullut mieleen, ovatko he miettineet transprosessia aivan loppuun asti, ja miksi heille ei käy esim. biseksuaali mies? En sano, että kaikki biseksuaalit haluaisivat olla transsukupuolisen kanssa, tässä on paljon vaihtelua, sillä osa biseksuaaleista ei voisi olla transsukupuolisen kanssa, mutta jotkut biseksuaalit seurustelevat transhenkilön kanssa tai heille ei ole ongelma olla transsukupuolisen kanssa. Jotkut jopa preferoivat transsukupuolisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Nuo kommentit ovat todella järkyttäviä."

      Ovat, mutta jos ihan tarkkoja ollaan, niin nuo varsinaiset kommentit eivät tässä minua niinkään järkytä; enemmän järkyttää muiden ihmisten vaitiolo ja hiljainen hyväksyntä. Vaitiolo viestittää, että on okei ja yleisesti hyväksyttävää dehumanisoida homoseksuaaleja. Meistä ei tarvitse piitata. (Meidän rakentamallamme yhteiskunnallisella hyväksynnällä ja saavuttamillamme oikeuksilla kyllä kelpaa korppikotkana liidellä nokkimassa.)

      "Toisaalta herää kysymys, miksi he eivät deittaile toisia transmiehiä, kun kerran homomiehet ovat heidän mukaansa niin kusipäitä?"
      "Itselleni on noista valittajista tullut mieleen, ovatko he miettineet transprosessia aivan loppuun asti, ja miksi heille ei käy esim. biseksuaali mies?"

      Toinen transmies tai biseksuaali mies eivät tuo samanlaista huumaavaa kokemusta validaatiosta kuin homoseksuaalinen yksilö. Jotta näiden sekoboltsien pakkomielteinen harha voi realisoitua heille itselleen mahdollisimman täydellisesti, se vaatii niiden viimeistenkin esteiden romahduttamista, jotka harhan edessä seisovat; biologisen todellisuuden reunaehtojen ja seksuaalisuuden polariteettien luhistamista. Sitä minä tässä vain enää mietin, että kauankohan he vielä jaksavat hakata päätään seinään?

      "Samat tyypit valittavat homomiesten peniskeskeisyydestä."

      Ei sen pitäisi niin kovin suurena yllätyksenä enää tässä maailmanajassa kenellekään tulla, että homomiehet tykkäävät kyrvästä.

      "...mutta jotkut biseksuaalit seurustelevat transhenkilön kanssa tai heille ei ole ongelma olla transsukupuolisen kanssa."

      Juu, minäkin tiedän tällaisia pariskuntia. Biseksuaalisuus ei tosin sinänsä tarkoita automaattisesti sitä, että biseksuaali haluaisi/kelpuuttaisi itselleen transkumppania. Biseksuaalit ovat samassa veneessä homojen ja lesbojen kanssa tässä gendersodassa (juuri siksi meillä on LGB Alliance). Pari tuntemaani biseksuaalia (toinen nainen, toinen mies) ovat jo pitkään olleet kiukuissaan siitä, miten biseksuaalisuutta pyritään häivyttämään käyttämällä panseksuaalisuus-termiä sen sijaan. Bi ja pan eivät ole sama asia, vaikka tavallaan "sukua" toisilleen ovatkin.

      Poista
    2. Joo tiedän, ettei kaikki biseksuaalit halua olla transsukupuolisen kanssa, ja tämä on mielestäni täysin ok. Tuo biseksuaalisuus vs. panseksuaalisuus tuntuu olevan tosi vahva kiistelyn aihe, eikä siinä tunnu olevan mitään yksimielisyyttä, mikä niiden ero on, koska tietämilläni biseksuaaleilla ja panseksuaaleilla tuntuu kaikilla olevan eri määritelmät kyseisten käsitteiden kanssa. Joka tapauksessa ne ovat sukua keskenään kuten sanoit. Mutta oli seksuaalinen suuntautuminen mikä tahansa, niin kenenkään ei mikään velvollisuus deittailla yhtään ketään oli syy mikä tahansa, ja ymmärrän täysin, miksi joku ei halua olla transsukupuolisen kanssa.

      Poista
    3. ”Mutta oli seksuaalinen suuntautuminen mikä tahansa, niin kenenkään ei mikään velvollisuus deittailla yhtään ketään oli syy mikä tahansa...”

      Nimenomaan. Tämä onkin koko hommassa kaikkein absurdeinta, kun katsoo kokonaisuutta (ja kokonaisuuden taakse). Transaktivistithan itse asiassa vaativat, että heillä tulee olla kyseenalaistamaton oikeus ja pääsy kenen tahansa valitsemansa ihmisen deittipooliin, seksielämään ja kehoon. Transaktivistien mielestä muiden ihmisten velvollisuus on deittailla heitä ja harrastaa seksiä heidän kanssaan, ja heillä tulee olla täysi oikeus valita kenet tahansa ja määrätä hänet seksi- ja seurustelukumppanikseen. Muiden ihmisten täytyy vain totella ja jos heitä ei kiinnosta, niin täytyy ainakin teeskennellä kiinnostusta ja halua, ettei transaktivistien mieli pahoitu ja dysforia triggeröidy. Seksistä ja seurustelusta kieltäytyminen on räikeää transfobiaa, syrjintää, julmaa sortamista ja transihmisten redusoimista heidän genitaaleihinsa. Seksistä kieltäytyminen transien kanssa on pahinta kuviteltavissa olevaa väkivaltaa, koska TWAW ja TMAM.

      Kuulostaa pähkähullulta ja täydeltä liioittelulta, eikö? Mutta juuri kaikkea tätähän transaktivistit nimenomaan koko ajan kovaan ääneen vaativat. Everything is out there, pienen googletuksen ja lukemattomien hashtagien päässä.

      En ikinä tule ymmärtämään, miten kukaan voi mennä niin sekaisin, että kuvittelee voivansa mahtikäskyllään pakottaa kenet tahansa haluamansa ihmisen panemaan itseään. Ja että tämä on hänen mielestään ”ihmisoikeus”.

      ”...ja ymmärrän täysin, miksi joku ei halua olla transsukupuolisen kanssa.”

      Sinä ymmärrätkin oman parhaasi (toisin kuin eräät).

      Poista
  4. Suomen näkyvimmät transaktivistit ovat myös kunnostautuneet homofobian levittäjinä. Transyhdistyksen puheenjohtajien taidonnäytteet:

    "Pointti on se, että nainen ja vulva eivät ole synonyymeja. Jos sulla on genitaalipreferenssi, tämä on täysin OK (joskaan en ymmärrä tarvetta kertoa sitä kaikille jatkuvasti). Jos sulla on fetissi, sekin on ok (kunhan et toteuta sitä niin, että muut kärsivät siitä)."

    "Jos tosin olet kiinnostunut naisesta muuten, mutta kiinnostus lopahtaa kuin seinään, kun näet hänen alapäänsä, niin voit ehkä miettiä vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa itseäsi. Oma käsi on yleensä aina saman mallinen, ei liiemmin variaatiota. #transfobia"

    "Se, mikä tässä on ongelma on se, että ei osata hyväksyä sitä tosiasiaa, että kaikilla naisilla ei ole samanlaiset värkit. Jos on vulvafanaatikko, go ahead, mutta miksi yleistää omia preferenssejään?"
    https://twitter.com/panda_eriksson/status/1275770908918067207

    "Otetaan esimerkiksi se ikuinen kysymys genitaaleista Kyllä, on ok omata genitaalipreferenssi Ja kyllä, genitaalipreferenssisi mitä todennäköisimmin on transfobian aiheuttamaa"

    "Suuri osa genitaalipreferensseistä aiheutuu siitä, että kokee viehätystä binäärisukupuolta kohtaan ja yhdistää siihen odotuksen genitaaleista. Tämä on transfobista sekä myös interfobista"

    "Yksilötasolla transfobista on taas kiistää transihmisten sukupuoli omien seksuaalipreferenssien perusteella Samoin transfobista on kategorisesti kieltäytyä transihmisten kanssa seurustelusta ainoastaan sillä perusteella että he ovat transsukupuolisia"

    "Ja älä nyt ihan joka paikassa huuda genitaalipreferensseistäsi, vähän creepy"

    https://twitter.com/vastaanjulia/status/1275778081765167104

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on teoria:

      Homoseksuaalisuuden pelkistäminen ”genitaalifetissiksi” on transaktivisteille keino selviytyä oman kehoahdistuksensa kanssa.

      Sen sijaan, että transaktivistit kohtaisivat ahdistuksensa ja lähtisivät terapeuttisen tuen keinoin selvittämään syitä ahdistuksen taustalla, he käsittelevätkin kehoepämukavuuttaan projisoimalla sen itsensä ulkopuolelle. Tämä on muunkinlaisissa mielenhäiriöissä ja ahdistustiloissa tyypillinen selviytymismekanismi, koska ihminen pyrkii yleensä kaikin voimin pääsemään tuskastaan eroon. Jos ihminen ei kykene kohtaamaan ja käsittelemään tuskaansa omassa psyykessään ja ottamaan paranemisestaan itse vastuuta, hänen täytyy siirtää se pois itsestään.

      Transaktivistit tekevät tämän niin, että sen sijaan että he laittaisivat energiansa oman elämänlaatunsa ja kehoepämukavuutensa parantamiseen omilla ehdoillaan, he asettavatkin muut ihmiset ja koko ympäröivän todellisuuden vastuuseen pahasta olostaan. Ongelma ei olekaan heissä itsessään ja heidän ahdistuksessaan vaan ympäröivässä sosiaalisessa (ja biologisessa) todellisuudessa, joka itsepintaisesti ”määrittelee heidät väärin”.

      Todellisuuden kieltäminen, cissujen syyllistäminen kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta sekä homojen ja lesbojen leimaaminen transfobisiksi genitaalifetisisteiksi ovat keinoja transaktivisteille olla katsomatta omaan tuskaansa ja ahdistukseensa; se sallii heidän ikään kuin irrottaa ja ulkoistaa itsensä niistä.

      Poista
    2. (jatkuu)

      Pohjimmiltaan tässä mekanismissa on kyse eräänlaisesta mielensisäisestä kuolinkamppailusta. Sukupuolessa on ensisijaisesti kyse ihmisen kehosta eli siitä, millaiset ihmisen keholliset ominaisuudet ovat; mitä ruumiinosia hänellä on tai ei ole. Transaktivistit eivät pysty kieltämään biologista sukupuoltaan ja tietävät sen. Sukupuoliristiriidan ja kehoahdistuksen kanssa eläminen on niin epämukava olotila, että he ovat valmiita mihin tahansa saadakseen edes pienen siemauksen mielen- ja kehonrauhaa. Kehoahdistuksen juurisyyn vierittäminen cissujen väärinmäärittelyn ja genitaalifetisistien transfobisten preferenssien syyksi mahdollistaa sen, että voi hetken kuvitella olevansa paossa ahdistukselta. Tämä ei kuitenkaan ole pysyvä olotila, joten heidän täytyy jatkaa ja jatkaa raivoamista ja validaation hakemista muiden ihmisten kautta. Tämä on eräänlaista energeettistä vampirismia.

      Transaktivistit ovat (narsistien tapaan) riippuvaisia siitä, että ympäröivät ihmiset jatkuvasti toimivat heille eräänlaisena peilinä, jonka kautta he pystyvät näkemään oman ”todellisen” itsensä. Cissuja, TERFejä ja genitaalifetisistejä täytyy jatkuvasti rangaista siitä, etteivät he suostu määrittelemään transaktivisteja ”oikein” eli näkemään heidän immateriaaliseen sukupuolisieluunsa, joka on väärässä kehossa, ja käyttämään oikeita pronomineja ja laajentamaan ajatteluaan ja luopumaan transfobisista genitaalipreferensseistään jne.

      Jos transaktivistit olisivat oikeasti tasapainossa ja levollisia omassa itsessään ja identiteetissään, heidän ei tarvitsisi jatkuvasti yrittää muuttaa ympäröivää todellisuutta toiseksi (lue: mielikuviaan vastaavaksi), vääntää mustaa valkoiseksi ja pakottaa kusipäisiä, ilkeitä cissuja tanssimaan kaikessa pillinsä mukaan.

      Poista
  5. Aivan älytöntä. Ja nämä väittävät että sillä ei ole väliä millainen sukuelin miehillä/naisella on. Että jos minä lesbona haluan naisen jolla on oikeat naisen vehkeet, niin mielenkiintoni muka kohdistuu vain sukuelimiin. Jos näin olisi, minunhan pitäisi kiinnostua transmiehistäkin joilla on naisen vehkeet jäljellä. Jos homoja kiinnostaisi pelkkä penis, heillehän olisi ok deittailla transnaista jolla on penis.

    Itse ainakin kiinnostun kokonaisuudesta. Kokonaisuuteen kuuluu paljon asioita.

    Pitäisikö pokkana sanoa että olen cisseksuaalinen ja jos joku siihen sanoo jotain poikkipuolista, niin se on väkivaltaa ja minua syrjitään suuntautumiseni takia. No ei, en oikeasti suostu tuohon.

    Tähän on tultu, tosiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transaktivisteilla on sellainen judithbutlermainen käsitys, että "naiseus" ja "mieheys" ovat jotain riemunkirjavaa ja ääriviivatonta kehollisten ominaisuuksien, pukeutumistyylien ja tietynlaisten maneerien performanssia. Näin he näkevät ja kokevat itsensä, koska ovat syvän kehoahdistuksensa vuoksi kehoistaan ja mielistään niin dissosioituneita, etteivät erota todellisuutta ja fantasioitaan toisistaan.

      Transaktivistit käyttävät kaikki voimavaransa vakuuttaakseen toisilleen ja koko maailmalle, että heidän dissosiatiivinen ja kaiken alleen jyräävä kokemuksensa sukupuolisielusta väärässä kehossa on todellisuutta. He muuntelevat tuota mainittua performanssia mielikuviensa mukaiseksi kehoaan rajusti muokkailemalla ja kivettyneisiin sukupuolistereotypioihin henkensä hädässä takertumalla.

      Juuri tästä syystä he vihaavat homoja ja lesboja niin raivoisasti. Me näemme suoraan heidän kusetuksensa lävitse emmekä koe vähäisintäkään seksuaalista tai romanttista kiinnostusta/mielenkiintoa heidän väsähtäneitä naiseus- tai mieheysperformanssejaan kohtaan. (Emme kykene siihen, koska olemme homoseksuaaleja.)

      "Pitäisikö pokkana sanoa että olen cisseksuaalinen"

      Toistan sen, minkä jo aiemmin sinulle sanoin: Älä lähde mukaan tuohon transaktivistien kielipeliin ja käsitemanipulointiin. Eli siis älä käytä heidän sanojaan ja termejään ollenkaan, koskaan, missään. Ei ole mitään ”cishomoja”, on vain homoja. Piste. Transaktivistit voivat keskenään cissutella ja TERFitellä ja nonbinarytella niin paljon kuin sielu sietää, mutta älkää te yhtykö siihen kuoroon edes vahingossa.

      (Jos et ole lukenut koko vastauskommenttiani, niin se löytyy kirjoituksestani Sukupuolen ja seksuaalisuuden rinnastaminen toisiinsa on neliönmuotoisen palikan työntämistä pyöreään reikään, jota kävit kommentoimassa huhtikuussa.)

      Poista
  6. No niin nyt on twitter räjähtänyt, kun on uusi LHB- liitto nähnyt Suomessa päivänvalon. Sehän saikin todella hyvän vastaan oton kuten varmaan odotettua olikin! Homoille suunnattu etujärjestö, kun kuulemma "lietsoo väkivaltaa". Näin kertovat blokkisuosituksia jakelevat vaikuttajat. https://twitter.com/nnsood/status/1393161578552385536

    Kaikki tätä seuraavat ovat myös "paskiaisia" https://twitter.com/utumatzon/status/1393163862271303682

    Sellaiset terveiset tällä kertaa aktivisteilta homoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättyneitä olivat... :D

      Annetaan noiden nyt vaan pauhata. Kaikki sivustakatsojat näkevät, mistä on kyse. Siellä joukossa on kyllä tulkintakykyisiä myös.

      Poista
    2. "uusi LHB-liitto nähnyt Suomessa päivänvalon"

      Kiitos tiedosta! Jotain tällaista olen odotellutkin. On ollut niin kummallista, miten kriittiset homoäänet ovat puuttuneet gender-keskustelusta lähes tyystin.

      Nyt saavatkin aktivistit ja hyve-pisteitä keräilevät vaahdottaa suupieliään oikein mielensä kyllyydestä. Tässä pari esimerkkiä siitä, millaista oikeamielistä raivoa herättää nykyään se, kun homoseksuaalit menevät tekemään jotain omine lupineen:

      "lol syökää paskaa!"

      "Turpa kiinni ja istukaa miekkaan."

      "Noloo..."

      "Painukaapa vittuun."

      "Suomeen on perustettu uusi transfoobinen ryhmittymä..."

      "Vitun terf-saastat painukaa helvettiin..."

      "Jos näet LHB-liiton postauksia somessa, ilmianna ne ylläpidolle."

      Yhdeltä Twitter-vaikuttajalta kyseltiin myös "taustalla olevien" henkilöllisyydestä, eli aktivisteja kiihottaa päästä jakamaan kostoa myös in real life. Eiköhän muutamalla naiivilla city-liberaalilla, joka tätä menoa seuraa, ala jo hieman kello soimaan, että millaista ideologiaa minä olen oikein edistämässä.

      Tässä blogissa (ei omani) käsitellään tuota raivoa ja esimerkkini ovat peräisin siitä: https://feminanongrata.wordpress.com/2021/05/19/lhb-liitto-oikeamielinen-homofobia/

      Poista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä