keskiviikko 22. maaliskuuta 2023

Lyhyt tiedote

Joku oli käynyt kommentoimassa edelliseen postaukseeni:

Blogin uusimmat kommentit eivät ilmeisesti näy? Uusin on 12.3. klo 16.39 julkaistu. Kommenttilaskurin numero on kasvanut, mutta uusia kommentteja ei näy.

Tähän asiaan löytyy jo ohjeistus (selainversion) etusivun alalaidasta, mutta kerrataan nyt vielä: Bloggerissa on sellainen rajoitus, että yhdessä tekstissä näkyy kertalatauksella enintään 200 kommenttia. Jos kommentteja on enemmän kuin 200, täytyy aina erikseen klikata sivun alalaidasta banneria Lataa lisää..., niin saa kaikki kommentit näkyviin. Olen yrittänyt muuttaa tätä asetuksista, mutta sitä ei ilmeisesti voi muuttaa. Minulle tulee niin paljon kommentteja, että 200:n määrä ylittyy usein, joten tuota ylimääräistä klikkailua täytyy silloin vain sietää.

Minulla on ollut aika kiireistä viime aikoina. En ole ehtinyt kirjoittaa tai vastailla kommentteihin juurikaan. Olen myös ensimmäistä kertaa koko blogin olemassaolon aikana pyöritellyt ajatusta, että lakkauttaisin koko blogin tai ainakin pitäisin kirjoittamisesta pitkää taukoa. Noh, en ole sitä tekemässä, mutta mielenrauhani järkkyi jokin aika sitten aika pahasti: kävin hyvin epämiellyttävän livekeskustelun erään henkilön kanssa liittyen tähän blogiin ja sen aihepiiriin. Henkilö ilmaisi minulle selkeästi, ettei tämä käsittelynäkökulma kiinnosta tai liikuta häntä millään tavalla. Kun yritin selittää, hän kieltäytyi kuuntelemasta. Isku tämä oli lähinnä siksi, koska tällä ihmissuhteella on minulle henkilökohtaista merkitystä.

Tällä tavalla ihmiset konkreettisesti osoittavat, miten vähän (lue: ei vittuakaan) tyttöjen, naisten ja homoseksuaalien oikeudet ja turvallisuus heitä liikuttavat. Olen käyttänyt ihan järjettömän paljon aikaa ja nähnyt vaivaa tämän asian vääntämiseen rautalangasta, mutta jengiä ei vaan vittu kiinnosta. He eivät välitä vaan viittaavat kintaalla. Mietin keskustelun jälkeen, miten uuvuttavaa ja tuloksetonta transideologiaa vastaan on taistella, koska niin kriittisen suuri määrä ihmisiä on 150-prosenttisesti aivopesty ja kapituloitu kumartamaan tätä kulttia, eikä heitä ole enää mahdollista kiskaista siitä huurusta takaisin todellisuuteen. Vaikken kirjoitakaan tekstejäni yksinomaan tiedon levittämiseksi vaan myös ns. terapiaksi itselleni (kirjoittaminen on minulle omien ajatusteni jäsentämisen työkalu), tunnen silti välillä suunnatonta voimattomuutta ja pohdin, että miksi edes jaksan vaivautua ja käyttää energiaani tähän taisteluun, kun siitä ei näköjään ole mitään konkreettista hyötyä.

En tarkoita sitä, että yrittäisin pakottaa muut olemaan kanssani samaa mieltä, enkä edes pyri mihinkään sellaiseen. Voimattomuus tulee siitä, ettei homoseksuaalien ja naisten puolustautuminen liikuta ketään millään tavalla. Meidän huolenilmauksemme omasta turvallisuudestamme ja rajoistamme on suurelle osalle ihmisistä täysin yhdentekevää sanahelinää. Heille ideologian edessä kumartaminen ja sokea tsemppaaminen täysin kritiikittömästi on tärkeämpää. Kyllä minä sen toki ymmärrän hyvin; onhan se vaivatonta, helppoa ja riskitöntä. Suurin osa ihmisistä valitsee sen tien.

En siis ole lakkauttamassa blogia, mutta saattaa olla, että kirjoitan jatkossa jossain määrin harvemmin. Noh, palataan asialle, kun palataan. Nyt kannattaa keskittyä vaaleihin. Muistakaa äänestää!

75 kommenttia:

  1. Olen nyt muutaman ihmisen kanssa uskaltautunut puhumaan mielipiteistäni, ja he ovat olleet samaa mieltä ja pitäneet asiasta puhumista tärkeänä. Myönnän, että olen niin munaton (heh heh), etten ole ottanut asiaa puheeksi esim. hyvän ystäväni kanssa, joka taas varmasti edustaa enemmän toista laitaa. Olen myös sitä mieltä, että tämä sun blogisi on tärkeä ja tällä on ehdottomasti merkitystä keskustelun kannalta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos blogista! Postaa ja kommentoi voimavarojen mukaan, vaikka sitten harvemmin. Suurta yleisöä ei kiinnosta naisten ja homoseksuaalien oikeudet ja turvallisuus, ellei oma perse ole pelissä. Urheilun reiluus liikuttaa heteromiehiä jonkun verran, muuten on aika hiljaista. Vihervasemmistolaissuuntautuneilla on vielä sosiaalinen aspekti mukana, eli itsemäärittelyn kriteeritön kannattaminen kuuluu hyvän ihmisen kokonaispakettiin. Transasia on myös tietynlaisen kulttuurisodan kiila, jossa ihmisen positio hyvä-paha-akselilla ratkaistaan hänen suhtautumisellaan genderideologiaan. Joko kannatat itsemäärittelyä täysillä, tai olet fasistikonsupersu.

    Taitaa olla niin, että Suomessakin herätään trans-Ruususen unesta vasta silloin, kun jotain todella törkeää tapahtuu. Skotlannissa itsemäärittely on vastatuulessa väkivaltaisen raiskarin naisvankilaan sijoittamisen vuoksi. Irlannissa vastaliike on käynnistymässä Barbie Kardashianin takia. Ehkä Suomi vaatii herätäkseen Michael Penttilän sijoittamisen naisvankilaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Vihervasemmistolaissuuntautuneilla on vielä sosiaalinen aspekti mukana, eli itsemäärittelyn kriteeritön kannattaminen kuuluu hyvän ihmisen kokonaispakettiin. Transasia on myös tietynlaisen kulttuurisodan kiila, jossa ihmisen positio hyvä-paha-akselilla ratkaistaan hänen suhtautumisellaan genderideologiaan. Joko kannatat itsemäärittelyä täysillä, tai olet fasistikonsupersu."

      Tämä on mielestäni huolestuttavinta tässä koko asiassa. Vihervasemmiston olisi hyvä pitää mielessä, että kun yksi asia voidaan nostaa viralliseksi totuudeksi, jota ei saa kritisoida millään tavalla, niin sama voi tapahtua mille tahansa muullekin. Jos voidaan päätyä tilanteeseen, jossa ainoastaan transaktivistien näkemyksiä saa esittää, niin voi käydä myös täysin päinvastoin, eli transaktivismi kielletään kokonaan. Kumpikaan näistä ääripäistä ei ole hyväksi demokratialle ja keskustelukulttuurille.

      En kaipaa Suomeen Amerikan mallia, jossa poliittinen keskustelu on äärimmäisen polarisoitunutta eivätkä minkäänlaiset kompromissit ole mahdollisia. Valitettavasti siihen suuntaan ollaan menossa.

      Poista
  3. Ymmärrän voimattomuuden tunteen. Olen tuntenut sitä itsekin, kun olen yrittänyt vaahdota kavereilleni. Heitä ei joko suuremmin kiinnosta tai sitten minulle sanotaan suoraan, että älä avaudu asiasta, älä hankkiudu canceloitavaksi. Teen töitä alalla, jossa canceloinnin vaara on ihan todellinen. Mutta en voi elää itseni kanssa, jos en ota sitä riskiä ja tavalla tai toisella yritä puhua tästä asiasta. Ei minua edes haittaa, vaikka kukaan ei enää kaveeraisi kanssani tai jos toimeentuloni supistuisi huomattavasti, olen sentään elänyt äärimmäisessä köyhyydessä joskus ja selvinnyt siitäkin. Jos mietin miten suunnattomia riskejä hallintojaan vastustavat kansalaiset ottavat maissa, joissa demokratiaa ei ole, omat riskini ovat mitättömät.

    Ajattelen nyt, että tämä asia vaatii aika paljon kärsivällisyyttä. Suuren maailman meiningistä huomaa, miten kammottavan polarisoitunut tilanne on ja miten tiiviissä infokuplissa ihmiset elävät. Silti valonpilkahduksiakin on, kuten Amerikan "leaving the left" -ilmiö, jossa nuoret aktivistit jättävät wokekuplan, mutta se ei tarkoita siirtymää äärioikealle vaan keskelle tilaan, jossa ihmiset ja erilaiset näkemykset saavat ja voivat keskustella vapaasti.

    Voimia. Tällä blogilla on suuri merkitys.

    VastaaPoista
  4. Tsemppiä blogin jatkamiseen - tietty oman jaksamisen mukaan - mutta sinunkaltaisia ääniä tarvitaan ehdottomasti!

    Sitäpaitsi kukaan ei oikeastaan ole osannut vastata minulle kysymykseen: mitä hyötyä transporukalle on siitä sukupuolen itsemäärittelystä? Veikkaisin että vastausta en saa koska sitä ei ole antaa: sehän ainoastaan helpottaa hieman sitä transiotion loppuvaihetta: ei tarvitse erillistä lääkäri- tms käyntiä siihen, että transhoitojen jälkeen korjataan myös juridinen sukupuoli.

    Mitään muuta hyötyä siitä sukupuolen itsemäärittelystä en ole itse keksinyt. Toisinsanoen se ei ole mikään transpiirien "riemuvoitto" tms. Pöh, sanon minä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Veikkaisin että vastausta en saa koska sitä ei ole antaa: sehän ainoastaan helpottaa hieman sitä transiotion loppuvaihetta"

      No niin sehän se juuri. Eikö lakeihin saa tehdä pieniä parannuksia?

      Ja millä metakalla tätä pientä helpotusta vastustettiin!

      Poista
    2. ”No niin sehän se juuri. Eikö lakeihin saa tehdä pieniä parannuksia?

      Ja millä metakalla tätä pientä helpotusta vastustettiin!”

      No hei, hani! ❤️ Sinua ei olekaan hetkeen näkynyt. Vieläkään ei ole mennyt se olennainen jakeluun. :D Kaikille ei anneta kauhalla.

      Poista
    3. Tuntuu tosi tutulta tyypiltä, lieneekö vakivahtari vauvapalstalta joka poistatutti ilmiannoillaan vauva-palstalta kaiken transasioihin liittyvän? 'en ole cis nainen, olen nainen' ketju oli eeppinen. Ja löysin sinun blogisi sieltä linkitettynä(sydänemoji)
      kiitos blokistasi!

      Poista
  5. Tämä blogi on todella tarpeellinen! Kiitos siitä! Arvostan, että on olemassa edes yksi toinen suomalainen, joka ajattelee transideologiasta samoin ja kirjoittaa lisäksi siitä suomeksi. Vaikka tilanne on turhauttava, niin uskon uusien lukijoiden löytävän blogin. Minä ainakin sain blogista vertaistukea ajatuksilleni.

    VastaaPoista
  6. Toki oma jaksaminen kannattaa priorisoida. Jos tuntuu että tarvitset taukoa niin ota ihmeessä sitä. Mutta itse kyllä koen, että tämä blogi on todella tärkeä. Toivon, että sinä, Tulenhenki, Tina ja muut jaksatte jatkaa.

    Itse luulen, että monien kohdalla ei ole ongelmana se, ettei kiinnosta. Moni varmaan ihan vain pelkää. Tulee sellainen illuusio, että on ihan yksin ajattelussaan, vaikka meitä on varmaan paljon.

    VastaaPoista
  7. Heteromiehiä jahtaavan transnaisen naistyypilliset ajatuskuviot, kun heteromiehet eivät halua seksiä häneltä:

    I Asked My Crushes Why They Won't Sleep with Me
    When a straight guy says he is not into me, nor other trans women, I feel butthurt–emotionally and, unfortunately, not physically.

    "Most of all, I want to know why the guys I crush on, namely cis, straight, male 20-somethings, won’t fuck me. So I slid into the only thing I could: their DM"

    ‘Brains can understand that trans women are women–but a boner only knows the five senses.’

    "I decided that the time had come to act. One weekend last spring after a night of drinking, I crawled into his empty bed, ready to out my crush to him.

    When he got back late that night, I was slurring, “Why won’t you fuck me?”"

    “I thirst for the boys who have only ever chased cis girls. It’s these guys who won’t fuck me.”

    'I may come across as a bit aggressive'

    "Wouldn’t it be lovely to have fucking be a human right?"

    https://www.vice.com/en/article/3kgvab/transgender-sex-chasers-cisgender-men

    VastaaPoista
  8. Kiitos kivoista kommenteista ja rohkaisusta. :) Te lukijat ja kommentoijat tekevät tästä bloggaamisesta kaiken arvoista, teidän takianne jaksan jatkaa, vaikka välillä meinaakin usko loppua.

    "Suurta yleisöä ei kiinnosta naisten ja homoseksuaalien oikeudet ja turvallisuus, ellei oma perse ole pelissä. Urheilun reiluus liikuttaa heteromiehiä jonkun verran, muuten on aika hiljaista."

    Älä muuta virka. Yleensä on aina niin, että vasta kun jokin aiemmin tsempattu juttu puraiseekin omaa persettä, niin alkaa ääni kellossa muuttua. Tämä pätee moneen muuhunkin asiaan.

    Mitä muuten urheiluun tulee, niin juuri tänään tuli Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta tieto siitä, etteivät transidentifioituvat miehet saa osallistua naisten yleisurheilukisoihin:

    https://www.iltalehti.fi/yleisurheilu/a/bb9c1eb7-9eda-45c8-abfb-d53594124b38

    "Vihervasemmiston olisi hyvä pitää mielessä, että kun yksi asia voidaan nostaa viralliseksi totuudeksi, jota ei saa kritisoida millään tavalla, niin sama voi tapahtua mille tahansa muullekin."

    Tismalleen. Saavutetut ihmisoikeudet (tai "ihmisoikeudet") eivät ole mikään staattinen ja varmuudella voimassa pysyvä asiaintila; ihmisoikeudet voidaan myös ottaa aivan äkkiarvaamatta pois. Tällä viikolla esimerkiksi Ugandassa on tehty homoseksuaalisuus laittomaksi. Siis eivät vain homoseksuaaliset teot vaan se, että on homo ("identifioituu" homoksi). Tervetuloa pimeälle keskiajalle.

    "Sitäpaitsi kukaan ei oikeastaan ole osannut vastata minulle kysymykseen: mitä hyötyä transporukalle on siitä sukupuolen itsemäärittelystä?"

    Ei yhtikäs mitään. Koko itsemäärittelyvouhotuksen pointti on saada käyttöön uusi poliittinen lyömäase käytettäväksi transhoitoihin pääsyn ja lasten transiuttamisen nopeuttamiseksi (ja transidentiteettien sementoimiseksi). Laajempi, ääneen lausumaton tavoite on hiljalleen murentaa naisten, lasten ja homoseksuaalien oikeudet ja hävittää homoseksuaalisuus käsitteellisesti. Olen koko ajan yrittänyt vääntää rautalangasta sitä, että jos emme voi määritellä naisen käsitettä, emme voi määritellä naisten ja tyttöjen oikeuksiakaan. Jos emme voi määritellä miestä ja naista, ei homoseksuaalisuutta voi olla olemassa. Seuraavana on vuorossa aikuisen ja lapsen määrittelyn hämärtäminen, mikä toki on ollut transaktivisteilla jo pitkään hyvässä vauhdissa.

    Ja mitä tulee kysymysten esittämiseen transeille, niin heillä ei ole senkään takia järjellisiä vastauksia moniin heille esitettyihin kysymyksiin, koska niihin ei yksinkertaisesti ole mahdollista antaa järjellistä vastausta. Todellisuutta ei vaan voi kieltää.

    VastaaPoista
  9. Hidasta muutosta näkyy jo: https://www.hs.fi/tiede/art-2000009435379.html Hollannissa ja pohjoismaissa nuorten hoidoille on alettu laittaa stoppi, nyt briteissä. Toivoa on ja siitä kiitos kuuluu niille jotka pitävät näistä asioista ääntä 🌹

    VastaaPoista
  10. Annikka Mutanen käsittelee Hesarissa Hannah Barnesin kirjaa Time to Think.

    https://www.hs.fi/tiede/art-2000009435379.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Te, jotka seuraatte aktiivisia Twitterissä – mitä Suomi-Twitter puhuu tästä aiheesta? Ovatko aktivistit ottaneet kantaa?

      Poista
    2. Tällainen turautus löytyi instasta:

      "Artikkelin tarkempi tarkastelu osoitti, että siinä oli lukuisia asiavirheitä sekä anti-trans -retoriikkaa, joka oli suoraan lainattu Britannian mediasta. Jutun oli kirjoittanut Annikka Mutanen, joka on ennenkin kirjoittanut vastaavia artikkeleita Hesarille.

      Koska erityisesti feminismiin naamioitunutta anti-trans retoriikkaa on vaikea tunnistaa, päätin tässä postauksessa nostaa esiin muutamia yleisimpiä väitteitä. Näitä samoja agrumentteja on kuultu Suomessa myös LHB-liitolta ja Naisten Rintamalta, joita jostain syystä kuultiin koskien translain uudistusta.

      J K. Rowlingin ja kumppaneiden julistuksista huolimatta Anti-trans - liikkeellä ei ole mitään tekemistä feminismin kanssa. Esimerkiksi viime viikolla Australiassa Posie Parker piti "Let Women Speak"-mielenosoituksen, johon olivat tervetulleita myös National Socialist Movementin jäsenet. Siellä Fartit ja natsit iloisina chänttäsi rinta rinnan, yhteisen asian eli transvihan, puolesta."

      https://www.instagram.com/p/CqNliXQNVbS/?img_index=8

      Kaikki transilmiön kritiikki ja kysymykset, naisten ja homoseksuaalien oikeuksien perääminen on anti-genderiä, anti-transia ja transvihaa. Tyttödikin torppaaminen on persukonsufasistien hommaa.

      Poista
    3. Sakris Kupila pesee kädet transskandaalista samaan aikaan kun johtamansa Seta, Vasemmisto, Vihreät ja F-puolue vaativat poliittisissa tavoitteissaan itsemäärittelyn laajentamista alaikäisille ja blokkereiden vapauttamista:

      "Voi jestas ja apua. Jos ja kun alaikäisten sukupuolidysforian hoito mietityttää tai puhututtaa, niin suosittelen aivan ensiksi tutustumaan suomalaisiin hoitosuosituksiin. Tämä on se, miten hoitoa Suomessa annetaan.

      Tämän jälkeen suosittelen jättämään spekulaatiot sivuun ja säilyttämään järkevän arviointikyvyn. Toimintatavat, hoitopolut, ilmiöt tai oleelliset teemat eivät ole samanlaisia kaikissa maissa tai ympäristöissä, ja saattavat erota esimerkiksi Suomen ja Ison-Britannian välillä."

      "Jep. Ja kun Suomessa _ei ole_. En jaksa yhtään käydä keskusteluja siltä pohjalta, että olisi."

      https://mobile.twitter.com/sakriskupila/status/1639439072664907776

      Kommenteissa todetaankin:

      "Apua totta tosiaan!

      @sakriskupila puheenjohtamasi järjestö @seta_ry on lobannut kyseisiä hoitoja vuosien ajan. Kanna vastuusi nyt."

      Kaikki varmasti muistavat myös Palkon hoitosuositusten aiheuttaman älämölön vihervasemmiston ja transväen keskuudessa. Jopa opetusministeri ja sisäministeri uikahtivat hoitosuosituksista, vaikka terveydenhuolto ei kuulu heidän tontilleen eikä heillä ole mitään asiantuntemusta transhoidoissa.

      Poista
    4. Kupila on myös kommentoinut detransitioituneita, että se on vain osa sukupuolten moninaisuuden kirjoa. Miten lääkäri voi suhtautua tällä tavalla vakavaan hoitovirheeseen?

      Poista
  11. Minulla on hyvin tavallinen työpaikka. Naisvaltainen, paljon nuoria aikuisia. Keskustellaan työaikana paljon kaikesta maan ja taivaan välillä. Minulla on mielipiteeni tähän asiaan ja töissä olen sanonut sen useastikin avoimesti. 90%kanssani ollaan yhtä mieltä ja moni nuori on jo sanonut suoraan että erilaiset mielenterveysongelmat on muoti-ilmiö heidän ikäluokassa ja hieman nuoremmissa. Se miksi voin olla niin avoin, että uskallan olla, on se että olen pidetty työkaveri. Työyhteisössä tunnetaan millainen ihminen olen sisimmässäni niin se otetaan avoimesti vastaan kun kerron huolta ja kritiikkiä tätä ideologiaa kohtaan. Toivon että sillä on merkitystä että nuoret työkaverit näkee ja kuulee että on ok olla huolissaan naisten oikeuksista, lasten koskemattomuudesta ja homoseksuaalien käännyttämisestä.

    Itsellenikin on tärkeää että on tälläistä blogeja ja sisällön tuottajia missä puhutaan aiheesta avoimesti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämme nyt maailmassa, jossa täytyy erikseen teroittaa ihmisille, että "on ok olla huolissaan naisten oikeuksista, lasten koskemattomuudesta ja homoseksuaalien käännyttämisestä".

      Hahmotatteko te ollenkaan, mikä tässä koko paskassa on transien tavoite ja päämäärä?

      Poista
    2. Anonyymi, tuli todella hyvä mieli sun kommentista. Kiitos rohkeudesta, juuri tällaista ruohonjuuritason rohkeutta tarvitaan. Itselläni on päinvastainen kokemus. Työpaikalla yksi sekopää feministi, joka kirjaimellisesti alkaa huutaa naama punaisena, jos transaiheesta sanoo mitään minkä voi edes etäisesti tulkita muuksi kuin pinkkisiniyrjöksi. Vaikka olen varma, että enemmistö on samaa mieltä, mutta kukaan ei jaksa näitä konflikteja oikeamielisyyden sotureiden kanssa.

      Aivan mahtavaa, lisää tällaista rohkeutta! Kyllä se muutos sieltä lähtee, kun ihmiset uskaltautuvat puhumaan näistä asioista ääneen. Valtaosa ihmisistä ei ole sokeita tälle sitten, kun propagandistiselle yhdelle ihmisöikeystotuudelle tulee vaihtoehtoja.

      Poista
  12. Tämä blogi on tosiaan tärkeä suomenkielinen kanava tän asian esillä pitämiseksi, toivottavasti jaksat jatkaa.

    Transaktivismi näytti kasvonsa:
    https://www.spectator.co.uk/article/the-shameful-persecution-of-posie-parker-in-new-zealand/

    Maailmassa ei pitäisi olla sijaa tällaiselle väkivaltaiselle mellakoinnille, vaikka jonkun mielipiteet olisivat mitä hyvänsä. Suurinosa mielenosoittajista oli miehiä. Ei voi kuin ihmetellä, miten he voivat olla näin raivoissaan siitä, että joku sanoo naisen olevan ihmislajin naaraspuolinen aikuinen yksilö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transaktivistit vauhdissa:

      https://mobile.twitter.com/KiwiLithium/status/1639847948371759104

      https://mobile.twitter.com/l1ber_te/status/1639917380569821185

      https://mobile.twitter.com/KiwiLithium/status/1640014337036398592

      Poista
    2. On vain ajan kysymys, milloin transit alkavat tappaa ihmisiä (ja ennen kaikkea naisia). Olemme antaneet transien kaikessa rauhassa vajota dehumanisoivaan mielentilaan sallimalla heidän leijua harhoissaan täysin vapaasti, ja seuraavaksi alamme maksaa siitä. Sille on hintansa, kun päästetään hullut pyörittämään mielisairaalaa ja sanelemaan yhteisiä sääntöjä.

      Mikään varoittelu ja järkipuhe ei auta enää. Transien maailmankuvan mukainen yhteiskunta implementoidaan yleiseksi ja vallitsevaksi totuudeksi, halusimme tai emme. Emme mahda transien pyhälle raivolle enää tässä kohtaa oikein mitään, täytyy vain yrittää jotenkin suojautua.

      Poista
  13. https://pitt.substack.com/p/true-believer

    Entisen trans-mutsin rehellinen ja avoin kertomus siitä miten tajusi olevansa tekemässä valtavaa virhettä. Viimeistään tämän lukeminen pudotti viimeisetkin suomusten rippeet silmiltä. Tämä on täysin järjetön ja vaarallinen aate.

    VastaaPoista
  14. Vasemmisto näkee transilmiön varjopuolien kritiikin kansanmurhana. Nämä ihmiset ovat tosissaan ja he pitävät naisten ja homoseksuaalien oikeuksien puolustajien kimppuun käymistä oikeutettuna:

    "USA:ssa on aluillaan monessa osavaltiossa kansanmurha, jonka kohteena ovat transihmiset. Melkein kaikki kansanmurhalle tyypilliset askeleet on jo otettu...

    Jos katsotaan kansanmurhan vaiheita, ollaan nyt kohdassa 7/10. Seuraavassa vaiheessa alkaa suoranainen murhaaminen."

    ""Eradication of transgenderism from public life" on verrattavissa natsien "lopullisen ratkaisuun". Transihmisiä kutsutaan pedofiileiksi ja hyväksikäyttäjiksi. Kansanmurhan toteuttajat pyrkivät jo varustautumaan suoranaiseen murhaamiseen. Veikkaan, että seuraavaksi nähdään leirien rakentaminen. Ne todennäköisesti esitetään julkisuudessa paikkoina, jonne vain "rikolliset" tai "mielisairaat" joutuvat, mutta todellisuudessa leireille päätyvät transihmiset taustoistaan huolimatta. Toki joidenkin mielivaltaisten lakien perusteella voidaan transihminen pienestäkin rikkeestä viedä leirille. Sitten transvastaiset päättäjät järjestevät leireille niin helvetilliset olot kuin mahdollista. Siinä sitten ollaan jo massamurhaamisen partaalla."

    https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=2&t=1027720&sid=2cafc614cc0a27b219dea76498cc5fd8

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksiköhän noista kansanmurhafantasioista tulee epämiellyttävästi viba siitä, että niiden kuvittelijalla on pienimuotoinen fetissi asiaan. Oikeasti jos missään länsimaassa alettaisiin pykäämään valtiollisia transkeskitysleirejä niin sitä olisi valtavirtauutisetkin täynnä. Sen sijaan transaktivistit eivät pihahdakaan systemaattisesta homoihin ja lesboihin kohdistuvasta institutionaalisesta väkivallasta, jota heihin kohdistuu kymmenissä maissa, myös niissä joissa transihmisyys on jos ei tuettua niin laillista.

      Poista
    2. "Oikeasti jos missään länsimaassa alettaisiin pykäämään valtiollisia transkeskitysleirejä"

      Tässä täytyy muistaa se, että transien mielestä on eheyttämistä ja transiuden tuhoamista, jos transkokemuksen syitä pohditaan tai kerrotaan transition realiteeteista ennen peruuttamattomia transhoitoja, edes alaikäisten kohdalla. Transeille keskusteluterapia on eheyttämistä, kun homoseksuaaleille eheyttäminen on tarkoittanut kemiallista kastraatiota, jääpiikkilobotomioita, aversioterapiaa, sähköshokkeja, hengellistä ja fyysistä väkivaltaa. Hyperbola on transien perusluonto.

      Poista
    3. Sehän on 'valittu kansa' -retoriikkaa. Transgenderismin uskossa transihmiset ovat pyhä kansa, jota sorretaan ja koetellaan, ja sorto on todistus heidän pyhyydestään.

      Poista
    4. Ugandan homovainolakiakin yritetään sovittaa joksikin lgbtqip2-aakkosrimpsun katastrofiksi, kun se oikeasti koskettaa käytännössä homoseksuaaleja ja homoseksuaalisiksi tulkittuja ihmisiä. Ugandassa transihmisillä on mahdollisuus vaihtaa juridinen sukupuolitietonsa transition jälkeen.

      https://www.opendemocracy.net/en/5050/trans-uganda-gender-change/

      https://www.nbcnews.com/news/world/uganda-passes-law-making-crime-identify-lgbtq-rcna76043

      Poista
    5. "Sehän on 'valittu kansa' -retoriikkaa."

      Ylen transpaneelissa transit pitivät itseään jumalallisen tiedon sanansaattajina ja neuvonantajina.

      Poista
  15. Lukiolaisten lehdessä mainostetaan transsukupuolisuutta aktivistinäkökulmasta ilman kritiikin tai taustoituksen häivääkään. Milloinkohan siirrytään näistä palvovista yksilötarinoista aitoon journalismiin?

    "Sukupuolieuforia on transihmisten ikioma onnen tunne

    "on myös transpolin asiakas, mutta halusi kuitenkin ottaa prosessin myös “omiin käsiinsä”. Hän on nimittäin kuullut, että jonot transpolilla ovat valtavan pitkät, ja oma prosessi saattaisi kestää jopa kolme vuotta... ei ole valmis odottamaan"

    "Elämän miehen kehossa on alettava niin pian kuin mahdollista, eikä se saa olla riippuvainen tukossa olevan Transpolin aikatauluista."

    "Kaikkein eniten transitiossaan ... odottaakin juuri mastektomiaa, eli rintojen poistoa. Hän uskoo, että rinnoista eroon pääseminen tulee olemaan suuri euforian tuoja."

    "Jutun tarkastamisen yhteydessä A. päivittää, että on nyt alkanut käymään miesten pukuhuoneessa:"

    "Kehollista euforiaa hän saa siitä, että näyttää myös ulospäin täsmälleen siltä, mitä on. Sen tärkeitä synnyttäjiä ovat juurikin vaatteet, meikit ja hiukset."

    https://www.improbatur.fi/sukupuolieuforia

    Hienosti markkinoidaan pimeää hormoniklinikkaa ohi Transpolin, väärän sukupuolen intiimitiloihin tunkeutumista ja stereotyyppeihin pohjautuvaa sukupuolta täysin ilman mitään kyseenalaistamista. Joku vastuu pitäisi olla lukiolaisjulkaisullakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Salin lisäksi Aron löytyy TikTokista, ja tuohon alustaan hänellä onkin hyvin merkittävä suhde.

      ”Siis TikTok on varmaan se syy, miksi mä olen ylipäätään löytänyt itseni,”, hän sanoo."

      🚩🚩🚩

      Poista
    2. Jos joku aikuinen, 30+ lukee tätä, eikä tiedä asiasta entuudestaan, niin kannattaa käydä kurkkaamassa miten tiktokissa ja instagramissa pennut markkinoivat transideologiaa. Esim. mastektomiasta eli rintojen poistosta, jota englanniksi kutsutaan harmittomalla nimellä 'top surgery', on runsaasti materiaalia, missä julistetaan kyynelsilmin, että leikkaus oli elämän paras asia ja nyt on vihdoin vapaa jne.

      Setalaiset ja muut yksiselitteisesti valehtelevat julkisuudessa, että somevaikuttamisesta ei kyse ja että sellaista ei ole edes havaittu.

      Poista
    3. Media jatkaa markkinointia tekemällä tällaisia Hyvä fiilis -juttuja aiheesta.

      https://www.is.fi/menaiset/hyva-fiilis/art-2000009329949.html

      Jaden isovanhemmat lainasivat rahat työttömälle Jadelle, koska transpolilta ei herunut ilmaista mastektomiaa (ainahan kannattaa kokeilla kepillä jäätä). Äiti auttaa lainan lyhentämisessä. Mitä tämä on? Parikymppisten mastektomiaa mankuvien tyttöjen äidit lukevat näitä naistenlehtien juttuja ja ajattelevat sitten kai, että tämä on ihan normaalia, kun muutkin. Miksi ei?

      En ole nähnyt mediassa ainuttakaan ilmiötä kriittisesti tai tutkivasti tarkastelevaa juttua. Virolaiset hämäräklinikat käärivät kyllä hyvät rahat, kun kukaan ei vihellä pilliin.

      Poista
    4. Onko tuossa Jaden tapauksessa edes kyse transsukupuolisuudesta, kuten se yleensä on ymmärretty ja mihin vedoten itsemäärittelyä on edistetty. Enemmän se vaikuttaa ihan perinteiseltä esteettiseltä kirurgialta, vaikka tavoite on muuta kuin perinteiseen kauneuskäsitykseen pyrkiminen. Kyseessä on ihan esteettisistä syistä tehdyt toimenpiteet, eikä elämän rampauttavan dysforian hoito. Onhan meillä näitä kissanaisia ja liskoihmisiä halkaistuine kielineen. Näitä ei todellakaan tule kustantaa verovaroista.

      Kuvaavaa on myös tuon sukupuolieuforia-jutun naarasmuusun tarinointi:

      "Vaatteet eivät ole Rikielille vain kuori, vaan oleellinen osa minuutta. Kun Rikiel kävi toissakesänä läpi sukupuolikriisin, suhde vaatteisiin muuttui.

      ”Kun kyseenalaistin cis-naiseuteni ja tulin siihen tulokseen, että taidan olla muunsukupuolinen, koko homma meni uusiksi. Vaatteille tuli aivan uusi merkitys, ne on tulleet jotenkin lähemmäs mua.”

      Niillä hän tuottaa ja tuo esiin maskuliinisuutta, feminiinisyyttä ja androgyynisyyttä juuri siinä määrin, kuin itse kunakin päivänä haluaa. Tai sitten vaatteilla voi hoitaa pahaa oloa silloin, kun identiteetti ja ulkomuoto ovat ristiriidassa keskenään.

      “Jos on paskempi päivä kehon kanssa, laitan sellaiset vaatteet, joissa tuntuu mukavalta.”"

      "Sosiaalista euforiaa Rikiel taas saa esimerkiksi siitä, kun ihmiset puhuvat hänestä sellaisena kuin hän on. Siis sukupuolittavat oikein ja käyttävät oikeaa nimeä."

      "Vuoden 2021 syksyllä Rikielistä alkoi tuntua, että hänen syntymässään saamansa nimi ei kuvaa häntä kokonaisuutena.

      Siitä alkoi nimikriisi, mistä saattoi johtua myös se, että hän masentui vakavasti. Kriisi ei tarkoittanut ainoastaan uuden nimen epätoivoista etsimistä vaan myös vanhasta luopumista.
      ”Silloin kun identifioiduin naiseksi, niin mä tavallaan elin mun nimelle. Se oli tosi rakas ja ajattelin, että se on paras nimi ikinä kuvaamaan mua. Mut sit kun tuli sukupuolikriisi ja identiteetiltä lähti pohja, niin mun oli päästettävä irti siitä nimestä.”

      Rikiel koki kadottavansa itsensä hetkeksi kokonaan. Kaikki ne asiat unohtuivat, jotka olivat tehneet hänestä hänet.

      Oli siis löydettävä uusi nimi, mutta sen täytyi olla ”sataprosenttisen täydellinen”. Uudestaan Rikiel ei samaa myllyä halua kokea.
      ”Se oli suoraan sanottuna pahinta paskaa, mitä olen elämäni aikana kokenut. On aivan normaalia, että ihmisen identiteetti muovautuu, mutta se tuska ja kärsimys, että kuka mä olen kuka mä olen – kun sitä päivä toisensa jälkeen ajattelee sen nimen kautta.”"

      Nuoruuteen kuuluvat identiteettikipuilut eivät transsukupuolisuutta eikä niiden validointi tai sukupuolieuforian antaminen ei ole muiden vastuulla.

      Poista
    5. Tuo "Rikiel" osoittaa omilla puheillaan sen, että myynsykypyölisyydessä on viime kädessä kyse etuoikeutetun tyypin halusta tuntea olevansa sorrettua vähemmistöä.

      Poista
    6. "Onko tuossa Jaden tapauksessa edes kyse transsukupuolisuudesta, kuten se yleensä on ymmärretty ja mihin vedoten itsemäärittelyä on edistetty."

      Ei. Jade sanoo itsekin, että kokee edelleen olevansa nainen. Kehodysforia on vain yksi transsukupuolisuuden oire ja erilaista kehoon liittyvää ahdistusta voi kokea monesta muustakin syystä.

      Poista
    7. "erilaista kehoon liittyvää ahdistusta voi kokea monesta muustakin syystä"

      Miksi tällainen kehoahdistus sitten usein ympätään transsukupuolisuuteen, jos kyse on eri ilmiöstä? Jadekaan ei koe itseään täysin naiseksi. "Olen vähän semmoinen, että jään keskelle, Jade sanoo." "Seilaan maskuliinisen ja feminiinisen välillä."

      Aika moni kokee ahdistusta murrosiän muutoksista, yhteiskunnallisista odotuksista ja normeista, tai itse asettamastaan ideaalista, minkä näköinen ihannemiehen tai -naisen tulisi olla. Kehodysforiaahan ei nykyään pidetä transsukupuolisuuden kriteerinä, vaan sitä "ettei ole samaa mieltä kätilön arvauksen kanssa". Ja "kätilön arvaus" viittaa kehonpiirteiden sijaan sukupuolille asetettuihin normeihin ja stereotyyppeihin, persoonallisuudepiirteisiin ja mieltymyksiin.

      Mastektomia on todella iso leikkaus tehtäväksi esteettisistä syistä, kuten jokainen rintasyövän vuoksi mastektomiaan joutunut voi kertoa. Komplikaatiot ovat yleisiä. Tiedän naarasmuusuja ja transmaskuliineja, jotka ovat myöhemmin synnyttäneet, eivätkä pysty imettämään amputoiduilla rinnoilla.

      Poista
  16. Ihan fiksua laittaa etusijalle oma jaksaminen ja pitää taukoa kirjoittamisesta, jos siltä tuntuu! Ja yleensäkin taukojen pitäminen koko tämän genderasian ajattelemisesta on terveellistä. Mutta toivottavasti et lopeta blogia kokonaan.
    Katselin videoita Kellie-Jay Keenin vierailuista Australiassa ja Uudessa-Seelannissa ja reaktioita siihen, kun aktivistit kävivät Keenin ja toisen, 70-vuotiaan naisen kimppuun Aucklandissa. Kommenttien ja somereaktioiden perusteella tuntuu että nyt ollaan jonkinlaisella ns. vedenjakajalla, ja suuri yleisö on avaamassa silmänsä.
    Muuten, Annikka Mutasen juttu Tavistockista HS:ssa on maksumuurin takana, onko kukaan lukenut sitä? Kannattaako lähteä kirjastoon lukemaan lehti, kun en ole HS:n tilaaja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutasen juttu on maalaisjärkeä, ei sen ihmeellisempää. Toki pitää Hesarille nostaa hattua että julkaisevat tuollaista. Tosin näissä aina käy siten, että yhtä kriittistä juttua seuraa sitten viisi täysin kritiikitöntä juttua.

      Lavikselle toteaisin, että pidä vaan blogi pystyssä (jos vaan jaksat), mutta kirjoita itse vähemmän. Oot aika lailla jo sanottavasi sanonut (moneen kertaan), joten turha sitä samaa on kerrata loputtamasti.

      Poista
    2. Kannattaa lukea, ja jos on mahdollisuus, niin kannattaa lukea digitaalisena, koska jutun kommenttipalsta todella ilahduttaa. Siellä on niin tervejärkisiä kommentteja, että oksat pois. Kiitellään ja ihmetellään, miksi tästä uutisoidaan vasta nyt jne. Ja katsokaa kuinka paljon tykkäyksiä ("hyvin argumentoitu") kommenteissa, satoja, jopa yli tuhat. Niistä näkee, mitä mieltä oikeasti ovat. En tiedä missä transit luuraa, ovat kerrankin hiljaa.

      Poista
    3. Jos Laventeliveikkoselle ok, niin tässä olisi hesarin juttu sitä kysyneelle:

      "JACOBILTA murtui hoidon aikana neljä luuta. Hän lakkasi kasvamasta mutta lihoi. Hän kärsi unettomuudesta, raivonpuuskista ja rajuista mielialan vaihteluista.

      Ikätoverit alkoivat seurustella ja suudella. Jacob ei tuntenut mitään vetoa ketään kohtaan.

      Kun Jacob oli käyttänyt murrosiän pysäyttävää lääkitystä neljä vuotta, hän voi sanojensa mukaan huonommin kuin koskaan.

      Kuusitoistavuotiaana hän päätti lopettaa lääkityksen. Hän kieltäytyi myös testosteronihoidosta, joka olisi muuttanut hänen ulkonäköään miehisemmäksi.

      Jacobin transidentiteetti ei kuitenkaan muuttunut. Hän pukeutuu 19-vuotiaana edelleen poikien vaatteisiin ja käyttää pojan nimeä.

      ”Jos ihmiset eivät usko, että olen poika, se ei minua pahemmin häiritse”, Jacob sanoo helmikuun lopussa ilmestyneessä kirjassa.

      Britannian yleisradioyhtiön BBC:n toimittaja Hannah Barnes on haastatellut teokseen Tavistockin sukupuoli-identiteettipalvelun entisiä työntekijöitä ja potilaita.

      Jacob arvosteli haastattelussa sitä, että hänelle tuputettiin alusta asti lääkkeitä.

      BRITANNIAN julkinen terveydenhuolto NHS on päättänyt sulkea Tavistockin valtakunnallisen lasten ja nuorten palvelun tämän vuoden kuluessa.

      Sulkemispäätös tehtiin viime kesänä, kun selvityksissä oli todettu vakavia puutteita palvelun toiminnassa. Klinikka lähetti puberteetin pysäytykseen vuosikymmenen aikana yli tuhat nuorta ja lasta, nuorimmat kymmenvuotiaina."

      Poista
    4. Osa työntekijöistä epäili, että hoito vahingoitti osaa potilaista. Siihen lähetettiin myös nuoria, joiden sukupuoliahdistukseen liittyi muita vakavia ongelmia.

      Heille annettiin GnRH-analogeja, joita käytetään miesten eturauhassyövän hoitoon ja seksuaalirikollisten kemialliseen kastrointiin. Lääkkeen myyntiluvassa mainittu käyttötarkoitus lapsilla on ennenaikaisen puberteetin pysäyttäminen.

      Sukupuoliahdistukseen lääkettä on käytetty off label eli ohi myyntiluvan. Lääkärit voivat harkintansa mukaan niin tehdä.

      Lääke vaikuttaa aivolisäkkeeseen ja estää sukupuolihormonien eritykseen, joka yleensä käynnistyy murrosiässä. Sukupuolihormoni testosteroni aiheuttaa esimerkiksi äänenmurroksen ja parrankasvun pojilla, estrogeeni rintojen kasvun tytöillä.

      Estolääkitys hidastaa myös pituuskasvua ja heikentää luuntiheyttä. Monet muutkin Jacobin kärsimät vaivat ovat lääkkeen tunnettuja sivuvaikutuksia.

      HOIDON usein toisteltu motto oli, että puberteetin pysäyttäminen antaa ”aikaa ajatella” – siis pohtia identiteettiään ja harkita valintojaan ilman tuskaa, joka aiheutuu, kun keho muuttuu murrosiässä ei-toivottuun suuntaan.

      Siitä juontuu Barnesin kirjan nimi Time to Think.

      Vaikutusten sanottiin palautuvan täysin, kun lääkitys lopetetaan.

      Ennen hoitojen aloittamista endokrinologit kuitenkin varoittivat pysyvistä vaikutuksista, joita hormonitoiminnan estämisellä voi olla. Puberteetti on ratkaiseva vaihe myös aivojen kehityksessä ja ihmisen henkisessä kypsymisessä.

      Endokrinologit ovat lääkäreitä, jotka hoitavat tai tutkivat hormoneja tuottavia elimiä.

      NHS:N tilaamassa riippumattomassa selvityksessä todetaan, että tutkimustieto näiden hormoniblokkerien vaikutuksista on edelleen puutteellista.

      Poista
    5. Selvitys arvioi myös, ettei klinikalla toimittu niin kun yleensä on tapana uusia tai kokeellisia hoitoja käytettäessä. Lääkityksen vaikutuksia ei kunnolla seurattu eikä dataa potilaiden hoitopoluista kerätty.

      Myös terveydenhuollon laatua valvova komissio tarkasti klinikan toiminnan ja antoi sen laadusta huonoimman arvosanan: riittämätön.

      Edes sitä ei tiedetä, kuinka suuri osa potilaista tarkkaan ottaen sai estolääkityksen. Joko Tavistock ei tilastoinut tietoa tai salasi sen Barnesin tietopyynnöistä huolimatta.

      BARNES sanoo kirjansa alussa, ettei teoksen tarkoitus ole kiistää kenenkään identiteettiä eikä transihmisten oikeutta onnelliseen elämään ja terveydenhoitoon. Kyse on nuorten potilaiden turvallisuudesta.

      Haastattelujen lisäksi Barnes kahlasi läpi tuhansia sivuja asiakirjoja selvittääkseen, mitä edistyksellisenä arvostetulla klinikalla tapahtui.

      Hän on tehnyt perinpohjaista työtä. Kirjassa on 445 sivua, joista 68 sivua lähdeviitteitä. Ne kertovat, mihin dokumenttiin, sähköpostiviestiin tai haastatteluun mikin tieto perustuu.

      Blokkereita alettiin määrätä 12 vuotta täyttäneille ensin osana tutkimusta, koska entistä näyttöä niiden vaikutuksista ei pidetty riittävänä. Käyttö laajeni kuitenkin pian tutkimuksen ulkopuolelle.

      Hoitokäytäntöä ei enää pysäyttänyt oman tutkimuksen yllättävä tulos: lääkitys ei vähentänytkään nuorten ahdistusta. Toinen tulos oli, että osallistujista yhtä vailla kaikki jatkoivat varsinaiseen sukupuolenkorjaukseen.

      Poista
    6. Haastatelluista työntekijöistä alkoi näyttää siltä, että nuorille oli luotu hoitoputki, joka ei antanut ”aikaa ajatella”. Pikemminkin blokkerien antaminen lopetti pohdinnan sekä nuorilta että heidän hoitajiltaan.

      Kun puberteetin jarrutuksen jälkeen tuli kehoa muokkaavien sukupuolihormonien vuoro, niistä ei enää käyty nuorten kanssa perusteellisia keskusteluja.

      Varsinaisia hormonihoitoja annettiin noin 16 vuoden iästä alkaen. Niiden vaikutukset ovat osin peruuttamattomia: toisen sukupuolen hormonit muuttavat ulkonäköä ja voivat viedä lopullisesti kyvyn saada lapsia.

      MIKSI palvelu toimi holtittomasti? Yksi merkittävä ja kaikkien tunnustama syy oli kestämätön potilasmäärä. Sukupuoli-identiteettitutkimuksiin haluavien nuorten määrä yli kymmenkertaistui viime vuosikymmenellä. Kuten muissakin länsimaissa, hoitoon alkoi tulvia erityisesti murrosikäisiä tyttöjä.

      Ruuhkien purkamiseksi klinikka vähensi tapaamisia potilaiden kanssa. Päätös lääkehoidosta piti ohjeistuksen mukaan tehdä 3–6 käynnin jälkeen. Toisinaan se tehtiin vielä nopeammin.

      Muuta hoitoa ei varsinaisesti ollut tarjota, vaikka työntekijät arvelivat, että osa potilaista tarvitsisi kipeämmin muunlaista apua.

      Paikalliset lääkärit ja mielenterveyspalvelut lähettivät mieluusti pois käsistään Tavistockiin kaikki sukupuoltaan kipuilevat nuoret, mutta Tavistockilla ei ollut resursseja hoitaa heidän muita vaikeuksiaan. Potilaat kärsivät mielenterveyden ongelmista, ja huomattavalla osalla oli autismin piirteitä. Jotkut olivat kokeneet kaltoinkohtelua tai seksuaalista hyväksikäyttöä.

      Niissä nuoria ei auttanut välttämättä kukaan.

      Usea kirjaan kirjaan haastateltu työntekijä kertoo, ettei nuorten transkokemuksen syistä ja luonteesta voinut työyhteisössä keskustella. Ei ollut suotavaa epäillä, että kaikilla transidentiteetti ei säily loppuelämää.

      Osalla sukupuoliahdistuksen syy saattoi olla homoseksuaalisuus. Monen perhe ja kaverit paheksuivat ja pilkkasivat homoja. Siksi homous tuntui heistäkin inhottavalta.

      Jos työntekijä puhui tästä, kollegat saattoivat nimittää häntä transfobiseksi.

      TRANSJÄRJESTÖILLÄ oli kirjan mukaan paljon vaikutusvaltaa klinikan toimintaan. Ne vaativat nuorille lääkehoitoja, ja niiden reaktioita pelättiin.

      Klinikan johtoryhmä teki järjestöjen kanssa läheistä yhteistyötä. Jonossa odottavia alaikäisiä ja heidän perheitään ohjattiin hakemaan tietoa ja tukea järjestöiltä. Vastaanotolle päästessään monet nuoret ja heidän vanhempansa tiesivät jo varmasti, mitä haluavat: blokkereita ja hormoneja.

      Poista
    7. Vanhemmat halusivat niitä joskus kiihkeämmin kuin nuoret itse. He saattoivat vaatia potilasarviota tekemään toisen työntekijän, jos ensimmäinen hidasteli lähetteen kirjoittamisessa. Mermaids-järjestön edustajat saattoivat istua nuorten tukena odotushuoneessa.

      TAVISTOCKIN klinikan moni työntekijä yritti tuoda esiin epäilyksensä sekä työpaikalla että ulospäin virallisia hälytyskanavia pitkin.

      Joitakin selvityksiä tehtiin, mutta mikään ei alkanut muuttua, ennen kuin tiedot tihkuivat mediaan ja Tavistockin entinen potilas Keira Bell nosti oikeusjutun.

      Poista
    8. Bell sanoi, ettei hän ollut teini-ikäisenä kypsä punnitsemaan hoitojen seurauksia. Hän sanoi oikeudelle olevansa nyt 22-vuotias nainen, jolla on matala ääni, karvainen ruumis eikä rintoja.

      Bell voitti jutun alimmassa oikeusasteessa. Tuomioistuin päätti, ettei alle 16-vuotias pysty antamaan tietoon perustuvaa suostumusta blokkerihoitoihin.

      Vetoomustuomioistuin kumosi päätöksen toteamalla, ettei pystyvyyden arviointi kuulu oikeudelle vaan lääkäreille.

      LOPULTA NHS nimesi lastenlääkäri Hilary Cassin selvittämään Tavistockin tilannetta ja tarvittavia toimia.

      Cassin suosituksen mukaisesti valtakunnallisen palvelun tilalle aiotaan perustaa alueellisia yksiköitä lastensairaaloiden yhteyteen. Tavoite on tarjota kokonais­valtaisempaa, moniammatillista apua nuorten ongelmiin.

      Keskeinen kysymys kuuluu, keille puberteetin pysäyttäminen ja alaikäisenä annettavat sukupuolenkorjaushoidot ovat hyvä ratkaisu.

      Trans-aktivismissa on noussut pinnalle vaatimus, ettei hoitoihin pidä vaatia mitään diagnoosia, koska transsukupuolisuus ei ole sairaus. Sen sijaan kaikilla, alaikäiset mukaan lukien, pitäisi olla vapaus itse päättää heille tehtävistä toimenpiteistä.

      Myös jotkut haastatelluista Tavistockin työntekijöistä olivat sitä mieltä, ettei ollut heidän vastuullaan selvittää, keille hoidot ovat oikea valinta.

      Tavistock ei ole seurannut, mitä heidän entisille potilailleen on tapahtunut klinikalta lähdön, hormonihoitojen ja leikkausten jälkeen: kuinka moni on tyytyväinen ja kuinka moni katuu toimenpiteitä, joita heille on tehty.

      Barnes löysi haastateltaviksi molempia.

      HARRIET aloitti testosteronihoidon 18-vuotiaana, ja 19-vuotiaana häneltä poistettiin rinnat. Lähetteen saamiseen hänen mukaansa riitti, että hän koki oman kehonsa epämiellyttäväksi. Hän on siitä vihainen.

      Vuonna 2020 Harriet tajusi, ettei ole mies. Hän arvelee kirjassa, ettei olisi päätynyt lääketieteellisiin toimenpiteisiin, jos häntä olisi haastettu pohtimaan sukupuoli­ahdistuksen syytä.

      ”Pidin sukupuolidysforian merkkinä esimerkiksi sitä, etten pitänyt hameista ja etten pitänyt äänestäni.”

      Poista
    9. Harrietin mielestä arviointikeskusteluissa ei kunnolla huomioitu hänen autismiaan, lesbouttaan, syömishäiriötään, mielenterveysongelmiaan eikä sitä, että myös moni hänen ystävistään identifioitui ”ei-binäärisiksi”.

      Phoebe kertoo kirjassa olevansa tyytyväinen Tavistockissa saamaansa hoitoon. Hän sai 16-vuotiaana blokkerit ja vajaan vuoden päästä naishormonit. 19-vuotiaana hänet leikattiin.

      Phoebe on tyytyväinen myös siihen, että lääkityksensä aloittamista vuonna 2011 vielä edelsivät vuoden kestäneet arviointikeskustelut. Nuorena hän oli itsekin kärsimätön.

      ”Olisin mennyt kirurgiaan 13-vuotiaana.”

      Nyt hän pitää perusteellisia haastatteluita tarpeellisina, koska transition peruminen on vaikeaa.

      SELVITYSHENKILÖ Hilary Cass toteaa väliraportissaan, ettei nuoruudessa koetun sukupuoliristiriidan luonteesta ole yhteisymmärrystä eikä siitä käydä tarpeeksi avointa keskustelua.

      ”On epäselvää, missä määrin lasten ja nuorten kokemukset toiseen sukupuoleen kuulumisesta ovat sisäsyntyisiä ja pysyviä ja milloin ne ovat muuttuvia ja väliaikaisia vastauksia kehityksellisiin, sosiaalisiin ja psykologisiin haasteisiin”, hän kirjoittaa.

      Tämän vuoksi puuttuu yhteinen käsitys siitä, miten tilaa pitäisi hoitaa.

      Cassin mukaan hoitoja on tutkittu vähän ja tähänastiset tulokset ovat monin tavoin tulkinnanvaraisia. Tutkijatkin voivat tulkita dataansa tietystä ideologisesta tai teoreettisesta tarkastelukulmasta, hän huomauttaa.

      Yhteenveto tutkimusnäytöstä ja siihen perustuvat suositukset ovat hänen selvityksessään työn alla.

      Cass sanoo myös, että väittely transsukupuolisuudesta on kärjistynyt haitallisesti.

      ”Polarisaatio on niin voimakasta, että se vaikeuttaa turvallista keskustelua ja yhteisymmärryksen hakemista.”

      Poista
    10. "En tiedä missä transit luuraa, ovat kerrankin hiljaa."

      Varmaan artikkeli, kommenttikenttä ja koko HS ovat nyt saastuneet sellaisella transfobialla, että heillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pysyä poissa, etteivät päänsä alkaisi räjähdellä yms. :D

      Poista
    11. Kiitos sinulle joka kopioit artikkelin tänne! En nimittäin vieläkään ole ehtinyt kirjastoon :) t. se, joka juttua kyseli

      Poista
  17. Indoktrinointivideo genderoppiin opettajille, eli kuinka ujutetaan Setan ja transaktivistien viesti suodattamatta opetukseen:

    https://www.youtube.com/watch?v=OPAqPHb8oGs

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä tarkempi ohjeistus, kuinka aivopesu toteutetaan käytännössä:

      https://www.youtube.com/watch?v=j_N4Zkjh9zc&list=PLc3cU2bgOu7anb1q45ni5cG5mUqyCksi4&index=2

      Poista
  18. Tässäpä kiintoisa video! Helen Joyce ja yhdysvaltalainen terapeutti Stephanie Winn keskustelevat trans-asioista. Winn on aiemmin työskennellyt nuorten kanssa ja hänellä on ensi käden kokemusta transidentifioituvista nuorista. Mielestäni hänen kuvauksensa "trans"-nuorista on yksi aika hyvä vastaus "miksi"-kysymykseen. Suosittelen! https://www.youtube.com/watch?v=4gK48usGi7o

    VastaaPoista
  19. Hehän ovat kuin kaksi marjaa. Lesbofobia 1970-luvulla ja lesbofobia 2020-luvulla:

    https://imgur.com/lcMd8C7

    VastaaPoista
  20. Cissumuijat voivat vain toivoa olevansa yhtä hotteja:

    https://twitter.com/ThePosieParker/status/1639303612307484672

    VastaaPoista
  21. Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä on kunnon propagandat tulilla vastineena tuolle Mutasen tavistock-jutulle: https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000009457396.html

    VastaaPoista
  22. Kuten odotettavissa oli, Mutasen Tavistock-jutun vastapainoksi tässä tuore HS:n
    kuukausiliite:
    "Yhä useampi lapsi ja nuori tuntee syntyneensä väärään sukupuoleen. Yhteiskunta tekee heidän elämänsä vaikeaksi".
    https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000009457396.html

    VastaaPoista
  23. Hesari on palannut transpropagandan pariin. Yksi kriittisempi juttu, heti perään viisi myönteistä tasapainottamaan.

    Yhä useampi lapsi ja nuori tuntee syntyneensä väärään sukupuoleen. Yhteiskunta tekee heidän elämänsä vaikeaksi.

    K. on lapsi, mutta sanoo ettei kestä kehoaan – Pitäisikö hänen voida korjata sukupuolensa?

    https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000009457396.html?share=6f7bfaf0f0e...

    Valitettavasti maksumuurin takana ja vailla kommentointimahdollisuutta.

    VastaaPoista
  24. Kiitos arvokkaasta blogista, tätä todella tarvitaan. Tietoa ja keskustelun ylläpitämistä. Haluan ehdottaa tutustumisen arvoisena You tuben Sovereign nations- nimistä kanavaa, joka on laajemmin social justice/woke- aiheinen, mutta josta olen löytänyt aivan uudenlaista taustoitusta transliikkeelle. On tärkeää nähdä yhteys laajempaan kulttuurivallankumouksen pyrkimykseen (mitä nk oikeistopopulismi vastustaa) ja se, että aktivismin taustalla iso raha (tämän moni jo tietääkin). Vaikka kanavassa on vahva kristillinen pohja, siellä on arvokasta sisältöä kaikille joita vasemmiston ajama neo-kommunismi kiinnostaa. Jokaista ajattelevaa pitäisi. Ihmisten laiskuus ja typeryys on juuri sitä, mistä uusi tyrannia hyötyy agendaansa ajaessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraan mieluummin feministien ja homomiesten ja lesbojen kanavia kuin lähden tuohon kristillisoikeistolaiseen vastaliikkeeseen. Samettikin laittoi taannoin videon, jossa kertoo lopettaneensa yhteistyön kristillisten tahojen kanssa, koska huomasi, että häntä käytetään vain hyväksi jossain laajemmassa ideologisessa kuviossa. Ensin saattaa tuntua hyvältä, kun saa tilaisuuden avautua ja keskustella, mutta sitten huomaat, että sinua vedetään mukaan johonkin, missä loppupeleissä tulet itse häviämään rankasti. Itse homomiehenä katson, että minun on vastattava kriittisesti genderliikkeen homofoobiseen ja misogyyniseen sanomaan, mutta se ei voi tapahtua veljeilemällä niiden kanssa, jotka samalla nakertavat oksaa homojen ja lesbojen alta.

      Poista
  25. Suosittelen lueskeltavaksi UnHerdia, jossa kirjoittelee mm. The Guardianista ja milloin mistäkin ulos savustettu ja canceloitu toimittaja. Voi aloittaa vaikka Suzanne Mooren jutusta Why I had to leave The Guardian. Kahdeksan ilmaista juttua kuukaudessa.

    https://unherd.com/about-unherd/

    "We are not aligned with any political party, and the writers and ideas we are interested in come from both left and right traditions. But we instinctively believe that the way forward will be found through a shift of emphasis: towards community not just individualism, towards responsibilities as well as Rights, and towards meaning and virtue over shallow materialism."

    VastaaPoista
  26. Kiitos tästä blogista. Myös mä tunnen välillä syvää epätoivoa kun järkevinä pitämäni ihmiset ajattelee että kaikki tämä on ok miettimättä asiaa enempää. Miten joku voi oikeesti vakavalla naamalla sanoa esim. että kolmas sukupuoli on fakta? Luulen kans, että ihmisten omassa lähipiirissä täytyisi tapahtua jotain kunnon sekoilua ennenkuin tajutaan, että nämä asiat koskettavat kaikkia. Teen työtä kulttuurialalla, jossa olen aika yksin mielipiteineni ja olen jutellut näistä vain muutaman hyvän työkaverin kanssa (jotka ovat kanssani erimieltä mutta eivät canceloi mua)

    VastaaPoista
  27. Transagendaan aiemmin kritiikittä suhtautunut Ranneliike on päästänyt Setan tavoitteita kritisoivan näkemyksen läpi:

    "SETA on unohtanut homot?

    Näyttää siltä, että SETAssa ei olla enää kiinnostuneita homojen asioista.

    Setan kärkitavoitteita hallitusohjelmaan:
    1. Sateenkaaripoliittinen toimintaohjelma
    2. Ikärajan laskeminen translaista
    3. Intersukupuolisten oikeuksien turvaaminen
    4. Kolmas virallinen sukupuolivaihtoehto
    5. Perheellistymisen esteiden purkaminen mm. laillistamalla sijaissynnytys
    6. Eheyttämistoimien kieltäminen

    Muista äänestää, mutta selvitä tarkoin, onko ehdokas myös sinun asiallasi."

    https://ranneliike.net/blogit/juhaniv/seta+on+unohtanut+homot/27867

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummallinen 2000-luvun alun homokulttuurin jäänne on tuo Ranneliike ylipäätään. Ehkä pari, kolme homomiestä kirjoittelee sinne, hyvin harvakseltaan ja lähinnä toisilleen. Aktiivisin heistä on nielaissut genderin syötteineen ja kohoineen, ja vieläpä kehitellyt sitä eteenpäin kunnon pseudotieteeksi. Sukupuoli on hänen teoriansa mukaan "neurologinen kyky samaistua" tms. tiettyyn sukupuoleen. Koska tämä samaistumiskyky on hänen teoriassaan biologinen, hän mieltää transidentiteetin yksilön todelliseksi, biologiseksi sukupuoleksi. Miksi noiden yltiökorrektien homomiesten muuten pitää aina pehmustaa jokainen lause sellaisin sanankääntein kuin "näkisin niin, että..."? Homomiehenä kysyn. Todella ärsyttävää lukea tekstiä, jossa selvästi ajetaan jotain vahvaa ideologista argumenttia, mutta vähän niin kuin varpaillaan hipsutellen ja välillä piruettia kiepsauttaen. Tietysti kun väitteet ovat vahvoja, mutta todistelu lähinnä eetterin pyörteitä, niin argumentoinnissa on edettävä kieli keskellä suuta.

      Poista
    2. "samaistumiskyky on hänen teoriassaan biologinen"

      Poista
    3. "samaistumiskyky on hänen teoriassaan biologinen"

      Olen kiinnittänyt huomiota tuohon samaan teoretisointiin, jolla on kai tarkoitus löytää transiudelle jonkinlainen biologinen selitys. Hän menee samaan halpaan kuin transitkin, jotka kuvittelevat, että kulttuuriset sukupuolistereotyypit (gender) ovat synnynnäisiä. Että mies on luonnostaan kiinnostunut autoista ja nainen hoivahommista, että sukupuolisielu voi tosiaan sitten syystä x sujahtaa väärään lihapukuun, tai siis se neurologinen samaistumiskyky. Jos tykkää naisille tyypillisistä asioista, niin silloin on nainen, eikä naistyypillisistä asioista pitävä mies. Jos siis ymmärsin mitään siitä kiemuraisesta essehdinnästä.

      Tutkija Aivelon mukaan aivojen toiminta on biologiaa, joten kehon realiteeteista poikkeava sukupuolikokemus on biologiaa. Toki tuo logiikka avaa transrodullisuuden, translajillisuuden ja transiällisyyden matopurkin. Sana on vihdoin muuttunut lihaksi. Pandakin on omasta mielestään biologisesti muunsukupuolinen.

      Poista
    4. Uskomatonta mitä johtopäätöksiä nämä ihmiset vetävät. Toki ihmisen samaistumiskyky on biologiaa, mehän voimme moneenkin asiaan tai tilanteeseen samaistua, mutta siitä ei voi vetää johtopäätöstä, että muutumme siksi kohteeksi, johon samaistumme. Me olemme biologisia organismeja, joten kaikki meissä tapahtuvat prosessit ja kehomme ovat biologiaa. Transaktivistit eivät voi hyväksyä, että heidän maaginen sukupuolieuforiansa on vain kemiallinen reaktio aivoissa eikä sukupuolisielun manifestaatio. Samanlaista logiikkaa kuin muillakin yliluonnolliseen uskovilla yhteisöillä.

      Poista
    5. Vaikka tämä sukupuolisielu olisi olemassa, niin mistä se voi tietää mitä se on, jos se ei voi palautua mihinkään? Jos ruumiit ja sukupuolisielut ovat erillisiä, ja jos sukupuolisielu määrittää sukupuolen, niin miksi se joskus haluaa erilaiseen ruumiiseen kuin mihin se on syntynyt? Jos ruumiilla ei ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa, mistä sukupuolisielu voi tietää, minkälainen ruumis on sille oikea ja sopiva? Jos tietyillä ruumiinmuodoilla ja elimillä ei ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa, mistä sukupuolisielu on saanut päähänsä, että niillä kuitenkin on? Entä miten transeläimet tulevat toimeen kehodysforioidensa kanssa? Ne eivät kai koskaan pääse hormonihoitoihin ja kehonmuokkauskirurgiaan? Onko eläinrääkkäystä olla selvittämättä, onko eläimellä transidentiteetti? Ei kai tämä vain ihmisiä koske?

      Poista
  28. Maailman sorretuin ja puolustuskyvyttömin vähemmistö taas vauhdissa:

    https://mobile.twitter.com/BillboardChris/status/1642024373484912642

    VastaaPoista
  29. Transmaskuliini on omasta mielestään paljon hotimpi kuin cissuhomot. Kannattaisikin sitten jättää cissuhomot rauhaan ja keskittyä toisiin transmaskuliineihin.

    https://twitter.com/TransHomophobes/status/1642602800042450944

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Eikö noilla tyypeillä ole kavereita tai ketään ihmistä elämässä, joka voisi vinkata, että on aika outoa kehittää tuollainen neuroosi homomiehistä?

      Poista
  30. Translaki astui tänään voimaan – ainakin 450 hakenut sukupuolen juridista korjaamista
    "Digi- ja väestötietovirasto oli saanut kello 16.15 mennessä 450 hakemusta sukupuolen juridisesta korjaamisesta, kertoo henkikirjoittaja Kaisa Myrsky Digi- ja väestötietovirastosta MTV Uutisille.
    Hakemukset liittyvät siihen, että niin kutsuttu translaki astui tänään voimaan.
    – Hakemuksia naisesta mieheksi on tullut jonkin verran enemmän kuin hakemuksia miehestä naiseksi, mutta lukumäärällisesti näyttävät olevan melkein samoissa luvuissa, Myrsky kirjoittaa sähköpostitse."
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/translaki-astui-tanaan-voimaan-ainakin-450-hakenut-sukupuolen-juridista-korjaamista/8668814#gs.udg1ty

    VastaaPoista
  31. Hesarissa Annamari Sipilän kolumni Irlannin translain ongelmista!
    "Irlannin liberaali laki sukupuolesta luo ongelmia
    Irlannin pääministeri myönsi maaliskuun lopussa, että vaaralliset biologiset miehet eivät kuulu naisten vankilaan. Lakia juridisen sukupuolen itsemäärittelystä saatetaan joutua muuttamaan."
    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009495666.html

    VastaaPoista
  32. Hesari kertoo Irlannin tilanteesta kätevästi vasta nyt, kun itsemäärittely on jo astunut voimaan Suomessa.

    "Irlannin liberaali laki sukupuolesta luo ongelmia

    Irlannin pääministeri myönsi maaliskuun lopussa, että vaaralliset biologiset miehet eivät kuulu naisten vankilaan. Lakia juridisen sukupuolen itsemäärittelystä saatetaan joutua muuttamaan."

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009495666.html

    Kommenttiketjun kultahelmi:

    "Myös nauset raiskaavat naisia ja niehet miehiä. Kyse on väkivallasta ei sukupuolesta. Myös miesvankilassa miehet pelkäävät väkivaltaisia miehiä ja joutuvat viettämään vankila-aikansa liskolla. Suomessa nuorta miestä kidutettiin, raiskattiin ja lopulta tapettiin kahden sellitoverin toimesta vartijoiden huomaamatta mitään. Vartijat antavat väkivallan tapahtua. On käsittämätöntä, ettei tästä puhuta. Pidän kolumnistin esiin nostamaa "biologinen nies naisvankilassa" -kauhutarinaa ihan taantumuksellisten tahallaan esiinnostamana provokaationa. Vielä kerran, "penis" ei raiskaa. Raiskaus on väkivaltaa ja sitä voi tehdä millä tahansa välineellä."

    Kummasti sillä "raiskausvälineen" haltijuudella on vahva korrelaatio seksirikosten teon suhteen. Tilastojen mukaan miehillä on 99 prosenttia seksirikostuomioista ja uhreista yli 90 prosenttia on naisia. Kuka tarvitsee patriarkaattia, kun meillä on tällaisia femistejä?

    VastaaPoista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä