torstai 15. elokuuta 2024

Kommentointipostaus 2: Khelif-nyrkkeilygate

Keskustelu miesten uudesta suosikkiurheilulajista eli naisten (legit) hakkaamisesta urheilukisoissa yleisön hurratessa käy edelleen kuumana.

Viimeisimmän vieraskynän kommenteissa virisi keskustelua Khelif-gatesta (Pariisin olympialaiset 2024). Julkaisin tähän liittyen kommentointipostauksen aiheesta keskustelun jatkamiseksi helpommin. Kommentteja siihenkin on kertynyt viljalti, joten voitte taas jatkaa tässä, jos vielä inspiroi.

Viimeisimmän tiedon mukaan Khelif on haastamassa Elon Muskia ja J.K. Rowlingia oikeuteen "cyberkiusaamisesta" eli genderkielellä mitä ilmeisimmin väärinsukupuolittamisesta. Popparit esiin, kohta nimittäin rytisee ja kunnolla. :D Mitä Khelifin paljon kohuttuun sukupuoleen tulee, niin raastuvassa viimeistään hänen itsensä on esitettävä vedenpitävät todisteet siitä, että hän on todella nainen (XX), mikäli tosiaan mielii tuolla oikeusjutulla jotain saavuttaakin. Kutkuttavaa nähdä etenkin se, mitä Rowlingin juristeilla on suunnitteilla tämän läpimädän naisia hakkaavan misogynistirunkkarin varalle.

Päivitän alle, jos jotain olennaista ilmaantuu.

/edit 16.8. klo 11.10

Nosto kommenteista:

En ollut ihan täysin vielä tajunnut, miten epätoivoisia transaktivistit ovat ja miten huteriin todisteisiin heidän väitteensä perustuvat, mutta...

Vauva-palstalla oli eilen keskustelu, jossa joku kivenkovaan väitti, että joillakin naisilla on XY-kromosomit ja he voivat silti synnyttää. No, palstalla sitten löytyikin myös selitys sille, miten tähän väitteeseen on päädytty. Rupesin sitten itsekin vähän tutkimaan.

On olemassa tapaus, jossa raskaana olleelta ja (keisarinleikkauksella) synnyttäneeltä naiselta löytyi 46,XY eli Swyerin syndrooma, mutta hänellä oli myös kehossaan soluja, jotka olivat 45,X eli Turnerin syndrooma. Esim. munasarjoissa oli 93 % soluista 46,XY, mutta 6 % soluista 45,X. Ja myös tyttärellä oli todettu Swyer.

Eli todella kiinnostava geneettinen poikkeama tässä perheessä. No. Varmasti jokainen ymmärtää, että tällaisen tutkijoitakin hämmästyttäneen poikkeaman löytyminen ei tarkoita sitä, että normaalitapauksissa kromosomit olisivat jotain muuta kuin XX = nainen ja XY = mies. Mutta ilmeisesti tämä tapaus on nyt perustelu sille, että kyllä naisilla voi olla XY, joten kromosomien perusteella ei voi päätellä sukupuolta. Toisaalta tätä tapausta on ilmeisesti käytetty esimerkkinä siitä, että biologinen mies voi synnyttää. Eli sama henkilö on aktivistien mielestä vaihtelevasti mies joka synnytti, tai nainen, jolla on XY-kromosomit.

Oikeastaan vasta tätä pohtiessa olen tajunnut, kuinka heikolla pohjalla koko genderaktivismi on.

Lähde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2190741/

perjantai 2. elokuuta 2024

Kommentointipostaus: Angela Carinin ja Imane Khelifin nyrkkeilygate

Kommentointipostaus tarkoittaa sitä, että jos edellisen tekstin kommenttikentässä on reilusti yli 200 kommenttia (mikä hankaloittaa luettavuutta ja kommentointia), avaan tarpeen mukaan uuden lyhyen postauksen ihan vain sujuvampaa keskustelun jatkamista varten. Tämä on nyt siis sellainen. 

Teksteihini tulee usein niin paljon kommentteja, että ajattelin lanseerata tällaisen konseptin, niin tiedätte jatkossa, mitä se meinaa. (Ja KIITOS kaikille ahkerasta kommentoinnista!)

Tällä hetkellä ympäri nettiä käydään vilkasta keskustelua Pariisin olympialaisten "nyrkkeilygatesta". Edelliseen tekstiin tuli eilen ja tänään runsaasti kommentteja aiheeseen liittyen; koska kommentteja on jo melkein 240, niin jatkakaa tässä keskustelua aiheesta (ja muustakin).

Pähkinänkuoressa:

Italialainen Angela Carini nyrkkeili Pariisin olympialaisissa algerialaista Imane Khelifiä vastaan. Angela luovutti matsin kestettyä 46 sekuntia. Khelif, joka on biologinen mies ja aiemmin diskattu tästä syystä naistensarjoissa kilpailemisesta, käytti heti alusta lähtien raakaa voimaa, mistä syystä nurkkaan ahdistettu Carini romahti polvilleen ja kohotti kätensä luovuttamisen merkiksi. Carini sanoi tehneensä tämän, koska pelkäsi terveytensä puolesta ja ettei kukaan koskaan aiemmin ollut lyönyt häntä yhtä kovaa kuin Khelif.

X:ssä ja muissa vastaavissa someissa on siis tällä hetkellä käynnissä laaja keskustelu siitä, miten oikeudenmukaista se on, että miehet päästetään vetämään kirjaimellisesti naisia turpaan arvokisojen naistensarjoissa. Tässä tapauksessa hommaa on sotkemassa se, että ilmeisesti (en tiedä varmuudella) Khelif on jonkin sortin intersukupuolinen, eli hän lienee urheilijana samankaltainen tapaus kuin Caster Semenya. En ole perehtynyt asiaan kovin syvällisesti, mutta jonkin aiemmin tehdyn kromosomitestin mukaan Khelifillä olisi todettu Y-kromosomi, mikä siis tarkoittaisi XY-yhdistelmää ja siten sitä, että Khelif on biologinen mies. Minulla ei kuitenkaan ole tietoa siitä, minkä sortin mosaiikki tai muu intertila Khelifillä mahdollisesti on tai on olematta. Päivitän tähän oheen, kun saan tarkempaa tietoa.

Nyt keskustellaan siis siitä, mihin vedämme rajan, kun miehet päästetään jonkin tai minkä tahansa syyn nojalla naistensarjoihin kisaamaan. Aihe ei ole uusi, siitä on väännetty peistä jo aiemminkin mm. useiden transtapausten kohdalla (Fallon Fox, Lia Thomas, Laurel Hubbard jne.). Johonkin täytyy jossain kohtaa vetää ihan yhteiskunnallisella tasolla raja tässä asiassa, ja juuri julkisen keskustelun kautta tuo raja tullaan lopulta vetämään; siksi sitä nyt(kin) taas käydään.

Homman nimi on lyhykäisyydessään tämä: jos miehet ja pojat päästetään naisten ja tyttöjen sarjoihin kilpailemaan, meillä ei ole enää naisten ja tyttöjen sarjoja, on vain miesten sarja ja sekasarjoja. Tämä on looginen seuraus, mutta onko se reilua? Kuka puolustaisi naisten ja tyttöjen oikeutta ottaa mittaa toisiaan vastaan, ei heitä fyysisesti vahvempia biologisia miehiä tai intersukupuolisia vastaan, joilla on maskuliinistavan murrosiän tuomat päivänselvät fysiologiset edut? Nainen on hengenvaarassa joutuessaan mieskehoisen piestäväksi aivan missä tahansa kisakamppailussa. Asia on vaikea ja monimutkainen näiden erityistapausten kohdalla, mutta siitä täytyy voida keskustella, koska vain keskustelun kautta minkäänlainen oikeudenmukainen kompromissiratkaisu on mahdollinen.

Wokettajat ja intersektionalistithan (jotka ovat tämänkin paskan masinoimisen takana) ovat tunnettuja siitä, miten mielellään he suostuvat kompromisseihin, kun ovat tottuneet saamaan sanelupolitiikalla läpi kaiken haluamansa ja vaatimansa, myös miehet naisten urheiluun. Ihan jännittävää seurata, mihin tässä vielä päädytään. Pääasia, että keskustelu nyt kuitenkin pauhaa oikein kunnolla.


Tässä Business Today -julkaisun lyhyt artikkeli aiheesta (googlettamalla löytyy lisää).

Tässä valtakuntamme tunnetun pellen eli koomikko Likka Kive(kse)n aivopieru aiheesta:

Bros before hoes.

Päivitän tähän lisää kuvakaappauksia ym. sitä mukaa kun hyviä löytyy. Linkatkaa kommentteihin, jos löydätte jotain mehevää.

Oma kommenttini aiemmasta postauksesta (muokkasin sitä hieman alkuperäisestä):

"Tämä nyrkkeilykeskustelu näyttää taas kerran kirkkaassa päivänvalossa transien ja heidän huutosakkiensa kaksinaismoralismin. Intereillä on vuosikaudet perusteltu ja legitimoitu transiutta ja selitelty, että koska on intereitä, sukupuoli ei ole binäärinen vaan jatkumo jne. Nyt käydään ihan uudenlaista keskustelua: inter onkin nainen, vaikka hänellä on Y-kromosomi.

Eli olemme siirtyneet trans women are women -vaiheesta men are women -vaiheeseen. Transit, wokettajat ja intersektionalistit aina poimivat hymysuin rusinat pullasta: aiemmin inter oli peruste sukupuolisielun ja transiuden olemassaololle, nyt sillä ei yhtäkkiä olekaan enää transiuden kannalta merkitystä vaan vain fyysisen todellisuuden, mitä tulee urheiluun. Maalitolpat siirtyvät aina kulloisenkin uuden sekavan tapauksen myötä.

Ja huomatkaa: taas kerran transit hämmentävät keskustelua tarkoituksella. Jälleen kerran ihmiset ovat aivan pihalla, että mitä se sukupuoli nyt onkaan ja miten se määritellään.

Koko tämänhetkinen urheilukeskustelu on ylipäätään aivan järjetöntä (tai no milloin siinä olisi jotain järkeä ollut?). Lähtökohdan koko keskusteluun tulisi olla tämä: ”Miten takaamme naisille turvallisen ja reilun urheilun?” Nyt lähtökohta on tämä: ”Miten kikkailemme, kaasuvalotamme ja vääristelemme asiat niin, että varmistamme että miehet saavat kilpailla naistensarjoissa?”

Naiset kerta kaikkiaan halutaan hakata henkihieveriin nyrkin ja hellan väliin, meni syteen tai saveen. Nykykeskustelussa näemme konkreettisesti sen, mitä suuri osa ihmisistä ajattelee: naiset eivät ole tärkeitä, naisilla ei ole merkitystä, naiset eivät ole mitään.

Misogyny, tale as old as time."

/edit klo 20.30

Sex Matters -sivustolla on julkaistu seuraava teksti urheilusta ja DSD:stä (= differences/disorders in sexual development), en nyt jaksa suomentaa tätä, sori siitä:

Sport and DSDs (disorders of sex development)
Briefing from Sex Matters, 1st August 2024

What are disorders of sex development (DSDs)? 

A DSD is a condition which stops a baby’s reproductive organs from developing normally before birth. There are around 40 different DSDs, all rare. Some are apparent at birth and some are discovered at puberty. Some result in infertility or cause other health issues. In most cases a baby’s sex will be clear at birth (or on a prenatal ultrasound), but some DSDs cause genitals to have an ambiguous appearance, so the baby’s sex is not certain without further testing. Where access to medical care is limited, a person’s sex may be wrongly identified at birth or as they are growing up. This is the case with 5-ARD, which affects only males. People with this condition may be registered female at birth, but will go through male pubertal development.

Does male sporting advantage come from testosterone?

Male development, fuelled by testosterone, shapes the body in ways that are more advantageous for sports than female development does. That is why almost all sports have a female-only category, in which exceptional women can compete and win. Without this, young adult men would dominate almost every sport. As well as being larger on average, men have denser bones, stiffer tendons, more muscle, less body fat and more efficient leg drive resulting from pelvis shape. Men’s shoulders are broader. Male blood carries more oxygen per litre than female blood. Male hearts and lungs are bigger. The effects of puberty on both male and female bodies are mostly irreversible. Polycystic ovary syndrome, a medical condition that affects only females, may cause raised testosterone levels, perhaps 3-4 nanomoles per litre, along with other health issues. But this is a small fraction of normal male levels (10–35 nanomoles per litre). Naturally high testosterone is not doping, although it gives some performance advantage. Women with PCOS are over-represented in women’s sport. This is not controversial since they have not gone through male puberty.

Why do DSDs matter in sport?

Most DSDs affect fertility and health, not sporting performance. The main exception is when a DSD leads to a male person being incorrectly registered female at birth. Athletes with 5-ARD are hugely over-represented in women’s sports. This is the condition Caster Semenya has, and male sporting advantage is why the Court for Arbitration in Sport has ruled that 5-ARD athletes can be barred from women’s competitions. It is inaccurate to refer to such people as female, or as “women with high testosterone”. They are male, with testosterone in the normal male range. Their bodies are fully responsive to the male levels of testosterone they produce. Including them in women’s sports is unfair, since it allows male sporting advantage into the female category.

Is testosterone reduction the solution?

No. Suppressing testosterone will not shrink the athlete, or change his skeleton. Muscle mass may decline slightly, but not to female levels. In sport, where winning margins can be fractions of one percent, most of the 10-30% male advantage is retained. The only way to protect fair and safe competition for female athletes is to exclude all athletes who have been through male physical development, even if they were registered female at birth or have changed their documents.

Contact details:
For general queries, contact info@sex-matters.org
For press queries, contact press@sex-matters.org

Huom. Transsukupuolisuus ja intersukupuolisuus ovat kaksi täysin eri asiaa. Kun puhumme sukupuolen fyysisestä kehityshäiriöstä eli intersukupuolisista tiloista (esim. 5-ARD, CAIS, Klinefelterin syndrooma), emme puhu transiudesta emmekä transidentiteeteistä ja genderistä vaan fyysisistä kehitystekijöistä. Transius on psykiatrinen ilmiö, eikä sillä ole mitään tekemistä fyysisten kehitystekijöiden ja niiden häiriötilojen tai epämuodostumien (en tarkoita tuota pejoratiivisesti) kanssa. Inter = fyysistä todellisuutta. Trans = korvien välissä. Tiedostakaa tämä ero.

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä