torstai 3. marraskuuta 2022

Syksyn mystiikkaa (+ Non-Bonery 39-89)

Morjens vaan. Kun nyt kerran aloin tätä Tatsuya Ishidan Non-Bonerya täällä julkaista (hän julkaisee sitä pala palalta Twitter-tilillään), niin päivitetäänpä nyt ihan vasiten välillä tätä, kun näyttää tulevan joka päivä uusia... Ettei seuraava osa venähdä tekstin kanssa aivan luvattoman pitkäksi. Katso aiemmat stripit aiemmista postauksista: 1 ja 2.

Talvi lähenee ja silleen. Syksy on kyllä ihanaa aikaa. Siinä on jotain syvästi mystillistä ja taianomaista, kun luonto hiljalleen "sulkeutuu" ja valmistautuu pitkää talviuntaan varten. Tykkään ruskasta, tuulesta, viileydestä ja hämäristä, tunnelmallisista kynttiläilloista. On ihanaa, kun voi pimeänä syys- tai talvi-iltana laittaa rentouttavan musiikin soimaan ja kynttilät sekä suitsukkeet palamaan, kääriytyä huopaan höyryävän teemukin kanssa ja vain fiilistellä elämän mystillisyyttä (tai lukea hyvää kirjallisuutta). Vaikka minusta voi tämän blogin perusteella saada sellaisen kuvan, että haudon koko ajan myrkyllisesti wokesekoilun, yhteiskunnan ja maailman paskuutta ja olen perusluonteenlaadultani jotenkin negatiivinen, ankea valittaja ja nurkkapatriootti, niin se ei pidä paikkaansa. Toki osaan olla tarvittaessa ankea ja pessimistinenkin, mutta perusluonteeltani olen itse asiassa varsin positiivinen (en tekopirteällä tavalla), herkkä, kauneudentajuinen ja aistillinen, introvertillä tavalla sosiaalinen, lähes aina iloisella mielellä ja hyvässä seurassa suorastaan säteilevä. Minulle on sanottu, että seurassani on helppo ja miellyttävä olla ja että minulle voi puhua lähes mistä tahansa luottavaisin mielin. Viimeksi mainittu pitää kyllä ihan paikkansa. Minulle on joskus uskouduttu niin luottamuksellisista asioista, että pidin (ja edelleen pidän) tuota osoitettua luottamusta suoranaisena kunnianosoituksena.

Viihdyn suuresti ihmisten seurassa (sopivina annoksina, tarvitsen introverttiaikani), mutta en jaksa pitkään silkkaa tyhjää jaskanjauhantaa tai sitä, että keskustelunaiheet pyörivät pelkästään pinnallisissa aiheissa. Kaikenlainen pohdiskelu, syväluotaava keskustelu ja tarvittaessa kiivaatkin väittelyt ovat harvinaisen piristäviä, kunhan joku väittelyn osapuolista ei ole höyryjyrä, joka vain posmittaa omaa kantaansa joustamatta milliäkään ja jonka kanssa on mahdotonta käydä varsinaista keskustelua. Tunnen ja olen tuntenut useita tällaisia tyyppejä. Heille on yhteistä se, että ovat ehdottomia ja joustamattomia monilla muillakin elämänalueillaan. Fiksu ihminen osaa kuunnella (siis kuunnella, ei vain kuulla) muita, vaikka olisikin eri mieltä, ja tarvittaessa muuttaa tai muovata mielipiteitään. Myös minä olen aina valmis tarvittaessa muovaamaan mielipiteitäni, kunhan toinen pystyy antamaan näkemyksilleen kyllin kestävät perustelut.

Uusia tekstejä on tekeillä. Palataan siis asiaan piakkoin. Mahtavaa syksyä ja talven odotusta, rakkaat lukijat! Nauttikaa kynttilöistä, tuoksuista ja aromeista, teestä ja höyrykiehkuroista, rentouttavasta saunasta, ystävistä, kävelylenkeistä, viimasta, hyvistä kirjoista, mielitietyn läheisyydestä ja kaikesta, mikä tekee elämästä elämisen arvoista.

6 kommenttia:

  1. Kuvakavalkadi viehkoista transleideistä syysillan piristykseksi:

    https://mobile.twitter.com/JocastaMoney/status/1566922186216116225?cxt=HHwWgsC4waXb6b4rAAAA

    "It's not a fetish!"

    VastaaPoista
  2. Itsemäärittely käytännössä. UK:ssa pedarit voivat hakea töihin lasten pariin, koska transstatus estää työnantajaa selvittämästä dead namen aikaisia tekosia:

    "A report has found that paedophiles are able to hide previous convictions when applying for jobs in schools and nurseries by self IDing as transgender, because privacy rules mean employers cannot find out what 'trans people' did under their previous names"

    'One of the report’s authors, who is responsible for safeguarding as part of her employment, said it creates a “massive loophole” that allows people to “burn their previous identities”.'

    https://mobile.twitter.com/ripx4nutmeg/status/1589007101300707330

    Suomessa tiedostetaan ongelma, että ihminen voi häivyttää historiansa juridista vaihtelemalla, mutta itsemäärittelyn läpivieminen on tärkeämpää:

    "Tämä saattaisi mahdollistaa myös tilanteita, joissa henkilö vahvistaisi sukupuolensa toistuvasti sillä ajatuksella, että pystyisi häivyttää todellisen henkilöllisyytensä. On kuitenkin vaikea nähdä, että tällaiset väärinkäytökset olisivat kovin yleistä, Jantunen sanoo."

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6dcad115-626f-4474-b555-51c28eabf427

    Jokaisen vaihdon yhteydessä saa uuden hetun ja jossain vaiheessa linkki niiden välillä katkeaa. Mikä voisikaan mennä pieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten niin saa aina uuden hetun? Vanha hetu jää rekisteriin passiivisena. Jos vaihtaa takaisin, niin tietääkseni sitten aktivoidaan se vanha.

      Kun hetusta tulee kohta sukupuolineutraali niin sitten ei ole tätäkään säätämistä, vain sukupuolimerkintä muuttuu mutta hetu pysyy koko ajan ennallaan.

      Poista
    2. STM:n lakimies tietää faktat ja seuraukset:

      "Tämä saattaisi mahdollistaa myös tilanteita, joissa henkilö vahvistaisi sukupuolensa toistuvasti sillä ajatuksella, että pystyisi häivyttää todellisen henkilöllisyytensä. On kuitenkin vaikea nähdä, että tällaiset väärinkäytökset olisivat kovin yleistä, Jantunen sanoo."

      https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6dcad115-626f-4474-b555-51c28eabf427

      Poista
  3. Norjalainen transpuoskari on menettämässä toimilupansa. Transiutettu teinipotilas päätti päivänsä hormonikuurin seurauksena.

    "Dr. Esben Esther Pirelli Benestad, 73, who identifies as a “trans woman,” has recently been notified by the Norwegian Health Authority (NHA) that they are considering withdrawing his authorization to practice as a doctor, reportedly in response to complaints from other doctors over his tendency to bypass recommended medical protocols."

    "This May, it was revealed that a young patient being given cross-sex hormones by Benestad had committed suicide.

    The parents of the minor, who chose to remain anonymous, gave permission to the media to publish on their experience. Speaking with Blikk Magazine, they explained that the youth was placed on drugs to halt puberty by National Treatment Service for Gender Incongruence (NBTK) at Rikshospitalet.

    While on puberty blockers, the teen was also privately being administered hormones by Benestad, thereby undermining the NBTK’s policy banning cross-sex hormones for minors under the age of 16. Shortly after, the youth’s treatment was again overtaken by NBTK. Approximately four months later, the unnamed minor committed suicide."

    https://reduxx.info/prominent-norwegian-gender-clinician-facing-investigation-by-health-authorities/

    VastaaPoista
  4. Hyvää syksyä myös veikkoselle! Olen oppinut vuosien karttuessa arvostamaan tätä aikaa vuodesta. Pimeyskin voi olla kaunista, ja tänä syksynä meitä on hellitty runsailla määrillä sumua.

    VastaaPoista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä