tiistai 27. kesäkuuta 2023

Pride-kuukausi on edelleen yhtä helvettiä: Pride-lipun sienitrippi

"Ihanaa" Pride-viikkoa! Pari vuotta sitten päivittelin Pride-kuukauden kaikenkattavaa vastenmielisyyttä tässä tekstissäni. Eipä mikään ole nykyajassa mihinkään asian tiimoilta muuttunut, korkeintaan pahempaan päin. Kuten kaikki blogini lukijat varmaan tietävät, en voi sietää Pridea, sen loputonta oheiskrääsää ja kaikkea hössötystä nykyään missään muodossa, ja Pride-kuukauden ajankin kuvainnollisesti piileskelen korvessa ihan vain hulluutta paossa ja hermojani lepuuttamassa.

Koska LGBTQIA2S+-sekoilu ei vain ota laantuakseen ja jatkuu vuosi toisensa jälkeen paisuen paisumistaan, niin tässä teille nyt Pride-viikon viihdykkeeksi pieni kuvatarina Pride-lipun pitkästä sienitripistä, joka alkoi vuoden 2017 kieppeillä, kun alkuperäisen Pride-lipun designia alettiin sorkkia ja muokkailla, jotta lippu olisi aiempaa "inklusiivisempi". Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä, että erilaisia ihmisryhmiä, joilla on täysin erilaiset tarpeet, tavoitteet ja poliittiset intressit, on ympätty symbolisesti yhteen ja samaan lippuun ja siten koko Priden konseptiin – ja kaikkien näiden ryhmien erilaisia tavoitteita yritetään edistää saman poliittisen liikehdinnän (Priden ja "sateenkaari-ihmisyyden") alla. Tästä onkin sitten aiheutunut lukemattomia ongelmia, joiden mädistä hedelmistä me kaikki saamme tänä päivänä nauttia, halusimme tai emme. Erityisen pahasti nämä mädät hedelmät ovat sataneet naisten, tyttöjen ja homoseksuaalien koreihin.

Tähän väliin mainos: Sametin tuore livestream, jossa hän puhuu siitä, miksi monet homoseksuaalit eivät enää vietä Pridea. Sametti mainitsee streamissaan minun blogini (kiitos!). Tässä linkit muutamaan tekstiin, jotka liittyvät Sametin mainitsemaan aiheeseen eli siihen, että transväki vainoaa homoseksuaaleja ja syyllistää meitä siitä, ettemme halua deittailla, seurustella ja harrastaa seksiä suuntautumisemme vastaisesti:

Bokserikatto: ”Homot” transmiehet men only -bileissä (osa 1)
Bokserikatto: ”Homot” transmiehet men only -bileissä (osa 2)
Bokserikatto: ”Homot” transmiehet men only -bileissä (osa 3)

Pride-lipun tarina alkaa vuodesta 1978, kun amerikkalainen taiteilija ja homoaktivisti Gilbert Baker suunnitteli ja toteutti kaikkien aikojen ensimmäisen Pride-lipun. Sen perusteellisemmin lipun syntyhistorian yksityiskohtiin syventymättä tämän lipun värit syntyivät kukin symboloimaan jotain tiettyä LGBT-yhteisön aspektia. Pinkki = seksi. Punainen = elämä. Oranssi = parantuminen, parantaminen. Keltainen = auringonvalo. Vihreä = luonto. Turkoosi = taikuus, taide. Indigonsininen = tyyneys, seesteisyys. Violetti = henki, hengellisyys. Kokonaisuutena lipun on tarkoitus kuvastaa seksuaalisen suuntautumisen monimuotoisuutta, homoseksuaalien oikeuksia ja homoeroottisen rakkauden kauneutta jne. Sellaiseksi suurin osa ihmisistä yhä edelleenkin sen tulkitsee, huolimatta kaikesta sienitripin aikana sittemmin lippuun liitetystä oheiskrääsästä.


Vuonna 1979 lippua muokattiin (ilmeisesti käytännöllisyyssyistä, en tiedä tarkemmin) hieman ja siitä poistettiin kaksi raitaa (pinkki ja turkoosi). Tai oikeastaan pinkki "yhdistyi" punaiseen ja turkoosi siniseen. Pitkän aikaa, siis vuosikymmenten ajan, tämä kuusiraitainen sateenkaarilippu toimitti ainoan Pride-lipun ja Priden virallisen tunnuksen virkaa. Pride-lippu tulkittiin ja edelleen tulkitaan homo- ja biseksuaaleja ja heidän oikeuksiaan ajavaa liikettä edustavaksi tunnukseksi. Huomatkaa se keskeinen yksityiskohta, että sateenkaari tällä tavalla kuvattuna edustaa sitä, millainen sateenkaari on myös luonnossa esiintyvänä ilmiönä, toisin kuin kaikki myöhemmät ja sen jälkeen tulevat versiot.


Pride-lipun sienitrippi alkaa vuoden 2017 tienoilla, kun joku jossain Philadelphiassa keksii, että Pride-lippua voitaisiin muokata symboloimaan LGBT-yhteisön laajentumista inklusiivisemmaksi ja eri vähemmistöryhmiä yhdistelevämmäksi LGBTQIA+-versioksi. Tällä tavalla entisestään pyrittäisiin korostamaan LGBTQIA-yhteisön ja Priden inklusiivisuutta ja ihmisyyden moninaista kirjoa.

Niinpä alkuperäistä sateenkaarilippua vuonna 2017 "laajennetaan" siten, että philadelphialainen Tierney-markkinointifirma lisää sateenkaaren yläpuolelle kaksi lisäraitaa: ruskean ja mustan. Nämä raidat on tarkoitettu edustamaan LGBT-yhteisön "värillisiä" ihmisiä (people of color) eli tummaihoisia. Huomatkaa, että alkuperäinen Pride-lippu ei ota mitään kantaa kenenkään ihonväriin: lippu seksuaalisen suuntautumisen monimuotoisuuden edustajana sisällyttää itseensä kaikki huolimatta ihonväristä tai muistakaan vastaavista ulkoisista (ns. rodullisista) ominaisuuksista.

Vuonna 2018 amerikkalainen aktivisti Daniel Quasar saa kuningasidean havaitessaan, etteivät – *rumpujen pärinää* – kaikkien aikojen syrjityin, sorretuin ja marginalisoiduin ihmisryhmä ever walked on this planet eli TRRRANSIHMISET (*enkelten itkua*) ole vielä eksplisiittisesti sisällytettyinä Pride-lippuun. Tämä huolimatta siitä, että transihmisille on jo kauan ollut olemassa oma, erillinen lippunsa, jonka koko idea on alun perinkin pöllitty Pride-lipun konseptista. "Homoilla on lippu, meilläkin pitää olla omamme!" (Transit aina pöllivät kaiken muilta järjestäytyneiltä ihmisryhmiltä, koska eivät pysty kehittämään mitään omaa itsenäisesti, omilla ehdoillaan.)

[Alkuperäisen translipun on vuonna 1999 suunnitellut ja toteuttanut amerikkalainen transaktivisti Monica Helms, ja ensimmäisen kerran hänen vauvanpinkinsininen raitalippunsa liehui Phoenixin Pride-marssilla vuonna 2000. En laita translippua erikseen tähän, koska tiedätte kyllä kaikki millainen se on, eikä (olivat transihmiset itse tästä mitä mieltä hyvänsä) translippu ole varsinaisesti mikään Pride-lippu. "Pride-lippuna" translippu symboloi minun silmissäni lähinnä parasiittimaista loisimista, kolonisointia, pakotettua liittoutumista, sukupuolirooleihin ja seksistisiin stereotypioihin takertumista ja homoseksuaalisuuden käsitteellistä häivyttämistä transidentiteettien varjolla. Helms itse kuvaa lippuaan näin: "Raidat ylhäällä ja alhaalla ovat vaaleansinisiä eli perinteisesti maskuliininen väri. Niiden välissä on pinkit raidat eli perinteisesti feminiininen väri. Keskellä oleva raita on valkoinen, mikä symboloi heitä, jotka ovat transitioitumassa tai pohtivat, onko heillä neutraali tai jokin määrittelemätön sukupuoli-identiteetti."]

Niinpä sitten Pride-lippu vuonna 2018 uudistettiin sellaiseksi, jollaisena sitä tänäkin päivänä nähdään paljon käytettävän: ruskea ja valkoinen raita keikautettiin lippuun vasemmalle kiilan tai auran muotoon, minkä taakse sijoitettuna translipun värit. Virallisten lähteiden mukaan tässä versiossa ruskea ja musta raita symboloivat värillisyyden lisäksi "myös niitä, jotka kuolivat AIDS:iin ja sitä stigmaa, joka on ympäröinyt AIDS:iin sairastuneita". Huomatkaa, miten transit piileskelevät värillisten ihmisten takana ja käyttävät heitä tässä(kin) asiassa ihmiskilpinään. Transithan ovat approprioineet BLM-liikettäkin, kaikkien muiden ohella ("black trans lives matter").


Vuonna 2018 nähtiin uudistetusta Pride-lipusta myös mm. tällaisia versioita:
 

Eihän näissä pysy Erkkikään perässä, kun joka päivä kehitetään 275 uutta lippua. Googlettamalla löytyy Pride-lipun versioita jo niin monta erilaista, että niistä saisi jokaiselle maailman ihmiselle oman, henkilökohtaisen lippunsa. Lipun sienitrippi kuitenkin jatkuu seuraavaan, ainakin jonkinasteista näkyvyyttä saaneeseen vaiheeseen.

Seuraavaksi nimittäin vuonna 2020 esitellään "seksityöntekijöille inklusiivinen" Pride-lippu. Lippuun lisättiin heti auran perään punainen sateenvarjo, joka on maailmanlaajuinen seksityöntekijöiden oikeuksia kuvaava symboli. En tiedä, kuka sen on suunnitellut, mutta se on lanseerattu joskus vuoden 2001 tienoilla Venetsiassa jossakin mielenosoituksessa, jonne seksityöläiset saapuivat heilumaan punaisten sateenvarjojen kanssa. Tältä sivulta voi lukea aiheesta tarkemmin. Tätä versiota Pride-lipusta ei kuitenkaan ole otettu missään laajemmin käyttöön, vaikka sitä näkeekin toisinaan jossain liehuvan tai muulla tavoin käytettävän yhä edelleen.

Lipun seuraavasta ja tälläkin hetkellä laajasti käytettävästä versiosta on punainen sateenvarjo jätetty pois, mutta sen sijaan vasemman laidan "tyhjään" valkoiseen kohtaan on lisätty intersukupuolisten oikeuksia ajavan liikkeen tunnus eli violetti ympyrä keltaisella pohjalla. Intersukupuolisuuslipun on vuonna 2013 luonut tutkija ja intersukupuolisuusaktivisti Morgan Carpenter, joka on vuonna 2015 lanseerannut myös intersukupuolisuuspäivän (Intersex Awareness Day). Tämä on siis tämänhetkinen versio niin sanotusta progressiivisesta Pride-lipusta.

Jos jollekulle on vielä epäselvää, niin intersukupuolisuus on biologisen sukupuolen fyysinen kehityshäiriö, kromosomipoikkeama, eikä intersukupuolisuus tarkoita "sukupuolten välissä olemista" (kuten intersukupuolisia tiloja keppihevosinaan käyttävät transaktivistit kivenkovaa väittävät) vaan intersukupuolinen ihminen on biologisesti mies tai nainen, jolla on sukupuolen kromosomaalinen kehityshäiriö. Toistan: kehityshäiriö eli eräänlainen vamma, joka vaikuttaa esimerkiksi lisääntymiskykyyn. Intersukupuolisuudella ei ole mitään tekemistä transsukupuolisuuden tai modernien transidentiteettien kanssa; intersukupuolisuus on fyysisesti todennettava ja lihallinen, konkreettinen ilmiö, kun taas transsukupuolisuus on psyykkinen ilmiö ihmisen omassa mielessä. Näitä kahta ei tule käsitteellisesti sekoittaa toisiinsa, mutta kuten kaikki hyvin tiedämme, transaktivistien koko toimintastrategia perustuu muiden ihmisryhmien ja heidän aktivisminsa approprioimiseen, koska se on heidän ainoa keinonsa edistää omia todellisuudenvastaisia tavoitteitaan yhteiskunnassa. Transit ovat jo vaikka kuinka kauan yrittäneet perustella transidentiteettien validiteettia sillä, että intersukupuolisia tiloja on olemassa. Transaktivistit ajattelevat lisäävänsä omaa uskottavuuttaan sillä, että vääntelevät muiden ihmisryhmien ominaislaadun ja politiikan omiin tarkoitusperiinsä sopiviksi siten, että ne näyttävät myötäilevät transaktivistien maailmankuvaa ja identiteettikäsitystä.

Tätä vuoden 2018 lippua näkee tällä hetkellä käytettävän kenties eniten, ja mikäli olen oikein käsittänyt, se on tämänhetkinen virallinen Pride-lippu. Paljon tosin näkee myös sitä versiota, josta tuo intersukupuolisten ympyrä puuttuu. Mitä meillä on tässä kohtaa sienitrippiä mukana? Homot, lesbot, biseksuaalit, AIDS:iin sairastuneet, värilliset ihmiset, transihmiset ja intersukupuoliset. Kaikki niputettuina yhteen ja samaan lippuun, kysymättä varsinaisesti keneltäkään, onko heillä (meillä) mitään intressejä osallistua sellaisten ihmisryhmien asioiden edistämiseen, joilla ei ole mitään tekemistä heidän (meidän) oman asiansa kanssa. Huomatkaa myös, että Pride-lippua alati inklusiivistavat ja moninaistavat "kehittäjät" ovat nimenomaan transaktivisteja ja gendersekoilijoita. Suurin osa esim. homoseksuaaleista oli aivan täysin tyytyväisiä "pelkkään" yksinkertaiseen sateenkaarilippuun, koska se oli alun perinkin inklusiivinen lippu, joka sisällytti itseensä kaikki eri ihmisryhmät. Näen jatkuvasti vanhan koulukunnan homojen siellä sun täällä kyselevän, että miksi tuota lippua piti alun alkaen lähteä ylipäätään muuttamaan, kun sateenkaarilippu sellaisenaan oli jo inklusiivinen.

Transaktivistit ovat tästä asiasta kuitenkin toista mieltä. Olen kirjoittanut aiemmin transaktivismin paradokseista täällä ja täällä. Yksi erikseen käsiteltävä massiivinen transaktivismin paradoksi on se, miten trans- ja muunsukupuolisuusaktivistit jatkuvasti selittävät, ettei ihmisiä saa lokeroida ja luokitella. Kuitenkin heidän koko aktivisminsa, maailmankuvansa, yhteen liittävä voimansa ja ideologiansa perustuu NIMENOMAAN ihmisten lokerointiin ja luokitteluun. Jokaiselle seksuaalisuuden tai sukupuolen ja niiden yhdistelmien variaatiolle luodaan pakkomielteisesti jotain omia, erillisiä määritelmiään ja genderlippujaan. Genderlippuja ja kaikenlaisia lokeroivia määritelmiä on tällä hetkellä niin tähtitieteellinen määrä, ettei niistä kykene kukaan ottamaan tyhjentävästi minkäänlaista tolkun hiventäkään. On nonbinarya, genderfluidia, genderqueeria, agenderiä, demigenderiä, aseksuaalia, polyamoriaa, androseksuaalia, panseksuaalia, pangenderiä, queeria, twospiritiä... Jokaiselle oma lokeronsa, johon voi omien fiilistensä mukaan luokittautua, ja näiden loputtomia yhdistelmiä sekä pronominit päälle. Kaikki täytyy asettaa väkipakolla johonkin seksuaalisuuden ja/tai subjektiivisten sukupuolifiilisten karsinaan, mutta ihmisiä ei silti saisi mitenkään luokitella ja lokeroida. Selvä homma. (Transien mielestä kaikkien muiden täytyy pelata heidän säännöillään, mutta he saavat pelata kuten haluavat.)

Jottei tripillä vain pääsisi tulemaan ahdistavia laskuja, ottaa joku jossain (en jaksa selvittää kuka ja missä) järeät boostit käyttöön. Tämä seuraava riemunkirjava yksisarvisen oksennus on "LGBTQ+-, intersukupuolisuus-, trans-, muunsukupuolisuus-, people of color-, HIV & AIDS-, seksityöntekijä-, pinkki kolmio- ja vammaisuusinklusiivinen" Pride-lippu. Hetkinen vain, käyn vetämässä henkeä. Wikipedian mukaan tämä lippu on esitelty vuoden 2022 loppupuolella, eli se on vielä varsin tuore. Nähtäväksi jää, heilutellaanko tätä versiota ihan virallisesti parin kolmen vuoden päästä, vai onko siinä vaiheessa kehitetty jokin vielä riemunkirjavampi sekametelisoppa.

Hiljattain näkemäni ehdotus viralliseksi Pride-lipun uudeksi versioksi on sellainen, johon on lisätty progressiiviseen lippuun autisminkirjon tunnus sateenkaariväreissä:

En ole aivan varma, ollaanko tuota "autistilippua" nyt ainakin jossain päin ottamassa virallisesti käyttöön, mutta olen nähnyt sitä nyt vilahtelevan useammassa eri paikassa.

Pari vuotta sitten (helmikuussa 2021) netissä lähti kiertämään niin sanottu #superstraight-trendi, joka sai alkunsa Tiktokista, jossa eräs mieskäyttäjä ilmoitti, ettei ole kiinnostunut transnaisista seksuaalisesti ja kuvaili itseään "superheteroksi", joka on kiinnostunut vain aidoista eli biologisista naisista. Tästä lähti liikkeelle ns. superseksuaalisuuksien trendi, johon liittyivät myös homot (supergay), lesbot (superlesbian) ja biseksuaalit (superbi). Näille kaikille on omat lippunsakin, tottakai (eräänlaista lippusatiiria sekin). Transithan vetivät välittömästi tästä tempauksesta planeetat neniinsä ja transien forumit täyttyivät ulinasta, että taas heitä syrjitään, sorretaan ja marginalisoidaan ja transfobia kukoistaa, kun yhä edelleen on meitä piintyneitä genitaalifetisistejä, jotka emme halua deittailla ja harrastaa seksiä suuntautumisemme vastaisesti transien kanssa. Joku oli tehnyt parodiana nykyisestä Pride-lipusta tämän auraversion, johon on lisätty superhetero-, superlesbo-, superhomo- ja superbiseksuaalivärit suojaamaan LGB-väkeä tunkeutuvalta transien auralta.

Joku toinen oli tehnyt samantyyppisen parodialipun, johon on ympätty mukaan nonbinäärit, panseksuaalit, biseksuaalit (heidän oma lippunsa, jossa on tummanpinkki ja tummansininen raita). En saa edes kunnolla tolkkua, mitä muuta tuohon on mahdollisesti tungettu. Vasemmalta liukuva aura on muuten sikäli symbolinen ilmiö nykylipussakin, että se ikään kuin työntyy sieltä alkuperäisen sateenkaarilipun päälle hitaasti mutta vääjäämättä. Nähtäväksi jää, milloin luodaan se Pride-lipun versio, josta sateenkaari on kokonaan katoutettu. Itse asiassa suorastaan innolla odotan sitä; me homppelit saisimme alkuperäisen lippumme ainakin jollain tasolla takaisin.

 Lisää parodiaa. :D

Näistä kahdesta en ole aivan varma, että mitä yrittävät olla...

Sitten siirrytäänkin parodioista niin eeppisiin sfääreihin (liekö tämä sienitripin kliimaksi?), ettei tosikaan. Kuten varmasti tiedätte, jo vuosien ajan suuret yritykset ovat someprofiileissaan lisänneet kesäkuussa Pride-lipun profiilikuvakseen (esim. logo muokattu sateenkaaren väriseksi) ja sitä profiilikuvaa on sitten pidetty siinä koko kesäkuun ajan. Tällä on tarkoitus viestittää sateenkaariväelle, että ollaan heidän ja heidän oikeuksiensa puolella ja edistetään suvaitsevaisuutta ja yhdenvertaisuutta jne. Vuonna 2022 Microsoft esitteli erillisen lipun, johon on ympätty neljäkymmentä eri seksuaalisuus- ja sukupuoli-identiteettilippua yhteen läjään. Tämä lippu ei edes ole tarkoitettu parodiaksi, vaan se yrittää olla täysin vakavasti otettava ja legitiimi potentiaalisena Pride-lippuna.

Mitä tuohon katastrofiin voi enää edes kommentoida?

Ei ole enää oikein mitään sellaista paikkaa, jonne Pride-lippua ei olisi länsimaissa läntätty näkyville tai ripustettu liehumaan. Sateenkaarta ja kaiken maailman genderlippuja ei pääse minnekään pakoon, ne ovat aivan kaikkialla, minne katseensa vain keksii kääntää. Ihme, ettei taivaankappaleita ole jo alettu värjätä sateenkaaren värisiksi. Pride-pakkosyöttö on ympärivuorokautista ja väsymätöntä, eikä se näytä päättyvän koskaan. Päin vastoin, se kasvaa vuosi vuodelta massiivisemmaksi. Muistatteko, kun vielä aikanaan vietettiin "vain" Pride-viikonloppua ja sitten Pride-viikkoa? Nyt vietetään kokonaista Pride-kuukautta.

Alla kuvia Lontoon Pride-liputuksista vuoden takaa. Dystooppista, much? Häiritsevää, much? Makaaberia, much? Minua ainakin ihan aidosti kylmää katsoa tällaisia kuvia. Tässä on jotain niin levottomuutta herättävää, että sitä on vaikea pukea sanoiksi. Sanon tämän itse homoseksuaalina, joka oli aikaisemmin aktiivinen sateenkaarioikeuksien ajaja ja marssin myös Pridella sateenkaarilippua heilutellen. Tässä koko touhussa haiskahtaa niin vahvasti kapitalistinen ja korporatiivinen löyhkä, että on uskomatonta, jos on vielä olemassa ketään, joka ei pysty sitä näkemään.

Monet varmaan miettivät, että miten tässä kaikessa onkin jotain niin kovin tuttua...? En itsekään yksinkertaisesti pysty välttymään näiltä ajatuksilta.


En osaa sanoa, mitä kohti olemme täyttä höyryä menossa. En toki vertaa Pride-liikettä suoraan natsismiin, mutta ei kai keneltäkään ole voinut jäädä huomaamatta, että sukupuolisekoilijoiden tavoittelemaa maailmanjärjestystä ajetaan tällä hetkellä yleiseksi yhteiskuntajärjestykseksi kaikkialla länsimaissa erittäin voimakkaalla poliittisella painostuksella? Lippuaktivismi on vain yksi (ja näkyvin) osa tätä. Homojen oikeuksia ajavaa ihmisoikeusliikettä on käytetty härskisti hyväksi liittämällä modernia sukupuoli-ideologiaa ajava TQIA-porukka ja siten big pharma meihin ja vääristelemällä kaikki Pridessa sellaiseksi, että alkuperäinen homojen oikeuksien eetos on täysin vääristynyt ja oikeastaan kadonnut kokonaan olemattomiin. Moderni sukupuoli-ideologia leviää kuin rutto, ja sen perimmäisessä tähtäimessä näyttäisivät olevan lapset. Mitä nopeammin lapsista saadaan leivottua "translapsia" ja asetettua heidät big pharman elinikäisiksi asiakkaiksi (hormonit, leikkaukset, komplikaatiot), sitä suuremmat dollarinkuvat korporaatioilla on silmissään. Toistan: elinikäisiksi asiakkaiksi. Money, money, money. Must be funny in the rich man's world. Sen kun pidätte minua foliohattuna ja salaliittohörhönä, mutta ei ihan oikeasti naurata, kun tätä kaikkea koko ajan hierotaan naamojamme vasten, eivätkä ihmiset siltikään tajua mistä on oikeasti kyse. Homot eivät ikimaailmassa tavoitelleet mitään tämänsuuntaistakaan. Kuka olisi osannut aavistaa, mihin helvettiin kaikki vielä tulee johtamaan? Ja mitähän kauhua mahtaa vielä olla edessäpäin?

Ja btw, se EI OLE sattumaa, että progressiivista Pride-lippua tungetaan kaikkialle myös lasten nähtäville, puhumattakaan pronominivouhotuksesta ja gendervalistuksesta kouluissa, tai mistä nyt tahansa aiheeseen liittyvästä. Kyse on järjestelmällisestä lasten aivopesusta. Kenenkään lapsi ei ole turvassa, kaikki ovat tulilinjalla; lapset ovat kaikenlaiselle aivopesulle äärimmäisen alttiita, koska eihän lapsella ole mitään kykyä erottaa, mikä aikuisen kertoma on totta ja mikä ei. Nykyään kouluissa genderkulttiin hurahtaneet opettajat validoivat lasten transidentiteettejä ilman että vanhemmilla on asiasta mitään tietoa. Semmoista moninaisuusvalistusta.

Älkää pettäkö itseänne kuvittelemalla, että tässä olisi kyse yksinomaan jostain pehmeästä suvaitsevaisuuden ja erilaisuuden hyväksymisen edistämisestä. Jos aihe yleisesti kiinnostaa enemmän, niin kannattaa tutustua Jennifer Bilekin teksteihin. Bilek on tutkinut laajasti transliikkeen taustalla vaikuttavia voimia ja kirjoittanut aiheesta seikkaperäisesti. Tässä video, jossa Bilekiä haastatellaan aiheesta.

Ja aivan turha tulla lässyttämään minulle "transfobiasta", kun puhun näistä asioista. Minulla ei ole mitään niitä transsukupuolisia vastaan, jotka vain haluavat elää elämäänsä rauhassa häirinnältä (ja ketään muuta häiritsemättä) kokemussukupuolensa edustajana. Minulla ei ole koskaan ollut yhtään mitään näitä ns. perinteisiä transsukupuolisia kohtaan. Mutta naiset, homot ja lapset on jätettävä rauhaan, piste. Radikaalitransaktivistien on kerta kaikkiaan lopetettava nykyinen skitsofreeninen sekoilunsa, piste. Tästä ei voida keskustella, vaikka kuinka transaktivistit ja heidän perseennuolijansa räkyttävätkin barrikadeilla, miten ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymys ja itsemäärittelyoikeus kuuluu kaikille ja blaa blaa blaa. Kukaan ei ole vieläkään antanut seikkaperäistä selvitystä siitä, mitä ihmisoikeuksia transeilta tarkalleen ottaen puuttuu. Odotamme edelleen.

Olen muuten usein nähnyt Twitterissä levitettävän tällaista asetelmaa. Herättääkö ajatuksia?

Olen paljon miettinyt sitä, mikä tässä kaikessa Pride-infernossa on niin sanottu endgame eli mihin perimmäiseen päämäärään sukupuolisekoilijat kaikella lippuaktivismillaan ja alati lisääntyvillä vaatimuksillaan tähtäävät. En vieläkään osaa antaa tähän mitään selkeää vastausta, lähinnä ennakkoarvailuja ja uumoiluja. Koko moderni transliike lähtee siltä pohjalta, että kun yhdessä kiellämme sukupuolen biologisen todellisuuden ja poistamme kaikki rajat eri ihmisryhmien väliltä (mihin ikinä SE nyt sitten tuleekaan lopulta johtaamaan...), edistämme sillä tavalla tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Eihän se onnistu, herranen aika.

Tämä lippu (parodia, mutta silti) kuvastaa mielestäni hyvin sitä, mikä koko touhussa on jo pitkään ollut yhtenä perimmäisenä tavoitteena. Transliikkeen tarkoituksena on yksinkertaisesti pyyhkäistä homoseksuaalisuus olemattomiin maailmankartalta. Tämä tehdään transiuttamalla vaikutuksille alttiit homoseksuaalit irvokkaiksi transheteroiksi ja painostamalla homoseksuaalit eheyttäviin heterosuhteisiin ja heteroseksiin transien kanssa, vaikka sitten aseella uhaten. Sitä tuo vasemmalta vyöryvä aurakin (ainakin minun silmissäni) edustaa ja symboloi. Saa tosiaan nähdä, milloin näemme sen Pride-lipun version, jossa sateenkaaresta ei enää näy vilaustakaan.

Että semmoisia sienitrippejä. Minulla ei ole Pridesta ja koko lippuaktivismista mitään muuta kuin painokelvotonta sanottavaa. En edes aloita tässä siitä, millaista kuvotusta koen siitä, miten Pride-kulkueessa marssivat kaiken maailman kinkyt, transsekoilijat, pervot, naturistit (lue: nudistit), dildopellet, seksiaddiktit, queerit, spicy straightit, lolitaleikkijät, sissyt, pupnaamarimiehet, ruoskia kantavat nahkahomot, dragqueenit, seksityöntekijät ja ties ketkä iloisessa sekamelskassa persettä ketkuttamassa ja toteutumattomista ihmisoikeuksistaan (lol) parkumassa.

Ymmärtäkää:

HOMOSEKSUAALIT EIVÄT HALUA OLLA MISSÄÄN TEKEMISISSÄ TÄMÄN NYKYMUOTOISEN PRIDE-LIIKKEEN KANSSA. En voi kylliksi tähdentää ja alleviivata tätä. Toki joitakin poikkeuksia on, mutta ehdoton enemmistö meistä on kääntänyt tälle nykyiselle hulluudelle selkänsä jo aikoja sitten. Olen sanonut tämän jo tuhat kertaa aiemminkin, mutta jatkan niin kauan kuin on tarpeen. Me homot emme ole halunneet nykyisen kaltaista omituista turmeluksen aikakautta juhlistavaa pervosekoilua yleiseksi yhteiskuntajärjestykseksi. Halusimme aina vain rauhaa ja rakkautta – ja haluamme edelleen. Emme pyydä mitään muuta kuin rauhaa ja rakkautta. Siksi siivoamme myös nykyisestä progressiivista teeskentelevästä (lue: pilatusta ja turmellusta) Pride-lipusta pois sen, mikä ei siihen alun perinkään kuulunut. Sekoilkaa keskenänne ja jättäkää meidät homot rauhaan.

Kehittäkää omat lippunne ja symbolinne, pysytelkää niissä ja jättäkää sateenkaarilippu lopullisesti rauhaan. Parasiitit. Mittamme on nyt lopullisesti täynnä. #LGBWithoutTheT

Toimittaja Helen Joyce ja lesboaktivisti Jo Campbell Pridella vuonna 2022.
PS.

Huomatkaa, ettei muita ihmisryhmiä symboloivien osien leikkaaminen pois sateenkaarilipusta tarkoita sitä, että homot vähättelisivät heidän asiaansa tai ihmisoikeuksiaan jne. Kyse on siitä, että sateenkaarilippu on alun perin homojen oikeuksien ja samaa sukupuolta olevien välisen rakkauden ja kiintymyksen symboli, ja sellaisena se kuuluu meille homoille ja biseksuaaleille, ei muille. Meidän siivellämme ei voida millään tavalla tarkoituksenmukaisesti ajaa transihmisten tai intersukupuolisten tms. asioita sellaisenaan, koska niillä ei ole mitään tekemistä homojen oikeuksien kanssa, eikä niistä voida puhua samassa asiayhteydessä. Transien täytyy ymmärtää, että jos he haluavat edistää asioitaan ja ihmisoikeuksiaan yhteiskunnassa edes jollain tasolla tarkoituksenmukaisesti, heidän täytyy tehdä se omillaan eikä jatkuvasti käenpoikasina kiinnittyä muihin ihmisoikeusliikkeisiin loisimaan ja perseilemään.

Tämä on nyt suora viesti kaikille transaktivisteille: jos aidosti haluatte edistää niiden puuttuvien ihmisoikeuksienne (mitä ikinä ne nyt mahtavatkaan olla) toteutumista, niin seisokaa omillanne ja jättäkää muut rauhaan. Muuten löydätte itsenne aina vain uudelleen tästä samasta tilanteesta, kun muilla menee teidän perseilyynne hermot ja he haistattavat (me haistatamme) teille paskat. Nykytilanne (jossa kaikki vihaavat teitä) on ihan teidän omaa aikaansaannostanne. Olette itse luoneet oman limbonne, jossa vain näännytte henkiseen piinaan. Tajutkaa se ja etsiytykää jonnekin muualle riehumaan. Se aikakausi on nyt mennyt, kun joku vielä jaksoi yrittää keskustella kanssanne asiallisesti ja rakentavasti. Nyt on jäljellä enää viimeinen vaihtoehto: antaa teille potku persuksille ja sanoa lopullisesti goodbye.

/edit 29.6.2023

Mitä tulee tuohon aiempaan natsivertaukseen:

138 kommenttia:

  1. Pistin tulille Transien käsityksiä naiseudesta -sarjan toisen osan, saan luultavasti valmiiksi heinäkuun ekalla tai tokalla viikolla. Toki pari muutakin keskeneräistä tekstiä on tuolla jonossa odottamassa, mutta olen päättänyt ajelehtia mieluummin inspiksen mukaan kuin stressata liikoja keskeneräisistä. Mihinpä tässä kiire, kun maailmakin on keskeneräinen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PS. Teksti on vielä pahasti kesken, tuli kaikenlaista muuta tähän heinäkuun alkuun (ja heinäkuuhun yleisesti). Jatkan kyllä heti, kun ehdin. Herkullista settiä tulossa. :D

      Poista
  2. On kylmäävää, kun ajattelee Pride-lippujen määrää kuviin totalitarististen maiden kaduilla liehuvista tunnuslipuista. Kansallissosialistisen Saksan ohella Neuvostoliitto ja Pohjois-Korea tulevat mieleen. Pridelle on myös kokonainen kuukausi. Ei joulukaan näy niin paljon kaikkialla kuin Pride-kuukausi nykyään. Se ikään kuin korvaa kulttuurissamme traditionaaliset pyhät ja juhlat. Kulttuurivallankumous siis, ja kulttuurivallankumoukset eivät ole koskaan päättyneet hyvin. Tämä alkaa jo viedä yöunet etenkin, kun on nähnyt kuvia amerikkalaisista lapsista sairaalavuoteessa kastraatioiden ja masektomioiden jäljiltä. Voi, kun ihmiset tietäisivät, minkä puolesta liputtavat.

    J. Bilekin ajatuksissa on varmasti osittaista perää, mutta en ihan lähde toistaiseksi uskomaan niin vahvaan intentioon kohti "uutta ihmislajia" eli en sotke tekoälyä ja kyborgiteknologiaa mukaan. Ei sellainen päämäärä tietenkään mahdoton ole, mutta kyseessä alkaa jo olla liian villi teoria. Tietenkin niin natsit kuin Neuvostoliittokin pyrkivät uuteen uljaaseen ihmiseen. Onko tämä sitten länsimaisen kapitalismin versio vastaavasta utopiasta tai dystopiasta?

    Selvää on, että lääketeollisuus hyötyy transilmiöstä valtavasti ja sillä on hyvä syy tukea aktivismia avokätisesti - ja sehän tekee sen suhteellisen avoimesti. Eri tahot vain hyödyntävät mahdollisuutta käännyttää nuoria tai muuten helposti manipuloitavia netissä ja somessa ja sitten mukana on koko joukko hyödyllisiä idiootteja. Ei siihen välttämättä sen kummempaa mekaanista salaliittoa tarvita. Lääketeollisuuden lisäksi voittoa eri tahoille tuottavat kaikki Pride-oheistuotteet ja palvelut, johan on markkinat ja koko kuun toripäivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Voi, kun ihmiset tietäisivät, minkä puolesta liputtavat."

      Olen pannut merkille, että vaikka jotkut ihmiset periaatteessa jollain tasolla olisivatkin tietoisia siitä, että transälämölöön saattaa liittyä varjopuolia, niin asiasta keskusteltaessa ilmenee, etteivät he halua tietää tarkemmin noista varjopuolista. Olen käynyt useita keskusteluja, joissa olen yrittänyt (silkkihansikkain ja kierrellen ja kaarrellen) selittää näistä varjopuolista, ja lähes aina keskustelu on tyrehtynyt siihen, että minua syytetään fobiasta, ennakkoluuloisuudesta, ahdasmielisyydestä ja milloin mistäkin. On päivänselvää, että suuri osa ihmisistä nimenomaan haluaa pitää kiinni siitä illuusiosta, että tässä käydään jotain ihmiskunnan historian suurinta ihmisoikeusvallankumousta, joka ratkaisee kaikki tasa-arvon ongelmat ja yhdenvertaisuuden vinoumat ja elämme sen jälkeen tarunhohtoisessa utopiassa, jossa jokainen saa olla oma itsensä ja ketään ei syrjitä jne. Päätin jokin aika sitten, etten yritä enää väkisin tuputtaa tietoa näistä asioista ihmisille, jotka eivät halua (siis nimenomaan eivät halua) kuulla niistä. He pitävät mieluummin kiinni omista illuusioistaan kuin haastavat omat näkemyksensä. Eräs kaverini, jolle yritin kertoa näistä asioista, sanoi minulle tarkalleen näin: "En halua lukea sun blogia, koska en halua haastaa mun omia näkemyksiä näistä asioista." Duly noted, ei väkisin.

      "J. Bilekin ajatuksissa on varmasti osittaista perää, mutta en ihan lähde toistaiseksi uskomaan niin vahvaan intentioon kohti "uutta ihmislajia" eli en sotke tekoälyä ja kyborgiteknologiaa mukaan."

      Joo, ovathan Bilekin teoriat ja profetiat aika korkealentoisia, mutta en usko, että aivan täysin tuulesta temmattujakaan. Bilek on mm. tutkinut Martine Rothblattin näkemyksiä, ja Rothblatthan on aivan avoimesti transhumanisti. Sattumaako? Bilek on saanut minut miettimään varsinkin sitä, että kun ihmiskunta teknologistuu, niin on oltava jokin väylä sille, miten ihmiset saadaan myötämielisiksi sille ajatukselle, että alamme jossain vaiheessa implementoida erilaista teknologiaa ihan suoraan ihmiskehoihin. Olen tarkkaillut keskustelukulttuuria ja sitä, milloin alkaa ilmaantua merkkejä sellaisista diskursseista, että ihmisen ja robotin välinen raja on itse asiassa häilyvä ja vaikeasti määriteltävissä. Jos ihmiset on kollektiivisesti onnistuttu aivopesemään siihen, että ihminen voi syntyä väärään kehoon ja sukupuoli on spektri, meidät voidaan saada uskomaan myös se, että ihmisen ja robotin välistä rajaa ei voida tarkasti vetää ja ihmisyys on itse asiassa spektri. Jos dikotominen sukupuoli on spektri, niin silloin voi myös ihmisyys itsessään olla spektri.

      Mitä ihminen ihan kaikkein syvimmältään fyysisessä todellisuudessa on? Mies tai nainen, jotka lisääntyvät keskenään. Jos tämä perimmäinen olemassaolon totuus pystytään kollektiivisesti murentamaan, niin voidaan murentaa muutakin yleisestä ihmiskäsityksestä. Tämä on pitkälti omaa nojatuolipohdintaani, jota Bilek on tosin teksteillään paljon vauhdittanut, olivat hänen näkemyksensä miten tuulesta temmattuja hyvänsä. No, nähtäväksipä jää tämäkin. Olen ihan helvetin tietoinen myös siitä, että kaikki tämä voi olla silkkaa foliohattuilua. Oli miten oli, niin ei tämä valtoimenaan raivoava ja kaikkialle aggressiivisesti levittäytyvä transimperiumi mistään täysin tyhjästäkään ole tullut.

      Poista
  3. Tää oli niin osuva, sain hyvät naurut (ja itkut) monessa kohtaa

    VastaaPoista
  4. Samaa mieltä, nykyinen Pride hakee irvokkuudessaan vertaistaan. Huomatkaa miten Yle tuuttaa Helsinki Priden promomateriaalia ja antoi palstatilaa myös eheytykseen liittyvälle kansalaisaloitteelle. Eheytysuutinen siipeili hyvin homojen ja lesbojen kärsimyksillä, koska sukupuoli-identiteetin "eheyttäminen" eli tavallisen terapian kieltäminen, ei menisi ihmisille läpi. Kuin kieltäisi terapian anorektikoilta.

    VastaaPoista
  5. "lääketeollisuus hyötyy transilmiöstä valtavasti"

    No ei kyllä hyödy. Kaikki transitioon liittyvät lääkkeet on suunniteltu alun perin johonkin muuhun tarkoitukseen (vaihdevuosioireet, sukurauhasten vajaa- tai ylitoiminta) ja niissä muissa tarkoituksissa niitä enimmäkseen edelleen käytetään.

    Mitkäs lääkefirmat Helsinki Pridea tukevat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt et taida ihan ymmärtää markkinatalouden logiikkaa. Lääkkeet on suunniteltu muihin tarkoituksiin, mutta niille saadaan uusi segmentti ja kuluttajarajapinta transitioitujista ja lopulta myös detransitioitujista. Kun muusujen lääkehoidot tulevat mukaan, lisääntyvät markkinat. Lääkefirmat rahoittavat amerikkalaisia järjestöjä. Se on ihan avoimesti nähtävänä.

      Poista
    2. Enintään promillen luokkaa oleva uusi segmentti. Onpa valtava hyöty. Muusuista taas suurin osa ei edes mitään lääkkeitä käytä.

      Poista
    3. Sinulla on varmasti sitten parempaa tilastotietoa? Voitko esittää lähteesi ja tietosi promilleväitteellesi? Jos pystyt luotettavasti todistamaan kassavirtaosuuden tarkan määrän, ei minulla ole syytä olla uskomatta sinua. Foorumeita seuraamalla olen huomannut, että myös muusujen ja muiden identiteettien pyrkimys hormonien piiriin lisääntyy jatkuvasti.

      Olennaista ei kuitenkaan ole se, paljonko lääketeollisuus tarkalleen hyötyy. Olennaista on, että tällä hetkellä hoitoihin tai "hoitoihin" menevät nuoret ihmiset eivät suurimmaksi osaksi hyödy.

      Poista
    4. "Muusuista taas suurin osa ei edes mitään lääkkeitä käytä."

      Jos muusut eivät tarvitse transhoitoja, niin mikä tekee heistä transsukupuolisia? Henkilökortin kirjaimen vaihto ei ole transitio.

      "No ei kyllä hyödy."

      Kannattaa perehtyä lääketeollisuuden ansaintalogiikkaan vaikkapa Jenkeissä. Siellä on laskettu, että yksi transiutus hormoneineen, leikkauksineen, komplikaatioiden korjailuineen, muine modauksineen ja tykötarpeineen maksaa miljoona dollaria. Mitä nuorempana aloitetaan, sitä enemmän lääketeollisuus tienaa.

      Poista
    5. Haha vieläkin toistellaan tuota miljoonaa dollaria täysin kritiikittömästi :D Persutkaan ei ole päässeet kuin muutamaan prosenttiin tuosta https://www.suomenuutiset.fi/sukupuolen-vaihtaminen-maksaa-kymmenia-tuhansia-euroja-kela-korvaa-suuren-osan-kuluista/

      Jos joku on sitä mieltä että transitioituvia olisi väestöstä merkittävästi promillea isompi määrä niin todisteita odottaisin kyllä väitteen esittäjältä.

      "Olennaista ei kuitenkaan ole se, paljonko lääketeollisuus tarkalleen hyötyy"

      Onhan se olennaista silloin, jos väittää että lääketeollisuus hyötyy "valtavasti".

      Poista
    6. "Haha vieläkin toistellaan tuota miljoonaa dollaria täysin kritiikittömästi"

      Kannattaa perehtyä siihen, mitä leikkaukset ja lääkkeet maksavat oikeasti, esimerkiksi vaikkapa juuri Yhdysvalloissa ja kuinka kauan transiutettu joutuu käyttämään lääkkeitä. Suomessakaan todelliset kustannukset eivät näy potilaan saamassa laskussa.

      Älyllinen epärehellisyys, spinnaukset ja tahallinen väärinymmärtäminen eivät toimi pitkän päälle.

      Poista
    7. Totta vie, jos vetäisin Zumenonia 5500-vuotiaaksi saakka niin miljoonahan siitä kertyisi!

      Poista
    8. Kuka koko väestöstä on puhunut? Sinä väitit, että promille kyseessä olevien lääkkeiden tuotoista tulee transhoidoista. Siis että koko kyseisiä lääkkeitä käyttävästä RYHMÄSTÄ promille on transitoituvia. Näytä lähde sille, paljonko mainitun lääkeryhmän tuotoista tulee transhoidoista ja paljonko muista. Onko se promille siitä koko tuotosta niin kuin väität?

      Ei ole olennaista jäädä jumittamaan yhdessä sanavalinnassa ja argumentissa niin, että kokonaiskuva katoaa. Lääketeollisuuden rooli ei ole irrelevantti, vaikka se kokonaiskuvassa se ei välttämättä ole suurin tekijä, jos vertaa somevaikuttajiin, järjestöihin ja transaktivisteihin. Tiedät kyllä itsekin, ettei transhoitoihin liittyvää hyödyn ja haitan näkökulmaa voi kumota lillukanvarrella. Transhoitojen jälkeen joutuu käyttämään erilaisia lääkkeitä arvaamattomalla laadulla ja määrällä, joten eliniän ajan lääkelasku voi nousta suureksi.

      Poista
    9. Transhoitoprotokolla ei ole mikään yksi ja yhtenäinen paketti, jota sellaisenaan tarjotaan jokaiselle transitioitujalle. Kokonaiskustannukset ovat siten "transkohtaisia", vaikka niistä voidaankin laskea keskimääräisyyksiä varsin helposti. Transmiesten ja transnaisten hoidot ovat myös aivan erilaisia, eikä niitä tule siitä syystä pitää yhtenä ja samana asiana; on harhaanjohtavaa puhua ylipäätään "transhoidoista" jonain kaikkia transeja koskevana asiana juuri tästä syystä.

      Transeilta tiedustellaan hoitojen suunnittelun yhteydessä, millaisia muutoksia he kehoonsa toivovat. Kaikki eivät halua esim. alapääleikkausta, koska arvioivat sen riskit suuremmiksi kuin saavutetut hyödyt. Nimenomaan alapääleikkauksissa on erittäin suuret komplikaatioriskit, joihin ihmisiä on jopa kuollut. (Miksi tästäkään asiasta ei puhuta tämän enempää?) Alapääleikkauksen läpikäyneiden täytyy myös rampata kontrolleissa ja mahdollisissa uusissa leikkaustoimenpiteissä, koska homma ei toimi niin, että sulle nyt leikellään tekovagina/tekopippeli ja se on niinku sillä selvä. On niitä, joilla homma menee putkeen ja paikat paranevat niin hyvin, ettei kontrollikäyntejä välttämättä paljoa tarvita (myös omalla aktiivisuudella postoperatiivisen itsehoidon suhteen on paljon merkitystä), mutta on myös niitä, joilla paikat tulehtuvat pahoin tai tulee jopa nekroottisia vaurioita, verenvuotoja jne. Lueskelin silmät ymmyrkäisinä joskus Neovaginadisasters-sivustoa, jossa oli tarinoita ja kuvia tällaisista keisseistä. Sivusto on sittemmin poistettu, ilmeisesti transeilla meni hermot siihen, että hoitojen todellisista vaikutuksista jaetaan informaatiota. Sivustolla oli mm. tarina transnaisesta, jolle oli tehty neovagina osittain peräsuolesta, mutta myöhemmin peräsuolen seinämä oli ilmeisesti huolimattoman dilatoinnin seurauksena revennyt ja sieltä oli valunut suomeksi sanottuna paskaa sinne neovaginaan. Transnainen siis käytännöllisesti katsoen paskansi osittain neovaginansa kautta siihen asti, että seinämä saatiin jotenkin korjattua. Se pelkkä alkuperäinen leikkaus itsessään on aivan järjettömän kallis, siihen päälle sitten komplikaatioiden vaatimat lisäkorjailut ja muut toimenpiteet. Mitä tuohon "miljoonaan" tulee, niin Scott Newgent, amerikkalainen transmies, on ainakin kertonut että hänen transtoimenpiteisiinsä meni reilusti yli miljoona euroa. Hän oli joutunut mm. myymään talonsa ja muutakin omaisuuttaan pystyäkseen maksamaan hoidot.

      Transit joutuvat myös käyttämään hormoneja koko lopun elämänsä, mikäli haluavat ylläpitää hormonihoitojen aikaansaamia vaikutuksia. Vastakkaisen sukupuolen keinotekoisten hormonien naukkailu saa aikaan sen, että oma hormonitoiminta tyrehtyy, jolloin trans on riippuvainen niistä keinotekoisista hormoneista ainakin niin kauan kuin tahtoo niitä syystä tai toisesta käyttää (jos hormonihoidon lopettaa, oma hormonitoiminta elpyy ainakin yleensä). Tiedän transtapauksia, jotka lopettivat jossain kohtaa hormonien käytön, koska niiden haittavaikutukset tekivät elämästä sietämätöntä. Moni transmies esimerkiksi säikähtää tajutessaan, että testosteroni saa aikaan nopeaa kaljuuntumista. Kun trans aloittaa hoidot, se hänen miehen/naisen kehonsa ei maagisesti muutu yhtään miksikään. Transmiehen naisen keho reagoi keinotekoiseen testosteroniin naisen kehona riippumatta siitä, mitä hän ajattelee. Riippuvaisuus hormoneista = rahaa pharmalle koko transin elinkaaren ajan. Minulla ei tähän hätään ole kunnollista lähdettä, mutta transhoidot ovat tällä hetkellä maailmanlaajuisesti miljardiluokan bisnes, ja nimenomaan hormonien myynti on viimeisten 10-15 vuoden aikana kasvanut räjähdysmäisesti. Kyllä pharma siitä vuositasolla nettoaa ihan tuntuvat massit, kun kaikki lasketaan yhteen.

      Muistakaa muuten tässä kaikessa hötäkässä se, että trans on maailmanhistorian ensimmäinen legitimoitu medikaalinen identiteetti. Siis identiteetti, joka ei voi realisoitua olevaiseksi ilman medikaalista väliintuloa. Pohtikaa tätä tykönänne.

      Poista
    10. "Mitkäs lääkefirmat Helsinki Pridea tukevat?"

      Transilmiö ei rajoitu Suomeen eikä Helsinki Prideen vaan vaikuttaa kaikissa länsimaissa, pian varmaan laajenee niidenkin ulkopuolelle. Suomi ei ole mikään kultakaivos, koska täällä onneksi priorisoidaan psyyken hoitoa eikä alaikäisille tarjota (kuin ehkä poikkeustapauksissa?) hormoniblokkereita yms.

      Rapakon takana tilanne on kuitenkin aivan toinen, kun varsinkin demokraattivaltaisissa osavaltioissa affirmoidaan menemään, Kanadasta on tullut Tranada, alaikäisiä blokkeroidaan ja leikellään kuin huomista ei olisi, genderklinikoiden määrä on räjähtänyt tähtitieteelliseksi muutamassa vuodessa, ja niin edelleen. Lääketeollisuuden kassavirta tulee sieltä, missä esteitä genderbisnekselle ei ole tai ne ovat matalalla. Transliikkeen tavoitteet kaikissa maissa ovat kuitenkin samat: poistaa kaikki esteet genderbisneksen tieltä. Missään en ole koskaan nähnyt yhdenkään transaktivistin tai -järjestön millään tavalla toppuuttelevan tai jarruttavan tai millään tavalla ilmaisevan minkäänlaista varovaisuutta esim. hormoniblokkereiden suhteen. Ei, täyttä höyryä vain pusketaan tätä agendaa. Kertokaa toki jos näette jossain transaktivistitoimijan haluavan jarruttaa mitään muuta kuin puberteettia, kiinnostaisi nähdä se ihme.

      Rahoitus ei btw tule suoraan miltään lääkefirmalta vaan kattojärjestöjen kautta, Seta esim kuuluu ILGA-Europeen. Lukemalla ILGAn vuosiraportin pääsee jo jyvälle siitä, mihin kaikkeen siellä pyritään, minkälaista rahoitustaustaa järjestöllä on ja minkälaista vaikutusvaltaa mm. YK:ssa ja WHO:ssa. Kyllä minullekin, Laventelin tapaan, poksahtaa foliohattu päähän, kun näitä tai Jennifer Bilekin juttuja lueskelen.

      Poista
    11. Hiusten lähteminen vaikuttaa tulevan yllätyksenä monelle transmiehelle. YouTubessa on nimellä KC esiintyvä menossa olevaa detransitioprosessiaan tubettava henkilö, jolle joku kommentoi, että transmiehestä tulee sen näköinen kuin perheensä miehet, ei mikään ideaali. Jos suvun miehet ovat taipuvaisia kaljuuntumaan, niin kaljuuntuu. Kaljuushan on kyllä olennainen osa biologista mieheyttä joillakin miehistä. Huomatkaa, ettemme me cis-ihmisetkään saa geenilotossamme valita, mitä kehollisia ominaisuuksia meillä on.

      Lähetin muuten juuri transaiheesta sähköpostia yhdelle oikeiston kansanedustajalle. Hän vastasi melkein heti ja sanoi, että hän on myös ilmiöstä huolissaan ja että alaikäisiä koskevan translainsäädännön etenemistä Suomessa pystytään tulevalla hallituskaudella toivottavasti ainakin jarruttamaan. Kannattaa olla yhteydessä päättäjiin ja tuoda esille linkkejä ja argumentteja. Miksei joillekin järkeville vasemmistonkin kansanedustajille voi kokeilla kertoa asian todellisesta luonteesta.

      Kanadassa tilanne on hirveä. Kanadalaisilla on edessään massiivinen jälkipyykki, kun vuosien päästä tajutaan, mitä on menty tekemään. USA:ssa myös, vaikka siellä tilanne vähän vaihtelee osavaltioittain. Uusimpia tapauksia on tämä: https://www.youtube.com/watch?v=2-a-2ogtp0Q&t=167s. Siis oikeasti! Meidän ei pitäisi Suomessa toistaa virheitä, jotka on jo joissain maissa alettu hiljalleen jopa huomata.

      Poista
    12. "täällä onneksi priorisoidaan psyyken hoitoa"

      Itse asiassa Valvira on kieltänyt yritykset muuttaa sukupuoli-identiteettiä psykoterapialla ja kaikki somaattisia hoitoja toivovat niitä saa, ellei ole terveydellisiä esteitä!

      No millä summalla lääkefirmat sponssaa ILGA Europea, ja millä summalla ILGA Setaa?

      Poista
    13. "Se pelkkä alkuperäinen leikkaus itsessään on aivan järjettömän kallis"

      Omavastuu oli jotain neljäsataa, sairaanhoitopiirille tuli maksettavaa muutaman synnytyksen verran. Korjailuista itelle poliklinikkamaksu ja yhteiskunnalle muutama satku.

      Poista
    14. "Valvira on kieltänyt yritykset muuttaa sukupuoli-identiteettiä psykoterapialla"

      Haluaisitko kertoa, missä tällaista yritetään ja millaisilla keinoilla, mitä se käytännössä tarkoittaa? Tai mitä eheyttäminen voisi ylipäänsä tarkoittaa transien kohdalla? Mutta homoseksuaalien kehollinen eheyttäminen transheteroiksi tai perusheteroksi seksillä transien kanssa on ok?

      Poista
    15. Rahaa miettiessä kannattaa ymmärtää se volyymi, millä transhoitoja esimerkiksi Kanadassa toteutetaan. Kun potilaita on paljon, kumuloituvat tulot. Liiketoiminnassa sitäpaitsi pienetkin tulovirrat halutaan virtaamaan ja tottakai niille valmiiksi muihin tarkoituksiin kehitetyille lääkkeille halutaan uudenlaisia käyttäjiä, jos tilaisuus siihen tulee.

      Toisaalta transhoidon hinta yhteiskunnalle ei näy vain lääke- ja lääkärikustannuksissa, vaan siinä, mitä virheellisesti transitioidun elämälle tapahtuu. Sinällään on melkeinpä irvokasta laskea rahallista hintaa, kun kyse on ihmisistä ja heidän kehoistaan. Saimme pilattua terveytesi loppuiäksesi, mutta hei, ei tullut lopulta niin kalliiksi kuin voisi luulla! Miksiköhän muuten esimerkiksi brittiläinen GenderGP-klinikka tarjoaa suomalaisillekin etänä (!) useamman tonnin maksavia transhoitoja ja hormonireseptejä? Voi mennä Redditin nordtrans-ryhmään lukemaan siitä.

      Poista
    16. "Haluaisitko kertoa, missä tällaista yritetään ja millaisilla keinoilla, mitä se käytännössä tarkoittaa?"

      Ei missään, kas kun se on kiellettyä.

      Poista
    17. "Tiedät kyllä itsekin, ettei transhoitoihin liittyvää hyödyn ja haitan näkökulmaa voi kumota lillukanvarrella."

      Tämä on totta, ja siksi hoidot jatkuvat randomtyyppien kitinästä huolimatta.

      Poista
    18. "Tämä on totta, ja siksi hoidot jatkuvat randomtyyppien kitinästä huolimatta."

      Niistä on haittaa enemmän kuin hyötyä. Haitta nimenomaan tulee yksilölle ja yhteiskunnalle, ei lääketeollisuudelle. Sen väitteen tueksi on lillukanvarsia paksumpia varsia, kuten komplikaatiot, detransitiotarve, transitiota edeltänyttä tilaa suuremmat sosiaaliset ja psykologiset ongelmat ja joidenkin osalta myös muille vähemmistöille syntyvä uhka. Sen sijaan sinulla ei toistaiseksi ole ollut kuin lillukanvarsia, joihin myös takerrut. Haluaisin edelleen kuulla sinulta, paljonko on dollareissa, euroissa tai Sveitsin frangeissa se promille, joka lääketeollisuudelle tulee puheena olevien kategorioiden lääkkeistä? Sanoit, että ehkä promille osuutena, joten siitä vain tutkimaan kaikkien maailman lääkejättien vuosikertomuksia.

      Transhoitoihin kriittisesti suhtatuvissa on psykiatrian ammattilaisia, kasvatustieteilijöitä ja biologeja, myös yhteiskuntatieteilijöitä. Ongelma on, että heidät vaiennetaan. Sen sijaan monet transaktivistit ovat sikäli random-ihmisiä, ettei heillä ole omaa kokemustaan kummempaa asiantuntijuutta aiheesta.

      Poista
    19. "Sinällään on melkeinpä irvokasta laskea rahallista hintaa, kun kyse on ihmisistä ja heidän kehoistaan. Saimme pilattua terveytesi loppuiäksesi, mutta hei, ei tullut lopulta niin kalliiksi kuin voisi luulla!"

      Genderteollisuuden näkökulmasta on nimenomaan, vain, ainoastaan ja yksinomaan kyse rahasta – ja vain rahasta. Ei genderteollisuus ole haileinta hevonvittuakaan kiinnostunut transihmisten psyykkisestä hyvinvoinnista tai transhoitojen positiivisesta tai negatiivisesta vaikutuksesta mielenterveyteen, dysforioihin sun muihin. Lähtökohta koko ilmiöön on kaupallinen ja konsumeristinen: mitä enemmän kosmeettisia ja/tai kirurgisia (eli invasiivisia) kehonmuokkaustoimenpiteitä, myytyjä lääkevalmisteita, äänenkäyttöterapiaa, aataminomenanhöyläyksiä jne. ja niistä tahkottuja tuottoja ja voittoja, sen parempi – siis genderteollisuuden perspektiivistä. Hoitoihin hakeutuneella potilaalla on kyseisille toimijoille pelkkää välinearvoa. Miettikää nyt vaikka näitä genderkirurgeja, tai kirurgeja yleensäkin. He ovat kirurgeja tietystä syystä – eivät he ole hiukkaakaan kiinnostuneita potilaiden psyykestä ja mielenterveydestä. Kirurgit ovat ikään kuin mekaanikkoja, ja potilas on heille tekninen laite tai auto. Kun laite on fiksattu, se hiiteen painukohon ja seuraava tilalle operoitavaksi.

      Poista
    20. "No millä summalla lääkefirmat sponssaa ILGA Europea, ja millä summalla ILGA Setaa?"

      Puhuisin ehkä ennemmin investoinnista. ILGAn yksi rahoittaja on Arcus Foundation, jonka on perustanut Jon Stryker, Stryker Corporationin perijä. Stryker Corporation myy kirurgisia välineitä ja muuta lääketeknologiaa.

      "Prior to 2015, Stryker had already built the political infrastructure to drive gender identity ideology and transgenderism across the globe, donating millions to small and large entities. These included hundreds of thousands of dollars to ILGA, an LGBT organization for equality in Europe and Central Asia with 54 countries participating, and Transgender Europe, a voice for the trans community in Europe and Asia with 43 countries participating (Transgender Europe has also funded smaller organizations like TENI, Transgender Equality Network Ireland)."

      https://www.firstthings.com/web-exclusives/2020/01/the-billionaires-behind-the-lgbt-movement

      Miksi muuten meidät kaikki pakotetaan uskomaan genderidentiteettiteoriaan ja sukupuolen moninaisuuteen, mutta kun joku ihan konkreettisesti jäljittää ja näyttää, miten translobbyn taustalla biljonäärit toimivat, niin ei voi olla mistään muusta kyse kuin salaliittoteoriasta? Minä ainakin uskon konkretiaan ennemmin kuin johonkin genderhötöntöttöön.

      "Itse asiassa Valvira on kieltänyt yritykset muuttaa sukupuoli-identiteettiä psykoterapialla ja kaikki somaattisia hoitoja toivovat niitä saa, ellei ole terveydellisiä esteitä!"

      No mitä ne transit aina kiukuttelevat portinvartijoista ja temppuradoista jos kerran asiat ovat niin hyvin? Ainakaan alaikäisille ei täällä tarjoilla hormoniblokkereita hopeatarjottimella.

      Poista
    21. Stryker Corporation muuten, vaikka tämä ei asiaan liity, jatkoi iloisesti bisneksiään Venäjällä Ukrainan sodan alkamisen jälkeen:

      "During the 2022 Russian invasion of Ukraine, Stryker was among those that continued business-as-usual in Russia rather than join the more than a thousand international corporations that have curtailed operations there. Research from Yale School of Management evaluating companies' reaction to the Russian invasion put Stryker in the "Grade F" category of "Digging In", meaning "Defying Demands for Exit or Reduction of Activities." (Wikipedia)

      Poista
    22. "He ovat kirurgeja tietystä syystä – eivät he ole hiukkaakaan kiinnostuneita potilaiden psyykestä ja mielenterveydestä."

      Mikäs sun kokemus on tämän syvän rintaäänen taustalla? Omasta kulmasta esim. Sinikka Suominen on erittäinkin kiinnostunut potilaiden mielenterveydestä, mitä tässä nyt on kymmenen vuoden aikana kontrollikäynneillä pannut merkille.

      Kaikilla transihmisiä hoitavilla lääkäreillä ja hoitajilla transihmiset muodostaa vain pikku rahtusen asiakaskunnasta, ja palkka heillä juoksee kyllä, vaikka transitioituvat loppuisivat Suomesta tyystin.

      'Kirurgien omassa seurannassa ei ole toistaiseksi tullut vastaan potilaita, jotka olisivat toivoneet sukupuolenkorjausleikkauksen purkua."

      https://www.hus.fi/ajankohtaista/husissa-tehty-sukupuolenkorjauskirurgiaa-pian-kaksikymmenta-vuotta

      Poista
    23. "ILGAn yksi rahoittaja on Arcus Foundation, jonka on perustanut Jon Stryker, Stryker Corporationin perijä."

      Niin että lääketeollisuus tukee, koska lääkefirman perijän perustama säätiö tukee? :D

      Poista
    24. "Mikäs sun kokemus on tämän syvän rintaäänen taustalla? Omasta kulmasta esim. Sinikka Suominen on erittäinkin kiinnostunut potilaiden mielenterveydestä, mitä tässä nyt on kymmenen vuoden aikana kontrollikäynneillä pannut merkille."

      Puhun genderteollisuudesta yleisesti, en jokaisesta maailmankaikkeuden transleikkauksia tekevästä kirurgista. Tietenkin heissä on poikkeuksia (Jumalan kiitos), ja minun ymmärtääkseni Suomessa sekä Sinikka Suominen että Maija Kolehmainen ovat hyvinkin omistautuneita ja vihkiytyneitä varsinkin sen suhteen, että ennen transkirurgiaan ryhtymistä potilaille on annettava kaikki mahdollinen informaatio transition realiteeteista ja transitioon liittyvistä mahdollisesti epärealistisista odotuksista, jotka eivät tule potilaan kohdalla täyttymään millään määrällä kirurgiaa. Onneksi näin on. Suomessa transit ovat paremmissa käsissä kuin taitavat tajutakaan, vaikka räkyttävätkin jatkuvasti esimerkiksi Riittakerttu Kaltiala-Heinon "transfobisuudesta", kun hän iskee kapulaa rattaisiin varsinkin lasten transiuttamiseen liittyvissä projekteissa. Miksi niin suuri osa transeista ei ollenkaan tajua, ettei tähän ilmiöön kerta kaikkiaan VOIDA suhtautua täysin kritiikittömästi varsinkaan lasten ja nuorten kohdalla? Miksi on niin vähän transeja, jotka puhuvat turvallisuudesta, vastuusta ja sen sellaisesta? Muutamia on, mutta hämmentävän vähän. Transius on erittäin vakava asia, ei mikään kepeä vitsi tai leppoisa piknik.

      Huomatkaa: keskimääräisyyksistä puhuminen yleisellä tasolla ei ole sama asia kuin yleistää ja niputtaa kaikki 100 % siihen (ehkä provosoivastikin, heh) yleistävään väitteeseen. Kyse on enemmän tyylikeinosta kuin pyrkimyksestä olla niin faktuaalinen kuin mahdollista. Ja kun puhun kirurgeista, niin en tarkoita pelkästään transleikkauksia tekeviä kirurgeja vaan kirurgeja yleisesti. Sille on syynsä, että kirurgit ovat nimenomaan kirurgeja eivätkä psykiatreja tai vaikka geriatreja.

      Poista
    25. "Niin että lääketeollisuus tukee, koska lääkefirman perijän perustama säätiö tukee? :D"

      Mikäli olet sama henkilö, joka puhui promillesta, niin täytyy nyt valitettavasti sanoa, että tietämyksesi taloudesta ei ole järin hyvä. Säätiöt ovat juuri sitä varten, että niihin ja niiden kautta ohjataa varoja. Säätiöiden ei tarvitse maksaa veroja, joten mikäli lääkeyhtiön perijä haluaa tukea jotain tahoa, hänen kannattaa tehdä säätiön kautta. Tietenkin hänellä ja säätiöllä on yhä intressejä lääkeyhtiössä. Yritykset harvoin toimivat lobbauksessaan niin, että tukevat suoraan, koska se ei kuulu liiketoimintaan ja usein lobbaus halutaan peittää. Asiasta on monia esimerkkejä niin Suomesta kuin maailmalta, aivan perusasioita yhteiskunnassa ja erilaisten liikkeiden rahoituksessa.

      Esittäisitkö nyt, paljonko se promille on rahassa? Saat kertoa sen missä valuutassa vain haluat. Tosin yritykset harvoin ilmoittavat varsinkaan lääketeollisuudessa niin tarkkaan, mistä eri kassavirran osat tulevat. Ja siihen on tosiaan syynsä, ja ne syyt mielenkiintoisia ovatkin.

      Poista
    26. Lääkäreiden vastuuseen liittyen kannattaa katsoa tämä video: https://www.youtube.com/watch?v=QafpwKrz-lw. Videon viimeisessä osuudessa käydään läpi sitä, kuka on vastuussa ja useissa detranstiotapauksissa vaikuttaa vastuu sytättävän vanhemmille ja silloin alaikäiselle lapselle. Selväksi videolla tulee kuitenkin, että niin yleisen moraalin kuin lainkin puitteissa vastuu pitäisi olla lääkäreillä niin psykiatrian, lääkemääräysten kuin kirurgiankin osalta.

      Useissa maissa, joissa transhoidot on hajautettu, on ilmennyt runsaasti epäkohtia. Norjassa juuri eräs detransitioituja perusti järjestön, ja hän kertoo, että "gender affirmation care" -järjestelmä aikaansaa tragedioita (https://www.reddit.com/r/detrans/comments/14imcka/im_starting_an_organisation_in_norway/). Suomessakin järjestöt ja aktivistit painostavat terveydenhoitoa, mutta onneksi Suomessa on yhä keskitetympi järjestelmä ja kriittisempiä lääkäreitä. Kuitenkin Suomenkin järjestelmän läpi on päässyt liian helposti, koska Suomessakin on detranstioitujia, joiden kaikkien viesti on se, että heitä olisi pitänyt tutkia tarkemmin.

      Aktivistit Suomessakin syyttävät tutkimus- ja hoitoprosessia ties mistä fobiasta ja fasismista ja haluaisivat Suomeen saman järjestelmän, joka päästäisi käytännössä kenet vain lävitseen. Sitten se kysymys, että jos mielestäsi Suomen lääkärit ovat riittävän tarkkoja ja kiinnostuneita, niin mitä transaktivistit sitten valittavat ja minkä asian pitäisi Suomessa muuttua?

      Poista
    27. Haluatteko sijoitusvinkkejä?

      https://markets.businessinsider.com/news/stocks/sex-change-surgery-market-will-surge-at-25-cagr-to-hit-usd-968-mn-by-2024-1027819341

      https://finance.yahoo.com/news/global-gender-reassignment-surgery-market-132900384.

      https://www.forbes.com/sites/alyssawright/2020/12/08/trans-tech-is-a-budding-industry-so-why-is-no-one-investing/?sh=1fc3aab7e3c3

      https://www.texastribune.org/2022/03/24/transgender-texas-paxton-pharmaceutical/

      Poista
    28. Tässä yleistä tietoa markkinan koosta:

      https://www.researchandmarkets.com/report/transgender-surgery

      Miltä muuten kuulostaa transiuttaminen työsuhde-etuna? Tätä eivät suomalaiset Pridea tukevat yritykset ole vielä keksineet.

      https://www.thepinknews.com/2023/02/06/trans-inclusive-companies-healthcare/

      Poista
  6. Itsellä meni maku Prideistä, kun vihervasemmistolaiset queerfeministit kaappasivat sen omiin tarkoitusperiinsä. Vieläkin on muistissa, kun translippu ja transtoitotus nostettiin kaikkien muiden yläpuolelle ja Prideistä uudelleenbrändättiin uhriutumisjuhla ja protesti, vaikka Suomen transeilta ei puuttunut mitään. Saivat vaihtaa juridisen sukupuolitiedon ja käyttää sen mukaisia tiloja, hoidotkin menevät yhteiskunnan piikkiin ja tasa-arvolaki suojaa sukupuoli-identiteettiä ja sukupuolen ilmaisua. Mitä ihmettä transeilta oikein vielä puuttuu? Siihen kun ympätään vaatimus vasemmistolaisesta poliittisesta sitoutumusesta, cissuhomojen syyllistäminen "antakaa tila, järjestönne, historianne ja seksuaalinen ", vegaaniruoan ja Palefacen tuputus, niin ei kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mitä ihmettä transeilta oikein vielä puuttuu?"

      En ole kertaakaan nähnyt transien edes yrittävän antaa tähän mitään selkeää ja jäsenneltyä vastausta. He vain jauhavat iänikuisia mantrojaan siitä, miten trans rights are human rights, mutta tarkentavia selityksiä puuttuvista oikeuksista ei heru, vaikka niitä erikseen kysyisi ihan aidosta tiedonhalusta. Jos transeilta todella puuttuisi jotain ihmisoikeuksia ja he kykenisivät aukottomasti sanallistamaan nämä nämä puuttuvat oikeudet, niin minäkin marssisin ilomielin transien kanssa ihmisoikeuksien toteutumisen puolesta. Kun transien nykyisiä vaatimuksia tarkkailee, niin niillä ei ole mitään tekemistä ihmisoikeuksien kanssa; ne ovat erioikeuksien vaatimista, ylivaltaa ja muiden ihmisten pakottamista osalliseksi johonkin vastoin heidän tahtoaan. Ne Julpunkin loputtomat aloitteet eheyttämisen kieltämiseksi ovat aina pelkkää ympäripyöreää diipadaapaa. Oikeus olla, ehjänä syntynyt, rikkomaton, milloin mitäkin. Puhutaan ensin homojen eheyttämisestä ja siirrytään siitä saman tien transien eheyttämiseen, joka aloitteiden mukaan on transiuden "poistamisesta ihmisestä" eheyttämällä hänestä "cissukupuolinen heteroseksuaali". Ööh?

      Jos aivan tarkkoja ollaan, niin eikö homoseksuaalisen nuoren transiuttaminen nimenomaan ole hänen eheyttämistään "cissukupuoliseksi heteroksi" näennäisellä tasolla? Jos homoudesta ei saa eheyttää, mutta homo kuitenkin eheytetään moukaroimalla hänestä irvokas transhetero, niin kuka on eheyttänyt tai ollut eheyttämättä kenet ja mistä ja mihin tai mistä pois? Aivothan tässä sulavat.

      Transien vaatimukset ovat niin päätähuimaavan ristiriitaisia, ettei niistä pysty kukaan ottamaan tässä kohtaa minkäänlaista tolkkua. Transit eivät itsekään näytä lainkaan ymmärtävän, mitä ovat oikeastaan vaatimassa. He tietävät vain sen, että heidän asiansa ovat kroonisesti huonosti ja heidän elämänsä on koko ajan perseestä, mistä syystä heille pitää systematisoida kaiken maailman oikeuksia ja kieltää kaikki heihin kohdistuva milloin mikäkin, kuten eheyttäminen, vaikka kenelläkään ei ole harmaintakaan hajua siitä, mitä transien eheyttäminen käytännössä edes on. Jos trans ohjataan hyväksymään oma biologinen sukupuolensa ja kehonsa ilman rajua muuntohormonihoitoa ja amputaatioita ja se tulkitaan eheyttämiseksi, niin mikä sitten ei ole eheyttämistä? Pää menee aivan pyörälle, kun yrittää tulkita näitä transien vaatimusten kiemuroita ja koukeroita, että mistä niissä on pohjimmiltaan kyse.

      Poista
    2. Ritiriitaisuus näkyy myös siinä, että ajatellaan sukupuolia olevan enemmän kuin kaksi ja että on luonnollista, että jotkut edustavat näitä toisia sukupuolia, mutta kuitenkin puhutaan sukupuolen korjaamisesta. Jos luonto on tarkoittanut, että ihmislajilla on useita sukupuolia, miksei ihminen ole tässä sukupuolessa jo syntymässään? Mitä hyötyä evoluution kannalta olisi sellaisesta, että sukupuolia olisi muuta kuin hedelmöittävä ja hedelmöittyvä ja sitten vielä ne muut sukupuolet olisivat sellaisia, että niihin tarvitaan lääketieteen toimenpiteitä? Ja jos sukupuolidysforia ei ole sairaus, niin miksi sitä sitten pitäisi ylipäätään hoitaa? Homoseksuaalisuudella on tarkoituksensa ja sitä esiintyy luonnossa, mutta yrittääkö yksikään nisäkäslaji muuttaa sukupuoltaan jollain toimeenpiteellä? Käsittääkseni muilla kädellisillä on jonkinlaista sukupuolista häpäisyä tappelutilanteissa eli voidaan repiä toisen munat irti, mutta samoin kuin ihmisillä, on kastraatiossa kyse äärimmäisetä nöyryyttämisestä.

      Poista
    3. "Mitä hyötyä evoluution kannalta olisi sellaisesta, että sukupuolia olisi muuta kuin hedelmöittävä ja hedelmöittyvä ja sitten vielä ne muut sukupuolet olisivat sellaisia, että niihin tarvitaan lääketieteen toimenpiteitä?"

      Ihmisten HALU uskoa genderideologiaan on jotain aivan käsittämätöntä.

      Poista
    4. "Ristiriitaisuus näkyy myös siinä, että ajatellaan sukupuolia olevan enemmän kuin kaksi ja että on luonnollista, että jotkut edustavat näitä toisia sukupuolia, mutta kuitenkin puhutaan sukupuolen korjaamisesta."

      Olen sanonut tämän varmaan jo miljoona kertaa aiemminkin, mutta muistakaa, että transit tarkoituksellisesti hämmentävät ja manipuloivat ihmisiä ja yleistä keskustelukulttuuria tuolla kehittämällään uuskielellä ja jo olemassa olevia käsitteitä vääristelemällä. Kun puhutaan sukupuolen "vaihtamisesta", niin aina joku trans/myynsykypyölinen tai ylipäätään genderkulttilainen pyrähtää paikalle kurtistetuin kulmin ja muikein suin selittämään: "Sukupuolta ei vaihdeta, se korjataan." Korjaaminen luo mielikuvaa siitä, että ihmisessä on aiemmin ollut jotain rikki (vaikkei hänen kehossaan ole ollut mitään vialla, vain korvien välissä maailmansota käynnissä) ja kun suoritetaan ne transin kaipaamat lääketieteelliset toimenpiteet, hänestä tulee se jokin todellinen, aito ja autenttinen versio omasta itsestään, joka hän sisäisesti on. Koska on äärimmäisen hankalaa selittää tuollaista mielen vääristymää kellekään tervejärkiselle normolle mitenkään muutoin (tiedän, että transsukupuolisuuden selittäminen muille ihmisille on lähtökohtaisesti vaikeaa), niin on pakko kehittää siihen jokin yleinen konsepti, jolla homma kuitataan tehdyksi ikään kuin yhteisestä sopimuksesta. Siksi transit puhuvat aina "korjaamisesta", se on eräänlainen yhteinen sopimus tai kaava, jolla kyseenalaistajat vaiennetaan. Jos lähtisi tuon korjaamisasian suhteen transien kanssa syvällisempään semanttis-psykologiseen keskusteluun, he menisivät heti aivan pois tolaltaan, koska he eivät ole miettineet yhtään pidemmälle sitä, miten tuota asiaa voi millään rationaalisemmalla tasolla muille ihmisille selittää. Transit ovat ylipäätään aika laiskoja miettimään asioita kovin pitkälle. Kokemus transiudesta kontrolloi kaikkia heidän elämänalueitaan ja psyykettään niin voimakkaasti, ettei heillä ole koko tajunnassaan tilaa mihinkään muuhun kuin pohjattomaan validaation hakemiseen ja gendereuforian narkkaamiseen.

      "Mitä hyötyä evoluution kannalta olisi sellaisesta, että sukupuolia olisi muuta kuin hedelmöittävä ja hedelmöittyvä ja sitten vielä ne muut sukupuolet olisivat sellaisia, että niihin tarvitaan lääketieteen toimenpiteitä?"

      Transien on mahdotonta myöntää sitä, että heidän kehoahdistuksensa on perimmältään dysmorfista oireilua. He ovat niin täysin vakuuttuneita siitä, että ratkaisu heidän henkiseen ahdistukseensa on kehonmuokkaus vastakkaisen sukupuolen ominaisuuksia vastaavaksi, etteivät he ole valmiita antamaan tuumaakaan periksi siitä kollektiiviuskomuksestaan – mikä tahansa muu vaihtoehto horjuttaisi heidän maailmankuvaansa välittömästi, mitä he pyrkivät välttelemään kuin ruttoa. Oletteko koskaan väitelleet kiihkouskovaisen kanssa? Minä olen. Täysin sama asia transien kohdalla, eli aivan yhtä "tuloksekasta" toimintaa.

      "Ja jos sukupuolidysforia ei ole sairaus, niin miksi sitä sitten pitäisi ylipäätään hoitaa?"

      Transit ajattelevat, että kun he onnistuvat purkamaan transiudesta käsitteellisesti kaiken sairausstigman, niin se hoitoihin meneminen on muiden mielissä vähän sama asia kuin kävisi parturi-kampaajalla tai manikyyrissä. Hieman tässä vain muokkaillaan kehoa, nips naps, ja sinusta tulee oma, autenttinen itsesi. Transit miettivät tällä hetkellä, mikä uustermi transhoidoille voitaisiin kehittää, koska "hoidot" pitävät yllä sairausstigmaa, jonka transit kaikin voimin haluavat purkaa pois. Miten olisi vaikka transtoimenpiteet? Transkyyri?

      "Ihmisten HALU uskoa genderideologiaan on jotain aivan käsittämätöntä."

      Älä muuta sano. Ja se absoluuttinen haluttomuus kuullakaan minkäänlaista kritiikkiä tai kyseenalaistamista koko asiasta. Genderideologia on ennen kaikkea uskonto ja kultti. En tule varmaan koskaan elinpäivieni aikana käsittämään, millä ihmeen keinolla tämä kultti on pystynyt saamaan näin käsittämättömän paljon valtaa. Se on minulle täydellinen mysteeri.

      Poista
  7. TransPride... siis Helsinki Pride ja Transfeminiinit vaativat materiaaleissaan portinvartijuudesta luopumista:

    "... katsomme myös, miten vastaavat hoidot ja paljon muuta voi saavuttaa omatoimisesti — välttäen gatekeeperit."

    Ovathan elinikäinen hormonikuuri ja tervettä kehoa muokkaavat leikkaukset toki manikyyrikäyntiin verrattavissa. Sille on yleensä erittäin hyvä syy, jos saa jäähyn tai hylsyn transpolilta. Jos transhoidot eivät ole sairaudenhoitoa, niin miksi yhteiskunnan pitäisi kustantaa ne?

    https://pride.fi/tapahtumat/sukupuolenkorjaus-julkisella-vai-yksityisella/

    Näkeekö joku Pride-ohjelmassa mitään pelkästään homoseksuaaleille tai bisseille suunnattua? Naiste bileisiin toivotetaan tervetulleiksi myös biologiset miehet:

    "Naistenbileisiin ovat tervetulleita kaikki naiset, muunsukupuoliset ja ei-binääriset ihmiset, jokaisen itsemäärittelyä kunnioittaen."

    Homomiehille suunnattua ohjelmaa tai bileitä ei osunut silmään, sen sijaan transia, queeriä, dragia, aseksuaalia ja kinkyä kyllä riittää. Lapset ja nuoret näyttäisivät olevan erityinen kohderyhmä. Homoseksuaalit on ulkoistettu omista juhlistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pride on jo kauan, kauan sitten lakannut olemasta homoseksuaalien juhla. Se on nykyään yleinen ja kaikille avoin pervokarnevaali.

      Tiedoksi: homot ovat nykyään maan alla, underground. Vaihteeksi. Aivan kuin historia jotenkin toistaisi itseään.

      Poista
    2. "lakannut olemasta homoseksuaalien juhla"

      Ilmeisesti Naistenbileet ja samppanjan maistelu järjestetään ainoastaan heterosuuntautuneiden transnaisten ja autogynefiilien validoimiseksi. Mikä mekkala nousisikaan, jos transleidit eivät pääsisi kekkaloimaan korkkareissa, minareissa ja täydessä tällingissä!

      Poista
    3. Kaikki homojen ja lesbojen keskinäistoiminta on olemassa transien validoimiseksi. Se on niiden ainoa lähtökohtainen tarkoitus ja merkitys koko maailmankaikkeudessa.

      Poista
    4. Hauskaa, että sukupuolen itsemäärittelyä tulee kunnioittaa, mutta seksuaalinen suuntautuminen ei todellakaan ole mikään itsemäärittelyn asia, vaan sen määrittelee Setan sukupuoli- ja suuntautumisekspertit.

      Poista
    5. Näinpä. Setassa louskutetaan jatkuvasti leukoja siitä, että kenenkään seksuaalista suuntautumista tai sukupuoli-identiteettiä ei saa kyseenalaistaa ja ihmisen itsemäärittelyä pitää kunnioittaa. Tästä huolimatta on täysin hyväksyttävää samojen toimijoiden taholta läksyttää homoseksuaaleja syrjivistä genitaalipreferensseistä, ulossulkevasta suuntautuneisuudesta ja haluttomuudesta avartaa mieltään eheyttävälle ja moninaiselle transseksille. Omista seksuaalisista rajoistaan kiinni pitäminen nähdään seksuaalisena rasismina, ahdasmielisyytenä ja sukupuoleltaan moninaisten erityisihmisten syrjimisenä. Transeheyttäminen on, katsokaas, sitä parempaa eheyttämistä. Miksemme me homoseksuaalit vain missään kohtaa omaa historiaamme ole tajunneet, mikä autuus ja ihanuus poikapillujen nuoleminen ja tyttödikkien lutkuttaminen voikaan olla? Hyi meitä! Genitaaleja fetisoivia creepyjä toitottajia.

      Poista
  8. Jos vasemmisto osaa jonkin, niin narratiivin ulkopuolella ajattelevan vähemmistön edustajan mitätöinnin. Nyt osansa saa Pridestä sopimattomia sanaillut Jade Nyström:

    "Jade Nyström ei pitänyt Priden ilmapiiristä ja omalippukin hämmensi"

    "onko tämä nyt semmonen suomen mikä se on blaire white"
    "mailmaan pudotettu historiaton ihminen hämmentyneenä huokailee"
    "vähän tommosta pick me -girl henkeä tuon jaden jutuissa"
    "Jaa, että IS on saanut oman pick-me-transihmisen joka vastustaa Prideä ja on siten "yksi hyvistä".
    Vitut tota paskaa. Näin ne Ukkolan kolumnien transfobiat peitellään ja oikeutetaan."

    Cissuhomotkin saavat runtua tiedostavaistolta. On transfobiaa olla alistumatta aktivistien vaatimuksiin ja pitää kiinni omista oikeuksista, historiasta, määritelmästä ja seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta:

    "...jossain homobaareissa saattaa kyllä törmätä transfobisiin cis-homoihin, ja esim turun homobaari suxesin omistajat baarin virallisella tilillä valitteli joitain vuosia sitten että miksi prideillä on translippuja ja heitä muutenkin suositaan tänä vuonna, miksei kaikki voi marssia sateenkaarilipun alla ja pitää kivaa -tyyppistä settiä"

    Huonon käytöksen ja aggression voi selittää vähemmistöstressillä:

    "vähemmistöstressi myös kuormittaa monia eikä jaksa/pysty olemaan rakentava ja asiallinen aina. tota hyökkäämistä, vittuilua ja leimaamista kun kohtaa niin henkilökohtaisella kuin esim suomen suurimpien uutismedioiden tasolla. ei pitäis mikään ihme ettei aina jaksa olla kiva"

    "Jos näkökulma siitä pitäiskö muilla kuin cishetskuilla olla oikeuksia muuttuu jos joku muu kuin cishetsku on joskus töykeä niin ongelma on tosiaan vain ja ainoastaan siinä joka on niin vitun lumihiutale että ei kestä kun joku tuntematon vähemmistön edustaja on ilkeä internetissä."

    https://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=1052405

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. https://www.is.fi/viihde/art-2000009687408.html

      Toimittaja on tuohtunut koska jaden näkemykset on vääriä ja niitä voidaan käyttää oikeita näkemyksiä vastaan.

      Poista
    2. Lol mikä wannabe Owen Jones. Mutta voih, IS unohti sulkea kommenttikentän ajoissa :D

      Poista
    3. "Toimittaja on tuohtunut"

      Taas yksi kaksoisstandardi. Kehotetaan kuuntelemaan vähemmistön edustajia, mutta ainoastaan, jos heillä on viralliseen liturgiaan istuva mielipide. Aktivistijuntan opeista poikkeavien näkemysten esittäjiä on kutsuttu Setä Tuomoksi, kotikeeneriksi, cissujen/sortajien saappaannuolijaksi ja heistä tulee vapaata riistaa maalittamiselle, mustamaalaamiselle ja doxxaamiselle. Eräskin maahanmuuttajanainen muuttui "whitepassing", kun hän ei tarttunut etuoikeuskehän tarjoamaan uhripositioon. Vähemmistöstatuksen antama suoja on erittäin ehdollinen.

      Poista
  9. https://twitter.com/TheFamousArtBR/status/1674027234753912836

    VastaaPoista
  10. Paniikki alkaa näkyä maailmalla:

    "There is no LGBTQ without the T. #Pride #Stonewall 🏳️‍⚧️🏳️‍🌈"

    https://twitter.com/sarahkateellis/status/1674052666702327814

    Taitaa jenkeissäkin olla vielä kokoontumisen ja järjestäytymisen vapaus ilman TQ-hörhöjä, vaikka painostus onkin kovaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun homoseksuaalit lähtevät eivätkä transit enää voi käyttää meitä ihmiskilpinään, paljastuu transideologian todellinen laita ja myös transien todellinen karva valtaväestölle kaikessa misogynistisyydessään ja homovihamielisyydessään. Ei ihme, että transit ja heidän perseennuolijansa ovat paniikissa ja yrittävät kaikin voimin uskotella, että tämä homojen pitäminen ideologian panttivankina on edelleen status quo. Homoilla on nyt lopullisesti mennyt hermot transien sekoiluun ja häivymme laumoittain transien kahlekellarista. No, valtaa ja näkyvyyttähän transit ovat koko ajan halunneet ja sitä toden totta saaneetkin. Ovatko he missään vaiheessa pysähtyneet kysymään itseltään, mitä he meillä homoilla enää tekevät? Meillä on alun alkaenkin ollut transeille pelkkää välinearvoa, jotain, mitä voi käyttää resurssina omien tavoitteiden edistämiseen. Nyt, kun transit ovat maailman huipulla, ei luulisi meille homppeleille enää olevan tarvetta. Ja SILTI transit yhä vain yrittävät roikkua meissä koko sukupuolisielunsa sinnikkyydellä!

      Poista
    2. Varmaan viikonlopun pridekulkueessakaan ei näy yhtä ainutta homoa. Vai näkyisikö sittenkin? Järjestääköhän LHB-liitto jonkin oman heteropriden kokoisen ei-trans-kulkueen jossakin?

      Poista
    3. En tiedä, mutta nykyäänhän ilmapiiri on sellainen, että jos LHB-Liitto menisi Pridelle omien plakaattiensa kanssa, heidät kivitettäisiin välittömästi. Nykyään on taas kerran a) syntiä ja rikos olla homoseksuaali b) hyväksyttävää ja suotavaa vihata, vainota ja syyllistää homoseksuaaleja. Fucking faggots!

      Ei siihen kovin montaa vuotta mennyt, kun transit ja koko muu TQIA+-porukka saivat purettua kaiken sen edistyksen ja myötämielisyyden, jota LHB-ihmiset olivat omalle viiteryhmälleen rakentaneet.

      Poista
    4. "Varmaan viikonlopun pridekulkueessakaan ei näy yhtä ainutta homoa."

      Viime vuonna ainakin lgbt-media QX huomioi homomiesten vähyyden Helsingin Pride-kulkueessa:

      "Minne miehet jäivät?"

      "Yksi ero pisti silmään tätä enemmän."

      "Kulkueen ensimmäinen puolikas, siis reilu tunti, oli hyvin naisvoittoista, joukosta erottui vain yksittäisiä miehiä siellä täällä, mitään miesinvaasiota ei varsinaisesti tullut senkään jälkeen, mutta diversiteetti sentään kasvoi ja karhujen ja fetissihomojen ryhmät menivät ohi."

      https://www.qx.fi/yhteiskunta/251335/minne-miehet-jaivat/

      Tänä vuonnahan Helsinki Pride ei tarjoa homomiehille edes omia bileitä eikä oikein muutakaan ohjelmaa. Viime vuoden miesten bileet oli suunnattu "itsensä miehiksi kokeville". No thank you, ma'am.

      Poista
    5. Tjaa-a, eipä kyllä tulisi mieleenkään koskea johonkuhun ”itsensä mieheksi kokevaan” naisoletettuun edes lipputangon pituisella seipäällä. Ajatuskin saa veren hyytymään suonissa ja paniikkikohtauksen valtaan. Saati sitten että menisin hikisiin bileisiin, joka kuhisee testoviiksisiä sinitukkia, joiden rintaa koristavat rumat leikkausarvet ja jotka heruttelevat homomiehille (niille muutamille raasuille, jotka bileisiin ovat pahaa aavistamatta eksyneet). Jostain syystä näillä itsensä homomiehiksi kokevilla they/themeillä ei ole kummoisikaan intressejä deittailla toisiaan. Jostain täysin käsittämättömästä syystä biomuna houkuttaa myös heitä enemmän kuin pillu tai jalkoväliin kursittu mädäntynyt nahkarulla. Ja jollain kumman maagisella tavalla he pystyvät itsekin bileissä ja muualla erottamaan toisen itsensä mieheksi kokevan naisoletetun aidosta (homo)miehestä. Transeillehan genitaalipreferenssit ovat tunnetusti sallittuja, toisin kuin cissuhomoille/-lesboille. Meille on luvassa pelkkää eheytystä, syyllistämistä ja tilojemme/tilaisuuksiemme invasointia.

      Poista
    6. "oman heteropriden"

      Tarkoitatko Helsinki Prideä, jossa hilluvat homoja vonkaavat heterotransit, heteroqueerit, heterokinkyt, heteromuusut, heteroaseksuaalit, heteroturrit ja heteropolyamoriset? Tai muita vinkeitä mieltymyksiä omaavat sinitukkaiset heterot?

      Poista
  11. Tuo Jaden ulostulo ilahdutti, koska hän ei mennyt mukaan siihen uhrinarratiiviin ja toi esille transagendan epäkohtia. Jade ei myöskään halua huijata, vaan kilpailee miesten sarjoissa. Hänen julkitulonsa kaltaisia avauksia tarvittaisiin lisää ja hienoa on myös, että IL:n jutussa oli perinteinen sateenkaarilippu, vaikka Jade taisi vähän kritisoida sitäkin. Nuo punkfoorumistien kommentit paljastavat, että transiudessa nähdään siellä ennen kaikkea jokin uhripositio ja erityiselementti, ei niinkään se, mistä siinä essentiaalisesti fyysisessä todellisuudessa on kyse. Vähemmistöstressi, tuo vapaalippu olla ihmisille törkeä. Sitten syytetään muita lumihiutaleiksi, vaikka itse ei haluta kuulla yhtään mitään, mikä saisi ajattelemaan, että onkohan omassa asenteessa jotain vikaa. Tämä on itsekeskeistä ja keskenkasvuista. Tämä ei ole murrosikäisen tasoista käytöstä, tämä on uhmaikäisen tasoista käytöstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jade vaikuttaa sen kaliiperin transilta, jolla on sentään jotain itsekunnioitusta vielä jäljellä. Ei myöskään ole (ainakaan kovin pahasti) ollut transkultin aivopestävissä vaan osaa ajatella järjellä ja pitää kiinni omista periaatteistaan. Ihan piristävä tapaus sinänsä, Jade siis, vaikka vaikuttaakin ainakin haastattelujensa perusteella kroonisesti ahdistuneelta ja kokee kaikesta jatkuvaa riittämättömyyttä. Jade vertaa itseään jatkuvasti siskoonsa ja kadehtii häntä, koska siskon ei tarvitse ”nähdä vaivaa” ollakseen nainen, hän voi vain olla, kun Jade ei voi vain olla (nainen). Jadella on myös päivänselvästi holhoava Transhausen-mutsi, joka on selitellyt kasvattaneensa Jaden pumpuliin kietoen, koska ei halua antaa maailman kolhia häntä, rakasta pikku Jade-pupsiaan.

      Olen pannut merkille, että hämmästyttävän monella transidentifioituvalla pojalla on ylihuolehtiva, poikaansa tunnetasolla takertuva ja korostetun suojeleva hysteerikkoäiti. Jazz Jennings tällaisesta tapauksesta varmaan näkyvin esimerkki. Jazzin äiti on tyylipuhdas esimerkki Transhausen-mutsista, joka päätti transiuttaa homopojan heterotytöksi hinnalla millä hyvänsä – olkoonkin, ettei Jazzilla sukupuolenkorjaushoitojen seurauksena ole lainkaan libidoa, jalkoväliin porattu onkalo mätänee ja tulehtuilee yhtenään, hän on edelleen masentunut ja taistelee ylipainoa vastaan jne. Ei taida tuo lyllertävän punkeron elämä onnettomana transtyttönä ollakaan niin hehkeää ja autuasta kuin Jazz yrittää koko ajan someissaan lirkuttaa.

      Poista
    2. Amerikkalaisissa keskusteluissa on tuotu esille, että Transhausen-äidit edustaisivat eräänlaista toksista feminiinisyyttä, jossa lapset nähdään välineinä oman itsen toteuttamiseen. Toisinaanhan äidit suhtautuvat nimenomaan tyttölapsiinsa niin, että he ovat maailmalla edustamassa äitiään. Isät puolestaan harjoittavat joskus samaa poikalapsia kohtaan, pojasta halutaan jalkapallojoukkueen tähteä ja niin edelleen. Atlantin takana vaikuttaa olevan transkulttiin hurahtaneita äitejä, joille translapsi on eräänlainen käyntikortti seurapiireihin. Sitten pääsee järjestämään kaikkia penis irti -juhlia ja muuta mukavaa. Sellainenkin ilmiö on aina ollut, että vanhemmat olisivat toivoneet lapsensa olevan toista sukupuolta. Nyt se saa vaan konkreettisemmat piirteet.

      Poista
    3. "transiudessa nähdään siellä ennen kaikkea jokin uhripositio ja erityiselementti"

      On todella vaikea päästä sisälle moiseen ajatteluun, että joku mielivaltainen uhripositio tai asema etuoikeuskehällä määrittäisi puheoikeuden tai yhteiskunnallisen aseman. Ja että se positio on kaiken lisäksi päänsisäiseen fiilikseen perustuva ilmoitusasia. Että jonkun fiktiivisen himmelin takia homoseksuaalien pitäisi luopua määritelmästään, oikeuksistaan, järjestöistään, resursseistaan, tapaamispaikoistaan, Pridestään ja seksuaalisesta itsemääräämisoikeudestaan transien hyväksi. Miksi ihmeessä homojen pitäisi "antaa tilaa" heterotranseille?

      Ja miksi homoseksuaaleilla ei ole oikeutta vedota vähemmistöstressiin transeheytyksen ja oikeuksien viemisen takia? "Meillä on tällainen uhrihierarkia, jossa cissuhomo kumartaa mekkoon pukeutuvan heteromiehen edessä. Sitä paitsi sun kysymykset ja kritiikki ovat transvihaa ja transien kansanmurhaa!"

      Poista
  12. Voi hellanlettas sentään! Ina Mikkola haluaa identifioitua syrjityksi ja speshuliksi:

    Heteroksi oletettu

    Ina Mikkola on ollut 15 vuotta parisuhteessa miehen kanssa, minkä vuoksi moni olettaa hänen olevan hetero. Nyt Mikkola kertoo tarinansa puolustaakseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia.

    "Toimittaja Ina Mikkola, 32, on seurustellut 15 vuotta saman kumppanin kanssa.

    Mikkola elää heteronormatiivisessa suhteessa, jossa on nainen sekä mies. Sen vuoksi moni olettaa hänen olevan heteroseksuaali – se oletus on kuitenkin väärä.

    – Olen bi- tai panseksuaali. Koska ne ovat osittain päällekkäisiä käsitteitä, pystyn allekirjoittamaan kummatkin. Biseksuaali on kiinnostunut kaikista sukupuolista ja panseksuaali on kiinnostunut ihmisistä sukupuolesta riippumatta, Mikkola sanoo.

    Parisuhteensa toista osapuolta Mikkola kutsuu kumppaniksi, ilman sukupuolen asettamia määreitä. Se on tietoinen valinta – miksi hän korostaisi kumppaninsa sukupuolta, kun sillä ei kerran ole hänelle väliä?

    – Olen valinnut ihmisen. En minä silloin valinnut mitään miestä, vaan ihmisen, jota fiilistelen ja jota rakastan."

    "Yhteiskunnassa ihmisten usein oletetaan olevan heteroita, kunnes toisin ilmoitetaan. Mikkola on kohdannut oletuksia niin läheistensä kuin tuntemattomienkin toimesta.

    – Jos et ole itse sanonut kenellekään, mikä seksuaalinen suuntautumisesi on ja seurustelet miehen kanssa, niin sitten se on se oletus. Se ilmenee eri tavoin, esimerkiksi keskusteluissa."

    "...Mikkola kokee välillä näkymättömyyttä seksuaalisen suuntautumisensa suhteen."

    https://www.is.fi/viihde/art-2000009679517.html

    Jännää, kun homoseksuaalit yleensä haluavat vain sulautua muuhun yhteiskuntaan, eivätkä tulla nähdyksi seksuaalisuutensa kautta. Eikös ollut joku vihreä naispoliitikko, joka elää heterosuhteessa ja sai vauvan, mutta uikutti biseksuaalisuutensa näkymättömyyttä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ottamatta kantaa Inan kokemiin varmastikin (nyyh) sietämättömiin kärsimyksiin marginalisoidun seksuaalisuutensa vuoksi (kyynel) on pakko huomauttaa, että panseksuaalisuuden idea ihmisestä kiinnostumisesta ”sukupuolesta riippumatta” on täysin pähkähullu. Sukupuoli ja sukupuolisuus on koodattu kaikkeen olemassa olevaan lähtemättömästi ja ikuisesti. On täysin mahdotonta kiinnostua yhtään mistään tai kenestäkään ilman, että sukupuoli jotenkin vaikuttaa siihen – varsinkin, kun puhumme ihmisten välisistä romanttisista kiintymyssuhteista. Tuollaisen esittäminen on hieman sama kuin sanoisi, että sekasyöjä syö kaikkea riippumatta siitä, onko se ravinnoksi kelpaavaa, esim. roskia, kiviä ja ulostetta.

      On ylipäätään omituista, että transliike samanaikaisesti yrittää valaa sukupuolet rautaan transidentiteettejä ylikorostamalla ja yhtäältä häivyttää sukupuolen kaikesta mahdollisesta väittämällä, ettei sukupuolella ole missään mitään merkitystä. Mitä hel-ve-tin vit-tua näiden ihmisten mielissä oikein liikkuu? Olen aivan äimän käkenä seuratessani transien päättymätöntä reuhtomista ja pyhää sotaa todellisuutta vastaan. Jos joku trans nyt lukee tätä, niin rukoilen polvillani: tule selventämään minulle ja blogini lukijoille ymmärrettävästi, mitkä ovat tämän liikehdinnän peruspremissit. Haluamme ihan oikeasti ymmärtää, koska kaikki tämänhetkinen aktivistien pyrkyröinti on itsessään niin jäätävä kognitiivisen dissonanssin konkretisoituma, että Schrödingerkin raapisi päätään tätä touhua seuratessaan. Miten sukupuoli voi yhtaikaa olla kaikki kaikessa ja ei mitään?

      Poista
    2. Onhan se järkyttävää elää muille näkymättömässä sukupuolessa tai suuntautumisessa! Onko biseksuaali, trans tai muusu olemassa, jos he ovat sitä vain päänsä sisällä.

      Poista
    3. "transliike samanaikaisesti yrittää valaa sukupuolet rautaan transidentiteettejä ylikorostamalla ja yhtäältä häivyttää sukupuolen kaikesta mahdollisesta"

      Ja mikä mielenkiintoisinta, niin nämä enemmän tai vähemmän häilyvät transidentiteetit määrittelevät muiden seksuaalisen suuntautumisen. Homomiehen on nähtävä vetskaritissinen sinitöyhtö potentiaalisena seksi- ja seurustelukumppanina ja lesbon olisi nähtävä mekkoilevan heteromiehen penis naisen sukupuolielimenä.

      Translogiikalla transiutuneen heteromiehen naiskumppanit muuttuvat jälkikäteen tarkasteltuna lesboiksi. Muiden silmissä heteroelämää viettänyt mies onkin ollut koko ajan lesbonainen. Make it make sense.

      Poista
    4. Kuka kertoisi Mikkolalle, että etuliite bi- tarkoittaa edelleen kahta, vaikka gendevääntäjät kuinka yrittäisivät vääntää sitä uusiksi?

      Myös heteroseksuaalisuus terminä on ongelma genderideologeille, koska hetero tarkoittaa toista tai erilaista. Sanakirjamääritelmän mukaan heteroseksuaalisuus on viehätystä "vastakkaiseen" sukupuoleen. Mutta mikä on "vastakkainen", jos sukupuolia on monia tai sukupuoli on spektri tai himmeli? Ja jos "hetero" on jotain, missä kiinnostus on spektrin ääripään kiinnostusta vastakkaiseen ääripäähän, niin kaikki sillä välillä on varmaan jotain "pania"? Ja eikö silloin heteroseksuaalit ole vähemmistöä?

      Kuinka monta prosenttia ihmisistä on tiukasti spektrin ääripäissä sekä genderinsä että anatomiansa puolesta ja ylipäänsä potentiaalisia "cis-heteronormatiivisen" suhteen muodostajia?

      Vai onko heteroseksuaalisuus sittenkin viehätystä kaikkiin muihin kuin omaan sukupuoleen?

      Ja jos sukupuolia on useita, eikö silloin suuntautumisiakin pitäisi olla useampia? Esim. miehet, jotka ovat viehättyneitä vain miehistä ja muusuista, mutta eivät naisista? Jos tällainen mies kertoo olevansa biseksuaali, moni voi ajatella, että hän on viehättynyt kaikista sukupuolista, siis myös naisista ja mahdollisista muista nimeämättömistä sukupuolista. Entä muusut, jotka ovat kiinnostuneita vain naisista?

      John Hopkins University, auta meitä!

      Poista
    5. Voi Mikkolaa. On se niin tylsää ja perseestä tulla nähdyksi vain heteroseksuaalina kun on ihan tavallisessa tylsässä miehen ja naisen välisessä suhteessa. Sen takia täytyy nostattaa omia diversiteetti-pisteitään tulemalla kaapista ulos ja tehdä se vielä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolustamisen takia. Varmasti ei heillä ollut tarpeeksi oikeuksia ennen Mikkolan ulostuloa. Hei, et ole näkymätön ihminen, vaikka ihmiset eivät tietäisikään oikeaa seksuaalista suuntautumistasi tai pahansuopaisesti olettavat sinun olevan hetero!

      Poista
    6. Näkeekö Mikkolan mieskin, anteeksi ihminen, itsensä nyt jonain muuna kuin miehenä? Jos Mikkolan kumppani yhä itse identifioituu mieheksi, mutta Mikkola identifioi hänet ei-mieheksi, eikö Mikkola syyllisty genderajattelun logiikalla sukupuolen olettamiseen ja toisen sukupuolikokemuksen kiistämiseen?

      PS. Puhumalla siisteydestä ja cooliudesta Mikkola taitaa tulla vahingossa lipsauttaneeksi jotain.

      Poista
    7. "Mikkolan mieskin"

      ...elää sateenkaarevassa queer-suhteessa, eli kuuluu sateenkaarikansaan. Eikös nykyisen translogiikan mukaan muusuksi tai bisseksi identifioituvan kanssa seurusteleva muutu itsekin queeriksi? Mutta jos homomies tai heteronainen viehättyy transnaisesta, niin se ei muuta transnaisen sukupuolta mieheksi, vaan tekee homomiehestä heteron ja heteronaisesrta lesbon. Ihan selkeää ja loogista, että transin sukupuolikokemus määrittelee muiden suuntautumiset, mutta muiden viehättyminen ei määrittele transin sukupuolta!

      Poista
  13. Sekalaisia ajatuksia, joita postaus herätti:

    - Helsingin keskustan City-Centerin pyöreässä rakenteessa kiinnitin viimeksi huomiota tähän progressiiviseen pride-lippuun. Nuo transväriset ja mustaruskeat kolmiot näyttivät siinä kuperalla pinnalla entistä irvokkaammin joltain väkivaltaiselta falliselta muodolta, jotka vain tunkevat minne tahtovat... Hrrrrhhhh. En myöskään tajua, miksi julkisten tilojen, kuten kirjastojen täytyy tuutata tätä. Eikö niiden pitäisi olla ideologisesti sitoutumattomia? Myydään ajatusta, että pride edustaa jotain universaalisti hyvää ja oikeaa ja perusta pitäisi olla, sitä kannatetaan, jos ei, on jotenkin väärässä, pahaa vähemmistöä...

    - Tuli mieleen kun nyt taas tuupataan joka tuutista tätä "olen niin syrjitty trans kun ihmiset eivät ymmärrä erityisidentiteettiäni" ja "tätäkin aseksuaalista polyamorista lesboa syrjitään töissä kun ihmiset kehtaavat puhua heteronormatiivisesti" -tuubaa, että onko nykyään paljonkin ns. oikeaa homofobiaa tai syrjintää (jos nyt jättää homofobian räikeimmän ulottuvuuden eli tämän transien homoihin kohdistuvan hyökkäyksen pois laskuista)? Se on sääli, jos oikeat väärinkäytökset jäisivät huomiotta kun ihmiset näkevät vain nämä uhrautuvat lumihiutaleet...

    - Tästä postauksesta tulin ajatelleeksi sienitrippailua :D Itsehän olen parantunut intersektionaalisen feminismin aivopesusta sienitripillä :D Mutta varmaan jotain tuollaista sekavaa oksennusta se trippi on, jos on yksinkertaisesti täysin sekaisin. Aika monesti ihmiset kokevat sieni- ja muut psykedeelikokeilut mielenterveyttä parantavina ja ajattelua "suoristavina", kun oman egon vinoumia pääsee tarkastelemaan uudella tavalla. Eräs vanha tuttuni, joka on militantti queer-nonbinary-smash-cistem-sekopääaktivisti (jonka arvelen kyökkipsykologin taidoillani kärsivät jonkin sortin persooanllisuudenhäiriöistä), oli kokeillut sieniä, ja kokenut sen yksinomaan kammottavana ja ahdistavana kokemuksena. Hän ei suostunut edes avaamaan asiaa minulle tarkemmin (olimme tuolloin ihan hyvät kaverit). Yleensähän ensimmäinen trippi on hyvä ja rakkaudellinen kokemus, mutta ilmeisesti jos on perustavanlaatuisesti valhemaailmassa ja vinksallaan, on liian rujoa nähdä itsensä liian selvästi. On to-del-la vaikeaa myöntää olleensa niin pahasti väärässä, ja puolustaneensa tosiasiassa jotain kammottavaa. Olen huomannut tätä samaa, että halutaan mieluummin elää jossain valhemaailmassa kuin tunnustaa, miten kammottavista asioista todellisuudessa on kyse.

    - Lasten aivopesusta. Olen huomannut, että lapset ottavat kodin ulkopuoliset kasvattajat hyvin voimakkaina auktoriteetteina, mikä on oikeasti tosi pelottavaa. Missä olisi jokin terveen järjen yksityiskoulu? Vaikka vanhempana sanoisi mitä, voi lapsi silti uskoa jostain syystä joissain asioissa hyvin voimakkaasti kodin ulkopuolista kasvattajaa. En tiedä, mistä se voisi johtua, nähdäänkö vanhemman erehtyväisyys ja vajavaisuus jotenkin selvempänä kun taas opettaja tms. henkilö esiintyy aina auktoriteetti- ja ammattiroolissa, eikä erehtyväisyys tule samalla tavalla ilmi? Oikeasti ihan s**tanan pelottava ajatus, jos omat kersat tulevat aivopestyksi käsityksiin jostain mielikuvitussukupuolista ja keholeikkelyistä ja samalla dissosioituneeksi fyysisestä todellisuudesta. Siitähän tässä on kyse. Ihmiset opetetaan siihen, että materiaalinen todellisuus, se mitä näemme, koemme ja intuitiivisesti tiedämme todeksi, ei olisikaan totta. Tässä mielikuvitusmaailmassa olen itsekin vuosia elänyt intersekt. sekoiluni aikana, ja herännyt siitä BIM, joten kokemus on minulle hyvin tuttu ja ilmeinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ”En myöskään tajua, miksi julkisten tilojen, kuten kirjastojen täytyy tuutata tätä. Eikö niiden pitäisi olla ideologisesti sitoutumattomia? Myydään ajatusta, että pride edustaa jotain universaalisti hyvää ja oikeaa ja perusta pitäisi olla, sitä kannatetaan, jos ei, on jotenkin väärässä, pahaa vähemmistöä...”

      Pride on noin vuodesta 2015 (kun nonbinäärisyyshössötys ja sukupuolineutraaliussekoilu alkoi myös Suomessa Panda Erikssonin masinoimana levitä kuin rutto) tarkoituksellisesti pyrkinyt välittämään itsestään kuvaa the ihmisoikeustapahtumana, joka on samanaikaisesti koko aakkosfanaatikkoporukan (LGBTQIA+) asioita ja oikeuksia edistävä megatasa-arvoliike. Ajatukseen the ihmisoikeusliikehdinnästä sisältyy se, että jos on hiemankaan eri mieltä tai edes hitusen kriittinen liikkeen ajamista tavoitteista, saa välittömästi ihmisoikeuksien vastustajan, rasistin, natsin ja foobikon leiman, koska ”ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymys”. Siitä, mikä käsitetään ihmisoikeuksiksi, voi olla vain ja ainoastaan yhtä mieltä, eikä asiasta neuvotella, piste. The ihmisoikeusliikkeen virallinen linja on jokaisen omaksuttava omaksi linjakseen tai itkettävä ja omaksuttava. Ja kritisoida EI SAA – vaikka edustaisi itse jotakin aakkosrimpsun kirjaimen edustamaa vähemmistöä. Kaikki ollaan tässä suurta yhtä perhettä, joka ajaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta kaikille (lue: transeille ja sykypyöleltään möninäisille eriköisihmisille). Trans rights!

      Kaikenlainen kritiikki tässä intersektionalistien lahkossa pyritään tukahduttamaan yksinkertaisesti kirkumalla kättelyssä päälle ja leimaamalla kritiikin esittäjä muitta mutkitta natsiksi, vaikka hän antaisi näkemyksilleen miten vankat perustelut hyvänsä. Todellisuus saa väistyä ideologian tieltä, koska 2 + 2 = 5, jos joku päättää, että hänen koko identiteettinsä ja olemassaolonsa on riippuvaista siitä, että kaikki myöntävät matemaattisten lainalaisuuksien olevan arbitraarisia ja subjektiivisten fiilisten mukaan määriteltävissä. Kuu on juustoa, jos joku kuunsukupuolinen on sitä mieltä, että kuu on juustoa ja identifioituu ajatukseen kuusta juustona. Pelottavinta tässä kaikessa on se, että nämä ihmiset ovat ihan oikeasti tosissaan. He ovat vajonneet niin syvälle tuohon mielisairaaseen fantasiaan ja genderhöhhöön, ettei heitä voida sieltä millään keinolla enää kiskaista pois. Heidän luja uskonsa oman agendansa edistyksellisyyteen ja erehtymättömyyteen ei murru edes kuoleman edessä. Toki he myös mielellään mehustelevat aiheella esittämällä jatkuvasti sellaisia väitteitä, että paraikaa on meneillään transien järjestelmällinen kansanmurha ja uuninluukut vain kolisevat.

      Poista
    2. ”Vaikka vanhempana sanoisi mitä, voi lapsi silti uskoa jostain syystä joissain asioissa hyvin voimakkaasti kodin ulkopuolista kasvattajaa. En tiedä, mistä se voisi johtua, nähdäänkö vanhemman erehtyväisyys ja vajavaisuus jotenkin selvempänä kun taas opettaja tms. henkilö esiintyy aina auktoriteetti- ja ammattiroolissa, eikä erehtyväisyys tule samalla tavalla ilmi?”

      Mitä nuoriin tulee, niin heidän kohdallaan on gendersekoiluun hurahtamisessa pitkälti kyse myös ylisukupolvisesta nuorten kapinoinnista, joka sinänsä on ikiaikaisen vanha ilmiö. (Edellisissä sukupolvissa nähtiin mm. punkkarit, gootit, hipit, emot, scenet…) Uusi sukupolvi pyrkii aina jollain radikaalilla keinolla tekemään pesäeroa edellisen sukupolven kulahtaneisiin boomereihin, jotka eivät vain ole tajunneet milloin minkäkin progressiivisen aatteen ilosanomaa, oli progressiivisuus sitten muotoiltu millaisiin sirkustamineisiin hyvänsä.

      Nämä nykyajan edistyksen airuet aivan tosissaan uskovat, että kosmiseen uhristatukseen ripustautuminen henkensä hädässä edustaa jotain ylintä ja jalointa tapaa olla ja elää. Kärsimysnäytelmissään vaikeroiva kosminen uhri on uuden ajan ihminen ja ihannoitu olomuoto, ikään kuin modernisoituna toisintona jostain Nuoren Wertherin kärsimyksistä. Värjää tukka siniseksi, iske kolme kiloa rautaa naamaan ja leikkauta tissit kirurgin pakeilla irti, niin simsalabim, olet osa maailman syrjityintä ja marginalisoiduinta vähemmistöä, jota etuoikeutetut cisihmiset (piru heidät periköön!) pelkällä olemassaolollaan sortavat. Smash the cistem! Break the binary! J.K. Rowling is transphobic! Kill all TERFs! Saat pompotella muita ihmisiä aivan miten haluat ja sylkeä heidän päälleen aivan minkälaisia solvauksia haluat, koska olet aina automaattisesti se pahnanpohjimmainen intersektionaalisessa uhrihierarkiassa, kaikkein rusikoiduin raukkaparka ja marttyyri. Nämä marttyyrit käyvät keskenään suoranaista kilpajuoksua siitä, kuka representoi uhrin asemaansa kaikkein näkyvimmin ja dramaattisimmin.

      Miten nämä ihmiset ikimaailmassa tulevat selviämään jostain akuutista kriisistä tai aidosti ihmiskuntaa uhkaavasta katastrofista? Heidän varaansa ei voi laskea yhtään mitään, koska he ovat niin vuorenvarmoja uskossaan, että heidän omat dramatisoidut fiiliksensä asettavat heidät kaikessa muiden yläpuolelle ja ykköseksi. Jos ihminen luhistuu väärän puhuttelumuodon tai pronominin käytöstä, niin mitä se kertoo hänen resilienssistään yleisesti? Näiden elämäntapaluusereiden prioriteettijärjestyksessä he itse ovat aina ylimpänä jalustalla, kaikki muu on toissijaista heidän sietämättömän kärsimyksensä rinnalla.

      Nykyaika on ihan pähkähullua: ihmisillä on niin paljon vapaa-aikaa ja pääomaa, että heillä on varaa tekeytyä uhriksi ja velloa ja piehtaroida keinotekoisessa uhriudessaan ympärivuorokautisesti. Ja kaikkien muiden ihmisten on pakko osallistua heidän draamaansa ja seurata vierestä, miten he nuolevat omaa persereikäänsä kuin koira hunajapurkkia.

      Tämä aikakausi tullaan muistamaan ennennäkemättömän intohimoisesta narsismista ja turmeluksen ja perversioiden juhlistamisesta progressiivisuutena ja uutena normaalina. Tämä on rumuuden, epäpyhyyden, irvokkuuden ja likaisuuden aikakausi.

      Poista
    3. Olen miettinyt, miksi monet aikuiset ihmiset lähtevät genderideologiaan mukaan. Kyse voi olla aikuisten halusta olla nuorten silmissä trendikkäitä. Nykyään nuoruutta palvotaan muutenkin ja lapsille annetaan perheissä ja kouluissa valtaa. Ihmettyttää roomalaiskatolisen Joe Bidenin asettuminen transagendan taakse. Onko niin, että vanha papparainen haluaa näin vaikuttaa uskottavalta ja suositulta nuorten keskuudessa? En ole ihan varma, että Biden kykenee ymmärtämään, missä on mukana. Suomen mediassa Bidenille ei esitetä paljoa kritiikkiä, vaikka yleensä hänen ikäisillään ihmisillä on jo kognitiivisia ongelmia.

      Se, että ihmisillä on liikaa aikaa pitänee paikkansa, etenkin kun se aika vietetään netissä ja somessa. Älypuhelimien käyttöä pitäisi nopeasti rajoittaa ennen kuin ne tuhoavat ajattelukyvyn ja todellisuudentajun lopullisesti. Elämme ehkä jopa länsimaisen sivistyksen romahdusta, jossa teknologia koitui kohtaloksemme. Toivon mukaan Aasiassa ja Afrikassa säilyy järjellisyys. En hevillä usko, että ajatus useasta sukupuolesta menee monissa niiden mantereiden kulttuureissa läpi.

      Poista
    4. "En hevillä usko, että ajatus useasta sukupuolesta menee monissa niiden mantereiden kulttuureissa läpi."

      No, monissa Etelä-Aasian maissa kuten Intiassa, Pakistanissa, Nepalissa ja Bangladeshissa on hijroilla yms virallinen third gender -luokitus passeissa ja muissa virallisissa dokumenteissa. Tällä mekanismillahan homoseksuaalisuus saadaan siivottua pois silmistä, kun homomiehet elävät naisen roolissa ja omassa sp-kategoriassaan.

      Näin jossain intialaisen elokuvaohjaajan Vaishnavi Sundarin kommentoivan intialaista transaktivismia. En tunne Intian tilannetta, mutta sielläkin transaktivisteilla on ilmeisesti ihan samanlaisia tavoitteita kuin länsimaissa, sukupuolineutraalit wc-tilat jne. Sundarin dokumentti Dysphoric: Fleeing Womanhood Like a House on Fire käsittelee kai genderideologian nousua Intiassa, ellen ole väärässä.

      Poista
    5. Totta, unohdin Intian ja sain juuri tietää, että transaktivistit länsimaissa ovat jopa juhlineet sitä, että Etelä-Aasiassa transagenda leviää homoseksuaalisuuden kustannuksella. Aihetta sivuaa tämä tuore ja hyvä keskustelu Priden muuttumisesta homofobiseksi: https://www.youtube.com/watch?v=FAgAVy_awh0. Siinä tulee esille se, että vaikka Jeesus on transagendassa jo julistettu ei-binääriseksi, ei Muhammedille uskalleta tehdä samaa, koska islamilaisen maailman reaktio olisi leimahtava.

      Poista
    6. Bidenin asettumisesta transagendan taakse: Human Rights Campaign on vaikutusvaltainen lobbausryhmä, joka on tukenut demokraatteja ja sitä kautta ajaneet LGBT-asiaa. Kun homoseksuaalien oikeudet on saatu maaliin, tilalle on tullut genderidentiteetin lobbaaminen (jo Obaman aikana).

      2021 Biden allekirjoitti liittovaltiota koskevan määräyksen, jonka mukaan Title IX:aa tulee tulkita niin, että "sukupuoli" ("sex") tarkoittaa myös seksuaalista suuntautumista tai sukupuoli-identiteettiä (gender identity). Title IX on 1972 voimaan tullut laki, jonka perusteella liittovaltion tukemissa koulutusohjelmissa ei saa syrjiä sukupuolen perusteella.

      Käytännössä tämä uusi tulkinta tarkoittaa sitä, että siinä missä tytöt saivat aiemmin lainvoimaisen oikeuden urheilla kouluissa omissa sarjoissaan, niin nyt tyttöjen ja naisten sarjoihin saavat osallistua myös naisiksi identifioituvat miehet, samalla he pääsevät naisten pukuhuoneisiin identiteettinsä perusteella.

      En nyt ole kovin hyvin perillä Bidenin hallinnon touhuista enkä tiedä onko Biden itse täysin ideologian kaappaama vai vain niin seniili käsinukke, jonka korvaan hallintoon uiskennelleet transaktivistit, esim apulaisterveysministeri Rachel Levine, kuiskuttelevat ja jota he ohjailevat, mutta ehkä molemmat vaihtoehdot ovat samaan aikaan totta tuolla valtionhallinnon tasolla. Jo presidenttiehdokkaan valintaan liittyvä lobbauksen, eturyhmien ja puliveivaamisen määrä on päätähuimaava, ja kun on aikanaan sitouduttu edistämään tiettyjä asioita, ei siitä junasta voi sitten yhtäkkiä hypätä kesken kaiken pois, kun alkaakin vaikuttaa siltä, ettei esim lasten transiuttaminen ole kaikista eettisintä touhua. Olen miettinyt paljon sitä, että mitä näiden progressiivisten poliitikkojen päässä oikein liikkuu, tajuavatko he olevansa mukana jossain täysin kammottavassa, miten he nukkuvat yönsä jne.

      Sekin tiedetään, että YK on jo pitkään puskenut genderidentiteettiagendaa globaalilla tasolla, ja seuraavaksi ovat tulossa vihapuhelait, joilla estetään ketään kritisoimasta ja protestoimasta tätä uutta uljasta utopiaa.

      Poista
  14. Nykyään joka vuosi tähän aikaan minulla herää ilkikurinen ajatus. Mitä tapahtuisi, jos joku porukka päättäisi heittää oman Gay Priden? Sen ihan saman, jota pidettiin vuodesta toiseen ennen nykyistä sekamelskaa. Tapahtumalla olisi shokeeraava teema: homojen ja lesbojen oikeudet. Homoseksuaalisten ihmisten kokoontumisvapautta ja järjestäytymistä on alettu kyseenalaistaa, minkä lisäksi koko homoseksuaalisuuden sukupuoleen perustuva määritelmä on kyseenalaistettu, joten tarvitaan Gay Pride muistuttamaan ihmisiä siitä, että täällä me vielä ollaan, eikä olla lähdössä mihinkään. Olisi todella kiinnostavaa seurata ilmeitä, kun virallinen Pride ja koko queer-koneisto propagoivatkin Gay Pridea vastaan. Että mitäs hittoa, homojen oikeudet onkin peruttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivet lentelisivät ja päällemme syljettäisiin. Homojen ja lesbojen oikeudet eivät kiinnosta enää ketään, koska homoudesta on tullut tylsää ja tavallista (kuten me homot aina halusimmekin sen olevan). Homous nähdään etuoikeutettuuden ilmaisuna intersektionalistien uhrihierarkiajärjestelmässä. Uskallapas nykyisessä sykypyölisesti möninäisessä edistysilmapiirissä mennä muistuttamaan edistyksellisiä siitä, että oli aika, jolloin homoilla ei vielä ollut nykyisiä oikeuksiaan ja meitä hakattiin puistoissa ja tapettiin porttikongeihin. Mitä sykypyöleltään möninäiset transit varsinaisesti tekevät homojen oikeuksilla? Eivät yhtään mitään. Heille homojen oikeudet ovat vain astinlauta kohti uutta rajattomuuden aikakautta, jossa kaikki suojaukset katoutetaan, jotta päästään viettämään jotain aivan omituista queeria absoluuttisen turmeluksen loputonta bakkanaalia.

      Poista
    2. Yle kertoo tänään(kin), että "turvattomuus koskettaa tällä hetkellä enemmän sukupuolivähemmistöjä, koska heidän täydet ihmisoikeutensa puuttuvat vielä". Homojen olisi nyt syytä keskittyä transien ihmisoikeuksien täyttämiseen eikä haaveilla mistään omista marsseista!

      Poista
    3. Osaako joku kertoa, mitä ihmisoikeuksia transeilta vielä puuttuu?

      Poista
    4. "Osaako joku kertoa, mitä ihmisoikeuksia transeilta vielä puuttuu?"

      Lista on pitkä, Ylellä on varmasti se jossain, mutta tärkein ja akuutein transeilta edelleen puuttuva ihmisoikeus on HetiMeilleKaikkiTänneNyt. Siitä voisi aloittaa.

      Poista
  15. https://fi.wikipedia.org/wiki/Testikuva#/media/Tiedosto:SMPTE_Color_Bars.svg

    VastaaPoista
  16. Suorastaan rakastan tekstejäsi koska tämä antaa myös itselle varmistusta ajatuksiin etten ole ainoa. Myös annat hyviä näkökulmia aiheesta todella kattavasti ja laajasti. Arvostan.

    VastaaPoista
  17. Hesari arvioi silkkihansikkain transleidin kirjallisen tuotoksen:

    Mira Eskelinen kuvailee, millainen ”koe” sukupuolta korjatakseen on läpäistävä

    Mira Aurelia Eskelisen esikoisromaani on dokumentaatiota transition eri vaiheista.

    "...omaelämäkerrallisessa esikoisromaanissa päähenkilö istuu transpolin vastaanotolla ja kertoo uudestaan ja uudestaan sukupuoli-identiteetistään. Hän kutsuu tilannetta ”kokeeksi”.

    On tiedettävä täsmällisesti, milloin kaikki alkoi. On oltava ehdottoman johdonmukainen, hillitty ja looginen, sisällytettävä kertomukseen kärsimystä, mutta ei liikaa. Mielenterveysongelmista saattaa joutua niin sanotusti jäähylle trans-diagnoosin myöntämisprosessissa."

    "Eskelinen puhuukin ”transilosta”.

    Se on itseksi tulemista ja sukupuolieuforiaa, kun peilistä katsoo takaisin viehättävä uusi mutta tuttu ihminen. Se on queer-yhteisön jaettua riemua ja itsensä ilmaisua drag-lavoilla."

    "Alkoiko kaikki vuoden 2015 Halloweenista, jolloin Mira pukeutui naamiaisia varten ensimmäistä kertaa mustaan pitsikoristeltuun mekkoon, laittoi peruukin ja meikit?

    Vai alkoiko se jo aiemmin, sivarissa, kun hän pukeutui salaa nuorisoteatterin puvuston mekkoihin? Vai jo lapsena, kun hän halusi lakata kyntensä ja leikkiä barbeilla?

    Mutta ei hän tiennyt. ”Mistä minä olisin voinut tietää? Sen myöntäminen on pelottavaa, sillä jos transsukupuolisen ihmisen pitää olla varma jostain, niin sukupuolestaan.”

    Eskelinen käsittelee paljon niitä narratiivisia paineita, joita liittyy niin sanotusta sukupuolinormista poikkeavaan identiteettiin. On osattava antaa ”aukoton todistus omasta itsestään aina ja kaikkialla.”

    https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009681238.html

    Kommenteissa transmaidenin hehkutus todistaa, että genderpropaganda on uponnut otolliseen maaperään:

    "Upea ja tärkeä kirjoitus. On tärkeää että jatkossa sukupuolenvaihdos voidaan toteuttaa mahdollisimman nopeasti ja aikaisessa vaiheessa ilman turhaa byrokratiaa. Yksikin päivä voi olla liikaa nuoren lapsen mielessä väärässä sukupuolessa."

    Kuvittelevatko nämä oikeasti, että Transpolille vain tepastellaan hakemaan omalla ilmoituksella kehoon kajoavia ja peruuttamattomia transhoitoja? Että haetaan uniikkia sukupuolifiilistä vahvistavat modaukset ja kosmeettiset kirurgiat noin vain yhteiskunnan piikkiin. Ja muille jää maksajan ja kritiikittömän validoijan rooli. Just.

    Ja missä se transilo oikein näkyy transien jatkuvassa uhriutumisessa, draamailussa ja ärhentelyssä? Elliot Pagen kuolleet silmät kertovat aivan muuta kuin transiloa hehkuttava suu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekko, peruukki, kynsien lakkaaminen, Barbiet ja meikit siis tarkoittavat, että ihminen on sukupuoltaan nainen. Niinpä pitää keksi mahdollisimman hyvä tarina, jotta lääkärille valehteleminen olisi helppoa. Kun hormonihoidot ja kirurgiset toimenpiteet on tehty, on ihmisen elämä iloa täynnä. Jos joskus iloa ei ole, johtuu se vain yhteiskunnan ja ymmärtämättömien ihmisten transfobiasta.

      Mikäli käy niin, että transitio alkaakin kaduttaa, ei ihminen ollut trans alun perinkään. Hän on kauhea vihamielinen ja fobioista kärsivä natsi, vaikka osasikin hyvin kertoa tarinansa lääkärille. Harmi vain, ettei pystynyt pitämään yllä narratiivia itselleen ja muille ja ilo pääsi siten yllättäen loppumaan. Onneksi hänet voidaan canceloida ja siten muiden transilo ei häiriinny.

      Poista
    2. On muuten mielenkiintoista, että lehtiin ja muihin medioihin haastatelluista transeista jää historiaan konkreettinen muisto. Kun väkisinkin monet huomiota ja suosiota tavoitelleet ja saaneet tai huijatut tulevat myöhemmin katumaan, saavat he ja muut lukea nyt kertomiaan näkemyksiä vuosien päästä totuuden kaiken takana paljastuttua - miltähän mahtaa tuntua? Sillä on uskottava ja toivottava, että totuus voittaa valheen.

      Asiaa sivuten: A Wider Lensin kaikki jaksot ovat suositeltavia. Tässä puhutaan siitä, miksi detransitioitujien ääni ei kuulu: https://www.youtube.com/watch?v=-_FEH0bcp5Y.

      Poista
    3. Jutun henkilö kuulostaa ihan perinteiseltä transvestiitiltä.
      ”Mistä minä olisin voinut tietää? Sen myöntäminen on pelottavaa, sillä jos transsukupuolisen ihmisen pitää olla varma jostain, niin sukupuolestaan.”

      Niin kyllä, transdiagnoosin saavan henkilön pitää olla varma koetusta sukupuolestaan ja siitä että haluaa muuttaa kehoaan sen mukaiseksi ja kantaa sen seuraukset koko loppuelämänsä.

      "Eskelinen käsittelee paljon niitä narratiivisia paineita, joita liittyy niin sanotusta sukupuolinormista poikkeavaan identiteettiin. On osattava antaa ”aukoton todistus omasta itsestään aina ja kaikkialla.”"

      Sukupuolinormista poikkeava identiteetti on ok, eikä se tee henkilöstä transsukupuolista. Sen takia ei tarvitse tehdä peruuttamattomia muutoksia keholleen.

      Miksi ko. henkilöllä on mennyt kaikki käsitteet noin pahasti sekaisin? Halu ristiinpukeutua, sukupuolinormeista poikkeava identiteetti ja transsukupuolisuus. Ja taas tylytetään transpolia, joka vain hoitaa hommansa niin kuin kuuluukin.

      Poista
  18. Olen vasta hiljattain aloittanut blogisi lueskelun. Sitä ennen pyörittelin näitä nykymaailman hullutuksia päässäni noin parin vuoden ajan ja aloin miettiä, että onko mun ajattelussa vaan jotain niin perinpohjaisesti vialla, kun en ymmärrä outoja LGBTQIA+-teorioita. Tuntuu että joka tuutista on vaan sen viimeisen parin vuoden aikana tullut näitä teorioita, kuinka "sukupuoli on moninainen ja se on vaan aina yritetty kieltää ja vääntää kahteen 'ahtaaseen lokeroon'" yms. Tää ei jotenkin koskaan intuitiivisesti istunut mun ajatteluun. Olin mielestäni pienen ikäni kasvanut maailmassa, jossa sain olla sellainen kuin olen, sukupuolestani riippumatta. Mulle on aina ollut selvää, että ihmisen persoonan ulottuvuudet on rajattomat eli ihminen voi sukupuolestaan riippumatta olla persoonaltaan mitä vaan. Yhtäkkiä alkoi kuulua väitettä, että sukupuoli käsitteenä on jotenkin rajoittava ja että pelkästään sanat nainen ja mies ovat hirveän lokeroivia, vanhanaikaisia jne. En ymmärtänyt, enkä ymmärrä vieläkään, että sanat joiden kanssa elimme aivan sovussa modernissa ajassa, muuttuivat yhtäkkiä itsessään syrjiviksi. Jos luonnostaan ihmisten välillä on jokin selkeä ero, ja sitä eroa aletaan pitää sortavana ja seksistisenä, niin sitten luonto on varmaan sortava ja seksistinen kun näitä biologialtaan erilaisia ihmiskehoja tuottaa.

    Oon altistunut noille moderneille teorioille ja oman silminnähtävän todellisuuteni kieltämiselle niin paljon, että oon käynyt välillä todella synkissä ajatuksissa. Tää ideologisen painostuksen määrä yhteiskunnankin tasolta on ollut niin lamauttavaa, että oon jopa miettinyt, että voisinko vaan teeskennellä ymmärtäväni tätä kaikkea ja että oonkohan joku alien jonka ei pitänyt syntyä tähän maailmaan. Ei näistä asioista ole monellekaan voinut puhua, koska joko ihmiset ei ymmärrä tätä ideologista kokonaisuutta tai sitten he ovat jo omaksuneet sen ja pitävät mua salaliittohörhönä foobikkona. Jos tästä asiasta alkais puhua niin että olisi mahdollisuudet tulla 100% ymmärretyksi, niin pitäisi selittää joka ikinen ajattelun nyanssi erikseen tai mieluummin jotenkin projektoida oma mieli sen toisen ihmisen päähän, jotta se ei varmasti väärinymmärtäisi mua.

    Oon siis kiitollinen kun oon voinut löytää tällaisenkin blogin ja palauttaa uskoni maailmaan, jossa kaikki ei olekaan niin kuin sateenkaariaktivistit väittää. Oon alkanut voida paljon paremmin, kun ei tarvitse pyöritellä näitä keloja päässä yksin vaan voi lukea toisten ajatustenvirtaa. Nykyään tavallaan puran turhautumiseni tämän ja vastaavien blogien lukemiseen eikä tunnu enää niin pahalta kohdata woke-juttuja esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

    Mitä tulee pride-kuukauteen, niin itselleni se edustaa nykyään lähinnä siirtymistä yhteiskunnalliseen dystopiaan. Olen biseksuaali ja tavallaan harmittaa, etten koskaan ehtinyt osallistua kyseiseen juhlaan kun se ei ollut vielä nykyisen ideologian kyllästämää, ja se etten tule koskaan kantamaan sateenkaarilippua ylpeydellä. Oikeastaan mulla ei ole mitään luontevaa tapaa tuoda esille iloa seksuaalisuudestani nykyilmapiirissä, koska en halua olla osa nykyistä sateenkaariyhteisöä. Ja eihän "bi" nykyään edes tarkoita kahta, vaan "kaikkia" sukupuolia, niin että määritelmän mukaan mun pitäisi olla kiinnostunut myös kaiken maailman epämääräisistä identiteeteistä.

    Mutta kiitos siis siitä mitä teet, Laventeliveikkonen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, jos blogistani on sinulle jotain iloa. :) Jos edes yksi ihminen saa näistä teksteistä jotain irti, niin olen tehnyt maailmasta hitusen paremman paikan elää.

      Poista
  19. "Huomatkaa, ettei muita ihmisryhmiä symboloivien osien leikkaaminen pois sateenkaarilipusta tarkoita sitä, että homot vähättelisivät heidän asiaansa tai ihmisoikeuksiaan jne."

    Olen tätä samaa yrittänyt selittää miehille, jotka demonisoivat Naisten rintamaa, joka on perustettu ajamaan biologisten naisten oikeuksia.

    VastaaPoista
  20. Erittäin hyvä ja tärkeä kirjoitus! Löysin tämän blogisi Sametin videoiden kautta. Mielenkiintoista sisältöä ja vihdoinkin jotain sellaista, mitä olen kaivannut.

    Tämä nykyinen Pride-liike sekä Suomessa että maailmalla on hyvin kulttimainen. Olen seurannut Jehovan todistajien (iso kultti) toimintatapoja ja organisaatiorakennetta, mitkä pätevät pitkälti myös Prideen. Jos olet vähänkin opillisissa asioissa väärää mieltä, niin sinut eristetään ja joudut muiden karttamaksi. Pride-liikekin on nykyisin ilmeisesti aika ylhäältä johdettu ainakin ideologisella tasolla. Kaikki pitää omaksua kitisemättä. Kritiikki tukahdutetaan heti.

    Lisäksi minua risoo suunnattomasti räikeä amerikkalaisuus, joka näkyy ja haisee nykyisestä Pride-liikkeestä kilometrien päähän. Tämä näkyy varsinkin nykyisen transsekoilun ja pronominipaskan aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En siis tuolla sanalla "transsekoilu" halua vähätellä jonkun oikeasti sukupuolidysforiaa potevan kokemuksia ja mahdollista apua, jota on siihen saanut. Eniten ketuttaa tuo seksuaalivöhemmistöjen jo ulkomailla kokema syyttely transfobisiksi, jos eivät halua deittailla transihmisiä.

      Poista
  21. Kansanedustaja poistettiin Provinssista, koska oli kirjoittanut kolumnin, jossa arvosteli Opetushallituksen ohjeita.

    "– Kolumnissa kritisoin sitä, että Opetushallituksen ohjeiden mukaan opettajien tulisi kouluissa ja varhaiskasvatuksessa opettaa tai kertoa lapsille, että joillakin pojilla on pimppi. Eihän tämä voi olla todellista, että varhaiskasvatuksen työntekijät velvoitetaan opettamaan tällaista sontaa lapsille."

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000009692923.html

    VastaaPoista
  22. Tarvitsevatko homoseksuaalit oikeasti tällaista representaatiota?

    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009692061.html

    https://ranneliike.net/artikkelit/16346/manse-pride-2023-tamperelainen-sateenkaareva-jarjestotoiminta-tayttaa-50-vuotta

    VastaaPoista
  23. Hesari jatkaa historiallisen revisionismin tiellä. Nyt transiutetaan postuumisti fiktiivinen kaunokirjallinen henkilö, eli Viisikko-kirjojen poikatyttö Pauli:

    "...Pauli on moniulotteinen hahmo, jonka suorasukaisesta itsemäärittelystä voidaan fiktiossa yhä ottaa oppia."

    "Viisikon Pauli eroaa muista poikatyttö-hahmoista siinä, että hän ilmoittaa täsmällisesti olevansa poika. Hän ei pidä tulenkatkuisia puheenvuoroja siitä, miten tyttö voi pystyä siihen mihin poikakin. Hän ei vaikuta olevan edes kiinnostunut tyttöjen oikeuksista, koska hän ei ole tyttö. Pauli kohtelee lapsiryhmän kotirouvamaista Annea lähes yhtä vähättelevän holhoavasti kuin muutkin.

    Kun vieraat aikuiset pitävät Paulia poikana, hän riemastuu – ei siksi, että saisi sen ansiosta enemmän vapautta ja oikeuksia, vaan siksi, että saa olla myös satunnaisten sivullisten silmissä poika.

    Keskusteluissa transihmisten oikeuksista toistuu usein väite siitä, ettei syntymäsukupuolta tarvitse korjata, kunhan kaikille sallitaan samat oikeudet harrastaa, kouluttautua ja pukeutua mielensä mukaan. Näin esittämällä ohitetaan transihmisen peruskokemus itsestään.

    Transsukupuolisuus ei ole harrastus, alakulttuuri, pukeutumistyyli tai elämäntapa, vaan yksilön erottamaton olemus."

    "Merkittävää on se, että kaikkien aikojen myydyimmässä lastenkirjasarjassa esiintyy hahmo, jonka sukupuoli vahvistetaan yhdellä lauseella:

    Minä olen Pauli."

    https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009686775.html

    "Transsukupuolisuus ei ole harrastus, alakulttuuri, pukeutumistyyli tai elämäntapa, vaan yksilön erottamaton olemus."

    Mutta transsukupuolisuus on sukupuolelleen epätyypillistä toimintaa? Eikö tuollainen ajattelu juuri vahvista stereotyyppejä ja toiseuta/transiuta normeista poikkeavia ihmisiä? Ja mitä ihmettä edes on sukupuolen "vahvistaminen"? Eikö transin sukupuolikokemus ole totta, elleivät muut "vahvista" hänen sukupuolifantasiaansa? Eihän esimerkiksi juridisen sukupuolitiedon vaihtaminen "vahvista" tai muuta mitään fyysisessä todellisuudessa, ainoastaan henkilökortin kirjain vaihtuu, vaikka se toki pakottaakin muun yhteiskunnan kohtaamaan hänet henkilökortin mukaisesti. Eli transius on sittenkin koko kansan yhteinen validaatioprojekti. Onhan se nyt ihmisoikeusrikos, jos transnaista ei kohdata täytenä naisena pukkarissa, seksuaalisesti lesbon makkarissa, naiskiintiössä, naisten ryhmissä ja urheilukentällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Transsukupuolisuus ei ole harrastus, alakulttuuri, pukeutumistyyli tai elämäntapa, vaan yksilön erottamaton olemus."

      Paitsi:

      - ROGD-teineillä, joiden sukupuoliristiriita ilmaantuu vasta teini-iässä kaveripiirin ja somen vaikutuksesta
      - muusuilla ja muilla transtrendereillä
      - katujilla, eli detransitioitujilla
      - autogynefiilisillä perheenisillä, jotka keski-ikäisinä antautuvat kokopäiväiselle tyttöilylle
      - genderfluideilla, joiden sukupuolikokemus voi vaihdella päivän mittaan
      - sisäistetystä ja yhteisön homofobiasta kärsivillä
      - Transhausen-mutsien uhreilla
      - seksuaalista väkivaltaa ja traumoja kokeneilla
      - syömishäiriöistä ja muista kehonkuvan häiriöistä kärsivillä
      - dissosiaatiosta ja muista mt-ongelmista kärsivillä
      jne. jne.

      Poista
    2. Oliko Viisikon Pauli suisidaalinen, koska jokainen päivä pojalle tytön ruumiissa oli liikaa?

      Ei. Ollut.

      Poista
    3. "Viisikon Pauli eroaa muista poikatyttö-hahmoista siinä, että hän ilmoittaa täsmällisesti olevansa poika. Hän ei pidä tulenkatkuisia puheenvuoroja siitä, miten tyttö voi pystyä siihen mihin poikakin. Hän ei vaikuta olevan edes kiinnostunut tyttöjen oikeuksista, koska hän ei ole tyttö. Pauli kohtelee lapsiryhmän kotirouvamaista Annea lähes yhtä vähättelevän holhoavasti kuin muutkin."

      Jutussa "Paulin" transiutta siis perustellaan sillä, että hän ei ole kiinnostunut tyttöjen oikeuksista ja suhtautuu ilmeisen misogynistisesti tuon ajan stereotyyppiseen tyttöön. Hmmm. Onko tämä "Pauli" kenties kärsinyt myös dysforiasta? Sinänsä jutun kirjoittajan huomio siitä että (aito) transsukupuolisuus ei korjaannu sukupuolirooleja höllentämällä on totta, mutta tästäkin saa helposti taas sen kuvan, että nyt kaikki transina itseään pitävät tarvitsevat sukupuolenkorjaushoitoja. Ja käytetään esimerkkinä jotain omaa tulkintaa fiktiivisestä kirjasarjasta yli 60 vuoden takaa.

      Poista
    4. "(aito) transsukupuolisuus ei korjaannu sukupuolirooleja höllentämällä"

      Mikseivät transit tunnu tajuavan, että käsitteiden määrittely ja niistä kiinnipitäminen on transienkin etu? Jos transius sidotaan henkilökortin kirjaimeen, sukupuolirooleihin ja sukupuolistereotyyppeihin, niin silloin transitioksi riittää henkilökortin kirjaimen vaihto, vaatteet, meikit, hiusväri, korut ja sukupuoliroolien löyhentäminen. Jos kehodysforia häivytetään transiuden määritelmästä ja transius depatologisoidaan, niin silloin yhteiskunnan kustantamat transhoidot eivät ole perusteltuja.

      Ironista, että transien vihollisiksi demonisoidut t-slurrit, eli terffit ja genitaalifetisistit, eli cissuhomot, ovat oikeasti enemmän transien puolella kuin aktivistit ja vihervasemmisto.

      Poista
    5. Transien olisi parasta alkaa miettiä tosissaan, keitä liittolaisia heillä vielä on jäljellä. Se heiveröinen hyvä tahto, jota "cissuhomot" transeja kohtaan aikanaan vielä tunsivat, on transien perseilyn takia aika tehokkaasti kuihtunut olemattomiin ja muuttunut silkaksi vastenmielisyydeksi. Transien painajaismainen pakkomielle luhistaa seksuaaliset suuntautumiset AGP-fetissien alta on jotain aivan täysin käsittämätöntä.

      Mitä transien poliittiseen tukemiseen tulee, niin sinä silmänräpäyksenä, kun vihervassarit saavat uuden idiksen alkaa edistää jonkin ihmisryhmän asioita kuten nyt transien, he droppaavat transit aivan samoin kuin ovat dropanneet naiset ja homoseksuaalit. Transien lokkeilu homoseksuaalien oikeuksilla on jatkunut aivan liian pitkään, sille on kerta KAIKKIAAN laitettava stoppi nyt eikä viidestoista päivä.

      Poista
    6. Niin, ja mitä sitten ovat ne seuraavat promottavat ja lobattavat ihmisryhmät? Incelit? Lapsista kiinnostuneet? Zoofiiilit, jotka identifioituvat eläimiksi? Ei olisi mikään ihme, että muutaman vuoden päästä pridella marssisivat kyseiset "identiteetit". Seuraavissa vaaleissa voisi olla vaalikoneessa kysymys siitä, pitäisikö nämä filiat ja incelliys hyväksyä seksuaalisiksi suuntautumisiksi, joita tulee suojella. Jos ajatellaan binääristen sukupuolten olevan vain länsimaista keksintöä, voidaan lapsen ja aikuisen sekä ihmisen ja eläimen eronkin sanoa olevan sitä ja siksi purettavissa. USA:ssa on jo kissaksi identifioituvia lapsia, joita opettajien pitää joissain osavaltioissa kohdella kissoina tai se on homofobiaa. Kyseisen uutisen löytää amerikkalaisista medioista. Homofobian uusi merkitys = ei hyväksytä, että ihminen voi olla kissa. Tulee yhden entisen kansanedustajan puheet hauvelin kanssa naimisiin menemisestä mieleen.

      Poista
    7. On todella vaikeaa käsittää, miten ihmiset voivat olla näin painajaismaisen sekaisin. On uskomatonta joutua todistamaan tällaista roihuavaa helvetin esikartanoa omin silmin.

      Poista
    8. Kissatapaus oli siis Iso-Britanniassa:
      https://www.theguardian.com/education/2023/jun/23/child-identifying-as-cat-controversy-from-a-tiktok-video-to-media-frenzy

      Tässä kolumni siitä:
      https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/jun/26/girl-didnt-identified-as-a-cat-post-truth-politics-media-gender-identity

      Ilmeisesti kyse oli siitä, että joku toinen oppilas oli sanonut tytölle, ettet voi identifioitua kissaksi, koska olet tyttö. Opettajan mielestä oli siis väärin olettaa tytöksi ja kissa-asia oli sivuteema. Uskoisin kuitenkin, että lapset ottavat tuon niin, että ihminen voi olla kissa.

      Sudeksi identifioitujia löytyy myös:
      https://www.dailymail.co.uk/femail/real-life/article-11187109/What-therian-Seattle-woman-Naia-kami-identifies-wolf-shares-life-like.html

      https://www.youtube.com/watch?v=h439Pp3RbdU

      Poista
    9. Jatkoa: Näköjään kuittenkin kyse on todellisesta ilmiöstä.

      https://www.irishmirror.ie/news/weird-news/bright-teen-girl-identifying-cat-27821271

      "A "phenomenally bright" teen girl is reportedly identifying as a cat at a school in Australia. In one of a number of cases recently reported in the country, the student is apparently allowed to act like a feline and be non-verbal while attending classes."

      Poista
    10. Tämä opettaja sanoo, ettei ilmiö ole lainkaan harvinainen, mutta syy on traaginen. Eläimiksi identifioituvat oppilaat ovat yleensä rajusti laiminlyötyjä, joten kyse olisi jonkinlaisesta selvitytymismekanismista vaikeissa olosuhteissa.

      https://www.youtube.com/watch?v=zUaXSpsB0IU

      Poista
    11. Eläimeksi identifioituminen ei ole mikään kovin uusi ilmiö tai kulttuuri, ovathan esim. turrit (furry fandom) olleet olemassa jo vaikka kuinka kauan. Matt Walshin What is a woman? -dokumentissa oli joku sudeksi identifioituva, joka muistaakseni selitti kommunikoivansa susien ja toisten sudeksi identifioituvien kanssa ulvomalla. Walsh pyysi häntä imitoimaan ulvontaa, mihin tyyppi vastasi: "No, I don't feel comfortable doing that." (Siis siinä haastattelutilanteessa.)

      Ilmeisesti nuo eläinidentifioitujat ovat hävenneet koko touhua kollektiivisesti, mutteivät ole pystyneet vastustamaan houkutusta harrastella yhdessä ja yksin noita omituisia eläinleikkejään. Myös kinkykulttuuriin on kuulunut jo kauan sellaista, että laitetaan kissankorvapanta päähän ja kehitellään jonkinlainen häntä ja leikitään kissaleikkejä, mihin sisältyy sitten naukumista, kynsimistä, kissanruokakupista syömistä sun muuta. Jotenkin ei yllätä, että nämä eläintyypit ovat haksahtaneet niin täysillä transaktivismiin, koska transaktivismi on koko ajan enemmän ja enemmän pervoistunut ja ylipornoistunut, ja aika monella eläinidentifioitujalla touhuun liittyy myös eroottisia motiiveja. Transaktivismi näyttää toimivan jonkinlaisena valtavirtaistettuna väylänä kaiken mahdollisen sellaisen normalisoimiseksi, mikä on täysin pähkähullua, epäjohdonmukaista, todellisuudenvastaista, kieroutunutta ja jopa täysin sairasta. Kaikki tämä höystettynä pervolla yliseksualisaatiolla, johon ihminen vajoaa lopulta niin täysin, ettei erota todellisuutta ja fiktiota enää toisistaan.

      Yllä mainittu on toki aika eri asia kuin nuo videossa mainitut nuorten "neogenderit", joissa he identifioituilevat ketuiksi, koiriksi ja kissoiksi ja kertovat koulussa opettajille ja luokkatovereille uudesta eläinidentiteetistään. Tämä koko paisuva identify as X -ilmiö on saanut ihmiset kollektiivisesti niin eeppisen skitsofrenian ja kollektiivisen dissosiaation valtaan, ettei tosikaan. Monet näistä identiteettikulttiin hurahtaneista ovat niin sekaisin, että en valitettavasti usko heitä voitavan enää pelastaa. Voimme vain seurata vierestä, miten he tuhoavat hiljalleen itse itsensä.

      Poista
    12. "Eläimeksi identifioituminen"

      Helsinki Pridessä nähtiin useita turrifetisistejä ja muita poseeraajia:

      https://ranneliike.net/artikkelit/16351/helsinki-pride-2023-kuvagalleria

      Haluankohan edes tietää, että mitä kuvassa 15 oikein tapahtuu? Ja koska vaippafetisistit tulevat ulos kaapista Suomessa? Sophie Labellehan meillä jo onkin.

      Poista
    13. Helsinki Pride 2023 = hylkiöiden, outcastin, kuulumattomuudesta kärsivien epävarmojen nuorten, erikoisuudentavoittelijoiden, huomionkipeiden, luusereiden, wannabejen, pervojen, kinkyjen, transsekoilijoiden, mielenterveysongelmaisten, queerien ja genderspeshulien friikkisirkus.

      Poista
    14. Ihanan moninaista. Vain genitaalifetisistit puuttuvat.

      Poista
  24. Kelatkaas kaikki kanssa-TERFit, ollaan jo niin varallista väkeä mielipiteinemme, ettei esimerkiksi Provinssirock halua meitä asiakkaiksi. Mitähän seuraavaksi? Jos ei tunnusta sukupuolen moninaisuus -oppia, voi tulla suljetuksi ulos vaikka palveluista? Yritykset ja tapahtumat alkavat mainostaa "olemme turvallinen tila, terfit eivät ole tervetulleita!" Pitää ommella rintapieleen jokin terfiyttä ilmaiseva symboli, jota on pakko sanktion uhalla käyttää?

    Hesarin aiheesta kirjoittamassa jutussa kommenttikenttä oli täynnä hehkutusta että oikea päätös Provinssilta, sillä sen mielipiteen ilmaisu, että sukupuolia on vain kaksi, kieltää olemassaolon joiltakin ihmisiltä ja on siksi syrjivää, suvaitsematonta ja kaikkea muuta kamalaa. Ehkä seuraavaksi on sitten pakko uskoa myös siihen, että ihminen voi olla kissa, tai jotain kissan ja ihmisen välillä, tai kokonaan ei-ihminen, kuten jonkinsortin alien-rotuinen. Ajatelkaa, tämä on TÄYSIN sama tilanne kuin jotkut skientologit pakottaisivat kaikki tunnustamaan, että Hubbardin tekstit ovat 100 % faktaa, vaikkei kukaan voisi perustella että MIKSI.

    Elämme hullua, hullua aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nythän Mäenpään Provinssi-tapauksen myötä asia tullaan testaamaan oikeudessa, sillä Mäenpää on tehnyt rikosilmoituksen. Pidän ihmeellisenä, jos oikeus päätyy johonkin muuhun ratkaisuun kuin siihen, että kyse on syrjinnästä ja Mäenpäältä ei olisi saanut evätä pääsyä. En keksi, millä lakipykälällä Provinssirock kävelisi syrjinnän kieltävän lain yli. Seurauksena on varmasti aktivistien ja heidän peesaajiensa valitusta suomalaisen yhteiskunnan transfobiasta. Lakiin aletaan vaatia uusia pykäliä tai aktivistit alkavat poistaa ihmisiä tapahtumista oman käden oikeudella. Vaaditaan, että tapahtumajärjestäjät kysyvät lipunmyynnin yhteydessä henkilön kantoja (se kyllä johtaa asiakaskatoon). Tästä taisi tulla täysi tuomiopäivän inferno.

      Poista
    2. No, olen nähnyt tässä yhteydessä woke-porukan puolustelevan, että siltä vain peruttiin ilmainen kunniavieras-kutsu, koska oli väärät arvot. Olisi voinut ostaa tavallisen lipun jne.

      Silti, koska peruutus tehtiin vain päivää ennen sähköpostitse (joka merkitsi sitä, että hän ei hyvin todennäköisesti ehtisi nähdä sitä) on aika selvää, että tässä haluttiin julkisesti nöyryyttää häntä väärien mielipiteiden takia.

      Poista
    3. Joudutaanko Suomessa oikeasti hakemaan oikeuden kanta, että onko sallittua *uskoa* biologiseen sukupuoleen, kuten UK:ssa tehtiin Maya Forstaterin tapauksessa? Ajatella, että nykyään kaksi sukupuolta on *uskomus/elämänkatsomus*, jonka ilmaiseminen joko sallitaan tai sitten kielletään vihapuheena transien mielenpahoittamisen välttämiseksi. Jos biologisten tosiasioiden toteaminen määritellään vihapuheeksi ja siihen yhdistetään itsemäärittely, niin ollaan Norjan tiellä, jossa joutuu rikostutkintaan oikeinsukupuolittamisesta intiimitiloissa, tai sen toteamisesta, ettei mies voi olla lesbo tai äiti.

      Tuo "palveluntuottaja päättää" on hauska argumentti. Vihervassarit ja transit ovat itse ensimmäisenä rääkymässä syrjintää, sortoa, sananvapauden riistoa ja transfobiaa, jos heiltä evätään jotakin. Mutta nyt siellä suorastaan riemuitaan ja ollaan vahingoniloisia, kun persulle näytettiin kaapin paikka. Miettikää, mikä rääkynä seuraisi, jos transilta kiellettäisiin pääsy jonnekin.

      Omissakin ympyröissä on joutunut huomaamaan, miten koville vaalitulos vieläkin ottaa. Jos toinen osapuoli käyttäisi samanlaista puheenpartta, niin syytettäisiin totalitarismista ja fasismista.

      Poista
    4. Osaisiko joku valistuneempi avata, että toimiiko vihervasemmiston ilolla viljelemä Popperin paradoksi käytännössä oikeasti näin? Siis tämä "suvaitsemattomuutta ei pidä suvaita". "En pidä persun ajatuksista, joten hänen sananvapauttaan on oikein - ja pitääkin - rajoittaa." Ja biologiset tosiasiat ja rikostilastot on määritelty vihafaktoiksi, joiden esittäminen on kansanryhmää vastaan kiihottamista. Sanakikkailulla saa maailmasta kätevästi muokattua mieleisensä ja väärinajattelijat aisoihin. Mitähän seuraavaksi.

      Poista
    5. Hölmöintä on se, että festaritapahtuma ei voi todellisuudessa pitää kirjaa kävijöidensä näkökannoista asioihin, mutta kun joku päätyy kertomaan näkemyksensä julkisesti, niin silloin heilahtaa porttikielto. Tällä logiikalla maailmassa tallustelee aika paljon ihmisiä, jotka voisi vain sulkea ulos yhteiskunnasta väärien mielipiteidensä takia. Olisiko Mäenpää aiheuttanut tapahtumassa jotakin todellista vaaraa muille ihmisille? Tuskinpa. Nykyään vaaraksi katsotaan se, että joutuu kohtaamaan ihmisen, joka on kanssasi eri mieltä.

      Poista
    6. Ilmeisesti Provinssin taustajoukoissa on vaikutusvaltainen transhenkilö. Yllättyneitä ovat:

      Poista
    7. Maya Forstater on saanut korvauksen kokemastaan työsyrjinnästä. Häntä on nyt kiusattu ja häiritty neljä vuotta ja hänen lapsensa ovat joutuneet näkemään äitinsä nimittelyä transfoobikoksi ja bigotiksi ympäri nettiä, joten jo oli aikakin:

      https://www.youtube.com/watch?v=ZKUFOU13Ulw

      Poista
    8. "Toimiiko Popperin suvaitseuuden paradoksi oikeasti näin."
      Ei toimi, vaan juuri päinvastoin. Uskonnon-, mielipiteen- ja ilmaisuvapauden takia saa julistaa sanallisesti mitä aatetta tai uskontoa hyvänsä, mutta ei saa niiden takia rajoittaa muiden vapautta, sellaista ei pidä sallia, eikä tarvitse puhua suvaitsevasti mistään, joka puhuu suvaitsemattomasti. Päivänselvää, ja ainoa, joka tätä rikkoo on juuri vihervasemmisto. Olisin esittänyt esimerkkejä, mutta julkaisu ei onnistunut.

      Poista
  25. Luuleeko nämä ihmisoikeusmöykkääjät siis oikeasti, että "sukupuolen moninaisuus" on nyt jo ihan normi ja päivänselvä fakta suurimmalle osalle suomalaisista? Luuleeko ne että joku perusjamppa tuolla kadulla on ihan täysillä mukana näissä "progressiivisissa" näkemyksissä? Tai eri kulttuureista tulevat? Ja että nämä ihmiset voisivat ikinä tunnustaa tätä moninaisuuden ilosanomaa? Meillä on aika eri todellisuuksissa eläviä ihmisiä tällä hetkellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää vaan tällaisia tapauksia niin kansa alkaa peakata niin että paukkuu.

      Poista
    2. Pohjalaisena sanon, että nyt yrittävät genderfanaatikot liian suurta palaa. Kytösavun aukeilla mailla ei katsota hyvällä sitä, että yritetään vaientaa ja sanella. Ei varmasti oteta käskyjä vastaan miltään aktivisteilta tai ruveta pyytelemään anteeksi. Pohjanmaalla ei myöskään unohdeta, ei koskaan.

      https://ilkkapohjalainen.fi/paakirjoitus/m%C3%A4enp%C3%A4%C3%A4n-tapaus-oli-provinssin-johdolta-paha-virhearvio-h%C3%A4nen-julkinen-n%C3%B6yryytt%C3%A4misens%C3%A4-voi-osoittautua-jopa-priden-k%C3%A4%C3%A4nnekohdaksi

      Poista
    3. Tuota pääsee lukemaan vain kyseisen lehden tilaajat. Pystytkö referoimaan mitä pääkirjoituksessa sanotaan?

      Poista
    4. Olikohan poistaminen edes laillista kun Mäenpää ei ollut juovuksissa tai käyttäytynyt häiritsevästi?

      Olisi ollut ihan eri tilanne jos setalaiset olisivat poistaneet Mäenpään omasta yksityistilaisuudestaan.

      Poista
  26. Tietääkseni Provinssirock ei ole koskaan ollut mitenkään erityisen hlbt-teemainen. Onko Provinssirock ainut lajiaan, Meripäiväesitteessä sivulla 5 sanotaan:

    "Kotkan Meripäivät toivottaa tervetulleeksi jokaisen juhlijan. Tapahtumassa ei sallita minkäänlaista häirintää tai syrjintää."

    Asiaa ei avata sen enempää. Meripäivät on aina ollut luonteeltaan rento kaupunkifestivaali, ei siellä mitään tiukkapipoisuutta ole koskaan ollut. Toki siellä on ollut myös uskonnollisia tilaisuuksia, joissa en ole käynyt, joten en osaa niistä sanoa mitään.

    Olen käynyt Meripäivillä 1990-luvulta asti. Tähän saakka Meripäivillä ei ole juurikaan esiintynyt hlbt-ilmiöitä.

    VastaaPoista
  27. Tässä hyvä Ylen artikkeli tuosta Provinssi-keissistä. Kommmentteja valtio-opin dosentilta Hanna Wass Helsingin yliopistosta.

    "Wassin mukaan tapaus on kiinnostava suuremmassa mittakaavassa: miten demokratiassa ylipäänsä suhtaudutaan näkemyksiin, joita ei itse hyväksytä, mihin vedetään ne rajat ja kun raja tulee vastaan, miten tilanteessa toimitaan?

    Yhteisöstä poistaminen on järeä toimenpide ja siihen liittyy paljon määrittelyvaltaa. Sellainen vaatisi yhteiskunnassa jaetun eettisen tai moraalisen koodiston, jotta kyettäisiin yhdessä sopimaan rajat ja niiden rikkomisesta mahdollisesti seuraavat sanktiot. Pienemmissä yhteisöissä pelisääntöjä neuvotellaan Wassin mukaan koko ajan uusiksi.

    – Laajaa yhteiskuntasopimusta on asiasta hyvin vaikea tehdä, koska Suomessakin on hyvin eri tavoin ajattelevia ihmisiä.

    Hänen mukaansa vielä yleisempi ongelma on se, miten voidaan noudattaa demokraattisen yhteiskunnan perusperiaatteita samalla, kun yritetään suojella demokratiaa.

    – Laaja sananvapaus on demokratian ydinarvoja. Jos määritellään tarkasti, mitä siihen kuuluu tai mitä ei saa sanoa, onko se samanaikaisesti avoimen demokraattisen yhteiskunnan moninaisuuden arvostamista, pohtii Wass.

    Aihepiirin käsittely johtaa vain uusiin kysymyksiin siitä, miten turvataan toisinajattelijoiden demokraattiset oikeudet.

    – Asiat kaventuvat helposti yhdeksi viralliseksi totuudeksi, josta poikkeaminen on epäsopivaa ja joka johtaa kurinpitotoimiin. Silloinhan luiskahdetaan helposti jo totalitarismiin, Wass sanoo."

    VastaaPoista
  28. Minulla on tällä hetkellä neljä valmista vieraskynäkirjoitusta odottamassa julkaisua kolmelta eri kirjoittajalta. Viideskin kuulemma tuloillaan (neljänneltä kirjoittajalta). Miljoonat kiitokset kaikille kirjoittajille! On ihanaa, kun ihmiset ovat ahkeria ja aktiivisia. Mitä useamman ääni pääsee kuuluviin tässä laajamittaisessa sodassa todellisuutta vastaan, sitä parempi.

    Julkaisen vieraskynätekstit lähettämisjärjestyksessä, mutta ajallisesti hieman erillään toisistaan, ettei blogiin kerralla rympsähdä hirveää määrää uutta tekstiä. On myös kiva, että kukin teksti saa viettää hetken aikaa etusivun kärjessä ja helposti löydettävissä.

    Ihan yleisenä vinkkinä kaikille, jotka tykkäävät kirjoittaa: kannattaa laittaa oma blogi pystyyn, jos vaan yhtään tuntuu siltä, että jaksaisi silloin tällöin kirjoitella sinne. Ei tarvitse olla mitään superhienoa ja läpikotaisin mietittyä akateemista analyysia, pääasia, että kirjoittaa ajatuksistaan, tuntemuksistaan ja kokemuksistaan. Mitä enemmän kriittisiä ääniä, sitä vähemmän valtaa aktivisteilla. Tässä asiassa pätevät samat lainalaisuudet kuin vaaleissa äänestämisessä.

    Alan jossain vaiheessa koota sivupalkkiin linkkilistaa toisiin genderkriittisiin blogeihin tai muutoin hyödyllisiin sivustoihin. Jos olet vastikään perustanut blogin ja haluaisit minun lisäävän linkin sinne, niin käy vinkkaamassa täällä kommenteissa tai laita sähköpostia.

    VastaaPoista
  29. Kaksinaamaisuuden huipentuma. Transeheyttäjä "homoseksuaalisuudesta on creepy toitottaa" Julppu Peltonen tuomitsee kristillisen eheyttämisen Hesarissa:

    Homoja yritetään muuttaa leirillä heteroiksi heti Priden jälkeen – ”Näyttää irvokkaalta”

    Kansalais­aloitteen vastuu­henkilö näkee Kesäviikkojen järjestämisen osoituksena siitä, ettei julkinen paine tule riittämään toiminnan lopettamiseksi.

    "Eheytyshoitojen kieltämistä ajavan Rikkomaton-kansalais­aloitteen vastuuhenkilö Julia Peltonen näkee Kesäviikkojen järjestämisen osoituksena siitä, että julkinen paine ei tule riittämään toiminnan lopettamiseksi.

    ”Näitä niin kutsuttuja hoitoja tehdään niin kauan, kunnes siihen puututaan ulkopuolelta valtiovallan toimesta suoraan lainsäädännöllä. Vaikka esimerkiksi kansalais­aloitteen alle­kirjoittaneiden perusteella ”hoitoja” kannatetaan vain hyvin pienissä piireissä, niitä silti toteutetaan”, Peltonen toteaa.

    Leirin ajankohdan Peltonen näkee yllätyksettömänä, sillä seksuaali- ja sukupuoli­vähemmistöjen ihmisoikeuksia juhlistava ja puolustavaa Pridea vietettiin edellisellä viikolla näyttävästi.

    ”Juuri kun on ollut vähemmistöjen suurimmat juhlat, heti seuraavalla viikolla aletaan eheyttämään”."

    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009696088.html

    Jännästi nämä Julpun eheyttämispiireissä havaitsemat ilmiöt eivät häiritse transpiireissä toteutettuna:

    ”Usein kyseessä on esimerkiksi ptsd:n kaltaisia stressi­oire­yhtymien reaktioita, pelko- ja ahdistuneisuus­tiloja tai itseinhoa ja -tuhoisuutta. Varsinkin, jos ihminen joutuu häivyttämään osan itsestään ja niin sanotusti ’onnistuneesti eheytyy’, voivat seuraukset olla vakavia. Silloin suljetaan niin iso osa itsestä pois”.

    Peltonen nimeää myös lukuisia painostus­keinoja, joilla ihmisiä yritetään saada eheytys­hoitojen piiriin."

    ”Konservatiivisissa piireissä karttaminen ja ja yhteisön ulkopuolelle sulkeminen on yksi keinoista. Muuten aikuisten kohdalla painostus­keinoja voi olla esimerkiksi taloudellisen tai henkisen tuen katkaiseminen”.

    Yhteisössä voidaan myös ylipäänsä viestiä, että se kuka olet ja mitä teet, on väärin.

    ”Kun ihminen on kasvatettu konservatiiviseen uskoon pienestä pitäen, on iso vaikutus silläkin, jos sanotaan eheytyksen olevan keino välttää helvetti”, Peltonen selittää."

    Haluaisikohan Julppu kertoa Hesarille, mitä esimerkiksi cotton/boxer ceiling, genitaalifetissi, seksuaalinen rasismi, vulvafanaatikko, tai mielen avartaminen ja mahdollisuuden antaminen tyttödikille/bonusreiälle mahtavat tarkoittaa?

    Ilmeisesti homoseksuaalisten nuorten transiuttaminen ja kastroiminen transheteroiksi ei ole eheyttämistä.
    ---
    Hehän ovat kuin kaksi marjaa:

    Uskikset ja raiskarit 1950-luvulla: lesbo ei vain ole saanut kunnolla munaa
    Trans/aktivistit ja vihervasemmisto 2020-luvulla: lesbo ei vain ole saanut kunnolla munaa

    Uskikset ja raiskarit 1950-luvulla: homomies voi ottaa kumppaniksi maskuliinisen naisen
    Trans/aktivistit ja vihervasemmisto 2020-luvulla: homomies voi ottaa kumppaniksi maskulinisoidun naisen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Julppu on aikamoinen pukki kaalimaan vartijana. Hänhän on tehnyt itse äärimmäisen eheytymisen feminiinisestä homomiehestä heteroksi transnaiseksi. Lisäksi hän saarnaa muille suuntautumisen vastaisen seksin ihanuudesta. Eikö näkemys seksuaalisesta suuntautumisesta "yhteiskunnan masinointina", että seksuaaliseen suuntautumiseen voisi halutessaan vaikuttaa, ole suoraan eheyttäjien ohjekirjasta?

      Poista
  30. Joku trans on eilen ammuskellut Philadelphiassa. Viisi ihmistä kuollut.

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-12264195/amp/PICTURED-Cross-dressing-gunman-July-4-Philly-bloodbath-left-five-dead-BLM-supporter.html

    VastaaPoista
  31. Provinssin arvot: kotiin häpeämään kaikki, jotka ajattelevat sukupuolia olevan vain kaksi. Mutta jos miesoletettu turvatarkastaja kopeloi naisoletettua festarivierasta, niin no big deal. Miksi kukaan ei muuten koskaan ole muunsukupuolisoletettu?

    https://www.is.fi/menaiset/ilmiot/art-2000009699116.html

    VastaaPoista
  32. Minun on tehtävä yksi pieni korjaus, nimittäin transsukupuolisuus on myös (tietyissä tapauksissa) biologinen ilmiö - oikeiden transihmisten aivot todella muistuttavat enemmän heidän kokemansa kuin biologisen sukupuolensa edustajien aivoja. Tämä ei tietenkään koske sitä porukkaa joiden suurin ongelma on väärä kirjain passissa tms. vaan heitä, jotka todella kokevat ja ovat kokeneet koko elämänsä olevansa vastakkaista sukupuolta.

    "Transgender women tend to have brain structures that resemble cisgender women, rather than cisgender men. Two sexually dimorphic (differing between men and
    women) areas of the brain are often compared between men and women. The bed nucleus of the stria terminalus (BSTc) and sexually dimorphic nucleus of transgender women are more similar to those of cisgender woman than to those of cisgender men, suggesting that the general brain structure of these women is in keeping with their gender identity."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "biologinen ilmiö"

      "Although we often hear that transgender people are trapped in the wrong body this is a myth and not based on any credible scientific evidence. There is virtually no clear or reliable difference between male and female brains structurally, let alone evidence that transgender people have a brain that does not match up with their natal sex. It is currently unknown whether there is a biological basis to the transgender phenomenon."

      Poista
    2. "yksi pieni korjaus"

      Sulla ei taida olla käsitystä tieteellisen tiedon muodostumisesta. Vinkki: yksi tai kaksi heikkolaatuista tutkimusta ei riitä.

      Poista
  33. Hakaristi lippu oli YHDEN maan lippu silloin, ei se ollut kaikkialla niin kuin pride liput.
    Ja ''natsit'' on keksitty sana, saksalaiset ei kutsunut itsensä koskaan näin.
    Ja muista '' voittaja kirjoittaa HIStorian''

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai se on keksitty sana, kaikki sanat on keksittyjä. Ekan kerran natsit itse käyttivät sitä itsestään vuonna 1926 Goebbelsin pamfletissa Der Nazi-Sozi.

      Poista

HUOM! Jos blogitekstissä on yli 200 kommenttia, klikkaa kommenttiketjun alalaidasta Lataa lisää..., niin saat kaikki kommentit näkyviin.

Kommenttikenttä on moderoitu: kommentit näkyvät, kun olen tarkistanut ja hyväksynyt ne.

Blogin kommenttikenttä on naisille, LHB-ihmisille, TERFeille ja genderkriittisille turvallinen tila. Täällä saa vapaasti esittää ajatuksiaan, kertoa huolistaan, keskustella muiden kommentoijien kanssa, puhua myös muista kuin tekstin varsinaisesta aiheesta ja jakaa linkkejä yms. relevanttia tietoa. Kaikkia minun näkemyksiäni saa kritisoida, kunhan muistat perustella. Vihapuhetta, tarkoitushakuista provosointia (sealioning), turhanpäiväistä mussutusta ilman perusteluja tai yksityishenkilöiden suoria henkilötietoja sisältäviä kommentteja ei julkaista.

Kymmenen klikatuinta tekstiä