torstai 15. elokuuta 2024

Kommentointipostaus 2: Khelif-nyrkkeilygate

Keskustelu miesten uudesta suosikkiurheilulajista eli naisten (legit) hakkaamisesta urheilukisoissa yleisön hurratessa käy edelleen kuumana.

Viimeisimmän vieraskynän kommenteissa virisi keskustelua Khelif-gatesta (Pariisin olympialaiset 2024). Julkaisin tähän liittyen kommentointipostauksen aiheesta keskustelun jatkamiseksi helpommin. Kommentteja siihenkin on kertynyt viljalti, joten voitte taas jatkaa tässä, jos vielä inspiroi.

Viimeisimmän tiedon mukaan Khelif on haastamassa Elon Muskia ja J.K. Rowlingia oikeuteen "cyberkiusaamisesta" eli genderkielellä mitä ilmeisimmin väärinsukupuolittamisesta. Popparit esiin, kohta nimittäin rytisee ja kunnolla. :D Mitä Khelifin paljon kohuttuun sukupuoleen tulee, niin raastuvassa viimeistään hänen itsensä on esitettävä vedenpitävät todisteet siitä, että hän on todella nainen (XX), mikäli tosiaan mielii tuolla oikeusjutulla jotain saavuttaakin. Kutkuttavaa nähdä etenkin se, mitä Rowlingin juristeilla on suunnitteilla tämän läpimädän naisia hakkaavan misogynistirunkkarin varalle.

Päivitän alle, jos jotain olennaista ilmaantuu.

/edit 16.8. klo 11.10

Nosto kommenteista:

En ollut ihan täysin vielä tajunnut, miten epätoivoisia transaktivistit ovat ja miten huteriin todisteisiin heidän väitteensä perustuvat, mutta...

Vauva-palstalla oli eilen keskustelu, jossa joku kivenkovaan väitti, että joillakin naisilla on XY-kromosomit ja he voivat silti synnyttää. No, palstalla sitten löytyikin myös selitys sille, miten tähän väitteeseen on päädytty. Rupesin sitten itsekin vähän tutkimaan.

On olemassa tapaus, jossa raskaana olleelta ja (keisarinleikkauksella) synnyttäneeltä naiselta löytyi 46,XY eli Swyerin syndrooma, mutta hänellä oli myös kehossaan soluja, jotka olivat 45,X eli Turnerin syndrooma. Esim. munasarjoissa oli 93 % soluista 46,XY, mutta 6 % soluista 45,X. Ja myös tyttärellä oli todettu Swyer.

Eli todella kiinnostava geneettinen poikkeama tässä perheessä. No. Varmasti jokainen ymmärtää, että tällaisen tutkijoitakin hämmästyttäneen poikkeaman löytyminen ei tarkoita sitä, että normaalitapauksissa kromosomit olisivat jotain muuta kuin XX = nainen ja XY = mies. Mutta ilmeisesti tämä tapaus on nyt perustelu sille, että kyllä naisilla voi olla XY, joten kromosomien perusteella ei voi päätellä sukupuolta. Toisaalta tätä tapausta on ilmeisesti käytetty esimerkkinä siitä, että biologinen mies voi synnyttää. Eli sama henkilö on aktivistien mielestä vaihtelevasti mies joka synnytti, tai nainen, jolla on XY-kromosomit.

Oikeastaan vasta tätä pohtiessa olen tajunnut, kuinka heikolla pohjalla koko genderaktivismi on.

Lähde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2190741/

219 kommenttia:

  1. Carini pyytää anteeksi huonoa käytöstään Khelifin suhteen:

    https://www.nytimes.com/athletic/5676796/2024/08/02/olympics-women-boxing-angela-carini-apologizes-imane-khelif/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Surullista ja noloa. Carini on varmasti valtavan painostuksen alla.

      Poista
    2. Tuo Carinin anteeksipyyntöhän tapahtui jo silloin pari päivää ottelun jälkeen. En hetkeäkään usko, että hän teki päätöksen ilman ulkopuolista painostusta.
      Kun Unkarin Anna Luca Hamori kirjoitti somessa ennen matsiaan Khelifin kanssa, että hänen mielestään Khelifin kilpaileminen naisten sarjassa ei ole reilua, Algerian tiimi teki hänestä valituksen KOK:lle ja vaati häntä pyytämään Khelifiltä anteeksi. En tiedä, pyysikö, mutta ainakin joutui poistamaan somejulkaisunsa. Nämä naiset ovat takuulla joutuneet todella kovan painostuksen kohteeksi.

      Poista
  2. En ollut ihan täysin vielä tajunnut, miten epätoivoisia transaktivistit ovat ja miten huteriin todisteisiin heidän väitteensä perustuvat, mutta...
    Vauvapalstalla oli eilen keskustelu, jossa joku kivenkovaan väitti, että joillakin naisilla on XY-kromosomit ja he voivat silti synnyttää. No, palstalla sitten löytyikin myös selitys sille, miten tähän väitteeseen on päädytty. Rupesin sitten itsekin vähän tutkimaan.
    On olemassa tapaus, jossa raskaana olleelta ja (keisarinleikkauksella) synnyttäneeltä naiselta löytyi 46, XY eli Swyerin syndrooma, mutta hänellä oli myös kehossaan soluja, jotka olivat 45,X eli Turnerin syndrooma. Esim. munasarjoissa oli 93% soluista 46,XY, mutta 6% soluista 45,X. Ja myös tyttärellä oli todettu Swyer.
    Eli todella kiinnostava geneettinen poikkeama tässä perheessä. No. Varmasti jokainen ymmärtää, että tällaisen tutkijoitakin hämmästyttäneen poikkeaman löytyminen ei tarkoita sitä, että normaalitapauksissa kromosomit olisivat jotain muuta kuin XX = nainen ja XY = mies. Mutta ilmeisesti tämä tapaus on nyt perustelu sille, että kyllä naisilla voi olla XY, joten kromosomien perusteella ei voi päätellä sukupuolta. Toisaalta tätä tapausta on ilmeisesti käytetty esimerkkinä siitä, että biologinen mies voi synnyttää. Eli sama henkilö on aktivistien mielestä vaihtelevasti mies joka synnytti, tai nainen, jolla on XY-kromosomit.
    Oikeastaan vasta tätä pohtiessa olen tajunnut, kuinka heikolla pohjalla koko genderaktivismi on.
    Lähde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2190741/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin oivan kommenttisi päätekstiin.

      Sukupuolen kehityshäiriöiden lähtökohtahan on tavallaan siitä, että ihmisen alkio on aina lähtökohtaisesti tyttö/nainen/naaras, ennen kuin Y-kromosomi tulee "sotkemaan" naaraskehityksen uroskehitykseksi 6-7:nnen viikon kohdalla. Täällä tarkemmin:

      "All human individuals — whether they have an XX, an XY, or an atypical sex chromosome combination — begin development from the same starting point. During early development the gonads of the fetus remain undifferentiated; that is, all fetal genitalia are the same and are phenotypically female. After approximately 6 to 7 weeks of gestation, however, the expression of a gene on the Y chromosome induces changes that result in the development of the testes. Thus, this gene is singularly important in inducing testis development. The production of testosterone at about 9 weeks of gestation results in the development of the reproductive tract and the masculinization (the normal development of male sex characteristics) of the brain and genitalia."

      Se, että tuossa kehitysvaiheessa ilmenee tulevan naaras- ja/tai uroskehityksen kehityspoikkeamia (intersukupuolisia tiloja), ei tarkoita että meillä on kolme, kuusikymmentäseitsemän tai 27 000 000 erilaista sukupuolta, jotka todistavat, että XX-kehitys on mieskehitystä ja XY-kehitys naaraskehitystä. Intersukupuolisessa tilassaankin ihmisentiteetti on aina joko mies/uros tai nainen/naaras. Neliöstä ei saa tahdoinvoimalla väännettyä ympyrää eikä mustasta valkoista. Siinä mielessä myös nimitys "intersukupuolinen" on sinänsä harhaanjohtava, koska ihminen ei voi olla yhtaikaa mies ja nainen tai jotenkin näiden välisessä kuilussa (= ei mies tai nainen lainkaan) fysiologisesti. En ole mikään intersukupuolisten tilojen asiantuntija, mutta tämän tosiasian kumoamiseksi ei edelleenkään ole esitetty minkäänlaista vertaisarvioituun tutkimustietoon pohjautuvaa ja laajaa tiedeyhteisön yksimielisyyttä saavuttanutta todistetta, jolla jotenkin kumottaisiin se, että sukupuolen kaksinapaisuus on yksinkertaisesti ilmiselvä fakta, eikä sellaista myöskään koskaan tule. (Ja ei, transien ja sukupuolentutkijoiden "tutkimukset" aiheesta eivät täytä alkeellisimpiakaan tieteellisiä kriteerejä, joten työntäkää kaikki queertutkimukset ja Butler-oksennukset suoraan perseeseenne.)

      Jos joku väittää, että intersukupuoliset ovat miehiä ja naisia yhtaikaa tai eivät ole kumpaakaan, se on vähän sama kuin sanoisi, ettei Downin syndroomaa sairastava ole oikeastaan edes ihminen. Oli ontuva vertaus tai ei, niin kyse on aivan yhtä dehumanisoivasta ajattelusta, koska ihminen = mies tai nainen, piste. Se, oletko mies tai nainen, määrittää olemistasi ja mahdollisuuksiasi erittäin voimakkaasti ja perustavanlaatuisesti, etkä pysty kieltämään sitä, mitä biologisesti olet, vaikka kuinka sitä yrittäisit. Genderaktivismi on entisestään sotkenut asiaa tunkemalla transidentiteetit tähän soppaan ja approprioimalla intersukupuolisuustiloja transiuden käsitteellisen legitimoinnin keppihevosena (samaan tapaan kuin homoseksuaalisuutta). Sinänsähän interiydellä ei ole transiuden kanssa mitään tekemistä, koska inter = fysiologiaa ja trans = psykologiaa.

      Keskustelukulttuurin muutosta on joka tapauksessa mielenkiintoista seurata. Tässä Khelif-debatissahan ei ole ollut (kerrankin) keskiössä transien vouhotus vaan on puhuttu ihan todellakin nyt niistä kromosomeista, eli on siirrytty ainakin toistaiseksi identiteettivouhkaamisesta ihan fysiologisten ja biologisten faktojen ääreen. Saa nähdä, mitä tästä vielä seuraa. Aikanaanhan joudumme joka tapauksessa palaamaan lähtöruutuun ja keksimään taas vaihteeksi sukupuolet ja seksuaaliset suuntautumiset kokonaan uudelleen.

      Poista
    2. Mikä tahansa asia voidaan selitellä miten päin tahansa kun asiaa tarkastelee poikkeavuuden ääritapausten avaimenreiästä. Aina löytyy ties vaikka minkälaisia poikkeavuuksia kun hakemalla hakee mutta ihmiset noin yleensä ovat normaaleja.

      Pieni vähemmistö ihmisistä on interseksuaaleja ja suuri enemmistö ei ole.

      Poista
    3. Siis transaktivismin mukaan kaikki vasikat ovat kaksipäisiä koska on olemassa kaksipäisiä vasikoita.

      Poista
    4. No niinpä. Erilaisia kehityshäiriöitä eli poikkeamia ns. yleisestä normista on vaikka kuinka paljon. Voimme ottaa niistä minkä tahansa, kyhätä sen ympärille jotain ideologista tuubaa ja ryhtyä väittämään, että se ja se todistaa tämän ja tuon normaaliudesta, koska z, y ja x. Ei syntymäsokeiden tai syntymäkuurojen olemassaolo pyyhi pois siitä, että prototyyppinen normaali on näkevä ja kuuleva ihminen. Joskus syntyy ihmisiä, joilla on vain yksi silmä, jokin raaja on epämuodostunut tai puuttuu kokonaan jne. Ei se tarkoita sitä, ettei prototyyppisellä normaali-ihmisellä olisi kahta silmää ja neljää raajaa. Nuo mainitut ja muut vastaavat ovat poikkeustiloja, eivät normi. Luonnossa tapahtuu koko ajan kaikenlaista omituista, joka menee ihmisiltä yli hilseen ja jota sitten pitää yksissä tuumin tiedeyhteisössä pähkäillä. Intersukupuoliset tilat ovat tästä yksi esimerkki, vaikka ne onkin valjastettu uuden aikakauden sovinismin ja misogynian palvelukseen.

      Tuosta normin/normaaliuden käsitteestä on historian saatossa käyty miljardeja ja taas miljardeja keskusteluja ja väittelyitä; siis siitä, miten normaalius itse asiassa määritellään. Kun keskustelua jatketaan tarpeeksi kauan, se ajautuu aina filosofian puolelle. Voimme kuitenkin suhteellisen helposti määritellä ihmiskehollisuuden normaaliudelle tietyt rajat ja reunaehdot ihan silkalla arkijärjellä. Kaikista niistä osa-alueista löytyy aina jokin poikkeustapaus tai poikkeustapauksen poikkeustapaus. Ne ovat luonnossa ilmenevää variaatiota, mutteivät ne pyyhkäise sitä tiettyä normia määritelmällisine rajoineen pois. Tätä voi soveltaa paitsi fysiologisiin myös psykologisiin ilmiöihin. Esimerkiksi homoseksuaalisuus on luonnossa ilmenevää seksuaalisuuden variaatiota, mutta tietyllä tapaa myös homoseksuaalisuus on ehdottomasti poikkeustila, koska lisääntymisbiologian kannalta heterous on normi, eikä mikään määrä jotain epämääräistä tasa-arvoaktivismia poista sitä tosiasiaa, että heterous on normi. Jos joku muuta keksii väittää, on hän yksiselitteisesti kilahtanut piripää.

      Minulle ei ole koskaan ollut mikään ongelma myöntää, että homppelina edustan poikkeusta normista. Se ei ole sama asia kuin stigmatisointi, ilmiön patologisoiminen tai sisäistetty fobia. Vaikka jostain syystä olisinkin päättänyt stigmatisoida ja patologisoida asiaa, ei se siitä muuksi koskaan muuttuisi. Ihmisen ei auta pullikoida luonnonlakeja vastaan, koska luonnonlait voittavat aina. Se, että joku päättää käydä sotaa omaa kehoaan vastaan (esim. kehodysmorfia, anoreksia, transius), ei johda koskaan lopulta mihinkään muuhun kuin pohjattomaan kurjuuteen.

      Poista
    5. "kyse on aivan yhtä dehumanisoivasta ajattelusta"

      Intersukupuolinen dehumanisoi itseään? Tai ehkä kuitenkaan ei

      https://anna.fi/ihmiset/intersukupuolinen-julia-koki-kaksi-murrosikaa-ensin-tytoille-ja-sitten-pojille-tyypillisen-ajattelin-etta-ehka-vain-kuvittelen-asioita

      Poista
    6. – Jos ymmärrettäisiin, että on olemassa muitakin sukupuolia kuin mies tai nainen ja intersukupuolisuudesta tulisi arkisempi asia, se ei aiheuttaisi niin paljon hämmennystä.

      Intersukupuolisuudesta ei koskaan tule "arkisempi asia", koska se on niin äärimmäisen harvinainen ilmiö. Kauheasti genderkultti yrittää normalisoida näitä milloin mitäkin marginaali-ilmenemismuotoja, mutta kun 99 % ihmisistä eivät edusta sitä eivätkä koskaan tule edustamaan. Jos olet sukupuolinen sekasikiö joko synnynnäisesti tai omaehtoisten muokkausten seurauksena, tulet aina herättämään muissa ihmisissä jonkin verran kummastusta, ihmetystä ja vaivaantuneisuutta. Tulet aina olemaan joissain asioissa ja yhteyksissä väliinputoaja. Sori siitä. Suurin osa ihmisistä on yksiselitteisesti miehiä tai naisia. Tämä asia ei muutu koskaan miksikään. Koettakaa, hyvät ystävät, opetella jotenkin elämään tämän asian kanssa. Muillakin ihmisillä on kaikenlaisia ristejä kannettavanaan, tämä on teidän ristinne. Tehkää parhaanne niillä korteilla, jotka teille on jaettu, kuten muutkin tekevät. Ette ole millään tavalla sen erityisempiä, ihmeellisempiä tai arvokkaampia kuin kukaan muukaan.

      Sukupuolitettuihin tiloihin, kuten pukuhuoneisiin ja vessoihin, Julia toivoisi sukupuolineutraalia vaihtoehtoa.

      Transeille on muuten useita kertoja tarjottu sukupuolineutraaleja vaihtoehtoja (mm. kolmannet saniteettitilat ja pukkarit), mutta he eivät halua niitä/niihin, koska ne ovat kuulemma transien syrjintää ja segregaatiota ja muistuttavat transeja siitä, etteivät he oikeasti ole kokemussukupuolensa vaan syntymäsukupuolensa edustajia biologisesti hamaan tappiin saakka. Transeille ja muusuille on myös perustettu omia sarjojaan urheiluun ym., mutta ne eivät ole ottaneet käynnistyäkseen oikein missään, koska osallistujia ei ole ollut tarpeeksi.

      Poista
    7. "Intersukupuolinen dehumanisoi itseään? Tai ehkä kuitenkaan ei"

      Näihin liittyy usein transideologiaa liippaavaa genderaktivismia ja outoja logiikan kukkasia. Esimerkiksi jotkut MRKH-naiset eivät koe itseään naisiksi, vaan esim. muunsukupuolisiksi, koska heiltä puuttuu kohtu, koska naisilla yleensä on kohtu. Samaan ajatteluun mahtuu kuitenkin penikselliset naiset, eli transnaiset ovat samassa ideologiassa täysiä naisia, vaikka he ovat syntyneet peniksen kanssa, eikä heillä todellakaan ole kohtua. Make it make sense.

      "Minun intersukupuolisuuteni vahvistaa minun muunsukupuolisuuttani. En tiedä miten muilla on, osa intersukupuolisista on tosi naisellisia, mutta minulle intersukupuolisuus vahvistaa mun identiteettiä. Koska mulla ei ole tavanomaisia naisen sukuelimiä, eikä miehenkään, niin se menee mulla siihen ajatukseen, että minä olen sitten muunsukupuolinen."

      "Intersukupuolisuushan on elävä todiste siitä, että sukupuoli on moninainen. Täysin. Ja intersukupuolinen voi olla mies tai nainen tottakai, mutta kun mulle sanotaan, että on vaan miehiä ja naisia, niin kysyn että mihinkäs lokeroon sä mut laitat?"

      https://seta.fi/2018/10/02/melissa-mantylan-viesti-intersukupuoliselta-toisille-yhteiskunnassa-on-vikaa-mutta-teissa-ei-ole/

      Poista
    8. Intersukupuolisuus ei ole todiste "sukupuolen moninaisuudesta" (siinä mielessä kuin genderistit sen ymmärtävät) vaan nimenomaan siitä, että sukupuolia on kaksi. Jos sukupuolia olisi kolme tai useampia, meillä olisi jo tieto ja todisteita kolmannen tai useamman gameetin olomuodosta ja funktiosta lisääntymisjärjestelmässä, mutta sellaista ei vain ole. Eikä tule.

      Poista
    9. "Jos sukupuolia olisi kolme tai useampia, meillä olisi jo tieto ja todisteita kolmannen tai useamman gameetin olomuodosta ja funktiosta lisääntymisjärjestelmässä, mutta sellaista ei vain ole. Eikä tule."

      Taisimme liipaista asian ytimeen!
      Jos se onkin niin - genderistien hattaramaailmassa, siis - että on se yksi sukupuoli, joka siittää, ja se toinen sukupuoli, joka synnyttää, ja sitten on satoja, ehkä jopa tuhansia (biologisia) sukupuolia jotka eivät kykene lisääntymään kummallakaan tavalla (lue; biologisen sukupuolen kehityshäiriöitä), ja sitten vain odotellaan sitä biologista sukupuolta, joka sekä siittää, että synnyttää!

      Poista
    10. "Tulet aina olemaan joissain asioissa ja yhteyksissä väliinputoaja. Sori siitä."

      Onko mahdoton ajatus, että johonkin prosenttivähemmistöjengiin kuuluviin suhtauduttaisiin kuitenkin luontevasti ja normaalisti heidän harvinaisuudestaan huolimatta?

      Sanoisitko tuon sitaatin esimerkiksi tummaihoisille suomalaisille, tai saamelaisille?

      Poista
    11. Kyllä, heihin tulee suhtautua normaalisti, kuten kaikkiin muihinkin. Älä sotke ihonväriä, saamelaisuutta tai muita vastaavia sukupuolikeskusteluun, koska ne eivät liity siihen mitenkään.

      Poista
    12. "Onko mahdoton ajatus, että johonkin prosenttivähemmistöjengiin kuuluviin suhtauduttaisiin kuitenkin luontevasti ja normaalisti heidän harvinaisuudestaan huolimatta?"

      Niinhän heihin suhtaudutaankin. Nyt on kyse siitä, että miestyyppisen puberteetin läpikäynyt henkilö ei kuulu naisten kilpaurheiluun. Naisten kilpaurheilun reiluus, mielekkyys ja turvallisuus ovat tärkeämpiä kuin inkluusio tai identiteettifiilarit.

      Asia olisi ratkennut jo aikapäiviä sitten, jos Khelif olisi julkistanut sukupuolitestauksen tulokset ja jos xy-kromosomit omaavat torpataan naisten sarjoista. Tapauskohtaista harkintaa voidaan käyttää, jos xy-henkilö ei ole läpikäynyt miehen murrosikää.

      Poista
    13. "tulet aina herättämään muissa ihmisissä jonkin verran kummastusta, ihmetystä ja vaivaantuneisuutta"

      Onko sellaisia vähemmistöjä, joiden kohdalla on syytä tehdä asennekasvatusta jotta he eivät herättäisi vaivaantuneisuutta, ja sitten taas sellaisia vähemmistöjä, joiden kohdalla valtaväestöllä on ihan okei kokea vaivaantuneisuutta?

      Jos perustelee sukupuolivähemmistöjen herättämää hämmennystä ja vaikeilua oikeutetuksi nimenomaan heidän pienellä määrällään, on luonnollisesti perusteltava sama muiden samaa kokoluokkaa olevien vähemmistöjen kohdalla.

      Poista
    14. "Onko mahdoton ajatus, että johonkin prosenttivähemmistöjengiin kuuluviin suhtauduttaisiin kuitenkin luontevasti ja normaalisti heidän harvinaisuudestaan huolimatta?"

      Miksi sitten käytätte intersukupuolisia oman genderideologianne keppihevosena, ettei kenenkään sukupuolta voi tietää ilman kromosomitestausta ja housuihin kurkkaamista? Sara Forsberg varmasti arvostaa, kuinka käytätte häntä esimerkkinä synnyttävistä ja naisten tiloja käyttävistä miehistä.

      Poista
    15. "Sara Forsberg varmasti arvostaa"

      Sara Forsberg tuskin arvostaa että vedit hänet mukaan tähän keskusteluun.

      Poista
    16. Minä olen hintti. Tulen aina olemaan heteroenemmistöiseen valtaväestöön suhteutettuna poikkeava ja väliinputoaja. En voi perustaa perhettä perinteisin menetelmin, vaikka haluaisin. Voisin perustaa halutessani perheen jollain kikkailulla, mutta se ei ole sama asia kuin heteroparin muodostama biologinen perhe. Mikä tässä on vaikeaa? Se ei tarkoita, että homoperhe olisi jotenkin vähempiarvoinen tai vähemmän aito sinänsä kuin heteroperhe, mutta ne eivät ole sama asia.

      Intersektionalismin ongelma onkin se, että se niputtaa yhteen kaikki vähemmistöt ja tunkee ne saman uhripistejärjestelmän viitekehykseen ja yrittää siten muuttaa yhteiskuntaa. Vähemmistöihin liitettäviä ilmiöitä ei voi denotaatiossaan ja kaikissa ilmenemismuodoissaan sellaisinaan aina rinnastaa toisiinsa. Saamelaisten sortohistorialla kallonmittauksineen ym. ei ole mitään tekemistä esim. sukupuoli(sekoilu)teemojen kanssa.

      Sen sanominen, että hinttarit ovat poikkeus, ei ole sama asia kuin hinttareiden stigmatisointi tai sosiaalinen toiseuttaminen. Ihmisiltä tuntuu täysin nykyään puuttuvan itsekriittinen tapa tarkastella asioita ja omaa asemaansa yhteisöissä, koska kaikki otetaan henkilökohtaisesti ja aletaan vaikeroida syrjinnästä, sortamisesta, toiseuttamisesta ja milloin mistäkin. Miksi otatte kaiken henkilökohtaisesti?

      Ihminen on kokonaisuutena enemmän kuin osiensa summa, mutta ei se tee noiden osien merkitystä olemattomaksi. Syrjintä, sorto, fobia ja vastaavat ovat irrallaan siitä, mitä mitkäkin ominaisuudet ilmentävät denotaatiotasolla. On täysin hukkaan heitettyä aikaa ja vaivaa takertua johonkin ”yhyy, meitä sorretaan” -narratiiviin ja rakentaa koko identiteettinsä sen varaan. Se ei edistä mitään asiaa millään tavalla ja saa ympäröivän yhteisön vain vittuuntumaan ja lopulta kaikkoamaan näiden kitisevien marttyyrien ympäriltä. Pelaa niillä korteilla, jotka olet saanut, ja tee elämästäsi itse omannäköinen. Älä aseta odotuksia muille ja rakenna hyvinvointiasi sen varaan.

      Joten Mussu/Tussu/Sussu/Russu: ihan turhaan yritätte väkisin sovittaa vaikka tuota intersukupuolisuusasiaa taas kerran johonkin transien uikutukseen siitä, miten heitä kohdellaan näin ja noin tai ei kohdella niin ja niin. Transien ulina ei tepsi enää kehenkään.

      Poista
    17. "Jos perustelee sukupuolivähemmistöjen herättämää hämmennystä ja vaikeilua oikeutetuksi nimenomaan heidän pienellä määrällään"

      Mitä muuta vaikeilua sinä olet havainnut, kuin sellaisten mieskehoisten ihmisten kohdalla, jotka tunkevat naisurheiluun, naisten tiloihin, ryhmiin, kiintiöihin tai lesbojen seksielämään? Tai sellaisten, jotka kieltävät fyysisen todellisuuden, biologiset tosiasiat ja vaativat muilta aistihavaintojen vastaista toimintaa?

      Mitkä ihmisoikeudet sukupuolivähemmistöiltä oikein puuttuu Suomessa? Ette te voi pakottaa muita ihmisiä pitämään transnaisia täysinä naisina ja transmiehiä täysinä naisina joka tilassa ja tilanteessa.

      Poista
    18. ”Ette te voi pakottaa muita ihmisiä pitämään transnaisia täysinä naisina ja transmiehiä täysinä naisina joka tilassa ja tilanteessa.”

      Perustin tämän blogin vuonna 2020, koska minulla meni lopullisesti hermot siihen, miten transit yrittivät väkisin pakottaa homot ja lesbot näkemään itsensä aitoihin miehiin ja naisiin verrattavina entiteetteinä ja toivottamaan heidät tervetulleiksi deittailuumme ja sänkyihimme. Johonkin on vedettävä raja (kuten tässä urheiluasiassakin). Jos on lukenut tekstejäni yhtään selailutasoa enempää, pystyy kyllä ymmärtämään pointtini ja jos ei pysty/halua, pelaa God hates fags -eheyttäjien pussiin.

      Transit eivät ole ensimmäinen ihmisryhmä, joka on yrittänyt eheyttää homot ulos seksuaalisuudestaan (seksuaalisuudestamme). Sama paska kääritään aina eri pakettiin ja toivotaan sen menevän juuri sillä kertaa läpi.

      Ei onnistu. Sori siitä.

      Poista
    19. "se niputtaa yhteen kaikki vähemmistöt"

      Ei kun intersektionalismihan nimenomaan korostaa, että eri vähemmistöt tarvitsee erilaista huomioonottoa. Liikuntaesteiset kaipaa esim. luiskia, saamelaiset oman kielen ja kulttuurin tukemista, transsukupuoliset hoitoja ja homot tiettyjä laki- ja asennemuutoksia. Liikuntaesteinen trans kaipaa SEKÄ luiskia ETTÄ transhoitoja. Mistään sen kummemmasta ei ole kyse.

      "Se ei edistä mitään asiaa millään tavalla ja saa ympäröivän yhteisön vain vittuuntumaan ja lopulta kaikkoamaan näiden kitisevien marttyyrien ympäriltä."

      Valituksella on kyllä saatu myös niitä luiskia, hoitoja ja omakielisiä palveluita.

      Poista
    20. Niin, intersektionalistithan rakensivat pyramiditkin.

      Poista
    21. "Voisin perustaa halutessani perheen jollain kikkailulla"

      Hedelmättömät heteroparit sekä naisparit tarvitsee myös kikkailua. Lainsäädännön ja asenteiden muutokset on sitä helpottaneet. Onko miesparien lastensaannin edistäminen paha asia?

      Poista
    22. ”Onko miesparien lastensaannin edistäminen paha asia?”

      Onko tahallaan väärin ymmärtäminen jokin kosminen elämäntehtäväsi? :D

      Poista
    23. "Onko miesparien lastensaannin edistäminen paha asia?"

      Riippuu keinosta. Sijaissynnyttäjän käytössä on ainakin valtavia eettisiä ongelmia. Ketään ei voi velvoittaa tai pitäisi voida ostaa sikiöhautomoksi. Homoseksuaalisuushan ei ole hedelmättömyyttä aiheuttava sairaus, oire, vamma eikä häiriö. Adoptiossa tietysti pitää olla samat kriteerit kaikille.

      Poista
    24. Minulle käsitteet normaali ja epänormaali (poikkeava) ovat tilastollisia ja arvoneutraaleja käsitteitä.

      Normaali ihminen on sellainen ihminen kuin ihmiset ovat noin yleensä. Poikkeava on normaalin vastakohta.

      Poista
    25. Se, onko homous normaalia, on eri keskustelunaihe kuin se, onko homous poikkeavaa. Totta helvetissä homous on poikkeavaa, ei meitä muuten olisi vain muutamaa prosenttia väestöstä. Tästä ei ole mitään syytä tehdä erikseen numeroa. Vain typerys samaistaa itsensä koko olevaisuutensa ja persoonallisuutensa voimalla yhteen ominaisuuteensa ja peilaa koko ihmisarvonsa sen kautta – ja nimenomaan muiden ihmisten suhtautumisesta ja reaktioista käsin. Houkat asettavat muut ihmiset vastuuseen omasta hyvinvoinnistaan, onnellisuudestaan ja omanarvontunnostaan ja pyhittävät koko elämänsä ympäröivien olosuhteiden pakonomaiselle muuttamiselle. Juuri siitä on kyse mm. transien naurettavassa pronominivouhotuksessa ja siinä, miten musta yritetään väkisin vääntää valkoiseksi muutamien sekopäiden genderfeelsien validoimiseksi.

      Poista
    26. "eri vähemmistöt tarvitsee erilaista huomioonottoa"

      "Neuvostoliiton ydinkärjet... siis rauhanohjukset takaavat rauhan maailmaan!"

      Poista
    27. "eri vähemmistöt tarvitsee erilaista huomioonottoa"

      "Ihmisten lokerointi ja arvottaminen ihonvärin, kulttuurin, sukupuolifantasioiden ja muiden ominaisuuksien perusteella takaa tasa-arvon!"

      Poista
    28. "Luonnossa tapahtuu koko ajan kaikenlaista omituista, joka menee ihmisiltä yli hilseen"

      Eräs tutkija totesikin, että intersukupuolisia on todella vähän huomioiden kaiken sen, mikä ihmisen sukupuolen kehitysvaiheissa voi mennä pieleen. Niin paljon monimutkaisia ja toisiinsa linkittyviä systeemejä.

      Poista
    29. "Varmasti jokainen ymmärtää, että tällaisen tutkijoitakin hämmästyttäneen poikkeaman löytyminen ei tarkoita sitä, että normaalitapauksissa kromosomit olisivat jotain muuta kuin XX = nainen ja XY = mies."

      Tämä on ihan totta.

      "Mutta ilmeisesti tämä tapaus on nyt perustelu sille, että kyllä naisilla voi olla XY, joten kromosomien perusteella ei voi päätellä sukupuolta"

      Niin, tämäkin on ihan totta. Eikö tämä jo ekalla tieteenfilosofian kurssilla opita? Jos meillä on yksikin XY-nainen, kromosomien perusteella ei voi päätellä sukupuolta. Alkeislogiikkaa.

      Poista
    30. "Alkeislogiikkaa."

      Avaisitko meille tämän huikean loogisen päättelyketjusi?

      Poista
  3. Aikaisemmin minulla oli jotain sympatiaa Khelifiä ja Liniä kohtaan, mutta eihän ne nyt ihan oikeasti voi olla tietämättä, että he eivät ole kuin muut tytöt. Joitakin dokumentteja dopingista olen katsonut, ja tulin siihen johtopäätökseen, että suurin osa urheilijoista on valmiita huijaamaan, joten koko homma ei ihmetytä minua ollenkaan.

    Se on myös hämmästyttävää kuinka "progressiivisten" ihmisten aivot valuvat korvista ulos, kun tulee kyse tähän asiaan. Heti ollaan valmiita leimaamaan ja hiljentämään kaikki ihmiset, jotka vähänkin ehdottaa että tässä nyt joku ei ehkä ole oikein.

    Maksaisin muuten jotain rahaa nähdä Khelifin ja Linin ottelemassa miehiä vastaan, jopa sarjoja alempaa, varmaan saisivat kunnolla pataan siinäkin tapauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäksi vaikuttaa siltä, että Algeriassa on tiedetty Khelifin sukupuolistatus, mutta sen kailtaisessa maassa urheilumenestys on tärkeää keinoista välittämättä. Maat, jotka voivat käyttää dopingia, voivat käyttää myös tätä korttia. Sillä ei ole merkitystä, miten maassa muuten suhtaudutaan sukupuoliin. Eihän dopinginkaan käytön suhteen ole väliä sillä, miten maassa suhtaudutaan huumausaineisiin. Urheilun säännöt ovat erilaiset muun yhteiskunnan sääntöjen kanssa sellaisissa yhteiskunnissa, jossa urheilu on politiikan jatke. Khelif on sitä paitsi Anter Yasan X:ssä jakamassa videossa käyttänyt itsestään maskuliinimuotoa ja sanoo, että 2016-2017 olimme "pieniä poikia". Hän kuivaili itseään käyttäen miessukupuolen muotoa "batal". Toisessa yhteydessä hän sanoi olevansa miespuolinen sotilas "jundi" feminiinisen "jundian" sijaan sekä maskuliinasta muotoa algerialaisesta, kun puhuu itsestään.

      Poista
    2. "Khelif on sitä paitsi Anter Yasan X:ssä jakamassa videossa käyttänyt itsestään maskuliinimuotoa"

      Jos käyttää itsestään maskuliinimuotoa, on mies?

      Poista
    3. Se on sitä rusinat pullasta -naiseutta, katsokaas.

      Poista
    4. "Jos käyttää itsestään maskuliinimuotoa, on mies?"

      Se on osa kokonaiskuvaa Khelifistä, jossa on toistaiseksi enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Kootaan:

      - kahden riippumattoman laboratorion testaus kertoo hänellä olevan xy-kromosomit ja tähän liittyvä hässäkkä
      - kieltäytyy julkistamasta em. sukupuolitestausten tuloksia
      - Khelif on miehekkään kehollisen ulkonäön ja urheilullisen suorituskyvyn perusteella läpikäynyt miestyyppisen puberteetin. Hänhän on paljon maskuliinisempi kuin transmiehet.
      - hän on konservatiivisesta arabimaasta, mutta silti hän käyttäytyy, pukeutuu ja esiintyy kuin miehet. Vaikea kuvitella tavallista algerialaista naista julkisesti istumassa hajareisin miehen miehen olkapäillä genitaalit tämän niskaa vasten painautuneena. Ja sallitaanko lgbt-kielteisessä maassa naisille ristiinpukeutuminen?
      - on käyttänyt maskuliinisia pronomineja, vaikka kokee transepäilyt perhettään, maataan ja arabikulttuuria kohtaan loukkaavina

      Eli kyllähän tämä kaikki aika epäilyttävältä vaikuttaa. Kaikki spekulaatiot loppuvat saman tien, kun sukupuolitestauksen tulokset julkistetaan. Voimme vain arvailla, miksi niin ei ole tehty.

      Poista
    5. "Jos käyttää itsestään maskuliinimuotoa, on mies?"

      Eikö meidän pidä olettaa ihmisen sukupuoli nimenomaan pronominien perusteella? Pronominithan kuuluu kysyä aina ihmiseltä, kun häneen tutustuu. Miten Mussu voi nyt olla noin transfobinen?

      Poista
    6. "kieltäytyy julkistamasta em. sukupuolitestausten tuloksia
      - Khelif on miehekkään kehollisen ulkonäön ja urheilullisen suorituskyvyn perusteella läpikäynyt miestyyppisen puberteetin."

      No niin eli testien tuloksia ei ole julkistettu ja spekulaatiot perustuu vain ulkonäköön, joka taas ei kiinnittänyt huomiota ennen kuin testituloksista vuodettiin epämääräistä tietoa.

      Poista
    7. "No niin eli testien tuloksia ei ole julkistettu ja spekulaatiot perustuu vain ulkonäköön, joka taas ei kiinnittänyt huomiota ennen kuin testituloksista vuodettiin epämääräistä tietoa."

      Mikä asia kiinnittää huomiota väärän sukupuolen sarjassa kilpailevaan yksilöön, ellei ulkonäkö tai naiselle huomattavan epätyypillinen voimataso. Kyllä niitä epäilyksiä on esitetty aiemminkin. Oletko jo unohtanut esim. Mira Potkosen kuvaaman kohtaamisen Khelifin kanssa, mm. pulisongit ja miehekkään ähkimisen? Lisäksi ketjuihin on linkitetty muitakin kohtaamisia, joissa Khelifin sukupuoli-ilmoitusta on kyseenalaistettu, kuten tarina vuoristoilman muuttamista kromosomeista.

      Mitä kuvittelet olympiahärdellin perusteella tapahtuvan naisurheilijoille, jotka uskaltavat kyseenalaistaa Khelifin tai muiden naisia vastaan kilpailevien mieskehoisten sukupuolen? Carisikin painostettiin pyytämään anteeksi. Lisäksi kannattaa muistaa, että Khelif aloitti treenaamisen vasta 17-vuotiaana ja edellisten olympialaisten aikaan hän oli vasta 21-vuotias ja pärjäsi jo tuolloin naisia vastaan pelkällä voimalla. Nyt hänellä on 10 kiloa enemmän lihasmassaa ja laadukkaampaa treenausta takana, että sorit siitä naisnyrkkeilijöille.

      Poista
    8. "Oletko jo unohtanut esim. Mira Potkosen kuvaaman kohtaamisen Khelifin kanssa"

      En toki.

      "Potkonen vei Khelifistä voiton puhtaasti 5–0 tuomaripistein.

      ”En sekuntiakaan ajatellut sellaista. Vastustaja oli miesmäinen, mutta ei käynyt edes mielessä, että minun fysiikka ei riittäisi.”"

      Poista
    9. "En toki."

      Voi Tussu, tavoitteletko epärehellisen keskustelun kultamitalia?

      "Mira Potkonen kyseenalaistaa kohunyrkkeilijän osallistumisen olympialaisiin – ”Naisten urheilua on suojeltava”"

      "– Olin nähnyt poikamaisia tai suorastaan miesmäisiä naisottelijoita ennenkin, mutta hän oli harvinaisen äijämäinen. Muistan, että pulisongitkin kasvoivat, Potkonen muisteli perjantaina."

      "– Muistan, että kyllä hän kovaa yritti lyödä ja nyt varmasti vielä kovempaa, kun ottelee 66-kiloisissa ja lihasmassaa on tullut lisää. Silloin sarjamme oli 60 kiloa."

      "– Pidän tätä (Khelifin osallistumista Pariisin turnaukseen) hyvin kyseenalaisena nimenomaan naisten urheilun suojelemisen näkökulmasta."

      https://yle.fi/a/74-20102819

      Todistaako tämä Potkoselle häviäminen Khelifin naiseuden :D Eli keskinkertaiset ja toisinaan taktisesti häviävät miehet voivat osallistua naisten sarjoihin?

      Khelifillä on nyt kymmenisen kiloa lisää lihasmassaa ja useampi vuosi laadukkaampaa harjoittelua takana Potkosen kohtaamisen jälkeen.

      Onko Tussu oikeasti trolli, vai harvinaisen syvää kognitiivista dissonanssia suojeleva trans/aktivisti?

      Poista
  4. Mitä arvelette, tuleeko tästä oikeusjuttu vai nauretaanko koko keissi pihalle ennen kuin mitään käsittelyä edes aloitetaan?
    Lueskelin transaktivistien kommentteja, ja moni tuntuu olevan sitä mieltä, että Rowling joutuu vankilaan ja joutuu maksamaan Khelifille miljoonia, ja sen jälkeen kaikki transit voivat myös haastaa Rowlingin oikeuteen. Ilmeisesti Rowling ei ole twiitannut muutamaan päivään, ja se tarkoittaa transien maailmassa, että hän on peloissaan eikä sano enää mitään mistään ikinä.
    Heheh.
    Vähän järkevämpien kommentoijien mukaan kyseessä on lähinnä ranskalaisen ihmisoikeusjuristin julkisuustemppu, ja todellisuudessa juttu ei koskaan tule päätymään oikeuteen. Siihen, että kyseessä on "cyberbullying", pitäisi olla ihan kunnon näyttöä pitkäaikaisesta nettikiusaamisesta, jonka tarkoituksena on vahingoittaa uhria. Tässähän ei oikeasti ole ollut kuin pari twiittiä, joissa sanotaan, että Khelif on mies.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos transit olisivat lukeneet Rowlingin kotisivuillaan julkaiseman esseen transaiheesta tai suostuneet edes vilkaisemaan sitä, he tietäisivät, että ennen kuin Rowling alkoi puhua transsekoilua vastaan, hän oli vuosien ajan perehtynyt aiheeseen ERITTÄIN huolellisesti, kattavasti ja seikkaperäisesti. Rowling on myös palkannut useita juristeja, jotka kokopäivätoimisesti työskentelevät aiheen parissa Rowlingin selustan varmistaen, eli hän ei ole lähtenyt soitellen sotaan, kuten transien maailmassa kuvitellaan ja kovasti toivotaan. Jos Rowlingilla ei jostain ole pulaa, niin rahasta. Elon Musk (toinen haastetuista) taas on sodassa kenties hieman eri syistä, hänellähän mm. on transidentifioituva poika, joka kuontalo viuhuen mäkättää somevideoilla isänsä transfobisuutta. Isukin rahat tuntuvat hänelle kyllä silti kernaasti kelpaavan. Eikö ajatus transfobisten sukulaisten hylkäämisestä ja transien glitterfamilyyn liittymisestä houkutakaan, jos se edellyttää luopumista syntymäetuutena saadusta hillotolpasta?

      (Btw, oletteko huomanneet, että huomattavan suuri osa transeista on kuin isoksi kasvaneita vauvoja? Heitä silmäänpistävästi yhdistävä piirre on se, etteivät he kykene ottamaan vastuuta omasta elämästään ja hyvinvoinnistaan vaan ovat jatkuvasti ulkoisen pönkityksen varassa, oli se sitten henkistä nostetta validaatioineen tai taloudellista pääomaa.)

      Oli Khelif-gate julkisuustemppu tai ei, elämme nyt joka tapauksessa maailmassa, jossa miehen sanomisesta mieheksi saa sakkoja ja häkki heilahtaa (jos niikseen tulee, uhka nyt ainakin leijuu ilmassa). Rowling on tasan tarkkaan tiennyt koko ajan, että jossain vaiheessa joku ihan tosissaan yrittää haastaa hänet raastupaan näkemyksistään, ja on taatusti osannut huolella valmistautua siihen. Rowling on toisinaan jopa itse yllyttänyt oikeushaasteella uhkailijoita sanomalla: "Fine, let's go to lawyers." Joka kerta nämä uhkailijat ovat heti tämän jälkeen peräytyneet, pahoitelleet ja vaienneet (muutamat jopa poistivat kauhuissaan profiilinsa kokonaan). Transien ja noiden misogynistisestä raivosta kihisevien XY-"naisten" on kertakaikkisen mahdotonta myöntää ja sisäistää, että Rowling on heille yksinkertaisesti liian kova (ja älykäs) vastus. Kyllä he jonain päivänä vielä oppivat, ettei linnun kannata haastaa riitaa kissan kanssa eikä vastatuuleen kannata sylkeä.

      Ai että muuten naureskelinkin, kun huomasin jossain kohtaa noissa nyrkkeilykahakoissa ja kohun yltyessä, miten Khelifiä oli yritetty "feminiinistää" jollain naurettavalla tukkaponnarilla. Long hair makes a woman. Nyt oli sitten jossain julkaistu jotain vahvasti filtteröityjä ja siloiteltuja kuvia, joissa Khelifillä on meikkiä ja jotain kukkasia leijailee ympärillä. Make-up makes a woman.

      Ja vaikka niin kävisikin, että Rowling jotenkin onnistuttaisiin tuomitsemaan maksamaan Khelifille jotain vahingonkorvauksia kivusta ja särystä tai mistä lie, niin ei todellisuus siltikään koskaan muuksi muutu.

      Poista
    2. Tulee mieleen, että Khalifilla tai häneen vaikuttavilla ihmisillä on todella jonkinlainen kaikkivoipaisuuskompleksi, sillä Rowlingin ja Muskin haastaminen on massiivinen riski heille itselleen. Kaksi miljardööriä (Rowlingin omaisuus arviolta n. 1 mrd) pystyy palkkaamaan vaikka satojen juristien armeijan. Yhtä kaikki on niin, että Khalif on pienempiensä kiusaaja ja Rowling ja Musk kiusattujen puolustajia. Yrityksenä on kääntää asetelma niin, että Khalif olisi uhri. Paitsi elämämme todellisuuden, paljastavat tulevat oikeusjutut myös sen, miten luotu Khalifin väärinpäin kääntynyt uhrinarratiivi tulee kestämään.

      Poista
    3. Luojan kiitos se on juuri Rowling, joka lähtee tähän taisteluun. On fyrkkaa, on älyä. Koska nykyään lait suojelevat nimenomaan *identiteettiä*. Sinänsä on ihan mahdollista, että kiusaamiseksi katsotaan se, että ei "kunnioita" ihmisen itseilmoittamaan identiteettiä, olivatpa kromosomit mitkä tahansa. Valitettavasti tämä gender-mädätys on hyvin pitkällä myös monissa kansainvälistä oikeutta luovissa instituutioissa, kuten YK:ssa. Hyvä joka tapauksessa. Joko näemme, millaisessa totalitaristisessa, sananvapautta rajoittavassa dystopiassa elämme, tai sitten naisille on tehty tilaa puolustaa NAISTEN oikeuksia ja kritisoida tätä heikkopääporukkaa.

      Poista
    4. “As I stated in my essay, my primary worry is the risks to vulnerable women.

      As everyone knows, I’m no longer reliant on communal facilities, nor am I likely to be imprisoned or need a women’s refuge any time soon.

      I’m not arguing for the privileged, but the powerless.”


      – JKR

      Poista
    5. Rowlingin tarkoitus on voinut olla osaltaan päästä oikeuteen, koska oikeudessahan tarkastellaan asioita logiikan ja ennakkotapausten pohjalta. Transaktivistien epäloogisuus tulisi silloin esiin, kun ristiriitaisia analogioita on vaikka kuinka paljon. Ellei oikeuslaitos ole täysin korruptoitunut - mitä se ei Iso-Britannian kaltaisessa järjestelmässä todellakaan ole - pitäisi sen tuoda perusteluissa esille asioita, jotka horjuttavat transaktivistien väitteitä. Rowlingin uhkaus väärinsukupuolittamisesta tahallaisesti liittynee myös siihen, että sitten oikeduessa katsottaisiin, mikä se sukupuoli oikein on. Itse asiassa on hämmästyttävää, että yleisesti ei tajuta, miten J. K. R. koko ajan pyrkii oikeusjuttuja kohti.

      Poista
  5. Aktivistit määrittelevät intersukupuolisuuden transhutusta tutulla liirumlaarumilla:

    "Intersukupuolisuus tarkoittaa tilannetta, jossa yksilön sukupuolta ei voida määrittää ulkoapäin fyysisten ominaisuuksien perusteella. Intersukupuolisuus tarkoittaa siis joukkoa erilaisia kehon variaatioita, joissa sukupuolitetut piirteet, kuten kromosomit, sukuelimet tai hormonitoiminta eivät ole yksiselitteisesti nais- tai miestyypilliset. Se on luonnollista kehollista vaihtelua ja tekee näkyväksi sen, ettei ihmisiä voi biologisestikaan luokitella kahteen toisensa poissulkevaan sukupuoleen. Joillekin intersukupuolisuus voi olla myös sukupuoli-identiteetti tai osa sukupuoli-identiteettiä."

    https://merikanto.com/2020/10/26/kansainvalinen-intersukupuolisuuden-paiva/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten liittyy transhuttuun? Transsukupuolisuutta ei tuossa edes mainita. Oliko tuossa jokin virheellinen väite?

      Poista
    2. Oliko tuossa jokin virheellinen väite?

      "...ettei ihmisiä voi biologisestikaan luokitella kahteen toisensa poissulkevaan sukupuoleen"

      Montako sukupuolta ihmislajilla on?

      Poista
    3. "Miten liittyy transhuttuun?"

      Transhutun mukaan kenenkään sukupuolta ei voi määrittää ulkoapäin fyysisten ominaisuuksien perusteella. Siksi onkin hämmentävää, että jotkut transit haluavat kehollisen transition ja keholla yhtäkkiä onkin sukupuoli.

      Poista
    4. "Montako sukupuolta ihmislajilla on?"

      Tähän kysymykseen haluaisin kovasti saada vastauksen niiltä, joiden mielestä sukupuolia on yli kaksi. Heather Alfonson teoksen mukaan niitä on 72. Tämä ei kuitenkaan liene konsensus, koska kukaan useampaan kuin kahteen sukupuoleen uskova ei ole minulle tuota lukua 72 itse esittänyt. Perustetaanko jokaisella 72 sukupuolelle sitten oma urheilusarja?

      Poista
    5. Kirjoitin omaan blogiini muutama päivä sitten ilmestyneestä Tanskan tasa-arvoministerin kolumnista:
      https://sepyoriisittenkin.blogspot.com/2024/08/peakkaako-tanska.html

      Tuo on oikeasti kova juttu. Postauksessani on linkki koko tekstiin, jonka voi vaikka kääntäjällä kääntää, jos tanska ei taivu. Katselin pohjoismaiselta transfoorumilta, että siellä ollaan aivan paniikissa tuosta. Tunne ei tietenkään ole kiva heidän kannaltaan, mutta toivottavasti se saisi heidätkin ajattelemaan.

      Poista
  6. Khelif julkistaa uuden feminiinisemmän lookin. Syytä muutokselle ja ajankohdalle voimme vain arvailla.

    Imane Khelif unveils new look in video after Olympics gender controversy

    https://x.com/nypost/status/1824170087194022056

    Jos testit sanovat 'XX', hän voisi julkistaa tulokset vaikka heti. Silloin ei olisi tarvetta tällaiselle performanssille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo koko homma on niin kusetusta, kun näki kuinka se oli niin jätkiä valmentajiansa kanssa.

      Poista
  7. Jyväskylän nuorisotoimen Gay+ klubi 13-29-vuotiaille ei vaikuta ihan loppuun asti harkitulle.

    Nuorten talon Gay+ Club

    "Nuorten talon Gay+ Club on 13-29-vuotiaille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajille suunnattua avointa toimintaa ja vapaamuotoista ajanviettoa."

    https://nuorten.jyvaskyla.fi/nuortentalo/ryhmatoimintaa

    Tyttöjen talon toimintakin on kohdistettu 13-29-vuotiaille tytöille ja itsensä tytöksi kokeville. Mikä voisikaan mennä pieleen. Vaikka toiminta olisikin asiallista, valvottua ja ohjattua, niin mitä yhteistä on teineillä ja kolmea kymppiä lähestyvillä transnaisilla ja muilla miehillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä sopiikin tykönänsä aprikoida. Mitä yhteistä on nelikymppisellä mekkoilevalla AGP-perheenisällä perversseine tyttöilyfantasioineen ja ladybulgeineen JA kehostaan ahdistuneella, viiltelevällä ja kehittyviä rintojaan bindaavalla ROGD-teinitytöllä, joka fantasioi itsemurhasta? Molemmat ihastuttavan, kaikenkattavan, maailmojasyleilevän transsateenvarjon alla. Trans rights!

      Poista
    2. Ja sitäkin sopii miettiä, mikä motiivi AGP-perheenisillä ja muilla aikuistranseilla on kannattaa alaikäisten transiutuksia ja lasten blokkerimyrkyttämistä, jonka seurauksena tulee lapsennäköisiä ja henkisesti lapsen tasolle jääneita aikuisia.

      Poista
    3. Uskallapa mennä toteamaan, että pedarit rakastavat hormoniblokkereita ja ovat etunenässä kannattamassa niiden yleistämistä ja ulottamista jopa taaperoihin, jotka haparoivat kohti vääränväristä helistintä. Häkki heilahtaa.

      Poista
  8. Olen ihmetellyt, kun tämä olympianyrkkeily- keskustelu tuntuu kulkevan vähän asian vieressä. Toki interseksuaalisuus on tosiasia eikä sen perusteella saa syrjiä ihmistä, mutta kyseessä on niin harvinainen asia, että tottakai se herättää ihmetystä ja varmasti myös epäasiallisia kysymyksiä jne. Mutta jos interseksuaali (mikäli nämä nyrkkeilijät nyt kyseiseen ryhmään kuuluvat) osallistuu ammattiurheiluun niin eikö ole itsestäänselvää, että sitten suostuu toimittamaan itsestään esim. kromosomitiedot.
    Kesäolympialaiset on kerran neljässä vuodessa ja monelle urheilijalle olympialaiset on ainutkertainen tilaisuus. Nyt siis molemmat nyrkkeilijät, joiden sukupuolesta on epäselvyyttä, voittivat kultamitalin (ja ehkä jonkun rahasummankin)? Onko jonkun mielestä oikeasti oikeudenmukaista, että joissakin lajeissa naiset joutuvatkin kilpailemaan sellaisten henkilöiden kanssa, jotka ovat käyneet läpi pojan puberteetin, jonka takia fyysinen suorituskyky on erilainen. Doping on kielletty samasta syystä. Ja feministit on ihan hiljaa?
    Käsittääkseni paraurheilussakin on paljon luokkia riippuen urheilijoiden vammoista, jotta kilpailu olisi tasa-arvoista.

    Toinen mikä naurattaa on tuon nyrkkeilijän uusi look ja miten nyt ehtii taas tehdä naistenjuttuja ja mitähän ne naisten jutut on... tietenkin meikkaaminen, kukkakorvakorut ja kukalliset vaatteet. No, osa meistä naisista tykkää tällaisestakin naiseudesta kuten esim. minä riippuen tietenkin tilanteesta, mutta ilmeisesti tämä tyyli ei ole häntä aiemmin puhutellut. Jostain syystä nyt sitten kiinnostaakin.
    Onko naisena oleminen sitten meikkaamista ja kukalliset ja/tai ihonmyötäiset vaatteet. Näinhän ne transnaisetkin luulee plus tietenkin silikonirinnat, huulitäytteet yms. Jos sukupuolia on useita ja niitä ei voi tietää fyysisen olemuksen perusteella niin miksi kaikki transnaiset tuntuvat nykyään olevan toistensa klooneja. Jostain syystä ihmiset kuitenkin tunnistavat esim. löysiin verkkareihin pukeutuneen lyhythiuksisen ja pienirintaisen naisen naiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Onko jonkun mielestä oikeasti oikeudenmukaista, että joissakin lajeissa naiset joutuvatkin kilpailemaan sellaisten henkilöiden kanssa, jotka ovat käyneet läpi pojan puberteetin, jonka takia fyysinen suorituskyky on erilainen. Doping on kielletty samasta syystä. Ja feministit on ihan hiljaa?"

      Vilkaisu omaan somekuplaani osoittaa, että on, ja vieläpä naisten mielestä. Siellä vaahdotaan taas Rowlingin hirvittävästä transfobiasta ja vainosta tätä algerialaista nyrkkeilijäparkaa kohtaan, joka vain yrittää urheilla, yhyy. Nämä ihmiset uskovat täysin sokeasti, että Khelif on NAINEN, piste. Hän ei ole voinut käydä läpi pojan puberteettia, koska hän on NAINEN. Kaikki hänen kehonsa prosessit ja toiminnot ja elimet ovat sitä myöten naisen kehollisia prosesseja ja toimintoja ja naisen elimiä. Ihan sama mitä hänen sisällään on. Ja tietenkin kaikki, jotka kyseenalaistavat hänen sukupuolensa, tekevät sen hänen ulkonäkönsä takia, mikä on paitsi transfobiaa myös misogyniaa. Yritä siinä sitten mennä kysymään jotain oikeudenmukaisuudesta tällaiselta ihmiseltä.

      Poista
    2. "Nämä ihmiset uskovat täysin sokeasti, että Khelif on NAINEN, piste."

      Olen törmännyt samantyyppiseen genderfanaattisuuteen. Tiedetään aivan satavarmasti, että Khelifillä on kohtu, tai korkeintaan Swyer kuten Sara Forsbergillä ja eihän kukaan halua estää söpö-Saran pääsyä naisten tiloihin ja naisten sarjoihin. Yleisin puolustus on Algerian passin sukupuolimerkintä, jota ei voi vaihtaa transiuden takia. Jotenkin kummasti intersukupuolisuuden mahdollisuus on sukupuolen moninaisuuteen uskovilta unohtunut nyt täysin. Eivätkä he osaa perustella loogisesti, miksei uutta sukupuolitestausta voi tehdä, jos IBAn testauksessa on muka ollut jotain epäselvää.

      Poista
  9. Punkkarit kiehuvat transraivoa ensi viikon suuren mielenosoituksen alla:

    27.08 Transhoitusuositus-mielenosoitus, koska STM ei halua toimeenpanna translakia ja olisi muutakin hävettävää

    Olis sellainen radikaali agenda, että noudattetaisiin lakia, ja pseudotiede ja anti-gender liikeen aivopierut ei tee hyviä hoitosuosituksia

    "Oikeusasiamiehen mukaan STM:n alaisen Palkon pitäisi päivittää hoitosuositukset, mutta he vetoavat mm. resurssipulaan, henkilöstön vaihtoon ja sekä siihen, ettei heidän tarvitse. Uuden lain pitäisi sallia yksityiset palveluntarjoajat, ja Suomessa tilanne on niin huono, että tämä vähentäisi epätasa-arvoisuutta, koska nykytilanteessa vaihtoehdot ovat: HUS tai TAYS, riippuen missä asut, molemmissa vuosien hoitojonot,tai hyvävaraiset päätyvät hankkimaan hoidot ulkomailta (tau vähemmän laillisin keinoin)."

    "Mielenosoituksessa vaaditaan myös muuten parempia, ajantasaisempia hoitosuosituksia, kuten ICD-11:n käyttöönottoa, jossa sukupuoliristiriita on tautiluokituksessa, ei transsukupuolisuus. Tiedon puute ja mielivaltaiset päätökset ovat ongelma, jota monet kokevat transpoleilla, eikä auta, että ajantasaisia hoitosuosituksia ei ole missään luettavissa. Vaatimuksia on sekä lisätty ja poistettu vuoden 2020 jälkeen.

    Viime hoitosuosituksien muutoksista on ottanut kunnian Riittakerttu Kaltiala, jota on ylistänyt sekä Elon Musk ja J.K. Rowling, ja niissä viitataan mm. SEGM-viharyhmään kuuluvan Lisa Marchianon pseudotieteeseen psyykkisestä epidemiasta. Valmistelumuistiossa on ihan sekopäistä ja perusteetonta, gender critical ideologian inspiroimaa pohdintaa"

    "(Vittu ottaa päähän, että asiantuntijoille on terffilogiikka tutumpaa kuin löydöt viideltä eri vuosikymmeneltä siitä, että transmaskuliiniset hankkiutuvat hoitoihin keskimäärin nuorempina kuin transfeminiinit, useat tutkimukset joiden mukaan testosteronin hankkiminen pimeästi harvinaisempaa mm. tiukempien lakien takia, ja että Itä-Euroopassa ollut historiallisesti sukupuolijakauma toisin päin. Kaikki asioita, joista useita vertaisarvioituja tutkimuksia.)

    Lisäksi Kaltiala on osallistunut muuhun SEGMin toimintaan ja vastannut "No mitä jos kuuluisin?" kun häneltä kysyttiin, onko itse jäsen. SPLC kutsuu SEGMiä anti-trans pseudotiedeverkoston keskiöksi, ja enemmistö tuossa mainituista nimistä ovat säännöllisesti lähteinä suomalaisissa transtutkimuksissa.

    Palkon hoitosuositukset eivät vaikuta vain Suomeen: amerikkalainen oikeisto rakastaa käyttää esimerkkiä siitä, että edistyksellisestä Suomessakin tajuttiin että transoikeuksissa mentiin liian pitkälle, melkein joka tyyppisen anti-trans lain yhteydessä, ja Kaltiala todisti Floridan transhoitokiellon puolesta, ja esiintyi Bidenin hallinnon edessä vastustamassa syrjinnänvastaista lakia."

    https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=1140590&sid=39b6b1e87fb7f7dccec161c8d3080443

    Kadulle on siis menossa varsin tasapainoisen oloista porukkaa. Mielenkiintoista, että tämä nuorempi polvi haluaa irrottaa transsukupuolisuuden ja sukupuoliristiriidan erillisiksi ilmiöiksi. On siis "transsukupuolisia", jotka eivät kuitenkaan koe kehoristiriitaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "...löydöt viideltä eri vuosikymmeneltä siitä, että transmaskuliiniset hankkiutuvat hoitoihin keskimäärin nuorempina kuin transfeminiinit, useat tutkimukset joiden mukaan testosteronin hankkiminen pimeästi harvinaisempaa mm. tiukempien lakien takia, ja että Itä-Euroopassa ollut historiallisesti sukupuolijakauma toisin päin. Kaikki asioita, joista useita vertaisarvioituja tutkimuksia"

      Missä nämä tutkimukset ovat? Haluan nähdä ne! En ole kuullut tuollaisista, mutta tutustuisin mielenkiinnolla. Miten Itä-Euroopassa, onko kyse jo kommunismin ajasta?

      Poista
    2. Eikö sukupuolijakauman oleminen toisin eri puolella maailmaa todista vain sitä, että kulttuuriset ja sosiaaliset tekijät vaikuttavat ja ovat taustalla? On myös mahdollista, että transmiehet hakeutuvat tutkimuksiin nuorempana, mutta sellaista määrää heitä ei ole hakeutunut ennen kuin nyt. Viisi vuosikymmentä sitten ei myöskään tunnettu kovin hyvin autisminkirjoa. Toisaalta pitäisi nähdä tutkimukset, mitä siinä on tutkittu ja miten. Miksi muuten nyt korvataan sana transmies sanalla transmaskuliini?

      Poista
    3. ”Miksi muuten nyt korvataan sana transmies sanalla transmaskuliini?”

      Hyvä kysymys. Jokin transmiehe(yde)n lightversio eli perimmältään selviytymismekanismi se lienee, kun ei saa enää tekemättömäksikään sitä, mitä on keholleen tehnyt (ja voi ylipäätään olla vaikeaa sisäistää, että on vapaasta tahdostaan silvotuttanut itsensä). Kun ei voi koskaan kuitenkaan tulla miesten keskuudessa aidosti kohdatuksi ja nähdyksi oikeana miehenä, kyhätään sitten kaikenlaisia muunsukupuolisia ja maskuliini- ja feminiinipäätteisiä sekasikiöidentiteettejä kompensaatioksi. Jotenkin se on minusta kaikkein surullisinta tässä. Nämä ihmiset vihaavat ”väärää” itseään niin intohimoisesti, että ovat valmiita aivan mihin tahansa päästäkseen myöntämästä, ettei omasta vihatusta itsestään voi kuitenkaan koskaan irtisanoutua tai irrottautua.

      Olet ytimeltäsi se sama, muuttumaton itsesi hedelmöityshetkestä haudanhiljaisuuteen saakka. Piste.

      Moni transmaskuliini on sanonut, että kyrvän puuttuminen oli lopulta se viimeinen este, jota he eivät vain kerta kaikkiaan pystyneet ylittämään. Kaikki muu oli jo tehty, mutta kyrpä puuttui edelleen tai joutui myöntämään itselleen, ettei toimimaton nahkarulla saa dysforiaa katoamaan. Että aidolla kyrvällä nyt vaan on kuin onkin mieheydessä essentiaalia merkitystä. Harmi heidän kannaltaan, että sen oivaltaminen tulee vasta siinä kohtaa, kun kaiken sekoilun jälkeen aletaan laskeutua dissosiaatiohuuruista ja transpsykoosista takaisin todellisuuteen. Sitten aletaan taas pyöritellä, että jos en olekaan transmies vaan transmaskuliini, niin ehkä se helpottaa. Eli palataan sanoilla ja termeillä kikkailuun ja yritetään taas helpottaa ahdistusta sitä kautta.

      Poista
    4. Ranneliikkeessäkin rääytään Suomen transhoitomallista:

      "Suomessa on resursseja haaskaava, sukupuoli-identiteettiä muokkaavaan pyrkivä, kansainvälisen anti-gender liikkeen ylistämä, tieteellistä näyttöä vailla oleva vanhentunut transhoitomalli, johon viitataan jenkkien korkeimmassa oikeudessa asti mm. ADF:n toimesta erilaisien anti-trans lakien puolustuksena."

      Näköjään nyt on käynnissä joku isompi kampanja ja lobbaus. Mutta mitä kohti, affirmatiivisuutta ja karkkikauppamallia? Aktivistien mukaanhan sukupuolikokemuksen selittäminen "raadille" ennen pysyviä ja kajoavia transhoitoja on ihmisoikeusrikos ja kaikki pitäisi saada ensimmäisestä inahduksesta, vaikka olisi kuinka nuori ja tasapainoton.

      Poista
    5. Kyllä Suomen vanhentunut, resursseja haaskaava transhoitomalli pitää heti päivittää jenkkityyliseksi:

      https://www.youtube.com/watch?v=d9WyAOlqCCs

      Mallia vaikka tästä. Nuori nainen, joka halusi olla mies. Affirmointia 670 000 dollarin edestä kunnes ilmeisesti falloplastian jälkeiset komplikaatiot veivät hengen.

      Poista
    6. "Affirmointia 670 000 dollarin edestä"

      Mut mut... mut sehän on täysin eri asia kuin miljoonan dollarin transiutus! Miljoonan dollarin transiutukset ovat terffien, natsien ja terffinatsien disinformaatiota ja äärioikeiston koirapilli! Aika kallis hinta kuolemaan johtaneen Frankensteinin penisrullan rakentamisesta.

      Poista
    7. Mikä muuten on tämä punkkarien ja transien epäpyhä allianssi? Miten punk liittyy tähän asiaan? Jos kyse on vastakulttuurista, niin eiköhän transaktivismi ole jo valtakulttuuria. Punkkarit tosin eivät oman tuntumani mukaan ole yleisesti mitään penaalin terävimpiä kyniä. Sitten taas hevarit ovat usein älykkäitä, ja hevi- ja metallipiirit ovat käsittääkseni suhteellisen konservatiivisia arvoiltaan.

      Poista
    8. "Mikä muuten on tämä punkkarien ja transien epäpyhä allianssi?"

      Käytännössä kaikki transaktivistit ovat vasemmistoaktivisteja, eli "punkkareita", joten on valtava paine toimia transaktivistien kritiikittömänä äänitorvena. Ilmeisesti ummehtuneisiin sukupuolirooleihin takertuminen, sukupuoliristiriidan medikalisointi, homoseksuaalisuuden patologisointi ja väärillä leluilla leikkivien lasten transiuttaminen on jonkin sortin kapinaa jotain vastaan. Ja onhan se valtavan antikapitalistista tehtailla moniongelmaisista ihmisistä elinikäisiä potilaita vuosikymmenten lääkityksineen, terveiden kehonosien amputointeineen ja niiden komplikaatioiden korjailuineen. Rebel rebel. Oikeastihan nykypäivän suurinta kapinaa olisi tulla punkkaripiireissä ulos tavallisena vaniljaheterona.

      Poista
  10. "SEGM-viharyhmään"...?!?!?!?!
    Siis tämä SEGM? Society for Evidence Based Gender Medicine?
    Etsin ja etsin tältä sivustolta sitä vihaa, mutta hitto kun ei löydy :D
    https://segm.org/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki muu kuin transien pillin mukaan tanssiminen ja ylistys on vihaa.

      Poista
  11. Mitäs tämä nyt on? Punkkarit ja transit ilakoivat, että Rowling on poistanut tviittejä ja kytkevät sen Khelif-caseen:

    JK Rowläng poistanut pirusti twiittejä ja lopettanut postaamisen kiitos Imane Khelif lawsuit

    "Olen vähän yllättynyt, luulin että tolla lakijutulla ei olis mitään saumaa, mutta todella mukava kuulla!"

    "vielä kun rowling poistaisi itsensä loppuiäkseen jonnekkin internetittömälle datsalle ja lakkaisi kiusaamasta ihmisiä"

    "Helvetin hyvä ja eihän se twiittien poistaminen todellakaan mitään auta kun on niitä niin paljon dokumentoitu, mutta siinähän panikoi kaikessa rauhassa. Pitkään ollut jo selvää että täysin turha toivoa järjen ja myötätunnon kehittymistä tuolle ihmiselle, niin parempi jos painuu vittuun internetistä loppuelämäkseen."

    "toivon kyllä tälle henkilölle mahdollisimman ikävää loppuelämää"

    "hän on loukannut minua ja kollegoitani syvästi ja aiheuttanut semmoista haittaa että pitäköön tunkkinsa ja syökööt paskaa. toivon että jk rowling herää joka aamu sen tason cottonmouthiin ettei edes kaksinkertaa hampaiden harjaaminen auta"

    https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=1141122

    Onpas punkkareilla ja transeilla mennyt biologisten tosiasioiden toteaminen ihon alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punkkarit sananvapautta vastaan! Oi aikoja, oi tapoja.
      Siis luulevatko nämä "punkkarit" nyt ihan oikeasti, että Rowling on hiljennetty loppuiäkseen, koska joku ranskalainen juristi teki hänestä rikosilmoituksen? Eihän tässä edes tiedetä vielä, eteneekö koko juttu mihinkään oikeuteen.
      Miten tuollainen rikosilmoitus tai kanne (tai mikä se oikea termi sitten lienee) muuten toimii käytännössä, kun ilmoitus on tehty Ranskassa, mutta Rowling on Skotlannissa, ja muista nimetyistä henkilöistä Trump ja Musk asuvat USA:ssa? Mikä oikeusistuin tämän asian sitten käsittelisi? Ainakin Trumpia ja Muskia suojelee Yhdysvaltain perustuslaillinen sananvapaus.
      Khelifin puolesta toimiva asianajaja on muuten aiemmin puolustanut mm. Ranskan kansalaisuutta olevia jihadisteja, jotka taistelivat ISIS:n riveissä Irakissa ja tuomittiin siellä kuolemaan. Ranskan laki kun ei tunne kuolemanrangaistusta. Kai niitä jihadistejakin jonkun pitää puolustaa, mutta kyllähän tässä on kaikenlaista mielenkiintoista symboliikkaa, jos juttu tosiaan etenee oikeuteen.

      Poista
    2. Oikeusjutuista tuli vielä mieleen, että ilmeisesti piakkoin on tulossa päätös Tickle vs. Giggle -jutussa Australiassa.

      Poista
    3. Kuka kertoisi punkkareille, että väite siitä, että Rowling on oikeusjutun pelossa poistanut runsaasti twiittejä, ei taida olla ihan totta? Ainakaan hän ei ole poistanut twiittiä, jossa kutsuu Khelifiä mieheksi. Siellä se on edelleen:
      https://x.com/jk_rowling/status/1819007216214573268

      Poista
    4. "Kuka kertoisi punkkareille, että väite siitä, että Rowling on oikeusjutun pelossa poistanut runsaasti twiittejä, ei taida olla ihan totta?"

      Kuten toimittajat sanovat: Paras tapa pilata hyvä juttu on tarkistaa tosiasiat.

      Poista
    5. "Oikeusjutuista tuli vielä mieleen, että ilmeisesti piakkoin on tulossa päätös Tickle vs. Giggle -jutussa Australiassa."

      Tickle voitti.

      Poista
    6. Spiked:in Brendan O'Neill kirjoittaa, että Rowling ei ole poistanut yhtään twiittiä, ja että väite twiittien poistamisesta on lähtöisin yhdeltä epämääräiseltä amerikkalaiselta sivustolta nimeltä BroBible (nimi kertonee kaiken siitä julkaisusta...). O'Neill myös kirjoittaa, että Rowling on ilmeisesti lomalla, eli hän ei todellakaan piileskele peloissaan oikeusjutun takia, vaan todennäköisesti makailee aurinkotuolissa.
      https://www.spiked-online.com/2024/08/22/the-hatred-for-jk-rowling-is-truly-unhinged-now/
      No en tiedä Rowlingin lomakuvioista, tai missä hän tällä hetkellä on, mutta on kyllä huvittavaa, että transit kuvittelevat saaneensa Rowlingin pelkäämään ja hiljenemään.
      Ajatelkaa, että jotkut vihaavat Rowlingia suorastaan fanaattisesti, mutta samalla kyttäävät päivästä toiseen, onko Rowling twiitannut mitään.

      Poista
    7. ”Tickle voitti.”

      Welcome to 1984.

      ”Ajatelkaa, että jotkut vihaavat Rowlingia suorastaan fanaattisesti, mutta samalla kyttäävät päivästä toiseen, onko Rowling twiitannut mitään.”

      Vouhottamalla Rowlingista jatkuvasti, äänekkäästi ja joka käänteessä transit ovat itse varmistaneet sen, että mahdollisimman moni on tiedostunut Rowlingin sanomisista ja näkemyksistä koskien heidän marxistista, misogynististä, homovastaista ja todellisuudenkieltävää uskontoaan. Idiootit.

      Poista
    8. "väite twiittien poistamisesta on lähtöisin yhdeltä epämääräiseltä amerikkalaiselta sivustolta nimeltä BroBible"

      Löytyi

      "J.K. Rowling Goes Radio Silent, Mass Deletes Tweets As Reported Lawsuit From Boxer Imane Imane Khelif Looms

      J.K. Rowling might've played herself..."

      https://x.com/BroBible/status/1826514846369624200

      Poista
  12. Australiassa oikeus on päättänyt, että biologista sukupuolta voi muuttaa, eli miehestä voi tulla nainen. Joten miehet on päästettävä kaikkiin naisten tiloihin jos he sanovat olevansa naisia. Eli herra Roxy Tickle voitti keissinsä Sall Groveria vastaan. Ja oikeuden päätöksessä todellakin sanotaan, että aiempiin tapauksiin perustuen "on its ordinary meaning sex is changeable".

    VastaaPoista
  13. Mä katselin tällaista erittäin puolueetonta ja luotettavaa pientä dokkaria:

    https://www.youtube.com/watch?v=M1GVD5ZLoIE

    N. 4 minuutin kohdalla dokkarissa haastatellaan gender-affirming carea tarjoavaa tohtoria, joka vakuuttavasti tulee Yalen lääkiksestä. Tämä tohtori arvostelee ilmeisesti gender-affirming caren kritisoijia siitä, että kritiikki perustuu anekdooteille ja on epätieteellistä. Krhm. Niin, onko gender-affirming care todella laadukkaalle tieteelle perustuvaa? Onko sitä tukeva tiede puolueetonta ja ideologisista sidoksista vapaata?

    Tämänkin postauksen kommenttikentässä on puhuttu tieteellisestä tiedosta, tieteellisen tiedon ymmärtämisestä, kumuloitumisesta yms. Mutta eivät ne ole itsestäänselviä asioita... Ajattelin, että löytyykö mistään kootusti aiheeseen liittyvää tieteellistä tietoa? Jonnekin pitäisi perustaa "tiedecorner" aihetta sivuten. Olisi myös kiinnostavaa nähdä niitä oikeita argumentteja ja kritiikkiä, ainakin itse haluaisin oppia argumentoimaan asiaa vahvemmin myös tieteellisen tiedon valossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Affirming-malli on todettu huonoksi hoitotavaksi niiden hollantilaisten tutkijoiden taholta, joiden tutkimukseen se alun perin nojasi. Esimerkiksi Norja ja Saksa ovat luopuneet siitä. USA:ssa se on osavaltiokohtaisesti käytössä, ja vaikuttaa vähän siltä, että poliittiset ja kaupalliset syyt pitävät sen käytössä, koska muualla on siitä luovuttu. WPATH, demokraattikuvernöörit Illinoisin pohatta etunenässä sekä lobbaajat vaikuttavat. Yhdessä Skirt go spinnyn dokumentissa oli kalifornialainen sukupuolenkorjausleikkauksia tekevä lääkäri, joka hymyillen sanoi, etteivät hänen potilaansa kadu ja sitten tuli leikkaus potilaaseen, joka todellakin katui.

      Tieteellistä tietoa löytyy esim. Genspectin sivuilta, Helen Joycelta ja Miriam Grossmanilta. Jos jaksaa kaluta Laventelin blogin kaikki kommenttikentät, niin siellä on viittauksia tutkimuksiin. Cass-raportti kannattaa ilman muuta myös lukea.

      Tässä on yksi tilastosivu: https://statsforgender.org

      Poista
    2. Olisi hyvä koostaa kaikkia noita mainittuja lähteitä erikseen yhteen jonnekin, mutta itselläni ei valitettavasti aika nyt riitä kommenttikenttien perinpohjaiseen tonkimiseen. Katsotaan, josko hieman myöhemmin.

      Poista
    3. Dr. Phil on vähän raflaava ohjelma, mutta vieraana olevalla lääkärillä on tutkittua asiaa:

      https://youtu.be/-Zr34TyC4HY?si=DwB1uo2sXN2TIYjx

      Poista
  14. Rowling on palannut lomiltaan ja twiitin perusteella hän ei todellakaan pelkää oikeusjuttua
    https://x.com/jk_rowling/status/1826949717265101227

    VastaaPoista
  15. Luin Rosa Meriläisen ja poikansa haastattelun ja poika kertoo "Kasiluokalla ymmärsin, etten taida olla poika. Sukupuoli on pään sisäinen asia, ja käsitys omasta identiteetistä voi vaihdella vaikka päivittäin. Itse en edelleenkään osaa varmasti sanoa, mikä olen, ja käytän termiä muunsukupuolinen."
    Minusta tuo kuulostaa ihan tavalliselta nuoruudelta ja nuoren pohdinnoilta, mutta ei se biologinen sukupuoli kuitenkaan muutu, vaikka toisena päivänä tuntuu enemmän feminiiniseltä ja toisena maskuliiniselta (mitä se sitten hänelle tarkoittaa, vaatetusta?!). Hienoa myös, että äitinsä kannusti poikaa pienenä olemaan oma itsensä ja toteuttamaan itseään myös pukeutumisen kautta, mutta eikö sitä voi samalla sanoa, ettei ne vaaleanpunaiset vaatteet ja Hello Kitty- sukkikset sinusta mitään tyttöä saati muusua tee... Kyse on kuitenkin vain vaatteista ja leikeissä lapsi voi olla mitä vain haluaa, se on leikkimisen ja mielikuvituksen käytön idea.
    Sinällään ihan hauska veto Meriläisen pojalta laittaa äitinsä mekko lukion vanhojen tansseihin, jos ei olisi tätä sukupuolisekoilua mukana. Aikoinaan oli ihan tavallista, että vanhoissa oli tyttöpareja oppilaiden sukupuolijakauman takia ja se, että tyttö laittoi mieluummin puvun päälle kertoi vain sen, että hän ei niin välitä mekoista tai voi uhrautua, jos kaveri haluaa ehdottomasti pukeutua mekkoon.
    Erikoisella pukeutumisella saa huomiota ja nykyään on paljon helpompi olla erilainen varsinkin jossakin Helsingissä ja Kallion lukiossa! Katsoin hetki sitten Michael Monroe- dokkarin ja heillä oli oikeasti väkivalta läsnä, kun meikkasivat ja vetivät valtavirran mielestä erikoisia rokkivaatteita päälle ja heidän touhussa ei todellakaan ollut kyse tyttöilystä. Miten olikaan mahdollista, että 70-80- luvun taitteessa meikkaaminen ei tehnyt pojasta tyttöä toisin kuin nyt jo kynsilakka pojan kynsissä on jo selvä merkki, että lapsi saattaa olla trans. :D

    VastaaPoista
  16. Turku Pride vaatii inhimillisempää transhoitoa ja liittyy Kaltialan mustamaalaajien joukkoon kyseenalaistaen hänen ammatillisen integriteettinsä ja syyttää transfoobikoksi:

    Turku Pride vaatii transhoidoilta inhimillisyyttä. Olisi korkea aika, että transhoitoihin liittyvässä keskustelussa kuullaan niitä, joita hoidot koskevat.

    Pystymme ymmärtämään sen, että lääketieteellisistä toimenpiteistä päättää lääketieteen ammattilainen. Sitä emme pysty ymmärtämään, että sukupuolidysforian hoitamiseksi lääketieteellisin keinoin on hoitoa hakeneen käytävä pitkä, mielivaltainen, tungetteleva ja traumatisoiva temppurata.

    Tampereen nuorisopsykiatrian palveluiden ylilääkäri Kaltiala on puhunut useissa kansainvälisissä anti-gender-tapahtumissa ja toistuvasti perustanut lausuntonsa henkilökohtaisiin näkemyksiin tutkitun tiedon sijasta. Anti-gender -liike on transfobinen liike, joka vastustaa kuvitteellista gender-ideologiaa ja esimerkiksi transhoitoja. On dystopista, että nuorten transihmisten hoidosta maassamme vastaa avoimesti transvastainen aktivisti. On dystopista, että Kaltiala esiintyy myös suomalaisessa mediassa asiantuntijana.

    Vaadimme kokemusasiantuntijoiden ja kansainvälisten asiantuntijajärjestöjen kuulemista, kun terveydenhuollon palvelukokonaisuuksia suunnitellaan. Vaadimme myös, että niin lainsäädännössä, kuin terveydenhuollon palveluissa huomioidaan sukupuolen moninaisuus kokonaisuudessaan.

    Inhimillinen transhoito on ihmisoikeus.

    https://www.instagram.com/turkupride/p/C_GHHuQtzbC/?img_index=1

    "Kansainväliset asiantuntijajärjestöt" = WPATH, eli lapsia transiuttava ja eunukkiseksuaalit lanseerannut aktivistikerho, jonka suositukset eivät pohjaudu laadukkaaseen tieteelliseen tutkimukseen.

    Kannattaa Turun suunnalla miettiä tarkkaan, että minkä puolesta oikein heilutteleekaan progressiivista sateenkaarilippua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Sitä emme pysty ymmärtämään, että sukupuolidysforian hoitamiseksi lääketieteellisin keinoin on hoitoa hakeneen käytävä pitkä, mielivaltainen, tungetteleva ja traumatisoiva temppurata."

      Aijjjaa. Eihän koko sukupuolidysforiaa voi diagnosoida ilman tätä "temppurataa".

      Huvittavaa, että nämä sukupuoli-ideologit kovaan ääneen toitottaa, että voi olla trans ilman sukupuolidysforiaa.. Mutta samalla annetaan ymmärtää, että kaikilla, jotka sanovat olevansa "trans" on vakava sukupuolidysforia, ja kaikkien halukkaiden pitää saada transhoitoja omalla ilmoituksella just nyt ja heti, tai ne tappaa itsensä.

      Poista
    2. "kaikkien halukkaiden pitää saada transhoitoja omalla ilmoituksella just nyt ja heti, tai ne tappaa itsensä"

      Mutta siltikään transius ei ole sairaus, vamma, oire tai häiriö, eivätkä transhoidot ole terveydenhoitoa. Kehodysforia ei myöskään ole transiuden edellytys, vaan sukupuolen epätyypillinen ilmaisu. Transius on synnynnäinen ja pysyvä olotila, paitsi genderfluideille, rogd-teineille, katujille ja autogynefiiliperheenisille. Setalaiset yrittävät kiivaasti sovittaa samaa lippalakkia omenalle ja melonille.

      Poista
  17. Tickle vs Giggle -keissistä:

    Oikeuden päätöksen mukaan sukupuoli (sex) on muutettavissa oleva, non-binäärinen ja sen "käsite on laajentunut viimeisen 30 vuoden aikana". Kiinnostaisi tietää, että mitä asiantuntijoita oikeudenkäynnissä on käytetty puolin ja toisin. Oliko Sall Grover varautunut siihen, että hänen pitäisi voimakkaasti puolustaa sukupuolen luonnontieteellistä määritelmää? On kyllä aivan uskomatonta, että tuomaritason ihmiset menettävät aivonsa tälle huru-uskonnolle ja pitävät jonkun LGBTQ-aktivistin pseudotieteellisiä horinoita todistusvoimaisempina kuin evoluutiobiologin esitystä asiasta. Siis jos tällaisia on käytetty.

    https://www.youtube.com/watch?v=Vs932Ujb7bI

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun käsittääkseni Sall Groverilla oli asiantuntijana mm. evoluutiobiologi Colin Wright. Sall vie jutun ylempiin oikeusasteisiin, oli ilmeisesti aina varautunut siihen että tämä tulee menemään korkeimpaan oikeuteen asti. Täällä voi lahjoittaa oikeuskuluihin, näköjään ihmiset lahjoittavat ihan kympistä lähtien ja lahjoituksia ja tsemppausviestejä tulee koko ajan: https://gigglecrowdfund.com/

      Poista
    2. Duunaisikohan tuo tuomari itse Tess Tickleä, jos hän on kerran ehta nainen?

      Poista
    3. "Duunaisikohan tuo tuomari itse Tess Tickleä, jos hän on kerran ehta nainen?"

      Yhtä todennäköisesti kuin Iikka Kivi.

      Poista
  18. Australiassa Giggle vs Tickle teki näkyväksi eli legitimisoi sen että naiset eivät saa sanoa ei miehille missään tiloissaan. Eli nyt siellä on sma tilanne kuin Suomessa. Suomessa ei ole lainkaan tiloja joista voisi transidentifioivan miehen poistaa, jos tällä on hankittuna hetun vaihto. Vielä ei ole Suomessa lakituvan kautta koeponniatettu asiaa, Tasa-arvovaltuteettu kyllä on antanut ymmärtää että transeilla huolimatta ulkoisesta olomuososta on aina oikeus oleskella tai "syrjintää". (Huoh) Suomessa entisessä translaissa oli sentään lauseke (muistini mukaan) "kohdellaan kuten haettua sukupuolta , ellei jostain muusta momentista/säädöksestä(?) muuta ilmene. Nykyisessä translaissa ei ole jätetty lainsäätäjille mahdollisuutta lisätä lakiin mitään rajauksia tai lisäyksiä ilman massiivista lainsäädäntöhärdellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytännössä naisten tiloista ei voi poistaa mieskehoista henkilöä, vaikka henkilötunnusta ei olisi vaihdettu, sillä henkilökunnalla ei ole valtuuksia henkilötarkistukseen. Ainoastaan seksuaalinen ahdistelu tai muu häiritsevä käytös voivat olla perusteita mieskehoisen henkilön poistamiseen naisten tiloista.

      Poista
    2. Tampereen uimahallista on aikoinaan poistettu mieheksi tunnistettu, joka sanoi ettei ollut vielä hetua vaihdettuna eli ei ollut näyttää naisen hetua. Älämölö siitä tietenkin iltapulussa. Se on nykyään "maksumuurin" takana eli Almadialle pitäisi myydä yksityisyytensä eli tehdä heille tunnus.
      Transnaista kiellettiin käyttämästä naisten suihkutiloja Tampereella, kirjoittaa Aamulehti.
      Kalevan uintikeskuksessa asioinut transnainen ajettiin pois naisten suihkutiloista, kertoo Aamulehti. Transnainen on syntyessään miespuoliseksi todettu henkilö, jolla on naisidentiteetti.

      - Olin suihkussa, kun minulle tultiin huutamaan: Uikkarit pois, transnainen kertoo lehdelle. Huutajat kuuluivat uintikeskuksen henkilökuntaan, jolle muut asiakkaat olivat ilmoittaneet, että suihkussa on naiseksi pukeutunut mies.

      Transnainen oli näyttänyt uima-asussaan ollutta merkkiä, joka oikeuttaa pitämään puvun päällä pesutiloissa, mutta henkilökunta oli silti vaatinut häntä poistumaan miesten puolelle tai todistamaan naiseutensa.

      - Milläs minä sen silloin olisin todistanut? En ollut vielä saanut henkilöllisyyspapereita nykyisellä nimelläni, joten mukanani oli vain vanhalla miehen nimellä varustettu ajokortti, muistelee transnainen, joka päätyi lopulta lähtemään pois uimahallista.

      Viime vuonna sattunut tapaus nousi pintaan keväällä vihreän valtuustoryhmän esittäessä uimahalleihin sukupuolineutraaleja pesu- ja pukeutumistiloja. Aamulehdelle asiaa kommentoineen Setan puheenjohtajan mukaan "jokaisella pitää olla oikeus turvallisiin tiloihin ja yhdenvertaisiin palveluihin".

      Poista
    3. Lähde:
      https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2013042816956428

      Poista
    4. Tampereen ulosheittäminen tapahtui vuonna 2013. Vuonna 2015 tasa-arvolaki päivitettiin turvaamaan sukupuoli-identiteettiä ja sukupuolen ilmaisua, joiden katsotaan menevän fyysisen todellisuuden yli. Laissa ei tietenkään ole määritelty kumpaakaan, tai edes naista tai miestä.

      Poista
    5. Aamulehdelle asiaa kommentoineen Setan puheenjohtajan mukaan "jokaisella pitää olla oikeus turvallisiin tiloihin ja yhdenvertaisiin palveluihin".

      Jokaisella paitsi ei yhdelläkään naisella tai tytöllä.

      Poista
  19. "Kuvitteellista gender-ideologiaa." Mitä se mahtaa olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ""Kuvitteellista gender-ideologiaa." Mitä se mahtaa olla?"

      Näillä on sanasto, dogma, teoria, absoluuttisen oikea tieto sukupuolesta ilmiönä ja käsitteenä hallussaan, sekä lobbaajat, aktivistit ja poliittiset tavoitteet. Mutta ei sentään mitään ideologiaa. Hajaantukaa!

      Poista
  20. Tämä oli 2023 otsikko "Saako transnainen nyt olla alasti Tampereen uimahallien pukuhuoneissa ja pesutiloissa? – Näin kaupunki vastaa"
    Aiempi "transnaisen" ulosajo oli vuodelta 2013

    VastaaPoista
  21. Siis jäi tämä vuodelta 2023, en pääse lukemaan sitä
    https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000009673668.html

    VastaaPoista
  22. "Millaiset ohjeet henkilökunnalle on annettu?

    ”Mitään erityisiä ohjeita ei ole, niin kuin ei ole muidenkaan asiakkaiden kohdalla.”

    Ohjataanko transsukupuolisia asiakkaita eri tavalla kuin muita asiakkaita esimerkiksi pitämään uimapuku yllä yleisissä naisten tai miesten pesutiloissa?

    ”Ei ohjata, mutta toki se hämmennystä aiheuttaa, jos esimerkiksi naisten puolta käyttävällä on miehen vartalo.”

    Transsukupuolinen saa siis halutessaan olla yleisissä naisten ja miesten pesu- ja pukuhuoneessa alasti?

    ”Niin on. Meillä laki ei enää salli kysyä esimerkiksi Kela-korttia, jossa näkyy sukupuoli. Silloin asiakas itse valitsee puolen, jota käyttää. Jos haluaa uimapukua käyttää, voi halutessaan hankkia merkin, jolla uimapukua saa pitää peseytyessäkin päällä.”

    Onko transsukupuolisilla mahdollisuus halutessaan peseytyä ja pukeutua yksityisissä tiloissa?

    ”Totta kai. Se on kaikkien etu. Uintikeskuksella on erillinen pukuhuone sekä tilaussauna, mikä helpottaa heidän toimintaansa. On myös uimahalleja, joissa voi peseytyä verhon takana.”

    Voivatko transnaiset käydä uimassa erillisellä naisten vuorolla?

    ”Meillä on Hervannan uimahallissa naisten vuoro. Periaatteessa sinne voi mennä henkilö, joka kokee olevansa nainen, mutta tämä ei ole ihan yksinkertainen asia. Eri kulttuureissa asioita käsitellään eri tavalla.”"
    https://www.aamulehti.fi/tampere/art-2000009673668.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haastattelu kiersi ydinkysymystä kuin kissa kuumaa puuroa, mutta tämä kiteyttää olennaisen:

      "Meillä laki ei enää salli kysyä esimerkiksi Kela-korttia, jossa näkyy sukupuoli. Silloin asiakas itse valitsee puolen, jota käyttää."

      Asiakas siis valitsee tilan itse, eikä naisten ja tyttöjen turvallisuudella, yksityisyydellä tai arvokkuudella ole mitään väliä itsemäärittelyn alttarilla. Transleidit ja pervopertit menevät juuri siihen pukkariin ja pesutilaan, mihin viisari osoittaa.

      Poista
    2. Tätä pitäisi koeponnistaa. Olen yrittänyt suostutella omaa puolisoa, ei suostu, koska se olisi kuulemma alhaista. Musta olisi oikeasti tosi hyvä, että miehet alkaisivat hengata naisten tiloissa, niin ehkä, EHKÄ jengi alkaisi nähdä, mistä järjettömyydestä tässä on kyse. Ihan erityisesti nuo pelkästään naisten vuorot... Siinä testattaisiin, onko "kulttuureiden eri käsittelyt" vai transien tunteen tärkeämpi (no kaikkihan me tiedämme oikeasti mikä vastaus on tuohon).

      Poista
    3. Se on kyllä jännä, että "kulttuurisista" syistä naisille voidaan ja halutaan tarjota peniksettömiä pukkareita, pesutiloja ja uimavuoroja, mutta kantasuomalaisille naisille ja tytöille tarjotaan vain unisex-unelmaa. Ja tuokin, että henkilökortin kirjain (jota ei enää saa tarkistaa) on määrittänyt sukupuolitettujen tilojen käyttöä, vaikka transit/aktivistit kiivasti väittivät, että tilat voivat itse päättää käytännöistään ja ettei kukaan vaihtaisi henkkareita pervoilutarkoitukseen. Nythän henkkareita ei tosiaan tarvitse vaihtaa, koska henkkareita ei saa tarkistaa ja palveluntarjoajien on kunnioitettava itsemäärittelyä, sukupuoli-identiteettiä ja sukupuolen ilmaisua, joille ei ole laissa määritelmiä. Sukupuoli on käytännössä pelkkä ilmoitusasia.

      Poista
    4. "Musta olisi oikeasti tosi hyvä, että miehet alkaisivat hengata naisten tiloissa"

      Siis miehetkö EIVÄT hengaa naisten tiloissa? Puhuivatko translain vastustajat paskaa?

      Poista
    5. "Siis miehetkö EIVÄT hengaa naisten tiloissa? Puhuivatko translain vastustajat paskaa?"

      Jaaaaa sieltähän Tussu tärähti välittömästi paikalle puolustamaan ei-transien pervomiesten kunniaa. Mitä paskaa translain vastustajat ovat puhuneet? Eikö translaki muka mahdollista ei-transien miesten pääsyn naisten ja tyttöjen intiimitiloihin? Vai löytyykö sittenkin joku laillisesti pätevä keino rajata sukupuolitettuja tiloja biologisen sukupuolen perusteella? Laita ihmeessä lähteitä säädöksistä, laintulkinnoista ja ennakkotapauksista!

      Poista
    6. "Mitä paskaa translain vastustajat ovat puhuneet?"

      Että miehet alkaisi hengata naisten tiloissa lain tultua voimaan. Kaikki naisten tiloja käyttäneet voi kertoa että näin ei ole tapahtunut.

      Poista
  23. Nuorten holtittomasta hormonien omatoimitilailusta tänään Hesarissa:

    https://www.hs.fi/tiede/art-2000010646851.html

    "Sukupuoliahdistuksesta kärsivät nuoret aikuiset hankkivat testosteronia ja estrogeenia sukupuolipiirteidensä muokkaamista varten ulkomaisilta nettiklinikoilta ilman diagnoosia ja terveydentilan seurantaa.

    Tämä näkyy Husin ja Taysin klinikoilla, joille on keskitetty transsukupuolisten hormonihoitojen aloitus.

    ”Viikoittain tulee potilaita, jotka ovat jo aloittaneet hormonihoidot, vaikka tulevat meille ensi käynnille. Ilmiö on siis kohtalaisen yleinen”, sanoo erikoislääkäri Kaisu Luiro-Helve, joka työskentelee Husissa täysi-ikäisten sukupuolidysforian eli sukupuoliahdistuksen hormonihoitojen vastuulääkärinä."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja transaktivistit kehtaavat väittää että sosiaalisesta tartunnasta puhuminen on transfoobista. Ihan vaan sattumaako, että nykyinen transräjähdys nuorten keskuudessa on tullut samaan aikaan sosiaalisen median tulon kanssa, joka on täynnä kaiken maailman transvaikuttajia. Jos kyseessä olisi luontainen ilmiö, olisi se varmaan ollut olemassa jo ennen sosiaalisen median tuloa.

      En sano, etteikö olisi ihmisiä, joilla oikeasti on sukupuolidysforia, mutta tämä nykyinen meno, jossa henkilön transiutta ei saisi kyseenalaistaa tulee päättymään todella huonosti kaikille. Lähtökohtaisesti nuoria pitäisi opettaa pitämään omasta kehostaan, mutta tällä hetkellä se on "eheytyshoitoa". Ja Amerikassa sukupuolenkorjauksilla rahaa tekevät taputtavat likaisia käsiään.

      Oikeasti tuntuu, että monet nuoret hakevat apua transidentiteetistä, muihin mielenterveysongelmiin ja/tai traumaattisiin kokemuksiin. Plussana tietenkin, että "trans" on nykyään intersektionaalisessa ideologiassa ykkösluokkaa uhrihierarkiassa. On siis todella houkuttelevaa näiden nuorten ryhtyä transeiksi, ja siihen riittää vain oma ilmoitus.

      Poista
    2. Ja totta maar Hesari sensuroi kaikki muut paitsi ideologian mukaiset kommentit ja vastaukset. Pienenä valonpilkahduksena se, että Sametti mainitaan, eivät nähtävästi sensuroijat tajunneet mitä päästivät läpi :D

      Poista
    3. "Ja totta maar Hesari sensuroi kaikki muut paitsi ideologian mukaiset kommentit ja vastaukset."

      En muista, olenko maininnut tästä aiemminkin, mutta isot uutissivustot ulkoistavat nykyään kommenttimoderointiaan Suomen Tietotoimistolle. Ylen, Hesarin ja monen muun ison sivuston kommentit menevät siis saman siivilän läpi. STT avaa moderoinnin perusteita tyylikirjassaan.

      https://stt.fi/tyylikirja/moderointi/moderointiperiaatteet/

      Tuota lukiessa mietin omia kokemuksiani kommentoinnista. Miksi joku toinen saa jauhaa kymmenien rivien verran täysin aiheen vierestä ("asian tai aiheen kääntäminen toiseksi") ja samalla oma täysin asiallinen, aiheessa pysyvä ja keskustelua eteenpäin vievä kommenttini menee roskakoriin. Mitä hyötyä on laatia yksityiskohtaisia ohjeita moderoinnille, jos moderaattorit joka tapauksessa klikkailevat kommentteja roskiin omien mielialojensa mukaan?

      Poista
    4. Hesarissa moderoijat antavat Jamie-vakivastaajan (on myös YLEn kolumnisti!) kommentoida kaikkiin transaiheisiin ja monta viestiä, ja jos joku yrittäisi kommentoida vastaan, varmaankin ei mene läpi. Varmaan aika turhauttavaa kirjoittaa pitkä perusteltu viesti jota ei julkaista. Itse en Hesariin kirjoittele, koska sinne saa nykyään kirjoittaa vain nimellä.

      Poista
  24. Juttua tee-se-itse transiutuksista Hesarissa. Valitettavasti maksumuurin takana.

    "Nuoret aikuiset hankkivat suku­puoli­hormoneja holtittomilta nettiklinikoilta

    Lääketiede|Useimmin potilaiden kertomuksissa toistuu huonomaineinen GenderGP."

    https://www.hs.fi/tiede/art-2000010646851.html

    Kommenteissa syytetään - yllätys, yllätys - Transpolia:

    "Tätä ongelmaa tuskin olisi, jos sukupuolenkorjaushoitoihin olisi helpompi päästä. Ihmiset kyllä tietävät, että tällä hetkellä odotusaika voi olla vuosia ja vaatimukset isoja. Varsinkin alaikäisten ja muunsukupuolisten on vaikea saada hoitoa.

    Lääkärit saavat syyttää tilanteesta ihan itseään, erityisesti ne sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikoilla työskentelevät, jotka ovat toistuvasti levitelleet julkisuudessa perättömiä ennakkoluuloja sukupuolivähemmistöön kuulumisen syistä, identiteetin pysyvyydestä jne. Ihmiset eivät ole niin tyhmiä, että luottaisivat saavansa hyvää hoitoa sellaisilta ideologisilta puoskareilta."

    "Transihmisten syyllistämisen sijaan voisi pohtia mistä ilmiö johtuu. Kun diagnosointi ja hormonien saaminen voi kestää Suomessa vuosia ja on muutenkin tehty erittäin raskaaksi, monista tulee epätoivoisia. Ja näin se epätoivo osalla näkyy. Ongelma ei katoa ellei juurisyytä ratkota."

    "Olen saanut lähetteen transtutkimuksiin 2021, ja ainoa aikaan saatu asia on ollut juoksuttamiseni kahdella eri seksuaaliterapeutilla ja gaslightaus, että autistinen keski-ikäinen maisteri, joka on käynyt pitkän terapian, ei kykene itse ymmärtämään sukupuoli-identiteettiään. Prosessi ei ole hoitoa eikä tutkimusta, vaan kiusaamista. Suunnitelmissa on seuraavaksi lähettää minut kuvataideterapeutille sukupuoli-identiteetin arvioon, sillä transpolin mukaan en kykene ilmaisemasn itseäni sanallisesti. Lähden mielelläni haastateltavaksi jos Hesari haluaisi tarjota vastapainoa transpolien propagandalle. Transpotilaiden asema on Suomessa kaamea ja 3kk hoitotakuu ei todellakaan toteudu. Polit ovat aiheuttaneet itse sen, että osa transihmisistä tukeutuu nettiklinikoihin. Jos ulkonäkö ei ilman hormoneita ole tarpeeksi binäärisesti naisellinen/miehekäs niin siitäkin kuittaillaan."

    Informed consent -mallia ajetaan pyssyn piippuun:

    "Pohjois-Amerikan 'informed consent' malli toimii kyseisessä asiassa parhaiten. Sen avulla trans-ihmiset saisivat hoitoa mahdollimman nopeasti, vältyttäisiin liian suurilta annostuksilta ja huolimattomalta itselääkitykseltä."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua jäi mietityttämään tuo siteeraamasi kommentin "informed consent" -mallin ihannointi. Eikö henkilö tajua, että sillä Amerikanmaalla lääkärit, vakuutusyhtiöt ym. vain suojaavat oman selustansa. Että jos "hoito"tulos ei ole toivottu tai jos jopa tulee katumapäälle kun pahin transhuuma on laantunut, niin se on voi voi. Itsepähän tätä halusit, oma syy, ei kukaan korvaa tai auta.

      Kuinka valistuneen ja tietoisen suostumuksen peruuttamattomille ja tuloksiltaan epävarmoille "hoidoille" voi antaa kenties monien mielenterveysongelmien kanssa kamppaileva nuori/nuori aikuinen, joka on kenties aivopesty somemaailman kuplassaan ja Setan ym. "tukiryhmissä" uskomaan, että kaikki elämän ahdistukset, masennukset ja ongelmat ratkeavat kunhan vain saa autuaaksi tekeviä hormoneja ja kenties vielä leikkaushoitojakin.

      Asiaa lähestytään jotenkin niin nurinkurisesti. Sen sijaan, että oppisi hyväksymään itsensä sellaisena kuin on ja haistattamaan paskat sukupuolirooleille, gender-ideologiassa tungetaan ihmiset ahtaisiin sukupuolinormilaatikoihin ja hoetaan "väärään kehoon syntymisestä", minkä johdosta tuota väärää kehoa pitää invansiivisin ja peruuttamattomin lääketieteen keinoin muokata.

      Ja lisäksi: jos "transius" ei ole vamma, häiriö, sairaus tms., miksi yhteiskunnan pitäisi kustantaa esteettiset kehonmuokkaushoidot? Jos yhteiskunnalta huudetaan tukea ja apua, pitää sen perustua johonkin, ei vain fiiliksiin ja "koska minä haluan".

      Keho- ja sukupuolidysforia ovat oikeita mielenterveyshaasteita. Ei niitä selätetä sillä että vain affirmoidaan ja suitaan myötäkarvaan. Ihmisen itse pitää oppia tuntemaan itsensä ja hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. Siinä auttaa terapia (jonka transaktivistit leimaavat "eheytyshoidoiksi"). Äärimmäisenä keinona sitten nuo hormoni- ja leikkaushoidot, joiden tukena terapia.

      Poista
    2. Aiemminkin on ihmetyttänyt, että miksi aktivisteille ja lobbausjärjestöille on annettu niin iso painoarvo juuri transasioissa ja miksi media rummuttaa niin kiivaasti aktivistien näkökulmaa. Muidenkaan sairauksien potilasjärjestöt eivät päätä hoitokäytännöistä, etenkään näin peruuttamattomissa ja kajoavissa toimenpiteissä. Edes hormonit eivät ole leikin asia, saati terveiden kehonosien amputoinnit ja mutiloinnit. Kaikkien hoitojen tulisi pohjautua vahvaan tutkimusnäyttöön, jota transhoidoista ei juurikaan ole, aktivistien väitteistä huolimatta. WPATH ei ole luotettava taho eikä asiantuntijajärjestö, vaikka se laulaakin juuri sitä affirmoivaa transiutusvirttä, jota aktivistit rakastavat.

      Poista
    3. ”Ongelma ei katoa ellei juurisyytä ratkota”. Eiköhän yksi juurisyy ole nimenomaan nämä nettikommentoijat, jotka tarjoavat transiuttamista ratkaisuksi kaikkeen nuoruuden ahdistukseen. Kaikki nämä transaktivistit ovat ihan itse vastuussa siitä, että nuoret tilaavat hormoneja netistä. Vaikka jokainen näistä nuorista pääsisi välittömästi transpolille, se ei poistaisi ”juurisyytä”.

      Poista
    4. Radikaalivassarit eivät koskaan edes vaivaudu pohtimaan, mikä jokin perimmäinen motiivi tai juurisyy heidän toiminnallaan mahtaisi olla. He ovat täysin milloin minkäkin ideologisen hapatuksen vietävissä ja heidät on hyvin helppoa lietsoa rääkymään minkä tahansa aatteen tai idean nimeen, kunhan se nimetään jotain kautta ”ihmisoikeuksiksi” ja pahan oikeiston vastustamiseksi ja nujertamiseksi. Veikkaanpa, että transien vihaamat ”genderkriittiset” ovat pohtineet näitä asioita sata miljoonaa kertaa syvällisemmin kuin yksikään aktivisti, joka länkyttää iänikuista virttä sortavasta cisteemistä, binäärin murskaamisesta ja ”sukupuolten tasa-arvosta” (niin kuin transit sen käsittävät, eli että kun sukupuoli kielletään ja miehestä väännetään nainen ja naisesta mies, se johtaa johonkin galaktiseen tasa-arvon utopiaan).

      Niin sanotuista transnuoristakin suurin osa tulee iän karttuessa tajuamaan, että cisteemiä vastaan taisteleminen ja brutaali kehonmuokkaus eivät tehneetkään heitä autuaiksi vaan onkin niin, että oman onnellisuuden ja tasapainon rakentaminen onkin ihan omissa käsissä, ei muiden ihmisten muuttamisessa omia toiveita vastaavaksi. Ei nuorella ole vielä iän tuomaa kokemusta ja laajempaa perspektiiviä miettiä asioita niin. He myös hakevat kaikkeen helppoja täsmäratkaisuja, koska uskovat siten muuttavansa omaa elämäänsä ja maailmaa paremmaksi. Todellisuudessa he vain pistävät kaiken paskaksi kykenemättä rakentamaan sirpaleista mitään kestävää. Muut saavat sitten siivota heidän sotkunsa.

      Poista
  25. Tämä ei nyt liity millään tavoin itse postaukseen, mutta kaipa tämä täällä jotain keskustelua saa aikaiseksi :)

    Olen siis biseksuaali nainen - se oikea - ja kun olin nuori villi ja hullu, minulla oli sellainen puolivakava fantasia harrastaa seksiä superkauniin transnaisen kanssa - ja ilman tätä nykyistä hapatusta, niin olisi yhä! Mutta tämä vaatisi minulta sitä, että tunnustan kyseisen transnaisen transiksi, enkä oikeaksi naiseksi - mikä olisi väärin, koska nykyisen diskurssin mukaan chaserit ovat pahasta. Mutta samaan aikaan transeille tulisi olla seksiä tarjolla palvelun tarjoajan omista mieltymksistä tai suuntaumuksista huolimatta, koska ilman jääminen trans-statuksen vuoksi on sekin pahaa ja väärin, näemmä. Mutta minun seksuaalisuudessani naisilla ei ole peniksiä, eikä miehillä vaginoita - olen siis genitaalifetisisti. Mutta seksin vaatiminen on transeille ihmisoikeusasia - seksiin painostaminen transin kanssa ei ole seksuaalirikos. Ja tässä kohtaa pääni räjähtää.

    Onko tässä nyt jotain, mitä minä en typeryyttäni tajua - mikä nyt on sitten oikein?!

    VastaaPoista
  26. Joku linkkasi minulle tällaisen Twitterin kuin @TransHomophobes ja sitä olen selaillut tässä sunnuntaipäivän "ratoksi". Siellä on ihan hyvin esimerkkejä genderhulluudesta, erityisesti homojen ja lesbojen näkökulmasta, mutta myös yleisesti.

    https://x.com/transhomophobes

    Oma suosikkini on ehkä nainen, joka väittää olevansa lesbo ja rakastavansa kulleja, mutta tietenkin vain transfeminiinisiä ja non-binäärisiä kulleja, koska cis-identiteettiin kytketyt kullit ovat ihan yöks eivätkä sovi yhtään lesboille :D

    Nämä ihmiset ovat niin sekaisin, että itseäkin pyörryttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko alkaa hahmottua, miksi meitä homoja vituttaa? :)

      Poista
    2. Mulle osui silmiin ketju, jossa joku transhenkilö oli sitä mieltä, että oli hänen rajojensa rikkomista, kun tämän TransHomophobes-tilin pitäjä kysyi häneltä, mikä on homoseksiä. Eikö olekin erikoista? Se, että kysyy aivan neutraalin kysymyksen transihmiseltä, on HÄNEN rajojensa rikkomista. Samalla transit saavat syyllistää muita seksuaalisesta suuntautumisesta, haukkua, sumuttaa, manipuloida... ja mikään näistä ei ole rajojen ylittämistä. Aivan hämmästyttävää.

      Poista
  27. Turku Pridessä on ollut peruskattaus nyky-Prideä, eli transeja, nuoria tyttöjä, gendermenninkäisiä ja vihervasemmistolaisia lapsiperheitä, Palestiina-aktivismia unohtamatta. Bonuksena poliisiin kohdistuvaa vihaa. Ranneliikkeen raportista, kommenteista ja kuvagalleriasta:

    "Palestiina vapaaksi -huudatus, vaikka aihe onkin tärkeä, oli mielestäni väärässä paikassa. Mitä tekemistä sillä on Priden kanssa? Sitten kun Palestiina saadaan vapaaksi, siitä tulee varsin todennäköisesti islamistinen valtio ja siellä ei ole sitten mitään Pridea."

    "Toinen erikoinen ilmiö oli nuoren teinin kantama pahvinpala, missä luki englanniksi "throw bricks at cops". Muutenkaan en tajua, miksi tässä maassa suomalaiset kirjoittavat kaikenlaista noihin kyltteihin englanniksi ("koska ollaan niin kansainvälisiä"), mutta itse tuo asia on aika arveluttava. Anarkismia?"

    Anarkistitransleidin mielestä misogynistisen ja queer-vihamielisen Palestiinan tukeminen sopii Prideen paremmin kuin Kokoomus tai Perussuomalaiset:

    "Palestiinan tapauksessa oli kysymys Israelin pinkkipesusta, joka itsessään on varsin epäonnistunutta, mutta jos vaikka Israelissa oikeasti toteutuisi kaikki sateenkaariväen ihmisoikeudet, niin silti ei hyväksytä palestiinalaisten kansanmurhaa.

    Palestiina oli myös mukana Manse Pridessä samoin kuin Elokapina. No, ajattelen, enemmän se liittyy Prideen kuin jotkut nimeltämainitsemattomat puolueet. "

    Poliisitkaan eivät ole tervetulleita:

    "Turku Pride kuitenkin päätti sallia kytät osana kulkuetta omana ryhmänään, mitä tahdottiin protestoida."

    https://ranneliike.net/artikkelit/16425/turku-pride-2024-kerasi-5000-juhlimaan-ja-osoittamaan-mielta

    Eli aika perusmuotoinen laitavasemmiston omiin tarkoitusperiinsä kaappaama aktio, jossa homoseksuaalit ovat sivuosassa ja suuren yleisön houkutuslintu. "Pistetään kulkueeseen pari drag queeniä, lepakko lastenvaunujen kanssa ja kolme nahkahomoa, niin kukaan ei huomaa mistä oikeasti on kyse!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä tällainen mustiin pukeutunut naamioporukka tekee Pridessä:

      https://ranneliike.net/artikkelit/16425/turku-pride-2024-kerasi-5000-juhlimaan-ja-osoittamaan-mielta?photo=turku-pride-2024/fEdPiiWJLfkz3Ox7HLqYdA

      Poista
    2. Myös Turun Sanomat raportoi näyttävästi Pridestä. Vaatii kirjautumisen.

      https://www.ts.fi/uutiset/6420961

      https://www.ts.fi/uutiset/6419939

      Miten ihmeessä transiutusten lääketieteellinen puoli kuuluu Prideen?

      Poista
    3. Miten seksityö liittyy Prideen? Jotenkin menee hullummaksi ja hullummaksi. Musta on vaan niin raivostuttavaa ja surullista, että sateenkaariliike on kaapattu ihan minkä tahansa - miten sen sanoisi - normin vastaisen - liikehdinnän alustaksi. Välillä kyllä mietin, että onko tämä se uusi normaali. Olemmeko me tavalliset seksuaalivähemmistöön kuuluvat, jotka haluamme vain elää rauhassa, ja että meillä on yhtäläiset oikeudet, jokin pieni vähemmistö? Ja tämä queer?intersekt. äärivassariporukka se uusi karmiva normaali? Mielestäni kyse on siitä, että he haluavat levittää oman sisäisen sekasortonsa koko ympäröivään todellisuuteen. En esimerkiksi usko, että prostituutio on oikeasti yhdenkään psyykkisesti ja emotionaalisesti vakaan ja tasapainoisen ihmisen ykkösvalinta. He pyrkivät lievittämään omaa sisäistä ristiriitaansa pyrkimällä tekemään "seksityöstä" normaalia. Sama logiikka pätee kaikkiin muusuihin sun muihin. Turhauttaa...

      Poista
    4. Olisi mielenkiintoista tietää, että minkä verran Prideissä nykyään on varsinaisia seksuaalivähemmistöihin kuuluvia (LGB) läheisineen ja liittolaisineen? Paljonko olisi väkeä marssimassa ilman Palestiina-aktivismia, transeja, muusuja, turreja, fettareita, punavihreän aatteen tuputtajia, prostituution normalisoijia, vihervasemmistolaisia poseeraajia jne. porukkaa, joille Pride on lähinnä moraalisen ylemmyyden näytöspaikka ja joille oikeat homoseksuaalit ovat konservatiivisia genitaalifetisistejä? Itse en haluaisi tulla yhdistetyksi moneenkaan Turku Pridessä elämöivään porukkaan. Eikö se yksi logiikka mene niin, että yksikin natsi kulkueessa tekee koko kulkueesta natsikulkueen.

      Poista
  28. Olisi kiinnostavaa kuulla teiltä kanssalukijoilta ja toki myös Laventelilta, millaisia seuraamuksia terfiydellänne on ollut. Itse olen ollut muutamassa hyvin nihkeässä tilanteessa, jossa minua kohtaan on hyökätty sanallisesti hyvin aggressiivisesti. Ok, olkoon sitten niin, näiden mänttien seuraa en tarvitsekaan. Kuitenkin hiljattain kävi aika surullisesti. Oli orastava ihmissuhde mielenkiintoisen tyypin kanssa. Herättelin keskustelua hänen suhtautumisestaan queerteoriaan. Hän oli aivan sen lumoissa, sillä hänet oli aivopesty aiheeseen. Kun yritin perustellen selittää, miksi suhtaudun kriittisesti queerteorioihin, hän muuttui aivan jäätäväksi minua kohtaan. Hyiseksi! Hän alkoi vielä selittää jotain homoista (kuulun itse seksuaalivähemmistöön, oh the irony) ja epäili minua trans- ja homovastaisuudesta. Kyseessä oli siis ihan heteromies. Sain vielä todella kökköä aivopesun läpäisemää luennointia valtarakenteista... en usko mansplainaamiseen, mutta tulipa vain mieleen että tämä jos jokin olisi mansplainausta... Joo, jokaisella on tietenkin oikeus valita seuransa ihan millä perusteella tahansa, mutta mielestäni on todella brutaalia tulla tylysti jätetyksi ulos jonkun elämästä vain siksi, että satun olemaan eri mieltä - ja kun kyseinen henkilö ei selvästikään tajua muuta kuin että ollakseen ihmisoikeuksien puolella on kannatettava queeria ja jos sitä kritisoi, on jokin pahis homotransfoobikko.

    Musta on raivostuttavaa, miten queerideologia on työntänyt lonkeroitaan joka helvetin paikkaan ja aivan tavallisten, muuten todella mukavien ihmisten tajuntoihin. Omissa sosiaalisissa piireissä queer tuntuu valtavirralta... en tiedä, mistä löytäisin muuten samanhenkistä mutta genderkriittistä seuraa. Musta on raivostuttavaa, että queer on läpitunkenut jonkinlaisen moraalisesti hyveellisten ihmisten kollektiivisen tajunnan siten, että tuntuu, että on pakko varoa mitä sanoo ja missä seurassa, sillä seuraukset voivat olla arvaamattomat. Toivon, että joku päivä olen sellaisessa tilanteessa, että ei tarvitse miettiä esimerkiksi sosiaalista ulossulkemista tai työmahdollisuuksia, puhumattakaan omasta jaksamisesta, vaan voisi olla avoimesti genderkriittinen. Tuntuu vähän siltä, kuin olisimme jo lipumassa pehmeän totalitarismin aikaan, tai eläisimme sitä jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Kun yritin perustellen selittää, miksi suhtaudun kriittisesti queerteorioihin, hän muuttui aivan jäätäväksi minua kohtaan."

      Terfiksi alkaessa kannattaisi vähän miettiä sen vaikutuksia deittipoolin kokoon, vai kuinka läppä kuuluikaan.

      Poista
    2. "Terfiksi alkaessa kannattaisi vähän miettiä sen vaikutuksia deittipoolin kokoon, vai kuinka läppä kuuluikaan."

      Kukapa ei haluaisi sisällyttää deittipooliinsa henkilöitä, jotka eivät osaa, halua tai uskalla antaa naisen määritelmää, tai jotka eivät tiedä mitä homoseksuaalisuus tarkoittaa.

      Poista
    3. "Terfiksi alkaessa kannattaisi vähän miettiä sen vaikutuksia deittipoolin kokoon, vai kuinka läppä kuuluikaan."

      Mitä terf tarkoittaa sun ulottuvuudessasi?

      Poista
    4. "Mitä terf tarkoittaa sun ulottuvuudessasi?"

      Varmaan samaa kuin valittajalla joka termiä käytti.

      Poista
    5. "Terfiksi alkaessa kannattaisi vähän miettiä sen vaikutuksia deittipoolin kokoon"...
      Terffinä en pidä mitenkään huonona asiana, että deittipoolistani karsiutuvat ihmiset, joiden mielestä naisilla ei ole oikeutta turvallisiin tiloihin ja lesbojen pitää hyväksyä penikset omaan deittipooliinsa. Naisvihaajat eivät kiinnosta mua romanttisesti ja misogynia ei ole yhtään kiihottavaa.

      Poista
    6. Karmeaa. En voi kuvitella ärsyttävämpää miestä kuin jokin vihreä feministimies hyvesignaloimassa ja manspleinaamassa...Onneksi genderkriittisillä on someryhmiä, joista voi löytää omanhenkistä kaveriseuraa ainakin.

      Poista
  29. Haluaisin jakaa teille huomioitani deittisivustolta. Olen viimeksi harrastanut nettideittailua n. kymmenisen vuotta sitten. Käyttämäni palvelu on okcupid, joka jostain syystä alustana tuntuu vetävän sellaista alakulttuurihenkistä, liberaalia (tai "liberaalia") porukkaa. Kymmenen vuotta sitten siellä oli kyllä kaikenlaista queer-väkeä, mutta he hyvin tyypillisesti vaikuttivat olevan profiiliensa perusteella aika lähellä ns. tavallisia ihmisiä. Siis ei mitään aggressiivista julistamista tms. Yhden sellaisen ärhäkän transidentifioituvan nuoren miehen muistan, jolla luki profiilissaan jotain "ei terfejä" (saattoi olla aggressiivisempikin ilmaus, en muista). Nyt kun selaa profiileja, meno on muuttunut. Paljon tulee vastaan todella aggressiivisia "natsit, terfit ja transfoobikot vittuun!" -tekstejä. Jotenkin siitä on tullut coolia. Ehkä pahoinvointi on lisääntynyt ja ehkä pahoinvointia ja sen ilmausta tuolla tavoin normalisoidaan, jolloin se saa vain lisääntyä ja vahvistua sen sijaan, että ihminen yrittäisi itse sille tehdä jotain?

    Ihmettelen, miten jonkin aktivismin pohja ja ydin tuntuu olevan viha. Omalla mielikuvituksella luodaan vihollinen ("natsit" - lol - tai "terfit"- misogyniaa) ja sitten ilmaistaan sitä vihaa tätä ryhmää kohtaan, ja viha tuntuu toimivan bondauksen keinona. Olen yhä enemmän sitä mieltä, että tämä ideologia kanavoi pahaa oloa ja myös itsessään sairastuttaa.

    Toinen erikoinen ja TÄYSIN uusi ryhmä ovat hyvesignaloivat heteromiehet. He siis ovat fiksun ja mukavan oloisia tyyppejä, jotka ilmoittavat olevansa esim. panseksuaaleja tai "questoning" ja ilmoittavat kuuliaisesti pronomininsa. He ovat, sanotaan, 90 % oikein ajattelutaitoisia, mukavia tyyppejä. Sitten lähemmässä keskustelussa he myöntävät, että oikeasti he viehättyvät naiskehoisista ja muutenkin ihan tavallisista naisista. Seuraa mentaaliakrobaattisia ja dissonanssisia selityksiä siitä, että kyllä he periaatteessa voisivat antaa mahdollisuuden muillekin... Joku 10 % heistä on ideologisesti aivopestyä, koska he niin kovasti haluavat olla moraalisesti yleviä ja hyviä ihmisiä. He haluavat olla ihmisoikeuksien, vapauden ja historian oikealla puolella. Tietenkään heillä heteromiehinä ei ole mitään hävittävää vaikka he julistaisivat olevansa tiesmitä panseksuaaleja. He itse tietävät kyllä, että he eivät ole painostettavissa seksiin vaikkapa hurmaavien transleidien kanssa. Mielestäni he samalla approprioivat seksuaalivähemmistöidentiteettiä, mikä on itsessään jo törkeää ja raivostuttavaa. Seksuaalinen - eikä edes tosi - suuntautuminen on heille vain poliittinen identiteetti, naamari, jonka avulla voi viestiä omaa moraalista ylemmyyttä ja yhteenkuuluvuutta muille, mutta joka tasan tarkkaan lähtee pois viimeistään makuuhuoneen ovella.

    Selittäkää joku minulle, miten voimme elää näin hullua aikaa? Välillä tuntuu, että pääni repeää, koska tämä on niin käsittämätöntä. Missä saisi elää vielä rauhassa tältä, normaalia elämää, jossa ei sodittaisi sotaa todellisuutta ja naisten ja homojen oikeuksia vastaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein tuohon miestyyppiin liittyy naisviha, jota pääsee hyväksytyllä tavalla kanavoimaan terffeiksi tai muuten hankalaksi leimattuihin naisiin. Vaikka muuten naisviha on totaalinen tabu, niin terffeihin, peniksestä kieltäytyviin lesboihin, oikeistolaisiin, uskovaisiin tai konservatiivisiin, tai sellaisiksi oletettuihin naisiin, saa kohdistaa ihan uskomatonta vihaa, solvauksia, patologisointia ja jopa väkivaltaisia uhkauksia. Ja wokebro't eivät todellakaan koskisi transnaisiin edes metrisellä seipäällä, "teoreettisesta" kiinnostuksesta huolimatta. -eri

      Poista
    2. "Selittäkää joku minulle, miten voimme elää näin hullua aikaa? Välillä tuntuu, että pääni repeää, koska tämä on niin käsittämätöntä. Missä saisi elää vielä rauhassa tältä, normaalia elämää, jossa ei sodittaisi sotaa todellisuutta ja naisten ja homojen oikeuksia vastaan?"

      Samoja kysymyksiä kelaan päässäni. Haaveilen itse aktiivisesti aikakoneesta, joka siirtäisi minut ysärille tai nollarille korkeintaan. Ainoa huono puoli siinä olisi, että pitäisi aina uudelleen hypätä aikakoneeseen, kun lähestytään 2010-lukua.

      Poista
    3. Kyllä oli ysärillä homojen hyvä olla. Kehotuskielto voimassa, korkeammat suojaikärajat, ei mahdollisuutta edes rekisteröityyn parisuhteeseen.

      Poista
    4. Yksi syy tolle raivolle, joka kanavoituu terffeihin ja muihin väärinajattelijoihin, lienee myös se, että nämä progressiivivasemmiston piireissä liikkuvat nuoret miehet, elää muuten sellasessa yltiö pehmeäpuheisessa hoiva- ja holhouskulttuurissa kaikkine turvallisine tiloineen ja mikroaggressioineen, että kun he kerrankin pääsevät ilmaisemaan karkeita ja ei-niin-kauniita tunteita, he päätyvät tekemään sen erityisen häiriintyneellä ja pidäkkeettömällä tavalla.

      Ja tietty kaikki progressiivisen dogman sekavuus ja ristiriitaisuus ja sen kanssa eläminen (siihen elimellisesti kuuluvan miesvihan lisäksi) aiheuttaa itsessään patoutunutta raivoa ja turhautumista, jonka olemassaoloa he tuskin pystyvät edes itselleen myöntämään. Senkin tiedostamattoman raivon ja turhautumisen purkamiseen terffit ja muut on mitä mahtavimpia (onneksi enimmäkseen verbaalisia) nyrkkeilysäkkejä.

      Poista
    5. "Senkin tiedostamattoman raivon ja turhautumisen purkamiseen terffit ja muut on mitä mahtavimpia (onneksi enimmäkseen verbaalisia) nyrkkeilysäkkejä."

      Yksi selittäjä lienee myös kunnon debattikulttuurin puute Suomessa, se että asioista voidaan keskustella monesta ja vastakkaisestakin näkökulmasta rakentavasti tai jopa hyväksyen, että ei olla kaikesta samaa mieltä, että harvasta asiasta on vain yksi totuus ja se on ihan okei.

      Toinen selittäjä on, ettei näiden uuden sukupolven queer-juttujen ja transvouhotuksen puolesta ole esittää järkiargumentteja, vaan ne ovat uskonkappaleita, jotka ovat totta ja käyvät järkeen vain transien, aktivistien ja vihervasemmiston aivoissa. Faktat, logiikka ja kritiikki aiheuttavat ikävän kognitiivisen dissonanssin ja ideologista eheyttä puolustetaan raivokkaasti terffejä, natseja ja terffinatseja vastaan keinoja kaihtamatta.

      Silloin jos ei löydä tai kestä omassa ideologiassaan ja näkemyksissään mitään kritisoitavaa, niin silloin ei eroa kiihkoilevan uskonlahkon jäsenestä. Onhan se tietysti vittumaista, jos on rakentanut koko persoonansa, olemassaolonsa ja elämäntarkoituksensa transidentiteetin ja somen transaktivistien varaan ja joku ilkeä natsiterffi faktoineen ja naisten oikeuksineen kiskaisee genderkorttitalosta juuri sen alimman kortin.

      Poista
    6. "Kyllä oli ysärillä homojen hyvä olla. Kehotuskielto voimassa, korkeammat suojaikärajat, ei mahdollisuutta edes rekisteröityyn parisuhteeseen."

      Ajatella. Mistä moinen kaipuu menneeseen voisikaan johtua.

      Poista
    7. "Yksi selittäjä lienee myös kunnon debattikulttuurin puute Suomessa, se että asioista voidaan keskustella monesta ja vastakkaisestakin näkökulmasta rakentavasti tai jopa hyväksyen, että ei olla kaikesta samaa mieltä, että harvasta asiasta on vain yksi totuus ja se on ihan okei."

      Tässä asiassa ei muuten edes kehittynyt debattikulttuuri auta. Järjetön viha terffejä ja muita kerettiläisiä kohtaan jyllää kaikkialla, myös Ranskassa, sananvapauden ja debattikulttuurin luvatussa maassa, jossa tunnetuimmat terffit vastaanottavat tappouhkauksia ja solvauksia aktivisteilta ja woke-osastolta ihan liukuhihnalta, ja jossa kirjakaupat piilottelevat tai kieltäytyvät myymästä genderktiittisiä kirjoja.

      Poista
    8. Luulen, että kuvailet ilmiötä, jolle Rob Hendeson on antanut nimen "luxury beliefs". Hän näkee siten, että ihmisillä on näitä pahkähulluja ajatuksia siksi, että niillä voi "ostaa" jonkinlaista statusta ilman, että joutuu uhraamaan yhtään mitään. Eli ajatus aika lailla sama kuin mitä itse esitit.

      Minusta aktivismi on luonteeltaan ryhmäytymistä ja ryhmäytymiseen kuuluu aina sisäjoukko vs. ulkojoukko -ajattelu. Ja kun ryhmäytyminen syventyy, niin ulkojoukkoon aletaan suhtautumaan koko ajan vihamielisemmin. Tämä ei sinänsä ole aktivismin piirre, vaan ihmisen piirre. Ja me ihmiset tarvitsemme ryhmäytymistä. Toki siinä yritän esim. itse olla tarkka, etten sitoutuisi mihinkään ryhmään niin voimakkaasti että ns. groupthink pääsisi valtaamaan mieleni.

      Yksi asia mikä tästä vielä tulee mieleeni on nykyihmisen tarve elää ns. mielikuvitusmaailmassa sen sijaan että elettäisiin todellisessa maailmassa. Todellinen maailma esim. itselleni on sitä, että on työ, perhe, harrastukset, ystävät, yms. Mielikuvitusmaailmaa ovat tasa-arvo-ongelmat, naisten oikeudet, miesten oikeudet, sukupuoliroolit, maahanmuutto, homojen oikeudet, kissanaamiot, rasismi, jne. Miksi ihmisten (siis minunkin) on tuhlattava aikaa aihepiireihin, jotka eivät edistä yhtään mitään asiaa, sen sijaan että keskittyisin oikeisiin asioihin, jotka tekisivät elämästäni parempaa? Mainitut asiat ovat sellaisia, joihin yksittäisellä ihmisellä on aivan minimaaliset vaikutusmahdollisuudet, eikä noilla rintamilla ole saavutettavissa oikeastaan minkäänlaisia voittoja.

      Poista
    9. "koska he niin kovasti haluavat olla moraalisesti yleviä ja hyviä ihmisiä"

      Jaa! Minusta ei ole mitenkään feikki-ylevää vaan ihan vaan perusinhimillistä, että puolustaa myös niiden ihmisten oikeuksia, joita ei halua panna.

      Poista
    10. "Jaa! Minusta ei ole mitenkään feikki-ylevää vaan ihan vaan perusinhimillistä, että puolustaa myös niiden ihmisten oikeuksia, joita ei halua panna."

      Mitä oikeuksia näiltä ihmisiltä sitten puuttuu, jotka muilla on? Transeillahan juuri tuo pantavuus - tai sen puute - on se ykkösenä räikeimpien ihmisoikeusrikosten listalla. Vai miksi muuten homoseksuaaleja painostetaan "avartamaan mieltä" ja "antamaan mahdollisuus" väärän sukupuolen transeille?

      Poista
    11. "Jaa! Minusta ei ole mitenkään feikki-ylevää vaan ihan vaan perusinhimillistä, että puolustaa myös niiden ihmisten oikeuksia, joita ei halua panna."

      On se tiedossa, että aktivisteille totuudella ei ole väliä, ja ymmärrän kyllä miksi mussullekin totuus on aivan toissijaista. Valtaosa ihmisistä ei kuitenkaan liiemmin valehtelusta välitä. Itseni mukaan lukien. Jos väittää olevansa muuta kuin on "puolustaakseen oikeuksia", se on valehtelua. Tuo myös esille, miten jokin "identiteetti", joka on itsemääritelty eikä sen tarvitse perustua yhtään mihinkään, on sosiaalista valuuttaa näissä peleissä.

      Poista
  30. Uutisia pornon ihmeellisestä maailmasta! :D

    Vähän pohjustusta;
    Jos siis mies voi olla nainen ja nainen voi olla mies, mutta kukaan ei tismalleen tiedä mikä nainen on, vaikka miehestä ei usein ole mitään epäilystä, ja jos naista esittävä mies on yhtä kuin nainen, niin miksei ympyrä sulkeudu niin että nainen voi esittää olevansa mies, joka esittää olevansa nainen = miksi mies, eli transnainen on nainen, mutta nainen ei voi olla transnainen?

    Perusporno on nyt nähty, ja nykyään rahaa tahkotaan transpornolla!
    Ja muistaako kukaan sitä keissiä, missä naiset yrittivät järjestää itselleen yksin naisia varten suunnatun rekry-tapahtuman tekniikka-aloille(?), mutta miehet valtasivat sen esiintymällä non-binäärisinä, kiilaten naisten ohitse?

    No! Nyt naiset ovat keksineet, että esittämällä transnaisia, he voivat lyödä rahoiksi esiintymällä transpornossa, ja transit ovat raivona! Ei tätä voi enää käsikirjoittaa :D

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-13804997/onlyfans-models-pretend-trans-lily-ann.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Two OnlyFans models have been accused of pretending to be trans women to make money on the platform."

      Kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia:

      Miksi transnaiset ovat oikeita naisia mutta naiset eivät ole transnaisia? Onko näillä kahdella jokin ero?

      Miksi transnaiset eli miehet saavat esittää naista ja kaikkien pitää leikkiä mukana, ja on foobista olla olematta mukana suuressa larpissa, mutta naiset eivät saa esittää transnaisia ja on foobista jos he tekevät näin?

      Miksi on transnaiseuden omimista, jos nainen esittää transnaista, mutta ei ole naiseuden omimista jos mies esittää naista?

      Poista
    2. "Another added: 'Is there anything more disgusting than pretending to be transgender and then being transphobic towards trans girls?'"

      Eli pitäisikö tästä päätellä, että transidentifioituvat miehet ja naiset on sittenkin mahdollista erottaa toisistaan ulkonäön perusteella? Transaktivistithan aina itse sanovat, että se on useissa tapauksissa mahdotonta.

      Kelatkaa miten eeppinen plot twist olisi, jos nämä olisivatkin vaikka jotain lapsena transitioituneita transnaisia :D

      Poista
    3. "Eli pitäisikö tästä päätellä, että transidentifioituvat miehet ja naiset on sittenkin mahdollista erottaa toisistaan ulkonäön perusteella? Transaktivistithan aina itse sanovat, että se on useissa tapauksissa mahdotonta."

      Tässä kohtaa Mussusta voisi ihan oikeasti olla jotakin hyötyä, jos hän vain rohkenisi vastata tosissaan joskus.

      Jos transnaiset ovat naisia siinä määrin, että kahden välillä ei ole mitään eroa siinä mielessä ettei kukaan voisi mitenkään erottaa yhtä toisesta, niin miten se muka on joillekin niin itsestäänselvää, että kumpikaan näistä OnlyFans-tyttösistä ei ole oikeasti trans, vaan ihan tavallinen nainen dildot pöksyissä? Miten sen muka pystyy näkemään niin helposti? Muistakaa - genitaalitkaan eivät määritä sukupuolta tai sukupuoli-identiteettiä, joten dildo pöksyissä ei sekään määritä, saati poissulje sitä että ovatko nämä tyttöset "oikeita" transeja, vaiko eivät! Joten, mitkä ominaisuudet näissä tytöissä erottavat heidät transnaisista, jos transnaiset kerta ovat naisia?

      Poista
    4. Minusta tuntuu, että alamme olla jonkin olellisen äärellä.

      Jos kaikki identiteetit ovat valideja ja oikeita ja jokainen tietää sukupuolensa itse, miksi nainen ei voi sitten olla myös - transnainen? Jos se onkin hänen oikea sukupuolensa, ei se, että hän olisi cisnainen? Keitä me olemme sen häneltä kieltämään - samalla kieltäen hänen koko olemassa olonsa ja tietysti kansanmurhaa ja väkivaltaa tehden? Sitten on tietysti nais- drag queeneja, miksi he ovat totta jos nämä naiset ei? Pitääkö ensin olla vetskaritissit, että cisnaisen transnaiseusidentiteetti olisi totta ja validi?

      Miksi nämä naiset ovat iljettäviä transpilkkaajia, mutta Dylan Mulvaney on legitti ja performanssissaan täysin vakavastiotettava ihmisoikeustaistelija?

      Selittäkää. En ihan oikeasti ymmärrä.

      Poista
  31. Transhulluuden seuraava askel:

    Oululaiskoulu kieltää therianit – rehtori sai tarpeekseen: ”Tunnillakin konttaillaan ja mau’utaan”

    "Oululaiskoulun lattiat muuttuivat likaisiksi. Syyksi paljastuivat eläimiksi identifioituvat lapset, jotka eivät suostu käyttämään kenkiä. Therian-ilmiö näkyy jo useissa suomalaiskoulussa."

    "Therian on ihminen, joka identifioituu eläimeksi. Sosiaalisesta mediasta löytää lukuisia videoita, joissa nuoret liikkuvat nelinkontin eläinmaski kasvoillaan. Joidenkin housuista roikkuu häntä."

    https://www.is.fi/perhe/art-2000010670861.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

    Jos voi identifioituva vastakkaisen sukupuolen edustajaksi, niin miksei sitten kokonaan toisen lajin edustajaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo samalla tavallahan homohulluuden seuraava askel on, että sitten joku haluaa mennä naimisiin koiransa kanssa.

      Poista
    2. "Joo samalla tavallahan homohulluuden seuraava askel on, että sitten joku haluaa mennä naimisiin koiransa kanssa."

      Sellainen ero kuitenkin on, että therianit, muusut ja transit ovat olemassa oleva ilmiö. Jos muusu tai trans pariutuu therianin kanssa, niin onko kyseessä eläimiinsekaantuminen?

      Poista
    3. "mennä naimisiin koiransa kanssa."

      Therianit ovat oikeasti mukana Pridessa ja transien somesssa. Maailmalla on se nähty. Helsinki Pridessakin oli joitain yksittäisiä kissanpentuihmisiä (näin itse). Olen itse nähnyt nonbinäärin pinssin therian-varhaisnuoren repussa Suomessa. Nimenomaan tämä on niinpäin, että tämä loukkaa homoja.

      Poista
    4. Varmasti transretoriikka "olet mitä sanot olevasi / miksi identifioidut" on muuttanut tavalliset eläinleikit joksikin synkemmäksi. Milloin alaikäisille aletaan tehdä eläinidentiteettiä vastaavia kehonmuokkauksia? Epäilemättä Seta- ja muut transjärjestöt ovat etulinjassa vaatimassa Naava-Kävylle ja Utu-Pilvelle kielen halkaisuja, sarvien asentamista, korvien suippoutuksia, suomujen muodostamista ja hännän rakentelua. Veronmaksajien piikkiin tottakai, koska kaikki identiteetit ovat valideja!

      Poista
    5. "Milloin alaikäisille aletaan tehdä eläinidentiteettiä vastaavia kehonmuokkauksia?"

      Ei herrajesta mä taisin saada tästä lauseesta painajaisia loppuviikoksi! :D
      Mutta pohdiskelu lienee silti ihan paikallaan? Mikäli kaikki identiteetit tosiaan ovat täysin valideja - riippumatta niiden motiiveista, luonteesta tai siitä kuinka pitkäikäisiä ne lopulta edes ovat - nämä lapset ovat ideologisen logiikan mukaan oikeita eläimiä, koska he identifioituvat elämiksi. Miksi näiden lasten täytyy edes käydä koulua? Tarvitseeko heidän myöhemmin työllistyä, tai maksaa veroja, mikäli heidän identiteettinsä kantaa aikuisikään? Entäs seksi ja parisuhteet? Tarvitaanko oma lakipykälä suojaamaan näiden transeläinten ihmisoikeuksia seksiin ja parisuhteisiin laatimalla ns. eläinsuostumuslakeja?
      Vai onko tämä nyt sitten sellainen "ihan tosi ja aidosti oikea" identiteetti, jota ei sitten lopulta tarvitsekaan ottaa ihan niin tosissaan kuin miesten identiteettejä larpata naisia milloin mieli tekee?

      Poista
    6. Tuttu on opettajana yläkoulussa, ja sanoi, että on päivänselvää että tämä therian-ilmiö kietoutuu täysin queeriin. Samaa porukkaa, samat vaivat (kirjoa, sopeutumattomuutta, sosiaalista kömpelöyttä jne.) jota hoidetaan kuulumalla edes johonkin, ottamalla se kaiken pelastava identiteetti.

      Muistakaa nyt. Muistakaa tämä tarkkaan. Transaktivistit ovat KOKO AJAN, alusta saakka, toitottaneet, että ihan naurettavaa slippery slope -argumentointia. Eihän tässä kukaan ole vaatimassa xyz (ihan sama mitä tämä on, lasten transiutukset, portinvartioinnin poistaminen, se, että heidät nähtäisiin *ihan oikeina* koetun sukupuolen edustajina, seksuaalisesta suuntautumisesta syyllistämiset jne.), ihan halutaan vaan käydä pissalla turvallisesti. Mitään muuta ei vaadita eikä tulla vaatimaan, älkää nyt olko tuollaisia hulluja! Ja mitäs sitten. KOKO AJAN vaaditaan lisää.

      Luin jostain iltapaskasta aikuisen therianin haastattelun. Hänen identiteettinsä todella oli tämä eläin (karhu). Ei siis ollut kyse leikistä, vaan siitä, että hän on karhu, joka on syntynyt ihmisen kehoon. Hän totesi kyllä myös, että ei hän sillä tavalla ole sekaisin että uskoisi olevansa oikea karhu. No niin. Laitetaan merkille. Vuonna 2024 näin. Alkaako jossain vaiheessa tässäkin tulla trendi, että koettu identiteetti määrittää todellisuuden? Vai onko tämä jo liian hullua mennäkseen läpi suuremmalle joukolle ihmisiä? Tulee mieleen kun joskus todella pitkä aika sitten, ehkä 2010 kieppeillä, lueskelin joidenkin transihmisten blogeja. He eivät ajatelleet, väittäneet tai vaatineet, että heistä pitäisi ajatella, että he ovat oikeasti koetun sukupuolensa edustajia. He tuntuivat enemmän ajattelevan, että heillä on häiriö, joka saa heille sietämättömän olon kehollisessa sukupuolessaan, ja he myös hyvin inhorealistisesti kuvasivat sitä, miten raskaita, vaikeita ja kammottavia hoidot ovat. Jotenkin olen aistivinani, että diskurssit aiheen ympärillä ovat hieman muuttuneet noista ajoista. Ehkä joskus 15 vuoden päästä therianeilla on myös ääni muuttunut kellossa ja heihin pitää suhtautua ihan oikeina eläiminä!

      Ns. perinteiset transit, vituttaako, että aktivistien sekoiluiden takia teidät liitetään nyt samaan kategoriaan therianien kanssa? Onnea vain!

      Poista
    7. "Ns. perinteiset transit, vituttaako, että aktivistien sekoiluiden takia teidät liitetään nyt samaan kategoriaan therianien kanssa?"

      Ei kukaan liitä, paitsi anonyymit länkyttäjät provosointimielessä.

      Poista
    8. "Ei kukaan liitä, paitsi anonyymit länkyttäjät provosointimielessä."

      Sun mielestä transaktivistit, autogynefiilit, transvestiitit, muusut ja muut sukupuolisekoilijat eivät ole aiheuttaneet mitään vahinkoa tai mainehaittaa oikeille transeille? Millä tavalla trans, muusu tai therian eroavat toisistaan?

      Poista
    9. "Sun mielestä transaktivistit, autogynefiilit, transvestiitit, muusut ja muut sukupuolisekoilijat eivät ole aiheuttaneet mitään vahinkoa tai mainehaittaa oikeille transeille?"

      Joo ei, onko sulla päinvastaisia kokemuksia? Itse asiassa vasta olin yhden ystävän luona jonka lapset oli innostuneet therian-hommista. Usko tai älä mutta multa ei kysytty että mikäs eläin minä sitten olen.

      Jälkimmäiseen kysymykseen saat varmaan vastauksen jos pyydät jotain aikuista auttamaan Googlen kanssa!

      Poista
  32. Seta ulvahtaa nuorten transhoitojen saannin hitaudesta:

    Suomen tiukka transhoito ajaa nuoria käyttämään turvattomia keinoja

    Lukijan mielipide | Hormoneiden hankkimisen turvattomin keinoin ei pitäisi olla vaihtoehto transhoidolle.

    "Kohtaamme palveluissamme eri ikäisiä transnuoria ja -aikuisia, jotka ovat kehodysforiaa helpottaakseen ostaneet hormonihoitolääkkeitä pimeästi internetistä.

    Nuoret aloittavat itsehoitolääkityksen tilanteissa, joissa tutkimusvaihe transpoliklinikalla kestää useita vuosia, hoitoon hakeutumiseen ja pääsyyn liittyvät kriteerit ovat liian tiukat tai siksi, että nuorella on vaikea dysforia ja hän tietää saavansa siihen helpotusta itselääkityksellä jopa 3–5 vuotta virallista reittiä nopeammin."

    "Itselääkintä itse hankituilla valmisteilla on osoitus hoitojärjestelmän epäonnistumisesta. Suomen kaltaisessa maassa hormoneiden hankkimisen turvattomin keinoin ei pitäisi olla vaihtoehto, vaan hoitojen saatavuutta on parannettava ja varmistettava nuorten luottamusta siihen, että terveyspalveluissa ymmärretään heidän hoitotarpeitaan."

    "Nuoria auttaisi suomalaisen sukupuolidysforian hoidon vieminen suuntaan, jossa kansainvälisiä hoitosuosituksia ja hyväksi havaittuja hoitokäytänteitä otettaisiin myös käyttöön."

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010645461.html

    Jospa jätettäisiin peruuttamattomat ja kehoon kajoavat transiuttelut lääketieteen ammattilaisille. Sitä paitsi kumuloituva näyttö viittaa vahvasti siihen, että nuoret eivät hyödy transiutuksesta eikä transiutus muutenkaan ole vastaus teinien kipuiluun ja yliseksualisoituun ja vääristyneeseen naiskuvaan.

    VastaaPoista
  33. Hesarin tiedesivuilla juttu tutkimuksesta, josta ei oikein ota selvää, että mitä ihmettä tieteilijät ovat lähteneet selvittämään:

    "Tekoäly osasi tuoreessa tutkimuksessa tunnistaa lapsen sukupuolen aivotoiminnasta kertovien kuvien perusteella. Sen sijaan lapsen sukupuoli-identiteetin erottamisessa tekoäly onnistui huonommin.

    Tutkimuksessa analysoitiin yli 4 700 lapsen aivojen magneettikuvia. Lapset olivat yhdeksän- ja kymmenenvuotiaita, ja mukana oli kutakuinkin yhtä paljon tyttöjä ja poikia. Tutkimuksen julkaisi Science Advances -tiedelehti.

    Magneettikuvauksessa näkyvät verkostot kertovat eri aivoalueiden välisistä yhteyksistä ja yhteistoiminnasta.

    Tekoälyä opetettiin osalla kuva-aineistoa arvioimaan, missä määrin tietynlaiset aivoverkostot ennustavat syntymässä määritettyä sukupuolta tai sukupuoli-identiteettiä.

    Sitten katsottiin, miten tekoäly onnistui luokittelemaan loppuja aivokuvia."

    https://www.hs.fi/tiede/art-2000010618528.html

    Puhutaan syntymässä määritellystä sukupuolesta...

    Kysytään Barbeilla ja toimintasankarinukeilla leikkimisestä...

    Ja sukupuoli-identiteetti on tietenkin erotettavissa oleva ominaisuus, joka pitäisi voida ennustaa...

    Paitsi, että miten se käytännössä erotellaan ja ennustetaan, jos se on jatkumo?

    Jutun kommenteista löytyy helpotusta:

    "Olisi enemmän kun toivottavaa, että jatkossa mediassakin puhuttaisiin sukupuolesta, silloin kun oikeasti tarkoitetaan sukupuolta. Jos taas halutaan puhua sukupuoli-identiteetistä (mitä se ikinä tarkoittaakaan), tulisi käyttää termiä sukupuoli-identiteetti.

    Monen vuoden ajan journalistit, aktivistit ja muut erehtyväiset ovat sekoittaneet termejä keskenään, vaikka niillä ei ole MITÄÄN tekemistä toistensa kanssa. Sukupuoli on ihan aito ja todellinen, tieteellisesti todettavissa oleva ilmiö, kun taas sukupuoli-identiteetti on pelkkää taantumuksellista stereotypioihin perustuvaa pseudotieteellistä soopaa. Kun tutkijat kuvittelevat tarkastelevansa "sukupuoli-identiteetin" vaikutusta aivoihin, tarkastelevat he todellisuudessa persoonallisuuden vaikutusta aivoihin.

    Tässäkin tutkimuksessa "sukupuoli-identiteettiä" määriteltiin sen perusteella tykkääkö lapsi leikkiä barbeilla. Onko tämä jonkun mielestä jotenkin tieteellistä? Progressiivista se ei ainakaan ole, vaikka sellaisena tätä ideologiaa meille markkinoidaan."

    Amen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Paitsi, että miten se käytännössä erotellaan ja ennustetaan, jos se on jatkumo?"

      Lol. Lapsen pituus aikuisena voidaan ennustaa, vaikka se on jatkumo.

      Poista
    2. "Lol. Lapsen pituus aikuisena voidaan ennustaa, vaikka se on jatkumo."

      Kerro meille sitten ennustettavat raja-arvot sukupuoli-identiteeteille. Pituus on fyysisen todellisuuden mitattava ilmiö, mutta sukupuolifiilis ei.

      Poista
    3. Et nyt ymmärtänyt pointtia. On surkea argumentti väittää että jotain ei voi ennustaa, jos kyseessä on jatkumo. Sääkin on jatkumo ja sitä ennustetaan koko ajan.

      Poista
    4. Sukupuoli ei ole asia, joka olisi sijoitettavissa kategoriaan ”jatkumo” missään yhteydessä tai tilanteessa. Se on kaksinapainen, biologinen ihmislajin ominaisuus ja sellaisena pysyy hamaan äärettömyyteen ja sen yli. Kuinka monta kertaa tämä sama asia pitää vääntää ratakiskosta?

      Poista
    5. "Et nyt ymmärtänyt pointtia. On surkea argumentti väittää että jotain ei voi ennustaa, jos kyseessä on jatkumo. Sääkin on jatkumo ja sitä ennustetaan koko ajan."

      Jatkumoita on monenlaisia, jotkut jatkumot ovat totta fyysisessä todellisuudessa ja toiset värähtelevät vain transien astraalitasolla. Millä parametreillä sukupuoli-identiteetti siis määritellään ja ennustetaan? Pituuden ennusteen laskemiseksi on kaavoja, mutta miten on sukupuoli-identiteetin kanssa, jos vanhempien näkemykset ja lelumieltymykset tiputetaan yhtälöstä?

      Poista
    6. "Se on kaksinapainen, biologinen ihmislajin ominaisuus"

      Kommentoija puhui jatkumosta sukupuoli-identiteetin, ei sukupuolen kohdalla.

      Poista
    7. Sukupuoli-identiteetti ei kuulu tähän koko keskusteluun mitenkään eikä ole kuulunut koskaan. Ei ole mitään "sukupuoli-identiteettejä", on vain persoonia. Tätäkin on yritetty ratakiskosta vääntää, mutta jostain syystä joku aina ilmaantuu paikalle kierittelemään sykypyöli-identiteetit takaisin mukaan keskusteluun.

      Poista
    8. Tämä lähti tutkimuksesta jonka yhtenä kohteena oli sukupuoli-identiteetit, joten kyllä ne nyt kuuluivat.

      Poista
    9. No määrittele meille sukupuoli-identiteetti. Omin sanoin. Mikä se on, miten se havaitaan ja todennetaan? Missä se sijaitsee?

      Poista
    10. Satuin just lukemaan jutun meänkielisten identiteetistä ja musta juttu oli aivan ymmärrettävä vaikkei siinä kerrottukaan, missä identiteetti sijaitsee, paljonko se painaa ja saako sitä mansikan makuisena.

      Voidaan sopia vaikka että sukupuoli-identiteetti sijaitsee kaksi kilometriä homoudesta pohjoiseen!

      Identiteetillä on tieteessä monenlaisia merkityksiä. Ehkä sun kannattaa perehtyä tuohon tutkimukseen?

      Poista
    11. "Ehkä sun kannattaa perehtyä tuohon tutkimukseen?"
      "Lukematta paskaa."

      Amen.
      Mutta ehkä tämäkin solmu on jotenkin avattavissa?

      Eli, siis, vastakkain näyttää olevan identiteetti ja persoonallisuus - identiteetti, tarkoittaen tässä kontekstissa supuoli-identiteettiä, eikä biologista, faktuaalista sukupuolta.
      Ennen tätä koko woke-hapatusta me kaikki hyväksyimme sekä ymmärsimme, että ihmisen mielessä voi moni asia mennä niin rikki, että hänen sukupuoli-identiteettinsä lähtee sotimaan hänen biologista sukupuoltaan vastaan, muodostaen tilan jota ennen kutsuttiin sukupuolidysforiaksi.
      Persoonallisuus sekä identiteetti taas toimivat lähes saumattomasti käsi kädessä, kummankin muovaten toinen toistaan, paitsi että siinä missä identiteetti - käsitys omasta itsestään - on tuskin koskaan täydellisen pysyvä vakio, vaan alati muuttuva, on persoonallisuus lähes aina muuttumaton, tai ainakin hyvin vaikea lähteä tyystin muuttamaan, purkamaan ja uudelleenkasaamaan, vaikka olisikin itse tietoinen siitä, että työsarkaa olisi - esim. asenteet, luonneviat, persoonallisuushäiriöt, yms.
      Tämä woke-idea antaa meille kuitenkin sellaisen idean, että paitsi että sekä sukupuoli-identiteetti, että persoonallisuus olisivat kuin yksi ja sama asia, identiteetti on myös yhtä kuin muuttumaton, aina tosi ja aina vakio - jopa silloin jos/kun se syystä tai toisesta muuttuu (alati muuttuvat pronominit, detransit, yms.), ja usein jopa syntymässä asti nähtävissä sekä määritelty.
      Tässä nyt vain on sellainen ongelma, että ilman stereotypioita, kliseitä, ynnä muita binääriin tukevia olettamuksia sukupuolesta (nuket tytöille ja autot pojille, yms.), kukaan ei tarkalleen tiedä, miltä se sukupuoleen sitoutunut identiteettipersoonallisuus näyttää, miten se esiintyy tyhjiössä, poissa tarkoituksellisista vaikutteista (groomaajat), tai millaisin keinoin se voidaan pätevästi havaita, ennen kuin tarkastelemme lapsen/ihmisen käytöstä ns. binäärisellä linjalla - onko hän enemmän mies, nainen, lintu, kala, vai mikä, jos mikään?
      Jos Mussu on kerran ehdottomasti vakuuttunut siitä, että sukupuoli-identiteetti ei ole sama asia kuin persoonallisuus, mutta kuitenkin ehdottomasti jatkumo, spektri, tai mikä hyvänsä, niin miten se sitten konkreettisesti eroaa persoonallisuudesta?

      -eri kuin Mussu

      Poista
    12. Pitää muistaa myös sukupuoli-identiteetin historiallinen määritelmä, joka ei ole muuttunut 99,99 prosentilla ihmisistä. Sukupuoli-identiteetti tarkoitti ennen tietoisuutta oman kehon sukupuolesta samalla tavalla kuin tietää silmiensä tai hiustensa värin. Sukupuoli-identiteetti ei ollut listaus feminiinisinä ja maskuliinisina pidettyjä asioita, mieltymyksiä ja persoonallisuudenpiirteitä eikä mikään Barbie - GI Joe -jatkumo. Sukupuoli ei määrittynyt sillä, että pitikö lapsi pinkistä vai pienoismallien rakentelusta.

      Transiuden määritelmäkin on muutettu ja irrotettu kehodysforiasta, eli kokemuksesta, että on syntynyt väärän sukupuolen kehoon. Nyt transius tarkoittaa sukupuolen epätyypillistä ilmaisua ja epämukavuutta suhteessa syntymäsukupuoleen liitettyihin normeihin, odotuksiin ja stereotyyppeihin. Jos ei samaistu 50-lukulaiseksi kodinhengettäreksi, niin silloin ei ole nainen, vaikka ei varsinaisesti halua olla mieskään tai koe kehoaan vääräksi. Jos ei koe itseään perinteiseksi naiseksi, niin miksi ei vain voi elää omannäköistä elämää ilman hormonimarinadia, tissideleteä ja genitaalimutilointia.

      Transiudesta on tehty sosiaalinen ja poliittinen identiteetti, jonka pönkittämiseksi ja siirtymäriitiksi ja päästäkseen osaksi kollektiivista trans experienceä vaaditaan hormonihulluttelua ja terveiden kehonosien amputaatioita. Kyseessä on vastaava alakulttuuri kuin syömishäiriöt, päihteet ja viiltely menneinä vuosikymmeninä. Ennen otettiin tatuointeja ja lävistyksiä, jotka kaduttivat aikuisena, nyt hankkiudutaan tarkoituksella steriiliksi ja pilataan terveys ja kehollinen eheys.

      Transhoidotkin pitäisi antaa ilman diagnoosia, koska ilmaiset kehonmuokkaukset veronmaksajien piikkiin kuuluvat transidentifioituvien itsemääräämisoikeuteen ja sukupuolen ilmaisuun. Mutta esteettisistä syistä haluttu pienempi nenä tai isommat rinnat pitää maksaa itse, vaikka ne kuinka buustaisivat itsetuntoa ja validoisivat hottisidentiteettiä.

      Nykytransit takovat tässä neliönmuotoista palikkaa ympyränmuotoiseen reikään.

      Poista
    13. Väitteet stereotypioiden merkityksestä ja kehodysforian merkityksen häviämisestä on keskenään ristiriidassa. Jos transnainen haluaa pitää peniksensä ja partansa niin eihän se kovin stereotyyppisen feminiinistä ole. Ja on pilvin pimein transmiehiä jotka ei yritäkään näyttää erityisen maskuliinisilta, ja jotka ottavat mieluummin sukupuolineutraalin kuin tyypillisen miehen nimen.

      Poista
    14. "Ja on pilvin pimein transmiehiä jotka ei yritäkään näyttää erityisen maskuliinisilta"

      Ja on myös transmiehiä, joille penistä vaginaan -seksi, menkat ja raskaana oleminen eivät ole mikään ongelma, mutta naiseksi tulkituksi tuleminen on.

      Kyse on siitä ristiriidasta, että nykytransit haluavat saman transsateenvarjon alle kehodysforiset ihmiset ja identiteettitransit, eli muusut, genderfluidit ja astraaligenderit ja muut sukupuolta epätyypillisesti ilmaisevat kuten autogynefiilit, transvestiitit ja fetisistit. Samaan aikaan väitetään, ettei kehodysforia ole transiuden edellytys, mutta silti muusuille ja fetisisteille pitäisi tarjota kehonmuokkaukset ja hormonit valtion piikkiin.

      Poista
    15. Ainahan transsukupuoliset ja transvestiitit on luettu saman transihmisten kattokäsitteen alle, ja muunsukupuoliset myös, miksi heitä nyt ikinä onkin nimitetty.

      Enpäs ole huomannutkaan että esimerkiksi lävistysfetisisteille pitäisi tarjota lävistykset valtion piikkiin!

      "Samaan aikaan väitetään, ettei kehodysforia ole transiuden edellytys, mutta silti muusuille ja fetisisteille pitäisi tarjota kehonmuokkaukset ja hormonit valtion piikkiin."

      Sinänsähän tässä ei ole mitään ristiriitaa jos hetkeksi maltat pysähtyä ajattelemaan. Tarve sähköhoidolle ei ole edellytys masennusdiagnoosille, mutta sähköhoitoa saavat ne masennuspotilaat joiden siitä katsotaan hyötyvän. Eikö ole vaan hyvä homma etteivät kaikki transit tarvitse kalliita hoitoja?

      Poista
    16. "Ainahan transsukupuoliset ja transvestiitit on luettu saman transihmisten kattokäsitteen alle, ja muunsukupuoliset myös, miksi heitä nyt ikinä onkin nimitetty."

      Mikä on yhdistävä tekijä niille transsukupuolisille, joilla on kehodysforia ja niillä, joilla sitä ei ole, tai se on niin lievä, että he haluavat amisviikset ja aavistuksen matalamman äänen, tai vetskaritissit esteettisideologisista syistä? Tai autogynefiilien ja tiittien kanssa, joille sukupuoli on kiihottava pukuleikki? Mitä oikeat kehodysforiset transit hyötyvät tällaisesta transsateenvarjosta?

      "Eikö ole vaan hyvä homma etteivät kaikki transit tarvitse kalliita hoitoja?"

      Kymmenen pisteen kysymys onkin, että mikä tekee sellaisesta ihmisestä transin, jolla ei ole vakavaa kehodysforiaa eikä tarvetta transhoidoille? Ja miksi sellaisella henkilöllä pitää olla oikeus vaihtaa juridinen sukupuolitietonsa omalla ilmoituksella?

      Poista
    17. "Mitä oikeat kehodysforiset transit hyötyvät tällaisesta transsateenvarjosta?"

      No eipä siitä mitään haittaakaan ole ollut.

      Poista
    18. Mitä hyödymme siitä, että ihmiset ja gorillat on molemmat ihmisapinoita, ja demarit ja kommarit vasemmistopuolueita, ja suomi ja unkari suomalais-ugrilaisia kieliä? Saahan sitä tämmöisiäkin pohtimalla päivänsä kulumaan.

      Poista
  34. Ei stana oikeesti...identiteetti määräytyy siis stereotypioiden perusteella, jotka lapsille syötetään? Mitä aktuaalista vttua....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nykyajattelussa nimenomaan identiteetti määrittää kaiken.

      Poista
  35. Hesarin mielipiteissä pommitetaan taas transhoitojen vapauttamisen puolesta:

    Toimivan transterveydenhuollon tiellä ovat transfobia ja puutteelliset hoitokäytännöt

    Lukijan mielipide | Uusi luokitus ja päivitetyt hoitokäytännöt kunnioittaisivat transihmisten itsemäärämisoikeutta ja osallisuutta.

    "Jutussa todettiin, että ennen hoitoja tulisi olla varma, että sukupuoliahdistuksessa on kyse transsukupuolisuudesta, ei siis psykiatrisesta häiriöstä tai traumasta. Amerikan psykologiyhdistys on lausunut, että selitysmallit, joissa dysforiaa ymmärretään traumojen ilmentymänä, ovat virheellisiä ja haitallisia transihmisten hoitoon pääsyn ja hyvinvoinnin kannalta."

    "Transihmisten sukupuolessa ei ole yhtään sen enempää kyse traumoista tai mielenterveyden häiriöistä kuin cissukupuolistenkaan. Transihmisten mielenterveyteen vaikuttavat vähemmistöstressi ja syrjintä ja vastaavat syyt kuin cissukupuolisilla.

    Maailman terveysjärjestön uusi ICD-11-luokitus keskittyy kokemukseen sukupuoliristiriidasta, jolloin hoito painottuu kehon ja sukupuolen ristiriidasta johtuvan kärsimyksen vähentämiseen eikä identiteetin arviointiin. Suomessa on käytössä vanha ICD-10-luokitus. Uusi luokitus ja päivitetyt hoitokäytännöt kunnioittaisivat transihmisten itsemäärämisoikeutta ja osallisuutta ja mahdollistaisivat hoidon sujuvoitumisen."

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010671564.html

    Tuo mainittu Amerikan psykologiyhdistyksen näkemys on poliittinen, eikä laadukkaaseen tutkimustietoon pohjautuva. Toimiva transterveydenhuolto ei voi tarkoittaa sitä, että transhoidot annetaan potilaan ensimmäisestä inahduksesta ilman tutkimuksia ja diagnostiikkaa. Eihän. Ja jännä tuo näkemys kehodysforian ja transidentiteetin irrallisuudesta.

    VastaaPoista
  36. Nämä kirjoittajat tarjoavat maksusta "transsensiviivistä lyhytterapiaa"...!!! https://www.terapiataloquu.fi/index.php/palvelut/

    VastaaPoista
  37. Lapsiasiavaltuutetun näkemys therian-ilmiöstä pätee varmaankin myös transjuttuihin?

    ”– Ihmisen identiteetti muodostuu ja rakentuu koko elämän ajan. Kenenkään ei pitäisi lukita omaa itseymmärrystään kovin vahvasti mihinkään alakulttuuriin tai toimintamalliin kovin nuorena, hän sanoo.”

    https://www.is.fi/perhe/art-2000010679079.html

    VastaaPoista
  38. Opettaja Enoch Burke pidätetään Irlannissa, koska hän kieltäytyy tunnustamasta transgenderismiä:

    https://www.youtube.com/watch?v=NbLfIX8Gb4Q

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään rikkoi oikeuden langettamaa lähestymiskieltoa.

      Poista
  39. Kollektiivisesti kaikki kommentoijat:

    Mussun kanssa ei kannata väitellä. Yritys hyvä kymmenen, mutta kilahtanut vänkä on kilahtanut vänkä ja kilahtaneena vänkänä pysyy.

    VastaaPoista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä