maanantai 20. helmikuuta 2023

Transideologia perustuu 1950-lukulaisiin sukupuolistereotypioihin

Morjens vaan. Pitkää merkintää pukkaa taas; tarkoitus oli julkaista tämä kahdessa osassa, mutta menköön nyt yhtenä könttinä. Lukekaa vaikka useammassa osassa, jos ei kertaistumalta jaksa kaikkea.

/edit 21.2. klo 9.00
Lisäsin loppuun muutamia uusia kappaleita ja joitakin tarkennuksia/korjauksia.

Transien, muunsukupuolisten ja sukupuolen moninaisuudesta vouhottavien aktivistien voi usein nähdä selittelevän kaikkea sellaista, että heidän postmodernit käsityksensä sukupuolesta ja sen moninaisuudesta, kolmansista sukupuolista, ei-binäärisyydestä ja sukupuolettomuudesta jne. jotenkin kollektiivisesti väljentävät käsitystämme sukupuolesta, sukupuolen ilmaisusta ja siitä, miten sukupuolet ja kaikki niiden liitännäisilmiöt yleisesti yhteiskunnassa ymmärretään. Transien mukaan genderideologian teesit ja opinkappaleet sukupuolen ja sen ilmaisun moninaisuudesta ovat vallankumouksellisia, raja-aitoja kaatavia ja emansipatorisia, koska ne mukamas vapauttavat meidät kivettyneistä ja stereotyyppisisen kahlitsevista käsityksistä liittyen siihen, mitä on olla mies tai nainen (tai ”jotain muuta sukupuolta”). Niin aatteiden kuin käytännön tasolla meidän kaikkien on transien mukaan mahdollista siirtyä tässä nousevassa, genderideologiapohjaisessa maailmanjärjestyksessä uuteen aikakauteen, jossa ei ole enää mitään pidäkkeitä tai rajoituksia sille, miten moninaisesti tai väljästi kukakin tahtoo sukupuoltaan ilmaista. Kuulostaa kauniilta ja progressiiviselta, eikö vain?

Kun transit puhuvat ”sukupuolen ilmaisusta” (tai sukupuoli-identiteetistä ja sen ilmaisusta), he tarkoittavat käytännössä sitä, miten ihminen ilmaisee itseään muulle maailmalle eli millä tavoilla hän representoi omaa identiteettiään, minuuttaan, persoonallisuuttaan, mielenkiinnonkohteitaan, sosioekonomista asemaansa jne. ulospäin ja sosiaalisissa tilanteissa. Itseilmaisu on käsitteenä hyvin laaja: se on kokonaisuus kaikesta siitä, miten ihminen ns. on itsenään ja muille ihmisille olemassa eli miten hän pukeutuu, käyttäytyy ja liikehtii, miten hän puhuu, keskustelee ja on vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa, mitä hän itsessään ja ulkonäössään korostaa ja mitä peittelee – millainen habitus hänellä kaiken kaikkiaan on. Eri tapoja luokitella itseilmaisun keinoja  ja mahdollisuuksia on lukuisia; sukupuoli on näistä yksi merkittävimpiä, koska sukupuoli on biologisena ominaisuutena ja sosiaalisena roolina kaikkein näkyvimmin ja perustavanlaatuisimmin ihmiset kahteen, toisistaan eroteltavaan luokkaan jakava ominaisuus. Sukupuoli on niin selkeä ja ratkaiseva fyysinen ja henkinen ominaisuus, ettei sen dikotomista merkitystä voida tehdä koskaan millään keinolla olemattomaksi millään sukupuolen ulottuvuustasolla (alempana ulottuvuustasoista tarkemmin).

Kun me yhteiskunnassa puhumme sukupuolista fyysisen reaalitodellisuuden asettamien reunaehtojen kontekstissa, jossa ihmisen lisääntymisbiologiset ominaisuudet ovat kaikkein fundamentaalisimmin meitä määrittäviä osatekijöitä, on käytännössä aina toissijaista, millä muilla kuin biologisilla tavoilla sukupuoli ymmärretään ja hahmotetaan tai miten sitä määritellään, käsitteellistetään ja luokitellaan. On kuitenkin niin, että puhuessamme sukupuolesta ylipäätään on otettava huomioon, että sukupuolella on käsitteenä useita eri ulottuvuuksia, jotka ovat kaikki olemassa samanaikaisesti ja vaikuttavat siihen, millaisia tulkintoja asioista milloinkin teemme. Sametti on kirjoittanut aiheesta tässä tekstissään, jossa hän listaa seuraavat sukupuolen ulottuvuudet: 1) biologinen, 2) sosiaalinen, 3) kulttuurinen, 4) yhteiskunnallinen ja 5) sisäinen eli sukupuoli-identiteetti. Käytän tässä tekstissä käsittelyn pohjana Sametin jaottelua, koska siinä on kaikki olennainen erinomaisesti tiivistettynä. (Ulottuvuuksia voisi periaatteessa jaotella laajemminkin, esimerkiksi sukupuolijuridiikkaa voisi käsitellä aivan omana kategorianaan tai jakaa kulttuurinen ulottuvuus kahtia aika- ja paikkasidonnaisiin teemoihin, mutta ajaa se asiansa noinkin.)

Pääpointit sukupuolen eri ulottuvuuksista tiivistetysti:

  • Biologinen sukupuoli on se ulottuvuus, joka perustuu fyysiseen reaalitodellisuuteen ja ihmislajin lisääntymisbiologiaan (lue: siihen, mitä sinulla on tai ei ole jalkovälissäsi) eli mikä on lisääntymisbiologinen kehollinen roolimme: hedelmöittävä vai hedelmöittyvä osapuoli. Ihminen on näistä aina jompaakumpaa, eikä biologista sukupuolta voi valita, muuttaa, vaihtaa tai "korjata" vastakkaiseksi tai ”muuksi” millään keinolla. Biologinen sukupuoli on ja pysyy, samaan tapaan kuin painovoima ja muut luonnonlait.
  • Sosiaalinen sukupuoli on ulottuvuus, joka edustaa sitä, miten ihminen tulee ympäristössään ja sosiaalisissa tilanteissa tulkituksi ja kohdatuksi. Sosiaalinen sukupuoli on käsitteenä äärimmäisen laaja, mutta se ei ole irrallaan biologiasta sikäli, että ihmiset ja ympäristö asettavat staattisesti (pitkälti tiedostamattaan) tietynlaisia olettamuksia sille, miten miesten ja naisten odotetaan sosiaalisissa tilanteissa käyttäytyvän; jos joku rikkoo tietoisesti ja näkyvästi näitä tiedostamattomia olettamuksia, muut ihmiset reagoivat siihen tahtomattaankin, ainakin ajatustasolla.
  • Kulttuurinen sukupuoli on ulottuvuus, joka edustaa sosiaalisen sukupuolen vaihtelua eri kulttuuriympäristöissä ja eri aikoina. Kulttuurinen sukupuoli ei sikäli ole aikaan ja paikkaan sidottu, että käsitykset sosiaalisen sukupuolen ilmentämisen käytänteistä ovat muuttuilleet historian saatossa valtavasti ja tulevat muuttumaan jatkossakin. Eri kulttuureissa vallitsee erilaisia ja äärettömän moninaisia käsityksiä siitä, mikä ymmärretään maskuliiniseksi tai feminiiniseksi sukupuolen ilmentämiseksi habituksen, pukeutumisen ja käyttäytymisen tasolla.
  • Yhteiskunnallinen sukupuoli liittyy sukupuolen juridiseen puoleen eli siihen, millaisia sukupuolispesifejä lainsäädännöllisiä oikeuksia ja velvollisuuksia miehillä ja naisilla on ollut eri aikoina ja eri maissa (esim. asevelvollisuus, abortti, naisten äänioikeus). Esimerkiksi Suomen viimeisin yhteiskunnalliseen sukupuoleen liittyvä juridinen uudistus oli niin sanotun translain voimaansaattaminen, joskin olen henkilökohtaisesti ollut koko ajan sitä mieltä, että translaki on kyseiselle lakiuudistukselle aivan käsittämättömän paska ja harhaanjohtava nimitys. Paljon käytännöllisempää olisi ollut alusta alkaen puhua esimerkiksi sukupuolilaista tai sukupuolen itsemäärittelylaista, koska kyseinen lakiuudistus laajentaa sukupuolen ns. itsemäärittelyn jokaisen Suomen kansalaisen mahdollisuudeksi vieden täten kokonaan pohjan transsukupuolisille varatulta erityisjärjestelyltä, jollaiseksi translaki on aikanaan suunniteltu ja säädetty (tämä on kuitenkin niin laaja aihe, etten käsittele sitä tässä tämän enempää).
  • Viides ulottuvuus eli sukupuoli-identiteetti kuvaa sitä, miten ihminen oman sukupuolensa/sukupuolisuutensa kokee. Sitä, miten kukin oman sukupuolensa kokee, on mahdotonta tyhjentävästi eritellä tai tehdä siitä jotain yleispäteviä luokituksia, koska jokaisen ihmisen kokemus itsestään on aina uniikki. Sillä, miten ihmiset itsensä ja sukupuolisuutensa kokevat, ei ole vaikutusta siihen, mitä sukupuolta he biologisesti edustavat; ovatko he lisääntymisjärjestelmässä hedelmöittävä (kyrpä) vai hedelmöittyvä (pillu) osapuoli. Ihmiset voivat kokea eriasteista ahdistusta omasta sukupuolestaan syystä tai toisesta, ja on olemassa tietty ihmisryhmä, jolla ahdistus on niin intensiivistä ja holistista, että he tarvitsevat lääketieteellistä väliintuloa ahdistuksen helpottamiseksi lääketieteellisin keinoin (transsukupuoliset). Suurimmalle osalle ihmisistä heidän sukupuolensa ja kehollisuutensa eivät aiheuta ahdistusta ja ovat heille vain yksi ominaisuus muiden joukossa; tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö sukupuoli kuitenkin määrittäisi voimakkaasti ja fundamentaalisesti sitä, mitä ihminen on ja miksi hän voi tulla.

Sosiaalinen, kulttuurinen ja yhteiskunnallinen sukupuoli sekä henkilön oma kokemus sukupuolestaan ovat sillä tavalla fleksiibelejä ulottuvuuksia, että ne voivat muuttuilla, niitä voi tietoisesti muuttaa tai rikkoa ja ne vaihtelevat ajasta ja kulttuuriympäristöstä riippuen. Biologinen sukupuoli on staattinen ja muuttumaton, eikä biologiaan vaikuta se, miten kulttuurisesti ja yhteiskunnallisesti käsitteellistämme sukupuolta, miten tulemme sosiaalisissa tilanteissa kohdatuiksi tai mikä kokemus meillä kullakin sukupuolestamme on. Syynä tähän on se, että biologinen sukupuoli on konkreettista, materiaalista, lihallista todellisuutta, kun taas sosiaalinen, kulttuurinen ja yhteiskunnallinen ovat immateriaalisia dimensioita ja ihmistenvälisiä sopimuksia. Vaikka sosiaalista, kulttuurista ja yhteiskunnallista ulottuvuutta kuinka sotkettaisiin poliittisella kikkailulla, käsitehässimisellä ja ideologisesti motivoituneella radikaaliaktivismilla, ei sillä ole eikä koskaan tule olemaan biologiseen todellisuuteen minkäänlaista vaikutusta. On olemassa tietty fyysinen todellisuus, joka asettaa koko olemassaolollemme määrätyt reunaehdot, joiden muuttaminen on mahdotonta; nisäkkäiden lisääntymisbiologinen sukupuoli menee nimenomaan tähän kategoriaan. Edes modernin lääketieteen kehittelemät niin sanotut sukupuolenkorjaushoidot (joihin tämänhetkisen transjoukkopsykoosin innoittamina hakeudutaan suuremmissa määrin kuin koskaan aikaisemmin) eivät muuta henkilön biologista sukupuolta.

No niin, sukupuolella siis on useita eri ulottuvuuksia, joiden olemassaolo täytyy ottaa huomioon, kun puhumme sukupuolesta, käymme merkitysneuvotteluja aiheesta ja pohdimme esimerkiksi sukupuolilainsäädäntöä.

Kuten kaikki tiedämme (koska siltä on ollut mahdotonta mitenkään välttyäkään), sukupuoli on aiheena ja teemana ollut varsinkin viimeisten n. 9-10 vuoden ajan aivan jatkuvasti tapetilla ja julkisen debatoinnin aiheena. Muistan elävästi, kun joskus vuoden 2015 tienoilla muunsukupuolisten nonbinäärisyyshössötys alkoi yhtäkkiä vyöryä esiin kaikkialla: televisiossa, lehtikirjoittelussa, mainoksissa, järjestötoimijoiden ulostuloissa. Panda Erikssonin mielevästi hymyilevä pullataikinanaama näkyi tuolloin ihan joka paikassa, kun hän liihotteli ympäriinsä ties missä medioissa nonbinäärisyyden ilosanomaa julistamassa. Sukupuolen ympärillä on koko ajan käyty kiivasta ja tunnepitoista keskustelua liittyen lähinnä siihen, miten transidentifioituvien ihmisten olemassaolon ja heidän määränsä rajun kasvamisen myötä sukupuolen käsitettä tulisi nyt uudelleenmerkityksellistää, koska ”ajatus kahdesta, toisistaan erotettavasta sukupuolesta on vanhanaikainen ja ulossulkeva”, kuten transaktivistit jatkuvasti ovat jaksaneet meille leukojaan louskuttaa. Transnaiset ovat naisia ja transmiehet ovat miehiä -sloganointi on ollut poliittinen kuuma peruna jo pitkään, samoin kuin trans rights are human rights, vaikka transien on ollut mahdotonta antaa minkäänlaista perusteellista selvitystä siitä, mitä ihmisoikeuksia heiltä tarkalleen ottaen puuttuu. Transaktivistit ovat tsiljoonia kertoja tehneet ulostuloillaan selväksi, ettei heille enää riitä se, että heidät nähdään transjonain (paitsi tietysti silloin, kun transidentiteettiä voi käyttää uhriutumiseen, erottautumiseen, poliittiseen painostamiseen tai jonkin edun tavoitteluun), hence the TWAW&TMAM-rääkyminen.

Etunenässä Suomessa ovat sukupuolen käsitteen uudelleenmerkityksellistämisen projektia olleet masinoimassa transien homoseksuaaleilta varastama Seta lukuisine alajärjestöineen sekä mm. SexpoTransperheet, Trasek ja Trans ry. Lisäksi Suomessa monet transtoimijat (kuten Sakris Kupila) ovat tehneet aktiivistia yhteistyötä mm. Amnestyn ja muiden ihmisoikeusjärjestöjen kanssa. Suomessa myös THL on transien vallassa. Päätavoitteena näillä kaikilla tahoilla on ollut ”transihmisten ihmisoikeuksien edistäminen”, kuten esimerkiksi hoitoihin pääsyn helpottaminen ja nopeuttaminen, transtutkimusten ja sukupuolenkorjaushoitojen sekä itsemäärittelyn yms. ulottaminen alaikäisille blokkerihoitoineen ja kaikenkattava sukupuolen moninaisuus -ideologian implementoiminen koko yhteiskuntaan sillä ajatuksella, ettei sukupuolta kollektiivisesti miellettäisi jatkossa enää ihmislajin biologiseksi, kaksinapaiseksi ominaisuudeksi. Jatkossa sukupuoli käsitettäisiin epämääräiseksi kasaumaksi sosiaalisia, kulttuurisia ja kehollisia ominaisuuksia, joita ihminen voi oman tarpeidensa ja halujensa mukaan muokkailla ja ”identifioitua” joksikin mielikuviaan vastaavaksi hämäräksi X-sukupuoleksi.

Transtoimijoiden keskeisenä toimintamallina on ollut ajatus siitä, että kun muutamme kieltä ja käsitteiden merkityssisältöjä, kollektiivitodellisuus muokkautuu lopulta transien maailmankuvan mukaiseksi. Käsitehämärtämistä on tehty pitkäjänteisesti ja tarkoitushakuisesti, päätähtäimessä sen hämärtäminen, mitä mies ja mieheys sekä nainen ja naiseus ovat ja miten ne käsitetään.

Seta määrittelee (täysin tärähtäneessä) sateenkaarisanastossaan sukupuolen seuraavasti:

Sukupuoli on yksi ihmisen luokittelun kategoria ja juridinen määre. Se on jatkumo, joka koostuu erilaisista geneettisistä, kehityksellisistä, hormonaalisista, fysiologisista, psykologisista, sosiaalisista ja kulttuurisista ominaisuuksista. Se on myös monelle tärkeä identiteetti.

Sanat mies ja nainen Seta määrittelee sanastossa seuraavasti:

Mies on toinen juridisista sukupuolista Suomessa ja yleinen sukupuoli-identiteetti.

Nainen on toinen juridisista sukupuolista Suomessa ja yleinen sukupuoli-identiteetti.

Transaktivistien johtotähtiajatus kaikessa nykyisessä käsitehässimisessä on se, että kun mies ja nainen irrotetaan käsitteellisellä tasolla biologisesta perustastaan ja puhutaan niistä yleisinä sukupuoli-identiteetteinä, se johtaa aikanaan maagiseen metamorfoosiin, jossa transnaisesta tulee oikeasti nainen ja transmiehestä mies, koska kaikki ihmiset käsittävät sukupuolen uudessa maailmanjärjestyksessä transien maailmankuvan mukaisella tavalla. Transit ovat edistysuskossaan vuorenvarmoja siitä, että kaikki ihmiset voidaan pakottaa elämään heidän kanssaan immersiivisessä fiktiossa (olen kirjoittanut aiheesta aiemmin täällä ja täällä). Helen Joyce sanoi osuvasti jossain televisiohaastattelussaan, että transien sukupuolensotkemisprojekti on ”sotaa kieltä vastaan”. Kieli vaikuttaa erittäin voimakkaasti ja kokonaisvaltaisesti siihen, miten ihmiset hahmottavat ja jäsentävät maailmaa ja ympäröivää todellisuutta; onkin sanottu, että sillä, jolla on valta manipuloida kieltä, on valta manipuloida todellisuutta itseään. Transaktivistit ovat tietoisia kielen voimasta vallan ja vaikuttamisen keskeisenä välineenä, ja se on se kortti, jonka varaan he laskevat pyrkimyksessään suorittaa kokonaisvaltainen mieheyden ja naiseuden dekonstruktio. (Dekonstruktio tarkoittaa suurin piirtein sitä, että puretaan jokin ilmiö tai asia käsitteellisesti osiin – ikään kuin "hajotetaan" se – ja kootaan osista sitten uusi käsite.)

Mitä ovat transien, muunsukupuolisten, ei-binääristen ja moninaisuusvouhottajien sukupuolen dekonstruktioprojektia ohjailevat taustamotiivit? Tutkaillaanpa asiaa hieman hyppäämällä ajassa seitsemisenkymmentä vuotta taaksepäin.

1950-luvun yhteiskunnassa vallitsivat hyvin perinteiset, stereotyyppiset ja seksistiset käsitykset sukupuolesta ja siitä, millaisia miesten/poikien ja naisten/tyttöjen odotettiin olevan, miten käyttäytyvän ja sosiaalisissa tilanteissa toimivan, mihin ammatteihin hakeutuvan, millaisia leikkejä leikkivän, mitä harrastavan, miten pukeutuvan ja niin edelleen. Kun katselee 50-luvun maailmaa representoivaa taide- ja valokuvamateriaalia, voi niistä varsin selkeästi nähdä, millaisia olivat miesten ja naisten roolit tuolloisessa yhteiskunnassa. Miehille ja naisille oli tarkat, pitkälti kirjoittamattomat mutta silti tiukat säännöt ja normitukset siitä, mitä he voivat olla, miksi he voisivat tulla ja millaisia odotuksia muut ihmiset heille heidän sukupuolensa mukaisesti asettivat.

1950-luvun sukupuoliroolit heijastuvat tuonaikaisesta kuvastosta varsin usein eräänlaisen harmonisen perheidyllin kuvaamisen muodossa. Kaikki kuvasto tuolta ajalta on kiiltokuvamaista ja esittää perhe-elämän tiukkojen sukupuoliroolien kautta: perheessä miehellä ja naisella oli tarkoin määrätyt roolit, joita kyseenalaistamatta noudatettiin. Kaikenlaiseen poikkeavuuteen ja nonkonformisuuteen sukupuolirooleihin liittyen suhtauduttiin torjuvasti ja pidettiin sitä luonnottomana devianssina. Perheissä miehen rooli kietoutui tiukasti työssäkäymiseen ja perheelle elannon hankkimiseen; aamulla herättyään mies pukeutui pukuun, lierihattuun ja kravattiin, tarttui salkkuunsa ja lähti kuplavolkkarillaan töihin huiskuttaen lähtiessään kädellään ikkunaan, jossa äiti lasten kanssa vilkutti takaisin Pepsodent-hymyt kasvoillaan. Naisen tehtävä ja rooli oli pitää huolta kodista: laittaa ruokaa, siivota, hoitaa lapset ja palvella miestään, kun mies tuli illalla väsyneenä töistä kotiin. Naisen rooli 50-lukulaisessa perheessä oli tietyllä tavalla uhrautua kodin, miehensä ja lastensa hyväksi, palvella heitä, olla niskoittelematta ja tuomatta omia tarpeitaan ja mielihalujaan esiin. Jos miestä oli kotona vastassa mäkättävä, kiukkuinen ja stressaantunut aviovaimo, rikkoi se tuon ylläpidetyn idyllin ja miesväki käytti vaikka minkälaisia keinoja pitääkseen vaimonsa ruodussa, viehkeän ja iloluontoisen kodinhengettären roolissa.



Lapsille (pojille ja tytöille) oli niin ikään tarkat säännöstöt ja odotukset siitä, miten heidän oletettiin käyttäytyvän, pukeutuvan, millaisia leikkejä leikkivän ja kenen kanssa jne. Perheen tytär otti mallia äidistään ja samaistui häneen, poika otti mallia isästään ja samaistui häneen. Tytöillä oli punavalkoruudulliset mekot, kopisevat pikkukengät sekä pitkä ja kiharrettu pellavatukka, jossa oli rusettinauhat. Pojilla oli raidallinen T-paita ja shortsit. Tytöt pysyttelivät useimmiten sisällä ja osallistuivat äidin kanssa kodin askareisiin ja leikkivät koti- ja nukkeleikkejä. Pojat telmivät ulkona ja leikkivät pikkuautoilla, lentokoneilla ja puupyssyillä stereotyyppisiä poikien leikkejä. Tytöiltä edellytettiin sosiaalisissa tilanteissa sovinnaista, siistiä ja hillittyä käytöstä. Tytöille eivät olleet sopivia voimakkaat tunteenilmaukset, tunteenpurkaukset tai minkäänlainen häiriökäyttäytyminen; tällä tavalla jo pienestä pitäen ohjattiin tyttöjä omaksumaan itselleen niskoittelemattoman ja vaatimattoman kodinhengettären rooli tulevana aviovaimona. Pojille sallittiin paljon enemmän vapauksia tässä suhteessa; pojilta jopa odotettiin tietynlaista raisuutta, kokeilunhalua, uteliaisuutta ja oma-aloitteisuutta. Kaikkea tyttöjen ja poikien kasvattamista ja sosiaalistamista ohjasi tiukasti kaksijakoinen ja lokeroiva käsitys siitä, millaisia tyttöjen ja poikien tulee olla; sosiaalistaminen aloitettiin jo varhain. Jos tyttö tai poika käyttäytyi sukupuolirooliinsa liittyvien odotusten vastaisesti, hän sai siitä mitä mielikuvituksellisempia sosiaalisia rangaistuksia, kuten kurinpalautusta, opettajan ja ikätovereiden pilkkaa ja paheksuntaa ja lujanlempeää ohjailua siihen, miten pojan tai tytön tulee olla ja käyttäytyä. Jo tuohon aikaan esiintyi sukupuolista nonkonformisuutta, mutta siihen ei yleisesti suhtauduttu myötämielisesti vaan pidettiin sitä epänormaalina, kummallisena, odotusten vastaisena, paheksuttavana ja jopa täysin häpeällisenä käytöksenä. Sosiaalinen stigma piti huolen siitä, että tytöt ja pojat oppivat pysymään tiukasti heille varatuissa rooleissaan, jotka he oppivat suoraan kasvatuksena ja mallioppimisena omilta vanhemmiltaan ja muusta ympäristöstään.

Kaikesta 1950-luvun kuvastosta heijastuu samankaltainen tematiikka: nainen hoitaa hymysuin kodinaskareita kiiltokuvamaisen siistissä kodissa, auringonvalo siilautuu verhojen lomitse, mies häälyy taustalla hymyillen, leikitellen ja kädet naisen lanteilla osallistumatta mitenkään varsinaiseen kotityöhön ("akkojen hommiin"). Miehen rooliin ei tuossa maailmanajassa kuulu kodinlaittaminen (pientä remppailua ja sen sellaista lukuun ottamatta) ja sisustaminen tai missään tapauksessa ainakaan siivoaminen. Kaikki kotityöt ja sisustuspuuhastelu roskien ritarillista ulos vientiä ja painavien huonekalujen siirtelyä lukuun ottamatta ovat naisen heiniä. Mies on 1950-luvun kodissa perheen pää, jonka sana on laki, tuohan hän rahaa ja siten leivän taloon. Miehen rooliin kyllä kuuluu esimerkiksi ostella vaimolle lahjoja ja tuliaisia, mutta lahjat eivät ole satunnaisia kukkakimppuja lukuun ottamatta mitään naisen henkilökohtaisiin intresseihin liittyviä huvituksia vaan siivousvälineitä ja uusimpia kodinkoneita ynnä muuta helpottamaan kodinhengettären arjen puurtamista. Miehet ajattelivat tällaisen olevan jalomielisintä mahdollista, mitä naisten elämän helpottamiseksi ja naisten mukavuudeksi voi tehdä. Mitä muuta nainen nyt voisi lahjaksi muka haluta kuin uuden pölynimurin?

Kun naiset opettivat perheen tyttäriä kotiaskareiden saloihin, siivoustekniikoihin ja yleisen järjestyksen ylläpitoon, miehet ja pojat keskittyivät viettämään aikaansa lukemisen ja erilaisten huvituksien, kuten lautapelien, parissa. Kuten todettua, oli pojilla perheissä paljon enemmän vapauksia ja vapaa-ajan vieton mahdollisuuksia kuin tytöillä, vaikka toki tytötkin esimerkiksi opiskelivat ja lukivat kirjallisuutta. Alla on vanhan Battleship-lautapelin kansikuva, jossa on suorastaan huvittavasti kuvattu perheen sukupuoliroolijakoa: äiti ja tytär tiskaavat astioita (hymyt huulillaan), kun mies ja poika viettävät mukavaa isä–poika-aikaa keskenään pelaillen ja viihtyen.

Kaikki, mitä olen tähän mennessä kirjoittanut sukupuolirooleista, on tietysti jokseenkin karkeaa yleistämistä. Aina on ollut ihmisiä, jotka poikkeavat mitä myriadeimmin tavoin miehen ja naisen stereotyyppisestä keskimääräisyydestä habituksessaan, käyttäytymisessään ja muussa itseilmaisussaan. Tuonaikaisessa maailmassa yleiset asenteet, mielikuvat ja käsitykset liittyen ihmisten toimintaan, erilaisiin rooleihin, luokkayhteiskunnan asettamiin odotuksiin ja mahdollisuuksiin (esim. lasikatto) olivat paljon tiukempia ja joustamattomampia kuin nykyään. Asennemuutos on ollut kaiken kaikkiaan hidasta, mutta vääjäämätöntä; nykymaailmassa ei pidetä enää muitta mutkitta epänormaalina tai kummeksuttavana sitä, ettei perheensisäisiä sukupuolirooleja toteuteta enää tiukkojen perinteiden ja vakiintuneiden mallien mukaisesti vaan esimerkiksi tavallisessa heteroydinperheessä nainen voi olla se työssäkäyvä ja mies jäädä kotiin lasten kanssa. Muutoinkin olemme valovuosien päässä 50-luvun ihanteista siinä mielessä, miten naiset ja tytöt voivat toteuttaa itseään ja intressejään.


Tarkastellaan vielä hieman 50-lukulaisen kotirouvan roolia oheisen lehtiartikkelin kautta. Alla on vuonna 1955 Housekeeping Monthly -lehdessä julkaistu lista "vinkkejä hyvälle aviovaimolle".


Klikkaa kuvaa, niin näet tekstin isompana.

Nykyihmisestä voi tuntua lähestulkoon uskomattomalta lukea tuollaista listausta, jossa nainen käytännössä valjastetaan toimimaan miehensä kyseenalaistamattomana kotiorjana. Lista voisi olla peräisin 1800-luvulta. Kuuliaisen ja uutteran kotivaimon osa ja miehen tarpeiden tyydyttäminen (lue: hyysääminen ja palveleminen) markkinoidaan naisille jonakin, mikä takaa hänelle huikean henkilökohtaisen tyydytyksen tunteen. Naista kehotetaan valmistautumaan miehen tuloon käyttämällä 15 minuuttia lepäämiseen, jotta vaimo olisi raikas ja virkeä, kun mies tulee töistä. Vaimoa kehotetaan olemaan hilpeä ja mielenkiintoinen, sillä yksi vaimon velvollisuuksista on piristää miestään. Naisen tulee siivota huolellisesti koko huusholli ennen miehen kotiin saapumista, sytyttää rätisevä takkatuli, jonka lämmössä mies voi rentoutua, koska mies tuntee tällöin löytäneensä rauhan ja järjestyksen tyyssijan, mistä vaimo itsekin piristyy. Vaimo ei saa koskaan valittaa, jos mies on myöhässä tai menee ilman häntä ulos illalliselle; vaimon täytyy yrittää ymmärtää miehen rasittavan elämän paineita ja hänen todellista tarvettaan rentoutua töiden jälkeen. Vaimon tavoite taas on tehdä kodista rauhan, seesteisyyden ja järjestyksen tyyssija, jossa mies voi uudistua henkisesti ja fyysisesti. Vaimo ei myöskään saa valittaa mistään eikä ottaa miestään vastaan ongelmien ja valitusten säestämänä. Mikään, mitä vaimolle on mahdollisesti päivän mittaan tapahtunut, ei ole mitään verrattuna siihen, mitä mies on voinut joutua kärsimään päivän aikana. Vaimolle annetaan myös tarkat käyttäytymissäännöt: vaimon tulee puhua hiljaisella, rauhoittavalla ja miellyttävällä äänellä, eikä vaimo saa kysellä miehen tekemisiä, kyseenalaistaa hänen päätöksiään tai vilpittömyyttään. Vaimolla ei ole oikeutta epäillä miestään, koska mies on perheenpää.

Tällä tavalla 1950-luvulla pidettiin naiset heille varatussa sosiaalisessa ja yhteiskunnallisessa lokerossaan: olla omat tarpeensa unohtava, uhrautuva, kiltti ja alistuvainen miesten palvelija, jonka elämäntehtävä on hyysätä muita, siivota, kokata ja käyttäytyä hillitysti ja sovinnaisesti. Tämä oli tuohon aikaan tytöille ainoa naisen malli, ja tuohon rooliin tyttöjä alettiin sosiaalistaa jo hyvin pienestä pitäen opettamalla tytöille kodinhoitoa ja naisen mallin mukaista käyttäytymistä. Tytöt ohjattiin lempeän tiukasti pois kaikkien sellaisten intressien ääreltä, jotka eivät sopineet tarkoin heille varattuun tyttölokeroon. Oli ennenkuulumatonta edes ajatella, että pojat ja tytöt voisivat olla mitään muuta kuin vallitsevien normien ja stereotypioiden mukaisia pikkumiehiä ja pikkunaisia.

1950-luvun naisen rooli kodinhengettärenä ja yleisesti tuonaikainen perheidylli on kuvattu todella hyvin vuonna 2002 ilmestyneessä elokuvassa The Hours, jossa Julianne Moore näyttelee 50-luvun onnetonta kotirouvaa Laura Brownia. Suosittelen katsomaan elokuvan (ihan muistakin syistä), on erinomainen kuvaus kolmen eri aikakaudella eläneen naisen elämästä ja yksi ikiaikaisista suosikeistani.

No niin, tämän pitkähkön alustuksen myötä pääsemmekin varsinaiseen asiaan. Kuten otsikossa esitän, moderni transideologia perustuu 1950-lukulaisiin sukupuolistereotypioihin. Käytännössä miten?

1950-luvun sukupuolistereotypiat, joita olen kuvannut tässä tekstissä, asettivat tuonaikaisessa maailmassa tiukat ja joustamattomat raamit sille, millaisia miehet ja naiset voivat tai saavat olla. Nuo raamit loivat kaksi lokeroa, miehen/pojan ja naisen/tytön lokerot, joihin kaikkien miesten, naisten, poikien ja tyttöjen oletettiin mukisematta asettuvan. Kaikki sosialisaatio perheyhteisöissä ja koulujärjestelmässä oli rakentunut noiden lokeroiden mukaisesti. Raameista poikkeaminen oli käytännössä kiellettyä ja sellaiseen viittaavastakin käytöksestä saattoi saada itselleen valtavan sosiaalisen stigman.

Olennaista 50-luvun ajattelussa nykyhetken kannalta on nimenomaan konsepti lokeroista, joihin ihmiset heidän sukupuolensa perusteella asetettiin. Nykyinen, moderni ideologia sukupuolen moninaisuudesta tarjoaa sellaisen ajatusmallin, että ihmisen fyysisen sukupuolen käsittäminen moninaisemmaksi kuin kaksinapaiseksi biologiseksi ilmiöksi (uros ja naaras) on ikään kuin perustana uudenlaiselle emansipatoriselle ajattelutavalle, jossa ihmiset saavat "olla juuri sellaisia kuin haluavat ja kokevat" ja "tulla omaksi, autenttiseksi itsekseen" omaksumalla ajatuksen immateriaalisesta sukupuoli-identiteetistä, genderistä. Gender-käsite on hieman verrattavissa esimerkiksi ajatukseen ihmisen seitsenportaisesta chakrajärjestelmästä, tietyissä väreissä värähtelevästä aurasta tai horoskooppien vaikutuksesta ihmisen elämänkohtaloon, ja mitä näitä nyt on. Gender esitetään ihmisen sisäisenä kokemuksena omasta sukupuoli-identiteetistään, joka vastaa tai ei vastaa syntymässä määritettyä sukupuolta. Syntymässä määritetty tarkoittaa tässä transien ajatusta siitä, että syntymässä kätilö ja lääkäri "arvaavat" syntyneen lapsen sukupuolen hänen ulkoisten sukuelimiensä perusteella, ja joskus lapselle voidaan vahingossa langettaa väärä sukupuoli "määrittelemällä hänet väärin".

Netti on pullollaan erilaista genderpropagandaa ja aivopesumateriaalia, jota löytää muutamalla Google-haulla aivan jumalattomia määriä. Materiaalia on niin valtavasti, että sitä selaillessa tulee olo, kuin eläisi jossain dystooppisessa rinnakkaistodellisuudessa. Alla muutama esimerkki transien ja genderaktivistien luomista materiaaleista, joita käytetään moninaisuuskoulutuksissa ja transien erinäisissä aivopesutilaisuuksissa.

Lapsille suunnatuissa materiaaleissa käytetään usein eräänlaisena maskottina omituista genderyksisarvista, kuten tässä:

Tämä on hyvä esimerkki prototyyppisestä genderistien aivopesumateriaalista, jossa on listattu käsitteet gender identity (sukupuoli-identiteetti), gender expression (sukupuolen ilmaisu), sex assigned at birth (syntymässä määritetty sukupuoli), physically attracted to (kehen kokee fyysistä vetoa), emotionally attracted to (kehen kokee emotionaalista vetoa). Sukupuolet on jaettu kolmeen kategoriaan: mies/maskuliininen, nainen/feminiininen ja "muut genderit"/intersex. Näitä matskuja on hyvin usein ryyditetty tuolla yksisarvismaskotilla tai muulla vastaavalla ja lapsenomaisella, naivistisella kuvastolla, kuten tässä pienillä sateenkaarilla, sydämillä ja DNA-juosteella sukuelinten päällä.

Toinen esimerkki genderistien aivopesumateriaaleista: genderkaavio, jossa on päällekkäisin palluroin listattu erilaiset genderit ja niiden risteäminen toistensa kanssa. Mies (male) ja nainen (female) ovat kaksi erillistä palluraa, jotka yhdistyvät keskellä genderfluidin, agenderin ja epävarman alueiksi. Yläakselin suuntaisesti on toisessa ääripäässä malen ja femalen välissä agender ja genderfluid eli ettei ole genderiä lainkaan (sukupuoleton) tai gender on fluidi ja muuttuileva. (Transien mukaan transkokemus on synnynnäinen ja staattinen tila, mutta sukupuoli voi kuitenkin olla myös fluidi ja muuttuileva. Mitä helvettiä?)

Modernin sukupuoli-ideologian mukaan sukupuoli on spektri, jonka ääripäissä ovat feminiininen nainen/tyttö ja maskuliininen mies/poika. Lapsille suunnatussa aivopesumateriaalissa näytetään gender spectrum, jossa feminiinistä ääripäätä kuvataan Barbie-nuken hahmolla ja maskuliinista ääripäätä G.I. Joen hahmolla. Spektriajattelun mukaan kaikki ihmiset sijoittuvat johonkin kohtaan genderjanaa, joko toiseen ääripäähän tai johonkin välimaastoon. Jokaisella ihmisellä on tämän teorian mukaan siis sisäinen sukupuoli-identiteetti, joka on riippumaton ihmiskehon sukupuolen fyysisistä ja biologisista ominaisuuksista, jotka luokittelevat ihmisen joko biologisen naisen tai biologisen miehen luokkaan. Jos sisäinen genderkokemus (jota minä kutsun sukupuolisieluksi) on ristiriidassa "syntymässä määritellyn sukupuolen" kanssa, tarkoittaa se sitä, että ihmisen sukupuolisielun ja fyysisen kehon välillä vallitsee eräänlainen inkongruenssi, joka ilmenee "dysforiana" eli ahdistuksena siitä, ettei oma fyysinen keho synnynnäisine sukupuoliominaisuuksineen ole yhtenevä sukupuolisielun kanssa. Mihin tämä genderspektriajattelussa sitten johtaa? Siihen, että ihminen täytyy "korjata". Transit käyttävät tästä nimitystä sukupuolenkorjaus, jossa fyysinen keho muokataan medikaalisesti sellaiseksi, että se vastaa hänen kokemustaan omasta sisäisestä sukupuolisielustaan. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että jos nainen/tyttö sijoittaa itsensä mielessään ja kokemusmaailmassaan lähemmäs tuota maskuliinipäätyä ja mies/poika lähemmäs feminiinipäätyä, hän on "väärässä kehossa". Ratkaisuksi tarjotaan elinikäistä muuntohormonihoitoa ja brutaaleja leikkauksia.


Genderspektrikonsepti siis erottaa toisistaan fyysisen kehon biologisine sukupuoliominaisuuksineen ja sisäisen kokemuksen sukupuolesta. Se esittää, että näiden kahden välillä voi vallita ristiriita. Genderajattelussa ihmiset voivat "syntyä vääriin kehoihin", eli käytännössä vaelteleva naisen sukupuolisielu voi harhailla väärin määriteltyyn miehen kehoon ja miehen sukupuolisielu voi harhailla väärin määriteltyyn naisen kehoon. Tällaisen käsityksen perustana on kartesiolainen dualismi, jossa erotetaan toisistaan olennen fyysinen ja aineellinen olomuoto ja tietoinen sielu: sielu ja ruumis ovat toisistaan erillisiä, mutta voivat jotenkin kommunikoida keskenään. Jos sielu viestii ruumiin olomuodolle sukupuolisielunsa feminiinisestä tai maskuliinisesta (tai "muusta") essenssistä väärin määriteltyyn kehoon sijoittuneena, on ihmisolento pakotettu elämään puolituisessa tilassa, joka vaatii "korjaamista" medikaalisin keinoin voidakseen tulla "omaksi, autenttiseksi itseksi".

Genderistit havainnollistavat sukupuoli-identiteetin usein "transsateenvarjona", joka on yläkategoria, jonka alle kaikki sukupuolisielut, identiteetit, kokemukset ja eri tavat lokeroida sukupuoli-identiteettejä sijoittuvat. Tässä nyt yksi esimerkki: transgender umbrellan alle sijoittuvat nuo havainnollistetut maskuliini- ja feminiiniprinsiipit "korjatuissa" muodoissaan: male to female ja female to male. Lisäksi on erikseen eroteltu transsexual, intersex (transit approprioivat intersukupuolisia tiloja mukamas käypänä perusteena sille, että sukupuoli ei ole dikotomia vaan liukumo), non-binary (muunsukupuolinen tai ei-binäärinen), crossdresser/transvestite (ristiinpukeutuja/transvestiitti) ja lisäksi two-spirit, genderqueer, agender, genderfluid ja polygender. Näiden lisäksi vielä drag king ja drag queen. Herran jestas nyt sentään, auta armias. Kaikille näille on omat genderkieliset määritelmänsä, ja kaikki genderideologian identiteetit on siis niputettu omiksi alakategorioikseen tuon pinkkisinisen sateenvarjon alle. Tällä tavalla genderideologia esittää, että kaikki mahdollinen sukupuolinen devianssi on jotain epämääräistä transihmisyyttä, eli ihmisellä on jonkinlainen kokemuspohjainen inkongruentti transtila. Jos kyseenalaistat noiden transtilojen validiteetin, olet syrjivä sortaja, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon vastustaja, transvihaaja, natsi tai jotain muuta yhtä mairittelevaa.

Genderistit ovat onnistuneesti sotkeneet näillä identiteettiteorioillaan ja moninaisuusopeillaan yhteiskunnassa käsitystä siitä, mikä on mies ja mikä on nainen. Transien mukaan kartesiolaisdualistinen sukupuolisielu voi ilmentää itseään fyysisestä kehosta irrallisesti niin, että mies voi olla sisäisesti nainen, nainen voi olla sisäisesti mies tai sitten jokin täysin määrittelemätön sekasikiö, joka on kaikkea yhtaikaa. Miestä ja naista, jotka "kokevat sukupuoli-identiteetinsä vastaavan syntymässä määriteltyä", transit kutsuvat cisihmisiksi. Cis on siis ikään kuin transin vastakohta; joku, jolla ei vallitse sukupuolisielun ja fyysisen kehon välistä inkongruenssia, joka tarvitsisi "korjaamista".

(Huomatkaa tässäkin havainnollistuksessa: mies = sininen väri, housut, nainen = vaaleanpunainen väri, hame. Sekasikiö, jolla on puoliksi housut ja puoliksi hame ja joku harhainen tillintallingender. Rooleja, lokeroita, stereotypioita kaikki tyynni, vaikka kuinka yritetään esittää, että tässä kuvataan ”moninaisuutta”.)


Transien ja genderistien käsitysten mukaan sukupuolen moninaisuus on sitä, että ei ole vain biologista miestä ja naista vaan niiden lisäksi kolmas sukupuoli, joka on ihmisen oman päätäntä- ja määrittelyvallan alainen asia. Jotain tämän suuntaista he myös tarkoittavat riehuessaan barrikadeilla huutamassa trans rights are human rights; että on täysin ihmisen itsensä määriteltävissä, mitä sukupuolta hän on, oli hänen fyysinen kehonsa minkälainen hyvänsä. Muiden ihmisten täytyy sitten mukautua kaikilla tasoilla tuon itsemäärittelyä seuraavan julistautumisen jälkipyykkiin ja madeltava ja mielisteltävä transien edessä, suostuttava kaikkeen mitä he keksivät pyytää tai ehdottaa jne. Transien maailmankuvassa ihminen voi "määritellä" itsensä mieheksi, naiseksi, molemmiksi yhtaikaa, transihmiseksi, ei-binääriseksi, sukupuolettomaksi tai miksi hyvänsä sekasikiöksi, joka edustuu heidän juridista määrittelyä koskevissa vaatimuksissaan "kolmantena sukupuolena". Kaikkein pahimmin kilahtaneiden transien selitykset sukupuolesta ovat mielikuvituksellisuudessaan ja harhaisuudessaan niin psykoottista settiä, etten voi kuin silmät ymmyrkäisinä tuijottaa, miten jengi ottaa heidät täysin vakavasti, vieläpä haudanvakavasti.

Transien maailmankuvan mukainen sukupuolikäsitys on jollain täysin käsittämättömällä tavalla saanut kaikkialla länsimaissa kymmenen vuoden aikana niin paljon jalansijaa, että heidän omintakeisia sukupuoliteorioitaan pidetään tällä hetkellä yleisesti vallitsevana normaalina. Transit ovat taitavasti verhonneet poliittiset tavoitteensa muiden ihmisryhmien aktivismista pöllimiinsä ihmisoikeusdiskursseihin; he ovat kolonisoineet tällä tavalla omiin tarkoituksiinsa esimerkiksi homoliikkeen ja Priden, intersukupuolisuusaktivismin, feminismin ja Black Lives Matterin. Transien poliittinen aktivismi on ollut uutteraa, pitkäjänteistä ja sinnikästä. He ovat käyneet uupumatonta väsytystaistelua koko muun yhteiskunnan kanssa saadakseen tahtonsa läpi siinä, miten me kulttuurisesti ja yhteiskunnallisesti sukupuolta käsitteistämme ja miten sukupuolet yleisesti ymmärretään. Transit ovat päässeet uskomattoman pitkälle tässä projektissaan saaden ihmiset vakavin naamoin puhumaan mm. "mies- ja naisoletetuista" ja tunkemaan pronominejaan bioihinsa ja allekirjoituksiinsa (jonain solidaarisena tekona transeja kohtaan) ja niin edespäin.

Kaikki transien poliittiset tavoitteet on höystetty korulauseilla ja paskapuheilla "ihmisoikeuksista", "yhdenvertaisuudesta", "tasa-arvosta" ja "oikeudesta olla", koska jokainen transidentifioituva ihminen maailmassa on "ehjänä syntynyt", ja edes sen ehdottaminen, että transidentifioitumisessa saattaisi olla kyse jostain muusta kuin sukupuolisielun ja fyysisen kehon inkongruenssista (esim. traumatausta transkokemuksen polttoaineena) on transien eheyttämistä, transiuden poistamista ihmisestä, transien likvidointia ja olemassaolon kieltämistä ja heidän ihmisoikeuksiensa vastustamista ja niin edelleen. Tämä kaikki on johtanut siihen, että Overtonin ikkuna on kaikissa sukupuolidiskursseissa liukunut täysin transien kontrolloimaan kohtaan ja poliittisella kentällä vasemmistoliberaalit (varsinkin radikaalisiiven aktivistit) ovat nielaisseet ajatuksen harhailevista sukupuolisieluista niin perinpohjaisesti, että se on radikaalisti muuttanut sukupuolikäsitystä koko yhteiskunnassa. Tästä on ollut seurauksena mm. se, että sukupuolirooleihin ja stereotypioihin sopimattomia pieniä lapsia on alettu transiuttaa eli alkaa aikuisten taholta tuputtaa heille ajatusta siitä, että he ovatkin "syntyneet vääriin kehoihin" ja heidät pitää "korjata". Väärällä lelulla leikkiminen ja väärä lempiväri kertovat aukottomasti siitä, että lapsi on pahaksi onnekseen väärässä kehossa.


Feminiinisesti käyttäytyvä ja väärillä leluilla leikkinyt poika on ”korjattu” tytöksi. Hänen ei enää tarvitse ”esittää olevansa poika”. Ympäröivät ihmiset eivät kestäneet sitä, että poika käyttäytyy feminiinisesti ja rikkoo siten hänelle asetetun lokeron normeja; ratkaisuna lapsen transiutus. Pojan feminiinisyys oli ongelma, joka piti jotenkin ratkaista. Nyt, kun lapsi on transiutettu tytöksi, hän saa vihdoin pukeutua vapaasti vaaleanpunaiseen. Pojanhan ei näin sovi tehdä.

Transien ajattelussa feminiinisesti käyttäytyvä ja persoonallisuuttaan ilmentävä poika on väärään kehoon syntynyt tyttö ja maskuliinisesti käyttäytyvä ja persoonallisuuttaan ilmentävä tyttö on väärään kehoon syntynyt poika. Tilastotieto osoittaa, että ehdoton enemmistö näistä tällä hetkellä transiutettavista lapsista ja nuorista on joko autisminkirjolla tai "ristiriitainen" käyttäytyminen biologista sukupuolta edustavan prototyyppisen rinnalla ennakoi aikuisiän homoseksuaalisuutta. Detransitioituneiden (eli transidentiteetistä luopuneiden) joukossa on hätkähdyttävän suuri määrä seksuaalivähemmistöön kuuluvia. Homomiehille ja lesbonaisille oli lapsena tyypillistä "sukupuolelleen epätyypillinen käytös", eli homomiehet olivat lapsina keskimäärin feminiinisiä, "tyttömäisiä" (kuten esim. minä) ja lesbonaiset keskimäärin maskuliinisia, "poikamaisia". Aiempina vuosikymmeninä tästä ei vielä tehty kummoista numeroa; lasten annettiin kasvaa sellaisina kuin olivat. Joku ehkä teki asiasta suuremman numeron ja on toki paljon tapauksia, kun homopoikia/lesbotyttöjä on nuorina katsottu kieroon epätyypillisen käytöksen vuoksi ja heitä on myös yritetty aktiivisesti eheyttää erilaisissa terapioissa ja muunlaisin keinoin.

Mitä johtopäätöksiä voitte tehdä näistä tiedoista, kun laskette yhteen 1 + 1? Mikä oikeastaan onkaan se epätoivottava ominaisuus näissä lapsissa, jota heitä ympäröivät aikuiset yrittävät "korjata"?

Alla olevissa kuvissa on Kai Shappley, jonka intohimoisen syvällisesti homofobinen Munchausen by proxy -mutsi transiutti pojasta tytöksi Kain ollessa noin 4-vuotias. Mutsi on avoimesti kertonut dokumenteissa siitä, miten aavisteli jo varhaisessa vaiheessa, että hänen feminiininen poikansa saattaisi olla homoseksuaali, ja hän oli uutterasti googlaillut erilaisia eheytysterapian kotikonsteja, joita oli Kaihin sitten toimeenpannut. Lasta oli fyysisesti kuritettu tarkoituksena hakata tyttömäinen ja feminiininen käytös pois hänestä. Lopulta mutsi löysi teoriat vääriin vartaloihin harhailleista sukupuolisieluista ja naps, ratkaisu oli löytynyt: hänen feminiininen poikansa onkin tyttö väärässä kehossa!

Nykyään Kaita käytetään transaktivismin pelinappulana ja mm. Aclun kasvona erilaisissa transiuden normalisoinnin projekteissa.

Näitä lapsiaan innokkaasti transiuttavia vanhempia, yleensä nimenomaan Transhausen-äitejä, on tällä hetkellä tuhansia, ellei kymmeniätuhansia. Tässä linkki alla olevaan artikkeliin; 15-vuotiaan tyttärensä transpojaksi transiuttanut mutsi ilakoi lehtien palstoilla siitä, miten nuori käy paraikaa läpi menopaussia.

Ja nyt lopulta palaamme takaisin alkuperäiseen aiheeseen, eli 1950-lukulaisiin sukupuolistereotypioihin ja siihen, mikä on transideologian kytkös niihin.

Eli MIKÄ TRANSIDEOLOGIASSA ON TÄYSIN VITURALLAAN, kun se pyrkii esittämään itsensä sukupuolistereotypioista vapauttavana ja emansipatorisena uutena maailmanjärjestyksenä, jossa kaikki saavat olla "omia, autenttisia itsejään" ja "määritellä itsensä haluamallaan tavalla"?

1950-luvulla tytöt ja pojat sijoitettiin tiukasti rajattuihin lokeroihin, joista tytöt ja pojat eivät saaneet poiketa, koska siihen aikaan ei tultu edes ajatelleeksi sitä, että tyttö voisi poiketa feminiinisten stereotypioiden lokerosta tai poika voisi poiketa maskuliinisten stereotypioiden lokerosta.

Nykyajan moderni transideologia on tuonut nuo 50-lukulaiset kivettyneet sukupuolistereotypiat ja niitä representoivat lokerot TAKAISIN esittämällä, että feminiinisistä ja maskuliinisista stereotypioista poikkeavat yksilöt ovat "syntyneet vääriin kehoihin" ja heidät täytyy "korjata", jotta he mukautuisivat oikeaan lokeroon eivätkä siten rikkoisi kivettyneitä stereotypioita ja sukupuolirooleja.

Ihmiset kuvittelevat hyväuskoisesti, että transaktivismi väljentää yhteiskunnassamme ja kulttuurissamme käsitystä siitä, mitä on olla mies tai nainen. TODELLISUUDESSA TRANSAKTIVISMI NIMENOMAAN KAVENTAA KÄSITYSTÄMME SIITÄ, MITÄ ON OLLA MIES TAI NAINEN. Transit kuvittelevat ja teeskentelevät, että heidän ideologiansa sukupuolesta "moninaisena ja itsemääriteltävänä ilmiönä" on sukupuolten vapautusta, emansipaatiota ja liberaalia vallankumousta. He takertuvat henkensä hädässä patakonservatiivisiin, ikivanhoihin ja äärimmäisen seksistisiin sukupuolistereotypioihin, joiden mukaan nainen/tyttö on substanssiltaan kyseenalaistamattomasti jonkinlainen feminiininen, eteerinen ja herkkä kodinhengetär ja mies on spartalainen, kova ja tunteeton, työobsessoitunut perheenpää. Transit uskovat noiden feminiini- ja maskuliinilokeroiden olemassaoloon koko persoonallisuutensa ja identiteettinsä voimalla ja pyrkivät muokkaamaan habituksensa ulkonäköä, käyttäytymistä, sukupuolipronomineja ja kaikkea mahdollista sukupuolitettua myöten sellaiseksi, että sopivat noihin ahtaisiin feminiini- tai maskuliinilokeroihin. Sellaisille yksilöille, jotka eivät koe sopivansa kumpaankaan lokeroon, on ihan oma "muunsukupuolinen"/"nonbinäärinen" lokero. Kaikelle täytyy kyhätä oma lokero sen sijaan, että ihmisten vain annettaisiin ilmaista itseään juuri haluamallaan tavalla tekemättä siitä jotain numeroa ja väsähtänyttä identiteettipolitiikkaa.

Transit aina jauhavat siitä, miten pyrkivät kaikin keinoin olemaan "läpimenevä" (cispassing) miehenä tai naisena. Heidän koko sosiaalinen substanssiolemisensa perustuu sukupuolistereotypioihin takertumiseen ja niiden toisintamiseen, eikä heidän koko psyykeensä mahdu mitään muuta kuin tämän asian obsessointi ympärivuorokautisesti. He rakentelevat itsestään ulkoisesti mielikuviensa mukaista sukupuolisielunsa fyysistä ilmentymää, kuten tämä oheinen transleidi, joka näkee hirvittävän vaivan kasvattaessaan pitkät hiukset, pukiessaan feminiinisiä vaatteita, meikatessaan, harjoittaessaan äänenkäyttöään, mukautuessaan naisstandardeihin ja vaihtaessaan nimensä, ja kaikesta tästä huolimatta hän tulee edelleen sosiaalisissa tilanteissa väärinsukupuolitetuksi (misgendering). Transien maailmankuvassa nainen ja mies ovat yhtä kuin naisen ja miehen sosiaalinen, kulttuurinen ja yhteiskunnallinen rooli. He samaistuvat rooleihin ja kuvittelevat, että heidän sukupuolinen essenssinsä määräytyy roolien kautta. Kaikki heidän poliittinen aktivisminsa tähtää siihen, että yhteiskunnassa vallitseva sukupuolikäsitys olisi noiden roolijaottelujen mukainen, aivan kuin seitsemänkymmentä vuotta sitten. 1950-luvun ja 2020-luvun sukupuolistereotypiat ja lokerot ovat täysin samaa paskaa eri paketissa.

Paska on paskaa ja pysyy paskana, vaikka se kuorrutettaisiin glitterillä ja kermavaahdolla, kiedottaisiin kimaltelevaan käärepaperiin ja tarjoiltaisiin kultatarjottimelta kerubien leijaillessa ympärillä.

Nyt lopuksi kysyn teiltä kaikilta:

MITÄ EMANSIPATORISTA SIINÄ ON, ETTÄ FEMINIINISET MIEHET/POJAT JA MASKULIINISET NAISET/TYTÖT "KORJATAAN" SOPIMAAN NOIHIN LOKEROIHIN, JOTKA PERUSTUVAT PATAVANHOILLISIIN KÄSITYKSIIN SIITÄ, MITÄ ON OLLA MIES TAI NAINEN? MILLÄ TAVALLA SE MUKA VÄLJENTÄÄ JA LAAJENTAA YMMÄRRYSTÄMME SUKUPUOLESTA JA SUKUPUOLEN ILMAISUSTA?

En ole pitkiin aikoihin voinut kuin monttu auki tuijottaa, miten nykyihmiset ihan tosissaan uskovat ja kuvittelevat transliikkeen tarjoilemien käsitysten olevan jotain sukupuolen ja sukupuolen ilmaisun uljasta progressiota. Se on kaikkea muuta kuin progressiota, kun asiaa tarkastellaan laajemmin ja otetaan huomioon ihmisyyden kirjo aivan muiden kuin ahtaiden lokeroiden kautta. Transaktivismi on vienyt meidät takaisin 50-luvulle, jolloin mieheys ja naiseus nähtiin äärimmäisen ahtaina vankiloina, kaavamaisina olemisen tapoina, joista poikkeaminen ei olisi tullut kuuloonkaan, koska sitä ei vain nähty mahdollisena tapana olla ja elää. Transaktivismi tunkee ihmiset tiettyihin raameihin (mies/nainen/muu), joiden mukaisesti ihmisten odotetaan elävän ja itseään ilmentävän. Niitä, jotka kyseenalaistavat noiden raamien asettamisen mielekkyyttä, transit kutsuvat mm. TERFeiksi (trans-exclusionary radical feminist), "cissuiksi" ja ties miksi ja ovat vuorenvarmoja sokeassa uskossaan ja edistysmielisyydessään, että heidän agendansa edustaa kaikkien aikojen suurinta ja mahtavinta sukupuolen vapautusrintamaa. Vitun idiootit, sanon minä.

1950-luvun ajattelussa ihmisten mielissä oli olemassa eräänlaiset arkkityyppiset käsitykset siitä, millaisia miesten/poikien ja naisten/tyttöjen tulee olla. Noita käsityksiä ei saanut rikkoa. Tuon ajan ihmiset uskoivat siihen, että mieheyden ja naiseuden sosiaalinen, kulttuurinen ja yhteiskunnallinen rooli olivat ennalta määräryt, ikään kuin kohtalon tai jonkin muun ulkopuolisen voiman sanelemana, mihin ihmisellä itsellään ei juuri ole sananvaltaa.

Ja nyt ymmärtäkää:

Transit uskovat aivan samoin kuin 1950-luvun ihmiset, että mieheyden ja naiseuden arkkityyppinen sosiaalinen, kulttuurinen ja yhteiskunnallinen rooli on kohtalon ennalta määräämä, ikuinen ja joustamaton. Jos biologisesti tietynsukupuolinen ihminen kokee olevansa sukupuolisielunsa ominaisuuksilta jotain muuta kuin mitä se biologia osoittaa roolien viitekehyksessä, niin transien maailmassa se tarkoittaa, että hänet pitää "korjata". Sen sijaan, että hyväksyisimme yhteiskunnassa sen ja syleilisimme sitä, että on aina ollut rooleja, stereotypioita ja lokeroita rikkoneita ihmisiä ja tulee aina olemaan ja yksinkertaisesti antaisimme ihmisten ilmaista sukupuoltaan, persoonallisuuttaan ja identiteettiään haluamallaan tavalla, olemme nyt luoneet sellaisen järjestelmän, jossa nuo poikkeusyksilöt "korjataan" sopimaan oikeanlaiseen lokeroon. Lokerot eivät siis ole kadonneet minnekään, me vain operoimme niiden kanssa nyt hieman eri tavalla kuin seitsemänkymmentä vuotta sitten. Tätä uudistettua ajattelutapaa ja toimintamallia transit pitävät "sukupuolen moninaisuutena" ja progressiona. Sen sijaan, että yrittäisimme vaikuttaa asenteisiin, kivettyneisiin käsityksiin ja ennakkoluuloihin, joita voi muuttaa (toisin kuin ihmisen biologista sukupuolta), olemme nyt vain valinneet tähän asiaan toisen lähestymistavan, joka on pohjimmiltaan aivan sama kuin se 1950-luvun malli. 1950-luvulla konservatiivit ohjasivat nonkonformiset lapset sosiaalistamalla siihen oikeaan poika-/tyttölokeroon, 2020-luvulla wokeliberaalit "korjaavat" nonkonformiset lapset medikaalisesti sopimaan oikeaan lokeroon. MOLEMMAT NÄKEVÄT NONKONFORMISUUDEN ONGELMANA, JOKA PITÄÄ JOTENKIN RATKAISTA.


Samaan aikaan, kun transit väittävät väljentävänsä yhteiskunnassa käsitystämme sukupuolesta ja sukupuolen ilmaisusta ja vastustavansa ahtaita sukupuolirooleja, he itse takertuvat kynsin hampain noihin rooleihin eivätkä tahdo niistä päästettävän irti tai niitä väljennettävän. Roolit ja stereotypiat ovat transien ainoa keino todistella muille ihmisille transkokemuksensa todellisuutta ja staattisuutta. Jos ei ole rooleja ja stereotypioita pönkittämässä transien progressiivisena esiintyvää identifikaatiojärjestelmää, transeilla on vain biologinen kehonsa, jonka sukupuolta on mahdotonta muutaa muuksi, vaihtaa tai korjata yhtään miksikään. Tästä syystä roolit, stereotypiat ja lokerot ovat transeille elinehto. Ilman niitä heillä ei ole mitään keinoa ylläpitää uskomustaan väärään kehoon harhailleesta sukupuolisielusta ja pakottaa koko muuta yhteiskuntaa myöntämään uskomusjärjestelmäänsä absoluuttiseksi totuudeksi ja uudeksi maailmanjärjestykseksi. Transit ovat huumeaddiktin lailla riippuvaisia siitä, mitä väittävät samaan aikaan hälventävänsä ja vastustavansa. Älkää antako transien paskapuheiden näistä asioista hämätä itseänne.

Me homoseksuaalit olemme aina tähdentäneet ja viestittäneet yhteiskunnalle sitä, että on täysin OK ja hyväksyttävää olla sukupuolistereotypioihin sopimaton mies tai nainen, poika tai tyttö. Me homot olemme aina pyrkineet hävittämään nimenomaan ne ahtaat lokerot, emme "korjaamaan" ihmisiä, jotka eivät noihin kirottuihin lokeroihin sovi. Homoseksuaalit ovat elävä ja hengittävä esimerkki siitä, että sukupuolinen nonkonformistisuus voi olla onnellinen ja iloinen asia; että ihminen voi olla niin nonkonforminen sukupuolensa edustaja, että voi rakastua ja pariutua toisen saman biologisen sukupuolen edustajan kanssa. Minkään ei tarvitse rajoittaa sitä, miten ihminen identiteettiään representoi ja kehen hän kokee romanttista ja seksuaalista vetoa. Lokerot eivät määritä sitä, miten ihminen saa sukupuolisuuttaan, identiteettiään ja persoonallisuuttaan ilmaista. Mies voi olla niin feminiininen ja nainen niin maskuliininen kuin ikinä haluaa tarvitsematta vetää siitä jotain kaistapäisiä johtopäätöksiä, että he ovat "syntyneet väärin". SE on todellista sukupuolen moninaisuutta! Että mies voi olla vapaasti feminiininen ja nainen voi olla vapaasti maskuliininen, eikä heitä sen vuoksi tarvitse ryhtyä "korjailemaan". Kuten jo niin monta kertaa olen aikaisemminkin todennut: transaktivismi on homojen eheytysterapian uusi muoto. Siihen pohjautuu myös tuo nonkonformisten lasten transiuttaminen; nuoret homoseksuaalit eheytetään transiuttamalla irvokkaiksi transheteroiksi. Samalla eugenistit juhlivat, kun epätoivottava aines saadaan siivottua lopullisesti pois geenipoolista. (Eugenistit uskovat, että homous on geneettistä ja siten periaatteessa likvidoitavissa. Hyvin on homma lähtenyt käyntiin kaikella translapsivouhkaamisella.)

Minun viestini modernille transideologialle ja koko transliikkeelle on kaikessa ytimekkyydessään tämä:

Millään, mitä olen tässä tekstissä sanonut, en ota kantaa varsinaiseen transsukupuolisuuden olemassaoloon siinä mielessä, miten transsukupuolisuus lääketieteellisesti ymmärretään ja ihmisestä diagnosoidaan. En ole koskaan väittänyt enkä tule väittämään, etteikö transsukupuolisuutta medikaalisena tilana olisi olemassa; transsukupuolisuus kehodysforisena ja siten rampauttavana tilana on kuitenkin aivan oma ja erillinen ilmiönsä, joka sekin on approprioitu ja vääristelty modernin transliikkeen keppihevoseksi, kun tahdotaan levittää joka saatanan paikkaan kartesiolainen oppi vääriin kehoihin harhailleista sukupuolisieluista ja "vääränlaisten" ihmisten "korjailemisesta" (lue: modernista homoseksuaalien eheytysterapiasta). En ota kantaa myöskään kenenkään transidentifioitumisiin; kuten todettua, kaikilla on oikeus ilmaista itseään haluamallaan tavalla, myös moderneilla "transihmisillä", jotka kuvittelevat edustavansa sukupuolten äärimmäistä liberaatiota. Saatte identifioitua transihmisiksi, muunsukupuolisiksi, nonbinääreiksi tai mihin halvatun skitsofreeniseen fantasiasukupuoleen ikinä keksittekin haluta identifioitua. Mutta älkää nyt herran tähden tosissanne kuvitelko tai väittäkö, että ideologianne edustaisi millään tasolla progressiivista käsitystä siitä, mitä mies/mieheys ja nainen/naiseus ovat tai voivat olla.

Mitä vittua tapahtui, että koko yhteiskunta alkoi suhtautua transien harhaisiin horinoihin sukupuolesta haudanvakavasti?


Sukupuolten liberaatio ei toteudu niin, että ylläpidämme käsitystä miehen ja naisen kivettyneistä lokeroista ja luomme niiden ohelle miljoona muuta lokeroa, joihin nonkonformiset voivat "identifioitua". Sellainen ajattelu pitää meidät vain hamaan tappiin asti lokeroiden kahleissa ja estää meitä ilmaisemasta itseämme täydellä potentiaalillamme. Minulle on täysi mysteeri, miksi kukaan haluaa tieten tahtoen asettaa itsensä noiden kahleiden pinhuusiin, mutta ihmispsyyke onkin tämän kaliiperin asioissa vielä aika tutkimatonta maaperää.

Sukupuolten liberaatio toteutuu vain niin, että rikomme nuo rajoittavat kahleet. Emme tarvitse niitä mihinkään. Soisin täydestä sydämestäni myös transien jonain päivänä ymmärtävän tämän.

214 kommenttia:

  1. Naulankantaan!

    "Panda koki painetta olla kunnon suomenruotsalainen, hyvä tyttö.

    ”Sellainen, joka pukeutuu murrettuihin sävyihin, ehkä beessiin Gantin villapaitaan, Helly Hansenin takkiin ja käyttää helmikoruja. Ajattelin, että naiseus on hillittyä ja pidättyväistä.”

    Paineet liittyivät ehkä luokka-asemaankin, joka ei vastannut­ stereotyyppistä kuvaa suomenruotsalaisuudesta."

    https://www.tehylehti.fi/fi/ihmiset/sairaanhoitajaksi-opiskeleva-panda-eriksson-sukupuolta-ei-tarvitse-aina-tietaa

    VastaaPoista


  2. Vinkeä dokumentti transnaisten raikkaasta ja modernista naiskäsityksestä:

    What is a Woman: Wrong Answers Only

    https://odysee.com/@Skirt_Go_Spinny:7/Wrong-Ans-Only-1:b

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä. En ole vielä katsonut tuota; yritin kerran aloittaa, mutta tajusin jo muutaman minuutin jälkeen huutoyrjöämisen tarpeen voimakkuudesta, että tarvitsen viinaa pystyäkseni jatkamaan. Se sitten jäi. Yritän laittaa katseluun tämän viikon aikana.

      Minulla on Transien käsityksiä naiseudesta -tekstiin kakkososa tekeillä, tuosta saanee siihen mehevähköä materiaalia.

      Poista
  3. Jos transkokemus on sisäsyntyinen ja pysyvä, niin miten sukupuoliristiriita voi kohdistua häilyviin ja muuttuviin kulttuurisiin sukupuolirooleihin, normeihin ja stereotyyppeihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja jos miehellä voi olla pillu ja naisella dicki ja mikä tahansa kroppa voi olla miehen/naisen kroppa, niin mihin niitä leikkauksia ja hormonikäsittelyitä tarvitsee kun silloin henkilöhän on jo miehen/naisen kropassa? Miksei voi itse avartaa omaa käsitystä siitä millainen on miehen/naisen kroppa?

      Poista
    2. "Jos transkokemus on sisäsyntyinen ja pysyvä, niin miten sukupuoliristiriita voi kohdistua häilyviin ja muuttuviin kulttuurisiin sukupuolirooleihin, normeihin ja stereotyyppeihin?"

      Kirjoitin päätekstin loppuun muutaman kappaleen lisää tähän liittyen.

      Transkokemus on joillakin ihmisillä staattinen; tähän liittyy voimakas ja kaikenkattava kokemus väärän sukupuolen kehossa olemisesta. Kokemus on voimakkuudeltaan anoreksian luokkaa ja siksi lääketieteellisesti diagnosoitava tila. Ei voi olla mitenkään mahdollista, että kaikilla näillä moderneilla transvouhottajilla olisi voimakkuusasteeltaan saman kaltainen kehodysforinen tila; kehodysforia (oli sen ilmenemismuoto mikä hyvänsä) on ihmisillä ylipäätään suhteellisen harvinaista, korkeintaan joitakin harvoja prosentteja koko ihmisväestöstä.

      Transien käsitys "sukupuolesta" on nimenomaan häilyvät ja muuttuvat kulttuuriset sukupuoliroolit, normit ja stereotypiat. Transit uskovat, että roolit, normit ja stereotypiat määrittelevät ihmisen todellisen sukupuolen. Transit ajattelevat, että on olemassa kosmiset miehen/maskuliinin ja naisen/feminiinin staattiset arkkityypit, joiden perustana ovat roolit, normit ja stereotypiat eli kaikki sukupuolen immateriaaliset ulottuvuudet. Transien feminiiniset/maskuliiniset sukupuolisielut ovat harhailleet väärään miehen/naisen kehoon, minkä vuoksi heidän kehonsa täytyy korjata kongruoimaan feminiinisen/maskuliinisen sukupuolisieluessenssin kanssa. Transeille biologinen sukupuoli (eli pillu ja kyrpä) on "sosiaalinen konstruktio", kun heidän todellinen sukupuolensa on se sisäinen sielullinen tietämys heidän oikeasta sukupuolestaan. Muut ihmiset ja yhteiskunta ovat "määritelleet heidät väärin", mikä tekee heistä kaikkien aikojen syrjityimmän, sorretuimman ja marginalisoiduimman vähemmistöryhmän, joka on koskaan hengittänyt.

      "Miksei voi itse avartaa omaa käsitystä siitä millainen on miehen/naisen kroppa?"

      Transit nimenomaan eivät halua avartaa käsitystä siitä, mitä on olla mies tai nainen; heille on kauhistus ajatella, että roolit, normit ja stereotypiat eivät määrittelisi sitä, miten mies tai nainen voivat persoonallisuuttaan ja identiteettiään ilmaista. Transien ei ole mahdollista vakuutella ja todistella muille ihmiselle transidentiteettien aitoutta, jos he eivät voi käyttää resursseinaan sukupuolinormeja, rooleja ja stereotypioita. Jos normit, roolit ja stereotypiat pyyhkäistään pois, se tarkoittaa käytännössä sitä, että transeilta viedään kaikki resurssit, joita he voivat käyttää transidentiteettinsä rakennusaineina. Eli toisin sanoen: transit tarvitsevat normeja, rooleja ja stereotypioita. He ovat riippuvaisia niistä. Niiden kautta he voivat tulla validoiduiksi, käydä pyhää sotaansa cisteemiä ja binääriä vastaan ja tulla "omaksi, autenttiseksi itsekseen".

      Homoseksuaalit ovat aina antaneet piutpaut noille rooleille, normeille ja stereotypioille. Olemme aina rikkoneet yhteiskunnassa käsitystä siitä, mitä on olla mies tai nainen. Se edustaa todellista sukupuolen moninaisuutta. Transit eivät tavoittele mitään tämän kaltaista, eivätkä he ymmärrä tässä asiassa meitä homoseksuaaleja lainkaan. Transit nimenomaan pyrkivät kaikin voimin konformoitumaan rooleihin ja normeihin. Tämä on se syy, jonka vuoksi olen ihan alusta asti ihmetellyt, miksi transit kiinnittyivät loisimaan homoseksuaalien reppuselkään. Homojen yhteiskunnalliset tavoitteet ovat täysin toisenlaisia kuin transien. Homot haluavat vapautua rooleista, normeista ja stereotypioista, transit haluavat valaa roolit, normit ja stereotypiat rautaan.

      Poista
    3. "Transit nimenomaan eivät halua avartaa käsitystä siitä, mitä on olla mies tai nainen; heille on kauhistus ajatella, että roolit, normit ja stereotypiat eivät määrittelisi sitä, miten mies tai nainen voivat persoonallisuuttaan ja identiteettiään ilmaista."

      He kuitenkin vaativat muita sukupuolittamaan heidät siten kuin haluavat tulla sukupuolitetuiksi useim argumentoiden, että "voisit päivittää käsitystäsi siitä, miltä mies näyttää, minä olen mies, joten mies näyttää tältä" jne. Tässä on aivot nyrjäyttävä ristiriita ja nähdäkseni tekee medikaaliset interventiot tarpeettomiksi, jos joku "naiseksi syntymässä määritetty" on aina ollut mies, niin saman perustelun mukaan siltä näyttää mies (tai hän jopa ihan karakterisoi miehen), joten transpoli voitaisiin lakkauttaa.

      Poista
  4. Kävin hiljattain perin kummallisen keskustelun sukupuolesta viisikymppisen miehen kanssa, jonka kuvittelin olevan aika etäällä mistään wokeilusta ja sukupuolisekoilusta. Halusin ikään kuin vain testata, että mitä ihmiset noin keskimäärin nyt tästä sukupuolesta sitten ajattelevat, ja esitin hänelle kaksi kysymystä: kuinka monta sukupuolta hänen mielestään on olemassa ja mitä sukupuolta hän itse edustaa.

    Aika vaikeaksihan se keskustelu sitten meni jo ihan alussa. Hän määritteli itsensä jollain tavalla mieheksi, muttei kuitenkaan ihan, koska hän on mielestään aika feminiinen, tai androgyyni tai jotain. Tarkensin kysymällä mitä *biologista* sukupuolta hän edustaa, mutta en saanut yhtään sen selkeämpää vastausta. Sitten hän alkoi pohtia kysymystä sukupuolien määrästä ja kysyi minulta, onko tästä olemassa jotain tieteellistä konsensusta. Autoin häntä linkkaamalla Wikipedian artikkeliin "Sukupuoli", mutta tämä ei jostain syystä häntä tyydyttänyt ja hän alkoi lähetellä minulle linkkejä THL:n sukupuolen moninaisuus -horinoihin ja sitten sen Scientific Americanin jutun siitä, miten kauhean vinksallaan kaikki kromosomit meissä ovat, ja voi kauhistus mieheksi määrittellyt ihmisetkin ovat sangen usein täynnä kaikenlaisia kohtuja yms. Huomautin, että siinäkin artikkelissa mainitaan silti *two sexes* ja koko kysymyksenasettelu pyörii edelleen näiden kahden sukupuolen ympärillä ja välissä. Miten voi olla olemassa *two sexes*, jos ne kuitenkin halutaan kiistää? En saanut vastausta.

    Tässä vaiheessa aloin jo hiukan epätoivoissani katsella ympäristöstäni kaikenlaisia seinäpinta-aloja, joihin voisin alkaa päätäni hakata, mutta yritin kuitenkin vielä. Kysyin, miten nämä sukupuolet nyt sitten menevät muilla eläimillä, hevosilla, kissoilla, koirilla. Mistä voimme tietää onko oriksi syntymässä määritelty hevonen genderiltään ori, kun emme voi tätä hepalta kysyä? Onko eläimiä syytä pitää yhtään minkään sukupuolisina, kun emme niiden gendereitä voi kuitenkaan selvittää (no ehkä simpanssit osaisivat ne kuitenkin viittoa, onkohan kukaan niiltä keksinyt kysyä?) Hän ei osannut sanoa tähän mitään, mutta vaikutti siltä, että hän edelleen, väen vängällä, halusi torjua ajatuksen kahdesta sukupuolesta.

    Miten tämä on niin vaikeaa? Laitetaanko tätä sukupuolen moninaisuutta jo juomaveteen? Ja kuinka minä ja kourallinen muita ihmisiä olemme jotenkin ihmeellisesti immuuneja sille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä paras pointti... eläinten sukupuolittaminen! Onko kyseessä peräti eläinsuojelurikkomus, jos kotieläin joutuu elämään väärässä roolissa? Mitä sanoo tähän SETA (tai PETA, samaa hullutusta sekin edustaa)?

      Poista
  5. Jätän tämän translogiikan kukkasen vain tähän:

    https://imgur.com/StYPGO8

    Translogiikalla feminiiniseen/alistuvaan sukupuolirooliin tai toimintamalliin kohdistuva viha on transfobiaa, vaikka kyseessä ei olisi transhenkilö. Tulee ihan Juno "homous on lohdutuspalkinto" Dawson mieleen.

    VastaaPoista
  6. Mielenkiintoinen näkemys transnaiseudesta tienä ulos homoudesta, että feminiininen mies onkin oikeasti transnainen. Tätä on eheyttäminen:

    The return of gay shame

    Munroe Bergdorf’s memoir provides an unwittingly tragic insight into the crisis of homosexuality.

    "...the stuff on homosexuality. These sections feel genuinely disconcerting. Squint and in parts it reads like the memoir of a Christian converted out of his homosexuality. Only where those ex-gays saw the light of God’s love, the young gay Bergdorf saw the light of ‘gender transition’, which seemingly revealed to him that he wasn’t gay after all – he was a woman."

    "The book is riddled with talk of gay shame. Bergdorf seems to have spent much of his early life consumed by shame: ‘I felt ashamed of my identity, my heritage, my skin.’ Shame of his homosexuality – which is how he understood his identity in his teen years – was a particular problem. ‘[Even] though I knew I was gay and even though I understood that being gay was not a thing to be shamed for, I was still ashamed.’ When he was called homophobic names on account of his being ‘effeminate… camp’, he says ‘a part of me believed in their slurs’. He says he dreaded becoming a ‘monster’ if he ‘pursued’ his homosexual urges. He so often heard the idea that ‘being a gay man and being a sexual predator were synonymous’ that he became ‘absolutely terrified that I’d become a monster [too]’. What’s more, his parents didn’t handle his coming out well at all. ‘It’s just a phase’, his mum said. He was forbidden from doing ballet, because boys don’t do that. It was all ‘guilt and fear and negative feelings’, he writes of his gay years."

    "Then, one day, he discovers that he might not be gay after all. He might be female."

    "He finally went beyond gay, though, when he started to transition into ‘womanhood’. Finally he found ‘a version of myself that I could be proud of’. Coming out as trans was ‘the beginning of transitioning out of shame’, he says. He was ‘transitioning out of shame and into pride’."

    https://www.spiked-online.com/2023/02/19/the-return-of-gay-shame/amp/

    VastaaPoista
  7. Mielestäni kuvaukset amerikan maan tiukoista sukupuolirooleista ovat hieman liioiteltuja. Toki tuollaista materiaalia, mitä kuvasit, löytyy. Mutta toisaalta löytyy sitten paljon muunkinlaista materiaalia. Paras esimerkki tästä on mielestäni Aku Ankka ja kaikki hahmot, jotka siellä seikkailevat. Sarjakuvasta ei löydy edes yhden yhtä ydinperhettä. Kukaan ei ole isä eikä äiti ja lapsetkin ovat ... kenen lie.

    Kun katsoo sen ajan elokuvia, niin sielläpä onkin miehiä ja naisia melko vaihtelevissa tehtävissä. Just katsoin uudelleen "Navaronen tykit" ja kappas, siellä naiset hoitivat samoja tehtäviä kuin miehetkin. Tai katsokaapa huviksenne vanhoja suomalaisia elokuvia (niitä tulee töllöstä yksi joka päivä). Esim. Ansa Ikosen roolihahmot ei todellakaan olleet mitään alistujia, vaan tasan päinvastoin.
    Siis oikeasti rohkaisen tutustumaan näihin suomalaisiin vanhoihin klassikoihin (ja älkää jaksako mitään Pekka ja Pätkä n**kereinä -juttuja).
    Kasvoin itse kasarilla ja tuijotin hevivideoita harva se päivä. Niissä miehet oli pukeutuneet naisiksi eikä siinä ollut mitään ihmeellistä. Nyt tänä päivänä kuitenkin sukupuoliroolit ovat uskomaton ongelma. Kasarin lapsena on vaikeaa ymmärtää miksi. Sukupuoliroolit eivät edes silloin olleet mikään ongelma kenellekään. Oma äitini ei todellakaan ollut mikään feminiini eikä muutkaan sukulaisnaiset. He elivät niin kuin halusivat, eivätkä uhreilleet.
    Kaikesta huolimatta olen sitä mieltä, että sukupuolirooleja on ja että ne ovat myös omalla tavallaan välttämättömiä ihan samalla tavalla kuin muut yhteisöjä koskevat kirjoittamattomat ja kirjoitetut säännöt. Kukaan meistä ei voi olla täysin "oma itsensä", mitä se sitten tarkoittaakaan. Jokaisen meistä pitää myös pystyä sulautumaan joukkoon, koska muuten ei saada ikinä mitään aikaan.

    Jotain käsittämätöntä on tapahtumassa ja itsekin pohdin varmaan joka päivä että mitä. Kritiikistäni huolimatta uskon, että Lavis, olet jäljillä. Pohdinta jatkukoon:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mielestäni kuvaukset amerikan maan tiukoista sukupuolirooleista ovat hieman liioiteltuja. Toki tuollaista materiaalia, mitä kuvasit, löytyy. Mutta toisaalta löytyy sitten paljon muunkinlaista materiaalia."

      Kuten päätekstissäkin totesin, tämän tekstin kuvaukset ovat karkeaa yleistämistä ja yliyksinkertaistamista. Tietenkään tuon ajan maailma ei ollut niin mustavalkoinen kuin se tuonaikaisessa (kiilto)kuvastossa esitetään. Yhteen tekstiin on vain yksinkertaisesti mahdotonta ympätä kaikkia mahdollisia näkökulmia ja ottaa joka ikistä nyanssia huomioon.

      Huomatkaa myös, etten suoraan vertaa nykyaikaa tuohon 50-lukulaiseen aikaan juuri sellaisena kuin se tuon ajan kuvastossa ja nykytransien aatemaailmassa esitetään, vaan varsinainen pointti on korostaa senaikaista tiukkaa lokerointia, jonka transit yrittävät väenvängällä tuoda takaisin nykypäivään ja esittää sen jonain helvetin "sukupuolen moninaisuutena".

      Minä en yritäkään esittää transideologiasta mitään kaikenkattavia ja läpileikkaavia teorioita, joiden väittäisin olevan perimmäinen totuus. Nämä ovat lähinnä oman pohdintani tuloksena syntyneitä yksittäisiä näkökulmia asiaan. Koko vyyhti sosiaalisine, kulttuurisine ja yhteiskunnallisine ulottuvuuksineen on niin monimutkainen, että sitä on hyvin vaikeaa selittää mitenkään tyhjentävästi. Maailma on mutkikas paikka ja ihminen on mutkikas otus. Joku voi saada näistä ajatuksistani kimmokkeen sellaisen näkökulman oivaltamiseen, jota en itse ole edes tullut vielä ajatelleeksi. Juuri tästä syystä olen riemuissani siitä, miten vilkasta keskustelua täällä kommenteissa käydään. Saan siitä jatkuvasti itsekin uutta ajateltavaa.

      "Nyt tänä päivänä kuitenkin sukupuoliroolit ovat uskomaton ongelma. Kasarin lapsena on vaikeaa ymmärtää miksi."

      Sama homma. Sukupuolirooleista on tullut tietyllä tavalla voimakas tabu, ja transit ja moninaisuusvouhottajat ovat omineet koko aiheen itselleen ja ryhtyneet sanelemaan muulle yhteiskunnalle, miten sukupuoliasioista tulee ajatella. Jos joku on eri mieltä heidän kanssaan, niin cancellaatioviikate heilahtaa ja TERF-, syrjintä-, sorto- ja marginalisointirääkyminen alkaa. Miten joku voi obsessoitua yksittäisestä aiheesta noin totaalisesti? Transeille ja muunsukupuolisille koko sukupuoliaihe näyttää olevan alusta loppuun heidän koko elämänsisältönsä. He rakentavat kaiken elämässään, itsessään, itseilmaisussaan ja sosiaalisissa suhteissaan sukupuoliaiheen varaan ja se on ainoa asia, jonka kautta he pystyvät mihinkään mitenkään kontribuoimaan. Kun muut haluaisivat keskittyä aivan muihin aiheisiin, niin transit ja muusut keskittyvät jauhamaan loputtomiin sukupuolesta, moninaisuudesta, pronomineista ja syrjivistä rakenteista jne. Ach, että jaksaakin kiinnostaa. (Siis kyllähän aihe toki esim. minua kiinnostaa, en minä muuten tätä blogiakaan kirjoittaisi, mutta en tokikaan obsessoi asiasta likimainkaan samanlaisella intensiteetillä kuin nuo psykoottiset moninaisuusaktivistit.)

      "Jokaisen meistä pitää myös pystyä sulautumaan joukkoon, koska muuten ei saada ikinä mitään aikaan."

      Yhteisössä jokaisen on enemmän tai vähemmän sopeuduttava yhteisön normeihin ja noudatettava tiettyjä yhteisön sääntöjä. Identiteettipolitiikassa on niin naurettavaa ja turhaa juuri se, miten se korostaa yksilöä ja yksilönvapautta yli kaiken muun ja unohtaa kokonaan sen, että yksilö elää osana suurempaa yhteisöä, mikä tuo mukanaan tietyt yhteisön vastuut ja velvollisuudet. Transitkaan eivät elä missään tyhjiössä muusta yhteisöstä irrallaan, vaikka heillä näyttääkin olevan sellainen käsitys, että heidän viiteryhmällään tulisi olla pelkkiä oikeuksia ja mukavuuksia ja kyseenalaistamaton käskyvalta muiden ihmisten yli. Transeilta menee aina pasmat täysin sekaisin, kun osoittautuu, ettei joku olekaan heidän kanssaan kaikesta samaa mieltä ja samoilla linjoilla siitä, että marttyyrin tuskissa piehtaroineet transit ovat maailmankaikkeuden sorretuin ihmisryhmä koskaan, milloinkaan. Transien JKR-tantrumit ja jalanpolkeminen ovat osoittaneet tämän hyvin konkreettisella tavalla.

      Poista
  8. Asiasta hieman purkkiin: Kvääristö kyykkäsi siksi, että yrittäjät itse ovat paskoneet omat taloutensa ja sonnirenkaiset sinitukat ovat - yllätys yllätys - täysin persaukisia asiakkaita :D

    "Muut Kvääristön talousluvut ovat ohutta liikevaihtoakin synkempiä. Maksuhäiriömerkintöjä yrityksellä oli yhteensä 28 000 euron edestä ja usealta eri perintäyhtiöltä."

    "Yritys on merkattu Asiakastiedon rekistereissä erittäin suuren konkurssiriskin luokkaan, eli huonoimmalle mahdolliselle tasolle."

    https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000009405508.html

    No, onneksi tulevaisuudessa ovat vastaavanlaiseen tilaan myös biologiset heteromiehetkin tervetulleita, koska ulkonäkö ei määrää sukupuolta ja huono käytöskin on todennäköisimmin väärinsukupuolittamisen ja ennakko-olettamisien aiheuttamaa ahdistusta, joka sitten oireilee miestyypillisenä pillunvonkaus- ja muuna huonona käytöksenä.

    Muistakaa, lapset, että herännäisyyteen liittyy kirjoittamattomalla tavalla myös eräänlainen köyhyyslupaus, kun niin sinä kuin kaverisikaan ette kumminkaan käy töissä. Voitte tukea toistenne paskaa taidetta taloudellisesti vain tiettyyn pisteeseen asti, kunnes yksinkertainen matematiikka törmäyttää teidät lopulta todellisuuteen. Onnea valitsemallanne tiellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siinä käy, kun aikuista larppaavat the totuuden löytäneet ikiteinit rinkirunkkaavat keskenään hikisessä kellarissa ja leikkivät yhdessä tohkeissaan, että trans rights on jumalallinen vastaus kaikkiin mahdollisiin heidän ongelmiinsa, myös taloudellisiin. Mitä muuta voi toisaalta odottaakaan ihmisiltä, jotka uskovat, että todellisuus muuttuu ihmisen subjektiivisten mielikuvien mukaiseksi, kun hän vain saa päähänsä julistaa, että x = y. Jossain vaiheessa ne tietyt realiteetit on kuitenkin kohdattava, eikä niitä sillä pakenemaan pääse, että vaikenee asioista visusti. Ah, miten pahoillani olenkaan Kvääristön luhistumisesta, se oli varmasti Suomen transien ja muusujen Mekka. Sydämeni on särkynyt.

      Transit ovat monissa ihan elämän perusrealiteetteihin liittyvissä asioissa (kuten näköjään siinä, millä pelisäännöillä talousjärjestelmä pyörii) niin kujalla, että se on suorastaan uskomatonta. Miten ikimaailmassa noin umpityhmät, kypsymättömät ja ajattelultaan jäsentymättömät ihmiset on päästetty kirjoittamaan kokonaisen valtion lakeja uusiksi oman infantilisminsa ja harhaisuutensa pohjalta?

      Mitä tulee talouteen ja rahaan, niin transvouhkaaminen laajempana ilmiönä ei ole vielä romahtanut omaan mahdottomuuteensa lähinnä siksi, koska sitä rahoittavat huomattavilla summilla mm. superrikkaat transhumanistit (kuten Martine Rothblatt). Ennen kuin ihmisiä voidaan alkaa aivopestä omaksumaan ajatuksia siitä, että ihmisen ja robotin raja on itse asiassa aika häilyvä ja fluidi, meidät täytyy ensin pakottaa myöntämään, että mies on nainen ja nainen on mies. *kohentaa foliohattuaan*

      Poista
    2. Kvääristön avaamisen aikoihin hankkeen päävetäjä Ellen Kantola kertoi Hesarin jutussa mm. eräällä baarireissulla häntä baaritiskin toisesta päästä "kaksi tuntia putkeen" tuijottaneesta miehestä:

      https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000008810633.html

      Hän siis sukupuolittaa tuosta vaan jonkun randomin baaristiskillä yksin kaljaa kittaavan henkilön, vaikka se sukupuolihan on korvien välissä ja muille näkymätön. Mistä hän voi tietää tuijottelijan olleen mies?

      Toisaalta sitten naiset, jotka eivät haluaisi riisuutua samoissa tiloissa miesten kanssa, ovat ummehtuneita patakonservatiiveja, eikä heillä ole edes lupaa puhua miehistä, koska kaikki naisten pukuhuoneeseen astuvat henkilöt ovat naisia.

      Toinen Kvääristöön liittyvä mielenkiintoisuus. Kuinka moni on sattunut huomaamaan, että hankkeen pääjehu Kantola on teekkari (tai nyt ehkä jo valmistunut dippainsinööri), jonka diplomityöhön Kvääristö liittyi?

      "Kantola viimeistelee parhaillaan tuotantotalouden opintojaan Aalto-yliopistossa. Hän tekee diplomityötään Kvääristöön liittyen. Kantola tutkii verkkoyhteisön rakentamista palvelun yhteyteen.

      – Verkkoyhteisöjä syntyy helposti esimerkiksi pelien ympärille. Haluan tutkia mahdollisuutta luoda kahvilalle verkkoyhteisö, Kantola kuvailee.

      Hänen mukaansa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöillä on erilaisia sateenkaarevia verkkoyhteisöjä, mutta ne ovat usein suljettuja ja pirstaloituneita eri pikaviestimiin. Jotta jossain pikaviestimessä toimivaan yhteisöön pääsee mukaan, pitää tuntea joku yhteisöstä jo valmiiksi.

      – Näen Kvääristö-verkkoyhteisössä mahdollisuuden. Siihen olisi helppo liittyä, jos esimerkiksi muuttaa uudelle paikkakunnalle tai tulee kaapista, eikä vielä tunne ketään."

      https://www.tek.fi/fi/uutiset-blogit/teekkari-perusti-kahvilan-erityisesti-sateenkaareville-naisille

      Moniko hankkeen liki tuhannesta meseneettirahoittajasta oli tietoinen, että he ovatkin ikään kuin pelinappuloita tai koehenkilöitä akateemisessa palvelumuotoiluun liittyvässä tutkimuksessa? Oliko kahvilan tarkoituskaan olla mitenkään pitkäikäisempi? Eikö esim Hesari olisi voinut viitata jossain kohtaa tuohon hankkeen tutkimukselliseen puoleen?

      Poista
  9. Julpun "eheytyksen" kieltävä kansalaisaloite lässähti:

    "Sain juuri tiedon, että Ehjänä Syntynyt-kansalaisaloite raukeaa. Sote-valiokunta ei tehnyt siitä mietintöä eikä aloite tule etenemään saliin äänestettäväksi.

    Kepulaisten tahallinen venytys tuotti tulosta. Ihmisoikeudet hävisivät."

    https://mobile.twitter.com/JussilaPerttu/status/1628051420514484225?cxt=HHwWgoCwvYSJgJgtAAAA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aleksi Markkanen on tuolla kommentoinut:

      ”Narratiivinne on sisäisesti niin ristiriitainen, että sille rakennetut lakiesitykset eivät millään voi mennä kaikki läpi. On omituista väittää kaikkien syntyvän ehjinä ja silti joidenkin olevan syntymästään asti niin rikki, että heidät saa ehjiksi vain silpomalla ja hormoneilla.”

      Niinpä niin. Transaktivisteille tekisi vaihteeksi hyvää pelkän mölinän, uhriutumisen ja aina uusien lakialoitteiden väsäilemisen sijasta antautua kunnon keskusteluun, jossa he jotenkin perustelevat tavoitteitaan ja näkemyksiään ja vastailevat kysymyksiin (muuta kuin valmiiksi opeteltua, miljoona kertaa jo kuultua mantraa). Ainainen ja tyhjänpäiväinen rääkyminen oikeuksista ei toimi loputtomiin. Jossain kohtaa on alettava keskustella ja vastata myös ikäviin kysymyksiin, vaikka kuinka tympäisisi.

      Poista
    2. Homosti käyttäytyvän nuoren transiuttaminen ei tietystikään olisi tän lain konstekstissa eheyttämistä. Onneksi ei mene käsittelyyn.

      Poista
    3. Tuskin menee kauaa, kun Julpulla on jokin uusi, ties kuinka mones aloite vireillä. Julppu ja hänen lakeijansa ovat olleet niin tehokkaita tuossa lakialoitteiden väsäämisessä ja siihen liittyvässä mielipidevaikuttamisessa, että lähes tahtomattaankin on pakko nostaa hattua heidän uutteruudelleen.

      Transeillehan eheyttämistä on jo se, ettei hormonireseptiä ja leikkauslähetettä irtoa ensimmäisestä inahduksesta. Kaikki, siis aivan kaikki tutkimukset ja keskustelut transition motiiveista tulisi transien mielestä lakkauttaa "ihmisarvoa loukkaavina". Jos joku keksisi vaikka edes vihjaista puolella sanalla, että alkaa olla jo melko paljon näitä transhoidot läpikäyneitä ja sittemmin katuneita ja detransitioituneita, jotka ovat avoimesti myöntäneet halunneensa paeta transitioitumalla homofobista kiusaamista, niin kuuroille korville kaikuu. Transitiolla narkattu huomio ja vallantunne + transyhteisön sekä Tumblr-, Reddit- ja Tiktok-yleisön hyväksyntä painaa heille vaakakupissa enemmän kuin kohdata epämiellyttäviä tosiasioita, joita pitäisi joutua työstämään aivan muilla keinoin kuin affirmatiivisella identiteettihattaralla ja kehonmuokkauksella kohti "omaa, autenttista itseä".

      Transkultti on kyllä häkellyttävän voimakas siinä, miten tehokkaasti transien rakkauspommittamalla luoma ryhmäpaine saa itsestään epävarmat nuoret uskomaan olevansa trans tai joku helvetin nonbinary. Jos minulla olisi aikaa, tekisin enemmän myyräntyötä transien sosiaalisissa medioissa ja forumeilla hieman nuuskimassa, millä taikatempuilla aikuiset transit houkuttelevat lapsia ja nuoria niissä omaksumaan ajatuksen transiudesta. Miten ihmeessä he saavat nuoret asiasta niin nopeasti niin täysin vakuuttuneiksi?

      Detransitioituneet (= aiemmin noilla transien forumeilla paljon aikaa viettäneet) ovat jonkin verran kertoneet aiheesta. Hyvin monet heistä ovat maininneet transien voimakkaan ja aggressiivisen rakkauspommituksen sekä sen, miten huumaavalta tuntui saada sillä tavalla huomiota, hyväksyntää ja tunne lämpimään, välittävään yhteisöön kuulumisesta. Että vihdoinkin sai kokea olevansa jotakin ja kuuluvansa johonkin. Pääsymaksuna tuohon lämpimään yhteisöön pääsemisestä oli luonnollisesti transidentiteetin omaksuminen. Arvohierarkia noilla forumeilla oli/on rakentunut sen mukaisesti, miten pitkälle kukakin oli/on transitiossaan edennyt: mitä kauemmin ollut hormoneilla ja mitä useammissa leikkauksissa käynyt, sitä korkeammalle sijoittui keskinäisessä hierarkiassa ja sitä enemmän sai arvostusta muilta yhteisössä. Jos joku alkoi hiemankaan epäillä homman mielekkyyttä ja toimivuutta, hänet vaiennettiin välittömästi entisestään yltyvällä rakkauspommituksella ja loputtomilla vakuutteluilla siitä, että "jos sinä vain vähänkin koet olevasi trans, niin silloin olet trans, miksi sinä sitä paitsi edes haluaisit olla mitäänsanomaton, tylsä ja ankea cissu". Jos joku ilmaisi halunsa detransitioitua (lue: jättää kultin), hänet yritettiin ensin voimakkaasti käännyttää, minkä jälkeen suhtautuminen muuttui rakastavasta ja välittävästä kylmäkiskoiseksi, torjuvaksi ja tuomitsevaksi. Kun forumien transeille lopulta valkeni, että detrans on tosissaan aikomuksessaan, he vain kylmästi hylkäsivät hänet, sulkivat pois yhteisöstä ja jättivät hänet täysin oman onnensa nojaan. Jos detrans teki asiansa vielä jollain tavalla julkiseksi (Nita), transit hyökkäsivät hänen kimppuunsa kuin hyeenalauma.

      Transyhteisön kulttimainen toiminta on niin ilmiselvää ja peittelemätöntä, että on todella kummallista, miten niin moni ei tunnu lainkaan tajuavan, minkä kanssa on tekemisissä. Vai onko niin, että ihmiset kyllä ainakin alitajuisesti tunnistavat vaaran, mutteivät ole oppineet kuuntelemaan omaa intuitiotaan ja siksi valitsevat mieluummin uskoa siihen rakkauspommituksen ja suurten lupausten harhaan? Mene ja tiedä.

      Poista
    4. Vaikka ei roikkuisi noissa yhteisöissä, niin jo se miten media tuottaa henkilökuvia transnuorista, riittää jo sosiaalisen tartunnan lähteeksi. Sairastuin itse ysärillä anoreksiaan ja bulimiaan. Näistähän kirjoitettiin silloin juuri henkilökuvien ja kasvutarinoiden muodossa, kunnes huomattiin, että ilmiö on tartuttava ja että sen kuvaileminen on epäeettistä. Minulla oli teinitytön vahvaa kehoinhoa, kammoa seksuaalisuutta kohtaan ja samalla ihailin laihuutta. Nykyäänhän ihaillaan treenattua ja lihaksikasta vartaloa, joka on miehelle ominaisempi. Luin näitä anoreksiatarinoita ja halusin omaksua anorektikon ajattelutavan, miten ajatukset alkoivat, miten niihin reagoi, mitä ajatuksia siitä seurasi ja miten niihin reagoi. Nimenomaan halusin sairastua ihan omasta tahdostani, kunnes siitä tuli lopulta totta. Motiivina sekä saavuttaa se haluamansa vartalo ja samalla sairaana olo tuntui jännittävältä ja toi elämään sisältöä, kuin olisi jokin henkilö jossain tarinassa. Haaveilin jopa että voisin poistaa muutamia kylkiluita ja olisin varmasti tehnyt niin, jos siihen olisi ollut mahdollisuus miettimättä seurauksia paria päivää kauemmas. Mielestäni transidentifioitumisessa on havaittavissa samankaltaisia piirteitä.
      Mutta kun NUORI TIETÄÄ kuka on ja mitä haluaa (sarkasmi).

      Poista
    5. Kun itse lapsena googlettelin miten vaihtaa sukupuolta ja vastaukseksi tuli SETA:n, trasekin, transtukipisteen tai muun sellaisen sivut joilla kerrottiin dysforian oireista ja siitä että jos sinulla on dysforiaa, olet trans. Ja dysforian hoitoon ei ole muuta ratkaisua kuin sukupuolen ”korjaaminen”. Jos ihmistä ei päästä muokkaamaan kehoaan hän masentuu ja lopulta tappaa itsensä. Ja totta kai lapsena tämän uskoo täysin. Tästä on tosin jo kymmenen vuotta, mutta voin kuvitella miten monet muutkin lapset ja nuoret uskovat täysin tuon paskan, jonka ainakin pari kuukautta sitten googlaamalla löysin. Oli kuumottavaa lukea about samaa tekstiä, joka lopulta tuhosi elämäni.
      On paljon helpompaa uskoa olevansa vastakkaista sukupuolta ja siksi tuntuu siltä, että on erilainen kuin hyväksyä olevansa vain kummallinen. Varsinkin kun edes mikään hoitotaho ei sinua osaa auttaa, he vain vahvistelevat harhojasi jostain sisäisestä sukupuolen tunteesta.

      Poista
    6. Tuohan on täysin epäeettistä, että tarjoaa sellaista ajatusmallia, mikä johtaisi itsemurhaan. Sehän on myös sosiaalisesti tarttuva ilmiö.

      Poista
    7. "Tuohan on täysin epäeettistä, että tarjoaa sellaista ajatusmallia, mikä johtaisi itsemurhaan."

      Moni transmyönteinen media rikkoo itsemurhien ja itsetuhoisuuden uutisoinnista annettua journalistin eettistä ohjeistusta. Itsetuhoisuuden on todettu leviävän myös sosiaalisesti, eli aihepiiristä olisi keskusteltava julkisuudessa todella varovasti. On todella törkeää, että transtoimijat ja media toistavat valhetta, että itsemurha seuraa, jos nuori ei saman tien pääse transhoitoihin, tai että elämä on pilalla ilman välitöntä transitiota. Tätä tunnemanipulatiivista kiristysretoriikkaa näkee ihan liikaa Suomessakin. Sen käytöstä tunnistaa aina transaktivistien talutusnuorassa olevan, gendersyötin nielaisseen median edustajan. Sukupuoliristiriita itsessään ei aiheuta itsetuhoisuutta, vaan siihen klusteroituneet lukuisat mielenterveysongelmat. Transnuorilla ei ole todettu sen suurempaa itsetuhoisuutta kuin muillakaan vastaavan tason ongelmista kärsivillä nuorilla. Transhoitojen ei ole todettu kohentavan transien mielenterveyttä, pikemminkin päinvastoin.

      Poista
    8. Dysforia ei ole mikään yksinomaan transiuteen liittyvä olotila ja käsite. Kehollisen dysmorfian diagnostinen profiili on laaja ja siihen kuuluu paljon muutakin kuin transius (vaikka transit ovatkin yrittäneet aktiivisesti irrottaa sukupuolidysforian kehodysmorfian profiilista ja eristää transiuden omaksi saarekkeekseen, jota ei katsottaisi lääketieteessä sairaudeksi).

      Dysforista oireilua ilmeni ennen nykyistä transpainajaista mm. 90- ja 00-luvuilla syömishäiriöoireilun muodossa; anoreksia ja bulimia levisivät etenkin teinityttöjen keskuudessa kuin kulovalkea. Silloin ei vielä ollut sosiaalista mediaa, jossa sosiaalinen tartunta olisi päässyt leviämään nykyisen sukupuolidysforiasekoilun tapaan. Nykyajan sukupuolidysforiset tytöt ja nuoret naiset ovat 90–00-luvun syömishäiriöoireilijoita. Dysforinen oireilu ei ole kadonnut, se on vain muuttanut muotoaan ja tullut sosiaalisesti hyväksytymmäksi. Nykyään on hyväksytympää ja suorastaan ihannoitua vihata omaa kehoaan intohimoisesti ja haluta runnella, moukaroida, silpoa, leikellä ja pahoinpidellä sitä. It’s all about identity. People born in the wrong bodies.

      Tuliko kenellekään tuolloin 25-30 vuotta koskaan edes mieleen, että anorektista oireilua tulisi lähteä validoimaan ja ”korjaamaan” pönkittämällä anorektikoiden käsitystä itsestään? Miettikää, jos pro-ana-liike olisi aikanaan saanut yhteiskunnan samanlaiseen kuristusotteeseen kuin transit ovat saaneet. Kuvitelkaa yhteiskunta, jossa anorektikoille määrätään laihdutus-, nesteenpoisto- ja ulostuslääkkeitä, kirjoitetaan lähetteitä kylkiluunpoistoihin ja rasvaimuihin ja sen sellaista. Anoreksiaa glorifioidaan ja ylistetään uutena, uljaana identiteettinä. Anorektikot nostetaan jalustalle ja ihannoidaan heidän rohkeuttaan ja erityislaatuisuuttaan. Mikä siinä nyt voisi mennä vikaan?

      Sukupuoleen ja painoon liittyvä kehodysforia/-dysmorfia on pohjimmiltaan täysin samankaltaista oireilua. Ihminen vihaa kehoaan (= itseään) ja haluaa dramaattisesti muokata sitä. Trans/anoreksia ovat ikään kuin sisarilmiöitä, anoreksia vain on siskoksista vain se rumempi. Miksi vain toista näistä validoidaan, häh? Miksei anorektikoita hyysätä ja palvota samalla tavalla kuin transeja tällä hetkellä palvotaan? Kuka ajaisi anorektikoiden ihmisoikeuksia ja itsemääräämisoikeutta? Anorexic rights are human rights!

      Poista
    9. ”Sukupuoliristiriita itsessään ei aiheuta itsetuhoisuutta, vaan siihen klusteroituneet lukuisat mielenterveysongelmat. Transnuorilla ei ole todettu sen suurempaa itsetuhoisuutta kuin muillakaan vastaavan tason ongelmista kärsivillä nuorilla. Transhoitojen ei ole todettu kohentavan transien mielenterveyttä, pikemminkin päinvastoin.”

      Naulan kantaan. Nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä on tehty mahdottomaksi edes ehdottaa, että transitiohalujen taustalla saattaisi olla klusteroituneena mielenterveysongelmia ja kaikenlaisia muita ongelmia, jotka todennäköisesti aiheuttavat halua paeta omasta itsestään uuteen, tarunhohtoiseen identiteettiin. Transius esitetään tällä hetkellä uljaana, progressiivisena ja glorifioituna olemisen tilana, joka ratkaisee kaikki henkilön ongelmat kertarysäyksellä. Leikkauttelet vähän kehoasi ja naukkailet muuntohormoneja, niin tulet ”omaksi, todelliseksi itseksesi” ja kaikki ongelmat katoavat sen siliän tien. Totta helvetissä sellainen ihminen, joka on sekaisin omasta itsestään ja jolla on ties minkälaisia sosiaalisia ja psyykkisiä ongelmia, nappaa hanakasti ajatuksen siitä, että identifioitumalla kokonaan uuteen identiteettiin ja sykypyöleen kaikki ongelmat jäävät sinne vanhaan, ”väärään” minään ja deadnameen. Taikaratkaisu on useimmille ihmisille aina houkuttelevampi vaihtoehto kuin lähteä lapioimaan vuoren korkuista paskakasaa. Onneksi meillä on Riittakerttu Kaltiala, joka ei ole taipunut transien möykkäämisen alla vaan tuo edelleen sitkeästi tätä mielenterveysongelma- ja traumanäkökulmaa esiin (koska se on totuus, ja kyllä transitkin sen tietävät).

      Olen nähnyt niin paljon kuvia autuaasti hymyilevistä nuorista naisista, joilta on rinnat juuri amputoitu ja rumat mastektomia-arvet risteilevät rintakehän poikki, että voisin tapetoida kotini seinät niillä. Tässä mä nyt vihdoin olen. This is the real me. Vihdoin voin olla oma, autenttinen itseni. Jeesus, mikä painajainen. Kuka ottaa vastuun tästä kaikesta, kun katujaluvut tulevaisuudessa tulevat räjähdysmäisesti kasvamaan? Ruumiinosien irtileikkely ja muuntohormonien pumppaaminen kehoon parin viikon välein eivät tehneetkään autuaaksi ja poistaneet psyykkisiä ongelmia. Katujia alkaa olla jo melkoinen määrä, myös meillä Suomessa. Tikittävä aikapommi.

      Poista
    10. "kaikenlaisia muita ongelmia"

      Eräässä keskustelussa transaktivistit hyökkäsivät kurkkuun kiinni, kun linkitettiin tutkimuksia sukupuoliristiriidan erilaisista syistä, joita olivat mm. erilaiset traumakokemukset, seksuaalinen väkivalta, epävakaat perheolot, yhteisön ja sisäistetty homofobia ja kaltoinkohtelu lapsena. Eivät oikein istuneet säihkyvään transnarratiiviin :D

      Aktivistien on myös vaikea hyväksyä lapsuusajan sukupuoliristiriidan ja aikuisuuden homoseksuaalisuuden yhteyttä, vaikka useampi tutkimus osoittaa sukupuoliristiriidan häviävän 60-90 prosentilla murrosiän loppuun mennessä.

      Poista
    11. Ongelma on myös, että transius on patologisoitu ja se on johtanut siihen, että osa nuorista miettii esimerkiksi että "entä jos olen trans vaikka minusta ei tunnu siltä" ja osaa jopa pelottaa se. Toisten lapsuudessa pelättiin AIDS:ia, nykylapsuudessa transiutta. Sukupuolihömppä on sekoittanut lasten päät. Voin kuvitella miten pelottava ajatus lapselle on, että olisikin tahtomattaan oikeasti jotain muuta sukupuolta ja joutuu leikkauksiin yms.

      Poista
    12. "Ongelma on myös, että transius on patologisoitu..."

      Siis tarkoitatko, että transiuden patologisoiminen on ongelma vai se, että nuoria pelottaa ajatus siitä, että ehkä ovatkin trans? Transius on patologisoitu ja sen kuuluukin olla patologisoitu aivan helvetin hyvästä syystä: transhoitoprotokollaan sisään astuminen on erittäin brutaali ja peruuttamaton sarja lääketieteellisiä toimenpiteitä, jotka muokkaavat ihmisen terveen kehon joksikin sellaiseksi, mitä se ei luonnostaan ole. Ihmisen täytyy olla täysin tietoinen siitä, mitä on tekemässä, ennen kuin tuo protokolla hänen osaltaan käynnistetään. Transtutkimuksissakin (jotka transit ovat leimanneet epäinhimillisiksi ja julmiksi jne.) on kyse yksinomaan potilaan oman turvallisuuden varmistamisesta. Ihmisiä on kuollut sukupuolenvaihdosleikkausten (takarivistä kajahtaa: "Korjataan! Sukupuolta ei vaihdeta vaan korjataan!") komplikaatioihin.

      Eräs tietämäni transnainen sanoi kerran suunnilleen näin: "Jos sinua yhtään epäilyttää, että oletkohan trans, niin silloin et ole. Usko minua: jos olisit 'oikeasti' trans, tietäisit sen kyllä." Eli siis se, että henkilö pohdiskelee sukupuoli-identiteettiään syystä tai toisesta, ei vielä välttämättä tarkoita yhtään mitään. Oman sukupuolensa ja sukupuoli-identiteettinsä pohdiskelu on täysin normaali ja luonnollinen osa kasvamista ja ihmisyyttä. Transit vain ovat tehneet aiheesta pyhän lehmän, väännelleet sen miljardille mutkalle ja omineet sen kokonaan itselleen poliittiseksi lyömäaseekseen. On täysin ääliömäistä ja aivotonta ryhtyä ensimmäisestä henkilön sukupuolisen hämmennyksen signaalista hätiköimään ja tekemään tulkintoja, että apua, iik, ääk, onkohan se trans ja väärässä kehossa.

      Lähes kaikki homoseksuaalit ovat kokeneet lapsina jonkinlaista sukupuolista hämmennystä, myös minä. Kasvoin siitä terveeksi ja täysin yhteiskuntakelpoiseksi homomieheksi, joka käy töissä, maksaa veronsa ja hoitaa muut ihmisvelvollisuutensa. Kasvoin onnekseni ympäristössä, jolle kenellekään ei olisi tullut mieleenkään ryhtyä selittelemään jotain olet varmaan tyttö pojan kehossa -paskaa.

      "Sukupuolihömppä on sekoittanut lasten päät. Voin kuvitella miten pelottava ajatus lapselle on, että olisikin tahtomattaan oikeasti jotain muuta sukupuolta ja joutuu leikkauksiin yms."

      Sepä nykyajassa onkin niin viturallaan, että tällaista ajatusta glorifioidaan ja ylistetään ja ruokitaan ihmisen hämmentyneisyyttä omasta kehostaan. Ihmistä tulisi kaikissa kehohämmennystilanteissa ensisijaisesti ohjata hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. Täysin terveen ja tasapainoisenkin ihmisen identiteetti saadaan tarpeeksi voimakkaalla painostuksella ja aivopesulla sekaisin, varsinkin kun on kyse lapsista, joilla ei ole kykyä kyseenalaistaa aikuisen sanaa. Lapsi on myös "suunniteltu" miellyttämään omia vanhempiaan kaikin mahdollisin keinoin (varmistamaan se, että hänestä huolehditaan ja häntä rakastetaan). Totta helvetissä lapsi alkaa itsekin kerkeästi uskoa olevansa vääränlainen, jos homokammoinen ja wokehenkinen Transhausen-mutsi alkaa syöttää hänelle ajatusta väärään kehoon syntymisestä yms.

      Poista
    13. "Siis tarkoitatko, että transiuden patologisoiminen on ongelma vai se, että nuoria pelottaa ajatus siitä, että ehkä ovatkin trans?"

      Se, että siitä on muodostunut kuva että se olisi kuin vaikkapa syöpä, että se voi olla vaikka ei tietäisikään ja vaikka tuntuisi, että on tyttö, niin jos pukeutuu poikamaisesti, niin saattaakin olla trans tietämättään ja että medikaaliset hoidot on ainoa/paras tapa hoitaa olotilaa. Tässä olisi vastuunoton paikka aikuisilla tarjota muita vaihtoehtoja eikä lähteä lisää hämmentämään ja työntämään transitiojunaan. Jotkut detransitkin, ainakin Sinne ja takaisin -blogin pitäjä on sanonut, että kunpa olisi tarjottu jokin muu vaihtoehto.

      Poista
    14. Yksi ongelmahan tässä koko vyyhdessä on se, että kun jengi hakeutuu transtutkimuksiin, heistä leijonanosa on jo tullut johtopäätökseen olevansa trans, ja tässä kohtaa tutkimuksiin hakeutumisen ainoana motiivina on vain saada äkkiä ne halutut kehonmuokkaushoidot. Tällaisia transtapauksia turhauttaa sanomattomasti joutua ruotimaan menneisyyttään ja kaivelemaan elämänsä koukeroita transklinikalla ennen kehonmuokkaushoitoihin päästämistä. Transithan kutsuvat tätä tutkimusvaihetta "temppuradaksi". Samaan aikaan taustajoukot transforumeilla antavat solkenaan heille vinkkejä siitä, mitä tutkiville psykiatreille ja hoitohenkilökunnalle kannattaa kertoa (ihan tarkkoja sanamuotoja myöten), jotta hoidot irtoaisivat mahdollisimman nopeasti. Transit ovat tehneet tätä noilla forumeilla jo vaikka kuinka kauan.

      Jos nämä tutkittavat saataisiin tuossa kohtaa ihan oikeasti ymmärtämään se, etteivät kehonmuokkaushoidot vie heidän muita psykiatrisia ongelmiaan ja ahdistustaan pois vaan saattavat jopa vain pahentaa niitä ja syventää heidän ahdinkoaan entisestään, välttyisimme varmasti suurimmalta osalta turhia ja hätiköityjä diagnooseja. Lähtökohdanhan kaikessa dysmorfian hoidossa pitäisi olla se, että ihminen oppisi hyväksymään itsensä ja kehonsa. On sanottu, että transiuden hoitaminen lähtökohtaisesti affirmaatiolla ja kehonmuokkauksella on vain oireen hoitamista; se pohjimmainen ja aito ongelma ei katoa tai parane yhtään mihinkään. Ainoa, mihin kehonmuokkaushoidot tuovat jonkinlaista helpotusta, on se sosiaalinen ja kehollinen dysforia. Muut ongelmat ovat edelleen tunnistamatta, diagnosoimatta ja hoitamatta, eikä ihminen niistä pääse millään poppaskonstilla tuosta vain eroon.

      Minä en usko siihen, että kukaan voi "olla trans tietämättään". Pahimmin dysforiasta kärsineet ovat aina tuoneet esille sitä, että kärsivät dysforiasta jo pieninä lapsina ja myöhemmin varhaisaikuisuudessa kokemus oli niin intensiivinen ja rampauttava, että se teki heidät käytännössä toimintakyvyttömiksi. Nykyään on ihan helvetisti varsinkin näitä myöhäisteini-ikäisiä nuoria naisia, jotka yhtäkkiä saavat jostain (somesta) päähänsä olevansa trans ja haluavat transiutua/muusuuntua päästäkseen sisään "piireihin". Sitten hankkiutuvat hetken huumassa testoille ja mastektomiaan ja hilluvat muutaman vuoden ajan ympäri sosiaalisia medioita paidattomina leikkausarpiaan esittelemässä ja gendereuforioissaan myhäilemässä. Kun gloria haaltuu ja elämä arkistuu, ryhdytään hiljalleen pohtimaan, että olikohan tässä nyt mitään järkeä. Sitten iskee katumus ja sen tajuaminen, että ihminen ei voi tulla toiseksi ihmiseksi vain haluamalla niin ja amputoimalla itseltään ruumiinosia irti.

      Poista
    15. "Kun itse lapsena googlettelin miten vaihtaa sukupuolta ja vastaukseksi tuli SETA:n, trasekin, transtukipisteen tai muun sellaisen sivut joilla kerrottiin dysforian oireista ja siitä että jos sinulla on dysforiaa, olet trans. Ja dysforian hoitoon ei ole muuta ratkaisua kuin sukupuolen ”korjaaminen”."

      Ymmärtävätköhän he siellä SETA:lla tätä, että joku voi näin perustavanlaatuisesti ottaa nämä heidän jutut väärällä tavalla todesta? Julkisessa keskustelussa on useimmiten se näkökulma, että hoidot valitaan omasta halusta, mutta on todella huolestuttavaa, jos on muodostunut kuva, ja ilmeisesti onkin, että hoitoihin on pakko mennä tai se on paras tapa auttaa itseä. Tässä peräänkuuluttaisin aikuisten tai läheisten vastuuta, että rohkeammin seuraisivat intuitiotaan, joka luultavasti sanoo, että hoidot ovat täysin järjetön idea.

      Poista
    16. Transhoitoja tunnutaan himoitsevan aika monesti siksi, että ne tuntuvat konkreettiselta ratkaisulta ihmisen kaikkiin ongelmiin. On helppo redusoida oma paha olo, mielenterveys- ja psyykkinen/sosiaalinen problematiikka ja mahdolliset sopeutumattomuusongelmat ajatukseen väärästä kehosta ja väärästä sukupuolesta. Se tuntuu tarunhohtoiselta taikaratkaisulta ja muodostuu siksi monille pakkomielteeksi, joka on saatava hinnalla millä hyvänsä. Transhoidot nähdään siis konkreettisena päämääränä, joka "korjaa" ihmisen joksikin todemmaksi ja aidommaksi itsekseen. Transhoitojen jälkeen sitten lillutaan muutama vuosi dissohuuruisissa gendereuforioissa, kunnes jossain kohtaa aletaan tajuta, että se sama psyykkinen kuona puskee edelleen esiin, tällä kertaa ehkä jossain toisessa ilmenemismuodossa.

      Transkehonmuokkaukset eivät hoida ihmisen psyykettä yhtään millään tavalla, ne ovat pelkkää kehon medikaalista muokkailua vastaamaan jotain henkilön päänsisäistä skeemaa siitä, millainen hänen "pitäisi" oikeasti olla. Usein on myös niin, etteivät transmuokkauksia hamuilevat edes halua käyttää aikaansa pääkoppansa asioiden kaivelemiseen. Niihin ei jakseta panostaa, koska halutaan vain äkkiä siihen tarunhohtoiseen "todelliseen" itseen, jossa kaikki ongelmat sitten ovat maagisesti korjaantuneet. Jos näin ei käykään, niin henkilö huomaakin ennen pitkää joutuneensa vain entistä pahempaan kuseen. Kuka siitä on silloin vastuussa? Transien mukaanhan detransitioituneet ovat vain mokanneita cissuja, jotka saavat syyttää itseään ahdingostaan. Detrans ei ollut koskaan "oikeasti" trans, oli hänen dysforiansa ollut miten intensiivinen ja pitkäkestoinen hyvänsä.

      Poista
    17. "Transhoidot nähdään siis konkreettisena päämääränä, joka "korjaa" ihmisen joksikin todemmaksi ja aidommaksi itsekseen."

      Minun mielestäni aidon transsukupuolisen erottaa epäaidosta hyvin siinä, että aidolle transhoidot ovat vain vaihe elämässä jonka jälkeen voi sitten vapaasti elää elämäänsä, kun taas epäaidolle transhoidot ovat päämäärä itsessään. En ole tavannut yhtään tyytyväistä ihmistä, jonka elämä pyörii transasioiden ympärillä.

      "Transkehonmuokkaukset eivät hoida ihmisen psyykettä yhtään millään tavalla, ne ovat pelkkää kehon medikaalista muokkailua vastaamaan jotain henkilön päänsisäistä skeemaa siitä, millainen hänen "pitäisi" oikeasti olla."

      Olen tästä eri vähän mieltä, sillä transitiolla on huomattavia vaikutuksia myös psyykkiseen terveyteen. Sukupuolihormonit vaikuttavat aika merkittävästi ihmisen tunne-elämään ja lisäksi monella aidolla transsukupuolisella on myös sukupuoliristiriidasta johtuvia sosiaalisia ongelmia, joihin transitio auttaa. Olisi kuitenkin tärkeää erottaa, johtuvatko nämä psyykkiset ongelmia dysforiasta vai toisinpäin.

      "Usein on myös niin, etteivät transmuokkauksia hamuilevat edes halua käyttää aikaansa pääkoppansa asioiden kaivelemiseen. Niihin ei jakseta panostaa, koska halutaan vain äkkiä siihen tarunhohtoiseen "todelliseen" itseen, jossa kaikki ongelmat sitten ovat maagisesti korjaantuneet."

      Mainitsin täällä joskus aiemmin siitä, miten yritin hoitaa dysforiaani ennen transpolille menemistä. En nyt edelleenkään avaa asiaa sen tarkemmin, mutta minusta on tärkeää yrittää korjata muitakin ongelmia niin paljon kuin mahdollista ennen transhoitojen aloittamista.

      Edes itse dysforia ei katoa maagisesti hormoneilla ja leikkauksilla, vaan transitioon kuuluu myös sosiaalinen puoli, jossa transsukupuolinen sopeutuu uuteen sosiaaliseen rooliinsa. Ja nimenomaan näin päin: transsukupuolinen sopeutuu yhteiskuntaan, eikä yhteiskunta transsukupuoliseen. Nykyinen transaktivismi toimii täysin päinvastoin ja vaikeuttaa transsukupuolisten elämää. Olen joiltakin muilta transsukupuolisilta kuullut, että heidän on vaikea löytää kavereita, koska muut ihmiset pelkäävät loukkaavansa heitä eivätkä halua puhua juuri mistään transsukupuolisten kanssa. Minulla tätä ongelmaa ei ole onneksi ollut.

      Poista
    18. Tietenkin transitioitumisella (siis lääketieteellisesti läpivietynä prosessina kehonmuokkauksineen) on vaikutusta psyykkiseen terveyteen. Ei niitä muokkauksia transsukupuolisille huvin vuoksi tehdä. Tätähän kaikki koko ajan ovat yrittäneet korostaa! Minä henkilökohtaisesti tunnen useita transsukupuolisia, jotka ovat hyötyneet hoidoista aidosti. Mistä päästäänkin...

      "Olisi kuitenkin tärkeää erottaa, johtuvatko nämä psyykkiset ongelmia dysforiasta vai toisinpäin."

      ...tähän. Kun transiudesta on nykyisenlaisella tavalla tullut popularisoitu muoti-ilmiö, alkaa olla piakkoin mahdotonta tehdä mitään erontekoa, kuka on "aito" trans ja kuka vain huomionhakija tai muunlainen oireilija/sekopää. Oikeiden transsukupuolisten täytyisi aika helvetin äkkiä alkaa järjestäytyä tekemään pesäeroa muusuihin ja muihin kaiken maailman hetudysforikkoihin, jotka ovat nyt jo tehneet transsukupuolisuudesta pelkän hauskan vitsin, koska päättivät että joku hehkeä tränsidentifiöityminen on hyvä tapa saada huomiota, validaatiota ja valtaa. Jostain syystä transsukupuoliset eivät ole laajemmin tehneet niin (Suomessa Tulenhenkeä ja Tinaa lukuun ottamatta). Ulkomailla toki on useita, mutta eipä vielä ole kriittinen massa ylittynyt ainakaan minun tietooni tulleissa tapauksissa. Suomessa Sametti on tietty ihan oma lukunsa tässä kaikessa.

      Kun sukupuolesta tehdään vitsi, niin transsukupuolisuus lakkaa olemasta. Transsukupuolisten kannattaisi alkaa suhtautua tähän asiaan vakavasti nyt eikä viidestoista päivä.

      Poista
    19. Nyt kyllä jäi epäselväksi että mitä se ”aito” transsukupuolisuus on? Olen detrans ja uskoin itsekin olevani aito transsukupuolinen. Totuus vain iski kasvoille lähes kymmenen vuotta trans identifioituneena ja stealthina melkein viiden vuoden eläneenä… Kuten monta muutakin detransia, niin minuakin hoidot auttoivat paljon. Olin onnelisempi sekä pystyin toimimaan sosiaalisissa tilanteissa paljon paremmin. Mielestäni on kyseenalaista edes puhua ”aidoista” transsukupuolisista, sillä suurin osa meistä transeista haluaa uskoa omaan aitouteensa. Sen takia onkin juuri esim. Blaire white jota monet true transsexuaalit katsovat ja naureskelevat toisille gender special transeille pönkittäen omaa egoaan ja vahvistaen omaa aitoa transidentiteettiään. Todellisuudessa kaikki me transsukupuoliset olemme samaa sakkia, mielisairaita ihmisiä, jotka tarvitsevat apua.

      Poista
    20. "Nyt kyllä jäi epäselväksi että mitä se ”aito” transsukupuolisuus on?"

      No tämä onkin tuhannen taalan kysymys.

      Kun puhun "aidosta transsukupuolisuudesta", tarkoitan niitä transsukupuolisia, jotka
      a) kärsivät vakavasta sukupuoli- ja kehodysforiasta, joka on yleensä alkanut jo hyvin varhain, pienenä lapsena ("niin kauan kuin muistan", transsukupuoliset usein kuvailevat kokemustaan)
      b) elävät todellisuudessa ja ymmärtävät, ettei sukupuolta voi oikeasti muuttaa vastakkaiseksi millään keinolla (parasta mitä voidaan saada aikaan on keinotekoinen jäljitelmä)
      c) astuvat transhoitoprotokollaan tietoisina edellä mainitusta ja käyvät ne kehonmuokkaushoidot loppuun saakka ja elävät sen jälkeen siinä kokemussukupuolensa roolissa.

      Eli: "aito trans" ei ole joku peruukissa ja mekossa räyhäävä tiittimies tai muunsukupuolisuussekoilija, joka väittää, että hän ja muut genderspeshulit ovat yhtä kuin ne transsukupuoliset, jotka käyvät läpi koko transhoitoprotokollan. Tässä nyt pähkinänkuoressa tämä.

      "Mielestäni on kyseenalaista edes puhua ”aidoista” transsukupuolisista, sillä suurin osa meistä transeista haluaa uskoa omaan aitouteensa."

      Totta helvetissä jokainen sukupuoli-/kehodysforiasta kärsivä/kärsinyt uskoo olevansa "aito trans" ja että kehonmuokkaushoidot ovat ratkaisu pahaan oloon ja väylä parempaan elämään. Siinä ei sitten välttämättä itselle tule mieleen, että dysforian syntymekanismit voivat olla (ovat) äärimmäisen monimutkaisia ja monisyisiä, ja monet muut mielenterveyden häiriöt voivat oireilla dysforiana, eikä ihminen välttämättä itse ole tästä lainkaan tietoinen. Sille on syynsä, miksei transhoitoihin pitäisi lähteä liian heppoisin perustein. Transit ovat kautta aikain taistelleet portinvartiointia vastaan ja yrittäneet purkaa sen ja vaatia, että hoitoja pitäisi saada ihan vain pyytämällä niitä. Portinvartioinnin purkaminen on kuitenkin käytännössä mahdotonta ainakin niin kauan kuin yhteiskunnassa halutaan pitää kiinni sellaisesta humaanista asiasta kuin potilasturvallisuus. Nykyistä portinvartiointia pitäisi entisestään tarkentaa ja tiukentaa tuntuvasti, vaikka transit kuinka leukojaan louskuttaisivat niiden syrjivyydestä ja ihmisoikeusvastaisuudesta. Meillä on nyt jo aivan tarpeeksi turhia transiutuksia, kun alkuhuuman jälkeen potilaille itselleen on valjennut, että hommassa olikin kyse jostain aivan muusta kuin transiudesta ja transius vaan tuntui sinä hetkenä oikealta ratkaisulta. Transius luo illuusion siitä, että ihminen voi jättää vanhan minänsä ja siirtyä uuteen minään jättäen kaikki ongelmansa sinne entiseen minään, "deadnameen". Ei se toimi niin. Ihminen kantaa oman itsensä ydintä ja kokemushistoriaansa mukanaan hautaan asti. Tuota ydintä ei voi muokata muuksi tai vaihtaa toiseksi muokkaamalla kehoaan. (jatkuu)

      Poista
    21. "Blaire white jota monet true transsexuaalit katsovat ja naureskelevat toisille gender special transeille pönkittäen omaa egoaan ja vahvistaen omaa aitoa transidentiteettiään."

      Blaireahan yritettiin aikanaan puukottaa, kun hänen ystävänsä ("ystävänsä") saivat tietää hänen poliittisista näkemyksistään liittyen transasioihin. Transien identiteettipönkitys pohjautuu muutenkin heijastuksiin ja vertailuun: transit tarvitsevat "cisihmisiä" itselleen peiliksi, jonka kautta he voivat nähdä heijastuksena oman transminänsä, "oman, autenttisen itsensä". Blairen kaltaiset transit, jotka täyttävät nuo alussa mainitsemani kriteerit eli eivät kiellä biologiaa ja todellisuutta ja yritä pakottaa ympäröiviä ihmisiä mukanaan kieltämään, ovat myrkkyä noille dissohuuruissa eläville sekopäille, jotka ovat tässä kohtaa jo niin sekaisin, että meillä pitäisi olla päällä kansallinen hätätila heidän pelastamisekseen. Jostain syystä yhteiskunta on transien kohdalla päätynyt ratkaisuun, että pönkitetään kaikin keinoin heidän harhaisuuttaan sen sijaan, että yritettäisiin ohjata heidät todellisuuteen ja hyväksymään itsensä sekä todellisuuden reunaehdot, joita ei vaan voi muuttaa. On yksinkertaisesti mahdotonta tulla vastakkaisen sukupuolen yksilöksi.

      "Todellisuudessa kaikki me transsukupuoliset olemme samaa sakkia, mielisairaita ihmisiä, jotka tarvitsevat apua."

      Suurella osalla nykytranseista ei ole minkäänlaista sairaudentuntoa. Sellaista ihmistä, jolla ei ole sairaudentuntoa, ei voida mitenkään auttaa.

      Poista
    22. Minusta on jotenkin creepyä, että transit/detransit kyselevät minulta, mitä "aito transsukupuolisuus" on. Teidänhän se pitäisi tietää?! Älkää minulta kysykö?! En minä, genitaaleja fetisoiva vanha hinttari ja cissupaska, tiedä transsukupuolisuudesta yhtään mitään. Minulla voi olla asiasta näkemys, mutta en ole kokemusasiantuntija, vaikka nykymääritelmien mukaan olinkin "translapsi", koska pukeuduin lapsena mekkoon ja leikin "tyttöjen leikkejä". Minulla oli nukkeja ja otin naapurin lasten kanssa kotileikeissä usein äidin tai siskon roolin. Muistan, miten eräässäkin kotiksessa leikin olevani Kikka. :D Leikin myös olevani Tuutikki, vaikka itse asiassa luulin tuolloin, että Tuutikki on mies. (Tuutikki on varmasti trans?!)

      Jostain syystä minun annettiin aina olla feminiininen poika, ja vaikka minua joskus kiusattiin, jäi se loppujen lopuksi varsin vähäiseksi. Minuun se kiusaaminen ei juuri vaikuttanut, koska olen aina ollut aika vahva luonne. Sain aina olla sellainen omanlaiseni "tyttöpoika". Tottakai ikätoverit usein kummeksuivat joitakin toimintatapojani ja mielenkiinnonkohteitani, mutta ikinä kenellekään ei tullut mieleenkään alkaa ehdotella, että olen väärään vartaloon syntynyt tyttö, joka on syntymässä määritelty väärin. Noh, nykymaailma ei toimikaan enää samoilla periaatteilla kuin tuolloinen aikakausi. Nykymaailmassa raivolla transiutetaan vauva, joka jokellellen haparoi kohti vääränväristä helistintä.

      Poista
    23. "Transius luo illuusion siitä, että ihminen voi jättää vanhan minänsä ja siirtyä uuteen minään jättäen kaikki ongelmansa sinne entiseen minään, "deadnameen". Ei se toimi niin. Ihminen kantaa oman itsensä ydintä ja kokemushistoriaansa mukanaan hautaan asti. Tuota ydintä ei voi muokata muuksi tai"

      Näin juuri. Jos lapsuus ja nuoruus on ollut traumaattinen koulukiusaamisen ja henkisen perheväkivallan takia ja jos siihen vielä liittyy esimerkiksi kamppailua kehonkuvan kanssa
      lapsuuden ylipainon takia, niin nuoruusiässä tulee selviytymisreaktiona halu omaksua nopeasti jokin uusi identiteetti ja samalla kieltää vanha häpeää aiheuttava minä kokonaan. Itse olen tällaisen henkisen prosessin käynyt läpi, en ole trans, koska en ole tän ajan lapsi, vaan muulla tavoin rakensin uuden identiteetin ja vaihdoin jopa kutsumanimeä. Vihasin vanhaa nimeäni, koska se edusti minulle kiusattua itseäni, jota kohtaan aloin tuntea suurta vastenmielisyyttä.

      Poista
    24. Trans nyt vaan on tällä hetkellä kaikin puolin legit. Siksi ihmiset takertuvat siihen: se on muotia. Kuka tahansa, joka inhoaa omaa elämäänsä ja on esim. kussut omat asiansa ja kärsii pahoista mielenterveysongelmista, takertuu hanakasti ajatukseen siitä, että voi siirtyä jollain juridisella muutoksella ja kehonmuokkaustoimenpiteillä täysin uuteen identiteettiin; ikään kuin perustaa oman itsensä uudelleen ja aloittaa kaiken alusta. Trans on nimenomaan eräänlaista itseyden näennäistä kuolettamista ja astumista uuteen identiteettiin. Trans on portaali, joka tarunhohtoisena kimmeltää ja pyörteilee horisontissa lempeästi kuiskaillen. Tule, astu sisään taikamaailmaan, täällä odottaa autuus ja täyttymys. Pinkkisiniset pilvet purjehtivat taivaalla ja kerubit leijailevat ympäriinsä harppuja näppäillen ja pieniä trumpetteja soitellen.

      Kun tarunhohtoisuus ja taikausko aikanaan katoavat, ihmisellä on vain oman runnellun itsensä kohtaaminen synkässä hiljaisuudessa ja pimeydessä. Nniiiiin... Mitäs nyt sitten? En tullutkaan autuaaksi yrittämällä muuttua joksikin, mitä en ole.

      Poista
    25. ”Minusta on jotenkin creepyä, että transit/detransit kyselevät minulta, mitä "aito transsukupuolisuus" on.”

      Kysyin siksi, koska useat transkriittiset ihmiset puhuvat aidoista transsukupuolisista, mutta eivät sitten kerro mitä ne ovat. Monesti myös mainitaan juuri se Blaire White esimerkkinä hyvästä ja aidosta transista. Harmi vaan, että oli hän kuinka aito tahansa, hän silti käyttää naisten vessoja ja muita tiloja joihin hän ei kuulu. Vetävätkö nämä true trans uskojat sen rajan biologiaan vaiko ulkonäköön? Eipä blairekaan yhtään sen enempää naiselta näytä kuin kukaan muukaan feminisoitu mies, jos vähän enemmän googlettelee kuvia.

      Itseäni vain niin kovasti ärsyttää joidenki transkriittisten ihmisten vääntö siitä että ”no tämä transihminen ei kilju naamani ja hän yrittää ja jopa näyttää vastakkaiselta sukupuolelta, hän ansaitsee sen että sukupuolitan häntä oikein!”

      Poista
    26. Kun puhun "aidoista transsukupuolisista", en tarkoita sitä, että sukupuolen vaihtaminen vastakkaiseksi olisi oikeasti mahdollista. (Hitto, miten tässä päädytäänkin aina "kun minä puhun" -tyyliseen perusteluun; no, se nyt vain on todellisuuden kieltävän aktivismin ja siitä seuraavien kompromissien vääjäämätön päätepiste. Jokaisen pitää erikseen käyttää kallista aikaa siihen, että selittää juurta jaksain kaiken mahdollisen perimmäismotiiveja myöten.)

      Sukupuolessa ei ole kyse vain biologiasta vaan myös ulkonäöstä (koska ihmisillä on silmät päässä); kun "aito trans" on muokkautunut uskottavasti vastakkaisen sukupuolen edustajan näköiseksi ja elää elämäänsä siinä roolissa sosiaalisesti, hän ei aiheuta hämmennystä vessoissa tai muissa sukupuolen mukaan jaetuissa tiloissa. Tämä on ollut vallitseva asiainlaita jo vuosikymmeniä ilman mitään ongelmia. Uudessa maailmanjärjestyksessä se ei sitä enää ole. Raja menee jossain, ja juuri sitä yritän tässä blogissa rautalangasta koko ajan vääntää. Transbian ja gaytransman aiheuttavat hämmennystä lesbojen ja homojen tiloissa, koska he eivät ole lesbonaisia eivätkä homomiehiä vaan heteroseksuaalisia henkilöitä, jotka yrittävät painostaa ja kusettaa homoseksuaalit panemaan itseään. Lesbonaiset ja homomiehet eivät halua transbianeja ja gaytransmaneja tiloihinsa. En jaksa enää perustella, miksi emme halua. Jos jollekulle tämä asia tulee täysin uutena ja yllätyksenä, niin käy lukemassa aiemmat tekstini tunnisteella "bokserikatto".

      Sellainen transihminen, joka vain elää elämäänsä muita häiritsemättä, on ihan vain ihminen muiden joukossa. Nykyisten poliittisesti aktiivisten transien tapauksessa ei ole kyse tästä. He yrittävät nimenomaan luhistaa raja-aidat ja sukupuolen mukaisesti tehdyt jaottelut, koska kokevat ne "syrjiviksi". Kiihkomielisessä edistysuskossaan he eivät kykene lainkaan hahmottamaan sitä, miten toimimaton ja mahdoton on sellainen systeemi, jossa ei ole miehiä ja naisia vaan pelkkiä "identiteettejä". Tällaisen luhistamisprojektin motiivina eivät ole "transsukupuolisten oikeudet" vaan jokin aivan muu. Transsukupuolisia käytetään tässä neomarxistisessa projektissa pelkkänä keppihevosena.

      Päädymme kaiken kiertelyn ja kaartelun jälkeen aina samaan lähtöruutuun: sukupuolta ei voi vaihtaa millään keinolla. Sukupuolta ei voi muuttaa muuksi kuin mitä se on, sitä ei voi "korjata", sitä ei voida irrottaa biologiasta, siitä ei voida tehdä olematonta; lihasta, materiasta ja kudoksesta ei voida tehdä olematonta tai merkityksetöntä. Toistan: sukupuolta ei voida tehdä olemattomaksi tai merkityksettömäksi, koska SE ON MAHDOTONTA. Mikään määrä edistysmielisyyttä, hyväntahtoisuutta, poliittista aktivismia, todellisuudenkieltämistä ja möykkäämistä ei muuta tätä asiaa koskaan miksikään.

      Poista
    27. Hyvä kysymys. Eikös diagnoosi ole alunperin sen yhden amerikkalaisen lääkärin kehittämä? Hän alkoi ensimmäisenä hoitaa mekkotraumoista kärsiviä miehiä ja uskotteli heille, että voivat parantua vaihtamalla sukupuolta.

      Poista
    28. ”Sukupuolessa ei ole kyse vain biologiasta vaan myös ulkonäöstä (koska ihmisillä on silmät päässä); kun "aito trans" on muokkautunut uskottavasti vastakkaisen sukupuolen edustajan näköiseksi ja elää elämäänsä siinä roolissa sosiaalisesti, hän ei aiheuta hämmennystä vessoissa tai muissa sukupuolen mukaan jaetuissa tiloissa. Tämä on ollut vallitseva asiainlaita jo vuosikymmeniä ilman mitään ongelmia. ”

      Siis oikeastikko olet sitä mieltä, että yhteiskunnassa mentäisiin sellaisella ulkonäköpohjaisella logiikalla, jolla määritellään kuka on tarpeeksi trans? Ehkä transmiesten kohdalla tämä jopa onnistuisi, naisesta on helpompi muovata miehen näköinen sekä olen kuullut, että miehet eivät välttämättä yhtä helposti tunnista transeja (liekö tämä totta). Mutta sitä en usko, että vuosikymmeniä trans naiset olisivat ilman mitään kysymyksiä naisten vessoissa voineet käydä. Uskon enemmänkin siihen, että naiset eivät ole uskaltaneet sanoa mitään ja/tai ovat poistuneet paikalta ripeästi ja sitten tälle trans naiselle on jäänyt kuva siitä kuinka he ovat menneet läpi naisena. Oli kuinka feminisoitu mies kyseessä, ei mies vain yksinkertaisesti voi näyttää oikeasti naiselta. Vaikka voisikin, en halua yhtäkään miestä naisten tiloihin. Ja emme me voi perustaa yhteiskuntaa sellaiselle pohjalle, että jos olet tarpeeksi tämän ja tämän näköinen, saat nämä ja nämä oikeudet.
      Sanoisin, että helpompi olisi kylmästi vetää raja biologiaan ja mahdollisesti järjestää eri vessat tms. transeille.

      Eihän Buck Angelistakaan näe helposti hänen olevan oikeasti nainen, joten saako hän mielestäsi olla homomiesten tiloissa vapaasti? Vaikka hänkin eräässäkin haastattelussa väitti, että homomiehet ovat hänen suurin katselukuntansa. Eikä hänen mielestään ole mikään ihme, sillä pilluhan on luotu panemiseen!

      Poista
    29. "Siis oikeastikko olet sitä mieltä, että yhteiskunnassa mentäisiin sellaisella ulkonäköpohjaisella logiikalla, jolla määritellään kuka on tarpeeksi trans?"

      No en ole, mutta transien kanssa on pakko yrittää löytää jonkinlainen kompromissi, jotta pystymme jotenkin tulemaan toimeen tässä yhteiskunnassa. Minä en ole missään vaiheessa vastustanut sitä, että ihmiset muokkautuvat medikaalisesti vastakkaista sukupuolta muistuttaviksi helpottaakseen omaa dysforiaansa. Jos miesten vessoissa heiluu täysin miehen näköinen biologinen nainen, ei hän siellä kummoistakaan hämmennystä aiheuta. Naisten tiloihin ja transidentifioituvien miesten heilumiseen niissä on tällä hetkellä vaikeaa ottaa kantaa miehen näkökulmasta, koska naiset ovat avosylin toivottaneet transit tervetulleiksi niihin ja nuolevat transien perseitä kielet syvällä kairaten. Transit ovat tehneet yhteiskunnalle selväksi, etteivät suostu siihen, että transnainen käyttäisi miesten vessoja ja transmiehet naisten vessoja. Transit luhistavat sukupuolen mukaan jaotellut tilat, meni syteen tai saveen. Me emme pääse transeista ja heidän neuroosiensa kanssa diilaamisesta mihinkään, joten meidän on pakko miettiä, miten ratkaisemme tämän ongelman siten, että aiheutuu mahdollisimman vähän vahinkoa. Naiset, tytöt ja homoseksuaalit ottavat joka tapauksessa hittiä. Ratkaisun etsimisen prosessi on vielä kesken, minkä takia meidän täytyy käydä jatkuvaa merkitysneuvottelua aiheesta, kuten mekin nyt teemme tässä näin.

      Minä en tiedä vielä, millä keinolla transbianit ja gaytransmanit saisi tajuamaan, etteivät he kuulu lesbojen ja homojen tiloihin. En tiedä, millä tämä sota voitetaan. Yritän aktiivisesti etsiä ratkaisua siihen. Toistaiseksi paras vaihtoehto on elää undergroundina ja pyöriä invite only -someissa, joihin transeilla ei ole pääsyä. Se rajoittaa elämäämme ja pakottaa meidät tavallaan uudestaan olemaan kaapissa, mutta minkäs teet. Transmaskuliiniin ja hänen tihkuvaan miesvaginaansa en koske edes lipputangon pituisella seipäällä.

      "Oli kuinka feminisoitu mies kyseessä, ei mies vain yksinkertaisesti voi näyttää oikeasti naiselta. Vaikka voisikin, en halua yhtäkään miestä naisten tiloihin."

      Naisilla ja tytöillä on oikeus olla haluamatta miehiä tiloihinsa, oli näillä miehillä millainen identiteetti hyvänsä. Kukaan tai mikään ei ole kieltämässä miehiä ilmaisemasta identiteettiään feminiinisesti, mutta se ei ole mikään vapaalippu marssia naisten ja tyttöjen turvallisiin tiloihin. Jos miesten tiloissa tuntuu turvattomalta asioida, niin se on miesten ongelma ja miesten vastuulla ratkaista, ei naisten ja tyttöjen. Jos miesten tilat eivät vaan miellytä, niin perustakoot transit ne vitun kolmannet tilat itselleen, olkoot hyvät. Meidän on pakko pystyä keksimään jonkinlainen kompromissiratkaisu, jotta naisten ja tyttöjen turvallisuus saadaan taattua. En tiedä, miksi transien on niin mahdotonta käsittää tätä, huomioida muiden ihmisten tarpeita ja turvallisuutta ja ottaa vastuuta omasta toiminnastaan, tai miksi he ylipäätään kuvittelevat, että mieheys ja naiseus voidaan biologisina ja poliittisina kategorioina lakkauttaa, koska transeilla on intergalaktisia mielenterveysongelmia, jotka täytyy vain kuvitella olemattomiin.

      "Eihän Buck Angelistakaan näe helposti hänen olevan oikeasti nainen, joten saako hän mielestäsi olla homomiesten tiloissa vapaasti?"

      Ei saa. Buck Angel tosin käsittääkseni on tolkun trans, joka tietää tämän itsekin.

      Poista
    30. ”Hyvä kysymys. Eikös diagnoosi ole alunperin sen yhden amerikkalaisen lääkärin kehittämä? Hän alkoi ensimmäisenä hoitaa mekkotraumoista kärsiviä miehiä ja uskotteli heille, että voivat parantua vaihtamalla sukupuolta.”

      Sukupuoli-identiteetin käsite on John Moneyn 1960-luvulla kehittämä. Moneylla oli pakkomielle intersukupuolisuudesta ja hän toteutti sen kuuluisan (ja traagisen) David Reimerin leikkelyoperaationkin (Davidin penis jotenkin tuhottiin vahingossa hänen syntymänsä yhteydessä ja David leikattiin sen seurauksena ”tytöksi”). Moneyn ajatuksiin ja teoretisointeihin perustuvat myös nykyiset genderopit ja vääriin lihapukuihin sujahtelevat sukupuolisielut hyvin pitkälti.

      Olen nähnyt detransitioituneiden sanovan sellaista, että transsukupuolisuus käsitteenä on psykiatrien keksintöä; sukupuolta ei voi vaihtaa, muuttaa vastakkaiseksi tai ”korjata” millään keinolla. Monille heistä tämä oivallus tuli vasta heidän käytyään kehonmuokkaushoidot täysimääräisinä läpi ja elettyään kokemussukupuolensa roolissa vuosia. Walt Heyer on yhdysvaltalainen detransitioituja, joka eli kahdeksan vuotta naisena ennen sen tajuamista, että sukupuolta on mahdotonta vaihtaa. Heyer on käyttänyt tuon jälkeisen aikansa aktiiviseen transsekoilun vastustamiseen.

      Poista
  10. Tämä oli linkattu jo aiemmin, mutta jos haluaa nähdä esimerkin transaktivistien kasuaalista sisäistetystä naisvihasta: https://youtu.be/8IjUQrP9c0M?t=1137

    Ikään kuin naistyypilliseen harrastukseen osallistujat olisivat kaikki samanlaisia "cissuja" joiden kanssa ei voi bondaa koska itse on niin paljon valaistuneempi ja avoimempi. Jostain syystä miehisemmäksi tyypiteltyä harrastusta ei mainita vastaavasti vaan musiikki- ja räpskenet, jotka ovat enemmän miestyypillinen areena, ovat siistejä juttuja joiden kautta ihminen löytää itsensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa haastattelussa muuten pureksittavaa riittääkin. Eelihän selittää tuossa, että hän "ei ikimaailmassa haluaisi olla cissukupuolinen, et se ei oo niinku vaihtoehto". Eelille koko tuossa muusuhommassa on nimenomaan kyse jostakin "ei-cissukupuolisten" lämpöiseen, mukavanpehmeään ja pierunhajuiseen yhteisöön kuulumisesta, jossa pinkinsinisessä rakkauspallossa leijuen leikitään, että ollaan joidenkin suurtenkin totuuksien ja valaistumisen äärellä, kun ollaan yhteistuumin oivallettu, että sukupuolibinääri on Matrix ja cissujen salajuoni transien sortamiseksi, gender on vastaus kaikkiin maailman ongelmiin, träns raits aar hjuumän raits jne.

      Sekä Vesinauris että Eeli lässyttävät tuossa koko ajan siitä, että he "ovat muunsukupuolisia ja näyttävät muunsukupuolisilta" (O_o) ja miten tärkeää molemmille on "tulla hyväksytyksi ja nähdyksi omana itsenään, ettei tarvitse teeskennellä olevansa muuta kuin on". Miten ihminen voi käytännössä "näyttää muunsukupuoliselta"? Mistä me tiedämme, millaisia muunsukupuoliset ihmiset fyysisesti ja/tai henkisesti ovat? Meillä ei ole olemassa "muulle sukupuolelle" minkäänlaisia standardeja, prototyyppejä tai mallinnuksia, koska muita sukupuolia ei ole olemassa. Taruolentoja ei ole olemassa. Ihminen voi kokea olevansa keijukainen ja käydä leikkauttamassa itselleen keijunkorvat ja vaatia muita kohtelemaan itseään keijukaisena: fyysisessä reaalitodellisuudessa mikään ei missään vaiheessa muutu miksikään (taruolentoidentifioituvien keijunkorvaimplanteilla ei ole vaikutusta todellisuuteen), muiden ihmisten todellisuuskäsitys ei muutu, yleinen ihmiskäsitys (että jotkut ihmiset voivat syntyä sisäisesti keijukaisina) ei muutu. Miksi Eeli ja Vesinauris, jotka kivenkovaan väittävät etteivät halua tulla nähdyiksi ja määritellyiksi sukupuolensa kautta, kuitenkin jatkuvasti jauhavat siitä, miten haluavat tulla nähdyiksi omana itsenään eli jonain muuna sukupuolena? He takertuvat kynsin hampain ja apinan raivolla johonkin sellaiseen, jonka samanaikaisesti itsessään ja muussa maailmassa ovat näennäisesti kieltävinään.

      Et voi samaan aikaan väittää olevasi jonkin binäärijärjestelmän ulkopuolella ja vaatia, etteivät muut (ja sinä itse) tiedosta ja tunnusta tuon binäärin olemassaoloa. En voi julistaa olevani olematta Jotain, jos en samalla tunnusta tuon Jonkin olemassaoloa. Transien transidentifioitumisen mahdollistaa vain ja ainoastaan se, että heidän maailmankuvassaan on olemassa "cisihmisiä", joiden olemassaolon kautta transien on näennäisesti mahdollista julistautua johonkin transidentiteettiin tai jänskään taikagenderiin. Mitä muunsukupuolisiksi identifioituviin tulee, niin meidänhän pitäisi samaan aikaan tiedostaa sukupuolibinäärin olemassaolo voidaksemme olla tiedostamatta sen ja myöntää todeksi sukupuolibinäärin kiistaton olemassaolo voidaksemme olla tunnustamatta sen todeksi muunsukupuolisten validoimiseksi. Tähänhän muusut meitä käytännössä koko ajan velvoittavat.

      Muunsukupuolisilla tuntuu olevan sellainen käsitys, että koska sukupuoli on heidän maailmankuvassaan sosiaalinen konstruktio ja ihmisen itsensä päätettävissä oleva asia, he voivat luoda tuollaisen "muun sukupuolen". Monilla heistä tällaista pyrkimystä luultavasti motivoi jonkinlainen kuulumisen ja nähdyksi ja hyväksytyksi tulemisen tarve; ajatellaan, että löydetään elämälle jokin syvempi tarkoitus tämän uljaan ihmisoikeusaktivismin kautta ja avartamalla käsitystä siitä, mitä ihminen voi olla. En silti ihan tosissaan käsitä tätä ihmisryhmää: mistä syntyy noin tappavan pakottava tarve pakottaa väkisin muut ihmiset ympärillä leikkimään, että keijunkorvaimplantit ovat ihan oikean keijukaisen korvat?

      Poista
    2. Missä harhoissa nämä elävät? Kuka ja missä ei anna heidän olla rauhassa? Jos tuon näköiset tyypit istuu jossain puistossa, niin ei ketään kiinnosta, aivan rauhassa saavat siellä hengata. Mikä suuri oivallus on, että saa olla omanlaisensa? Saa olla jopa feminiininen, wow! En olisi ikinä tullut ajatelleeksi. Tässäkin vihollinen [yhteiskunta joka puristaa muottiin] taitaa olla korvien välissä. Pahin vihollinen katsoo peilistä, vai mites se menikään. Kannattaisi olla tekemisissä muidenkin kuin sen oman kuplan kanssa.

      Poista
    3. Eeli, Vesinauris & kumpp. ovat muiden transkulttilaisten tapaan nielaisseet koukkuineen päivineen ajatuksen transien systemaattisesta sortamisesta, joukkomurhasta ja likvidoinnista. Koetapa mennä puhumaan järkeä ihmisille, jotka ovat rakentaneet koko elämänsä, minäkuvansa ja olevaisuutensa sen ajatuksen varaan, että kaikki muut syrjivät heitä pelkällä olemassaolollaan.

      Queerfeministit näkevät syrjintää ja sortamista kaikkialla ympärillään, koska he haluavat nähdä syrjintää ja sortamista kaikkialla ympärillään. He valitsevat omaksua maailmankuvan, jossa asettavat itsensä jatkuvasti muiden alapuolelle (ja siten uhrihierarkia-ajattelussa käänteisesti muiden yläpuolelle). Ihmiset näkevät maailman ja muut ihmiset hyvin pitkälti sellaisina kuin itse ovat.

      Poista
    4. Banaalia, miten he joukolla alkavat itkeä liikutuksesta, miten ovat uskaltaneet nousta tätä kuvitteellista vihollista vastaan.

      Poista
    5. "Banaalia, miten he joukolla alkavat itkeä liikutuksesta, miten ovat uskaltaneet nousta tätä kuvitteellista vihollista vastaan."

      Transien harhaisissa mielissä kaikki heidän ympärillään liikkuvat ihmiset joka paikassa käyttävät jatkuvasti aikaansa ja energiaansa transien ajattelemiseen ja intohimoiseen vihaamiseen. Transit ovat koko ajan valppaina kuin kissaeläimet ja kireinä kuin viulunkielet siltä varalta, että jostain heidän lähistöltään paljastuu hippunenkin "transfobiaa". Kun Eeli "joutuu larppaamaan" mennessään "käyttämään väärän sukupuolen vessaa", hän pälyilee vessassa paranoidisesti ympärilleen siltä varalta, että joku piintynyt transfoobi saattaisi lehahtaa paikalle väärinsukupuolittamaan ja syrjimään häntä. Nämä ihmiset kirjaimellisesti näkevät vihollisia kaikkialla, koska heidät on aivopesty ajattelemaan, että kaikki muut ihmiset ("cisihmiset") vihaavat ja sortavat heitä.

      Transeille tuollaiset linkatun videon kaltaiset puistovilttihaastattelut ovat kuin turvasatamia, keitaita tai PokeStoppeja, missä voi latautua ja eheytyä maailman krooniselta transfobialta ja syrjinnältä muiden transien läheisyydessä. Kuten mainitsitkin, nuokin kolme haastattelun loppupuolella ovat kaiken märehtimisen jälkeen lähes purskahtamaisillaan itkuun mielenliikutuksesta. Tsemppaavat ja kiittelevät särkyneellä äänellä toisiaan siitä, miten transyhteisön kautta he vihdoin ovat löytäneet toisensa ja todellisen hyväksynnän ja rakkauden ja mahdollisuuden olla vihdoinkin oma itsensä täysin avoimesti keskellä heitä syrjivää "cismaailmaa". Yhyy.

      Poista
    6. Eeli ja Valo ilmeisesti ajattelevat niin arvostelevasti ja negatiivisesti ympärillään olevista ihmisistä, ja olettavat muiden tekevän samoin heille, että he eivät oikein kestä sitä, minkä takia heidän pitää piiloutua tuollaisen keksityn sorrettujen identiteetin taakse. Kognitiivis-analyyttisiä terapiatekniikoita nuo tarvitsisivat eivätkä mitään validaatiokulttia, joka tekee heistä entistä ahdistuneempia.

      Poista
    7. Joo, noiden omaa identiteettiään ja erityislaatuisuuttaan ylikorostavien idioottien tapauksessa on lähes poikkeuksetta kyse projektoinnista. Koska minun lähtökohtani asemoitua sosiaalisesti ja vaikuttaa poliittisesti on oman spesiaalin identiteettini asettaminen keskiöön ja itseni vertaaminen jatkuvasti ympäröiviin ihmisiin, se on automaattisesti myös kaikkien muiden lähtökohta. Sen sijaan, että transit käyttäisivät aikansa ja resurssinsa omien olosuhteidensa kohentamiseen omilla korteillaan, he keskittyvät kaikessa ruotimaan sitä, mikä ”cisihmisissä” on vialla, miten ”cisihmiset” ovat syrjiviä ja etuoikeutettuja, miten ”cisihmiset” eivät vaan tajua ottaa transien ongelmia ja maailmantuskaa huomioon ja keskittää syrjityn vähemmistön hyvinvointia ja etuja kaikessa ykkösprioriteetikseen jne. Tämä ”muiden pitää ottaa vastuu meidän hyvinvoinnistamme” -asennoituminen heijastuu kaikkeen, mitä transit tekevät. Kun he puhuvat ”itsemääräämisoikeudesta” ja ”sukupuolen määrittelystä”, he tarkoittavat tosiasiassa toistenmääräämisoikeutta ja identifioitumisen oikeudesta johonkin positioon, jossa voidaan asettaa muille ihmisille velvoitteita kohdata heidät jollain tietyllä, transien sanelemalla tavalla. Tällainen systeemi ei ole mitään ”oikeuksia” nähnytkään. Se on manipulointia, kontrollointia ja ylivaltaa. Kenenkään ihmisryhmän oikeuksia EI VOIDA AJAA NIIN, että siitä on hintana oikeuksien ottaminen pois muilta ihmisryhmiltä. Tai toki niin voidaan tehdä, mutta se on autoritarismia.

      Nähtäväksi jää, miten kauan ihmisillä kestää laajemmin mennä jakeluun se, että transien tavoite ei ole saada itselleen oikeuksia (koska heillä on ne jo) vaan kontrolloida muita ihmisiä ja saada itselleen valtaa, lisää valtaa ja yhä vain enemmän ja enemmän valtaa.

      Poista
    8. Minä kyllä haluaisin transsukupuolisena tietää, missä sitä transfobiaa esiintyy, kun minä en ole kohdannut sellaista ollenkaan. Tähän mennessä jokainen ihminen jolle olen kertonut asiasta on suhtautunut vähintäänkin neutraalisti, jopa ne pahamaineiset "cishomot" joita minulla on useampikin kaverina. :D

      Varmasti jotain yksittäisiä transfobeja onkin, mutta jos lähes jokainen vastaantuleva ihminen suhtautuu sinuun negatiivisesti, niin todennäköisesti ongelma on korvien välissä.

      Poista
    9. Transfobiaa on tasan tarkkaan kaikkialla, missä transit ovat päättäneet sitä olevan. Transit ovat ensin julistaneet sodan todellisuutta vastaan (smash the cistem, break the binary) ja sen jälkeen nimenneet "transfobiaksi" kaiken mahdollisen konfliktin, johon törmäävät tuossa sodankäynnin prosessissa. Transit ajattelevat, että kunhan he vain onnistuvat muuttamaan muita ihmisiä ja yhteiskuntaa, heistä tulee sen jälkeen onnellisia. Traagista on se, että tämähän ei tule koskaan onnistumaan.

      Huvittavaa on esimerkiksi noiden homojen kimpussa häseltäjien tapauksessa se, että he ovat leimanneet meidät transfoobikoiksi, vaikkemme tee kirjaimellisesti yhtään mitään. Koska emme kiinnitä "gay trans maneihin" mitään huomiota ja jätämme heidät yksinkertaisesti omaan arvoonsa, olemme transfoobikkoja. Suorittamatta minkäänlaista aktiivista tekoakaan osallistumme transien sortoon, syrjintään ja marginalisointiin, koska emme halua sisällyttää seksielämäämme miesvaginoita ja muusutuheroita. Transien kanssa ei vaan voi voittaa.

      On mielenkiintoista, että vaikka koskaan, siis milloinkaan koko maailmanhistoriassa transsukupuolisuuteen ei ole suhtauduttu myötämielisemmin kuin tällä hetkellä (puhumattakaan kaikesta muusta ylenpalttisesta hyysäämisestä), transit silti keskittyvät vain kitisemään ja valittamaan kaikesta koko ajan. Mangutaan lisää sitä ja sitä, lisää tätä ja tuota, lisää oikeuksia, lisää, lisää, antakaa lisää, mikään ei ole koskaan hyvin. Millaisia voltteja yhteiskunnan ja muiden ihmisten pitäisi transien mieliksi vielä heittää, että olisivat vihdoinkin tyytyväisiä? Miksi mikään ei riitä transeille? Nytkin he narisevat, että on toki hienoa kun translaki meni läpi, mutta vielä on asialistalla neljäkymmentäseitsemän toteuttamatonta transien ihmisoikeutta, joiden puolesta on nyt alettava taistella.

      Mitä se kertoo transeista ihmisryhmänä, että heistä on näköjään täysin mahdotonta kuntouttaa tasapainoisia, kansalaisvelvollisuutensa hoitavia yhteiskunnan jäseniä, jotka osaisivat olla elämäänsä tyytyväisiä tarvitsematta koko ajan esittää muille ihmisille milloin mitäkin vaatimuksia? Joku muutama prosentti koko transidentifioituvien ihmisryhmästä (ns. tervejärkiset ja ei-narsistiset transsukupuoliset, jotka elävät todellisuudessa) pystyy tähän, kaikki loput ovat kroonisesti sekaisin kuin seinäkellot.

      Poista
    10. "Miksi mikään ei riitä transeille?"

      Koska mikään määrä huomiota ja validaatiota ei riitä täyttämään sisällä olevaa tarvitsevuuden mustaa aukkoa. Niin kauan kuin kuilun pohjalla asuvaa peikkoa ei kohtaa, niin mikään ei riitä. Sisällä kalvava epäilys ja pahoinvointi projisoidaan muuhun yhteiskuntaan. Jos jättää hoitamatta kaikki muut ongelmat paitsi dysforian, niin ei voi elää täyttä elämää omana itsenään. Se pätee tietysti ihan jokaiseen taustasta huolimatta, mutta transit ovat saaneet ulkoistettua tarvitsevuutensa ja neuroosinsa ja muu yhteiskunta syöttää resurssejaan ja huomiota lintuemon lailla pesän vallanneen käenpojan pohjattomaan kitaan.

      Poista
    11. Aivan, eihän meistä kukaan voi vaikuttaa siihen, millä tavalla joku meidät näkee ja mitä johtopäätöksiä vetää meidät nähdessään, siihen ei vain pysty vaikuttamaan vaikka kuinka haluaisi ja huutaisi turpa kiinni cis-paskaa. Eikä edes ole mitään yhtä tiettyä yhtenäistä kuvaa, joka kaikilla kohtaamillaan ihmisillä sinusta on, vaan jokainen näkee toisen omista lähtökohdistaan ja omien lasiensa kautta. On ihan päätön ajatus, että olisi oikeus määritellä itsensä muiden silmissä tai kieltää ketään tekemästä toisesta ulkonäön tai käytöksen takia johtopäätöksiä siitä että kuka hän on. On myös pääasiassa mahdotonta tulla aina validoiduksi, koska ei kukaan voi tietää ulkoapäin identiteettikokemustasi. Ihan jokainen meistä tulee väistämättä päivittäin arvioiduksi ja kohdatuksi eri tavalla kuin itse identifioidumme.

      Poista
    12. "...transit ovat saaneet ulkoistettua tarvitsevuutensa ja neuroosinsa ja muu yhteiskunta syöttää resurssejaan ja huomiota lintuemon lailla pesän vallanneen käenpojan pohjattomaan kitaan."

      Tismalleen. Täydellinen tiivistys nykytilanteesta. Ja vaikka transeja kuinka hyysättäisiin, he eivät ole koskaan tyytyväisiä. Aina kaikki on pielessä ja muut ihmiset eivät toimi transien haluamilla tavoilla. Ihan sama, mitä teet, olet syrjivä foobikko ja transien vihaaja.

      "Eikä edes ole mitään yhtä tiettyä yhtenäistä kuvaa, joka kaikilla kohtaamillaan ihmisillä sinusta on, vaan jokainen näkee toisen omista lähtökohdistaan ja omien lasiensa kautta."

      Kyllä. On sanottu, että ihmiset eivät näe maailmaa ja muita ihmisiä sellaisina kuin ne ovat vaan sellaisina kuin he itse ovat. Tämä toki pätee lähinnä immateriaalisiin ulottuvuuksiin, ja sukupuoli ei ole sellainen. Sukupuoli on lihaa, materiaa, fyysistä ja kosketeltavaa kudosta. On aivan posketon ajatus, ettei naisilla ja tytöillä tulisi olla oikeutta "olettaa" päivänselvän miehen kohdatessaan, ettei kyseessä ehkä olekaan mies, koska ko. henkilöllä saattaa olla väärään lihapukuun sujahtanut naisen sukupuolisielu, joka on ainoa asia, jolla on enää mitään merkitystä minkään kannalta. Miten ihmeessä näin eeppisen harhainen ajattelu on voinut vallata yhteiskunnassa niin paljon alaa? En lakkaa hämmästelemästä silmät ymmyrkäisinä varsinkaan niitä naisia, jotka puolustavat transien projektia hävittää naisten ja tyttöjen turvalliset tilat. Puhumattakaan kaikesta muusta aivopesusta ja mielenkontrolloinnista. En mitenkään päin kykene ymmärtämään, mitä ihmettä näiden naisten päissä liikkuu. Kun transsekoilu konkreettisesti puraisee heitä itseään tai heidän tyttäriään jonain päivänä perseeseen, niin onko silloin edelleen sama ääni kellossa? Aika monen peak trans -hetki on ollut nimenomaan se, kun onkin osunut paska tuulettimeen ihan omalla kohdalla. On vihdoin tajuttu, että tämä ei ole mitään höttöistä suvaitsevaisuushattaraa vaan totisinta totta ja agenda siinä taustalla on hyvin pimeä ja uhkaava.

      "On myös pääasiassa mahdotonta tulla aina validoiduksi, koska ei kukaan voi tietää ulkoapäin identiteettikokemustasi."

      Transithan vaativat, että väärään lihapukuun sujahtanut sukupuolisielu pitäisi pystyä todentamaan silmänräpäyksessä ja esim. jotenkin telepaattisesti tietämään, millä pronomineilla joku haluaa itseensä keskustelussa viitattavan. Jos asiasta ei ole varma, niin pitää kysyä, vaikka kysyminenkin on toisaalta transfobiaa, koska siihenkin sisältyy ajatus jostain "olettamisesta". Transien kanssa ei voi voittaa.

      Poista
    13. "Puhumattakaan kaikesta muusta aivopesusta ja mielenkontrolloinnista."

      Kuinka moni huomaamattaan on alkanut välttää käyttämästä sanoja tyttö, poika, mies ja nainen, koska ne mielletään loukkaaviksi?

      Poista
    14. No, esihenkilö on viime vuosina ainakin yleistynyt kielenkäyttöön ihan kaikkialla. Esihenkilössä sentään on vielä jotain järkeä, toisin kuin miesoletetuissa ja naisoletetuissa. Minä en vastusta sitä, että sukupuoli häivytetään yhteyksistä, joissa sukupuolella ei sinänsä ole juuri relevanssia minkään kannalta. Mutta transliikehän pakottaa meidät cancellaatiokirvestä heristellen toimimaan arkielämässämme päivänselviä aistihavaintojamme vastaan. Miestä mekossa ei saa "sukupuolittaa" muitta mutkitta mieheksi, koska emme voi mitenkään varmistua siitä, mihin kohtaan genderspektriä hän väärään lihapukuun sujahtaneine sukupuolisieluineen sijoittuu ja millaista kielenkäyttöä hän edellyttää ympäröivien ihmisten itsestään käyttävän.

      Pohdiskelen lähinnä sitä, mikä on ihmisten motiivi puhua tottelevaisesti tuolla transien vaatimalla tavalla. Se aiheuttaa vain ylimääräistä vaivaa ja sotkee keskustelua, kun täytyy koko ajan pohdiskella jotain helvetin sukupuolittamattomuusjuttuja, ettei joku paikalla mahdollisesti oleva trans tai myynsykypyölinen pahoita mieltään ja koe tulleensa syrjityksi, mitätöidyksi ja marginalisoiduksi. Transien ja myynsykypyölisten loukatut tunteet kontrolloivat kaikkea keskustelukulttuuria ja ihmiset nöyrästi tottelevat kirjoittamattomia sääntöjä siitä, ettei ketään tai mitään saa sukupuolittaa, koska joku voi loukkaantua. Transien mukaanhan väärät puhuttelumuodot ja pronominit ovat murhaan verrattavaa väkivaltaa ja transien olemassaolon julmaa kieltämistä, mitätöintiä ja transien aktiivista sortamista.

      Poista
  11. Transleidin karvas pettymys, kun hiukset, meikki ja vaatteet eivät teekään naiseksi:

    https://mobile.twitter.com/terftastic1/status/1628225389972561921?cxt=HHwWgoCx-bGXz5gtAAAA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tässäpä taas konkreettinen esimerkki siitä, mitä jo päätekstissä esitin. Luulenpa, etteivät hiukset, meikki ja vaatteet ole tarpeeksi.

      Onko vielä joku, joka ei ole ymmärtänyt ja sisäistänyt, että transit IHAN OIKEASTI uskovat siihen, että naiseus (= olla nainen) on yhtä kuin pitkä tukka, huulipunaa ja mekko? Transit uskovat niihin ikiaikaisen seksistisiin ja umpikulahtaneisiin stereotypioihin, joiden mukaan nainen on ilmentymä feminiinisiä ja mies maskuliinisia attribuutteja. Transit rakentavat koko identiteettinsä kaikilla osa-alueilla noiden stereotypioiden varaan (osin myös siksi, ettei heillä ole mitään muutakaan identiteettiä). Muusut ajattelevat, että koska he eivät koe kumpaakaan lokeroa (nais-feminiinilokeroa/mies-maskuliinilokeroa) itselleen mieluisaksi, he eivät ole mies tai nainen lainkaan vaan jotain ”muuta”.

      Mikään liikehdintä koko maailmanhistoriassa ei ole suhtautunut sukupuoliin ja niiden määrittelyyn yhtä seksistisesti kuin transliike. Olla nainen = olla feminiininen representaatio. Olla mies = olla maskuliininen representaatio. Jos rikot tuota kaavaa, eli oletkin feminiininen mies tai maskuliininen nainen (miten ikinä se nyt sitten määritelläänkään), olet joku vitun trans ja väärässä kehossa ja sinut pitää ”korjata”. Jos et samaistu kumpaankaan prinsiippiin, et ole mies tai nainen lainkaan. Tämän seksistisemmäksi ei sukupuoliajattelu enää voi mennä. Tämä on ultimaattinen seksismin päätepiste.

      Miksi ihmiset uskovat tähän kaikki kuviteltavissa ja kuvittelemattomissa olevat mittasuhteet ylittävään veretseisauttavaan vitun paskaan ja pitävät sitä uutena normaalina?

      Poista
  12. IS on selvittänyt Järvenpään uimahallijuttua. Tosin asianosaisilta näyttää olevan vaikea saada kunnon vastausta mihinkään. Ei näköjään ole varmaa, mitä tapahtui vai oliko koko juttu keksitty tai liioteltu, mutta ainakin jutussa haastateltu Helsingin liikuntapaikkapäällikkö vaikuttaa olevan hyvin epätietoinen siitä, miten translain uudistus tulee pukkarikäytäntöihin vaikuttamaan Helsingin liikuntatiloissa. Koko ajan vedotaan siihen, ettei aiemmin ole tullut ongelmia; ihan kuin ei olisi kunnolla sisäistetty, kuinka paljon uusi laki muuttaa.
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009407845.html

    Oli tämä keissi nyt sitten toimittajan keksimä tai ei, niin veikkaan, että pukuhuonekäytännöistä tulee vielä aikamoinen sotku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uimahalli-gatesta voisi kirjoittaa romaanin :D

      - vihervasemmiston mielestä tapaus on valhetta, koska ko. uimahallin työntekijät eivät ole kuulleet tapauksesta, todella uskottava selitys
      - vihervasemmisto on helpottunut, koska voi spinnata tämän persujen satuiluksi, vaikka juuri itse lällättivät kullifoobikkoa, että kuinka Suomessa on sekasaunottu 1800-luvulla ja peniksiä ei pidä demonisoida
      - edelleen on epäselvää, että millä laillisesti pätevällä perusteella juridisen sukupuolen vaihtaneen sukupuolikokemus voitaisiin joissain tiloissa ja tilanteissa kyseenalaistaa
      - miksi yhdet juridiset naiset voisi asettaa eri asemaan kuin toiset naiset?
      - eikö vaihdettu juridinen sukupuoli olekaan ihmisen oikea sukupuoli?
      - miten transnaiset ja ei-transit juridiset naiset erottaa toisistaan ja miten liikuntapaikkojen henkilö tunnistaa transin, jos keholla ei ole sukupuolta?
      - transhenkilö voi kuitenkin käyttää haluamiaan tiloja tai hankkia merkin, joka mahdollista uima-asun käytön naisten pesu- ja pukeutumistiloissa
      - liikuntapaikkojen henkilökunnalla ei ole valtuuksia tarkistaa henkilötietoja. Terveystietojen tsekkaus ei ainakaan ole laillista, kuten ei myöskään transiuden profilointi ja kehonpiirteisiin perustuva sukupuoliluokittelu
      - liikuntapaikkojen ja muiden sukupuolitettujen tilojen tarjoajat eivät ole varautuneet itsemäärittelyyn eivätkä kyllä muutkaan viranomaiset

      Poista
    2. Vaikka kolumni olisi satua tai huhupuhetaa, niin itsemäärittely mahdollistaa siinä kuvaillun skenaarion. Vielä vähän aikaa sitten vihervasemmistolla ei ollut mitään ongelmaa sekasaunomisen kanssa.

      Poista
    3. Suvausta (sukupuolivaikutusten arviointia) ei sukupuolen itsemäärittelylakia kyhättäessä ja säädettäessä tehty, koska transit tarkoituksellisesti estivät sen. Transeilla oli aivan liian kiire saada tahtonsa läpi tässä asiassa ja se lakimuutos maaliin ehtiäkseen miettiä sellaisia turhanpäiväisiä mitättömyyksiä kuin itsemäärittelylain vaikutuksia muihin ihmisryhmiin. Onhan se kaikin puolin hyvää lainvalmistelua säätää sukupuolta fundamentaalisesti koskeva laki pohtimatta lainkaan, millaisia sukupuolivaikutuksia lailla on. Noh, mehän olemme jo kauan eläneet pellemaailmassa, joten kummakos tuo sinänsä.

      Tämä heiveröinen pukuhuonekeskustelu on vasta alkusoittoa, transit nimittäin tulevat jatkamaan vaatimuksiaan vielä pitkään ja hartaasti tulevina vuosina. Heille ei tule riittämään mikään, sanokaa minun sanoneen. Alaikäisten itsemääräämisoikeus ja transiuttaminen, kolmas sukupuolimerkintä ja rikosoikeudelliseen vastuuseen saattaminen antigenderrikkomuksista (deadnamen tai väärän pronominin käyttö, deittailusta/seksistä kieltäytyminen transin kanssa, minkäänlainen transin kanssa eri mieltä oleminen, transin biologisen sukupuolen tiedostaminen edes ajatustasolla) ovat seuraavina asialistalla. Cissut laitetaan maksamaan transeille korvauksia pienimmästäkin transeille aiheutuneesta mielipahasta. Joka ikiseen kuviteltavissa olevaan paikkaan säädetään transkiintiöt; kukaan ei pääse transeja pakoon minnekään. Transit tulevat vaatimaan aivan kaikkien sukupuolen mukaan jaettujen tilojen lakkauttamista. Jos vanhempi vastustaa pienen lapsensa transitiotoiveita, lapsi huostaanotetaan häneltä välittömästi ja viedään transiutettavaksi. Ei ole enää miehiä ja naisia, on vain transeja ja cissuja. Kaikki ihmiset pakotetaan ennen pitkää julkisesti toimeenpantavan kuolemanrangaistuksen uhalla kuvittelemaan ja leikkimään ympärivuorokautisesti, että miehiä ja naisia ei ole olemassa ja vain transien identiteeteillä on minkään kannalta mitään merkitystä.

      Kuulostaako uskomattomalta? Just wait.

      Poista
    4. Se uimahallijuttu kuulosti minusta ensin keksityltä, ja juuri sen takia ajattelin, että sen on pakko olla totta. Vähän niin kuin Wi Spa -tapaus, jota väitettiin ensin äärioikeiston keksimäksi transvastaiseksi juoneksi... kunnes selvisi, että kylpylän naisten osastolla oli tosiaan ollut alaston mies naisten ja pikkutyttöjen kanssa samassa altaassa, eikä vain kuka tahansa mies, vaan jo aiemmin seksuaalirikoksista ja itsensäpaljastelusta tuomittu mies.

      Poista
    5. Setan ja setalaisten kommentteja uimahalligateen:

      Vaadimme sauna- ja kehorauhaa!

      "Häirintää ei ole transtaustaisten ihmisten tai transitiossa olevien läsnäolo sukupuoltaan vastaavissa tiloissa, moninaisten kehojen näkyminen sukupuolitetuissa tiloissa"

      "Transihmisillä on oikeus siinä missä muillakin käyttää palveluita sekä näkyä ja kuulua yhteiskunnassa. Sukupuolen moninaisuus on yhteiskuntamme läpileikkaava asia eikä siltä voi ummistaa silmiään. Sukupuolinormativisuus ja cis-normatiivisuus, joihin käsitys "oikeista naisista ja miehistä" sukupuolelleen tyypillisine kehoineen liittyy, ylläpitävät syrjiviä käytäntöjä ja asenteita sukupuolivähemmistöjä kohtaan. Politiikka, jossa ajetaan transihmisiä marginaaliin, näkymättömiin ja pois palveluista, on syrjivää. Psykiatrian erikoislääkäri Teemu Kärnää lainaten: "Sukupuolen moninaisuuden kohtaaminen saattaa uutuuttaan aiheuttaa hämmennystä ja epämukavuuttakin. Enemmistön mukavuusalueella pysyttely ei kuitenkaan ole riittävä peruste vähemmistön hyvinvoinnin edistämättä jättämiseen.""

      Seta-kulttilainen todistaa vahvasti, ainahan Suomessa on sekasaunottu:

      "...mutta miten se erilainen keho on uhka? Siis tässä sekasaunojen maassa.

      Sehän on selvää, ettei missään julkisissa tiloissa sallita keneltäkään ahdistavaa tai huonoa käytöstä. Sellaiset henkilöt marmasti poistetaan tiloista hetimiten.

      Jos erilaiset kehot ahdistavat, on se tietenkin kurja tunne.

      Mutta voin paljastaa, että on siellä pukkareissa aina ennenkin kaiken maailman mörköjä käynyt, eikä kenenkään vartalo ole ketään ahdistanut.

      Eikä se perinteinenkään pimppi mikään Monet ole. Siis jos jollakulla on vaikeuksia saada silmiään irti toisten intiimialueista. Kokemukseni toki rajoittuu vain naisten pukkareihin."

      Kromosomikortti tästä enää puuttuikin:

      "...jos sinun silmissä pelkkä biologia määrittää sukupuolen niin kannustan palaamaan bilsan tunneille tarkempana. Kromosomien jakautuminen ei ihan yletä puoltamaan sinun argumenttia. Puhumattakaan siitä että juuri vastasit kommenttiin toisten olemassaolon kiistämisestä kertomalla kuinka "biologia kiistää" heidän olemassaolon. Alan kaipaan sulta kipeästi johdonmukaisuutta puheisiisi."

      Kotiinjääminen on aina vaihtoehto, jos ei halua törmätä yllätyskulliin naisten tiloissa:

      "Ainahan onneksi voit olla menemättä, jos asia on sulle noin kestämätön."

      Naiivi vihervassari ei usko, että kovin moni vaihtaisi juridista sukupuolta pervoilumielessä:

      "Sukupuolitetuissa palveluissa tulet totta kai kohdelluksi naisena, hyvine ja huonoine puolineen. Jotenkaan en jaksa uskoa, että kovin moni haluaa käydä läpi kaikkea sitä byrokratiaa, joka sosiaalisen sukupuolen vaihtoon liittyy, ihan vain sillä että pääsisi sen varjolla toisen sukupuolen pukutiloihin."

      Nyt vuorossa miesvihakortti :

      "Musta on aivan absurdia, että yht’äkkiä ollaan huolissaan, heteromiesten jotenkin sekoavan ja änkeävän naisten pukkareihin ahdistelemaan naisia. Ihan kuin he olisivat jotain eläimiä, jotka varomaton lakiuudistus päästäisi häkistään.

      Jos tämä todella on se skenaario, joka ihmisiä pelottaa, eikö meidän tulisi siirtää katseemme heteromiesten häiriökäyttäytymiseen ja paloon ahdistella jotakuta ja antaa transihmisten olla rauhassa."

      Toimintamalleja aletaan kehitellä vasta lain voimaantulon jälkeen, vaikka transnaiset ovat saaneet käyttää naisten tiloja vuodesta 2003:

      "Uuden lain myötä erilaiset yhteisöt - kuten uimahallit - kehittelevät yhdessä vähemmistöjen kanssa osittain uudenlaisia ja kaikki ihmiset ei-syrjivästi huomioonottavia käytäntöjä. Ei niinkään "kun minä, niin minä, minä, minä, minut, minä tai muuten"."

      https://www.facebook.com/setary/?locale=fi_FI

      Hienoa uuskieltä: moninainen keho, eli penikset naisten tiloissa. Uuskielellä ei myöskään voida todeta miehen olleen naisten saunassa, koska transnainen ei ole mies, kuten vassarimuori tässä vahvasti todistaa:

      "Eivät edes transnaista miehestä erota toimituksessa, transnainen ei ole mies!"

      https://mobile.twitter.com/PistolSolja/status/1629483520987996162?cxt=HHwWhIC9vaCoi50tAAAA

      Poista
    6. ”Uuden lain myötä erilaiset yhteisöt - kuten uimahallit - kehittelevät yhdessä vähemmistöjen kanssa osittain uudenlaisia ja kaikki ihmiset ei-syrjivästi huomioonottavia käytäntöjä.”

      Mitähän nämä käytännöt mahtavat olla? Jos transeille esim. järjestetään omat uintivuorot, he suivaantuvat siitä, koska se olisi transien segregaatiota, fobiaa ja syrjintää. Jaetaankohan ovella kaikille uimahalliin tulijoille jatkossa jotain Setan moninaisuusesitteitä ja kiinnitetään ympäriinsä valistustiedotteita, joissa kehotetaan olemaan ahdistumatta, jos pukutiloissa näkyy ”moninaisia kehoja” (lue: hepit heiluvat naisten puolella)? Tämähän tulee johtamaan siihen, että ihmiset alkavat kiertää nuo uimahallit kaukaa, mistä kärsii bisnes. Viimeistään siinä kohtaa wokemyönteisinkin yrittäjä alkaa kakoa, että meniköhän tämä nyt ihan putkeen.

      Transit tavoittelevat täydellistä kapitulaatiota, jossa kaikkien on pakko vain hammasta purren sietää transien neurooseja ja heiluvia heppejä kaikkialla, minne menevät. Ei ole mitään paikkaa, jonne transeja pääsisi pakoon, ei kerta kaikkiaan ainoatakaan missään.

      Poista
    7. Historia saattaa toistaa itseään. 1950 ja 1960-luvuilla Suomessa jotkut yleiset saunat saivat pervoleiman ja ne menettivät pääosan asiakkaistaan ja joutuivat lopettamaan.

      Antiikin Roomassa kylpylät saivat jossain välissä pervoleiman ja koko ala näivettyi.

      Poista
    8. Kieltämättä vähän hymyilytti jo tuo 'menikö ihan putkeen' pohdinta.. :D ainakin itselleni tuli assosiaatio jostain, mitä EN toivo naisten tiloissa tapahtuvaksi..!

      Poista
  13. Transmaskuliinin esimerkki transaktivistien argumentointitaidoista:

    https://twitter.com/AgingWhiteGay/status/1627575544262049793?cxt=HHwWgoDSjbLVp5YtAAAA

    Ei ole ihme, että linja on "no debate" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Fuck youuuu! Fuck youuuuuu!"

      Olenko ainoa, jolle tulee tuosta lähinnä Manaaja-elokuva mieleen?

      Poista
    2. Klassinen trantrum. Kyllä tuossa joku riivaus manifestoitui.

      Poista
    3. Tuosta kyseisestä tapahtumasta pyöri hieman pidempikin video jossain vähän aikaa sitten, mutten löydä sitä nyt mistään. No, ehkä se tulee vielä vastaan. Videolla näkyy kokonainen auditoriollinen transeja kirkumassa, möykkäämässä ja tömistelemässä. Voikohan edes helvetissä olla hirveämpää?

      Poista
    4. Mun tämän hetken suosikit viurahtaneista transaktivisteista ovat:

      1) "Repent motherfucker!" -mantraa rääkyvä tamburiinin helistäjä Netflixin työntekijöiden Chappelle-protestissa. Bonarina aktivistit rikkovat miehen kyltin ja alkavat rääkyä, että tällä on ase :o. Tamburiinihenkilön räntti alkaa tässä pätkässä noin 50 sekunnin kohdalla:

      https://www.reddit.com/r/redscarepod/comments/qcjtuh/woman_shakes_tambourine_while_yelling_repent/

      2) "Witch, witch!" rääkyvä transkoljatti, joka hyökkää rollaattorin kanssa naisten oikeuksien puolustajia kohti Edinburghissa.

      https://grahamlinehan.substack.com/p/sure-let-this-guy-into-womens-spaces

      Aktivisteilla on mielenkiintoiset sanavalinnat. Repent tarkoittaa: tee parannus ja witch tarkoittaa noitaa. Ja sitten vielä tuo tamburiini, jota tuossa käytetään pahojen gendervastaisten henkien pois ajamiseksi. Eipä ole mikään herännäisliike, ei.

      Voisikohan jossain teettää paitoja teksteillä: "Repent motherf*cker!", "genitaalifetisisti", "kulli/vulvafanaatikko", tai "valitsin homoseksuaalisuuden"? Niiden kanssa voisi järjestäytyä Setan, Trans ry:n ja Traseksin Pride-blokkiin. LHB-Liiton ja Naisten rintaman paidat varmasti räjäyttäisivät pankin ja Julpun otsasuonen :D

      Poista
    5. Kiitos linkeistä! Epic shit. :D

      Olisi kyllä varsin mielenkiintoista mennä ensi kesän Pridella Setan blokkiin tuollaisten paitojen ja kylttien kanssa ja seurata transien ja myynsykypyölisten reaktioita. Varmaan tulisi kosolti tamburiinin helskyttelyä ja repent mother fuckeria meillekin. :D

      Pride on nykyään lähinnä hauska vitsi. Autenttiset homoseksuaalit karkotetaan Pridesta, jonka olemme itse aikanaan perustaneet ja jota ylläpitäneet vuosikymmenet. :D Homojen ostrakismos Pridelta! Voiko tälle enää muuta kuin nauraa?

      Poista
    6. Hyviä kylttejä olisivat myös: "mieluummin oma käsi kuin ladypenis", "lesbians say no to girldique", "gay men say no to bonus hole", "creepy homoseksuaali"

      Poista
    7. "Dirty genital fetishist and poppers sniffer with a twisted and filthy dick obsession needing to be converted to fuck men with vaginas."

      Poista
    8. Transit kuvittelevat, että mieheys/homomieheys on yhtä kuin kyltymätön tarve vain panna tunteettomasti jotain random reikää.

      Aivan kuin mies & mies -kohtaamiseen ei liittyisi mitään muita aspekteja, jotka muodostavat sen intiimin homoseksuaalisen ja herkän miestenvälisen kohtaamisen kokonaisuuden.

      On ihan helvetin creepyä, miten transidentidioituvat naiset raivoavat homomiehille sellaisia kommentteja kuin it's just a hole, you can probably deal with it ja trans men have assholes and can bottom, too. Ei homomieheys ole sitä, että toinen vain asettuu sieluttomaksi ja persoonattomaksi reiäksi ottamaan vastaan, kun toinen survoutuu mekaanisesti sinne johonkin reikään. Homous on paljon enemmän.

      Homomieheys on pidätellyn herkällä ja voimakkaan hellällä tavalla intiimin hiljainen, perustavanlaatuinen miestenvälinen kohtaaminen. Se on toisen miehen hellimistä tavalla, jolla nainen ei voi miestä koskaan helliä. Se on maskuliinisen herkkyyden ja voiman yinyangmainen hieros gamos.

      Naiskehoinen ihminen ei voi ymmärtää, miten mies tuntee toisesta miehestä ja millaista on miehenä rakastaa toista miestä ja olla intiimisti toisen miehen lähellä. Tämä on vain homomiehille varattu ja suunniteltu kokemus tässä elämässä.

      Paradoksaalistahan tässä on se, että miestenvälinen seksi VOI olla myös täysin anonyymia ja näennäisen tunteetonta. Se ei muuta mitenkään sitä, mitä sanoin. Kun miehet kohtaavat toisensa intiimisti, siinä liikkuu paljon sanatonta energiaa, miestenvälistä yhtenäisyyttä, sielullista yhteyttä. Siihen ei tarvita sanoja. Myös heteromiehet voivat tuntea keskenään tällaista yhtenäisyyttä, vaikkei se olekaan seksuaalista. Homomiehillä siihen vain liittyy lisäksi se seksuaalinen aspekti.

      Nainen ei koskaan pääse tuohon miesten välillä virtaavaan puhtaaseen maskuliinienergiaan käsiksi, oli hänellä millainen identiteetti hyvänsä.

      Poista
    9. Tässäpä transmaskuliinilta oikein viehättävän katkera näkemys homomiesten seksuaalisuudesta. Bonarina klassinen: "sträppäreitäkin on olemassa". Jos homomies tai lesbo haluaa käyttää apuvälineitä, niin siihen ei tarvita väärän sukupuolen transia säheltämään ja validaatiota kinuamaan. Alkaa vaikuttaa siltä, että nämä heterotransit ovat kaikkein homofobisimpia.

      https://imgur.com/UhOLvMI

      Poista
    10. Modernin homofobian resepti:

      Lisää homomiehen (gay man) eteen "cis" ja solvaa, parjaa, halvenna, syyllistä ja herjaa niin sydämesi kyllyydestä kuin vain ikinä jaksat ja kykenet.

      A legit way to hate with passion. Kuka tällaista ihanuutta nyt voisi vastustaa? Ihmiset rakastavat vihata. Jos jotain voi legitisti vihata, ihmiset vihaavat sitä kaikella voimallaan.

      Poista
    11. "...pidempikin video jossain vähän aikaa sitten... Videolla näkyy kokonainen auditoriollinen transeja kirkumassa, möykkäämässä ja tömistelemässä."

      https://twitter.com/rclemen29857185/status/1630493305070051329

      Poista
  14. Transmaskuliini luulee, että ainoastaan puolet homomiehistä torjuisi transmaskuliinin pillun:

    https://imgur.com/SwQgSBv

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aika varma, että 99 % näistä länkyttäjistä ei ole koskaan harrastanut seksiä tai edes ollut intiimisti kenenkään lähellä. Kukaan, jolle on kehittynyt edes jotensakin normaali seksuaalisuus ja joka seksuaalisuuden dynamiikasta jotain jollain tasolla ymmärtää, ei selitä unissaankaan mitään tuollaista.

      Kun kerran me homoseksuaalit olemme näiden kilareiden mielestä niin vastenmielisiä, inhottavia, ulossulkevia, vanhoillisia, epäkypsiä, friikkejä ja transfobisia genitaalifetisistejä ja vaginavihaajia, niin miksi he roikkuvat meissä?

      Poista
  15. Aikooko joku tsekata Hesarin pöyristelemän Tár-elokuvan? Joillekin (kröhöm) Hesarin kauhistelema kohtaus on paras mainos ja motiivi elokuvan katsomiseen:

    "Tárin vetämällä oppitunnilla tummaihoinen ja muunsukupuolinen oppilas Max (Zethphan D. Smith-Geist) sanoo, ettei hän ole kiinnostunut muinaisten klassisten mestareiden musiikista, eikä arvosta esimerkiksi Bachia tämän misogynian vuoksi. Tár on ymmärtävinään, muttei kuitenkaan ymmärrä. Hän ottaa oppilaan silmätikuksi nuijiakseen oman näkökantansa läpi, kyseenalaisin sanavalinnoin. Loukattuna poistuvalle oppilaalle hän tuhahtaa pilkallisesti."

    https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009404561.html

    Täältä löytyy pätkä tuosta kohtauksesta, josta voi todeta sen ihanuud... kauhistuksen, kun Cate Blanchett ojentaa wokeltajalle tämän perseen tarjottimella:

    https://twitter.com/AgingWhiteGay/status/1592821668359311360?cxt=HHwWgMDQ0ci365osAAAA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hesarin kritiikki on hyvää mainosta. Katsoin tuon pätkän ja aplodeerasin :D

      Poista
    2. Kiinnostavaa, miten eri tavoin tää kohtaus on eri tahoilla nähty. Osan mielestä Tár servaa täydellisesti wokettajan, osa taas näkee tän wokettajien kritisoijien kritiikkinä. Yhdessä artikkelissa pohdittiin, että se kuvaa sitä miten vanha sukupolvi ei lopulta kykene todella ymmärtämään, mitä nykyisen woke-sukupolven ajatusmaailmaa vaikka luulee ymmärtävänsä. Mulla on tähän termi, 'youthsplaining'. Noh, arvostan nuoria monella tapaa, mutta nuorena sitä on niin arrogantti, että kuvittelee helposti keksineensä jotain ihan uutta eikä suostu hyväksymään, että vanhemmilla ihmisillä voi olla asiaan laajempi perspektiivi, kuten mielestäni Tár:lla on, vaikka esittääkin asian ilkeällä tavalla. Sama näkyy tässä sukupuolten moninaisuus -sekoilussa, että kuvitellaan, ettei vanhempi polvi kykene ymmärtämään nykynuorten identiteettikriiseilyä millään tasolla. Jokainen sukupolvi käy läpi aikuiseksi kasvamisen kriisin ja ahdistuksen siitä ettei täytä omalle sukupuolelle asetettuja raameja samoin kuin ahdistuksen siitä, että maailma on paha, pelottava ja epäoikeudenmukainen paikka ja siellä selviäminen vaatii kaikenlaista kikkailua eikä ole mahdollista, että voisit aina ja kaikkialla olla täysin aito ja oma itsesi jo ihan kohteliaisuudesta muita kohtaan.

      Poista
    3. "Osan mielestä Tár servaa täydellisesti wokettajan, osa taas näkee tän wokettajien kritisoijien kritiikkinä."

      Tár-elokuvan tekijät ovat tainneet ajatella, että jos päähenkilö on epämiellyttävä, niin hänen ajatuksensakin muuttuvat epämiellyttäviksi ja kyseenalaisiksi.

      Laajemminkin näkee tätä, että jos ihmistä tai ihmisryhmää pidetään syystä tai toisesta epämiellyttävänä tai on suorastaan demonisoitu, niin kaiken hänen sanomansa voi ohittaa. Jos kuulut väärään ideologispoliittiseen ihmisryhmään ja sinut on leimattu terffiksi, konsuksi, persuksi tai äärioikeistoksi, niin argumenttisi voidaan ohittaa täysin. Vihervasemmisto ei vaivaudu edes argumentoimaan, vaan argumentiksi riittää kerettiläisen leimaaminen jonkin (oletetun) ihmisryhmän jäseneksi. Kuinka moni vanhan kaartin feministi, vihreiden/vasemmiston äänestäjä tai homoseksuaali onkaan saanut kuulla olevansa persu tai nazzi. Tai kuinka homoseksuaalisuudesta, biologisista tosiasioista ja naisten oikeuksista on tullutkin vihapuhetta ja äärioikeiston koirapilli.

      Tässä on todella suuri muutos omaan nuoruuteeni, jolloin keskusteltiin ja todettiin, että aijaa sinä ajattelet tästä tuolla tavalla ja minä taas tällä tavalla ja sitten siirryttiin muihin aiheisiin. Joku poliitikkokin sanoi, että takavuosina Eduskunnassa käytiin kiivastakin keskustelua, mutta päivän päätteeksi mentiin yhdessä kaljalle. Nyt jakolinja on suora ja ehdoton: olet kanssani eri mieltä asiasta x, tai sen nyanssista, joten olet nazzi, jonka kanssa ei voi olla tekemisissä.

      Poista
  16. Pilapiirtäjä Ville Rannan näkemys transnaisista.

    Ville Rannan pilapiirros: Translaki loi tämän naisten puolelle uimahalleihin!

    https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/e7bd7e16-f420-4b3f-a942-8eadb7c106b1

    Pilkkaako Ville Ranta transnaisia, translain kehnoa valmistelua ja itsemäärittelyä, vai kaasuvalottaako hän naisia ja tyttöjä luopumaan turvallisista tiloistaan ja oikeudesta yksityisyyteen? Uusi translakihan mahdollistaa ei-transit pervot heteromiehet naisten ja tyttöjen intiimitiloihin, eikä heitä voi poistaa niistä millään juridisesti pätevällä perusteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa... Satiiri on aina monitulkintaista, se kuuluu satiirin perusolemukseen. Toki jo se, että miehet ylipäänsä pitävät naisten ja tyttöjen turvallisuutta koskevia aiheita käypinä pilapiirrosten ja karnevalisoinnin aiheina, on itsessään aktiivista misogyniaa. Self-ID ei käytännössä vaikuta vahingollisesti miehiin (paitsi homomiehiin, ja sekään ei ole mitään verrattuna naisille ja tytöille koituviin haittoihin). Naisten ja tyttöjen turvallisuus ja oikeus yksityisyyteen, riisuutumiseen, haavoittuvuuteen jne. ilman miesten läsnäoloa ei kiinnosta miehiä, koska miehillä ei ole asian suhteen mitään menetettävää.

      Self-ID on aktiivista, tarkoitushakuista ja laskelmoitua naisten ja tyttöjen oikeuksien purkamista. Periaatteessa ihan sama, miten aihetta pilapiirrosten kontekstissa tai missään muussa kontekstissa käsitellään. Naiset ja tytöt ovat joka tapauksessa häviäjiä, kun miehille avataan pääsy heidän läheisyyteensä kaikissa mahdollisissa tiloissa ja tilanteissa ilman minkäänlaisia pidäkkeitä ja rajauksia.

      Yksi transaktivismin perimmäisistä tavoitteista on luhistaa kaikki eri ihmisryhmien väliset rajat, siis aivan kaikki. Kenenkään suojelemiseksi ei millään perusteella enää voida säätää mitään lakeja (ei edes lasten), koska kuka tahansa voi "identifioitua" osaksi mitä tahansa ryhmää jollain kokemusperäisellä ja syrjittyysstatuksen verukkeella.

      Miksi me annamme tällaisen yhteiskuntajärjestyksen manifestoitua?

      Poista
    2. Mihin ihmeeseen me too ja uhrien uskominen kyselemättä unohtui?

      Poista
    3. Osuvia huomioita Rannan piirustuksesta somessa:

      "Ville Ranta piirsi transnaisen saunassa. Ironisesti juuri vasemmistossa kyseinen transhenkilö demonisoitiin. Samalla yritettiin luoda ennakkotapaus, jonka mukaan naisia, jotka ahdistuvat julkisen tilan valtaamisesta, ei tarvitse kuunnella, koska he lähtökohtaisesti valehtelevat."

      "Ja ei tämä Villen piirros ainakaan edistä sitä, että naiset puuttuvat matalalla kynnyksellä häirintätapauksiin. Kuka haluaa tuollaisen piirustuksen kohteeksi?"

      https://mobile.twitter.com/RivienV/status/1629090232162308096

      "Transnainen esitetään naisia tuhoavana hirviönä, vai onko kyseessä heteromies, joka käy ilmoittamassa itsensä juridiseksi naiseksi? Sanoisinko, freudilainen lipsahdus, jota arvatenkin moni vasemmalla peukuttaa."

      https://mobile.twitter.com/vilranta/status/1629072873867423744

      Moni ei tajua, että Rannan piirtämä karikatyyri on mauton transien kannalta, sama jos rasismia vastustettaisiin piirtämällä mahdollisimman räikeä ja stereotyyppinen karikatyyri rasismin kohteesta.

      Poista
    4. Lopputulos on aina sama: kun naisten ja tyttöjen tilat lakkautetaan, miehet perseilevät (entisissä) naisten ja tyttöjen tiloissa.

      Transit eivät halua, että on enää mitään miesten ja naisten erillisiä tiloja. Hence, ei ole naisten ja tyttöjen tiloja.

      Nauttikaa, naiset ja tytöt. Suuri osa teistähän myös ihan omaehtoisesti halusi tätä ihanuutta. Minkäs sille joku satunnainen blogissa mäkättävä vanha hinttari enää mahtaa.

      Poista
    5. Ei nautita. Ihmettelen sinun tavoin, mikä saa naiset toimimaan järjettömästi omaa etuaan vastaan. Onko se turvallinen strategia, lyöttäytyä vahvemman osapuolen kylkeen ettei tule turpiin? Vai yltiöempaattisuuden ilmentymä, kasvatuksen ja normien tulos? Sisäistetty naisviha? Ajatus, että sukupuolten väliset eroavaisuudet katoavat sanomalla ettei sukupuolia ole tai niitä on lukemattomia? Naiset saavat miehen sosiaalisen statuksen, kun miehetkin voivat olla naisia? En vain ymmärrä.

      Poista
    6. Syitä on varmasti myriadeja. Naiset ovat kautta aikain tottuneet eri tavoin nuoleskelemaan miehiä, jotka ovat heitä itseään vahvempia ja voimakkaampia, varmistaakseen itselleen kiintymyssuhteen, huolenpitoa ja suojelua. Taloudellisen turvan varmistaminen on myös hyvin yleinen nuoleskelun motiivi. Miesten miellyttäminen ja ihaileminen tuntuu olevan monille sisäistetyn misogynian omaksuneille naisillekin ominaista; muita naisia vähätellään ja parjataan ja puhutaan paskaa selän takana, mutta ihaillaan yli kaiken voimakkaita mieshahmoja, kuten sotakenraajela ja vahvoja johtajia. Suvussani ja perheemme tuttavapiirissä on paljon naisia, jotka systemaattisesti käyttäytyvät näin. Muistan, miten jo lapsena ihmettelin heidän käyttäytymistään, vaikken järjen tasolla osannutkaan sitä analyseerata.

      Sama dynamiikka ilmenee myös siinä, miten eri tavoin jotkut äidit kohtelevat poikiaan ja tyttäriään. Tyttärille sälytetään paljon enemmän vastuuta ja asetetaan heille suuremmat paineet about kaiken suhteen, poikia hyysätään, paapotaan, ylistetään ja nostetaan jalustalle joka käänteessä. Tiedän erään nelikymppisen miehen, jonka äiti yhä tänäkin päivänä käy pesemässä hänen pyykkinsä ja siivoamassa hänen kotinsa. Poika käy itse kaupassa, muttei aina muista ostaa kaikkea välttämätöntä päivittäistavaraa, joten äiti sitten tarkistelee siivouskäynneillään jääkaapin ja siivouskomeron, että löytyyhän sieltä kaikki tarvittava, ja käy sitten kaupassa ja täydentää varastot. Hän ostelee pojalleen myös pieniä yllätyslahjoja ja piilottelee niitä sinne tänne, esim. tyynyn alle tai kylppärin peilikaappiin. En tiedä, onko kyseinen äijä kertaakaan elämänsä aikana pessyt pyykkejään itse, vaikka hänellä on oma pyykkikone. Kuka tahansa normaali ihminen kuolisi häpeään ajatuksestakin, että oma mutsi käy siivoamassa kämpän ja pyykkäämässä, kun isoksi kasvanut vauva ei itse jaksa vaivautua. Toisaalta nämä mutsit todennäköisesti palvelevat poikiaan mielellään, eli saavat itselleen jotain henkistä pääomaa tuosta hyysäämisestä. Joskus äidit eivät pysty henkisesti päästämään irti äiti–poika-symbioosista ja jatkavat "lapsenhoitoa" pojan täysi-ikäistyttyä. Lemminkäisen äiti -syndrooma.

      Katsoin kerran dokumentin, jossa leskeksi jääneen äidin sairaalloisen ylipainoinen poika (painoindeksi yli 50) kamppaili paino-ongelmien kanssa. Poika oli täysi syömisaddikti ja kaikki hänen elämässään pyöri ruoan ja tietokonepelien ympärillä. Äiti syötti pojalleen 20 000 kCal:n päiväannoksia ja roudasi hänelle monta kertaa päivässä hampurilaisaterioita, leivoksia ja ties mitä muuta paskaa nenän eteen. Poika ei pystynyt itse nousemaan sängystä ja tuolista vaan tarvitsi kaikkiin siirtymisiin muiden apua. Hän myös paskoi suoraan vaippaan, jota äiti sitten vaihteli 2-3 kertaa päivässä. Lopulta ulkopuolinen taho puuttui asiaan ja poika oli viety jonkinlaiseen pakkohoitoon. Muistan kohtauksen, kun äiti itki pojan lähdettyä nenäliinaansa ja uikutti: "Minun täytyy päästää poikakullastani irti. Minun täytyy antaa hänen kasvaa isoksi." Eräänlainen Munchausen by proxyn muoto se on tämäkin. Kukaan terve äiti ei kiinnity lapseensa henkisesti noin sairaalloisella tavalla.

      Mutta mitä tulee tuohon omaa etua vastaan toimimiseen, niin tuskin siihen on mitään yksiselitteistä vastausta. Ehkä naiset saavat jotain epämääräistä tiedostamatonta turvaa siitä, että miehet ottavat kontrolliinsa myös kaiken sen, mikä on millään tavalla naiserityistä? Miehet kolonisoivat naiseuden biologiaa myöten. Naisille ei jää lopulta yhtikäs mitään, kun tuhkatkin on viety pesästä. Minulle on TÄYSI mysteeri, miksi naiset antavat tämän tapahtua ja ovat niin uskomattoman SOKEITA etteivät tajua, miten maailmojen rannoilla vaikertelevan syvällisestä misogyniasta transien kolonisaatiossa on kyse. Naisilla ei ole oikeutta enää edes omaan identiteettiin. Miehet ottavat sen itselleen ja kairaavat vielä korkokengänkorolla päälle häipyessään.

      Poista
    7. Suurinosa ei luultavasti ole edes sen tarkemmin syventynyt asiaan, ajattelevat, että liittyy yleisesti kaikkiin kivoihin sateenkaarijuttuihin, tasa-arvoon, ihmisoikeuksiin, vähemmistön puolustamiseen jne. Enimmäkseen kaikkialla näkee sanaparin 'seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt', eli selvästi ei ole ymmärrystä kuinka erilaisesta ilmiöstä on kyse. Vaikkapa se ehjänä syntynyt -aloite, siinähän niputetaan nämä yhteen tai oikeastaan transväki ratsastaa siinä homojen ja lesbojen eheytyksen kustannuksella.

      Poista
    8. Transit ovat ihan alusta saakka ratsastaneet homojen oikeuksia ajavien tahojen siivellä ja repineet kaikki "oikeutensa" itselleen homojen selkänahasta. Jos homot yrittävät vähänkään keskittyä omien asioidensa edistämiseen irrallaan transeista (koska homojen ja transien tavoitteet eivät ole mitään sukua toisilleen), alkaa aivan jumalaton huuto ja möykkä joka helvetin kerta. Transeille on ollut kätevästi mahdollista vain asettua valmiin juhlapöydän ääreen, kun homot ovat ensin tehneet vuosikymmenien työn homouden stigman poistamiseksi ja laajan hyväksynnän saavuttamiseksi. Tätä lokkeilua transit eivät tule lopettamaan, ennen kuin heidät pakotetaan lopettamaan. Sitä en tiedä, miten pakottaminen käytännössä voisi tapahtua, koska nuo samperin loisijat ovat levittäytyneet aivan kaikkialle ja heillä on aivan järjettömästi valtaa tällä hetkellä. Minne tahansa homot menevät, he joutuvat (me joudumme) siellä sietämään transien invasointia, narsismia ja identiteettimöykkäämistä.

      Poista
    9. Kävin juuri aktivoimassa epätoivoni täyteen (vaaleanpunaiseen) kukkaan lukemalla Naisasialiitto Unionin poliittista ohjelmaa. Siellä sanotaan mm. että "Muunsukupuolisten hoitoonpääsy on kaikkialla maassa turvattava".

      No, voisin itse asiassa kannattaa, jos tämä hoitoonpääsy tarkoittaisi muusujen välitöntä ohjaamista persoonallisuushäiriöihin erikoistuneen psykiatrin vastaanotolle.

      Poista
    10. Älä unta näe. Myynsykypyölisten kehonmuokkailut ovat aivan liian tuottoisaa bisnestä, että kukaan tässä kohtaa jaksaisi kiinnittää huomiota mihinkään psykiatrisiin interventioihin. Totta hitossa myynsykypyölisten "hoitoonpääsy on turvattava", koska kehomuokkaus tuottaa julmetusti rahaa pharmalle. Informed consent pitää huolen siitä, että transpuoskarit voivat pestä kätensä kaikesta, jos myynsykypyölisiä alkaa jossain vaiheessa kaduttaa terveiden elimien amputoiminen ja rumien amistestoviiksien kasvaminen ideologian, ryhmäpaineen ja ulkonaisen validaation motivoimina.

      Poista
  17. Milloin tulee kolmas osa aiheesta 'Dysforia, pronominiahdistus ja imersiivinen fiktio'?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymästä! Heti, kun saan aikaiseksi kirjoittaa sen loppuun. :D Pistän vauhtia siihen. (Minulla on rasittava tapa aloittaa tekstejä ja jättää ne luonnoksina roikkumaan kuukausitolkulla. Varmaan 20 tällä tavalla aloitettua tekstiä nytkin tuolla roikkumassa.)

      Huom. Koostan tuohon mainittuun tekstiin muusujen ja genderspeshulien turautuksia. Tarkoitus on verrata muusujen turhanpäiväistä ulinaa kakkososan rajuihin dysforiakuvauksiin. Jos vastaanne tulee hyviä muusumussutuksia, niin käykää linkkaamassa tänne kommentteihin.

      Poista
  18. Katsaus homomiestä larppaavien transmaskuliinien motiiveihin:

    Seeking Refuge in Idiosyncratic Sexual Identities (And Yaoi)

    "Let’s talk about “gay trans guys”—formerly known as heterosexual females. Some self-identified “gay trans guys” apply the label“autoandrophilia” to their own experiences, a term that mirrors Ray Blanchard’s concept of “autogynephilia”—love of one’s self as a woman—and, like autogynephilia, is embraced by some trans and detrans community members, while being rejected as pathologizing by others."

    "Members of trans and detrans subreddits specifically point to consumption of “slash” fanfiction that depicts gay male relationships (often as imagined and written by female authors) and “yaoi” anime as contributors to their own “gay FTM” identities or as theories to explain others’ transgender identifications.

    Posts on the FTM subreddits are often remarkably straightforward about the connection between yaoi consumption and transgender identity revelations"

    "commenters specifically mention feeling guilty for fetishizing gay male relationships—before coming to the realization that they identified as gay (or bisexual) men"

    "Here’s what this looks like to me: for some adolescent and young adult heterosexual females, trans identification seems to be a response to deep discomfort with heterosexuality and what heterosexual relationships entail and imply."

    https://genspect.org/seeking-refuge-in-idiosyncratic-sexual-identities-and-yaoi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkistä, luen tuon hieman myöhemmin.

      Yaoilla ja shounen-ailla on oma roolinsa tässä nuorten naisten buumissa identifioitua homomiehiksi (”gay trans man”) ja painostaa homomiehiä mussuttamaan ja panemaan tihkuvaa miesvaginaa. Homothan tunnetusti fanittavat vaginoita suuresti. Täytynee perehtyä tarkemmin noiden sekoboltsien kuluttamaan animeen ja mangaan, jotta pääsee paremmin kärryille, mitä heidän mielissään liikkuu ja mitä he olettavat homomiesten mielissä liikkuvan (mehän emme muuta ajattelekaan kuin tihkuvaa miesvaginaa päivin ja öin). Nämä transithan järkyttyvät sydänjuuriaan myöten, kun yrittävät tunkea homomiesten juttuihin ja heille paljastuu, etteivät hinttarit käyttäydykään sillä tavalla kuin yaoissa ja shounen-aissa on kuvattu. Tragikoomista.

      Poista
    2. Ajatus siitä, että nainen voisi identifioitua homomieheksi, on hieman samankaltainen kuin että umpisokea voisi identifioitua näkeväksi, umpikuuro kuulevaksi tai rampa käveleväksi. Väität olevasi jotain, kun todellisuudessa olet jotain aivan muuta. Transit eivät ole tähän päiväänkään mennessä perustelleet, miksi on heidän mielestään OK larpata homomiestä tai lesbonaista ja vaatia meitä leikkimään mukana heidän identiteettiorgioissaan ja työntämään homokullimme heidän ruumiinaukkoihinsa, vaikka ajatuskin saa pyörtymään kauhusta. Jostain syystä se on transeille täysin hyväksyttävää, vaikka transithan ovat rääkyneet mm. siitä, etteivät transhahmoja saisi elokuvissa näytellä cissut vaan pitäisi aina etsiä transnäyttelijä niihin. On se jännä, että transit saavat itse tehdä kaikkea sellaista, jota ovat muilta kovaan ääneen kieltämässä.

      Poista
    3. Jännä logiikka, että transien sukupuolifantasia ja suuntautuminen määrittävät muiden suuntautumiset, mutta muilla ei ole mitään oikeuksia omiin määritelmiin, rajoihin ja seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen. Käytännössä pornoaddiktoitunut heteronainen voi ilmoittaa olevansa homomies ja vaatia kumppaniksi ja seksiin homomiestä. Mutta homomiehillä ei ole samaa oikeutta, vaan lävähtää syytökset genitaalifetissistä, seksuaalisesta rasismista, ulossulkemisesta ja transfobiasta. Sen sijaan vaginan tuputtaminen homomiehille, painostaminen, syyllistäminen ja manipulointi suuntautumiseen vastaiseen seksiin ei olekaan homofobiaa ja eheyttämistä. Make it make sense.

      Poista
    4. Niin, onhan se mielenkiintoista tulla syyllistetyksi transfobiasta ja ties mistä muusta tekemättä transeille yhtikäs mitään ja jättämällä heidät omaan arvoonsa. Se, ettemme me hinttarit ole kiinnostuneita transeista, on transien mielestä aktiivista transfobiaa. Toisaalta transeille itselleen eivät kelpaa chaserit eli se nimenomainen ihmisten ryhmä, joka olisi transeista kiinnostunut. Transeista kiinnostuminen romanttisesti tai seksuaalisesti on jahtaamista, fetisointia ja chasereilua, transien kiertäminen kaukaa romanttisessa tai seksuaalisessa mielessä on transfobiaa, seksuaalista rasismia ja saastaista genitaalien fetisointia. Transien kanssa ei vaan voi voittaa.

      Poista
  19. Jännä toi Rannan piirros (sori, en saa kommenttia oikeaan kohtaan jostain syystä). Rantahan selvästi lainaa Goyan teosta, jolle taiteilijan kuoleman jälkeen annettiin nimi ”Saturnus syö poikansa” (Ranta jopa mainitsee Goyan piirroksen kulmassa). Nimi viittaa alun perin kreikkalaiseen legendaan, jossa Kronos (myöhemmin roomalaisille Saturnus) saa ennustuksen, että yksi hänen lapsistaan syöksee hänet vallasta. Kronos yritti estää tämän syömällä lapsensa, mutta lopulta epäonnistui. Jos nyt siis Rannan pilapiirroksessa trans(aktivisti) self-id-sukupuolineen on Saturnus/Kronos ja naisten saunassa oleva nainen (cis-ally?) hänen lapsensa, niin Rannan piirroksessahan olisi ainakin mulle ihan järkeenkäypä sanoma. Mutta jotenkin vaikea uskoa, että Ranta pyrkisi niin sanomaan.

    Jos taas Ranta haluaisi vain pilkata sitä, että joku on self-id:n vaikutuksista huolissaan (mihin teksti tuntuisi viittaavan), niin miksi ottaa siihen tuo Goya mukaan, olisihan sen voinut tehdä ilmankin? Tietysti voi kyseenalaistaa senkin, onko Goyan teoksen nimellä mitään väliä, sehän ei ollut taitelijan antama.

    VastaaPoista
  20. Professori TroonyToons ja Precious ovat laatineet kätevän transkultti-englanti-sanakirjan:

    The Trans Cult Dictionary, expanded edition #2

    https://twitter.com/troonytoons/status/1630251425497489409?cxt=HHwWgoDR9ZbC6J8tAAAA

    VastaaPoista
  21. Naiskehon luonnollinen toiminto ihan pian naisten ja tyttöjen pukkarissa:

    https://twitter.com/troonytoons/status/1630461751719501825?cxt=HHwWgoDRseOUyKAtAAAA

    "It's not a fetish!"

    VastaaPoista
  22. Pian pääsee vaihtamaan sukupuolta ilman turhia diagnooseja tai hoitoja:

    Uusi translaki voimaan 3. huhtikuuta – sukupuoli­merkinnän voi korjata hakemuksella

    Lain myötä täysi-ikäiset voivat korjata oman juridisen sukupuolimerkintänsä väestötietojärjestelmään oman selvityksensä perusteella, ja sukupuolen oikeudellinen vahvistaminen eriytetään lääketieteellisistä tutkimuksista ja hoidoista.

    Aiemmassa laissa vahvistamisen edellytyksenä on ollut lääketieteellinen selvitys siitä, että henkilö kokee pysyvästi kuuluvansa vastakkaiseen sukupuoleen ja elää sen mukaisessa sukupuoliroolissa.

    Lisäksi uudistuksen myötä laista poistuu vaatimus siitä, että sukupuolta korjaavan tulee olla steriloitu tai muusta syystä lisääntymiskyvytön.

    Uuden lain mukaan henkilö voidaan vahvistaa kuuluvaksi toiseen sukupuoleen kuin mihin hänet on väestötietojärjestelmään merkitty, jos hän esittää oman selvityksen siitä, että hän kokee pysyvästi kuuluvansa vahvistettavaan sukupuoleen. Lisäksi vaaditaan, että hakija on täysi-ikäinen, Suomen kansalainen tai hakijalla on asuinpaikka Suomessa.

    Hallitus esitti asiaa koskevien lakien vahvistamista torstaina, ja presidentin on tarkoitus vahvistaa lainsäädäntö perjantaina.

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000009428925.html

    VastaaPoista
  23. Boxer ceiling -kuvakaappaussivusto on tullut takaisin linjoille. Se hävisi joitakin viikkoja sitten, syystä ei tietoa.

    Jos haluatte nauraa, niin käykää lukemassa tämä. Vesinauris Oikotiellä ulisemassa transien ongelmista.

    Erityisesti huvittaa tämä kohta:

    "Haluaisin, että rekrytointeja tekevät miettisivät hyvin vakavasti, onko itsellä mahdollisesti ennakkoluuloja transihmisiä kohtaan, ja miten ennakkoluulot vaikuttavat rekrytointeihin. Toivon, että jos itsessään tunnistaa tällaisia ennakkoluuloja, hankkisi lisää tietoa aiheesta niiden hälventämiseksi."

    Onko Vesinauris harkinnut sellaista vaihtoehtoa, että rekrytoijilla saattaa olla jokin jo mietitty syy vältellä transien rekrytoimista? Esimerkiksi se, ettei ankea, iloton ja omaa identiteettiään ympärivuorokautisesti märehtivä ruutitynnyri välttämättä ole se kaikkein houkuttelevin vaihtoehto palkattavaksi omaan yritykseen? Miettikää jotakuta, jolla on oma, vaivalla pystytetty yritys, jonne laahustaa työhaastatteluun joku sinitukkainen they/them kolme kiloa rautaa naamassa, joka jo muutenkin on kroonisesti norsunvitulla. Olisiko ensimmäinen ajatuksenne, että wau, tässä se etsimämme henkilö nyt on? Kuka haluaa vapaaehtoisesti palkkalistoilleen henkilön, joka käyttää kaiken työaikansa pronomineista vouhottamiseen, identiteettijauhantaan ja kaikkien muiden työntekijöiden pakkomielteiseen kyttäämiseen (eli kaikkeen muuhun paitsi varsinaiseen työntekoon)? Jos vaihtoehtoina ovat edellä mainittu ja se, että jättää tyynesti transidentifioituvan palkkaamatta ja siten välttää syrjintäsyytteen napsahtamisen väärän pronominin tai puhuttelumuodon käytöstä ja koko oman yrityksen luhistumisen, niin kumpaan luulette useimpien päätyvän?

    Ihan itseään transit ja genderspeshulit saavat syyttää siitä, että ovat pilanneet oman maineensa täydellisesti eikä kukaan halua olla heidän kanssaan enää missään tekemisissä. Turha siitä on lehtien palstoilla viisitoista kertaa päivässä heilua vollottamassa. Kun ei kerran ole halua yrittääkään korjata sitä, mitä ehkä vielä korjattavissa olisi, niin siinäpähän jatkatte omassa paskassanne lillumista hamaan tappiin asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulttuurituotteiden sensurointi on muusujen hommaa:

      Roald Dahl books editors were led by 'non-binary, asexual' autist

      Roald Dahl books were neutered by woke consultants aged eight to 30 - led by 'non-binary, asexual, polyamorous relationship anarchist who is on the autism spectrum'

      https://www.dailymail.co.uk/news/article-11809713/Roald-Dahl-books-editors-led-non-binary-asexual-autist.html

      Poista
    2. Voisikohan se, mitä aktivistit kutsuvat dramaattisesti transfobiaksi, johtua ihan vain siitä, että genderspeshulit ovat tavattoman raskaita ihmisiä, eikä sillä ole mitään tekemistä transiuden kanssa.

      Poista
    3. ”se, mitä aktivistit kutsuvat dramaattisesti transfobiaksi, johtua ihan vain siitä, että genderspeshulit ovat tavattoman raskaita ihmisiä”

      Naulan kantaan. Jostain syystä genderspeshuleilla ei ole alkeellisintakaan itsereflektiokykyä, että heille juolahtaisi edes mieleen puntaroida tällaista vaihtoehtoa: he saattavat olla (”saattavat”) ihan vain ihmisinä niin sietämättömiä, että muiden ihmisten mahdollinen vieroksunta tai välinpitämättömyys johtuu ihan vain siitä, eikä transius voisi vähempää asiaan liittyä. Genderspeshulit ajattelevat, että kaikki epämukavuus ja vastoinkäymiset elämässä ja epäonnistumiset sosiaalisessa kanssakäymisessä johtuvat muiden ihmisten ”transfobiasta”. Miltäköhän tuntuisi elää aikuisena elämää, jossa kaikki hankaluudet voidaan sälyttää sen syyksi, että ”muut ihmiset vihaavat minua, koska olen olemassa”?

      Poista
    4. Kolonisaatio ja muiden kulttuurien sukupuolen moninaisuus mainittu. Ylen paneelissa mm. naarasmuusu Utu-Vaival ja harvinainen miesmuusu. Tämän pätkän muusujen ulosanti ja retoriikka saattavat antaa osviittaa siitä, miksi genderspeshuleja pidetään raskaina ihmisinä.

      "Muunsukupuoliset haluavat hävittää sukupuolet" – Mitä muunsukupuoliset ajattelevat heihin kohdistuvista ennakkoluuloista?

      Onko muunsukupuolisuus vain trendi? Pitääkö muunsukupuolisen olla androgyyni? Sukupuolen moninaisuutta on ollut aina, mutta muunsukupuoliset joutuvat kohtaamaan arjessaan edelleen syrjintää ja vihaa. Nyt neljä muunsukupuolista vastaa heitä koskeviin ennakkoluuloihin ja kertoo, miksi representaation lisääminen on elintärkeää."

      https://areena.yle.fi/1-63493258

      Poista
    5. "Muunsukupuoliset haluavat hävittää sukupuolet"

      Muusupanelistien totaalinen sokeus omalle retoriikalleen on todella hupaisaa. He haluavat vapauttaa ihmiset sukupuolen kahleista, mutta ketkähän tässä oikein vatkaavat sukupuolta ja sen eri nyansseja loputtomiin. Naarasmuusuthan laskevat mieluummin housuunsa kuin käyttävät samoja vessatiloja toisten naisten kanssa. Kenelläkään muulla ei ole yhtä ahdasta sukupuolikäsitystä kuin transeilla, muusuilla, oikeistokonservatiiveilla ja fundamentalistiuskovaisilla. Panelistien mukaan muissa kulttuureissa muusut ovat jumalasemassa ja neuvonantajia :D

      Poista
    6. Tuon pätkän katsominen tuottaa henkistä ja fyysistä tuskaa. Jokainen sekunti. Jos minut pakotettaisiin johonkin noiden keskusteluun tai muuhun tilaisuuteen läsnäolevaksi, etsisin köyden ja jakkaran välittömästi.

      "Meillä on myös sympatiaa cisihmisille, me ymmärretään, mitä te ootte käyny läpi. Me ei olla mitenkään eri puolilla. Me yritetään levittää jotain, millä me halutaan helpottaa muiden elämää."

      Siis KEITÄ nämä pyryharakat oikein kuvittelevat olevansa? O_o

      "Kun siis muunsukupuolisuus ei ole miehen ja naisen välissä. Joillekin se voi olla siinä välissä, joillekin se voi olla täysin ulkopuolella tai sitä kokemusta ei ole ollenkaan."

      Miten te voitte väittää olevanne jotakin, mitä ette itsekään pysty määrittelemään?

      "Kiinnostukaa meistä ihmisenä, älkää meidän sukupuolesta."

      Kiinnostukaa mistä? Mitä kiinnostumisen arvoista teissä ihmisinä tai sukupuolina on (anteeksi nyt vaan)?

      Ja btw, mikä tuo Utu-Vaivalin päähän läiskäisty pahoinvoivan yksisarvisen oksentama mädäntyvä moppi yrittää olla?

      Poista
    7. "Tuon pätkän katsominen tuottaa henkistä ja fyysistä tuskaa."

      Olen varmasti valtava transfoobikko ja ihmisvihaaja, mutta en ole hetkeen nähnyt yhtä omahyväistä ja alentuvaa ihmistä kuin tuo paneelin silmiään pyöräyttelevä urosmuusu.

      Poista
    8. Transit ovat nykyajan ahdasmielisin, narsistisin, itsekeskeisin ja tekopyhin ihmisryhmä. He pitävät itseään jonain uljaina ja ylväinä vapaustaistelijoina, uuden, edistyksellisen maailmanajan airuina ja the hyvinä ihmisinä, jotka levittävät suvaitsevaisuuden ja vapaamielisyyden ilosanomaa ympärilleen kaikkialla, missä kulkevat. Tosiasiassa he ovat pelkkiä hurskastelevia lahkolaisia, jotka nostavat itsensä kaikessa jalustalle ja pitävät itseään ja omaa viiteryhmäänsä kaikkia muita parempana. Tuossakin paneelissa he käyttävät kaiken aikansa siihen, että puhuvat itsestään. Jossain sivulauseessa mainitaan "cisihmiset" ja that's it. Heillä ei ole muille ihmisille ja yhteiskunnalle tarjottavana mitään muuta kuin oma identiteettimärehdintänsä ja loputon intersektionaalisuusmantrojen toistelu papukaijakuoron lailla.

      Kyllä on nykyaikana tehty elämä helpoksi, kun kuka tahansa voi liittyä osaksi maailman syrjityintä, sorretuinta ja marginalisoiduinta vähemmistöä laittamalla vappuhuiskan päähänsä ja hourailemalla harhojaan jossain valtakunnan ajankohtaisohjelmassa.

      En ihan tosissaan voi lakata hämmästelemästä, miksi ihmiset suhtautuvat näiden tyyppien horinoihin vakavasti. En ymmärrä. Vielä parisenkymmentä vuotta sitten tuollaista settiä avoimesti televisiossa selittäviä hyypiöitä olisi pidetty täysinä kylähulluina.

      Poista
    9. "yhtä omahyväistä ja alentuvaa ihmistä kuin tuo paneelin silmiään pyöräyttelevä urosmuusu"

      Urosmuususta tulee takautumia homoja tuomitsevasta takavuosien Päivi Räsäsestä. Hänellä oli usein tv-ohjelmissa juuri samanlainen alentuva ja syntisiä halveksuva virne, mutta teatraalinen silmien muljauttelu puuttui. Varsinaisia salatun tiedon haltijoita kumpikin.

      Poista
    10. Miettikää, mitä crackia ”syrjittyyn vähemmistöön kuuluville” kusipäänarsisteille: päästä legitisti painamaan jotain toista ihmisryhmää alas ja näyttäytymään laupiaana samarialaisena siinä samalla. Cissut kyykkyyn!

      Poista
  24. Mitä helvettiä minä juuri näin. Transit hetkuttelevat ja ketkuttelevat pikku hepenissä pikkulasten edessä. Juuri tällaista representaatiota LGB kaipaakin vuosikymmenten maineenrakennuksen jälkeen.

    https://twitter.com/libsoftiktok/status/1631313549204094982?cxt=HHwWjIC8mfXBy6MtAAAA

    Kun transit ovat kyseessä, niin kaikki on stunning and brave. Miettikää, mikä haloo nousisi, jos lasten edessä ketkuttaisi vähissä pukeissa mikä tahansa muu ihmisryhmä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Homothan leimattiin pitkään pedareiksi ja meitä syyllistettiin pedofilian normalisoimisesta, vaikkemme tehneet yhtään mitään. Nyt, kun transit aktiivisesti pedaroivat menemään kirkkaassa päivänvalossa, kukaan ei sano mitään.

      Jostain syystä transius on jokin demokratian vapaalippu olla niin täydellinen ihmisperse kuin mitenkään päin ikinä mahdollista, ja kaikessa pääsee kuin piski aidanraosta ja muut ympärillä vain hurraavat, ylistävät ja hyysäävät. Se on ihan kirjaimellisesti näin: sano olevasi trans = tee mitä lystäät.

      Poista
    2. Vihervasemmiston mielestä tämä ei eroa millään tavalla akrobatiaesityksestä tai baletista:

      https://mobile.twitter.com/RitaPanahi/status/1632308399886180352

      Poista
    3. Miksi drag queenien pitää päästä levittelemään lasten edessä? Mitä taiteellista tai viihteellistä arvoa räikeästi meikatuilla ja yliseksualisoiduilla naiseuden karikatyyreilla on lapsille tai nuorille?

      https://twitter.com/OliLondonTV/status/1632138353175920640?cxt=HHwWgIC81enLwqYtAAAA

      Poista
    4. Ei aavistustakaan. Jos olisin lapsena päätynyt tekemisiin tuollaisten aikuisten kanssa ja joutunut heidän vaikutuspiiriinsä, olisin ollut aivan kauhuissani. Muistan, miten pelkäsin pellejä ja klovneja lapsena ihan hemmetisti. Noissa dragsekoilijoissa on samanlainen habitus ja energia kuin pelleillä/klovneilla. Olen varmaan sitten dragfoobikko (pellekammon virallinen nimi on koulrofobia). En pysty käsittämään, miksi vanhemmat haluavat roudata lapsiaan tuollaisiin tilaisuuksiin ja pakottaa heidät katselemaan siellä dragartistien pervoilua lähietäisyydeltä.

      Poista
    5. "Olen varmaan sitten dragfoobikko"

      Olen huono homo, mutta en ole koskaan ymmärtänyt dragin merkitystä enkä ole RuPaul's Drag Racen eri versioiden suurkuluttaja. Jotkut hyvin tehdyt perinteisest imitaatiot voivat olla pieninä annoksina viihdyttäviä, mutta mikä näiden räikeästi maalattujen pikkuhepenissä ketkuttelijoiden funktio ja merkitys oikein on? Cisteemin ja binäärin murskaus? Nykymuotoisessa burleskidragissa ei edes arvosteta mitään taidokkuutta tai harjoittelua, vaan mitä rujompaa ja kökömpää roskiksen pohjalta kaivettua shaibaa, niin sitä upeampaa. Ilmeisesti nykydragin tarkoitus on toimia enemmän drag "artistin" julkisena terapiana kuin katsojien viihdykkeenä.

      Poista
    6. Minä olen aina inhonnut dragia. En ikinä ole ymmärtänyt esim. The Rocky Horror Picture Show'n ja Priscillan tyylisten elokuvien hehkutusta. Eksyin kerran ulkomailla dragbaariin, kun etsiskelin paikallisia homobaareja. Jäin sitten huvikseni katsomaan esitystä ja yritin ymmärtää, minkä siinä oli tarkoitus olla viihdyttävää. Lopulta vain häivyin, kun meni hermot siihen teennäiseen ja myötähävettävään keikistelyyn. (Löysin pian aivan kulman takaa homobaarin, jossa baarimikko yritti iskeä minua. :D) Nykyinen dragsekoilu liittyy olennaisesti cisteemin ja binäärin murskaamiseen, kun transit kaikin voimin pyrkivät aivopesemään koko yhteiskunnan ajatukseen siitä, että sukupuoli on tuntemus ja 50-lukulaisiin sukupuolistereotypioihin takertuminen ja koko oman identiteetin rakentaminen niiden varaan ovat uljasta emansipaatiota ja avain radikaaliin transliberaatioon.

      Poista
  25. Oletteko tehneet vaalikoneita? Kaikissa testaamissani (Yle, HS ja IS) on kysymys siitä onko henkilö juonut gender-cool-aidia. Kysymys on esitetty hieman eri tavalla joka koneessa, mutta ihmisen kanta tulee kyllä selväksi. Tai ainakin se, että tämä on kansanedustajaksi hakeville sellainen kohta että tätä on hyvä kannattaa vaikka ei asiasta mitään ymmärtäisi. Ja tämä näkyy sitten ehdokkaiden perusteluissa. Yleensä niitä perusteluita ei ole, mutta jos on ne ovat tätä tasoa: "Sukupuolen moninaisuuden huomioiminen yhteiskunnassa ei ole keneltäkään pois." Eli tämänkin kirjoittanut henkilö ei selvästi tiedä aiheesta mitään. Persuja, Kristillisiä tai Keskustaa en ole äänestämässä, mutta aika vaikea vasemmisto-vihreät-SDP välillä päättää ketä äänestäisi koska kaikille muusujen ja transsien oikeudet ovat niin lähellä sydäntä. Vaikka en persuista yhtään välitä, niin pisteitä Keskisarjalle että oli laittanut itsensä muusuksi Ylen vaalikoneessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on teksti tekeillä aiheesta, julkaisen ensi viikon aikana.

      Poista
  26. Mielenkiintoisia diplomitöitä kuvataidelukiossa. Jätän nämä vain tähän:

    https://www.facebook.com/photo?fbid=651380856990796&set=pcb.651382296990652

    https://www.facebook.com/photo?fbid=651853583610190&set=pcb.651856556943226

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylemmän kuvan hahmo kokee ilmeisesti gendererekt...euforiaa, on oikein touhutippakin. Tulee mieleen tämän transleidin tatuointi:

      https://twitter.com/slxthkween/status/1599114499633864704

      Kakkoskuvan hahmolla on perinteinen muusumulletti ja amputoidut rinnat. Tervehenkisiä nuoria taiteilijoita.

      Poista
    2. Balsamia verkkokalvoille. Transleidi luonnollisessa elinympäristössään:

      https://mobile.twitter.com/troonytoons/status/1632236628688396293?cxt=HHwWioDTpZuk76YtAAAA

      Poista
    3. Teini-ikäiset tekee "rankkaa" taidetta joka pöyristyttää varhaiskeski-ikäisiä! Stop the press! On perustettava valtion viranomainen joka estää enemmän rappiotaiteen syntymisen! (:

      Poista
    4. "On perustettava valtion viranomainen joka estää enemmän rappiotaiteen syntymisen!"

      Ainoastaan yksi viiteryhmä on narauttanut alakouluikäisen väärinajattelusta ja leimannut biologisten tosiasioiden toteamisen fasismiksi ja ties miksi pahuuden ilmentymäksi. Osaisitko sinä kertoa meille omin sanoin, että mikä nainen on?

      Poista
  27. Niin kovin tuttu virsi. Genderspeshulin mukaan homoseksuaalisuus on transfobiaa:

    "If you’re a gay man and the only reason you won’t date or sleep with someone is because they have different genitalia than you’re used to (again, everything else is absolutely amazing), that’s transphobia."

    https://mobile.twitter.com/blackqueeriroh/status/1631540814932500480

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota samaa virttähän nämä homofoobikot ovat veisanneet jo vuosikaudet, eikä loppua näy. Retoriikka ja käytetyt termit ovat muuttuneet, perussanoma on täysin samaa homojen eheyttämistä kuin aina ennenkin: homoseksuaalit on keinolla millä hyvänsä manipuleerattava ulos irstaasta, ulossulkevasta ja genitaaleja fetisoivasta elämäntyylistään ja painostettava homot eheyttävään heteroseksiin transien kanssa. On seksuaalista rasismia ja transfobiaa haluta homomiehenä aitoa, luonnollista lerssiä ja olla himoitsematta transien housuista löytyviä tihkuvia miesvaginoita ja ranteen tai reiden ihosta kasaan kursittuja mätäneviä nahkarullia. Homous yritetään käsitteellisesti kokonaan hävittää selittelemällä, että sukupuoli on jana, spektri ja himmeli; jos sukupuoli ei käsitteellisesti ole dikotominen järjestelmä, niin homoutta ei silloin voi olla olemassa, kuten ei heterouttakaan.

      On mielenkiintoista, miten niin suuri osa ihmisistä on lähtenyt sokeasti transien kelkkaan ja uskoo transien tärähtäneet väitteet sukupuolesta identiteettinä ja spektrinä. Sukupuolen biologinen ja kaksinapainen luonne on niin ilmiselvä fakta, ettei sitä vaan voida kieltää. Silti asian kieltäviä kuunnellaan ja uskotaan ja ihan tosissaan pidetään heitä jonain edistyksen airuina, jotka luovat uutta ja parempaa maailmaa kaikille. Ja niitä, jotka eivät allekirjoita noita väitteitä sellaisinaan ja tuovat sen ilmi, pidetään ahdasmielisinä foobikkoina ja ihmisoikeuksien vastustajina, vaikka he antaisivat näkemyksilleen miten pätevät perustelut hyvänsä.

      Mielenkiintoista on sekin, miten transit pitävät oikeutenaan painostaa ihmisiä seksiin ja suhteisiin transien kanssa. Millä tavalla toisen ihmisen painostaminen seksiin ja deittailuun voi mitenkään olla kenenkään mielestä ihmisoikeus ja hyväksyttävää toimintaa? Olen nyrjäytellyt aivojani tätä pohtimalla niin moniaat kerrat, ettei laskutaito riitä, enkä vaan keksi. Minulla ei ole harmainta aavistusta, mitä noiden tyyppien päissä oikein liikkuu ja miten he ovat voineet mennä noin tajunnanräjäyttävän syvällisesti sekaisin.

      Poista
  28. Transaktivistien kansanmurharääkynä vs. todellisuus:

    https://twitter.com/MKatorin/status/1632474748201443329?cxt=HHwWgoC99cvI26ctAAAA

    Transeja itseasiassa surmataan jenkeissä vähemmän kuin keskivertoamerikkalaisia:

    USA trans murders per 100,000: 2.353
    USA overall murders per 100,000: 6.457

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Murhattu trans on varsin usein seksiteollisuuden palveluksessa ja hänet surmaa asiakas, jolle ladydique on tullut epämiellyttävänä yllätyksenä. Usein transin surmaaja on myös transin kumppani tai ex-kumppani, ja murhan varsinainen motiivi ei ole transius, vaikka transit mielellään esittävätkin sen joka ikisen transsurmatapauksen päämotiivina. Transius on itse asiassa tilastojen valossa aika harvinainen murhamotiivi.

      Poista
  29. Transaktivistit: on tosi *stunning and brave* olla aseksuaali, eli olla tuntematta seksuaalista halua.

    Transaktivistit myös: on transfobiaa, ulossulkevaa, seksuaalista rasismia ja genitaalifetisismiä olla tuntematta seksuaalista halua transeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transit: On stunning and brave olla X-seksuaalinen ja Z-sukupuolinen Y-gender, eikä kenenkään seksuaalisuutta, sukupuolta tai genderfeelsejä saa missään tilanteessa kyseenalaistaa.

      Homot: Okei, olemme homoseksuaaleja ja kiinnostuneita vain oman biologisen sukupuolemme edustajista. Emme halua deittailla tai harrastaa seksiä transien kanssa.

      Transit: You fucking filthy cis faggots. Olette ahdasmielisiä ja transfobisia genitaalifetisistejä ja seksuaalisia rasisteja, joilla on ulossulkevat ja syrjivät preferenssit, joista on creepyä toitottaa. Ansaitsette lyömistä ja uudelleenkouluttamista, jotta oppisitte avartamaan mieltänne. Omassa kädessä ei ole liiemmin variaatiota.

      Poista
  30. Naistenpäivän kunniaksi Kelan "senior research comms specialist" Tomas Sjöblom miesselittää naisille naisista:
    "Niin, voi olla että se aiheuttaa hämmennystä ja ahdistusta, että kuva naisesta ja kuva miehestä laajenee (gender vs. sex jne.). On ehkä monelle turvallisempaa ajatella, että on vain musta ja valkoinen ja niiden suhde toisiinsa on jotenkin ennalta määrätty Jumalan armosta."
    https://twitter.com/TomasSjoblom/status/1633386807059513346
    Voi Tomas.... sukupuoli ei riipu Jumalan armosta, mutta sukupuoli kyllä määrittyy hedelmöityksessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko transideologian taustalla on ajatus siitä, että naisesta tehdään oman sukupuolensa subkategoria, "cisnainen". Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että miehet vievät naisilta kaiken, siis myös naistenpäivän. Naiset eivät saa pitää edes yhtä ainokaista päivää koko vuodesta itsellään, koska sukupuolenhämärtäjät omivat senkin itselleen ja vääntävät sen transien asiaksi.

      Poista
    2. Whiskey Tango Foxtrott?!
      Onko KELAn edustaja noin sekaisin? Huolestuttavaa, että kansalaisten terveydestä ja toimeentulosta vastuussa oleva julkinen instanssi ei enää usko biologiaan.

      Poista
  31. Tsiigatkaapa tätä tuoretta kauhua genderfasisteilta ja sukupuolensotkijoilta:

    https://tasa-arvo.fi/-/koululla-ja-opetuksen-jarjestajalla-on-paitsi-oikeus-myos-velvollisuus-puuttua-hairintaan-ja-syrjivaan-kaytokseen-tas-89-2023-annettu-21.2.2023-

    https://www.sss.fi/2023/03/mustamaen-koulu-kielsi-syrjivaksi-katsotun-oppilastyon-tasa-arvovaltuutetulta-pyydettiin-kannanottoa-erityisesti-sukupuolia-on-kaksi-virkkeeseen/

    (Yritin suoralinkittää, muttei onnistunut.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009440555.html

      Poista
    2. Miten kouluissa voi tän jälkeen enää käytännössä opettaa lisääntymisbiologiaa? Tunnin jälkeen bilsanmaikka rautoihin ja transfoobikon leima otsaan?

      Poista
    3. Siihenhän tämä käytännöllisesti katsoen on johtamassa. Ei voida ensin opettaa biologian oppitunnilla, että lisääntymisbiologisesti on kaksi sukupuolta, ja sen jälkeen ristiinnaulita oppilasta, joka toteaa sukupuolia olevan kaksi ja yrittää toteuttaa aiheeseen liittyvän kouluprojektin. Ulkomaillahan on jo vaikka kuinka paljon tapauksia, kun transien autoritarismia vastaan puolustautuneita on canceloitu ja erotettu viroistaan (mm. Kathleen Stock ja Maya Forstater).

      Olen ymmärtänyt, että nuoret ovat aivan äärimmäisen vittuuntuneita ja väsyneitä loputtomaan transpesuun ja moninaisuuspropagandan pakkosyöttämiseen. Saa nähdä, miten nyt varttuva sukupolvi suhtautuu transpesuun 5-10 vuoden päästä. Tämä kouluprojektihomma on toisaalta hyvä merkki sinänsä; nuoret ovat saaneet tarpeekseen ja nousevat vastustamaan sekoilua, jonka heidän edeltäjänsä ovat yhteiskuntaan lanseeranneet. Transien ponnistelut vääntää musta valkoiseksi ovat olleet uutteruudessaan suorastaan "ihailtavia", mutta todellisuutta nyt vaan ei valitettavasti voida mitenkään tehdä olemattomaksi.

      En ihan oikeasti ymmärrä: miksi transeilla ja heidän saappaannuolijoillaan on näin täysin jäätävä pakkomielle pakottaa kaikki omaksumaan transideologian opit väärin määriteltyihin lihapukuihin sujahtelevista sukupuolisieluista? Mikä heillä on tässä projektissaan lopullisessa tähtäimessä? Mitä he yrittävät tällä kaikella saavuttaa?

      Poista
  32. Tasa-arvovaltuutettu on sekaisin kuin seinäkello. Tuo tasa-arvovaltuutetun lausunto on aivan järkyttävää luettavaa.
    Ja miksi koulu on mennyt vetämään tasa-arvovaltuutetun tällaiseen juttuun mukaan ylipäänsä?
    Mulla alkaa olla sellainen olo, etten halua elää tässä dystopiassa enää vaan muuttaa asumaan johonkin korpeen, mahdollisimman kauas tästä sekopäisestä yhteiskunnasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ihanan optimistinen. Ihanko tosissasi kuvittelet, että transien pakotettua sukupuolensotkemisprojektia pääsisi pakoon jonnekin? Ehei, kuomaseni, jos transit saavat vihiäkään siitä, että jossain korven piilopirtissä elelee joku erakkona sekoilua pakoilemassa (tai että siellä jossain korven kivenkolossa on edes hippunen "transfobiaa"), he kaivavat hänet kyllä esiin käännytettäväksi ja canceloitavaksi. Transeja ei pääse pakoon minnekään, ei edes toiselle planeetalle. He ovat levittäytyneet kaikkialle, siis kirjaimellisesti joka paikkaan.

      Sukupuoli on kerta kaikkiaan päätetty häivyttää ja naisten, tyttöjen ja homoseksuaalien oikeudet hävittää, ja jos joku osoittaa haluttomuuden merkkejä omaksua transien harhaisen uuden maailmanjärjestyksen vallitsevaksi totuudeksi, hänet laitetaan omaksumaan se tai itkemään ja omaksumaan. Vaikka kyseessä olisi puolustuskyvytön lapsi. Kaikki yhteiskunnallisesti merkittävät instituutiot ovat transien vallassa. Laki on transien vallassa. Päättäjät ja kansanedustajat ovat transien vallassa.

      Totuuden puhumisesta tehdään mahdotonta. Olemme matkalla kohti täydellistä transien totalitarismia. Mutta jatkakoon vaan valtaväestö sokeaa uskomistaan siihen, että transit ovat kaikkien aikojen syrjityin, sorretuin ja marginalisoiduin vähemmistöryhmä ja sukupuolen häivyttämisessä on kyse transien "ihmisoikeuksista". Jonain päivänä se paska pirskottuu mehevinä pirskeinä tuulettimesta näiden wokettajien hyysääjienkin päälle.

      Poista
  33. Miesten tasa-arvo ry on tehnyt kantelun tasa-arvovaltuutetun lausunnosta :D
    https://www.miestentasa-arvo.fi/post/miesten-tasa-arvo-ry-n-kantelu-tasa-arvovaltuutetun-lausunnosta-tas-89-2023

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saisi valtaväestö kyllä peakata ihan kunnolla jo. Aivan liian kauan olemme hiljaa joutuneet sietämään transien ja sukupuolensotkijoiden perseilyä.

      Edelleen muuten odottelen yksityiskohtaista, tieteeseen pohjautuvaa selvitystä siitä, mitä ne muut sukupuolet kuin mies ja nainen ovat. Fyysistä todellisuutta ei voida määritellä uusiksi yksittäisten ihmisten subjektiivisten fiilisten pohjalta. Tai näennäisesti toki voidaan, mutta se johtaa (lue: on jo johtanut) kaaokseen.

      Ehkä se kaaoksen luominen onkin koko tämän helvetin esikartanon tarkoitus, mene ja tiedä.

      Poista
  34. Vähän muuten nauratti, kun Iikka Kivi tänään omalla FB-sivullaan puolusti sykypyölen möninäisyyttä sillä, että monet kalalajit pystyvät vaihtamaan sukupuoltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iikka on entinen äärioikeistolainen ja persuöyhöttäjä, joka koki jonkinlaisen valaistumisen ja on siitä pitäen möykännyt someissaan milloin mistäkin maailmanparantamisen hengessä. Iikan näkemykset ilmastonmuutoksesta ovat vielä asiaa, mutta tässä sykypyöliperseilyssä hän iskee kirveensä kiveen, kuten niin moni muukin.

      Tässä Iikan kommentti (vaikkei hän tässä aloituksessa vielä puhukaan kaloista):

      "Sukupuolia on vain kaksi."

      Vaikka tämä lause vaikuttaa viattomalta, usein sen takaa löytyy fasistinen pyrkimys: ihmisryhmän pyyhkiminen olemattomiin.

      Muunsukupuoliset / transihmiset / ei-binääriset ihmiset ovat todellisia. Jos maailmaa rakennetaan niin, että heidän olemassaoloaan ei tunnusteta, sitten heidät tehdään olemattomiksi. Ja sellainen toiminta on fasismin kovaa ydintä. Itänaapuristamme löytyy tyyppi, joka suosii samanlaista ajattelua. Vladimir Putinin maailmassa ukrainalaisia ei todellisuudessa ole ja sellaista maailmaa hän erittäin konkreettisesti rakentaa.

      Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Putinin mielessä Ukrainan valtiota tai siellä asuvia ihmisiä olisi. Hän ei vain pidä _ukrainalaisuutta_ todellisena asiana tai ukrainalaisia todellisena kansana, vaan virheenä, joka täytyy korjata ja syyllisiä rankaista. Kreml näkee ukrainalaiset venäläisinä, jotka "natseista ja huumehörhöistä" koostuva johto on vilpillisesti johtanut harhaan. Siksi venäläiset tekevät Ukrainassa kansanmurhaa ja pakkovenäläistämistoimia eivätkä pidä tätä vääränä: eihän Ukrainaa todellisuudessa ole, kyse on vain vihollisen vehkeilystä ja petturuudesta. Siksi ukrainalaisten itsemääräämisoikeutta ei tarvitse kunnioittaa ja kaikki vastustelevat voidaan tappaa ilman moraalisia ongelmia.

      Muunsukupuolisuuden vastustamisen takaa löytyy samanlainen fasistinen logiikka.
      Transoikeuksien vastustajat eivät pidä muunsukupuolisuutta todellisena ilmiönä, vaan virheenä, joka täytyy korjata ja syyllisiä rankaista. Nämä ihmiset näkevät etenkin translapset ja -nuoret tyttöinä tai poikina, jotka hirveät "gender-ideologit" ovat johtaneet vilpillisesti harhaan.

      Siksi he haluavat mitätöidä ei-binääristen ihmisten identiteetin ja pakkosukupuolittaa heidät väärin eivätkä näe tässä mitään väärää: eihän muunsukupuolisuutta todellisuudessa ole, kyse on vain ideologisen vihollisen vehkeilystä ja petturuudesta. Siksi muunsukupuolisten tasavertaisia ihmisoikeuksia ei tarvitse kunnioittaa ja kaikki vastustelevat voidaan pakottaa heidän tahtonsa vastaisesti binääriseen sukupuolijakoon.

      Mekanismit ovat samoja, koska taustalla oleva fasistinen logiikka on sama: kiistetään ilmiön todellisuus, mitätöidään ihmisten identiteetti ja evätään heiltä tasavertaiset oikeudet, minkä jälkeen heidät pakotetaan identiteetteihin ja normeihin, jota nämä ihmiset eivät tunnusta.

      Äläkä tässä kohtaa päästä itseäsi niin helpolla, että eihän näillä ole mitään tekemistä keskenään, kun toisessa on kyse hyökkäyssodasta ja toisessa oikeudesta määritellä itse oma sukupuolensa. Molemmissa on kyse ihmisten itsemääräämisoikeudesta.
      Ukrainan kansa on todellinen, muunsukupuoliset ovat todellisia. Kenelläkään ei ole oikeutta väkipakolla pyyhkiä näitä tosiasioita pois.


      Hyvin on Iikkaan transien aivopesu uponnut, huhhuh. Jotenkin ei uskoisi, että stand-up-komiikkaan kykenevä tyyppi voisi olla noin uskomattoman tyhmä.

      Poista
    2. Kalajuttu oli kommenttiosiossa. Myös kaksineuvoisuus mainittu. Ylipäätään aika sakeaa jutustelua siellä.

      Poista
    3. Kalat, etanat, kirvat, sienet, avokadot... Mitä näitä nyt on.

      Kaksineuvoisuutta (eli hermafrodiittisuutta) ei tavata millään nisäkäslajilla.

      Miksi transit ja sykypyölen möninäisyys -sekoilijat eivät normalisoi sukupuolen ilmaisun moninaisuutta ja vapautta sukupuolten sisällä? Miksi he yrittävät väen vängällä vääntää mustan valkoiseksi ja pakottaa kaikki ihmiset myöntämään todeksi jotain, mikä on täysin mahdotonta ja absoluuttisen todellisuudenvastaista (sukupuolen vaihtaminen tai "korjaaminen" muuksi kuin mitä se todellisuudessa on)? En usko, että kovin moni nousisi vastustamaan sitä, että kunkin annettaisiin vapaasti ilmaista sosiaalista/kulttuurista sukupuoltaan omalla habituksellaan haluamallaan tavalla; yhteiskunta on sellaiselle vapaudelle tällä hetkellä sallivampi kuin koskaan aikaisemmin. Jostain syystä sellainen ei näytä tulevan transeille ja möninäisyyssekoilijoille edes mieleen.

      Olen miettinyt ja miettinyt, mihin tällä sukupuolen sotkemisella ja biologisten faktojen kieltämisellä pyritään, että mikä on se endgame, enkä vaan keksi. Ainoa mieleen tuleva asia on se, että tällä sukupuoliprojektilla pohjustetaan jotain tulevaa ja massiivisempaa uudistusta, johon liittyy teknologian implementoimista ihmiskehoihin ja sen myötä ihmisen ja robotin välisen rajan häivyttämistä. Ennen kuin voimme siirtyä siihen, ihmiset on ensin pakotettava myöntämään todeksi massiivinen valhe (miehet ovat naisia ja naiset ovat miehiä).

      Tarkkailkaa merkkejä sellaisen diskurssin muodostumisesta, kun aletaan hiljalleen käydä yhteiskunnallista keskustelua siitä, että ihmisen ja robotin välinen raja on itse asiassa fluidi, häilyvä ja vaikeasti määriteltävä. Terveisin Foliohattuveikkonen.

      Poista
  35. Lupailin aiemmin, että julkaisen tekstin vaaliehdokkaiden sukupuoliturautuksista tällä viikolla, mutta teksti on vielä kesken ja minulla on loppuviikosta paljon tekemistä. Siirtyy siis ensi viikkoon.

    Muistutus liittyen tulevaan tekstiini myynsykypyölisyydestä (Dysforia, pronominiahdistus ja immersiivinen fiktio): jos löydätte mehukkaita genderspeshulien turautuksia, niin käykää linkkaamassa tänne. :D

    VastaaPoista
  36. @hybridihomo on twitterissä julkaissut tasa-arvovaltuutetulta saamansa tiedot syrjivästä kangaskassista. Ketjussa on myös kuva oppilaan piirtämästä kassin mallista. Kyseinen kuva on siis lähetetty tasa-arvovaltuutetulle ja pyydetty lausuntoa.
    Mulle ei vieläkään selvinnyt, tehtiinkö sitä kassia edes koskaan valmiiksi.
    https://twitter.com/hybridihomo/status/1633832305629474816

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahvistamattomien tietojen mukaan sateenkaariväritys oli ollut pakollinen osa oppilastyötä. Koulu oli antanut tehtävän tehdä modernin taideteoksen ja käyttää sen osana sateenkaarenväristä kangasta. Oppilas teki omanlaisensa teoksen ja tästä se soppa syntyi. En tiedä mistä tämä tieto on peräisin mutta oikeistotwitter on tätä penkonut ainakin tasa-arvovaltuutetun toimistosta.
      https://twitter.com/TommiPalve/status/1633916528725827585

      Poista
    2. Koko sen projektin aiheena oli ilmeisesti ollut tehdä nimenomaan sateenkaariaiheinen koulutyö. Eli opettajajohtoisesti jotain maailmojasyleilevää Pride-paskaa. Mediassa annettiin ensin kuva, että oppilas oli täysin itse ideoinut koko sateenkaarikassin konseptin alusta alkaen. Hehheh! Tehdäänpä tässä yhdessä jokin kiva ja luova yhdenvertaisuusprojekti, mutta sallitaan siihen vain valtavirtanäkemystä ja ideologiaa myötäilevien narratiivien toisintaminen. Joku fiksu ja tarkkanäköinen oppilas ottaakin kantaa aivan toisesta näkökulmasta ja päätyy ristiinnaulituksi.

      On tämä kyllä pellemaailma, ihan oikeasti.

      Poista
    3. Oppilaan isä, jonka idea design oli, oli ehdottanut näköjään myös sellaista taideprojektia, jonka slogan käsitteli homojen iljettävyyttä. Perus homofoobikko, joka vieläpä käyttää omaa lastaan pelinappulana. Kannattaako tuota nyt sympata.

      Poista
    4. En todellakaan symppaa isukkia, näyttää käyttäneen lastaan härskisti pelinappulana tuossa. Tuo Wilma-viesteilykin ollut silkkaa vänkäystä ja (kirjaimellista) jeesustelua hänen taholtaan, vaikuttaa ottaneen oikein asiakseen väkisin vääntää tästä jonkin kohujutun ja siinä myös onnistunut.

      Olivat isukin toilailut sitten millaisia hyvänsä, niin katsotaan laajempaa kuvaa: sen toteaminen, että sukupuolia on vain kaksi (fakta), on kiellettyä ja ”tasa-arvon vastaista” ja ties mitä muuta. Siitä saadaan aikaiseksi paisuva mediakohu. Tämä sekoilu on ihan oikeasti pakko saada loppumaan nyt eikä viidestoista päivä. Tähän on käytetty ihmisaikaa ja muita resursseja aivan liian paljon. Yhteiskunta ei voi pyöriä niin, että elämme näin eeppisessä hulluudessa ja teeskentelemme sen olevan normaalia.

      Tässä on sekin ongelma, että keissi kristallisoi sen, mistä olen puhunut aiemminkin: ihmisten mielissä transius ja homous ovat yksi ja sama asia. Kun transien perseilyistä vaaditaan päitä vadille, kaivetaan homot ja sateenkaaret esiin syntipukeiksi. Homot syyllistetään kaikesta siitä, mitä transit ja moninaisuussekoilijat ovat aiheuttaneet.

      Poista
    5. En missään tapauksessa symppaa isää! Mutta me emme tiedä tästä tapauksesta kaikkea. Media on nyt leimannut isän uskonnolliseksi fanaatikoksi ja häiriköksi ja lähes hirviöksi, ja lehdissä on julkaistu pelkästään koulun näkemyksiä isästä ja ongelmista joita tämä aiheuttaa, eikä isää ole kuultu ollenkaan. Juu, isä voi olla ihan hirveä homofoobikko ja kauhea häirikkö ja opettajat ovat ehkä ihan helisemässä hänen kanssaan. Mutta tasapuolisen journalismin nimissä olisi ehkä pitänyt kysyä isältäkin kommenttia, kun hänet nyt on vasemmistotwitterissä jo leimattu kelvottomaksi vanhemmaksi, jolta pitäisi ottaa lapsi pois. Mietin sitäkin, että miltähän lapsesta tuntuu, jos hän sattuu lukemaan mitä lehdissä kirjoitetaan hänen perheestään. Oli vaikka kuinka vaikea tyyppi opettajien mielestä, hän on tämän lapsen isä.

      Poista
    6. Transaktivismi rakentaa mielikuvaa lapsista aikuismaisina, kypsinä olentoina, joilla olisi aikuisen harkintakyky, valinnanvapaus, vastuu, toimivalta ja ymmärrys omien valintojen pitkäaikaisvaikutuksista.

      Jos tätä kehityssuuntaa ei nyt pystytä pysäyttämään, niin millainen roihuava helvetti meitä nurkan takana odottaa?

      Poista
    7. https://twitter.com/segm_ebm/status/1634032333618819073?t=arhlHUQ2Mn9tsBYoQwEpiw&s=19

      Norjassa taidetaan pian muuttaa hoitokäytäntöjä

      Poista
    8. "Media on nyt leimannut isän uskonnolliseksi fanaatikoksi ja häiriköksi ja lähes hirviöksi"

      Tuosta linkitetystä Twitter-ketjustahan löytyy isän blogi, jonka perusteella hän näyttää vihaavan ja inhoavan paitsi homoja ja transeja, myös mm. helluntailaisia (on itse entinen), muslimeja ja tummaihoisia. Uskonnollinen fanaattisuuskin käy selväksi. Kyllä minun tulee lasta surku.

      Poista
    9. Jostain Kristuksen verestähän se idiootti niissä provosoivissa Wilma-viesteissäänkin jauhoi. Täysin kilahtanut, hellaritaustastaan myrkyttynyt ja touhottavan tohkeinen hihhuli, joka kuvittelee löytäneensä totuuden pyhän valon ja imee energiaa eri ihmisryhmien vihaamisesta, käyttää lastaan ääliömäisten ideoidensa toteuttamisen välikappaleena. Nautiskelee nyt ylenpalttisesti, kun onnistui nostattamaan sateenkaarikassikeksinnöllään ja vänkäämisellään eturivin otsikoiden tasoisen mediakohun. Vajakki.

      Poista
    10. Voidaan varmaan kaikki yhdessä todeta, että änkyräisän ajatusmaailma ja kasvatusmenetelmät ovat perseestä. Kansalaiskeskustelun kannalta tässä on merkittävintä se, että koulu ja tasa-arvovaltuutettu halusivat estää biologisen tosiasian esittämisen. Se tässä on järkyttävää. Muulla ei ole kansalaiskeskustelun kannalta merkitystä. Ei motiivilla eikä kotioloilla.
      Voidaanko jatkossa myös täysivaltaisen aikuisen toteamat biologiset tosiasiat tai rikostilastojen julkistaminen määritellä vihapuheeksi, rasismiksi, fasismiksi ja transfobiaksi? Tässä on oikeasti tosi tärkeät vakaumukseen ja sanan- ja mielipiteenvapauden kysymykset menossa.

      Poista
    11. Tässä on kyse ihmiskäsityksen ja yleisen todellisuuskäsityksen murentamisesta, ei enempää eikä vähempää. Jos ihmiset voidaan pakottaa myöntämään, että mies on nainen ja nainen on mies, meidät voidaan pakottaa myöntämään aivan mitä tahansa. Ihan porttiteorian hengessä.

      NOUSKAA VASTUSTAMAAN TÄTÄ SAATANAN PASKAA. NOUSKAA VASTUSTAMAAN SITÄ NYT. Tämä leiskuva helvetti ei mene pois toivomalla, meidän pitää aktiivisesti vastustaa sitä. Toimikaa!

      Poista
    12. "Transaktivismi rakentaa mielikuvaa lapsista aikuismaisina, kypsinä olentoina, joilla olisi aikuisen harkintakyky, valinnanvapaus, vastuu, toimivalta ja ymmärrys omien valintojen pitkäaikaisvaikutuksista."

      Tuollaista ajattelua on ilmennyt jo 1980-luvun alussa (ehkäpä jo aiemminkin) kun nykyisenlaisesta transaktivismista ei vielä tiedetty mitään.

      Suomen perustuslaki (11.6.1999/731) 6§ momentti 3

      "Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti."

      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

      Kukas sen kehityksen sitten määrittää ja millä perusteilla? Jos lapsi vastustaa sukupuolenvaihdosta se on "epäkypsyyttä".

      Poista
    13. Tokihan lakiteksti on aina tulkinnanvaraista, mutta "kehitystään vastaavasti" ei taida tarkoittaa sitä, että lapsi saa päättää omasta kemiallisesta kastraatiostaan, koska vääränlaiset lelut ja värit kiinnostavat.

      Poista
    14. "ei taida tarkoittaa sitä, että lapsi saa päättää omasta kemiallisesta kastraatiostaan"

      Päästäänkin pakkosterilaatiorääkynään. Meillä on aikuisia transeja, jotka parkuvat menetettyä lisääntymiskykyään, vaikka ovat tehneet päätökset ja valinnat aikuisen tietämyksellä ja harkinnalla, katujista puhumattakaan. Samaan aikaan pitäisi uskoa, että hädin tuskin puberteetti-ikäinen voisi antaa suostumuksen rajusti ja peruuttamattomasti terveyteensä, lisääntymiskykyynsä ja aikuisuuden seksuaalisuuteensa vaikuttavassa asiassa. Kuinka moni 10, 15, 25-vuotias voi oikeasti tietää, että haluaako omia biologisia lapsia myöhemmin. Naisten pitää odottaa kohdunpoistoa ties kuinka kauan, mutta lasten hedelmällisyys voidaan uhrata väärillä leluilla leikkimisen perusteella.

      Poista
    15. Ajatus siitä, että lesbo on väärään kehoon syntynyt mies, on homofobiaa ultimaattisimmillaan. Transideologia on homofobian ultimaattisin ja absoluuttinen päätepiste. Transsekoilusta ei ole mahdollista enää mennä homofobisemmaksi.

      Transius on halua turmella itsensä perinpohjaisesti, koska oma itse inhottaa murhanhimoisesti. Kenen vastuulla se on, kun ihminen vapaasta tahdostaan raatelee itsensä kappaleiksi ja silvotuttaa lisääntymiselimensä jauhelihaksi?

      Poista
    16. Transsekoilu on niin puhdasta ja päivänselvää misogyniaa ja homovihaa, etten pysty käsittämään, miksi kukaan koko tässä maailmassa voi haluta tukea sitä. En pysty tekemään tästä mitään sen kummempaa johtopäätöstä kuin että misogynia ja homoviha eivät katoa koskaan, ne vain ottavat aina uuden ilmenemismuodon. Paskan määrä on vakio.

      Poista
  37. Vesinauriksen olemassolo on pyyhkiytynyt:

    "Nyt hei ihan oikeasti. Jos väität sukupuolia olevan vain kaksi, ei se ole mikään henkilökohtainen mielipideasia. Se on väkivaltaa."

    "On henkistä väkivaltaa kiistää muunsukupuolisten ihmisten identiteetti ja olemassaolo."

    https://twitter.com/valovesikauris/status/1634471479336206337?cxt=HHwWgoC8ldLJ564tAAAA

    VastaaPoista
  38. Anonyymi, heitin "somalit on apinoita" -kommenttisi roskikseen. Älä ole perseestä. Täällä kommenttiosiossa on kaikenlaiselle rasismille tai siihen edes häivähtävälle absoluuttinen nollatoleranssi.

    Ja tiedoksi transeille ynnä myynsykypyölisille: myös transfobialle on täällä nollatoleranssi. Olen heittänyt lukuisia aidosti transfobisia kommentteja roskikseen. Jos te tietäisitte, mitä on aito, ehta, oikea transfobia, saattaisitte ehkä pitää viisi minuuttia louskuttavat turpanne "yhteiskunnan transfobiasta" yms. kiinni.

    Laitanpa tekstin tulille aiheesta. Mitä on aito, ehta ja oikea transfobia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mitä on aito, ehta ja oikea transfobia?"

      Onkin todella hyvä aihe. Mulle tulee aina Poika ja susi -satu mieleen, kun transit uikuttavat transfobiaa ihan kaikesta suunnilleen väärin hengittämisestä ja ei-suostumuksellisista katseista alkaen. Kenenkään olemassaolo ei ole kiinni biologisten tosiasioiden toteamisesta, uskomisesta astraaligendereihin tai homoseksuaalien mieltymyksistä. Kaikesta rääkyminen vesittää aidon transfobian käsitteenä ja mitätöi oikean ja konkreettisen transvihan. Asian naurettavuutta voi ajatella sen kautta, että homomiehet uikuttaisivat heteromiehille homofobiaa, genitaalifetissiä ja kullifobiaa, jos toisen miehen meisseli ei kiinnosta.

      Poista
    2. Jos aito, ehta ja oikea transfobia kiinnostaa, niin googlatkaa Dandara dos Santos. Toistaiseksi jäätävin tietämäni transmurha kaikessa äärimmäisessä pahantahtoisuudessaan ja suunnitelmallisuudessaan. Ja nimenomaan murha, ei tappo tms.

      Jos väärän puhuttelumuodon käyttäminen on murhaan verrattavaa väkivaltaa, niin "transfobia" käsitteenä ei tarkoita yhtään mitään. Jos hengittäminen ja olemassa oleminen on transfobiaa, niin transfobia ei tarkoita mitään. Miksi transit eivät tajua tätä?

      Poista
    3. No jotkuthan on näkevinään vastaavasti homofobiaa esim. siinä, että naisista kiinnostuneet transmiehet transitioituu. Susi, susi!

      Poista
    4. Voisiko tekstissä käsitellä transfobian ja homofobian suhdetta? Moni transfobiaksi leimattu asiahan on oikeasti homofobiaa, kuten yllätyskullin vuoksi surmatut brasilialaiset transvestiittiprostitioidut. Feminiinisiin ja feminisoituihin miehiin kohdistuva viha on nimenomaan homofobiaa.

      Poista
    5. Halusin itsekin tietää mitä transfobia oikeasti on, joten googletin ja luin, että jos ajattelee jonkin transin olevan biologista sukupuoltaan eikä sitä kuviteltua, niin se on transfobiaa. Siis AJATTELU. Ajatuksen voimalla lähti yksi myynsykypyölinen kaverikin litomaan, kun sanoin ettei sillä mitä ajattelen ole mitään väliä jos kerta aion kohdella häntä kuten aikaisemminkin, ystävänä. Se ei sitten ollut tarpeeksi hänelle.

      Poista
    6. Ja ehta aito eheyttäminen on totaalisen erilaista homoseksuaaleille ja transeille.

      Eheyttäminen homoseksuaaleille: sähköshokkeja, jääpiikkilobotomia, kemiallinen kastraatio, aversioterapia genitaalifetissistä irtautumiseen, pakkopariutuminen heterosuhteeseen, eheytysleirit, uskonnollinen väkivalta jne.

      Eheyttäminen transeille: keskusteluterapia sukupuoliristiriidan selvittämiseksi ennen peruuttamattomia kehoon kajoavia toimenpiteitä ja väärillä leluilla leikkivien lasten kemiallisen kastraation estäminen.

      Poista
    7. "No jotkuthan on näkevinään vastaavasti homofobiaa esim. siinä, että naisista kiinnostuneet transmiehet transitioituu. Susi, susi!"

      Onhan se homofobiaa, jos homoseksuaaleista eheytetään transheteroita. UK:n Tavistockin transiutusklinikoille hakeutuneista naisista 90 prosenttia oli lesboja ja biseksuaaleja. Detransititoitujen joukossa on lesboja kaksinkertaisesti heteronaisiin nähden. Monessa kulttuurissa ja yhteisössä on sosiaalisesti hyväksytympää olla transhetero kuin avoimesti homoseksuaali. Moni transnainen on omasta mielestään heteronainen, jos hänellä on heteroksi identifioituva mieskumppani tai hän menee läpi naisena seksitilanteessa, jossa ei ole kertonut transiudestaan *köh raiskaus köh*. "Tietysti olen heteronainen, koska panokumppanini on heteromies!" "En voi mitenkään olla nainen, koska vain miehet ovat kiinnostuneita naisista!"

      Poista
  39. Hesarin juttu jättää näppärästi mainitsematta, että kyseessä on transidentifioituva mies. Tämä juuri tekee transvihaa/homofobiaa näkymättömäksi, kun kyseessä on oikeasti transfobia/homofobia, eikä naisten ahdistelu:

    "Näyttävästi pukeutuva Rosa Ristseppä joutuu Helsingissä toistuvasti häirinnän kohteeksi

    Huutelijat ja seurailijat piinaavat näyttävästi pukeutuvaa helsinkiläistä Rosa Ristseppää."

    "Ristsepän mukaan huutelua tapahtuu etenkin kesäisin, kun päällä on vähemmän vaatetta. Ristseppä tykkää pukeutua näyttävästi, ja kun pituutta on 180 senttimetriä, ei hän jää huomiotta."

    "”Toivoisin, että yhdenkään naisen ei tarvitsisi pelätä, kun hän kulkee yksin kadulla.”

    Onneksi tällä kertaa turvaa naistenpäivän iltana toivat toiset naiset, jotka jäivät Ristsepän turvaksi. Heitä hän haluaa kiittää rohkeudesta."

    https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000009446024.html

    Jokaisella on oikeus katurauhaan ja koskemattomuuteen, mutta ei teeskennellä, että tämä henkilö kokee naisiin kohdistuvaa häirintää:

    https://www.tiktok.com/@remiristseppa/video/6921975204306521350

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Jokaisella on oikeus katurauhaan ja koskemattomuuteen, mutta ei teeskennellä, että tämä henkilö kokee naisiin kohdistuvaa häirintää"

      Naisena voin sanoa, että ei tarvitse olla millään tavalla "näyttävän" näköinen joutuakseen häirinnän kohteeksi. Yleensä riittää, että on nuori. Teininä ja parikymppisenä pukeuduin poikatyttömäisesti tennareihin ja farkkuihin, pidin hiuksia lyhyinä enkä juurikaan meikannut. En ole mikään uhkea donna vaan enemmänkin hiirulaistyyppiä. En silti säästynyt seurailevilta ja seuraan tuppautuvilta miehiltä, jotka joskus myös kävivät käsiksi ja yrittivät esimerkiksi estää paikalta poistumisen tarttumalla käsivarteen tai tulivat seuraavan kerran kohdatessa haukkumaan päin naamaa, kun en ollut soittanut väkisin tuputettuun puhelinnumeroon.

      Mutta anteeksi, kun derailaan näillä cissukkahiirulaiskokemuksilla. Piip piip. Nyt on uljaiden tosinaisten metoon vuoro!

      Poista
    2. Jos selkeästi miehen näköinen henkilö tälläytyy itäeurooppalaisen transprostituoidun Halloween-versioksi, niin homofobiselta häirinnältä on vaikea välttyä. Toki tämä henkilö saa tästä huomiota ja nostetta influensserihommilleen ja katsojia tiktok-kanavalleen. Hesarin integriteettiä voi miettiä, että miksi häirinnän kannalta oleellinen transtausta jätettiin kertomatta. Transnaisten kokema homofiaan perustuva häirintä ei ole samaa kuin oikeiden naisten kokema häirintä.

      Poista
    3. Aito nainen kokee seksuaalista häirintää jopa meikittömänä toppahaalareissa, mutta Ristseppä mieslookissa ei kohtaa naisiin kohdistuvaa häirintää. Hänellä on oikea valinnanvapaus, jota aidoilla naisilla ei ole.

      Poista
    4. Transithan fetisoivat naisten kokemaa misogyniapohjaista häirintää ja saavat kiksejä, gendereuforiaa ja validaatiota siitä, kun heitä häiritään ja niin edespäin. Tähän asiaan täytyy syventyä jatkossa paljon perusteellisemmin, raapaisin jo pintaa aiemmassa tekstissäni (Transien käsityksiä naiseudesta). Transien mielestä nainen on yhtä kuin alistettuna oleva, pantava kolo. Oikeiden naisten piipitys mistä tahansa naiserityisestä ja naiseuden kolonisoinnin yleisestä epäreiluudesta on näille fetisoijille silkkaa tyhjää sanahelinää. Mitäpä siitä, vain transien neurooseilla ja traagisella sukupuolisielun inkongruenssilla on enää mitään merkitystä minkään sukupuolisuuteen viittaavankaan kannalta.

      Poista
    5. Transien sissy-kulttuuriin kuuluu olennaisena osana julkisen häpäisyn fetissi. Eli mennään tarkoituksella julkisille paikoille naurettavaksi, osoiteltavaksi ja ahdisteltavaksi ja kiihotutaan siitä häpäisystä.

      Poista
    6. Transnaisten käsitys naiseudesta:

      https://mobile.twitter.com/troonytoons/status/1633676452884549632?cxt=HHwWgMDUwYGF_qstAAAA

      Poista
  40. "No jotkuthan on näkevinään vastaavasti homofobiaa esim. siinä, että naisista kiinnostuneet transmiehet transitioituu. Susi, susi!"
    Nykyhetkellä transitioon ja transidentifioitumiseen liittyy manipulointia, esimerkiksi poikamaisille lesboille huudellaan somessa että 'herää, olet trans'. Useimmille tämä on varmasti pelottavakin ajatus kun ajattelee kaikkia seurauksia, ja pelko onkin tässä aivan terve ja luonnollinen itsesuojelureaktio. Siinäkin astuu manipulointi kuvaan, jos pelkäät ja epäröit toimenpiteitä, sinulla on "sisäistettyä transfobiaa". Sama miten uskonnolliset yhteisöt syyllistävät esimerkiksi kuolemanpelosta, koska se kertoo että horjut uskossasi , kuolemahan on vain tie ihanaan taivasonnelaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nähnyt eri someissa tuota transyllyttämistä. Maskuliininen nainen = (trans)mies. Feminiininen mies = (trans)nainen. Jotain, mitä vastaan homoseksuaalit ovat taistelleet historian alkuhämäristä lähtien. Jostain syystä transien ajatus väärin määriteltyihin kehoihin harhailleista sukupuolisieluista on saanut ihan järjettömästi kannatusta, kun homojen viestiin vapaudesta ilmaista itseään ja sukupuolisuuttaan jne. täysin vapaasti ilman lokerointia tai "korjaamista" on suhtauduttu ynseästi. En vieläkään käsitä, millä ihmeen poppakonstilla transien on onnistunut aivopestä kaikki maailman ihmiset tähän ajatteluun. Uskomaan sokeasti siihen.

      Poista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä