maanantai 12. syyskuuta 2022

Transaktivismin paradoksit (osa 2): "Minut pakotetaan olemaan trans!"

No niin, jatketaan transaktivismin paradoksien parissa. Pitkää merkintää pukkaa taas (helmasyntini, heh). Löytyi varsin oiva tapausesimerkki käytettäväksi tämänkertaiseen settiin, joskin materiaalia löytyy aiheesta helposti lisää ihan googlettelemalla.

/edit 26.9.
Nyt tuli taas 200 kommentin kertalatausraja tähän merkintään täyteen. Klikkaa sivun alalaidasta "Lataa lisää...", niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Tässä postauksessa on aika paljon samojen asioiden toistoa, pahoittelut siitä, mutta sitä se tahtoo helposti olla, kun on pakko taas kerran vääntää rautalangasta itsestäänselvyyksiä.



Yksi transien valituksenaiheiden kestosuosikeista on ilmiö, jota he nimittävät ”pakkosterilisaatioksi”. Tämä perustuu Suomessa tähän asti voimassa olleen translain kohtaan, joka edellyttää juridisen sukupuolensa vahvistavalta transsukupuoliselta lisääntymiskyvyttömyyttä. Juridisen sukupuolen vahvistaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että transsukupuolinen saa vastakkaisen sukupuolen henkilötunnuksen ja henkilöpaperit.

Kyseinen translaki on säädetty 2000-luvun alkupuolella sellaisena aikana, jolloin transsukupuolisuus ei ollut samalla tavalla tapetilla ja täysin käsiin räjähtänyt muoti-ilmiö kuin nykyään. En nyt syvenny tässä lakiin itseensä sen tarkemmin, voitte itse googletella jos kiinnostaa, mutta pähkinänkuoressa ajatuksena tuossa lisääntymiskyvyttömyyden edellyttämisessä osana juridisen sukupuolen vaihdosta on ollut sellaisilta tilanteilta välttyminen, joissa sukupuolensa mieheksi vahvistanut tulisi raskaaksi ja synnyttäisi tai sukupuolensa naiseksi vahvistanut siittäisi ja tulisi isäksi. Muistatte varmaan vielä sen muinaisen maailman, jossa sukupuolta eivät määrittäneet ihmisen fiilikset vaan hänen kehonsa lisääntymispotentiaali, joka oli joko miehen eli siittävän tai naisen eli synnyttävän potentiaali eli suku + puoli? Tuossa maailmanajassa transsukupuolisuuteen, eli kokemukseen väärän sukupuolen kehossa olemisesta, suhtauduttiin asian edellyttämällä vakavuudella (toisin kuin nykyään, kun trans on yhtä kuin muodikas wokeidentiteetti). Hoitoihin hakeutuneille ja hoidot läpikäyneille transsukupuolisille luotiin mahdollisuus vaihtaa juridinen sukupuolensa vastakkaiseksi hoitojen läpikäymisen jälkeen, koska ei ollut mitään järkeä siinä, että fyysisesti täysin mieheltä näyttävällä biologisella naisella on naisen paperit ja päinvastoin.

Tuossa muinaisessa maailmassa aikana ennen dinosauruksia ja alkueliöitä 'olla trans' oli yhtä kuin haluta päästä eroon biologisista sukupuoliominaisuuksistaan niin pitkälle kuin mahdollista. Jos mies sanoi/sanoo haluavansa olla nainen, hän sanoi/sanoo samalla, ettei halua olla mies. Jos nainen sanoi/sanoo haluavansa olla mies, hän sanoi/sanoo samalla, ettei halua olla nainen. Nykyäänhän transsukupuolisuuteen (tai "transihmisyyteen") liitetään myös sellaiset ideologiset käsitykset, että ihminen voi olla sekä mies että nainen yhtaikaa tai olla olematta mies tai nainen ollenkaan. Tämä postmoderneihin filosofointeihin perustuva ajattelu on sotkenut täysin koko transsukupuolisuuden käsitteen (ja ylipäätään sukupuolen käsitteen ja sen seurauksena seksuaalisen suuntautumisen käsitteen). Tällainen ajattelu synnyttää ensinnäkin kaksi perustavanlaatuista dilemmaa, joihin transaktivistien täytyisi kaiken järjen mukaan kyetä selkeästi vastaamaan:
  • Jos ihminen on yhtaikaa mies ja nainen, niin miten kukaan voi silloin olla trans?
  • Miten ihminen voi olla olematta mitään? Miten se on käytännössä mahdollista?

Transeillehan nyt ylipäätään on tyypillistä vältellä kaikkia kimurantteja kysymyksiä, jotka vaatisivat ihan oman ajattelun valjastamista käyttöön eikä oman viiteryhmän dogmien ja kulttimantrojen aivotonta toistelua.

Huomatkaa: Noina mainittuina ammoisina aikoina tuo steriiliysasia ei ollut transsukupuolisille mikään ongelma, koska heillä se dysforia ja kehoahdistus liittyi nimenomaan heidän kehonsa sukupuoliominaisuuksiin, jotka he kokivat vääriksi ja siten nimenomaan pyrkivät niistä pois keinolla millä hyvänsä. Hehän nimenomaan halusivat steriileiksi, koska kokivat biologisen sukupuolensa olevan väärä. Tätä on transsukupuolisuus siinä aidossa ja alkuperäisessä muodossaan, joka on lääketieteellisesti diagnosoitava ja hoidettava tila, ei poliittinen identiteetti. Kyse oli transsukupuolisten oman, henkilökohtaisen elämän ongelmasta, johon he hakivat helpotusta sukupuolenkorjaushoidoista voidakseen tulla mahdollisimman paljon vastakkaisen sukupuolen kaltaiseksi fyysisesti. Tuona ammoisena aikana emme vielä eläneet tillintallinmaailmassa, jossa jauhetaan vakavin naamoin synnyttävistä miehistä, miesten kuukautisista ja tyttöpeniksistä ynnä muuta aivan naurettavaa tuubaa, jollaiseksi transaktivismi 2010-luvun puolivälin jälkeen on muovautunut, kiitos queerfeministien ja transaktivistien. Loppu onkin historiaa (ja hysteriaa), kuten tiedätte. Tässä kohtaa kukaan ei ole voinut mitenkään välttyä transien ja muunsukupuolisten modernien sukupuolikäsitysten pakkotuputukselta, koska niitä kirnutaan ihmisten kurkuista väkipakolla alas ihan joka helvetin paikassa, jossa sukupuolella aiheena on millinkään vertaa relevanssia yhtään mihinkään.

Nykyiset transaktivistit ovat tulkinneet (ja tarkoituksella vääristelleet) tuon maininnan ja edellytyksen lisääntymiskyvyttömyydestä niin, että Suomen valtio ei halua transsukupuolisten hankkivan lapsia ja olevan vanhempia, koska Suomen valtio kategorisoi transsukupuoliset epäihmisiksi ja pitää heitä kelvottomina vanhemmuuteen. Suomen valtio haluaa julmasti, epäinhimillisesti ja ihmisoikeuksien vastaisesti varmistaa, että juridisen sukupuolensa vaihtava trans on taatusti lisääntymiskyvytön eli "pakkosteriloitu" eikä siten vahingossakaan tule vanhemmaksi. Tämän pohjalta transaktivistit ovat rakentaneet varsin onnistuneesti sellaista narratiivia, että Suomessa raahataan natsi-Saksan hengessä transihmisiä väkipakolla steriloitaviksi kuin karjaa teuraalle. Ihmisoikeuksien vastaista blaa blaa julmaa ja epäinhimillistä blaa blaa translaki kuntoon blaa blaa. Suomen valtio vihaa transihmisiä niin intohimoisen kiihkeästi, että tehdään kaikki voitava transihmisten lisääntymisen estämiseksi edes vahingossa.


Tarkastellaanpa tapausesimerkkiä pakkosterilisaatiokitinästä. Kyseessä on suomalaisen transaktivistin haastattelu, joka on julkaistu MTV Uutisten sivustolla 2020 (tässä linkki artikkeliin). Kasper Kivistö (synt. 1988) on transaktivisti ja transmies (nimenomaan tässä järjestyksessä), joka toimii tällä hetkellä Trasekin hallituksen puheenjohtajana ja hääräilee tiuhaan myös muissa transjärjestöissä. Ammatiltaan Kasper on liikenneopettaja, taksinkuljettaja ja "moninaisuuskouluttaja" (kertoo Wikipedia, jossa Kasperilla on jostain syystä ihan oma sivunsa). Haastattelun otsikko kuuluu raflaavasti ja tunteisiin vetoavasti: Kasper Kivistö on yksi heistä, joiden piti valita biologisten lasten ja identiteettinsä välillä: "Joka kerta kun puhumme perheen perustamisesta, sydämeni vähän särkyy."

Kasper, jos luet tätä: minulla ei ole mitään sinua vastaan henkilönä. En analysoi ja kritisoi tässä tekstissä sinua henkilönä ja persoonana, enhän edes tunne sinua. Analysoin sitä, mitä tämä haastattelu ja siinä esittämäsi näkemykset julkisessa sukupuolikeskustelussa ja varsinkin transkeskustelussa edustavat. Transkeskustelu on kaikkien keskustelu, ei vain teidän keskustelunne (ja uhriutumisareenanne). Julkisessa keskustelussa jokainen on sitä, mitä itsestään julkiseen keskusteluun antaa, myös sinä. Kaikkea julkista materiaalia on lupa arvostella ja kritisoida, siis myös sinua, kun olet puhunut asioistasi julkisuudessa omasta vapaasta tahdostasi.

Käyn nyt haastattelun lävitse kohta kohdalta ja kommentoin sitä.

Kun muu yhteiskunta käy keskustelua siitä, miten lapsikatoa pitäisi paikata ja minkälaiset synnytystalkoot tulisi järjestää, sitä seuraa sivusta ihmisryhmä, jolta oikeus tehdä lapsia on viety lainsäädännölläTranssukupuolinen mies Kasper Kivistö sanoo, että valtio pakotti hänet valitsemaan ihmisoikeuksiensa ja omien biologisten lasten saamisen mahdollisuuden välillä. Ja se on asia, joka satuttaa häntä edelleen.

Jutun aloituskappale on kuin tyyppiesimerkki pähkinänkuoressa siitä narratiivista, jota transaktivistit ovat "pakkosterilisaatiosta" vuosikausien ajan rakentaneet. Että heidät on ikään kuin työnnetty syrjään yhteiskunnallisesti näinkin merkittävästä asiasta ja suljettu kokonaan sen ulkopuolelle; että heiltä on julmasti ja suunnitelmallisesti viety jotakin, mitä heillä aikaisemmin on ollut ja jota ei enää ole mahdollista saada takaisin; miten heidät on tarkoituksella asetettu Sofien valinta -tyyppiseen tilanteeseen, jossa on valittava kahden yhtä ikävän vaihtoehdon välillä; miten heitä, sorrettua ihmisryhmää, yhä edelleen järjestelmällisesti vainotaan ja heiltä kielletään ihmisoikeudet jne.

Aloituksessa jätetään taktisesti kertomatta ihan helvetin olennainen asia: valtio (tai mikään muukaan taho) ei pakota yhtään ketään hankkiutumaan transtutkimuksiin tai mihinkään steriloiviin hoitoihin ylipäätään, vaan niihin hakeutuva ihminen hakeutuu niihin itse, omasta aloitteestaan ja vapaasta tahdostaan. Transtutkimukset tarkoittavat käytännössä psykiatrista tutkimusjaksoa, jossa potilaan tilaa ja transkokemuksen intensiteettiä kartoitetaan erilaisilla tutkimuksilla ja niin sanotulla tosielämän kokeella, jossa transkandidaatti elää kokemansa sukupuolen roolissa sosiaalisesti, eli ikään kuin "kokeilee" transsukupuolisena elämistä. Koko transtutkimus- ja -hoitoprotokolla on alun perin kehitetty juuri siitä syystä, että transit ovat vaatineet sitä. En tiedä tosielämän kokeen sisällöstä tai vaikutuksista lopullisen transdiagnoosin asettamiseen paljoakaan, mutta luin jostain, että jos tosielämän kokeesta "lintsaa" ja jää siitä kiinni, sillä on negatiivinen vaikutus potilaan haluaman diagnoosin saamiseen (eli transdiagnoosia ei välttämättä aseteta, koska potilas ei ole osoittanut, että dysforinen kokemus omasta biologisesta sukupuolesta olisi "riittävän" intensiivinen, että transdiagnoosi olisi syytä asettaa ja kehonmuokkaushoidot aloittaa).

Tutkimuksiin hakeutuminen ei ole mikään sterilisaatiotuomio yhtään kenellekään. Prosessin voi keskeyttää koska tahansa mistä tahansa syystä, ja monet ovat keskeyttäneetkin, kun ovat tulleet tietoisemmiksi transition aktuaalisista vaikutuksista ja mahdollisista hyödyistä ja haitoista. Ei ole olemassa sellaista hoitoa, jolla mies olisi mahdollista transformoida täysin toimivaksi naiseksi tai nainen mieheksi. (Toimivaksi = lisääntymiskykyiseksi.) Korkeintaan sekundäärisiä sukupuolipiirteitä voidaan muokkailla, ja ne transsukupuoliset, joilla on kaikki muumit laaksossa, tiedostavat ja ymmärtävät tämän ennen hoitojen aloittamista. Jos joku oikeasti luulee, että sukupuoli on mahdollista sataprosenttisesti muuttaa vastakkaiseksi kehonmuokkaushoidoilla, hän on yksiselitteisesti tärähtänyt ja aivan toisenlaisen hoidon tarpeessa.

Kun Kasper sanoo, että "valtio pakotti hänet valitsemaan ihmisoikeuksiensa ja omien biologisten lasten saamisen mahdollisuuden välillä", hän tarkoittaa käytännössä, että halutessaan vaihtaa juridista sukupuolitietoaan (eli miehen henkilötunnus ja henkilöpaperit) hänen oli oltava "riittävän" trans voidakseen saada valtiolta haluamansa. Koska siinä ei yksinkertaisesti ole järjen hiventäkään, että fyysisesti naiselle myönnettäisiin miehen henkilötunnus ja henkkarit, oli ja on täysin asianmukaista valtiolta edellyttää, että transitiota ja henkkarimuutoksia tahtova hoitaa oman osuutensa sopimuksesta eli muokkautuu fyysisesti mahdollisimman paljon sen kokemussukupuolensa kaltaiseksi. Sitähän transsukupuolisuus nimenomaan tarkoittaa! Transmiehelle se merkitsee käytännössä vähintään hormonihoitoa eli testosteronihoitoa, joka muokkaa hänen fyysisestä olevaisuudestaan enemmän miehen kuin naisen kaltaisen. Hormonihoito tekee aina automaattisesti transmiehen steriiliksi, koska hänen kuukautiskiertonsa loppuu nopeasti sen jälkeen, kun hormonit on aloitettu. Transmies ei voi saada lasta miehenä, koska toimivaa miehen lisääntymiselimistöä ei ole mahdollista naisen kehoon rakentaa. Toisin sanoen: nainen ei voi saada toimivaa kyrpää, jolla hän voisi laittaa toisen naisen paksuksi. Transmies voi saada oman biologisen lapsen ainoastaan naisena eli hedelmöittymällä, tulemalla raskaaksi ja synnyttämällä lapsen. (Tai toki hän voi lahjoittaa munasolun ja joku toinen nainen kantaa lapsen, mutta you get the point, peniksellä omaa lastaan siittävää yksilöä hänestä ei ainakaan koskaan tule.) Jos testosteronin käytön lopettaa, transmiehen oma hormonitoiminta voi elpyä ja hän voi tulla raskaaksi, jollei hänelle ole tehty leikkauksia, joissa lisääntymiselimistö on peruuttamattomasti tuhottu. Suomessa on käynytkin näin, kun uutisoitiin jokunen vuosi sitten "ensimmäisestä synnyttävästä miehestä" eli käytännössä ensimmäisestä juridisesta synnyttäneestä miehestä Suomessa. Ja Suomessa on noita tapauksia ollut myöhemminkin.

Kivistön juridinen sukupuolenkorjausprosessi alkoi noin 25-vuotiaana. Silloin hän myös ”tuli ulos kaapista”, eli kertoi julkisesti olevansa transsukupuolinen. Samalla hän halusi vahvistaa myös virallisesti sukupuolensa.

Suomessa nykyinen lainsäädäntö velvoittaa, että saadakseen juridisen vahvistuksen sukupuolensa korjauksesta on oltava steriloitu tai muulla tavoin lisääntymiskyvytön. Kivistölle ilmoitettiin, että jos hän haluaa vahvistaa sukupuolensa juridisesti, lapsihaaveista on luovuttava.

– Olin ajatellut, etten halua lapsia, joten sillä hedelmättömyydellä ei ole merkitystä.

Kasper ei siis toisin sanoen ollut 25 ikävuoteen mennessä miettinyt tuota lapsiasiaa loppuun asti. Eivät monet muutkaan mieti, ennen kuin alkavat olla siinä iässä, että mahdollisuudet lasten hankkimiselle iän puolesta alkavat olla ehtoopuolella (jos naiskehoisesta ihmisestä on kyse), oli kyseessä transtapaus tai ei. Yllättävän monelle transsukupuoliselle vaikuttaa tulleen hoitojen läpikäymisen ja uudessa sukupuolessa elämisen jälkeen yllätyksenä se, että ihmisen mieli voi myöhemmällä iällä muuttua. Olen aiemminkin lukenut transmiehistä, joille vauvakuume iski yhtäkkiä joskus kolmenkympin iän saavuttamisen jälkeen. Mitä tulee lapsihaaveisiin, niin eikö aikuisen, tervejärkisen ihmisen tulisi kyetä jotenkin hahmottamaan sellainen yksinkertainen tosiasia, että jos menee tieten tahtoen turmelemaan oman lisääntymiselimistönsä niitä rajusti muokkaavilla hoidoilla, niin siitä on ihan ilmiselvänä seurauksena se, ettei niitä elimiä sen jälkeen voi alkuperäiseen tarkoitukseensa käyttää? Vai mitä minä en tässä asiassa nyt tajua?

Transien on aivan turha yrittää sälyttää vastuuta omista lisääntymiskyvyttömyyksistään yhteiskunnan tai valtion vastuulle, koska yhteiskunta ja valtio eivät ole millään tavalla pakottaneet heitä yhtään mihinkään, kaikkein vähiten transhoitoihin. Transit ovat itse ilmaisseet yhteiskunnalle halunsa tulla fyysisesti mahdollisimman paljon vastakkaisen sukupuolen kaltaiseksi, ja yhteiskunta on sitten tarjonnut heille tuon mahdollisuuden lääketieteellisen protokollan kautta. Siitä, että nainen haluaa tulla fyysisesti miehen kaltaiseksi niin pitkälle kuin mahdollista, on hintana se, että elimistö ei enää toimi kaikilta osin alkuperäisen kaltaisesti, koska sitä tieten tahtoen mennään sorkkimaan. Käytännössä se tarkoittaa nimenomaan lisääntymisbiologian turmeltumista ja usein peruuttamattomasti, koska mieheyden ja naiseuden ensisijainen määritelmällinen sukupuolifunktio on lisääntymisen eli suvunjatkamisen mahdollistaminen. Ei tämän pitäisi olla ylitsepääsemättömän vaikeaa hahmottaa transsukupuolisillekaan, tai ehkä nimenomaan juuri heille, vaikka heistä suuri osa onkin ottanut elämäntehtäväkseen ideologistaa tilansa ja ulkoistaa kaiken vastuun omista valinnoistaan ja päätöksistään jonkin ulkoisen tahon vastuulle. Yhteiskunta, valtio ja muut ihmiset pakottavat minut olemaan trans.

"Kivistölle ilmoitettiin, että jos hän haluaa vahvistaa sukupuolensa juridisesti, lapsihaaveista on luovuttava." No näinhän se nyt vaan menee. Jos haluat elää elämääsi miehenä, vaikka olet biologinen nainen, niin sinä sen mieshaaveesi kylkiäisenä sanot samalla, ettet halua olla se joka fyysisesti olet eli nainen, naiskehoinen yksilö. Jos et halua olla nainen eli se sukupuolisesti hedelmöittyvä ja synnyttävä osapuoli, niin miksi ihmeessä valitat, kun valtio ylipäätään tarjoaa sinulle oikein verovaroilla kustannettuna mahdollisuuden tulla fyysisesti miehen kaltaiseksi ja saada ne toivomasi miehen henkilötunnuksen ja henkkarit? Ovatko transsukupuoliset itsekään aivan perillä siitä, mitä oikeastaan haluavat ja mihin pyrkivät? Tuleeko se ihan oikeasti transeille aina täytenä yllätyksenä, että omilla valinnoilla on seurauksia, jotka eivät kaikki ehkä olekaan kovin kivoja? Minä pidän suurinta osaa transsukupuolisista kuitenkin ihan tervejärkisinä ja ajattelukykyisinä ihmisinä, joten tuo harhainen "halusin enemmän kuin mitään muuta olla trans, mutta nyt olen yhtäkkiä lisääntymiskyvytön ja se on valtion syytä, yhyy" -valitus on minun silmissäni yksinomaan peruuttamattomasti tärähtäneen henkilön vuodatusta.

Kuten suurimmalla osalla sukupuolen korjausprosessiin lähtijöistä, hedelmättömyys saavutettiin hormoneilla. Lääkärit kertoivat Kivistölle, että kohdun ja munasarjojen säilyttäminen voisi aiheuttaa terveysriskejäKivistön mukaan hän suostui steriloivaan leikkaukseen, koska hänelle annetun tiedon perusteella se oli järkevin vaihtoehto. Toimenpide on peruuttamaton.

Kun Kivistö kävi prosessiaan läpi reilu viitisen vuotta sitten, sukusolujen tallettaminen ei ollut mahdollista julkisessa sairaanhoidossa transmiehille. Lakia tulkittiin niin, että transsukupuolisella ei saa olla ”takataskussaan” keinoa hankkia lapsia prosessin jälkeen.

Ennen leikkausta hän kysyi lääkäreiltä, voisiko hän lahjoittaa munasolunsa jollekin sitä tarvitsevalle.

– Siinä vaiheessa minulle sanottiin, että on liian myöhäistä miettiä sitä nyt.

Tämän perusteella Kasperille on siis ilmeisesti tehty hysterektomia eli kohdunpoisto, joka tosiaan on peruuttamaton toimenpide, koska kun ruumiinosa kerran leikataan irti ja tuhotaan, sitä ei ole enää mahdollista saada takaisin. (Onko tämäkin tullut Kasperille yllätyksenä suostumusta antaessaan? Että jos vaatii lääkäriä leikkaamaan itseltään vaikka käden tai jalan irti, niin sitä irrotettua raajaa ei sen jälkeen enää saa takaisin?) Kasper oli ilmaissut halunsa tulla mieheksi, mikä lääketieteen näkökulmasta tarkoittaa käytännössä sitä, että naiskehosta muokataan "vähemmän" naisen keho kuin mitä se alunperin on, mikä toki ei sinänsä edellytä hysterektomian suorittamista, mutta transmiehille ainakin mastektomiaa hormonihoitojen lisäksi – miehen kehoon kun eivät maitoa tuottavat roikkutissit kuulu, ellei hänellä ole jotain hormonaalista häiriötä. On aika vaikeaa olla cispassing mies, jos on muhkeat roikkutissit. Kasper on halunnut tulla mieheksi eli ei-naiseksi, joten hänelle on tarjottu kehonmuokkaushoitoa, joka tekee hänestä fyysisesti mahdollisimman paljon miehen kaltaisen.

Biologista sukupuoltahan transhoidot eivät muuta yhtään miksikään, ja mikä se biologisen sukupuolen määrittävin ominaisuus siis olikaan? LISÄÄNTYMISPOTENTIAALI. Olet joko mies tai nainen. Siittävä tai synnyttävä osapuoli. Pillu tai kyrpä. Piste. Sinun ei ole pakko käyttää lisääntymiselimiäsi lisääntymiseen, mutta ne ja niiden potentiaali ovat silti olemassa juuri siitä syystä. Voit hankkiutua kyrvästä/pillusta eroon, mutta et saa tilalle toimivaa vastakkaisen sukupuolen elintä, koska sellaista ei ole mahdollista ihmiselle rakentaa. Kosmeettinen jäljitelmä kyllä (hieman kasvanut klitoris tai nahkarulla ja kirurgin ympärinyljetystä peniksestä kursittu ontelo eli kakkahaava), mutta ei toimivaa ja luonnollista penistä/vaginaa. Transien pitäisi ihan oikeasti pyrkiä prosessoimaan tämä asia perinpohjin ennen sukupuolenkorjaukseen lähtemistä eikä käyttää kaikkea aikaansa siihen, että ulisevat vääristä pronomineista, portinvartioinnista, temppuradoista ja nöyryyttävistä tutkimuksista ihmisarvoa loukkaavine kyselyineen ja selvitystöineen, jotka on kehitetty ihan vain transien harmiksi ja kiusaksi, kun he pyrkivät kaikin voimin toteuttamaan elämänsä hartaimman toiveen ja unelman. Tätähän voisi nimittää vaikka Pinokkio-syndroomaksi.

Mitä tulee siihen, miten lakia on tulkittu (eli ettei transeilla saa olla "takataskussaan" keinoa hankkia lapsia prosessin jälkeen), niin missään ei ole sanottu, ettei transeilla tulisi saada olla mahdollisuutta tallettaa sukusolujaan mahdollista myöhempää lastenhankintaa varten. Tai ainakaan minulla ei ole tiedossa, missä niin olisi sanottu. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin nykyään transeille tarjotaan tuota mahdollisuutta tutkimusten yhteydessä automaattisesti (voin olla väärässäkin, korjatkaa, jos tiedätte paremmin). Kasperille ilmeisesti ei ollut automaattisesti tarjottu, tosin hän erikseen mainitsee, että ajatteli tuolloin, ettei halua lapsia. Tämäkin myöhempi mielenmuutos on varmaan yhteiskunnan ja valtion syytä? Terveydenhuollon henkilökunta, joka mahdollisti Kasperin transiutumisen, ei kristallipallostaan katsonut, että myöhemmin Kasper tulee katumapäälle.

Kuten jo alkupuolella totesin, niin lisääntymiskyvyttömyysvaatimus perustuu nimenomaan transsukupuolisen haluun irtisanoutua biologisista sukupuoliominaisuuksistaan, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, ettei transmiehellä ole aikomusta käyttää lisääntymiselimistöään raskautumiseen ja lapsen synnyttämiseen. Sitä transsukupuolisuus tarkoittaa! Transsukupuolisuus nimenomaan tarkoittaa tilaa, jossa omat lisääntymisbiologiset kehon ominaisuudet ahdistavat ja tuntuvat vääriltä. Miten on mahdollista samaan aikaan sanoa olevansa trans, kun ne oman kehon biologiset ominaisuudet eivät kuitenkaan ole mikään ongelma ihmiselle itselleen ja hän haluaa käyttää niitä niiden alkuperäiseen tarkoitukseen?

Olen aiemminkin kysynyt ja kysyn uudelleen:

Jos henkilöllä ei ole ongelmaa omien lisääntymisbiologisten kehollisten ominaisuuksiensa kanssa ja niiden käyttämisessä niiden ydinfunktioon, niin millä perusteella hän on minkään valtakunnan transsukupuolinen?

Onko Kasper missään vaiheessa pysähtynyt miettimään tätä asiaa mitenkään syvällisemmin? Tai kukaan muukaan transsukupuoliseksi itseään tituleeraava, joka kitisee tuosta lisääntymisasiasta tuutin täydeltä ja ihmettelee ääneen, miksi valtio pakottaa hänet lisääntymiskyvyttömäksi eli "pakottaa" hänet olemaan trans? Tuhannennen kerran: olla trans tarkoittaa alkuperäisessä merkityksessään sitä, että ihminen hankkiutuu biologisista sukupuoliominaisuuksistaan eroon niin pitkälle kuin se on mahdollista! Herra varjelkoon, ihmiset! Kukaan ei PAKOTA ketään olemaan transsukupuolinen tai identifioitumaan sellaiseksi tai hankkiutumaan kehoa muokkaaviin rajuihin ja dramaattisiin hoitoihin, jotka aiheuttavat vääjäämättä ihmiselle lisääntymiskyvyttömyyden eli steriliteetin. Transit hakeutuvat niihin hoitoihin ja pyytävät hoitoja ITSE, OMASTA ALOITTEESTAAN. Miten ihmeessä itse valituista toimenpiteistä, joita on vaatimalla vaadittu toteutettaviksi, syytetään ikävien sivuvaikutusten myöhemmin selkiinnyttyä niitä tahoja, jotka alunperin mahdollistivat noiden toimenpiteiden toteuttamisen? Ymmärrän kyllä vitutuksen siitä, että on menettänyt jotain, mitä ei enää voi saada takaisin, mutta TISMALLEEN TÄSTÄ SYYSTÄ ne "nöyryyttävät" transtutkimukset ovat olemassa, että niiden aikana varmistuttaisiin henkilön olevan tietoinen siitä, mihin hän on ryhtymässä ja mitkä seuraukset siitä hänen myöhempään elämäänsä on. (En ota tällä kantaa detransitiotapauksiin. Ne ovat oma lukunsa. Detransitioitujilla tosin ei lisääntymisasia vaikuta olevan yleinen motiivi vaan pikemminkin tiedostuminen siitä, että sukupuolesta toiseen vaihtaminen täydellisesti on ihan oikeasti mahdotonta. Ja traumatausta on monilla vaikuttanut haluun tulla toiseksi ihmiseksi, minkä ihminen tajuaa sitten liian myöhään, kun peruuttamattomia hoitoja on jo tehty.)

Kivistön kritiikki kohdistuu ennen kaikkea ymmärtämättömyyteen transihmisen tilanteesta. Hän kuvailee, kuinka hän kokee tulleensa pakotetuksi valitsemaan oman identiteetin ja lapsenteon välillä.

Kivistö kuvailee kaapissa oloa eräänlaiseksi välitilaksi. Puuduttavassa työssä ei ollut etenemismahdollisuuksia, eikä hänellä ollut koulutusta. Hän eli tuolloin syrjässä, kuin piilossa muulta yhteiskunnalta. Hän ei halunnut tulla nähdyksi.

Pakko ei tarkoita, että joku tulee ja aamuyöllä repii sinut sängystä käsiraudoissa lääkärinpedille. Se tarkoittaa sitä, että jos et suostu siihen, että sinut saatetaan tavalla tai toisella hedelmättömäksi, et pääse eteenpäin elämässäsi ja jäät siihen välitilaan, Kivistö kertoo.

– Vasta kun sain nimeni ja juridiset paperit korjattua, pystyin oikeasti alkaa elää minun elämääni.

Aivan turhaa ulinaa ja uhriutumista. Ei jatkoon. Kukaan ei ole pakottanut Kasperia yhtään mihinkään. Hän itse on halunnut juridisen sukupuolen vaihdosta ja vaatimalla vaatinut sitä. Siinä tulee sitten kylkiäisenä kaikenlaista, kun muutut mieheksi (niin pitkälle kuin se on mahdollista) ensin fyysisesti ja sitten juridisesti. Deal with it. Miehenä olemiseen liittyy sellaisia puolia, joita naisena olemiseen ei liity. Jos haluat olla mies ja saada miehen paperit, niin silloin et voi samaan aikaan sanoa, että haluat kuitenkin olla nainen ja saada omia biologisia lapsia alkuperäisellä lisääntymiselimistölläsi, joka siis on naisen lisääntymiselimistö. Miksi haluat olla mies, jos et halua olla mies? Miehen biologinen tehtävä lisääntymisjärjestelmässä ei ole hedelmöittyminen, raskautuminen ja lapsen synnyttäminen vaan siittäminen, joka tosin transmiehelle ei tule koskaan mahdolliseksi. Miehen ei ole pakko siittää lastensaamistarkoituksissa, mutta se on mies-/urospuolisen entiteetin evolutiivinen funktio. Miksi haluat olla mies, jos kuitenkin haluat olla nainen? Et voi olla kaikkea yhtä aikaa. Kukaan muukaan ei voi.

Yhtäältä Kasper selittää, että vasta nimenmuutoksen ja juridisten tietojen vaihtamisen jälkeen hän pystyi "oikeasti alkaa elämään elämäänsä", mutta toisaalta hän nyt vollottaa sitä, ettei voi saada juridisena miehenä biologista jälkeläistä. Mitä se "alkaa elää minun elämääni" sitten käytännössä tarkoittaa? Sitä, että tulet sosiaalisissa tilanteissa tulkituksi miehenä, otaksun? Mitä kaikkea siihen sisältyy, muuta kuin ettei sinua tulkita enää naisena? (Mitä Kasperin ulkoiseen habitukseen tulee, niin hänhän on transmiehenä hyvinkin cispassing.) Olen lukenut transmiesten kuvauksia asiasta. Monet heistä ovat korostaneet sitä, että kun heitä alettiin tulkita miehinä, heitä ei keskusteluissa keskeytetty läheskään niin usein kuin ennen ja he saivat sanoa sanottavansa loppuun, mikä oli heille hyvin elämyksellistä. Miehen sana aika usein painaa naisen sanaa enemmän tietyissä tilanteissa (en tosin ihan ymmärrä, miksi). Jos Kasper on miehenä (eli urokseksi tulkittuna entiteettinä, jonka ei oleteta tulevan raskaaksi ja synnyttävän lapsia, koska se ei ole miehen lisääntymisbiologinen tehtävä) nyt tyytyväinen elämäänsä, niin miksi hän kuitenkin haikailee sen perään, että saisi naisena biologisen jälkeläisen? Hänen ainoa vaihtoehtonsa alunperinkin oli saada lapsia naisena, koska miehenä hän ei voi saada lasta. Lapsihaaveet kyllä sinänsä ymmärrän, mutta en tuota kolossaalista ristiriitaa, että haluaa ensin olla mies ja tekee kaikkensa tullakseen mieheksi ja sitten marisee, kun ei voikaan enää olla nainen. En tiedä, miten transit selittävät tämän kognitiivisen dissonanssin itselleen. Tai no, toki tiedän: he ulkoistavat vastuun omista paskoista valinnoistaan yhteiskunnan ja valtion vastuulle. Aivan kuin se mitenkään auttaisi heidän tilannettaan loppupeleissä. Kukaan ei käskenyt Kasperia tai ketään muutakaan transtutkimuksiin ja transhoitoihin, he menivät niihin itse. Toistan itseäni, mutta tätä ei voi tähdentää kylliksi.

Kasperin mielestä on ongelmallista, että ihminen laitetaan päättämään myös kehonsa muokkaamisesta tuollaisessa tilanteessa. Hän oli pattitilanteessa, sillä prosessi ei juridisesti etene ilman todistusta hedelmättömyydestä.

– Tietyllä tavalla se en ollut minä, joka [sterilointiin] edes suostui. Se oli ihminen, joka on kaapissa, joka oli kesken. Jolla oli vain kiire päästä elämään omaa elämäänsä ja olemaan oma itsensäJos minulta nyt kysyttäisiin, suostutko siihen, että Suomen valtio vaatii sinulta lisääntymiskyvyttömyyttä, en todellakaan suostuisi.

Kivistö kuvailee kuitenkin heränneensä operaatioiden jälkeen kuin pitkästä horroksesta. Hän alkoi opiskella uutta alaa ja aloitti vapaaehtoisena järjestötoiminnassa.

Oli vapauttavaa olla oma itsensä ja ulkona kaapista.

Transsukupuolisuuden ytimessä nimenomaan on ajatus siitä, että voidakseen tulla tulkituksi vastakkaisen sukupuolen yksilönä kehoa muokataan rajusti. Nainen ei voi tulla tulkituksi miehenä, jos hän näyttää edelleen fyysisesti naiselta ja päinvastoin. Sehän nimenomaan aiheuttaa transsukupuolisille sukupuolidysforian, että heidät tulkitaan "väärin" naiseksi/mieheksi, kun he kokevat sisäisesti itsensä mieheksi/naiseksi. Jos tämä ei ollut Kasperin kokemus alun alkujaan, kuten hänen nykyisistä selityksistään voi rivien välistä lukea, niin hän ei siinä tapauksessa ollut transsukupuolinen alunperinkään vaan hänen ongelmansa oli jossain aivan muualla.

Sametti (eli Musta orkidea) on kommentoinut tätä kehonmuokkausasiaa tämän videonsa kommenteissa seuraavasti:

Ihminen ei voi "tulla tunnustetuksi" jonkun sukupuolen yksilönä tai "harjoitella" jossain sukupuolessa elämistä, jos hän ei muistuta tuon sukupuolen yksilöä. Siihen tarvitaan kehonmuokkausta. Jos henkilö ei ole ulkoiselta olemukseltaan tietyn sukupuolen yksilön kaltainen, niin ollaan ikuisessa "keisarin uudet vaatteet" -kierteessä eli muut ihmiset joutuvat leikkimään, että tämä jantteri tässä onkin jotain muuta kuin mitä on. Se ihminen itse ei siinä tule kohdatuksi "oikein" ja lisäksi ympäröivää yhteisöäkin vain vituttaa. Miksi haluat tukea tällaista naurettavaa teatteria?

Tuon artikkelin perusteella Kasperilla on ollut niin hirvittävä kiire päästä nimenomaan juridisesti mieheksi, ettei hän ole tehnyt päätöksiään aivan täydessä ymmärryksessä, vaan epätoivoinen halu saada ne miehen paperit ja yhteiskunnallinen legitimiteetti väärin määriteltyyn kehoon harhailleelle sukupuolisielulle ovat sumentaneet hänen harkintakykynsä täysin. Nyt, kun hän on saanut etäisyyttä tuohon asiaan ja ajatellut asioita vähän vanhennuttuaan selkeämmin, seuraukset ja transiutumisen realiteetit (peruuttamattomuus) ovat selkiytyneet. Tulee vaikutelma, että Kasper tavallaan katuu prosessiin lähtemistään, vaikka väittääkin elävänsä nyt aitoa ja todellista itseään ja elämäänsä. Tässä paljastuu muuten taas transeille tyypillinen taikauskoisuus: että heistä tulee ihan oikeasti vastakkaisen sukupuolen yksilö sinä silmänräpäyksenä, kun he saavat vastakkaisen sukupuolen henkkarit itselleen. Henkkareiden muuntelu ei vaikuta ihmisen fysiologiaan ja ylipäätään todellisuuteen millään tavalla.

Minulle on jo pidempään ollut mysteeri, miksi niin monet transit takertuvat henkensä hädässä tuohon juridiseen sukupuoleen ja pitävät sitä jonain pyhänä porttina autuuteen, vaikka transeilla on jo iät ja ajat ollut mahdollista vaihtaa se juridinen sukupuoli kehonmuokkaushoitojen läpikäymisen jälkeen. Tämä on toimiva systeemi, jossa on jotain järkeä. En ymmärrä lainkaan, minkä ihmeen takia se pitäisi muuttaa (eli että säädettäisiin self-ID), koska mitä se tekee transihmisen dysforialle ja sopeutumattomuusongelmille, jos hän on edelleen täysin päivänselvä biologisen sukupuolensa edustaja ja hänellä on silti vastakkaisen sukupuolen henkilötunnus ja henkkarit? Eikö se vain entisestään pahenna hänen tilannettaan? Tai osaako joku selittää, miten se käytännössä helpottaa hänen elämäänsä? En tajua, en käsitä. Aivot nyrjähtävät, kuten niin monessa muussakin kohtaa sukupuolisekoilua.

Vasta leikkauksen jälkeen Kivistö tutustui sateenkaaripariskuntaan, joka oli päätynyt tallettamaan sukusolujaan. Transsukupuolinen isä oli lahjoittanut oman munasolunsa, joka istutettiin äidin kohtuun. Nainen kantoi sekä synnytti lapsen, ja näin lapsi oli kirjaimellisesti molempien.

– Kun sain selville tämän olevan mahdollista, siinä vaiheessa minun maailmani alkoi vähän rakoilemaan.

Hän ymmärsi, että vastoin kaikkia kuvitelmiaan hänen olisikin ollut mahdollisuus omiin biologisiin lapsiin.

Ja ne olisivat oikeasti olleet minun lapsiani, siinä missä sen äidinkin.

Kivistön päätöstä mennä steriloivaan leikkaukseen ja tehdä lisääntymiskyvyttömyydestä lopullista, oli helpottanut hänen veljensä. Kasper oli pohtinut, josko hän voisi tulevaisuudessa pyytää sukusoluja veljeltään, jolloin heidän sukunsa jatkuisi ja lapsetkin näyttäisivät isältään.

– Mutta elämä ei aina mene kuten toivoisi, Kivistö toteaa.

Veli menehtyi, ja hänen kuolemansa sulki sen oven, jonka Kivistö oli ajatellut olevan vielä raollaan.

– Siihen loppui myös meidän suvun jana, Kivistö sanoo.

– Ei ole enää mitään ”plan b:tä”, ei ole enää mitään keinoa. Eikä sitä rahalla voi enää ostaa takaisin.

Lapsi ei ollut "kirjaimellisesti molempien", vaikka "transsukupuolinen isä" (WTF?) olikin lahjoittanut munasolunsa siirrettäväksi lapsen äidin kohtuun, jossa sikiö sitten kehittyi ihmislapseksi. Lapsi on aina jonkun miehen ja jonkun naisen lapsi. Lapsi ei voi olla kahden biologisen naisen lapsi, siis biologisesti. Noh, ei tästä tämän enempää, mutta tässäkin asiassa tuo transien taikauskoisuus kukoistaa. Taikauskoisuus näyttää läpäisevän systemaattisesti kaiken heidän ajattelunsa, mitä sukupuoleen tulee.

Minun ei suurin surminkaan ole tarkoitus tuomita Kasperin lapsihaaveita tai surua menetetystä mahdollisuudesta saada omia jälkeläisiä. Ymmärrän täysin sen, että häntä harmittaa ja surettaa. Yritän tässä kuitenkin tähdentää sitä, että elämässä ja fyysisessä todellisuudessa on tiettyjä lainalaisuuksia, jotka ovat ikuisia, muuttumattomia ja katoamattomia. Transideologia ja transideologistit yrittävät aivan hirvittävällä vimmalla vääntää mustan valkoiseksi ja sitten ihmettelevät, kun mustan valkoiseksi vääntämisellä on seurauksia, jotka eivät olekaan kaikki mukavia ja miellyttäviä. Sille on hintansa, jos haluat tulla joksikin sellaiseksi, mitä et syntyjäsi ja luonnostasi ole. Luovut jostakin saadaksesi jotakin. Transeille se tarkoittaa sitä, että jos haluat siirtyä vastakkaisen sukupuolen pooliin siinä määrin kuin siihen on mahdollista siirtyä, et voi viedä mukanasi kaikkia alkuperäisen sukupuolesi kehollisia ulottuvuuksia. Minä en ihan tarkalleen hahmota, mitä mieheys ja naiseus tietyn kaliiperin transeille edustavat, koska heidän nykyiset selityksensä synnyttävistä miehistä ja transsukupuolisista isistä yms. ovat niin uskomattoman psykoottista settiä, etten voi kuin tuijottaa monttu auki. Kasper toteaa, että "elämä ei aina mene kuten toivoisi". No niinhän se on. Voit haluta itsellesi kaikenlaista ja voit haluta olla kaikenlaista, mutta varaudu siihen, että valinnoillasi olla jotain ja tulla joksikin on seurauksia. On sinulla jonkin verran (melko pitkältikin) päätäntävaltaa omien asioidesi kulkuun, vaikka elämä ei menekään aina niin kuin toivoisi. Kaikki seuraukset valinnoistasi eivät ehkä ole järin miellyttäviä. Transasiassa varsinkaan. Jos et kestä sitä, niin älä sitten herrajumala hankkiudu niihin transhoitoihin, joissa lisääntymiselimesi raadellaan jauhelihaksi ja leikataan irti. Ei tämä ole vaikeaa?

Nykyään 31-vuotiaalla Kivistöllä on mielenkiintoinen työ kuljetusalalla ja hän toimii liikenneopettajana. Hän on järjestöaktiivi ja toimii muun muassa transihmisten oikeuksia ajavan Trasek ry:n hallituksessa. Hänellä on vakava parisuhde, jossa perhesuunnittelu on tullut ajankohtaiseksi. He ovat puhuneet aiheesta, ja hänen tyttöystävälleen olisi tärkeää saada synnyttää oma lapsensa.

Se herättää Kivistössä ristiriitaisia tunteita.

– Haluan voida rakentaa perheen hänen kanssaan. Mutta en voi sille mitään, että joka kerta kun puhumme siitä aiheesta, minun sydämeni vähän särkyy. Vaikka sen pitäisi olla onnellinen keskustelu, se muistuttaa joka kerta siitä, että minulle se ei ole enää mahdollista, että en voi enää nähdä itseni näköistä lasta.

Monet joutuvat kokemaan lapsettomuutta, koska heidän kehonsa ei pysty lapsia saamaan.

– Mutta minun kohdallani se olisi ollut mahdollista. Se oli alun perin mahdollista, ja sitten homma meni pieleen.

Kasper on melko aktiivinen Suomen transjärjestöissä. En ole kovin tarkasti seurannut hänen toilailujaan tai ulostulojaan, mutta yhtä asiaa ihmettelen: kun kerran hänelle itselleen on lisääntymiskyvyttömyys tullut ikävänä yllätyksenä ja hän nyt uikuttaa eri medioissa ahdingostaan, kun ei enää voi "nähdä itsensä näköistä lasta", niin miksi hän samaan aikaan heiluu transjärjestöissä, jotka ajavat Suomessakin täysillä lasten ja nuorten mahdollisimman varhaista transiuttamista? Transiuttaminen loppuun asti vietynä tekee ihmisen auttamatta lisääntymiskyvyttömäksi, mistä ei päästä yli eikä ympäri. Onko Kasperin piilomotiivina ehkä se, että kun kerran häneltä on lisääntymismahdollisuudet julmasti ja ihmisoikeuksien vastaisesti viety (vaikka hän itse on kerjännyt saada tulla mieheksi), hän nyt haluaa kostoksi ja jonkinlaiseksi pimeäksi hyvitykseksi varmistaa, että niin käy mahdollisimman monelle muullekin? Misery loves company. No, en usko, että Kasperin motiivi saada lapset ja nuoret mahdollisimman aikaisin pillejään viheltelevään transjunaan on kostonhimo. Kaipa hänellä, kuten monella muullakin lasten transiuttamista tsemppaavalla, on olevinaan hyvä ja jalo motiivi, mutta se ei toisaalta käy yhtään yksiin tuon lisääntymiskyvyttömyysparkumisen kanssa. Ovatko transit ihan oikeasti niin käsittämättömän tyhmiä, etteivät pysty hahmottamaan yhteyttä transidentifioitumisen, hoitoprotokollaan tuuppaamisen ja siitä seuraavan lisääntymiskyvyn menetyksen kanssa? Ulinan määrästä päätellen kyllä. En voi kuin yrittää laidasta vähän kuvitella, millaisten harhojen vallassa heistä suuri osa elää elämäänsä.

Kasper avautuu, että hänen kohdallaan lasten saaminen olisi ollut mahdollista alun perin, mutta sitten "homma meni pieleen". Siis yhä edelleen vaan ihmettelen: miksi Kasper haluaa olla mies, muttei kuitenkaan halua olla mies vaan haluaakin olla nainen, vaikkei kuitenkaan halua olla nainen vaan mies? Mitä ihmettä hän oikein kokee olevansa ja haluaa olla? Hän halusi olla mies, ja sitten "homma meni pieleen", kun hänestä tuli (juridinen) mies. Silti hän kuitenkin selittää samaan aikaan, että vasta juridisen sukupuolitiedon vaihtamisen jälkeen hän pystyi alkamaan elää omaa elämäänsä. Miten kukaan voi olla näin absoluuttisen pihalla omasta itsestään ja siitä, mitä on tai ei ole, mitä haluaa tai ei halua jne.? Ja miksi tämä kaikki on valtion ja yhteiskunnan syytä, ei Kasperin itsensä laisinkaan?

Mitä enemmän tarkkailen näitä ihmisiä ja perehdyn heidän maailmankuvaansa ja minäkäsitykseensä, sitä enemmän ulalla olen itsekin. Tässä sukupuoliasiassa monet näistä nykyisistä transeista ovat niin peruuttamattoman sekaisin, ettei heitä voida pelastaa enää mitenkään. He ovat kaiken mahdollisen avun ulottumattomissa. Todella surullista.

Suomi on ainoa Pohjoismaa, joka lainsäädännössään yhä vaatii lisääntymiskyvyttömyyttä sukupuolen vahvistamiseen. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on vuonna 2017 todennut, että kyseessä on ihmisoikeusloukkaus.

Nykyään transsukupuolisille tarjotaan mahdollisuutta tallettaa sukusolujaan, ja Marinin hallitusohjelmassa lainsäädännöllisestä lisääntymiskyvyttömyyden vaatimuksesta ollaan luopumassa kokonaan.

Transasioiden aktiivina Kivistö on iloinen, että tulevaisuudessa muiden ei tarvitse tehdä sellaista valintaa kuin hänenMutta se ei tarkoita, että heidän näkökulmastaan työ olisi ohitse.

Transjärjestöt ajavat lakiin myös alaikäisten oikeutta ilmoittaa oman juridisen sukupuolensa, koska se on heidän mukaansa tärkeää itsemääräämisen ja identiteetin muodostamisen kannaltaLääketieteelliset toimenpiteitä mietittäisiin jatkossakin vasta täysi-ikäisenä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Hmm, no tässähän tuo tosiaan tulikin, että transien on nykyään mahdollista tallettaa sukusolujaan. En tiedä sitten, miten se toimii käytännössä; muistaakseni sukusolut säilyvät jäädytettyinä maksimissaan 15 vuotta, tosin teknologia on voinut kehittyä viime tiedosta. Tässä myös todentuu se, mitä aiemmin sanoin transjärjestöjen agendasta saada lapset ja nuoret mahdollisimman aikaisin tuupattua transjunaan. Sitten 10-20 vuoden päästä saamme lukea lehdistä joka päivä ulinoita siitä, miten nämä nyt transiutettavat nuoret kasperkivistöinä valittavat, miten heidät pakotettiin lisääntymiskyvyttömiksi ja sen sellaista. Olen täysin varma, että Mesi Kissaniityn kaltaiset nuorina transiutetut (joita on käytetty keulakuvina erilaisissa transkampanjoissa, joissa transnuoret särkyneellä lasienkeliäänellä selittelevät, miten hirveää ja julmaa on, kun juridista sukupuolta ei saa alaikäisenä vaihtaa omalla ilmoituksella) ovat etunenässä detransitioitumassa, kun tämä transhuuma jossain kohtaa lakastuu ja kuolee pois. Sekin päivä koittaa vielä, mikään ei kestä ikuisesti, varsinkaan tällaiset hetken huumaan perustuvat muotivillitykset.

Muuten: tuo transien vaatimus, että alaikäisten tulee voida ilmoittaa juridinen sukupuolensa sukupuolisielua vastaavaksi, on pelkkä välivaihe matkalla kohti järeämpiä uudistuksia. Tosiasiassa transit tavoittelevat sitä, että kehonmuokkaushoidot voitaisiin aloittaa mahdollisimman aikaisin, mielellään jo lapsensa, jotta trans olisi sitten aikuisena transina läpimenevämpi. Toisaalta lapsitransien tehtailun tarkoitus on lähinnä validoida aikuisten transien identiteettejä. Jos jo lapsi voi olla trans ja hänestä myös fyysisesti tehtaillaan trans, niin se on aukoton todiste transiuden synnynnäisyydestä ja muuttumattomuudesta, vaikka detransitioitujia astuu esiin lisää ja yhä lisää, myös Suomessa.

Tässä viimeisin julkinen detransitioituja: Suvi. Aiempia mm. MiraNita ja tietysti Sametti. Uskomattoman rohkeita naisia!

Esimerkiksi Kivistö antaa oman prosessinsa. Hänellä oli kiire saada oikea sukupuolensa vahvistettua, joten hän kiirehti päätöksiä kehon muokkaamisesta. Tulevaisuudessa yhtä radikaaleja kehonmuokkausvaatimuksia ei pitäisi olla, mutta järjestöjen mukaan nuoria transihmisiä auttaisi, jos heillä olisi itsemääräämisoikeus juridiseen sukupuoleensa.

Kivistön mukaan prosessin tulisi edetä yksilöllisemmin, koska sopiva etenemistapa riippuu henkilöstä.

– Transihmisten on todella vaikea saada oikeasti kattavaa tietoa itseään ja terveyttään koskevista asioista.

Toinen työmaa on asenteet transihmisiä kohtaan. Heitä on ollut aina, mutta asiasta on tullut kunnolla näkyvää vasta 1900-luvun lopulla. Kuten homoseksuaalisuus, myös transsukupuolisuus on luokiteltu mielenterveyden sairaudeksi. Vaikka vanhentuneista määritelmistä on jo luovuttu, vanhat asenteet ovat yhä nähtävissä.

Translaki on viime vuosina ollut useaan otteeseen kansan huulilla, koska ihmisoikeusjärjestöt ovat pitäneet meteliä sen uudistamisesta. Keskustelun herättäminen on tärkeää, mutta se tuo mukanaan ikäviä puolia.

Taas me joudumme kuuntelemaan julkista keskustelua siitä, kuinka minä en saisikaan saada lapsia. Kuinka olen jotenkin vääränlainen, enkä voisi olla vanhempi.

Kasperilla oli siis kiire saada juridinen sukupuolensa vahvistettua, minkä vuoksi hän kiirehti kehonmuokkaushoitojen aloittamista. Tämän hän myös tiedostaa ja avoimesti myöntää. En tiedä, millaisella mentaaliakrobatialla Kasper on saanut asian väännetyksi itselleen siten, että valtio on syypää hänen omasta tahdostaan ja aloitteestaan tekemäänsä valintaan, mutta vaikka hän miten yrittäisi selittää asian oman vastuunsa ulkopuolelle, niin se oli hän itse, joka realisoi oman transiutensa. Ja kaiken sen, mitä transiuttamisesta ihmisyksilölle sitten seuraa. Mutta mitä ihmettä tuo tarkoittaa, että "tulevaisuudessa yhtä rajuja kehonmuokkausvaatimuksia ei pitäisi olla"? Siis... Palataan taas kerran tähän: transsukupuolisuus tarkoittaa nimenomaan tilaa, jossa potilaan kehoa muokataan, jotta hänen keho- ja sukupuolidysforiansa helpottaisi. Ja se tila luokitellaan mielenterveyden sairaudeksi ihan syystä! Transiuden stigmojen purkamiselle oikea reitti ei ole se, että teeskentelemme sen olevan mitään muuta kuin sairaus (erittäin vakava sellainen). Miten mitkään "kehonmuokkausvaatimukset" liittyvät tässä yhtään mihinkään? Minulle ei avaudu, miksi joku haluaa olla trans, muttei kuitenkaan halua olla trans. Tämä on hyvin hämmentävää, mistä syystä nyt miljoonannen kerran peräänkuulutan: sinä transidentifioituva, joka haluat olla trans (tai vaikka joku myynsykypyölinen lumihiutale), muttet kuitenkaan halua kehoasi muokattavan eli et ole trans, tule kommentteihin selventämään, mistä sinun tilassasi tarkalleen ottaen on kyse ja mitä sinä valtiolta ja yhteiskunnalta haluat, että olisit tyytyväinen. Tervetuloa keskustelemaan. Haluan ihan oikeasti ymmärtää, mitä teidän mielissänne oikein liikkuu, vai liikkuuko mitään. Muuta kuin kulttimantroja, joiden merkitystä ette itsekään ymmärrä.

/edit 13.9. Tuo tila, jota nämä modernit ”haluan olla trans, mutten halua olla trans” -hyypiöt edustavat, ei ole transsukupuolisuutta käsitteen alkuperäisessä merkityksessä, ei mitään sinne päinkään. Se on jotain aivan muuta, mutta mitä? Tahdon selvyyttä tähän asiaan. Jos kyse on siitä, että tahtoo olla biologinen nainen lisääntymisominaisuuksineen päivineen, mutta tulla kuitenkin tulkituksi miehenä ja näyttää mieheltä, niin se ei ole transsukupuolisuutta. Sakris Kupila on tästä Kasperin ohella hyvä esimerkki. Sukupuolelleen epätyypillisesti käyttäytyviä ja persoonallisuuttaan ilmaisevia ei-transsukupuolisia on ollut aina, varsinkin homoseksuaaleissa heitä on ollut runsaasti. Olen miettinyt, onko tämä moderni transbuumi yksinkertaisesti tällaisten tapausten huomionhakua ja pakonomaista uhriutumisen tarvetta, kun homous ja lesbous on nykyään länsimaissa niin hyväksyttyä, ettei niiden kautta ole mahdollista heittäytyä uhriksi ja lypsää huomiota ja sääliä muista ihmisistä. Se tehdään sitten tällä ”transsukupuolisuus light” -identifioitumisella ja syyllistetään yhteiskunta ja muut ihmiset siitä, miten he pakottavat transihmisen olemaan sitä ja tätä. Eli aivan naurettavaa, lapsellista ja infantiilin epäkypsää touhua. Missä on itsekunnioituksenne?

"Taas me joudumme kuuntelemaan julkista keskustelua siitä, kuinka minä en saisikaan saada lapsia. Kuinka olen jotenkin vääränlainen, enkä voisi olla vanhempi."

Anteeksi nyt vaan, mutta täysin turhaa uhriutumista ja säälin ja sympatiapisteiden kalastelua. Transien uhriutuminen ja draamakuningattariksi heittäytyminen on jo oma taiteenlajinsa itsessään. Kukaan ei ole sanonut, että transsukupuoliset eivät sopisi vanhemmiksi tai saisi hankkia jälkeläisiä. Jos kuitenkin hankkiudut omasta tahdostasi lisääntymiselimistösi turmeleviin hoitoihin, niin sitten elät niiden seurausten kanssa etkä voi syyttää niistä mitään ulkopuolista tahoa tai toimijaa. Sinun omalla valinnallasi ei ole mitään korrelaatiota siihen, miten yhteiskunta tämän asian näkee. Kaikilla ihmisillä on oikeus vanhemmuuteen ja biologisen jälkikasvun hankkimiseen. Transsukupuoliset voivat sitä paitsi tehdä biologiset lapsensa ennen sukupuolenkorjaukseen ryhtymistä, joskin edelleen minusta on hyvin ristiriitaista, että sellainen henkilö, jolla ei ole ongelmaa käyttää alkuperäistä lisääntymiselimistöään, väittää olevansa transsukupuolinen. Mitä vittua transsukupuolisuus oikein on, jos kerran siihen ei liitykään omiin biologisiin sukupuoliominaisuuksiin liittyvää syvällistä ja staattista ahdistusta?

Kivistöstä tuntuu ristiriitaiselta kuunnella julkisia puheita lasten teon tärkeydestä, kun häneltä on se oikeus viety. Koska biologisia tai terveydellisiä syitä transsukupuolisten lisääntymisen rajoittamiseksi ei ole, on vaikea nähdä perusteluja vaatimukselleSe turhauttaa.

– On todella satuttavaa kuunnella kun ihmiset, jotka eivät ole koskaan tavanneet minua tai ketään muutakaan transsukupuolista ihmistä, väittävät, etteivät transihmiset sovellu vanhemmiksi, Kasper kuvailee.

– Ihmisten pitäisi huomioida, että tietävätkö he oikeastaan edes asiasta mitään, kun alkavat puhua siitä julkisesti. Vai pitäisikö heidän olla hiljaa, ja kuunnella muita välillä?

"Häneltä on se oikeus viety." No ei ole mitenkään väkisin viety, Kasper kulta. Ihan omin jaloin sinne transtutkimuksiin marssit ja hoitoja vaadit. Aivan turha yrittää vierittää vastuuta omista paskoista valinnoistasi kenenkään muun kontolle.

Ja haluan ihan oikeasti nähdä, jos joku jossain on sanonut, "etteivät transihmiset sovellu vanhemmiksi". Missä joku on väittänyt niin? Tai varmasti joku jossain onkin, mutta onko näiden väitteiden esittäminen niin yleistä, että siitä voidaan vetää jotain yhteiskunnan laajuisia yleistyksiä?

On muuten transaktivisteilta aika paksua esittää, että "pitäisi olla hiljaa ja kuunnella muita välillä", ottaen huomioon heidän oman kykenemättömyytensä ottaa muiden ihmisten tarpeita huomioon ja vaatimukset koko yhteiskunnalta joustaa kaikesta mahdollisesta yleistä todellisuuskäsitystä myöten transien mukavuuden vuoksi ja harhaisuuden pönkittämiseksi.

Ja mitä tulee kaikenlaiseen pakottamiseen ja jauhamiseen "pakkosterilisaatiosta", niin kaikki niistä puhuminen mukamas pakottamisena on transaktivistien tarkoituksellista mielenmuokkausta ja julkiseen mielipiteeseen vaikuttamista, jolla he pyrkivät luomaan kuvaa Suomen valtiosta epäinhimillisenä ja transihmisiä sortavana natsijärjestelmänä. Pakottamisesta puhuminen on jo lähtökohtaisesti täysin harhaanjohtavaa eikä perustu yhtään mihinkään, koska vaikka ihminen olisi kuinka trans tahansa, niin halu lähteä tekemään jotain sukupuolenkorjailuja lähtee ihmisestä itsestään, hänen omasta, subjektiivisesta aloitteestaan. Transtutkimukset voi sitä paitsi koska tahansa keskeyttää, jos tuleekin kesken kaiken katumapäälle tai haluaa sittenkin sen oman penskan. Tietyn pisteen jälkeen ei kuitenkaan ole enää paluuta, jos transprotokollaan astuu ja fyysiseen kehoon kajoavat hoidot käynnistetään.

Summa summarum, vielä kerran: Kukaan ei pakota ketään hankkiutumaan transtutkimuksiin ja hormoni- tai leikkaushoitoihin, jotka runtelevat ihmisen lisääntymiselimistön toimintakyvyttömäksi. Sametti on kirjoittanut aiheesta blogissaan (Musta orkidea) mm. tässä ja tässä tekstissään.

Kukaan ei PAKOTA sinua olemaan trans. Sinä teet sen ihan itse itsellesi.


Et voi olla samaan aikaan mies ja nainen. Ihminen on joko mies tai nainen. Voit paeta alkuperäisestä poolistasi tiettyyn rajaan asti, mutta sinusta ei koskaan tule 100 % vastakkaisen sukupuolen yksilöä, jolla on vastakkaisen sukupuolen lisääntymiskyky. Jos turmelet alkuperäisen lisääntymiskykysi, niin se on oma valintasi. Kanna vastuu siitä äläkä kitise. Anteeksi vaan, jos olen kylmä, tunteeton ja kova, mutta en minäkään omista paskoista valinnoistani voi ketään muuta syyttää kuin itseäni, jos ne aidosti ovat omia valintojani. Ihan yhtä järkevää olisi vaikka se, että joku sairaalloisen ylipainoinen ihminen syyllistäisi yhteiskuntaa ja valtiota siitä, että on ihan omin pikku kätösin lappanut lärviinsä pizzaa, kebabia, pullaa ja karkkia 4000 kCal:n edestä päivässä sohvalla piereskellen puolet elämästään. "Yhteiskunta pakottaa minut olemaan lihava!" Tai jotain sellaista, vastaavia esimerkkejä olisi vaikka kuinka. Jostain syystä transiuden pitäisi olla kaikenlaisista omavastuista vapaata olemista, jossa kaikki epämiellyttävät seuraukset ovat aina muiden syytä kaikki tyynni.

Transaktivistit lähettävät tästä lisääntymisasiasta jatkuvasti ympäristöönsä täysin ristiriitaista signaalia. Yhtäältä he haluavat tulla vastakkaisen sukupuolen yksilön kaltaiseksi fyysisesti, mutta toisaalta haluavat kuitenkin säilyttää alkuperäisen sukupuolensa lisääntymispotentiaalin, joka ihmisellä on joko siittävä tai raskaaksi tuleva ja synnyttävä polariteetti, jota kukaan ei voi itse valita eikä muuksi muuttaa. Omasta lisääntymispotentiaalistaan ei ole mahdollista siirtyä vastakkaiseen millään keinolla. Oman lisääntymispotentiaalinsa voi turmella tai menettää, mutta sitä ei voi vaihtaa toiseksi. Lisääntymisbiologian lainalaisuudet ovat ja pysyvät, ihminen ei voi niiden edessä kuin nöyrästi alistua.

226 kommenttia:

  1. Nopeita huomioita:

    - joku transmies voi ehkä valaista enemmän, mutta eikö testosteroni aiheuta kohdun/vaginan surkastumisen ja sitä myötä kohtu joudutaan yleensä poistamaan?

    Buck Angel melkein menetti henkensä, ennen kuin lääkärit älysivät poistaa hänen kohtunsa.

    "...the testosterone had atrophied my reproductive system—a condition that could have been prevented by the use of estrogen cream. The atrophy fused my uterus and my cervix together, along with my ovaries and everything else, creating an infection that burst and became septic."
    https://bust.com/sex/195055-trans-man-gyneologist-advice-buck-angel.html

    Sitten on näitä transmiehiä, jotka tulevat raskaaksi saman tien, kun laittavat testot tauolle. On myös transmiehiä, jotka huomaavat olevansa raskaana vasta, kun lapsen jalka pilkottaa alapäästä. Voi vain kuvitella, kuinka speshul lapsesta tulee äipän testokuurin jäljiltä.

    - Jos Kivistölle oli tärkeää saavuttaa sosiaalinen transitio nopeasti, niin eikö raskaana oleminen olisi aiheuttanut valtavan dysforian? Vai miten hän ajatteli hoitaa raskauden, synnyttämisen ja imettämisen? Olisiko hän säilyttänyt rintansakin lapsen saamiseen asti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Jos Kivistölle oli tärkeää saavuttaa sosiaalinen transitio nopeasti, niin eikö raskaana oleminen olisi aiheuttanut valtavan dysforian?"

      Tämäpä onkin miljoonan taalan kysymys, jonka olen nähnyt useita kertoja esitettävän, saamatta keneltäkään asianosaiselta siihen minkäänlaista järjellistä vastausta. (Toisaalta, voiko siihen ylipäätään vastata mitään järjellistä?) Raskaaksi tuleminen, lapsen kantaminen ja synnyttäminen ovat naiseuden kaikkein syvintä ydintä. Mitään sen naisempaa ei ole mahdollista tehdä. Miten joku, joka väittää olevansa sisäisesti mies, haluavansa olla mies ja pyrkivänsä kaikin keinoin tulemaan mieheksi, voi samaan aikaan haluta tulla raskaaksi ja synnyttää? Tämä ei kerta kaikkiaan mahdu minun ymmärrykseeni, ei mitenkään päin. Transsukupuolisuuden (siinä alkuperäisessä muodossaan) minä vielä sinänsä ymmärrän, mutta tätä en, parhaalla tahdollanikaan.

      Poista
    2. Tätä ihmettelen erittäin syvästi minäkin, kun näin ihan normaalina naisenakin on kuumotuksia ja omia ahdistuksia lisääntymisbiologiaan liittyen. Mutta nykytransitpa sitten haluavatkin lisääntyä alkuperäisellä sukupuolellaan ilman ongelmia, kaikkea sitä.

      Ihmettelen vähän tuota Kivistöä, kun muutamia vuosia sitten antoi vielä ihan järkeviä haastatteluja, eikä kannattanut itsemäärittelyä. Niin se mieli muuttuu kultissa.

      Poista
    3. Siis minustakin Kasper vaikutti aiemmin ihan skarpilta, asialliselta ja hyväntahtoiselta tyypiltä. Mutta ihan oikeasti, ei noissa piireissä voi pyöriä ellei niele ideologiaa. Joko lähdet ja menetät pahimmassa tapauksessa tärkeimmät (ainoat?) sosiaaliset kuviosi, mikä on todella raskasta (verrattavissa varmaan johonkin jehovan todistajista lähtemiseen), tai jäät ja omaksut ideologian. Onko jossain Kasperin vanhoja haastatteluita joissa olisi vielä järjen ääni? Kiinnostaa vaan.

      Poista
    4. "Ihmettelen vähän tuota Kivistöä, kun muutamia vuosia sitten antoi vielä ihan järkeviä haastatteluja, eikä kannattanut itsemäärittelyä. Niin se mieli muuttuu kultissa."

      Transien omat sosiaaliset piirit hylkäävät jäsenensä välittömästi, jos he esittävät millinkään vertaa vallitsevasta ideologiasta tai kultin linjauksista ja poliittisista tavoitteista poikkeavia näkökantoja. Kyse on äärimmäisestä konformismista. Olet joko 100 % puolellamme tai 100 % meitä vastaan. On helpompaa mennä kiltisti virran mukana ja säilyttää se muiden kulttilaisten hyväksyntä ja "rakkaus" kuin olla epäilijä, joka kyseenalaistaa vallitsevan narratiivin tai edes pohtii, että onkohan se ja se sittenkään ihan hyvä idea. Tänne kommentteihinkin aiemmin linkattu Tina on tästä hyvä esimerkki, samoin Tulenhenki. Omien sosiaalisten piirien hylkäämäksi tuleminen (ja jo sen pelkkä uhka) on niin voimakas rangaistus, että keskivertoihminen valitsee mieluummin mukautua kuin ottaa pienenkään riskin.

      "Onko jossain Kasperin vanhoja haastatteluita joissa olisi vielä järjen ääni?"

      No en nyt "järjen äänestä" tiedä, mutta googlaa hakusanoilla kaisa-reeta big brother tai jotain sinnepäin, niin löydät useita vanhoja haastatteluja. Lueskelin eilen muutamia. Niiden perusteella minulle tulee vaikutelma sanavalmiista ja älykkäästä, melko räväkästä ja jopa yllytyshullusta henkilöstä, joka nauttii riskien ottamisesta ja uusien asioiden kokeilemisesta pelkäämättömästi. Onkohan tuo transhommaan päätäpahkaa heittäytyminen johtunut juurikin hänen noista ominaisuuksistaan? Big Brotheriin hakeutuminen on sekin itsessään jo merkki keskimääräistä voimakkaammasta kokeilunhalusta, ehkä myös julkisuudenkipeydestä ja huomatuksi tulemisen tarpeesta.

      Nuorena, varsinkin parikymppisenä, ihminen helposti hurahtaa kokeilemaan kaikenlaista hullua ja extremeä ja ajattelee olevansa kaikkivoipa ja kuolematon, elämä vielä edessä, niin paljon kaikkea koettavana ja sitä rataa. Siinä ei sitten tule idealistiselle ja elämänjanoiselle nuorukaiselle mieleen, että elämää on vielä aika monta kymmentä vuotta edessä ja ihmisellä on taipumus rauhoittua ja seesteytyä vanhetessaan. Ihminen alkaa ikääntyessään myös miettiä elämää syvemmällä tasolla, ymmärtää selkeämmin oman kuolevaisuutensa ja elämän rajallisuuden. Aikaa ei ole loputtomasti. Kasperille näyttää tulleen varsin kovana iskuna sen tajuaminen kolmekymppisenä (kun ne villit nuoruusvuodet alkavat olla ohi), että hänen kehollaan on rajat, joita ei voi muuttaa. Nyt hän sitten turvautuu hädissään ensimmäiseen loogiselta tuntuvaan selviytymismekanismiin eli yrittää syyllistää yhteiskuntaa siitä, että on pilannut oman kehonsa peruuttamattomasti. Tämä on hänen kannaltaan toki hyvin harmillista, surullistakin. Se ei kuitenkaan ole Kasperille vastuuvapautus tai anna hänelle jonkinlaista hämärää veto-oikeutta osoittaa sormella muita ihmisiä ja yhteiskuntaa, koska on itse tehnyt elämässään paskoja valintoja, joilla on peruuttamattomia seurauksia.

      Poista
  2. Myös Mona Bling ja Koala Andersson rääkyvät kumpikin joutuneensa valtion pakkosteriloimiksi. Toivottavasti Mona on käynyt heittämässä lastit purkkiin, jos hän vaikka sattuisi löytämään sopivan lisääntymisalustan heterounelmaansa täydentämään. Eiköhän hänelle löydy jostain suostuvainen handmaiden sikiöhautomoksi ja toteuttamaan Handmaids tale -henkisen synnytysrituaalin, jossa Monsku esittää synnyttäneensä itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä Monsku on rääkynyt tulleensa pakkosteriloiduksi, muistatko? Pitänee hommata jostain se hänen rupukirjansa, tosin en aio ostaa sitä, koska en halua tukea Monskun transpropagandaprojekteja rahallisesti edes puolella sentillä. Kuulin kaverilta, että ko. kirja löytyy BookBeatista tai jostain vastaavasta ja vieläpä Monskun itsensä ääneenlukemana. Johdannossa Monsku selittää jotain sellaista, että "kuvittele istuvasi pinkinsinisen bussin kyytiin ja ota rennosti" tms. ennen varsinaisiin myyttianalyyseihin siirtymistä. Armahtakaa.

      Monskulilla saattaa ihan ensin kestää hetki löytää se joku heteromies heterounelmaansa mahdollistamaan, veikkaan nimittäin, etteivät ole ihan joka nurkan takana ne heteromiehet, joilla on ykkösenä toivelistalla Monan kaltainen päsmäröivä mekkokeisari ja elämäntapalarppaaja nirppanokkailuineen. Siinäpä Monskulla työmaata haravoitavaksi riittääkin. Miettikää, mikä painajainen: joutua kuuntelemaan päivät pääksytysten Monan stadi-s-vinkunaa pronomineista, transfobiasta, syrjivistä cisihmisistä ja sortavista rakenteista. Vähemmästäkin sitä vetäisi itsensä kiikkuun.

      Poista
  3. Aikuiset transit rääkyvät pakkosterilisaatiosta. Mutta miksi transaktivisteja ei kiinnosta lapsena transiutettujen hedelmällisyys ja lasten saaminen? Ruotsissa 13-vuotias poika meni äidin kanssa hedelmällisyysklinikalle sukusoluja tallettamaan. Sperma jäi luovuttamatta.

    "Trettonåringen bestämmer om hon vill ha barn i framtiden

    5. När Violetta bestämde sig för att börja ta stopphormoner, för att inte komma in i den manliga puberteten, tvingades trettonåringen ta ett svårt beslut.

    Violetta, ett barn, behövde ta ställning till om hon i framtiden vill ha biologiska barn eller ej.

    I så fall behövde hon frysa ner spermier.

    – Man kan få barn på så många sätt. Vem vet hur det blir i framtiden, om Violetta blir kär i en tjej eller kille, säger Ida.

    Mamman gick med Violetta till reproduktionscentrum och satte sig i ett rum där barnlösa par väntade på sin tur. De tittade konstigt på mamman som var där med sin 12-åring.

    – Det var förstås en lite absurd situation, säger Ida."

    "Violetta bestämde sig för att inte frysa ner något."
    https://www.expressen.se/kvallsposten/qs/violetta-13-berattar-for-sin-nya-klass-jag-ar-en-transperson/

    Jos Kasper Kivistö itkee nyt, ettei ollut valmis kaksikymppisenä päättämään hedelmällisydestään, niin miten 13-vuotias ja sitä nuoremmat sitten ovat? Blokkereista tiedetään, että ne pysäyttävät poikien sukupuolielinten ja seksuaalisuuden kehityksen. Plus kaikki muut terveyshaitat. Silti Vasemmisto, Vihreät, F-puolue ja Transhausen-perheet ajavat blokkereiden vapauttamista Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mutta miksi transaktivisteja ei kiinnosta lapsena transiutettujen hedelmällisyys ja lasten saaminen?"

      Olen nähnyt transien vastaavan näihin transiutettavia lapsia koskeviin kysymyksiin jotenkin niin, että on kuulemma perverssiä ja kyseenalaista heidän mielestään olla kiinnostunut "lapsen hedelmällisyydestä ja seksuaalisuudesta". Juuri näin, tismalleen siitähän tässä on kyse, että me toppuuttelijat tässä seksualisoimme näitä lapsia. Eihän meillä nyt mitään muutakaan motiivia voi olla?

      Poista
    2. Juu koska lapsethan tosiaan pysyvät ikuisesti lapsina, eivätkä suinkaan kasva aikuisiksi aikuisten maailmaan aikuisten juttuja tekeviksi aikuisiksi. Pyhä luoja mitä venkoilu yritystä häpäisyn keinoin :D

      Poista
  4. Transpuoskari Marci Bowers tunnustaa, että Tanner-asteikon 2-tason poikien blokkerointi johtaa seksuaalisuuden menettämiseen:

    "Dr. Marci Bowers, a trans-identified male and the president of the World Professional Association for Transgender Health, has recently admitted that all of the boys who start on puberty blockers at Tanner stage 2 will never have any sexual function."

    https://twitter.com/2022timeflies/status/1536844877723574274

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mengele pyörii haudassaan. Mielihyvästä.

      Poista
    2. "Mengele pyörii haudassaan. Mielihyvästä."

      Etenkin, kun tiedetään, että transiutetuista nuorista suurin osa on homoseksuaaleja, jotka lasten rodunjalostajatransiuttajat saavat pois geenipoolista. Saadaan toteutettua eheytys transheteroksi ja eugenistinen tavoite lisääntymiskyvyn viemisellä samaan hintaan. Autismikirjolaiset saadaan steriloitua samalla prosessilla. Tavistockin potilaista 35 prosenttia oli autismikirjolla. Sattumaako?

      Miettikää, että Tanner-asteikon taso 2 tarkoittaa 9-11-vuotiaita poikia, joille transiutuskiihkossa annetaan seksirikollisten kastroimiseen tarkoitettua Lupronia. Miten sen ikäinen voi antaa suostumuksen terveyden, seksuaalisuuden ja lisääntymiskyvyn vieville käsittelyille?

      UK:n Tavistockin transiutusklinikan tilaston mukaan transhoitoihin hakeutuneista tytöistä lähes 90 prosenttia oli lesboja ja biseksuaaleja. Pojista taisi 60-70 prosenttia olla homoja. Tilasto siis ennen ajalta ROGD:tä. Detransitioituneista lesboja on kaksinkertainen määrä heteronaisiin verrattuna.

      Ja hälytyskellot eivät soi kenelläkään missään.

      Poista
    3. Totta töriset. Erittäin monet homoseksuaalit (myös minä) näkevät näissä nykyisissä "translapsissa" oman itsensä lapsena. Homoseksuaaleille on aina ollut tyypillistä kokea lapsina ja nuorina sukupuolista hämmennystä, kun ympäristö usein erilaisin tavoin viestittää, että feminiinisessä ja herkässä pojassa tai maskuliinisessa ja raisussa tytössä on jotain vikaa ja ei-suotavaa, kun hän ei käyttäydy sukupuolistereotypioiden ja odotusten mukaisesti vaan poikkeaa normista. Arvatkaa vaan, sainko itse kuulla lapsena herkkyydestäni ja taipumuksestani viehättyä kaikesta kauniista ja "tyttöjen jutuista". Nykyihmiset ovatkin sitten vääntäneet tämän niin, että sen sijaan että antaisimme vain poikien olla feminiinisiä ja tyttöjen maskuliinisia, tulkitsemmekin heidän syntyneen kokonaan vääriin vartaloihin, ja vartalot medikaalisesti "korjaamalla" saadaan tästä epätoivottavasta aineksesta moukaroitua irvokkaita transheteroja, joista seksuaalisuus on hakattu kokonaan irti pumppaamalla heidät täyteen muuntohormoneja ja silpomalla sukuelimet irti.

      Näin sekaisin ihmiset ovat sukupuoli- ja seksuaalisuusasioissa tänä päivänä.

      Poista
    4. Kiinnostaisi kuulla, että kuinka moni aikuistrans olisi halunnut blokkerit itselleen. Että riittäisikö aavistuksen verran parempi esteettinen läpimenevyys kuittaamaan terveyshaitat, kognitiiviset ongelmat, osteoporoosin, mikropeniksen ja siitä koituvat hankaluudet uustoosan rakentamiselle, menetetyn libidon, hedelmällisyyden ja jäämisen lapsen tasolle henkisesti?
      Monien blokkerifanien idolit Jazz Jennings, Kim Petras ja Nikkie Tutorial ovat ikääntyessään saada enemmän ja enemmän biologisen sukupuolensa piirteitä, joten toimivatko blokkerit edes toivotulla tavalla? Oliko tilkkutäkkivagina turha uhraus?

      Mielelläni näkisin myös blokkerichallengen, jossa lasten transiuttajat ottavat itse blokkeripistoksia näyttääkseen, kuinkan harmittomia blokkerit ovat. Transhausen-mutsilla taitaisi olla vastaava ilme kuin Mr. Burnsillä kolmesilmäisen kalan kanssa.

      Poista
    5. Niin no, aikuisten transienhan on helppoa huiskaista nuo blokkereiden ongelmat sivuun pelkällä olankohautuksella, koska itse ovat tehneet päätöksen transiutumisesta aikuisiällä ja aikuisen keholla, jossa on ollut sitä materiaalia, josta muokata neoreikiä ja neoulokkeita. Olen huomannut, että huomattava osa lasten transiuttamisen orkestroijista terveydenhuollossa ja terapiapalveluissa (genderterapeutit ym.) on itse joko transeja tai muusuja. Sattumaako? Matt Walsh haastatteli heistä muutamia What Is a Woman? -dokumentissaan. (En muista heidän nimiään, enkä jaksa nyt googlata.) Siinä ollut kirurgi (itse transnainen) kertoi nuorimman potilaansa olleen genitaalikirurgian (”bottom surgery”) suorittamisen aikaan 16-vuotias.

      Nämä terveydenhuollossa hääräilevät ja sukupuolisieluoppeja levittelevät transit ja muusut tuntuvat ajattelevan, että haluavat tehdä altruistisen palveluksen seuraavan sukupolven transeille: että nykyisen sukupolven transit ainakin saavat sen ihanuuden, mitä he itse eivät saaneet eli transiuttamisen mahdollisimman aikaisin ja siten ”oikeanlaisen” lapsuuden ja nuoruuden elämisen ”oikeassa” kehossa. Näiden ihmisten harhaisuus on niin taivaanrannoilla vaikeroivan syvää, etteivät he edes tiedosta tässä mukamas laupiaassa tavoitteessaan, että blokkereilla saattaisi olla mitään muuta kuin hyödyllisiä ja positiivisia vaikutuksia. Tämä liittyy vahvasti transien taikauskoisuuteen, josta olen puhunut aiemminkin: että sukupuoli on ihan oikeasti mahdollista ”korjata” lääketieteellisin keinoin oman kokemuksen mukaiseksi (vastakkaiseksi). Ja muistakaa: lasten ääneenlausumaton tehtävä on tässä projektissa validoida aikuisten transien identiteettejä. Transien pakkomielle tulla kokemussukupuolensa edustajan kaltaiseksi ja raahata kaikki muutkin halukkaat mukanaan Translandiaan on niin voimaks ja kaiken alleen jyräävä, että he ovat sen saavuttaakseen valmiita menemään läpi tulen, veden ja harmaan kiven. Fyysisestä kivusta viis, fysiologisista realiteeteista viis, haittavaikutuksista viis, järkipuheista viis, eliniän lyhenemisestä viis jne. Mikään ei saa tulla transien ja heidän hartaimman toiveensa täyttymisen väliin, eivät edes ne, jotka yrittävät pelastaa puolustuskyvyttömät, viattomat lapset heidän kynsistään.

      Poista
    6. Vaikuttaa siltä, että lapset ovat ainakin osalle aikuistranseista jonkinlainen pakkomielle. Katsoin joskus muistaakseni Blaire Whiten videota, jossa hänellä oli vieraana hyvin nuorena transitioitunut miestrans. Hän oli netissä päätynyt aikuisten miestransien ryhmiin, jossa hänet oli minun mielestäni gruumattu koko hommaan, ja nämä aikuiset olivat diilanneet hänelle muuntohormoneja, joilla hän sitten oli aloittanut transition ilman mitään terveydenhoitohenkilöstön konsultaatiota, vanhempiensa asiasta tietämistä tms. Muistaakseni hän kuvasi, että nämä aikuiset olivat kuvanneet asiaa niin, että on niin ihanaa ja ihmeellistä saada tarjota jollekin toiselle (esiteini-ikäiselle lapselle...) se mahdollisuus josta on itse jäänyt paitsi, eli että testosteroni ei pilaa kehoa. Itselleni jäi muistikuva, että se on ollut eräänlainen fantasia tai jopa fetissi näille miehille. Miettikää, miten pimeää touhua! Kuinka KUKAAN voi tehdä lapselle noin? En tiedä, onko tuollainen yleistäkin, mutta tuntuu aivan käsittämättömältä. Luulisi, että tervejärkinen, edes jollain tapaa tasapainoinen trans haluaisi että siltä kärsimykseltä, inholta ja lihamyllyltä voisi välttyä jos suinkin mahdollista. Tämä on pimeä kultti, johon gruumataan lapsia...

      Poista
  5. Olen miettinyt näitä tapauksia, jotka valittavat tulleensa pakkosterilisoiduksi, vaikka ovat aikuisena täysin omasta halusta hakeutuneet transhoitoihin, joiden seuraus on steriiliys. Kasper kuitenkin vaikuttaa pitävän nykyisestä olemuksestaan, jota hän ei olisi ilman medikaalista transitiota voinut saada.

    Olen miettinyt, eivätkö nämä yksilöt ole oikeasti tienneet mihin ovat ryhtyneet ja mitä seurauksia transitiolla on. Jos näin on, niin transpolin seulaa pitäisi tiukentaa. Mielestäni seulaa voisi ylipäätään tiukentaa muutenkin, kun nykymenoa katsoo ja millaista porukkaa pääsee tutkimuksista läpi. Olen muutenkin miettinyt, että nykyään saadulla transdiagnoosilla ei ole samanlaista takuuta kuin mitä sillä aiemmin on ollut. Syynä tähän ovat osin resurssien puutteet ja myös transaktivistien painostus.

    Toinen vaihtoehto, jota olen miettinyt, että nämä Kasper Kivistöt haluavat vaan uhriutua, ja tuo ”pakkosterilisaatiosta” valittaminen on vain näppärä keino tähän. Tällainen valheisiin perustuva tunnemanipulaatio kostautuu ajan saatossa, mistä sitten aiheutuu laajempikin mainehaitta kaikille transsukupuolisille.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ”Kasper kuitenkin vaikuttaa pitävän nykyisestä olemuksestaan, jota hän ei olisi ilman medikaalista transitiota voinut saada.”

      https://youtu.be/0FlCDh8dXPo
      Kasper selittää tällä videolla kohdassa 10:12:

      ”Sen pitäis vaan riittää, jos mä sanon, että ’näin on hyvä, tää on kuka mä oon, mulla on näin hyvä olla ja that’s it’. On nainen, on mies, on muunsukupuolinen, on sukupuoleton, kokee sitä että on trans, et se voi olla identiteetti ihmisellä et on transsukupuolinen, tai voi olla identiteetti kuten mulla: olla mies, jolla nyt sattuu olemaan transtausta. Et jokainen kuitenkin määrittää ittensä omalla tavallaan.”

      Transien ongelma (tai siis yksi niistä) on se, etteivät he kerta kaikkian tajua, että halutessaan olla nainen, mies, muunsukupuolinen, sukupuoleton tai mitä hellanduudeliksen hölökynkölökynsukupuolta ikinä, he eivät voi sillä halullaan ja tuntemuksellaan trumpata fysiologisia realiteetteja olemattomiin. Voit kokea itsesi pääsi sisällä aivan miksi tahansa ikinä haluat, mutta et voi ”kokea” itseäsi esimerkiksi raskaana olevaksi tai raskaana olemattomaksi. Raskaana olemisesi tai raskaana olemattomuutesi riippuvat kehosi fyysisistä ominaisuuksista, jotka ovat synnynnäisiä ja perustaltaan muuttumattomia. Jos turmelet kehosi lisääntymispotentiaalin omasta aloitteestasi, koska haluat olla jotain jänskää vinksinvonksinsukupuolta ja tulla päänsisäiseksi ”omaksi itseksesi”, niin et voi sen jälkeen valittaa ja uhriutua siitä, että fysiologinen todellisuus ei täydellisesti uudelleenjärjestäydy mielikuviesi mukana ja mukaiseksi.

      Todellisuuden voi kieltää vain tiettyyn rajaan asti. Tämä on transien itsensä ja heidän hyvinvointinsa kannalta ehkä kaikkein suurin tragedia. Heidän täytyy jossain kohtaa ymmärtää tyytyä siihen, mitä heillä jo on, eikä käydä sotaa todellisuutta, sortavia rakenteita, binääriä ja cissuja vastaan saadakseen harhalleen lisää ja yhä lisää pönkitettä. Raja menee jossain.

      Et voi samaan aikaan uikuttaa, että haluat olla nainen joka synnyttää ja joka nyt on väkisin pakotettu olemaan trans, kun seuraavassa käänteessä saarnaat pateettisesti toisaalla, miten tää (mies) on se kuka sä oot, sun on noin hyvä olla ja that’s it. Koeta nyt helvetti soikoon päättää, kuka ja mikä olet! Ja yritä ovimattosyndroomasi keskellä piehtaroidessasi tiedostaa, kuka on tosiasiassa vastuussa milloin mistäkin valinnoistasi ja kokemisistasi ja kokemattomuuksistasi. (Vinkki: peiliin voi vilkaista.) (Toinen vinkki: Et kerta kaikkiaan VOI haluta samaan aikaan olla mies ja synnyttää. Tai voit, mutta ymmärrätkö ollenkaan, miten sekaisin olet ja miten käsittämättömän harhaista tuo on?)

      Kasper ei sitä paitsi ole ”mies, jolla nyt vaan sattuu olemaan transtausta”. Ei ole olemassa ainoatakaan ihmistä, jolla nyt vain sattuu olemaan transtausta. Transius läpivietynä prosessina on subjektiivisesta pyynnöstä toimeenpantu ja staattinen, kokoaikainen tila, joka ei jää transhoitojen läpikäymisen jälkeen jonnekin hamaan menneeseen epämääräiseksi tausta-asiaksi: transien täytyy ylläpitää transiuttaan lääkkeellisesti ja esiintymällä siinä toisen sukupuolen sosiaalisessa roolissa ympärivuorokautisesti ja ympärivuotisesti. Huomaatteko, miten TÄSSÄKIN kohtaa transit vääristelevät todellisuutta ja pyrkivät muokkaamaan ihmisten mieliä ja manipuloimaan yleistä todellisuus- ja sukupuolikäsitystä? Ovat kyllä huippuunsa hioneet tämän ”erityiskykynsä”.

      Poista
  6. Juuri tätä olen ihmetellyt aina translaki-mölinää mediassa kuullessani. Mikä hinku sinne transpolille / hoitoihin on oikein mennä, jos et halua menettää (tai ainakin olennaisesti heikentää) hedelmällisyyttäsi?
    Tässä todella on kyse jostain oudosta marxilaisesta huumasta, jossa yhteiskuntaa ajetaan väkisin alas. Hyxleyn dystopia 'Uljas Uusi Maailma' kuvaa juuri tätä..

    (muuten, jäitpä kiinni poliittisesta epäkorrektiudesta. Uskalsit käyttää Hysteria-ilmaisua, joka on perinteistä naisia alistavaa ja vähättelevää, cis-malen sortoretoriikkaa :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mikä hinku sinne transpolille / hoitoihin on oikein mennä, jos et halua menettää (tai ainakin olennaisesti heikentää) hedelmällisyyttäsi?"

      Tämä on yksi kuningaskysymyksistä koskien nykyistä transvouhotusta, ja koko asia on todella monimutkainen vyyhti, jota täytyisi tutkia paljon perusteellisemmin kuin tällä hetkellä tutkitaan. Erilaisia syitä ja osatekijöitä hinkumiseen lienee tuhansia, mutta yksi merkittävä osasyy on varmaan se, etteivät transit voimakkaissa dissosiaatiohuuruissaan pysähdy koskaan tarkemmin miettimään ja tiedostamaan, mikä sukupuolten ja tiettyyn sukupuoleen syntymisen varsinainen pointti on. (Tämä on nyt seurausta jo pitkään jatkuneesta käsittämättömän aggressiivisesta sukupuolipropagandasta.) Heidän perspektiivinsä sukupuoleen on sen nykyisen poliittisen ideologian sävyttämä, jonka mukaan ihminen voi itse määritellä oman identiteettinsä ja olevaisuutensa kehollisuutta myöten tuntemustensa, mielikuviensa ja kokemuksensa pohjalta haluamakseen. Jostain syystä sukupuoli on valikoitunut kanavaksi, jonka kautta tätä identiteettipolitiikkaa on jo vuosien ajan aggressiivisesti ajettu. Sukupuoli ei ensisijaisesti ole rooleja, stereotypioita, mieheyteen ja naiseuteen liitettäviä kulttuurisia käytänteitä, identiteettejä ja sosiaalisissa tilanteissa tuotettua performatiivia. Sukupuoli on myös kaikkea tätä, mutta ei ensisijaisesti. Sukupuoli on ensisijaisesti ihmisen kehon lisääntymisbiologinen ominaisuus. Ei enempää eikä vähempää. Jokainen on joko pieniä tai suuria sukusoluja tuottava yksilö, jompikumpi näistä, eikä tuota ominaisuuttaan voi itse valita tai vaihtaa toiseksi millään määrällä identiteettipolitiikkaa. Vain sekundäärisiä sukupuolipiirteitä voidaan jonkin verran kosmeettisesti muunnella, mutta ei sen enempää. Minulle on edelleen mysteeri, miksi transsukupuolisuus (joka on ihan aito, oikea ja vakava ilmiö) on väkipakolla pitänyt sotkea mukaan tähän ideologiaan, jonka kautta musta yritetään vääntää valkoiseksi hinnalla millä hyvänsä.

      Yksi asia, joka minua on aivan alusta asti transaktivismissa eniten turhauttanut ja ärsyttänyt, on se miten aktivistit sekoittavat kaikki sukupuolen eri ulottuvuudet yhteen ja samaan keitokseen, vääntelevät jokaisen sukupuolta koskevan yhteiskunnallisen diskurssin (aborttioikeuksia yms. myöten) tuhannelle miljardille mutkalle ja yrittävät sitten kivenkovaa väittää ja uskotella noita kaikille meille, ah, niin tuttuja mantrojaan, kuten että sukupuolia ei ole olemassa, sukupuolia on kolme, kuusikymmentäkaksi tai kahdeksan miljardia kappaletta, sukupuolta ei oikeastaan voida mitenkään määritellä (mutta transnaiset ovat naisia, piste), kenenkään sukupuolta ei voida redusoida hänen genitaaleihinsa, koska genitaalit eivät kerro mitään sukupuolesta jne. Kun ihmisten mielet on tällä väsymättömällä propagandalla saatu tarpeeksi solmuun ja onnistuttu houkuttelemaan kaikki vaikutuksille alttiit mukaan kulttiin kuin massiiviseen pyramidihuijaukseen, niin ei siinä hurmosmielentilassa ihmisille ensimmäisenä tule mieleen, että omalle keholle tehdyt peruuttamattomat muutokset ovat ihan oikeasti peruuttamattomia. He ovat niin vuorenvarmoja omasta "transihmisyydestään" ja sitä kautta saadusta hyväksynnästä, suitsutuksesta ja valittujen joukkoon kuulumisesta, että joukkoon kuulumisen ja hyväksytyksi tulemisen tarve jyrää kaiken alleen, kehollisia realiteetteja myöten. Tämä on yksi keskeisistä kultin piirteistä transaktivismissa. Kun esim. tissit kerran leikataan irti, niitä ei saa enää koskaan takaisin. Ja aivan turha jauhaa jotain "ainahan voit mennä hakemaan uudet tissit, jos kaduttaa" -shittiä (nähty on): ne "uudet tissit" ovat vain uusi kauneuskirurginen operaatio ja lopputulos on pelkkää pintaa ja feikkiä, kuten myös transien kehonmuokkailut.

      Poista
    2. Kertoo muuten ihan äärimmäisen karua kieltään nykyihmisten ajattelusta sekin, että dramaattisesta kehonmuokkauksesta (johon sisältyvät amputaatiot ym.) puhutaan kuin jostain meikkiostoksilla tai kuntosalilla käymisestä. Näin videon suomalaisesta homomiehestä, joka oli/on jäänyt koukkuun kauneusleikkauksiin (on julkisesti puhunut asiasta, en tosin juuri nyt muista hänen nimeään). Videolla hän selaili pakonomaisesti puhelimesta plastiikkakirurgien sivustoja ja esimerkkejä leikkaustuloksista ja huokaili utuisen naukuvalla äänellä kaikkea tällaista: "Oi vitsi, just tommosen nenän mäkin haluaisin!" Noh, nenäoperaatiot nyt ovat vielä pientä verrattuna transmuokkailuihin, joissa ihmisten lisääntymiselimet kirjaimellisesti tuhotaan, saatetaan toimintakyvyttömiksi. Kauneuskirurgia on alati kasvava miljardiluokan bisnes, joka rakentuu ihmisten turhamaisuuden, epävarmuuksien, huomatuksi tulemisen tarpeen, erikoisuudentavoittelun, rumuuskompleksien ja kehonkuvavääristymien päälle.

      "muuten, jäitpä kiinni poliittisesta epäkorrektiudesta. Uskalsit käyttää Hysteria-ilmaisua, joka on perinteistä naisia alistavaa ja vähättelevää, cis-malen sortoretoriikkaa :)"

      Iik! :D

      Poista
  7. En vielä jaksanut lukea koko postausta, mutta tulinpa mouhoamaan aiheen ohi. Kamala turhautuminen taas päällä, kun translaki etenee todennäköisesti ensi viikolla. Luin lausuntoja, ja pieni valonpilkahdus löytyi RISEn lausunnosta:

    "Transsukupuolisten henkilöiden sijoittamisessa saatetaan kohdata jatkossa haasteita, mikäli ulkoisesti edustamansa sukupuolen keskimääräisiä piirteitä vastaamattomien henkilöiden määrä vankiloissa lisääntyy. On myös olemassa mahdollisuus pyrkimyksistä sääntelyn hyväksi käyttämiseksi niin, että henkilö vahvistaisi
    sukupuolensa virheellisesti ja pyrkisi vaikuttamaan tällä esimerkiksi sijoitteluunsa. Tällaiset pyrkimykset voisivat konkretisoituessaan johtaa vaaratilanteisiin. Tämän lisäksi tulisi huomioida paitsi usein jo lähtökohtaisestikin traumataustaisten cis-naisvankien mahdollisesti lisääntyvä turvattomuuden tunne, mutta myös transsukupuolisen vangin suojaaminen mahdolliselta muiden vankien transfobialta. Mainitut seikat puhuvat sen puolesta, että Rikosseuraamuslaitoksella tulisi
    olla mahdollisuus käyttää harkintaa sijoittamisen suhteen, eikä esimerkiksi osastosijoittelun tulisi olla täysin sukupuolesta riippuvaa."

    Transfobia nyt on lähinnä vitsi, mutta hienoa, että joku on jaksanut edes puoli sekuntia miettiä myös naisten, ja erityisesti todella, todella heikossa ja haavoittuvassa asemassa olevien naisten oikeuksien toteutumista. Tuuleen huuteluahan tämä kaikki on kun mekkofetisistiraiskarit pääsevät mellastamaan juuri niin kuin mieli tekee, mutta oikeasti kiva, että joku edes on välittänyt edes tuon verran.

    Voisiko nämä sairaat translobbarit viedä saunan taakse tai edes jollekin omalle saarelleen mellastamaan, ennen kuin he tuhoavat koko yhteiskunnan ja aiheuttavat suunnatonta kärsimystä?

    VastaaPoista
  8. Raadollisen rehellinen ruotsalaisdokkari Ångrarna (Katujat) vuodelta 2010, jossa kaksi entistä transnaista kertoo tarinansa.
    https://archive.org/details/regretters

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Katson tuon, kunhan ehdin. Mielenkiintoista muuten tarkastella, ovatko detransnarratiivit muuttuneet jotenkin viimeisten 12 vuoden aikana. Detransitiot lisääntyvät tulevina vuosina räjähdysmäisesti, kun transhulluus alkaa aikanaan laantua ja menee hiljalleen pois muodista (eivätkä ne sukupuolet sittenkään taikasauvan heilautuksella koskaan muuttuneet yhtään miksikään). Näin on käynyt kaikille aikaisemmillekin hullutuksille maailmanhistoriassa, siis myös trans- ja muunsukupuolisuushömpsöttelylle. Koittaisipa se aika jo, en ihan oikeasti jaksa tätä enää.

      Poista
    2. Tuo Ångrarna oli aivan mielettömän hyvä dokumentti, ei pelkästään mielenkiintoisen aiheensa vuoksi, vaan ihan leffana. Se on vuodelta 2010. Mietin, millaista huomiota se herättäisi tänään, tai olisiko sen julkaisemisessa ongelmia. Jännä myös se, että kun aloin katsoa sitä, ruutuun ponnahti teksti: tämä video ei ehkä sovi kaikille.

      Poista
    3. Muistan nähneeni tämän aikanaan Suomen TV:ssä (liekö nykyisessä ilmapiirissä enää mahdollista..), ja ihailin sekä dokkarin tehneiden että siinä puhuneitten rohkeutta. Vastaavaa avoimuutta näkee harvoin. No, tämä olikin muinaisella kymmenluvulla, nyt olemme harpanneet ideologisella tasolla jo monta askelta eteenpäin ..

      Poista
    4. Jatkan vielä tuosta Ångrarna-dokkarista (jätin kommentin 16.9.). Katsoin sen perjantaina, ja se on pyörinyt mielessäni jatkuvasti, koska se oli niin rehellinen ja koskettava. Ja sen lisäksi olen miettinyt (sori jos tämä spoilaa; jos haluat katsoa dokkarin ilman ennakkotietoja, lopeta lukeminen nyt) toista dokumentin päähenkilöä, Orlandoa, joka oli naimisissa miehen kanssa 11 vuotta. Hänen mukaansa mies ei tiennyt hänen olevan alunperin mies, mutta alkoi jossain vaiheessa (emme tiedä missä) epäillä ja se johti sitten eroon. En ole varma, millä vuosikymmenellä tuo oli, ehkä 70–80-luvuilla. Mulla ei ole siis aiheesta mitään valmiiksi mietittyä kysymystä tai lausuntoa, se vain pyörii mielessä.

      Poista
    5. Tässäkin tulee spoilereita.

      "Orlandoa, joka oli naimisissa miehen kanssa 11 vuotta"

      Orlandon tarina oli tosi surullinen, koska hänellä ei ollut mahdollisuutta elää avoimesti homomiehenä 1950/60-luvun Ruotsissa. Hänellä ei siis alunperin ollut kehodysforiaa, vaan oli lukenut aikansa transnaisjulkkiksesta. Sitten hän alkoi haaveilla transnaiseudesta, kuinka hän voisikin alkaa elää naisena ja olla parisuhteessa miehen kanssa. Ja sitten kävi niin kuin kävi. Vielä nykyäänkin homoseksuaalit ovat huomattava ryhmä transkäsittelyihin hakeutuvien joukossa.

      Poista
    6. Joo, näin oli. Kumpikaan dokumentin miehistä ei ollut oikea trans, siis omien sanojensakaan mukaan.

      Poista
  9. Tää pakkosterilisaatiovouhkaus suututtaa mua aivan järjettömän paljon (olen yleensä aika rauhallinen ihminen, mut nyt on pakko vähän räntätä). Olen itse "vanhan koulukunnan trans" ja transitioitunut just tän nykyisen buumin alkamisen kynnyksellä reilut 10 vuotta sitten, eli käytännöt on voinu mun ajoista muuttua, mutta tuskin ainakaan tiukempaan suuntaan. Juridisen sukupuolen vaihtamiseksi ei todellakaan tarvitse olla oikeasti lisääntymiskyvytön. Lisääntymiselimistöön kajoavaa leikkausta ei siinä vaiheessa tarvitse olla tehtynä ja saattaa jopa olla niin (omasta "prosessista" on tosiaan sen verran aikaa, että en ihan joka yksityiskohtaa muista) ettei sukupuolielinten leikkausta edes saanut tehdä ennen juridisen sukupuolen muutosta. Eikä testosteroni edes tee ihmisestä hetkessä lisääntymiskyvytöntä, mistä näitä "synnyttäviä miehiä" muuten putkahtelisi? Kukaan ei sitä käyttöä valvo, eli käytännössä lisääntymiskyvyttömyyden todistamiseen riittää, että henkilölle on määrätty lääkeresepti hormonihoitoa varten. Tässä yhteydessä pakkosterilisaatiosta puhuminen on ihan järjetöntä ja sitä paitsi äärimmäisen törkeää, kun maailmassa on ihan oikeasti pakkosterilisaation uhriksi joutuneita ja joutuvia ihmisiä. Käsittääkseni Suomessakin ei edes ihan kovin kauan sitten on kehitysvammaisia ihmisiä sterilisoitu ilman heidän suostumustaan ja jopa heidän tietämättään.

    Itse en ole yleensäkään ymmärtänyt mikä ongelma tässä ylipäätään on, koska kuten blogisti jo kysyikin, jos olet mies, miksi haluat tulla raskaaksi ja synnyttää? Itse en transtutkimuksiin lähtiessäni tuntenut ainuttakaan toista transsukupuolista, enkä sen jälkeenkään ole kaivannut ympärilleni mitään transyhteisöä. Sateenkaaripiireissä yleisemmin on tullut jonkin verran pyörittyä, mutta sattuneesta syystä olen niistä viime aikoina pitkälti vieraantunut. Vaikka en ihan niin kamalan vanha vielä olekaan, netissä hengaamiseen ja varsinkaan somettamiseen en ole koskaan käyttänyt juurikaan aikaani. Varmaan tämän takia mulle tuli useita vuosia oman transitioitumisen jälkeen ihan täytenä yllätyksenä ja ehkä jopa järkytyksenä, että joku transmies voisi haluta tulla raskaaksi. Mulle ei ollut tällanen tullut koskaan mieleenkään. Tyttöystäväni (nykyinen vaimo) on aina halunnut lapsia, ja joskus sillon ennen transtutkimuksiin lähtemistä pohti sitä, että voisiko multa ottaa munasoluja talteen, jotta hän vois joskus kantaa mun biologisen lapsen. Sanoin heti että ei, mä en halunnut olla kenenkään äiti edes solutasolla. Mulle on aina ollut ihan selvää, että jos en voi saada lapsia miehenä, en saa omia lapsia ollenkaan. Olen toki tässä asiassa vähän jäävi sanomaan, kun en itse ole ylipäätään lapsia halunnut. Mutta muistan kyllä sitä joskus vähän surreeni, kai se geenien siirtämisenhalu on ihmiseläimessä kuitenkin aika syvällä. Ajattelin tätä kyllä jo useita vuosia ennen kuin se tuli omalla kohdalla konkreettisella tavalla mahdottomaksi.

    Mitä tulee transsukupuolisten yleiseen soveltumattomuuteen vanhemmiksi, itse en ole tällaisia väitteitä missään kuullut. Jos tämä olisi ihan hallinnollisella tasolla yleinen käsitys, miksi transsukupuolisuuden perusteella saa kunnan maksamaa hedelmöityshoitoa (mikä ei käsittääkseni ole mahdollista naispareille, toki asia on voinut lähiaikoina muuttua)? Vaimoni on raskaana (sai ylipuhuttua) eli musta on tulossa juridisesti ja sosiaalisesti isä, ja vielä julkisen terveydenhuollon toimesta. On toki totta, että mun hirveät transgeenini ei siihen lapseen siirry, mutta joutuuhan se kuitenkin elämään mun turmiollisessa vaikutuspiirissäni O.O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teitä tolkun transsukupuolisiapas nyt putkahteleekin tänne harva se päivä kommentoimaan. Mahtavaa, sehän lienee merkki siitä, että olen tehnyt jotain oikein. :)

      "Kukaan ei sitä käyttöä valvo, eli käytännössä lisääntymiskyvyttömyyden todistamiseen riittää, että henkilölle on määrätty lääkeresepti hormonihoitoa varten."

      Joo, unohtui tuossa päätekstissä mainita näistä, vaikka olinkin asiasta tietoinen. Tuohon lisääntymiskyvyttömyyden vaatimukseenhan on nähdäkseni alunperin sisältynyt sekin aspekti, että katsotaan ihmisen sen myötä olevan oikeasti vakavissaan oman transkokemuksensa kanssa. Transdiagnoosin asettamiseksi ei ole transiudesta mitään muita konkreettisia todisteita kuin potilaan oma kertomus. Siksi siihen ei tule suhtautua heppoisesti ja siksi ne parjatut pitkäkestoiset tutkimukset ovat olemassa. Koska "aidoilla" transsukupuolisilla se dysforia on ihan OIKEASTI niin rampauttava, etteivät he kykene elämään biologisen sukupuolensa yksilöinä ilman korjaushoitoja. Nykyiset transaktivistit väittävät, että ihminen voi olla trans ihan ilman mitään hoitoja, jos vain sanoo olevansa trans jne. Tämähän suorastaan tallaa aidot transsukupuoliset maanrakoon ja kairaa vielä kengänkorolla päälle! Tuo ajattelu tekee teidän tilastanne vitsin, ihan samalla tavalla kuin homoseksuaalisuudesta on tehty vitsi, koska seksuaalista suuntautumista ei nykyään enää määritä keho ja sen fyysiset ominaisuudet vaan ihmisen identiteetti, päänsisäinen kokemus ja sukupuolisielu.

      "Tässä yhteydessä pakkosterilisaatiosta puhuminen on ihan järjetöntä ja sitä paitsi äärimmäisen törkeää, kun maailmassa on ihan oikeasti pakkosterilisaation uhriksi joutuneita ja joutuvia ihmisiä."

      Transeille ei ole koskaan ollut mikään ongelma approprioida toisten ihmisryhmien (aitoja) kärsimyksiä ja alistamista ja valjastaa ne siekailematta omaan käyttöönsä, vääristellä niistä itseään koskevat kärsimysnäytelmät ("ah, me olemme tässä koko ajan olleet ne kaikkein suurimmat marttyyrit, oh, milloin tämä transihmisten systemaattinen sortaminen loppuu") ja käyttää niitä omien poliittisten tarkoitusperiensä edistämiseen. Heidän röyhkeytensä tässä asiassa on täysin pohjatonta. Jos transius olisi ollut pinnalla 1940-luvulla ja tuonaikaiset megakorporaatiot ja pharma olisivat tukeneet sitä kuten nykyään, transit olisivat vääristäneet holokaustinkin transien vainoksi, jossa juutalaisilla oli vain mitätön sivurooli

      "Itse en ole yleensäkään ymmärtänyt mikä ongelma tässä ylipäätään on, koska kuten blogisti jo kysyikin, jos olet mies, miksi haluat tulla raskaaksi ja synnyttää?"

      Näiden synnyttämisestä haaveilevien ja aktuaalisesti synnyttävien "transmiesten" ongelma ja psyykkinen tila ei ole transsukupuolisuus. Heidän haluissaan paeta naiseudesta toteuttaen kuitenkin samaan aikaan kaikkein fundamentaalisimmin naiseutta määrittävää biologista tehtävää ei ole kyse transsukupuolisuudesta. Siinä on kyse jostain AIVAN muusta, mutta mistä? Kukaan ei tunnu tietävän, eikä kukaan sitä myöskään pysty transien kirkumisen alla selvittämään. Juuri tämä on transsukupuolisten kannalta ongelma: kukaan ei enää tiedä, mitä transsukupuolisuus on, koska se voi olla ihan mitä tahansa ja "ihminen itse määrittelee oman transihmisyytensä" jne. Voin vain kuvitella, miten teitä tolkun transsukupuolisia kyrsii.

      "Vaimoni on raskaana (sai ylipuhuttua) eli musta on tulossa juridisesti ja sosiaalisesti isä, ja vielä julkisen terveydenhuollon toimesta."

      Onneksi olkoon. :)

      "Mitä tulee transsukupuolisten yleiseen soveltumattomuuteen vanhemmiksi, itse en ole tällaisia väitteitä missään kuullut. "

      En minäkään. Siksi mielelläni näkisin konkreettisia todisteita niistä. Tosin niitä nyt ei transaktivisteilta koskaan heru yhtään mihinkään. He tykkäävät väittää muista ihmisistä ja heidän sanomisistaan tai tekemisistään kaikkea sellaista, mitä eivät mitenkään pysty koskaan todistamaan tapahtuneen.

      Poista
    2. En ole trans, mutta olen myös aina ihmetellyt, että miten ihmeessä naiskehostaan dysforiaa kokeva ihminen voisi haluta lisääntyä naisena. Luulisi, että se olisi ihan ultimate dysforianaiheuttaja!

      Onnea täältäkin anonyymille tulevalle isälle! Ja kiitos kiinnostavasta kommentista.

      Poista
    3. "En ole trans, mutta olen myös aina ihmetellyt, että miten ihmeessä naiskehostaan dysforiaa kokeva ihminen voisi haluta lisääntyä naisena. Luulisi, että se olisi ihan ultimate dysforianaiheuttaja!"

      Niinhän se useimmille transmiehille onkin. Tämä "synnyttävät miehet" -sekoilu on melko tuore juttu, eikä kyseisillä sekoilijoilla ole "aitojen" transsukupuolisten kanssa yhtään mitään tekemistä.

      Minulla on Kasperiin liittyen sellainen epäilys, että hänen ongelmansa ovat alunperin olleet jotain aivan muuta kuin transsukupuolisuutta (masennus- ja ahdistusoireilua, kuulumattomuutta ja sopeutumattomuutta, sosiaalisia ongelmia jne.), mutta hän ei ole halunnut kohdata ja ryhtyä selvittämään ongelmiaan terapeuttisin keinoin ja on sen sijaan obsessoitunut ajatuksesta, että onkin trans. Trans näyttää hämmentyneille ihmisille taikaratkaisulta: on helppoa redusoida kaikki ongelmansa ajatukseen siitä, että on väärässä kehossa (eli että ongelma on ulkoinen, ei sisäinen). On houkuttelevaa ajatella, että kehon korjaamalla myös ne psyykkiset ongelmat samalla korjautuvat ja katoavat. Toisaalta se myös vapauttaa vastuusta tehdä itse ongelmilleen ja mielenterveydelleen jotakin. On helpompaa syyllistää ympäristöään ja osoitella sormella muita ihmisiä kuin etsiä puutteita itsestään ja miettiä, mikä pahan olon ja ongelmat omassa itsessä mahdollisesti aiheuttaa. Trans tuntuu tarjoavan ratkaisun tähän. Paha oloni johtuu siitä, että muut syrjivät ja väärinsukupuolittavat minua! Sitten kun muut ihmiset muuttuvat, niin minun paha oloni lakkaa ja minusta tulee sen jälkeen onnellinen. Sitten kun!

      Minusta vaikuttaa myös siltä, että Kasper tuota lisääntymisasiaa oirehtimalla epäsuorasti ilmaisee katuvansa koko sukupuolenkorjaustaan, vaikka yrittääkin kovasti väittää, että "näin on hyvä" ja "tää on kuka mä oon". Hän ei vain kuollakseenkaan kehtaisi myöntää tätä kenellekään. Jos Kasper olisi oikeasti transsukupuolinen, hän ei haikailisi aikaa, jolloin oli nainen ja hänellä oli naisen toimiva keho. Kasper tuntuu erityisesti surevan nimenomaan sitä, ettei voi saada biologista lasta ("en voi saada itseni näköistä lasta"). Siihen hänellä on alunperinkin ollut yksi ainoa mahdollisuus: saada se lapsi naisena. Mutta Kasper haluaa olla mies. Elämä on valintoja. En sano, että transsukupuolisuus on sinänsä valinta, mutta transhoitoihin lähteminen kyllä on.

      Poista
  10. Tämä on ehkä vähän aiheen vierestä, mutta tuli mieleen tuosta kommentistasi Kivistön lapsihaaveita koskien. Olen huomaavinani, että ylipäätään nykyään sosiaalinen todellisuus halutaan nähdä ainoana oikeana todellisuutena piittaamatta biologiasta ja fyysisestä materiasta, eikä tämä koske pelkästään transeja. Olen nähnyt esimerkiksi keskusteluja adoptiota tai sateenkaariperheitä koskien, joissa nähdään jotenkin todella tärkeänä, ettei biologialla ole mitään väliä ja on erittäin poliittisesti epäkorrektia ja suorastaan rikollista tuoda sitä mitenkään esille. Kun siis jokainenhan toki tietää ettei saman sukupuoliset voi oikeasti saada jälkeläisiä keskenään ja adoptoitu lapsi on nimenomaan adoptoitu lapsi, ei biologisesti saatu lapsi. Ja tällä huomiolla ei ole siis mitään tekemistä sen kanssa, että vastustaisin adoptiota, tai seksuaalivähemmistöjen perheen perustamista, tai pitäisin heitä jotenkin huonompina ja vähemmän vanhempina. Eikä tietenkään jokaisessa tilanteessa ole kohteliasta ja sopivaa alleviivata näitä asioita.

    Pointti on se että sosiaalisen todellisuuden sen käytäntöjen ja poliittisen korrektiuden nimissä halutaan aika hanakasti kiistää biologisia ja materiaalista osuutta. Mielestäni esimerkiksi vanhemmuus on kaikesta huolimatta ennen kaikkea biologinen tapahtuma, vaikka vanhemmaksi voi tulla myös vain sosiaalisesti. Siittämällä ja synnyttämällä todellakin tulet isäksi ja äidiksi (tämän kiistämistäkin olen paljon kuullut) vaikka et olisikaan paikalla/kykenevä huolehtimassa näistä jälkeläisistä.

    En ymmärrä miksi tällaisten yksinkertaisten asioiden ääneen sanomista pidetään yleisesti nykyään jotenkin ihan kauhean epäasiallisena. Mielestäni siinä on saman tyylisistä asioista kyse, kuin tässä transsukupuolisuus asiassa.
    Adoptio tai muiden sukusolujen käyttö lasten hankkimisessa ei ole kaikkia varten, eikä tarvitse ollakaan. Valheellista siis väittää ettei sillä biologialla ole mitään merkitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Biologian sotkeminen on yleisen ihmiskäsityksen sotkemista. Transien sekoilu on siitä vain yksi ilmentymä. Tämä liittyy osittain siihen, että ennen kuin ihmisille voidaan laajemmin uskotella suurempia ja järeämpiä valheita, heidät täytyy ensin saada uskomaan ja myöntämään monta pienempää valhetta. En halua foliohattuilla, mutta nähdäkseni sukupuolen sotkeminen ja kieltäminen on jonkinlaista esivalmistelua myöhempiä aikoja varten, kun intersektionalistit alkavat vaatia entistä järeämpää todellisuuden kieltämistä. Olen mietiskellyt, minkälaiset pitkän tähtäimen mullistukset heillä mahtaa olla mielessään, mutta sitä on vaikeaa ennustaa. Noh, aika sen näyttää. Mutta pitäkää mielessä, että eivät intersektionalistit ja wokeideologistit huvikseen yritä väännellä biologisia tosiasioita nurinniskoin ja vaadi kaikkia myöntämään omia käsityksiään todeksi ja vallitsevaksi totuudeksi. Heillä on siinä taustalla jokin suurempi agenda.

      "Mielestäni esimerkiksi vanhemmuus on kaikesta huolimatta ennen kaikkea biologinen tapahtuma, vaikka vanhemmaksi voi tulla myös vain sosiaalisesti."

      Lapsen alulle saattaminen on biologinen tapahtuma. Myös vanhemmuus on biologista (jokainen meistä on yhden miehen ja yhden naisen jälkeläinen), mutta sosiaalinen vanhemmuus on biologiasta irrallinen ilmiö. Jos mietitään käsitettä "vanhemmuus" laajemmassa kasvattamisen merkityksessä, niin tavallaan myös muut aikuiset kuin lapsen lähivanhemmat (päiväkodin työntekijät, opettajat, sedät ja tädit jne.) sisältyvät välilliseen vanhemmuuteen, jos he osallistuvat lapsen kasvattamiseen ja ovat lapsen elämässä läsnä turvallisina aikuisina. Ei kyse tietenkään suoranaisesta vanhemmuuden vastuusta ole, mutta lapsen lähiyhteisöstä, jossa hän varttuu aikuiseksi. Historiallisesti lapset ovat aina eläneet osana suuria yhteisöjä, käsitys pelkästään kahden vanhemman muodostamasta ydinperheestä (jos muistatte Nina Mikkosen idyllit) on historiallisessa valossa aika uusi. Ihan syvimmässä ytimessään ja biologian valossa lapsella on kuitenkin vain yksi isä ja yksi äiti, mutta maailma ei ole sellainen, että ideaali isän, äidin ja lapsen muodostamasta kolmiyhteydestä ja perhemallista olisi aina mahdollinen. Juuri siksi meillä on niin monenlaisia eri perhemuotoja, ja niin pitääkin olla.

      "En ymmärrä miksi tällaisten yksinkertaisten asioiden ääneen sanomista pidetään yleisesti nykyään jotenkin ihan kauhean epäasiallisena. Mielestäni siinä on saman tyylisistä asioista kyse, kuin tässä transsukupuolisuus asiassa."

      Kyse on vasemmistoliberaalitahojen ja intersektionalistien ihmisoikeuskirkumiseen naamioidusta halusta kontrolloida, olla niskan päällä ja hallita. Ei se pohjimmiltaan sen kummempaa ole. Nämä ihmiset haluavat VALTAA ja tekevät mitä tahansa saadakseen sitä.

      "Valheellista siis väittää ettei sillä biologialla ole mitään merkitystä."

      Se on aivan yhtä järkevää kuin väittää, ettei painovoimalla ole merkitystä.

      Poista
  11. "vanhan koulukunnan trans"

    Kiitos näkemyksestäsi ja onnittelut perheenlisäyksestä!

    Harmi, että nykyiset transaktivistit ovat onnistuneet pilaamaan myöskin oikeiden transien maineen ja suhteet naisiin ja homoseksuaaleihin. Transit ja tiititkin ovat ennen olleet olennainen osa lgb-skeneä ja bileitä, mutta nykyisen transaktivismin myötä tolkun transejakin on alettu karsastaa. Täytyisi itsekin yrittää muistaa, että tolkun transejakin on vielä olemassa. Suurimmalle osalle kansasta trans kaverina, työkaverina tai kaupan kassana ei ole ongelma.

    VastaaPoista
  12. QX-julkaisussa transnaisen haastattelu. Hyvä Tina, olet rohkea!

    Tina haluaisi keskustelua translaista mutta transyhteisö vastustaa sitä

    https://www.qx.fi/yhteiskunta/252102/tina-haluaisi-keskustelua-translaista-mutta-transyhteiso-vastustaa-sita/

    VastaaPoista
  13. Minä kuulkaa väitän, että jos tämä kaikki jatkuu riittävän pitkään, niin - seuraavaksi aletaankin vaatia sitä, että adoptiovanhempi pitää saada vaihtaa lapsen tietoihin tämän biologiseksi vanhemmaksi. O_O Sehän olisi vain luonteva osa tätä skitsofreenistä "ei biologialla ole mitään merkitystä" hulluuden karnevaalia.

    Sillä ihan kohtsilläänhän voi lapsen biologisen siittäjän merkitä tämän äidiksi ja synnyttäjän isäksi syntymätodistukseen, niin mikä estää menemästä vielä pidemmälle ja merkkaamasts biologisesti lapsesta täysin irrallista idioottia tämän biologiseksi vanhemmaksi?

    Mulla olisi myös yksi ihmetyksen aihe: Jos biologialla ei ole sukupuolen kanssa mitään tekemistä, niin miksi kaikki puhe biologisesta sukupuolesta saa Eräät Tahot™ vaahtoamaan suupielistään? Miten jokin sellainen asia, jolla ei ole mitään merkitystä, onkin sellainen, jolla onkin kaikki merkitys? Onko kyseessä joku Schrödingerin sukupuoli, jokin joka on ja ei ole yhtä aikaa?

    VastaaPoista
  14. Kunpa joku vielä kertoisi, MITEN se juridisen sukupuolen vaihtaminen IHAN OIKEASTI auttaa ketään. Miten vaikkapa Kasperille on ollut niin elämän ja kuoleman kysymys saada hetusta yksi numero parillisesta parittomaksi, että on ihan vahingossa hupsista keikkaa tullut silponeeksi kehonsa ja menettäneeksi mahdollisuutensa lapsiin? Kun ihan oikeasti, sillä passin merkinnällä EI - OLE - VÄLIÄ. Kerran kuulin tällaisen perustelun, että se on niin tärkeää, että kun itse tietää olevansa jotain, että se oma kokemus vahvistetaan todeksi valtion taholta. Jaa. Jos todella tarvitset sen yhden pikkuruisen numeron muutoksen, niin oletko sitten kuitenkaan niin varma siitä, mitä olet? Ettet vain henkesi hädissä yrittäisi pakottaa muut huutamaan, että keisarilla todella on vaatteet, ettet joutuisi kohtaamaan sitä ikävää tosiasiaa, jonka ihan oikeasti tiedät itsekin syvällä sisimmässäsi: ei, olet alasti, ja kaikki paikallaolijat sen tietävät. Ihan sama mikä huutokuoro paukuttaisi glitteriä ilmaan ja juhlisi uutta uljasta vaatekertaasi.

    Lueskelin lakimuutoksesta annettuja lausuntoja. Käsittämätöntä oli, että kaikki "viralliset" tahot puolsivat esitystä, koska "itsemääräämisoikeus, ihmisoikeudet, blaablaablaaaa". Mikä hiton itsemääräämisoikeus? Miten on mahdollista, että näin suurissa organisaatioissa kukaan ei ole tullut ajatelleeksi miten valtavia haittavaikutuksia lakimuutoksella olisi, tai ainakaan saanut suutaan auki? Tai no. Tämä pimeä ideologia toki on ujuttautunut melko syvälle eri sektoreille: hallintoon, yliopistoihin jne. Olen kuullut, että esimerkiksi Helsingin yliopistossa psykan opiskelijoille opetetaan woke-ideologiaa. Tuttuni oli haastanut opetusta (ihan oikeaan tieteeseen perustuen), ja hän oli joutunut siitä puhutteluun tms. rangaistusmenettelyyn! Eli uusia ihmisä aivopestään tähän skeidaan koko ajan, ja haastamisesta rangaistaan.

    Aiheesta toiseen. Kamala ikävä Samettia <3 Tietääkö kukaan, onko hänellä kaikki ihan hyvin? Samettia kyllä saa pitkälti kiittää siitä, että hän on kunnolla raivannut transkriittisen skenen ja keskustelun Suomeen. Hämmästelen hänen käsittämätöntä rohkeuttaan ja lujuuttaan. Itse olen traumatisoitunut ex-hc-intersektionaalinen feministi, ja olen Sametin jutuille oikeastaan elämäni velkaa, sillä hän sai minut heräämään siitä painajaismaisesta kulttiajattelusta, johon olin vuosien varrella joutunut yhä syvemmälle ja syvemmälle. Laventeliveikkonen, olen varma, että sun teksteillä voi olla vastaava merkitys, joten jatka tätä hyvää työtäsi rohkeasti ja sinnikkäästi <3 Vaikka joskus tuntuisi yksinäiseltä, muistakaa ihmiset, että on meitä muita, jotka näemme kyllä totuuden. Keisari on vailla rihmankiertämää, Pinokkio onkin vain puinen nukke.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen Sametin fani täällä. Kaikkea hyvää hänelle, jos lukee. Näyttää vaikuttavan LHB-liitossa nyt.

      Poista
    2. Joo itsekin ihmeissäni luin, kuinka yliopistoja myöten oli pelkkiä puoltavia näkemyksiä lakia koskien. Ei siis kerrassaan mitään, ei edes pikki riikkistä kritisoitavaa yhtään mistään. Miten sokeita meidän tahot ovat, jossa tarkoituksena olisi tehdä tutkimusta? Joo oma yliopistoni oli tuolla ylistämässä niin alkoi lähes henkilökohtaisella tasolla vituttamaan.

      Poista
    3. "Kun ihan oikeasti, sillä passin merkinnällä EI - OLE - VÄLIÄ."

      Kasper oli aivopesty uskomaan ja siten obsessoitunut uskomuksesta, että vaihtamalla juridisen sukupuolen hän muuttuisi taikasauvan heilautuksella toiseksi ihmiseksi ja kaikki hänen ongelmansa katoaisivat. Kasper halusi hirveällä vimmalla tulla äkkiä juridisesti mieheksi, vaikka hän ei ollut missään vaiheessa pysähtynyt miettimään ja syvällisemmin tiedostamaan, mitä olla mies oikeastaan tarkoittaa. Vasta nyt, kun mieheyden brutaali todellisuus ja oman kehon turmelemisen kylmät realiteetit ovat alkaneet valjeta hänelle, hän on ryhtynyt miettimään ja tiedostamaan, että mieheys on ehkä jotain muutakin kuin kirjain paperilla.

      "Miten on mahdollista, että näin suurissa organisaatioissa kukaan ei ole tullut ajatelleeksi miten valtavia haittavaikutuksia lakimuutoksella olisi, tai ainakaan saanut suutaan auki?"

      No siitä voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä siitä, miten uskomattoman voimakasta transpropaganda ja sitä tuuttaava poliittinen koneisto on ollut. Ja sitäkin voi pohtia, miten syrjittyjä ja marginalisoituja oikeastaan ovat ihmiset, joilla on valtaa vaikuttaa lainsäädäntöön sanelupolitiikalla ja muokata väkivalloin yhteiskunnassa vallitseva todellisuuskäsitys oman maailmankuvansa mukaiseksi.

      "Samettia kyllä saa pitkälti kiittää siitä, että hän on kunnolla raivannut transkriittisen skenen ja keskustelun Suomeen."

      Kyllä, ehdottomasti! Olin itse ollut kriittinen jo aiemmin, mutta Sametin blogiin tutustuttuani vasta tajusin oikein kunnolla, miten kammottavaksi tilanne on mennyt. Toivottavasti hän palaa linjoille pian.

      "Laventeliveikkonen, olen varma, että sun teksteillä voi olla vastaava merkitys, joten jatka tätä hyvää työtäsi rohkeasti ja sinnikkäästi."

      Jatkan kirjoittamista, koska on pakko. Perustin blogin, koska en vaan kestänyt enää olla ajatuksineni hiljaa. (Peak trans -hetkeni oli se, kun lapsia alettiin transiuttaa ja naisten sekä LGB:n vainoaminen alkoi yltyä ja radikalisoitua.) Ei minulla mitään sen kunnianhimoisempia tavoitteita tässä sinänsä ole, mutta on todella mahtavaa ja olen erittäin iloinen ja otettu siitä, jos olen teksteilläni saanut edes jonkun ajattelemaan näitä asioita uudesta ja jopa hieman kriittisemmästä näkökulmasta. Olen otettu ja suorastaan liikuttunut myös siitä, miten paljon ihmisiä täällä käy kommentoimassa ja keskustelemassa. On ilmeistä, että on paljon heitä (meitä), jotka haluavat keskustella ja oikein odottavat pääsevänsä keskustelemaan, näistä aiheista puhuminen kun on julkisilla kanavilla tehty erittäin vaikeaksi: kritiikkiä, kyseenalaistamista ja epäilyjä ei sallita. Transien politiikka on yhden totuuden politiikkaa, muut vaietkoot seurakunnassa tai menkööt hirteen.

      "Vaikka joskus tuntuisi yksinäiseltä, muistakaa ihmiset, että on meitä muita, jotka näemme kyllä totuuden."

      Tiedän, että teitä (meitä) on. <3

      Poista
    4. "Kyllä, ehdottomasti! Olin itse ollut kriittinen jo aiemmin, mutta Sametin blogiin tutustuttuani vasta tajusin oikein kunnolla, miten kammottavaksi tilanne on mennyt. Toivottavasti hän palaa linjoille pian."

      Sametti sanoi lopettavansa bloginsa koska hän sanoi tahtovansa olla anonyymi asiakirjoittaja.

      Poista
  15. Ja hei. Onneksi lainsäätäjä on nyt ymmärtänyt mitä transit ovat jo kauan aikaa sitten. Naiseudella ja synnyttämisellä ei ole mitään tekemistä keskenään. Uudessa laissa ei puhuta enää naisista tai äideistä, puhutaan synnyttävistä vanhemmista. Ihan kamalan bioessentialistista paskaa ajatella jotenkin, että transmies ei voisi haluta olla raskaana ja synnyttää myös, koska ei niillä asioilla ole mitään tekemistä naiseuden kanssa. Itseasiassa synnyttäminen on oikein miehekästä!

    Kasperista vielä. Taas tulee niin transiutettu lesbo -vibat että huhhuh. Kasper on muuten kilpaillut vuoden 2008 BB:ssä Kaisa-Reeta-lesbotyttönä. Minkähänlainen tapaus hän on silloin ollut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasperista vielä. Taas tulee niin transiutettu lesbo -vibat että huhhuh. Kasper on muuten kilpaillut vuoden 2008 BB:ssä Kaisa-Reeta-lesbotyttönä. Minkähänlainen tapaus hän on silloin ollut?

      Kasper on aika ilmiselvä transiutettu lesbo -case. Tyylipuhdas suorastaan. Googlailin ja lueskelin hieman. Kaisa-Reetasta löytyy tuolta ajalta yhä edelleen haastatteluja ja muita tekstejä. Minulle tulee niiden perusteella vaikutelma sanavalmiista, räväkästä ja impulsiivisesta persoonasta, joka on usein joutunut kuulemaan negatiivista palautetta ja naureskelua butchlesboille tyypillisestä äijäilystään ja myös lesboudesta; tämä käy selvästi ilmi niin suorista sitaateista kuin riviväleistäkin. Herkälle ja hyväksyntää hakevalle nuorelle tuo on varmasti aiheuttanut sen verran suurta ahdistusta, että se on ollut ainakin osasyynä transidentiteetin muodostumiseen (siihen pakenemiseen keinona saada hyväksyntää ja olla "normaali"). No, arvuutteluahan tämä toki on, mutta Kasperin nykyiset surkuttelut Kaisa-Reetan tekemistä valinnoista kertovat kyllä omaa kieltään myös siitä, mitä Kaisa-Reeta on mielessään tuolloin 2000-2010-luvuilla pyöritellyt.

      Tässä on Kaisa-Reetan haastattelu Hymy-lehdestä:

      https://hymy.fi/uutiset/bbn-kaisa-reeta-erikoishaastattelussa-menetin-neitsyyteni-pojalle/

      Olet julkisesti lesbo, milloin tiedostit asian?

      – Asia oli itsestään selvä minulle jo pienenä. Päiväkodissa leikin ainoastaan poikien kanssa. Pienenä sitä ei kukaan ihmetellyt. Jossain vaiheessa kysyin eräältä aikuiselta, että mikseivät tytöt pussaa toisiaan suulle. Hän sanoi, että koska se ei ole sopivaa ja niin ei tehdä. Siinä vaiheessa ajattelin, että se mitä tunnen, on jotain väärää.

      Oletko seurustellut miestenkin kanssa?

      Minulla oli heterovaihe ja yritin kieltää itseni. Pisin suhteeni mieheen on ollut vain kaksi kuukautta. Olin noin 14-vuotias. Menetin neitsyyteni pojalle.

      Voisitko rakastua mieheen?

      – En katso sukupuoleen niin tarkasti, että jos vastaan tulisi mies, johon rakastuisin, jarruttelisin vain sen takia että tyyppi on mies. Sitä ei varmasti kuitenkaan tule tapahtumaan.

      Miten tutustuit vähemmistömaailmaan?

      – Sain kuulla Helsingissä sijaitsevista baareista. Ensin kerroin olevan bi-seksuaali, koska se oli paljon hyväksytympää.

      Rakastat äijäillä, miksi?

      – Kivekseni ovat vähän korkealla (Kassu tarkoittaa rintojaan). En halua niiden ikinä laskeutuvan. Olen äijäillyt pienestä pitäen. Rinnastan itseni usein heteromiehiin.

      Jos saisit olla yhden päivän mies, mitä tekisit?

      – Virtsaisin seisaallani. Toki haluaisin kokeilla seksiä naisen kanssa miehen elimillä.


      No, onhan tuo nyt vähän turhankin ilmiselvä tapaus. Lesboja ei ole kohta enää jäljellä, koska menetämme kaikki maskuliiniset (lesbo)naiset genderkultille, joka tehtailee heistä "heteromiehiä". This is progress! Human rights! Trans rights!

      Poista
    2. Aikamoisia sitaatteja. Muistaakseni Samettikin on kirjoittanut ympäristön kielteisestä suhtautumisesta lesbouteen. Kyllä sitä homo- ja lesbofobiaa on edelleen. Olisi muuten mielenkiintoista kuulla Laventeliveikkonen sun kokemuksia homoksi kasvamisesta, mahdollisesta homofobiasta jne.

      Vaikka en voi millään tavoin hyväksyä Kasperin aktivismia, Suhtaudun kuitenkin häneen myötätuntoisesti ja toivon, että hänkin olisi löytänyt jonkin helpomman tien hyväksyä itsensä, kuin transitio. Olisi varmaan se lisääntymiskykykin tallessa. Tässä transsekoilussa on melko vähän voittajia.

      Poista
    3. "Olisi muuten mielenkiintoista kuulla Laventeliveikkonen sun kokemuksia homoksi kasvamisesta, mahdollisesta homofobiasta jne."

      Haluaisin kyllä kirjoittaa niistä, koska kerrottavaa todellakin olisi. Joutuisin kuitenkin kertomaan menneisyydestäni niin paljastavia (ja tarinan kannalta olennaisia) yksityiskohtia, että se lisäisi tunnistettavuuttani huomattavasti, mitä yritän välttää. Toisaalta en pidä tätä blogia itseni takia, tai siis että olettaisin oman persoonani ja henkilöni olevan aiheiden käsittelyn kannalta keskeisiä. Itse asia on tärkeä, siksi haluan keskittyä nimenomaan asiaan, en omaan henkilökuvaani tai henkilöhistoriaani. En ole millään tavalla mielenkiintoinen ihminen ns. mediaseksikkäässä mielessä. Sanotaan nyt kuitenkin näin: helppoa minulla ei ole ollut, mutta olen kuitenkin päässyt hyvin vähällä verrattuna esim. niihin, joita on pahoinpidelty tai jotka on heitetty kotoa pihalle homouden paljastumisen jälkeen. Tiedän joitakin tällaisia tapauksia Suomesta. Lähes jokainen homoseksuaali joutuu kokemaan ainakin jonkin verran yrmintää, vieroksumista ja ynseilyä homouden paljastuttua. Olen onneksi itse sen verran vahva persoona, että olen kestänyt omalla kohdallani aika paljon. Nykyään vaan viittaan kintaalla moiselle ja nauran päälle. Myös transien homofobialle viime kädessä vain nauran. He kuvittelevat olevansa ensimmäiset ihmiset koko maailmanhistoriassa, jotka ovat saaneet idean ryhtyä eheyttämään homoja heteroiksi keinolla millä hyvänsä.

      "Vaikka en voi millään tavoin hyväksyä Kasperin aktivismia, Suhtaudun kuitenkin häneen myötätuntoisesti"

      En minäkään häntä (tai muita vastaavia transtapauksia) missään tapauksessa inhoa tai mitään sellaista, joskin halveksin hänen ja muiden kaltaistensa aktivismia ja sitä, miten he aivopesevät lapsia ja nuoria transkulttiin ja tsemppaavat lasten transiuttamista. Eli levittävät omaa pahaa oloaan eteenpäin, jotteivät tuntisi olevansa liian yksin oman, paskan itsensä kanssa. Lisääntymiskyvyn menettäminen ei ole mikään mitätön pikkuasia, ja monet transit ovat hoitoihin hakeutuessaan niin syvässä ahdistuksen ja hämmennyksen tilassa, etteivät he kykene ajattelemaan tätä asiaa realistisesti. Halu paeta omasta itsestä ja tulla toiseksi ihmiseksi on heillä liian voimakas. Se minua kuitenkin kyllästyttää, että aikuiset ihmiset yrittävät sälyttää vastuun omista huonoista valinnoistaan toisten ihmisten ja yhteiskunnan niskoille. Minäkin olen tehnyt elämässäni paskoja valintoja, mutta en minä niistä muita ihmisiä ja yhteiskuntaa voi syyttää. Minä elän omaa elämääni, muut elävät omaa elämäänsä. Jos yrittää vastuuttaa muut omista komplekseistaan sen sijaan että käyttäisi aikansa ja energiansa elämäntilanteensa parantamiseen omilla ehdoillaan, niin siinähän vain tuomitsee itse itsensä päättymättömään kurimukseen ja kärsimykseen. Muut ihmiset eivät ole vastuussa minun onnellisuudestani. Tai sinun onnellisuudestasi. "Ihminen on oman onnensa seppä" tarkoittaa juuri tätä.

      "Tässä transsekoilussa on melko vähän voittajia."

      Juuri näin. Pharma käärii transien kärsimyksestä melkoiset massit, että heitä nyt ainakin voi sanoa taloudellisessa mielessä voittajiksi. Useimpien transien itsensä tilannetta transitioituminen helpottaa vain vähän, koska heillä on niin huomattavan usein muita (jäätäviä) mielenterveysongelmia, jotka eivät katoa transitioitumalla ja "todelliseksi minäksi tulemisella" mihinkään. Sitähän se Kasperkin koko ajan oireilee, ymmärtämättä sitä tosin itse.

      Poista
    4. "Haluatko itse tulevaisuudessa lapsia?

      – En välttämättä. Tuntuu, että jos hankkisin lapsia jonkun kanssa, minusta tulisi viikonloppuisä. Mutta jos mieli muuttuu, haluan adoptoida." (tuo hymyn haastattelu)
      Siis vuonna 2008. Jos näkökanta vanhemmuutteen on ollut jo alunalkaen tuollainen, niin ihan hyvä että ei ole lapsia jolla on poissaoleva vanhempi. Se ei ole herkkua, kokemusta on.
      Aika perus backstoory transiutumiseen, vanhempien avioero, uusi paikkakunta sen vuoksi, isä ulkomailla. jne. joten ei yllätä.

      Poista
    5. "Jos näkökanta vanhemmuutteen on ollut jo alunalkaen tuollainen, niin ihan hyvä että ei ole lapsia jolla on poissaoleva vanhempi. Se ei ole herkkua, kokemusta on."

      Tervetuloa kerhoon.

      Kasper on erikseen korostanut sitä, miten häntä harmittaa, ettei voi nähdä itsensä näköistä lasta. Mitä tämä kertoo hänen minäkuvastaan ja tästä koko lapsiasiasta ylipäätään? Miksi Kasperilla on tarve nähdä "itsensä näköinen" lapsi?

      Poista
    6. Sivustahuutelija iskee jälleen.

      "Miksi Kasperilla on tarve nähdä "itsensä näköinen" lapsi?"

      Narskuti narskuti. Kasperillahan oli mahdollisuus synnyttää biologisia lapsia ennen transitiota, mutta hänelle läpimenevä ulkonäkö oli tärkeämpi. Kai 20-kymppinen tajuaa, että ilman kohtua ei paljon synnytellä.

      Jos Kasper haluaisi oikeasti hoivata ja kasvattaa lapsen, eikä vain saada miniversiota itsestään, niin miksi adoptio ei ole vaihtoehto? Useimmille lapsettomuus ei ole oma valinta.

      Miksi transmiehet esiintyvät usein korostetun maskuliinisesti, aivan kuin olisivat pudonneet testosteronipataan? Jos biologiset miehet rehvastelisivat ja öyhöttäisivät transmiesten tapaan, niin johan lentäisivät syytökset toksisuudesta. Pitää istua haarat niiiin levällään ja viedä tila muilta. Kyseessä taitaa olla klassinen ylikompensaatio, josta tulee mieleen Lady Gagan Jo Calderone -hahmo. Onkohan tämä sitä maskuliinisen energian kanavointia:

      https://www.youtube.com/watch?v=SkWoA25V4tQ
      https://www.youtube.com/watch?v=x6RjcMCOI9E

      Poista
    7. Itselleni lapsen haluaminen tuli klassisesti vauvakuumeena, mutta ensisijaisena kyllä halusin että lapsi saisi puolisoni piirteitä, ja että hän olisi meidän yhteinen, "rakkautemme hedelmä" niinkuin taidetaan sanoa jossain. Ei tullut mieleenikään että teenpähän lapsen jotta saan pikkuitseäni pyörimään jalkoihini. Niinkuin hä?
      Tietysti lapsella on jotain omia piirteitäni mutta myös puolisoni, onhan lapsi oma yksilönsä.
      Sitä en todellakaan ymmärrä tässä translaissa että halutaan väittää että isä synnyttää ja äiti siittää. Ja missään ei sanota kerrotaanko rekistereistä ikinä lapselle hänen oikeaa äitiä tai isää jos laki menee sellaisena läpi. Minusta lapsen tietoja ei saa ikinä väärentää niin ettei hän saa sitä tietoonsa.

      Poista
    8. "Kasperillahan oli mahdollisuus synnyttää biologisia lapsia ennen transitiota, mutta hänelle läpimenevä ulkonäkö oli tärkeämpi."

      Kasper haluaa samaan aikaan synnyttää ja olla mies. Se ei ole mahdollista, ja hän on alkanut nyt (ainakin laidasta) oivaltaa sen, ettei se ole mahdollista.

      "Jos Kasper haluaisi oikeasti hoivata ja kasvattaa lapsen, eikä vain saada miniversiota itsestään, niin miksi adoptio ei ole vaihtoehto? Useimmille lapsettomuus ei ole oma valinta."

      Ihan helvetin hyvä kysymys.

      "Miksi transmiehet esiintyvät usein korostetun maskuliinisesti, aivan kuin olisivat pudonneet testosteronipataan?"

      He hamuavat itselleen miesten ominaisuuksia, esim. aloitekykyä, röyhkeyttä ja siekailemattomuutta sekä legitiimiä seurauksista piittaamattomuutta + tietysti testoäijämachoulkonäkö, joka mahdollistaa kaikenlaisten voimafantasioiden (joita on esim. Kyrpäjooseppi-blogistilla ihan jäätävissä määrin) toteuttamisen. Miehissä on paljon tietynlaista luontaista pionerismia, jota on myös naisissa, mutta he valjastavat sen käyttöönsä eri tavoin kuin miehet.

      "Kyseessä taitaa olla klassinen ylikompensaatio, josta tulee mieleen Lady Gagan Jo Calderone -hahmo."

      Lady Gagan koko artistisuus rakentuu transformaatioiden varaan eli toisin sanoen hänen koko artisti-imagonsa perustuu muodonmuutoksiin, mutta hänkään ei ole miettinyt ihan loppuun asti, mitä oikeastaan promoaa transhommeleissa. Lady Gagan "Born This Way" -biisistä on tullut LGBT-sekopäiden tunnari (yksi niistä), jonka lyriikoissa ehanaan 2010-tyyliin niputetaan homot ja transit yhteen: No matter gay, straight, or bi, lesbian, transgender life, I'm on the right track, baby, I was born to survive... Eli edes Gagan tason ihmisellä ei ole hajuakaan, mikä on seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolikokemuksen ero.

      Poista
    9. "voimafantasioiden"

      Toisella suomalaisella transmiesbloggaajalla Yönsupilla esiintyy myös voimakasta (sisäistettyä) naisvihaa. Heille transius on varmaankin pakoa naiseudesta ja jonkinlaisesta traumakokemuksesta. Keskustelupalstoilla transmiehiltä tulee todella usein naisia ja naiseutta halveksivaa settiä, ämmittelyä ja vähättelyä. Mikä johtaa ajatukset juuri ylikompensaatioon ja siihen, että transius ei olekaan selventänyt kaikkea ja persoona ei ole eheytynyt kestämään koko elämänhistoriaa.

      Poista
  16. Transit pöyristelemässä. Transnaisten mielestä miehen heterous ei kärsi transnaisen kanssa puuhastelusta. Amanda kokee sukupuolenkorjausprosessinsa, minuutensa ja naiseutensa mitätöityvän, jos hänet torjutaan transiuden perusteella:

    https://www.youtube.com/watch?v=0FlCDh8dXPo

    Muilla ei saa olla rajoja, tarpeita eikä mieltymyksiä. Muiden tehtävä on vain validoida transin sukupuolifantasia ilman kysymyksiä. Terveen ihmisen psyyke on eheä ja kestää kipeänkin menneisyyden esiintuomisen ja käsittelyn. Terveen ihmisen ei tarvitse polttaa vanhoja kuvia ja terveen ihmisen maailma ei luhistu, jos joku käyttää "dead namea". Terveen ihmisen ei tarvitse joka hetki pelätä paljastumista ja vaatia ympäröivää maailmaa alistumaan keisarin uusiin vaatteisiin sakkorangaistuksen tai vankeustuomion uhalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nähnyt tuon pätkän ainakin kolme kertaa. Kaikki tuon paneelin transit (Alexandra, Samuel, Mona, Kasper ja Amanda) ovat heiluneet julkisuudessa jauhamassa transiuden autuutta ja ihanuutta, niin printtimediassa ja verkkolehdissä kuin televisiossakin. Varsinkin Amanda (joka transiutui kypsällä aikuisiällä) on heilunut eri ohjelmissa tsemppaamassa näkyvästi nuoria transeja ja selittämässä heille, miten he luovat parempaa maailmaa, jossa jokainen saa olla oma itsensä jne. Amanda myös oli ehtinyt perustaa perheen ennen transiutumista. En muista, onko hän jauhanut pakkosterilisaatiosta missään, en ainakaan äkkiseltään muista nähneeni.

      Panin muuten merkille jossain kohtaa, että kommentointimahdollisuus tuosta videosta oli poistettu. Muistan, että videoon oli tullut paljon kriittisiä kommentteja, joten ilmeisesti panelisteille oli tullut pipi ja kommenttiosio siitä syystä suljettiin. Transeja ei saa kritisoida eikä transien käsityksiä saa kyseenalaistaa. Vain transideologian ja transien ylistäminen ja tsemppaaminen on sallittua.

      Tuossa paneelissa jauhetaan suorastaan huvittavan säntillisesti kaikki mahdolliset transien vakimantrat ja myös monia paradokseja (aineistoa tuleviin blogikirjoituksiin, heh). Mona selittää ensinnäkin, ettei kromosomeilla ole mitään merkitystä ("mitä väliä jollain helvetin kromosomeilla on?!") ja toisekseen, että häntä aina ihmetyttää, kun miehet selittävät hänelle, että kokevat kyllä Monan viehättävänä ja haluaisivat lähteä treffeille (tuskinpa kovin moni on näin edes tehnyt, kunhan jauhaa paskaa lämpimikseen) hänen kanssaan, mutteivät ole koskaan pitäneet miehistä jne. Että miten se on Monasta aina yhtä hassua, miten nämä miehet eivät vaan tajua, että hän on nainen ja ettei treffeille Monan kanssa lähteminen "tee heistä muuta kuin pesunkestävän heteromiehen". Alexandra selittää, että jotkut transit haluavat juridisen sukupuolen vaihdosta, mutteivät kaipaa kehollista muutosta (mikä on kaikkein käsittämättömin tätä koko nykyistä keskustelua koskeva dilemma). Kasper selittää transien tuttua psykoottista settiä siitä, ettei voida määritellä, mistä biologinen sukupuoli alkaa ja mihin se päättyy, koska kuulemma voi syntyä ihmisiä, joilla on naisen kromosomit, mutta silti syntyvät "peniksellä" ja että ensin voidaan joku tulkita naiseksi, mutta myöhemmin paljastuukin "että on kivekset" jne. Samuel sanoo tuohon sukupuolenmäärittelyasiaan liittyen, että ihmiset koostuvat "niin miljoonasta osasta", että pitää erikseen kuulemma transaiheista keskustellessa määritellä, "mistä osasta biologiaa puhutaan", mihin Kasper tsemppaa, että miten muka voisi olla niin, että vain joku yksi tietty kohta ihmisen kehossa määrittää sukupuolen ja sen, kuka ihminen on. Ja niin edespäin.

      Minusta on mielenkiintoista, miten transit koko ajan lässyttävät kuorossa siitä, miten sukupuolella ei ole mitään merkitystä ja miten sukupuolta ei voida määritellä, kun heille itselleen se samaan aikaan on kaiken heidän ajattelunsa, elämänsä, persoonallisuutensa, identiteettinsä, sosiaalisen elämänsä, yhteiskunnallisen vaikuttamisensa ja poliittisen aktivisminsa ympärivuorokautinen keskipiste. Miten kukaan transihmiseksi itsensä määrittelevä voi kehdata yrittää väittää, ettei sukupuolella ole merkitystä? Kenelle muulle sillä koko maailmassa on enemmän merkitystä kuin heille itselleen? Siihen asti, että keho pitää muokata kosmeettisesti sukupuolisielua vastaavaksi.

      Poista
  17. "Yhteiskunta, valtio ja muut ihmiset pakottavat minut olemaan trans."
    Tästä tuli mieleen ihan mahtava Tumblr-keskustelu, joka levisi kuvakaappauksina Twitterissä. Siinä transnainen vääntää itsensä sadalle mutkalle yrittäessään sanoa "täytyy olla mies, jotta voi olla transnainen" sanomatta, että "täytyy olla mies voidakseen olla transnainen". Lopputuloksena hän päätyy hokemaan, että täytyy olla AMAB, eli tavallaan hänen logiikallaan, jos vain kukaan kätilö/lääkäri ei "määrittelisi" sukupuolta syntymässä/raskauden aikana, kenelläkään ei enää olisi kehodysforiaa eikä kukaan olisi trans. Eli se siitä syvästä, muuttumattomasta, sisäisestä sukupuolesta, joka voi olla eri kuin keholla?
    -
    Jännää, että tästä huolimatta transjärjestöjen tavoite on Self-ID, eikä juridisen sukupuolen poistaminen kokonaan. Anyways, kannattaa katsoa tuo keskustelu! Kokeilen laittaa linkin, mut jos se ei toimi, niin esim. Twitteristä haulla afab transwoman varmaan vielä löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tyypit eivät tiedä enää itsekään (ovatko joskus tienneet?), mitä oikein selittävät ja yrittävät sanoa. Heillä ei ole minkäänlaista selkeää päämäärää, jonka he jotenkin järkevästi osaisivat sanoittaa ja muille ihmisille esittää. Pelkkää tyhjää ja sisällötöntä TWAW-mantrojen jankutusta, joka ei etene mihinkään. He toistelevat toistelemasta päästyään tuota samaa "trans woman blaa blaa AMAB dysphoria female yadda yadda transphobic CAMAB blaa blaa transmisogynistic lived experience blaa assigned at birth transphobic blaa identify as AGAP cis woman blaa blaa transgender yadda yadda transphobic" -paskaa kuin androidit oikosulussa ja jatkavat jankkaustaan hamaan tappiin asti jopa TERF-trollitilien kanssa. Keskustelu ei ala mistään, sen aikana ei käsitellä mitään eikä se johda yhtään mihinkään. Sama, iänikuinen transgender AMAB yadda yadda transphobic blaa blaa -pyörä pyörii ja pyörii vaan.

      Miettikää, miten syvästi onnettomia, ankeita ja epätoivoisia nämä ihmiset ovat. Oikeasti. Tuo loputon paskanjauhanta ja transkultin agendan levittäminen on heidän ainoa elämänsisältönsä. Heillä ei ole minkäänlaista hengellisesti rikastuttavaa sisäistä elämää. Heidän hengellisyytensä on yhtä kuin trans.

      Poista
  18. Okei, Twitteristä on näköjään poistettu ketju, jossa kuvakaappaukset näkyy, mutta täällä voi edelleen tutustua afab-trans-woman:in ja nimimerkin viljaisuus keskusteluun, jossa viljaisuus yllättäen muistaa, että sanat tarkoittavat asioita: https://afab-trans-woman.tumblr.com/post/654628730859356161/ooof-and-now-this-please-you-cannot-gatekeep

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkkivinkistä.

      On itse asiassa varsin viihdyttävää seurata vierestä, miten nuo repivät toisensa kappaleiksi. Vallankumous syö omat lapsensa.

      Poista
    2. WTF???!!! Onkohan tää ihan aito tapaus vai vaan ihan loistava trolli? Oli miten oli, mua viihdyttää suunnattomasti, että transnaiset on rähissy vuosikausia vastaan kun kamalat transfobiset cisnaisterfit on yrittäny selittää, ettei naiseus ole vaan identiteetti tai rooli, jonka voi tosta noin vaan omia, ja sitten ollaan ihan helisemässä kun jostain ilmestyy cisnainen, jolle nää transit joutuu itse vääntämään sitä samaa rautalankaa. Priceless.

      Poista
    3. "Onkohan tää ihan aito tapaus"

      Löytyy Twitteristä samalla Viljaisuus-nimimerkillä. Kuvailee itseään "illogical female" ja kuuluu Trans ry:n kulttiin. Aikamoinen itsejauhotus filosofian opiskelijalta :D

      Poista
    4. "Onkohan tää ihan aito tapaus"
      Tarkotin kyllä tätä transnaiseksi identifioituvaa naista. Kun ei näistä hulluimmistakaan jutuista enää voi tietää onko joku ihan tosissaan vai ei.

      Poista
    5. Veikkaan, että afab-trans-woman on trolli, samoin kuin Twitterissä vaikuttavista "biotransnaisista" varmaan suurin osa. Tai ainakin toivon niin. Mutta kuvaavaa on, että varma ei voi olla:'D

      Poista
    6. Joo, viljaisuus tosiaan löytyy myös Twitteristä. Enpä ole huomannut, että olisi maininnut tuota keskustelua siellä. Wonder why, kun hänen argumenttinsa olivat niin aukottomia.

      Poista
    7. Siis tuo afab-trans-womanhan on ihan päivänselvä trolli. Viljaisuus on ilmeisen tosissaan, vaikka jauhaakin tuota perustransmantraa, jota miljoonat transaktivistit häntä ennen ovat samoin sanankääntein jauhaneet, niin mahdottoman originelleja kun ovat. Kauankohan he vielä jaksavat lypsää kuollutta lehmää?

      Poista
    8. Viljaa närästää transtabu nimeltä mieheksi sosiaalistaminen:

      "Many of us, I would even say majority, were not raised as men, were never seen as men and never had male privilege.

      If you want to speak of yourself as "having been (perceived) as a man", feel free. But then, we are not the same."

      "You are perpetuating the narrative that turns the violence most trans girls face being forced into boyhood, into privilege and "male socialization".
      If you became a misgynistic creep, that's on you. Don't drag other trans women down with your generalizations."

      https://mobile.twitter.com/viljaisuus/status/1569714873357012992?cxt=HHwWgMC8kYrX38grAAAA

      Jostain kumman syystä transnaisista paistaa miestyyppinen aggressio, etuoikeutettu asenne, seksuaaliset pakkomielteet ja vonkaaminen paljaampana kuin useimmista persvakoäijistä. Mikään muu ihmisryhmä kuin transit ei voi intersektionaalisuudessa kieltää etuoikeuksiaan. Muille ihonväri, sukupuoli, vammattomuus, seksuaalisuus jne. ovat perisyntejä, mutta transnainen voi väittää tulleensa aina kohdelluksi naisena.

      Poista
    9. Lisää Viljan kultajyviä. Transin vonkaamisesta kieltäytymisen syy on aina vain transfobia ja cisseksismi. Vilja kehottaakin kaikkia miettimään preferenssejään.

      "The point is that there is no situation for "I am not attracted to trans people" that is devoid of transphobia.
      Yes, people have those "preferences" but they keep trying to find reasons for them that are not in the end rooted in transphobia."

      "Bigotry as a turn off is rooted in being against bigotry. E.g. people aren't trying to argue that there are physical differences for say Racists that justify it.

      I want honesty for where "I'm not attracted to trans women" comes from. It's a crucial step to taking down cissexism."

      "It's not "it's wrong for you to not consent" or any other transmisogynistic narrative about this whole topic.
      It is simply asking people to think "why?""

      https://mobile.twitter.com/viljaisuus/status/1570715274109931521

      Poista
  19. Mitä helvettiä Tyttöjen talo? Mitä yhteistä on 10-vuotiaalla tytöllä ja 29-vuotiaalla kikkelikaisalla?

    "...kaikille tytöksi ja naiseksi identifioituville tai tyttöyttä itsessään pohtiville 10-29 vuotiaille nuorille."

    https://kotoutumisentukena.fi/toimintailmoitus/-/activity/helsingin-tyttojen-talon-avoin-jooga-10-29-vuotiaille

    Kuka uskaltaa päästää teinitytön samaan tilaan kolmeakymppiä lähestyvän it-hommia tekevän autogynefiilin kanssa? Mikä voisikaan mennä pieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin, onhan se jo moneen kertaan todistettu, ettei transien invaasiolta säästy enää kukaan, missään. Kukaan ei pääse transeja ja AGP-kikkelikaisoja pakoon minnekään, paitsi ehkä viideksi sekunniksi jonnekin maan alle, ja sinä silmänräpäyksenä kun transit saavat vihiä siitä että maan alla on jotain meneillään ilman heitä, he pelmahtavat paikalle ja invasoivat sen. Transit ovat ihan joka paikassa märehtimässä neuroosejaan, imemässä hengitysilman huoneesta ja viemässä muilta ihmisiltä kaiken mahdollisen, ja he pitävät kyllä huolen siitä, ettei tyttöjen ja naisten jutuista (ja ylipäänsä mistään tyttö- ja naiserityisestä urheilusta kerho- ja järjestötoimintaan, omasta identiteetistä mahdollisuuteen järjestäytyä poliittisena ryhmänä jne.) jää jäljelle yhtään mitään.

      Sinänsä kyllä varsin nerokas temppu patriarkaatilta, tämä. Transideologia. Kyllä pullikoivat naiset aina jotenkin ruotuun ja takaisin marginaaliin saadaan.

      Ankeaa, etteivät naiset uskalla pistää lainkaan vastaan noille "tyttöyttä itsessään pohtiville" penispirkoille, kullikyllikeille ja kyrpäjosefiinoille.

      Poista
    2. Ja mikä pedarin unelma onkaan päästä legitiimisti groomaamaan alaikäisiä tyttöjä. Tuossa ei ole ongelmana pelkästään tilan vieminen, vaan tytöt ja nuoret naiset altistetaan seksuaalisille saalistajille inklusiivisuuden nimissä. Missään muualla lähes kolmekymppiset heteromiehet eivät pääse tyttöjen keskuuteen ilman rikosrekisterin tsekkausta. Transideologia on sokeuttanut kaiken vähänkään feminismiin, naisten oikeuksiin ja turvakäytäntöihin liittyvän.

      Mitenkähän paljon jortikkajaanoja napostelisi tyttöillä ja tutkailla tyttöyttään ihan vain kikkitytyjen kesken?

      Poista
    3. Juuri näin. Esimerkiksi lasten ja nuorten parissa työskentelevien (niin miesten kuin naisten) täytyy Suomessa toimittaa työnantajilleen rikosrekisteriotteet todisteeksi siitä, ettei taustalla ole seksuaali- tai huumausainerikoksia tms. Koskee myös monia muita ammattikuntia. Heidät kyllä syynätään mikroskooppisen tarkasti, mutta kun heppihelenat vaativat päästä alaikäisten tyttöjen kerhotoimintaan pohdiskelemaan pikkutyttöidentiteettejään, levitetään punainen matto eteen.

      Olen nähnyt kuvia lerssileenojen illanistujaisista yms. Yhdessäkin kuvassa (se on minulla jossain tallessa) oli viisi tai kuusi noin viisikymppistä molomarjattaa terassilla tiukoissa, vatsamakkaroita myötäilevissä kukkamekoissaan ja räikeässä meikissä, parransänget naamassa, käsilaukut käsivarrella heiluen ja olutkolpakot käsissä. Ei siinä mitään, miehet saavat kaikin mokomin pukeutua niin, mutta kun ei ole sitä keinoa edelleenkään erottaa, kenellä on puhtaat jauhot ja kenellä ei – siis silloin, kun nämä ovat vaatimassa pääsyä tyttöjen ja naisten tiloihin. Kyllä he näköjään osaavat sentään pitää ”hauskaa” keskenäänkin. Ryyst, röyh. Kun se jäisikin siihen, että nämä pippelipauliinat hengailevat vain keskenään ja säästävät tytöt ja naiset tyttöilyiltään. Turha toivo.

      Poista
    4. Transaktivistit ovat rajattomia ihmisiä. Heille ei ole muodostunut selkeää käsitystä siitä mihin oma itse loppuu ja toinen alkaa. He näkevät toiset ihmiset oman itsensä jatkeina.

      Ei minullakaan ole mitään sitä vastaan että ihmiset järjestävät omia yksityistilaisuuksiaan mutta eihän nyt vieraitten ihmisten juhliin voi tulla tuosta noin vain.

      Poista
    5. "Transaktivistit ovat rajattomia ihmisiä. Heille ei ole muodostunut selkeää käsitystä siitä mihin oma itse loppuu ja toinen alkaa. He näkevät toiset ihmiset oman itsensä jatkeina."

      B-klusterin persoonallisuushäiriötä sairastavilla on juuri tällainen minäkuva. Epävakailla, huomionhakuisilla ja narsisteilla toisin sanoen. He eivät näe toisia ihmisiä itsenäisinä ja erillisinä yksilöinään vaan, juuri kuten sanoit, oman itsensä jatkeina, ikään kuin eräänlaisina resursseina ja hyödykkeinä, oman sisäisen draamansa rakennusaineina.

      "Ei minullakaan ole mitään sitä vastaan että ihmiset järjestävät omia yksityistilaisuuksiaan mutta eihän nyt vieraitten ihmisten juhliin voi tulla tuosta noin vain."

      Transit kutsuvat itse itsensä kaikkiin tilaisuuksiin, joihin ikinä saavat päähänsä haluta mennä. Tilaisuudessa he sitten äänekkäästi syyttelevät järjestäjää ja muita vieraita siitä, ettei heitä ole kutsuttu. He tekevät tiettäväksi, että on fobiaa ja syrjintää, jos ei halua transeja tilaisuuteensa viemään huoneesta kaikkea hengitysilmaa, pilaamaan muiden päivän täydellä pomminvarmuudella sekä survomaan neuroosejaan muiden kurkuista alas hiilihangolla ja lobotomoimaan heitä ruosteisella haarukalla. Sitten transit vielä ihmettelevät, miksi muita vituttaa. We just want to pee. Trans rights.

      Poista


  20. Suomenkin transien ja Transhausen-perheiden rakastaman WPATHin hoitosuositukset ovat päivittyneet. Nyt huomioidaan myös eunukit:

    "WPATH released SOC8. I went straight for the Eunuch chapter. Just read this: "Like other gender diverse individuals, eunuch individuals may be aware of their identity in childhood or adolescence. Due to to lack of research into children who identify as eunuch...""

    https://twitter.com/_CryMiaRiver/status/1570576030242570241

    WPATHin suosituksia on ollut laatimassa jännänoloista porukkaa:

    Top Academic Behind Fetish Site Hosting Child S3xual Abvse Fantasy, Push To Revise WPATH Guidelines

    https://reduxx.info/top-academic-behind-fetish-site-hosting-child-sexual-abuse-fantasy-push-to-revise-wpath-guidelines/

    Mitä hittoa mä juuri luin?! Ja näihin tyyppeihin Suomenkin transjärjestöt vetoavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olitteko yllättyneitä? Homma etenee ihan piirustusten mukaan. Seuraavaksi ovat vuorossa nullot.

      Poista
    2. UK:ssa transjärjestö Mermaids on tämän naisen hyppysissä muuttunut lasten transiutuslaitokseksi jossa neuvotaan vanhempia Gender GP:n huomiiin saamaan blokkereita ulkomailta. Mitä muuta voi odottaa henkilöltä joka kastroitutti 16vlapsensa Thaimaassa. Siellä Thaimaassa muuten ei enää sallita alle 18 vuotiaiden transleikkauksia, koska kansalaiset nostivat äläkän kun näitä lasten kastroimisia oli tapahtunut useampiakin.
      https://grahamlinehan.substack.com/p/before-susie-green-arrived-mermaids
      Ruotsissa on ollut lain ehdotus tekeillä vuodesta 2018 jolla 15v saisi leikkauttaa sukuelimensä uuteen uskoon hakemuksesta viranomaiselle. Se ei ole edennyt viimeaikoina, kiitos kuulunee SVT:n dokumentille Tranståget ohjelmalle. Sen esityksen jälkeen lähetteet tippui siellä Ruotsissa 30% nuorten transpoliklinikoille.

      Poista
  21. Lisää tuoretta pakkosterilisaatiokitinää:

    YouTuben mainoksissa pyörii tällä hetkellä tiuhaan tahtiin tulevan Sometähtien sinkkuelämää -sarjan mainos, jossa Henny Harjusola selittää värisevällä äänellä:

    "Translaissa lukee edelleen tänäkin päivänä, että transhenkilö täytyy todeta steriiliksi, ennen kuin pystyy niinkun juridisesti korjaamaan sen sukupuolen eli vaihtamaan sen passissa olevan merkinnän ja niin, mä olen näin nuorena ihmisenä kirjaimellisesti joutunut tekemään näin ison päätöksen siitä mun elämästä ja mun niinkun tulevaisuudesta, että mä en nyt pysty saamaan lapsia enää koskaan, milloinkaan."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö Henny ole käynyt heittämässä lastia purkkiin? Nykyäänhän transit saavat tallettaa sukusoluja yhteiskunnan piikkiin. Muut maksavat hedelmöityshoidoista pitkän pennin. Jos Hennyllä on vielä kulkuset tallella, niin tauko hormoneista ja testoestoista palauttaa yleensä miehen hedelmällisyyden. Aivan turhaa uhriutumista ja rutinaa toimenpiteistä, jotka hän on itse halunnut. Kuka muuten kantaisi ja synnyttäisi Hennyn jälkeläisen? Käsittääkseni Henny on kiinnostunut enemmän miehistä?

      Poista
    2. Henny on itse laittanut tittie skittlesit hedelmällisyyden edelle. Oliko Hennyn kohdalla niin, että nykyilmapiirissä on hyväksytympää elää transfeminiininä kuin feminiinisesti presentoivana miehenä?

      Poista
    3. Henny haluaa olla yhtaikaa nainen ja mies. Se ei ole mahdollista. Mikään ei ole missään vaiheessa estänyt Hennyä hankkimasta omaa lasta ja olemasta isä. Tai jokin hämärä ”transäiti”.

      Voit olla (olet) vain joko mies tai nainen ja voit saada kehosi lisääntymisbiologisella potentiaalilla lapsen vain siittämällä tai raskautumalla ja synnyttämällä lapsen. Kumpaakin et saa. Et voi siirtyä tästä poolista vastakkaiseen. Et voi irtautua siitä, mitä fyysisesti olet. Miksi tätä asiaa täytyy vääntää rautalangasta??!!

      Vaihtoehtoja on tasan yksi. Siitä tai ole siittämättä, synnytä tai ole synnyttämättä. PÄÄTÄ. Älä silvotuta ja turmele lisääntymiselimiäsi, jos haluat lapsia!

      Poista
    4. Henny on malliesimerkki henkilöstä, joka on valmis tekemään todella pitkälle meneviä kehonmuokkaus operaatioita muistuttaakseen vastakkaisen sukupuolen edustajaa. Hän on myös sanonut haluavansa alapääleikkaukseen. Nämä seikat ovat asioita, jotka itsessään vievät sen lisääntymiskyvyn, luki jossain paperissa asiasta ihan mitä tahansa. Joten ei, häntäkään ei ole pakotettu tekemään tällaista isoa päätöstä, vaan omasta halustaan on sen tehnyt. Kehonmuokkaukset ovat siis menneet hänellä lasten saamiskyvyn edelle. Joten voisi lopettaa valehtelun.

      Poista
    5. Mutta pisteet Hennylle siitä, että tekee täysin selväksi etukäteen deittikumppaneilleen olevansa transsukupuolinen. Niin sitä deittaillaan.

      Poista
    6. "Oliko Hennyn kohdalla niin, että nykyilmapiirissä on hyväksytympää elää transfeminiininä kuin feminiinisesti presentoivana miehenä?"

      Siis joo Hennyhän esiintyi todella pitkään ihan meikkaavana/feminiinisiä kauneusoperaatioita teettävänä miehenä, jolle esim. oma vanha miehen nimi ei ollut mikään ongelma, mutta koki että on helpompaa esiintyä naisen nimellä. Toki siitä huolimatta on valittanut dead namettelystä ja vanhan tabuttamisesta, missä en näe mitään logiikkaa, koska on elänyt julkista elämää kuitenkin vanhalla nimellään ja ne löytyvät edelleen netistä. Sanoi kaapista tullessaan myös, että ei näe sukupuolta oikeasti niin yksiviivaisena, mutta transitioituminen naiseksi on selkeämpää ja yksinkertaisempaa. Rivien välistä on mielestäni siis aika selkeästi luettavissa, että feminiinisenä miehenä eläminen ei vaan ole niin hyväksyttyä ja helppoa, joten on kivempaa ja helpompaa olla transnainen. Saahan siitä heti tietysti myös rakkauspommitusta ja sankarin viitan ihan eri tavalla.

      Noh, varmaan nykyinen yhden totuuden transyhteisön suuntaus on vaikuttanut hänenkin mielipiteisiinsä tai ainakin ulostuloihinsa, että en siinä mielessä häntä nyt erityisesti syytä.

      Poista
  22. Why do Lesbian bigots protest?

    https://www.youtube.com/watch?v=4kLXmlpwE9M

    VastaaPoista
  23. Naisten pukkarissa itsemäärittelyn aikakaudella:
    https://mobile.twitter.com/huvit77/status/1570831816977780740?cxt=HHwWiMC8zeDN28wrAAAA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähänhän se tulee lopulta johtamaan. 2000-luvun urinary leash.

      Poista
  24. Transien ykkösvihollisten Jordan Petersonin ja Helen Joycen mielenkiintoinen keskustelu. Mielenkiintoisia huomioita transilmiön psykologisesta aspektista, mm. transien narsistisesta raivosta, joka useimmilla jää pikkulapsivaiheeseen.
    https://youtu.be/mDJ65ortiLo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyy katsoa! On täysin päivänselvää, että huomattavan suurella osalla transaktivisteista on B-klusterin persoonallisuushäiriö. Olen ennenkin puhunut tästä. Mikään muu kuin persoonallisuushäiriö ei selitä heidän käytöksensä hätkähdyttävää kusipäisyyttä, röyhkeyttä ja toisista piittaamattomuutta (paitsi kun voivat hyötyä heistä tai kontrolloida heitä).

      Poista
    2. Tiedän, että yhdessä transkeskustelussa on trolleja mukana, mukana mutta välillä siellä tulee tunne kuin keskustelisi ei-kovin-älykkään Hannibal Lecterin kanssa. Se itsekkyys, itsekeskeisyys, itseriittoisuus ja muista piittaamattomuus on todella häkellyttävää. Valtavat defenssit ja pakonomainen oikeassaoleminen. Tosielämässä sosiopaatin diagnoosi ei olisi kaukana.

      Poista
    3. Nuo julkisten keskustelujen vouhottajat ovat kaukana Hannibal Lecteristä. He ovat pelkkiä hyödyllisiä idiootteja. Todelliset Hannibal Lecterit ovat transideologian arkkitehdit, jotka eivät keskustele tavoitteistaan ja motiiveistaan julkisesti, vaikka julkisuudessa ehkä jonkin verran näkyvätkin, ja jotka rahoittavat trans- ja LGBTQIA-aktivismia huomattavilla summilla. Jennifer Bilek on tutkinut asiaa. Jenniferissä on toki hitusen salaliittoteoreetikon vibaa, mutta en toistaiseksi ole nähnyt todisteita siitäkään, että hän valehtelisi esim. tässä artikkelissaan:
      https://www.firstthings.com/web-exclusives/2020/01/the-billionaires-behind-the-lgbt-movement

      Poista
    4. Kuuntelin tänään tuon Petersonin ja Joycen keskustelun. Erinomainen, vahva suositus! Joyce on loistava keskustelija ja huomattavan älykäs. Aion hommata sen hänen kirjansa (Trans: When Ideology Meets Reality) piakkoin hyppysiini.

      Poista
    5. "Joyce on loistava keskustelija ja huomattavan älykäs."

      Joycen kaltaiset älykkäät keskustelijat ovat syy transaktivistien "No debate" -linjalle. Kunniamaininta myös Andrew Doylelle ja Douglas Murraylle. Miettikää, jos Pandan ja Julpun kaltaiset aktivistit laitettaisiin vastakkain jonkun loogisesti ajattelevan ihmisen kanssa, tai jos heiltä oikeasti vaadittaisiin vastauksia. Sehän olisi silkkaa teurastusta.

      Panda: "sukupuoli on himmeli ja niin olen minäkin", "tietenkin olen biologisesti muunsukupuolinen, vai kiveksikö luulet", "vulvafanaatikk...lesbo voi mennä kädelle, jos ladyfallos ei kiinnostele"

      Julppu: "yhteiskunnan masinoimasta homoseksuaalisuudesta on silleen niinku creepy toitottaa"

      Sanoisin, että suurin osa blogin kommentoijista pystyisi vetämään transaktivistien argumentit kölin alta ihan kylmiltään.

      Poista


  25. "It's not a fetish!"

    https://mobile.twitter.com/LuciT00405829/status/1571423343747960832

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naurattaisi vieläkin enemmän, jos ei olisi niin creepyä, että tyyppi pakottaa nuoret oppilaat (ja toiset opettajat) osallistumaan fetissiinsä. Koska siitähän tuossa on kyse, ja valtatripistä, eli tyyppi nauttii siitä, että saa kuvainnollisesti hieroa lateksitissejään kaikkien naamoihin ilman, että kukaan pystyy protestoimaan sitä. Mutta joo, enemmän vain tällaista, niin eiköhän ala porukka heräilemään transhypnoosistaan.

      Poista
    2. "Mutta joo, enemmän vain tällaista, niin eiköhän ala porukka heräilemään transhypnoosistaan."

      Uumoilen, että suurelle osalle ihmisistä ei hypnoosista heräämistä tapahdu, ennen kuin transaktivismi konkreettisesti puree heitä itseään henkilökohtaisesti perseeseen. Somessa nyt näkyy koko ajan kaikenlaista ja koskaan ei voi olla täysin varma siitä, mikä on totta ja mikä ehkä lavastettua tai tarkoituksellisesti yliammuttua. Somessa näkyvä sekoilu on helppoa myös vain huiskaista sivuun hullujen hourailuna tai halpana viihteenä. Tämä on yksi somen huonoja puolia: kun ihmiset aivottomasti kuluttavat eri kanavissa kaikenlaisia somesisältöjä, joissa menevät iloisesti sekaisin asiasisältö, poliittinen aktivismi, viihde ja hupi jne., heidän kykynsä erotella ilmiöitä ja niiden vakavuusastetta toisistaan heikkenee.

      Poista
  26. Liian pitkä kommentti osa 118. syyskuuta 2022 klo 17.39

    Joo, tässä taas yksi syy, minkä takia vihaan transliikettä. Jos omaa asiaa ei pystytä ajamaan aseellistamatta asioista tietämättömien hyväntahtoista myötätuntoa totuutta vääristelevillä ja jopa valheellisilla sanavalinnoilla, voisi vähän miettiä, mikä asia se oikein on. Tämä toki edellyttäisi transliikkeeltä kriittistä ajattelukykyä jopa omia ratkaisuja kohtaan, ja voisipa sitä vähän miettiä sitäkin, onko ihan asiallista omia "pakkosterilisaatio"-sanaa sen aidoilta uhreilta. Eli ei tule tapahtumaan.

    Voin omasta prosessistani kertoa (kymmenisen vuotta sitten), että joka vaiheessa painotettiin, ettei mihinkään pakoteta eikä hedelmällisyyttäni myöskään kertaakaan testattu. Käytin vuoden testosteronia ilman muuta valvontaa kuin ne terveyden kannalta tarpeelliset verikokeet, ja sen jälkeen sain lapun, jonka mukaan voin vaihtaa juridisesti sukupuoltani. Hedelmättömyys siis oletettiin ilman mitään leikkauksia tai kokeita. Kerron tämän aina kun joku alkaa voivotella, miten meikäläisiä raahataan kirkuen pakkosterilisaatioon.

    Pakko muuten mainita, että tämä oli Helsingin polilla, jolla minulla oli täysin positiivinen kokemus. Erittäin lempeitä ja asiallisia ihmisiä. Moni muu taas on puhunut ongelmista mainitsematta, tapahtuiko se Helsingissä vai Tampereella. En toki voi ottaa kantaa ongelmien laajuuteen ja laatuun, koskapa transaktivisteilla on taipumusta liioitteluun, valintojensa ulkoistamiseen muille sekä erittäin väljä transfobisuuden määritelmä. Tämä Kivistönkin tapaus. Mitä kiirettä leikkaukselle edes oli, jos hedelmättömyys oli jo saavutettu hormoneilla? Jos itsekin sain paperit käteen vuoden sisällä pelkillä hormoneilla jo ennen Kivistöä, miksi kirurginen kehonmuokkaus oli välttämätön tuon autuaaksi tekevän juridisen merkinnän saamiseksi? Onko eri alueilla tai lääkäreillä oikeus asettaa eri vaatimukset? Kivistö itse ainakin sanoo suostuneensa nimenomaan terveysriskien vuoksi, ja myöhemmin artikkelissa kyse olikin juridisesta prosessista, joka ei edennyt ilman todistusta hedelmättömyydestä, vaikka hedelmättömyys oli jo saavutettu. Aivoja kiristelee, kun yritän saada selkoa tästä tapauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Kivistö itse ainakin sanoo suostuneensa nimenomaan terveysriskien vuoksi, ja myöhemmin artikkelissa kyse olikin juridisesta prosessista, joka ei edennyt ilman todistusta hedelmättömyydestä, vaikka hedelmättömyys oli jo saavutettu."

      Kasper ei taida kertoa omasta prosessistaan mediassa ihan koko totuutta. Hän tuntuu (monien muiden transien tapaan) saavan mielihyvää uhrina ja marttyyrina esiintymisestä ja tahdottomaksi olosuhteiden uhriksi positioitumisesta. En tiedä sitten, onko häntä ihan oikeasti polilla jotenkin painostettu, mutta epäilen vahvasti. Olen keskustellut useiden transtutkimusten läpikäyneiden kanssa ja he ovat sanoneet samaa kuin sinä: että prosessi eteni loistavasti ja polilla oltiin asiallisia jne. Kukaan ei ole koskaan maininnut minkäänlaisesta painostamisesta puolella sanallakaan.

      (Tosin esim. Sametti on sanonut, että polilla oltiin tietoisia hänen mielenterveyshistoriastaan ja hänellä oli ollut psykologin lausunto muiden ongelmien mahdollisesta vaikutuksesta transidentiteetin kehittymiseen, mutta polilla ei ollut otettu tuota lausuntoa huomioon mitenkään. Sametti oli sitten itse myöhemmin tullut mielenterveysongelmistaan tietoiseksi ja lukenut lausunnon uudelleen ja hämmästynyt, miten tarkasti sen kirjoittanut psykologi oli havainnoinut hänestä asioita, joista hän itse tuli tietoiseksi vasta myöhemmin, käytyään tutkimukset ja transhoidot jo läpi. No, tämä nyt ei liity tuohon painostamisasiaan varsinaisesti, mutta tulipahan mieleen.)

      Poista
    2. "Kasper ei taida kertoa omasta prosessistaan mediassa ihan koko totuutta."

      En nyt jaksa kaivaa vanhoja artikkeleita, mutta Sakris Kupilasta on jäänyt jotain samankaltaista mieleen. Hän ei jostain syystä ole halunnut tai pystynyt täyttämään lisääntymiskyvyttömyysvaatimusta, kun hänestä viimeksi luin. Joko hän ei ole halunnut ehkäisyä tai transhoitoja, mutta jotain häikkää hänen kuviossaan on. Tai ehkä hän vain haluaa synnyttäväksi mieheksi.

      Poista
    3. Sakris Kupila ei omien sanojensa mukaan tahdo kehoaan muokattavan ja tulla steriiliksi, eli toisin sanoen hän ei ole transsukupuolinen, mutta on silti jostain saanut päähänsä olevansa transsukupuolinen ja väittää kivenkovaa olevansa transsukupuolinen mies. Kaikkein absurdeinta tässä on se, että Sakris on lääkäri. Konkreettinen esimerkki siitä, että ihmisen harhaisuus ja hurahtaneisuus eivät aina suinkaan korreloi äly(kkyyde)n ja sosioekonomisen aseman kanssa. Tunnen henkilökohtaisesti myös korkeakoulutettuja kiihkouskovaisia. Transideologia ei ole kaukana fundamentalistisesta kiihkouskovaisuudesta. Vuosia sitten genderistit valtasivat Setan ja kaikki muut homojärjestöt ja savustivat homoseksuaalit niistä pihalle (vaikka Sakris, joka on Setan puheenjohtaja, on itsekin teknisesti lesbonainen, väitti hän mahdollisesta tränssykypyölisyydestään mitä hyvänsä) päästäkseen levittelemään oppeja sukupuolisieluista Setan huomattavilla yhteiskunnallisilla resursseilla ja vaikutusvallalla. No, nyt olemme sitten tilanteessa, että Marinin hallitus on viemässä transien vaatimuksia itsemäärittelyistä sun muista lopultakin Suomen lainsäädäntöön. Transeille se tarkoittaa sitä, että heidän harras ja taikauskoinen toiveensa transformoitumisesta itsemäärittelyllä ja juridisen sukupuolen vaihtelulla kokemusta vastaavaksi tulee vihdoin todellisuutta (tai niin he harhaisuuttaan kuvittelevat). Aidoille transsukupuolisille se tarkoittaa sitä, että heidän tilastaan on tehty vitsi, koska "transsukupuolinen" ei sen jälkeen tarkoita enää mitään. Homoseksuaaleille se tarkoittaa sitä, että meidän oikeutemme häivytetään taikauskoisella itsemäärittelyuskonnolla lainsäädännöstä ja me lakkaamme määritelmällisesti olemasta, koska "homo" ja "hetero" eivät sen jälkeen enää tarkoita mitään.

      Toisaalta on tavallaan ihan hyvä, että nuo lakimuutokset viedään mahdollisimman laajasti läpi ja äkkiä. Se on ainoa keino saada ihmiset (myös transit itsensä) tajuamaan, miten toimimaton ja mahdoton transaktivistien tavoittelema yhteiskuntajärjestys on ihan kaikilla mahdollisilla tasoilla.

      Poista
    4. "Vuosia sitten genderistit valtasivat Setan ja kaikki muut homojärjestöt"

      Oikeastaan he ovat vallanneet kaikki sukupuoleen ja seksiin liittyvät järjestöt Väestöliittoa myöten. Väestöliitto oli tiukasti lääkärivetoinen järjestö jonka tehtävä oli mm. seksuaali- ja ehkäisyvalistus. Mistä nuoret nyt saavat valistusta?

      Poista
    5. Toki ovatkin vallanneet, mutta he aloittivat invaasionsa homojärjestöistä. He ovat käyttäneet homojärjestöjä eräänlaisena ponnahduslautana saadakseen lanseerattua ideologiansa mainstreamiin. Homot eivät valitettavasti ajoissa ehtineet tajuta, mitä kaikkea genderistien asialistalla tulisi olemaan ja mihin sfääreihin kaikki tulisi etenemään. No, onneksi aika suuri osa on hiljalleen alkanut tajuta, ettei kyse ole ollut (eikä ollut alunperinkään) transien ihmisoikeuksista vaan homoseksuaalisuuden käsitteellisestä hävittämisestä. Genderistit ovat itse avoimesti myöntäneet, että heidän maailmankuvassaan homoseksuaalisuutta ei ole olemassa. Genderistit ovat myös julistaneet sellaista, etteivät aio lopettaa tai lieventää aktivismiaan, ennen kuin kaikki homoseksuaalit deittailevat ja sekstailevat transien kanssa.

      Enpäs tiedä, mistä nuoret saisivat nyt valistusta, kun genderistit ovat levittäytyneet aivan kaikkialle. Transit ovat kyllä pitäneet huolen siitä, ettei kiveäkään jää kääntämättä. Myös THL on transien vallassa, ollut jo jonkin aikaa.

      Poista
    6. "Konkreettinen esimerkki siitä, että ihmisen harhaisuus ja hurahtaneisuus eivät aina suinkaan korreloi äly(kkyyde)n ja sosioekonomisen aseman kanssa."

      En nyt osaa sanoa perustuuko tämä mihinkään tutkimuksiin tms. mutta väitän, että monesti ne pahiten hurahtaneet ovat hyvinkin älykkäitä, ja se johtuu siitä, että älykäs ihminen kykenee perustelemaan itselleen (ja joskus muillekin) hyvin vakuuttavan oloisesti mitä järjettömimpiä uskomuksia. En minä pitäisi sitä yhtäkin körttityttöä (Aura tai joku?) jonka nimeä en koskaan muista, Uiveloa, näiden kaiken maailman pseudoluonnontieteellisten artikkeleiden joilla perustellaan sukupuolen olevan moninainen kirjoittajia jne. varsinaisesti vähä-älyisinä. Jos transaktivistit olisivat kaikki tyynni tyhmiä, ei heillä olisi tätä valtaa kuin heillä on. On myös monia aivan kaheleita lahkoja, joissa on (ollut) pääsääntöisesti älykkäitä, korkakoulutettuja ja hyvässä sosioekonomisessa asemassa olevia ihmisiä. Materia ja tieteellinen maailmankuva eivät täytä tiettyjä perustarpeita, joita sitten lähdetään hakemaan näistä kulteista. Ja outona, vaarallisena kulttina tätä transhimmeliä kuuluisi kohdella.

      "Toisaalta on tavallaan ihan hyvä, että nuo lakimuutokset viedään mahdollisimman laajasti läpi ja äkkiä."

      Ihanan optimistista, kun ilmeisesti uskot, että paluu johonkin parempaan saavutetaan kun paskaa sataa tuulettimesta tarpeeksi. Kunpa jaksaisin itsekin uskoa. Ehkä peliä ei ole vielä täysin menetetty, onhan noita kaikenlaisia hulluja aikoja ollut maailmanhistoriassa.

      Poista
    7. Niin, siis en varsinaisesti puhunut älykkyydestä ja tyhmyydestä antonyymeina transasiassa vaan nimenomaan harhaisuudesta ja hurahtaneisuudesta, jotka eivät ole sama asia kuin tyhmyys (vaikka voivat olla). Kultithan (jos puhutaan suljetuista sellaisista, jollaisena en transkulttia oikein näe) eivät tyypillisesti edes kelpuuta jäsenikseen tyhmiä ja vähävaraisia, koska kultit eivät voi pyöriä kunnolla ilman vahvoja ja älykkäitä jäseniä, joilla on hyvä toimeentulo. Tyhmiä ja köyhiä täytyy raahata perässään ja kannatella, mitä kukaan ei kulttiyhteisön tyylisessä kontekstissa halua tosiaankaan tehdä.

      En usko itsekään, että paluu parempaan tulee transien loputtomiin vaatimuksiin suostumisen kautta. Olen vain miettinyt, että koska transit eivät kerta kaikkiaan näytä tukkivan turpiaan ennen kuin saavat tahtonsa läpi, niin lieneekö se sitten ainoa keino saada kaikki laajemmin tajuamaan, miten epätoivoisen naurettavaa on kuvitella, että fyysisen todellisuuden voisi määritellä ihmisfiilisten pohjalta uusiksi ja pakottaa kaikki uskomaan siihen. En tiedä. Kaikkeahan voi aina spekuloida, ja lopputulema voi mahdollisissa eri skenaarioissakin olla täysin odottamaton.

      Poista
  27. Liian pitkä kommentti osa 218. syyskuuta 2022 klo 17.41

    Toki huolestuttaa, että alalla on ihmisiä, joiden asenne on "ittepähän tiedät" kun pitäisi varmistaa, että potilas on tarpeeksi järjissään ja informoitu tekemään loppuelämään vaikuttavia ratkaisuja. Ja toisaalta kaikkien päästämiseen läpi on liikkeen toimesta painostettu jo silloin, kun itse aloin käydä transpolilla. Varmaan ne lempeät ihmisetkin Helsingin transpolilla ovat saaneet reilusti paskaa niskaansa ja leimattu vihamielisiksi portinvartijoiksi, koska ainakaan siihen aikaan epävakaille ihmisille ei suositeltu hormonien antamista. Sinne rakennuksen edessä olevan kyltin taakse oli nimittäin riipustettu todella katkeria vuodatuksia ihmishengillä leikkimisestä sun muuta. Samassa rakennuksessa oli myös erilaisia mielenterveys-, trauma- ja autismipalveluita, ja silti sinitukat kävivät osoittamassa porukalla mieltään ihan etuoven vieressä. Minä-minä-minä.

    Vielä tuosta vahingon laittamisesta kiertämään. En yhtään ihmettelisi, jos näin todella on joidenkuiden osalta. Onhan sekin tapa ulkoistaa oman identiteetin pönkitys muille, ja vuosikymmeniä ennen transpolille menoani naisena eläneenä voin kertoa havainnoineeni, että monilla naisilla on aivan sairas "kun mekin kerran kestimme" -asenne naisten sukupuolielimiin. Esimerkiksi vanhemmilla lesboilla olen nähnyt sitä, että ensin kuuluu kärsiä heteroelämässä, ja sitten voi hyvällä omallatunnolla elää niin kuin oikeasti haluaa. Koska mekin kestimme ja kokemus se vain on! (Eräskin lesbo kertoi omin sanoin "rankaisevansa" itseään edelleen miehellä, jos naissuhde menee pieleen.) Toki vahingon laittamista kiertämään näkee paljon myös transnaisilla (jo vanhan kunnon Jennifer Diane Reitzin ajoista), mutta mielestäni monessa transmieheksi itseään luulevassa huipentuu emätinvihamielisyyden kanssa kamppailu hyvin äärimmäisellä tavalla. Onhan tietenkin parempi, etteivät hämmentyneet heti lähde poistattamaan elimiään ja kadu myöhemmin, mutta oman vaginan hyväksyminen vasta uudelleenbrändäämällä se "etureiäksi" on omalla tavallaan sairasta ja vahingollista. Olen lukenut paljon tämän porukan vuodatuksia hengenahdistuksista ja viiltelykierteistä, kun naisen anatomiaan ei olekaan viitattu jollain miehekkäällä kiertoilmauksella tyyliin "brovaries". Juuri noin epävakailla ihmisillä ei pitäisi olla mitään asiaa transitioon, ja muutenkin pitäisi lopettaa tällainen mielenterveyden ongelmien ruokkimiminen. En ole kuunaan kuullut mistään muusta sairaudesta, johon liittyisi tällaista kollektiivista tarvetta ruumiinosien kiertoilmauksille, ennen kuin niistä voidaan edes puhua. Kuvitelkaa, jos vaikka haimalle pitäisi keksiä uusi nimi, etteivät diabeetikot triggeröidy. Aggressiivista portinvartiointia se transliike on vailla eikä mitään höllennyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurta osaa LGBTQIA+-porukasta tuntuu yhdistävän jonkinlainen kärsimyksillä mässäily ja kilpaileminen; se, joka on eniten ottanut paskaa niskaan muilta ihmisiltä ja yhteiskunnalta ja kärsinyt väärissä suhteissa tai väärässä kehossa kauiten, saa kirkkaimman kruunun ja nousee uhrihierarkiassa muita korkeammalle. Yllättävän monia transeja (varsinkin transmiehiä) tuntuu yhdistävän erittäin voimakas itseviha, joka pohjautuu heidän mielenterveysongelmiinsa ja kanavoituu sisäänpäinkääntyneen kehovihan muodossa, kun heillä ei ole psyykkisiä työkaluja työstää itsevihaansa ja terapiaan he eivät suostu menemään. Tuntuu helpommalta kanavoida omat mielenterveysongelmansa ja paska olonsa ajatukseen väärästä kehosta, väärästä sukupuolesta ja siitä, miten muut ihmiset koko ajan määrittelevät väärin, väärinsukupuolittavat ja syrjivät ja sortavat.

      Jos transien mielenterveysongelmat olisivat ihan oikeasti aina pomminvarmuudella redusoitavissa väärään kehoon ja vääriin kehonosiin, he eivät jatkaisi oireiluaan hoidot saatuaan niin pahasti kuin jatkavat. Siinä vaiheessa heidän itsevihansa alkaa räjähdellä ulospäin, mikä ilmenee heidän loputtomina vaatimuksinaan muille ihmisille ja yhteiskunnalle milloin mistäkin, oli se sitten portinvartioinnin purkaminen ja hoitojen nopeuttaminen, trans rights, lasten transiuttaminen, itsemäärittelysekoilu tai homoseksuaalien syyllistäminen. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Traagisintahan tämä kaikki on heidän itsensä kannalta, koska he itsehän kokevat koko ajan kaikkein suurimmat menetykset heittäessään kallista aikaa hukkaan esittämällä vaatimuksia muille ihmisille sen sijaan, että käyttäisivät resurssinsa oman elämänsä ja mielenterveystilanteensa parantamiseen omilla ehdoillaan. He eivät saavuta nykyisellä sekoilullaan mitään pysyvää ja kestävää, vaikka kuvittelevatkin saavuttavansa; tämä johtuu siitä, että he uskovat oman paskan olonsa johtuvan muista ihmisistä. He siis asettavat ympäröivät ihmiset vastuuseen omasta onnellisuudestaan ja tuomitsevat siten itsensä pettymään yhä uudestaan ja uudestaan, mikä saa heidät kerta kerralta suuremman raivon ja epätoivon valtaan. He myös tekevät hartiavoimin töitä saadakseen kaikki ihmiset ympärillään inhoamaan ja lopulta karttelemaan itseään kuin ruttoa. Kukaan ei halua viettää aikaansa räjähdysherkän ja kroonisessa itsesäälissä piehtaroivan ihmisen lähellä, jonka ympärillä pitää koko ajan hiiviskellä kuin miinakentällä.

      Poista
    2. "Yllättävän monia transeja (varsinkin transmiehiä) tuntuu yhdistävän erittäin voimakas itseviha"

      Tästä olisikin mielenkiintoista kuulla enemmän. Että kuinka paljon transkokemuksessa on ns. puhdasta kehodysforiaa ja kuinka paljon sukupuoleen liitettyjen stereotyyppien ja normien vihaamista. Aiemmassa kommentissa mainittiin suomalaiset transmiesbloggarit, jotka viljelevät teksteissään avointa misogyniaa. Eräs tuntemani transmies kertoi haluavansa miehen sosiaalisen statuksen.

      Transit pillastuivat täysin, kun eräässä keskustelussa tuotiin esiin traumakokemusten ja epävakaiden kotiolojen vaikutus transkokemuksen taustalla.

      Poista
    3. Nämä tämän kaliiperin transit pillastuvat tuollaisten vaikutusten esittämisestä tai niiden epäilemisestä, koska he ovat niin vuorenvarmoja siitä, että kehonmuokkaushoidot ja cisteemin murskaaminen vievät kaikki heidän psyykkiset ongelmansa pois ja heistä tulee sen jälkeen onnellisia.

      Poista
    4. "Suurta osaa LGBTQIA+-porukasta tuntuu yhdistävän jonkinlainen kärsimyksillä mässäily ja kilpaileminen"

      Tämä uhristatuksella kilvoittelu on jännä ilmiö, koska genderspeshulius on lähinnä valkoisten keskiluokkaisten ja porvariperheiden tyttöjen kapinoinnin muoto. Vai muistaako joku nähneensä uutisia muiden maanosien transbuumista ja uusien sukupuolten löytymisestä?

      Kun ilmoittautuu naarasmuusuksi, transmaskuliiniksi, tai ei-naiseksi, niin intersektionaalisuudessa saa vapaudu vankilasta -kortin naisvihan, homofobian ja rasismin levittämiselle. Transit eivät näe mitään rasistista ihmetellessään, että miksi miehet eivät voi olla naisia, jos mustat naisetkin luetaan naisiksi.

      Poista
    5. "Tämä uhristatuksella kilvoittelu on jännä ilmiö, koska genderspeshulius on lähinnä valkoisten keskiluokkaisten ja porvariperheiden tyttöjen kapinoinnin muoto. Vai muistaako joku nähneensä uutisia muiden maanosien transbuumista ja uusien sukupuolten löytymisestä?"

      Nimenomaan kapinoinnista siinä onkin kyse. Genderspeshulius on 2010-2020-luvun nuorison vastakulttuuri samaan tapaan kuin punkkarit ja hipit 1980-1990-luvuilla ja gootit ja emot jne. 2000-luvulla. Genderspeshulit ovat vieneet homman ihan eri kaliiperin sfääreihin, koska samalla kun he tekevät pesäeroa meihin kulahtaneisiin boomereihin identifioitumalla kiiluvin silmin joksikin jännägenderiksi (kielet syvällä naiseksi identifioituvien miesten perseissä), he käyvät pyhää sotaa omia kehojaan vastaan ja silvotuttavat itseltään terveitä elimiä ja ruumiinosia irti. Nämä hämmentyneet nuoret naiset ovat aivan liian nuoria ja vailla elämänkokemusta tajutakseen, mitä se käytännössä tarkoittaa, kun kieltää oman kehonsa ja fyysisen todellisuuden jonkin hetkellisen muotivillityksen ja halvan hyväksynnän lypsämisen hinnalla. Mitä tulee heidän "transsukupuolisuuteensa", niin heidän sekoilunsa ei ole transsukupuolisuutta nähnyt edes vilaukselta. Eivät he edes halua olla varsinaisesti miehiä vaan nimenomaan joku jännägender.

      "Transit eivät näe mitään rasistista ihmetellessään, että miksi miehet eivät voi olla naisia, jos mustat naisetkin luetaan naisiksi."

      Eivät tietenkään. He ovat intersektionaalisessa uhrihierarkiassa pahnanpohjimmaiset eli kaikkein syrjityin ihmisryhmä. Ergo, heitä eivät koske samat säännöt tai rajoitukset kuin muita (vaikka he haukkana vahtivat, että muut noudattavat niitä joka sekunti). Heille on luvallista tehdä sydämensä kyllyydestä kaikkea sitä, minkä he ovat äänekkäästi kieltämässä niiden ihmisryhmien edustajilta, jotka he mieltävät sortajikseen. Miten heidän maailmankuvassaan musta nainen voisi olla mitään muuta kuin alhaista, arvotonta saastaa mustan transnaisen rinnalla? Miten tuollaiset mainitsemasi rinnastukset voisivat edustaa heille mitään muuta kuin maailman suurimpia itsestäänselvyyksiä?

      (Hassua on muuten se, että niin intohimoisesti kuin esim. "homot" transmiehet julistavat vihaavansa meitä etuoikeutettuja, transfobisia valkoisia cishomomiehiä ja julistavat kuorossa tuskallista turmiota meille genitaalifetisisteille, he samaan aikaan ovat raivoissaan meille, kun emme välitä heistä vähääkään. Niinhän se kettukin totesi pihlajanmarjojen olevan happamia. :D)

      Poista
    6. "Tämä uhristatuksella kilvoittelu on jännä ilmiö, koska genderspeshulius on lähinnä valkoisten keskiluokkaisten ja porvariperheiden tyttöjen kapinoinnin muoto."

      Nimenomaan näin. He ovat rikkaitten lellipentuja. Pienestä pitäen he ovat tottuneet siihen että aina on ollut joku vieressä paapomassa, passaamassa, mielistelemässä ja suojelemassa. Kukaan ei koskaan ole sanonut heille poikkipuolen sanaa, "ettei sille vaan tule paha mieli". He ruikuttavat koko ajan isonakin koska itku ja ruikutus oli heille patenttiratkaisu saada kaikki haluamansa nyt ja heti. He öykkäröivät ja rettelöivät koska voivat, ei hätää vaikka muut suuttuivat, aina on suojelija paikalla. Monilla jää teinikapinallis-asenne päälle loppuiäksi.

      Sukupuolisekoilijoilla esittävät koko ajan jotain ihme vaatimuksia. Oleellista heille on vaatiminen itsessään, ei se tila joka vaatimusten toteutumisen jälkeen vallitsee. Tämän vuoksi vaatimiselle ei tule loppua. Vertaa: lapsi tahtoo sitä mitä muillakin on ja kun lapsi saa haluamansa, hän hylkää sen melko pian.

      Poista
    7. "rikkaitten lellipentuja"

      He ovat jääneet 2-vuotiaan karkkihyllyn edessä jalkaa polkevan narsistista raivoa kokevan pikkulapsen tasolle. Genderspeshuliuden kyseenalaistaminen ja kritiikki tuntuu koko olemassaolon kiistämiseltä, kun ei ole tottunut pettymyksiin. Samaa raivoa tuntee autogynefiili, joka näkee peilissä upean daamin ja muut näkevät vain Loirin Tyyne-hahmon tai Buffalo-Billin. Aiemmin linkatussa Petersonin ja Joycen keskusteluvideossa käsitellään tätäkin teemaa.

      Poista
    8. "Oleellista heille on vaatiminen itsessään, ei se tila joka vaatimusten toteutumisen jälkeen vallitsee. Tämän vuoksi vaatimiselle ei tule loppua. Vertaa: lapsi tahtoo sitä mitä muillakin on ja kun lapsi saa haluamansa, hän hylkää sen melko pian."

      KYLLÄ. Sukupuolisekoilijoiden varsinainen motiivi ei ole paremman ja vapaamman yhteiskunnan saavuttaminen transeille ja genderspeshuleille (miten yhteiskunta voisi nykyisestä enää tulla transystävällisemmäksi?). Heidän motiivinsa on riehuminen, kaikesta valittaminen ja radikaalien muutosten vaatiminen itsessään. Intersektionaalisuusaktivismi on heille The Elämänsisältö, jota ilman he vain riutuvat ja tikahtuvat omaan tyhjyyteensä ja elämänsä merkityksettömyyteen.

      "He ovat jääneet 2-vuotiaan karkkihyllyn edessä jalkaa polkevan narsistista raivoa kokevan pikkulapsen tasolle."

      Tämä sama kehityssuunta on nykyään nähtävissä muissakin ihmisryhmissä kuin genderspeshuleissa. Peruskoulun, ammattikoulun ja lukioiden opettajilta tulee jatkuvasti eri medioiden kautta sellaista viestiä, että lasten ja nuorten on yhä vaikeampaa kestää minkäänlaisia pettymyksiä ja torjuntaa, koska kukaan ei ole koskaan asettanut heille rajoja ja sanonut heille ei. Nykynuoret eivät myöskään ole tottuneet siihen, että oman etenemisensä eteen täytyy nähdä vaivaa ja ponnistella.

      "Aiemmin linkatussa Petersonin ja Joycen keskusteluvideossa käsitellään tätäkin teemaa."

      Joo. Kannattaa ihan oikeasti kuunnella se, on harvinaisen mielenkiintoinen ja asiallinen keskustelu.

      Poista
  28. "Liian pitkä kommentti"

    Kiitos pohdinnastasi! Tämäkin osoittaa, että olisi kipeä tarve keskustella transilmiöstä kaikkien osapuolten näkökulmasta. Aidot transit, naiset ja homoseksuaalit tarvitsisivat avoimen foorumin, jossa transilmiöstä ja sen vaikutuksista voisi puhua moniäänisesti ja kriittisesti ilman pelkoa rangaistuksesta.

    Taitaa olla oikeasti niin, että pakkosterilisaatiosta rääkyvillä taitaa olla hylsy tai jäähy mt-ongelmien ja kypsymättömyyden takia.

    Huolestuttaa oikeasti, mitä tapahtuu, jos ja kun Kaltiala eläköityy tai siirtyy muihin tehtäviin. Voi vain kuvitella sen paskan määrään, mitä transaktivistit syytävät hänen suuntaansa. Transaktivistien mielestä (Kehrääjän mustamaalausjuttu) nuorille ei saisi kertoa transition realiteeteista eikä sen vaikutuksista heidän seksielämäänsä ja seurusteluun. Että transhoidot pitäisi saada ensimmäisestä kiekaisusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Aidot transit, naiset ja homoseksuaalit tarvitsisivat avoimen foorumin, jossa transilmiöstä ja sen vaikutuksista voisi puhua moniäänisesti ja kriittisesti ilman pelkoa rangaistuksesta."

      Tällaisten foorumien perustaminen ja ylläpitäminen on hankalaa, koska transaktivistit tuhoavat ne välittömästi saatuaan tietää niiden olemassaolosta.

      "Transaktivistien mielestä (Kehrääjän mustamaalausjuttu) nuorille ei saisi kertoa transition realiteeteista eikä sen vaikutuksista heidän seksielämäänsä ja seurusteluun."

      Näinpä. Sitten he parkuvat kuorossa sitä, kun ilkeät ja transfobiset cissut eivät halua seurustella ja paneskella transien kanssa ja heille on tarjolla vain halpoja chasereita.

      Poista
  29. Transaktivistit häiriköivät Kellie-Jay Keenin tapahtumaa Brightonissa (UK). Antifa mainittu koska twiitit Andy Ngo:n, jonka mielestä kaikki mielenosoittajat ovat aina Antifa. Mutta siis, nämä videot ja kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. https://twitter.com/MrAndyNgo/status/1571522123763712003

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TRA:t levittävät jo ihan ikiomaa disinformaatiota twitterissä Brightonin tapahtumista, mm. että terffit olisivat heitelleet savupommeja transien päälle. Se nyt kuitenkin on videolla, että savupommi lensi transaktivistien puolelta kohti Maya Fortstateria, kun Maya juuri piti puhettaan. Kertoisipa joku aktivisteille, että koko juttu on videolla Kellie Jayn youtubessa.

      Poista
  30. "Antifa mainittu"

    Pinkkimustat liput, mustat vaatteet ja kasvojen peittäminen on vahva merkki Trantifan osallisuudesta. Aikuiset miehet naisten kimpussa, että kehtaavatkin. Transaktivismi on monelle vasemmistomiehelle (wokebro) hyväksytty kanava purkaa misogyniaa ja homofobiaa. "Ihan tässä vain puolustetaan transeja ja samalla vedetään terffejä turpaan."

    Suomen Trantifa toivotti: "Naisten rintama ry ja muut terffit painukaa vittuun!".
    https://www.facebook.com/events/319035519716960/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Transaktivismi on monelle vasemmistomiehelle (wokebro) hyväksytty kanava purkaa misogyniaa ja homofobiaa."

      Naisten ja homojen häiriköimisestä, vainoamisesta ja avoimesta vihaamisesta ei ole tullut transaktivismin myötä pelkästään hyväksyttyä vaan myös salonkikelpoistettua ja juhlittua. Minusta on kummallista, että niin moni ei ollenkaan tunnu tajuavan tätä, vaikka asiaa kuinka hierottaisiin heidän naamaansa. Etenkään sitä en käsitä, että niin monet naiset itse osallistuvat omaan sortoonsa tsemppaamalla transien sekoilua.

      Poista
    2. Kunpa joku tekisi tutkimusta transaktivismia symppaavien ja tsemppaavien naisten mielenlaadusta. Olen saanut jälleen kerran tutustua ja tarkkailla hieman lähempää erästä tällaista tapausta. Jotain kamalan raskasta ja surullista näistä naisissa on. Olen ollut huomaavinani tiettyjä yhtäläisyyksiä heissä. Olisipa jaksamista vähän kirjoittaa ja analysoida. Nähdäkseni eräs yhteinen ominaisuus on se, että halutaan olla moraalisesti ylempi ja erehtymätön sorrettujen suojelija. Samalla heidän omassa olemuksessaan on jotain hyvin voimakkaan passiivis-aggressiivista. Aivan kuin he olisivat täynnä tukahdutettua raivoa, joka tihkuu tihkumistaan ympäristöön ja kohdistuu outoihin ja aiheettomiin kohteisiin. He eivät itse kuitenkaan halua mennä täysin uhrin rooliin, johon transit menevät, vaan he ovat suojelijoita, eräänlaisia pimeitä ja kieroutuneita äitihahmoja. Ja miksi juuri miestransit ovat näiden paapottavia aikuisvauvoja? Naistransit eivät saa samanlaista palvontaa osakseen, ja luulen, että sillä on enemmän tekemistä biologisen kuin tavoitesukupuolen kanssa.

      Mutta älyttömän mielenkiintoista. Harmi, että tämäkin uusi tuttavuus on niin raskas ja niin... epäaito, tai robottimainen, tyyppi, etten jaksa tutustua häneen ymmärtääkseni paremmin, miksi hänestä on tullut sellainen superankea pessimisti. Hän on kuin pimeä aukko, joka vetää hiljaisesti ja hienovaraisesti mutta varmasti ympäriltään kaiken valon ja hyvän.

      Poista
    3. Eräs tietämäni transmies oli vielä naisena ollessaan hyvin epätasapainoinen ja sosiaalisesti awkward monella eri tasolla. Hänellä ei ollut (eikä ole edelleenkään) paljoa ystäviä, koska hänen juttunsa olivat/ovat aina niin käsittämättömiä ja obsessoituneita, ettei kukaan oikein ymmärtänyt niitä ja ihmiset vaivautuivat hänen seurassaan. Kun hän meni transtutkimuksiin ja transhoitoihin, hänestä tuli sen jälkeen entistä kummallisempi, suorastaan psykoottisen oloinen. Tiedän ihmisten suorastaan pelkäävän häntä nykyään, koska hän saattaa yhtäkkiä ilman mitään ennakkovaroitusta alkaa käyttäytyä hyvin päällekäyvästi ja aggressiivisesti. Mietityttää, mitä testo näiden jo valmiiksi häiriintyneiden ja ongelmaisten mielenterveydelle oikein tekee, testo kun ei ole mitään Trip-mehua. Ja tämänkin tapauksen kohdalla on päivänselvää, että transidentiteetin muodostumisen taustalla on mielenterveysongelmia, joita ei ole transpolilla osattu tunnistaa.

      Poista
    4. Itse olen taasen nähnyt juurikin transnaisten saavan naisilta paljon ymmärrystä ja tsemppausta.. tarkoitan siis niitä tahoja, joiden tulisi edustaa aitoja naisia (Naisten Linja, joka meni varauksetta transien ja transideologisen narratiivin puolelle).. Ehkä monella alkaa jossain vaiheessa sisuksissa kiehua ja harmittaa moinen teatteri, mutta julkisesti on vielä osoitettava suvaitsevaisuutta ja hyvää tahtoa.

      Poista
    5. "Ehkä monella alkaa jossain vaiheessa sisuksissa kiehua ja harmittaa moinen teatteri, mutta julkisesti on vielä osoitettava suvaitsevaisuutta ja hyvää tahtoa."

      Uumoilen myös, että naisten laajempi kollektiivinen havahtuminen tähän asiaan koittaa liian myöhään, kun asioille on jo miltei mahdotonta tehdä enää mitään (transit ovat uudelleenkirjoittaneet kaiken lainsäädännön niin, etteivät naiset voi enää mitenkään järjestäytyä poliittisena ryhmänä puolustamaan oikeuksiaan). Pyörittelen toisinaan ilkeäntympeitä ajatuksia, että omapahan on ongelmanne sitten, paskaakos minä jaksan tässä naisia transien invasoinnilta yrittää puolustaa, kun kuorossa hurraavat heille ja levittävät oikein punaisen maton eteen, kun transit kolonisoivat kaikki sukupuolen mukaan jaotellut naisten tilat mitään kyselemättä ja trans rightsia kirkuen. Se, että tietyn kaliiperin naiset kokevat tarvetta mielistellä ja nuoleskella miehiä, on ilmiönä vanha kuin aika, ja miehet ovat käyttäneet tuota naisten tarvetta lukemattomin keinoin hyväkseen historian saatossa. Sinänsähän tässä ei siis ole mitään uutta, paitsi että nyt miehet vievät naisilta lopullisesti ihan kaiken identiteettiä ja biologiaa myöten. No, enpä silti koskaan voisi jättää naisia oman onnensa nojaan noiden psykojen armoille, jos voin mitenkään siihen vaikuttaa. Niin kauan kuin minussa henki pihisee, pidän ensisijaisesti naisten ja tyttöjen puolia kaikessa, mikä koskee sukupuolen mukaisia jaotteluja, joilla on mitään tekemistä heidän turvallisuutensa ja mukavuutensa kanssa. Transidentifioituvien miesten ongelmat eivät ole eikä niiden kuulu olla millään tasolla naisten ja tyttöjen päänsärky. Piste.

      Poista
  31. "Transaktivistit häiriköivät"

    Mustat Pamperssit vauhdissa, ennen kuin palaavat äipän kellariin sissy hypnon pariin.

    VastaaPoista
  32. Urhea Musta Pampers oli kirjoittanut käteen äipän puhelinnumeron pidätyksen varalta:
    https://mobile.twitter.com/AtticumFloreat/status/1571560991623618569

    VastaaPoista
  33. Kaksi twiittiä:

    1. Suomalainen aktivisti Brightonissa uhriutuu
    https://twitter.com/roosaherranen/status/1571512299936006144

    2. Ilmeisesti sama suomalainen aktivisti tässä kiukkuaa pikkulasta kantavalle isälle ko. tapahtumassa: "kasvatat pientä fasistia"
    https://twitter.com/mk_outi/status/1571774087978188800


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "kasvatat pientä fasistia"
      Savupommi näkyy transaktivistin kädessä alkaen 6 sekunnin kohdalta.

      Poista
  34. Transaktivistit käyvät naistenmarssin kimppuun ja haukkuvat vauvoja fasisteiksi
    https://youtu.be/L2-TuWwTWAg

    VastaaPoista
  35. Transnaisen misogyninen fantasia tuo Buffalo-Billin mieleen:

    ‘I think post-op..I'm just gonna tell everyone my vagina is made of TERF skin.’

    https://twitter.com/teaforpterosaur/status/1571557500700205056

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tämänhän nuo kaikkein sairaimmat transaktivistit nimenomaan tekisivät, jos voisivat. Ryömisivät sisälle naisten nahkoihin.

      Poista
  36. Transleidin mukaan ihmisen sukupuoli arvataan syntymän yhteydessä:

    "Ihmisen sukupuolen pääsääntöinen tunnustaja on valtio. Se tehdään joko syntymässä arvaamalla tai myöhemmin sukupuolen vahvistamista säätelevien lakien puitteissa."

    https://twitter.com/Anukatariina1/status/1571776960707330048

    Nämä kyllä elävät ihan omassa sfäärissään :o

    Miten löydetään yhteisymmärrys tahon kanssa, joka ei usko biologiaan, evoluutioon, homoseksuaalisuuteen ja naisten oikeuksiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Miten löydetään yhteisymmärrys tahon kanssa, joka ei usko biologiaan, evoluutioon, homoseksuaalisuuteen ja naisten oikeuksiin?"

      Ei ole kyse siitä, etteivätkö he "uskoisi" noihin asioihin tai olisi tietoisia niiden olemassaolosta ja vaikutuksesta. Kyse on tarkoituksellisesta ja suunnitelmallisesta uusmarxististen tahojen (en tiedä toistaiseksi parempaakaan termiä kuvaamaan heitä) ponnistuksesta toteuttaa intersektionalistinen kulttuurivallankumous, jossa eniten valtaa on sillä, joka uskottavimmin esiintyy kaikkein sorretuimpana ihmisryhmänä ja ylläpitää tuota narratiivia, tietysti muiden ihmisryhmien kustannuksella. Tarkoituksena on saavuttaa yhteiskunnallista ja poliittista valtaa ikään kuin kiertoteitse eli esiintymällä passiivisena uhrina "sortavassa järjestelmässä", jossa sortamisen hierarkkisuutta määrittävät tiettyjen ihmisryhmien "etuoikeudet" (todelliset tai väitetyt ja kuvitellut). Sukupuolisekoilussa ei ole millään tavalla kyse transien oikeuksista: transien oikeudet ja sukupuolikäsityksen ideologistaminen ovat tässä uusmarxistien poliittisessa liikehdinnässä vain savuverho. Todellinen tavoite on murentaa naisten ja homoseksuaalien oikeudet korruptoimalla ja mädättämällä ne sisältä käsin. Transien nykyinen käsittämättömän voimakas vaikutusvalta (jonka olemassaolon he tarkoituksellisesti yrittävät kieltää saadakseen entistä enemmän valtaa, minkä uhriasemaan positioituminen heille mahdollistaa) on lopputulosta kaikesta tästä.

      Poista


  37. "It's not a fetish!" (ties monesko tuhannes osa sarjasta)

    https://twitter.com/LuciT00405829/status/1572123760702136321

    VastaaPoista
  38. Transaktivistien puheet uhriudesta ja sukupuoli-identiteetistä ovat ihan selvää Psykokulttuuria.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Psykokulttuuri

    -Sukupuoli nähdään vain pelkkänä minuuskysymyksenä.
    -Jos joku kokee tulleensa syrjityksi, hän on syrjitty.
    -Jokaisen transin ympärillä on pitkä liuta terapeutteja ja lääkäreitä.
    -Nykyään pienten lasten vaateleikkejä pidetään todisteena transseksuaalisuudesta.
    -Transaktivistit elävät elämäänsä uhrius edellä.

    Psykomyyttikin on niin silminpistävästi esillä. Psykokulttuurille niin ominaisesti he tuovat kaikki seksuuaaliset poikkeavuutensa julkisuuteen ja hierovat kaiken poikkeavuutensa toisten naamaan saadakseen uhripisteitä. Julkinen ja yksityinen on mennyt sekaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti.

      Psykokulttuurin vaikutus näkyy nykyään myös siinä, miten ihmiset itsediagnosoivat itselleen mm. autisminkirjon häiriöitä ja muita erilaisia psyykkisiä tiloja, jotkut tosin lähinnä huumorilla, jotkut ilmeisen tosissaan. On itsediagnosoitua ADD:ta, erityisherkkyyttä, sosiaalisten tilanteiden pelkoa, ahdistuneisuushäiriötä, riippuvuuksia, OCD:tä, erilaisia neurooseja ja manioita, jopa Tourettea. Toisille ihmisille sitten taas keittiödiagnosoidaan persoonallisuushäiriöitä, kuten narsismia. Joku, joka ehkä on ”vain” itsekeskeinen ja röyhkeä kusipää, leimataan heti ”narsistiksi”, vaikka oikea narsismi on vakava ja vaarallinen persoonallisuushäiriö, jolla on hyvin vahingollinen vaikutus narsistin lähellä eläviin ihmisiin (ja myös narsistiin itseensä). Ärsyttävää, kun sanojen alkuperäiset merkitykset vääristellään tekemällä niistä jotain muotikäsitteitä, vaikkeivät käsitteiden viljelijät ymmärrä alkuperäisestä ilmiöstä hölkäsen pöläystä. Myös transiuden kohdalla on käynyt niin.

      Poista
    2. Ai niin, neuropsykiatriset häiriöt kuuluvat listaan myös (kuten jo mainittu Tourette).

      Transit ja genderistit ovat muuten uudelleenpatologisoineet homoseksualisuuden vääntämällä sen creepyksi ja ulossulkevaksi preferenssiksi ja kieroutuneeksi sukuelinfetissiksi, joka on yhteiskunnan aivopesun tulosta ja cissujen salajuoni transien sortamiseksi ja josta voi opetella pois avartamalla mieltään eheyttävälle heteroseksille transien kanssa. Homojen eheytystä aiemmin yrittäneet kristilliskonservatiivitahot tuijottavat taustalla monttu auki, miten transit ovat muutamassa vuodessa (ainakin näennäisesti) onnistuneet siinä, missä he ja heidän edeltäjänsä yhä uudestaan epäonnistuivat.

      Kuka olisi uskonut vielä joskus 2010, mihin hehkuvaan helvettiin genderistit tulisivat meidät ja meidän lapsemme (mikä on pahinta kaikista) vielä johdattamaan? Ja mitä kaikkea varsinkin naiset ja tytöt ovat joutuneet ja joutuvat jatkossakin genderistien kuristusotteissa kestämään.

      Poista
    3. Kyllä viitteitä oli.. mutta niistä varoittaneet tuomittiin 'kaltevan pinnan argumentin' käyttäjiksi eli pelottelijoiksi.

      Poista
    4. "Kyllä viitteitä oli.. mutta niistä varoittaneet tuomittiin 'kaltevan pinnan argumentin' käyttäjiksi eli pelottelijoiksi."

      Samaa paskaahan he jauhavat edelleen, vaikka transaktivistit ja genderistit ovat saavuttaneet jo sen pisteen, että pahoinpitelevät ihmisiä kaduilla ja heittelevät savupommeja heidän päälleen. Mietin usein, miten pitkälle transien annetaan mennä ja miten perinpohjaisesti he ehtivät radikalisoitua, ennen kuin valtaväestö (lähes sata prosenttia ihmisistä) laittaa heidän toiminnalleen kertarysäyksellä päätepisteen. Voi olla, että siihen menee vielä useita vuosia.

      Poista
  39. Mä taidan entisenä Vihreiden äänestäjänä vaihtaa Ympäristöpuolueeseen!
    "Harkittua pohdintaa uuden translakiesityksen ongelmista" ja linkki Tulenhengen ym. kirjeeseen kansanedustajille:
    https://twitter.com/ymparistopuolue/status/1572266117929771011?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, täytyypä perehtyä tarkemmin. Olen kokenut itseni jo vuosien ajan poliittisesti kodittomaksi monestakin syystä.

      Poista
    2. Joku on tuolla Birgitta Johanssonin twiitin alla kommentoinut:

      "Asiaa vähätellään siten, että nyt päätetään vain juridisesta sukupuolesta ja hoidoista sitten myöhemmin.

      Lain etenemisen pilkkominen on ovelaa! Pieninä paloina toteutettu uudistus on helpompi saada läpi. Koko pakettia oltaisiin vastustettu!"


      Tismalleen näin. Transit ovat jo kauan tienneet, että koko pakettina heidän uudistusvaatimuksensa eivät olisi kuuna päivänä menneet läpi ja heidät olisi naurettu pihalle. Siksi he ovat pilkkoneet tavoitteensa pienempiin osiin ja vievät niitä lainsäädäntöön vähä vähältä hivuttaen, tipuaskel kerrallaan. Kun yksi pilkottu ja näennäisen harmiton vaatimus (eheytyskielto, ikärajojen laskeminen, itsemäärittelyvouhotus, juridisen ja lääketieteellisen prosessin erottaminen jne.) on onnistuneesti saatu läpi ja pois tieltä, aletaan vaatia seuraavia uudistuksia, sitten taas seuraavia jne. panoksia koko ajan koventaen. Sitä, mitä kaikkea heillä on Trandoran lippaassa vielä odottamassa, voimme vain arvailla.

      Poista
    3. Ja seuraavaa uudistusta voidaan perustella sillä, että edellinenkin meni läpi, miksi tätä nyt pitäisi vastustaa? Ihme transfobiaa kun jostain ihan pikku muutoksesta jossain syntyy kamala meteli! Harvalla jo useampaan otteeseen johonkin myöntyneellä on kanttia sanoa, että nyt ihan oikeasti riittää.

      Poista
    4. Niin juuri. Transit laskevat sen varaan, että kun he onnistuvat hivuttamaan noita haluamiaan muutoksia yhteiskuntaan ja lainsäädäntöön vähä vähältä, yksi pieni tavoite kerrallaan, niin jokainen muutos aina liu'uttaa Overtonin ikkunaa kohti sitä päätyä, jossa transien unelmien maailma kimaltelee kuin ruukullinen kultaa sateenkaaren päässä. Kyse on eräänlaisesta hitaasta väsytystaistelusta; transit itse ovat uupumattomia ja valmiita jatkamaan pyhää taisteluaan vaikka useammassa sukupolvessa tarpeen vaatiessa. Jokainen pienempi osatavoite on osa suurempaa kuviota, joka on transien pitkän tähtäimen päämäärä. Transit ihan todella uskovat siihen, että pystyvät kirjoittamaan todellisuuden uusiksi omaksi edukseen, kunhan vain jaksavat tarpeeksi sitkeästi taistella todellisuutta vastaan.

      Olisi mielenkiintoista nähdä jonkun taitavan dystopiakirjailijan kuvaelmia siitä, millainen transien tavoitteleman kaltainen maailma voisi "lopullisessa" muodossaan olla (ja millainen se myös tulee olemaan, jos transien touhuille ei laiteta absoluuttista päätepistettä kerta kaikkiaan).

      Poista
    5. "Olisi mielenkiintoista nähdä jonkun taitavan dystopiakirjailijan kuvaelmia siitä, millainen transien tavoitteleman kaltainen maailma voisi "lopullisessa" muodossaan olla" -Voisi olla vaikea löytää kustantajaa. Tässä maailmanajassa.WSOY:n kirjoituskilpailussa muutama vuosi sitten etsittiin "uudenlaisia nuortenkirjoja, jotka kertovat esim. sukupuolivähemmistöön kuuluvista".

      Poista
  40. Tohtori Frankens...Marci Bowers silpomalleen Jazz Jenningsille:

    “By time we’re done taking all these pictures, you’re gonna be a porn star.”

    https://youtu.be/-bCVA9q3RBc

    Bowers toimii transhoitosuosituksia tuuttaavan WPATHin johtajana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marci Bowers on itse trans. Yllättävää, eikö vain?

      Poista
    2. Jazzin "tilkkutäkkivaginalla" ei paljon seksiä harrasteta, saati kuvata pornoa. Jazz ei ole koskaan kokenut orgasmia blokkereiden vuoksi. Ja kärsimyksensä on kuvattu koko maailman kauhisteltavaksi. Ihmisparka.

      Poista
  41. Näin viime yönä unen, jossa oli hyvin voimakasta symboliikkaa. Pakko kertoa uni teillekin. (Tiedän, että pitkät unikuvaukset ovat tylsää luettavaa, en minäkään jaksa niitä yleensä lukea, mutta tämä olkoon nyt vahvan symboliikkansa vuoksi poikkeus.)

    Olin unessa menossa Pride-tapahtumaan johonkin Suomen kaupunkiin. Kun saavuin paikalle, näin joka puolella viliseviä genderlippuja ja kuulin aggressiivista huutoa ja ärsyttävää, tekopirteää sirkusmusiikkia. Tunsin kiukkua ja ärtymystä siitä, millaiseksi Pride on nykyään muovautunut, penskojen sirkukseksi. Ihmiset yrittivät keskustella kanssani, mutta en halunnut puhua kenellekään. Kiertelin ja katselin meininkiä.

    Saavuin suuren kirkon luokse ja astuin sisään. Meteli hiljeni tyystin. Kuljin kirkossa hitaasti ympäriinsä ja mieleni teki levätä hiljaisuudessa, siis mennä vaikka lattialle tai penkille nukkumaan. Kirkossa oli muitakin, näkyi hämäriä hahmoja, jotka kulkivat hiljalleen edestakaisin. Yhtäkkiä kirkon ovet avautuivat paukahtaen ja sisään astui epämääräinen porukka genderistejä punaisissa vaatteissa. Panda Eriksson oli heidän joukossaan. He käskivät kaikki ”turhat ihmiset” pois kirkosta, koska siellä alkaisi nyt Pride-teemainen teatteriesitys. Lähdin harmissani kävelemään ovia kohti.

    Kun tulin ovelle, huomasin yhtäkkiä, ettei minulla ole lainkaan vaatteita. Olin ilkialasti. Kauhistuin, että mitä ihmettä nyt teen. Näin lähellä naulakossa pyyhkeen ja kiedoin sen lanteilleni. Tunsin oloni aivan Aatamiksi. Joku meni ohitseni ja ojensi minulle suuren sateenkaarilipun sanoen: ”Laita tämä hartioille.” Kiedoin lipun viitaksi, solmin sen kaulan alle ja palasin Pride-humuun. Kuulin taas huutoa ja musiikkia ja tunsin, miten Pride-juhlijat yrittivät repiä pyyhettä pois lanteiltani. Tunsin, miten joku laittoi kätensä pyyhkeen etumukselle, kouri pallejani ja nauroi.

    Ajattelin kiukkuisesti, että osaisinpa lentää. Ponnahdin vähän ylös maasta ja huomasin, että pysyin ilmassa. Kohosin parisenkymmentä metriä ilmaan ja pystyin liihottelemaan ja katselemaan Pride-tapahtumaa ylhäältä käsin. Kiertelin lentämällä ympäriinsä, katselin värikästä lippumerta ja kuuntelin huutoa. Ihmiset tappelivat ja riitelivät keskenään. Kenelläkään ei ollut hauskaa.

    Lopulta halusin vain pois. Laskeuduin maahan ja lähdin kävelemään kohti juna-asemaa, vaikken tiennyt, missä se sijaitsi. Pääsin pois Pride-alueelta ja joku nuori henkilö tuli luokseni ja sanoi: ”Minä voin viedä sinut juna-asemalle. Kävele vain perässäni.” Kiitin henkilöä ja hän lähti kävelemään edeltä johonkin suuntaan läheistä katua pitkin. Kuljin perässä hieman epäluuloisena. Alkoi hämärtää. Henkilö puikkelehti hämärässä ja huomasin yhtäkkiä, että ympärilläni oli korkeita piikkilanka-aitoja. Henkilö kulki edelleen kauempana ja koko ajan ilta pimeni. Yhtäkkiä olin umpikujassa. En nähnyt henkilöä enää lainkaan. En päässyt etenemään enkä menemään taaksepäin. Piikkilangat ympäröivät minua joka puolelta. Oli jo säkkipimeää. Hapuilin ympäriinsä ja tunsin, miten piikkilangat pistelivät ihoa. Henkilön ääni kajahti yhtäkkiä ilkkuvana kaukaa pimeydestä: ”Hahhaa, etpä pääse pois! Tulenko autolla hakemaan, häh? Tulenko autolla hakemaan?”

    Tähän uni päättyi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli sangen kuvaava intuitiivinen reaktio ympäroivään trans-kaaokseen. Tekisi mieli kommentoida enemmänkin, mutta nyt en ehdi.

      Poista
    2. Niin minustakin. Unen symboliikka koko tähän asiaan ja omaan asemoitumiseeni tilanteessa kiteytyvät mielestäni erityisesti

      - kirkkoon menemiseen (eriytyminen radikalisoituvasta liikkeestä, jossa itse on aiemmin ollut aktiivinen ja jonka on kokenut tärkeäksi; omiin ajatuksiin ja henkiseen kasvuun vetäytyminen; etääntyminen jostakin sellaisesta, joka ei enää vastaa omia arvoja)
      - yhtäkkiseen alastomuuden havaitsemiseen (kun palaa henkisen retriitin jälkeen takaisin tarkastelemaan vanhojen ympyröidensä meininkiä, saakin huomata etääntyneensä niistä niin kauas, että on suorastaan luonut nahkansa; uudistunut minä tuntuu radikaalipiirien edessä paljaalta ja hauraalta, turvattomalta)
      - sateenkaarilippuun verhoutumiseen ja yläilmoihin nousemiseen ahdistelijoiden keskeltä (näennäinen massaan sulautuminen, vaikka uusi minä ei voikaan enää koskaan mennä takaisin vanhaan; henkinen etääntyminen radikalistien ulottumattomiin, kuitenkin tilanteen ja sen kehittymisen huolellinen silmälläpito yläilmoista eli etäältä käsin tarkkaillen, mitä olen monta vuotta tässä jo tehnytkin; laajemman näkökulman saavuttaminen, laajempi perspektiivi)
      - tilanteesta poistumiseen ja loukkuun jäämiseen tuntemattoman tahon/henkilön/minkä lie johdattamana (entisten, turvalliselta tuntuneiden ja vakiintuneiden sosiaalisten piiriensä menettäminen kiusantekijöille; tästä aiheutunut henkinen kodittomuus ja suru, myös poliittinen kodittomuus; epävarmuus tulevasta ja siitä, mihin kaikki tämä tulee vielä johtamaan).

      PS. En tosiaankaan ole mikään unitulkitsija. :D Kunhan ihan intuitioni varassa mietin ja analyseeraan tätä.

      Poista
  42. Transaktivistin mielestä sukupuolitietoa ei tarvita juuri missään:

    "Jossain terveystiedoissa sukupuoli voi olla, jos se on hoidon kannalta merkittävää."

    https://twitter.com/UntoToivainen/status/1572943342048268290

    Mikä voisikaan mennä pieleen, kun sukupuolitietoa aletaan hätätilanteessa kaivaa Apotin uumenista. Tai kun labra-arvoja pitäisi verrata viitearvoihin.

    VastaaPoista
  43. Penttilän Michael/Maria ainakin kannattaa itsemäärittelyä:

    https://twitter.com/KWaiski/status/1572912507244912643?cxt=HHwWhoDRke_ljdQrAAAA

    Transaktivistin empaattinen näkemys:

    "Eikö miesvankien kuristaminen olisi ihan yhtä paha asia?"

    https://twitter.com/JaniJansson/status/1572863287909392385

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomatkaa tuossa linkatussa Twitter-ketjussa Hanna Sarkkisen kommentti:

      "Translaki on tärkeä askel, vaikkei täydellinen. Esityksessä sukupuolen juridisen vahvistamisen edellytyksenä on yhä täysi-ikäisyys. Vasemmisto jatkaa työtä, jotta jatkossa huomioitaisiin myös lapset ja nuoret, joille väärä sukupuolimerkintä aiheuttaa kärsimystä ja haittaa."

      Juuri tätä tarkoitin tuolla, mitä puhuin ylempänä todellisten tavoitteiden pilkkomisesta pienempiin osiin, jotta saataisiin totuus kokonaiskuvasta hämärrettyä. Transit vaativat ensin vähän, sitten vähän lisää, sitten taas lisää, lopulta yhä lisää ja lisää. Jokainen tavoite on edellistä isompi ja sillä on suurempi vaikutusala (transien eduksi ja muiden haitaksi). Mikään ei koskaan riitä, ei mikään. Jokainen askel on "tärkeä, vaikkei täydellinen", joten "työtä pitää jatkaa".

      Yksi transien pilkottuihin tavoitteisiin liittyvistä taktiikoista on myös se, että he nostavat tarkoituksellisesti jokaisen tavoitteen kohdalla esitetyistä pienistäkin epäilyistä aivan suhteettoman suuren äläkän ja uhriutumisulinan saadakseen kriittiset äänet tehokkaasti vaiennettua alkuunsa. Kukaan tai mikään ei tule transien ristiretken ja heidän unelmiensa maailman väliin.

      "Eikö miesvankien kuristaminen olisi ihan yhtä paha asia?"

      Transit eivät ole enää aikoihin viitsineet edes yrittää peitellä misogyniaansa. Ja silti ihmiset yhä edelleen sokeasti uskovat, että itsemäärittely on portti onneen ja transien vaatimuksissa on kyse ihmisoikeuksien ja tasa-arvoisen maailman toteutumisesta.

      On kyllä aukoton logiikka tällä Janssonilla. Miehet kuristavat joka tapauksessa, joten työnnetään heidät naisten tiloihin kuristamaan vapaasti lisää. Miesten väkivaltaisuushan (toisiaan ja naisia kohtaan) ei millään tavalla riipu miehistä itsestään eikä ole miesten itsensä ongelma vaan naiset ovat syypäitä siihen ja vastuussa siitä, kuten kaikesta muustakin pahasta maailmassa.

      Poista
    2. Vastaan tuohon ""Eikö miesvankien kuristaminen olisi ihan yhtä paha asia?" Kävin lukemassa osan tuosta ketjusta jonka linkkasit. Ovatko ihmiset oikeasti näin tyhmiä? Siis vaikka rautalangasta väännetään, annetaan esimerkkejä, selitetään miljoona kertaa, niin nämä eivät tajua miten itsemäärittely voisi vaikuttaa naisten turvallisuuteen? Tuo yksi pelle, joka ei tajua miksi miehillä ja naisilla on erilliset vankilat - onko tuo pelkkää provoa vai onko hän oikeasti noin pihalla?!? Ovatko kaikki alkaneet leikkiä tyhmää, vai onko kaikille vasemmistossa ja vihreissä tehty kollektiivinen lobotomia?

      Poista
    3. "Ovatko ihmiset oikeasti näin tyhmiä?"

      Ovat.

      Kun propaganda on tarpeeksi voimakasta ja pitkäkestoista, ihmisille (ihmismassoille) on IHAN OIKEASTI mahdollista uskotella MITÄ TAHANSA. Historiasta löytyy tästä lukemattomia esimerkkejä.

      Poista


  44. Yle suorittaa taas:

    Translain muutos vei hallitukselta melkein kolme vuotta, mutta tänään se siirtyy eduskuntaan

    "Vaatimus lisääntymiskyvyttömyydestä on saanut vuosien aikana paljon moitteita. Taustalla on ollut vanha ajatus siitä, että transsukupuoliset eivät sovellu vanhemmiksi, eikä mies voi synnyttää."

    "Psykiatrisen arvioinnin poistaminen tarkoittaisi, että kukaan ulkopuolinen ei arvioisi sitä, millä tavoin transsukupuolinen kokee kuuluvansa korjattavaan sukupuoleen. Riittäisi, että sukupuoltaan korjaava täysi-ikäinen ihminen tekisi itse selvityksen siitä, että kokee pysyvästi kuuluvansa korjattavaan sukupuoleen."

    https://yle.fi/uutiset/74-20000277

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mentiin syteen tai saveen tässä Suomen translakisekoilussa, niin draamaa on ainakin nyt luvassa kosolti. Varautukaa henkisesti ja pitäkää silmät ja korvat auki.

      Poista
    2. Heh, menin lukemaan kommentteja ja heti osui silmään:

      "Nimeään voi vaihtaa eikä siitä ketään pahastu. Miksi siis toisen NIMETTY sukupuolen vaihdos on hirveä asia? Sinun ei tarvitse olla edes samaa mieltä, ainut mitä pyydetään, on että annat jokaisen ihmisen ilmaista itseään kuten haluaa. Lapselle on parempi kertoa, että saat olla millainen haluat, ja näyttää esimerkkiä. Viimeiset 50-vuotta ollaan koitettu jokaista tyttöä ja poikaa työntää samaan muottiin, vain koska minkä sukupuolisena syntyi."

      Ah, miten aukoton logiikka. Sen sijaan, että ryhtyisimme purkamaan ja murentamaan noita mainittuja muotteja ja vaikuttamaan ihmisten asenteisiin "sukupuolipoikkeavia" ihmisiä kohtaan (kuten homoseksuaalit ovat tehneet maailman sivu), olemme nyt muuttamassa systeemiä siten, että työnnämme yhä edelleen "poikkeavia" yksilöitä noihin parjattuihin muotteihin, jatkossa vain siirrämme heidät muotista toiseen ja "korjaamme" heidät siten, että he sopivat siihen toiseen muottiin ja sen asettamiin ahtaisiin raameihin. Muotit ovat ja pysyvät. Tämä on näiden ihmisten käsitys progressiivisuudesta.

      Feministit ja homoseksuaalit ovat aina yrittäneet ravistella ihmiset tajuamaan, että ongelma eivät ole ne (me) poikkeusyksilöt itsessään vaan ongelma ovat nuo muotit. Olemme aina yrittäneet murskata nimenomaan muotit, emme ihmisiä, jotka eivät niihin muottien raameihin istu. Nykytilanteen valossa on melko ilmeistä, että itse asiassa ihmiset eivät edes tahdo luopua muoteista eli toisin sanoen ahtaista sukupuolirooleista ja seksistisistä stereotypioista. He luulevat ja saarnaavat väljentävänsä rooleja ja stereotypioita, vaikka tosiasiassa itsekään sitä ymmärtämättä takertuvat niihin kynsin hampain.

      Olen miettinyt viime aikoina, että muotteihin takertuminen liittyy varmaan jotenkin ihmisten turvallisuudentarpeeseen, toisin sanoen siihen, että ihmiset kokevat luokitteluihin perustuvat muotit ja roolit turvallisiksi. Suurta osaa ihmisistä itse asiassa pelottaa ajatus maailmasta, jossa jokainen saisi ihan oikeasti olla oma itsensä täysin vapaasti, ilman muotteja ja niiden asettamia raameja ja toisten tuomitsemista. En tarkoita nyt pelkästään tätä sukupuoliasiaa vaan kaikkia mahdollisia yhteyksiä, joissa ihmisiä (joko poikkeavia tai sitten "vastapuolella" olevia "muita") lokeroidaan ja tungetaan milloin mihinkin muotteihin, jotta he eivät muodostaisi uhkaa horjuttamalla vallitsevaa, vakiintunutta järjestelmää. Sukupuolisekoilun lisäksi muita esimerkkejä tästä ovat kiihkouskonnot ja uskonlahkot, tietyt poliittiset tahot ja monet yhteiskunnallispoliittisesti merkittävät liikkeet.

      Poista
    3. Vielä noista vanhoista, vakiintuneista järjestelmistä: ne eivät välttämättä ole mitään konkreettisesti olemassa olevia järjestelmiä sinänsä, ne voivat olla myös ihan vain ylirajaisia kollektiiviuskomuksia. Kollektiiviuskomusten muuttaminen ilman demokraattista dialogia on lähes mahdotonta, paitsi totalitaristisissa järjestelmissä.

      Mitä transliikkeeseen tulee, niin koko ihmiskuntaa on loppujen lopuksi melko mahdotonta saada sataprosenttisesti uskomaan, että miehet ovat naisia ja naiset ovat miehiä; jos siis lähtökohtana on, että mieheyden ja naiseuden biologiaan pohjautuva kaksinapaisuus on ihmiskunnan kollektiiviuskomus, jonka juuret ovat fyysisessä, materiaalisessa todellisuudessa, joka on muuttumaton ja katoamaton. Mitä taas tulee transien poliittisiin pyrkimyksiin yleisesti, niin transien määrä cissuihin nähden on lopulta naurettavan pieni, ja naurettavan pienen vähemmistön ei kannata (eikä ole mahdollistakaan) pompotella ylivoimaista enemmistöä loputtomiin ilman, että joutuvat jotenkin maksamaan siitä.

      Vaikka transeilla ja intersektionalisteilla on tällä hetkellä kaikki mahdollinen pharman, megakorporaatioiden, suuryritysten sekä oikeus- ja poliittisten järjestelmien tuki ja enemmän valtaa kuin mistä monet muut ihmisryhmät ovat voineet villeimmissä unissaankaan haaveilla, niin jossain kohtaa he vielä lankeavat jonkinlaiseen massiiviseen ja harkitsemattomaan ylilyöntiin, jonka jälkeen tulevat saamaan cissuilta kyytiä niin ennennäkemättömällä tavalla, etteivät osaa sitä vielä edes kuvitella.

      Poista
  45. Tavistockin lasten transiutusklinikan skandaalista on tulossa dokumentti:

    "In the age where the number of young people reporting gender dysphoria has exploded, we ask the question, is the treatment being given to these children appropriate and in their best interests? Should 9-year-olds be given irreversible puberty blockers free on the NHS?

    This film features doctors, whistleblowers, lawyers, and de-transitioners, all of whom have the inside track on what has been going on in the UK’s only gender clinic, the London-based Tavistock hospital. Has a political ideology taken precedent over the doctor’s oath of ‘At first, do no harm?’"

    https://www.youtube.com/watch?v=Jfi4akR5xmQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trans(lapsi)skandaali lähenee lähenemistään. Kun kriittinen massa on ylitetty, skandaalia ei voida enää pysäyttää tai estää. Transit yrittävät tässä kohtaa vielä epätoivoista viimeistä ponnistusta, kunnes itsekin tajuavat, että piru on merrassa, lehmä ojassa ja maito maassa. Siinä kohtaa he yrittävät mennä piiloon.

      Ottakaa kuvakaappauksia ja kerätkää todistusaineistoa ja varmuuskopioita. Transien ei ole mahdollista venkoilla vankkojen todisteiden edessä, vaikka he sitä kaikin keinoin tulevat yrittämäänkin.

      Poista
    2. Vihreillä, Vasemmistolla ja F-puolueella on vielä selitettävää, että miksi ovat asettaneet blokkeroinnin vapauttamisen poliittisiin tavoitteisiinsa. Tunnustavatko he olleensa hyödyllisiä idiootteja, vai ovatko oikeasti halunneet transiuttaa homoseksuaalisia lapsia ja autismikirjon tyttöjä.

      Poista
    3. Aktivistiporukkaa tuo dokumentti tuskin tulee herättämään, ellei sitten joitain yksittäisiä henkilöitä. Vauvapalstalla oli jotain keskustelua transaiheeseen liittyen, ja kun kommentoin Tavistockin sulkemisesta, joku genderuskovainen kertoi, että se suljettiin, koska sen jonot olivat niin pitkät. Ilmeisesti on mahdollista teeskennellä noinkin pitkälle.

      Poista
    4. ”Tunnustavatko he olleensa hyödyllisiä idiootteja, vai ovatko oikeasti halunneet transiuttaa homoseksuaalisia lapsia ja autismikirjon tyttöjä.”

      En osaa sanoa, onko näillä tsemppaajilla oikeasti sen vertaa älyä tai analysointikykyä, että pystyisivät ymmärtämään, mitä oikeastaan ovat tukemassa. Vasemmistolle on tyypillistä tukea sokeasti, tunnepohjaisesti ja kyseenalaistamattomasti ihan mitä tahansa, jos se on korvamerkitty ”ihmisoikeuksilla” ja ”tasa-arvolla”. Tästä syystä he myös tukivat homoseksuaaleja, vaikkeivät homojen ongelmat heistä leijonanosaa koskaan aidosti kiinnostaneet tippaakaan, kunhan pääsivät keräämään itselleen wokekeksit ja hyvesignaloimaan, mainostamaan sitä, miten edistyksellisiä ja hyviä ihmisiä ovat. Itse asiassa he toimivat myös transien suhteen aivan samoin. Kun seuraava suuri ”ihmisoikeusvouhotus” aikanaan käynnistyy, vasemmistoliberaalit droppaavat transit saman tien ja heittäytyvät päätäpahkaa siihen uuteen villitykseen, vaikka uusi villitys olisi transeille vahingoksi. Eivät transien ongelmat ja ihmisoikeudet heitä oikeasti kiinnosta, vaikka muuta esittävätkin.

      Älkää erehtykö luulemaan, että vasemmistoliberaalit olisivat oikeasti jotain hyviä ja laupiaita ihmisiä. Ihan yhtä itsekkäitä, ahneita ja vallanhimoisia kusipäitä ja omaneduntavoittelijoita ovat kuin nekin, joita väittävät vastustavansa.

      ”Aktivistiporukkaa tuo dokumentti tuskin tulee herättämään, ellei sitten joitain yksittäisiä henkilöitä.”

      Aktivistiporukan suhteen ei ole enää MITÄÄN toivoa. Heitä ei voida enää pelastaa millään keinolla. Voimme tässä kohtaa enää yrittää vaikuttaa vain yleiseen mielipiteeseen ja levittää tietoa valtaväestölle, joka ei vielä tiedä, miten pahaksi tämä tilanne on mennyt (ja mistä sukupuolisekoilijoiden pyrkimyksissä todellisuudessa on kyse). Keskitytään nyt siihen. Aktivisteille ei kannata enää edes yrittää puhua tai vaikuttaa heihin jotenkin, se tie on kauan sitten kuljettu loppuun. Voimme enää vain seurata vierestä, kun he tuhoavat itse itsensä.

      Jos on beyond, niin on beyond.

      Poista
    5. Lähikuukausina on näköjään tulossa useampiakin genderkriittisiä dokumentteja. Tämä on detransitioitujista:"Affirmation Generation: The Lies of Transgender Medicine" features the stories of six young detransitioners (three men and three women)."
      https://www.youtube.com/watch?v=5s1pg7UByoU&t=50s

      Poista


  46. Tässä koko lakipumaska:

    Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi sukupuolen vahvistamisesta ja siihen liittyviksi laeiksi

    https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_189+2022.aspx

    Lausunnonantajien joukossa on jopa transvestiittien fetissijärjestö :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huhhuh, tuohan on pitkä kuin Julpun blokkilista. Täytyy huomenissa kahlata ainakin pääkohdat läpi.

      Poista
    2. Spoilaan sen verran, että sukupuolivaikutusten arviointi puuttuu täysin. Lisäksi pumaska on laadittu pilkulleen transtoimijoiden vaatimusten mukaan ikäraja poislukien. Lisäksi siellä puhutaan muusuista kuin he olisivat jotenkin selkeästi määriteltävissä oleva legitiimi ihmisryhmä.

      Poista
  47. Kuuluuko lapsen maailmaan seteleiden työntäminen transstripparin tangoihin?

    https://twitter.com/libsoftiktok/status/1573048718886305793

    VastaaPoista
  48. Juuri kun luulit, ettei Yle voi enää vajota alemmas...
    "Mirella Kautto, 35, sai vankina kuulla jatkuvasti tunkeilevia kysymyksiä sukupuolielimistään: "Tuomitkaa siitä mitä olen tehnyt, ei siitä miten koen sukupuoleni"
    "Mirella on 35-vuotias nainen. Hänellä on pitkät, tummanpunaiseen vivahtavat hiukset ja violetiksi lakatut kynnet.
    Hänet erottaa muista täällä Vanajan vankilassa rangaistustaan suorittavista naisista vain se, että hänet on syntymässä määritelty mieheksi."
    https://yle.fi/uutiset/74-20000274

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi koko juttu on manipuloivaa sontaa, joka ei ole journalismia nähnytkään. Aktivismia puhtaimmillaan. Näkeeköhän jengi tämän läpi vai onko sympatiat Mirella-paran puolella, joka on itse cisteemin uhri ja tietenkin täysin viaton kaikkeen? Niin ja ennenkaikkea uhkea, speshul NAINEN.

      "Hänet erottaa muista täällä Vanajan vankilassa rangaistustaan suorittavista naisista vain se, että hänet on syntymässä määritelty mieheksi.

      Siitä on alkanut elämänpolku, joka on tarjonnut roppakaupalla ristiriitoja ja haasteita."

      Kyllä, syntymässä väärin määritelty sukupuoli on tarjonnut haasteita, joita joku voisi sanoa väkivaltarikollisuudeksi. Voi tätä pahaa cisteemia.

      "Heinäkuussa 2020 Mirella otettiin kiinni törkeästä väkivaltarikoksesta epäiltynä. Lisäksi tuomiota tuli petoksesta."

      Niin, ihan vain epäiltiin väkivaltarikoksesta. Mirella-parka, uhri jälleen.

      "Kun vankeus on joka tapauksessa traumaattinen kokemus, eriarvoistava asenne sukupuolen vuoksi tekee siitä kohtuuttoman kovan rangaistuksen.

      Jos joku haluaa tuomita minut siksi, mitä olen tehnyt tai millainen ihminen olen, siihen on jokaisella oikeus. Mutta jos joku haluaa tuomita minut oman sukupuoleni kokemuksen tai seksuaalisen suuntautumisen takia, se ei ole ok."

      Taas cisteemin uhrina. Haluaisin todella tietää, mitä tämä niin hirveä ja paha käytös on. Luultavasti joku ei ole käyttänyt juuri oikeita sanoja ja muistanut korostaa Mirellan NAISEUTTA. Tunnen sattumalta itse paljon vankeinhoidossa työskentelevää porukkaa, ja oikeasti se ammattiosaaminen ja etiikka ovat jotain aivan huikeaa.

      "Nyt huoneessaan Vanajan vankilassa Mirellan olemus on rauhallinen ja tasapainoinen, ajatukset jäsenneltyjä ja sanat tulevat helposti. Jää vain mielikuvituksen varaan, millaista elämä on ollut kaoottisimmillaan, ja millainen nainen edessä olisi istunut muutama vuosi sitten."

      Speshul, selviytyjänainen, olosuhteiden uhri joka on nyt feeniksin tavoin noussut tuhkasta.

      "Sain siis sen pahan pojan roolin ja aloin elää sitä."

      Kyllä, ihan vain joku on pakottanut tämän roolin etkä ole itse vastuussa mistään.

      "Asiat ja elämäntyyli eivät tietenkään muutu hetkessä, mutta lopulta Mirella sai luvan aloittaa hoidot saadakseen korjattua syntymässä saadun sukupuolensa naiseksi. Henkilötunnuksen hän sai vaihdettua viitisen vuotta sitten."

      Tässäkin annetaan ymmärtää tai ainakin vihjataan, että valtio on nyt pakottanut hoitoihin, että se tärkein, eli juridinen sukupuoli saatiin lopulta korjattua oikeaksi.

      "– Tietysti yhteiskunnan tapa kohdella meitä kerää pahaa oloa sisälle. Se, että meidät erotellaan viiteryhmästä, johon koemme kuuluvamme ja eroavaisuudet nostetaan esille, rasittaa mieltä. Tiedän todella monta transsukupuolista, joilla on pahoja mielenterveysongelmia sen tunteen takia, että koko maailma on vastaan. Se tunne on hyvin läsnä."

      Transfobia, olkoonkin vaikka miten kuviteltua, on syy kaikkiin ikäviin pikku tuhmuuksiin joista nyt vähän on epäilty. Trans ei ole koskaan näköjään itse vastuussa teoistaan.

      Olisiko joku voinut edes puolella sanalla tulla ajatelleeksi, miltä tyypillisesti erittäin traumatisoituneista naisvangeista tällainen väkivaltarikollinen mies siellä tiloissa tuntuu?

      Poista
    2. Jatkan vielä (olen siis tuon Mirella Kautto -linkin laittaja). Heräsin viime yönä miettimään tuota Ylen juttua, joka on minusta tosi ahdistava. Tähän asti olen ajatellut, että Suomessa ollaan kuitenkin pohjimmiltaan järkeviä, ja vaikka täälläkin on muutama hihhuliaktivisti, täällä ei hulluus voisi mennä ihan niin pitkälle kuin muualla. Mutta nyt meidän verorahoilla kustannettu Yle julkaisee jutun väkivaltarikoksesta ja petoksesta tuomitusta, jutun mukaan persoonallisuushäiriöisestä miehestä, jolla on "sukupuolenkorjaus" kesken, mutta joka on sijoitettu naisten avovankilaan ja jota jutussa sanotaan naiseksi. Yle maalaa tästä rikollisesta miehestä kuvan symppiksenä uhrina, kun taas samassa vankilassa olevat naiset syyllistetään siitä, että he ovat esittäneet "tunkeilevia kysymyksiä" miehen sukupuolielimistä, vaikka jokainen tajuaa, että näillä naisilla on ihan todellinen huoli siitä, että heidän keskelleen on sijoitettu väkivaltarikoksesta tuomittu mies, ja että tuolla miehellä saattaa olla miehen värkit tallella (ilmeisesti onkin, jos "sukupuolenkorjaus" on kesken), ja että hän voi olla heille potentiaalinen uhka, koska vangit käyttävät joitakin yhteisiä tiloja. Eli meidän valtion verorahoilla tuetun median mukaan väkivaltainen miesrikollinen on uhri, ja häntä ihan aiheesta pelkäävät naiset tuomitaan.
      Minusta tuo Ylen juttu on, ei vain huolestuttava, vaan pelottava ja suorastaan kammottava.

      Poista
    3. Eikö täälläkin toivottu että mediassa kerrottaisiin, mitä tapahtuu kun transnaiset laitetaan naisten vankilaan? Nyt kerrottiin.

      "ihan vain epäiltiin väkivaltarikoksesta"

      Siinä vaiheessa, kun poliisi ottaa kiinni, on vasta epäilty, semmoista se täällä on.

      Poista
    4. "Eikö täälläkin toivottu että mediassa kerrottaisiin, mitä tapahtuu kun transnaiset laitetaan naisten vankilaan? Nyt kerrottiin."
      Juu. Ja tämän jälkeen olen sitä mieltä, että transnaiset tulee aina sijoittaa miesten vankilaan. Myös heidät, jotka ovat läpikäyneet kirurgisen sukupuolenvaihtoprosessin ja vaihtaneet juridisenkin sukupuolensa.
      Tätä ennen ajattelin, että ehkä olisi joku ratkaisu, jossa kaikki leikkaukset käynyt (myös genitaalileikkauksen), pysyvästi naisen roolissa elävä transnainen voitaisiin sijoittaa naisten puolelle osittain eristyksessä (omat suihkut ym.), mutta nyt olen sitä mieltä, että missään tapauksessa ei yhtä ainutta transnaista ikinä naisten vankilaan, ja tällä hetkellä naisten puolella tuomiotaan istuvat naista esittävät miehet on siirrettävä saman tien miesten puolelle. Eikä tippaakaan kiinnosta, tuleeko jollekin fetissiäijälle paha mieli. Transnaiset ovat miehiä. Yksikään heistä ei kuulu naisten vankilaan.
      Eli hyvä Yle, luulin että olen jo peakannut niin paljon kuin mahdollista, mutta peakkasit minut juuri lisää!
      PS. Mirella taitaa olla kohtalaisen hyvä manipuloija, ainakin hän on vedättänyt Ylen toimittajaa leikkivää aktivistia täysillä ja saanut uhriutumisnarratiivinsa sellaisenaan Ylen sivulle.

      Poista
    5. Vastaus tuohon kommenttiin "Eikö täälläkin toivottu että mediassa kerrottaisiin, mitä tapahtuu kun transnaiset laitetaan naisten vankilaan? Nyt kerrottiin."
      Ei tuossa jutussa kerrottu, mitä tapahtuu kun transnaiset laitetaan naisten vankilaan. Siinä ei otettu ollenkaan huomioon esimerkiksi sitä, miten väkivaltaisen miehen ("transnaisen") sijoittaminen naisvankien joukkoon vaikuttaa näihin naisvankeihin. Se juttu kertoi yhden persoonallisuushäiriöstä kärsivän rikollisen miehen fiiliksistä, ei mistään muusta.

      Poista
    6. Kuvaavaa on, että 'naiseuden' tunnusmerkkeinä pidetään violetteja kynsiä ja pitkiä, punaisiksi värjättyjä hiuksia... juu, nehän ovat naisellisuuden keskeisin ydin..!

      Poista
    7. "Eikö täälläkin toivottu että mediassa kerrottaisiin, mitä tapahtuu kun transnaiset laitetaan naisten vankilaan? Nyt kerrottiin."

      Kyllä. Toivon todella, Piia Ketopaikka saa jutusta vuoden Suuren Journalistipalkinnon. Juttu on hätkähdyttävällä tavalla syväluotaavaa tutkivaa journalismia. Eri ryhmien näkemykset tuodaan jutussa esille tasapainoisella, analyyttisella ja ennen kaikkea objektiivisella tavalla. Jutusta piirtyy tarkka analyysi ilmiöstä nimeltä "syntymässä mieheksi kätilön virheen takia määritellyt naiset naisten vankilassa". Tämän jälkeen ei ole enää mitään epäselvää kuinka muut naisvangit, vankilan työntekijät, rikoksen uhrit, vankien läheiset jne. kokevat asian ja millaisia vaikutuksia ilmiöllä on niin yksilön kuin laajemminkin yhteiskunnan kannalta. Juttu on kertakaikkisesti niin tarkkanäköisesti, suorastaan kirurgisen tarkasti, ja tasapainoisen objektiivisesti kirjoitettu, että silmiini tirahti tippa kun liikutuin sen journalistisen, kielellisen ja älyllisen nerokkuuden edessä. Ehkä upeinta minusta on, että onnistutaan sekä syväluotaamaan Mirellaa henkilönä että asettamaan koko ilmiö laajempaan yhteiskunnalliseen ja kulttuuriseen kontekstiin. Jos joku on aiemmin esimerkiksi epäillyt transfobian läsnäoloa yhteiskunnassamme, niin tällä jutulla se tuli kyllä aukottomasti todistetuksi.

      Oikeastaan meidän kämäinen Journalistipalkintomme ei riitä, kunpa tämä juttu voisi voittaa Pulitzerin! Olen itsekin toimittajaopiskelija, mutta kun tätä juttua lukiessani ymmärrän, millaista on todellinen lahjakkuus ja älyllinen ylivertaisuus, jota kirjoittaja osoittaa, taidan mennä nurkkaan häpeämään omaa vajavaisuuttani ja naurettavia unelmiani. Tälle tasolle vain harva meistä pystyy. Yksi sukupolvessa, enintään.

      Poista
  49. Kylläpä nyt helpottaa. Julppu kertoo, millä perusteella sukupuolitettuja käytetään:

    - Ei vaan juridinen sukupuoli ei ole se perustelu jolla estetään tai sallitaan näihin tiloihin pääsy. Lisätietoja löytyy hallituksen esityksen sukupuolivaikutusten arviota koskevasta kohdasta, johon on viitattu pääkirjoituksessa / Julia, päätoimittaja

    - Mikä se perustelu sitten on?

    - Yksilökohtainen arviointi, kuten tasa-arvovaltuutetun ratkaisuissa, joihin hallituksen esityksessäkin on viitattu, on todettu / Julia, päätoimittaja

    https://mobile.twitter.com/kehraajaLGBT/status/1573370079512870913

    Vielä odotamme tietoa, että kuka tekee sen arvioinnin ja millä perusteilla ja valtuuksilla? Vaikuttaa todella epämääräiseltä. Miten toimitaan käytännössä, jos naisten tiloihin on pyrkimässä transtitioitumaton mies, joka on juridinen nainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Miten toimitaan käytännössä, jos naisten tiloihin on pyrkimässä transtitioitumaton mies, joka on juridinen nainen?"

      En ole kertaakaan, siis en yhtään ainoaa jumasvidunlaudan kertaa, nähnyt transien vastaavan tähän kysymykseen mitään. Tai muihinkaan kysymyksiin siitä, miten juridisen sukupuolen itsemäärittelyn väärinkäytökset estetään. Asia ei tunnu kiinnostavan transeja ollenkaan, saati huolet naisten ja tyttöjen turvallisuudesta. Pääasia tuntuu olevan, että saadaan mahdollisimman äkkiä hepit heilumaan naisten tiloihin. Transeja ei kiinnosta mikään muu kuin se, että saavat itse tahtonsa läpi kaikessa, kaikessa ja kaikessa. On heillä kyllä jokunenkin pettymys vielä edessä, kun lain tultua voimaan ja heidän vaihdettuaan juridiset sukupuolensa onnesta itkien ongelmat eivät katoakaan minnekään, mielenterveystilanteen paranemisesta puhumattakaan. Yhä edelleen heitä väärinsukupuolitetaan ja syrjitään ja sorretaan, yhyy, yhyy.

      Minulle ei avaudu millään tavalla sekään, miten joku transitioitumaton trans/muusu hyötyy juridisen sukupuolen vaihdoksesta, jolla ei ole hänen mahdollisiin dysforioihinsa tai läpimenevyyteensä kokemussukupuolensa edustajana yhtään minkäänlaista vaikutusta. En näe tälle mitään muuta syytä kuin sen, että juridista, "oikeaksi korjattua" sukupuolta voidaan sen jälkeen käyttää lyömäaseena ja valttikorttina saada transhoitoja nopeammin ja myös vaatia lasten mahdollisimman varhaista transiuttamista. "Se on jo juridisesti tyttö/poika, blokkerit tiskiin ja sassiin." Oksettaa. Sitten ulistaan 10 vuoden päästä, kun transiutetun elämä ei olekaan enää kokoaikaista juhlaa, glitteriä ja autuutta.

      Poista
    2. Näin jokin aika sitten koosteen videoista, joissa 'transnaiset' (miehet) kehuskelivat naisten puolen vessareissuillaan... mukana oli selviä köriläitä, ilman mekkoa. (!) en tiedä, mitä Suomen laki näihin tapauksiin sanoisi, mutta ainakaan Kalifornian kaltaisissa woketusvaltioissa ei uimahallien, kylpylöiden ym. yritysten työntekijöillä ole mitään keinoa puuttua tähän, syrjimättömyyslait pitävät siitä huolen...

      Poista
    3. Tulee mieleen se Wi Spa -keissi viime vuodelta. Siinähän kylpylän naisasiakas hermostui ja valitti henkilökunnalle, kun naisten pukuhuoneessa oli heppi heilunut, ja henkilökunta ilmaisi naiselle, ettei heillä ole mitään keinoa puuttua asiaan, koska mies oli ilmaissut olevansa "transgender" (nainen kuvasi keskustelun videolle). Nainen huutaa videolla: "There's no such thing as transgender, he has a dick!" Ja tuostahan syntyi sitten somessa ihan jäätävä meteli.

      Tsekkailin jokin aika sitten huvikseni parilla pornosivustolla, mitä transmatskua sieltä löytyy. Löytyi paljon videoita, joissa transidentifioituvat miehet heiluvat naisten vessoissa ja kuvaavat siellä itseään "tyttöilemässä" ja runkkaamassa. Katsoin paria videota, jossa transit menevät naisten vessakoppeihin, istuvat pöntölle hajareisin ja hieroskelevat vehkeitään kuin klitorista (sellainen pyörivä liike). He myös voihkivat naismaisesti ja puhuvat itselleen/videolle tuhmia, tyyliin "daddy's girl is gonna be very nice" ja muuta. Myös tamponiroskisten kaivelua ja käytettyjen terveyssiteiden imppailua esiintyy transien voihkiessa: "These are so moist, ahh, ahh." Tervettä touhua. We just want to pee. Kuinka monta naista tunnette, jotka käyttäytyvät noin? Siis pervoilevat julkisissa vessoissa noiden transien tyyliin. Tai vaikka menevät miesten vessoihin äijäilemään ja pisuaareja halailemaan...? Juoksisin aika helvetin lujaa, jos törmäisin julkisessa vessassa moiseen.

      Transien pakkomielteessä luhistaa sukupuolen mukaan jaotellut tilat on jotain makaaberilla tavalla perverssiä ja pimeää. Kukaan tervejärkinen ihminen ei keksi edes unissaan ehdottaa mitään niin idioottimaista, että on jollain tasolla hyvä idea unisexuistaa kaikki tilat, joissa naiset ja tytöt ovat erityisen haavoittuvaisia. Kukaan tervejärkinen ei myöskään runkkaile vessassa naisten vaatteissa nuoleskelemassa käytettyjä terveyssiteitä ja imeskelemässä tamponeja. Transien suhteen olen alkanut hiljalleen saavuttaa sen pisteen, etten ylläty enää mistään.

      Poista
  50. Translakikampanjointi saisi olla edes rehellistä.
    Translaista on levitetty vääriä käsityksiä julkisuuteen.
    Pakkosterilisaatio on virheellinen sana, koska ketään ei ole steriloitu transsukupuolisuuden perusteella.
    Hormonihoito vie lisääntymiskyvyn ainakin käytön ajaksi ja
    jos lopettaa hormonien käytön, hedelmällisyys voi palautua.
    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/anterosmki/272191-suomessa-ei-ole-steriloitu-ketaan-transsukupuolisuuden-perusteella/

    Eli translain muutosta odottaessa transsukupuolinen voi lopettaa hormonihoidon, jos haluaa lapsia. Ja sama on tehtävä lain muutoksen jälkeen, koska hormonihoito ehkäisee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Pakkosterilisaatio on virheellinen sana, koska ketään ei ole steriloitu transsukupuolisuuden perusteella."

      Kyseessä ei edes ole "virheellinen sana" vaan transien suora, räikeä valhe. Yksikään taho tai toimija koko maailmankaikkeudessa ei pakota transeja minkään valtakunnan sukupuolenkorjailuihin, joiden sivuvaikutus on lisääntymiskyvyttömyys. Transien olisi sitä paitsi mahdollista tehdä omat penskansa ennen sukupuolenkorjausta, mutta useimmat heistä ovat niin sekaisin, etteivät pysty ajattelemaan tuota asiaa realistisesti hoitoja ja "todellista minua" himoitessaan. Transeilla on usein tässä vaiheessa myös aivan liian kiire haukkuessaan transpolin julmia, transien ihmisoikeuksia vastustavia työntekijöitä, portinvartiointisysteemiä ja temppuratoja ynnä muuta, että heiltä liikenisi aikaa ja energiaa esimerkiksi transiuden sivu- ja pitkäaikaisvaikutusten pohtimiseen. Mitä tulee transien jälkikasvun hankintaan ennen sukupuolenkorjausta, niin miten pakkosterilisaatiosta rääkyvät transit selittävät itselleen lasten transiuttamisen ja pysyvän hedelmättömyyden, joka aikaansaadaan blokkereilla ja sukuelintensilvontaleikkauksilla? Ja kun nyt transiutettavat lapset tulevaisuudessa katuvat ja syyllistävät tämän aikakauden transeja elämänsä pilaamisesta, niin kuka ottaa siinä vaiheessa vastuun mm. tästä lisääntymisasiasta? En näe näiden tämänhetkisten räyhätransien ryhtyvän mihinkään katumukseen tai vastuunottoon omista perseilyistään ja transhoitoprotokollan korruptoimisesta omiin, skitsofreenisiin tarkoituksiinsa. Mielelläni kyllä kuulisin transien itsensä valistuneet (köh) näkemykset tähän asiaan, mutta niitä taidamme joutua jonkin aikaa odottamaan.

      Poista
    2. Esimerkkejähän on myöhemmin aikuisiällä transiutuneista entisistä miehistä (lähipiirissäkin löytyy esimerkkejä...), joiden lasten mielipiteillä tai hyvinvoinnilla ei ollut mitään merkitystä. Terveydenhuollon henkilökunta hehkuttaa kyseenalaistamatta transiutuvan fantasioita, lapsilla (tai vaimolla nyt ainakaan!), ei ole mitään väliä.
      Itse asiassa päähän ottaa enemmän nuo aikuiset, jotka valittavat joutuneensa elämään 'väärässä roolissa', ja varsinkin sitä, että heidät on pakotettu naimisiin ja saamaan lapsia... !!
      Yhteistä transeilla näkyy olevan valtava itsesääli ja uhriroolin omaksuminen iästä riippumatta. Oli lapsia tai ei, se oli syrjivän yhteiskunnan vika, vastuuta ei koskaan ole omista valinnoista...

      Poista
    3. Epäilen, että tuo jatkuva uhriutuminen kaikesta mahdollisesta on transeille jonkinlainen selviytymismekanismi (coping mechanism). Vastuun ottaminen ei ole helppoa, varsinkaan jos on omaksunut uhriasenteen varhaisessa vaiheessa ja rakentanut koko sosiaalisen identiteettinsä siltä pohjalta. Transina eläminen ei ole mitään herkkua. Koko ajan täytyy käyttää hirvittävä määrä energiaa ja muita resursseja uskotellakseen ympärillä oleville ihmisille olevansa jotain, mitä ei ole. Hakevatko transit jonkinlaista kompensaatiota siitä, että koska "joutuvat" elämään väärässä roolissa ja kätilön väärin määrittelemässä kehossa, heillä on oikeus esiintyä aina ja kaikessa lapsipuolen asemassa, uhrina ja kaltoinkohdeltuna marttyyrina? Ankea tapa elää, luovuttaa oma voimansa pois ja asettaa muut ihmiset kokoaikaiseen vastuuseen omasta hyvinvoinnistaan. Kukaan ei voi elää onnellista elämää, jos suorastaan ojentaa muille ihmisille vallan rikkoa oma identiteetti ja luhistaa koko olevaisuus jollain helvetin väärinsukupuolittamisilla ja pronomineilla.

      Minua luultiin usein lapsena/varhaisnuorena tytöksi. Olin pitkätukkainen ja keskimääräistä feminiinisempi poika käytökseltäni ja liikehtimiseltäni (nykyään olen äijempi kuin silloin, heh). Minua se aina vain huvitti. Kerran esimerkiksi uimahallissa virkailija ojensi minulle tyttöjen pukuhuoneen avaimen ja kaverilleni (poika) poikien. Hän oli tosi nolo, kun pyysin poikien pukkarin avainta. Yläkoulussa (muistaakseni kasiluokalla) olin TET-harjoittelussa kukkakaupassa, siellä luokseni tuli asiakas ja sanoi: "Voisiko neitonen vähän auttaa?" Trans murskaantuu ja luhistuu kaikesta tällaisesta välittömästi kuin vampyyri, johon on isketty vaaja, myös silloin, kun ei tee minkäänlaista vakavasti otettavaa yritystäkään tulla fyysisesti vastakkaisen sukupuolen kaltaiseksi uskottavasti. Kun mies pukeutuu mekkoon ja sanoo olevansa nainen, muut ihmiset eivät näe naista vaan miehen, joka on pukeutunut mekkoon ja sanoo olevansa nainen. Elämä on kovaa.

      Poista
    4. Olen nähnyt myös useamman aiheesta tehdyn tv-ohjelman, jossa on tällainen myöhemmällä iällä tyttöilystä kiinnostunut mies, joka yllättäen yhtäkkiä haluaa vaimon yllätykseksi vaihtaa sukupuoltaan. Ihmetellen olen näitä katsonut, kuinka harvinaista on että vaimo lähtisi kaikesta ahdistuksestaan ja aiheen vaikeudesta huolimatta (siinähän häntä ollaan avioliitossaan ns. pakkolesbouttamassa) kävelemään. Koska mikään pakkohan tuota ei olisi hyväksyä ja jatkaa seurustelua.
      Mutta osaisitteko kuvitella tuota kuvioita toisin päin? Mies vain katselee vierestä, kun vaimo transiuttaa itsensä mieheksi ja parisuhde jatkuu iloisesti ja tästä tehtäisiin vielä tv-ohjelma?

      Poista
    5. Tina ja Tulenhenki arvelevat somessa, että Julppu ja muut eivät halua vastata, että se yksilöllinen arviointi tehdään läpimenevyyden perusteella. Että tulkitaanko ulkonäön perusteella mieheksi vai naiseksi. Transaktivismin kulmakiviähän on nykyään, että kenenkään sukupuolta ei voi eikä saa päätellä ulkonäön perusteella. Nyt Julppu kaiffareineen on muka hyväksymässä, että joihinkin paikkoihin mennään juridisella ja jossain biosukupuoli olisikin ratkaiseva. Uskokoon, ken haluaa.

      Transaktivisti räpiköi paniikissa Vauvan ketjussa:

      "Kysymys: Jos mies ilmoittaa olevansa siittämänsä lapsen äiti, niin kyllä häntä kohdellaan lapsen äitinä. Etkö ole lukenut ollenkaan lakiuudistusta?

      Transaktivisti: "Niin kohdellaan, miten se mihinkään muuhun liittyy?"
      "Koska pukkari ei liity juridiseen sukupuoleen."

      https://www.vauva.fi/keskustelu/4764651/neuvolan-tyontekijoille-jaettu-uudet-ohjeet-ala-oleta-lapsen-sukupuolta?page=318#comment-59529503

      Poista
  51. Tällainen tositarinan totuuden puhujasta: https://tapio.blog/yleinen/amy-eileen-hamm-brittilaisen-kolumbian-sairaanhoitajakollegio-tutkii-minua-koska-uskon-etta-biologinen-sukupuoli-on-todellinen/?fbclid=IwAR1TMTGE5WA4UnmgC7U-nKyzKvLJF8fw7xRG0nHJJMNE0ojLV4RSdp0hUBQ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauhea ulina, vaikka asiaa vasta tutkitaan.

      Poista
    2. "Kauhea ulina"

      Sinun mielestäsi siis sananvapauden, mielipiteenvapauden ja naisten oikeuksien puolustaminen on ulinaa? Se kertoo sinusta paljon. Me muut haluamme pitää kiinni materiaaliseen todellisuuteen perustuvasta maailmankuvasta. Meille biologia, evoluutio, homoseksuaalisuus ja naisten oikeudet eivät ole kirosanoja.

      Poista
    3. Mitenkä kävi Yanivin kanssa? Kauhea mekkala, kun ihmisoikeustribunaali alkoi tutkia tapausta.

      Aikanaan tuli ratkaisu: ihmisoikeuksiin ei kuulu saada pallivahausta vastentahtoisilta palveluntarjoajilta.

      Luulisi, että päätös olisi ollut oikea ilon ja onnen päivä, mutta kuinka kävi: kun antigenderistit ei päässeetkään uhriutumaan, Yanivista ja päätöksestä oltiin siitä lähtien ihan hissuksiin.

      Kannattaisi nytkin rauhassa katsoa mikä on tutkinnan tulos ennen kuin alkaa marttyyriksi.

      Poista
    4. Yaniv sai huseerata aika kauan ahdistelemassa maahanmuuttajataustaisia naisia pallienvahausvaatimuksillaan, haastoi useamman oikeuteenkin. On sulla siinä sankari! Kuka on ollut hissukseen? Yanivhan on ensimmäisiä hahmoja, joka ajamastanne itsemäärittelystä nousee mieleen, oikea itsemäärittelyn mannekiini Karen Whiten rinnalla.

      Poista
    5. Mikä helevetti on "antigenderisti"? :D Jos nyt vaikka ihan pro reality.

      Poista
    6. "Mikä helevetti on "antigenderisti"?"

      Transaktivistien mielestä biologia, evoluutio, homoseksuaalisuus ja naisten oikeudet ovat antigenderismiä ja transvihaa. Ilmeisesti materiaaliseen todellisuuteen pohjautuvan maailmankuvan kannattaminen tekee äärioikeistolaiseksi. :D

      Poista
    7. Millä tulevalla vuosituhannella transeille ja heidän huutosakeilleen menee jakeluun, että todellisuuden kieltäminen ei tee heitä eikä ketään muutakaan autuaaksi?

      Poista
  52. Transperheet on huolissaan siitä, että eduskunnan kirjasto suosittelee kirjoja, joissa on vääriä mielipiteitä.
    https://twitter.com/Transperheet/status/1572199614438166529

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "kirjoja, joissa on vääriä mielipiteitä"

      Ideologista puhtautta täytyy vaalia, ettei väärän tietoisuuden peikko pääse luikahtamaan sisään. Kaikki eriävät näkemykset voi kätevästi leimata transfobiaksi.

      Poista
  53. Koontia translain vaikutuksista:

    1. Tämä on yksiselitteisesti #itsemäärittely #SelfID , vaikka lakiesityksessä yritetään väittää toisin.

    2. Lakiesityksessä ei oteta kantaa, kuinka usein ja kuinka monta kertaa juridisen sukupuolen saisi vaihtaa.

    3. Lakiesitys ottaa kantaa sukupuolikiintiöihin, ne voisi jatkossa täyttää jos vaan tarpeeksi moni vaihtaa juridisen sukupuolensa.

    4. Lapsen äiti voisi vaihtaa virallisiin tietoihin olevansa lapsen isä ja päinvastoin.

    5. Vangit sijoitettaisiin jatkossa ensisijaisesti juridisen sukupuolen mukaan.

    6. Ruumiintarkastuksen tai muuhun henkilöön kajoavan tarkastuksen aikana paikalla ei lain mukaan saa olla muita kuin saman sukupuolen edustajia.

    8. Sukupuolivaikutusten kunnollista arviointia ei ole tehty. Näistä on hätäisesti ilmeisesti lausuntokierroksen jälkeen lisätty muutama kappale, joiden sisältö on lähinnä "täytyy arvioida tapauskohtaisesti." Totuus on, että biol.sp mukaisista oikeuksista ei ole säädetty mitään.

    https://threadreaderapp.com/thread/1574105450127056896.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Oletus tuntuu olevan, että hoitoihin hakeutuu vähemmän ihmisiä, kun sitä ei enää vaadita. Transpolien resursseja ei nähdä tarpeelliseksi lisätä."

      Siis... Kun juridisen sukupuolen saa vaihtaa omalla ilmoituksella, niin sukupuolenkorjaushoitoihin hakeutuvien määrä vähenee? Kun hoitoja ei enää "vaadita"? Ei voi olla todellista, miten sekaisin tätä lakiuudistusta masinoivat voivat olla. MITÄ HELVETTIÄ näille ihmisille on tapahtunut?!

      Poista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä