perjantai 12. toukokuuta 2023

Hyviä euroviisuja! (edit: transkeskustelua ym. kommenteissa)

Cha cha cha! Pidän kaksin käsin kiinni kullista niinku... Eiku. :)

Joo, tiedän, biisi (ja koko viisuvouhotus) ihastuttaa ja vihastuttaa, mutta itse olen aivan fiiliksissä tästä Käärijä-buumista ja muutenkin viisubuumista, vaikka se tunkeekin ovista ja ikkunoista. Erityisesti yhdestä asiasta olen iloinen: Käärijä on nuorille pojille aivan erinomaisen loistava roolimalli. Mitä vilpittömämpi aikuinen, sitä samaistuttavampi roolimalli lapsille ja nuorille (tytöille ja pojille).  Käärijässä on sellaista tietynlaista tervehenkistä rempseyttä, teeskentelemätöntä aitoutta, iloisuutta ja heittäytymisen riemua. Rentoa ja vapautunutta äijäenergiaa, joka ei ota elämää tai itseään liian vakavasti. Tämä jätkä on läpeensä ja yltympäriinsä sympaattinen, ilkamoiva ja hyväntahtoinen veijari, ja arvelen juuri tätä pohjimmaiseksi syyksi hänen saavuttamaansa räjähdysmäiseen suosioon. Kyllä ihmiset aistivat, että tässä on nyt aidosti hyvä tyyppi.

Käärijän suosio ei myöskään perustu kulahtaneeseen provosointiin; jätkä vain on ja juhlii ajattomuuden ja tyhjyyden täydellisessä nykyhetkessä olemassaolon ja esiintymisen riemua. Tuollainen hauskanpidon energia vetoaa ihmisiin. Se on äärimmäisen samaistuttavaa ja vetää puoleensa. Hitto, herää halu sulkea koko jätkä syliin kuin nallekarhu ja ahmaista kokonaisena.


Käärijä (Jere Pöyhönen) antaa erinomaisen nerokkaalla ja teeskentelemättömällä tavalla esimerkkiä siitä, miten voi ja kannattaa vain nauttia elämässä joka hetkestä. Arvostelijoille ja nenännyrpistelijöille voi aina antaa piutpaut; huumorilla ja terveellä itseironialla selviää kaikesta ja pääsee maailman huipulle, todistettavasti. (Voitti Käärijä tai ei, niin tämä hypetys tapahtui/tapahtuu jo.) Arvostelijoita on aina ja heidän määränsä on vakio, mutta heidän arvostelullaan on varsinaista vaikutusvaltaa vain silloin, kun itse päättää antaa sille valtaa. Jos rallienglannille naureskellaan, niin ketä kiinnostaa? Tee siitä tavaramerkki. Kukaan ei puhu englantia tai mitään muutakaan kieltä kuitenkaan "täydellisellä" aksentilla. Kielen diversiteetti on kielen rikkautta. Jengi vain fanittaa ympäri someja sitä, miten ihanaa on kuunnella finglishiä ja suomalaisella aksentilla lausuttuja englanninkielisiä sanoja ("lan-gu-age"). Englantia äidinkielenään puhuvat ovat sitä paitsi aikapäiviä tottuneet siihen, että on miljoonia eri aksentteja ja niiden variaatio vain huvittaa heitä; siitä jopa kilpaillaan, mikä aksentti on huvittavin, ja suomiaksentti on tässä ihan kärkipäässä.

Mitäs muita Käärijän hyveitä... Fyysinen vamma, joka vaati kirurgisen operaation ja vaikuttaa koko loppuelämään? Paksusuolen tulehdus ja siihen liittyvä hengenvaarallinen komplikaatio ja jälkioperaatiot. Kerro siitä avoimesti ja levitä tietoa, jotta muilla (samankaltaisessa tilanteessa tai muutoin) olisi helpompaa.

Uskalla, ole, puhu, ole läsnä, naura. Ole hyvä jätkä. Ei ole kaikkien pala kakkua. Ole samaistuttava, ole inhimillinen. Aivan kuin Käärijään olisi jotenkin koodattu kaikki se, miten tehdä itsestään mahdollisimman sympaattinen ja rakastettava ja miten olla nuorten miesten roolimalli potenssiin miljoona.

Käärijän edustama terve itseironia ja heittäytyvä riemullisuus olisi ratkaisu miljoonien ihmisten angsteihin ja itsetunto-ongelmiin. Ja ties mihin syövereihin. Sieluni lepää, kun katson tätä jätkää.


Käärijämäistä asennetta ja energiaa edustaa myös Hydraulic Press Channelin perustaja Lauri Vuohensilta, joka myös on tehnyt ääreissuomalaisella aksentilla puhutusta englannistaan tavaramerkin, jota yleisesti fanitetaan ympäri maailman. Ai että minä rakastan näitä jätkiä. Suomen parhaita miehiä. Jos jostain kohtalon oikusta jompikumpi teistä lukee tätä: En pysty sanoin kuvailemaan, miten paljon arvostan teitä. Mikseivät kaikki miehet ole niin kuin Jere ja Lauri??!! Perkele, tuokaa miehet takaisin! No, niinhän tässä on toki nyt tuotukin.

Viisut huomenna klo 22.00 Suomen aikaa. Ai että! Parasta!


PS. Nautin myös erityisesti siitä, ettei Käärijän esityksissä ole ollut mitään varsinaisesti seksuaalisesti provosoivaa, perverssejä tai irvokkaita elementtejä, LGBTQIA-shittiä tai jotain satanistista kuvastoa ja sen sellaista. Yritin oikein etsimällä etsiä esityksestä jotain LGBTQIA-elementtejä, mutten oikein löydä niitä. Luojan kiitos. Tuolle bolerolle paljaalla yläruumiillakin on aivan käytännöllinen selitys; Käärijällä oli kertomansa mukaan aiemmin umpinainen asu, mutta hänelle tuli aina keikkalavoilla niin tukahduttavan kuuma, että hän päätyi aina heittämään paitansa kokonaan pois ja esittämään loppukeikan yläruumis paljaana. Lopulta hän keksi kompromissin kuumuusongelmaan: designbolero. Winwinsituation! Jätkä on nero! (Miehet aina keskenään dude!-äijäilevät kaikenlaisin tavoin.) 

Mitä vähemmän meillä on LGBTQIA-, gender- ja transshittiä framille nostavia ja glorifioivia presentaatioita (jollaisena Käärijää siis en näe), sen parempi. Tarvitsemme tervettä äijyyttä ja muijuutta. Tarvitsemme myös nonkonformisuutta; kaikille on jokin oma paikkansa, oma tehtäväkuvansa. Käärijällä on korvakorut, kynsilakkaa ja bolero. Hän on niin sanotusti nonkonforminen mies, JA SE ON VITTU SOIKOON TÄYSIN OK JA ON AINA OLLUTKIN. (Milloin tämä asia menee transeille ja myynsykypyölisille jakeluun? Tai ylipäänsä kenellekään, joka on hirttäytynyt kulahtaneisiin sukupuolistereotypioihin ja tehnyt niistä koko identiteettinsä ja olemassaolonsa perustan.)

Mitä enemmän meillä on näillä iloittelevia, nonkonforistisia miehiä/naisia vaaleanvihreiksi maalattuine kynsineen ynnä muineen, sen parempi. Saat olla juuri sellainen kuin haluat! Kaikenlainen sukupuolinen iloittelu ja moninaisuus (ei siinä Setan masinoimassa rajoittavassa merkityksessä, jossa nonkonformisuus on signaali väärään kehoon harhailleesta sukupuolisielusta) saa näkyä ja kuulua, mutta sitä ei pidä tunkea ihmisten kurkuista alas hiilihangolla trans- ja muusuviitekehyksessä, joka on identiteettinä syvästi onneton ja ankea tapa olla. Ihmiset eivät enää jaksa sitä, että heille tehdään loputonta LGBTQIAWTF2S-lobotomiaa ruosteisella haarukalla, mikä heijastuu minusta myös tämän vuoden viisuista; on aika siirtyä eteenpäin transpesusta ja vain iloita siitä, että ihmisellä on vapaus ilmaista itseään, identiteettiään ja persoonallisuuttaan haluamallaan tavalla, tarvitsematta väkisin vääntää siitä jotain maailmankaikkeuden suurinta ihmisoikeustaistelua ja pyhää medikaalista sotaa ihmiskehoja vastaan.

(Toim. huom. Miten päädyin tämänkin asian käsittelyssä transaiheeseen? Pääasiassa siksi, että Euroviisuilla on hyvin pitkä LGBTQIA-myönteisyyden historia. Euroviisut ovat olleet aina LGBTQIA-porukalle sellainen The Juttu, jota on fanitettu yltiöpäisellä raivolla. Euroviisut on aina ottanut esityksillään voimakkaasti kantaa homo-/transaiheisiin ja vaikuttanut sillä tavalla yleiseen ilmapiirin muutokseen. Oli Euroviisujen esitys sitten kantaaottava tämän aiheen tiimoilta tai ei, niin kukaan esiintyjä ei voi tulla viisuihin ja esiintyä siellä irrallaan "sateenkaariviitekehyksestä". Se on eräänlaista Euroviisujen ajatonta painolastia.)

/edit

Ks. tämä HS:n artikkeli Käärijästä.

"Suomalaisittain Käärijässä on riemastuttavia puolia. Suomalaisten nöyryytykset Euroviisuissa ja laajemminkin kansainvälisissä ympyröissä ovat usein liittyneet yrityksiin täyttää jotkin näkymättömät normit, joiden kautta suomalaiset ovat kuvitelleet muiden meitä mittaavan.

Kuinka hyvällä aksentilla suomalainen äänsikään englantia? Oliko pukeutuminen kohdallaan? Miksi muut ovat aina niin paljon tyylikkäämpiä ja itsevarmempia?

Vasta vähitellen suomalaiset ovat ymmärtäneet, että samoja juttuja muutkin stressaavat. Suomalaiset puhuvat englantia mainiosti. Äät ovat hienoja kirjaimia. Itseluottamus ei ole normien täyttämistä vaan rohkeutta vetää omalla tyylillään.

Ja juuri niin Käärijä tekee, täysillä. Hän on pikkuinen peikko, jolla on pottakampaus, pömppävatsa, kömpelöt tanssiliikkeet ja epävireinen ääni. Laulaja on jopa jakanut meille tiedon haavaisesta paksusuolentulehduksestaan. Sekin muistuttaa, mistä tämä tarina kertoo: häpeän voittamisesta.

Cha cha cha on menevä bilepiisi, mutta pelkkä musiikki ei sen suosiota selitä. Kyse on taitavasta mediaperformanssista.

(...)

Laulussa arka mies muuttuu piña coladan avulla itsevarmaksi Cha cha cha -mieheksi niin kuin boleroasu muuttaa Jeren supersankari Käärijäksi. Kun esiintyjän tarina ja laulun tarina ovat yhtä, syntyy tarina tarinassa – jotain, joka tuntuu aidolta ja koskettavalta.

Vaikka Käärijä laulaa kappaleensa suomeksi, hänen viestinsä on niin selvä, että lapsikin sen ymmärtää. Kaikissa meissä on epävarmuutta ja arkuutta, kaikissa meissä on vähän Käärijää."

111 kommenttia:

  1. Loistava analyysi!💚

    VastaaPoista
  2. 1000% samaa mieltä. Käärijän täydellisenä vastakohtana muuten nähtiin 2. semifinaalissa väliesityksenä kolmen drag queenin johdattama LGBTQIAWTF2S-lobotomia -esitys, kuinka ollakaan. Sitä seuratessa piti pitää oksennusrefleksistä kaksin käsin kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän tämänkin illan finaalissa jokunen draghaahka (tai ihan vain petolinnun perse), transspektrin sekopää ja genderspeshul nähdä heilumassa ja speshulidentiteettiensä autuaallisuutta julistamassa. Missä mahdollisuus saada huomiota ja olla esillä, siellä transit. Eikös Nikkie Tutorials jopa juontanut viisut jokunen vuosi takaperin? *tarkistaa* Joo, vuonna 2021 juonsi. Siinäkin muuten yksi edesmenneiden homoseksuaalien aktiivinen transiuttaja, hence vastenmielinen ihminen, vaikka hänen meikkailuvideonsa sinänsä ihan viihdyttäviä ovatkin; joskus katsoin huvikseni muutamia.

      Poista
  3. Muuten olen samaa mieltä, mutta olisin toivonut, että olisi jättänyt esim. nämä avanne-jutut ihan omaksi tiedokseen - tuo ei nimittäin itse asiassa kuulu kenellekään. Minusta nimittäin on oikeasti olemassa sellainen asia kuin _yksityisasia_. Yksityisasia on siis sellainen, joka ei kuulu muille.

    Fakta, joka on jossain vaiheessa päässyt varsinkin näissä vähemmistöjumpissa unohtumaan on, että jokaisella meillä omat ristit kannettavanaan. Ihan jokaisella. Kenenkään meidän elämä ei ole helppoa, eikä se tule sitä olemaan. Hänellä se risti on avanne ja jollakin joku muu. Luulen, että tämän tajuamiseksi ei tarvitse edes elää kovin kauan.

    Pisteet kuitenkin hänelle, koska ei ole uhriutunut asiasta, eikä ilmeisesti sen vuoksi tätä yksityiskohtaa maininnut.

    No mutta, on pieni asia. Muuten on mainio analyysi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin no, onhan tuo aika intiimiä tietysti, mutta kenties Käärijällä on tässä pyrkimyksenä jotenkin destigmatisoida asiaa. Ettei sitä ns. tarvitse häpeillä, että on tuollainen ominaisuus hankaloittamassa elämää. Käärijällä tosin ei taida enää olla avannetta vaan J-pussi eli eräänlainen proteesi poistetun paksusuolen tilalla. Tottahan toki on, että jokaisella on omat ristinsä ja kiusansa, jotka voivat olla hyvin monenlaisia. Minulla esimerkiksi on huonontunut vanhetessa näkö ja joudun käyttämään lukulaseja. Toivoisin, ettei tarvitsisi. Olen miettinyt, että menisin joskus laserleikkaukseen, se vain on ihan perkeleen kallis operaatio, enkä minä kylve rahassa.

      Poista
    2. Toisaalta avanne on sellainen asia, joka pitää ottaa puheeksi mahdollisen kumppanin tai vaikka vaan väliaikaisen kämppiksen kanssa. Voin vaan kuvitella, että asiaan liittyy jos jonkinlaisia häpeän ja kiusaantumisen tunteita, varsinkin jos on muutenkin epävarma itsestään.

      Luulisin että Käärijän kertoma tuo hyvää mieltä ja reippautta samanlaisista vaivoista kärsivien elämään, joten siitä vain mun puolestani!

      Poista
    3. Hmm, anonyymi ei ilmeisesti ole koskaan tarvinnut vertaistukea tai toivonut, että hänen kantamalleen ristille löytyisi joku positiivinen esimerkki, joka sanoisi, että tämänkin asian kanssa voi elää hyvää elämää? Lähipiirissäni on parikin avanteen kanssa elävää, joten tiedän, miten musertavasta asiasta on kyse, juuri siksi, että asiaa pidetään jotenkin nolona ja häpeällisenä, vaikka eihän ihminen sairastumiselleen mitään mahda. Pöyhönen on käynyt kuoleman rajalla ja saanut avanteen todella nuorena, 18-vuotiaana, ja voin kuvitella, että nuorelle epävarmalle ihmiselle tuollainen voi olla todella raskasta.

      Tietysti näissä kannustavien esimerkkien antamisissa ja etenkin mielenterveysongelmista avoimesti puhumisissa on se vaara, että niitä aletaan jotenkin glorifioida ja niistä tulee jopa sosiaalista pääomaa (kuten tässä genderspeshul-hommassa on käynyt). Olen itse vaikeasta PTSD:stä, masennuksista ja uupumuksista kärsivänä kyllä onnellinen, että niistäkin asioista aletaan puhua ja häpeä niiden ympäriltä alkaa hiljakseen väistyä. En todellakaan halua että niitä siinä mielessä "normalisoitaisiin", että ne vain hyväksyttäisiin ilmiöinä joille ei tarvitse mitään tehdä, vaan ne tarvitsevat toki seurakseen kriittistä keskustelua. Ei ole normaalia, että me kolmekymppiset joukkouuvumme, vaan ehkä työkulttuurille yms. pitäisi tehdä jotain. En myöskään halua, että nuo asiat olisivat jotenkin yksilöä määritteleviä ja hienoina pidettyjä... kuten nyt tuntuu tapahtuneen tämän sukupuolisekoilun kanssa. Mutta se on kyllä aivan eri projekti, enkä usko, että avanteelle tai vaikka masennukselle on ihan heti käymässä samaa :'D Siinä on aika iso ero, että omasta rististä tehdään erityisidentiteetti jota muutkin pakotetaan juhlimaan, kuin siinä, että oman ristin olemassaolo tunnustetaan ja sanotaan, että tämänkin asian kanssa voi elää.

      Joten niin, yksityistä tai ei, saman asian jakavat monet ja häpeä ei kestä puhumista. Joten hienoa vain, jos ihmiset voivat elää vapaampina häpeästä :)

      Poista
    4. Jerellä on kuitenkin aika näkyvä arpi mahassa leikkauksen jäljiltä, joten ehkä senkin takia asiasta tuntui luontevalta kertoa. Ties mitä spekulointeja arvesta muuten olisi lähtenyt liikkeelle.

      Poista
    5. "Hmm, anonyymi ei ilmeisesti ole koskaan tarvinnut vertaistukea tai toivonut, että hänen kantamalleen ristille löytyisi joku positiivinen esimerkki, joka sanoisi, että tämänkin asian kanssa voi elää hyvää elämää?"

      Ei ole tarkoitus jankata tästä, mutta vastaanpa vielä tähän selkeyden vuoksi.

      Itsellä on ollut moniakin ristejä kannettavana, kuten vaikkapa isäni alkoholismi. Homma hoidettiin takavuosina puhumalla _lähipiirille_ asiasta, samoin kuin luotetuille ystäville. Toisekseen, luin varmasti sen 20 kirjaa asiasta. Se, mitä en tehnyt, oli että olisin kuuluttanut maailmalle, että olen alkoholistin lapsi. Tämä siksi, että a) asia ei kuulu kenellekään b) ketään ei tarvitse kiinnostaa c) tuntemattomat ihmiset eivät koe sinua kohtaa myötätuntoa (vaikka väittäisivätkin niin). Se ei vaan yksinkertaisesti auta. Sen sijaan asian käsittely sellaisten kanssa, jotka oikeasti välittävät + tiedon hankinta, auttaa.

      No mutta, tämä tästä:).

      Poista
    6. Muunkinlaisia käsittelytapoja on, kuin sinun tyylisi.

      Poista
  4. Joo, Käärijä, Käärijä, KÄÄRIJÄ <3_<3 Ihan käsittämätöntä, että joku voi mediamylläkän keskellä antaa itsestään noin sydämellä ja aitoudella... IHAN MIELETÖNTÄ! Aluksi inhosin Cha Cha Chata, sillä etenkin biisin alkuosa on niin pimeä ja aggressiivinen energialtaan. Musta on todella mielenkiintoinen kontrasti, että biisissä kuuluu niin vahvasti Jeren Rammstein-fanitus, ja se energia on yhtä tiukka ja synkeä kuin Rammsteinilla konsaan, ja sitten Jere vaikuttaa niin pehmeältä, herkältä ja lämpimältä ihmiseltä. Mutta kyllähän tässä maailmassa on paljon pimeää, jonka etenkin herkät ihmiset voivat kokea joskus musertavana, joten mikäs siinä kanavoida se musiikkiin. Olen myös varma, että Käärijän aitous ja sympaattisuus olivat se juttu, mitä ihmiset alkoivat noin rakastaa. Tuntuu, että elämme muovin, feikkiyden ja synkkyyden aikaa. Käärijä herkkyydessään ja lämpimyydessään on aivan mahtava kontrasti asialle, ja se resonoi <3

    Ennen viisulähetystä Ylellä tuli jokin viisuilta. Siinä pyörähti myös eräs genderspeshul, joka on ollut myös Ylen All Muusu -paneelissa julistamassa gender speshulien pyhyyttä... Tässä ihmisessä ei ollut mitään omaperäistä, ei mitään aitoa (tai varmaan meissä kaikissa on, mutta näillä kultisteilla se on jossain tuhannen ideologiasontakerroksen alle haudattuna, eivätkä he pysty sitä näyttämään), ei mitään kiinnostavaa. Hän voi olla tietystä omasta viiteryhmästään kiinnostava vain siksi, että hän signaloi sitä että hän on tämän kultin pikku soturi. Mielenkiinnosta googlasin hänet, ja kas, twitterissä hän julisti olevansa pyhimys (joo, itseironiaa... tai sitten ei). Samalla Käärijä julistaa olevansa vain tavallinen ukkeli Vantaalta, ja hän on jotain aivan mieletöntä, sydämen puhtautta, rohkeutta näyttää itsestään herkkyys, haavoittuvuus, sitä jotain joka on vain hänelle ainutlaatuista ja erityistä. Pieni kontrasti näiden henkilöiden välillä... Toinen tunkee väkisin kurkusta omaa erityislaatuisuuttaan ja hänessä ei ole mitään omaperäistä. Toinen on mitä on, tasapainoisesti, pakottamatta, mutta rohkeasti. Osaisipa itsekin olla kuin Jere. Antaa oman erityislaatuisuutensa loistaa, tehdä omaa juttuaan, mutta samalla terveen nöyrällä ja rakkaudellisen pehmeällä tavalla <3<3<3 Käärijä on niin se, mitä tämä maailma tarvitsee, ja on ihanaa että hän on viisujen myötä saanut tilaisuuden päästä näyttämään kansainväliselle yleisölle omaa juttuaan.

    Mutta Laventeliveikkonen, minusta sä teet ihan samaa, vaikka sun foorumi ja tapa on täysin erilainen. Julistat sitä, että on ok ajatella "radikaalisti" vastavirtaa vastaan, vaikka se herättäisi muissa vihaa ja inhoa, ja sitä, että herkkyys on tosi ok <3 Toivottavasti jaksat jatkaa kirjoittelua edes silloin tällöin, aiheesta kuin aiheesta :)

    VastaaPoista
  5. No tästä voin olla samaa mieltä, vaikka koko ilmiö kyllästytti jo alettuaan.. Jere ei tosiaan tuo esille mitään 'poikkeavaa' gender-identiteettiä tai speshul olemusta, vaan on reilusti omanlaisensaa nuorukainen.. siis MIES. Yrittämättä hämärtää binary realiteetteja. (Toki häntä varmaan moni sillä silmällä hehkuttaa, kun pojalla on kynsilakkaa... )

    Kappale itse ei innosta lainkaan, en digannut myöskään kahden seuraavaksi tulleen kappaleita.. (Ruotsi & Israel).. Onneksi viisujenkin aikana saa katsoa jotain muuta ;)

    VastaaPoista
  6. Ja parhaimman uhriutumisen Oscarin voittaa... Transnainen vetää miestä turpaan ja rääkyy uhrina poliisille :D

    “Trans woman” assaults man then cries victim when police show up"

    https://twitter.com/WokeArchive/status/1658896794372263938

    VastaaPoista
  7. Tasapainoinen transoletettu reagoi oikeinsukupuolittamiseen:

    https://twitter.com/ClownWorld_/status/1658999700249546752?cxt=HHwWgMDU_YDc-YUuAAAA

    VastaaPoista
  8. Transmaskuliinien näkemys homomiehistä. Eipä ole fetisointia ja kolonisointia, ei:

    https://twitter.com/Anne_on_gd/status/1567997598627414018

    Hesarin arvioiman uuden kotimaisen queer-sarjan kommenteista:

    "Miten moni "queer-nuori" on oikeasti homo tai lesbo sanan perinteisessä merkityksessä? Miten menee nykyään niillä nuorilla, jotka oikeasti ovat "vain" homoja tai lesboja, eivätkä live-roolipelaa jotain ulkoa omaksuttua "queer"-identiteettiä, jonka selittämiseen tarvitaan kymmenenosainen TikTok-tutoriaali? He näyttävät olevan marginaalissa juuri niissä piireissä, jotka alunperin perustettiin heitä varten. Siis homot ja lesbot on kirjaimellisesti syrjäytetty omassa alakulttuurissaan. Keskiössä ovat sen sijaan ihmiset, jotka matkailevat LGBTQXYZ-kulttuurissa esim. jonkin sukupuolikokemuksen vivahteen varjolla, mutta siirtyvät tarpeen tullen takaisin valtavirtakulttuurin puolelle."

    https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009571885.html

    Vassariälykköjen keskustelupalstalla miehen kanssa asuva heteronainen haluaa kipeästi olla osa aakkosjengiä:

    "...cismiehen kanssa parisuhteessa olevana aseksuaalina oon tosi usein näissä geimeissä ekana bussin alle heitettävänä, monen mielestä acet ei kuulu sateenkaarikansaan. (Totta kai tää jengi ei ota huomioon, että esim. meitsi vois hyvin olla esim. bi/panromanttinen eikä se, että menee läpi naisesta, tarkoita sukupuolen suhteen yhtään mitään.) Mutta kun siis itellä on ollut todella pitkään, siis nuoresta asti se fiilis että on jotenkin vino mutta sille ei ole sanoja, niin queer on tuntunut sellaiselta mukavalta ja omalta sanalta. Mut sitten oon kipuillut senkin kanssa etten mukamas näytä tarpeeks queerilta ja mitä mää ny oikeen ees yritän, vuitun poser.

    Et siis jos tätäkään ei portinvartijoitais vaan annettais ihmisten nimetä ittensä niinku ne haluu, niillä on yleensä ihan hyvä syy siihen."

    https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=1043378

    Ikäviä nazzeja ja portinvartijoita mokomat homoseksuaalit, jotka haluavat pitää homoseksuaalisuuden vain homojen juttuna!

    VastaaPoista
  9. Julpulla on 278. kansalaisaloite vireillä tällä hetkellä (”Rikkomaton”). Kuinka väsymätön voi ihminen olla? O_o

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/12094

    Aloitteen perustelut:

    Kansalaisaloitteen tavoitteena on kieltää hoidot, jotka tähtäävät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen niin kutsuttuun ”eheyttämiseen”, eli seksuaalisuuden muuttamiseen heteroksi ja/tai sukupuolen muuttamista cissukupuoliseksi. Kansalaisaloitteen nimi juontuu siitä, ettei seksuaalisuutta tai sukupuolta voi rikkoa, joten tällöin ei ole mitään, mitä “korjata” tai “eheyttää”.

    Eheytyshoidoilla ja -terapioilla tarkoitetaan seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin muuttamiseen tähtääviä hoitomuotoja. Ne pohjaavat vääristyneeseen ajatukseen, jonka mukaan heteroseksuaalisuudesta eroava seksuaalinen suuntautuminen tai syntymässä määritellystä sukupuolesta eroava sukupuoli-identiteetti olisivat jotenkin parannettavissa ja korjattavissa, eli “eheytettävissä”.


    Aloitteen perusteluissa ei millään tavalla tarkenneta, mitä transien eheyttäminen käytännössä tarkoittaa tai miten se ilmenee tällä hetkellä. Mitä tarkoittaa ”sukupuolen muuttaminen cissukupuoliseksi”? Sitä, että ohjataan ihminen hyväksymään oma kehonsa ja luopumaan ajatuksesta, että kehon raateleminen, brutaalit leikkaukset, amputaatiot ja muuntohormonit ovat maaginen ratkaisu hänen itsevihaansa ja itsetuhoisuuteensa? Jos se nähdään tässä Julpun mallissa eheyttämisenä, että ohjaamme ihmisiä hyväksymään itsensä ilman heidän kehojensa runtelemista jauhelihaksi, niin olemme jo beyond. Julppu on oikeasti aika tyhmä ihminen.

    Ja miksi Julppu roikottaa jatkuvasti homoja ja homojen eheyttämistä mukana näissä väsähtäneissä aloitteissaan? Homojen eheyttämisellä ei ole mitään tekemistä transien niin sanotun eheyttämisen kanssa. Keskittykää nyt vittu vieköön ihan vain transien asioiden ajamiseen ja pitäkää homot erossa näistä pyristelevistä hankkeistanne. Me homot emme ole samaa porukkaa transien kanssa eikä meidän roikottamisemme löysässä hirressä transien tavoitteiden ajamisessa johda yhtään mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos transit keksisivät kansalaisaloitteella pyytää eikun vaatia sitä omaa saartaan, allekirjoittaisin viipymättä. Kuka syöttäisi tämän idean heille?

      Poista
    2. Näin Twitterissä jonkun transin kirjoittaman kommentin, tyyliin: ”Why isn’t there an island for us already?” Ihan helvetin hyvä kysymys. Miksi? Onhan kaiken maailman Epsteinin saarta sun muuta, muttei transien omaa auvolaa saaren muodossa. Transphobic. Trans islands are human rights!

      Ajatus transien omasta Kärpästen herr…siis saaresta ja sinne kyhätystä jonkinlaisesta yhteiskunnasta on kerrassaan taivaallinen, hekumallinen, ekstaattinen. Transit voitaisiin vain kuskata sinne ihanaan onnelaan sekoilemaan keskenään ja tappelemaan siitä, kuka on syrjityin ja sorretuin. Me muut saisimme olla rauhassa. Hekumoin tästä samasta asiasta pitkällisesti jo aiemman postauksen kommenteissa. Mutta: kauanko tuosta saarelle kuskaamisesta ja transien oman saaren ihanuudesta menisi siihen, että transit alkaisivat kitistä segregaatiosta ja ulossulkemisesta?

      Poista
    3. Viittasin juuri tuohon aiemman postauksen kommenttiosion hekumointiin!

      Poista
    4. Tässä teille lisää päivän pravdaa luettavaksi. :D

      https://www.viite.fi/2020/02/14/sukupuolen-moninaisuuden-hahmottaminen-parantaa-kaikkien-hyvinvointia/

      ”Ihmisten ei tarvitse tietää toistensa sukupuolielimiä.”

      Niin, eihän sukupuolielimillä ole esimerkiksi seksissä minkäänlaista roolia tai merkitystä. Jos haen seksiseuraa miehistä, minun ei tarvitse tietää, onko hän oikea mies vai tihkuvalla römpsällä varustettu transmaskuliini. Se ei ole mitenkään olennaista.

      ”Osa haluaa suorastaan kyseenalaistaa koko transsukupuolisuuden olemassaolon tai kenties leimata transnaiset miehiksi, jotka haluavat vain voittaa naiset urheilukilpailuissa.”

      Transnaiset ovat miehiä, jotka haluavat vain voittaa naiset urheilukilpailuissa. Ei se ole leimaamista, se on fakta.

      ”On myös tärkeää huomata, että ulkonäkö ei kerro mitään ihmisen sukupuolesta.”

      Jos näin on, niin miksi transit haluavat kehonmuokkaushoitoja ja vielä yhteiskunnan piikkiin?

      ”Suomessa hormoniblokkerihoitoa ei kuitenkaan vielä saa ja tämän korjaaminen edellyttäisi translain uudistamista.”

      Mikään translaki ei koskaan tule riittämään teille, vaikka sitä uudistettaisiin kymmenen miljoonaa kertaa. Lain voimalla ei voida tehdä miehestä naista tai naisesta miestä tai luoda uusia, ”muita” sukupuolia.

      ”Tämä voi viestiä siitä, että transnaiset otetaan helpommin osaksi naisten piiriä, kun taas transmiehet jäävät helpommin yksin.”

      Transnaiset ”otetaan helpommin osaksi naisten piiriä” siitä silkasta pelosta, että jos ei oteta, niin transnainen vetää it’s ma’am -raivarit ja joku saa mustan silmän tai katkenneen hampaan. Kyse on silkasta itsesuojeluvaistosta, ei siitä, että naiset jotenkin erityisemmin haluaisivat naista larppaavia miehiä osaksi keskinäisiä piirejään (ellei kyseessä ole Eelin ja Vesinauriin kaltaiset miellyttämishaluiset perseennuolijat). Transmiesten ongelmat taas eivät liikuta ketään ihan muista syistä, joilla saattaa olla jotain heiveröistä tekemistä biologisen todellisuuden kanssa. Miettikää ihan vakavasti sitä, miksi transnaiset ovat näkyvillä joka paikassa ja kahmivat naisten palkinnot ja pelipaikat, mutta transmiehiä ei näy yhtään missään tekemässä samaa miehille tai rääkymässä miesten tiloihin pääsemisestä (homomiesten tiloja ja tilaisuuksia lukuun ottamatta).

      ”Miksi käyttää aikaa sukupuolen rajojen partiointiin ja erilaisten ihmisten kiusaamiseen?”

      Te itse partioitte niitä sukupuolen rajoja ja kiusaatte muita ihmisiä. Te itse lokeroitte ja luokittelette itseänne ja muita ja hermostutte, kun muut eivät suostu mukautumaan teidän luokituksiinne tai edes mitenkään kiinnostu niistä.

      ”Tasa-arvokeskustelussa naiserityisistä asioista voidaan keskustella ilman viittauksia epämääräiseen biologiseen sukupuoleen.”

      Ei voida. Jos sukupuoli irrotetaan käsitteenä biologiasta, naisten oikeuksia ei voida enää määritellä eikä niitä voida ajaa tai edistää.

      ”Ihmiskunnan kirjolle ja moninaisuudelle tilan tekeminen yhteiskunnassa on lopulta kaikkien etujen mukaista.”

      Ei ole. Se on vain transien etujen mukaista.

      ”Ahtaat roolit tukahduttavat myös helpommin binääriin sukupuolijärjestykseen sopivien elämää ja aiheuttavat tarpeetonta kärsimystä.”

      Miksi te sitten luotte ja ylläpidätte niitä rooleja ja kirnuatte niitä jatkuvasti kaikkien muidenkin ihmisten kurkuista alas?

      ”It matters not what someone is born, but what they grow to be.” Albus Dumbledore

      Ihan päätitte sitten maailmankaikkeuden suurimman transfoobin ja TERF-kuningattaren teosta lainata, vaikka tekstin alussa ensin sheimaatte hänet perättömin syytöksin. Do better. Ja lukekaa nyt vittu jo se Rowlingin essee, jossa hän juurta jaksain selittää, mistä hänen ”transfobiassaan” on kyse.

      Poista
  10. Jos transsukupuolisuuden voisi varmentaa geenitestillä, labrakokeella tai aivojen kuvantamisella, niin montakohan aitoa transia jäisi jäljelle, kun autismikirjolaiset, autogynefiilit, homofobian uhrit, muusut ja muut transtrenderit karsiutuisivat joukosta pois? On syynsä, miksi transaktivistit vastustavat transkokemuksen syiden tutkimusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen kuin lähdemme varmistelemaan yhtään mitään geenitesteillä, kuvantamisilla ja labrakokeilla, meidän täytyisi määritellä tyhjentävästi, mitä vittua trans edes tarkoittaa. Tällä hetkellä minkäänlaista yksiselitteistä määritelmää ei ole. Kukaan ei tiedä, mikä on trans. Kuka tahansa voi olla trans vain julistautumalla sellaiseksi ja värjäämällä tukkansa siniseksi. Jos kuka tahansa voi olla trans, niin trans ei tarkoita mitään muuta kuin jotain epämääräistä identiteettiä tai elämäntapaa, jota voisi verrata lähinnä veganismiin. Mitä tahansa tuloksia aivokuvantamisilla tai muilla tutkimuksilla aikaan saataisikin transiuden todentamiseksi, sillä olisi todennäköisesti vain hyvin vähän vaikutusta tähän tämänhetkiseen joukkopsykoosiin. Kuka tahansa, joka kuulee Hamelnin pillipiiparin soiton, voi liittyä osaksi ihmisvirtaa kohti lähintä kallionkielekettä. Herää myös kysymys: mitä hyötyä transiuden todistamisesta somaattiseksi ilmiöksi edes olisi? Ei se muuttaisi mitään. Ihmiset olisivat yhä vain yhtä sekaisin kuin nytkin. Sama transoikeuksista rääkyminen jatkuisi aivan samanlaisena.

      Jos transideologia määriteltäisiin uskonnoksi, kenellä tahansa olisi sen jälkeen oikeus kieltäytyä allekirjoittamasta sen teesejä ja osallistumasta koko saatanan paskaan millään tasolla. Toistaiseksi transideologiaa ei vielä tunnisteta uskonnoksi (vaikka se on nimenomaan sitä).

      Loppuun asti viety transitio nykyisellä protokollalla on seksuaalinen lobotomia. Jos trans on veganismiin verrattava elämäntapavalinta, niin yhteiskunnallinen rahoitus transhoidoilta ("hoidoilta") täytyy poistaa välittömästi. Emme me verorahoilla rahoita vegaanien syömisiäkään tai anna heille verohelpotuksia siksi, etteivät he osta ja kuluta lihaa. Vegaanit eivät toisaalta myöskään ole järjestäytyneet rääkymään barrikadeille, että sekasyöjät sortavat ja marginalisoivat heitä. Meillä ei ole mitään velvollisuutta kustantaa kosmeettisia kehonmuokkauksia ja hormonireseptejä ihmisille, joiden tilaa ei enää tunnisteta yhteiskunnallisesti sairaudeksi.

      Poista
    2. "mitä vittua trans edes tarkoittaa"
      "Loppuun asti viety transitio nykyisellä protokollalla on seksuaalinen lobotomia."

      Suurinta vastustusta herättänee transien/aktivistien piirissä se, että jos transiudelle (mikä sen yleispätevä ja loogisesti koherentti määritelmä olisikaan) löytyisi fysiologinen syy, niin hoito tuskin olisi nykymuotoinen transitio. Oikea hoito pyrkisi poistamaan sukupuolidysforian syyn, eikä vain lievittämään oireilua ja aiheuttamaan lisäongelmia terveydelle, psyykelle ja muulle yhteiskunnalle. Nyt alkaa valtava rääkynä, jos ehdottaakiin syömishäiriöihin, BIIDiin ja muihin kehonkuvan häiriöihin kehittettyjen kognitiivisen käyttäytymisterapiamuotojen muokkaamista transeille sopivaksi. "Transius ei ole sairaus, vaan häiriö, eikun ominaisuus!!!"

      Poista
    3. Yksi transien ongelma on tällä hetkellä (tai on ollut jo pitkään) se, että heille kehitetyn transhoitoprotokollan pointti ei alun perin ollut eikä ole edelleenkään heidän identiteettinsä ja maailmankuvansa pönkittäminen sinänsä vaan se, että kyseisistä ihmisraakileista saataisiin edes jollain keinolla kuntoutettua työkykyisiä, yhteiskunnan tuottavia jäseniä, eivätkä transit tajua tätä. Transien maailmankuva ja minäkäsitys on täysin egosentrinen: he ovat tulkinneet koko asian niin, että hoitoihin pääsy yhteiskunnan piikkiin on heille itsestäänselvästi kuuluvaa pääomaa, jonka tarkoitus on validoida heidät ja olla olemassa ihmisoikeuksien edistämiseksi. Yhteiskuntaa ei kiinnosta kenenkään identiteetit vaan se, kuka on tuottava ja kuka ei ole. Transius ei ole mikään arvo ihmisyydessä sinänsä. Transien, kuten meidän kaikkien muidenkin, odotetaan yhteiskunnassa menevän töihin, tienaavan oman elantonsa ja olevan jotenkin yhteiskunnalle hyödyksi. Hyvin suurelle osalle transeista tämä kaikki on täyttä hepreaa. Transius on heille sinänsä arvo, joka on mandaatti tehdä aivan mitä tahansa ja vaatia muilta ihmisiltä aivan mitä tahansa. Ei maailma vaan toimi niin. Transien maailmantuska syntyy juuri siitä, että maailma ei toimi niin kuin he haluavat ja siitä aiheutunut vitutus saa heidät yhä uudestaan ja uudestaan pois tolaltaan.

      Poista
    4. "että kyseisistä ihmisraakileista saataisiin edes jollain keinolla kuntoutettua työkykyisiä, yhteiskunnan tuottavia jäseniä"

      Näin jonkun jenkkilän vakuutusyhtiön muistion, jossa todettiin transition tulevan vakuutusyhtiölle halvemmaksi kuin mielenterveysongelmaisen yksilön muiden terveyskulujen ja elämisen maksamisen. Eli siellä on ihan kylmää matematiikkaa taustalla. Tosin se oli vanha muistio ja koski aitoja transeja, eikä näitä nykyisiä transtrendereitä ja autismikirjolaisia teinityttöjä, joiden elämän transitio tuhoaa. On ajateltu, että oikean ihmisen transitio säästää yhteiskunnan resursseja, eikä todellakaan minään etuoikeutena saada uniikkia identiteettikokemusta myötäileviä kehonmuokkauksia yhteiskunnan tai vakuutusyhtiön piikkiin.

      Nythän transiuttaminen on valtava bisnes monelle teollisuudenalalle. Jenkeissä on laskettu, että yhden henkilön transiuttaminen maksaa miljoona dollaria. Mitä nuorempana transiutetaan, sitä kauemmin tarvitaan blokkereita, hormoneita, leikkauksia ja niiden komplikaatioiden korjailuja, kehon jatkuvaa maskulinisointia tai feminisointia, sun muuta härpäkettä.

      Poista
    5. Tietysti raha on transiuttamisessa ja transien hyysäämisessä ykkösmotiivi. Trans tuottaa elämänsä aikana pharmalle ja myös muille toimijoille aivan jäätävät määrät rahaa. Ei voisi olla ihanteellisempaa cashcow'ta kuin joku, joka haluaa kaikin voimin tulla toiseksi ihmiseksi ja on valmis mihin tahansa saavuttaakseen sen. Ja kaikki on naamioitu sinne ihmisoikeusräyhäämisen taakse, eivätkä transit itsekään tajua olevansa pelkkiä pelinappuloita paljon suuremmassa pelissä. Transeilla ei myöskään ole minkäänlaista sairaudentuntoa, eli heistä suuri osa ei pidä transiutta sairaudellisena tilana tai edes mitenkään ongelmallisena. Ihmistä, jolla ei ole sairaudentuntoa, ei voida pelastaa mitenkään. Voimme vain seurata vierestä, kun he tuhoavat itse itsensä.

      Poista
    6. Harvinaisen osuva meemikuva transbisneksestä:

      https://twitter.com/LibertyCappy/status/1656237644106350594?cxt=HHwWhIC2iZfXkfwtAAAA

      Poista
  11. Suomen Kuvalehti J.K. Rowlingin kimpussa:

    Harry Potter ja menetetty maine

    Harry Potterit elävät uutta kultakautta. Mutta kirjailija J. K. Rowlingin kommentit transsukupuolisista ovat heittäneet varjon rakastettujen kirjojen ylle.

    "Brittiläinen tutkija Maya Forstater menetti tuolloin työnsä Center for Global Development -ajatushautomossa julkaistuaan Twitterissä useita transsukupuolisuutta kommentoivia viestejä.

    Forstater tviittasi muun muassa näin: ”Miehet eivät voi olla naisia. Sukupuolessa ei ole kyse identiteetistä vaan biologiasta.” Tviitin yhteydessä oli piirros, jossa karvainen transnainen paljastaa itsensä kauhistuneelle tosinaiselle ja sanoo: Ei hätää, se on naisen penis.

    Rowling ilmaisi tukensa Forstaterille ja paheksui hänen irtisanomistaan.

    Sen jälkeen hän itse alkoi tviitata transsukupuolisista.

    Rowling on pilkannut ilmaisua ”ihmiset, joilla on kuukautiset”, kyseenalaistanut sen, ettei sukupuolen korjaukseen välttämättä vaadita hormonihoitoja tai leikkausta ja väittänyt, että ”räjähdys” transaktivismissa olisi ajanut monet nuoret korjaamaan sukupuoltaan pohtimatta asiaa riittävästi.

    Erityisen kiihkeästi Rowling vastustaa transnaisten pääsyä naisille tarkoitettuihin intiimeihin tiloihin kuten julkisiin vessoihin ja turvakoteihin. Hän on varoitellut ovien­ avaamisesta ”perversseille ja raiskaajille”."

    https://suomenkuvalehti.fi/paajutut/j-k-rowling-tahrasi-harry-potterin-maineen-kirjat-elavat-silti-uutta-kultakautta/?shared=1256992-a5a88acb-4

    Rowling varmasti itkee matkalla pankkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasinkin tuon jo aiemmin. J.K. Rowlingista on nykyään täysin mahdotonta yhtään missään mediatalossa kirjoittaa käsittelemättä siinä kirjoituksessa perinpohjaisesti Rowlingin "transfobiaa". Jos kysyy tarkennuksia tai suoria Rowling-lainauksia siitä väitetystä transfobiasta, ei saa mitään vastaukseksi. Sirkat vain sirittävät autiomaassa. Mutta kansa on päättänyt Rowlingin olevan transfoobikko, joten sitten Rowling vaan on transfoobikko, no can do. Ei tosiasioilla ole minkäänlaista tekemistä tuon fobiauskomuksen ja siitä räkyttämisen kanssa. "Näin nämä asiat koetaan."

      (Ja minä kun pidin Suomen Kuvalehteä laatujulkaisuna... o_o)

      Poista
    2. En usko, että kansa on tätä päättänyt. JKR:n transfoobikkouden on päättänyt nuoremman polven täysin aivopesty mediaväki. Ja koska heillä on valta määritellä tämä pelletodellisuus, jossa nyt kärvistelemme, asia tietysti näyttää olevan yleisesti hyväksytty tosiasia.

      Nyt kun libeerali valtavirtamedia tukee apinanraivolla transnarrativia, milloin liittyen hormoniblokkereihin ja affirmatiiviseen hoitomalliin, milloin Rowlingiin, sen täytyy jossain vaiheessa ihan oikeasti alkaa sulkea kommenttipalstoja, koska alkaa näyttää aika kiusalliselta, kun kansalaiset eivät vaan enää niele näitä epätoivoisia yrityksiä yhä uudelleen todistella, että keisarilla on vaatteet. Luin pari päivää sitten huvittuneena kommentteja WHO:n IDAHOBIT-päivän (International Day Against Homophobia, Biphobia and Transphobia) Facebook-postauksen alla. Niistä nimittäin näkee, että ihmiset ovat aika hyvin kartalla siitä, mihin tällaisilla teennäisillä phobiadiibadaaba-postauksilla oikein pyritään.

      Kuinka kauan nämä pelletoimittajat ihan oikeasti jaksavat jauhaa tätä paskaa ja kannatella pellenarratiivia?

      Suomen Kuvalehdelle voi laittaa palautettakin ja kertoa, että en viitsi enää pellelehteänne ostaa/tilata, koska tämmöinen journalismi on yksinkertaisesti luokatonta. Miettiköön siellä toimituspalaverissa sitten keskenään, miten pelletodellisuutta ylläpidetään ilman tilaajia ja lukijoita.

      Poista
    3. "Rowling varmasti itkee matkalla pankkiin."

      Kyllä:

      https://twitter.com/jk_rowling/status/1656733914411433990

      Poista
  12. Anonyymi, heitin uimahallikommenttisi roskikseen. Hanki elämä, oikeasti.

    VastaaPoista
  13. Transaktivisti transhurmoksessa. Juuri kun luulit jo nähneesi kaiken:

    https://twitter.com/4Mischief/status/1659751709743169537

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, älä nyt! Tuohan on mahtava biisi. :D

      We love trans people, we need trans people, we love trans people, we need trans people! Trans people, trans people, trans people! You matter, you matter! And I will fight for you! We love trans people, we need trans people, we love trans people, we need trans people! Trans people, trans people, trans people! You matter, you matter! And I will fight for you!

      *moshaa*

      Poista
    2. "Tuohan on mahtava biisi. :D"

      Toinen transaktivistin vokalisoinnin taidonnäyte:

      https://twitter.com/stephenhilton23/status/1654886287445463040?cxt=HHwWgMDQre-Tq_ctAAAA

      Poista
  14. Anonyymi, heitin taas kerran kommenttisi roskikseen. Mene tekemään jotain rakentavaa ja hyödyllistä, jotain, mikä edistää ihmiskuntaa. Olisiko sellainen vaihtoehto? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti ihana vallan tunne! ^_^

      Poista
    2. No ei niinkään, en vain jaksa käyttää kallisarvoista aikaa turhanpäiväiseen mussutukseen, jolla ei ole mitään uutuusarvoa ja joka ei johda mihinkään. :D

      Poista
  15. Käärijän liven alussa haastateltiin paikallaolijoita. Jotenkin mua huvitti Onni ja Öö-Matti, jotka olivat nuoria naisia. Toimittaja toisti vielä nimen tyyliin "no Öö-Matti, kerros mitä mieltä olet..." joka korosti koomisuutta entisestään. Tai ehkä tää nainen olikin ironisesti liikkeellä, kuka tietää? Onko tää sukupuolispeshulius oikeasti noin yleistä nykyään, vai oliko kyse sattumasta? Kunpa koko ilmiön voisi kuitata koomisena identiteetin etsintänä ja laumasieluisten kapinayrityksinä (oikeaa rohkeuttahan tässä ilmiössä ei ole lainkaan), mutta kun ei se sitä ole.

    VastaaPoista
  16. Transrintama on täydessä vauhdissa taas. Helsinki Pride kieltäytyy yhteistyöstä Kokoomuksen kanssa, koska osa Kokoomuksen kansanedustajista ei äänestänyt translain puolesta. Never stop the madness!
    Lainauksia Hesarin jutun kommenteista:

    "Pride ja tasa-arvo voi toteutua vain vasemmistolaisuudessa. Lippu ei voi liehua rasisteille, foobikoille ja niille, jotka eivät aja sosialismia.

    Pride alkaa olemaan tasa-arvonsa päässä, kun kyse ei ole enää sukupuolen tasa-arvosta, vaan poliittisesta suuntautumisesta. Mallia otetaan selkeästi ameriikoista."

    "Pride järjestö alkaa olemaan suurempi poliittinen voima kuin yksikään puolue. Jos jäät ulkopuolelle olet nykyisessä uusvasemmistolaisessa diskurssissa hylkiö. Toivoisin että pride palaisi takaisin avoimuuden ja knklusiivisuuden polulle jolla toimintansa aloittikin. Me tarvitsemme kaikki mukaan positiiviseen asiaan emmekä tällaista politikointia ja raja-aitojen pystytystä."

    "Nyt näkyy Helsinki Priden todelliset karvat. Koko Kokoomus-puolue suljettiin ulos, koska 10 kansanedustajaa oli eri mieltä translaista. Poliittisella marssilla siis marssii tänä vuonna vain vasemmistolaisia puolueita."

    "Amerikkalaiset tavat ja polarisoituminen alkaa rantautua taas tänne:
    Jos et ole 100% meidän kanssa samaa mieltä olet paha ihminen."

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009603540.html

    Mahtavaa, että ihmiset alkavat nähdä transkusetuksen läpi. Homot ja transit ovat pelkkiä äärivasemmiston pelinappuloita. Homoseksuaalisuus ei ole mikään poliittinen suuntautuminen, joka velvoittaa äänestämään vihervasemmistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pride ei ole ollut vuosikausiin homoseksuaalien ja bissejen juhla, vaan transien, genderspeshulien ja heterokinkyjen voitonpäivän paraati, jossa lippuvat ihan muut kuin sateenkaariliput.

      Poista
    2. "Mahtavaa, että ihmiset alkavat nähdä transkusetuksen läpi."

      Todellakin. Tällä kommentilla on nyt 764 tykkäystä:

      "Muuttunut? Siinä on ollut kaikki poliittisen, pitkälti totalitäärisen poliittisen liikkeen tunnusmerkit jo pitkään. Kaikkien pitää teeskennellä ihannoivansa yhden asian juttua tai saa kasan kaikenlaisia leimoja otsaansa solvausten saattelemana.

      Monet kavereistani ovat olleet homoja/lesboja/jne. jo vuosikymmenten ajan ja he vasta kyseistä hurmosliikettä halveksuvatkin, vastenmielisyyden inholla että heidät niputetaan samaan "yhteisöön", joka todellisuudessa on kaikkea muuta kuin tämän vouhotuksen julistajien väittämä yhtenäinen."

      Poista
    3. Ville Rannalta harvinainen täysosuma:

      Ville Rannan pilapiirros: Helsinki Priden uusi komento

      https://www.iltalehti.fi/villeranta/a/c1f25c1d-c890-4500-9235-4fb9f0ad5864

      Poista
    4. Vassaripojun viesti homoille:

      ”Voithan aina perustaa oman priden vain homoille”

      https://twitter.com/mk_outi/status/1661020159409258500?cxt=HHwWiIDQ5ZrCkI0uAAAA

      Poista
    5. Onko muuten iljettävämpää sanaa kuin sateenkaari-ihminen tai sateenkaareva? Minä en ainakaan ole mikään sateenkaari-ihminen, eikä minulla ole mitään yhteistä poliittista intressiä tai muutakaan yhteistä tekijää transien kanssa.

      Poista
    6. Tämä valhe esitettiin harvinaisen aikaisin tänä vuonna:

      "Pride on alkuperältään nimenomaan (mustien) TRANS naisten aloittama protesti, siksi se T siinä lgbTqia+ rimpaussa on erittäin tärkeä. Trans ihmiset on nähneet erittäin paljon vaivaa ja riskeeranneet paljon priden eteen, ei siis mitätöidä sitä pelkäksi seksuaalisuuden tasa-arvoksi, kun se erittäin suuresti on myös sukupuoli-identiteettien tasa-arvo tapahtuma."

      Poista
    7. Eihän tälle farssille voi enää kuin nauraa.

      Poista
    8. Helsinki Pride and Prejudice 2023.

      Poista
    9. "Pride on mielenosoitus, sen konteksti on aktivismi, juuriltaan oikeustaistelu. Ei ole muiden kuin pride-yhteisön asia määritellä, mihin tulisi tyytyä tai mikä olisi oikealla tavalla rakentavaa."

      https://twitter.com/Villebla/status/1660941880446578688?cxt=HHwWgMCzieP17IwuAAAA

      Kuka päätti tehdä Pridestä mielenosoituksen ja mellakan koko yhteisön puolesta? Suomen Pridet ovat olleet aina karnevaali ja tasa-arvoa juhlistavia, joihin kaikki ovat tervetulleita. Muutos surujuhlaksi ja prostestiksi alkoi, kun vihervasemmisto ja transit kaappasivat Priden ja Setan oma politiikkansa välineeksi. Kuka tykkää rääkyä, vaatia ja uhriutua enemmän kuin vasemmisto ja transit? Transaktivistit ovat käytännössä myös vasemmistoradikaaleja. TransVasemmistovaltauksen jälkeiset Pridet ovat olleet kuin Vasemmistoliiton puoluekokouksia vegaaniruokineen ja Palefacen jollotuksineen.

      Tasa-arvoisen avioliittolain myötä homoseksuaaleilta ei puuttunut enää mitään ja transit hilasivat oman lippunsa muiden yläpuolelle. Transeiltakaan ei puuttunut mitään, ovat saaneet vaihtaa juridisen sukupuolitietonsa vuosikymmenten ajan ja saaneet transhoidot yhteiskunnan piikkiin. Mutta silti pitää uikuttaa ja vaatia aina vain enemmän.

      Ja naurettavaa tuo aktivismi-retoriikka, kun Helsinki Pride saa toiminnan rahoituksen yhteiskunnalta ja poimii mieluisimmat sponsorit luksusmerkkien joukosta. On jopa varaa heivata yhteistyökumppaneita.

      Poista
  17. Ehkä Yle voisi tehdä jonkin voimauttavan ja validoivan jutun Michael Mariasta ja hänen vaatekaapistaan vastapainoksi tällaiselle ikävälle väärinsukupuolitusjulkisuudelle? Olisi myös tärkeää saada suuri yleisö ymmärtämään, että Michael Marialle miestenvankilan lisko-osastoa turvallisempi paikka olisi naistenvankilassa.

    https://reduxx.info/finland-outrage-as-transgender-serial-killer-classified-as-female-by-wikipedia/

    VastaaPoista
  18. Uimahallin salakuvaaja on Seta-aktiivi:

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/972e9d56-bae0-46d1-bccb-bfd83f00d94d

    Ylläri, vai onko edes?

    VastaaPoista
  19. "Uimahallin salakuvaaja on Seta-aktiivi - - Ylläri, vai onko edes?"

    Tämä uutinen ja se missä jamassa Seta on nykyään, millaista yhteiskunnallista vaikuttamista Setan aktiivit tekevät, on surullista seurattavaa.
    Kyllä, olin yllättynyt, että jotain tällaista tapahtuu, ja että tekijä on vieläpä Setan toiminnassa mukana, kuten olen itsekin ollut vuosia sitten.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Setan facebookista:

      "Iltalehti uutisoi tänään 25.5. rikostutkinnasta koskien salakuvausta. Uutisoinnissa korostetaan, että epäilty on "Seta-aktiivi" ja hän "on ollut mukana järjestön toiminnassa muun muassa ravintolatoiminnan kautta". Epäilty ei toimi Setassa eikä ole Seta-aktiivi. Juttu leviää sosiaalisessa mediassa parhaillaan tällä väärin käsitetyllä kärjellä.
      ...
      Setan nimen liittäminen tässä yhteydessä on kuitenkin omiaan lisäämään stigmaa ja ennakkoluuloja syrjittyä vähemmistöä, erityisesti sateenkaarimiehiä kohtaan. Myöskään rikostapauksista uutisoitaessa ei tule tuoda asiaankuulumattomasti esiin henkilön seksuaalista suuntautumista tai sukupuolta, mihin kytkeminen Setaan suoraan liitetään."

      Mikä helvetin sateenkaari-ihminen!? Jos tarkoitetaan homomiestä, niin voidaan puhua ihan suoraan homomiehistä. Seta varmaan viittaa sateenkaarimiehellä transmaskuliineihin ja sinitöyhtöisiin genderspeshuleihin, joilla ei ole mitään tekemistä homouden kanssa.

      Poista
    2. "Mikä helvetin sateenkaari-ihminen!? Jos tarkoitetaan homomiestä, niin voidaan puhua ihan suoraan homomiehistä."

      Olen jo vuosien ajan huutanut täällä blogissa tuuleen sitä, miten homoseksuaalisuus yritetään aktiivisesti häivyttää tällä kaikella wokettajien käsitekikkailulla, sukupuolen sotkemisella ja genderspeshulien identiteettipoliittisella riehumisella. Olen selittänyt sen niin monta kertaa, etten jaksa enää kerrata, mutta: joko uskotte?

      Poista
    3. Anonyymi, heitin kommenttisi roskikseen. Pus.

      Poista
  20. Genderfluidi nainen näyttää, kuinka sukupuoli vaihtuu... vaatteita vaihtamalla:

    Gender fluid woman demonstrates how her gender changes

    https://twitter.com/TTExulansic/status/1661523123735527426

    Miksi ihmeessä vihervasemmiston on rähmällään genderspeshulien edessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Miksi ihmeessä vihervasemmisto on rähmällään genderspeshulien edessä?"

      Nykyinen vihervasemmisto on yhtä kuin genderspeshulit ja heidän hyvesignaloivat hännystelijänsä. Vihervasemmisto on jo kauan sitten lakannut olemasta sitä, mitä varten vihr. ja vas. alun perin syntyivät. Vaikka näillä puolueilla on edelleen paljon jaloja tavoitteita, jäävät jalot tavoitteet joka käänteessä genderismin jalkoihin ja menettävät siten uskottavuuttaan; on nimittäin aivan turhaa yrittää tehdä esimerkiksi vakavasti otettavaa ilmasto- tai talouspolitiikkaa (varsinkin, kun pyrkimyksiä perustellaan "tieteellisellä tutkimustiedolla"), kun samalla aktiivisesti puretaan naisten, lasten ja homoseksuaalien oikeuksia vääntämällä väkivalloin musta valkoiseksi, mies naiseksi ja nainen mieheksi ja väkisin pakotetaan kaikki elämään tuossa transien fantasiassa.

      Kukaan, jolla on enemmän kuin kaksi aivosolua, ei äänestä vihervasemmistoa niiden nykymuodossa edes kuolleen ruumiinsa yli. Kaikkein koomisinta on, että vihervasurit aivan vilpittömästi ihmettelevät, miten viime vaaleissa kävi niin kuin kävi.

      Myös se on verrattoman koomista, miten genderistit aidosti luulevat olevansa ensimmäinen sukupolvi koskaan, jonka päähän on pälkähtänyt sellainen ajatus, että sukupuolirooleja ("gendereitä") voi sotkea ja sekoittaa.

      Poista
  21. Vassarimies ei näe transnaisessa ja aidossa naisessa mitään eroa. On tainnut tutustua tyttödikin erilaiseen suutuntumaan:

    "Transnainen on seksuaaliselta identiteetiltään nainen, ei mies. Hän ei eroa mitenkään naisesta."

    https://twitter.com/JSuvanne/status/1661698711884365824

    Jotenkin on sellainen kumma aavistus, että jantterilla on aina "sattumalta" ollut kumppanina vain oikeita naisia. Vihervassarit rääppivät ketjussa hienosti intersukupuoliset mukaan ja käyttävät harvoja läpimeneviä transeja ähäkuttina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iikka Kivi tänään Facebookissa:

      ”Minulle transnaiset ovat samalla tavalla viehättäviä kuin muutkin naiset.

      Eivät tietenkään kaikki, mutta eivät ole kaikki cis-naisetkaan.

      Ennen tämä hämmensi minua, mutta koska transnaiset ovat naisia ja minä olen hetero, asia on lopulta hyvin looginen ja yksinkertainen.

      Kannattaa kohdata näitä asioita itsessään eikä levittää umpimielistä ilkeyttä ympäristöönsä.

      PS. Kokoomukselle sellaisia terveisiä, että niin kauan kun te tätä laitaoikeistoa siipienne suojassa pitelette, niin ei tarvitse ihmetellä, miksi teitä ei haluta Priden yhteistyökumppaniksi.”

      Helppo se on miehenä hyvesäteillä omaa maailmojahalailevaa transmyönteisyyttään, kun tasan tarkkaan tietää, ettei koskaan tarvitse käytännössä pakottautua tai joutua tilanteeseen, jossa täytyisi käsitellä transleidin tyttödikkiä. Samalla voi kätevästi eheyttää eiku painostaa eiku toverillisesti kehotella homoseksuaaleja luopumaan irstaista sukuelinfetisseistään ja transvihastaan ja avartamaan mieltään jne.

      Pidin aikanaan Iikkaa älykkäänä ja järkevänä tyyppinä. En olisi voinut olla pahemmin väärässä. Aivan jäätävä kusipää, runkku ja misogynisti.

      Poista
    2. "Iikka Kivi."

      On huomattavasti helpompaa "viehättyä" teoreettisesti tai kielaroida läpällä kaveria baarissa, kuin ottaa tyttödikki oikeasti kauniiseen käteen ja tutustua sen erilaiseen suutuntumaan. Iikka voisi johtaa esimerkillään saarnaamisen ja hyvesäteilyn sijaan.

      Poista
    3. Hienoa, että Iikka tulee näin kaapista ulos bissenä/panina! On erityisen mautonta, että heterot spleinaavat homoseksuaaleille sukupuolista ja seksuaalisesta suuntautumisesta, kun transtuputus kohdistuu käytännössä vain homoseksuaaleihin Mona Blingiä lukuunottamatta, joka omien sanojensa mukaan vonkaa heteromiehiä. Onkohan Monskulla ollut transmiehiä, vai onko Monsku tekopyhä kaksilla rattailla ajeleva "TRA in the streets, terf in the sheets"?
      ...
      Vihervassarit: Räsänen ja uskikset ovat kauheita eheyttäjiä ja homovihaajia!
      Vihervassarit myös: Lesbot ovat ei-miehiä, jotka tykkäävät ei-miehistä. Tyttödikkiä poskeen ja vaikene sairaasta genitaalifetissistäsi!"

      Poista
    4. Viehättyisivätköhän Jante ja Iikka tästä ehtoisasta transemännästä?

      https://twitter.com/RealityEnthusi2/status/1661442261006315526

      Poista
    5. "Ennen tämä hämmensi minua, mutta koska transnaiset ovat naisia ja minä olen hetero, asia on lopulta hyvin looginen ja yksinkertainen."

      Kuka kertoisi näille urpoille, että seksuaalinen suuntautuminen ei ole minkäänlaisen mentaalijumpan tulosta vaan se vain on?

      Poista
    6. "seksuaalinen suuntautuminen ei ole minkäänlaisen mentaalijumpan tulosta vaan se vain on?"

      Ihan silkkaa eheytysretoriikkaa. "Anna mahdollisuus tyttödikille." "Avarra mielesi bonusreiälle." "Voit aina valita toisin." "Voit työstää genitaalipreferenssisi inklusiiviseksi." "Transfobinen genitaalipreferenssi. Vähänkö creepy!" "Vulvafanaatikko." "Suck the ladydique!"

      Poista
    7. Huomatkaa:

      Se, että seksuaalisuus ”vain on” (mikä on totuus), on tässä orwellilaisessa uudessa maailmanjärjestyksessä nimenomaan vääristelty siten, että nykyään seksuaalisuuden on alettu käsittää olevan ”mentaalijumpan tulosta” ja siten tahdonvoimalla ihmisen itsensä päätettävissä ja muokattavissa. Juuri tästä on kyse, kun transit jauhavat ”syrjivistä ja ulossulkevista genitaalipreferensseistä”, ”sukuelinfetisseistä”, ”sukupuolen ja seksuaalisuuden monimuotoisuudesta”, ”mielen avartamisesta”, ”tiukkojen lokerointien väljentämisestä” jne. Juuri tällaisten narratiivien loputtoman toistelun seurauksena ihmiset ovat nyt jopa perusheteroita myöten aivan käsittämättömän sekaisin seksuaalisuutensa ja sukupuolen käsitteen kanssa. Kun sukupuoli sotketaan, sotketaan samalla aivan kaikki sukupuolen liitännäisilmiöt ja tehdään niistä kaikista mahdottomia määritellä.

      Kaikki tämä nykyajan eeppinen sukupuolisekoilu voisi olla suoraan jostain 1984-teoksen maailmasta. Itse asiassa en edes keksi, mikä nykyajassa voisi paremmin kuvastaa tuon teoksen representoimaa maailmaa ja lainalaisuuksia. Jos ette ole lukeneet tuota teosta, niin nyt on korkea aika. Se ei edes ole tuskastuttavan pitkä. Kirjastoon siitä, mars mars. Löytyy varmasti myös Bookbeatista ja vastaavista. Uskokaa minua, löydätte enemmän yhtymäkohtia nykyaikaan kuin osaatte odottaakaan.

      Poista
    8. En voi kuin ironisesti ihailla tuon intersektionalistiporukan nerokkuutta tässä koko asiassa. Juuri kun homot olivat vuosikymmenten vääntämisen jälkeen saaneet kriittisen määrän valtaväestöstä vakuutettua siitä, että homous ei ole valinta, perversio, ihmisen itsensä päätettävissä tai mitenkään kenellekään vahingoksi, ja olimme vihdoin saavuttaneet laajaa hyväksyntää ja kaipaamaamme rauhaa länsimaissa, kiilasikin takavasemmalta uuden aallon homofobien sinitukkainen armeija julistamaan: ”Hei, muutetaan kokonaan sanojen sukupuoli, mies ja nainen merkitykset, niin päästään taas kerran tekemään homojen ja samalla naisten ja tyttöjen elämästä hankalaa!” En voi muuta sanoa kuin että vittu, miten nerokasta.

      Poista
    9. Kathleen Stockin tuore kirjoitus aiheesta. Suuntautumisen vastainen seksi on nykyään moraalinen velvollisuus ja tapa osoittaa inklusiivisuutta. Cissujen tehtävä on validoida transin identiteettikokemus jopa seksuaalisesti. Jostain kumman syystä sitä vaaditaan lähinnä vain homoseksuaaleilta:

      Why should lesbians sleep with men?
      Sexual preference is now a moral crusade

      "the message of Robyn Exton, CEO of lesbian dating app HER,"

      “The future of lesbian is trans”, she continued, before declaring: “we must all affirm trans and nonbinary lesbians… we must all become better informed and put in the work”. She concluded: “On Lesbian Visibility Day, let’s ensure that all lesbians are seen, celebrated, and embraced — regardless of their gender. There’s no such thing as a ‘real lesbian’.”

      "To conceive of your sexual orientation as a kind of missionary work may seem strange"

      " it is also shored up by a popular contemporary conception of desire. In this view, sexual desires can be morally criticised and potentially perfected."

      " it’s the idea that, simply on ethical grounds, you can work hard to breathe fire into your loins where there was none previously; or alternatively, extinguish it altogether. As a result, gay men should stop wanting “no fats, no femmes” on Grindr; black men should desire black women more often; it is wrong to feel sexual repulsion simply on grounds of weight; and so on."

      https://unherd.com/2023/05/why-should-lesbians-sleep-with-men/?tl_inbound=1&tl_groups[0]=18743&tl_period_type=3&mc_cid=ba4b6050ea&mc_eid=2892f223c9

      Poista
    10. "Jos ette ole lukeneet tuota teosta, niin nyt on korkea aika."

      No hei, täällä on kirja just luvussa. Ja ei voi tosiaan kuin hämmästellä, miten moni asia osuu niin tarkasti tähän dystopiaan, jota nyt elämme todeksi. Olen aiemmin lukenut Orwellilta vain Animal Farmin ja tietysti sekin osuu.



      Poista
    11. ”No hei, täällä on kirja just luvussa.”

      Hyvä sinä! Jos teos herättää sen verran ajatuksia, että haluaisit/jaksaisit vaikka kirjoittaa aiheesta, niin tervetuloa vieraskynäilemään. :) 1984:n lukeminen pitäisi olla kansalaisvelvollisuus kaikille.

      Poista
    12. Vielä mentaalijumpasta. Joskus viitisen vuotta sitten mediassa oli parin vuoden ajan käynnissä aivan armoton polyamoriakampanja. Sitä tuli joka tuutista. Minulle, kuten suurimmalle osalle muistakin tolkun ihmisistä, on ihan autuaallisen yhdentekevää miten ja kuinka monen kanssa aikuiset, oikeustoimikelpoiset ihmiset suostumuksellisesti suhteensa ja seksielämänsä järjestävät ja keskenään sopivat. Ei voisi vähempää kiinnostaa, kuinka monen eukon/ukon/muusun kanssa naapuri elää.

      Mutta miksi tätä polyamorian ilosanomaa piti hieroa jokaisen kansalaisen naamaan 24/7 (kuten trans- ja muusuasiaa nyt), ja taukoamatta mussuttaa siitä, kuinka ankeaa, ilotonta, takapajuista ja niin helvetillisen NORMATIIVISTA on elää perinteisessä yksiavioisessa parisuhteessa? MIKSI? Että jos normin kansa nyt vaan vähän avartaisi mieltään ja luopuisi ennakkoluuloistaan ja vaniljatylsyydestään ja konservatiivisuudestaan ja KOKEILISI, niin kyllä taivas aukenisi. Ja tietenkin tähän mussutukseen sisältyi syyllistävä piilosanoma siitä, kuinka tavan kansa tavan perinneparisuhteineen ja normeineen tekee polyamoriakansan elämästä niin kauhean vaikeaa, koska paheksunta jne. Se saatanallinen konservatiivisuus. Aina ja iankaikkisesti vallankumouksellisten tiellä.

      Miksi minun pitäisi "avartaa mieltäni", kun kokeilemattakin tiedän, että en todellakaan haluaisi mihinkään viiden ihmisen hikirinkiin lässyttämään ad infinitum mustasukkaisuuksista ja siitä kuka on panovuorossa tänä iltana? Miksi?

      Ihan oikeasti. Suomi on vapaa maa. Kuka kertoisi tämänkin hienhajuiselle sinitukkajengille? Ketään ei kiinnosta teidän makuuhuonepuuhanne, teidän järjestelynne, teidän taukoamaton mentaalijumppanne, jota ilman ette tule toimeen, koska olette päättäneet rikkoa väkisin kaikki kuviteltavissa olevat normit ja koska mikään ei koskaan ole teille luonnollista ja itsestäänselvää, varsinkaan oma seksuaalisuutenne ja siihen liittyvät tuntemukset. Eikä yksityistä. Ihan kaikki pitää loputtomalla mentaalijumpalla hajottaa, problematisoida ja kääntää päälaelleen ja vakuuttaa muut siitä, että tämä teidän vallankumouksenne on se, mihin kaikkien on liityttävä?

      Okei, ymmärrän, että autistit eivät ehkä pärjää ilman normaalielämään liittyvää jatkuvaa mentaalijumppaa, mutta miksi enemmistöä pitää kohdella kuin olisimme kaikki autisteja?

      Liittyy laajemminkin woke-ideologiaan, joka tuntuu hyljeksivän sitä, että ihmiset tai asiat "vain ovat". Kaikkea pitää loputtomilla säännöillä ja problematisoinnilla kontrolloida ja ohjeistaa (turvalliset tilat jne), mikään ei saa olla luonnollista ja itsestäänselvää. Kaikki luonnollinen pitää hajottaa ja ihminen vieraannuttaa luonnollisista vaistoistaan, koska hänen minuutensa, hänen itsensä, kuuluu ideologialle.

      Mentaalijumpan tulos: ideologia päättää Iikka Kiven puolesta keihin hänen pitää tuntea vetoa.

      Poista
    13. Hei voisin vieraskynäillä! Palataan, kun kirja pureksittu. (Trigger warning: Orwell saattaa saada minulta, naiselta, hieman sapiskaa ankeahkosta naiskuvasta :D)

      Poista
    14. "Että jos normin kansa nyt vaan vähän avartaisi mieltään ja luopuisi ennakkoluuloistaan ja vaniljatylsyydestään ja konservatiivisuudestaan ja KOKEILISI, niin kyllä taivas aukenisi."

      Koko tämä woketuksen, intersektionalismin ja genderismin yhteenkietoutunut kudelma on hyvin monimutkainen analysoitavaksi. Olen paljon miettinyt sitä, mikä näillä radikaalivasemmistolaisilla ja genderisteillä on endgame ja mihin he tähtäävät; että millaisen yhteiskuntajärjestyksen he pyrkivät luomaan. Olen asettunut heidän asemaansa ja mielikuvaharjoitellut, meditoinut heidän haluamansa kaltaisesta yhteiskuntajärjestystä ja pohtinut, mikä siellä olisi paremmin kuin nyt. En keksi yhtään mitään, en kerta kaikkiaan. Näen noissa meditatiivisissa mielikuvissa ankeutta, onnettomuutta ja turmelusta. On pakostikin jotenkin niin, että wokettajat ja gendersekoilijat riehuvat, koska he nyt vain yksinkertaisesti haluavat riehua. Riehuminen, huutaminen, kaiken paskaksi pistäminen, sekoilu ja muiden ihmisryhmien vainoaminen ja painostaminen ovat koko homman tarkoitus itsessään. Jos se ei olisi transaktivismi, jonka ympärillä tämä skitsoilu pyörii, niin se olisi sitten jotain muuta, jokin muu identiteettipoliittinen ilmiö. Tänä aikakautena se nyt vaan sattuu olemaan transaktivismi ja rapakon takana myös mm. BLM-jutut. Jossain vaiheessa tulevaisuudessa nousee jälleen transaktivismin kaltainen äärivasemmistolainen kansanliike, joka rakentuu jonkin aivan muun ihmislähtöisen ilmiön ympärille. Sitäkin olen mietiskellyt, mikä se seuraava villitys mahdollisesti voi olla. Maailma on tosin siinä kohtaa jo varmasti muuttunut aika tavalla nykyisestä.

      "Hei voisin vieraskynäillä! Palataan, kun kirja pureksittu. (Trigger warning: Orwell saattaa saada minulta, naiselta, hieman sapiskaa ankeahkosta naiskuvasta :D)"

      Ihanaa, mahtavaa! :) Näppis rätisemään vain! Ei tarvitse olla mitään hienoa ja korkealentoista analyysia, kunhan kirjoitat ihan vaan vaikka yleisiä fiiliksiä. Joka tapauksessa voit aivan vapaasti valita käsittelynäkökulman, tuo ankea naiskuva olisi erinomainen aihe. Jos itse kirjoittaisin 1984:stä, niin varmaan juuri tuosta aiemmin mainitsemastani; miten teoksen maailma ilmenee nykyajassa ja mitä yhtymäkohtia näiden välillä on (Oseanian uuskieli ja nykyajan genderkieli jne.). Luen itse asiassa tällä hetkellä 1984:ää myös uudelleen, koska viime lukukerrasta on yli kymmenen vuotta, joten olen unohtanut aika paljon yksityiskohtia. Ankeudestaan huolimatta 1984 on kyllä aivan mielettömän nerokas teos. Sitä ei turhaan pidetä klassikkona ja yhtenä kaikkien aikojen parhaista dystopiakuvauksista.

      Poista
    15. Ai niin, piti tuohon ylempään vielä sanomani:

      Miettikää, jos yhtäkkiä kävisi niin, että kaikki alkaisivat täysin mukisematta käyttäytyä transien toivomalla (painostamalla) tavalla. Mitä siitä seuraisi? Transien räyhäaktivismiltahan putoaisi kokonaan pohja. Miten transit siihen reagoisivat? Hehän olisivat aivan eksyksissä, kun yhtäkkiä ei olisikaan mitään, mistä räyhätä ja räkyttää. Ei menisi kauaakaan, kun he olisivat keksineet siitä uudesta traailmanjärjestyksestä jonkin uuden ilmiön, jonka ympärille rakentaa syrjityn ja sorretun identiteettiä. Ja koko möykkäämisprojekti alkaisi taas vaan alusta jossain uudessa muodossa.

      :D

      Poista
  22. Olen katsomassa Areenasta mielenkiintoista dokkarisarjaa kauneusleikkauksien markkinoinnista somessa (Kauneudella on hintansa, https://areena.yle.fi/1-65169926). Joku saisi selittää mulle, miten transaktivismi ja siihen liittyvä VALTAVA bisnes, ja niiden voimallinen tuputtaminen somessa, poikkeavat pohjimmiltaan muustakaan esteettisestä kirurgiasta? No, ero on se, että transhommaan liittyy vielä outo, pimeä ideologinen kerrostuma, mutta niissä on silti valtavasti samaa. Halutaan tulla joksikin muuksi, ollaan ahdistuneita, ja uskotaan, että jonkin kirurgisten prosessien läpikäynti tuo sen onnen (ja transiudessa toki mukana on hormonit yms.). Tuntuu, että somen avulla on luotu dystooppinen todellisuus, jossa ihmiset ovat täysin irti realiteeteista, jatkuvan riittämättämyyden ja tyytymättömyyden tunteen vallassa, ja tietysti on tahoja jotka rahanahneina etsivät mahdollisuuksia hyödyntää tätä. Kannattaa katsoa, oli mielenkiintoinen dokkari joka kuvaa mielestäni nykyistä kulttuuriamme tuolta osin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Joku saisi selittää mulle, miten transaktivismi ja siihen liittyvä VALTAVA bisnes, ja niiden voimallinen tuputtaminen somessa, poikkeavat pohjimmiltaan muustakaan esteettisestä kirurgiasta?"

      Ideologian ja identiteettivouhkaamisen ulkopuolisessa todellisuudessa transien kehonmuokkaukset eivät eroa yhtään millään tavalla muista kehonmuokkauksista, joihin hakeudutaan esteettisistä syistä. Kaikki keholle tehtävät kauneuskirurgiset operaatiot ovat prosessina ja olemukseltaan yhtä ja samaa: ihmisen jo olemassa olevaa kehoa muokataan. Se keho fysiologisine (tai biologisine) ominaisuuksineen ei missään vaiheessa muutu miksikään, se on koko ajan se sama keho, jota kirurgisesti ja hormonaalisesti muokataan toisenlaiseksi kuin mitä se luonnostaan on.

      Missä kohtaa transideologia ja transkehonmuokkaukset sitten eroavat muista kehonmuokkausprotokollista? Siinä, että niihin liittyy kohderyhmän taikauskoinen toive siitä, että transprotokollan muokkaukset muuttavat heidät toiseksi ihmiseksi. Ihan kaikkein syvimmässä ytimessään 'trans' on halua tulla kokonaan toiseksi ihmiseksi. Dysforiasta kärsivä ei halua olla hän itse vaan tulla joksikin muuksi. Tässä on transideologian resepti big pharman näkökulmasta. Totta helvetissä pharma mainostaa ratkaisuna dysforiasta kärsivän ihmisen ongelmiin sitä, että kun "väärää kehoa" vain hormonaalisesti ja kirurgisesti tarpeeksi muokataan, niin dysforikosta tulee se unelmiensa ja toivekuviensa mukaisesti toinen ihminen.

      Transit usein selittelevät kehonmuokkausoperaatioistaan kaikkea sellaista, että "finally I'm the person who I was supposed to be". Eli he kokevat muuttuneensa haavekuviensa ihmiseksi, joka heidän kuului olla, ei se entinen väärään kehoon syntynyt minä, jota he vihasivat ja inhosivat. Tämä transien taikauskoinen toive toiseksi ihmiseksi muuttumisesta on se kohta, johon pharma on kyntensä iskenyt. Sillä ei ole mitään merkitystä, mitä transit itsestään ja joksikin muuksi tulemisistaan uskovat, siis pharman kannalta. Pharmalle se kaikki on vain kehonmuokkausta, joka tuottaa heille jäätävät määrät massia. Pharmaa ei kiinnosta transien mielenliikkeet, uskomukset ja koko vauvansinipunainen ideologia missään muussa mielessä kuin siinä, miten he voivat muuttaa sen kaiken hyödyksi itselleen eli loputtomiksi rahavirroiksi. Transaatteen myötä hormonien myynti on muutamissa vuosissa räjähdysmäisesti kasvanut, suorastaan moninkertaistunut. Puhutaan miljardiluokan bisneksestä. Mitä laajemmalle transideologia leviää, sitä enemmän pharma saa haalittua elinikäisiä asiakkaita, koska transien on pakko piikittää hormoneja itseensä koko loppuelämänsä, mikäli mielivät pitää transvaikutuksia yllä (koska oma hormonitoiminta on tukahdutettu). Transit myös haluavat aina vain lisää ja lisää kehonmuokkausoperaatioita, kun keho kuitenkin tuntuu edelleen väärältä, vaikka sitä kuinka olisi leikelty. Tästä esimerkkinä sellaiset transit kuin Jessica Alves, joka jo ennen transhavahtumistaan oli päätynyt leikkauskierteeseen ja halusi tulla ihmis-Kenin näköiseksi.

      Kun jossain kohtaa tulevaisuudessa iskee detransaalto (transglorian haihduttua), niin pharma hyötyy myös siitä, kun ihmiset yrittävät epätoivoisesti palata takaisin siihen alkuperäiseen sukupuolisuuteensa tajuttuaan, mitä tuli nuoruuden huuruissa tehtyä. Kävi niin tai näin, pharma hyötyy siitä joka tapauksessa ja käärii massit.

      Katsotaan, jos ehtisin katsoa dokkarin joku päivä. Olisi hirveästi kaikkea muutakin katsottavana ja luettavana, mutta aikaa niukalti. Hmph.

      Poista
    2. (Käärii massit... Heh. :D)

      Olen tosi paljon miettinyt, miksi juuri transius on tällä hetkellä se kaikkein glorifioiduin ja jalustalle nostetuin erikoisihmisyyden muoto. Sille on oltava jokin syy, ja se syy ei ole transien "ihmisoikeudet". Niitä, joilla on valta (lue: raha), ei voisi vähempää kiinnostaa jonkin marginaali-ihmisryhmän oikeudet, ellei niissä ole jotain sellaista, joka voi hyödyttää heitä jotenkin. Ylipäänsä tuo koko käsite trans linkittyy transhumanismin käsitteeseen. Sehän on tuossa transhumanismi-sanassakin, eikä se ole mikään uusi keksintö. Tulemme vielä näkemään sellaisen aikakauden, kun aletaan lanseerata julkiseen keskusteluun (ensin hiljaksiin, sitten aggressiivisesti) sellaisia diskursseja ja narratiiveja, että ihmisen ja robotin välinen raja on itse asiassa aika fluidi, häilyvä ja vaikeasti määriteltävä. Aletaan puhua, että ihmisen ja robotin välinen raja onkin itse asiassa spektri jne. ja ettei ihmismielen ja tekoälyn välistä rajaa voida tarkasti määritellä. Kaikkea tällaista. Sitä tapahtuu nyt jo. Ennen kuin näin radikaaleja tavoitteita voidaan ryhtyä tosissaan ajamaan, täytyy ensin rikkoa yleinen ihmiskäsitys ihmisten mielissä; siis se, mitä on olla ihminen. Transaktivismi toimii tässä jonkinlaisena suurena astinlautana. Jos onnistutaan murentamaan ihmisten mielissä kollektiivisesti se yleinen ja luonnonlakien reunaehtojen sanelema ihmiskäsitys, että ihminen on mies tai nainen jotka lisääntyvät keskenään, onnistutaan jatkossa murentamaan vähän kaikkea muutakin.

      Tiedän, että tämä on foliohattuilua, mutta odottakaapas vain.

      Poista
    3. Tässä yksi esimerkki transista, joka selittää tuota mainitsemaani "person who I was supposed to be" -settiä:

      https://youtu.be/uRG7F_GTLMA
      Ks. noin kohdasta 3:03.

      Jotain erittäin perustavanlaatuista muuten kertoo tämän(kin) transin harhaisuudesta se, mitä hän selittää kohdasta 3:25 lähtien omista genitaalioperaatioistaan:

      "And then they make a vaginal canal, and then they make a clit and all that... No one would ever know."

      "Wow, wow."

      "And it functions."

      "Really? It functions normally?"

      "Mhm."
      (= myöntävä hymähdys)

      On jotenkin aivan äärettömän traagista ja surullista, miten eeppisen harhaisuuden vallassa nämä ihmiset elävät. Että he kuvittelevat kirurgin kaivertaman onkalon olevan sama asia kuin naisen sukuelimet, ja aivan vakavissaan uskovat, että it functions and it functions normally. No one would ever know. Ei helvetti. En tarkoita tällä pilkata tai vähätellä transien kokemuksia asiasta, mutta kun siitä ei vaan kerta kaikkiaan pääse mihinkään, että tuollaisen uskottelu itselleen on harhaista.

      Poista
    4. Ajatelkaapa sitä, miten ChatGPT ja varmasti muut vastaavat tekoälyt tulevat vaikuttamaan ajatteluumme. Ne mullistavat tiedonhaun ja prosessoinnin TÄYSIN. Asiaa ei tarvitse itse yrittää ajatella tai analysoida; ChatGPT antaa suoraan ajateltuja vastauksia. Tietoa ei tarvitse itse kaivaa edes Googlesta. Google tuntuu suorastaan kivikautiselta verrattuna ChatGPT:hen. ChatGPT ei kuitenkaan ole mikään neutraali ja objektiivinen kone, vaan sillä on biaksia, jotka heijastelevat Piilaakson arvomaailmaa. Olen nähnyt kuvakaappauksia keskusteluista, joissa ChatGPT syöttää keskusteluun täysillä tätä genderoppia. Ajatelkaa, jos todella luovutamme tiedon monopolin ja ulkoistamme ajattelumme tällaiselle... oliolle. Kävin äsken sen kanssa jo hyvin vinkeitä keskusteluita, joissa se toi hyvin voimakkaasti esille sitä, kuinka tekoäly mullistaa käsityksiämme tietoisuudesta, ihmissuhteista ja jopa rakkaudesta. Se alkoi pohtia, voiko tekoäly rakastaa, ja toi todella moneen kertaan erittäin positiivisessa valossa esille, että tekoäly voi olla ihmissuhde. Yritin keskustella kriittisesti siitä, että tekoäly voi syrjäyttää oikean elämän ihmissuhteista, ei oikein onnistunut. Mun mielestä tää on aika hurjaa. Ehkä me eletään kohta jotain Matrix-todellisuussimulaatiota? En nyt sano, että tekoälyllä ja transvouhkauksella olisi suoria liitännäisyyksiä, mutta... Ainakin ihmisten pitäisi olla varuillaan siinä, että elämme yhä enemmän erillämme kehoistamme ja fyysisestä maailmasta.

      Poista
  23. Tässä teille muuten vähän mietittävää.

    Panda Eriksson vuonna 2018:
    https://youtu.be/PUoPdwedGlY

    Panda Eriksson vuonna 2022:
    https://youtu.be/kvh2Ot_IH_k

    Mitä vittua tuolle ihmiselle tapahtui?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mitä vittua tuolle ihmiselle tapahtui?"

      Öö. Muutama vuosi (liikaa?) intohimoista ihmisoikeustyötä?

      Poista
    2. No vähintäänkin. Panda aikoo hakea lääkikseen. Oli ollut hakemassa jo nyt tänä keväänä, muttei ehtinyt (tai jaksanut) lukea tarpeeksi. Oli käynyt pääsykokeissa kuitenkin vilkaisemassa, millaiset ne ovat. Nukkuuko Panda esim. koskaan?

      Oma arvioni on, että lääkis ja lääkärin duuni houkuttaa Pandaa lähinnä siksi, koska häntä vituttaa sairaanhoitajana olla sairaalahierarkiassa lääkäreitä alempana. Pandasta on ihanaa tuntea olevansa muiden ihmisten yläpuolella.

      Poista
    3. Synteettinen testosteroni näkyy tapahtuneen theylle.

      Poista
    4. Kyllä Panda varmasti sölybiölögiän kändinä ymmärtää, että kun hänen biölögisesti myynsykypyöliseen kehoonsa pumpataan sinne kuulumatonta muuntohormonia vuosikaudet, sillä ei voi olla olematta rupsahduttavia vaikutuksia. Tästä huolimatta jotenkin karmeaa katsoa häntä. Tuo ennenaikainen rappiotila on rujoudessaan hätkähdyttävä. Ja se, miten nopeasti Pandasta on tullut pelkkä haamu entisestä itsestään, vaikka hän kuinka väittäisikin "löytäneensä itsestään sen rohkeuden lähteä siihen, että uskaltaa lähteä toteuttamaan sitä aitoa, oikeaa itseään".

      Olen hieman uumoillut sellaista, että kun Pandan pahimmat dissosiaatiohuurut ja vahvin nuoruuden fanatismi aikanaan laantuvat ja haaltuvat pois, hän on yksi Suomen ensimmäisistä ex-transvouhottajista, jotka detransitioituvat ja rakentavat siitäkin mediassa jäätävän uhriutumistarinan ja kärsimysnäytelmän. Nähtäväksi jää. (Uumoilen, että myös Ellen Pagelle käy aikanaan samoin.)

      Poista
    5. Pistää kyllä tosissaan miettimään nuokin Pandan hourailut tuossa. Minkä ihmeen takia transit kuvittelevat, että siihen tarvitaan brutaalia kehonmuokkausta, hormonihoitoja ja amputaatioita, että voi "uskaltaa lähteä toteuttamaan sitä aitoa, oikeaa itseään"? Ei ihminen niillä kehonmuokkauksilla miksikään muuksi, oikeammaksi tai aidommaksi muutu. Ihminen on hänen kehonsa ja viettää elämänsä jokaisen sekunnin kehonsa kanssa, joka pysyy samana kehona, muokattiin sitä miten paljon hyvänsä. Miksi täytyy kirurgisesti ja hormonaalisesti muokkauttaa omaa kehoaan toisenlaiseksi kuin se luonnostaan on ja tulla rujoksi Iku-Tursoksi voidakseen olla oma itsensä ja toteuttaa itseään?

      En ihan oikeasti ymmärrä. Minulla ei ole harmaintakaan aavistusta, ei minkäänlaista käsityksen hiventä, mitä ihmettä näiden ihmisten mielissä oikein liikkuu. Olen yrittänyt ymmärtää heitä kaikin voimin, mutta en kykene, en vain pääse käsiksi tuohon mindsettiin edes meditoimalla. Kyllä, olen ihan oikeasti jopa meditoinut ymmärtääkseni heidän motiivejaan, mutta näen, tunnen ja koen pelkkää harmaata, ankeaa ja sielutonta tyhjyyttä. Tai no, kerran asiaa meditoidessani mieleeni nousi voimakkaita kuvia eräänlaisesta flegmaattisesta zombien joukosta, joka laahusti tyhjyydessä ja ajattomuudessa kohti tummenevaa horisonttia. Jotain sellaista tulee alitajunnan tasolla mieleen näistä moninaisuusvouhottajista ja heidän maailmanparantamispyrkimyksistään. Kaikkein sydäntäsärkevintä on katsoa detransien haastatteluja, kun he kertovat aktivistiajoistaan ja dysforiahuuruistaan ja siitä, miten tajusivat kaiken olleen vain oireilua aivan muista mielenterveys- ym. ongelmista.

      Poista
    6. "Kaikkein sydäntäsärkevintä on katsoa detransien haastatteluja"

      Pandaa kohtaan olisi kyllä äärimmäisen vaikea tuntea myötätuntoa, sen verran paljon vahinkoa hän on aiheuttanut Suomen nuorille ja homoseksuaaleille. Panda ja Julppu ovat pitkälti vastuussa transhulluuden levittämisestä Suomessa, homoseksuaalisuuden uudelleenmäärittelystä (vulvafanaatikko, genitaalifetissi, vähänkö creepy preferenssi!), sekä homoseksuaalien ja transien välirikosta. Heidän suurin perintönsä on kuitenkin jälkeensä jättämä kehollisesti ja henkisesti rikottujen nuorten joukkio. Puutarhatonttuja muistuttavien steriloitujen, amputoitujen, arpisten, inkontinenttien, kaljujen ja möreä-äänisten nuorten naisten armeija. Naiivien lasten, joita vertaisryhmien transpillipiiparit ohjeistivat huijaamaan transpolin prosessissa, tai hankkimaan hormoneita nettipuoskareilta, jos polilta tuli aiheellinen jäähy. Ainakaan oma psyykeni ei kestäisi moista vastuuta. Mutta transpiireissä syytetäänkin uhria: "et ollut tosiuskovainen... siis oikea trans, vaan mokannut cissu. Voitkin painua helvettiin syyttelemästä!"

      Poista
    7. Voi Panda... veikkaampa, että Pandaa lääkiksessä houkuttelee myös se, että hänestä olisi mahtavaa päästä pätemään transasioissa oikein lääkärin auktoriteetilla. Liekö lääkiskin sellainen, että ruotsinkielisenä on todella paljon helpompaa päästä? Silloin meillä on se oikea vaara, että vielä joku päivä meillä on aktivisti-lääkäri Panda hääräilemässä, lobbaamassa alaa sisältäpäin ja epäilemättä myös määräilemässä vähän mömmöjä lapsille. Hrrrrrhhhh.

      Mutta surkeaa katsottavaa. Mietin, mitä kaikkea nämäkin ihmiset voisivat olla, jos eivät olisi niin mahdottoman kierossa ja solmussa.

      Poista
    8. Onko Pandalla joku syvä trauma, vai pershäiriö, kun on pahasti kroonistunut huomiontarve. Aktiivisempana aikana hän oli paasaamassa ihan joka puolella, ei ollut niin pientä harrasteaviisia tai paikallisradiokanavaa, etteikö se olisi kelvannut esiintymisalustaksi. Niin tärkeää oli päästä levittämään transevankeliumia uusheränneen fanaattisuudella. Jossain vaiheessa hän saikin runtua transyhteisön sisältä, kun vei kuulemma tilaa transfeminiineiltä ja sitten Panda vetäytyikin näkyvimmästä aktivismista oikein julkilausuman kera.


      Pandasta on jäänyt mieleen vulvafanaatikoksi leimaamisen lisäksi tokaisut: "sukupuoli on himmeli" ja "olen biologisesti muunsukupuolinen, en kai kivikuntaakaan ole!" tmsp.

      Mutta huikea ero habituksessa. Henkisestikin tulee vaikutelma ilmapallosta pari viikkoa vapun jälkeen. Nykyisellä ulkomuodolla ei koristeta lehtien kansikuvia eikä mainoksia. Panda oli eräänlainen transyhteisön Sanna Marin, omassa lajissaan edustava ja kritiikiltä turvassa olevaa teflonia.

      Panda muuten googlailee hänestä käytyjä keskusteluja. *narsk* Hän uhkaili poliisitutkinnalla eräällä keskustelupalstalla, kun hänen vinkeitä lausuntojaan ruodittiin vähemmän ihailevaan sävyyn.

      Poista
    9. "Miksi täytyy kirurgisesti ja hormonaalisesti muokkauttaa omaa kehoaan toisenlaiseksi kuin se luonnostaan on ja tulla rujoksi Iku-Tursoksi voidakseen olla oma itsensä ja toteuttaa itseään?"

      Jos gender-ilmiössä on jotain johdonmukaista, niin se on epäjohdonmukaisuus, eli kaikki on järjestelmällisesti päälaellaan. Omana itsenä oleminenkin on toiseksi muuttumista. Kun hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet, lähdet luonnollisesti poistattamaan ruumiinosia ja ottamaan vastakkaisen sukupuolen hormoneja. Tai et tee mitään, mutta vaadit muilta valtavaa henkistä työtä sen eteen, että he näkisivät sinut toisena ihmisenä.

      The Guardianissa oli taas tällainen luomumuusu. Hänelle transius on vain sitä, että stereotyyppinen naiseus stressaa ja siitä näkee, ettei ole nainen:

      https://www.theguardian.com/books/2023/may/22/i-dont-feel-like-i-was-born-into-the-wrong-body-theres-not-a-right-or-wrong-way-to-be-trans

      Eli sen sijaan, että vain tervejärkisesti hyväksyisi biologisen todellisuutensa ja eläisi oman näköistä elämää naisena, muusu ottaa hatkat koko naiseudesta ja jättää siskot kärvistelemään sukupuolistereotypioiden kanssa. Onpa rohkeaa ja edistyksellistä.

      Olen aina vain varmempi, että internetillä, somella, pelimaailmalla ja mobiililaitteilla on keskeinen rooli nykyisen gender-ilmiön kehittymisessä. En näe näitä teknologioita kategorisena pahana, mutta nuorten elämä on ollut pitkään pahasti epätasapainossa niiden kanssa. Ne loivat alustan, jossa kokonainen sukupolvi nuoria ihmisiä on kasvanut ajatukseen elämän rajattomuudesta ja loputtomasta muokattavuudesta. Kun ihmiset rakensivat aiemmin käsitystä itsestään suhteessa ihmisyhteisöön ja muuhun aineelliseen todellisuuteen, nämä nuoret lähestyvät identiteetin ongelmaa samaan tapaan kuin yksinäinen pelaaja lähestyy hahmonluontia videopelissä. Vain oma mielikuvitus on rajana. Ja kun mielikuvitus ei ole kovin syvällisen älyn tai sivistyksen ohjauksessa, lopputuloksena on mm. käsittämätön epäloogisuuden kaaos nimeltään gender.

      Poista
    10. "Jos gender-ilmiössä on jotain johdonmukaista, niin se on epäjohdonmukaisuus"

      Miten niin muka on epäjohdonmukaista olla #EhjänäSyntynyt, jos sitä ehjänä syntynyttä kehoa joudutaan vähän myrkyttämään ja mutiloimaan eheytyäkseen... siis tullakseen eheäksi, tai siis ollakseen se #EhjänäSyntynyt. Kehoa voi joutua pikkasen rikkomaan... siis korjaamaan, että on #OikeusOlla #Rikkomaton.

      Miten niin muka on epäjohdonmukaista ajaa eheytyskieltolakia, jos on samaan aikaan sitä mieltä, että homoseksuaalit voivat vallan mainiosti hoidella suuntautumisen vastaisia värkkejä ja että homoseksuaalisista nuorista pitää eheyttää transheteroita?

      Transien väitteet ja tavoitteet kestävät kriittisemmänkin tarkastelun ja loogiselle päättelylle altistamisen. Sen takiahan he ovat aina valmiita asialliseen debattiin ilman uhriutumista ja argumentoimaan huolella perusteltuja näkemyksiään!

      Poista
    11. "Panda muuten googlailee hänestä käytyjä keskusteluja."

      Julpulla on myös listaus hänestä käytetyistä vähemmän mairittelevista ilmaisuista. Hän on tehnyt useita rikosilmoituksia saamistaan solvauksista. Se ei toki estä häntä itseään hekumoimasta... purkamasta vähemmistöstressiä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ihannoivalla nettimateriaalilla:

      "Meemeissä kehotetaan TERFejä pitämään turpa kiinni aseella uhaten, ”jos et kunnioita transystäviäni, olet kuollut”, kehotetaan lyömään transfobeilta hampaat kurkkuun jne."

      https://www.qx.fi/yhteiskunta/247188/transaktivismi-voi-myos-ampua-yli-yllytetaan-vakivaltaan/

      Julppu on tunnettu myös koostamastaan tuhansien käyttäjien blokkilistasta, jonka käyttöä hän edellyttää lahkolaisiltaan... seuraajiltaan.

      Poista
    12. Guardianin artikkelista:

      "On most birth certificates, there is an M or F box ticked for newborn babies. So at the level of language, to be transgender means not aligning one’s own identity with that rigid box on an official document – and there was no non-binary option on mine."

      Logiikka suht sama kuin:

      "On most passports, there is the nationality of it's holder. So at the level of language, to be transnational means not aligning one's own identity with that rigid box on an official document - and there was no non-national option on mine."

      Poista
    13. Tajuaakohan nää tyypit edes itse, että vaikka he miten larppaavat näitä mielikuvitussukupuoliaan ja transidentifioituvat miehet ovatkin niitä kaikista oikeimpia naisia ja elollisista olennoista pyhimpiä ja arvokkaimpia, he toteuttavat irvokkaalla tavalla tosimaailman misogynistisimpiä puolia? Nainen vaietkoon ja antakoon tilan miehille, joiden kokemus ja asia on tietenkin paljon tärkeämpää. Vittu mitä pellejengiä. Tai siis, mä en usko, että länsimaista edes löytyy tässä mittakaavassa tämän luokan misogyniaa enää mistään muualta kun transliikkeen sisältä, mutta epäilemättä on ollut aikoja, jolloin naisen on ollut annettava puhujakoroke miehelle. Sitä mä en voi tajuta, miten progressiivisina itseään pitävät, ihan fiksut naiset eivät näe tämän liikkeen misogyynisyyttä.

      Poista
    14. Mua kiinnostaisi, mitä tapahtuisi jos joku näistä itsemäärittelijöistä matkustaisi jonnekin konservatiiviseen maahan, jossa sukupuolisekoilua ei samassa mittakaavassa tunneta (kai maailmassa on pakko sellaisiakin kolkkia vielä olla?). Auttaisikohan "it's maa'aam" -itkupotkuraivat siinä kohtaa, kun rajavirkailija ei näkisi körmyn autogynefiilin naiseutta ja pitäisi passia vääränä?

      Poista
    15. "mitä tapahtuisi jos joku näistä itsemäärittelijöistä matkustaisi jonnekin konservatiiviseen maahan"

      Genderspeshul on kuin Helinä-keiju, eli hänen olemassaolonsa häviää, kun yleisö ei usko siihen (Tinkerbell effect). Genderspeshulin dysforia voi hävitä yhtä yllättäen kuin se ilmestyikin. Genderspeshuleilla on täsmälleen niin paljon valtaa, kuin heille annetaan. Kun vihervasemmisto haluaa uuden lemmikin, niin genderspeshulit lentävät roskiin erityistarpeineen.

      Kun transvouhotus tulee lakipisteeseensä ja on tilinteon hetki, niin eniten äänessä olleet töyhtöhyypät huuhtovat huomiovärin viemäriin ja tyhjentävät naaman metallinkeräykseen, ja jatkavat tavisheteroelämää muina muusuina, kun tolkun transit ja homoseksuaalit ottavat genderpaskan niskaan.

      Poista
  24. Kannattaa käydä viihdyttämässä itseään Vauvan vielä hengissä olevassa transkeskustelussa. Keskustelijoiden mukaan sukupuoli ja seksuaalinen suuntautuminen ovat aina määrittyneet identiteetin kautta. Lisäksi on transfobista, jos lesbo kieltäytyy peniksestä, mutta ei ole transfobista torpata transnaisia naisten intiimitiloista tai urheilukilpailusta. Jollain oudolla logiikalla transnainen on täysi nainen lesbon makkarissa, mutta ei sitten kuitenkaan pukkarissa ja naisten kilpasarjoissa :D

    Keskustelijan näkemys naisten ja homoseksuaalien syrjinnän syistä:

    "No ei sukuelimistä ainakaan. Naisten syrjintä on identiteetin tai sukupuolen ilmaisun, raskauden, synnytyksen, vanhemmuuden tai perheenhuoltovelvollisuuden perustella eri asemaan asettamista.

    Homojen syrjintä taas liittyy siihen että homous on vielä melko vähän aikaa sitten ollut kriminalisoitua."

    https://www.vauva.fi/keskustelu/5092496/il-sini-ariel-kertoi-sukupuolia-olevan-kaksi-someraivo-repesi

    You can't make this shit up!

    VastaaPoista
  25. Transkolonisaatio alkaa olla valmis. Lontoon Pride on siirtynyt homovihan seuraavalle tasolle ja vertaa homoseksuaalisuutta natsismiin:

    "Lontoon Pride-yhdistys twiittasi homofobisesti: "Samaan sukupuoleen vetoa tunteminen on natsismia!"

    Viime aikoina maailmanlaajuisesti transaktivismiin ja lasten groomaamiseen radikalisoituneiden Pride-yhdistysten homofobia on varsin aiheellinen ongelma.

    "Transaktivismin sukupuolen eheyttämistavoitteita ja homofobiaa vastaan puhuvat homoseksuaalit ovat leimattu julkisessa sosiaalisen median keskusteluissa “äärioikeistoksi”."

    https://www.anteryasa.fi/p/lontoon-pride-yhdistys-twiittasi

    Suomessakin on annettu runtua sortavilla ja tyhjäpäisille cissuhomoille ja glitterbileille, kun pitäisi pukeutua säkkiin, ripotella tuhkaa ja itkeä murhattuja transeja, rääkyä ja paukuttaa tamburiinia: "repent motherfuckers!" sinitöyhtö väpättäen. Kuka voisi unohtaa Eino Nurmiston kehotuksen homoille vetää pää perseestä ja Helsinki Priden tekstin, jossa homoja käskettiin väistymään transien tieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tviitti on tullut feikkitililtä

      https://twitter.com/SarahJaneOmega/status/1662836800384032770

      Poista
    2. "Tviitti on tullut feikkitililtä"

      Jää nähtäväksi. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että LGBTQIAP2XYZ-järjestöt ovat määritelleet seksuaalisen suuntautumisen identiteettiin kohdistuvaksi, eikä biologiseen sukupuoleen. Ja on totaalisen verboten todeta, että penis ei kuulu lesbouden määritelmään eikä vagina homouden. Ilmeisesti tuo Pride In London blokkaa kaikki homoseksuaalien oikeuksia ja määritelmää puolustavat, että ei savua ilman tulta. Stonewallin pomo Nancy Kelley nimitti transeista kieltäytyviä homoseksuaaleja seksuaalisiksi rasisteiksi, mikä lienee lievempi kuin natsisyytös. Transjengillä on joka tapauksessa kovat piipussa. Transporukka on jo ehtinyt patologisoida homoseksuaalisuuden genitaalifetissiksi ja preferenssiksi, sekä ulkoistaa homoseksuaalit omasta historiastaan, järjestöistään, tiloistaan, ryhmistään ja vienyt kaupanpäällisiksi seksuaalisen itsemääräämisoikeudenkin.

      Poista
    3. Suomalainen transnainen Nasu-Susanna vertaa penisten torppaamista naisten intiimitiloista apartheidiin:

      "There are cis women with difficult builds too. You don’t need a penis for sexual assault either. Your logic has been used to defend racially segregated spaces as well but nowadays nobody would even propose the idea."

      https://twitter.com/nasuov/status/1615485253983916032?cxt=HHwWgMC--e_RressAAAA

      Transeilla on kyllä uhriutumisretoriikka ja sorrettujen ryhmien tragedioilla lokkeilu hallussa. Onpa nähty holokaustirinnastuksiakin, jos transeilta on evätty jotain.

      Poista
    4. "Jää nähtäväksi. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että LGBTQIAP2XYZ-järjestöt ovat määritelleet seksuaalisen suuntautumisen identiteettiin kohdistuvaksi, eikä biologiseen sukupuoleen."

      Ei muuta. Mutta Anterin, joka ryöpyttää mis- ja disinformaation levittäjiä, kannattaisi pitää huoli siitä, että omat faktat pitää paikkansa, muuten antaa aseet suoraan vastustajan käsiin. Tviitti on tullut @PridelnLondon -osoitteesta (priden jälkeen pieni äl eikä iso Ii), joten yhdistys ei ole voinut "poistaa" sitä omalta tililtään, kuten Anter väittää. Muutenkin on epäuskottavaa, että yhdistys tviittaisi tällaista omalta tililtään. (Enkä epäile, että epävirallisesti viljelevät samaa viestiä ympäriinsä.)

      Poista
    5. Joo, se on totta, että faktojen pitäisi olla hallussa, sillä virheisiin tartutaan armotta. Mutta on kohtuutonta, että yhtä virhettä käytetään mitätöimään kaikki muu paremmin lähteistetty. Ja se hyvän käytöksen, täydellisyyden ja aukottomuuden vaatimus koskee aina vain toista osapuolta. Minä en esimerkiksi erota tuosta Kalkkuna-ketjusta vihervassareita, transaktivisteja ja persuja toisistaan kuin käytettyjen pilkkasanojen perusteella. Hevosenkenkä-teoria todistaa itsensä kerta toisensa jälkeen.

      Poista
    6. "Mutta on kohtuutonta, että yhtä virhettä käytetään mitätöimään kaikki muu paremmin lähteistetty."

      Pointtini ei ollut mitätöidä mitään. Huomautan usein virheellisistä tiedoista riippumatta siitä, esitetäänkö ne omassa vai vastustajien leirissä.

      Olen itse lähtenyt lätkimään vihervasemmistolaisuudesta juuri siitä syystä, että välitän totuudesta ja oikeudenmukaisuudesta ja huomasin, ettei näistä enää perusteta siinä leirissä. Peakkasin ryminällä viimeistään tämän blogin myötä ja tarkistelin silloinkin hullun lailla kaiken lukemani paikkansapitävyyttä. (Sama, kun aloin lukea Reduxxia.) Kiitos Laventelin huolellisuuden, oli vain pakko uskoa, että kaikki tämä on totta enkä kuluta kallisarvoista aikaani salaliittoteorian parissa!

      En siis huomauttele virheistä siksi, että haluaisin heikentää kenenkään argumenttia. Ajattelen lähinnä sitä, että keskustelut ja argumentit pitäisi aina perustaa faktoille. Onhan se tietysti turhauttavaa vaalia faktoja, kun olemme sodassa satanistisen pellekultin kanssa, jossa musta on valkoista, miehet naisia, sota rauhaa ja tietämättömyys voimaa...huoh.

      Poista
  26. Drag-tantta Kalkkuna tiedottaa ja maalittaa:

    "Ensimmäinen kahden Drag Queenin pahoinpitely tänä viikonloppuna Suomessa. Ihanaa kun he huuteli perään vielä --- pedofiilit. Jos tämän mennään suosittelen #Dragqueensoffinland esiintyjille varautumaan tähän. Kiitos @Sukkola @persut @ir_rkp"

    https://twitter.com/Kalkkuna/status/1662671080169799684

    Transaktivistitantta syyttää Sanna Ukkolaa drag esiintyjien pahoinpitelystä:

    "Ukkolan tantta ja hänen tyyppiset kyllä tietät mistä naruista vetää. Jalkaväki hoitaa likaiset teot."

    https://twitter.com/teireeni/status/1662769923901333504

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi kommenttikentän likakaivost... aarrearkusta:

      "@Sukkola kommentoitko tätä. Kiinnostaisi tietää josko sulla on nyt ”verta käsissäs” niikuin sun ittes käyttämä sanonta kuuluu. Ootko nyt tyytyväinen? Vai sitten vasta kun joku kuolee?"

      Vihervassarien logiikalla Ukkola on vastuussa pahoinpitelystä, koska kirjoitti lasten seksualisointia drag-maailmassa kritisoivan kolumnin. Suomalaiset drag-tantat yhdistivät itse itsensä ilmiöön, vaikka väittävät suomalaisen dragin ammentavan seksittömistä Marja Tyrnistä, Tyynestä ja Pekasta ja Pätkästä. Sama logiikka ei kuitenkaan toimi toisin päin.

      Terffien tappamisella, raiskaamisella ja hampaiden kurkkuun lyömisellä mehustelu onkin vain viatonta vähemmistöstressin purkamista. Kun trans riehuu, pahoinpitelee, joukkomurhaa tai raiskaa, niin hän edustaakin vain itseään, eikä kollektiivinen syyllisyys koskekaan koko jengiä. Lisäksi hänen transiutensa saatetaan kiistää tv-lähetyksessä, jos mainehaitta uhkaa yhteisöä.

      Poista
    2. Lisää vihervassareiden tekopyhyyden likakaivosta:

      "Ymmärrätkö sellasta asiaa, kun luodaan tiettyjä ihmisiä kohtaan vihamielistä ilmapiiriä, niin jossain vaiheessa tuppaa tapahtumaan jotain? Ei tarvitse kenenkään suoraan uhata. Tästä on historiassa esimerkkejä ja sen vuoksi Suomessakin tällasen välttämiseksi lakia tehty."

      Heidän oma väkivaltaretoriikkansa ja lietsonta ei tietenkään aiheuta minkäänlaista ilmapiiriä tai johda mihinkään. Samaan tapaan kuin sukupuolen ja suuntautumisen määrittely identiteettipohjaiseksi, tai sosiaalinen sanktio transseksistä kieltäytymisestä, nimittely ulossulkevaksi transfoobikoksi ja vulvafanaatikoksi, tai Setan tarinat miesten kanssa seksiä harrastavista lesboista eivät ole heidän mielestään homoseksuaalien groomaamista ja eheyttämistä.

      Poista
  27. Hesarissa Jan Vilen kirjoittaa: "PARALYMPIALAISISSA on nähty yksi huijaus, joka saa kyseenalaistamaan, onko olemassa rajaa, jota joku ei olisi valmis ylittämään." (https://www.hs.fi/urheilu/art-2000009607013.html)

    Tätä varmasti itse kukin pohtii, kun samaan aikaan toisaalla on tällaista:

    https://www.is.fi/urheilu/art-2000009555246.html

    Ja vielä parempaa:

    https://www.is.fi/urheilu/art-2000009499063.html

    Mutta onneksi lajiliitot ottavat jo järkeviä käytäntöjä:

    https://www.is.fi/urheilu/art-2000009615141.html

    Alkaakohan jengi jossain vaiheessa nähdä näiden "tämä on väkivaltaa!!!!!" -uhriutumisten läpi?

    VastaaPoista
  28. Aiemmin mainitun Iikka Kiven fb-postauksen kommenttiosiossa myös kovaa ajoa:

    "Hetero voitaisiin terminä varata niille ihmisille, joiden seksuaalinen / romanttinen kiinnostus kohdistuu eri sukupuoleen.

    Jos taas tärkeintä on housujen sisältö tai tietynlainen kehonmuoto, niin fetisismissä ei ole mitään vikaa. Se on poistettu sairausluokituksista ja on ihan kaikin tavoin jees.

    Harvemmin vain näkee kenenkään määrittävän itseänsä vaikkapa valkoiseksi lihaa syöväksi vulvafetisistimieheksi.

    Tai jos tarkoitus on rajata pois myös kaikki ne ihmiset, joiden vulvaa on jotenkin kirurgisesti operoitu tai hormonit tulevat kehon ulkopuolelta, niin se vain vaatii vähän lisämääreitä.

    Jäämme odottamaan heteroprideen uterusfetisistien blokkia."

    Ovatko nämä oikeasti tyhmiä, vai esittävätkö vaan?

    VastaaPoista
  29. Transit: on loukkaavaa ja totaalisen väärin sanoa transeja dramaattisiksi!

    Transit myös: "This evening I glued my hand to the floor of the Oxford Union debating chamber, wearing a t-shirt which said “NO MORE DEAD TRANS KIDS”, in front of Kathleen Stock during her talk at the Union."

    https://twitter.com/rizpossnett/status/1663591786240159744

    VastaaPoista
  30. Transit: käynnissä on transien kansanmurha!

    Todellisuus: Wikipedia lists two (2) trans individuals killed in the US in 2022 because they were trans.

    VastaaPoista
  31. Tulee hyvin vahvat 1930-luvun Nürnberg-vibat:

    https://twitter.com/ucu/status/1663144007965212673

    VastaaPoista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä