perjantai 29. maaliskuuta 2024

Miksi niin monet tytöt ovat päättäneet haluavansa olla mieluummin poikia?

83 kommenttia:

  1. Täydellisen osuvaa tekstiä, jälleen kerran. Jokikinen näistä kohdista täsmää täysillä siihen minuun, joka olin akselilla yläaste-lukio - ulkopuolinen, koulukiusattu, tyytymätön itseeni ja kehooni, mt-ongelmia, seksuaalista väkivaltaa, kaipuu hyväksynnälle sekä kontrollille - ja jos olisin lapsi/nuori nykyään, olisin nyt trans, ja läpeensä onneton.

    Noin pari vuotta sitten, kun nämä transasiat ja varsinkin detrans-tapaukset alkoivat nousta pintaan, mä olisin todella, todella vihainen näille detrans-tapausten vanhemmille - en heille, jotka astuivat peliin mukaan rahasta, koska he ovat ymmärrettävästi roskasakkia, vaan heille, jotka nyt vannottavat että he "noudattivat vain käskyjä". Mikään suomenkielen sana ei pystyisi täysin kuvaamaan sitä vihan ja halveksunnan määrää, jota mä kannoin sydämmessäni näitä surkeasti ruikuttavia vanhempia kohtaan - eritoten äitejä, koska isät tuntuvat näistä ulostuloista eriskummallista kyllä, puuttuvan (kuinka moni isä on tullut ns. ulos julistamaan, että ajoi lapsensa transpolille?). Sä olit suojelija, ja annoit lapsesi omaehtoisesti silpoa ja teloa itsensä peruuttamattomasti - sulla ei ole mitään oikeutta ruikuttaa surkeuttasi kenellekään! Sitten mä aloin miettimään asiaa hieman syvemmältä, ja nyttemmin, vihani on laantunut, muttei silti kadonnut.

    Tosiasiassa, mä en ikinä, siis ikinä, haluaisi olla yhdenkään näiden vanhempien paikalla, joiden lapset ovat ensin julistaneet olevansa trans, ja sitten myöhemmin detrans, ja täynnä katkeruutta, surua sekä itseinhoa - voiko kukaan edes kuvitella itse elävänsä kehossa, joka kantaa aikuisikään päätöksiä, jotka teit 12-vuotiaana? Nämä vanhemmat olivat mahdottomassa tilanteessa, niin säälittävältä kuin se kuulostaakin. Oma lapsi kärsii, et itse tiedä mitä tehdä, joten käännyt ammattilaisen puoleen - jos päädyt epäilemään ammattilaista, se on se viimeinen apukeino jonka juuri heitit pois pöydältä, joten kenen puoleen seuraavaksi käännyt? Ja kun kaikkialta ympäriltä kuuluu, miten lapsesi tappaa itsensä jos et tee mitään... Vanhemman tehtävä on suojella lastaan, ja tässä se tragedia juuri piileekin - niin paljosta pitäisi vanhempana tietää ja olla perillä, mutta aina tulee vastaan joku, joka antaa olettaa, että tietää paremmin, ja epäilys itseään kohtaan kasvaa ja kärpäsistä tulee härkäsiä. Ja kun olet jo astunut syvään päähän ja satsannut asiaan tarpeeksi, on tappio luovuttaa tai ottaa takapakkia; mitä järkeä missään tässä sitten edes oli - sullahan ei ole enää rintoja/penistä jäljellä?! Kukaan ei näe tulevaa mutta me kaikki näemme kyllä menneeseen, ja se on hirveää katsoa taakse ja kiduttaa itseään asioilla, jotka olisi pitänyt tehdä toisin, tai jättää tekemättä. Se on kuitenkin se oma lapsi, joka on siinä tilanteen keskiössä! Me täällä blogissa tiedämme kyllä, miten haitallinen ideologia ehdoton affirmaatio on, mutta tietävätkö kaikki muut? Katsoin tässä hetki sitten youtubesta erään detrans-nuoren äidin haastattelun, ja thumbnail-kuvassa luki "mommy, you did this to me", ja joo, emotionaalinen manipulaatio toimi. Säälin sitä naista, ja säälin sitä lasta. Kumpaakin kusetettiin pahasti silmään, ja vihan kohteeni on kaiketi vain siirtynyt, ei niinkään lieventynyt.

    Tästä kaikesta on tulossa ihan helvetillinen sotku. Transeille ja detranseille, homoille ja kaikille muille - meille kaikille. Nälvitään ehdottomasti nämä transhausen-vanhemmat palasiksi paitsi täällä blogissa, mutta ihan kaikkialla muuallakin, mutta minä lupaan ottaa itselleni uuden oppiläksyn käsittelyyn, että detrans-tapauksissa on aina kaksi uhria - itse detrans, sekä vanhempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko julkisuudessa ollut yhtään Transhausen-vanhemman haastattelua, jossa tämä olisi esittänyt pahoittelunsa lapsensa kemiallisesta ja kirurgisesta kastraatiosta ja terveyden, hedelmällisyyden ja seksuaalisuuden tuhoamisesta väärillä leluilla leikkimisen ja sukupuolen epätyypillisen ilmaisun vuoksi? Siinä kyllä vaaditaan kanttia.

      Poista
  2. "Nälvitään ehdottomasti nämä transhausen-vanhemmat palasiksi paitsi täällä blogissa, mutta ihan kaikkialla muuallakin"

    Eikä unohdeta transaktivisteja ja transaktivistien valtaamia entisiä lgb-järjestöjä, joiden vanhoihin ansioihin pohjautuvalla auktoriteetilla tuutataan tieteenvastaista transideologiaa opetussuunnitelmiin ja oppimateriaaleihin. Eikä unohdeta myöskään Transhausen-perheiden järjestöjä, intersektionaalisia feministejä eikä vihervasemmistolaisia puolueita, jotka ovat asettaneet blokkerihoitojen vapauttamisen ja juridisen sukupuolitiedon itsemäärittelyn laajentamisen alaikäisille. Ei unohdeta transaktivisteja, jotka groomaavat nuoria somekanavilla ja jotka opastavat nuoria huijaamaan Transpolin seulaa. Ei unohdeta transjulkaisuja, jotka demonisoivat transpolien toimintaa ja mainostavat epäeettisesti toimivia ulkomaisia nettilääkäreitä Transpolilta jäähyn tai hylsyn saaneille tasapainottomille nuorille ihmisille. Ei unohdeta hyödyllisiä idiootteja, jotka vahvistavat transhulluutta hyvepisteiden toivossa. Ei unohdeta valtamediaa, joka on tuutannut kritiikittä transaktivistien turautuksia. Tavistockin skandaalin jälkeen kukaan ei voi enää pokalla väittää, ettei ole tiennyt alaikäisten ja nuorten transiuttamisen ongelmallisuudesta. On todella häkellyttävää, että näin marginaalinen ilmiö on läpäissyt yhteiskunnan kaikki rakenteet, eikä kukaan ole tohtinut sanoa, ettei tässä ole mitään järkeä.

    VastaaPoista
  3. Quebecilainen tuore dokumentti, jossa mukana myös Riittakerttu "Suomi mainittu" Kaltiala:

    https://www.youtube.com/watch?v=VPU3JtcL3-E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin tuon dokumentin ja mietin jälleen kerran miten paljon transilmiön taustalla häärii aktivistipsykologeja, joista tuossakin oli yksi järkyttävä esimerkki. Rajatilapersoonallisuutta ei psykologin mukaan ole olemassa, on vain väärin diagnosoitua transsukupuolisuutta. Mitä kaikkea muuta hän on mahtanut diagnosoida transsukupuolisuudeksi? Luin aikoinaan 80- ja 90-lukujen "satanic ritual abuse" -hysteriasta, jota pyöritti mm. joukko kajahtaneita psykologeja ja sosiaalityöntekijöitä.

      Poista
  4. Rowling uhmakkaana:

    "Harry Potter -kirjailija JK Rowling uhoaa poliisille: ”Odotan pidätystäni”
    Harry Potter -kirjoistaan tunnettu JK Rowling yllyttää poliiseja pidättämään hänet."

    "Rowling on jälleen julkaissut viestipalvelu X:ssä liudan viestejä, joissa hän kutsuu transnaisia miehiksi. Sky News kertoo Rowling X:n viesteillään haastaa Skotlannin uuden viharikoslain.

    Jo viime lokakuussa, lain valmisteluvaiheessa, Rowling sanoi menevänsä mielellään vankilaan transfobisiksi katsottujen näkemysten vuoksi.

    Nyt voimaan tulleen lain on tarkoitus ehkäistä vaurioita joita viha ja ennakkoluulot aiheuttavat. Lain antamaa suojaa haitalliselta käytökseltä ollaan laajennettu koskemaan ikää, vammoja, uskontoa, seksuaalista suuntautumista sekä transsukupuolisen identiteettiä.

    Rowling on huolissaan muun muassa sanan- ja uskonnonvapaudesta mikäli biologisen sukupuolen tarkasta määritelmästä tulee laitonta."

    "Rowlingin mielipiteet transasioihin liittyen ovat keränneet kritiikkiä. Ensimmäisen kerran hän otti asian puheeksi jo vuonna 2019, kun hän twiittasi tukensa brittitutkijalle, joka menetti työnsä sen jälkeen, kun tämä oli kirjoittanut transfobisia kommentteja."

    "Rowling ei ole missään vaiheessa perääntynyt sanomisistaan."

    https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b9848b66-5480-4a1e-9560-e1a4e17da910

    Yhtään esimerkkiä Rowlingin väitetystä transfobiasta ei sitten löytynyt tähänkään jutuntynkään. Taitaa olla yhtä toivotonta saada esimerkkejä Rowlingin transfobisista lausumista ja siitä, mikä tekee niistä transfobisia, kuin saada tyhjentävä määritelmä transiudelle. Ilmeisesti Rowlingin transfobia on samanlainen uskonkappale kuin "transnainen on nainen", "lapsen sukupuolta ei voi tietää, ennen kuin hän kertoo sen", "naisella voi olla penis ja mies voi synnyttää", "penistä vaginaan -seksi on homoseksiä" ja "sukupuolia on enemmän kuin kaksi".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hesarin kommenttikenttä ei petä:

      "Ja toisaalta, miksi 'biologinen sukupuoli' pitää mainita, jos sukupuolinen identiteetti on yhteiskunnassa ja ihmisten välisessä kanssakäymisessä kuitenkin määräävä tekijä, eikä senkään mainitseminen ole usein tarpeellista."

      "Onpa ikävää, että miljardööri päättää ottaa silmätikuikseen haavoittuvaisessa asemassa olevat ihmiset. Todella tökeröä, että hänen mielestään vaikeassa tilanteessa olevat, sukupuoli-identiteettinsä kanssa painiskelevat nuoret ansaitsevat kelvottoman, virheellisen ja epätäydellisen ihmisen leiman.

      Hän ansaitsisi vihapuheestaan vankilatuomion, koska millään sakkorangaistuksella ei ole merkitystä hänen tulotasollaan. Hän on päättänyt antaa pahan kiertää, ja haluaa kostaa nuorena kokemansa väkivallan kehottamalla muita väkivaltaan täysin hänen kokemukseensa liittymätöntä pientä vähemmistöryhmää kohtaan. Historiasta tuttu toimintamalli - syytetään jotain asiaankuulumatonta ryhmää kevein perustein, ja luotetaan siihen, että vihaajia löytyy. Kun väkivaltaa esiintyy, voidaan sitten todeta, ettei tämä mitenkään hänen puheisinsa liity..."

      "Hermafrodismi on biologisesti tunnistettu ominaisuus jossa ihmisellä voi olla molemmat sukuelimet, ja täten hän on kolmas. Muunsukupuolinen.

      Emme osaa tieteellisesti tunnistaa ihmisen psykofyysistä tunnetta henkisestä hermafrodismista. Ihminen on luonnostaan trans, kunnes hän syntyy yhteiskunnan määritelmään tytöstä tai pojasta johon koko kasvuympäristö häntä lokeroittaa. Tämä on täyttä humpuukia ja lähinnä kolonialisaation tuotos. Ihmisyys on paljon enemmän kuin pinkki tai vaaleansininen väri."

      https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010331141.html

      Poista
    2. "Ihminen on luonnostaan trans, kunnes hän syntyy yhteiskunnan määritelmään tytöstä tai pojasta"... ajatelkaa, että joku on ihan oikeasti kirjoittanut tuon lauseen. Ilmeisesti vakavissaan.

      Poista
    3. "Emme osaa tieteellisesti tunnistaa ihmisen psykofyysistä tunnetta henkisestä hermafrodismista."

      Mitä ihmettä on henkinen hermafrodismi? Miten voi olla henkisesti hermafrodinen? Ei kai yksikään eliö ole sitä henkisesti, koska sehän liittyy fyysisiin ominaisuuksiin? Jos trans tarkoittaa alkuperäisessä määritelmässään halua olla toista sukupuolta, miten voi jokainen olla luonnostaan sellainen? No, se tietysti tarkoittaa tuossa transin uutta määritelmää, jossa se on jotain sukupuoletonta tai sukupuolen ulkopuolista, mutta sekin on silkkaa kielipeliä.

      Tuo aiempi kommentoija ei varmasti ole edes lukenut Rowlingin manifestiä tai ajatuksia aiheesta.

      Nuo molemmat kommentoijat taisivat olla itse nimistään päätellen muuten miehiä.

      Poista
  5. MOTHER SPEAKS OUT AFTER BEARDED MAN THREATHENED TO POSE AS TRANS TO ENTER WOMEN'S CHANGE ROOM

    A spokesperson for a mother whose daughter was allegedly assaulted speaks out, after the mother confronted a man who was inside of the women’s change room her daughter was in at the Cowichan Aquatic Centre.

    A viral video showing a shocking encounter at the Cowichan Aquatic Centre located on Vancouver Island has sparked outrage and concern amongst residents who are calling for more safety in sex-based spaces.

    The footage, which was first posted March 24 on Facebook by a Saige Point, who claims to be an auntie of a little girl who was allegedly assaulted after her mother confronted a man who had been inside the women’s changeroom at the centre, shows a man reportedly named Natus Butler, defend his actions by threatening to be a transgender woman.

    “I can identify as a bearded woman if I want and there is nothing you can do about it,” Butler says seconds before the woman appears to be assaulted by one of his female companions. According to Point, what followed after the camera goes black was the man allegedly physically harming her 10-year-old niece.

    Naturally, the incident has sparked outrage in the community for advocates of same-sex safe spaces who are still upset after another Vancouver Island mother, Janayah Wright, was vilified for speaking out about a man wearing a wig whom she allegedly caught peeping under the stall of her eight-year-old daughter at the Nanaimo Aquatic Centre in 2023.

    Unlike the state choice media outlets like Chek News, who made the incident and subsequent (and justified) concern appear to be “a big misunderstanding” that’s fueling “trans hate”, Rebel News interviewed a spokesperson for the mother, Serena Winterburn, who made it clear, “this was a matter of safety concern,” noting the mother believes in gender fluidity as does Winterburn.

    During our interview with Winterburn, Rebel News captured more of the mother’s message, including how she is seeking legal counsel on how best to proceed after the incident.

    https://www.rebelnews.com/mother_speaks_out_after_bearded_man_threatened_to_pose_as_trans_to_enter_womens_change_room

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutmut mut... ainoastaan oikeat transit hyödyntävät itsemäärittelyä! Ja sitä paitsi transnaista ei erota mitenkään oikeasta naisesta. Sosiaalinen sukupuoli ja silleen, vaikka keholla ei olekaan sukupuolta!!! Suomessakaan ei nähty aiheelliseksi tehdä mitään varotoimia itsemäärittelyn väärinkäytön ehkäisemiseksi, vaan naureskeltiin varoittelijoille ja haukuttiin transfoobikoiksi. Kukaan ei ole vieläkään antanut uskottavaa selitystä sille, että miksi muuta yhteiskuntaa velvoittava juridinen sukupuolitieto on voitava vaihtaa ilman transdiagnoosia tai aiettakaan transhoitoihin.

      Poista
    2. Kun rajat poistetaan, on vaikea luoda enää minkäänlaisia sääntöjä. Kun annetaan lupa sille, että naisten pukuhuoneeseen saavat tulla kaikki naiseksi itsensä kokevat, on vaikea enää määritellä, miltä naiseksi itsensä kokevan pitäisi näyttää. Jos nyt vaikka katsoo Planet Fitness -tapauksen naisten pukuhuoneeseen tunkeutujaa ( https://nypost.com/2024/03/22/business/planet-fitness-assigns-staffer-to-assist-transgender-client-in-womens-locker-room/ ), hänhän ei selvästikään edes yritä näyttää naiselta. Ja miksi pitäisikään? Meillähän on nyt sääntö, että toisen sukupuolta ei saa olettaa. Meille on myös kerrottu, että henkilö itse tietää kyllä, mitä sukupuolta hän on, ja näin olleen tietää myös sen, mihin pukuhuoneeseen kuuluu. Kaiken lisäksi Suomessakin feministit ovat muistuttaneet, että jos pukuhuoneessa heiluva heppi ahdistaa jotakuta naista, tämän naisen pitää itse käsitellä henkilökohtaiset traumansa eikä purkaa niitä muihin.

      Poista
    3. "jos pukuhuoneessa heiluva heppi ahdistaa jotakuta naista, tämän naisen pitää itse käsitellä henkilökohtaiset traumansa eikä purkaa niitä muihin"

      Odotan vaan sitä päivää kun ihmiset tajuavat, ettei näissä nykyisissä sukupuolitetuissa tiloissa ole mitään ideaa, koska niihin voi kävellä tasan millainen ja minkänäköinen ihmisotus tahansa.
      Jos feministejä naisten tiloissa heiluva heppi ei haittaa, niin miksi haittaisi sekään, jos kaikista tiloista tehtäisiin unisexiä ja yhtäkkiä samoissa tiloissa heiluisi kymmenittäin miesten heppejä.
      Arvon feministit voisivat sitten riisuutua ja käydä suihkussa kiilusilmäisten miesten edessä. Jos se tuottaisi mielipahaa, niin traumaterapiaan siitä.
      Toisten naisten traumojen tai epämukavuuden vähättely on aika typerää jos ei ole itse valmis astumaan sinne epämukavuusalueelle.

      Poista
    4. Iteäni tässä jutussa ärsyttää erityisesti se, että jos tämän hyypiön vastenmielinen (sekä transvihamielinen) asenne otetaan pois pöydältä - mikä siis itsessään tekisi hänestä kenen tahansa naisen tai lapsen silmissä ihan helvetin pelottavan - tämä mies ei ole millään tavoin maskuliinisesti uhkaava. Ei pitkä, ei lihaksikas, ei ns. linnakundin näköinen... vain kovaääninen ja väkivaltainen misogyyni, jonka ensimmäinen vaisto on ahdistella naisia ja käydä lapsiin käsiksi. Tämä on pelkkä säälittävä luuseri, ja silti hänelle ei kukaan mukamas mahda kerrassaan mitään?! Missä ovat isät?! Missä ovat aviomiehet?!

      Taidan muutenkin liikkua hieman liian liberaaleissa piireissä, sillä eritoten naiset tuntuvat merkillisellä tavalla ns. alistuneen tälle "uudelle normaalille" - että yksinomaan naisille tarkoitettuja yksityistiloja ei enää ole ja siihen pitää vain tottua, kikkeleistä ei saa traumatisoitua, ja jos nainen kohtaa naisten tiloissa miesten osalta väkivaltaa, siihenkin pitää vain alistua, koska niin sen nyt vain kuuluu tapahtua (?) - kuten hyvät Handmaidenit! Onko tämä nyt sitä patriarkaattia sekä raiskauskulttuuria?

      Itse kyllä olettaisin, ettei patriarkaatti koskaan sallisi miesten esiintyä naisina häpeän pelossa, mutta haastakoon toki se, joka muuta väittää.

      Poista
    5. "kikkeleistä ei saa traumatisoitua, ja jos nainen kohtaa naisten tiloissa miesten osalta väkivaltaa, siihenkin pitää vain alistua, koska niin sen nyt vain kuuluu tapahtua"

      Things go full circle. Kunnon naisen pitää olla miellyttävä ja alistuva lapanen, joka laittaa kaikkien muiden, erityisesti miesten, tarpeet omiensa edelle. Väkivaltakin miesten suunnalta on vain oikeutettua kurinpitoa, minkäs mies luonnolleen voi. Olemalla hyvä ja miellyttävä Nainen, keräät täydet pisteet paitsi miesten silmissä, myös muiden naisten, jotka haukkana vahtivat sosiaalista suoriutumistasi Naisena.

      Poista
    6. "Kunnon naisen pitää olla miellyttävä ja alistuva lapanen, joka laittaa kaikkien muiden, erityisesti miesten, tarpeet omiensa edelle."

      Näin vielä muutama vuosi sitten somessani niitä wokemiesten naisia "tsemppaavia" keep being difficult women -meemejä. Viime aikoina ei ole jostain syystä enää näkynyt. Kenties he ovat itsekin tajunneet viestinsä perinpohjaisen valheellisuuden ja ristiriitaisuuden. Enää heidän ei tosin tarvitse naisia nuoleskella, koska intersektionalistit eivät heitä uhkaa ja meitä, jotka olemme silleen oikeasti aika hankalia, on ihan legit vihata ja solvata.

      Poista
    7. Minusta tuntuu, että naisia tsemppaavien miesten ongelmana on, etteivät miehet voi koskaan lopulta tietää, miltä naiserityiset kysymykset naisista tuntuvat. Siinä käy niin kuin feminismissä on nyt käynyt, että miehet vievät siinäkin tilan naisilta. Ei kai miesten tehtävä ole opettaa naisille, mitä heidän oma liikkeensä kannattaa?

      Minusta vaan on niin perin juurin kummallista, että naiset antavat tämän tapahtua ja vaikka tosiaan olen sitä mieltä, että miehenä minun ei pitäisi sanoa feminismiin mitään, niin sitten kun näkee sen tilanteen, jossa ollaan, niin on mahdotonta olla hiljaa. Ja sitten minusta se intersektionalistinen ajatus, että feminismin pitäisi muuttaa miehiä tai emansipoida miehet (mistä?), on miehille haitallinen ja mahdoton. Siksi minusta feminismin pitäisi keskittyä naiserityisiin kysymyksiin ja pitää rajansa. Jopa se brittiläisen naispolitiikon ehdottama ulkonaliikkumiskielto miehille on paljon parempi kuin se, että miehiä ruvettaisiin "emansipoimaan" kasvatuksella feminismin nimissä.

      Toivottavasti en nyt itse sorru mihinkään naisilta varastamiseen, kun pidän naisten turvallisuuden argumenttia tärkeänä biologisen sukupuolikäsityksen perustelussa. Se on kuitenkin tärkeä myös kaikille sellaisille miehille, jotka kokevat esimerkiksi unisex-vessat ahdistavina. Itse koin tosi hämmentävänä ja epämukavana, kun esimerkiksi Ateneumissa WC-tiloissa risteili joka paikassa naisia ja miehiä. Tuntui siltä, että ei tämä voi olla näin ja että täältä pitää päästä äkkiä pois. Siinä mielessä tämä on molempien sukupuolien ongelma.

      Siis miehet naisten tiloissa joko
      a) tekevät pahaa naisille
      tai b) eivät tee pahaa naisille, mutta ovat ahdistuneita siitä, että heissä herää sellaisia ajatuksia
      tai sitten c) eivät tee pahaa naisille eivätkä ajattele voivansa tehdä, mutta ovat ahdistuneita siitä, että vaistoavat naisten pitävän heitä potentiaalisina uhkina.

      Suurin osa miehistä kuulunee ryhmään c) mutta sehän ei tilannetta helpota.

      Poista
    8. "Toivottavasti en nyt itse sorru mihinkään naisilta varastamiseen, kun pidän naisten turvallisuuden argumenttia tärkeänä biologisen sukupuolikäsityksen perustelussa. Se on kuitenkin tärkeä myös kaikille sellaisille miehille, jotka kokevat esimerkiksi unisex-vessat ahdistavina."

      Naisena voin ainakin omasta puolestani luvata, ettet todellakaan sorru. Se on vain hienoa nähdä, että naisasiat kiinnostavat jossakin määrin myös miehiä, mutta kuten jo todettu, miehet ovat vain yltyneet ottamaan vähän liikaa tilaa/ääntä koko feminismiliikkeessä - kertovat naisille, mikä nainen edes on, jos mikään, yms. Me naiset olemme itse antaneet tämän tapahtua - miksi, siitäkin on täällä jo monia epäilyksiä, suurin osa paikkaansapitäviä ja todella säälittäviä selityksiä, kun niitä mustalla fontilla lukee. Toivottavasti en nyt vastavuoroisesti itse astu kenenkään varpaille kun kysyn - kokevatko miehet aivan erityisesti unisex-vessat ahdistavina juuri nimenomaan kissatappeluiden, vaiko #metoo- sekoilun vuoksi?

      "Siis miehet naisten tiloissa joko
      a) tekevät pahaa naisille
      tai b) eivät tee pahaa naisille, mutta ovat ahdistuneita siitä, että heissä herää sellaisia ajatuksia
      tai sitten c) eivät tee pahaa naisille eivätkä ajattele voivansa tehdä, mutta ovat ahdistuneita siitä, että vaistoavat naisten pitävän heitä potentiaalisina uhkina.

      Suurin osa miehistä kuulunee ryhmään c) mutta sehän ei tilannetta helpota."

      Ihan on totta, että loppupeleissä tuo ryhmä a on niistä kaikista pienin miesryhmä, mutta ihan pelkkä sen olemassaolo riittää usein meille naisille epäilemään kaikkia naistiloihin - vaikka siiten huutaen ja uhkaillen - pyrkiviä miehiä ties mistä kamalasta, kunnes toisin todistetaan (miten se todistetaan... pieni kunnioitus sekä ymmärrys naisten rajoista ajaisi jo pitkälle). Se ei ole ilkeyttä, eikä se ole henkilökohtaista.

      Poista
    9. "kokevatko miehet aivan erityisesti unisex-vessat ahdistavina juuri nimenomaan kissatappeluiden, vaiko #metoo- sekoilun vuoksi?"

      Luulen, että miehetkin haluavat hoitaa intiimitoimet, pukemiset, pesemiset ja vessa-asiat yksityisesti ja jos samassa tilassa on pakko olla muita ihmisiä, niin silloin mieluiten vain saman sukupuolen edustajia. Luulen, että innokkaimmat itsemäärittelyn kannattajatkaan eivät oikeasti halua unisex-unelmaa itselleen, naisystävilleen ja tyttärilleen, mutta konservatiivisen kullifoobikon ja transfoobikon leima pelottaa enemmän kuin turvallisuuden, yksityisyyden ja arvokkuuden takaaminen naisille ja tytöille - ja myös miehille ja pojille.

      "ihan pelkkä sen olemassaolo riittää usein meille naisille epäilemään kaikkia naistiloihin - vaikka siiten huutaen ja uhkaillen - pyrkiviä miehiä ties mistä kamalasta"

      Sitä ei tosiaan voi päältä päin katsoen tietää, missä aikeissa naisten tiloihin pyrkivä mieskehoinen henkilö on liikkeellä. Helpoin ja halvin turvatoimi onkin ollut naiserityisten tilojen perustaminen, jonne edes homomiehet eivät ole tervetulleita. Naisilla ja tytöillä on oltava oikeus turvallisuuteen, yksityisyyteen ja arvokkuuteen intiimitiloissaan. Naisilta menee viimeinenkin turvapaikka, jos ahdistelijamiehen on sosiaalisesti hyväksyttyä ja laillista seurata perässä naistenvessaan. Unisex-tilojen fanit edistäkööt niiden lisärakentamista sukupuolitettujen tilojen rinnalle.

      Tässä tapauksessa marketin naisten vessassa naisia vessakopin seinässä olevista reiästä tirkistellyt ja ties mitä muuta puuhaillut pervomies ei syyllistynyt hovioikeuden mukaan mihinkään rikokseen:

      "Tamperelaismies tirkisteli Citymarketin vessassa – Erikoinen selitys
      Hovioikeus päätyi yllätysratkaisuun kaupassa tirkistelleen miehen tapauksessa."

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4e1755c8-f580-4f83-a765-7b4988afc80e

      - eri

      Poista
    10. Itselleni ei miehenä ole koskaan tullut mieleenkään tunkea naisten wc-tiloihin eikä varmasti suurimmalle osalle muistakaan miehistä. Kerran kävin vieraassa kahvilassa wc:ssä (eriö, jossa pieni pesutila) ja ajattelin että on tämä vähän erikoisesti sisustettu. Vasta jälkeenpäin tajusin, että taisi olla naisten wc. Kun naiset tulevat miesten wc-tiloihin, niin se ei tietenkään ole mikään uhka, mutta helvetin ärsyttävää se on. Baareissahan tätä näkee paljonkin, joskus muuallakin. Jos tultaisiin edes sillä asenteella, että "voidaanko tulla, kun naisten puolella on niin täyttä", mutta ei. Tullaan uhmakkaasti kuin Euroopan omistajat, sillä asenteella, että "mehän tullaan eikä teiltä mitään kysytä". Kuse siinä sitten rännillä ja teeskentele, että ei haittaa. Samat ihmiset, jotka vaativat itselleen kunnioitusta ja oman yksityisyytensä ehdotonta vaalimista, eivät itse osoita vastaavaa kunnioitusta muille. Se ärsyttää ihan helvetisti, joskus pistää suorastaan vihaksi.

      Poista
    11. Ei minullekaan eikä todellakaan useimmille miehille. Sellainen on (hetero)miesten maailmassa koodin rikkomista eli eräänlaista huijaamista naisten lähelle pääsemiseksi, jonka ymmärretään myös ahdistavan naisia. Sellaisesta kyllä rangaistaan miesten maailmassa. Jos ajatellaan raiskaajia ja pedofiileja, niin onhan heilläkin vankilassa väkivallan uhka toisten miesvankien taholta, koska heitä pidetään raukkoina. Sitten ovat wokebrot, jotka ideologia on sokaissut tai jotka ajattelevat transnaisia tukemalla saavansa suosiota ja sosiaalista pääomaa. Enemmistö miehistä ei varmastikaan katsoisi edelleenkään hyvällä naisten pukuhuoneeseen menevää miestä, etenkin jos uhrit ovat äitejä, siskoja, tyttäriä tai naispuolisia kavereita. Tosin nykypäivän feminismin virtaukset haluaisivat riisua miehiltä "warrior-protector" -roolin, joka on ollut evoluutiossa tarpeellinen juuri näiden asioiden takia.

      Poista
    12. "Sellainen on (hetero)miesten maailmassa koodin rikkomista eli eräänlaista huijaamista naisten lähelle pääsemiseksi, jonka ymmärretään myös ahdistavan naisia. Sellaisesta kyllä rangaistaan miesten maailmassa."

      Tämä on naisena hyvä tietää sekä kuulla, mutta uteliaisuuttani kysyn; rangaistaan, eli, fyysiset hakkajaiset, vaiko ns. "kunnian menetys"?

      Itse joudun omissa kaveri/puolituttujen piireissäni melkoisen usein tällaisten kysymysten äärelle, kun porukkani miespuoliset tietävät minut melkoisen ulospäinsuuntautuneena sekä ronskina mimminä, että kuinka tämä ajatus transnaisista/AGP-miehistä naisten tiloissa voi muka olla minulle niin vaikea sulattaa, kun kerta olen tietävästi jakanut yhteiset väliaikaiset lomamajoitustilat, sekä saunavuorot hyvien miesystävieni kanssa - mitä eroa niillä ventovierailla miehillä sitten muka voisi olla, varsinkaan jos he identifioituvat naisiksi (eikö heidän pitäisi olla täysin vaarattomia, kuten homot?)? Minä yritän asiaa heille selittää näin; minä annan suostumukseni joko olla, tai olla olematta samassa tilassa miespuolisten ystävieni kanssa, luottaen ettei minua rangaista kummastakaan vaihtoehdosta, ja luottaen myös, ettei minulle tapahdu mitään esim. siellä saunassa, missä saunon ystävieni kanssa - eikä ole koskaan tapahtunutkaan, kaikki miespuoliset ystäväni ovat vakaissa avosuhteissa naisystävieni kanssa - seksuaalisuudella ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Minulla tulisi mielestäni olla myös oikeus antaa suostumuspäätös siitä, jaanko samat tilat myös ventovieraiden miesten kanssa, vaiko en, ja jos en, minua ei pitäisi rangaista siitä hyvästä, ja tässä kohtaa monien miesten naamat vääntyvät irveeseen, kuin jos puhuisin heille vierasta kieltä. Asia kärjistyi kerran aikas rumasti, kun kerran kaljoilla eräs semituttavani - mies, joka tunnetusti käyttää naisten alusvaatteita - yltyi syyllistämään minua, että oikeuteni kieltäytyä jakamasta tilojani miesten kanssa aiheuttaa vielä jonkun itsemurhan. Naiset eivät minua tässä asiassa puolusta - he haluavat edes teeskennellä olevansa "suvaitsevaisia".

      Poista
    13. "Tämä on naisena hyvä tietää sekä kuulla, mutta uteliaisuuttani kysyn; rangaistaan, eli, fyysiset hakkajaiset, vaiko ns. "kunnian menetys"?"

      Se riippuu piireistä. Omat piirini ovat sen verran sosioekonomisesti keskiluokkaiset, että harvemmin mitään fyysistä tehdään. Paheksuntaa tulee varmasti. Sitten voisin kuvitella, että jossain muissa miesporukoissa annettaisiin satikutia. Voitaisiin myös nauramalla alentaa naisten tiloihin pyrkivä mies.

      Tätä on vähän kurja tunnustaa, mutta kun murrosiässä seiska- tai kasiluokkalaisena itse huomasin, että joillain tytöillä oli tapahtunut fyysisiä muodonmuutoksia ja itse olin heräämässä hormonitoimintaan, niin katselin joskus koulun käytävällä tyttöjä vähän väärään kohtaan tuijottaen. Silloin toiset pojat huomauttivat asiasta hieman pilkallisesti ja ymmärsin, että niin ei ole sosiaalisesti oikein tehdä. Minulla kesti kauan todistaa, että se jäi siihen, koska toiset pojat kuittailivat siitä vielä pitkän ajan päästäkin. Sen jälkeen olen aina tajunnut, että niin ei saa tehdä. Tämä tapahtui 1990-luvulla. Varmaan jossain muualla olisi voitu rohkaista toiseenkin suuntaan, mutta kyllä se kontrolli pojilla ja miehilläkin joskus on, vaikkei häirinnän tilastoista uskoisi.

      Poista
    14. "Silloin toiset pojat huomauttivat asiasta hieman pilkallisesti ja ymmärsin, että niin ei ole sosiaalisesti oikein tehdä."

      Tässä on paljon perää, ja toimii myös meidän naisten kohdalla, mutta hieman eritavoin. Samaan tapaan siinä ala-asteen lopulla, ylä-asteen alussa me tytöt teimme toisillemme selväksi - joskus hyvin ilkeästikin - että pojat, ne kyllä saa kiinnostaa, mutta tyrkky ei saa olla. Ei sitä meille yksikään poika opettanut, vaan me tytöt toisillemme. Ja siinä missä pojat näyttivät tarvitsevan jotain konkreettista, että sai sanomista, me tytöt emme - pelkkä olettamus usein riitti, ja siitä kuuli kaikki. Eikä vain yksi kerta riittänyt, vaan siitä sai kuulla toooosi pitkään, ja saattoivat eritoten sosiaaliset seurauksetkin yltyä ihan poissulkemiseksi asti. Siinä lienee ollut mukana hitusen kateutta, tai kenties jonkinlaista likkanokittelua, mutta ymmärsihän sen, että jos pojat hoksasivat, että tuolta yhdeltä saa ns. "huomiota" ja "pientä kivaa", niin sitten ovat kaikki muutkin vapaata riistaa, ja siitä vasta pojilta huuto syntyykin jos/kun tytöt sitten lopulta sanovat, että nyt menee liian pitkälle.

      Poista
  6. HS kirjoittaa epämääräisen uutisjutun Rowlingista ja Skotlannin uudesta vihapuhelaista.
    Kommenteissa jotkut uhoavat, että Rowling ansaitsisi vankeustuomion "vihapuheestaan".
    https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010331141.html
    (Jutussahan jää mainitsematta mm. että Skotlannin uusi laki ei suojele meitä biologisia naisia (eikä biologisia miehiä) vihapuheelta. Sen sijaan auta armias, jos joku käyttää jostakin transidentifoituvasta miehestä väärää pronominia! Vihapuhetta! Vankilaan!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kommentit ovat ihan käsittämättömiä. Kommentoijat puhuvat mm. sukupuoliahdistuksesta kärsivistä nuorista ymmärtämättä yhtään, mitä edes tarkoittavat. Lisäksi on täysin hukassa se, että naisten tiloihin tunkevat miehet ovat ne, joiden esiintymiseen Rowlingin huoli ennen kaikkea kohdistuu. Huomasin sellaisenkin, että aika moni mies on siellä teilaamassa Rowlingia. Jos Rowlingin sijaan joku konservatiivimies tai yleensä mies olisi sanonut vastaavaa, mitenkähän olisi?

      Poista
    2. "Jos Rowlingin sijaan joku konservatiivimies tai yleensä mies olisi sanonut vastaavaa, mitenkähän olisi?" Konservatiivimiesten kannanottoja asiaan ei Suomessa uutisoida, ei ainakaan ennen kuin tuomio oikeasti napsahtaa. Eikä kommentointi silloinkaan empaattista ole, vihervasemmistolaiset osaavat olla oikein häijyjä siihenkin suuntaan. Rowlingin kohdalla kyse on siitä, että hän on vasemmiston silmissä tietynlainen "luokkapetturi", luopio. Konservatiivimiehen kohdalla kukaan ei mitään muuta odotakaan, kelvoton ihminen mikä kelvoton ihminen. Mutta edistyksellisiä ja vasemmistolaisia kantoja muista asioista esittäneenä naisena Rowlingin pitäisi "tietää paremmin".

      Poista
  7. Skotlannin vihapuhelaki Heikelän & Koskelon käsittelyssä:

    https://www.youtube.com/watch?v=K_HORdZGlrY

    VastaaPoista
  8. Somessa näkyy mussutusta siitä, kuinka on epäkohteliasta olla käyttämättä läpimenevästä transnaisesta tämän vaatimaa pronominia tai olla päästämättä häntä naisten tiloihin. Tämä herättää sen epämiellyttävän kysymyksen, että milloin transnainen on riittävän läpimenevä. Riittääkö kolttu, korkkarit ja meikki, vai pitääkö läpikäydä jonkinasteinen kehollinen transitio? Harva transnainenhan on millään tasolla läpimenevä, saati vähissä pukeissa intiimitiloissa. Se herättää jatkokysymyksen, että miten erottaa ulkoisesti oikean transnaisen transvestiitista tai autogynefiilistä, jotka vain haluavat toteuttaa fetissiään naisten tiloissa? Ja miksi ihmeessä niin kovin moni transihminen kannattaa ei-transien itsemäärittelyä, joka mahdollistaa pervoilun ja opportunismin pilaten samalla oikeasti transien uskottavuuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Tämä herättää sen epämiellyttävän kysymyksen, että milloin transnainen on riittävän läpimenevä. Riittääkö kolttu, korkkarit ja meikki, vai pitääkö läpikäydä jonkinasteinen kehollinen transitio?" "Se herättää jatkokysymyksen, että miten erottaa ulkoisesti oikean transnaisen transvestiitista tai autogynefiilistä, jotka vain haluavat toteuttaa fetissiään naisten tiloissa? Ja miksi ihmeessä niin kovin moni transihminen kannattaa ei-transien itsemäärittelyä, joka mahdollistaa pervoilun ja opportunismin pilaten samalla oikeasti transien uskottavuuden."

      Nämä kysymykset, vaikka hyvin olennaisia, ovat sivuilmiöitä juuri siitä pahasta, mitä transaktivismi/allyt ovat saaneet koko yhteisölle aikaan. En olisi koskaan voinut uskoa, että koko läntinen maailma on siinä pisteessä, että transilla, pervolla ja transvestiitilla ei ole ns. kerrassaan mitään eroa, mutta kyllä vaan ollaan!

      Jos lähtisimme kyselemään ns. tolkuntranseilta, he vastaisivat heti, että trans, ns. aito trans, on sukupuolidysforiasta kärsivä mies/nainen, joka on sosiaalisesti, sekä myös hormonaalisesti ja kirurgisesti läpikäynyt transitioprosessin, ja elää nyt siten lopunikänsä ns. jäljitelmänä vastakkaisesta sukupuolesta - ei biologisena edustajana, vaan nimenomaan jäljitelmänä. He sanoisivat, että transseksuaalius on mt-sairaus, ja sellaisena sitä tulisi myös kunnioittaa.

      Sitten ääneen kalahtavat transitioprosessin vähintään 60% läpikäyneet, jotka haluavat olla inklusiivisempia siinä toivossa, että muuta viiden euron ristiinpukeutuja tai muusu saavat heidät näyttämään uskottavammilta transseksuaaleina. Biologinen sukupuoli on lopulta heille pelkkä illuusio - jos transnaisen onnistuu huijata esim. heteromies sänkyyn kanssaan, on hän silloin biologinen nainen, ja sillä siiti! Niin, ja transnaiset ehdottomasti voivat saada kuukautisia, mutta onko kukaan vielä kuullut transmiesten ilakoivan ensimmäistä siemensyöksyään?

      Viimeisenä karjuvat juuri nämä muusut/allyt/transvestiittipervoilijat, jotka ehdottomasti kieltävät koko biologisen sukupuolen olemassaolon, tuomitsevat jyrkästi transseksuaalisuuden portinvartioinnin, ja ylipäänsä torjuvat sen ajatuksen, että ollakseen trans pitäisi olla ns. mielenvikainen, tai käydä lääkärin veitsen alla. He haluavat, että trans on kaikille vapaa elämäntapa, vähän kuten he rummuttavat että queer-kilven alla, kuka tahansa voi kuulua seksuaalivähemmistöön - jopa täysin heterot, jotka humalassa lääppivät kavereitaan!

      Poista
  9. Neljä kuukautta sitten ilmestynyt dokumentti detransitiosta, kannattaa katsoa. Liittyy postauksen sarjakuvan aiheeseen olennaisesti.

    "For me transitioning was the closest I could come to killing myself without actually doing it. (...) I also didn't wanna be who I was. So, with transitioning I could do both of those things, I could alleviate my pain and I could become someone else. I wanted to escape my own identity as Daisy."

    Olen koko ajan sanonut varsinkin nuorten naisten transhurahteluissa olevan kyse siitä, että itsevihasta ja kehoahdistuksesta kärsivät nuoret ja varhaisaikuiset (joille ei nykymaailmassa enää tarjota keinoja käsitellä vihaansa ja ahdistustaan psykoterapeuttisesti vaan tuupataan ensimmäisestä inahduksesta transjunaan ja lihamyllyyn) obsessoituvat nimenomaan siitä ajatuksesta, että voivat tulla kokonaan toiseksi ihmiseksi transition avulla. He ajattelevat voivansa paeta rikkonaista ja halveksimaansa itseään vaihtamalla sen kokonaan joksikin muuksi, siirtymällä kokonaan toiseen identiteettiin. Kun he ihanan kuherruseuforiavaiheen jälkeen alkavat hiljalleen laskeutua takaisin todellisuuteen (ikää tulee ja terveysongelmia ei voi enää kuvitella olemattomiin), he joutuvat tajuamaan ja myöntämään, että vituiksihan tämä homma on mennyt. Edessä on kahta kauheampi urakka, kun täytyy ryhtyä lapioimaan omia mentaalisia paskakasojaan, jotka eivät transitiolla haihtuneetkaan savuna ilmaan ja jääneet sinne vanhaan deadnameidentiteettiin. Eivätkä ne paskakasat katoa minnekään, ellei joku iske lapiota niihin ja ala luoda.

    Ihmisen on mahdotonta muuttua toiseksi ihmiseksi. Omaa kehoa ei voi vaihtaa toiseksi, omaa identiteettiä ei voi muuttaa muuksi, omaa persoonaa ja tietoisuutensa minäydintä ei pääse pakoon. Vietät oman itsesi kanssa kaikki elämäsi hetket ja päivät, vihasit sitten sitä itseäsi ja väärin määriteltyä kehoasi miten paljon hyvänsä. Sinulla ei ole lopulta mitään muita vaihtoehtoja kuin hyväksyä se, kuka ja mikä olet.

    On tämä traagista, oikeasti. Miettikää, mikä määrä meillä on detranseja joskus kymmenen vuoden päästä. Heitä on jo nyt hälyttävän paljon, mutta entä silloin?

    VastaaPoista
  10. Feministijulkaisuksi identifioituva Tulva syynää Emilia Männynvälin porua herättäneen esseen, syytöksiähän lenteli ainakin transfobiasta:

    Liittolaisuudesta kieltäytyminen tuntuu iskulta palleaan

    "Emilia Männynvälin esseestä Toiste en suostu katoamaan nousi viime syksynä kulttuurikiista, koska teksti oli monen mielestä transvihamielinen. Kirjailija Raisa Omaheimo ja tutkija Saara Särmä päättivät selvittää juurta jaksain, mikä tekstissä osuu intersektionaalisen feministin hermoon."

    Biologinen sukupuoli on kovin vaikea konsepti feministille:

    "Kiinnostavasti Ylen Kulttuuriykkösessä Männynvälin esseestä käydyssä keskustelussa hänen siteeraamansa biologi totesi, että tarkalleen ottaen jos sukupuolta käsitellään täysin biologisesta lähtökohdasta naiseus tai naaraus liittyy lisääntymiskykyyn. Joten siinä mielessä esimerkiksi hormonaalista ehkäisyä käyttävät tai vaihdevuodet ohittaneet cis-naiset eivät olisi naisia. Että sinänsä Männynvälin kaipaama biologiaperustainen näkökulma sukupuoleen ei varsinaisesti selkeytä tilannetta – päinvastoin."

    "Se bioessentialismi tuntui tosi vieraalta minustakin. Toinen asia, jota en ymmärtänyt oli Männynvälin tuohtumus naisoletettu-sanasta. Olen ajatellut, että olettaminen kertoo siinä katseen suunnasta. Siis että ”katson sinua, en tunne sinua, oletan sinun olevan jotakin”. Eli siis olettaja ei väitä tietävänsä toisen sukupuolta, koska ei tiedä sitä. Siinä ajatellaan, että kukin tietää itse parhaiten, ja minä voin täältä sivusta vain olettaa. Miten tuollainen huomioonottaminen nollaisi oman sukupuolen tai kokemuksen siitä? En tajua."

    "Sillä se, että suljetaan transmiehet synnyttäjinä ja imettäjinä ulos kaikesta keskustelusta ei kyllä edesauta yhdenkään kaltoinkohdellun naisen asemaa."

    "Näen ihan kuten sinä, että sukupuolittuneisiin turvallisuusuhkiin ja erityiskysymyksiin pitää keskittyä, mutta kuten sanoit, se taistelu ei siitä heikkene, että puhutaan menstruoivista tai raskaana olevista ihmisistä. Oikeasti."

    "Minun oli pitkään tosi vaikea saada kiinni siitä, että mikä minua tässä niin kovasti satuttaa, mutta nyt tajuan että se on tuo liittolaisuudesta irtisanoutuminen. Kun se on se keskeisin asia omassa feminismissä, tai helvetti koko ihmisyydessä. Solidaarisuus ja liittolaisuus."

    https://tulva.fi/lue/liittolaisuudesta-kieltaytyminen-tuntuu-iskulta-palleaan/

    Mikä ero on tällaisella "feminismillä" ja yleisellä koko maailman pelastamiseen tähtäävällä tasa-arvoliikehdinnällä? Miksi naiserityisyydestä luopunutta vihervasemmistolaista liikehdintää pitäisi kutsua feminismiksi? Mikä tekijä yhdistää transidentifioituvan miehen ja oikean naisen naiseutta ja miksi naisten pitäisi polvistua transnaisten edessä? Mihin patriarkaatti, mieheksi syntyminen ja sosiaalistaminen, miestyyppiset käytösmallit ja rikostelut katoavat, jos mies hankkii naisen henkkarit ja/tai vetää mekon päälle? Niin paljon kysymyksiä, mutta niin vähän (järkeenkäypiä) vastauksia. Hyvä ihminen voi olla vain hyväksymällä intersektionaaliset teesit. Vain paha ihminen ja natsi kieltäytyy itseidentioituvan sorretun vähemmistön liittolaisuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai solidaarisuus ja "liittolaisuus" voi tarkoittaa omasta määritelmästä, historiasta, tiloista, oikeuksista, yksityisyydestä ja turvallisuudesta luopumista? Ovatko vasemmistofeministit ajatelleet tämän kuvion nyt ihan loppuun asti.

      Poista
    2. ""Kiinnostavasti Ylen Kulttuuriykkösessä Männynvälin esseestä käydyssä keskustelussa hänen siteeraamansa biologi totesi, että tarkalleen ottaen jos sukupuolta käsitellään täysin biologisesta lähtökohdasta naiseus tai naaraus liittyy lisääntymiskykyyn. Joten siinä mielessä esimerkiksi hormonaalista ehkäisyä käyttävät tai vaihdevuodet ohittaneet cis-naiset eivät olisi naisia."

      Miten kenellekään ei ole ennen tullut mieleen, että vaihdevuodet ohittanutta naista ei kutsuttaisi naiseksi, vaikka naiseus on ymmärretty biologisesti noin 200 000 vuotta? Miksi koskaan ei puhuta siitä, että siittiöiden tuottaminen ei saa olla miehen määritelmä, koska kaikki miehet eivät tuota siittiöitä? Miten ihmiset voivat tyhmistää itsensä niin, että ajattelevat biologisen määritelmän tarkoittavan, että käytännössä lisääntymiskyvyttömät naiset eivät olisi naisia?

      "Sillä se, että suljetaan transmiehet synnyttäjinä ja imettäjinä ulos kaikesta keskustelusta ei kyllä edesauta yhdenkään kaltoinkohdellun naisen asemaa."

      Synnyttäjä ja imettäjä = nainen.

      Poista
    3. "Miten kenellekään ei ole ennen tullut mieleen, että vaihdevuodet ohittanutta naista ei kutsuttaisi naiseksi, vaikka naiseus on ymmärretty biologisesti noin 200 000 vuotta?"

      Tämähän on sitä samaa tarkoituksellista länkytystä, että kenenkään sukupuolta ei voi tietää ilman kromosomitestausta ja pöksytarkistuksia, koska intersukupuoliset, vuokkokalat, merihevoset, etanat ja avokadot. Eihän siellä naisten pukkarissakaan voi tietää, jos se hepinheiluttaja onkin kromosomeiltaan nainen, miten noloa ahdistuvalle tytölle!

      Muutenhan jouduttaisiin myöntymään transnaiset ulossulkevaan ja transmaskuliinit/muusut sisällyttävään naisen määritelmään, eli ihmislajin aikuiseen naaraaseen. Jos biologista naiseutta on täysin mahdoton määritellä muuksi kuin aktiiviseksi synnyttäjäksi, niin mitä toivoa transnaisilla sitten on, mitä transnaiset sitten tavoittelevat transhoidoilla?

      Kyllä nuo tietävät tasan tarkkaan, mitä tekevät saivartelullaan. Haluavat syödä ja säästää kakun samanaikaisesti. Tietävät kyllä, että on pillullisten, synnyttävien ja imettävien ihmisyksilöiden ryhmä, jotka muodostavat puolet ihmiskunnasta ja joita sorretaan biologiasta johdettujen syiden vuoksi ja jota nimenomaan biologiset tekijät yhdistävät. Miksi tuon ryhmän edustajia ennen kutsuttiinkaan... neenan, naanen, noenen? Mikä hitto se sana oikein olikaan!

      Poista
    4. Onko muuten törmätty missään siihen, että olisi ruvettu puhumaan monenlaisista miehistä ja että on väärin typistää mies biologisesti hedelmöittäväksi ja penikselliseksi, koska kaikilla miehillä ei ole penistä? Ja että olisi väärin puhua miehistä biologian kautta, koska vanhana miehillä ei enää välttämättä lisääntymiselimistö toimi ja koska kaikki miehet eivät tuota siittiöitä? Olisiko tämä näiden mielestä yhtä julmaa kuin naiseuden typistäminen biologiaan?

      Poista
    5. "on väärin typistää mies biologisesti hedelmöittäväksi ja penikselliseksi, koska kaikilla miehillä ei ole penistä?"

      Jostain kumman syystä ainoastaan naisia nimitellään pillullisiksi, kohdullisiksi, eturei'iksi, vuotajiksi ja imettäjiksi, mutta peniksen, kivesten ja eturauhasen toimintaan tai toimimattomuuteen liittyvät asiat ovat miesten juttuja. Hesarissakin puhuttiin taannoin kiveskohjuista miesten issuena. Ihme juttu, että transnaiset eivät ole nostaneet olemassaolonsa kiistämisestä äläkkää ja someraivoa, sillä suurimmalla osalla heistä on toimivat pelit ja vehkeet. Transnaisilla ei esiinny vastaavaa kehontoimintoihin liittyvää aktivismia kuin transmiesten menkka-aktivismi, ainakaan samassa mittakaavassa. Lähinnä tulee mieleen Camille Auerin Laventelinkin käsittelemä girl dick / tyttödikkihörhöily. Jos transmiehille on omat tamponit, niin missä ovat transnaisten kondomit ja transnaiset kivessyöpäseulontojen kampanjakasvoina? Transnaiset voivat kärsiä myös ennenaikaisista siemensyöksyistä ja erektio-ongelmista. Eikö ketään huolestuta, että he jäävät yksin ja näkymättömiksi kehollisten ongelmiensa kanssa?

      Poista
    6. Voisiko ajatella, että naisten ja miesten kohdalla on kyse jopa täysin eri ilmiöistä, jotka on väärin niputettu saman "transsukupuolisuus"-nimen alle? Naisilla kyse kehodysforiasta ja ahdistuksesta, syvästä inhosta omaa kehoa kohtaan (joka voi johtua vaikka traumoista tms. - onko transsukupuolisuutta edes olemassa?) Miehillä kyse tyypillisesti joko sopimattomuudesta miehen maskuliiniseen rooliin (ultrafeminiiniset homomiehet) tai pornoriippuvuudeen ja mielenterveysongelmien yms. yhdistämisestä autogynefiliään (heteromiehet)? Transidentifioituvat miehethän tuntuvat oikein nauttivan "ladybulgejensa" esittelystä. Ei ahdista ainakaan, ei.

      Poista
    7. Voisiko kärjistää niin, että miehiksi identifioituvat naiset ovat vaarallisia itselleen, mutta naisiksi identifioituvat miehet ovat vaarallisia muille?

      Poista
    8. "Voisiko kärjistää niin, että miehiksi identifioituvat naiset ovat vaarallisia itselleen, mutta naisiksi identifioituvat miehet ovat vaarallisia muille?"

      Voisi, ja juuri tästä syystä tämä koko farssi onkin niin älytön, että miehet, jotka vannottavat rakastavansa naisia, kunnioittavansa naisia, ja tukevansa naisia, sallivat näiden miesten temmeltää vapaasti naisten tiloissa mielin määrin, siinä missä naiset - jotka tiedostavat, että missä tässä kaikessa lopulta oikein on kyse - alistuvat, nielevät kaiken, ja painostavat muitakin naisia samaan! Antaisin vaikka omaa rahaani seuraavalle miehelle/isälle, joka rohkaistuisi, ja löisi naaman verille seuraavalta kanadalaiselta pervolta, joka tirkistelee naisten pukkarissa alaikäisiä tyttöjä pukukoppien alta!

      "Miehillä kyse tyypillisesti joko sopimattomuudesta miehen maskuliiniseen rooliin (ultrafeminiiniset homomiehet) tai pornoriippuvuudeen ja mielenterveysongelmien yms. yhdistämisestä autogynefiliään (heteromiehet)?"

      Näitä kumpaakin miesryhmää yhdistää myös tietty sama ajatusmalli; raivostu täysillä sitä kohtaan, joka ei kohtele sinua tavalla, johon uskot olevan oikeutettu - eritoten naiset. Kolme vuotta asiaa seurattuani en ole koskaan nähnyt yhdenkään transnaisen, tai AGP miehen yltyneen niin silmittömään raivoon miestä kohtaan, kuin mihin he rohkenevat naisia vastaan, koska mies joko iskee heille jauhot suuhun, tai hampaat kurkusta alas. Transmiehistä taas kuuluu/näkyy vielä vähemmän, ellei sitten Buck "Tranpa" Angelia lasketa. Mikä on siis ihan ymmärretävää. Jos olet nainen, ja niin kovasti sieluntuskissasi että lääkitset/leikkaat itsesäsi transmiehen, et halua pitää mitään kovaa ääntä itsestäsi - sanon tämän kehodysforisena naisena.

      Poista
    9. Buck Angelin YouTube-kanava on hyvä: siellä on genderkriittisiä, detransitioituneita ja nykymenoon suivaantuneita henkilöitä vieraina. Buck on "vanhan ajan" transmies eli ei ollenkaan kannata nykyisiä suuntauksia, ja varoittelee nuoria naisia väärin perustein tapahtuvasta transitiosta. Buck ei usko sukupuolten moninaisuuteen.

      Mitä tulee AGP-miehiin, niin on keljua, miten esimerkiksi Rowling kritisoi ennen kaikkea aikuisia naisten tiloihin tunkevia miehiä, mutta saa syytöksiä nuorten kehoahdistusten väheksymisestä ja nuorten kiusaamisesta. Se on ihan päinvastoin.

      Poista
    10. "Voisiko ajatella, että naisten ja miesten kohdalla on kyse jopa täysin eri ilmiöistä, jotka on väärin niputettu saman "transsukupuolisuus"-nimen alle?"
      Tämä on kysymys, jota olen pohtinut paljon viime aikoina. Tässä ollaan oikeastaan ongelman ytimessä. Onko "transsukupuolisuus"-käsitteen alle vain koottu erilaisia ilmiöitä tai olotiloja, jotka ovat kyllä ihan todellisia ilmiöitä, mutta joilla ei oikeastaan olekaan mitään tekemistä toistensa kanssa?
      Asiasta toiseen ja Rowlingista puheen ollen, hän on juuri julkaissut twitterissä suhteellisen kattavan tiivistelmän näkemyksistään: https://twitter.com/jk_rowling/status/1776616861888655835

      Poista
    11. "esimerkiksi Rowling kritisoi ennen kaikkea aikuisia naisten tiloihin tunkevia miehiä, mutta saa syytöksiä nuorten kehoahdistusten väheksymisestä ja nuorten kiusaamisesta"

      Asioiden tahallinen sekoittaminen ja vääristely on transien/aktivistien/liittolaisten tietoinen taktiikka. Jos sanot itsemäärittelyn olevan huono juttu naisten oikeuksien ja turvallisuuden kannalta, koska se mahdollistaa ei-transit pervomiehet naisten tiloihin, niin johan alkaa ulina: "väitätkö minun rakasta transystävääni raiskaajaksi!!!??", vaikka puhe ei ollut lainkaan transeista. Tuo porukka ei siis oikeasti tiedä yhtään, mistä puhuu, tai sitten vääristelee asiat ihan tahallisesti. Kumpikin vaihtoehto on pelottava. Transeilla on Suomessa ollut jo vuosikymmenet oikeus vaihtaa henkkarit ja käyttää niiden mukaisia tiloja. Itsemäärittely on ihan eri asia. Haluavatko transit itse, että heidät vedetään opportunistien ja pervomiesten ihmiskilveksi, kun puhutaan itsemäärittelyn haitoista?

      Poista
  11. Uutisia Kanadasta. Luulin tätä ensin aprillipilaksi, mutta tästä on nyt useampi lehtijuttu. Daily Mailin juttu ei ole maksumuurin takana:
    "Non-binary person, 33, in Canada wants taxpayers to fund $70k surgery to give them a vagina AND keep their penis"
    https://www.dailymail.co.uk/health/article-13264081/non-binary-taxpayers-fund-surgery-vagina-penis-canada.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluksi luulin itsekin kyseessä olleen trolli, mutta sitten sain selville kaverin iän... Mies on selvästi viettänyt liian monta vuotta hentain suurkuluttajana - ei tällaiset mielenkiksaukset voi olla mistään muualta kotoisin!

      Poista
  12. Transleidi uikahtaa, ettei halua tehdä enää transrooleja:

    Hunter Schafer sai tarpeekseen trans­rooleista – ”En vain halua tehdä niitä”

    Näyttelijä Hunter Schafer toivoo, ettei hänen sukupuoli-identiteettinsä määrittelisi hänen uraansa tai hänestä käytävää julkista keskustelua.

    "”Työskentelin niin kovasti päästäkseni sinne, missä nyt olen”, Schaferin kerrotaan sanoneen viitaten omaan transitioprosessiinsa.

    ”Nyt haluan vain olla tyttö ja jatkaa vihdoin eteenpäin.”"

    "Nyt hän haluaa siirtää yleisön huomion pois omasta sukupuoli-identiteetistään. Hän ei halua sen olevan ainoa häneen liitettävä asia.

    Schafer kertoo toisinaan jopa yrittäneensä välttää sanan ”trans” sanomista haastatteluissa varmistaakseen, ettei se määrittelisi hänen uraansa jatkossa.

    Ainoastaan transnäyttelijänä tunnetuksi tuleminen oli ”lopulta alentavaa minulle ja tekemiselleni”, näyttelijä sanoi GQ-lehdelle"

    "Maailmalla on käyty pitkään keskustelua näyttelijöiden edustuksesta. Monet transsukupuolisten yhteisössä ovat sanoneet, että transhahmoja esittävien näyttelijöiden tulisi olla transsukupuolisia myös oikeassa elämässä.

    Siksi jotkut näyttelijät ovat pyytäneet anteeksi tai ilmaisseet pahoittelunsa siitä, että he ovat ottaneet aiemmin vastaan transrooleja."

    https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010334888.html

    Jep jep. Translogiikalla transleidi voi näytellä oikeaa naista, mutta cissupaska ei voi näytellä transroolia. Transius ei määrittele transin tekemisiä, mutta cissu on aina cissu, vaikka voissa paistaisi. Samalla logiikalla hetero ei voisi esittää homoa, mutta ilmeisesti homo voisi esittää kuitenkin heteroa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin. Transien kanssa ei voi voittaa. Huvittavaahan tässä on se, miten transit valittavat koko ajan kaikesta ja vaativat sitä ja tätä, ja kun heille sitten annetaan ja tarjotaan sitä ja tätä, he valittavat siitäkin. He eivät ole koskaan sekuntiakaan tyytyväisiä mihinkään. Aina asiat ovat huonosti tai he haluavatkin yhtäkkiä jotain ihan muuta. Tuuliviiri kääntyilee niin, että saranat vinkuvat henkitoreissaan.

      Jos transit vain sulautuisivat valtaväestöön ja pitäisivät louskuvat turpansa kiinni (kuten vanhan koulukunnan tervejärkiset transit tekivät, rauha heidän ”muistolleen”), missään ei olisi mitään ongelmaa. Mutta kun se ei riitä näille kyltymättömille Jabba the Huteille. Lisää, lisää, antakaa lisää. Ei kuitenkaan tätä eikä tuota! Väärin annettu! Transphobic! Jättäkää minut rauhaan, mutta antakaa lisää!

      ”Samalla logiikalla hetero ei voisi esittää homoa, mutta ilmeisesti homo voisi esittää kuitenkin heteroa.”

      Eiköhän canceloida Brokeback Mountain sen siliän tien.

      Poista
    2. Hobittiroolituksessa sukupuolella ei sitten olekaan niin väliä:

      Frodosta tehtiin nainen – sukupuoliroolit uusiksi Tampereen Tolkienissa

      Tampereen taidelaitosten tulevassa Taru Sormusten herrasta -suurtuotannossa naiset näyttelevät ainakin seitsemän miesroolia.

      "Uutta tehdessä rikotaan usein rajoja. Tamperelaisten taidelaitosten suurtuotannossa uusiksi menevät ainakin sukupuoliroolit."

      "Looginen selitys sille, että pienikokoisten hahmojen roolit on annettu naisille, vaikuttaa selvältä: naiset ovat miehiä pienempiä."

      "– Puhuisin siitä, kuka on sopivin mihinkin tehtävään. Sitä tässä on haettu, Kanninen linjaa.

      Kanninen korostaa, että kyse on fantasiasta, toismaailmallisuudesta, jossa hahmoista iso osa ei edes ole ihmisiä.

      – Siinä ei kannata kauheasti meidän keittiöpsykologian sääntöjä välttämättä seurata."

      "Itse Frodo eli Mettänen ei mieti asiaa sukupuolen näkökulmasta. Ammattilainen kieltäytyy harvemmin pääroolista.

      – [Frodon näytteleminen] on kunnia. Kyse on aikamoisesta klassikosta, aikamoisesta hobittiroolista myöskin, Mettänen sanoo.

      – En ajattele sukupuoliasiaa, sehän nyt ei vaikuta meidän työhön mitenkään. Itse en ainakaan jaksaisi vuonna 2024 katsoa sellaista saattuetta, missä on yhdeksän miestä. Eli ihan hyvä ratkaisu mielestäni."

      Voisiko tämän kertoa myös Kansallisteatterin taannoisesta roolituksesta riehaantuneille:

      "– Miten tää ottaakaan näin kauan aikaa? Että voisi roolittaa ihan vaan ihmisiä eikä niinkään sukupuolia, Hannula ihmettelee.

      – Mulla on ainakin mielessä monta proggista, mitä haluaisin tehdä. Mutta ei ne välttämättä ole niitä niin sanotusti oman sukupuolen rooleja, mitkä mua kiinnostaa vaan – että miksi ei? Tavallaan ne on vaan nimiä, jonka päälle läntätään joku tyyppi."

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010333548.html

      Mutta voisiko joku muu kuin trans näytellä transhobittia? Miksi hobittiaktivistit eivät ole barrikadeilla nyt? Vain hobitti voi näytellä hobittia!!!

      Poista
    3. ""Looginen selitys sille, että pienikokoisten hahmojen roolit on annettu naisille, vaikuttaa selvältä: naiset ovat miehiä pienempiä.""

      Jos tämän voi nyt päätellä niin, että ihmisen sukupuolia on tismalleen kaksi - mies, eli iso, ja nainen, eli pieni, niin mitä nämä muusut ovat, ja osuvatko he sitten siihen väliin? Entäs transit? Kuulostaa aika transfoobiselta koko tuotanto... hyihyi teitä!

      "– En ajattele sukupuoliasiaa, sehän nyt ei vaikuta meidän työhön mitenkään. Itse en ainakaan jaksaisi vuonna 2024 katsoa sellaista saattuetta, missä on yhdeksän miestä. Eli ihan hyvä ratkaisu mielestäni.""
      "...Että voisi roolittaa ihan vaan ihmisiä eikä niinkään sukupuolia, Hannula ihmettelee."

      - Sukupuoli ei ole minulle henkilökohtaisesti, saati sitten työni kannalta niin tärkeä asia, mutten silti jaksaisi katsella yhdeksän miehen saattuetta lavalla, ja haluaisin samaan hengenvetoon roolitusten olevan sukupuolellisesti puolueettomia, eli vain sen oikean sukupuolen valitseminen toisen ylitse on minulle tärkeää.

      Jassoo... nyt on emännällä aivot solmussa.

      Poista
    4. Nyt päästään syviin vesiin! Keskimaassahan ei yleisesti tiedetä, että kääpiöitä on myös naispuolisia, koska myös naispuolisilla kääpiöilä on parta. Ajatella, että siellä olisi valmiina tällainen asetus parrakkaista naisista! Mitenkähän transaktivistit eivät ole vielä keksineet, että ne olivat oikeasti transkääpiöitä?

      Shakespearen aikanahan miehet näyttelivät naisroolit, koska naiset eivät päässeet näyttelijöiksi.

      Poista
    5. "Shakespearen aikanahan miehet näyttelivät naisroolit, koska naiset eivät päässeet näyttelijöiksi."

      He olivat transnaisia! Huomataan, että transnaisia on ollut jo 1500-luvulla! Mitä sitten, että Mulan ja Jeanne d'Arc esittivät miestä, koska eivät muuten olisi päässeet sotureiksi: he olivat transeja ja niin olivat Shakespearen näytelmiä esittäneet miesnäyttelijätkin. Heillä oli ihan varmasti dysforiaa ja he halusivat olla naisia, koska esittivät naisrooleja. Miksi he muuten olisivat niitä esittäneet, ei saa kyseenalaistaa heidän identiteettiään ja jos väittää sen johtuneen siitä, että cis-naiset eivät päässeet näyttelijöiksi, on transfobinen! Koska cis-naiset eivät esittäneet naisia, oli jo silloin monenlaisia naisia, joista osalla oli kuin olikin pippeli.

      Poista
    6. "Tampereen taidelaitosten tulevassa Taru Sormusten herrasta -suurtuotannossa naiset näyttelevät ainakin seitsemän miesroolia."

      Luin jutun, mutta lieneekö syynä tietoinen epämääräisyys, vaiko se, että puhujiksi valitut näyttelijät eivät selkeästi seiso lavalla älykkyytensä vuoksi, mutta en vain saa millään itselleni selväksi; näytteleekö nainen siis miesroolia, mutta itse rooli on yhä mieshahmo, vai näytteleekö nainen roolia, joka on muutettu miehestä naishahmoksi? Näillä on ero.

      Itse entisenä teatterinuorena ymmärtäisin kyllä, jos olisivat ilmoittaneet että "tuotannollisista syistä osassa miesrooleista näyttelee naisia (koska ei ollut tarpeeksi miehiä täyttämään kaikkia miesrooleja) - roolit ovat silti yhä miehiä.", eikä kukaan tuskin olisi jaksanut edes yllättyä. Mutta mikäli siis kyseessä on taas se sama vanha genderbenderi-"idea", joka oli siis konseptina kulunut jo 90-luvulla, niin... hyvää aivotyötä sitten taas. Ei mennyt teatterikorkea heillä hukkaan, ei.

      Poista
  13. Oli aika pelottava huomio edellisessä Heikelän ja Koskelon 23 minuuttia -episodissa. Woke-sukupolvi eli 90-luvun lopulla ja 00-luvulla syntyneet ovat vasta aikuisiän saavuttaneita 20-30-vuotiaita. He ovat vielä tulossa siihen ikävaiheeseen, jolloin heidän sukupolvensa ottaa vallan ja hallitsevat asemat yhteiskunnassa. Yleensähän 40-50-vuotiaat eli tällä hetkellä 70-80-luvuilla syntyneet ovat vallankahvassa. Jos tämä sukupolvi on nuorena indoktrinoitu ajattelemaan, että sukupuolia on rajattomasti ja nainen on naiseksi itsensä tunteva, mitä he saavat aikaan päästessään toteuttamaan ajatuksiaan päästessään päättämään? Heidän maailmankuvassaanhan nämä ovat asioita, jotka ovat olleet "aina näin". Nuorena muodostetusta tavasta katsoa maailmaa ei useinkaan luovuta, vaikka se vähän muuttuisikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Nuorena muodostetusta tavasta katsoa maailmaa ei useinkaan luovuta, vaikka se vähän muuttuisikin."

      Ärsyttävää, mutta totta. Pitänee kysellä vähän lisää näiltä Jehovan Todistajilta paenneilta, että mikä oli se heidän peak-hetkensä, ja miten he kohtasivat ns. oikean maailman, joka ei elä heidän Tuomiopäivä-kulttinsa mukaisesti.

      Poista
    2. Jos joku Jehovan todistajista tai suomalaisista herätysliikkeistä (tai muunlaisesta lahkosta) irtaantunut lukee tätä: tervetuloa kirjoittamaan vieraskynä tänne kokemuksistasi. Se olisi erittäin tervetullut keskustelunavaus ja liippaisi läheltä transaihetta (omanlaisensa uskonnollinen lahko sekin).

      Lähetä vieraskynä sähköpostilla: von.yxkull@gmail.com :)

      Poista
    3. PS. Jos haluat vastata etukäteen valmisteltuihin kysymyksiin (haastatteluformaatti) aiheesta, niin sekin onnistuu. Kaikki on mahdollista. Eli ei tarvitse itse hikoillen yrittää kirjoittaa mitään jäsenneltyä kokonaisuutta, voit vain vastailla kysymyksiin ja sinun kokemuksesi ja ajattelusi ovat siinä keskiössä.

      Olen jonkin verran perehtynyt herätysliike- ja Jehovan todistaja -tematiikkaan, joten saan vaivatta muodostettua kysymysten sarjan aiheesta.

      Poista
  14. Se tunne, kun Päivi Räsänen on järjen ääni transhulluudessa:

    "Tiesitkö, että Marinin hallituksen translain seurauksena henkilö voi valita biologisesta sukupuolestaan riippumatta olevansa yhdelle lapselle ‘isä’ ja toiselle ‘äiti’. Tällaista mahdollisuutta ei ole tiettävästi missään muussa maassa. Miten tässä toteutuu lapsen etu?"

    https://twitter.com/PaiviRasanen/status/1777010036432081156

    Voisiko joku itsemäärittelyn kannattaja kertoa, että mikä järki tässäkin on?

    VastaaPoista
  15. Tästä ollaan taatusti mietitty jo tarpeeksi tässä blogissa, mutten nyt jaksa lähteä etsimään kommenteista kyseisiä keskusteluja... sori.

    Kohta viimeiset viisi vuotta, mitä olen ehtinyt tätä trans-asiaa seurata - täällä kotimaassa, mutta enimmäkseen ulkomailla, esim. Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa ja Britanniassa - transit itse, aktivistit, tai ihan ylipäänsä transien puolesta puhujat ovat toistelleet "transit ovat sorretuin/alistetuin ihmisryhmä, ja transvastainen väkivalta lisääntyy aina vaan", mutta he eivät tietenkään täsmennä, että miten he ovat alistettuja, ja minkälaista väkivaltaa he kohtaavat - uutisten sekä ulostulojen perusteella, näillä transeilla/aktivisteilla ei ole mitään pelkoa sortaa, alistaa, saati pahoinpidellä meitä muita, niin että yksin sen puolesta uskottavuus on täysin pois pöydältä. Olen jo sen sisäistänyt, että tälle porukalle yksin sanat ovat fyysistä väkivaltaa, mutta minulle - sekä monille muillekin, oletan - tulee sanasta "väkivalta" mieleen tässä kontekstissa, että transeja hakataan sekä ammutaan kaduille, mutta viimeksi asiaa tarkistettuani he ovat lähinnä itse hakanneet naisasiamielenosoituksiin saapuneita mummoja, ahdistelleet tavallisia ihmisiä ja ammuskelleet kouluissa... että silleen.

    Miten tähän "trans-genocide"- argumenttiin oikein pitäisi siis suhtautua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Miten tähän "trans-genocide"- argumenttiin oikein pitäisi siis suhtautua?"

      Transvihan ja transien kansanmurhan määritelmälle ja ilmenemismuodoille on yhtä hankala saada sisältöä kuin transiuden, miehen/naisen ja homoseksuaalisuuden määritelmille, vaikka niistä rääytään jatkuvasti ja onpa transeilla oma vainajien muistamispäivä. Toki merkittävin osa transeista kuolee asiakkaan käsissä yllätyspeniksen paljastuttua (eteläamerikkalaiset transvestiittiprostituoidut), oman kumppanin surmaamana, oman käden kautta, jengeihin, huumeisiin ja muuhun rikolliseen elämäntapaan liittyvien syiden vuoksi, oman käden kautta, onnettomuuksissa tai sairauteen. Transviha surmamotiivina on äärimmäisen harvinainen länsimaissa, mutta ei anneta faktojen pilata hyvää uhriutumista. Transit taitavat tappaa enemmän cissupaskoja kuin päinvastoin.

      Täytyy muistaa, että transien hyperbolassa kaikki muu kuin myöntyminen heidän vaatimuksiinsa on transvihaa ja kansanmurhaa. Lasten transiuttamisen estäminen - holokausti, uuninluukut senkun kolisevat. Lesbojen kieltäytyminen peniksestä ja homojen vaginasta - transfobiaa. Penisten torppaaminen naisten ja tyttöjen tiloista, ryhmistä ja kiintiöistä - kansanmurhaa. Penisten torppaaminen naisten kilpaurheilusta - vihaa.

      Poista
  16. Tällaista tänään: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010346580.html

    Joku hehkeä transleidi raiskasi miehen. Mutta luultavasti oli tämän miehen osalta joka tapauksessa transfoobista kieltäytyä seksiä peniksellisen ihmisen kanssa, joten siitäs sai, lällällällää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai että uhri oikein erehtyi raiskaajansa sukupuolesta. Miten tässä nyt onnistutaan vihjaamaan, että transnainen ei ollutkaan oikea nainen, vaikka hänen onnistui huijata mies asunnolleen saakka? Henkilö oli ehta nainen siihen saakka, kunnes hän raiskasi, jolloin hänestä tuli mies. Vallitsevan narratiivin mukaanhan transhenkilö ei voi olla pahantahtoinen saalistaja ja raiskari, vaan sellaisiin kauheuksiin kykenevä vain esittää transia.

      "Asunnolla uhrille selvisi seuralaisen sukupuoli ja hän kieltäytyi tämän ymmärrettyään seksistä." Niin mistä se selvisi? Näkikö uhri tekijän gendersielun värähtelevän miehistä energiaa vai sortuiko hän genitaalifetisismiin, kun naissieluisen henkikön kulli ei kelvannutkaan?

      Poista
    2. Iltalehden totuudenmukaisemmassa uutisessa on tarkempi kuvaus, josta käy ilmi tyttödikin paljastuminen vasta kämpillä:

      "Sitten myös ”barbi” alkoi riisua. Nyt tilanne selvisi miehelle. Hän hätkähti, kun näki peniksen. Hänen aiempi iloinen tilansa oli tipotiessään. Hän kertoo, että meni tilanteessa ”hieman jäihin”.

      Mies esteli, mutta henkisesti vierastaan yliotteen saanut ”barbi” raiskasi miehen. Teko päättyi vasta, kun uhri sai heitettyä raiskaajan päältään."

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/67b96246-3790-4cbb-882b-2c08128a3a59

      Onhan se nyt pahimman luokan transfobiaa, genitaalipakkomielle ja bioessentialismia, jos heteromies ei innostu tyttökullista! Olisi mielenkiintoista nähdä vihervassujen ja transien pohdintaa suostumuksen kautta. Toisaalta on oikeus perua suostumus suostumus milloin tahansa, mutta seurustelusta ja seksistä kieltäytyminen transiuden perusteella on ulossulkemista, syrjintää ja transfobiaa. Kukapa haluaisi saada transfoobikon maineen ja paljastaa säälittävän genitaalifetissinsä? Sen varaan transit ja sexpolaiset perustavat groomaamisensa, manipulointinsa, syyllistämisensä ja painostamisensa. Sexpolta varmasti löytyy eheytys... uudelleenkoulutuskursseja genitaalifetissistä luopumiseen ja suuntautumisen vastaisen seksin sietämis... nauttiseen.

      Ilmeisesti "Barbi" ei kärsi kovin pahasta dysforiasta, kun peniksen esittely ja käyttö eivät tuottaneet vaikeuksia.

      Poista
    3. Kannattaa aina kiinnittää huomiota sanavalintoihin. Iltalehden jutussa ei sanota transnainen, vaan "transsukupuolinen". Siinä myös kierretään sanojen mies tai nainen käyttö kutsumalla tekijää "barbiksi". Uhria sanotaan mieheksi, mutta tekijä ei olekaan mies tai nainen, vaan barbi. Mitähän sanaa olisi käytetty, ellei uhrilta olisi saatu tätä sanaa barbi? Pinkkitoppinen?

      Helsingin Sanomien juttu on hyvin mielenkiintoinen, koska siinä genderhömppä unohtuu kokonaan. Kun heteromies on seksuaalisen väkivallan kohteena, Hesarin toimittajakin tietää jälleen, mitä sukupuoli tarkoittaa.

      Poista
    4. "Hesarin toimittajakin tietää jälleen, mitä sukupuoli tarkoittaa"

      Jos "barbi" olisi juridisesti nainen, niin silloin raiskaus peniksen suuhun tunkemisineen tilastoitaisiin ja uutisoitaisiin naisen tekemäksi. Transstatus kuuluu yksityisyydensuojan piiriin ja sitä ei voi paljastaa julkisuudessa, jokainen voi toki tehdä omat päätelmänsä peniksen läsnäolon perusteella. Sukupuoli on itsemäärittelyn ajan Suomessa pelkkä vitsi. Voi jopa rekisteröidä itsensä yhden lapsensa äidiksi ja toiselle isäksi.

      Poista
    5. Hesarin kommenteissa vängätään, ettei raiskaaja ollut välttämättä transnainen:

      "Tekijästä ei olla tietääkseni kirjoitettu transnaisena eikä esimerkiksi tekijän nimi viittaa transsukupuolisuuteen.

      Pelkkä pukeutuminen, ulkonäkö tai tyyli ei tee kenestäkään (trans)naista tai miestä. Mies voi pukeutua feminiinisesti olematta transsukupuolinen."

      Tämä herättää kysymyksen, että minkä sukupuolen tiloja naisena esiintyvän henkilön tulisi käyttää ja miten naiset ja tytöt erottavat tiloihinsa tulevasta naiseksi pukeutuvasta henkilöstä, että onko hän transnainen, transvestiitti, autogynefiili vai mikä lie saalistaja? Jos vaatteilla ja meikeillä ei pyritä ilmentämään sukupuolta, niin miksi raiskattu mies luuli lähtevänsä naisen matkaan? Transvestiittien, autogynefiilien ja fetisistien ottaminen transihmisyyden käsitteeseen oli todellinen oma maali.

      Ja jos yhtään arvelee, että transius voi vaikuttaa potentiaalisen kumppanin kiinnostukseen, niin eikö transius olisi tuotava esiin ennen lähempää tuttavuutta suostumuksen periaatteiden mukaisesti? Transien oman tutkimuksen mukaan edes transit eivät olleet kiinnostuneet tapailemaan toisia transeja. Eikö transin olisi varmistettava, että onko seuralaisehdokas bi- tai panseksuaali, tai heteronainen/homomies, joka pitää feminiinisistä/feminisoiduista miehistä tai heteronainen/lesbo, joka pitää maskuliinisista/maskulinisoiduista naisista?

      Poista
  17. Ajatella. Jos tuo transnaisen raiskaamaksi joutunut mies olisikin puolustautunut kaikin voimin raiskaajansa vastaan (niin kuin naisille aina jälkiviistastellaan: "Miksi et puolustautunut? Miksi annoit sen tapahtua?") siten että hyökkäjälle olisi tullut mustelmia tai sitäkin pahempaa, niin johan olisi Pandan, Julpun, Setan ja kaiken maailman vesinauriiden somet suorastaan sulaneet: Rasismia ja transfobiaa samassa paketissa! Trans genocide! Suomi on rasistinen ja suomalaiset ovat transfobisia! Penis on naisen sukupuolielin! Transseksistä kieltäytyminen on kansanmurhaa!

    Mitähän tähän kommentoisi se Tuomas "Lesbojen itsemäärämisoikeus on iljettävää" Aivelo (uivelo)?

    VastaaPoista
  18. Sexpon näkemys:

    "Jos jokin ihmisryhmä suljetaan kategorisesti pois mahdollisista kumppaneista ennakkoluuloisin tai halveksuvin perustein, sellainen ajattelu on transfobista."

    "... jos ryhtyy jakamaan omia transfobisia perustelujaan sosiaalisessa mediassa tai muulla tavalla julkisuudessa, voidaan jo alkaa puhua vihapuheesta. Transvihamielinen julkinen puhe ei ole hyväksyttävää, vaikka sillä perusteltaisiin omia tapailumieltymyksiä."

    "Transihmisten nostaminen erityiseksi ongelmatapaukseksi vihjaa muista motiiveista kuin aidosta halusta kertoa omista mieltymyksistään. Vaikka itsellä olisikin rajoituksia kumppanin valinnassa, eri ihmisryhmistä pitää silti puhua vähintään neutraaliin tapaan."

    https://sexpo.fi/blogi/transfobia-ja-seksikumppanit/

    Niin että... "periaatteessa", tässä ei edes tapahtunut mitään raiskausta, sillä transit ovat se ihmisryhmä, jonka kanssa on kertakaikkiaan pakko harrastaa seksiä - mitään validia syytä kieltäytyä ei ole, piste.
    Plus, kyseisen "barbin" nimi on Muhammad Yusri Bin Jaafar, eli jotain... tummanhipiän Adam Lambertin kaltaista "nais"kauneutta tämä hesalainen itselleen löysi.

    "Miksi et puolustautunut? Miksi annoit sen tapahtua?"

    Olisikohan tästä koskaan edes noussut minkäänlaista oikeusjuttua, mikäli uhri olisi saanut vasta seksin jälkeen tietää kumppaninsa olleen mies?

    Tekisi niin julmetun mieli saivarrella ja oivoi että jos vaan saisin nähdä kuvia sekä uhrista että tekijästä, mutta... taidanpa asettaa itseni moisen yläpuolelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä niiiiiiin odotan sitä päivää, kun heteromiehet laajemmin peakkaavat. Transien juhlat nimittäin loppuvat tasan siihen. LGB-väen piipitys transien ahdistelusta ei ole riittänyt peakkaamaan massoja, mutta heteromiesten lietsominen raivoon tällä perseilyllä tulee tekemään sen. Just wait. Muutama Matt Walsh lisää ja jok'ikinen trans paskoo housuihinsa.

      Poista
    2. "Olisikohan tästä koskaan edes noussut minkäänlaista oikeusjuttua, mikäli uhri olisi saanut vasta seksin jälkeen tietää kumppaninsa olleen mies?"

      UK:ssa ainakin tunnetaan lakikäytäntö "rape by deception", jossa trans voi saada rikostuomion suuntautumisen vastaiseen seksiin huijaamisesta. Suomessa laki ei taas määrittele sukupuolia tai suuntautumisia mitenkään, vaan kaikki katsotaan juridisen sukupuolen kautta. Kai sukupuoli katsotaan tuossakin henkilötunnuksen perusteella, jos intiimitiloihin pääsykin määrittyy juridisen sukupuolen perusteella. UK:ssa homoseksuaalisuus on laissa määritelty biologiseen sukupuoleen perustuvaksi (sex). Toki paikallinen Seta, eli Stonewall, vääristeli homoseksuaalisuuden muotoon "same gender attraction" transeja nuoleskellessaan.

      Jos heteromies luulee harrastavansa seksiä oikean naisen kanssa, niin hän ei ole antanut suostumusta homoseksin harrastamiseen transleidin kanssa. Tässä Suomen tapauksessa tapahtui niin selkeää seksuaalista väkivaltaa, että suuntautumispohdintaa ei ole käyty. Sexpon, Setan, Trasekin, Transfeminiinien ja Trans ry:n näkemyksen voi kyllä arvata. "Ei ole pakko harrastaa seksiä kenenkään kanssa... MUTTA olet transfoobikko, bioessentialisti ja genitaalifetisisti, jos suljet transit deittipoolistasi! Eikä transilla ole velvollisuutta paljastaa transstatusta ennen suhdetta/seksiä! Suck the ladydique, you bigot!"

      Poista
    3. Kamalaa, että tällaista tapahtuu, mutta hienoa, että juttu asia on viety oikeuteen, tekijä on saanut rangaistuksen ja asiasta uutisoidaan. Tiedän ainakin yhden transidentifioituvan mekkofetisistimiehen, joka on nuorten naisten sarjaraiskari, eikä ole koskaan joutunut tilille teoistaan. Syitä: tekijä on manipulatiivinen paska, joka saa uhrinsa tuntemaan syyllisyyttä ja häpeää. Transfoobikoksi leimautumisen pelko (tämä kyseinen tyyppi oli hippiestoo-ig-julkaisussa, jossa uhri puhui hänestä "transtaustaisena naisena". For reals, joku oksettava paskakasa raiskasi sinut peniksellään ja yhä olet niin kohtelias että puhut hänestä naisena??) Seksuaalirikoksiin muutenkin liittyvä häpeä, jota vain pahentaa transujen pyhä asema. Olen varma, että näitä transujen tekemiä seksuaalirikoksia, puhumattakaan lievemmistä väkivallan muodoista, on vaikka miten pilvin pimein, mutta ne jäävät piilorikollisuudeksi tai vaikka menisivätkin käräjille, niistä ei uutisoida. Joten hienoa, että edes tämä tapaus on noussut nyt otsikoihin.

      Kannattaa muuten lukea vierekkäin HS:n ja Iltalehden uutiset aiheesta... Pikkuisen erilaista kielenkäyttöä. Iltalehden uutisessa puhutaan selkeästi transnaisesta, HS:ssä asiaa kierrellään kuin kissa kuumaa puuroa. Onhan se aivan aiheellista, onhan tekijä koko maailmankaikkeuden ja -historian sorretuimpaan ryhmään kuuluva, eli rodullistettu transnainen! Joten ymmärrettävästi joku HS:n nokkela toimittaja on käyttänyt koko työpäivän siihen, miten voi olla mahdollisimman hienotunteinen ja vihjata mahdollisimman vähän siihen, että tekijä on trans.

      Joissain keisseissähän jenkeissä, kun tekijä on ollut trans, transyhteisö onkin alkanut rääkyä, että tuskin tekijä on ollut OIKEA trans. Kyllä te tiedätte tämän casen, mä en nyt saa päähäni sitä enkä jaksa kaivella. Kenenkään kokemusta sukupuolesta EI saa kyseenalaistaa, paitsi transit sitten, kun heidän eetoksensa transeista pyhinä ja erehtymättöminä on vaarassa horjua. Milloinkahan tästä raiskaajasta nähdään ulostuloja, että mistäs tiedetään että kyse oli oikeasta transista eikä vain jostain limaisesta pahasta cissusta joka tällä tavoin haluaa opportunistisesti hyötyä transihmisten uhrauksista ja kärsimyksestä?

      Poista
    4. Tuli mieleen tuosta Sexpon blogista, mitähän Paalasen raiskaussyytteille kuuluu? Hänhän sai tuomion jo salakatselusta ja oli syytettynä myös raiskauksesta. Muutenkin Sexpon jengi on täysin sekopäistä, tämän näkee jokainen selväjärkinen ja olen myös kuullut vahvistuksen ammattilaiselta, joka jätti koko Sexpon taakseen kyseisestä syystä. Selvästikään suostumuksellisuus ei ole sexpolaisille millään tavalla oleellista. Muita ihmisiä manipuloidaan ja painostetaan omien mielihalujen täyttämiseen. Oksettavia, oksettavia ihmisiä.

      Poista
    5. "transyhteisö onkin alkanut rääkyä, että tuskin tekijä on ollut OIKEA trans"

      Ainakin oli joku joukkoampumistapaus, jossa transyhteisön olikin ok kiistää tekijän ilmoittama transsukupuolisuus, vaikka muuten transkokemuksen aitouden kyseenalaistaminen onkin maailman pahinta väkivaltaa. Transiutta rakastetaan nostaa esiin vain silloin, kun sillä saa uhripisteitä tai myönteistä huomiota.

      Poista
    6. "Selvästikään suostumuksellisuus ei ole sexpolaisille millään tavalla oleellista"

      Suostumuksen periaatteet ovat kaukana, kun länkytetään peniksestä naisen sukupuolielimenä, tai bonusrei'istä ja raskaana olevista homomiehistä. Suostumus ja homoseksuaalien seksuaalisen itsemääräämisen kunnioitus ovat kaukana, kun homomiehille tyrkytetään naarasmuusujen ja transmaskuliinien vaginoita ja lesboille tyttödikkiä.

      Poista
    7. "Tekisi niin julmetun mieli saivarrella ja oivoi että jos vaan saisin nähdä kuvia sekä uhrista että tekijästä"

      Kuvailtu pinkki toppi ja barbius tuovat mieleen pornokuvaston ja erittäin keinotekoisen tempparilookin, joista pornoon koukuttuneen ja tietynlaisiin visuaalisiin ärsykkeisiin ehdollistuneen päihtyneen heteromiehen on helppo harhautua. Moni transnainen tavoitteleekin juuri tuollaista keinotekoista pornolookia räikeine meikkeineen, törröttävine huulineen ja silikonipalloineen, ns. trap-ilmiö (ansa). Mikäpä olisi transnaiselle imartelevampaa ja validoivampaa kuin ansaan astunut heteromies. Sitten kun kuorrutteet riisutaan, niin totuus kehosta paljastuu ja väkivallan uhka on todellinen, kuten niin moni transprostituoitu on saanut karvaasti kokea.

      Poista
  19. Britanniassa on nyt sitten julkaistu lopullinen Cass-raportti lasten ja nuorten transhoidoista, ja siellä kuohuu. Melkein 400-sivuinen raporttihan ilmeisesti kertoo sen, minkä kaikki terffit ovat tienneet jo vuosia ja mistä esim. Tavistock-klinikan ns. whistleblowerit ovat varoittaneet jo vuosia sitten. Odotellaan, tarttuuko yksikään suomalainen media tähän aiheeseen... nimittäin asia on nyt joka ikisen brittilehden sivuilla ja jopa vasemmistolaisen Guardianin etusivulla, niin että kun Ylellä, Hesarilla ja ehkä muillakin on Britanniassa kirjeenvaihtaja, joiden voisi olettaa lukevan edes joitakin valtakunnallisia lehtiä sielläpäin, ei voida oikein teeskennellä, että tämä on joku pikkujuttu. Ja Hesarin toimittajat Suomessakin ilmeisesti lukevat lähinnä Guardiania, ainakin siitä päätelleen kuinka monet Hesarin jutut ovat lähes suoria kopioita Guardianin jutuista.

    VastaaPoista
  20. !!!!!!!

    https://yle.fi/a/74-20083057

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä ihmettä Yle! Ja vielä hyvin asiallinen juttu.

      Poista
    2. Liian asiallinen! Siksipä:

      "Juttua on päivitetty 11.04. klo 14:15. Lisätty trans-nuoria tukevan Mermaids-järjestön kommentti"

      Poista
    3. "Juttua on päivitetty 11.04. klo 14:15. Lisätty trans-nuoria tukevan Mermaids-järjestön kommentti"
      Eli Lontoon-kirjeenvaihtaja teki asiallisen ja pelkkiä faktoja sisältävän jutun, ja joku aktivisti Suomessa veti kilarit, ja nyt muuten asialliseen juttuun on sisällytetty hörhöporukka Mermaidsin kommentti? Tietääkö Ylellä kukaan, millainen järjestö Mermaids on?

      Poista
    4. "Tietääkö Ylellä kukaan, millainen järjestö Mermaids on?"

      Yleä ei varmaankaan kiinnosta Mermaidsin ex-johtaja Suzie Greenin touhut feminiinisen poikansa kanssa, jonka hän transiutti alaikäisenä miellyttääkseen homofobista miestään, joka ei sietänyt nukeilla leikkivää poikaa. Suzie hommasi pojalle blokkerit jenkeistä ja vei hänet 16-vuotiaana Thaimaahan sukuelinten silpomiseen, jota ei nyttemmin tehdä sielläkään alaikäisille. Myöhemmin Suzie kuvaili naureskellen videolla, kuinka pojan blokkereiden takia lapsen tasolle jääneestä peniksestä ei riittänyt neovaginamateriaalia. Yle ja Ylen lähdekritiikki.

      Poista
    5. Punkkareiden kognitiivinen dissonanssi ei murru helpolla:

      "Kannattaa lukea tän päivän Ylen terf Island juttu ja kommentit jos haluaa että aivot syöpyy vitutuksesta"

      "Semmonen pohjustus tähän, että toi "arvostettu lastenlääkäri" Dame Cass on antitransaktivistijengiä ja toi "tutkimus" on konservatiivien tilaama propagandajuttu joka ei kestä pienintäkään lähempää tarkastelua."

      "Mutta siis todella paskat fiilikset on terf-saarilla asuvien trans-ihmisten puolesta. Hoidot tulee vaikeemmiks, väkivalta tulee lisääntymään."

      "Tää ei siis oo "tutkimus", vasn "selvitys". Tämä ei alisteta vertaisarvioinnille eikä se sellasta kestäiskään. Selvitys terveydenhuollon tarpeisiin elikkäs RIP aika moni Britannian transnuori."

      "Mut 'fobeilla ei vissiin oo vieläkään muita kortteja tarjota ku ajat sitten debunkattu vihapuhelipare, ei mitään uutta länsirintamalla siis."

      "Kävin silmäilemässä Ylen jutun ja rävähti kyllä saman tien verenkeitin kuismalle. Saatanan saatanan saatana"

      "Jees vittu miten laiskaa paskaa taas yleltä. No ainakaan siellä ei tunnu vielä olevan hesarin tyyliin ihan terffeilylle omistautuneita tyyppejä."

      https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=541436&start=2010

      Kovasti kiroilua, mutta ei ensimmäistäkään argumenttia kumoamaan Cass-raportin löydöksiä. Mikään määrä rautalankaa ja transiutettujen lasten pilattuja elämiä ei muuta vihervassuporukan mieltä. Saa nähdä, että poistavatko Vihreät ja Vasemmisto lasten transiuttamisen poliittisista tavoitteistaan.

      Poista
    6. Eivät vuosikausia jotain natsitason agendaa tukeneet pysty tuosta vain yhtäkkiä myöntämään olleensa väärässä. Eikä niin tule tapahtumaankaan. Nämä hyödylliset idiootit tulevat taistelemaan "transoikeuksien" puolesta katkeraan loppuunsa asti. Sunk cost fallacy on liian massiivinen.

      Kannattaa muuten seurata J.K. Rowlingin X-tiliä. Sieltä saa sekunnissa kaiken olennaisen tiedon tästä. Skandaali on vihdoin alkamassa, eikä sitä voi enää aktivistimölinällä ja ihmisoikeusrääkynällä pysäyttää.

      Tätä on odotettu.

      Poista
  21. Nyt on pahimman luokan sortoa. Naisen näköistä ja kolmatta lastaan odottavaa äit... synnyttävää, pillullista ja kohdullista vanhempaa on menty olettamaan naiseksi!!!

    "Muunsukupuolista Juko Koskista puhutellaan usein naisena. Tämän jatkuva korjaaminen ottaa voimille, varsinkin raskaana ollessa"

    Juttu maksumuurin takana Kalevassa.

    https://www.kaleva.fi/juko-koskinen-odottaa-kolmatta-lastaan-vaikka-ei-o/6290447

    Jos naiset käyvät synnyttämässä naisten klinikalla/osastolla tai äitiyspoliklinikalle, niin missä naarasmuusut ja sukupuolettomat synnyttävät? Mitä naiseus sitten on, jos kuukautiset ja synnyttäminen eivät liity siihen mitenkään? Mistä muiden pitäisi tietää ja tunnistaa, että naiselta näyttävä ja raskaana oleva henkilö ei olekaan nainen? Niin paljon kysymyksiä, mutta niin vähän (järjellisiä) vastauksia. Tulisipa komeetta jo.

    VastaaPoista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä