torstai 26. tammikuuta 2023

Julkinen keskustelu translakiuudistuksesta on vihdoin käynnistynyt

Keskustelu Suomen translakiuudistuksesta käy tällä hetkellä kuumana. No debate -linja aiheen tiimoilta näyttää vihdoinkin Suomessa murentuneen, vaikka transit ovatkin huutosakkeineen tehneet kaiken voitavansa maailmojasyleilevien trans- ja sukupuolinarratiivien kontrolloimiseksi ja laajemman julkisen keskustelun tukahduttamiseksi. Tarkoitan nyt nimenomaan kriittistä ja moninäkökulmaista keskustelua, jossa saavat kuulua muidenkin kuin transien itsensä möykkäävät ja ristillä riippuvien marttyyrien äänet.

Transit tuntuvat omista ulostuloistaan päätellen olevan nyt paniikissa: he yrittävät hädissään ja hirveällä kiireellä ajaa väkisin runnomalla lakiuudistuksen läpi tämän hallituskauden aikana, koska on (ainakin gallupien perusteella) erittäin todennäköistä, että seuraava hallitus on nykyistä viherliberaalikokoonpanoa merkittävästi konservatiivisempi, jolloin käy vaikeammaksi yrittää läpiajaa lakimuutoksia, jotka perustuvat ideologiseen autoritaarisuuteen, immersiiviseen fiktioon ja subjektiiviseen fantasiaan (joita moderni genderideologia tyylipuhtaasti edustaa).

Kaikki transien ja heidän tukijoidensa kontribuutio translakiuudistukseen ja laajemmin koko sukupuoliaiheeseen on ollut alusta lähtien silkkaa dramatisointia, tunnevellontaa ja uhriutumista, myös tällä hetkellä, kun asiasta on vihdoinkin virinnyt laajempi yhteiskunnallinen keskustelu myös Suomessa. Minusta näyttää siltä, ettei transeilla oikein ole rahkeita mihinkään muunlaiseen lähestymistapaan. Heillä ei ole alun perinkään ollut aikomustakaan koettaa lähestyä valtaväestöä (eli cissukupuolisia heidän kielenkäytössään) rakentavalla ja rauhanomaisella tavalla. Heidän lähestymistapansa asiaan ja esittämiinsä vaatimuksiin on koko ajan ollut hyökkäävä, joustamaton, neuvottelematon, autoritäärinen ja voimakkaan manipuloiva. Uhriutuminen ja tunnemanipulointi on toiminut sen verran tehokkaasti tähän saakka, että transit olettavat sen toimivan myös nyt, kun viimeistään tarvittaisiin objektiivisempaa lähestymistapaa ja faktoja ja evidenssiä omille väitteille. Keskustelut translain mahdollistamista väärinkäytöksistä joudutaan kuitenkin jossain vaiheessa läpikäymään, joko ennen tai jälkeen lain säätämisen. Kaikkien kannalta miellyttävin vaihtoehtohan olisi käydä se keskustelu kunnolla ennen lain säätämistä (kuten tässä nyt yritetään käydäkin) porsaanreikien tukkimiseksi, mutta transeilla on niin jumalaton kiire ja hengenhätä runnoa lakiuudistus läpi tämän hallituskauden aikana, etteivät heitä jaksa sellaiset turhanpäiväiset mitättömyydet kuin naisten ja tyttöjen oikeudet ja turvallisuus hetkauttaa.

Setan tuore puheenjohtaja Pekka Rantala twiittaa translain käsittelyn siirtymisestä täysistunnon käsittelyyn ja mainitsee erikseen vihapuheen (transien arvostelu ja eri mieltä oleminen transien kanssahan on aina "vihapuhetta") ja että jos tuntuu pahalta, ei tarvitse kuunnella ja on ok blokata sanoja ja ihmisiä. Tämä on siis Setan puheenjohtajan kanta koko asiaan ja keskusteluun: jos jostakusta tuntuu epämiellyttävältä mikään sukupuoliaiheen ympärillä käytävä keskustelu, käytiin sitä sitten miten neutraalisti tai siloitellulla enkelten kielellä hyvänsä, on suotavaa kieltäytyä kokonaan kuuntelemasta ja vain blokata nämä "vihaajat" omasta vaikutuspiiristä. Kaikki maltillisinkin kritiikki ja skeptisyys ovat vihapuhetta ja ihmisoikeuksien vastustamista ja transihmisten sortamista jne. Pekan (eli Setan) viesti "sukupuolivähemmistöihin" kuuluville ihmisille on, että heidän loukatut tunteensa ovat aina etusijalla absoluuttisiin ja kiistämättömiin luonnontieteellisiin faktoihin nähden, eikä muiden ihmisten perustelluillakaan näkemyksillä aiheesta ole transien loukatun kunnian rinnalla mitään merkitystä tai painoarvoa. Koko transporukalle tuntuu myös tulevan toistuvasti yllätyksenä se, ettei näin dramaattisia ja kaikkiin ihmisiin vaikuttavia lakimuutoksia voi demokratiassa runnoa läpi ilman keskustelua ja sitä, että kuullaan muitakin osapuolia kuin niitä, jotka noita lakimuutoksia ovat suurimpaan ääneen vaatimassa. Mandaatiksi kaikkeen sukupuolikäsityksen totalitaristiseen muunteluun riittävät heidän mielestään transien, muusujen ja ei-binäärien ym. sukupuoli- ja moninaisuussekoilijoiden tunnemaailman ailahtelut, ylitulkinta ja ylimitoitettu reagointi suurenneltuihin ja kuviteltuihin loukkauksiin ja "vihapuheeseen" jne. Ylipäätään kaikki, mikä ei pilkulleen myötäile transien harhaisia käsityksiä itsestään ja muista ihmisistä, on jotain "vihaa". Se on vihaa ja viharikokseen syyllistymistä, jos et kyseenalaistamatta nielaise toisen julistautumista tietynlaiseen mielikuvitusidentiteettiin ja suostu kaikkiin hänen vaatimuksiinsa tietynlaisten puhuttelumuotojen käytöstä ja sellaisiin tiloihin päästämisestä, joihin tuon julistautujan ei kehollisten ominaisuuksiensa vuoksi kuuluisi mennä (miehet naisten ja tyttöjen tiloissa, naiset homomiesten tiloissa jne.).


Pekalta, Setan ja sen jäsenjärjestöjen toimijoilta ja muilta translakiuudistuksen masinoijilta jää jatkuvasti huomaamatta, ettei sukupuoli ilmiönä ja käsitteenä ole mitään transidentifioituvien ihmisten yksityisomaisuutta, jonka he voivat vain omia kokonaan itselleen ja johon heillä on poliittinen ja diskursiivinen monopoli. Transit eivät elä missään tyhjiössä muusta yhteiskunnasta eristyksissä, josta oman kuplan ulkopuolelle cissupaarialle voi sanella ja droppailla mahtikäskyjä siitä, miten asiat pitää hoitaa. Näin transit kuitenkin tuntuvat itse kuvittelevan, mikä on pääteltävissä kaikesta heidän toiminnastaan, ulostuloistaan ja vaatimuksistaan. Sukupuoli koskettaa ilmiönä ja ominaisuutena lihan, veren, luiden ja mielen tasolla joka ikistä tämän planeetan ihmistä. Jokaisella planeetan ihmisellä on siten myös oikeus puhua sukupuolesta ja ilmaista kantansa, jos (kun) tietty ideologisesti motivoitunut ihmisjoukko päättää autoritäärisellä mahtiotteella runnoa yleisen sukupuolikäsityksen (ja samalla yleisen ihmiskäsityksen ja todellisuuskäsityksen) oman maailmankuvansa mukaiseksi. Transien tuntuu olevan norsunluutorneissaan aivan täysin mahdotonta käsittää tätä.

Toinen asia, jota transien on mahdotonta käsittää, on se, että transsukupuolisilla (siis vakavasta keho- ja sukupuolidysforiasta kärsivillä ihmisillä, jotka käyvät läpi transtutkimukset ja -hoidot ja jatkavat hormonihoitoa koko loppuelämänsä ajan) ON JO OIKEUS VAIHTAA JURIDINEN SUKUPUOLENSA DIAGNOOSIN SAAMISEN JA HOITOJEN LÄPIKÄYMISEN JÄLKEEN. Tämä on kohtuullinen, looginen ja järkevä systeemi, joka on toiminut moitteettomasti tähän asti. Myös enemmistö transsukupuolisista on itse tätä mieltä, esim. Tulenhenki ja Tina, jotka ovat itse transsukupuolisia ja viime aikoina näkyvästi kritisoineet translakiuudistusta ja kyseenalaistaneet sen mielekkyyttä transsukupuolisten ja heidän oikeuksiensa kannalta. "Varsinaiset" transsukupuoliset, joiden dysforinen oireilu kohdistuu kehon sukupuolipiirteisiin eikä juridisten henkilöpapereiden merkintöihin, eivät ole olleet etunenässä ajamassa tätä nykyistä uudistusta, joka laajentaa sukupuolen itsemäärittelyn transsukupuolisten poikkeusjärjestelystä kenelle tahansa Suomen kansalaiselle, joka syystä tai toisesta saa päähänsä vaihtaa juridisen sukupuolensa.

Lakiuudistusta hysteerisesti ajavien translarppaajien ja muunsukupuolisuussekoilijoiden kohdalla EI OLE kyse ns. aidosta ja varsinaisesta transsukupuolisuudesta vaan jostain aivan muusta; minulle on tosin edelleen epäselvää, mistä tarkalleen. En ymmärrä ollenkaan näitä nykyisiä intersektionaalisuusvouhkaajia, jotka väittävät olevansa transihmisiä ja sukupuoleltaan moninaisia, sukupuolettomia tai ei-binäärisiä ja käyttävät kaiken aikansa ja energiansa sukupuolensa märehtimiseen ja oman persereikänsä nuolemiseen. He ovat myös ottaneet elämäntehtäväkseen pakottaa kaikki muut ihmiset mukaan omituisiin identiteettiorgioihinsa ja epämääräisen sukupuoliperformanssin larppaamiseensa. Muut ihmiset maksavat energeettistä hintaa siitä, että identiteettilarppaajien fantasiat voivat tuntua mahdollisimman todellisilta; fantasia ei voi tuntua täysin todelta, jos ympäröivät ihmiset eivät validoi fantasiaa ja vakuuttele, että kyllä keisarilla on vaatteet. Trans trans trans trans ihmisoikeudet ihmisoikeudet ihmisoikeudet pronominit pronominit pronominit tasa-arvo tasa-arvo yhdenvertaisuus yhdenvertaisuus translakinyt translakinyt translakinyt. Se nyt on päivänselvää, että tällä porukalla on rautaan valettu pakkomielle pistää kaikki yhteiskunnan vakiintuneet rakenteet paskaksi, vääntää musta valkoiseksi, nostaa ääri-individualismi joksikin uudeksi epäjumalaksi ja vääntää transihmisyydestä (jota he itsekään eivät osaa selkeästi määritellä) jokin uljas erikoisihmisyyden muoto.

Tällä hetkellä käytävässä translakikeskustelussa on yritetty toistuvasti vääntää transeille rautalangasta sitä, ettei translakiuudistus ole nykymuodossaan mikään vain transihmisiä koskeva ja heidän mukavuutensa kohentamiseksi kyhätty lakimuutos vaan kyse on nyt siitä, että kuka tahansa Suomen kansalainen voi koska tahansa vaihtaa juridisen sukupuolensa pelkällä omalla ilmoituksella. Tämä tarkoittaa käsitteellisellä tasolla sitä, että mies voi olla nainen ja nainen voi olla mies vain sanomalla niin ja julistautumalla naiseksi/mieheksi ja vaihtamalla juridisen sukupuolensa. Kuka tahansa voi tehdä tämän milloin tahansa omalla ilmoituksella. Siis KUKA TAHANSA, ei vain transsukupuoliset. Sukupuolen vaihtamiseksi (tai vahvistamiseksi, kuten transit sen kaasuvalotusretoriikallaan itse ilmaisevat) ei jatkossa vaadita transtutkimuksia, transdiagnooseja, transhoitoja... Ei mitään. Transit ovat perustelleet tämän muutosvaatimuksen hyötyjä sillä, että juridinen ja lääketieteellinen prosessi erotetaan toisistaan, mikä kuulemma helpottaa transien ja kaikkien muidenkin elämää, kun ylimääräinen byrokratia vähenee. Minulle ei ihan aukene, millä tavalla ja logiikalla se muka helpottaa transien elämää, etteivät he käy lähelläkään transtutkimuksia ja -hoitoja, mutta saavat kuitenkin itselleen uudet henkkarit, joissa on heidän immateriaalista sukupuolisielukokemustaan vastaava sukupuolimerkintä. Olen nähnyt tätä kysyttävän transeilta satojatuhansia miljoonia kertoja, mutta kertaakaan en ole nähnyt heidän vastaavan siihen mitään järjellistä tai kehittyneempää kuin mitä se sinua liikuttaa, ei ole sinulta mitenkään pois -mussutusta. Tämän lisäksi transit vetävät aina keskusteluun valttikortiksi iänikuisen räikeän valheensa transien "pakkosterilisaatiosta"; tarkoituksellisen raflaava termi, jolla transit ovat luoneet vääristeltyä kuvaa Suomesta transihmisiä sortavana natsi-Saksa-järjestelmänä, vaikka steriliteetti on loppuun asti vietyjen transhoitojen väistämätön sivuvaikutus. Mikään laki ei sitä paitsi ole missään vaiheessa vaatinut pysyvää hedelmättömyyttä tai ole estänyt transeja hankkimasta omia penskojaan ennen lisääntymiselinten omaehtoista silvotuttamista. Transit saavat nykyään myös tallettaa sukusolujaan yhteiskunnan piikkiin. Transeille on tarjolla enemmän järjestöjä, tukipalveluja, vertaistukiryhmiä, hyysääjiä, poliittista myötämielisyyttä, hyväksyntää ja kaikenlaisia erityisjärjestelyjä kuin koskaan koko maailmanhistoriassa, enemmän kuin mistä monet muut vähemmistöryhmät ovat voineet edes uneksia – mutta silti he vain valittavat ja vaativat jatkuvasti lisää eivätkä ole koskaan tyytyväisiä (mistä tämä translakivouhkaaminen on yksi ilmenemismuoto). Se, että lisääntymiskyvyttömyysvaatimus poistetaan translaista, on transsukupuolisen kehollisen lopputuloksen kannalta sinänsä täysin yhdentekevää; sillä ei ole mitään käytännön merkitystä, mainitaanko asia laissa vai ei, koska transprotokollan läpikäyvästä henkilöstä tulee joka tapauksessa aina steriili. Sametti on huutanut tätä asiaa tuuleen YouTubessa ja blogissaan jo vuosien ajan. Noiden modernien transien kannalta lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistaminen tarkoittaa sitä, että kuka tahansa voi vaihtaa juridisen sukupuolensa ilman aikomustakaan transitioitua medikaalisesti. Juuri tämä on tällä hetkellä käytävän translakikeskustelun ytimessä oleva ongelma. Juridisen sukupuolen vaihtaminen (tai transkielellä korjaaminen) ei enää jatkossa ole transsukupuolisten erityinen poikkeusjärjestely vaan jokaisen ihmisen niin sanottu ihmisoikeus. Eihän tällaisessa systeemissä nyt mitään ongelmia ja epäkohtia voi olla?

Lain astuttua voimaan minä tai sinä, joka tätä nyt luet, voimme lähettää vaikka tänä siunaaman silmänräpäyksenä netissä hakemuksen väestötietojärjestelmään juridisen sukupuolimerkintämme vaihtamiseksi. Höysteeksi tarvitaan vain uskottavasti sepitetty nyyhkytarina, jonka todenperäisyyttä ei kukaan tarkista, koska juridisen sukupuolen vaihtamiseksi ei tarvitse enää käydä lävitse "nöyryyttäviä" ja "ihmisoikeuksien vastaisia" transtutkimuksia, pelkkä oma sepustus riittää, eikä sepustusten sisällölle ole julkistettu minkäänlaisia reunaehtoja, joiden olisi täytyttävä ennen vaihdoksen myöntämistä.

Transeilta jää kaiken muun ohella huomaamatta tässä hötäkässä sekin, että uudessa järjestelmässä myös transsukupuolisuus tavallaan lakkaa olemasta. Mitä transsukupuolisuus tarkalleen ottaen on, jos mies on nainen ja nainen on mies vain sanomalla niin, tarvitsematta yrittääkään transitioitua fyysisesti? Ei yhtään mitään – pelkkä tyhjä sana, huulien heilumista tyhjyydessä ja ajattomuudessa. Enpä kyllä toisaalta usko sekuntiakaan, että tämänhetkinen lakimuutosvaatimus sellaisenaan olisi mikään transien perimmäinen päämäärä; tämä on pelkkä välivaihe, joka on nyt vain saatava hoidetuksi pois alta ennen siirtymistä järeämpien muutosten vaatimiseen. Transit eivät voi vaatia kaikkia haluamiaan muutoksia toteutettaviksi kertarysäyksellä, koska tietävät itsekin, ettei se olisi mitenkään mahdollista; niinpä he ovat pilkkoneet tavoitteensa pienempiin osiin, joita vievät yksi kerrallaan maaliin. Tämänhetkinen translaki- ja itsemäärittelyälämölö on yksi noista pilkotuista osatavoitteista. Tässä käydään nyt eräänlaista pitkitettyä väsytystaistelua. Järeämpiä muutosvaatimuksia ovat mm. transhoitoihin pääsyn nopeuttaminen ("minä olen jo juridisesti mies/nainen!"), kaiken portinvartioinnin purkaminen sekä lasten ja nuorten mahdollisimman varhainen transiuttaminen eli transhoitoprotokollan ulottaminen alaikäisiin, minkä nyt jo on erinäisissä yhteyksissä väläytelty olevan seuraavana vuorossa. Tämä on myös näkynyt esimerkiksi sentyyppisissä lausunnoissa kuin tämänhetkinen translakiuudistus ei huomioi lasten ja nuorten asemaa, hyvinvointia ja itsemääräämisoikeutta ja sukupuoli-identiteetti on synnynnäinen, pysyväisluonteinen ja muuttumaton, joten jo lapsi kyllä tietää, mitä sukupuolta hän sisäisesti on ja voi itse sukupuolensa määritellä ja niin edespäin. Esimerkiksi Amnestyllä työskentelevä Matti Pihlajamaa toteaa MTV Uutisten artikkelissa (josta lisää alempana) translakiuudistuksesta: "Laki ei valitettavasti ole täydellinen, mutta se olisi valtava ihmisoikeusharppaus eteenpäin. Isoin ihmisoikeusongelma, joka näihin liittyy, ei ole väärinkäytösepäilyissä, joita nyt toistetaan, vaan se on translasten ja nuorten sivuuttamisessa."

On sekin muuten jännää, että sukupuoli-identiteetti ja sukupuolikokemus ovat transien mukaan staattisia, synnynnäisiä, pysyviä ja niitä ei voi muuttaa, mutta sukupuoli voi kuitenkin olla myös fluidi ja muuttuileva. Koettakaa nyt jo päättää, saatana.

Kun ihminen voi lain voimalla julistaa olevansa jotain, mitä "kokee" olevansa, on sillä koko yhteiskuntaan niin dramaattisia vaikutuksia, ettemme pysty niitä kaikkia vielä edes kuvittelemaan. Sellainen systeemi, jossa kuka tahansa voi hankkia itselleen kokonaan uuden legitiimin identiteetin pelkästään napin painalluksella, on väärinkäyttäjille ja opportunisteille ennennäkemättömän herkullinen porsaanreikä, jota aivan taatusti tullaan käyttämään hyväksi kaikenlaisissa hämärissä tarkoituksissa ja on jo käytettykin niissä maissa, joissa itsemäärittely on ollut voimassa. Suomi tekee aina perässä samat virheet, jotka muut maat ennen Suomea ovat jo tehneet ja virheensä myöntäneet; näin myös silloin, kun evidenssiä katastrofista on kukkurakaupalla, mutta Suomessa ei jostain syystä vaan tajuta ottaa oppia muiden törttöilyistä. Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Kun tästä väärinkäytösasiasta yrittää puhua translakimeuhkaajille, he tulkitsevat sen joka vitun kerta niin, että väärinkäyttäjistä, opportunisteista, pervoista ym. puhuminen on suoraan transihmisistä puhumista ja transihmisten leimaamista väärinkäyttäjiksi, opportunisteiksi ja pervoiksi. Transien on täysin mahdotonta käsittää, että translaista puhuttaessa ei puhuta pelkästään heistä vaan myös muista (eli siis kaikista) ihmisistä, joihin lakimuutos tulee vääjäämättä vaikuttamaan ja enimmäkseen negatiivisesti. En tiedä, miten on mahdollista olla niin KÄSITTÄMÄTTÖMÄN vaikeaa ymmärtää niinkin yksinkertaista asiaa, että jos jokaiselle valtion kansalaiselle annetaan oikeus muutella henkilötietojaan napin painalluksella jonkin identiteettisekoilun varjolla, sitä tullaan härskisti väärinkäyttämään ja joku joutuu aina kärsimään noista väärinkäytöksistä. Tätä nimenomaista asiaa on uudestaan, uudestaan ja uudestaan, yhä uudestaan ja taas uudestaan toitotettu translaista ja transien toteutumattomista ihmisoikeuksista meuhkaaville toimijoille, mutta ei vaan mene jakeluun: keskustelu palautuu aina, joka ikinen kerta turhanpäiväiseen ja hedelmättömään jankkaukseen siitä, miten vastapuoli julmasti ja ennakkoluuloisesti leimaa kaikki transihmiset ahdistelijoiksi, tirkistelijöiksi, väärin- ja hyväksikäyttäjiksi, vastuuttomiksi, rikollisiksi ja blaa blaa blaa. Sitten taas kerran transeille yritetään vielä vääntää rautalangasta, että kritisoinnin ja kyseenalaistamisen ytimessä lakiuudistusta koskien eivät varsinaisesti ole transihmiset vaan ne potentiaaliset väärinkäyttäjät, jotka eivät ole transsukupuolisia mutta voivat silti muutella juridista sukupuolitietoaan, koska laki mahdollistaa sen heille – ja aina vaan transit palaavat veisaamaan samoja itkuvirsiä siitä, miten transihmisiä leimataan, syrjitään, sorretaan ja heistä puhutaan rumasti ja halvennetaan heitä ja halutaan likvidoida kaikki transit eikä haluta transien ihmisoikeuksien ja tasa-arvon toteutuvan. Tätä samaa noidankehää ad infinitum.

Koko tämänhetkinen translakivyyhti on aivan tolkuton pattitilanne. Meillä on kaksi toisistaan erotettavaa leiriä, joista toinen puhuu aidasta ja toinen aidanseipäästä. Aidat yrittävät takoa järkeä hurmoksellisten edistyksen airuiden päihin ja kiskaista heidät harhoistaan takaisin todellisuuteen. Aidanseipäät marttyyroivat, ylitulkitsevat ja vääristelevät, provosoituvat ja vellovat tunteissaan, eikä heidän kanssaan ole mitään mahdollisuutta käydä rationaalista ja faktapohjaista keskustelua, koska faktat ja rationalisointi eivät kuulu heidän maailmaansa. Aidanseipäät heiluttelevat loputtomia vaatimuslistoja aitojen nenien edessä ja vetävät jäätäviä kilareita ja tantrumeja, kun aidat ilmaisevat, että hommasta on kaikki tolkku ja järki kadonnut, että voitaisiinko palata takaisin faktojen ja todellisuuden ääreen. Transien tunnevellonta heijastuu myös kaikkeen heitä koskevaan uutisointiin ja lehtikirjoitteluun; tämäkin MTV Uutisten artikkeli, jossa esiintyy Trasek ry:n puheenjohtaja Kasper Kivistö, on otsikoitu affektiivisesti: Keskustelu translaista käy kierroksilla – tältä se on tuntunut transmiehestä: "On ollut todella raskasta". No yhyy. Sitä en tokikaan epäile yhtään, etteikö näiden modernien transien todellisuuden kieltämiseen ja muiden ihmisten jatkuvaan kontrollointiin perustuva elämä olisi raskasta. Tässä ote artikkelista:

Poliitikot, asiantuntijat ja tavalliset ihmiset ovat keskustelleet laista vilkkaasti sen valmistelun aikana. Osa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kirjoitetuista kommenteista on ollut kärkkäitä ja asiattomia.

Näin kokevat sukupuolivähemmistöjä edustavan potilas- ja ihmisoikeusjärjestön Trasek ry:n puheenjohtaja Kasper Kivistö ja ihmisoikeusjärjestö Amnestyn Suomen osaston asiantuntija Matti Pihlajamaa. He korostavat sitä, että tietämättömyys ei ole suurin synti eikä väärinkäsityksille ihminen voi mitään.

– Voi olla hyväntahtoinen ihminen, joka on saanut väärää tietoa. Se että on valmis kysymään ja ottamaan selvää, on vain upea asia. Mutta se on eri asia, että vääräksi tiedettyä tietoa lähdetään syöttämään tarkoituksenmukaisesti ja millaista kieltä meistä transihmisistä käytetään. Todella rumin sanankääntein on analysoitu meidän mielenterveyttämme ja lähetetty hirveitä, uhkaavia viestejä somessa. Tämä on ollut todella raskasta aikaa, ei pelkästään järjestömielessä vaan jokaiselle transihmiselle, Kivistö sanoo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Mitä minä olen keskustelua seurannut, niin toki siellä on ollut joukossa asiatontakin kielenkäyttöä ja jonkin verran öyhötystäkin, mutta se on ollut erittäin marginaalista verrattuna siihen, miten paljon lakialoitetta on ihan aiheellisesti ja asialliseen sävyyn kyseenalaistettu, kuten myös täysin asiallista ja perusteltua kritiikkiä esitetty. Tuleeko se ihan oikeasti transeille yllätyksenä, että kun he läpiajavat väkipakolla kollektiiviseen todellisuuden kieltämiseen velvoittavaa lakimuutosta, muut ihmiset saattavat kyseenalaistaa heidän motiivinsa ja vaatia perusteluja muutosten vaatimiselle? Siis asiaperusteluja ja faktaa, ei loputonta uhriutumista, tyhjiä sloganeita ja tunnevellontaa, joka ei johda mihinkään.

Artikkeli päättyykin sitten aiemmin mainittuun Matti Pihlajamaan toteamukseen lasten oikeuksista. Niinpä niin... Kun itsemäärittely on ajettu Suomen lainsäädäntöön (on erittäin todennäköistä, että se menee läpi), on seuraavana vuorossa lasten ja nuorten mahdollisimman varhaisen transiuttamisen normalisointi. Hormonihoitoineen ja kirurgisine interventioineen päivineen. Tämä on monissa muissa itsemäärittelymaissa jo täydessä käynnissä, joskin Ruotsissa ja Briteissä on alettu vihdoin laittaa jarruja päälle (mm. Tavistock-skandaali). Tämä ihastuttava sukupuolelleen epätyypillisesti käyttäytyvien lasten (joista suurin osa kasvaa terveiksi homo- tai biseksuaalisiksi aikuisiksi) transeheyttäminen onkin ollut jo pitkään myös Setan asialistalla. Jostain syystä ihmiset eivät pysty kestämään sitä, jos poika käyttäytyy feminiinisesti ja tyttö maskuliinisesti. Toinen äärilaita haluaa pakottaa pojat spartalaiseen ja kovaan maskuliinimuottiin ja tytöt herkkään ja eteeriseen keijukaisfeminiinimuottiin, toinen äärilaita haluaa "korjata" feminiinisistä pojista transtyttöjä ja maskuliinisista tytöistä transpoikia. Samaa helvetin vitun paskaa eri käärepaperissa. Ja minä kun julkesin vielä parisenkymmentä vuotta sitten fantasioida, että kun eläisimme tätä aikakautta, feminiininen poika (jollainen itse olin/olen) ja maskuliininen tyttö olisivat jotain aivan normaalia ja hyväksyttyä, jotain, mikä ei liikuttaisi ketään millään tavalla. Vähänpä osasin uumoilla, että feminiininen poika ja maskuliininen tyttö olisivat tänä aikakautena medikaalisesti diagnosoitavia tiloja, jotka vaativat "korjaamista".

Kuten totesin, on translakiaiheen ympärillä tällä hetkellä käytävä keskustelu viime viikkojen aikana kiihtynyt kiihtymistään. Koskaan aikaisemmin ei Suomessa ole aiheesta keskusteltu näin avoimesti. Keskustelu on itse asiassa tällä hetkellä esim. Twitterissä niin vilkasta, etten oikein ehdi pysyä kärryillä siinä. Myös lehtikirjoittelua aiheesta on ilmaantunut runsaasti niin puolesta kuin vastaan, lisäksi julkisten tahojen ja toimijoiden kannanottoja somessa. Olen ollut huomaavinani, etteivät kannanotot ole lähtökohtaisesti neutraaleja tai kompromissihakuisia: niissä otetaan kantaa joko puolesta tai vastaan, joko puolustetaan translakiuudistusta sokeasti tai ollaan skeptisiä ja kyseenalaistetaan sitä jostakin näkökulmasta (yleensä maltillisesti). Tässä yksi esimerkki, jossa toimittaja Anna-Maija Naakka tuo esiin naisurheiluun liittyvän problematiikan eli sen, miten se vaikuttaa naisurheiluun (lue: hävittää naisurheilun), kun transidentifioituvat tunkevat naistensarjoihin kilpailemaan. Tässä Sanna Ukkolan tuore kolumni otsikolla Translakia ei pidä ulottaa alaikäisiin – transvaihe menee yleensä lapsilla ohi. Linkkaisin mielelläni mahdollisimman moneen juttuun, mutta aiheesta on julkaistu kirjoituksia nyt niin tuhka tiheään, etten ole ehtinyt käydä edes murto-osaa niistä läpi. Kiitos kaikille, jotka olette linkkailleet artikkeleita ja muita lähteitä aiempien blogitekstien kommenttikenttiin! Se on minullekin suuri apu. Alempana tässä tekstissä on vielä Eija-Riitta Korholan ja Päivi Räsäsen kannanotot, jotka he ovat julkaisseet sosiaalisessa mediassa.

Twitter-keskustelun yleisessä dynamiikassa translakiuudistuksesta ei sinänsä ole mitään uutta. Toinen osapuoli (transit ja heidän uskolliset aseenkantajansa) huutaa tuttuun tapaansa ihmisoikeuksien, transihmisten syrjinnän ja sortamisen lopettamisen, tasa-arvon, oikeus ollan, ehjänä syntyneen jne. nimeen. Toinen osapuoli (kriittiset sekä ne, jotka ovat liittyneet keskusteluun vasta hiljattain eivätkä vielä ole perehtyneet aiheeseen kovin syvällisesti, mutta ovat silti skeptisiä ja ilmaisevat sen) yrittää takoa järjen hiveniä transräkyttäjien päihin, muistutella todellisuuden ja biologisten lainalaisuuksien katoamattomasta olemassaolosta – ja ennen kaikkea siitä, mistä translakiuudistukseksi nimitetyssä poliittisessa suhmuroinnissa on perimmältään kyse: sukupuolen itsemäärittelyn laajentamisesta "ihmisoikeudeksi" jokaiselle Suomen kansalaiselle, ei vain transsukupuolisille. Kuinka monta tuhatta kertaa tämä sama asia pitää selittää, rautalangasta vääntää, morsettaa ja savumerkein lähettää, että transeille ja heidän aseenkantajilleen menee jakeluun?

Otetaanpa tähän väliin yksi esimerkki transaktivistien räyhäämisestä sosiaalisessa mediassa. Monet teistä varmaan tietävätkin seksuaalineuvojana työskentelevän Riikka Pöntisen (she/her), poikkeuksellisen sapekkaan ja ärhäkän intersektionaalisen feministin, joka on kunnostautunut transien uskollisena saappaan- ja perseennuolijana ja translakiuudistuksen kiihkeänä puolestapuhujana. Ohessa Riikan yhteenotto Iiris Vesalan kanssa Twitterissä muutaman päivän takaa. Iiris Vesala on LHB-liiton nykyinen varapuheenjohtaja (ent. puheenjohtaja) ja poliittinen vaikuttaja. Tässä tuoreessa tekstissään (Translaki on altis väärinkäytöksille) Iiris ja muut LHB-liiton aktiivit ovat listanneet Euroopasta useita tapauksia, joissa itsemäärittelyä eli englantilaisittain self-ID:tä on käytetty hyväksi esim. tapauksissa, joissa miehet ovat transidentifioitumisen varjolla perseilleet naisten ja tyttöjen intiimitiloissa ja naisten vankiloissa. Samoin transidentifioituvat miehet ovat myös tunkeneet naisten urheilusarjoihin ja rikkoneet ennätyksiä niissä (näistä tuossa tekstissä ei tosin erikseen ole mainintaa). LHB-liitto on täytynyt perustaa siksi, koska Seta ja kaikki muut entiset homojen järjestöt ovat täysin hyljänneet homoseksuaalit ja seksuaalivähemmistöjen asiat ja keskittäneet kaiken aikansa, fokuksensa ja resurssinsa "sukupuolivähemmistöihin" kuuluvien eli siis transien, muunsukupuolisten, transvestiittien, genderfluidien, sukupuolettomien, ei-binääristen ja muiden sukupuolisekopäiden "ihmisoikeuksien" edistämiseen – muiden ihmisryhmien oikeuksien kustannuksella.


Kun Iiris täysin asiallisesti ilmaisee ilmiselvän faktan naisiin ja tyttöihin kohdistuvan rikollisen toiminnan helpottumisesta translakiuudistuksen myötä, tulee Pöntsä mussuttamaan Iirikselle "vähemmistöjen halveksumisesta" ja "vihapropagandan levittämisestä". Transit ja heidän tukijoukkonsa rakastavat hyperbolista kielenkäyttöä ja kaiken mahdollisen itselleen epämieluisan suurentelemista ja vääristelyä äärimmäisiin mittasuhteisiin. Maltillinen kritiikki on "vihaa" ja "vihapuhetta", kyseenalaistaminen on "ihmisoikeuksien vastustamista" ja "vihapropagandaa", faktojen esiintuominen on "transvihamielistä" ja "marginalisoidun vähemmistön syrjintää" ja niin edespäin. Kun Iiris puhuu seksuaalirikollisista, niin Pöntsä tekee olettamuksen, että Iiris "väittää transihmisten olevan lähtökohtaisesti rikollisia" – tässä konkreettinen esimerkki siitä, miten toinen puhuu aidasta ja toinen aidanseipäästä. Lisäksi Pöntsä suuressa viisaudessaan valistaa Iiristä siitä, miten feminismiin kuuluu "sukupuolten tasa-arvo", millä Pöntsä käytännössä tarkoittaa genderideologiaan pohjautuviin fantasiasukupuoliin identifioituvien validointia ja erityisoikeuksia, ei miesten ja naisten oikeuksien epäbalanssia, joka vanhassa maailmassa vielä oli feminismin keskeinen teema. Transithan ovat vääntäneet naisten oikeudet ja feminismin transidentifioituvien miesten asiaksi. Nykyinen feminismi on miesten etuja ja ylivaltaa ajava liike. Nykyiset "naisten oikeudet" ovat miesten oikeuksia ja ylivaltaa. Siitä nyt tokikaan ei kannata edes uneksia, että Pöntsän kaltaiset draamahaukat ja handmaidenit pystyisivät omin avuin hahmottamaan, mitä oikeastaan ovat nykyisellä fanatismillaan tukemassa.

On olemassa tietty laskelmoidun appropriaation kaava, joka konkretisoituu tässä Pöntsän kommentissa: Voitte painua johonkin maan alle säälittävien liittojenne kanssa, me ei queer-yhteisössä sitä tarvita. Kaava menee kutakuinkin näin:

1. Paikallista ja targetoi yhteisö, joka ajaa omia oikeuksiaan (homo- ja biseksuaalit, Pride).
2. Liitä oma viiteryhmäsi (transit ja muusut) osaksi tuon yhteisön poliittista aktivismia ja loisi heidän reppuselässään. Odota oikeaa hetkeä.
3. Vääntele ja manipuleeraa pikkuhiljaa hivuttamalla asiat niin, että yhteisön alkuperäinen fokus haaltuu taustalle ja oman viiteryhmäsi asiat valtaavat koko ajan enemmän tilaa ja näkyvyyttä.
4. Approprioi hiljalleen omalle viiteryhmällesi kaikki alkuperäisen yhteisön käsitteet ja koko historia ('kaapista tuleminen', eheyttäminen ja sen kieltäminen, Pride-kulkue ja lippuaktivismi, alati kasvava akronyymi, homo- ja lesboikonien transiuttaminen, faggot, queer jne.).
5. Julista approprioitu ja alkuperäisestä tarkoituksestaan vääristelty yhteisö oman viiteryhmäsi yhteisöksi, jota se on teidän mukaanne itse asiassa ollut alun perinkin ("transihmiset taistelivat homoseksuaaleille heidän oikeutensa").
6. Nimeä uusi ja uljas yhteisö joksikin, vaikka sitten queer-yhteisöksi. Tiuskaise päälle päätteeksi niille, joilta olet alkuperäisen yhteisön varastanut, että "heitä ei kaivata queer-yhteisöön" (eli karkota heidät heidän omasta ja itse perustamastaan yhteisöstä).
7. Jatka omaa poliittista aktivismiasi käyttäen alkuperäisen yhteisön mainetta ja resursseja häikäilemättä hyväksesi. Kadota kaikki pidäkkeet ja rakentele aktivismistasi totalitaristinen järjestelmä, jossa oma demografiasi on kaikkien muiden yläpuolella.

Toisaalla Pöntsä jatkaa tantrumeiluaan. En tiedä, mihin Jari Mäenpään kommenttiin Pöntsä tällä twiitillään viittaa, mutta biologiaan perustuva sukupuoli- ja ihmiskäsitys edustaa Pöntsän ja muiden transmaidenien mielestä "kasarilla tai ysärillä päivitetyn kolmannen luokan biologiakirjan" esitystä sukupuolesta. Ovathan toki nykyisten transien selitykset vaeltelevista ja vääriin kehoihin harhailleista sukupuolisieluista sekä muista sukupuolista, sukupuolettomuudesta ja ei-binäärisyydestä jotain paljon todempaa ja todennettavampaa kuin biologiset realiteetit ja fyysisen todellisuuden lainalaisuudet, jotka ovat transien mielestä jotain täysin irrelevanttia ja pois pyyhkäistävissä.


Lisää Pöntsän mussutusta: kun Pekka Aittakumpu twiittaa, ettei omana itsenään kohtaaminen vaadi translakia (fakta) ja että lainsäädännön pohjaksi translakiesitys on heikko (fakta), lehahtaa aina uskollinen Pöntsä-harpyija paikalle vaatimaan Pekkaa vaikenemaan, Pekan transvihamielisyys kun on Pöntsän mielestä vastenmielistä. Kun kokoomuksesta esitettiin kriittisiä näkökulmia translakiuudistukseen liittyen ja haluttiin toppuutella liiallista kiirettä lakivalmistelun etenemisessä, maalailee Pöntsä kokoomuksesta kuvaa "transfobisena ja selkärangattomana puolueena", joka pelaa häikäilemätöntä peliä ihmisoikeuksien kustannuksella "vihapropagandaan nojaten". Transfobiaa siellä, transfobiaa täällä, kaikki on transfobiaa.


Iiris erikseen tarkentaa vielä (blokin takaa, koska Pöntsä estää järjestelmällisesti somekanavissaan joka ikisen, joka on hänen kanssaan piirunkaan verran eri mieltä intersektionalismin pyhistä opinkappaleista) puhuneensa translain väärinkäyttäjistä ja rikollisista nimenomaan erotuksena transsukupuolisista. Niin tässä ovat puhuneet kaikki muutkin, jotka ovat huolissaan translakiuudistuksen mukanaan tuomista haitoista ja väärinkäytöksistä, mutta jostain helvetin syystä TÄMÄ EI VAIN MENE TRANSEILLE JAKELUUN.


Liitän loppuun vielä kolme kriittistä kannanottoa koko translakiälämölöön liittyen, joissa mahdollisimman yksinkertaisesti väännetään rautalangasta samaa perusasiaa, jota minä ja niin moni muukin on paukuttanut paukuttamasta päästyään jo vuosien ajan. Blogissaan Eija-Riitta Korhola kirjoittaa translakiuudistuksesta otsikolla Miksi translaki irrottaa sokan seuraavasti:

20.1.2023

Suomi vuonna 2025. Teinityttö menee uimahallin suihkuun. On varhainen aamu, hän on ensimmäinen saunomassa ja uimassa. Suihkutilaan tulee mies munasillaan, ja jos totta puhutaan, myös silmämunasillaan. Tyttö säikähtää, mutta hän ei voi mitään. Kyseessähän voi olla transnainen. Mutta entä jos hän onkin mies, joka vaihtoi vähäksi aikaa juridista sukupuoltaan testatakseen lakia. Tyttö päättää lopettaa uimaharrastuksensa.

Tämä esimerkki ei ole Suomesta, vielä. Islannista ja Britanniasta se on. Ja sanon heti, etten kritisoi transihmisiä. Kritisoin huonosti harkittua lakia, joka mahdollistaa väärinkäytökset heidän oikeuksiensa nimissä. Moni suomalainen ei taida tietää, mitä sosiaali- ja terveysvaliokunnan hyväksymä esitys uudeksi translaiksi pitää sisällään. Sillä jos he tietäisivät, he tuskin antaisivat sen tapahtua. Kuka olisi uskonut Suomen ensimmäisen julkifeministisen hallituksen heikentävän naisten oikeuksia?

Translaille on varmasti tarvetta, ja mielestäni on esimerkiksi hyvä, että pakkosterilisaatio poistetaan. Keholliseen koskemattomuuteen kajoaminen on ankara hinta koetusta identiteetistä. Mutta kyseistä lakiluonnosta on tehty liian heikolla kansalaiskeskustelulla. Vihervasemmistolaisen hallituksemme alkuperäinen esitys mahdollisti melkoisen genderpujottelun: sen mukaan kuka tahansa saisi yksipuolisella ilmoituksellaan muuttaa sukupuoltaan edestakaisin parin kuukauden välein, ilman mitään lääketieteellistä perustelua. Siihen ei enää tarvita psykiatria arvioimaan ihmisen kokemaa sukupuolidysforiaa, oma tunne riittää vaihtamaan juridisen sukupuolen. Hallituksen luonnoksen mukaan ihminen voisi siis korjata sukupuoltaan kuusi kertaa vuodessa. Tämä siksak ei sentään oppositiopuolue kokoomukselle sopinut: nyt eduskunnan täysistuntoon on tulossa laki, jonka mukaan sen voisi tehdä vain kerran vuodessa. Mielestäni tämä korjaus oli juuri niin kosmeettinen kuin kokoomukselta on viime vuosina voinut odottaa.

Lakiesityksen ydinongelma on sen perustana oleva käsitesekaannus: sukupuolen käsitettä käytetään siinä sekä biologisesta sukupuolesta että omaan subjektiiviseen tuntemukseen ja kokemukseen perustuvasta sukupuoli-identiteetistä. Tämän seurauksena laista tulee epäjohdonmukainen tavalla, joka voi johtaa lukuisiin epäjohdonmukaisiin oikeuskäytäntöihin, haluttiin tai ei.

Jokaisen kannattaa miettiä seurauksia. Keskustelu lain mahdollistamasta armeijan välttelystä on sivuseikka verrattuna tavallisen naisen ja tytön arkeen tulevasta epämukavuudesta. Nyt voi yleisiin sauna- ja suihkutiloihin tulla biologinen mies. Vanhemmat ja isovanhemmat, haluatteko tätä varhaisteini-ikäisille tytöille? Jos vastustat tilannetta, saatat syyllistyä transfobiaan ja vihapuheeseen. 
 
Toinen naisia koskeva takaisku liittyy urheiluun. Kyseessä on uudentyyppinen doping-ongelma, joka mitätöi biologisten naisten ennätyksiä alalla kuin alalla. Perusteellisen epäreilu kilpailuasetelma tuhoaa monen elämäntyön, ja ongelma tulee ottaa vakavasti – ellemme halua tuhota naisten urheilua. Setan argumentti on, että lajiliitot päättävät transurheilijoita koskevista säännöistä eikä translaki. Tämä on varmasti totta, mutta lainsäädäntö ohjaa kuitenkin arvoja ja käytäntöjä. Jos biologinen miesurheilija on juridinen nainen, lajiliitto voi olla juridisesti vaikeassa paikassa estäessään pääsyn naisten sarjaan. Lajiliitoilta vaaditaan Setan edessä paljon selkärankaa, jotta uskaltavat tehdä linjauksia. Löytyykö sitä? Toivottavasti tilanne ratkaistaan kehittämällä kokonaan uusi kilpailusarja ja esimerkiksi translympialaiset.

Puhumattakaan millaiseen hämmennykseen sukupuolen irrottaminen biologisesta perustasta saattaa kasvavat tytöt ja pojat. Sen sijaan että heitä rohkaistaisiin olemaan iloisia siitä, mitä he fyysisesti ovat, tilanne luo yhden päätöksenteko-ongelman maailmaan lisää. Mikä ennen oli biologinen tosiasia, josta lähdettiin, on nyt itse päätettävä rasti. Lapsi, joka ei usein osaa edes päättää, mitä pukee päälleen, on joidenkin lainsäätäjien silmissä kypsä muuttamaan sukupuolensa. Valiokunta esittää ponnessaan, että oikeus muutokseen koskisi myös alaikäisiä. Ikäraja on lakiesityksessä epäselvä, ja joissakin kohdin puhutaan jopa lapsista.

Kun me yhteiskuntana irtaudumme biologisten faktojen maailmasta, XX tai XY -kromosomeista jotka eivät muutu vaikka mitä tekisi, siinä irtoaa isompikin sokka. Asioilla on loogisia seurausvaikutuksia, jotka on hyvä tiedostaa jo ennalta. Jos sukupuoli on itse päätettävissä oleva ilmoitusasia, filosofina on pakko kysyä, miksei vaikkapa ikä sitten olisi. Miksi siinäkään pitäisi kompastua fyysisiin faktoihin? Samalla aukeaa reitti vaihtaa rotua ja ihonväriä. Jos voi syntyä väärään sukupuoleen, millä perusteella ei voi syntyä väärälle vuosikymmenelle tai väärään kansaan? Eikö sekin voi olla omaehtoinen ilmoitusasia? Vitsailin ikäkysymyksellä jokunen vuosi sitten koska olen ikäistäni nuorempi, mutta nyt olen oppinut, että itsensä transikäisiksi mieltävät ovat jo olemassaoleva ryhmä. Siitä seuraa monta kysymystä lainsäätäjälle, eläkeiän määrittelystä lähtien. Kokonaan oma kysymyksensä on, mihin yhteiskunnan kustantaman terveydenhuollon rajallisia resursseja käytetään.

Lainsäätäjien on otettava vaikeat kysymykset käsittelyyn lakeja säätäessään, ihmisoikeuksiin vetoaminen yleisesti ei riitä, varsinkin kun oikeudet voivat törmätä keskenään. Lainsäädäntöä laatiessa on asiaankuuluvaa huomioida lakiin sisältyvät porsaanreiät tai mahdolliset väärinkäytökset, olipa kyse transasiasta tai mistä tahansa asiasta. Tämä on aivan yleinen ja rationaalinen vaatimus. Transasiasta on tullut ylisensitiivinen teema, jos sitä ei saa käsitellä. Vankeinhoito on yksi alue, joka joutuu murrokseen. Voivatko seksuaalirikoksiin syyllistyneet miehet mennä naistenosastolle, jos vetoavat itsemäärittelyn mahdollisuuteen? Onko oikeusasiamiehen osoitettava vankilanjohtajalle moite tai virkasyyte, jos tämä epäyhdenvertaisesti laittaa transnaiset turvallisuussyistä miesten osastolle? Tai mitä tapahtuu sukupuolikiintiöille julkishallinnon tai pörssiyhtiöiden osalta? Käsittääkseni Suomen laissa, edes tasa-arvolaissa, ei ole määritelty naisen ja miehen käsitteitä. Tämä tuo oman vaikeutensa juuri tuohon käsitesoppaan. Ja kun suomen kielessä on vain yksi sana, sukupuoli, eikä omaa termiä sanalle ’gender’ (englannissahan on sex-gender-jako).

RKP:n Anders Adlercreutz sanoi Twitterissä, että ”on järjelle täysin vieras ajatus kuvitella, että juridisen sukupuolen vaihtaminen olisi niin kevyt asia, että sen tekisi huvikseen, toistuvasti”. Yhtä hyvin hän olisi voinut väittää, että on järjelle vieras ajatus, että joku ylipäätään tekee rikoksia, kun se on niin hankalaa.

Eihän näet kysymys ole lainkaan transihmisistä vaan niistä ihmisistä, jotka voivat käyttää väärin huonosti valmisteltua translakia. Tästä on ulkomailla esimerkkejä, ja niistä myös valiokuntaa informoitiin. Siksi myös monet transihmiset ja seksuaalivähemmistöön kuuluvat vastustavat lakiesitystä, koska se karnevalisoi koko sukupuolidysforian, joka on eräille todellinen ongelma. Heille kuuluu rakkaus, ymmärrys ja myötätunto, ei tämänkaltaisen lainsäädännöllisen sekoilun symboliksi joutuminen. Heidän elämänsä helpottamiseksi on löydettävissä hyviä ja ihmistä kunnioittavia ratkaisuja muuttamatta kaikkea samalla kertaa.

Päivi Räsänen julkaisi somesivuillaan avoimen kirjeen arkkipiispa Tapio Luomalle:

24.1.2023

Olen tänään lähettänyt alla olevan avoimen kirjeen arkkipiispa Tapio Luomalle, sillä toivon häneltä selkeyttävää julkista kannanottoa Kirkkohallituksen hämmentävän lausunnon vuoksi.

Avoin kirje arkkipiispa Tapio Luomalle kirkon kannasta lakiesitykseen sukupuolen vahvistamisesta

Arvoisa arkkipiispa, 
 
Eduskunnassa on tänään käsiteltävänä valiokunnan mietintö hallituksen esityksestä sukupuolen vahvistamiseksi, ja samalla siihen liittyvät lausunnot ovat tulleet julkisiksi. Kirkkohallitus antoi oman lausuntonsa lakihankkeesta. Lausunto on järkyttänyt monia, sillä siinä varauksettomasti tuetaan sukupuolen vaihtamista oman ilmoituksen perusteella, vieläpä toivotaan, että uudistus vietäisiin pikaisesti läpi tällä vaalikaudella. 
 
Esityksessä ei ole kyse sukupuolivähemmistön ihmisarvon vahvistamisesta vaan sukupuolen käsitteen muuttamisesta. Itsemäärittelyä ei ole rajattu transsukupuolisille vaan kuka tahansa voi omalla hakemuksellaan vaihtaa sukupuolensa. Mikään kansainvälinen sopimus tai Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätös ei edellytä lakia, jolla sukupuoli vahvistettaisiin omaan ilmoitukseen perustuen. 
 
Pidän erityisen harkitsemattomana Kirkkohallituksen lausunnon perusteluja sille, miksi omaan selvitykseen perustuva sukupuolen vaihtaminen tulisi laajentaa myös nuorille ja lapsille. Nuorisopsykiatrian professori Riittakerttu Kaltiala lausunnossaan valiokunnalle toteaa: "Nuoruusikäisten identiteettikehityksen keskeneräisyyden vuoksi ikärajan alentamista ei tule harkita." Hänen lausuntonsa on erityisen painava, sillä hän on vuodesta 2011 lähtien vastannut alaikäisten sukupuolen uudelleenmäärittelystä Tampereen yliopistollisessa sairaalassa, jonne hoidot on keskitetty. Hän perustelee: "Valtaosa nuorten sukupuoliahdistuksesta johtuu nykyisestä mielenterveyden kriisistä ja siitä, että sukupuoli-identiteetti on virallisessa ja sosiaalisessa mediassa nuorille vahvasti tarjolla selityksenä lukuisiin ongelmiin ja reittinä ulos kasvukivuista ja vakavammistakin vaikeuksista."
 
Ei ole mitään tutkimusnäyttöä, että vakavat mielenterveyden häiriöt korjaantuisivat sukupuolta korjaamalla, päinvastoin suomalaisessa tutkimuksessa havaitsimme, että monen alaikäisenä hormonaalisia hoitoja saaneet psyykkinen vointi heikkeni. On vastuutonta uusintaa uskomusta, että sukupuoliominaisuuksien tai henkilöllisyysasiakirjojen muokkaaminen poistaisi psykiatrisia ongelmia.
 
Sukupuolidysforiasta kärsivät henkilöt, nuoret ja vanhemmat tarvitsevat apua ja tukea ja heidän oikeuttaan ilmaista itseään on tuettava. Tämä lakiesitys ei vahvista kenenkään ihmisoikeuksia tai ihmisarvoa. Sen sijaan se toteutuessaan uhkaisi erityisesti naisten oikeuksia ja altistaisi yhä nuoremmat hämmennykselle omasta sukupuolestaan. 
 
Lausunnon teologiset perustelut ovat ohuet. Siinä viitataan kyllä ihmisen luotuisuuteen ja arvokkuuteen Jumalan kuvana, mikä on hyvä asia, mutta ei sanallakaan sitä, että Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. En millään usko, että piispat allekirjoittaisivat näin kevyen ja puutteellisen lausunnon. 
 
Lähestyn teitä siksi, että eduskunnassa kunnioitetaan kirkon kantaa syvästi arvoihin liittyvissä kysymyksissä. Asian käsittely on juuri nyt ajankohtaista. Ensi viikolla siitä äänestetään ja siksi olisi tärkeää saada kirkon ylimmältä johdolta selkeä kristillisen uskon ja opin mukainen kanta, jotta Kirkkohallituksen hämmentävä lausunto ei jäisi kirkon viimeiseksi sanaksi tähän kysymykseen. 
 
Tätä saa jakaa.

Päivi Räsänen

Eija-Riitan ja Päivin esittämät kysymykset ja huolenaiheet ovat täysin aiheellisia kaikilla mahdollisilla objektiivisesti todennettavilla aspekteilla. Erityisesti Eija-Riitan esittämiin lukuisiin kysymyksiin (jotka monet jo häntä ennen ovat lukemattomat kerrat esittäneet) olisi hyvä saada jäsenneltyjä, perusteltuja ja tutkimustietoon perustuvia vastauksia, mutta translakiuudistuksen masinoijat ja puolustelijat ovat hyvin haluttomia antamaan sellaisia vastauksia; kenties siksi, ettei sellaisia ole olemassakaan. Tässä on ihan perimmältään kyse uskon asioista, ja uskoa ei voi perustella faktoilla. Joko päätät uskoa tai olla uskomatta. Kuten jo moneen kertaan olen todennut, transien perustelut ja argumentit lakimuutoksen vaatimiseksi koostuvat pääasiassa suureen ääneen ja syyllistämällä vaatimisesta, tunnemanipuloinnista, "ihmisoikeuksiin", "yhdenvertaisuuteen" ja "tasa-arvoon" jne. vetoamisesta, kaasuvalottamisesta, tarkoituksellisesta termikikkailusta ja käsitehässimisestä, vastapuolen vaientamisyrityksistä ja blokkaamisesta, hyperbolisesta kielenkäytöstä, ylimitoitetusta reagoinnista, kaiken ylitulkitsemisesta ja niin edelleen. Kiperiin kysymyksiin ei saa transeilta koskaan selkeitä vastauksia, koska heillä ei ole niihin vastauksia. Transit ja heidän tukijansa uskovat taikauskoisen toiveikkaasti, että kun kaikki pakotetaan elämään heidän maailmankuvansa ja Translandian lainalaisuuksien mukaan, heistä tulee vihdoinkin autuaita ja onnellisia. Eija-Riitan tekstissä on runsaasti kiinnekohtia, joihin voisi tarttua ja joita kommentoida seikkaperäisesti, mutta tämä teksti on venähtänyt sen verran pitkäksi, että pakko laittaa tässä kohtaa pakettiin.

Olennainen pointti Päiviltä on maininta siitä, että translakiuudistuksessa ei ole kyse sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden ihmisarvon vahvistamisesta vaan sukupuolen käsitteen muuttamisesta. Juridisen sukupuolen itsemäärittely, joka on aikaisemmin ollut kehonmuokkaushoitoja läpikäyneiden transsukupuolisten poikkeusjärjestely (ja sinällään systeeminä toimiva ja järkevä), laajennetaan nyt kaikkien "ihmisoikeudeksi". Pelkän juridisen sukupuolensa vaihtava ihminen ei muutu maagisesti kokemussukupuolensa yksilöksi tai miksikään muuksi, oli hänen koettu sukupuolensa ja identiteettinsä mikä hyvänsä. Olen paljon miettinyt, että translakivouhotuksen on pakko olla wokettajien ja intersektionalistiporukan väliprojekti ja petaamista jollekin vielä suuremmille uudistuksille. Sukupuolikäsityksen muuttaminen tarkoittaa käytännössä mies- ja naiskäsityksen irrottamista biologiasta ja muuttamista identiteettiperustaiseksi. Mieheydestä ja naiseudesta tulee käsitteellisellä tasolla ja juridiikassa jotain, mitä koetaan ja larpataan, ei jotain, mitä ollaan. Fyysiseen todellisuuteenhan tällä sekoilulla ei ole mitään vaikutusta, mutta jostain syystä näiden nykyisten TÄYSIN seonneiden "transihmisten" on absoluuttisen mahdotonta käsittää tätä. Näin siinä käy, kun annetaan hulluille valta ja päästetään heidät johtamaan mielisairaalaa. Kaikki nykyinen intersektionaalisuusideologiaan pohjautuva identiteettivouhkaus on mitä puhtainta taikauskoa, joka rakentuu kartesiolaisen maailmankuvan päälle. Kyse on uskonnosta; kiihkouskovaisuudesta; kultista. Moderni transliikehdintä on uskonnollinen kastraatiokultti, josta minulle tulee hyvin pelottavalla ja karmaisevalla tavalla mieleen skoptsit.

Ihminen on hänen kehonsa. Sinä olet sinun kehosi. Jos ei ole sinun kehoasi, ei ole sinuakaan.

Lopuksi vielä:

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkonen on antanut sukupuolisekoilusta seuraavan lausunnon:

Tulinpa möläyttäneeksi toimittajalle, että lapsia on kahdenlaisia: tytöillä on pimppi ja pojilla munat. Ja tästähän vasta helkkarinmoinen haloo nousi. Sanottiin, että tämmöinen näkemys on konservatiivinen, tunkkainen, typerä, tökerö ja höpöhöpöä. Olenko ottanut opikseni? Enpä juuri.

Poikien Y-kromosomi saa aikaan sen, että jo sikiökaudella kivekset erittävät testosteronia. Se vaikuttaa kehittyviin aivoihin, ja kun isoja tyttöjen ja poikien aineistoja verrataan keskenään, nähdään tällaisia eroja esimerkiksi kognitiivisissa kyvyissä. Luonnollisesti sukupuolen sisällä on valtavan suurta vaihtelua.

Mikään tästä ei ole ideologiaa, mikään ei ole mielipide, ei konservatiivisuutta, vaan nämä ovat faktoja. Mikään tästä ei myöskään liity millään tavalla siihen, miten suhtaudumme transihmisiin tai seksuaalisuuden monimuotoisuuteen. Se kehittyy myöhemmin, ja se on ihan kokonaan eri asia.

Tämä ajatus sukupuolineutraaliudesta pyrkii kieltämään erot ja lisäämään sillä tavalla tasa-arvoa, mutta sehän ei onnistu. Kyseessä on holhoava aikuislähtöinen ideologia, joka ei millään tavalla edistä lasten kasvua ja hyvää kehitystä. Mehän emme rasismiakaan pyri poistamaan sillä tavalla, että jonain kauniina päivänä vain sanomme, että me kaikkihan olemme ihonväriltämme täsmälleen samanlaisia.

/edit 28.1. Kommenteista löytyy vielä lisäksi Annikka Mutasen kolumni Biologian osuutta sukupuolessa ja seksissä ei kannata kiistää, joka on julkaistu Hesarissa 28.10.2021. Kolumni on tällä hetkellä maksumuurin takana, joten kirjoitin sen kokonaisuudessaan kommentteihin.

/edit 29.1. Professori Riittakerttu Kaltialan uunituore haastattelu YouTubessa Puheenaihe-kanavalla. Riittakertun haastattelu Helsingin Sanomissa, kirj. Annikka Mutanen.

223 kommenttia:



  1. Harmillista, että transpelleily vetää myös homoseksuaalien hyväksynnän mukanaan helvettiin. Transit vetävät vaatimuksillaan homoseksuaalien vuosikymmenten ajan tekemän ihmisoikeustaistelun tulokset mukanaan viemäriin:

    https://imgur.com/wRP5XyK

    Itsemäärittelyn kannattajat asettavat itsemäärittelyn häikäilemättömästi osaksi samaa jatkumoa homoseksuaalien taistelemien oikeuksien, kuten tasa-arvoisen avioliittolain kanssa. Muissa maissa on jo kyselyissä nähtävissä seksuaalivähemmistöjen hyväksynnän kutistuminen transälämölön takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen koko ajan ollut hyvin huolissani siitä, mihin transien infernaalinen perseily tulee vielä mahdollisesti johtamaan, ja nimenomaan homoseksuaalien maineen kannalta. Valtaväestö ei osaa tehdä eroa LGB:n ja TQIA:n välille vaan samaistaa homoseksuaalit ja transaktivistit mielessään yhdeksi ja samaksi pilipalipääporukaksi. Tämä samaistamistendenssi on toiminut myös transeille erinomaisena aseena, kun LGBTQIA-akronyymikin kätevästi pitää lesboja, homoja ja biseksuaaleja savuverhona TQIA:n edessä, joka on härskisti käyttänyt homoseksuaalien saavuttamaa laajaa länsimaista hyväksyntää ja vuosikymmenten työtä hyväkseen omien poliittisten tavoitteidensa edistämisessä. Tämä on homoseksuaalien kannalta erittäin vakava ongelma, semminkin kun transit vielä kaiken päälle raivostuvat meille siitä, kun yritämme tehdä pesäeroa heidän poliittiseen aktivismiinsa ja järjestäytyä heistä erillään edes pienimuotoisesti. Transit yrittävät estää homoseksuaaleja järjestäytymästä keskenään ja ilman heitä, koska jos näin annetaan tapahtua, he menettävät erittäin voimakkaan poliittisen lyömäaseen. Suomessakin nousi aivan jäätävä älämölö siitä, kun LHB-liitto perustettiin, vaikka LHB-liitto ei saa toiminnalleen mitään ulkopuolista rahoitusta (toisin kuin esim. Seta, joka nauttii erittäin suuria valtiontukia) ja on täysin omien rivijäsentensä pyörittämää pientoimintaa.

      Homojen on ollut pakko alkaa järjestäytyä uudelleen, koska Seta (ja Englannissa Stonewall) on täysin hylännyt homoseksuaalit ja valjastanut kaikki resurssinsa transien hyysäämiseen ja sukupuolen moninaisuus -propagandan levittämiseen. Transit ovat tottuneet siihen, että homoseksuaaleja voi käyttää aina ja kaikessa tekosyynä, verukkeena ja savuverhona transien tavoitteiden ajamiseen, joten he suuttuvat silmittömästi, kun yhdessä ilmaisemme, ettemme aio enää toimia heidän käytettävissä olevana poliittisena resurssinaan. Valtaväestö ei kuitenkaan hahmota tätä keskeistä eroa, mistä syystä homoseksuaaleilla on edessään vielä paljon työtä, kun jälleen kerran selitämme juurta jaksain heille, ettei homoseksuaalisuudessa ole kyse perversiosta, pedofiliasta, halusta luhistaa yhteiskunnan rakenteet, ydinperhe ja turvaverkot, turvallisten tilojen luhistamisesta, pienten lasten kastroimisesta, muiden ihmisten pakottamisesta mukaan johonkin, missä he eivät halua olla osallisina jne. Transit ovat alle kymmenessä vuodessa tehneet homoseksuaalien vuosikymmenten kovan raadannan tulokset täysin tyhjiksi.

      Poista
    2. Tuon linkin takaa löytyy seuraava Taylor Silvermanin twiitti:

      I used to think gay marriage was ok until all of the things that conservatives warned us would happen next actually happened. Now it seems it really was the beginning of the dangerous slippery slope.

      Niinpä niin, homojen niskaanhan tämä tulee ennen pitkää kaatumaan. Meitä tullaan syyllistämään siitä, että "aloitimme tämän kaiken". Kaikki te, jotka nyt luette tätä, rukoilen, ymmärtäkää: transien vaatimukset eivät ole homoseksuaalien vaatimuksia. Homoseksuaalit eivät koskaan ole tahtoneet tai ajaneet sellaista yhteiskuntajärjestystä, jota transit tällä hetkellä ajavat, ei mitään sinne päinkään. Vaikka nykyiset muutosvaatimukset self-ID:stä ja milloin mistäkin tulevat näennäisesti Pride-liikkeen sisältä, niin muutosvaatimuksia eivät ole lähtökohtaisesti esittämässä homoseksuaalit (lukuun ottamatta transien aivopesemiä handmaideneja) vaan moderniin sukupuoli-ideologiaan ja intersektionalistikulttiin hurahtaneet wokettajat ja liberaalivasemmistolaiset, joista suurin osa ei kuulu seksuaalivähemmistöön. Pride-liike ja homojen aktivismi on kolonisoitu ulkoapäin näiden ihmisten toimesta, joiden maailmankuva on neomarxistisesti värittynyt ja jotka haluavat pistää vakiintuneita rakenteita paskaksi silkasta paskaksi pistämisen ilosta. He eivät halua luoda ja rakentaa, he haluavat tuhota ja hävittää tarjoamatta mitään tilalle ja jättää jälkeensä savuavia raunioita. He eivät tyydy tasavertaisiin oikeuksiin (jotka heillä jo on), he haluavat erioikeuksia ja ylivaltaa. He haluavat kontrolloida, olla niskan päällä ja hallita. Homoseksuaalit eivät koskaan ole halunneet mitään tällaista. Homoseksuaalit ovat halunneet rakentaa rauhaa ja osallistua yhteiskunnan toimintaan sen tasavertaisina jäseninä. Pyydän, nähkää tämä fundamentaalinen ero älkääkä uskoko, kun transit yrittävät vierittää vastuuta omista perseilyistään homoseksuaalien niskaan (he tulevat vielä tekemään tämän – kun laajempi backlash transien sekoilua vastaan alkaa, transit yrittävät syyllistää homoseksuaalit siitä tuhosta, jonka ovat itse aiheuttaneet).

      Me homot emme ole samaa porukkaa kuin nämä modernit intersektionaalit ja genderfasistit. Me haluamme vain rakkautta ja rauhaa.

      Poista
    3. "Me homot emme ole samaa porukkaa"

      Transeista tulee nykyään mieleen humalassa riehuva vanhempi, jonka tekosia hävetään ja yritetään peitellä. Paitsi, että transit eivät ole sukua, mutta silti me maksamme heidän synneistään seuraavat sukupolvet. Silmiin nousee kuvia drag queeneistä pikku hepenissä tekemässä panoliikkeitä haarat levällään ja kumitissit heiluen lasten edessä. Juuri tuosta mielikuvasta homoseksuaalit ovat pyristelleet eroon vuosikymmeniä ja nyt ihanat lgbtqiap2-perheen transqueer"sisaret" tekevät kaikkensa pilatakseen homojen maineen. Ei riitä, että ovat kolonisoineet historiamme, järjestömme, tilamme, klubimme, deittipalvelumme ja määritelmämme.
      Tämä on se mielikuva, johon konservatiivit, fundamentalistit ja äärioikeisto enemmän kuin mielellään yhdistää homoseksuaalit:
      https://twitter.com/againstgrmrs/status/1617377021763653633?cxt=HHwWgsDQoaD1ifIsAAAA
      Kiitti vitusti trans"siskot"!

      Poista
    4. "Juuri tuosta mielikuvasta homoseksuaalit ovat pyristelleet eroon vuosikymmeniä ja nyt ihanat lgbtqiap2-perheen transqueer"sisaret" tekevät kaikkensa pilatakseen homojen maineen."

      Kyllä. Kommentointia siitä, että homojen avioliitto olisi ollut slippery slope ja että konservatiivit kyllä varoittelivat, millainen kehityskulku siitä voisi seurata, on alkanut nyt näkyä enenevissä määrin – onneksi tosin on paljon myös niitä, jotka ymmärtävät eron homoseksuaalien ja sukupuolensotkijoiden tavoitteilla ja tuovat sen ilmi. Homojen ja transien tavoitteet eivät nimittäin voisi olla kauempana toisistaan. Homot eivät ikinä ole yrittäneet sotkea sukupuolen käsitettä ja yleistä todellisuuskäsitystä tai vaatia muita ihmisiä osallistumaan homosteluihinsa millään tavalla. Homojen homostelut vaikuttavat vain homoihin itseensä ja meidän keskinäiskulttuuriimme, eivät heteroenemmistöiseen valtaväestöön. Juuri tämä on mahdollistanut homojen oikeuksien toteutumisen laajasti länsimaissa, kun kärsivällisten neuvottelujen tuloksena heteroenemmistö vihdoin ja viimein ymmärsi tämän asian ja päätyi hylkäämään ennakkoluuloiset asenteensa (ainakin suurimmaksi osaksi).

      Se, että transit kaappasivat homojen saavuttaman hyvän maineen ja myötämielisyyden ja koko homoaktivismin itselleen, ei ole homoseksuaalien vika, eikä meitä voi asettaa vastuuseen transien sekoiluista, koska transien sekoilut eivät ole homojen sekoiluja. Me olisimme olleet valmiita lopettamaan koko Pride-humputtelun siihen hetkeen, kun tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan, koska Priden koko ajatushan oli tehdä itsensä jonain päivänä tarpeettomaksi. Toki transsekoilijoiden joukossa on paljon myös homoja ja biseksuaaleja, mutta he edustavat tuota samaa wokettajaintersektionalistien progressiivijoukkoa, joka yrittää muuttaa yhteiskunnan oman maailmankuvansa mukaiseksi vähemmistöstatuksensa nojalla.

      On äärimmäisen keskeistä ja ratkaisevaa tässä historian vaiheessa, että me homoseksuaalit selkeästi irrottaudumme modernien transien ja sukupuolisekopäiden pinkinsinisestä vallankumouksesta ja teemme valtaväestölle kerta kaikkiaan selväksi, ettemme ole heidän kanssaan samaa porukkaa. Transien tavoitteet EIVÄT OLE homojen tavoitteita eivätkä koskaan olleetkaan. Me emme koskaan pyytäneet muuta kuin: 1) saada olla ja elää rauhassa 2) ottaa osaa yhteiskunnan toimintaan vastuissa ja velvollisuuksissa tasavertaisina kansalaisina ja 3) mennä naimisiin ja perustaa perheen. (Meinasin kirjoittaa "sateenkaariperheen", mutta transit ovat pilanneet tuonkin käsitteen merkityksen. Transit ovat turmelleet peruuttamattomasti koko sateenkaarisymbolin ja kaiken, mitä se on kulta-aikanaan edustanut. Kiitos vaan siitäkin, helvetin kusipäät.)

      Poista
    5. "Silmiin nousee kuvia drag queeneistä"

      Tuota... Eikö drag showt ole alun perin ennen kaikkea homomiesten alakulttuuria? Sen sijaan transit ei mun tietääkseni yleensä pidä dragista, koska se voi tuntua transsukupuolisuuden pilkalta.

      Jos homoja ärsyttää heihin liitetyt drag-mielikuvat, niin ihan oma moka.

      Poista
    6. Oletko kokaan pohtinut, miksi transit eivät mahdollisesti pidä dragista? Siis muusta kuin mainitsemastasi pilkkaamiselta tuntumisen näkökulmasta. Drag ei varsinaisesti pilkkaa transsukupuolisuutta vaan sotkee yleisesti sosiaalisia sukupuolirooleja. Transit eivät ymmärrä, että sukupuoleen liitettävässä tematiikassa ei aina ole kyse heistä ja heidän neurooseistaan. Maailma ei pyöri joka asiassa transien napojen ja identiteettien ympärillä, vaikka transit kernaasti haluavatkin niin ajatella. Transit takertuvat sukupuolen sosiaalisiin ja kulttuurisiin ilmenemismuotoihin, samaistavat koko persoonallisuutensa niihin ja kuvittelevat, että heidän fantasiansa vastakkaiseksi sukupuoleksi tai joksikin epämääräiseksi nonbinääriksi tulemisesta toteutuvat, kun he toisintavat sosiaalisia ja kulttuurisia sukupuolistereotypioita ja jäljittelevät kosmeettisesti vastakkaisen sukupuolen sekundäärisiä sukupuoliominaisuuksia. Tämä jäljittelyn akti muodostaa heille heidän koko minäkokemuksensa, persoonallisuutensa ja identiteettinsä perustan.

      Koska transien on mahdotonta muuttua oikeasti vastakkaisen sukupuolen yksilöiksi, heidän ainoa keinonsa lievittää ahdistustaan on hengenhädässä takertua sukupuolirooleihin ja -stereotypioihin. Tästä syystä kaikki performatiivinen sukupuolisuus tuntuu heistä uhkalta, koska se osuu suoraan siihen hermoon, joka edustaa heille heidän koko olevaisuuttaan. Se saa heidät suhtautumaan sukupuoleensa ja "sukupuoli-identiteettiinsä" kuolemanvakavasti, mikä johtaa siihen, että he nousevat heti takajaloilleen, jos jossain esitetään mitä tahansa sukupuolen representaatioita esimerkiksi satirisoimalla, ironisoimalla tai karnevalisoimalla aihetta. Pohjattomassa itsekeskeisyydessään transit tulkitsevat sen aina hyökkäyksenä nimenomaan heitä kohtaan. Tämä näkyy myös tämänhetkisessä transkeskustelussa, kun todellisuudessa elävät ihmiset yrittävät varoittaa, että juridisen sukupuolen mielivaltainen vaihtelu tulee johtamaan vakaviin väärinkäytöksiin, mikä saa transit kuorossa kirkumaan, että nimenomaan heidät leimataan väärinkäyttäjiksi, ahdistelijoiksi ja pervoiksi. Kun ei kykene näkemään sen ahtaan glitterkuplansa ulkopuolelle, niin sitten ei kykene.

      Mitä tulee homojen ärsyyntymiseen drag-mielikuvista, niin emmepä taida olla monoliitti, joka olisi kaikesta samaa mieltä tai nauttisi samanlaisen viihteen kuluttamisesta, saati sitten jossain sirkushepenissä klubeilla keikistelystä. Se on tietyn kaliiperin miesten viihdettä, ja kyseinen porukka edustaa kaikkia seksuaalisia suuntautumisia. 99,9 % hinttareista on tuiki tavallisia ja tylsiä, kaljaa kittaavia sohvallapiereskelijöitä. Se, mitä drag-kulttuuri viihdemuotona on edustanut vaikka 30 vuotta sitten, ei ole sama asia kuin nykypäivän drag, johon wokevanhemmat ja muu tärähtäneistö raahaavat penskojaan toljottamaan autogynefiilien konttaamista ja perseenlevittelyä. Homomiesten kollektiivinen syyllistäminen tai vastuuttaminen siitä ei taida olla sellainen gotcha, jonka kenties kuvittelet sen olevan.

      Poista
  2. Tosi tasokasta lainsäädäntötyötä, kun ministerin avustaja kyselee viikkoa ennen äänestystä ihan perusasioita:

    "PS:n Rantanen: "Miksi translaki ei koske vain transihmisiä, vaan kaikkia ihmisiä?"

    En edes ymmärrä tätä kysymystä. Niinkun mitä?"

    "Kai tässä sitten luotetaan siihen, että henkilö joka dysforiaa kokee, sukupuolensa korjaa. Tälläkin kyselytunnilla viitattiin väärinkäytöksiin, mutta onko tästä näyttönä muuta kuin yksittäisiä anekdootteja?"

    https://mobile.twitter.com/OKongas/status/1618614822052200455

    On kyllä huikea talentti.

    Vassarin älynväläys ketjussa muistuttaa, kuinka ohuen kuoren alla vassareiden homofobia luuraa:

    "Vois homoseksuaalisuuden dekriminalisoinninkin peruuttaa, ettei muut kuin homot harrasta seksia samaa sukupuolta olevien kanssa."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Translaki on koko tälle lakiuudistukselle ylipäätään erittäin kehno nimitys, koska nykyisessä self-ID-lakiuudistuksessa ei ole kyse transihmisten mukavuudeksi ja ihmisoikeuksien parantamiseksi laaditusta lakiuudistuksesta vaan kaikkien ihmisten mahdollisuudesta muutella juridisia sukupuolitietojaan. Tokihan transien perseennuolijat, allyt ja handmaidenit kuvittelevat näin olevan, koska eivät kykene näkemään metsää puilta ja ovat liian kiireisiä noukkiessaan koreihinsa meheviä wokepointseja. Transsukupuolisille hyvästä syystä varatusta erityisjärjestelystä tehdään kaikkien ihmisten erityisjärjestely, jolloin myös lääketieteellisesti diagnosoitavasta transsukupuolisuudesta tulee lähinnä vitsien aihe. Minusta on täysin käsittämätöntä, miten niin moni ei ollenkaan näytä pystyvän ymmärtämään tätä.

      Translain sijaan meidän pitäisi puhuta vaikkapa sukupuolilaista tai sukupuolen itsemäärittelylaista, koska transihmiset ja heidän identiteettitarpeensa ovat tässä projektissa pelkkä vähäpätöinen sivuseikka. Sillä, että muutama hetudysforikko pääsee "korjaamaan" itselleen speshulidentiteettinsä mukaiset henkilöpaperit, on kokonaisuuden kannalta häviävän vähän merkitystä, koska juridinen sukupuoli ei uudessa maailmanjärjestyksessä tarkoita enää yhtään mitään. Transit, joiden koko maailmankuva on pohjattoman minäkeskeinen ja yksinomaan heidän omiin tarpeisiinsa keskittyvä, kuvittelevat tohkeissaan, että tämä koko lakimuutosrumba on olemassa yksinomaan heidän tarpeidensa huomiomiseksi ja ihmisoikeuksiensa parantamiseksi. Hyödyllisiä idiootteja, joille löytyy demografinen edustus jokaisesta aikakaudesta.

      Poista
  3. Olen seurannut Suomessa sateenkaariryhmien keskusteluryhmiä.

    Olen kahteen otteeseen tämän kuun aikana törmännyt kun joku kommentoi(ihan asiallisesti) jotain hiemankin mukamas ongelmallista niin on käsketty pitämään turpa kiinni koska se ei kosketa meitä cis-ihmisiä. Kommentit eivät edes olleet mitään asiattomia.
    Todella mielenkiintoista koska ryhmissä moderoidaan keskustelun sävyä tosi tiukasti. Näköjään käskeminen pitää turpa kiinni ja huolehtia omista asioista on ihan hyväksyttävä tapa puhua sateenkaariryhmän sisällä meille kamalille seksuaalivähemmistöjen ihmisille. Näkee hyvin miten ryhmän sisällä hierarkia toimii. Seksuaalivähemmistöjen omia ryhmiä on haukuttu kamalilla termeillä kun eivät aja transihmisten asioita, samaan aikaan transeilla on ties mitä yhdistystä ja ryhmää jotka ovat vain heille tarkoitettu, silti ovat vallanneet kaikki muut somen ryhmät joihin spammivat transasioitansa jatkuvalla syötöllä. Harvoinpa niihin enää kommentoi muut kuin transihmiset ja muusut.


    Cis ihmisten jatkuva haukkuminen ja "turpa" kiinni käskyt pistää kyllä tämän lesbon miettimään että alkaakohan tähän transtranstrans-märehtimiseen kyllästyä muut seksuaalivähemmistöihin kuuluvat. Miten voimme naisina ja miehinä kuulua yhteisiin ryhmiin väen kanssa jotka käyttävät cis-termiä synonyyminä juntin kanssa?


    Olen myös törmännyt useisiin muusujen kommentteihin joissa sanovat vaihtavansa sukupuoli-merkintänsä heti naisesta mieheksi ilman muita toimenpiteitä kun laki tulee voimaan. Ihan järjetöntä että aikuiset ihmiset ovat valmiina pelleilemään virallisilla asioilla tuolla tavalla.

    Mielenkiinnolla odottaen että mitkä muut faktat ovat jatkossa itse määriteltävissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon samanhan huomaa heti jo noista Pöntisen viesteistä. Hän käskee asiallisesti mielipiteensä esittäjien pitää turpansa kiinni ja haukkuu ja solvaa heitä alatyylisesti ties millä nimityksillä, vaikuttaen itse aivan narsistiselta ja sekaisin olevalta mt-potilaalta. Mutta niin vain nämä asiallisesti keskustelevat ovat niitä asiattomia vihapuheen levittäjiä, eikä suinkaan hän. Ja ihan "cis-ihminen" hänkin kaiken lisäksi vielä on.

      Poista
    2. Pöntinen on juuri kuvauksesi mukaine , minkä vuoksi hänellä on aikaa ja energiaa päivystää twitterissä 24/7. Aivan hirvittävän aggressiivinen &narsistinen nainen joka vihaa muita naisia, varsinkin niitä jotka eivät ole hänen kanssaan samaa mieltä.

      Poista
    3. Voin kuvitella, miten Pöntsä käyttäytyisi esimerkiksi väittelytilanteessa. Hän ei kykenisi pysymään kovin montaa minuuttia asialinjalla vaan alkaisi hyvin nopeasti viljellä ad hominemeja, laittaa sanoja toisen suuhun ja hyökkäillä sitten omia olkinukkejaan vastaan ja heittelisi vastapuolelle naiiveja ja alatyylisiä solvauksia. Hän vetoaisi jatkuvasti "ihmisoikeuksiin" ja "yhdenvertaisuuteen" ja sähisisi kitkerästi, miten vastapuoli ei ole lainkaan kiinnostunut maailman syrjityimmän vähemmistön ihmisoikeuksista ja että mitä muut voivat muka tietää siitä, miten paljon transit joutuvat kärsimään ja kitumaan, koska heitä vihataan ja sorretaan jatkuvasti ja kaikkialla ja halutaan hävittää ja likvidoida transit ja kieltää heiltä heidän oikeutensa olla olemassa jne. No mutta niinpä tietysti vihaamme transeja ja haluamme kieltää heiltä heidän oikeutensa. Elämäntehtävämme ja ilomme on hankaloittaa transien elämää kaikin kuviteltavissa olevin tavoin. Mikäs muukaan tässä voisi olla motiivina?

      Poista
    4. Paljonkohan "sateenkaariväessä" on porukkaa, jotka näkee sukupuolen itsemäärittelyn ongelmat, mutta eivät puhu niistä julkisesti koska pelkäävät translobbareiden maalitusta?

      Poista
    5. Voi olla, että on sellainen tilanne, että sp:n itsemäärittelyä ei oikeasti kannata juuri kukaan, mutta harva uskaltaa vastustaa.

      Poista
  4. Karmeaa katsottavaa Krista Kiurun ylimielinen sanailu. Suoranaista kaasuvalotusta ja ivaa, ei vain huolestuneita ja skarppeja kysymyksiä esittäneitä kansanedustajia kohtaan, vaan myös kaikkia suomalaisia katsojia aliarvioivaa ja halveksivaa suhtautumista.

    Hallitus kieltäytyi vastaamasta yhteenkään huolestuneeseen kysymykseen, joita heille asiallisesti esitettiin useampaan kertaan. Missä ovat niiden naisten ja tyttöjen ihmisoikeudet, jotka eivät halua kokea translain seurauksia?!

    Isäni tosin esitti, että naiset tekevät saman ja menevät joukolla esittäytymään ja esiintymään miesten puolelle transmiehinä .. voi olla, että joillakin miehillä ei olisi mitään sellaista vastaan.. Ellei kyseessä ole kiukkuinen amatsonijoukkue valmiina sotaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dystooppista, miten naiset ei pidä naisten puolta. :( Mutta en itsekään puhu tästä julkisesti, joten jengipetturi omalla tavallani minäkin olen. Kavereissa paljon transeja. Aikamoinen kynnysmatto siis olen, kun konflikteja välttääkseni en ota asiaan kantaa, samalla käytännössä hyväksyn, että he eivät välitä oikeuksistani naisena.

      Poista
  5. Riittakerttu Kaltialan haastattelu translakiin liittyen (kristillinen julkaisu, kukaan muu ei jostain syystä tahdo haastatella Kaltialaa hänen asiantuntemuksestaan huolimatta).
    https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/nuorisopsykiatrian-professori-riittakerttu-kaltiala-translaista-lapsen-nakokulmaan-ei-ole-kiinnitetty-huomiota/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on maailmankirjat sekaisin ja Transparentin otsasuoni räjähtää varmasti. Hesari on julkaissut tiedeosiossaan Riittakerttu Kaltialan haastattelun:

      "Nuoruusiän suku­puoli­ahdistusta hoitava professori sanoo ei ala­ikäisten juridisen suku­puolen korjaukselle

      Nuoruusiässä identiteetin rakennus on kesken. Aikuisten ei pitäisi ryhtyä vahvistamaan eikä hillitsemään identiteetti­kokeiluja, jotka kuuluvat kasvuun, sanoo nuoriso­psykiatrian professori Riittakerttu Kaltiala."

      https://www.hs.fi/tiede/art-2000009348478.html

      Parempi myöhään kuin ei ollenkaan, mutta tämä haastattelu olisi pitänyt julkaista jo kauan sitten, esimerkiksi Keira Bellin tapauksesta uutisoinnin yhteydessä. Eikun se taisi mennä Hesarilta ohi, kuten myös Ruotsin suunnanmuutos...

      Poista
    2. Vassariälyköt tietävät transasiat paremmin kuin professori Kaltiala:

      Miksi Suomessa vihataan transihmisiä systeemaattisesti?

      "Siis äääh, toi "asiantuntija" on kyl just semmonen valikoivasti tutkimustietoa soveltava "asiantuntija" että just vittu joo.

      Mitä tulee itsemurhiin, niin sukupuolenkorjaushoidot (erityisesti HRT) on sukupuolidysforiasta kärsiville parhaita tapoja ehkäistä itsemurhia. Se, että itsemurhariski on korjaushoitojen jälkeenkin koholla, ei pitäisi olla tässä transfobiaa täynnä olevassa maailmassa kenellekään yllätys."

      "Sari Essayah ja Päivi Räsänen ovat ilmaisseet ihan samoja näkemyksiä. Samaa juttua siitä kuin "aktivistit levittävät disinformaatiota" ja uhkaavat lapsia.

      THINK OF THE CHILDREN-linjalla mennään"

      "Vähän vaikea uskoa "asiantuntijaa", jos juttu on suoraan Kristillisdemokraattien aatemaailmasta."

      "Jotenkin aina näissä jutuissa pahimpana uhkana nähdään nimenomaan transihmisyys. Lapsia ja nuoria pitää jotenkin suojella siltä, etteivät he vaan alkaisi ajatella olevansa muuta kuin cis-sukupuolisia. Edes hoitotoimenpiteitä, jotka voidaan täysin peruuttaa myöhemmin, ei saisi kokeilla. Ja sitten myös demonisoidaan alimpaan helvettiin jokainen aktivisti.

      Muistuttaa aika lailla täysin sitä kuinka Floridassa republikaanit kielsivät kouluissa seksivalistuksen, koska lasten "pitää antaa kasvaa rauhassa". Toki samaa argumenttia käytettiin myös Venäjän homopropagandalakien kohdalla."

      "Samoja tutkimuksia käyttävät aseenaan esimerkiksi homo-ja transfobinen anti-gender liike ja äärioikeisto. Jos menet vaikka katsomaan Youtubesta katsomaan jenkkikonservatiivien öyhötystä aiheesta, niin he vetoavat aivan samoihin tutkimuksiin."

      https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=1018405

      Varsin sakeaa settiä ja hysterian aste nousee nollasta sataan sekunnissa. Jos joku on eri mieltä tai tutkimustieto ei tue omaa ideologiaa, niin kyseessä on pakko olla äärioikeiston ja antigenderien salaliitto. Ihmeellistä kyllä mukaan oli mahtunut muutama järkikommenttikin.

      Poista
    3. Olen tuo joka linkkasi seurakuntalaislehden haastatteluun, ja juuri avasin tietokoneen ja näin Kaltialan haastattelun Hesarissa. Mitä täällä tapahtuu?!?! HS alkaa julkaista kriittisiä juttuja translaista muutama päivä ennen eduskunnan äänestystä (käsittääkseni jo ens viikolla).

      Poista
    4. Niin aivokuollutta päättelyä taas ettei tosikaan. Se että jotkin tietyt tahot käyttävät asiantuntijalausuntoja ja tutkimuksia tukena omille näkemyksilleen ei tietenkään tarkoita sitä, että kyseisessä tieteessä olisi jotain väärää. Ei ole käynyt heillä mielessä, että Räsänen ja Essayah perustavat mielipiteitään Kaltialan näkemyksille, eikä toisin päin? Räsänenkin on muuten lääkäri, että kyllä hänkin jotain varmaan itsekin tietää.

      Ja jos valikoivuudesta puhutaan pitäisi näiden aktivistien kääntyä ihan ensinnä sinne peiliin päin. Ties millä heikoilla tutkimuksilla niin nais- ja miesaivoista kuin intersukupuolisuudella yritetään perustella sukupuolen moninaisuusideologiaa ihan jatkuvasti.

      Poista
    5. Ei suuremmin yllätä, että piffilläkin puhuttaa lähinnä "alaikäisten leikkely". Sitä ei Suomessa kuitenkaan tule tapahtumaan, enkä usko, että puberteetin lykkääminenkään menee läpi.

      Mut mites ne naisten oikeudet? Tilastointi ja tutkimusdatan kerääminen?Sukupuolella on ihan vitusti väliä esimerkiks työllisyydessä, rikostilastoinnissa ja terveydenhuollossa, miten varmistetaan se, ettei itsemäärittely vääristä aineistoja?

      Poista
  6. Jääprinsessa:

    https://mobile.twitter.com/kulmahuoneesta/status/1618722475713646592

    Olisiko kukaan muu kuin trans päästetty noilla lahjoilla esiintymään EM-kisojen avajaisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi äly! Tämäkin vielä...

      Poista
    2. Minä mietin lähinnä, miten voi olla mahdollista, ettei Minna-Maaria ole kuollut häpeään.

      Poista
    3. Jotenkin voin ymmärtää, että harrastus on hänelle merkittävä, mutta jokin häiritsevä narsistinen, ekshibitionistinen ja fetisistinen vivahde tässä on. Miksi hän tarvitsee tällaista julkista pönkitystä ja miksi muut lähtevät siihen mukaan. Kenties hänellä on jonkin sortin häpäisyfetissi, joka liittyy vahvasti sissykuvioihin. Mikä olisikaan tätä suurempi nöyryytys maailmanlaajuisen tv-yleisön edessä. Tämä on inkluusion julma puoli. Aidot ystävät ja allyt olisivat kehottaneet miettimään ja harjoittelemaan vielä.

      Poista
    4. Onko transeilla "aitoja ystäviä"? Perseennuolijoita heillä riittää laumoittain, mutta perseennuolijoidenkin motiivit tukea transeja liittyvät pääasiassa omaneduntavoitteluun, oman hyvisstatuksen nostamiseen ja mahdollisuuteen päästä hyvesäteilemään olemalla "historian oikealla puolella". Eivät transit ihmisinä näitä perseennuolijoita oikeasti kiinnosta hevonvittuakaan.

      Mitä transeihin tulee, niin he ovat niin sekaisin, eksyksissä ja hämmentyneitä, ettei heillä yksinkertaisesti ole rahkeita kestävien, terveiden ja tasapainoisten ystävyyksien muodostamiseen; tästä kertoo omaa kieltään heidän epästabiili käyttäytymisensä ja ylipäätään se, miten he kohtelevat itseään ja muita ihmisiä. Toisekseen, liberaalivassarit ovat näyttäneet todellisen karvansa sillä, miten kohtelevat naisia ja homoseksuaaleja, jotka eivät allekirjoita genderideologian teesejä ja aseta transeja joka asiassa jalustalle. Maailma kun ei valitettavasti ole semmoinen, että kaikki ihmiset voitaisiin pakottaa olemaan yhtä mieltä siitä, että transien etu ja tarpeet menevät joka ikisessä asiassa kaikkien muiden edun ja tarpeiden edelle. Sinä silmänräpäyksenä, kun transius menee pois muodista, perseennuolijat droppaavat transit ihan yhtä kylmäverisesti kuin ovat nyt dropanneet naiset ja homoseksuaalit. Liberaalivassarit väittävät olevansa ihmisten ja ihmisoikeuksien asialla, mutta tosiasiassa heitä kiinnostaa muissa ihmisissä ainoastaan se, miten he voivat välillisesti hyötyä heistä oman edun tavoittelemiseksi. Muilla ihmisillä on heille pelkkää välinearvoa.

      Poista
  7. Transleidi uhriutuu Ylellä:

    "Transtaustainen Tanja von Knorring kertoo, miltä on tuntunut kuunnella keskustelua translaista: ”Olen väsynyt kuulemaan asiattomuuksia”

    Keskustelu on ollut ala-arvoista ja asiattomuudet ovat kohdistuneet juuri transnaisiin, järjestöaktiivi kertoo."

    "Tanja von Knorring muistuttaa, ettei kukaan lähde kevyesti prosessiin eikä sitä tehdä hetken mielijohteesta. Pelkästään pankkikorttien ja muiden vastaavien korttien uusiminen voi viedä vuosikausia."

    "Hän ei tiedä, mitä muuta vähemmistöä on kohdeltu näin kaltoin.

    – Ei se ole muilta pois, että saamme oikeudet. Meille sen sijaan tämä on erittäin tärkeä asia.

    Transfeminiinit saivat järjestönä juuri rahoituksen toiminnan järjestämiseen sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta."

    https://yle.fi/a/74-20015102?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_content=yleuutiset

    Miksi transnaiset tulevat Knorrille mieleen, kun itsemäärittelyn väärinkäytöksiä tuodaan esiin? Useimmissa keskusteluissa on korostettu, että puhutaan opportunisteista ja pervoista, eikä tolkun transeista.

    Ja minkä papereiden ja korttien tietojen päivittäminen vie muka vuosikausia? Ihmisethän vaihtavat etunimiä ja sukunimiä ihan jatkuvasti, eikä uusien henkkarien saamisessa ole ongelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Miksi transnaiset tulevat Knorrille mieleen, kun itsemäärittelyn väärinkäytöksiä tuodaan esiin? Useimmissa keskusteluissa on korostettu, että puhutaan opportunisteista ja pervoista, eikä tolkun transeista."

      Transit ovat niin täysin keskittyneitä itseensä ja omaan viiteryhmäänsä, etteivät he pysty tarkastelemaan tätä(kään) asiaa laatikon ulkopuolelta ja näkemään kokonaiskuvaa. Kun puhutaan mistä tahansa transien tavoitteisiin ja yhteiskunnallisiin muutospyrkimyksiin kytkeytyvästä mutta transeihin itseensä suoraan liittymättömistä ongelmista, transit ajattelevat sen aina niin, että puhutaan nimenomaan heistä ja he ovat koko ajan keskiössä. Kun ihmiset ovat huolissaan itsemäärittelyn väärinkäytöksistä ja mm. puhuvat naisia ja tyttöjä ahdistelevista pervoista miehistä, transit tulkitsevat sen niin, että nimenomaan heitä pidetään uhkana, vääränlaisina, epätoivottavina, tirkistelijöinä, potentiaalisina raiskaajina jne. Vaikka tuhansin eri sanankääntein yritettäisiin selittää transeille asiaa sieltä laatikon ulkopuolelta käsin tilanteen ongelmallisuuden havainnollistamiseksi, niin transit eivät kykene näkemään asiaa muusta kuin siitä itselleen tutusta mustavalkoisesta perspektiivistä. Kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia.

      "Ja minkä papereiden ja korttien tietojen päivittäminen vie muka vuosikausia?"

      Tiedätkö esim. pikaruokaravintoloissa ne vihaiset ja kärsimättömät asiakkaat, jotka väittävät "odottaneensa tilaustaan jo 20 minuuttia"? Kun kuitista sitten tarkistetaan kellonaika, niin tilaushetkestä on kulunut ehkä viisi minuuttia... Jos transit jotain tässä elämässä rakastavat, niin liioittelua. Väärinsukupuolittaminen on murhaan verrattavaa väkivaltaa! Uuden identiteetin kestäminen kestää aivan liian kauan, vuosikausia! Ettekö te näe, miten suunnattomasti me kärsimme? Säälikää ja paapokaa meitä!

      Poista
  8. Tämmöinen helmi on nyt sitten päässyt oikein naismoodissa avaamaan Taitoluiselun EM-kisat.

    https://mobile.twitter.com/kulmahuoneesta/status/1618722475713646592

    Eihän sillä mitään merkitystä ole, että vei joltain oikeasti osaavalta naiselta tämänkin paikan, kun onhan hän sentään nyt tyttömoodissa alkanut vanhoilla päivillä luistelemaan!

    Voi Taivas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua... En kestä enää tätä hulluutta. Siis mitä Kummeli-jaksoa minä juuri katsoin? Eivät löytäneet transtaitoluistelijaa, joten tyrkkäsivät jäälle jonkun random tyypin, joka ei ole varmaan eläissään luistellut? Kisojen teemana moninaisuus, joten eivät keksineet mitään oikeutusta sille, että avajaisten tähtenä olisi joku muu kuin transihminen? Trans trans trans! Leipäpakkauksessa trans. Kaikki nyt yhdessä: trans!

      Poista
    2. Tähän pätkäänhän oli joku jo lisännyt Kummelin urheilutunnarin ja Silakan repliikin :D

      Poista
  9. Painajaismateriaalia, eli transnaisen naiskäsitys:

    https://mobile.twitter.com/troonytoons/status/1618972218465128448?cxt=HHwWgMC47fWp3_csAAAA

    Transleidi ei ota parisuhteen päättymistä hyvin:

    https://mobile.twitter.com/MaxineVVaters/status/1618831979100905472

    Rantsulta naisten pukkariin ja suihkuun:

    https://mobile.twitter.com/stueymaco/status/1618722389252243458?cxt=HHwWhIDQlfnb7fYsAAAA

    VastaaPoista
  10. Joo, keskustelua... Yle Uutisilla taas Transfeminiinien aktivisti selittämässä, miten itseidentifikaatiolain vastustus tulee kansainvälisestä ja hurjan järjestäytyneestä vihaliikkeestä nimeltään anti-gender. On käsittämätöntä, miten avoimen ideologisesti Ylen kaltainen toimija ohjailee julkista mielipidettä ja keskustelua osallistumalla tämän vääristyneen narratiivin ylläpitämiseen. Vimmaisesti luodaan mielikuvaa, että kaikki lakihankkeen vastustajat ovat jotain demonisia äärioikeistolaisia ja melkein natseja. Valtava tarve näkyy olevan Ylelläkin piilottaa se todellisuus, että myös niin sanotusti omalla puolella olevat voivat olla eri mieltä tässä asiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa suosiolla haudata kaikki naiivit olettamukset siitä, että leijonanosa toimittajista noudattaisi toimittajan työssään poliittisen, ideologisen, uskonnollisen ja maailmankatsomuksellisen sitouttamattomuuden periaatetta. Toimittajan työhön myös osittain kuuluu tietynlainen vastakkainasettelujen tarkoituksellinen luominen ja ylläpitäminen, koska se pitää yllä lukevan yleisön kiinnostusta, mikä johtaa suurempiin klikkausmääriin ja irtonumeromyyntiin. Riippuu toki hieman toimittajasta, onko enemmän kiinnostunut tutkivasta journalismista vai sosiaalipornon kanavoimisesta.

      Toisekseen, transien massiivinen kusetus ja aivopesu toteutumattomista ihmisoikeuksista, tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta ja muusta vastaavasta on purrut ihmisiin niin tehokkaasti, että heidän on mahdotonta (enää tässä vaiheessa ainakaan) myöntää tulleensa totaalisesti vedätetyiksi. Transit ja heidän tukijansa ovat investoineet transimperiumin pystyttämiseen niin massiivisen määrän aikaa, vaivaa ja muita resursseja, että korttitalon luhistaminen ihan omaehtoisesti ei tulisi kuuloonkaan. Transvallankumous tulee vielä syömään omat lapsensa, mutta ei ennen kuin olemme saavuttaneet sen vihoviimeisen absoluuttisen lakipisteen, jonka jälkeen hulluus ei kerta kaikkiaan voi enää levitä laajemmalle vaan yksinkertaisesti räjähtää omaan mahdottomuuteensa.

      Poista
    2. Osallistuin erääseen Ylen rekrytapahtumaan, jossa käsiteltiin mm. sitä miten päästä Ylelle töihin. Ylen uutistoimituksen vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen kertoi, millainen on hyvä toimittaja. "Pitää olla maailmanparantaja, sillä Ylellä on suurempi ääneenlausumaton missio" sanoi Jokinen, lähes sanatarkkaan noin. Harmi, että en nauhoittanut tapahtumaa, oli niin mehukas lohkaisu kyllä. Itse asia ei toki yllättänyt vaan se, että sen kuuli ääneen sanottuna ja vieläpä noin suoraan.

      Olen toimittajaopiskelija ja toistaistaiseksi epäonnistunut toimittaja. Olen yrittänyt saada aiheesta vaikka mitä juttuja julki, turhaan. Toki juttujen läpisaaminen ON vaikeaa. Pointtina lähinnä, että meitä vastakkaisiakin ääniä ja toimittajia, jotka haluaisivat tehdä aiheesta tutkivaa journalismia ja puolueetonta uutisointia, on, mutta läpi on toistaiseksi ollut mahdotonta päästä. Ehkä tilanne olisi eri, jos olisin toimittajana vakiinnuttanut asemani. Onneksi on edes Annika Mutanen!

      Poista
    3. Hyvä toimittajaopiskelija, tarjoa juttuideoita yhä aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti eri lehtiin. Voi olla, että moni toimittaja tai lehti varsinkin vasemmalla laidalla on (ollut) asiasta hiljaa, koska pelkää aktivistien kampanjaa lehteä vastaan. Mutta jos tuuli jossain vaiheessa kääntyy, mistä on nyt viitteitä, yhtäkkiä saattaakin olla kova kaipuu toimittajalle, joka kirjoittais tästä aiheesta ja sieltä päin otetaan yhteyttä.

      Poista
  11. Lapsiasiainvaltuutettu kaivaa itselleen kuopan, ja sitten jatkaa ja jatkaa kaivamista. Tämä on aikamoinen ketju. Pekkarinen siis aloittaa dissaamalla HS:n Kaltiala-haastattelua, mutta kommentoijat eivät päästäkään häntä ihan vähällä.
    https://twitter.com/PekkarinenElina/status/1619040508260515840

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin juuri tuon Kaltialan haastattelun ja sanonpa vain, että jotain on muuttumassa suomalaisessa transkeskustelussa. Sen voi ihan aistia. Kommenttejakin kun katsoo, niin selvästi ihmiset ovat salaa opiskelleet aihepiiriä ja tietävät siitä paljon enemmän kuin voisi olettaa. Monet viittaavat esimerkiksi Tavistock-keskuksen skandaaliin, vaikka suomalaismedia ei ole käsitellyt sitä ollenkaan. Jännittävää nähdä, miten tilanne tästä kehittyy.

      Poista
    2. "jotain on muuttumassa suomalaisessa transkeskustelussa" .... Vihdoin!
      Mietin, että miksiköhän HS, joka on tähän asti tuutannut vain aktivistien näkemyksiä, on lyhyessä ajassa julkaissut Naisten Rintaman mielipidekirjoituksen, uutisen Skotlannin raiskaajasta naisten vankilassa, ja nyt Kaltialan haastattelun. Onkohan siellä tehty tietoinen suunnanmuutos, vai johtuuko tämä vain siitä, että translakiäänestys on ihan lähipäivinä, joten nyt HS voi huoletta alkaa julkaista kriittisiä kannanottojakin, kun lain läpimeno on melkein varmaa. Ja sitten voi jälkeenpäin sanoa että kyllähän me uutisoitiin ihan tasapuolisesti...
      Olenpas minä kyyninen!
      Joka tapauksessa uskoisin, että nyt kun on kriittinen keskustelu avattu, sitä ei voi enää pysäyttää.

      Poista
    3. "Onkohan siellä tehty tietoinen suunnanmuutos, vai johtuuko tämä vain siitä, että translakiäänestys on ihan lähipäivinä, joten nyt HS voi huoletta alkaa julkaista kriittisiä kannanottojakin, kun lain läpimeno on melkein varmaa."

      Minä veikkaan, että toimittaja Annikka Mutasella on näppinsä pelissä tässä. Hän on avoimesti genderkriittinen ja mm. julkaisi toissa vuonna Hesarissa näkyvällä paikalla kolumnin Biologian osuutta sukupuolessa ja seksissä ei kannata kiistää. AI NIIN, tästäpä muistinkin! Minulla on kuvakaappaukset tuosta kolumnista, se on nimittäin tällä hetkellä maksumuurin takana. Lupasin edellisen bloggauksen kommenteissa julkaista ko. tekstin jossain vaiheessa. Kirjoitan sen nyt suoraan tähän siltä varalta, että joku haluaa vaikka lainata siitä otteita johonkin.

      Biologian osuutta sukupuolessa ja seksissä ei kannata kiistää

      Hyvän asian takia moni on hiljaa hyväksynyt oudot ajatusrakennelmat.

      Annikka Mutanen HS
      28.10.2021 2:00 Päivitetty 28.10.2021 7:43

      Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi tiistaina, kuinka jotkut transnaiset ovat painostaneet lesboja seksiin syyttäen heitä transfobisiksi, elleivät he suostu. Uutinen oli niin korni, että epäilin ensin joutuneeni valeuutissivustolle.

      Yksi jutussa haastatelluista lesboista sanoo tuntevansa vetoa vain biologisiin naisiin. Koska hän ei ole halunnut seksiä eikä suhdetta muunlaisten naisten kanssa, häntä on haukuttu myös genitaalifetisistiksi, perverssiksi ja terfiksi (transihmiset ulos sulkevaksi radikaalifeministiksi).

      Johtava ajatus on, että transnaiset pitää käsittää joka suhteessa naisiksi ja lesbojen pitää siis olla valmiita deittailemaan heidän kanssaan. Muutoin he syrjivät toista vähemmistöä. Mikäli naisen penis sammuttaa kiinnostuksen, kyse on transfobiasta.

      Jotkut haastatelluista olivat tunteneet syyllisyyttä ja yrittäneet mukautua vaatimukseen, mutta kokemus oli ollut kuin eheytyshoidossa. Yksi kertoi uhkailusta ja raiskauksesta.

      Useimmat transihmiset eivät varmaankaan syyllisty tällaiseen. Jutun kirjoittaja sanoo, että ilmiön yleisyyden hahmottaminen on vaikeaa, mutta ongelmaton se ei ole. Samanlaista argumentointia löytyy Twitteristä suomalaisiltakin transaktivisteilta.

      Olin luullut itsestään selväksi, että jokaiselle kuuluu täydellinen vapaus kieltäytyä seksistä kenen tahansa kanssa. BBC:n mukaan jopa Britannian suurin LGBT-järjestö Stonewall opastaa silti pohtimaan, ohjaavatko ennakkoluulot mieltymyksiäsi, jos huomaat sulkevati pois deittikumppaneista kokonaisia ihmisryhmiä kuten toisen väriset, lihavat, vammaiset tai transihmiset.

      On erinomaista, että useimmissa länsimaissa on näihin aikoihin asti voittanut alaa käänteinen näkemys, että ihmisillä on oikeus rakastaa ja haluta ketä haluavat. Aviopuolison voi Suomessakin valita sukupuolesta riippumatta. Lisäksi on laajasti hyväksytty, että ihminen saa vapaasti elää siinä sukupuoli-identiteetissä, joka hänestä tuntuu oikealta.

      Osa transaktivisteista ja heidän kannattajistaan on tehnyt asialleen massiivisen vahingon yrittämällä aggressiivisesti kiistää koko biologisen sukupuolen merkityksen. Tavoite lienee, että transihmiset saisivat kokea itsensä täysin naisiksi tai miehiksi. Setan sivuilla sanotaan, että transsukupuolisille on tärkeintä tulla kohdatuksi ja nähdyksi nimenomaan naisina tai miehinä – ei transnaisina tai transmiehinä.
      (jatkuu)

      Poista
    4. Lesbojen kertomukset kuitenkin konkretisoivat, miten mahdotonta on pakottaa ihmiset näkemään toisin kuin näkevät. Evoluutio on rakentanut meidät lisääntymiskoneiksi, ja antennimme on viritetty havaitsemaan mahdollinen lisääntymiskumppani. Ne jotka ovat löytäneet vastakkaista sukupuolta olevan ihmisen ja harrastaneet seksiä hänen kanssaan, ovat lisääntyneet ja välittäneet antenninsa eteenpäin. Homoseksuaaleilla antenni toimii päinvastaiseen suuntaan, mutta silti tarkasti.

      Hyvän asian takia eli vähemmistöä tukeakseen moni on hiljaa hyväksynyt oudot ajatusrakennelmat. Biologia ei lakkaa olemasta, ajamme läpi millaisen kulttuurisen uudelleenkoulutusohjelman tahansa. Moni on hiljaa myös siinä pelossa, että saa otsaansa taantumuksellisen sortajan leiman.

      Hyvän asian ajaminen väärillä keinoilla voi johtaa myös pahoihin seurauksiin.

      Olen osallistunut keskusteluun, jossa on varoitettu, että esimerkiksi tällä tavoin kirjoittamalla saatan edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien polkemiseen tähtäävän äärioikeistolaisen liikkeen tavoitteita. Pelkään, että tuolle liikkeelle antaa enemmän vauhtia se, että ihmisiä vaaditaan leimakirveellä uhaten näkemään sellaista mitä he eivät näe.

      Eikö riittävä tavoite ole, että näemme kaikki toisissamme arvokkaan ihmisen? Lisäksi kaikkien elämä paranisi, jos emme kiinnittäisi sukupuoleen ollenkaan huomiota asioissa, joissa sillä ei ole väliä.

      Lopulta kaikki voivat löytää myös rakkautta, mutta sitä ei mikään maailmassa voi pakottaa.

      Poista
  12. "Gay men have got to stop hating on vaginas"

    https://video.twimg.com/ext_tw_video/1618510546726432768/pu/vid/602x1080/ZSWiSOtJbUyxdAMp.mp4?tag=12

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Homomiehet eivät inhoa tai vihaa vaginoita – me yksinkertaisesti emme ole kiinnostuneita niistä. Nämä ovat kaksi eri asiaa. Eikö olekin muuten mielenkiintoista ja kuvaavaa, että vaikka maailmassa on kirjaimellisesti miljardeja miehiä, joita vagina todellakin kiinnostaa, on transeilla hellittämätön pakkomielle häärätä nimenomaan niiden muutamien miesten kimpussa, joita vagina ei vaan nappaa?

      Transit ihmisryhmänä näyttävät koostuvan yksilöistä, jotka ovat ottaneet elämäntehtäväkseen jahdata jotain sellaista, mitä eivät voi koskaan saada. Tämä kohdistuu sekä heihin itseensä että muihin ihmisiin. Transit ovat kuin vampyyreita, joiden on mahdotonta rakentaa elämäänsä ja parantaa omia olosuhteitaan ja elämänlaatuaan omilla ehdoillaan, imemättä energiaa muista ihmisistä ja juoksematta joka asiassa virvatulten perässä. Ihminen, joka rakentaa koko minäkuvansa ulkopuolelta tulevan validaation varaan ja asettaa muut ihmiset vastuuseen omasta onnellisuudestaan, on jo lähtökohtaisesti tuominnut itsensä kärsimään. Sekin on tietysti muiden vika, ei koskaan transien itsensä.

      Poista
  13. Kun argumentit loppuvat. Genderspeshulin aivopieru:

    "Myöskään juridisen sukupuolimerkinnän antaminen syntymässä ei ole muodollisuus, jossa todetaan tosiasia, vaan vahvaa psykologista ja sosiaalista puuttumista, joka ohjaa nuoren kehitystä."

    https://mobile.twitter.com/JaniJansson/status/1619242199883083782

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kyllä meidän kromosomimme aika paljon määrittävät sitä, keitä ja mitä me olemme. Vaikka kätilö ja lääkärit lakkaisivat arvailemasta lapsen sukupuolta syntymässä ja tekemästä sukupuolen ulkoisten tunnusmerkkien perusteella päätelmiä lapsen todellisesta sukupuolesta, ne pahuksen kromosomit siitäkin huolimatta yhä edelleen määrittäisivät aika paljon sitä, keitä ja mitä me olemme. Mitä psykologiseen ja sosiaaliseen puuttumiseen tulee, niin olisikohan transeilla siinä suhteessa kenties jokin pieni hirrenpätkä omassakin silmässä? Kultteihin rekrytään jäseniä nimenomaan psykologisen puuttumisen prosessin kautta.

      Poista
  14. Persujen kansanedustaja on jättänyt kirjallisen kysymyksen translain puutteellisesta sukupuolivaikutusten arvioinnista. "Jätettiinkö sukupuolivaikutusten arviointi tarkoituksella vajaaksi, jotta translakia koskevaan lakiesitykseen sisältyvät vakavat ongelmat eivät nousisi esiin ja miten tasa-arvoministeri on huomioinut lakiesityksen vaikutukset naisten turvallisuuteen ja sukupuolten tasa-arvon toteutumiseen?"
    https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Sivut/KK_715+2022.aspx
    Tähän tuskin saadaan kunnollista vastausta. Mutta ehkä Marin pyytää taas anteeksi transihmisiltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transit ja translakifanaatikot eivät ole sisäistäneet, että heidän täytyy joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin käsitellä nämä translain (tai sukupuolilain tai sukupuolen itsemäärittelylain, kuten minä sitä mieluummin nimittäisin) ongelmakohdat ja annettava perustellut vastaukset mm. siihen, miten translain mahdollistamat väärinkäytökset käytännössä estetään. Translaki ei voi olla puolitiehenlaki, jossa mies voi olla nainen, mutta kuitenkin sitten jollain perusteella voidaan evätä itsemäärittelijöiden pääsy naisten ja tyttöjen tiloihin, urheiluun ja muuhun naiserityiseen. Mies joko on nainen tai ei ole. Piste. Johonkin meidän on vedettävä raja. Jos emme voi emmekä saa vetää rajaa biologiseen sukupuoleen, niin mihin se sitten vedetään? Jos jatkamme nykyisellä linjalla, meillä on edessämme vain paskoja vaihtoehtoja. Jos ainoa epäämisperuste itsemäärittelijöille on se, että he ovat jo perseilleet naisten ja tyttöjen tiloissa, lopputulos on joka tapauksessa sama: naiset ja tytöt tulevat kärsimään. Kuinka monen naisen ja tytön pitää kärsiä itsemäärittelyn seurauksista, että sillä olisi translain häsääjille jotain merkitystä?

      Totta helvetissä suvaus (sukupuolivaikutusten arviointi) on jätetty tarkoituksella vajaaksi, koska transeilla on pakkomielle saada itsemäärittelylaki runnottua läpi hinnalla millä hyvänsä. Heitä ei kiinnosta, miten uutta lakia voidaan väärinkäyttää ja millaiset vaikutukset sillä on naisten, tyttöjen ja homoseksuaalien turvallisuuteen, koska ainoa asia, jolla on heille mitään merkitystä, ovat heidän omat skitsoidiset tarpeensa päästä juridiikan voimalla määrittelemään itselleen skitsofreenisia fantasiaidentiteettejä.

      Tässä on Pihla Tiihosen viimeisin sepustus Kirkko ja kaupunki -lehteen, jossa Pihla antaa jo vähän etukäteismakua siitä, millaisia vaatimuksia transporukka alkaa esittää nykyisen translain heilahdettua läpi:

      Eduskunta vahvistanee pian uuden translain. Lakiuudistukseen liittyvässä kohussa on jäänyt sivuun, että se pönkittää edelleen kaksijakoista sukupuolikäsitystä. Siis sitä, jonka mukaan on olemassa naisia ja miehiä ja sitten transihmisiä, jotka kokevat syntyneensä vääränlaiseen kehoon. Kyllä, suurin osa meistä kuuluu näihin ryhmiin. Mutta kaikki eivät kuulu. Muunsukupuolisten määrästä ei ole juuri kerätty tilastotietoa. Vuoden 2021 kouluterveyskyselyssä 5 prosenttia 8–9-luokkalaisista kertoi kuitenkin kokevansa sukupuolensa muuksi kuin tytöksi tai pojaksi.

      (...)

      Monen on vaikea ymmärtää sukupuolen moninaisuutta – tai edes uskoa sitä todeksi. Jotkut kuittaavat sen erikoisuuden- ja huomiontavoitteluna. Olen itse cis-sukupuolinen nainen, eli kokemus sukupuolestani on aina ollut linjassa sen kanssa, miten tulen nähdyksi. Minunkin on vaikea eläytyä muuhun.

      (...)

      Sitten on vielä se surullinen asia, että sukupuoliristiriidan kokeminen lisää mielenterveysongelmia ja itsemurhayrityksiä. Jos ristiriita helpottuu, ihmiset voivat paremmin.


      Transit tulevat jatkamaan lakimuutosvaatimustensa esittämistä senkin jälkeen, kun Suomessa on nyt ajettava itsemäärittely voimassa. He eivät tule koskaan tyytymään mihinkään kompromissiratkaisuihin, koska pakkomielle päästä määrittelemään itsensä pinkeiksi yksisarvisiksi on heillä aivan liian voimakas ja kaikenvievä, että heillä riittäisi kapasiteettia ottaa muita ihmisiä ja koko homman mielekkyyden pohtimista mitenkään huomioon.

      Noh, onneksi sentään päättäjäporukassa on noita kriittisiä, jotka eivät purematta niele transien selityksiä vaan pistävät kovan kovaa vastaan. Parempi sekin kuin ei mitään.

      Poista
  15. Transfobinen puhelin:
    https://mobile.twitter.com/DatCatDer/status/1619454414334595075

    VastaaPoista
  16. Vanha tuttu genderspeshul Tiina T tyrmää Kaltialan haastattelun:

    Professorin haastattelu transnuorista herättää kysymyksiä journalismin etiikasta

    ”Helsingin Sanomat käyttää merkittävää valtaa Suomen suurimpiin lukeutuvana mediana. Siksi olisi syytä pohtia, miten lehti vaikuttaa asenteisiin, jotka kohdistuvat jo valmiiksi haavoittuvassa asemassa oleviin lapsiin ja heidän perheisiinsä.”

    https://www.lily.fi/blogit/tiina-feminist/professorin-haastattelu-transnuorista-herattaa-kysymyksia-journalismin-etiikasta/?fbclid=IwAR2L7wD9eGhf7kCxfj6gFMnBc1DwR3JUqBu1nuR8K_uIe4EnGCILz9PVXQQ

    Ovatko aktivistit hyväksyneet koskaan muuta kuin myötäilevää uutisointia? Pienimmästäkin kritiikistä tai aktivistinarratiivista poikkeavasta jutusta alkaa valtava rääkyminen ja JSN:llä uhkailu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä journalistisen etiikan nero käyttää itse lähteenään transaktivisteja, kuten pysyvän kiilan transien ja homoseksuaalien väleihin iskenyttä Julppua ja tulkitsee väärin heikkolaatuisia transtutkimuksia.
      Tunnettu queeraktivisti Serano ei ole tunnettu objektiivisuudestaan, eikä ole mikään tieteellinen auktoriteetti.
      Olson on käsittääkseni tutkinut sukupuoliristiriidasta kärsiviä alle 12-vuotiaita lapsia, joten tuloksia ei voi soveltaa transnuoriin. Olsonin tutkimus todistaa lähinnä sen, että sosiaalinen transitio lukitsee lapsen ajattelun lopulliseen transitioon. Kun lapsi laitetaan blokkereille ja transiutetaan, niin silloin ei ole enää väliä, oliko lapsi oikeasti trans vai ei.
      BBC:n uutinen transnaisten tekemästä lesbojen ahdistelusta kertoi ihan todellisesta ilmiöstä.
      Tuppurainen mustamaalaa Kaltialan integriteettiä, motiiveja ja osaamista guilty by association -argumenttivirheellä.
      Kannattaisi Tuppuraisen itsensä perehtyä journalismin ja aktivismin eroihin ja selvittää ainakin vahvistusharhan ja lähdekritiikin käsitteet.

      Poista
    2. Tuppuraiskan olisi pitänyt tähänkin hengentuotokseensa konsultoida Panda Erikssonia. Pandahan on SOLUBIOLOGIAN KANDI! *hallelujakuoro* Tämä siis liittyen siihen, mitä tulee Julia Seranon kaltaisten transien "objektiivisuuteen" kannanotoissaan transasioista. Näyttää siltä, että nimenomaan vanhemmat transidentifioituvat miehet ovat etunenässä transiuttamassa lapsia ja nuoria, koska "translapset" ilmiönä ja käsitteenä validoivat myös kautta rantain aikuisten transien identiteettejä ja alleviivaavat aikuisten transien mielestä transidentiteetin synnynnäisyyttä, pysyvyyttä ja muuttumattomuutta. Kummasti näille detransitioitujat tuntuvat kuitenkin olevan pelkkiä turhanpäiväisiä lukuja tilastoissa. Detranseista ei tarvitse välittää eikä heitä kannata kuunnella tai tutkia, hehän ovat pelkkiä halpa-arvoisia cissuja, jotka tekivät virhearvion, josta saavat syyttää vain itseään.

      Poista
    3. Eipä tarvitse tämänkään kirjoittelijan tuotoksia lukea enää:

      "Kaltialan arvomaailma ja kytkennät pitäisi tuoda selvästi esiin, ettei hän voi ratsastaa tieteellä esittäessään transvihamielisiä kantojaan."

      https://mobile.twitter.com/virpihameena/status/1619708672296484865

      Siis että mitä, Virpi. Mitä transvihamielistä, virheellistä tai vääristeltyä Kaltiala on esittänyt? Aikamoinen syytös. Ei ole transvihamielistä olla eri mieltä kuin transaktivistit ja pohjata näkemyksiään tieteeseen ja kliiniseen työkokemukseen. Virpin turautus saattaisi täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkit. Täälläkin linkatussa videohaastattelussa Kaltiala kertoo suoraan, jos tieteellinen näyttö on ohutta jostain asiasta.

      Ilmeisesti tästä tviitistä tykkääminen pahoitti Julpun ja kaiffareiden mielen:

      "Parasta lääkettä nuorten naisten sukupuolidysforian ehkäisemiseen olisi nykyistä laajempi ja hyväksyvämpi naiskuva, sekä pitäytyminen faktoissa. Naisista ei voi tulla miehiä, ja miksi pitäisikään?"

      Aitoavioliittolaisista voi olla montaa mieltä, mutta mitä oikeasti pahaa tuossa viestissä tai sen tykkäämisessä on? Ja miten se kyseenalaistaa Kaltialan osaamisen ja ammatillisen integriteetin? Vaikka hänellä olisikin vakaumus suuntaan tai toiseen, niin mitä väliä, jos hän tekee työnsä asiallisesti. Minä puolestani menetän kunnioitukseni kaikkia transaktivistien perskärpäsiä ja heidän sakeimpien turautustensa kritiikittömiä puolustajia. Kuka uskaltaisi mennä lääkärille, joka somettaa itsemäärittelylain puolesta?

      Poista
  17. Kaltialan tuore haastattelu:
    Transsukupuolisuus ja sukupuolidysforia: Lapset ja nuoret
    https://www.youtube.com/watch?v=4R3PMDlxXmM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transleidi hysteerisenä:

      "Pikkulinnut ovat visertänet että tietyt ylilääkärit ovat painostaneet psykiatreja olla ottamatta kantaa transsukupuolisuuteen ja että Riittakerttu Kaltiala on delegoitu viestijäksi koska hänellä on selkeästi transfobiset asenteet.
      Tällaisia huhuja on tällä hetkellä liikkeellä."

      https://mobile.twitter.com/Naitelveni1/status/1620178793339174924?cxt=HHwWmIDSmemBhPwsAAAA

      "Kaltiala myös käyttää sanaa "toiseen sukupuoleen" ja kielen käyttö on koko ajan väärin sukupuolittavaa ja antaa ymmärtää että transsukupuolinen on sukupuoleltaan häiriintynyt ja harhainen."

      "Kaltiala ei ole ainut joka näitä karseita valheita ja halventava kieltä käyttää, se enemmänkin sääntö kuin poikkeus terveydenhuollossa että käyttäydytään halventavalla tavalla ja väärin sukupuolitetaan. Vastaus tähän on usein lakonisesti: "ikävää että koit tämän asian näin""

      https://mobile.twitter.com/Naitelveni1/status/1620062467362816005

      Mitä eroa on transaktivistilla ja te*roristilla? Te*roristin kanssa voi neuvotella.

      Poista
  18. Keskustelu tulee liian myöhään, eduskunnan täysistunnossa tiistaina 31.1. on äänestys translaista. Ainoastaan hylätään/hyväksytään enää mahdollista. Vt**u.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei liene enää mitään keinoa pysäyttää lain läpimenoa tässä vaiheessa. Kun lakimuutos on Suomessa heilahtanut läpi, alkaa transprojektin seuraava vaihe eli kolmansien juridisten sukupuolimerkintöjen vaatiminen genderspeshuleille ja myynsykypyölisille, portinvartioinnin purkaminen transtutkimuksista niin pitkälle kuin se on mahdollista, itsemäärittelyn ulottaminen alaikäisiin ja alaikäisten transiuttamisen helpottaminen ja nopeuttaminen sekä kaikkien sukupuolierityisten tilojen lakkauttaminen/unisexuistaminen. Älkää unta nähkö, että transit lepäisivät, kun saavat vihdoin ja viimein tahtonsa tässä itsemäärittelyasiassa läpi. Yhteiskunnasta väännetään transien maailmankuvan ja mielihalujen mukainen, meni syteen tai saveen.

      Poista
    2. "Keskustelu tulee liian myöhään"

      Kaltiala olisi pitänyt päästää ääneen paljon aikaisemmin Ylellä ja kaupallisilla kanavilla. Itsemäärittelyn väärinkäytöksistä olisi pitänyt uutisoida laajemmin ja aikaisemmin. Tavistockin skandaalista olisi pitänyt uutisoida, kuten myös Ruotsin hoitokäytäntöjen muutoksesta. Olisi pitänyt puhua sukupuolikäsityksen muutoksesta yhteiskunnallisessa kontekstissa ja itsemäärittelyn vaikutuksista naisten, tyttöjen ja homoseksuaalien oikeuksien ja elämän kannalta.
      Jos kyseessä ei ole ollut taktinen viivyttely ja asiantuntemattomuus, niin suomalaisella medialla ja toimittajilla on peiliin katsomisen paikka. Vai onko mediassa mennyt aktivismi ja journalismi sekaisin pahemman kerran. Kaikki edellämämainitut seikat ovat olleet tunnistettavissa ja odotettavissa ihan arkijärjellä. Ei voida puhua translaista, joka koskee vain marginalisoituja transihmisiä, jos lakia ei ole mitenkään rajattu transeille.

      Poista
    3. "Olisi pitänyt..."

      Jossittelu ei tässä vaiheessa enää auta. Olen samaa mieltä kaikesta, mutta ongelma on ollut jo pitkään se, että olemme antaneet transien systemaattisesti estää julkisen keskustelun käynnistymisen sukupuolen ideologiseen dekonstruktioon liittyvistä asioista. Olemme antaneet transien kontrolloida sukupuolinarratiiveja omaksi edukseen; emme ole riittävän ajoissa puuttuneet siihen kovin ottein.

      Ei ole pitkiin aikoihin enää ollut käytännössä yhtään sellaista yhteiskunnallista instanssia, organisaatiota, toimielintä, järjestöä tai liittoa, jonne transit eivät olisi levittäytyneet lanseeraamaan oppejaan vääriin vartaloihin harhailleista sukupuolisieluista, kätilöiden ja lääkäreiden väärin määrittelemistä kehoista ja mielikuvitussukupuolista, jotka perustuvat ihmisten subjektiivisiin tuntemuksiin. Transeilla on tällä hetkellä enemmän valtaa pompotella muuta väestöä kuin yhdelläkään toisella ihmisryhmällä, jos superrikkaita ei oteta lukuun.

      Tämä kehityskulku olisi kenties ollut estettävissä, jos valtaväestö olisi tarpeeksi ajoissa havahtunut tarkastelemaan transien pyrkimyksiä kriittisemmin, avannut turpansa ja ylipäätään tajunnut sen, että transit ovat seinähullujen tavoitteidensa ajamisessa ja todellisuuden kieltämisessä täysin tosissaan. Näemme nyt vain lopputuloksen siitä, mikä on seuraus, kun mielenterveydeltään erittäin pahasti järkkyneille ihmisille annetaan ylenpalttisesti valtaa ja solidaarisuudesta myötäillään heidän harhaisuuttaan, vaikka nauramisen jo kauan sitten lopettaneet naurismaan aidanseipäätkin huusivat, että homma on mennyt liian pitkälle.

      Poista
    4. Yksi harhautus on ollut mm. lapsiasiavaltuutetun länkytys, että nyt säädetään ihan vain juridisen sukupuolen vaihtamisesta, kun se vaikuttaa oikeasti ihan kaikkeen tässä yhteiskunnassa. Totta helvetissä vaihdettua juridista sukupuolta tullaan käyttämään painostuskeinona transhoitojen saamiseen ohi diagnoosivaiheen ja yhä nuoremmille.

      Poista
    5. ”Totta helvetissä vaihdettua juridista sukupuolta tullaan käyttämään painostuskeinona transhoitojen saamiseen ohi diagnoosivaiheen ja yhä nuoremmille.”

      Tämä on koko ajan ollut koko homman ja transien lakimuutosvaatimusten todellinen tarkoitus ja päämäärä. Sen verran fiksuja transit ovat olleet, että ovat tajunneet olla sanomatta tätä ääneen, mutta heidän selityksistään on voinut rivien välistä tyhmempikin laskea 1 + 1.

      Ei kai joku ihan oikeasti ole kuvitellut sadasosasekuntiakaan, että transit tulisivat tyytymään tähän nyt käsillä olevaan uudistukseen? Ehei, siitähän ne juhlat vasta alkavatkin. Jos transit voivat pakottaa koko yhteiskunnan myöntämään, että mies on nainen ja nainen on mies, he voivat pakottaa meidät vähän kaikkeen muuhunkin mukavaan. Kaikki homojen ja lesbojen jutut tullaan lakkauttamaan transfobisina täysin ja vääntämään ne kaikki transinklusiivisiksi. Tätä on tapahtunut jo vuosien ajan (mm. deittiapit). Jos homot yrittävät järjestäytyä ilman transeja yhtään missään, he saavat (me saamme) syrjintäsyytteet ja ikuisen kirkkorangaistuksen niskaamme. Naisten ja tyttöjen turvallisia tiloja ja naisurheilua ei enää ole. Naiset ja tytöt eivät pääse transeja pakoon minnekään (uuden ajan urinary leash). Deittailusta ja seksistä kieltäytymisestä transien kanssa joutuu niin ikään syrjintäsyytteeseen. Väärän pronominin, puhuttelumuodon tai deadnamen käytöstä edes vahingossa joutuu maksamaan vahingonkorvauksia transeille. Jos julkisesti ilmaisee, ettei mies voi olla lesbo tai jotain muuta vastaavaa, huomaa pian heilahtaneensa telkien taakse. Transit kontrolloivat kaikkea ja kaikkia uudessa progressiivisessa maailmassa, jossa kaikkien on lain voimalla pakko hurrata keisarin uusille vaatteille, vaikka sitten itkien, hampaat irvessä ja verenmaku suussa. Kaikkea säätelee se, ovatko transit tyytyväisiä vai eivät. Jos trans pahoittaa mielensä edes kuvitellusta loukkauksesta, maksaa kukin siitä tahollaan kalliisti.

      Nauttikaa.

      Poista
  19. Somettaja osoittaa itsemäärittelyyn liittyvän sisäisen ristiriidan, että meillä voisi olla juridisia naisia, joita ei sitten kohdattaisikaan täysinä naisina joka tilassa ja tilanteessa. Jopa transaktivistit voivat ajella kaksilla rattailla ja kiistää jonkun sukupuolikokemuksen, jos on luvassa mainehaitta.

    "...identiteettiväki vaatii itsemäärittelyn ehdotonta kunnioittamista ilman mitään näyttötaakkaa ja että biologinen sukupuoli ei ole mitään. Tällöin siis edessämme on kohtuuton vaatimus kunnioittaa oikkua. Ilmoitan olevani sukupuolta X ja sillä sipuli, ja sinä kunnioitat sitä ehdottomasti."

    "...itsemääriteltyä sukupuolta oleva henkilö syyllistyy vaikka nyt sitten väkivaltarikokseen ja vankilareissu odottaa. Tai mahdollisesti hän määrittelee itsensä toiseen sukupuoleen vasta jäätyään kiinni. Coloradon ampuja edusti jälkimmäistä vaihtoehtoa. Hän ilmoitti kiinni jäätyään olevansa muunsukupuolinen. ...identiteettiväki parkaisi suureen ääneen, ettei ampuja varmasti ole muusu. Natalee Bingham jopa sanoi CNN:llä, että ampujasta näkee heti, että hän on mies eikä muusu. Identiteettiväki alkoi myös yhtäkkiä vaatia näyttöä asiasta. Eli kun henkilö lakkaa olemasta salonkikelpoinen, voidaan 'ihmisoikeus' näköjään viedä pois."

    "...vankilasijoitteluun liitettävään riskiarvioon. Huomatkaa, että tähän asti sukupuolen itsemäärittely on yleispätevästi ylittänyt 'syntymässä määritellyn sukupuolen'. Mutta sitten voidaankin tehdä 'riskiarvio' ja todeta, että 'syntymässä määritelty' sukupuoli pätee ja on olemassa. Siis siinä vaiheessa, kun henkilö ei ole enää salonkikelpoinen, hänen itsemäärittelynsä ei kelpaakaan, vaan hän on biologista sukupuoltaan."

    https://twitter.com/jayteasee/status/1619581198224998402

    Jos tämä menisi loogisesti, niin turvallisuusriskin aiheuttavaa ei-transia peniksellistä juridista naisvankia pitäisi käsitellä samoilla periaatteilla kuin turvallisuusriskin aiheuttavaa naisvankiakin. Nyt hänet voidaankin sitten pitää biologisen sukupuolensa mukaisessa vankilassa. Mitäs itsemäärittelyä sellainen on?

    VastaaPoista
  20. Olen pitänyt taukoa aiheen seurailusta, ja pakko myöntää, en nytkään voinut edes lukea koko tätä kirjoitusta kun alkaa vaan vitutus nousta liikaa :'D Onnellisesti hieman pihalla siis, mutta muutama huomio ja ajatus.

    Matti Pihlajamaa ja kuplan voima. Tunsin Matin (en erityisen hyvin, mutta kuitenkin) joskus vuosia, vuosia sitten. Hän oli silloin tosi symppis ja fiksu nuori homomies, eikä ollut tässä transsekoilussa mitenkään erityisesti mukana. Tämän blogauksen myötä vähän vilkuilin hänen someaan ja katsoin tuon MTV:n haastattelun. En olisi samaksi ihmiseksi tunnistanut. Mä uskon, että tämä transsekoiluun mukaan lähteminen on erittäin vahvasti myös suosio- ja julkisuuskysymys. Esimerkiksi jos haluaa työllistyä järjestösektorille ja naamansa telkkariin, niin tää on erittäin hyvä tapa. Saa samanmielisten suitsutusta. Saa olla ihmisoikeustaistelija. Yritin myös hieman katsoa Jade/Jere-dokkaria. Aivan alussa Jade jo sanoi jotain julkisuudesta. Hän ei halua olla turha julkkis, vaan nyt hän saa olla tällainen TÄRKEÄ julkkis. IImeisesti kulttuurimme jotenkin ruokkii narsismia ja tämä on yksi helvetin hyvä keinoa saada ihailua ja näkyvyyttä, ja ehkä siellä runkkuringeissä on kiva olla ja fiilistellä omaa ja samanmielisten erinomaisuutta. Olemme menneet pahasti pieleen.

    Kirjoitin muuten mielestäni todella hyvän mielipidekirjoituksen translain ongelmista omaan asiantuntemukseeni nojaten. Olen lähettänyt sitä useampaan lehteen, vaan eipä ole näkynyt, ei. Myös pienempiin lehtiin, joista osa oli kyllä julkaissut translakia puoltavia kannanottoja. Olisinkin ollut enemmän yllättynyt jos se olisi julkaistu.

    Itselleni on niin itsestäänselvää, että jokainen, jolla on edes puolikas aivosolu ja joka ei ole ideologinen hörhö, näkisi mistä paskasta tässä on kyse. Vaan ei. Ihan kamalan moni näkee ja kuulee vain sen "ihmisöikeydet, pakkosterilisaatio!!" -ölinän. Välillä ihan hämmästyttää ja harmittaa kun muuten niin mukavan oloiset ihmiset menee ihan johonkin tunnemoodiin tästä aiheesta eivätkä pysty näkemään muuta kuin järjettömän kahtiajaottelun, joka perustuu vain ja ainoastaan tolle transpropagandalle. Aivan mahtavaa, että LOPULTA propagandan monopoli on hieman murtumassa. Meinasin hyppiä ilosta sen Kaltialan haastattelun luettuani, se oli vain niin hyvä.

    Ylihuomenna taitaa olla äänestys translaista. Saas nähdä, mitä käy.

    Kiitos jokaiselle, joka keskustelee tästä aiheesta kriittisesti. Se on oikeasti hurjan tärkeää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mä uskon, että tämä transsekoiluun mukaan lähteminen on erittäin vahvasti myös suosio- ja julkisuuskysymys. Esimerkiksi jos haluaa työllistyä järjestösektorille ja naamansa telkkariin, niin tää on erittäin hyvä tapa. Saa samanmielisten suitsutusta. Saa olla ihmisoikeustaistelija."

      Tietenkin se on sitä. Tietyn kaliiperin ihmiset ovat valmiita mihin tahansa myönnytyksiin, kompromisseihin ja näennäiseen myötämielisyyteen, jos sillä voi kerätä wokepointseja itselleen ja päästä hyvesäteilemään omaa erinomaisuuttaan ja "historian oikealla puolella olemistaan". Kussakin aikakaudessa on omat vouhotuksensa, tässä aikakaudessa se on intersektionalismi ja sukupuolisekoilu.

      "IImeisesti kulttuurimme jotenkin ruokkii narsismia ja tämä on yksi helvetin hyvä keinoa saada ihailua ja näkyvyyttä, ja ehkä siellä runkkuringeissä on kiva olla ja fiilistellä omaa ja samanmielisten erinomaisuutta. Olemme menneet pahasti pieleen."

      Niinpä. Sosiaalinen media ruokkii ihmisten narsismia ennennäkemättömällä tavalla. Somen kautta saa vähällä vaivalla aivan valtavasti huomiota, tykkäyksiä ja suitsutusta. Sellainen on kuin crackia julkisuudenkipeille ja huomionhakuisille ihmisille, jotka rakentavat koko minäkuvansa ja itsetuntonsa sen varaan, miten muut ihmiset heidät näkevät. Muut ihmiset ovat heille peilejä, joiden kautta he voivat tarkastella eräänlaista ihannekuvaa itsestään. Tämä on täysin varmasti yksi syy siihen, miksi niin moni on nyt hurahtanut transsekoiluun: se on tällä hetkellä muodikasta ja teeskentelee olevansa progressiivista, joten liittymällä uhkeaan transpioneerien joukkoon saa itselleen valtavasti huomiota. Huomiota henkisenä pääomana nämä ihmiset sitten narkkaavat niin, että suorastaan juopuvat siitä. Heille on loppupeleissä ihan sama, onko huomio positiivista vai negatiivista, kunhan sitä tulee. Se on yksi syy siihen, miksi he räkyttävät transfobiasta, TERFeistä, syrjivistä, sortavista ja etuoikeutetuista cissuista jne. Räkyttäminen on heille ihan yhtä validoivaa kuin kehut, ylistys ja suitsutus.

      "Kirjoitin muuten mielestäni todella hyvän mielipidekirjoituksen translain ongelmista omaan asiantuntemukseeni nojaten. Olen lähettänyt sitä useampaan lehteen, vaan eipä ole näkynyt, ei."

      Aihe on niin tulenarka, että harva uskaltaa julkaista kriittisiä näkökulmia yksinkertaisesti cancellaation ja noitavainon pelossa. Olisipa muuten mielenkiintoista lukea, mitä olet kirjoittanut. Haluatko, että julkaisen tekstisi täällä vieraskynänä? Avoin kirje -konsepti toimisi hyvin täälläkin. Blogissani myös ramppaa varsin paljon porukkaa (pus, ihanat!), joten lukijoita ja jakoja varmasti riittää.

      "Itselleni on niin itsestäänselvää, että jokainen, jolla on edes puolikas aivosolu ja joka ei ole ideologinen hörhö, näkisi mistä paskasta tässä on kyse. Vaan ei."

      Jos jotain olen tästä sekoilusta oppinut, niin sen, että ihmiset ovat ihan toden totta lietsottavissa kirkumaan aivan minkä tahansa aatteen, liikkeen ja/tai ideologian puolesta, kunhan se esitetään pyhänä taisteluna "ihmisoikeuksista", "tasa-arvosta" ja "yhdenvertaisuudesta" – juuri kuten transit ovat tehneet.

      Poista
    2. "Olisipa muuten mielenkiintoista lukea, mitä olet kirjoittanut. Haluatko, että julkaisen tekstisi täällä vieraskynänä? Avoin kirje -konsepti toimisi hyvin täälläkin. Blogissani myös ramppaa varsin paljon porukkaa (pus, ihanat!), joten lukijoita ja jakoja varmasti riittää."

      Mainio idea! Tuntuu, että kaikki mitä sanoin, on tällaisten terf-palstojen vanhaa tuttua juttua, puhumattakaan siitä, että yleisönosastoa ajatellen jouduin puristamaan sen todella lyhyeksi. Kirjoitus ei siis sellaisenaan kyllä tarjonnut asiasta valveutuneille varmasti uutta, sillä samat asiat on yritetty huutaa tuuleen tuhansia kertoja. Voisin hieman muokkailla sitä vielä ja kaivaa lähteitä.

      "Jos jotain olen tästä sekoilusta oppinut, niin sen, että ihmiset ovat ihan toden totta lietsottavissa kirkumaan aivan minkä tahansa aatteen, liikkeen ja/tai ideologian puolesta, kunhan se esitetään pyhänä taisteluna "ihmisoikeuksista", "tasa-arvosta" ja "yhdenvertaisuudesta" – juuri kuten transit ovat tehneet."

      Mua on välillä suorastaan surettanut, kun joku mukava tyyppi on selvästi tullut aivopestyksi tähän. Esimerkiksi juttelin erään tyypin kanssa, joka ei itse ollut lainkaan perehtynyt asiaan, mutta hänen vaimonsa oli intersektionaalinen feministi ja oletettavasti vaan rääkynyt transien holokausteista ja pakkosterilisaatioista ja mitä näitä sekoväitteitä on. Kun sanoin, että mielestäni vasemmisto pelaa likaista peliä ja valehtelee translakikeskustelussa, tyypille tuli vain aivan totaalinen syntax error. Sen oikein näki ja huomasi, miten se näkemys ei vaan millään tavalla prosessoitunut minnekään, koska hänen maailmassaan pienen ja maailman sorretuimman transuhrivähemmistön ihmisoikeuksien vastustajat olivat jotain überpahoja vanhoja änkyröitä, eivät kaltaisiani mukavia, älykkäitä ja monissa katsannoissa "edistyksellisiä" nuoria naisia. Tuo ei ollut ensimmäinen kerta, kun noin kävi, ja sen täydellisen hämmästyksen näkeminen on vaan yhtä aikaa surullista ja huvittavaa. Ymmärrän kyllä, miksi niin moni vaikenee tästä, koska ikävä kyllä tästä on tullut myös jakolinjojen kysymys (en ole salaliittoteoreetikko, mutta tuntuu, että tuollainen aivan tarkoituksellinen todella voimakas keskustelun ja mielipideilmapiirin polarisoiminen ei voi olla syntynyt tyhjästä). Vastustajat ovat väistämättä pahiksia, joiden kanssa ei ole suotavaa olla tekemisissä ja joille voi jopa huutaa ja heittää paskaa niskaan (olen ollut tällaisissa livetilanteissa useamman kerran). Sosiaaliset kustannukset ovat todella suuret. Mutta nyt vaan suut auki kaikki. Jos joku on niin mulkku, että sulkee ulos tuollaisen takia, niin pitäköön vaan runkkurinkinsä.

      Poista
  21. https://www.lily.fi/blogit/tiina-feminist/professorin-haastattelu-transnuorista-herattaa-kysymyksia-journalismin-etiikasta/

    Puppurainen pistää lusikkansa soppaan. Aivan törkeä teksti. Olen sanaton

    VastaaPoista
  22. Huomenna tiistaina on vielä toinen keskustelu eduskunnan täysistunnossa klo 14, translaki on ihan asialistan alussa. Voi tulla mielenkiintoinen istunto. Äänestys on vasta toisen keskustelun jälkeen (eli ilmeisesti keskiviikkona?) Vielä ehtii laittaa viime hetken viestin kansanedustajalle. Eiköhän laki mene läpi joka tapauksessa, mutta olisi hyvä, jos lakia hiljaa ajatuksissaan vastustavat edustajat uskaltaisivat myös äänestää vastaan. Ainakin yksi kokoomuksen edustaja on jo julkisesti luvannut äänestää vastaan eli puolueensa virallisen linjan vastaisesti.

    VastaaPoista
  23. Nicola Sturgeonilta kysytään tv-haastattelussa, ovatko kaikki transnaiset naisia. Nicolalla on hieman vaikeuksia vastata:
    https://youtu.be/Fc_u_Uy2hQ8

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei Nicolaa ole jo canceloitu, kivitetty ja poltettu roviolla? Hänhän tuossa takellellessaan suoraan myöntää, ettei pidä transnaisia naisina kaikissa tilanteissa. TERF! Transphobe!

      Poista
    2. Sturgeon sai sitten kenkää. Kannattiko nuolla transien saappaita.

      Poista
  24. Ihmettelen niitä homoja, jotka ovat lähteneet transkelkkaan. Mikä heitä vaivaa?! Eivätkö näe ristiriitaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ihmettelemme tässä me muutkin. Helvetin ruskeakieliset wokehinttarit julistamassa muun tärähtäneistön kanssa suu vaahdossa ideologian nimeen, joka pyyhkäisee homoseksuaalisuuden kokonaan pois nimeämällä sen itse valituksi, yhteiskunnan aivopesun tuloksena syntyneeksi genitaalipreferenssiksi sekä kieroutuneeksi ja syrjiväksi sukuelinfetissiksi, josta tulisi opetella pois avartamalla mieltään eheyttävälle heteroseksille transien kanssa. Ideologian, jonka mukaan transmaskuliinin kanssa deittailusta ja seksistä kieltäytyvät homomiehet ovat transfobisia ja ihmissaastaa, joka ansaitsee tulla hakatuksi ja likvidoiduksi. Homomies ei tämän ideologian mukaan vain ole saanut kunnolla transmaskuliinin pillua, aivan samaan tapaan kuin lesboille on lauottu jo vuosikymmenien ajan, etteivät he vain ole koskaan saaneet kunnolla munaa ja luulevat siitä syystä olevansa lesboja.

      Poista
    2. Homoeheyttäminen on homoeheyttämistä, vaikka se olisikin kääritty glitteriin, pinkinsiniseen (rumaan) raitalippuun ja loputtomaan mölinään transien toteutumattomista oikeuksista. Lisäämällä ”cis” homomiehen eteen on tässä uudessa ajassa jälleen kerran suotavaa ja salonkikelpoista solvata, syyllistää ja dehumanisoida homoseksuaaleja homoseksuaalisuudestaan. Transit juhlivat, kun saavat aivopesemänsä yhteiskunnan hurratessa pomppia naisten ja homojen päällä ja kairata antaumuksella vielä kengänkorolla perään. You fucking transphobic bitches and faggots with your disgusting genital fetish.

      Mietiskelen usein, mitäköhän transit kuvittelevat loputtomalla raivoamisellaan ja vainoamisellaan lopulta oikein saavuttavansa. Kenenkään bileet eivät kestä ikuisesti; aikanaan transius lakkaa kiinnostamasta ketään ja olemasta nykyiseen tapaan uhkean erikoista ja trendikästä. Transit huomaavat, ettei transiudella saakaan enää huomion ihanaa nektaria ja perseennuolijoita ympärille hymistelemään. Siinä kohtaa transeilla ei ole enää ketään liittolaisia. He joutuvat kohtaamaan sen tosiasian, että ovat omin pikku kätösin polttaneet sillat takanaan eikä kukaan halua olla heidän kanssaan enää missään tekemisissä tai edes kuulla heistä mitään. Tämänhetkiset wokeallyt ovat unohtaneet transit aikoja sitten ja siirtyneet jonkin uuden ”syrjityn” ihmisryhmän kelkkaan märisemään toteutumattomista oikeuksista tai mistä ikinä. Mikähän on siinä kohtaa transien seuraava peliliike? Monet heistä ovat niin psykoottisia, että varmaan luhistuvat ja tuhoavat itsensä, kun tukiverkot haaltuvat ympäriltä. He eivät ole enää nuoria ja siloposkisia, transhoitojen sivuvaikutukset alkavat hiljalleen tehdä heidän elämästään sietämätöntä ja peilistä katsoo syvästi onneton, rikkinäinen ja yksinäinen, pöhöttynyt ja turvonnut, raskasluominen ja vihastaan juopunut ihmisraunio. Toisten transien kanssa räyhääminen ei tuo enää tyydytystä, muiden ihmisten provosoiminen ja syyllistäminen saavat muut ihmiset vain kaikkoamaan entistä kauemmas transeista. Ilo ei löydy millään, mielenrauha ei valvo viiteen. Kerrassaan ihastuttava tulevaisuudenkuva.

      Poista
  25. Ennen lesbot näyttivät erilaisilta:

    https://youtu.be/fcP0tuezOUE

    VastaaPoista
  26. Jooh. Koin hiljattain itse kunnon väsähtämisen koko trans"keskustelun" suhteen asiattomuuden ja herkästi särkyvien aivottoman raivoamisen lisääntyessä jatkuvasti. Olen itse transsukupuolinen (biologinen nainen) ja olen käyttänyt paljon aikaa väärinkäsitysten oikomiseen, kuten esim. tämän pakkosterilisaatiovalehtelun. Nykyään enemmän kuin koskaan huomaan puhuvani näistä asioista enää vain jo valmiiksi samaa mieltä olevien kanssa. Viimeinen niitti oli keskustelu isohkossa porukassa, jossa ainoana transihmisenä ja ilmeisesti ainoana Rowlingin kirjoituksia oikeasti lukeneena puolustin häntä ja hänen näkemyksiään, kun yhtäkkiä tuli "ei herranjumala mitä sä puhut", ja porukan ainoa biologinen mies kävi väittelemään erittäin painokkaasti kanssani. Yhtäkkiä kaikki naiset olivat hiljaa, myös vanha ja hyvä ystäväni. Olihan se jälkikäteen ajateltuna aika koominen tilanne siinä mielessä, että biologiset naiset seurasivat vierestä turvat kiinni, kun biologinen mies yritti parhaansa mukaan puhua transidentifioituvalta biologiselta naiselta turpaa kiinni aiheesta, joka ei henkilökohtaisesti koskettanut ketään muuta paikalla olevaa. Transfobia sitä ja transfobia tätä. Olisinpa älynnyt trollata kysymällä, onko cisspleinaaminenkin transfobiaa, mutta parhaat heitothan tuppaavat tulemaan mieleen vasta jälkikäteen.

    Tässä vaiheessa parasta lienee energian ohjaaminen siihen, että asioihin perehtymätön suuri yleisökin oppii erottamaan HLB:n ja T:n toisistaan, jotta edes seksuaalivähemmistöt saavat olla rauhassa, kun tämä paska lopulta kaatuu mahdottomuuteensa. Transliikettä on aivan turha yrittää pelastaa tässä vaiheessa, enkä usko mukana enää juuri olevankaan aitoja transsukupuolisia. Siellä on enää lähinnä niitä pysyvästi pershäiriöisen teinin tasolle jääneitä, joille HLBT on TTTT ja valtion tukema egonpönkityslaitos. En muuten hetkeäkään epäile, etteikö osa näistä ihmisistä alkaisi tehtailla sukupuoli- ja nimenmuutoksia niin usein kuin se vain menee läpi. Itse en jaksaisi edes ajatusta siitä paperisodasta, mutta kroonisesti työttömillä Twitterissä ja sukupuolipumpulissa elävillä ei tunnu kummempaa tekemistä olevan kuin identiteetin kustomointi ja/tai yhteiskunnan kyykyttäminen. Olen toisaalta aika varma, että tälle porukalle järjestetään myös jokin palvelu, joka hoitaa koko prosessin heidän puolestaan ilmaiseksi. Cisteemistä valittaminen ei toki lopu siihenkään.

    Pahaltahan se tuntuu, miten vihaisesti meistä kaikista nykyään puhutaan noiden psykopaattien ja kusipäiden takia, mutta paljon pahemmalta tuntuu, että homot ja lesbot ovat joutuneet menemään taas maan alle. Enpä olisi odottanut näkeväni tällaista suvaitsevaisuuden nimissä, mutta ihmiskunta osaa aina yllättää vittumaisesti.

    VastaaPoista


  27. Naiivi vihervassarimies luulee, että juridinen nainen ei olisikaan nainen joka tilassa ja tilanteessa. Mikä itu itsemäärittelyssä on, jos juridinen sukupuoli voitaisiin joissain tilanteissa kiistää? Että olisi tilat peniksellisille ja vaginallisille. Paitsi että transnaiset saisivat käyttää naisten tiloja, mutta ei-transit juridiset penikselliset naiset voisi jollain ilveellä kieltää. Mun aivot ei riitä tähän logiikkaan, että yhdet juridiset penikset olisivat ok, mutta toiset eivät ja joku vielä erottaa ne toisistaan.

    "Mihin tämä huoli perustuu? Lakiesitys sanoo ettei muuta pukkarikäytäntöjä. Henkkareita siellä ei katsota nytkään, mutta häiriöihin puututaan. Olen ymmärtänyt että sama homma jatkossa."

    "Sillä perusteella, että se tyttö kokee tilan turvattomaksi. Uimahalleissa on monenlaisia tiloja, ongelmatapauksessa voi ohjata vaikka yksityispukkariin. Oikeat transihmiset haluaa käydä siellä huomaamattomasti, eivät aiheuta näitä ongelmia."

    "...mutta kun ei kai liity tuohon lakiin, vaan on kaupunkien liikuntatoimen ihmisten järjestyssääntöasiaa ja sellaista."

    https://mobile.twitter.com/an_toni/status/1620139131916656643

    Oikeastiko tämä kuvittelee, että lerpun peniksen kanssa naisten tiloissa puuhastelevan juridisen naisen voisi jollain ilveellä poistaa naisten tiloista. Ei pukkareista ole ennenkään poistettu ketään sen takia, että joku tuntee olonsa epämukavaksi, vaan pitää olla peruste, kuten tumputtaminen tai muu asiaton käytös. Jatkossahan penis voi olla ei-transin juridisen naisen sukupuolielin. Liikuntatoimen henkilökuntako voisi muka kiistää juridisen sukupuolen, siitähän päätyy käräjille.

    Toisen heebon ajatus sitten vesittää itsemäärittelyn idean täysin:

    "Mikä estää lakiin kirjoittamasta kohdan, että juridisesta sukupuolesta huolimatta biologinen sukupuoli voi rajoittaa oikeuksia tietyissä tilanteessa (kilpaurheilu, julkiset pesutilat, pääsykokeet, vankeinhoito…etc)?"

    Juridinen nainen olisi siis täysi nainen, paitsi naisten intiimitiloissa, vankilassa, urheilussa jne. Ei taida toimia ihan noinkaan. Kyllä tämä lakitekele täytyisi palauttaa piirustuspöydälle, tai mieluiten suoraan roskiin.

    VastaaPoista
  28. Hesari jatkaa tutulla transaktivismilla Irlannin tilanteesta:

    Irlanti salli suku­puolen vahvistamisen omalla ilmoituksella jo 2015: Tätä siitä on seurannut

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009345519.html

    Pienellä googlauksella olisi selvinnyt:

    - itsemäärittely vietiin salaa läpi ilman julkista keskustelua tasa-arvoisella avioliittolailla lokkeillen
    - julkinen keskustelu on alkanut vasta kuusi vuotta lain voimaantulon jälkeen
    - asiasta ei järjestetty kansanäänestystä ja kyselyjen mukaan suurin osa kansasta vastustaa itsemäärittelyä
    - itsemäärittelyn myötä seksirikolliset ja muut sekopäät ovat päässeet naisvankiloihin, kuten Barbie Kardashian
    - alaikäinen voidaan huostaanottaa, jos vanhemmat vastustavat transiuttamista

    Ireland’s dangerous experiment in self-ID
    Women’s spaces and child safeguarding have been obliterated in the name of trans rights.
    https://www.spiked-online.com/2023/01/05/irelands-dangerous-experiment-in-self-id/

    How the trans activists fooled Ireland - Politicians waved legislation through and the public isn't happy
    https://unherd.com/2021/07/how-the-trans-activists-fooled-ireland/

    There is no shortgage of hard facts showing risks of gender self-ID
    https://www.thenational.scot/community/23044022.no-shortgage-hard-facts-showing-risks-gender-self-id/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irlannissa ei myöskään tunnisteta transnaisten ja oikeiden naisten eroa:

      ”Käytännössähän tässä puhutaan useimmiten transnaisten osallistumisesta naisten urheiluun”, Dempsey sanoo. Hän on perehtynyt työssään transurheiluun liittyviin kysymyksiin.

      Asia on Dempseyn mukaan monimutkainen, koska transnaisten ja cisnaisten välisistä eroista on tuskin lainkaan tutkimustietoa."

      Mitä tässä voi enää sanoa. Pellemaailma.

      Miestyyppisen puberteetin läpikäyminen antaa transnaiselle huomattavan fyysisen kilpailuedun naisurheilijoihin nähden. Testoesto ei juurikaan vaikuta transnaisen suorituskykyyn urheilussa, eikä naiseus muutenkaan ole pelkkä testosteronitaso. Transnaisille sallitaan naisten sarjoissa testosteronitaso, joka on moninkertainen naisten dopingrajaan verrattuna.

      Poista
    2. Tuo Hesarin juttu oli täysin ala-arvoisesti ja asenteellisesti kirjoitettu. Käsittämätöntä paskaa, ei journalismia lainkaan. Ja niin vain kommentit olivat täynnä suitsutusta, voi kylmäsydämisiä pahoja ja ennenkaikkea regressiiviä juntti-konservatiivi-oikeistolaissuomalaisia, jotka haluavat estää tämän sorretun vähemmistön oikeudet rääkymisellään! Änkyrät jotka ovat pieni mutta valtaapitävä vähemmistö, kun niin moni jo ymmärtää että transihmisilläkin on arvo! Argh, mitä paskaa. Eikö ketään Hesarissa hävetä??

      Poista
  29. Mua on alkanut tökkiä toi, että toitotetaan, että ei puhuta transihmisistä vaan translain väärinkäyttäjistä. Transaktivistien (tai ehkä jopa lähes kaikkien transsukupuolisten?) mukaan on trans, jos kokee olevansa trans. Ja toisen sukupuolikokemusta ei voi eikä saa kyseenalaistamaan. Fakta on, että transidentifioituvia miehiä on vankiloissa, Suomessakin (vastahan Ylellä oli tunteellista juttua Mirellasta vai mikä olikaan). Sitä ei vaan voi kieltää, ei sitten millään. Ymmärrän tarpeen korostaa tätä erottelua transfobiasyytösten pelossa (kuten esim. noi Iiriksen twiitit), mutta eräällä tavalla se on transaktivistien pussiin pelaamista JA siinähän syyllistytään pahimman laatuiseen transfobiaan kun kyseenalaistetaan näiden henkilöiden sukupuolikokemus. Pelataan nyt sitten tätä peliä että trans on se joka sanoo olevansa trans. Jossain oli mielenkiintoinen tilasto transidentifioituvien miesten seksuaalirikoksista, muistaakseni he tekivät seksuaalirikoksia huomattavasti enemmän kuin muut miesrikolliset, mutta en kuollaksenikaan muistä lähdettä. Mutta faktojen valossa ja transien omaa vaatimusta noudattaa jokaisen itsemäärittelyä noudattaen voimme vain todeta, että transidentifioituminen nostaa selkeästi miehen riskiä syyllistyä seksuaalirikokseen. Näille pervoperteille olemme avaamassa ovet.

    Katsoin muuten jotain vanhaa A-studion Kannabisiltaa tai vastaavaa. Ajatelkaapa, jos tästä transaiheesta käytäisiin samanlaista keskustelua..! Siellä ääneen pääsi aika monenmoiset hiihtäjät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hesari Irlanti-jutun kommenteissa hyödyllinen idiootti julistaa:

      "Tuo laki sukupuolen vahvistamisesta omalla ilmoituksella koskee erittäin pientä vähemmistöä ihmisitä, joiden elämään se on tuonut helpotuksen. Muiden oikeuksiin laki ei ole vaikuttanut lainkaan. Lakia voidaan siis arvioida siten, että sillä on ollut ainoastaan positiivisia vaikutuksia, eikä yhtään haittaa. Ainoastaan muutamat ovat pahoittaneet mielensä, kun sukupuolivähemmistöillä on oikeus olla."

      Hän unohtaa kätevästi naiset, naisvankilat, naisurheilun, lapset, homoseksuaalit ja aidot transsukupuoliset, jotka eivät hyödy itsemäärittelystä. Sukupuolivähemmistöt ovat olemassa ilman itsemäärittelyäkin.

      Poista
  30. Poliitikko Onni Rostilan näkemystä ja analyysia aihetta koskien: https://www.youtube.com/watch?v=t3Q7w30W1G8

    VastaaPoista
  31. Setan pääsihteeri dissaa avoimesti Kaltialaa ja tämän asiantuntemusta. Ei edes mainitse Kaltialaa nimeltä, eikä sitä, että tämä on nuorisopsykiatrian professori jolla on yli vuosikymmenen kokemus sukupuolidysforisten nuorten hoidosta. Ihan uskomattoman törkeä ketju, jopa setalaiselta, joilta en enää edes paljon odota:
    "Paljon viitataan #translaki keskustelussa erään psykiatrian professorin näkemyksiin. Esim. maailman transterveyden ammattilaisjärjestö WPATH pitää tärkeänä, että transnuorten sukupuoli-identiteettiä tuetaan ja he saavat tukea niin perheiltä kuin koulusta."
    https://twitter.com/tarjamo/status/1620431036000931841

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Setan pääsihteeri dissaa"

      WPATH on täysin transaktivistien vallassa oleva hörhöjärjestö, joka on lisännyt eunukit viimeisimpään hoitosuositukseensa ja alentanut tai poistanut lasten transhoidoilta alaikärajoja suojatakseen lääkäreitä hoitovirhesyytteiltä. WPATHin suositukset eivät pohjaudu tutkimustietoon, vaan affirmatiivisen mallin puskemiseen, joten ei ole ihme, että transaktivistit rakastavat vedota WPATHin olemattomaan auktoriteettiin.

      Näissä artikkeleissa enemmän WPATHin kuvioista:

      https://genderreport.ca/bias-not-evidence-dominate-transgender-standard-of-care/

      https://sex-matters.org/posts/updates/wpath/

      Setalla ja Tuppuraisella on myös hankaluuksia hahmottaa, kuinka tieteellinen tieto kumuloituu. Yksittäinen (heikkolaatuinen) tutkimus ei ole mikään ähäkutti, jolla kumotaan kaikki aiemmat tutkimukset ja Kaltialan pitkä kliininen työura. Tässä ketjussa tarkemmin:

      "@seta_ry kirjoitti FB:ssä vastineen @hsfi:n jutulle joka on mielestäni vastuuton ja harhaanjohtava.
      He viittaavat "uuteen ja laadukkaampaan" tutkimukseen jossa 90% transition läpikäyneistä lapsista säilyttää identiteettinsä murrosiän jälkeen. Tämä ei pidä paikkaansa."

      https://twitter.com/GrymJori/status/1620325405201928193?cxt=HHwWgsDQ2eDXxvwsAAAA

      Seta on niin floppi tässäkin asiassa.

      Poista
  32. Todella surullista. Transmaskuliinien kanssa seksiä harrastavien miesten ajatuksia ja motiiveja:

    "One freely admitted his real interest is teenage boys, but transmen are a better choice because they are "legal and look and close enough." One was a self confessed incel who used TMs hypersexuality and desire to be validated, and he was gay to get sex."

    "One was an actually gay man who had a real breakdown/identity crisis after. He was the most sympathetic one, but even in his account, there was a real lack of empathy for the TM, and a good dose of real, old school misogyny, and he treated the TM really badly."

    "Not a single one of them, for a second, would dream of introducing the TM to their friends/family. They were all, to a man, using them and discarding them I don't know how to write it up. they were just so AWFUL about the TMs involved, hardly talking like they were people at all"

    https://twitter.com/FemmeLoves/status/1620039348975726592

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transmaskuliinit ovat saaneet vähän maistiaisia siitä, millaisia ovat homokulttuurin ja homomiesten sosiaalisen keskinäistodellisuuden lainalaisuudet. Homokulttuuri on KAIKKEA muuta kuin romanttista ja hunajaista halipupuilua, kyyhkysiä, kerubeja ja pinkinsinistä hattaraunelmaa. Homokulttuuri on hiljaista, tunteetonta ja ahnasta orgiaa usvaisessa hämäryydessä; homokulttuuri on glory holeja, lihallisuuden testosteronista ylistystä ja miesferomoneja tihkuvaa, raivokasta äijäyhtymistä; homokulttuuri on miestä, joka ylistää toista miestä koko miehuutensa hikisellä voimalla. Se on maailma, jonne naisilla ei ole eikä koskaan tule olemaan pääsyä. Ei koskaan. Ja sille on syynsä. Olen yrittänyt avata tätä asiaa bokserikattoaiheisissa teksteissäni, ja aion avautua jatkossa lisää.

      Poista
    2. Samalla kirjoittajalla on upea ketju:

      https://twitter.com/FemmeLoves/status/1412316271698448386?cxt=HHwWhMC40dKKx5knAAAA

      Itkin. Hyväksikäytöstä selviytyneenä ja transsekoilua kauhuissani seuraavana tuo kiteytti vain niin hyvin, mistä tässä on kyse. Mä väitän, että transasian taustalla on oikeasti enemmänkin pedofiileja kuin mistä toistaiseksi tiedetään. Tämä on aivan sairasta. Sitten hyvesignaloijat ohittavat asian "öhöhöh, perus think of the children -argumentti, eipä paljoa kiinnosta". Oksettavia ihmisiä. Oksettavaa saastaa.

      Poista
  33. It's not a fetish! Transleidin naistyypilliset tatskat:

    https://mobile.twitter.com/troonytoons/status/1619880994659774464?cxt=HHwWgMDRkdTL_PosAAAA

    Boneri... bonarikaunotar:

    https://mobile.twitter.com/damekatydenise/status/1619966460478242817?cxt=HHwWgoDSjba6o_ssAAAA

    VastaaPoista
  34. Terveiset uimahallista. Kirjaimellisesti, koska olen edelleen uimahallin kahviossa. Kommenttini ei tuo mitään uutta keskusteluun, se on sitä samaa. No, ehkä sen kulman, että olen alkanut epäillä itseäni siinä, voiko se, ettei halua naiseksi identifioituvia miehiä naisten pukkariin, olla sittenkin osoitus ajatusmaailmani kapeudesta. Uimahallikäynti vahvisti ajatuksen, ettei voi olla. Kun olin pukemassa, pukuhuoneeseen tupsahti koululaisia. Osa alaluokkalaisia, osa jo esiteinejä. Esiteinien pukuhuonekäytös toi mieleen muistot omasta lapsuudesta, miten muuttuva vartalo teki olon todella epävarmaksi ja pukuhuoneessa riisuminen oli lähes kidutusta. Nytkin pienemmät lapset riisuivat mutkattomasti, esiteinit häpeillen. Mietin, millainen olo näillä tytöillä mahtaisi olla, jos vaikkapa taitoluistelijatar Minna-Maria tulisi heidän pukukoppinaapurikseen. Ainakin 11-vuotiasta minua tilanne olisi kauhistuttanut. Haluaisin oikeastaan kuulla, miten nämä kullifobiasta muita syyttelevät ihmiset selittäisivät näille tytöille, että heidän pitää nyt vain olla avarakatseisempia. Vai mitä he sanoisivat? Uskaltaisivatko edes ryhtyä tällaiseen ajatusleikkiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle on myös riittänyt se, kun mietin niitä aikoja jolloin esiteininä ensimmäiset kuukautiset alkoivat tulla. Olihan se ekat pari kolme vuotta ihan kamalaa, josta ei kehdannut edes tyttöluokkalaisille kertoa, saatika sitten pojille. Vessassa hävetti siteiden vaihto (ja ensinnäkin sen funtsiminen miten vitussa saat ne välineet kuljetettua sinne vessaan ilman että kukaan huomaa) niin tolkuttomasti. Nyt lobataan sitten oikein unisex vessojakin.

      Lapsena ja nuorena on normaalia, että nämä asiat hävettävät ja ujostuttavat, vaikka kuinka paukutettaisiin päähän ettei siihen ole mitään syytä. Ihan normaali ja hyvä seksuaali/terveysvalistus minullakin nuoruudessani oli, mutta ei se poistanut sitä kuinka nuo asiat siltikin ahdisti. Monet eivät haluaisi puhua niistä ollenkaan ja "se on ihan normaalia " lässytys vain siinä tilanteessa ärsyttää. On sadistista olla välittämättä näistä nuorten tunteista ja ajaa asioita vain aikuisen sietokyvyn näkökulmasta.

      Tytöt ja naiset ovat ansainneet yksityisyytensä ilman, että ovat mitään selittelyvelkaa yhtään kenellekään.

      Poista
  35. Läpi se on. Viimeiseen asti toivoin, että useampi koksu olisi nyt antanut järjen voittaa, mutta ei niin ei.

    Vassareiden ja demareiden lähi-itä-taustaiset edustajat olivat kätevästi poissa. Aika usein nämä kullifoobikkosyyttelijät tuntuvat olevan niitä samoja, joiden mielestä islam on hienoa ja kaunista. Mitenkähän nyt vaikka noiden musliminaisten vähäkin mahdollisuus harrastaa liikuntaa ja osallistua julkiseen elämään?

    Olen shokissa. Voi olla, että mieheni, joka on ihan kunnon korsto, saa vaihtaa naiseksi ja tulla tästä lähtien kanssani pukkareihin kaikkialla. :P

    En voi käsittää. Mikähän olisi hyvä ja toimiva länsimaa, jossa transuilla ei olisi saneluvaltaa? Voisin muuttaa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on ollut jo kauan selvää, että lakimuutos tulee menemään Suomessa läpi ja nimenomaan tällä hallituskaudella, kun aivopestyt intersektionaaliradikaalivassarit ovat vallankahvassa. Poliittinen lobbaus ja aktivistien väsymätön meuhkaaminen ovat olleet siitä aika selkeä indikaatio. Se kaipaamamme kriittinen keskustelu käynnistyi Suomessa liian myöhään; jos se olisi käynnistynyt esim. vuosi sitten, olisi nyt ehkä ollut toinen ääni kellossa. No, kriittinen keskustelu käydään kuitenkin aikanaan, ja silloin se käydään loppuun asti. Transeja tullaan jossain vaiheessa vaatimaan tilille myös (ja ennen kaikkea) siitä, miksi he tukivat ja ajoivat pienten, hämmentyneiden ja puolustuskyvyttömien lasten kemiallista kastraatiota. Tässä kohtaa transit ja lasten transiuttamiseen osallistuneet eugenistit yrittävät vierittää vastuun niskoiltaan kaikkien muiden paitsi itsensä vastuulle. He yrittävät syyllistää homoseksuaalit siitä, mitä ovat itse tehneet. Kannattaa huolellisesti etukäteen valmistautua tähän skandaaliin. Hankkikaa tietoa, perehtykää tutkimuksiin, tutustukaa aktivistien kannanottoihin, ottakaa kuvakaappauksia ja arkistoikaa ne, pitäkää silmät auki.

      "Mikähän olisi hyvä ja toimiva länsimaa, jossa transuilla ei olisi saneluvaltaa? Voisin muuttaa sinne."

      Olen jo suunnitellut, että pakkaisin kimpsuni ja kampsuni ja muuttaisin kuuhun. Terfetuloa mukaan. ;)

      Poista
    2. Kyllä, perustan sun kanssa heti oman söpön terf-kommuunin kuuhun. :D muita lähtijöitä?

      Poista
    3. Joo olihan se ikävä kyllä selvää, että tulee menemään läpi. Se oli etukäteen päätetty juttu, ei sillä ollut enää tässä vaiheessa mitään väliä, vaikka kuinka hyviä perusteluita lakia vastaan olisi esitetty, koska puoltavat puolueet eivät halunneet ideologisesta syystä kuunnella.

      Poista
    4. Söpö TERF-kuukommuuni FTW! :D Kylvetään laventelipeltoja silmänkantamattomiin, tanssitaan kissaniityillä maanvalossa, syödään vesinauriita ja juodaan taikavettä keijupuroista. ❤️

      Poista
    5. Reps :D Ottaisin kyllä idyllini mieluiten ilman kissaniittyjä ja valonauriita, kiitos vain.

      Poista
  36. Musta tuli muuten juuri tämän lain läpimenon myötä ihka oikea transvihaaja. Saatanan narsistista sekopääjengiä, jotka eivät välitä yhtään mistään muusta kuin siitä että saavat houreissaan kyykyttää muita.

    Ja mä siis ennen suhtauduin hyvin symppaavasti transihmisiin.

    Joku saisi hoitaa nämä sekopäät pois maailmaa saastuttamasta ihan millä tahansa keinolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, noh, varotaan liian voimakasta tai radikaalia kielenkäyttöä. Ei kannata alentua räkyttävien ja huolestuneille naisille ja homoseksuaaleille tuskallista kuolemaa huutavien transien tasolle. Mutta onhan se fakta, että self-ID-transit ovat pilanneet koko transsukupuolisuuden siinä mielessä, miten transsukupuolisuus vielä aikaisemmin ymmärrettiin (kehodysforiana, johon haettiin helpotusta transhoidoista). Jos mies voi olla nainen ja nainen voi olla mies vain sanomalla niin ja vaihtamalla juridisen sukupuolensa, transsukupuolisuus ei tarkoita yhtään mitään, kuten jo päätekstissäkin totesin.

      Jos ihan tarkkoja ollaan, niin toisaalta sillä ei ole käytännön merkitystä, koska tämä nyt läpi heilahtanut lakimuutos on pelkkä välivaihe matkalla kohti järeämpiä uudistuksia. Transeilla ei ole aikomustakaan lakata esittämästä aina vain uusia vaatimuksia nyt, kun he ovat onnistuneet pakottamaan koko yhteiskunnan myöntämään, että mies on nainen ja nainen on mies vain sanomalla niin. Self-ID on transien kauan himoitsema ase, jota he aikovat käyttää kehonmuokkaushoitojen saamisen helpottamiseksi ja lasten ja nuorten transiuttamiseksi niin aikaisin kuin mahdollista. Tällä hetkellä someen riemuitsevia ihanaa, ihmisoikeudet, ah ja oh -postauksia kirjoittelevat translakivouhkaajat eivät edes yritä peitellä tätä. Olen nähnyt jo kymmeniä postauksia, joissa paatoksella julistetaan, että seuraavaksi ryhdytään nyt ajamaan "muunsukupuolisten ja ei-binääristen oikeuksia" (kolmatta juridista sukupuolimerkintää) ja "lasten ja nuorten itsemääräämisoikeuden toteutumista" (hormoniblokkereita ja mahdollisuutta alaikäisille vaihtaa juridinen sukupuoli, mitä sitten taas käytetään verukkeena kehonmuokkaushoitojen vaatimiselle jne.). Nythän ne transien juhlat ovat vasta kunnolla alkamassa. Odottakaapas vaan, tulevien viikkojen ja kuukausien aikana transien huutaminen ja entistä pidempien vaatimuslistojen heiluttelu neniemme edessä kymmenkertaistuu.

      Tavallaan tätä on kyllä ihan mielenkiintoista seurata. Siis sitä, miten kollektiivipsykoosin kourissa raivoava radikalisoitunut ihmisjoukko saa kiedottua koko muun yhteiskunnan pikkusormensa ympärille, ja mihin se sitten tulee johtamaan.

      Poista
  37. Vaihe 2 käynnistyi saman tien.

    Veronika Honkasalo 31.1.2023:

    "No näkevät tämän ensiaskeleena laajemmalle muutoksella jne. Ja politiikassahan on myös aika tavallista käyttää ”Entäs lapset”-korttia. Lisäksi vastustajien argumenttien faktapitoisuus on pahasti hukassa tietty muutenkin."

    https://mobile.twitter.com/veronikahonka/status/1620409870796353537

    Veronika Honkasalo 1.2.2023 Eduskunnassa:

    "Murrosikää jarruttavien hormoniblokkereiden saatavuutta pitää helpottaa."

    En aio äänestää yhtään puoluetta, joka äänesti itsemäärittelyn puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään. Olen ollut liikkuva äänestäjä, mutta enimmäkseen olen äänestänyt vihreitä. Asun seudulla, josta vihreitä ei ole mennyt läpi eduskuntaan, mutta löysin nyt ehdokkaan hyvän, jolla olisi jopa mahdollisuudet mennä läpi. Päätin kuitenkin, etten ääntäni hänelle (tai kenellekään muullekaan vihreälle) anna, koska vihreät suhtautuvat myönteisesti lasten transhoitoihin. Vielä tässä mietin, laitanko hänelle viestiä siitä, mikä torppasi haluni äänestää häntä. Toisaalta musta on hieman kiusallista laittaa ihmisille viestiä, jossa kerrotaan, että olisin äänestänyt sua, mutta kun... Toisaalta ajattelen, että ehkä poliitikot myös hyötyvät tällaisesta palautteesta. Heidän roolinsa nyt kuitenkin on päättää asioista kansalaisten mandaatilla.

      Poista
    2. Jos joku edes harkitsee ehdokkaaksi asettumista vakavissaan, hän on jo periaatteessa altistanut itsensä sille, että muut ihmiset saattavat tulla tiedustelemaan häneltä politiikasta, esittämään kiperiä kysymyksiä ja haastamaan hänen näkemyksiään jne. Rivikansalaisilla on oikeus haastaa kansanedustajat, jotka ovat ajamassa meidän kaikkien asioita. Itse en äänestäisi vihreitä edes kuolemanrangaistuksen uhalla, ja minä olin sentään ennen henkeen ja vereen vasemmistolainen. Nuorena idealistina ja kokemuksen puutteen vuoksi ei vielä nähnyt kokonaiskuvaa siitä, millaisia liberaalivassarit todellisuudessa ovat: verenimijöitä, jotka käyttävät muita ihmisiä ja ihmisryhmiä härskisti oman edun tavoitteluun väittäen samaan aikaan edistävänsä "ihmisoikeuksia". Olen kirjoittanut aiheesta aiemmin tässä tekstissäni. Transaktivismin kelkkaan hyppääminen ja naisten ja homoseksuaalien täydellinen hylkääminen ja paiskaaminen susille oli vassareiden vihoviimeinen temppu, todellisen karvan paljastuminen ja herätys minulle heidän todellisesta luonnostaan. On enää hyvin harvoja vasemmistopoliitikkoja, joita kohtaan minulla on kunnioitusta ja arvostusta (esim. Anna Kontula, ja hänkin suhtautuu viimeaikaisten puheidensa perusteella heppien heilumiseen naisten pukuhuoneissa myötämielisesti).

      "Toisaalta musta on hieman kiusallista laittaa ihmisille viestiä, jossa kerrotaan, että olisin äänestänyt sua, mutta kun..."

      Siis nimenomaan tässä kohtaahan se palaute kannattaa laittaa! Sillä saattaa jopa olla vaikutustakin, koska jokainen menetetty ääni on ehdokkaalle hänen itsensä kannalta tragedia ja pakottaa hänet miettimään, mitä voisi tehdä toisin saalistaakseen suuremman äänimäärän.

      "Toisaalta ajattelen, että ehkä poliitikot myös hyötyvät tällaisesta palautteesta. Heidän roolinsa nyt kuitenkin on päättää asioista kansalaisten mandaatilla."

      Kyllä he hyötyvät ja kuuntelevat. Transasiassa julkinen keskustelu käynnistyi liian myöhään, ja liian moni kansanedustaja oli jo muodostanut kantansa transien kusetuspuheiden ja valheiden pohjalta ja päättänyt äänestää puoluekurin mukaisesti "JAA". Transit ovat nimenomaan runnoneet tämän paskalakinsa läpi tietoisina siitä, että ihmiset ja varsinkin poliitikot eivät ole tarpeeksi laajasti tutkineet tuon koko liikkeen ja sen tavoitteiden taustoja, jotka ovat KAIKKEA muuta kuin ihanaa ihmisoikeushattaraa ja lempeää halipallossa hempeilyä pinkinsinisiin lippuihin kääriytyneinä. Tämä on ollut heille valttikortti, jolla pelata. Juuri siksi heillä on ollut lain läpiviemisessä niin hirveä hoppu; että laki olisi jo maalissa, kun laajempi julkinen keskustelu kunnolla käynnistyy.

      Tulevien viikkojen ja kuukausien aikana transien huutaminen Suomessa tulee kymmenkertaistumaan. Nyt alkaa show'n seuraava vaihe eli muunsukupuolisten "oikeuksista" möykkääminen ja kolmannet sukupuolimerkinnät sekä lasten ja nuorten transiuttamisen projektin aggressiivinen normalisointi. Watch the shitstorm unfold, my friends.

      Poista
    3. Te jotka suhtaudutte transhommaan kriittisesti. Älkää nyt herran tähden äänestäkö näitä puolueita, jotka hommaa ajavat. Emme tule näkemään loppua tälle ennen kuin konservatiivisemmat voimat saavat hieman valtaa.

      Olen toki itsekin entinen vasemmiston ja vihreiden kannattaja, mutta todellisuus on, että nämä puolueet ovat edistyksellisiä edistyksellisyyden takia. Ei esim. vihreät ole enää mikään tiede- ja teknologiapuolue jolle ympäristö on tärkeää. Liberalismin ainoa looginen päätepiste on totalitarismi, ja liberaalien tukkiessa sananvapautta, olemme jo nyt saaneet tästä maistiaisia.

      Ja vaikka esimerkiksi vihreistä joku hieman vähemmän myötämielinen löytyisi, ei se vielä tarkoita mitään. Vihreät ovat julkilausutusti intersektionaalisen feministisiä. Kyllä siellä äkkiä kuplautuu. Joko on pakko omaksua dogmat tai poistua porukasta, vaihtoehtoja ei ole (nimim. kokemusta on). Intersektionaaliset feministit eivät kestä ollenkaan sitä, että asioista keskusteltaisiin kriittisesti tai että heidän sanomisiaan kyseenalaistettaisiin, joten aivan turhia ovat toiveet mistään touhun sisältäpäin muuttamisesta. Ainoa vaihtoehto on, että kannatus laskee ja pääsevät takaisin marginaaliin, kummalliseksi kuriositeetiksi, minne kuuluvatkin. Tiesittehän myös, että vihreät ovat historiallisesti olleet ajamassa myös pedofiilien oikeuksia? Koska kaikki "vapaus" siinä mielessä kuin liberaalit tarkoittavat, on niin hienoa! Ja eihän nämä lasten transiuttamispuheet kaukana ole, vähän ovelamman savuverhon takana vain.

      Musta on todella harmillista, miten negatiiviseen sävyyn konservatiiveista edelleen puhutaan. Aivan kuin olisimme jotain jenkkityylin "homot palakoot helvetissä" -tyylisiä hulluja. Tosiasiassa konservatiivisuus on paljon syvemmälle menevä poliittinen filosofia, jonka ytimessä on ajatus, että rakenteet ovat syntyneet syystä. Konservativismi korostaa yksilön vapautta ja vastuuta, toisin kuin yksilöistä lammasmaista hallittavaa massaa haluava vasemmisto. Rohkeasti vaan konservatiiveja äänestämään niin tulee jotain tolkkua tähän touhuun :D

      Poista
    4. Hmm, minä taas olen aina äänestänyt vasemmistoa ja tulen todennäköisesti vastakin äänestämään, vaikka en ole minkään sortin liberaali ja vastuu (henkilökohtainen ja yhteissellainen) kuuluu omaan arvopatteristooni. Sen verran tietysti täytyy tunnustaa, että kaduttaa kun en ole pitänyt pahemmin meteliä asioista jotka ovat ristiriidassa omien näkemysteni kanssa. Kaikkeen ei kuitenkaan yksi ihminen veny.

      Poista
    5. En ole itse mitenkään sitoutunut mihinkään puolueeseen, mutta olen viimeksi äänestänyt ainakin kaksissa vaaleissa vihreitä, eli olen tavallaan itsekin oman ääneni osalta syyllinen tähän hulluuteen. Viimeksi en tosin tiennyt juuri mitään koko translaista, mutta nyt tiedän enemmän, joten en ainakaan tee samaa virhettä enää. Näissä vaaleissa ääneni menee translakia vastustaneelle puolueelle, tai ainakin henkilölle, joka äänesti translakia vastaan. Ääni vihreille on ääni alaikäisten itsemäärittelylle ja blokkereille, näin se ikävä kyllä on, kun sekä alaikäisten self-ID että blokkerit ovat ihan vihreiden poliittisessa ohjelmassakin mustaa valkoisella. Sama vasemmistoliitolla.

      Poista
  38. Miten te suhtaudutte ihmisiin, jotka ovat muuten mukavia, mutta uskovat tätä transskeidaa ja kuittaavat kritiikin "oikeistolaisina salaliittoteorioina"? Olen ennen pystynyt ohittamaan asian periaattella "agree to disagree", mutta nyt kun laki meni läpi ja tietoa kyllä on, asia on alkanut häiritä yhä enemmän. Onko liioittelua vain olla olematta tekemisissä tällaisten ihmisten kanssa? Mulle on niin itsestäänselvää, että sukupuolen itsemäärittely on ultramisogynistista, joten en ole varma, haluanko tai pystynkö olemaan tällaisten ihmisten kanssa, aivan sama, miten mukavia olisivat muuten. Kyllä se misogynia voi ilmeisesti tulla myös kauniissa paketeissa. Pidän tsäänssejä mielen muuttumiselle ohkaisina, mutta kyllähän se pahalta tuntuu, jos menettää ihmisen, johon on kovin kiintynyt. Onko kenelläkään kokemusta tai ajatuksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse nuorena (gen z) detrans naisena olen menettänyt jo melkein kaikki ystäväni. Kertoessani siitä mitä transideologia oikeasti on he eivät usko minua, vaikka minulla on oikeasti kokemusta asiasta. Kuulemma ”eivät voi vain vihata transihmisiä”. Ihan niinkuin vihasta olisikaan kysymys. Yksi ystävä on jäänyt jäljelle, en tosin uskalla juuri menettämisenpelon takia hänelle asiasta hirveästi puhua. Typerältähän se tosin tuntuu dropata ihmisiä vain sen takia, että heillä on eri mielipide asiasta, mutta minusta se tuntuu todella pahalta. Kuin kokemuksillani ei olisi mitään väliä.

      Poista
    2. "Kertoessani siitä mitä transideologia oikeasti on he eivät usko minua, vaikka minulla on oikeasti kokemusta asiasta."

      Muista, että transyhteisö on uskonnollinen kultti. Kultit eivät koskaan suhtaudu suopeasti niihin, jotka syystä tai toisesta jättävät kultin tai tulevat karkotetuiksi niistä. Transyhteisöä voi verrata vaikka siihen, miten Jehovan todistajat kohtelevat niitä, jotka ovat eronneet liikkeestä. Kulttilaisten silmissä sinä detransnaisena olet luopio ja petturi, koska detransitioitumalla osoitat, ettet enää usko kultin oppiin, jonka mukaan mies voi olla nainen ja nainen voi olla mies (vaikken tietystikään voi tietää, mikä on ollut varsinainen motiivisi päätyä detransitioon). Koska tekosi muistuttaa kultin jäseniä siitä, että he elävät immersiivistä fiktiota kuvitellen sen olevan todellisuutta heille itselleen ja kaikille muille, he leimaavat sinut hairahtuneeksi ja epäonnistuneeksi "cissukupuoliseksi", joka teki virheen ja saa syyttää siitä vain itseään. Näin toimimalla he suojelevat omaa kognitiivista dissonanssiaan, sitä valhetta, jonka varaan ovat rakentaneet koko elämänsä ja olevaisuutensa. Sen sijaan että he suhtautuisivat kokemuksiisi myötätuntoisesti ja tukisivat sinua, he stigmatisoivat sinut ja kokemuksesi ja hylkäävät sinut oman onnesi nojaan, kuten ovat tehneet myös nämä menettämäsi "ystävät". Et ole menettänyt yhtäkään todellista ystävää, koska todellinen ystävä ei kaikkoa silloin, kun toisella on meneillään detransition kaltainen kriisi. Missä vaiheessa sinä olet muka käskenyt heidän "vihata transihmisiä"? Transeille ja heidän tukijoilleen kaikki on aina äärimmäistä ja hyperbolaa. He tulkitsevat aivan kaiken hienoisia kulmienkurtistuksiakin myöten syrjinnäksi, torjumiseksi ja heitä kohtaan osoitetuksi vihaksi. He kontrolloivat ympäristöään pakottamalla kaikki kävelemään ympärillään munankuorilla, jottei heidän vaivalla ylläpitämänsä korttitalo vain pääse vahingossakaan luhistumaan.

      Sinä et ole vastuussa transien tai heidän perseennuolijoidensa tunteista ja siitä, ettei heillä ole itsetuntoa eivätkä he kykene rakastamaan itseään. Sinä olet oma, erillinen yksilösi, jolla on varmasti paljon mahtavia ja upeita kokemuksia edessään. Voin luvata sinulle, että olet onnellisempi ilman kulttia ja kultin edessä nöyrästi kumartelevia handmaideneita. Paljon voimia ja valonsäteitä sinulle. ❤️

      Poista
    3. Hei detransnainen. Itselleni kävi samalla tavalla kun irtaannuin queeranarkisista piireistä. Olihan se kuin kuolema, ja olin monta vuotta sosiaalisesti todella hajalla ja yksinäinen. MUTTA. Parempaa tulee, lupaan sen. Ole vaan rohkeasti se mitä olet. Uskalla kasvaa ja kehittyä. Sitä nämä kiihkopiirit eivät salli ihmiselle, ja sellainen ei ole mitään aitoa ystävyyttä. Omassa tapauksessani voin sanoa, että yksinäisyyskin oli parempi valinta kuin jäädä roikkumaan näihin psykopiireihin. Jos et voi oikeasti ilmaista itseäsi ja jos koet, että kokemuksillasi ei ole väliä (eikä varmasti "ystävillesi" olekaan - näin tajusin myös itse. Niin kauan kun puin kokemukseni tukemaan ideologisesti saneltua narratiivia mm. seksuaalirikoksen uhrina, olin jotain hienoa. Kun aloin puhua kokemuksestani tavalla, joka ei sopinutkaan enää, esim. että traumatisoituneena en halua heppiä heilumaan tiloihini, kokemuksellani ei ollutkaan enää mitään merkitystä ja minut vaiennettiin. Nämä ihmiset EIVÄT ole oikeita ystäviä, heille vain vallalla on merkitystä, he ovat kuin sisältä mätiä) niin nämä ihmiset eivät ole oikeita ystäviäsi. Löydät kyllä parempia.

      Varmasti löydät ajan kanssa oikeat ihmiset ympärillesi. Voimia sinulle! <3

      Mitä taas omaan tilanteeseeni tulee (olen se edellinen anonyymi). Heräsin yöllä ja valvoin tuntikausia asiaa miettien, niin paljon se vaivaa minua. Päätin, että mun on lopetettava kyseinen ihmissuhde. Olkoon miten ihana ihminen muuten tahansa (hän ei ole itse mikään kiihkoilija, mutta perheenjäsenensä on, joten luulen että hänen on "pakko" olla itse mukana samassa ajatuskehikossa voidakseen elää perheessään), mutta en vain voi enkä halua pitää elämässäni misogynistia. Tosi surullista, sillä minulla on oikeasti läheisiä ihmisiä muutenkin vähän.

      Me genderkriittset (tai mikä nyt olisikaan kuvaava sana) oikeasti tarvitsisimme verkostoitumista! Tarvitsen uusia ystäviä, joiden kanssa voin olla vapaasti ajatuksineni, kaikkineni.

      Poista
  39. Olen äimistynyt tämän Hesarin mielipidekirjoituksen kommenttiketjusta. Mielipidekirjoitelma on tuttua setalaisten Kaltialan mustamaalaushuttua, mutta kommentit ovat kultaa. Siellä nähdään Setan sumutuksen läpi ja esitetään kunnon argumentteja. Missä nuo kaikki ihmiset ovat piileskelleet tähän asti, vai eikö heitä vain ole päästetty ääneen? Miksi noita pointteja ei nostettu julkiseen keskusteluun silloin kun translain läpimenoon olisi voinut vielä vaikuttaa?

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009362785.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon huomannut, että monella muullakin keskustelualustalla on nyt tapahtunut radikaali muutos. Aikaisemmin ei päässeet kriittisemmät äänet läpi, tai ne lytättiin täysin. Nyt on ollut melkeimnpä toisin päin. Sitten havahdutaan tähän hulluuteen, kun on jo myöhäistä.

      Poista
    2. Samaa miettinyt. Vuosien ajan on huutokuoro ollut lyttäämässä fiksut ja perustellut näkemykset, mutta persutyyliser urpoilut on saaneet jäädä näkyviin kuin signaaliksi siitä, että translakia vastustaa vain joku äärioikeiston uuvattisetti. Nyt sitten saisi puhua, kun paskat on jo housussa? On meillä kans yks tiedonvälitys. Ihan kuin haluttais, että Persut ja kumppanit voittaa vaalit

      Poista
    3. Olen jo parin vuoden ajan pannut merkille erikoisen piirteen Ylen ja Hesarin kommenttien moderoinnissa. Kun kirjoitan genderkriittisesti mainitsematta mitään siitä, että olen uskonnoton ja sosiaalisesti vapaamielinen homomies, kommenttia ei julkaista, mutta jos jätän mainitsematta seksuaalisuuden, vapaamielisyyden ja uskonnottomuuden, kommentti saattaa hyvinkin mennä läpi. Minulla on ollut aina tarkoituksena tuoda esiin sitä, että LGBTQXYZ ole mikään monoliittinen yhtenäiskulttuuri, jossa kaikki vetävät yhtä köyttä genderideologian puolesta, mutta tällaista näkökulmaa ei näköjään haluta sotkemaan edistysnarratiivia.

      Poista
    4. "Minulla on ollut aina tarkoituksena tuoda esiin sitä, että LGBTQXYZ ole mikään monoliittinen yhtenäiskulttuuri, jossa kaikki vetävät yhtä köyttä genderideologian puolesta, mutta tällaista näkökulmaa ei näköjään haluta sotkemaan edistysnarratiivia."

      Transien on pakko edistää omia tavoitteitaan kiinnittymällä muiden ihmisryhmien ihmisoikeusdiskursseihin ja operoimalla niiden kautta tavoitteidensa edistämiseksi. Transit tarvitsevat LGBTQIA-narratiivit nykyisen kaltaisena epämääräisenä sekametelisoppana juuri siksi, että se häivyttää kätevästi heidän todelliset tavoitteensa, koska asioihin perehtymättömät eivät pysty selkeästi erottamaan, mihin mikäkin loppuu ja mistä mikäkin alkaa. Transien on pakko pyrkiä häivyttämään rajat itsensä ja muiden väliltä, koska rajojen vetäminen paljastaa heidän tavoitteidensa todellisen luonnon nopeasti. Juuri tästä syystä he ovat kiinnittyneet loisina homoseksuaaleihin, intersukupuolisiin, black lives matteriin ja feminismiin. Homoja ja intereitä roikotetaan väkipakolla löysässä hirressä kaikkien transien vaatimusten edessä hämäämässä valtaväestöä ja hämärtämässä transien todelliset tavoitteet näkyvistä. Jos homot ja interit kerta kaikkiaan kieltäytyvät toimimasta enää transien käsikassaroina, jäävät transit täysin tyhjän päälle, koska eivät pysty raivokkaimmalla mahdollisellakaan aktivismilla kieltämään todellisuutta, vaikka kuinka sitä yrittäisivät. Miehestä ei tule naista ja naisesta miestä millään keinolla.

      Homoseksuaalien ja niiden, joilla on intersukupuolinen kehityspoikkeama, täytyy yksissä tuumin ja erittäin selkeästi irtautua transeista ja tehdä selväksi valtaväestölle ja transeille itselleen, ettemme suostu enää pompoteltaviksi. Meillä ei ole myöskään mitään velvollisuutta olla transien eheytysyritysten ja painostuksen kohteena, kun transit yrittävät väkisin vääntää homoseksuaalisuudesta (ja ylipäätään seksuaalisesta suuntautumisesta) inklusiivisen konseptin. Transit ovat tehneet homoyhteisölle mittaamatonta vahinkoa ja lähes tuhonneet sen kymmenessä vuodessa. Lisäksi transit ovat murentaneet naisten ja tyttöjen oikeudet ja turvalliset tilat, tehneet transsukupuolisuudesta vitsin ja vääristäneet käsityksen siitä, mistä intersukupuolisissa tiloissa tosiasiassa on kyse (intersukupuolisuus ei tarkoita "sukupuolten välissä olemista" vaan intersukupuolinen henkilö on biologisesti mies tai nainen, jolla on intersukupuolinen kehityspoikkeama).

      Transit jatkavat piinaamistamme tasan niin kauan kuin me annamme heidän jatkaa. He lopettavat vasta sitten, kun me pakotamme heidät lopettamaan.

      (Tämä ei toki liity suoraan siihen, mitä HS:n kommenttikenttien moderoinnin seulan läpi pääsee tai ei pääse, mutta kirvoittui aiheesta mieleen.)

      Poista
    5. "Samaa miettinyt. Vuosien ajan on huutokuoro ollut lyttäämässä fiksut ja perustellut näkemykset, mutta persutyyliser urpoilut on saaneet jäädä näkyviin kuin signaaliksi siitä, että translakia vastustaa vain joku äärioikeiston uuvattisetti. Nyt sitten saisi puhua, kun paskat on jo housussa? On meillä kans yks tiedonvälitys. Ihan kuin haluttais, että Persut ja kumppanit voittaa vaalit "

      Oletko katsonut eduskunnan keskusteluita translaista? Mun mielestä persut esitti todella hyviä ja aiheellisia näkemyksiä, ei mitään urpoiluita tai uuvattisettiä. Miten elegantisti muotoiltuja ne kaikkinensa olivat, en tiedä, mutta pääsääntöisesti hyvää ja fiksua settiä. Ihmettelen suuresti ihmisten persuvihaa, kun ps yrittää tässäKIN asiassa ylläpitää kriittistä keskustelua. Oma ääni menee ehdottomasti PS:lle.

      Poista
    6. Sen syvemmin poliittisiin vakaumuksiin menemättä, suhtaudun persuihin tämänkin asian tiimoilta varauksellisesti. En epäile, etteikö juuri tähän aiheeseen liittyvät kannanotot kumpua ihan aidosta perehtyneisyydestä, mutta hieman opportunismilta haiskahtaa varsinkin näin vaalien alla omaksua tietynlainen naisten oikeuksista huolestunut rooli.

      Olen siis tuo yläkerran vasemmistoanonyymi ja mulla kieltämättä on koditon olo, mutta en näe ratkaisuna persujen äänestämistä. Samaten olen aiemmin ollut vaikuttunut Päivi Räsäsen näkemyksistä vanhustenhoitoon liittyen, en silti antaisi ääntäni kristillisdemokraateille.

      Voi olla, etten äänestä näissä vaaleissa, tai sitten ääni menee jollekin laitavasemmiston pienpuolueelle joka ei ole hypännyt libisfeminismin kelkkaan. Mutta siitä olen kuitenkin vakuuttunut, etten ole ainoa oman viiteryhmäni edustaja, joka aikoo olla aktiivisempi asiassa.

      Poista
  40. Tuli tällainenkin vastaan. Tanja Von Knorringin luotsaama Transfeminiinit ovat saanut 450 000 euron avustuksen STEA:lta. Tietääkö joku yhdistyksen toiminnasta tarkemmin, mihin tuo summa oikein menee?

    "Yhdistys perustettu 2020, heti 450k€ tuet kärkeen ja lappu läpi.

    Tuki ei saisi olla yhdistyksen ainoa rahoituslähde, mutta vähän epäilen, se on 100% tuki. Eli n. 10 suojatyöpaikkaa."

    "Mihin vittuun tämä yhdistys saa kulumaan 450k€, jolla ei ole edes kiinteää organisaatiota? Bileitä näyttää sen sijaan riittävän."

    "Olisi kiinnostavaa tietää millainen jäsenmäärä oikeuttaa noin ison avustuksen"

    "Yhdistyksellä ei näytä olevan myöskään palkattua henkilökuntaa. Järjestävät jotain Google Meet virtuaalitapahtumia. Potti 450k€. Toiminnan kuluihin suhteutettu taso olisi 4,5k€."

    "450 k€ on muuten todella paljon avustusta. Siis todella paljon"

    https://mobile.twitter.com/Jrvinen_J/status/1621226842186211330?cxt=HHwWhICzzaXO4P8sAAAA

    Jotenkin kuvaavaa, että jollekin transklikille annetaan puoli miljoonaa euroa käteen, mutta Suomessa ei ole yhtään valtion tukemaa homoseksuaalien asioihin keskittyvää yhdistystä, vaikka homoseksuaaleja on huomattavasti enemmän kuin transeja.

    Vuoden 2020 vuosikertomuksen mukaan Transfeminiineillä oli 28 vuosijäsentä. Taseen loppusumma oli per 31.12.2020 469,95 €, johon tämä melkein puolen miljoonan lisä tuo oikein mukavan bonuksen. Yhdistyksen hallituksessa näyttää olevan paljon julkisuudessa näkynyt Susanna Viljanmaa.
    https://transfeminiinit.fi/wordpress/?p=251

    Transfeminiinit muistetaan myös surmatun transnaisoletetun kuoleman politisoimisesta ja surevien omaisten solvaamisesta:
    https://m.facebook.com/transfeminiinit/posts/160282585584688/?refsrc=deprecated&_rdr

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 450 000 euroa uudelle yhdistykselle, jolla on 28 jäsentä, ei henkilökuntaa, eikä juuri mitään toimintaa? Tuo on todella iso summa. Tämä juttu kannattaisi lähettää jollekin tutkivalle journalistille... paitsi että meillä ei taida olla enää sellaisia, kun koko media on transaktivistien talutushihnassa. Nykyinen MOT ei varmaan uskaltaisi koskea koko aiheeseen.

      Poista
  41. Pöntisellä on mielenkiintoinen tyyli tulla ensin sättimään ja heittää blokki ennen kuin ehdit vastata mitään, olen kokenut saman. Nevö foget

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöntinen on hyvä esimerkki sokeaan kiihkoon lietsoutuneesta radikaaliaktivistista, joka uskoo täysin kyseenalaistamattomasti ajamansa agendan jokaisen teesin ja dogman ja on valmis puolustamaan niitä henkeen ja vereen, koska "ihmisoikeudet". Pöntisen maailmassa kaikki on mustavalkoista: on "me oikeassa olijat" (transit ja heidän huutosakkinsa) ja "ne muut väärässä olijat" (käytännössä kaikki, jotka eivät kyseenalaistamatta alistu transien totalitarismiin, vaikka olisivat itse transsukupuolisia).

      Pöntinen ei myöskään ole kovin kummoisilla älynlahjoilla siunattu eikä hänellä ole niin vahvaa tietopohjaa omasta agendastaan, että hän pärjäisi esimerkiksi asiakeskeisessä keskustelussa tai väittelyssä (kuten eivät pärjäisi monet muutkaan Suomen eturivin transaktivistit, kuten Vesinauris). Koska Pöntisellä ei ole minkäänlaisia avuja käydä faktapohjaista asiakeskustelua asiallisessa hengessä, mutta tarve puolustaa omaa viiteryhmäänsä apinan raivolla on kova, hänen on turvauduttava lapselliseen räkyttämiseen, vastapuolen henkilöönmenevään solvaamiseen ja omia olkiukkojaan vastaan hyökkäämiseen. Pöntinen saa myös kiksejä ja kokemuksen hyväksytyksi tulemisesta ja hyödyllisyydestä nuoleskelemalla transien (miesten) perseitä. Pöntinen edustaa sitä naistyyppiä, jonka on pakko mielistellä miehiä voidakseen tuntea olevansa jotain. Pöntinen kuvittelee, että hänen aggressiivinen ja puhkikuluneilla kulttimantroilla ryyditetty retoriikkansa on jotenkin vahvempaa kuin transilmiöön laajasti perehtyneiden ihmisten tietopohja, jollaista edustaa esim. Suomen transien tämänhetkinen ykkösvihollinen Riittakerttu Kaltiala. Pöntinen ja transit kuvittelevat ihan tosissaan, että Kaltialan tutkimustietoon ja vankkaan kliiniseen osaamiseen perustuva argumentointi transasioissa kalpenee heidän tulikivenkatkuisen ihmisoikeus-, syrjintä-, sortamis- ja fobiarääkymisensä rinnalla. Heiltä jää huomaamatta, että Kaltiala on tavannut satoja, kenties jo tuhansia transidentifioituvia ihmisiä ja osallistunut läheisesti heidän tutkimiseensa ja hoitoonsa. On siis transasioissa ehkä pikkasen pätevöityneempi kuin aktivistit, joiden näkemys koko asiaan on täysin radikaaliaktivismin dogmien kyllästämä.

      Voin kuvitella, millainen kiusaaja ja simputtaja Pöntinen on ollut peruskouluaikoinaan. Hän on taatusti tuolloin hakeutunut hengailemaan koulun suosittujen tyttöjen porukoihin, joissa kerätään kunniaa ja suosiota kiusaamalla itseään heikompia. Pöntinen lienee tuolloin suorastaan kunnostautunut elämäntapakiusaajana ja hiljaisten ressukoiden armottomana piinaajana. Muistuu mieleen jokusiakin riikkapöntisiä omilta peruskouluajoiltani. Todella hurmaava ja miellyttävä ihminen. Kunpa tuntisin hänet paremmin, alkaisikohan hän salaiseksi siskokseni?

      Poista
    2. (Jos nyt tämmöinen hurja henkilöön meneminen sallitaan tässä apolalypsiksessä, niin) yksi terffikaveri joskus aikoinaan luonnehti Pöntistä juuri siksi tyypiksi joka pukkarin perältä kailotti ensimmäisenä jos jollakulla oli menkat tai tissit.

      Poista
    3. Niin no, pianhan Pöntinen pääsee jakamaan pukkarit ja yleiset vessat ladyfalloksen omistajien, testikkelitelineiden, spermalinkojen ja muiden eturauhasellisten kanssa. Saa nähdä, miten sitten suu pannaan, kun hepit toden teolla heiluvat nenän edessä intiimitiloissa. Olisi mielenkiintoista nähdä Pöntsän ilme, kun toisella puolella pukkarinpenkillä on hepeniään vaihtamassa muutama punattuja huuliaan muikisteleva kikkelikerttu ja toisella puolella rintsikoita paukuttelemassa ja korkkareissa keikistelemässä pari molomarjukkaa. Eipä taitaisi kantti kestää huudella kenenkään penispirjon "menkoista" tai tisseistä tuossa kohtaa, kun napsahtaisi musta silmä muutamassa sekunnissa ja pari syrjintäsyytettä perään.

      Poista
    4. En nyt jaksa tsekata mitä Pöntiskän biossa lukee, mutta jossain vaiheessa Pöntiskä mainosti itseään sukupuoliasioiden asiantuntijana. Ja sitten livautti jokaiseen transkeskusteluun jonkun random meribiologin Twitter-ketjun todisteeksi siitä, ettei binääristä biologista sukupuolta ole olemassa. Todisteena sukupuolen epämääräisyydestä meribiologin turautuksessa käytettiin intersukupuolisten poikkeavia kromosomistoja. Yhtä vakuuttava lähde kuin se Pandan omahyväisin saatesanoin jatkuvasti linkkaama muusun neurotutkijan blogiteksti Scientific Americanista. Varsinaiset asiantuntijat meillä!

      Poista
    5. (olen tuo 4.2. klo klo 5.40 anonyymi) Juurikin tuosta meribiologia/intersukupuolisuusketjusta väänsin Pöntisen kanssa, mutta ei se tainnut oikein mennä perille kun edelleen pari vuotta myöhemmin jankataan samaa litteämaateoriaa. Ilmeisesti tuo kuitenkin on suhteellisen toimiva taktiikka, kun lasketaan sen varaan, etteivät ihmiset lue niitä pitkiä ketjuja joita heille linkataan.

      Poista


  42. Transaktivisti saa luun kurkkuun, kun yrittää väittää ettei juridisen sukupuolen vaihto ole jatkossa pelkkä ilmoitusasia:

    "Kyllä voi hylätä: hakemuksessa on pystyttävä selvittämään, että PYSYVÄSTI elää toisessa sukupuolessa! Sen pystyy selvittämään esim. transklinikan todistuksella, että on trans-diagnoosi ja transitio hormonihoitoineen ja leikkauksineen on kesken. "Koen olevani nainen" ei riitä."

    Vieläkään ei ole mennyt kalloon, että translakia ei ole rajattu transeille:

    "Lakiin EI olisi kirjattu mitään kertoja, sillä oletusarvo on se, että transihmisen tarvitsee saada vahvistaa sukupuolensa vain yhden kerran. Sitten te keksitte, että jotkut hullut pervot haluavat vahvista sukupuoltaan edestakaisin"

    https://twitter.com/PistolSolja/status/1621493518811238400

    Transleidikin keksii oman spinnauksen:

    "Kyllä ne kaikkein heikoimmin perustellut hakemukset palautetaan hyväksymättä. Varmaan se, että on julkisuudessa tekemässä hakemuksen pilan päiten tai provona, voi myös vaikuttaa läpimenoon."

    Vastauksista:

    "Uusi laki tarkoittaa sitä, että medikaalinen transitio irrotetaan juridisen sukupuolen vaihtamisesta, niin ei silloin voi asettaa ehdoksi transdiagnoosia tai aloitettuja transhoitoja. En ole kuullut mitään perusteluita, joiden takia hakemuksen voi hylätä."

    "– Mutta viranomaisen tehtävä ei olisi arvioida sukupuolen kokemusta tai pysyvyyttä, Jantunen vastaa."

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6dcad115-626f-4474-b555-51c28eabf427

    Solja on harvinaisen kiero, valehteleva, asiat päälaelleen spinnaava ja epälooginen keskustelija, kun lukee ketjun kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen alkanut tulla hiljalleen siihen tulokseen, että nuo ladyfallosten edessä kumartelevat transmaidenit ovat niin tyhmiä, että ansaitsevatkin kaiken sen, mitä ovat tilaamassa. On kuolemansyntiäkin pahempi rikos sallia itsensä olla noin tyhmä. Mietin välillä, miksi ihmeessä edes yritän puolustaa näitä vitun idiootteja, jotka suorastaan kerjäävät verta nenästään ja tulla alistetuiksi, toiseutetuiksi ja ulostyönnetyiksi omista turvallisista tiloistaan ja järjestöistään, jotka on alun perin perustettu heidän suojelemisekseen. Kun miehet kaappaavat naiseuden käsitteitä ja määritelmiä myöten itselleen ja työntävät naiset oman sukupuolensa subkategoriaksi ja naisten paariaksi, "cisnaisiksi", niin nämä saappaannuolijat vain tsemppaavat ja hurraavat vieressä omaa eliminaatiotaan.

      Ei tätä uskoisi todeksi, jollei omin silmin näkisi.

      Poista
    2. "Mietin välillä, miksi ihmeessä edes yritän puolustaa näitä vitun idiootteja--"

      Mutta Laventeli, ehkä sä et puolustakaan näitä transpiikoja vaan meitä vielä tolkuissaan olevia naisia <3 Näiden sekojen puolustaminen on vain sivutuote.

      Poista
  43. Paremmistotwitter keskustelee sekasaunomisesta, joka ilmeisesti onkin nyt supisuomalainen perinne ventovieraiden kesken:

    "Twitteriä lukiessani mietin, että eikö monet suomalaiset kanssaihmiset ole tietoisia sekasaunomisesta? Monet suomalaiset sekasaunoo ilkosillaan aivan ongelmitta kaikkien sukupuolten ja seksuaalisuuksien kesken ja osaa käyttäytyä."

    https://mobile.twitter.com/NtiViitanen/status/1621828573886562305

    Jos jotkut tykkäävät sekasaunoa, niin miksi kaikilla pitäisi olla unisex-pukkarit, suihkut, saunat ja vessat? Mitä sitä parista yllätyskullista närkästymään, eihän tässä mitään kullifoobikoita olla!

    Vanha tuttumme toimittelija-Lyyra kaiffareineen jauhottaa itsensä kommenteissa:

    "Suoraan jenkeistä/briteistä toi retoriikka onkin kopioitu, huvittaa ettei oo tajuttu lokalisoida suomalaiseen kulttuuriin sopivaksi"

    "Kun ongelma on niin iso ja yleinen että pitää varastaa kaikki retoriikka ja perustelut muualta."

    https://mobile.twitter.com/lyyravirtanen/status/1621845702367219713

    Mistähän suomalaisten transaktivistien teoriat, retoriikka ja puheenparsi mahtavat olla peräisin? Jenkkilän gendertumblrin sakeimpien turautusten toistelu papukaijana onkin tosi omaperäistä.

    VastaaPoista
  44. No niin, ystäväiset, huomasitte varmaan jo YLE:n julkaiseman selittelyhaastattelun. Siinä eräs trans-aktivisti pyrki todistamaan huolestuneille ja väärin ajatteleville tavallisen rahvaan edustajille, ettei kyseessä sentään ole mikään läpihuutomainen 'raksi ruutuun'-periaate.
    Hän toi esiin uuden henkilötunnuksen voimaantuloon liittyvät käytännön haasteet, pankkilainasta aina terveydenhuoltoon.
    En itsekään nyt usko, että aivan kuka tahansa on tuohon rumbaan valmis. Riittävän motivoitunut rikollinen epäilemättä on valmis elämään epävarmuudessa ja odottelemaan saadakseen uuden hetun ja päästäkseen alkamaan elämän ns. puhtaalta pöydältä.
    Kaipa sentään viranomaiselle jää vanha henkilötunnus arkistojen kätköihin, sekä mahdollisuus tarvittaessa kaivaa se esiin, eihän ihmisen menneisyyttä voida tuosta vain pyyhkiä pois?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Kaipa sentään viranomaiselle jää vanha henkilötunnus arkistojen kätköihin"

      Ehkä joku tietokanta-asiantuntija osaisi vastata, mutta käsittääkseni hetu-kenttää on tosi vaikea muuttaa jälkikäteen, eli koko järjestelmä menee tilttiin. Käytännössä vanhan hetun sisältävä tietue täytyy poistaa ja perustaa uudelle hetulle uusi. Nämä hommat täytyy tehdä käsityönä ja tosi moni asia voi mennä pieleen. Muistaakseni transit ovat aiemminkin valittaneet tästä. Ja muutenkin on tiedossa, kuinka hyvin tietojärjestemät toimivat nykyään. Ja transit vaativat sukupuolen vaihtamisen paljastavien tietojen hävittämistä, etteivät nazzit saa transrekisteristä tappolistaa. Mikä voisikaan mennä pieleen.

      Jos tuhannet naimisiin menevät ihmiset vaihtavat sukunimen muuttumisen vuoksi kaikki korttinsa vaivatta, niin miksi hetun vaihtaminen olisi sen suurempi operaatio. Kai maistraatista saa jonkun todistuksen, jolla voi todistaa linkin kahden hetun välillä, jos ei halua kaikkia papereita uusia?

      Poista
  45. Tuoretta videokuvaa Setan transtyöpajasta:

    https://twitter.com/FirstThemNEWS/status/1619075035775524865

    VastaaPoista
  46. Nyt Suomen naisten ja tyttöjen olisi korkea aika hankkiutua eroon kullifobiastaan. STM:n Jantunen myöntää vasta nyt translain läpimenon jälkeen sen, mikä oli ihan loogisesti pääteltävissä. Translain myötä hepit heiluvat laillisesti naisten ja tyttöjen tiloissa:

    "Meillä on voimassa olevassa lainsäädännössä vain yksittäisiä säädöksiä siitä, joissa säädetään erillisten tilojen, kuten esimerkiksi pukeutumistilojen, tarjoamisesta naisille ja miehille, mutta pääsyä näihin tiloihin ei säännellä, Jantunen sanoo.

    Jos syntyy tilanne, jossa henkilö kertoo olevansa nainen ja haluaa päästä naisten pukuhuoneeseen, mutta ei näytä tyypilliseltä naiselta, häntä tulisi kohdella kuin naista, jos hänen henkilöllisyystodistuksessaan lukee niin.

    Vahvistettua sukupuolta pidetään henkilön sukupuolena. Kaikissa tilanteissa ei luonnollisesti esitetä henkilöllisyystodistusta. Näissä tilanteissa voi syntyä epäselvyyttä siitä, pääseekö henkilö pukutiloihin. Näitä tilanteita arvioitaisiin tarvittaessa tapauskohtaisesti syrjintäkiellon näkökulmasta. Tämäkään laki ei oikeuta tekemään rikoksia kuten seksuaalista ahdistelua, Jantunen sanoo."

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/fcdfce3c-cc2b-44e6-9cfb-b510f68eb3be

    Transit ja transaktivistithan väittivät kirkkain silmin, että toimipaikkojen säännöksillä voitaisiin torpata penispirkot naisten tiloista. Siihen he eivät toki osanneet vastata, että jos transnaiset käyttävät naisten intiimitiloja jo nyt laillisesti, niin millä perusteella ei-transit juridiset penisnaiset olisi voitu torpata. Vihervasemmiston on myös todella vaikea myöntää, että ihan lerppukin penis naisten tiloissa on ahdistava, ovathan suomalaiset kuitenkin sekasaunoneet 1800-luvulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Vihervasemmiston on myös todella vaikea myöntää, että ihan lerppukin penis naisten tiloissa on ahdistava"

      Totta, ja tämän vähättelyyn törmää jatkuvasti. Ei haluta tunnustaa sitä, että miehen pelkkä läsnäolo naisille tarkoitetussa tilassa muuttaa sen tilan luonteen. Mun kotikaupungissa on maahanmuuttajanaisen perustama naisten kuntosali, jossa maahanmuuttajanaisia tietysti käy paljon. He varmasti ilahtuvat tästä päätöksestä suuresti. (Kävin ko. salilla itsekin pitkään ja esimerkiksi remontin aikana tietysti yleisissä tiloissa liikkui miehiä, mutta siitä tiedotettiin asiakkaille etukäteen.)

      En tiedä, miks tää kysymys jumittuu aina siihen samaan seksuaalisen häirinnän uhkaan. Kuka helvetti päättää, missä se häirinnän raja menee? Eikö naisen tarve olla naisille tarkoitetussa tilassa riitä?

      Poista
    2. Kävin tuossa eräänä päivänä Omnian tiloissa (Omnia siis on espoolainen koulutuslaitos ja tarjoaa aikuislukion, työväenopiston ja ammattikoulun koulutusta ainakin). Siellä oli hienotunteisesti miesten vessa ja unisex-vessa. Totta helvetissä miehet ansaitsevat ja tarvitsevat omat tilat, naisilla ei väliä! Jotenkin koomista oli myös se, että paikalla oli eräs kiihkomielinen intersekt. feministi joka täysin aiheeseen liittymättä vaahtosi tätä perus "sykypyöltä EI SAA ÖLETTÄÄ!!!" rääkymistä, ja hän käytti kuitenkin invavessaa. En toki tiedä miksi, mutta miksi sitten ei mennyt sinne unisex-onnelaan jota feministit pitävät kaiken tasa-arvon ja uhkean uuden maailmanjärjestyksen konkretisoitumana? Minusta tuntuu yhä enemmän ja enemmän että tätä hyvesignalointirääkymistä on kivaa ylläpitää tasan niin kauan kun kustannukset eivät tule itselle maksettaviksi. Mahtaisiko sitten ääni muuttua kellossa, jos itse tai joku läheinen joutuisi ihkun uhkean genderspeshulin penispirjon ahdistelemaksi tai raiskaamaksi naisten tiloissa? Vai onko ideologia syövyttänyt aivot niin pahasti, että siinäkin vaiheessa olisi kyse vain yksittäistapauksesta eikä tekijä varmaan mikään oikea trans edes ollutkaan?

      Olen samaa mieltä, keskustelun ei pitäisi jumittua häirintään, vaan on kyse siitä, että naisilla on oikeus omiin tiloihinsa. Aivan hullua, että se pitäisi jotenkin perustella.

      Poista
    3. "Jos syntyy tilanne, jossa henkilö kertoo olevansa nainen ja haluaa päästä naisten pukuhuoneeseen, mutta ei näytä tyypilliseltä naiselta, häntä tulisi kohdella kuin naista, jos hänen henkilöllisyystodistuksessaan lukee niin."
      Eli translain hyväksymisestä ei ole viikkoakaan, kun STM jo myöntää, että miehet on päästettävä naisten pukkareihin jos he ovat juridisesti naisia. Ja jos ei päästetä, sitä voidaan pitää syrjintänä. Onko kukaan edes yllättynyt?

      Poista
  47. Apuva. Anukatariina kiskaisee naftaliinista vasenkätisyyskortin:

    "Myös vasenkätisyyden räjähdysmäisessä kasvussa 1900-luvun alussa oli varmaan kyse sosiaalisesta ryhmäilmiöstä? Molempia yhdistää mm. se, että ihmisen outo tuntemus sai nimen. Suuri joukko näistä nuorista kokee olevansa muunsukupuolisia."

    https://mobile.twitter.com/Anukatariina1/status/1622204996597972993

    Ensinnäkin vasenkätisyyden "kasvu" on 3-6 prosentin luokkaa sadan vuoden aikana, kun transhoitoihin hakeutuneiden teinityttöjen määrä on kasvanut sadoilla ja tuhansilla prosenteilla alle kymmenessä vuodessa. Lisäksi vasenkätisyyttä ei ole "hoidettu" vastakkaisen sukupuolen hormoneilla ja terveiden kehonosien amputoinneilla. Anukatariinaa en päästäisi mihinkään hommaan, jossa pitäisi osata analysoida tilastoja ja harjoittaa loogista ajattelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vasenkätisyyshän tästä vielä puuttuikin. :D Vuokkokalat, etanat, avokadot... Jotenkin absurdia, että Anuskatariina, joka on jo kuusissakymmenissä, korkeakouluttautunut ja sivistynyt opettajatason ihminen, voi kehdata langeta näin luokattoman paskaan argumentointiin. Onhan tässä tosin sekin tullut todettua, että sukupuolisekoiluun täysillä hurahtaminen ei älyä katso. Onhan noita korkeakoulutettuja kiihkouskovaisiakin jne.

      Poista
  48. Nyt tämäkin on nähty: transmaskuliini ja satanisti.
    https://yle.fi/aihe/a/20-10004199

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas esimerkki tosi tasapainoisesta transmaskuliinista, jolla ei varmasti ole traumoja eikä VARSINKAAN seksuaalisuuteen ja sukupuoleen liittyviä traumoja! Huhhuh. En katsonut sitä lopun All x Panelia, mutta ainakin näkyi mukana olevan myös tää Pii tms. transidentifioituva mies. Mielenkiintoista.

      Poista
  49. Ensin vietiin naiset, sitten vietiin homot. Jätän tämän vain tähän:
    https://twitter.com/JasonReidUK/status/1622303839469584386

    VastaaPoista
  50. Tähän asti kesti genderspeshulien ja intersketsionaalien safe space:

    "Surullisin mielin joudumme kertomaan, että Kvääristö sulkee ovensa. Kiitos teille kaikille – joukkorahoittajille, asiakkaille, henkilökunnalle, esiintyjille ja muille, jotka olette olleet tekemässä Kvääristöä. Tavoitteemme oli luoda turvallisempi tila Helsinkiin, ja palautteen perusteella siinä onnistuttiin. Kaikki nuo ihanat palautteet auttavat nyt jaksamaan, vaikka olo onkin haikea.
    Kvääristö avasi ovensa 4.6.2022, ja sulkee ne 6.2.2023.
    Paljon hyviä muistoja jää. Kiitos!
    Kvääristön väki"

    https://www.picuki.com/media/3032386195744809840

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tuo sinänsä jo ennätyksellistä, että transien ja myynsykypyölisten oma turvallinen tila sinnitteli näinkin pitkään, kahdeksan kuukautta. Näin jokin aika sitten Kvääristössä otettuja kuvia ja jäin miettimään, käykö siellä ylipäätään asiakkaina muita kuin Vesinauris, Lyyra ja heidän genderkulttiin aivopesemänsä juuri ja juuri täysi-ikäiset nuoret. Lyyra myös heilui Kvääristössä tuottamassa jotain muunsukupuolisuustuubaa Ylelle, noita videoita oli julkaistu mm. Tiktokissa. Lyyra haastatteli siinä Kvääristön trans- ja nonpainari-identifioituvia nuoria uhkeista genderspeshulidentiteeteistään. Olin nääntyä myötähäpeään noiden nuorten hourailua kuunnellessani. "Mä olen niinku muunsukupuolinen nonbinääri transmaskuliini genderfluidi biromanttinen transhomomies, jota niinku muunsukupuoliset ja binääriset miehet kiinnostaa" -tyylistä settiä tuutin täydeltä. Minulle on edelleen täysi mysteeri: mitä hittoa tapahtui, että yhteiskunnassa alettiin ottaa näiden tyyppien harhaiset horinat haudanvakavasti ja muokata koko yhteiskunta noiden horisijoiden harhojen mukaiseksi?

      Onko tuo ihme, että transit yrittävät väkisin tunkea mukaan mm. homojen juttuihin? Heidän haparoivat yrityksensä perustaa omia tilojaan kuihtuvat kasaan kuukausissa. Se sitten taas ei ole millään tavalla homojen ongelma. Kuulin muuten eräältä Kvääristön tiloissa käyneeltä tyypiltä, että kyseinen paikka oli todella tylsä, ankea ja mitäänsanomaton. Hänellä ei ollut aikomustakaan palata sinne takaisin. Jos LGBTQIA-genderporukan omat julkiset tilat ovat nykyään Kvääristön luokkaa, niin taitaapa luonnonvalinta tehdä asiassa tehtävänsä; transien ankeille genderluolille ei ole tilausta, eivätkä he pysty niitä omin voimin pitämään kasassa (tietääkö joku, oliko Kvääristön tilavuokria rahoittamassa jokin sponsoritaho?). Nyyh, mikä menetys. Takaisin hiusvärikauppaan ja kellareihin vain!

      Poista
    2. Klassikkopätkä Kvääristön asiakaskunnasta:

      https://twitter.com/Reuna92763657/status/1622851552468779008

      Pronominijengi tuskin tuo riittävästi tuohta kassaan.

      Poista
    3. Genderspeshulit kertovat pidemmässä pätkässä uniikkiudestaan:

      https://areena.yle.fi/1-64209268

      Poista
    4. "Viisi vinkkiä: Miten kohtaat transhenkilön? (Lyyran mukaan.)

      1. Ihan samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Ei me mennä baariin, ruokakauppaan tai kouluun keskustelemaan meidän sukupuolesta, vaan me mennään sinne pitämään hauskaa, opiskelemaan tai ostamaan ruokaa. Silloin, kun kohtaat arjessa cissukupuolisen henkilön, eli henkilön jonka sukupuoli vastaa hänelle syntymässä määritettyä sukupuolta, niin tuskin sä siinä teet mitään numeroa hänen sukupuolestaan. Niin ihan samalla tavalla jos kohtaat transsukupuolisen henkilön eli henkilön, jonka sukupuoli ei vastaa hänelle syntymässä määritettyä sukupuolta, niin sun ei tarvitse myöskään siinä tehdä numeroa hänen sukupuolestaan.

      2. Käytä oikeaa nimeä. Vaikka suomen kielessä ei sinänsä ole sukupuolitettuja nimiä, niin me usein yhdistetään tietyt nimet tiettyyn sukupuoleen. Monien transihmisten vanhempien antama nimi ei vastaa heidän sukupuolikokemusta, joten nimen vaihtaminen on monille iso osa transitiota eli sitä matkaa, että tulee vihdoin kohdatuksi omassa sukupuolessaan. Vanhaa nimeä kutsutaan usein haamunimeksi, englanniksi deadname. Sillä yritetään korostaa sitä, että se nimi on todellakin kuollut ja kuopattu. Sitä hautaa ei ole tarkoitus avata, ja on todella ahdistavaa, kun se nimi tulee kummittelemaan. Jos et ole ihan varma, onko henkilö vaihtanut nimeä, niin sä voit ihan kysyä, että hei, mitä nimeä sä käytät nykyään.

      3. Anna kehorauha. Menetkö sä kyselemään kadulla tuntemattomien genitaaleista? Jos meet, niin todennäköisesti syyllistyt ahdisteluun, joka on Suomessa rikos. Sun ei tarvii tietää, mitä toisella ihmisellä on housuissaan. Transitio ei ole kaikille tuttu asia. Voi ihan vilpittömästi kiinnostaa, mitä kaikkia hoitoja siihen kuuluu tai missä kohtaa transitiotaan joku henkilö on. Mutta annetaan hei ihan kaikille kehorauha. Jos sulla on lähipiirissä transihminen, niin tottakai sä voit kysyä, haluaisiko hän kertoa transitiostaan, mut hänen ei oo pakko vastata siihen kysymykseen. Sä voit tarvittaessa etsiä sen tiedon muualta.

      4. Älä hätäile. Jos vahingossa käytät väärää nimeä tai kutsut sun sisarusta veljeksi, vaikka hän ei sellainen ole, niin se ei oo maailmanloppu. On tärkeetä, että yrität, mutta kaikille sattuu mokia. Voit silti olla mukava transihmisille, vaikka et ymmärtäisi kaikkea.

      5. Kuuntele. Kaikissa kohtaamisissa on tärkeää, että osapuolet kuuntelee toisiaan ja kunnioittaa sitä, mitä toinen sanoo. Sukupuolivähemmistöön kuuluvat ihmiset kohtaa paljon ennakkoluuloja ja kuulee ikäviä kommentteja. Meillä on tosi monissa tilanteissa läsnä pelko siitä, että kohdataan vihaa, nimittelyä tai jopa väkivaltaa. Eikä valitettavasti se pelko oo ollenkaan aiheeton. Eli kun sukupuolivähemmistöön kuuluva ystäväsi tai läheisesi kertoo sulle hyvin yksityisistä asioista, jotka liittyy hänen omaan sukupuoleen ja identiteettiin, sun tehtävä ei oo kyseenalaistaa. Kuuntelet, mitä hän sanoo ja kirjoitat itselle vaikka tärkeimmät kohdat ylös, jos tiedät, että asia on sulle uusi ja kaikki ei välttämättä jää mieleen."


      Kuka tervejärkinen ihminen haluaa ystävystyä tai olla edes millään tasolla tekemisissä henkilöiden kanssa, jotka ensi töikseen tuuppaavat kouraan kilometrin mittaisen listan siitä, miten heidän seurassaan pitää olla ja käyttäytyä ja mitä saa tai ei saa tehdä, jotta varmasti sitten käyttäytyy heidän seurassaan "oikein"? Ei ihme, että Kvääristön kaltaiset ummehtuneet genderluolat suljetaan hissuksiin muutamien kuukausien jälkeen, kun kaikki normaalit ihmiset kiertävät näiden sekopäiden omat tyyssijat huolellisesti kaukaa.

      Poista
    5. Yle on varmaan maksanut Lyyralle ihan kivasti noista 14 videosta, joissa hän latelee käskyjään. Näyttäisipä Yle myös vastapainoksi Ruotsin SVT:n laadukkaita, journalistisia dokkareita kuten Transbarnen tai Tranståget & tonårsflickorna. Olen toivonutkin näitä Yleltä, mutta taitaa olla turha toivo.

      Poista
    6. Joo, on turha toivo. YLE, kuten niin monet muutkin Suomen valtamediat, on täysin transien vallassa. Emme voi oikein tehdä muuta kuin odottaa, että he kyllästyvät ja siirtyvät seuraavan vouhotuksen pariin. Kyllä sekin aika vielä koittaa; ihmisiä ei jaksa loputtomiin kiinnostaa pienen ja fanaattisen porukan genderneuroosien puiminen.

      Poista
  51. Trans the gay away. Kuinka uskonnollisen perheen lesbotyttärestä tuli hetero transmies:

    Childhood BFFs Fall in Love and Marry After One Comes Out as Transgender: 'I Love His Big Heart,' Says Wife

    "Meanwhile, Aaron — who grew up in a conservative Christian home — was harboring a painful secret: he had been struggling with his gender identity for years."

    "I spent all of the seventh grade riding the bus to school, reading my Bible," he says, "because I was so scared that I was going to go to hell for liking my first crush or for wanting to be happy."

    " Aaron eventually told his family that he believed he was a lesbian — but they weren't initially supportive and thought faith would change him.

    "They would help me pray," he recalls. "They would encourage me just to keep praying it away."

    "Following years of introspection, Aaron embraced his truth at the age of 18: he was a transgender man. Then he came out in a candid Facebook post and immediately found support from Kayla."

    https://people.com/human-interest/childhood-friends-fall-in-love-marry-after-one-comes-out-as-trans/

    VastaaPoista
  52. Sukupuoliasioiden asiantuntijat, asiallisen keskustelun ja loogisen argumentaation mestarit Valonauris ja Pöntsä ovat F-puolueen eduskuntavaaliehdokkaita:

    https://www.feministinenpuolue.fi/eduskuntavaalit-2023-1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valonauris: "Haluan radikaaleja ilmastotekoja, oikeutta vähemmistöryhmille sekä politiikkaa, jossa nähdään omaa napaa kauemmaksi ja tähdätään globaalin hyvinvoinnin ja rauhan edistämiseen."

      Heh. :D

      Poista
  53. Jaahas, Hogwarts Legacy on vasta julkaistu ja nyt jo kerätään listaa väärämielisistä natsifasististriimaajista, jotka julkeavat pelata sitä. Pelistä puhuttaessa julkisesti tulee joka kerta kieltää Rowlingin nimi ja aikomus ikinä koskea moiseen terf-tuotokseen, tai muuten aktivistien näppäimistöt laulavat ja pimentävät viestiketjut raivollaan.

    Olen ollut huomaavinani Rowlingin transkommentoinnissa lievähköä kärkevöitymistä mutta en kyllä yhtään keksi, mistä moinen voi johtua :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transien tyhmyys tässä asiassa on jotain aivan käsittämätöntä. Jos he vain yksinkertaisesti jättäisivät Rowlingin rauhaan, ihmiset unohtaisivat lopulta koko asian. Mitä enemmän transit hääräävät Rowlingin kimpussa ja jauhavat hänen "transfobiastaan", sitä suurempi määrä ihmisiä alkaa perehtyä asiaan ja selvittää, mitä sellaista transfobista Rowling on tarkalleen sanonut tai tehnyt, joka tekee hänestä itsensä pääpirun. Nyt, kun transit jatkavat transfobiarääkymistään edelleen ja liittävät sen vielä miljoonia kappaleita myyvän Hogwarts Legacyn ilmestymiseen, asiaan perehtyvien määrä tulee entisestään lisääntymään. Transit tajuamattaan pitävät aivan itse huolen siitä, että Rowlingin "transfobia" pysyy relevanttina keskustelunaiheena ja ihmisten huomion kohteena jatkossakin.

      Transeilta ei ole vieläkään herunut minkäänlaista yksityiskohtaista selvitystä siitä, mitä transfobista Rowling tarkalleen ottaen on sanonut. Ei ainoatakaan suoraa lainausta, joka osoittaisi todeksi transien väitteet Rowlingin pahuudesta ja transvihamielisyydestä. Saattaisi lisätä heidän omaakin uskottavuuttaan asiassa, jos silkan huutamisen ja sabotointiyritysten sijaan iskisivät jotain faktaa pöytään. Miten kauan transit jaksavat uskotella itselleen, että heidän fobiamärinänsä pitävät heidät huipulla ja muiden ihmisten niskan päällä loputtomiin? Ja milloin he alistuvat ja myöntävät, että Rowling on heille yksinkertaisesti liian kova vastus, jota he eivät vain pysty canceloimaan eivätkä tuhoamaan?

      Poista
    2. Niinpä, nyt onkin jo nähtävillä, että kun tarpeeksi suureen ja rakastettuun kulttuuri-ilmiöön isketään, suurta enemmistöä ei yksinkertaisesti kiinnosta slacktivistien ennen niin hyvin toiminut Twitter-ristiretkeily. Olen nähnyt jo useamman tunnetun striimaajan pelaavan peliä omalla naamallaan uhkailijoista huolimatta ja myyntiluvut paukkuvat. Joko tässä nyt viimeinkin olisi se popkulttuurin käännekohta, jossa studiot kerta kaikkiaan tajuavat, että heidän maksavat asiakkaansa eivät suinkaan ole näitä psykoottisia moraalisäteilijöitä ja että epämiellyttävän vähemmistön kumarteleminen ei palvele loppupeleissä ketään?

      Olen jo keskusteluja seuratessani nähnytkin paljon kysymyksiä Rowlingin transfobiasta. Tolkun ihmiset todellakin lukevat Rowlingin kirjoituksia aiheesta ja ihmettelevät, missä se transsukupuolisten halventaminen ja sortaminen nyt sitten on. Ja jos joku kerrankin suostuu vastaamaan, se ei edelleenkään vastaa tavallisen ihmisen määritelmää sorrosta ja väkivallasta. Erittäin moni ihminen herää tässä siihen tietoisuuteen, että näiden vaahtoajien määritelmä heidän ihmisoikeuksiensa polkemisesta on jossain aivan eri todellisuuden tasolla kuin tavallisen tolkun ihmisen. He näkevät Rowlingiin kohdistetun täysin järjenvastaisen ahdistelukampanjan ja alkavat viimeistään nyt kyseenalaistaa koko nykytransliikkeen oikeudenmukaisuutta. Tätä valonpilkahdusta olin kaivannut jo pitkään.

      Poista
    3. No niinpä. Kuinka moni noista Rowlingin vainoajista on koskaan lukenut hänen teoksiaan? Harry Pottereissa Dumbledore erikseen puhuu Harrylle siitä, miten "tyrannit luovat itse omat vihollisensa". Juuri tämä dynamiikka pätee myös totalitransismissa: ideologiaan hurahtaneet vallanhaluiset kontrollifriikit pitävät ihan itse huolen siitä, että ennemmin tai myöhemmin joku nousee ja iskee takaisin.

      En tiedä, tulemmeko koskaan saamaan vastausta siihen, millä ihmeen keinolla transit ovat pystyneet saamaan näin paljon valtaa. On joka tapauksessa mielenkiintoista seurata heidän räpiköintiään, kun he käyttävät kaikki resurssinsa yrittäessään murskata naisen, joka on heille yksinkertaisesti liian voimakas. Rowling on täysin transien ulottumattomissa, mikä ajaa heidät hulluuden partaalle. He eivät kestä sitä, etteivät pysty kontrolloimaan Rowlingia ja hiljentämään häntä. Sanonta vituttaa kuin pientä oravaa pätee hyvin transien tilanteeseen.

      Poista
  54. Eheytyskielto yritetään sitten viedä maaliin kaikessa hiljaisuudessa tässä lähiviikkoina.
    "Homojen ”eheytyshoidot” kieltävä laki jumittaa eduskunnassa – Valiokunta vääntää kriminalisoinnista
    Eheytyshoitojen kieltoa ajava kansalaisaloite annettiin eduskunnalle edellissyksynä, mutta käsittely sote-valiokunnassa on yhä kesken. Aikaa lakiesitysten käsittelylle on enää pari viikkoa."
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c3568a8c-e474-4c9d-bfe0-0adc6d504a25

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämähän määrittelevät jo tavallisen keskusteluterapian ja sukupuoliristiriidan syiden selvittelyn eheyttämiseksi. Jos trans ei saa ilmoittamiaan hoitoja samalla sekunnilla, niin kyse on eheyttämisestä. Muualla maailmassa transition realiteeteista kertominen on eheyttämistä, joka johtaa varoituksiin ja irtisanomiseen.

      Sen sijaan homoseksuaalien painostaminen, syyllistäminen ja manipulointi heteroseksiin vastakkaista sukupuolta olevien transien kanssa ei ole eheyttämistä. Myöskään homoseksuaaliksi epäiltyjen, eli sukupuoltaan väärällä tavalla ilmaisevien lasten ja nuorten transiuttaminen transheteroksi ei ole eheyttämistä. Homoseksuaalisuuden patologisointi preferenssiksi, eli valinnaksi josta on creepy toitottaa, ei ole eheyttämistä. Tyttödikin tyrkyttäminen lesboille ja vulvafanaatikoksi, genitaalifetisistiksi tai seksuaaliseksi rasistiksi haukkuminen ei myöskään ole eheyttämistä.

      Poista
    2. Transien homoeheyttäminen (siis että transit eheyttävät homoja mitä mielikuvituksellisemmilla tavoilla) on sitä parempaa eheyttämistä, jonka transit itse näkevät vain omien toteutumattomien ihmisoikeuksiensa ajamisena, kuten kaiken muunkin toimintansa. Transit ovat tehneet harvinaisen selväksi sen, ettei muiden ihmisten rajoilla tai mahdollisella epämukavuudella ja ahdistuneisuudella liittyen transien toimintaan ole heille minkäänlaista merkitystä. Minä olen jo aikoja sitten luopunut kaikesta toivosta sen suhteen, että transeille itselleen voisi puhua näissä asioissa järkeä. He ovat niin häiriintyneitä ja sokean kiihkon vallassa liittyen omiin ”ihmisoikeuksiinsa”, ettei heille mene mikään normaali järkipuhe jakeluun vaan heille se kaikki suodattuu jonkin filtterin läpi, joka kerää kaikesta datasta vain ne osat, jotka ovat redusoitavissa transfobiaksi tai transien vastustamiseksi / kritisoimiseksi / toppuuttelemiseksi. Tätä suodatettua dataa he sitten käyttävät verukkeena kaikessa pyrkiessään kaikissa tilanteissa uhriutumaan ja nostamaan itsensä jalustalle, muiden yläpuolelle.

      Jos transit tajuaisivat oman parhaansa, he yrittäisivät rakentaa (olisivat yrittäneet rakentaa) rauhanomaisia välejä ihmisiin, joista todennäköisesti saisivat itselleen ja asialleen jonkinlaista tukea. Transien naistenrääkkäys-, lastentransiutus-, homojenpainostus- ja homoeheytyskampanjointi on ajanut homoseksuaalit ikuisiksi ajoiksi pois heidän luotaan. En koskaan tule antamaan transeille anteeksi sitä, mitä he ovat tehneet naisille, lapsille ja homoseksuaaleille (ja LGB-yhteisölle). En koskaan.

      Poista


  55. Translipun luoja kiihottui äitinsä alusvaatteista, pukeutui niihin ja... loput voikin arvata.

    https://mobile.twitter.com/Glinner/status/1623277382747537410

    Yllättyneitä ovat:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Translippu on by the way aivan vitun ruma tekele, mutta tavallaan se kuvastaa vauvanväreineen ja raitoineen erinomaisesti sitä, miten transit takertuvat sukupuolirooleihin ja kulttuurisiin sukupuolistereotypioihin kaikella voimallaan ja rakentavat koko persoonallisuutensa ja identiteettinsä niiden varaan. Sikäli siis onnistunut tuherrus Helmsiltä, vaikka ajatuksen raitalipusta hän olikin pöllinyt homoilta ja sateenkaarilipusta. Transit ottavat kaiken aina muilta ja valjastavat omaan käyttöönsä, koska heillä ei ole mitään omaa, aitoa ja alkuperäistä. Sukupuoliroolit ja stereotypiatkaan eivät ole heidän keksintöään, vaikka transit väittävätkin kivenkovaa, että he väljentävät yhteiskunnassa ymmärrystä siitä, mitä on olla mies tai nainen. Hah. Jos joku on tuota ymmärrystä yhteiskunnassa hälventänyt, niin homoseksuaalit. Transit eivät kestä sitä, koska homojen samaistumattomuus sukupuolistereotypioihin vie transeilta keinot todistella transiuttaan yhteiskunnalle ja tulla validoiduiksi. Homoseksuaalit ovat transeille uhka (tekemättä mitään, ihan vain olemalla olemassa). Juuri tästä syystä transit vihaavat meitä.

      Poista
  56. Tiukkaa tekstiä ja pysäyttäviä kannanottoja translakia vastustavilta transeilta Tulenhengen blogissa.

    Transsukupuolisten tyytymättömiä kommentteja "translain" läpimenosta

    https://tulenhenkiblogi.blogspot.com/2023/02/transsukupuolisten-tyytymattomia.html?

    Toivottavasti mahdollisimman moni vihervasemmiston ja muidenkin suuntausten hyödyllinen idiootti lukisi nuo tekstit ajatuksella ja tuntisi piston sisimmässään. Mitä tulikaan oikeastaan kannatettua ja miksi. Oikeiden transien asialle ette ainakaan olleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taivaan kiitos, että meillä on Tulenhengen, Sametin, Tinan jne. kaltaisia terveen järjen ääniä kaiken tämän hulluuden keskellä! *helpotuksen huokaus* Olipas harvinaisen hyvä teksti tuokin. Varsinkin Tulenhengen oma pohdinta loppupuolella sukupuolen itsemäärittelylain (miksi me edes kutsumme sitä ”translaiksi”, kun sillä ei ole transsukupuolisuuden kanssa mitään tekemistä?) ongelmista transsukupuolisille, joille kehodysforia on todellinen ongelma, joka lopulta ajaa heidät hankkimaan medikaalista apua, jottei dysforian ajatteleminen hallitsisi koko elämää 24/7 (kuten Tulenhenkikin tekstissä toteaa). Nykyinen täysin käsiin räjähtänyt transsekoilu on tehnyt transsukupuolisten tilasta vitsin. Transsukupuoliset tulevat saamaan transien perseilyistä aivan hitosti paskaa niskaansa, eikä heitä ota lopulta enää kukaan vakavasti (jollei ole perehtynyt transsekoilun taustoihin, ja aika harva loppujen lopuksi on).

      Ja translain läpi runnoneet hyödylliset idiootit vihervasemmalla tulevat pesemään kätensä kaikesta vastuusta ja syyllistämään homoseksuaalit kaikesta aiheutuneesta vahingosta. Hehän vain ”edistivät ihmisoikeuksia”.

      Poista
  57. Sanna Ukkolan uusi kolumni: Seta ja herätysliikkeet eivät kuulu kouluihin – Jättäkää lapset rauhaan!

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/791376d4-4ef1-4121-b14a-1de6a5f4b0ef

    Hyvä, Sanna! Seta helvettiin kouluista tällä punaisella minuutilla, ja kaikkialta muualtakin. Seta on AIVAN TÄYSIN LÄPIMÄTÄ ja ideologisesti motivoituneiden gendersekoilijoiden mädättämä paskajärjestö, jolta pitäisi katkaista kaikki valtionrahoitus VÄLITTÖMÄSTI.

    HS:n artikkeli: Harry Potter sai video­pelissä sarjan ensimmäisen trans­hahmon, mutta J.K. Rowling saa osan boikotoimaan peliä

    Ote artikkelista: "Pelin boikotointi on protesti Harry Potter -sarjan kirjoittajaa J.K. Rowlingia vastaan, joka on aiemmin esittänyt loukkaavia kommentteja transsukupuolisista."

    Rowling ei ole koskaan sanonut ainoatakaan pahaa sanaa tai esittänyt "loukkaavia kommentteja" transsukupuolisista. Yhä edelleenkään näiltä Rowlingin väitetystä transfobiasta räkyttäjiltä ei heru selvitystä siitä, mitä transfobista Rowling tarkalleen ottaen on sanonut. Se, että puolustaa naisten oikeuksia koko maailmanhistorian misogynistisimmän ja homofobisimman liikkeen edessä, ei vittu soikoon ole "transfobiaa". Jos nuo aivopestyt idiootit vaivautuisivat lukemaan Rowlingin esseen aiheesta edes yhden ainoan kerran, he saattaisivat edes jollain tasolla kyetä hahmottamaan Rowlingin varsinaisen pointin, mutta kun on liian kiire keräillä niitä mehukkaita wokepointseja ja räkyttää ummehtuneelle konservatiivioikeistolle kuvitellusta transvainosta, niin hittoako sitä nyt vaivautua.

    Jos transien paljon paasatut toteutumattomat ihmisoikeudet olisivat jotenkin uhattuina esim. Rowlingin kommenttien tai minkä tahansa muun kriittisen lähestymistavan vuoksi, transeilla ei olisi valtaa muutella lakeja oman maailmankuvansa mukaisiksi ja pakottaa muut ihmiset elämään luciferiaanisessa totalitarismissa, jossa kaikkien on pakko teeskennellä, että mies voi olla nainen ja nainen voi olla mies. Yksityiskohtaista selvitystä ei ole transräkyttäjiltä herunut siitäkään, mitä ihmisoikeuksia transeilta tarkalleen ottaen vielä puuttuu tai mihin äärimmäisyyksiin yhteiskunnan pitäisi vielä vääntyä, että transit olisivat tyytyväisiä ja PITÄISIVÄT VIHDOIN JA VIIMEIN LOUSKUVAT TURPANSA KIINNI.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään nuo Rowlingin mustamaalaajat keskittyvät valehtelemaan, kuinka Rowling tukee ja rahoittaa transvastaisia järjestöjä ja tahoja ja on siksi transvihaaja. Kuten siis turvataloja, jotka ovat suunnattu seksuaaliväkivaltaa kokeneille naisille. Nämä ihmisoikeuspuolustajat taas lähettelevät tappo, pommi - ja raiskausuhkauksia tälle meidän ihmisvihaajahirviölle. Että semmoista sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

      Poista
  58. Hyvä fiilis. MeNaiset normalisoi terveiden esteettisistä syistä tehtävää rintojen amputointia:

    Jade, 25, leikkautti rintansa kokonaan pois – näin hänen elämänsä muuttui: ”Koen itseni yhä naiseksi”

    Jade Sidorov haaveili vuosia mastektomiasta ja litteästä rintakehästä. Hänen haaveensa toteutui vihdoin viime vuonna.

    "12-vuotiaana Jade Sidorov näki Youtubesta videon, joka jäi hänen mieleensä. Eräs cosplayn harrastaja kertoi leikkauttaneensa pois rintansa.

    Jade ei tiennyt rintojen poiston olevan mahdollista, mutta sen hän tiesi, että omat rinnat olivat tuntuneet epämiellyttäviltä aina murrosiästä asti.

    – En tuntenut rintoja omikseni tai mukaviksi. Rinnat tuottivat ahdistusta, Jade, 25, kertoo.

    Jaden rinnat eivät olleet erityisen suuret, kuppikokoa b, mutta lyhytkasvuisesta Jadesta ne tuntuivat silti isoilta. Hän haaveili litteästä rintakehästä.

    – Olen aina ollut vähän poikamainen, Jade kertoo.

    Youtube-videon näkemisen jälkeen Jade alkoi haaveilla masektomiasta eli rintojen poistoleikkauksesta.

    Cosplay-harrastajan tekemä video liittyi sukupuolenkorjaukseen, mutta Jade ei kokenut itseään mieheksi."

    "Jade kävi trans-poliklinikalla läpi vaadittavat tutkimukset, ja niitä ennen transpolin suosituksesta seksuaaliterapiassa. Tutkimukset päättyivät vuonna 2021.

    Hän ei saanut leikkauksen mahdollistavaa diagnoosia.

    – Ymmärrän sen kyllä. En identifioitunut täysin mieheksi. Olen vähän semmoinen, että jään keskelle, Jade sanoo.

    Jade arvelee, että asiaan saattoi vaikuttaa myös se, että mastektomia oli ainoa Jaden toivoma hoito."

    https://www.is.fi/menaiset/hyva-fiilis/art-2000009329949.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli Suomessa yksityisen puolen lääkärit leikkaavat nuorilta naisilta terveet rinnat pois ihan vain siksi, että ne rinnat eivät tunnu mukavilta?!?!?!?!?!?!

      Poista
    2. "Eli Suomessa yksityisen puolen lääkärit leikkaavat nuorilta naisilta terveet rinnat pois ihan vain siksi, että ne rinnat eivät tunnu mukavilta?!?!?!?!?!?!"

      No totta helvetissä. Mieti, mitkä massit he näillä psykoosipotilailla taskuihinsa käärivät. Ja informed consent pitää huolen siitä, etteivät he joudu leikkelyistään minkäänlaiseen vastuuseen.

      Poista
    3. Parhaimmillaan plastiikkakirugi rahastaa monta kertaa. Ensin komplikaatioiden korjailut ja katumisen yhteydessä voidaan asentaa silarit sopuhintaan. Varmasti löytyy myös muita kohtia, joita voi feminisoida tai maskulinisoida. Ka-ching!

      Poista
    4. Veikkaan, että monet transitioituneet yrittävät aikanaan kompensoida keholleen aiheuttamaansa vahinkoa yrittämällä muokkautua joksikin nonbinäärisekasikiöiksi, kun lopulta umpikujaan ajauduttuaan tajuavat, ettei biologista sukupuolta kerta kaikkiaan voi tukahduttaa tai muuttaa toiseksi. Oli heidän katumisensa sitten nonbinääriksi muokkautumisen tai alkuperäiseen kehollisuuteensa palaamisen halua, he joutuvat joka tapauksessa turvautumaan jälleen medikaaliseen apuun; oli lopputulos heidän kohdallaan sitten mikä hyvänsä, rahaa ropisee pharman kirstuun. Kyllä pharmalla tiedostetaan tämä tilanne; että katujia tulee aikanaan olemaan iso liuta. Eivät he mitään idiootteja ole, tietävät tasan tarkkaan, mitä ovat tekemässä.

      Transhoitojen äärimmäistä vakavuutta alleviivaa nimenomaan se tosiasia, että niiden vaikutukset ovat peruuttamattomia. Kun ruumiinosia leikellään irti ja muokkaillaan kehoa rajusti muuntohormoneilla, niitä muutoksia ei voi myöhemmin enää palauttaa alkuperäiseen. Monille detransitioituville nimenomaan tämä on ollut kaikkein tuskallisinta tajuta ja sisäistää. He joutuvat elämään koko loppuelämänsä muokkailluissa kehoissa ja kärsimään transition ikävistä sivuvaikutuksista, joita ei voi niitäkään pyyhkäistä millään keinolla olemattomiin. Detransitioituneiden kuvaukset kokemuksistaan ja siitä, miten ovat vasta myöhemmin heränneet dissosiaatiohuuruistaan todellisuuteen, ovat todella karmeaa kuultavaa ja luettavaa. Ovat mm. kertoneet, etteivät toivoisi edes pahimmilleen vihamiehilleen sitä kokemusta. On tuon pakko olla kaikkinensa aivan kammottava mielen vankila, koko transkokemuksen siis.

      Poista
    5. Ja tämmöiset kehonmuokkauksesta muuten vain kiinnostuneet menevät sitten kuormittamaan terveydenhuoltoa ja larppaamaan lääkäriin transsukupuolista, että saisivat veronmaksajien piikkiin omat henkilökohtaisten mielihalujen mukaiset plastiikkakirurgiset toimenpiteet? Ja myöntävät tämän vielä lehdissä ihan suoraan!? Nyt on kyllä harvinaisen härskiä ja itsekeskeistä, eikä yhtään yllätys että lähetteet ovat kasvaneet kymmenillä, vaiko jopa sadoilla prosenteilla.

      Julkinen terveydenhuolto ei ole tehty tuollaisiin tarkoitusperiin. Ei sillä, tämähän vain lisää sitä vahvistusta kuinka moderni genderideologia on lähinnä alakulttuuri, johon kuuluu myös radikaalia kehonmuokkausta. Menkää Turkkiin leikkauttamaan fantasiagendersukupuolenne mukainen keho ja jättäkää transpoli oikeasti sen kohderyhmälle.

      Poista
  59. Tässä kävi juuri niinkuin ennustettiin, eli itsemäärittelyn mahdollistama perseily roiskahti tolkun transien naamalle Skotlannissa. Nyt tolkun transnaisetkaan eivät pääse naisvankilaan. Riittävästi kun perseilevät, niin kaikki transit asioivat ainoastaan biologisen sukupuolen tiloissa ja palveluissa. Miten meni niinkuin omasta mielesta, transaktivistit, transit ja vihervasemmisto?

    Vauvalta:

    "Skotlannissa täyskäännös: vangit sijoitetaan jatkossa biologisen sukupuolen, ei sukupuoli-identiteetin mukaan. Eli vankilaorganisaatio ei hyväksy enää itsemääriteltyä sukupuolta vaan biologisen. Transnaiset sijoitetaan jatkossa miesten vankilaan. Tämä sen jälkeen, kun paljastui, että naisten vankilaan on sijoitettu raiskaajamiehiä."

    https://www.telegraph.co.uk/politics/2023/02/09/scottish-prisons-abandon-nicola-sturgeons-trans-self-identification/

    Suomi haluaa ottaa omat oppinsa kantapään kautta, eli sama tilanne on täälläkin parin vuoden viiveellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen moneen kertaan sanonut, ettei taida olla enää mitään muuta vaihtoehtoa saada transeja tajuamaan havittelemansa maailmanjärjestyksen toimimattomuutta ja mahdottomuutta kuin yrittää hammasta purren elää siinä maailmanjärjestyksessä. Kun mikään järkipuhe ei kerran mene perille radikalisoituneelle laumalle raivohulluja, niin lopulta on annettava Siperian opettaa. No, nythän olemme alkaneet käytännössä nähdä, mihin transien hyysääminen on johtanut. Transit ovat itsevarmoina luulleet, että heidän pyhä sotansa cissuja, TERFejä, transfoobeja, binääriä ja cisteemiä vastaan on voitettu sillä, että heidän haluamansa self-ID-lait on kaikessa hiljaisuudessa säädetty voimaan ja keskustelu sitä myöten tyrehdytetty, transien hegemonia vihdoin saavutettu. Hah, nythän se sotiminen ja keskustelu vasta alkaakin. Transit ovat tehneet kaiken voitavansa tyrehdyttääkseen kaiken transasiaa koskevan kriittisen keskustelun saadakseen nuo haluamansa paskalakimuutokset läpi, mutta he eivät ole missään vaiheessa pysähtyneet sisäistämään, että heidän on kuitenkin ennen pitkää käytävä ne keskustelut, halusivat tai eivät.

      Jos transit olisivat alun perinkin lähestyneet "cissukupuolisia" eli valtaväestöä rauhanomaisin, sovittelevin ja kompromissihakuisin elkein, kuten esim. homoseksuaalit tekivät, he eivät olisi nyt tilanteessa, jossa kaikki elävät pakotetusti heidän pakotetussa maailmanjärjestyksessään; tämä tulee johtamaan käytännössä siihen, että lopulta kaikki "cisihmiset" välttelevät transidentifioituvien joukkoa kuin ruttoa eivätkä yritäkään enää peitellä sitä, miten paljon heitä inhoavat. Koittaa aika, kun kukaan ei halua enää olla missään tekemisissä transien kanssa tai kuulla enää koskaan puhuttavankaan heistä halaistua sanaa. Meillä on tässä jo vuosikausien ajan tikittänyt pinnan alla aikapommi, kun jossain kohtaa valtaväestöllä menee transtuputukseen ja genderaivopesuun lopullisesti hermot ja he laittavat sille kertarysäyksellä pisteen. Siinä kohtaa rytisee ja kovaa. Hieman pelottaa ajatella, mitä kaikkea siitä seuraa, mutta ei ole enää muuta keinoa saada tätä joukkopsykoosia loppumaan.

      Transit ovat itse, ihan omalla toiminnallaan ja autoritaarisella aktivismillaan, saaneet kaikki vihaamaan itseään.

      Poista
    2. Irlannissa on sama juttu, kuten kommenteissa on aiemmin kerrottu. Irlannissa itsemäärittely ujutettiin lakiin tasa-arvoisella avioliittolailla lokkeillen. Asiasta ei uutisoitu eikä siitä käyty julkista keskustelua Dentonsin ohjekirjan oppien mukaisesti.

      Nyt siellä on alettu nostaa äläkkää kuuden vuoden jälkeen lain voimaantulosta. Tätä keskustelua ei vain voi välttää, vaikka transnaisten ja itsemäärittelevien pervoilijoiden tekoset kuinka tilastoitaisiin ja uutisoitaisiin naisten tekemiksi.

      Poista
    3. Irlannissa genderjärjestötoimijat olivat suorastaan kannustaneet transeja siihen, että sukupuolen itsemäärittely kannattaa ujuttaa strategisesti läpi lainsäädäntöön tasa-arvoisen avioliittolain vanavedessä. Transien toiminta tässä asiassa on ollut täysin suunnitelmallista ja tarkoitushakuista, ja nimenomaan siinä mielessä, että transien tavoitteita on ajettu maaliin homoseksuaalien oikeuksilla lokkeillen ja loisien. Aivan liian monet homoseksuaalit ovat havahtuneet tähän asiaan liian myöhään (no, parempi myöhään kuin ei milloinkaan).

      Nyt, kun transien uusi maailmanjärjestys on ujutettu narratiiveja vääristelemällä länsimaissa lainsäädäntöön asti, olemme koko asiassa aivan umpisolmussa. Tätä paskakasaa tullaan lapioimaan vielä pitkään ja hartaasti. Tekisi mieli vetää turpaan joka ikistä homoseksuaalia, joka tsemppaa ja edistää tätä sekoilua luullen samalla laupiaasti ajavansa jotain syrjityn vähemmistön ihmisoikeuksia. Suomessakin on pilvin pimein näitä wokehinttareita, jotka jauhavat "transsiskojensa oikeuksista" ja räkyttävät transien mantroja tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta ja ihmisoikeuksista. Missä helvetin välissä siitä tuli ihmisoikeus, että kaikki voidaan pakottaa tietyn porukan väitetyn vähemmistöstatuksen nojalla kieltämään todellisuus tyystin? Vain, jotta muutama mekkomies ja sinitukkaseptumisti saa legitisti larpata olevansa joku mielikuvitussukupuolinen genderspeshul.

      Poista
  60. Shokkitekstiä jenkkilän transhoidoista. Jenkkilän nuorten transiutusteollisuuden ensimmäinen whistleblower:

    I Thought I Was Saving Trans Kids. Now I’m Blowing the Whistle.

    There are more than 100 pediatric gender clinics across the U.S. I worked at one. What’s happening to children is morally and medically appalling.

    "The girls who came to us had many comorbidities: depression, anxiety, ADHD, eating disorders, obesity. Many were diagnosed with autism, or had autism-like symptoms. A report last year on a British pediatric transgender center found that about one-third of the patients referred there were on the autism spectrum."

    "How little patients understood what they were getting into was illustrated by a call we received at the center in 2020 from a 17-year-old biological female patient who was on testosterone. She said she was bleeding from the vagina. In less than an hour she had soaked through an extra heavy pad, her jeans, and a towel she had wrapped around her waist. The nurse at the center told her to go to the emergency room right away.

    We found out later this girl had had intercourse, and because testosterone thins the vaginal tissues, her vaginal canal had ripped open. She had to be sedated and given surgery to repair the damage. She wasn’t the only vaginal laceration case we heard about."

    "Other girls were disturbed by the effects of testosterone on their clitoris, which enlarges and grows into what looks like a microphallus, or a tiny penis. I counseled one patient whose enlarged clitoris now extended below her vulva, and it chafed and rubbed painfully in her jeans. I advised her to get the kind of compression undergarments worn by biological men who dress to pass as female."

    https://www.thefp.com/p/i-thought-i-was-saving-trans-kids?r=7xe38&utm_medium=ios&utm_campaign=post

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ollut huomaavinani, että monelle testot aloittaneelle naiselle tai estrot aloittaneelle miehelle tulee ikävänä yllätyksenä, etteivät hormonit olekaan taikakarkkia tai monijuomalientä, jota pämppäämällä voi ikään kuin valikoida itselleen ne haluamansa kivat vaikutukset – kylkiäisenä tuleekin liuta odottamattomia sivuvaikutuksia, jotka eivät kaikki olekaan kivoja. Esimerkiksi monille transmiehille tulee ikävänä yllätyksenä se, että testo aiheuttaa heillä karvankasvua epätoivotuissa paikoissa ja vastaavasti hiusrajan vetäytymistä tai suoranaista kaljuuntumista. Hormonit ovat hyvin voimakasta tavaraa, testosteroni nyt varsinkin. Testosteronin vaikutukset ovat myös yksilöllisiä; jotkut miehet ovat lähes karvattomia, kun joillakin taas on suoranainen gorillan turkki. Kun naiskehoon pämpätään kymmenkertainen määrä (sinne kuulumatonta) testosteronivalmistetta, niin naiskeho voi reagoida hyvinkin aggressiivisesti alkamalla puskea karvaa kaikkialta. Monilla transmiehillä on toive siitä, että kasvaisi viikset ja parta, mutta selkä- ja jalkakarvojen kasvun lisääntyminen ei sitten inspiroikaan ollenkaan. No, tervetuloa vaan mieheyden brutaaliin keholliseen todellisuuteen. Meillä puskee karvaa ja hikeä vähän kaikkialta, halusimme tai emme. Ruiskimme myös tahmeaa mälliä ympäriinsä hekuman hetkellä. Sitä mieheys on.

      Testosteroni vaikuttaa myös dramaattisesti emotionaaliseen kokemiseen ja tunnemaailmaan. Tiedän transmiestapauksia (esim. blogisti Yön supi), joilla testosteroni on vahvistanut voimakkaasti heidän ennestäänkin massiivisia voimafantasioitaan. Kannattaa tutustua Yön supin blogiin (löytyy täältä). Mietin tuossa jokin aika sitten, että haluaisin hieman kommentoida muutamia Yön supin kirjoituksia ja ajatuksia. Hän on selvästi erittäin älykäs tyyppi, joskin olen pannut merkille, että hänellä on massiivisia komplekseja liittyen nimenomaan yli äyräidensä ryöpsähteleviin voimafantasioihin. Yön supi, jos luet tätä: olisi mielenkiintoista keskustella kanssasi tai tehdä vaikka jonkinlaista blogienvälistä yhteistyötä. Olet blogisi perusteella erittäin mielenkiintoinen ja maanläheinen tyyppi, jolla on paljon tervejärkisiä ja paljon pohdittuja näkemyksiä transasioihin.

      Poista
    2. Minun mielestäni olisi erittäin tärkeää erottaa toisistaan sukupuolidysforia (gender dysphoria) ja transsukupuolisuus (transsexualism). Transsukupuolisilla on lähes aina sekä kehollista että sosiaalista dysforiaa, mutta itse transsukupuolisuus tarkoittaa Suomessakin käytetyn ICD-10 -tautiluokituksen mukaan "halu[a] elää ja tulla hyväksytyksi vastakkaisen sukupuolen edustajana". Tätä määritelmää ei kuule oikeastaan missään riippumatta siitä, kuka on äänessä, eivätkä edes transsukupuolisuutta hoitavat ihmiset tai jopa itse transsukupuoliset aina ymmärrä sitä.

      Transhoidoillakaan ei siis hoideta kehodysforiaa, vaan transsukupuolisuutta. Dysforiaa sen sijaan pitäisi hoitaa terapialla. Transsukupuolisuuteen terapia ei auta, koska kyseessä ei ole varsinainen mielenterveyden ongelma, vaan mielen ja kehon ja kehosta seuraavan sosiaalisen todellisuuden välinen ristiriita. (Transsukupuolisilla tosin on usein erilaisia traumoja, joihin terapiasta voisi olla apua.)

      Poista
    3. Huh huh, mitä menoa:

      "For example, one teenager came to us in the summer of 2022 when he was 17 years old and living in a lockdown facility because he had been sexually abusing dogs. He’d had an awful childhood: His mother was a drug addict, his father was imprisoned, and he grew up in foster care. Whatever treatment he may have been getting, it wasn’t working.

      During our intake I learned from another caseworker that when he got out, he planned to reoffend because he believed the dogs had willingly submitted.

      Somewhere along the way, he expressed a desire to become female, so he ended up being seen at our center. From there, he went to a psychologist at the hospital who was known to approve virtually everyone seeking transition. Then our doctor recommended feminizing hormones. At the time, I wondered if this was being done as a form of chemical castration.

      That same thought came up again with another case. This one was in spring of 2022 and concerned a young man who had intense obsessive-compulsive disorder that manifested as a desire to cut off his penis after he masturbated. This patient expressed no gender dysphoria, but he got hormones, too. I asked the doctor what protocol he was following, but I never got a straight answer."

      Poista
  61. Onko tämä tasapainoisen oloinen transleidi tulevan Jokeri-elokuvan uusi päätähti?
    https://twitter.com/troonytoons/status/1624077480591233025?cxt=HHwWgsDQ5aT38IktAAAA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miettikää näitä kilahtaneita, skitsofreenisille harhoilleen täysin antautuneita ja demonisesti käyttäytyviä mielenterveystapauksia naisten ja tyttöjen tiloissa, joihin naiset ovat nyt toivottaneet heidät tervetulleiksi. Hymysuin.

      Poista
  62. Seta on julkaissut transihmisille suunnatun "Seksi ja trans" oppaan jota suositellaan kouluterveydenhoitajille, seksuaalineuvojille ja psykologeille. Oppaan on kääntänyt ruotsista ja editoinut Panda Eriksson ja Ami Koiranen.

    Opasta on luonnehdittu sanoilla "omituinen ja ahdistava". Oppaan kuvitus on pornahtavaa. "Seksi" tarkoittaa tässä tapauksessa moniavioisuutta, ryhmäseksiä, prostituutiota, sadomasokismia ja ties vaikka minkälaista seksuaalista poikkeavuutta johon oppaassa suhtaudutaan täysin normaalina asiana. "Trans" tarkoittaa tässä oppaassa oikeastaan mitä tahansa ison ihmisen ristiinpukeutumista.

    Taattuun genderistiseen tapaan tässä oppaassa pyritään kiistämään sukupuolen olemassaolo ja väitetään että ihmisen fyysisillä tosiasioilla ei ole mitään merkitystä seksin kannalta. Siis SEKSIOPPAASSA. Aina ei ole selvää puhutaanko oppaassa ruumiinosasta vai seksilelusta.

    Opas on tehty verorahoin (Seta saa julkista rahaa) ja kouluterveydenhoitajat jakavat sitä alaikäisille. Siis alaikäisille, onkohan se ihan laillistakaan?

    En vastusta seksivalistusta mutta valistuksen tulisi olla tiukan asiallista ja tosiasioihin perustuvaa eikä mitään pornoa. Kyseinen opas oli ainakin äskön netissä esillä.

    Aivan, terapeutin tehtävä ei ole tuomita, mutta ei myöskään yllyttää perversseihin kokeiluihin.

    Sametti lukee opasta. Kannattaa lukea myös Yönsupin mielipide oppaasta.

    https://www.youtube.com/watch?v=T24W7fcRmPc

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tutustunut tuohon oppaaseen ja kirjoittanut siitä aikaisemmin seuraavasti:

      Oppaassa neuvotaan mm. ”sukupuolittamaan toista oikein” seksin aikana, koska siten voidaan vahvistaa toisen sukupuoli-identiteettiä. Oppaassa puhutaan paljon siitä, millaista kieltä ja millaisia sanoja seksin aikana tulisi käyttää, ettei toinen tule väärinsukupuolitetuksi jne. Tässä suora sitaatti kohdasta, jossa puhutaan sukuelimistä: "Se, minkä lääkäri mieltää 'penikseksi ja kiveksiksi' voi olla klitoris ja häpyhuulet. 'Emätin' voikin olla lisäreikä tai jotain muuta. 'Klitoris' voi olla muna tai kalu ja 'penis' hyvin istuva strap-on. Mies voi myös puhua omista genitaaleistaan pilluna tai nainen käyttää sanaa penis. Genitaalien ulkomuoto ei kerro mitään sukupuolesta. Olennaista on se, että kehostaan voi puhua haluamallaan tavalla."

      Oppaassa annetaan ohjeita mm. sukupuoli-identiteettiä vahvistavaan anaaliseksiin, fistaukseen, BDSM:ään ja johonkin, mistä käytetään nimitystä "gender play". Myös seksilelujen käytöstä on oma osionsa, mm. mainitaan, että "esimerkiksi dildon voi kokea oman kehonsa jatkeena, tai se voi olla pelkkä seksilelu". Loppupuolella puhutaan erilaisista rekonstruktiogenitaaleista, käsitellään mm. metoidioplastisen "peniksen" ja falloplastisen "peniksen" eroja. Oppaan kuvitus on sanalla sanoen hirveä (katsokaa itse).

      Mielenkiintoisin kohta on mielestäni tämä: "Kehostaan nauttiminen ja kosketus voi olla miellyttävää, vaikka ei viihtyisi omassa kehossaan. Joskus voi olla tarpeen ’unohtaa’ keho ja keskittyä muuhun kuin tuntoaistiin, esimerkiksi niin, että kumppani seksin aikana kertoo oikeita termejä käyttäen, miten hän koskettelee." Tässähän ihan suoraan kehotetaan ihmisiä dissosioitumaan omasta kehostaan seksin aikana, jos kokee seksin ja koko tilanteen ahdistavaksi. Olen lukenut tarinoita raiskaustapauksista, joissa raiskattava on tilanteen aikana kokenut leijailevansa hieman oman kehonsa yläpuolella, koska tilanne on ollut niin hirveä ja traumatisoiva.

      ”Genitaalien ulkomuoto ei kerro mitään sukupuolesta.” Voi luoja.


      - Laventeli
      (En jostain syystä pysty kommentoimaan omilla tunnuksillani täppärin selaimella. Blogger bugittaa jatkuvasti tällä tavalla, mikä on ihan hiton rasittavaa.)

      Poista
    2. Tässä linkki Trans ja seksi -oppaaseen:

      https://www.dropbox.com/s/la7jh56f9mns2fg/Trans_ja_seksi_paivitetty.pdf?dl=0

      Varatkaa oksennuspussit tai ämpärit valmiiksi.

      (Yritin suoralinkittää, mutta paska Blogger nillittää ”tageista, joita ei sallita”. Mikä vittu siinä on, ettei tätä sivustoa osata koodata toimivaksi ja bugittamattomaksi?!)

      Tuo opas on oikeasti jotain aivan järkyttävää – kuin jostain irvokkaasta kauhuleffakuvastosta tai dystooppisesta romaanista. Luulisi transihmisiä itseäänkin ahdistavan joutua lukemaan tuollaista dissosiaatioon kannustavaa ja häröperverssiä seksin kuvausta, jossa seksi esitetään vastenmielisenä suorituksena, jossa täytyy teeskennellä olevansa jotain muuta kuin on ja esittää nauttivansa, vaikka ahdistaisi ja kokisi epämukavuutta koko tilanteesta. Tulee mieleen tilanne, jossa raiskattavana olevalle selitetään jotain samantapaista.

      Opasta on ollut tehtailemassa ainakin kaikkien meidän lempparimuusu Panda Eriksson, joka on määilmänkyyly sölybiölögiän kändi, sairaanhoitaja ja jonkin sortin seksuaaliterapeuttineuvoja. Mitähän paskaa Panduliini selittää vastaanotollaan nuorille transidentifioituville, jotka pohtivat seksiä ja seksuaalisuuttaan? Tuollaista samanlaista dissosioitumisshittiä kuin oppaassa kuvataan? Voin vain kuvitella sitä aivopesun ja manipuloinnin määrää ja pehmoisia puheita mielen avartamisesta milloin millekin. Auta armias… Säälin jokaista, joka joutuu Pandan kanssa tekemisiin yhtään missään merkeissä, varsinkaan seksuaalisuusasioissa. Herra varjelkoon ja päästä meidät pahasta. Vähemmästäkin sitä menisi ihminen totaalisesti sekaisin ja alkaisi fantasioida eutanasiasta.

      Panda kuuluu kyllä kiistatta eniten vihaamieni transaktivistien top 5:een. Muita tämän kunniakkaan tittelin saavia transeja ovat mm. Julppu ja Sophie Labelle. Fuck you.

      Poista
  63. Karua kertomaa Tavistockin transiutusklinikan toiminnasta. Transiutus nuorten homoseksuaalien eheyttämisen muotona:

    How the Tavistock gender clinic ran out of control

    "There were similar fears about gay children. Clinicians recall multiple instances of young people who had suffered homophobic bullying at school or at home, and then identified as trans. According to the clinician Anastassis Spiliadis, “so many times” a family would say, “Thank God my child is trans and not gay or lesbian.” Girls said, “When I hear the word ‘lesbian’ I cringe,” and boys talked to doctors about their disgust at being attracted to other boys."

    "When Gids asked adolescents referred to the service in 2012 about their sexuality, more than 90 per cent of females and 80 per cent of males said they were same-sex attracted or bisexual. Bristow came to believe that Gids was performing “conversion therapy for gay kids” and there was a bleak joke on the team that there would be “no gay people left at the rate Gids was going”."

    "What if becoming trans is — for some people — a way of converting out of being gay? If a boy is attracted to other boys but feels shame about it, then a potential way around that is for him to identify as a girl and therefore insist he’s heterosexual. This possibility complicates the government’s plan — which has cross-party support — for including gender alongside sexuality in the bill to ban conversion therapy, if enabling a young person to change gender is, in itself, sometimes a form of conversion therapy."

    https://archive.is/9ecFL#selection-1099.0-1099.515

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transaktivismi ja transidentiteetit ovat homojen eheytysterapian uusi muoto. Transit fantasioivat maailmasta, jossa homoseksuaaleja ei enää periaatteessa ole: homoseksuaalinen kiinnostus on aina ”korjattu” pois ihmisestä rakentamalla hänestä irvokas transhetero. Transit kuvittelevat, että homoseksuaalisuus lakkaa olemasta ja pysymästä suhdedynamiikkaa määrittävänä olennaisena tekijänä, kun transeja on niin paljon, ettei kukaan enää tee cissun ja transin välille minkäänlaista eroa parisuhdevalinnassa. Transien maailmassa kaikki homot ja lesbot on ”korjattu” transheteroiksi ja ”homoseksuaalisuus” tarkoittaa gaytransmanien ja transbianien kiinnostusta vastakkaista biologista sukupuolta edustaviin cissuihin, jotka painostetaan suhteisiin gaytransmanien ja transbianien kanssa kirkonkiroukseen langettamisen uhalla. LG-ihmisiä estetään systemaattisesti järjestäytymästä keskenään ja kaikki mahdollinen LG-keskinäistoiminta on transien kontrolloimaa. LG:t eivät pysty tekemään mitään tai menemään minnekään ilman transien kontrollia, valvontaa ja läsnäoloa.

      Haluatteko te ihan oikeasti elää tällaisessa maailmassa? Tätä kohti yhteiskunta on menossa. Transien yhteiskuntajärjestystä, jossa homoseksuaalisuutta ja heteroseksuaalisuutta ei enää voi olla olemassa. Kaikki pakotetaan ja aivopestään olemaan panseksuaaleja ja pariutumaan ja harrastamaan seksiä transien kanssa. Eheytysleirejä ja transseksipakotusta järjestetään Setan toimesta jo nyt. Kouluissa aivopestään lapset omaksumaan transidentiteetti ja kieltämään oma kehollisuutensa. Tämä dystopia vain laajenee laajenemistaan minkään pysäyttämättä sitä.

      Transit ovat esittäneet mm. sellaista, että kaikki, siis aivan kaikki syntyneet lapset täytyisi blokkeroida siihen asti, että he pystyvät itse päättämään oman sukupuolensa. Transit tulevat vielä ajamaan senkin jollain tavalla lainsäädäntöön. Alkakaa miettiä keinoja suojella lapsianne. Transit tulevat heidät vielä ennen pitkää noutamaan Hamelnin pillipiipareina soitellen.

      Poista
  64. Sexpon toiminnan­johtajaa Tommi Paalasta syytetään raiskauksesta ja sala­katselusta
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009389420.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, ja yllättyneitä olivat...? Siis että ihminen joka on tehnyt seksipakkomielteestään ja omista mieltymyksistään itselleen ammatin saattaa, saattaa, olla ihan pikkasen vinkurallaan itsekin?

      Mielenkiintoinen on myös tuo organisaationsa naiskollegan reaktio muutenkin, "no ei me voida tietää mitä on tapahtunut, kattellaan, kyllä viranomaisilta sitten jos jotain kuuluu". Tiialle ja muille tiedoksi: aivan harvinaisen paskaa peeärrää. Huonommin olisitte tuskin voineet tätä hoitaa.

      Kenen tahansa muun tekemänä olisi jo epäilys riittävä peruste tilapäiselle hyllyttämiselle. Mutta mistäpä nämä hätkähtäisivät, nämä jotka haluavat murskata kaikki naisten, lasten ja homoseksuaalien hyväksi olleet rajat, tabut ja aidat. (Tabulla tarkoitan tässä nyt vaikka sitä, että normaalimiehelle tunkeminen naisten intimiteettitiloihin on absoluuttinen ja luovuttamaton tabu. Perversseillekin oli ennen, kun kiinnijäämisestä oli oikeita seurauksia. Nythän näin ei enää ole.)

      Poista
    2. Sexpo on myös kieltänyt homoseksuaaleja ilmaisemasta transfobisia mieltymyksiään ääneen:

      "Transfobia ja seksikumppanit"

      "... pahasti sekaisin seksuaalisen itsemääräämisoikeuden puolustaminen ja transvihamieliset ulostulot, jotka on naamioitu itsemääräämisoikeutta koskeviksi huoliksi."

      "Jos jokin ihmisryhmä suljetaan kategorisesti pois mahdollisista kumppaneista ennakkoluuloisin tai halveksuvin perustein, sellainen ajattelu on transfobista."

      "...jos ryhtyy jakamaan omia transfobisia perustelujaan sosiaalisessa mediassa tai muulla tavalla julkisuudessa, voidaan jo alkaa puhua vihapuheesta. Transvihamielinen julkinen puhe ei ole hyväksyttävää, vaikka sillä perusteltaisiin omia tapailumieltymyksiä.

      Harva muutenkaan julistaa julkisuudessa kuka kulloinkin ei kiinnosta. Transihmisten nostaminen erityiseksi ongelmatapaukseksi vihjaa muista motiiveista kuin aidosta halusta kertoa omista mieltymyksistään. Vaikka itsellä olisikin rajoituksia kumppanin valinnassa, eri ihmisryhmistä pitää silti puhua vähintään neutraaliin tapaan."

      https://sexpo.fi/blogi/transfobia-ja-seksikumppanit/

      Vanha kunnon: "jokaisella on oikeus mieltymyksiinsä ja rajoihinsa, MUTTA..."

      Sametti on käsitellyt seksuaaliterapeuttien, joita Sexpo myös kouluttaa, sakeita taustoja ja ulostuloja blogissaan:

      Seksuaaliterapeutit ovat genderistejä

      https://mustaorkidea.blogspot.com/2021/02/seksuaaliterapeutit-ovat-genderisteja.html

      Mitenkähän nämä uuden polven seksuaaliexpertit kohtaavat perinteiset genitaalifetisist... homoseksuaalit. Tuleeko siedätyshoitoa ja manipulointia transseksin suuntaan, "Trans ja fistaus kehosta irtaantuneena" -oppaan läpikäyntiä?

      Poista
    3. Tosiaan, onko jollekin suuri yllätys, että ko. herralla saattoi olla pakkomielteisiä fantasioita, joihin suostumuksella ei ole niin suurta väliä?
      TP:n luotsaama järjestö on ajanut alaikäisten seksikokemuksia & suojaikärajan alentamista, esitellyt sadomasokismia & prostituutiota normaalina ym.ym...
      Eli, kaikenlaista rajojen hälventämistä ja terveiden ihmissuhteiden hajottamista. Eipä ihmetytä lainkaan kollegoiden kommentit..

      Poista
    4. Eikö nämä transit voisi hoitaa seksiin ja parisuhteeseen liittyviä asioita keskenään ja jättää muut rauhaan?

      Eikö ne voisi perustaa omaa sateenkaarideittauspalveluaan jossa he olisivat avoimia taustansa suhteen heti kättelyssä?

      Taitaisi käydä niin että siinä palvelussa tarjonta olisi kova ja kysyntä aika pientä. Heistä harvoista jotka suostuisivat transin kanssa parisuhteeseen iso osa on chasereita jotka taas eivät transeille kelpaa.

      Poista
    5. "Mutta mistäpä nämä hätkähtäisivät, nämä jotka haluavat murskata kaikki naisten, lasten ja homoseksuaalien hyväksi olleet rajat, tabut ja aidat."

      Transien, queerien, gendersekoilijoiden ja heidän tukijoukkojensa pakkomielle murentaa sukupuolten ja seksuaalisuuden raja-aidat ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus on nähdäkseni osa jonkinlaista suurempaa intersektionaalisuusaatteen hanketta, jossa tähdätään eräänlaiseen perverssien suurvallankumoukseen. Nämä tahot tuntuvat yrittävän alkuunsaattaa jonkinlaista himon ja turmeluksen aikakautta, jossa mikään ei ole enää pyhää; eletään jossain kummallisessa modernissa Sodoman ja Gomorran villissä reinkarnaatiossa.

      En aivan hahmota, mihin nämä aktivistitahot aivan perimmältään tähtäävät, mutta ainakin radikaali transliberaatio näyttää heidän käsityksensä mukaan olevan mahdollinen vain järjestelmässä, joka ei kollektiivisesti enää tunnusta sukupuolieroja biologiaan perustuvana kaksinapaisena järjestelmänä. Tämä on yksi syy siihen, miksi näitä pähkähulluja sukupuolen itsemäärittelylakeja lanseerataan niin hanakasti lainsäädäntöön kaikkialla länsimaissa. En kykene ilman kestävää todistusaineistoa foliohattuilemaan tämän pidemmälle, mutta tajuaahan sen jo umpi-idioottikin, ettei se mikään vahinko ja sattumaa ole, että todellisuuden kollektiiviseen kieltämiseen pakottavia lakimuutoksia tehdään naamioiden ne johonkin "sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksia" ajavan liikehdinnän valepukuun.

      Ymmärtäkää myös kerta kaikkiaan tämä: sukupuolikäsityksen muuttaminen on yleisen ihmiskäsityksen muuttamista. Tässä projektissa yritetään häivyttää sitä, mikä ihminen biologisessa todellisuudessa pohjimmiltaan on: mies ja nainen, jotka lisääntyvät keskenään. On kaikenlaista devianssia, kuten homoseksuaalinen suuntautuminen, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että ihminen on mies tai nainen, jonka sukupuolella on biologinen lisääntymisfunktio. Se, että tämä absoluuttinen fakta yritetään häivyttää kollektiivitajunnasta transien riehumisella, muusujen kolmansilla sukupuolilla ja hämäriä self-ID-lakeja säätämällä, ei muuta tätä asiaa miksikään, mutta ihmiset voidaan kyllä saada kaikella käsitteiden sotkemisella ja identiteetillä totaalisen hämmennyksiin. Jos ihminen ei enää ymmärrä, mitä hän pohjimmaltaan on, häneltä katoaa lopulta ymmärrys monesta muustakin ihmisyyttä fundamentaalisesti määrittävästä osatekijästä. Tähän liittyen myös sille on syynsä, että lapset ovat gendersekoilijoiden tulilinjalla: jos lapselle ei alun perinkään kehity selkeää käsitystä omasta sukupuolisesta essenssistään, niin millainen aikuinen hänestä kasvaa?

      Hämmentyneitä ja perustavanlaatuisella tavalla jäsentymättömiä ihmisiä on helppo hallita, aivopestä ja kontrolloida.

      Poista
    6. Nuo Sexpon ja muiden vastaavien toimijoiden ohjeistukset meille irstaille ja ulossulkeville genitaalifetisisteille ovat niin räikeän päivänselvää homojen eheytysterapiaa, että minusta on USKOMATONTA, miten edelleen VOI olla yhden yhtäkään homoseksuaalia tai ketään muutakaan, joka ei näe tämän sumutuksen läpi. Milloin siitä tuli "ihmisoikeus", että toinen ihminen voidaan painostaa romanttiseen tai seksuaaliseen kanssakäymiseen yhtään kenenkään kanssa? Transien homoeheyttäminen ei eroa millään tavalla aiempien vuosikymmenten homoeheyttämisestä. Retoriikka ja termistö on hieman erilaista, tavoite pohjimmiltaan tismalleen sama: homoseksuaalit on pakotettava ulos irstaasta ja ulossulkevasta elämäntavastaan painostamalla meidät eheyttävään heteroseksiin transien kanssa.

      Jokaisella ihmisellä on oikeus kieltäytyä deittailusta ja seksuaalisesta kanssakäymisestä kenen tahansa kanssa aivan mistä tahansa syystä tai ilman minkään valtakunnan syytä. Kenenkään ei tarvitse perustella kenellekään sitä, miksei halua deittailla hänen kanssaan tai panna häntä. Kukaan ei ole tilivelvollinen omista mieltymyksistään kenellekään. Juuri tämä homojen pakkomielteinen painostaminen on yksi merkki siitä, että tuo porukka tähtää jonkin käänteisperverssin yhteiskuntajärjestyksen luomiseen, jossa seksuaaliset suuntautumiset käsitetään historialliseksi jäänteeksi ja kaikki haluavat deittailla ja panna transien kanssa.

      Onko joku ollut jotenkin estämässä transeja perustamasta omaa deittailu- ja seksialakulttuuriaan, joka on inklusiivinen heille itselleen ja niille, jotka ovat myötämielisiä transien deittailulle ja voivat sitten oma-aloitteisesti hakeutua tuohon alakulttuuriin etsimään itselleen transseuraa? Mikä on syy siihen, että transien täytyy pakottaa, manipuloida ja painostaa muut ihmiset olemaan kanssaan intiimisti? Mikä saa ihmisen niin peruuttamattomalla tavalla sekaisin, että hän ajattelee sen olevan oikeus, että voi yrittää pakottaa sellaiset ihmiset olemaan kanssaan, jotka eivät vain yksinkertaisesti ole kiinnostuneita? Voisiko joku tätä mahdollisesti lukeva transidentifioituva tulla antamaan jonkinlaisen perusteellisen selvityksen tästä asiasta?

      Miksi meidän täytyy vääntää rautalangasta täysi-ikäisille ihmisille sitä, että toista ihmistä ei voi pakottaa mihinkään, varsinkaan seurustelemaan ja sekstailemaan halunsa ja suuntautumisensa vastaisesti? Kaikki tuo jumasvidunlaudan "kukaan ei pakota sinua olemaan transihmisten kanssa, mutta..." -paskanjauhanta... Jo se, että jollekulle tulee edes mieleen vihjata jotain sen suuntaista, että deittailusta ja seksistä kieltäytyminen kenenkään kanssa mistä tahansa syystä on jotenkin väärin, on eheyttämistä ja painostamista.

      Toivotan kaikki Sexpon ja Setan sekopäät ja homoeheyttäjät suorinta tietä syvimpään helvettiin. Perustakaa sinne oma hehkeä queeryhteisönne ja pankaa toisianne sydämenne kyllyydestä siellä ja antakaa meidän normaalien ihmisten olla rauhassa.

      Poista
    7. "Taitaisi käydä niin että siinä palvelussa tarjonta olisi kova ja kysyntä aika pientä. Heistä harvoista jotka suostuisivat transin kanssa parisuhteeseen iso osa on chasereita jotka taas eivät transeille kelpaa."

      Etenkin monissa lesbojen deittipalveluissa on käynyt niin, että niihin on änkeytynyt niin paljon transidentifioituvia miehiä, että naiset ovat jääneet niissä kirjaimellisesti vähemmistöksi. Periaatteessa tilanne on jo niin tragikoominen, että monet transien kolonisoimat homojen ja lesbojen deittipalvelut ovat käytännössä transdeittipalveluja, koska homot, lesbot ja biseksuaalit ovat kaikonneet niistä maanalaisiin invite only -periaatteella toimiviin sovelluksiin. Näistä sovelluksista ei tarkoituksella hiiskahdetakaan transien kuullen.

      Homomiesten sovelluksista ainakin Grindr on myös transien kolonisoima; Grindr-sovelluksen FAQ-osiot ovat täynnä informaatiota transinklusiivisuudesta, pronomineista, tuhansista eri gendereistä ja "trans acceptance starts with you" -tyylisestä aivopesusta. Jos joku uskaltautuu laittamaan Grindrissä tietoihinsa näkyville jotain sellaista kuin "no trans people, thanks", hän saa välittömästi bannit sovellukseen. Näin homoseksuaaleja painostetaan sisällyttämään transit kaikkeen keskinäistoimintaansa. Meiltä viedään surutta aivan kaikki: tilat, bileet, tilaisuudet, aktivismi, liput, termit, käsitteet, deittisovellukset, identiteetit, seksuaalinen itsemääräämisoikeus, oma rauha, valinnanvapaus, tuhkat pesästä, mahdollisuus valittaa ja puolustautua.

      Transit yrittävät väkisin vääntää homoseksuaalisuudesta heteroinklusiivisen konseptin. He eivät (ihan omien tutkimustensakaan mukaan) halua itselleen transkumppania, vaikka ovat kyllä muilta sitä kovaan ääneen vaatimassa. Chasereita he eivät halua, koska chaserit muistuttavat heitä todellisuuden olemassaolosta, ja nimenomaan todellisuuden kieltämiseenhän koko transhomma ja kaikki sen liitännäisilmiöt pohjimmiltaan perustuvat. Chaserien kiinnostus tuntuu transeista epävalidoivalta ja loukkaavalta. Transit tarkoituksellisesti ja järjestelmällisesti sulkevat omasta deitti- ja seksipoolistaan pois nimenomaan ne ihmiset, jotka olisivat heistä aidosti kiinnostuneita. He käyttävät kaiken aikansa ja energiansa niiden ihmisten painostamiseen, jotka eivät ole transeista kiinnostuneita eivätkä koskaan tule olemaan, vaikka transit räjähtäisivät kappaleiksi raivosta ja katkeruudesta. Tämä on transien käsitys "ihmisoikeuksista", "tasa-arvosta" ja "yhdenvertaisuudesta".

      Että siinä teille trans rightsia ja oikeusollaa. Kyllä on hehkeä aikakausi.

      Poista
    8. "Transien, queerien, gendersekoilijoiden ja heidän tukijoukkojensa pakkomielle murentaa sukupuolten ja seksuaalisuuden raja-aidat ja seksuaalinen itsemääräämisoikeus on nähdäkseni osa jonkinlaista suurempaa intersektionaalisuusaatteen hanketta, jossa tähdätään eräänlaiseen perverssien suurvallankumoukseen. Nämä tahot tuntuvat yrittävän alkuunsaattaa jonkinlaista himon ja turmeluksen aikakautta, jossa mikään ei ole enää pyhää; eletään jossain kummallisessa modernissa Sodoman ja Gomorran villissä reinkarnaatiossa."

      No tämähän näkyy hyvin selvästi myös tuossa yllä mainitussa seksi ja trans -oppaassa. Tästä tulee mieleen myös aiemmin täällä blogissa ollut keskustelu kulteista, ja yksi yleinen piirre kulteissahan on juuri seksuaalisuuden kontrollointi. Transliike eroaa kuitenkin uskonnollisesta kulteista siinä, että uskonnot yleensä rajoittavat seksuaalisuutta, kun taas transien mukaan rajoja ei saisi olla ollenkaan.

      Itse transsukupuolisena koen erittäin ahdistavana, että nämä pervot väittävät ajavansa minun ja muiden kaltaisteni ihmisten asioita.

      Poista
    9. Vielä tuosta seksuaalisen suuntautumisen murentamisesta:

      Transit ovat kitisseet siitä, että homoseksuaalisuus on "ulossulkevaa" ja "syrjivää". He eivät välttämättä suoraan esitä sitä näin vaan verhoavat kitinänsä erilaisiin kiertoilmauksiin ja inklusiivisuusretoriikkaan sekä tuohon yllä mainittuun painostukseen.

      Seksuaalinen suuntautuminen on lähtökohtaisesti ulossulkevaa. Juuri sitä seksuaalinen suuntautuminen tarkoittaa! KOKO HOMMAN POINTTI on se, että seksuaalinen kiinnostus kohdistuu JOKO saman TAI vastakkaisen sukupuolen edustajiin, ELLEI kyseessä ole biseksuaali, jonka seksuaalinen kiinnostus kohdistuu SEKÄ saman ETTÄ vastakkaisen sukupuolen edustajiin.

      (Transithan ovat muuten yrittäneet häivyttää biseksuaalisuutta lanseeraamalla sen tilalle panseksuaalisuuden käsitteen. Olen kuullut useamman biseksuaalin puhuvan juuri tästä aiheesta paheksuvaan ja ärsyyntyneeseen sävyyn.)

      Olen täysin varma, että on paljonkin ihmisiä, jotka ovat avoimia transien deittailulle ja sekstailulle heidän kanssaan. En ymmärrä, miksi transit eivät hakeudu näiden ihmisten luokse sen sijaan, että häseltävät jatkuvasti sellaisten ihmisten kimpussa, jotka eivät ole avoimia ja halukkaita transien deittailulle ja panemiselle. Olen miettinyt pääni puhki, mikä voi vinksauttaa ihmisen psyyken näin totaalisesti päälaelleen ja kieroon, mutta en keksi mitään järjellistä syytä (jollei sosiopatiaa, narsistista persoonallisuutta, vakavaa häiriintyneisyyttä, skitsofreniaa, psykoosia, dissosiaatiota, traumataustaa jne. oteta lukuun, ja nämä kaikkihan suorastaan rehottavat transidentifioituvien keskuudessa).

      Onko teillä jollakulla teoriaa tästä asiasta? Inceleitähän nyt on aina ollut, mutta tuskin koskaan aikaisemmin koko ilmiö ja incelkulttuurin popularisoiminen on ollut niin tapetilla kuin nykyään. Ja koko vastenmielinen paska on huolellisesti kääritty rumiin, pastellinvärisiin lippuihin ja loputtomaan huutamiseen ihmisoikeuksista ja transien itsemääräämisoikeudesta. Viimeksi mainiun sijasta meidän pitäisi ryhtyä puhumaan toistenmääräämisoikeudesta, koska siitähän transaktivismissa oikeastaan on kyse: muiden pakottamisesta toimimaan transien tahtomalla tavalla joka vitun asiassa seksuaalista koskemattomuutta myöten.

      Poista
    10. "Transliike eroaa kuitenkin uskonnollisesta kulteista siinä, että uskonnot yleensä rajoittavat seksuaalisuutta, kun taas transien mukaan rajoja ei saisi olla ollenkaan."

      Erittäin hyvä pointti, joskin olen miettinyt sellaista, että rajojen häivyttäminen on sekin eräänlaista seksuaalisuuden kontrollointia, joskaan ei rajoittavassa mielessä. Seksuaalisuus on ihmisessä äärimmäisen voimakkaasti vaikuttava voima, ja jos seksuaalista käyttäytymistä rajoittavat pidäkkeet pyritään poistamaan tai hälventämään, se vaikuttaa ihmiseen yhtä vahingollisesti kuin seksuaalisuuden rajoittaminenkin. Ei täysin samalla tavalla, mutta vaikuttaa kuitenkin.

      Minun on ollut jo pidemmän aikaa tarkoitus kirjoittaa transliikkeessä ilmenevistä kultin piirteistä, olen kerännyt materiaaliakin sitä varten, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi paneutua siihen kunnolla.

      "Itse transsukupuolisena koen erittäin ahdistavana, että nämä pervot väittävät ajavansa minun ja muiden kaltaisteni ihmisten asioita."

      Olen kuullut jo vaikka kuinka monien transsukupuolisten sanovan samaa. On jo paljon heitä (teitä), jotka eivät halua tulla millään tasolla yhdistetyiksi moderniin transaktivismiin. Olen aidosti pahoillani, että teidän täytyy sietää sitä, että mielisairaiden pervojen kulttuurivallankumousta ajetaan teidän nimissänne, vaikka haluatte vain elää rauhassa elämäänne ketään häiritsemättä.

      Poista
    11. Mä olen seksuaalisen väkivallan uhri ja eräällä tavalla hypertietoinen yrityksistä murtaa rajoja. Paalasen (ja koko nykyisen Sexpon!!!!) kohdalla hälytyskellot vain huutavat, huutavat ja huutavat. On tuntunut käsittämättömältä, että tyypit, jotka selvästi ajavat vahingollisia, rajoja murtavia, fetisistisiä ja patologisia käsityksiä seksuaalisuudesta, ovat jotain "asiantuntijoita". Kertoo jotain kulttuurimme ongelmallisesta ja harmillisen epäterveestä suhteesta seksuaalisuuteen. Samalla tavalla kuin mua ahdistaa aivan helvetisti miten tätä transien manipulointia, rajojen häivytystä ja muuta sontaa ei nähdä, on mua ahdistanut tämän Paalanen. Nyt kun tällainen case on, tunsin aivan mieletöntä helpotusta. Tokihan jokainen on syytön langettavaan tuomioon asti, mutta silti... Jokin versio totuudesta tullee päivänvaloon.

      Ja samalla tavalla käyn täällä blogissa muistuttamassa itseäni, että KAIKKI eivät suinkaan ole sokeita transien yrityksille groomata ja murtaa rajoja. Kiitos. Olisin varmaan hajonnut ahdistukseeni ilman tätä blogia ja kommentoijia <3

      Poista
  65. "Onko teillä jollakulla teoriaa tästä asiasta?"

    Voisiko kyse olla osittain myös kelpaamattomuuden tunteesta, seksin ja läheisyyden pelosta, eli seksiä ei välttämättä edes haluta? Siksi innokas chaser voi pelottaa, kun pitäisikin alkaa oikeasti tositoimiin jonkun kanssa. Saamattomuudestahan saa sääliä, huomiota ja uhripisteitä, kuinka taas tulikaan syrjityksi seksuaalirasististen cissujen toimesta. Suurin osa miehiin suuntautuneista transmaskuliineista tietää sisimmässään, että he eivät koskaan tule kelpaamaan aidoille homomiehille. Homous on heille saavuttamaton unelma, joka ei koskaan voi toteutua. Transnaisilla taustalla voi myös olla jokin kieroutunut sissy hypnoon liittyvä häpäisyfetissi?

    Transmaskuliinien "homoelämän" realismia:

    "a man who struck me as dangerous - disordered - strange. He described himself as a "daddy dom" and said that the advantage of sleeping with transmen was that if they found something they didn't want to do sexually, he could manipulate them into it."

    "All he had to do was say something along the lines of "are you not man enough?" and he could overcome their boundaries. He described brutalising them. BDSM on steroids. BDSM with a woman who testosterone has made hypersexual and easier to manipulate."

    https://archive.md/gl8mB#selection-3553.0-3553.250

    - eri

    VastaaPoista
  66. Jos bio.nainen (transmies) on solmussa seksuaalisuutensa kanssa ja mahd. traumoja taustalla, en pitäisi outona että pyrkii kohti kiinnostuksen kohteitaan, mutta kokee turvaa niiden saavuttamattomuudesta. Ei siten joudu tosiasiallisesti seksuaaliseen ja/tai romanttiseen kanssakäymiseen, joka nostaisi ahdistuksen pintaan. Homomiehet ovat "turvallinen" kohde bio.naisen heteroseksuaalisuudelle, koska eivät anna näille naisille vastakaikua. Seksuaalisen turhautumisen ja ahdistuksen voi sitten sysätä homomiesten syyksi, "transfobiaksi".

    VastaaPoista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä