perjantai 15. maaliskuuta 2024

Transien manifesti: 100 vaatimusta yhteiskunnalle ja cissuille

Tervehdys. Julkaisen tämän tekstin nyt keskeneräisenä, koska edellisessä tekstissä on tällä hetkellä klikkailu- ja selailuteknisistä syistä epäkäytännöllisen paljon (245 kpl*) kommentteja, joten keskustelu siellä on hankalaa. Tarkoitus oli kommentoida tässä tekstissä tarkastellun "transmanifestin" jokaista sataa kohtaa erikseen, mutta menköön nyt näin puolivalmiina, jatketaan kommenteissa.

(*IHANAA, kun kommentoitte ja keskustelette!)

ENSIN LYHYESTI AKUUTTEJA TRANSUUTISIA MAAILMALTA:

Jos et ole jo kuullut, niin World Professional Association for Transgender Health -järjestön eli WPATH:n lasten ja nuorten transiuttamista ja transpuoskarointia koskevia arkaluontoisia tietoja on vuodettu hiljattain julkisuuteen, minkä vuoksi varsinkin englanninkielisissä maissa kuohuu tällä hetkellä toden teolla. Materiaali on erittäin raskauttavaa, ja tämä vuotoepisodi on nyt konkreettinen esimerkki siitä, että globaali transskandaali on alkamassa. Paska on osunut tuulettimeen, ja kohta rytisee kunnolla. (Kannattaa seurata J.K. Rowlingin X-sivua, hän on ollut viimeiset 2-3 viikkoa X:ssä aivan liekeissä transaiheesta, ja kuten arvata saattaa, transit ovat tikahtumaisillaan raivosta.)

Tältä sivulta löytyy tietoa WPATH-fileistä seuraavalla ingressillä:

Leaked files from WPATH reveal widespread medical malpractice on children and vulnerable adults at global transgender healthcare authority.

WPATH members demonstrate a lack of consideration for long-term patient outcomes despite being aware of the debilitating and potentially fatal side effects of cross-sex hormones and other treatments.

En itse ole vielä ehtinyt perehtyä noihin varsinaisiin materiaaleihin (tässä linkki niihin, 241 sivua) vilkuilutasoa syvällisemmin, mutta perehdyn heti kun ehdin. Sametti on tutkaillut niitä ja juttelikin hiljattain aiheesta livestreamissaan. Kannattaa kuunnella, jos tekstinkahlaamiseen ei ole aikaa. Palaan itse tarkemmin tähän asiaan hieman myöhemmin. Jos joku innostuu vieraskynäilemään aiheesta tänne siten, että kokoaa keskeisiä yksityiskohtia WPATH-fileistä näkyville, niin laita sähköpostia (von.yxkull@gmail.com).

Sitten asiaan, ja huomatkaa, että alla oleva teksti on tosiaan keskeneräinen (aloitettu joskus viime vuoden puolella).

Olen monesti puhunut kuvainnollisesti siitä, miten transit heiluttelevat yhteiskunnalle ja muille ihmisille loputtomia vaatimuslistojaan, mutteivät koskaan ole tyytyväisiä mihinkään, vaikka heidän toiveitaan kuinka toimeenpantaisiin – jopa koko yhteiskuntaa velvoittavien lakimuutosten voimin. Aina transien asiat ovat yhä edelleen huonosti, muiden ihmisten toiminta on edelleen epätyydyttävää ja marginalisoitua vähemmistöä sortavaa, yhteiskunta on edelleen syrjivä ja transfobinen ja niin edelleen – mistä syystä yhteiskunnalle täytyy laatia aina vain lisää uusia sääntöjä noudatettavaksi ja lakialoitteita kannatettavaksi. Transit, wokettajat ja intersektionalistit ajattelevat, että jokainen toteltu mahtikäsky vie heitä lähemmäs unelmiensa sinipinkinhattaraista Transtopiaa, jossa kaikki sosiopoliittiset rakenteet on muokattu sellaisiksi, että ne palvelevat transien ja intersektionalistien erityistarpeita.

Kompastuin sattumalta jonkun linkkaamaan Vice-sivuston artikkeliin otsikolla 100 Ways to Make the World Better for Trans People eli sata tapaa tehdä maailmasta transihmisille parempi paikka. Artikkeli on julkaistu 6. lokakuuta 2023, ja sen on kirjoittanut aktivisti nimeltä Kai Isaiah-Jamal, joka on googletuksen perusteella jonkin sortin taiteilija ja malli.

Tuo kyseinen artikkeli on konkreettinen todiste noista puhumistani vaatimuslistoista, ja kaikessa tragikoomisessa yrityksessään olla vakavasti otettava se on myös varsin hulvatonta luettavaa. Suomennan nyt koko paskan tähän ja kommentoin Isaiah-Jamalin ukaaseja sopivissa kohdin. Pahoittelen tönköhköjä suomennoksia, en jaksa loputtomiin pyöritellä jokaisen rakenteen kohdalla, miten se ihanteellisimmin kieriteltäisiin suomen kielelle (enkä tykkää käyttää suoria konekääntäjäkäännöksiä sellaisenaan, koska ne ovat usein erittäin kömpelöitä). Kursivoidut kohdat ovat omaa kommentointiani.

Manifesti alkaa johdannolla, jonka jälkeen alkaa numeroitu vaatimuslista:

Kun hallitus on hiljattain kieltänyt transpotilaiden pääsyn vain naisille ja miehille tarkoitetuille sairaaloiden osastoille ja konservatiivit poliitikot – mukaan lukien pääministeri Rishi Sunak – hyödyntävät Tory-puolueen konferenssia hyökätäkseen transoikeuksia vastaan, ei ole koskaan aiemmin ollut pakottavampaa tarvetta transihmisten puolustamiselle Isossa-Britanniassa. Tästä syystä julkaisemme brittirunoilija, malli ja aktivisti Kai Isaiah-Jamalin artikkelin siitä, kuinka liittolaiset voivat tehdä maailmasta transihmisille paremman paikan transihmisille elää. Alun perin tämä artikkeli on julkaistu Broadly US -sivustolla.

Paskat sikseen, asiaan – ei ole mitään positiivista tapaa, jolla cisihmiset voivat määräillä tai puhua sellaisesta elämästä, jota he eivät itse elä tai maailmasta, jossa heidän ei tarvitse transihmisenä navigoida.

Maailmassa, jossa vääristyneet käsitykset transihmisistä – mitä tarvitsemme, mitä ansaitsemme, kuinka meidän tulisi elää – putoilevat niin monien cisihmisten huulilta, meidän on pantava päätepiste väittelylle siitä ovatko transnaisxt naisxa [sic], pitäisikö meidän saada käyttää oikeita vessoja ja pukuhuoneita ja pitäisikö meidän olla vanhempia tai opettajia. Koska näistä asioista ei voi väitellä. Me olemme oikeutettuja omiin ihmisoikeuksiimme aivan kuten kaikki muutkin.

Mitä me tosiasiassa tarvitsemme on korvia, silmiä ja toimintaa. Me tarvitsemme sinua kuuntelemaan ongelmiamme ja ääniämme. Tarvitsemme sinua olemaan tarkkana siinä, miten voit käytää omaa etuoikeutettuuttasi meidän hyödyksemme eikä sinun ja kuinka voit aktiivisesti paljastaa transfobian jokapäiväisissä keskusteluissa ja kansallisissa uutisissa.

Tässä on cistukijoillemme 100 tapaa, joilla voitte auttaa. Pidä mielessä, että tämä on vasta alkusoittoa.

1. Kunnioita ihmisten pronomineja. Tämä ei todellakaan ole järin monimutkaista! Jos joku kertoo sinulle, miten hän identifioituu, sinulla ei ole mitään vastaansanomista siihen. Käytä niitä pronomineja, joita he itse käyttävät.

Homma alkaa tuttuun tapaan transien pronominiobsessiosta jauhamisella. Pronominipolisointihan on yksi nykyajan transien tyypillisimmistä tavoista kontrolloida muiden ajattelua ja kielenkäyttöä ja vetää mannerlaattoja liikauttavat kilarit, kun joku "väärinsukupuolittaa" eli misgenderöi heitä. 

Transit aina selittelevät, että "he käyttävät itsestään" niitä ja niitä pronomineja. Milloin heille menee jakeluun, ettei kukaan koskaan puhu itsestään kolmannessa persoonassa? Kukaan ei täten "käytä itsestään" tiettyjä kolmannen persoonan pronomineja vaan niitä käyttävät muut ihmiset silloin, kun kyseiseen henkilöön viitataan keskustelussa ja/tai hän ei itse ole paikalla. Mitä englanninkielisten pronominien sukupuolisidonnaisuuteen tulee, niin jos trans on käynyt läpi niin sanotusti uskottavan transition, jossa hän on muokkautunut mahdollisimman pitkälle vastakkaisen sukupuolen kaltaiseksi, muut viittaavat häneen automaattisesti "oikeinsukupuolittavilla" pronomineilla, koska sukupuolen rekisteröiminen perustuu keskustelutilanteissa ulkoisten tunnusmerkkien havainnoimiseen. Jos transkandidaatin täytyy erikseen pakottaa muut käyttämään tiettyjä puhuttelumuotoja ja polisoida heidän kielenkäyttöään, se viestii vain siitä, ettei hänen transitionsa ole uskottava ja hän itsekin tiedostaa sen.

2. Edelleen pronomineista: jos et tiedä jonkun pronomineja ja haluat saada ne oikein, joko käytä sukupuolineutraaleja pronomineja (they/them/their) tai kysy asiaa häneltä itseltään hiljaisesti ja hienotunteisesti. Ole tietoinen ympäristöstäsi ja ympärillä olevista ihmisistä ennen kuin teet niin – älä paljasta tätä henkilöä tai aseta häntä turvattomaan tilanteeseen.

Huoh. Entä jos ei vaan kiinnosta?

3. Transihmiset saattavat käyttää sukupuolineutraaleja pronomineja, joten ole hyvä äläkä oleta, että meidän täytyisi kiinnittyä binääriin.

Te olette auttamatta kiinnittyneitä binääriin, koska ilman binääriä (tai teidän harhaista käsitystänne binääristä) ei voi olla olemassa mitään tarunhohtoisia transidentiteettejäkään. Ette voi väittää olevanne irrallanne jostakin tai ei-kiinnittyneinä johonkin sellaiseen, mihin teidän koko identifioitumiskonseptinne perustuu.

4. Yritä aloittaa hävittämällä binäärinen kielenkäyttä jokapäiväisistä keskusteluistasi. Jos me kaikki tietoisesti pyrimme ohjautumaan pois kaiken mahdollisen sukupuolittamisesta, tulee sillä olemaan se sivuvaikutus, että irtaudumme opitusta pakkomielteestämme täytyä jakaa kaikki mahdollinen kaksijakoisiin binääreihin.

Miksei kukaan teistä koskaan edes yritä antaa jonkinlaista seikkaperäistä selontekoa siitä, mitä tuo "kaksijakoinen binääri" -jauhantanne käytännössä tarkoittaa? Ja minkä ihmeen takia kaikkien ihmisten täytyisi välttää sukupuolittavaa puhumista teidän erityistoiveestanne ja yleisen mukavuutenne vuoksi? Jos objektiivisesta todellisuudesta puhuminen aiheuttaa teille ahdistusta, ongelma ei ole todellisuudessa vaan teissä itsessänne. Se tosiasia, että on olemassa kaksijakoisia binäärejä, ei katoa sillä, että aiheesta puhumista tietoisesti vältellään, varsinkaan jos se tehdään teidän mieliksenne. Musta ja valkoinen eivät lakkaa olemasta kaksijakoinen binääri, vaikka päättäisimme yhdessä leikkiä, että musta voi identifioitua valkoiseksi ja valkoinen mustaksi eikä mustaa ja valkoista itse asiassa ole olemassakaan, koska kaikki on harmaan spektriä niiden välillä. Sen sijaan, että yritätte pakottaa kaikki muut käyttämään tietynlaista kieltä, teidän pitäisi katsoa peiliin ja miettiä ihan tosissanne, miksi todellisuus ja siitä puhuminen saavat teidät itsenne jatkuvasti pois raiteiltanne.

5. Transnaiset ovat naisia. Tästä ei voida väitellä – joten älä edes yritä.

Hot dogs are dogs.

6. Transmiehet ovat olemassa! Meitä usein ylenkatsotaan tai meidät unohdetaan, joten yritä muistuttaa itseäsi, että me olemme täällä ja voimme kokea cismiesten maailmassa navigoimisen kovaksi ja haastavaksi.

Transnaiset ovat naisia, piste  mutta transmiesten olemassaoloa täytyy erikseen alleviivata ja tähdentää anteeksipyytelevään sävyyn jauhamalla heidän olemassaolostaan ja kokemastaan ylenkatsonnasta? Misogyny, tale as old as time. Mikseivät transmiehet julista mieheyttään samanlaisella itsevarmuudella kuin julistetaan transnaisten olevan naisia? (Paitsi tietysti homomiehille.) Ja jos kerran transmiehet ovat miehiä sanan varsinaisessa merkityksessä, miksi he kokevat miesten maailmassa navigoimisen olevan heille "kovaa ja haastavaa"? Eikö sen pitäisi olla heille luonnollista, helppoa ja vaivatonta, koska he kerran ovat miehiä ja jopa omien sanojensa mukaan enemmän miehiä kuin halveksimansa "cismiehet" itse? Kuvittelevatko transmiehet aivan tosissaan, että kaikille miehille miesten maailmassa operoiminen on jotain ruusuilla tanssahtelua vailla minkäänlaisia sopeutumis- tai muita ongelmia? Mitä he ihan oikeasti kuvittelevat miesten maailmasta tietävänsä?

7. Tee transfobia näkyväksi, MISSÄ IKINÄ oletkin! Vaikkei transihmisiä olisi edes läsnä, puolusta meitä. Vihamielinen kielenkäyttö jatkaa ja ylläpitää vaarallista väkivallan kierrettä.

Mitä väkivallan kierrettä? Miten se ilmenee ja missä sitä tapahtuu? Miten kielenkäyttö siihen liittyy?

8. Ymmärrä ja pidä meteliä siitä, että transfobia ei ole koskaan "hauskaa", "leikillistä" tai "pilailevaa".

No se nyt ainakin on käynyt selväksi, ettei teillä ole minkäänlaista itseironian tajua. Huumorintajuttomuus ja kuolemanvakavuus värittää kaikkea tekemistänne ja olemistanne. Itsehän vain nauran jollekin hyväntahtoiselle homoläpändeerokselle, ja pahantahtoisellekin. Jos väitätte olevanne sukupuolen ylimpiä asiantuntijoita, ei huumorilla, ivalla ja läpändeeroksella pitäisi olla teihin minkäänlaista vaikutusta, se vain kimpoaisi teistä pois. Loukkaantumisreaktiollanne kerrotte muille sen, että olette epävarmoja asiastanne, vaikka muuta väitätte.

9. Älä viittaa meihin kollektiivina, kun puhut meistä. Älä tee minkäänlaisia laajoja yleistyksiä kaikista transihmisistä. Me olemme kaikki yksilöitä ja meillä on erilaisia näkemyksiä asioista.

No miksi te sitten itse puhutte "transyhteisöstä" ja vaaditte kyseiselle yhteisölle kaikenlaista erityiskohtelua? Ja mitä tiettyyn kollektiiviin tulee, niin itsehän juuri julistitte transnaisten olevan naisia. Eivätkö he sitten ole yksilöitä, joilla on eri näkemyksiä asioista ja muutenkin eri lähtökohdat? Onko fyysisen transition läpikäynyt transidentifioituva mies yhtä nainen kuin vaikkapa Dylan Mulvaney, jonka "naiseus" perustuu bimbomaiseen naiseuden ääriseksististen stereotypioiden toisintamiseen?

Ja toisekseen: miksi te voitte puhua "cisihmisistä" kollektiivina ja laatia "cisihmisille" näitä listoja, kun cissuilta olette sen kollektivisoinnin kuitenkin kieltämässä? Miksi te saatte itse tehdä sellaista, mitä olette muilta kieltämässä? Eikö ovien pitäisi aueta molempiin suuntiin?

10. Torju ajatus siitä, että transitio näyttää kaikille samanlaiselta. Ihmiset haluavat transitioitua useilla eri tavoilla. Jos joku ei halua lääketieteellisesti transitioitua, se ei tarkoita, että hän on yhtään "vähempää trans". Ei ole olemassa mitään sellaista kuin "vähemmän trans" tai "enemmän trans". Tämä on henkilökohtainen matka, jonka ei tarvitse rastittaa tietynlaisia ruutuja, jotta transitio olisi jotenkin validoidumpaa – kenenkään taholta!

11. ÄLÄ KOSKAAN kysy meiltä mitään genitaaleistamme tai kehostamme. "Niin... Onko sinulla vielä kaikki tallella siellä alhaalla?" ja hämmentynyt kädenheilautus alapäämme lähellä ei ole koskaan okei. Niin se vain menee.

Sänkyynkö asti pitää sitä tietoa odottaa esim. treffihommeleissa?

12. Ah, ei unohdeta sitä, että me emme kaikki tunne toisiamme. Queeryhteisö on isompi kuin kuvittelet.

13. Yritä pidättäytyä käyttämästä kieltä, jossa on paljon vaikutteita tai johdannaisia queerkulttuurista, jos tämä ei ole sinun kulttuurisi. Sanat ja fraasit ovat suurelle osalle queeryhteisöstä koodatun kommunikoinnin tapa, vähän kuin "lukemista". Kieli luo queeryhteisön sisällä dialogia, jonka tarkoitus on suojata meitä ja varmistaa turvallisuutemme.

14. Älä mene queer- tai transihmisten turvallisiin tiloihin, jos queerihminen ei ole erikseen kysynyt sinua sinne tai varmistamatta, että liittolaiset ovat tervetulleita.

No aivan taatusti en mene. Missään olosuhteissa.

15. Kun olet queertilassa, toista: "Tämä ei ole minun tilani, en täytä tätä tilaa." Toimi ja käyttäydy myös sen mukaisesti.

On jännittävää, miten te olette omista tiloistanne ja jutuistanne hyvin mustasukkaisia, mutta mielestänne teillä on kuitenkin täysi oikeus valloittaa ja täyttää esimerkiksi homomiesten ja lesbonaisten omat (turvalliset) tilat. Miksette noudata omia sääntöjänne, kun kuitenkin vaaditte niiden noudattamista muilta? Toisaalta on tosin niinkin, ettei kukaan tervejärkinen normo mene lähellekään näitä nykyajan hikisiä "queertiloja". Kunpa te itsekin vain tajuaisitte pysytellä omissa ummehtuneissa tiloissanne ja kvääristöissänne ja jättää normaalien ihmisten tilat rauhaan.

16. Ole tietoinen käsistäsi. Älä koske ihmisiin ilman heidän lupaansa, ja tämä pätee kaikkiin tiloihin – erityisesti queertiloihin – ja erityisesti vältä koskettamasta transihmisiä, jotka usein triggeröityvät fyysisestä kontaktista tiettyihin kehonosiinsa.

No aivan taatusti vältän, sen voin teille luvata.

17. Jos sinua syytetään siitä, että olit loukkaava, älä väitä vastaan. Tästä ei väitellä. Pyydä anteeksi. Ota itsellesi hetki ja reflektoi asiaa. Jos se on välttämätöntä, niin lähde pois tilasta tai anna paikka niille, jotka ovat loukkaantuneita tai poissa tolaltaan.

18. Älä koskaan yritä väitellä transihmisen kanssa siitä, onko jokin transfobiaa vai ei.

19. Muistuta meitä siitä, että transina oleminen ei ole taakka tai paha asia!

Miksi teitä pitää erikseen muistuttaa siitä, ettette ole taakka ja paha asia? Tajuatteko itsekään, mitä näin sanomalla oikeastaan tulette itsestänne kertoneeksi?

20. Tiedosta oman äänesi vahvuus ja voimakkuus.

21. Nyt käytä sitä.

Käskystä.

22. Jos transihmistä kohtaan ollaan verbaalisesti väkivaltaisia tai hänet saadaan tuntemaan itsensä turvattomaksi tai epämukavaksi tai jos hänen kimppuunsa hyökätään millään tavalla ja hän tarvitsee apuasi – avaa suusi.

23. Edellä mainitusta huolimatta älä ole sellainen liittolainen, joka puhuu transihmisen puolesta kyseisessä tilanteessa. Kysy meiltä, haluammeko sinun puuttuvan asiaan, koska mikään ei ole sen raivostuttavampaa kuin cisihminen vaientamassa transihmistä. Sitä nimittäin tapahtuu jo ihan tarpeeksi, herra varjelkoon!

Eli miten päin tässä oikein pitäisi olla?

24. Puhu meille muustakin kuin sukupuolesta! Elokuvista, mitä me söimme päivälliseksi, seuraavasta lomastamme – mitä tahansa, mikä ei ole jatkuvaa emotionaalista kuormitusta.

Teidän kanssanne on mahdotonta puhua mistään muusta kuin sukupuolesta, koska jos puhuu jostain muusta, te alatte puhua sukupuolesta. Miten te ette itse lainkaan tiedosta tätä?

25. Ota meidät pois tunnelmataulustasi (mood board). Varaa meidät, maksa meille ja juhli meitä.

26. Älä fetisoi transihmisiä. Me emme ole seksuaalisia kokeiluja, pelinappuloita tai syy kapinoida vanhempiasi vastaan. Emme ole täällä sinua varten.

No eipä kyllä toden totta tulisi näin homomiehenä edes mielen viereen fetisoida teitä, anteeksi nyt vaan. Lupaan ja vannon, että saatte olla homomiesten mahdolliselta fetisoinnilta suorastaan paratiisimaisen yltäkylläisessä rauhassa. Nauttikaa antaumuksella siitä, miten kaukana homot teistä pysyvät ja miten vähän he teitä fetisoivat.

27. Kritisoi mediaa. Kirjoita sanomalehtiin, instituutioihin ja julkaisuihin, jotka levittävät vihaa transyhteisöä kohtaan. Luo mielipidekyselyjä ja vetoomuksia. Kansalliset uutiset maalailevat meistä kuvaa hirviöinä ja uhkana yhteiskunnalle. Emme voi yksinämme pysäyttää heitä tekemästä tätä.

28. Opi, mitä Mx tarkoittaa.

29. Puhu sinua edeltäville sukupolville – vanhemmillesi, isovanhemmillesi, tädeillesi ja sedillesi. Me emme aina voi muuttaa traditionaalisia mieliä, mutta voimme antaa heille uutta perspektiiviä.

30. Tue jälkeesi tullutta sukupolvea; puhu nuorille lapsille. Tee heidät tietoisiksi siitä, että sukupuoli on spektri eikä heidän tarvitse mukautua yhteen sukupuoleen koko elämänsä ajan. Kouluta heitä heidän vapaudestaan ja valinnoistaan.

Ei meidän tarvitse, onhan meillä jo drag queen story hour ja sinitukkaiset punkeromuusut luennoimassa peruskouluissa lapsille ja nuorille sukupuolen moninaisuudesta ja levittämässä nonbinäärisyyden ilosanomaa.

31. Älä osta lapsille ympärilläsi sukupuolitettuja asioita. Tämä vain painostaa heitä ajattelemaan, että poikien täytyy pitää sinisestä ja tyttöjen vaaleanpunaisesta ja vain toinen heistä voi pelata jalkapalloa vapaa-ajallaan. En itse edes erityisemmin pidä kummastakaan väristä!

Mutta nukeilla leikkivä poika ja autoilla leikkivä tyttö täytyy silti transiuttaa, koska he ovat väärissä vartaloissa? Täysin loogista ja ristiriidatonta.

32. Lakkaa kuvittelemasta, että vain transihmiset läpikäyvät nimenvaihdoksia tai kirurgiaa. Se, että minä vaihdoin nimeni ja ystäväni meni naimisiin ja vaihtoi sukunimensä, tarkoitti että meidän molempien täytyi käydä läpi samanlainen juridinen prosessi. Auta transihmisiä näiden juridisten proseduurien kanssa, oli sitten kyse siitä, missä pankissa on helppo vaihtaa nimensä vai siitä, että käyt laillisia nimenvaihdosasiakirjoja läpi kanssamme. Käytännössä se tarkoittaa, ettei meistä tunnu siltä että kyse on "transasioista" – aiemmin mainitut vain ovat hyvin hämmentäviä formaatteja, joita kukaan ei oikein tunnu ymmärtävän!

33. Jaa omia alustojasi. Olen väsynyt kuulemaan, miten cisihmiset puhuvat transihmisten terveysasioista. Pyydä meitä puhumaan, kouluttamaan, jakamaan tarinoitamme, ja maksa meille siitä. Tällä tavalla sinä et saa itsellesi krediittejä elämästä, jota me elämme.

34. Tue transartisteja ja -taiteilijoita. Pelmahda näyttelyihimme. Osta kirjojamme. Kuuntele podcastejamme. Käytä sosiaalisen median alustojasi jakaaksesi ihmeellisiä asioita, joita me teemme, huolimatta kohtaamistamme vastoinkäymisistä.

35. Älä odota transihmisten aina onnittelevan sinua siitä, että olet liittolainen. Joskus olet yksinkertaisesti vain hyvä tyyppi. En minäkään saa kultaista tähteä vain siksi, että olen hyvä tyyppi.

36. Lahjoita rahaa organisaatioille ja järjestöille, jotka on perustettu transihmisten tukemiseksi ja auttamiseksi. On paljon järjestöjä, joilla on taloudellisia vaikeuksia. Ilman monia näistä järjestöresursseista meillä ei ole pääsyä esimerkiksi mielenterveyspalveluihin tai vapaamuotoisiin tapaamisiin.

37. Älä kerro meille, mitä RuPaul, Trump tai Daily Mail sanoivat meistä. On todennäköistä, että tiedämme sen jo.

38. Postaa hashtagilla #blacktranslivesmatter – korosta sitä, että värilliset transihmiset ovat alttiita kohtaamaan väkivaltaa.

39. Jos deittailet transihmistä, yritä ymmärtää heidän triggereitään. Esimerkiksi minä ja kumppanini kutsumme kuukautiskiertoani "Luciferiksi". Jos tekstaan hänelle "Lucifer on täällä", hän tietää tuoda minulle suklaata ja tyynyjä. Voit myös yrittää naamioida tamponi- tai kuukautissideboksin peittämällä sen söpöillä piirroskuvilla tai kumppanisi lempivärillä.

40. Älä sano meille, että "näyttelemme uhria". ME OLEMME VITTU UHREJA.


 41. Älä osallistu gender- ja transaiheisiin paneelikeskusteluihin, jos kaikki osallistujat paneelissa ovat cis.

42. Anna transaiheisten mainosalustojen jakaa myös sellaista materiaalia, jossa ei ole kyse yksinomaan transina olemisesta.

43. Ota asioista selvää. Jos et tiedä jotakin, suuntaa Googleen. Google on ystäväsi. Minä en ole, etenkään jos kyselet minulta, miten lääkärit tekevät jalastani peniksen.

44. Jos meidän transihmisten täytyy selittää sinulle jotakin, mikä tuntuu heistä epämukavalta, triggeröivältä tai ahdistavalta, osta meille kukkakimppu, vie meidät ulos illalliselle tai droppaa jotain tilillemme PayPalin kautta. Työnteon ei pidä olla ilmaista.

45. Transfobia on queeryhteisössä valtava aihe. Älä anna muiden queeridentifioituvien päästä kuin koira veräjästä, koska he voivat olla pahimpia kaikista.

46. Videoi tai äänitä transfobisia välikohtauksia. (Huomaa: tämä vain silloin, kun välitöntä puuttumistasi ja apuasi tarvitaan ja olet tarkistanut mukana olleelta henkilöltä, että sinulla on lupa käyttää dokumentoitua materiaalia.) Jaa videot kaikille, joille vain pystyt. Tämä voi johtaa syyteharkintaan tai siihen, että valta-asemissa olevat ihmiset menettävät työnsä. Kenelläkään ei pitäisi olla lupaa olla toimitusjohtajan kaliiperin henkilö ja silti käyttää loukkaavia haukkumasanoja.

47. Älä kyseenalaista kenenkään uskonnollista vakaumusta, koska he ovat trans ja sinun mielestäsi se on vastoin sitä, mitä pyhässä kirjassa sanotaan. Se ei ole sinun asiasi, OK?

48. Transaiheet eivät ole hyötymistä varten. That's it.

49. "Queer" ei ole teema. Älä järjestä "queer"-kotibileitä tai anna "faggot"-sanaa yhä käyttävien poikien pukeutua korkokenkiisi ja mekkoosi vain siksi, koska se on sinusta hauskaa.

50. Dragqueenit eivät aina ole trans, mutta he saattavat olla – kunnioita tätä!

 
51. Älä soimaa jotakuta ja saa häntä tuntemaan oloaan huonoksi siitä hyvästä, jos hän on raahannut sinut pois jostain, mitä pidetään transfobisena. Sinun syyllisyydentunteesi ei ole minun ongelmani.

52. Älä kysele, miltä sukupuolidysforia tuntuu, koska se on typerä kysymys etkä sinä sitä kuitenkaan pysty ymmärtämään.

53. Kysy ystäviltäsi tai ylipäätään tietämiltäsi transihmisiltä, haluaisivatko he seuraa mennessään sairaalakäynnille. Sairaalat ovat parhaimmillaankin pelottavia, mutta aina sieltä ei edes saa sellaista hoitoa, lääkäreitä tai tuloksia kuin haluaa. Ole siellä ainakin antamassa meille halaus.

54. Tee mitä tahansa voitkin estääksesi transeksklusionaarisia radikaalifeministejä (TERF) liimailemasta tarroja, jättämästä lentolehtisiä jne. Revi alas kaikki, mikä vähänkään viittaa TERFeihin.

55. Älä antaudu kyseleviin keskusteluihin TERFien kanssa. Sinulla ei ole heiltä mitään opittavaa.

56. Korjaa muita, kun he väärinsukupuolittavat ihmisiä.

57. Sukupuoli-identiteetti ja seksuaalisuus eivät ole sama asia. Muista tämä kaikkina aikoina.

58. Älä kysy transihmisen kumppanilta, millaiseksi transihmisen kanssa suhteessa oleminen "tekee" hänet. Se tekee heidät rakastuneiksi, ja nyt painu vittuun.

59. Trans Lives Matterin tulisi olla enemmän kuin pelkkä hashtag. Levitä tätä sosiaalista mediaa laajemmalle.

60. Kerro transystävillesi ja transkumppanillesi, miten mahtavilta he näyttävät. Korosta hormonien ja kirurgian jälkeisiä muutoksia, tai edes päiviä, jolloin iho näyttää erityisen hyvältä.

61. Et ole todellinen liittolainen, jos annat kumppanisi käyttää transfobista kieltä. Kouluta ystäviäsi ja perhettäsi.

62. Rakasta lapsiasi riippumatta siitä, millainen sukupuoli-identiteetti heillä on. Suurin osa transihmisten kokemasta itseinhosta johtuu siitä, ettei heitä hyväksytä kotona.

63. Tarjoa suojaa, rahaa, ruokaa jne. Elämisen perustarpeiden täyttäminen on transihmisille vaikeaa. Jos sinulla on varaa jaettavaksi asti, tarjoa sitä.

64. Tämä ei ole "vaihe". Älä väitä minulle, että olisi.

Minne laitamme detransitioituneet? Uuniin?

65. Jos transystäväsi lähtee jostain sosiaalisesta tapahtumasta ja kokee turvattomaksi matkustaa yksin kotiin, tarjoudu saattamaan hänet juna-asemalle, aja hänet kotiin tai tilaa hänelle taksi. Matkustaminen kotiin yksin voi olla pelottava skenaario.

66. Älä luule, että jotenkin pelastat meidät. Emme tarvitse pelastamista. Autat meitä parhaiten varmistamalla, että meillä on kaikki sama kuin muillakin, ilman että meidän erikseen täytyy pyytää sitä.

67. Ole aktiivinen liittolaisuudessasi. Se, että sanot olevasi liittolainen muttet tee tarpeeksi sen eteen asioiden muuttamiseksi, ei vielä riitä.

68. Vältä sukupuolittavia slangitermejä, kuten "jätkä", "mies" tai "neiti". Transihmisille tällaiset termit tuntuvat väärinsukupuolittavilta.

69. Laajenna tietämystäsi sukupuoli-identiteetistä. Esimerkiksi joruban kieli on sukupuolineutraali. Monissa spirituaalisissa filosofioissa on myös kolmas sukupuoli.

70. Dekolonisoi niitä tapoja, joilla olet suhtautunut sukupuoleen. Muistuta itseäsi, että sukupuolta koskevat sosiaaliset konstruktiot ovat postkolonialistisia kysymyksiä, jotka läntinen maailma on työntänyt ihmisten päälle.

71. Ole äärimmäisen tietoinen järjestelmistä, jotka toimivat transvastaisesti sellaisissa asioissa kuin poliisitoiminta, asuminen tai terveydenhuolto.

72. Tarjoa tukeasi ja apuasi, kun menemme terveystapaamisiin tai -arvioihin. Nämä tilat ja ihmiset niissä voivat olla erittäin triggeröiviä ja aiheuttaa ahdistusta.

73. Korjaa itseäsi heti, jos väärinsukupuolitat jotakuta. Sillä ei ole merkitystä, oliko se vahinko vai ei – se loukkaa silti.

74. Älä keksi tekosyitä muiden puolesta. Yksikään transihminen ei halua kuulla ystäviesi sanovan jotain loukkaavaa vain kuullakseen sinun sanovan: "Olen tuntenut heidät ikuisuuden, eivät he tarkoita sitä."

75. Älä unohda, että rasismi on yleistä queeryhteisössä, ja värilliset transihmiset ovat useimmiten kaikkein haavoittuvimpia. Suojele meitä.

76. Älä kutsu itseäsi liittolaiseksi, jos et usko täyteen intersektionaalisuuteen. Olet ksenofobinen ja olet transihmisten liittolainen. Pelkäänpä, ettei se taidakaan toimia aivan niin!

77. Seksityö on palvelun tarjoamista. Jälleen kerran, ei kahta puhetta tästäkään. Älä yritä estää transihmisiä puolustamasta ja järjestelemästä omaa turvallisuuttaan. Älä yritä peittää ennakkoluuloasi seksityöntekijöitä kohtaan teeskennellyn huolen taakse.

78. Älä kysy, saisitko kokeilla yllesi strap-onia, tekorintoja tai packeria. Nämä kuuluvat meille.

Herra Jumala, pitäkää hyvänänne. Kukaan ei ole viemässä teiltä strap-oneja, tekorintoja tai packereita. Me haluamme ehtaa tavaraa  sitä itseään. Tuleeko tämä teille yllätyksenä?

Homo- ja heteroseksuaalisuus on sitä, että haluaa pillua/kyrpää. Ei halua strap-onia, muovia, tekorintoja, packereita, bonus- ja frontholeja, kirurgin poraamia onkaloita, nahkarullia tai ylipäätään mitään keinotekoista. Ei kiinnosta. Se ehta tavara kiinnostaa. Ei muu.

79. Usko transihmisiä, kun kerromme että meitä targetoidaan. Tunnista viha, jota päällemme heitetään niin monesta eri suunnasta.

 

80. Lue Charlie Craggsin To My Trans Sisters, Juno Dawsonin The Gender Games, C. Riley Snortonin Black on Both Sides ja Travis Alabanzan Before I Step Outside (You Love Me).

Lukematta paskaa.

81. Muistuta itseäsi siitä, ettei ole mitään yhtä ja universaalia transkokemusta. Me emme kaikki käy läpi samoja asioita – muovaudumme kukin omien ja vaihtelevien elämiemme mukaisiksi.

82. Jaa töitämme. Usein meidän lahjakkuuksiamme ylenkatsotaan sukupuoli-identiteetistämme johtuen.

83. Astu alas. Ota vähemmän tilaa. Jos sinua pyydetään tekemään jotain, jonka transystäväsi, transkumppanisi tai transtyötoverisi tekisi pätevämmin, anna pyytäjille meidän nimemme.

84. Rakasta meitä ja näe meidät ihmisinä. Ihmisiähän me loppujen lopuksi olemme!

85. Katso Pose, Paris Is Burning, Tomboy ja Tangerine.

Katsomatta paskaa. Transit voisivat katsoa mm. The Silence of the Lambs...

86. Opettele oikea ja korrekti terminologia. Sen sijaan että sanoisit "kun olit tyttö/poika", sano "syntymässä määritelty sukupuolesi".

87. "Transgenderit" eivät ole juttu. Me emme ole yksi ja sama porukka. Älä koskaan sano niin.

88. Taistele oikeuksiemme puolesta. Blokkaa ja ilmianna sivustot ja ihmiset, jotka levittävät vihaa.

89. Auta järjestämään enemmän sukupuolineutraaleja vessoja. Niiden tulisi olla paljon yleisempiä kuin nykyään. Pyydä niitä työpaikallesi, kahviloihin, baareihin ja muihin tapahtumapaikkoihin.

Minkä takia? Kaikki vihaavat unisex-vessoja, siis ihan kaikki, myös transit itse. Keskeinen osa gendereuforiaa ainakin transidentifioituvilla miehillä on mennä naisten ja tyttöjen tiloihin, joihin he tietävät olevan kiellettyä mennä, koska naisten ja tyttöjen tiloja ei ole tarkoitettu ladyfalloksen omistajille ja eturauhasellisille mekkokeisareille. Nämä miehet saavat suunnattomia kiksejä siitä ajatuksesta, että naisia ja tyttöjä ahdistaa heidän läsnäolonsa ja heiluvat heppinsä. Jos joku vielä uskaltaa ilmaista sen, niin he pääsevät uhriutumaan ja rääkymään transfobiaa, ja seuraavaan vessaan he saapastelevatkin pesäpallomailan kanssa vemputtamaan.

90. Jos joku, joka on trans, pyytää sinua tulemaan kanssaan vessaan, mene. Ne nimittäin voivat olla meille hyvin turvattomia paikkoja.

91. Pride ei ole sinulle tilaisuus, jossa vetää kännit ja levittää glitteriä naamaasi. Kunnioita sitä, ettei se ole sinun tilasi.

92. Trans only -ryhmät ovat olemassa syystä. Ne eivät myöskään ole sinun tilojasi.

Kuunnelkaa itseänne, oikeasti.

93. Sinun uteliaisuutesi ei mene meidän mukavuutemme edelle. Älä odota meiltä vastauksia tai ilmaista vaivannäköä.

94. Sen sanominen, että "sinä et voi nähdä sukupuoli-identiteettiä", on helvetin ongelmallista. Meillä ei ole mitään tarvetta aina vain uusille tavoille tulla mitätöidyiksi ja poispyyhkäistyiksi.

95. Älä oleta yhtään mitään sukupuolidysforiaan liittyen. Kaikki eivät koe sitä samalla tavalla, eivätkä kaikki koe sitä ylipäätään. Ihmiset navigoivat sukupuolidysforian kanssa erilaisin selviytymismekanismein.

96. Älä kiellä omaa etuoikeutettuuttasi. Jos väität, ettei valkoisena cisheteromiehenä eläminen tarkoita sitä, etteikö hänellä olisi voinut olla rankka elämä, kerron kyllä sinulle että olet väärässä.

97. En myöskään pelaa Top Trumps -pelejä kanssasi. Älä yritä päihittää minun kokemuksiani.

98. Kaikki ei tarvitse etikettiä ja määrittelemistä. Kuten isoäitini sanoisi: "Kultaseni, jotkin asiat vain ovat niin kuin ne ovat."

99. Intiimi läheisyys voi olla joillekin transihmisille hyvin mutkikas asia. Kunnioita niitä rajoja, joissa ihmiset tuntevat olonsa mukavaksi liittyen alastomuuteen, koskettamiseen ja seksiin. Tämä voi tarkoittaa silkkaa kärsivällisyyttä tai käsityksen muuttamista siitä, minkä me ajattelemme olevan seksiä.

100. Löydä omat keinosi häiritä ja hämmentää cismaailmaa. On niin monia tapoja tehdä sitä.

Että semmoiset psykoosit tulilla.

225 kommenttia:

  1. WPATH-files, s. 34-35:

    "There are members within WPATH who acknowledge that some teenagers are mistaking their emerging homosexuality as a gender identity issue. During the panel, Massey described young patients who, after exploring their sexuality, 'got to clarify some of their gender identity issues.'

    This is one of the many risks associated with WPATH’s approach to gender medicine. In bypassing exploratory psychotherapy, or indeed just not allowing children to grow and mature but instead immediately placing adolescents on the medical conveyor belt, WPATH affiliated healthcare providers are inadvertently engaging in a new form of conversion therapy, sterilizing gay and lesbian teens before they have had a chance to understand and accept their sexuality. Data from gender clinics and numerous studies indicate that children and adolescents suffering from gender dysphoria are disproportionately likely to grow up to be homosexual adults, and recent studies of detransitioners likewise show that a significant proportion are also homosexual."


    Homojen eheytysterapian uusi muoto naamioituna ihmisoikeustaisteluksi ja gay rights vol. II:ksi. Operation Paperclip, jossa homot on määrä harjata pois geenipoolista lopullisesti. Niinhän minä sanoin.

    Aion muuten tasan tarkkaan lukea tuon dokumentin ainakin seitsemänkymmentä kertaa seitsemän kertaa. Opettelen sen vittu ulkoa. Tervetuloa vänkäämään kanssani sen jälkeen. :D

    VastaaPoista
  2. https://humanevents.com/2023/06/11/jennifer-bilek-is-humanity-ready-for-lgbtq-tech-babies-and-the-full-erasure-of-women-from-reproduction
    Tämä on mielenkiintoinen linkki. Transagenda ei todellakaan ole ruohonjuuritason liike.

    VastaaPoista
  3. "83. Astu alas. Ota vähemmän tilaa. Jos sinua pyydetään tekemään jotain, jonka transystäväsi, transkumppanisi tai transtyötoverisi tekisi pätevämmin, anna pyytäjille meidän nimemme."

    No tätähän tekevät konkreettisesti sellaiset lääppijäliittolaiset kuin Drew Barrymore ja Lady Gaga, astuvat alas, pysyvät alhaalla ja oikein polvistuvat Dylanin edessä, joka on heitä parempi nainen. Herää tosin kysymys, miksi Drew ja Gaga eivät varo käsiään vaan silittelevät ja koskettelevat Dylania estottomasti? Antavatko he väärän mallin muille cis-liittolaisille, transnaiset kun triggeröityvät niin helposti koskettelusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady Gaga on promonnut transgenderismiä jo aikoja sitten sillä överimaskuliinisella Jo Calderone -hahmollaan. Gaga (oikealta nimeltään Stefani) on tunnetusti filantrofisti, mutta on hämmästyttävää, miten niin älykkään oloinen nainen ei kykene näkemään transpaskan ihmisoikeusfasadin lävitse. Vielä jotenkin ymmärtäisin tuon Drew’n ja Stefanin polvistumisen ja saappaidennuolemisen jonkun hieman vakavasti otettavamman transin kohdalla, mutta Dylan Mulvaney?! Sen trollimpaa trollia ei ole olemassa. Hän pilkkaa naisia, transgenderismiä ja koko läntistä yhteiskuntaa täysin avoimesti, ja ihmiset hurraavat hänelle hurmioituneina samoin kuin aikanaan hurrattiin Conchita Wurstille viisuissa. Nykyinen maailma ei ole enää edes tillintallinmaailma, ihmiset ovat yksinkertaisesti vain menneet niin sekaisin, ettei sieltä ole enää paluuta tolkun aikaan. Ei kai tätä kaistapäisyyttä uutena normaalina auta kuin vain yrittää opetella sietämään, vaikka sitten hammasta purren.

      Poista
    2. "samoin kuin aikanaan hurrattiin Conchita Wurstille viisuissa."

      Conchita Wurst on painottanut olevansa dragista tykkäävä homomies, joten kuinka hän liittyy transasioihin?

      Poista
    3. "Conchita Wurst on painottanut olevansa dragista tykkäävä homomies, joten kuinka hän liittyy transasioihin?"

      50. Dragqueenit eivät aina ole trans, mutta he saattavat olla – kunnioita tätä!

      Poista
    4. Kun Conchita Wurst sanoo olevansa dragista tykkäävä homomies, hän on dragista tykkäävä homomies, mutta kun Marsha P. Johnson sanoo olevansa dragista tykkäävä homomies, hän on transnainen. Miksi?

      Poista
    5. Ei kai Johnson mikään transnainen ole? Sen enempää kuin Wurstikaan?

      Poista
  4. 😂 Joskus pikkutyttönä tarvitsi itsekin mukaansa pimeänä talvi-iltana ulkohuussiin jonkun aikuisen, mutta jos aikuiselle on pelottava kokemus mennä vessaan ja hän tarvitsee siihen saattajan, niin ei kaikki voi olla kunnossa.

    VastaaPoista
  5. "28. Opi, mitä Mx tarkoittaa."
    Onko näitä kaikkia tämmöisiä vastaan järkeä taistella Suomessa? Ei täällä ole tuollaisia puhuttelusanoja eikä sukupuolitettuja pronomineja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Arvoisa puhemies..."

      Milloin tämä muutetaan muotoon "arvoisa puhehenkilö" tai "arvoisa puhemiesoletettu"?

      Poista
    2. Sehän on puheenjohtaja, ja kai se pian muuttuu. Kaipaamaan jäävät ne joiden mielestä lakitekstissä pitäisi olla edelleen saamamies ja vierasmies velkojan ja todistajan sijasta.

      Varmaan kohta woket alkaa puhua avaruusmiesoletetuista ja lehtihenkilöistä! Vai olisko ne jo astronautteja ja toimittajia.

      Poista
  6. Omat suosikkini ja kommentit niihin:

    18. Älä koskaan yritä väitellä transihmisen kanssa siitä, onko jokin transfobiaa vai ei.

    - No selväksi on tullut, että ei kannata vaivautua.

    44. Jos meidän transihmisten täytyy selittää sinulle jotakin, mikä tuntuu meistä epämukavalta, triggeröivältä tai ahdistavalta, osta meille kukkakimppu, vie meidät ulos illalliselle tai droppaa jotain tilillemme PayPalin kautta. Työnteon ei pidä olla ilmaista.

    - Voiko tämän ylimielisempää kehotusta olla?

    60. Kerro transystävillesi ja transkumppanillesi, miten mahtavilta he näyttävät. Korosta hormonien ja kirurgian jälkeisiä muutoksia, tai edes päiviä, jolloin iho näyttää erityisen hyvältä.

    - Erikoinen premissi, että hormonien ja kirurgian aiheuttamat muutokset näyttäisivät mahtavilta.

    78. Älä kysy, saisitko kokeilla yllesi strap-onia, tekorintoja tai packeria. Nämä kuuluvat meille.

    - Miksi kukaan haluaisi kokeilla?

    100. Löydä omat keinosi häiritä ja hämmentää cismaailmaa. On niin monia tapoja tehdä sitä.

    - Cissuja saa siis häiritä ja hämmentää mielin määrin, mutta samalla meidän pitää olla uskollisia liittolaisia. Kuulostaa hyvältä diililtä!

    VastaaPoista
  7. "Kun hallitus on hiljattain kieltänyt transpotilaiden pääsyn vain naisille ja miehille tarkoitetuille sairaaloiden osastoille"

    Suomessa sairaaloiden osastot on kai vaivojen mukaan, esim sisätautiosasto, ei sukupuolittain? Huoneet on yleensä sukupuolitetusti ja niissä vaikka transmiehet on olleet miesten puolella jo kymmeniä vuosia.

    VastaaPoista
  8. "Mitä englanninkielisten pronominien sukupuolisidonnaisuuteen tulee, niin jos trans on käynyt läpi niin sanotusti uskottavan transition, jossa hän on muokkautunut mahdollisimman pitkälle vastakkaisen sukupuolen kaltaiseksi, muut viittaavat häneen automaattisesti "oikeinsukupuolittavilla" pronomineilla, koska sukupuolen rekisteröiminen perustuu keskustelutilanteissa ulkoisten tunnusmerkkien havainnoimiseen."

    Koko transaktivismissa pitää muistaa, että se ei nimestään huolimatta ole transsukupuolisia varten, vaan se edustaa nykyään enimmäkseen muunsukupuolisia. Aito transsukupuolinen ei tarvitse transaktivismia yhtään mihinkään, koska hän saa haluamansa muutokset, sekä fyysiset että sosiaaliset, transitiohoitojen kautta. Muunsukupuolisten sen sijaan on pakko jatkuvasti muistuttaa muita ihmisiä olemassaolostaan, koska ihmisen biologinen "sukupuolitutka" on muusufobinen eikä tunnista muita sukupuolia kuin naiset ja miehet.

    "9. Älä viittaa meihin kollektiivina, kun puhut meistä. Älä tee minkäänlaisia laajoja yleistyksiä kaikista transihmisistä. Me olemme kaikki yksilöitä ja meillä on erilaisia näkemyksiä asioista.

    86. Opettele oikea ja korrekti terminologia. Sen sijaan että sanoisit "kun olit tyttö/poika", sano "syntymässä määritelty sukupuolesi"."

    Kun kerran transihmiset eivät ole kollektiivi (mistä olen samaa mieltä), niin kuka sen "oikean ja korrektin terminologian" määrittelee? Millä oikeudella tämän tekstin kirjoittaja puhuu kaikkien transihmisten puolesta?

    VastaaPoista
  9. Mia Hughes keskustelussa WPATH-vuodosta:

    https://www.youtube.com/watch?v=n_uuB7wpPqo

    Kertoo alussa, kuinka Rowlingin ensimmäinen transaiheinen twiitti 2019 peakautti. Olisi kiva tietää, kuinka monta ihmistä Rowling peakkasi silloin, yhdellä ainoalla twiitillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rowling laittoi lumipallon pyörimään. Hänelle tulee olemaan historiankirjoissa oma lukunsa.

      Poista
  10. "Yoruba on sukupuolineutraali kulttuuri" mutta jotenkin taianomaisesti hekin tietävät ketkä laitetaan yhteiskunnallisesti alisteiseen asemaan ja ketkä johtajiksi. https://acjol.org/index.php/aquino/article/view/3198

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muiden kulttuurien sukupuolikäytäntöjen uudelleenmäärittely queer-linssin kautta on pahimman luokan kolonialismia. Niitä ei myöskään voi soveltaa nykymuotoiseen transsukupuolisuuteen, vaan enimmäkseen ne koskevat feminiinisiä homomiehiä, joita ei ole pidetty oikeiden miesten kategoriaan sopivina. Niin edistyksellistä ajattelua. Niissä kulttuureissa on todellakin tiedetty, kuka on mies ja kuka nainen ja miten lisääntyminen tapahtuu, ihan ilman kromosomitestauksia. Naisen ei ole ollut mahdollista nousta sosiaalisesti identifioitumalla mieheksi.

      Poista
    2. Kyllähän esimerkiksi toisaalla mainittu James Barry nousi sosiaalisesti identifioitumalla mieheksi eikä kukaan nikotellut. Muitakin on, jotka on päässeet luomaan esimerkiksi yliopisto- tai upseerinuraa silloin, kun se ei ollut naisille mahdollista, tai ylimalkaan saaneet miehen aseman yhteiskunnassa.

      Poista
    3. "James Barry nousi sosiaalisesti identifioitumalla mieheksi eikä kukaan nikotellut"

      Tiedettiinkö Barryn olevan oikeasti nainen, joka pukeutui miestyypillisesti, vai uskoivatko aikalaiset hänen olevan oikeasti mies? Siinä sulle pohdittavaa. Silloinhan kuka tahansa miehen aseman halunnut nainen olisi voinut vaihtaa krinoliinit housuihin. Miksi niin harva nainen teki niin, jos se oli kerran niin helppoa? :D Varmastikin oli joitakin naisia, jotka ovat voineet elää sukupuolelleen epätyypillistä elämää aikakautenaan, mutta he ovat olleet yksittäisiä poikkeuksia, joita on suojellut yhteiskuntaluokka, varallisuus ja lähipiirin tuki. Minään yleisesimerkkeinä heitä ei voi pitää.

      Poista
    4. "Miksi niin harva nainen teki niin, jos se oli kerran niin helppoa? :D"

      Miksi yksikään mies ei ole ängennyt uuden translain aikana naisten tiloihin, vaikka se olisi niin helppoa? Koska ihmiset ei tahdo esittää (poislukien lyhytaikaiset näyttelijä- yms työhommat) eri sukupuolta kuin on.

      Poista
    5. "Miksi yksikään mies ei ole ängennyt uuden translain aikana naisten tiloihin, vaikka se olisi niin helppoa?"

      Tarkoitatko nyt vain yksinomaan Suomessa - koska oletan, että saat tietosi transasioista yksinomaan kotimaan uutisista - vaiko myös esim. Amerikassa, Kanadassa, Britanniassa, Irlannissa ja Australiassa? Näissä kaikissa maissa naisten tiloihin tunkeutuneet miehet alkavat jo olla sen tason riesa, että Britanniassa (vai oliko peräti Skotlannissa?) naiset, jotka esittävät vastaväitteitä tälle gender-ideologialle, julistetaan terroristeiksi ja tuomitaan vankilaan "väkivallasta" - missä tietenkin on ihan takuulla edes yksi "trans"nainen per selliosasto, joka itse joutui selliin raiskauksesta/taposta. Että silleen. Mutta jos ei sua haittaa, niin eipä kai tässä sitten mitään hätää :)

      Poista

    6. "Miksi yksikään mies ei ole ängennyt uuden translain aikana naisten tiloihin, vaikka se olisi niin helppoa? Koska ihmiset ei tahdo esittää (poislukien lyhytaikaiset näyttelijä- yms työhommat) eri sukupuolta kuin on."

      Mistäs tiedät? Mitä uutisoitaisiin, tai mistä tuomittaisiin, jos juridinen nainen vie juridisen naispeniksensä naisten tiloihin? Sehän on täysin laillista toimintaa ja sitä itsemäärittelyn kannattajat halusivatkin. Se onkin hyvä kysymys, että millainen ihminen haluaa käyttää itsemäärittelyä, vaikka ei olisi oikea trans. Vielä parempi kysymys onkin, että miksi transit niin pontevasti ajoivat itsemäärittelyä, vaikka transien asiat olivat jo kunnossa, eikä itsemäärittely mitenkään hyödytä aitoja transeja. Vanha translaki mahdollisti juridisen sukupuolitiedon vaihtamisen ja sen mukaisten tilojen käyttämisen, mutta jostain käsittämättömästä syystä halusitte saman oikeuden myös pervoille heteromiehille.

      Poista
    7. "Vanha translaki mahdollisti juridisen sukupuolitiedon vaihtamisen ja sen mukaisten tilojen käyttämisen, mutta jostain käsittämättömästä syystä halusitte saman oikeuden myös pervoille heteromiehille."

      Joko me olemme kansakuntana niin totaalisen typerää, ettemme muka suostu uskomaan/käsittämään että rikollisesti perverssi mies voisi niin häikäilemättömästi käyttää näin isoa porsaanreikää helposti hyväkseen, vieläpä ilman mitään sanktioita - koska mikä rikos se muka on, että juridisesti nainen vie juridisen naiskikkelinsä naisten tiloihin? - tai sitten miesten incel-siipi on kasvanut niin järjettömän suureksi että naisten olisi suuremmassa mittakaavassa "helpompi oppia sietämään" peniksiä tiloissaan, kuin näiden rassukoiden saada vapaaehtoisesti pesää.

      Poista
    8. "Mitä uutisoitaisiin, tai mistä tuomittaisiin, jos juridinen nainen vie juridisen naispeniksensä naisten tiloihin?"

      Kyllä saletisti esimerkiksi tämän blogin kommenteissa uutisoitaisiin ja tuomittaisiin, jos sellaista tapahtuisi.

      Poista
    9. "Kyllä saletisti esimerkiksi tämän blogin kommenteissa uutisoitaisiin ja tuomittaisiin, jos sellaista tapahtuisi."

      Niinhän me täällä tehdäänkin - levittämällä kaiken aikaa uutisia ja artikkeleita ulkomailta, missä uutiset juridisista naisista kikkeleineen häiriköivät naisten tiloja.

      Kysyn nyt uudestaan; tarkoitatko, että naisina itseidentifikaation avulla larppaavat miehet eivät aiheuta ongelmia/häiriöitä nimenomaan täällä Suomessa, vaiko missään muualla maailmassa, ollenkaan? Ehkä Suomessa ei sitten olekaan rikollisesti perverssejä miehiä?

      Poista
    10. "nimenomaan täällä Suomessa"

      Selvästikään eivät. Tai tietysti miehet aiheuttavat ongelmia ja häiriöitä, mutta eivät he siihen lakimuutosta tarvitse.

      Poista
    11. "Kyllä saletisti esimerkiksi tämän blogin kommenteissa uutisoitaisiin ja tuomittaisiin, jos sellaista tapahtuisi."
      Luuletko, että meillä tämän blogin kommentoijilla on joku kuudes aisti, jonka avulla näemme kaiken, mitä tapahtuu kaikissa Suomen pukuhuoneissa, saunoissa, uimahallien ja kuntosalien suihkuissa ja vessoissa?
      Onko sinulla sellainen kuudes aisti? Vai miten perustelet väitteesi, ettei Suomessa ole näitä tapauksia ollut? Mistä sinä sen tiedät?

      Poista
    12. "Luuletko, että meillä tämän blogin kommentoijilla on joku kuudes aisti"

      Olen ajatellut olevan mahdollisuuksien rajoissa, ertä blogin lukijat tuntee henkilökohtaisesti naisia ja heidän huolenaiheitaan. Mutta aika ufo ajatus, myönnetään 🤓

      Poista
    13. "Tai tietysti miehet aiheuttavat ongelmia ja häiriöitä, mutta eivät he siihen lakimuutosta tarvitse."

      Oletko sinä transfoobikko?!!? Mikä ongelma tai häiriö on, jos juridinen nainen vie juridisen naispeniksensä naisten ja tyttöjen tiloihin, ryhmiin, kiintiöihin tai urheilusarjoihin, sehän on täysin itsemäärittelyn mahdollistamaa toimintaa? Transien lakiasiahan oli vuosikymmenet reilassa, mutta jostain syystä halusitte suoda saman onnen ja autuuden myös ei-transeille pervoperteille.

      Poista
    14. "Mikä ongelma tai häiriö on, jos juridinen nainen vie juridisen naispeniksensä naisten ja tyttöjen tiloihin"

      Jaa, minusta se olisi ihan fiilispohjalta ärsyttävää ja ällöttävää. Mutta ole sinä kaikin mokomin muuta mieltä ❤️

      Poista
    15. "Jaa, minusta se olisi ihan fiilispohjalta ärsyttävää ja ällöttävää. Mutta ole sinä kaikin mokomin muuta mieltä ❤️"

      Oletko siis konservatiivinen kullifoobikko?! Ei naisten tiloihin mennä tuijottelemaan muiden alapäitä. Sitä paitsi Suomessa on sekasaunottu 1800-luvulla ja monen kotonakin on unisex-vessa! Lopettakaa penisten demonisointi ja opettakaa lapsille suostumusta! Terkuin transit ja vihervassut

      Poista
    16. Onko sulla lähdettä tuolle sekasaunomiselle? Mun käsittääkseni niin agraarikulttuurissa kuin kaupunkien yleisissä saunoissakin miehet ja naiset saunoi erikseen.

      Poista
    17. "Mun käsittääkseni niin agraarikulttuurissa kuin kaupunkien yleisissä saunoissakin miehet ja naiset saunoi erikseen."

      Anna Kontula ja monet muut vihervassarit ovat perustelleet itsemäärittelyä ja sen seurauksena naisten tilojen muuttumista unisex-tiloiksi myyttisellä sekasaunakulttuurilla ja yksityiskotien unisex-vessoilla. Kannattaa suunnata jatkokysymykset itsemäärittelyn kannattajille.

      Poista
    18. Onkohan menneet Kontula ja Kalkkuna sekaisin? Aiemmin täällä on laitettu nuo läpät Kalkkunan piikkiin.

      https://laventeliveikkonen.blogspot.com/2023/04/twitter-lanka-lapsilta-kielletyt-drag.html

      Poista
  11. "Transit voisivat katsoa mm. The Silence of the Lambs..."

    Mihin liittyen? Siinähän sanotaan suoraan että Buffalo Bill ei ole trans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanko totta? :D

      Millä perusteella Buffalo Bill ei ole trans? Tai Ed Gein?

      Mikä on "trans"? Saisiko sen aukottoman määritelmän hiljalleen jo?

      Poista
    2. Ainakin Clarice ja Hannibal kumpikin toteavat että ei ole, olikohan vielä joku poliisin tyyppikin. Ei ollut saanut diagnoosia.

      Poista
    3. Eli onko diagnoosin saaminen edellytys sille, että voi sanoa olevansa trans? Ja nuo muiden toteamukset eli tulkinnat tilanteesta? Miten tämä nyt sopii yhteen sen transaktivistien narratiivin kanssa, että kuka tahansa, joka sanoo olevansa trans, transjotain tai jotainsukupuolinen, myös on sitä, koska sanoo niin? Eikös tämä nyt ole portinvartiointia ja transfobiaa?

      Poista
    4. Tuota... Kyseletkö tosissasi? Sehän on fiktiota, joka on sitä paitsi kirjoitettu 1980-luvulla? Jos hän kirjan/leffan maailmassa ei ole trans niin sitten ei ole.

      Poista
    5. Ai nytkö vasta hoksasit, että se on fiktiota, mussusein? Mikähän muu tässä koko asiassa mahtaisi olla fiktiota?

      "Siinähän sanotaan suoraan että..." Aloit itse perustella omaa argumenttiasi fiktiolla. Sitten kysyt minulta, että kyselenkö tosissani. Etkö huomaa tässä mitään ristiriitaa?

      Ja sen "vanhan" fiktion luomisajankohdalla ei pitäisi olla tässä mitään merkitystä, koska transien mukaan transihmisiä on ollut aina, kaikissa kansoissa ja kaikkina aikoina, kaikissa ihmis- ja ikäryhmissä jne.

      Mikä on "trans"? Määrittele se. Siis ihan oikeasti anelen, antakaa nyt se määritelmä, jonka päälle voi jotain todellista ja kestävää rakentaa.

      (Ed Gein ei ollut fiktiota, btw. Millä perusteella hän ei ollut trans? Hän ompeli itselleen naispukua kuolleiden naisten ruumiista, ja hän myös vaelteli talonsa pihalla tuo naispuku yllään öisin. Saisiko tästä jotain osviittaa transin määritelmään? Trans on ryömimistä sisälle naisten nahkoihin, kirjaimellisesti?)

      Poista
    6. Niin, siis olihan 1980-luvulla transsukupuolisia sekä Uhrilampaissa että todellisuudessakin. Eiväthän ne muuten olisi voineet todeta, että Buffalo Bill ei sellainen ole! Samalla tavalla kuin Psykon lopussa todetaan, että Bates ei ole transvestiitti.

      Poista
    7. Eli mikä on "trans"? Miten se määritellään?

      Äläkä aja kaksilla rattailla tässä. "Psykon lopussa todetaan..." Jos asioita ei perustella fiktiolla, niin sitten ei perustella, et myöskään sinä.

      Oli sellainenkin maailmanaika, jolloin joukkopsykologisia hypoteeseja perusteltiin Kärpästen herralla. Monet näistä perusteista on sittemmin todettu virheellisiksi, koska ilmaantui tosielämän tapausesimerkkejä, jotka todistivat Kärpästen herran teesit virheellisiksi, eli siis fiktioksi.

      Poista
    8. "Millä perusteella hän ei ollut trans?"

      Mikä on trans?

      Poista
    9. Eli siis jotkut ovat oikeita transeja, koska voivat todeta, että jotkut toiset eivät ole transeja. Mutta mikä/kuka määrittelee näiden oikeiden transien olevan transeja ja millä perustein? Onko se psykiatri, trans itse vai kenties Jumala...

      - Eri

      Poista
    10. Transiuden määritelmää on pyydetty ja odotettu kuin kuuta nousevaa, mutta sitä ei heru. Transiuden määritelmä ratkaisisi kaikki nykyongelmat. Jostain syystä transit eivät halua määritellä transiutta tyhjentävästi. Jokainen transalajaosto määrittelee transiuden hieman eri tavalla, ja nuo määritelmät ovat lähes järjestään toisen kumoavia, poissulkevia ja ristiriitaisia. Niin kauan kuin meillä on transiuden määrittelyn kanssa mitään ristiriitaa, tasan niin kauan tämä keskustelu tulee pauhaamaan. Sanelupolitiikalla ei voida keskustelua sammuttaa, vaikka transit siihen lujasti edelleen luottavatkin.

      Meidän on PAKKO saada jokin määritelmä sille, kuka ja mikä on trans. Se koko asia sotkee yhteiskunnan täysin ja aiheuttaa silkkaa kaaosta hamaan tappiin asti. Kun meillä on jokin määritelmä, voimme rakentaa jotain sen päälle. Toki on paljon niitä, jotka vain nauttivat nähdä yhteiskunnan palavan. Eli se kaaos ja kaaoksen luominen on itsetarkoituksellista.

      Poista
    11. "Jostain syystä transit eivät halua määritellä transiutta tyhjentävästi."

      Ai ketkä eivät halua? :D Kaksista rattaista puheen ollen... Luuletko oikeasti että on vakuuttavaa argumentointia hölistä että transit sitä ja transit tätä, ja seuraavassa viestissä heittäytyä ihan tietämättömäksi siitä mitä trans tarkoittaa?

      Poista
    12. Onko tänään mussutussunnuntai?

      Eli se päivä vuodesta, jolloin ei saada - kuten ei vuoden minään muunakaan päivänä - transiuden määritelmää vaan mussutetaan ihmiset suohon?

      Poista
    13. Olen fantasioinut transiuden määritelmästä jo niin kauan, että ruohon kasvamisen ja maalin kuivumisenkin seuraaminen on superjännittävää siihen verrattuna. Transiuden määritelmä ratkaisisi kaikki ongelmat sekunnissa. Missä se viipyy?

      Ei heru määritelmää. Vänkä vänkä, mussun mussun, lässyn lässyn. TWAW! TMAM! Miten?

      "Onko tänään mussutussunnuntai?"

      Muusutussumussutussunnuntai.

      Poista
    14. "Aloit itse perustella omaa argumenttiasi fiktiolla."

      Fiktiossa esitettyjä väitteitä perustellaan kyseisellä fiktiolla itsellään. Voisimmehan tietysti keskustella siitä, onko Juhani OIKEASTI vanhin seitsemästä veljeksestä tai onko Frodo OIKEASTI hobitti vai lyhytkasvuinen gondorilainen, mut no joo, fiktion rajat näyttää olevan vähän vaikeita ymmärtää...

      Sitähän me ei voida tietää, oliko Gein tai kukaan muukaan historiallinen henkilö trans vai ei. Joissakin tapauksissa on ehkä perusteltua sanoa, että mahdollisesti henkilö nykyään määriteltäisiin transiksi, esimerkiksi jos hän sinnikkäästi väittää olevansa eri sukupuolta kuin miltä näyttää, ja tekee kaikkensa jotta ihmiset pitäisi häntä tämän toivotun sukupuolen edustajana. Joku James Barry oli ehkä tässä mielessä trans. Miten Geinin kohdalla?

      Poista
    15. "Joissakin tapauksissa on ehkä perusteltua sanoa, että mahdollisesti henkilö nykyään määriteltäisiin transiksi, esimerkiksi jos hän sinnikkäästi väittää olevansa eri sukupuolta kuin miltä näyttää, ja tekee kaikkensa jotta ihmiset pitäisi häntä tämän toivotun sukupuolen edustajana."

      Siis KUKA saa määritellä sen, kuka on trans? Transpolin psykiatri vai Setan sukupuoliasiantuntijat vai henkilö itse?

      Translaki muutettiin käsittääkseni itsemäärittelyperusteiseksi nimenomaan sillä perusteella, että henkilö itse tietää, onko hän trans vai ei. Yksi hakemus riittää, yhden lomakkeen täyttäminen. Ei tarvitse edes sinnikkäästi väittää, jotta digiviraston viranomaiset uskovat asian.

      Ed Geinillä diagnosoitiin skitsofrenia. Emme kai me nyt kiellä skitsofreenikoilta heidän oikeaa, autenttista sukupuoltaan? Jos he sanovat, että he ovat trans, uskokaamme! Jokaisen ihmisoikeus!

      Poista
    16. "Jos he sanovat, että he ovat trans, uskokaamme!"

      No sanoiko Gein? Sinänsä kai skitsofrenia ja transsukupuolisuus ei ole toisensa poissulkevia diagnooseja.

      Poista
    17. Eli skitsofrenialla ja transiudella saattaa olla jokin määrittelemätön yhteys? Wow, who would've thought! Eikö tämä ole transfobiaa puhtaimmillaan?

      Ja voitko jo pikkuhiljaa antaa sen transiuden määritelmän? Mikä on "trans"? Millä perusteella Buffalo Bill ja Ed Gein eivät ole trans?

      Poista
    18. "Translaki muutettiin käsittääkseni itsemäärittelyperusteiseksi nimenomaan sillä perusteella, että henkilö itse tietää, onko hän trans vai ei."

      Laki ei ota kantaa kenenkään transiuteen. Pointti on, että ihminen itse tietää, mitä sukupuolta on. Ilmoitusmenettely on vastaava kuin esimerkiksi äidinkielen kanssa — senkin voi muuttaa ilman mitään kielikoetta.

      Poista
    19. "Millä perusteella Buffalo Bill ja Ed Gein eivät ole trans?"

      Mikä on "trans"?

      Poista
    20. Antakaa se tyhjentävä määritelmä jo! Rukoilemme! Anelemme polvillamme!

      Poista
    21. Kerro ihan omin sanoin: kun kysyt "Millä perusteella Buffalo Bill ja Ed Gein eivät ole trans?" niin mitä tarkoitat? Millä perusteella he eivät ole - mitä?

      Poista
    22. "Antakaa se tyhjentävä määritelmä jo! Rukoilemme! Anelemme polvillamme!"

      Laventeli, ostetaan sulle polvisuojukset! Tämä ei nimittäin tule hetkessä selviämään :D

      Poista
    23. Buffalo Bill ainakin pyrki sukupuolenkorjausleikkaukseen, mutta ei päässyt. Hän alkoi sitten leikellä naisia kappaleiksi saadakseen itselleen mieleisen lihapuvun. Luulen, että sukupuolenkorjausleikkaukseen pyrkiminen ainakin on merkki siitä, että henkilö itse väittää olevansa "trans".

      Poista
    24. Ihminenhän voi väittää vaikka mitä. Esimerkiksi dissosiatiivinen identiteettihäiriö voi saada ihmisen luulemaan olevansa eri sukupuolta. Siksihän on transtutkimukset että nämä seulotaan pois.

      Poista
    25. "Laki ei ota kantaa kenenkään transiuteen."
      Mutta lakihan juurikin ottaa kantaa tekemällä transiudesta pelkän vitsin. Kun jokainen itse "tietää" mitä sukupuolta on (eli jokainen voi valita oman sukupuolensa ihan fiiliksen ja fantasioiden mukaan), "transsukupuolisuus" käsitteenä menettää kokonaan merkityksensä. Kun sukupuoli on vain pelkän fiiliksen perusteella valittavissa oleva merkintä henkkareissa, eikä transsukupuolisuus liity enää minkäänlaiseen diagnosoitavissa olevaan tilaan, mihin tarvitaan esim. transhoitoja? Miksi kenenkään pitäisi muokata kehoaan transiuden perusteella, kun transius on pelkkä sisäinen tuntemus ja kun keholla ja sukupuolielimillä ei ole mitään tekemistä sukupuolen kanssa? Sukupuolenkorjausleikkauksia ei tarvita enää, transpolit voidaan lakkauttaa, mitään hormoneja ei tarvitse kustantaa transeille eikä yksikään trans tarvitse mitään hoitoja kun kaikki ratkeaa yhdellä netti-ilmoituksella. Tadaa! Samalla säästetään iso summa veronmaksajien rahaa.
      Uusi translaki on oikeastaan aika nerokas keino transsukupuolisuuden häivyttämiseksi kokonaan.

      Poista
    26. "Laki ei ota kantaa kenenkään transiuteen."

      Aivan. Mutta miksi se säädettiin uudistettuna translakina? Miksi sitä ei kampanjoitu reilusti ja rehellisesti uutena sukupuolilakina?

      Poista
    27. Se oli reilusti ja rehellisesti "laki sukupuolen vahvistamisesta" eikä mikään "translaki".

      Poista
    28. "Pointti on, että ihminen itse tietää, mitä sukupuolta on."

      Ihmisen tieto (tai nykyään kokemus/fiilis) omasta sukupuolestaan on aika samantekevää siinä kohtaa, kun yhteiskunta ei määrittele mikä/minkälainen ominaisuus sukupuoli on. Nyt ollaan tilanteessa, jossa se tarkoittaa kaikkea materiaalisesta todellisuudesta sosiaalisiin konstruktioihin ja ihmismielen syvimpiin fiiliksiin, mutta on ennen kaikkea ihmisen henkilökohtainen valinta. Itsemäärittelyn ja sukupuolen tarkan määritelmän puuttumisen takia koko sukupuolen käsite on käynyt turhaksi.
      Sukupuoli sosiaalisena luokkana on menettänyt merkityksensä niin totaalisesti, että ihmettelen vain, miksi yhteiskunta enää pitää sitä sosiaalisena luokkana ollenkaan. Miksi tarjotaan mies/nais/muu-kategorioita, miehille ja naisille erillisiä tiloja yms. kun ei pystytä täsmällisesti sanomaan, mitä nämä luokat tarkoittavat? Olisi ihan sama sekoittaa pakka lopullisesti. Yhteiskunnan on kuitenkin perinteisesti tullut asettaa jotkin raamit ihmisten yhteiselolle ja sosiaaliset luokat ovat osa sitä. Ilman näitä raameja yhteiskunnassa elämiseltä putoaa pohja, ylipäätään jaetun todellisuuden ymmärtämiseltä putoaa pohja.

      Poista
    29. "Se oli reilusti ja rehellisesti "laki sukupuolen vahvistamisesta" eikä mikään "translaki". "
      Miksi sitten sitä ajettiin transien nimissä ja kasvoilla, transoikeuksiin vedoten ja transtoimijoiden toimesta? Monessako valtamedian jutussa kerrottiin, mitä itsemäärittely oikeasti tarkoittaa, eikä esitelty pakkosterilaatiosta uikuttavia transeja? Miksei sitten kerrottu, että miksi ihan jokaisen piti saada oikeus vaihtaa muuta yhteiskuntaa velvoittava juridinen sukupuolitieto omalla ilmoituksella? Ihan täydestä meni ainakin mulle valtamedian narratiivina, että transeille tässä sorvattiin translakia, joka vaikuttaa ainoastaan transeihin :D

      Poista
    30. "Ihan täydestä meni ainakin mulle valtamedian narratiivina, että transeille tässä sorvattiin translakia"

      Tämä kertoo sinusta sitten jotain :) Ihan suunnilleen jokaisessa valtamedian jutussa tuli ilmi, että itsemäärittely koskee kaikkia, ei vain diagnosoituja transeja.

      Poista
    31. "Ihan suunnilleen jokaisessa valtamedian jutussa tuli ilmi, että itsemäärittely koskee kaikkia, ei vain diagnosoituja transeja."

      Mutta miksi yksikään mies haluaisi vapaaehtoisesti
      a) tulla kutsutuksi naiseksi/tulla tunnustetuksi juridisena naisena
      b) päästä naisten tiloihin
      c) ottaa osaa naisten urheiluun, ja
      d) seksuaalisesti ahdistella naisia/lesboja, ilman diagnoosia mielenterveyshäiriöstä (sukupuolidysforiaa)? :D

      Äläkä edes yritä laukoa mitään niin lapsellista, kuin perversio tai opportunismi - nuo on pelkkiä keppihevosia, ettäs tiedät XD

      -Eri

      Poista
    32. "Ihan suunnilleen jokaisessa valtamedian jutussa tuli ilmi, että itsemäärittely koskee kaikkia, ei vain diagnosoituja transeja."

      Laittaisitko joitakin esimerkkejä tällaisista jutuista? Siis niistä mainitsemistasi valtamedian jutuista, joissa eksplisiittisesti kerrotaan, että ihan kuka tahansa naapurin partapera voi tilata muuta yhteiskuntaa velvoittavat naisen paperit parilla hiiren klikkauksella ja että se on translakiuudistuksen tarkoituskin? Miksi sitten vihervassut hyperventiloivat translain Eduskuntakäsittelyssä ja rääkyivät transfoobikkoa, kun tämä mahdollisuus tuotiin esiin?

      Poista
  12. Laventeli, olet miettinyt täällä usein, mikä on tämän kaiken lopullinen päämäärä, koska nykyisessä gendersekoilussa ei ole mitään järkeä. Olen pohdiskellut kysymystä viime aikoina tältä kannalta: trans on miesten fetissi. Ei mitään muuta. Kaikki muu on sen ympärille kertynyttä tai kehitettyä ylimääräistä.
    Voi olla, että olen katsonut liian monta radikaalifeminististä youtube-videota! Mutta ihan viime vuosiin tai noin viime 10 vuoteen asti transseksuaalisuus oli aikuisten miesten "juttu". Aikuisten miesten, jotka halusivat imitoida naisia tai pukeutua naisten vaatteisiin tai saavat seksuaalista tyydytystä naisena esiintymisestä. Näistä miehistä jotkut kävivät hormonihoidoissa ja leikkauksissa ja elivät sitten omaa elämäänsä "naisen roolissa" ja jokainen ihminen tajusi, että he ovat miehiä ja että transseksuaalisuus on nimenomaan miesten marginaalinen ilmiö.
    Kaikki muu eli translapset, transnuoret, tytöt ja naiset jotka kokevat sukupuoliahdistusta ja ratkaisevat asian testosteronilla ja rintojen leikkelyllä, homofobiset vanhemmat jotka transiuttavat liian feminiinisinä pitämiään poikalapsia, homofobian sisäistäneet homomiehet jotka transiutuvat, koko pronominisekoilu, "muunsukupuolisuus", "sukupuolen moninaisuus"... KAIKKI tämä on joko tarkoituksella kehitetty tai sitten jotenkin vain liitetty tai yhdistynyt tämän alkuperäisen "transiuden" eli aikuisten miesten fetissin ympärille.
    En väheksy sitä ahdistusta tai oman kehonsa vihaamista tai muita oireita, joita esimerkiksi transhoitoihin hakeutuvilla nuorilla naisilla on, mutta miten nuorten naisten kehoahdistus liittyy aikuisten miesten transseksuaalisuuteen? Ei mitenkään. Ne on vain yhdistetty hiljattain saman "trans"sateenvarjon alle.
    Ja olen myös seurannut Jennifer Bilekin kirjoituksia transhumanistista. Bilek kirjoitti hiljattain Martine Rothblattin ja muiden transhumanistien jumalakompleksista. Mutta eikö sekin ole vain näiden rikkaiden (autogynefiili)miesten fetissin/parafilian yksi ilmentymä?
    Translapset ja transnuoret ovat ilmiö, joka oli keksittävä, jotta transiudesta saatiin luotua moderni ihmisoikeusliike. Koska joidenkin miesten oikeus fetissinsä julkiseen esittelyyn ei oikein toimi maailmanlaajuisena ihmisoikeuskampanjana... paitsi nythän se toimii, koska "transnaiset OVAT naisia".
    Tosiaan, vain pohdiskelen asiaa tältä kannalta. Että koko jutussa ei ole mitään järkeä, koska sen takana on marginaalisen miesjoukon seksuaalinen fetissi.
    Siinä mielessä "oikean transsukupuolisuuden" määritelmä on mahdollinen, jos myönnetään, että trans = mies, joka saa tyydytystä siitä että hän esiintyy naisena. Eli ihan perinteinen transseksuaali (ajalta ennen genderkultin leviämistä).
    Tämä on tosiaan vain yksi pohdinta, jota tällä hetkellä harrastanut. En väitä olevani mitenkään oikeassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on tosiaankin kyse jonkinlaisesta miesten pimeästä fetissikulttuurista, jonka ympärille on muodostunut suojamuuriksi ihmisoikeusliikkeeksi naamioitunut uskonnonkaltainen ideologia. Genderklinikoilla häärää ilmeisen suuri määrä naisia larppaavia miehiä - missä ovat kaikki miehiä larppaavat naiset?

      Jos miettii, että miten naiset ovat päätyneet aktiivisiksi toimijoiksi kannattelemaan tätä kaikkea, niin ajatelkaamme Ghislaine Maxwellia, Epsteinin tyttöystävää, joka auliisti ja aktiivisesti avusti Epsteinia nuorten naisten ihmiskaupassa ja hyväksikäytössä. Miksi? Mitä hän siitä sai, tai miten hän naisena kykeni moiseen? Miten saattoi käydä niin, että moraalinen ristiriita ei missään vaiheessa kasvanut kyllin suureksi, että hän olisi edes jättänyt Epsteinin - jos ei olisikaan uskaltanut ilmiantaa häntä?

      Olen tätä miettinyt usein, ja arvelen syyksi sitä, että Maxwellilla ei ollut mitään sadistista päämäärää varsinaisesti vahingoittaa muita ihmisiä eikä hän olisi päätynyt tekemään niin, jos hän olisi seurustellut ei-saalistajamiehen kanssa. Mutta koska hän oli Epsteinin kanssa, hän odotti ja toivoi loppuun asti saavansa Epsteinin rakkauden vastalahjaksi siitä, että avusti tätä hyväksikäytössä. Hän kusetti itseään perusteellisesti ja uskotteli itselleen, että jonakin päivänä Epstein kyllästyy noiden pimujen hierontapalveluihin ja lopettaa touhunsa ja omistautuu täydellisesti Maxwellille. Mutta niin ei olisi koskaan tullut käymään, vaikka Epstein olisi elänyt 100-vuotiaaksi.

      Sama juttu kaikille niille, jotka nyt ulvovat yhteiskunnan ja Rowlingin ja milloin kenenkin transfobiaa. He kuvittelevat ulvonnallaan pelastavansa transihmiset, mutta he eivät koskaan tule pelastamaan yhtäkään, koska "transihminen" on pelkkä illuusio.

      Poista
    2. Olen miettinyt, että (hetero)miehet tunnistavat naisia paremmin aikuisten miesten transnaisiksi pyrkimisen fetissiksi ja keinoksi päästä lähelle naisia ja naisten tiloihin. Siksi miehet on vaikeampi saada transagendan tukijoiksi kuin naiset. Autogynefiili mies edustaa monille (hetero)miehille samaa raukkamaisuutta kuin raiskaajat, terroristit ja pedofiilit. Toisin sanoen on oikeasti monien miesten kunniakoodin vastaista rikkoa naisia arvostavia tapoja lähestyä toista sukupuolta ja tavallaan huijata itsensä naisten lähelle teeskentelemällä olevansa nainen. Haluaisinkin tähdentää, että feministien "toksiseksi" nimeämää miehisyyttä tarvittaisiin juuri suojelemaan naisia tämäntapaisilta toisilta miehiltä. Queerfeminismi pyrkii kuitenkin myös tuhoamaan konservatiivisen herrasmieskulttuurin varmaankin juuri tästä syystä. En sano, etteikö sellaisessa klassisuudessa olisi eittopuoliakin, mutta eikö tässä vähän ole käymässä niin, että heteromiehet ovat se viimeinen agendalle immuuni ryhmä, joka voi vielä tilanteen pelastaa?

      Poista
    3. "heteromiehet ovat se viimeinen agendalle immuuni ryhmä, joka voi vielä tilanteen pelastaa?"

      Ihan varmasti heteromiehet on ainoa ryhmä, joka voi naiset pelastaa :D

      Poista
    4. "Olen miettinyt, että (hetero)miehet tunnistavat naisia paremmin aikuisten miesten transnaisiksi pyrkimisen fetissiksi ja keinoksi päästä lähelle naisia ja naisten tiloihin."

      No, Iikka Kivi ja lukematon määrä muitakin heteromiehiä, joiden ulostuloihin olen viime aikoina tutustunut, ei ainakaan tunnista.

      On oikeastaan aika vaikea saada edes selville, mitä ihmiset tunnistavat tai eivät tunnista hiljaa ja itsekseen, koska elämme tällaista julkisten aivopierujen aikaa, jolloin ihmiset hyvältä näyttääkseen ja oikeassa jengissa paikkansa lunastaakseen sanovat yhtä ja ehkä hiljaa mielessään ajattelevat toista. Eli valehtelevat. Ja heittävät omat vaistonsa ja totuutensa bussin alle.

      Poista
    5. "Queerfeminismi pyrkii kuitenkin myös tuhoamaan konservatiivisen herrasmieskulttuurin"

      Vaikea ymmärtää, että miksi queerteoria vetoaa eniten juuri niihin ihmisryhmiin, joiden elämän se pyrkii tuhoamaan, eli naisiin ja homoseksuaaleihin. Queer ei vapauta muita kuin pervoilijat, hyväksikäyttäjät ja opportunistit. Nykyäänhän queerien enemmistö on sinitukkaisia ja vinkeitä taipumuksia omaavia heteroseksuaaleja ja muuhun yhteiskuntaan sulautumista ja tasavertaisuutta haluavat homoseksuaalit on haukuttu homonationalistisiksi gangstereiksi ja homonormatiiveiksi, jos omaan polvilumpioon osuva binäärin ja cisteemin murskaaminen ei kiinnosta.

      Poista
    6. "Sama juttu kaikille niille, jotka nyt ulvovat yhteiskunnan ja Rowlingin ja milloin kenenkin transfobiaa. He kuvittelevat ulvonnallaan pelastavansa transihmiset, mutta he eivät koskaan tule pelastamaan yhtäkään, koska "transihminen" on pelkkä illuusio."

      Paljastamatta liikaa itsestäni, saati työstäni julkisella foorumilla, törmään tähän "ulvontaan" aivan liian usein. Olen siis nainen, ja tapaan työni puolesta viikottain joskus jopa satoja naisia, jotka syystä tai toisesta ovat saaneet päähänsä, että jos he vain uhraisivat itsestään kaiken mahdollisen sille toiselle, vaativalle osapuolelle, niin kyllä se uhraus sitten joku päivä takuuvarmasti palkitaan... muutoinkin, kuin mustilla silmillä, rikotuilla luilla ja vuosikausien terapioilla. Tämä sama piirre lienee myöskin näiden transnaisia tukevien naistenkin keskiössä - uhraamme biologiamme, oikeutemme, tilamme, palkintomme, päivämme, termimme, kerrassaan kaikkemme näille miehille, jotka meiltä niitä vaativat, ja vaikka emme koskaan saakaan mitään takaisin, ihan varmasti se kaikki joku päivä palkitaan ruhtinaallisesti, jos vain muistamme nostaa heidät, mekkoihin pukeutuneet miehet, itsemme, jopa oikeiden naisten yläpuolelle. Voin sanoa, että ei tule tapahtumaan - ei nyt, eikä koskaan.

      "En sano, etteikö sellaisessa klassisuudessa olisi eittopuoliakin, mutta eikö tässä vähän ole käymässä niin, että heteromiehet ovat se viimeinen agendalle immuuni ryhmä, joka voi vielä tilanteen pelastaa?"

      Voi hyvinkin olla, mutta sen perusteella, mitä olen esim. Amerikasta juttua/keskustelua seuraillut, niin siellä nämä perinteiset heteromiehet olisivat kyllä kovasti ja kiivaasti puolustamassa naisiaan, mutta samalla taustalta alkaa jo paistaa turhautunut tappio; "Jos tämä sama asia pitää teille naisille aina vaan uudella tavalla vääntää rautalangasta ettekä te siltikään kuuntele/ymmärrä, niin mitä hittoa minun pitäisi teidän vuoksenne enää tehdä?!". Kun viesti ei mene perille, siinä uupuu kyllä paraskin mies. Moni lieneekin jo hyväksynyt sen, että jos naiset kerta niin vankkumattomasti kerjäävät transnaisilta rakkautta sekä kiitoksia simppauksestaan, niin tehkööt sitten itsensä onnellisiksi ja siivotkoon omat sotkunsa. Alan itsekin kallistua heidän kannalleen. Auttaja ei voi tehdä mitään henkilön hyväksi, joka ei halua apua.

      Poista
    7. "Ihan varmasti heteromiehet on ainoa ryhmä, joka voi naiset pelastaa :D"

      En tarkoittanut, että he pelastaisivat naiset, vaan he ovat se ryhmä, jonka täytyisi aktivoitua, niin transagenda saisi kovemman vastuksen. Asettelin sanani hieman huonosti, enkä tarkoittanut, että miesten pitäisi olla naisten tai muidenkaan pelastajia sanan varsinaisessa merkityksessä. Dikotomiani rakentui herrasmieskulttuurin ja autogynefilian välille, eikä siis tarkoitus ollut viitata englantilaisiin dandyihin tai queerfeminismin ohueen heteromieskuvaan.

      Poista
    8. "No, Iikka Kivi ja lukematon määrä muitakin heteromiehiä, joiden ulostuloihin olen viime aikoina tutustunut, ei ainakaan tunnista."

      Tiedätkö, minä luulen, että tunnistavat. Tai sitten valehtelevat itselleen tai ovat liian syvällä ideologisessa sokeudessa. Kivihän on vissiin entinen kansalliskonservatiivi ja haluaa tehdä totaalisen käännöksen suhteessa entiseen elämäänsä. Hänen aktivismiaan ohjaavat siis enemmän henkilökohtaiset syyt?

      Poista
    9. Jos haluaisi rakentaa salaliittoteorian, niin tässähän ollaan poistamassa
      - homot, lesbot ja bit
      - autisminkirjon ihmiset
      - sukupuolisterotypioita rikkovat
      ja nostamassa esiin
      - seksuaalisesti pervot
      - naisvihamieliset
      - teknokraattiset transhumanistit.

      Homoseksuaalisuuden taustalla on ilmeisesti geeni, joka aikaansaa naisilla hedelmällisyyden lisääntymisen ja miehillä seksuaalisen kiinnostuksen miehiin. Autisminkirjon ihmiset ajattelevat ja toimivat omaperäisesti, vaikeasti kontrolloitavasti. Sukupuolistereotypioita rikkovat usein luovat ja älykkäät ihmiset. Perversiot vähentävät perinteistä ihmisten välistä läheisyyttä. Misogyniaan kuuluu, että naiset eivät saa päättää kehostaan. Transhumanistit haluavat tekoälyn ja robotiikan istuttamista ihmiskehoihin.

      Ketä tai mitä hyödyttää se, että aito ihmisten välinen läheisyys, hedelmällisyys, omaperäinen ajattelu ja luovuus vähenevät? Hyödyttääkö samaa tahoa se, että seksuaalisuutta toteutetaan yhä enemmän yksinäisten perversioiden kautta ja se, että naisten oikeudet esimerkiksi reproduktion suhteen kutistuvat ja syntyy Mr. Potatohead -ihmisyys? En minäkään voi kuin kysyä sitä itseltäni ja miettiä, onko syytä laittaa foliota hattuun. Ehkä menossa on suuri ihmiskoe, ehkä tulossa on suuri globaali muutos, ehkä kaikki on vain sattumaa ja sosiaalista tartuntaa, mutta kun lääketeollisuus ja teknojätit niin kovasti agendaa tukevat, niin tekisivätkö ne sen ilman niitä hyödyttävää päämäärää?

      Poista
    10. "No, Iikka Kivi ja lukematon määrä muitakin heteromiehiä, joiden ulostuloihin olen viime aikoina tutustunut, ei ainakaan tunnista."

      Ei Iikka Kivikään hengenheimolaisineen halua oikeasti peniksellisiä henkilöitä, transidentifioituvia tai ei, vaimojensa ja tyttäriensä kanssa samoihin vessoihin, pukkareihin ja pesutiloihin. Eivät Iikka Kivi, muut wokebrot ja vihervassulesbot viehäty oikeasti transidentifioituvista miehistä ja heidän peniksistään. Kyse on identiteettipolitiikasta ja siitä, että vihervassut ovat valinneet transkukkulan kuolinsijakseen, vaikka Stevie Wonderkin näki, että esimerkiksi itsemäärittely oli paska ajatus. Transtouhotuksen kritiikki positioi demonisoiduksi persuksi, konsuksi, äärioikeistoksi, natsiksi ja terffiksi, mikä on kauheinta, mitä vihervassu tietää. Lisäksi muut vihervassut sulkevat kerettiläisen hyvepiirinsä ulkopuolelle. Identiteettipolitiikkaan sitoutuminen estää suojeltavaksi valittujen asioiden ja ryhmien asiallisenkin kritiikin.

      Poista
    11. "Mutta ihan viime vuosiin tai noin viime 10 vuoteen asti transseksuaalisuus oli aikuisten miesten "juttu"."

      Transmiehiä on aina ollut noin kolmasosa transnaisten lukumäärästä. Tämä suhdeluku pysyi samana yli 50 vuotta, kunnes viime vuosikymmenellä transmiesten määrä kääntyi valtavaan kasvuun. Sitäkin pidettiin selvänä, että aito transsukupuolinen oli ollut lapsuudesta lähtien hyvin poikkeuksellinen sukupuolensa edustaja.

      Esimerkiksi Tulenhengen blogissa on vanhemman sukupolven norjalaisen transmiehen haastattelu.

      https://tulenhenkiblogi.blogspot.com/2022/02/juridisen-sukupuolen-itsemaarittely.html

      Poista
    12. "Transmiehiä on aina ollut noin kolmasosa transnaisten lukumäärästä."

      Jäävätkö transmiehet tässäkin transnaisten varjoon? Siis niiden mimosanherkkien seinäkukkasten, jotka eivät missään tapauksessa halua tehdä itsestään numeroa. Transmiehet pääsevät julkisuuteen menkka-aktivismilla, miestamponeilla ja hankkiutumalla paksuksi. Transnaiset paistattelevat julkisuudessa upeudellaan, urheilusaavutuksillaan ja huippuviroillaan. Hmmm. Jotenkin tutun kuuloinen kuvio, mutta en nyt mitenkään saa päähäni, että mikä tässä oikein mättää.

      Poista
    13. "Transmiehiä on aina ollut noin kolmasosa transnaisten lukumäärästä."
      "Aina" on toki suhteellinen käsite... Tulenhengen blogissa haastateltu transidentifioituva nainen kertoo aloittaneensa hormonit 1994. Eli transmiehiä on ollut muutama kymmenen vuotta?

      Poista
    14. Alkuperäisen kommentin kirjoittaja täällä hei :) myönnän, että pidin sitten transmiehiä vähän liian tuoreena ilmiönä tuolla kymmenen vuoden ilmaisullani. Mutta en oikein tiedä mitä näkemystä uskoa transsukupuolisuuden historiallisesta olemassaolosta yleensä (muuten kuin että joissakin kulttuureissa on ollut miehiä, jotka pukeutuvat naisten vaatteisiin ja imitoivat naisia käytöksellään, mutta jotka ovat todellisuudessa usein homoseksuaaleja miehiä kulttuureissa joissa on vahva homofobia, tai homoseksuaalisuus on ollut lailla kiellettyä). Radikaalifeminismi-blogissa on suhteellisen tuore kirjoitus transhoitojen historiasta ja lainaan sieltä tämän seuraavan kappaleen:

      "Toinen hämmentävä asia on se, kuinka nykyään on vakiintunut yleiseksi historiankirjoitukseksi transaktivistien väittämä, että natsit tappoivat keskitysleireillään transsukupuolisia, ja täten myös transsukupuolisia tulisi muistaa holokaustin uhrien muistopäivänä. Transaktivistien ajama näkemys on paitsi tahditon, antaa se myös väärän kuvan menneisyydestä, koska transsukupuolisuus käsitteenä syntyi vasta 1960-luvulla Yhdysvalloissa. Sukupuolesta toiseen transitioitumisen idean juuret taas löytyvät nimenomaan 1920- ja 30-lukujen Saksasta, jolloin eugeniikka ja fasismi olivat Euroopassa valtaideologioita. Tuolloin kyse oli homoseksuaalien miesten, jotka olivat usein myös psyykkisesti sairaita, stigmatisoinnista ja hyväksikäyttämisestä lääketieteen nimissä."
      https://radikaalifeministi.wordpress.com/2024/02/15/medikalisoitu-sukupuoli-feministinen-katsaus-laaketieteen-historiaan/

      Kiva että täällä on asiallista keskustelua näinkin vaikeasta aiheesta!

      Poista
    15. Lääketieteellinen transitioituminen ei tosiaan ole ollut kovin pitkään ihmiskunnan historiassa mahdollista. Ennen hormonaalisten ja kirurgisten interventioiden kehittymistä vastakkaisen sukupuolen imitointi on ollut varmasti hyvin vaikeaa. On täytynyt pärjätä pukeutumisella, meikkaamisella, käytösmallien matkimisella. Onkin mielenkiintoinen kysymys, miten nämä oletetut transihmiset ovat pärjänneet historian saatossa, ja jos/kun he ovat kokeneet kehodysforiaa, niin miten sen kanssa on pärjätty? Nimittäin jos transihmisiä - ja siten sukupuolidysforiaa - on aina ollut, niin kai siihen dysforiaan on jotain lievitystä myös aina ollut. Vai ovatko he todella kaikki päätyneet siihen kamalimpaan - päättämään omat päivänsä - niin kuin nykyhetken narratiivin mukaan tapahtuu mikäli ei saa hormoneita ja kirurgiaa?
      Mietin myös, kuinka paljon sukupuoliroolien voimakkuus kulttuurissa on vaikuttanut henkilön tunnistamiseen mieheksi tai naiseksi. Voisin kuvitella että joskus muinoin on ollut jopa helpompi tulla kohdatuksi vastakkaisen sukupuolen yksilönä, jos on vain omaksunut sille tyypillisen roolin? Kun taas nykyään länsimaissa erilaiset roolit, vaatetus ym. eivät ole niin sukupuolisidonnaisia, niin ehkä siksi tarvitaan monimutkaisempia operaatioita, jotta yksilö on tarpeeksi läpimenevä? En tiedä, nämä ovat vain omia pohdintojani.

      Poista
    16. "transsukupuolisuus käsitteenä syntyi vasta 1960-luvulla Yhdysvalloissa."

      Nykymuotoinen sukupuolistereotyyppeihin pohjautuva transsukupuolisuus, hetudysforia ja muusuhommat lienevät paljon uudempaa tuotantoa.

      "Sukupuolesta toiseen transitioitumisen idean juuret taas löytyvät nimenomaan 1920- ja 30-lukujen Saksasta, jolloin eugeniikka ja fasismi olivat Euroopassa valtaideologioita. Tuolloin kyse oli homoseksuaalien miesten, jotka olivat usein myös psyykkisesti sairaita, stigmatisoinnista ja hyväksikäyttämisestä lääketieteen nimissä."

      Tuolloin ajateltiin, että homomiehellä oli naisen sielu (inversio-teoria) ja hänestä yritettiin korjata heteronainen fyysisestikin, usein varsin ikävin seurauksin.

      Transien suorittama homohistorian revisionismi on kyllä vastenmielistä lokkeilua.

      Poista
    17. Eugenistit kautta aikain ovat ajatelleet homoseksuaalisuuden olevan luonnonjärjestyksen virhe, joka joillakin jaostoilla ilmenee juuri sellaisessa ajattelussa, että homo on miehen vartaloon syntynyt heteronainen ja lesbo on naisen vartaloon syntynyt heteromies. Sinänsä siinä ei ole mitään uutta, että myös kehodysforiset (tai pervot) transit yrittävät muuntautua irvokkaaksi versioksi itsestään heterona. Suomessa esim. Mona Bling on tällainen tapaus, hänhän julistaa olevansa heteronainen ja deittailevansa heteromiehiä. Kuulemma hänellä ei lykästä koskaan, vaikka hän on käynyt "miljoonilla treffeillä" viime vuosien aikana. Jossain hän masenteli, ettei todennäköisesti koskaan tule löytämään itselleen poikaystävää. Ei liene helppoa onnettomana transnaisena yrittää iskeä itselleen heteromiestä, jota Monskun nyljetty haaroväli ja omituiset horinat patriarkaatista höystettynä ympärivuorokautisella transsekoilulla eivät järin houkuttele. Tuntisin myötätuntoa Monskua kohtaan, ellei hän olisi niin megalomaaninen kävelevä kyrpä ihmisenä ja somevaikuttajana.

      Mistä kumpuaa tuo transien ja eugenistien eriskummallinen uskomus siihen, että ihminen voi jotenkin syntyä väärään vartaloon? Mikä syntyy "väärin" ja millä tavoin? Mitä todisteita siitä on? Kuten on jo miljoonat kerrat todettu, tuo koko ajatusrakennelma vaatii taustalleen jonkinlaisen kartesiolaiseen dualismiin pohjautuvan sielu-uskon. Tällaisessa ajattelussa ihminen ei ole hänen kehonsa vaan hänen ihmisyytensä on jokin sielullinen entiteetti, jolla on sukupuolitettu essenssi, joka voi syntyä väärin ja siten tulla määritellyksi syntymässä väärin. Miten transit ovat onnistuneet vakuuttamaan kaikki maailman ihmiset siitä, että tällainen voisi olla mahdollista?

      Poista
    18. "Vai ovatko he todella kaikki päätyneet siihen kamalimpaan - päättämään omat päivänsä - niin kuin nykyhetken narratiivin mukaan tapahtuu mikäli ei saa hormoneita ja kirurgiaa?"

      Tässä tosiaan lienee tutkimisen sarkaa. Mutta sitä varten pitäisi tosiaan alkaa päästä jo selville niin käsitteistä, määritelmistä, kuin myös todellisista luvuistakin - mutuilu ja epämääräinen ympyrälogiikka eivät enää kelpaa.

      Muunmuassa Matt Walsh Yhdysvalloista on jo pitkään haastanut suorin sanoin tätä transaktivistien retoriikkaa, että mikäli transit - erityisesti lapset ja nuoret - eivät saa näitä hoitoja, saati leikkauksia just silloin kun he niitä haluavat, he tekevät itsemurhan - just siihen paikkaan. No, jos näin todella olisi, niin eikö ihmishistorian pitäisi silloin olla täynnä itsemurha-aaltoja lasten ja nuorten keskuudessa, aikakausista toisiin, jos tämä väittämä - jolle kukaan ei muuten kykene antamaan yhtäkään pitävää todistetta - pitäisi paikkansa? Vai onko tosiaan niin, että lapset ja nuoret, jotka ovat kautta aikojen kärsineet sukupuolidysforiasta ja sortuneet lopulta itsemurhaan keinojen käytyä vähiin, mutta niitä ei vain olla koskaan merkattu/ymmärretty transitsemurhiksi, ja näinollen sivuutettu muiden selitysten avulla? Ja tulisiko samoin tein kaikki itsemurhien syyt, iästä ja sukupuolesta riippumatta, tulkita tyystin uudestaan? Ehkäpä masennuksen vuoksi itsensä tappaneet miehet olivatkin suurimmassa määrin salaa transeja, mutta veivätkin identiteettinsä mukanaan hautaan? Mene siinä kyselemään kuolleilta - tai vielä parempaa, kirjoita historia uudeksi ja päätä heidän puolestaan!

      "Voisin kuvitella että joskus muinoin on ollut jopa helpompi tulla kohdatuksi vastakkaisen sukupuolen yksilönä, jos on vain omaksunut sille tyypillisen roolin?"

      Joka tarkalleen tarkoittaa, mitä - sosiaalista roolia, vaiko biologista roolia? Jossain muinaisessa eurooppalaisessa pikkukylässä vaimonsa koltussa kuleksiva mies olisi kenties ollut parhaimmillaan vaan joku harmiton kylähullu, mutta menepäs nykyaikaiseen Japaniin miehenä, ja ilmoita siellä olevasi menstruoiva, synnyttävä, imettävä "nainen", joka huolii vain heterokikkeliä, niin sinut pilkataan ulos koko kylästä. Ihan nykyaikaisilla afrikkalaisillakin on melkoisen mustavalkoinen näkemys sukupuolirooleista, joita ei vain yksinkertaisesti voi vaihtaa, eikä rikkoa; mies on se, jolla on penis, ja hän tekee miehen työn, ja nainen on se, jolla on vagina, ja hän tekee naisen työn - mies, joka haluaa tehdä naisen työn, ei ole nainen, muttei myöskään kunnioitettu mies, ja siten konseptina täysin järjetön, paikallisten mielestä.

      Poista
  13. Olisi mukava saada mussuttajan tai muun päivystävän transaktivistin vastaus näihin:

    1) Jos mies ja nainen ovat Setan määritelmän mukaan juridisia sukupuolia ja yleisiä sukupuoli-identiteettejä, niin mistä ja mihin silloin transitioidutaan?

    2) Jos kahden ei-naisen suhde on homosuhde ja kahden ei-miehen suhde on lesbosuhde, niin onko heterosuhde silloin ei-naisen ja ei-miehen välinen suhde?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Transien mukaanhan transnaisen ja heteromiehen suhde on heterosuhde, vaikka transnaisella olisi edelleen mehevä ladyfallos jalkovälissään. Samoin heidän mukaansa transmiehen ja homomiehen suhde on homosuhde, koska värkit eivät määritä sukupuolta eivätkä siten parisuhdemuodon laatua. Penistä vaginaan -seksi on transien maailmassa homoseksiä ja kahden peniksellisen seksi heteroseksiä, jos toisella osapuolella on naisidentiteetti. Koetapa yrittää takoa järkeä sellaisen henkilön päähän, jolla on tällainen maailmankuva, johon hän uskoo raudanlujalla itsevarmuudella.

      Poista
  14. Lainataan punkkarien ajatuksenjuoksua aiemman postauksen kommenteista. Samaan aikaan on siis mahdollista, että transnainen voi transhoitojen seurauksena elää sosiaalisesti naisena, mutta kuitenkaan naista ei ole olemassa biologisena entiteettinä, koska etanat, merihevoset, vuokkokalat, avokadot ja kromosomipoikkeamat:

    ""Nykyään lääketieteellä voidaan muokata ihmisen kehoa niin paljon, että takertuminen joihinkin biologis-fyysisisiin piirteisiin on yksinkertaisesti typerää. Jos on transnainen, joka on käynyt läpi fyysisen sukupuolenkorjausprosessin ja muuttanut myös juridisen sukupuolensa, niin on aika idioottimaista alkaa väittää tätä mieheksi. Usein transnaisia ei voi ulkoisesti erottaa muista naisista."

    "...heillä ei ole käsitystä perusbiologiasta (vaikka niin toki väittävät). Jos aletaan käydä läpi ihmisen biologisia piirteitä, niin käy naiseuden määrittely hankalaksi. Esim. kohdun tai ulkoisten sukupuolielinten ei voida katsoa tekevän naista, koska osalla ihan cis-naisista ei ole kohtua tai sitten he voivat olla intersukupuolisia. Terfit sanakirjoineen ovat oikeassa vain hyvin kapeassa mielessä."

    https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=1107136&sid=939eb7ff548e8b9b6b58b6c370dab3cc

    Jos naiseutta ei siis voi määritellä biologisten piirteiden kautta, niin mihin transhoidoilla silloin pyritään? Ihmisen sukupuolihan määrittyy lisääntymisroolin perusteella, mitä nuo punkkarit oikein horisevat. Ja mikä ihme sitten tekee transnaisista naisia yhtään millään tasolla, kolttu ja alistuva luonneko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Esim. kohdun tai ulkoisten sukupuolielinten ei voida katsoa tekevän naista, koska osalla ihan cis-naisista ei ole kohtua tai sitten he voivat olla intersukupuolisia."

      He eivät pysty määrittelemään naista, mutta keitä ovat nämä "ihan cis-naiset"?

      Poista
    2. "keitä ovat nämä "ihan cis-naiset"?"

      Henkilöitä, joiden sukupuolikokemus vastaa kätilön arvaamaa sukupuolta. Terkuin Seta ja transit

      Poista
    3. "Jos aletaan käydä läpi ihmisen biologisia piirteitä, niin käy naiseuden määrittely hankalaksi."

      Näiden tyyppien argumentaatio toimii niin, että pelataan koko ajan kaksilla korteilla. Ensin tarkastelun kohde, tässä naissukupuoli, puretaan käsitteellisesti niin tuhannen paloiksi, ettei sitä voi hahmottaa. Näin naiseudesta voi sanoa mitä tahansa ja miehestäkin voi tulla eräänlainen nainen. (Tätä itse luomaansa sekasotkua he sanovat tieteelliseksi ajatteluksi, vaikka tosiasiassa tiede ei mehustele päättömästi asioiden monimutkaisuudella, vaan pyrkii hahmottamaan säännönmukaisuutta ja lainalaisuuksia.) He pitävät kuitenkin salaa tallessa naisen varmuuskopion, ja tätä muokkaamatonta kopiota he käyttävät hyväkseen mm. perustellessaan kehon muokkaamista kokemussukupuolen mukaiseksi. Näin selittyy se, että naiseus on jotain niin monimutkaista, ettei sitä voi oikein määritelläkään, ja samalla jotain niin tunnettua, että mies tietää täsmälleen miten muokata itseään naiselta näyttääkseen.

      Poista
  15. Nyt on asiallinen Rowling-artikkeli.

    https://spectator.org/j-k-rowling-is-on-fire/

    "This is exactly what we need more of: people who aren’t afraid to speak up for truth, even when it means they will face significant repercussions for doing so. J.K. Rowling could have coasted on her incredible success and not bothered to jump into a mess that will see her years of backlash and hate. But, instead, she has chosen to speak out for an unpopular truth, and for that we should be grateful."

    VastaaPoista
  16. 26. Älä fetisoi transihmisiä. Me emme ole seksuaalisia kokeiluja, pelinappuloita tai syy kapinoida vanhempiasi vastaan. Emme ole täällä sinua varten."

    Älkää tekään fetisoiko oikeiden naisten biologisia ominaisuuksia.

    "54. Tee mitä tahansa voitkin estääksesi transeksklusionaarisia radikaalifeministejä (TERF) liimailemasta tarroja, jättämästä lentolehtisiä jne. Revi alas kaikki, mikä vähänkään viittaa TERFeihin."

    TERF-tarroja? Mistä niitä saa? Tänne ja heti, minä tilaan kymmenen arkkia! Haluan myös muita TERF-fanituotteita, kuten kaulahuiveja, pipoja, avaimenperiä ja jääkaappimagneetteja. Let's go Terfs!

    "69. Laajenna tietämystäsi sukupuoli-identiteetistä. Esimerkiksi joruban kieli on sukupuolineutraali. Monissa spirituaalisissa filosofioissa on myös kolmas sukupuoli."

    Suomen kieli on pronominien osalta sukupuolineutraali. Harmittaakohan suomalaisia aktivisteja, etteivät he voi tehdä pronominiasiasta uhriutumiskysymystä suomenkielisissä yhteyksissä (vitsi)? Spirituaalisiin filosofioihin kuuluu varmaankin ainakin gnostilaisuus. Jos se nähdään yhteismitallisena nykyisen transideologian kanssa, ymmärretään se aivan väärin ja anakronistisesti.

    "70. Dekolonisoi niitä tapoja, joilla olet suhtautunut sukupuoleen. Muistuta itseäsi, että sukupuolta koskevat sosiaaliset konstruktiot ovat postkolonialistisia kysymyksiä, jotka läntinen maailma on työntänyt ihmisten päälle."

    Melkoista käsitetaitelua kolonialismi-sanalla. Itäisessä maailmassako ei olisi kahta sukupuolta, afrikkalaisesta tai islamilaisesta puhamattakaan? Tulee mieleen, että kolonialismikin ehkä vielä varastetaan oikean kolonialismin uhreilta eli tietyiltä entisiltä siirtomaa-alueilta. Jos nyt jollekin on epäselvää, niin kieli ei voi olla kolonialistinen. Foucault'n hörhöjuttuja!

    "76. Älä kutsu itseäsi liittolaiseksi, jos et usko täyteen intersektionaalisuuteen. Olet ksenofobinen ja olet transihmisten liittolainen. Pelkäänpä, ettei se taidakaan toimia aivan niin!"

    Entä, jos jokin kulttuuri tai maa on sitä mieltä, että sukupuolia on kaksi ja naiseksi pukeutuneet miehet pitää kivittää hengiltä? Jos kritisoin sellaisia maita, enkö ole oikea transien liittolainen?

    "90. Jos joku, joka on trans, pyytää sinua tulemaan kanssaan vessaan, mene. Ne nimittäin voivat olla meille hyvin turvattomia paikkoja."

    OK, biologisen naisen siis pitää tulla transnaisen kanssa vessaan tai muuten biologinen nainen on transfobinen. Ovat nämä mestareita keksimään uusia tapoja hyväksikäyttää naisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "90. Jos joku, joka on trans, pyytää sinua tulemaan kanssaan vessaan, mene. Ne nimittäin voivat olla meille hyvin turvattomia paikkoja."

      Koskeeko tämä nyt nimenomaan transnaisia, vaiko transmiehiä? Kumpi tai kuka nyt sitten onkaan siinä suurimmassa vaarassa, missä ja kenen osalta?

      Poista
    2. "TERF-tarroja? Mistä niitä saa? Tänne ja heti, minä tilaan kymmenen arkkia! Haluan myös muita TERF-fanituotteita, kuten kaulahuiveja, pipoja, avaimenperiä ja jääkaappimagneetteja. Let's go Terfs!"

      Luulen, että Harry Potter -fanituotteet ajavat loistavasti tämän asian nykyään. Mikä voisikaan olla terffimpää kuin punakeltaraidallinen kaulahuivi, taikasauva ja miekka? Ei tarvita edes mitään kantaaottavia tekstejä, kun oma asu on jo "statementti"!

      Poista
    3. Harry Potter -fanituotteet ovat hyvä idea! JKR:hän on TERFien kruunaamaton kuningatar, jota transit vihaavat. Joistain kaupoista voi ostaa esim. Rohkelikko-, Luihuinen-, Korpinkynsi- ja Puuskupuh-kravatteja ja vastaavaa. Jo sellainen osana kostyymia riittää saamaan transit sokean raivon valtaan. Transithan yrittivät sabotoida mm. Hogwarts Legacy -pelin myyntiä erilaisin cancellaatiokampanjoin, mutta peli on tainnut tähän mennessä tuottaa jo miljardeja. Transeille ei vieläkään ole mennyt jakeluun, että JKR on heille yksinkertaisesti liian kova vastus. Tekivät he mitä hyvänsä, he eivät onnistu canceloimaan JKR:ää. Miettikää, miten heitä vituttaa kuin pientä oravaa.

      Ja tarrojahan voi teettää itsekin suht edullisesti erilaisissa tarrapalveluissa. Googletuksella löytyy useita lafkoja, joista tarroja voi tilata. Toki sitten täytyy nähdä hieman suunnittelun vaivaakin. Itse sain eräältä tuttavaltani kasan TERF-tarroja, joita tosin en ole vielä liimannut minnekään. Ne ovat niin hienoja, etten oikein haluaisi luopua niistä. :D Ja päivystävät transaktivistit repisivät ne seinästä irti alle kymmenessä minuutissa.

      Poista
    4. "Ja päivystävät transaktivistit repisivät ne seinästä irti alle kymmenessä minuutissa."

      Gorillaliima.

      Se tavara ei irtoa eikä kulu itkemälläkään.

      Poista
  17. Tuon pilakuvan piirtänyt Ben Garrison näyttää olevan koronadenialisti ja Yhdysvaltain kongressitaloriehumisen symppaaja. Yllättyneitä ovat:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ad hominem. Vasemmisto voisi tosin ottaa järjen käteen sukupuolisekoilussa, niin ei sataisi oikeistopopulistien laariin se, että naisilta ja homoilta viedään kaikki.

      Poista
    2. Mussu on aiemminkin käynyt täällä heittämässä ad hominemeja transaiheeseen kriittisesti kantaa ottaneista henkilöistä, mm. Jordan Petersonista ja Camille Pagliasta.

      Mussu, miten ihmeessä jaksat käydä vuosi toisensa perään täällä länkyttämässä? Kysyn ihan vakavissani ja täysin vilpittömästi: eikö sinulla ole mitään muuta elämää?

      Poista
    3. Ai niin, ne taisi olla ilmastonmuutosdenialisteja!

      Poista
    4. Jos transagendan kannattajilla tai vaikka punkkareilla olisi kelvollisia argumentteja, niin voisi syntyä oikeasti mielenkiintoisia väittelyitä. Ongelmana on, että yhtään kriittisen ja syvemmän tarkastelun kestävää perustelua nykyisen sukupuolten moninaisuuden ja sen lieveilmiöiden puolesta ei ole. Ad hominemien ohella vastapuoli tarjoaa vain spinnausta, jossa todella surkealla tavalla otetaan joku yksittäinen epäolennainen lause, irrotetaan se kontekstistaan ja yritetään sillä kumota genderkriittisyyden uskottavuus. Jos ihmisellä on vähänkin lukutaitoa, hän huomaa kyllä, miten heikkoja yrityksiä ne ovat. On kyllä huolestuttavaa, että isoja ajatus- ja tekstikokonaisuuksia ei enää osata hahmottaa eikä epäloogisten rakennelmien kumoamista loogisella käsittelyllä ymmärtää. No, logiikka on cisteemiä ylläpitävä valkoisten länsimaalaisten hetero- ja homomiesten keksintö, joka on itsessään sortava rakenne. Myös brittiläistä kolonialistista yläluokkaa Rowlingin tyyliin edustavat terffit käyttävät sortomekanismina ummehtunutta loogista ja argumentoivaa ajattelua. Älä ole looginen, niin olet hyvien puolella! 2+2=5!

      Poista
    5. Muun muassa filosofit Douglas Walton ja Charles Taylor ovat kritisoineet ad hominem -leimakirveen heiluttelua. Argumenttien esittäjien muut mielipiteet on tietysti ihan arkijärjenkin mukaan relevantteja kun argumentteja sijoitetaan kontekstiinsa, toisin kuin heidän henkilökohtaisten ominaisuuksiensa mollaaminen.

      Ei anna kauhean fiksua kuvaa että papukaijana toistelee lukion filosofiantuntien juttuja :)

      Poista
    6. Jos henkilö Y on rokotekriittinen ja genderkriittinen ja esittää valideja argumentteja genderkriittisyyden puolesta, pitääkö ne hylätä vain henkilön Y rokotekriittisyyden onttojen perustelujen vuoksi? Jos henkilö Z sanoo, että Kuu on juustoa ja Maa kiertää aurinkoa, oletko sitä mieltä, että Maa ei kierrä aurinkoa, koska joku sitä mieltä oleva on myös sitä mieltä, että Kuu on juustoa? Ja mikä ihmeen lukion filosofia, ei tarvitse käydä yhtään filosofian kurssia ymmärtääkseen tämän.

      Poista
    7. Jos joku haluaa promota kasvissyöntiä ja rajoittaa tupakointia, kannattaako siteerata Hitleriä? Ei, fiksumpaa on siteerata jotakuta ei-tupakoivaa kasvissyöjää jonka muut mielipiteet ei ole aivan älyttömiä.

      Gender-asioiden kohdalla sellaista voi tietysti olla vaikea löytää.

      Poista
    8. "Argumenttien esittäjien muut mielipiteet on tietysti ihan arkijärjenkin mukaan relevantteja kun argumentteja sijoitetaan kontekstiinsa"

      Kyllä argumenttien pitävyys ja pätevyys tulee arvioida niiden omien meriittien perusteella, eikä niiden esittäjän oletettujen ominaisuuksien tai motiivien. Joko argumentti pitää vettä tai sitten ei ja se ei riipu siitä, että onko esittäjä transaktivisti, vihervassu, persu, uskovainen tai genderkriittinen. Räsäskä voi olla oikeassa jossain asiassa ja toisessa sitten taas ihan kuutamolla. Toki maailma on selkeämpi, kun sen jakaa hyvisten ja pahisten heimoihin. Tosin silloin joutuu elämään jatkuvassa kognitiivisessa dissonanssissa sosiaalisten sanktioiden pelossa, koska harvemmin koko totuus maailmasta, oikeasta, hyvästä ja kauniista löytyy yhdestä ideologiasta tai ismistä.

      Poista
    9. "Jos joku haluaa promota kasvissyöntiä ja rajoittaa tupakointia, kannattaako siteerata Hitleriä? Ei, fiksumpaa on siteerata jotakuta ei-tupakoivaa kasvissyöjää jonka muut mielipiteet ei ole aivan älyttömiä.

      Gender-asioiden kohdalla sellaista voi tietysti olla vaikea löytää."

      Helen Joyce, Miriam Grossman, Sasha Ayad, Stella O'Malley, Hannah Barnes, Abigail Shier, Helen Pluckrose, James Lindsay, Dr. Phil, Riittakerttu Kaltiala, Anna Kontula, Emilia Männynväli. Siinä muutamia genderkriittisiä tai genderkriittisyyttä sisältäviä mielipiteitä esittäneitä henkilöitä, jotka eivät ole natseja, persuja, salaliittoteoreetikkoja tai fundamentalisteja.

      Poista
    10. "Gender-asioiden kohdalla sellaista voi tietysti olla vaikea löytää."

      Ketkä rinnastuvat Hitleriin gender-asiassa? Kuuletko uuninluukkujen kolinaa joka kerta, kun sukupuolten määräksi todetaan kaksi?

      Poista
    11. "Anna Kontula"

      Eikös kontula ole ihan satalasissa kultisti? Marxisti, ja nykyopetushan on, että transnaiset ovat se kaikkein alin ja sorretuin luokka, joten eiköhän se Kontulakin ole mekkomiesten perseennuolentabileissä aivan samassa hurmoksessa kuin muutkin vihervassarit.

      Poista
    12. Kontulan laitoin sen isänpäivän Twitter-pilpapiirrostapauksen vuoksi. Hän ei kumarrellut transeja. Voi olla, että on puolueensa myötä genderideologiassa mukana, mutta ainakaan tuossa tilanteessa hän ei kumarrellut transeja. Laventelin blogissa taitaa olla postauskin tapahtuneesta. On totta, ettei hän niin suoraan tuohon listaan kuulu, mutta hän on kaikesta marxilaisuudestaan huolimatta ilmeisesti transkultin ulkopuolella ja edustaa enemmän perinteistä sosioekonimista vasemmistoajattelua.

      Poista
    13. Voi ystäväiseni, väärässä olet. Kontulahan oli ihan etunenässä heittämässä naisia bussin alle ennen translakiäänestystä. En nyt tarkkaan muista muotoiluja, mutta perusidea hänellä oli että jos ei naisia kiinnosta kulli naisten tiloissa niin pysykääpä ihan siellä kotona. Tviittailut myös siitä miten erinäiset asiat ovat transmisogyniaa, ja on lyhytnäköistä olettaa, että hän ei itse olisi trans.

      Ilmeisesti tämä yksi sarjakuva oli muista syistä postattu; tosiasia on, että emme voi aina tietää poliittisten vaikuttajien todellisia vaikuttimia ja yhden tempauksen perusteella ei vielä kannata tehdä liian pitkälle meneviä tulkintoja kyseisen henkilön todellisesta positiosta tai arvoista.

      Tuntemistani sosiologeista 100 % ovat sekaisin kuin seinäkellot, siinä on ala, joka on niin syvää ideologista huttua kuin olla voi. Siis sosiologia olisi varmasti jossain "puhtaassa" muodossa ihan oikeaa, tarpeellista ja pätevää yhteiskuntatiedettä, mutta sellaista ei taideta enää yliopistoissa opettaa tai tutkimusta tehdä, vaan kaikki on samaa aktivismihuttua. Paremmat ihmiset tietävät, miten asiat ovat, ja sitten taistellaan. Tuli vain mieleen Kontulasta.

      Poista
    14. "En nyt tarkkaan muista muotoiluja, mutta perusidea hänellä oli että jos ei naisia kiinnosta kulli naisten tiloissa niin pysykääpä ihan siellä kotona."

      Tämä on kyllä kiinnostavaa, että vassarit aktiivisesti kaventavat naisten liikkumismahdollisuuksia julkisessa sfäärissä. Ovatko he valmiita sanomaan tämän päin naamaa 13v tytölle, jota pelottaa mennä uimahallille, koska siellä voi törmätä alastomiin miehiin? Naiselle, jolla on seksuaalinen trauma? En tule varmaan koskaan elämäni aikana pääsemään jyvälle siitä, miten tämä on mahdollista. Olin ja olen edelleen aivan monttu auki näistä ulostuloista.

      "Paremmat ihmiset tietävät, miten asiat ovat, ja sitten taistellaan." No juuripa näin.

      Poista
  18. Tuo lista oli kyllä sen verran toistuvuudessaan uuvuttavaa luettavaa ulinaa, että yllyin pyytämään TekoÄlyltä (omin sanoin) "tieteellisesti luotettavaa listaa kaikista muista mt-ongelmista (sukupuolidysforian lisäksi, sukupuolesta riippumatta), joita transhenkilöillä, tai transidentifioituvilla henkilöillä on todettu olevan; yleisimmästä vähiten yleiseen, kiitos." Sain vastaukseksi seuraavanlaisen listan;

    1. Masennus 2.Ahdistushäiriö 3.PTSD 4.Huumaavien aineiden väärinkäyttö 5.Syömishäiriöt 6.OCD 7. Kaksisuuntainen mielialahäiriö 8.Skitsofrenia 9.Epävakaa persoonallisuuhäiriö 10.ADHD 11. Epämuotoisuuskammo 12. Autismi

    Seuraavaksi tulin kysyneeksi samanlaista listaa, koskien tällä kertaa persoonallisuushäiriöitä. Tällainen tuli;

    1. Epävakaa persoonallisuus 2. Narsismi 3. Antisosiaalinen persoonallisuushäiriö 4.Rajatilapersoonallisuus 5. Epäsosiaalinen (Avoidant) persoonallisuus 6. Epävakaa (Dependent) persoonallisuus 7. Pakko-oireinen persoonallisuushäiriö 8. Skitsoidi persoonallisuus 9. Epäluuloinen (Paranoid) persoonallisuus 10. Psykoosipiirteinen persoonallisuus

    Sopii jotenkin oirelistat tosi hyvin yhteen vaatimuslistan kanssa.

    Mt-ongelmat ja persoonallisuushäiriöt kulkevat hyvin usein käsi kädessä... Ja tällaisten pillinsoiton mukaan maailma pitäisi muka uudelleenrakentaa? Joo, ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aww ihan tekoälyltä kysyi! Kysypä vastaavaa 1) joltain random-meediolta 2) tekoälyltä, mutta cis-ihmisiä koskien, ja raportoi sitten tänne.

      Poista
    2. Onko tuo mussu vähän persläpi?

      Poista
    3. Arvelen, että mussu on autisminkirjolla ja hänellä on yksinkertaisesti tylsää, minkä vuoksi hän tappaa aikaansa mm. lorvimalla täällä. Autisminkirjon ihmisille (joillekin heistä) on ominaista jumittua asioihin ja vängätä niistä hamaan ikuisuuden syleilyyn asti. Se vänkääminen ja provosoiminen kai tuottaa joillekin heistä jotain määrittelemätöntä mielihyvää. Eräs opettajatuttavani kertoi, että hänellä oli autisminkirjon opiskelija, joka jumittui joka ikisellä oppitunnilla johonkin yksittäiseen asiaan ja kyseli, vänkäsi ja väitteli siitä opettajan kanssa loputtomasti. Muilla kurssin opiskelijoilla oli lopulta mennyt hermot siihen, miten tämä opiskelija pilasi kaikki oppitunnit vänkäämisellään, ja yli puolet heistä jätti kurssin kesken ja siirsi sen myöhempään ajankohtaan.

      Poista
    4. ChatGPT: "Some common mental health issues among cisgender people include depression, anxiety disorders, substance abuse disorders, eating disorders, and post-traumatic stress disorder (PTSD)."

      Poista
    5. Autistit eivät nauti vänkäämisestä muita enempää. Itsekin tiesin koulussa, että alpeilla asuu murmeleita, minkä ope kielsi ja seuraavana päivänä vein hänelle eläinkirjan todisteeksi. Minullakin on ASD. Miksi minun olisi pitänyt antaa open luulla, että olen tyhmä, joka puhuu päättömiä?

      Poista
    6. Itse en missään nimessä pitäisi tekoälyä luotettavana tiedonlähteenä juuri missään asiassa, enkä sen vuoksi ottaisi näitä listoja liian vakavasti... vaikkei ne kyllä sinänsä yhtään yllättäisi, kun tuota manifesto-listaa lukee. Pikkasen holtitonta tiedonhakua, sekä sarkasmia (?)... mitä mussu ei tietenkään tajua! :D
      Autisti tai ei, kuspäisyyttä ei kaivata asialliseen keskusteluun/ajatustenvaihtoon sitten yhtään! Täällä tää kommentointi/keskustelu on jutusta toiseen toiminut niin pitkään tosi hyvänä - pidetään se myös sellaisena.

      Poista
    7. Arvelen, että genderkriittistenkin keskuudessa on keskivertoa enemmän kirjolaisia. Siinä missä neurotyypillinen menee sujuvasti ja kohteliaisuudesta lauman mukana, kun laumassa joku julistaa, että nyt ajatellaankin sukupuolesta tällä tavalla, tässä on sateenkaarisanasto, olkaa hyvät ja opetelkaa, niin neuroepätyypillinen ei vaan pysty nielemään epäloogista kukkuuta. Koska siinä ei ole järjen hiventä. Olen nainen eikä minulla ole diagnooseja, mutta arvelen silti, että minullakin on vähän näitä piirteitä. Meinasi pää räjähtää, kun jossain vaiheessa havaitsin, että niin moni ystäväni todellakin USKOI genderkukkuuseen tai yritti saada ajatuksen monista sukupuolista toimimaan loogisesti, ihan vaan siitä syystä, että niin progressiivisen ihmisen kuuluu ajatella. Ei auttanut loputon inttäminen, ei mikään, he olivat yksinkertaisesti päättäneet uskoa niin.

      Poista
    8. ASD:n ihmisellä ei myöskään ole mitään menetettävää jos hän astuu ulos valtavirrasta genderkriittisenä, koska mitä todennäköisimmin hän ei koskaan tuntenut kuuluvansakaan joukkoon. Kyseenalaistaminen on neurokirjoisille tyypillistä.
      Koska ASD:n ihmisillä on monesti korkea oikeudentaju, voi olla ettei naisten, homojen ja lasten uhraaminen genderalttarille yksinkertaisesti sovi heidän ajatusmaailmaansa.

      Poista
    9. Minä olen hieman keittiöpsykologisoinut tykönäni, että joillekin ASD-ihmisille (joita tunnen itse asiassa aika paljon, ja olen itsekin epäillyt olevani spektrillä) transidentiteetti voi tuntua ratkaisulta ongelmiin, koska se tuntuu ikään kuin antavan selityksen ja valmiin ratkaisumallin sille, miksi on aina kokenut ettei kuulu joukkoon. ASD-ihmiset tunnetusti kärsivät siitä, etteivät aina ymmärrä sosiaalisia tilanteita ja käytänteitä niin kuin nentit. Heistä monet eivät myös tunnista esim. sarkasmia tai liioittelua tehokeinona (ellei niitä erikseen selitetä heille kulloisessakin asiayhteydessä) vaan tulkitsevat sanotut asiat kirjaimellisesti. Näistä aiheutuu sitten kaikenlaisia sosiaalisen kanssakäymisen ongelmia ja myös itsetunto-ongelmia. Sitten joku jossain alkaa selitellä jotain transtuubaa ja abrakadabra: "Olen väärässä kehossa ja sukupuolessa! Siitä minun sopeutumattomuusvaikeuteni ja sosiaalinen awkwardiuteni johtuvat, se selittää kaiken!"

      Olen nähnyt transien ja muusujen itsensä puhuvan tästä. Esimerkiksi Sametti on puhunut aiheesta streameissaan ja kertonut blogissaan, että hänellä on useita kertoja nuoruudessa ja aikuisiällä epäilty Aspergerin oireyhtymää. Sametti on kertonut tunteneensa aina nuorena olleensa kummajainen, mihin transidentiteetti tuntui (yhtenä transidentifioitumisen osa-alueena) silloin täsmäratkaisulta, joka veisi ne sosiaaliset ongelmat pois. Sametin mukaan hän ei ole koskaan ymmärtänyt tyttöjä ja naisia hitustakaan ja on aina tullut paremmin toimeen poikien ja miesten kanssa ja tuntenut olonsa kotoisaksi nimenomaan miesporukoissa. Mielenkiintoista. Ja siis Sametti ei todellakaan ole ainoa, jonka olen nähnyt selittelevän vastaavaa.

      Ja huomautettakoon, että ASD-ihmisissä on aivan yhtä paljon kaikenlaista variaatiota ja vaihtelua kuin muissakin ihmisryhmissä. Ei heidän(kään) suhteensa voida yleistää mitään yksittäistä asiaa kaikkiin ASD:ihin päteväksi aukottomaksi totuudeksi, josta ei löytyisi mitään poikkeuksia. Mutta tosiasiahan on, että tiettyjä yhtenevyyksiä heissä pääsääntöisesti on, siksihän heidät juuri ASD-ihmisiksi luokitellaan. On hyvä, että nykyaikana tietoisuus ASD:stä on paljon lisääntynyt.

      (Mussu, olen tietoinen Aspergerin natsiaspektista, älä vaivaudu.)

      Poista
  19. "Miksi naiset uhrautuvat ja kannattavat transnaisia?"

    Vihervasemmistoon soluttautuneena olen havainnut seuraavaa:

    1. Naiset sosiaalistetaan uhrautumaan miesten puolesta, ottamaan miesten tunteet huomioon, ja pyrkimään siihen että kaikilla (miehillä etusijassa) olisi mukava olla. Naiset jotka eivät toteuta tätä saavat negatiivista palautetta niin miehiltä kuin toisilta naisilta.

    2. Naiset myös sosiaalistetaan pitämään toisia naisia kilpailijoina. Transnaiset sitä vastoin eivät koskaan kykene kilpailemaan biologisen naisen kanssa.

    Täten transnaisen hyysäämisellä voi saada ns. kaksi kärpästä yhdellä iskulla: toisaalta saa sosiaalista pääomaa miehestä huolehtimalla, ja toisaalta ei tarvitse huolehtia, että transnainen ikinä kykenisi kilpailemaan naisen kanssa sosiaalisesti. Kaikki näkevät kumpi on haluttavampi ja kauniimpi, ihan sama miltä biologinen nainen näyttää. Ja tästä saa vielä muiden naisten hyväksyntää ja näyttää avarakatseiselta! Aikamoinen win-win vaikka laajemmin tarkasteltuna ei tämä ole naisille ja naisten oikeuksille hyväksi.

    Samasta syystä osa feministeistä kannattaa seksikaupan laillistamista: toisaalta hyysätään seksikaupan asiakaskuntaa eli miehiä, ja toisaalta alitajuisesti tiedostetaan että valtaosa miehistä ottaisi kumminkin puolisoksi mieluummin sen naisen joka ei ole prostituoitu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo, miten naiset on vihervasuripiireissä ja monissa muissakin sosiaalistettu nuoleskelemaan ja miellyttämään miehiä, olisi kokonaan oman blogikirjoituksensa aihe. Omankin tuttavapiirini vihervasuriorientoituneissa naisissa olen huomannut tismalleen samaa, tosin on siellä niitä kriittisiäkin, jotka ovat sitä mieltä, että neljännen aallon feminismin jälkeen feminismi on mennyt väärään suuntaan. Nykyinen korruptoitunut feminismihän asettaa transnaisen eli miehen keskiöön ja syrjäyttää naisen paarialuokkaan omassa aktivismissaan ja liikkeessään, ”cisnaiseksi”. On siis naisia (transit) ja cisnaisia. Juuri siksi näemme nytkin mm. tuota, miten poliittisesti vasemmalle kallellaan olevat julkkisnaiset (Drew Barrymore, Lady Gaga) polvistuvat naiseutta ja transiutta avoimesti rienaavan ja pilkkaavan miehen edessä, joka on heitä parempi ja arvokkaampi nainen tässä uudessa traailmanjärjestyksessä. Kaiken päälle he kummastelevat ihmisten raivoreaktioita ja edelleen jatkavat ulkoa opeteltua lässytystään, miten maailman pitäisi olla ”kaikille naisille” parempi paikka elää ja mitä vielä. Transien hyysääminen jatkuu vaan, loputtomiin.

      Jotenkin olettaisi, että edes Gagan tason ihminen kykenisi näkemään tällaisen massiivisen psyopin läpi. Vai näkeekö hän, mutta päättää olla välittämättä? Ehkä Gaga pelkää transeja – kuka tahansa pelkäisi nähtyään, mitä JKR sai tuta ollessaan julkisesti transien kanssa eri mieltä. Niissä Gagan ja Dylanin yhteiskuvissakin Dylan näyttää vyöryvän yläviistosta Gagan päälle ja Gaga on hänestä poispäin kääntyneenä kiusaantunut ilme kasvoillaan. Siinä halikuvassa näyttää lähinnä siltä, kuin Dylan olisi riistämässä Gagaa väkisin panttivangiksi. Gaga näyttää kaikissa kuvissa ahdistuneelta, kaikkea muuta kuin luontaiselta ja levolliselta. Gaga on muutama vuosi sitten hillunut myös Nikkie Tutorialsin yhteisvideolla Nikkien meikattavana. Siinä hän vaikutti paljon luonnollisemmalta. Olen käsittänyt, ettei Nikkie ole aivan yhtä kaistapäinen transtapaus kuin esim. Dylan ja Dylanin kaltaiset, mutta ei hänkään ihan täysillä tunnu käyvän.

      Poista
    2. "osa feministeistä kannattaa seksikaupan laillistamista"

      Sehän on Euroopassa laillista suunnilleen kaikkialla paitsi Venäjällä ja joissain entisen Jugoslavian maissa.

      Poista
    3. Merkittävä osa tätä psyopia olivat 2010-luvun puolessa välissä somejen feministiryhmiin änkeneet transidentifioituvat miehet ja transaktivistit, jotka alkoivat koirakouluttaa liberaaleja naisia tottelemaan ja palvomaan heitä. Tämä alkoi pistää silmään jopa minulle (olen nainen ja vihervassaripiireistä), joka en ole koskaan kuulunut somejen feministiryhmiin.

      KJK on kertonut, että hän liittyi joskus 2015 "Awesome leftist women" -nimiseen ryhmään, jossa naisten oli tarkoitus puhua politiikkaa ja purkaa pettymystään konservatiivien vaalivoitosta. Yhtäkkiä ryhmään alkoi ilmestyä näitä itsestään "seksikkäitä" (uuh) kuvia julkaisevia transnaisia, joiden oli kai tarkoitus kääntää puhe politiikasta omaan upeuteensa. KJK erehtyi kysymään eräältä näistä: "Do you really think you're a woman?", ja loppu on historiaa.

      Muita tapoja tarrautua kuin baby alien feminismin naamaan ja infestoida koko liike: Graham Linehan on kertonut, kuinka Irlannin aborttioikeusdemoihin ujutettiin trans rights are human rights -huudot. Kun nainen demopäissään vaatii itselleen jotain tuikitärkeää eli aborttioikeutta maassa, jossa aborttia ei (silloin) myönnetä edes raiskaustapauksissa ja raskauden vaarantaessa äidin hengen, hän ei välttämättä ole kaikista kriittisimmillään ennen seuraavan toooosi luontevasti naisten oikeuksia jatkavaa trans rights -demohuutoa.

      Poista
    4. "Sehän on Euroopassa laillista suunnilleen kaikkialla paitsi Venäjällä ja joissain entisen Jugoslavian maissa."

      Mussuttaja se osaa aina takertua olennaiseen. Aito feminismi ei kannata, normalisoi tai glorifioi naisille ja tytöille haitallisia ilmiöitä.

      Poista
    5. Miten seksityötä tekevää ihmiskaupan uhria hyödyttäisi se, että hänet tuomittaisiin rikollisena?

      Poista
    6. "Niissä Gagan ja Dylanin yhteiskuvissakin Dylan näyttää vyöryvän yläviistosta Gagan päälle ja Gaga on hänestä poispäin kääntyneenä kiusaantunut ilme kasvoillaan."

      Ehkä Dylanin miehinen päällekäyvyys tuli Gagalle yllätyksenä, kun hän odotti naisellisempaa vuorovaikutusta.
      Olen itsekin monta kertaa saanut yllättyä miten jyrääviä monet miehet ovat vuorovaikutustilanteissa ja etenkin silloin, kun argumentoidaan jostain asiasta. Kun joku mies on ollut eri mieltä kanssani, hänessä on syttynyt sellainen sanoinkuvaamaton sisäinen aggressio, joka on ollut käsinkosketeltavaa, vaikka se ei ole purkautunut mitenkään fyysisesti. Olen tuntenut näkemykseni mitätöidyksi, vaikka olen pyrkinyt rakentavaan ja kunnioittavaan keskusteluun. Kaikista häkellyttävintä tämä on ollut tilanteissa, joissa olen argumentoinut nimenomaan naisten, eli minunkin omien oikeuksieni puolesta!

      Naistenkin argumentit osaavat olla välillä järkyttäviä, mutta ne ovat monesti melkoisen epäloogisia tai liian emotionaalisesti latautuneita, jotta minua edes kiinnostaisi väitellä niistä. Naiset myös useammin vetäytyvät pois keskustelusta tai menevät mykäksi, mikäli eivät pysty enää argumentoimaan (tai ovat mielestään valmiiksi oikeassa, jolloin argumentoitavaa ei ole).
      Mutta ymmärrän siis varsin hyvin, miksi miehiksi sosiaalistetut ja päällekäyvät transit voivat saada naiset hiljaiseksi ja myötäilemään.

      Poista
    7. "Naistenkin argumentit osaavat olla välillä järkyttäviä, mutta ne ovat monesti melkoisen epäloogisia tai liian emotionaalisesti latautuneita"

      Naiset ovat epäloogisia tunteilijoita? Kiitos nyt taas tästäkin.

      Poista
    8. "Naiset ovat epäloogisia tunteilijoita?"

      Ei, en tarkoittanut sitä. Tarkoitin epäloogisuutta ja tunteellisuutta niissä tietyissä argumenteissa, joissa on sanottu ihan päättömiä asioita. Tunteisiin vetoaminen ei tosiaan ole huono keino kaikissa tilanteissa, vaan usein välttämätöntäkin.

      Poista
    9. "Tarkoitin epäloogisuutta ja tunteellisuutta niissä tietyissä argumenteissa, joissa on sanottu ihan päättömiä asioita."

      Naisilla nyt vain on harmillinen taipumus viedä tunteisiin perustuvia/vaikuttavia argumentteja sinne, minne ne eivät välttämättä edes kuulu/edistä puheenaihetta suuntaan tai toiseen. Sanon, koska olen itsekin nainen. Tunteet eivät ole loogisia. Tunteet vaativat ja kuluttavat voimavaroja. Tietty tunnetaju on toki hyvä omata, kun nais/homo/transasioista puhutaan, mutta samalla saadaan myös äärimmilleen vietynä sivuilmiönä "sanat ovat fyysistä väkivaltaa"- narratiivi. Tässä transasiakeskustelussa ei tulla etenemään kerrassaan minkäänlaisiin kompromisseihin niin kauan, kuin on kiellettyä tehdä kenenkään oloa epämukavaksi, tai "loukata jonkun tunteita". Sitten vasta onkin tunteet valloillaan - niin miehillä kuin naisillakin - kun tunteilla ajatteleva osapuoli ei suostu keskustelemaan asioista, ja tärkeät päätökset on pakko tehdä ilman heitä.

      Poista
    10. Nämä epämukavaksi ja väkivallaksi koetut asiat trans- ym. keskusteluissa ovat yleensä yksinkertaisesti henkilön ajatusmaailman kyseenalaistamista. Henkisesti kypsän, aikuisen ihmisen tulee sietää sitä että hänen näkemyksiään kyseenalaistetaan. Sosiaalista kehitystä voi tosiaan tapahtua vain siten, että ihmiset ovat valmiita altistamaan itsensä toistensa näkemyksille, sovittamaan erilaisia intressejä ja tekemään kompromisseja.

      Poista
  20. "Jotenkin olettaisi, että edes Gagan tason ihminen kykenisi näkemään tällaisen massiivisen psyopin läpi. Vai näkeekö hän, mutta päättää olla välittämättä? Ehkä Gaga pelkää transeja – kuka tahansa pelkäisi nähtyään, mitä JKR sai tuta ollessaan julkisesti transien kanssa eri mieltä."

    Jospa Gaga pelkää Dylania nimenomaan siksi, että hän tajuaa ettei Dylan ole oikeasti trans? Tai ehkä "pelkää" on hieman voimakas sana...? Uncanny Valley- effekti?
    Jokatapauksessa, Dylan on siis mies, joka on nyt ilmeisesti vähintään vuoden sanonut olevansa estrogeenilla - ihastellut jopa raskausarvilla pyllyssä... rohkeimmat kuikuilkoot jälkiä itse. Oman tietoni mukaan, estrogeenin tulisi alkaa tosissaan näkyä mieskehossa ihan 3-6 kuukaudessa, ja mies näyttää ihan yhtä pojalta, ja homolta, kuin alussa - miinus tietenkin Audrey Hepburn- kasvojenkohotus.

    Se Dylanin musavideo on muuten kerännyt jo youtubessa 93 000 alapeukkua 4 000 yläpeukkua kohti!

    VastaaPoista
  21. WPATH on poistanut SOC version 8 sivuiltaan... Standards of Care v8 on käsittääkseni se, jossa mainitaan eunukit. Kävin WPATHin sivuilla, dokumentti on tosiaan poistettu.

    Michael Shellenberger X:ssä: "Victory! Quack trans group @WPATH
    has deleted its pseudoscientific "Standards of Care v8" from its website!
    This comes two weeks after the release of the WPATH Files, which revealed widespread medical mistreatment and fraud"
    https://twitter.com/shellenberger/status/1770042611807486187

    VastaaPoista
  22. Espanjassa epäillään 2023 voimaan tulleen sikäläisen "translain" eli juridisen sukupuolen itsemäärittelylain väärinkäyttöä, kun 37 miestä samassa kaupungissa on muuttanut juridisen sukupuolensa naiseksi ilmeisesti vain saadakseen pelkästään naisille tarkoitettuja valtion tukia, esim. isompia eläkkeitä.
    https://reduxx.info/spain-concerns-about-trans-fraud-emerge-after-dozens-of-male-civil-servants-in-one-small-community-change-their-legal-gender-but-maintain-male-names/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ¡Ole! Kaikki tällaiset tempaukset edesauttavat kansan peakkaamista ja genderkorttitalon sortumista.

      Poista
  23. Mussu, kommenttikiintiösi tähän tekstiin on nyt täynnä. Kaikki äsken ja jatkossa laittamasi kommentit lentävät suoraan roskikseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mussutinhan on ollut aivan liekeissä (ja läpinäkyvä :D) trollaamisessaan! On jännä havaita defenssimekanismi, jossa transit rääkyvät genderkriittisille, jotka ovat oikeasti enemmän aitojen transien puolella kuin aktivistit tai vihervassut koskaan. Millainen psyykkinen mekanismi lieneekään länkytyksen takana, että on transien on niin vaikea kritisoida aktivisteja, jotka aiheuttavat oikeille transeille mainehaitan, vievät uskottavuuden ja todennäköisesti vaikeuttavat transhoitoihin pääsemistä, kun hoitoja aletaan rajoittaa katujien takia.

      Poista
    2. Mussu taisi olla täällä täyttämässä transien vaatimuslistan kohtaa 100.

      Poista
    3. Jos Mussu ei laittaisi jokaisen viestinsä perään hymiötä, häntä ei tunnistettaisi niin helposti samaksi ihmiseksi. Hymiön jatkuva käyttö myös kertoo siitä, ettei hänellä ole aikuisten oikeita perusteluja. Hän naureskelee itsekseen jollekin tekstistä löytämälleen yksityiskohdalle, jonka irrottaa kontekstista. Tai sellainen kuva tulee, että hän itsekin pitää kommenttejaan puolittaisina vitseinä. Nämä asiat eivät kuitenkaan ole todellakaan mikään vitsi.

      Poista
  24. Mussu, otetaas uudestaan:

    KOMMENTTIKIINTIÖSI TÄHÄN TEKSTIIN ON TÄYNNÄ. Mene tekemään jotain rakentavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedättekö Bonanzan teemabiisin? (https://www.youtube.com/watch?v=mjdRgBAY278) Aina kun luen Mussuttajan kommentteja, alkaa spontaanisti päässäni soida "mussutimussutimussutimussuuuu, mussutiimusmussutimusmmussutimusmusmus! Musmusmus..." kyseisen biisin tahtiin :'D Ja tiedättekö Putous-sketsin nettikirppiksestä (https://www.youtube.com/watch?v=0jlL2gCZnkA) Sitten näen sieluni silmin Laventelin tällaisena rauhallisena asiallisena tyyppinä kuten sketsin piparinmyyjämies, Mussuttajan Mikan tai Pertin henkisenä, tai no vielä pahempana, passiivis-aggressiivisena rääkyjänä :'D Tsemihalit Mussuttajalle! xoxo

      Poista
  25. Kuulkaas tätä. Olen töissä julkisella. Meillä on töissä aina välillä koulutuksia kuinka olla hyvä liittolainen näille sorretuille raukoille, kouluttajana joku oman elämänsä ihmisöikeyssötyri. *inhon puistatuskia* Ja lafkassa, jossa olen töissä, ei edes olla mitenkään erityisen paljoa tekemisissä talon ulkopuolisten kanssa. Siellä honottavin äänin vedetään tällaisia listoja läpi ja vihervassarinaiset kostein silmäkulmin fiilistelee omaa erinomaista moraaliaan yleisössä. Hyi heleveta sanon minä. Sitä aina välillä luulee, että valtaosa olisi jo peakunnut ja tämä roska painuisi unholaan, mutta sitten todellisuus läimäisee kasvoja.

    Mitä mä tästä listasta luen: narsistista märinää. Lisää narsistista märinää. Suorastaan eeppisiin sfääreihin röyhkeydessään yltävää narsistista märinää. Anna rahasi meille siitä hyvästä että märisemme. Oikeastaan, voisit antaa työsikin meille. Olemme loisia, verenimijöitä, emme luo tai tuota mitään uutta ja omaa vaan imemme vain muut kuiviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttua tämä, että on Setan ja muiden tahojen KOULUTUKSIA, jotka käymällä on suorittanut KOULUTUKSEN ihmisoikeuksista, moninaisuudesta ja niistä kuuluisista käsitteistä. Sitten sellainen työkaveri, joka on käynyt KOULUTUKSEN, voi KOULUTTAA koko työyhteisöä ja kertoa, että nainen on se, joka tuntee itsensä naiseksi. Voidaan tehdä ihmisoikeuksia, vähemmistöjen asemaa ja inklusiivisuutta tukevia uudistuksia, kuten muuttaa työpaikan naisten ja miesten vessat unisex-vessoiksi. He, jotka eivät ole suorittaneet KOULUTUSTA, eivät voi sanoa mitään, koska he eivät ole KOULUTTAUTUNEET. Tärkeää on, ettei vähemmistöahdistusta kokevien ihmisten tarvitse itse KOULUTTAA muita turvattomuutta aiheuttavissa tilanteissa. Kaikki tieto ja käsitteistö tietenkin vanhenee nopeasti, koska se, mikä oli eilen inklusiivinen termi, on huomenna mitä kauheinta fobiaa ja vihaa, joten on tärkeää päivittää KOULUTUS ja KOULUTTAA aina uudelleen.

      Poista
    2. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/emailjuuso/metakka-vaatimuksesta-lopettaa-setan-kouluopetus/

      Tuolla kommenteissa kovasti kertoo yksi opettaja, että setan materiaali on tieteelistä faktaa ja laki vaatii tälläisen faktan kertomisen kouluissa, paha tuohon on vastaan mennä mitään sanomaan (sivuston luonteesta johtuen)

      Poista
    3. Näköjään S+ aktivistit saivat bannattua tuon setan opetuksen kouluissa kyseenalaistaneneen kirjoituksen mikä on sinänsä harmi koska eräs kommentoiva setan puolesta taistellut ####tiedon ja ###logian opettaja siellä kertoi kyllä hyvin paljon tuosta aatemaailmasta ja toimi hyvänä esimerkkinä mikä kaikki siinä on pielessä.

      Olen pettynyt tuon kirjoituksen poistoon.

      Poista
  26. Aiheen vierestä, mutta on aika ironista, että samat henkilöt, jotka ovat sotkeneet sanojen sukupuoli, nainen ja trans määritelmät, itkevät nyt täsmällisten määritelmien perään Hesarin uutisoiman ahdistuneista woke-ihmisistä tehdyn tutkimuksen takia. Wokelle ei kuulemma ole virallista määritelmää eikä moista ilmiötä ole olemassakaan. Woke on samanlainen äärioikeiston koirapilli kuin biologisesta sukupuolesta puhuminen. Samat ihmiset eivät myöskään tunnista genderideologian olemassaoloa, koska siitä ei ole mitään virallista käsikirjaa eikä kukaan painosta ketään yhtään mihinkään.

    ---

    Vihervassut: naista, homoseksuaalia ja transia on ihan mahdoton määritellä. Käsitteillä on täysin subjektiivinen sisältö!
    Vihervassut myös: wokea ja genderideologiaa ei ole olemassakaan, koska niille ei ole meidän hyväksymiä tarkkarajaisia määritelmiä!

    ---

    "Älkää käyttäkö sanaa #woke. Alun perin se oli kunniakas termi, jolla Amerikan mustat kuvasivat yhteiskunnallisesta tiedostamista. Nyt se on #äärioikeisto'n kaappaama sana, jolla leimataan sosiaalista oikeudenmukaisuutta edistävät liikkeet ja myös tasa-arvoa edistävä tutkimus."

    "Mitään #woke-ideologiaa ei ole lopultakaan olemassa, vaan pejoratiivisen termin alle niputetaan suuri määrä erilaisia liikkeitä ja aatevirtauksia, jopa akateemisia metodeita, joita yhdistää pyrkimys parempaan maailmaan. Pyrkimys on dissata kaikki, joihin woke-leima isketään."

    https://twitter.com/JyriKomulainen/status/1770376812486381652

    Onneksi vasemmisto ei itse toimi viestissä esitetylla tavalla. Totaalinen itsereflektiokyvyn puute.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempaan maailmaan, siinähän se tuli. Historialla on suunta, älä ole väärällä puolella sitä. Oikeasti Komulaisen liikkeet ja metodit johtavat huonompaan maailmaan, mutta koska ne ovat hyvien puolella, ei niitä voi kritisoida.

      Poista
    2. "samat henkilöt, jotka ovat sotkeneet sanojen sukupuoli, nainen ja trans määritelmät, itkevät nyt täsmällisten määritelmien perään"

      miksi olet kirjoittanut "transin" tähän mukaan? Mikä on (mielestäsi) transin määritelmä?

      Poista
    3. Kuulehan, mussu (poikkeuksellisesti julkaisin tämän, vaikka kiintiösi onkin täynnä). Kokeilepa kerrankin itse vastata tähän kysymykseen. Julkaisen seuraavankin kommentin, jos/kun se sisältää tyhjentävän transiuden määritelmän. Ja nyt puhutaan the määritelmästä, ei mielestäsi-määritelmästä.

      Poista
    4. "miksi olet kirjoittanut "transin" tähän mukaan? Mikä on (mielestäsi) transin määritelmä?"

      Vastaan nyt sinun tavallasi kysymykseen kysymyksellä: vastaako julkisuudessa oleva, vaikkapa Setan antama, transiuden määritelmä mielestäsi totuutta miten hyvin? Onko transius siis sukupuolen epätyypillistä ilmaisua ja ahdistuneisuutta sukupuolistereotyypeistä tai niiden fetisointia? Jos Setan määritelmän mukaan mies ja nainen ovat Suomen juridiset sukupuolet ja yleisiä sukupuoli-identiteettejä, niin mihin ja mistä silloin transitioidutaan? Mitään muuta sisältöä Setan sateenkaarisanasto ei tarjoa sukupuolille.

      Poista
    5. Tsirp, tsirp.

      Sen kerran, kun mussulta oikein erikseen pyydetään puheenvuoroa, hän loistaa poissaolollaan.

      Poista
    6. Muussuuuu-tin-tin!!!! Onko transius ääriharvinainen promilletason psyykkinen häiriötila, vai voiko oikeasti jokaisessa takahikiän peräkylän koulussa olla useampi transidentifioituva tyttö? Kerro meille vihdoinkin!

      Poista
    7. Hauskoja nämä henkilöllisyysveikkaukset. En kirjoittanut tuota 10.50 viestiä :D Terveisin Mussu.

      Poista
    8. Tjaa-a, ehkäpä sen kirjoittikin päivystävä kätyrisi Sussu.

      Mutta nyt kun kerran olette siellä, Mussu ja Sussu: antakaapa tulla se transiuden eksakti määritelmä.

      Mussu ja Sussu, Laventeliveikkosen Pilli ja Pulla. ❤️

      Poista
  27. Planet Fitness on seuraava Bud Light; naiset irtisanovat jäsenyyksiään sen jälkeen, kun naisten pukarissa partaansa ajelevasta fiilispohjaisesta naisesta valitettiin ja valituksen tehnyt nainen sai syrjinnän takia bännit salilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Planet Fitness = seuraava Wi Spa? Njeh njeh, woketus osuu aina ennemmin tai myöhemmin omaan nilkkaan. Naiset eivät noin vain luovukaan intiimitiloistaan, joihin transit ja wokettajat haluavat hepit heilumaan.

      Poista
    2. Suomessa Yle ja Seta vakuuttelevat, ettei itsemääritellystä sukupuolesta ole ollut mitään haittaa kenellekään missään. Samaan aikaan tulee tasaisena virtana näitä pukkaritapauksia ja vieläkin älyttömämpiä juttuja.

      Espanjassa on päällä täysi hulina, kun miehet ovat keksineet, miten käyttää hyväkseen paikallista itsemäärittelylakia. Yhdessä kaupungissa kymmenet miehet ovat ilmoittautuneet naisiksi ja päässeet sillä tavoin käsiksi naisille tarkoitettuihin etuihin. Yksi armeijan korpraali ilmoittautui "intersukupuoliseksi bigenderiksi", koska näki uutisessa listan sukupuolista, joita ihmiset voivat nyt olla. Intersukupuolinen bigender kuulosti hänestä sopivalta, koska hän sanoo olevansa "ulkoisesti heteromies ja sisäisesti lesbo". Hän sanoo saavansa eläkkeen 15 prosentin korotuksella, koska Espanjan laki tunnustaa hänet nyt äidiksi.

      Samaan aikaan lähisuhdeväkivaltaa tekevät miehet ovat keksineet ilmoittautua naisiksi, jotta pääsisivät turvakotiin paenneiden uhriensa kimppuun. Paikallinen perheministeri hälytti kelloa tästä ilmiöstä, kun hänen tietoonsa tuli kuusi tapausta, joissa miehet ovat vaanineet naisia naisidentiteetin turvin. Miehet pääsevät myös lievemmillä tuomioilla, kun ilmoittautuvat naisiksi, koska naista ei voi Espanjassa tuomita naiseen kohdistuvasta väkivallasta samalla tavalla kuin miestä.

      https://reduxx.info/spain-men-charged-with-violence-against-women-using-transgender-law-to-change-legal-sex-access-shelters-where-their-victims-are-housed/

      Poista
    3. Miehet, jotka identifioituvat transnaisiksi, tai jotka edes väittävät olevansa transeja, tuntuvat kaikesta väittämästään vainosta, vihasta sekä väkivallasta riippumatta saavan kirjaimellisesti kaiken kuin hopeatarjottimella. Miehet ovat kirjaimellisesti löytäneet uuden keinon lytätä tasa-arvon alkutekijöihinsä.
      Olen tainnut kysyä tätä täällä jo aiemminkin, mutta kysyn uudestaan; mitä tarkalleen transmiehet ns. "voittavat" joko sosiaalisesti, juridisesti, tai velvoitteellisesti naisiin verrattuna? Ehkä minä en vain naisena ymmärrä tarpeeksi miehiä/miesten maailmaa, mutta sen perusteella mitä minä siitä tiedän, hyppy naisesta transmieheksi olisi kenelle tahansa naiselle pikemminkin ns. "arvon"alennus, kuin lottovoitto, mitä se näkyy olevan useimmille miehille, jotka teeskentelevät naiseutta - me naiset ollaan läntisessä maailmassa melkoisen etuoikeutettuja, monellakin akselilla. Löytyykö täältä ketään, joka auttaisi mua haastamaan tämän näkökulman?

      Poista
    4. "Ehkä minä en vain naisena ymmärrä tarpeeksi miehiä/miesten maailmaa, mutta sen perusteella mitä minä siitä tiedän, hyppy naisesta transmieheksi olisi kenelle tahansa naiselle pikemminkin ns. "arvon"alennus, kuin lottovoitto, mitä se näkyy olevan useimmille miehille, jotka teeskentelevät naiseutta - me naiset ollaan läntisessä maailmassa melkoisen etuoikeutettuja, monellakin akselilla. Löytyykö täältä ketään, joka auttaisi mua haastamaan tämän näkökulman? "

      Itse teoretisoin nopeasti ajattelemalla, että ns. läpimenevänä, itsestään melua pitämättömänä transmiehenä eläjät eivät lähdekään prosessiin "voittaakseen" jotain, vaan he todella, todella kärsivät dysforiasta, johon he kokevat parhaaksi hoidoksi transprosessin (esim. Musta Orkidea ennen detransitiota, Yön supi, Tulenhengetär, mitä näitä nyt on). Sitten on tämä toinen ns. sekoporukka. En siis sinänsä kyseenalaista heidän kokemaansa dysforiaa... Otetaan nyt esimerkiksi Dakota Robin. Tyyppi on tehnyt uran sillä, että kitisee kuinka vaikeaa ja raskasta on olla trans.

      Enempää en ota kantaa siihen, onko naisilla vai miehillä asiat paremmin länsimaissa. Näkisin, että myös naisia kohtaan on yhä yhteiskunnallisia epäkohtia, mutta se on ehkä jo toinen keskustelu. Selvänä pidän sitä, että mies, joka ottaa transstatuksen, saavuttaa paljon enemmän sosiaalista pääomaa ja kaikenlaista päänsilittelyä kuin naiset tai transidentiteetin omaksuvat naiset. Mielestäni se on myös yksi oire misogyniasta.

      Poista
    5. "Espanjassa on päällä täysi hulina, kun miehet ovat keksineet, miten käyttää hyväkseen paikallista itsemäärittelylakia."

      Ainoastaan vihervasemmisto ja transaktivistit ovat yllättyneitä, että lakiin tarkoituksella jätettyä porsaanreikää hyväksikäytetään. Vaarallinen yhdistelmä naiiviutta, idealismia ja idiotismia. Yleensä esimerkkien antamisesta seuraa maalitolpan siirto: hyväksikäyttöä ei tapahdu *merkittäviä määriä*, kun itsemäärittelyn hyväksikäytön mahdollisuus on ensin totaalisesti kiistetty ja väitetty transfobiseksi edes vihjata, että olisiko hyvä kuitenkin olla jotain varotoimia, kuten transdiagnoosi.

      Poista
    6. Kaikkein naurettavintahan tässä on, että transit ovat itse tehneet transiudesta vitsin vaatimalla itsemäärittelylain kaikkien saataville uuden sukupuolilain muodossa (jota he kutsuivat "translaiksi", vaikkei sillä ole transien kanssa mitään tekemistä). Kun kuka tahansa voi vaihdella juridista sukupuolitietoaan, transiudella ei ole juridisesti tai muutenkaan mitään merkitystä, koska minkään reunaehtojen ei tarvitse täyttyä, jotta mies voi hankkia naisen paperit ja nainen miehen paperit. Idiotismin pohjaton syvyys tässä asiassa on niin vertahyytävää, etten tiedä, itkeäkö vai nauraa.

      Nythän transit ovat ryhtyneet Suomessakin märisemään kolmannen (määrittelemättömän) sukupuolen juridisen vahvistamisen mahdollisuutta. Kolmas sukupuoli on käytössä esim. Islannissa ja Tanskassa. Eiköhän tämä ole seuraavana vuorossa Suomessakin, koska transien vaatimukset eivät kuitenkaan tule loppumaan koskaan, ellemme yhteiskunnassa kollektiivisesti laita heidän sekoiluilleen päätepistettä. En tiedä, mitä transien turpien tukkimiseksi pitäisi tehdä tai tapahtua, mutta tällä nykyisellä hyssyttelylinjalla vaatiminen ja aina uusien lakimuutosten säätäminen transien miellyttämiseksi ei ainakaan tule muuttumaan miksikään.

      Poista
    7. "En tiedä, mitä transien turpien tukkimiseksi pitäisi tehdä tai tapahtua, mutta tällä nykyisellä hyssyttelylinjalla vaatiminen ja aina uusien lakimuutosten säätäminen transien miellyttämiseksi ei ainakaan tule muuttumaan miksikään."

      Ei nyt ehkä ihan vielä täällä Suomessa, ja tämäkin on ikävä aihe josta ei moni täällä rauhallisessa Suomessa haluaisi edes puhua, mutta muistaakos joku vielä ton "Queers for Palestine!"- liikkeen? Ainakin sekä Britanniassa, että myös Amerikassa tuo kyseinen liike tuntuu olevan yhä todella vahvoilla, ja samaan hengenvetoon muslimiyhteisöt - eritoten briteissä - vaativat omia oikeuksiaan kantaväestön ylitse; Britannian sekä Amerikan lippujen polttamista oikeutetaan, sananvapautta kavennetaan uskonnon nimissä, tiktok on pullollaan videoita nuorista tytöistä, joita muslimimiehet tulevat kaupan kassalle huorittelemaan heidän pukeutumisestaan, ja ties mitkä allyt/maidenit ulisevat silmät pyöreinä, että eikö se Palestiina sitten ollutkaan sateenkaari-porukan puolella.

      En tarkoita enkä haluaisi osoitella sormella tai mitään, mutta kun jos joku nyt vain muistuttaisi vielä, että mikä se niiden muslimien/koraanin kanta nyt oikeen olikaan näihin meihin sateenkaarilaisiin... ja mitä meille käsketään kyseisessä uskonnossa tekemään? En itse mahtaisi rohjeta astua vapaaehtoisesti ulos kotoani ensikesänä Pride-kulkueiden aikaan, en briteissä enkä jenkeissä. Jos siellä nyt alkaisi tarpeeksi kosahdella, niin eiköhän siihenkin jälkeen joku tolkkuihinsa herää? Tämä on rumaa kieltä, myönnän, mutta kun pahan enteet haisevat ilmassa, on siitä pakko jonkun sanoa. Tässä yhteenkohtaamisessa ei tule käymään hyvin.

      Poista
  28. Enkö osaa käyttää twitteriä, vai onko sensuuri iskenyt JKR:n twitteriin? En saa esille sieltä uusia twiittejä vaan lähinnä 2017 ja vanhempia.

    Muuten, jos haluaisi jossain tilaisuudessa herättää kriittistä keskustelua, miten tekisitte sen? Oletetaan että olisi vaikka jokin ihmisoikeuskoirakoulu jossa jengi on ihan tunnetiloissa kun puhuja on niin upea ja asia niin tärkeä. kaksi tuntia aivopesty "tiedostamattomista ennakkoluuloista" ja jengi ihan mehuissaan. Mikä olisi tehokas tapa päästä tällaisesta ohi? Ja jos haluaisi heittää jotain linkkiä, mikä olisi hyvä? Vaikka ihan Laventeliveikkonen? :D Hei! Sain loistavan idean! Pitäisi tehdä tarroja ja/tai käyntikortteja, joihin laittaisi Laventelin blogista jonkun hyvän "iskulauseen" ja tekisi siihen qr-koodin (ei mitään käryä miten sellainen tehdään) ja käydä kylvämässä niitä!!! :D Totuus ei pala tulessakaan, avaa silmäsi! Ja jotain kauniita laventelin kukkasia tms. No ehkä jotain parempaa mutta ideanahan tää on mahtava :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iik, apua! :D En kiellä, etteikö olisi oivallinen idea liimailla jotain TERF-tarroja ja levitellä lentolehtisiä jossain hengennostatustapahtumassa (esim. Setan koulutukset). Itse olen niin vanha, raihnainen ja väsynyt, etten jaksa ryhtyä mihinkään tarra-/käyntikorttiaktivismiin, mutta en toki voi estääkään, jos joku haluaa niin tehdä. :D Bloginkin kohdalla olen luottanut puskaradion ja algoritmien voimaan: ne henkilöt kyllä löytävät tänne, jotka ovat löytääkseen, kuten muihinkin genderkriittisiin blogeihin, joissa yritetään säilyttää jokin tolkun hiven hulluksi tulleessa maailmassa miljoonine sukupuolineen ja ideologisine oksymoroneineen.

      Hmm, huomasin itsekin, että JKR:n tilille klikkaamalla päätyy näkemään jotain ikivanhoja twiittauksia. En tiedä sitten, täytyykö olla sisäänkirjautuneena, että näkee nykyhetken twiitit. Ihan viimeisin JKR:n juttu oli, että hän on nyt (vihdoin ja viimein) haastanut oikeuteen jonkun kusipään, joka yritti doksata hänen vanhimman tyttärensä. JKR antoi mahdollisuuden perääntyä ja pahoitella, mutta kusipää oli jatkanut, joten JKR on nyt laittanut lakimiehensä tutkimaan asiaa. Ai että, miten nautinkaan, jos se mulkero laitetaan maksamaan JKR:lle ja hänen perheelleen mittavat korvaukset tästä episodista. Ei sillä, että JKR:n varallisuudella hän niitä korvauksia varsinaisesti tarvitsisi, mutta se ei ole tässä olennaista vaan periaate. Sitä paitsi JKR on joutunut sietämään transien loputonta häiriköintiä jo niin kauan, että on ihan hyvä alkaa hiljalleen laittaa heidät kirjaimellisesti maksamaan perseilyistään. Itsepähän tätä kerjäsivät.

      (JKR on aina ollut äärimmäisen tarkka siitä, etteivät hänen lapsensa päädy julkisuuteen missään tilanteessa. Joskus aikoja sitten jokin brittiläinen juorulehti oli julkaissut kuvan JKR:n väitetystä tyttärestä. JKR haastoi tuolloin saman tien lehden oikeuteen. En muista tarkkoja yksityiskohtia tästä keissistä, mutta muistan että näin tapahtui.)

      Poista
    2. En ole X:ssä, mutta katselen välillä selaimella esim Rowlingin profiilia, ja näyttää siltä, että tviitit näkyvät tykkäysjärjestyksessä, ensiksi siis eniten tykkäyksiä keränneet ja laskevasti alaspäin. Siellä on Trumpia pilkkaavia n. vuodelta 2017 ja välillä on uudempia transaiheisia. Huomaatteko, että menee tykkäysmäärien mukaan?

      Jos joku X-tilin omaava voisi laittaa suoria linkkejä niihin viime viikkojen ja päivien sotaisimpiin, niin kiitos! Esim tuo Laventelin mainitsema doxxaamistviitti kiinnostaa.

      Eikö JKR haastanut jo viime kesänä jonkun häiritsijänsä oikeuteen?

      Poista
  29. "My religion: transgenderism"
    ja muita transien uskontunnustuksia. Noin 4 minuutin video.
    https://youtu.be/pOorWI3vuUk?si=7O7OsTfrDrh8v8Zo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voiko tuota videota enempää enää hieroa kenenkään naamaa vasten, että trans on kultti? Jos voi, niin minulla ei ole harmainta aavistustakaan, miten.

      Poista
    2. Joku on kommentoinut tuolla erinomaisesti:

      I said the next step was worship. First it was acceptance, then it was celebration and now it's sacred. The rest of us are inferior and can only obey the next command. When the health consequences become unavoidable, they will treat it like stigmata: proof of their divinity.

      Juuri näin. Kaninkolo vain syvenee syvenemistään. Koskakohan saamme todistaa transien julistavan itsensä jumaliksi? Ja mihin he sillä jumalstatuksellaan tulevat meidät kuolevaiset cissurahvaat velvoittamaan?

      Tuo video (joka on siis kokopitkän transdokumentin traileri) on oikeasti aivan karmea, samoin kaikki muut videot tuolla kyseisellä kanavalla. En malta odottaa kokopitkää dokumenttia.

      Poista
    3. "Ja mihin he sillä jumalstatuksellaan tulevat meidät kuolevaiset cissurahvaat velvoittamaan?"

      Terf rhymes with serf...

      Poista
    4. Katsoin tuota dokumenttia äsken ja päädyin taas mietiskelemään transeja ja heidän "hoitamistaan" (niin kuin transien hoitaminen nykypäivänä käsitetään). Dokkarin loppupuolella epäilyksiä ja katumista käsittelevissä osuuksissa joku trans selittää, että joka kulman takaa löytyy kyllä transleikkauksia tekeviä kirurgeja, mutta ei sellaisia, jotka haluaisivat auttaa muissa transien ongelmissa. Tässä tiivistyy mielestäni jotain olennaista koko transilmiöstä. Kehoahdistuneet ja vakavasti mielenterveysongelmaiset ihmiset obsessoituvat ajatuksesta, että heidän ongelmansa johtuvat heidän väärästä ruumiistaan ja ovat siten korjattavissa kehoon kajoavilla toimenpiteillä. Kun lopulta käy ilmeiseksi, etteivät mielenterveysongelmat kadonneetkaan mihinkään kehoa silpomalla, ryhdytään siinä kohtaa vasta miettimään, että miksei minulle ole tarjottu mitään apua psyykkisiin ongelmiin. Jotkut menevät niinkin pitkälle, että tajuavat ja myöntävät transidentiteettiin takertumisen olleen oire aivan muista ongelmista, joihin transidentiteetti tuntui tarjoavan ratkaisun, tai ainakin pakokeinon.

      Transeilla on kirurgeista ammattikuntana vääristynyt ja naivistinen käsitys. Kuvittelevatko he, että kirurgeja kiinnostaa hevonvittuakaan transien mielenterveys- ja psyykkiset ongelmat? Vanessa Vokey sanoi jollain videollaan joskus hyvin, että kirurgit ovat kuin mekaanikkoja ja ihmiskeho on heille auto. Kirurgit eivät ole psykologeja tai psykoterapeutteja: he eivät ole kiinnostuneita eivätkä piittaa vähääkään potilaidensa mielenterveydestä. On ylipäätään kummallista, että "transterveydenhuolto" tarkoittaa nykyajassa nimenomaan sitä, mitä kirurgit, gynekologit ja endokrinologit transeille tekevät: suostuvat mukisematta kaikkiin transien vaatimuksiin milloin minkäkin kehoon kajoavan toimenpiteen suorittamisesta, kunhan rahat vain kilahtavat kassaan. Siitähän siinä nimenomaan on kysekin, että trans on helvetin tuottoisaa bisnestä. Eivät lääkärit muutoin olisi niin hanakasti transeja hyysäämässä. Jos trans ei olisi voittoisaa bisnestä, kukaan ei edes pieraisisi transien suuntaan.

      Transit ovat sitten jonkin aikaa tyytyväisiä, kun ovat saaneet tahtonsa läpi ja kehonsa muunneltua fiiliksiä vastaavaksi; mutta yhä edelleenkään heidän mielenterveysongelmilleen ei ole tehty yhtikäs mitään eivätkä ne ole kadonneet mihinkään. Trans jatkaa psyykkistä oireiluaan (heidän oma käytöksensä ja se, miten he kohtelevat muita ihmisiä, paljastaa sen) tajuamatta, että se transidentiteettiin takertuminen henkensä hädässä jokaisella solullaan ja ajatuksellaan ei ollut, ei ole eikä tule koskaan olemaan ratkaisu niihin mielen ongelmiin, jotka ovat korjattavissa vain psykoterapeuttisella lähestymistavalla ja oman psyyken kieroumia käsittelemällä. Transleikkaukset ja kehon runtelu eivät auta näitä ihmisiä tasan missään muussa kuin siinä kehoahdistuksessa, eikä monien tapauksessa lopulta siinäkään, kun heille vasta leikkausten ja hormonaalisen muuntelun jälkeen valkenee, ettei heistä ihan täysin oikeasti koskaan tule aitoja miehiä tai naisia. Monethan pakenevat tämän oivalluksen sisäistämistä sitten johonkin genderfluid- tai muusuidentiteettiin (transsukupuolisuus light). He ajattelevat, että parempi sekin kuin kohdata se, mitä fyysisesti ja henkisesti todellisuudessa olen. Miten syvästi voi ihminen itseään vihata, että päätyy tällaiseen kurimuksen syöveriin?

      On tuo surullista kaiken kaikkiaan. Koko tämä ilmiö ja se, miten monet siihen kritiikittömän sokeasti hurahtavat maailman aivopestyimmän idiootin lailla. Olen aidosti pahoillani kaikkien transien puolesta siitä, mitä he joutuvat käymään läpi kamppaillessaan äärimmäisen itsevihansa ja itsepetoksensa kanssa. Heidän kompensaatiokeinoistaan paeta todellisuutta voisi kirjoittaa kokonaisia kirjasarjoja, niin myriadein tavoin he pyrkivät pakenemaan todellista itseään mielikuvitusmaailmoihin, kehonmuokkailuun, psykoottisiin identiteettipeleihin ja eriskummallisiin ajatushärveleihin, jotka ovat niin erkaantuneita todellisuudesta ja kaikesta terveestä järjestä, että se vertautuu jo skitsofreniapotilaiden harhoihin.

      Poista
    5. Tuo itsevihan limbo on ajanut transit kollektiivisesti sellaiseen mielentilaan, että he yrittävät ratkaista ongelmiaan koettamalla muuttaa ympäristöään sen sijaan että muuttaisivat omaa ajatteluaan ja psyykenvääristymiään. Koko yhteiskunta täytyy muuttaa sellaiseksi, ettei mikään siinä ja muissa ihmisissä enää aiheuta transeille pienintäkään traumatriggeröitymistä. Kun he ovat saaneet haluamansa hoidot ja lääkärit ovat sanoneet heille heipat ja hyvät loppuelämät, transit jatkavat elämäänsä "korjatussa" kehossaan. Alussa kaikki on uutta ja jännittävää: vihdoinkin minä olen oma, autenttinen itseni! Tämä on todellinen minä! Elämä tuntuu juhlalta, kuherruskuukaudet transiudessa ovat parasta aikaa koskaan. Vihdoinkin muut näkevät minut niin kuin minä koen itseni! Nyt vasta elämä voi todella alkaa!

      Aikanaan kaikki kuitenkin arkistuu ja lakastuu, ja trans joutuu kohtaamaan sen kylmän totuuden, että hänellä on edelleen paska fiilis itsestään ja yhä edelleen dysforia ilmaantuu oireilemaan, vaikka keho on "korjattu" fiiliksiä vastaavaksi. Tulee paskoja päiviä ja komplikaatio-oireita, kaikki vituttaa, kirotut cisihmiset eivät koskaan toimi niin kuin trans haluaa ja yhä edelleen tulee tilanteita, kun joku väärinsukupuolittaa (tahallaan tai tahattomasti). Trans tiedostaa, että hänen elämänsä on edelleen täysin perseestä, vaikka hän yrittääkin viimeiseen asti kieltää perseyden pakonomaisella transasioiden ajattelulla ja cissuvihalla. Trans vatvoo sukupuoliasioita päivät pääksytysten ja miettii kaikkia koloja ja rakosia myöten, miten maailmaa vielä pitää muuttaa, ettei se enää olisi transihmisiä syrjivä ja sortava. Trans velloo aktivismissa ja maailmanparantamishalussa 24/7 ja jauhaa maailmanparannusmantroja yhdessä muiden transien kanssa milloin milläkin somealustalla tai suljetulla forumilla. "Paskat fiilikseni kyllä katoavat, kunhan nuo saatanan cissukupuoliset runkkarit saadaan vihdoin ja viimein tajuamaan, että transoikeudet ovat ihmisoikeuksia ja transnaiset ovat naisia ja transmiehet miehiä! We're not going anywhere, we've always been here! Accept us or kill yourself! Give us attention! Notice us! Worship us! Trans lives matter! Black trans lives matter! Cis gay men have to fuck trans men and lesbians have to suck girldick! Give us everything ja tuhkatkin pesästä! We want more! More, more, more!"

      Poista
    6. "Give us everything ja tuhkatkin pesästä! We want more! More, more, more!"

      Transeissa on aina ihmetyttänyt persous huomiolle ja ihailulle. Itseä oksettaa aina kun huomaa ihmisten käytöksen muuttuvan, kun huomaavat vähemmistöryhmään kuulumisen. Silloin suhtautuminen ei ole aitoa eikä luonnollista, mutta transeja se ei tunnu lainkaan haittaavan, vaan päinvastoin he lypsävät sitä lisää.

      Poista
    7. Niinpä. He vaativat muita valehtelemaan mielikseen ja ovat täysin tyytyväisiä, kun muut kiltisti suostuvat valehtelemaan. He raivostuvat nollasta sataan, jos joku sanoo, ettei keisarilla ole vaatteita tai tekee pienenkin virheen siinä, miten transien pelikirjan miljoonien kirjoittamattomien sääntöjen mukaan tulee käyttäytyä. Kun rakentaa koko identiteettinsä ja elämänsä valheen varaan, täytyy jatkuvasti pakottaa muut uskomaan kanssaan samaan valheeseen, jotta se tuntuisi edes jossain määrin todelta itselle. Miettikää sitä mielentilaa, jossa ihmisen on parempi elää kroonisessa valheessa kuin myöntää itselleen todellisuus omasta itsestään ja olemisestaan. Miten syvää ja intohimoista se itseviha voi olla, että valitsee tämän tien? Ja mitä kaunista, ihanaa ja juhlimisen aihetta siinä tilassa muka on olevinaan?

      Poista
    8. "he lypsävät sitä lisää"

      Ehkä transien tunnelämä on jäänyt pikkulapsen asteelle, jossa tarvitaan äitihahmoa ihastelemaan jokaisen pottaan päkistetyn kikkareen tai sormivärituherruksen uniikkiutta ja taidokkuutta. Normaali ihminen haluaa edetä elämässä omilla meriiteillään, eikä vähemmistöryhmään kuulumisesta saatavalla token-asemalla. Toki kognitiivinen dissonanssi murenee alta, jos Pinokkio joutuu myöntämään faktojen edessä, että puupökkelöhän hän on, eikä oikea poika.

      Poista
    9. "Ehkä transien tunnelämä on jäänyt pikkulapsen asteelle, jossa tarvitaan äitihahmoa ihastelemaan jokaisen pottaan päkistetyn kikkareen tai sormivärituherruksen uniikkiutta ja taidokkuutta."

      Äitimetafora on siinäkin mielessä hyvä, että se selittää "transnaisten" suhtautumisen naisiin ja joidenkin naisten halun paapoa transeja. Täällä on ollut puhetta siitä, miten naiset eivät aseta aina riittävästi rajoja ja transit hyväksikäyttävät tätä tai sitten tiedostamattomasti ovat lapsen tasolla ja kaipaavat äidin huomiota.

      Poista
    10. Transien ja heidän allyjensa halu kouluttaa muita ihmisiä kyllästyttää. Se "liittolaisten" touhu on vielä pahempaa. Olet fobinen. Olen pettynyt sinuun. En olisi odottanut sinulta. Matkamme on ollut synkkä ja pimeä. Olemme olleet itsetuhoisia. Olemme herkkiä. Kaikki traumamme heräsivät henkiin takiasi ja menetimme yöunemme.

      Mikä sitten on oikea tapa suhtautua tähän? Itse annan mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos enkä jää ajattelemaan. Aiemmin oikeasti kyseenalaistin, olenko jotenkin väärin toimiva ihminen, kun en huomioi kaikkea, mitä nuo haluavat. Jos on yhtään heikompi ihminen, murtuu kyllä tosi helposti tuon alla, etenkin kun se tehdään joukkovoimalla. Siinä tuntee kirjaimellisesti saaneensa turpaan.

      Poista
    11. Miesten transkokemuksen taustalla voi hyvinkin olla jotain äitikomplekseja, ja miksei isäkompleksejakin. Olen pannut merkille, että useiden transidentifioituvien miesten äiti vaikuttaa ylisuojelevalta ja henkisesti epäterveellä tavalla poikaansa kiinnittyneeltä. Esimerkiksi Jade Nyströmin äiti on selitellyt tahtoneensa kasvattaa Jaden "kietoen hänet pumpuliin", jottei paha maailma vain kolhisi hänen pientä Jade-mussukkaansa. Liekö äiti tehnyt Jadelle tällaisilla kasvatusmetodeilla jättimäisen karhunpalveluksen? Jadella on kompleksinen suhde myös siskoonsa, jota hän on myöntänyt kadehtivansa, koska sisko voi olla täysin nainen ilman transiuden tuomia haasteita, joista Jade joutuu kärsimään.

      En tiedä sitten, mitä osuutta Transhausen-mutsius näyttelee näissä kuvioissa; pelkästään epäterveellä tavalla poikaansa henkisesti kiinnittyminen ei vielä välttämättä ole Transhausen-mutsiutta, vaikka siinä voikin olla piirteitä siitä. Ero on se, että Transhausen on tietentahtoista lapsen vahingoittamista huomion hakemiseksi mutsille itselleen, mutta esimerkiksi Jaden äiti ei vaikuta siltä, että olisi tieten tahtoen pyrkinyt vahingoittamaan Jadea jotenkin (on siis ollut "vain" ylisuojeleva ja ylihuolehtivainen). Mene ja tiedä, eipä näitä voi kuin spekuloida tykönään.

      Poista
    12. Usein myös misogyniaa tuntevien miesten sanotaan kärsivän epäterveestä äitisuhteesta. Onko kyse samasta asiasta, ja misogynia saa vain transnaisen ilmentymän?

      Poista
    13. Transnaisista ja autogynefiliasta luettuani olen melko vakuuttunut, että heteromiehillä kyse on seksuaalifetissistä. Toisaalta naisviha (pettymys äitisuhteessa tai seurustelusuhteessa) vaikuttaa etteivät pysty luomaan osoittamaan kiinnostusta oikeisiin naisiin vaan "naisenhimo" tyydytetään masturboimalla itse luotuun "naiseen". Henkilö voi olla myös niin narsistinen, että vain itse luotu "nainen" on kiinnostava, koska voi keskittyä omaan napaan ja omiin haluihin - seurustelusuhteessa oikeaan naiseen kun joutuu ottamaan myös tämän halut ja toiveet huomioon.

      Poista
  30. Liekö sattumaa, että samaan aikaan BBC esittää tällaista propagandaa, jossa vänistään hyyyyvin pitkistä sp-korjaushoitojonoista ja toisaalla Seta taas vaatii sukupuoliristiriidan hoitoon pääsyn nopeuttamista?

    https://www.youtube.com/watch?v=g5m2tdgVa60

    Siinä on monta keski-ikäistä ja tuskaista agp-miestä odottelemassa leikkauspöydän kautta omaksi itsekseen pääsyä. Vähän ihmettelen, missä ovat kaikki keski-ikäiset FtM-jonottajat. Ei vaan sattunut haastateltaviksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoista, että transhoitoihin hakeutuvien ryhmien demografisesta muutoksesta ei ole minkään valtakunnan tutkimusta ja analyysiä. Aiemmin feminiiniset homomiehet olivat merkittävin transhoitoihin hakeutuvien ryhmä, nyt nuoret tytöt ja keski-ikäiset autogynefiilimiehet. Olisi olennaisen tärkeää tietää, mitä tässä on tapahtunut ja miksi, eikä vain kumileimaimena tunkea hormonireseptiä ja leikkauslähetettä larppaajan kouraan.

      Poista
  31. Rosa Meriläisen turautus Hesarissa on saanut joitakin järkikommentteja:

    Nuoriso purkaa sukupuoli­normeja

    Sukupuoli on meistä monelle tärkeä osa omaa identiteettiä, mutta sitä ei tarvitse ihan joka yhteydessä hieroa naamaan.

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010316665.html

    Kukapa sitä sukupuolta hieroisi enemmän naamaan kuin sukupuolispeshulit ja transit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luinkin tämän Meriläisen räjähtävän ripulin aamutuimaan paperi-Hesarista kulmiani kohotellen. Aina nuo samat ja iänikuiset mantrat sukupuolinormien haastamisesta. Woket ja tolkut aina tässä samassa pattitilanteessa: toinen puhuu aidasta ja toinen aidanseipäästä. Tolkku sanoo, että jokainen saa olla juuri sellainen mies tai nainen kuin haluaa eikä stereotypioiden tarvitse kahlita tai rajoittaa ketään mitenkään. Woke sanoo, että jos mies/nainen ei ole tismalleen stereotypioiden mukainen sukupuolensa edustaja, hän onkin trans tai joku "muu". Eli wokejen maailmankuvassa sukupuolta saa ilmaista miten haluaa, mutta jos sitä ei ilmaise juuri tietyllä tavalla (stereotypioiden ja patakonservatiivisen maailmankuvan mukaisesti), ei olekaan mies tai nainen lainkaan vaan putoaa pois siitä kategoriasta. Tällainen sosiokonstruktivismin aivopieru ei ole mitään sukupuolen moninaisuutta nähnytkään.

      Joku on kommentoinut tuolla hyvin (kommentilla 269 tykkäystä):

      "Kirjoittaja elää fantasiamaailmassa. Niin nykyisyyden kuin menneisyydenkin kanssa. Vuosikymmeniä taaksepäin erilainen tyylittely juuri oli paljon vaihtelevampaa, ennen kuin ihmisiä oli harhaanjohdettu massiivisesti, koulukirjojen sisältöjä myöten huonosti käännetyllä Butlerismilla, jolla on aika vähän tekemistä tieteellisen tiedon kanssa.

      Nuoret hakevat huomionsa ja kokeilevat minuuttaan nyt erilaisten, kummallisen paljon globaalisti verkottuneempien trendien muodossa. Jotkut painivat traumojen kanssa, minkä takaa voi löytyä äärimmäisen kivuliaita kokemuksia. Tasapainoa on kuitenkin vaikeaa löytää, jos ei lähde liikkeelle yksinkertaisista tosiasioista: sukupuolia on kaksi. Kehon todellisuuden kanssa on ankeaa riidellä koko elämäänsä. Sukupuolta ei löydetä sukupuoliseikkailujen avulla, vaan se todetaan syntyessä. Tämä nykyään valloillaan oleva queer-ideologinen romutusretki juuri tekee sukupuolesta muka pelkkää pinnallista muotia. Halpaa muovia, kulutustavaraa ja uskomuksia, jotka eivät kanna pitkälle. Tämän ideologian toteuttamisen hinta on valloillaan päästessään hirveä: maailmalla steriloidaan seksuaalivähemmistöjä ja aiheutetaan heille ylimääräisiä mielenterveysongelmia, koska edellinen polvi ei osannut käsitellä omia ongelmiaan, vaan sortui korjaamaan ongelmiensa sijaan maailmaa sillä hinnalla, että nuorilla on nyt kehnompia kyky hahmottaa todellisuutta. He olisivat tarvinneet tuota kykyä, kipeästi. Yltä löytyvä kirjoitus ei ole myötätuntoinen, vaan sokea. Nuorilla menee huonosti."

      Poista
  32. https://yle.fi/a/74-20080282

    "– Minulle ei tule mieleen baaria, jossa olisi täysin turvallista olla. Dynamossa käy paljon queer-ihmisiä, mutta se ei ole kuitenkaan virallisesti seksuaalivähemmistöille tarkoitettu baari."

    Voi perustakaa pian näitä queer-baareja!

    Sen jälkeen älkää valittako "heterobaareista" ja niiden ankeista, turvattomista binäärivessoista. Ja kernaasti antakaa myös homoille takaisin omat baarinsa! Pliiiz!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on vielä paljon opittavaa trans-, queer- ja muusuporukasta ja heidän pelikirjansa ohjesäännöistä. Ei heillä ole aikomustakaan perustaa mitään omia, erillisiä tiloja itselleen. (Jos olisi, he olisivat tehneet sen jo aikoja sitten ja pysyttelisivät nytkin tyytyväisinä niissä omissa tiloissaan.) Sen sijaan he kolonisoivat muiden ihmisten ja ihmisryhmien jutut, tilat, tilaisuudet, illanvietot, innovaatiot, baarit, ravintolat, kahvilat, aktivismin, narratiivit, historian, sloganit, liput, logot, lentolehtiset, flyerit, bannerit ja niin edelleen. Koska transit eivät pysty luomaan mitään itse, he lainaavat tai varastavat kaiken muilta ja vääristelevät sen hiljalleen omiin tarkoituksiinsa sopivaksi. Sitten he valittavat, miten heillä on kaikkialla koko ajan turvaton olo, vaikka ovat itse ensin tunkeneet väkisin niihin paikkoihin, joissa nyt kokevat olevansa "turvattomia" ja "syrjittyjä". Jos sitten muut yksinkertaisesti häipyvät, jättävät transit rauhaan ja perustavat omat juttunsa uudelleen jossain muualla (esim. LGB Alliance, LHB-liitto), he raivostuvat siitäkin.

      Transien kanssa ei voi voittaa. Ihan sama mitä teet, toimit heidän mielestään kuitenkin väärin.

      Poista
    2. "Sinulla on vielä paljon opittavaa trans-, queer- ja muusuporukasta ja heidän pelikirjansa ohjesäännöistä."

      Aina välillä tulee hallusinoitua maailmasta, jossa ihmisryhmien väliset kitkat ja ongelmatilanteet ja intressien törmääminen olisivat ikään kuin neuvoteltavissa ja keskusteltavissa. Niin kuin joskus ennen muinoin oli. Sitten herään taas todellisuuteen.

      Poista
    3. Niin minäkin luulin, uskoin ja toivoin pitkään – kunnes lopulta tajusin, että nuo runkkarit eivät tule lopettamaan perseilyään, ellei joku nouse aktiivisesti vastustamaan heitä. Päätin tehdä jotain omalta osaltani ja perustin blogin. En aio lopettaa tätä, ennen kuin näen jotain konkreettista muutosta tapahtuvan ja transimperiumin romahtavan omaan mahdottomuuteensa.

      Poista
    4. Olin linkkaamassa juttua tänne, mutta se onkin jo jaettu täällä. Hyvä. Mietin itse, jätetäänkö jotain sanomatta, kun termit queer, sukupuolivähemmistö ja seksuaalivähemmistö vuorottelevat epäjohdonmukaisesti. Tarkoittaako haastateltava juuri sitä, että queerit aikaansaavat lesbojen turvattomuuden, mutta se on häivytetty jutussa?

      Poista
    5. Tuo epäjohdonmukainen termien paiskominen vuorotellen on ihan tarkoituksellista hämmentämistä. Tavan lukijan päähän kaadetaan tätä sekametelisoppaa niin, että se on yhtä ja samaa, samoine ongelmineen. Näitä eri ryhmien erillisiä tarpeita ja ongelmia ei koskaan eritellä, koska jos eriteltäisiin, huomattaisiin, että ei näitä ryhmiä ole mitään järkeä sotkea yhteen. Tätä on queer. Sotkemista, hämmentämistä, erittelemättömyyttä. Tätä sekasotkua on sitten kenenkään vaikea lähteä kritisoimaan vaikuttamatta änkyräkonservatiiviselta bigottifoobikolta, joka vihaa kaikkea paitsi omaa heterouttaan.

      Poista
    6. Transaktivistit ja vihervassut paskoivat Turun lgb-skenen takavuosina, silloin kun translippu nostettiin kaikista ylimmäiseksi Pandan johdolla, Eino Nurmiston rääkyessä taustalla päänsä perseeseen työntäneille cissuhomoille ja kaupungin ainoa homobaari laitettiin boikottiin. Silloin kun Pride alkoi muistuttaa vasemmistoliiton puoluekokousta, joissa tarjolla on ainoastaan cissuhomojen syyllistämistä, ilmastoaktivismia, vegaaniruokaa ja Palefacen jollotusta glitterbileiden ja riemun sijaan. Jokainen voi tykönään miettiä, millaista ja miten hauskaa on bilettäminen sinitukkaisten genderspessujen ja heterotransien seurassa heidän woke-säännöstöillään.

      Poista
  33. Jos joku ehti huolestua miesten tamponien riittävyydestä, niin ei hätää: sukupuolineutraalit kuukautistuotteet ovat tulossa markkinoille kaikille vaginallisille menstruoijille! Enää ei transmaskuliinien, naarasmuusujen ja muiden vuotavien ei-naisten tarvitse valua housuihin, sohville, tuoleille ja penkeille pinkin kukertavien kuukautissuojapakkausten takia!

    "Kuukautissuojia nyt miehille – Tältä kaikille suunnattu pakkaus näyttää
    Nyt kotimainen hygieniatuotemerkki tuo markkinoille sukupuolineutraaleja kuukautistuotteita."

    "Nyt Veikkolassa tuotteitaan valmistava Vuokkoset tuo markkinoille kokonaan sukupuolineutraalit kuukautistuotteet, jotka eivät korosta mitään sukupuolta. Valikoimaan kuuluu tamponi, alushousunsuoja ja kuukautisside."

    "Nyt myyntiin tulevat kokonaan sukupuolineutraalit uutuustuotteet ovat puolestaan pakattu kartonginvärisiin pakkauksiin. Miesten tamponiin verrattuna yksi kirjain on tiputettu pois ja pakkausta koristaa valkoinen palikkamainen teksti ja slogan ”for me”, minulle. Nämä pakkaukset eivät korosta mitään sukupuolta."

    "– Osa ihmisistä, joilla on kuukautiset, eivät identifioidu naiseksi. He voivat olla esimerkiksi miehiä, muunsukupuolisia tai intersukupuolisia. Toisaalta kaikilla naiseksi identifioituvilla ei ole kuukautisia, eikä se tee heistä yhtään vähemmän naisia, sanoo Sanna Karhu, Vuokkoset-tuotteita valmistavan yrityksen, Delipap Oy:n toimitusjohtaja.

    Vuokkosten kaupallisessa postauksessa uudet tuotteet ovat somessa saaneet kiitosta muustakin kuin sukupuolettomuudesta.

    – Autistisena aistiyliherkkänä arvostan rauhallista ja eleetöntä pakkausdesignia, eli tältäkin laidalta pisteet uudistukselle!, somessa kommentoidaan."

    https://www.iltalehti.fi/keho/a/452188f2-105b-489b-8d0c-3e9d14164e3f

    VastaaPoista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä