keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Animen ja gendersekoilun yhteyksistä (+ Non-Bonery 8-38)

/edit 8.10.
Kommenteissa keskustelua translaista ym.

Copyright: Sinfest eli Tatsuya Ishida. Sarjiksen nimi on "Non-Bonery". Ishida julkaisee sitä tällä hetkellä strippi kerrallaan ripotellen Sinfest-sivuillaan ja Twitterissä. Katso sarjiksen seitsemän ensimmäistä strippiä aiemmasta postauksesta.

Tykkään ihan älyttömästi Ishidan kerronta- ja piirrostyylistä! Osaisinpa itse piirtää yhtä hyvin. Tuli mieleen, että Ishida varmaan tarkoituksella (siis piilovittuillakseen) piirtää juuri genderaiheesta anime- ja mangatyyliin; merkittävä osa varsinkin nuorista genderisteistä ja trans-/nonbinaryidentifioituvista näyttäisi olevan animeen ja mangaan hurahtaneita, nimittäin.

Anime- ja mangahörhöily länsimaissa ei ole mikään ihan viimeaikainen ilmiö, vaan se juontaa juurensa yli 20 vuoden taakse. Kiinnitin jo omina teinivuosinani huomiota animesta addiktoitumiseen ilmiönä, kun anime ja manga olivat hiljalleen alkaneet rantautua Japanista tänne, jolloin minäkin päädyin niiden kanssa tekemisiin. En ole koskaan (tuolloin tai sen jälkeenkään) aivan täysin ymmärtänyt, mikä animessa ja mangassa on varsinaisesti se The Juttu, jonka vuoksi niin monet addiktoituivat siihen maailmaan niin totaalisesti. Lueskelin teinivuosinani jonkin verran mangaa, sekä paskaa että laatua, ja katsoin jokusen animesarjankin. Se purjoa heilutteleva Loituma Girl oli hauska meemi, muistan edelleen sen rallatuksenkin sanat ulkoa.

Pidin ja pidän edelleenkin mangan piirrostyylistä ja sarjakuvakerronnasta, mutta ikinä en mitenkään hurahtamalla hurahtanut animen/mangan maailmaan tai kokenut mitään taianomaista koukuttumisen viehätystä siihen, toisin kuin monet ikätoverini, joille anime muodostui suunnilleen henkeä, elämää ja kuolemaa suuremmaksi asiaksi, jota he vuosikausien ajan kuluttivatkin aivan uskomattomia tuntimääriä. Tiedän erään tällaisen tyypin, jonka piti päättökokeisiin lukiessaan hankkiutua tietokoneestaan väliaikaisesti eroon, siis viedä se konkreettisesti pois kotoaan kaverinsa varastoon, jotta saisi koulun suoritettua loppuun ja valmistuisi. Hänen animeaddiktionsa oli niin paha, ettei hän pystynyt tahdonvoimalla hallitsemaan sitä. Tämä oli siis aikaa ennen älypuhelimia. Toinen tietämäni tyyppi kehitteli jonkinlaisia skitsoidisen oloisia ihastumisen tunteita muutamien suosikkianimesarjojensa hahmoja kohtaan, kirjoitti niistä fanficciä (joihin sijoitti joskus itsensä tai oman alteregonsa) ja huokaili joka käänteessä, miten haluaisi "seurustella" sen ja sen animehahmon kanssa, tapetoi huoneensa seinät julisteilla ja omilla piirroksillaan noista hahmoista jne. Hänellä oli taipumusta muunkinlaiseen voimakkaaseen eskapismiin, mutta tuota ihmeen huokailua ja fanitusta jatkui useiden vuosien ajan vielä hänen täysi-ikäistymisensä jälkeenkin, mikä kielii kyllä jo ihmisessä siitä, ettei ole ihan kaikki inkkarit kanootissa.

Olen toisinaan pohdiskellut gendersekoilun ja animen/mangan yhteyttä. Kun seuraa esim. Twitterissä (minulla ei ole omaa Twitter-tiliä tosin) riehuvia transaktivisteja, niin about joka toisella heistä on joku pornahtava, hentaityyppinen animetyttönaama profiilikuvana ja profiili tietysti muutoin höystetty pronomineilla, translippuemojilla ja erilaisilla wokeakronyymeilla (ACAB jne.). Yleensä näiden transien ikähaarukka on profiilin perusteella jotain 18–23-väliltä. Yllättävän paljon on myös vanhempia, päälle kolmikymppisiä ja jopa nelikymppisiä "animetyttöilijöitä", joista toki monet ovat varmasti feikkejä ja trolleja, mutta tosi monet postaavat itsestään profiileihinsa ihan valokuvia, lähinnä jotain peilin kautta otettuja headtilt-keikistelyselfieitä.

Mitä tulee näihin kaikkiin yllä mainittuihin, niin yksi eniten heissä minua inhottava ja ällöttävä piirre on se, miten he julistavat kokevansa olevan nimenomaan animeTYTTÖJÄ. Miksi aikuiset miehet haluavat olla tyttöjä ja identifioitua tytöiksi, omien sanojensa mukaan vieläpä esimerkiksi söpöiksi pikkutytöiksi ("cute little girl")? Red flag, much? Pornoaddiktio, much? Sissy hypno, much? Kaikenlaista muuta painokelvotonta, much? Hyi helvetti.

Ihan oma lukunsa tässä gender-animeskenessä toki sitten ovat yaoita ja shounen-aita suurkuluttavat "gay trans manit", jotka myös pesivät Twitterin ja Redditin kaikukammioissa. Heidän käsityksensä miesten homoseksuaalisuudesta ja homomiesten keskinäisestä kanssakäymisestä ja sosiaalisesta todellisuudesta on shounen-aissa kuvattu animefantasiamaailma, jossa homomiehiä ja homopoikia kuvataan yleensä pehmoisina ja tunteellisina, eteerisinä ja hellän feminiinisinä, hoikkina twinkkeinä jne. Tällainen hattarahöhhö uppoaa gay trans maneiksi identifioituviin heteronaisiin ja -tyttöihin kuin veitsi voihin. Sitten he tunkevat Grindriin ja muihin homosomeihin lämpimänpehmoisen miesläheisyyden toivossa ja kiukustuvat, kun homomiehet eivät olekaan hakemassa sieltä myynsykypyölisiksi itsensä kokevia testoviiksityttöjä teenjuonti- ja halihetkiin vaan jotain ihan muuta. Kiukkunsa he purkavat räyhäämällä keskinäisillä somealustoillaan, joilla he parjaavat meitä transfobisia, ulossulkevia ja peniskeskeisiä genitaalifetisisticissuhomoja, joilla on syrjivät ja eksklusiiviset deitteilu- ja sekstailupreferenssit ja jotka emme vaan suostu tajuamaan, että transmiehellä ja cissumiehellä ei ole minkäänlaista materiaalista eroa, transhomomiehet ovat kaikilla tasoilla täysin sama asia sängyssä kuin cissuhomomies jne. Kaikkea tällaista he kuorossa horisevat: Trans men have asses, too. Trans men can have dicks, too. It's utterly transphobic that cis gay men say they support trans rights but wouldn't date or fuck us. (Trans rights = transien kyseenalaistamaton oikeus manipuloida ja pakottaa muut ihmiset deittailemaan ja panemaan itseään.)

Gendersekoilun/transidentiteettien ja animen/mangan yhteys on tosiaan mielenkiintoinen. Sitä sietäisi tutkia tarkemmin, siis jopa ihan akateemisella tasolla. Olen mietiskellyt asiaa juuri siksi, koska tähän asiaan törmää transien edesottamuksia seuraillessa koko ajan ja yhteys on monin paikoin niin päivänselvä (myös muissa ilmiöissä kuin gendersekoilussa). Luin jokin aika sitten erään aiemmin transnaiseksi (tai "transtytöksi") identifioituneen tyypin kirjoituksen aiheesta – siis siitä, miten anime ja gendersekoilu linkittyvät yhteen ja mitä syy-yhteyksiä asiaan liittyy. Graham Linehan on julkaissut kirjoituksen blogissaan (tässä), ilmeisesti siksi, koska kirjoitus oli poistettu siltä serveriltä, jolla se aiemmin oli julkaistu; olivat tainneet transaktivistit tapansa mukaan paukutella bännivasaraa ja heilutella sensuuriviikatetta. Kuten tiedätte, edes transidentifioituvat henkilöt itse eivät saa kritisoida tai edes neutraalisti tutkia transaktivismia. Kaikki, mikä edes teoriassa uhkaa vallitsevaa trans rights are human rights -narratiivia, täytyy piilottaa tai tuhota välittömästi. Tervetuloa totalitransismiin!

Tuon mainitun tekstin kirjoittaja kuvaa omasta näkökulmastaan niitä dynamiikkoja, jotka johtivat hänen hyvin miedon genderdysforiansa ja autogynefiliansa kehittymiseen niiden viiden vuoden aikana, jotka hän vietti anime- ja transyhteisössä. Suomennan löyhästi tekstin pääkohdat (kursiivit suoria käännöksiä tekstistä).

Kirjoittaja kuvaa ensi alkuun sitä, miten lapsille aletaan asettaa sukupuolittuneita odotuksia jo sikiö- eli odotusaikana, ja varsinainen biologisen sukupuolen rooliin sosiaalistaminen alkaa jo vauvaiästä. Poikien sosiaalistamisesta hän mainitsee, että pojat opetetaan olemaan äänekkäitä, aktiivisia, itsevarmoja ja "kuninkaita". Jos poika on nöyrä ja alistuva, passiivinen, lempeä tai muutoin "feminiininen", häneen suhtaudutaan paheksuvasti tai pettymyksellä. [Minulla on muuten kokemusta tästä, voin kertoa.] Pienten poikien sosiaalistamiseen kuuluu kirjoittajan mukaan esimerkiksi leluvalintojen polisoiminen: "Ehei, et sinä halua pelata tuolla kimaltavaharjaisella ponilla tai Barbie-nukella, ne ovat tytöille." Myös vaatevalintoja polisoidaan: "Vain tytöt pukeutuvat söpöihin, vaaleanpunaisiin mekkoihin, hameisiin tai T-paitoihin, joissa on söpöjä kissanpentuja tai prinsessoja."

Olennaisen pointin näistä mainituista seikoista kirjoittaja kiteyttää näin:

"A large part of masculine socialization is dependent on the killing of positive emotions that are deemed feminine, and the prevention of many ways of thinking and behaving that simply make a person feel wholesome, because they are simultaneously deemed to be girly."

Eli suuri osa maskuliinisesta sosialisaatiosta on riippuvaista siitä, että feminiinisiksi katsotut positiiviset tuntemukset tuhotaan ja estetään, samoin kuin monet ajattelemisen ja käyttäytymisen tavat, joiden ansiosta henkilö tuntee itsensä hyvinvoivaksi (wholesome; en ole ihan varma, miten tämä parhaiten kannattaisi tässä yhteydessä kääntää). Koska pojan täytyy olla äänekäs ja aktiivinen, hän ei voi koskaan rentoutua, kirjoittaja jatkaa. Pojan täytyy koko ajan puolustaa itseään, mikä merkitsee konfliktia ja stressiä. Hän ei voi olla liian lempeä, ei edes rakastamiensa asioiden suhteen, koska eihän hän nyt mikään faggot ole, vai mitä? Kaikki tämä johtaa tilanteeseen, jossa poika oppii tukahduttamaan positiiviset tuntemuksensa: hellät koskettelut ja hyväilyt ovat vain tytöille ja hinttareille, joten älä anna kenenkään koskea sinuun; jos et voi olla mahtava, maskuliininen sankari, sinusta tulee tunteeton robotti, alakuloinen ja masentunut lapsi, joka kokee olevansa kaikesta ulkopuolinen  mutta ainakaan hän ei ole tyttömäinen. Kirjoittaja vielä mainitsee, että tietenkään torjuminen ja tukahduttaminen ei koskaan täysin toimi, koska poika jää kaipaamaan kaikkia noita "feminiinisiksi" leimattuja tunteita, kaipausta nauttia ja myös saada luvan nauttia elämästä jälleen.

Kaiken tämän kytköstä animeen ja mangaan kirjoittaja kuvaa kertomalla, että tietynlainen anime on suurimmaksi osaksi miehille ja/tai teinipojille suunnattua ja tuotettua viihdettä; tarkemmin sellaisen animen, jossa kaikki hahmot esitetään ultrafeminiinisinä söpöysmöykkyinä, jotka ilmaisevat äärimmäistä elämäniloa niin riemullisilla ja dramaattisilla tavoilla kuin mahdollista, tai ainakin representoimalla monia feminiinisyyden stereotypioita, jotka japanilaisessa kulttuurissa vallitsevat. Nämä stereotypiat ovat kirjoittajan mukaan hyvin pelkistettyjä ja idealisoituja versioita feminiinisyydestä, toisaalta myös ylikorostetun seksualisoituja (mihin liittyy myös pedofiilinen aspekti, johon kirjoittaja ei tarkoituksella tarkemmin syvenny). Näihin asioihin liittyen kirjoittaja kiteyttää:

"The Japanese seem to have learned to turn the repressed femininity of young men into profit."

Eli että japanilaiset ovat onnistuneet vääntämään nuorten miesten tukahdutetun feminiinisyyden taloudellisesti tuottavaksi ilmiöksi. Kirjoittaja kuvaa, että koska animetytöt edustavat/representoivat kaikkia tukahdutettuja tuntemuksia puhtaimmillaan ja animeen koukuttunut poika mässäilee tällä materiaalilla yhä enemmän ja enemmän, se johtaa haluun tulla itse noiden animetyttöjen kaltaiseksi; pojan voimakas identifikaatio siitä, mitä söpöt animetytöt edustavat. Vihdoin ja viimein poika on valmis myöntämään, että hän halusi aina olla pehmeä, lempeä, huoleton ja iloinen tuon animetytön lailla, nauttia elämästä täysin siemauksin ilman maskuliinisuuden painavia kahleita. Ja tämä on osasyynä siihen, että pojalle alkaa muodostua tytön/naisen sukupuoli-identiteetti ("female gender identity"). Tässä kohtaa kirjoittaja mainitsee, ettei hänellä ole selkeää vastausta siihen, miksi tämä identifikaatioprosessi johtaa joillain myös autogynefiliaan; siihen, miksi poika alkaa himoita olevansa seksuaalisesti passiivinen ja alistuva. Hän uumoilee tämän liittyvän voimakkaasti pornografiaan ja pornon suurkuluttamiseen, jolloin poika alkaa tiedostamattaan linkittää seksuaalisen alistumisen mielihyvään, ja kun padonovet feminiinisyyteen avautuvat, myös tämä [autogynefiilinen] halu nousee pintaan. Kirjoittajan mukaan autogynefilialla on pornoaddiktioon hyvin voimakas kytkös; seksuaalisesta alistuvaisuudesta saatu mielihyvä johtaa autogynefiilisen fetissin kehittymiseen, mikä sitten kanavoituu täydellisenä feminiinisyyteen kietoutumisena ("embracing of total femininity"). Eli tukahdutetut tunteet räjähtelevät esiin söpöksi animetytöksi identifioitumisen kautta, jotta poika voisi kokea todella nauttivansa elämästä.

Lopuksi kirjoittaja tiivistää pääkohdat analyysistaan kuvailemalla, miten poika, joka on koko elämänsä tukahduttanut positiivisia ja elämää vahvistavia tuntemuksia, on vihdoin löytänyt vapautuksen animetyttöjen kautta, jotka näyttävät hänelle, miten elämää voi elää mahdollisimman täydesti ja tanssahdella kaikessa siinä, mikä tuo elämään rakkautta ja iloa. Tämä voi tuntua pojasta kokemukselta, joka vetää hänet ulos elämänmittaisesta masennuksesta, mikä sitten johtaa siihen, että poika alkaa vieroksua omaa kehoaan ja sen maskuliinisuutta, koska keho ja maskulinisaatio aiheuttavat hänelle jatkuvaa kognitiivista dissonanssia ja ahdistusta, koska keho on yhteydessä mieleen. Keho ja mieli ovat eriytyneet toistensa ääripäiksi tässä vasta löydetyssä todellisen sisäisen minun/minuuden kokemuksessa.

"If I’m a cute, soft, cheerful girl on the inside, he thinks, how could I possibly have a manly body like this? How creepy, disgusting, and plain ridiculous would I look behaving like the cute girl that I am on the inside, when I’m going through all the motions with this male body?"

Jos kerran olen sisäisesti söpö, pehmeä, iloinen tyttö, miten minulla mitenkään voi olla tällaista miehistä kehoa? Miten creepyltä, ällöttävältä ja naurettavalta näyttäisinkään, jos käyttäytyisin sisäisen söpön tyttöni lailla, kun kaikki liikehtimiseni tapahtuu tämän mieskehon kautta?

Ja tässä kohtaa meillä on sukupuolidysforia (gender dysphoria), kirjoittaja toteaa. Koko elämän ajan pojalle on opetettu, ettei saa olla kuin feminiininen tyttö vaan sen sijaan on oltava maskuliininen poika, mitä poika tiedostamattaan aina inhosi, kenties jopa itsetuhoisuuteen asti. Nyt poika on sitten löytänyt sisäisen tyttönsä ja täydesti syleillyt häntä, mutta mieskeho on yhä edelleen läsnä ja pilaamassa kaiken. Se muistuttaa ihmisiä siitä, että sinä olet todellisuudessa mies, se saa muut ihmiset ajattelemaan, että sinä olet mies. Niinpä poika sitten hyppii ympäriinsä yrittäen modifioida (jopa mutiloida) kehoaan feminiinisemmäksi ja huutaen ihmisille, että vaikka hänellä onkin miehen keho (male body), se ei tarkoita, ettei hän ole todellisuudessa tyttö.

"It’s a miserable state to be in, and I don’t wish it on anyone."

Kurja ja onneton olotila, jota kirjoittaja ei toivo kenellekään.

"Not to excuse any of the misogyny coming from guys like this. Women didn’t do this to them, and women aren’t responsible for fixing the issue."

Ei sillä, että kirjoittaja yrittäisi puolustella näiden kundien naisvihaa. Naiset eivät tätä aiheuttaneet, eivätkä naiset ole vastuussa ongelman korjaamisesta. (Tismalleen.)

Ihan lopuksi kirjoittaja vielä korostaa, että tämä näkökulma on vain yksi tulokulma sukupuolidysforiaan, ja monille muille miehille/pojille tulokulma siihen voi olla jotain täysin erilaista ja puhjeta missä vaiheessa elämää hyvänsä.

"One way or another, we must abolish gender if we want to fight this issue. Until then, expect to see more young men who hate their body to the point of desiring medical intervention, and who enter an existential crisis if you even just suggest to them that they are perhaps not literally a girl."

Tavalla tai toisella, meidän täytyy eliminoida gender, jos haluamme taistella tätä kaikkea vastaan. Siihen saakka odottakaa näkevänne lisää nuoria miehiä, jotka inhoavat kehojaan lääketieteelliseen interventioon saakka ja jotka joutuvat eksistentiaalisen kriisin valtaan, jos vain ehdotatkin heille, etteivät he ole kirjaimellisesti tyttö.

Kirjoittajan kuvaus ei pohjaudu tieteelliseen tutkimukseen (tai ainakaan hän ei mainitse mitään sellaisista) vaan hänen omiin kokemuksiinsa ja havaintoihinsa. Teksti on joka tapauksessa erittäin hyvä kiteytys ja analyysi monimutkaisesta aiheesta, varsinkin toksisen maskulinisaation vaikutuksista. Minä olen aina ajatellut niin, että jokaisessa ihmisessä on feminiininen ja maskuliininen puoli, riippumatta kehon sukupuolesta. On yleisesti tunnettua, että homoseksuaaleilla hyvin usein korostuvat käytöksessä, olemuksessa, habituksessa, mielenkiinnonkohteissa jne. ne vastakkaisen sukupuolen ominaisuudet. Pelkistetysti siis homomiehet ovat usein habitukseltaan feminiinisempiä kuin heteromiehet ja lesbonaiset maskuliinisempia kuin heteronaiset. Tämä on erittäin karkea yleistys ja siitä löytyy puolin ja toisin määrättömästi poikkeuksia (on supermaskuliinisia homomiehiä, feminiinisiä heteromiehiä, maskuliinisia heteronaisia jne.), mutta tendenssi on silti olemassa. Sille on hintansa, kun luontaista feminiinisyyttä tai maskuliinisuutta (ilmenivät ne missä suhdanteessa tahansa kenessä tahansa, mikä on aina yksilöllistä) tukahdutetaan toksisella sosialisaatiolla. Myös tytöt joutuvat tämän uhreiksi, joskin hieman eri tavoin kuin pojat.

Kirjoittajan lailla myös minä sain lapsuudessa ja varhaisnuoruudessa nautiskella toksisen maskulinisaation mädistä hedelmistä. Sillä on ollut omat vaikutuksensa lapsuuteeni ja koko myöhempään elämääni. Minun on pitänyt tietoisesti ja tarkoituksellisesti poisoppia kaikenlaista minulle syötettyä paskaa ja poisopetella vahingollisista käyttäytymismalleista. Olen joutunut harjoittamaan rankkaa itsereflektointia koko aikuisikäni. Sanon "joutunut", koska olisin tehnyt varmasti itsereflektointia muutenkin, mutta paskan lapioimiseen on mennyt aivan kohtuuttomasti aikaa, jonka olisin voinut käyttää paljon rakentavampiinkin asioihin. No, turhapa asiaa on sinänsä jossitella, ja sinänsä minulla ei ole tämänhetkisessä elämässäni ja elämäntilanteessani valittamista. Kirjoitan tästä aiheesta joskus myöhemmin lisää jossain toisessa yhteydessä.

Vielä tuosta animen/mangan ja gendersekoilun yhteydestä. Minulla ei ole tuon kirjoittajan näkemyksiin sinänsä mitään sen kummempaa kommentoitavaa tai lisättävää; hän kertoo hyvin tarkkanäköisesti omasta kokemuksestaan ja esittää yhden mahdollisen teorian animen ja transidentifioitumisen kytköksistä. Koko trans-, sukupuoli- ja identifioitumisaihe ja kaikki siihen vaikuttavat tekijät ovat ilmiönä niin huomattavan laaja, että animekytköksen kaikkia taustavaikuttimia lienee hyvin hankalaa tyhjentävästi selittää, mutta PAKKOHAN sille kytkökselle on omat syynsä olla, semminkin kun se on niin selkeästi läsnä ja näkyvissä nykyisessä transien masinoimassa infernalisaatiossa. Etenkin tuo toksisen maskulinisaation pointti on päivänselvästi yksi keskeinen taustasyy nuorten miesten transkapinointiin. Kirjoittajan näkemyksissä on varmasti hyvin paljon perää, varsinkin kun hän puhuu omasta kokemuksestaan useiden vuosien ajalta.

Olen miettinyt yhdeksi mahdolliseksi nykyisen identiteettisekoilun yleissyyksi myös sitä, että koska nykyihmiset viettävät niin suuren osan ajastaan virtuaalimaailmoissa, heillä (varsinkin addiktoitumisen vaikutuksesta) alkaa raja virtuaalitodellisuuden ja todellisuuden välillä hämärtyä. Kun kerran somessa ja pelimaailmassa kuka tahansa voi olla mitä tahansa rakentamalla itselleen aina uuden identiteetin, alteregon, pelihahmon tai minkä ikinä, niin täytyisihän sen sitten samalla tavalla toimia tosielämässäkin. Fyysinen todellisuus vain potkii vastaan, ja sehän sotkee näiden virtuaalileijailijoiden pasmat ihan täysin. Transsekoilun(kin) on pakko liittyä ainakin osittain voimakkaasti juuri tähän. Kun keitokseen lisätään vielä eksentrismi, eskapismi, kapinamieliala, radikalisoituminen ja (silmäänpistävän useiden transien) mielenterveysongelmaisuus, niin alkaa olla jo melko sakea soppa keitettynä.

Yksi transsekoilussa minua erityisesti ärsyttävä piirre (onko transsekoilussa muita kuin erityisesti ärsyttäviä piirteitä?) on se, miten genderistit yrittävät estää kaiken (neutraalinkin) transilmiön taustasyitä ja vaikuttimia selvittävän keskustelun/tutkimuksen. Kaiken he kirkuvat fobiana, ihmisoikeuksien vastustamisena ja ties minä fucking scheissena sammuksiin heti alkuunsa. Heidän ajattelunsa on niin lyhytnäköistä, etteivät he sokeassa kiihkossaan tule koskaan ajatelleeksi, että mahdollisimman perinpohjainen genderspeshuliuden ja koko transilmiön ymmärtäminen palvelisi pitkällä tähtäimellä myös heidän omaa etuaan. Jos on baka, niin on baka. Noh, tiedämmehän toki jo, mistä tuo sammuksiin kirkuminen ja loputon möykkääminen kertoo: aivan suunnattomasta epävarmuudesta ja sen päivän pelkäämisestä, kun koko savijaloille pystytetty Transtopia paljastuu siksi, mitä se on koko ajan ollutkin eli sieluttomaksi valheeksi ja ilmiöksi, jonka universaali- ja evolutiiviarvo on alusta saakka ollut tasan nolla.

Jos teille, rakkaat lukijat, herää mitään ajatuksia tai omia teorioita liittyen tähän animeasiaan ja mahdollisiin muihin eskapismin ja raivofanituksen muotoihin, niin kertokaa ihmeessä. Jatketaan keskustelua. Tasuketeeeeee! Oyasumi nasai.

140 kommenttia:

  1. Pikaisia huomioita.

    - voisiko tähän ilmiöön liittyä jotain samaa kuin bdsm-kuvioiden stereotyyppi alistuvasta toimitusjohtajasta. Että mitä isommassa valta-asemassa on siviilissä, niin sitä rankempaa käsittelyä haluaa dominalta. Hetkellinen valta-asemasta luopuminen, joka palautuu heti kun haluaa.

    - kulttuurin infantilisoituminen, rajojen häivyttäminen ja pedofilian normalisointi. Tulee mieleen se 16-vuotiaan transnuoren groomaamisesta kiinni jäänyt suomalainen keski-ikäinen transnainen, jonka some oli täynnä animea ja söpöjä eläinkuvia. Oli seksuaalissävytteistä viestin vaihtoa ja kuvien lähettelyä. Nelikymppinen saattoi hyvinkin kuvitella olevansa samalla lähtöviivalla teinin kanssa.
    Goottilolitat ja muu pikkutytöistä fantasiointi. Ilmeisesti alan tapahtumissa myydään kyseenalaista materiaalia ainakin tiskin alta.

    - turrihommien, vaippafetissien ja muiden fetissien yhteys tähän kuvioon

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yök. Viimeksi mainitut on seuraavana valtavirrassa, siihen on jo syytä varautua.

      Poista
    2. Pahoittelut, en ole aiemmin ehtinyt vastata, kun ollut kaikenlaista kiirettä tässä.

      Tuo mainitsemasi kulttuurin infantilisoituminen on oikea ilmiö, josta on merkkejä vähän joka puolella. Yksi ilmenemismuoto on tuo mainitsemani aikuisten miesten identifioituminen pikkutytöiksi ja puhuminen itsestään tyttöinä (girls), mikä on aivan helvetin oksettavaa. Lapsille ja nuorille annetaan myös jatkuvasti enemmän vastuuta ja valtaa päättää omista asioistaan ja myös tehdä omaan tulevaisuuteensa ratkaisevasti vaikuttavia valintoja. Nykyvanhemmat eivät myöskään viitsi kunnolla kasvattaa kakaroitaan, mistä syystä penskoista kasvaa itsekeskeisiä ja puhelinriippuvaisia narsistipaskiaisia, jotka eivät lainkaan osaa kunnioittaa itseään vanhempia ihmisiä ja joille vain omalla hyvinvoinnilla ja omien tarpeiden tyydyttämisellä (muiden kustannuksella) on merkitystä. He ovat myös tyhmiä kuin saappaat, koska eivät puhelinaddiktioltaan koskaan lue mitään pikaviestejä pidempiä tekstejä, kaunokirjallisuudesta puhumattakaan. Olen tavannut nuoria, jotka eivät ole koskaan lukeneet yhtäkään kaunokirjallista teosta kokonaan (siis aikuisten kirjallisuutta, ei mitään Risto Räppääjää), ja jos jonkin sitten ovatkin, niin koulussa äidinkielenopettajan pakottamana tuskallisena pakkopullana. Tuota vastuunsiirtoa näkee koulutuksessa muutenkin, kun yhä nuorempana pitäisi jo periaatteessa pystyä päättämään, mille alalle haluaa kouluttautua jne. Nuoret ovat ahdistuneita, kun niin varhaisessa vaiheessa pitäisi jo pystyä tietämään, mitä haluaa "isona" tehdä.

      Mitä tulee noihin seksualisoimisjuttuihin, niin nyt on alettu jo puhua esimerkiksi "lapsikohteisesta seksuaalisuudesta" pedofilian eufemismina. Kannattaa googlailla ja lueskella vähän. Englanninkielisessä diskurssissa käytetään lyhennettä MAP, joka tarkoittaa "minor-attracted person". Ding ding, eikö kenelläkään hälytyskellot kilahda? Olen alkanut nähdä myös jonkinlaista epäselvää keskustelua siitä, että suojaikärajaa voisi nykyisestä Suomessa madaltaa, koska sen ja sen ikäinen nuori voi jo päättää omasta seksuaalisuudestaan ja seksielämän aloittamisesta täysi-ikäisen kanssa. Kohta meilläkin on varmaan jo laillisia lapsimorsiamia ja ties mitä muuta sairasta. Sukupuolenkorjaussekoilu ja transidentiteettien tuputtaminen lapsille on nähdäkseni osa jotain isompaa kuviota, johon tuo seksualisoimishommakin liittyy; siinähän periaatteessa sälytetään vastuu oman terveen kehonsa peruuttamattomasta turmelemisesta ja kemiallisesta kastraatiosta lapsen itsensä vastuulle, jotta hän olisi aikuisena mahdollisimman läpimenevä transina. Miten tämä VOI olla KENENKÄÄN mielestä hyvä idea? Noh, jos lapsi kerran voi päättää oman sukupuolensa, niin voihan hän silloin päättää vähän kaikenlaisesta muustakin. Tähän noilla vaippafetisistisekopäillä (mm. Sophie Labelle, yksi kaikkein eniten inhoamistani transaktivisteista) lienee yhtä ja toista sanottavana. Ja ylipäätään kaiken maailman fetisistit, jotka ovat tunkeneet Prideen ja sateenkaariaktivismiin transien ja myynsykypyölisten invaasion varjolla.

      Kunpa tämä sekoilu loppuisi. En kerta kaikkiaan jaksa tätä, että ihmiset ovat niin sekaisin. Ja tilanne vain pahenee pahenemistaan päivä päivältä.

      Poista
  2. Hmm, mulla tuli välittömästi mieleen myös eräs animepornon alalaji (?) eli futanari*, jossa korostetun isotissiset hermafrodiittinaiset panevat toisiaan peniksillään. Tai niin että vastaanottavalla osapuolella on pimsloora ja antavalla penis, mutta jonkin ihme logiikan mukaan molemmat ovat siis 100% naisia, koska miksi kukaan nyt mitään hinttaripornoa katselisi.

    Ai niin joo ja wholesome tässä yhteydessä voisi kuulua kutakuinkin niin että ...make a person feel wholesome... ≈ ...tuottaa itselle puhdasta iloa...

    *Ja futanaria kukin kuuklailkoot vain täydessä raskaan kemiallisen siivouksen erityisvarustuksessa. Hyi hele.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Animepornossa on kai useampiakin transkategorioita. En ole niin kiinnostunut aiheesta, että olisin jaksanut tarkemmin perehtyä. Jotain lonkeropornohentaita joskus vähän selailin huvikseni, kun sattui sellainen manga ajelehtimaan käsiini. Ei oikein herättänyt muuta kuin etomisen tuntemuksia. Jotkuthan ovat täysin koukussa animepornoon ja katsovat käytännössä pelkkää animepornoa, eivät aitoa ihmispornoa. Ja sitten tietysti ne "gay trans manit", jotka kuluttavat shounen-aita ja yaoita ja kuvittelevat, että homoseksuaalisuus on oikeasti sellaista. Hohhoh.

      Poista
  3. Mielenkiintoinen näkökulma. Olen yli nelikymppinen, ja minun ikäluokassani manga- ja animetouhuilu on harvinainen poikkeus, joten en ole siihen tutustunut kuin erittäin pintapuolisesti. Poikien äitinä tuo tunteiden tukahduttaminen tuntui myös kiinnostavalta. Omat lapseni ovat vielä lapsia, mutta toki kova poikakulttuuri alkaa jo päiväkodista, vaikka sitä kotona ei heille tarjotakaan. Koulussa pitää pitää tietty fasadi, ympän tehtävässä ei voi kertoa pitävänsä kukkien tuoksusta, vaikka oikeasti siitä pitääkin. Onneksi voi sentään äidille kertoa. Pitää varmasti yrittää entistä enemmän tuoda esille sitä, että vaikka omat tuntemukset poikkeaisivat poikien valtavirrasta, ne ovat kuitenkin ihan normaaleja asioita pojalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poikien maailma on aika kova jo pienestä pitäen. Herkät ja feminiiniset pojat sijoitetaan poikien keskuudessa hyvin nopeasti "alemman tason pojan" kastiin, eihän nyt kunnon jätkän sovi olla mikään herkistelevä nynnerö. Minulle ikätoveripojat aina naureskelivat lapsena, koska minulla oli "tyttömäisiä" harrastuksia ja hengailin paljon tyttöporukoissa, koska tyttöjen kanssa oli paljon helpompaa olla ja meillä oli paljon yhteisiä kiinnostuksenkohteita. Olin sen verran vahva persoona, etten oikeastaan juuri välittänyt siitä naureskelusta. Eipä se silti kivaa ollut, varsinkin kun joskus jotkut mulkut tappelupukaripojat uhkasivat vetää turpaan, ja muutaman kerran vetivätkin, vaikken ollut tehnyt heille yhtään mitään. En tiedä tarkalleen, millainen poikien keskinäinen kulttuuri on nykyään esimerkiksi peruskouluissa, kun Suomen kouluissa on jo vuosikausia aivopesty lapsia ja nuoria gender- ja transpaskalla ja saatu heidät identiteettisekoilulla aivan sekaisin. Pakko sillä on tuohon poikasosialisaatioonkin jonkinlaista vaikutusta olla. Sen verran olen kuullut muutamilta opetusalalla työskenteleviltä tuttavilta, että lapset ja nuoret ovat ahdistuneita sukupuolipropagandasta, eivät kuulemma jaksaisi sitä, kun asiaa tungetaan heille aivan joka tuutista. Enpä ihmettele, olisin minäkin ihan helvetin ahdistunut, jos olisin tänä aikana lapsi/nuori.

      Poista
    2. Tämä on kyllä todella kurja kuulla. Nuorten maailma on usein julma kaikille herkille ja ajatteleville yksilöille- itsevolin runotyttönä todella pahasti syrjitty ja kiusattu.
      Toisaalta herkät ja lahjakkaat pojat saattavat olla hyvinkin suosittuja, - muistan niitä kohdalle tulleita kilttejä, kohteliaita ja taiteellisia nuorukaisia, jotka nauttivat suurta suosiota tyttöjen keskuudessa. ( ehkä poikienkin.. sanavalmius ja taiteellisuus tuo mukanaan tiettyä arvostusta kusipäiltäkin..)

      Poista
    3. "Sen verran olen kuullut muutamilta opetusalalla työskenteleviltä tuttavilta, että lapset ja nuoret ovat ahdistuneita sukupuolipropagandasta, eivät kuulemma jaksaisi sitä, kun asiaa tungetaan heille aivan joka tuutista."

      Kyllä se varmaan ahdistaa myös isoja ihmisiä. Kerran eräs iso mies ahdistui kun kerroin hänelle sadomasokismistä (tiukan asialliseen tyyliin), sanoi että yöunet menee. Elokuvatarkastamossakin pornoa tarkastetaan vain kaksi tuntia päivässä, enempää kun ei sielu siedä. Poikkeavuus ahdistaa.

      Lapset ja nuoret ovat vielä herkempiä ahdistumaan.

      Ainahan löytyy ties vaikka minkälaista poikkeavuutta kun oikein hakemalla hakee. Mutta miksi se kaikki pitää hieroa kaikkien - erityisesti alaikäisten - naamaan?

      Kaikki tämä ahdistus purkautuu koulun tranlapsen niskaan. Muut oppilaat tekevät heistä syntipukkeja. Jazz oli koulussa hyvin syrjäänvetäytyvä ja epäsosiaali. Luulisin että useimmat translapset haluaisivat olla ihan vain normaaleja ihmisiä eikä mitään sirkuseläimiä, mutta kun heille ei sitä nyt vain sallita. Nuoren ikänsä vuoksi he eivät oikein vielä kokonaan ymmärrä mistä tässä sukupuolisekoilussa on kyse, mutta ymmärtävät että ei tuo juttu nyt ihan noin ole.

      Heistä voi tulla isona hyvinkin poikkeavuusvastaisia ihmisiä.

      Poista
  4. Ei nyt ihan suoraan tähän aiheeseen liittyen, mutta... tietääkö kukaan enemmän tästä Mermaids-jutusta ja mistä kaikesta tässä on kyse? Siis transjärjestö Mermaids Iso-Britanniassa joutuu hyväntekeväisyysjärjestöjä valvovan komission tutkittavaksi, koska se on lähettänyt bindereja alaikäisille näiden vanhempien tietämättä. Mutta eikö Mermaids ole juuri se järjestö, joka vei LGB Alliancen oikeuteen? Mitenkäs Suomen transjärjestöt tähän Mermaidsiin ovat suhtautuneet, jos mitenkään?
    https://www.bbc.com/news/uk-63081644

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole aivan varma, mitä kaikkea kulisseissa on meneillään Mermaidsin suhteen. En juuri nyt ehdi (enkä jaksa) syventyä aiheeseen tarkemmin, mutta jotain selvitystä siellä nyt ollaan tekemässä Mermaidsin kyseenalaisesta toiminnasta joka tapauksessa. Myös Tavistock on nyt tulilinjalla. Ja kyllä, Mermaidsin homoeheyttäjät ovat tehneet aktiivisia liikkeitä LGB Alliancen hyväntekeväisyysjärjestöstatuksen luhistamiseksi, siinä kuitenkaan onnistumatta. Noh, koittaa vielä sekin päivä, kun kyseisen paskajärjestön mulkeroilla on päät pölkyllä ja he joutuvat keksimään liudan tekosyitä, miksi olivat etunenässä ajamassa lasten steriloimista ja seksuaalista lobotomiaa.

      Poista
  5. "Mermaids-jutusta"

    Tässä on aika hyvä koonti koko jupakasta:

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-11260169/Trans-charity-Mermaids-scandal-unfolding-eyes.html

    Mermaidsien pomo Suzie Green tunnetaan siitä, että transiutti oman poikansa, koska homofobinen aviomies ei sietänyt pojan feminiinisiä piirteitä. Hommasi pojalle blokkerit jenkeistä ja käytti Thaimaassa genitaalikirurgiassa 16-vuotiaana. Nykyään Thaimaassa ei enää tehdä genitaalikirurgiaa alaikäisille. Green naureskeli myöhemmin videolla, että pojalla ei ollut blokkereiden takia paljon materiaalia neovaginaan. Suzie Green johdattaa lapsia transjunaan IT-alan taustan turvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle ei mene jakeluun, miten voi olla mahdollista, ettei Suzie Greeniä ole jo paiskattu kaltereiden taakse loppuiäkseen. Aivan täysi hirviö koko eukko.

      Poista
    2. Mermaids-saaga jatkuu: Trustee of the transgender charity Mermaids quits over speech to paedophile aid group
      A trustee of the transgender charity Mermaids resigned last night after it emerged that he had spoken at a conference hosted by an organisation that promotes services to paedophiles.
      Timesin juttu, arkistoitu versio: https://archive.ph/tBdqb#selection-751.0-751.85

      Poista
  6. Anime/manga ei koskaan tullut tutuksi, sillä siihen liittyi jotenkin aina vahvasti tuo ylierotisoitu ulottuvuus / aspekti.. Varsinkin joistain miesten kommenteista sai vahvasti sen käsityksen, että manga upposi heihin nimenomaan siinä ilmenevän naisten alistamisen takia ('kerrankin nuoret naiset laitetaan ojennukseen'..)
    Muutenkin on tullut se kuva, että piirretyllä pornolla (kuten muullakin pornolla..) on Japanissa vahva hyväksytty asema. Ei ole mikään häpeä lukea metrossa sarjakuvaa täynnä mitä raaempia tai iljettävämpiä skenaarioita. Lapsipornokin kiellettiin virallisesti joskus muutama vuosi sitten, ja sitä edelleen löytää tiskin alta.. eli nuorten erotisointi ja esineellistäminen on enemmän tai vähemmän sisäänkirjoitettu kultuuriseen koodistoon.

    (Muistan, miten joskus kymmenen vuotta sitten Suomessakin parahdettiin Ruotsin kiellettyä piirretyn lapsipornon tilaamisen maahan. Piirroskuvathan kun 'ovat vaarattomia', 'niissä ei vahingoiteta ketään', jne. Tällaista matskua kaivanneet haukkuivat 'kauheat feministit', jotka eivät salli miehille vaarattomia fantasioita... )

    VastaaPoista
  7. Olen miettinyt ihan samaa. Minultakin löytyy tuttava, joka on löytänyt transidentiteetin ja vaikuttaa kuluttavan huomattavan paljon hentaita yms. muuta animekulttuuria.
    Minustakin tässä olisi tutkimuksen aihetta, mutta taitaa olla liian poliittisesti arka pelikenttä, että siihen uskallettaisiin tarttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transsekoilun ja animen/mangan yhteys on sen verran selkeä, että ihmettelen, jos kukaan ei ole mitenkään syvemmin jo perehtynyt siihen tutkimusmielessä tai muutoin. Tosin kaikenlaisen kriittisen tutkimuksen tekeminen transiudesta on tällä hetkellä melko riskaabeliä, koska transit pistävät cancelointi- ja tuhoamiskampanjat tulille välittömästi, jos saavat tietoonsa kenenkään tekevän minkäänlaista muuta kuin transien maailmojasyleileviä narratiiveja pönkittävää tutkimusta.

      Poista


  8. Totuus teinityttöjen terveiden rintojen amputoimisen takaa:

    "The whole field of so-called "gender affirming care" is a closed shop of such activists wilfully misusing "science" to push their trans agenda. One study the paper references was by this activist, Dr Jamie Mehringer. "He" did a much bigger study. Guess what Jamie found?

    Jamie discovered when young biological females take testosterone many find their "chest dysphoria" actually gets worse. Yes, it's official. Gender affirming care...can make lots of biological females hate their bodies more.

    Mehringer's work did something important the Pink News approved paper didn't: acknowledge its selection bias towards "transmasculine" youth (what we used to call butch girls). Why does this matter? A huge part of the rise in "top surgery" is driven by "non binary" youth.

    Trans propaganda used to assert people needed surgery to create a simulacrum of the opposite sex. Now young people are being encouraged to see surgery as a means of sculpting their bodies to reflect a bewildering and fluid array of gender identities."

    https://mobile.twitter.com/TwisterFilm/status/1576498441219231744

    Transhoidot pikemminkin lisäävät dysforiaa kuin lieventävät. Rintojen amputaatiot ja muut kehon muokkaukset tehdään muusuidentiteettiä pönkittämään. Enää ei tavoitella miestyyppistä ulkonäköä (transmiehet), vaan kehoja muokataan muistuttamaan mitä ufoimpia identiteettejä (naarasmuusut). Suomessakin taitaa olla sama ilmiö, että maskulinisoidaan kehoa, mutta ei silti samaistuta miehiin ja mieheyteen. Halutaan amputoida rinnat ja saada amisviikset, mutta ei karvaista persettä, kaljua ja liian möreää ääntä. Kyse on siis enemmänkin äärimmäisistä kehonmuokkauksista identiteetin vuoksi, eikä perinteisestä transsukupuolisuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaa ihan siltä 'boi'-identiteetiltä, josta puhuttiin 2010-luvulla. Kaunis poika- ihanne, tyyliä Johhny Depp, ei liian maskuliininen.

      Poista
    2. "Tuo kuulostaa ihan siltä 'boi'-identiteetiltä"

      On vaikea löytää yhteistä tekijää näiden transmaskuliinien ja aitojen kehodysforisten transien kanssa. Ehkä he ovat lähinnä naispuolisia transvestiitteja? Transsukupuolisuuteen liittyvä diagnostiikka vaatisi välittömän päivityksen. Ei ole mitään perusteita, että esteettisistä syistä tehtävä plastiikkakirurgia, testosteronin mikroannokset tai "tittie skittlesit" fetissin toteuttamiseksi kustannetaan veronmaksajien taskusta. Jos joku haluaa kiinnityttää penisrullan otsaansa, niin tehköön sen omalla kustannuksellaan.

      Poista
    3. "Kyse on siis enemmänkin äärimmäisistä kehonmuokkauksista identiteetin vuoksi, eikä perinteisestä transsukupuolisuudesta."

      Juu, ei tuo muunsukupuolisten kehonmuokkailu ole transsukupuolisuutta nähnytkään. Muusuidentifioituvien nuorten naisten kuulee selittelevän sellaista, että "jos ihan vähän vaan testoa", jotta ääni madaltuisi jonkin verran ja saisi ne amisviiksihaivenet, jotta voisi elää elämää jännittävänä ja rohkeana genderspeshulina ja jonain semijätkänä. Sitten saattaakin käydä niin, että pieni määrä testoa aiheuttaa voimakasta karvankasvua myös epätoivotuissa paikoissa (kuten selässä), mikä ei sitten olekaan kivaa. Mikä saa nuoret naiset kuvittelemaan, että testo olisi jotain monijuomaliemen kaltaista taikamehua, jota nautiskelemalla voisi itse sitten valikoida ne halutut vaikutukset haluamiinsa kehonkohtiin? Uuvatit.

      "Transsukupuolisuuteen liittyvä diagnostiikka vaatisi välittömän päivityksen."

      Kyllä. Tämä vaatisi myös sen, että ns. aidot transsukupuoliset irtisanoutuvat joukolla näistä uuden ajan genderspeshuleista ja AGP-runkkareista, jotka vääristävät transsukupuolisuuden koko olemusta ja diagnostiikkaa nykyisellä sukupuolivouhotuksella, joka ammentaa käyttövoimansa modernista intersektionalismista ja wokepelleilystä. Suomessa on nähty jo jonkin verran yritystä tähän (Sametti, Tulenhenki ja Tina nyt ainakin), toivottavasti heitä astuu esiin lisää.

      "Jos joku haluaa kiinnityttää penisrullan otsaansa, niin tehköön sen omalla kustannuksellaan."

      Tähänhän se lopulta tulee menemään, kun transiudelta riisutaan "sairauden leima", että transit maksavat hoitonsa lopulta omasta pussistaan. Yhteiskunnalla ei ole mitään velvollisuutta kustantaa kenellekään mitään plastiikkakirurgisia leikkauksia ja hormonihoitoja, jos kyseessä ei ole sairaudellinen tila. Transvouhottajat ovat niin vertahyytävän tyhmiä, etteivät kykene ajattelemaan asioita tältä kantilta loppuun asti. Kaikki meille tänne heti nyt välittömästi ja turvat kiinni, foobikot.

      Poista


  9. Transnainen saa yhä rumia katseita kadulla – ’passing’ -ilmiö vaikuttaa Claudiankin arkeen

    – Saatan deittisovelluksessa jutella jonkun kivalta vaikuttavan miehen kanssa, ja sovimme treffit. Korostan sekä profiilissani että viesteissä, että toisella on aina täysi oikeus sanoa, jos ei kolahdakaan.

    Silti monesti käy niin, että tavatessa deittikumppani menee vaikeaksi ja keksii jonkin syyn liueta paikalta.

    – En tiedä, odotetaanko siellä yleensä kuitenkin jotain 56-kiloista lintusta, vaikka kerron mittanikin heti.

    Mieltymyksiä on toki monenlaisia, Claudia sanoo. Ikävää on kuitenkin huomata, miten erilaista kohtelu on riippuen siitä, meneekö naisena läpi muille vai ei.

    https://www.iltalehti.fi/mieli/a/24613780-47ef-4fd7-a4f4-738295026020

    Jos Claudia on aiemmin ollut homobaarien miesmagneetti, niin nytkö sitten pitäisi vampata heteromiehiä meikattuna ja korkkareissa? Kannattaisi tutkailla transition vaikutukset deittipoolin kokoon ja koostumukseen, ennen kuin tekee itselleen mitään peruuttamatonta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis voi hyvänen aika. Mikä ihmeen Mona Bling -buumi tämä on, että nämä tietyn kaliiperin homomiehet identifioituvat naisiksi, yrittävät deittailla heteromiehiä ja sitten ulisevat medioissa, kun ei heteromunaa irtoakaan? Luhistun tähän myötähäpeään. Näiden idioottien takia kaikki alkavat pitää homoja taas kerran täysinä vajakkeina. Vuosien uuttera työ stigmojen purkamiseksi valuu hiekkaan. Ja tuokin Claudia veisaa tuttuja transien uhriutumisvirsiä: "Vaikuttaa siltä, että transnainen on monelle sekä yhteiskunnassa ylipäätään että sateenkaaripiireissä alinta kastia." (...) "Me olemme vielä aivan keskiajalla tämän asian kanssa. Jos voin itse näistä asioista puhumalla pelastaa jonkun vastaavan tapauksen, niin se olisi hienoa." Nämä tyypit ihan oikeasti luulevat, että kun he tarpeeksi kauan jaksavat tuputtaa transpaskaa ihmisille, vetää noita aivopesukampanjoitaan ja tyrkyttää tyttödickiä heteromiehille (chaserit poislukien), heteroseksuaalisuus ja homoseksuaalisuus lopulta katoavat maailmasta ja kaikki haluavat panna transien kanssa.

      "Ikävää on kuitenkin huomata, miten erilaista kohtelu on riippuen siitä, meneekö naisena läpi muille vai ei."

      Tuo läpimenevyysjauhanta on niin naurettavaa scheissea, etten tiedä, miten päin tässä pitäisi olla. Oli miten trans hyvänsä, niin sänkyyn mentäessä sillä vaan on ja tulee aina olemaan merkitystä, mitä siellä jalkovälissä on tai ei ole. Vaikka transit taikauskoisen toiveikkaasti kuvittelevatkin, että heidän aktivisminsa tuloksena jonain päivänä transius ei ole parisuhdevalinnassa minkään vertaa merkitsevä ominaisuus (eli että transius voisi olla este seksi- tai muunlaiselle suhteelle), niin tässä asiassa he lyövät kirveensä kiveen aina vain. Tämä asia ei tule koskaan muuttumaan miksikään. Sitä tässä lähinnä mietiskelen, että miten kauan he jaksavat tuota tuhoon tuomittua taisteluaan vielä jatkaa. Luulisi jossain kohtaa alkavan väsyttää.

      Poista
    2. Siis... ymmärsinkö mä oikein, että tämä Claudia tunkee heteromiesten kanssa treffeille kertomatta, että on mies, ja sitten ihmettele ja uhriutuu kun ei irtoa munaa? :'D :'D :'D Laittakaapa Googlen kuvahakuun Klaus Barsk ja näette, millainen hehkeä ja naisellinen lady siellä on. On se kumma, että ei heteromiehet ole hepit pystyssä. Tää on jo niin naurettavaa, että vaikea ymmärtää todeksi :D MIKÄ HELEVETTI NÄITÄ VAIVAA??

      Mutta luojan kiitos hän tekee sitä miehille, ajatelkaapas, jos joku hänen fyysiset ulottuvuutensa omaava "translesbo" terfien hakkaamisesta haaveileva sosiopaatti onnistuisi huijaamaan jonkun lesboparan treffeille kanssaan. Voisi olla kivaa sillä naisella kieltäytyä, kun ei muna kiinnostele. Monet näistä pipipäistä eivät tunnu ottavan eitä kovin hyvin...

      Poista
    3. Joo, monen raivoheteron hokema " kunhan eivät MINUA tule iskemään" hokema alkaa muuttua monen silmissä aivan todeksi.

      Poista
  10. "We just want to pee."

    https://mobile.twitter.com/RoseNwanderland/status/1576394518307348480?cxt=HHwWgICpmcudveArAAAA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transaktivistit, vihervasemmisto ja intersektionaalit haluavat avata naisten tilat näille viehkoille transleideille syystä, jota voimme vain arvailla:

      https://mobile.twitter.com/twoshoes_goody/status/1576193450294185984?cxt=HHwWgMCo4fHl4d8rAAAA

      Poista
    2. Nuo TERF-hakkaamisesta fantasioivat miehet ovat oikeasti erittäin vaarallisia. Täysiä sosiopaatteja. Miten ihmeessä he ovat voineet saada näin helvetisti valtaa? Jos jengi ei ala laajemmin herätä siihen, mihin tämä sekoilu ja transien rajoittamaton riehuminen lopulta tulee johtamaan, niin ei kai siinä muu auta kuin mennä sinne syvään päätyyn ja kärsiä seuraukset. Moni on yrittänyt varoittaa, mutta yhä edelleen jengi vaan hyysää noita psykoja ja kuvittelee, että tässä on kyse jostain ihmisoikeuksista ja transien elämänlaadun parantamisesta.

      Poista
  11. Kaikki keskustan kansanedustajat eivät aio hyväksyä translakia sellaisenaan – Aittakumpu: "Uskon, että myös osa muista äänestää vastaan"
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kaikki-keskustan-kansanedustajat-eivat-aio-hyvaksya-translakia-sellaisenaan-aittakumpu-uskon-etta-myos-osa-muista-aanestaa-vastaan/8528210

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raportoikaahan joku tännekin, miten asia etenee eduskunnassa. En muista seurata aihetta muuten kuin täältä blogista ja kommenteista :D

      Nyt sitten toivotaan, että kepulaisilla olisi kanttia pitää päänsä.

      Katsoin muuten tuon pätkän, joka uutisessa oli. Tää Mitte oli joitain vuosia sitten Kadonneen jäljillä -ohjelmassa vielä naisena. En muista tarkkaan, mutta aika traumaattiselta hänenkin elämänsä vaikutti. Näyttäkää joku mulle transmies, joka ei olisi traumatisoitunut, ja puhutaan sitten lisää...

      Uutispätkässä Mitte toitottaa myös sitä, miten karua ja VÄÄRIN on, että hänen on pitänyt käydä steriloitavana, että saa sukupuolensa vahvistettua. Voi elämänkevät. Musta alkaa tuntua, että transit ovatkin jollain tapaa älyllisesti kehitysvammaisia tai jälkeenjääneitä. Ihanko todella heille ei mene jakeluun nämä kolme asiaa: 1) sillä sun passimerkinnällä ei ole mitään väliä siihen, miten muut sut näkee ja kohtaa, joten älä nyt luojan tähden silvotuta itseäsi pelkästään sen takia 2) jos kuitenkin haluat vetää kokeellisia hormonilääkityksiä jotka paskoo sulta kropan ja silvotuttaa lisääntymisvärkkisi, niin joo, sää saatat siitä steriloitua. 3) KUKAAN EI PAKOTA SUA SINNE STERILOITUMISEN AIHEUTTAVIIN "HOITOIHIN" VAAN IHAN ITSE VALITSET SINNE MENNÄ.

      Jessus mitä vajakkeja. Lopettaisivat sen ulinan siitä että heidät pakkosteriloidaan... Jos kerta niin pakotetaan, niin aivan ehdottomasti näiden väkivaltaisten pakottavien hoitojen pitäisi aivan heti lakata, ainakaan veronmaksajien kustantamana.

      Poista
    2. Jatkan vielä edelliseen kommenttiin.

      Jäin pohtimaan Mitteä, ja itseänikin. Mitte oli adoptoitu, molemmat biovanhemmat kuolleet, ilmeisesti adoptioperheeseen ei välejä, eli jotain ikävää silläkin suunnalla. Ensimmäiset 5 vuotta elämästä pietarilaisessa lastenkodissa, ja voisin kuvitella, että se ei ole mitään huviretkeä ja ihanaa pehmoista hoivaa ja turvaa, jota lapsi tarvitsisi. Olen myös itse traumatisoitunut ja kokenut olevani transmies. Ehkä mieheys on kuin eräänlainen voimaa ja turvaa antava haarniska. Kun itse on ollut heikko, avuton ja kokenut hylkäämistä ja kaltoinkohtelua lapsena, ei löydä turvaa ja rauhaa itsestään. Silloin on todella houkuttelevaa yrittää löytää turva ja vahvuus jostain tuollaisesta identiteetistä.

      Poista
    3. Persujen Mari Rantasen puheenvuoro translain lähetekeskustelussa tänään on katsomisen arvoinen. Sen varmaan löytää eduskunnan sivulta vielä jälkeenpäinkin, oli kolmas vai neljäs puhuja. Melkoista tykitystä hallituksen suuntaan. Iiris Suomela puolestaan sanoi, että ei ole lääkärin asia päättää toisen ihmisen sukupuolta, koska siinä mennään lääkärin ammattiosaamisen ulkopuolelle.

      Poista
    4. "Lopettaisivat sen ulinan siitä että heidät pakkosteriloidaan... Jos kerta niin pakotetaan, niin aivan ehdottomasti näiden väkivaltaisten pakottavien hoitojen pitäisi aivan heti lakata, ainakaan veronmaksajien kustantamana."

      Näinpä. Jos transit oikeasti haluaisivat lakkauttaa transien "pakkosterilisaation", he kampanjoisivat kaikkien transhoitojen lakkauttamisen puolesta tällä punaisella minuutilla. He eivät ensin ottaisi elämäntehtäväkseen vaatia itselleen transhoitoja itsemurhan uhalla päästäkseen sen jälkeen kirkumaan, miten yhteiskunta on väkisin pakottanut heidät olemaan trans.

      "Kun itse on ollut heikko, avuton ja kokenut hylkäämistä ja kaltoinkohtelua lapsena, ei löydä turvaa ja rauhaa itsestään. Silloin on todella houkuttelevaa yrittää löytää turva ja vahvuus jostain tuollaisesta identiteetistä."

      Juuri näin. Transeista niin hätkähdyttävän suuri osa on pahoin traumatisoituneita ja/tai kilahtaneita mielenterveystapauksia, ettei se VOI olla sattumaa. On houkuttelevaa obsessoitua muodikkaasta ihmisoikeusaktivismista ja takertua ajatukseen ulkonaisesta muuttumisesta sen sijaan, että alkaisi selvitellä massiivisia psyykkisiä ongelmiaan esim. psykoterapiassa (tai edes myöntäisi, että vika on korvien välissä, ei väärin määritellyssä kehossa). On helppoa redusoida paska olonsa ja ongelmaisuutensa ajatukseen siitä, että kun muuttuu ulkonaisesti ja ns. tulee toiseksi ihmiseksi, niin paha olo jää sinne entiseen, "väärään" ihmiseen/elämään.

      Jos näille ihmisille olisi tarjoutunut jokin muu mahdollisuus "korjata" nykyistä identiteettiään kuin sukupuolisekoilu, he olisivat tarrautuneet siihen aivan samalla tavalla kuin nyt transiuteen/muunsukupuolisuuteen. He ovat ihan oikeasti hyvin, hyvin sairaita.

      Poista
    5. Nuo kaksi viimeistä kappalettasi ovat pääsyy (heh) ja myös juurisyy sille ilmiölle, minkä takia noin yleisesti ottaen seurakunnat ovat eräitä pahimpia työpaikkakiusaamisen ja alhaisen työhyvinvoinnin pesäkkeitä: Kun nimenomaan mieleltään tai muuten pahoinvoiva(t) henkilö(t) eivät ole tutkineet omaa pahaa oloaan saatika että olisivat sen kanssa sovussa, he ovat "löytäneet Jeesuksen" tjsp. ja nyt sitten apinanraivolla yrittävät Jeesuksen avulla päästä pakoon itseään ja omaa huutavaa huonovointisuuttaan. Vaan eihän siitä mitään tule, ei millään määrillä uskontunnustuksia, raamatunlukua eikä iltarukouksia. Paha olo on ja pysyy. Ja kuten tiedämme, jo yksi ihminen voi sairastuttaa koko työyhteisön, niin saati sitten mitä tapahtuu kun jossakin yhteisössä ei olekaan muita kuin eriasteisesti kilahtaneita yksilöitä.

      Voin vain kuvitella miten ankeaa meno joissakin queerpiireissä nykyään on. Tuskin pystyvät edes piknikniä järjestämään ilman että kanseloivat kaikki toinen toisensa. Huhhuh.

      Poista
    6. ”Voin vain kuvitella miten ankeaa meno joissakin queerpiireissä nykyään on. Tuskin pystyvät edes piknikniä järjestämään ilman että kanseloivat kaikki toinen toisensa. Huhhuh.”

      Ei jossain queerillanistujaisissa tai -bileissä ole kenelläkään kivaa. Transidentifioituvat miehet koltuissaan, meikeissään ja peruukeissaan (plus joku helvetin ruma tukkahärpäke) paistattelevat kaiken keskiössä suut truutalla ja vahtivat kiiluvasilmäisesti, ettei kukaan ympärillä sano halaistuakaan poikkipuolista sanaa heistä/heille tai luo heihin kyräileviä katseita. He keskustelevat kivulloisesti korotetulla stadi-s-äänellä siitä, miten etuoikeutettuja kaikki ”cishet-naiset” ovat heihin verrattuna ja miten ihanaa olisi nähdä sen ja sen TERFin kärsivän ja tulevan hakatuksi oikein kunnolla ja palavan helvetissä. He miettivät myös, kenet voisivat seuraavaksi canceloida ja onko kukaan TRA-inkvisitioverkostosta tehnyt netissä tai omissa sosiaalisissa piireissään havaintoja transfobiasta. Löllyvän lihavat, sivusiilikuontalonsa sinisiksi värjänneet muunsukupuoliset pyyhkivät räkää septumeistaan ja keskustelevat sivummalla tohkeissaan keskenään transien ja ei-binääristen ihmisoikeuksista, cissujen ahdasmielisyydestä ja etuoikeuksista sekä kaikesta siitä, mikä on tai ei ole transfobiaa. He analysoivat sen ja sen julkkiksen/poliitikon kommentteja ja niiden transfobisuuden astetta ja haikailevat niiden poliitikkojen perään, joita transien asiat ovat ikinä kiinnostaneet. Johonkin väliin joku aina lässyttää kovempaan ääneen, että transnaiset ovat naisia, ja kaikki yhtyvät tähän hymisten ja nyökytellen. Kalja ja ummehtunut hiki haisee.

      Poista
  12. Jätän tämän vain tähän.

    Iiris Suomela: "Ei ole lääkärin asia määrittää toisen ihmisen sukupuolta. Siinä mennään lääkärin ammattiosaamisen ulkopuolelle."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi jännä juttu on, että transaktivistit eivät näytä käyvän minkäänlaista konkreettista taistelua sitä vastaan, että sukupuoli määritetään syntymässä. Kätilön toimesta. Ja merkitään kaikkiin virallisiin dokumentteihin. Kysyin tätä kerran eräältä aktivistilta, joka oli itse trans. Ei suostunut vastaamaan julkisessa keskustelussa, myöhemmin yv:nä vastasi kiertäen, että se ei ole hänestä ongelma.

      Tulkitsen, että tuosta "syntymässä määritelty" -käsitteestä halutaan pitää kiinni, koska se on, kaiken tultua tähän pisteeseen, ainoa mihin transsukupuolisuus (uudessa merkityksessään) voidaan ankkuroida.
      Haluaisin nähdä miten transsukupuolisuudesta puhuttaisiin tai kirjoitettaisiin mainitsematta kertaakaan sanaparia "syntymässä määritelty".

      Poista
    2. "Tulkitsen, että tuosta "syntymässä määritelty" -käsitteestä halutaan pitää kiinni, koska se on, kaiken tultua tähän pisteeseen, ainoa mihin transsukupuolisuus (uudessa merkityksessään) voidaan ankkuroida."

      Transit ovat itsekin kroonisesti aivan täysin pihalla siitä, mitä oikeastaan ajavat ja tavoittelevat, mistä "transihmisyydessä" on kyse ja miten se määritellään (muutoin kuin samaistumalla sukupuoliin liitettäviin kulttuurisiin ja sosiaalisiin stereotypioihin kaikella voimallaan), mitkä transien perimmäiset päämäärät ja motiivit koko aktivismilleen ovat, millainen yhteiskunnan pitäisi olla ja miten muiden ihmisten pitäisi transien seurassa käyttäytyä, että transit olisivat tyytyväisiä, miten transtutkimukset ja transhoidot pitäisi järjestää... Transeilta ei heru minkäänlaisia jäsenneltyjä selvityksiä näihin kysymyksiin tai siihen, miten self-ID:n väärinkäytökset käytännössä estetään ja miten transit varsinaisesti pelkästä itsemäärittelystä loppupeleissä hyötyvät. Osittain tämä johtuu siitä, että transien todelliset tavoitteet (hoitoihin pääsyn nopeuttaminen ja ikärajojen laskeminen) ovat sellaisinaan ääneen lausuttuina niin kontroversiaaleja, että he tietävät itsekin, etteivät ihmiset hyväksy niitä sellaisinaan. Transit ovat jostain saaneet päähänsä, että nuo vaaditut lakimuutokset väkipakolla läpivietyinä tekevät heidät taikasauvan heilautuksella autuaiksi, ja he pitävät kynsin hampain kiinni tästä haavekuvasta, koska se on heille (oman mielenterveysongelmaisuuden kohtaamisen ja käsittelemisen sijaan) konkreettinen päämäärä, jota kohti kaikin voimin ponnistella. Transit eivät tosiaankaan aio lopettaa vaatimuksiaan tähän seuraavaan lakimuutokseen. Ehei, sen jälkeen he alkavat vaatia entistä kovempaan ääneen vielä järeämpiä uudistuksia, kuten esim. rikosoikeudellisia sanktioita langetettaviksi erilaisista "antigender"-rikkomuksista, lisäksi toki lasten transiuttamisen normalisoinnin jatkaminen.

      Olemme tekemisissä hyvin hämmentyneiden, taikauskoisten ja mielenlaadultaan fundamentalistikiihkouskovaista vastaavien kulttilaisten kanssa, jotka eivät kykene ottamaan vastuuta omasta henkisestä hyvinvoinnistaan ja ovat siksi kuplautuneet keskenään ja ulkoistaneet psyykkiset ongelmansa muiden ihmisten ("cissukupuolisten") ja yhteiskunnan ratkaistaviksi. He uskovat sokeasti siihen, että kun onnistuvat pakottamaan "cissukupuoliset" käyttäytymään haluamallaan tavalla (vaikkeivät osaa noita toivomiaan käyttäytymisen tapoja mitenkään selkeästi jäsentää ja cissuille esittää) ja pääsevät määrittelemään "kätilöiden ja lääkäreiden väärin määrittelemät" kehonsa uusiksi omien mielikuviensa pohjalta, heistä tulee sen jälkeen onnellisia ja he saavat rikkautta ja rakkautta jne. He aivan todella, vilpittömästi, aidosti uskovat näin.

      Poista
  13. Lääkärien ammattilehti mukana transkiimassa:

    Missä viipyy sukupuolisensitiivisyys?

    Lääketieteellisissä julkaisuissa tulee huomioida sukupuolen moninaisuus silloinkin, kun se ei ole artikkelin aihe.

    "Erityisesti kohtua, munasarjoja, penistä, kiveksiä ja eturauhasta käsittelevissä artikkeleissa termien nainen ja mies käyttö on turhaa ja virheellistä. Sairaudet voivat koskettaa kaikkia, joilla elin on tai on ollut. Kun asianosaiset oletetaan tiettyyn sukupuoleen, syrjitään osaa ihmisistä."

    https://www.laakarilehti.fi/mielipide/missa-viipyy-sukupuolisensitiivisyys/?public=cc9c49775ad62a2e675e5d6fcfb2dc4e

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos lääkäri huomioi potilaan transtaustan, hän on transphobic, koska ei silloin huomioi sukupuolen moninaisuutta ja ole sukupuolisensitiivinen. Jos lääkäri ei huomioi potilaan transtaustaa, hän on transphobic, jos transpotilas saa jotain komplikaatioita tai hänen tapauksessaan tehdään transtaustasta aiheutuva hoitovirhe (koska biologista sukupuoltahan ei saa vanhentuneena konseptina huomioida).

      Transien kanssa ei voi voittaa. Teki ihan mitä tahansa, toimii väärin.

      Poista
  14. Pervoja tai ei, niin "Suomessa on karkeasti arvioiden 50 000 transvestiittimiestä." Ensi vuonna saattaa olla ahdasta naisten tiloissa, kun saamme 50 000 uutta naista ja boner...bonarina muut pervot ja opportunistit.

    https://www.is.fi/menaiset/ihmiset-ja-suhteet/art-2000007673446.html

    VastaaPoista
  15. Jännittävää keskustelua animesta. Outoa, että anime otetaan niin vakavasti länsimaissa. Japanissa on omat ongelmat syrjäytyneiden nuorten kanssa, mutta miksi juuri länsimaissa anime otetaan vastaan muuna kuin fiktiona? Kyseessä on fantasia ja fantasiana sietääkin pysyä. Naisten kiinnostus yaoi-fantasiaan on aiemmin ymmärretty haluna nähdä mieshahmoja naisnäkökulmasta, sellaisena kuin nainen haluaisi miehen käyttäytyvän ja naisen katseen kohteena. Heteropornossa nainen on aina katseen kohde, mies tekijä. Ymmärrän, jos yaoi ärsyttää homomiehiä eikä sitä kuulukaan ymmärtää oikeiden homomiesten ja -suhteiden kuvauksena. Kyseessä on heteronaisten fantasia ja tärkeää olisi kommunikoida heteromiehille mitä naiset haluavat sen sijaan, että ryhdytään larppaamaan homomiestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Ymmärrän, jos yaoi ärsyttää homomiehiä eikä sitä kuulukaan ymmärtää oikeiden homomiesten ja -suhteiden kuvauksena. Kyseessä on heteronaisten fantasia ja tärkeää olisi kommunikoida heteromiehille mitä naiset haluavat sen sijaan, että ryhdytään larppaamaan homomiestä."

      Minua ei ärsytä varsinaisesti yaoi itsessään, koska se on fiktiota ja fantasiaa. Fiktiossa ja fantasiassa sinänsä ei ole mitään vikaa (vaikka tietysti sovinnaisuuden raja menee niissäkin jossain). Ongelma on se, kun ihmisillä menevät noiden fiktioiden representaatiot ja todellisuus sekaisin ja he alkavat vaatia toisilta ihmisiltä fiktiivisten representaatioiden mukaista käytöstä. Äärimmilleen vietynä se on juuri sitä, mitä näemme tässä trans-, muusu- ja identiteettivouhotuksessa. Homoja fetisoivat heteronaiset ja lesboja fetisoivat heteromiehet alkavat vaatia aidoilta homoilta ja lesboilta, että meidän tulee toimia heidän mielikuviensa validoijina ja fantasioidensa konkreettisina toteuttajina/toimeenpanijoina. Kun emme suostu siihen, eli emme vastaakaan heidän fantasioissaan luomaansa mielikuvaa fiktiossa kuvatusta romanttisesta hunajasta, he raivostuvat. Kuinka kehtaamme olla välittämättä heidän, syrjityn ja sorretun vähemmistön, tarpeista ja mielihaluista? Miten uskallamme viitata heille kintaalla ja pitää kiinni rajoistamme, jotka ovat heidän mielestään olemassa ihan vain transien kiusaksi?

      "Kyseessä on heteronaisten fantasia ja tärkeää olisi kommunikoida heteromiehille mitä naiset haluavat sen sijaan, että ryhdytään larppaamaan homomiestä."

      Erittäin hyvä pointti. Olen tosin ymmärtänyt näiden transien selityksistä, että he eivät halua heterokumppania nimenomaan siksi, koska hetero ei validoi heidän homofantasiaansa samalla tavalla kuin autenttinen homoseksuaali validoi. Siksi he syyllistävät ja jahtaavat meitä ja suhtautuvat meihin pakkomielteisesti, kun emme suostu panemaan heitä emmekä halua heitä osaksi sosiaalisia meininkejämme. He tavoittelevat meitä nimenomaan siksi, koska eivät voi saada meitä ja sisimmässään kyllä tietävät sen (Gaston-syndrooma). Jostain syystä he eivät halua nähdä sitä vaivaa, että loisivat omat meininkinsä ja keskinäisen alakulttuurinsa. He haluavat nimenomaan kolonisoida ja invasoida homojen itse itselleen luoman alakulttuurin ja ottaa kaikki sen hyödyt siekailematta itselleen.

      Poista
    2. Heteromiehiä ei myöskään valitettavan usein kiinnosta mitä naiset haluavat, vaikka naiset heille sitä kommunikoisivatkin. Toki homoja kiinnostaa vielä vähemmän, mutta samanlaista naisia alas painavaa öyhötystä tulee ehkä sieltä vähemmän, joten siksi hakevat homojen seuraa?

      Poista
    3. Naiset pitävät homoista ja homomiesten lähellä olemisesta, koska emme ole fyysinen tai verbaalinen uhka, mutta olemme joka tapauksessa miehiä ja tunnumme turvallisilta. Naiset ovat minulle itse tätä kuvanneet ja olen tehnyt lukemattomia havaintoja asiaan liittyen sosiaalisissa tilanteissa.

      Joskus aikaisemmin 99 %:lle naisista ei olisi tullut mieleenkään alkaa vakavissaan ehdotella homomiehille jotain seksi- tai parisuhdehommeleita, tai jos tulikin, niin uskoivat kerrasta, kun homo tästä kieltäytyi. Myös minua ovat naiset joskus lähestyneet näissä merkeissä, myös silloin, kun ovat tienneet homoudestani. Nämä eivät olleet mitään varsinaisia painostuksia (tosin yksi heistä oli hyvin päällekäyvä) vaan lähinnä keskusteluja ja varovaisia ehdotuksia, yrittämistä suudella toverillisen halin jälkeen jne. Miehen on lopulta aika vaivatonta irrottautua tuollaisesta tilanteesta; vaikka se tilanne olisikin hyvin kiusallinen, niin tuskin koskaan siihen liittyy varsinaista fyysistä uhkaa (vrt. kiiluvasilmäinen psykotransbian, joka tulee lesbon torjumaksi). Nyt transien valtakausi onkin esiinmarssittanut suorastaan armeijallisen itsensä miehiksi / muusuiksi / leivänpaahtimiksi kokevia heteronaisia, jotka ovat ottaneet sydämenasiakseen alkaa raivolla painostaa homomiehiä seksisuhteisiin ja syyllistää ja solvata meitä, kun emme suostu. Uskomatonta.

      Transit eivät ole pitkään aikaan enää viitsineet edes yrittää peitellä homofobiaansa, mutta ketään ulkopuolista ei tunnu se lainkaan kiinnostavan. Jauhetaan vain suut vaahdossa transien oikeuksista milloin mihinkin ja siitä, että transien korottaminen jalustalle joka vitun asiassa muiden ihmisten oikeuksien ja hyvinvoinnin kustannuksella ”ei ole keneltäkään pois”. Jos näin on, niin nämä transeille punaisen maton levittäjät voivatkin kernaasti painua panemaan transien kanssa, niin me normaalit ihmiset saamme olla edes kymmenen sekuntia rauhassa heidän vainoltaan. Homppelit eivät ole transeille YHTÄÄN MITÄÄN velkaa, kaikkein vähiten suuntautumisemme vastaista seksiä.

      Poista
    4. Mikä tässä juuri ihmetyttääkin: heteronaiset väittävät olevansa "homoja" transmiehiä. Homomies voi tuntua turvallisemmalta mieheltä kuin heteromies on uskottava selitys. Mutta fantasia fantasiana. Mikä estää toteuttamasta seksuaalisuuttaan heteromiehen kanssa? Eivät hekään kaikki pökkelöitä machoja ole vaan monet ovat avoimia naisten mieltymyksille. Kulttuurimme kaipaisi tuuletusta varsinkin sukupuoliroolien osalta. Nykyään mennään ääripäästä toiseen, eikä se ole naisille hyvä. Joko olet uskis tai sinun pitää olla tyrkkynä onlyfansissa. Siten en ihmettele miksi heteronaiset katoavat näihin fantasioihin....

      Poista
  16. Twitterissä on muuten tällä hetkellä ihan käsittämätön määrä suomalaisia miehiä, joiden mielestä naisten huolet omasta turvallisuudestaan ovat transfobisia olkiukkoja, ja joiden mielestä naisiin ei ole koskaan missään kohdistunut mitään ahdistelua self-id:n takia... ja sitten kun naiset esittävät todisteita juuri näistä tapahtuneista ahdisteluista, blokkisormi heiluu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisitko mainita muutaman tällaisen Twitter-tunnuksen? Mua kiinnostaisi käydä lukemassa, miten tuota itselleen perustelevat.

      Poista
    2. Mustikkamunkki on ansiokkaasti vääntänyt asiasta viime päivinä useammankin tällaisen miehen kanssa.

      Poista
    3. Käy kattomassa Mikko Kärnän twiitit translaista parina viime päivinä, ja niiden alla käytävä keskustelu. Siellä on useampia miesselittäjiä, Kärnä tietysti itse etunenässä.

      Poista
    4. Kärnä selittää: "Translaki ei ole keneltäkään pois eikä loukkaa kenenkään oikeuksia." Kärnä tarkoittaa tuolla, että translaki ei ole miehiltä pois eikä loukkaa miesten oikeuksia, koska translailla ei ole miehiin (paitsi homoseksuaaleihin) kovin kummoista negatiivista vaikutusta. Jos translailla olisi miehiin negatiivinen vaikutus, niin koko translakikeskustelua ei olisi koskaan missään päin maailmaa edes aloitettu.

      Poista
    5. Norjalainen nainen vastaa Kärnälle. En muuten tiennyt, että tilanne Norjassa on noin paha, vaikka tiesin että siellä on ollut ongelmia self id:n takia.
      https://mobile.twitter.com/saeterjenta/status/1577691426082676746

      Poista
    6. Uuninpankkopoika Saku Timosen mukaan translaki ei ole keneltäkään pois...
      https://twitter.com/Uuninpankkopoik/status/1577632836722561024?

      Poista
    7. ”Jostain syystä tämä tuntuu kaatavan monien maailman ihan samalla tavalla kuin sen kaatoivat aikoinaan sukunimilaki ja tasa-arvoinen avioliittolaki. Monet kokevat, että yhdenvertaisten oikeuksien antaminen toisille ottaa jotain pois itseltä. Miettikääpä asiaa oikeasti. Minä mietin sen niin, että translaki ei vaikuta minun elämääni yhtään millään tavalla, mutta tuo transihmisten oikeudet lähemmäksi samoja oikeuksia, jotka minä sain jo syntyessäni.”

      Niinhän minä jo sanoin: translaki ei vaikuta miesten elämään yhtään millään tavalla. Niinpä naisten ja tyttöjen huolet omasta turvallisuudestaan eivät myöskään kiinnosta eivätkä liikuta miehiä yhtään millään tavalla. Koko translakikeskustelu on konkreettinen todiste siitä.

      Ja tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole rinnastettavissa translakiin millään kuviteltavissa olevalla aspektilla. Tasa-arvoisen avioliittolain tavoitteena ei ollut se, että kiellämme materiaalisen todellisuuden ja pakotamme heteroenemmistön johonkin sellaiseen, jota he eivät halua tehdä tai johon osallistua. Jostain syystä transvouhottajat ja heidän huutosakkinsa eivät vaan suostu päästämään irti siitä aseestaan, että kaikki mahdolliset transien vaatimukset on saatava toteutetuksi vaikka väkisin pakottamalla, koska homotkin joskus saivat sitä ja tätä. Itse asiassa transit ovat käyttäneet tasa-arvoista avioliittolakia härskisti sumuverhona ja astinlautana saavuttaakseen sen, mihin todella ovat pyrkineet ja pyrkivät jatkossakin, koska todellisuuden kieltämisen projekti ei ole vielä maalissaan.

      Poista
    8. Uuninpankkopojan twitterin kommenteissa Tiina Tuppurainen linkkaan videon Tuomas Aivelon esitykseen, jossa Aivelo turauttaa, että koska aivojen toiminta on biologiaa, niin on biologisesti nainen, jos ajattelee olevansa nainen. Pellemaailma.

      https://youtu.be/Vk1r1E9lOeQ

      Poista


  17. Transvestiitti tykittelee menemään:

    "Cis-naisissa on joukossa pervoja, eikä se aina näy päällepäin. Siispä ketään cis-naista ei saa päästää naiserityisiin tiloihin."
    https://twitter.com/Anukatariina1/status/1577400876687560704

    "Cis-naisille transnaisen harrastama häirintä naisten tiloissa on teoreettinen olettama, jolle ei ole näyttöä.
    Transnaisten ahdistelu ja väkivalta miesten puolella on erittäin todennäköistä."
    https://twitter.com/Anukatariina1/status/1577544671793975297?

    "Jos olet juridisesti mieheksi vielä määritelty transnainen, haluat käyttää naisten puolta, koska se on ainoa turvallinen tila itselle - pois lukien paikalle osuvien terfien hyökkäykset."
    https://twitter.com/Anukatariina1/status/1577547532040900608

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Anukatariina ei käy ihan täysillä, lievästi sanottuna. Anukatariina projektoi omia kompleksejaan ja neuroosejaan "cisnaisiin" ja ajatukseen "todelliseksi itsekseen tulemisesta", kun oli uskaltanut vihdoin ja viimein laittaa töihin mekon päälleen (hän on ammattikorkeakoulun opettaja). Anukatariina on hyvä esimerkki transvestiitista, jonka naislarppailuilla ja mekkoleikeillä ei ole tasan minkäänlaista tekemistä aidon transsukupuolisuuden kanssa, mutta on silti saanut päähänsä olevansa "transihminen" ja tunkea mukaan sukupuolivouhotukseen jauhamaan transien väsähtäneitä mantroja itsemäärittelystä, väärässä sukupuolessa olemisesta, omaksi itseksi tulemisesta, TERF-vainoista ynnä muusta. Mitä helvetin tekemistä Anukatariinan mekkoiluilla ja meikkailuilla on aidon transsukupuolisuuden kanssa eli sellaisten transien kanssa, jotka käyvät hoidot läpi rampauttavan dysforian helpottamiseksi? Miksi Anukatariinan ja hänen kaltaistensa kukkamekkoilut rinnastetaan siihen tilaan?

      Tässä on MeNaisten artikkeli Anukatariinasta:
      https://www.is.fi/menaiset/ihmiset-ja-suhteet/art-2000007673446.html

      Toisin sanoen työntekijällä on oikeus sukupuolen ilmaisuun, jota transvestismi edustaa. Kyselyn julkistamisen jälkeen Anukatariina kävi puhumassa eri tilaisuuksissa ja rohkaisi ihmisiä olemaan omia itseään myös työpaikoilla.

      – Eräässä tilaisuudessa tulin ajatelleeksi ääneen, että ehkä minun pitäisi toimia niin kuin opetan. Kuukausi sen jälkeen otin asian puheeksi lähiesimieheni kanssa. Olin valmistautunut Power point -esityksellä, mutta sitä ei tarvittu. Hän oli heti messissä.

      (...)

      Nykyisin Anukatariina elää pääasiassa arkeaan naisena. Hän ei kuitenkaan miellä itseään transsukupuoliseksi.

      – Voisin sanoa olevani transvestiitti 24 tuntia vuorokaudessa. Mieshahmolla on enää aika vähän aikaa ja tilaa elämässäni.

      (...)

      – Luulen, että minulla on opiskelijoiden keskuudessa positiivinen karisma, joka kannattelee. Olen ’reilu jätkä’ niin miehenä kuin naisena.


      Siis voi herran pieksut, että nämä ihmiset voivat olla sekaisin. Transit uskovat olevansa ensimmäiset ihmiset koko maailmanhistoriassa, jotka ovat keksineet, että sukupuolirooleilla voi leikitellä ja sukupuolistereotypioita voi sotkea. Nyt he esiintyvät superprogressiivisena sukupuolipioneerien ihmisryhmänä, joka on keksinyt kaikkien aikojen hätkähdyttävimmän ja mullistavimman kulttuurivallankumouksen. Transien käsitys "omana itsenä olemisesta" on se, että kun rakentelee itsestään ulkoisesti (tietynlainen pukeutuminen, meikki, liikehtiminen jne.) jonkin tietyn ihmisryhmän stereotyyppisen edustajan kaltaisen ja samaistuu koko voimallaan mielikuvaan tuon ihmisryhmän edustajasta, niin se on jokin korkein mahdollinen autenttisuuden muoto. Onneksi kukaan missään ennen heitä ei koskaan ole tullut ajatelleeksi mitään tämän tapaistakaan.

      Poista
    2. Anukatariina on fiksu ja tietää saavansa huikeasti empatiaa ja uhriposition spinnaamalla runkkufetissin ja kiksien saamisen naisten tiloihin tunkeutumisesta joksikin sukupuolinormien ja cisteemin murskaamiseksi.

      Älyllinen epärehellisyys on asia, jota en siedä. Mutta kerrataan silti.

      Anukatariina tietää mainiosti, että seksirikosten tekijöistä 99 prosenttia on miehiä, eikä transitio muuta muitakaan miestyyppisiä käytösmalleja. Transnaisilla aggressio ja seksuaaliset pakkomielteet tuntuvat pikemminkin tiivistyvän. UK:ssa transnaisia on 0,1 prosenttia väestöstä, mutta seksirikollisista 0,57 prosenttia on transnaisia. Maailmalta on lukuisia esimerkkejä transnaisten ja itsemäärittelijäpervojen tekosista naisten tiloissa.

      Ja miten ihmeessä transnaisten kokemaan fiktiiviseen ahdisteluun miesten vessoissa auttaa se, että naisten vessoista tehdään unisex-tiloja?

      Ja tuo terf-viha, kun transien naisille ja homoseksuaaleille lähettämistä tappo- ja raiskausuhkauksista ja eheyttävistä vonkausviesteistä on tuhansien viestien koosteita. Missä ovat kaikki naisten oikeuksien puolustajien transeille lähettämät tappo- ja raiskausuhkaukset? On lukuisia esimerkkejä aggressiivisista transnaisista, jotka ovat käyneet jopa eläkeläisten kimppuun ja heitelleet savupommeja naisten oikeuksia puolustaviin mielenilmauksiin.Missä on dokumentoitu terfien ja lesbojen hyökkäykset transnaisten kimppuun?

      Vain miestyyppisen sosiaalistamisen tuotos kehtaa länkyttää alentuvasti naisille naisten tiloista ja naisten oikeuksista.

      Poista


  18. Translogiikkaa.

    Transaktivistit: ihmisen sukupuoli ei kuulu valtiolle

    Transaktivistit myös: terveydenhuollon tulisi tietää kenellä on eturauhanen ja kenellä rinnat

    VastaaPoista
  19. Jos on miesoletettuja ja naisoletettuja, niin onko myös transoletettuja? Onko sukupuoltaan epätyypillisesti ilmaiseva henkilö transoletettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisihan sitä koettaa viitata transoletettuun käyttäen ko. ilmausta. Kuinka moni trans(oletettu) ottaisi sen kohteliaisuutena tai pitäisi sitä huomaavaisena eleenä? Veikkaan, että ei ihan hirveän moni. Transidentifioituvalta mieheltä varsinkin saattaisi jopa saada moisesta urhoollisesta eleestä mustan silmän palkkioksi. Transhan ei ole oikeastaan trans vaan se kokemussukupuolensa edustaja eli mies/nainen – paitsi silloin, kun transiuden mainitsemalla voi saavuttaa etua, uhriutua, saada huomiota/näkyvyyttä tai korostaa omaa erikoisihmisyyttään; esimerkiksi Mona Bling on mielikuvissaan ja deittisovelluksissa ”nainen”, mutta lehtien palstoilla keikistellessään ja transmyyttikirjan kirjoittajana ”transnainen”.

      Transit haluavat koko ajan olla kaikkea yhtaikaa ja poimia itselleen molemmista sukupuolista ja transstatuksesta kaikki parhaat palat ja mennä menojaan. Sitten he ihmettelevät ja uhriutuvat, kun muilla menee hermot heidän ahneuteensa, päällepäsmäröintiinsä ja kusipäisyyteensä.

      Poista
    2. Pitää alkaa kohta puhua myös ihmisoletetuista, koska toiset uskovat ja kokevat olevansa eläimiä, ja tekevät kehomuokkauksia muistuttaakseen eläintä. Sillekin löytyy aivan varmasti yhtä hyvät pseudotieteelliset perusteet kuin sille, että XY-kromosomillinen hepinheiluttaja on nainen.

      Ehdottaisin myös, että aloittaisimme yhdessä transikäliikkeen. Itsehän koen olevani 70-vuotias mummeli, vaikka kätilön virheen takia olenkin tullut syntymässä 90-luvulla syntyneeksi määritellyksi. Ei ole lääkärin tehtävä määritellä kenenkään ikää, sillä siinä mennään lääkärin ammattiosaamisen ulkopuolelle. Sen sijaan minun transikätaustaisena seitsemänkymppisenä ON saatava valtion validaatio oikealle iälleni. Se on IHMISOIKEUTENI! Ja itseasiassahan ikä on nonbinäärinen ja fluidinen, ehkä sosiaalinen konstruktio, mutta kuitenkin transikäisyyteni on paljon todempaa kuin kenenkään cisikäisen syntymässä määritelty ikä. Vain foobikot voivat vastustaa tätä minkäänlaisin heppoisin olkiukoin ja muin.

      Poista
  20. Pedarit transideologian taustalla:

    https://mobile.twitter.com/fionayamamoto/status/1577253252625735682?cxt=HHwWhICxucDew-MrAAAA

    VastaaPoista
  21. Norjassa fetissimies voitti syrjintäsyytteen oikeudessa, kun häntä oli pyydetty poistumaan kumitisseineen ja muine fetissivehkeineen naisten suihkutiloista leirintäalueella. Norjassa oikeinsukupuolittamisesta voi napsahtaa jopa kolmen vuoden vankeustuomio.

    "...Norway, women holidaying at a camping site had to share washroom with a man using the women-only space to put on breast prosthetics, and other paraphilia related to transvestic fetishism.

    The women complained to management, asking them to ensure their right to a washroom where men are not allowed access. Management asked the man to use more suitable facilities. The man then sued the camp site for discrimination on the basis og gender identity - and won in court.

    In Norway, women and service providers run the risk of law suits if they ask men to leave women-only facilities or services, as men who claim to be women have more legal protections that women and girls.

    Not only can they be taken to court for discrimination if they ask men to leave women-only spaces, but the words used to describe the situation may be reported, persecuted and convicted as hate-speech. The maximum punishment for such a "crime" is 3 years in prison."

    https://twitter.com/wdiNorway/status/1574367526703751170

    Ja meidän pitäisi uskoa, että juridinen sukupuoli ei olisi määräävä ihan joka tilanteessa. Tasa-arvolakihan suojaa sukupuolta, sukupuoli-identiteettiä ja sukupuolen ilmaisua. Laissa vaaditaan kohtaamaan ihminen hänen juridisen sukupuolensa mukaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Ja meidän pitäisi uskoa, että juridinen sukupuoli ei olisi määräävä ihan joka tilanteessa."

      Jos juridisen sukupuolen ei ajateltaisi olevan määräävä ihan joka tilanteessa, niin ei näitä itsemäärittelylakeja säädettäisi ylipäätään minnekään, eihän niistä muuten olisi mitään "hyötyä" kenellekään.

      Poista
  22. "MTV Uutiset kysyi keskustalaisten kantoja translakiin. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi sekä ainakin kaksi muuta kansanedustajaa ovat lakia vastaan. Asia on puolueelle tuskainen: moni ei halunnut kommentoida translakia lainkaan."
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/translaista-on-tulossa-keskustalle-tukala-paikka-mtv-kysyi-kansanedustajien-kannat/8530264#gs.erui46

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki, siis ihan kaikki tietävät, että tämä koko paskalakiuudistus on täysin naurettavaa klovnimaailman pelleilyä, jolle hohottavat naurismaan aidanseipäätkin ja niillä kököttävät harakat. Silti on paljon heitä, jotka eivät uskalla sanoa tätä ääneen, koska syrjityn, sorretun ja marginalisoidun ihmisryhmän (jolla on valtaa muutella lakeja ja yleistä todellisuuskäsitystä) edustajille saattaa tulla pipi.

      Poista
    2. Asia etenee: Räsäsen esitys tarkemmasta selvittelystä meni nurin 114-42. Eiköhän lopullinen äänestys suju samansuuntaisin lukemin keskustan tuskaisuudesta riippumatta.

      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/PoytakirjaAsiakohta/Sivut/PTK_104+2022+2.aspx

      Poista
    3. Tätä koko yhteiskunnan pakkotransektivisointia ei voida enää pysäyttää millään keinolla. Miehet ovat nyt naisia, ja kun Suomessakin naiset laajemmin tajuavat mitä se käytännössä tarkoittaa, on liian myöhäistä tehdä enää mitään. No, porukka saa sitä mitä tilaa. Enjoy.

      Poista
    4. Kuulkaas, nyt tapahtuu jotain. Twitteristä bongattua juuri äsken:
      Translaista lausunnon antava lakivaliokunta on pyytänyt kuultavaksi LHB-liiton, ja lisäksi pyytänyt kirjallisen lausunnon Linda Hartilta (punapeura):
      https://twitter.com/fi_tasa/status/1578046036945289219?
      Eli muistaakseni eduskunta lähetti translakiesityksen sosiaali- ja terveysvaliokuntaan käsiteltäväksi, ja lisäksi lakivaliokunta ja perustuslakivaliokunta antavat lausunnon. Lakivaliokunnan pj on Leena Meri (PS).

      Poista
    5. Hmm, nyt ollaan jännän äärellä. Pidetään silmät ja korvat auki. Hyvä, että edes kuuntelevat LHB-liittoa ja Hartia, vaikkei sillä lopputulokseen olisikaan ratkaisevaa vaikutusta.

      Poista
  23. Muiden itsemäärittelymaiden kokemusten perusteella muun yhteiskunnan ja erityisesti naisten osaksi jää sukupuoli-ilmoituksen ja juridisen sukupuolen validointi. Kun itsemäärittely on loogisessa päätepisteessään, niin transitiota tai henkilötietojen vaihtamista ei edes tarvita. Silloin kuka tahansa karvaturri voi ilmoittaa olevansa nainen ja tepastella mihin tiloihin ladyfallos ohjaa.

    Aiemmin postatussa Norjan tapauksessa transvestiitin fetissiharrastuksen siirtäminen naisten suihkutiloista johti syrjintäsyytteeseen, jonka transvestiitti voitti. UK:ssa itsemäärittely meni niin pitkälle, että raiskaaja voi ilmoittaa olevansa nainen pidätystilanteessa, jolloin rikos merkitään naisten tilastoon ja tuomio suoritetaan naisvankilassa. UK:ssa ollaan onneksi luopumassa käytännöstä. Kanadassa kuka tahansa transitioitumaton pervopertti voi rauhassa tepastella naisten intiimitiloihin, turvakoteihin, vankiloihin ja naisten ryhmiin, eikä kukaan voi kieltää.

    Miksi haluaisimme moisen kehityskulun Suomeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Translaki on joko tai -laki: joko miehet ovat naisia tai sitten eivät ole. Tästä ei voida tehdä joustoja kenenkään mukavuuden tai turvallisuuden vuoksi, koska muuten koko laissa ns. ei ole mitään järkeä eikä näitä uudistuksia kannattaisi ylipäätään tehdä ja toimeenpanna. Suomeenkin lanseerataan nyt järjestelmä, jossa mies on nainen, ja koska mies joko on nainen tai ei ole ja lain mukaan siis kohta on, niin siitä ei sen jälkeen voida enää joustaa missään tilanteessa, tekivät nämä uudet "naiset" mitä hyvänsä.

      Elämme siis pian yhteiskunnassa, jossa mies on nainen, ja sillä on sitten omat seurauksensa. Enjoy the ride.

      Poista
  24. Jos joku lukijoista haluaa kirjoittaa vieraskynänä pienen koosteen tänne blogiin Suomen translakitilanteesta ja Mermaids-tutkinnasta, niin ole hyvä. Kirjoittaisin itse, mutta olen melko kiireinen tällä hetkellä (enkä ole tarkasti pitänyt noita kumpaakaan edes silmällä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tässä mietiskellyt illan ratoksi. Transeilla on loppupeleissä edessään tosi ankeat ajat, kun miettii kokonaisuutta ja pidempää aikaväliä. Todellisuutta kun ei vaan voi muuttaa, eivätkä transit tule koskaan autuaiksi self-ID:llä, juridisen sukupuolitiedon mielivaltaisella vaihtelulla ja yhteiskunnan muuttamisella väkisin pakottamalla transien maailmankuvan mukaiseksi.

      Tällä hetkellä transit ovat vielä kaikessa tarmossaan vuorenvarmoja siitä, että kun he vain onnistuvat saamaan nämä haluamansa lakimuutokset itsemäärittelystä ynnä muusta läpi, heistä tulee sen jälkeen vihdoin onnellisia, tasapainoisia kokemussukupuolensa edustajia, joilla ei ole koskaan enää mitään ongelmia. Transeilla on myös se tietty pitkän tähtäimen suunnitelma, että viedään uudistukset pieniin osiin pilkottuina maaliin, jotta päästään sitten vaatimaan entistä järeämpiä uudistuksia. Self-ID:n jälkeen on vuorossa kolmannen sukupuolimerkinnän vaatiminen muunsukupuolisille ja sukupuolettomille, transhoitoihin pääsyn nopeuttaminen jo vaihdetun juridisen sukupuolen nojalla ja transiuden validoiminen ja transhoitoihin pääsy yhä vain nuorempana ja nuorempana (eli ikärajojen laskeminen). Transit ovat jo nyt sanoneet, että ei tämä tähän jää, mutta että hoidetaan nyt tämä self-ID pois alta, niin päästään sagan seuraavaan vaiheeseen. Kun nuo yllä mainitut on saatu vaatimalla ja pakottamalla läpi, siirrytään suunnittelemaan ja toimeenpanemaan erilaisia rikosoikeudellisia tuomioita "antigenderistien" antigenderrikoksista, mm. sakko- ja vankeusrangaistukset väärinsukupuolitetuille transeille ja muusuille, ja mitähän vielä. Viimeistään jossain näillä tienoin aletaan ihan vakavissaan väsätä suojaikärajojen parissa. Niiden parissa väsätään jo nyt, mutta ei täydellä teholla ja näkyvyydellä. Ei siitä toistaiseksi sen enempää.

      Aikanaan transit huomaavat, että vaikka he ovat saaneet kaiken mitä ikinä ovat keksineet vaatia ja enemmänkin, heidän ankeat ja hengettömät elämänsä ovat edelleen täysin perseestä, eikä kukaan rakasta heitä. Transit ovat edelleen onnettomia, ahdistuneita, eksyksissä, hämmentyneitä ja täynnä jäsentämätöntä, hallitsemattomasti purkautuvaa vihaa, koska he eivät ole koskaan oppineet hyväksymään ja rakastamaan itseään ja ovat käyttäneet kaiken energiansa yrittäessään mahdotonta eli tulla toiseksi ihmiseksi, omaksi haavekuvakseen henkilöstä, joka olisivat halunneet olla. He huomaavat koko elämänsä valuneen hukkaan ja kaiken alkuperäisen potentiaalinsa tulleen hukkaan heitetyksi. He löytävät myös itsensä hiljaisesta yksinäisyydestä, koska ovat tehneet kaiken voitavansa tullakseen yhdeksi kaikkien aikojen vihatuimmista ihmisryhmistä, joiden kanssa kukaan ei halua olla tekemisissä, tietää tai kuulla heistä mitään, olla heidän lähellään tai edes muistaa heidän olleen koskaan olemassa.

      Sellaiset ruusuiset tulevaisuudenkuvat. Rakkaudeton, ankea, tyhjä ja turha elämä. Ei käy kateeksi.

      Poista
    2. Toki transit tajuavat aikanaan vihdoin ja viimein myös sen, ettei se heidän sukupuolensa koskaan muuttunut, vaihtunut tai "korjautunut" yhtikäs miksikään, vaikka he tekivät kaiken mahdollisen ja mahdottoman kuviteltavissa olevan unelmansa toteuttamiseksi. Mikään määrä kehonmuokkausta, kirurgiaa ja hormoneja ei tee ihmisestä vastakkaisen sukupuolen yksilöä tai ei-miestä/ei-naista.

      Poista
    3. ”sakko- ja vankeusrangaistukset väärinsukupuolitetuille transeille ja muusuille

      Eikun siis sakko- ja vankeusrangaistukset niille, jotka ovat transeja ja muusuja väärinsukupuolittaneet. :D

      (Jotka ovat meitä vastaan rikkoneet… Äläkä saata meitä kiusaukseen vaan päästä meidät pahasta…)

      Poista
  25. Välillä ahdistaa aivan helvetisti. Suomeenkin saadaan self-id ja jengi tuntuu olevan jossain ideologisessa joukkopsykoosissa. Twitterissä miehet huutavat "ei ole keneltäkään pois!" Ah-dis-taa. Olen elänyt manipulatiivisen ihmisen läheisyydessä, joten helvetti soikoon, tunnistan, kun minua manipuloidaan. Nyt tasona on vain yhteiskunta.

    Tämä blogi ja kommenttikenttä ovat minulle oikea turvasatama <3 Laventeliveikkonen vaikuttaa huipputyypiltä, joka puolustaa meidän naisten oikeuksia. Liittolainen. Ja kommentoijissa on niin paljon älykkäitä, analyyttisia ihmisiä, jotka näkevät tämän paskan. Tulen lukemaan näitä kommentteja joskus ihan vain rauhoittuakseni ja muistuttaakseni itseäni, että en ole yksin, vaikka samanmieliset olisivatkin vain netissä (ehkä myös irl, mutta niin kovin hiljaa, etten heistä tiedä). En ole yksin. Me olemme oikeassa, ja tulee vielä päivä, jolloin totuus voittaa. Halusin vain tulla sanomaan tämän. Kiitos Laventeliveikkonen ja kommentoijat <3 Miten ihmeessä teitä samanmielisiä voisi löytää irl? Haluaisiko kukaan vaikka tutustua sähköpostitse tms.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Olen elänyt manipulatiivisen ihmisen läheisyydessä, joten helvetti soikoon, tunnistan, kun minua manipuloidaan."

      Niin minäkin. Mietin jo ihan alusta asti (kun transaktivismi alkoi yltyä ja radikalisoitua joskus vuoden 2014 tietämillä), että miten tässä kaikessa on jotain niin hirveän tuttua, että missä olen nähnyt ja kuullut tämän kaiken aiemmin. Oli voimakas ja koko ajan yltyvä intuitio, että nyt on jotain tosi pahasti pielessä. Lopulta oli pakko alkaa perehtyä tarkemmin koko asiaan ja siihen, mitä transien kirkumisen ja rääkymisen taustalla oikein lymyää. Intuitio ei koskaan valehtele.

      "Tämä blogi ja kommenttikenttä ovat minulle oikea turvasatama <3"

      Ihanaa kuulla!

      "Laventeliveikkonen vaikuttaa huipputyypiltä, joka puolustaa meidän naisten oikeuksia."

      :) En nyt siitä huipputyyppiydestä tiedä, mutta naisten ja tyttöjen oikeuksia puolustan henkeen ja vereen. Myös niiden naisten ja tyttöjen, jotka ovat ottaneet elämäntehtäväkseen yrittää irtisanoutua naiseudesta johonkin mielikuvitukselliseen "muuhun" sukupuoleen tai transmieheyteen. Heistä suurin osa ei ollenkaan tajua, mitä ovat oikeastaan tekemässä ja haluamassa. Joskus pitkän ajan päästä kenties tajuavat (ainakin osa heistä).

      "Liittolainen."

      Lujasti ja tiukasti.

      "Ja kommentoijissa on niin paljon älykkäitä, analyyttisia ihmisiä, jotka näkevät tämän paskan."

      Todellakin. Olen ollut välillä suorastaan mykistynyt (ja suunnattoman iloinen) siitä, miten hyvää ja laadukasta keskustelua näissä kommenttikentissä on kehkeytynyt useissa postauksissani. Olen myös odotellut transien hyökkäyksiä (ja peräänkuuluttanut, että tulkoot kernaasti tänne keskustelemaan ja valistamaan meitä, olkoot hyvät), mutta niitä ei ole tullut lähes ollenkaan, pari provoilevaa mussuttajaa ainoastaan. Tai en tiedä, onko se yksi ja sama vakimussuttaja kaikkien mussutusten takana. :D

      "Tulen lukemaan näitä kommentteja joskus ihan vain rauhoittuakseni ja muistuttaakseni itseäni, että en ole yksin, vaikka samanmieliset olisivatkin vain netissä (ehkä myös irl, mutta niin kovin hiljaa, etten heistä tiedä). En ole yksin."

      Usko minua: et todellakaan ole yksin. On paljon hiljaista yleisöä, joka seuraa tätä sekoilua silmät ymmyrkäisinä ja miettii ihan samoja asioita kuin me, mutteivät uskalla julkisesti sanoa mitään, koska pelkäävät saavansa transien pyhän raivon, cancellaatiokampanjat ja rovion liekit niskoilleen. Ihan aiheellinen pelko sinänsä, transit ovat fanaattisuudessaan, aggressiivisuudessaan ja psykoottisuudessaan oikeasti vaarallista sakkia. En ihmettele yhtään, että ihmiset ovat kauhuissaan heidän toilailujaan seuratessaan. En ole koko elämäni aikana törmännyt ihmisryhmään, jonka käytös olisi noin veretseisauttavan vastenmielistä ja päällepäsmäröivää ja joka olisi noin TÄYSIN piittaamaton toisten ihmisten mukavuudesta, rajoista, turvallisuudesta ja pyynnöistä jättää rauhaan. Eräänlainen ennätys sinänsä sekin.

      "Me olemme oikeassa, ja tulee vielä päivä, jolloin totuus voittaa."

      Tulee, tulee. Todellisuuden voi kieltää vain tiettyyn rajaan asti. Todellisuus voittaa sitä vastaan julistetun sodan kuitenkin ennen pitkää, joten transit ovat koko tämän ajan heittäneet vain aikansa ja kaikki muut resurssinsa hukkaan. Idiootit.

      "Miten ihmeessä teitä samanmielisiä voisi löytää irl? Haluaisiko kukaan vaikka tutustua sähköpostitse tms.?"

      Hmm, noita maanalaisia GC-verkostoja on kyllä. Sitä en osaa sanoa, mistä heitä IRL löytää, koska transien takia mitään GC-toimintaa ei voi julkisesti järjestää, koska he ovat niissä välittömällä ajanhetkellä talikoita ja soihtuja heiluttelemassa. Itsekin elän tällaista yksinäisen suden elämää tässä suhteessa.

      Poista
    2. Suomessa on toistaiseksi mielipiteen ja uskonnon vapaus, vaikka vihervasemmisto valtakunnansyyttäjän avustuksella pyrkiikin sitä aktiivisesti kaventamaan. Työnantaja ei voi antaa potkuja poliittisten mielipiteiden vuoksi, sosiaaliseen kuolemaan se toki voi johtaa tietyillä aloilla.

      Milloinkahan Suomessa nähdään terffioikeudenkäyntejä UK:n tapaan? Maya Forstaterin ja Alison Baileyn tapauksissa oikeus päätyi siihen, että biologiseen sukupuoleen uskominen on lain suojaama "uskomus". Ajatelkaa, että oikeudessa täytyy määritellä oikeus uskoa biologiseen sukupuoleen!

      Kannattaa muistaa vaaliuurnilla, että meillä on puolueita, jotka haluavat estää eriävien ja mielenpahoittavien näkemysten esittämisen oikeudellisten seuraamusten uhalla.

      Poista
  26. Olisiko täällä kenelläkään linkkejä, joissa olisi kootusti, hyvin perustellusti ja mielellään suht tiivisti tietoa tästä aiheesta ihmiselle, joka ei ole niin kovin hyvin tai lainkaan perehtynyt tähän asiaan? Esim. tutkimuksia, uutisia ja muita kirjoituksia. Jos joku jaksaisi jonnekin kasata tuollaista linkkilistaa, sekin voisi olla todella hyödyllinen. Olen ajatellut lähettää noita eräälle kansanedustajalle (olkoonkin että tulos saattaa olla laiha, mutta onpahan yritetty) ja muutamalle muullekin ihmiselle, jotka ovat ihan ulalla tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Olisiko täällä kenelläkään linkkejä"

      Olisiko Naisten Rintaman, LHB-Liiton ja Tulenhengen kumppaneineen laatimista julkilausumista apua? En nyt valitettavasti ehdi etsimään linkkejä.

      Poista
    2. Laitan nämä nyt tähän, mutta jonkinlainen linkkilista olisi hieno juttu! Mullakin on paljon sellaista, josta pitäisi saada lisää tietoa, ja tuntuu, että tällä hetkellä tapahtuu paljon ja nopeasti eikä tässä meinaa pysyä perässä. Twitterissä on joitakin hyviä ketjuja, mutta kun en itse ole siellä vaan käyn vain kurkkimassa silloin tällöin, en tiedä miten ne ketjut löytää.

      Naisten rintaman kirje kansanedustajille translain uudistukseen liittyen:
      https://www.naistenrintama.fi/tiedotteet-ja-kannanotot/tiedote-kirjeemme-kansanedustajille-translain-uudistukseen-liittyen/

      Translain uudistusta kritisoivien transsukupuolisten kirje kansanedustajille:
      https://tulenhenkiblogi.blogspot.com/2022/08/translain-uudistusta-kritisoivien.html

      LHB-liiton kirje kansanedustajille translain uudistukseen liittyen:
      https://lhb-liitto.fi/2022/08/30/lhb-liiton-kirje-kansanedustajille-translain-uudistukseen-liittyen/

      Poista
    3. Tässä blogauksessa on myös hyvä koonti translain ongelmakohdista:

      Translain uudistus pitäisi siirtää seuraavalle eduskunnalle

      https://tasa-arvoasiantuntija.fi/artikkelit/miksi-translain-uudistus-pitaisi-siirtaa-seuraavalle-eduskunnalle/

      Poista
    4. Kiitos linkeistä!

      Täällä kannattaa myös käydä:
      https://www.ihmistenkirjo.net/

      Poista
    5. Helen Joycen koonti UK:n viimeaikaisista transaiheisista artikkeleista:
      https://mobile.twitter.com/HJoyceGender/status/1578728047145992193?cxt=HHwWgoCq8euy4ugrAAAA

      Poista
    6. Mahtavaa, kiitos kaikille! :) T. Se joka kysyi

      Poista
  27. Valo Vesikauris: "Lakivaliokunta kutsuu kuultavaksi erilaisia tahoja translaista. Paikan päälle kutsutaan vain 5 järjestöä, loput saavat antaa lausuntonsa kirjallisesti.
    Yksi paikalle kutsutuista on LHB-liitto. Eli siis oppinsa suoraan ulkomailta kopsaava pahinta terf-paskaa levittävä kerho."
    https://twitter.com/valovesikauris/status/1578304783449997312
    Samassa ketjussa Veronika Honkasalo on huolissaan siitä, että lakivaliokunta aikoo kuulla muitakin näkemyksiä kuin transaktivistien hyväksymiä:
    "Valiokunnissa kansanedustajat itse ehdottavat niitä tahoja ja asiantuntijoita, joita tulisi kuulla ja näistä päätetään yhdessä. Eli nämä ovat sitten varmaankin ps:n ehdotuksia. Ongelmallista on se, että muut eivät välttämättä tunne esim ko järjestöjen taustoja ja motivaatiota."
    https://twitter.com/veronikahonka/status/1578320369265815552

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuratkaa tarkasti nyt, kun transit paljastavat todellisen karvansa.

      Poista
    2. Miksi tämä Vesinauris puhuu kaikkien transien suulla?

      Miksi ihmeessä muusut, kehodysforiset aidot transit, rogd-teinitytöt, transvestiitit, fetisistit ja autogynefiilit ovat samassa yhdistyksessä? Ovat keskenään todella erilaisia ryhmiä, joiden tarpeet ovat ristiriidassa keskenään. Fetissijengi on valtava mainehaitta oikeille transeille ja muusut saavat transiuden näyttämään naurettavalta elämäntapavalinnalta.

      Poista
    3. Transaktivistien argumenttipussi tyhjenee nopeammin kuin autogynefiilin säkit naistenvessassa.

      Poista
    4. "Miksi tämä Vesinauris puhuu kaikkien transien suulla?"

      Hän on katsos sykypyölen möninäisyyden jä ihmisöikeyksien äsiäntyntijä, piste. Siis Vesinauris, jonka mielestä omia oikeuksiaan puolustamaan järjestäytyneet homo- ja biseksuaalit ovat "oppinsa suoraan ulkomailta kopsaava pahinta terf-paskaa levittävä kerho". Siinä teille valoa ympärilleen levittävää ihmisoikeusprofeettaa kerrakseen.

      Kaiken päälle Valopäänauris ja nämä muut edistyksen airuet vielä suoraan myöntävät, etteivät uskalla yrittää edistää "T-kirjaimen" asioita yksin ja omillaan seisoen vaan tarvitsevat aina sumuverhokseen jonkun muun ihmisryhmän, jonka takana piilotella ja viedä tavoitteitaan maaliin heidän siivellään (meidän siivellämme). Jos se on T:lle uhka, että LHB edistää omia asioitaan eli seksuaaliseen suuntautumiseen liittyviä oikeuksia ym. omillaan ja T:stä erillään, niin mitä se tarkalleen ottaen kertoo T:stä? Miksi T ei uskalla seistä yksin? Mitä T pelkää tapahtuvan, jos T:n tavoitteita tarkastellaan paljaaltaan, ilman toisilta ihmisryhmiltä pöllittyjä sloganeita ja asiasisältöjä (eheyttämiskiellot jne.)? Miksi T on niin paniikissa, kun heidän kilvekseen valjastamansa ihmiset ja ihmisryhmät hälvenevät heidän ympäriltään? Hätääntyykö T ajatuksesta, että kaikki pystyvät silloin näkemään, ettei keisarilla olekaan vaatteita? Food for thought...

      Poista
  28. Vihervasemmiston ja intersektionaalien mielestä miehet ovat luonnoltaan seksipetoja ja maailma on pervoja tiukkuva vaarojen karikko tytöille ja naisille. Nyt he uskovat vilpittömästi, että kukaan mies ei koskaan, ei missään, ikinä hyväksikäyttäisi itsemäärittelyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee monesti mieleen, että ovatko nämä hurskaasta edistysmielisyydestään juopuneet ja wokepointseilla mässäilevät persesilmät koskaan tavanneet miehiä? Nyt, kun miehet ympäri maailman perseilevät menemään transideologian varjolla, ei mikään kello heillä missään kilahda?

      Olin itse pitkään poliittisesti vasemmalla, kunnes tajusin yhtäkkiä vihervasemmiston touhuja tarkemmin tarkastellessani, että hehän ovat aivan sekaisin. Lähteminen täysillä mukaan universumin misogynistisimpään ja homofobisimpaan ideologiaan ever known in the human history katkaisi kamelin selän. En tiedä, mitä nykyään olen, mutta kaikkea mahdollista muuta kuin vasemmalla (tosin en koe olevani oikeallakaan; poliittinen kodittomuus on ahdistavaa). Koen kuitenkin, että minä en hylännyt vasemmistoa – vasemmisto hylkäsi minut (meidät).

      Nykyvasemmisto on oikeasti täynnä aivan uskomattomia idiootteja. Siis niin tyhmiä ihmisiä, että sattuu, tuntuu fyysistä kipua, kun ajattelen asiaa. He julistavat ja vannovat aivan minkä tahansa aatteen, aatesuunnan, poliittisen ideologian tai yhteiskunnallisen liikehdinnän nimeen, kunhan siihen on läntätty päälle nätinvärisiä tarroja, joissa lukee "human rights" yms. tunteisiin vetoavaa. Nykyvasemmistoa on myös erittäin helppoa provosoimalla lietsoa tunnepitoisen ja emotionaalisen raivon valtaan, jolloin he eivät tunnereaktionsa kourissa kykene näkemään mitään asioita objektiivisesti vaan asettautuvat kiihkeästi puolustuskannalle ja/tai hyökkäävät vastapuolen kimppuun. Mitään järkiperäistä keskustelua ei tuossa tilassa olevien ihmisten kanssa ole mahdollista käydä.

      Noin ei ole aina ollut. Vielä jokin määrittelemätön aika sitten vasemmistossa olivat enemmistössä tolkun ihmiset, joiden poliittiset näkemykset allekirjoitin mielihyvin. (On siellä heitä edelleen, esim. Anna Kontula, jota arvostan suuresti.) Mutta toisin on nykyään. En olisi kuuna kullanvalkeana kymmenisen vuotta sitten uskonut, että vasemmiston olisi edes mahdollista mennä näin sekaisin.

      Poista


    2. Transaktivistit: miehet on ihan hirveitä, väkivaltaisia raiskareita, tekevät tilasta turvattoman transnaisille

      Transaktivistit myös: miehet eivät ikimaailmassa käyttäisi itsemäärittelyä hyväkseen, ainakaan merkittävissä määrin

      Poista
    3. Joo. Ja muutenkin tuo logiikka, että kun miehet kuitenkin pahoinpitelevät ja raiskaavat, niin ratkaistaan asia tekemällä kaikista tiloista unisex, koska transien mielipaha.

      Poista


  29. Kuuluvatko nämä transleidit naisten ja tyttöjen tiloihin?

    https://mobile.twitter.com/WomenReadWomen/status/1338850519633207298

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naisten ja tyttöjen tiloja ei ole enää. Kaikki tilat ovat nyt unisex-tiloja.

      This is progress.

      Poista
  30. Ei saatana, miten raskas länkyttäjä tuo Setan Tarjamo on:

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/seta-omasta-sukupuolesta-paattaminen-pitaa-sallia-myos-lapsille-nain-jarjeston-paasihteeri-vastaa-lukijoiden-kysymyksiin/8530254#gs.ex2wwj

    Alkaa vänkyttämään vääristyneestä mieskuvasta, kun kysytään itsemäärittelyn väärinkäytöksistä. Lisäksi hän spinnaa, että muista itsemäärittelymaista ei ole tietoa *valtavista* ongelmista.

    "Väärinkäytösten mahdollisuus ei ole syy olla vahvistamatta ihmisoikeuksia."

    "Muihinhan ihmisiin tämä lainsäädäntö ei vaikuta oikeastaan millään tavalla."

    "Juridisen sukupuolen itsemääräämisoikeus ei vaikuta seksuaaliväkivallan lisääntymiseen."

    Valehteleva transmaiden. Miksei näitä ihmispaskoja ei grillata kunnolla? Jos homoseksuaalit eivät ole vielä eronneet Setasta, niin nyt olisi korkea aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Muihinhan ihmisiin tämä lainsäädäntö ei vaikuta oikeastaan millään tavalla."

      Hoh. :D Translain koko pointti on nimenomaan se, että se vaikuttaa muihin ihmisiin. Miksi sitä muuten oltaisiin säätämässä? Trans ei voi olla trans, jos muut ihmiset eivät validoi hänen transiuttaan. Juuri siksi meidät nyt pakotetaan tähän. Jos translaki säädettäisiin tyhjiössä, jossa on vain se transin oma kokemus eikä ketään muita, niin eihän koko lakimuutoksella olisi mitään merkitystä tai vaikutusta mihinkään transien eduksi. Mutta kun emme elä tyhjiössä vaan yhteiskunnassa, jossa ihmiset vaikuttavat toisiinsa, halusivat tai eivät. Tällä lakimuutoksella haetaan nyt nimenomaan helpotusta transeille ottamalla muilta ihmisiltä ja antamalla transeille. Ei siinä ole sen enemmästä tai vähemmästä kyse. Transit saavat translain jälkeisestä itsemäärittelymahdollisuudesta hyökyaaltomaisen mielihyvän ja ultimaattisen validaation ejakulaation, että vihdoin muut ihmiset validoivat minun tuntemukseni [harhani] todeksi, vihdoinkin minä olen oikeasti minä ja niin edelleen. He saavat sen jälkeen tehdä aika lailla mitä ikinä haluavat transstatuksen nojalla, kun meidän muiden (terveiden) ihmisten kyseenalaistamattomaksi tehtäväksi jää sitten transien sukupuolifantasian kokoaikainen validoiminen oman yksityisyytemme, mukavuutemme ja turvallisuutemme kustannuksella 24/7.

      Nauttikaa! :)

      Poista


  31. Hesari ihan pihalla taas:

    Translailla ei pidä poimia voittoja kulttuurisodassa

    "Translaki koskee varsin pientä, mutta hyvin haavoittuvaista ihmisryhmää"

    https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009118380.html

    Kommenteissa ollaan yhtä pihalla:

    "Kaikilla transihmisillä ei ole kehodysforiaa, eikä siis näinollen tarvetta korjaushoidoille. Heilläkin tulee olla oikeus oikeaan juridiseen sukupuoleen."

    "Tai sitten ihmiselle itselleen se merkintä passissa on tärkeä: yhteiskunta tunnustaa hänet. Miksi tätä on niin vaikea ymmärtää?"

    Onneksi järkikommenttejakin on päästetty läpi:

    "Lakimuutos ei koske vain pientä ryhmää, vaan se antaa aivan jokaiselle yli 18-vuotiaalle Suomen kansalaiselle oikeuden vaihtaa juridisen sukupuolensa pelkällä omalla ilmoituksella. Siis myös heille, jotka eivät ole transssukupuolisia ja, joilla ei ole aikomustakaan transitioitua. Tämä on se syy miksi lakia on ihmetelty ja kritisoitu."

    "Itselleni on jäänyt täysin epäselväksi, miksi ilmoitusluontoinen juridisen sukupuolen muutos helpottaisi kenenkään oloa, jos muut ihmiset intuitiivisesti tunnistavat henkilön fysiologisten piirteiden perusteella henkilön omasta näkökulmasta väärän sukupuolen edustajaksi. OIen käsittänyt, että helpotus syntyy lähinnä siitä, että fyysisiin piirteisiin vaikuttavien muutosten jälkeen keho alkaa tuntua oikealta ja muut ihmiset alkavat kohdella henkilöä oikeaksi koetun sukupuolen edustajana."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Kaikilla transihmisillä ei ole kehodysforiaa, eikä siis näinollen tarvetta korjaushoidoille."

      Jos ihminen ei ole ahdistunut omasta kehostaan eikä koe tarvetta muokata sitä, niin millä perusteella hän on transyhtäänmitään? Miksi kenelläkään pitäisi oikeutta määritellä itseään joksikin sellaiseksi, jota ei kerta kaikkiaan ole? Keiden tarkoitusperiä se palvelee ja mitä ne tarkoitusperät ovat? Voisiko joku sanallistaa ne?

      "Tai sitten ihmiselle itselleen se merkintä passissa on tärkeä: yhteiskunta tunnustaa hänet. Miksi tätä on niin vaikea ymmärtää?"

      Ihmisten juridisten henkilötietojen tarkoitus on kuvata objektiivista todellisuutta. Niiden tarkoitus ei ole olla harhaisten ihmisten identiteettilarppausinstituutio. "Yhteiskunta tunnustaa hänet" ei ole sama asia kuin että todellisuus muuttuu ihmisen harhaisten mielikuvien mukaiseksi taikaiskusta. Oikea maailma ei ole taikamaailma, jossa kuka tahansa voi tulla vaaleanpunaiseksi yksisarviseksi päättämällä niin ja pakottamalla muut myöntämään olevansa vaaleanpunainen yksisarvinen.

      "Olen käsittänyt, että helpotus syntyy lähinnä siitä, että fyysisiin piirteisiin vaikuttavien muutosten jälkeen keho alkaa tuntua oikealta ja muut ihmiset alkavat kohdella henkilöä oikeaksi koetun sukupuolen edustajana."

      Transsukupuolisuuden pointti on nimenomaan se, että kun ihminen muistuttaa fyysisesti sen kokemussukupuolensa yksilöä, häntä aletaan kohdella sen kokemussukupuolensa mukaisesti, koska muiden ihmisten sukupuolentunnistamisjärjestelmä (jota ei voi kytkeä tahdonvoimalla pois päältä) tulkitsee hänet sen jälkeen sen muokatun sukupuolen edustajaksi. Trans joutuu sitten loppuelämänsä ajan aina intiimeissä tilanteissa viimeistään viime tingassa selittämään, kuka ja mikä todellisuudessa on, mutta se onkin sitten hänen murheensa.

      Naista ei aleta koskaan kohdella miehenä eikä miestä naisena vain siksi, että joku päättää vaatia tulla kohdelluksi tietyllä tavalla. Tämä asia ei muutu koskaan miksikään. EI KOSKAAN. EI MILLOINKAAN. EI IKINÄ.

      Transihmisillä on jo vaikka kuinka kauan ollut oikeus itsemäärittelyyn ja juridisen sukupuolitiedon vaihtamiseen TRANSHOITOJEN LÄPIKÄYMISEN JÄLKEEN. Nykysysteemissä on jotain järkeä. Uudessa systeemissä ei ole. Mitä järkeä on käydä transhoidot läpi, jos transitioitumaton mekkomies/sinitukkamuusu on täysin sama asia kuin se kivulla ja vaivalla korjatun sukupuolen olemistila?

      Miehiä ei koskaan aleta kohdella naisina tai naisia miehinä vain siksi, että passissa lukee jotain tai joku vaatii sitä tai tätä. Tätä transien epätoivoista sotaa todellisuutta vastaan on tosi kivuliasta seurata. Varsinkin, kun olen itse aina ollut ns. feminiininen mies ja pohtinut näitä asioita aivan liiaksi asti jo kauan ennen nykyisen transvouhotuksen alkamista. Ihmiset luulevat taas kerran keksineensä ruudin tai pyörän uudelleen. Hoh, we've been here before.

      Poista
    2. "ns. feminiininen mies"

      Homojen hakkaajilla ja pilkkaajilla ei ole koskaan ollut vaikeuksia tunnistaa feminiinistä miestä (vääränlaiseksi) mieheksi.

      Poista
    3. "Homojen hakkaajilla ja pilkkaajilla ei ole koskaan ollut vaikeuksia tunnistaa feminiinistä miestä (vääränlaiseksi) mieheksi."

      No sepä se. Olen ihan koko ikäni miettinyt, miksi homous herättää joissain miehissä niin syvää, ahnasta, primitiivistä, peräänantamatonta ja selittämättömän intohimoista, taivaallista vihaa. Jotenkin transien sekoilu liittyy tähän, mutta en osaa vielä jäsentää tätä kokonaisuutta sanallisesti. Prosessoin asiaa ja kirjoitan siitä jokusen rivin myöhemmin.

      Hassua, että elämme maailmassa, jossa toisen miehen tappavaa miestä juhlitaan ja arvostetaan sankarina, mutta toista miestä rakastava mies ja hellästi kohteleva pitää heti likvidoida. Kaikki on ihan tillintallin.

      (Minua ei ole koskaan hakattu tai fyysisesti pahoinpidelty homouden vuoksi, mutta muutama homokaverini kyllä on. Yhden homokaverini isä hakkasi hänet 16-vuotiaana ja heitti hänet pois kotoa. Yön selkään.)

      Poista
    4. Transkirjailija Juno Dawsonin mielestä homous on homomiehille lohdutuspalkinto ja valinta:

      Trans author Juno Dawson: ‘A lot of gay men are gay men as a consolation prize because they couldn’t be women’

      ‘When I realized I fancied guys I thought, “Oh, I know what that is, there’s a word for when a boy fancies other boys. I must be a gay guy”,’ she said.

      She now sees her life as a gay man as a ‘personal misdiagnosis’ and says, ‘I think that there are a lot of gay men in the world who had the same personal misdiagnosis, because we didn’t have the information that we have now.

      ‘I think there are a lot of gay men out there who are gay men as a consolation prize because they couldn’t be women. That was certainly true of me.’

      https://www.lipstickalley.com/threads/author-thinks%E2%80%98a-lot-of-gay-men-are-gay-men-as-a-consolation-prize-because-they-couldn%E2%80%99t-be-women%E2%80%99.3438005/

      Tuossa ketjussa on lisää aiheesta käytyä keskustelua. Dawsonin logiikan mukaan hän on ollut muiden silmissä miesten kanssa sekstaava homomies, vaikka omasta mielestään hän on koko ajan ollut heteronainen. Translogiikalla pre op -Dawsonin kanssa sekstannut homomies onkin bisse tai hetero, koska on harrastanut seksiä myöhemmin transitioituneen kanssa. Make it make sense.

      Poista
    5. Osuva huomio Hesarin kommenteista:

      "Pienelle väestöstä transsukupuolisuus saattaa olla synnynnäinen tila, jota tulee korjata korjausprosessilla. On kuitenkin huomattava, että nykyisenkaltainen nuorten sukupuolidysforiasta kärsivien tyttöjen määrä ei ole edes tilastollisesti mahdollinen. Ilmiön takana täytyy olla jotain muuta kuin aitoa, lapsuudesta saakka koettua dysforiaa. Merkittävää on, että useinkaan nämä nuoret eivät halua korjausta mieheksi vaan lähinnä naisen ulkoisten ominaisuuksien kuten rintojen poistamista. Naiseksi ei haluta, mutta ei mieheksikään. Todennäköisesti näissä ei-synnynnäisissä tapauksissa psykoterapia olisi hormoneja parempi vaihtoehto."

      Poista


  32. Vihervassari vauhdissa:

    "Miksi jonkun muun tulisi päättää lapsen sukupuolesta? Oletko sinä tai eduskunta pätevämpiä?"

    "Sukupuoli on asia, josta ihmisen pitäisi itse päättää."

    https://mobile.twitter.com/a_pirttijarvi/status/1578658677195567104

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon Pirttihirmun hissi ei nouse ylimpiin kerroksiin:

      "Lapsi kuitenkin tekee isoja päätöksiä esim. koulun ainevalinnoista ja mitä opiskelee."

      Ainevalinnat eivät johda lasta polulle, joka johtaa terveyden, seksuaalisuuden ja hedelmällisyyden tuhoutumiseen.

      Poista
  33. "Nykyvasemmisto on oikeasti täynnä aivan uskomattomia idiootteja. Siis niin tyhmiä ihmisiä, että sattuu, tuntuu fyysistä kipua, kun ajattelen asiaa."

    Mulla oli samat tuntemukset pitkään, ennen kuin löysin lähteä pois somesta. Olen siis vasemmalla, monen mielestä varmaankin äärisellainen. Nykyinen toiminta vaan on niin pohjattomaan individualistista hyssyttelysettiä, ettei sitä jaksa. Somessa vielä korostuu sellainen kaikkeen reagoiva jeesustelu ja selkääntaputtelu. Kaipaan puisevaa paperinpyörittelypolitiikkaa jossa ihmiset tekevät työnsä ja perustelevat mielipiteensä asiallisesti ja kunnolla. Ylimieliset huutosakit sais jäädä jonnekin menneisyyteen, muuten meille jää politics by twitter samalla kun varsinainen päätöksenteko klikkiytyy ja katoaa lopullisesti demokratian ulottumiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Politiikanteon nyt vaan kuuluu olla huolellista ja perusteltua vaikutustenarviointia, johon liittyy sitä paperinpyörittelypolitiikkaa, pohdiskelua, puntarointia ja muuta byrokratiaa. Ei lakimuutoksia voi viedä läpi fiilispohjalta ja siksi, koska joku nyt vaan haluaa sitä tai tätä. Eri asiantuntijatahoja kuunnellaan, puntaroidaan, mietitään vaikutuksia, saavutettuja hyötyjä, muita ihmisryhmiä, jotka täytyy ottaa huomioon jne. Transien vaatimukset ovat sikäli harvinaisen voimakkaita, että niiden nojalla halutaan luhistaa kaikki naisten, tyttöjen ja homoseksuaalien turvaamiseksi muodostetut rajaukset. Niillä halutaan pyyhkiä persettä.

      Transit eivät mieti muita ihmisryhmiä, eivätkä muiden ihmisryhmien tarpeet ja turvallisuus kiinnosta heitä. Kaikki meille tänne heti nyt. Me haluamme, me vaadimme. Meillä on oikeus. Antakaa.

      Ei demokratia toimi noin.

      Translaissa kaikkein ironisinta on se, että aidot transit eivät hyödy siitä yhtään mitenkään. Tulenhenki ja Tina yrittävät tälläkin hetkellä vääntää asiaa rautalangasta ihmisille Twitterissä. Sametti on yrittänyt blogissaan jo kauan, vuodesta 2014 lähtien. Kukaan ei kuuntele. Tai jos kuunteleekin, niin ei tee mitään.

      Poista
    2. sama anonyymi: piti sanoa "demokratian ulottumattomiin", mutta puhelimella kommentoidessani en huomannut varmistaa, että kirjoitusasu oli oikein. Samoin "älysin lähteä somesta", en "löysin". Mulle some ja etenkin twitter oli sellanen varaventtiili, ei ensisijaisesti politiikan seurannan tai minkään vaikuttamisen väline. Monelle se on tuota jälkimmäistä. On hassua törmätä täällä nostoihin tyypeiltä, joita mulla oli tapana pitää melko fiksuina -- esim uuninpankkopoika! -- mutta tällaista tämä vaan on. Uskoisin, että osalla noistakin ihmisistä on eriäviä tästä aiheesta, mutta tuntuu liian vaikealta luopua turvallisesta tukijengistä somessa. Ehkä jonkinlaista vääristynyttä lauma-ajattelua. Vaikea toisaalta kuvitella, että heille (varsinkaan miespuolisille) tämä osoittautuu koetinkiveksi, kun itsemäärittely kuitenkaan Ei Ole Heiltä Pois.

      Poista
    3. Tilanne on kieltämättä todella turhauttava. Toki sellaiset ihmiset, jotka jo valmiiksi suhtautuvat kriittisesti juridisen sukupuolen itsemäärittelyyn ja muuhun transaktivismiin, kuuntelevat minua ja Tinaa (sekä muita kriittisiä transeja ylipäätään), mutta uskolliset transien liittolaiset pitävät meitä vaan marginaalissa olevina sisäistetystä transfobiasta kärsivinä reppanoina, joita ei tarvitse kuunnella. Emme kuullemma kunnioita ihmisoikeuksia ja olemme pick me-transeja.

      Kun translain uudististusta käsiteltiin eduskunnassa, persuilla ja kristillisillä oli hyviä puheenvuoroja, joissa huomioitiin kokonaistilanne hyvin. Pakko myöntää, että en joskus aikoinaan olisi uskonut, että olen näistä asioista samaa mieltä näiden tahojen kanssa, mutta niin se maailma vaan muuttuu. Elämme yksinkertaisesti pellemaailmassa.

      Poista
    4. Minua turhauttaa teidän puolesta niin paljon! Teitä kohdellaan trans- ja feministipiirien puolelta aivan ala-arvoisesti, niin kuin olisitte jotain itse paholaisen kavereita. Oikeasti vaikutatte todella jalat maassa olevilta ja muut huomioon ottavilta mukavilta ihmisiltä, todella vaikea mitään vihaa ja fobiaa löytää. Kiitos, kun jaksatte yrittää soutaa tässä paskaläävässä sen verran mitä voitte ja vielä omilla nimillä ja kasvoillanne. Kaikkea hyvää teille!

      Poista
  34. Tutkimusten mukaan transitio ei paranna transien mielenterveyttä eikä vähennä itsetuhoisuutta. Miksi sen tekisi juridisen henkilötiedon vaihtaminen ilman transitiota?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä juridisen sukupuolitiedon mielivaltaisessa vaihtelussa ja siihen liittyvässä aktivismissa ei ole kyse transihmisten mukavuudesta tai "ihmisoikeuksista" vaan jostain aivan muusta. Jos voimme kollektiivisesti valehdella yhdestä asiasta, niin miksemme voi valehdella toisesta ja kolmannestakin? Ja mitä ne mainitut muut asiat voisivat olla?

      Poista
    2. Tutkimusten mukaan transitiosta hyötyvät eniten ne transit, joiden mielenterveys on kuosissa. He, jotka tiedostavat transhoitojen realiteetit ja sen, että heistä ei tule aitoja tavoitesukupuolen edustajia. Kun taas he, jotka luulevat pelkän transition muuttavan elämän rappiorötisköstä luksuslukaaliksi, kokevat karvaan pettymyksen ja musertuvat transition seurausten alla entisestään. Käsittelemättömät traumakokemukset ja mt-ongelmat eivät parane transitiolla eivätkä muut kohtaa sinua aitona fantasiasukupuolesi edustajana.

      Poista
    3. Transiuden/transition taustalla on voimakas halu tulla toiseksi ihmiseksi. Ihminen ei vaan voi tulla toiseksi ihmiseksi. Ihminen ei voi irtisanoutua "väärästä" itsestään ja siirtyä toiseen "oikeaan" ihmiseen. Jos oma keho on väärä, niin missä oikea keho on ja kenelle nykyinen väärä keho kuuluu?

      Transius tuntuu tarjoavan tähän eksistentaaliseen epätoivoon konkreettisen ratkaisun. On heitä, joita transitio auttaa. Pääsee ikään kuin kokeilemaan sitå haavekuvaelämää. Sitten on niitä, jotka huomaavat, että se oli vitunmoinen virhe. Ihminen ei voi muuttaa fysiologiaansa. Ihmiset elävät koko ajan puoliksi virtuaalimaailmassa ja ovat raivoissaan, kun reaalimaailma ei toimikaan kuten fantasia.

      "Käsittelemättömät traumakokemukset ja mt-ongelmat eivät parane transitiolla eivätkä muut kohtaa sinua aitona fantasiasukupuolesi edustajana."

      Transit ajattelevat, että kaikki se paska olo ja vanhat mielenterveysongelmat jäävät sinne deadnamesukupuoleen ja niistä pääsee sillä tavalla eroon.

      Poista
    4. "Transit ajattelevat, että kaikki se paska olo ja vanhat mielenterveysongelmat jäävät sinne deadnamesukupuoleen ja niistä pääsee sillä tavalla eroon."

      Jos ihmisen persoona on eheä, niin se kestää myös koko elämänhistorian ja totuuden käsittelyn. Eheä ihminen voi olla avoin transiudestaan relevanteissa tilanteissa, eikä elä jatkuvassa paljastumisen pelossa eikä toisaalta tee transiudestaan sirkusnumeroa ja olemassolonsa pääsisältöä, josta pitää toitottaa kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Vanhan nimen käytöstä luhistuminen ja kaiken vanhan tuhoaminen valokuvia myöten kielii siitä, että transitio ei tuonutkaan eheyttä.

      Poista
    5. Ajatuksenahan se on kaunis. Että kun ihminen ”korjaa” itsensä ja kehonsa ja väärän passimerkintänsä, hänen kaikki ongelmansa katoavat hujauksessa kuin taikaiskusta. Hänestä tulee ehjä, terve ja yhtenäinen yksilö vailla mitään toimintakyvyn ongelmia. Hänen ”väärä” minänsä on korjattu oikeaksi. Nyt hän voi olla se, kuka/joka on. Mutta ei se transien tapauksessa kuitenkaan näytä toimivan niin. He ovat hoidot läpikäytyään aivan yhtä sekaisin kuin ennenkin ja tarvitsevat jokaiseen asiaan ulkoista validaatiota ja vakuuttelua. He myös janoavat erioikeuksia ja vapautuksia joka asiaan eivätkä pysty hyväksymään mieheyden/naiseuden vastuita. Nimenomaan transien postoperatiivinen toiminta paljastaa sen, että he ovat yhä edelleen aivan käsittämättömän sekaisin (jos heitä tarkkailevalla on kahtakaan aivosolua), eikä transitio helpota heidän tilannettaan vaan itse asiassa monien kohdalla vain pahentaa sitä.

      Transit näyttävät olevan aina hirveän pettyneitä, kun oikeaksi korjatun sukupuolen elämä ei olekaan kokoaikaista autuutta ja ihanuutta vaan siihen kuuluu myös varjopuolia. Mistähän se mahtaisi johtua?

      Poista
  35. Vahvaa todistamista STM:n lakimiesoletettu Jantuselta:

    "STM:n lakimies Sonja Jantunen kertoo, että sukupuolen juridista korjausta haluavan henkilön on tehtävä kirjallinen hakemus Digi- ja väestötietovirastolle. Edellytyksenä on lisäksi täysi-ikäisyys ja Suomen kansalaisuus tai asuinpaikka Suomessa.

    – Selvityksestä tulisi ilmetä se, että henkilö kokee kuuluvansa vahvistettavaan sukupuoleen, ja että kyse on hakijan oman näkemyksen mukaan pysyväisluoteisesta kokemuksesta, Jantunen sanoo."

    "– Mutta viranomaisen tehtävä ei olisi arvioida sukupuolen kokemusta tai pysyvyyttä, Jantunen vastaa."

    Hakemusta ei siis voi hylätä millään perusteella.

    "– On periaatteessa mahdollista, että joku pyrkii käyttämään tätä menettelyä väärin esimerkiksi välttääkseen jonkin velvollisuuden kuten asevelvollisuuden. Tämä saattaisi mahdollistaa myös tilanteita, joissa henkilö vahvistaisi sukupuolensa toistuvasti sillä ajatuksella, että pystyisi häivyttää todellisen henkilöllisyytensä. On kuitenkin vaikea nähdä, että tällaiset väärinkäytökset olisivat kovin yleistä, Jantunen sanoo.

    – On tiedossa, että maailmalla on vankiloihin liittyen tilanteita, jossa vanki on sijoitettu esimerkiksi naisten osastolle ja on ahdisteltu seksuaalisesti muita.

    Vankien sijoittamisen osalta Suomen lakiesityksessä linjataan, että sukupuoltaan korjanneiden henkilöiden osalta pääsääntö on, että heidät sijoitetaan vahvistetun sukupuolen mukaisesti.

    – Mutta tällä ehdotetulla lailla on arvioitu olevan kohderyhmälleen huomattavia myönteisiä vaikutuksia verrattuna näihin mahdollisiin kielteisiin vaikutuksiin, Jantunen lisää."

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6dcad115-626f-4474-b555-51c28eabf427

    Eli paskat naisten ja tyttöjen oikeuksista, turvallisuudesta ja yksityisyydestä, kunhan pari genderspeshulia saa tahtonsa läpi. Rapatessa roiskuu ja omelettia ei voi tehdä rikkomatta munia. Sorit siitä ja silleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos miehet ovat naisia, ei voi olla naisten ja tyttöjen oikeuksia. Ne pyyhkiytyvät pois. MIEHET OVAT NYT NAISIA. Teidän täytyy nyt vain opetella elämään asian kanssa.

      Poista


  36. Muistetaan tämäkin turautus vaaliuurnilla. Vihreän kansanedustajan oivaltava rinnastus:

    "Jo sukunimilain, joka antoi naimisiin menevälle naiselle mahdollisuuden pitää alkuperäisen sukunimensä, piti tuhoaman perhe ja muistaakseni pikkuhiljaa koko yhteiskunta."

    https://mobile.twitter.com/satuhassi/status/1577578194546397184

    Häkellyttävää nähdä, että naiset ovat itse ajamassa genderrekkaa kohti kallioseinämää ja vieläpä nämä vanhan kaartin feministit. Oi joi.

    VastaaPoista
  37. Liisa Jaakonsaari vastaa Hassille:
    "Muistan kiihkeän keskustelun kuten myös turvavöiden vastustamisen. Molemmat järisyttivät vastustajien mukaan ja kumosivat koko yhteiskuntajärjestelmän perustan."
    https://mobile.twitter.com/ljaakonsaari/status/1577588631107248128

    Piti oikein lukea pari kertaa, että ymmärsin oikein. Jaakonsaari vertaa translakikeskustelua keskusteluun turvavöistä.
    Otin kuvakaappaukset sekä Hassin että Jaakonsaaren kommenteista, koska nämä eivät niinsanotusti tule vanhenemaan hyvin.

    VastaaPoista
  38. Ei hyvänen aika näitä vassareita taas:
    Vain vassari voi olla näin naiivi:

    "Ihan oikeasti siis käytännössä kukaan ei tule korjaamaan sukupuoltaan jos ei ole asiasta ihan 100% varma."

    https://mobile.twitter.com/lauri_linden/status/1579066917289017344

    VastaaPoista
  39. Lesbojen päivä ehtui mennä, mutta homomiehet voisivat muistaa, että lesbot olivat homojen puolella ja apuna silloin, kun tarvittiin, eivätkä mekkoilevat heteromiehet:

    On International Lesbian day we homosexual men want to send our love, support and respect to our sisters.

    These images are from a 1984 blood drive at the height of the HIV crisis - Lesbians gave blood when few would.

    They stood with us then - we stand with them now

    https://mobile.twitter.com/MensNetwork1/status/1578800659654389761?cxt=HHwWgsDRnbm1g-krAAAA

    VastaaPoista
  40. Bidenin hallinto tietää sittenkin, kuka on mies ja kuka on nainen:
    Trans women must register for draft; trans men don’t have to
    https://americanmilitarynews.com/2022/10/biden-admin-trans-women-must-register-for-draft-trans-men-dont-have-to/

    VastaaPoista
  41. Sarjassamme aiheeseen liittymättömiä tajunnanvirtatilityksiä :D Törmäsinpä BBC:n juttuun vanhemmista, jotka eivät kerro lapsilleen, mitä sukupuolta nämä ovat. Tällaista settiä:

    "As Gabriella Martenson prepared for the birth of her first child, she came to a decision. She wouldn’t tell her child if they’d been born a girl or a boy, and would largely avoid discussing their birth sex with people--"

    "Siever’s research for their book involved reviewing decades of existing gender studies literature as well as speaking to parents themself. They say many of the people attracted to gender-neutral parenting want to avoid subjecting their kids to experiences they had themselves; growing up in a world where male-female stereotypes and power structures were more prevalent than they are today--"

    Eli. Maailmassa on kaikenlaista ikävää, ja yksilöt saattavat joutua ikävän kohtelun kohteiksi myös sukupuolensa takia. Esimerkiksi tytöt ja naiset joutuvat seksuaalisen ahdistelun kohteiksi, ja epäilemättä miehilläkin on omat vaikeutensa. Ratkaistaan ongelma sillä, että ei puhuta lapselle sukupuolesta ollenkaan! Haluaisin todella tietää, millaisia aikuisia näistä lapsista joskus kasvaa. Mitä se mahtaa tehdä psykologiselle kehitykselle, että noin oleellinen osa ihmisyyttä jätetään vain pimentoon? Kun aivan pienikin lapsi osaa erottaa toisistaan naisen ja miehen. Mutta ei, ollaan kaikki vaan jotain solumöykkyjä jotka ehkä seilaavat jossain aika-avaruudessa, tai sitten eivät. Ehkä tässä ollaankin kaikki yhdessä suuressa simulaatiossa, jota ohjaa uljas uhkea, speshul Transjumala. Valaistumisen saavuttaa antamalla uskontunnustuksen ja antautumalla transiudelle, lapsiuhri on vielä parempi lahja.

    Mutta palatakseni tuohon juttuun. Entä sitten, KUN muut ihmiset kuitenkin kohtelevat lapsia jossain vaiheessa sukupuolittuneesti? Entä, kun tyttöä aletaan läpsiä pyllylle ja huudella perään, eikä hänellä ole edes sanoja millä kuvata kokemustaan eikä ymmärrä, että hän kuuluu sellaiseen luokkaan kuin naiset, joille näitä asioita tapahtuu? Että muutkin naiset ovat sen kokeneet, että se on perseestä, ja asialle voisi jotain tehdäkin? No en tiedä, voiko lastaan nyt NOIN säkissä kasvattaa, mutta olen varma, että se ei voi olla hyväksi lapselle tehdä sukupuolesta eräänlaista tabua, josta ei puhuta. Lapsi itsessään ei liitä sukupuoleen mitään normeja tai odotuksia. Tuo logiikka sakkaa vain niiiin pahasti. Ainakin itse yritän opettaa lapsilleni parhaani mukaan, että he saavat tehdä juuri sitä mikä heitä kiinnostaa ja tykätä juuri siitä mistä tykkäävät, sukupuolesta viis. Hyvin on tähän mennessä toiminut. Mutta mua oikeasti ahdistaa, millaista gender-soopaa ja tunkkaisia sukupuolistereotyipioita lapsille ulkoa asetetaan. Jo päiväkodissa! Argh.

    Mua muuten huvitti kun googlasin tuossa jutussa haastatellun Sieverin. Eipä tarvinnut kuin katsoa yhtä suttuista pientä kasvokuvaa alle sekunti, kun oli selvää, että kyseessä on nainen. Että hienosti meni se sukupuolesta vapautuminen. Nämä tyypit eivät taida tajuta, että he saavat larpata keskenään ihan mitä tahansa aliensieluja, mutta muu maailma tulkitsee heidät aina (varmaan läpimeneviä poikkeuksiakin on) todellisen sukupuolensa mukaan. Ja kas. Yhtään oikeaa tasa-arvo-ongelmaa ei saatu korjattua, mutta olihan se nyt niin ihanaa saada hetki leikkiä suurta ihmisoikeustaistelijaa ja olla niin kovin, kovin speshul.

    https://www.bbc.com/worklife/article/20220929-the-parents-raising-their-children-without-gender

    VastaaPoista
  42. Vielä noista sukupuolen lapselta itseltään ja muilta ihmisiltä salaavista vanhemmista. Törmäsin juttuun kanadalaisesta pariskunnasta, joka veti samalla tyylillä, eivätkä edes lapsen isovanhemmat tienneet sukupuolta. Alkoi huvittaa kun kuvittelin tilannetta, että mummo on vähän kyläilemässä lapsenlasten luona. Pikku enkeli siinä vääntää muhkeat tortut vaippaan. Ihmisoletetut vanhemmat eivät ole syystä tai toisesta juuri valmiina vaihtamaan, ja mummoparka yrittää niin sanotusti ottaa koppia, jos nyt ei itse pökäleestä, niin tilanteesta ainakin. Mummo alkaa riisua vaippaa, kun uhkea ihmisöikeystaistelijahenkilö, siittäjä, synnyttäjä, sukupuolellinen tai -puoleton biomassamöykky, jotain sellaista, ryntää paikalle kuin hidastetussa filmissä, riistää lapsen mummolta. Paskavaipat lentelee, mummo on kaadettu maahan, lonkkakin siinä saattoi murtua, kakara huutaa paskoissaan, MUTTA SINNE JALKOVÄLIINHÄN ETTE FETISISTIT KATSO! Ja niin on taas palanen yhteiskunnan sortoa kivitetty alas. Tässä vielä lainaus tältä, tyypiltä: "In an e-mail, Ms Witterick wrote that the idea that "the whole world must know what is between the baby's legs is unhealthy, unsafe, and voyeuristic"." Me saastaiset voijeristit.

    Pelastuksen musiikki paskavaippaepisodiin:

    https://youtu.be/GXFSK0ogeg4?t=96

    (joo mulla on ihan pimee huumorintaju, mutta eihän tässä nyt itkeäkään voi.)

    VastaaPoista
  43. https://yle.fi/uutiset/3-12657265

    Siinä Yleltä aika hauska yritys leimata aborttiin ja translakiin kriittisesti suhtautuvat pelkästään uskiksiksi.

    Yllättävän hyvin kommentoijat ovat kyllä menneet lankaan - aika harvat tajuaa, että kumpikin aihepiiri on eettisesti tavattoman mutkikas, eikä täydellisiä ratkaisuja ole edes olemassa, ja että kriittisen suhtautumiseen ei tarvita ainuttakaan uskontoon pohjautuvaa argumenttia.

    Toisaalta hieman myös riepoo noiden vaikeiden teemojen niputtaminen. Toki täältä olen oppinut (ja mikä käy järkeenkin), että transasioiden edistäminen vaatii aina ratsastamisen jollakin muulla, kuten homojen oikeuksille, koska muuten itse edistettävän asian järjettömyys saattaisi paljastua.

    Itselle on ehkä vaikeinta ymmärtää se, että miten nämä ihmiset (kuten toimittajat) eivät itse oivalla, että intersektionaalinen feminismi ei ole mikään kaiken kattava maailman selitys, eivätkä kaikki ihmiset katso asiaa niiden lasien läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että yllättävän monien translakia sokeasti kannattavien on ihan oikeasti aivan järjettömän vaikeaa käsittää, miten joku voi vastustaa maailman sorretuimman vähemmistöryhmän ihmisoikeuksia, itsemääräämisoikeutta ja miten joku voi kannattaa pakkosterilisaatiota. Olen törmännyt tähän itsekin. He eivät yksinkertaisesti kykene käsittelemään vastaan meneviä argumentteja. Joten sitten kun he yrittävät, kaiken takana onkin varmasti uskonnollisuus.Näin he välttyvät siltä, että heidän tarvitsisi yrittää käsitellä omaan maailmankuvaansa sopimattomia argumentteja ja informaatiota. On oikeasti häkellyttävää, miten huonosti tietyn liberaalin/"progressiivisen" maailmankuvan omaavat henkilöt kykenevät ymmärtämään asioista eri mieltä olevien näkemystä. Oman kokemukseni mukaan tällaiset ihmiset pitävät itseään ja oman viiteryhmänsä ajattelua moraalisesti ja älyllisesti ylivertaisena. Se on eräänlainen ainoa mahdollinen looginen päätepiste, mihin mielipiteeseen asioista voi päätyä jos on 1) hyvä, hyväntahtoinen ja oikeamielinen ja 2) perehtynyt riittävästi. Jos he huomaavat, että "vastapuoli" onkin sekä hyväntahtoinen että älykäs ja perehtynyt, heidän pasmansa menevät täysin sekaisin, ja heidän on pakko tukeutua sellaisiin selityksiin kuin että vastapuolen ajattelua pakosti kahlitsee esimerkiksi uskonnollinen ideologia. Olen törmännyt tähän hämmentävän monesti, ja ihan ok älykkyystason omaavilla ihmisillä.

      Hetken jo ehdin toivoa, että Ylen jutussa olisi avattu jokin oikeakin argumentti jolla translakia kritisoidaan, mutta voi jos Yleen tuollaisia toiveita luo, tulee pahasti pettymään.

      Poista
    2. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009135186.html

      Samaa sumutusta Hesarilta.

      Ei, ei ole omantunnonkysymys. Kysymys on siitä mikä on totta ja mikä oikeasti auttaa ihmisiä ja mikä ei.

      Poista
  44. Veronika Honkasalo sekosi lopullisesti. Katsotaan joutuuko vielä poistamaan twiittinsä:
    "Moni on syystä ollut huolissaan siitä, että lakivaliokunta kuulee paikan päällä LHB-liitto ry -nimistä yhdistystä. Järjestö kuuluu transoikeuksia vastustavaan ja konservatiiviseen kansainväliseen LGB-Allianceen.
    Miksi ihmeessä transfobinen järjestö on kutsuttu paikalle?"
    https://twitter.com/veronikahonka/status/1580812258690895874

    VastaaPoista
  45. Kansanedustaja Honkasalo leimaa homoseksuaalien ja bissejen etujärjestön konservatiivisiksi transfoobikoiksi:

    "Moni on syystä ollut huolissaan siitä, että lakivaliokunta kuulee paikan päällä LHB-liitto ry -nimistä yhdistystä. Järjestö kuuluu transoikeuksia vastustavaan ja konservatiiviseen kansainväliseen LGB-Allianceen.

    Miksi ihmeessä transfobinen järjestö on kutsuttu paikalle?"

    https://twitter.com/veronikahonka/status/1580812258690895874

    VastaaPoista
    Vastaukset


    1. Honkasalon ketjussa vasemmistolaiset wokebrot transpleinaavat homoseksuaaleille ja naisille sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta. Että kehtaavat. Samat tyypit eivät itse koskisi transeihin kolmen metrin seipäälläkään, mutta ovat pönkemässä transnaisia naisten pukkareihin ja lesbojen makkareihin.

      "Transnaiset ovat täysiä naisia, paitsi seurustelumielessä." on kuultu vasemmistobro'n suusta.

      "Trans rights activist in the streets, terf in the sheets."

      Poista
    2. LHB-liiton lehdistötiedote 14.10.22 LHB-Liitto ry:n kuulemisesta lakivaliokunnassa
      https://lhb-liitto.fi/2022/10/14/lehdistotiedote-14-10-22/

      Poista
    3. Jos Veronikalle LHB-liiton kuuleminen on liikaa, kuinkahan pahasti hän repii pelihousunsa kun kuulee, että Naisten Rintamaa on pyydetty antamaan lakivaliokunnalle lausunto translaista :D

      Poista


  46. Monsku Blinsku hengailee seksirikollisten kanssa ja puolustelee tekoa:

    "Miten voi kutsuu itseään aktivistiksi JA kutsua omiin kirjajulkkareihin tuomitun seksuaalirikollisen?"

    https://twitter.com/pohjoistuulesta/status/1579852651940188160

    VastaaPoista
  47. Olen uutta translakia vastaan mutta sillä ei ole mitään tekemistä uskonnon kanssa.

    Maailmankuvani on materialistinen. Kyllä sukupuoli pitää määrittää biologisten tosiasioitten mukaan. Päänsisäiset jutut voivat olla mitä tahansa ja mitä milloinkin, vain mielikuvitus rajoittaa. Genderismin mukaan ihmisen sukupuoli voi olla vaikka taisteluhelikopteri. Mielikuvitussukupuolten olemassaolosta ei ole mitään todisteita, siis kuuluvat samaan luokkaan uskonnon ja taikauskon kanssa.

    Nykyään länsimaissa uskonto ja valtio on erotettu toisistaan, sille on syynsä. Ottomaanien valtakunnan rappio ja tuho johtuivat mm. uskonnon ja taikauskon sotkemisesta politiikkaan. Tilalle tuli nykyaikainen maallisiin asioihin keskittynyt Turkin valtio jossa valtio ja uskonto on erotettu toisistaan. Uskonto ja taikausko ovat toki edelleen sallittuja Turkissakin.

    Kyllä väestökirjanpidon sukupuolimerkintä pitää olla yhdenpitävä biologisten tosiasioitten kanssa, jos ei sataprosenttisesti (interseksuaalit) niin ainakin suurinpiirtein. Jos näin ei ole, sille on pakko olla erittäin hyvä syy.

    Sukupuolimerkintä ei ole mikään passin koriste. Vaikka sukupuolet ovat lain mukaan tasa-arvoiset niin mies ja nainen ovat kuitenkin lain ja yhteiskunnan edessä eri asia ja sille on syynsä.

    Politiikan ja hallinnon tulee perustua järkeen ja materiaalisiin tosiasioihin eikä suinkaan yksittäisen tuuliviiri-ihmisten omaan itsekkääseen hetkelliseen mielihaluun nyt ja tässä. Yhteiskunnassa ei voi laittaa kaikkea päälaelleen kolmasti sekunnissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erityisen huvittavaahan on nimenomaan tämä epätoivoinen yritys yhdistää kaikki transideologiaa vastustavat ajatukset jotenkin uskonnollisiin konservatiiveihin, koska nimenomaan tämä transideologiahan on se uskon asia, ei biologiaan ja materiaan nojaaminen. Todellisuudessa siis kritisoivat itseään tajuamatta sitä ollenkaan.

      Poista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä